Εξαερισμός σε ιδιωτική κατοικία από ξυλεία

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραδοσιακά πολύχρωμα σπίτια της ξυλείας, κορμών ή νωρίτερα δεν απαιτούν εξαερισμό. Η ανταλλαγή αέρα σε αυτά πραγματοποιήθηκε λόγω των "αναπνευστικών" τοίχων, των παραθύρων, των οροφών, της καμινάδας του φούρνου. Αλλά οι σύγχρονες ξύλινες κατασκευές είναι πιο ερμητικές. Λόγω των αρχείων καταγραφής της μηχανής προφίλ / ξύλα, σφραγίδες mezhventsovogo ραφές, χρησιμοποιώντας τα εμπόδια ατμού και αδιάβροχο μεμβράνες στην οροφή, επένδυση και τοίχου μόνωσης, εγκατάσταση γυάλινο σπίτι διατηρεί τη θερμότητα καλύτερα, αλλά χειρότερα αεριζόμενο.

Γιατί μια δομή ξύλου χρειάζεται εξαερισμό;

Πολλοί κατασκευαστές σπιτιών από κούτσουρα λένε ότι το δέντρο "αναπνέει". Πράγματι, η μη επεξεργασμένη συστοιχία είναι ικανή να απορροφά την εξάτμιση ρυθμίζοντας την υγρασία στο δωμάτιο. Αλλά αυτές οι ιδιότητες προσρόφησης μπορούν να προκαλέσουν την αποσύνθεση του ξύλου. Με υπερβολική υγρασία και χωρίς αερισμό, η κατασκευή θα είναι ακατάλληλη για ζωή για 5 χρόνια.

Ο δεύτερος λόγος για την ανάγκη να οργανωθεί η ανταλλαγή αέρα στο σπίτι του μπαρ είναι ότι δεν χρησιμοποιεί πλέον ακατέργαστο ξύλο. Η χρήση διαφόρων εμποτισμών και στεγανωτικών μπορεί να προστατεύσει τη συστοιχία από τη φλόγα, τους μύκητες, τα έντομα, αλλά μειώνει την παραγωγή της. Και η ίδια η ράβδος δεν μπορεί να «αναπνεύσει» πλήρως, επειδή έχει κολλητικά στρώματα μέσω των οποίων ο αέρας δεν περνάει.

Μέθοδοι αερισμού ξύλινων κατοικιών

Ο εξαερισμός στο σπίτι του μπαρ από τα χέρια τους μπορεί να οργανωθεί με πολλούς τρόπους.

Φυσικός εξαερισμός

Η ανταλλαγή του αέρα στο σπίτι πραγματοποιείται χωρίς την εμπλοκή οποιουδήποτε εξοπλισμού, λόγω της μετατόπισης των θερμών μαζών από τα κρύα. Ένα φρέσκο ​​ρεύμα τροφοδοτείται από ανοιχτά παράθυρα, πόρτες, εξαεριστήρες και ανακυκλώνονται.

Αυτή η παραλλαγή του εξαερισμού είναι χαμηλού κόστους στη διαρρύθμιση και τη συντήρηση, αλλά είναι κατάλληλη μόνο για μικρά εξοχικά σπίτια. Το μειονέκτημα του είναι ότι το σύστημα δεν επιτρέπει τον έλεγχο του όγκου εισερχόμενων και εξερχόμενων ρευμάτων, που προκαλεί στασιμότητα αέρα ή σχηματισμό ρευμάτων. Τρέχοντας νέες μάζες μέσα από το παράθυρο προκαλεί απώλεια θερμότητας. Κάποια από τη θερμότητα από το σπίτι βγαίνει, και μέρος δαπανάται για τη θέρμανση του εισερχόμενου κρύου αέρα.

Εξαερισμός αναγκαστικού τύπου

Η παροχή καθαρού αέρα στις εγκαταστάσεις του σπιτιού από τη ράβδο μπορεί να διευθετηθεί μηχανικά (με τη βοήθεια ανεμιστήρα). Σε αυτή την περίπτωση, οι αγωγοί εξαγωγής θα πρέπει να κρατιούνται κάθετα, έτσι ώστε να μην έχουν πτυχές, στροφές. Αυτό θα εξασφαλίσει την ποιοτική αφαίρεση του ανακυκλωμένου αέρα από το σπίτι. Η έξοδος της γραμμής εξάτμισης πρέπει να αυξηθεί πάνω από την οροφή κατά τουλάχιστον 50 cm. Για πρόσθετη προστασία, τοποθετούνται ειδικοί μύκητες πάνω τους.

Το πλεονέκτημα αυτού του εξαερισμού είναι το χαμηλό του κόστος, η δυνατότητα καθαρισμού και ρύθμισης του όγκου εισερχόμενης ροής. Μειονεκτήματα του συστήματος:

 • Το δωμάτιο χάνει θερμότητα με θέρμανση του καθαρού αέρα που τροφοδοτεί ο ανεμιστήρας.
 • εξάρτηση από την ηλεκτρική ενέργεια ·
 • θόρυβο.

Ο εξαντλημένος αερισμός του υποχρεωτικού τύπου θα είναι σε θέση να αφαιρέσει τον ανακυκλωμένο αέρα από τα δωμάτια. Φρέσκος αέρας ταυτόχρονα εισέρχεται στο σπίτι με φυσικό τρόπο (μέσω θυρών παράθυρο και πόρτες). Η άντλησή του πραγματοποιείται με τη βοήθεια ανεμιστήρα. Οι αγωγοί εξάτμισης μπορούν επίσης να εξοπλιστούν με βαλβίδες ελέγχου που έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν ότι ο αέρας δεν αλλάζει την κατεύθυνση. Σε ένα σκληρό κλίμα το χειμώνα, είναι απαραίτητο να κανονιστεί η θέρμανση αυτών των στοιχείων για να αποφευχθεί το πάγωμα τους.

Εξαερισμός αναγκαστικού τύπου

Το σύστημα αερισμού στο σπίτι από ένα μπαρ έχει μια σειρά από μειονεκτήματα: δεν επιτρέπει να ελέγχει την ποσότητα του φρέσκου αέρα που εισέρχεται στις εγκαταστάσεις, απαιτούν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, κάνει θόρυβο κατά τη λειτουργία.

Από τα παραπάνω, μπορεί κανείς να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι για το σπίτι από το μπαρ το καλύτερο είναι ο εξαερισμός εισαγωγής και εξάτμισης του τύπου ανάκτησης. Δεν επιτρέπει μόνο τη ρύθμιση της ποσότητας των εισερχόμενων και εξερχόμενων μαζών, αλλά και τον καθαρισμό τους. Η ενεργειακή απόδοση της μονάδας εξασφαλίζεται από έναν ανακτητή, ο οποίος επιτρέπει τη μεταφορά θερμότητας στον εισερχόμενο αέρα. Αν και ένα τέτοιο σύστημα εξαερισμού χρόνο συναρμολόγησης χρονοβόρα και δαπανηρή, μπορεί να παρέχει υψηλής ποιότητας πολυώροφα κτίρια συνολική αναπνευσιμότητα της περιοχής ξυλείας άνω των 200 m 2.

Χαρακτηριστικά του αερισμού του σπιτιού από ένα μπαρ

Η ανταλλαγή αέρα σε αυτή τη δομή πρέπει να διευθετηθεί έτσι ώστε οι μάζες του αέρα να περνούν από καθαρά και ξηρά δωμάτια (σαλόνι, υπνοδωμάτιο, παιδικό δωμάτιο) σε πιο υγρό (κουζίνα, μπάνιο). Είναι σημαντικό να αποφευχθεί ο σχηματισμός θέσεων όπου ο αέρας καθυστερεί. Οι ροές τροφοδοσίας και εξόδου πρέπει να κυκλοφορούν σε όλους τους χώρους. Για να διασφαλιστεί ότι αυτό θα επιτρέψει στις υποδοχές κάτω από τις εσωτερικές πόρτες, καθώς και τις εξωτερικές γρίλιες, τις οπές εξαερισμού που συνδέουν τα επιμέρους δωμάτια μεταξύ τους.

Πώς να πραγματοποιήσετε αερισμό στο σπίτι από το μπαρ, χωρίς να κάνετε λάθη

Η συσκευή εναλλαγής αέρα πρέπει να τοποθετείται σωστά ακόμη και όταν σχεδιάζετε μια κατοικημένη κατασκευή, μαζί με τη θέρμανση. Το σύστημα εξαερισμού θα πρέπει να παρέχεται τουλάχιστον ελάχιστα, με τη μορφή αεραγωγών σε "υγρούς" χώρους. Αλλά δεν είναι όλοι οι προγραμματιστές θέλουν να το κάνουν αυτό, επειδή αυτή η κατοχή είναι εντάσεως εργασίας. Ως εκ τούτου, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ιδιοκτήτες σπιτιού πρέπει να λύσουν αυτό το πρόβλημα από μόνοι τους. Πώς να αποφύγετε τα λάθη στην οργάνωση του αερισμού του σπιτιού από την ξυλεία;

Για να σχηματίσουν ένα φυσικό βύθισμα στους αεραγωγούς, το σχήμα της κλίσης της στέγης είναι σημαντικό και πόσο ο σωλήνας ανεβαίνει πάνω από την οροφή. Μια μακρά απελευθέρωση της επικοινωνίας δεν γίνεται πάντα αισθητικά ευχάριστη και μια σύντομη μπορεί να προκαλέσει αντίστροφη έλξη. Η τροχιά της ροής εξαρτάται από τη δομή της οροφής. Εάν είναι μια σύνθετη μορφή, η εξαέρωση του σπιτιού από τη ράβδο δεν θα είναι αποτελεσματική.

Η φυσική ανταλλαγή αέρα σταματά σχεδόν εντελώς στη ζεστή εποχή, όταν δεν υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας και συνεπώς πίεσης, εντός και εκτός της δομής. Για μια τέτοια περίπτωση, είναι απαραίτητο να προβλεφθεί υποχρεωτικός αερισμός.

Εξάτμιση ενός σπιτιού από ένα μπαρ

Απόσυρση από ανακυκλωμένο αέρα από τα μπάνια και χώρους διαμονής θα πρέπει να οργανωθεί χωριστά, ή σε περίπτωση βλάβης, υπάρχει η πιθανότητα εξάπλωσης των δυσάρεστες οσμές γύρω από το σπίτι.

Τα ανοίγματα εξαερισμού των καναλιών πρέπει να τοποθετούνται κοντά στην οροφή (τουλάχιστον 150 mm από αυτή την επιφάνεια). Σε αυτή την περίπτωση, η ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο θα γίνεται πάντα αποτελεσματικά, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία.

Το σπίτι από ένα μπαρ, παρά τις διαβεβαιώσεις των κατασκευαστών, απαιτεί εξαερισμό. Σε αυτό εξαρτάται η ακεραιότητα της δομής, της υγείας και της άνεσης των κατοίκων της. Παρέχετε καλύτερα στο στάδιο της σύνταξης ενός σπιτιού, μαζί με ένα σύστημα θέρμανσης.

Εάν η κατασκευή της ξυλείας είναι μικρή και χρησιμοποιείται ως ντάκα, μπορείτε να την αερίσετε με φυσικό τρόπο. Οι μεγάλες κατασκευές ξυλείας, στις οποίες κατοικούν μόνιμα άτομα, χρειάζονται καλύτερο εξαερισμό, ο οποίος θα παράσχει ένα σύστημα παροχής και εξάτμισης τύπου ανάκτησης. Παρά το υψηλότερο κόστος σε σύγκριση με άλλες μεθόδους αερισμού, δεν θα προκαλέσει απώλεια θερμότητας στο σπίτι.

Είναι σημαντικό να διαθέσετε σωστά χώρο για την εγκατάσταση του εξοπλισμού έτσι ώστε να μην καταλαμβάνει κατοικημένο χώρο και να μην παρεμβαίνει στους κατοίκους του σπιτιού. Τα βέλτιστα μέρη για την τοποθέτησή του είναι μια σοφίτα ή ένα ξεχωριστό δωμάτιο.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού σε ένα ξύλινο σπίτι

Το ξύλο είναι ένα δομικό υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί από την ανθρωπότητα για περισσότερο από διακόσια χιλιάδες χρόνια. Μέχρι τώρα τα ξύλινα σπίτια είναι μια δημοφιλής παραλλαγή μιας κατοικίας, παρά το γεγονός ότι παραδέχονται την αντοχή στις κατασκευές από σκυρόδεμα. Εξοικονομήστε μια καλή θέα, σώσει το σπίτι από την καταστροφή θα βοηθήσει τον αερισμό στο σπίτι του μπαρ.

Ένα ξύλινο σπίτι είναι μια δημοφιλής παραλλαγή μιας κατοικίας, που απαιτεί τη ρύθμιση του σωστού εξαερισμού

Η σημασία του εξαερισμού σε ξύλινα κτίρια

Πολλοί πιστεύουν λανθασμένα ότι ο εξαερισμός σε ιδιωτική κατοικία από κούτσουρο δεν είναι απαραίτητος. Αλλά αυτή η υπόθεση είναι λανθασμένη. Σε κάθε κτίριο κτίσμα των περασμένων αιώνων ήταν ψημένο με μια καμινάδα που χρησίμευε ως κουκούλα. Και οι ρωγμές ανάμεσα στα σπίτια, τα παράθυρα και τα ανοίγματα των θυρών ήταν παράθυρα τροφοδοσίας. Η σόμπα και τα σφάλματα στην κατασκευή παρείχαν μια φυσική ανταλλαγή αέρα, η οποία έσωσε το δωμάτιο από την υγρασία και τις δυσάρεστες οσμές.

Η σύγχρονη τεχνολογία για την οικοδόμηση ενός ξύλινου σπιτιού σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα εντελώς σφραγισμένο κτίριο από εξωτερικούς παράγοντες, μια τέτοια κατοικία δεν έχει ρωγμές και κενά, μέσω των οποίων θα ρέει ο αέρας. Μαζί με τη θερμότητα που λαμβάνεται και την απουσία των ρευμάτων, υπάρχει επίσης ένα μειονέκτημα - συμπύκνωση.

Λόγω της διαφοράς στις θερμοκρασίες εντός και εκτός του δωματίου, μπορεί να σχηματιστεί συμπύκνωμα στα επιμέρους στοιχεία της δομής, τα οποία επηρεάζουν δυσμενώς την ποιότητα των οικοδομικών υλικών και των επίπλων. Οι ξύλινες επιστρώσεις αρχίζουν να αποσυντίθενται, η διάρκεια ζωής τους μειώνεται. Χρειάζεστε εξαερισμό σε ξύλινο σπίτι; Απάντηση: ναι.

Ένα ξύλινο σπίτι χωρίς εξαερισμό τελικά αρχίζει να σαπίζει και να γίνει μουχλιασμένο

Είδη αερισμού σε ξύλινα σπίτια

Πριν κάνετε αερισμό σε ξύλινο σπίτι, πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τις αποχρώσεις. Ο σχεδιασμός του εξαερισμού είναι ένα σημαντικό στάδιο πριν ξεκινήσετε την κατασκευή ενός σπιτιού.

Η αντιμετώπιση των υπαρχόντων κτιρίων θα βοηθήσει στην ορθή λειτουργία του αερισμού. Είναι απαραίτητο να καθοδηγείται από τα πρότυπα SNIP σχετικά με την συναλλαγματική ισοτιμία του αέρα για ολόκληρη τη δομή και τους επιμέρους χώρους της. Σε ένα κανονικό δωμάτιο, σαλόνι, κρεβατοκάμαρα ή άλλο, είναι απαραίτητο να τηρείτε τον κανόνα των 30 m³ / h.

Για χώρους με υψηλή υγρασία - 40-70 m³ / h. Είναι εξίσου σημαντικό να ληφθεί υπόψη ο σχεδιασμός της δομής της ξυλείας. Η παρουσία χωρισμάτων, ξεχωριστών επίπλων και εξοπλισμού, καθώς και ο κύριος χώρος ανάπαυσης των κατοίκων επηρεάζουν την επιλογή χώρων για παράθυρα εξαερισμού, απορροφητήρες ή ακόμη και μεμονωμένους αεραγωγούς.

Για τις κατοικίες, ένα δομημένο δέντρο, τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα είναι:

 • φυσικό εξαερισμό.
 • εξαναγκασμένος εξαερισμός ·
 • συστήματα εξαερισμού τύπου παροχής αέρα.

Φυσική ανταλλαγή αέρα

Ο εξαερισμός ενός ξύλινου σπιτιού είναι απαραίτητος για όλα τα δωμάτια του, ειδικά για εκείνους που επηρεάζονται συνεχώς από την υγρασία - το μπάνιο, το ντους, την τουαλέτα και την κουζίνα. Ο φυσικός αερισμός σε ένα ξύλινο σπίτι είναι ο απλούστερος τρόπος. Το μόνο που απαιτείται για την εγκατάσταση είναι η εγκατάσταση στους τοίχους της δομής της θύρας εξάτμισης και τροφοδοσίας.

Πλεονεκτήματα του φυσικού αερισμού:

 • φθηνότητα;
 • ευκολία σχεδιασμού και εγκατάστασης.
 • καλό αερισμό του δωματίου.
 • τη δυνατότητα εκμετάλλευσης ανά πάσα στιγμή του έτους ·
 • ενεργειακή ανεξαρτησία.

Οι παραλλαγές της διάταξης αυτού του εξαερισμού είναι διαφορετικές. Για μικρές ιδιωτικές κατοικίες χρησιμοποιήστε ένα σχέδιο με κάθετους αεραγωγούς, οι οποίοι εξάγονται στη σοφίτα κάτω από την άκρη της οροφής.

Αλλά Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η δύναμη έλξης μπορεί να αλλάξει ανάλογα με το μήκος των αγωγών, την παρουσία στροφών και μερικές περίπλοκες περιοχές. Ως εκ τούτου, ακόμη και για ένα ιδιωτικό σπίτι, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τον προσεκτικό σχεδιασμό του συστήματος ανταλλαγής αέρα.

Τα μεγάλα σπίτια ξυλείας, με δύο ή τρεις ορόφους, απαιτούν πιο αποτελεσματικές συσκευές εξαερισμού. Επομένως, οι αγωγοί εξαγωγής και παροχής αέρα είναι εξοπλισμένοι με ανεμιστήρες. Ο σωστός αερισμός διατηρείται, αλλά με ισχυρότερη και ομοιόμορφη εναλλαγή αέρα.

Η ανάγκη για σύστημα εξαερισμού ισχύει και για το υπόγειο στο κούτσουρο. Τα ξύλινα δάπεδα, τα ειδικά στηρίγματα και οι δοκοί υποβάλλονται στις επιβλαβείς συνέπειες της συμπύκνωσης. Πρέπει να ξέρετε πώς να διασφαλίσετε σωστά τον αερισμό του θεμελίου.

Στο υπόγειο του ξύλινου σπιτιού, θα πρέπει επίσης να εξοπλίσετε το σύστημα εξαερισμού

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης φυσικού αερισμού

Η εγκατάσταση του εξαερισμού σε μια ιδιωτική κατοικία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Εν μέρει, εξαρτώνται από τη θέση των εισόδων αέρα, των αγωγών εξαερισμού και των κουκούλες. Δεν είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν στοιχεία εξαερισμού σε κάθε δωμάτιο.

Η σωστή διάταξη ενός ζεύγους συσκευών για ολόκληρη την κατοικία μπορεί να προσφέρει αποτελεσματικό αερισμό. Επομένως, προκύπτει ότι:

 1. Ξεκινήστε την εγκατάσταση του εξαερισμού στο ξύλινο σπίτι από την ίδρυσή του. Σε κάθε τοίχο του είναι εγκατεστημένα παράθυρα που αερίζουν το υπόγειο, ανακουφίζοντας από την υγρασία.
 2. Βεβαιωθείτε ότι η ροή αέρα με τον σωλήνα εξαερισμού έχει αφαιρεθεί από τη βάση. Το τμήμα του δρόμου θα πρέπει να βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του κτιρίου (ο αέρας είναι πιο φρέσκος και δροσερός).
 3. Ρυθμίστε σωστά τα παράθυρα αναρρόφησης. Η εξαγωγή των αέριων μαζών εκτελείται με αγωγούς εξαερισμού που οδηγούνται στην οροφή του κάθε δωματίου. Όλα αυτά συνάγονται σε μια οροφή ενός κτιρίου: το παραπάνω σωλήνα, το σχέδιο είναι καλύτερο.

Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη παράγοντες που επηρεάζουν τη δύναμη της φυσικής ανταλλαγής αέρα. Εκτός από το ύψος του σωλήνα εξάτμισης, ο οποίος ανεβαίνει πάνω από την οροφή, επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες, τη διαμόρφωση των καναλιών αέρα (το μέγεθος και την παρουσία στροφών). Σημαντικά δομικά στοιχεία του κτιρίου - χωρίσματα, πόρτες κ.λπ.

Για τον αερισμό των φυσικών ρευμάτων αέρα πραγματοποιούνται σε όλο το σπίτι, θα πρέπει να ασχοληθούν με επαρκή ποσότητα του διαθέσιμου χρόνου χρήσης και «παράθυρα». Ο αέρας διεισδύει από το ένα δωμάτιο στο άλλο με τη δύναμη της έλξης, αν μεταξύ του φύλλου της πόρτας και του δαπέδου θα είναι ένα κενό 2-3 cm Άλλη πραγματοποίηση -. Κάντε μια πόρτα διαμπερή οπή και να διακοσμήσει διακοσμητικά γρίλια του.

Ο χώρος κάτω από τη στέγη, επίσης, πρέπει να αερίζεται. Ένα ξύλινο σπίτι, ανεξάρτητα από τον τύπο της στέγης, είναι μια ερμητική δομή και ο αέρας υπό την επίδραση φυσικών παραγόντων συμπυκνώνεται σε αυτό, γεγονός που οδηγεί σε παραβιάσεις της ακεραιότητας της δομής.

Η έλλειψη εξαερισμού μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή στέγης. Ως εκ τούτου, ένα ξύλινο σπίτι πρέπει να είναι εφοδιασμένο με αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα σε όλα τα επίπεδα - το υπόγειο, τα δωμάτια και τη σοφίτα.

Η απουσία συστήματος εξαερισμού μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή στέγης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η σοφίτα θα πρέπει επίσης να είναι εξοπλισμένη με εξαερισμό

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού

Δεδομένου ότι η δομή είναι κατασκευασμένη από κούτσουρα, εκτίθεται συνεχώς σε υγρασία. Δεν γίνεται πάντα φυσικός εξαερισμός ικανοποιεί τους ενοικιαστές την αποτελεσματικότητα. Η επίλυση του προβλήματος της αδύνατης έλξης θα βοηθήσει έναν ή περισσότερους ανεμιστήρες που έχουν εγκατασταθεί στις οπές εξαγωγής.

Το σύστημα εξαερισμού συσχετίζεται με καιρικές συνθήκες: όταν ο δρόμος είναι δροσερός και θυελλώδης, η ώθηση αυξάνεται όταν μειώνεται η θερμότητα. Για την επίλυση του προβλήματος υπάρχουν διάφορες επιλογές: ανοίξτε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες, αυξήστε τη ροή αέρα στο δωμάτιο ή αναγκάστε τον φυσικό εξαερισμό. Είναι προτιμότερο να εξεταστεί η δεύτερη επιλογή.

Για να δημιουργήσετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό, πρέπει:

 1. Αγοράστε ειδικές κουκούλες (ανεμιστήρες). Επιλέγονται με τον υπολογισμό της απαραίτητης ισχύος και τη διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών.
 2. Τοποθετήστε τους ανεμιστήρες στις οπές εξαγωγής ή στους αγωγούς.
 3. Συνδέστε τον εξοπλισμό στην πρίζα.

Αυτό το σύστημα αερισμού σε ξύλινο σπίτι έχει πολλά πλεονεκτήματα. Το κύριο είναι η αναγκαστική έλξη, η οποία δεν εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες.

Μια απλή συσκευή αερισμού σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τον εξοπλισμό μόνο όταν είναι απαραίτητο. Ορισμένα μοντέλα συσκευών είναι εφοδιασμένα με ειδικούς αισθητήρες υγρασίας και θερμοκρασίας. Αυτά ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται ανεξάρτητα όταν οι συνθήκες μικροκλίματος στο κτίριο είναι κρίσιμες.

Όταν επιλέγετε ένα κατάλληλο σύστημα εξαερισμού, ορισμένοι ιδιοκτήτες σπιτιού σταματούν να επιλέγουν ένα σύστημα εξαναγκασμένης τροφοδοσίας και εξάτμισης. Έχουν μηχανική ώθηση όχι μόνο λόγω του ανεμιστήρα που έχει εγκατασταθεί στην κουκούλα, αλλά και μέσω των συσκευών που είναι εγκατεστημένες στους αγωγούς αέρα παροχής. Τέτοια συστήματα είναι ακόμα πιο αποτελεσματικά και χρησιμοποιούνται σε μεγάλα ξύλινα σπίτια.

Άλλες επιλογές αερισμού

Υπάρχουν διάφορες επιλογές για συστήματα εξαερισμού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ξύλινα σπίτια. Τα πιο συνηθισμένα είναι ο εξαερισμός και τα συστήματα με ανάκτηση.

Έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Αυτός ο εξοπλισμός μπορεί να είναι μονοκόμματο (σε μία περίπτωση) και πτυσσόμενος (με ξεχωριστό πίνακα ελέγχου, αεραγωγούς και εξοπλισμό). Αυτά τα συστήματα εξαερισμού είναι εξοπλισμένα με:

 • ανεμιστήρες για παροχή αέρα.
 • ηλεκτρική θερμάστρα?
 • ένα υγροσκοπικό μέσο.
 • σύστημα φίλτρων.
 • συσκευές θωράκισης.

Συστήματα με ανάκτηση αντί για ηλεκτρικό θερμαντήρα που θερμαίνει τον υπαίθριο αέρα, διαθέτουν εναλλάκτη θερμότητας, χρησιμοποιεί για τον σκοπό αυτό αέρα δωματίου. Το κύριο πλεονέκτημα - εξοικονόμηση ενέργειας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί το καλοκαίρι, όταν υπάρχει ανάγκη για ψύξη του αέρα με κλιματισμό.

Τα συστήματα εξαερισμού του αέρα τροφοδοσίας έχουν το υψηλότερο ποσοστό ανταλλαγής αέρα. Χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση και την ψύξη του δωματίου. Ένα μειονέκτημα επηρεάζει έντονα τη δημοτικότητά τους - αυτό είναι ένα υψηλό κόστος.

Πώς να κάνετε σωστά τον αερισμό σε ένα ξύλινο σπίτι: βρείτε κατάλληλα και αξιόπιστα στοιχεία του συστήματος και υπολογίστε την ελάχιστη απαιτούμενη ισχύ

Σε οποιοδήποτε οικιστικό χώρο χρειάζεστε ένα σύστημα αερισμού. Βοηθάει να κάνετε το σπίτι σας ακόμα πιο άνετο. Ο εξαερισμός σε ένα ξύλινο σπίτι είναι εξίσου απαραίτητο, όπως σε κάθε άλλο. Η συσκευή της έχει τα δικά της χαρακτηριστικά.

Απαιτείται εξαερισμός σε ξύλινο σπίτι;

Συχνά μπορείτε να ακούσετε την έκφραση ότι τα ξύλινα κτίρια «αναπνέουν» και δεν χρειάζονται ειδικό αερισμό. Αέρα και έτσι εισέρχεται μέσα από τις ρωγμές μεταξύ των κορμών, στα παράθυρα. Ίσως, φυσικά, ήταν πριν.

Αλλά αυτή τη στιγμή τα σπίτια χτίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει κυκλοφορία αέρα σε αυτά. Οι οικοδόμοι προσπαθούν να τις καταστήσουν όσο το δυνατόν πιο υψηλής ποιότητας, πράγμα που σημαίνει - για να αποφύγετε τα ρεύματα, τις ρωγμές, για να κρατάτε τη θερμότητα όσο το δυνατόν περισσότερο. Τα παράθυρα και οι πόρτες είναι εγκατεστημένα ερμητικά, όλες οι αρθρώσεις και τα κενά αντιμετωπίζονται με ειδικά σφραγιστικά. Αυτό, φυσικά, είναι καλό, αλλά το σπίτι είναι εντελώς κλειστό για καθαρό αέρα. Ναι, και ο εξαντλημένος αέρας πρέπει να πάει κάπου. Επομένως, το σύστημα εξαερισμού σε ένα ιδιωτικό ξύλινο σπίτι είναι απολύτως απαραίτητο.

Διάφοροι λόγοι για την εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού:

 • Το ξύλο έχει την ικανότητα να απορροφά την υγρασία. Ελλείψει ρύθμισης της υγρασίας, θα σβήσει γρήγορα και θα αποσυντεθεί. Επίσης, η υγρασία είναι ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη μύκητα και μούχλα.
 • Το ξύλο περνάει καλύτερα από το αέρα, για παράδειγμα, από σκυρόδεμα. Αλλά η αλλαγή του αέρα μέσα στις εγκαταστάσεις χωρίς ειδική οργάνωση δεν συμβαίνει.
 • Διατηρήστε ισορροπία θερμοκρασίας. Με τη βοήθεια του εξαερισμού, ο χρησιμοποιούμενος αέρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θέρμανση του δωματίου.
 • Διοξείδιο του άνθρακα, εξελισσόμενη υγρασία και θερμότητα δεν μπορούν να αφαιρεθούν από το ξύλο. Αυτό απαιτεί κυκλοφορία αέρα.

Βασικοί κανόνες και απαιτήσεις για τον εξαερισμό

Κατά το σχεδιασμό ενός συστήματος εξαερισμού στο σπίτι σας, πρέπει πρώτα να κάνετε τους απαραίτητους υπολογισμούς για να λάβετε υπόψη όλες τις αποχρώσεις. Η απόδοση του εξαερισμού πρέπει να συμμορφώνεται με ορισμένα πρότυπα. Ακόμη και αν κάνετε την εγκατάσταση του συστήματος μόνοι σας, υπάρχουν υγειονομικά πρότυπα που πρέπει να τηρούνται. Διαφορετικά, η διαμονή στο σπίτι δεν θα είναι άνετη και οι δυνάμεις και τα οικονομικά απλά θα χαθούν.

Οι κανόνες της ανταλλαγής αέρα για διάφορες εγκαταστάσεις του σπιτιού:

Εξαερισμός ενός ξύλινου σπιτιού

Δημιουργώ ένα σπίτι από ένα μπαρ 150 στις 150. Ένας συνάδελφος στην εργασία λέει ότι σε ένα ξύλινο σπίτι, επίσης, πρέπει να εξασφαλιστεί εξαερισμός.
Αν και πίστευα ότι σε ένα ξύλινο σπίτι η ανταλλαγή του φρέσκου αέρα συμβαίνει λόγω των αναπνευστικών ιδιοτήτων του ξύλου.
Ποιος μπορεί πειστικά να αποδείξει την αναγκαιότητα εγκατάστασης εξαερισμού σε ξύλινο σπίτι;
Νομίζω ότι είναι καλύτερο να χωρίσουμε το ζήτημα σε δύο,

 1. Χρειάζεστε εξαερισμό σε ξύλινο σπίτι εάν υπάρχει σόμπα ξύλου στο σπίτι;
 2. Χρειάζεστε αερισμό σε ξύλινο σπίτι εάν δεν υπάρχει σόμπα;

2alex000000 Ο εξαερισμός χρειάζεται σε οποιοδήποτε σπίτι, εάν ο φούρνος - ειδικά (μπορεί να μην υπάρχει έλξη). Η αναπνοή της ξυλείας είναι μύθος. Ένα ξύλινο σπίτι αναπνέει μέσα από ρωγμές: yu

sansan21 έγραψε:
Ένα ξύλινο σπίτι αναπνέει μέσα από ρωγμές

δηλαδή. εάν χτίζετε ένα μεγάλο σπίτι από κολλημένα δοκάρια χωρίς ρωγμές, η εισροή δεν απαιτείται μόνο σε μονολιθικό υπόγειο (η εξάτμιση απαιτείται σε όλα τα απολυμασμένα, κουζίνα, + μέσω φούρνων_καμίνας);
σπίτι από ένα μπαρ, και να ράβω μέσα από έναν οζινκ. αεραγωγών. και πώς να τα αναπαραγάγει; κατά μήκος των τειχών μέσω 2-3 ορόφους κάτω από τους σωλήνες mantel να καλύψει; πάνω τους και ο θόρυβος και η φωνή θα αυξηθούν.

Δεν έχω δει ποτέ ότι στα ξύλινα σπίτια υπήρχε ξεχωριστός εξαερισμός, συμπεριλαμβανομένων των παλιών ρωσικών ξύλινων κατοικιών.
Υπήρξε μια ρωσική σόμπα που εκπλήρωσε αυτό που καταλαβαίνω ως το ρόλο του εξαερισμού, από μια σόμπα εργασίας στο σπίτι δημιουργείται κενό, λόγω του οποίου από το δρόμο μέσα από τις διαρροές των παραθύρων, των τοίχων, των θυρών κλπ. Φρέσκος αέρας μπήκε. Η τουαλέτα ήταν στο διάδρομο για το οποίο δεν απαιτείται εξαερισμός.

Τι συμβαίνει τώρα.

Ας υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει φούρνος στο σπίτι ή σπάνια χρησιμοποιείται. Και η τουαλέτα είναι στο σπίτι.
Στη συνέχεια, αποδεικνύεται ότι χωρίς εξαερισμό δεν μπορεί να κάνει.
Τουλάχιστον στην κουζίνα και στην τουαλέτα.

Στο μέλλον, το σπίτι θα περικυκλωθεί από τούβλο, προφανώς ο εξαερισμός θα γίνει έπειτα στον χώρο μεταξύ της ξυλείας και του τούβλου από την πλευρά των αετωμάτων.

alex000000 έγραψε:
Δεν έχω δει ποτέ ότι στα ξύλινα σπίτια υπήρχε ξεχωριστός εξαερισμός, συμπεριλαμβανομένων των παλιών ρωσικών ξύλινων κατοικιών.

Θυμάστε ακόμα ότι σε παλιά σπίτια και παράθυρα είναι μικρά για ελάχιστο φως και φυτεύονται χαμηλά - έτσι ώστε ο θερμός αέρας που συγκεντρώνεται κάτω από την οροφή να μην είναι λιγότερο σε επαφή με τα παράθυρα και να μην ψύχεται. Έτσι εξοικονομούσαν θερμότητα στο σπίτι. Και ότι αυτή η θερμότητα μέσα από το ανώτατο όριο δεν έφυγε - θερμάνθηκε με βρύα και πηλό. Ένας καλός μονόλιθος αποδείχθηκε.
Και όσο για τον αερισμό στο σπίτι - σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από αυτά τα 2 σημεία, είναι απαραίτητο να κάνουμε. Και να κάνουμε μόνο σε εκείνες τις περιοχές όπου αυτοί κάλεσαν - γ / u και την κουζίνα. Και στην κουζίνα, θα συμβούλευα γενικά να βάλω δύο κανάλια - ένα - ένα φυσικό εκχύλισμα για την κουζίνα και το άλλο για την κουκούλα πάνω από τη σόμπα. Το γεγονός ότι θα είναι - δεν αμφιβάλλω

alex000000 έγραψε:
Δεν έχω δει ποτέ ότι θα υπήρχε χωριστός αερισμός σε ξύλινα σπίτια

και θα θυμάστε πού κάνατε να μαγειρεύετε. Σωστά - είτε πάνω είτε μέσα στο φούρνο. Εάν στο φούρνο - τότε όλες οι γεύσεις έφυγαν με τον καπνό. Έτσι σε τέτοια σπίτια, όπως ένας φυσικός εξαερισμός, δούλευε μια καμινάδα. Και τώρα - πλάκες, φούρνοι μικροκυμάτων, σχάρες, κλπ. - από όλα αυτά, με φιλικό τρόπο, όλες τις γεύσεις που θέλετε να πάρετε μακριά.
Όσο για τη σόμπα. Στα παλιά σπίτια, για το έργο της, υπήρχαν αρκετές ρωγμές στα παράθυρα / τις πόρτες. Και τώρα που τα παράθυρα είναι πλαστικά, οι πόρτες είναι πανοπλία - είναι πολύ πιθανό ότι τα "σχέδια" δεν είναι αρκετά. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να αποδειχθεί ότι μερικά από τα κανάλια του εξαερισμού μπορούν να ανατραπούν και να εργαστούν στην εισροή. Και αυτό δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο για το νοικοκυριό. Αυτό το πρόβλημα μπορεί πραγματικά να ξεφύγει. Μια λύση; Ψάξτε για ένα φούρνο στο διαδίκτυο / τζάκι με ένα κανάλι εισροής στο τζάκι κλιβάνου / τζάκι - ένα απλό και ενδιαφέρον πράγμα. Τον είδα ζωντανό. Ονομαστικά.

Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν την επιβάλω

Όπως συμβαίνει και στα διαμερίσματα, ο εξαερισμός γίνεται από όλους, είναι γνωστό ότι μπορείτε να αναπνέετε το καλοκαίρι ακριβώς επειδή είναι φυσικό εκεί, δηλαδή λειτουργεί μόνο το χειμώνα και επιπλέον πολύ.
Η τουαλέτα και η κουζίνα δεν μπορούν να συνδεθούν εάν ο εξαερισμός είναι φυσικός (εφόσον δεν λειτουργεί το καλοκαίρι) όταν ο εξαερισμός είναι συνδεδεμένος χωρίς προβλήματα.
Σύμφωνα με το snip, η ροή του αέρα στα συνηθισμένα πάνελ γίνεται μέσα από τις σχισμές στα παράθυρα (όχι ένα αστείο) και όταν βάζουμε platys = germitichnye, τότε με κλειστά παράθυρα ρέουν συμπύκνωμα.
Κάνει τον δικό μου αερισμό στο κτίριο (η εισροή στα παράθυρα, ο εξαναγκασμένος αερισμός από τον ανεμιστήρα της στέγης). Η πρόσληψη αέρα από την κουζίνα και το μπάνιο, η εισροή στα υπνοδωμάτια, η υπερχείλιση κάτω από τις πόρτες.

Ναι, εάν υπάρχει σόμπα (τζάκι) στο σπίτι, τότε δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αναγκαστική εισαγωγή αέρα, με φυσική εισροή (δεν θα υπάρξει ώθηση). Ένα τζάκι ως κουκούλα τείνει πολύ ακόμα, αλλά χρειάζεται να εξασφαλίσει τη ροή του αέρα, για παράδειγμα, μέσω των βαλβίδων στα παράθυρα

Πείτε μου, είναι δυνατόν να συνδυάσετε τον αερισμό της κουζίνας και του μπάνιου σε μια εξοχική κατοικία, υπό την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιούνται οπαδοί; Ποιο ύψος θα έπρεπε να είναι ο σωλήνας εξαερισμού στην οροφή, αν ο σωλήνας βρίσκεται σε απόσταση 4 μέτρων από την κορυφογραμμή και δίπλα σε (5 μέτρα) υπάρχει άλλη κατοικία και ψηλό δέντρο

Εάν ο συμπιεσμένος εξαερισμός περιλαμβάνεται πάντα όταν βρίσκεστε στο σπίτι, τότε σύμφωνα με τα φινλανδικά πρότυπα είναι δυνατό, αλλά οι κανόνες μας για τον εξαναγκασμένο αερισμό σε αυτό το πλαίσιο δεν έχουν ικανοποιηθεί.
Εάν ο εξαερισμός αναγκάζεται, τότε το ύψος του σωλήνα δεν είναι σημαντικό και η θέση του είναι επίσης ίση.
Εάν είναι φυσικό, τότε πρέπει να είναι πάνω από την κορυφογραμμή (απλοποιημένη).

Αν έχουμε ξύλινο σπίτι 2 ορόφων. Και θέλουμε να το αερίσουμε σωστά, χωρίς να εμπιστευόμαστε το βύθισμα στο φούρνο.
Τι είναι επιθυμητό να επιλέξετε, εισροή ή εξάτμιση (για μηχανικά κίνητρα);

Αν είναι φυσιολογικό να αερίζεται και να θερμαίνει τη σόμπα παράλληλα, η εισροή πρέπει να εξαναγκάζεται κατά τη διάρκεια της αναγκαστικής έλξης. Εξετάστε την επιλογή του ανακτητή. Εκεί όλα είναι εξισορροπημένα από την άποψη αυτή (αλλά μπορώ να κάνω λάθος)

Εξοχική κατοικία. Εισάγεται εξαερισμός στην οροφή. Από τον εξαερισμό φυσάει στο πλαίσιο έτσι ώστε η βαλβίδα ελέγχου στον ανεμιστήρα να μην κρατάει. ((
Η έξοδος του σωλήνα εξαερισμού στην οροφή είναι τέτοια ώστε, με φυσικό εξαερισμό, ο σωλήνας πρέπει να είναι έως και 4 μέτρα, - ασχήμια. Τι πρέπει να κάνω, βάλτε άλλη βαλβίδα ελέγχου στο σωλήνα εξαερισμού;

Ο ΦΤΒΚΟΥΝ έχει γράψει:
Εάν ο εξαναγκασμένος εξαερισμός είναι πάντα ανοιχτός όταν βρίσκεστε στο σπίτι, τότε σύμφωνα με τα φινλανδικά πρότυπα μπορείτε

Πέρυσι, ο φίλος μου, υπό την ηγεσία των Φινλανδών που χτίστηκε τα θεμέλια στο εξοχικό σπίτι, και στη συνέχεια να υπάρχει τοποθετημένο αερισμό. ΕΕ-αλλά ως άνθρωπος, επιθυμώντας να φτιάξει τη δική σας σπίτι για ένα χρόνο έπιναν το αίμα των φινλανδικών μηχανικούς για εξοχικές κατοικίες τους (την οποία τιμά για το καλύτερο. Που εφηύρε πέσει η ανθρωπότητα για σκληρούς χειμώνες μας). Ορισμένα αποτελέσματα:

 1. Το σπίτι, το οποίο δεν παρέχει αναγκαστικό ανεφοδιασμό και εξαερισμό με ανάκτηση θερμότητας από τους Φινλανδούς, απλά δεν θα επιτρέπεται για κατασκευή. αυτά είναι τα φινλανδικά "snaps" από το 2007. Υποψιάζομαι, δεν πήραμε χωρίς τη συμμετοχή μας, όταν τους κανονίσαμε μια μητέρα kuz'kin με ηλεκτρική ενέργεια στο κρύο χειμώνα του 2006.
 2. Το ελάχιστο επίπεδο μόνωσης (από άποψη PAROC) στην οροφή (στέγη) - 400 mm. επίσης από το 2007. Σχετικά με τη θέρμανση των τειχών - δεν θυμάμαι

Ως ένας άνθρωπος που είχε τη χαρά της ζωής στην θάλασσα -20 έως -35 σε ένα ξύλινο σπίτι στην κουζίνα, θα τολμούσα να το πω έτσι (γνωρίζοντας ότι τώρα δαγκώσει εμένα): δεν είναι απαραίτητο να δαπανήσει χρήματα για την άσκοπη αερισμό στο σπίτι, το οποίο δεν είναι ακόμα θα ζήσουν! Για να ζήσει το χειμώνα στο σπίτι από ένα μπαρ 150 «μόνωση» τούβλο - είναι σχεδόν αδύνατη. Και το καλοκαίρι - και αρκετά ανοίγματα εξαερισμού.

einstine έγραψε:
είναι δυνατόν να συνδυάσετε τον εξαερισμό της κουζίνας και του μπάνιου σε μια εξοχική κατοικία

Εάν η σόμπα είναι φυσικό αέριο, τότε είναι αδύνατο. Κανονικά, όταν η έξοδος καυσαερίων γίνεται ξεχωριστά από τον αερισμό των υδραυλικών εγκαταστάσεων. Αν υπάρχει γκαράζ με σπίτι, τουλάχιστον με ένα παρακείμενο τοίχωμα, τότε ο εξαερισμός του πραγματοποιείται επίσης σε ξεχωριστό δίαυλο.

alr έγραψε:
Ως ένας άνθρωπος που είχε τη χαρά της ζωής στην θάλασσα -20 έως -35 σε ένα ξύλινο σπίτι στην κουζίνα, θα τολμούσα να το πω έτσι (γνωρίζοντας ότι τώρα δαγκώσει εμένα): δεν είναι απαραίτητο να δαπανήσει χρήματα για την άσκοπη αερισμό στο σπίτι, το οποίο δεν είναι ακόμα θα ζήσουν! Για να ζήσει το χειμώνα στο σπίτι από ένα μπαρ 150 «μόνωση» τούβλο - είναι σχεδόν αδύνατη. Και το καλοκαίρι - και αρκετά ανοίγματα εξαερισμού.

Πρώτον, απλά μοιραστείτε την προσωπική μου εμπειρία.
Το φθινόπωρο του 2009 εγκαταστάθηκε για να ζήσει σε ένα ακόμα υπό κατασκευή σπίτι, 2 ορόφους, συνολικής επιφάνειας 145 τετραγωνικών μέτρων. το θεμέλιο ενός μονόλιθου των 60 cm δεν είναι μονωμένο, το δάπεδο είναι μονωμένο με "isover" min. Plate 10 cm, τοίχοι -. Ερυθρελάτης ξυλεία 150x150, καλαφατίστε Διαχείριση μόνο από το εσωτερικό, και το εσωτερικό επίχρισμα με ασβεστοκονίαμα 2 εκατοστά Το ανώτατο όριο του 2ου ορόφου -.. μόνωση ρολό 25 εκατοστά σοφίτα «Isover» δεν θερμαίνεται. Τα παράθυρα είναι 2x πλαστικά. Φούρνος ξύλο-καίγοντας τούβλο με θερμάστρες σε 2 ορόφους βρίσκεται στο κέντρο. Και σε τέτοιες συνθήκες, έχουμε ήδη βιώσει τον χειρότερο χειμώνα τα τελευταία 30 χρόνια. Η θερμοκρασία τον Ιανουάριο είναι από -20 έως -30. υγρασία 90%, Η σόμπα θερμάνθηκε 2 φορές την ημέρα για 1 βραχίονα από ξηρό ξύλο και 1 κουβά με άνθρακα. τώρα που η θερμοκρασία έχει αυξηθεί σε -10 -15 φύλλα σε ένα πάτωμα ενός κάδου του άνθρακα 2 φορές την ημέρα και ένα χέρι από ξύλο πυρκαγιάς. Την ίδια στιγμή, η θερμοκρασία στο σπίτι είναι πολύ άνετα, κατά τη διάρκεια της εργασίας είναι μόνο ντυμένος με παντελόνι, και μερικές φορές είναι απαραίτητο να ανοίξει τα παράθυρα. Την ίδια στιγμή, για όλους, μετά την ανάγνωση διάφορα φόρουμ και ακούσει πολλές συμβουλές των διαφόρων ειδικών ήταν πολλές καταγγελίες ότι το σπίτι θα είναι κρύο, και μάλιστα είχε την ιδέα να κάνει μια ζεστού νερού, αλλά στη συνέχεια σκέφτηκε καλύτερα από αυτό το χρονικό διάστημα. Στο μέλλον σχεδιάζουμε να μονώσουμε τους τοίχους από το εξωτερικό, το απόθεμα μόνωσης "isover" min. η πλάκα έχει ήδη αγοραστεί και θα τοποθετηθεί στους τοίχους ήδη στο sl. έτος. 10 εκατοστά και έξω για να γλείφουν nichihoy.
Έτσι μπορείτε να ζήσετε και με άνεση

Τώρα η ερώτηση στους ειδικούς.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής, δεν υπήρχε χρόνος να σκεφτούμε τον εξαερισμό. Η στέγη είχε οριστεί τον Σεπτέμβριο, και τον Οκτώβριο μετακινήθηκαν. τώρα που έφτασαν στο εσωτερικό φινίρισμα σκέψης για τον εξαερισμό, για να το κρατήσει σε ένα ξύλινο σπίτι δεν είναι ένα πρόβλημα.

Χρειάζεστε φυσικό εξαερισμό χειμώνα του υπόγειου χώρου; υπάρχει μια ιδέα να κρατήσετε ένα καν. ένα σωλήνα 125 mm από το υπόγειο μέσα από ένα ειδικό δωμάτιο μέσα στο σπίτι στο σοφίτα κρύο δωμάτιο, στη σοφίτα ο σωλήνας είναι μονωμένος, και στην οροφή. (το καλοκαίρι ανοίγουν 4 παράθυρα στο υπόγειο με ένα τμήμα
150h250mm το χειμώνα σταματούν μέχρι μπλούζα) (ή ίσως μπορείτε να φέρετε το σωλήνα στη σοφίτα;, ακριβώς κάτω από την κορυφογραμμή του στοιχείου οροφής ελεύθερα βόλτες ο άνεμος, ήταν πάρα πολύ δεν θέλω να χαλάσω την αφθονία των όμορφων σωλήνων οροφής εξαερισμού)

Πώς να κάνετε μια εισροή αέρα σωστά; (δεν είναι αρκετά σαφές από πού προέρχεται, αλλά ο φούρνος εξακολουθεί να λειτουργεί σωστά) μπορεί η εισροή και δεν πρέπει να κάνει;

Χρειάζεστε φυσικό εξαερισμό μέσα στα σαλόνια, στον 1ο και 2ο όροφο. εάν σχεδιάζεται να κάνει εξαναγκασμό / φυσικό αερισμό από san. κόμβους 1 ο και 2 ος όροφος.

 • Όταν ενεργοποιείτε την κουκούλα, δεν θα καπνίσει η σόμπα; ή τι πρέπει να κάνω για να εγκαταστήσω μια κουκούλα κουζίνας ώστε ο φούρνος να λειτουργεί κανονικά;
 • Εξαερισμός σε σπίτι από ξυλεία

  Προηγουμένως, τα παραδοσιακά ξύλινα σπίτια δεν χρειάζονταν σύστημα εξαερισμού. Η κυκλοφορία των ροών αέρα πραγματοποιήθηκε λόγω των αποκαλούμενων "αναπνευστικών" τοίχων, παραθύρων, θυρών κλπ. Τώρα, οι μοντέρνες ξύλινες κατασκευές έχουν αυξημένο επίπεδο στεγανότητας. Αυτό γίνεται μέσω του μηχανήματος του δέντρου. Λόγω αυτού, το σπίτι γίνεται θερμότερο, αλλά επιδεινώνει σημαντικά την ικανότητά του να αερίζεται. Επομένως, το σύστημα εξαερισμού στο σπίτι της ράβδου είναι απλά απαραίτητο.

  Χρειάζεστε εξαερισμό σε ξύλινο σπίτι;

  Σχεδόν κάθε άτομο έχει ακούσει μια αναφορά στο γεγονός ότι το δέντρο έχει τη δυνατότητα να "αναπνεύσει". Αυτό είναι πράγματι έτσι. Στα παραδοσιακά ξύλινα σπίτια πραγματοποιήθηκε εξαερισμός λόγω αυτού και συμπληρώθηκε με φυσική κυκλοφορία αέρα με τη βοήθεια ενός κλιβάνου καμινάδας.

  Ωστόσο, τα μοντέρνα ξύλινα σπίτια δημιουργούνται από κολλημένα δοκάρια. Από αυτή την άποψη, σφίγγει σημαντικά τους τοίχους, έτσι ώστε ο φυσικός αερισμός του υλικού να μην είναι καθόλου θέμα. Το κύριο καθήκον αυτού του είδους δομής είναι η διατήρηση της μέγιστης δυνατής ποσότητας θερμότητας, η οποία φυσικά επηρεάζει αρνητικά την κυκλοφορία του αέρα. Ως εκ τούτου, το ερώτημα "είναι ο εξαερισμός στο σπίτι από την κολλημένη ράβδο απαραίτητο" είναι λάθος.

  Κανόνες και απαιτήσεις

  Διαθέτοντας ελάχιστες θεωρητικές γνώσεις και βασικές δεξιότητες στην εργασία με τα εργαλεία, είναι δυνατό να παράσχει κανείς έναν υψηλής ποιότητας αερισμό ενός σπιτιού από ξύλο από μόνο του.

  Η όλη διαδικασία μπορεί να χωριστεί σε διάφορα στάδια.

  1. Σχεδιασμός. Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του συστήματος εξαερισμού, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τις οπές ανταλλαγής αέρα και ορισμένα δομικά χαρακτηριστικά του σπιτιού σας. Για χώρους διαφορετικών σκοπών, οι κανόνες και οι απαιτήσεις για την ανταλλαγή αέρα είναι διαφορετικοί (οι τιμές αναφέρονται σε κυβικά μέτρα ανά ώρα):
   • κουζίνες με σόμπες αερίου - 70
   • κουζίνα με ηλεκτρικές κουζίνες και εστίες - 50?
   • συνδυασμένα μπάνια και τουαλέτες - 30?
   • μπάνια - 50;
   • υπνοδωμάτια και άλλα καθιστικά - 30?
   • οικιακά και βοηθητικά δωμάτια - 15.
  2. Το επόμενο βήμα είναι η συναρμολόγηση των αγωγών εξαερισμού σύμφωνα με το έργο που αναπτύχθηκε στο προηγούμενο στάδιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι για να έχετε ακριβή και υψηλής ποιότητας δειγματοληψία καναλιών συνιστάται να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία σχεδιαστή.
  3. Το τελευταίο βήμα είναι να ελέγξετε το κατασκευασμένο σύστημα εξαερισμού και να διορθώσετε τις διαπιστωθείσες ελλείψεις.

  Φυσικός αερισμός ενός ξύλινου σπιτιού

  Εγκατάσταση φυσικού αερισμού στο σπίτι από το μπαρ πραγματοποιείται στο στάδιο της κατασκευής του. Ο σχεδιασμός δημιουργείται με τη βοήθεια ειδικών αεραγωγών, το κύριο καθήκον του οποίου είναι η αφαίρεση των μαζών εξαγωγής αέρα έξω από το σπίτι.

  Η κυκλοφορία των ροών στους αεραγωγούς του φυσικού συστήματος εξαερισμού πραγματοποιείται λόγω της διαφοράς στην ατμοσφαιρική πίεση και θερμοκρασία στην είσοδο και των εισόδων και εξόδων του συστήματος. Η ταχύτητα ροής του αέρα εξόδου εξαρτάται από το ύψος του αγωγού εξαερισμού. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο πιο γρήγορα θα είναι. Αυτό οφείλεται στην αυξημένη πίεση με υψόμετρο.

  Κατά το σχεδιασμό ενός τέτοιου συστήματος εξαερισμού, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν λείοι αεραγωγοί της ίδιας διαμέτρου. Αυτό θα εξασφαλίσει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο απόδοσης και θα εξαλείψει τη συσσώρευση σκόνης μέσα στο σύστημα.

  Η ροή του αέρα σε ένα τέτοιο σύστημα οφείλεται στα φυσικά ανοίγματα και ανοίγματα στα κτίρια του μπαρ, όπως τα παράθυρα, οι πόρτες κ.λπ. Σε περίπτωση που το επίπεδο εισροής νωπών ροών είναι ανεπαρκές, τότε πρέπει να αντισταθμιστεί με πρόσθετα συστήματα αναγκαστικού τύπου.

  Τα κύρια πλεονεκτήματα ενός φυσικού συστήματος εξαερισμού είναι τα εξής:

  • προσιτή τιμή ·
  • απλότητα εγκατάστασης.

  Τα προφανή μειονεκτήματα περιλαμβάνουν:

  • χαμηλή απόδοση ·
  • μειώνοντας το επίπεδο της ηχομόνωσης.
  • αδυναμία προσαρμογής της ισχύος της εργασίας ·
  • την ανάγκη περιοδικού καθαρισμού από σκόνη και έντομα.

  Αναγκαστικός αερισμός ενός ξύλινου σπιτιού

  Για την εφαρμογή της εισροής πρόσθετων ροών καθαρού αέρα, χρησιμοποιούνται συστήματα εξαναγκασμού εξαερισμού. Βασίζεται στη λειτουργία ειδικών μηχανισμών (βαλβίδες, ανεμιστήρες, απορροφητήρες, αεριστήρες κλπ.).

  Πώς να κάνετε τον αερισμό σε ένα ξύλινο σπίτι με τα χέρια σας; Αρχικά, ελέγξτε το επίπεδο απόδοσης του φυσικού συστήματος εξαερισμού. Σε περίπτωση που η εισαγωγή αέρα είναι ανεπαρκής, είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό, ο οποίος λειτουργεί με ανεμιστήρες. Σε μια άλλη περίπτωση, το σπίτι μπορεί να μην έχει τη δύναμη των αεραγωγών. Αυτό το πρόβλημα επιλύεται με την εγκατάσταση συστημάτων εξάτμισης που επιταχύνουν την απόσυρση των χρησιμοποιούμενων ροών αέρα από το δωμάτιο.

  Εάν το σπίτι σας δεν είναι αρκετό και η εισροή αέρα και η ταχύτητα της παραγωγής μάζας αποβλήτων, τότε θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα ολοκληρωμένο σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης. Θα παρέχει στο δωμάτιο την απαραίτητη ποσότητα καθαρού αέρα και γρήγορη αντικατάσταση για νέες ροές.

  Εφαρμογή κουκούλας

  Εξαναγκασμένος τύπος εξαερισμού, με βάση τους μηχανισμούς εξαγωγής - ένα σύστημα αεραγωγών, το οποίο βοηθά τα εξαντλημένα ρεύματα αέρα να βγουν από το δωμάτιο. Συνδέεται με ένα κοινό σύστημα καναλιών.

  Με τη διάταξη ενός μοναδικού εκχυλίσματος, η ροή των εισόδων φρέσκου αέρα είναι φυσική. Κατά το σχεδιασμό του εξαερισμού αυτού του είδους, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι ο όγκος του αέρα εξαγωγής είναι ίσος με τον όγκο του εισερχόμενου αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, το σύστημα θα λειτουργεί με τη μέγιστη δυνατή απόδοση.

  Τα κυριότερα πλεονεκτήματα της κουκούλας είναι τα εξής:

  • Υψηλή αποδοτικότητα εργασίας, εξασφαλίζοντας την απομάκρυνση των μαζών αέριων αποβλήτων.
  • οικολογική συμβατότητα ·
  • δυνατότητα ρύθμισης της ενεργού ισχύος της εγκατάστασης.

  Το μόνο σημαντικό μειονέκτημα του συστήματος εξαερισμού είναι ότι δεν αποθηκεύει κακή θερμότητα στο δωμάτιο.

  Εφαρμογή του ανεμιστήρα

  Η παροχή εισροών φρέσκου αέρα με ανεμιστήρες μπορεί να αντισταθμίσει την έλλειψη φυσικών ροών. Ένα σύστημα αυτού του είδους χρησιμοποιείται συχνά στο σχεδιασμό του εξαερισμού σε ένα μπάνιο.

  Για να επιτευχθεί η μέγιστη απόδοση, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα σύστημα κατακόρυφου καναλιού με ελάχιστο αριθμό στροφών και καμπυλών. Μια άλλη σημαντική προϋπόθεση είναι ότι τα κανάλια εξόδου πρέπει να βρίσκονται σε ύψος τουλάχιστον 50 εκατοστών πάνω από την οροφή του σπιτιού. Διαφορετικά, οι προκύπτουσες ροές αέρα επηρεάζουν δυσμενώς την ακεραιότητα της οροφής και της οροφής.

  Τα πλεονεκτήματα των οπαδών μοιάζουν με αυτό:

  • δυνατότητα ρύθμισης της ενεργού ισχύος.
  • εξασφαλίζοντας την εισροή μεγάλου αριθμού αέριων μαζών.
  • υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας ·
  • Προσιτή τιμή.

  Ως πλέον κατάλληλη μορφή

  Είναι αδύνατο να πούμε χωρίς αμφιβολία ποιος τύπος συστήματος εξαερισμού είναι ο πλέον κατάλληλος για ένα ξύλινο σπίτι. Όλα εξαρτώνται από τον τύπο του υλικού από τον οποίο δημιουργήθηκε, καθώς και από κάποιες άλλες παραμέτρους.

  Συνήθως αρκετό φυσικό σύστημα εξαερισμού. Σε περίπτωση έλλειψης φρέσκου ρεύματα πρέπει να εγκαταστήσετε επιπλέον ανεμιστήρες, με ταχύτητα μάζας αέρα εξαγωγής έλλειψη αφαίρεση θα έρθει στην κουκούλα διάσωσης.

  Υπολογισμός και σχεδιασμός

  Εάν αποφασίσετε να εξοπλίσετε το σύστημα εξαερισμού στο σπίτι σας μόνοι σας, τότε εκ των προτέρων θα πρέπει να κάνετε υπολογισμούς και να δημιουργήσετε ένα έργο. Κατά τη δημιουργία ενός διαγράμματος καναλιών και τον υπολογισμό της ενεργού ισχύος, είναι απαραίτητο να λάβουμε υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες:

  • θέση των αεραγωγών εξαερισμού και των εξόδων.
  • αριθμός στροφών ·
  • την απαιτούμενη συναλλαγματική ισοτιμία αέρα ·
  • τη διάμετρο των χρησιμοποιούμενων καναλιών.
  • μονωτικό υλικό κ.λπ.

  Τοποθέτηση

  Πριν εγκαταστήσετε το σύστημα εξαερισμού, πρέπει να προσδιορίσετε τον τύπο του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται και τον τύπο των καναλιών. Τα ξύλινα σπίτια χρησιμοποιούν ξύλινους αγωγούς, μεταλλικά και πλαστικά.

  Η εγκατάσταση του συστήματος μπορεί να γίνει ανεξάρτητα χωρίς προβλήματα. Για να γίνει αυτό, αρκεί να έχετε βασικές δεξιότητες στην εργασία με τα συμβατικά εργαλεία και να ακολουθείτε σαφώς το σχέδιο. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τους ίδιους συνδετήρες στη διαδικασία.

  Έτσι, μπορεί να γίνει κατανοητό ότι ένα πρόσθετο σύστημα αερισμού σε μοντέρνα σπίτια από ξύλο είναι απλά απαραίτητο. Θα παρέχει μια άνετη ζωή για την ανταλλαγή αέρα και να κρατήσει τη θερμότητα στο σπίτι.

  Πώς να οργανώσετε σωστά τον εξαερισμό σε ένα ξύλινο σπίτι;

  Ο εξαερισμός σε ένα ιδιωτικό ξύλινο σπίτι είναι υποχρεωτικό όπως σε οποιοδήποτε άλλο κτίριο. Έχει τις δικές του αποχρώσεις που συνδέονται με τα χαρακτηριστικά του ξύλου ως φυσικό, φυσικό υλικό. Ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση μιας συσκευής ανταλλαγής αέρα υψηλής ποιότητας πρέπει να γίνεται στο αρχικό στάδιο της κατασκευής. Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα γιατί είναι απαραίτητος ο αερισμός σε ένα ξύλινο σπίτι.

  Εξαερισμός σε ιδιωτικό ξύλινο σπίτι

  Η ανάγκη για τον εξοπλισμό μιας ξύλινης δομής με την εγκατάσταση της κυκλοφορίας του αέρα καθορίζεται από τους παράγοντες:

  • Υγροσκοπικότητα του ξύλου. Είναι σε θέση να απορροφήσει γρήγορα την υγρασία από το περιβάλλον. Η διατήρηση βέλτιστο επίπεδο υγρασίας μέσω του εξαερισμού παρέχουν ποιοτική εγκατάσταση των ξύλινων κατασκευών μεγάλη διάρκεια ζωής, την ανακούφιση τους από την εμφάνιση της μούχλας, μικροοργανισμούς. Υπερξηρανθέν υλικό ή κεκορεσμένο με υγρασία είναι πολύ επιρρεπής σε αποτυχία παραμόρφωση.
  • Η ικανότητα του ξύλου να "αναπνέει" είναι υψηλότερη σε σύγκριση με το τούβλο, το σκυρόδεμα, άλλα δομικά υλικά. Αλλά ο αέρας δεν περνά μέσα από το ξύλο. Διαφορετικά, το χειμώνα, η θερμότητα θα βγει. Η αλλαγή των αέριων μαζών μέσα σε μια τέτοια δομή δεν θα συμβεί από μόνη της χωρίς την κατάλληλη οργάνωση μιας καλά οργανωμένης ανταλλαγής αέρα.
  • Διατηρήστε τις βέλτιστες συνθήκες θερμοκρασίας. Η θέρμανση του σπιτιού από ένα μπαρ το χειμώνα μπορεί να είναι εντάσεως ενέργειας. Εξοπλισμός εξαερισμού Ποιότητα παράγει όχι μόνο μια αλλαγή των μαζών αέρα, αλλά επίσης σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε τη θέρμανση λόγω της θερμότητας, όπως χώμα ή εξάτμιση της ροής του αέρα.
  • Προϊόντα ανθρώπινης ζωής. Το ξύλο δεν είναι ικανό να αξιοποιεί όλα όσα παράγει ένα άτομο στη διαδικασία ζωτικής δραστηριότητας (διοξείδιο του άνθρακα, ακτινοβολία θερμότητας, απελευθέρωση υγρασίας κ.λπ.).
  Ξύλινο σπίτι από ξυλεία

  Τύποι ανταλλαγής αέρα μέσα σε ένα ξύλινο εξοχικό σπίτι

  Ένα ιδιωτικό εξοχικό σπίτι από ξύλο παρέχει τη δυνατότητα διοργάνωσης των ακόλουθων συστημάτων εξαερισμού:

  • Φυσικά. Είναι οργανωμένη με τη βοήθεια μίας φυσικής μάζας αέρα, η οποία εισέρχεται ανεξάρτητα μέσα από τα ανοιχτά παράθυρα, τις πόρτες και αποβάλλει την αναλωμένη ροή αέρα μέσω των αγωγών εξαερισμού.
  • Αναγκασμένη:
   - εξάτμιση (ο ειδικός εξοπλισμός απορροφά τη μάζα αποβλήτων) ·
   - Αέρας τροφοδοσίας (συσκευές ρίχνουν μια νέα ροή στη δομή από το εξωτερικό).
   - Τροφοδοσία και εξάτμιση (μονάδα με αεραγωγούς συνδεδεμένους με αυτό για τροφοδοσία / τροφοδοσία ροής καυσαερίων / καθαρού αέρα).
  • Μικτό σύστημα εξαερισμού.

  Φυσικός αερισμός σε ξύλινο σπίτι

  Ο σχεδιασμός του φυσικού αερισμού σε ένα ξύλινο σπίτι πραγματοποιείται στο στάδιο του σχεδιασμού της κατασκευής του. Είναι οργανωμένη με τη βοήθεια κάθετων αγωγών αεραγωγών, οι οποίοι αφαιρούν τον αέρα εξαγωγής από τις εγκαταστάσεις προς τα πάνω πέρα ​​από τη δομή. Κατά κανόνα, τα κανάλια αυτά παρέχουν την εκροή τους από τους στάβλους, τα μπάνια, τους χώρους περιποίησης και άλλους χώρους που στερούνται συνεχούς αερισμού.

  Η κυκλοφορία μέσα στους αγωγούς εξαερισμού διατηρείται από τη δημιουργούμενη διαφορική πίεση στην είσοδο και την έξοδο. Όσο υψηλότερη είναι η έξοδος του αγωγού εξαερισμού, τόσο μεγαλύτερη είναι η πίεση - η μάζα αέρα εξάγεται ταχύτερα.

  Το σχέδιο φυσικού αερισμού στο σπίτι

  Η εσωτερική επιφάνεια των αεραγωγών πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή, με την ίδια διατομή, ώστε να αποφεύγεται η συσσώρευση σκόνης και να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη διέλευση της ροής του αέρα. Τα κανάλια πρέπει να είναι αρκετά πλατιά ώστε να κυκλοφορούν τον απαιτούμενο όγκο.

  Η κυκλοφορία του φυσικού αερισμού πραγματοποιείται με ροή αέρα από το εξωτερικό μέσω των ανοιγμάτων διαρροές παραθύρων / θυρών, από τα ανοικτά παράθυρα / παράθυρα / πόρτες, και κατόπιν με μετατόπιση τους διαμέσου των αγωγών καυσαερίων. Αν διαρθρωτικές σφίξιμο δεν είναι ευνοϊκό για την φυσική αλλαγή της ροής του αέρα, είναι απαραίτητο να επινοήσει ένα σύστημα με βεντιλατέρ.

  Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα φυσικού αερισμού

  Συμπληρώματα:

  • χαμηλό κόστος.
  • τη δυνατότητα αυτοσυναρμολόγησης.

  Μειονεκτήματα:

  • χαμηλή απόδοση ·
  • ανάγκη πρόσθετης εξάτμισης του αέρα εξαγωγής από την κουζίνα, τα μπάνια.
  • απώλεια θερμότητας κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου.
  • μειωμένη ηχομόνωση.
  • Εκτός από τη ροή του αέρα, η σκόνη εισέρχεται στα έντομα.
  • εξάρτηση από τις ατμοσφαιρικές συνθήκες ·
  • αδυναμία προσαρμογής της απόδοσης.

  Εξαερισμός εξαγωγής

  Αναγκαστικός αερισμός σε ένα ξύλινο κτιρίου μέσω του μηχανισμού αναρρόφησης είναι ένα σύστημα αγωγών μέσω του οποίου ροή αέρα εξάτμισης μέσω του άξονα αερισμού απομακρύνεται προς τα έξω. Ο παλιός αέρας αποσύρεται από τους χώρους με βίαιο τρόπο, το φρέσκο ​​έρχεται φυσικά. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να παρέχονται με μια νέα εισροή στον ίδιο όγκο με εκείνο αποσυρθεί. Για τη βελτίωση του ανεμιστήρα εξαερισμού έχει οριστεί να αυξηθεί το ποσοστό των καυσαερίων του μολυσμένου μάζας αέρα.

  Σχέδιο του συστήματος εξαερισμού στο σπίτι

  • Το ρεύμα θερμών αποβλήτων βρίσκεται πάνω από το φρέσκο ​​κρύο.
  • Οι πηγές τροφοδοσίας βρίσκονται κάτω από τα κανάλια διακλάδωσης.

  Πλεονεκτήματα του εξαερισμού:

  • η αντικατάσταση των μαζών καυσαερίων από νωπά είναι πιο αποτελεσματική από τη φυσική κυκλοφορία των ρευμάτων.
  • οικολογική συμβατότητα των χρησιμοποιούμενων υλικών ·
  • Η δυνατότητα ελέγχου της δύναμης και της ταχύτητας του αέρα εξαγωγής.
  • χαμηλή απόδοση ·
  • μεγάλες απώλειες θερμότητας.

  Παροχή αερισμού του σπιτιού από ξύλο

  Ο εξαναγκασμένος εξαερισμός σε μια ξύλινη κατοικία φουσκωμένης φύσης είναι μια ποικιλία βαλβίδων παραθύρων, ανεμιστήρες τοίχου, οι οποίοι διογκώνουν αέρα από έξω. Τα άτομα που διαμένουν ανεξάρτητα αποφεύγουν τα κανάλια αερισμού υπό πίεση του αέρα τροφοδοσίας.

  • σταθερή εισροή καθαρού αέρα.
  • διαφορετικοί βαθμοί καθαρισμού του αέρα από τη σκόνη, τα συντρίμμια κ.λπ.
  • η ψυχρή ροή από το δρόμο το χειμώνα πρέπει να θερμανθεί επιπλέον, γεγονός που οδηγεί στο κόστος ενέργειας.
  • Ο εξαερισμός δεν έχει χρόνο να εγκαταλείψει τη θερμότητά του και αποσύρεται από το σπίτι.
  • Ανεπαρκής στεγανότητα σύνδεσης ανεμιστήρων με τοίχο.
  Το σχέδιο του συστήματος εξαερισμού σε ξύλινο σπίτι

  Ανταλλαγή αέρα και εξαγωγής

  Η απαραίτητη ανταλλαγή αέρα μέσα στην ξύλινη δομή θα βοηθήσει στην οργάνωση της συσκευής εξαναγκασμού εξαναγκασμένου αέρα. Αποτελείται από αεραγωγούς εξοπλισμένους με ανεμιστήρες, φίλτρα καθαρισμού αέρα, θερμαντήρα, αυτόματο σύστημα ελέγχου.

  Εφοδιασμός και εξαερισμός σε ξύλινο σπίτι

  Το σχέδιο αερισμού σε ξύλινο σπίτι μοιάζει με αυτό. Η ατμοσφαιρική ροή από το δρόμο περνά μέσα από το σύστημα φιλτραρίσματος. Με τη βοήθεια των ανεμιστήρων κινείται μέσω του αγωγού, στη συνέχεια μετακινείται στα δωμάτια. Μέσω των άλλων αγωγών αεραγωγών, ο αέρας εξαγωγής εκκενώνεται έξω. Εάν η μονάδα αερισμού είναι εξοπλισμένη με συσκευή ανάκτησης θερμότητας, ο εισερχόμενος αέρας θερμαίνεται από την έξοδο θερμότητας (είναι δυνατή η επιστροφή έως και 80% της θερμότητας). Στην περίπτωση αυτή, τα ρεύματα συχνά δεν αναμειγνύονται (εξαρτάται από το μοντέλο του ανακτητή). Οι παρεχόμενες αέριες μάζες παραμένουν καθαρές.

  Η εισροή στο εσωτερικό του κτιρίου από τη ράβδο μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω ενός εναλλάκτη θερμότητας εδάφους. Ένα άκρο του αγωγού βρίσκεται πάνω από το έδαφος, το άλλο τροφοδοτείται στη μονάδα εξαερισμού. Ο σωλήνας τοποθετείται σε βάθος 1,5-2 m. Το χειμώνα, η ζεστασιά του εδάφους θα θερμαίνει τον εισερχόμενο αέρα. Το καλοκαίρι, ο αέρας τροφοδοσίας μπορεί να ψυχθεί. Για να θερμανθεί / δροσιστεί η ροή του αέρα, το μήκος του αγωγού κάτω από το έδαφος πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 m.

  Το σχέδιο ανεφοδιασμού και εξαερισμού στο σπίτι

  Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Τα πλεονεκτήματα της ανταλλαγής αέρα και εξαγωγής:

  • συνεχώς φρέσκο ​​αέρα (με κλειστά παράθυρα)?
  • σημαντική εξοικονόμηση θερμικής ενέργειας του κρύου κατά καιρούς (μέχρι 25%).
  • τον έλεγχο των παραμέτρων της ανταλλαγής αέρα ·
  • διατηρώντας τη βέλτιστη θερμοκρασία για τη δομή του ξύλου.
  • τη διατήρηση ενός βέλτιστου μικροκλίματος ·
  • φιλτραρίσματος ποιότητας της παρεχόμενης ροής αέρα.
  • η σωστή εναλλαγή αέρα παρατείνει τη ζωή του εξοχικού σπιτιού από τη ράβδο.
  • απουσία μούχλας, μύκητας.
  • απομάκρυνση μεγάλης ποσότητας σκόνης, υγρασίας, υπερβολικής θερμότητας (έως 98%).
  • Η τοποθέτηση του αγωγού αέρα είναι κρυμμένη, τοποθετημένη στον χώρο μεταξύ των οροφών.
  • υψηλό κόστος σε σύγκριση με τη συσκευή του φυσικού αερισμού?
  • η εγκατάσταση και η εγκατάσταση πραγματοποιούνται από ειδικούς.
  • εάν υπάρχει προσωρινή απουσία ηλεκτρικής ενέργειας, η κυκλοφορία τροφοδοσίας και καυσαερίων σταματά να λειτουργεί.
  • περιοδική συντήρηση του συστήματος ·
  • απόκτηση υλικών μόνωσης θορύβου για τη μείωση του θορύβου λειτουργίας του εξοπλισμού ·
  • ένα ξεχωριστό δωμάτιο για εγκατάσταση εξοπλισμού (σοφίτα, υπόγειο).

  Ξεχωριστά για τον αερισμό της οροφής, το δάπεδο του εξοχικού σπιτιού από ξύλο

  Στέγη

  Μην ξεχάσετε να αερίσετε τη σοφίτα, χώρο οροφής. Είναι πολύ σημαντικό να οργανωθεί σωστά μια ποιοτική ανταλλαγή αέρα με τη βοήθεια τρυπών εξαερισμού.

  Το σχέδιο του εξαερισμού οροφής σε ένα ξύλινο σπίτι

  Η ροή του αέρα, που θερμαίνεται από τη θερμότητα ολόκληρης της δομής, ανεβαίνει. Σε επαφή με δομές κρύου στέγης, υλικά, δημιουργεί αναπόφευκτα συμπύκνωμα. Χωρίς επαρκή ανταλλαγή αέρα, ο χώρος της στέγης θα σάβεται σταδιακά, θα αποσυντεθεί υπό την επίδραση της συλλεγμένης υγρασίας.

  Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα δοκάρια εμποτίζονται κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής με στεγανοποιητικά υλικά. Παρ 'όλα αυτά, η διάταξη ενός καλού εξαερισμού της οροφής είναι απαραίτητη για να διατηρηθεί η ακεραιότητά της για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το σχέδιο του φυσικού αερισμού στην οροφή είναι αρκετά απλό. Για να γίνει αυτό, αρκεί να εξοπλιστεί η οροφή με ακουστικά παράθυρα, αύλακες. Στην περίπτωση αυτή, οι οπές εξαερισμού θα είναι αποτελεσματικές μόνο στην άκρη της οροφής.

  Σεξ

  Ο αποτελεσματικός αερισμός του δαπέδου είναι επίσης μια σημαντική πτυχή της γενικής ανταλλαγής αέρα της ξύλινης δομής. Δεν πρέπει να αφεθεί να στάζουν αέρα κάτω από το δάπεδο, η οποία μπορεί να οδηγήσει στον σχηματισμό της συμπύκνωσης, την εμφάνιση του καλουπιού, ως εκ τούτου - σαπίζουν κατασκευές από ξύλο.

  Για να αποφευχθεί η καταστροφική επίδραση της υγρασίας, υπάρχουν μικρά ανοίγματα εξαερισμού στο εσωτερικό της θεμελίωσης. Τα ανοίγματα εισαγωγής αέρα είναι τοποθετημένα κάτω από τις πλαϊνές πλατφόρμες. Η ροή αέρα, που διέρχεται από τα καθαριστικά του αέρα και τις εισόδους αέρα, θα αερίσει το χώρο κάτω από το πάτωμα, κρατώντας τα στεγνά.

  Με την έναρξη του κρύου καιρού, ο αέρας στο θεμέλιο κλείνει, αλλιώς η ψυχρή ροή από το δρόμο, που έρχεται σε επαφή με τη θερμότητα του κτιρίου, θα εγκατασταθεί στο συμπύκνωμα. Το καλοκαίρι είναι πάντα ανοιχτά. Πρέπει να θυμόμαστε ότι όλα τα ανοίγματα αερισμού πρέπει να είναι εξοπλισμένα με διακοσμητικά πλέγματα από τρωκτικά.

  Ένα ξύλινο εξοχικό, όπως κάθε άλλη κατασκευή, χρειάζεται ένα σωστό, υψηλής ποιότητας, αποτελεσματικό σύστημα αερισμού. Αυτό θα εξασφαλίσει τη μεγάλη διάρκεια ζωής του, θα κάνει το ζωντανό εσωτερικό του άνετο. Η εγκατάσταση του συστήματος ανταλλαγής αέρα βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή. Ένα επαγγελματικά σχεδιασμένο και ποιοτικά οργανωμένο σύστημα εξαερισμού σε ένα ξύλινο σπίτι θα αποφύγει πολλά δυσάρεστα προβλήματα.

  Χαρακτηριστικά του εξαερισμού σε ένα ξύλινο σπίτι

  Το ξύλο είναι ένα δομικό υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί από την ανθρωπότητα για περισσότερο από διακόσια χιλιάδες χρόνια. Μέχρι τώρα τα ξύλινα σπίτια είναι μια δημοφιλής παραλλαγή μιας κατοικίας, παρά το γεγονός ότι παραδέχονται την αντοχή στις κατασκευές από σκυρόδεμα. Εξοικονομήστε μια καλή θέα, σώσει το σπίτι από την καταστροφή θα βοηθήσει τον αερισμό στο σπίτι του μπαρ.

  Ένα ξύλινο σπίτι είναι μια δημοφιλής παραλλαγή μιας κατοικίας, που απαιτεί τη ρύθμιση του σωστού εξαερισμού

  Η σημασία του εξαερισμού σε ξύλινα κτίρια

  Πολλοί πιστεύουν λανθασμένα ότι ο εξαερισμός σε ιδιωτική κατοικία από κούτσουρο δεν είναι απαραίτητος. Αλλά αυτή η υπόθεση είναι λανθασμένη. Σε κάθε κτίριο κτίσμα των περασμένων αιώνων ήταν ψημένο με μια καμινάδα που χρησίμευε ως κουκούλα. Και οι ρωγμές ανάμεσα στα σπίτια, τα παράθυρα και τα ανοίγματα των θυρών ήταν παράθυρα τροφοδοσίας. Η σόμπα και τα σφάλματα στην κατασκευή παρείχαν μια φυσική ανταλλαγή αέρα, η οποία έσωσε το δωμάτιο από την υγρασία και τις δυσάρεστες οσμές.

  Η σύγχρονη τεχνολογία για την οικοδόμηση ενός ξύλινου σπιτιού σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα εντελώς σφραγισμένο κτίριο από εξωτερικούς παράγοντες, μια τέτοια κατοικία δεν έχει ρωγμές και κενά, μέσω των οποίων θα ρέει ο αέρας. Μαζί με τη θερμότητα που λαμβάνεται και την απουσία των ρευμάτων, υπάρχει επίσης ένα μειονέκτημα - συμπύκνωση.

  Λόγω της διαφοράς στις θερμοκρασίες εντός και εκτός του δωματίου, μπορεί να σχηματιστεί συμπύκνωμα στα επιμέρους στοιχεία της δομής, τα οποία επηρεάζουν δυσμενώς την ποιότητα των οικοδομικών υλικών και των επίπλων. Οι ξύλινες επιστρώσεις αρχίζουν να αποσυντίθενται, η διάρκεια ζωής τους μειώνεται. Χρειάζεστε εξαερισμό σε ξύλινο σπίτι; Απάντηση: ναι.

  Ένα ξύλινο σπίτι χωρίς εξαερισμό τελικά αρχίζει να σαπίζει και να γίνει μουχλιασμένο

  Είδη αερισμού σε ξύλινα σπίτια

  Πριν κάνετε αερισμό σε ξύλινο σπίτι, πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τις αποχρώσεις. Ο σχεδιασμός του εξαερισμού είναι ένα σημαντικό στάδιο πριν ξεκινήσετε την κατασκευή ενός σπιτιού.

  Η αντιμετώπιση των υπαρχόντων κτιρίων θα βοηθήσει στην ορθή λειτουργία του αερισμού. Είναι απαραίτητο να καθοδηγείται από τα πρότυπα SNIP σχετικά με την συναλλαγματική ισοτιμία του αέρα για ολόκληρη τη δομή και τους επιμέρους χώρους της. Σε ένα κανονικό δωμάτιο, σαλόνι, κρεβατοκάμαρα ή άλλο, είναι απαραίτητο να τηρείτε τον κανόνα των 30 m³ / h.

  Για χώρους με υψηλή υγρασία - 40-70 m³ / h. Είναι εξίσου σημαντικό να ληφθεί υπόψη ο σχεδιασμός της δομής της ξυλείας. Η παρουσία χωρισμάτων, ξεχωριστών επίπλων και εξοπλισμού, καθώς και ο κύριος χώρος ανάπαυσης των κατοίκων επηρεάζουν την επιλογή χώρων για παράθυρα εξαερισμού, απορροφητήρες ή ακόμη και μεμονωμένους αεραγωγούς.

  Για τις κατοικίες, ένα δομημένο δέντρο, τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα είναι:

  • φυσικό εξαερισμό.
  • εξαναγκασμένος εξαερισμός ·
  • συστήματα εξαερισμού τύπου παροχής αέρα.

  Φυσική ανταλλαγή αέρα

  Ο εξαερισμός ενός ξύλινου σπιτιού είναι απαραίτητος για όλα τα δωμάτια του, ειδικά για εκείνους που επηρεάζονται συνεχώς από την υγρασία - το μπάνιο, το ντους, την τουαλέτα και την κουζίνα. Ο φυσικός αερισμός σε ένα ξύλινο σπίτι είναι ο απλούστερος τρόπος. Το μόνο που απαιτείται για την εγκατάσταση είναι η εγκατάσταση στους τοίχους της δομής της θύρας εξάτμισης και τροφοδοσίας.

  Πλεονεκτήματα του φυσικού αερισμού:

  • φθηνότητα;
  • ευκολία σχεδιασμού και εγκατάστασης.
  • καλό αερισμό του δωματίου.
  • τη δυνατότητα εκμετάλλευσης ανά πάσα στιγμή του έτους ·
  • ενεργειακή ανεξαρτησία.

  Οι παραλλαγές της διάταξης αυτού του εξαερισμού είναι διαφορετικές. Για μικρές ιδιωτικές κατοικίες χρησιμοποιήστε ένα σχέδιο με κάθετους αεραγωγούς, οι οποίοι εξάγονται στη σοφίτα κάτω από την άκρη της οροφής.

  Αλλά Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η δύναμη έλξης μπορεί να αλλάξει ανάλογα με το μήκος των αγωγών, την παρουσία στροφών και μερικές περίπλοκες περιοχές. Ως εκ τούτου, ακόμη και για ένα ιδιωτικό σπίτι, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τον προσεκτικό σχεδιασμό του συστήματος ανταλλαγής αέρα.

  Τα μεγάλα σπίτια ξυλείας, με δύο ή τρεις ορόφους, απαιτούν πιο αποτελεσματικές συσκευές εξαερισμού. Επομένως, οι αγωγοί εξαγωγής και παροχής αέρα είναι εξοπλισμένοι με ανεμιστήρες. Ο σωστός αερισμός διατηρείται, αλλά με ισχυρότερη και ομοιόμορφη εναλλαγή αέρα.

  Η ανάγκη για σύστημα εξαερισμού ισχύει και για το υπόγειο στο κούτσουρο. Τα ξύλινα δάπεδα, τα ειδικά στηρίγματα και οι δοκοί υποβάλλονται στις επιβλαβείς συνέπειες της συμπύκνωσης. Πρέπει να ξέρετε πώς να διασφαλίσετε σωστά τον αερισμό του θεμελίου.

  Στο υπόγειο του ξύλινου σπιτιού, θα πρέπει επίσης να εξοπλίσετε το σύστημα εξαερισμού

  Χαρακτηριστικά εγκατάστασης φυσικού αερισμού

  Η εγκατάσταση του εξαερισμού σε μια ιδιωτική κατοικία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Εν μέρει, εξαρτώνται από τη θέση των εισόδων αέρα, των αγωγών εξαερισμού και των κουκούλες. Δεν είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν στοιχεία εξαερισμού σε κάθε δωμάτιο.

  Η σωστή διάταξη ενός ζεύγους συσκευών για ολόκληρη την κατοικία μπορεί να προσφέρει αποτελεσματικό αερισμό. Επομένως, προκύπτει ότι:

  1. Ξεκινήστε την εγκατάσταση του εξαερισμού στο ξύλινο σπίτι από την ίδρυσή του. Σε κάθε τοίχο του είναι εγκατεστημένα παράθυρα που αερίζουν το υπόγειο, ανακουφίζοντας από την υγρασία.
  2. Βεβαιωθείτε ότι η ροή αέρα με τον σωλήνα εξαερισμού έχει αφαιρεθεί από τη βάση. Το τμήμα του δρόμου θα πρέπει να βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του κτιρίου (ο αέρας είναι πιο φρέσκος και δροσερός).
  3. Ρυθμίστε σωστά τα παράθυρα αναρρόφησης. Η εξαγωγή των αέριων μαζών εκτελείται με αγωγούς εξαερισμού που οδηγούνται στην οροφή του κάθε δωματίου. Όλα αυτά συνάγονται σε μια οροφή ενός κτιρίου: το παραπάνω σωλήνα, το σχέδιο είναι καλύτερο.

  Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη παράγοντες που επηρεάζουν τη δύναμη της φυσικής ανταλλαγής αέρα. Εκτός από το ύψος του σωλήνα εξάτμισης, ο οποίος ανεβαίνει πάνω από την οροφή, επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες, τη διαμόρφωση των καναλιών αέρα (το μέγεθος και την παρουσία στροφών). Σημαντικά δομικά στοιχεία του κτιρίου - χωρίσματα, πόρτες κ.λπ.

  Για τον αερισμό των φυσικών ρευμάτων αέρα πραγματοποιούνται σε όλο το σπίτι, θα πρέπει να ασχοληθούν με επαρκή ποσότητα του διαθέσιμου χρόνου χρήσης και «παράθυρα». Ο αέρας διεισδύει από το ένα δωμάτιο στο άλλο με τη δύναμη της έλξης, αν μεταξύ του φύλλου της πόρτας και του δαπέδου θα είναι ένα κενό 2-3 cm Άλλη πραγματοποίηση -. Κάντε μια πόρτα διαμπερή οπή και να διακοσμήσει διακοσμητικά γρίλια του.

  Ο χώρος κάτω από τη στέγη, επίσης, πρέπει να αερίζεται. Ένα ξύλινο σπίτι, ανεξάρτητα από τον τύπο της στέγης, είναι μια ερμητική δομή και ο αέρας υπό την επίδραση φυσικών παραγόντων συμπυκνώνεται σε αυτό, γεγονός που οδηγεί σε παραβιάσεις της ακεραιότητας της δομής.

  Η έλλειψη εξαερισμού μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή στέγης. Ως εκ τούτου, ένα ξύλινο σπίτι πρέπει να είναι εφοδιασμένο με αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα σε όλα τα επίπεδα - το υπόγειο, τα δωμάτια και τη σοφίτα.

  Η απουσία συστήματος εξαερισμού μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή στέγης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η σοφίτα θα πρέπει επίσης να είναι εξοπλισμένη με εξαερισμό

  Χαρακτηριστικά εγκατάστασης συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού

  Δεδομένου ότι η δομή είναι κατασκευασμένη από κούτσουρα, εκτίθεται συνεχώς σε υγρασία. Δεν γίνεται πάντα φυσικός εξαερισμός ικανοποιεί τους ενοικιαστές την αποτελεσματικότητα. Η επίλυση του προβλήματος της αδύνατης έλξης θα βοηθήσει έναν ή περισσότερους ανεμιστήρες που έχουν εγκατασταθεί στις οπές εξαγωγής.

  Το σύστημα εξαερισμού συσχετίζεται με καιρικές συνθήκες: όταν ο δρόμος είναι δροσερός και θυελλώδης, η ώθηση αυξάνεται όταν μειώνεται η θερμότητα. Για την επίλυση του προβλήματος υπάρχουν διάφορες επιλογές: ανοίξτε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες, αυξήστε τη ροή αέρα στο δωμάτιο ή αναγκάστε τον φυσικό εξαερισμό. Είναι προτιμότερο να εξεταστεί η δεύτερη επιλογή.

  Για να δημιουργήσετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό, πρέπει:

  1. Αγοράστε ειδικές κουκούλες (ανεμιστήρες). Επιλέγονται με τον υπολογισμό της απαραίτητης ισχύος και τη διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών.
  2. Τοποθετήστε τους ανεμιστήρες στις οπές εξαγωγής ή στους αγωγούς.
  3. Συνδέστε τον εξοπλισμό στην πρίζα.

  Αυτό το σύστημα αερισμού σε ξύλινο σπίτι έχει πολλά πλεονεκτήματα. Το κύριο είναι η αναγκαστική έλξη, η οποία δεν εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες.

  Μια απλή συσκευή αερισμού σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τον εξοπλισμό μόνο όταν είναι απαραίτητο. Ορισμένα μοντέλα συσκευών είναι εφοδιασμένα με ειδικούς αισθητήρες υγρασίας και θερμοκρασίας. Αυτά ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται ανεξάρτητα όταν οι συνθήκες μικροκλίματος στο κτίριο είναι κρίσιμες.

  Όταν επιλέγετε ένα κατάλληλο σύστημα εξαερισμού, ορισμένοι ιδιοκτήτες σπιτιού σταματούν να επιλέγουν ένα σύστημα εξαναγκασμένης τροφοδοσίας και εξάτμισης. Έχουν μηχανική ώθηση όχι μόνο λόγω του ανεμιστήρα που έχει εγκατασταθεί στην κουκούλα, αλλά και μέσω των συσκευών που είναι εγκατεστημένες στους αγωγούς αέρα παροχής. Τέτοια συστήματα είναι ακόμα πιο αποτελεσματικά και χρησιμοποιούνται σε μεγάλα ξύλινα σπίτια.

  Άλλες επιλογές αερισμού

  Υπάρχουν διάφορες επιλογές για συστήματα εξαερισμού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ξύλινα σπίτια. Τα πιο συνηθισμένα είναι ο εξαερισμός και τα συστήματα με ανάκτηση.

  Έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Αυτός ο εξοπλισμός μπορεί να είναι μονοκόμματο (σε μία περίπτωση) και πτυσσόμενος (με ξεχωριστό πίνακα ελέγχου, αεραγωγούς και εξοπλισμό). Αυτά τα συστήματα εξαερισμού είναι εξοπλισμένα με:

  • ανεμιστήρες για παροχή αέρα.
  • ηλεκτρική θερμάστρα?
  • ένα υγροσκοπικό μέσο.
  • σύστημα φίλτρων.
  • συσκευές θωράκισης.

  Συστήματα με ανάκτηση αντί για ηλεκτρικό θερμαντήρα που θερμαίνει τον υπαίθριο αέρα, διαθέτουν εναλλάκτη θερμότητας, χρησιμοποιεί για τον σκοπό αυτό αέρα δωματίου. Το κύριο πλεονέκτημα - εξοικονόμηση ενέργειας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί το καλοκαίρι, όταν υπάρχει ανάγκη για ψύξη του αέρα με κλιματισμό.

  Τα συστήματα εξαερισμού του αέρα τροφοδοσίας έχουν το υψηλότερο ποσοστό ανταλλαγής αέρα. Χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση και την ψύξη του δωματίου. Ένα μειονέκτημα επηρεάζει έντονα τη δημοτικότητά τους - αυτό είναι ένα υψηλό κόστος.