Στις κουκούλες του νησιού - περιγραφή, εγκατάσταση, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η κουκούλα κουζίνας δεν πρέπει να είναι στον τοίχο. Εκτός από τα μοντέλα τοίχου (ή τοίχου), υπάρχει μια ακόμη παραλλαγή του σχεδιασμού - νησί.

Οι συσκευές αυτής της κατηγορίας είναι πολλές φορές ακριβότερες από τον τοίχο, η επιλογή είναι μικρότερη, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις αξίζει να τις επιλέξετε.

Κατασκευαστικές διαφορές

Η ντουλάπα του νησιού (ή της οροφής) έχει μια βασική διαφορά: δεν είναι τοποθετημένη στον τοίχο, αλλά σε απόσταση από αυτό, μέχρι την οροφή. Μια τέτοια συσκευή μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε (σε οποιαδήποτε απόσταση από τον τοίχο) - ανάλογα με το πού θα βρίσκεται το κουζινάκι με τη σόμπα.

Το κύριο χαρακτηριστικό είναι ο τρόπος στερέωσης: η κουκούλα είναι στερεωμένη στην επιφάνεια της οροφής. Φυσικά, αυτό δεν πρέπει να είναι ένα αναστατωμένο ή τεντωμένο ανώτατο όριο, καθώς το βάρος της συσκευής κατά μέσο όρο ξεκινάει από 30 κιλά.

Συνήθως οι κουκούλες οροφής πωλούνται σε αποσυναρμολογημένη μορφή: ξεχωριστά το σώμα με τον κινητήρα, χωριστά η πλατφόρμα για τη στερέωση, χωριστά - πρόσθετα στοιχεία, εάν υπάρχουν. Το περίβλημα με τον κινητήρα (το μέρος που είναι ορατό στην κουζίνα) αναστέλλεται είτε με καλώδια είτε με καρφιά με κολάρα. Είναι συνήθως 4 τεμάχια.

Κουκούλα στο εσωτερικό

Ορισμένα μοντέλα (συνήθως με τιμή υψηλότερη από το μέσο όρο) διαθέτουν πλωτή ανάρτηση: ρύθμιση ύψους. Η κουκούλα μπορεί να σηκωθεί / χαμηλωθεί πάνω από τη σόμπα. Το εύρος ρύθμισης μπορεί να είναι διαφορετικό, συνήθως μερικές δεκάδες εκατοστά.

Σχεδόν όλα τα μοντέλα έχουν 2 τρόπους λειτουργίας:

Η συνήθης εξαγωγή (απομάκρυνση του αέρα από το δωμάτιο μέσω του αγωγού αέρα).

Η ανακύκλωση (ο τρόπος ανακύκλωσης της εκχύλισης μπορεί να διαβαστεί ξεχωριστά). Στην πραγματικότητα, σε αυτό τον τρόπο, το προϊόν δεν λειτουργεί ως εξάτμιση, αλλά ως φίλτρο αέρα: ο αέρας αναρροφάται, καθαρίζεται (διέρχεται το στοιχείο του φίλτρου) και τροφοδοτείται πίσω στο δωμάτιο.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Στα πλεονεκτήματα των προϊόντων αυτών μπορεί να αποδοθεί μόνο η δυνατότητα τοποθέτησης οπουδήποτε στην κουζίνα. Πραγματικά για όσους θέλουν να κάνουν ένα ασυνήθιστο εσωτερικό κουζίνα, τοποθετώντας τη σόμπα όχι κοντά στον τοίχο, αλλά σε απόσταση.

Υπάρχουν όμως πολλά μειονεκτήματα:

υψηλότερη τιμή: περίπου ελάχιστη γραμμή για νησιωτικές συσκευές - 2.500 ρούβλια (ενώ το φθηνότερο μοντέλο τοίχου μπορεί να ληφθεί ήδη για 3-4 χιλιάδες)?

Τοποθετήστε το κάλυμμα του νησιού μπορεί να είναι μόνο στην "κύρια" οροφή.

μια μικρότερη επιλογή μοντέλων σε σύγκριση με τα εκχυλίσματα τοιχωμάτων.

Ένας αγωγός αέρα για κουκούλες νησιού (στο στάδιο αναδιαμόρφωσης της κουζίνας)

Κατ 'αρχήν, η επιλογή των νησιωτικών μοντέλων εξάτμισης εξακολουθεί να είναι αρκετά μεγάλη και περιλαμβάνει πάνω από εκατό επιλογές. Έτσι το μειονέκτημα αυτού του στοιχείου μπορεί να ονομαστεί τέντωμα.

Αλλά η δεύτερη απόχρωση - πιο βαρύ. Εάν ολοκληρωθεί η επισκευή και έχει ήδη εγκατασταθεί μια τεντωμένη ή αναρτημένη δομή - η εξάτμιση του νησιού δεν είναι πλέον κατάλληλη. Ή πρέπει να αποσυναρμολογήσετε την οροφή, να εγκαταστήσετε τη συσκευή και να συλλέξετε το ανώτατο όριο. Αυτό περιπλέκει την εγκατάσταση και αυξάνει την τιμή της.

Αυτό το μειονέκτημα είναι σημαντικό όχι μόνο κατά την εγκατάσταση της συσκευής, αλλά και περαιτέρω. Εάν η κουκούλα του νησιού καταρρεύσει - θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί και να κρεμαστεί νέα. Για να γίνει αυτό, και πρέπει να αποσυναρμολογήσετε το ανώτατο όριο.

Σχήμα σώματος

Το σχήμα του σκάφους στις κουκούλες οροφής μπορεί να είναι διαφορετικό:

Μορφές κουκούλας κουζίνας

Ορισμένα μοντέλα έχουν ασυνήθιστο σχήμα.

Σχετικά με τις παραμέτρους, τα μοντέλα και τις τιμές

Μερικά από τα νησιωτικά μοντέλα έχουν χαμηλές επιδόσεις (μέχρι 300-400 "κύβους"). Συνήθως είναι εξοπλισμένα με αρκετά ισχυρούς κινητήρες, επειδή επιλέγονται πιο συχνά για ευρύχωρες κουζίνες. Τα περισσότερα μοντέλα έχουν μέγιστη χωρητικότητα περίπου 600-1000 m³ / h.

Εν συντομία αναφέρουμε άλλες σημαντικές παραμέτρους:

Αριθμός ταχυτήτων: όπως για τα εκχυλίσματα τοίχων, συνήθως είναι 3 ή 4.

Μέθοδος ελέγχου: συχνότερα ηλεκτρονική. Ορισμένα μοντέλα του μεσαίου και του υψηλού τμήματος των τιμών διαθέτουν κιτ τηλεχειρισμού. Η μονάδα ελέγχου είναι στη μία πλευρά, η οποία βρίσκεται στο πρόσωπο του χρήστη.

Οι κυβερνήτες των νησιωτικών συσκευών είναι πλέον διαθέσιμα σε όλους σχεδόν τους κατασκευαστές. Εδώ είναι μερικά από τα ονόματα των εμπορικών σημάτων, στα οποία υπάρχουν μοντέλα οροφής, με κατά προσέγγιση ελάχιστη τιμή:

 1. Akpo - από 25 χιλιάδες ρούβλια.
 2. Maunfeld - από 30 χιλιάδες.
 3. MBS - από 35 χιλιάδες.
 4. Falmec - από 50 χιλιάδες.
 5. Smeg - από 55 χιλιάδες.
 6. Κρόνα - από 30 χιλιάδες.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Η εγκατάσταση του καλύμματος οροφής διαφέρει από την τοποθέτηση συσκευών τοίχου. Προγραμματισμένη τα εν λόγω προϊόντα είναι σχεδόν πάντα στο στάδιο των επισκευών για φινίρισμα - όταν ένα άτομο αποφασίζει ότι δεν είναι ένα «συνηθισμένο» τοίχο της κουζίνας, ένα νησί κουζίνα. Στο ίδιο στάδιο, επιλέγεται ο χώρος για την πλάκα και την κουκούλα.

Η εγκατάσταση του προϊόντος είναι η εξής:

Η ακριβής θέση του νησιού της κουζίνας και της πλάκας επιλέγεται - πάνω από αυτό και η κουκούλα θα κρεμαστεί.

Στην οροφή τρυπιούνται οπές για συνδετήρες.

Το καλώδιο τροφοδοσίας είναι συνδεδεμένο στο σημείο εγκατάστασης. Μπορεί να τοποθετηθεί είτε στον τοίχο (έχοντας διανύσει το κανάλι) είτε στο κανάλι καλωδίου.

Ένας αγωγός αέρα τροφοδοτείται στο χώρο εγκατάστασης. Όταν το βάζετε, θυμηθείτε ότι όσο μικρότερες είναι οι στροφές και όσο πιο κοντά είναι ο άξονας εξαερισμού, τόσο το καλύτερο. Κατά την τοποθέτηση του αγωγού στην οροφή, συνιστάται να μην επιτρέπεται η χαλάρωση του.

Μια πλατφόρμα "βάσης" είναι τοποθετημένη στην οροφή.

Στην πλατφόρμα βάσης τοποθετούνται καλώδια / καρφιά, στα οποία αναστέλλεται το σώμα.

Το ύψος από το κύτος μέχρι την πλάκα μετράται: θα πρέπει να είναι περίπου 65 εκ. Εάν είναι απαραίτητο, η θέση της κουκούλας ρυθμίζεται από τη σύσφιξη των σχοινιών / καρφιών.

Το οριζόντιο επίπεδο ελέγχεται. Εάν το περίβλημα κρέμεται στραβό - το καλώδιο / φουρκέτα στην αντίστοιχη πλευρά είναι σφιγμένο.

Αφού το περίβλημα στερεωθεί σταθερά στο επιθυμητό ύψος, ο αγωγός αέρα και το καλώδιο τροφοδοσίας είναι συνδεδεμένοι σε αυτό.

Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση των τάσεων / ψευδοροφών.

Γρίλια εξαερισμού και εκχυλίσματα για τέντες και εγκατάσταση τους

Οι γρίλιες αερισμού και οι ανεμιστήρες σε οροφή τεντώματος χρειάζονται όταν εγκαθίστανται προϊόντα φιλμ που παρεμβαίνουν στη φυσική κυκλοφορία αέρα. Λόγω της συσσώρευσης υγρασίας και συμπύκνωσης στο χώρο υπερχείλισης, ο μύκητας και άλλοι μικροοργανισμοί μπορούν να αναπτυχθούν ενεργά. Ο εξαερισμός στην οροφή τεντώματος εξασφαλίζει τη ροή του φρέσκου αέρα πίσω από την πλάκα εφελκυσμού και προστατεύει από την εμφάνιση του καλουπιού. Με επιχρίσματα τεντώματος ιστών, η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική. Έχουν μικροπόρους μέσω των οποίων ο αέρας ρέει καλά, οπότε δεν υπάρχει ανάγκη για σύστημα εξαερισμού.

Όταν απαιτείται εξαερισμός των τεντωμένων οροφών

Το εκχύλισμα στην οροφή τεντώματος απαιτείται μόνο όταν τοποθετείτε μια επίστρωση μεμβράνης σε ένα δωμάτιο με υψηλή υγρασία ή αλλαγές θερμοκρασίας, για παράδειγμα, σε ένα μπάνιο ή κουζίνα. Αυτό οφείλεται στην υψηλή στεγανότητα του φιλμ. Δεν εμποδίζει τον φυσικό αερισμό του χώρου πίσω από την επιφάνεια τάνυσης.

Αν μιλάμε για προϊόντα PVC που είναι εγκατεστημένα σε σαλόνια με κανονική υγρασία και σταθερές θερμοκρασίες, τότε δεν απαιτείται χρήση αεραγωγών εξαερισμού και ανεμιστήρων. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο για σπίτια με πλάκες από σκυρόδεμα.

Αν ταινία τάνυσης είναι τοποθετημένο σε ιδιόκτητο κτίριο με ξύλινα δοκάρια και στην αίθουσα, πάνω από το οποίο υπάρχει χωρίς θέρμανση σοφίτα, η συσκευή εξαερισμού μπορεί να βοηθήσει στην προστασία κατά της μούχλας και σαπίζει στο ταβάνι βάση. Όσον αφορά τα υφάσματα υφάσματος, είναι καλές διόδους αέρα και δεν χρησιμοποιούνται στο μπάνιο και στην κουζίνα, οπότε δεν χρειάζεται να τοποθετήσετε τους διαχύτες.

Σημαντικό! Σε ορισμένες περιπτώσεις, η εγκατάσταση αερισμού απαιτείται επίσης σε ένα δωμάτιο με κανονική θερμοκρασία και υγρασία. Αν οι ραφές μεταξύ των πλαισίων και των άλλων εγκοπών στη βάση δεν είναι σφραγισμένες, η μεμβράνη μπορεί να τραβηχτεί στην περιοχή της οροφής ή να προεξέχει όταν ανοίγετε και κλείνετε τα παράθυρα και τις πόρτες στο δωμάτιο.

Τύποι εξαερισμού σε τεντωμένες οροφές

Ο αερισμός στον οροφή μπορεί να είναι φυσικός και τεχνητός. Και τα δύο συστήματα λειτουργούν με διαφορετικές αρχές και εφαρμόζονται σε μια συγκεκριμένη κατάσταση. Ας εξετάσουμε λεπτομερώς το σχέδιο της συσκευής και την αρχή λειτουργίας ενός συστήματος φυσικού και εξαναγκασμένου εξαερισμού σε ένα κάλυμμα οροφής τάσης.

Η αρχή λειτουργίας και το σχέδιο του εξαναγκασμένου εξαερισμού

Ο αναγκαστικός ή τεχνητός αερισμός λειτουργεί με ένα διαχύτη με ηλεκτρικό μοτέρ. Αυτή είναι η κύρια διαφορά από το φυσικό σύστημα, στο οποίο η ώθηση εξασφαλίζεται από την πτώση πίεσης και τη θερμοκρασία του αέρα μέσα στο δωμάτιο και στο εξωτερικό περιβάλλον. Σε τεχνητές συσκευές, η ωστική δύναμη παρέχεται από τη συσκευή λειτουργίας. Όταν είναι απενεργοποιημένη, δεν υπάρχει κυκλοφορία αέρα.

Ο εξαερισμός στην οροφή τέντωμα στο μπάνιο γίνεται πιο συχνά ακριβώς με την αρχή ενός αναγκαστικού συστήματος. Προστατεύει καλά την περιοχή της οροφής από τη δημιουργία αρνητικής ή υπερβολικής πίεσης, η οποία οδηγεί σε προεξοχή ή συστολή της επίστρωσης. Επιπλέον, οι συσκευές που λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια πιο γρήγορα και αποτελεσματικά αφαιρούν υγρό αέρα από το δωμάτιο από ότι προστατεύουν τις επιφάνειες από την εμφάνιση μούχλας και σήψης.

Η αρχή της λειτουργίας και το σχήμα του φυσικού αερισμού

Οι γρίλιες εξαερισμού για τεντωμένες οροφές θεωρούνται μέρος του φυσικού συστήματος εξαερισμού του δωματίου. Η αρχή της λειτουργίας τέτοιων συστημάτων βασίζεται στο γεγονός ότι ο θερμασμένος αέρας κινείται πάντοτε προς τα πάνω μέσω των αγωγών εξαερισμού και αφαιρείται από το δωμάτιο, οπότε δεν απαιτείται η εγκατάσταση εξαναγκασμένων ανεμιστήρων.

Σημαντικό! Μια από τις γρίλιες εξαερισμού για τη συσκευή του συστήματος δεν είναι αρκετή. Στο δωμάτιο θα πρέπει να τοποθετηθούν αγωγοί εξαερισμού, και το σπίτι είναι εξοπλισμένο με ειδικούς αεραγωγούς άξονες.

Είναι απαραίτητο να σκεφτείτε εκ των προτέρων το πού θα τοποθετηθούν οι γρίλιες εξαερισμού στην οροφή τεντώματος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι βάσεις για διαχυτήρες πρέπει να προετοιμαστούν πριν εγκατασταθεί η ταινία εφελκυσμού. Η πλατφόρμα είναι κατασκευασμένη από κομμάτι γυψοσανίδας ή κόντρα πλακέ. Οι διαστάσεις του θα πρέπει να υπερβαίνουν ελαφρώς τις διαστάσεις του πλέγματος. Η βάση είναι συναρμολογημένη σε ένα επίπεδο με το επόμενο κάλυμμα οροφής. Για αυτό, είναι στερεωμένο στη βάση σε διάτρητες ή ρυθμιζόμενες αναρτήσεις.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η εγκατάσταση διαχυτών χρειάζεται επίσης σε μια κατοικία με διαδικασίες κανονικής υγρασίας. Εάν η επικάλυψη δεν είναι ερμητικά σφραγισμένη, το πλέγμα δημιουργεί την ίδια πίεση αέρα στο χώρο και στο χώρο πίσω από την επιφάνεια τάνυσης. Ως αποτέλεσμα, ο καμβάς δεν θα τραβηχτεί ούτε θα προεξέχει όταν ανοίγουν πόρτες και παράθυρα στο δωμάτιο.

Τύποι πινάκων εξαερισμού για τεντωμένες οροφές

Όλοι οι διαχύτες χωρίζονται σε εισροή και εξάτμιση. Το ίδιο το πλέγμα είναι εξοπλισμένο με περσίδες, καθοδηγώντας τη ροή του αέρα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ανάλογα με το σχεδιασμό των πλεγμάτων, υπάρχουν:

Οι περισσότερες φορές είναι κατασκευασμένες από ελαφρύ μέταλλο ή πλαστικό. Οι διαστάσεις των προϊόντων ενδέχεται να διαφέρουν και επιλέγονται ανάλογα με το μέγεθος του δωματίου και τον σκοπό του. Οι ελάχιστες διαστάσεις είναι 225x225 mm και οι μέγιστες διαστάσεις είναι 1050x1050 mm. Στους αεραγωγούς χρησιμοποιούνται συνήθως προϊόντα μεσαίου μεγέθους, τα οποία αντιστοιχούν στο τμήμα του καναλιού αέρα. Το προϊόν στερεώνεται με βίδες στον αγωγό και, αν χρειαστεί, βαμμένο στο χρώμα της επίστρωσης οροφής.

Οδηγίες εγκατάστασης για γρίλιες εξαερισμού

Πριν από την εγκατάσταση μιας οροφής τάσης που καλύπτει κάτω από μια βασική οροφή επικοινωνιών μηχανική, ιδίως των αεραγωγών που. Μετά την εγκατάσταση ενός προϊόντος μεμβράνης από πολυβινυλοχλωρίδιο τοποθετούνται σχάρες.

Οι εργασίες διεξάγονται με αυτή τη σειρά:

 1. Πρώτα προετοιμάστε την πλατφόρμα για σχάρες από κόντρα πλακέ ή γυψοσανίδες. Η βάση κόβεται σύμφωνα με το σχήμα και τις διαστάσεις του διαχυτή με μικρή διαφορά 2-3 cm κατά μήκος της περιμέτρου. Οι άκρες των βάσεων καθαρίζονται προσεκτικά από τις ρωγμές και οι γωνίες στρογγυλεύονται έτσι ώστε να μην βλάπτουν τον καμβά.
 2. Στη θέση της επιδιωκόμενης εγκατάστασης της σχάρας, οι αιωρήσεις συνδέονται με την επιφάνεια βάσης σε πείρους και βίδες ή σε άγκυρες.
 3. Κάτω από αυτά στερεώνουν την πλατφόρμα. Η αυτοεπαφή χρησιμοποιείται για τη σταθεροποίηση. Είναι σημαντικό να ρυθμίσετε το ύψος της βάσης έτσι ώστε να βρίσκεται ακριβώς στο ίδιο επίπεδο με το κάλυμμα φιλμ. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα επίπεδο λέιζερ ή κτιρίου.
 4. Τοποθετήστε το κάλυμμα τάσης.
 5. Μέσω του καμβά, οι εγκατεστημένες βάσεις εξετάζονται προσεκτικά. Σε αυτό το σημείο, κόψτε τους πλαστικούς δακτυλίους πέλματος. Για στερέωση χρησιμοποιήστε μια ειδική κόλλα, η οποία δεν περιέχει επιθετικούς διαλύτες για PVC. Ο δακτύλιος θα προστατεύσει την ταινία από το ερπυσμό μετά το κόψιμο μέσα από την τρύπα κάτω από τη συσκευή.
 6. Το ύφασμα μέσα στο δακτύλιο πέλματος είναι κομμένο με ένα κομψό μαχαίρι. Υπερβολικό υλικό αφαιρείται.
 7. Ένας διαχύτης εισάγεται στην οπή και στερεώνεται στην πλατφόρμα με κλιπς.

Εγκατάσταση του ανεμιστήρα στην ψευδοροφή

Η εγκατάσταση της συσκευής εξαναγκασμού εξαερισμού είναι παρόμοια με την εγκατάσταση των σχάρων. Πρώτον, κάτω από τη μονάδα στην οροφή βάσης, κατασκευάζονται πλατφόρμες που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με την οροφή τεντώματος. Οι αγωγοί αέρα βρίσκονται επίσης στο προκαταρκτικό στάδιο και η καλωδίωση γίνεται για τα ηλεκτρικά δίκτυα που θα τροφοδοτούν τη συσκευή. Πριν από την εγκατάσταση της λεπίδας, ελέγχεται η απόδοση του διαχύτη και της καλυμμένης καλωδίωσης.

Μετά την τοποθέτηση της μεμβράνης και την κοπή της οπής στη βάση, τοποθετείται ο κινητήρας της συσκευής. Για να στερεώσετε τη διάχυτη συσκευή, μην χρησιμοποιείτε σφιγκτήρες, αλλά βίδες με αυτοκόλλητη τομή. Δεδομένου ότι πρέπει να βιδωθούν στη βάση μέσω μιας επίστρωσης εφελκυσμού, αυτό το μέρος είναι προ-κολλημένο για να προστατεύσει το πλαίσιο από την εξάπλωση.

Πιθανές συνέπειες απουσία εξαερισμού

Η απουσία σχάρων στην οροφή τέντωμα, η οποία είναι εγκατεστημένη σε ένα δωμάτιο με αλλαγές θερμοκρασίας και υψηλή υγρασία, μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση του καλουπιού στην οροφή βάσης. Ο μύκητας, που ζει συνεχώς σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα, μπορεί να εξασθενήσει σημαντικά την υγεία των μικρών παιδιών, των ηλικιωμένων και όλων εκείνων που έχουν εξασθενήσει την ασυλία. Αποδεικνύεται ότι το καλούπι είναι ο ένοχος συχνών αναπνευστικών παθήσεων, ογκολογίας, αλλεργικών αντιδράσεων και ασφυξίας.

Εάν οι διαχυτήρες απουσιάζουν σε ένα σπίτι με ξύλινες οροφές, τότε εκτός από την βλάβη στα μέλη του νοικοκυριού, η υψηλή υγρασία και η μούχλα μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στις δομικές κατασκευές από ξύλο. Οι στροφές και οι μύκητες καταστρέφουν γρήγορα τους φέροντες δοκούς, γι 'αυτό δεν εκτελούν τις λειτουργίες τους και απαιτούν αντικατάσταση.

Συμβουλές! Μην ξεχνάτε ότι από την αυξημένη υγρασία στο μπάνιο προστατεύει επίσης την εγκατάσταση του εξαερισμού κάτω από την ψευδοροφή. Χάρη σε αυτό, ο υγρός θερμός αέρας αφαιρείται φυσικά από το δωμάτιο, πριν φτάσει στην περιοχή της οροφής.

Ακόμη και σε ένα δωμάτιο με κανονική υγρασία και θερμοκρασία, η απουσία κυκλοφορίας αέρα στο χώρο πίσω από την ταινία εφελκυσμού μπορεί να προκαλέσει πολλά αρνητικά φαινόμενα. Έτσι, όταν οι εγκαταστάσεις αερίζονται κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου, ο θερμός αέρας πίσω από το φιλμ θα οδηγήσει σε μια προεξοχή της επιφάνειας της οροφής. Και όταν ανοίγετε τις πόρτες σε ένα δωμάτιο με κλειστά παράθυρα, θα δημιουργηθεί μια υπερπίεση, η οποία μπορεί να οδηγήσει στο σχέδιο της μεμβράνης προς την επιφάνεια βάσης.

Όπως μπορείτε να δείτε, η εγκατάσταση φυσικού και τεχνητού αερισμού στην επίστρωση μεμβράνης δεν πρέπει να παραμεληθεί, καθώς οι διαχυτήρες προστατεύουν το σπίτι και το εσωτερικό σας από πολλά ανεπιθύμητα φαινόμενα.

Αποσπάστε κάτω από μια τεντωμένη οροφή στην κουζίνα - τις αποχρώσεις της επιλογής και της εγκατάστασης

Τμήματα ιστολογίου

Όλοι κατά τη διάρκεια της επισκευής νοιάζεται για το πώς να επιλέξουν τα κατάλληλα στοιχεία εσωτερικού σχεδιασμού, αντίστοιχα, διακοσμούν τους τοίχους, το δάπεδο, την οροφή. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται παραδοσιακά στην κουζίνα. Σε αυτό το δωμάτιο αρχίζει η μέρα, ο αρωματικός καφές και ένα άνετο δωμάτιο - μια υπόσχεση καλής διάθεσης, μια καλή μέρα. Ένας σημαντικός ρόλος στην άνεση και την ομορφιά του δωματίου παίζεται από το ανώτατο όριο.

Επιλέγοντας ανάμεσα στην ποικιλία των μοντέρνων σχεδίων, τα υλικά για την οροφή στην κουζίνα μπορούν εύκολα να χαθούν. Αλλά, αν ακούσετε τις συμβουλές επαγγελματιών και ανθρώπων που έχουν ήδη κάνει αυτή την επιλογή, γίνεται σαφές ότι η ιδανική επιλογή οροφής για την κουζίνα είναι η οροφή τέντωμα.

Είναι εύκολο να καθαριστεί, εύκολο να συναρμολογηθεί, αξιόπιστο και ανθεκτικό, καλύπτει τέλεια τις αλλαγές της θερμοκρασίας και τους διάφορους λεκέδες. Γενικά, επιλέγοντας την κατάλληλη επιλογή, θα είστε ικανοποιημένοι. Είναι αλήθεια ότι η εγκατάσταση μιας οροφής τέντωμα στην κουζίνα δεν είναι όλα. Προκειμένου να υπηρετεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, να διατηρήσει την εμφάνισή του, να εκτελέσει τις λειτουργίες είναι σημαντικό να το φροντίσει σωστά.

Όπως κάθε στοιχείο διακόσμησης, τα τέντωμα οροφής μπορεί να χάσουν την εμφάνισή τους, να σταματήσουν να εκτελούν τις λειτουργίες τους. Ειδικά αφορά την κουζίνα.

Είναι στην κουζίνα ότι η θερμοκρασία αλλάζει διαρκώς, πολύ εξάτμιση, λίπος, υγρασία απελευθερώνεται. Όλα αυτά μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά αυτό το είδος ανώτατου ορίου.

Η διάσωση σε αυτή την κατάσταση είναι μια κουκούλα. Αυτός ο τύπος τεχνολογίας γενικά είναι αρκετά σημαντικός στην εποχή μας. Η κουκούλα εκτελεί πολλές απαραίτητες λειτουργίες.

Γιατί χρειάζομαι κουκούλα;

Η ανάγκη για ένα απόσπασμα στην κουζίνα είναι προφανής:

 1. Εξαλείφει τις μυρωδιές (ανεξάρτητα από το αν μαγειρεύετε κάτι ή το κάπνισμα, ο εκχυλιστής θα αντιμετωπίσει τέλεια όλες τις μυρωδιές).
 2. αερίζεται το δωμάτιο (οι σύγχρονοι κουκούλες είναι εξοπλισμένοι με λειτουργία εξαερισμού).
 3. ισορροπεί τις σταγόνες θερμοκρασίας (κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, η θερμοκρασία του αέρα πάνω από την πλάκα αυξάνεται, και στη συνέχεια πέφτει απότομα, επηρεάζει πάρα πολύ όλα τα στοιχεία διακόσμησης, τα έπιπλα στο σπίτι)?

Επιλογή κουκούλες

Επιλέξτε μια κατάλληλη κουκούλα απλά, αρκεί να γνωρίζετε το μέγεθος του χώρου στον οποίο αναμένετε να το τοποθετήσετε, το ποσό, τις επιθυμίες για τις λειτουργίες, τον κατασκευαστή και το χρωματικό σχέδιο.

Με τη μορφή κουκούλες είναι:

 1. Flat. Είναι συνδεδεμένα στον τοίχο, στο κάτω μέρος του κρεμασμένου ντουλαπιού. Κατεβάστε ελάχιστο χώρο. Το σύστημα φιλτραρίσματος είναι όσο το δυνατόν απλούστερο: αποτελείται από δύο σφαίρες υλικού για διήθηση. Αυτό το υλικό είναι μίας χρήσης, μετά από παρατεταμένο μαγείρεμα πρέπει να αντικατασταθεί. Μια αρκετά δημοσιονομική μορφή της τεχνολογίας.
 2. Επίπεδη εσοχή. Αυτός ο τύπος κουκούλας είναι ενσωματωμένος στο κρεμαστό ντουλάπι, ο οποίος εξοικονομεί χώρο. Εξοπλισμένο με ένα συρόμενο πάνελ, το οποίο αρχίζει αυτόματα να λειτουργεί, μετά την ανάκληση. Επίσης, όπως και τα προηγούμενα, είναι εξοπλισμένα με φίλτρα μίας χρήσης. Σε αντίθεση με την πρώτη επιλογή, πιο τεχνολογικά, επεξεργάζονται ένα πολύ μεγαλύτερο όγκο αέρα.
 3. Σχήμα θόλου. Ο σχεδιασμός θυμίζει την ντουλάπα που κρεμάει πάνω από τη σόμπα. Καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο. Τοποθετείται στον τοίχο ή κάτω από την οροφή. Σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα είδη, δεν καθαρίζουν τον αέρα, αλλά εκτελούν την εκκένωση του. Αυτό το είδος ανήκει στην ελίτ τεχνική. Μερικές φορές είναι διακοσμημένα με ακριβά βράχια από ξύλο, γυαλί.

Τα φίλτρα είναι μέταλλα, συνθετικά και άνθρακας.

Θα πρέπει επίσης να δώσετε προσοχή στο βαθμό απόδοσης, το επίπεδο θορύβου, τη μέθοδο ελέγχου, το φωτισμό.

Αερισμός κάτω από μια οροφή τέντωμα στην κουζίνα

Το εκχύλισμα για την κουζίνα με μια οροφή τεντώματος είναι πολύ σημαντικό. Είναι ένα είδος φύλακα της εμφάνισης του ανώτατου ορίου. Ο αερισμός γενικά είναι ένα σημαντικό στοιχείο του σπιτιού. Είναι χάρη σε αυτήν ότι το σπίτι σας θα μυρίζει πάντα ωραία και ωραία.

Αλλά η τοποθέτηση της κουκούλας κάτω από την ψευδοροφή δεν είναι μόνο μια ευχάριστη οσμή στο σπίτι. Αυτό είναι μια αναγκαιότητα. Κατά τη διάρκεια της χρήσης της φούρνου, ο φούρνος, η θερμοκρασία αυξάνεται απότομα, το υλικό οροφής θερμαίνεται και μπορεί να χάσει την εμφάνισή του, είναι πιθανό οι σύνδεσμοι να σπάσουν. Ως εκ τούτου, η κουκούλα κάτω από την ψευδοροφή είναι απαραίτητη.

Στάδια τοποθέτησης της κουκούλας

Η συναρμολόγηση και η εγκατάσταση της κουκούλας είναι μια επίπονη και περίπλοκη διαδικασία, αλλά αν είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας, ακολουθήστε τις οδηγίες και θα πετύχετε.

 1. Υπολογίστε τις διαστάσεις της εξόδου αέρα.
 2. Εάν η κουκούλα μπορεί να λειτουργήσει μόνο για τον καθαρισμό του αέρα, δεν συνδέεται με τον εξαερισμό.
 3. Ο τόπος όπου ο εξοπλισμός είναι στερεωμένος εξαρτάται από τον τύπο του.
 4. στερεώστε το σύστημα στερέωσης στον τοίχο.
 5. συνδέστε με το σωλήνα για την αφαίρεση του αέρα ή εισαγάγετε το υλικό φιλτραρίσματος.
 6. συνδέουμε με ηλεκτρισμό.

Για να διασφαλιστεί ότι ο εξαερισμός κάτω από την ψευδοροφή της κουζίνας έγινε σωστά, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, πρέπει να τηρούνται πολλοί κανόνες:

 1. είναι σημαντικό να σταθεροποιηθεί η τεχνική.
 2. είναι απαραίτητο να υπολογίσετε το χάσμα μεταξύ του καλύμματος και της πλάκας.
 3. για πλάκες ηλεκτρικού τύπου, το κενό αυτό πρέπει να είναι τουλάχιστον εβδομήντα εκατοστά.
 4. για πλάκες τύπου αερίου - όχι λιγότερο από ογδόντα εκατοστά.
 5. είναι σημαντικό να τοποθετήσετε την κουκούλα πάνω από το κέντρο της πλάκας.
 6. Το καλώδιο μπορεί να τοποθετηθεί στον τοίχο ή να συνδεθεί σε μια πρίζα.

Μετά την εγκατάσταση του εξοπλισμού είναι απαραίτητο να ελέγξετε την αποτελεσματικότητα της εργασίας, θα δείξει εάν έχετε εφαρμόσει σωστά όλα τα βήματα.

Καλέστε στο RF δωρεάν

Τα έργα μας

Stretch οροφή με γυαλιστερό PVC στην κουζίνα 23m2. Κουζίνα - δωμάτιο στο σπίτι, με αυξημένες απαιτήσεις για καθαριότητα και πρακτικότητα.

Stretch οροφή με γυαλιστερό PVC στην κουζίνα 23m2. Κουζίνα - δωμάτιο στο σπίτι, με αυξημένες απαιτήσεις για καθαριότητα και πρακτικότητα.

Απορροφητής οροφής: νησί, κουζίνα, ενσωματωμένο (11 φωτογραφίες)

Ηλεκτρική ή το μαγείρεμα φυσικό αέριο σόμπα - δεσμευτική αξεσουάρ κουζίνας, αλλά η λειτουργία της αναπόφευκτα συνεπάγεται κορεσμό του αέρα στο δωμάτιο μυρίζει, χαμάμ, και συχνά, και αιθάλης που εγκαθίσταται για τα πάντα γύρω και να χαλάσει το εσωτερικό, εσωτερικό αέρα ακόμα και μετά η συσκευή είναι απενεργοποιημένη. Ως εκ τούτου, η χρήση των πλακιδίων κουζίνας απαιτούν την εγκατάσταση πρόσθετου εξοπλισμού για την απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα ή καθαρό αυτό - κουκούλες.

Τα μέτρια μεγέθη κουζινών διαμερισμάτων μικρού μεγέθους αναγκάζουν να δημιουργήσουν πλάκες μαγειρέματος σε μια από τις γωνίες ενός χώρου ή κατά μήκος ενός τοίχου, που συνθέτουν πυκνά με νεροχύτη και τραπέζι. Προηγουμένως, υπήρχε μινιμαλισμός στο σχεδιασμό του εξοπλισμού κουζίνας, το οποίο δεν θεωρήθηκε ως στοιχείο εσωτερικού σχεδιασμού. Η κουκούλα με αυτή τη διάταξη της συσκευής στερεώθηκε στον τοίχο πάνω από την πλάκα και επίσης δεν προσέκρουε στη βελτίωση της απόδοσης.

Οι κουζίνες σε πολυκατοικίες σύγχρονων έργων, ειδικά σε ιδιωτικές κατοικίες, είναι πιο ευρύχωρα, συχνά συνδυάζονται με τραπεζαρία και με επιφάνεια άνω των 20 τετραγωνικών μέτρων επιτρέπουν να τοποθετήσετε το φούρνο, νεροχύτη και πάγκο στη μέση του δωματίου, χωρίς να θίγονται οι λειτουργίες, έτσι όχι μόνο κάνει πιο προσιτή, αλλά και με τη χρήση σύγχρονων εξαρτημάτων σχεδιασμό για να διακοσμήσετε το δωμάτιο.

Μια τέτοια διάταξη της κουζίνας στην κουζίνα θυμίζει ένα νησί, επειδή η κουκούλα με αυτή τη διάταξη του περιβάλλοντος της κουζίνας ονομάστηκε νησί.

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα τι είναι μια επικεφαλής νησίδα κουκούλα, και τις αποχρώσεις που συνδέονται με την εγκατάσταση και τη λειτουργία της.

Τι είναι ένα κάλυμμα οροφής

Όταν τοποθετείτε το σκεύος στο κέντρο του δωματίου για να καθορίσει το απορροφητήρα με τη βάση στήριξης είναι απαραίτητο στο ανώτατο όριο, ως εκ τούτου, ο ορισμός της συσκευής - ανώτατο όριο (νησί - λαμβάνοντας υπόψη την οπτική αντίληψη της θέσης του δωματίου σε ένα «νησί» της περιοχής εργασίας). Ο ορισμός του "κέντρου" δεν πρέπει να ληφθεί κυριολεκτικά - ο καπό της οροφής μπορεί να τοποθετηθεί στην οροφή οπουδήποτε στο δωμάτιο όπου θα εγκατασταθεί η σόμπα. Οι κουκούλες του νησιού, εκτός από τη λειτουργικότητα, φέρουν ένα αισθητικό φορτίο, καθώς έχουν διακοσμητικό σχεδιασμό. Για την κατασκευή διατάξεων εξάτμισης οροφής, εμαγιέ ή ανοξείδωτος χάλυβας, κράματα αλουμινίου, σκληρυμένο γυαλί και πλαστικό σε διάφορους συνδυασμούς, με ή χωρίς βαφή και βερνίκι χρησιμοποιούνται.

Σημαντικό! Το βάρος του προϊόντος, ανάλογα με το υλικό εκτέλεσης, τις διαστάσεις και τη διαμόρφωση, είναι σπάνια λιγότερο από 20 κιλά. Ως εκ τούτου, η εγκατάσταση της συσκευής στο πλαίσιο της θερμομόνωσης δεν επιτρέπεται - μόνο στη βάση της οροφής, και με επαρκή χαρακτηριστικά αντοχής.

Παράμετροι καλύμματος οροφής

Εκτός από το υλικό και το σχεδιασμό της εκτέλεσης, οι παραλλαγές των οποίων είναι πολυάριθμες, οι κουκούλες διαφέρουν στις ακόλουθες παραμέτρους.

Αρχή λειτουργίας

Οι κουκούλες οροφής χωρίζονται σε αποχετεύσεις, ανακύκλωση και καθολική.

Ο καυσαερίων απαιτεί την εγκατάσταση αεραγωγού ή σύνδεσης σε κοινό αγωγό εξαερισμού. Τέτοια είδη συσκευών συνήθως εξοπλισμένα μόνο χοντρό φίλτρο (κυκλώνα λίπους) για την προστασία του ανεμιστήρα από το λίπος στρώματα.

Ο απορροφητήρας ανακυκλοφορίας λαμβάνει αέρα με εξάτμιση από την εστία, καθαρίζει με σύστημα φίλτρου και επιστρέφει στο περιβάλλον του δωματίου. Αυτές οι δομές δεν απαιτούν αγωγό απαλλαγής για λειτουργία. Επιπλέον, οι συσκευές ανακύκλωσης μπορούν να είναι σταθερές ή κινητές. Ο σχεδιασμός του κινητού σας επιτρέπει να ρυθμίσετε χειροκίνητα τη βέλτιστη θέση (ύψος) της κουκούλας πάνω από την εστία.

Οι συνδυασμένες κουκούλες μπορούν να λειτουργήσουν και στις δύο λειτουργίες - εκφόρτιση μολυσμένου αέρα προς τα έξω μέσω του αεραγωγού ή του καθαρισμού του και επιστροφή στο δωμάτιο.

Διαστάσεις

Μεγέθη παράγεται συσκευές αποτελούνται από συνδυασμό από τις ακόλουθες τιμές :. 30, 45, 50, 60, 80, 90, 100 cm και 120 cm μικρό μέγεθος βήματος και παράγονται διάφορα είδη μορφών επιτρέπει να πάρει τον απορροφητήρα από την καλύτερη δυνατή αντιστοιχία του βραστήρα.

Κατανάλωση ισχύος

Αυτή η παράμετρος ονομάζεται ακόμα απόδοση, μετράται σε κυβικά μέτρα ανά ώρα και δείχνει πόση ποσότητα αέρα μπορεί να περάσει από τη συσκευή ανά μονάδα χρόνου. Η ισχύς των μονάδων εξάτμισης που προορίζονται για οικιακές ανάγκες είναι σημαντική και βρίσκεται στην περιοχή από 500 έως 1500 m3 / cu, καθώς είναι σχεδιασμένη για μεγάλους χώρους.

Ο αέρας στην κουζίνα μία ώρα πρέπει να ανανεώνεται 12 φορές (το ποσό της συναλλαγματικής ισοτιμίας του αέρα), έτσι ώστε η απόδοση που χρειάζεστε κατά την αγορά του απορροφητήρα προσδιορίζεται πολλαπλασιάζοντας τον όγκο της κουζίνας σε κυβικά μέτρα από 12. Για μια πιο ακριβή υπολογισμό του απαραίτητου όγκου του χώρου, να παρακρατήσει το ποσό που είναι σε έπιπλα της.

Επίπεδο θορύβου

Ο θόρυβος, ο οποίος δεν δημιουργεί δυσάρεστες συνθήκες για ένα άτομο, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 40 dB. Το επίπεδο θορύβου κατά τη χρήση ισχυρών εκχυλίσματα μπορούν να φτάσουν τα 80 dB, αλλά η τιμή αυτή αντιστοιχεί στη μέγιστη απόδοση, η ανάγκη για την οποία προκύπτει σπάνια. Εάν εντατική κουζίνα αέρα πρόκληση χρειάζεται συχνά, θεωρούν Διαρρύθμιση περίβλημα της συσκευής που σχηματίζεται με μια θήκη ή zvukozaschitoy απόδοση οροφή εισόδου εξωτερικού αέρα.

Επιλογές με πρόσθετες επιλογές

Ανάλογα με την κατηγορία επιδόσεων, η κουκούλα μπορεί να είναι εξοπλισμένη με διάφορες επιλογές που αυξάνουν τη χρηστικότητα και την άνεση της διαμονής στον χώρο εργασίας της κουζίνας:

 • Αυτόματη ενεργοποίηση όταν ενεργοποιηθεί η εστία.
 • αυτόματη ρύθμιση της ισχύος - αλλαγή της έντασης εργασίας (αδύναμη, μεσαία, ισχυρή) ώστε να ταιριάζει με τον τρόπο αποκοπής ή καθαρισμού από τον βαθμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
 • τη δυνατότητα προγραμματισμού της περιοδικής ενεργοποίησης της συσκευής με ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα,
 • Ενσωματωμένος φωτισμός για εύκολη χρήση του χώρου εργασίας.
 • Αισθητήρας φίλτρου για την έγκαιρη αντικατάσταση στοιχείων φίλτρου.
 • τηλεχειριστήριο.
 • υπολειπόμενη ανάσυρση - συνέχιση της λειτουργίας εξαγωγής για προκαθορισμένο χρόνο μετά την απενεργοποίηση της εστίας.

Να απαριθμήσετε τις πρόσθετες επιλογές μπορεί να είναι πολύ μεγάλες, καθώς οι δυνατότητες της σύγχρονης ηλεκτρονικής και της αυτοματοποίησης είναι πολύ ευρείες. Φυσικά, όσο υψηλότερη είναι η κατηγορία του εξοπλισμού, τόσο πιο ακριβό θα είναι.

Τοποθέτηση κουκούλας

Ο βαθμός πολυπλοκότητας της εγκατάστασης ενός νησιωτικού εκχυλίσματος εξαρτάται από την αρχή της λειτουργίας του. Τοποθέτηση της συσκευής ανακύκλωσης είναι αρκετά σε θέση να το σπίτι πολυτεχνίτης με τις ικανότητες εργασίες εγκατάστασης με τα απαραίτητα εργαλεία. Σύνδεση με το σχέδιο ή τη συναρμολόγηση του αγωγού εξαερισμού σε αυτή την περίπτωση δεν απαιτείται και η εγκατάσταση μειώνεται για να εκτελέσετε την εγκατάσταση σύμφωνα με τις οδηγίες - που παρέχονται επαρκή θεμελίωση ανώτατο όριο αντοχής.

Εάν εγκαταστήσετε τον απορροφητήρα, η απαιτούμενη ποσότητα εργασίας σε σχέση με τη σύνδεση της συσκευής με τον αεραγωγό αυξάνεται κατά περιόδους. Επομένως, εάν δεν υπάρχει εμπειρία στην εκτέλεση αυτού του είδους εγκατάστασης, είναι προτιμότερο να στραφείτε στη βοήθεια των επαγγελματιών. Ωστόσο, η γνώση της ακολουθίας της λειτουργίας θα βοηθήσει στον έλεγχο της εγκατάστασης:

 • στο πάτωμα επισημαίνεται η ακριβής θέση της εστίας, το περίγραμμα της οποίας μεταφέρεται κατακόρυφα στο ανώτατο όριο με τη βοήθεια μιας κατασκευής.
 • στο ανώτατο όριο, λαμβανομένων υπόψη των σημάνσεων που έχουν ήδη γίνει, εφαρμόζονται επίσης οι κίνδυνοι για τη στερέωση της πλατφόρμας της κουκούλας και των οπών διάτρησης σε αυτές.
 • Το καλώδιο τροφοδοσίας και ο αγωγός αέρα (με βαλβίδα αντεπιστροφής για την αποφυγή εισόδου αέρα από την εξωτερική πλευρά του αέρα) τροφοδοτούνται στη θέση εγκατάστασης της πλατφόρμας.
 • Η πλατφόρμα είναι στερεωμένη στην οροφή στην οροφή, και σε αυτήν συνδέονται οι συνδέσεις με την κουκούλα.
 • Η απόσταση από την εστία στο επίπεδο εισαγωγής αέρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 60 cm πάνω από το ηλεκτρικό πλαίσιο θέρμανσης και τουλάχιστον 70 cm πάνω από την εστία αερίου.
 • Χρησιμοποιώντας το επίπεδο φυσαλίδων και τις βίδες ρύθμισης, ρυθμίστε το οριζόντιο επίπεδο της εισαγωγής αέρα.
 • η κουκούλα είναι συνδεδεμένη με την κουκούλα και η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος είναι συνδεδεμένη.
 • τοποθετημένο διακοσμητικό περίβλημα κελύφους.

Σημαντικό! Η συσκευή πρέπει να διαθέτει ξεχωριστή γραμμή παροχής ισχύος με αυτόματη απενεργοποίηση σε περίπτωση βραχυκυκλώματος και γείωσης.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των καλύμματα οροφής

Όπως κάθε μονάδα, η κουκούλα έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

 • αποτελεσματική διασφάλιση της συμμόρφωσης των παραμέτρων του αέρα στην κουζίνα με υγειονομικές απαιτήσεις,
 • να αυξήσει τη μακροζωία της κουζίνας.
 • υψηλό επίπεδο διακοσμητικών επιδόσεων.
 • την πραγματικότητα της εγκατάστασης σε οποιοδήποτε τμήμα της οροφής ·
 • δυνατότητα λειτουργίας χωρίς εξαερισμό.
 • υψηλό κόστος της συσκευής (από 30 χιλιάδες ρούβλια.)?
 • επαρκώς υψηλό επίπεδο θορύβου ·
 • το υψηλό κόστος των στοιχείων φίλτρου.
 • το αναπόφευκτο της αποσυναρμολόγησης της ψευδοροφής κατά την επισκευή του απορροφητήρα.

Συμπέρασμα

Ανεμιστήρας οροφής για μοντέρνα κουζίνα - η συσκευή είναι αποτελεσματική, χρήσιμη, εξαιρετικά αισθητική, αλλά αρκετά δαπανηρή. Ωστόσο, πρέπει να εξεταστεί ο βαθμός ζήτησης αυτής της συσκευής - η χρήση της είναι λογική μόνο σε ευρύχωρες κουζίνες με ψηλά ταβάνια. Στο υπόλοιπο των περιοχών κουζίνα με το έργο της αφαίρεσης μολυσμένου αέρα από τον απορροφητήρα θα αντιμετωπίσει την κανονική θέση τοίχο και αυστηρή, αλλά και την αισθητική απόδοση, το οποίο κοστίζει πολλές φορές λιγότερο και ακόμη δυνατή η παραγωγή χέρια τους.

Ως εκ τούτου, η εγκατάσταση κουκούλες κάτω από το ανώτατο όριο δεν πρέπει να γίνει αυτοσκοπό με κάθε κόστος - σε μια κοντινή κουζίνα θα είναι ένα εμπόδιο, και σε μια αρκετά ευρύχωρη στάση σας προς την τιμή της θα είναι πιο ήρεμη.

Κουκούλα κουζίνας Homs nmr 350-1 W 50 από ανοξείδωτο χάλυβα, 2 490 τρίψτε.

Λόγος αύξησης: μικρές εκδορές.

Η κουκούλα είναι εφοδιασμένη με κουμπί ελέγχου με 3 ταχύτητες.

Μια ευρεία επιφάνεια εργασίας εξασφαλίζει αποτελεσματική σύλληψη του μολυσμένου αέρα και αποτρέπει τη συσσώρευση λίπους και αιθάλης στα ντουλάπια και στην οροφή.

Η συνολική κατανάλωση ενέργειας είναι 120 W και η μέγιστη απόδοση είναι 330 m3 / h, πράγμα που επιτρέπει τον αποτελεσματικό καθαρισμό του αέρα.

Χαρακτηριστικά και τις βασικές στιγμές εγκατάστασης ενός εκχυλίσματος κάτω από τις τεντωμένες οροφές

Εξατμίσεις οροφής - η καλύτερη λύση εξαερισμού για τις εγκαταστάσεις της θέσης του νησιού. Αυτή η παραλλαγή διαφέρει σε ορισμένες λειτουργίες. Το κύριο είναι ότι η επιφάνεια εργασίας είναι συγκεντρωμένη στο κέντρο της κουζίνας. Κατά κανόνα, περιλαμβάνει:

 • πλύσιμο;
 • σόμπα?
 • countertop.

Η καλύπτρα οροφής περιλαμβάνει κιβώτιο. Είναι στερεωμένο απευθείας στην οροφή, η οποία αφαιρείται πολύ βίντεο. Τα σύγχρονα μοντέλα ενός σωλήνα ή ενός κουτιού ανήκουν σε σχεδιαστικές λύσεις. Λόγω αυτής της προσέγγισης ενσωματώνουν ακόμη και το πιο περίπλοκο τεχνικό πρόβλημα.

Εξάτμιση κάτω από τεντωμένη οροφή

Το πιο ακριβό θα κοστίσει ένα κιβώτιο με πρόσθετη λειτουργικότητα. Αυτό μπορεί να είναι ένας πίνακας ελέγχου ή ένας αισθητήρας ρύπανσης φίλτρου.

Βασικές πληροφορίες

Stretch οροφή εξαλείφει διάφορα ελαττώματα. Αυτό το ίδιο:

 • παρατυπίες ·
 • ορατή καλωδίωση.
 • καπό εξαερισμού.

Τεντωμένη κατασκευή κατάλληλη για δωμάτια με υψηλή υγρασία και απότομη διαφορά θερμοκρασίας. Εάν ο εξαερισμός λειτουργεί σωστά, μπορείτε να αποφύγετε αρνητικές συνέπειες, όπως "χαλάρωση" του καμβά. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με την ανύψωση ή τη σύσφιξη των αντικανονικών ειδών εξοπλισμού. Τέτοια ελαττώματα στο κάλυμμα της οροφής συμβαίνουν συχνά.

Υπάρχουν δύο παραλλαγές αερισμού στο δωμάτιο. Είναι φυσικό και τεχνητό. Η βάση και το τέντωμα οροφής σχηματίζουν έναν ελεύθερο χώρο μεταξύ τους. Τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του δωματίου συχνά οδηγούν στο σχηματισμό μύκητα και μούχλα. Σε περίπτωση πτώσης θερμοκρασίας, σχηματίζεται συμπύκνωμα στην επιφάνεια. Τέτοια προβλήματα προκύπτουν στο μπάνιο. Τα βακτήρια και οι μικροοργανισμοί επηρεάζουν δυσμενώς την εμφάνιση της επικάλυψης και την υγεία των κατοίκων.

Τέτοια προβλήματα στο μπάνιο πρέπει να εξαλειφθούν στο αρχικό στάδιο. Πώς να το κάνουμε, θα το πούμε περαιτέρω.

Απορροφητήρας για το ανώτατο όριο. Τύποι και χαρακτηριστικά

Εξολκέας - εξοπλισμός με διαφορετικές σχεδιαστικές και εξωτερικές παραλλαγές. Η συσκευή λειτουργεί σε δύο λειτουργίες: ανακυκλοφορία και αφαίρεση αέρα. Ο τελευταίος τρόπος λειτουργίας λειτουργεί σύμφωνα με την ακόλουθη αρχή. Ο βρόμικος αέρας αποστέλλεται από τη συσκευή στον αγωγό εξαερισμού. Η προσέγγιση είναι αποτελεσματική, όπως και στον πλήρη καθαρισμό του αέρα.

Όσον αφορά την κυκλοφορία, αυτή είναι η λειτουργία φιλτραρίσματος. Σε αυτή την περίπτωση, ο άξονας εξαερισμού δεν χρησιμοποιείται. Ο καθαρισμένος αέρας διέρχεται από το φίλτρο άνθρακα (μερικές φορές λίπος) και μετά επιστρέφει στο δωμάτιο.

Μοντέλα που λειτουργούν σύμφωνα με την αρχή της ανακύκλωσης χωρίζονται σε στάσιμα και κινητά. Τα τελευταία είναι πολύ πιο βολικά, αφού υπάρχει η δυνατότητα να τα χαμηλώσετε στην κουζίνα. Μετά από αυτό, το στοιχείο αφαίρεσης αέρα (σωλήνας ή προστατευτικό κουτί) αποσύρεται, πράγμα που εξοικονομεί αρκετό ελεύθερο χώρο.

Οι λύσεις σχεδιασμού για τέτοιες συσκευές είναι τεράστιες. Οι περιπτώσεις μπορούν να έχουν τη μορφή:

Σε μια μεγάλη κουζίνα ή μπάνιο, είναι δυνατές παραλλαγές και μοντέλα δύο όψεων με ασυνήθιστη σύνδεση σωλήνα.

Ανάγκη για κουκούλες

Η διαδικασία μαγειρέματος συνοδεύεται από δυσάρεστες μυρωδιές, αιθάλη και καπνούς. Εάν δεν υπάρχει αφαίρεση αέρα, τότε όλα αυτά θα εγκατασταθούν σε έπιπλα ή επιφάνειες των επιστρώσεων, γεγονός που θα χαλάσει την εμφάνιση και θα μειώσει τη διάρκεια ζωής. Η εγκατάσταση του συστήματος θα βοηθήσει στην εξάλειψη πιθανών προβλημάτων.

Οι κουκούλες χαρακτηρίζονται από τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • επιδόσεις ·
 • αριθμός θορύβου.
 • διαστάσεις.
 • σχεδιασμό.

Σύμφωνα με το SNIP, ο αέρας στην κουζίνα θα πρέπει να ενημερώνεται 12 φορές σε μία ώρα. Για να ρυθμίσετε την απαιτούμενη ισχύ, πρέπει να πολλαπλασιάζεται η ένταση του χώρου με αυτό το σχήμα. Για να κατανοήσετε πώς να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα παράδειγμα. Ας πούμε ότι η κουζίνα είναι 12 τετραγωνικά μέτρα. m. και το ύψος της οροφής είναι 2 μ. Αυτό που έχουμε στο τέλος: 12χ2χ12 = 288 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Αυτή η ένδειξη είναι η απόδοση της συσκευής. Είναι καλύτερα να αγοράσετε με περιθώριο. Αυτό θα μειώσει το επίπεδο θορύβου.

Ένας ανεμιστήρας οροφής στην κουζίνα

Ένα σύγχρονο κουτί ή τρομπέτα έχει τα πλεονεκτήματά του. Για παράδειγμα, το επίπεδο θορύβου τους δεν υπερβαίνει τα 50 dB. Τα πιο ήσυχα μοντέλα παρουσιάζονται στις ακόλουθες μάρκες: Siemens, GAGGENAU, AEG. Ο δείκτης τους δεν είναι μεγαλύτερος από 44. Εάν επιλέξετε μοντέλο από την κατηγορία οικονομίας, τότε το επίπεδο θορύβου κυμαίνεται έως 70 dB.

Ένας σωλήνας ή ένα κουτί στο οποίο ο ανεμιστήρας βρίσκεται κοντά στο ίδιο το ορυχείο, είναι αθόρυβο. Είναι βολικό και πρακτικό. Ο θόρυβος δημιουργείται μόνο όταν ο αέρας ρέει μέσω ειδικού φίλτρου.

Τοποθέτηση

Η κουκούλα έχει εγκατασταθεί ήδη στο τέλος, μετά την εγκατάσταση επίπλων στην κουζίνα ή στο μπάνιο.

Είναι πολύ σημαντικό! Οι συσκευές πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση τουλάχιστον 55 cm από την εστία. Αν υπάρχει στο δωμάτιο ένα φούρνο αερίου, τότε στην περίπτωση αυτή η απόσταση είναι 65 cm. Είναι προτιμότερο να τοποθετήσετε τη συσκευή στο μπάνιο με αποθεματικό 10-15 cm.

Η εγκατάσταση περιλαμβάνει τη χρήση των ακόλουθων εργαλείων:

 • βίδες και πείροι αγκύρωσης (περιλαμβάνονται).
 • κλειδιά;
 • κατσαβίδια ·
 • πρίζες με γείωση.
Αερισμός κάτω από την ψευδοροφή στο μπάνιο

Η ίδια η διαδικασία δεν είναι δύσκολη, αν παρατηρήσετε τις λεπτές αποχρώσεις και τις αποχρώσεις.

Η πορεία εγκατάστασης κάτω από το ανώτατο όριο

Η πορεία εγκατάστασης κάτω από το ανώτατο όριο

Η πρώτη είναι η εγκατάσταση μιας πρόσθετης πρίζας με γείωση. Θα πρέπει να βρίσκεται δίπλα στο σημείο στερέωσης της κουκούλας. Επιπλέον σήματα γίνονται για την υποστήριξη. Χρησιμοποιήστε μια διάτρηση για να τρυπήσετε οπές. Η ακολουθία έχει ως εξής:

 • αγκύρια ή άγκυρες αγκύρωσης.
 • τοποθέτηση της κουκούλας με τη βοήθεια των κλειδιών.
 • ισοπέδωση της στάθμης της γάστρας οριζόντια.

Στην τελευταία περίπτωση η κουκούλα διαθέτει ειδικά μπουλόνια που επιτρέπουν την προσαρμογή της.

Τοποθέτηση του σωλήνα στο κάλυμμα οροφής

Στη συνέχεια, ο αγωγός εγκαθίσταται στην οροφή. Για να το κάνετε αυτό, μετρήστε την απόσταση από τον άξονα εξαερισμού. Ο αεραγωγός πρέπει να τεντωθεί και να κοπεί στο επιθυμητό μήκος. Μέσω της χρήσης συνδετήρων τοποθετείται στην οροφή. Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σφιγκτήρες. Ο σωλήνας εξαερισμού κρύβεται χρησιμοποιώντας μια αναρτημένη ή τεντωμένη οροφή.

Κατά την εγκατάσταση πολύ συχνά το κύριο λάθος γίνεται: το κλείσιμο ενός καναλιού εξαερισμού σε μια οροφή στην κουζίνα με τη βοήθεια ενός σωλήνα εξάτμισης. Αυτό οδηγεί σε διακοπή της κυκλοφορίας στην αίθουσα.

Ο αγωγός αέρα συνδέεται στην κορυφή του άξονα εξαερισμού. Το κάτω μέρος χρησιμεύει ως διακοσμητικό πλέγμα. Το άκρο του σωλήνα είναι στερεωμένο είτε στην ίδια τη συσκευή είτε στην κουκούλα. Η καλύτερη στερέωση θα παρέχεται με τη χρήση στεγανωτικών ή ειδικών σφιγκτήρων. Μετά από αυτό:

 • μια κουκούλα είναι κρεμασμένη.
 • συνδέεται στο δίκτυο.
 • πραγματοποιείται μια δοκιμαστική περίοδος.
Αεραγωγός μέσω της οροφής

Σύσταση! Εάν ο αγωγός, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με την οροφή, έχει μεγάλο αριθμό στροφών, τότε η ποιότητα του αερισμού είναι κατεστραμμένη. Η απόδοση με κάθε στροφή ελαττώνεται κατά 5-10%.

Η κουκούλα ποιότητας, κρυμμένη σε κουτί, έχει πάντα εγγύηση. Είναι καλύτερα να αγοράσετε συσκευές κάτω από το ανώτατο όριο από γνωστούς κατασκευαστές.

Εξαερισμός στην οροφή - χαρακτηριστικά εγκατάστασης στο μπάνιο

Μπάνιο περισσότερο από άλλα δωμάτια του διαμερίσματος, χρειάζεται ένα καθιερωμένο σύστημα εξαερισμού, φυσικό ή αναγκαστική ανταλλαγή αέρα. Η κακή κυκλοφορία του αέρα σίγουρα θα επηρεάσει το συνολικό μικροκλίμα του χώρου διαβίωσης.

Εσωτερικό μπάνιο

Χαρακτηριστικά μπάνιου

Το μπάνιο είναι ένα δωμάτιο με ξεχωριστό μικροπεριβάλλον. Εδώ, ο δείκτης υγρασίας αυξάνεται συνεχώς, κυρίως θερμότερος αδρανής αέρας. Όλα αυτά μαζί συμβάλλουν στην εμφάνιση σε κρυμμένα μέρη μούχλας, μύκητα, εμφάνιση άλλων μικροοργανισμών.

Αυτοί οι παράγοντες καθορίζουν τις απαιτήσεις για έπιπλα, υλικά διακόσμησης, ηλεκτρικό εξοπλισμό που έχουν εγκατασταθεί ή πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στο μπάνιο:

 1. Αντοχή σε υψηλή υγρασία.
 2. προστασία από την άμεση και ενδεχομένως μακρά έκθεση στο νερό.
 3. αντοχή στο νερό ή, αντίστροφα, υγροσκοπικότητα.
 4. αντοχή στην εμφάνιση μούχλας.
 5. αντισηπτικές ιδιότητες.

Τι συμβαίνει εάν ο εξαερισμός στο μπάνιο δεν λειτουργεί;

Συχνά συμβαίνει ότι για ορισμένους λόγους, ο εξαερισμός για το μπάνιο δεν έχει εγκατασταθεί, δεν υπάρχει φυσική εισροή αέρα ή λίγο οργανωμένη. Αυτό, κατά κανόνα, οδηγεί σε θλιβερές συνέπειες:

 • Η συμπύκνωση συσσωρεύεται στους τοίχους, στην οροφή, ειδικά μετά από μεγάλη χρήση ζεστού νερού. Αυτό αυξάνει περαιτέρω το ποσοστό υγρασίας, η υγρασία σταματά.
 • Κατά συνέπεια - υπάρχει ένα μαύρο καλούπι, ένας μύκητας, ο οποίος δεν είναι τόσο ακίνδυνος όσο φαίνεται αρχικά.
 • Καταστρέφονται από αρμούς μούχλας μεταξύ των πλακιδίων, οι σχισμές της ψευδοροφής, οι οποίες σε εύθετο χρόνο θα πρέπει να αντικατασταθούν.
 • Λόγω της υγρασίας για περισσότερο από το συνηθισμένο, τα βρεγμένα στοιχεία στεγνώνουν.
 • Ο υγρός, ζεστός αέρας δεν αφήνει το μπάνιο.
 • Τα έπιπλα χειροτερεύουν σταδιακά.
Με ανεπαρκή εξαερισμό στις ραφές μεταξύ των πλακιδίων στο μπάνιο θα είναι μουχλιασμένο

Αποφύγετε τα προβλήματα που αναφέρονται θα επιτρέψουν την εγκατάσταση του εξαναγκασμένου εξαερισμού του μπάνιου: μέσα στους αγωγούς ή άλλους σωλήνες εισάγεται ένας ανεμιστήρας, συνδεδεμένος στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Στο στάδιο της λήψης απόφασης σχετικά με την πρόσθετη ανταλλαγή αέρα, εξετάζονται τα εξής:

 1. μοντέλο ανεμιστήρα, λειτουργικότητα;
 2. όπου ακριβώς θα εγκατασταθεί η κουκούλα, εάν είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν επιπλέον επικοινωνίες γι 'αυτό.
 3. όπου πρέπει να τοποθετήσετε κιβώτια επικοινωνίας εάν είναι απαραίτητο.

Μπορεί να είναι χρήσιμο να δείτε το υλικό στις κουκούλες του μπάνιου >>>

Επιλογή ανεμιστήρα

Ο ανεμιστήρας εξάτμισης θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε έναν καλό αερισμό του μπάνιου. Τέτοιες συσκευές είναι διαθέσιμες, εύκολο στην εγκατάσταση, η σειρά είναι τόσο διαφορετική ώστε να μπορεί να επιλεγεί για οποιαδήποτε εσωτερικά και δομικά χαρακτηριστικά του δωματίου.

Ενσωματωμένος ανεμιστήρας για εξαγωγή

Όταν επιλέγετε ένα συγκεκριμένο μοντέλο ανεμιστήρα, συνιστάται να καθορίζετε εκ των προτέρων ποιες παράμετροι πρέπει να πληροί η συσκευή:

 • Χαρακτηριστικά σχεδιασμού.
 • Αντοχή στην υγρασία.
 • Ισχύς.
 • Επίπεδο θορύβου.
 • Βαλβίδα ελέγχου.
 • Πρόσθετες λειτουργίες (χρονοδιακόπτης, αισθητήρες κίνησης, υγρασία, πίνακας ελέγχου, οθόνη).

Είδη δομών οροφής

Οι απορροφητήρες εγκαθίστανται ελεύθερα τόσο στις εξόδους των αγωγών εξαερισμού μέσα στον τοίχο όσο και στα ανοίγματα οροφής των πρόσθετων αγωγών. Με τοποθέτηση σε τοίχο, όλα είναι απλά: ο μηχανισμός εγκαθίσταται στο άνοιγμα του αγωγού εξαερισμού, ο οποίος παρέχεται ακόμη και κατά την κατασκευή του σπιτιού.

Στην περίπτωση τοποθέτησης οροφής υπάρχουν ορισμένες αποχρώσεις που προκύπτουν λόγω των χαρακτηριστικών σχεδιασμού των ίδιων των οροφών.

Τις περισσότερες φορές για εξοπλισμό οροφής επιλέξτε επιλογές:

 • τεντωμένο ύφασμα από ταινίες πολυβινυλοχλωριδίου (PVC), υφαντικές ύλες.
 • δομή ράφι από μέταλλο, αλουμίνιο, μερικές φορές ράγες fiberglass?
 • ψευδοροφή από πλαστικές πλάκες.

Κάθε μία από αυτές τις επιλογές έχει ορισμένα χαρακτηριστικά εγκατάστασης συσκευών εξαερισμού. Επιπλέον, οι δομές οροφής συνιστώνται επίσης να είναι εξοπλισμένες με ένα ξεχωριστό σύστημα ανταλλαγής αέρα. Ο χώρος μεταξύ των κύριων και των ψευδοροφών απαιτεί έναν σταθερό, καλά οργανωμένο αερισμό όχι λιγότερο από το ίδιο το μπάνιο.

Γενικοί κανόνες για την οργάνωση της εναέριας κυκλοφορίας στο μπάνιο

 • Η κυκλοφορία των ροών του αέρα μέσα στο διαμέρισμα πρέπει να είναι καλά καθιερωμένη.
 • Οι εισόδους αερισμού, οι εξόδους πρέπει να τοποθετούνται όσο το δυνατόν ψηλότερα.
 • Για να εξασφαλιστεί ο καλός αερισμός του χώρου, οι έξοδοι εξαερισμού τοποθετούνται όσο το δυνατόν περισσότερο από την είσοδο φρέσκου αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, η ροή αέρα θα καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερο την περιοχή του δωματίου πριν βγείτε από τον άξονα εξαερισμού.
 • Όσον αφορά την κυκλοφορία του αέρα πάνω από το ανώτατο όριο, οι γρίλιες αέρα, οι διαχύτες τοποθετημένα σε αντίθετες γωνίες του δωματίου με τον εισερχόμενο αέρα μέσα στο μέγιστο εξάπλωση της underceiling όγκου.
 • Συνιστάται να τοποθετείτε τον απορροφητήρα μακριά από τον τόπο όπου θα εκτεθεί στην άμεση είσοδο νερού στον μηχανισμό.
 • Εάν είναι δυνατόν, κάντε την καλωδίωση για την κουκούλα κρυμμένη, κρατήστε μέσα στους τοίχους, πάνω από τη δομή της οροφής. Αν η εγκατάσταση του ανεμιστήρα πραγματοποιείται μετά από επισκευή, κλείστε τουλάχιστον τα καλώδια με ένα πλαστικό κουτί για να αποφύγετε το νερό να πέσει πάνω τους.

Ανταλλαγή αέρα στην οροφή του μπάνιου στο μπάνιο

Rack οροφή είναι ένα δημοφιλές σχέδιο που χρησιμοποιείται για ένα μπάνιο. Έχει τέτοια αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα όπως ευκολία αυτο-εγκατάστασης, ευκολία στη χρήση, αντοχή στη διάβρωση, απλό σχεδιασμό, σαφές σχέδιο εγκατάστασης. Η δομή του ικριώματος μπορεί εύκολα να αποσυναρμολογηθεί αν υπάρχει ανάγκη για εργασίες εγκατάστασης.

Οροφή οροφής με εξαναγκασμένο εξαερισμό

Παραλλαγές εξαερισμού της οροφής του ράφι στο μπάνιο:

 1. Μέσω της ενσωμάτωσης των πινάκων αερισμού, διαχυτήρες. Οι πλάκες ραφιών με έτοιμες οπές στερέωσης κατασκευάζονται.
 2. Εξαερισμός στην οροφή του ράφι με έτοιμες διάτρητες ράγες.

Διάγραμμα εγκατάστασης

Η διάταξη του συστήματος εξαερισμού στο ταβάνι είναι απλή και γίνεται ταυτόχρονα με την εγκατάσταση της ίδιας της δομής:

 • Καθορίστε τη θέση της οροφής στο μπάνιο, όπου θα τοποθετηθούν οι σχάρες εξαερισμού.
 • Οι πίνακες ραφιών επισημαίνονται και μετά κόβονται οπές της απαιτούμενης διαμέτρου. Εδώ είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι οι τρύπες δεν πέφτουν πάνω στα ρουλεμάν ρουλεμάν.
 • Οι πλέγματα εξαερισμού, ο διαχύτης εγκαθίστανται και, στη συνέχεια, στερεώνονται στις σανίδες με τα υγρά καρφιά, τα στοιχεία στερέωσης.

Εάν χρησιμοποιούνται διάτρητοι πίνακες, η εγκατάσταση είναι πολύ απλούστερη. Αυτά τα ράφια εγκαθίστανται σε διαφορετικές (αντίθετες) πλευρές της οροφής, εξασφαλίζοντας έτσι φυσική κυκλοφορία αέρα πάνω και κάτω από την οροφή του μπάνιου.

Εάν η δομή του σχάρου είναι εγκατεστημένη κάτω από τον αγωγό εξαερισμού, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής. Το σχέδιο δράσης έχει ως εξής:

 • Η πρόσοψη του ανεμιστήρα εξαγωγής αφαιρείται.
 • Μέσα στους πίνακες κόβεται μία τρύπα για το μηχανισμό, τους συνδετήρες.
 • Από τον αγωγό εξαερισμού πάνω από την ψευδοροφή, στον χώρο εγκατάστασης τοποθετείται αγωγός αέρα (πλαστικό ή κυματοειδές).
 • Ο μηχανισμός του ανεμιστήρα είναι εγκατεστημένος στο εσωτερικό της οροφής.
 • Ο αγωγός συνδέεται με τον ανεμιστήρα.
 • Ο μπροστινός πίνακας είναι τοποθετημένος.

Εξαερισμός ψευδοροφής από πλαστικές πλάκες

Ένα άλλο παράδειγμα δημοσιονομικού τρόπου για να φτιάξετε το ανώτατο όριο του μπάνιου είναι η κατασκευή πλαστικών πάνελ. Ακριβώς όπως το ράφι και το γρανάζι, η πλαστική οροφή είναι ελαφριά, εύκολη στην εγκατάσταση, δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Απόλυτα ανθεκτικό στην υγρασία, αρκετά ανθεκτικό, αισθητικά ελκυστικό. Είναι πολύ δημοφιλές λόγω της αποδεκτής αναλογίας τιμής-ποιότητας.

Τα πλαστικά πάνελ τοποθετούνται σφιχτά το ένα στο άλλο, οι ραφές δεν είναι τόσο αισθητές. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, ένας μύκητας μπορεί να εμφανιστεί μεταξύ των αρθρώσεων. Αυτό συμβαίνει όταν το μπάνιο είναι ανεπαρκώς αεριζόμενο, η συμπύκνωση συλλέγεται συνεχώς, η υγρασία δεν διαβρώνεται. Επιπλέον, η υπερβολική υγρασία συμβάλλει στην εμφάνιση σκουριάς στο μεταλλικό πλαίσιο της αναρτημένης δομής. Για να αποφευχθεί η εμφάνιση σκουριάς, μούχλας, μύκητας, οι ειδικοί συμβουλεύουν να βελτιώσουν τον εξαερισμό του ίδιου του μπάνιου, καθώς και να οργανώσουν χώρο αερισμού κάτω από την οροφή, όπου μπορεί επίσης να συσσωρευτεί συμπύκνωση.

Η οροφή στο μπάνιο είναι από πλαστικές πλάκες με κουκούλα

Όπως και στο ράφι, στην πλαστική κατασκευή αρκεί να εγκατασταθούν πλέγματα εξαερισμού σε αντίθετες πλευρές, έτσι ώστε ο αέρας να κυκλοφορεί ελεύθερα, εξαιρουμένου του σχηματισμού μούχλας.

Μια συσκευή εξάτμισης εγκαθίσταται στο άνοιγμα του μπάνιου για τη βελτίωση της συνολικής ανταλλαγής αέρα του χώρου. Όταν κατεβάζετε την πλαστική δομή κάτω από την έξοδο αερισμού, η κουκούλα είναι στερεωμένη στο εσωτερικό της οροφής.

Η διαδικασία για την εγκατάσταση των συστημάτων εξαερισμού είναι η ίδια με αυτή που περιγράφεται παραπάνω στην περίπτωση μιας δομής ράφι. Η μόνη διαφορά είναι το γεγονός ότι η πλαστική οροφή, εάν χρειαστεί, θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί εντελώς. Και οι διάτρητοι πλαστικοί πίνακες δεν παράγονται από τους κατασκευαστές.

Εξαερισμός σε τεντωμένο ανώτατο όριο στο μπάνιο

Stretch σχέδια χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για το μπάνιο. Προσφέρουν ενδιαφέρον σχέδιο, ποικιλία συνδυασμών χρωμάτων. Δίνουν στο εσωτερικό του λουτρού ελαφρότητα, κομψότητα, οπτικά αυξήσει τον όγκο ενός μικρού δωματίου.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι η πλήρης στενότητα. Το τεντωμένο πλαστικό δεν μπορεί να περάσει νερό, το οποίο είναι χρήσιμο όταν πλημμυρίζει τους γείτονες από πάνω. Αλλά δεν υπάρχει εξαερισμός κάτω από το φύλλο τάνυσης. Μετά την εγκατάσταση, το συμπύκνωμα θα συλλεχθεί, πράγμα που σημαίνει ότι θα εμφανιστεί μούχλα. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι λόγω της διαφοράς πίεσης κάτω από και πάνω από τον καμβά, θα ταλαντεύεται όταν ανοίγει η πόρτα και όταν ο αέρας είναι ζεστός μπορεί να χαλαρώσει. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί με την εγκατάσταση ενός χώρου οροφής εξαερισμού.

Τεντωμένη οροφή με κουκούλα

Η κατασκευή τέντωμα έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες, επηρεάζοντας το σχέδιο της εγκατάστασης αερισμού. Η ακολουθία των ενεργειών είναι η εξής:

 • Τοποθετήστε τις απαραίτητες επικοινωνίες, ασφαλίστε τις με ασφάλεια.
 • Σφίξτε τον καμβά.
 • Καθορίστε τη θέση των πλεγμάτων εξαερισμού.
 • Ασφαλίστε το δακτύλιο πέλματος με κόλλα όπου σχεδιάζεται η τρύπα για τη σχάρα.
 • Όταν ο δακτύλιος συγκρατείται με ασφάλεια στον καμβά, αφαιρείται το περίσσευμα του υλικού.
 • Μέσα στην προκύπτουσα οπή είναι στερεωμένη η μάσκα εξαερισμού.

Ο αναγκαστικός εξαερισμός στην οροφή τεντώματος στο μπάνιο είναι στερεωμένος σε μια προπαρασκευασμένη πλατφόρμα, καθώς η κουκούλα είναι πολύ βαρύ για το φορείο. Διαφορετικά, το σχέδιο εγκατάστασης του ανεμιστήρα κάτω από την οροφή ψεκασμού αντιγράφεται, όπως περιγράφεται παραπάνω.

Όλα για την εγκατάσταση και επισκευή
οροφές με τα χέρια τους

Με αρκετή επιφάνεια της κουζίνας χρησιμοποιείται συχνά η θέση του χώρου εργασίας του νησιού - όταν η εστία, ο νεροχύτης και μέρος του πάγκου βρίσκονται μακριά από τους τοίχους (στη μέση της κουζίνας). Για την οργάνωση της απομάκρυνσης καπνών και μολυσμένου αέρα από την περιοχή εργασίας, η διάταξη αυτή χρησιμοποιεί καλύμματα οροφής.

Αρχή δράσης και ποικιλιών

Το μαγείρεμα συνδέεται συχνά με την εμφάνιση διαφόρων μυρωδιών, και μερικές φορές αιθάλης. Όλα αυτά, που διευθετούν τα έπιπλα, την οροφή και τους τοίχους, μπορούν να οδηγήσουν γρήγορα σε μια κουζίνα με ανόητη εμφάνιση.

Για την καταπολέμηση αυτών των αρνητικών εκδηλώσεων και έχει σχεδιαστεί για εξαερισμό.

Ο απορροφητήρας οροφής, που βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο ύψος πάνω από την πλάκα, μπορεί συνήθως να λειτουργεί σε δύο λειτουργίες:

 • Λειτουργία αναγέννησης;
 • Ο τρόπος αφαίρεσης του αέρα από τις εγκαταστάσεις.

Ανάκτηση

Με αυτόν τον τρόπο χρήσης, το μολυσμένο ρεύμα περνά μέσα από τα φίλτρα (λίπος και άνθρακα) και επιστρέφει στο δωμάτιο. Το στοιχείο φίλτρου λίπους είναι ένα μεταλλικό πλέγμα ειδικού σχεδιασμού.

 • Είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να δημιουργούν ειδικές συνθήκες για τη διέλευση του αέρα. Ταυτόχρονα, η υγρασία και το λίπος εναποτίθενται στην επιφάνεια του πλέγματος. Περιοδικά (όσον αφορά τη μόλυνση), τα δίχτυα αφαιρούνται και πλένονται.
 • Η διήθηση άνθρακα χρησιμεύει για την απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών. Είναι μια αναπνεύσιμη κασέτα με ενεργό άνθρακα.
 • Περνώντας μέσα από αυτό, η ροή του αέρα καθαρίζεται περαιτέρω και επιστρέφει στο δωμάτιο. Αυτός ο τύπος φίλτρων πρέπει να αντικατασταθεί σε περίπτωση μόλυνσης.

Σημείωση: Οι σύγχρονες κουκούλες οροφής (ακριβά μοντέλα) είναι εφοδιασμένες με ένδειξη της ανάγκης καθαρισμού (αντικατάστασης) των φίλτρων.

Αφαίρεση αέρα

Σε αυτή την περίπτωση, το μολυσμένο ρεύμα στον κάθετο άξονα εξαερισμού, κρυμμένο στο διακοσμητικό κάλυμμα, ανεβαίνει στην οροφή και εξαερίζεται στο δρόμο μέσω αγωγών αερισμού (κρυμμένα πίσω από την οροφή).

Σημείωση: Για να αποφευχθεί η εισαγωγή εξωτερικού αέρα όταν ο ανεμιστήρας εξαγωγής δεν λειτουργεί, ο αγωγός είναι εφοδιασμένος με ειδική βαλβίδα ελέγχου (αποσβεστήρας με ελατήριο).

Τα σύγχρονα μοντέλα διαθέτουν πάντα διακόπτη λειτουργίας για παραγωγικότητα, φωτισμό της περιοχής εργασίας κάτω από την κουκούλα, μπορεί να εξοπλιστεί με τηλεχειριστήριο.

Επιπλέον, υπάρχουν κουκούλες στατικής και κινητής οροφής. Τα κινητά συστήματα στην κατάσταση εκτός λειτουργίας βρίσκονται στο επίπεδο της οροφής και, όταν είναι ενεργοποιημένα, χαμηλώνονται στο καθορισμένο ύψος.

Τι να ψάξετε όταν επιλέγετε μια κουκούλα

 • Πρώτα απ 'όλα - η απόδοση.
 1. Σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής, ο εξαερισμός στην κουζίνα πρέπει να παρέχει δώδεκα φορές την ανταλλαγή αέρα ανά ώρα.
 2. Προσδιορίστε την ένταση του δωματίου: μήκος (m) * πλάτος (m) * ύψος (m). Πολλαπλασιάστε το με 12.
 3. Επιπλέον, πρέπει να προστεθεί περίπου 15% για να ξεπεραστεί η αντίσταση των φίλτρων και 5% για κάθε καμπύλη του αεραγωγού. Η απόδοση του μοντέλου που επιλέγετε πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την τιμή που έχετε αποκτήσει.
 • Το δεύτερο κριτήριο είναι το επίπεδο θορύβου. Τα καλά δείγματα είναι "θορυβώδη" γύρω στα 50 dB, εξαιρετικά - περίπου 30 - 45 dB, και φθηνά - μέχρι 70 dB.
 • Ο σχεδιασμός είναι φυσικά σημαντικός, αλλά το κύριο καθήκον είναι να καθαρίσετε (αφαιρέστε) τον μολυσμένο αέρα.

Σημείωση: Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα στοιχεία του φίλτρου, όχι μόνο να φιλτράρουν τον αέρα, αλλά και να προστατεύουν την εσωτερική συσκευή (και τον κινητήρα) από υγρασία και γράσο και επομένως να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής της συσκευής.

 • Τα ανέξονα μοντέλα ολοκληρώνονται με φίλτρα λίπους από μη υφασμένα (ακρυλικά). Είναι διαθέσιμο, κάθε 3 έως 5 μήνες θα χρειαστεί να αγοράσετε καινούργια. Αν σκοπεύετε να εργαστείτε μόνο για να αφαιρέσετε τον αέρα, η διήθηση άνθρακα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Εκτός από τα φίλτρα, πολλά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με εξουδετερωτές οσμής:

 • Χημικός. Απαιτεί περιοδική αντικατάσταση.
 • Ηλεκτροιονισμός. Λειτουργούν παρόμοια με τους ιονιστές αέρα, δημιουργώντας ένα ηλεκτρικό πεδίο με σημαντική ένταση (που δεν είναι χρήσιμο για τον άνθρωπο).
 • Υπεριώδη. Απολύτως ακίνδυνη, αλλά οι ειδικοί λαμπτήρες πρέπει να αλλάζονται κάθε δύο χρόνια (δεν κοστίζουν φθηνά).

Τα στοιχεία ελέγχου των μοντέλων προϋπολογισμού πραγματοποιούνται με συρόμενα πλήκτρα. Αυτό δεν είναι ένα πολύ πρακτικό και ανθεκτικό σχέδιο. Οι διακόπτες με κουμπιά είναι πολύ πιο βολικοί (και λιγότερο μολυσμένοι).

Τα ακριβά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με χειριστήριο αφής, ικανό να προγραμματίζει τις λειτουργίες μεταγωγής του ανεμιστήρα και του φωτισμού.

Σημείωση: Μερικές φορές οι αισθητήρες "παρουσίας" χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο του φωτισμού (πιο πρόσφατα χρησιμοποιείται ο φωτισμός LED) και οι αισθητήρες πυκνότητας υπερήχων (ρύπανσης) της ροής αέρα για αυτόματο έλεγχο απόδοσης.

Το μέγεθος της συσκευής επιλέγεται με βάση το μέγεθος της πλάκας (εστία). Παρέχονται κουκούλες πλάτους 50, 60 και 90 cm.

Τα υλικά για την κατασκευή των περιπτώσεων χρησιμοποιούν μεγάλη ποικιλία:

 • από ανοξείδωτο χάλυβα ή από σμάλτο ·
 • αλουμινίου και των κραμάτων του ·
 • σκληρυμένο γυαλί?
 • διάφορα πλαστικά.

Ο σχεδιασμός μπορεί επίσης να είναι πολύ διαφορετικός. Η τιμή των πιο "γεμισμένων" δειγμάτων μπορεί να φτάσει τα $ 3000.

Τοποθέτηση

Η εγκατάσταση της συσκευής με τα δικά της χέρια είναι αρκετά δυνατή για τον αρχηγό του σπιτιού. Είναι απαραίτητο να προβλεφθεί η εγκατάσταση αγωγών εξαγωγής πίσω από το ψευδοροφή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επισκευής, η σκέψη για το σύστημα στερέωσης της συσκευής στην οροφή και η σύνδεση της ηλεκτρικής καλωδίωσης με την εγκατάσταση.

Συμβούλιο. Τοποθετήστε την κουκούλα στην ψευδοροφή δεν μπορεί να είναι. Το βάρος του μπορεί να φτάσει αρκετές δεκάδες χιλιόγραμμα.

Οι οδηγίες για το όργανο περιέχουν συνήθως ολοκληρωμένες και κατανοητές συστάσεις για την εγκατάσταση:

Αυτό είναι σημαντικό: Οι κουκούλες οροφής βρίσκονται σε ύψος 55-60 cm πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα και 65 - 70 cm - πάνω από τη σόμπα αερίου.

 • Συνδέστε τη βάση στο ανώτατο όριο και σημειώστε τις τρύπες.
 • Τρυπήστε τους χρησιμοποιώντας ένα puncher?
 • Βιδώστε την αγκύρωση με τη βοήθεια βιδών αγκύρωσης (βίδες και πείροι).
 • Συνδέστε τη θήκη στη βάση και τοποθετήστε την κάτω οριζόντια (χρησιμοποιήστε το επίπεδο).

Σημείωση: Τυπικά, οι κουκούλες οροφής έχουν ειδικές βίδες ρύθμισης.

 • Συνδέστε τη συσκευή στον αγωγό και στο ηλεκτρικό δίκτυο.
 • Τοποθετήστε το διακοσμητικό κάλυμμα.

Αν η οροφή είναι ένταση, πρέπει να συμβουλευτείτε την εγκατάσταση της κουκούλας στην εταιρεία που θα εκτελέσει την εγκατάσταση της οροφής. Σε αυτή την περίπτωση, ένα ειδικό άνοιγμα στον καμβά προετοιμάζεται ανάλογα με το μέγεθος του διακοσμητικού περιβλήματος και η εγκατάσταση της κουκούλας πραγματοποιείται ταυτόχρονα με την τοποθέτηση της οροφής.

Το βίντεο που παρουσιάζεται σε αυτό το άρθρο θα περιγράψει λεπτομερώς τον τρόπο εγκατάστασης της κουκούλας στην οροφή τεντώματος.