Φρέσκια κουζίνα: πώς να επιλέξετε κουκούλα χωρίς αγωγό

Οι κουκούλες κουζίνας είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των συσκευών κουζίνας, καθώς η κύρια λειτουργία τους είναι ο καθαρισμός του αέρα της κουζίνας από τους καπνούς, τον καπνό, τις οσμές, τους καπνούς και άλλα παρόμοια αποτελέσματα θερμικής επεξεργασίας. Χάρη στην κουκούλα κουζίνας, μπορείτε να κρατήσετε αβίαστα την κουζίνα καθαρή.

Κουκούλες χωρίς αεραγωγό για το πιάτο

Το εκχύλισμα χωρίς αγωγό είναι η ιδανική λύση αν χρειαστεί να εξοικονομήσετε χώρο στην κουζίνα

Επί του παρόντος, η αγορά προσφέρει ένα τεράστιο φάσμα οικιακών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων κουζινών κουζίνας διαφόρων κατασκευαστών, οι οποίες διαφέρουν στην αρχή της εργασίας, της ποιότητας, της εμφάνισής τους και φυσικά του κόστους.

Πώς να επιλέξετε τον απορροφητήρα, θα προσπαθήσουμε να σας πω σε αυτό το άρθρο, να εξετάσει λεπτομερώς ένα τύπο της κουζίνας απορροφητήρες κουζίνας - απορροφητήρες, χωρίς αέρα, διήθηση ή εκχύλιση, η οποία εμφανίστηκε πρόσφατα στην αγορά των οικιακών συσκευών.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα των κουκούλες χωρίς αεραγωγό είναι:

 • Εύκολη εγκατάσταση, Δεδομένου ότι δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε μια γραμμή αέρα και να την συνδέσετε με τον αερισμό του σπιτιού,
 • σύγχρονες κουκούλες φιλτραρίσματος στην εργασία δημιουργούν πολύ λιγότερους θορύβους σε σύγκριση με τις παρακρατήσεις με αεροπορική γραμμή.
 • κουκούλες χωρίς αεραγωγούς θα ταιριάζει σχεδόν σε οποιοδήποτε σχέδιο και για κάθε παραλλαγή της κουζίνας της κουζίνας σας και μην χαλάσετε το εσωτερικό, αφού δεν υπάρχει ανάγκη εγκατάστασης και εγγραφής στο σχεδιασμό του αεραγωγού της κουζίνας.
 • τέτοια εκχυλίσματα χρησιμοποιούν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια στην εργασία, από κουκούλες με αεραγωγούς.
 • ένα υψηλό επίπεδο καθαρισμού του αέρα στο δωμάτιο, και ακόμη και κατάλληλο για την κουζίνα στο σπίτι με μια σόμπα.

Το κύριο μειονέκτημα αυτών των αποσπασμάτων είναι η αντικατάσταση και το κόστος των αναλώσιμων (φίλτρα λίπους και άνθρακα), τα οποία πρέπει να αλλάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ανά τρίμηνο έως έξι μήνες. Αλλά στην περίπτωση αυτή, το γεγονός αυτό δικαιολογεί πλήρως την ποιότητα του καθαρισμού του αέρα, καθώς και την ευκολία εγκατάστασης, που καθιστά δυνατή την ανεξάρτητη εγκατάσταση και τοποθέτηση της κουκούλας και έτσι εξοικονομείται το κόστος αυτών των έργων.


Προς το παρόν, οι απορροφητήρες μπορούν να κατασκευαστούν από διαφορετικούς τύπους υλικών, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις είναι κατασκευασμένοι από μέταλλο, γυαλί και άλλα σύγχρονα υλικά.

Ανάλογα με το σχήμα, αυτές οι κουκούλες μπορούν να είναι οριζόντια, η οποία είναι ιδανική για μια μικρή κουζίνα και κάθετη, καλύτερα προσαρμοσμένη για μεγαλύτερα δωμάτια.
Οι κουκούλες χωρίς αγωγό μπορούν να αρθρωθούν, καθώς και ενσωματωμένες, οι οποίες μπορούν να κρυφτούν, μη παραβιάζοντας έτσι την ακεραιότητα του εσωτερικού της κουζίνας σας με την τοποθέτησή του.
Η ίδια ποιότητα απολαμβάνουν οι τηλεσκοπικές κουκούλες.

Πώς να επιλέξετε το σωστό


Για να μην κάνετε λάθος κατά την επιλογή και την αγορά κουκούλας χωρίς αγωγό για την κουζίνα σας, πρέπει να λάβετε υπόψη σας διάφορους παράγοντες, οι κυριότεροι από τους οποίους είναι:

 1. Απαιτούμενη ισχύς εκχύλισμα, το οποίο εξαρτάται από το μέγεθος της κουζίνας σας.
 2. Εμφάνιση, το μέγεθος και το σχήμα της κουκούλας, η σωστή επιλογή του οποίου θα επιτρέψει στην κουκούλα να εναρμονιστεί αρμονικά στο εσωτερικό της κουζίνας σας.

Σε ποιες παραμέτρους πρέπει να επιλέξετε ένα ψυγείο για το σπίτι, τι να ψάξετε, διαβάστε εδώ.

Κατανάλωση ισχύος

Η ισχύς της κουκούλας είναι μια από τις κύριες παραμέτρους για την επιλογή

Πριν επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα, πρέπει πρώτα να καθορίσετε την επιθυμητή απόδοση, η οποία εξαρτάται από τον όγκο της κουζίνας σας. Για να υπολογίσετε την απόδοση, θα πρέπει να πολλαπλασιάσετε την επιφάνεια του δωματίου κατά το ύψος του, ως αποτέλεσμα, θα γνωρίζουμε τον όγκο της κουζίνας, στη συνέχεια πολλαπλασιάζουμε το αποτέλεσμα κατά 10 ή 12.
Αυτός είναι ο αριθμός που είναι ίσος με την τιμή της απαιτούμενης ισχύος εξόδου για την κουζίνα.

Όταν αγοράζετε κουκούλες, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα μοντέλο με ρυθμιζόμενο εύρος ισχύος, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα μεγαλύτερου ελέγχου της λειτουργίας του.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι παράμετροι του καλύμματος χωρίς κανάλι πρέπει να αντιστοιχούν ή να μην είναι μικρότερες από τις διαστάσεις της επιφάνειας μαγειρέματος του φούρνου.
Και ξέρετε ποιο πλυντήριο πιάτων είναι καλύτερο - η απάντηση είναι εδώ.

Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι για ένα μικρό δωμάτιο δεν υπάρχει ανάγκη για κουκούλα με μέγιστη χωρητικότητα, δεδομένου ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς της κουκούλας, τόσο περισσότερο παράγει θόρυβο κατά τη λειτουργία. Μέχρι σήμερα, η βέλτιστη απόδοση για την έξοδο ισχύος είναι τρία έως εξακόσια κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Φίλτρα


Οι κουκούλες χωρίς αεραγωγούς περιέχουν δύο τύπους φίλτρων:

 • άνθρακα, του οποίου η λειτουργία είναι να καθαρίσει τον αέρα των μυρωδιών, του καπνού, των καπνών, της αιθάλης, των αναθυμιάσεων.
 • συλλογή λίπους, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να καθαρίζουν τον αέρα του λίπους.

Η αρχή της λειτουργίας της καλύπτρας με τέτοια φίλτρα είναι η συνεχής κυκλοφορία του αέρα, η οποία καθαρίζεται και πάλι αφήνει το δωμάτιο.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτά τα φίλτρα υπόκεινται σε τακτική αντικατάσταση με τη συχνότητα που καθορίζει ο κατασκευαστής στα τεχνικά χαρακτηριστικά του καλύμματος.

Υλικό επιφάνειας σώματος

Τα φίλτρα για κουκούλες πρέπει να αλλάζονται τακτικά

Το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το σκάφος επηρεάζει σημαντικά την εμφάνισή του και φυσικά το κόστος. Εάν έχετε εγκαταστήσει falshalki, είναι επιθυμητό να επιλέξετε την κουκούλα, σε έναν τόνο σε αυτό.
Μέχρι σήμερα, τα ακόλουθα υλικά χρησιμοποιούνται στην παρασκευή εκχυλισμάτων:

 • Μέταλλο (αλουμίνιο, ανοξείδωτο ατσάλι
 • σμάλτο;
 • σκληρυμένο γυαλί.

Το πιο φθηνό υλικό για την κουκούλα είναι το σμάλτο, το οποίο είναι ένα ανθεκτικό υλικό. Αυτό το σώμα είναι εύκολο να καθαριστεί και αυτή η διαδικασία δεν απαιτεί τη χρήση ειδικών απορρυπαντικών και ιδιαίτερων προσπαθειών.

Τα εκχυλίσματα από ανοξείδωτο χάλυβα και αλουμίνιο είναι πρακτικά και έχουν άψογη εμφάνιση. Τέτοιες κουκούλες θα γίνουν διακοσμητικά σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Τα εκχυλίσματα από σκληρυμένο γυαλί έχουν κομψή και εκλεπτυσμένη εμφάνιση. Αλλά πίσω από αυτές τις κουκούλες χρειάζεστε μια περίπλοκη ειδική φροντίδα, καθώς και προσεκτική θεραπεία μαζί τους.

Έτσι, κάθε υλικό από το οποίο κατασκευάζονται οι κουκούλες έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Οι απορροφητήρες διήθησης, οι οποίοι προσφέρονται επί του παρόντος από την αγορά οικιακών συσκευών, ενδέχεται να έχουν πρόσθετες λειτουργίες. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

 • φωτισμό, οι λειτουργίες των οποίων δεν είναι μόνο ο φωτισμός του χώρου εργασίας, αλλά και η προσθήκη του σχεδιασμού κουζίνας.
 • αυτόματη ενεργοποίηση, Όταν η κουκούλα ενεργοποιείται αυτόματα όταν η εστία λειτουργεί και απενεργοποιείται.
 • τηλεχειριστήριο Εξαγωγή, η οποία επιτρέπει τη λειτουργία του με τον πίνακα ελέγχου.
 • δείκτη μόλυνσης φίλτρου εκχυλίσματα.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι όσο περισσότερες λειτουργίες έχει ο εξολκέας, τόσο περισσότερο κοστίζει.

Δείτε συμβουλές για το πώς να επιλέξετε κουκούλα στην κουζίνα:

Βαθμολογία

Επί του παρόντος, η αγορά προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία κουκούλες κουζίνας από παγκοσμίου φήμης κατασκευαστές που εγγυώνται την ποιότητά τους.
Μερικοί από τους πιο δημοφιλείς κατασκευαστές κουζινών κουζίνας σήμερα είναι:

 • εταιρεία HOTPOINT ARISTON, των οποίων τα προϊόντα έχουν αποδειχθεί ότι είναι η ποιότητα και η αξιοπιστία τους ·
 • μάρκα GATA, τα εκχυλίσματα των οποίων είναι γνωστά για την άψογη δουλειά τους και την αντοχή τους.
 • γνωστή γερμανική εταιρεία BOSH, οι κουκούλες των οποίων παρουσιάζονται σε τεράστια ποικιλία και έχουν αποδείξει για μεγάλο χρονικό διάστημα στην αγορά από τη θετική πλευρά.
 • την εταιρεία VENTOLUX, η οποία είναι γνωστή για τη χρήση νέων τεχνολογιών στην κατασκευή των προϊόντων της.
 • εταιρεία ELEKTROLUX, τα αποσπάσματα της οποίας είναι η ποικιλομορφία, η ατομικότητα, η ομορφιά και η ποιότητα.

Οι κουκούλες αυτών των κατασκευαστών παγκοσμίως για αρκετά χρόνια σε σειρά κατέχουν την πρώτη θέση σε όλες τις κατηγορίες αξιολογήσεων τόσο στην ΚΑΚ όσο και στο εξωτερικό.


Η κουζίνα με κόκκινο χρώμα είναι παθιασμένη, εκκεντρική και πολυτελής.

Πώς να κάνετε ένα πτυσσόμενο τραπέζι για μια μικρή κουζίνα, διαβάστε.

Τοποθέτηση


Η εγκατάσταση των απορροφητικών φίλτρων είναι πολύ απλούστερη και απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο από την εγκατάσταση κουκούλες με αεραγωγούς, επειδή για την τοποθέτησή τους δεν είναι απαραίτητη η εγκατάσταση και η παροχή αέρα στον εξαερισμό.
Κατά την εγκατάσταση απορροφητήρα με την έξοδο εντός του καταναλωτή εξαερισμού χρειάζεται μόνο μια απόσταση περίπου 75 cm από την επιφάνεια μαγειρέματος (π.χ., ενσωματωμένη ηλεκτρική πλάκα) να καθορίζουν τη στέγαση του στον τοίχο με τη βοήθεια δύο κοχλιών, αν τοποθετηθεί, ή που με τον ίδιο τρόπο μέσα στο περίβλημα, αν είναι ενσωματωμένο.

Αφού στερεωθεί το σώμα, η κουκούλα είναι έτοιμη για χρήση για τον προορισμό της.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε για το πώς γίνεται η κουκούλα του νησιού και για έξυπνα gadgets για το σπίτι.

 • η κύρια φροντίδα για την κουκούλα χωρίς αγωγό μειώνει την τακτική αντικατάσταση των φίλτρων, η οποία είναι πολύ σημαντική για την ποιότητα της εργασίας της.
 • είναι απαραίτητο να φροντίσουμε το σώμα της κουκούλας, το οποίο συνίσταται στο κανονικό πλύσιμο του με τη βοήθεια ειδικών απορρυπαντικών που διατίθενται σε ευρύ φάσμα στην αγορά οικιακής χημείας και δεν απαιτεί ιδιαίτερες προσπάθειες.
 • Με τη συνείδηση ​​και την τακτική φροντίδα, η κουκούλα της κουζίνας θα σας κρατήσει πολύ καιρό.

Συμβουλές βίντεο για τη φροντίδα του καλύμματος:

Κριτικές πελατών

Πολλοί καταναλωτές σήμερα έχουν εκτιμήσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των κουκούλες χωρίς αγωγούς αέρα.
Αυτά τα αποσπάσματα που παράγονται από παγκοσμίου φήμης εταιρείες έχουν πολλές θετικές κριτικές, γεγονός που έχει μεγάλη επιρροή όταν οι χρήστες επιλέγουν απορροφητήρες.
Πριν επιλέξετε και αγοράσετε μια κουκούλα, φροντίστε να μελετήσετε την ανατροφοδότηση από τους καταναλωτές, από την οποία, αν και υποκειμενικά, μπορείτε να μάθετε τις απόψεις άλλων ανθρώπων για το έργο αυτής ή αυτής της κουκούλας. Διαβάστε κριτικές για το τι είναι το καλύτερο elektromyasubka.
Αυτό θα σας βοηθήσει στην επιλογή μιας τόσο σημαντικής συσκευής για συσκευές κουζίνας.

Επιλέξτε ποιοτικό εξοπλισμό και απολαύστε τον καθαρό αέρα της κουζίνας

Θυμηθείτε ότι είναι αδύνατο να εξοικονομήσετε χρήματα για την απόκτηση αυτού του εξοπλισμού, καθώς η ποιότητα και η ανθεκτική εργασία του εξαρτώνται από αυτό.

Έτσι, αναλύοντας τις υποβολές άρθρου, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι, αν η κουζίνα σας είναι πλαστικά παράθυρα και ένας αγωγός εξαερισμού στην κουζίνα μόνη της, στη συνέχεια, επιλέξτε την αξία ακριβώς κουκούλα χωρίς αεραγωγό σε ένα σύστημα αγωγών εξαερισμού παραμένει ανοικτή για την προσαρμογή του εξαερισμού στην κουζίνα, ακόμα και όταν ο απορροφητήρας δεν λειτουργεί.

Ανασκόπηση και σύγκριση των καλύτερων μοντέλων κουζινών κουζίνας χωρίς σύνδεση με τον εξαερισμό

Η ανάγκη να τοποθετηθούν κουκούλες κουζίνας χωρίς αποχέτευση στον αγωγό εξαερισμού εμφανίζεται όχι μόνο στους ιδιοκτήτες ορισμένων διαμερισμάτων. Συχνά κατά την οικοδόμηση ενός σπιτιού γίνονται λάθη στο σύστημα αφαίρεσης αέρα, και σε ορισμένα κτίρια είναι εντελώς απούσα. Αυτό ενθαρρύνει τους κατοίκους να εγκαταστήσουν εξοπλισμό όπως κουκούλα κουζίνας χωρίς εξαερισμό. Το σύστημα διαφέρει από το πρότυπο μοντέλο που δεν απαιτεί όλες τις επικοινωνίες με τον άξονα αερισμού, και αυτή απορροφητήρας χωρίς αέρα καταλαμβάνει λίγο χώρο στην κουζίνα. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα είναι ότι μπορείτε να τοποθετήσετε αυτή την τεχνική οπουδήποτε, ανεξάρτητα από τη θέση του εξαερισμού.

Τα τυπικά μοντέλα βρύσης λειτουργούν με βάση την αρχή της κυκλοφορίας, απελευθερώνοντας αέρα από το δωμάτιο με ανεμιστήρες. Αλλά οι κουκούλες χωρίς σύνδεση με τον εξαερισμό διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα φιλτραρίσματος, μέσω του οποίου τραβάει ο αέρας, αναρροφάται από τον μηχανισμό λειτουργίας. Παρά τη σχετική πολυπλοκότητα του σχεδιασμού, η τεχνική κατά τη λειτουργία είναι σχεδόν αθόρυβη. Πολλοί παραπονούνται για την αποτελεσματικότητα αυτού του καθαρισμού του αέρα από την κουζίνα, καθώς αυτός ο τύπος καπό έχει χαμηλότερη απόδοση, σε σύγκριση με τα κλασικά μοντέλα.

Η αγορά παρουσιάζει εκατοντάδες μοντέλα από δεκάδες κατασκευαστές απορροφητικών φίλτρων χωρίς βρύση. Η πολυπλοκότητα της επιλογής οφείλεται στην παρουσία διαφορετικών φίλτρων, τα οποία διαφέρουν ως προς την ποιότητα και τον βαθμό καθαρισμού. Εκτός από τις τυπικές παγίδες λίπους, τα συστήματα ακρυλικού καθαρισμού εγκαθίστανται σε αυτή την τεχνική φίλτρα δύο σταδίων. Οι υποχρεωτικές εποικοδομητικές συνθήκες της τεχνικής είναι η παρουσία όχι μόνο της κύριας οπής συλλήψεως αλλά και των τερματικών μέσω των οποίων ο καθαρισμένος αέρας εισέρχεται εκ νέου στο δωμάτιο. Σύμφωνα με τα σχόλια των χρηστών, αυτό το σύστημα δεν έχει καμία δυσφορία και οι ιδιοκτήτες των κουκούλες χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό δεν θα αισθανθούν καμία διαφορά στην απόδοση.

Η κύρια προϋπόθεση για σταθερό και αποτελεσματικό καθαρισμό του αέρα είναι η ανάγκη για περιοδική αλλαγή φίλτρου. Μπορούν να καθαριστούν ή να αγοραστούν για αντικατάσταση (ανάλογα με τον τύπο και τις συστάσεις του κατασκευαστή).

Είναι δυνατή η διάκριση πολλών πλεονεκτικών παραγόντων των εκχυλισμάτων χωρίς σύνδεση με τον εξαερισμό:

 1. Απλότητα εγκατάστασης και συμπαγής συσκευή.
 2. Λιγότερο κόστος ενέργειας.
 3. Η καλύτερη ποιότητα καθαρισμού οφείλεται στην παρουσία ενός συστήματος πολλαπλών σταδίων φιλτραρίσματος.
 4. Αξιοπιστία και ποικιλία σχεδιαστικών λύσεων.

Τι είδους κουκούλες κουζίνας υπάρχουν στην αγορά;

Οι τύποι κουζινών κουζίνας χωρίς σύνδεση με τον εξαερισμό δεν διαφέρουν από τα μοντέλα που είναι συνδεδεμένα στη βρύση.

 1. Ενσωματωμένη έκδοση - αυτά τα μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για εγκατάσταση σε έπιπλα κουζίνας (το κύριο στοιχείο είναι η τήρηση των όρων και των συστάσεων της εγκατάστασης, έτσι ώστε να μην εμποδίζουν τις εξόδους για καθαρό αέρα).
 2. Αναρτημένη έκδοση - κλασικά μοντέλα που τοποθετούνται σε τοίχο ή οροφή. Λόγω της έλλειψης επικοινωνίας με τον αερισμό, καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο στην κουζίνα.
 3. Οι κεκλιμένες κουκούλες είναι μια δημοφιλής επιλογή για μοντέρνο σχεδιασμό κουζίνας. Τοποθετείται πιο συχνά στον τοίχο.

Εκτός από τους τύπους μορφών τεχνολογίας, διακρίνονται διάφορες μέθοδοι στερέωσης. Για παράδειγμα, οι νησί κουκούλες συνδέονται με το ταβάνι και δεν εξαρτώνται από τους τοίχους - που μπορεί να κρεμαστεί στη μέση του δωματίου (για παράδειγμα, για την οργάνωση χώρο της κουζίνας που εργάζονται με φούρνο). Μια τέτοια λύση είναι σημαντική σε μεγάλα σπίτια ή διαμερίσματα. Οι γωνιακοί κουκούλες μπορούν επίσης να εξοικονομήσουν χώρο τοποθετώντας τους σε μια γωνία.

Αν επιλέξετε, καθοδηγείται από το σχεδιασμό των επίπλων κουζίνας και τις συνολικές διαστάσεις του δωματίου.

Ποιοι κατασκευαστές εκπροσωπούνται στην αγορά της κουκούλας χωρίς σύνδεση με τον εξαερισμό;

Ο συνολικός αριθμός των μαρκών αυτών των συσκευών κουζίνας είναι ίσος με μερικές δωδεκάδες. Αλλά μόνο μερικά από αυτά έχουν ένα ευρύ φάσμα και άξια ποιότητα. Αυτή η αναθεώρηση θα περιλαμβάνει 4 μάρκες, οι οποίες είναι πιο δημοφιλείς και τα μοντέλα των κουκούλες τους μπορούν να αγοραστούν με μια ευρεία επιλογή σε κάθε πόλη. Αυτό θα κάνει την καλύτερη επιλογή και θα συγκρίνει τις συσκευές σύμφωνα με τα κύρια κριτήρια, συμπεριλαμβανομένης της ισχύος, του σχεδιασμού, της διαθεσιμότητας πρόσθετων λειτουργιών και του συνολικού κόστους.

 1. Bosch - ένας γνωστός Γερμανός κατασκευαστής μηχανημάτων και εξοπλισμού. Η σειρά προσφέρει περισσότερα από δέκα μοντέλα κουζινών χωρίς εξαερισμό.
 2. Maunfeld Είναι μια αγγλική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1988. Ο γενικός κατάλογος των κουκούλες χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό αντιπροσωπεύεται από δεκάδες μοντέλα.
 3. Jetair Είναι μια ιταλική μάρκα που παράγει κυρίως φθηνές κουκούλες της επώνυμης παραγωγής.
 4. Hotpoint-Ariston Είναι μια γνωστή διεθνής εταιρεία που παράγει όλη τη σειρά των οικιακών συσκευών. Η κουκούλα χωρίς την πρόκληση αυτής της μάρκας χαρακτηρίζεται από μοντέρνο σχεδιασμό και ευρύ φάσμα λειτουργιών.

Όλα τα μοντέλα έχουν διαφορετικές κατηγορίες τιμών. Το ελάχιστο κόστος των συσκευών αυτού του τύπου είναι 3,5-4 χιλιάδες ρούβλια (περίπου 80 δολάρια ΗΠΑ).

Συγκρίνετε τα καλύτερα μοντέλα των μαρκών που παρουσιάζονται

Από κάθε μάρκα επιλέχθηκαν τρία μοντέλα κουκούλας χωρίς εκτροπή διαφορετικών τύπων. Η επιλογή βασίστηκε στις προτιμήσεις των πελατών και τις κριτικές.

Bosch DFL064W51

Αυτό το πρότυπο ενσωματωμένο μοντέλο σε προσιτή τιμή των $ 150 (το κόστος μπορεί να ποικίλει, ανάλογα με την εμπορική προσφορά ενός συγκεκριμένου καταστήματος). Ένας κινητήρας εγκαθίσταται εδώ, ο οποίος επιτρέπει την επεξεργασία έως και 400 m3 αέρα ανά ώρα. Αυτή είναι μια καλή ένδειξη, δεδομένου του μικρού κόστους. Ο φωτισμός με αλογόνο και ο έλεγχος με κουμπιά δίνει στο συγκεκριμένο μοντέλο πρακτικότητα και ευκολία στη χρήση. Το μεγαλύτερο μέρος της θήκης αλουμινίου μετά την εγκατάσταση θα είναι κρυμμένο στα έπιπλα κουζίνας, οπότε το στοιχείο σχεδιασμού δεν πρέπει να είναι το κλειδί κατά την επιλογή. Το μόνο μειονέκτημα είναι ένα μεγάλο επίπεδο θορύβου, το οποίο συχνά ξεπερνά το 60-65 dB.

Bosch DWA06E661

Αυτή η τροποποίηση της κουκούλας κουζίνας διαφέρει από κομψό και μοντέρνο σχεδιασμό. Το κόστος σχεδόν 300 δολαρίων αντιστοιχεί στο μεσαίο τμήμα των τιμών. Η πολωνική συνέλευση δεν εκφράζει αμφιβολίες για την ποιότητα. Η μέγιστη παραγωγικότητα είναι 610 m3 / h. Το επίπεδο θορύβου δεν υπερβαίνει τα 50 dB, λόγω των οποίων οι χρήστες δεν θα αισθάνονται δυσφορία κατά την επικοινωνία στην κουζίνα όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη. Το μοντέλο τοίχου της κουκούλας είναι κατάλληλο για οποιοδήποτε στυλ.

Bosch DWP64CC60Z

Αυτό το μοντέλο ανήκει στην κατηγορία του προϋπολογισμού. Παρ 'όλα αυτά, η υπόθεση είναι κομψή. Μπορείτε να επιλέξετε μια επιλογή σε άσπρο, μαύρο ή γκρι χρώμα. Η απόδοση του μοντέλου είναι 380 m³ / h, η οποία είναι μια καλή ένδειξη, δεδομένης της τιμής των $ 80. Οι τρεις ταχύτητες των ανεμιστήρων ρυθμίζονται με τη βοήθεια μηχανικών κουμπιών. Στην πλευρά του σώματος υπάρχει ένας τερματικός σταθμός μέσω του οποίου ο καθαρισμένος αέρας επιστρέφει στην κουζίνα.

Maunfeld Tower G Satin 60 λωρίδες

Εξωτερικά, αυτό το μοντέλο προσελκύει άμεσα την προσοχή του. Το μοντέρνο στυλ της κεκλιμένης κουκούλας είναι σχετικό για όλους τους τύπους κουζίνας. Αυτό το μοντέλο, παρά την πιστή τιμή των $ 150, έχει υψηλή απόδοση 620 κυβικών μέτρων ανά ώρα. Ένα μικρό επίπεδο θορύβου 52-54 dB είναι ένας τυπικός δείκτης για μια τέτοια τεχνική. Η αγγλική μάρκα τα παράγει στα πολωνικά εργοστάσια, οπότε θα είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί. Εάν είναι απαραίτητο, ένας τέτοιος εξολκέας μπορεί να λειτουργήσει τόσο στον τρόπο ανακυκλοφορίας όσο και με μια βρύση στον αγωγό αερισμού.

Maunfeld Crosby Push 50

Ένα φθηνό μοντέλο κουκούλας με τιμή 120 δολαρίων έχει ενσωματωμένο τύπο εγκατάστασης. Ο πραγματικός σχεδιασμός και η υψηλή ισχύς εξόδου Maunfeld Crosby Push 50 στους ηγέτες της βαθμολογίας. Δεν υπάρχει οθόνη αφής και αυτόματο σύστημα ελέγχου. Κατά τη λειτουργία, το ποσοστό θορύβου είναι περίπου 50-55 dB, το οποίο είναι αποδεκτό για μια τέτοια τεχνική. Η χωρητικότητα είναι 750 κυβικά μέτρα ανά ώρα, γεγονός που είναι ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα αυτής της κατηγορίας. Εάν εξετάζετε τον ενσωματωμένο τύπο κουκούλας χωρίς σύνδεση με τον εξαερισμό, δώστε προσοχή σε αυτό το μοντέλο.

Maunfeld Irwell G 50

Το Maunfeld Irwell G 50 είναι ένα εναλλακτικό μοντέλο καυσαερίων που λειτουργεί με ένα αντικαταστάσιμο φίλτρο ξυλάνθρακα. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να το συνδέσετε στον αγωγό αερισμού. Ωστόσο, όταν εργάζεστε σε λειτουργία ανακύκλωσης, η ποιότητα καθαρισμού του αέρα δεν θα μειωθεί. Το μοντέλο διαφέρει σε μοντέρνο στυλ. Τύπος κουκούλας: κεκλιμένος. Εδώ χρησιμοποιείται ο έλεγχος ισχύος των κουμπιών των ανεμιστήρων. Έλεγχος αερισμού χωρίς κλίση Το Maunfeld Irwell G 50 είναι ο διάδοχος του Tower G Satin 60 που περιγράφεται παραπάνω. Παρ 'όλα αυτά, η κουκούλα εξακολουθεί να είναι σχετική λόγω της πιστής τιμής.

Jet Air Anny SL 50

Jet Air Anny SL 50 - μάρκα φθηνή κουκούλα κοστίζει $ 120 (κατά προσέγγιση). Τοποθετείται στον τοίχο και διαθέτει ενσωματωμένο φίλτρο άνθρακα. Η παραγωγικότητα των 500 κυβικών μέτρων ανά ώρα είναι ένας καλός δείκτης για την τεχνολογία για ένα τέτοιο κόστος. Λαμβάνοντας υπόψη την ιταλική παραγωγή, είναι δυνατόν να εγγυηθείμε μεγάλη διάρκεια ζωής με απόλυτη εμπιστοσύνη. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται σε αυτό το μοντέλο για όσους προτιμούν χαμηλό θόρυβο (εδώ είναι μόνο 40 dB). Όπως ισχυρίζεται ο κατασκευαστής, το φίλτρο δεν απαιτεί συχνές αλλαγές (μπορεί να διαρκέσει έως έξι μήνες).

Jet Air Ariel Α / 60

Αυτό το μοντέλο της κουκούλας χωρίς σύνδεση με τον εξαερισμό διακρίνει το μοντέρνο στυλ. Η βάση είναι από γυαλί, η οποία είναι σημαντική για τα κεκλιμένα μοντέλα. Ο έλεγχος αφής και η παρουσία των λυχνιών LED συμπληρώνει τη σύγχρονη εικόνα. Η παραγωγικότητα 600 κυβικών μέτρων αέρα ανά ώρα δεν είναι ο καλύτερος δείκτης στην κατηγορία, λαμβάνοντας υπόψη την τιμή των 200-220 δολαρίων. Αλλά σε αυτό το χαρακτηριστικό Jet Air Ariel A / 60 δεν είναι κατώτερη από τους ομολόγους της. Όπως και σε άλλα μοντέλα, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει έναν από τους τρεις τρόπους λειτουργίας.

Jet Air Molly P 60 INX

Ένα από τα στενά μοντέλα είναι αυτό που περιγράφεται παραπάνω. Αυτό το μοντέλο έχει μια κομψή προσθήκη με τη μορφή γυάλινης ζάντας στο σώμα. Το κόστος των 200 ή περισσότερων δολαρίων μπορεί να φανεί σε κάποιον που έχει υπερτιμηθεί, δεδομένης της παραγωγικότητας των 500 κυβικών μέτρων και του υψηλού θορύβου που παράγεται κατά τη διάρκεια της εργασίας. Ο έλεγχος εδώ είναι στάνταρ - 3 μηχανικά κουμπιά είναι υπεύθυνα για διαφορετικές ταχύτητες. Η θήκη είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα και γυαλί. Δεδομένου ότι είναι διαφανές, μπορεί να μολυνθεί με λίπος από καιρό σε καιρό.

Hotpoint-Ariston AH 60 CM X

Η Hotpoint-Ariston AH 60 CM X είναι μια φθηνή κουκούλα που έχει σχεδιαστεί για μικρές κουζίνες σε 10-15 τετραγωνικά μέτρα. Τα γενικά χαρακτηριστικά του επαναλαμβάνουν σε μεγάλο βαθμό τις παραμέτρους των αναλόγων. Η τιμή των $ 100 μπορεί να φαίνεται αδικαιολόγητη, αλλά οι χρήστες ισχυρίζονται την υψηλή αξιοπιστία και αντοχή ενός τέτοιου μοντέλου. Η κουκούλα είναι ενσωματωμένη στα έπιπλα και επιτρέπει όχι μόνο την ανακυκλοφορία του αέρα, αλλά και την εξαερισμό σε περίπτωση ανάγκης.

Hotpoint-Ariston HB 60 EIX

Εάν χρειάζεστε ένα πιο ισχυρό μοντέλο, αξιολογήστε τις δυνατότητες του Hotpoint-Ariston HB 60 EIX. Η κουκούλα μπορεί να λειτουργήσει σε έναν από τους δύο τρόπους ανακυκλοφορίας ή ανάσυρσης. 476 m3 / h είναι η ονομαστική απόδοση του εξοπλισμού. Αυτή είναι η βέλτιστη ένδειξη για κουζίνες μεσαίου μεγέθους. Η απουσία ενός φίλτρου άνθρακα υποβαθμίζει την ποιότητα του καθαρισμού του αέρα, αλλά οι περισσότερες κριτικές δεν περιέχουν αρνητικά αποτελέσματα. Ο ανοξείδωτος χάλυβας μπορεί να αντέξει τη συνεχή επαφή με την υγρασία, οπότε το σώμα του εξοπλισμού δεν διαβρωθεί. Ένα τέτοιο μοντέλο δεν εκτιμάται ιδιαίτερα από τους χρήστες λόγω του υψηλού κόστους και της χαμηλής παραγωγικότητας (η τιμή της Hotpoint-Ariston HB 60 EIX υπερβαίνει τα 300 δολάρια).

Hotpoint-Ariston HKT 4Χ

Το Hotpoint-Ariston HKT 4 X είναι ένα ασυνήθιστο μοντέλο κουκούλας του νησιού από αυτό το εμπορικό σήμα. Έχει σχήμα κώνου. Αυτό το σώμα πιάζει αποτελεσματικά τον αέρα πάνω από την πλάκα. Λόγω της μεγάλης ισχύος των 780 κυβικών μέτρων την ώρα, το HKT 4 X οδηγεί με σίγουρο τρόπο στις αξιολογήσεις των κουκούτσια των νησιών. Εάν διαθέτετε κουζίνα μοντέρνου στυλ και δεν παραπλανάτε το κωνικό σχήμα της θήκης, μπορείτε να εμπιστευθείτε το Hotpoint-Ariston HKT 4 X.

Σύγκριση των καλύτερων μοντέλων κουκούλας με ανακύκλωση

Τα καλύτερα μοντέλα κουζινών χωρίς σύνδεση με τον εξαερισμό αξιολογήθηκαν με βασικές παραμέτρους:

 • Τα επίπεδα θορύβου - θεωρείται έγκυρο δείκτη του 50-55 dB, πάνω από αυτό το χαρακτηριστικό μοντέλο εκχυλίσματα σημεία υποτιμάται, δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, οι χρήστες θα αισθανθείτε κάποια ενόχληση (θόρυβος μπορεί να πνίξει τις συζητήσεις της μηχανής γύρω από την τέχνη)?
 • Αξία χρημάτων, χαρακτηριστικά και απόδοση - για κάθε κατηγορία τιμών, αυτές ή άλλες λειτουργίες είναι σχετικές (διαθεσιμότητα ταχύτητας, τύπος λαμπτήρων φωτισμού και άλλες). Ο όγκος του αέρα που ανακυκλώνεται ανά ώρα λειτουργίας λαμβάνεται επίσης υπόψη.
 • Ο τύπος της κουκούλας - μια σημαντική παράμετρος - είναι ο τύπος του εξοπλισμού, καθώς για ορισμένες κατηγορίες χαρακτηρίζονται από ορισμένες τιμές (για παράδειγμα, η ενσωματωμένη τεχνολογία είναι πιο προσιτή από τα μοντέλα πλήρους τοίχου).

Jet Air Anny SL 50 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των χρηστών και των εμπειρογνωμόνων έλαβαν υψηλά αποτελέσματα. Πρώτον, το επίπεδο θορύβου που παράγεται σε αυτή την τροποποίηση είναι ένα από τα χαμηλότερα μεταξύ όλων των εκχυλισμάτων αυτού του τύπου (μέχρι 40 dB). Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, σχεδόν δεν ακούτε τη λειτουργία των ανεμιστήρων και του κινητήρα. Το φίλτρο άνθρακα λειτουργεί αποτελεσματικά και δεν χρειάζεται να αλλάζει συχνότερα από μία φορά σε έξι μήνες. Το μοντέλο είναι εύκολα τοποθετημένο στον τοίχο. Η μεταλλική θήκη παρουσιάζεται σε διάφορα χρώματα: λευκό, γκρι ή μαύρο. Η εμφάνιση σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε το Jet Air Anny SL 50 για μοντέρνα και ακόμη και κλασική κουζίνα. Ο μηχανικός έλεγχος της ταχύτητας της εξαγωγής και του οπίσθιου φωτισμού είναι αξιόπιστος και ανθεκτικός. Αυτή είναι μια καλή επιλογή για λίγα χρήματα για κουζίνες έως 20 τετραγωνικών μέτρων.

Maunfeld Crosby Push 50 - ένα σημαντικό πλεονέκτημα αυτού του μοντέλου πριν Jet Air Anny SL 50 και το άλλο είναι ένα υψηλής χωρητικότητας (χωρητικότητα πάνω από 700 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα). Η προσιτή τιμή είναι άλλος σημαντικός παράγοντας κατά την επιλογή. Μπορείτε να αγοράσετε μια κουκούλα χωρίς εξαερισμό για εξαερισμό Maunfeld Crosby Push 50 μόνο για $ 120. Δώστε προσοχή στο μοντέρνο σχεδιασμό, το οποίο, σε συνδυασμό με τα πλεονεκτήματα των δυνατοτήτων και της χαμηλής τιμής, καθιστούν την κουκούλα σημερινή.

Bosch DWP64CC60Z - Γερμανική εξάτμιση, η οποία μοιάζει με την Jet Air Anny SL 50. Η αναλογία των προσιτών τιμών και των ποιοτικών επιδόσεων είναι ευεργετική για πολλούς γνώστες της λογοτεχνικής οικονομίας. Δεν υπάρχουν κουμπιά αφής ή άλλες καινοτομίες. Σε αντίθεση με το Maunfeld Crosby Push 50, χρησιμοποιείται μόνο ανοξείδωτο ατσάλι για την κατασκευή της θήκης. Η γερμανική παραγωγή αποτελεί εγγύηση ποιότητας και μακροχρόνιας εξυπηρέτησης.

Hotpoint-Ariston HKT 4Χ - Πρόκειται για μια μη τυποποιημένη έκδοση, η οποία ανήκει στην κατηγορία νησιωτικών συσκευών. Η δυνατότητα να μην συνδεθεί μια τέτοια τεχνική με τη βρύση εξαερισμού αυξάνει την ευκολία και την πρακτικότητα της λειτουργίας της. Το κωνικό περίβλημα από ανοξείδωτο χάλυβα είναι μια μη τυποποιημένη αλλά σύγχρονη λύση. Αυτή η επιλογή θεωρείται η καλύτερη στην κατηγορία της τεχνολογίας εξαγωγής νησιού για την κουζίνα.

Αποχυμωτής κουζίνας χωρίς αγωγό

Επιλέγοντας την κουκούλα για την κουζίνα είναι εξίσου σημαντική με την επιλογή του μαγειρέματος ή στο ψυγείο: μια συσκευές ποιότητα της κουζίνας για χρόνια και χρησιμεύει για να δημιουργήσει μια συνοπτική και πλήρη εσωτερικό. Επιπλέον, η κουκούλα - ένα από τα πιο λειτουργικά και απαραίτητα αντικείμενα στην κουζίνα: καθαρίζει τον αέρα των οσμών ή καπνού από την πλούσια γεύση στο μαγείρεμα, οπότε θεραπεία επιλογή της είναι με το μυαλό.

Κλασική μεταξύ των συστημάτων εξάτμισης για την κουζίνα είναι θολωτά μοντέλα - ογκώδη και ογκώδη για ένα μικρό διαμέρισμα και το πιο ελκυστικό για ένα ευρύχωρο δωμάτιο. Για μια μικρή κουζίνα, είναι προτιμότερο να επιλέγετε κάτι λιγότερο διακριτικό και λιγότερο μεγάλης κλίμακας, για παράδειγμα, μια κουκούλα για μια κουζίνα χωρίς αγωγό αέρα. Τα λακωνικά μοντέλα ορθογώνιου σχήματος με μια αρκετά λεπτή βάση και πίνακα ελέγχου αποτελούν ιδανική επιλογή για μια μικρή κουζίνα όπου είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένας άνετος χώρος εργασίας.

Πώς λειτουργεί

Απορροφητήρας για την κουζίνα χωρίς αέρα λειτουργεί σε μια απλή αρχή: ένα ισχυρό μοτέρ τραβάει στον αέρα και να περνάει μέσα από τα φίλτρα είναι εγκατεστημένα στο εσωτερικό και στη συνέχεια απελευθερώνει πίσω στην κουζίνα. Η κουκούλα κουζίνας χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό δεν παραβιάζει την ισορροπία αέρα στο δωμάτιο - αυτό θεωρείται ένα από τα κύρια πλεονεκτήματά της.

Αυτά τα μοντέλα ονομάζονται ανακύκλωση λόγω της παραπάνω αρχής της λειτουργίας τους. Το σύστημα φίλτρων μέσα στον απορροφητήρα χωρίς απόσυρση αέρα καθαρίζει τον εισερχόμενο αέρα από λίπη και άλλα μεγάλα σωματίδια μέσω του πρώτου σταδίου του καθαρισμού, μετά απόπου ο αέρας περνά από ένα δεύτερο στάδιο καθαρισμού - από δυσάρεστες οσμές. Ένα τέτοιο μοντέλο εξάτμισης απαιτεί τη χρήση ενός συνόλου φίλτρων, κατά κανόνα χρησιμοποιούνται μεταλλικές πλάκες για το πρώτο στάδιο καθαρισμού και φίλτρα άνθρακα για το δεύτερο.

Τα φίλτρα αντικατάστασης για απορροφητήρες κουζίνας κατασκευάζονται ξεχωριστά, ανάλογα με το πόσο συχνά κατά το μαγείρεμα χρησιμοποιείτε την κουκούλα και πόση κλίμακα ή λίπος παράγεται κατά τη διαδικασία. Κατά μέσο όρο, τα φίλτρα άνθρακα πρέπει να αλλάζονται κάθε 3-6 μήνες χρησιμοποιώντας την κουκούλα, το μέταλλο λιγότερο συχνά - μία φορά το χρόνο.

Τι είδους μοντέλα υπάρχουν;

Υπάρχουν μόνο δύο τύποι κουκούλας ανακύκλωσης: ένα επίπεδο μοντέλο και μια ενσωματωμένη κουκούλα, που διαφέρουν ελαφρώς, αλλά έχουν κάποια ξεχωριστά πλεονεκτήματα.

Μια επίπεδη κουκούλα χωρίς σύνδεση με τον εξαερισμό διαθέτει ένα μεγαλύτερο πλαίσιο του αμαξώματος, έναν εσωτερικό ανεμιστήρα και ένα σύστημα φίλτρου. έχει ένα συμπαγές μέγεθος σε σύγκριση με το κλασικό μοντέλο θόλου και καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στην κουζίνα. Την ίδια στιγμή, το έργο ενός τέτοιου εκχυλίσματος είναι αξιοπρεπές: χτυπάει τον αέρα και το φιλτράρει από μικρά σωματίδια πλάκας, λίπους, οσμής και απελευθερώνει το πίσω. Η εγκατάσταση αυτού του μοντέλου γίνεται κάτω από το ντουλάπι της κουζίνας, είναι σημαντικό να υπάρχει μια έξοδος κοντά στην κουκούλα.

Ενσωματωμένη κουκούλα μοντέλο κυκλοφορία έχει την ίδια «γέμισμα», αλλά να το θέσει στο ντουλάπι, αφήνοντας ανοιχτή μόνο τα μάτια πίνακα χαριτωμένη ελέγχου. Με την ευκαιρία, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα ξεχωριστό ντουλάπι για το σχέδιο, μπορεί να είναι "κρυμμένο" χάρη σε ένα επιπλέον μοντέλο στο κύριο χρώμα της κουζίνας. Ιδιαίτερα δημοφιλές ήταν το τηλεσκοπικό σύστημα, το οποίο σας επιτρέπει να τραβάτε την κουκούλα για εργασία και να ολισθαίνετε πίσω για να ολοκληρώσετε την εισαγωγή του αέρα.

Κάθε μοντέλο βρίσκεται σε μεγέθη 50 cm και 60 cm, κατάλληλο για "εγκατάσταση" σε ένα κλασικό ντουλάπι κουζινών.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ανάμεσα στους καταναλωτές ένα ευρύ φάσμα απόψεων σχετικά με τη χρήση των κουκούλες για την κουζίνα χωρίς αέρα: κάποια πράξη αποκλειστικά εναντίον αυτής της τεχνικής και το ονόμασε «άχρηστο» στην κουζίνα, ενώ άλλοι προτιμούν σύγχρονο μοντέλο κουκούλες με φίλτρα ενεργού άνθρακα και το σύστημα ανακύκλωσης λειτουργεί.

Ας μιλήσουμε για τις ιδιαιτερότητες τέτοιων αποσπασμάτων για να σχηματιστεί μια προκαταρκτική γνώμη για το έργο τους:

 • Μια κουκούλα χωρίς σωλήνα δεν διαταράσσει την κυκλοφορία του αέρα στην κουζίνα και στο διαμέρισμά σας συνολικά, αφού η τρύπα όπου είναι εγκατεστημένη η αεραγωγός είναι ελεύθερη. Με ένα εναλλακτικό σύστημα εξάτμισης, όταν ο εξαεριστήρας είναι εγκατεστημένος σύμφωνα με όλους τους κανόνες και τους κανονισμούς, αλλά ο εκτοξευτήρας δεν είναι ενεργοποιημένος, το πέρασμα του αέρα είναι δύσκολο.
 • Ανακυκλοφορία ελαφρύ και μικρό σε μέγεθος, είναι εύκολο να αγοράσετε το αγαπημένο σας μοντέλο και να φέρει το σπίτι της, να μην πάρει πρόσθετο εξοπλισμό της, όπως η εργασία και η εξασφάλιση δομών. Μια συμπαγής και ελαφριά κουκούλα χωρίς εξαερισμό μπορεί να αποθηκευτεί σε οποιοδήποτε μέρος ενός μικρού διαμερίσματος και δεν παρεμβαίνει στην ολοκλήρωση της επισκευής.
 • Για να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο μοντέλο είναι απλό: η κουκούλα είναι στερεωμένη σε ένα ερμάριο (όπου δεν υπάρχει κατώτερο ράφι) με απλά εργαλεία και συνδέεται στο ηλεκτρικό δίκτυο με ηλεκτρική ενέργεια. Ταυτόχρονα, δεν χρειάζεται να αγοράσετε επιπλέον προσαρμογείς.
 • Η πολιτική τιμών των απορριμμάτων ανακύκλωσης είναι χαμηλότερη από τους παραδοσιακούς θόλους και άλλους που διαθέτουν εξαερισμό. Φυσικά, η τιμή ανά μονάδα σχεδίασης εξαρτάται από το εμπορικό σήμα και τα χαρακτηριστικά του: μέγεθος, χωρητικότητα, σύνολο λειτουργιών.
 • Η φροντίδα της κουκούλας μειώνεται με ελάχιστη προσπάθεια: αξίζει να σκουπίσετε την ορατή επιφάνεια (πάνελ) και να αλλάξετε έγκαιρα τα φίλτρα μέσα. Με την ευκαιρία, μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε τους λαμπτήρες στον πίνακα ή τον φωτισμό της κουκούλας και αυτό γίνεται εξαιρετικά απλά.
 • Λίγα λόγια για το σύστημα φιλτραρίσματος: συνίσταται, κατά κανόνα, από δύο τύπους φίλτρων: άνθρακα και μέταλλο. Ο άνθρακας αλλάζει πολύ πιο συχνά από τον τελευταίο, μετά από 3-6 μήνες απλά αφαιρούνται και απορρίπτονται. Τα φίλτρα μετάλλων μπορούν να πλυθούν - αφαιρέστε το αξεσουάρ και ξεπλύνετε κάτω από μια βρύση ή στείλτε το σε ένα πλυντήριο πιάτων.
 • Εξαγωγή χωρίς τη χρονοβόρα σωλήνες για εξερχόμενου αέρα είναι ιδανικό για μια μικρή κουζίνα ή σε χώρους όπου η εγκατάσταση του ίδιου του αγωγού θα κοστίσει πολύ πιο ακριβά και πιο δύσκολο (αδυναμία για την εγκατάσταση, την ελκυστικότητα της απώλειας του δωματίου). Συχνά κουκούλα σύστημα ανακυκλοφορίας αέρα επιλέγεται για μια κουζίνα σε ένα μινιμαλιστικό στιλ ή υψηλής τεχνολογίας, όταν απαιτείται να τηρούν την ατμόσφαιρα και άπλετο χώρο απαλλαγούμε από τα περιττά μέρη, όπως σωλήνες.

Ας σημειώσουμε τώρα τα πιθανά μειονεκτήματα του ηλεκτρικού μοντέλου σχεδίασης:

 • Η αντικατάσταση των φίλτρων στον εξαγνιστή χωρίς εξαερισμό είναι μια εργασία που απαιτεί την εκτέλεση προκειμένου να αποφευχθεί η διακοπή της λειτουργίας του συστήματος καθαρισμού του αέρα. Κάποιος μπορεί να πιστεύει ότι πρόκειται για δαπανηρή διαδικασία, άλλοι θα σημειώσουν άσκοπες υποχρεώσεις και θα προτιμούσαν ένα παραδοσιακό μοντέλο. Αλλά σε περίπτωση βλάβης, ένα μικρό μοντέλο ανακύκλωσης είναι ευκολότερο να επιθεωρηθεί για θραύση και επισκευή παρά για να αποσυναρμολογήσει μια μεγάλη κουκούλα και το σωλήνα της, αναζητώντας μια απάντηση στην ερώτησή σας.
 • Υπάρχει η άποψη ότι η κουκούλα με ανακύκλωση είναι χειρότερη στον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα και ειδικά σε συνθήκες εντατικής μαγειρικής. Αυτή η γνώμη είναι εξαιρετικά εσφαλμένη, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε το καθεστώς αντικατάστασης των φίλτρων και να εγκαταστήσετε σωστά τη δομή - κάτω από την εστία.
 • Ο σχεδιασμός της κουκούλας χωρίς κουκούλα είναι μονότονος - ορθογώνιος, συχνά οριζόντιος σχεδιασμός, χωρίς ανεμιστήρα και δυνατότητα περαιτέρω μεταμόρφωσης του εσωτερικού της κουζίνας. Ο πίνακας καλύμματος μπορεί να είναι όσο το δυνατόν πιο στενός, λεπτός, το μοντέλο μπορεί να είναι μια προσωπίδα με στοιχείο από ανθεκτικό στη θερμότητα γυαλί ή να έχει ένα συνήθη σχεδιασμό. Το "Play" μπορεί να είναι το χρώμα της κουκούλας - λευκή, μεταλλική, γυαλιστερή ή ματ σκιά. Το μοντέλο γείσο του καλύμματος θεωρείται το πιο πρωτότυπο της παρουσιαζόμενης συλλογής.
 • Η ανατροφοδότηση των εξατμίσεων του συστήματος ανακύκλωσης είναι διφορούμενη, μερικοί ικανοποιούν την επιλογή τους, άλλοι προτιμούν το παραδοσιακό μοντέλο. Για ένα τέτοιο σύστημα, εξαγωγής αέρα πρέπει να συνηθίσουν και να το απολαύσετε ως ένα σύγχρονο τρόπο να καθαρίσει την κουζίνα σας μια δυσάρεστη οσμή και πάρα πολύ κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και η επιλογή να σταματήσει η εστίαση σε μια δοκιμασμένη μάρκα και την καλή τους εγκαταστάτες, οι οποίες θα επιτρέπουν το μοντέλο να είναι λειτουργικό.

Πώς να επιλέξετε;

Για να γίνει η επιλογή σας άξια και το μοντέλο ήταν λειτουργικό, αξίζει να γνωρίζουμε μερικές αποχρώσεις για την επιλογή κουκούλας χωρίς αεραγωγό:

 • Οι κουκούλες διαφέρουν στις επιδόσεις τους, επομένως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός αυτός. Υπάρχει ένας απλός τύπος που σας επιτρέπει να υπολογίσετε την επιθυμητή απόδοση ενός συγκεκριμένου μοντέλου: πολλαπλασιάστε την επιφάνεια της κουζίνας με το ύψος της και πολλαπλασιάστε το αποτέλεσμα με 12 - η απάντηση είναι έτοιμη. Παρεμπιπτόντως, οι κατασκευαστές κουκούλες συχνά γράφουν στα χαρακτηριστικά του μοντέλου σχετικά με το μέγεθος της κουζίνας για την οποία προορίζονται και οι σύμβουλοι του τεχνικού καταστημάτων θα βοηθήσουν αδιανόητα σε μια τόσο περίπλοκη επιλογή.
 • Το μέγεθος της κουκούλας είναι μια σημαντική παράμετρος, συνήθως εξομοιώνεται με τη δύναμη του μοντέλου: όσο υψηλότερη είναι, τόσο μεγαλύτερη είναι η ίδια η κουκούλα και το πιο θορυβώδες είναι στο έργο της. Εάν η κουζίνα είναι μικρή και δεν μαγειρεύετε τόσο συχνά, προτιμήστε ένα μικρότερο μοντέλο και απολαύστε τη μέτρηση και σχεδόν αθόρυβη λειτουργία του.
 • Επιλέξτε τα πιο πρόσφατα μοντέλα κουκούλας: αυτό θα σας επιτρέψει να αγοράσετε ένα μοντέρνο μοντέλο, ίσως λιγότερο θορυβώδες (έως 40 db) και πιο λειτουργικό. Είναι ενδιαφέρον ότι υπάρχουν μοντέλα με τηλεχειριστήριο.
 • Δεν μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο μεταξύ των εμπορικών σημάτων; Θυμηθείτε τι είδους συσκευές κουζίνας έχετε και αξιολογήστε πόσο χαρούμενος είστε. Τώρα σκεφτείτε την εξάντληση του ίδιου εμπορικού σήματος ή δοκιμάστε την εταιρεία Krone - γερμανό κατασκευαστή που ειδικεύεται στην παραγωγή συστημάτων εξάτμισης για την κουζίνα.
 • Το κριτήριο τιμής διαδραματίζει μερικές φορές σημαντικό ρόλο στην επιλογή της κουκούλας. Ψάχνετε για ένα φθηνό αλλά λειτουργικό μοντέλο; Επιλέξτε επίπεδες κουκούλες - είναι πιο προσιτές από τα ενσωματωμένα μοντέλα και η ποιότητα της δουλειάς τους δεν είναι απολύτως κατώτερη από αυτά.
 • Ψάχνετε για ένα πρωτότυπο μοντέλο; Δώστε ότι έχουν μια μικρή κορυφή γυαλιού μπροστά ή ένα που είναι διακοσμημένο ασυνήθιστα: ένα δέντρο, ένα στολίδι ή μια ενδιαφέρουσα λύση χρώματος.

Επιλέγοντας μια κουκούλα χωρίς εξαερισμό για την κουζίνα είναι ευκολότερη από ό, τι φαίνεται, το κύριο πράγμα να κατανοήσουμε την αρχή της λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος και να αξιολογήσουμε πώς ταιριάζει για την κουζίνα σας. Τέτοια συστήματα χρησιμοποιούνται στην ανάπτυξη ακόμη και μιας κλασικής μορφής κουζίνας, όπου κυριαρχούν τα μεγέθη και οι λακωνικές μορφές και φαίνεται ότι δεν υπάρχει χώρος για ένα μετριοπαθές και μόλις αξιοσημείωτο μοντέλο καυσαερίων χωρίς εξαερισμό. Μερικές φορές η ίδια η κουζίνα και η διάταξη της δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση δυσκίνητων δομών ή οι επισκέπτες απλώς θέλουν να διατηρήσουν μια πραγματική ανταλλαγή αέρα στο σπίτι τους, τότε οι ίδιοι απορροφητήρες ανακυκλώνονται στην έξοδο.

Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται, 14+

Η αντιγραφή των υλικών του ιστότοπου είναι δυνατή μόνο εάν εγκαταστήσετε έναν ενεργό σύνδεσμο στον ιστότοπό μας.

Αποχυμωτής κουζίνας χωρίς κανάλια: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, κανόνες επιλογής

Προσοχή παρακαλώ! Στην ιστοσελίδα μας, ένας σχεδιαστής 3D κουζίνα 3D έχει εργαστεί. Μπορείτε να εξοικειωθείτε με αυτό και να σχεδιάσετε την κουζίνα των ονείρων σας δωρεάν!

Οι καλές συσκευές κουζίνας μπορούν να λειτουργήσουν για χρόνια, και θα δημιουργήσουν επίσης μια πλήρη εικόνα της κουζίνας. Η επιλογή της πρέπει να προσεγγιστεί σοβαρά, καθώς πρόκειται για μια πολύ λειτουργική και απαραίτητη συσκευή. Επειδή ασχολείται με τον καθαρισμό του αέρα από διάφορες μυρωδιές και αναθυμιάσεις που μπορεί να προκύψουν κατά το μαγείρεμα διαφόρων πιάτων. Η κλασική εκδοχή της κουκούλας είναι θολωτά μοντέλα.

Είναι αρκετά μεγάλα και δύσκολα κατάλληλα για ένα μικρό διαμέρισμα, συνήθως αγοράζονται για μια μεγάλη περιοχή. Και σε περίπτωση που η κουζίνα δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, επιλέξτε περισσότερα μικροσκοπικά μοντέλα. Για τέτοιες παραλλαγές, απλώς ακολουθήστε μια τεχνική χωρίς αεραγωγό. Είναι μινιατούρα, έχει μια πολύ λεπτή βάση και ένα πίνακα ελέγχου, που είναι μια ιδανική επιλογή για ένα μικρό δωμάτιο όπου πρέπει να δημιουργήσετε άνεση για το μαγείρεμα.

Αρχή λειτουργίας

Παρόμοιες επιλογές λειτουργούν πολύ απλά: είναι εξοπλισμένες με ένα πολύ καλό μοτέρ που αντλεί από τον εαυτό του όλο τον αέρα, ο οποίος στη συνέχεια περνά μέσα από ένα ειδικό φίλτρο μέσα. Στη συνέχεια, αυτός ο αέρας επιστρέφει στην κουζίνα. Χωρίς αγωγό, το μοντέλο εξάτμισης ονομάζεται ανακύκλωση - λόγω της αρχής λειτουργίας, η οποία αναφέρθηκε παραπάνω. Μέσα σε αυτό υπάρχει ένα εξαιρετικό σύστημα διήθησης. Ο καπνός και ο αέρας περνούν μέσα από δύο βαθμούς καθαρισμού.

Το πρώτο φίλτρο καθαρίζει τον αέρα από το λίπος και άλλα σωματίδια, το δεύτερο είναι σχεδιασμένο για να εξαλείφει τις κακές οσμές. Αυτά τα μοντέλα χρησιμοποιούν μεταλλικές πλάκες για το πρώτο στάδιο καθαρισμού του αέρα, και το δεύτερο είναι από κάρβουνα.

Η αντικατάσταση των στοιχείων φίλτρου στην κουκούλα πραγματοποιείται σε μεμονωμένη βάση. Ο χρόνος λειτουργίας τους είναι επίσης πολύ προσωπικός. Εξαρτάται από το πόσο συχνά μαγειρεύεται το φαγητό, καθώς και από το μέγεθος της κλίμακας και του λίπους που εισέρχεται στον μηχανισμό. Συνήθως, τα φίλτρα από άνθρακα αλλάζουν μετά από 3 ή 6 μήνες λειτουργίας. Το μέταλλο αντικαθίσταται πολύ λιγότερο συχνά. Συνιστάται η αλλαγή τους μετά από ένα έτος λειτουργίας.

Τύποι κουκούλες χωρίς αγωγό για κουζίνα

Αυτά τα μοντέλα δεν διαφέρουν σε ποικιλία. Υπάρχουν μόνο 2 τύποι απορροφητικών ανακυκλοφορίας: το οποίο εκτελείται σε ένα πολύ επίπεδο περίβλημα και ένα ενσωματωμένο. Δεν διαφέρουν πολύ μεταξύ τους, αλλά εξακολουθούν να έχουν κάποια ξεχωριστά πλεονεκτήματα.

Επίπεδο σώμα ηλεκτρικών μοντέλων άνθρακα

Διαθέτει μεγαλύτερο πάνελ πίνακα, εσωτερικό ανεμιστήρα και σύστημα φίλτρου. Είναι πολύ συμπαγής σε σύγκριση με τους κλασικούς θόλους. Καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στην κουζίνα, γι 'αυτό είναι ιδανικό για ένα μικρό δωμάτιο. Αλλά παρά το μικρό του μέγεθος, το σύστημα έχει εξαιρετική απόδοση. Φιλτράρει τον αέρα από διάφορα σωματίδια πλάκας, γράσου και δυσάρεστες οσμές. Και στη συνέχεια απελευθερώνει αέρα πίσω στο δωμάτιο. Η τοποθέτησή του είναι πολύ απλή. Η συσκευή τοποθετείται κάτω από τα ντουλάπια κουζίνας - η έξοδος αέρα γίνεται καλύτερη. Αλλά είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι ο χώρος εγκατάστασης έχει μια έξοδο.

Ενσωματωμένο μοντέλο

Ο δεύτερος τύπος είναι οι ενσωματωμένες συσκευές. Έχει την ίδια γέμιση. Η διαφορά είναι ότι η εγκατάσταση γίνεται στο ντουλάπι της κουζίνας - πριν το νοικοκυριό να εμφανιστεί μόνο στον πίνακα ελέγχου. Και τα δύο αυτά μοντέλα μπορούν να αγοραστούν με μεγέθη 50 ή 60 cm. Οι διαστάσεις αυτές δεν επιλέγονται τυχαία, δεδομένου ότι είναι ειδικά βαθμονομημένες για να φτάσουν στο κανονικό μέγεθος του ντουλαπιού κουζίνας.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με την απόκτηση αυτών των αποσπασμάτων. Μερικοί χρήστες είναι αρνητικοί σχετικά με αυτήν την τεχνική, επειδή δεν διαθέτουν αεραγωγό. Συχνά ονομάζεται άχρηστο στον χώρο της κουζίνας. Άλλοι θεωρούν τα μοντέλα αυτά πολύ σύγχρονα, με ένα αξιόπιστο σύστημα φιλτραρίσματος, το οποίο, κατά την άποψή τους, αντικαθιστά τον αεραγωγό. Αξίζει να μιλήσουμε για τις θετικές ιδιότητές τους, έτσι ώστε όποιος πρόκειται να αγοράσει μια κουκούλα χωρίς αεραγωγό, ήταν σε θέση να λάβει τη σωστή απόφαση.

Πλεονεκτήματα

Έτσι, τα θετικά χαρακτηριστικά:

 1. Η κυκλοφορία του αέρα στην κουζίνα και το σπίτι δεν είναι διαταραχθεί λόγω της έλλειψης αέρα στην περιοχή της κουκούλας, επειδή οι οπές διαμέσου των οποίων ο αεραγωγός τίθεται κανονικά, πάντα διαθέσιμα. Και σε περίπτωση που ο εξοπλισμός είναι εγκατεστημένος σύμφωνα με όλους τους κανόνες με τον σωλήνα, κατά τη διάρκεια του τερματισμού λειτουργίας, η διέλευση του αέρα είναι αντίθετα δύσκολη.
 2. Το σύστημα χωρίς μια γραμμή αέρα είναι πολύ ελαφρύ σε βάρος, αλλά και πολύ μικρό. Αυτό σας επιτρέπει να αγοράσετε εύκολα αυτό το μοντέλο και να το φέρετε στο σπίτι μόνοι σας χωρίς να ξοδεύετε πολλά χρήματα στη ναυτιλία. Επίσης, δεν χρειάζεται πρόσθετο εξοπλισμό με τη μορφή σωλήνων και οποιωνδήποτε κατασκευών για συνδετήρες.
 3. Μπορεί να βρίσκεται απολύτως σε οποιοδήποτε μέρος της κουζίνας, και ποτέ δεν θα παρεμβαίνει λόγω των μεγάλων όγκων.
 4. Είναι πολύ απλό. Είναι εγκατεστημένο στον πίνακα και στη συνέχεια συνδέεται ένα απλό εργαλείο στο σύστημα τροφοδοσίας του σπιτιού. Αυτή η ηλεκτρική κουκούλα είναι απλά ιδανική για την κουζίνα. Το πλεονέκτημα είναι επίσης το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να αγοράσετε επιπλέον προσαρμογείς.
 5. Ένα θετικό σημείο είναι η τιμή του σχεδίου. Αυτά τα είδη είναι πολύ φθηνότερα από τα παραδοσιακά που έχουν έναν αεραγωγό. Φυσικά, η τιμή θα εξαρτηθεί επίσης από τον κατασκευαστή, το εμπορικό σήμα και τα χαρακτηριστικά του. Αλλά αν συγκριθεί με τα παραδοσιακά μοντέλα, τότε έχουν πολύ λιγότερη αξία.
 6. Η συσκευή επίσης δεν απαιτεί ειδική και ειδική φροντίδα. Είναι απαραίτητο μόνο να το σκουπίσετε από τη σκόνη, αλλά και εγκαίρως για να αλλάξετε τα στοιχεία του φίλτρου. Μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε τους λαμπτήρες στον πίνακα, αλλά αυτό είναι πολύ εύκολο. Όχι πιο δύσκολο από την αλλαγή ενός λαμπτήρα σε έναν πολυέλαιο.
 7. Το σύστημα φιλτραρίσματος σε αυτά τα μοντέλα είναι πολύ καλό. Όπως προαναφέρθηκε, τα στοιχεία διήθησης αποτελούνται από δύο μέρη: μέταλλο και άνθρακα. Ο άνθρακας θα πρέπει να αντικαθίσταται συχνότερα από το μέταλλο, αλλά το πλεονέκτημα είναι ότι είναι πολύ εύκολο να αφαιρεθεί. Ένα θετικό χαρακτηριστικό των μεταλλικών φίλτρων είναι ότι μπορούν εύκολα να αποσυναρμολογηθούν και να ξεπλυθούν με νερό, μετά από το οποίο μπορούν να τοποθετηθούν. Επίσης, το μεταλλικό φίλτρο μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί σε ένα πλυντήριο πιάτων για γρήγορο καθαρισμό.
 8. Ένα σύστημα που δεν διαθέτει μεγάλο σωλήνα εξάτμισης αέρα μπορεί να είναι κατάλληλο για μια μικρή κουζίνα. Και επίσης κατάλληλο για ένα τέτοιο δωμάτιο, όπου η εγκατάσταση ογκώδους κατασκευής σωλήνων μπορεί να είναι δαπανηρή. Ο αγωγός αέρα μπορεί να διακόψει την εμφάνιση του δωματίου. Μια τέτοια κουκούλα χωρίς ογκώδη σωλήνα θα λύσει αυτό το ζήτημα και η απομάκρυνση του βρώμικου αέρα θα είναι εξίσου αποτελεσματική. Αυτό το είδος κουκούλας είναι εγκατεστημένο σε διαμερίσματα, όπου βασιλεύει το στυλ του μινιμαλισμού ή της υψηλής τεχνολογίας. Επειδή ο εξοπλισμός είναι πολύ laconic και δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο.

Μειονεκτήματα

Το σύστημα χωρίς αγωγό έχει τα δικά του μειονεκτήματα:

 1. Η αντικατάσταση των φίλτρων αποτελεί προϋπόθεση για τη μακρά λειτουργία του εξοπλισμού. Τα φίλτρα πρέπει να παρακολουθούνται συνεχώς, ώστε να μην αποτύχει η λειτουργία του συστήματος καθαρισμού του αέρα. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να σκεφτούν ότι η συνεχής αντικατάσταση των φίλτρων θα πετάξει σε μια αρκετά δεκάρα. Ένας άλλος τύπος ανθρώπων πιστεύει ότι μια τέτοια τεχνολογία επιβάλλει άσκοπες υποχρεώσεις και επομένως προτιμούν να επιλέξουν παραδοσιακά, τα οποία είναι κατά τη γνώμη τους πολύ πιο απλά. Αλλά τα πλεονεκτήματα είναι ακόμα πιο σημαντικά από τα ελάχιστα. Λόγω του μικρού μεγέθους και της απλότητας του, ο εξοπλισμός μπορεί εύκολα να επισκευαστεί σε περίπτωση βλάβης. Η επισκευή των παραδοσιακών κουκούλες θα κοστίσει πολύ περισσότερο.
 2. Κάποιοι πιστεύουν ότι ένα σύστημα που δεν έχει αγωγό αέρα, πολύ χειρότερα αντιμετωπίζει τα άμεσα καθήκοντά του στην κουζίνα. Ωστόσο, αυτή η άποψη είναι λανθασμένη. Απαιτείται μόνο η παρακολούθηση της κατάστασης των φίλτρων και η εργασία τους δεν παραβιάζεται. Και για τα χαρακτηριστικά απόδοσης δεν είναι κατώτερη από το παραδοσιακό μοντέλο.
 3. Ο σχεδιασμός του συστήματος είναι μονότονος, έχει ορθογώνιο σχήμα. Ο σχεδιασμός είναι συχνά οριζόντιος. Δεν υπάρχει τρόπος να διακοσμήσετε την κουζίνα σας με τέτοια εκχυλίσματα. Μπορείτε να διαφοροποιήσετε το σχέδιο μόνο επιλέγοντας ένα χρώμα που παρέχεται σε μεγάλες ποσότητες. Αλλά αυτό είναι ένα πολύ μικρό μειονέκτημα, επειδή χρησιμεύει για τον καθαρισμό του αέρα, και όχι για τα διακοσμητικά στοιχεία.
 4. Το σύστημα χωρίς τον αγωγό αέρα έχει ανάμεικτα σχόλια. Μερικοί άνθρωποι είναι ευχαριστημένοι με την επιλογή, άλλοι προτιμούν το παραδοσιακό μοντέλο. Απλώς πρέπει να συνηθίσετε, επειδή είναι ένα πολύ σύγχρονο σύστημα καθαρισμού του αέρα.

Η σωστή επιλογή

Για να αγοράσετε ένα κατάλληλο μοντέλο, πρέπει να ξέρετε μερικές αποχρώσεις που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε ένα πολύ αξιοπρεπές σύστημα με μεγάλη λειτουργικότητα.

 1. Κάθε μοντέλο έχει το δικό του σύνολο λειτουργιών. Αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή. Πρώτα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τα χαρακτηριστικά. Δεν πρέπει να συγχέεται με την απόδοση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απλή φόρμουλα για να βοηθήσουν τον υπολογισμό της επιθυμητής απόδοσης: είναι απαραίτητο να πολλαπλασιάσει το χώρο της κουζίνας στο ύψος της, τα αποτελέσματα θα πρέπει να πολλαπλασιάζονται με 12. Αυτή θα είναι η απόδοση του επιλεγμένου σχεδίου. Συνήθως οι κατασκευαστές προσδιορίζουν στο διαβατήριο το μέγεθος της κουζίνας, από την οποία θα αντιμετωπίσει ο εξοπλισμός. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά αυτά τα έγγραφα, ώστε να μην κάνετε λάθος. Επιπλέον, τα καταστήματα διαθέτουν αρμόδιους συμβούλους οι οποίοι θα χαρούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε το μοντέλο που χρειάζεστε.
 2. Μια σημαντική παράμετρος είναι το μέγεθος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι ίση με τη δύναμη του μοντέλου, δηλαδή, όσο ψηλότερα και υψηλότερα, τόσο πιο δυνατά θα λειτουργήσει. Σε περίπτωση που η κουζίνα είναι μικρή και δεν χρειάζεται να μαγειρεύετε συχνά, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μικρά συστήματα που θα είναι λιγότερο θορυβώδη. Είναι καλύτερα να επιλέξετε τα τελευταία μοντέλα κουκούλες, δηλαδή τα νεώτερα δείγματα. Αυτό θα αγοράσει το πιο μοντέρνο μοντέλο, το οποίο θα είναι λιγότερο θορυβώδες από τα προηγούμενα. Και οι νέες κουκούλες έχουν πολύ περισσότερη λειτουργικότητα. Οι σύγχρονες κουκούλες είναι ακόμη ειδικά εξοπλισμένες με πίνακα ελέγχου.
 3. Υπάρχουν πολλά εμπορικά σήματα. Επομένως, οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν συχνά πρόβλημα όταν επιλέγουν. Δεν γνωρίζουν ποια μάρκα είναι καλύτερη για το σπίτι τους. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει μια γενική συμβουλή: πρέπει να δείτε τι άλλη τεχνολογία από οποιοδήποτε εμπορικό σήμα είναι στο σπίτι. Μετά από αυτό, πρέπει απλά να ρωτήσετε τον εαυτό σας: Μου αρέσει πώς αυτή η μάρκα κάνει το έργο; Εάν η απάντηση είναι θετική, τότε μπορείτε να πάρετε τα αγαθά του ίδιου κατασκευαστή χωρίς δισταγμό.
 4. Η τιμή είναι πολύ σημαντική κατά την επιλογή της κουκούλας. Εάν υπάρχει ένας σκοπός να βρείτε ένα φθηνό μοντέλο, αλλά που έχει μεγάλη λειτουργικότητα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα επίπεδο. Είναι φθηνότερα από τα ενσωματωμένα. Αλλά μην ανησυχείτε - δεν διαφέρουν στην ποιότητα της εργασίας.
 5. Αν το καθήκον είναι να βρείτε ένα πιο πρωτότυπο μοντέλο, τότε είναι προτιμότερο να εστιάσετε την επιλογή σας σε μοντέλα με μικρά γυάλινα βλέφαρα μπροστά, καθώς τέτοια εκχυλίσματα θα φαίνονται πολύ ασυνήθιστα στην κουζίνα. Συνήθως τέτοια συστήματα είναι διακοσμημένα με ένα δέντρο ή ένα ενδιαφέρον σχέδιο.

Η επιλογή μιας κουκούλας κουζίνας, η οποία δεν έχει ογκώδη σωλήνα, είναι πολύ πιο εύκολη από ό, τι φαίνεται. Απλά πρέπει να καταλάβετε τα χαρακτηριστικά. Και τότε μπορείτε να εκτιμήσετε τα πλεονεκτήματά της.

Τέτοια συστήματα είναι κατάλληλα για τον κλασικό σχεδιασμό της κουζίνας, σε εκείνα τα σημεία όπου υπάρχουν συνοπτικές διαστάσεις δωματίου. Συχνά συμβαίνει ότι η ίδια η κουζίνα και η διάταξη των επίπλων σε αυτό δεν θα επιτρέψει την αγορά ενός παραδοσιακού μοντέλου, το οποίο είναι πολύ μεγάλο. Σε αυτή την περίπτωση, αν θέλετε να αποθηκεύσετε μια όμορφη θέα της κουζίνας, χωρίς να χαλάτε μαζική κατασκευή του, η καλύτερη επιλογή θα ήταν η αγορά της κουκούλας.

Πώς να επιλέξετε κουκούλα για μια κουζίνα χωρίς αγωγό: τα κριτήρια επιλογής μοντέλων ανακυκλοφορίας

Ο καθαρός αέρας στο διαμέρισμα είναι ένας από τους παράγοντες που χαρακτηρίζουν το επίπεδο άνετης διαβίωσης. Κουζίνα - ένα είδος κρίσιμης ζώνης, μέσα στο οποίο η συμπυκνωμένη ρύπανση που προκύπτει κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Για να βελτιώσετε το μικροκλίμα στο δωμάτιο, χρησιμοποιήστε ειδικές συσκευές καθαρισμού. Μια από τις γενικές επιλογές θεωρείται κουκούλα στην κουζίνα χωρίς αγωγό - μια βολική και φθηνή σύγχρονη συσκευή με αντικαταστάσιμα φίλτρα.

Περιεχόμενα

Αυτό που προσελκύει κουκούλες χωρίς αεραγωγούς ↑

Αν αποφασίσετε πρώτα να αγοράσετε μια κουκούλα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν μόνο δύο τύποι λειτουργίας:

 • ροή?
 • κυκλοφορία (επανακυκλοφορία).

Για να εγκαταστήσετε την πρώτη επιλογή, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί η βρύση στον εξαερισμό, έτσι ώστε η εξάτμιση από το μαγείρεμα και οι δυσάρεστες οσμές να πάνε στο ορυχείο, και από εκεί - στο δρόμο.

Μη επιτυχημένη λύση για τοποθέτηση αγωγών

Η εγκατάσταση των κουζινών κυκλοφορίας χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό είναι πολύ πιο εύκολη, καθώς δεν απαιτεί πρόσθετα εξαρτήματα και δεν απαιτεί κατασκευαστικά μέτρα. Η διαδικασία καθαρισμού του αέρα είναι αυτόνομη, με τη βοήθεια ενός συνόλου φίλτρων.

Εδώ είναι μερικά πλεονεκτήματα της δεύτερης επιλογής, που χαρακτηρίζονται από τους χρήστες:

 • ευκολία εγκατάστασης (δυνατότητα αυτοεγκατάστασης).
 • συμπαγές (απουσία πλαστικών ή μεταλλικών σωλήνων που οδηγούν στο άνοιγμα εξαερισμού).
 • φροντίδα που δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις.
 • μεγάλη διάρκεια ζωής (7-10 χρόνια).

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα επεκτείνει τις δυνατότητες του εσωτερικού σχεδιασμού. Ένα χαρακτηριστικό των κουζινών κουζίνας με εξαερισμό σε εξαερισμό είναι η "προσκόλλησή τους" στον αγωγό εξαερισμού, επομένως, η επιλογή των σχεδίων επίπλων καταψυκτών μειώνεται ουσιαστικά. Οι αυτόνομες συσκευές δεν εξαρτώνται από τη θέση του εξαερισμού, οπότε η πλάκα μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε κατάλληλο μέρος.

Η κουζίνα χωρίς πρόσθετες επικοινωνίες φαίνεται πολύ πιο κομψή

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν χαμηλότερη απόδοση από τα μοντέλα ροής, εξάρτηση από την ηλεκτρική ισχύ και τον θόρυβο.

Τι είδους εγκατάσταση είναι καλύτερη ↑

Και οι δύο συσκευές ροής και κυκλοφορίας μπορούν να εγκατασταθούν με διάφορους τρόπους - ανάλογα με τη θέση των στοιχείων στερέωσης και σχεδιασμού. Για ένα τυποποιημένο σετ κουζίνας, οι παλαιότεροι συνηθέστεροι μηχανισμοί είναι κατάλληλοι. Ο τόπος τους - πάνω από τη σόμπα, κάτω από το ράφι ή ένα μικρό ντουλάπι. Η κουκούλα είναι εντελώς θέαμα, αλλά καταλαμβάνει λίγο χρήσιμο χώρο.

Τώρα όλο και περισσότερο χρησιμοποιούν ενσωματωμένες συσκευές. Είναι πιο παραγωγικό και φαίνεται πιο ελκυστικό: ο μηχανισμός εργασίας είναι μεταμφιεσμένος στο ντουλάπι και μόνο μια όμορφη κάτω επιφάνεια με έναν πίνακα ελέγχου στο μπροστινό μέρος φεύγει από το εξωτερικό. Το ντουλάπι δεν είναι ψεύτικο, αφού η τεχνική πλήρωση καταλαμβάνει ένα μικρό κομμάτι του, και ο υπόλοιπος χώρος είναι κατάλληλος για την αποθήκευση πιάτων ή χαλαρών προϊόντων.

Ενσωματωμένη κουκούλα στο κλασικό εσωτερικό

Ο τελευταίος τύπος περιλαμβάνει γωνιακές λύσεις, ειδικά σχεδιασμένες για να κρέμονται στη γωνία. Η επιλογή τους είναι μικρή, επειδή η γωνία δεν είναι το καταλληλότερο μέρος για την εγκατάσταση της εστίας, και επομένως δεν υπάρχει ενεργή ζήτηση.

Γωνιακό μοντέλο στο εσωτερικό

Μαζί με τον τοίχο υπάρχουν απορροφητήρες νησιού, χωρίς την οποία δεν μπορεί να κάνει χωρίς αέρα, αν η επιφάνεια εργασίας με μια πλάκα κινείται προς το κέντρο του δωματίου, το λεγόμενο «νησί». Οι αυτόνομες συσκευές δεν απαιτούν ψευδοροφές για να καλύψουν τις επικοινωνίες, τόσο πολλοί επιλέγουν.

Νησί κουκούλα σε μοντέρνο στιλ

Επιλέξτε ένα σύγχρονο κουκούλα: τεχνικά χαρακτηριστικά ↑

Η εξωτερική ελκυστικότητα δεν είναι σε καμία περίπτωση η μόνη ποιότητα που επηρεάζει την επιλογή. Αν μιλάμε για οικιακές συσκευές εν γένει, τότε η πρώτη θέση πρέπει να τεθεί σε λειτουργία, η οποία εξαρτάται πλήρως από τις τεχνικές ιδιότητες. Πριν επιλέξετε μια αγαπημένη κουκούλα για μια κουζίνα χωρίς αγωγό, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις οδηγίες και βεβαιωθείτε ότι το μοντέλο ταιριάζει με τις απαιτήσεις σας.

Η παραγωγικότητα αποτελεί εγγύηση για την άνεση και την καθαριότητα ↑

Ο κανόνας είναι πολύ απλός: όσο υψηλότερη είναι η παραγωγικότητα, τόσο πιο αποτελεσματικός είναι ο καθαρισμός του αέρα, τόσο πιο άνετο είναι το μικροκλίμα στο σπίτι. Αλλά θυμόμαστε ότι τα δείγματα φιλτραρίσματος έχουν χαμηλότερο δείκτη από τα ανάλογα ροής. Πώς να το ορίσετε;

Τύπος για τον υπολογισμό της απόδοσης

Υπολογίζουμε την απαραίτητη αξία, στηριζόμενοι στα ρωσικά υγειονομικά πρότυπα. Γενικός τύπος για όλες τις διατάξεις εξάτμισης:

όγκος χώρου (ύψος οροφής περιοχής x) x 12 x 1,3 (1,7)

Ο αριθμός 12 υποδεικνύει τον αριθμό των αλλαγών στην ένταση του αέρα για 1 ώρα. Για τα μοντέλα ροής, το αποτέλεσμα που λαμβάνεται πρέπει να πολλαπλασιαστεί με συντελεστή σφάλματος 1,3, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας παραγωγικότητας λόγω της κίνησης μέσω του αεραγωγού, του άξονα εξαερισμού κ.λπ. Για αυτόνομη - πολλαπλασιάστε με 1, 7, δεδομένου ότι λαμβάνουμε υπόψη την αντίσταση του εξοπλισμού διήθησης.

Πίνακας με ελάχιστες απαιτήσεις απόδοσης

Ας υποθέσουμε, κουζίνα 8 τ.μ., ύψος οροφής - 2,7 m, έτσι ώστε, όταν επιλέγουν ένα προϊόν χωρίς την αφαίρεση του φίλτρου αναζητούν συσκευές με χωρητικότητα όχι μικρότερη από 367 m³ / h, με τον αέρα - όχι λιγότερο από 337 m³ / h.

Πώς να καθορίσετε το επίπεδο θορύβου ↑

Το επίπεδο θορύβου που δημιουργείται από μια λειτουργική συσκευή καθαρισμού εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την απόδοσή της: όσο πιο ισχυρή είναι η τεχνική, τόσο περισσότερο θόρυβος παρεμβάλλεται με ανάπαυση. Η μόνη διέξοδος είναι να βρούμε το μεσαίο έδαφος.

Οι κατασκευαστές προσπαθούν να μειώσουν τον θόρυβο με διάφορους τρόπους: εξοπλίζουν τους ανεμιστήρες με ακουστική προστασία, ενισχύουν την θήκη με πρόσθετα παρεμβύσματα, δημιουργούν σχέδια που επιτρέπουν στον αέρα να κινείται ελεύθερα μέσα στις επικοινωνίες.

Extractor MaunfeldTowerRound 6 με κανονικό επίπεδο θορύβου - 54 dB

Τα σύγχρονα μοντέλα πρέπει να έχουν θόρυβο που δεν υπερβαίνει τα 50 dB. Εάν οι οδηγίες υποδεικνύουν τιμές 40-45 db, είστε πολύ τυχεροί - αυτή η τεχνική είναι σχεδόν αθόρυβη, σχεδόν αθόρυβη.

Βέλτιστο μέγεθος σε σχέση με την πλάκα ↑

Σας συνιστούμε να επιλέξετε ένα από τα είδη κουκούλας για την κουζίνα χωρίς αγωγό στο στάδιο της σύνταξης, καθώς απαιτούνται οι παρακάτω διαστάσεις για το σχεδιασμό:

 • πλάτος;
 • βάθος ·
 • ύψος;
 • την ελάχιστη απόσταση από την επιφάνεια μαγειρέματος.

Το πλάτος του προϊόντος επηρεάζει άμεσα την αποτελεσματικότητα του καθαρισμού: όσο ευρύτερη είναι η επιφάνεια εργασίας, τόσο περισσότερο αέρα θα συλλέξει. Στην ιδανική περίπτωση, η κουκούλα, ελαφρά ευρύτερη από την πλάκα, πρέπει να τοποθετείται ακριβώς πάνω από την πλάκα, χωρίς να μετατοπίζεται προς τα πλάγια. Τα κοινά πρότυπα είναι 50-60 cm, αλλά δείγματα από 30 έως 120 cm μπορούν να βρεθούν.

Βέλτιστες διαστάσεις της κουκούλας

Το βάθος είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα ενσωματωμένα μοντέλα, καθώς επηρεάζει το μέγεθος τουλάχιστον μιας μονάδας, μερικές φορές όλα τα αρθρωτά έπιπλα. Οι τιμές βάθους είναι επίσης τυπικές - από 30 έως 120 cm (το μεγαλύτερο - για λύσεις σε νησιά). Υπάρχει ένας κανόνας για την επιλογή ενός τοίχου θόλου: δεν πρέπει να είναι ευρύτερη από τον πάγκο.

Ύψος εστιάζεται με τον τύπο της συσκευής: ενσωματωμένα μοντέλα είναι ελάχιστη, συμβατικό ρου 125 εκατοστά Πάρα ογκώδη αντικείμενα δεν είναι κατάλληλα για στενές χώρων 5-μετρητή, ενώ φαινόταν περισσότερο από κατάλληλα στο στούντιο..

Σχέδιο εγκατάστασης για την πλάκα

Η απόσταση από τη συσκευή στην πλάκα ρυθμίζεται από υγειονομικά πρότυπα και είναι 65 cm για ηλεκτρικά και 75 cm για σόμπες αερίου.

Τύποι φίλτρων και φροντίδα για αυτά ↑

Το σύστημα διήθησης παρέχει μία διαδικασία ανακύκλωσης του αέρα, επανειλημμένα διέρχεται από πολλές στρώσεις διαφορετικών υλικών, αφήνει τα φίλτρα μικρότερα σωματίδια λίπους και άλλων προσμίξεων που εισέρχονται σε αυτό κατά το μαγείρεμα. Ανάλογα με το υλικό και τις λειτουργίες, όλα τα φίλτρα χωρίζονται σε 2 κατηγορίες:

 • λίπος, αποτρέποντας τα αιωρούμενα σωματίδια λίπους από το να εγκατασταθούν σε έπιπλα και τοίχους.
 • Άνθρακας, απορροφώντας μικροσκοπική ρύπανση και απορροφώντας οσμές.

Λιπώδη προστασία διαιρούνται περαιτέρω σε δύο τύπους: εφάπαξ φωτός πολυμερών υλικών (παραγεμίσματος πολυεστέρα, φλις, ακρυλικό) και επαναχρησιμοποιήσιμα μεταλλικό σκελετό διάτρητο. Τα συνθετικά παρεμβύσματα μετά τη χρήση πρέπει να απορριφθούν, αφού μετά το πλύσιμο χάνουν εντελώς όλες τις λειτουργίες του φραγμού, το μέταλλο μπορεί να πλυθεί.

Το μεταλλικό πλέγμα - ένα φίλτρο του πρώτου επιπέδου - μπορεί να φαίνεται καθαρά από έξω

Τα ανθεκτικά αλουμινένια ή χαλύβδινα πλέγματα απομακρύνονται εύκολα και για τον καθαρισμό συνιστούν τη χρήση των ίδιων απορρυπαντικών όπως και για τα μεταλλικά πιάτα. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν υγρά και ζυμαρικά σκευάσματα, καθώς οι λειαντικές σκόνες καλύπτουν την επιφάνεια με γρατζουνιές.

Φίλτρα άνθρακα είναι κασέτες που περιέχουν ενεργό άνθρακα μέσα στο οποίο είναι το πιο κατάλληλο συστατικό για τον καθαρό καθαρισμό. Μετά από μια ορισμένη περίοδο χρήσης (που καθορίζεται στο εγχειρίδιο), οι κασέτες πρέπει να αντικαθίστανται από καινούργιες. Τα παλιά μολυσμένα μέρη όχι μόνο χάνουν τη λειτουργία καθαρισμού, αλλά και μειώνουν την παραγωγικότητα, καθώς αυξάνουν την αντίσταση.

Εναλλάξιμα φίλτρα άνθρακα

Ένα σύνολο πρόσθετων χρήσιμων λειτουργιών ↑

Τα μοντέλα με ελάχιστο εξοπλισμό είναι φθηνότερα, διαθέτουν μηχανικό έλεγχο και απλοποιημένο σχεδιασμό. Οι ακριβές συσκευές είναι εξοπλισμένες με ευχάριστα μπόνους, χρήσιμα για τις νοικοκυρές που περνούν πολύ χρόνο στην κουζίνα και για όσους σπάνια κοιτάζουν εκεί.

Οι λάτρεις της σύγχρονης τεχνολογίας θα εκτιμήσουν τον έλεγχο αφής, στον οποίο δεν χρειάζεται να πιέζετε κουμπιά ή ρυθμιστικά, αλλά μάλλον ελαφριά αφή. Τα αισθητήρια προϊόντα είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρονική γέμιση, η οποία σας επιτρέπει να προγραμματίσετε τη λειτουργία της συσκευής. Οι παράμετροι της λειτουργίας εμφανίζονται στην ηλεκτρονική οθόνη που είναι ενσωματωμένη στον μπροστινό πίνακα. Για εξοικονόμηση χρόνου και πρόσθετη ευκολία χρήσης, παρέχεται ένα τηλεχειριστήριο.

Extractor Elikor με φωτισμό και ηλεκτρονικό έλεγχο

Μια άλλη ωραία προσθήκη - ο φωτισμός με τη λειτουργία Dimm (πιο συχνά - λευκό, κόκκινο ή μπλε), που φωτίζει τις πληροφορίες στην οθόνη και μερικές φορές είναι μια πρόσθετη πηγή φωτός. Η ρύθμιση ισχύος είναι επίσης χρήσιμη.

Βίντεο: Συμβουλές για την επιλογή μοντέλου κουκούλας και επιλογών σχεδίασης ↑

Χρήσιμα βίντεο θα επεκτείνουν τις γνώσεις σας για συσκευές κουζίνας.

Βίντεο με φωτογραφίες μοντέρνων μοντέλων:

Συσκευές στο εσωτερικό της κουζίνας:

Συμβουλές για την επιλογή από τον κατασκευαστή:

Η επιλογή του καλύμματος ανακύκλωσης για το σπίτι θα πρέπει να βασίζεται σε χαρακτηριστικά σχεδιασμού και τεχνικά χαρακτηριστικά. Εάν αγοράζετε μια συσκευή που ταιριάζει με το μέγεθος και την απόδοση του δωματίου και μην ξεχάσετε να αλλάξετε τα φίλτρα εγκαίρως, μπορείτε να ξεχάσετε τις δυσάρεστες μυρωδιές και το διαζύγιο λιπαρών στην οροφή για τουλάχιστον 10 χρόνια.

Τι φαίνεται η ονειρική κουζίνα; Κομψό σετ, καλή επισκευή, λειτουργική και αξιόπιστη τεχνολογία, όχι ασυγκράτητη με το στυλ του δωματίου. Ενσωματωμένα κιτ.

Πώς να επιλέξετε ενσωματωμένες συσκευές για την κουζίνα: κριτήρια επιλογής και πραγματικές αξιολογήσεις των παραγωγών

Πριν να μάθετε πώς να τοποθετήσετε την κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας, θα αναφέρουμε ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματική αφαίρεση ενός παιδιού κουζίνας.

Πώς να τοποθετήσετε την κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας: τη σωστή εγκατάσταση του αεραγωγού

Ποιο θα πρέπει να είναι το πάτωμα στην κουζίνα; Όπως σε κάθε δωμάτιο στο διαμέρισμά σας - τέλεια επίπεδη. Αλλά η κουζίνα είναι το κέντρο ενός σύγχρονου διαμερίσματος, της πιο επισκέψιμης περιοχής..