Εξαγωγή για τον θάλαμο ψεκασμού στο γκαράζ - λεπτομερής περιγραφή, σχήματα, φωτογραφίες, βίντεο

Η επισκευή του αμαξώματος ίσως είναι ο ακριβότερος πρατήριο καυσίμων. Αργά ή αργότερα, η επίστρωση χρώματος και βερνικιού του αυτοκινήτου χάνει την αρχική του εμφάνιση. Κλίμακες και γρατζουνιές, για να μην αναφέρουμε τη ζημιά στο σώμα σε περίπτωση ατυχήματος, χαλάστε την αισθητική έκκληση οποιουδήποτε οχήματος.

Πολλοί βιοτέχνες προτιμούν να μην πληρώνουν υπερβολικά για τις υπηρεσίες των καταστημάτων επισκευής, ειδικά επειδή οι όροι μιας τέτοιας εργασίας έντασης εργασίας δεν είναι αξιοπρεπής. Ωστόσο, η αυτο-αποκατάσταση του σώματος απαιτεί κατάλληλες συνθήκες. Σε αυτό το άρθρο θα περιγράψει λεπτομερώς πώς να μετατρέψετε ένα δωμάτιο γκαράζ στο θάλαμο για τη βαφή αυτοκινήτων και πώς θα πρέπει να λειτουργεί κουκούλα για θάλαμο ψεκασμού στο γκαράζ.

Κουτί ζωγραφικής - τεχνικές απαιτήσεις για τη διευθέτηση του χώρου του γκαράζ

Από τον εξοπλισμό του θαλάμου βαφής εξαρτάται η ποιότητα της επισκευής του αμαξώματος. Είναι αδύνατο να αποκατασταθεί η βαφή στις συνήθεις συνθήκες του γκαράζ. Πώς στο γκαράζ να φτιάξετε ένα θάλαμο ψεκασμού με τα χέρια τους;

Απαιτήσεις για την τοποθέτηση των θαλάμων βαφής:

 1. Οι διαστάσεις του θαλάμου πρέπει να εξασφαλίζουν την ευελιξία της διαδικασίας εργασίας. Βέλτιστες παράμετροι - ύψος από 2,8 μέτρα, περίμετρο όχι μικρότερο από 6 × 4 μέτρα.
 2. Το κουτί πρέπει να είναι σφραγισμένο και καλά μονωμένο, κατά προτίμηση μέσα και έξω. Αν δεν είναι δυνατή η εξωτερική μόνωση, το εσωτερικό κάλυμμα από άκαυστο υλικό πρέπει να εκτελείται σύμφωνα με όλους τους κανόνες. Για την τελική επένδυση τοίχων, τα πλαστικά πάνελ θα είναι μια ιδανική επιλογή. Μπορείτε να βάψετε το γυψοσανίδας σε λευκό και να τυλίξετε τους τοίχους με μια μεμβράνη με την επίδραση της μαγνήτισης, θα προσελκύσει και να κρατήσει τη σκόνη.
 3. Το πάτωμα πρέπει να μετατραπεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε κάτω από αυτό να υπάρχει ένας ελεύθερος χώρος που να παρέχει την έξοδο αερισμού. Για να γίνει αυτό, κάντε δύο τάφους, ή ένα ορθογώνιο βάθος κοιλάδι 0,5 έως 1 μέτρο, που καλύπτεται από πάνω με μια σχάρα.
 4. Είναι απαραίτητο να έχουν καλά μονωμένες πόρτες, θα αποτρέψουν την εισροή σκόνης και θα διατηρήσουν το βέλτιστο καθεστώς θερμοκρασίας στο κουτί.
 5. Εάν υπάρχει ήδη ένα σύστημα θέρμανσης στο γκαράζ, τότε δεν έχει νόημα να επενδύσετε επιπλέον κεφάλαια στη γεννήτρια θερμότητας. Για την ξήρανση του LKP είναι δυνατή η χρήση UFO, θερμαντήρα IR ή συνηθισμένος ηλεκτρικός θερμαντήρας.
 6. Καλός φωτισμός, κοντά στο φυσικό. Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε φώτα φθορισμού ή φώτα LED κατά μήκος της οροφής και στους τοίχους. Οι λαμπτήρες πρέπει να προστατεύονται από το να πάρουν χρώμα, γι 'αυτό αρκεί να τεντώσετε την ταινία μπροστά τους και να την αλλάξετε όπως είναι απαραίτητο.
 7. Τοποθετήστε το σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής.
 8. Το βοηθητικό δωμάτιο είναι απαραίτητο για την τοποθέτηση του τεχνικού εξοπλισμού. Στην ίδια την κάμερα δεν πρέπει να υπάρχουν έπιπλα, ράφια, εργαλεία και άλλοι "συλλέκτες σκόνης". Το κουτί πρέπει να είναι εύκολο να συντηρηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να περάσετε ελάχιστο χρόνο και προσπάθεια για να καθαρίσετε το δωμάτιο.

Κατά τη βαφή του αυτοκινήτου, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η χειρουργική καθαρότητα του δωματίου. Οποιαδήποτε σκόνη ή σκόνη που πέφτει σε ένα "φρέσκο" LCP θα χαλάσει το αποτέλεσμα της εργασίας. Επομένως, πρέπει να ξέρετε πώς να εξοπλίσετε την κάμερα από μέσα.

Ξεκινώντας από οργανωτικές στιγμές αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατάλληλος εξαερισμός είναι το πιο σημαντικό τμήμα της μετατροπής του γκαράζ σε ένα θάλαμο ψεκασμού.

Αερισμός με τα χέρια στο γκαράζ για ζωγραφική

Το σωστά εξοπλισμένο σύστημα αερισμού στο θάλαμο βαφής εγγυάται την υψηλή ποιότητα εργασίας, την ασφάλεια και την υγεία του ζωγράφου.

Ο εξαερισμός με στοιχεία φίλτρου θα παρέχει όχι μόνο τον καθαρισμό του αέρα, αλλά θα βοηθήσει επίσης να καθιζάνει και να αποσύρει τα ζεύγη χρωμάτων και χρωμάτων. Κατά το σχεδιασμό ενός συστήματος εξαερισμού, πρέπει να υπολογίσετε το οικονομικό κόστος, με βάση τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού των χώρων. Ένα ευρύ φάσμα εξοπλισμού διατίθεται στην αγορά. Μπορείτε να επιλέξετε την καταλληλότερη και οικονομικότερη επιλογή του εξοπλισμού.

Αερισμός ενός μοτέρ

Το σύστημα λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή της αναγκαστικής έγχυσης πίεσης, η οποία διέρχεται από ένα φίλτρο τοποθετημένο στην οροφή. Ένα ρεύμα φρέσκου αέρα εισέρχεται στο θάλαμο και, κατεβαίνοντας προς τα κάτω, πιέζει στο πάτωμα ένα σωματίδιο σκόνης και ένα ζευγάρι βαφής. Τα καρκινογόνα απομακρύνονται μέσω των καναλιών που προβλέπονται για τη διάταξη του δαπέδου. Πρόκειται για μια δημοσιονομική έκδοση του εξαερισμού, η έλλειψη της οποίας είναι υψηλός βαθμός περιβαλλοντικής ρύπανσης. Ο σχεδιασμός ενός μοτέρ δεν μπορεί να λύσει πλήρως το πρόβλημα της πλήρους παροχής καθαρού αέρα. Μια ιδανική επιλογή είναι το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Αερισμός με διπλό κινητήρα

Το σύστημα αναλαμβάνει την παρουσία δύο κινητήρων. Ο ένας βρίσκεται στην κορυφή, αντλεί ένα ρεύμα καθαρού αέρα, η δεύτερη μονάδα βρίσκεται στο κάτω μέρος του θαλάμου βαφής, εξάγει τα ρεύματα εξαντλημένου αέρα. Αυτός ο σχεδιασμός εξασφαλίζει αποτελεσματική κυκλοφορία και καθαρισμό του αέρα. Το σχέδιο ανεφοδιασμού και εξαερισμού θα πρέπει να είναι καλά μελετημένο και να σχεδιάζεται με ικανοποιητικό τρόπο.

Το σχέδιο εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής

Εκτός από τους 2 κινητήρες θα χρειαστείτε σωλήνες εξαερισμού, μέσω των οποίων θα εισέλθει φρέσκος αέρας στο δωμάτιο και μετατρέπεται το δάπεδο σε κάλυμμα με εφεδρικό χώρο κάτω από αυτό.

Φίλτρα - ένα σημαντικό στοιχείο του εξαερισμού

Ο αέρας που εισέρχεται στο θάλαμο ψεκασμού πρέπει να καθαριστεί. Χωρίς διήθηση, ατμοσφαιρικοί ρύποι εισέρχονται στο δωμάτιο και το μολύνουν με σωματίδια σκόνης. Συνήθως, το υλικό φίλτρου κυλίνδρου τοποθετείται σε ολόκληρη την περίμετρο της οροφής. Τα φίλτρα τσέπης εγκαθίστανται στην είσοδο της δομής εισαγωγής αέρα, διατηρούν μεγάλα στοιχεία σκόνης. Το σύστημα εξάτμισης είναι επίσης εξοπλισμένο με φίλτρο - μολύνεται πιο γρήγορα και απαιτεί συχνότερη αντικατάσταση.

Μην αποθηκεύετε τα φίλτρα εξαερισμού. Οι συσκευές δύο φάσεων έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • Το πρώτο στάδιο καθαρισμού "αλιεύει" μεγάλα στοιχεία, τα δεύτερα - μικρότερα.
 • Είναι απαραίτητο να υπολογιστεί η χωρητικότητα του εξοπλισμού (η ταχύτητα ροής αέρα δεν είναι μικρότερη από 20 cm / s.
 • Τα προϊόντα πρέπει να συμμορφώνονται με τα υγειονομικά και υγειονομικά πρότυπα και να έχουν τουλάχιστον 2 φάσεις καθαρισμού.
 • Με καλά εξοπλισμένο αερισμό, η κυκλοφορία του αέρα δεν θα δημιουργήσει ένα φαινόμενο στροβιλισμού.
 • Για ρύθμιση της πίεσης, είναι καλύτερο να εξοπλιστεί το σύστημα εξαερισμού εισαγωγής και εξαγωγής με αυτοματοποίηση.
 • Τοποθετήστε τα φίλτρα σε όλο το μήκος ομοιόμορφα.

Κατά το σχεδιασμό του συστήματος εξαερισμού πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η ροή του αέρα. Η βαφή μερών μεγάλου μεγέθους μπορεί αρκετές φορές να υπερβεί τη ροή αέρα για την αποκατάσταση μικρών στοιχείων, όπως προφυλακτήρα, πτέρυγα ή πόρτα. Είναι απαραίτητο να σκεφτούμε προσεκτικά τις προοπτικές της υπόθεσης. Ίσως αυτό το εξοπλισμένο δωμάτιο δεν θα πληρώσει για το κόστος που επενδύεται σε αυτό.

Γιατί χρειάζεστε ένα θάλαμο ζωγραφικής;

Προκειμένου να υπολογιστεί σωστά ο σχεδιασμός του θαλάμου αερισμού, πρέπει να καταλάβετε για ποιους ειδικούς σκοπούς χρειάζεστε ένα τέτοιο εξειδικευμένο δωμάτιο.

Ο σκοπός του θαλάμου ψεκασμού είναι:

 1. Είστε επαγγελματίας ζωγράφος και αποφασίσατε να εξοπλίσετε μια αίθουσα γκαράζ για μηχανές βαφής εκτός των ωρών εργασίας. Σε αυτή την περίπτωση, η χρήση του κιβωτίου χρησιμεύει ως πρόσθετη πηγή εισοδήματος και πρέπει να διαμορφωθεί με την μέγιστη άνεση, που θα διασφαλίσει την υψηλή ποιότητα των εργασιών που εκτελούνται.
 2. Είστε ο ιδιοκτήτης του γκαράζ ή του ιδιοκτήτη του πρατηρίου καυσίμων και αποφασίσατε να εξοπλίσετε την κάμερα για να νοικιάσετε τις εγκαταστάσεις. Στην περίπτωση αυτή, τα υλικά για τη συσκευή εργασίας θα περιορίζονται στη δημιουργία τεχνικά εγγράψιμων συνθηκών.
 3. Εάν είστε λάτρης των αυτοκινήτων που αποφάσισε να πραγματοποιήσει μόνοι του την επισκευή του αυτοκινήτου, οι συνθήκες για τη ζωγραφική του αυτοκινήτου δημιουργούνται με ένα απλοποιημένο σχήμα. Μέρος του εξοπλισμού μπορεί να ενοικιαστεί.

Αξίζει να γίνει κατανοητό ότι η τιμή του τεύχους και η τελική ποιότητα της επισκευής δεν δικαιολογούνται πάντοτε. Όταν αγοράζετε ακόμη και τον πιο απαραίτητο εξοπλισμό σε μια συμβίωση με το κόστος εργασίας, θα υπερβείτε σημαντικά το κόστος εργασίας ενός επαγγελματία πλοίαρχου στο πρατήριο καυσίμων. Ο προϋπολογισμός της διαρρύθμισης του θαλάμου ζωγραφικής μπορεί να κυμαίνεται από 2000 έως 8000 δολάρια ΗΠΑ.

Μέτρα ασφαλείας

Ένα πραγματικά σημαντικό τμήμα της ζωγραφικής είναι η ασφάλεια. Η εργασία με χρώματα και βερνίκια αναφέρεται σε χειρισμούς επιβλαβείς για την υγεία. Τα καρκινογόνα που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια της βαφής είναι επικίνδυνα για το αναπνευστικό σύστημα, την βλεννογόνο μεμβράνη και τα ανοικτά σημεία του δέρματος.

Όταν τα έργα βαφής χρησιμοποιούν αυτά τα μέσα προστασίας:

 • αναπνευστήρα;
 • γυαλιά ή μάσκα.
 • φόρμες;
 • κλειστά παπούτσια ·
 • γάντια.

Ζεύγη διαλυτών και χρωμάτων μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία. Ένα κακώς αεριζόμενο δωμάτιο με ανεπαρκή εξαερισμό μπορεί να είναι εκρηκτικό. Πριν από τη βαφή, βεβαιωθείτε ότι η ηλεκτρική καλωδίωση είναι καλά μονωμένη. Απαγορεύεται αυστηρά η ύπαρξη ανοιχτών πηγών πυρκαγιάς στην πλησιέστερη διαθεσιμότητα.

Βίντεο: πώς να μετατρέψετε ένα γκαράζ σε έναν θάλαμο ψεκασμού

Προτιμώμενα σχήματα της συσκευής απορροφητήρα για τον θάλαμο ψεκασμού στο γκαράζ εξαρτώνται απόλυτα από τη φαντασία σας και τις δυνατότητες υλικού. Προσπαθήσαμε να αγιάσουμε τις βασικές στιγμές του εκσυγχρονισμού των συνθηκών του γκαράζ για τη ζωγραφική του αυτοκινήτου. Τολμήστε, όλα είναι στα χέρια σας!

Εξαερισμός του θαλάμου ψεκασμού

Για τη βαφή προϊόντων από μέταλλο (ιδιαίτερα αυτοκινήτων), χρησιμοποιούνται ειδικά εξοπλισμένοι θάλαμοι ψεκασμού. Ορισμένες ειδικές τεχνικές απαιτήσεις υποβάλλονται σε αυτές τις εγκαταστάσεις. Ο σωστά οργανωμένος αερισμός στο χρώμα - ένας από τους κύριους δείκτες, χωρίς τους οποίους δεν είναι δυνατή η κανονική λειτουργία ολόκληρης της δομής.

Λειτουργίες του συστήματος εξαερισμού

Προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα της ζωγραφικής να είναι ποιοτικό, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο, ώστε να ελέγχεται η καθαρότητα και η ένταση της ροής του αέρα. Όλοι αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν το αποτέλεσμα. Ο προσεκτικός αερισμός στο θάλαμο βαφής εκτελεί τρεις κύριες λειτουργίες:

 1. Εκκαθάριση των εγκαταστάσεων των τοξικών αναθυμιάσεων, οι οποίες αναπόφευκτα ξεχωρίζουν στη διαδικασία. Αυτός ο καθαρισμός είναι απαραίτητος για την ασφάλεια του χειριστή, καθώς οι συσσωρευμένοι ατμοί δεν είναι μόνο επιβλαβείς για την υγεία, αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν πυρκαγιά ή έκρηξη.
 2. Συνεχής κυκλοφορία, χωρίς την οποία δεν είναι εφικτό να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα - σκόνη και διάφορα λεπτά σωματίδια θα εγκατασταθούν σε φρέσκια βαφή και θα παραμείνουν με τη μορφή διαζυγίων, shagreen και άλλων ελαττωμάτων.
 3. Έλεγχος θερμοκρασίας και υγρασίας για διαφορετικές τεχνολογικές διαδικασίες.

Η συσκευή σχεδίασης του θαλάμου βαφής ή του γκαράζ, αν το έργο γίνεται σε αυτό, είναι ένα από τα πιο σημαντικά στάδια σχεδιασμού.

Βασικές απαιτήσεις


Υπάρχουν ιδανικές συνθήκες υπό τις οποίες η χωρητικότητα του θαλάμου ψεκασμού θα μεγιστοποιηθεί:

 1. Θερμοκρασία. Οι περισσότεροι κατασκευαστές χρωμάτων προσανατολίζονται σε θερμοκρασία δωματίου - 22-24 ° C. Σύμφωνα με το σχέδιο εξαερισμού, ο αέρας αντλείται έντονα από το δρόμο στο θάλαμο βαφής, οπότε είναι απαραίτητο να σκεφτούμε το σύστημα θέρμανσης.
 2. Κατευθυντική και ομοιόμορφη κίνηση των ρευμάτων αέρα. Είναι αυτό που παρέχει επαρκή αερισμό του θαλάμου βαφής. Με αυτή την κίνηση, ο πίνακας θα είναι υψηλής ποιότητας, χωρίς ζημιές και απόρριψη.
 3. Η υγρασία κυμαίνεται μεταξύ 50 και 70%. Ο υπερβολικά ξηρός αέρας θα προκαλέσει ξηρότητα του χρώματος πολύ γρήγορα.
 4. Τοποθέτηση του συστήματος εξαερισμού. Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση συστήματος κατακόρυφης ανανέωσης αέρα για τον θάλαμο ψεκασμού. Ένα τέτοιο σύστημα αναλαμβάνει την παροχή καθαρού αέρα μέσω της οροφής και την απομάκρυνσή του μέσω των πλέγματος στο πάτωμα. Ωστόσο, σε συνθήκες μη βιομηχανικής παραγωγής, είναι προβληματικό να οργανωθεί ένα τέτοιο σύστημα. Η λύση είναι να τοποθετήσετε την κουκούλα στο επίπεδο του δαπέδου και τοποθετήστε την παροχή καθαρού αέρα πίσω από την πλάτη του χειριστή.
 5. Υπολογισμός της πολλαπλότητας ανταλλαγής αέρα - ο λόγος του όγκου του αφαιρούμενου / εγχυμένου αέρα και του όγκου του χώρου. Δείχνει πόσες φορές σε μια ώρα ο αέρας στο κουτί μπογιάς θα ανανεωθεί εντελώς. Οι απαιτήσεις για τη συχνότητα της ανταλλαγής αέρα ποικίλλουν ανάλογα με το μέγεθος του προς βαφή προϊόντος. Όσο περισσότερο το αντικείμενο είναι βαμμένο, τόσο υψηλότερο θα είναι ο ρυθμός ανανέωσης του αέρα.

Η τήρηση όλων αυτών των συνθηκών θα έχει ευνοϊκή επίδραση στην ποιότητα του χρώματος.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού στον θάλαμο ζωγραφικής

Υπάρχουν διάφορα χαρακτηριστικά του συστήματος εξαερισμού των κιβωτίων για ζωγραφική. Αυτά περιλαμβάνουν:

 1. Η δυνατότητα ελέγχου του εξαερισμού των θαλάμων βαφής σύμφωνα με την τρέχουσα τεχνολογική διαδικασία - ένας τρόπος είναι απαραίτητος για τη βαφή και για την ξήρανση είναι άλλος.
 2. Η καλύτερη επιλογή για τον αερισμό των θαλάμων βαφής είναι η χρήση ενός τηλεφωνικού συστήματος (εισροή και καυσαέρια αραιώνονται) παρά ένα ολοκληρωμένο μονοσύστημα.
 3. Σε μικρούς χώρους, είναι απολύτως επιτρεπτό να εγκαταστήσετε μια κουκούλα με φυσικό ρεύμα και εξαναγκασμένο εξαερισμό με μηχανικό κίνητρο. Έτσι, είναι δυνατό να γίνει αερισμός σε ένα μικρό κουτί ή γκαράζ, το οποίο θα λειτουργεί τέλεια και θα ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις.
 4. Εγκατάσταση εξαερισμού έτσι ώστε οι ροές του αέρα να κινούνται κάθετα - η εισροή φρέσκου αέρα από πάνω και η απόσυρση αποβλήτων - από κάτω.

Όλες αυτές οι παράμετροι είναι οι ίδιες για την εργασία με μικρά εξαρτήματα και για τη βαφή του αυτοκινήτου στο γκαράζ.

Τι πρέπει να εξετάσω κατά το σχεδιασμό;

Στην ιδανική περίπτωση, το κουτί είναι ένα καθαρό, καλά αεριζόμενο δωμάτιο με ένα σταθερό μικροκλίμα. Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, θα πρέπει να δοθεί η μέγιστη προσοχή στην επιλογή και την εγκατάσταση αερισμού του κιβωτίου.

Κατά τη διάρκεια της βαφής, απελευθερώνεται στον αέρα μια μεγάλη ποσότητα ουσιών: λεπτά σωματίδια χρωμάτων και διαλύτες, σκόνη και άλλα αιωρήματα. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα καλό σύστημα φίλτρων. Σημαντικό σημείο: τα φίλτρα θα πρέπει να είναι προσβάσιμα, έτσι ώστε να μπορείτε να τα αλλάξετε καθώς φθείρετε.

Ακόμη και αν το σύστημα φιλτραρίσματος υψηλότερης ποιότητας είναι εγκατεστημένο στο κιβώτιο χρωμάτων, δεν πρέπει να αγνοηθεί η προσωπική αναπνευστική προστασία.

Από την ακρίβεια των υπολογισμών εξαρτάται όχι μόνο το αποτέλεσμα της εργασίας, αλλά και η ασφάλεια των ζωγράφων. Μην επιτρέπετε την εμφάνιση ζωνών όπου οι ροές του αέρα δεν κυκλοφορούν και δεν σταματούν. Εάν μια τέτοια ζώνη σχηματίζεται στο επίπεδο του αεραγωγού, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση του χειριστή.

Τύποι συστημάτων εξαερισμού και σύγκριση τους


Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι συστημάτων εξαερισμού: μονοκινητήριο, με διπλό κινητήρα και εισαγωγής-εξάτμισης.

Το σύστημα εξαερισμού ενός μοτέρ οργανώνεται ως εξής: ο αέρας αντλείται στο δωμάτιο από ψηλά και μειώνεται η ομίχλη βαφής και όλα τα βαριά σωματίδια κάτω. Εγκαθίστανται φίλτρα στο πάτωμα, τα οποία συλλαμβάνουν όλους τους ρύπους και τα αφαιρούν. Η εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος θα δικαιολογείται σε κιβώτια μικρής χωρητικότητας.

Σε αντίθεση με ένα σύστημα εξαερισμού με δύο κινητήρες, έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες του συστήματος εξαερισμού των κιβωτίων για ζωγραφική. Ένας επιπλέον κινητήρας αφαιρεί τον αέρα εξαγωγής προς τα έξω. Αυτό το σύστημα έχει πολύ υψηλότερες επιδόσεις, αλλά η τοποθέτησή του θα κοστίσει ένα αξιοπρεπές ποσό

Το σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής του θαλάμου βαφής παρέχει διάφορους τρόπους εναλλαγής αέρα. Αυτός είναι ο πιο βέλτιστος τύπος εξαερισμού για μεγάλους όγκους εργασίας.

Ανεμιστήρας παροχής και εξαγωγής

Αυτό το σύστημα αερισμού απαιτεί προσεκτικό υπολογισμό, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος "νεκρών ζωνών" - χώρων όπου δεν υπάρχει αρκετή κυκλοφορία αέρα. Η αποδοχή της εμφάνισής τους δεν είναι καθόλου αδύνατη. Ο υπολογισμός είναι επίσης απαραίτητος για να εξασφαλιστεί ότι, υπό διαφορετικούς τρόπους ανταλλαγής αέρα, ο εξοπλισμός βαφής λειτουργεί σωστά.

Τρεις τρόποι λειτουργίας:

 • Η κυκλοφορία του αέρα για τον καθαρισμό και την προετοιμασία για εργασία.
 • Διατηρήστε τη θερμοκρασία δωματίου στο ίδιο επίπεδο.
 • Ξήρανση του τελικού προϊόντος.


Σημαντικό! Η αναλογία του ανεμιστήρα τροφοδοσίας και του απορροφητήρα πρέπει να είναι 3: 1.

Ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής για το θάλαμο βαφής συνιστάται για τοποθέτηση σε κουτιά με μεγάλη ροή παραγγελιών.

Πώς να φτιάξετε ένα σύστημα αερισμού σε ένα θάλαμο ψεκασμού με τα χέρια σας

Το κουτί ζωγραφικής μπορεί να αγοραστεί σε τελική μορφή, αλλά δεν είναι φτηνό. Περισσότερη δημοσιονομική επιλογή - να εξοπλίσει μια τέτοια κάμερα στο γκαράζ με τα δικά της χέρια.

Οι τοίχοι του χώρου εργασίας για ζωγραφική θα πρέπει να είναι πυρίμαχοι για να αποφεύγεται η πυρκαγιά. Στην αρχή της εργασίας, είναι απαραίτητο να οργανωθεί επαρκής φωτισμός. Είναι επιθυμητό οι πηγές φωτός να βρίσκονται γύρω από την περίμετρο του χώρου - έτσι θα είναι ευκολότερο να εργαστεί ο ζωγράφος. Η επιφάνεια των λαμπτήρων πρέπει επίσης να προστατεύεται από πυκνό υλικό που αντέχει τις επιπτώσεις των τοξικών ουσιών (χρώματα, διαλύτες) και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ο εξοπλισμός δαπέδου παίζει τεράστιο ρόλο. Είναι απαραίτητο να κατασκευαστούν τάφροι, οι οποίες θα αφαιρούν τον αέρα εξαγωγής και θα τους καλύπτουν με ειδικά πλέγματα. Ως μεταλλική επικάλυψη κατάλληλου ενισχυτικού πλέγματος, το οποίο μπορεί να γίνει ανεξάρτητα.

Το επόμενο στάδιο είναι η εγκατάσταση του εξαερισμού. Το κύριο πράγμα είναι να υπολογίσετε σωστά την απαραίτητη ανταλλαγή αέρα. Για τους φίλους του θαλάμου ζωγραφικής, απαιτούνται υψηλές απαιτήσεις - πρέπει να ελέγχονται συνεχώς για τη λειτουργικότητα και τη σωστή λειτουργία.

Οι ανεμιστήρες που θα εκκενώσουν τον μολυσμένο αέρα τοποθετούνται κάτω, σε ειδικές τάφρους κάτω από την σχάρα. Η παροχή αέρα πρέπει να μεταφέρεται από πάνω. Επίσης, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε επιπλέον την προστασία του αεραγωγού από μια βαλβίδα αντεπιστροφής.

Εάν υπάρχει μια τέτοια ευκαιρία, αξίζει να αγοράσετε υπέρυθρες λυχνίες για την ξήρανση του τελικού έργου. Τέτοιοι λαμπτήρες συντομεύουν τον χρόνο στεγνώματος αρκετές φορές και όλα τα λεπτά σωματίδια και η ομίχλη ψεκασμού αφαιρούνται με εξαερισμό.

Ο αερισμός στο εργαστήριο βαφών θα πρέπει να είναι ασφαλής για τον χειριστή.

Υπολογισμός

Ο σωστός υπολογισμός είναι απαραίτητος για την επιλογή των βέλτιστων παραμέτρων του συστήματος εξαερισμού. Εάν η παροχή αέρα είναι πολύ έντονη, οι τεχνολογικές διεργασίες θα διαταραχθούν, με ανεπαρκή αερισμό, οι χειριστές της ελονοσίας θα διατρέξουν κίνδυνο.

Για να γίνει ο υπολογισμός της απόδοσης αερισμού θαλάμου ζωγραφική, είναι απαραίτητη η χρήση του τύπου Ρ = V × T × 0,36, όπου Τ - διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του παρεχόμενου αέρα και το οποίο απαιτείται στο θάλαμο ψεκασμού, V - ο όγκος του αέρα μέσα και 0,36 - ο συντελεστής πολλαπλότητα.

Γνωρίζοντας αυτή την παράμετρο, είναι εύκολο να ρυθμίσετε την απαιτούμενη λειτουργία εναλλαγής αέρα. Ο υπολογισμός της βέλτιστης εναλλαγής αέρα πραγματοποιείται ως εξής: ο όγκος του χώρου εργασίας πολλαπλασιάζεται με τον μέσο δείκτη της πολλαπλότητας κίνησης του αέρα.

Ανάλογα με τα αποτελέσματα του υπολογισμού, είναι δυνατόν να καταλάβουμε ποιος τύπος αερισμού είναι κατάλληλος σε μια συγκεκριμένη περίπτωση. Με την τήρηση όλων των κανόνων εγκατάστασης, ο θάλαμος βαφής θα είναι όσο το δυνατόν πιο παραγωγικός και ασφαλής.

Η συσκευή αερισμού στο γκαράζ για ζωγραφική

Η εξάτμιση στο γκαράζ είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που δεν μπορεί να παραμεληθεί με κανέναν τρόπο. Ειδικά αν το γκαράζ χρησιμοποιείται για τη βαφή αυτοκινήτων. Η χρήση χημικών ουσιών έχει καταστροφικές συνέπειες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Ο σωστός εξαερισμός βοηθά στην επίλυση ενός τέτοιου προβλήματος με τον καλύτερο τρόπο και μπορείτε να το τοποθετήσετε μόνοι σας.

Τύποι αερισμού στο γκαράζ για ζωγραφική

 • Φυσικό, χάρη στο οποίο υπάρχει φυσική παροχή αέρα.
 • Συνδυάζονται, με τη βοήθεια των οποίων ρέει ο εξαντλημένος αέρας από το γκαράζ και λαμβάνει χώρα μια φυσική εισροή καθαρού αέρα.
 • Μηχανική, η οποία πραγματοποιείται μέσω ειδικού εξοπλισμού - ενός δομοστοιχείου ή ενός μονοκόμματος.

Πρότυπα

Το γκαράζ είναι κλειστό χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εγκατάσταση εξαερισμού σε ένα τέτοιο μέρος είναι υποχρεωτική, η οποία ρυθμίζεται από το τρέχον SNIP 21-02-99. Σύμφωνα με αυτή την κανονιστική πράξη, επιβάλλονται οι ακόλουθες απαιτήσεις στο γκαράζ:

 • οι ελάχιστες τιμές θερμοκρασίας δεν είναι χαμηλότερες από +5 μοίρες.
 • υποχρεωτική εγκατάσταση εξαερισμού, η οποία θα παρέχει αέρα τουλάχιστον 180 m3 / ώρα.

Σημαντικό! Η συμμόρφωση με αυτούς τους κανόνες δεν είναι μόνο γραφειοκρατικές απαιτήσεις, αλλά και εγγύηση της ασφάλειας του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, επειδή η συσσώρευση αναθυμιάσεων χημικών ουσιών είναι επιβλαβής για τους ανθρώπους. Και η έλλειψη κατάλληλου συστήματος εξαερισμού οδηγεί σε αύξηση της υγρασίας στο γκαράζ, γεγονός που οδηγεί σε διάβρωση και ταχεία καταστροφή των μεταλλικών στοιχείων του οχήματος.

Η κουκούλα στο γκαράζ με τα χέρια σας για ζωγραφική μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της εφαρμογής χρωμάτων, σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε ηλεκτρικό ρεύμα, επιταχύνοντας την ξήρανση των χημικών ενώσεων.

Λειτουργίες εξαερισμού στο γκαράζ με θάλαμο βαφής

Καθαρισμός αέρα στον χώρο και διήθηση

Η βαφή και άλλες χημικές ενώσεις εκπέμπουν επιβλαβείς αναθυμιάσεις, οι οποίες πρέπει να αφαιρεθούν από το γκαράζ. Η άφιξη καθαρού αέρα συμβάλλει στην εκτόπισή τους και στην κατεύθυνση της ειδικής διήθησης.

Εξασφάλιση της ασφάλειας

Τα πτητικά συστατικά των πολύχρωμων υλικών ανεβαίνουν. Το σύστημα εξαερισμού αφαιρεί τα 2/3 των ελαφρών δηλητηριωδών ουσιών που τοποθετούνται στην κορυφή και το 1/3 των παρακάτω. Μειώνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς και μειώνει τον κίνδυνο έκρηξης. Επιπλέον, τα εγκατεστημένα φίλτρα καθαρίζουν σημαντικά τον αέρα στο δωμάτιο, καθιστώντας τον ασφαλή για τον άνθρωπο.

Γρήγορη ξήρανση

Χάρη στο σύστημα εξαερισμού και την εμφάνιση θερμού εμφυσήματος, λαμβάνει χώρα η καλύτερη σταθεροποίηση των στρωμάτων του υλικού βαφής και η επιτάχυνση της ξήρανσης του.

Συμβουλές! Τα συστήματα εξαγωγής πρέπει να τοποθετούνται σε διαφορετικά ύψη για την ομοιόμορφη κατανομή των αέριων μαζών στο χώρο του γκαράζ. Μαζί με αυτά είναι απαραίτητη η εγκατάσταση πρόσθετων φίλτρων και συσκευών θέρμανσης. Ο εξαερισμός στο γκαράζ για βαφή, ο οποίος εκτελείται με ανεμιστήρα, είναι τοποθετημένος σε ένα από τα τοιχώματα του χώρου για να παρέχει τεχνητό ρεύμα και ανταλλαγή αέρα.

Διαρρύθμιση του θαλάμου ψεκασμού στο γκαράζ

Για την υλοποίηση του έργου θα χρειαστείτε:

 • Γκαράζ, που θα φιλοξενήσει μια φωτογραφική μηχανή για τη ζωγραφική αυτοκινήτων.
 • Θερμογεννήτρια για γρήγορη ξήρανση πολύχρωμων υλικών.
 • Σύστημα εξαερισμού για ανταλλαγή αέρα.

Συμβουλές! Όταν εγκαθιστάτε το γκαράζ κάτω από την κάμερα, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικά πυρίμαχων υλικών, τα οποία παρέχουν στο δωμάτιο αεροστεγανότητα. Οι τοίχοι από μόνωση από χάλυβα, το δάπεδο από πλέγμα, οι μεταλλικές πόρτες είναι κατάλληλοι για το σκοπό αυτό, το καλύτερο.

Η κουκούλα για το γκαράζ για ζωγραφική αναφέρεται στα βασικά στοιχεία που σας επιτρέπουν να κάνετε αυτό το είδος δραστηριότητας. Το σύστημα εξαερισμού με πρόσθετα φίλτρα παρέχει τον καθαρισμό του αέρα και την αφαίρεση μιας πολύχρωμης ομίχλης μέσα στο γκαράζ.

Οι επιλογές εδώ μπορούν να είναι δύο:

 • Αερισμός ενός μοτέρ, μέσω του οποίου αντλείται φρέσκος αέρας από πάνω από μια εγκατεστημένη μονάδα. Στη διαδικασία αυτή, η πολύχρωμη ομίχλη και οι επιβλαβείς πτητικές ουσίες υπό πίεση καθίστανται προς τα κάτω και εξαλείφονται μέσω οπών.
 • Ένας αερισμός δύο κινητήρων στον οποίο χρησιμοποιούνται δύο μονάδες: ο κινητήρας έγχυσης παρέχει καθαρό αέρα στο δωμάτιο, η αναρρόφηση - εξαλείφει τον βρώμικο αέρα στο δρόμο.

Η σπιτική κουκούλα για το γκαράζ θα πρέπει να συμπληρώνεται από ένα φίλτρο αέρα υψηλής απόδοσης. Θα προστατεύει από σωματίδια σκόνης, χημικά πτητικά συστατικά.

Συμβουλές! Για το γκαράζ για τη βαφή αυτοκινήτων χρησιμοποιούν διφασικά φίλτρα, τα οποία στην πρώτη φάση δεσμεύουν μεγάλα σωματίδια, και στη δεύτερη - μικρά.

Κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού λαμβάνεται υπόψη η απόδοσή του, η οποία είναι τουλάχιστον 20 cm3 / s. Τα εγκατεστημένα φίλτρα πρέπει να καθαρίζουν τον αέρα που τροφοδοτείται και αποφορτίζεται. Με τέτοια καθήκοντα, μόνο τα στοιχεία με φάσεις καθαρισμού πολλαπλών επιπέδων είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν. Κατά την τοποθέτησή τους λαμβάνεται υπόψη η πίεση του αέρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα φίλτρα πρέπει να εγκατασταθούν στο δάπεδο και στην οροφή καθ 'όλη τη διάρκεια του δωματίου.

Κουκούλα καυσαερίων στο γκαράζ για αυτόματη ζωγραφική: διαγράμματα καλωδίωσης

Μέθοδος # 1

Για την υλοποίηση του έργου χρησιμοποιείται ανεμιστήρας τύπου καναλιού, η διάμετρος του οποίου κυμαίνεται από 150 mm έως 250 mm. Με τη βοήθεια ενός τέτοιου συστήματος εξαερισμού εκπέμπονται όλα τα αέρια και οι πολύχρωμοι ατμοί. Δεν υπερβαίνει τα 15 λεπτά, ο αέρας στο χώρο του γκαράζ αντικαθίσταται εντελώς. Η παρουσία ενός πρόσθετου ανεμιστήρα συμβάλλει στην ισοπέδωση της υγρασίας και στην ταχεία ξήρανση του αυτοκινήτου. Ο ανεμιστήρας τοποθετείται πάνω από την οροφή, σε αυτή την εκδίκηση η τρύπα εισροής τοποθετείται σε ύψος τουλάχιστον 5 cm από το δάπεδο. Ένας επιπλέον ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος για να δημιουργήσει εσωτερική κυκλοφορία.

Συμβουλές! Για να αποφύγετε τις στάσιμες ζώνες, η είσοδος και η έξοδος αέρα θα πρέπει να τοποθετηθούν διαγώνια σε όλο το δωμάτιο.

Μέθοδος # 2

Αυτός ο τύπος εγκατάστασης χρησιμοποιείται για χώρους γκαράζ με ράφι ή κελάρι. Κατά την υλοποίηση ενός τέτοιου έργου, ο εξαερισμός λαμβάνεται σε ένα ξεχωριστό ορυχείο. Για την διάταξη του συστήματος αερισμού που χρησιμοποιείται σε σωλήνες διαμέτρου 100 mm και μήκος που δεν υπερβαίνει τα 1,5 m, τα οποία είναι μονωμένα με τη βοήθεια των ορυκτών ινών σε πάχος των 5 εκ. Το αποφεύγει το σχηματισμό συμπύκνωσης στο σύστημα και να γίνει μια αξιόπιστη προστάτης κατά της σκουριάς.

Ο αγωγός αέρα είναι εγκατεστημένος στο άνω μέρος της κοιλότητας επιθεώρησης και η οπή εισροής είναι τοποθετημένη στο αντίθετο τοίχωμα. Το κανάλι είναι καλυμμένο με κουκούλα, το οποίο πρέπει να ανυψωθεί πάνω από το έδαφος όχι περισσότερο από 50 εκ. Η κουκούλα μπορεί να είναι από χάλυβα. Ο καθαρός αέρας, που μπαίνει στο γκαράζ μέσω της τρύπας εισροής, εξαπλώνεται μέσω του δωματίου και εξαερίζεται μέσω του εξαερισμού.

Σημαντικό! Οι εργασίες στο λάκκο επιθεώρησης με τη χρήση χημικών εξαρτημάτων δεν είναι ασφαλείς. Για να αποφύγετε τις βλαβερές συνέπειες της βαφής, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής για καθαρό αέρα. Σύμφωνα με φυσικά φαινόμενα, ο καθαρός αέρας τροφοδοτείται από κάτω, επειδή είναι ψυχρότερος από τον αέρα στο δωμάτιο. Όταν θερμαίνεται, κινείται, αναμειγνύεται με αέρα στον χώρο, μέχρι τον ανεμιστήρα και έξω. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ανεμιστήρες τοποθετούνται κάτω από το ανώτατο όριο.

Για μεγάλα ή εντατικά χρησιμοποιούμενα δωμάτια απαιτούνται δύο ανεμιστήρες, οι οποίοι τοποθετούνται σε απόσταση τουλάχιστον 50 cm το ένα από το άλλο.

Υπολογισμοί των διαστάσεων του αγωγού εξαερισμού

Είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσετε υπολογισμούς προτού προχωρήσετε στην εγκατάσταση. Σε 1 τετραγωνικό. m τετράγωνο είναι απαραίτητο να υπάρχει κανάλι αερισμού 1,5 εκ. Δηλαδή, για ένα γκαράζ 15 m2 είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί ένας αγωγός εξαερισμού με διάμετρο 22,5 cm, αλλά υπάρχουν και πρόσθετες προϋποθέσεις:

 • Σε γκαράζ με εντατική χρήση είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε έναν εξαναγκασμένο ανεμιστήρα.
 • Οι αεραγωγοί αερισμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μικρότερη διάμετρο, αλλά πρέπει να υπάρχουν αρκετοί. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε δύο κανάλια από κάθε διάμετρο που είναι 11,5 cm.
 • Τα σημεία εισροής και εκροής πρέπει να είναι ανοικτά. Είναι απαραίτητο να τους επιθεωρήσετε μία φορά το χρόνο για βρωμιά και θραύσματα, εάν είναι απαραίτητο, καθαρά.

Τοποθέτηση του ανεμιστήρα

Ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος στον αγωγό εξαερισμού. Είναι απαραίτητο να εξοπλιστείτε με δύο κανάλια:

 • για την εισροή καθαρού αέρα από το δρόμο, που είναι τοποθετημένο κάτω?
 • για την εξάλειψη του βρώμικου που δημιουργείται στο ανώτατο όριο.

Συμβουλές! Οι τρύπες θα πρέπει να σχεδιάζονται καλύτερα κατά την κατασκευή ενός γκαράζ. Εάν χρησιμοποιείται προκατασκευασμένο παρασκήνιο, οι οπές είναι κατασκευασμένες με ένα διάτρητο σε ύψος μεγαλύτερο από 5 cm από το μηδενικό σημείο του δαπέδου.

Η κουκούλα τοποθετείται στην αντίθετη πλευρά του τοίχου εισροής όσο το δυνατόν ψηλότερα. Ο ανεμιστήρας πρέπει να παρέχει ταχύτητα ροής αέρα σε επίπεδο 25 cm / s. Έτσι, για παράδειγμα, για ένα θάλαμο βαφής με έκταση 28 m2, ο εξοπλισμός χρειάζεται 2500 m3 / h.

Κάνουμε κουκούλα στο γκαράζ με δικά μας χέρια για ζωγραφική και περίπτερο ψεκασμού: υλικά φωτογραφίας

Τα αυτοκίνητα χρειάζονται ένα άνετο περιβάλλον όχι λιγότερο από ένα άτομο.

Αυτό επεκτείνει τη διάρκεια ζωής τους σε δύο ή τρεις φορές. Τις περισσότερες φορές τα αυτοκίνητα βρίσκονται ακόμα στο γκαράζ και η υγρασία του αέρα είναι πολύ σημαντική.

Για να ρυθμίσετε την υγρασία στο γκαράζ υπάρχει μόνο ένας τρόπος - ο σωστός εξαερισμού.

Ο εξαερισμός απομακρύνει επίσης τα καυσαέρια και τους ατμούς του διαλύτη από το γκαράζ κατά τη συντήρηση και τη βαφή του αυτοκινήτου.

Και ο καλύτερος και αποτελεσματικότερος εξαερισμός - υποχρεωτική. Στο άρθρο, θα μιλήσουμε για το πώς να το κάνουμε σωστά κουκούλα στο γκαράζ.

Πώς να σχεδιάσετε μια κουκούλα στο γκαράζ: τα οφέλη

Για να αξιολογήσει τα οφέλη της εξαναγκαστικής εξαερισμού, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τη βασική ουσία του τι συμβαίνει στη σύνθεση του αέρα του γκαράζ. Εκτός από τα ατμοσφαιρικά αέρια, το οξυγόνο, το άζωτο και άλλες φυσικές ακαθαρσίες, υπάρχει υγρασία. Σε χαμηλές θερμοκρασίες και χαμηλές πιέσεις, η υγρασία από την αέρια κατάσταση περνά στο υγρό (ομίχλη, δροσιά).

Διάφορα αέρια τεχνητής προέλευσης, για παράδειγμα, εξάτμιση, αναμιγνύεται με τον αέρα, μπορεί εν μέρει να διαλυθεί σε νερό. Στην ατμόσφαιρα υπάρχουν σωματίδια σκόνης και αιθάλης από την ατελή καύση καυσίμου, ειδικά όταν εκκινούνται κρύοι κινητήρες.

Επιπλέον, ο αέρας στο γκαράζ περιέχει ατμούς βενζίνης, διαλυτών, λιπαντικών ελαίων, διαχωρισμό από καουτσούκ και πλαστικά υλικά. Είναι ένα μίγμα που δίνει στο γκαράζ μια χαρακτηριστική οσμή και δεν είναι καθόλου χρήσιμη για την υγεία και την ασφάλεια της τεχνολογίας.

Εξολκέας στο γκαράζ με τα χέρια σας - φωτογραφία:

Εργασίες ζωγραφικής μέσα θάλαμοι (και ένα γκαράζ είναι ένα τυπικό παράδειγμα κάμερας), πρέπει απαραίτητα να πραγματοποιείται σε μάσκα αερίων, με καθαρό αέρα, αλλά οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δρουν σαν καμικάζι. Ως εκ τούτου, η αυτοκατευθυνόμενη κουκούλα στο γκαράζ για ζωγραφική, ακριβώς διατηρεί λίγους μήνες ζωής ανά μπογιά.

Συχνά χρησιμοποιείται για το γκαράζ είναι αρκετά ανεπαρκής την ένταση του δωματίου. Η φτώχεια δεν είναι αντίρρηση, αλλά, πράγματι, ένας μεγάλος χοίρος. Απλώς δηλώνουμε, μην απαντήσετε στην ερώτηση "ποιος φταίει" σε αυτό στη χώρα μας και προχωρούμε περαιτέρω. Ακόμα και ένα μεγάλο γκαράζ χρειάζεται εξαερισμού, είναι απολύτως απαραίτητο για το μικρό.

Φυσικά εξαερισμού συμβαίνει μέσω της διαφυγής του αέρα από το γκαράζ μέσω του ανοικτού την πόρτα και πύλες. Λόγω της μεγάλης έκτασης των θυρών του γκαράζ, η αλλαγή του αέρα δεν είναι κακή εάν το γκαράζ χρησιμοποιείται μόνο ως χώρος στάθμευσης για ένα επιβατικό αυτοκίνητο: ξεκίνησε, αριστερά, σταμάτησε, σταμάτησε.

Αλλά το ιδιωτικό γκαράζ αυτοκινήτων είναι σχεδόν πάντα εργαστήριο, στην οποία ασχολούνται τόσο με τη ζωγραφική όσο και με τη σχεδόν χύτευση μετάλλου. Δεν υπάρχει αρκετός φυσικός εξαερισμός εδώ, και πρέπει να κάνουμε τεχνητό.

Τεχνητός εξαερισμός, που υπάρχει στο 60-70% garage κτίρια, λύνει το πρόβλημα για το οποίο προορίζεται, όχι εντελώς. Η συσκευή της παρέχει μια καμινάδα με έναν εκτροπέα. Ένας σωλήνας σχηματίζεται ώθηση, που επιπλέον βοηθά τον εκτροπέα, καλύπτει επίσης τον σωλήνα του με ένα καπάκι από τη λήψη βροχοπτώσεων από την ατμόσφαιρα.

Τα ανοίγματα τροφοδοσίας σε τέτοιες περιπτώσεις βρίσκονται στο κάτω μέρος, στο επίπεδο του δαπέδου του γκαράζ και καλύπτονται με πλέγματα από τρωκτικά και μικρά οικόσιτα ζώα. Το έργο τέτοιων εξαερισμού εξαρτάται έντονα από τη διαφορά θερμοκρασίας στο γκαράζ και πέραν αυτού.

Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες των εν λόγω συνεργείων ανησυχούν πάντα για τη θέρμανση, και αυτή είναι μια πολύ δαπανηρή επιλογή για τη ρύθμιση της υγρασίας και της καθαρότητας του αέρα. Επιπλέον, και εύφλεκτο, δεδομένου ότι τα συνεργεία δεν θερμαίνονται συχνά με νερό, αλλά με ηλεκτρικό ρεύμα ή φούρνο.

Αναγκασμένος εξαερισμού Χρησιμοποιήστε μηχανική ενέργεια για να επιταχύνετε τις ροές του αέρα, με τη βοήθεια ενός πτερωτή ή ενός τροχού με λεπίδες που κινούνται σε περιστροφή ηλεκτρικό μοτέρ. Με μια μικρή κατανάλωση ισχύος, που υπολογίζεται μόνο σε δεκάδες βατ (για ένα γκαράζ για ένα αυτοκίνητο), ο εξαναγκασμένος αερισμός είναι πολύ αποτελεσματικός. Στη Ρωσία εξακολουθεί να μην είναι ευρέως διαδεδομένη.

Ο λόγος για αυτό, επί του παρόντος, είναι ακόμα σοβιετικά στερεότυπα και ιδέες για τη συσκευή εξαερισμού, όταν οι ηλεκτροκινητήρες ήταν ένα μεγάλο έλλειμμα. Οι πλούσιοι κάνουν τα γκαράζ στο σύγχρονο επίπεδο, με συστήματα κλιματισμό, αλλά το μερίδιο των εν λόγω συνεργείων είναι πολύ μικρό στο συνολικό αριθμό στη Ρωσία.

Προτιμώμενα διαγράμματα συσκευών

Πώς να το κάνετε κουκούλα στο γκαράζ με τα χέρια τους; Για ένα τυπικό μικρό γκαράζ συνιστάται να επιλέξετε ένα σύστημα εξαερισμού, που φαίνεται στο σχήμα 1 κατωτέρω:

Αυτή είναι μια απλή και αρκετά αποτελεσματική επιλογή. Στα γκαράζ των ιδιοκτητών αυτοκινήτων μπορείτε συχνά να δείτε σωλήνα, όπως σε ένα πραγματικό δίκτυο εξαερισμού για μεγάλους χώρους. Στην ερώτηση «Γιατί το κάνατε αυτό, θέλετε επιπλέον εργασία;» Απαντούν: «Και πώς αλλιώς;» Δηλαδή, οι άνθρωποι απλά αντιγράφουν αυτό που βλέπουν στα βιομηχανικά κτίρια και ασχολούνται με τη μαύρη μαγεία.

Ο ανεμιστήρας για το γκαράζ μπορεί να ληφθεί με διάμετρο από 150 mm και μέχρι 250, κατά προτίμηση τύπου καναλιού (με φλάντζες για τοποθέτηση σε σωλήνα), οι ανεμιστήρες έχουν καλή πρόσφυση. Δημιουργεί ένα κατάλληλο κενό και εξάγει όλα τα αέρια και τους ατμούς που είναι ελαφρύτεροι από τον αέρα, μέσα σε λίγα λεπτά.

Βαρύ συστατικά καπνός και αερίων, τα οποία χρησιμοποιούνται για να διασκορπιστούν κατά μήκος του εδάφους, αραιώνονται με τον αέρα που ρέει μέσω της οπής εισόδου που βρίσκεται κάτω ή με ένα διάκενο μεταξύ του δαπέδου και της πύλης και επίσης ανεβαίνει. Κατά τη διάρκεια του 10-15 λεπτά Ο αέρας στο γκαράζ θα αντικατασταθεί εντελώς από φρέσκο ​​από το δρόμο.

Στο σχήμα μπορείτε να δείτε ότι η είσοδος αέρα και η έξοδος του βρίσκονται σχεδόν διαγώνια παραλληλεπίπεδο, το σχήμα του οποίου έχει ένα γκαράζ. Ως εκ τούτου, δεν θα υπάρξουν στάσιμες ζώνες εδώ.

Ιδιαίτερη σημασία έχουν τα πρόσθετα αναπνευστήρα. Δεν μπορεί να αγοραστεί, αλλά αν είναι, είναι πολύ κερδοφόρα. Είναι τέλεια επίπεδα υγρασίας στην αίθουσα γκαράζ. Με αυτό, μπορείτε να στεγνώσετε γρήγορα το μηχάνημα και να παρεμβαίνετε σε μεγάλο βαθμό σκουριά μέταλλο.

Αυτός ο ανεμιστήρας, ακόμα και χωρίς θέρμανση, θα στεγνώσει το μηχάνημα για μερικές ώρες. Σε αυτή την περίπτωση, το κάλυμμα του εξωτερικού ανεμιστήρα μπορεί να είναι ανοιχτό ή κλειστό, δεν έχει σημασία. Το χειμώνα, την άνοιξη και το φθινόπωρο, η ξήρανση είναι πιο σημαντική από ό, τι το καλοκαίρι. Ο εσωτερικός ανεμιστήρας πρέπει να είναι φορητός, είναι πιο βολικό.

Πού στο γκαράζ για να σχεδιάσετε μια κουκούλα; Αν το γκαράζ έχει υπόγειο ή pit, τότε ο εξαερισμός τους είναι υποχρεωτικός. Σε αυτή την περίπτωση, σχηματίζεται μια περιοχή όπου ο μολυσμένος αέρας μπορεί να παραμείνει στάσιμος. Ένα γκαράζ με ένα υπόγειο ή ένα λάκκο δείχνει ότι ο ιδιοκτήτης του μπορεί να χειριστεί ένα φτυάρι ή έχει πρόσβαση σε υψηλές τεχνολογίες σκάψιμο της γης.

Σε αυτή την περίπτωση, για να μην μπλοκάρει το γκαράζ με σωλήνες, εξαερισμού μπορεί να μεταφερθεί σε ξεχωριστό άξονα που βρίσκεται δίπλα στο γκαράζ, όπως φαίνεται στο σχήμα 2:

Η διάμετρος των σωλήνων πρέπει να είναι τουλάχιστον 100 mm. Οι σωληνώσεις πρέπει να είναι μονωμένες με ορυκτοβάμβακα από τις επιπτώσεις του παγετού και της συμπύκνωσης, το πάχος της μόνωσης λαμβάνεται 3-5 cm. Οι ίδιοι οι σωλήνες είναι καλύτερα να επιλέξουν από πλαστικό, δεν σκουριάζει. Όπως μπορεί να φανεί στο σχήμα, ένας τέτοιος σύντομος αγωγός δεν θα παρέχει μεγάλη αντίσταση στη ροή του αέρα. Το μήκος του δεν υπερβαίνει 1,5 μέτρα.

Ο αγωγός αέρα καλύπτεται με κάλυμμα από τις περσίδες, από τους οποίους μπορεί εύκολα να συγκολληθούν σίδηρο, και προετοιμασμένη από σκουριά. Μπορείτε να το κάνετε και από ξύλο, και στη συνέχεια να περικυκλώνετε με ένα γαλβανισμένο φύλλο. Το ύψος της κουκούλας πάνω από το έδαφος είναι αρκετό μέσα 30-50 εκ. Για την προστασία από τρωκτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πλέγμα στο σωλήνα, ωστόσο, αυτά τα πλάσματα θα σέρνονται, οπουδήποτε. Ο αέρας εισέρχεται στο υπόγειο ή τη σχισμή μέσω της εισροής και των οπών για το λάκκο και τις σκάλες.

Ο ανεμιστήρας μπορεί να είναι αντιστρεπτή και στη συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την εισροή φρέσκου αέρα από κάτω. Κατά κανόνα, η εισροή αέρα γίνεται από κάτω, επειδή στην αίθουσα ο αέρας είναι θερμότερος από ό, τι στο δρόμο. Όταν θερμαίνεται, θα αναμειχθεί με τον αέρα μέσα στο δωμάτιο και θα ανέβει μέχρι την οροφή.

Ως εκ τούτου, οι κουκούλες βρίσκονται συνήθως στην κορυφή. Όμως, όπως έχουμε ήδη δει, υπάρχουν και περιπτώσεις ανάγκης να πάρουμε βρώμικο αέρα από κάτω. Σε αυτή την περίπτωση, για τον καθαρισμό του καναλιού ανεμιστήρα πρέπει να δημιουργήσετε μεγάλη πίεση, και δεν μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει.

Στη συνέχεια, ορίστε δύο σε σειρά, με απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 50 cm. Το σχήμα 3 απεικονίζει αυτή την παραλλαγή.

Στην τελευταία περίπτωση, ο αέρας λαμβάνεται από κάτω. Αν οι οπαδοί αντιστρεπτή, τότε καθαρός αέρας μπορεί να αντληθεί στο λάκκο από το δρόμο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτός ο τρόπος αερισμού μπορεί να είναι μεγαλύτερος αποτελεσματική. Υπάρχει συνδυασμός επιλογών 2 και 3, όταν χρησιμοποιείτε τους αποσβεστήρες, μπορείτε να επιλέξετε το σημείο εισαγωγής αέρα.

Στην τρίτη παραλλαγή, ο σωλήνας μπορεί να διακοσμηθεί με μια θέση με ράφια εργαλείων. Έτσι, οι σωλήνες δεν θα είναι ορατοί και κάθε εκατοστό του χώρου θα χρησιμοποιηθεί σωστά. Μην ξεχάσετε αυτό συντηρησιμότητα - Όλα πρέπει να σχεδιάζονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αποσυναρμολογούνται εύκολα, να αντικαθίστανται και να συλλέγονται πίσω.

Υλικά για τη συσκευή

Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Ανεμιστήρες αξονικοί (κανάλι);
 • αεραγωγούς ·
 • σφιγκτήρες και συνδετήρες.
 • σφραγιστικά, ταινίες στεγανοποίησης και φύλλα φλαντζών.
 • τσιμέντα, στόκοι, αφρός συναρμολόγησης.

Βασικά χαρακτηριστικά του ανεμιστήρα, κατάλληλο για γκαράζ:

 • τάση τροφοδοσίας: 220 (230) V, 50 Hz;
 • κατανάλωση ενέργειας: 20 - 50 W;
 • κατανάλωση αέρα: 150 - 300 m3 / h.
 • πίεση: 50-100 Ρα.
 • διάμετρος του καναλιού: 120 - 150 mm.

Οι αγωγοί που βρίσκονται επί του παρόντος στην πώληση είναι μέταλλο και πλαστικό. Το μέταλλο χωρίζεται σε γαλβανισμένο χάλυβα και ανοξείδωτο χάλυβα με περιτύλιγμα. Το πλαστικό είναι λείο και κυματοειδές. Στη μορφή, οι αγωγοί του αέρα χωρίζονται σε στρογγυλά και ορθογώνια. Για τη σύνδεση μεταξύ διαφορετικών μορφών, υπάρχουν υποδοχές προσαρμογέα.

Η επιλογή είναι αρκετά μεγάλη. Χρησιμοποιώντας κυματοειδείς αγωγούς αέρα, πρέπει να θυμόμαστε ότι στροβιλίζουν πολύ τον αέρα και αναστέλλουν τη ροή. Μπορούν να εφαρμοστούν σε σύντομες ενότητες και για συνδέσεις. Θα πρέπει να προτιμάτε τους αεραγωγούς όσο το δυνατόν πιο ομαλά μέσα. Τα παρακάτω

Η χρήση άλλων υλικών είναι προφανής. Μαζί με το πρότυπο αεραγωγών Μπορείτε να αγοράσετε όλους τους σφιγκτήρες, τις συνδέσεις και τις μεταβάσεις. Το τσιμέντο μπορεί να απαιτηθεί για να ενσωματώσει τις βάσεις των ανεμιστήρων και τις μεταβάσεις τοίχων, καθώς και το στεγανωτικό και τον αφρό στερεώσεως για τη στεγανοποίηση των αρμών σε ξεχωριστές θέσεις.

Οργάνωση εξαναγκασμένων καυσαερίων εξαερισμού Το γκαράζ έχει ένα τέτοιο προφανές όφελος που δεν μπορεί να χάσει. Λειτουργεί σε κάθε καιρό, συμπεριλαμβανομένης της θερμότητας, στην οποία δεν υπάρχει άλλη εξαερισμού δεν θα λειτουργήσει. Εκτός από την εξοικονόμηση αυτοκινήτου και άλλου εξοπλισμού, οι ιδιοκτήτες αυτών των συνεργείων θα εξοικονομήσουν ακόμη πιο πολύτιμο πράγμα - την υγεία.

Λοιπόν, και εκτός αυτού, η αυτο-φτιαγμένη κουκούλα για το γκαράζ είναι αρκετά προσιτό πράγμα για κανέναν, ακόμα και για τον εαυτό σας μέτριο προϋπολογισμό.

Χρήσιμο βίντεο

Παρακολουθήστε ένα βίντεο σχετικά με την κουκούλα για θάλαμο ψεκασμού στο γκαράζ με τα χέρια τους:

Η ανάγκη για κουκούλες για την οργάνωση της ζωγραφικής και τη δυνατότητα αυτοσυναρμολόγησής της

Κάθε webmaster ξέρει ότι για να ολοκληρωθεί το έργο το θάλαμο ψεκασμού είναι απαραίτητη για να αρμοδίως σχεδιασμένη κουκούλα για τη ζωγραφική. Ωστόσο, πολλοί θα αναρωτιούνται: «Τι κάνει το θάλαμο για τη ζωγραφική, αν η βαφή μηχάνημα πραγματοποιείται στο γκαράζ ή συνεργείο,» Στην πραγματικότητα, η φωτογραφική μηχανή πρέπει να ζωγραφισμένο - είναι κάθε χώρος όπου τα έργα με βαφή, έτσι ώστε το γκαράζ και εργαστήριο κατά το χρόνο της να γίνει μια φωτογραφική μηχανή, και πρέπει να φροντίσετε την κουκούλα.

Ποια είναι τα συστήματα εξάτμισης

Πολλοί αποφάσισαν να ζωγραφίσουν το αυτοκίνητό τους με σμάλτο νερού θα σκεφτούν ότι η κουκούλα στο γκαράζ δεν είναι απαραίτητη, επειδή οι βαφές νερού είναι μη τοξικές και δεν μπορούν να βλάψουν την υγεία σας. Αλλά αυτή είναι μια εσφαλμένη άποψη. Εάν ο χρωματισμός πραγματοποιήθηκε σε θάλαμο χωρίς συσκευή εξάτμισης, το αποτέλεσμα δεν θα είναι ποτέ εξαιρετικό - το βερνίκι θα βρεθεί σε ένα ανώμαλο στρώμα και η ξήρανση θα είναι ανομοιογενής.

Ποιες είναι οι παράμετροι για την επιλογή κουκούλας; Για να γίνει αυτό, πρέπει να λάβετε υπόψη το μέγεθος του δωματίου και μόνο στη συνέχεια να επιλέξετε τον τύπο της συσκευής εξαγωγής.

Δύο κινητήρες

Τύπος εξαναγκασμένου εξαερισμού, στον οποίο εισάγεται και αφαιρείται αέρας με ειδικά ανεμιστήρες. Κατάλληλο για μεγάλα συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων ή βαμμένα καταστήματα. Μπορεί να εγκατασταθεί ως εξολκέας για ένα γκαράζ για τη βαφή του μηχανήματος, αλλά η υπερβολική χωρητικότητα του ανεμιστήρα θα οδηγήσει σε υπερβολική κατανάλωση ηλεκτρισμού. Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να κατασκευάσετε μόνοι σας ένα σύστημα εξάτμισης με διπλό μοτέρ, εγκαθιστώντας ανεμιστήρες χαμηλής ισχύος.

Μονοκινητήρας

Ο αέρας εισάγεται στον θάλαμο υπό πίεση και η απομάκρυνσή του γίνεται φυσικά μέσα από τις οπές εξαερισμού. Εξοπλισμένοι με φυσητήρες μεσαίας και χαμηλής ισχύος, τέτοια σχέδια είναι βέλτιστα για μικρά συνεργεία και γκαράζ, όπου η εργασία πραγματοποιείται με διάφορες βαφές.

Γενική ανταλλαγή, προμήθεια και εξάτμιση

Ο αέρας εισέρχεται και αφαιρείται ανεξάρτητα εξαιτίας της διαφοράς θερμοκρασίας και μιας μικρής διαφοράς στην πίεση της μάζας αέρα. Μια καλή επιλογή για τον αερισμό των χώρων, αλλά δεν είναι κατάλληλη για εργασίες ζωγραφικής, διότι με τη θερμότητα και τον καιρό χωρίς αέρα, ο σχεδιασμός καυσαερίων δεν θα λειτουργήσει.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Οι διατάξεις εξάτμισης συναρμολογούνται κατά τη διάρκεια της κατασκευής αμέσως μετά το τέλος της επένδυσης τοίχου και η ηλεκτρική καλωδίωση έχει τοποθετηθεί. Η οπή για την αφαίρεση των αέριων μαζών πρέπει να βρίσκεται πολύ χαμηλότερα (ιδανική - στο πάτωμα) από ό, τι προέρχεται ο αέρας. Αυτό το χαρακτηριστικό του σχεδιασμού σας επιτρέπει να αφαιρέσετε όχι μόνο τον αέρα εξαγωγής, αλλά και τα λεπτά σωματίδια που εμφανίζονται όταν εργάζεστε με ψεκαστήρες βαφής.

Εάν είναι απαραίτητο, είναι δυνατή η επανακατασκευή των τελικών χώρων. Ο σωλήνας εξάτμισης εγκαθίσταται σχεδόν στο επίπεδο του δαπέδου και το άνοιγμα αναρρόφησης - κάτω από την οροφή.

Η εξάτμιση στο γκαράζ ή το συνεργείο μπορεί να συναρμολογηθεί από προκατασκευασμένα στοιχεία. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχουν δυσκολίες: απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες και θα γίνει μια ποιοτική εγκατάσταση. Αλλά οι έτοιμες συσκευές εξάτμισης είναι δαπανηρές και δεν μπορούν όλοι να τους αντέξουν οικονομικά. Αν δεν υπάρχουν μέσα και είναι απαραίτητο να χρωματίσετε, είναι τελείως δυνατό να φτιάξετε την κουκούλα ανεξάρτητα.

Υλικά για την αυτοπαραγωγή της διάταξης εξαγωγής

Για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο εξάτμισης στο γκαράζ με τα χέρια σας, θα χρειαστείτε:

 • ανεμιστήρα καναλιών.
 • συνδετήρες και σφιγκτήρες.
 • φλάντζες, σφραγιστικά ·
 • τσιμέντο, αφρό συναρμολόγησης και στόκος ·
 • σωλήνες αεραγωγού. Μπορείτε να αγοράσετε έτοιμο από ανοξείδωτο χάλυβα ή γαλβανισμένο χάλυβα, και μπορείτε να εξοικονομήσετε λίγο χρησιμοποιώντας πλαστικούς σωλήνες για τα λύματα της κατάλληλης διαμέτρου. Το μειονέκτημα των σωλήνων αποχέτευσης είναι το μη τυποποιημένο και η ανάγκη για έναν πρόσθετο προσαρμογέα για τη σύνδεση του ανεμιστήρα.

Επιπλέον, θα χρειαστείτε εργαλεία για τη διάτρηση και την περιστροφή βιδών, διάφορες σπάτουλες.

Ο ανεμιστήρας έχει ειδικές απαιτήσεις. Οι παράμετροι του πρέπει να αντιστοιχούν στους ακόλουθους δείκτες:

 • ισχύς 20-50 W.
 • τροφοδοσία ισχύος από 220 V;
 • Διάμετρος του καναλιού αέρα - 120-150 mm.
 • η ποσότητα του όγκου απεσταγμένου αέρα είναι 150-300 m3 / h.
 • Η ατμοσφαιρική πίεση που δημιουργείται στον αγωγό είναι 50-100 Ρα.

Αυτές οι παράμετροι είναι απαραίτητες για τη βαφή του αυτοκινήτου, για να έχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και η υγεία του πλοιάρχου δεν απειλεί τίποτα.

Πώς να τοποθετήσετε την κουκούλα με τα χέρια σας

Όλα τα υλικά που αγοράστηκαν, μένει να καταλάβουμε πώς να σχεδιάσουμε την κουκούλα. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τις οδηγίες:

 1. Ανοίγματα διάτρησης για αεραγωγούς. Το άνοιγμα εισαγωγής πρέπει να είναι τοποθετημένο στον τοίχο όσο το δυνατόν ψηλότερα και το άνοιγμα εξαγωγής πρέπει να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερο. Δεν μπορείτε να τοποθετήσετε τρύπες σε έναν τοίχο, πρέπει να είναι απέναντι ο ένας από τον άλλο έτσι ώστε διανοητικά μεταξύ τους μπορείτε να κρατήσετε μια διαγώνιο σε όλο το δωμάτιο.
 2. Συλλέξτε τους αεραγωγούς, συνδέοντας τα τμήματα του σωλήνα με τους σφιγκτήρες. Συνιστάται η τοποθέτηση λεπτών μεταλλικών πλεγμάτων για προστασία από τα τρωκτικά στους σωλήνες. Ένα από τα κατασκευασμένα προστατευτικά μάτια είναι πάντοτε μικρό, είναι καλύτερα να εγκαταστήσετε πλέγματα με κάθε σύνδεση των σωλήνων. Η κίνηση του αέρα δεν αποτελεί πρόβλημα και η πιθανότητα διείσδυσης τρωκτικών θα είναι ελάχιστη. Ο ανώτερος αγωγός αέρα είναι εφοδιασμένος με μια "στέγη", η οποία δεν παρεμβαίνει στην κίνηση των μαζών του αέρα, αλλά χρησιμεύει ως προστασία έναντι εισροής νερού μέσα στον αγωγό. Από ανοξείδωτο χάλυβα, μπορείτε να καρφώσετε μόνοι σας τον προστατευτικό κώνο, και για σωλήνες αποχέτευσης, αγοράστε το κατάλληλο ακροφύσιο στο κατάστημα.
 3. Οι αεραγωγοί τοποθετούνται στις οπές για αυτούς και στερεώνονται με αφρώδες υλικό και τσιμέντο. Αφού στεγνώσει το υλικό τοποθέτησης, ο τοίχος ισοπεδώνεται με γύψο.
 4. Ένας αξονικός ανεμιστήρας προσαρτάται στον αγωγό εμφύσησης αέρα μέσω προσαρμογέα και συνδέεται με το δίκτυο. Εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορείτε να δημιουργήσετε έναν εξαερισμό με δύο μοτέρ, τοποθετώντας μια παρόμοια συσκευή εξαερισμού στον αγωγό εξαγωγής.
 5. Τώρα μπορείτε να ελέγξετε τη λειτουργία της συσκευής.

Αυτή η σπιτική κουκούλα για να εκτελέσει το χρώμα θα λειτουργήσει καλύτερα από κατάστημα-αγόρασε, και ανεμιστήρες εξαερισμού εξασφαλίζουν την κυκλοφορία του αέρα για την προμήθεια και τον τύπο της εξάτμισης. Με αυτόν τον εξαερισμό χρωματισμός αποτέλεσμα θα είναι καλό, και τοξικές βαφές δεν θα βλάψει την υγεία του πλοιάρχου.

Βεβαιώνοντας ότι κάθε δωμάτιο όπου γίνεται η ζωγραφική είναι ένας θάλαμος ζωγραφικής, κάθε πλοίαρχος θα φροντίσει να εξοπλίσει το εργαστήριο με κουκούλα. Κάποιος θα ετοιμαστεί και θα πληρώσει την εγκατάσταση σε επαγγελματίες, και κάποιος θα θέλει να σώσει λίγο και να κάνει όλη την εργασία τους οι ίδιοι.

Χρώμα θάλαμο στο γκαράζ με τα χέρια σας

Σπάνια, ποιο αυτοκίνητο ζει τη σύντομη ζωή του χωρίς βαφή. Ξένα αυτοκίνητα μη κινέζικης προέλευσης αντέχουν 300 400 χιλιάδες μίλια, το αυτοκίνητο της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας πέφτει στο θάλαμο βαφής μετά από περίπου 100-150 χιλιάδες χιλιόμετρα τρέξιμο. Τρόποι για να αποκαταστήσετε λίγο το χρώμα και το βερνίκι - δώστε την υπηρεσία της επιχείρησης, χρησιμοποιήστε τις υπηρεσίες των πλοιάρχων γκαράζ ή δημιουργήστε ένα θάλαμο ψεκασμού στο γκαράζ. Ακόμη και αν ληφθεί υπόψη το επιπλέον κόστος της ενοικίασης εξοπλισμού, η φωτογραφική μηχανή χρώματος στο γκαράζ με τα δικά της χέρια θα κοστίσει πολύ λιγότερο από τις υπηρεσίες των ζωγράφων.

Τι περιλαμβάνει ο θάλαμος ψεκασμού;

Το κόστος της ζωγραφικής μπορεί να κυμαίνεται από 20 έως 80 χιλιάδες ρούβλια, για αυτά τα χρήματα μπορείτε να εξοπλίσετε προσωρινά το γκαράζ σας με ένα κιβώτιο ζωγραφικής. Ακόμη και με τον εγκατεστημένο εξοπλισμό για ζωγραφική, το δωμάτιο δεν θα σταματήσει να είναι γκαράζ και στο τέλος της εργασίας είναι εύκολο να αποκατασταθεί η προηγούμενη εμφάνιση του γκαράζ.

Για να μετατρέψετε ένα δωμάτιο γκαράζ σε ένα δωμάτιο ζωγραφικής με τα δικά σας χέρια, θα χρειαστεί να αγοράσετε ή να νοικιάσετε τον ακόλουθο εξοπλισμό:

 • Αεροσυμπιεστής με πίεση εργασίας 8-12 atm με δέκτη και διαχωριστή νερού και λαδιού.
 • Δύο ανεμιστήρες - προμήθεια και φουσκώματος.
 • Ένα σετ τεσσάρων προβολέων αλογόνου, ενάμισι κιλοβάτ το καθένα, ή ένα πυροβόλο όπλο θερμότητας.
 • Το σύστημα των φίλτρων υφάσματος?
 • Τρία φώτα LED και έξι μεγάλοι λαμπτήρες φθορισμού.
 • Ένα σύνολο πλαστικών πιάτων μέτρησης.
 • Ενισχυμένο φιλμ από ύφασμα πολυπροπυλενίου και συνδετήρες.

Η ζωγραφική με οξυγόνο δίνει ένα απίστευτα ομοιόμορφο και λεπτό στρώμα χρώματος, ακόμη και χωρίς τη χρήση ενισχυτών στιλπνότητας, λόγω της υψηλής καθαρότητας του οξυγόνου. Αλλά ο κίνδυνος είναι πολύ υψηλός, οπότε είναι ευκολότερο να εγκαταστήσετε ένα πρόσθετο φίλτρο και έναν διαχωριστή υγρασίας, και η γυαλάδα και η στιλπνότητα θα προσφέρουν μια ποιοτική λάκα και πρόσθετα.

Πώς να φτιάξετε έναν θάλαμο ψεκασμού

Αμέσως αξίζει να αναφέρουμε ότι ο θάλαμος ψεκασμού με τα χέρια τους στο γκαράζ και το αναφερόμενο σύνολο εξοπλισμού θα ζωγραφίσει "σχεδόν καλή και υψηλής ποιότητας" ένα μέγιστο αριθμό αυτοκινήτων. Για μια ημι-επαγγελματική ή επαγγελματική προσέγγιση, το επίπεδο του εξοπλισμού πρέπει να είναι σημαντικά υψηλότερο τόσο στο τμήμα των εργαλείων βαφής όσο και ως προς τη μετατροπή του ίδιου του θαλάμου βαφής.

Η ανακατασκευή του γκαράζ στο θάλαμο βαφής πραγματοποιείται σε τρία στάδια:

 1. Ένας καυσαερίων εγκαθίσταται στο γκαράζ.
 2. Οι τοίχοι, η οροφή, οι πόρτες γκαράζ καλύπτονται με προστατευτικά επιχρίσματα και επένδυση.
 3. Εγκαταστάσεις θέρμανσης - ξήρανσης.

Η αρχή λειτουργίας της κάμερας έγκειται σε δύο διαδοχικές φάσεις - χρώση εξαρτήματα χρησιμοποιώντας το όπλο, και ξήρανση του στρώματος μελανιού ή βερνικιού με συσκευές θέρμανσης, όπως λάμπες αλογόνου ή θερμαντήρες. Οτιδήποτε δεν χτυπά την ζωγραφισμένη επιφάνεια και κρέμεται στην ατμόσφαιρα πρέπει να αφαιρεθεί προσεκτικά από την κάμερα, έτσι ώστε η ομίχλη να μην εγκατασταθεί στον καθρέφτη του χρώματος. Η εισαγωγή αέρα πρέπει να πάει από πάνω και να αφαιρέσετε τον διαλύτη που έχει μολυνθεί με αέρα και να βάψετε τις τρύπες στο πάτωμα ή στο κάτω μέρος των τοίχων του γκαράζ.

Διαρρύθμιση χώρου γκαράζ για έναν απλό θάλαμο ψεκασμού

Για τη ζωγραφική μικρά μέρη του αυτοκινήτου, στοιχεία επίπλων, μια μικρή κάμερα είναι επαρκής, περίπου μισό γκαράζ σε μέγεθος. Το κόστος κατασκευής ενός τέτοιου κουτιού χρώματος θα είναι μικρότερο από το μέγεθος μιας μεγάλης αίθουσας. Για τη βαφή αυτοκινήτου, ο όγκος του θαλάμου μπορεί να επεκταθεί προσωρινά στο μέγεθος ολόκληρου του γκαράζ με την εγκατάσταση πρόσθετων λαμπτήρων και θερμαντήρων. Λόγω της χαμηλής ισχύος του εξοπλισμού ξήρανσης και εξαερισμού, η απόδοση στη ζωγραφική πλήρους μεγέθους τμήματα του σώματος θα είναι μικρότερη.

Στο χώρο του γκαράζ που προορίζεται για την κάμερα, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να αφαιρεθούν απολύτως όλα τα αντικείμενα και αντικείμενα, παραμένουν μόνο τα γυμνά δάπεδα, η στέγη και οι τοίχοι. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να χωρίσετε το χώρο του κουτιού με κουρτίνα - μια κουρτίνα κατασκευασμένη από συνθετικό ύφασμα από ίνες πολυεστέρα. Ένα τέτοιο φράγμα υφάσματος θα πρέπει να συνδέεται γύρω από την περίμετρο με τη βοήθεια Velcro ή αστραπή, όπως στο βίντεο:

Για ένα μικρό θάλαμο ψεκασμού αρκεί να εγκαταστήσετε δύο φυσητήρες κάτω από την οροφή. Τις περισσότερες φορές, η πρόσληψη αέρα εκτελείται από το δεύτερο μισό του γκαράζ, είναι καθαρότερη και πιο ζεστή από την οδό. Η απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα πραγματοποιείται με το ίδιο ζευγάρι ανεμιστήρων, αλλά τοποθετείται στο κάτω μέρος, στον πίσω τοίχο, σχεδόν στο πάτωμα του γκαράζ.

Για να στεγνώσει η βαμμένη επιφάνεια σε μικρό όγκο θαλάμου, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ισχυρούς λαμπτήρες αλογόνου. Ένα ισχυρό ρεύμα φωτός είναι πολύ εύκολο να στεγνώσει και να θερμάνει την επιφάνεια που προετοιμάζεται για τη ζωγραφική. Μετά τη χρώση, ο εξαερισμός μπορεί να ρυθμιστεί σε ελάχιστη χωρητικότητα και να παρακολουθείται οπτικά η διαδικασία ξήρανσης.

Κατά τη διακόσμηση των τειχών, μπορείτε να επωφεληθείτε από την εμπειρία που σας προτείνει πώς να βάψετε ένα θάλαμο ψεκασμού στο γκαράζ του βίντεο:

Για την ξήρανση με χρήση TEN, το φύλλο μετάλλου είναι το καλύτερο. Τα τοιχώματα ενός μικρού θαλάμου μπογιάς μπορούν να τελειωθούν με τσιμεντοκονίαμα, αλλά πριν από τη βαφή, η επιφάνεια θα πρέπει να υγραίνεται με μικρή ποσότητα νερού από τον ψεκαστήρα. Γύψος, όπως ένα σφουγγάρι, θα δεσμεύσει τη σκόνη και το νερό, θα κάνει τους τοίχους υπό όρους "καθαρό". Οι μεταλλικές ή OSB πλάκες συλλέγουν πολύ καλά τη σκόνη και μπορούν να αφαιρεθούν μόνο με ηλεκτρική σκούπα. Τα πλαστικά πάνελ λόγω της ισχυρής ηλεκτροκίνησης είναι σε θέση να συλλέξουν δέκα φορές περισσότερη σκόνη από το μέταλλο ή το ξύλο. Η οροφή πρέπει να ράβεται με σανίδες OSB και να καλύπτεται με ανακλαστική μεμβράνη πολυπροπυλενίου ή φύλλο αλουμινίου.

Κατά τη διαδικασία της ζωγραφικής είναι πολύ σημαντικό να δούμε και καθορίζει ένα στρώμα βερνίκι ή χρώμα, έτσι ώστε ακόμη και για μια μικρή φωτογραφική μηχανή απαιτεί τουλάχιστον τρεις σειρές των λαμπτήρων: σειρά σε υψόμετρο 60 με 70 εκατοστά από το πάτωμα, πάνω σειρά των λαμπτήρων - σε επίπεδο 180 έως 200, και την οροφή φωτισμού. Το μέσο για τον θάλαμο βαφής ενός προτύπου γκαράζ είναι απαραίτητη 6- 10 λαμπτήρες φθορισμού.

Η συσκευή στο γκαράζ του θαλάμου ψεκασμού του ημι-επαγγελματικού επιπέδου

Για να χτίσετε στο γκαράζ, το κουτί με χρώμα ημι-επαγγελματικής ποιότητας θα κοστίσει περισσότερο, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να πραγματοποιηθεί μια τέτοια μετατροπή. Για αυτό, δεν μπορείτε να ανακαλύψετε ξανά τον τροχό, αλλά χρησιμοποιήστε παραδοσιακές και πιο αποτελεσματικές τεχνικές λύσεις, όπως για παράδειγμα στο βίντεο:

Για το κιβώτιο κάτω από το θάλαμο ζωγραφικής, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε γκαράζ, από πλαίσιο σάντουιτς σε τούβλο ή σκωρία.

Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε στο γκαράζ είναι ο εξοπλισμός εξαερισμού. Για την εξάτμιση θα απαιτηθεί ένας πυρήνας επιθεώρησης στον οποίο θα εγκατασταθεί ένας ανεμιστήρας άντλησης. Η εξαγωγή από τον ανεμιστήρα στο λάκκο οδηγείται μέσω του αγωγού αέρα από το φύλλο μετάλλου μέσα στο κιβώτιο φίλτρου, μετά τον οποίο ο καθαρισμένος αέρας κατευθύνεται στο παράθυρο εισαγωγής του ανεμιστήρα τροφοδοσίας.

Στην επιφάνεια του σκυροδέματος δαπέδου του γκαράζ τοποθετείται ένα μεταλλικό πλαίσιο συγκολλημένο από εγκάρσια και διαμήκη U-τμήματα με μέγεθος 50 60 παράθυρα cm, ύψος κατασκευής της δεν υπερβαίνει τα 15- 18 εκατοστών. Η κορυφή του πλαισίου απαιτείται να θέσει διάτρητο φύλλο χάλυβα ή ένα παχύ μεταλλικό πλέγμα. Ρωγμές στα σημεία σύνδεσης του πλαισίου στον τοίχο του γκαράζ θα χρειαστεί να σφραγίσει το σφραγιστικό και ράβω μέχρι το κασσίτερο.

Έτσι, ο μολυσμένος αέρας από τον θάλαμο ψεκασμού, η σκόνη και όλα όσα φτάνουν στο πάτωμα, αντλούνται μέσω του πλέγματος στο πάτωμα από τη συσκευή εξαερισμού που βρίσκεται στην κοιλότητα επιθεώρησης. Στην οροφή του γκαράζ γυψοσανίδας και γωνίας χάλυβα, συναρμολογείται παράθυρο εξαερισμού. Μέσα από αυτό καθαρό αέρα αντλείται στον θάλαμο ψεκασμού. Για να αποφευχθεί η εισροή σκόνης και ακαθαρσίας, το επίπεδο του παραθύρου σφίγγεται από το πλέγμα φρεζαρίσματος.

Οι τοίχοι και η οροφή του γκαράζ κάτω από το θάλαμο ζωγραφική περικαλύπτω μεταλλικό φύλλο ή σύνθετο μόνωση αφρώδους πολυαιθυλενίου με ένα φύλλο αλουμινίου. Αυτή η επένδυση είναι εύκολο να καθαριστεί από τη μόλυνση με μια συμβατική ηλεκτρική σκούπα πλυσίματος. Κατά μήκος των τειχών του γκαράζ είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε δύο σειρές φθοριζόντων φωτιστικών. Για επιπλέον φωτισμό είναι δυνατή η χρήση φορητών λαμπτήρων με λάμπες αλογόνου.

Αν το γκαράζ είναι εντελώς «θυσία» τα πάντα για το θάλαμο ψεκασμού, οι ειδικοί συστήνουν να αλλάξετε την τμηματική ή ανοιγόμενη πόρτα σε τροχαίο. Η δομή αυτή πύλη είναι καλύτερο «κρατάει» τη στεγανότητα του θαλάμου ψεκασμού και απαιτεί σχεδόν καθόλου μετατροπές για να λειτουργήσει.

Ο κύριος εξοπλισμός - συμπιεστής, δέκτης και σετ φίλτρων, πρέπει να εγκατασταθεί σε ξεχωριστό χώρο. Στην αλυσίδα με τον υπερσυμπιεστή αέρα και τον δέκτη, πρέπει να εγκατασταθεί ένας υδρατμός και μια παγίδα ατμού λαδιού. Φίλτρο για τον συμπιεστή μπορεί να κατασκευάζεται από ένα συμβατικής μορφής μη υφαντού υφάσματος 3 έως 4 πλέγματα, τοποθετημένα σε ένα μεταλλικό κουτί.

Συμπέρασμα

Το κόστος της μετατροπής του γκαράζ σε ένα πλήρες ζωγραφική περίπτερο θα κοστίσει περίπου 1,5 2 χιλιάδες. Δολάρια ΗΠΑ., Με εξαίρεση την αγορά των εξόδων εξοπλισμού του συμπιεστή. Η μέση περίοδος απόσβεσης για το πρώτο στάδιο θα είναι 7 με 8 μήνες στο επίπεδο της αποδοτικότητας του 10%. Μίνι κάμερα στο πάτωμα του γκαράζ θα κοστίσει $ 800., και μπορεί να πληρώσει για τον εαυτό της σε 4 έως 5 μήνες, καθώς ο αριθμός των παραγγελιών για τη ζωγραφική εξερράγη περίπου τρεις φορές υψηλότερο από ό, τι εφαρμογές για την πλήρη βάψιμο του αυτοκινήτου.