Τι είναι ο ανεμιστήρας;

Ο ανεμιστήρας εξαγωγής Ostberg είναι σε θέση να παρέχει ανταλλαγή αέρα σε κάθε περιορισμένο χώρο. Ο κατασκευαστής προσφέρει διάφορους τύπους εξοπλισμού που μπορούν να έχουν διάφορους τύπους επιδόσεων. Μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε τοποθεσία.

Οποιοδήποτε μοντέλο ανεμιστήρων Ostberg μπορεί να λειτουργήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς επισκευή, χωρίς να απαιτείται αντικατάσταση εξαρτημάτων. Στον κατάλογο του κατασκευαστή, μπορείτε να βρείτε πάντα ένα κατάλληλο μοντέλο με τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά.

Ανεμιστήρας καναλιού για ορθογώνια κανάλια.

Επιτρέπει την εγκατάσταση σε οποιαδήποτε χωρική διευθέτηση. Λόγω του γεγονότος ότι ο κινητήρας και η πτερωτή βρίσκονται στην αρθρωτή πλάκα, ο κατασκευαστής ήταν σε θέση να βελτιωθεί η συντηρησιμότητα του εξοπλισμού, εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτές τις περιοχές. Τα μεμονωμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με θερμικές επαφές, που είναι εγκατεστημένες για να προστατεύουν τον κινητήρα από υπερθέρμανση.

Ανεμιστήρας αγωγών σε ηχομονωμένο περίβλημα

Εξοπλισμός του είδους αυτού μπορεί να συνδέεται με τα κανάλια με μια εγκάρσια τομή σε σχήμα κύκλου ή ορθογωνίου. Απομόνωση εκτελούνται ορυκτοβάμβακα έχει ένα πάχος 5 cm. Ως αποτέλεσμα αυτού και η παρουσία της επικάλυψης των χονδροειδών κατασκευαστή μαλλί θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά το επίπεδο του θορύβου που δημιουργείται κατά τη λειτουργία του εξοπλισμού. Αυτό είναι το κύριο πλεονέκτημα αυτών των οπαδών. Είναι στην υψηλή ζήτηση για την εγκατάσταση των συστημάτων αερισμού με υψηλές απαιτήσεις για την παροχή του επιπέδου της ηχομόνωσης.

Ανεμιστήρες οροφής

Τα χαρακτηριστικά σχεδίασης αυτών των ανεμιστήρων καθιστούν δυνατή τη χρήση τους όχι μόνο ως μέρος του συστήματος εξαερισμού αλλά και ως αυτόνομο λειτουργικό σύστημα. Εγκαθίστανται σε συστήματα εξάτμισης. Επιτρέψτε μόνο κατακόρυφη χωρική διάταξη.

Φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες

Με σχετικά μικρές συνολικές διαστάσεις, διακρίνονται από υψηλή στατική πίεση. Οι κατασκευαστές προσφέρουν τέτοιους οπαδούς σε διάφορες τροποποιήσεις. Μπορείτε να αγοράσετε βιομηχανικούς ανεμιστήρες φυγοκεντρικού τύπου με μονόπλευρη και διπλής όψης αναρρόφηση.

Ο κατάλογος παρουσιάζει μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων σχεδιασμένων για την τοποθέτηση συστημάτων εξαερισμού σε διάφορα δωμάτια. Ο ιστότοπος περιέχει πληροφορίες για κάθε ένα από τα προτεινόμενα μοντέλα. Μπορείτε να μάθετε όχι μόνο μια σύντομη περιγραφή του μοντέλου που σας ενδιαφέρει, αλλά και το κόστος. Μπορείτε πάντα να επιλέξετε ένα μοντέλο με επαρκή ισχύ.

Πλεονεκτήματα των προϊόντων Ostberg

Ανεμιστήρες για βιομηχανικούς απορροφητήρες, κατασκευασμένοι από αυτόν τον κατασκευαστή, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης των πελατών. Η προσφερόμενη τιμή είναι μεγάλη ζήτηση μεταξύ μεγάλου αριθμού πελατών λόγω:

 • Εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων?
 • Ενεργός εφαρμογή καινοτόμων εξελίξεων με στόχο τη βελτίωση όλων των παρουσιαζόμενων θέσεων.
 • Ένα ευρύ φάσμα μοντέλων, στα οποία δεν είναι δύσκολο να βρεθεί ένα ιδανικό μοντέλο που μπορεί να ικανοποιήσει τις πιο αυστηρές απαιτήσεις του έργου.

Η τιμή για ολόκληρη την ποικιλία που παρουσιάζεται είναι ένας επιπλέον παράγοντας για την αγορά εξοπλισμού.

Σχετικά με την τιμή

Επιλέγοντας το τέλειο ανεμιστήρα για τη βιομηχανία εξόρυξης, η τιμή είναι αρκετά ευνοϊκές, μπορείτε όχι μόνο να αγοράσετε υψηλής ποιότητας και αξιόπιστο εξοπλισμό, αλλά και να μειώσει σημαντικά το συνολικό κόστος της εγκατάστασης. Οι τιμές για όλα τα μοντέλα Ostberg είναι ελκυστικές για κάθε πελάτη. Παρουσιάζοντας τις τελευταίες καινοτόμες εξελίξεις, είναι δυνατόν να διατηρήσουμε τις τιμές σε ένα αρκετά δημοκρατικό επίπεδο. Το προτεινόμενο αριθμό μοντέλου κατασκευαστή του μοντέλου ανεμιστήρα μπορεί πάντα να επιλεγεί έχοντας βέλτιστα χαρακτηριστικά επεξεργασίας και προσιτή τιμή. Ταυτόχρονα, νέα μοντέλα εμφανίζονται συνεχώς στη γραμμή ανεμιστήρων Ostberg.

Έχουμε τα τελευταία μοντέλα που αξίζουν την προσοχή σας. Οι ειδικοί μας θα μας βοηθήσουν να κάνουμε μια τόσο δύσκολη επιλογή.

Το εκχύλισμα και οι τύποι του στη βιομηχανία

Οι βιομηχανικές εξατμίσεις έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργούν κυκλοφορία αέρα μέσα στις εγκαταστάσεις παραγωγής, προκειμένου να απομακρύνουν τις βλαβερές ουσίες και τα αέρια. Αναφέρεται στις εγκαταστάσεις του βιομηχανικού εξοπλισμού. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στα συστήματα εξαερισμού σε βιομηχανικές επιχειρήσεις βαρέως και χημικού προσανατολισμού.

Οι κύριοι δυσάρεστοι παράγοντες που μπορεί να αφαιρέσει ο εκχυλιστής είναι βλαβερές ουσίες, απόβλητα παραγωγής, δυσάρεστες οσμές, καπνός καπνού και νέφος δρόμου. Βασικά στοιχεία της κουκούλας:

 1. Αεροπορικές γραμμές.
 2. Ηλεκτροκινητήρες.
 3. Ένα σύνολο ανεμιστήρων στους αεραγωγούς.
 4. Φίλτρα καθαρισμού.

Τύποι κουκούλες

Ο εξαερισμός βιομηχανικών χώρων είναι διαιρεμένος:

 • Αναρτήθηκε. Όλα τα στοιχεία ενός τέτοιου συστήματος, κατά κανόνα, βρίσκονται κάτω από το ανώτατο όριο της αίθουσας, χωρίς να συσσωρεύεται ο χώρος εργασίας της παραγωγικής διαδικασίας. Αυτό όμως απαιτεί την τοποθέτηση εξαρτημάτων ενός τέτοιου συστήματος σε μεγάλη υψόμετρο και, συνεπώς, την προσέλκυση περισσότερου ειδικευμένου προσωπικού για εργασία, με την εισαγωγή εργασίας σε υψόμετρο.
 • Ενσωματωμένο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα στοιχεία της κουκούλας μπορούν να εγκατασταθούν στη δομή της εγκατάστασης και στα αντικείμενα του εργαστηρίου. Αυτό θα εξοικονομήσει μέρος του χώρου στο δωμάτιο, αλλά θα απαιτήσει την ανάπτυξη πρόσθετης τεχνικής τεκμηρίωσης (σχέδιο, σχεδιαστικά χαρακτηριστικά) μιας τέτοιας εγκατάστασης.
 • Ο τοίχος. Αυτό είναι ίσως το πιο κοινό σχέδιο για την εγκατάσταση του εξαερισμού των βιομηχανικών εγκαταστάσεων, επειδή δεν απαιτεί ειδική προσέγγιση για την εγκατάσταση. Αυτή η διάταξη των στοιχείων εξάτμισης μειώνει την επίπονη εξυπηρέτηση του συστήματος εξαερισμού.
 • Νησί. Αυτός ο τύπος εγκατάστασης συνεπάγεται την εγκατάσταση εξαρτημάτων καυσαερίων και, το σημαντικότερο, την εισαγωγή αέρα σε μια συγκεκριμένη θέση στην αίθουσα παραγωγής. Κατά κανόνα, ένας τέτοιος τόπος είναι η πηγή της μέγιστης εκπομπής επιβλαβών ουσιών και αερίων σε μεγάλα καταστήματα.
 • Γωνία. Βασικά, ο εξοπλισμός και οι μηχανές τοποθετούνται στο κεντρικό τμήμα του δωματίου, για μέγιστη προσέγγιση σε αυτές κατά τη λειτουργία. Συνεπώς, οι γωνίες του καταστήματος παραμένουν άστεγες. Ως εκ τούτου, τέτοιου είδους θέσεις γίνονται ελκυστικές για την εγκατάσταση όπου απαιτείται πρόσθετος εξοπλισμός, με τη μορφή τοπικού εξαερισμού.

Αρχή λειτουργίας

Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, συστήματα εξαερισμού εξαερισμού της παραγωγής είναι διαφόρων τύπων: ροή (φυσική) και αναγκάζονται. Το πρώτο σύστημα εξαερισμού εξαγωγής χρησιμοποιείται όταν το επίπεδο εσωτερικής ρύπανσης δεν είναι τόσο μεγάλο. Στον πυρήνα του, ο καυσαερίων χρησιμοποιεί την κίνηση της μάζας αέρα από το κατάστημα προς τα έξω, λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας και πίεσης μέσα και έξω από το δωμάτιο. Αυτό αποκλείει από το σχέδιο τη χρήση ηλεκτρικών κινητήρων και ανεμιστήρων, πράγμα που καθιστά δυνατή τη χρήση ηλεκτρισμού κατά τη λειτουργία του. Αλλά εάν οι εκπομπές επιβλαβών ουσιών στις εγκαταστάσεις παραγωγής είναι τεράστιες, τότε είναι απαραίτητο ένα υποχρεωτικό σύστημα τοπικού εξαερισμού.

Ο σχεδιασμός του περιλαμβάνει ηλεκτρικούς κινητήρες που συνδέονται με ανεμιστήρες, οι οποίοι του επιτρέπουν να "απορροφήσει" μεγάλους όγκους αέρα από το δωμάτιο, γεγονός που με τη σειρά του οδηγεί σε ουσιαστικό καθαρισμό της "ατμόσφαιρας" του καταστήματος από μόλυνση. Συχνά, τα φίλτρα εγκαθίστανται στο σύστημα εξαναγκασμένης βύθισης για να βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Ο αερισμός εξαερισμού στον αέρα περιλαμβάνει δύο αγωγούς: αναρρόφηση και εκφόρτιση. Μεταξύ αυτών είναι εγκατεστημένη μονάδα ανεμιστήρα με ηλεκτρικό κινητήρα που δημιουργεί αναγκαστική κυκλοφορία αέρα. Η παρουσία ενός επιπλέον στοιχείου του αναλυτή αερίου μπορεί να εξοικονομήσει σημαντικά ενέργεια. Σκοπός του είναι να ελέγχει την περιεκτικότητα των βλαβερών ουσιών στο κατάστημα. Ανάλογα με τη συγκέντρωσή τους, ο αναλυτής ελέγχει τις στροφές του κινητήρα. Δηλαδή, με μεγάλη ρύπανση, αυξάνει την ταχύτητα και, κατά συνέπεια, την ποσότητα του αντληθέντος χώρου αέρα από το δωμάτιο. Με χαμηλή περιεκτικότητα σε επιβλαβείς ουσίες στην "ατμόσφαιρα" του καταστήματος, μετατρέπει τον κινητήρα σε χαμηλή ταχύτητα ή σε όλα τα σβήνει.

Κατά κανόνα, μαζί με την εξόρυξη από τις εγκαταστάσεις, χρησιμοποιείται και ο εφοδιασμός με καθαρό αέρα από το δρόμο. Ένα τέτοιο σύστημα ονομάζεται σύστημα κυκλοφορίας. Αυτό, με τη σειρά του, σας επιτρέπει να καθαρίσετε καλύτερα το δωμάτιο και να το "κορεστείτε" με καθαρό αέρα.

Οι ανεμιστήρες για εξαγωγή είναι δύο τύπων: ακτινικοί και φυγοκεντρικοί. Η ταχύτητα του αέρα στους ακτινικούς ανεμιστήρες είναι υψηλότερη από αυτή των φυγοκεντρικών ανεμιστήρων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η μάζα αέρα σε αυτά κινείται σε μια ευθύγραμμη κατεύθυνση. Με τη σειρά του, ένα τέτοιο σχέδιο παρέχει μια πιο γρήγορη κίνηση των ρευμάτων αέρα, επομένως, μια πιο "υψηλής ταχύτητας" ανταλλαγή αέρα.

Εξολκέας σαλιγκαριών

Ίσως το πιο συνηθισμένο σχέδιο της μονάδας αερισμού εξαγωγής των βιομηχανικών εγκαταστάσεων είναι ένα εξολκέα σαλιγκάρι. Με το σχεδιασμό του, είναι σημαντικά διαφορετική από τους φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες.

Αυτό το μοντέλο χαρακτηρίζεται από ευκολία κατασκευής και εγκατάστασης στο κατάστημα. Το κύριο στοιχείο του είναι το πλαίσιο στο οποίο είναι τοποθετημένος ο κινητήρας. Ένα στρογγυλό κιβώτιο ανεμιστήρα τοποθετείται στις φλάντζες τοποθέτησης του κινητήρα. Ένας φυγοκεντρικός ανεμιστήρας σε θωρακισμένο περίβλημα, συνδεδεμένος με τον άξονα του κινητήρα, τοποθετείται μέσα από την κεντρική τρύπα στο εσωτερικό του κουτιού. Λόγω της ειδικής γωνίας τοποθέτησης των λεπίδων στον τροχό του αεραγωγού του ανεμιστήρα, όταν περιστρέφεται, δημιουργείται κενό στην κοιλότητα πίσω από αυτό. Αυτό εξασφαλίζει μια συνεχή ροή αέρα στη μονάδα κουκούλας και την κίνηση της περαιτέρω στη γραμμή εκροής.

Ο αριθμός των λεπίδων, οι διαστάσεις τους και η συμπίεση στους χώρους χαμηλής και υψηλής πίεσης επαφής καθορίζουν την ταχύτητα ροής. Η διάμετρος του τροχού μπορεί να κυμαίνεται από 25 έως 150 cm, ανάλογα με τον όγκο του αντληθέντος αέρα.

Τα εκχυλίσματα σαλιγκαριού χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

 1. Χαμηλή πίεση (P-100 kg / m²). Χρησιμοποιούνται, κατά κανόνα, σε εγχώριες συνθήκες και μικρά εργαστήρια.
 2. Η μέση πίεση (P-από 100 έως 300 kg / m²). Οι συσκευές χρησιμοποιούνται στις εγκαταστάσεις των εργαστηρίων παραγωγής χαμηλής περιεκτικότητας σε αέριο.
 3. Υψηλή πίεση (P- άνω των 300 kg / m²). Χρησιμοποιούνται σε ιδιαίτερα μολυσμένους χώρους, είτε πρόκειται για βαφεία είτε για τμήματα μεταλλουργικών εγκαταστάσεων με υψηλή συγκέντρωση επιβλαβών ουσιών.

Ανάλογα με το περιβάλλον με το οποίο θα χρειαστεί να έρθουν σε επαφή με τα πτερύγια, είναι κατασκευασμένα με αντοχή σε θερμομόνωση και διάβρωση.

Υπολογισμός του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής

Πριν από την έναρξη του υπολογισμού των βασικών παραμέτρων του εκχυλίσματος, είναι αναγκαίο να προσδιοριστεί η πηγή επιβλαβών, εύφλεκτων ή εκρηκτικών ουσιών. Αλλά ο υπολογισμός βασίζεται, κατά κανόνα, στην αναγκαία ποσότητα καθαρού αέρα για ένα άτομο. Στην περίπτωση αυτή, ο υπολογισμός της γενικής συγκέντρωσης αέρος ανταλλαγής καθορίζεται ως εξής:

Ποσότητα αέρα: L = N × m, όπου N είναι ο αριθμός ατόμων που εργάζονται στο δωμάτιο, και m είναι η συγκεκριμένη ροή αέρα ανά άτομο ανά ώρα.

Σύμφωνα με τους κανόνες του SNiP, η τιμή m είναι: 30 m³ / h για αεριζόμενους χώρους και 60 m³ / h για μη αεριζόμενους χώρους.

Εάν, ωστόσο, η εκπομπή όχι μόνο επιβλαβών αλλά και επικίνδυνων ουσιών στην ανθρώπινη ζωή διεξάγεται στην «ατμόσφαιρα» του καταστήματος, ο υπολογισμός πραγματοποιείται σύμφωνα με την MPC (μέγιστη επιτρεπτή συγκέντρωση). Το όριο MAC για μια συγκεκριμένη ουσία λαμβάνεται από ειδικά βιβλία αναφοράς και ρυθμίζεται αυστηρά από υψηλές απαιτήσεις. Στην περίπτωση αυτή, ο όγκος πρέπει να υπολογιστεί:

Η ποσότητα αέρα σε επικίνδυνες εκπομπές: Lv = Mv / (yp-yn), όπου Mv είναι η μάζα της ουσίας που εκλύεται στον αέρα (mg / h). - συγκεκριμένη συγκέντρωση αυτής της ουσίας στο χώρο εργαστηρίου (mg / m³), yn είναι η συγκέντρωση της ίδιας ουσίας που εισέρχεται στην ατμόσφαιρα.

Εάν υπάρχουν πολλές πηγές επιβλαβών εκπομπών στο κατάστημα, ο υπολογισμός γίνεται ξεχωριστά για κάθε ένα. Και το συνολικό αποτέλεσμα είναι η μέγιστη ληφθείσα τιμή του απαιτούμενου όγκου που εισέρχεται στο κατάστημα αέρα. Επειδή οι υπολογισμοί γίνονται για την εισροή καθαρού αέρα, τότε πρέπει να γίνει σαφές ότι ακριβώς ο ίδιος όγκος πρέπει να αντληθεί από το δωμάτιο.

Διήθηση βιομηχανικών απορροφητικών κουτιών

Πριν εισέλθει ο αέρας στο δωμάτιο, καθαρίζεται με φίλτρα. Επίσης σημαντικό είναι ο καθαρισμός του αέρα που βγαίνει από το κατάστημα. Υπάρχουν τρεις τύποι φίλτρων:

 1. Πορώδες. Η βάση του στοιχείου καθαρισμού ήταν πορώδες υλικό, όπως ο φελλός.
 2. Απορροφώντας. Σε αυτό το φίλτρο υπάρχει ένα υλικό που απορροφά ενεργά τις επιβλαβείς εκπομπές από το περιβάλλον.
 3. Ιστός. Ίσως τα πιο κοινά φίλτρα. Το πλέγμα των υφασμάτων διατηρεί διάφορες ακαθαρσίες από τον αέρα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διήθησης.

Εάν η πηγή εκπομπής πριν από το σχέδιο είναι μαζικής φύσης, τότε χρησιμοποιείται η λεγόμενη πολυβάθμια διήθηση. Χρησιμοποιεί διάφορους τύπους φίλτρων, οι οποίοι καθιστούν δυνατό τον καλύτερο καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου των ακαθαρσιών.

Υπάρχουν επίσης φίλτρα χύδην. Αλλά στις βιομηχανικές κουκούλες χρησιμοποιούνται εξαιρετικά σπάνια λόγω της χαμηλής απόδοσης στον καθαρισμό της μάζας αέρα από τη ρύπανση.

Υπόσχονται κατευθύνσεις των βιομηχανικών κουκούλες

Μία από τις πολλά υποσχόμενες κατευθύνσεις για τη δημιουργία κουκούλας είναι η χρήση των συσκευών αναρρόφησης στο σύστημα αερισμού. Η βασική αρχή αυτής της συσκευής είναι η πραγματοποίηση εναλλαγής θερμότητας μεταξύ της ροής αέρα που εισέρχεται στο δωμάτιο και εξέρχεται από αυτήν. Χάρη στη χρήση ανακτητήρων στο σύστημα εξαερισμού, είναι δυνατόν να εξοικονομήσετε έως και 50% της θερμότητας που συσσωρεύεται στο εργαστήριο. Διασταυρώνονται και οι δύο ροές. Σε μια απλή εκδοχή, ο αγωγός από την αρχική απελευθέρωση στην καυσαέλα διοχετεύεται από τον αέρα που εισέρχεται στο κατάστημα.

Μια άλλη κατεύθυνση για τη βελτίωση των βιομηχανικών κουκούλες ήταν η αντικατάσταση των γαλβανισμένων αεραγωγών στο πλαστικό. Αυτό μειώνει σημαντικά το κόστος της διάταξης σωληνώσεων για εγκαταστάσεις παραγωγής.

Η χρήση ασύγχρονων κινητήρων στη μονάδα ανεμιστήρα μειώνει σημαντικά το θόρυβο από τον εξοπλισμό λειτουργίας και αυξάνει επίσης την αποτελεσματικότητά του.

Συμπέρασμα

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, οι βιομηχανικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο εκπέμπουν μέχρι 170 εκατομμύρια τόνους διαφόρων ουσιών στην ατμόσφαιρα της Γης. Και ένας σημαντικός αριθμός από αυτούς φθάνουν εκεί χάρη στις εκπομπές πριν από την άντληση από τα καταστήματα εργοστασίων και εργοστασίων. Συνεπώς, παράλληλα με τη δημιουργία συνθηκών για την εργασία των εργαζομένων στην εταιρεία, η απαίτηση για διήθηση του εξαγόμενου αέρα απαιτείται επίσης για την εξαγωγή. Η πτυχή αυτή ρυθμίζεται αυστηρά στο επίπεδο των περιβαλλοντικών οργανώσεων σε πολλές χώρες του κόσμου.

Πώς λειτουργούν οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες και ποια είδη τύπων υπάρχουν

Δεν μπορεί να γίνει περίπλοκη ή επιβλαβής παραγωγή χωρίς ένα καλό σύστημα εξαερισμού. Ενώ σε μικρά γραφεία ή αποθήκες μπορεί να διανέμεται φυσικό αερισμό για περισσότερο χώρων όγκο με μολυσμένο αέρα αναγκαία για την εγκατάσταση της μονάδας ηλεκτρικού εξάτμισης μέσω της οποίας θα αφαιρεθεί μάζας αέρα εξαγωγής από τις εγκαταστάσεις. Σε αυτό το άρθρο θα περιγράψουμε τι αντιπροσωπεύει ο ανεμιστήρας εξαγωγής (βιομηχανικός) και με ποια αρχή λειτουργεί.

Τι είναι αυτό και πώς λειτουργεί;

Αρχή λειτουργίας

Οποιαδήποτε ανεμιστήρα για σχέδιο είναι μία μηχανική συσκευή για την αφαίρεση του αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο και από την παροχή φρέσκου κίνηση του αέρα στο σύστημα κλιματισμού και εξαερισμού.

Οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες εξαγωγής χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικές, βιομηχανικές και γεωργικές εγκαταστάσεις. Επίσης, οι συσκευές αυτές χρησιμοποιούνται στις μεταλλουργικές, χημικές και βιομηχανίες τροφίμων.

Τύποι και χαρακτηριστικά βιομηχανικών ανεμιστήρων εξαγωγής

Όλοι οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες μπορούν να ταξινομηθούν με δύο τρόπους: με τη συναρμολόγηση της συσκευής και με τη μέθοδο προσάρτησης.

Με τη μέθοδο στερέωσης, οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες είναι:

 • υπαίθρια?
 • τοίχοι?
 • ανώτατο όριο.
 • παράθυρο;
 • κανάλι.
 • στέγη.

Σύμφωνα με τη συσκευή της μονάδας, οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες μπορούν να είναι:

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε κάθε ένα από αυτά.

Στέγη

Οι ανεμιστήρες βιομηχανικής στέγης εγκαθίστανται εκτός του χώρου εξυπηρέτησης, ο οποίος επιτρέπει όχι μόνο να μην χαλάσει το εσωτερικό, αλλά και να αποθηκεύει σημαντικά τον εσωτερικό χώρο.

Εξωτερική

Συνήθως, οι συσκευές δαπέδου είναι κινητά σχέδια σε τροχούς που σας επιτρέπουν να μετακινήσετε τον ανεμιστήρα, παρά το μάλλον μεγάλο μέγεθος.

Τοίχου

Οι ανεμιστήρες τοίχου χρησιμοποιούνται συχνότερα σε χώρους παραγωγής και είναι ακίνητοι.

Οροφή

Τα μοντέλα οροφής βρίσκονται σε κτίρια με ψηλά ταβάνια. Ο κύριος σκοπός αυτού του ανεμιστήρα είναι να μεγιστοποιήσει τη θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο.

Παράθυρο

Οι ανεμιστήρες παραθύρων εγκαθίστανται απευθείας στα ανοίγματα παραθύρων. Χρησιμοποιείται στα συστήματα παροχής αερισμού και εξαερισμού χωρίς τη χρήση αεραγωγών. Σε σύγκριση με άλλους τύπους συσκευών, οι ανεμιστήρες παραθύρων είναι εύκολο να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν.

Κανάλι

Οι ανεμιστήρες βιομηχανικού καναλιού εγκαθίστανται στους αεραγωγούς. Οι ανεμιστήρες τύπου καναλιού μπορούν να είναι κυκλικοί ή ορθογώνιοι, ανάλογα με το σχήμα του αγωγού.

Αξονική

Οι βιομηχανικοί αξονικοί ανεμιστήρες είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι συσκευών. Είναι ένας τέτοιος αθροιστικός περιστρεφόμενος τροχός στον κύλινδρο. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στο πεδίο εφαρμογής για τέτοια μοντέλα. Συχνά οι αξονικοί ανεμιστήρες για εξαγωγή γίνονται σύμφωνα με τα καθορισμένα χαρακτηριστικά και παραμέτρους. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό τέτοιων συσκευών είναι η ευκολία εγκατάστασης και λειτουργίας.

"Σαλιγκάρι"

Ταυτόχρονα, οι βιομηχανικοί ακτινικοί ανεμιστήρες χαρακτηρίζονται από υψηλή απόδοση και απόδοση. Συνήθως, χρησιμοποιούνται για την αποτελεσματική αφαίρεση του καπνού ή των τοξικών ουσιών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες εξαγωγής όπως το "σαλιγκάρι" αναφέρονται σε ακτινικές συσκευές. αέρα καθαρισμού σε αυτές Σχήμα είναι πολύ απλή: ο αέρα που εισέρχεται στον ανεμιστήρα αναρροφάται στον ρότορα, και εκεί αρχίζει να περιστρέφεται από την πίεση βαθμιαία προχωρά έξω από τη συσκευή. Κατά τη διέλευση από τη συσκευή, οι μάζες του αέρα καθαρίζονται από ξένες ακαθαρσίες.

Εξωτερικός ανεμιστήρας εξαγωγής με βαλβίδα ελέγχου

Η βαλβίδα αντεπιστροφής είναι ένας μηχανισμός με τον οποίο η βαλβίδα η ίδια τοποθετημένη επί του άξονος λεπίδων ανεμιστήρων, θα κινηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε η μάζα αέρα που εισέρχεται στον βαλβίδα δεν θα εισέλθουν στην αίθουσα.

Με άλλα λόγια, στην βαλβίδα επιστροφής ο αέρας κινείται μόνο προς μία κατεύθυνση και, αν αλλάξει απότομα, η συσκευή χτυπά και δεν αφήνει αέρα μέσα στο δωμάτιο.

Για βιομηχανικούς σκοπούς, οι συνηθέστερα χρησιμοποιούμενες ηλεκτρικές κουκούλες με βαλβίδα ελέγχου για τη διοργάνωση ενός αυτοματοποιημένου συστήματος εξάτμισης. Τις περισσότερες φορές αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούνται σε καταστήματα, αποθήκες και εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα για εξαγωγή;

Κριτικές των κατασκευαστών: ποιος κατασκευαστής θα πρέπει να επιλέξω;

Η ανταγωνιστική λειτουργία των βιομηχανικών ανεμιστήρων εξαρτάται από τον σωστό υπολογισμό της ισχύος και την επιλογή της απόδοσης του συστήματος εξαερισμού. Για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη παράμετροι όπως:

 • τον όγκο και την επιφάνεια του δωματίου που εξυπηρετείται.
 • τα χαρακτηριστικά των συσκευών παραγωγής που παράγουν υγρασία, τοξικά αέρια και θερμότητα ·
 • αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά των εγκαταστάσεων παραγωγής ·
 • τον αριθμό των εργαζομένων στην αίθουσα παραγωγής ·
 • ώρες εργασίας στην αίθουσα παραγωγής ·
 • Ο φόρτος εργασίας των εγκαταστάσεων παραγωγής και η θέση των χώρων εργασίας.

Η παραγωγή βιομηχανικών ανεμιστήρων διοχετεύεται από εγχώριες και ξένες εταιρείες.

Οι πιο διάσημοι κατασκευαστές βιομηχανικών οπαδών είναι:

 • Το "Shuft" κατέχει ηγετική θέση στην αγορά των κατασκευαστών βιομηχανικών και οικιακών οπαδών. Παράγει ανεμιστήρες αξονικού και παραθύρου, οι οποίοι είναι εύκολοι στην εγκατάσταση και σε αθόρυβη λειτουργία.
 • Το "Dospel" είναι κατασκευαστής συσκευών εξαερισμού για οικιακή και βιομηχανική χρήση. Παράγει οικιακές και εναέριες συσκευές.
 • Το "Mess" είναι κατασκευαστής εγκαταστάσεων εξαερισμού υψηλής ποιότητας για βιομηχανική χρήση. Χαρακτηριστικό γνώρισμα των ανεμιστήρων "Mess" είναι η ανθεκτική χαλύβδινη θήκη με μόνωση χαμηλού θορύβου.
 • Το "TYWENT" είναι κατασκευαστής αξονικών, ακτινικών, ανεμιστήρων τοίχου και παραθύρων για οικιακή και βιομηχανική χρήση.
 • "SAMA" και "SAVIO" - κατασκευαστές ακτινικών βιομηχανικών μονάδων, ανεμιστήρων οροφής και ψύκτες υψηλής πίεσης και πίεσης εκκένωσης.

Πώς είναι εγκατεστημένος ένας ανεμιστήρας για εξαγωγή;

Σε αντίθεση με τα συμβατικά συστήματα ανταλλαγής αέρα, ο βιομηχανικός εξαερισμός εγκαθίσταται και συναρμολογείται σε αυστηρή συμφωνία με την κανονιστική τεκμηρίωση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα συστήματα εξαερισμού για βιομηχανική χρήση δεν είναι υπεύθυνη μόνο για την άνεση και τις συνθήκες εργασίας, αλλά επίσης εκτελεί μια προστατευτική λειτουργία: αποσύρεται τοξικά αέρια και καπνούς, ο αέρας καθαρίζεται από μολυντές, καθώς και την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης ανάφλεξη και εξάπλωση της φλόγας σε διαφορετικές εγκαταστάσεις.

Κατά τον υπολογισμό του συνολικού συστήματος εξαερισμού λαμβάνεται υπόψη μόνο η λειτουργία όλων των συσκευών, οπότε η παρουσία ενός επιπλέον αριθμού διατάξεων εξάτμισης πρέπει αναγκαστικά να εξισορροπείται με την εγκατάσταση καναλιών παροχής με μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Γενικά, ο αλγόριθμος για την εγκατάσταση ενός βιομηχανικού συστήματος εξαερισμού έχει ως εξής:

 • υπολογισμός της απόδοσης του συστήματος ·
 • εξισορρόπηση των δεικτών ·
 • επιλογή και αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού ·
 • κατάρτιση σχεδίου για τον αερισμό ·
 • δημιουργία προκαταρκτικών οπών και περασμάτων για το σύστημα εξαερισμού.
 • τοποθέτηση ανεμιστήρων εξαερισμού.
 • εγκατάσταση αγωγών εξαερισμού.
 • εγκατάσταση του πρωτογενούς εξοπλισμού (ανεμιστήρες, εγκαταστάσεις, εκχυλίσματα), στοιχεία στερέωσης.
 • εγκατάσταση πρόσθετου εξοπλισμού (φίλτρα, θερμαντήρες, καθαριστικά).
 • την αποστολή των επικοινωνιών σε ένα μόνο κέντρο ελέγχου.
 • σύνδεση συστήματος, έλεγχος λειτουργίας.

Η εγκατάσταση ανεμιστήρων εκτελείται πιο συχνά σε αυτή τη σειρά:

 • τον έλεγχο της διαθεσιμότητας του χώρου για τους θαλάμους εξαερισμού, την παράδοση της μονάδας στο χώρο εγκατάστασης, τη συναρμολόγηση της συσκευής και τον έλεγχο της λειτουργικότητάς της.
 • ανυψώνοντας τον ανεμιστήρα στο σημείο εγκατάστασης, στερεώνοντάς τον στις δομές στήριξης, επανελέγχοντας τη λειτουργικότητα, τοποθετώντας τους αγωγούς στα τεχνολογικά ανοίγματα της συσκευής.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το βίντεο:

Το κόστος των ανεμιστήρων βιομηχανικής εξάτμισης εξαρτάται από παράγοντες όπως:

 • δύναμη;
 • επιδόσεις ·
 • τύπος συσκευής.
 • μέθοδος εγκατάστασης.
 • διαθέσιμες πρόσθετες επιλογές.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η τιμή αυτού του εξοπλισμού μπορεί να είναι όπως αρκετές χιλιάδες ρούβλια, έτσι σε ορισμένες περιπτώσεις, αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ρούβλια. Για να ονομάσουμε το ακριβές κόστος του ανεμιστήρα βιομηχανικής εξαγωγής σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, μόνο ο κατασκευαστής ή ο προμηθευτής των προϊόντων μπορεί.

Πού να αγοράσετε βιομηχανικό ανεμιστήρα για κουκούλες;

Στη Μόσχα

Στη Μόσχα μπορείτε να αγοράσετε βιομηχανικούς ανεμιστήρες στους ακόλουθους οργανισμούς:

 • Panoramavent LLC:
  • site: http://panoramavent.ru/;
  • διεύθυνση: Μόσχα, οδός Vasily Petushkov, κτίριο 3, κτίριο 1;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 380-06-76.
 • LLC "Εταιρεία Bona":
  • site: https://55m.ru/;
  • διεύθυνση: Μόσχα, οδός Ochakovskoe, σπίτι 46?
  • τηλέφωνο: 8 (800) 775-87-64.
 • LLC "EMEsEjch Techno":
  • τοποθεσία: http://www.vozduhoduvki.ru;
  • διεύθυνση: πόλη Μόσχα, οδός Leninskaya Sloboda, σπίτι 26, γραφείο 5615;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 106-11-65.

Στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη μπορείτε να αγοράσετε ένα βιομηχανικό ανεμιστήρα σε εταιρείες όπως:

 • LLC "μηχανικός-κλίμα":
  • τοποθεσία: http://www.inklimat.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Smolenskaya street, 33;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 337-20-54.
 • LLC "φυσητήρας":
  • site: http://ventilator.spb.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Bolshevikov Avenue, σπίτι 52, κτίριο 9?
  • τηλέφωνο: +7 (812) 331-00-97.
 • OOO VENTS Βορειοδυτικός:
  • τοποθεσία: http://www.vents-spb.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Sedov, σπίτι 12;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 327-32-47.

Έτσι, επιλέξτε ένα βιομηχανικό ανεμιστήρα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λόγω της εργασίας του εξαρτάται όχι μόνο άνεση αλλά και την ασφάλεια της εργασίας στην επιχείρηση που είναι ο λόγος που δεν πρέπει να λησμονείται ότι το κόστος του εξοπλισμού σε αυτή την περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι ο αποφασιστικός παράγοντας - το κύριο πράγμα που ένας ανεμιστήρας πληρούνται όλες τα χαρακτηριστικά της παραγωγής και τις παραμέτρους του χώρου που εξυπηρετείται.

Βιομηχανικές κουκούλες κουζίνας

Η κουκούλα είναι υποχρεωτικό στοιχείο του συστήματος εξαερισμού της κουζίνας. Τοποθετείται ακριβώς πάνω από τον εξοπλισμό θέρμανσης για την εκτροπή του θερμού και του μολυσμένου αέρα. Χάρη στις βιομηχανικές απορροφητικές κουκούλες, οι μυρωδιές της κουζίνας δεν εξαπλώνονται στα γειτονικά δωμάτια, ο αέρας παραμένει φρέσκος, παρατηρούνται κανόνες πυρασφάλειας. Ο βιομηχανικός εξοπλισμός εγκαθίσταται σε καφετέριες, εστιατόρια, καντίνες και καταστήματα ζαχαροπλαστικής.
Το εκχύλισμα κατευθύνει το θερμαινόμενο, γεμάτο με λίπη και άλλους ατμούς αέρα στο σύστημα αερισμού. Πριν εισέλθετε στον άξονα εξαερισμού, η ροή του αέρα καθαρίζεται σε φίλτρα από επικίνδυνες ακαθαρσίες. Επιπλέον, οι ομπρέλες εξάτμισης είναι εξοπλισμένες με ανεμιστήρες, φωτισμό, βρύσες για αποστράγγιση λίπους. Πριν αγοράσετε είναι σημαντικό να υπολογίσετε σωστά το βέλτιστο σχήμα και το μέγεθος της δομής, καθώς και το ύψος της εγκατάστασής της. Καλέστε και οι ειδικοί μας θα σας βοηθήσουν στους υπολογισμούς!

Παραγγελία και παράδοση καυσαερίων

Η εταιρεία μας παράγει εξοπλισμό για συστήματα εξαερισμού. Στον κατάλογο θα βρείτε μοντέλα βιομηχανικών καυσαερίων από ανοξείδωτο και γαλβανισμένο ατσάλι.
Παράγουμε όχι μόνο τον βασικό εξοπλισμό. Παραγγείλετε απορροφητήρες σύμφωνα με τα δικά σας σχέδια. Για να συμβουλευτείτε έναν ειδικό ή να κάνετε μια παραγγελία, καλέστε τον αριθμό: (495) 640-01-67. Η παραγωγή βρίσκεται στη Μόσχα. μπορείτε να παραγγείλετε παράδοση ή να στείλετε ένα μεταφορέα εμπορευμάτων και θα παραδώσουμε τα τελικά προϊόντα κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Βιομηχανικές κουκούλες

Οι βιομηχανικοί απορροφητήρες είναι μέρος του εξαναγκασμένου εξαερισμού και χρησιμεύουν για την εξασφάλιση της ανταλλαγής αέρα και του καθαρισμού του αέρα στις εγκαταστάσεις παραγωγής. Οι βιομηχανικοί απορροφητήρες είναι ένας βιομηχανικός ανεμιστήρας εξαγωγής, λειτουργούν ως συσκευή αναρρόφησης σχεδιασμένη να απορροφά τον μολυσμένο αέρα και να το βγάζει από το δωμάτιο.

Πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή βιομηχανικών απορροφητήρων διατίθενται στη σελίδα Κυκλώνες, χοάνες, κουκούλες

Ο εξαερισμός συχνά συνδυάζεται με τον εξαναγκασμένο εξαερισμό για να εξασφαλιστεί πλήρης ανταλλαγή αέρα και να γεμίσει το δωμάτιο με καθαρό αέρα. Ο εξαερισμός και ο εξαερισμός μπορούν επίσης να συνδυαστούν με φίλτρα καθαρισμού αέρα και κλιματισμού. Ο αναγκαστικός μηχανικός αερισμός των εγκαταστάσεων παραγωγής μπορεί να είναι τοπική και γενική ανταλλαγή.

Ελεγχόμενη εξαερισμός σε χώρους ευνοϊκούς για τον άνθρωπο. ένα σύνολο τεχνικών μέσων που παρέχουν τέτοια ανταλλαγή αέρα.

Βιομηχανική Ρύπανση

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής στις εγκαταστάσεις παραγωγής επιβλαβείς ουσίες, σκόνη και άλλους ρύπους. Αυτά περιλαμβάνουν υπερβολική παραγωγή θερμότητας, υδρατμού, αυξάνοντας τις υγρασία, ατμούς και αέρια, συμπεριλαμβανομένων των τοξικών, σκόνη, καπνό με λεπτό στερεά σωματίδια να πετάξει ελεύθερα στις, ομίχλη, φυσαλίδες αερίου αέρα που καλύπτεται με ένα λεπτό στρώμα νερού. Ασφάλεια με σκοπό τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών, μείωση των επιβλαβών εκπομπών στο περιβάλλον και να εξασφαλίσει ένα ασφαλές και άνετες συνθήκες εργασίας στο χώρο εργασίας θα πρέπει να οργανώσει ένα σύστημα εξαερισμού. Βιομηχανική ανεμιστήρες εξάτμισης να γρήγορα και αποτελεσματικά αφαιρέσετε μόνιμα μολυσμένο αέρα από την περιοχή παραγωγής, να μειωθεί η εσωτερική θερμοκρασία και μειώνουν την υγρασία, την εξάλειψη της σκόνης και του καπνού στο χώρο εργασίας.

Εξαερισμός εξαγωγής - αφαιρεί από τους χώρους τους μολυσμένους ή θερμαινόμενους αέρα. Συνήθως τόσο ο εσωτερικός όσο και ο εξωτερικός εξαερισμός εγκαθίστανται στο δωμάτιο. Ταυτόχρονα, η παραγωγικότητα τους πρέπει να είναι ισορροπημένη.

Τοπικός αερισμός (τοπική εξάτμιση)

Ο τοπικός αερισμός σχεδιάζεται απευθείας κοντά στην πηγή μόλυνσης (μηχανή, γραμμή παραγωγής, επιβλαβής εργασία - συγκόλληση, κοπή με πλάσμα, λείανση). Μπορούν να είναι κρέμονται, τραπέζι ή κονσόλα βιομηχανική κουκούλες, που χρησιμεύουν για την απομάκρυνση των επιβλαβών ουσιών από τον αέρα που παράγεται κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Τα συστήματα αναρρόφησης αερισμού συνδέονται μέσω αεραγωγού με ανεμιστήρα εξαγωγής, χρησιμοποιούνται για την εκκένωση των καυσαερίων και την τοπική αναρρόφηση κατά τη συγκόλληση, διάτρηση, σύνθλιψη και άλλα είδη εργασίας. Οι επιτραπέζιοι συμπαγείς βιομηχανικοί απορροφητήρες και οι απορροφητήρες καπνού χρησιμοποιούνται σε εργαστήρια και σε παραγωγή σε κλειστούς χώρους.

Είναι εξοπλισμένα με ανεμιστήρα εξαγωγής και φίλτρο καθαρισμού αέρα. Οι πρόβολος βιομηχανική κουκούλες χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση μολυσματικών ουσιών από μια τοπική πηγή, αποτελείται από μια κονσόλα, η είσοδος των καυσαερίων του σωλήνα και του ακροφυσίου, μπορούν να παρέχονται με έναν ανεμιστήρα και ένα φίλτρο. Τοπική αερισμός είναι αποτελεσματική όταν η αίθουσα μία ή περισσότερες πηγές ρύπανσης με ένα συγκεκριμένο τύπο της ρύπανσης δεν εκτείνεται σε ολόκληρο το δωμάτιο, ή τοπικής απαγωγής δεν είναι πολύ αποτελεσματική, και οι περισσότερες των ακαθαρσιών θα πέσει και θα εξαπλωθεί σε όλο το δωμάτιο.

Τα συστήματα εξάτμισης γενικής ανταλλαγής απομακρύνουν σχετικά ομοιόμορφα τον αέρα από το σύνολο των εγκαταστημένων χώρων και τα κοινά συστήματα παροχής αέρα τροφοδοτούν αέρα και το διανέμουν σε όλο τον όγκο του εξαεριζόμενου χώρου. Ο όγκος του αέρα εξαγωγής υπολογίζεται έτσι ώστε μετά την αντικατάστασή του, η εισροή αέρα να πέφτει στις τιμές της μέγιστης επιτρεπόμενης συγκέντρωσης (MPC).

Γενικός εξαερισμός

Ο εξαερισμός γενικής ανταλλαγής είναι εγκατεστημένος σε συνθήκες ισχυρής ετερογενούς ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην αίθουσα παραγωγής. Για την οργάνωση γενικής ανταλλαγής εξαερισμού, χρησιμοποιούνται βιομηχανικοί απορροφητήρες, εξοπλισμένοι με αεραγωγό, ο οποίος οδηγεί στα παράθυρα ή μέσω τοίχων προς το εξωτερικό του δωματίου.

Ο γενικός εξαερισμός είναι ένας βιομηχανικός αξονικός ανεμιστήρας με ηλεκτρικό κινητήρα τοποθετημένο σε παράθυρο ή σε τοίχο. Όταν χρησιμοποιείτε μεγάλους αγωγούς, χρησιμοποιείται ένας φυγοκεντρικός ανεμιστήρας αντί για έναν αξονικό ανεμιστήρα. Οι αεραγωγοί μπορούν να κατασκευαστούν από διαφορετικά υλικά: μεταλλικοί αγωγοί, πλαστικοί, εύκαμπτοι εύκαμπτοι σωλήνες, εύκαμπτοι αγωγοί από υφαντικές ύλες. Η χρήση εύκαμπτων αγωγών μπορεί να μειώσει τον θόρυβο.

Ο σχεδιασμός γενικής ανταλλαγής εξαερισμού πραγματοποιείται ανάλογα με το μέγεθος του χώρου, τον αριθμό των παραθύρων στην αίθουσα και τον τύπο ρύπανσης. Σε μεγάλα δωμάτια με σοβαρή ρύπανση, συνιστάται να χρησιμοποιείτε αρκετούς βιομηχανικούς απορροφητήρες και να συνδυάζετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό με τον φυσικό αερισμό.

Επιλέγοντας τον καλύτερο ανεμιστήρα εξαγωγής - οικιακή ή βιομηχανική;

Εγκατάσταση του ανεμιστήρα στην κουκούλα

Ο αναγκαστικός αερισμός των χώρων οργανώνεται λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά και τις συνθήκες λειτουργίας του. Εάν υπάρχει ανάγκη απομάκρυνσης του αέρα εξαγωγής που περιέχει ατμούς, σκόνη ή άλλες επιβλαβείς αναρτήσεις, χρησιμοποιείται σύστημα εξαερισμού. Συγκεκριμένα, αυτή η μέθοδος είναι σημαντική όπου είναι απαραίτητο να αποκλειστεί η εξάπλωση του μολυσμένου αέρα σε γειτονικούς ή παρακείμενους χώρους και οικόπεδα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, καθίσταται πιο αποτελεσματική ενσωμάτωση κουκούλα, δεδομένου ότι παράλληλα με την απόσυρση των ανεπιθύμητων συστατικών υπάρχει κάποια υποπίεση αέρα, προκαλώντας την πίεση στο θάλαμο μειώνεται, προκαλώντας εισροή των γύρω περιοχών του κτιρίου, εξαλείφοντας την εξάπλωση των ρευμάτων αποβλήτων. Η σωστή επιλογή και εγκατάσταση του ανεμιστήρα, η οργάνωση της πιο αποτελεσματικής εργασίας γίνεται ένα σημαντικό ζήτημα.

Τύποι ανεμιστήρων εξαγωγής

Οι ανεμιστήρες που χρησιμοποιούνται για το σχέδιο, πρώτα απ 'όλα υποδιαιρούνται σε εγχώρια και βιομηχανική. Πρόκειται για δύο μεγάλες ομάδες συσκευών που λειτουργούν με εντελώς διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας και συνθήκες. Επιπλέον, το επίπεδο ευθύνης για τις οικιακές και τις βιομηχανικές απορροφητήρες δεν μπορεί να συγκριθεί, στην πρώτη περίπτωση, η μέγιστη απειλή είναι η εμφάνιση δυσάρεστων οσμών, την υγρασία και άλλες ανεπιθύμητες αισθήσεις. Στη δεύτερη περίπτωση η κακή απόδοση της κουκούλας μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα, δηλητηριάσεις, εκρήξεις και άλλα εξαιρετικά σοβαρά περιστατικά που απειλούν τον τεχνολογικό κύκλο, την κατάσταση του εξοπλισμού, την υγεία και τη ζωή του προσωπικού.

Το δεύτερο, όχι λιγότερο σημαντικό χαρακτηριστικό, στο οποίο είναι δυνατό να χωριστούν οι οπαδοί, είναι το δικό τους δομή. Χρησιμοποιούνται:

Αξονικοί ανεμιστήρες YWF (K) με προστατευτική μάσκα

Αξονικοί ανεμιστήρες YWF (K) με πάνελ τοίχου

Αξονικοί ανεμιστήρες YWF (K) στο κέλυφος με φλάντζες

Ο ανεμιστήρας ακτινωτός ВР 80-75 №20

Ο ανεμιστήρας ακτινωτός ВР 80-75 №2,5

Αισθητήρας VR 80-75 № 3,15

Και οι δύο αξονικοί και ακτινικοί ανεμιστήρες έχουν ένα αριθμό μεγεθών (αριθμών) που δείχνουν το μέγεθος της συσκευής, ειδικότερα - τη διάμετρο της πτερωτής. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα σχεδιασμού, είναι δυνατό να επιλέξετε ένα μοντέλο του ανεμιστήρα που να ταιριάζει με τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου τμήματος, των χώρων ή άλλων συνθηκών με τον βέλτιστο τρόπο.

Πώς να επιλέξετε έναν οικιακό ανεμιστήρα εξαγωγής

Οι παρακάτω παράγοντες επηρεάζουν την επιλογή των εγχώριων οπαδών:


Το μέγεθος του δωματίου καθορίζει την απόδοση της συσκευής. Εδώ είναι απαραίτητο να γίνει ένας μικρός υπολογισμός - για να προσδιοριστεί ο όγκος του δωματίου, δηλ. υπολογίστε το προϊόν της περιοχής στο ύψος της οροφής. Ο λαμβανόμενος όγκος πολλαπλασιάζεται με την ισοτιμία του αέρα - μια τιμή που δείχνει πόσες φορές μέσα σε μια ώρα ο αέρας θα πρέπει να αλλάξει εντελώς στο δωμάτιο.

Η συναλλαγματική ισοτιμία του αέρα

Για κάθε τύπο χώρου, η πολλαπλότητα θα είναι διαφορετική και επομένως είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τον σκοπό της αίθουσας. Έτσι, για την κουζίνα η πολλαπλότητα είναι υψηλή - από 10 έως 12 (σε ορισμένες πηγές αναφέρεται 15) φορές μέσα σε μία ώρα. Για τα μπάνια η πολλαπλότητα είναι χαμηλότερη και είναι από 3 έως 8 φορές την ώρα. Η ένταση του δωματίου πολλαπλασιάζεται με την πολλαπλότητα, με αποτέλεσμα την υπολογισμένη απόδοση του ανεμιστήρα.

Παραγωγικότητα

Είναι απαραίτητο να γίνει διάκριση μεταξύ της εκτιμώμενης παραγωγικότητας και της πραγματικής παραγωγικότητας. Κατά την επιλογή μιας συσκευής, πρέπει να αυξήσετε σχεδιαστική παραγωγικότητα κατά 15-20%, έτσι ώστε να υπάρχει ένα απόθεμα εξουσίας για μια έκτακτη ανάγκη. Επιπλέον, ο πόρος του ανεμιστήρα δεν είναι άπειρος, οπότε το απόθεμα θα συμβάλει στην παράταση της διάρκειας ζωής της συσκευής.

Το μέγεθος του αγωγού εξαερισμού

Το μέγεθος του αεραγωγού είναι σημαντικό επειδή οι περισσότεροι οικιακοί ανεμιστήρες έχουν αξονική κατασκευή, και σε σχήμα που μοιάζουν περισσότερο με συσκευές καναλιών. Εάν η διάμετρος του πτερυγίου και του περιβλήματος είναι πολύ μεγαλύτερη από την οπή εξαερισμού, τότε η εγκατάσταση γίνεται πολύ δύσκολη ή και αδύνατη. Επομένως, πριν πάτε στο κατάστημα, θα πρέπει να μετρήσετε το ύψος του ανοίγματος εξαερισμού, ώστε να μην έχετε ένα μοντέλο που δεν είναι κατάλληλο για διαστάσεις.

Επιλογή ανεμιστήρων βιομηχανικής εξαγωγής

Για την επιλογή βιομηχανικών συστημάτων εξαερισμού Απαιτείται ένας πολύ πιο περίπλοκος υπολογισμός. Λαμβάνεται υπόψη:


Η διαδικασία υπολογισμού για τέτοιες συσκευές είναι διαθέσιμη μόνο σε ειδικούς, αλλά αν είναι απαραίτητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρονικούς υπολογιστές για να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε γρήγορα τα δεδομένα που χρειάζεστε. Για να αποσαφηνιστεί ή να επαληθευτεί η ορθότητα του υπολογισμού, συνιστάται η επανάληψη του αποτελέσματος σε έναν άλλο ηλεκτρονικό υπολογιστή (υπάρχουν πολλά από αυτά στο Διαδίκτυο).

Τα υπολογισθέντα δεδομένα παρέχουν τη βάση για την επιλογή ενός έτοιμου ανεμιστήρα από πίνακες ή καταλόγους. Σε αυτή την περίπτωση, δεν απαιτείται απόθεμα, επιλέγεται η συσκευή που βρίσκεται πλησιέστερα στα χαρακτηριστικά.

Προετοιμασία, προκαταρκτικές ενέργειες

Πριν ξεκινήσετε την άμεση εγκατάσταση του ανεμιστήρα, κάντε τα εξής:


Όλες αυτές οι ενέργειες εκτελούνται σύμφωνα με το σχεδιασμό του ανεμιστήρα, τη διαμόρφωση και τις διαστάσεις του.

Κανόνες εγκατάστασης οικιακών ανεμιστήρων

Εγκατάσταση των εγχώριων οπαδών, για όλες τις φαινομενική απλότητά του, έχει κάποιες αποχρώσεις, τη γνώση και τα αρχεία τα οποία θα παρέχουν τη σωστή εγκατάσταση και λειτουργία υψηλής ποιότητας. Ας εξετάσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες:

Εγκατάσταση αξονικών κατασκευών

Η εγκατάσταση των αξονικών ανεμιστήρων αποτελεί μια ορισμένη πολυπλοκότητα μόνο από την άποψη της σύνδεσης στο ηλεκτρικό δίκτυο. Από μόνη της η εγκατάσταση είναι απλή - το κάλυμμα του ανεμιστήρα εισάγεται στον αγωγό εξαερισμού μέχρι να σταματήσει, οι βίδες του περιβλήματος βιδώνονται στον τοίχο. Υπάρχουν δύο τρόποι σύνδεσης:


Η συσκευή συνδέεται παράλληλα με τις συσκευές φωτισμού.

Τοποθέτηση ακτινικών ανεμιστήρων

Ακτινοβολικοί ανεμιστήρες για οικιακούς απορροφητήρες είναι λιγότερο συχνές. Σε διαμερίσματα είναι άβολα - χρειάζονται αρκετό χώρο και ξεχωρίζουν στον τοίχο. Αλλά σε ιδιωτικά σπίτια, σπίτια είναι αρκετά βολικό και συχνά χρησιμοποιείται ως κουκούλα. Μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε σημείο όπου είναι βολικό, ειδικά αν ο αγωγός εξαερισμού δεν είναι ενσωματωμένος στον τοίχο, αλλά βρίσκεται στην επιφάνεια. Στη συνέχεια, ο ίδιος ο ανεμιστήρας μπορεί να τοποθετηθεί στην πιο κατάλληλη θέση για να φτάσει ένα κανάλι εξόδου στη γραμμή εξαερισμού στο σπίτι, και την αναρρόφηση τοποθετείται στην πιο βολική τοποθεσία - κοντά σε ένα φούρνο μαγειρέματος, που συνδέεται με την ομπρέλα πάνω της, για να φέρει στο μπάνιο, κ.λπ.

Συνδέεται καλύτερα ο ακτινικός ανεμιστήρας μέσω του αυτοματισμού του. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να το εγκαταστήσετε στην πλακέτα διανομής, να το τροφοδοτήσετε από το δίκτυο, να μεταφέρετε το καλώδιο στη συσκευή και να το συνδέσετε. Η εκκίνηση μπορεί να γίνει με το χέρι ή με τη βοήθεια μιας αυτόματης μονάδας ελέγχου, η οποία περιλαμβάνει μια συσκευή με το σήμα ενός ειδικού αισθητήρα.

Η συναρμολόγηση πραγματοποιείται στην πλατφόρμα ή στα στηρίγματα του ανεμιστήρα - ανάλογα με το σχεδιασμό του. Κατά την εγκατάσταση Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η μέγιστη σιωπηρή λειτουργία, που επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση παρεμβυσμάτων από μαλακό ελαστικό, τσόχα, αφρό και άλλα ηχομονωτικά υλικά.

Εγκατάσταση μοντέλων οροφής

Τοποθετούνται ανεμιστήρες οροφής συνήθως σε ιδιωτικές κατοικίες, όπου είναι δυνατό να εξαερωθεί μέσω πλάκας οροφής και να τοποθετηθεί ένας αγωγός εξαερισμού στη σοφίτα. Σε τέτοιες περιπτώσεις έρχεται μέθοδο παρόμοια ανεμιστήρα εγκατασταθεί στη θέση τοίχωμα -να εγκατασταθεί προηγουμένως παρασκευασθέν ανεμιστήρα εξαερισμού, ελέγχονται κοντά τοποθέτηση στην οροφή, έφερε τρύπες για τα ούπα και στερεώνεται στην οροφή. Τα καλώδια μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα από τη σοφίτα και ξεχωριστό τρύπα στο πίσω δωμάτιο, για να Stroebe για άλλη μια φορά δεν οροφής.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί μια δομή στήριξης, η οποία να έχει ύψος ίσο με το κενό μεταξύ της επένδυσης τάνυσης (αρθρωτής) και της πλάκας οροφής. Η συναρμολόγηση πραγματοποιείται μέσω μιας οπής που γίνεται στον ιστό και έχει διάμετρο ίση με τη διάμετρο του κυλινδρικού περιβλήματος. Ο ανεμιστήρας τοποθετείται σε μια πλατφόρμα στήριξης, προσκολλημένη στην πλάκα οροφής, μέσω της οποίας εισάγεται κανάλι αέρα μέσω του ανώτερου επιπέδου. Είναι καλύτερο να διδαχθούν οι ειδικοί με το φύλλο εφελκυσμού, αφού η κοπή της οπής απαιτεί προκαταρκτική τοποθέτηση του δακτυλίου στεγανοποίησης, πράγμα που απαιτεί ορισμένες γνώσεις και δεξιότητες.

Εγκατάσταση βιομηχανικού βαρέως εξοπλισμού

Εγκαθίστανται βιομηχανικοί ανεμιστήρες σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις. Για την τοποθέτησή τους, απαιτείται να δημιουργήσουν μια σταθερή βάση από σκυρόδεμα με σταθεροποιημένα μπουλόνια αγκύρωσης. Ορισμένα μοντέλα, που παράγεται από 1 (στροφείο φυτευτούν άμεσα στον άξονα του κινητήρα) μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα συγκολλημένο μαξιλάρι τοποθετηθεί στον τρόπο προβόλου τοίχο. Η βάση πρέπει να είναι επίπεδη, αυστηρά οριζόντια και σταθερή.

Radial

Εγκατάσταση βαρέων ακτινωτών ανεμιστήρων παράγεται είτε στη βάση με παρεμβύσματα από καουτσούκ, είτε σε απομονωτές κραδασμών με ελατήρια, Είναι δυνατόν να αποκλειστεί ο κίνδυνος καταστροφής μιας βαριάς δομής σε περίπτωση ανισορροπίας του ανεμιστήρα. Με τη βοήθεια γερανού, ο ανεμιστήρας ανεβαίνει πάνω στην πλατφόρμα (ή σύρεται μέσω καλωδίων σε τοίχο) και τοποθετείται προσωρινά σε ξύλινα μαξιλάρια. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τους ελαστικούς ή τους δονητικούς μονωτήρες, σηκώστε ξανά τη συσκευή και χαμηλώστε την απαλά ώστε οι άγκυρες να εισέρχονται στις οπές στερέωσης που βρίσκονται στο πλαίσιο στήριξης. Ελέγξτε την ακρίβεια της εγκατάστασης, την ευθυγράμμιση της συσκευής με άλλα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού και στερεώστε τον ανεμιστήρα με παξιμάδια στις άγκυρες.

Αξονική

Αξονικοί ανεμιστήρες για βιομηχανική χρήση εγκαθίστανται σε ανοίγματα τοίχων. Η εγκατάσταση αποτελείται από τα εξής:


Για αξονικές συσκευές που εξέρχονται προς τα έξω, είναι απαραίτητο να είναι εξοπλισμένες με βαλβίδες, οι οποίες εξασφαλίζουν ότι το άνοιγμα είναι κλειστό κατά τη διάρκεια της διακοπής του ανεμιστήρα. Οι βαλβίδες πρέπει να λειτουργούν από μια ειδική εσωτερική μονάδα.

Ανεμιστήρας εξάτμιση η υψηλή πίεση αντικαθιστά επιτυχώς τους εξαντλητές καπνού ή τους φυσητήρες.

Ωστόσο, το μπάνιο είναι εγκατεστημένο εξάτμιση οπαδούς, Να επιταχυνθεί η διαδικασία απομάκρυνσης του υγρού αέρα και να εξασφαλιστεί η απουσία μούχλας ή μύκητας.

Γενικοί κανόνες για την επιλογή της προσφοράς -εξάτμιση ανεμιστήρα τύπου BP. Εάν επιλέξετε ένα τυπικό μέγεθος ανεμιστήρα, συνήθως προτιμάται η επιλογή της μονάδας.

Κουκούλες

Μπορείτε να αγοράσετε αυτό το προϊόν σε δόσεις χωρίς επιπλέον πληρωμή και προκαταβολή. Μπορείτε να κανονίσετε δόσεις online και σε καταστήματα λιανικής πώλησης "Fridge.ru". Όταν πραγματοποιείτε μια ηλεκτρονική πληρωμή, η περίοδος δόσης θα είναι έως 12 μήνες, με το σχέδιο στο κατάστημα - έως και 24 μήνες.

Μπορείτε να αγοράσετε αυτό το προϊόν με πίστωση χωρίς να αφήσετε το σπίτι σας. Κάντε μια αίτηση - και εντός 5 λεπτών η τράπεζα θα αποφασίσει για το δανεισμό σας.

Μπορείτε να αγοράσετε αυτό το προϊόν σε πίστωση στο κατάστημα λιανικής πώλησης "Fridge.ru", καθώς και να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία ηλεκτρονικής έγκρισης πιστωτικών καρτών στο διαδίκτυο.

Μπορείτε να αγοράσετε αυτό το προϊόν με πίστωση χωρίς να αφήσετε το σπίτι σας. Κάντε μια αίτηση - και εντός 5 λεπτών η τράπεζα θα αποφασίσει για το δανεισμό σας.

Μπορείτε να αγοράσετε αυτό το προϊόν σε πίστωση στο κατάστημα λιανικής πώλησης "Fridge.ru", καθώς και να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία ηλεκτρονικής έγκρισης πιστωτικών καρτών στο διαδίκτυο.

Ισχυρός σχεδιασμός εξαερισμού για οικιακές και βιομηχανικές ανάγκες: εξόρυξη σαλιγκαριών και χαρακτηριστικά λειτουργίας του

Το πρόβλημα του καθαρισμού του αέρα στα σαλόνια δεν είναι τόσο σοβαρό όσο στις συνθήκες παραγωγής, όπου είναι δυνατή η εμφάνιση υπολειμμάτων ξύλου και μετάλλων, σκόνης και άλλων ακαθαρσιών. Το σαλιγκάρι εκχύλισης μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και με τέτοια καθήκοντα.

Στις περισσότερες κουκούλες, η κίνηση του αέρα γίνεται από ανεμιστήρες διαφορετικής ισχύος.

Ένας ακτινικός φυγοκεντρικός ανεμιστήρας αυτού του τύπου εγκαθίσταται συχνότερα στις εγκαταστάσεις παραγωγής και χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του αέρα από σκόνη, πριονίδι, καύση, άμμο και άλλα βιομηχανικά απόβλητα. Ένα παρόμοιο σύστημα επεξεργασίας αέρα μπορεί να εγκατασταθεί σε πολυώροφη κατοικία, για παράδειγμα σε έναν άξονα εξαερισμού.

Ας δούμε την αρχή της λειτουργίας της και να εξετάσουμε τα βασικά στάδια του σχεδιασμού του εκχυλίσματος σαλιγκαριού με τα χέρια μας.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Τα εκχυλίσματα σαλιγκαριών διαφέρουν σε δομή από τυπικούς ανεμιστήρες με μεγάλες λεπίδες. Οι ροές του αέρα σε τέτοιους εξοπλισμούς κινούνται από την φυγόκεντρη δύναμη που προκύπτει από την περιστροφή του τροχού με μικρές λεπίδες ειδικού σχήματος. Η ταχύτητα και η ισχύς εξόδου τέτοιων εκχυλισμάτων μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον αριθμό των λεπίδων και τις παραμέτρους του κινητήρα.

Σχήμα καθαρισμού αέρα σε φυγόκεντρη ακτινική εκχυλίσματα είναι απλή: όταν καταπίνεται απορροφητήρες αέρα ξεκινά αναρροφάται εντός του ρότορα αρχίζει να περιστρέφεται, και όπου εκτίθενται σε πίεση, σταδιακά κινείται προς την έξοδο και καθαρίζεται από ξένα στοιχεία. Το συνολικό σχήμα του καναλιού εισόδου και εξόδου μοιάζει με σαλιγκάρι - εξ ου και το όνομα αυτού του σχεδίου.

Επειδή η επεξεργασία αέρα μπορεί να γίνει σε υψηλές θερμοκρασίες, το περίβλημα επεξεργάζεται με ένα προστατευτικό χρώμα, ουσίες ανθεκτικές στις χημικές ουσίες και επίσης επικαλυμμένες με πολυμερή.

Οι περιστροφικοί μηχανισμοί σε ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να είναι απλοί και μπορούν να περιλαμβάνουν δύο δίσκους με λεπίδες σωστού μεγέθους. Τόσο η ακτινική όσο και η κυκλική τοποθέτηση των λεπίδων εξασφαλίζουν υψηλή παραγωγικότητα της συσκευής.

Παρά το ομοιόμορφο σχήμα, αυτές οι κουκούλες είναι κατάλληλες για πολλές συνθήκες λειτουργίας, καθώς διαφέρουν ως προς τον προσανατολισμό προς τη δεξιά ή την αριστερή πλευρά και σε γενικές διαστάσεις. Μέσος όρος η διάμετρος του κύριου σώματος ενός τέτοιου εκχυλίσματος μπορεί να είναι από 25 έως 150 cm.

Για την ευκολία εγκατάστασης για βιομηχανικούς σκοπούς, πολλές δομές αυτού του τύπου δημιουργούνται αρθρωτά και χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση τους. Συνεπώς, μπορείτε να αλλάξετε τόσο τη γωνία κλίσης όσο και τις λεπτομέρειες ορισμένων τμημάτων αυτού του σχεδίου για μεγαλύτερη απόδοση: είναι προτιμότερο να προ-υπολογιστούν όλες οι παράμετροι με ειδικούς.

Δεδομένου ότι τα σαλιγκάρια μπορεί να διαφέρουν μεταξύ τους, δεν πρέπει να βασίζεστε αποκλειστικά στους δείκτες μεγέθους και ισχύος. Δείτε τις ποικιλίες τους - και κάνετε μια επιλογή, στηριζόμενη σε μελλοντικές συνθήκες λειτουργίας.

Είδη εξοπλισμού

Πρώτα απ 'όλα, τα εκχυλίσματα σαλιγκαριών διαφέρουν ως προς τους δείκτες πίεσης. Ο αερισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί στις ακόλουθες συνθήκες:

 • χαμηλή πίεση - έως 100 kg / m2.
 • μέσος όρος - από 100 έως 300 kg / m2.
 • υψηλή πίεση - περισσότερο από 300 kg / m2 (μπορεί να φθάσει τα 1200 kg / m2).

Ο πρώτος τύπος κουκούλας είναι κατάλληλος για χρήση τόσο σε βιομηχανικό όσο και σε οικιακό περιβάλλον. Κατά κανόνα, μια τέτοια τεχνική είναι αρκετά συμπαγής, ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί χωρίς πρόσθετη βοήθεια.

Οι ανεμιστήρες μέσης πίεσης χρησιμοποιούνται για βιομηχανικούς σκοπούς. Αυτός ο εξοπλισμός ευνοεί ευκολότερα τις δύσκολες συνθήκες λειτουργίας, είναι εξοπλισμένος σύμφωνα με τις βασικές πυρκαγιές και τις τεχνικές απαιτήσεις στην παραγωγή.

Η τρίτη επιλογή χρησιμοποιείται όχι μόνο σε εργαστήρια, αλλά και σε εργαστήρια, αποθήκες, εγκαταστάσεις όπου πραγματοποιείται ζωγραφική κλπ. Μπορούν να εγκατασταθούν για την εμφύσηση συστημάτων κλιματισμού ή μηχανών εργασίας, καθώς και για την έγχυση αέρα στα συστήματα λέβητα.

Ανάλογα με την ποιότητα και τον βαθμό υποβάθμισης της κατασκευής, ξεχωρίζουν τα γενικά εκχυλίσματα-σαλιγκάρια, ανθεκτικά στη θερμότητα, ανθεκτικά στη διάβρωση συστήματα, καθώς και εξοπλισμός βαρέως τύπου που μπορεί να αντέξει ακόμη και εκρηκτικές αντιδράσεις.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, συστήματα εξαερισμού με τη μορφή σαλιγκαριών χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση βότσαλα από το δωμάτιο, ξύλινα και μεταλλικά ρινίσματα, τσιπς και άλλα υπολείμματα παραγωγής. Η εγκατάστασή τους θα πρέπει να πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις της ασφάλειας και της προστασίας της εργασίας.

Πώς να φτιάξετε τα χέρια σας

Ένα από τα χαρακτηριστικά αυτών των σαλιγκαριών είναι ένα διαφορετικό εύρος τιμών. Η ελάχιστη τιμή για την εξαγωγή ενός κοχλία θα είναι περίπου 3.000, αλλά αυτές οι συσκευές συνήθως δεν είναι πολύ ισχυρές και πολύ περιορισμένες σε μέγεθος. Η μέση τιμή μιας μονάδας ποιότητας θα υπερβαίνει τα 20 χιλιάδες ρούβλια.

Ως εκ τούτου, για τις εγχώριες ανάγκες, είναι πιο σκόπιμο να δημιουργηθεί ένα αυτο-φτιαγμένο σαλιγκάρι για ζωγραφική. Standard Ο σχεδιασμός ενός τέτοιου σώματος θα αποτελείται από δύο μέρη: σε μία ζώνη ο κινητήρας θα βρίσκεται, στις άλλες - φουσκωτές λεπίδες.

Το κέλυφος για τον κοχλία μπορεί να αγοραστεί σε καταστήματα κατασκευών. Εάν πρόκειται να το κάνετε μόνοι σας - προηγουμένως πάρτε τον κινητήρα και άλλα εξαρτήματα, αφού οι διαστάσεις θα πρέπει να ρυθμιστούν. Το σώμα είναι καλύτερα κατασκευασμένο από μέταλλα (για παράδειγμα, αλουμίνιο και χάλυβα). Το πλαστικό θα είναι λιγότερο ανθεκτικό σε μηχανικές βλάβες και το δέντρο θα ενεργοποιηθεί γρήγορα σε περίπτωση δυσλειτουργίας.

Ο ανεμιστήρας σε ένα τέτοιο σύστημα θα λειτουργεί με μεγάλη ταχύτητα. Επομένως, ο λανθασμένος σχεδιασμός της κουκούλας μπορεί να έχει κακές συνέπειες. Ελέγξτε την ποιότητα και την αξιοπιστία όχι μόνο της βάσης και των συνδετήρων, αλλά και του κινητήρα, του στροφείου και του ανεμιστήρα.

Οι διαστάσεις του ανεμιστήρα επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη την περιοχή και τον βαθμό μόλυνσης του δωματίου. Τα βιομηχανικά σχέδια είναι μεγάλα.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των εσωτερικών υλικών. Ο ανεμιστήρας μπορεί να επηρεαστεί όχι μόνο από τη θερμοκρασία, αλλά και από την ισχύ της ροής του αέρα, την ποσότητα σκόνης και θραυσμάτων.

Όταν αναρροφάτε αέρα με μεγάλες ακαθαρσίες, τα πτερύγια του δρομέα μπορεί να υποστούν ζημιά. Και για να καθαρίσετε καλά τον αέρα, η μονάδα πρέπει να λειτουργεί με υψηλή ταχύτητα και υπό υψηλή πίεση - αυτό δημιουργεί πρόσθετη πίεση σε ολόκληρη την εσωτερική δομή. Ως εκ τούτου, Είναι καλύτερα να επιλέξετε εξαρτήματα από ισχυρά υλικά, όπως χάλυβα ή αλουμίνιο.

Η συμμόρφωση με τις ακόλουθες συστάσεις θα δημιουργήσει μια υψηλής ποιότητας και ασφαλή καπό με μεγάλη διάρκεια ζωής:

 • σωστά επιλέξτε το μέγεθος και την ισχύ του κινητήρα: εξετάστε το μέγιστο φορτίο στη δομή, καθώς και την απαιτούμενη ταχύτητα της εξάτμισης.
 • τοποθετώντας ένα τέτοιο σύστημα κάθετα, προσεκτικά ελέγξτε την αξιοπιστία του στηρίγματος ανεμιστήρα και τροχού: με ταχείες ροές αέρα, μπορούν να πηδήξουν ή να αλλάξουν τη θέση τους.
 • Τα υλικά που είναι παρακείμενα σε ένα τέτοιο εκχύλισμα πρέπει να είναι ανθεκτικά, όπως όλα τα μέρη που χρησιμοποιούνται στη συναρμολόγησή του.
 • παρατηρήστε τις αναλογίες μεταξύ των επιμέρους ζωνών έλξης: στα τυποποιημένα μοντέλα που προσφέρονται στα καταστήματα, λαμβάνεται υπόψη η βέλτιστη αναλογία του μήκους και του πλάτους της κατασκευής.
 • Εάν δεν είστε βέβαιοι ότι η καυτή έξοδος είναι ασφαλής - επικοινωνήστε με έναν ειδικό θα ελέγξει τη λειτουργικότητα του.

Ένας σημαντικός ρόλος στα σαλόνια θα παίξει ο σχεδιασμός τέτοιων δομών, και δεν διαφέρει σε ποικιλία και δεν εναρμονίζεται πάντα με το εσωτερικό.

Εκχυλίσματα αερισμού-σαλιγκάρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για τον καθαρισμό του αέρα. Σε οικιακό περιβάλλον, είναι εξαιρετικές Αντιμετωπίστε τη θέρμανση του δωματίου και επίσης επηρεάστε την υγρασία στο δωμάτιο.

Το κόστος του εξοπλισμού που προορίζεται για οικιακές και βιομηχανικές ανάγκες θα είναι σημαντικά διαφορετικό, αλλά, σε κάθε περίπτωση, οι μονάδες αυτές διαθέτουν επαρκή ισχύ για πλήρη λειτουργία.

Ένα παράδειγμα σχεδίασης ενός εκχυλίσματος σαλιγκαριού είναι στο συνημμένο βίντεο.