Ανεμιστήρας κουζίνας για ανεμιστήρα εξαγωγής

Σε κάθε σαλόνι, η ανταλλαγή αέρα έχει ιδιαίτερη σημασία. Για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων χρησιμοποιείται ανεμιστήρας φυσητήρα. Η ανάγκη για πρόσθετα κεφάλαια εξηγείται από το γεγονός ότι συχνά η φυσική κίνηση του αέρα εμποδίζεται από διάφορες αρνητικές συνθήκες. Πρόκειται για:

 • υψηλή υγρασία;
 • μικρά δωμάτια (όπου συχνά δεν υπάρχουν παράθυρα).
 • Μη αποτελεσματικά συστήματα όπου τοίχοι και άλλες επιφάνειες καλύπτονται με συμπύκνωμα.

Η εξαγωγή των ανεμιστήρων της κουζίνας βοηθά να απαλλαγούμε από τις μάζες αέριου αέρα, δημιουργώντας αναγκαστική ανταλλαγή αέρα.

Για να καταστούν οι συσκευές αυτές λειτουργούν με μέγιστη απόδοση, πρέπει να γίνουν προκαταρκτικοί υπολογισμοί. Διαφορετικά, ο ιδιοκτήτης των κατοικιών κινδυνεύει να αντιμετωπίσει προβλήματα:

Ποιοι είναι οι ανεμιστήρες εξάτμισης;

Η σύγχρονη αγορά προσφέρει στους καταναλωτές ένα ευρύ φάσμα εξοπλισμού εξόρυξης. Αυτοί οι ανεμιστήρες είναι σχεδιασμένοι για κουκούλες κουζίνας και τουαλέτες. Μπορείτε να μιλήσετε για τους παρακάτω τύπους αυτού του εξοπλισμού:

Αξονικός ανεμιστήρας για σχεδίαση

 1. Αγωγός. Αυτή η τεχνική εγκαθίσταται στο χώρο του ίδιου του αγωγού. Υπάρχουν ανεμιστήρες καυσαερίων για την κουζίνα, σχεδιασμένοι για εγκατάσταση σε κυκλικούς και αεραγωγούς ορθογωνικής διατομής. Ορισμένες συσκευές καναλιών συμπληρώνονται με συστήματα που ελέγχουν το επίπεδο υγρασίας. Οι αισθητήρες ταξιδιού που είναι συνδεδεμένοι μαζί τους σώζουν τεχνικούς πόρους. Οι ανεμιστήρες αγωγών διαθέτουν περίβλημα με προστασία από την υγρασία, το οποίο επιτρέπει σε τέτοιες συσκευές να λειτουργούν σε υγρά περιβάλλοντα.
 2. Ασύμμετροι. Αυτοί οι ανεμιστήρες εξάτμισης δεν προσελκύουν σχεδόν κανένα θόρυβο κατά τη λειτουργία. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι σημαντικά σε περιπτώσεις όπου τα συστήματα εξαναγκασμού εξαερισμού συναρμολογούνται σε μια κατοικία με μικρό κύβος (για παράδειγμα, σε διαμερίσματα ενός δωματίου).
 3. Νοικοκυριό. Αυτές οι εκδόσεις εγκαθίστανται σε εσωτερικούς χώρους, προκειμένου να επανέλθει ο αέρας εξαγωγής. Μια τέτοια κυκλοφορία αέρα είναι απαραίτητη για τις κουζίνες και τις τουαλέτες. Στα σύγχρονα κτίρια, πολλοί κάτοικοι πολυκατοικιών συχνά εγκαθιστούν συστήματα εξαερισμού που κόβουν το χώρο της κεντρικής οδού. Το ορυχείο χάνει τη στεγανότητα του και οι μάζες του αέρα εξαγωγής με ακαθαρσίες και ακαθαρσίες διεισδύουν στα γειτονικά διαμερίσματα. Επιπλέον ανεμιστήρες θα είναι χρήσιμοι εδώ, δουλεύοντας παράλληλα με βαλβίδες ελέγχου σε αυτόματο τρόπο.
 4. Φυγόκεντρο. Πριν από την επιλογή του σωστού συστήματος, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ότι τέτοια συγκροτήματα είναι εγκατεστημένα για να εξυπηρετούν βιομηχανικές δυνατότητες, καθώς αυτά τα συστήματα δεν μπορούν πάντα να κατασκευαστούν στο σπίτι. Τα σπειροειδή τους σώματα είναι σαν τα σαλιγκάρια. Η διαμόρφωση των λεπίδων, οι διαστάσεις τους καθορίζουν τα χαρακτηριστικά υψηλής ταχύτητας (απόδοσης) του συγκροτήματος.
 5. Αξονική. Ο συνηθέστερος τύπος προϊόντος. Η δημοτικότητα αυτή εξηγείται από την παρουσία των πιο αποτελεσματικών παραγόντων. Ο ανεμιστήρας εξαγωγής κουζίνας είναι εύκολος στην εγκατάσταση και η διαχείριση δεν είναι δύσκολη. Λόγω της υψηλής απόδοσης, τέτοια συστήματα είναι σε θέση να εξυπηρετούν δωμάτια διαφορετικών μεγεθών.

Σχετικά με τις αποχρώσεις της επιλογής ενός ανεμιστήρα

Ο ανεμιστήρας για την κουζίνα είναι εγκατεστημένος για να ενισχύσει τα υπάρχοντα συστήματα εξάτμισης. Μερικές φορές η ίδια η συσκευή μπορεί να αντικατασταθεί. Τα προσαρτήματα τοποθετούνται δίπλα στον αγωγό εξαερισμού ή στερεώνονται είτε στις εισόδους είτε μέσα στην συσκευή αεραγωγού. Οι συσκευές που λειτουργούν από το ηλεκτρικό δίκτυο στα μπάνια λειτουργούν σε αδιάβροχα περιβλήματα με μονάδες όχι ισχυρότερες από 36 V.

Η εξασφάλιση επαρκούς ασφάλειας σε χώρους με υψηλή υγρασία επιτυγχάνεται με την τήρηση των περιορισμών που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή ενός κατάλληλου συστήματος εξάτμισης.

Με τον πολλαπλασιασμό της έντασης του δωματίου με τον ρυθμό της ανταλλαγής αέρα ανά ώρα, λαμβάνετε την απαιτούμενη ισχύ

Οι επιδόσεις της για την κουζίνα υπολογίζονται με τον ακόλουθο τρόπο. Η ονομαστική πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα, που καθορίζεται για αυτό το δωμάτιο SNiPom, πολλαπλασιαζόμενη με την κυβική χωρητικότητα του χώρου στον οποίο προορίζεται να εγκαταστήσει έναν ανεμιστήρα εξαγωγής κουζίνας. Το προϊόν u θα είναι η τιμή σχεδιασμού της απόδοσης.

Συνιστάται να κάνετε έναν υπολογισμό με περιθώριο, αφού η διαμόρφωση του δωματίου μπορεί να μετατραπεί. Ο αριθμός των ατόμων στο δωμάτιο μπορεί να διαφέρει. Η υπολογιζόμενη ισχύς συγκρίνεται με τα υπάρχοντα πρότυπα. Η τελική επιλογή θα πρέπει να διακόπτεται σε μεγάλες τιμές. Η ανάλογη αρχή καθορίζει τις τιμές των επιτρεπόμενων επιπτώσεων θορύβου.

Συμβουλές εγκατάστασης

Για τη σωστή λειτουργία του συνδεδεμένου συστήματος εξάτμισης, πρέπει να ακολουθούνται ορισμένοι κανόνες ασφαλείας κατά τη διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης του συγκροτήματος ανεμιστήρα:

 1. Ανεξάρτητα από τον τρόπο τοποθέτησης του ανεμιστήρα, πρέπει να τοποθετηθεί σε επαρκές ύψος. Στην περίπτωση αυτή, τα τοπικά σημεία πιθανής εισροής αέρα πρέπει να βρίσκονται στη μέγιστη απόσταση. Αυτή η διάταξη εξασφαλίζει ότι ο αέρας στο δωμάτιο θα κυκλοφορεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
 2. Μην εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα κουζίνα, όπου ο αέρας θερμαίνεται πάνω από του περιβάλλοντος 40-60º C (π.χ., πάνω από φούρνους ή σχάρες τζάκι).
 3. Εάν οι ανεμιστήρες τοποθετούνται σε περιοχές όπου οι συσκευές λειτουργούν με ανοιχτή φλόγα (ή πλάκες όψεως, στην οποία δεν υπάρχουν ρυθμιζόμενα καμινάδες), είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί επαρκής ροή αέρα.
 4. Οι ηλεκτρικοί ανεμιστήρες που εγκαθίστανται σε μπάνια θα πρέπει να βρίσκονται σε εντυπωσιακή απόσταση από τους χώρους όπου λαμβάνονται οι διαδικασίες ύδρευσης.
 5. Οι καμπίνες ντους πρέπει να είναι εξοπλισμένες μόνο με ανεμιστήρες χαμηλής τάσης ή με ενσωματωμένους αγωγούς αέρα.

Δεδομένου ότι η τάση στο δίκτυο μπορεί να κυμανθεί σημαντικά, τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα των μονάδων ελέγχου του ανεμιστήρα ενδέχεται να αποτύχουν πρόωρα. Επομένως, εάν ο χώρος χρησιμοποιεί λάμπες φθορισμού-δείκτες ενεργοποίησης / απενεργοποίησης, που μπορούν να προκαλέσουν υπερτάσεις τάσης, τότε οι ανεμιστήρες για εξάντληση συνδέονται μέσω φίλτρων γραμμής.

Αυτοσυναρμολόγηση των οπαδών

Εάν υπάρχει η επιθυμία να εξοικονομήσετε σημαντικά χρήματα, μπορείτε να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα εξαγωγής με τα χέρια σας. Συγκεκριμένα, αυτό είναι λογικό όταν απαιτείται μικρή αναβάθμιση ενός ήδη λειτουργούντος συστήματος εξαερισμού.

Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις όταν ένας ανεμιστήρας με κυκλικό στοιχείο στερέωσης πρόκειται να τοποθετηθεί σε ορθογώνιο άξονα. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμογέα, ο οποίος είναι στερεωμένος με πείρους ή κόλλα πολυμερούς.

Μπορεί να συνοψιστεί: οι πιο δημοφιλείς εγχώριοι ανεμιστήρες εξαγωγής στην οποία το στοιχείο με λεπίδες είναι στερεωμένο στον άξονα του ηλεκτροκινητήρα. Οι μονάδες μπορούν να ενεργοποιηθούν χειροκίνητα μέσω του ενσωματωμένου χρονοδιακόπτη. Υπάρχουν επιλογές όταν το κύκλωμα περιλαμβάνει μια πρόσθετη συσκευή με ασφάλεια. Για τη σταθερή λειτουργία των ανεμιστήρων τοποθετούνται στους χώρους της πιο άνετης εισαγωγής αέρα.

Το κλίμα

Κουζίνα - ένα δωμάτιο στο οποίο υπάρχει συχνά υψηλή υγρασία. Για να αποφευχθεί η εμφάνιση υγρασίας και μούχλας στους τοίχους, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί ένα ποιοτικό σύστημα εξαερισμού στην κουζίνα. Σχετικά με το πώς να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα στην κουζίνα, θα εξετάσουμε περαιτέρω.

Πίνακας περιεχομένων:

Χαρακτηριστικά της επιλογής ενός ανεμιστήρα για την κουζίνα

Αγοράζοντας έναν ανεμιστήρα για την κουζίνα, πρέπει πρώτα να διαβάσετε τις συστάσεις για την επιλογή του. Έτσι, θα είναι δυνατό να επιλέξετε μια συσκευή ποιότητας που θα διαρκέσει για πολλά χρόνια.

Όταν αγοράζετε έναν ανεμιστήρα για την κουζίνα, δώστε προσοχή στο επίπεδο της απόδοσής του. Αυτό το χαρακτηριστικό καθορίζει την ποιότητα της λειτουργίας της συσκευής. Για να βρείτε τον σωστό ανεμιστήρα, πρέπει να πολλαπλασιάσετε την περιοχή κατά δέκα. Έτσι, θα είναι δυνατή η απόκτηση της αξίας της απόδοσης της συσκευής. Ωστόσο, αυτές οι εκτιμήσεις είναι σχετικές μόνο για δωμάτια με καθιερωμένο φυσικό εξαερισμό. Διαφορετικά, η τιμή απόδοσης αυξάνεται και η περιοχή πολλαπλασιάζεται επί δεκαπέντε.

Επίσης, καθορίστε εκ των προτέρων με τον τόπο εγκατάστασης του ανεμιστήρα, ο σχεδιασμός της συσκευής θα εξαρτηθεί από αυτό. Υπάρχουν συσκευές που είναι τοποθετημένες στον τοίχο, στην οροφή ή στον αγωγό εξαερισμού. Ορισμένα μοντέλα εγκαθίστανται στα παράθυρα.

Επιπλέον, ένας ανεμιστήρας ποιότητας για την κουζίνα θα πρέπει να εξασφαλίζει την άνεση της διαμονής σε εσωτερικούς χώρους, η δουλειά του θα πρέπει να είναι σιωπηλή. Το επίπεδο θορύβου που παράγεται κατά τη λειτουργία του ανεμιστήρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα σαράντα ντεσιμπέλ.

Ένας ανεμιστήρας κουζίνας με βαλβίδα αντεπιστροφής απαιτείται όταν η συσκευή είναι τοποθετημένη στον αγωγό εξαερισμού. Σε αυτή την περίπτωση, η βαλβίδα αντεπιστροφής θα εμποδίσει την είσοδο αέρα στο δωμάτιο μέσα στο δωμάτιο κατά τη διαδικασία απενεργοποίησης του ανεμιστήρα.

Προσέξτε τη σταθερότητα του ανεμιστήρα μπροστά από υψηλή θερμοκρασία και υγρασία. Πριν αγοράσετε έναν ανεμιστήρα, μετρήστε τη διάμετρο της οπής εξαερισμού στην οποία θα εγκατασταθεί. Σημειώστε ότι το πλαίσιο ανεμιστήρα πρέπει να κλείσει τελείως την οπή εξαερισμού.

Σε σχέση με τον τύπο ελέγχου, οι ανεμιστήρες χωρίζονται σε χειροκίνητες και αυτοματοποιημένες συσκευές. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν τηλεχειριστήριο. Η πιο πρακτική επιλογή είναι να εξοπλιστεί ο ανεμιστήρας με έναν πρόσθετο διακόπτη που ρυθμίζει τη λειτουργία του.

Για να αποφύγετε την υποθερμία στην κουζίνα, σας συνιστούμε να αγοράσετε μια βαλβίδα τροφοδοσίας με τον ανεμιστήρα. Με τη βοήθειά του, η κουζίνα θα πάρει αέρα από το δρόμο.

Το σχήμα και το χρώμα του ανεμιστήρα εξαρτάται από τα επιμέρους χαρακτηριστικά του δωματίου στον οποίο είναι εγκατεστημένος. Υπάρχουν πολλά χρώματα και επιλογές για τους οπαδούς. Προσπαθήστε να επιλέξετε ένα μοντέλο που θα χωρέσει στο εσωτερικό της κουζίνας.

Γενικά, η επιλογή ανεμιστήρα πρέπει να γίνεται λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά αυτά:

1. Παράμετροι εναέριας κυκλοφορίας.

Αυτό το χαρακτηριστικό καθορίζει την ποσότητα αέρα που αφαιρείται από το δωμάτιο για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Ο ανεμιστήρας πρέπει να είναι όσο πιο σιωπηλός, δεν πρέπει να παρεμβαίνει στην ομιλία ή στην παρακολούθηση της τηλεόρασης.

3. Η παρουσία μιας βαλβίδας αντεπιστροφής.

Για να εμποδίσετε την είσοδο αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον στο δωμάτιο, ο ανεμιστήρας πρέπει να είναι εφοδιασμένος με βαλβίδα αντεπιστροφής.

4. Ασφάλεια χρήσης.

Δεδομένου ότι η κουζίνα είναι μια θέση υψηλής υγρασίας, ο ανεμιστήρας πρέπει να προστατεύεται με στοιχεία προστασίας από λάσπη και υγρασία. Πρέπει επίσης να είναι εξοπλισμένο με ασφαλή ηλεκτρική καλωδίωση. Επιπλέον, η λειτουργία του ανεμιστήρα δεν πρέπει να σταματά τόσο στις υψηλές όσο και στις χαμηλές θερμοκρασίες.

5. Χαρακτηριστικό ισχύος.

Αυτή η ποιότητα καθορίζει την περίοδο και την ταχύτητα περιστροφής των λεπίδων. Η αποτελεσματικότητα του καθαρισμού του αέρα εξαρτάται άμεσα από τη δύναμη του ανεμιστήρα.

Η πιο δημοφιλής επιλογή είναι ένας λευκός ανεμιστήρας, αλλά μπορείτε να αγοράσετε μια μπλε, μαύρη ή γκρι συσκευή.

7. Ευκολία χρήσης.

Τέτοιες πρόσθετες λειτουργίες όπως οι ανιχνευτές παρουσίας σας επιτρέπουν να ελέγχετε τη λειτουργία και την ενεργοποίηση του ανεμιστήρα, ενώ βρίσκεστε στις εγκαταστάσεις των ανθρώπων. Επίσης, είναι δυνατό να συμπληρωθεί ο ανεμιστήρας με χρονοδιακόπτη, ο οποίος θέτει το έργο της συσκευής σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Εξαεριστήρας για την κουζίνα - τύποι και χαρακτηριστικά

Στην αναλογία των συνθηκών λειτουργίας των ανεμιστήρων για την κουζίνα, χωρίζονται σε αυτές τις ποικιλίες:

1. Οι ανεμιστήρες αγωγών - εγκαθίστανται απευθείας στον αγωγό της κουκούλας. Τέτοιοι μηχανισμοί εγκαθίστανται σε αεραγωγούς με αμφότερες στρογγυλές και τετράγωνες διατομές. Σε σχέση με τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, οι κουκούλες είναι φυγοκεντρικές και αξονικές. Ορισμένες συσκευές είναι επίσης σε θέση να ελέγχουν την υγρασία στο δωμάτιο. Ένας προσωρινός αισθητήρας λειτουργίας θα μειώσει επίσης την κατανάλωση ρεύματος της συσκευής. Επιπλέον, αυτοί οι ανεμιστήρες προστατεύονται από την υγρασία, οπότε η συσκευή εγκαθίσταται σε ένα δωμάτιο με υψηλή υγρασία.

2. Ο ανεμιστήρας για την κουζίνα είναι αθόρυβος - έχει χαμηλό επίπεδο θορύβου, που εκδίδεται κατά τη διάρκεια της εργασίας. Συνιστάται να εγκαταστήσετε τους ανεμιστήρες σε μικρές κουζίνες και διαμερίσματα. Διαφορετικά, η συσκευή θα παρέμβει όχι μόνο στην κουζίνα, αλλά και στα γειτονικά δωμάτια.

3. Ανεμιστήρες για την εξαγωγή οικιακού τύπου - αποτρέπουν την εισροή ανακυκλωμένου αέρα στο εσωτερικό του δωματίου. Με ένα τέτοιο ανεμιστήρα, ο αέρας στο δωμάτιο θα είναι πάντα καθαρός. Ιδιαίτερα σχετικές είναι οι οπαδοί στο μπάνιο ή στην τουαλέτα.

4. Ο φυγοκεντρικός ανεμιστήρας χρησιμοποιείται ευρέως στον βιομηχανικό τομέα. Το σαλιγκάρι ανεμιστήρα για την κουζίνα έχει ένα τέτοιο όνομα λόγω του σπειροειδούς σώματος που μοιάζει με σαλιγκάρι. Η ταχύτητα και η απόδοση της συσκευής εξαρτάται άμεσα από τον τύπο και το μήκος των λεπίδων του ανεμιστήρα.

5. Ένας αξονικός ανεμιστήρας είναι η πιο δημοφιλής επιλογή. Αυτή η συσκευή έχει τη βέλτιστη διαμόρφωση για εγκατάσταση στην κουζίνα και πολύ υψηλή απόδοση. Επιπλέον, τέτοιοι ανεμιστήρες εγκαθίστανται εύκολα και παρέχουν καλή ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο.

Πώς να συνδέσετε έναν ανεμιστήρα στην κουζίνα

Τα χαρακτηριστικά εγκατάστασης του ανεμιστήρα εξάτμισης καθορίζουν τον τύπο του. Σας προσφέρουμε να εξοικειωθείτε με τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά της εγκατάστασης ανεμιστήρων τύπου παραθύρου ή τοίχου.

Για να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα, εκτελέστε τις παρακάτω ενέργειες:

1. Πρώτα απ 'όλα, διαβάστε τις οδηγίες από τον κατασκευαστή. Θα πρέπει να περιγράφει τη διαδικασία εγκατάστασης και όλες τις λεπτές αποχρώσεις που σχετίζονται με αυτή τη συσκευή.

2. Στη συνέχεια, προσδιορίστε τη θέση τοποθέτησης του ανεμιστήρα. Όσο υψηλότερη είναι η εγκατάσταση του ανεμιστήρα, η ποιότητα θα εξασφαλίζεται από τη λειτουργία του. Η βέλτιστη έκδοση είναι 15-20 cm από την οροφή.

3. Αν ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος στο παράθυρο, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε τον κοπτικό γυαλιού εκ των προτέρων. Με τη βοήθειά του, θα είναι δυνατή η δημιουργία μιας οπής στο γυαλί κάτω από τις παραμέτρους του ανεμιστήρα.

4. Ελαστική επένδυση τοποθετείται στην επιφάνεια του περιβλήματος του ανεμιστήρα, εξασφαλίζοντας τέλεια σύνδεση της συσκευής με το γυαλί.

5. Στην εξωτερική φλάντζα έχει τοποθετηθεί μια ζώνη πίεσης. Κατά τη διάρκεια της σύσφιξης των βιδών σύσφιξης, το προϊόν στερεώνεται στο άνοιγμα παραθύρου. Στη συνέχεια, η ταινία διακόπτεται.

6. Το τμήμα εργασίας του ανεμιστήρα είναι εγκατεστημένο στο εσωτερικό του περιβλήματος. Ταυτόχρονα, κατά την περιστροφή των λεπίδων, δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τους τοίχους.

7. Συνδέστε τη συσκευή στον ηλεκτρισμό. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να καθορίσετε με ποιο τρόπο θα ενεργοποιηθεί η συσκευή. Αφού ελέγξετε τη λειτουργία του μηχανισμού, πρέπει να το καλύψετε με προστατευτική εσωτερική μάσκα.

Η διαδικασία εγκατάστασης συσκευών τοίχου είναι πιο περίπλοκη. Για να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα στον τοίχο, ακολουθήστε τις οδηγίες:

1. Εάν υπάρχει αεραγωγός, πρέπει να προσδιορίσετε τη θέση του στον τοίχο. Διαφορετικά, ο ανεμιστήρας τοποθετείται στον τοίχο στήριξης στον οποίο είναι κατασκευασμένη η οπή.

2. Χρησιμοποιώντας μια διάτρητη συσκευή και ένα τρυπάνι για σκυρόδεμα, δημιουργήστε μικρές οπές, οι οποίες σχηματίζουν επιπλέον μία μεγάλη τρύπα για τον ανεμιστήρα.

3. Τοποθετήστε το ακροφύσιο στον τοίχο. Εγκαταστήστε τον ανεμιστήρα, στερεώνοντάς τον με τη βοήθεια αγκυρών.

4. Κατά την εγκατάσταση του ανεμιστήρα σε φέροντα τοίχο, τοποθετήστε μια εξωτερική προστατευτική μάσκα.

5. Συνδέστε τη συσκευή στο ηλεκτρικό ρεύμα και ελέγξτε τη λειτουργικότητά της. Τοποθετήστε ένα διακοσμητικό κάλυμμα που είναι εγκατεστημένο σε εσωτερικό χώρο.

Πώς να συνδέσετε έναν ανεμιστήρα στην κουζίνα

Για να αυξηθεί η παραγωγικότητα και η αποδοτικότητα της κουκούλας, υπάρχει ένας επιπλέον ανεμιστήρας. Η παρουσία ενός ανεμιστήρα σας επιτρέπει να έχετε καθαρό και καθαρό αέρα στην κουζίνα.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της εγκατάστασής της, σημειώνουμε:

 • βελτιώνοντας την άνεση της διαμονής σε εσωτερικούς χώρους, με ελάχιστο κόστος.
 • διάρκεια και αθόρυβη λειτουργία.
 • ελκυστική εμφάνιση.

Τις περισσότερες φορές, η εγκατάσταση του ανεμιστήρα πραγματοποιείται κατά τη διαδικασία σύνδεσης του με το σύστημα εξαερισμού. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η εγκατάσταση ανεμιστήρα σε σπίτι με μικρά παιδιά ή άτομα με αλλεργίες.

Σε σχέση με τον ρότορα, οι ανεμιστήρες για την κουζίνα είναι:

1. Αξονικά αναζωογονητική. Το πιο δημοφιλές στην σύγχρονη αγορά ανεμιστήρων. Μετακινήστε τον αέρα στο δωμάτιο σε σχέση με τον άξονα, στον οποίο πραγματοποιείται η στερέωση των λεπίδων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στους ιδιοκτήτες σπιτιών και διαμερισμάτων. Συνιστάται η εγκατάσταση αυτού του τύπου ανεμιστήρα στην κουζίνα ή στο μπάνιο.

2. Φυγοκεντρικός ανεμιστήρας. Έχει αρκετές άλλες λεπίδες σε σχήμα από την προηγούμενη έκδοση. Λόγω του σπειροειδούς σχήματος τους, έχουν υψηλή παραγωγικότητα και χρησιμοποιούνται συχνότερα σε βιομηχανικούς τομείς μαγειρικής, χημικών βιομηχανιών.

3. Ανεμιστήρας διαμετρικού τύπου. Ο ρότορας του έχει σχήμα κυλίνδρου. Σε αυτή την περίπτωση, οι λεπίδες κάμπτονται προς τα εμπρός, έτσι υπάρχει ομοιόμορφη απομάκρυνση του αέρα από το δωμάτιο στον αγωγό εξαερισμού.

Επιπλέον, οι ανεμιστήρες καναλιών εγκαθίστανται μέσα στον άξονα εξαερισμού. Δεν καταλαμβάνουν χώρο στο δωμάτιο, ωστόσο είναι τόσο λειτουργικοί όσο οι τυποποιημένοι ανεμιστήρες.

Η σύνδεση του ανεμιστήρα στην κουζίνα είναι μια πολύ περίπλοκη διαδικασία. Έχοντας καμία εμπειρία με την ηλεκτρική ενέργεια, είναι καλύτερο να εμπιστευθεί αυτή τη διαδικασία σε ειδικούς. Για να συνδέσετε τον ανεμιστήρα στο δίκτυο, συνιστούμε την εγκατάσταση του διακόπτη.

Έτσι, με τη βοήθειά του θα είναι δυνατή η προσαρμογή της λειτουργίας αυτής της συσκευής. Χρησιμοποιείται ένα κουτί διακλάδωσης για τη σύνδεση του εδάφους και της γης. Για να συνδέσετε τη φάση, χρησιμοποιήστε το ίδιο καλώδιο με τον τυπικό διακόπτη. Αυτό το κύκλωμα σύνδεσης ανεμιστήρα θα επιτρέψει στον ανεμιστήρα να ανάβει και να απενεργοποιείται ταυτόχρονα με τον ηλεκτρισμό. Ωστόσο, είναι προτιμότερο να σταματήσει το δεύτερο σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο ο ανεμιστήρας λειτουργεί ξεχωριστά και το φως είναι ξεχωριστό.

Για να συνδέσετε το κύκλωμα με ένα διακόπτη δύο κουμπιών, θα πρέπει να εργαστείτε σκληρότερα. Το καλώδιο φάσης από τον διανομέα πηγαίνει στον διακόπτη και χωρίζεται σε δύο καλώδια. Κάθε ένας από αυτούς είναι υπεύθυνος για την ενεργοποίηση του ανεμιστήρα και της συσκευής φωτισμού. Συνιστάται η χρήση καλωδίων τριών συρμάτων, που παρέχουν καλή γείωση, αφού ο ανεμιστήρας είναι μια ηλεκτρική συσκευή που βρίσκεται σε ένα δωμάτιο με υψηλή υγρασία. Η γείωση είναι απαραίτητη για να αποφευχθεί η εμφάνιση βραχυκυκλώματος.

Μια εξαιρετική επιλογή για την κουζίνα και το μπάνιο είναι ένας ανεμιστήρας που έχει χρονοδιακόπτη. Για να συνδέσετε έναν τέτοιο ανεμιστήρα, πρέπει να εγκαταστήσετε τέσσερα καλώδια.

Επιπλέον, προκύπτουν ιδιαίτερες δυσκολίες με τη σύνδεση ανεμιστήρα με αισθητήρες κίνησης, αυτοματοποιημένες συσκευές με τηλεχειριστήριο κλπ.

Σε κάθε περίπτωση, η εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα στην κουζίνα είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία, η οποία πρέπει να εκτελείται από ανθρώπους που έχουν εμπειρία σε αυτόν τον κλάδο.

Τύποι ανεμιστήρων για εξαγωγή και ποιος παραγωγός επιλέγει: επισκόπηση και σύγκριση

Δεν είναι μυστικό ότι σε καμία κατοικείται μόνιμα επίπεδη, ως αποτέλεσμα των ζωτικών διεργασιών των κατοίκων της, μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό οσμές ή υγρασία, που μπορεί να κάνει την διαμονή στο δωμάτιο δεν είναι το πιο άνετο. Για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων αναπτύχθηκαν ανεμιστήρες εξάτμισης. Σχετικά με το τι είναι ο ανεμιστήρας για τέντωμα και τι είδους είναι, θα μιλήσουμε σήμερα.

Τι είναι αυτό και πώς λειτουργεί;

Ο ανεμιστήρας καυσαερίων είναι μια ηλεκτρική συσκευή σχεδιασμένη για την εξάλειψη δυσάρεστων οσμών και υγρού αέρα από το δωμάτιο. Συνήθως, αυτοί οι ανεμιστήρες είναι εγκατεστημένοι στην κουζίνα, στο μπάνιο ή στην τουαλέτα.

Αρχή λειτουργίας

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι οικιακοί ανεμιστήρες εξάτμισης παράγονται με τη μορφή αξονικών μοντέλων - ο τροχός με λεπίδες βρίσκεται στον άξονα του ηλεκτροκινητήρα. Ο αέρας στη συνέχεια τραβιέται μέσα στη συσκευή μέσω μιας σχάρας εφοδιασμένης με περσίδες, οι οποίες εμποδίζουν το ρεύμα επιστροφής, στη συνέχεια διέρχεται από τη συσκευή και εκκενώνεται προς τα έξω. Αυτοί οι ανεμιστήρες μπορούν να εγκατασταθούν σε παράθυρα, και με την παρουσία ενός επιπλέον μικρού αγωγού, ορισμένα μοντέλα συσκευών μπορούν να κατασκευαστούν απευθείας στον τοίχο.

Προκειμένου να ξεπεραστεί η αντίσταση των μερικά από τα μακράς ανεμιστήρες αγωγού κατασκευάζονται ως φυγόκεντρες μοτίβα - σε αυτήν την περίπτωση, η πτερωτή κατευθύνει τον αέρα προς τις πλευρές σε ορθή γωνία ως προς τον άξονα του κινητήρα.

Ταυτόχρονα, τα βιομηχανικά αντικείμενα χρησιμοποιούν συχνότερα ακτινικά μοντέλα.

Στις κουζίνες, οι περισσότεροι ανεμιστήρες εξάτμισης συνδέονται με μια συσκευή σύνδεσης εξοπλισμένη με μια ασφάλεια. Στο μπάνιο, ο ανεμιστήρας μπορεί να συνδεθεί με μια είσοδο καλωδίου συνδεδεμένη με τη σειρά του σε μια συσκευή σύνδεσης με μια ασφάλεια από το εξωτερικό. Επιπλέον, ο ανεμιστήρας μπορεί να συνδεθεί στο κύκλωμα φωτισμού και να ελέγχεται από ένα διακόπτη καλωδίου οροφής.

Υπολογισμός ισχύος

Για την αποτελεσματική λειτουργία οποιουδήποτε ανεμιστήρα εξάτμισης απαιτείται ένας κατάλληλος υπολογισμός της ισχύος του. Διαφορετικά, η συσκευή δεν θα είναι σε θέση να αφαιρέσει την απαιτούμενη ποσότητα αέρα από το χώρο που πρόκειται να επισκευαστεί και η αποτελεσματικότητα του ανεμιστήρα θα τείνει στο μηδέν.

Προκειμένου να υπολογιστεί το ελάχιστο απαιτούμενο χωρητικότητα του ανεμιστήρα εξάτμισης, θα πρέπει πρώτα να υπολογιστεί ο όγκος του σερβίρεται δωματίου (ύψος χ πλάτος χ μήκος) και να πολλαπλασιάζεται με τη συνιστώμενη αριθμό αλλαγών αέρα ανά ώρα.

Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει η θέση του ανεμιστήρα. Το θέμα είναι ότι ο αέρας που εξαλείφεται από το δωμάτιο πρέπει να αντικατασταθεί εντελώς από φρέσκο ​​αέρα - συνήθως μέσω της πόρτας ή άλλων τμημάτων της κατοικίας. Εάν ο ανεμιστήρας είναι πολύ κοντά σε μια πηγή καθαρού αέρα, δημιουργεί μόνο τοπικό αερισμό και δεν έχει σημαντική επίδραση στον υπόλοιπο αέρα του δωματίου. Μια ιδανική τοποθεσία είναι η θέση απέναντι από την πηγή του αέρα αντικατάστασης, αλλά ταυτόχρονα αρκετά υψηλή για να αντλήσει θερμό αέρα.

Προειδοποίηση: Στην κουζίνα, πρέπει να προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα εξάτμισης δίπλα στη σόμπα - αυτό θα επιτρέψει στη συσκευή να αφαιρέσει εύκολα ξένες οσμές που προκύπτουν από το μαγείρεμα.

Σε περίπτωση αμφιβολίας σχετικά με τη σωστή θέση της συσκευής, συμβουλευτείτε έναν ειδικό - μηχανικό θέρμανσης.

Δημοφιλείς κατασκευαστές οικιακών ανεμιστήρων για κουκούλες

Μέχρι σήμερα, οι πιο δημοφιλείς μάρκες οικιακών ανεμιστήρων είναι:

 • Ανεμιστήρες:
  • παραγωγή: Ουκρανία;
  • ανεμιστήρας 100 m3 με ορθογώνια μπροστινή μάσκα.
  • πτερωτή με επτά πέταλα.
  • εγκατάσταση: σε οροφή ή τοίχο.
  • Υλικό της θήκης: ABS πλαστικό;
  • σιωπηρή λειτουργία;
  • κόστος: περίπου 1.500 ρούβλια.
 • Electrolux:
  • παραγωγή: Σουηδία.
  • αισθητήρα υγρασίας;
  • σιωπηρή λειτουργία;
  • υλικό του αμαξώματος και αντικαταστάσιμα πλαίσια: πλαστικό ABS,
  • Χρονοδιακόπτης
  • κόστος: περίπου 2.500 ρούβλια.
 • «SILENT»:
  • παραγωγή: Ισπανία ·
  • σιωπηρή λειτουργία;
  • βαλβίδα αναστροφής πτερυγίου
  • λειτουργεί σε θερμοκρασία έως και +40 βαθμούς.
  • κόστος: περίπου 5 000 ρούβλια.
 • «Ballu»:
  • παραγωγή: Ρωσία ·
  • διάμετρος των καναλιών: 100, 120 και 150 χιλιοστόμετρα.
  • Υλικό της θήκης: ABS πλαστικό;
  • ασφάλειες.
  • πτερωτής υψηλής απόδοσης.
  • κόστος: περίπου 1.500 ρούβλια.
 • Marley:
  • παραγωγή: Γερμανία.
  • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
  • Έλεγχος αφής
  • σιωπηρή λειτουργία;
  • κόστος: περίπου 9 500 ρούβλια.

Τύποι και χαρακτηριστικά

Κανάλι χωρίς θόρυβο

Ένα χαρακτηριστικό τέτοιων συσκευών είναι η τοποθέτησή τους απευθείας στον αγωγό εξαερισμού, που τους επιτρέπει να κρυφτούν από τα μάτια. Οι ανεμιστήρες καναλιών παρέχουν ασφαλή και ήσυχη λειτουργία.

Εγκαταστήστε μια τέτοια συσκευή απευθείας στον τοίχο και η υπόλοιπη τρύπα καλύπτεται με ένα ειδικό πλέγμα. Αυτό αγωγοί έναρξη της, που περνούν μάζας αέρα από τον σερβίρεται χώρο στο σύστημα φιλτραρίσματος, όπου ο αέρας καθαρίζεται και τροφοδοτείται πίσω στο δωμάτιο μέσω των διανομέων.

Οι ανεμιστήρες του καναλιού είναι εύκολο να εγκατασταθούν στο χώρο μεταξύ της αρθρωτής οροφής - αυτός ο ελιγμός σας επιτρέπει να επεκτείνετε σημαντικά τις δυνατότητες του εσωτερικού.

Αξονική

Στους αξονικούς ανεμιστήρες εξάτμισης, ο αέρας κινείται όχι μόνο με φυγοκέντρηση, αλλά παράλληλα με τον άξονα περιστροφής των λεπίδων. Από άλλες τροποποιήσεις συσκευών διακρίνονται από σχετικά απλό σχεδιασμό και χαμηλό επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία.

Κατά κανόνα, οι αξονικοί ανεμιστήρες τοποθετούνται ως συμπλήρωμα στο κύριο σύστημα εξαερισμού.

Οι ειδικοί διακρίνουν δύο τύπους αξονικών ανεμιστήρων: οικιακών και βιομηχανικών.

Οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες χρησιμοποιούνται σε αστικά και βιομηχανικά κτίρια όπου κυκλοφορούν αρκετά επιθετικά και εκρηκτικά αέρια.

Για τη συντήρηση χώρων με καθαρό αέρα χωρίς πρόσμειξη ινών, τσιμέντου και άλλων ξένων ουσιών, χρησιμοποιούνται οικιακοί αξονικοί ανεμιστήρες.

Φυγόκεντρο

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους ανεμιστήρων που χρησιμοποιούνται σε οικιστικά και βιομηχανικά κτίρια είναι ο φυγοκεντρικός τύπος συσκευών.

Προειδοποίηση: Ο βιομηχανικός φυγοκεντρικός ανεμιστήρας δεν είναι εγκατεστημένος όταν υπάρχουν σωματίδια ινώδους και κολλώδους στον αέρα.

Λόγω των σχεδίων με χύτευση σε στερεά μορφή, οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες χαρακτηρίζονται από αυξημένη αντοχή.

Τέτοιες συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε θερμοκρασίες τόσο χαμηλές όσο -40 ή στους +40 βαθμούς.

Το έργο των φυγοκεντρικών οικιακών ανεμιστήρων βασίζεται στη διάθλαση των μαζών αέρα κατά 90 μοίρες και στη διέλευσή τους μέσω ενός σπειροειδούς τροχού. Αυτός ο τύπος συσκευής απαιτεί την εγκατάσταση ενός σιγαστήρα, ο οποίος θα εξομαλύνει το θόρυβο που εκπέμπεται από αυτά.

Με βαλβίδα ελέγχου

Η βαλβίδα αντεπιστροφής είναι μια ειδική λεπίδα με διάμετρο που μπορεί να μπλοκάρει εντελώς τη μονάδα εργασίας από πίσω. Είναι στερεωμένο ένα τέτοιο κορμό απευθείας στον άξονα του ανεμιστήρα.

Η βαλβίδα είναι διατεταγμένη έτσι ώστε να μην μεταδίδει μία ανάστροφη ζεύξη (αέρας προηγουμένως έλκεται προς τα έξω από το δωμάτιο) ή της ροής του αέρα (από το κανάλι εξαερισμού ή στο δρόμο), μαζί με άλλες ακαθαρσίες.

Όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη, ανοίγει η βαλβίδα ελέγχου και όταν αυτή είναι απενεργοποιημένη, κλείνει.

Με τον τρόπο που γίνεται η εργασία, η βαλβίδα αντεπιστροφής μπορεί να είναι αυτόματη (συνήθως χρησιμοποιείται σε οικιακούς χώρους) ή να είναι παθητική - δηλαδή να λειτουργεί υπό την επίδραση της ροής αέρα (χρησιμοποιείται λιγότερο συχνά).

Επιπλέον, η βαλβίδα αντεπιστροφής ταξινομείται και από άλλες παραμέτρους:

 • ανά τύπο εγκατάστασης: κάθετη και οριζόντια.
 • ανά τύπο κατασκευής: πλαστικό, σιλικόνη και μέταλλο,
 • σε σχήμα: ορθογώνιο, στρογγυλό και σε μορφή τυφλών.
 • σχετικά με τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού: αξονική και φυγοκεντρική.

Έξοδος ανεμιστήρα με χρονοδιακόπτη

Ένας ανεμιστήρας εξοπλισμένος με χρονοδιακόπτη αρχίζει να λειτουργεί αφού το άτομο εισέλθει στο δωμάτιο και ανάψει το φως. Μετά την απενεργοποίηση της λυχνίας η συσκευή λειτουργεί για κάποιο χρονικό διάστημα. Ταυτόχρονα, η καθυστέρηση στη λειτουργία της συσκευής μπορεί να ρυθμιστεί σε ευρεία κλίμακα. Οι οπαδοί αυτοί χρησιμοποιούνται τόσο σε οικιστικά όσο και σε δημόσια κτίρια.

Οι τρόποι λειτουργίας για τους χρονοδιακόπτες για τους ανεμιστήρες εξαγωγής είναι δύο:

 1. Η συσκευή αρχίζει να λειτουργεί όταν εμφανίζεται ένα σήμα ελέγχου στο τερματικό, αλλά σβήνει αφού ο χρονοδιακόπτης μετρήσει το χρονικό διάστημα που έχει καθορίσει ο χρήστης μετά την απενεργοποίηση του σήματος ελέγχου.
 2. Η συσκευή λειτουργεί καθ 'όλη τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος μετά την αφαίρεση του σήματος ελέγχου από το τερματικό, με την προϋπόθεση ότι η διάρκεια του είναι πάνω από 90 δευτερόλεπτα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δεύτερη μέθοδος είναι πιο οικονομική, καθώς επιτρέπει τη μείωση της συχνότητας εμφύσησης των ανεμιστήρων χωρίς την εμφάνιση ειδικής ανάγκης.

Συνδέστε τη συσκευή σύμφωνα με το παρακάτω σχήμα.

Radial

Οι ακτινικοί ανεμιστήρες διαφέρουν από τις άλλες τροποποιήσεις στο σπειροειδές σχήμα του περιβλήματος, μέσα στο οποίο βρίσκεται ο τροχός λεπίδας. Όταν περιστρέφεται ο τροχός, οι μάζες του αέρα κινούνται ακτινικά, συμπιέζονται με φυγοκεντρική δύναμη και εξέρχονται από το περίβλημα.

Οι συμπαγείς διαστάσεις των ακτινικών μοντέλων επιτρέπουν την τοποθέτηση της συσκευής σε σχεδόν οποιοδήποτε αγωγό αέρα.

"Σαλιγκάρι"

Τα αποκαλούμενα εκχυλίσματα σαλιγκαριών είναι διαφορετικά από τους τυπικούς ανεμιστήρες με μεγάλες λεπίδες με μικρές ειδικές λεπίδες.

Η ταχύτητα και η ισχύς λειτουργίας τέτοιων συσκευών μπορεί να διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με τον αριθμό των λεπίδων και των παραμέτρων του κινητήρα.

Με σκοπό: ποιος τύπος ανεμιστήρα και ποιος κατασκευαστής πρέπει να επιλέξω;

Στο μπάνιο

Η βέλτιστη λύση για την επιλογή ενός ανεμιστήρα εξάτμισης για μπάνιο θα είναι η αγορά συσκευής με ενσωματωμένο αισθητήρα υγρασίας.

Το πιο δημοφιλές μοντέλο είναι το SILENT-100 CHZ από την Soler Palau. "

Τα διακριτικά χαρακτηριστικά αυτού του μοντέλου είναι:

 • Χρονοδιακόπτης με αναβολή ενεργοποίησης.
 • κατανάλωση ενέργειας: 8 W;
 • παραγωγικότητα: 95 m 3 / ώρα.
 • Επίπεδο ηχητικής πίεσης: έως 26,5 dB (συγκρίσιμο με τον ψίθυρο ενός ατόμου).

Ωστόσο, για ένα μεγάλο μπάνιο (με επιφάνεια μεγαλύτερη από 4 m 2), θα πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο που είναι πιο ισχυρό. Για παράδειγμα, το EAF-150 από την Electrolux. Διαφέρει από τις άλλες συσκευές με αυτόν τον ανεμιστήρα από τις ακόλουθες παραμέτρους

 • παραγωγικότητα: 320 m 3 / ώρα.
 • ισχύς: 25 W;
 • επίπεδο ηχητικής πίεσης: έως 35 dB.

Κουζίνα

Για κουκούλες κουζίνας, πρέπει να επιλέξετε ένα αρκετά ισχυρό μοντέλο που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο ένα αρκετά μεγάλο δωμάτιο, αλλά θα είναι επίσης σε θέση να λειτουργεί σε σχετικά υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να παράγει πολύ θόρυβο.

Ένα από τα πιο κατάλληλα μοντέλα ανεμιστήρων για κουκούλες κουζίνας είναι το Wolter KA KATD 225-4 Stb, το οποίο έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • παραγωγικότητα: 2.800 m 3 / h;
 • Επίπεδο ηχητικής πίεσης: έως 59 dB.
 • ισχύς: 75 W;
 • μέγιστη θερμοκρασία μεταφερόμενου αέρα: 120 μοίρες.

Στην τουαλέτα

Ως ανεμιστήρας εξάτμισης, μοντέλο χαμηλού θορύβου SILENT-100 CZ από την προαναφερθείσα εταιρεία Soler Palau. " Αυτή η συσκευή έχει τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • ισχύς: 8 W;
 • παραγωγικότητα: 95 m 3 / ώρα.
 • μη αυτόματη ένταξη.

Στο γκαράζ

Για το γκαράζ, μια εξαιρετική έκδοση του ανεμιστήρα εξάτμισης είναι το μοντέλο STELS 150, το οποίο έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • ισχύς: 126 W.
 • Παραγωγικότητα: 432 m 3 / ώρα.
 • Επίπεδο ηχητικής πίεσης: έως 58 dB.
 • μέγιστη θερμοκρασία μεταφερόμενου αέρα: 40 μοίρες.

Εγκατάσταση: πώς να εγκαταστήσετε σωστά

Η όλη διαδικασία τοποθέτησης του ανεμιστήρα εξάτμισης μπορεί να χωριστεί σε πέντε στάδια:

 • προπαρασκευαστικές ενέργειες ·
 • σύνδεση καλωδίων.
 • θέση των αεραγωγών?
 • εγκατάσταση της δομής ·
 • ελέγξτε τη λειτουργικότητα της συσκευής.

Κατά την εγκατάσταση της συσκευής, πρέπει να θυμάστε ορισμένους συγκεκριμένους κανόνες, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

 • η αποτελεσματικότητα του εξαερισμού είναι υψηλότερη εάν υπάρχουν σχισμές στην πόρτα ή υπάρχει μικρό κενό μεταξύ της πόρτας και του κατωφλίου.
 • Ο άξονας του αέρα πρέπει να ελέγχεται για την απόφραξη του.
 • Η εγκατάσταση πραγματοποιείται μόνο αφού η συσκευή είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο.
 • Η δομή θα πρέπει να τοποθετείται στην τρύπα που προορίζεται για αυτό σφιχτά - εάν είναι απαραίτητο, η οπή πρέπει να διευρυνθεί ή να στενεύσει με αφρό συναρμολόγησης.

Διαβάστε τις οδηγίες βίντεο σχετικά με αυτό το θέμα:

Το κόστος των ανεμιστήρων εξάτμισης εξαρτάται από το σκοπό της συσκευής, την ισχύ, την απόδοση και τη διαθεσιμότητα πρόσθετων επιλογών. Η πρακτική δείχνει ότι η μέση τιμή για τα μοντέλα των νοικοκυριών κυμαίνεται γύρω στα δύο ή τρία χιλιάδες ρούβλια. Οι ανεμιστήρες βιομηχανικής χρήσης είναι, φυσικά, πολύ πιο ακριβοί.

Πού να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα για κουκούλες;

Στη Μόσχα

Στη Μόσχα, μπορείτε να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα εξάτμισης σε οργανισμούς όπως:

 • LLC "MARLEY-RUS":
  • τοποθεσία: http://www.marley-rus.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Leninsky Prospekt, 15, γραφείο 101?
  • τηλέφωνο: +7 (495) 648-09-20.
 • GC "Rusklimat":
  • site: http://www.rusklimat.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Narvskaya street, house 21;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 777-19-77.
 • First Passage LLC:
  • site: http://mypassage.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Skladochnaya street, 6, κτίριο 4, γραφείο 507;
  • τηλέφωνο: +7 (499) 707-88-11.

Στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη, οι ακόλουθες εταιρείες ασχολούνται με την πώληση των ανεμιστήρων εξαγωγής:

 • Διαδικτυακό κατάστημα INTERSTROYVENT:
  • τοποθεσία: http://www.isvent.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Piskarevsky Prospekt, 2, κτίριο 2, γραφείο 215,
  • τηλέφωνο: +7 (812) 633-30-33.
 • OOO VENTS Βορειοδυτικός:
  • τοποθεσία: http://www.vents-spb.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Sedov, σπίτι 12, γραφείο 406,
  • τηλέφωνο: +7 (812) 327-32-47.
 • Ολοκληρωμένα συστήματα LLC:
  • site: https://klimatweb.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Gromova Street, σπίτι?
  • τηλέφωνο: +7 (812) 309-83-71.

Έτσι, κατά την επιλογή ενός ανεμιστήρα εξάτμισης, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όλες οι απαραίτητες παράμετροι του χώρου και οι συνθήκες λειτουργίας της συσκευής. Διαφορετικά, η εγκατάσταση του ανεμιστήρα μπορεί να είναι εντελώς άχρηστη.

Ανεμιστήρας καυσαερίων για κουζίνα

Χαρακτηριστικά

Ο ανεμιστήρας εξαγωγής για την κουζίνα είναι ένας απλός και αξιόπιστος τρόπος ανταλλαγής αέρα σε ένα δωμάτιο όπου υπάρχει συνεχώς υψηλή υγρασία, υψηλή θερμοκρασία και ξένες μυρωδιές. Κατά την επισκευή ενός διαμερίσματος, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην επιλογή και εγκατάσταση αυτής της απλής αλλά πολύ χρήσιμης συσκευής. Σε πολυκατοικίες σε οποιαδήποτε κουζίνα υπάρχει μια τρύπα που μπαίνει στον κοινό άξονα εξαερισμού. Δεν ανταποκρίνεται πλήρως στο έργο της σχεδίασης, έχει μια ιδιότητα με χρόνο να φράξει, γιατί ο πλήρης αερισμός μπορεί να μην είναι επαρκής έλξη. Η εγκατάσταση ανεμιστήρα θα βοηθήσει στην επίλυση αυτού του προβλήματος και σε ένα ιδιωτικό σπίτι όπου δεν υπάρχει κεντρικό σύστημα εξαερισμού, είναι απλά απαραίτητο.

αναπνευστήρα κουζίνα είναι μία συσκευή μικρού μεγέθους με λεπίδες οι οποίες περιστρέφονται λόγω έναν ηλεκτρικό κινητήρα συνδεδεμένο με το οικιακό δίκτυο 220 V. ρεύματος για τις συσκευές αυτές δεν υπερβαίνει ένα πρότυπο κουζίνα 320 cu. m / ώρα και η στάθμη θορύβου δεν ξεπερνά τα 35 dB, γεγονός που δεν προκαλεί ενόχληση ακόμη και αν παραμείνετε στο δωμάτιο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτοί οι ανεμιστήρες, ανεξάρτητα από τον τύπο τους, είναι εύκολο να εγκατασταθούν και να συνδεθούν ανεξάρτητα.

Ποικιλίες

Υπάρχουν 3 ομάδες παρόμοιων συσκευών κουζίνας: κανάλι, τοίχος και παράθυρο.

Fan του καναλιού είναι τοποθετημένο απευθείας στον αγωγό αέρα, το μπροστινό μέρος με τη διακοσμητική μάσκα βγαίνει στο δωμάτιο, ο σωλήνας με τη βαλβίδα αντεπιστροφής κατευθύνεται στον άξονα εξαερισμού. Μέσα στη συσκευή υπάρχουν τα εξής μέρη:

 • τον ηλεκτρικό κινητήρα από δίκτυο εναλλασσόμενου ρεύματος ισχύος 100 - 400 W,
 • μια αεροδυναμική πτερωτή με λεπίδες.
 • ρουλεμάν για αποτελεσματική περιστροφή.
 • ελαστικά παρεμβύσματα για τη μείωση των κραδασμών κατά τη λειτουργία.
 • βαλβίδα ελέγχου.

Στην πρόσοψη σε προηγμένα μοντέλα μπορεί να υπάρχουν κουμπιά για τον έλεγχο του τρόπου λειτουργίας, αλλά συχνά αυτοί οι ανεμιστήρες λειτουργούν σε αυτόματο τρόπο λειτουργίας.

Οι ανεμιστήρες αγωγών έχουν μικρό βάρος και είναι εύκολα τοποθετημένοι στην τρύπα στον τοίχο. Τα πλεονεκτήματά τους σε σύγκριση με άλλους τύπους είναι η υψηλή απόδοση, η αθόρυβη λειτουργία, η αξιοπιστία και η ανθεκτικότητα, η καθολικότητα.

Σύμφωνα με το σχήμα του περιβλήματος, οι ανεμιστήρες του καναλιού μπορούν να είναι ορθογώνιοι, τετράγωνοι και στρογγυλοί. Το μοντέλο μπορεί να επιλεγεί ανάλογα με το σχήμα και το μέγεθος του ανοίγματος. Οι πιο κοινές συσκευές με τετράγωνη όψη μεγέθους περίπου 150 έως 150 mm.

Wall Fans για την κουζίνα είναι τοποθετημένα μέσα στο δωμάτιο, και η ανταλλαγή αέρα γίνεται μέσω του σωλήνα εξάτμισης, η οποία πηγαίνει από τη βαλβίδα ελέγχου της συσκευής στην είσοδο ή στο δρόμο μέσω του παραθύρου. Οι σωλήνες εξάτμισης κατασκευάζονται συνήθως από λεπτό αλουμίνιο, το οποίο δεν υπόκειται σε υγρασία και σε υψηλές θερμοκρασίες. Τέτοιοι ανεμιστήρες μπορούν επίσης να εγκατασταθούν στην κουκούλα πάνω από την πλάκα, μέσα στο περίβλημα.

Τα πλεονεκτήματα των ανεμιστήρων τοίχου είναι τα εξής:

 • μια τέτοια συσκευή μπορεί να εγκατασταθεί στον τόπο που απαιτείται περισσότερο για τον εξαερισμό, για παράδειγμα πάνω από μια σόμπα αερίου.
 • Υπάρχουν μοντέλα με μεγάλη ισχύ και ευρείες λεπίδες, οι οποίες πραγματοποιούν αποτελεσματικά την ανταλλαγή αέρα σε κάθε κουζίνα.
 • το σώμα τους είναι ισχυρό και ανθεκτικό ·
 • μια απλή συσκευή καθιστά εύκολη την επισκευή και τη συντήρηση.

Μειονεκτήματα ανεμιστήρες τοίχου - παίρνει μακριά χώρο στην κουζίνα, η ανάγκη να γίνει αξιόπιστη τοποθέτηση στον τοίχο ή στην οροφή, όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο θορύβου και η κατανάλωση ρεύματος από αυτή των τύπων καναλιών.

Ένας ξεχωριστός τύπος ανεμιστήρων τοίχου είναι το μοντέλο σαλιγκαριού, που ονομάζεται έτσι λόγω του αντίστοιχου σχήματος. Αυτή η κατασκευή έχει σχεδιαστεί για να κινηθεί αποτελεσματικά μεγάλες ποσότητες αέρα διαμέσου του ρότορα με κεκλιμένες λεπίδες και σπειροειδές περίβλημα. Αεροδυναμική στροφείο με το ελικοειδές τμήμα είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό και ελαφρύ χάλυβα και σώμα από αλουμίνιο. Η ίδια η δομή του είναι πολύ απλή και εύκολη στην επισκευή, και κρεμάστε το στην κουζίνα μπορεί να είναι στην επιθυμητή θέση. Αυτά τα είδη των οπαδών χρησιμοποιούνται κυρίως σε μεγάλα κτίρια και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αλλά και για οικιακή χρήση και έχει μικρό μοντέλο κουζίνα με διαστάσεις 25 - 50 cm, 200-300 W δύναμη και το επίπεδο θορύβου δεν υπερβαίνει τα 35 dB.

Παράθυρο ανεμιστήρα έχει περίπου την ίδια συσκευή με το κανάλι, μόνο το σώμα του μπορεί να είναι ήδη για να χωράει άνετα στο παράθυρο του πάχους. Πραγματοποιεί εναλλαγή του αέρα με το δρόμο που ακόμη επιτυχημένη σε ένα άνετο καιρικές συνθήκες, όπως το δωμάτιο διαθέτει τον καθαρό αέρα του δρόμου, δεν οσμές από τα άλλα διαμερίσματα μέσω του άξονα εξαερισμού. Αλλά με έναν σοβαρό παγετό, μπορεί να δημιουργήσει ένα ανεπιθύμητο κρύο στην κουζίνα. Η εγκατάσταση μιας τέτοιας συσκευής στο άνοιγμα του παραθύρου μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες: είναι βολικό να το στερεώσετε στο παράθυρο, να τραβήξετε την τροφοδοσία.

Ο απορροφητήρας κουζίνας, όπου προετοιμάζεται καθημερινά, είναι απαραίτητος σε κάθε περίπτωση. Εάν μια σόμπα αερίου είναι εγκατεστημένη στο σπίτι, ακόμη και μερικές ώρες που περνούν κοντά του μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο και αδιαθεσία. Η κουκούλα είναι επίσης σημαντική για ηλεκτρικές σόμπες, θα δημιουργήσει μια κανονική φρέσκια ατμόσφαιρα στη ζώνη μαγειρέματος, η οποία δεν προκαλεί ενόχληση. Η πιο αποτελεσματική επιλογή είναι η κουκούλα. Οι μορφές και ο σχεδιασμός μπορούν να ποικίλουν, αλλά η αρχή είναι μία - μια βάση με μια ευρεία περιοχή που καλύπτει ολόκληρη την πλάκα, η οποία στενεύει στην κορυφή με απόσυρση στον αγωγό αέρα.

Για οικιακή χρήση στην κουζίνα, χρησιμοποιούνται ποικιλίες και υλικά από ομπρέλες. Μπορούν να έχουν τη μορφή πυραμίδας ή πρίσματος, εξορθολογισμένου υπό μορφή θόλου ή ορθογώνιου.

Τις περισσότερες φορές, ανοξείδωτο χάλυβα χρησιμοποιείται για την κατασκευή της θήκης με διάφορες επιστρώσεις, προστατεύοντας από την υγρασία, αιθάλη, δημιουργώντας μια ευχάριστη λαμπερή ή ματ σκιά. Στο κάτω μέρος της κουκούλας υπάρχουν φίλτρα αέρα και για να πιάνουν σημεία λίπους, στο μπροστινό πάνελ υπάρχουν κουμπιά ελέγχου και δείκτες.

Ο ανεμιστήρας εξάτμισης βρίσκεται μέσα στο κύτος μιας τέτοιας κουκούλας, η ισχύς του πρέπει να παρέχει αξιόπιστη κατακόρυφη ροή αέρα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ομπρέλα συνδέεται με τον αγωγό με εξαερισμό, ο σωλήνας μπορεί να τεντωθεί για μερικά μέτρα. Τέτοια μοντέλα απαιτούν επίσης τροφοδοσία ρεύματος.

Εκτός από τα συνηθισμένα μοντέλα ομπρέλας, ο μοντέρνος σχεδιασμός της κουζίνας χρησιμοποιεί συχνά επιλογές νησιών όταν η σόμπα βρίσκεται στη μέση του δωματίου. Σε αυτή την περίπτωση, ο σωλήνας εξόδου βρίσκεται κάθετα. Υπάρχουν επίσης μοντέλα τοίχου που είναι προσαρτημένα σε μια κατακόρυφη επιφάνεια κάτω από μια μικρή κλίση. Είναι αξιοσημείωτα για το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν παίρνουν ελεύθερο χώρο από την κουζίνα.

Εγκατάσταση εξαερισμού

Η εγκατάσταση των ανεμιστήρων αγωγών είναι ευκολότερη λόγω του μικρού τους βάρους και διαστάσεων. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί, έτσι ώστε η θήκη να ταιριάζει στο άνοιγμα εξαερισμού της κουζίνας. Συνήθως αυτό δεν προκαλεί προβλήματα, καθώς αμφότερες οι επικοινωνίες σε τυποποιημένα διαμερίσματα και ανεμιστήρες καναλιών έχουν ορισμένα πρότυπα για τις διαστάσεις. Το πιο δύσκολο πράγμα σε αυτή την εγκατάσταση είναι η καλωδίωση του καλωδίου για την τροφοδοσία της συσκευής. Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, αρκεί να καλέσετε έναν ηλεκτρολόγο να συνδέσει ένα σημείο στην απαιτούμενη θέση.

Στη συνέχεια, ο μπροστινός πίνακας του ανεμιστήρα είναι τοποθετημένος στον τοίχο γύρω από τον αεραγωγό. Είναι καλύτερο να το κάνετε με πείρους και βίδες σε τσιμεντένιο τοίχο. Χρειάζεστε 4 τρύπες - στις γωνίες της μπροστινής θήκης. Για τα μοντέρνα μοντέλα, λόγω της ελαφρότητάς τους και της εσωτερικής προστασίας από τις κραδασμούς, αυτό το στοιχείο στερέωσης είναι αρκετό.

Η στερέωση του ανεμιστήρα παραθύρων μπορεί να έχει τις αποχρώσεις λόγω των χαρακτηριστικών ενός φύλλου παραθύρου, των μεγεθών ενός πλαισίου, των γυάλινων υλικών. Αλλά γενικά, είναι λίγο διαφορετικό από την εγκατάσταση των ειδών καναλιών.

Οι ανεμιστήρες τοίχου και οι ομπρέλες εξάτμισης λόγω των μεγάλων διαστάσεων, οι δυσκίνητες δομές του θόλου και οι μακριές αεραγωγοί είναι πιο δύσκολο να τοποθετηθούν. Απαιτεί αξιόπιστες μεθόδους στερέωσης που λαμβάνουν υπόψη το μεγάλο βάρος και τις πιθανές κραδασμούς.

Συμβουλές για την επιλογή και την εγκατάσταση

Για να αγοράσετε ένα μοντέλο ανεμιστήρα για την κουζίνα, είναι απαραίτητο, κυρίως από την άποψη της ικανότητάς του. Για αυτές τις συσκευές υπάρχει μια ειδική τιμή - η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα, η οποία καθορίζεται από την αναλογία του όγκου που ρέει σε 1 ώρα στον αέρα και του όγκου του δωματίου. Για τις ποικιλίες κουζίνας, αυτό το ποσοστό είναι 6 - 12. Με τον πολλαπλασιασμό της συχνότητας της ανταλλαγής αέρα για τη μονάδα αυτή με τον όγκο της κουζίνας, μπορείτε να πάρετε την ενεργειακή της δύναμη. Εξαρτάται από το αν ο ανεμιστήρας θα αντιμετωπίσει την παροχή καθαρού αέρα στο δωμάτιο.

Στα τεχνικά δελτία των συσκευών μπορεί να αναγράφεται η ενεργός ισχύς σε Watts. Αλλά δεν αποτελεί αποφασιστικό δείκτη απόδοσης, η ροή αέρα επηρεάζεται επίσης από το μέγεθος και το σχήμα των λεπίδων, τον τύπο του περιβλήματος και τη βαλβίδα ελέγχου, την ταχύτητα περιστροφής και την κατεύθυνση της ροής.

Τα περισσότερα σύγχρονα μοντέλα ανεμιστήρων κουζίνας έχουν ένα όριο θορύβου 35 dB, το οποίο είναι ελαφρώς υψηλότερο από το επίπεδο θορύβου με ψίθυρο - 30 dB. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε όχι μόνο ισχυρά, αλλά και σιωπηλά προϊόντα, τα οποία δεν θα σας ενοχλούν από τον ενοχλητικό ήχο.

Οι ανεμιστήρες από καιρό σε καιρό πρέπει να καθαρίζουν τις λεπίδες και τις προστατευτικές γρίλιες. Ως εκ τούτου, αξίζει να εξεταστεί κατά την αγορά εύκολη πρόσβαση σε αυτά τα μέρη.

Οποιοσδήποτε τύπος ανεμιστήρων πρέπει να εγκατασταθεί στην κορυφή της κουζίνας - πιο κοντά στην οροφή, όπου ο ασταθής ζεστός αέρας είναι πιο συγκεντρωμένος. Μην τοποθετείτε τη συσκευή σε περιοχή όπου η θερμοκρασία του αέρα είναι μεγαλύτερη από 50-60 ° C, από την οποία τα μέρη και το τμήμα εργασίας μπορούν να καταστούν άχρηστα. Οι θέσεις παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στους ανεμιστήρες πρέπει να απομονώνονται αξιόπιστα και να προστατεύονται από την υγρασία.

Η καλύτερη επιλογή για νοικοκυρές που αγαπούν να μαγειρεύουν και να περάσουν πολύ χρόνο στην κουζίνα είναι ομπρέλες εξάτμισης με ισχυρό σύστημα κυκλοφορίας αέρα, φίλτρα και πολλούς τρόπους λειτουργίας. Δεν είναι μόνο λειτουργικά, αλλά και με τη σωστή διάταξη θα δημιουργήσουν μια ευχάριστη προσθήκη στο εσωτερικό της κουζίνας, σε συνδυασμό με τα έπιπλα και άλλες οικιακές συσκευές.

Αλλά εάν ο προϋπολογισμός δεν επιτρέπει, και το δωμάτιο πρέπει να αερίζεται, τότε μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα συμπαγές τοίχο ή κανάλι ανεμιστήρα αντί της κουκούλας. Στο μέλλον, όταν είναι δυνατή η εγκατάσταση ενός πιο περίπλοκου συστήματος, μπορεί να μεταφερθεί σε μπάνιο, ντουλάπα ή τουαλέτα.

Εξαεριστήρας για την κουζίνα: η σωστή επιλογή της συσκευής και τα μυστικά της εγκατάστασης

Όταν σχεδιάζετε μια κουζίνα, προγραμματίζεται ποιοτικός αερισμός. Αυτό είναι απαραίτητο, αφού ο αέρας στην κουζίνα θεωρείται το πιο μολυσμένο στο διαμέρισμα.

Ο ανεμιστήρας εξαγωγής για την κουζίνα έχει σχεδιαστεί για να ρυθμίζει την ισορροπία της εξαγωγής αέρα και να εξασφαλίζει την εισροή του. Σε αυτή την περίπτωση, συμβαίνει η εξαναγκαστική απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα.

Κατά την επιλογή μιας συσκευής, λαμβάνονται υπόψη τα απαιτούμενα επίπεδα ισχύος και υλικά κατασκευής.

Σύμφωνα με τους κανόνες, η κουζίνα είναι εξοπλισμένη με μια συσκευή που παράγει μια αλλαγή αέρα περίπου 12-15 φορές την ώρα. Συνιστάται η εγκατάσταση του ανεμιστήρα εξαγωγής μακριά από τις φυσικές πηγές αέρα που εισέρχονται στο διαμέρισμα, έτσι ώστε η συσκευή να μην λαμβάνει καθαρό αέρα.

Γιατί πρέπει να καθαρίσετε τον αέρα στην κουζίνα

Στην κουζίνα, εκτός από τις δυσάρεστες οσμές, τα προϊόντα καύσης και η υπερβολική υγρασία εμφανίζονται στον αέρα. Ως αποτέλεσμα, το οξυγόνο καίγεται γρήγορα. Η επιφάνεια των τοίχων είναι καλυμμένη με πλάκα. Η συμπύκνωση συσσωρεύεται στα έπιπλα και τα αξεσουάρ.

Ο καπό απόδοσης πρέπει να ταιριάζει με τις διαστάσεις του δωματίου. Εάν η ισχύς είναι μικρή, η ανταλλαγή αέρα δεν ανταποκρίνεται στον κανόνα. Αν σηκώσετε έναν υπερβολικά ισχυρό ανεμιστήρα εξάτμισης, τότε θα εμφανιστούν τα σχέδια.

Οι ανεμιστήρες έχουν σχεδιαστεί για να αφαιρούν τον αέρα εξαγωγής και να παρέχουν ένα άνετο μικροκλίμα.

Ένας απορροφητήρας με ανεμιστήρα είναι εξοπλισμένος πάνω από τη σόμπα. Για την αποτελεσματική λειτουργία της συσκευής, πρέπει να προσέξετε την άφιξη καθαρού αέρα:

 • βοηθά στον αερισμό.
 • Υπάρχει κενό μεταξύ της κάτω επιφάνειας της πόρτας και του καλύμματος δαπέδου.
 • εγκατάσταση βαλβίδας παροχής.

Η εγκατάσταση του συστήματος εξάτμισης συμβάλλει στην άφιξη καθαρού αέρα και υγιεινού περιβάλλοντος στην κουζίνα.

Τι είδους ανεμιστήρας χρειάζεται στην κουζίνα: πώς να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή

Ο ανεμιστήρας εξαγωγής αποτελείται από ένα ρότορα. Μπορεί να φιλοξενήσει ειδικές λεπίδες. Όταν μετακινείται σε μια κατασκευή, δημιουργείται ροή που κινείται προς μια ορισμένη κατεύθυνση.

Οι ανεμιστήρες οικιακής χρήσης είναι εξοπλισμένοι με μια βαλβίδα που εμποδίζει την επιστροφή του αέρα από το ορυχείο. Η συσκευή είναι κατάλληλη για πολυκατοικίες.

Για να επιλέξετε το σωστό εξοπλισμό, πρέπει να εξοικειωθείτε με τις ποικιλίες του:

 1. Οι αξονικές ή αξονικές δομές χρησιμοποιούνται για οικιακούς σκοπούς. Χαρακτηρίζεται από συμπαγή και εύκολη εγκατάσταση.
 2. Οι ακτινωτοί ανεμιστήρες για εξαγωγή είναι ένας μαζικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται στις εγκαταστάσεις παραγωγής.
 3. Τα διαμετρικά προϊόντα τοποθετούνται στις κουκούλες μεγάλων κουζινών, όπου λειτουργούν αρκετοί φούρνοι.

Οι αξονικές δομές αποτελούνται από έναν τροχό με λεπίδες, ο οποίος στεγάζεται σε ένα περίβλημα κυλινδρικού σχήματος. Ο αέρας με τη βοήθεια των λεπίδων κινείται κατά την αξονική κατεύθυνση. Στην είσοδο της συσκευής τοποθετείται ένας συλλέκτης, ο οποίος βελτιώνει την ποιότητα της εργασίας. Αυτά τα μοντέλα χαρακτηρίζονται από υψηλή απόδοση. Μεταξύ των γνωστών μοντέλων αυτού του τύπου, διατίθεται ένας αξονικός ανεμιστήρας εξαγωγής. Αυτά τα προϊόντα είναι αποτελεσματικά για την επεξεργασία σημαντικής ποσότητας αέρα και με μικρή αντίσταση στο δίκτυο.

Οι ακτινικοί ανεμιστήρες είναι ένας ειδικός τροχός με στοιχεία κουπιών, ο οποίος βρίσκεται σε ένα περίβλημα σπειροειδούς σχήματος. Ο αέρας διεισδύει στα κανάλια μεταξύ των λεπίδων και προχωρά στην ακτινική κατεύθυνση. Στη συνέχεια ο αέρας συμπιέζεται και μετακινείται στη θύρα εκκένωσης. Σε δομές αερισμού χρησιμοποιούνται συσκευές με αναρρόφηση δύο όψεων και μονόπλευρη. Η χρήση αυτών των δομών επιτρέπει την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 20%.

Ανάλογα με την τοποθέτηση, διακρίνονται οι παρακάτω τύποι δομών:

 1. Οι ανεμιστήρες καναλιών για εξαγωγή με βαλβίδα αντεπιστροφής τοποθετούνται μέσα στον αγωγό. Ο σχεδιασμός είναι κρυμμένος από μια ειδική μάσκα. Υπάρχουν δύο τύποι μοντέλων: φυγοκεντρικοί και αξονικοί. Αυτές οι συσκευές είναι εξοπλισμένες με μηχανισμό ελέγχου της υγρασίας και αισθητήρα ταξιδιού.
 2. Τα μοντέλα τοίχου διαθέτουν αυτόματο μηχανισμό ελέγχου της τροφοδοσίας.
 3. Χρησιμοποιείται εξαγωγή παραθύρων. Κατά την αντικατάσταση μιας μονάδας με διπλά τζάμια, τοποθετείται ένας ανεμιστήρας στο πλαίσιο. Συνιστάται η τοποθέτηση βαλβίδας ελέγχου για να αποφευχθεί το ρεύμα το χειμώνα.

Τι να εξετάσει κατά την αγορά κουκούλας

Η μέση τιμή για έναν ανεμιστήρα αεραγωγών καυσαερίων κυμαίνεται από 3 έως 10 χιλιάδες ρούβλια.

Κατά τη λήψη απόφασης σχετικά με την αγορά ενός προϊόντος, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη παράμετροι όπως η στάθμη θορύβου. Ισχύς και συνθήκες λειτουργίας.

Μια καλή συσκευή δεν παράγει θόρυβο. Ανεμιστήρας εξαερισμού για εξαερισμό Οι αεραγωγοί θεωρούνται μία από τις πιο ήσυχες συσκευές. Το επίπεδο θορύβου δεν υπερβαίνει τα 50 dB. Αυτή η τιμή ελαφρώς υπερβαίνει τον ψίθυρο του ατόμου. Για τη δημιουργία βέλτιστων συνθηκών, οι συσκευές καλύπτονται με ηχομονωτικά υλικά.

Ανεμιστήρας εξάτμισης στην κουζίνα: όλα για και ενάντια

Σήμερα, θα μιλήσουμε για μια πρόσθετη κουκούλα στην κουζίνα - τον ανεμιστήρα εξάτμισης.

Οι κουκούλες και οι ανεμιστήρες στις κουζίνες ήταν πάντα. Είναι αλήθεια ότι έμοιαζαν λίγο διαφορετικά. Οι πρώτες κουκούλες στην κουζίνα εμφανίστηκαν πολύ μπροστά μας, την περασμένη δεκαετία του περασμένου αιώνα. Μέχρι το έτος 50, ο αέρας στην κουζίνα καθαρίστηκε επίσης με τη βοήθεια ενός παλιού σωλήνα καμινάδας που γνωρίζαμε. Ήταν οι καμινάδες που αντιμετώπιζαν τέλεια την εργασία: πάντοτε αναρροφούν καπνό, μυρωδιές, λίπος κλπ.

Κουζίνες εξαγωγής κουζίνας για να προστατεύσουν μια υγιή ατμόσφαιρα στο σπίτι

Ως εκ τούτου, σε εκείνες τις εποχές το επάγγελμα του φούρνου ήταν εκτιμημένο. Ένας καλός ειδικός, που ήξερε πώς να τοποθετήσει τον κλίβανο με ποιοτικό τρόπο, άξιζε το βάρος του σε χρυσό. Μετά από όλα, ένας αξιόπιστος και κατάλληλος φούρνος διατήρησε τη φωτιά στο φούρνο και προήγαγε την κυκλοφορία του αέρα. Σήμερα, φούρνοι και καμινάδες έχουν αντικαταστήσει κουκούλες και ανεμιστήρες. Αλλά η λειτουργία τους παραμένει η ίδια.

Γιατί χρειάζεται η κουκούλα μας για επιπλέον ανεμιστήρα;

Συχνά η συνήθης κουκούλα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις λειτουργίες της και ο αέρας στην κουζίνα έχει τουλάχιστον μούχλα. Για να βεβαιωθείτε ότι η κουζίνα σας είναι καθαρή και φρέσκια, σας προσφέρουμε την εγκατάσταση επιπλέον ανεμιστήρα εξαγωγής στην κουζίνα.

Αφαιρεί βρώμικο και ζεστό αέρα, προστατεύει τους τοίχους της κουζίνας από μούχλα και υγρασία, και δυσάρεστες μυρωδιές δεν θα περάσουν στο διαμέρισμα, όλα με τη βοήθεια ενός μηχανικού ανεμιστήρα.

Πλεονεκτήματα ενός ανεμιστήρα στην κουζίνα:

 • υψηλή απόδοση με το ελάχιστο κόστος.
 • σιωπηρή λειτουργία του μηχανισμού.
 • υψηλή διάρκεια ζωής.
 • προστατεύει από τα κάτω, τα έντομα.
Εξαγωγέας και ανεμιστήρας εξαγωγής - μεγάλη ομάδα

Πολλοί ανεμιστήρες εγκαθίστανται με μια έξοδο στον άξονα εξαερισμού, στην περίπτωση αυτή είναι πολύ σημαντικό ο ανεμιστήρας να απορροφά αέρα από την κουζίνα και να επιστρέφει φρέσκο ​​και να μην έχει μολυνθεί από το ορυχείο.

Ένας ανεμιστήρας στην κουζίνα είναι απλώς απαραίτητο αν υπάρχουν αλλεργίες ή μικρά παιδιά στο σπίτι σας. Στην περίπτωση αυτή, ένα ποιοτικό σύστημα εξαερισμού θα διατηρήσει ουσιαστικά την υγεία του νοικοκυριού.

Τύποι ανεμιστήρες κουζίνας

Οι κατασκευαστές οικιακών συσκευών μας προσφέρουν ανεμιστήρες για την κουζίνα σχεδόν πανομοιότυπες στο σχεδιασμό. Στην καρδιά του μηχανισμού είναι ένας ρότορας, ο οποίος περιέχει λεπίδες διαφορετικών σχημάτων. Όταν λειτουργεί η συσκευή, οι λεπίδες περιστρέφονται και δημιουργούν κατευθυνόμενη ροή αέρα.

Ανάλογα με τον τύπο του ρότορα, οι ανεμιστήρες είναι:

 1. Αξονική (αξονική). Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος ανεμιστήρα. Χαρακτηριστικό του είναι ότι ο αέρας κινείται προς την κατεύθυνση του άξονα, πάνω στον οποίο στερεώνονται οι λεπίδες. Οι αξονικοί ανεμιστήρες έχουν βρει την εφαρμογή τους σε ιδιωτικές κατοικίες και διαμερίσματα. Εκτός από την κουζίνα, οι αξονικοί ανεμιστήρες τοποθετούνται σε μπάνια ή μπάνια.
 2. Ακτινωτή (φυγοκεντρική). Ο ακτινικός ανεμιστήρας διαφέρει στις λεπίδες του. Το σχήμα τους είναι σπειροειδές. Οι μηχανισμοί των φυγοκεντρικών ανεμιστήρων χρησιμοποιούνται σε μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, σε μεγάλες κουζίνες εστιατορίων. Στο σπίτι, ένας ακτινικός ανεμιστήρας χρησιμοποιείται εξαιρετικά σπάνια.
 3. Η διαμετρική. Διαθέτει μια ειδική μορφή του ρότορα - ένα κυλινδρικό σχήμα. Και οι τοίχοι του, διπλωμένοι προς τα μέσα, παίζουν το ρόλο των λεπίδων. Όταν ο ρότορας περιστρέφεται, ο αέρας συλλαμβάνεται από τα πτερύγια και απομακρύνεται ομοιόμορφα στον άξονα εξαερισμού. Αυτό το είδος ανεμιστήρων δεν είναι επίσης πολύ δημοφιλές για οικιακή χρήση. Πιο συχνά αγοράζεται για μεγάλες κουζίνες, τύπου εστιατορίου.
Οι ανεμιστήρες εξαγωγής είναι διαφόρων τύπων

Εκτός από τους τρεις τύπους που παρουσιάζονται, υπάρχει και άλλη συσκευή τύπου καναλιού. Αυτοί είναι οι οπαδοί του τύπου πτέρυγας, είναι εγκατεστημένοι όχι στο δωμάτιο, αλλά στον ίδιο τον αεραγωγό.

Κατά την εγκατάσταση του μηχανισμού αγωγών, η εμφάνιση της κουζίνας δεν πάσχει καθόλου, καθώς μόνο η προστατευτική μάσκα παραμένει έξω από τον τοίχο. Αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Αλλά αυτοί οι μηχανισμοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε εξειδικευμένους αεραγωγούς εξαερισμού, αυτό είναι ένα μείον.

Ανάλογα με τον τόπο εγκατάστασης, οι οπαδοί είναι:

 1. Παράθυρο. Οι ανεμιστήρες τοποθετούνται απευθείας στο παράθυρο της κουζίνας και ο μολυσμένος αέρας οδηγείται απευθείας στο δρόμο.
 2. Τοίχος. Οι ανεμιστήρες τοποθετούνται στον τοίχο της κουζίνας. Μπορεί να εγκατασταθεί στον εξωτερικό τοίχο, τότε θα λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή του ανεμιστήρα παραθύρων.
Ανεμιστήρας καυσαερίων με βαλβίδα ελέγχου

Μπορεί να εγκατασταθεί στον εσωτερικό τοίχο. Σε αυτή την περίπτωση, ο ανεμιστήρας θα αφαιρέσει αέρα στον άξονα εξαερισμού.

Υπάρχει μια παραλλαγή της τοποθέτησης ενός ανεμιστήρα στην οροφή, αλλά χρησιμοποιείται εξαιρετικά σπάνια, ειδικά σε πολυώροφα κτίρια.

Ο τόπος εγκατάστασης θα καθοριστεί από εσάς προσωπικά. Αλλά την ίδια στιγμή, εξετάστε την ύπαρξη αερισμού στο σπίτι σας. Επίσης, οι ειδικοί συνιστούν να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα όσο το δυνατόν ψηλότερα στην οροφή, αλλά ταυτόχρονα πιο κοντά στην εστία - την άμεση πηγή.

Επιλέγοντας έναν ανεμιστήρα για την κουζίνα

Επιλέγοντας έναν ανεμιστήρα για οικιακή χρήση, πρέπει να εξετάσετε αρκετές πολύ σημαντικές παραμέτρους. Προσδιορίζουν την ποιότητα και την αξιοπιστία της αγορασθείσας αγοράς.

Πριν βιαστείτε στο κατάστημα υλικού, προσδιορίστε τα απαραίτητα χωρητικότητας μελλοντικό ανεμιστήρα. Αν δεν γνωρίζετε εκ των προτέρων τον κατά προσέγγιση αριθμό, μπορείτε να πουλήσετε οποιοδήποτε μοντέλο στο κατάστημα οποιασδήποτε χωρητικότητας. Μια αναντιστοιχία ισχύος με την κουζίνα μειώνει σημαντικά την απόδοση του ανεμιστήρα.

Η ισχύς του ανεμιστήρα καθορίζει πόσο αέρα μπορεί να καθαρίσει σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Ο όγκος του αέρα μετράται σε κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Η απόδοση ή η ισχύς του ανεμιστήρα είναι πολύ εύκολο να υπολογιστεί. Ειδικά αν η κουζίνα σας είναι ακόμα απαλλαγμένη από έπιπλα και συσκευές. Απλά πολλαπλασιάστε την ένταση της κουζίνας σας κατά δέκα. Συνήθως, η ισχύς του ανεμιστήρα της κουζίνας κυμαίνεται από 200 m3 / h έως 700 m3 / h.

Η επιλογή του σωστού ανεμιστήρα εξαγωγής για την κουζίνα δεν είναι εύκολη υπόθεση

Η δεύτερη παράμετρος είναι ένταση της εργασίας ανεμιστήρα. Συχνά ο όγκος της εργασίας εξαρτάται από την ισχύ: όσο υψηλότερη είναι η ισχύς, τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο ήχου.

Φυσικά, για να μαγειρέψουν ή να χαλαρώσουν στη μέση ενός βουητό, σαν να είστε σε ένα εργοτάξιο, είναι αρκετά άβολα. Οποιαδήποτε οικοδέσποινα θα είναι κουρασμένη και ερεθισμένη και ο πονοκέφαλος θα γίνει ο συνεχής σύντροφος της.

Για να αποφύγετε τέτοιες δυσκολίες, κατά την αγορά, δώστε προσοχή στο επίπεδο ντεσιμπέλ που παράγεται από τον ανεμιστήρα. Ο δείκτης θα πρέπει να κυμαίνεται από 30-70 dB.

Σχεδόν όλες οι συσκευές αερισμού είναι εξοπλισμένες με παρεμβύσματα ηχομόνωσης για πιο αθόρυβη λειτουργία.

Η τρίτη παράμετρος είναι ασφάλεια χρήσης. Ο ανεμιστήρας πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στην κουζίνα, σε ένα επιθετικό περιβάλλον, όπου υπάρχει πολύ πιθανός κίνδυνος.

Ο σχεδιασμός του ανεμιστήρα της κουζίνας πρέπει να εξασφαλίζει αποτελεσματική λειτουργία σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και υψηλής υγρασίας. Στην πώληση υπάρχουν μοντέλα που μπορούν να λειτουργήσουν σε 120 μοίρες. Οι περισσότεροι ανεμιστήρες για την κουζίνα θα πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με ένα θερμομονωτικό στρώμα.

Η παρακάτω παράμετρος δεν επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα του ανεμιστήρα, αλλά το κόστος του είναι πρόσθετες λειτουργίες. Η τιμή του ανεμιστήρα αυξάνει τη διαθεσιμότητα φίλτρων λίπους, χρονόμετρων, αισθητήρων παρουσίας και άλλων. Ναι, πράγματι, αυτές οι λειτουργίες δεν επηρεάζουν τη λειτουργία του ανεμιστήρα, αλλά κάνουν την παραμονή στην κουζίνα πιο άνετη.

Επιλέξτε έναν ανεμιστήρα εξάτμισης και την ίδια την κουκούλα, λαμβάνοντας υπόψη πόσο μαγειρεύετε και πόσο μεγάλη είναι η επιφάνεια μαγειρέματος.

Εάν η σόμπα είναι μόνο σε δύο καυστήρες, μην το παρακάνετε με τη δύναμη της κουκούλας και του ανεμιστήρα. Εάν η κουζίνα σας αποτελείται από έξι καυστήρες, και είστε ένας μεγάλος ανεμιστήρας μαγειρέματος και, ενδεχομένως, χρησιμοποιώντας τον φούρνο παράλληλα, οι μηχανισμοί καθαρισμού του αέρα στην κουζίνα σας θα πρέπει να λειτουργούν καλά και καλά.

Για μια πλάκα με τέσσερις καυστήρες, συνιστάται μια κουκούλα με χωρητικότητα άνω των 90m3 / h. Για μια πλάκα με δύο καυστήρες, συνιστάται η χρήση ανεμιστήρα με χωρητικότητα μεγαλύτερη των 60 m3 / h.

Μετά από μια επιτυχημένη απόκτηση, απομένει να δημιουργηθεί ένας νέος μηχανισμός.

Τοποθέτηση του ανεμιστήρα στην κουζίνα

Η εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα είναι μια επίπονη και σοβαρή διαδικασία, απαιτώντας όλη σας την προσοχή.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα παραθύρων οποιαδήποτε στιγμή, ανά πάσα στιγμή του έτους. Αλλά ο τοίχος είναι καλύτερα να σκέφτεστε εκ των προτέρων. Είναι επιθυμητό ακόμη και κατά τη διάρκεια της επισκευής. Μετά από τις εργασίες εγκατάστασης, θα μπορούσατε να αποκρύψετε τυχόν ατέλειες στον τοίχο.

Οδηγίες για την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα παραθύρων στην κουζίνα:

 1. Επιλέξτε τη θέση εγκατάστασης. Θυμηθείτε ότι πρέπει να επιλέξετε ένα παράθυρο που είναι πιο κοντά στην εστία (αν υπάρχουν πολλά), τοποθετήστε το σε μέγιστο ύψος, σε απόσταση όχι μικρότερη από 20 cm από την άκρη του γυαλιού παραθύρου.
 2. Τοποθετήστε τα σήματα γυαλιού ανάλογα με τον ανεμιστήρα. Χρησιμοποιώντας ένα κόφτη κόψτε μια τρύπα στο παράθυρο. Προσέξτε τη διάμετρο του περιβλήματος του ανεμιστήρα.
 3. Τοποθετήστε τα προστατευτικά από καουτσούκ στο περίβλημα και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το μηχανισμό στο άνοιγμα του παραθύρου.
 4. Συνδέστε τις ζώνες πίεσης στην εξωτερική φλάντζα. Σφίξτε τις βίδες στερέωσης με ασφάλεια και, ως εκ τούτου, στερεώστε τελικά τη δομή στο παράθυρο. Αφαιρέστε τα άχρηστα κομμάτια ταινιών πίεσης.
 5. Στο περίβλημα του ανεμιστήρα, τοποθετήστε τη μονάδα λειτουργίας, παρατηρώντας την απόσταση. Οι λεπίδες δεν πρέπει να ακουμπούν τα τοιχώματα όταν περιστρέφονται.
 6. Συνδέστε τον ανεμιστήρα στο δίκτυο και πραγματοποιήστε δοκιμαστική ενεργοποίηση. Αν ο μηχανισμός λειτουργεί χωρίς αναποδιά, παραμένει μόνο η τοποθέτηση εσωτερικής προστατευτικής μάσκας.

Η τοποθέτηση του ανεμιστήρα παραθύρου σε σίγουρα χέρια δεν απαιτεί πολύ χρόνο, προχωρώντας με τόλμη με την εγκατάσταση.

Οδηγίες για την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα τοίχου στην κουζίνα:

 1. Καθορίστε πού υπάρχει ο άξονας εξαερισμού στον τοίχο. Εάν είστε νέος ενοικιαστής στο σπίτι, βεβαιωθείτε ότι ο αερισμός λειτουργεί εκ των προτέρων.
 2. Χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο (διάτρητο με τρυπάνι για σκυρόδεμα), τρυπήστε μερικές μικρές τρύπες στον τοίχο. Στη συνέχεια, συνδέστε τα, ως αποτέλεσμα θα πρέπει να πάρετε μια μεγάλη τρύπα.

Εάν υπάρχουν δυσκολίες, το δίκτυο διαθέτει πολλές οδηγίες βίντεο και παραδείγματα βίντεο. Χρησιμοποιήστε τα.

 1. Τοποθετήστε το ακροφύσιο μέσα στην οπή. Στη συνέχεια, εγκαταστήστε τον ίδιο τον ανεμιστήρα, στερεώστε τον με τη βοήθεια βιδών στερέωσης (άγκυρες).
 2. Συνδέστε τον ανεμιστήρα στον ηλεκτρισμό. Ελέγξτε τη λειτουργία του και στη συνέχεια τοποθετήστε μια προστατευτική μάσκα.

Εάν τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα στον εξωτερικό τοίχο, η διαδικασία εγκατάστασης είναι απολύτως όμοια με την εγκατάσταση στον εσωτερικό τοίχο. Με την εξαίρεση ενός επιπλέον σημείου: στο τέλος όλων των εργασιών, ο ανεμιστήρας πρέπει να καλύπτεται με μια προστατευτική σχάρα όχι μόνο μέσα στο σπίτι, αλλά και έξω.

Εγκατάσταση του ανεμιστήρα τοίχου

Διακοσμητικός ρόλος του ανεμιστήρα

Από την πρακτικότητα και τα οφέλη ενός ανεμιστήρα κουζίνας, ήμασταν πεπεισμένοι. Αλλά μην ξεχνάτε την αισθητική της.

Επιλέξτε ένα εξωτερικό προστατευτικό μέρος του ανεμιστήρα ανάλογα με το στυλ της κουζίνας σας.

Οι ανεμιστήρες εξάτμισης έχουν διαφορετικά σχήματα, μεγέθη και σχέδια.

Οι περισσότεροι ανεμιστήρες είναι κατασκευασμένοι από λευκό πλαστικό, το οποίο δεν είναι εκτεθειμένο στο ηλιακό φως. Αυτό σημαίνει ότι το χρώμα του προστατευτικού πλέγματος δεν θα επιδεινωθεί ή μάλλον δεν θα γίνει κίτρινο. Αυτό που συμβαίνει πολύ συχνά με τη λευκή τεχνική.

Διακοσμητικός ανεμιστήρας εξαγωγής

Υπάρχουν και άλλες λύσεις χρώματος για τους οπαδούς: μπεζ, γάλα, καφέ, ασήμι κλπ. Ως έσχατη λύση, μπορείτε πάντα να αλλάξετε τον σχεδιασμό της προστατευτικής σχάρας μόνοι σας.

Ο ανεμιστήρας εξάτμισης μπορεί να εγκατασταθεί στην κρεβατοκάμαρα, το μπάνιο, το δωμάτιο τουαλέτας, το δωμάτιο καπνιστών, αλλά το πιο σημαντικό μέρος για την εγκατάσταση είναι η κουζίνα.

Μετά από όλα, υπάρχουν οι περισσότερες πηγές για την ατμοσφαιρική ρύπανση: μια εστία, ένα φούρνο, ένα φούρνο μικροκυμάτων, κουζίνα combines, πλυντήρια, και μερικές φορές πλυντήρια ρούχων στην κουζίνα.

Όλοι εκπέμπουν θερμότητα και θερμαίνουν τον αέρα στην κουζίνα, και ακόμα χειρότερα, δίνουν όλες τις διαφορετικές μυρωδιές που μπορεί να είναι ασύμβατες μεταξύ τους. Για παράδειγμα, η μυρωδιά ενός χαπιού πλυσίματος σε ένα πλυντήριο πιάτων είναι απίθανο να ζεσταθεί η όρεξή μας.

Επομένως, όλες οι οσμές στην κουζίνα πρέπει να αφαιρεθούν αμέσως.

Δεδομένου ότι η κύρια κουκούλα συλλαμβάνει μόνο τους ατμούς και μυρίζει πάνω από τη σόμπα, το υπόλοιπο της κουζίνας παραμένει απαρατήρητο, ειδικά ο χώρος κάτω από την οροφή. Επιπλέον, το εκχύλισμα δεν επιστρέφει φρέσκο ​​αέρα στο σπίτι.

Είναι για αυτό το μέρος της κουζίνας ότι ένας ανεμιστήρας εξάτμισης είναι απαραίτητος. Θα καθαρίσει τον αέρα στην κουζίνα και θα το αντικαταστήσει με φρέσκο.

Tandem κουκούλα και ανεμιστήρα προστατεύει το διαμέρισμα από δυσάρεστες οσμές, τέλεια αντιμετωπίσουν τον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα στο συντομότερο δυνατό χρόνο και να κρατήσει την υγεία του όλη την οικογένεια.