Σε ποια απόσταση από το πιάτο για να κρεμάσετε την κουκούλα

Στις σόμπες κουζίνας της οικοδέσποινας προετοιμάστε μέχρι και το 90% όλων των πιάτων. Αυτή η δημιουργική-ρουτίνα διαδικασία συνοδεύεται από την απελευθέρωση του ατμού, (όχι και μερικές φορές) ευχάριστες γεύσεις, τα λεπτά σωματίδια και επιβλαβή λιπαρά προϊόντα που σχηματίζονται κατά τη διαδικασία της καύσης. Όλα αυτά είναι κορεσμένα με τον περιβάλλοντα χώρο, και πρώτα απ 'όλα τον αέρα στην κουζίνα. Χωρίς συσκευή εξαερισμού είναι απαραίτητη, αλλά ποια θα πρέπει να είναι η απόσταση από την πλάκα στην κουκούλα για να εξασφαλιστεί η καθαριότητα σε ένα μικρό δωμάτιο;

Η απάντηση σε αυτό το επείγον ερώτημα μπορεί να βρεθεί στο σημερινό άρθρο.

Βέλτιστες τιμές ύψους για διαφορετικά μεγέθη

Το ύψος της εγκατάστασης του καλύμματος πάνω από το πλακίδιο προσδιορίζεται λαμβάνοντας υπόψη τα 2 εξαρτήματα - τον τύπο της εστίας και τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού της θέσης του εξοπλισμού για μια συγκεκριμένη κουζίνα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το ύψος δεν είναι ποτέ "συνδεδεμένο" με τις διαστάσεις της εισαγωγής αέρα, των συμπληρωματικών στοιχείων ή του τύπου της συσκευής.

Η μόνη εξαίρεση από τους κανόνες είναι η κουζίνα με χαμηλά ταβάνια, όπου δεν είναι δυνατό να αντέξει η συνιστώμενη απόσταση μεταξύ της επιφάνειας μαγειρέματος και της κουκούλας.

Δώστε προσοχή! Οι ειδικοί συνιστούν να ρυθμίζεται το ύψος της εγκατάστασης της δομής εισαγωγής σε απόσταση 10 cm από την ονομαστική τιμή σχεδιασμού.

Οριζόντιες λύσεις

Είναι δυνατό να προσδιοριστεί ακριβώς σε ποιο ύψος έχει εγκατασταθεί ο απορροφητήρας, μόνο εάν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τον τύπο της κουζίνας που χρησιμοποιείται. Συνεχίζοντας, επιλέγεται η απόσταση μεταξύ εισροής και εξάτμισης. Ο καθορισμένος τύπος εξοπλισμού εγκαθίσταται λαμβάνοντας υπόψη πολλές παραμέτρους (όπως επιφάνεια μαγειρέματος, χωρητικότητα της μονάδας εισαγωγής κ.λπ.).

Αλλά ποια είναι η βέλτιστη απόσταση μεταξύ ασφάλειας και αποτελεσματικότητας;

Ο κανόνας για κάθε συσκευή είναι διαφορετικός, αλλά υπάρχουν αποδεκτά πρότυπα που συνιστούν κατά κύριο λόγο συστάσεις:

 • η απόσταση ανάμεσα στην κουκούλα και τις εστίες αερίου - από 65 έως 85 cm.
 • Η ελάχιστη απόσταση από τον ηλεκτρικό πίνακα είναι 60 cm και η μέγιστη απόσταση είναι 80 cm.

Αυτά τα δεδομένα ισχύουν μόνο για συσκευές που έχουν καθοριστεί αυστηρά οριζόντια.

Βίντεο κατά την εγκατάσταση της μονάδας οριζόντιου τύπου

Τακτοποιημένα συσσωματώματα

Κατά την εγκατάσταση μοντέλων κεκλιμένου τύπου, είναι εξαιρετικά σημαντικό η απόσταση μεταξύ της κουζίνας και του απορροφητήρα να συμφωνεί με τις ακόλουθες τιμές:

 • από 35 έως 45 cm όταν εργάζεστε με ηλεκτρική εστία.
 • από 55 έως 65 cm - για καυστήρες αερίου.

Σε μια πραγματική κουζίνα, συσκευές αερισμού συνήθως εγκαθίστανται όπου η λειτουργία δεν θα είναι μόνο αποτελεσματική, αλλά και βολική για την οικοδέσποινα. Οι παραπάνω αποστάσεις είναι πειραματικά καθορισμένες τιμές, επιβεβαιωμένες από χρόνια πρακτικής. Μπορείτε να τα υπολογίσετε μόνοι σας, αλλά πρέπει απλώς να λάβετε υπόψη διάφορες μεταβλητές:

 • κουζίνα;
 • χαρακτηριστικά σχεδιασμού του δωματίου.
 • κατά προσέγγιση επιφάνεια της εστίας.
 • την παραγωγικότητα και τον τύπο της κουκούλας.
 • αύξηση των μελών της οικογένειας, νοικοκυρές.

Δώστε προσοχή! Η μονάδα εξαγωγής απλά τοποθετείται πάνω σε μια ηλεκτρική κουζίνα, έτσι ώστε το ύψος αυξάνεται χωρίς ειδικές δυσκολίες, αν είναι απαραίτητο. Αλλά για να μειώσετε τον εξοπλισμό κάτω από το ελάχιστο επίπεδο απαγορεύεται αυστηρά.

Αν δεν συμμορφώνεστε με την καθορισμένη απόσταση και κρεμάτε τη συσκευή πολύ χαμηλά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η συσκευή να λειτουργεί υπό συνθήκες σταθερής θέρμανσης. Και αυτό είναι γεμάτο με πρόωρη αποτυχία του πιστού βοηθού. Επιπλέον, εάν η κουκούλα είναι εγκατεστημένη πολύ χαμηλά πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα, θα είναι απλά ακατάλληλη για χρήση.

Βίντεο κατά την εγκατάσταση της μονάδας κεκλιμένου τύπου

Πρακτικές συστάσεις ειδικών

Με βάση δεκαετίες πρακτικής λειτουργίας, οι εμπειρογνώμονες σχημάτισαν τις δικές τους συστάσεις σχετικά με το ύψος στο οποίο πρέπει να κρεμαστεί η κουκούλα. Υπάρχουν ακλόνητοι κανόνες για τα αδρανή που τοποθετούνται πάνω από τη βάση του καυστήρα αερίου. Αυτά ορίζονται στις οδηγίες χρήσης ή τις συστάσεις εγκατάστασης που είναι προσαρτημένες σε κάθε μοντέλο της κουκούλας.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

 1. Τα προϊόντα της Bosch παραδοσιακά θεωρούνται από τα καλύτερα στην αγορά. Η μέση χωρητικότητα των μονάδων είναι 650 m3 / h. Καλύτερα είναι να κρεμάσετε την κουκούλα αυτής της χωρητικότητας σε απόσταση 65 cm από την επιφάνεια των καυστήρων.
 2. Οι λύσεις που παράγονται από τη μάρκα Shindo χαρακτηρίζονται από αξιοπιστία και διαθεσιμότητα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μιλάμε για μια οριζόντια συσκευή μέσης ισχύος. Η μέση παραγωγικότητα των συσκευών είναι 450-500 m3 / h. Η κουκούλα της κουζίνας είναι τοποθετημένη σε ύψος 75 cm πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα. Η συσκευή δεν πρέπει να βρίσκεται πάνω από την ανοικτή φλόγα του καυστήρα.
 3. Τα προϊόντα της εγχώριας μάρκας Saturn δεν μπορούν να καυχηθούν με υψηλή ισχύ, αλλά παράλληλα, η παραγωγικότητα των 240-300 m3 / h θα είναι αρκετή για τη μέση οικοδέσποινα. Η συνιστώμενη απόσταση από την κουκούλα είναι 75-80 cm από την εστία.

Ποια προϊόντα για να αγοράσετε και από ποια μάρκα - εξαρτάται από εσάς, αλλά από την άποψη του ύψους τοποθέτησης, οι μονάδες είναι σχεδόν πανομοιότυπες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απόσταση από την επιφάνεια της κουζίνας αερίου στην κουκούλα καθορίζεται από μια σειρά από σημαντικές απαιτήσεις:

 • ευκολία στη διαδικασία λειτουργίας.
 • πιθανότητα εξομάλυνσης αυθόρμητης καύσης (ιδίως εάν υπάρχουν πίνακες με άλλες οικιακές συσκευές κοντά).
 • αποτελεσματική πρόσληψη βρώμικου αέρα πάνω από τη σόμπα, σόμπα.

Λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω απαιτήσεις, μπορεί να υποστηριχθεί ότι η ασφαλέστερη και αποδεκτή απόσταση από την επιφάνεια μαγειρέματος στην κουκούλα είναι μεταξύ 70-90 cm.

Αποτελέσματα

Πριν αγοράσετε μια κουκούλα, σας συνιστούμε να καθορίσετε το μέγεθος της πλάκας (ειδικότερα το πλάτος της), το ύψος των οροφών και τη συνολική επιφάνεια της κουζίνας. Στη συνέχεια, θα πρέπει να καθορίσετε τον αριθμό των μελών της οικογένειας, την ένταση και τη συχνότητα του μαγειρέματος. Τα καθορισμένα δεδομένα θα επιτρέψουν την πιο κατάλληλη επιλογή της βέλτιστης μονάδας. Και το ύψος της κουκούλας αναφέρεται στις οδηγίες για κάθε συγκεκριμένο μοντέλο. Με ορισμένες δεξιότητες για να το εγκαταστήσετε με τα χέρια τους δεν θα είναι δύσκολη.

Απόσταση από την κουζίνα στην κουζίνα: συστάσεις ειδικών

Η χρήση της σόμπας συνοδεύεται από τη διαδικασία καύσης αερίου και την απελευθέρωση υπολειμματικών προϊόντων στον περιβάλλοντα χώρο. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να γνωρίζουν ακριβώς τη βέλτιστη απόσταση από την πλάκα στην κουκούλα, η οποία θα είναι αρκετή για να εξασφαλίσει υψηλής ποιότητας ανταλλαγή αέρα. Χωρίς κουκούλα για την κουζίνα δεν μπορεί να κάνει. Αλλά το ερώτημα είναι σχετικό, όπως ποτέ άλλοτε.

Αυτή η παράμετρος καθορίζει την απόδοση της συσκευής, καθώς και την καθαριότητα του αέρα στην κουζίνα. Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε αυτές τις συνθήκες όταν η κουζίνα συνδυάζεται με την τραπεζαρία.

Η απόσταση από την κουζίνα και την κουκούλα είναι οριζόντια και κεκλιμένη

Το ύψος της εγκατάστασης του καλύμματος πάνω από την πλάκα καθορίζεται από δύο κριτήρια - τον τύπο της πλάκας και τα χαρακτηριστικά της διαρρύθμισης της μονάδας.

Τα δομικά χαρακτηριστικά της οικιακής συσκευής, το μέγεθος του αγωγού ή η παρουσία πρόσθετων στοιχείων δεν επηρεάζουν την τιμή αυτή. Εξαίρεση από τους κανόνες - η κατάσταση όταν η οροφή είναι σε χαμηλό υψόμετρο και η απόσταση από την πλάκα έως την κουκούλα δεν μπορεί να διατηρηθεί εποικοδομητικά. Συνιστάται στους ειδικούς να λαμβάνουν υπόψη την αξία της ονομαστικής ισχύος της συσκευής και στη συνέχεια να ρυθμίζουν το ύψος ± 10 cm από το μέσο όρο που προτείνεται.

Έξω κουκούλες

Κατά την τοποθέτηση κεκλιμένων μοντέλων συσκευών, πρέπει να τηρείτε την απόσταση που υποδεικνύει ο κατασκευαστής:

 • από 35 έως 50 cm, εάν τα πιάτα πρόκειται να μαγειρευτούν σε ηλεκτρική εστία ή εστία επαγωγής.
 • από 55 έως 65 cm - τη συνιστώμενη απόσταση από το σχέδιο πάνω από τη σόμπα αερίου.

Τοποθέτηση της μονάδας κουζίνας είναι όπου θα είναι βολικό για χρήση. Φυσικά, οι τιμές που υποδεικνύονται από τους ειδικούς δεν λαμβάνονται "από το κεφάλι". Τα υπολογισθέντα δεδομένα λαμβάνουν υπόψη ορισμένα κριτήρια:

 • τη διάταξη του δωματίου.
 • κουζίνα;
 • την ανάπτυξη της ερωμένης?
 • ισχύ της μονάδας εξαγωγής ·
 • το εσωτερικό και τα χαρακτηριστικά του δωματίου.

Οι επαγγελματίες δίνουν έμφαση στο γεγονός ότι η απόσταση από την επιφάνεια μαγειρέματος στην οικιακή μονάδα μπορεί να αυξηθεί εάν υπάρχει επαρκές περιθώριο για την παροχή ρεύματος. Όσον αφορά τη μείωση κάτω από την προτεινόμενη τιμή, αυτό απαγορεύεται αυστηρά. Η σωστή εγκατάσταση θα καταστήσει δυσκολότερη τη λειτουργία της συσκευής, καθιστώντας την ακατάλληλη.

Εάν η απόσταση μεταξύ της κουκούλας και της εστίας είναι μικρότερη από την προτεινόμενη τιμή, η μονάδα θα είναι σε σταθερή και ουσιαστική κατάσταση θέρμανσης. Από τέτοιες καταστάσεις είναι καλύτερα να αρνηθείτε αρχικά, αλλιώς ο εξοπλισμός θα αποτύχει γρήγορα.

Οριζόντιες συσκευές

Σε ποιο ύψος πρέπει να κρεμάσετε την κουκούλα πάνω από την εστία, εξαρτάται κυρίως από τα χαρακτηριστικά της ίδιας της πλάκας με μια οριζόντια τοποθετημένη επιφάνεια.

Η θέση αυτού του τύπου εξοπλισμού εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, μεταξύ των οποίων οι κύριοι - τύπος πλάκας, μοντέλο, τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Συνιστώμενες τιμές:

 • για ηλεκτρική εστία - από 60 έως 80 cm.
 • για καυστήρες αερίου - από 65 έως 85 cm.

Οι αποχρώσεις της τοποθέτησης σε μια ηλεκτρική κουζίνα

Για την κουζίνα, η κουκούλα είναι μια δομή μέσω της οποίας ο εξαναγκασμένος αέρας ανταλλάσσεται σε ένα δωμάτιο. Εξουδετερώνει τον μολυσμένο αέρα, τον καθαρίζει, εξαλείφοντας μικρά σωματίδια λίπους, καπνούς, προϊόντα καύσης, οσμές και ακόμη και ακαθαρσίες που σχηματίζονται κατά το μαγείρεμα.

Το ύψος της κουκούλας εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού της ίδιας της εγκατάστασης. Εδώ είναι απαραίτητο να επικεντρωθούμε σε διάφορες πτυχές:

 • μια επίπεδη αιωρούμενη δομή μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από το αέριο ή την ηλεκτρική πλάκα σε οριζόντια θέση.
 • το πιο συχνά η κουκούλα της κουζίνας είναι τοποθετημένη στον τοίχο κοντά στη σόμπα, ενώ το ύψος μπορεί να επιλεγεί οποιαδήποτε, κατά τη διακριτική ευχέρεια του ιδιοκτήτη.
 • ενσωματωμένες συσκευές εγκαθίστανται σε μια ειδική αντανάκλαση της κουζίνας που βρίσκεται πάνω από τη σόμπα.
 • για την εγκατάσταση μιας νησιωτικής μονάδας, τα ευρύχωρα δωμάτια είναι τα καλύτερα κατάλληλα όπου μπορεί κανείς να κρεμάσει την κουκούλα στο κεντρικό τμήμα του δωματίου, κοντά στην οροφή.

Η απόσταση μεταξύ της εισροής και του απορροφητήρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 60 cm. Παρά το γεγονός ότι η τιμή αυτή δεν είναι πειστική και μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί το συνιστούσα να προσκολλώνται με ακρίβεια.

Σε ποιο ύψος τοποθετείτε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα αερίου

Η απόσταση από την πλάκα έως την κουκούλα υποδεικνύεται όχι μόνο από τους κατασκευαστές οικιακών συσκευών αλλά και από τις συστάσεις των ειδικών που βασίζονται σε χρόνια λειτουργίας διαφόρων τύπων και μοντέλων. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο ερώτημα ποιος είναι ο κανόνας της εγκατάστασης μιας κουκούλας κουζίνας πάνω σε θερμοσίφωνες αερίου, δεδομένου ότι κυριαρχούν σε κατοικίες και διαμερίσματα.

Οι κατασκευαστές μονάδων κουζίνας στις οδηγίες για κάθε συσκευή, ο ηγούμενος συνιστούν τους καταναλωτές να τηρούν τις συνθήκες εγκατάστασης και επίσης να τηρούν την ελάχιστη απόσταση μεταξύ της εστίας και της κουκούλας. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

 1. Η ρωσική εταιρεία Saturn στις οδηγίες για το μοντέλο M60 δείχνει ότι η συσκευή πρέπει να τοποθετηθεί σε απόσταση 65 cm από τον καυστήρα. Η απόδοση αυτού του μοντέλου δηλώνεται σε 245 m3 / h.
 2. Το Bosch DWW09W650 είναι εγκατεστημένο σε ύψος τουλάχιστον 65 cm πάνω από τους καυστήρες αερίου. Πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα - η απόσταση από την εστία μπορεί να μειωθεί στα 55 cm. Η παραγωγικότητα της συσκευής είναι 650 650 m3 / h.
 3. Η μονάδα από την εταιρεία Shindo Metida60W έχει χωρητικότητα 420 m3 / h. Αυτό το μοντέλο πρέπει να εγκατασταθεί σε απόσταση 75 cm.

Σε ποια απόσταση είναι καλύτερο να κρεμάσετε τη μονάδα κουζίνας; Η απόσταση μεταξύ του κάτω μέρους της κουκούλας και των καυστήρων εξαρτάται από 3 απαιτήσεις:

 • πιθανότητα αυθόρμητης καύσης.
 • εξασφαλίζουν την απομάκρυνση των μολυσμένων ροών αέρα ·
 • εγγυώνται την άνετη χρήση του ιδιοκτήτη.

Δεν υπάρχουν οριζόντιοι περιορισμοί, όπως για το κατακόρυφο επίπεδο, η απόσταση είναι στην περιοχή των 70-90 cm.

Ειδικοί προτείνουμε να ελέγξετε με το σύμβουλο της εταιρείας, σε ποιο ύψος για να ρυθμίσετε το καπό αναφέροντας τις ακριβείς τιμές που βελτιστοποιούν τη λειτουργικότητα της συσκευής. Μερικές φορές η απόσταση αυξάνεται λόγω της απόκτησης μιας ισχυρής συσκευής, η οποία θα προσφέρει στην οικοδέσποινα επιπλέον άνεση.

Η σωστά επιλεγμένη απόσταση από την πλάκα μέχρι την κουκούλα και την επαγγελματική εγκατάσταση θα διασφαλίσει την αποτελεσματική και μακροχρόνια λειτουργία του εξοπλισμού. Μελετήστε προσεκτικά τις οδηγίες, όπου οι αντίστοιχες τιμές και το ύψος υποδεικνύονται από τον κατασκευαστή.

Ποιο θα πρέπει να είναι το ύψος από την πλάκα στην κουκούλα: οι βασικοί κανόνες για την επιλογή της απόστασης

Όταν πρόκειται να τοποθετήσετε την κουκούλα, είναι σημαντικό όχι μόνο να κρεμάσετε σωστά και να συνδέσετε τη συσκευή.

Πριν από αυτό, πρέπει να επιλέξετε σωστά την απόσταση μεταξύ της κουκούλας και της σόμπας. Ο σωστός υπολογισμός εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα της συσκευής.

Ας εξετάσουμε κάτω από τους βασικούς κανόνες της απόφασης αυτής της ερώτησης.

Εν συντομία σχετικά με τα πρότυπα και τους κανόνες: για όσους δεν θέλουν να διαβάσουν πολλές λεπτομέρειες

Πρώτον, δίνουμε εν συντομία τους κύριους κανόνες και πρότυπα - αν κάποιος πρέπει να ξέρει γρήγορα σε ποιο ύψος είναι εγκατεστημένη η συσκευή ή αν δεν πάει σε λεπτομέρειες.

Τα πρότυπα της απόστασης ανάρτησης έχουν ως εξής:

Εύρος ύψους, cm

55-65 (μετρούμενη από τον πυθμένα)

35-45 (μετρημένο από κάτω)

Εάν είναι απαραίτητο (εάν ο χρήστης έχει υψηλή ανάπτυξη), το ύψος μπορεί να αυξηθεί ελαφρά. Για πόσο αύξηση επιτρέπεται - γραμμένο στις οδηγίες για κάθε προϊόν. Συνήθως αυτό το εύρος είναι 5-10 εκατοστά.

Γιατί είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή απόσταση από την πλάκα στην κουκούλα;

Ένα συγκεκριμένο ύψος της εγκατάστασης έχει επιλεγεί για κάποιο λόγο: εάν έχει επιλεγεί σωστά, τότε ο απορροφητήρας θα λειτουργήσει αποτελεσματικά. Και το αντίστροφο: αν η απόσταση στερέωσης δεν ταιριάζει σωστά, η συσκευή θα λειτουργεί επίσης λιγότερο αποτελεσματικά και δεν θα είναι τόσο βολική η χρήση της κουζίνας.

Εάν τοποθετήσετε τη συσκευή πολύ χαμηλή:

ένα άτομο θα είναι άβολα χρησιμοποιώντας μια σόμπα (ειδικά αν είναι ψηλό)?

Υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς: η καύση των αιωρούμενων σωματιδίων στα φίλτρα και η σκόνη μπορεί να πάρει φωτιά από μια ανοιχτή φωτιά (η πιθανότητα είναι πολύ χαμηλή, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει).

αφαιρέστε τα φίλτρα για καθαρισμό θα είναι λιγότερο βολικό.

Εάν η κουκούλα είναι πολύ υψηλή - θα είναι πιο δύσκολο γι 'αυτήν να τραβήξει ατμό και μυρωδιά από την κουζίνα. Εξαιτίας αυτού, η συσκευή θα πρέπει να ενεργοποιηθεί με μεγαλύτερη ταχύτητα, πράγμα που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο θόρυβο, μεγαλύτερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και μεγαλύτερη πιθανότητα αποτυχίας.

Εσείς: αυστηρά πρότυπα για GOST για κουκούλες - όχι. Όλα τα συνιστώμενα μεγέθη υπολογίζονται από τον κατασκευαστή: για την πιο βολική, ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία του εξοπλισμού.

Πόσο σωστά μπορείτε να μετρήσετε την απόσταση;

Ξέρετε ποια απόσταση πρέπει να μετρήσετε;

 • Στο κεκλιμένο μοντέλο: από το κατώτατο σημείο έως τους καυστήρες (επιφάνεια μαγειρέματος).
 • στο "συνηθισμένο" (ενσωματωμένο, τρούλο, σχήμα Τ, επίπεδο): από το φίλτρο και τους καυστήρες (εστία).

Μην αποτύχετε, μετρήστε όχι μόνο την απόσταση από την κουκούλα στη σόμπα - πρέπει επίσης να υπολογίσετε πόσο βολικό θα είναι για σας να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Για να το κάνετε αυτό, στέκεστε μπροστά από τον πάγκο και φανταστείτε όπου θα τοποθετηθεί η κουκούλα. Σε αυτή την περίπτωση, λάβετε υπόψη όχι μόνο το ύψος, αλλά και το βάθος του σώματος - πόσες εκατοστά θα προεξέχουν από τον τοίχο. Εκτίμηση: Το σώμα θα επηρεάσει το κεφάλι κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος;

Ύψος εκχύλισης πάνω από τη σόμπα: πρότυπο

Συνιστώμενο (ελάχιστο και μέγιστο) ύψος για καυσαερίων πάνω από τη σόμπα αερίου:

 • 55-65 cm - για κεκλιμένα μοντέλα.
 • 75-85 cm - για άλλα προϊόντα (ενσωματωμένα, θολωτά, επίπεδα, σε σχήμα Τ).

Το ύψος της κουκούλας πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα (επαγωγική ή κλασική): στάνταρ

Το κανονικό ύψος στο οποίο εγκαθίστανται οι διατάξεις εξάτμισης πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα (μη σημαντικές, επαγωγικές ή κλασικές):

 • 35-45 cm - είναι δυνατόν να υπάρχουν κεκλιμένα μοντέλα (μετρούμενα από το κάτω μέρος).
 • 65-75 cm - για την τοποθέτηση άλλων μοντέλων.

Έχουν δώσει προσοχή, τι να κάνει η απόσταση για ηλεκτρικές σόμπες είναι δυνατόν λιγότερο, από ό, τι για το φυσικό αέριο.

Πάνω από την ηλεκτρική κουκούλα μπορεί να κρεμαστεί χαμηλότερα από πάνω από το αέριο - επειδή είναι λιγότερο εύφλεκτα (δεν υπάρχει ανοικτή φωτιά).

Ύψος της εγκατάστασης των κεκλιμένων μοντέλων

Τα κεκλιμένα μοντέλα αποτελούν μια βολική επιλογή για:

χρήστες με υψηλή ανάπτυξη: δεδομένου ότι έτσι το σώμα δεν θα παρεμβαίνει με το κεφάλι κατά το μαγείρεμα?

 • μικρές κουζίνες: το κεκλιμένο σώμα οπτικά καταλαμβάνει λιγότερο χώρο, δεν προεξέχει μακριά από τον τοίχο.
 • Μετρήστε σε αυτή την περίπτωση, την απόσταση από το κάτω άκρο του σώματος και το μαγείρεμα του καυστήρα.

  Για άλλη μια φορά, το κεκλιμένο μοντέλο κρέμεται σε τέτοιο ύψος:

  • 35-45 cm εάν χρησιμοποιείται ηλεκτρική εστία.
  • 55-65 cm εάν έχει εγκατασταθεί μια σόμπα αερίου.

  Τα χαρακτηριστικά εγκατάστασης μοντέλων άλλων τύπων (ενσωματωμένα, θόλος, νησί)

  Εκτός από τις κεκλιμένες, υπάρχουν μοντέλα αυτών των τύπων:

  1. Ενσωματωμένο (ενσωματωμένο). Εγκατασταθεί στο ντουλάπι της κουζίνας, έχει ένα μικρό βάθος, έχει ένα ανασυρόμενο μέρος.
  2. Τ σχήμα και τρούλο. Διαφέρει οπτικά. Μπορεί να καλύπτεται από ντουλάπι κουζίνας.
  3. Flat. Μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από το ντουλάπι της κουζίνας, εξοικονομώντας χώρο στο μέγιστο. Η χαμηλότερη κατηγορία ισχύος.
  4. Νησί. Μια τέτοια συσκευή είναι τοποθετημένη στην οροφή - εάν η πλάκα δεν βρίσκεται κοντά στον τοίχο, αλλά σε απόσταση.

  Το ύψος της τοποθεσίας τους πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανόνες που περιγράφονται παραπάνω, ανεξάρτητα από το είδος.

  Τι άλλο πρέπει να ψάξω κατά την επιλογή μιας τοποθεσίας για εγκατάσταση;

  Για να μην κάνετε λάθη κατά την επιλογή μιας θέσης για εγκατάσταση, εκτός από το ύψος, δώστε προσοχή σε τέτοιες παραμέτρους:

  1. Η θέση της πρίζας (η οποία είναι ήδη εκεί, ή ο τόπος όπου μπορεί να γίνει).
  2. Απόσταση από τον αερισμό.
  3. Ισχύς.
  4. Βάθος και πλάτος. Για να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα της κουκούλας, η κουκούλα πρέπει απαραίτητα να καλύπτει ολόκληρη την "επιφάνεια εργασίας" της πλάκας.

  Ύψος εγκατάστασης καπό

  Σε ποιο ύψος πρέπει να κρεμάμε την κουκούλα

  Εάν θέλετε να μαγειρέψετε, τότε θα πρέπει να προσέξετε την επιλογή του εξοπλισμού για την κουζίνα σας. Μετά από όλα, οι ορεκτικές μυρωδιές που αιωρούνται πάνω από κατσαρόλες και τηγάνια, εν ευθέτω χρόνω θα απορροφηθούν στις κουρτίνες, έπιπλα κουζίνας και υλικά διακόσμησης, τα οποία θα δώσουν στον χώρο μια ιδιαίτερη γεύση. Μην βελτιώσετε την ατμόσφαιρα της κουζίνας σας και τα μικροσκοπικά σταγονίδια λίπους, ανεβαίνοντας στον αέρα κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να αγοράσετε έγκαιρα ένα υψηλής ποιότητας απορροφητήρα ή φίλτρο αέρα και να εγκαταστήσετε αυτόν τον εξοπλισμό απευθείας κοντά στη σόμπα. Μετά την αγορά αυτού του εξοπλισμού, υπάρχουν πολλά σημαντικά ερωτήματα, ένα από τα οποία - σε ποιο ύψος να κρεμάσει την κουκούλα; Εξάλλου, η ποιότητα της δουλειάς του εξαρτάται όχι μόνο από την ορθότητα της επιλογής αλλά και από τις ιδιαιτερότητες της εγκατάστασης.

  Για να καταλάβετε σε τι ύψος να κρεμάσετε την κουκούλα, πρέπει πρώτα να αποφασίσετε ποιο είδος κουκούλας θέλετε να κρεμάσετε. Η απλούστερη συσκευή αυτού του εξοπλισμού λειτουργεί με την αρχή της ανακυκλοφορίας του αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας δεν υπερβαίνει τις εγκαταστάσεις, αλλά περνά μέσα από ειδικά φίλτρα και επανέρχεται. Αυτά τα αποσπάσματα ονομάζονται φιλτράρισμα ή κρέμονται. Φυσικά, μια τέτοια συσκευή δεν χρειάζεται να συνδεθεί με έναν άξονα εξαερισμού. Τα πλεονεκτήματα αυτών των μηχανισμών μπορούν να ονομαστούν κομψός σχεδιασμός, η τιμή τους, το χαμηλό επίπεδο θορύβου και η ευκολία εγκατάστασης. Το μειονέκτημα είναι μια σχετικά χαμηλή απόδοση, επειδή η ανακύκλωση συχνά δεν είναι αρκετή για να καθαρίσει πλήρως το δωμάτιο.

  Οι άλλες κουκούλες αντλούν αέρα από το δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει απαραιτήτως να υπάρχει μια έξοδος κουκούλας κουζίνας στο δρόμο ή σε έναν ειδικά σχεδιασμένο άξονα εξαερισμού. Αυτός ο εξοπλισμός είναι στερεωμένος στον τοίχο ή απευθείας στην οροφή πάνω από τη σόμπα. Οι σωλήνες εξαερισμού μπορούν εύκολα να μεταμφιεστούν με αρθρωτά ερμάρια, γεγονός που καθιστά δυνατή τη μερική ή και πλήρη απόκρυψη της παρουσίας τους. Επιπλέον, τέτοιες συσκευές απαιτούν πιο σοβαρή εργασία εγκατάστασης, αλλά η οδηγία δεν είναι πολύ περίπλοκη.

  Το βέλτιστο ύψος της εγκατάστασης καπό

  Αξίζει να σημειωθεί ότι το ύψος της εγκατάστασης του καλύμματος πάνω από την πλάκα δεν υποδεικνύεται πάντα στην περιγραφή του συγκεκριμένου μοντέλου. Φυσικά, αυτό δεν είναι το συγκεκριμένο αριθμό, αλλά μια συγκεκριμένη σειρά, στην οποία μπορεί να μεταβάλλεται, αρχίζοντας, π.χ., από την κουζίνα σχεδιασμό ή την ανάπτυξη οικοδέσποινα. Εάν δεν έχετε οδηγίες ή δεν το εμπιστεύεστε, τότε υπάρχουν πρότυπα που καθορίζουν την απόσταση από την κουκούλα στην κουζίνα. Πρώτα απ 'όλα, για τη σωστή εγκατάσταση πρέπει να ληφθεί υπόψη ο τύπος της εστίας. Πάνω από την κουκούλα σόμπα αερίου πρέπει να εγκατασταθεί σε μια απόσταση περίπου 75-85 cm, και πάνω από ένα ηλεκτρική κουζίνα -. 65-75 cm σε περίπτωση μιας κεκλιμένης ύψος κουκούλα πάνω από τον πυθμένα της σόμπας αερίου θα πρέπει να είναι 55-65 cm και η παραπάνω ηλεκτρική - 35-45 cm. Αυτή η απόσταση μεταξύ της κουζίνας και της κουκούλας μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 10 cm, ανάλογα με την χωρητικότητα της συσκευής καθαρισμού αέρα. Για παράδειγμα, η εγκατάσταση του απορροφητήρα χαμηλής ισχύος στη μέγιστη επιτρεπτή κανόνες της απόστασης δεν εγγυάται ότι θα αντιμετωπίσει πλήρως το έργο.

  Το ύψος της εξόδου για την τοποθέτηση, κατά κανόνα, είναι 2-2,5 μ. Θα πρέπει να εγκατασταθεί πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας (10-30 cm από το ανώτερο όριο). Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει επίσης να εξετάσετε πώς θα περάσει ο αγωγός, διότι δεν πρέπει να μπλοκάρει την έξοδο, δηλαδή θα πρέπει να μετατοπιστεί 20 cm προς τα αριστερά ή στα δεξιά του κέντρου της κουκούλας.

  Θυμηθείτε ότι δεν πρέπει να παραμελείτε το συνιστώμενο ύψος της κουκούλας, καθώς αυτό εξαρτάται από την ποιότητα του μηχανήματος και την ασφάλεια. Εάν υπερβείτε το ανώτατο όριο της συνιστώμενης απόστασης, η αποδοτικότητα του εξοπλισμού θα μειωθεί σημαντικά, δεν θα τραβήξει όλο τον ατμό. Μην υπερβείτε το κατώτατο όριο, γιατί στη συνέχεια αυξήστε την πιθανότητα πυρκαγιάς. Η σκόνη λίπους από τη σόμπα αερίου, η οποία τοποθετείται στα φίλτρα εκχυλίσματος, μπορεί να γίνει πηγή ανάφλεξης από ανοικτή φωτιά. Επιπλέον, μια χαμηλή κουκούλα θα επηρεάσει απλά τη διαδικασία μαγειρέματος.

  Συνδέστε την κουκούλα στην κουζίνα δεν είναι δύσκολη, ώστε να μπορείτε να χειριστείτε αυτήν τη διαδικασία μόνοι σας, αλλά είναι καλύτερο να πάρετε έναν βοηθό. Πρώτα πρέπει να τοποθετήσετε τη συσκευή στον τοίχο και να σημειώσετε τη μελλοντική της θέση με ένα μολύβι. Αν σχεδιάζετε να αλλάξετε τα έπιπλα κουζίνας, μπορείτε να εξετάσετε την επιλογή της ενσωμάτωσης της κουκούλας σε ένα αναρτημένο ντουλάπι. Στη συνέχεια, ο διάτρητος τρυπά τα τοιχώματα κάτω από τον πείρο. Σε αυτή την περίπτωση, δεν αξίζει τον κόπο, αφού το σχέδιο πρέπει να σταθεροποιηθεί "σφιχτά". Στη συνέχεια βιδώνουμε την κουκούλα στον τοίχο, μετά από την οποία είναι απαραίτητο να προετοιμάσουμε πλήρως την έξοδο αερισμού, δηλαδή να την καθαρίσουμε από τα συντρίμμια κατασκευής. Στη συνέχεια, το κυματοειδές υλικό τοποθετείται πάνω στη βαλβίδα και στερεώνεται με σφραγιστικό σιλικόνης. Το ελεύθερο άκρο του σωλήνα πρέπει να λειτουργεί όσο το δυνατόν περισσότερο στον άξονα. Εάν δεν υπάρχουν άλλες επισκευές στην κουζίνα, τότε η αυλάκωση μπορεί να στερεωθεί με αφρό. Στο επόμενο στάδιο παραμένει μόνο να τοποθετηθεί η επικάλυψη, η οποία κρύβει την αυλάκωση. Εάν είναι τοποθετημένο σε τοίχο, θα πρέπει να τρυπήσετε μερικές ακόμη τρύπες. Συνήθως, η εγκατάσταση διαρκεί περίπου 1-1,5 ώρες.

  Υπηρεσία Hood

  Δεν έχει σημασία πόσο ακριβά και υψηλής ποιότητας κουκούλα που έχετε αποκτήσει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του μπορεί να έχει μερικές μάλλον δυσάρεστες αποχρώσεις που σχετίζονται με βλάβες ή τη μείωση της αποτελεσματικότητας του συστήματος εξαερισμού. Επομένως, είναι σημαντικό όχι μόνο να εγκαταστήσετε σωστά την κουκούλα, αλλά και να τη διατηρήσετε σωστά, κάτι που θα παρατείνει σημαντικά την απρόσκοπτη λειτουργία αυτής της συσκευής. Με τη φροντίδα των μηχανισμών εξαερισμού, το κυριότερο είναι η έγκαιρη αντικατάσταση των στοιχείων φίλτρου. Ιδιαίτερα αυτό ισχύει για τα κρέμονται κουκούλες, τα οποία είναι το φιλτράρισμα. Θυμηθείτε ότι το φίλτρο είναι το μόνο όπλο ενάντια στον μολυσμένο αέρα, γι 'αυτό πρέπει να αλλάζετε τακτικά. Κατά κανόνα, οι συλλέκτες ακρυλικού λίπους μίας χρήσης τοποθετούνται στον φθηνότερο εξοπλισμό, χάρη στον οποίο ο αέρας καθαρίζεται από σωματίδια λίπους και τροφής.

  Τα ίδια φίλτρα πρέπει να σταθεί και εκχυλίσματα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να αφαιρέσετε τον αέρα από το δωμάτιο μέσω του άξονα αερισμού, αλλά σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για επαναχρησιμοποιήσιμα zhiroulavlivatelyah που πλένονται και να τεθεί σε εφαρμογή. Η έγκαιρη αλλαγή του φίλτρου λίπους θα σας προστατεύσει από τη φωτιά, διότι, όπως γνωρίζετε, το λίπος καίει τέλεια. Πριν αγοράσετε την κουκούλα, συνιστάται να αποθηκεύετε μερικά φίλτρα λίπους για να αποτρέψετε την πρόωρη βλάβη του εξοπλισμού. Στις αναρτημένες καλύπτρες, κατά κανόνα, εγκαθίστανται φίλτρα άνθρακα που είναι άμεσα υπεύθυνα για φιλτράρισμα αέρα. Διακρίνουν πτυσσόμενο (σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη βάση του άνθρακα) και όχι το δίπλωμα (το φίλτρο πρέπει να αλλάζεται τα νέα) φίλτρα.

  Έτσι, επιλέγοντας τη σωστή θέση της κουκούλας, πρέπει να εξετάσετε διάφορα πράγματα με τη μία. Αυτή είναι η ικανότητα του εξοπλισμού, η ιδιαιτερότητα της εστίας, τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού της κουζίνας, καθώς και τα γενικά αποδεκτά πρότυπα σχετικά με την εγκατάσταση του εν λόγω εξοπλισμού.

  Σε ποιο ύψος πρέπει να βάλω την κουκούλα πάνω από τη σόμπα;

  Για να μπορέσει ο εξολκέας να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του, πρέπει όχι μόνο να αντιστοιχεί στην κυβική χωρητικότητα του δωματίου από την άποψη της χωρητικότητας, αλλά και το ύψος της εγκατάστασης της κουκούλας πάνω από την πλάκα είναι πολύ σημαντικό.

  Το κύριο ερώτημα - Σε ποιο ύψος πρέπει να εγκαταστήσετε την κουκούλα, για να εξασφαλίσετε τη μέγιστη απόδοση; Μετά από όλα, αν τραβά "με μισή καρδιά", στα αντικείμενα των επίπλων, διακόσμηση, στις κουρτίνες και άλλα υφαντικά στοιχεία θα συνεχίσουν να συσσωρεύουν λιπαρή πλάκα. Καθίζει επίσης στις οροφές και στους τοίχους, καθώς και στα πατώματα.

  Οι συστάσεις για το ύψος της εγκατάστασης δίνονται από τον κατασκευαστή και αντικατοπτρίζονται στις οδηγίες, οπότε είναι πολύ σημαντικό να το διαβάσετε πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση. Συνήθως ορίζεται ένα εύρος τιμών που είναι κατάλληλο για το συγκεκριμένο μοντέλο. Μόνο εάν πληρούνται αυτές οι τιμές, η κουκούλα θα αντιμετωπίσει πραγματικά τον καθαρισμό του αέρα.

  Δυστυχώς, δεν είναι πάντοτε δυνατό να λάβετε μια οδηγία - αυτά τα χρήσιμα φυλλάδια συχνά χάνονται ή σχίζονται κατά τη συσκευασία και είναι αδύνατο να διαβαστούν τα απαραίτητα. Ως εκ τούτου, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε σε ποιο ύψος το κάλυμμα συνιστάται από ειδικούς. Αυτό το ύψος εξαρτάται, πρώτα από όλα, από το ποια πλάκα έχει εγκατασταθεί στην κουζίνα σας.

  Ύψος τοποθέτησης καπνού πάνω από την κουζίνα

  • Για τις σόμπες αερίου, το ύψος της κουκούλας πάνω από την επιφάνεια εργασίας πρέπει να κυμαίνεται από 75 έως 85 cm.
  • Για ηλεκτρικές ή επαγωγικές κουζίνες, το ύψος εγκατάστασης μπορεί να είναι μικρότερο - από 65 έως 75 cm.

  Το ύψος της εγκατάστασης του κεκλιμένου καλύμματος πάνω από την πλάκα

  Πρόσφατα, τα ευκίνητα εκχυλίσματα έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως. Είναι πιο αισθητικά και καλύτερα προσαρμοσμένα στα μοντέρνα στυλ εσωτερικού χώρου. Για αυτούς, το ύψος εγκατάστασης είναι κάπως μικρότερο:

  • για σόμπες αερίου - 55-65 cm,
  • για ηλεκτρικές και επαγωγικές κουζίνες - 35-45 cm.

  Γιατί είναι σημαντικό να ακολουθείτε τα ύψη εγκατάστασης;

  Η τοποθέτηση του καλύμματος στο ύψος που συνιστά ο κατασκευαστής είναι πολύ σημαντική - μόνο στην περίπτωση αυτή θα λειτουργήσει μακρά και θα καθαρίσει αποτελεσματικά τον αέρα των καπνών και των σταγονιδίων λίπους που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

  Η εγκατάσταση σε χαμηλότερο υψόμετρο μπορεί να οδηγήσει σε πυρκαγιά, θα επηρεάσει το μαγείρεμα και δεν φαίνεται αισθητικά ευχάριστο. Το υπερβολικά υψηλό ύψος δεν θα επιτρέψει να συλλαμβάνεται όλη η ρύπανση που εισέρχεται στον αέρα και η απόδοση της κουκούλας θα μειωθεί.

  Εγκατάσταση της πρίζας αναρρόφησης

  Το ύψος της καλύπτρας επάνω από την θέση εγκατάστασης σόμπα της εξόδου εξαρτάται από το πού θα συνδεθεί. Συνήθως, η έξοδος είναι τοποθετημένη ακριβώς πάνω από την κουκούλα. Μια καλή επιλογή -. Εξόδου Στερεώστε πάνω από τη γραμμή του ντουλάπια τοίχου περίπου 10-30 cm Μην ξεχάσετε να μετατοπίσει στο πλαίσιο του στομίου εξόδου 20 cm μακριά από τον άξονα συμμετρίας του σχεδίου, όπως τα καυσαέρια περνά μέσα από το μεσαίο κανάλι.

  Σε ποιο ύψος είναι εγκατεστημένη η κουκούλα

  Με τον εκτοξευτή έρχονται οδηγίες για τη λειτουργία και την εγκατάσταση, οι οποίες περιγράφουν λεπτομερώς τους κανόνες εγκατάστασης, χρήσης, εξυπηρέτησης. Εάν δεν υπάρχει κανένας στο κιτ, τότε θα είχαμε λάθος τον πωλητή. Σε αυτή την περίπτωση, καλέστε τον κατασκευαστή (πριν από την αγορά) και καθορίστε την ερώτηση, πού είναι η οδηγία και αν πρέπει να συμπεριληφθεί. Στο σχέδιο, θα δείξει σε τι ύψος να κρεμάσει την κουκούλα και πώς να το συνδέσετε στον τοίχο. Οι πληροφορίες είναι άχρηστες για έναν ασήμαντο λόγο: ο ανυψωτής αερίου περνά μπροστά από την πλάκα και δεν επιτρέπει την αναστολή του εξοπλισμού με τον απαιτούμενο τρόπο. Σε αυτή την περίπτωση, cum yourself και να παρακολουθήσετε τα βίντεο στο Youtube!

  Παράδειγμα οδηγιών εγκατάστασης για κουκούλες κουζίνας

  Σκεφτείτε την πρώτη εντολή εκείνων που έλαβαν το μάτι μου. Η συσκευή ονομάζεται LC958WA60. Παράγεται από τη Siemens. Αυτή η μονάδα, με χωρητικότητα 820 κυβικών μέτρων, θα ξεπεράσει, από την άποψη της ικανότητας, τις αναδυόμενες απαιτήσεις των ενοικιαστών της πολυκατοικίας. Τα πρότυπα προδιαγράφουν την ενημέρωση του αέρα στην κουζίνα 10 φορές την ώρα. Με έκταση 12 τετραγωνικών μέτρων και ύψος 2,5 μέτρων, έχουμε την απαιτούμενη χωρητικότητα 300 κυβικών μέτρων ανά ώρα. Η παράμετρος του εξοπλισμού υπερβαίνει την ανάγκη για περισσότερες από 2 φορές.

  Αλλά ας μην βιαστούμε. Οι θεωρητικοί θεώρησαν ότι κάθε στροφή των αγωγών κατά 90 μοίρες μειώνει την παραγωγικότητα κατά 10%. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται τοποθέτηση για τη διεξαγωγή αυλακώσεων χωρίς απότομες στροφές. Ωστόσο, για μια τέτοια κομψή κουκούλα αυτή θα είναι μια ελαττωματική επιλογή, εκτός εάν εφαρμόζετε ένα ανώτατο όριο πάνω από το οποίο να τοποθετήσετε.

  Το ύψος της κουκούλας κουζίνας LC958WA60 είναι 65 cm, από τα οποία 9 cm πέφτει στην πυραμιδική ομπρέλα. Πάνω είναι η ντουλάπα, και τηλεσκοπική. Το ανώτερο τμήμα εγκαθίσταται με ειδικό τρόπο όταν το σύστημα δεν λειτουργεί για ανακύκλωση. Τοποθετείται έτσι ώστε να εμποδίζει την κοπή σχάρας στο πλευρικό τοίχωμα του κάτω τμήματος του συρταριού. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε το σε 13 cm ή στη βάση. Το ύψος του άνω τμήματος πάνω από το κατώτερο τμήμα δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 45 εκ. Η εγκατάσταση παρέχει αγωγούς στρογγυλού αέρα, που είναι μια τυπική λύση.

  Οι οδηγίες υποδεικνύουν το ύψος της κουκούλας πάνω από την κουζίνα. Τίποτα ιδιαίτερο για τους αριθμούς:

  1. Για μια ηλεκτρική κουζίνα - 55 cm.
  2. Για μια εστία αερίου - 65 cm.

  Αυτό είναι λίγο κάτω από το μέσο όρο, κυριολεκτικά 5 εκ. Δεν είναι δύσκολο να υποθέσουμε ότι διατηρείται μεγαλύτερη απόσταση πάνω από τη σόμπα αερίου λόγω του ότι υπάρχουν ισχυρά θερμά ρεύματα μεταφοράς. Απλά χαλάστε τον εξοπλισμό εάν το ύψος της εγκατάστασης καπό είναι μικρότερο από το καθορισμένο. Από την άλλη πλευρά, η αφαίρεση της ομπρέλας από τις γλάστρες για μεγάλη απόσταση είναι επίσης άχρηστη, επειδή στην περίπτωση αυτή η μεγάλη πλειοψηφία των λιπών και γεύσεων περνάει από την πύλη και παραμένει στην κουζίνα.

  Στο κιτ υπάρχει ένα ζευγάρι φίλτρων, αυτά είναι παραδοσιακά:

  Ο πρώτος αγωνίζεται με τα λίπη, ο δεύτερος ασχολείται με τις μυρωδιές. Εγκατεστημένο με αυτή τη σειρά, αυτός ο αέρας περνά πρώτα από το φίλτρο λίπους. Το προϊόν πλένεται με ρύπανση. Στη συνέχεια, η μονάδα χρησιμοποιείται και πάλι ως μέρος της κουκούλας κουζίνας. Η μη τήρηση αυτού του κανόνα θα βλάψει τη λειτουργία του εξοπλισμού και μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

  Διαβάστε επίσης: Τζάκι για κουζίνα

  Το φίλτρο άνθρακα βρίσκεται πίσω από την παγίδα λίπους και δεν υπόκειται σε ανάκτηση. Θα πρέπει να αλλάξει, η οποία συνιστάται να γίνεται κάθε έξι μήνες. Η εργασία του εξαρτήματος σε συνηθισμένο ενεργό άνθρακα βασίζεται. Ακόμη και με εξαερισμό αέρα μέσω του συστήματος εξαερισμού, χρειάζονται ακόμα φίλτρα. Διαφορετικά, σύντομα οι αεραγωγοί θα αποτελέσουν ένα εξαιρετικό μέσο για την αναπαραγωγή βακτηρίων και μικροβίων. Αυτό δεν είναι καλό, γιατί θα συνοδεύεται από δυσάρεστες οσμές.

  Επιλογές τοποθέτησης για κουκούλες κουζίνας LC958WA60

  Είναι περίεργο που οι σχεδιαστές προτείνουν και δεν θέτουν καθόλου αγωγούς αέρα... Σε συνδυασμό με την παραγωγή των προϊόντων μαγειρέματος, χρησιμοποιήστε βαλβίδες αν χρειαστεί. Αυτός ο μηχανισμός, όταν η κουκούλα είναι απενεργοποιημένη, δεν αφήνει τις μάζες αέρα από τον άξονα εξαερισμού (ή από το δρόμο) στην κουζίνα.

  Αποφασίστε σε ποιο ύψος να κρεμάσετε την κουκούλα, και στη συνέχεια κούφια μέσα από την τρύπα τοίχου έξω. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει μία από τις επιλογές εγκατάστασης. Η οπή είναι στρογγυλή, με τη μορφή της αντίστοιχης εξόδου του άνω τμήματος του ντουλαπιού για την κουκούλα κουζίνας.

  Είναι κατανοητό ότι έχουμε ένα ιδιωτικό εξοχικό σπίτι, και τρύπα τείχη, όπως θέλουμε. Ως αποτέλεσμα, θα υπάρξει μόνο μία στροφή της οδού, η οποία θα μειώσει την παραγωγικότητα κατά 10%. Ακόμα ανησυχεί το ερώτημα τι πρέπει να κάνουμε όταν ο εξοπλισμός δεν λειτουργεί. Το γεγονός είναι ότι σε ένα κρύο κλίμα, ο αέρας έξω από τον τοίχο βγαίνει αμέσως μέσα. Αυτή η επιλογή φαίνεται κατάλληλη για ένα ζεστό κλίμα ή εστιατόρια κουζίνας.

  Στην τελευταία περίπτωση εξοπλίζουμε την πόρτα από το εξωτερικό και την κλείνουμε μετά το τέλος της εργάσιμης ημέρας. Ακόμη και αν οι κλέφτες κατορθώσουν να το ανοίξουν, κανείς δεν θα μπορεί να αναρριχηθεί μέσα από μια τρύπα με διάμετρο 15 cm. Αλλά είναι δυνατόν να πυρποληθεί σε ένα ίδρυμα, γι 'αυτό ενεργήστε σοφά στην ποινικοποιημένη χώρα μας.

  Η δεύτερη επιλογή είναι λιγότερο παραγωγική και ριζοσπαστική, αλλά ασφαλής. Dolbit τοίχος θα έχει, και στην ίδια θέση. Αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι κατανοητό ότι η κατακόρυφη διαδρομή του συστήματος εξαερισμού περνά στο διάκενο. Διώχνουμε την τρύπα σε αυτό και έχουμε δύο στροφές (αυτές είναι μόνο εκείνες που είναι ορατές). Ως αποτέλεσμα, χάνουμε το 20% της παραγωγικότητας.

  Αλλά οι κλέφτες είναι ήδη απροσπέλαστες στο αρχοντικό, καθώς και οι εμπρηστές, και το χειμώνα ο ψυχρός αέρας δεν θα εισέλθει στις εγκαταστάσεις. Αυτό είναι μόνο η κάθετη διαδρομή του συστήματος εξαερισμού δεν υπερβαίνει πάντοτε τον τοίχο. Με την ευκαιρία αυτή, σημειώνουμε ότι οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κατοικιών είναι ελεύθερος να διαθέσει το ακίνητο κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια, έτσι ώστε ακόμη και αν το έργο δεν δημιουργεί μια κάθετη διαδρομή του συστήματος αερισμού, είναι δυνατόν να ανακατασκευάσει.

  Λάβετε υπόψη ότι για προηγούμενες επιλογές εγκατάστασης χρειάζεστε ένα τηλεσκοπικό ντουλάπι για την κουκούλα κουζίνας. Αυτή η περίπτωση προβλέπει επίσης αυτό. Αλλά τώρα θα πάρουμε τα προϊόντα καύσης μέσω του στρογγυλού αγωγού αέρα προς τα πάνω. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρουμε να διαπεράσουμε το ανώτατο όριο, αν κάποιοι έδωσαν αυτή την ιδέα. Η εταιρεία κατασκευής αποθαρρύνει με σαφήνεια τον τρόπο υλοποίησης αυτών των ενεργειών.

  Επιτρέπεται η εκτέλεση της ίδιας αυλάκωσης μετά από τεχνητή διακόσμηση γυψοσανίδων ή η εφαρμογή άκαμπτων αεραγωγών. Στην τελευταία περίπτωση, θα υπάρξει ένα σωρό στροφές που θα μειώσουν την απόδοση. Αλλά ακόμη και με την αυλάκωση δεν είναι τόσο απλό. Η εσωτερική επιφάνεια είναι ραβδωμένη. Σκόνη και λίπος εγκατασταθούν σε αυτό. Επιπλέον, σχηματίζεται μεγάλη αντίσταση στον αέρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται η χρήση αεραγωγών από κυματοειδές χαρτί σε ισιώδη μορφή, κάτι που δεν είναι πάντοτε δυνατό.

  Διαβάστε επίσης: Απορροφητήρας στο μπάνιο

  Η στερέωση πραγματοποιείται με ειδικούς σφιγκτήρες. Είναι καλύτερα να υπάρχει μια σχάρα με βαλβίδα αντεπιστροφής. Αυτό σας επιτρέπει να συνδέσετε ταυτόχρονα με τον αεραγωγό στην έξοδο της κουζίνας και να μην παρεμβαίνει στον εξαερισμό.

  Αυτός ο κατασκευαστής έχει παράσχει τα πάντα. Εάν το τηλεσκοπικό ερμάριο δεν είναι απαραίτητο. Για παράδειγμα, δεν ταιριάζει στο αναρτημένο τμήμα των επίπλων όπου θα τοποθετηθεί η κουκούλα, τότε δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθόλου το τηλεσκοπικό ντουλάπι. Ακόμη και στην περίπτωση αυτή, υπάρχουν δύο επιλογές:

  • διάμετρος αγωγού αέρα 150 mm (στάνταρντ).
  • διάμετρος αγωγού αέρα 120 mm.

  Το ύψος της κουκούλας είναι το ίδιο όπως πριν, αλλά τώρα οι αεραγωγοί συνδέονται με το σώμα. Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιείται ειδικός προσαρμογέας από πλαστικό. Στην περίπτωση αυτή, η καθοδήγηση της ομορφιάς βρίσκεται στους ώμους του ιδιοκτήτη της κουκούλας κουζίνας. Αν πριν από ένα τηλεσκοπικό ερμάριο δημιουργήσει μια γοητευτική εικόνα, τώρα είναι η μέριμνα μας.

  Τι είδους αγωγών θα συναρμολογούμε, μόνο την επιχείρησή μας. Αυτό είναι το εύρος για τον αυτοσχεδιασμό και την ίδια στιγμή.

  Η τελευταία έκδοση της εγκατάστασης αφορά τις εργασίες ανακύκλωσης. Σε ποιο ύψος για να ρυθμίσετε το καπό ήδη γνωρίζουν, άφησε να αποδίδουν στο σώμα ενός τηλεσκοπικό ράφι, ώστε να φτάσει στο ανώτατο όριο και για να βεβαιωθείτε ότι το ειδικό πλέγμα εξόδου στο κάτω τμήμα δεν έκλεισε.

  Μην ξεχάσετε να ελέγξετε ότι τα φίλτρα είναι στη θέση τους. Εάν οι προηγούμενες επιλογές θα κοστίζουν ως έσχατη λύση ένας σωλήνας για την απόρριψη προϊόντων καύσης, τώρα η κουκούλα κουζίνας θα ρίξει τα προϊόντα πίσω στην κουζίνα. Τίποτα δεν θα καθαριστεί.

  Πάρτε το πρόβλημα για να διατηρήσετε τα φίλτρα καθαρά. Αναφέρσαμε ήδη πώς γίνεται αυτό, αλλά οι συστάσεις ήταν κοινές. Είναι πολύ καλύτερο να διαβάσετε την οδηγία, η οποία πηγαίνει στο κιτ, όπου αναφέρεται, σε ποιο ύψος πρέπει να συνδέσετε την κουκούλα και πώς να φροντίζετε σωστά τον εξοπλισμό.

  Συμπερασματικά

  Ελπίζουμε ότι δώσαμε στον αναγνώστη μια ιδέα για το ύψος με το οποίο είναι εγκατεστημένη η κουκούλα. Ακόμη και αν δεν υπάρχει εντολή, υπάρχουν τυπικά πρότυπα που είναι καλύτερα να μην παραβιάζουν. Ωστόσο, υπογραμμίζουμε ότι το σύστημα εγκατάστασης πρέπει να περιλαμβάνεται σε κάθε κουκούλα. Εάν το κατάστημα προσπαθεί να γλιστρήσει κάτι άλλο, τότε κατά πάσα πιθανότητα ελπίζει να επιβάλει υπηρεσίες εγκατάστασης. Ξέρουν σε ποιο ύψος κρέμεται η κουκούλα. Και γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να ασχοληθείτε με τέτοιους αντιπροσώπους. Ή - τουλάχιστον να είστε προσεκτικοί.

  Μελετήστε προσεκτικά τις οδηγίες εγκατάστασης. Οι διαστάσεις του εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου του ύψους της κουκούλας, είναι διαφορετικές, επομένως η επιλογή γίνεται από τις διαστάσεις και τις επιλογές εγκατάστασης. Στις αναθεωρήσεις μας, θα αποκαλύψουμε μεθόδους και μεθόδους εγκατάστασης, θα συζητήσουμε τη σύνδεση με τον εξαερισμό σε ένα πολυκατοικία και θα θέσουμε το σύστημα εξάτμισης σε ένα ιδιωτικό εξοχικό σπίτι. Ελπίζουμε ειλικρινά ότι οι πληροφορίες θα είναι χρήσιμες.

  Σε ποιο ύψος πρέπει να βάλω την κουκούλα πάνω από τη σόμπα;

  Για να μπορέσει ο εξολκέας να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του, πρέπει όχι μόνο να αντιστοιχεί στην κυβική χωρητικότητα του δωματίου από την άποψη της χωρητικότητας, αλλά και το ύψος της εγκατάστασης της κουκούλας πάνω από την πλάκα είναι πολύ σημαντικό.

  Το κύριο ερώτημα - Σε ποιο ύψος πρέπει να εγκαταστήσετε την κουκούλα, για να εξασφαλίσετε τη μέγιστη απόδοση; Μετά από όλα, αν τραβά "με μισή καρδιά", στα αντικείμενα των επίπλων, διακόσμηση, στις κουρτίνες και άλλα υφαντικά στοιχεία θα συνεχίσουν να συσσωρεύουν λιπαρή πλάκα. Καθίζει επίσης στις οροφές και στους τοίχους, καθώς και στα πατώματα.

  Οι συστάσεις για το ύψος της εγκατάστασης δίνονται από τον κατασκευαστή και αντικατοπτρίζονται στις οδηγίες, οπότε είναι πολύ σημαντικό να το διαβάσετε πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση. Συνήθως ορίζεται ένα εύρος τιμών που είναι κατάλληλο για το συγκεκριμένο μοντέλο. Μόνο εάν πληρούνται αυτές οι τιμές, η κουκούλα θα αντιμετωπίσει πραγματικά τον καθαρισμό του αέρα.

  Δυστυχώς, δεν είναι πάντα δυνατόν να λαμβάνουν οδηγίες - αυτές οι χρήσιμες φυλλάδια συχνά χάνονται ή σχισμένα κατά τη συσκευασία, και θα πρέπει να διαβάσετε δεν έχει ληφθεί. Ως εκ τούτου, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε σε ποιο ύψος το κάλυμμα συνιστάται από ειδικούς. Αυτό το ύψος εξαρτάται, πρώτα από όλα, από το ποια πλάκα έχει εγκατασταθεί στην κουζίνα σας.

  Ύψος τοποθέτησης καπνού πάνω από την κουζίνα

  • Για τις σόμπες αερίου, το ύψος της κουκούλας πάνω από την επιφάνεια εργασίας πρέπει να κυμαίνεται από 75 έως 85 cm.
  • Για ηλεκτρικές ή επαγωγικές κουζίνες, το ύψος εγκατάστασης μπορεί να είναι μικρότερο - από 65 έως 75 cm.

  Το ύψος της εγκατάστασης του κεκλιμένου καλύμματος πάνω από την πλάκα

  Πρόσφατα, τα ευκίνητα εκχυλίσματα έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως. Είναι πιο αισθητικά και καλύτερα προσαρμοσμένα στα μοντέρνα στυλ εσωτερικού χώρου. Για αυτούς, το ύψος εγκατάστασης είναι κάπως μικρότερο:

  • για σόμπες αερίου - 55-65 cm,
  • για ηλεκτρικές και επαγωγικές κουζίνες - 35-45 cm.

  Γιατί είναι σημαντικό να ακολουθείτε τα ύψη εγκατάστασης;

  Η τοποθέτηση του καλύμματος στο ύψος που συνιστά ο κατασκευαστής είναι πολύ σημαντική - μόνο στην περίπτωση αυτή θα λειτουργήσει μακρά και θα καθαρίσει αποτελεσματικά τον αέρα των καπνών και των σταγονιδίων λίπους που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

  Η εγκατάσταση σε χαμηλότερο υψόμετρο μπορεί να οδηγήσει σε πυρκαγιά, θα επηρεάσει το μαγείρεμα και δεν φαίνεται αισθητικά ευχάριστο. Το υπερβολικά υψηλό ύψος δεν θα επιτρέψει να συλλαμβάνεται όλη η ρύπανση που εισέρχεται στον αέρα και η απόδοση της κουκούλας θα μειωθεί.

  Εγκατάσταση της πρίζας αναρρόφησης

  Το ύψος της καλύπτρας επάνω από την θέση εγκατάστασης σόμπα της εξόδου εξαρτάται από το πού θα συνδεθεί. Συνήθως, η έξοδος είναι τοποθετημένη ακριβώς πάνω από την κουκούλα. Μια καλή επιλογή -. Εξόδου Στερεώστε πάνω από τη γραμμή του ντουλάπια τοίχου περίπου 10-30 cm Μην ξεχάσετε να μετατοπίσει στο πλαίσιο του στομίου εξόδου 20 cm μακριά από τον άξονα συμμετρίας του σχεδίου, όπως τα καυσαέρια περνά μέσα από το μεσαίο κανάλι.

  Σε ποιο ύψος είναι εγκατεστημένη η κουκούλα κουζίνας

  Ο σωστός διαρρυθμισμένος αερισμός στο διαμέρισμα ενός πολυώροφου κτιρίου ή ενός ιδιωτικού κτιρίου κατοικίας είναι μια υπόσχεση ευεξίας των κατοίκων, καθαρό αέρα στις εγκαταστάσεις. Αποτελείται, όπως όλα τα συστήματα μηχανικής, από διάφορα στοιχεία. Αν καθένας από αυτούς θα λειτουργήσει σωστά, θα επηρεάσει το άνετο μικροκλίμα στο σπίτι. Κουζίνα - μια από τις κύριες εγκαταστάσεις, όπου πρώτα απ 'όλα θα πρέπει να υπάρχει καλός εξαερισμός.

  Αερισμός κουζίνας

  Τι σημαίνει "καλός αερισμός" στην κουζίνα; Είναι σαφές ότι η μοντέρνα κουζίνα είναι ένα σύνολο συσκευών κουζίνας, το οποίο διευκολύνει την οικοδέσποινα να μαγειρεύει φαγητό. Αυτό περιλαμβάνει: σόμπα, φούρνο, φούρνο μικροκυμάτων, τοστιέρα, multivarka, μηχανή ψωμιού και άλλους "βοηθούς". Για να αποφευχθεί η είσοδος διαφορετικών οσμών στην κουζίνα σε άλλους χώρους, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί με ένα ποιοτικό σύστημα εξαερισμού. Μπορεί να είναι γενική ανταλλαγή ή τοπική.

  • Η γενική ανταλλαγή παρέχει την ανταλλαγή αέρα ολόκληρης της κουζίνας. Υπάρχουν τροφοδοσία, εξάτμιση, τροφοδοσία και εξάτμιση και αποσκοπεί στην απομάκρυνση οσμών, καπνών, υπερβολικής υγρασίας.
  • Τοπικό - αφαιρεί το δωμάτιο από τις μυρωδιές από την άμεση θέση. Για να τοποθετήσετε την κουζίνα - είναι ένας απορροφητήρας, ο οποίος είναι εγκατεστημένος ακριβώς πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος. Μια τέτοια προσαρμογή, όπως μια ομπρέλα κουζίνας, εγκαθίσταται συχνά σε ιδιωτικές κατοικίες, όπου μεγάλα δωμάτια της κουζίνας είτε συνδέονται με την τραπεζαρία είτε όπου συχνά μαγειρεύεται φαγητό.

  Σημαντικό! Οποιοσδήποτε τύπος εξαερισμού είναι επιλεγμένος, πρέπει να θυμάστε τη λειτουργία τροφοδοσίας και εξάτμισης. Δηλαδή, κατά την τοποθέτηση της κουκούλας, φροντίστε για την εισροή καθαρού αέρα.

  Τύποι κουκούλες κουζίνας

  Η ποικιλία των μονάδων εξάτμισης στα σούπερ μάρκετ των οικιακών συσκευών είναι εκπληκτική! Αλλά εδώ το πιο σημαντικό πράγμα δεν είναι να υποκύψουμε στα συναισθήματα και να μην επιλέξουμε κάτι "σχεδιαστή", αλλά να υπολογίσουμε εκ των προτέρων την εξουσία, και στη συνέχεια την ομορφιά και το σχεδιασμό. Επίσης, κατά την τοποθέτησή του πρέπει να τηρείται το ύψος τοποθέτησης της καλύπτρας πάνω από την πλάκα. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν και άλλες σημαντικές πτυχές:

  • τύποι σόμπων κουζίνας (που λειτουργούν με αέριο, ηλεκτρικό ρεύμα ή με επαγωγή).
  • απαιτούμενη (υπολογιζόμενη) ισχύς.
  • μέθοδος σύνδεσης με τον εξαερισμό ·
  • μήκος επιφάνειας για το μαγείρεμα.

  Οι κουκούλες χωρίζονται σε 2 τύπους: ροή και κυκλοφορία. Η ροή απορροφά τον αέρα, διέρχεται από τα φίλτρα, αφαιρείται στην οπή. Είναι σημαντικό να το εγκαταστήσετε σωστά, πιο συχνά ανατίθεται σε ειδικούς. Ο σχεδιασμός της μονάδας επεξεργασίας αέρα περιλαμβάνει φίλτρα άνθρακα για τον καθαρισμό των προσδεδεμένων μαζών από λίπη και αιθάλη. Ένα από τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας κουκούλας είναι ότι στο έργο της υπάρχει μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας στην κουζίνα.

  Οι συσκευές κυκλοφορίας απορροφούν μολυσμένες μάζες αέρα, τις τρέχουν μέσα από φίλτρα καθαρισμού και τα επιστρέφουν. Είναι σαφές ότι τα φίλτρα σε τέτοιες συσκευές χρειάζονται περιοδικά αντικατάσταση, διαφορετικά, ο καθαρός αέρας θα επιστρέψει στην κουζίνα.

  Εγκατάσταση της κουκούλας πάνω από τη σόμπα: γενικές απαιτήσεις

  Είναι σημαντικό πόσο καλά τοποθετείται η κουκούλα πάνω από την εστία. Η σημασία της διαδραματίζει η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα των εργασιών της. Μετά από όλα, οι νοικοκυρές συχνά κλίνουν πάνω από τη σόμπα για να δουν τι γίνεται στο τηγάνι ή το τηγάνι. Ως εκ τούτου, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία μιας κατάστασης πυρκαγιά, η κουκούλα θα πρέπει να κρέμονται, έτσι ώστε το φαγητό παρασκευάζεται στην ώρα τους, και ο μάγειρας είναι τραυματίες. Έτσι, η εγκατάσταση ενός ηλεκτρικού απορροφητήρες (αξία μέσος όρος) θα πρέπει να είναι μικρότερη από 65 cm, και πάνω από ένα αέριο - όχι λιγότερο από 75 cm.

  Σημαντικό! Κατά τη συναρμολόγηση της κουκούλας λαμβάνουν υπόψη την ισχύ, το μέγεθος και το σχεδιασμό της κουζίνας, την ανάπτυξη του σπιτικού μάγειρα. Εάν απαιτείται, είναι δυνατό να σηκώσετε μερικές μονάδες, αλλά δεν μπορείτε να το χαμηλώσετε!

  Το ύψος της κουκούλας κουζίνας πάνω από τη σόμπα αερίου

  Οι συσκευές που τοποθετούνται πάνω από τη σόμπα αερίου υπόκεινται σε ειδικές απαιτήσεις. Η απόσταση από τη μονάδα στο κατώτερο άκρο των καυστήρων μετράται. Η εγκατάσταση πρέπει να γίνεται με ακρίβεια, καθώς και σωστή, τότε τίποτα δεν θα είναι δυνατό. Πρέπει να θυμάστε ότι ο εξαερισμός του αέρα στο άνοιγμα της κουζίνας δεν πρέπει να εμποδίζεται. Καθώς ο απορροφητήρας είναι απενεργοποιημένος, ο φυσικός εξαερισμός πρέπει να λειτουργεί.

  Κρεμάστε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα αερίου μπορεί να είναι 75-85 cm. Η απόσταση αυτή είναι κάπως μεγαλύτερη από την ηλεκτρική ή την επαγωγή. Ο λόγος για αυτό είναι η ανοιχτή φωτιά των αερίων, που μπορούν να αναφλέξουν τα φίλτρα, με αιθάλη πάνω τους, γράσο.

  Μια πολύ σημαντική πτυχή των κουκούλες είναι η δύναμή τους. Πριν από την αγορά, απαιτείται ένας προσεκτικός υπολογισμός. Ας δούμε ένα παράδειγμα υπολογισμού της κουκούλας, που θα εγκατασταθεί πάνω από την εστία αερίου.

  Διαστάσεις Κουζίνα: ύψος - 2,7 m, μήκος - 4,25 m, πλάτος - 3,15 m εγκεκριμένο συντελεστή εξαερισμού - 12 τυπική αναλογία υγιεινής - 1.3.. Υπολογίζουμε τον όγκο του δωματίου 4,25χ3,15χ2,7 = 36,15 κυβικά μέτρα. Παραγωγικότητα 36,15χ12χ1,3 = 565 W. Εάν η κουζίνα συνδυάζεται με την τραπεζαρία, η ισχύς της κουκούλας αυξάνεται κατά 30%. Για κάθε "στροφή" της καμινάδας προσθέστε 10%. Για το παράδειγμα μας - 565 + 30% + 10% + 10% = 890 W.

  Σημαντικό! Επιλέξτε μια κουκούλα με χωρητικότητα όχι μικρότερη από αυτή που βρέθηκε από τον υπολογισμό. Διαφορετικά, η μονάδα δεν θα αντιμετωπίσει τις ποσότητες δυσάρεστων οσμών, υπερβολική υγρασία. Και η κάψα και το λίπος θα εγκατασταθούν στα έπιπλα κουζίνας.

  Το ύψος της εγκατάστασης της κουκούλας πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα και την επαγωγική εστία

  Η τοποθέτηση της κουκούλας σε μια ηλεκτρική ή επαγωγική εστία, το ύψος μπορεί να μειωθεί κάπως, καθώς αυτές οι πλάκες είναι ασφαλέστερες σε λειτουργία από ό, τι σε αέρια. Επιπλέον, η απόσταση μπορεί να διορθωθεί λαμβάνοντας υπόψη το συγκεκριμένο σχέδιο της ίδιας της συσκευής. Έτσι, οι κουκούλες του νησιού είναι τοποθετημένες στην οροφή. Γωνιακό - στη γωνία, θόλος, mantel - στον τοίχο? ενσωματωμένο ντουλάπι κρεμαστών? επίπεδη - πίσω πλευρά στον τοίχο. Το ύψος της κεκλιμένης κουκούλας είναι διαφορετικό από τα άλλα. Μπορεί να εγκατασταθεί πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα και την επαγωγική εστία σε ύψος 35-45 cm.

  Σε κουζίνες μικρού μεγέθους, οι ειδικοί και οι σχεδιαστές προτείνουν την εγκατάσταση ενσωματωμένων ή επίπεδων μοντέλων. Εκτός από την ευκολία, οι επίπεδες μονάδες αναφέρονται σε μοντέλα προϋπολογισμού. Επιλέγοντας τη συσκευή με την απαιτούμενη χωρητικότητα, θα απαλλαγείτε από μυρωδιές κουζίνας σε ολόκληρο το διαμέρισμα.

  Σημαντικό! Όταν επιλέγετε μια κουκούλα για την κουζίνα, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τις διαστάσεις της εστίας. Έτσι, το μήκος του δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το μήκος της πλάκας. Διαφορετικά, από τα ελλείποντα κενά, αιθάλη, αιθάλη, το λίπος θα συσσωρεύεται στις επιφάνειες των επίπλων κουζίνας, των συσκευών, των σκευών.

  Γιατί πρέπει να τηρείτε ένα συγκεκριμένο ύψος τοποθέτησης

  Κάθε κατασκευαστής που σέβεται τον εαυτό του, εφαρμόζει στα προϊόντα του τους κανόνες εγκατάστασης και λειτουργίας. Αυτές οι οδηγίες περιγράφουν τον τρόπο σωστής τοποθέτησης της κουκούλας πάνω από την εστία. Τηρώντας όλες τις απαιτήσεις, ο καταναλωτής μπορεί να είναι σίγουρος για την απρόσκοπτη λειτουργία της συσκευής για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η εσφαλμένη θέση μπορεί να οδηγήσει σε πυρκαγιά, θα παρεμποδίσει την προετοιμασία φαγητού και απλά θα έχει μια αισθητική εμφάνιση. Εάν η μονάδα είναι τοποθετημένη ψηλά, δεν θα είναι σε θέση να πιάσει αποτελεσματικά καπνούς και καπνούς.

  Η θέση της υποδοχής για την ενεργοποίηση εξαρτάται από την απόσταση από την εστία στην εστία. Βασικά, είναι εγκατεστημένο πάνω στη συσκευή.

  Σε ποιο ύψος κρεμάτε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα αερίου και πώς να το ρυθμίσετε σωστά: απόσταση σύμφωνα με το πρότυπο

  Το εκχύλισμα προστατεύει την κουζίνα από αιθάλη και λίπη. Υπάρχουν μερικές απλές συστάσεις για την τοποθέτησή του. Για να γνωρίζετε ακριβώς σε ποιο ύψος να κρεμάσετε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα αερίου, πρέπει πρώτα να αποφασίσετε ποιο μοντέλο θα ταιριάζει στο εσωτερικό και να επιλέξετε από έναν τεράστιο αριθμό υπαρχουσών επιλογών. Στη συνέχεια, μπορείτε να βυθιστείτε στις λεπτές αποχρώσεις της επεξεργασίας.

  Σε ποιο ύψος πρέπει να κρεμάσετε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα;

  Η κουκούλα παίζει το ρόλο της τακτοποιημένης στην κουζίνα, απορροφά δυσάρεστες οσμές, παρέχοντας φρέσκο ​​αέρα. Είναι υπεύθυνη για την απουσία ρύπων στα έπιπλα κουζίνας, στους τοίχους και στην οροφή.

  Ποιο μοντέλο πρέπει να δημιουργήσετε είναι η επιλογή της γεύσης. Η κουζίνα με το τελειωμένο εσωτερικό και τα ενσωματωμένα έπιπλα υποδηλώνει προφανώς την παρουσία μιας σύγχρονης κουκούλας. Τα παραγόμενα μοντέλα εξαρτώνται από τους ακόλουθους παράγοντες:

  • Η τιμή της ερώτησης.
  • Εσωτερικά, έπιπλα, σχεδιασμός κουζίνας.
  • Η ένταση του δωματίου. Όσο μεγαλύτερη είναι η αίθουσα, τόσο μεγαλύτερη είναι η ένταση της κουκούλας.

  Οι κουκούλες αναρρόφησης είναι σχετικά εύκολο να εγκατασταθούν. Η επιφάνεια εργασίας πρέπει να είναι ίση με την επιφάνεια της εστίας.

  Σε ποιο ύψος θέλετε να κρεμάσετε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα; Οποιοδήποτε μοντέλο επιλέγετε, ο αέρας πρέπει να υποχωρήσει 75-85 cm. Εάν εγκαταστήσετε πιο κοντά, υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Από την άλλη πλευρά, η κουκούλα θα είναι αδρανής αν είναι τοποθετημένη πιο ψηλά.

  Πριν από την εγκατάσταση, φροντίστε να διαβάσετε τις συστάσεις του κατασκευαστή. Η οδηγία δίνει μια πιο ακριβή ιδέα για την εγκατάσταση της κουκούλας σε σχέση με την ίδια την κουζίνα. Οι συστάσεις υποδεικνύουν πάντα το ελάχιστο ύψος για ένα συγκεκριμένο μοντέλο.

  Οριζόντια

  Τοποθετήθηκε στον τοίχο πάνω από την εστία, κάτω από το αναρτημένο ντουλάπι της κουζίνας, μέχρι την οροφή. Αυτός ο τύπος συσκευής εξοικονομεί χώρο. Για να εγκαταστήσετε ένα οριζόντιο κάλυμμα:

  • Σχεδιάστε στο όριο τοίχου της βάσης της κουκούλας.
  • Σημειώστε τα σημεία στερέωσης.
  • Τρυπάνια για τη στερέωση.
  • Στο πείρο δεν βιδώνετε πλήρως τις βίδες, αφήνοντας 1 cm.
  • Η κουκούλα αναστέλλεται και ελέγχεται για επίπεδο.
  • Αν φαίνεται ακριβώς, οι βίδες σφίγγονται στο τέλος..

  Αφού εκτελεστεί η κύρια εγκατάσταση και το μοντέλο είναι σταθερά εδραιωμένο, δημιουργούνται αυλακώσεις. Πρέπει να σφίγγεται με ζυγό. Διαφορετικά, ο σωλήνας θα αφήσει τους καπνούς στην κουζίνα. Στο τέλος της εγκατάστασης, η αυλάκωση καλύπτεται με ένα διακοσμητικό κιβώτιο και η ικανότητα εργασίας ελέγχεται με ένα συμβατικό φύλλο. Εάν μια πίδακα αέρα αντλεί ένα κομμάτι χαρτί, αυτό σημαίνει ότι πάντα θα υπάρχει καθαρός αέρας στην κουζίνα.

  Πολύ δημοφιλής είναι η κουκούλα του νησιού με κάθετο αεραγωγό. Το μοντέλο είναι στερεωμένο στην οροφή σε μια βολική απόσταση από τον τοίχο. Το βάρος του προϊόντος δεν επιτρέπει τη χρήση τάσης ή ψευδοροφής. Το περίβλημα με τον κινητήρα αναρτάται σε σχοινιά ή σε καρφιά με κολάρα.

  Έχει κλίση

  Μια κεκλιμένη κουκούλα εμφανίστηκε στην αγορά σχετικά πρόσφατα, αλλά έχει ήδη κερδίσει δημοτικότητα. Αυτά τα μοντέλα διαφέρουν σε ασυνήθιστη εμφάνιση. Η φόρμα βοηθάει να χρησιμοποιηθεί ακόμη και ένας περιορισμένος χώρος της κουζίνας με μεγαλύτερο όφελος. Για να αποθηκεύσετε μια χρήσιμη περιοχή, η κουκούλα έχει μεγάλη γωνία κλίσης.

  Οι περιορισμοί ύψους για αυτόν τον τύπο μοντέλου δεν είναι κρίσιμοι. Για να σημειώσετε με ακρίβεια την απόσταση, τοποθετούνται ειδικοί σύνδεσμοι στο κουτί. Οι μετρήσεις λαμβάνονται από την κορυφή του κουτιού στο κέντρο των μεντεσέδων. Η κουκούλα αναστέλλεται σύμφωνα με τους τυπικούς κανόνες στερέωσης.

  Μη χρησιμοποιείτε αγωγούς αέρα με διάμετρο μικρότερη από 120 mm. Ένα άκρο του αγωγού είναι προσαρτημένο στη φλάντζα προσαρμογέα, το άλλο άκρο πρέπει να συνδέεται με την οπή αερισμού στον τοίχο. Ο τόπος ένταξης ενισχύεται από ζυγό. Όσο μικρότερες είναι οι στροφές, τόσο μεγαλύτερη είναι η παραγωγικότητα, λιγότερος θόρυβος και λιγότεροι κραδασμοί.

  Η επίδραση του σχεδίου στο ύψος της θέσης του

  Η βέλτιστη απόσταση σε κάθε τύπο καπό που δίνει ο κατασκευαστής στις οδηγίες. Η επιφάνεια του προϊόντος δεν είναι ο κύριος παράγοντας. Σύμφωνα με τα πρότυπα, καθορίζεται η ελάχιστη απόσταση από τη σόμπα αερίου στο κύτος, με βάση τις εύφλεκτες ιδιότητες του λίπους από το μαγείρεμα, την αιθάλη και άλλες ουσίες.

  Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές βασικές παράμετροι που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την εγκατάσταση για την αποδοτικότερη λειτουργία του εξοπλισμού:

  1. Εξοικονόμηση ενέργειας;
  2. Το μέγεθος του εξοπλισμού.
  3. Περιοχή ανταλλαγής αερίων.
  4. Διάταξη της εισαγωγής αέρα.

  Η κουκούλα πάνω από τη σόμπα αερίου εγκαθίσταται σε υψόμετρο 0,75 μέτρων αν ο εξοπλισμός είναι χαμηλής ισχύος (απαίτηση GOST). Τα μοντέρνα μοντέλα μπορούν να καθαρίσουν μεγάλες περιοχές. Κατά μέσο όρο, ο κανόνας είναι 500-600 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Τοποθετήστε αυτές τις κουκούλες μπορεί να είναι υψηλότερες στην οροφή, αυξάνοντας έτσι την επιφάνεια εργασίας.

  Το μέγεθος της κουκούλας πρέπει να ταιριάζει με το μέγεθος της σόμπας αερίου. Εάν οι διαστάσεις είναι μικρότερες, ο χώρος δεν καθαρίζεται πλήρως από τον αέρα εξαγωγής. Οι κουκούλες μεσαίου μεγέθους δεν κρεμούνταν πολύ ψηλά. Για να μπορείτε να αυξήσετε την απόσταση μεταξύ της κουζίνας και της κουκούλας, αγοράστε ένα μοντέλο μέτρησης από 0,9 μέτρα.

  Η είσοδος αέρα είναι χτισμένη σε οριζόντια θέση ή υπό γωνία. Σε κεκλιμένη θέση, το κάτω άκρο του καλύμματος πέφτει κάτω από τη συνιστώμενη ρύθμιση.

  Θέση της πρίζας

  Διαμονή κάτω από το ανώτατο όριο

  Στην ιδανική περίπτωση, αν η έξοδος για την κουκούλα βρίσκεται κάτω από την οροφή. Η πιο επιτυχημένη επιλογή - η πρίζα βρίσκεται δίπλα στο βύσμα σε μια θέση πάνω από την κουκούλα. Αυτή η τοποθεσία είναι βολική και δεν καταστρέφει το εσωτερικό της κουζίνας. Δεν συνιστάται η εγκατάσταση της πρίζας πίσω από τον αγωγό.

  Η καλωδίωση γίνεται καλύτερα με κρυφό τρόπο. Θα χρειαστεί περισσότερη προσπάθεια, αλλά η δουλειά φαίνεται επαγγελματική. Επίσης, η έξοδος μπορεί να ενισχυθεί με μια ανοιχτή μέθοδο και η καλωδίωση μπορεί να τοποθετηθεί στον τοίχο.

  Διαμονή μέσα σε έπιπλα κουζίνας

  Ένα ντουλάπι ή ράφι κουζίνας μπορεί να χρησιμεύσει ως χώρος για μια πρίζα. Ενισχύστε επίσης το βύσμα από την κουκούλα. Στο πίσω τοίχωμα γίνεται ειδική τεχνολογική οπή και συνδέεται μια έξοδος. Η τρύπα είναι κλειστή με διακοσμητικό κάλυμμα.

  Σε σπάνιες περιπτώσεις, η έξοδος για την κουκούλα τοποθετείται στο μέσο του τοίχου, στην τυποποιημένη έκδοση. Αυτό μπορεί να μην είναι πολύ βολικό. Αυτή η διάταξη προορίζεται κυρίως για ψυγείο, τηλεόραση, ηλεκτρικό βραστήρα. Από την αισθητική πλευρά, το σύρμα που κρέμεται από πάνω, χαλάει το εσωτερικό.

  Υποδοχές στην κουζίνα που σχεδιάζεται για κουζίνες - Goosengz

  Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης του εξοπλισμού εξάτμισης πάνω από τη σόμπα αερίου

  Αγοράσατε μια κουκούλα κουζίνας, έφερε στο σπίτι, κρεμάστηκε. Το ερώτημα είναι πώς να εγκαταστήσετε τον εξοπλισμό πάνω από τη σόμπα αερίου και να το συνδέσετε στον άξονα του αγωγού έτσι ώστε να μην διαταραχθεί ο φυσικός αερισμός στην κουζίνα. Το πεδίο δημιουργικότητας είναι μεγάλο. Πώς να συνδεθείτε - οι επιλογές μπορούν να είναι μαζικές. Από τη σύνδεση - βασικά, χρησιμοποιείται ο πλαστικός αεραγωγός ή η κυματοειδής κυματοειδής.

  PVC αγωγός (πλαστικό)

  Διατίθεται σε διάφορα μεγέθη 0,5 m, 1 m και 1,5 m στρογγυλά και ορθογώνια. Εάν ο αγωγός αέρα χρειάζεται μεγαλύτερο μέγεθος, πωλούνται ειδικοί σύνδεσμοι που συγκρατούν τους αεραγωγούς μαζί. Όλοι οι αρμοί στίζονται με στεγανωτικό σιλικόνης. Συνιστάται να περιμένετε 5-10 λεπτά μετά τη σφράγιση, μέχρι να στεγνώσει η σύνθεση. Κοντά στη βάση οι αρθρώσεις συνδέονται πιο σταθερά.

  Η κουκούλα έχει μια τυπική στρογγυλή έξοδο. Χωρίς ανάγκη, δεν είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα ειδικό τμήμα του αεραγωγού. Ένας σωλήνας με την ίδια διατομή συνδέεται με τη φλάντζα εξόδου. Σε ακραίες περιπτώσεις, υπάρχει μια παραλλαγή για τη χρήση του προσαρμογέα. Αλλά όταν αντικαθιστάτε μια μικρότερη διάμετρο, η κουκούλα μπορεί να δημιουργήσει θόρυβο αρκετές φορές μεγαλύτερο από το συνηθισμένο. Για να μειώσετε το θόρυβο, τοποθετήστε ένα φίλτρο ξυλάνθρακα. Η ώθηση θα είναι κάπως πιο αδύναμη, αλλά, σε κάθε περίπτωση, ο απορροφητήρας θα πάρει τον χρησιμοποιημένο αέρα στο σωστό ποσό.

  Τα κουτιά λαμβάνονται σε κατάλληλο μέγεθος. Βασικά, παράγονται με διάμετρο 120 mm. Οι γωνίες, οι στροφές και οι μεταβάσεις στα ίδια τα κιβώτια είναι διαφορετικές. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη, όσο περισσότερες γωνίες και αρθρώσεις κατά την εγκατάσταση - τόσο περισσότερο η κουκούλα χάνει την ισχύ της. Μικρές βίδες αυτοεπιπεδώματος τοποθετούν τη βάση.

  Αρχική κυματοειδή (εξαερισμός).

  Για να συνδέσετε τον απορροφητήρα κουζίνας στους κυματοειδείς αγωγούς αέρα από αλουμίνιο, θα χρειαστείτε:

  • Δύο σφιγκτήρες.
  • Αεραγωγός από κυματοειδή αλουμίνιο.
  • Μάσκα εξαερισμού στον άξονα εξαερισμού.

  Μια πλαστική φλάντζα τοποθετείται στην έξοδο, συνήθως με μια μετάβαση από ένα τετράγωνο σε έναν κύκλο, πάνω στον οποίο ρίχνεται το ελεύθερο άκρο της αυλακώσεως. Μια ειδική φλάντζα εισάγεται στη σχάρα εξαερισμού, πάνω στην οποία ρίχνεται το υπόλοιπο ελεύθερο άκρο. Η συσκευή είναι στερεωμένη με σφιγκτήρες. Κυματοειδές σετ. Η κυματοειδή έχει πολλά πλεονεκτήματα, αλλά υπάρχει ένα μεγάλο μειονέκτημα - θορυβώδες.

  Τυποποιημένες σχάρες εξαερισμού για το ορυχείο

  Παράγονται με διπλό σκοπό, λαμβάνοντας υπόψη το έργο του φυσικού αερισμού. Όταν ο αγκώνας αερισμού εισάγεται από την κουκούλα, ανάβει. Ο εξαερισμός δύναμης αρχίζει να λειτουργεί.

  Ο εγχυτήρας βοηθά στην απομάκρυνση του αέρα εξάσκησης κατευθύνοντας τη ροή προς τα πάνω. Από εκεί απομακρύνεται από τον φυσικό εξαερισμό. Αν η κουκούλα είναι απενεργοποιημένη, τότε λειτουργεί ο εξαερισμός.

  Ο απορροφητήρας είναι σχεδιασμένος για να αποκρύπτει τη σύνδεση του καλύμματος. Εκτελεί διακοσμητική λειτουργία, απομακρύνεται εύκολα. Κάτω από το κάλυμμα υπάρχει φλάντζα. Ένας σωλήνας εισάγεται στην διακοσμητική πλάκα.

  Όταν συνδέετε την κουκούλα, στο τέλος του αγωγού μπορείτε να βάλετε την βαλβίδα αντεπιστροφής. Ανοίγει, όπως μια "πεταλούδα", αποτρέπει την επιστροφή ροής του αέρα.

  Χαρακτηριστικά εγκατάστασης σε μη τυποποιημένες περιπτώσεις

  Η πιο συνηθισμένη περίπτωση, αν η σωλήνωση αερίου παρεμβαίνει. Με τη βοήθεια των πείρων και των μακρών βιδών με αυτοκόλλητη τοποθέτηση, μπορείτε να συνδέσετε μια ράβδο. Στην απόσταση του σωλήνα αερίου στερεώνεται στο επίπεδο, έτσι ώστε η κουκούλα εγκαταστάθηκε χωρίς παραμόρφωση. Στη συνέχεια, ο εξοπλισμός συνδέεται στη ράβδο. Δεν πρέπει να υπάρχουν αλλαγές.

  Οι βίδες δεν είναι πλήρως τυλιγμένες στη ράβδο, τότε η κουκούλα είναι αναρτημένη και στερεωμένη στο άκρο. Για να στερεωθεί η αγκύρωση, τοποθετείται ένα δεύτερο μπλοκ κάτω από το επίπεδο. Έτσι, είναι δυνατόν να παρακάμψετε τον αγωγό αερίου και να ασφαλίσετε την κουκούλα με ασφάλεια πάνω από τη σόμπα αερίου.

  Zatevaya επισκευή στην κουζίνα, πολλοί αναρωτιούνται. Τι είδους τεχνική για να επιλέξετε, που ήταν υψηλής ποιότητας, και η εγκατάσταση δεν είναι δύσκολη; Πώς να μην χαθείτε σε λαβύρινθους κουζίνας; Οι κουκούλες τύπου τοίχου έχουν μεγάλη ζήτηση. Εκτός από το κύριο καθήκον τους, διακοσμούν την εμφάνιση του δωματίου. Η σειρά μοντέλων διακρίνεται από ένα ευρύ φάσμα υλικών κατασκευής, σχήματα, χρώματα και μεγέθη. Τοποθετήστε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα δεν είναι δύσκολη.