Αποσπάστε κάτω από μια τεντωμένη οροφή στην κουζίνα - τις αποχρώσεις της επιλογής και της εγκατάστασης

Απόσπασμα - ένα σημαντικό στοιχείο της σύγχρονης κουζίνας

Σε μια μεγάλη κουζίνα με επιλογή θέσης σε νησί μια καλή επιλογή εξαερισμού θα είναι μια μοντέρνα κουκούλα του νησιού. Με αυτή τη διάταξη της επιφάνειας εργασίας, η κύρια ζώνη βρίσκεται χωριστά στη μέση της κουζίνας. Συνήθως στο νησί υπάρχει ένα πιάτο, ένα νεροχύτη και ένα τραπέζι.

Οι σύγχρονες κουκούλες οροφής αποτελούνται από κάθετους αεραγωγούς που είναι στερεωμένοι στην οροφή. Τα σύγχρονα μοντέλα θεωρούνται προϊόντα σχεδιαστών. Λόγω της χρήσης τους είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν διάφορες εσωτερικές λύσεις (βλέπε Ανώτατο όριο στην κουζίνα των πλακιδίων: πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και χαρακτηριστικά εγκατάστασης).

Τις περισσότερες φορές, τα μοντέλα οροφής έχουν πρόσθετες λειτουργίες, για παράδειγμα, τον πίνακα ελέγχου και τον αισθητήρα ρύπανσης φίλτρου. Φυσικά, για μια τέτοια αποκλειστικότητα που πρέπει να πληρώσετε - κουκούλες αυτού του τύπου είναι οι πιο ακριβές.

Μια ποικιλία κουκούλες για οροφή

Αποσπάστε το Elica Jasmine

Φυσικά, οι κουκούλες των οροφών μπορούν να έχουν διαφορετικές εσωτερικές "γέμιση" και σχεδιασμό. Τέτοιες συσκευές μπορούν να λειτουργούν τόσο στη λειτουργία ανακύκλωσης όσο και στη λειτουργία εξάτμισης αέρα.

Ο τρόπος εξαγωγής αέρα αφαιρεί τον μολυσμένο αέρα στον άξονα εξαερισμού. Αυτή η λειτουργία είναι πιο αποτελεσματική - όσο το δυνατόν συντομότερα, καθαρίζει εντελώς τον αέρα.

Ο τρόπος φιλτραρίσματος (κυκλοφορία) δεν χρησιμοποιεί έναν άξονα εξαερισμού. Περνάει τον αέρα μέσω ειδικών φίλτρων άνθρακα ή λίπους και τα παίρνει πίσω στο δωμάτιο (δείτε Ανώτατο όριο από τα πάνελ στην κουζίνα: χαρακτηριστικά τοποθέτησης).

Τα κυκλικά μοντέλα είναι στάσιμα και κινητά. Στην τελευταία περίπτωση, εάν είναι απαραίτητο, η κουκούλα κατεβαίνει στην εστία την κατάλληλη στιγμή. Αυτό είναι πολύ βολικό, γιατί σας επιτρέπει να μην πάρετε μια θέση όταν δεν μαγειρεύετε.

Όσον αφορά το σχήμα της θήκης, τότε οι σχεδιαστές δεν περιορίζουν τη φαντασία τους. Υπάρχουν μοντέλα με τη μορφή κύβου, ανεστραμμένου γυαλιού ή σταγόνες. Εάν το επιτρέπει ο χώρος - δώστε προσοχή σε κουκούλες ή μοντέλα διπλής όψης με μια ασυνήθιστη σύνδεση σωλήνων (δείτε Ανώτατο όριο στην κουζίνα: επιλέγουμε επιλογές).

Κομψή κουκούλα από ανοξείδωτο ατσάλι για οροφή

Γιατί χρειάζομαι κουκούλα κουζίνας;

Το μαγείρεμα δημιουργεί πολλές δυσάρεστες οσμές, αιθάλη και καίγεται. Ελλείψει σχεδίου, λιπαρή σκόνη εγκαθίσταται στους τοίχους και τις προσόψεις των επίπλων κουζίνας, μειώνοντας τη διάρκεια ζωής του. Ο εξαερισμός πάνω από τη σόμπα θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε γρήγορα τη δυσάρεστη οσμή από την κουζίνα.

Κύρια χαρακτηριστικά των κουκούλες

 • Παραγωγικότητα.
 • Επίπεδο δημιουργούμενου θορύβου.
 • Διαστάσεις.
 • Σχεδιασμός.

Σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής, ο αέρας στην κουζίνα πρέπει να ενημερώνεται 12 φορές την ώρα. Για να υπολογίσετε την παραγωγικότητα της κουκούλας, πολλαπλασιάστε το δωμάτιο κατά 12.

Για παράδειγμα, υπολογίζουμε την απαιτούμενη έξοδο μιας κουκούλας για μια κουζίνα 10 τετραγωνικών μέτρων μέτρα με οροφές 2,7 μέτρα:

10 × 2,7 × 12 = 324 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Αυτή είναι η απόδοση που χρειάζεστε. Συνιστάται να αγοράσετε ενέργεια με αποθεματικό, έτσι ώστε οι ανεμιστήρες να μην λειτουργούν πλήρως, τότε ο θόρυβος θα είναι μικρότερος.

Οι σύγχρονες κουκούλες κουζίνας δημιουργούν θόρυβο που δεν υπερβαίνει τα 50 dB. Το ελάχιστο επίπεδο θορύβου από τις πιο ήσυχες κουκούλες γνωστών κατασκευαστών (Siemens, GAGGENAU, AEG) δεν υπερβαίνει τα 44 dBA. Οι φτηνότερες εκδόσεις παράγουν θόρυβο όχι υψηλότερο από 70 dBA (βλέπε Η οροφή της γυψοσανίδας στην κουζίνα: DIY).

Υπάρχουν απολύτως απαραβίαστοι απορροφητήρες στους οποίους ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος κοντά στον άξονα εξαερισμού. Ο κύριος θόρυβος παράγεται από τη ροή του αέρα μέσω του αεραγωγού.

Εγκαθιστώντας την κουκούλα

Συνήθως η καλύπτρα οροφής εγκαθίσταται μετά την εγκατάσταση όλων των επίπλων κουζίνας.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε! Τοποθετήστε την κουκούλα σε απόσταση τουλάχιστον 55 εκατοστών πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα. Αν έχετε σόμπα αερίου, η απόσταση πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 65 εκατοστά. Θα είναι βέλτιστο να παύσεις το συναίσθημα 70-80.

Απαραίτητα εργαλεία και υλικά

 • Βίδες ή πείροι αγκύρωσης (συνήθως περιλαμβάνονται)
 • Κλειδιά
 • Κατσαβίδι
 • Ξεχωριστή υποδοχή με γείωση

Διαδικασία τοποθέτησης οροφής

 1. Για να ξεκινήσετε, εγκαταστήστε μια πρόσθετη πρίζα με γείωση κοντά στην θέση τοποθέτησης της κουκούλας.
 2. Δημιουργήστε σημειώσεις κάτω από την υποστήριξη του καλύμματος οροφής.
 3. Χρησιμοποιήστε μια διάτρηση για να τρυπήσετε μια τρύπα του απαιτούμενου μεγέθους.
 4. Συνδέστε τη βάση στο ανώτατο όριο, τοποθετήστε έναν πείρο (ή άγκυρα) μέσα στην οπή και στερεώστε την.
 5. Τα περικόχλια ασφαλίζουν το σώμα της κουκούλας στο συνδετήρα χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα.
 6. Ευθυγραμμίστε το επίπεδο του περιβλήματος οριζόντια. Η καλύπτρα τοποθέτησης οροφής έχει συνήθως ειδικές βίδες ρύθμισης.

Στερέωση σωλήνων στην οροφή

 1. Το επόμενο στάδιο είναι η εγκατάσταση αεραγωγών στην οροφή. Μετρήστε την απόσταση από τον άξονα εξαερισμού. Τεντώστε πλήρως τον αγωγό και κόψτε το επιθυμητό μήκος. Χρησιμοποιώντας σφιγκτήρες (ή άλλους τύπους συνδετήρων), συνδέστε το με την οροφή. Συνήθως, για να κρύψετε τους σωλήνες εξαερισμού, χρησιμοποιήστε οροφές κρεμασμένες ή τεντωμένες.

Μια κοινή παρερμηνεία είναι η λύση εγκατάστασης για το κλείσιμο του κύριου εξαερισμού στην κουζίνα με τη βοήθεια του σωλήνα εξαγωγής. Στη συνέχεια, σε ολόκληρο τον άξονα ενός πολυώροφου σπιτιού, η ανταλλαγή αέρα διακόπτεται.

Μια καλή επιλογή είναι να συνδέσετε τις εξόδους αέρα στην κορυφή του άξονα εξαερισμού και το κάτω τμήμα θα παραμείνει με τη διακοσμητική μάσκα. Δείτε την παρακάτω φωτογραφία για λεπτομέρειες:

Η διέλευση της καπνοδόχου από την οροφή πραγματοποιείται μέσω ειδικού προσαρμογέα

Με όμορφο και ακριβή τρόπο το πέρασμα του σωλήνα μέσα από το ανώτατο όριο των γυψοσανίδων

Περάστε μέσω της οροφής του σωλήνα στη δομή τάσης

 1. Συνδέστε τα άκρα του αγωγού απευθείας στην ίδια την κουκούλα και στον άξονα εξαερισμού. Για την ενίσχυση της απόδοσης, οι αρμοί υφίστανται επεξεργασία με σφραγιστικό και σφίγγονται με σφιγκτήρες.
 2. Κρεμάστε το διακοσμητικό κάλυμμα πάνω από τη βάση.
 3. Συνδέστε την κουκούλα σε μια πρίζα και εκτελέστε δοκιμαστική λειτουργία. Αν διατηρεί φύλλο Α4 με το τράβηγμα της, τότε όλα είναι εντάξει.

Συμβουλές! Η εγκατάσταση αγωγών στην οροφή με μεγάλο αριθμό στροφών θα μειώσει την ποιότητα του εξαερισμού. Κάθε στροφή μειώνει το εύρος ζώνης κατά 5-10%. Επιπλέον, πρέπει να προσπαθήσετε να κάνετε το μήκος του μανικιού, όσο το δυνατόν μικρότερο. Οι αυλακωτοί αγωγοί παράγουν συνήθως περισσότερο θόρυβο από ότι με λείους τοίχους.

Εν κατακλείδι, πρέπει να προσθέσουμε ότι όταν επιλέγετε μια κουκούλα, θα πρέπει να αγοράσετε μοντέλα γνωστών κατασκευαστών. Κατά την αγορά, ελέγξτε τη διαθεσιμότητα της εγγύησης - πρέπει να είναι τουλάχιστον 1 έτος.

Εάν δεν είστε βέβαιοι στις ικανότητές σας και φοβάστε να χαλάσετε την έτοιμη επισκευή των χώρων, τότε είναι καλύτερο να προσλάβετε επαγγελματίες εγκαταστάτες. Μια καλά επιλεγμένη και εγκατεστημένη κουκούλα θα σας κρατήσει πολύ καιρό.

Στις κουκούλες του νησιού - περιγραφή, εγκατάσταση, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η κουκούλα κουζίνας δεν πρέπει να είναι στον τοίχο. Εκτός από τα μοντέλα τοίχου (ή τοίχου), υπάρχει μια ακόμη παραλλαγή του σχεδιασμού - νησί.

Οι συσκευές αυτής της κατηγορίας είναι πολλές φορές ακριβότερες από τον τοίχο, η επιλογή είναι μικρότερη, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις αξίζει να τις επιλέξετε.

Κατασκευαστικές διαφορές

Η ντουλάπα του νησιού (ή της οροφής) έχει μια βασική διαφορά: δεν είναι τοποθετημένη στον τοίχο, αλλά σε απόσταση από αυτό, μέχρι την οροφή. Μια τέτοια συσκευή μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε (σε οποιαδήποτε απόσταση από τον τοίχο) - ανάλογα με το πού θα βρίσκεται το κουζινάκι με τη σόμπα.

Το κύριο χαρακτηριστικό είναι ο τρόπος στερέωσης: η κουκούλα είναι στερεωμένη στην επιφάνεια της οροφής. Φυσικά, αυτό δεν πρέπει να είναι ένα αναστατωμένο ή τεντωμένο ανώτατο όριο, καθώς το βάρος της συσκευής κατά μέσο όρο ξεκινάει από 30 κιλά.

Συνήθως οι κουκούλες οροφής πωλούνται σε αποσυναρμολογημένη μορφή: ξεχωριστά το σώμα με τον κινητήρα, χωριστά η πλατφόρμα για τη στερέωση, χωριστά - πρόσθετα στοιχεία, εάν υπάρχουν. Το περίβλημα με τον κινητήρα (το μέρος που είναι ορατό στην κουζίνα) αναστέλλεται είτε με καλώδια είτε με καρφιά με κολάρα. Είναι συνήθως 4 τεμάχια.

Κουκούλα στο εσωτερικό

Ορισμένα μοντέλα (συνήθως με τιμή υψηλότερη από το μέσο όρο) διαθέτουν πλωτή ανάρτηση: ρύθμιση ύψους. Η κουκούλα μπορεί να σηκωθεί / χαμηλωθεί πάνω από τη σόμπα. Το εύρος ρύθμισης μπορεί να είναι διαφορετικό, συνήθως μερικές δεκάδες εκατοστά.

Σχεδόν όλα τα μοντέλα έχουν 2 τρόπους λειτουργίας:

Η συνήθης εξαγωγή (απομάκρυνση του αέρα από το δωμάτιο μέσω του αγωγού αέρα).

Η ανακύκλωση (ο τρόπος ανακύκλωσης της εκχύλισης μπορεί να διαβαστεί ξεχωριστά). Στην πραγματικότητα, σε αυτό τον τρόπο, το προϊόν δεν λειτουργεί ως εξάτμιση, αλλά ως φίλτρο αέρα: ο αέρας αναρροφάται, καθαρίζεται (διέρχεται το στοιχείο του φίλτρου) και τροφοδοτείται πίσω στο δωμάτιο.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Στα πλεονεκτήματα των προϊόντων αυτών μπορεί να αποδοθεί μόνο η δυνατότητα τοποθέτησης οπουδήποτε στην κουζίνα. Πραγματικά για όσους θέλουν να κάνουν ένα ασυνήθιστο εσωτερικό κουζίνα, τοποθετώντας τη σόμπα όχι κοντά στον τοίχο, αλλά σε απόσταση.

Υπάρχουν όμως πολλά μειονεκτήματα:

υψηλότερη τιμή: περίπου ελάχιστη γραμμή για νησιωτικές συσκευές - 2.500 ρούβλια (ενώ το φθηνότερο μοντέλο τοίχου μπορεί να ληφθεί ήδη για 3-4 χιλιάδες)?

Τοποθετήστε το κάλυμμα του νησιού μπορεί να είναι μόνο στην "κύρια" οροφή.

μια μικρότερη επιλογή μοντέλων σε σύγκριση με τα εκχυλίσματα τοιχωμάτων.

Ένας αγωγός αέρα για κουκούλες νησιού (στο στάδιο αναδιαμόρφωσης της κουζίνας)

Κατ 'αρχήν, η επιλογή των νησιωτικών μοντέλων εξάτμισης εξακολουθεί να είναι αρκετά μεγάλη και περιλαμβάνει πάνω από εκατό επιλογές. Έτσι το μειονέκτημα αυτού του στοιχείου μπορεί να ονομαστεί τέντωμα.

Αλλά η δεύτερη απόχρωση - πιο βαρύ. Εάν ολοκληρωθεί η επισκευή και έχει ήδη εγκατασταθεί μια τεντωμένη ή αναρτημένη δομή - η εξάτμιση του νησιού δεν είναι πλέον κατάλληλη. Ή πρέπει να αποσυναρμολογήσετε την οροφή, να εγκαταστήσετε τη συσκευή και να συλλέξετε το ανώτατο όριο. Αυτό περιπλέκει την εγκατάσταση και αυξάνει την τιμή της.

Αυτό το μειονέκτημα είναι σημαντικό όχι μόνο κατά την εγκατάσταση της συσκευής, αλλά και περαιτέρω. Εάν η κουκούλα του νησιού καταρρεύσει - θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί και να κρεμαστεί νέα. Για να γίνει αυτό, και πρέπει να αποσυναρμολογήσετε το ανώτατο όριο.

Σχήμα σώματος

Το σχήμα του σκάφους στις κουκούλες οροφής μπορεί να είναι διαφορετικό:

Μορφές κουκούλας κουζίνας

Ορισμένα μοντέλα έχουν ασυνήθιστο σχήμα.

Σχετικά με τις παραμέτρους, τα μοντέλα και τις τιμές

Μερικά από τα νησιωτικά μοντέλα έχουν χαμηλές επιδόσεις (μέχρι 300-400 "κύβους"). Συνήθως είναι εξοπλισμένα με αρκετά ισχυρούς κινητήρες, επειδή επιλέγονται πιο συχνά για ευρύχωρες κουζίνες. Τα περισσότερα μοντέλα έχουν μέγιστη χωρητικότητα περίπου 600-1000 m³ / h.

Εν συντομία αναφέρουμε άλλες σημαντικές παραμέτρους:

Αριθμός ταχυτήτων: όπως για τα εκχυλίσματα τοίχων, συνήθως είναι 3 ή 4.

Μέθοδος ελέγχου: συχνότερα ηλεκτρονική. Ορισμένα μοντέλα του μεσαίου και του υψηλού τμήματος των τιμών διαθέτουν κιτ τηλεχειρισμού. Η μονάδα ελέγχου είναι στη μία πλευρά, η οποία βρίσκεται στο πρόσωπο του χρήστη.

Οι κυβερνήτες των νησιωτικών συσκευών είναι πλέον διαθέσιμα σε όλους σχεδόν τους κατασκευαστές. Εδώ είναι μερικά από τα ονόματα των εμπορικών σημάτων, στα οποία υπάρχουν μοντέλα οροφής, με κατά προσέγγιση ελάχιστη τιμή:

 1. Akpo - από 25 χιλιάδες ρούβλια.
 2. Maunfeld - από 30 χιλιάδες.
 3. MBS - από 35 χιλιάδες.
 4. Falmec - από 50 χιλιάδες.
 5. Smeg - από 55 χιλιάδες.
 6. Κρόνα - από 30 χιλιάδες.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Η εγκατάσταση του καλύμματος οροφής διαφέρει από την τοποθέτηση συσκευών τοίχου. Προγραμματισμένη τα εν λόγω προϊόντα είναι σχεδόν πάντα στο στάδιο των επισκευών για φινίρισμα - όταν ένα άτομο αποφασίζει ότι δεν είναι ένα «συνηθισμένο» τοίχο της κουζίνας, ένα νησί κουζίνα. Στο ίδιο στάδιο, επιλέγεται ο χώρος για την πλάκα και την κουκούλα.

Η εγκατάσταση του προϊόντος είναι η εξής:

Η ακριβής θέση του νησιού της κουζίνας και της πλάκας επιλέγεται - πάνω από αυτό και η κουκούλα θα κρεμαστεί.

Στην οροφή τρυπιούνται οπές για συνδετήρες.

Το καλώδιο τροφοδοσίας είναι συνδεδεμένο στο σημείο εγκατάστασης. Μπορεί να τοποθετηθεί είτε στον τοίχο (έχοντας διανύσει το κανάλι) είτε στο κανάλι καλωδίου.

Ένας αγωγός αέρα τροφοδοτείται στο χώρο εγκατάστασης. Όταν το βάζετε, θυμηθείτε ότι όσο μικρότερες είναι οι στροφές και όσο πιο κοντά είναι ο άξονας εξαερισμού, τόσο το καλύτερο. Κατά την τοποθέτηση του αγωγού στην οροφή, συνιστάται να μην επιτρέπεται η χαλάρωση του.

Μια πλατφόρμα "βάσης" είναι τοποθετημένη στην οροφή.

Στην πλατφόρμα βάσης τοποθετούνται καλώδια / καρφιά, στα οποία αναστέλλεται το σώμα.

Το ύψος από το κύτος μέχρι την πλάκα μετράται: θα πρέπει να είναι περίπου 65 εκ. Εάν είναι απαραίτητο, η θέση της κουκούλας ρυθμίζεται από τη σύσφιξη των σχοινιών / καρφιών.

Το οριζόντιο επίπεδο ελέγχεται. Εάν το περίβλημα κρέμεται στραβό - το καλώδιο / φουρκέτα στην αντίστοιχη πλευρά είναι σφιγμένο.

Αφού το περίβλημα στερεωθεί σταθερά στο επιθυμητό ύψος, ο αγωγός αέρα και το καλώδιο τροφοδοσίας είναι συνδεδεμένοι σε αυτό.

Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση των τάσεων / ψευδοροφών.

Απορροφητής οροφής: νησί, κουζίνα, ενσωματωμένο (11 φωτογραφίες)

Ηλεκτρική ή το μαγείρεμα φυσικό αέριο σόμπα - δεσμευτική αξεσουάρ κουζίνας, αλλά η λειτουργία της αναπόφευκτα συνεπάγεται κορεσμό του αέρα στο δωμάτιο μυρίζει, χαμάμ, και συχνά, και αιθάλης που εγκαθίσταται για τα πάντα γύρω και να χαλάσει το εσωτερικό, εσωτερικό αέρα ακόμα και μετά η συσκευή είναι απενεργοποιημένη. Ως εκ τούτου, η χρήση των πλακιδίων κουζίνας απαιτούν την εγκατάσταση πρόσθετου εξοπλισμού για την απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα ή καθαρό αυτό - κουκούλες.

Τα μέτρια μεγέθη κουζινών διαμερισμάτων μικρού μεγέθους αναγκάζουν να δημιουργήσουν πλάκες μαγειρέματος σε μια από τις γωνίες ενός χώρου ή κατά μήκος ενός τοίχου, που συνθέτουν πυκνά με νεροχύτη και τραπέζι. Προηγουμένως, υπήρχε μινιμαλισμός στο σχεδιασμό του εξοπλισμού κουζίνας, το οποίο δεν θεωρήθηκε ως στοιχείο εσωτερικού σχεδιασμού. Η κουκούλα με αυτή τη διάταξη της συσκευής στερεώθηκε στον τοίχο πάνω από την πλάκα και επίσης δεν προσέκρουε στη βελτίωση της απόδοσης.

Οι κουζίνες σε πολυκατοικίες σύγχρονων έργων, ειδικά σε ιδιωτικές κατοικίες, είναι πιο ευρύχωρα, συχνά συνδυάζονται με τραπεζαρία και με επιφάνεια άνω των 20 τετραγωνικών μέτρων επιτρέπουν να τοποθετήσετε το φούρνο, νεροχύτη και πάγκο στη μέση του δωματίου, χωρίς να θίγονται οι λειτουργίες, έτσι όχι μόνο κάνει πιο προσιτή, αλλά και με τη χρήση σύγχρονων εξαρτημάτων σχεδιασμό για να διακοσμήσετε το δωμάτιο.

Μια τέτοια διάταξη της κουζίνας στην κουζίνα θυμίζει ένα νησί, επειδή η κουκούλα με αυτή τη διάταξη του περιβάλλοντος της κουζίνας ονομάστηκε νησί.

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα τι είναι μια επικεφαλής νησίδα κουκούλα, και τις αποχρώσεις που συνδέονται με την εγκατάσταση και τη λειτουργία της.

Τι είναι ένα κάλυμμα οροφής

Όταν τοποθετείτε το σκεύος στο κέντρο του δωματίου για να καθορίσει το απορροφητήρα με τη βάση στήριξης είναι απαραίτητο στο ανώτατο όριο, ως εκ τούτου, ο ορισμός της συσκευής - ανώτατο όριο (νησί - λαμβάνοντας υπόψη την οπτική αντίληψη της θέσης του δωματίου σε ένα «νησί» της περιοχής εργασίας). Ο ορισμός του "κέντρου" δεν πρέπει να ληφθεί κυριολεκτικά - ο καπό της οροφής μπορεί να τοποθετηθεί στην οροφή οπουδήποτε στο δωμάτιο όπου θα εγκατασταθεί η σόμπα. Οι κουκούλες του νησιού, εκτός από τη λειτουργικότητα, φέρουν ένα αισθητικό φορτίο, καθώς έχουν διακοσμητικό σχεδιασμό. Για την κατασκευή διατάξεων εξάτμισης οροφής, εμαγιέ ή ανοξείδωτος χάλυβας, κράματα αλουμινίου, σκληρυμένο γυαλί και πλαστικό σε διάφορους συνδυασμούς, με ή χωρίς βαφή και βερνίκι χρησιμοποιούνται.

Σημαντικό! Το βάρος του προϊόντος, ανάλογα με το υλικό εκτέλεσης, τις διαστάσεις και τη διαμόρφωση, είναι σπάνια λιγότερο από 20 κιλά. Ως εκ τούτου, η εγκατάσταση της συσκευής στο πλαίσιο της θερμομόνωσης δεν επιτρέπεται - μόνο στη βάση της οροφής, και με επαρκή χαρακτηριστικά αντοχής.

Παράμετροι καλύμματος οροφής

Εκτός από το υλικό και το σχεδιασμό της εκτέλεσης, οι παραλλαγές των οποίων είναι πολυάριθμες, οι κουκούλες διαφέρουν στις ακόλουθες παραμέτρους.

Αρχή λειτουργίας

Οι κουκούλες οροφής χωρίζονται σε αποχετεύσεις, ανακύκλωση και καθολική.

Ο καυσαερίων απαιτεί την εγκατάσταση αεραγωγού ή σύνδεσης σε κοινό αγωγό εξαερισμού. Τέτοια είδη συσκευών συνήθως εξοπλισμένα μόνο χοντρό φίλτρο (κυκλώνα λίπους) για την προστασία του ανεμιστήρα από το λίπος στρώματα.

Ο απορροφητήρας ανακυκλοφορίας λαμβάνει αέρα με εξάτμιση από την εστία, καθαρίζει με σύστημα φίλτρου και επιστρέφει στο περιβάλλον του δωματίου. Αυτές οι δομές δεν απαιτούν αγωγό απαλλαγής για λειτουργία. Επιπλέον, οι συσκευές ανακύκλωσης μπορούν να είναι σταθερές ή κινητές. Ο σχεδιασμός του κινητού σας επιτρέπει να ρυθμίσετε χειροκίνητα τη βέλτιστη θέση (ύψος) της κουκούλας πάνω από την εστία.

Οι συνδυασμένες κουκούλες μπορούν να λειτουργήσουν και στις δύο λειτουργίες - εκφόρτιση μολυσμένου αέρα προς τα έξω μέσω του αεραγωγού ή του καθαρισμού του και επιστροφή στο δωμάτιο.

Διαστάσεις

Μεγέθη παράγεται συσκευές αποτελούνται από συνδυασμό από τις ακόλουθες τιμές :. 30, 45, 50, 60, 80, 90, 100 cm και 120 cm μικρό μέγεθος βήματος και παράγονται διάφορα είδη μορφών επιτρέπει να πάρει τον απορροφητήρα από την καλύτερη δυνατή αντιστοιχία του βραστήρα.

Κατανάλωση ισχύος

Αυτή η παράμετρος ονομάζεται ακόμα απόδοση, μετράται σε κυβικά μέτρα ανά ώρα και δείχνει πόση ποσότητα αέρα μπορεί να περάσει από τη συσκευή ανά μονάδα χρόνου. Η ισχύς των μονάδων εξάτμισης που προορίζονται για οικιακές ανάγκες είναι σημαντική και βρίσκεται στην περιοχή από 500 έως 1500 m3 / cu, καθώς είναι σχεδιασμένη για μεγάλους χώρους.

Ο αέρας στην κουζίνα μία ώρα πρέπει να ανανεώνεται 12 φορές (το ποσό της συναλλαγματικής ισοτιμίας του αέρα), έτσι ώστε η απόδοση που χρειάζεστε κατά την αγορά του απορροφητήρα προσδιορίζεται πολλαπλασιάζοντας τον όγκο της κουζίνας σε κυβικά μέτρα από 12. Για μια πιο ακριβή υπολογισμό του απαραίτητου όγκου του χώρου, να παρακρατήσει το ποσό που είναι σε έπιπλα της.

Επίπεδο θορύβου

Ο θόρυβος, ο οποίος δεν δημιουργεί δυσάρεστες συνθήκες για ένα άτομο, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 40 dB. Το επίπεδο θορύβου κατά τη χρήση ισχυρών εκχυλίσματα μπορούν να φτάσουν τα 80 dB, αλλά η τιμή αυτή αντιστοιχεί στη μέγιστη απόδοση, η ανάγκη για την οποία προκύπτει σπάνια. Εάν εντατική κουζίνα αέρα πρόκληση χρειάζεται συχνά, θεωρούν Διαρρύθμιση περίβλημα της συσκευής που σχηματίζεται με μια θήκη ή zvukozaschitoy απόδοση οροφή εισόδου εξωτερικού αέρα.

Επιλογές με πρόσθετες επιλογές

Ανάλογα με την κατηγορία επιδόσεων, η κουκούλα μπορεί να είναι εξοπλισμένη με διάφορες επιλογές που αυξάνουν τη χρηστικότητα και την άνεση της διαμονής στον χώρο εργασίας της κουζίνας:

 • Αυτόματη ενεργοποίηση όταν ενεργοποιηθεί η εστία.
 • αυτόματη ρύθμιση της ισχύος - αλλαγή της έντασης εργασίας (αδύναμη, μεσαία, ισχυρή) ώστε να ταιριάζει με τον τρόπο αποκοπής ή καθαρισμού από τον βαθμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
 • τη δυνατότητα προγραμματισμού της περιοδικής ενεργοποίησης της συσκευής με ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα,
 • Ενσωματωμένος φωτισμός για εύκολη χρήση του χώρου εργασίας.
 • Αισθητήρας φίλτρου για την έγκαιρη αντικατάσταση στοιχείων φίλτρου.
 • τηλεχειριστήριο.
 • υπολειπόμενη ανάσυρση - συνέχιση της λειτουργίας εξαγωγής για προκαθορισμένο χρόνο μετά την απενεργοποίηση της εστίας.

Να απαριθμήσετε τις πρόσθετες επιλογές μπορεί να είναι πολύ μεγάλες, καθώς οι δυνατότητες της σύγχρονης ηλεκτρονικής και της αυτοματοποίησης είναι πολύ ευρείες. Φυσικά, όσο υψηλότερη είναι η κατηγορία του εξοπλισμού, τόσο πιο ακριβό θα είναι.

Τοποθέτηση κουκούλας

Ο βαθμός πολυπλοκότητας της εγκατάστασης ενός νησιωτικού εκχυλίσματος εξαρτάται από την αρχή της λειτουργίας του. Τοποθέτηση της συσκευής ανακύκλωσης είναι αρκετά σε θέση να το σπίτι πολυτεχνίτης με τις ικανότητες εργασίες εγκατάστασης με τα απαραίτητα εργαλεία. Σύνδεση με το σχέδιο ή τη συναρμολόγηση του αγωγού εξαερισμού σε αυτή την περίπτωση δεν απαιτείται και η εγκατάσταση μειώνεται για να εκτελέσετε την εγκατάσταση σύμφωνα με τις οδηγίες - που παρέχονται επαρκή θεμελίωση ανώτατο όριο αντοχής.

Εάν εγκαταστήσετε τον απορροφητήρα, η απαιτούμενη ποσότητα εργασίας σε σχέση με τη σύνδεση της συσκευής με τον αεραγωγό αυξάνεται κατά περιόδους. Επομένως, εάν δεν υπάρχει εμπειρία στην εκτέλεση αυτού του είδους εγκατάστασης, είναι προτιμότερο να στραφείτε στη βοήθεια των επαγγελματιών. Ωστόσο, η γνώση της ακολουθίας της λειτουργίας θα βοηθήσει στον έλεγχο της εγκατάστασης:

 • στο πάτωμα επισημαίνεται η ακριβής θέση της εστίας, το περίγραμμα της οποίας μεταφέρεται κατακόρυφα στο ανώτατο όριο με τη βοήθεια μιας κατασκευής.
 • στο ανώτατο όριο, λαμβανομένων υπόψη των σημάνσεων που έχουν ήδη γίνει, εφαρμόζονται επίσης οι κίνδυνοι για τη στερέωση της πλατφόρμας της κουκούλας και των οπών διάτρησης σε αυτές.
 • Το καλώδιο τροφοδοσίας και ο αγωγός αέρα (με βαλβίδα αντεπιστροφής για την αποφυγή εισόδου αέρα από την εξωτερική πλευρά του αέρα) τροφοδοτούνται στη θέση εγκατάστασης της πλατφόρμας.
 • Η πλατφόρμα είναι στερεωμένη στην οροφή στην οροφή, και σε αυτήν συνδέονται οι συνδέσεις με την κουκούλα.
 • Η απόσταση από την εστία στο επίπεδο εισαγωγής αέρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 60 cm πάνω από το ηλεκτρικό πλαίσιο θέρμανσης και τουλάχιστον 70 cm πάνω από την εστία αερίου.
 • Χρησιμοποιώντας το επίπεδο φυσαλίδων και τις βίδες ρύθμισης, ρυθμίστε το οριζόντιο επίπεδο της εισαγωγής αέρα.
 • η κουκούλα είναι συνδεδεμένη με την κουκούλα και η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος είναι συνδεδεμένη.
 • τοποθετημένο διακοσμητικό περίβλημα κελύφους.

Σημαντικό! Η συσκευή πρέπει να διαθέτει ξεχωριστή γραμμή παροχής ισχύος με αυτόματη απενεργοποίηση σε περίπτωση βραχυκυκλώματος και γείωσης.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των καλύμματα οροφής

Όπως κάθε μονάδα, η κουκούλα έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

 • αποτελεσματική διασφάλιση της συμμόρφωσης των παραμέτρων του αέρα στην κουζίνα με υγειονομικές απαιτήσεις,
 • να αυξήσει τη μακροζωία της κουζίνας.
 • υψηλό επίπεδο διακοσμητικών επιδόσεων.
 • την πραγματικότητα της εγκατάστασης σε οποιοδήποτε τμήμα της οροφής ·
 • δυνατότητα λειτουργίας χωρίς εξαερισμό.
 • υψηλό κόστος της συσκευής (από 30 χιλιάδες ρούβλια.)?
 • επαρκώς υψηλό επίπεδο θορύβου ·
 • το υψηλό κόστος των στοιχείων φίλτρου.
 • το αναπόφευκτο της αποσυναρμολόγησης της ψευδοροφής κατά την επισκευή του απορροφητήρα.

Συμπέρασμα

Ανεμιστήρας οροφής για μοντέρνα κουζίνα - η συσκευή είναι αποτελεσματική, χρήσιμη, εξαιρετικά αισθητική, αλλά αρκετά δαπανηρή. Ωστόσο, πρέπει να εξεταστεί ο βαθμός ζήτησης αυτής της συσκευής - η χρήση της είναι λογική μόνο σε ευρύχωρες κουζίνες με ψηλά ταβάνια. Στο υπόλοιπο των περιοχών κουζίνα με το έργο της αφαίρεσης μολυσμένου αέρα από τον απορροφητήρα θα αντιμετωπίσει την κανονική θέση τοίχο και αυστηρή, αλλά και την αισθητική απόδοση, το οποίο κοστίζει πολλές φορές λιγότερο και ακόμη δυνατή η παραγωγή χέρια τους.

Ως εκ τούτου, η εγκατάσταση κουκούλες κάτω από το ανώτατο όριο δεν πρέπει να γίνει αυτοσκοπό με κάθε κόστος - σε μια κοντινή κουζίνα θα είναι ένα εμπόδιο, και σε μια αρκετά ευρύχωρη στάση σας προς την τιμή της θα είναι πιο ήρεμη.

Κουκούλα για κουζίνα

Η κουκούλα για την κουζίνα είναι μια μοντέρνα και κομψή λύση. Ο ασυνήθιστος, φουτουριστικός σχεδιασμός του καταγράφει την εμφάνιση και γίνεται το επίκεντρο του χώρου εργασίας. Κατά κανόνα, η κουκούλα του νησιού δεν βρίσκεται κοντά στον τοίχο, αλλά βρίσκεται στο κέντρο της κουζίνας, μπορεί να μετακινηθεί, αλλά πάντα αποσπασμένη, γι 'αυτό το όνομα. Όπως και άλλοι τύποι κουκούλας, η τοποθέτησή του γίνεται αυστηρά πάνω από την εστία.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Εάν η κουζίνα είναι ευρύχωρη και η περιοχή επιτρέπει πειραματισμό, δημιουργώντας ένα μοναδικό σχέδιο, οι ειδικοί συμβουλεύουν τοποθέτηση της εστίας στο νησί, για παράδειγμα, αυτό θα μπορούσε να είναι το κεντρικό τμήμα της κουζίνας. Κουκούλες Island - μια μοντέρνα και πρωτότυπη λύση που σας επιτρέπει να μετακινήσετε την περιοχή μαγειρέματος στο κέντρο του δωματίου. Κατάλληλα νησιώτικα καλύμματα για χώρους άνω των 20 τ.μ. Βρίσκεται στην πλάκα νησί, φούρνο, επιφάνεια εργασίας, νεροχύτη. Εάν όλα τα κύρια στοιχεία της περιοχής εργασίας είναι μαζί, είναι απαραίτητο να παρέχεται χωριστά νερό και αποχέτευση.

Το νησί είναι εξοπλισμένο με ενσωματωμένες οικιακές συσκευές, καταψύκτη, φούρνο μικροκυμάτων και ένα απαραίτητο στοιχείο - μια κουκούλα του νησιού. Αυτό το σχέδιο κουζίνας δεν είναι τοποθετημένο στον τοίχο, αλλά στην οροφή και είναι μακριά από τους τοίχους. Η θέση για την κουκούλα επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη την περιοχή εργασίας. Το κύριο χαρακτηριστικό της κατασκευής είναι ο τρόπος στερέωσης. Η κουκούλα είναι στερεωμένη στην επιφάνεια της οροφής. Δεν πρέπει να είναι ένταση και κρέμονται, καθώς το βάρος της συσκευής του νησιού είναι περισσότερο από 30 κιλά.

Τις περισσότερες φορές, η κουκούλα του νησιού πωλείται σε αποσυναρμολογημένη μορφή: ένα σώμα, μια πλατφόρμα για στερέωση, πρόσθετα στοιχεία στερέωσης. Το περίβλημα με τον κινητήρα μπορεί να αναρτηθεί από καλώδια ή καρφιά. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν πλωτή ανάρτηση με ρύθμιση ύψους (κοστίζουν περισσότερο). Σχεδόν όλες οι κουκούλες των νησιών είναι προικισμένες με δύο τρόπους λειτουργίας: αφαιρέστε τον αέρα από το δωμάτιο μέσω του αγωγού αέρα και αναρροφήστε τον αέρα, καθαρίστε τον με φίλτρα και επιστρέψτε τον πίσω στο δωμάτιο.

Το σχήμα της κουκούλας μπορεί να είναι διαφορετικό. Τα πιο δημοφιλή μοντέλα είναι Τ-σχήματος σώμα, κατασκευασμένο με τη μορφή ενός θόλου, τετράγωνο, ορθογώνιο, κύλινδρο. Πρωτότυπο και ασυνήθιστο βλέμμα γύρω κουκούλα νησιού.

Χαρακτηριστικά και τις βασικές στιγμές εγκατάστασης ενός εκχυλίσματος κάτω από τις τεντωμένες οροφές

Εξατμίσεις οροφής - η καλύτερη λύση εξαερισμού για τις εγκαταστάσεις της θέσης του νησιού. Αυτή η παραλλαγή διαφέρει σε ορισμένες λειτουργίες. Το κύριο είναι ότι η επιφάνεια εργασίας είναι συγκεντρωμένη στο κέντρο της κουζίνας. Κατά κανόνα, περιλαμβάνει:

 • πλύσιμο;
 • σόμπα?
 • countertop.

Η καλύπτρα οροφής περιλαμβάνει κιβώτιο. Είναι στερεωμένο απευθείας στην οροφή, η οποία αφαιρείται πολύ βίντεο. Τα σύγχρονα μοντέλα ενός σωλήνα ή ενός κουτιού ανήκουν σε σχεδιαστικές λύσεις. Λόγω αυτής της προσέγγισης ενσωματώνουν ακόμη και το πιο περίπλοκο τεχνικό πρόβλημα.

Εξάτμιση κάτω από τεντωμένη οροφή

Το πιο ακριβό θα κοστίσει ένα κιβώτιο με πρόσθετη λειτουργικότητα. Αυτό μπορεί να είναι ένας πίνακας ελέγχου ή ένας αισθητήρας ρύπανσης φίλτρου.

Βασικές πληροφορίες

Stretch οροφή εξαλείφει διάφορα ελαττώματα. Αυτό το ίδιο:

 • παρατυπίες ·
 • ορατή καλωδίωση.
 • καπό εξαερισμού.

Τεντωμένη κατασκευή κατάλληλη για δωμάτια με υψηλή υγρασία και απότομη διαφορά θερμοκρασίας. Εάν ο εξαερισμός λειτουργεί σωστά, μπορείτε να αποφύγετε αρνητικές συνέπειες, όπως "χαλάρωση" του καμβά. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με την ανύψωση ή τη σύσφιξη των αντικανονικών ειδών εξοπλισμού. Τέτοια ελαττώματα στο κάλυμμα της οροφής συμβαίνουν συχνά.

Υπάρχουν δύο παραλλαγές αερισμού στο δωμάτιο. Είναι φυσικό και τεχνητό. Η βάση και το τέντωμα οροφής σχηματίζουν έναν ελεύθερο χώρο μεταξύ τους. Τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του δωματίου συχνά οδηγούν στο σχηματισμό μύκητα και μούχλα. Σε περίπτωση πτώσης θερμοκρασίας, σχηματίζεται συμπύκνωμα στην επιφάνεια. Τέτοια προβλήματα προκύπτουν στο μπάνιο. Τα βακτήρια και οι μικροοργανισμοί επηρεάζουν δυσμενώς την εμφάνιση της επικάλυψης και την υγεία των κατοίκων.

Τέτοια προβλήματα στο μπάνιο πρέπει να εξαλειφθούν στο αρχικό στάδιο. Πώς να το κάνουμε, θα το πούμε περαιτέρω.

Απορροφητήρας για το ανώτατο όριο. Τύποι και χαρακτηριστικά

Εξολκέας - εξοπλισμός με διαφορετικές σχεδιαστικές και εξωτερικές παραλλαγές. Η συσκευή λειτουργεί σε δύο λειτουργίες: ανακυκλοφορία και αφαίρεση αέρα. Ο τελευταίος τρόπος λειτουργίας λειτουργεί σύμφωνα με την ακόλουθη αρχή. Ο βρόμικος αέρας αποστέλλεται από τη συσκευή στον αγωγό εξαερισμού. Η προσέγγιση είναι αποτελεσματική, όπως και στον πλήρη καθαρισμό του αέρα.

Όσον αφορά την κυκλοφορία, αυτή είναι η λειτουργία φιλτραρίσματος. Σε αυτή την περίπτωση, ο άξονας εξαερισμού δεν χρησιμοποιείται. Ο καθαρισμένος αέρας διέρχεται από το φίλτρο άνθρακα (μερικές φορές λίπος) και μετά επιστρέφει στο δωμάτιο.

Μοντέλα που λειτουργούν σύμφωνα με την αρχή της ανακύκλωσης χωρίζονται σε στάσιμα και κινητά. Τα τελευταία είναι πολύ πιο βολικά, αφού υπάρχει η δυνατότητα να τα χαμηλώσετε στην κουζίνα. Μετά από αυτό, το στοιχείο αφαίρεσης αέρα (σωλήνας ή προστατευτικό κουτί) αποσύρεται, πράγμα που εξοικονομεί αρκετό ελεύθερο χώρο.

Οι λύσεις σχεδιασμού για τέτοιες συσκευές είναι τεράστιες. Οι περιπτώσεις μπορούν να έχουν τη μορφή:

Σε μια μεγάλη κουζίνα ή μπάνιο, είναι δυνατές παραλλαγές και μοντέλα δύο όψεων με ασυνήθιστη σύνδεση σωλήνα.

Ανάγκη για κουκούλες

Η διαδικασία μαγειρέματος συνοδεύεται από δυσάρεστες μυρωδιές, αιθάλη και καπνούς. Εάν δεν υπάρχει αφαίρεση αέρα, τότε όλα αυτά θα εγκατασταθούν σε έπιπλα ή επιφάνειες των επιστρώσεων, γεγονός που θα χαλάσει την εμφάνιση και θα μειώσει τη διάρκεια ζωής. Η εγκατάσταση του συστήματος θα βοηθήσει στην εξάλειψη πιθανών προβλημάτων.

Οι κουκούλες χαρακτηρίζονται από τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • επιδόσεις ·
 • αριθμός θορύβου.
 • διαστάσεις.
 • σχεδιασμό.

Σύμφωνα με το SNIP, ο αέρας στην κουζίνα θα πρέπει να ενημερώνεται 12 φορές σε μία ώρα. Για να ρυθμίσετε την απαιτούμενη ισχύ, πρέπει να πολλαπλασιάζεται η ένταση του χώρου με αυτό το σχήμα. Για να κατανοήσετε πώς να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα παράδειγμα. Ας πούμε ότι η κουζίνα είναι 12 τετραγωνικά μέτρα. m. και το ύψος της οροφής είναι 2 μ. Αυτό που έχουμε στο τέλος: 12χ2χ12 = 288 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Αυτή η ένδειξη είναι η απόδοση της συσκευής. Είναι καλύτερα να αγοράσετε με περιθώριο. Αυτό θα μειώσει το επίπεδο θορύβου.

Ένας ανεμιστήρας οροφής στην κουζίνα

Ένα σύγχρονο κουτί ή τρομπέτα έχει τα πλεονεκτήματά του. Για παράδειγμα, το επίπεδο θορύβου τους δεν υπερβαίνει τα 50 dB. Τα πιο ήσυχα μοντέλα παρουσιάζονται στις ακόλουθες μάρκες: Siemens, GAGGENAU, AEG. Ο δείκτης τους δεν είναι μεγαλύτερος από 44. Εάν επιλέξετε μοντέλο από την κατηγορία οικονομίας, τότε το επίπεδο θορύβου κυμαίνεται έως 70 dB.

Ένας σωλήνας ή ένα κουτί στο οποίο ο ανεμιστήρας βρίσκεται κοντά στο ίδιο το ορυχείο, είναι αθόρυβο. Είναι βολικό και πρακτικό. Ο θόρυβος δημιουργείται μόνο όταν ο αέρας ρέει μέσω ειδικού φίλτρου.

Τοποθέτηση

Η κουκούλα έχει εγκατασταθεί ήδη στο τέλος, μετά την εγκατάσταση επίπλων στην κουζίνα ή στο μπάνιο.

Είναι πολύ σημαντικό! Οι συσκευές πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση τουλάχιστον 55 cm από την εστία. Αν υπάρχει στο δωμάτιο ένα φούρνο αερίου, τότε στην περίπτωση αυτή η απόσταση είναι 65 cm. Είναι προτιμότερο να τοποθετήσετε τη συσκευή στο μπάνιο με αποθεματικό 10-15 cm.

Η εγκατάσταση περιλαμβάνει τη χρήση των ακόλουθων εργαλείων:

 • βίδες και πείροι αγκύρωσης (περιλαμβάνονται).
 • κλειδιά;
 • κατσαβίδια ·
 • πρίζες με γείωση.
Αερισμός κάτω από την ψευδοροφή στο μπάνιο

Η ίδια η διαδικασία δεν είναι δύσκολη, αν παρατηρήσετε τις λεπτές αποχρώσεις και τις αποχρώσεις.

Η πορεία εγκατάστασης κάτω από το ανώτατο όριο

Η πορεία εγκατάστασης κάτω από το ανώτατο όριο

Η πρώτη είναι η εγκατάσταση μιας πρόσθετης πρίζας με γείωση. Θα πρέπει να βρίσκεται δίπλα στο σημείο στερέωσης της κουκούλας. Επιπλέον σήματα γίνονται για την υποστήριξη. Χρησιμοποιήστε μια διάτρηση για να τρυπήσετε οπές. Η ακολουθία έχει ως εξής:

 • αγκύρια ή άγκυρες αγκύρωσης.
 • τοποθέτηση της κουκούλας με τη βοήθεια των κλειδιών.
 • ισοπέδωση της στάθμης της γάστρας οριζόντια.

Στην τελευταία περίπτωση η κουκούλα διαθέτει ειδικά μπουλόνια που επιτρέπουν την προσαρμογή της.

Τοποθέτηση του σωλήνα στο κάλυμμα οροφής

Στη συνέχεια, ο αγωγός εγκαθίσταται στην οροφή. Για να το κάνετε αυτό, μετρήστε την απόσταση από τον άξονα εξαερισμού. Ο αεραγωγός πρέπει να τεντωθεί και να κοπεί στο επιθυμητό μήκος. Μέσω της χρήσης συνδετήρων τοποθετείται στην οροφή. Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σφιγκτήρες. Ο σωλήνας εξαερισμού κρύβεται χρησιμοποιώντας μια αναρτημένη ή τεντωμένη οροφή.

Κατά την εγκατάσταση πολύ συχνά το κύριο λάθος γίνεται: το κλείσιμο ενός καναλιού εξαερισμού σε μια οροφή στην κουζίνα με τη βοήθεια ενός σωλήνα εξάτμισης. Αυτό οδηγεί σε διακοπή της κυκλοφορίας στην αίθουσα.

Ο αγωγός αέρα συνδέεται στην κορυφή του άξονα εξαερισμού. Το κάτω μέρος χρησιμεύει ως διακοσμητικό πλέγμα. Το άκρο του σωλήνα είναι στερεωμένο είτε στην ίδια τη συσκευή είτε στην κουκούλα. Η καλύτερη στερέωση θα παρέχεται με τη χρήση στεγανωτικών ή ειδικών σφιγκτήρων. Μετά από αυτό:

 • μια κουκούλα είναι κρεμασμένη.
 • συνδέεται στο δίκτυο.
 • πραγματοποιείται μια δοκιμαστική περίοδος.
Αεραγωγός μέσω της οροφής

Σύσταση! Εάν ο αγωγός, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με την οροφή, έχει μεγάλο αριθμό στροφών, τότε η ποιότητα του αερισμού είναι κατεστραμμένη. Η απόδοση με κάθε στροφή ελαττώνεται κατά 5-10%.

Η κουκούλα ποιότητας, κρυμμένη σε κουτί, έχει πάντα εγγύηση. Είναι καλύτερα να αγοράσετε συσκευές κάτω από το ανώτατο όριο από γνωστούς κατασκευαστές.

Όλα για την εγκατάσταση και επισκευή
οροφές με τα χέρια τους

Με αρκετή επιφάνεια της κουζίνας χρησιμοποιείται συχνά η θέση του χώρου εργασίας του νησιού - όταν η εστία, ο νεροχύτης και μέρος του πάγκου βρίσκονται μακριά από τους τοίχους (στη μέση της κουζίνας). Για την οργάνωση της απομάκρυνσης καπνών και μολυσμένου αέρα από την περιοχή εργασίας, η διάταξη αυτή χρησιμοποιεί καλύμματα οροφής.

Αρχή δράσης και ποικιλιών

Το μαγείρεμα συνδέεται συχνά με την εμφάνιση διαφόρων μυρωδιών, και μερικές φορές αιθάλης. Όλα αυτά, που διευθετούν τα έπιπλα, την οροφή και τους τοίχους, μπορούν να οδηγήσουν γρήγορα σε μια κουζίνα με ανόητη εμφάνιση.

Για την καταπολέμηση αυτών των αρνητικών εκδηλώσεων και έχει σχεδιαστεί για εξαερισμό.

Ο απορροφητήρας οροφής, που βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο ύψος πάνω από την πλάκα, μπορεί συνήθως να λειτουργεί σε δύο λειτουργίες:

 • Λειτουργία αναγέννησης;
 • Ο τρόπος αφαίρεσης του αέρα από τις εγκαταστάσεις.

Ανάκτηση

Με αυτόν τον τρόπο χρήσης, το μολυσμένο ρεύμα περνά μέσα από τα φίλτρα (λίπος και άνθρακα) και επιστρέφει στο δωμάτιο. Το στοιχείο φίλτρου λίπους είναι ένα μεταλλικό πλέγμα ειδικού σχεδιασμού.

 • Είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να δημιουργούν ειδικές συνθήκες για τη διέλευση του αέρα. Ταυτόχρονα, η υγρασία και το λίπος εναποτίθενται στην επιφάνεια του πλέγματος. Περιοδικά (όσον αφορά τη μόλυνση), τα δίχτυα αφαιρούνται και πλένονται.
 • Η διήθηση άνθρακα χρησιμεύει για την απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών. Είναι μια αναπνεύσιμη κασέτα με ενεργό άνθρακα.
 • Περνώντας μέσα από αυτό, η ροή του αέρα καθαρίζεται περαιτέρω και επιστρέφει στο δωμάτιο. Αυτός ο τύπος φίλτρων πρέπει να αντικατασταθεί σε περίπτωση μόλυνσης.

Σημείωση: Οι σύγχρονες κουκούλες οροφής (ακριβά μοντέλα) είναι εφοδιασμένες με ένδειξη της ανάγκης καθαρισμού (αντικατάστασης) των φίλτρων.

Αφαίρεση αέρα

Σε αυτή την περίπτωση, το μολυσμένο ρεύμα στον κάθετο άξονα εξαερισμού, κρυμμένο στο διακοσμητικό κάλυμμα, ανεβαίνει στην οροφή και εξαερίζεται στο δρόμο μέσω αγωγών αερισμού (κρυμμένα πίσω από την οροφή).

Σημείωση: Για να αποφευχθεί η εισαγωγή εξωτερικού αέρα όταν ο ανεμιστήρας εξαγωγής δεν λειτουργεί, ο αγωγός είναι εφοδιασμένος με ειδική βαλβίδα ελέγχου (αποσβεστήρας με ελατήριο).

Τα σύγχρονα μοντέλα διαθέτουν πάντα διακόπτη λειτουργίας για παραγωγικότητα, φωτισμό της περιοχής εργασίας κάτω από την κουκούλα, μπορεί να εξοπλιστεί με τηλεχειριστήριο.

Επιπλέον, υπάρχουν κουκούλες στατικής και κινητής οροφής. Τα κινητά συστήματα στην κατάσταση εκτός λειτουργίας βρίσκονται στο επίπεδο της οροφής και, όταν είναι ενεργοποιημένα, χαμηλώνονται στο καθορισμένο ύψος.

Τι να ψάξετε όταν επιλέγετε μια κουκούλα

 • Πρώτα απ 'όλα - η απόδοση.
 1. Σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής, ο εξαερισμός στην κουζίνα πρέπει να παρέχει δώδεκα φορές την ανταλλαγή αέρα ανά ώρα.
 2. Προσδιορίστε την ένταση του δωματίου: μήκος (m) * πλάτος (m) * ύψος (m). Πολλαπλασιάστε το με 12.
 3. Επιπλέον, πρέπει να προστεθεί περίπου 15% για να ξεπεραστεί η αντίσταση των φίλτρων και 5% για κάθε καμπύλη του αεραγωγού. Η απόδοση του μοντέλου που επιλέγετε πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την τιμή που έχετε αποκτήσει.
 • Το δεύτερο κριτήριο είναι το επίπεδο θορύβου. Τα καλά δείγματα είναι "θορυβώδη" γύρω στα 50 dB, εξαιρετικά - περίπου 30 - 45 dB, και φθηνά - μέχρι 70 dB.
 • Ο σχεδιασμός είναι φυσικά σημαντικός, αλλά το κύριο καθήκον είναι να καθαρίσετε (αφαιρέστε) τον μολυσμένο αέρα.

Σημείωση: Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα στοιχεία του φίλτρου, όχι μόνο να φιλτράρουν τον αέρα, αλλά και να προστατεύουν την εσωτερική συσκευή (και τον κινητήρα) από υγρασία και γράσο και επομένως να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής της συσκευής.

 • Τα ανέξονα μοντέλα ολοκληρώνονται με φίλτρα λίπους από μη υφασμένα (ακρυλικά). Είναι διαθέσιμο, κάθε 3 έως 5 μήνες θα χρειαστεί να αγοράσετε καινούργια. Αν σκοπεύετε να εργαστείτε μόνο για να αφαιρέσετε τον αέρα, η διήθηση άνθρακα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Εκτός από τα φίλτρα, πολλά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με εξουδετερωτές οσμής:

 • Χημικός. Απαιτεί περιοδική αντικατάσταση.
 • Ηλεκτροιονισμός. Λειτουργούν παρόμοια με τους ιονιστές αέρα, δημιουργώντας ένα ηλεκτρικό πεδίο με σημαντική ένταση (που δεν είναι χρήσιμο για τον άνθρωπο).
 • Υπεριώδη. Απολύτως ακίνδυνη, αλλά οι ειδικοί λαμπτήρες πρέπει να αλλάζονται κάθε δύο χρόνια (δεν κοστίζουν φθηνά).

Τα στοιχεία ελέγχου των μοντέλων προϋπολογισμού πραγματοποιούνται με συρόμενα πλήκτρα. Αυτό δεν είναι ένα πολύ πρακτικό και ανθεκτικό σχέδιο. Οι διακόπτες με κουμπιά είναι πολύ πιο βολικοί (και λιγότερο μολυσμένοι).

Τα ακριβά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με χειριστήριο αφής, ικανό να προγραμματίζει τις λειτουργίες μεταγωγής του ανεμιστήρα και του φωτισμού.

Σημείωση: Μερικές φορές οι αισθητήρες "παρουσίας" χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο του φωτισμού (πιο πρόσφατα χρησιμοποιείται ο φωτισμός LED) και οι αισθητήρες πυκνότητας υπερήχων (ρύπανσης) της ροής αέρα για αυτόματο έλεγχο απόδοσης.

Το μέγεθος της συσκευής επιλέγεται με βάση το μέγεθος της πλάκας (εστία). Παρέχονται κουκούλες πλάτους 50, 60 και 90 cm.

Τα υλικά για την κατασκευή των περιπτώσεων χρησιμοποιούν μεγάλη ποικιλία:

 • από ανοξείδωτο χάλυβα ή από σμάλτο ·
 • αλουμινίου και των κραμάτων του ·
 • σκληρυμένο γυαλί?
 • διάφορα πλαστικά.

Ο σχεδιασμός μπορεί επίσης να είναι πολύ διαφορετικός. Η τιμή των πιο "γεμισμένων" δειγμάτων μπορεί να φτάσει τα $ 3000.

Τοποθέτηση

Η εγκατάσταση της συσκευής με τα δικά της χέρια είναι αρκετά δυνατή για τον αρχηγό του σπιτιού. Είναι απαραίτητο να προβλεφθεί η εγκατάσταση αγωγών εξαγωγής πίσω από το ψευδοροφή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επισκευής, η σκέψη για το σύστημα στερέωσης της συσκευής στην οροφή και η σύνδεση της ηλεκτρικής καλωδίωσης με την εγκατάσταση.

Συμβούλιο. Τοποθετήστε την κουκούλα στην ψευδοροφή δεν μπορεί να είναι. Το βάρος του μπορεί να φτάσει αρκετές δεκάδες χιλιόγραμμα.

Οι οδηγίες για το όργανο περιέχουν συνήθως ολοκληρωμένες και κατανοητές συστάσεις για την εγκατάσταση:

Αυτό είναι σημαντικό: Οι κουκούλες οροφής βρίσκονται σε ύψος 55-60 cm πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα και 65 - 70 cm - πάνω από τη σόμπα αερίου.

 • Συνδέστε τη βάση στο ανώτατο όριο και σημειώστε τις τρύπες.
 • Τρυπήστε τους χρησιμοποιώντας ένα puncher?
 • Βιδώστε την αγκύρωση με τη βοήθεια βιδών αγκύρωσης (βίδες και πείροι).
 • Συνδέστε τη θήκη στη βάση και τοποθετήστε την κάτω οριζόντια (χρησιμοποιήστε το επίπεδο).

Σημείωση: Τυπικά, οι κουκούλες οροφής έχουν ειδικές βίδες ρύθμισης.

 • Συνδέστε τη συσκευή στον αγωγό και στο ηλεκτρικό δίκτυο.
 • Τοποθετήστε το διακοσμητικό κάλυμμα.

Αν η οροφή είναι ένταση, πρέπει να συμβουλευτείτε την εγκατάσταση της κουκούλας στην εταιρεία που θα εκτελέσει την εγκατάσταση της οροφής. Σε αυτή την περίπτωση, ένα ειδικό άνοιγμα στον καμβά προετοιμάζεται ανάλογα με το μέγεθος του διακοσμητικού περιβλήματος και η εγκατάσταση της κουκούλας πραγματοποιείται ταυτόχρονα με την τοποθέτηση της οροφής.

Το βίντεο που παρουσιάζεται σε αυτό το άρθρο θα περιγράψει λεπτομερώς τον τρόπο εγκατάστασης της κουκούλας στην οροφή τεντώματος.

Χαρακτηριστικά και εγκατάσταση κουρτινών οροφής στην κουζίνα

Όταν το μέγεθος της κουζίνας επιτρέπει, στο κέντρο του δωματίου είναι συχνά διατεταγμένες μια ξεχωριστή ζώνη, η οποία όλοι έχουν συνηθίσει να ονομάζουν το "νησί". Σε αυτό το μέρος, κατά κανόνα, υπάρχει ένα πιάτο, ένας πρόσθετος νεροχύτης και ένας χώρος μαγειρέματος. Με αυτή την έκδοση της θέσης της πλάκας, πάνω από αυτό είναι εγκατεστημένο όχι συνηθισμένο, αλλά μια κουκούλα οροφής.

Κύρια χαρακτηριστικά

Αυτή η διάταξη αυτής της συσκευής επηρεάζει όχι μόνο το σχεδιασμό και τον εξωτερικό σχεδιασμό της, αλλά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Οι κύριες παράμετροι σχεδίασης, όπως συμβαίνει με τα τυποποιημένα μοντέλα, είναι:

 • Τρόποι λειτουργίας
 • Επίπεδο θορύβου
 • Κατανάλωση ισχύος
 • Πρόσθετα χαρακτηριστικά
 • Κινητικότητα

Το κύριο ζήτημα είναι το τελευταίο σημείο - "κινητικότητα". Όλοι ενδιαφέρονται για το τι μπορεί να σημαίνει. Στην πραγματικότητα, όλα είναι εξαιρετικά απλά - είναι μια ευκαιρία να χαμηλώσετε και να σηκώσετε τον θόλο της συσκευής εξαγωγής έτσι ώστε να μην παρεμβαίνει στην απενεργοποίηση.

Στην αποσυνδεδεμένη κατάσταση, τέτοιες κουκούλες οροφής κουζίνας βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στην επιφάνεια της οροφής. Σχεδόν όσο το επιτρέπει ο σχεδιασμός τους. Όταν είναι ενεργοποιημένη, η συσκευή αυτή χαμηλώνει στο απαιτούμενο ύψος.

Ο τρόπος λειτουργίας μπορεί να είναι δύο τύπων: με την αφαίρεση του αέρα έξω από το δωμάτιο και τον τρόπο με τον οποίο ο αέρας καθαρίζεται μόνο από ακαθαρσίες, επιστρέφοντας πίσω στην κουζίνα. Οι κουκούλες του δεύτερου τύπου είναι ευκολότερο να εγκατασταθούν, αλλά η απόδοση τους είναι χαμηλότερη. Όταν ο μολυσμένος αέρας αφαιρείται εντελώς από την κουζίνα, παραμένουν μέσα του λιγότερα οσμή και προϊόντα καύσης πετρελαίου ή άλλων ρύπων. Όμως, τέτοιες συσκευές θα απαιτήσουν την εγκατάσταση πρόσθετων αεραγωγών και πιο σοβαρό κόστος εγκατάστασης.

Η ισχύς όλων των διατάξεων εξάτμισης πρέπει να είναι επαρκής για να παρέχει δώδεκα φορές την ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο ανά ώρα. Αυτή η παράμετρος υποδηλώνεται με "απόδοση". Δείχνει πόση ποσότητα αέρα μπορεί να περάσει η συσκευή για λίγο από τον εαυτό της.

Εάν είναι ευκολότερο, τότε ο όγκος της κουζίνας σας πρέπει να πολλαπλασιαστεί κατά δώδεκα. Ο αριθμός της παραγωγικότητας της κουκούλας που χρειάζεστε αποκτάται. Αυτό ισχύει μόνο για κουκούλες με την αφαίρεση του αέρα έξω από την κουζίνα. Επιπλέον, στον υπολογισμένο όγκο, είναι απαραίτητο να προσθέσετε μια απώλεια 20% στην αντίσταση των εγκατεστημένων φίλτρων και την υπέρβαση του αεραγωγού.

Το επίπεδο θορύβου είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό. Για να καταστεί ευκολότερη η επιλογή, μπορείτε να πάρετε ως δείκτες αναφοράς καλό για αυτούς τους κουκούλες παραμέτρων. Η κουκούλα οροφής για την κουζίνα, η οποία θεωρείται εξαιρετική από την άποψη αυτή, παράγει θόρυβο στην περιοχή των 35-45 ντεσιμπέλ. Λιγότερο δαπανηρές συσκευές μπορούν να παράγουν μέχρι 50-55 ντεσιμπέλ, και οι φθηνότερες - 70.

Όλοι επιλέγουν το σχεδιασμό και το σχεδιασμό για τον εαυτό τους. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος, ωστόσο, είναι πολύ ατομική. Κοιτάξτε τέτοιες συσκευές μπορεί τόσο ανεστραμμένο γυαλί, όσο και χαλύβδινο σωλήνα, και μοντέλα σχεδιασμού αντιπροσωπεύονται γενικά σε δεκάδες από τα πιο περίπλοκα σχήματα.

Εγκατάσταση

Εκτός από τη στερέωση και τον αγωγό, μπορεί να χρειαστεί να εγκαταστήσετε μια πρόσθετη γραμμή ηλεκτρικής καλωδίωσης. Οι ισχυρές συσκευές κουζίνας συνιστώνται όχι μόνο για σύνδεση με ξεχωριστή καλωδίωση, αλλά και για ξεχωριστή προστατευτική συσκευή στον πίνακα ελέγχου. Η τοποθέτηση των καλωδίων μπορεί να αποτελέσει έναν σοβαρό περίπλοκο παράγοντα εγκατάστασης.

Δεν είναι εύκολο να τοποθετήσετε μια τέτοια συσκευή κουζίνας. Ίσως είναι καλύτερο να εμπιστευτείτε αυτό το έργο σε επαγγελματίες εγκαταστάτες αυτού του εξοπλισμού. Η αυτό-εγκατάσταση είναι δυνατή, αλλά δεν συνιστάται.

Για να λειτουργήσει η κουκούλα, πρέπει να συνδεθεί με το ρεύμα. Για φαγητό, αυτές οι συσκευές κουζίνας χρειάζονται μια γειωμένη πρίζα. Εάν δεν υπάρχει τέτοια πρίζα κοντά, θα πρέπει να εγκατασταθεί ή να παρασχεθεί για να συνδεθεί απευθείας με το δίκτυο. Η δεύτερη επιλογή απαιτεί ειδικές γνώσεις και τη διαθεσιμότητα ενός επαγγελματικού εργαλείου, επομένως δεν είναι απαραίτητο να το αντιμετωπίζετε μόνοι σας.

Τα εκχυλίσματα με την αφαίρεση του αέρα στον άξονα εξαερισμού, χρειάζεστε έναν ειδικά εγκατεστημένο αγωγό αέρα. Θα εξασφαλίσει την αφαίρεση της μάζας αέρα από τη συσκευή στο ορυχείο. Υπάρχουν πολλές επιλογές για το πώς να το κανονίσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ευέλικτα κανάλια που είναι τοποθετημένα απλά και μπορούν να κάμπτονται εάν είναι απαραίτητο. Οι άκαμπτοι αεραγωγοί απαιτούν πιο πολύπλοκη εγκατάσταση.

Οι αγωγοί τοποθετούνται πρώτα. Είναι απαραίτητο να υπολογιστεί με ακρίβεια το μήκος και η θέση της εισαγωγής αέρα. Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια πλάκα στήριξης στην οποία θα στερεωθεί η ίδια η συσκευή. Συνδέστε την κουκούλα στην ψευδοροφή δεν μπορεί να είναι - είναι πολύ βαρύ. Το βάρος ορισμένων μοντέλων μπορεί να είναι μερικές δεκάδες χιλιόγραμμα.

Το μόνο που παρατηρούμε είναι ότι με όλα τα πλεονεκτήματα του καλύμματος οροφής, ή, όπως ονομάζεται επίσης "νησί", είναι μια πολύ δαπανηρή ευχαρίστηση. Η τιμή των μοντέλων σχεδιασμού μπορεί να φτάσει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ρούβλια.

Για να εγκαταστήσετε μια τέτοια δαπανηρή συσκευή ο ίδιος είναι μια αδικαιολόγητη εξοικονόμηση. Είναι καλύτερο να εμπιστευτείτε την εγκατάσταση σε επαγγελματίες και να είστε σε θέση να προβείτε σε αξιώσεις σε περίπτωση κακής ποιότητας εγκατάστασης. Με τον ίδιο τρόπο, θα είναι δυνατή η αντικατάσταση της συσκευής εάν έχει καταστραφεί κατά την εγκατάσταση.

Όχι λιγότερο σημαντικό από όλες τις άλλες παραμέτρους είναι το μέγεθος του θόλου. Το βέλτιστο είναι το μέγεθος, το οποίο καλύπτει πλήρως την υπάρχουσα πλάκα. Σε αυτή την περίπτωση, όλες οι δυσάρεστες οσμές και ο λιπαρός ατμός, που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, θα πρέπει να απομακρυνθούν.

Hood σε ένα τέντωμα οροφή: πώς να εγκαταστήσετε στην κουζίνα, στο μπάνιο

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι από τους πολίτες μας χρησιμοποιούν για τη διακόσμηση των διαμερισμάτων και των ιδιωτικών κατοικιών τους ένα τέτοιο στοιχείο διακόσμησης ως τεντωμένο ανώτατο όριο. Στην περίπτωση αυτή, δεν πρόκειται μόνο για τα νέα κτίρια, αλλά και για το στεγαστικό απόθεμα, που χτίστηκε πριν από δεκάδες χρόνια. Η υψηλή ποιότητα των σύγχρονων υλικών που χρησιμοποιούνται για τη συσκευή των τεντωμένων οροφών επιτρέπει τη χρήση αυτής της λύσης για τη διακόσμηση όχι μόνο καθιστικών, παιδιών και υπνοδωματίων, καθώς και σε κουζίνες και μπάνια.

Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο μπάνιο και στην κουζίνα, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών αυτών των δωματίων, απαιτείται η πραγματοποίηση ποιοτικού αερισμού, οπότε η κουκούλα στην οροφή τάσης είναι υποχρεωτική συνιστώσα. Κατά κανόνα, οι αγωγοί εξαερισμού, τόσο κατοικιών πολυκατοικιών όσο και ιδιωτικών κατοικιών, έχουν έξοδο στην κουζίνα και στο μπάνιο. Πρόκειται για προϋπόθεση για τη στέγαση ώστε να πληρούνται πλήρως τα οικοδομικά και υγειονομικά πρότυπα.

Ως εκ τούτου, αποφασίζοντας να οργανώσει μια οροφή τέντωμα σε ένα μπάνιο ή κουζίνα, θα πρέπει να σκεφτείτε αμέσως πώς να συνδυάσετε ικανοποιητικά το υπάρχον σε αυτά τα συστήματα εξαερισμού εγκαταστάσεις με την εγκατεστημένη δομή.

Χρειάζεται να εγκαταστήσω την κουκούλα κάτω από μια οροφή τέντωμα;

Εκτός από τις υψηλές διακοσμητικές ιδιότητές του, οι τεντωμένες οροφές προσελκύουν πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού και εσωτερικούς σχεδιαστές με τη λειτουργικότητά του. Μετά από όλα, με τη βοήθειά τους μπορείτε να κρύψετε όχι μόνο τα ελαττώματα στην οροφή, αλλά και τις πλακόστρωτες επικοινωνίες - ηλεκτρικές καλωδιώσεις, σωλήνες νερού και αεραγωγούς. Η εμφάνιση σύγχρονων υλικών, που χρησιμοποιούνται ως ύφασμα τεντωμένων οροφών, επέτρεψε την πραγματοποίηση τέτοιου είδους φινιρίσματος σε χώρους με υψηλή υγρασία και χαρακτηριστικές διαφορές θερμοκρασίας. Δηλαδή: στην κουζίνα, στο μπάνιο, στην εσωτερική πισίνα, κλπ.

Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ένας τέτοιος χρόνος όταν δεν υπάρχει κουκούλα κάτω από την ψευδοροφή, τότε είναι πιθανές τέτοιες καταστάσεις όπως η συχνή «χαλάρωση» του καμβά ή η ανύψωσή του και η πίεση του πάνω στα εσωτερικά στοιχεία των δομών που υπάρχουν εκεί.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του σχεδίου οροφής είναι η διαθεσιμότητα ελεύθερου χώρου μεταξύ του τεντωμένου υφάσματος του υφάσματος και της οροφής βάσης. Και αν σε αυτήν την περιοχή δεν υπάρχει κίνηση του αέρα, πολύ σύντομα θα εμφανιστεί μούχλα και μύκητας. Δεν αποκλείεται και η συσσώρευση νερού στην εσωτερική επιφάνεια του πτερυγίου λόγω του συνεχώς σχηματισμένου συμπυκνώματος. Βασικά, παρόμοια φαινόμενα μπορούν να παρατηρηθούν όταν η κουκούλα στην οροφή τεντώματος στο μπάνιο στην κουζίνα δεν είναι σωστά διατεταγμένη ή ακόμα και απουσιάζει.

Είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσουμε ότι το καλούπι που σχηματίζεται στην οροφή, τους μύκητες και διάφορους μικροοργανισμούς θα επηρεάσει δυσμενώς την υγεία όλων των ανθρώπων που ζουν σε ένα τέτοιο σπίτι.

Για να αποφευχθεί κατά τη διαδικασία αξιοποίησης ενός ανώτατου ορίου τάνυσης παρόμοιων προβλημάτων, είναι απαραίτητο να φροντίσετε την αρμόδια συσκευή του συστήματος εξαερισμού σε αυτό το δωμάτιο. Παρακάτω θα εξετάσουμε πώς μπορεί να οργανωθεί αυτό.

Παροχή φυσικού αερισμού

 • Με τη βοήθεια απλών αεραγωγών

Εάν το δωμάτιο αρχικά έχει μια λειτουργικά λειτουργική κουκούλα, και αυτό είναι πολύ χαρακτηριστικό για την κουζίνα και το μπάνιο, το πρόβλημα του εξαερισμού, συμπεριλαμβανομένου του εσωτερικού χώρου της οροφής τεντώματος, λύνεται απλά. Θα πρέπει να εγκατασταθούν σε αντίθετες πλευρές της οροφής τεντώματος δύο γωνίες αερισμού διαγωνίως τοποθετημένες. Είναι απλά απλώς στερεωμένα στην επιφάνεια του υφάσματος τεντωμάτων οροφής - είναι κολλημένα στην εξωτερική του επιφάνεια και στη συνέχεια ένα τμήμα της μεμβράνης ή υφάσματος αποκόπτεται από το εσωτερικό.

Η τοποθέτηση της κουκούλας σε μια τεντωμένη οροφή παρέχει διαγώνια ελεύθερη κυκλοφορία αέρα. Συνεπώς, οι κίνδυνοι σχηματισμού μούχλας και συμπυκνώματος σχεδόν εξαφανίζονται και το πρόβλημα της παραμόρφωσης της μεμβράνης λόγω της πτώσης της πίεσης του αέρα λύεται πλήρως.

 • Χρησιμοποιώντας ένα ειδικό υλικό

Για να εξασφαλίσετε φυσικό αερισμό στο δωμάτιο όταν χρησιμοποιείτε οροφή τεντώματος, χρησιμοποιείται ειδικό διάτρητο ύφασμα ή μεμβράνη. Το υλικό αυτό διέρχεται ελεύθερα και προς τις δύο κατευθύνσεις. Συνιστάται η χρήση αυτού του είδους υλικού σε χώρους με υψηλή υγρασία (μπάνια, εσωτερικές πισίνες, προθάλαμοι κλπ.). Τα μόνα μειονεκτήματα ενός τέτοιου καμβά είναι μια μικρή επιλογή, λιγότερο ελκυστικές διακοσμητικές ιδιότητες και υψηλότερο κόστος από το κλασικό υλικό για τεντωμένες οροφές.

Η συσκευή τεχνητού εξαερισμού

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της οροφής είναι η δυνατότητα απόκρυψης των αεραγωγών και του ανεμιστήρα εξάτμισης του συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού που είναι εγκατεστημένο στην οροφή. Επίσης, κατά την τοποθέτησή του, θα πρέπει να λάβετε υπόψη αυτές τις στιγμές: είναι απαραίτητο να σφραγίσετε τις ρωγμές και να μονώσετε την οροφή. Αυτά τα μέτρα θα εξασφαλίσουν μια καλή κυκλοφορία αέρα στο δωμάτιο και θα ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους της χαλάρωσης της οροφής του τεντώματος και του σχηματισμού συμπυκνώματος μέσα σε αυτό.

Λόγω της πολυπλοκότητας αυτών των έργων, πρέπει να συμβουλευτείτε τις υπηρεσίες των ειδικών του Nevado. Ο επαγγελματισμός τους θα εξασφαλίσει στο μέλλον την ποιότητα και τη μακρά εργασία των τεχνητών τεντωμένων οροφών.

Πώς να φτιάξετε μια κουκούλα κάτω από μια οροφή τέντωμα;

Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση της κουκούλας και του συστήματος εξαερισμού στην κουζίνα ή σε διαφορετικό δωμάτιο με υψηλή υγρασία, θα πρέπει να εξετάσετε πώς να στερεώσετε με ασφάλεια μια ειδική πλατφόρμα στην κύρια οροφή. Μετά από όλα, θα έχει όλο το φορτίο του μελλοντικού τεχνητού εξαερισμού. Αφού εγκατασταθούν οι αεραγωγοί, όλα τα απαραίτητα δίκτυα τοποθετούνται, η σκηνή αρχίζει να τραβάει την οροφή τεντώματος.

Είναι απαραίτητο να σημειώσουμε τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα μιας τεντωμένης οροφής, η οποία συνίσταται στα εξής: κάτω από αυτό είναι δυνατό να κρυφτεί με ελάχιστα έξοδα:

 • αγωγοί εξαερισμού.
 • κεντρικό σύστημα εξαερισμού.
 • split-σύστημα;
 • κεντρικό σύστημα κλιματισμού ·
 • άλλες επικοινωνίες.

Συνιστάται ιδιαίτερα μετά από την εγκατάσταση οποιωνδήποτε επικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των κουκούλες κάτω από την ψευδοροφή, να ελέγξετε ότι δεν αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Διαφορετικά, οι δονήσεις και οι δονήσεις που μεταδίδονται από τη λειτουργία του εξαερισμού στην οροφή τάσης μπορεί να οδηγήσουν σε παραμόρφωση, ως συνέπεια της απώλειας ελκυστικότητας και λειτουργικότητας.