Έξοδος κουκούλα κουζίνας στο δρόμο αντί του γενικού αεραγωγού

Πολλοί άνθρωποι αγοράζουν κουκούλες κουζίνας και τις συνδέουν με δημόσιους αεραγωγούς, αλλά πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι απαγορεύεται καταρχήν. Αλλά δεν θα μιλήσω για το τι μπορεί και δεν μπορεί να γίνει, αλλά θα σας πω γιατί αποφάσισα στο διαμέρισμά μου να φέρω τον αγωγό αερισμού από την κουκούλα στο δρόμο. Αν αποφασίσετε να αγοράσετε μια κουκούλα με φίλτρα, τότε δεν θα χρειαστείτε και δεν είναι ενδιαφέρον, αφού οι απορροφητήρες αυτοί επανακυκλοφορούν και δεν απαιτούν εκκένωση αέρα.

Ας ξεκινήσουμε με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των κουκούλες και τα συγκρίνουμε με την χωρητικότητα των γενικών αεραγωγών. Έχω ένα διαμέρισμα στο σπίτι της σειράς P-44T και μια κουζίνα με παράθυρο κόλπων (τις διαστάσεις και τη διάταξη ενός διαμερίσματος 3 δωματίων στο σπίτι της σειράς P-44T), οπότε θα μιλήσουμε για τον αγωγό αερισμού αυτής της σειράς. Η παραγωγικότητα των απορροφητικών κουζινών οικιακής χρήσης κυμαίνεται από 300 έως 800 κυβικά μέτρα ανά ώρα, ανάλογα με την ισχύ και την επιλεγμένη ταχύτητα. Ως επί το πλείστον, η παραγωγικότητα των εκχυλισμάτων είναι περίπου 300 κυβικά μέτρα την ώρα στην πρώτη ταχύτητα και 550 κυβικά μέτρα το τελευταίο. Τώρα γνωρίζουμε ποια είναι η απόδοση του γενικού αεραγωγού. Στα σπίτια της σειράς P-44T είναι 270 κυβικά μέτρα ανά ώρα για ολόκληρο το διαμέρισμα.

Συνεχίζοντας, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ακόμη και στην πρώτη ταχύτητα η κουκούλα δεν θα εκπληρώσει τα άμεσα καθήκοντά της. Απλά ασφυκτιά και δεν μπορεί να ωθήσει την απαιτούμενη ποσότητα αέρα στον αγωγό εξαερισμού. Αν εξακολουθείτε να προσθέσετε σε αυτό που είναι σήμερα πολύ δημοφιλές, ώστε οι αγωγοί για σύνδεση με την εξάτμιση δεν χρησιμοποιείται είναι στρογγυλά και επίπεδα με μια μικρή διατομή και με πολλές ανατροπές και τις στροφές, ο απαγωγέας παύει να λειτουργεί κανονικά. Με την αύξηση της ταχύτητας της κουκούλας προσθέτετε μόνο θόρυβο.

Τι μπορώ να κάνω για να φτιάξω σωστά την κουκούλα; Κάντε μια απόσυρση από την κουκούλα απευθείας στο δρόμο. Στην περίπτωση αυτή, θα έχετε έναν αγωγό εξαερισμού δεξιάς και στρογγυλής διατομής και μπορείτε να διαχειριστείτε μία ή δύο στροφές του αεραγωγού. Εάν κάνετε τα πάντα σωστά, τότε η κουκούλα σας μπορεί να λειτουργήσει με την πλήρη χωρητικότητά της και παράλληλα να παράγει ένα ελάχιστο θόρυβο. Πολλοί λένε ότι δεν μπορείτε να τρυπήσετε! Το κανάλι θα παγώσει, θα διαρρεύσει και ούτω καθεξής. Για να αποφευχθεί αυτό, δεν έχει εγκατασταθεί ένα ειδικό σύστημα βαλβίδων ελέγχου, αλλά περισσότερα γι 'αυτό με περισσότερες λεπτομέρειες παρακάτω.

Στη συνέχεια, θέλω να περιγράψω ολόκληρη τη διαδικασία για το πώς ήλθαν σε επαφή οι εξαιρετικοί τύποι, έβαλαν μια τρύπα στην πρόσοψη και άνοιξαν το κανάλι εξαερισμού στην κουκούλα. Εάν δεν σας αρέσει η ανάγνωση, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

Πρώτα απ 'όλα, τα παιδιά επιθεώρησαν το τείχος, στο οποίο σχεδιάστηκε να τρυπήσει μια τρύπα. Δεδομένου ότι έχω μια κουζίνα με παράθυρο κόλπων (το σπίτι της σειράς P-44T), αυτό προκάλεσε κάποιες δυσκολίες, οι οποίες είναι συνηθισμένες γι 'αυτούς.

Το κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι η γωνία του εσωτερικού τοιχώματος δεν συμπίπτει με τη γωνία του εξωτερικού τοιχώματος, δηλαδή ότι τα εσωτερικά και εξωτερικά τοιχώματα δεν είναι παράλληλα. Ακριβώς έξω από τον τοίχο υπάρχει μόνο ένα συγκεκριμένο σημείο στο οποίο μπορείτε να τρυπήσετε μια τρύπα. Είναι απαραίτητο να επισημάνουμε με ακρίβεια τα πάντα:

Μετά την επισήμανση στον τοίχο γίνεται διάτρηση για να στερεωθεί η βάση του κύριου εργαλείου. Σε αυτή την οπή το βύσμα είναι βουλωμένο και μια ειδική προεξοχή της στερέωσης πλαισίου είναι στριμμένη.

Στη συνέχεια το πλαίσιο στερεώνεται στον τοίχο και για άλλη μια φορά γίνονται οι μετρήσεις ελέγχου της ορθότητας της εγκατάστασής του.

Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να οργανωθεί μια αποχέτευση για το ψυκτικό υγρό του τρυπανιού. Στην περίπτωση του παραθύρου του κόλπου, η αποχέτευση οργανώθηκε χρησιμοποιώντας μεταλλικό φύλλο.

Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε τη γεώτρηση

Αρχικά περνάμε από τον εσωτερικό τοίχο. Βγάζει έναν κύλινδρο από σκυρόδεμα από το στέμμα, έτσι ώστε αυτό το κομμάτι να μην παρεμβαίνει στην περαιτέρω διάτρηση

Στη συνέχεια, περνάμε από το εσωτερικό μέρος της εξωτερικής πλάκας πρόσοψης και επίσης βγάζουμε από τον κορώνα έναν άλλο κύλινδρο

Παραμένει να περάσει από το εξωτερικό τμήμα της πλάκας πρόσοψης. Μετά από αυτό, αφαιρούμε από την κορυφή τον τρίτο κύλινδρο σκυροδέματος και αφαιρέστε το εργαλείο μαζί με το κρεβάτι.

Τώρα μπορούμε να δούμε μια τρύπα από την κουζίνα στο δρόμο.

Περαιτέρω, το σύστημα των βαλβίδων ελέγχου είναι συναρμολογημένο.

Αυτές οι βαλβίδες ελέγχου δεν επιτρέπουν στον αέρα να εισέλθει στο δωμάτιο από το δρόμο, το χειμώνα και τον παγετό. Δεδομένου ότι εγκαθίστανται οι τρεις βαλβίδες, σχηματίζουν ένα είδος προθέρμανσης, το οποίο δεν επιτρέπει το πάγωμα του νέου αγωγού.

Μετά από αυτό, υπήρξε ένα τεχνικό ζήτημα - βάλτε τον αγωγό αέρα από την τρύπα στην προβλεπόμενη θέση εγκατάστασης και το διορθώστε.

Στον τοίχο πρόσοψης εγκαταστάθηκα μια διακοσμητική μάσκα (προ-βαμμένη στο χρώμα της πρόσοψης), η οποία όχι μόνο έχει διακοσμητικό νόημα αλλά προστατεύει επίσης το κανάλι από το να εισχωρήσει σε αυτό νερό και σκόνη:

Εάν είναι επιθυμητό, ​​αυτός ο αγωγός αέρα μπορεί να τυλιχτεί σε οποιοδήποτε ηχομονωτικό υλικό, γιατί στην περίπτωσή μου αυτός ο αγωγός θα ραμμένο με γυψοσανίδα. Αυτό θα απαλλαγεί από τον θόρυβο του αεραγωγού.

Όπως υποσχέθηκε νωρίτερα σας προτείνω ένα βίντεο κλιπ - Η ολοκλήρωση της κουκούλας κουζίνας στο δρόμο αντί του γενικού αγωγού αερισμού του σπιτιού:

Τοποθετήστε σωστά την κουκούλα της κουζίνας και όχι μόνο θα απαλλαγείτε από τον θόρυβο, αλλά και θα μπορείτε να χειρίζεστε πλήρως την κουκούλα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους ανθρώπους της εταιρείας "Εξαερισμός Μόσχας" για υψηλής ποιότητας και γρήγορη δουλειά.

Το κόστος αυτής της υπηρεσίας για μένα ήταν 12.100 ρούβλια. Είναι όλα μαζί εργασία + υλικά

Στο Youtube στα σχόλια μου τέθηκε η ερώτηση: "Και πώς θα κάνουν οι άνθρωποι το ανώτατο όριο;"Εκεί απάντησα με ένα σύνδεσμο σε άλλο άρθρο του ιστοτόπου μου. Αποφάσισα να διπλασιάσω εδώ: Κοιτάξτε το ανώτατο όριο

Πώς να υπολογίσετε τη διάμετρο του αγωγού και τη δύναμη της κουκούλας για την εμφάνιση της κουζίνας στο άρθρο:

Εάν υπάρχουν ερωτήσεις - γράψτε τους στα σχόλια - σίγουρα θα τους απαντήσω.

Κουζίνα στο "πλοίο" με τα χέρια τους

Οι φωτογραφίες δεν αντικατοπτρίζουν τον πραγματικό χώρο που έχει αποδειχθεί για ελιγμούς.
3 άτομα δεν είναι γεμάτα, και 4 ενήλικες μπορούν να φάτε το μεσημεριανό γεύμα ταυτόχρονα.

Παράθυρο αλεξίπτωτο bar-counter προσθέστε. ο πάγκος έκανε το τραπέζι σε πλάτος -60 εκατοστά και δεν το εξέφρασε. Κουκούλα με ψευδοροφή 15 εκ.

Κουζίνα από την Ikea, μια σημύδα με ένα καρουσέλ στη γωνία. Το τραπέζι είναι η μάζα της σημύδας.

Νιπτήρας από τεχνητή πέτρα. Ο τοίχος πάνω από το νεροχύτη δεν είχε γεμίσει με συρτάρια και έγιναν κυλίνδρους και δεν το μετανιώσαμε.

Ο νεροχύτης απομακρύνθηκε ελαφρά από το κέντρο του τοιχοποιίας και ο σιφόνι έμεινε επίπεδος, έτσι ώστε ένας κάδος των 15 λίτρων να εισχωρήσει εύκολα. Η πόρτα δεν ήταν τοποθετημένη, δεν υπήρχε ανάγκη να εξαχθεί. Το φούρνο στέκεται στο πλυντήριο πιάτων.

Υπάρχει ένα φούρνο μικροκυμάτων στο ψυγείο.

Το ύψος των ποδιών του ράφι είναι -110 εκ. Σκαμπό μπαρ.
Με τον τρόπο αυτό εισήχθη και το ίδιο το παράθυρο.

Πώς να φτιάξετε μια κουζίνα στο πλοίο

Σε αντίθεση με μια κουζίνα σύνδεσης στο πλοίο - αυτό δεν είναι το μαγειρείο, δεν έχει καμία σχέση με τα πλοία και το στόλο στο σύνολό του. «Το σπίτι σε πλοίο» - ένα έργο του πολυώροφου κτίρια κατοικιών 1-Ν-600, η ​​κατασκευή του οποίου πραγματοποιήθηκε 1969-1982 στην Αγία Πετρούπολη (εκείνη την εποχή - Λένινγκραντ) και τα προάστιά της. Ένα τέτοιο όνομα που έλαβαν λόγω της εξωτερικής ομοιότητας με τα καταστρώματα των ωκεανών.

Κατά την επισκευή του σπιτιού είναι απαραίτητο να κρύψετε τους αγωγούς αερίου, να μετακινήσετε τις υποδοχές και τη σόμπα και επίσης να παραγγείλετε συμπαγή έπιπλα.

Η περιοχή της κουζίνας στο πλοίο είναι το κύριο μειονέκτημα αυτού του τύπου σπιτιού: είναι καταστροφικά μικρό, είναι μόνο 6 τετραγωνικά μέτρα. Είναι πολύ δύσκολο να πάρει όλες τις επιθυμητές έπιπλα και σκεύη σε ένα τόσο μικρό χώρο, στον αγώνα για ελεύθερο χώρο θα πρέπει να θυσιάσει πολλά χρήσιμα πράγματα που σε ένα χρόνο το σπίτι σε πλοίο άσχημα διάσημο. Επομένως, η επισκευή και ο σχεδιασμός μιας τέτοιας κουζίνας δεν είναι εύκολο έργο, απαιτώντας προσεκτική προσέγγιση και προσεκτική μελέτη. Δεδομένου ότι δεν είναι δυνατό να αυξηθεί ο χώρος σε αυτή την περίπτωση, ο κύριος στόχος είναι να χρησιμοποιηθεί η διαθέσιμη περιοχή όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα.

Προετοιμασία και διόρθωση ελαττωμάτων

Για να αυξηθεί ο χώρος της κουζίνας, μπορεί να συνδυαστεί με το παρακείμενο σαλόνι.

Η έλλειψη ελεύθερου χώρου δεν είναι το μόνο πρόβλημα της κουζίνας του πλοίου. κύρια μειονεκτήματα της - αντιαισθητική αγωγών αερίου που διέρχεται από την κουζίνα, κακώς διάταξη μελετημένη της πλάκας και εξαερισμού, στενό υψηλή τοποθετημένο περβάζι παραθύρου, λεπτή εύθραυστη τοιχώματα, απουσία ή άβολη θέση των ηλεκτρικών πριζών και πολλά άλλα.

Πριν προχωρήσουμε άμεσα στην εργασία για την εξάλειψη των ελλείψεων και τη βελτίωση των συνθηκών στην κουζίνα, δίνουμε κάποιες γενικές συστάσεις:

 1. Παραγγείλετε συμπαγή έπιπλα ειδικά επιλεγμένα για ένα τέτοιο μέγεθος κουζίνας.
 2. Κάντε την ανακατασκευή των χώρων, την αναδιάταξη των επίπλων και των οικιακών συσκευών για πιο ορθολογική και αποτελεσματική χρήση του συνόλου του διαθέσιμου χώρου.
 3. Για να σχεδιάσετε το εσωτερικό σχέδιο για να δημιουργήσετε μια αισθητική εμφάνιση και άνεση.
 4. Για να εξοικονομήσετε χρήματα, πραγματοποιήστε επισκευές και επανασχεδιάστε τον εαυτό σας, με τα χέρια σας.

Για έναν πλήρη επανασχεδιασμό της κουζίνας του σπιτιού, είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί εν μέρει ο τοίχος που χωρίζει την κουζίνα και το σαλόνι. Αυτό θα τα ενώσει σε μια ενιαία προϋπόθεση, η οποία θα διευρύνει σημαντικά τις δυνατότητες επισκευής. Αφαιρέστε τον τοίχο σε τμήματα, χρησιμοποιώντας ένα ισχυρό εργαλείο διάτρησης ή ένα μύλο με ακροφύσιο για σκυρόδεμα. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο τοίχος μπορεί να είναι αερομεταφορέας, οπότε χωρίς τη βοήθεια ειδικών, τέτοιες ενέργειες αποθαρρύνονται πολύ! Ένας άλλος τρόπος για να αυξηθεί ο χώρος είναι να αφαιρέσετε το διαμέρισμα μεταξύ του μπάνιου και της κουζίνας ή μεταξύ του δωματίου και της κουζίνας.

Ας αρχίσουμε να επισκευάζουμε

Διάταξη μιας οροφής γυψοσανίδας ενιαίου επιπέδου στην κουζίνα.

Το αρχικό στάδιο θα είναι η επισκευή του ανώτατου ορίου. Στο σπίτι-πλοίο είναι αρκετά υψηλό, ως εκ τούτου είναι δυνατόν να κάνετε επισκευές χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε υλικά, από γύψο σε γυψοσανίδας. Είναι δυνατή η εισαγωγή πρόσθετων λαμπτήρων και φωτιστικών για τη βελτίωση του φωτισμού της κουζίνας.

Στη συνέχεια, πρέπει να προσδιορίσετε τη θέση των ηλεκτρικών πριζών στις οποίες θα συνδεθούν οι οικιακές συσκευές. Ο βέλτιστος αριθμός πρατηρίων είναι τουλάχιστον δύο, είναι καλύτερα να μην υπερβαίνετε. Για την εγκατάσταση του τοιχώματος εξόδου προηγουμένως υποβάλλεται σε μια προ shtroblenie σχεδιαζόμενες γραμμές proleganiya σύρματα, διάτρηση ή διάτρηση τοιχώματος αυλακώσεις chaser επαρκούς βάθους, τα οποία στη συνέχεια που στην καλωδίωση. Μετά την ολοκλήρωση όλων των αυλάκων καλωδίωσης πρέπει να σφραγίσει το γύψο ή αλάβαστρο και να ευθυγραμμίσει το επίπεδο των τοίχων με μια σπάτουλα στην επιφάνεια ήταν λεία.

Όταν η οροφή είναι σωστή και έχουν εγκατασταθεί όλες οι υποδοχές, μπορείτε να ξεκινήσετε την επισκευή των τοίχων. Η περιοχή είναι περιορισμένη, επομένως πρέπει να εξοικονομήσετε χώρο. Για το φινίρισμα είναι το πιο κατάλληλο γύψο με επακόλουθη βαφή. Ως εναλλακτική λύση για τα ταπετσαρία τα πλακάκια είναι κατάλληλα. Οι παραλλαγές με τη χρήση γυψοσανίδων δεν θεωρούνται, καθώς απομακρύνονται πολύτιμοι χώροι. Μπορείτε να συνδυάσετε διαφορετικούς τύπους επένδυσης, φινιρίσματος και επιστρώσεων σε διαφορετικά σημεία. Για παράδειγμα, ένα τμήμα του τοίχου ακριβώς πάνω από την επιφάνεια εργασίας είναι κατασκευασμένο με πλακάκια, και το υπόλοιπο είναι επικολλημένο με ταπετσαρία.

Για την επισκευή δαπέδων, το λινέλαιο, το χαλί, το παρκέ και το πολυστρωματικό υλικό χρησιμοποιούνται συχνότερα, αλλά όλα αυτά τα υλικά δεν είναι απολύτως κατάλληλα για δάπεδα στην κουζίνα. Η μόνη εύλογη και πρακτική επιλογή είναι τα πλακάκια δαπέδου. Αν και πολλοί παραπονούνται ότι αυτό το κεραμίδι είναι πολύ κρύο και σκληρό, αλλά σε συνθήκες υψηλής υγρασίας και θερμοκρασίας, που εμφανίζονται συνεχώς στην κουζίνα κατά το μαγείρεμα, πλύσιμο, πλύσιμο πιάτων κ.λπ. Άλλα υλικά, σε αντίθεση με τα κεραμίδια, γίνονται πολύ γρήγορα άχρηστα. Λινοτάπημα ανατινάσσεται από φυσαλίδες, χαλί είναι πολύ ευάλωτη σε μόλυνση, και laminate και παρκέ - στην υγρασία.

Επιλογή και διαρρύθμιση επίπλων

Διάταξη για το θερμό πάτωμα στην κουζίνα.

Πρώτα απ 'όλα, αξίζει να σημειωθεί ότι για μια τόσο μικρή περιοχή, οι στάσιμες κουζίνες είναι απολύτως ανεφάρμοστες, όταν χρησιμοποιείται τούβλο ή πέτρα ως υλικό κατασκευής. Αυτό είναι ένα παράλογο χάσιμο ελεύθερου χώρου. Αλλά το κύριο πρόβλημα είναι ότι μετά την εγκατάσταση μιας τέτοιας κουζίνας για να μετακινήσετε κάτι ή να αλλάξετε τη διαμόρφωση είναι σχεδόν αδύνατη, επειδή όλα τα αντικείμενα είναι σταθερά στερεωμένα.

Σε ένα στενό χώρο στην κουζίνα, δεν μπορείτε να βάλετε πολλά έπιπλα. Το τραπέζι, οι καρέκλες, οι πολυθρόνες πρέπει να παραμείνουν σε άλλα δωμάτια και, για να διατηρηθεί η άνεση και η ευκολία της μετακίνησης, στο αρχικό στάδιο είναι καλύτερο να απαλλαγείτε από περιττά τοιχώματα. Η βάση του εσωτερικού θα πρέπει να είναι τρεις βασικές λειτουργικές μονάδες ή οικιακές συσκευές:

Σχετικά μεταξύ τους, οι κόμβοι αυτοί συνιστώνται να έχουν ένα τρίγωνο με ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους. Αντικείμενα και αντικείμενα που εμποδίζουν την ελεύθερη κίνηση μεταξύ αυτών των συσκευών δεν πρέπει να είναι. Μην ξεχνάτε ότι οι πλάκες αποτελούν πηγή αυξημένου κινδύνου και ότι το ψυγείο πρέπει να είναι πλήρως ανοιχτό, τοποθετήστε έτσι την πλάκα στο ακραίο σημείο ενός φανταστικού τριγώνου και στην περιοχή της κίνησης της πόρτας του ψυγείου θα πρέπει να υπάρχει κενός χώρος. Οι προσεγγίσεις στη σόμπα και στον νεροχύτη πρέπει να είναι ελεύθερες και ασφαλείς, καθώς αυτές είναι οι πιο επισκέψιμες θέσεις στην κουζίνα. Ένας από τους πιθανούς συνδυασμούς συσκευών κουζίνας - γωνίας - απεικονίζεται στο σχήμα.

Για το φωτισμό της κουζίνας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάμπες σημείων και κρεμαστών, καθώς και λαμπτήρες πάνω από τις επιφάνειες εργασίας.

Συνολικά υπάρχουν διάφορες διαμορφώσεις επίπλων κουζίνας:

 1. Οι γραμμικές μονάδες είναι τοποθετημένες σε δύο ορόφους κατά μήκος της ίδιας γραμμής. Η αρχή του "τριγώνου" που περιγράφεται παραπάνω δεν ισχύει εδώ. Ο νεροχύτης τοποθετείται στη μέση μεταξύ της σόμπας και του ψυγείου.
 2. Γωνιακή - η θέση της γωνίας, με τη μορφή του γράμματος G.
 3. Σχήματος U - κατά μήκος τριών τοίχων. Αυτή είναι η πιο ορθολογική ρύθμιση, στην οποία είναι δυνατόν να τοποθετηθεί ένας επαρκής αριθμός ντουλαπιών, βάθρων και εξοπλισμού. Χωρίς τραπέζι και καρέκλες που δεν χωρούν σε τέτοια διάταξη της κουζίνας του πλοίου μπορούν να τοποθετηθούν στο επόμενο δωμάτιο. Θα είναι ιδιαίτερα βολικό αν συνδυάσετε πρώτα την κουζίνα με αυτό το δωμάτιο, αφαιρώντας το διαμέρισμα μεταξύ τους.
 4. Island - διάταξη των αντικειμένων στο κέντρο της κουζίνας. Απολύτως δεν ισχύει για μικρά δωμάτια.

Τελικές συστάσεις

Μια εξαιρετική λύση για μια μικρή κουζίνα είναι η χρήση των επίπλων, για παράδειγμα, ράφια και συρτάρια που βγαίνουν από κάτω από τους πάγκους. Αλλά λόγω του γεγονότος ότι οι κουζίνες στο σπίτι-πλοίο είναι τόσο μικροσκοπικές σε μέγεθος, τα εμπόδια θα εξακολουθούν να προκύπτουν, ανεξάρτητα από τη θέση των επίπλων. Αυτές είναι ανοιχτές πόρτες και προσόψεις, συρόμενα πάνελ και ράφια - όλα αυτά μπορούν να δημιουργήσουν δυσκολίες.

Το μόνο που μπορεί να γίνει σε αυτή την περίπτωση είναι να οργανωθούν τα αντικείμενα έτσι ώστε κάθε πάνελ και πόρτα να έχει ένα χώρο ταξιδιού και οι τροχιές της κίνησης τους να μην τέμνουν. Μια άλλη σύσταση: πριν από τη διαδικασία μαγειρέματος φαγητού βάλτε όλα τα απαραίτητα προϊόντα στην επιφάνεια εργασίας.

Για να αυξήσετε οπτικά το χώρο μιας μικρής κουζίνας, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ελαφριές και ζεστές αποχρώσεις για τοίχους και έπιπλα.

Είναι επίσης απαραίτητο να φροντίσετε τον μέγιστο φωτισμό των επιφανειών στις οποίες θα γίνει η διαδικασία μαγειρέματος.

Μια άλλη μέθοδος οπτικής επέκτασης της περιοχής είναι η εγκατάσταση καθρεφτών ή πλακιδίων καθρέφτη. Αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι σε αυτή την περίπτωση μπορεί να προκύψει το φαινόμενο του γεμάτου χώρου.

Επανασχεδιασμός του αγωγού αερισμού στο διαμέρισμα

Ανακατασκευή με την αποσυναρμολόγηση του κιβωτίου εξαερισμού στο κτίριο των πολυκατοικιών: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Μεταξύ των οικογενειών που κατοικούν σε τυπικά αστικά διαμερίσματα, δεν υπάρχει κανένας που δεν θα ήθελε να αυξήσει την χρήσιμη επιφάνεια των εγκαταστάσεων, ειδικά όσον αφορά τις παραδοσιακά στενά και παράλογα σχεδιασμένες εγκαταστάσεις κουζίνας.

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν πολλοί τρόποι επίλυσης του προβλήματος της στενότητας - από την επέκταση της κουζίνας σε βάρος των παρακείμενων χώρων: ένα διάδρομο, ένα ντουλάπι πριν από την ενοποίηση της κουζίνας και του παρακείμενου δωματίου στο σαλόνι. Πολύ λιγότερο συχνά είναι ο επανασχεδιασμός της κουζίνας με τη μεταφορά της κουζίνας στον τόπο του διαδρόμου ή την προσχώρηση στην κουζίνα, το μπαλκόνι ή την πλατφόρμα.

Όλοι αυτοί οι τύποι επανασχεδιασμού μπορούν να πραγματοποιηθούν Μόνο μετά από τον κατάλληλο συντονισμό των αλλαγών, που εγγυάται την ασφάλεια ζωής στο διαμέρισμά σας και στα διαμερίσματα των γειτόνων σας. Αλλά μερικοί ιδιοκτήτες διαμερισμάτων αυξάνουν την επιφάνεια της κουζίνας λόγω ανασχεδιασμού με την αποσυναρμολόγηση του κιβωτίου εξαερισμού, η οποία απαγορεύεται αυστηρά από τους ισχύοντες οικοδομικούς κώδικες.

Πλεονεκτήματα της αφαίρεσης του αγωγού εξαερισμού και του αγωγού εξαερισμού:

Φυσικά, μερική ή πλήρη διάλυση των αγωγών εξαερισμού μπορεί να προσφέρει ορισμένα πλεονεκτήματα, γιατί εκτός από το γεγονός ότι η προκύπτουσα θέση τοίχο μπορείτε να βάλετε ένα ψυγείο, ένα μικρό ντουλάπι, εγκαταστήστε ράφια, κενό, η προκύπτουσα μετά από αγωγούς εξαερισμού ανάπλαση μπορεί να γίνει μέρος του εσωτερικού, και κουζίνα θα βρει κάποια αίσθηση.

Αλλά η πρακτική δείχνει ότι ο επανασχεδιασμός του αγωγού εξαερισμού και, με όλα τα πλεονεκτήματα, έχει δυσάρεστες συνέπειες, υπερέβαινε όλα τα οφέλη. Εάν σκοπεύετε να αποσυναρμολογήσετε το κουτί εξαερισμού, τότε αξίζει να γνωρίζετε ότι η Επιθεώρηση Στέγασης δεν θα συμφωνήσει με τέτοιες ενέργειες. Η αποσυναρμολόγηση του αγωγού εξαερισμού λυγίζει τη ροή αέρα των γειτόνων σας και το κουτί εξαερισμού είναι μέρος της ιδιοκτησίας του σπιτιού και δεν είναι δυνατό να κλείσετε τα μάτια σας σε αυτό σε συνθήκες διαβίωσης σε ένα κτίριο διαμερισμάτων.

Επανασχεδιασμός του αγωγού εξαερισμού. P Γιατί να μην τακτοποιηθούμε;

Ορισμένα συστήματα εξαερισμού κατασκευάζονται με αυτοκόμματα. Με απλά λόγια, ο άξονας εξαερισμού αποτελείται από έναν αριθμό τμημάτων που είναι τοποθετημένα μεταξύ τους. Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς τι θα μπορούσε να συμβεί αν η «τραβήξει» μια τέτοια μονάδα, για παράδειγμα στον πέμπτο όροφο - το σύνολο του άξονα με την έκτη και πάνω θα στερηθούν την υποστήριξη και κρέμονται στους τοίχους, και το διαμέρισμα κάτω από την πέμπτη, έμειναν χωρίς καθαρό αέρα.

Θα ήταν λογικό να παρακάμψει την απαγόρευση στον πρώτο όροφο, δεδομένου ότι οι γείτονές τους κάτω εκεί, και το κιβώτιο μπορεί να τοποθετηθεί στην οροφή, αλλά απαγορεύεται να το πράξει ως άξονα εξαερισμού είναι obschedomovoy ανήκει και δεν αποτελεί μέρος του διαμερίσματός σας. Για τον ίδιο λόγο, απαγορεύεται αυστηρά να παρεμβαίνει με τη διάταξη του συστήματος αερισμού της προστασίας.

Κανάλι εξαερισμού στο διαμέρισμα, φωτογραφία:

Μερικές φορές οι οικοδόμοι θρηνούν δεν αφαιρούν ολόκληρο το κουτί στην κουζίνα, αλλά μέρος της, με βάση το γεγονός ότι θα λειτουργεί όπως πριν. Πρέπει να ειπωθεί αμέσως ότι ακόμη και αν το μέγεθος του αγωγού αερισμού σας κάνει να σκεφτείτε να μειώσετε την περιοχή του, η μερική αποσυναρμολόγηση είναι επίσης παραβίαση και εξηγείται από το σχεδιασμό του. Αποτελείται από ένα μεγάλο (γενικό) κανάλι και δύο μικρότερες εισροές.

Φωτογραφία ανασχεδιασμού του αγωγού αερισμού στην κουζίνα με παρατυπίες:

Σε μικρά κανάλια, ο αέρας ανεβαίνει σε ύψος τριών μέτρων από το επίπεδο του αέρα που εισέρχεται στα παράθυρα εξάτμισης, τα οποία συνήθως βρίσκονται στη γωνία της κουζίνας και της τουαλέτας, και μόνο τότε εισέρχεται στο κοινό κανάλι. Με τη μείωση της διατομής στον άξονα της καυσαερίων, δημιουργείτε μια περιοχή αυξημένης πίεσης που δεν θα επιτρέψει στον αέρα να περάσει από τα χαμηλότερα διαμερίσματα υψηλότερα. Γείτονες από κάτω θα είναι πολύ ευγνώμονες για τη συλλογική οσμή από ολόκληρη την είσοδο στην κατοικία τους, επειδή "ο αέρας εξόδου θα πάει σε αυτούς.

Αν θέλετε μόνο να αγοράσει ένα διαμέρισμα, επιλέγοντας το κατάλληλο ακίνητο αξίζει να δίνετε προσοχή στην παρουσία των παράνομων αλλαγών, ιδιαίτερα ανάπλασης αερισμού ώστε να εναρμονιστούν αυτά τα έργα ως «αναδρομική» δεν έχετε, και θα έχετε δικά του έξοδα για την εξάλειψη όλων των μη εξουσιοδοτημένων τις αλλαγές που έγιναν.

 • Ο εντοπισμός της παράνομης πραγματοποίησης αναδιαμόρφωσης κατά τη διάρκεια του ελέγχου είναι πολύ απλός - όλες οι μη εξουσιοδοτημένες αλλαγές σημειώνονται με κόκκινες γραμμές στο κατώτατο όριο της ΔΔΠ.
 • Το ίδιο ισχύει επίσης και στην περίπτωση που ο εκτροχιασμός του αγωγού αερισμού στην κουζίνα έγινε από εσάς.

Τεχνικό διαβατήριο του διαμερίσματος με έντονο παράνομο επανασχεδιασμό:

Πρόστιμα και ποινές για την επανατοποθέτηση ενός κουτιού εξαερισμού ή αεραγωγού

Αφού λάβουν γνώση του όμηρος ανάπλασης (και αργά ή γρήγορα αυτό θα συμβεί), θα υποχρεούται να καταβάλει διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.500 ρούβλια, και στη συνέχεια θα πρέπει είτε δικά του έξοδα για την εξάλειψη όλων των συνεπειών της παράνομης ανάπλασης και για την ανοικοδόμηση του κατεστραμμένου obschedomovoy ιδιοκτησίας.

Σε γενικές γραμμές, το διαμέρισμα εκτελούνται παράνομα ανάπλασης στερηθεί πολλά οφέλη σε σύγκριση με το διαμέρισμα χωρίς ανάπλασης ή κατοικίας, όπου ανάπλασης ήταν αμέσως κυρώσεις. Για παράδειγμα, ένα τέτοιο διαμέρισμα δεν μπορεί να συμμετέχει σε συναλλαγές με ακίνητα, επειδή δεν είναι νομικά "καθαρό". Σε πολλές περιπτώσεις, προκειμένου να εξαλειφθεί αυτό το μειονέκτημα, είναι αναγκαίο να νομιμοποιηθεί η αναδιάταξη αναδρομικά.

Η πράξη εξέτασης του καναλιού εξαερισμού, φωτογραφία:

Επομένως, αποφύγετε οποιαδήποτε εργασία που μπορεί να επηρεάσει το σύστημα εξαερισμού. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες τυπικές σειρές σπιτιών ο εξαερισμός βρίσκεται σε μη προφανή σημεία (για παράδειγμα, στους τοίχους φέροντος II-18 ή Ι209Α). Και για να οργανώσει ανοίγματα σε αυτούς τους τοίχους για να ενώσει τις εγκαταστάσεις δεν είναι δυνατή.

Στα σπίτια του παλαιού ιδρύματος, η θέση των διαφόρων ανεμοστρόβιλων είναι αρκετά απροσδόκητη. Μπορούν να είναι μέσα στους τοίχους από τούβλα και αυτό το γεγονός γίνεται μερικές φορές μια δυσάρεστη έκπληξη στην περίπτωση μιας μη εξουσιοδοτημένης συσκευής ανοίγματος. Αυτά τα ανοίγματα δεν μπορούν να διατηρηθούν χωρίς αμφιβολία: θα πρέπει να τοποθετηθούν με την αποκατάσταση του εξαερισμού.

Αποσυναρμολόγηση του αχρησιμοποίητου αγωγού αερισμού στο παλιό σπίτι, φωτογραφία:

Ανακατασκευή του αγωγού εξαερισμού στο παλιό σπίτι. Αποσυναρμολόγηση αχρησιμοποίητων αγωγών εξαερισμού

Ωστόσο, στα παλιά σπίτια υπάρχουν συχνά καπνοδόχοι ή αδρανείς αεραγωγοί. Η συμμετοχή τους είναι δυνατή, κατ 'αρχήν, αλλά μόνο με τη συγκατάθεση του 73% των ενοικιαστών, δεδομένου ότι πρόκειται για κοινή ιδιοκτησία.

Αυτό ισχύει για τέτοιες αλλαγές στη διαρρύθμιση του διαμερίσματος, όπως η μεταβίβαση ή η επέκταση μιας πόρτας στον τοίχο, η τοποθέτηση ή η αφαίρεση της χωρίσματα, εκ νέου οργάνωση με βεστιάριο - η πλειοψηφία αυτών των έργων μπορεί να συμφωνηθεί και μετά τις εκλογές. Όμως, παρά το γεγονός ότι ο έλεγχος Στέγαση πηγαίνει συχνά προς εκείνους που πληρούνται στο διαμέρισμά μη εξουσιοδοτημένης επέμβασης του και συχνά κληρώσεις που έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα έργα, όλα αυτά δεν ισχύει για παράνομη εκ νέου σχεδιασμό των αγωγών εξαερισμού στο ντουλάπι, στην κουζίνα ή αλλού.

Ο κατάλογος του επανασχεδιασμού, ο οποίος δεν μπορεί να συντονιστεί μετά την υλοποίησή του, περιλαμβάνει έργα που παραβιάζουν τη σταθερότητα των δομών του κτιρίου, για παράδειγμα, ανασχεδιάζοντας, επηρεάζοντας τους τοίχους του σπιτιού. Οι αλλαγές στη διάταξη, οι οποίες προφανώς επιδεινώνουν τις συνθήκες διαβίωσης στο διαμέρισμά σας, θεωρούνται επίσης απαγορευμένες και δεν θα μπορείτε να τις συμβιβάσετε «αναδρομικά».

Μην διεξάγετε αυθαίρετα δουλειά, αν το αποτέλεσμα είναι δύσκολη πρόσβαση στους υφιστάμενους ανελκυστήρες - η επιθεώρηση στέγασης θα σας υποχρεώσει να επιστρέψετε όλη την προηγούμενη κατάσταση, πριν από την ανασυγκρότηση.

Ως εκ τούτου, διστάζουν να πραγματοποιήσει την αναδιαμόρφωση της κουζίνας, αν θέλετε να αυξήσετε την ωφέλιμη επιφάνεια της κουζίνας, θα πρέπει πρώτα να φροντίσει σχετικά με τη νομιμότητα των μελλοντικών μετασχηματισμών σας. Για να αλλάξετε τη διάταξη σύμφωνα με την ισχύουσα κτιρίου και υγειονομικά πρότυπα και να μην παραβιάζουν το νόμο, πριν από την έναρξη των εργασιών θα πρέπει να συντάξει την επερχόμενη ανάπλαση του οργανισμού, με την ανοχή της SRO και στη συνέχεια να λάβουν γραπτή άδεια για την ανάπλαση των χώρων.

Παράδειγμα αγωγών εξαερισμού συσκευών σε μη οικιακούς χώρους, φωτογραφία:

Παραδείγματα βλαβών στο συντονισμό της αποσυναρμολόγησης των ανεμιστήρων:

Ας συνοψίσουμε τα παραπάνω:

Δεν είναι δυνατή η αποσυναρμολόγηση του αγωγού εξαερισμού ή του αγωγού εξαερισμού σε κτίριο πολυκατοικίας, ειδικά σε πολυώροφο κτίριο, για διάφορους λόγους:

 • Το HouseVentkanal λειτουργεί μόνο σε συναρμολογημένη μορφή και με τη μείωση του όγκου του θα επιδεινώσει τις συνθήκες διαβίωσης των γειτόνων σας, προκειμένου να αυξηθεί ο ελεύθερος χώρος στην κουζίνα
 • Το κουτί εξαερισμού αναφέρεται στην κοινή ιδιοκτησία και δεν μπορεί να αποσυναρμολογηθεί χωρίς τη συγκατάθεση των γειτόνων σας στο κτίριο διαμερισμάτων.
 • Η αποκατάσταση του αποσυναρμολογημένου αγωγού εξαερισμού θα βρεθεί στους ώμους σας, ακόμα κι αν δεν το παράξατε, αλλά το πήρατε "με κληρονομιά"
 • Η τιμή του σφάλματος είναι αρκετά υψηλή και όταν η κουζίνα έχει ανακαινιστεί με την αφαίρεση του αγωγού εξαερισμού, θα πρέπει να επαναφέρετε το ίδιο το κανάλι, το κουτί εξαερισμού και να πληρώσετε πρόστιμο.
 • Κατά κανόνα, είναι δυνατόν να αυξηθεί ο χρήσιμος χώρος της κουζίνας χωρίς να καταφύγουμε σε τέτοια ριζοσπαστικά μέτρα - αρκεί να αναπτυχθεί σωστά ένα σχέδιο αλλαγής διαμόρφωσης διαμερίσματος.
 • Σε ένα ιδιωτικό σπίτι, σε αντίθεση με ένα πολυώροφο κτίριο, ο επανασχεδιασμός ενός αεραγωγού για το σχέδιο είναι πολύ πιο απλός.
 • Η ανακατασκευή της κουζίνας με την αποσυναρμολόγηση του αγωγού εξαερισμού είναι κατ 'αρχήν ασυνεπής σε ένα πολυκατοικία.
 • Αυτός ο επανασχεδιασμός μπορεί εύκολα να εντοπιστεί κατά τη διάρκεια των ερευνών, για παράδειγμα, όταν οι επιθεωρητές ελέγχουν τις επιθεωρήσεις.

Η εταιρεία μας θα βοηθήσει τόσο στην ανάπτυξη του έργου όσο και στον συντονισμό του. Χάρη στην εμπειρία και όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις, εγγυόμαστε την πλήρη νομιμότητα των προτεινόμενων αλλαγών.

Αποτελεσματικός αερισμός για την κουζίνα στο διαμέρισμα και το ιδιωτικό σπίτι

Όλοι γνωρίζουν ότι ο καλός εξαερισμός στην κουζίνα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος ενός υγιούς μικροκλίματος ενός διαμερίσματος ή ενός ιδιωτικού σπιτιού. Προκειμένου να βοηθηθεί ο παραδοσιακός δίαυλος του φυσικού συστήματος εξαερισμού, που βρίσκεται κάτω από την οροφή, είναι πλέον σύνηθες να τοποθετείται μια κουκούλα κουζίνας πάνω από τη σόμπα και / ή τους ανεμιστήρες της κουζίνας απορροής μια τρύπα στο κανάλι. Ωστόσο, δεν καταλαβαίνουν όλοι ότι ο αναλφαβητικός αναγκαστικός εξαερισμός δεν μπορεί μόνο να αποτύχει στην επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος, αλλά επίσης να μειώσει σημαντικά τη λειτουργία του φυσικού συστήματος εξαερισμού. Σκεφτείτε πώς να κάνετε μια κουκούλα στην κουζίνα σε ένα διαμέρισμα ή σπίτι αποτελεσματική και ασφαλή.

Περιεχόμενα

Γιατί χρειάζεται εξαερισμός στην κουζίνα; ↑

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος, διάφορες βλαβερές ουσίες απελευθερώνονται στον αέρα. Μπορούν να χωριστούν σε δύο ομάδες: θανατηφόρα και πολύ βλαβερά.

Άνετος αερισμός στο διαμέρισμα γενικά και στην κουζίνα ειδικότερα - υπόσχεση καθαριότητας και ευεξίας

Επικίνδυνη «κουζίνα» ρύπανση ↑

 • Μονοξείδιο του άνθρακα (μονοξείδιο του άνθρακα, CO) - μια δηλητηριώδης ουσία, σε υψηλή συγκέντρωση που οδηγεί πρώτα σε δηλητηρίαση, στη συνέχεια σε ανθρώπινο θάνατο. Οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών σόμπων δεν έχουν τίποτα να ανησυχούν, αυτή η τεχνική δεν είναι πηγή CO.

Το μονοξείδιο του άνθρακα σχηματίζεται με την καύση φυσικού ή βιοαερίου, το μαγείρεμα σε ένα παραδοσιακό φούρνο καύσης ξύλου. Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και επειδή δεν μυρίζει, ένα άτομο μπορεί να μην αισθάνεται την παρουσία και τη συσσώρευση του στο δωμάτιο. Το μονοξείδιο του άνθρακα δεν απορροφάται από τα φίλτρα άνθρακα, ο απορροφητήρας που περιλαμβάνεται στον τρόπο διήθησης αέρα είναι άχρηστος στην καταπολέμηση του CO.

Η δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα είναι πολύ επικίνδυνη. Περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από αυτό στα σπίτια τους παρά από τη φωτιά των πυρκαγιών, των τσουνάμι, των πλημμυρών και των σεισμών σε συνδυασμό

 • Κάθε φορά που ενεργοποιείται ένας καυστήρας αερίου ή ένας θερμοσίφωνας, εισέρχεται στο δωμάτιο μια μικρή ποσότητα άκαυστου φυσικού αερίου. Ένα φυσιολογικό σύστημα φυσικού αερισμού έχει σχεδιαστεί για ένα παρόμοιο επίπεδο απελευθέρωσης αερίου και μπορεί να το χειριστεί αρκετά καλά.

Είναι άλλο ζήτημα εάν υπάρχει διαρροή από εξοπλισμό αερίου ή αγωγούς. Το αέριο του νοικοκυριού δεν έχει οσμή, αλλά προσθέτει ένα "δύσοσμα" άρωμα - μερκαπτάνη του αιθυλίου. Αισθάνεστε την "μυρωδιά του αερίου", πρέπει να ανοίξετε αμέσως τα παράθυρα και να καλέσετε την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης.

Σημαντική βελτίωση της ασφάλειας των ανθρώπων κατά τη χρήση εξοπλισμού αερίου θα βοηθήσει στην εγκατάσταση ανιχνευτές διαρροής αερίου και τη διαθεσιμότητα CO. Οι αισθητήρες σε περίπτωση κινδύνου μπορούν να εκπέμπουν σήμα διάτρησης ή να ελέγξουν ένα σερβομηχανισμό που διακόπτει αυτόματα την παροχή αερίου από τον κορμό και ειδοποιεί την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης για το πρόβλημα.

Ο ανιχνευτής διαρροής αερίου είναι σε θέση να ανιχνεύσει έγκαιρα μια επικίνδυνη συγκέντρωση φυσικού αερίου, προπανίου ή βουτανίου στον αέρα και να το σημάνει

Επιβλαβές ρύπανση στην κουζίνα ↑

 • Πιάτο κουζίνας που ξεχωρίζει όταν τηγανίζει τα τρόφιμα. Είναι ένα αιωρούμενο στα πτητικά σωματίδια του αέρα, κυρίως έλαια και λίπη. Μετά από ισχυρή θέρμανση σε ένα τηγάνι, οι αβλαβείς τροφικές ουσίες γίνονται επιβλαβείς για τις ανθρώπινες ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένων καρκινογόνων. Στην καλύτερη περίπτωση, η βρωμιά και η αιθάλη εγκαθίστανται σε τοίχους, έπιπλα και σκεύη, στη χειρότερη περίπτωση στους πνεύμονές μας.
 • Επίσης, κατά το μαγείρεμα, σχηματίζεται υδρατμός. Φυσικά, είναι σχεδόν αβλαβές σε σύγκριση με άλλους τύπους ρύπανσης. Αλλά δεν υπάρχει όφελος από την εξάτμιση, η υπερβολική υγρασία δεν βελτιώνει το μικροκλίμα στο δωμάτιο.

Οι ατμοί που παράγονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος δεν ωφελούν το σώμα

Από ό, τι έχει λεχθεί παραπάνω, μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι ένας αποτελεσματικός, συνεχώς λειτουργικός αερισμός της κουζίνας είναι εξαιρετικά σημαντικός. Εάν πρόκειται για υγιεινή και καθαριότητα για τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών σόμπων, για όσους χρησιμοποιούν σκεύη εσωτερικού χώρου (σόμπα, ξύλινο φούρνο) για το μαγείρεμα - αυτό είναι ζήτημα ασφάλειας.

Οι ιδιοκτήτες σόμπων αερίου θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη λειτουργικότητα του συστήματος εξαερισμού, να ελέγχουν περιοδικά την παρουσία έλξης στον αγωγό αερισμού. Αν στην κουζίνα, εκτός από τη σόμπα, έχει τοποθετηθεί στήλη αερίου ή λέβητας θέρμανσης, η φυσιολογική λειτουργία του φυσικού εξαερισμού καθίσταται ακόμα πιο σημαντική.

Συστήματα εξαερισμού κουζίνας: φυσικά ή αναγκαστικά ↑

Πολλοί καταναλωτές αναρωτιούνται: τι είδους κουκούλα στην κουζίνα είναι καλύτερο, φυσικό ή αναγκαστικό; Απαντούμε: και τα δύο είναι καλύτερα. Φυσικές και αναγκαστικές κουκούλες, αν και εξυπηρετούν κοινό σκοπό, δεν αντικαθιστούν το ένα το άλλο. Απαιτείται για την κουζίνα σε ένα διαμέρισμα ή ένα ιδιωτικό σπίτι είναι ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού. Για άλλη μια φορά, η ιδιαίτερη αξία της διαθεσιμότητας και διαθεσιμότητας του φυσικού συστήματος εξαερισμού είναι για ένα δωμάτιο με συσκευές αερίου.

Αναγκαστικός εξαερισμός για την κουζίνα, καλό πράγμα, ακόμα και πολύ. Αλλά προαιρετικά. Μπορεί να υποστηριχθεί ότι ο φυσικός εξαερισμός παρέχει μεγαλύτερο βαθμό ασφάλειας και εξαναγκασμένο αερισμό - άνεση.

Ο εξαερισμός στην κουζίνα με ένα εκχύλισμα είναι ένα στοιχείο του γενικού συστήματος εξαερισμού ενός διαμερίσματος ή ενός σπιτιού

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα τις δυνατότητες των διαφόρων τύπων εξαερισμού, της διάταξης, των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων τους.

Φυσικός αερισμός στην κουζίνα ↑

Το σύστημα του φυσικού αερισμού είναι γνωστό σε όλους τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων μέσω των καναλιών στον τοίχο της κουζίνας και του μπάνιου, πηγαίνοντας στην οροφή του σπιτιού. Τα επιβλαβή αέρια και ο μολυσμένος αέρας απομακρύνονται μέσω του ventankanal, ενώ τα φρέσκα προέρχονται από ρωγμές στα παράθυρα ή τις ειδικές βαλβίδες εξαερισμού στους τοίχους ή τα πλαίσια παραθύρων. Ο ζεστός αέρας, που θερμαίνεται στη σόμπα, λόγω της χαμηλότερης πυκνότητας, φυσικά τείνει να ξεφύγει από το δωμάτιο προς τα πάνω, στο δρόμο όπου η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη.

Ο φυσικός εξαερισμός σε μια ιδιωτική κατοικία στην κουζίνα, το μπάνιο, ο κλιβάνης αφαιρεί τον μολυσμένο αέρα μέσω κάθετων διαύλων στην οροφή. Το νωπό έρχεται από το δρόμο μέσω παραθύρων ή βαλβίδων στους τοίχους

Ο σωστά τοποθετημένος αερισμός με το φυσικό ρεύμα απομακρύνει μια σχετικά μικρή ποσότητα αέρα ανά μονάδα χρόνου, αλλά το κάνει όλο αυτό το διάστημα. Το Ventkanal, που βρίσκεται κάτω από την οροφή, είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ακόμη και μια μικρή διαρροή φυσικού αερίου, το οποίο είναι ελαφρύτερο από τον αέρα και ανεβαίνει στο ανώτατο όριο.

Το μονοξείδιο του άνθρακα, το οποίο σχηματίζεται σε σχετικά μικρές ποσότητες από τους καυστήρες εργασίας της εστίας αερίου, απομακρύνεται με επιτυχία και με φυσικό εξαερισμό. Κάπως λιγότερο φυσικός αερισμός απομακρύνει τις μυρωδιές της κουζίνας και την υπερβολική υγρασία κατά το μαγείρεμα της μέτριας έντασης.

Είναι απαραίτητο να ελέγχετε περιοδικά, τουλάχιστον μία φορά το μήνα, την ύπαρξη επαρκούς βυθίσματος στον αεραγωγό. Μπορεί να ελεγχθεί χωρίς ειδικά όργανα: εάν το φύλλο χαρτιού "κολλάει" στην τρύπα - υπάρχει έλξη.

Τι είναι καλό και τι είναι κακό σε αυτό το σύστημα:

Πλεονεκτήματα του φυσικού συστήματος εξαερισμού ↑

 • Ο εξαερισμός με φυσικό τρεξίματα λειτουργεί συνεχώς με σπάνιες εξαιρέσεις (βλ. Παρακάτω, σε "μείον").
 • Παρέχει γενικό αερισμό της κατοικίας σε συνδυασμό με τους αεραγωγούς στα μπάνια.
 • Αντιμετωπίζει τους κύριους τύπους επικίνδυνων ρύπων που απελευθερώνονται κατά το μαγείρεμα. Εξασφαλίζει ασφάλεια με μικρή διαρροή αερίου. Ο φυσικός εξαερισμός είναι αποδεκτός για να απομακρύνει τις οσμές της κουζίνας και την υπερβολική υγρασία όταν το μαγείρεμα είναι μέτρια.
 • Ο φυσικός αερισμός είναι "ελεύθερος". Σε ένα διαμέρισμα ή ένα ιδιωτικό σπίτι, που είναι χτισμένο σύμφωνα με τους οικοδομικούς κώδικες, είναι διαθέσιμο από προεπιλογή. Εξοπλισμός που θα απαιτούσε τη στερέωση, όχι. Δεν απαιτείται ηλεκτρική ενέργεια.
 • Ήσυχη δουλειά.

Μειονεκτήματα φυσικού αερισμού ↑

 • Σε ζεστό καιρό και εκτός εποχής με απότομη θέρμανση του εξωτερικού αέρα μετά από παρατεταμένο ψυχρό καιρό, η απόδοση του φυσικού συστήματος εξαερισμού πέφτει απότομα. Κάτω από αντίξοες συνθήκες, μπορεί να εμφανιστεί η αντίστροφη κίνηση του αέρα: θα αρχίσει να ρέει μέσω του καναλιού από το δρόμο προς το δωμάτιο. Για μια κουζίνα με μια εγκατεστημένη σόμπα αερίου, αυτό μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο, ειδικά αν υπάρχει θερμοσίφωνας. Στη θερμότητα και κατά τη διάρκεια μιας απότομης απόψυξης, συνιστάται να αερίζεται το δωμάτιο μέσω ανοιχτών παραθύρων.
 • Ο φυσικός εξαερισμός αφαιρεί σχετικά μικρή ποσότητα αέρα ανά μονάδα χρόνου. Εάν οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να τηγανίσουν μια πλήρη κατσαρόλα, το σύστημα εξαερισμού δεν μπορεί να αντιμετωπίσει και το μόνιμο "άρωμα" της κουζίνας θα εξαπλωθεί αμέσως σε όλα τα δωμάτια.
 • Ο αερισμός λειτουργεί κανονικά μόνο εάν υπάρχει επαρκής όγκος εισαγωγής αέρα από έξω. Τα σύγχρονα πλαστικά παράθυρα, προσαρμοσμένα "για το χειμώνα", με πλήρη κλείσιμο είναι σχεδόν ερμητικά. Για να εξασφαλίσετε την εκροή αέρα στο κανάλι, θα πρέπει να ανοίξετε τα παράθυρα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, τουλάχιστον στη λειτουργία μικρο αερισμού.
 • Ο αγωγός αερισμού μπορεί να φράξει με χιόνι, συντρίμμια. Εγωιστής και τεχνικά αναλφάβητοι γείτονες παραπάνω μπορεί να εμποδίσει τον αερισμό κάτω ενοικιαστές, την οργάνωση μια θέση κάτω από το ψυγείο στην κουζίνα σας με την αφαίρεση ventshahty ή μέρος της.
 • Είναι απαραίτητο να ελέγχετε τακτικά το ρεύμα και, εάν είναι απαραίτητο, να καθαρίζετε τους αεραγωγούς.

Πώς να κάνετε φυσικό αερισμό στην κουζίνα ↑

Εξαερισμός για την κουζίνα στο διαμέρισμα, που έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τους κανόνες, υπάρχει, απλά πρέπει να ελέγξετε την απόδοσή του. Αλλά πώς να κάνετε σωστά φυσικό αερισμό σε ένα ιδιωτικό σπίτι; Οι αγωγοί αερισμού πρέπει να βρίσκονται σε "βρώμικες" εγκαταστάσεις: κουζίνα, τουαλέτα, μπάνιο, θέρμανση, βοηθητικό δωμάτιο, λουτρό. Για τον αερισμό ολόκληρου του σπιτιού, και όχι μόνο της κουζίνας, η εισροή αέρα πρέπει να πραγματοποιείται από "καθαρά" κτίρια: σαλόνι, τραπεζαρία, υπνοδωμάτια.

Ο σχεδιασμός του εξαερισμού, αν όλα γίνονται σύμφωνα με τα πρότυπα κατασκευής και υγιεινής, συνεπάγονται τον υπολογισμό πολλών παραμέτρων του συστήματος. Κατά τον προσδιορισμό της διατομής των αγωγών εξαερισμού, λαμβάνεται υπόψη ο τύπος εγκατεστημένου εξοπλισμού, ο όγκος των χώρων, η κατασκευή του κτιρίου, οι κλιματολογικές συνθήκες του εδάφους.

Ο υπολογισμός είναι πολύπλοκο για μια απλή γλώσσα που επιθυμούν να σκαλίζω το θέμα μπορεί να μάθει SP 60.13330.2012, 54.13330.2011, 62.13330.2012, 131.13330.2012, 7.13130.2011 και SanPiN 2.1.2.2645-10. Δίνουμε μόνο τις βασικές συστάσεις, οι οποίες, κατά τη γνώμη μας, είναι αρκετές για τη συσκευή φυσικού αερισμού στις περισσότερες ιδιωτικές κατοικίες:

 • Όταν υπάρχουν τέσσερις εστίες, ο όγκος του αέρα εξαγωγής πρέπει να είναι τουλάχιστον 90 m3 / h. Για να γίνει αυτό, αρκεί να φέρετε στην οροφή έναν κατακόρυφο αγωγό εξαγωγής με τμήμα τουλάχιστον 0,02 m2. Αυτό αντιστοιχεί σε κυκλικό αγωγό διαμέτρου 16 εκατοστών ή σε τετράγωνο μεγέθους 14 × 14 εκ. (Σε μισό τούβλο). Περισσότερα - μπορείτε, λιγότερο - δεν μπορείτε.
 • Η είσοδος στο κανάλι πρέπει να βρίσκεται στον τοίχο σε απόσταση 15-30 cm από την οροφή ή από την ίδια την οροφή. Η τελευταία επιλογή μπορεί να εφαρμοστεί σε ιδιωτική κατοικία.
 • Προκειμένου το φυσικό βύθισμα να είναι αρκετά σταθερό, το κανάλι πρέπει να είναι σχετικά υψηλό. Η βέλτιστη ώθηση εξασφαλίζεται με ύψος διαύλου τουλάχιστον 5 μέτρων. Επιπλέον, δεν πρέπει να είναι κρύο. Στο κανάλι, που βρίσκεται έξω από το κτίριο και δεν είναι μονωμένο, στην ψυχρή περίοδο το σχέδιο θα είναι αδύναμο ή δεν θα είναι καθόλου. Σε ένα ιδιωτικό σπίτι, οι αεραγωγοί είναι καλύτερα τοποθετημένοι στο κέντρο του σπιτιού, πιο κοντά στην κορυφογραμμή.

Εξαναγκασμένος εξαερισμός ↑

Το σύστημα εξαερισμού, όπου ο μολυσμένος αέρας αφαιρείται από έναν ανεμιστήρα, ονομάζεται καταναγκασμός. Οι ανεμιστήρες εξαγωγής κουζίνας μπορούν να εγκατασταθούν με διάφορους τρόπους:

 • Τοποθετήστε απευθείας στον υφιστάμενο κάθετο αναπνευστήρα φυσικών καυσαερίων, πηγαίνοντας στην οροφή.
 • Κάντε μια τρύπα στον εξωτερικό τοίχο, όπου ο ανεμιστήρας εξάτμισης και θα ρίξει έξω τον μολυσμένο αέρα απευθείας από το δωμάτιο.

Ο σύγχρονος εξοπλισμός επιτρέπει τη γρήγορη και χωρίς σκόνη διάτρηση οπών της επιθυμητής διατομής στους εξωτερικούς τοίχους

 • Μπορείτε να κρεμάσετε μια κουκούλα τοίχου πάνω από τη σόμπα με ένα ενσωματωμένο ανεμιστήρα. Ο αγωγός αέρα από την κουκούλα πρέπει να αφαιρεθεί στον υπάρχοντα αγωγό αερισμού ή σε πρόσθετη οπή στον τοίχο.
 • Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα στο φύλλο παραθύρου του "σοβιετικού μοντέλου", έχετε μια απλή και φθηνή κουκούλα παραθύρων.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του εξαναγκασμένου εξαερισμού ↑

 • Ο αερισμός με εξαναγκασμένη βύθιση με κατάλληλη συσκευή έχει υψηλή παραγωγικότητα και είναι σε θέση να απομακρύνει γρήγορα σημαντικές ποσότητες μολυσμένου αέρα με έντονο μαγείρεμα.
 • Η κουκούλα της κουζίνας, εγκατεστημένη ακριβώς πάνω από τη σόμπα, θα αφαιρέσει τα περισσότερα από τα μολυσματικά υλικά πριν μπει στο δωμάτιο. Ως αποτέλεσμα, ο καθαρισμός της κουζίνας θα είναι πολύ πιο εύκολος.
 • Ο μολυσμένος αέρας αφαιρείται μόνο όταν ο ανεμιστήρας στην κουκούλα λειτουργεί στην κουζίνα.
 • Ένα αναγκαστικό σύστημα κοστίζει χρήματα: ένας ανεμιστήρας για την κουζίνα ή μια κουκούλα, η συντήρησή τους και η ενέργεια που καταναλώνεται έχουν την τιμή τους.

Πώς να εγκαταστήσετε σωστά έναν ανεμιστήρα εξαγωγής σε έναν φυσικό αεραγωγό ↑

Κατά την εγκατάσταση του ανεμιστήρα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα σημεία:

 • Εάν ο ανεμιστήρας εξαγωγής για την κουζίνα διαθέτει βαλβίδα αντεπιστροφής που εμποδίζει την είσοδο αέρα στο δωμάτιο όταν ο ανεμιστήρας δεν λειτουργεί, αυτή η βαλβίδα πρέπει να αφαιρεθεί. Διαφορετικά, το έργο της φυσικής εξαγωγής θα διαταραχθεί.
 • Ένας συνηθισμένος φτηνός εγχώριος ανεμιστήρας του αξονικού σχεδιασμού δεν έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί αέρα από το κάθετο κανάλι. Η χωρητικότητα που αναγράφεται στο διαβατήριο (ο όγκος του αέρα που πρέπει να αφαιρεθεί ανά μονάδα χρόνου) θα πραγματοποιηθεί μόνο εάν ο ανεμιστήρας αφαιρεί αέρα από το οριζόντιο κανάλι και ακόμη και τότε δεν είναι πολύ μακρύς.

Όταν συνδέεται με μια φυσική κουκούλα φθηνό ανεμιστήρα θα είναι δύσκολο να ξεπεραστεί η αντίσταση της τριβής και της στήλης αέρα, η απόδοσή του θα πέσει αισθητά σε σύγκριση με το δηλωμένο. Όσο υψηλότερο είναι το κανάλι, τόσο μεγαλύτερη είναι η πτώση.

Ο αξονικός ανεμιστήρας είναι δομικά απλός και φθηνός

 • Υπάρχουν ειδικοί οικιακοί ανεμιστήρες φυγοκεντρικού σχεδιασμού, σχεδιασμένοι για λειτουργία σε κατακόρυφα κανάλια. Η μείωση της παραγωγικότητας, ανάλογα με το ύψος του καναλιού, δεν είναι τόσο μεγάλη όσο για τα αξονικά. Η πραγματική απόδοση όταν εργάζεστε σε κάθετο κανάλι θα είναι κοντά στην δηλωμένη.

Φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες εξαγωγής για την κουζίνα μπορούν να ενσωματωθούν ή να επιβαρύνουν. Μειονεκτήματα των φυγοκεντρικών ανεμιστήρων: υψηλή τιμή (είναι πέντε φορές πιο ακριβά από τα αντίστοιχα αξονικά) και σχετικά μεγάλες διαστάσεις.

Ο φυγοκεντρικός ανεμιστήρας για την κουκούλα στην κουζίνα έχει πιο πολύπλοκο σχέδιο απ 'ότι στον αξονικό σχεδιασμό. Μια περιστρεφόμενη πτερωτή με μία πλειάδα λεπίδων είναι ικανή να δημιουργήσει μια σημαντική κεφαλή αέρα, η οποία καθιστά δυνατή την υπέρβαση της αντίστασης με μικρές απώλειες στην απόδοση όταν αφαιρείται ο αέρας σε ένα υψηλό κατακόρυφο δίαυλο. Η μέγιστη απόδοση των φυγοκεντρικών ανεμιστήρων είναι χαμηλότερη από αυτή των αξονικών ανεμιστήρων με κινητήρα παρόμοιας χωρητικότητας. Όμως, στις δύσκολες συνθήκες εργασίας, οι δυνατότητές τους υλοποιούνται πληρέστερα

Επομένως, ο αξονικός ανεμιστήρας είναι φτηνός, αλλά δεν έχει μεγάλη χρησιμότητα κατά την εγκατάσταση ενός φυσικού καναλιού εξαερισμού. Ο φυγοκεντρικός είναι αποτελεσματικός, αλλά ακριβός. Μια κατάλληλη εναλλακτική λύση είναι η τοποθέτηση του ανεμιστήρα σε έναν οριζόντιο αγωγό, ο οποίος οδηγείται έξω από τον εξωτερικό τοίχο. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν φτηνό αξονικό ανεμιστήρα στην κουκούλα χωρίς να υποβαθμίσετε την απόδοσή του.

Ένα γράφημα της απόδοσης των εγχώριων ανεμιστήρων με κινητήρες παρόμοιας ισχύος ανάλογα με το κεφάλι (ύψος του κάθετου καναλιού). Αριστερός - αξονικός, δεξιός - φυγοκεντρικός ανεμιστήρας. Όπως φαίνεται από τα γραφήματα, όταν η πίεση ξεπεραστεί σε 40 Pa (αντιστοιχεί περίπου στο ύψος του καναλιού 25 μ.), Η παραγωγικότητα του αξονικού ανεμιστήρα θα μειωθεί κατά 80% και ο φυγοκεντρικός ανεμιστήρας μόνο κατά 20%. Δηλαδή, σε αυτές τις συγκεκριμένες συνθήκες (ο δεύτερος όροφος του "εννεαώροφου κτιρίου"), ο "φυγοκεντρικός" είναι τέσσερις φορές ο "άξονας" στην απόδοση

Κατά τη διοχέτευση μέσω τοίχου, είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί μια βαλβίδα ελέγχου στην έξοδο από το εξωτερικό. Δυστυχώς, δεν είναι πάντα δυνατό να τρυπήσετε μια τρύπα στον τοίχο, αν πρόκειται για διαμέρισμα πόλης. Αλλά αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα σε ένα ιδιωτικό σπίτι.

Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης της κουκούλας ↑

Δεν θα μιλήσουμε για το πώς να τοποθετήσουμε μια κουκούλα κουζίνας, αυτό θα πρέπει να περιγραφεί λεπτομερώς στις οδηγίες σε αυτό. Θα σας υπενθυμίσουμε μόνο ότι είναι απαραίτητο να τηρείτε αυστηρά το καθορισμένο ύψος της τοποθέτησής του σε σχέση με τον πάγκο. Σημειώνουμε επίσης ότι η χρήση της κουκούλας στον τρόπο ανακύκλωσης (χωρίς αφαίρεση αέρα), μαζί με ένα φίλτρο άνθρακα, θα καθαρίσει τον αέρα μόνο ενός μέρους των σωματιδίων αερολύματος, κυρίως λιπών. Τα προϊόντα καύσης αερίου θα παραμείνουν στο δωμάτιο. Επιπλέον, το φίλτρο άνθρακα που κοστίζει ένα ορισμένο ποσό χρημάτων φράζει γρήγορα και απαιτεί αντικατάσταση.

Η κουκούλα πρέπει να τοποθετείται πάνω από τη σόμπα αερίου πάνω από την ηλεκτρική κουκούλα

Ας αναφέρουμε τα κύρια χαρακτηριστικά που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή και σύνδεση της κουκούλας:

 • Ο ανεμιστήρας για την εξαγωγή στην κουζίνα, καθώς και ο ανεμιστήρας του σπιτιού που είναι εγκατεστημένος στο κανάλι, μπορούν επίσης να έχουν αξονική ή φυγοκεντρική σχεδίαση. Οι ακριβείς κουκούλες, στις οποίες χρησιμοποιούνται φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες, είναι κατάλληλες για την απομάκρυνση του αέρα μέσω κάθετου καναλιού, οι απώλειες στην απόδοση είναι ανεκτές.

Σε φθηνές κουκούλες, συχνά τοποθετούνται αξονικοί ανεμιστήρες, είναι αναποτελεσματικοί όταν συνδέονται σε κάθετο κανάλι. Μια πλήρης εργασία εξόρυξης με έναν αξονικό ανεμιστήρα επιτυγχάνεται μόνο όταν ο αέρας εξαντλείται μέσω ενός μικρού οριζόντιου καναλιού διαμέσου του εξωτερικού τοιχώματος.

 • Όταν συνδέετε την κουκούλα με τον κατακόρυφο δίαυλο φυσικού αερισμού, συνιστάται η αφαίρεση της βαλβίδας αντεπιστροφής σε αυτήν, εάν υπάρχει. Στο οριζόντιο κανάλι, η βαλβίδα είναι υποχρεωτική στην έξοδο προς τα έξω. Είναι καλύτερα να το αφήσετε στην κουκούλα.
 • Το τμήμα του αγωγού αερισμού δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το τμήμα της εξόδου από την κουκούλα. Είναι δυνατή η εναλλαγή από κυκλικούς σωλήνες σε ορθογώνια, το κύριο πράγμα δεν είναι να περιορίσετε τη διατομή.

Δεν έχει σημασία ποια μορφή θα έχουν οι αεραγωγοί για τη σύνδεση της κουκούλας, το κύριο πράγμα δεν είναι να μειωθεί η διατομή του καναλιού

 • Όταν συνδέετε την κουκούλα σε έναν κάθετο αγωγό, δεν θα πρέπει να παρεμβάλλεται στην κανονική λειτουργία του φυσικού αερισμού. Παρεμπιπτόντως, πολλές από αυτές τις απαιτήσεις δεν λαμβάνονται υπόψη και, δυστυχώς, οι περισσότερες κουκούλες στα σπίτια μας είναι εγκατεστημένες λανθασμένα. Το ερώτημα πώς να συνδέσετε σωστά την κουκούλα με τον εξαερισμό στην κουζίνα, θα αφιερώσουμε την επόμενη ενότητα.

Πώς να συνδέσετε σωστά τον σωλήνα από τον απορροφητήρα κουζίνας στον φυσικό αγωγό εξαερισμού ↑

Από την έξοδο του καλύμματος κουζίνας πρέπει να τεντώσουμε τον σωλήνα του κατάλληλου τμήματος και να τον βάλουμε στην τρύπα στον τοίχο που οδηγεί στον κατακόρυφο δίαυλο του φυσικού συστήματος εξαερισμού. Στην πράξη, αυτό γίνεται με διάφορους τρόπους:

Μερικές φορές μόνο ένας σωλήνας που τροφοδοτεί αέρα από την κουκούλα συνδέεται με το κάθετο κανάλι, κλείνοντας τελείως το άνοιγμα από το δωμάτιο. Κάνετε έτσι κατηγορηματικά αδύνατο, επειδή το έργο του φυσικού αερισμού θα σπάσει.

Ένα παράδειγμα για το πώς είναι αδύνατο να συνδέσετε μια κουκούλα κουζίνας: ένα δωμάτιο με σόμπα φυσικού αερίου στερείται φυσιολογικού φυσικού αερισμού. Ακόμη και αν δεν εξαλειφθεί η εξαγωγή της βαλβίδας αντεπιστροφής, η φυσική αναρρόφηση αέρα πάνω από την πλάκα θα αποδυναμωθεί λόγω της πρόσθετης αντίστασης στην κίνηση του αέρα. Επιπλέον, τα επιβλαβή αέρια που συσσωρεύονται στο ανώτατο όριο δεν θα αφαιρεθούν καθόλου

Πολλοί πωλητές δομικών υλικών και τελικών υλικών συνιστούν τη σύνδεση της κουκούλας στο φυσικό σύστημα εξαερισμού μέσω μιας πλάκας προσαρμογής με δύο οπές. Ένας από αυτούς έχει σχεδιαστεί για να συνδέει την κουκούλα, η δεύτερη ανοίγει από το κανάλι στο δωμάτιο. Φαίνεται ότι η κουκούλα παρέχεται και ο φυσικός εξαερισμός διατηρείται. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν συμβαίνει. Πρώτον, όταν ο εκχυλιστής λειτουργεί, σχεδόν ολόκληρος ο αέρας που αφαιρείται επιστρέφει στο δωμάτιο. Είναι πολύ πιο εύκολο για αυτόν να επιστρέψει μέσα από μια κοντινή τρύπα παρά να ανέβει στο κανάλι.

Συχνά χρησιμοποιείται σύνδεση αγωγού από την καλύπτρα (1) στον αγωγό φυσικού αερισμού (3) μέσω του προσαρμογέα με δύο οπές. Ενώ ο εκχυτήρας δεν λειτουργεί, η εκροή αέρα από το δωμάτιο διεξάγεται από τη δεύτερη οπή (2). Αλλά όταν ο εκσκαφέας είναι ενεργοποιημένος, το μεγαλύτερο μέρος του αέρα που αφαιρείται σε αυτό επιστρέφει στο δωμάτιο

Δεύτερον, το τμήμα της οπής για φυσικό σχέδιο ελαττώνεται, εάν δεν διευρύνεται ειδικά. Η σύνδεση μέσω προσαρμογέα δύο οπών είναι κοινή, αλλά θεωρούμε ότι είναι λανθασμένη λόγω της πολύ χαμηλής απόδοσης.

Ένας διαδεδομένος αλλά αναποτελεσματικός σχεδιασμός σύνδεσης του απορροφητήρα με το κανάλι του φυσικού συστήματος εξαερισμού

Για να διασφαλιστεί ότι τόσο ο φυσικός όσο και ο εξαναγκασμένος εξαερισμός από την καλύπτρα λειτουργούν πλήρως, είναι απαραίτητο να ικανοποιήσετε δύο απαιτήσεις:

 • Τη στιγμή που λειτουργεί ο απορροφητήρας, το δεύτερο άνοιγμα πρέπει να είναι κλειστό έτσι ώστε ο αέρας εξαγωγής να μην εκτοξευθεί πίσω στο δωμάτιο.
 • Η ολική διατομή των οπών δικτύου για τον φυσικό εξαερισμό δεν πρέπει να είναι μικρότερη από την εγκάρσια τομή του κάθετου διαύλου.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την αύξηση της περιοχής του φυσικού πλέγματος εξαερισμού και την εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής πίσω από αυτήν, ώστε να κλείνει μετά την ενεργοποίηση του καλύμματος. Η βαλβίδα πρέπει να εγκατασταθεί με τέτοιο τρόπο ώστε η ροή αέρα του προωθητικού από την κουκούλα να την κλείνει και όταν η κουκούλα είναι απενεργοποιημένη, η βαλβίδα ανοίγει αυτόματα.

Στην οπή στον τοίχο τοποθετήθηκε μια βαλβίδα αντεπιστροφής (5) στον φυσικό αεραγωγό (4), ο οποίος ανοίχθηκε με ελαφριά κίνηση αέρα, αλλά έκλεισε από μια αισθητή ροή αέρα. Όταν είναι ενεργοποιημένη η κουκούλα, μπλοκάρει την έξοδο αέρα πίσω στο δωμάτιο και πρέπει να ανέβει πάνω στον κατακόρυφο δίαυλο στην οροφή

Θα συζητήσουμε περαιτέρω πώς να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα.

Πώς να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα ελέγχου αέρα κατά τη σύνδεση της κουκούλας στο κανάλι ↑

Για τους σκοπούς μας, μόνο ένας από τους πολλούς τύπους βαλβίδων εξαερισμού είναι κατάλληλος: χωρίς κίνηση, χωρίς ελατήριο, με αποσβεστήρα που δεν είναι διαχωρισμένος και μετατοπισμένος σε σχέση με το κέντρο συμμετρίας από τον άξονα περιστροφής του.

Από τις τρεις απεικονιζόμενες βαλβίδες αέρα, μόνο η μία στα αριστερά είναι κατάλληλη για τους σκοπούς μας

Αφού επιλέξουμε και αγοράσαμε τη βαλβίδα, θα πρέπει να βάλουμε τη θέση της στην επιθυμητή θέση. Στην κανονική λειτουργία, η βαλβίδα αέρα πρέπει να λειτουργεί ως εξής: δεν υπάρχει κίνηση αέρα - ο τάπας είναι κλειστός, η ροή αέρα ανοίγει. Πρέπει να έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα: ενώ ο εκχυτήρας δεν λειτουργεί, η βαλβίδα πρέπει να είναι πλήρως ανοιχτή. Όταν είναι ενεργοποιημένη η κουκούλα, η υποστήριξη αέρα από το εσωτερικό του αγωγού πρέπει να κλείσει. Η σχετικά ασθενή φυσική κίνηση του αέρα από το δωμάτιο στο κανάλι δεν θα πρέπει να επηρεάζει τη λειτουργία της βαλβίδας.

Η αρχή της βαλβίδας αντεπιστροφής όταν η κουκούλα είναι συνδεδεμένη με τον φυσικό αγωγό εξαερισμού. Η εικόνα απεικονίζει μια ελατηριωτή βαλβίδα με πτερύγιο δύο τμημάτων. Θεωρητικά, αυτός ο τύπος βαλβίδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τους σκοπούς μας, αλλά για να το επιλέξουμε με τέτοιο τρόπο ώστε η δύναμη κλεισίματος και η πίεση του αέρα να συμπίπτουν, δεν είναι εύκολη

Στην κανονική θέση, μια παρόμοια βαλβίδα στο οριζόντιο κανάλι είναι τοποθετημένη κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο άξονας του πτερυγίου να βρίσκεται οριζόντια, και το μεγαλύτερο τμήμα (και το βαρύτερο) το τμήμα φωτοφράκτη "κοίταξε" προς τα κάτω. Στην περίπτωση αυτή, η βαλβίδα, εάν δεν υπάρχει πίεση αέρα, θα κλείσει. Πρέπει να επιτύχουμε το αντίθετο, η βαλβίδα πρέπει να είναι ανοιχτή. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με δύο τρόπους:

 • Τοποθετήστε τη βαλβίδα οριζόντια με τέτοιο τρόπο ώστε ο άξονας στερέωσης να περιστρέφεται υπό γωνία 5-60º από την κάθετο, με μεγαλύτερη επιφάνεια του πτερυγίου να βρίσκεται στην κορυφή. Η γωνία κλίσης στην οποία το πτερύγιο θα είναι πλήρως ανοιχτό όταν η κουκούλα δεν έχει εξαντληθεί, θα πρέπει να επιλεγεί πειραματικά. Η προσπάθεια να προσελκύσει το πτερύγιο και να κλείσει τη βαλβίδα θα πρέπει να είναι επαρκής, μια κουκούλα χαμηλής ισχύος δεν μπορεί να την παράσχει.

Παραλλαγή της εγκατάστασης της βαλβίδας αέρα με κλίση άξονα περιστροφής αξόνων

Όταν εγκαθίσταται και ρυθμίζεται η βαλβίδα, η οπή εξαερισμού μπορεί να κλείσει με σχάρα

 • Ο άξονας της βαλβίδας βρίσκεται ακριβώς κατακόρυφα, αλλά η βαλβίδα ελαφρώς (περίπου 5 °) έχει κλίση προς την είσοδο του καναλιού φυσικού αερισμού. Το μεγαλύτερο τμήμα του πτερυγίου θα πρέπει να "κοιτάξει" προς το κανάλι. Σε αυτή την περίπτωση, θα αντισταθμίσει και ο αμορτισέρ θα ανοίξει με το δικό του βάρος, καθώς οι καμπύλες πόρτες ανοίγουν. Η απαιτούμενη δύναμη για το κλείσιμο της βαλβίδας θα είναι μικρή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κουκούλα οποιασδήποτε ισχύος.

Ο άξονας περιστροφής της βαλβίδας αέρα είναι σταθερά κατακόρυφος, αλλά είναι ελαφρώς κεκλιμένος προς το κανάλι. Παρατηρήστε πώς η βαλβίδα ήταν κρυμμένη στο περίβλημα για την ενσωματωμένη κουκούλα. Ο αέρας στο περίβλημα θα προέρχεται από μια τρύπα στο επάνω ράφι

Από το επόμενο βίντεο θα μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε μια βαλβίδα ανάστροφης ροής για να συνδέσετε την κουκούλα κουζίνας με το υπάρχον κατακόρυφο κανάλι, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη απόδοση και μη παραβιάζοντας τον φυσικό αερισμό:

Κεντρικά συστήματα εξαναγκασμένου αερισμού ↑

Αξίζει να αναφέρουμε τα κεντρικά συστήματα εξαερισμού. Στα κτίρια γραφείων και τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα οργανώνουν συχνά ένα ενιαίο σύστημα εξαερισμού που εξυπηρετεί όλους τους χώρους του κτιρίου. Στη στέγαση, κατά κανόνα, ο εξαερισμός συνδυάζεται μέσα σε ένα διαμέρισμα ή ένα ιδιωτικό σπίτι.

Ο κεντρικός εξαναγκασμένος εξαερισμός μπορεί να είναι εξάτμιση, παροχή-εξάτμιση και τροφοδοσία-εξάτμιση με ανάκτηση θερμότητας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μόνο η τελευταία επιλογή είναι κατάλληλη για το εγχώριο κρύο κλίμα.

Το σύστημα παροχής και εξάτμισης με ανάκτηση θερμότητας δεν είναι δαπανηρό, αλλά δίνει μια πραγματική απόδοση με τη μορφή εξοικονόμησης κόστους θέρμανσης και ευνοϊκού μικροκλίματος. Παραλλαγές χωρίς ανάκτηση με χαμηλότερο κόστος στο κρύο κλίμα μας είναι αναποτελεσματικές.

Στο σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής, ο αέρας απομακρύνεται από τις "βρώμικες" εγκαταστάσεις και τροφοδοτείται στους "καθαρούς" χώρους μέσω ενός συστήματος αεραγωγών. Ο αναλωμένος και καθαρός αέρας «συναντιέται» στον ανακτητή, όπου η θερμική ενέργεια από τον αφαιρεμένο θερμαινόμενο αέρα μεταφέρεται στο κρύο, που λαμβάνεται από το δρόμο. Ταυτόχρονα, οι ροές αέρα δεν αναμειγνύονται.

Η αρχή της λειτουργίας της μονάδας αερισμού με συσκευή ανάκτησης πλάκας. Ο θερμός, αφαιρούμενος και ψυχρός φρέσκος αέρας περνάει σε αντίθετες κατευθύνσεις μέσω ενός εναλλάκτη θερμότητας που αποτελείται από έναν αριθμό πλακών κατασκευασμένων από ένα υλικό με καλή μεταφορά θερμότητας. Ο ζεστός αέρας, που δεν έρχεται σε άμεση επαφή με το κρύο, του δίνει ενέργεια θερμότητας

Σωστά σχεδιαστεί και εγκατασταθεί με ένα σύστημα εξαερισμού ανάκτησης θερμότητας μεταδίδει στο 90% της θερμικής ενέργειας από θερμό αέρα στο κρύο, η οποία μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος για τη θέρμανση και αέρας παρέχεται μέσα στο δωμάτιο μια άνετη θερμοκρασία.

Τα συστήματα αναρρόφησης εξαερισμού εφοδιασμού και εξαγωγής είναι τα πλέον κατάλληλα για σύγχρονες κατοικίες εξοικονόμησης ενέργειας. Στις σκανδιναβικές χώρες, αυτός ο τύπος αερισμού είναι υποχρεωτικός για κτίρια υπό κατασκευή για περισσότερο από ένα χρόνο, αντικαθιστώντας το φυσικό εκχύλισμα.

Η συσκευή του κεντρικού συστήματος εξαερισμού με σύστημα ανάκτησης θερμότητας. Ο αέρας που αφαιρείται συλλέγεται σε "βρώμικα" δωμάτια, ο καθαρός αέρας που θερμαίνεται στον φρέσκο ​​εναλλάκτη θερμότητας τροφοδοτείται στα "καθαρά".

Τα κεντρικά συστήματα εξαερισμού είναι προβληματικά για να συνδυαστούν με κουζίνες αερίου. Για μια εστία αερίου, πρέπει να κάνετε φυσικό εξαερισμό από το δωμάτιο ή να εγκαταστήσετε ένα πολύπλοκο αυτόματο σύστημα έκτακτης ανάγκης. Είναι αρκετά περίπλοκο να συνδυάζονται δύο διαφορετικά συστήματα εξαερισμού (με εξάτμιση - τρία) σε ένα δωμάτιο. Η ηλεκτρική κουζίνα δεν δημιουργεί τέτοια προβλήματα.

Τοπικές συσκευές εξαερισμού (ανεμιστήρες χώρου) ↑

Οι τοπικές συσκευές εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας (αερισμός χώρου) αξίζουν επίσης να αναφερθούν. Η αρχή λειτουργίας είναι παρόμοια με τα κεντρικά συστήματα: ο εισερχόμενος αέρας θερμαίνει τον εισερχόμενο αέρα. Ο αναπνευστήρας αερίζεται σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο.

Ορισμένα μοντέλα αποτελούν και οι διαστάσεις μοιάζουν με εσωτερικά μπλοκ χωρισμένων κλιματιστικών. Στην εικόνα - ένα δωμάτιο αερισμού MitsubishiElectricLossnay. Ο ανεμιστήρας κυκλοφορίας βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του περιβλήματος, ο ανακτητής χαρτιού βρίσκεται στα αριστερά. Για την τοποθέτησή του στο εξωτερικό τοίχωμα, είναι απαραίτητο να τρυπήσετε δύο οπές διαμέτρου 8 cm

Είναι φθηνότερο να εξοπλιστεί ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα με τοπικό εξαναγκασμένο εξαερισμό με ανάκτηση θερμότητας από το να εγκαταστήσει ένα κεντρικό σύστημα. Και το επίπεδο της άνεσης που λαμβάνεται δεν είναι πολύ χαμηλότερο.

Ο τοπικός αερισμός με ανάκτηση είναι πολύ καλός για τα καθιστικά. Μην παρεμβαίνετε στον αναπνευστήρα στην κουζίνα, αλλά ακόμα από το φυσικό εξαερισμό και μια ισχυρή κουκούλα, που λαμβάνονται οριζόντια στον τοίχο, θα είναι πιο χρήσιμη. Κατά την επιλογή των τοπικών συσκευών εξαερισμού, θα πρέπει να προτιμάτε τα μοντέλα στα οποία ο όγκος του παρεχόμενου αέρα υπερβαίνει τον όγκο του εξαεριζόμενου αέρα.

Ένας δημοφιλής και σχετικά φθηνός αναπνευστικός ανεμιστήρας χώρου, όπου η αφαίρεση και η ροή του αέρα συμβαίνει εναλλάξ κατά μήκος ενός καναλιού. Ο κεραμικός ανακτητής συσσωρεύει τη θερμότητα έως ότου ο θερμός αέρας περνά μέσα από αυτό και στη συνέχεια το δίνει στο κρύο

Η διαδικασία αλλαγής των κύκλων εξαερισμού ενός αναπνέοντος αναπνευστήρα. Αυτή η συσκευή είναι κατάλληλη για σαλόνια, αλλά όχι για την κουζίνα

Τι είδους εξαερισμού να επιλέξετε για την κουζίνα στο σπίτι και στο διαμέρισμα;

Εκείνοι που χτίζουν ένα σπίτι σταθερή χώρα ή εξοπλίζει ελίτ διαμέρισμα, κατασκευής της τεχνολογίας υψηλής ενεργειακής απόδοσης κτιρίου «παθητικό σπίτι», αξίζει να δίνετε προσοχή στο δρόμο, αλλά ένα άνετο και οικονομικό σύστημα με βεντιλατέρ με ανάκτηση θερμότητας. Στην κουζίνα πρέπει να εγκατασταθεί μια ισχυρή κουκούλα με μια πρίζα τοίχου, η σόμπα είναι καλύτερο (και υγιέστερο) να χρησιμοποιούν ηλεκτρικές. Αν το σπίτι έχει ένα λέβητα φυσικού αερίου, ένα χώρο όπου είναι εγκατεστημένη, πρέπει να είναι εφοδιασμένα με φυσικό σχέδιο και αυτόνομη ροή του αέρα.

Για εκείνους που χτίζουν το δικό τους σπίτι είναι πιο μετριοπαθής και περιορισμένη στον προϋπολογισμό, σας συμβουλεύουμε να παρέχουν κατ 'ανάγκη κάθετη κανάλια του φυσικού αερισμού στην κουζίνα, μπάνιο, καύση, μπάνιο, οικιακών δωμάτιο και διάδρομο αν υπάρχει αποξηραμένα ρούχα.

Ο εξαερισμός σε μια ιδιωτική κατοικία στην κουζίνα θα πρέπει να συμπληρώνεται με μια κουκούλα πάνω από τη σόμπα με ξεχωριστό αγωγό. Είναι καλύτερο να αφαιρέσετε τον αγωγό για να αφαιρέσετε αέρα από την κουκούλα, όχι στην οροφή, αλλά μέσα από το εξωτερικό τοίχωμα στο δρόμο. Εξωτερικά είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε μια βαλβίδα ελέγχου, η οποία εμποδίζει τη διείσδυση ψυχρού αέρα μέσα. Ο ανεμιστήρας στον φυσικό αγωγό αερισμού πρέπει να τοποθετηθεί στην τουαλέτα και στο μπάνιο, στην κουζίνα, εάν υπάρχει ένα απόσπασμα, δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη για αυτό.

Ο αγωγός αέρα από την κουκούλα οδηγείται καλύτερα στο δρόμο μέσω του εξωτερικού τοίχου

Για το διαμέρισμα προτείνουμε μια παρόμοια επιλογή: φυσικό αερισμό (υπάρχει προεπιλογή), μια καλή κουκούλα πάνω από τη σόμπα, ένας ανεμιστήρας στο μπάνιο. Συνιστάται η αφαίρεση του καλύμματος από τον τοίχο, αν αυτό δεν είναι δυνατό - σύμφωνα με το σχήμα που περιγράφηκε παραπάνω με βαλβίδα ελέγχου. Ένας επιπλέον ανεμιστήρας κουζίνας, κατά τη γνώμη μας, δεν χρειάζεται.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι σωστά επιλεγμένες και εγκατεστημένες κουκούλες και ανεμιστήρας για την κουζίνα θα προσθέσουν άνεση, αλλά δεν θα αντικαταστήσουν το φυσικό σύστημα εξαερισμού. Η λανθασμένη σύνδεση του καλύμματος δεν μπορεί μόνο να βελτιωθεί, αλλά και να επιδεινώσει σημαντικά τη λειτουργία του εξαερισμού. Συνιστούμε τον αερισμό των χώρων να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή, να εμπιστεύονται το σχεδιασμό και την εγκατάστασή του, τη σύνδεση του καλύμματος με τους αρμόδιους δασκάλους.