Κάνουμε κουκούλα στο γκαράζ με δικά μας χέρια για ζωγραφική και περίπτερο ψεκασμού: υλικά φωτογραφίας

Τα αυτοκίνητα χρειάζονται ένα άνετο περιβάλλον όχι λιγότερο από ένα άτομο.

Αυτό επεκτείνει τη διάρκεια ζωής τους σε δύο ή τρεις φορές. Τις περισσότερες φορές τα αυτοκίνητα βρίσκονται ακόμα στο γκαράζ και η υγρασία του αέρα είναι πολύ σημαντική.

Για να ρυθμίσετε την υγρασία στο γκαράζ υπάρχει μόνο ένας τρόπος - ο σωστός εξαερισμού.

Ο εξαερισμός απομακρύνει επίσης τα καυσαέρια και τους ατμούς του διαλύτη από το γκαράζ κατά τη συντήρηση και τη βαφή του αυτοκινήτου.

Και ο καλύτερος και αποτελεσματικότερος εξαερισμός - υποχρεωτική. Στο άρθρο, θα μιλήσουμε για το πώς να το κάνουμε σωστά κουκούλα στο γκαράζ.

Πώς να σχεδιάσετε μια κουκούλα στο γκαράζ: τα οφέλη

Για να αξιολογήσει τα οφέλη της εξαναγκαστικής εξαερισμού, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τη βασική ουσία του τι συμβαίνει στη σύνθεση του αέρα του γκαράζ. Εκτός από τα ατμοσφαιρικά αέρια, το οξυγόνο, το άζωτο και άλλες φυσικές ακαθαρσίες, υπάρχει υγρασία. Σε χαμηλές θερμοκρασίες και χαμηλές πιέσεις, η υγρασία από την αέρια κατάσταση περνά στο υγρό (ομίχλη, δροσιά).

Διάφορα αέρια τεχνητής προέλευσης, για παράδειγμα, εξάτμιση, αναμιγνύεται με τον αέρα, μπορεί εν μέρει να διαλυθεί σε νερό. Στην ατμόσφαιρα υπάρχουν σωματίδια σκόνης και αιθάλης από την ατελή καύση καυσίμου, ειδικά όταν εκκινούνται κρύοι κινητήρες.

Επιπλέον, ο αέρας στο γκαράζ περιέχει ατμούς βενζίνης, διαλυτών, λιπαντικών ελαίων, διαχωρισμό από καουτσούκ και πλαστικά υλικά. Είναι ένα μίγμα που δίνει στο γκαράζ μια χαρακτηριστική οσμή και δεν είναι καθόλου χρήσιμη για την υγεία και την ασφάλεια της τεχνολογίας.

Εξολκέας στο γκαράζ με τα χέρια σας - φωτογραφία:

Εργασίες ζωγραφικής μέσα θάλαμοι (και ένα γκαράζ είναι ένα τυπικό παράδειγμα κάμερας), πρέπει απαραίτητα να πραγματοποιείται σε μάσκα αερίων, με καθαρό αέρα, αλλά οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δρουν σαν καμικάζι. Ως εκ τούτου, η αυτοκατευθυνόμενη κουκούλα στο γκαράζ για ζωγραφική, ακριβώς διατηρεί λίγους μήνες ζωής ανά μπογιά.

Συχνά χρησιμοποιείται για το γκαράζ είναι αρκετά ανεπαρκής την ένταση του δωματίου. Η φτώχεια δεν είναι αντίρρηση, αλλά, πράγματι, ένας μεγάλος χοίρος. Απλώς δηλώνουμε, μην απαντήσετε στην ερώτηση "ποιος φταίει" σε αυτό στη χώρα μας και προχωρούμε περαιτέρω. Ακόμα και ένα μεγάλο γκαράζ χρειάζεται εξαερισμού, είναι απολύτως απαραίτητο για το μικρό.

Φυσικά εξαερισμού συμβαίνει μέσω της διαφυγής του αέρα από το γκαράζ μέσω του ανοικτού την πόρτα και πύλες. Λόγω της μεγάλης έκτασης των θυρών του γκαράζ, η αλλαγή του αέρα δεν είναι κακή εάν το γκαράζ χρησιμοποιείται μόνο ως χώρος στάθμευσης για ένα επιβατικό αυτοκίνητο: ξεκίνησε, αριστερά, σταμάτησε, σταμάτησε.

Αλλά το ιδιωτικό γκαράζ αυτοκινήτων είναι σχεδόν πάντα εργαστήριο, στην οποία ασχολούνται τόσο με τη ζωγραφική όσο και με τη σχεδόν χύτευση μετάλλου. Δεν υπάρχει αρκετός φυσικός εξαερισμός εδώ, και πρέπει να κάνουμε τεχνητό.

Τεχνητός εξαερισμός, που υπάρχει στο 60-70% garage κτίρια, λύνει το πρόβλημα για το οποίο προορίζεται, όχι εντελώς. Η συσκευή της παρέχει μια καμινάδα με έναν εκτροπέα. Ένας σωλήνας σχηματίζεται ώθηση, που επιπλέον βοηθά τον εκτροπέα, καλύπτει επίσης τον σωλήνα του με ένα καπάκι από τη λήψη βροχοπτώσεων από την ατμόσφαιρα.

Τα ανοίγματα τροφοδοσίας σε τέτοιες περιπτώσεις βρίσκονται στο κάτω μέρος, στο επίπεδο του δαπέδου του γκαράζ και καλύπτονται με πλέγματα από τρωκτικά και μικρά οικόσιτα ζώα. Το έργο τέτοιων εξαερισμού εξαρτάται έντονα από τη διαφορά θερμοκρασίας στο γκαράζ και πέραν αυτού.

Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες των εν λόγω συνεργείων ανησυχούν πάντα για τη θέρμανση, και αυτή είναι μια πολύ δαπανηρή επιλογή για τη ρύθμιση της υγρασίας και της καθαρότητας του αέρα. Επιπλέον, και εύφλεκτο, δεδομένου ότι τα συνεργεία δεν θερμαίνονται συχνά με νερό, αλλά με ηλεκτρικό ρεύμα ή φούρνο.

Αναγκασμένος εξαερισμού Χρησιμοποιήστε μηχανική ενέργεια για να επιταχύνετε τις ροές του αέρα, με τη βοήθεια ενός πτερωτή ή ενός τροχού με λεπίδες που κινούνται σε περιστροφή ηλεκτρικό μοτέρ. Με μια μικρή κατανάλωση ισχύος, που υπολογίζεται μόνο σε δεκάδες βατ (για ένα γκαράζ για ένα αυτοκίνητο), ο εξαναγκασμένος αερισμός είναι πολύ αποτελεσματικός. Στη Ρωσία εξακολουθεί να μην είναι ευρέως διαδεδομένη.

Ο λόγος για αυτό, επί του παρόντος, είναι ακόμα σοβιετικά στερεότυπα και ιδέες για τη συσκευή εξαερισμού, όταν οι ηλεκτροκινητήρες ήταν ένα μεγάλο έλλειμμα. Οι πλούσιοι κάνουν τα γκαράζ στο σύγχρονο επίπεδο, με συστήματα κλιματισμό, αλλά το μερίδιο των εν λόγω συνεργείων είναι πολύ μικρό στο συνολικό αριθμό στη Ρωσία.

Προτιμώμενα διαγράμματα συσκευών

Πώς να το κάνετε κουκούλα στο γκαράζ με τα χέρια τους; Για ένα τυπικό μικρό γκαράζ συνιστάται να επιλέξετε ένα σύστημα εξαερισμού, που φαίνεται στο σχήμα 1 κατωτέρω:

Αυτή είναι μια απλή και αρκετά αποτελεσματική επιλογή. Στα γκαράζ των ιδιοκτητών αυτοκινήτων μπορείτε συχνά να δείτε σωλήνα, όπως σε ένα πραγματικό δίκτυο εξαερισμού για μεγάλους χώρους. Στην ερώτηση «Γιατί το κάνατε αυτό, θέλετε επιπλέον εργασία;» Απαντούν: «Και πώς αλλιώς;» Δηλαδή, οι άνθρωποι απλά αντιγράφουν αυτό που βλέπουν στα βιομηχανικά κτίρια και ασχολούνται με τη μαύρη μαγεία.

Ο ανεμιστήρας για το γκαράζ μπορεί να ληφθεί με διάμετρο από 150 mm και μέχρι 250, κατά προτίμηση τύπου καναλιού (με φλάντζες για τοποθέτηση σε σωλήνα), οι ανεμιστήρες έχουν καλή πρόσφυση. Δημιουργεί ένα κατάλληλο κενό και εξάγει όλα τα αέρια και τους ατμούς που είναι ελαφρύτεροι από τον αέρα, μέσα σε λίγα λεπτά.

Βαρύ συστατικά καπνός και αερίων, τα οποία χρησιμοποιούνται για να διασκορπιστούν κατά μήκος του εδάφους, αραιώνονται με τον αέρα που ρέει μέσω της οπής εισόδου που βρίσκεται κάτω ή με ένα διάκενο μεταξύ του δαπέδου και της πύλης και επίσης ανεβαίνει. Κατά τη διάρκεια του 10-15 λεπτά Ο αέρας στο γκαράζ θα αντικατασταθεί εντελώς από φρέσκο ​​από το δρόμο.

Στο σχήμα μπορείτε να δείτε ότι η είσοδος αέρα και η έξοδος του βρίσκονται σχεδόν διαγώνια παραλληλεπίπεδο, το σχήμα του οποίου έχει ένα γκαράζ. Ως εκ τούτου, δεν θα υπάρξουν στάσιμες ζώνες εδώ.

Ιδιαίτερη σημασία έχουν τα πρόσθετα αναπνευστήρα. Δεν μπορεί να αγοραστεί, αλλά αν είναι, είναι πολύ κερδοφόρα. Είναι τέλεια επίπεδα υγρασίας στην αίθουσα γκαράζ. Με αυτό, μπορείτε να στεγνώσετε γρήγορα το μηχάνημα και να παρεμβαίνετε σε μεγάλο βαθμό σκουριά μέταλλο.

Αυτός ο ανεμιστήρας, ακόμα και χωρίς θέρμανση, θα στεγνώσει το μηχάνημα για μερικές ώρες. Σε αυτή την περίπτωση, το κάλυμμα του εξωτερικού ανεμιστήρα μπορεί να είναι ανοιχτό ή κλειστό, δεν έχει σημασία. Το χειμώνα, την άνοιξη και το φθινόπωρο, η ξήρανση είναι πιο σημαντική από ό, τι το καλοκαίρι. Ο εσωτερικός ανεμιστήρας πρέπει να είναι φορητός, είναι πιο βολικό.

Πού στο γκαράζ για να σχεδιάσετε μια κουκούλα; Αν το γκαράζ έχει υπόγειο ή pit, τότε ο εξαερισμός τους είναι υποχρεωτικός. Σε αυτή την περίπτωση, σχηματίζεται μια περιοχή όπου ο μολυσμένος αέρας μπορεί να παραμείνει στάσιμος. Ένα γκαράζ με ένα υπόγειο ή ένα λάκκο δείχνει ότι ο ιδιοκτήτης του μπορεί να χειριστεί ένα φτυάρι ή έχει πρόσβαση σε υψηλές τεχνολογίες σκάψιμο της γης.

Σε αυτή την περίπτωση, για να μην μπλοκάρει το γκαράζ με σωλήνες, εξαερισμού μπορεί να μεταφερθεί σε ξεχωριστό άξονα που βρίσκεται δίπλα στο γκαράζ, όπως φαίνεται στο σχήμα 2:

Η διάμετρος των σωλήνων πρέπει να είναι τουλάχιστον 100 mm. Οι σωληνώσεις πρέπει να είναι μονωμένες με ορυκτοβάμβακα από τις επιπτώσεις του παγετού και της συμπύκνωσης, το πάχος της μόνωσης λαμβάνεται 3-5 cm. Οι ίδιοι οι σωλήνες είναι καλύτερα να επιλέξουν από πλαστικό, δεν σκουριάζει. Όπως μπορεί να φανεί στο σχήμα, ένας τέτοιος σύντομος αγωγός δεν θα παρέχει μεγάλη αντίσταση στη ροή του αέρα. Το μήκος του δεν υπερβαίνει 1,5 μέτρα.

Ο αγωγός αέρα καλύπτεται με κάλυμμα από τις περσίδες, από τους οποίους μπορεί εύκολα να συγκολληθούν σίδηρο, και προετοιμασμένη από σκουριά. Μπορείτε να το κάνετε και από ξύλο, και στη συνέχεια να περικυκλώνετε με ένα γαλβανισμένο φύλλο. Το ύψος της κουκούλας πάνω από το έδαφος είναι αρκετό μέσα 30-50 εκ. Για την προστασία από τρωκτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πλέγμα στο σωλήνα, ωστόσο, αυτά τα πλάσματα θα σέρνονται, οπουδήποτε. Ο αέρας εισέρχεται στο υπόγειο ή τη σχισμή μέσω της εισροής και των οπών για το λάκκο και τις σκάλες.

Ο ανεμιστήρας μπορεί να είναι αντιστρεπτή και στη συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την εισροή φρέσκου αέρα από κάτω. Κατά κανόνα, η εισροή αέρα γίνεται από κάτω, επειδή στην αίθουσα ο αέρας είναι θερμότερος από ό, τι στο δρόμο. Όταν θερμαίνεται, θα αναμειχθεί με τον αέρα μέσα στο δωμάτιο και θα ανέβει μέχρι την οροφή.

Ως εκ τούτου, οι κουκούλες βρίσκονται συνήθως στην κορυφή. Όμως, όπως έχουμε ήδη δει, υπάρχουν και περιπτώσεις ανάγκης να πάρουμε βρώμικο αέρα από κάτω. Σε αυτή την περίπτωση, για τον καθαρισμό του καναλιού ανεμιστήρα πρέπει να δημιουργήσετε μεγάλη πίεση, και δεν μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει.

Στη συνέχεια, ορίστε δύο σε σειρά, με απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 50 cm. Το σχήμα 3 απεικονίζει αυτή την παραλλαγή.

Στην τελευταία περίπτωση, ο αέρας λαμβάνεται από κάτω. Αν οι οπαδοί αντιστρεπτή, τότε καθαρός αέρας μπορεί να αντληθεί στο λάκκο από το δρόμο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτός ο τρόπος αερισμού μπορεί να είναι μεγαλύτερος αποτελεσματική. Υπάρχει συνδυασμός επιλογών 2 και 3, όταν χρησιμοποιείτε τους αποσβεστήρες, μπορείτε να επιλέξετε το σημείο εισαγωγής αέρα.

Στην τρίτη παραλλαγή, ο σωλήνας μπορεί να διακοσμηθεί με μια θέση με ράφια εργαλείων. Έτσι, οι σωλήνες δεν θα είναι ορατοί και κάθε εκατοστό του χώρου θα χρησιμοποιηθεί σωστά. Μην ξεχάσετε αυτό συντηρησιμότητα - Όλα πρέπει να σχεδιάζονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αποσυναρμολογούνται εύκολα, να αντικαθίστανται και να συλλέγονται πίσω.

Υλικά για τη συσκευή

Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Ανεμιστήρες αξονικοί (κανάλι);
 • αεραγωγούς ·
 • σφιγκτήρες και συνδετήρες.
 • σφραγιστικά, ταινίες στεγανοποίησης και φύλλα φλαντζών.
 • τσιμέντα, στόκοι, αφρός συναρμολόγησης.

Βασικά χαρακτηριστικά του ανεμιστήρα, κατάλληλο για γκαράζ:

 • τάση τροφοδοσίας: 220 (230) V, 50 Hz;
 • κατανάλωση ενέργειας: 20 - 50 W;
 • κατανάλωση αέρα: 150 - 300 m3 / h.
 • πίεση: 50-100 Ρα.
 • διάμετρος του καναλιού: 120 - 150 mm.

Οι αγωγοί που βρίσκονται επί του παρόντος στην πώληση είναι μέταλλο και πλαστικό. Το μέταλλο χωρίζεται σε γαλβανισμένο χάλυβα και ανοξείδωτο χάλυβα με περιτύλιγμα. Το πλαστικό είναι λείο και κυματοειδές. Στη μορφή, οι αγωγοί του αέρα χωρίζονται σε στρογγυλά και ορθογώνια. Για τη σύνδεση μεταξύ διαφορετικών μορφών, υπάρχουν υποδοχές προσαρμογέα.

Η επιλογή είναι αρκετά μεγάλη. Χρησιμοποιώντας κυματοειδείς αγωγούς αέρα, πρέπει να θυμόμαστε ότι στροβιλίζουν πολύ τον αέρα και αναστέλλουν τη ροή. Μπορούν να εφαρμοστούν σε σύντομες ενότητες και για συνδέσεις. Θα πρέπει να προτιμάτε τους αεραγωγούς όσο το δυνατόν πιο ομαλά μέσα. Τα παρακάτω

Η χρήση άλλων υλικών είναι προφανής. Μαζί με το πρότυπο αεραγωγών Μπορείτε να αγοράσετε όλους τους σφιγκτήρες, τις συνδέσεις και τις μεταβάσεις. Το τσιμέντο μπορεί να απαιτηθεί για να ενσωματώσει τις βάσεις των ανεμιστήρων και τις μεταβάσεις τοίχων, καθώς και το στεγανωτικό και τον αφρό στερεώσεως για τη στεγανοποίηση των αρμών σε ξεχωριστές θέσεις.

Οργάνωση εξαναγκασμένων καυσαερίων εξαερισμού Το γκαράζ έχει ένα τέτοιο προφανές όφελος που δεν μπορεί να χάσει. Λειτουργεί σε κάθε καιρό, συμπεριλαμβανομένης της θερμότητας, στην οποία δεν υπάρχει άλλη εξαερισμού δεν θα λειτουργήσει. Εκτός από την εξοικονόμηση αυτοκινήτου και άλλου εξοπλισμού, οι ιδιοκτήτες αυτών των συνεργείων θα εξοικονομήσουν ακόμη πιο πολύτιμο πράγμα - την υγεία.

Λοιπόν, και εκτός αυτού, η αυτο-φτιαγμένη κουκούλα για το γκαράζ είναι αρκετά προσιτό πράγμα για κανέναν, ακόμα και για τον εαυτό σας μέτριο προϋπολογισμό.

Χρήσιμο βίντεο

Παρακολουθήστε ένα βίντεο σχετικά με την κουκούλα για θάλαμο ψεκασμού στο γκαράζ με τα χέρια τους:

Η συσκευή αερισμού στο γκαράζ για ζωγραφική

Η εξάτμιση στο γκαράζ είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που δεν μπορεί να παραμεληθεί με κανέναν τρόπο. Ειδικά αν το γκαράζ χρησιμοποιείται για τη βαφή αυτοκινήτων. Η χρήση χημικών ουσιών έχει καταστροφικές συνέπειες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Ο σωστός εξαερισμός βοηθά στην επίλυση ενός τέτοιου προβλήματος με τον καλύτερο τρόπο και μπορείτε να το τοποθετήσετε μόνοι σας.

Τύποι αερισμού στο γκαράζ για ζωγραφική

 • Φυσικό, χάρη στο οποίο υπάρχει φυσική παροχή αέρα.
 • Συνδυάζονται, με τη βοήθεια των οποίων ρέει ο εξαντλημένος αέρας από το γκαράζ και λαμβάνει χώρα μια φυσική εισροή καθαρού αέρα.
 • Μηχανική, η οποία πραγματοποιείται μέσω ειδικού εξοπλισμού - ενός δομοστοιχείου ή ενός μονοκόμματος.

Πρότυπα

Το γκαράζ είναι κλειστό χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εγκατάσταση εξαερισμού σε ένα τέτοιο μέρος είναι υποχρεωτική, η οποία ρυθμίζεται από το τρέχον SNIP 21-02-99. Σύμφωνα με αυτή την κανονιστική πράξη, επιβάλλονται οι ακόλουθες απαιτήσεις στο γκαράζ:

 • οι ελάχιστες τιμές θερμοκρασίας δεν είναι χαμηλότερες από +5 μοίρες.
 • υποχρεωτική εγκατάσταση εξαερισμού, η οποία θα παρέχει αέρα τουλάχιστον 180 m3 / ώρα.

Σημαντικό! Η συμμόρφωση με αυτούς τους κανόνες δεν είναι μόνο γραφειοκρατικές απαιτήσεις, αλλά και εγγύηση της ασφάλειας του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, επειδή η συσσώρευση αναθυμιάσεων χημικών ουσιών είναι επιβλαβής για τους ανθρώπους. Και η έλλειψη κατάλληλου συστήματος εξαερισμού οδηγεί σε αύξηση της υγρασίας στο γκαράζ, γεγονός που οδηγεί σε διάβρωση και ταχεία καταστροφή των μεταλλικών στοιχείων του οχήματος.

Η κουκούλα στο γκαράζ με τα χέρια σας για ζωγραφική μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της εφαρμογής χρωμάτων, σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε ηλεκτρικό ρεύμα, επιταχύνοντας την ξήρανση των χημικών ενώσεων.

Λειτουργίες εξαερισμού στο γκαράζ με θάλαμο βαφής

Καθαρισμός αέρα στον χώρο και διήθηση

Η βαφή και άλλες χημικές ενώσεις εκπέμπουν επιβλαβείς αναθυμιάσεις, οι οποίες πρέπει να αφαιρεθούν από το γκαράζ. Η άφιξη καθαρού αέρα συμβάλλει στην εκτόπισή τους και στην κατεύθυνση της ειδικής διήθησης.

Εξασφάλιση της ασφάλειας

Τα πτητικά συστατικά των πολύχρωμων υλικών ανεβαίνουν. Το σύστημα εξαερισμού αφαιρεί τα 2/3 των ελαφρών δηλητηριωδών ουσιών που τοποθετούνται στην κορυφή και το 1/3 των παρακάτω. Μειώνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς και μειώνει τον κίνδυνο έκρηξης. Επιπλέον, τα εγκατεστημένα φίλτρα καθαρίζουν σημαντικά τον αέρα στο δωμάτιο, καθιστώντας τον ασφαλή για τον άνθρωπο.

Γρήγορη ξήρανση

Χάρη στο σύστημα εξαερισμού και την εμφάνιση θερμού εμφυσήματος, λαμβάνει χώρα η καλύτερη σταθεροποίηση των στρωμάτων του υλικού βαφής και η επιτάχυνση της ξήρανσης του.

Συμβουλές! Τα συστήματα εξαγωγής πρέπει να τοποθετούνται σε διαφορετικά ύψη για την ομοιόμορφη κατανομή των αέριων μαζών στο χώρο του γκαράζ. Μαζί με αυτά είναι απαραίτητη η εγκατάσταση πρόσθετων φίλτρων και συσκευών θέρμανσης. Ο εξαερισμός στο γκαράζ για βαφή, ο οποίος εκτελείται με ανεμιστήρα, είναι τοποθετημένος σε ένα από τα τοιχώματα του χώρου για να παρέχει τεχνητό ρεύμα και ανταλλαγή αέρα.

Διαρρύθμιση του θαλάμου ψεκασμού στο γκαράζ

Για την υλοποίηση του έργου θα χρειαστείτε:

 • Γκαράζ, που θα φιλοξενήσει μια φωτογραφική μηχανή για τη ζωγραφική αυτοκινήτων.
 • Θερμογεννήτρια για γρήγορη ξήρανση πολύχρωμων υλικών.
 • Σύστημα εξαερισμού για ανταλλαγή αέρα.

Συμβουλές! Όταν εγκαθιστάτε το γκαράζ κάτω από την κάμερα, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικά πυρίμαχων υλικών, τα οποία παρέχουν στο δωμάτιο αεροστεγανότητα. Οι τοίχοι από μόνωση από χάλυβα, το δάπεδο από πλέγμα, οι μεταλλικές πόρτες είναι κατάλληλοι για το σκοπό αυτό, το καλύτερο.

Η κουκούλα για το γκαράζ για ζωγραφική αναφέρεται στα βασικά στοιχεία που σας επιτρέπουν να κάνετε αυτό το είδος δραστηριότητας. Το σύστημα εξαερισμού με πρόσθετα φίλτρα παρέχει τον καθαρισμό του αέρα και την αφαίρεση μιας πολύχρωμης ομίχλης μέσα στο γκαράζ.

Οι επιλογές εδώ μπορούν να είναι δύο:

 • Αερισμός ενός μοτέρ, μέσω του οποίου αντλείται φρέσκος αέρας από πάνω από μια εγκατεστημένη μονάδα. Στη διαδικασία αυτή, η πολύχρωμη ομίχλη και οι επιβλαβείς πτητικές ουσίες υπό πίεση καθίστανται προς τα κάτω και εξαλείφονται μέσω οπών.
 • Ένας αερισμός δύο κινητήρων στον οποίο χρησιμοποιούνται δύο μονάδες: ο κινητήρας έγχυσης παρέχει καθαρό αέρα στο δωμάτιο, η αναρρόφηση - εξαλείφει τον βρώμικο αέρα στο δρόμο.

Η σπιτική κουκούλα για το γκαράζ θα πρέπει να συμπληρώνεται από ένα φίλτρο αέρα υψηλής απόδοσης. Θα προστατεύει από σωματίδια σκόνης, χημικά πτητικά συστατικά.

Συμβουλές! Για το γκαράζ για τη βαφή αυτοκινήτων χρησιμοποιούν διφασικά φίλτρα, τα οποία στην πρώτη φάση δεσμεύουν μεγάλα σωματίδια, και στη δεύτερη - μικρά.

Κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού λαμβάνεται υπόψη η απόδοσή του, η οποία είναι τουλάχιστον 20 cm3 / s. Τα εγκατεστημένα φίλτρα πρέπει να καθαρίζουν τον αέρα που τροφοδοτείται και αποφορτίζεται. Με τέτοια καθήκοντα, μόνο τα στοιχεία με φάσεις καθαρισμού πολλαπλών επιπέδων είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν. Κατά την τοποθέτησή τους λαμβάνεται υπόψη η πίεση του αέρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα φίλτρα πρέπει να εγκατασταθούν στο δάπεδο και στην οροφή καθ 'όλη τη διάρκεια του δωματίου.

Κουκούλα καυσαερίων στο γκαράζ για αυτόματη ζωγραφική: διαγράμματα καλωδίωσης

Μέθοδος # 1

Για την υλοποίηση του έργου χρησιμοποιείται ανεμιστήρας τύπου καναλιού, η διάμετρος του οποίου κυμαίνεται από 150 mm έως 250 mm. Με τη βοήθεια ενός τέτοιου συστήματος εξαερισμού εκπέμπονται όλα τα αέρια και οι πολύχρωμοι ατμοί. Δεν υπερβαίνει τα 15 λεπτά, ο αέρας στο χώρο του γκαράζ αντικαθίσταται εντελώς. Η παρουσία ενός πρόσθετου ανεμιστήρα συμβάλλει στην ισοπέδωση της υγρασίας και στην ταχεία ξήρανση του αυτοκινήτου. Ο ανεμιστήρας τοποθετείται πάνω από την οροφή, σε αυτή την εκδίκηση η τρύπα εισροής τοποθετείται σε ύψος τουλάχιστον 5 cm από το δάπεδο. Ένας επιπλέον ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος για να δημιουργήσει εσωτερική κυκλοφορία.

Συμβουλές! Για να αποφύγετε τις στάσιμες ζώνες, η είσοδος και η έξοδος αέρα θα πρέπει να τοποθετηθούν διαγώνια σε όλο το δωμάτιο.

Μέθοδος # 2

Αυτός ο τύπος εγκατάστασης χρησιμοποιείται για χώρους γκαράζ με ράφι ή κελάρι. Κατά την υλοποίηση ενός τέτοιου έργου, ο εξαερισμός λαμβάνεται σε ένα ξεχωριστό ορυχείο. Για την διάταξη του συστήματος αερισμού που χρησιμοποιείται σε σωλήνες διαμέτρου 100 mm και μήκος που δεν υπερβαίνει τα 1,5 m, τα οποία είναι μονωμένα με τη βοήθεια των ορυκτών ινών σε πάχος των 5 εκ. Το αποφεύγει το σχηματισμό συμπύκνωσης στο σύστημα και να γίνει μια αξιόπιστη προστάτης κατά της σκουριάς.

Ο αγωγός αέρα είναι εγκατεστημένος στο άνω μέρος της κοιλότητας επιθεώρησης και η οπή εισροής είναι τοποθετημένη στο αντίθετο τοίχωμα. Το κανάλι είναι καλυμμένο με κουκούλα, το οποίο πρέπει να ανυψωθεί πάνω από το έδαφος όχι περισσότερο από 50 εκ. Η κουκούλα μπορεί να είναι από χάλυβα. Ο καθαρός αέρας, που μπαίνει στο γκαράζ μέσω της τρύπας εισροής, εξαπλώνεται μέσω του δωματίου και εξαερίζεται μέσω του εξαερισμού.

Σημαντικό! Οι εργασίες στο λάκκο επιθεώρησης με τη χρήση χημικών εξαρτημάτων δεν είναι ασφαλείς. Για να αποφύγετε τις βλαβερές συνέπειες της βαφής, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής για καθαρό αέρα. Σύμφωνα με φυσικά φαινόμενα, ο καθαρός αέρας τροφοδοτείται από κάτω, επειδή είναι ψυχρότερος από τον αέρα στο δωμάτιο. Όταν θερμαίνεται, κινείται, αναμειγνύεται με αέρα στον χώρο, μέχρι τον ανεμιστήρα και έξω. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ανεμιστήρες τοποθετούνται κάτω από το ανώτατο όριο.

Για μεγάλα ή εντατικά χρησιμοποιούμενα δωμάτια απαιτούνται δύο ανεμιστήρες, οι οποίοι τοποθετούνται σε απόσταση τουλάχιστον 50 cm το ένα από το άλλο.

Υπολογισμοί των διαστάσεων του αγωγού εξαερισμού

Είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσετε υπολογισμούς προτού προχωρήσετε στην εγκατάσταση. Σε 1 τετραγωνικό. m τετράγωνο είναι απαραίτητο να υπάρχει κανάλι αερισμού 1,5 εκ. Δηλαδή, για ένα γκαράζ 15 m2 είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί ένας αγωγός εξαερισμού με διάμετρο 22,5 cm, αλλά υπάρχουν και πρόσθετες προϋποθέσεις:

 • Σε γκαράζ με εντατική χρήση είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε έναν εξαναγκασμένο ανεμιστήρα.
 • Οι αεραγωγοί αερισμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μικρότερη διάμετρο, αλλά πρέπει να υπάρχουν αρκετοί. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε δύο κανάλια από κάθε διάμετρο που είναι 11,5 cm.
 • Τα σημεία εισροής και εκροής πρέπει να είναι ανοικτά. Είναι απαραίτητο να τους επιθεωρήσετε μία φορά το χρόνο για βρωμιά και θραύσματα, εάν είναι απαραίτητο, καθαρά.

Τοποθέτηση του ανεμιστήρα

Ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος στον αγωγό εξαερισμού. Είναι απαραίτητο να εξοπλιστείτε με δύο κανάλια:

 • για την εισροή καθαρού αέρα από το δρόμο, που είναι τοποθετημένο κάτω?
 • για την εξάλειψη του βρώμικου που δημιουργείται στο ανώτατο όριο.

Συμβουλές! Οι τρύπες θα πρέπει να σχεδιάζονται καλύτερα κατά την κατασκευή ενός γκαράζ. Εάν χρησιμοποιείται προκατασκευασμένο παρασκήνιο, οι οπές είναι κατασκευασμένες με ένα διάτρητο σε ύψος μεγαλύτερο από 5 cm από το μηδενικό σημείο του δαπέδου.

Η κουκούλα τοποθετείται στην αντίθετη πλευρά του τοίχου εισροής όσο το δυνατόν ψηλότερα. Ο ανεμιστήρας πρέπει να παρέχει ταχύτητα ροής αέρα σε επίπεδο 25 cm / s. Έτσι, για παράδειγμα, για ένα θάλαμο βαφής με έκταση 28 m2, ο εξοπλισμός χρειάζεται 2500 m3 / h.

Εξαγωγή για τον θάλαμο ψεκασμού στο γκαράζ - λεπτομερής περιγραφή, σχήματα, φωτογραφίες, βίντεο

Η επισκευή του αμαξώματος ίσως είναι ο ακριβότερος πρατήριο καυσίμων. Αργά ή αργότερα, η επίστρωση χρώματος και βερνικιού του αυτοκινήτου χάνει την αρχική του εμφάνιση. Κλίμακες και γρατζουνιές, για να μην αναφέρουμε τη ζημιά στο σώμα σε περίπτωση ατυχήματος, χαλάστε την αισθητική έκκληση οποιουδήποτε οχήματος.

Πολλοί βιοτέχνες προτιμούν να μην πληρώνουν υπερβολικά για τις υπηρεσίες των καταστημάτων επισκευής, ειδικά επειδή οι όροι μιας τέτοιας εργασίας έντασης εργασίας δεν είναι αξιοπρεπής. Ωστόσο, η αυτο-αποκατάσταση του σώματος απαιτεί κατάλληλες συνθήκες. Σε αυτό το άρθρο θα περιγράψει λεπτομερώς πώς να μετατρέψετε ένα δωμάτιο γκαράζ στο θάλαμο για τη βαφή αυτοκινήτων και πώς θα πρέπει να λειτουργεί κουκούλα για θάλαμο ψεκασμού στο γκαράζ.

Κουτί ζωγραφικής - τεχνικές απαιτήσεις για τη διευθέτηση του χώρου του γκαράζ

Από τον εξοπλισμό του θαλάμου βαφής εξαρτάται η ποιότητα της επισκευής του αμαξώματος. Είναι αδύνατο να αποκατασταθεί η βαφή στις συνήθεις συνθήκες του γκαράζ. Πώς στο γκαράζ να φτιάξετε ένα θάλαμο ψεκασμού με τα χέρια τους;

Απαιτήσεις για την τοποθέτηση των θαλάμων βαφής:

 1. Οι διαστάσεις του θαλάμου πρέπει να εξασφαλίζουν την ευελιξία της διαδικασίας εργασίας. Βέλτιστες παράμετροι - ύψος από 2,8 μέτρα, περίμετρο όχι μικρότερο από 6 × 4 μέτρα.
 2. Το κουτί πρέπει να είναι σφραγισμένο και καλά μονωμένο, κατά προτίμηση μέσα και έξω. Αν δεν είναι δυνατή η εξωτερική μόνωση, το εσωτερικό κάλυμμα από άκαυστο υλικό πρέπει να εκτελείται σύμφωνα με όλους τους κανόνες. Για την τελική επένδυση τοίχων, τα πλαστικά πάνελ θα είναι μια ιδανική επιλογή. Μπορείτε να βάψετε το γυψοσανίδας σε λευκό και να τυλίξετε τους τοίχους με μια μεμβράνη με την επίδραση της μαγνήτισης, θα προσελκύσει και να κρατήσει τη σκόνη.
 3. Το πάτωμα πρέπει να μετατραπεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε κάτω από αυτό να υπάρχει ένας ελεύθερος χώρος που να παρέχει την έξοδο αερισμού. Για να γίνει αυτό, κάντε δύο τάφους, ή ένα ορθογώνιο βάθος κοιλάδι 0,5 έως 1 μέτρο, που καλύπτεται από πάνω με μια σχάρα.
 4. Είναι απαραίτητο να έχουν καλά μονωμένες πόρτες, θα αποτρέψουν την εισροή σκόνης και θα διατηρήσουν το βέλτιστο καθεστώς θερμοκρασίας στο κουτί.
 5. Εάν υπάρχει ήδη ένα σύστημα θέρμανσης στο γκαράζ, τότε δεν έχει νόημα να επενδύσετε επιπλέον κεφάλαια στη γεννήτρια θερμότητας. Για την ξήρανση του LKP είναι δυνατή η χρήση UFO, θερμαντήρα IR ή συνηθισμένος ηλεκτρικός θερμαντήρας.
 6. Καλός φωτισμός, κοντά στο φυσικό. Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε φώτα φθορισμού ή φώτα LED κατά μήκος της οροφής και στους τοίχους. Οι λαμπτήρες πρέπει να προστατεύονται από το να πάρουν χρώμα, γι 'αυτό αρκεί να τεντώσετε την ταινία μπροστά τους και να την αλλάξετε όπως είναι απαραίτητο.
 7. Τοποθετήστε το σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής.
 8. Το βοηθητικό δωμάτιο είναι απαραίτητο για την τοποθέτηση του τεχνικού εξοπλισμού. Στην ίδια την κάμερα δεν πρέπει να υπάρχουν έπιπλα, ράφια, εργαλεία και άλλοι "συλλέκτες σκόνης". Το κουτί πρέπει να είναι εύκολο να συντηρηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να περάσετε ελάχιστο χρόνο και προσπάθεια για να καθαρίσετε το δωμάτιο.

Κατά τη βαφή του αυτοκινήτου, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η χειρουργική καθαρότητα του δωματίου. Οποιαδήποτε σκόνη ή σκόνη που πέφτει σε ένα "φρέσκο" LCP θα χαλάσει το αποτέλεσμα της εργασίας. Επομένως, πρέπει να ξέρετε πώς να εξοπλίσετε την κάμερα από μέσα.

Ξεκινώντας από οργανωτικές στιγμές αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατάλληλος εξαερισμός είναι το πιο σημαντικό τμήμα της μετατροπής του γκαράζ σε ένα θάλαμο ψεκασμού.

Αερισμός με τα χέρια στο γκαράζ για ζωγραφική

Το σωστά εξοπλισμένο σύστημα αερισμού στο θάλαμο βαφής εγγυάται την υψηλή ποιότητα εργασίας, την ασφάλεια και την υγεία του ζωγράφου.

Ο εξαερισμός με στοιχεία φίλτρου θα παρέχει όχι μόνο τον καθαρισμό του αέρα, αλλά θα βοηθήσει επίσης να καθιζάνει και να αποσύρει τα ζεύγη χρωμάτων και χρωμάτων. Κατά το σχεδιασμό ενός συστήματος εξαερισμού, πρέπει να υπολογίσετε το οικονομικό κόστος, με βάση τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού των χώρων. Ένα ευρύ φάσμα εξοπλισμού διατίθεται στην αγορά. Μπορείτε να επιλέξετε την καταλληλότερη και οικονομικότερη επιλογή του εξοπλισμού.

Αερισμός ενός μοτέρ

Το σύστημα λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή της αναγκαστικής έγχυσης πίεσης, η οποία διέρχεται από ένα φίλτρο τοποθετημένο στην οροφή. Ένα ρεύμα φρέσκου αέρα εισέρχεται στο θάλαμο και, κατεβαίνοντας προς τα κάτω, πιέζει στο πάτωμα ένα σωματίδιο σκόνης και ένα ζευγάρι βαφής. Τα καρκινογόνα απομακρύνονται μέσω των καναλιών που προβλέπονται για τη διάταξη του δαπέδου. Πρόκειται για μια δημοσιονομική έκδοση του εξαερισμού, η έλλειψη της οποίας είναι υψηλός βαθμός περιβαλλοντικής ρύπανσης. Ο σχεδιασμός ενός μοτέρ δεν μπορεί να λύσει πλήρως το πρόβλημα της πλήρους παροχής καθαρού αέρα. Μια ιδανική επιλογή είναι το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Αερισμός με διπλό κινητήρα

Το σύστημα αναλαμβάνει την παρουσία δύο κινητήρων. Ο ένας βρίσκεται στην κορυφή, αντλεί ένα ρεύμα καθαρού αέρα, η δεύτερη μονάδα βρίσκεται στο κάτω μέρος του θαλάμου βαφής, εξάγει τα ρεύματα εξαντλημένου αέρα. Αυτός ο σχεδιασμός εξασφαλίζει αποτελεσματική κυκλοφορία και καθαρισμό του αέρα. Το σχέδιο ανεφοδιασμού και εξαερισμού θα πρέπει να είναι καλά μελετημένο και να σχεδιάζεται με ικανοποιητικό τρόπο.

Το σχέδιο εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής

Εκτός από τους 2 κινητήρες θα χρειαστείτε σωλήνες εξαερισμού, μέσω των οποίων θα εισέλθει φρέσκος αέρας στο δωμάτιο και μετατρέπεται το δάπεδο σε κάλυμμα με εφεδρικό χώρο κάτω από αυτό.

Φίλτρα - ένα σημαντικό στοιχείο του εξαερισμού

Ο αέρας που εισέρχεται στο θάλαμο ψεκασμού πρέπει να καθαριστεί. Χωρίς διήθηση, ατμοσφαιρικοί ρύποι εισέρχονται στο δωμάτιο και το μολύνουν με σωματίδια σκόνης. Συνήθως, το υλικό φίλτρου κυλίνδρου τοποθετείται σε ολόκληρη την περίμετρο της οροφής. Τα φίλτρα τσέπης εγκαθίστανται στην είσοδο της δομής εισαγωγής αέρα, διατηρούν μεγάλα στοιχεία σκόνης. Το σύστημα εξάτμισης είναι επίσης εξοπλισμένο με φίλτρο - μολύνεται πιο γρήγορα και απαιτεί συχνότερη αντικατάσταση.

Μην αποθηκεύετε τα φίλτρα εξαερισμού. Οι συσκευές δύο φάσεων έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • Το πρώτο στάδιο καθαρισμού "αλιεύει" μεγάλα στοιχεία, τα δεύτερα - μικρότερα.
 • Είναι απαραίτητο να υπολογιστεί η χωρητικότητα του εξοπλισμού (η ταχύτητα ροής αέρα δεν είναι μικρότερη από 20 cm / s.
 • Τα προϊόντα πρέπει να συμμορφώνονται με τα υγειονομικά και υγειονομικά πρότυπα και να έχουν τουλάχιστον 2 φάσεις καθαρισμού.
 • Με καλά εξοπλισμένο αερισμό, η κυκλοφορία του αέρα δεν θα δημιουργήσει ένα φαινόμενο στροβιλισμού.
 • Για ρύθμιση της πίεσης, είναι καλύτερο να εξοπλιστεί το σύστημα εξαερισμού εισαγωγής και εξαγωγής με αυτοματοποίηση.
 • Τοποθετήστε τα φίλτρα σε όλο το μήκος ομοιόμορφα.

Κατά το σχεδιασμό του συστήματος εξαερισμού πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η ροή του αέρα. Η βαφή μερών μεγάλου μεγέθους μπορεί αρκετές φορές να υπερβεί τη ροή αέρα για την αποκατάσταση μικρών στοιχείων, όπως προφυλακτήρα, πτέρυγα ή πόρτα. Είναι απαραίτητο να σκεφτούμε προσεκτικά τις προοπτικές της υπόθεσης. Ίσως αυτό το εξοπλισμένο δωμάτιο δεν θα πληρώσει για το κόστος που επενδύεται σε αυτό.

Γιατί χρειάζεστε ένα θάλαμο ζωγραφικής;

Προκειμένου να υπολογιστεί σωστά ο σχεδιασμός του θαλάμου αερισμού, πρέπει να καταλάβετε για ποιους ειδικούς σκοπούς χρειάζεστε ένα τέτοιο εξειδικευμένο δωμάτιο.

Ο σκοπός του θαλάμου ψεκασμού είναι:

 1. Είστε επαγγελματίας ζωγράφος και αποφασίσατε να εξοπλίσετε μια αίθουσα γκαράζ για μηχανές βαφής εκτός των ωρών εργασίας. Σε αυτή την περίπτωση, η χρήση του κιβωτίου χρησιμεύει ως πρόσθετη πηγή εισοδήματος και πρέπει να διαμορφωθεί με την μέγιστη άνεση, που θα διασφαλίσει την υψηλή ποιότητα των εργασιών που εκτελούνται.
 2. Είστε ο ιδιοκτήτης του γκαράζ ή του ιδιοκτήτη του πρατηρίου καυσίμων και αποφασίσατε να εξοπλίσετε την κάμερα για να νοικιάσετε τις εγκαταστάσεις. Στην περίπτωση αυτή, τα υλικά για τη συσκευή εργασίας θα περιορίζονται στη δημιουργία τεχνικά εγγράψιμων συνθηκών.
 3. Εάν είστε λάτρης των αυτοκινήτων που αποφάσισε να πραγματοποιήσει μόνοι του την επισκευή του αυτοκινήτου, οι συνθήκες για τη ζωγραφική του αυτοκινήτου δημιουργούνται με ένα απλοποιημένο σχήμα. Μέρος του εξοπλισμού μπορεί να ενοικιαστεί.

Αξίζει να γίνει κατανοητό ότι η τιμή του τεύχους και η τελική ποιότητα της επισκευής δεν δικαιολογούνται πάντοτε. Όταν αγοράζετε ακόμη και τον πιο απαραίτητο εξοπλισμό σε μια συμβίωση με το κόστος εργασίας, θα υπερβείτε σημαντικά το κόστος εργασίας ενός επαγγελματία πλοίαρχου στο πρατήριο καυσίμων. Ο προϋπολογισμός της διαρρύθμισης του θαλάμου ζωγραφικής μπορεί να κυμαίνεται από 2000 έως 8000 δολάρια ΗΠΑ.

Μέτρα ασφαλείας

Ένα πραγματικά σημαντικό τμήμα της ζωγραφικής είναι η ασφάλεια. Η εργασία με χρώματα και βερνίκια αναφέρεται σε χειρισμούς επιβλαβείς για την υγεία. Τα καρκινογόνα που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια της βαφής είναι επικίνδυνα για το αναπνευστικό σύστημα, την βλεννογόνο μεμβράνη και τα ανοικτά σημεία του δέρματος.

Όταν τα έργα βαφής χρησιμοποιούν αυτά τα μέσα προστασίας:

 • αναπνευστήρα;
 • γυαλιά ή μάσκα.
 • φόρμες;
 • κλειστά παπούτσια ·
 • γάντια.

Ζεύγη διαλυτών και χρωμάτων μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία. Ένα κακώς αεριζόμενο δωμάτιο με ανεπαρκή εξαερισμό μπορεί να είναι εκρηκτικό. Πριν από τη βαφή, βεβαιωθείτε ότι η ηλεκτρική καλωδίωση είναι καλά μονωμένη. Απαγορεύεται αυστηρά η ύπαρξη ανοιχτών πηγών πυρκαγιάς στην πλησιέστερη διαθεσιμότητα.

Βίντεο: πώς να μετατρέψετε ένα γκαράζ σε έναν θάλαμο ψεκασμού

Προτιμώμενα σχήματα της συσκευής απορροφητήρα για τον θάλαμο ψεκασμού στο γκαράζ εξαρτώνται απόλυτα από τη φαντασία σας και τις δυνατότητες υλικού. Προσπαθήσαμε να αγιάσουμε τις βασικές στιγμές του εκσυγχρονισμού των συνθηκών του γκαράζ για τη ζωγραφική του αυτοκινήτου. Τολμήστε, όλα είναι στα χέρια σας!

Η ανάγκη για κουκούλες για την οργάνωση της ζωγραφικής και τη δυνατότητα αυτοσυναρμολόγησής της

Κάθε webmaster ξέρει ότι για να ολοκληρωθεί το έργο το θάλαμο ψεκασμού είναι απαραίτητη για να αρμοδίως σχεδιασμένη κουκούλα για τη ζωγραφική. Ωστόσο, πολλοί θα αναρωτιούνται: «Τι κάνει το θάλαμο για τη ζωγραφική, αν η βαφή μηχάνημα πραγματοποιείται στο γκαράζ ή συνεργείο,» Στην πραγματικότητα, η φωτογραφική μηχανή πρέπει να ζωγραφισμένο - είναι κάθε χώρος όπου τα έργα με βαφή, έτσι ώστε το γκαράζ και εργαστήριο κατά το χρόνο της να γίνει μια φωτογραφική μηχανή, και πρέπει να φροντίσετε την κουκούλα.

Ποια είναι τα συστήματα εξάτμισης

Πολλοί αποφάσισαν να ζωγραφίσουν το αυτοκίνητό τους με σμάλτο νερού θα σκεφτούν ότι η κουκούλα στο γκαράζ δεν είναι απαραίτητη, επειδή οι βαφές νερού είναι μη τοξικές και δεν μπορούν να βλάψουν την υγεία σας. Αλλά αυτή είναι μια εσφαλμένη άποψη. Εάν ο χρωματισμός πραγματοποιήθηκε σε θάλαμο χωρίς συσκευή εξάτμισης, το αποτέλεσμα δεν θα είναι ποτέ εξαιρετικό - το βερνίκι θα βρεθεί σε ένα ανώμαλο στρώμα και η ξήρανση θα είναι ανομοιογενής.

Ποιες είναι οι παράμετροι για την επιλογή κουκούλας; Για να γίνει αυτό, πρέπει να λάβετε υπόψη το μέγεθος του δωματίου και μόνο στη συνέχεια να επιλέξετε τον τύπο της συσκευής εξαγωγής.

Δύο κινητήρες

Τύπος εξαναγκασμένου εξαερισμού, στον οποίο εισάγεται και αφαιρείται αέρας με ειδικά ανεμιστήρες. Κατάλληλο για μεγάλα συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων ή βαμμένα καταστήματα. Μπορεί να εγκατασταθεί ως εξολκέας για ένα γκαράζ για τη βαφή του μηχανήματος, αλλά η υπερβολική χωρητικότητα του ανεμιστήρα θα οδηγήσει σε υπερβολική κατανάλωση ηλεκτρισμού. Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να κατασκευάσετε μόνοι σας ένα σύστημα εξάτμισης με διπλό μοτέρ, εγκαθιστώντας ανεμιστήρες χαμηλής ισχύος.

Μονοκινητήρας

Ο αέρας εισάγεται στον θάλαμο υπό πίεση και η απομάκρυνσή του γίνεται φυσικά μέσα από τις οπές εξαερισμού. Εξοπλισμένοι με φυσητήρες μεσαίας και χαμηλής ισχύος, τέτοια σχέδια είναι βέλτιστα για μικρά συνεργεία και γκαράζ, όπου η εργασία πραγματοποιείται με διάφορες βαφές.

Γενική ανταλλαγή, προμήθεια και εξάτμιση

Ο αέρας εισέρχεται και αφαιρείται ανεξάρτητα εξαιτίας της διαφοράς θερμοκρασίας και μιας μικρής διαφοράς στην πίεση της μάζας αέρα. Μια καλή επιλογή για τον αερισμό των χώρων, αλλά δεν είναι κατάλληλη για εργασίες ζωγραφικής, διότι με τη θερμότητα και τον καιρό χωρίς αέρα, ο σχεδιασμός καυσαερίων δεν θα λειτουργήσει.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Οι διατάξεις εξάτμισης συναρμολογούνται κατά τη διάρκεια της κατασκευής αμέσως μετά το τέλος της επένδυσης τοίχου και η ηλεκτρική καλωδίωση έχει τοποθετηθεί. Η οπή για την αφαίρεση των αέριων μαζών πρέπει να βρίσκεται πολύ χαμηλότερα (ιδανική - στο πάτωμα) από ό, τι προέρχεται ο αέρας. Αυτό το χαρακτηριστικό του σχεδιασμού σας επιτρέπει να αφαιρέσετε όχι μόνο τον αέρα εξαγωγής, αλλά και τα λεπτά σωματίδια που εμφανίζονται όταν εργάζεστε με ψεκαστήρες βαφής.

Εάν είναι απαραίτητο, είναι δυνατή η επανακατασκευή των τελικών χώρων. Ο σωλήνας εξάτμισης εγκαθίσταται σχεδόν στο επίπεδο του δαπέδου και το άνοιγμα αναρρόφησης - κάτω από την οροφή.

Η εξάτμιση στο γκαράζ ή το συνεργείο μπορεί να συναρμολογηθεί από προκατασκευασμένα στοιχεία. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχουν δυσκολίες: απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες και θα γίνει μια ποιοτική εγκατάσταση. Αλλά οι έτοιμες συσκευές εξάτμισης είναι δαπανηρές και δεν μπορούν όλοι να τους αντέξουν οικονομικά. Αν δεν υπάρχουν μέσα και είναι απαραίτητο να χρωματίσετε, είναι τελείως δυνατό να φτιάξετε την κουκούλα ανεξάρτητα.

Υλικά για την αυτοπαραγωγή της διάταξης εξαγωγής

Για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο εξάτμισης στο γκαράζ με τα χέρια σας, θα χρειαστείτε:

 • ανεμιστήρα καναλιών.
 • συνδετήρες και σφιγκτήρες.
 • φλάντζες, σφραγιστικά ·
 • τσιμέντο, αφρό συναρμολόγησης και στόκος ·
 • σωλήνες αεραγωγού. Μπορείτε να αγοράσετε έτοιμο από ανοξείδωτο χάλυβα ή γαλβανισμένο χάλυβα, και μπορείτε να εξοικονομήσετε λίγο χρησιμοποιώντας πλαστικούς σωλήνες για τα λύματα της κατάλληλης διαμέτρου. Το μειονέκτημα των σωλήνων αποχέτευσης είναι το μη τυποποιημένο και η ανάγκη για έναν πρόσθετο προσαρμογέα για τη σύνδεση του ανεμιστήρα.

Επιπλέον, θα χρειαστείτε εργαλεία για τη διάτρηση και την περιστροφή βιδών, διάφορες σπάτουλες.

Ο ανεμιστήρας έχει ειδικές απαιτήσεις. Οι παράμετροι του πρέπει να αντιστοιχούν στους ακόλουθους δείκτες:

 • ισχύς 20-50 W.
 • τροφοδοσία ισχύος από 220 V;
 • Διάμετρος του καναλιού αέρα - 120-150 mm.
 • η ποσότητα του όγκου απεσταγμένου αέρα είναι 150-300 m3 / h.
 • Η ατμοσφαιρική πίεση που δημιουργείται στον αγωγό είναι 50-100 Ρα.

Αυτές οι παράμετροι είναι απαραίτητες για τη βαφή του αυτοκινήτου, για να έχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και η υγεία του πλοιάρχου δεν απειλεί τίποτα.

Πώς να τοποθετήσετε την κουκούλα με τα χέρια σας

Όλα τα υλικά που αγοράστηκαν, μένει να καταλάβουμε πώς να σχεδιάσουμε την κουκούλα. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τις οδηγίες:

 1. Ανοίγματα διάτρησης για αεραγωγούς. Το άνοιγμα εισαγωγής πρέπει να είναι τοποθετημένο στον τοίχο όσο το δυνατόν ψηλότερα και το άνοιγμα εξαγωγής πρέπει να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερο. Δεν μπορείτε να τοποθετήσετε τρύπες σε έναν τοίχο, πρέπει να είναι απέναντι ο ένας από τον άλλο έτσι ώστε διανοητικά μεταξύ τους μπορείτε να κρατήσετε μια διαγώνιο σε όλο το δωμάτιο.
 2. Συλλέξτε τους αεραγωγούς, συνδέοντας τα τμήματα του σωλήνα με τους σφιγκτήρες. Συνιστάται η τοποθέτηση λεπτών μεταλλικών πλεγμάτων για προστασία από τα τρωκτικά στους σωλήνες. Ένα από τα κατασκευασμένα προστατευτικά μάτια είναι πάντοτε μικρό, είναι καλύτερα να εγκαταστήσετε πλέγματα με κάθε σύνδεση των σωλήνων. Η κίνηση του αέρα δεν αποτελεί πρόβλημα και η πιθανότητα διείσδυσης τρωκτικών θα είναι ελάχιστη. Ο ανώτερος αγωγός αέρα είναι εφοδιασμένος με μια "στέγη", η οποία δεν παρεμβαίνει στην κίνηση των μαζών του αέρα, αλλά χρησιμεύει ως προστασία έναντι εισροής νερού μέσα στον αγωγό. Από ανοξείδωτο χάλυβα, μπορείτε να καρφώσετε μόνοι σας τον προστατευτικό κώνο, και για σωλήνες αποχέτευσης, αγοράστε το κατάλληλο ακροφύσιο στο κατάστημα.
 3. Οι αεραγωγοί τοποθετούνται στις οπές για αυτούς και στερεώνονται με αφρώδες υλικό και τσιμέντο. Αφού στεγνώσει το υλικό τοποθέτησης, ο τοίχος ισοπεδώνεται με γύψο.
 4. Ένας αξονικός ανεμιστήρας προσαρτάται στον αγωγό εμφύσησης αέρα μέσω προσαρμογέα και συνδέεται με το δίκτυο. Εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορείτε να δημιουργήσετε έναν εξαερισμό με δύο μοτέρ, τοποθετώντας μια παρόμοια συσκευή εξαερισμού στον αγωγό εξαγωγής.
 5. Τώρα μπορείτε να ελέγξετε τη λειτουργία της συσκευής.

Αυτή η σπιτική κουκούλα για να εκτελέσει το χρώμα θα λειτουργήσει καλύτερα από κατάστημα-αγόρασε, και ανεμιστήρες εξαερισμού εξασφαλίζουν την κυκλοφορία του αέρα για την προμήθεια και τον τύπο της εξάτμισης. Με αυτόν τον εξαερισμό χρωματισμός αποτέλεσμα θα είναι καλό, και τοξικές βαφές δεν θα βλάψει την υγεία του πλοιάρχου.

Βεβαιώνοντας ότι κάθε δωμάτιο όπου γίνεται η ζωγραφική είναι ένας θάλαμος ζωγραφικής, κάθε πλοίαρχος θα φροντίσει να εξοπλίσει το εργαστήριο με κουκούλα. Κάποιος θα ετοιμαστεί και θα πληρώσει την εγκατάσταση σε επαγγελματίες, και κάποιος θα θέλει να σώσει λίγο και να κάνει όλη την εργασία τους οι ίδιοι.

Το κλίμα

Η ύπαρξη σωστά οργανωμένου αερισμού στο μπάνιο επιτρέπει να εξασφαλιστεί στο δωμάτιο γκαράζ ένα φυσιολογικό μικροκλίμα για την αποθήκευση του αυτοκινήτου και όλων των εξαρτημάτων του. Ο ανεπαρκώς διευθετημένος εξαερισμός βοηθά στην αύξηση ή μείωση της υγρασίας στο δωμάτιο, με αποτέλεσμα τη διάβρωση ή μια δυσάρεστη οσμή. Σχετικά με το πώς να σχεδιάσουμε σωστά την κουκούλα στο γκαράζ θα εξετάσουμε περαιτέρω.

Πίνακας περιεχομένων:

Σπιτική κουκούλα για το γκαράζ: συστάσεις για εξαερισμό

Πριν ξεκινήσετε να εργάζεστε στην κουκούλα στο γκαράζ, θα πρέπει να εξετάσετε τις απαιτήσεις που παρουσιάζονται σε ορισμένους κανόνες για τη διευθέτηση χώρων στάθμευσης. Για μια ώρα, το δωμάτιο θα πρέπει να λάβει περίπου εκατόν ογδόντα λίτρα αέρα.

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι συστημάτων εξαερισμού στο γκαράζ:

 • αερισμός ενός φυσικού τύπου - η αρχή της λειτουργίας του είναι η παρουσία μιας διαφοράς μεταξύ της θερμοκρασίας στο δωμάτιο και στο δρόμο, έτσι, υπό την επίδραση της πίεσης, ο ζεστός αέρας βγαίνει, και το κρύο έρχεται στο γκαράζ?
 • Μηχανική ή αναγκάζονται τύπος εξαερισμού βρίσκεται σε αυτή την περίπτωση, αν ο αέρας δεν είναι αρκετό φυσικό γκαράζ εξαερισμό, πώς λειτουργεί είναι η εγκατάσταση ειδικών συσκευών εξαερισμού ή εξαγωγής που προωθούν την ανταλλαγή του αέρα?
 • Ο συνδυασμένος τύπος αερισμού περιλαμβάνει συνδυασμό δύο προηγούμενων επιλογών και χρήση φυσικού και εξαναγκασμένου εξαερισμού.

Ο φυσικός και ο εξαναγκασμένος αερισμός συνεπάγεται τη χρήση ενός ή δύο καναλιών, τα οποία Για να σχηματίσουν μια τρύπα, απαιτείται ένας σωλήνας, που συνήθως κατασκευάζεται από τσιμέντο ή αμίαντο. Η διάμετρος του εξαρτάται από τη συνολική επιφάνεια του δωματίου και τη ροή του αέρα σε αυτό.

Η ανάγκη τοποθέτησης του συστήματος εξαερισμού στην αίθουσα γκαράζ εξηγείται επίσης από το γεγονός ότι περιέχει ένα μεγάλο αριθμό εύκολα εύφλεκτων ουσιών, επομένως η συσσώρευση αέρα μπορεί να οδηγήσει στην ανάφλεξή τους. Κάθε γκαράζ πρέπει να διαθέτει εξαερισμό που να ανταποκρίνεται σε αυτές τις απαιτήσεις:

1. Πρόληψη της συσσώρευσης όλων των ειδών αερίων, καυσαερίων, βενζίνης ή αυτοκινητοβιομηχανίας. Έτσι, θα είναι δυνατό να εξασφαλιστούν τόσο οι χώροι όσο και οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα σε αυτό.

2. Επιπλέον, ο αερισμός στο γκαράζ, θα πρέπει να παρέχει ένα υγιές μικροκλίμα και να ρυθμίζει την υγρασία. Η παρουσία υπερβολικής υγρασίας προκαλεί την ανάπτυξη διάβρωσης και περαιτέρω βλάβες στο αυτοκίνητο.

3. Η παρουσία ενός κανονικού συστήματος εξαερισμού απομακρύνει τον χώρο από την εμφάνιση στους τοίχους του μάζας συμπυκνωμάτων, που προκαλούν τη διάβρωση του εργαλείου.

Επιπλέον, ο εξαερισμός στο γκαράζ απαλλάσσει τους τοίχους από μούχλα και μύκητες, που προκαλούν τη ζημιά τους και είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία.

Πώς να σχεδιάσετε μια κουκούλα στο γκαράζ: τα χαρακτηριστικά της τοποθέτησης του φυσικού εξαερισμού

Η φυσική κυκλοφορία αέρα βασίζεται στη μεταφορά ροής αέρα από το δωμάτιο στο δρόμο, λόγω του ότι υπάρχει διαφορετική πίεση μεταξύ ζεστού και κρύου αέρα. Για να εξασφαλιστεί αυθόρμητη κυκλοφορία αέρα, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε όχι έναν, αλλά δύο αγωγούς εξαερισμού.

Διαρρύθμιση του φυσικού αερισμού πραγματοποιείται, συνήθως κατά τη διαδικασία κατασκευής του ίδιου του κτιρίου, αν και είναι δυνατόν να κατασκευαστεί σε ένα ήδη λειτουργούμενο γκαράζ. Για να κάνετε την ανταλλαγή αέρα σωστά, εκτελέστε μια σειρά ενεργειών:

 • οπή μέσω της οποίας εισέρχεται φρέσκο ​​αέρα στο δωμάτιο πρέπει να βρίσκεται 100 mm από τον πυθμένα του δαπέδου, και τον αγωγό αέρα ανυψώνεται από το δάπεδο 300 mm έως ένα σύστημα δεν είναι τα έντομα, τα έντομα, τρωκτικά, συνιστάται να εγκαταστήσει ειδικό πλέγμα για την τρύπα?
 • σε απόσταση 100 mm από την οροφή υπάρχει μια δεύτερη οπή μέσω της οποίας ο αέρας αερίζεται.

Είναι δυνατή η αντικατάσταση των αγωγών αέρα τροφοδοσίας με ειδικές οπές, οι οποίες βρίσκονται ακριβώς πάνω στην πόρτα του γκαράζ. Σημειώστε ότι σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να διπλασιάσετε την περιοχή του αγωγού.

Για να διασφαλίσετε ότι ο μολυσμένος αέρας απομακρύνεται με στιγμιαία ταχύτητα, συνιστάται η εγκατάσταση ενός εξαερισμού. Τοποθετείται απευθείας στην επιφάνεια του αγωγού και εκτελεί τη λειτουργία της μείωσης της πίεσης. Έτσι, χωρίς την αγορά δαπανηρού εξοπλισμού, είναι δυνατό να εξοπλιστεί ο φυσικός αερισμός. Για να αποφευχθεί η συσσώρευση μάζας συμπυκνωμάτων στον εκτροπέα, συνιστάται η μόνωση του.

Η αρχή της λειτουργίας αυτού του συστήματος και της ανταλλαγής αέρα βασίζεται σε αυτές τις δηλώσεις:

 • ο αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο λόγω του γεγονότος ότι υπάρχει μια διαφορά μεταξύ της πυκνότητας αέρα που βρίσκεται έξω και στο εσωτερικό.
 • Η ένταση του συστήματος εξαρτάται από τη δύναμη του ανέμου, η οποία βοηθά στην αντικατάσταση του αέρα στο γκαράζ.

Αυτή η μέθοδος εξοπλισμού του εξαερισμού στο γκαράζ είναι κατά κύριο λόγο φθηνή, επομένως χρησιμοποιείται συχνά από τους ιδιοκτήτες αυτών των χώρων, ωστόσο, έχει μια σειρά από ελλείψεις, μεταξύ των οποίων πρέπει να σημειωθεί:

 • το καλοκαίρι του καλοκαιριού το σύστημα αερισμού αυτού του τύπου πρακτικά δεν λειτουργεί, αφού ο αέρας στο γκαράζ είναι ψυχρότερος από ό, τι στο δρόμο.
 • αν οι άνθρωποι είναι συνεχώς παρόντες στο γκαράζ, δεν θα είναι άνετοι, λόγω του βυθίσματος που σχηματίζεται μεταξύ των δύο τρυπών, επιπλέον, υπάρχει ο κίνδυνος να αρρωστήσουν?
 • Αυτό το σύστημα απαιτεί συνεχή φροντίδα και καθαρισμό από σκόνη, αράχνες αράχνης και συντρίμμια.

Συνδυασμένος εξαερισμός: εγκατάσταση κουκούλας στο γκαράζ

Η εγκατάσταση ενός συνδυασμένου συστήματος εξαερισμού ανακουφίζει άμεσα όλες τις ελλείψεις του φυσικού αερισμού. Η διάταξη εξαερισμού είναι ουσιαστικά η ίδια με την προηγούμενη έκδοση, ωστόσο, ένας ειδικός μηχανισμός είναι εγκατεστημένος στον άξονα εξαγωγής - ένας ανεμιστήρας εξαγωγής. Υπάρχουν πολλές επιλογές:

 • Αξονική - εγκατεστημένη στους τοίχους.
 • στέγες - τοποθέτηση σε στέγες.

Αυτή η επιλογή περιλαμβάνει τόσο εξοικονόμηση χρημάτων όσο και βέλτιστο αποτέλεσμα για λίγα χρήματα. Ο ανεμιστήρας αυτού του τύπου χαρακτηρίζεται από χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και το κόστος του είναι χαμηλό. Επιπλέον, είναι δυνατό να κατασκευαστεί ένας ανεμιστήρας για να τραβήξει το γκαράζ με τα χέρια του.

Εγκατεστημένο στην κατασκευή μιας μικρής ανεμογεννήτριας, θα συμβάλει στη μείωση του κόστους κατανάλωσης ενέργειας του ανεμιστήρα. Έτσι, ο ανεμιστήρας, με την παρουσία του ανέμου, θα λειτουργεί χωρίς ηλεκτρική ενέργεια.

Μεταξύ των ανεπαρκειών αυτού του τύπου εξαερισμού, πρέπει να σημειωθεί η ανάγκη για περιοδική παρακολούθηση του συστήματος, αλλά, ιδιαίτερα, στην απενεργοποίηση και στον ανεμιστήρα. Ως εκ τούτου, οι ειδικοί συνιστούν να αγοράσετε επίσης ένα χρονόμετρο που θα προσαρμόσει αυτόματα την απόδοση του συστήματος. Επιπλέον, το χειμώνα, ο αέρας που εισέρχεται στο γκαράζ δεν καθαρίζεται από ακαθαρσίες, επομένως το σύστημα χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση.

Χαρακτηριστικά και αρχή λειτουργίας του συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού

Ένα μηχανικό ή εξαναγκασμένο σύστημα εξαερισμού δεν έχει ουσιαστικά κανένα μειονέκτημα, εκτός από το υψηλό κόστος της ρύθμισής του. Σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, σε οποιαδήποτε θερμοκρασία αέρα σε ένα δωμάτιο με τέτοιο εξαερισμό θα υπάρχει μια άνετη ατμόσφαιρα.

Ειδικά αν το γκαράζ βρίσκεται στο υπόγειο, τότε μόνο αυτός ο τύπος εξαερισμού είναι κατάλληλος για τον εξαερισμό του.

Απορρόφηση στη φωτογραφία γκαράζ:

Για να διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα αυτού του συστήματος απαιτείται η παρουσία δύο ενοτήτων:

 • μηχανισμό τροφοδοσίας, στη σύνθεσή του υπάρχει ένα φίλτρο, ένας θερμαντήρας και ένας ανεμιστήρας.
 • ο εξοπλισμός εξάντλησης ραντεβού - διαφέρει τον εξοπλισμό με τη μορφή ενός μηχανισμού καναλιών ή δύο εξαερισμού.

Ο αέρας στον μηχανισμό τροφοδοσίας θερμαίνεται και στη συνέχεια καθαρίζεται με σύστημα φιλτραρίσματος. Στη συνέχεια πέφτει στον μηχανισμό διανομής αέρα μέσω του συστήματος. Ο αξονικός ανεμιστήρας βγάζει τον βρώμικο αέρα στον δρόμο και ο καθαρισμένος μπαίνει στο δωμάτιο. Είναι δυνατή η εγκατάσταση αγωγών καναλιών, τα οποία συμβάλλουν στην ομοιόμορφη κατανομή του αέρα στο γκαράζ.

Επιπλέον, ο εξαναγκασμένος εξαερισμός παρέχεται από την εγκατάσταση ενός συστήματος τύπου monoblock, το οποίο αποτελείται από δύο μονάδες που λειτουργούν ως κουκούλα, το οποίο επεξεργάζεται και παραδίδει αέρα στο δωμάτιο. Εάν υπάρχει ένα πιάτο στο μονοπώλιο, λειτουργεί πιο οικονομικά.

Εξολκέας για το γκαράζ από τα δικά του χέρια: τεχνολογία ρύθμισης του εξαερισμού

Για να εκτελέσετε το έργο που θα χρειαστείτε:

 • διατρητής;
 • Βουλγάρων;
 • στεγανωτικό ·
 • σωλήνες από χάλυβα ή πλαστικό.
 • σχάρες από χάλυβα;
 • ανεμιστήρα.

Εάν το γκαράζ διαθέτει ένα κελάρι, τότε μια φθηνότερη και απλούστερη επιλογή εξαερισμού είναι ο εξοπλισμός ενός φυσικού τύπου συστήματος εξαερισμού. Για το σκοπό αυτό, πρέπει να εκτελεστούν ορισμένες δράσεις:

1. Προσδιορίστε την περιοχή του δωματίου στην οποία θα γίνει η εργασία. Αυτό είναι απαραίτητο για τον προσδιορισμό της διαμέτρου των οπών εξαγωγής. Σε είκοσι τετραγωνικά μέτρα, θα πρέπει να εγκαταστήσετε έναν αγωγό διαμέτρου 30 εκ. Στην περίπτωση αυτή συνιστάται η τοποθέτηση δύο σωλήνων, εκάστη των οποίων έχει διάμετρο 15 εκατοστών.

2. Οι αγωγοί πρέπει να τοποθετούνται στις οπές που έχουν κατασκευαστεί προηγουμένως στους τοίχους, η απόσταση μεταξύ του δαπέδου και του σωλήνα είναι 100-120 mm. Όταν εκτελείτε εργασίες σε τούβλο ή σκυρόδεμα γκαράζ, απαιτείται η χρήση διάτρησης.

3. Μετά την κατασκευή των εισόδων αέρα, ακολουθεί η εγκατάσταση της κουκούλας στο γκαράζ. Η θέση του βρίσκεται πιο συχνά στον τοίχο στο χώρο κάτω από την οροφή σε απόσταση από το ανώτατο όριο των 100-120 mm. Για να δημιουργήσετε μια τρύπα, χρησιμοποιήστε τον ίδιο διάτρητο. Ο σωλήνας που είναι εγκατεστημένος στην οπή πρέπει να εκτείνεται πέρα ​​από την οροφή τουλάχιστον μισό μέτρο, βελτιώνοντας έτσι την ανταλλαγή αέρα στο γκαράζ.

4. Στο επόμενο στάδιο της εργασίας, είναι απαραίτητο να γεμίσετε όλα τα κενά που έχουν σχηματιστεί μετά την εγκατάσταση των σωλήνων, χρησιμοποιώντας ένα στεγανωτικό. Λάβετε υπόψη ότι το σφραγιστικό πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας, γιατί με τη βοήθειά του πρέπει να συνδέσετε υλικά διαφορετικής σύνθεσης.

5. Επιπλέον, στους αεραγωγούς τοποθετούνται ειδικές γρίλιες, προστατεύοντάς τους από τη βρωμιά και τα έντομα. Προκειμένου να αποφευχθεί η είσοδος ατμοσφαιρικών κατακρημνισμάτων στο σύστημα εξάτμισης, πάνω από αυτό είναι χτισμένη δομή σχήματος θόλου.

6. Σημειώστε ότι η απόδοση αυτού του εξαερισμού παρέχεται μόνο σε μια εποχή που η θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα δεν υπερβαίνει τους 15 βαθμούς. Διαφορετικά, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ειδικές συσκευές που παρέχουν αναγκαστική κυκλοφορία αέρα.

Απορροφητήρας στο γκαράζ, σχέδιο συνδυασμού εξαερισμού

Το αρχικό στάδιο της διαρρύθμισης του συστήματος εξαερισμού συνδυασμένου τύπου, όπως και στη διάταξη φυσικού αερισμού. Στο πλαίσιο του συστήματος, υπάρχουν διάφορα είδη κουκούλας, αγωγοί αέρα, σωλήνες και δύο ή περισσότερες τρύπες. Ωστόσο, το άνοιγμα για παροχή και εισαγωγή αέρα βρίσκεται σε οποιοδήποτε κατάλληλο μέρος.

Λάβετε υπόψη ότι αυτός ο τύπος εξαερισμού επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί στο γκαράζ όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και τη χειμερινή περίοδο. Όταν επιλέγετε έναν ανεμιστήρα για το σύστημα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε τις συσκευές με χαμηλή παραγωγή θορύβου, καλή ισχύ, υψηλή ενεργειακή απόδοση.

Εξολκέας για γκαράζ για βαφή αυτοκινήτων

Στη διαδικασία της συνεχούς εργασίας στο χώρο γκαράζ στον αέρα υπάρχουν διάφορα είδη ουσιών, δεδομένου ότι το γκαράζ είναι ένας κλειστός χώρος σε αυτό, είναι απαραίτητο να εξοπλίσει τον καλό εξαερισμό.

Εάν ο χώρος γκαράζ χρησιμοποιείται για τη βαφή αυτοκινήτων, αλλά και ένα σύστημα θέρμανσης του αέρα που μπαίνει σε αυτό από το δρόμο το χειμώνα.

Σας προσφέρουμε να εξοικειωθείτε με τους κύριους ανεμιστήρες που είναι εγκατεστημένοι στο γκαράζ για ζωγραφική:

1. Οι ανεμιστήρες τύπου καναλιού - μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλη πίεση για να κυκλοφορήσουν αέρα στο σύστημα. Σε αυτή την περίπτωση, κατά την εγκατάσταση ενός τέτοιου ανεμιστήρα, δεν είναι απαραίτητο να κάνετε μια μεγάλη τρύπα κάτω από αυτό.

2. Αξονικός ανεμιστήρας - απαιτεί μια μεγάλη τρύπα κάτω από αυτό, η οποία ελαττώνει ελαφρώς την εμφάνιση των τοίχων. Αυτοί οι τύποι οπαδών έχουν καλή απόδοση.

3. Οι οπαδοί του ακτινικού τύπου είναι οι λιγότερο δημοφιλείς λόγω του υψηλού κόστους τους. Αλλά, ταυτόχρονα, αυτοί οι τύποι οπαδών είναι αρκετά αποτελεσματικοί σε γκαράζ στα οποία είναι βαμμένα τα αυτοκίνητα.

Σας προσφέρουμε να λάβετε υπόψη σας τις οδηγίες για την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα αγωγών:

 • αυτός ο τύπος ανεμιστήρα χαρακτηρίζεται από την παρουσία δύο οπών, καθένα από τα οποία έχει διαφορετική διάμετρο.
 • κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, θα απαιτούνται σφιγκτήρες, αγωγοί, κατά προτίμηση κυματοειδείς, πλαστικοί σύνδεσμοι.
 • Πρώτα πρέπει να κάνετε μια τρύπα στον τοίχο, ο αγωγός αέρα είναι τοποθετημένος σε αυτό?
 • για την εργασία θα απαιτηθεί η παρουσία ενός διάτρητου, ενός σφυριού και ενός σμίλου?
 • Τοποθετήστε ένα πλαστικό εξάρτημα στερέωσης στο άνοιγμα του αγωγού, τοποθετήστε τον ανεμιστήρα πάνω του.
 • συνδέστε τον ανεμιστήρα και την αυλάκωση με σφιγκτήρες.
 • κάνει μια άλλη τρύπα, για να αντισταθμίσει την εξάτμιση, στην αντίθετη πλευρά.

Εξαερισμός στο γκαράζ: πώς να κάνετε σωστά και αποτελεσματικά τον εαυτό σας

Κάθε λάτρης των αυτοκινήτων γνωρίζει ότι ένα μακρύ, απλό αυτοκίνητο σε ένα μη αεριζόμενο γκαράζ μπορεί να βλάψει σοβαρά έναν «φίλο σιδήρου». Αερισμός του γκαράζ - αυτό δεν είναι πολυτέλεια, αλλά μια αναγκαιότητα, γιατί σε αυτό το απλό δωμάτιο δεν υπάρχει μόνο ένα αυτοκίνητο, αλλά και διάφορα τουρσιά, αντικείμενα εκτός εποχής και άλλα πολύ απαραίτητα αντικείμενα που μπορούν εύκολα να επιδεινωθούν από την υγρασία. Εξετάστε τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για τη δημιουργία ευνοϊκού μικροκλίματος στο γκαράζ.

Γιατί χρειάζομαι κουκούλα στο γκαράζ

Η συσκευή εξαερισμού στο γκαράζ θα βοηθήσει στην επίλυση διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι αυτοκινητιστές. Το σύστημα αντιμετωπίζει τις ακόλουθες εργασίες:

 • Αφαιρώντας την υπερβολική υγρασία από το χιόνι και τη βροχή.
 • Εξάλειψη των αποβλήτων επεξεργασίας καυσίμων.
 • Πρόληψη σχηματισμού μούχλας.
 • Αποξηραμένα στεγνωτήρια αυτοκινήτων.
 • Προστασία των ανταλλακτικών από τη σκουριά.
 • Δημιουργία ενός βέλτιστου μικροκλίματος για τη διατήρηση των πραγμάτων και των προϊόντων.

Ο εξαερισμός στο γκαράζ με τα χέρια τους μπορεί να πραγματοποιηθεί με διάφορες μεθόδους, οι πιο συνηθισμένες από αυτές - ελεύθερη ροή αέρα.

Φυσικός εξαερισμός

Αυτός ο τύπος εξαερισμού του δωματίου διεξάγεται από τη φυσική κίνηση των ροών του αέρα μέσω της διευθέτησης των ανοιγμάτων εισόδου και εξόδου. Για αερισμό στο γκαράζ με τα χέρια σας, το σχέδιο εγκατάστασης δεν είναι δύσκολο. Για να γίνει ένα τέτοιο σύστημα είναι απαραίτητο να υπολογιστεί σωστά η διάμετρος των αεραγωγών και η θέση τους. Με μια μέση επιφάνεια του δωματίου, οι οπές πρέπει να έχουν διάμετρο τουλάχιστον 160 mm. Πρέπει να τοποθετηθούν διαγώνια αντίθετα μεταξύ τους. Για να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα του καλύμματος γκαράζ, μια τρύπα θα πρέπει να είναι στο κάτω μέρος περίπου 20 cm πάνω από το δάπεδο, ενώ η άλλη στην κορυφή στην ίδια απόσταση από την οροφή.

Αναγκαστικός εξαερισμός

Πώς να κάνετε σωστά τον εξαερισμό στο γκαράζ, αυτό το θέμα είναι ανησυχητικό για πολλούς λάτρεις αυτοκινήτων, ιδίως ιδιοκτήτες του μεταλλικού γκαράζ. Σε ένα σιδερένιο κουτί είναι πρακτικά αδύνατο να επιτευχθεί ένα βέλτιστο μικροκλίμα χωρίς την αγορά πρόσθετου εξοπλισμού. Το χειμώνα, ο σίδηρος παγώνει και το καλοκαίρι θερμαίνεται και ο φυσικός αερισμός στο μεταλλικό γκαράζ είναι άχρηστος. Οι αυτοαπασχολούμενοι καταλήγουν σε διάφορους τρόπους ώστε ο αερισμός να είναι αποτελεσματικός, αλλά όσοι θέλουν πραγματικά να δημιουργήσουν ένα αποτελεσματικό σύστημα θα πρέπει να κατανοήσουν ότι Είναι αδύνατο να επιτευχθεί καλός αερισμός χωρίς τη χρήση ειδικού εξοπλισμού.. Για το λόγο αυτό, η εξαναγκασμένη εξάτμιση στο γκαράζ είναι η καλύτερη επιλογή για ένα μεταλλικό κτίριο.

Μην κάνετε χωρίς τον εξαναγκασμένο εξαερισμό και τους ιδιοκτήτες των υπόγειων χώρων στάθμευσης, επειδή η οργάνωση της φυσικής κυκλοφορίας αέρα για αυτούς δεν είναι διαθέσιμη.

Πλεονεκτήματα μηχανικού αερισμού:

 • Αποτελεσματικός καθαρισμός του αέρα από τα καύσιμα και τα καυσαέρια.
 • Καθαρισμός του αέρα τροφοδοσίας με ειδικά φίλτρα.
 • Δυνατότητα θέρμανσης ή ψύξης των ρευμάτων αέρα.

Αναγκαστικός αερισμός του καλύμματος γκαράζ αποτελείται από δύο ενότητες:

 1. Εγκατάσταση καθαρού αέρα. Ο σχεδιασμός του περιλαμβάνει ανεμιστήρα, θερμαντήρα και φίλτρο καθαρισμού αέρα.
 2. Εγκατάσταση εξαγωγής. Μπορεί να αποτελείται από δύο ανεμιστήρες ή μία μονάδα εξαερισμού καναλιού.

Η αρχή του συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού στο γκαράζ είναι να συλλαμβάνει τις μάζες του αέρα από το δρόμο, να τις καθαρίζει και να τις φέρνει σε μια ορισμένη θερμοκρασία (ψύξη, θέρμανση). Περαιτέρω, η ροή αέρα εισέρχεται στο διαχωριστή, ο οποίος διακρίνει την κύρια ροή και εξασφαλίζει μια ομοιόμορφη κατανομή του αέρα στο δωμάτιο. Οι εξαντλημένες μάζες αέρα εκκενώνονται έξω μέσω του εξαερισμού.

Συνδυασμένη κουκούλα

Ο αερισμός σε ένα μεταλλικό γκαράζ με τα χέρια τους μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα με τον τύπο συνδυασμένο σύστημα. Για όσους θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα και να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα του φυσικού τέντωμα χωρίς σημαντικές επενδύσεις, αυτή είναι η καλύτερη επιλογή. Για τον αερισμό του γκαράζ, το σχήμα του συνδυασμένου συστήματος διαφέρει ελάχιστα από το σχεδιασμό της ελεύθερης ανταλλαγής αέρα. Χρειάζονται επίσης τρύπες για την τροφοδοσία και την αφαίρεση των μαζών αέρα, αλλά στον εξαεριστήρα πρέπει να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα.

Οι περιστρεφόμενες λεπίδες του ανεμόμυλου θα απορροφήσουν τον αέρα εξαγωγής και, σύμφωνα με τους νόμους της αεροδυναμικής, η ροή των μαζών αέρα θα αυξηθεί. Είναι αξιοσημείωτο, αλλά σε καιρικές συνθήκες ο ανεμιστήρας δεν χρειάζεται καν να συνδεθεί με το δίκτυο, θα περιστραφεί ανεξάρτητα. Το συνδυασμένο σύστημα δεν είναι το πιο αποδοτικό, αλλά μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ανταλλαγή αέρα του σιδερένιου γκαράζ για τη ρύθμιση του φυσικού αερισμού.

Πώς να κάνετε αερισμό στο γκαράζ με τα χέρια σας;

Μετά τον προσδιορισμό της θέσης των οπών, πρέπει να συνεχιστούν με ένα διάτρητο ή να τρυπηθούν με ένα ειδικό τρυπάνι. Επίσης, θα χρειαστείτε πλαστικούς σωλήνες που πρέπει να εισαχθούν σε αυτά τα ανοίγματα. Στην κάτω οπή, εισάγετε έναν σωλήνα κατάλληλης διαμέτρου, 10-20 cm μεγαλύτερο από το πάχος τοιχώματος. Για τον εξοπλισμό της άνω οπής απαιτείται σωλήνας μεγαλύτερος από την απόσταση από την οροφή του κτιρίου. Όσο υψηλότερη είναι η σωλήνωση εξόδου, τόσο καλύτερη είναι η ανταλλαγή αέρα.

Μετά την εγκατάσταση των σωλήνων, οι ρωγμές μεταξύ του σωλήνα και του τοίχου είναι σφραγισμένες και μεταλλικά πλέγματα τοποθετούνται στους σωλήνες. Στον σωλήνα εξαγωγής είναι επιθυμητό να τοποθετηθεί ένα προστατευτικό πώμα, το οποίο θα εμποδίσει την είσοδο βροχής και χιονιού στο δωμάτιο. Ένα τέτοιο απόσπασμα στο γκαράζ με τα δικά του χέρια κάνει καλή δουλειά με τα καθήκοντά του στην κρύα εποχή, αλλά το καλοκαίρι, αυτό το σύστημα είναι πρακτικά μη αποτελεσματικό.

Εγκατάσταση εξαερισμού

Ο αερισμός για το γκαράζ με τα χέρια σας μπορεί να κατασκευαστεί από απλά υλικά. Για τη ρύθμιση του θα χρειαστείτε:

 1. Σωλήνες αγωγών.
 2. Fan του καναλιού.
 3. Σφιγκτήρες και συνδετήρες.
 4. Σφραγιστικά και φλάντζες.
 5. Τοποθέτηση αφρού, στόκου ή τσιμέντου.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις τεχνικές παραμέτρους του ψυγείου για τον αερισμό στο γκαράζ. Για έναν θάλαμο ψεκασμού, πρέπει να πληροί τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Ισχύς - από 20 Watt.
Τροφοδοσία ρεύματος - 220 V.
Η διάμετρος του καναλιού είναι από 120 mm.
Η ποσότητα του αέρα που πρέπει να εξαερώνεται είναι από 150 m3 / h.
Η πίεση είναι από 50 Pa.

Πώς να τοποθετήσετε το σύστημα

Βήμα 1. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να επισημάνετε και να τρυπήσετε τρύπες για την τροφοδοσία και την εκροή αέρα. Το άνοιγμα εισαγωγής πρέπει να βρίσκεται κάτω από την οροφή και το άνοιγμα εξόδου πρέπει να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερο. Οι οπές πρέπει να τοποθετούνται διαγώνια σε αντίθετα τοιχώματα.

Βήμα 2. Συναρμολόγηση δικτύων εξαερισμού. Κατά την εγκατάσταση ενός δικτύου σωλήνων, είναι επιθυμητό να τοποθετηθούν μεταλλικές σχάρες στους αρμούς. Έτσι εξαλείφεται ο κίνδυνος εισόδου των τρωκτικών στο δωμάτιο. Όλοι οι αρμοί πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με σφραγισμένα παρεμβύσματα.

Βήμα 3. Στο τρίτο στάδιο, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τους σωλήνες στις οπές και να τις στερεώσετε με ένα αφρώδες υλικό. Αφού στεγνώσει ο αφρός, ο τοίχος πρέπει να επικαλυφθεί και να επικαλυφθεί.

Βήμα 4. Ένας αξονικός ανεμιστήρας πρέπει να συνδεθεί στον αγωγό παροχής αέρα με ειδικό προσαρμογέα. Με τη διάταξη εξαερισμού με διπλό κινητήρα, ο ίδιος ανεμιστήρας είναι συνδεδεμένος με τον αγωγό εισαγωγής αέρα. Η σπιτική κουκούλα είναι έτοιμη.

Για να υπάρχει θερμότητα στο γκαράζ το χειμώνα, ο σωλήνας εκκένωσης μπορεί να εξοπλιστεί επιπρόσθετα με μια συσκευή θέρμανσης του αέρα. Επίσης, μην ξεχάσετε να εξοπλίσετε το σύστημα μάζας αέρα με ειδικά φίλτρα, έτσι ώστε η σκόνη και η αιθάλη από το δρόμο να μην τραβηχτούν στο γκαράζ.

Και έτσι, αερισμό του κιβωτίου ταχυτήτων, αυτή είναι μια ανάγκη που θα σώσει το όχημα και θα εξασφαλίσει ένα υγιές μικροκλίμα στο δωμάτιο. Η επιλογή του συστήματος εξαερισμού παραμένει με τον χρήστη. Οι επαγγελματίες συμβουλεύουν, πριν από την εγκατάσταση, να συμβουλευτείτε τον μηχανικό. Αυτό θα σας επιτρέψει να επιλέξετε τη βέλτιστη έκδοση του συστήματος εξαερισμού για τις εγκαταστάσεις σας, λαμβάνοντας υπόψη τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και τις εργασίες του.

Εξαερισμός για θάλαμο ζωγραφικής

Σήμερα, πολλοί ιδιοκτήτες γκαράζ εξοπλίζουν τους με θαλάμους βαφής για αυτοκίνητα. Μπορεί να είναι μια μικρή επιχείρηση ή μια εφάπαξ χρήση του δωματίου ως θάλαμος ψεκασμού για προσωπική χρήση. Αν αποφασίσετε να βάψετε το αυτοκίνητο, πρέπει να σκεφτείτε την κουκούλα στο γκαράζ για ζωγραφική.

Πόσο σωστά μπορείτε να κάνετε ένα απόσπασμα στο γκαράζ για έργα ζωγραφικής; Θα πρέπει να σημειωθεί αμέσως ότι υπάρχουν αρκετοί τύποι συστημάτων που είναι κατάλληλοι για το σκοπό αυτό, αλλά όλα περιλαμβάνουν μηχανικές συσκευές. Ο φυσικός αερισμός για τον θάλαμο ψεκασμού δεν είναι αποτελεσματικός.

Επιλογή 1. Εξαγωγή δύο κινητήρων. Αυτό το σύστημα παρέχει αποτελεσματικά και απαλλάσσει τον αέρα, παρέχοντας ένα βέλτιστο καθεστώς θερμοκρασίας στο δωμάτιο. Αυτός ο τύπος αναφέρεται σε συστήματα εξαναγκασμού εξαερισμού και εγκαθίσταται σε μεγάλα εργαστήρια για έργα ζωγραφικής. Η έγχυση αέριων μαζών και η απελευθέρωση μολυσμένου αέρα πραγματοποιείται με τη βοήθεια δύο ειδικών ανεμιστήρων.

Επιλογή 2. Μονοκινητικό σύστημα. Αυτό το είδος μπορεί να ονομαστεί συνδυασμένος εξαερισμός. Ο αέρας ωθείται από έναν ανεμιστήρα και η απόσυρσή του εκτελείται φυσικά μέσω του εξαερισμού. Ένα τέτοιο σύστημα είναι ιδανικό για ένα μικρό δωμάτιο.

Τοποθετήστε την κουκούλα για τον θάλαμο ψεκασμού στο γκαράζ έχει ορισμένα χαρακτηριστικά. Ο αέρας στην αίθουσα βαφής, σε αντίθεση με το συνηθισμένο σύστημα αερισμού, πρέπει να γίνει κάτω, αλλά καλύτερα στο πάτωμα. Το άνοιγμα εισόδου θα πρέπει να βρίσκεται κάτω από την οροφή ανάλογα. Ένα τέτοιο σχέδιο θα επιτρέψει, μαζί με τον αέρα εξαγωγής, να απομακρυνθούν από τα κτίρια μικρά σωματίδια χρώματος και σκόνης που θα εγκατασταθούν στο πάτωμα.

Πώς να το κάνετε τραβώντας το γκαράζ με τα χέρια σας? Ο εξαερισμός της επέκτασης για εργασίες βαφής μπορεί να τοποθετηθεί από έτοιμα εξαρτήματα. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Οι σύμβουλοι καταστημάτων θα κάνουν τον απαραίτητο υπολογισμό και θα δώσουν συστάσεις για τη συναρμολόγηση του συστήματος.