Εξαερισμός για καφέ, εστιατόριο και τραπεζαρία

Ο εξαερισμός υποστηρίζει την ανταλλαγή αέρα: αφαιρεί τον θερμαινόμενο, μολυσμένο αέρα από τους χώρους, παρέχει καθαρό αέρα. Από το σύστημα εξαερισμού εξαρτάται από τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού του εστιατορίου ή της καφετέριας, καθώς και από την άνεση των επισκεπτών. Ο καθαρός αέρας στις αίθουσες είναι ευκολότερο να παρέχεται παρά να οργανώνεται αποτελεσματικός αερισμός σε καυτά καταστήματα και κουζίνες, οπότε πριν από τη ρύθμιση του βιομηχανικού εξαερισμού, γίνονται υπολογισμοί. Υπάρχουν διάφορα συστήματα υπολογισμού και η επιλογή ενός συγκεκριμένου εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

Βασικοί κανόνες για την οργάνωση του εξαερισμού δημοσίας εστίασης

Οι απαιτήσεις για τα συστήματα εξαερισμού των καφετεριών, των εστιατορίων και άλλων εγκαταστάσεων δημόσιας τροφοδοσίας διατυπώνονται στα πρότυπα και στα πρότυπα του κράτους. Η παραβίαση των προτύπων οδηγεί σε πρόστιμο ή άλλη τιμωρία: το ίδρυμα μπορεί να κλείσει. Ως εκ τούτου, πρέπει να τηρείτε προσεκτικά τις τυπικές απαιτήσεις. Δηλώνουν ότι ένα ενιαίο σύστημα εξαερισμού για το εργαστήριο κουζίνας και την αίθουσα επιτρέπεται μόνο σε ιδρύματα σχεδιασμένα να εξυπηρετούν όχι περισσότερους από 50 άτομα. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί ένα ξεχωριστό σύστημα εξαερισμού για κάθε ένα από τα δωμάτια:

 • Ξενώνας.
 • Η κουζίνα.
 • Θάλαμος ψύξης.
 • Χώροι χρησιμότητας.
 • Εργαστήρια.
 • Μπάνια.

Τύποι συστημάτων εξαερισμού για αίθουσες εστιατορίων

Οι μηχανικοί έχουν αναπτύξει τρία συστήματα που υποστηρίζουν την κυκλοφορία του αέρα σε ιδρύματα. Το πρώτο από αυτά είναι ένα σύστημα με ανάμιξη. Η παροχή και η απομάκρυνση του αέρα πραγματοποιείται στην κορυφή του δωματίου: μέσω της οροφής ή κάτω από την οροφή. Για να γίνει το μείγμα αέρα, η εισερχόμενη ροή πρέπει να είναι ψυχρότερη, αλλά όχι μεγαλύτερη από 6 μοίρες.
Η δεύτερη επιλογή είναι ένα σύστημα με μετατόπιση. Είναι σε ζήτηση σε μπαρ και εστιατόρια όπου καπνίζει ναργιλέ, επειδή ο καθαρός αέρας τροφοδοτείται αργά στο κάτω μέρος του δωματίου και ο μολυσμένος αέρας αφαιρείται από την κορυφή. Χάρη σε αυτό, οι αίθουσες δεν καλύπτουν με καπνό.
Η τρίτη και πιο ακριβή από όλες τις επιλογές είναι ένα σύστημα τροφοδοσίας με ψύξη. Για ψύξη χρησιμοποιήστε φίλτρα και ανεμιστήρες. Και παρόλο που το σύστημα τροφοδοσίας κοστίζει περισσότερο από άλλες επιλογές, είναι το πιο αποδοτικό από όλους, γιατί αν ταιριάζει στον προϋπολογισμό, συνιστούμε να το χρησιμοποιήσετε.

Συστήματα εξαερισμού για θερμοσίφωνες

Για αυτή την κατηγορία δωματίων, συνιστάται η παροχή εξοπλισμού εισροής ή συστημάτων με μετατόπιση. Τα θερμά καταστήματα πολλή καλοριφέρ, έτσι υπάρχει μια αυξημένη θερμαντική ικανότητα και ο αέρας που πρόκειται να συμπτυχθεί, θερμαίνεται στους 150 C. Με την επιλογή μιας συστήματα εξαερισμού μετατόπισης για αυτόν τον τύπο των χώρων, εξετάστε τους ακόλουθους παράγοντες:

 • Το κανάλι πρέπει να είναι κεκλιμένο προς το νεροχύτη.
 • Ο αγωγός αέρα εδράζεται προς τα πάνω.
 • Για να αφαιρέσετε τα απορρυπαντικά εξοπλίστε την αποστράγγιση.
 • Μαζί με την ομπρέλα τοποθετούνται φίλτρα λίπους.

Εάν συγκρίνετε τον εξαερισμό με την εισροή και το σύστημα με μετατόπιση, τότε η πρώτη επιλογή έχει πλεονεκτήματα: δεν αναμιγνύει αέρα από την αίθουσα με αέρα από τον χώρο παραγωγής, επειδή η θερμοκρασία στο κατάστημα παραμένει πάντα άνετη. Μερικές φορές, όταν εγκαθίσταται αερισμός με μετατόπιση, είναι δυνατόν να επιλυθεί το πρόβλημα της θέρμανσης του αέρα, επιταχύνοντας τη λειτουργία του εξαερισμού, αλλά αυτό δεν είναι πάντα μια καλή επιλογή, επειδή το επίπεδο θορύβου μπορεί να αυξηθεί.
Η εταιρεία εξαερισμού μας παράγει βιομηχανικό αερισμό για μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια και εργαστήρια παραγωγής. Καθώς ο αέρας αντλείται από τους χώρους εργασίας, χρησιμοποιούμε υλικά ανθεκτικά στη θερμότητα για μονάδες εξαερισμού: ανοξείδωτος χάλυβας ή γαλβανισμένος χάλυβας. Βέλτιστη επιλογή - αξιόπιστος και ανθεκτικός εξοπλισμός από ανοξείδωτο χάλυβα, αλλά αν χρειαστεί να εξοικονομήσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις μονάδες από γαλβανισμένο χάλυβα.

Αεροπορική ανταλλαγή μεμονωμένων ζωνών του εστιατορίου

 • Τραπεζαρία. Εδώ είναι δυνατό να οργανωθεί η κυκλοφορία του αέρα στην αρχή της μετατόπισης: ο καθαρός αέρας θα τροφοδοτηθεί στο κάτω μέρος του δωματίου. Όταν θερμαίνεται, θα ανέβει προς τα πάνω, από όπου θα αναγκαστεί να αφαιρεθεί. Στη συνέχεια, ο αέρας θα εισέλθει στο σύστημα εξάτμισης των αεραγωγών, το οποίο θα το οδηγήσει έξω από το κτίριο. Για να απομονώσετε μια τραπεζαρία από την άλλη, χρησιμοποιήστε κουρτίνες.
 • Η κουζίνα. Στη ζώνη αυτή μπορεί να υπάρχει ένα ζεστό και κρύο κατάστημα, γι 'αυτό οργανώνεται διαφορετικός αερισμός. Στο κρύο εργαστηριακό σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τη μετατόπιση, στην τραπεζαρία, αλλά για το καυτό κατάστημα απαιτεί ένα πιο πολύπλοκο σύστημα με εντόπιση της προσφοράς και της εξάτμισης. Οι μονάδες παροχής πρέπει να τροφοδοτούν αέρα απευθείας στην περιοχή εργασίας και πάνω από τον θερμικό εξοπλισμό πρέπει να εγκατασταθούν ομπρέλες εξάτμισης. Για κάθε μεμονωμένη περίπτωση, το μέγεθος, το σχήμα και το ύψος της κουκούλας υπολογίζονται ειδικά. Προσφέρουμε αξιόπιστες ομπρέλες από ανοξείδωτο χάλυβα, συμπληρωμένες με φίλτρα λίπους. Τα φίλτρα δεν επιτρέπουν την εξάτμιση λαδιού και λίπους για να εισέλθει στο σύστημα εξαερισμού, δημιουργώντας κατάσταση κινδύνου πυρκαγιάς.
 • Τα μπάνια και τα βοηθητικά δωμάτια είναι εξοπλισμένα με κουκούλες, αλλά είναι επίσης σημαντικό να οργανωθεί μια εισροή καθαρού αέρα. Σε δωμάτια όπως λουτρά, όπου υπάρχει μεγάλη υγρασία, ανεπαρκής ροή αέρα θα οδηγήσει στην εμφάνιση μούχλας και δυσάρεστες οσμές.

Οργάνωση αερισμού σε καφετέριες και άλλα καταστήματα τροφίμων

Η σύλληψη ιδρύματα σύστημα εξαερισμού οργανισμός πρέπει να λάβει υπόψη παράγοντες όπως ο αριθμός των θέσεων, τη διάταξη πίνακες, ο αριθμός του προσωπικού, του εξοπλισμού, των εισροών θερμότητας, η εξειδίκευση των θέσεων: το κάπνισμα ή όχι στο μπαρ. Πριν από την αγορά του εξοπλισμού εξαερισμού, αναπτύσσεται ένα ειδικό έργο, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα κύρια και πρόσθετα κριτήρια. Ως εκ τούτου, η εταιρεία μας όχι μόνο παράγει μοντέλα βιομηχανικού εξοπλισμού από τον κατάλογο, αλλά και συνεργάζεται με τα σχέδια του πελάτη. Εάν χρειάζεστε μη τυποποιημένο εξαερισμό για ένα καφενείο, το κατασκευάζουμε γρήγορα και με ακρίβεια.

Εξαερισμός ενός εστιατορίου, καφέ ή μπαρ

Η GC EuroCholod είναι μια επαγγελματική εταιρεία μηχανικών. Είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε σύνθετες λύσεις για την εγκατάσταση εσωτερικών συστημάτων μηχανικής του κτιρίου "κλειδί στο χέρι". Καλέστε: 8 (495) 745-01-41 ή στείλετε μια αίτηση.

Για τη μακροχρόνια λειτουργία του συστήματος εξαερισμού δημοσίας εστίασης, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί ένας προγραμματισμένος καθαρισμός των αεραγωγών και των κύριων στοιχείων του συστήματος. Οι καταθέσεις και οι καταθέσεις που συσσωρεύονται επί σειρά ετών μπορεί να οδηγήσουν σε ασταθή λειτουργία του συστήματος παροχής και εξάτμισης. Ως αποτέλεσμα, το δωμάτιο θα δημιουργήσει ένα ανθυγιεινό μικροκλίμα τόσο για τους επισκέπτες όσο και για το προσωπικό. Η συσσώρευση αποθέσεων λίπους και σκόνης μπορεί να οδηγήσει στην εξάπλωση βακτηρίων και μικροοργανισμών που διασκορπίζονται σε όλο το δωμάτιο μέσω του συστήματος αεραγωγών.

Λύσεις

Υπάρχουν διάφορες επιλογές για συστήματα αερισμού δημόσιων τροφοδοσιών, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τον τύπο δραστηριότητας.

Σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής

Κατά κανόνα, εγκαταστήστε ένα σύστημα εισαγωγής και εξάτμισης χρησιμοποιώντας μονάδες αερισμού τύπου monoblock. Η μονάδα περιλαμβάνει ανεμιστήρα, θερμαντήρα αέρα, φίλτρο και σύστημα αυτοματισμού. Για εξοικονόμηση ενέργειας (έως και 70-80%), χρησιμοποιείται σύστημα αναρρόφησης στο σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής. Λόγω της κατασκευής του εναλλάκτη θερμότητας, ο αέρας τροφοδοσίας από το δρόμο θερμαίνεται με αέρα που αφαιρείται από το δωμάτιο. Στην κουζίνα, οι ανεμιστήρες κουζίνας είναι συνήθως τοποθετημένοι, οι οποίοι βρίσκονται στο δρόμο. Αιμορραγία εμφανίζεται λόγω χτίσει κουκούλες σε χώρους παρασκευής τροφίμων μαζί με τα φίλτρα λίπους που αποτρέπουν την εμφάνιση επί των τοιχωμάτων του αγωγού και του πτερύγια του ανεμιστήρα λίπη και βρωμιά. Ο όγκος του αέρα εξαγωγής θα πρέπει να υπερβαίνει τη συνολική ποσότητα καθαρού αέρα από την αίθουσα τροφοδοσίας. Εάν υπάρχει μαγειρική στη κουζίνα, τότε χρησιμοποιείται κύκλωμα με ανιχνευτή σπινθήρων και ανθεκτικό στη θερμότητα ανεμιστήρα.

Κεντρικός κλιματισμός

Η δεύτερη επιλογή για την κατασκευή ενός συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι η χρήση ενός κεντρικού κλιματιστικού. Η κεντρική μονάδα κλιματισμού σας επιτρέπει να οργανώνετε ταυτόχρονα ανεφοδιασμό με φρέσκο ​​αέρα, εξάτμιση, ψύξη, υγρασία ή θέρμανση. Το σώμα του κεντρικού κλιματιστικού έχει ένα στρώμα θερμομόνωσης και ηχομόνωσης, το οποίο σας επιτρέπει να το τοποθετήσετε σε άμεση γειτνίαση με την αίθουσα εστίασης. Για τη θέρμανση του αέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν θερμοσίφωνα, ο οποίος λειτουργεί από το σύστημα θέρμανσης, ο οποίος εξοικονομεί σημαντική κατανάλωση ενέργειας.

Ο αποτελεσματικός αερισμός σε ένα καφέ

Η άνετη ατμόσφαιρα των καταστημάτων δημόσιας τροφοδοσίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από ένα σωστά οργανωμένο σύστημα ανταλλαγής αέρα εσωτερικού χώρου. Αυτό εμποδίζει την είσοδο στο καφενείο από την κουζίνα, από την περιοχή όπου υπάρχει δυνατότητα καπνίσματος - ακόμα κατά μήκος των υπόλοιπων χώρων, από το μπάνιο έως τον εξαερισμό του καφέ κλπ. Οργάνωση, η οργάνωση αυτού του συστήματος είναι ένα περίπλοκο, επίπονο έργο ανεξάρτητα από το μέγεθος, τον αριθμό των εδρών, τις ιδιαιτερότητες του ιδρύματος. Ο εξαερισμός στο καφέ είναι σχεδιασμένος, εγκατεστημένος από ειδικούς.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού στο καφέ

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του εξαερισμού ενός καφέ με αρκετούς χώρους και ζώνες είναι η ανάγκη να οργανωθούν για καθένα από αυτά μεμονωμένες παράμετροι για τον ανεφοδιασμό αέρα και τον εξαερισμό. Κατά κανόνα, η δομή του καφέ-μπαρ περιλαμβάνει κουζίνα (ζεστό κατάστημα), τραπεζαρία, ζώνη μπαρ, συχνά ζώνη για επισκέπτες με καπνιστές, μπάνιο.

Κάθε δωμάτιο έχει διαφορετικά πρότυπα μικροκλίματος. Ένα ζεστό κατάστημα δεν χρειάζεται μόνο μια γενική ανταλλαγή συστημάτων ανταλλαγής αέρα, αλλά και την εγκατάσταση μιας τοπικής κουκούλας για την κουζίνα. Η τραπεζαρία είναι αεριζόμενη με μεγαλύτερη παροχή φρέσκου καθαρού αέρα από ό, τι με τα χρησιμοποιημένα απόβλητα που δεν επιτρέπουν στις μυρωδιές της κουζίνας να εισέλθουν στο δωμάτιο επισκεπτών. Το μπάνιο, τα ντους είναι εξοπλισμένα με ξεχωριστό υποκατάστημα αεραγωγών. Ζώνες με δυνατότητα καπνίσματος εγκαθίστανται στη βεράντα ή αερίζονται ξεχωριστά από το γενικό σύστημα ανταλλαγής.

Απαιτήσεις για τον αερισμό σε ένα καφέ

Οι κανονιστικές πράξεις ορίζουν τα ιδρύματα δημόσιας εστίασης υγειονομικές και υγειονομικές απαιτήσεις, κανόνες που πρέπει να τηρούνται αυστηρά:

 • ροή φρέσκου αέρα στον επισκέπτη - 30 m³ / h.
 • εισροή ανά εργαζόμενο από τον αριθμό προσωπικού - 60 m³ / h,
 • καπνιστής επισκέπτης - 100-120 m³ / h;
 • η ζώνη καπνίσματος περικλείεται, στο μέτρο του δυνατού, από μια κουρτίνα αέρα από τους διανομείς σχισμών εισόδου.
 • το σύστημα εξαερισμού του μπάνιου δεν μπορεί να συνδυαστεί με τη γενική ανταλλαγή.
 • Σε γενικές γραμμές, ο εξαερισμός δεν είναι χτισμένος στην κουζίνα, μόνο αν το δωμάτιο είναι μικρό (έως 50 θέσεις), το σύστημα μπορεί να συνδυαστεί?
 • ο αερισμός στο καφενείο δεν μπορεί να συνδυαστεί με το σύστημα εξαερισμού του κτιρίου, εάν συνδυαστούν με οποιονδήποτε τρόπο.
 • παροχή ροής αέρα δεν πρέπει να πέσει στους επισκέπτες, να προκαλέσει μια αίσθηση της δυσφορίας?
 • για την προσαρμογή της θερμοκρασίας (μερικά βοηθητικά δωμάτια, ένα δωμάτιο επισκεπτών, μια αίθουσα ανάπαυσης για το προσωπικό, τάξεις εργασίας) χρησιμοποιούνται κλιματιστικά συστήματα (πολλαπλάσια συστήματα, πολυζώνες).

Σχεδιασμός αερισμού

Η βάση για το σύστημα αερισμού είναι το τεχνικό καθήκον του ιδιοκτήτη της εγκατάστασης, όπου δηλώνει τις απαιτήσεις για τον εξοπλισμό εξαερισμού, τα κτίρια, το κάθισμα των επισκεπτών, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του εξοπλισμού κουζίνας κλπ. Το έργο του αερισμού του καφέ, τα παραδείγματα υπολογισμού γίνονται λαμβάνοντας υπόψη τις ακόλουθες πτυχές:

 • αριθμός θέσεων ·
 • πόσα άτομα είναι μόνιμο προσωπικό που βρίσκονται ταυτόχρονα μέσα στις εγκαταστάσεις ·
 • αναγκαίες πληροφορίες για την παροχή θερμότητας ·
 • θέση των τραπεζιών, μετρητής μπαρ,
 • διαθεσιμότητα ξεχωριστού δωματίου, χώροι για επισκέπτες που καπνίζουν?
 • παραμέτρων του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού.

Εξαερισμός καφέ στο κτίριο διαμερισμάτων

Το έργο αερισμού ενός καφέ που βρίσκεται στον πρώτο όροφο ενός κτιρίου κατοικιών ή είναι συνδεδεμένο με αυτό, λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της τοποθεσίας. Το SNiP επιτρέπει την ενσωματωμένη τοποθέτηση μιας τέτοιας εγκατάστασης υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 • το χρονοδιάγραμμα εργασίας προβλέπει το κλείσιμο έως και τις 23.00.
 • η συνολική έκταση της εγκατάστασης δεν υπερβαίνει τα 250 m².
 • η μέγιστη χωρητικότητα είναι 50 θέσεις.

Επιπλέον, ο αερισμός των καφετεριών και των εστιατορίων θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με εξάντληση του αέρα εξαγωγής προς τα έξω. Το ενσωματωμένο ίδρυμα οργανώνει έναν εξωτερικό αεραγωγό με τέτοιο τρόπο ώστε οι μυρωδιές της κουζίνας να μην εισέρχονται μέσα στο καθιστικό. Για να γίνει αυτό, η εγκατάσταση εξαερισμού πραγματοποιείται κατά μήκος του εξωτερικού τοίχου του σπιτιού στην οροφή και μόνο όταν συμφωνείται με τους ενοικιαστές. Μην εγκαταστήσετε αγωγούς εξαερισμού στο μπροστινό μέρος του κτιρίου.

Εφοδιασμός και εξαερισμός του καφέ

Το σχέδιο εξαερισμού του τύπου τροφοδοσίας και εξαγωγής, ακόμη και για μια μικρή κατασκευή, είναι μάλλον περίπλοκο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Επομένως, δεν συνιστάται να το εγκαταστήσετε μόνοι σας στο καφέ.

Το σύστημα εξαερισμού αναρρόφησης και εξαγωγής στο ίδρυμα είναι οργανωμένο κατά τρόπο ώστε να αποφεύγεται η εισροή οσμών μαγειρέματος μέσα στην περιοχή του επισκέπτη. Ο εξαερισμός της τραπεζαρίας υπερβαίνει τον όγκο των καυσαερίων. Στην κουζίνα, η κατάσταση αναστρέφεται - γενικά, τοπικά εκχυλίσματα για εξοπλισμό δημιουργούν μια περιοχή σπάνιας πίεσης, έτσι η ροή αέρα με οσμές, σωματίδια καύσης, καπνού εκτρέπεται.

Το σύστημα υπολογισμού του εξαερισμού μιας εγκατάστασης βασίζεται στην τήρηση των κανόνων μιας πολλαπλότητας ανταλλαγής αέρα:

 • Ξενώνας. Η θερμοκρασία του αέρα είναι + 18 ° C, η εισροή είναι 30 m³ / h ανά επισκέπτη, 60 m³ / h - προσωπικό. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ένα άτομο διαθέτει 100 kcal / h.
 • Hot κατάστημα στην κουζίνα. Υπολογισμός θερμοκρασίας - + 5 ° C, εισροή - 100 m³ / h για έναν εργαζόμενο.
 • Χώρος καπνιστών. Ο αέρας τροφοδοσίας τροφοδοτείται με όγκο 100-120 m³ / h ανά άτομο, εξοπλισμένο με κάθετη κουρτίνα αέρα από τον αέρα τροφοδοσίας.
 • Στην κουζίνα (το ανώτερο στρώμα αέρα), η θερμοκρασία δεν πρέπει να υπερβαίνει τους + 30 ° C. Η θερμοκρασία της αφαίρετης ροής αέρα είναι μέχρι + 42 ° C.

Για να αντέξει τις απαραίτητες παραμέτρους, ο αερισμός του ιδρύματος πρέπει να σχεδιαστεί και να εγκατασταθεί σωστά. Δεν συνιστάται να τοποθετείτε τον εαυτό σας για να αποφύγετε λάθη, περαιτέρω οικονομικές δαπάνες.

Το σχέδιο εξαερισμού

Το τυπικό σχέδιο για τον αερισμό της τραπεζαρίας παρέχεται με εξαερισμό. Οι μονάδες διαχείρισης αέρα βρίσκονται στο κάτω μέρος, ο απορροφητήρας τοποθετείται στην κορυφή, προκειμένου να αποστραγγίζεται αποτελεσματικά ο εξαντλημένος θερμός αέρας. Λειτουργεί με την αρχή της φυσικής αντικατάστασης με ένα δροσερό πυκνό ρεύμα ελαφρύτερου, θερμότερου.

Για να διατηρηθεί η απαραίτητη θερμοκρασία, συχνά εγκαθίσταται κλιματισμός. Σχέδια για τον αερισμό ενός δωματίου χρησιμοποιώντας ένα σύστημα κλιματισμού:

 • Έγχυση + κανάλι κλιματισμού?
 • Εισροή + χωριστή εγκατάσταση ·
 • Ένθετο + ψύκτη και πηνίο ανεμιστήρα, με σύνδεση με κεντρική θέρμανση.
 • Εξαερισμός με μονάδα ανάκτησης θερμότητας.

Το σύστημα αερισμού εξαγωγής της περιοχής εργασίας θα τραβήξει τον αέρα εξαγωγής από την αίθουσα, στην κουζίνα σε αγωγούς εξαερισμού. Κατάλληλο για μικρή καφεΐνη, μεγάλοι χώροι απαιτούν την εγκατάσταση ξεχωριστής κουκούλας.

Αερισμός κουζίνας

Στην κουζίνα, το σύστημα εξαερισμού χωρίζεται σε κοινό και τοπικό. Η γενική ανταλλαγή παρέχει μια εισροή καθαρού αέρα, συνήθως από πάνω. Το κρύο ρεύμα κατεβαίνει προς τα κάτω, σταδιακά θερμαίνεται, ανακατεύοντας με ένα ζεστό ρεύμα, ανεβαίνοντας προς τα πάνω, βγαίνοντας. Η ταχύτητα κίνησης των μαζών αέρα είναι 0,03 m / s.

Οι τοπικές ομπρέλες στην κουζίνα παρέχονται για ζεστό εξοπλισμό: ηλεκτρικές κουζίνες, φούρνους, φριτέζες, σόμπες κλπ. Εκτρέπουν τη ροή θερμού αέρα μέσω των αγωγών εξαερισμού που συνδέονται με τον αερισμό του καταστήματος ζεστού νερού.

Σύμφωνα κανόνες υγιεινής συστήματα εξαερισμού θερμού κατάστημα δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στη γραμμή εξαερισμού καφέ λόγω του περιεχομένου στα σωματίδια ελαίου ροής αέρα, καπνού, ατμού νερού που θα πέσουν μέσα στη ζώνη επισκέπτη αν το σύστημά συγχώνευσης.

Εγκατάσταση αερισμού για καφέ

Παράγεται αφού το έργο εγκριθεί, τεκμηριωθεί, περάσει την πιστοποίηση του καφέ εξαερισμού. Μπορείτε να κάνετε αερισμό μόνοι σας εάν υπάρχει ένα εγκεκριμένο έργο, το οποίο πρέπει να ακολουθηθεί αυστηρά.

Πρέπει να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και υγιεινής, οι κανόνες πυρασφάλειας στο σχεδιασμό, όπως αποδεικνύεται από την πιστοποίηση του καφέ εξαερισμού. Αυτή η λευκή βίβλος περιέχει στοιχεία σχετικά με το κτίριο, τα συστήματα εξαερισμού, τα χαρακτηριστικά εξοπλισμού κ.λπ. Το διαβατήριο απαιτείται μία φορά, τότε ισχύει μέχρι τη μετατροπή του συστήματος εξαερισμού ή την πλήρη αποσυναρμολόγησή του.

Η εγκατάσταση συνοδεύεται από ορισμένες απαιτήσεις:

 • αυστηρή τήρηση των κανόνων πυρασφάλειας (παράδειγμα: θερμομόνωση αεραγωγών που μπορούν να θερμανθούν με ροή θερμού αέρα).
 • σφράγιση αρμών, σύνδεση μερών αεραγωγών, που παρέχει την απαραίτητη ταχύτητα κίνησης των αέριων μαζών.
 • υλικό για την κατασκευή αεραγωγών - χάλυβας, ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες, υγρασία του λίπους. Η προστατευτική επίστρωση με καύσιμο χρώμα δεν πρέπει να υπερβαίνει το καθορισμένο πρότυπο.
 • οι τοπικές εξάτμιση που βρίσκονται πάνω από τον εξοπλισμό στον οποίο χρησιμοποιείται λάδι, είναι υποχρεωτικά εξοπλισμένοι με φίλτρα λαδιού.
 • εντός των αεραγωγών είναι απαραίτητο να κατασκευαστούν τεχνικές καταπακτές για περαιτέρω εξυπηρέτηση και καθαρισμό.
 • Οι ανεμιστήρες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με προστασία έναντι υπολειμμάτων λίπους.
 • εξοπλισμός ανεμιστήρων, αεραγωγοί με δεξαμενές για τη συλλογή σωματιδίων λίπους.
 • οι εξωτερικοί αγωγοί εξαγωγής αφαιρούνται στην οροφή του κτιρίου, έτσι ώστε οι μυρωδιές, τα εγκαύματα να μην εισέρχονται στα καθιστικά,
 • αν δεν είναι δυνατό να οδηγηθεί έξω από τον τοίχο, οι έξοδοι των αεραγωγών εγκαθίστανται στο έδαφος, σε απόσταση 25 μ. από το κτίριο.

Συντήρηση του συστήματος εξαερισμού

Μαζί με το ερώτημα πώς να εγκαταστήσετε το σύστημα εξαερισμού, θα πρέπει να εξετάσετε τη δυνατότητα περαιτέρω συντήρησής του. Αυτό περιλαμβάνει τον καθαρισμό του εξαερισμού στην κουζίνα, τον καθαρισμό του εξαερισμού στην τραπεζαρία, την επισκευή, την αντικατάσταση των φίλτρων.

Η έγκαιρη καυτό διαχείρισης συστήματος εξαερισμού απαιτείται καθαρισμός επειδή υπόκειται σε συσσώρευση λίπους σωματιδίων εντός των καναλιών να εμποδίζει τη διέλευση της ροής του αέρα, να επιβραδύνει την λειτουργία του ανεμιστήρα ενδέχεται να προξενήσουν βλάβη. Αυτό θα οδηγήσει σε απρόβλεπτα οικονομικά απόβλητα, καθώς ο εξαερισμός κοστίζει αρκετά.

Μέσα ventkanala μια βρύση στο σύστημα εξαερισμού αφήνεται obshcheobmennoj τεχνική καταπακτή, μέσω του οποίου τα παραγόμενα καθαρισμό εσωτερικές επιφάνειες της επίστρωσης ελαίου (φωτογραφία στο Διαδίκτυο), αντικατάσταση ή τον καθαρισμό των φίλτρων, ανεμιστήρες επιθεώρηση.

Η αφαίρεση των φίλτρων λαδιού δεν μπορεί να γίνει, ακόμη και αν η δύναμη πρόσφυσης έχει επιδεινωθεί. Χωρίς αυτούς, η κυψέλη λίπους θα κερδίσει γρήγορα έναν μηχανισμό ανεμιστήρα. Είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τα φίλτρα μόνοι σας, να τα αντικαταστήσετε ή να καλέσετε το τμήμα σέρβις.

Εξαερισμός καφέ και εστιατορίων

Εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ και άλλα καταστήματα εστίασης θεωρούνται ως ειδικά αντικείμενα στα οποία δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στον αρμόδιο σχεδιασμό και την επιλογή τοπικών και γενικών συστημάτων εξαερισμού. Η αποτελεσματικότητα και η ποιότητα του συστήματος εξαερισμού, εκτός από την ποσότητα και την ποιότητα των πιάτων, την άνεση, την εξυπηρέτηση και τους εσωτερικούς χώρους, επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την αφοσίωση και τον αριθμό των επισκεπτών σε κάθε εστιατόριο.

Σημασία των συστημάτων εξαερισμού για τα εστιατόρια και τις καφετέριες

Απομάκρυνση της περίσσειας θερμότητας από τον εξοπλισμό της διαδικασίας, η μυρωδιά των τροφίμων που προετοιμάζονται στα ζεστά καταστήματα, ο καπνός του τσιγάρου, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη αέρα και άνετο περιβάλλον για τους επισκέπτες και το προσωπικό του εστιατορίου, με τη βοήθεια του τοίχου και το νησί κουκούλες (τοπική αναρρόφησης αέρα) με γράσο - ότι τα κύρια καθήκοντα των συστημάτων εξαερισμού των επιχειρήσεων δημόσιας εστίασης.

Για κάθε εστιατόριο ή καφέ, η κουκούλα έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με το ιδιαίτερο σχεδιασμό του σύμφωνα με το εγχειρίδιο αναφοράς στο SNiP "Σχεδιασμός των επιχειρήσεων δημοσίων τροφοδοσιών". Ποιος θα είναι ο σχεδιασμός του εξαερισμού εξαρτάται από τη διάταξη και τον χαρακτηρισμό των χώρων, τον αριθμό των ορόφων, την περιοχή, τον μέγιστο αριθμό επισκεπτών, τη διαθεσιμότητα δωματίων για το κάπνισμα, το πάτωμα χορού κ.α.

Διακριτικό χαρακτηριστικό των επιχειρήσεων δημóσιας εστίασης είναι ότι η διευθέτηση των συστημάτων εξαερισμού ενός καφέ ή εστιατορίου πρέπει να αντιστοιχεί στην εσωτερική αρχιτεκτονική, το σχεδιασμό και το εσωτερικό των χώρων, παρέχοντας παράλληλα τις πιο άνετες συνθήκες για τους υπαλλήλους και τους επισκέπτες σε καφετέριες και εστιατόρια. Ως εκ τούτου, στην επαγγελματική γνώση, η εμπειρία των φορέων σχεδιασμού και εγκατάστασης αυξάνεται από τις απαιτήσεις των πελατών.

Οι κύριοι παράγοντες που εξετάζονται στο σχεδιασμό των συστημάτων εξαερισμού σε καφετέριες και εστιατόρια

Κατά τον σχεδιασμό συστημάτων εξαερισμού για καφέ και εστιατόρια, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ο αριθμός των επισκεπτών, ο τύπος και η ποσότητα του εξοπλισμού κουζίνας, η κανονικότητα της χρήσης του και ο αριθμός των εργαζομένων. Ο υπολογισμός βασίζεται στον αριθμό των θέσεων στην περιοχή μη καπνίσματος και καπνίσματος του εστιατορίου. Το κοινό εξαντλητικό καφέ και εστιατόρια σχεδιάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε η ταχύτητα ροής του αέρα να είναι ομοιόμορφη σε όλες τις κατευθύνσεις και σε όλες τις ζώνες. Ο εξαερισμός από την κουζίνα, σύμφωνα με τους κανονισμούς υγιεινής, αφαιρείται μόνο μέσω ενός συστήματος τοπικού εξαερισμού, σχεδιασμένου και συναρμολογημένου εκτός από τον γενικό εξαερισμό του εστιατορίου.

Σε πολλά εστιατόρια, όχι σπάνια Ο εξαερισμός του εστιατορίου μετατοπίζεται, κατά την οποία ο καθαρός αέρας τροφοδοτείται από κάτω, και ο αέρας εξαγωγής ανεβαίνει προς τα πάνω. Η χρήση αυτού του τύπου αερισμού εμποδίζει τα ρεύματα στα δωμάτια.

Συνοψίζοντας τα παραπάνω, τα προβλήματα του εξαερισμού του εστιατορίου είναι πολύ σημαντικά για τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης εστιατορίων. Για να αποκτήσετε ένα αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού, είναι απαραίτητος ο στενός συντονισμός των εργασιών του πελάτη, του αρχιτέκτονα, των σχεδιαστών, των σχεδιαστών, των μηχανικών και των εγκαταστατών των συστημάτων εξαερισμού.

Έχοντας μεγάλη εμπειρία στην υλοποίηση έργων για τον εξοπλισμό των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού σε εστιατόρια και καφετέριες, η εταιρία μας θα βοηθήσει όλους τους πελάτες της με σχεδίαση, εξειδίκευση και οικονομική επιλογή κουκούλες, υψηλής ποιότητας και επαγγελματικής εγκατάστασης συστημάτων εξαερισμού.
Θα χαρούμε να συνεργαστούμε αμοιβαία επωφελής!

Κουκούλες για καφέ

Αντικείμενο σε απόθεμα

παράδοση για τις 4 Σεπτεμβρίου

Διαστάσεις, mm 1250x800x450

Μήκος ομπρέλας, mm 1250

Τύπος ομπρέλας τοίχου

Αντικείμενο σε απόθεμα

παράδοση για τις 4 Σεπτεμβρίου

Διαστάσεις, mm 920x900x450

Μήκος ομπρέλας, mm 920

Τύπος ομπρέλας τοίχου

Αντικείμενο σε απόθεμα

παράδοση για τις 4 Σεπτεμβρίου

Διαστάσεις, mm 1350x900x450

Τάση, V 220

Παραγωγικότητα 1400 m³ / h

Μήκος ομπρέλας, mm 1350

Αντικείμενο σε απόθεμα

παράδοση για τις 4 Σεπτεμβρίου

Διαστάσεις, mm 2251x900x450

Τάση, V 220

Παραγωγικότητα 2800 m³ / h

Αντικείμενο σε απόθεμα

παράδοση για τις 4 Σεπτεμβρίου

Διαστάσεις, mm 920χ900χ450

Τάση, V 220

Παραγωγικότητα 125 m³ / h

Αντικείμενο σε απόθεμα

παράδοση για τις 4 Σεπτεμβρίου

Διαστάσεις, mm 1250χ1100χ450

Τάση, V 220

Τύπος ομπρέλας νησιωτικό

Αντικείμενο σε απόθεμα

παράδοση για τις 4 Σεπτεμβρίου

Διαστάσεις, mm 920x900x500

Το μοντέλο ZPP Ε (L = 920, δ = 900, Η = 500)

Κουκούλες εξάτμισης για κουζίνα

Γρήγορα φίλτρα

 • Κατασκευαστής

Ένας καυσαερίων για την κουζίνα είναι ένας υποχρεωτικός εξοπλισμός που γίνεται πάνω από τις πλάκες παραγωγής και άλλο θερμικό εξοπλισμό για τον καθαρισμό του αέρα από την υγρασία, το λάδι και διάφορες ακαθαρσίες.

Χαρακτηριστικά κουκούλας κουζίνας

Τα εκχυλίσματα κουζίνας ομπρέλας επιτρέπουν τη διατήρηση της συνεχούς κυκλοφορίας του αέρα στις κουζίνες των εστιατορίων, των καφετεριών και άλλων εγκαταστάσεων μαζικής εστίασης. Είναι εύχρηστοι και συνδέονται με ένα κεντρικό σύστημα εξαερισμού. Χαρακτηριστικά του εξοπλισμού:

 • Η ομπρέλα για την τραπεζαρία είναι από ανοξείδωτο ατσάλι. Αυτό το υλικό δεν απορροφά υγρό και οσμές, αντέχει σε σταθερές αλλαγές θερμοκρασίας, δεν προσφέρεται για διάβρωση κάτω από την επίδραση της υψηλής υγρασίας.
 • Τα φίλτρα Labyrinth είναι εύκολο να λειτουργούν. Για κανονική υγιεινή επεξεργασία, εγκαταστάθηκε σε ειδικές αυλακώσεις, οι οποίες δεν απαιτούν ειδικό εξοπλισμό για το άνοιγμα.
 • Οι επαγγελματικές παγίδες λίπους βρίσκονται στις δύο πλευρές της ομπρέλας εισροής. Τα γυαλιά χωρίς προβλήματα αφαιρούνται και απελευθερώνονται από το λάδι και τις ακαθαρσίες που έχουν συσσωρευτεί.

Κατά τη διέλευση του λαβυρίνθου, ο αέρας χτυπάει στα τοιχώματα του εξοπλισμού και ψύχεται περαιτέρω. Μετά τον καθαρισμό, επιστρέφει στο δωμάτιο ήδη σε χαμηλότερη θερμοκρασία. Επομένως, τα μοντέλα με ανεμιστήρα χρησιμοποιούνται επίσης σε εξοπλισμό που λειτουργεί σε υψηλές θερμοκρασίες.

Αγοράστε στη Μόσχα εξάτμιση για ένα εστιατόριο, καφέ και ζεστό κατάστημα σε προσιτή τιμή (μέσο κόστος - 35.000 ρούβλια) προσφέρει το ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Ο διαχειριστής θα σας βοηθήσει να κάνετε μια παραγγελία. Η ποικιλία μοντέλων τοίχου και νησιού παρουσιάζεται στον κατάλογο. Κατεβάστε την κατηγορία "Τιμοκατάλογος" στον ιστότοπο.

Οι διαβουλεύσεις πραγματοποιούνται μέσω τηλεφώνων: ☎ + 7- (495) -374-65-01, ☎8- (800) -500-58-43 (στη Ρωσία δωρεάν).

Σύστημα εξαερισμού σε εστιατόριο, καφέ ή μπαρ

Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς ένα καλό βράδυ σε μια ευχάριστη εταιρεία, που διοργανώνεται σε κλαμπ καπνού, ανάμεσα στις μυρωδιές των κρεμμυδιών και του σκόρδου. Δεν θέλετε το καφενείο σας να αδιαφορεί, και οι επισκέπτες αισθάνονται σαν σκαντζόχοιροι στην ομίχλη;

Κατά τη δημιουργία των συστημάτων εξαερισμού ενός μπαρ, εστιατορίου και καφετεριών, διακρίνονται δύο βασικές προτεραιότητες: η άνεση των επισκεπτών στην εγκατάσταση και το μικροκλίμα εργασίας στο καυτό κατάστημα. Και αν το θέμα του εξαερισμού στις αίθουσες για τους επισκέπτες είναι αρκετά απλή, τα ζεστά καταστήματα είναι πολύ πιο περίπλοκη, αν μη τι άλλο λόγω ότι οι μέθοδοι υπολογισμού των θερμών καταστήματα αέρα υπάρχουν πολλές, και η διαφορά στα αποτελέσματα των υπολογισμών, και, κατά συνέπεια, την άνεση του προσωπικού, είναι κάτι περισσότερο από σημαντικό. Ποια από τις μεθόδους υπολογισμού που είναι πιο εφαρμόσιμες σε μια δεδομένη περίπτωση εξαρτάται από έναν αριθμό παραγόντων ειδικών στο αντικείμενο, και η επιλογή πέφτει στους ώμους των σχεδιαστών, τα προσόντα και την εμπειρία που, τελικά, θα καθορίσει το αποτέλεσμα.

Τι λένε οι κανόνες.

Οι απαιτήσεις για τον αερισμό των εστιατορίων, των καφετεριών περιγράφονται στα κανονιστικά έγγραφα και, γενικά, είναι απλές.

Σε μονάδες εφοδιασμού για 50 ή λιγότερα μέρη, ο εξαερισμός τροφοδοσίας της τραπεζαρίας και του καταστήματος ζεστού νερού μπορεί να σχεδιαστεί ως ένα ενιαίο σύστημα.

Τα συστήματα εξαερισμού πρέπει να σχεδιάζονται ανεξάρτητα για τις ακόλουθες ομάδες δωματίων:

 • εγκαταστάσεις για τους επισκέπτες ·
 • καυτά καταστήματα και πλυντήρια ρούχων.
 • παραγωγικές και διοικητικές εγκαταστάσεις ·
 • τουαλέτες, νιπτήρες και ντους.
 • ψυκτικοί θάλαμοι για την αποθήκευση λαχανικών και φρούτων, κρέατος και ψαριών.
 • ψυχόμενους θαλάμους για την αποθήκευση απορριμμάτων τροφίμων.

Τιμές συναλλάγματος για καφετέριες, εστιατόρια, κυλικεία

Ρυθμός εξαερισμού (ανά άτομο)

Δωμάτιο μη καπνιστών

Δωμάτιο καπνιστών

Απλές, βασικές μορφές για την εκτίμηση της ροής αέρα εξαερισμού ενός καφέ ή εστιατορίου:

 1. Το σύστημα εξαερισμού για την αίθουσα όπου επιτρέπεται το κάπνισμα είναι 6-10 φορές (δηλαδή ο όγκος δωματίου πολλαπλασιάζεται με 6-10). Ο αριθμός 10 είναι ένας πολύ πυκνοκατοικημένος θεσμός με το κάπνισμα, 6 - ένα εστιατόριο. Εάν το ίδρυμα δεν καπνίζει, τότε αρκεί να εξυπηρετήσετε 60 m 3 / h ανά άτομο.
 2. Η χωρητικότητα εξαερισμού της κουζίνας: η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας όλων των συσκευών στην κουζίνα σε kW πολλαπλασιάζεται επί 80-100 m 3 / h. Ο εξαερισμός της κουζίνας υπολογίζεται από την κατανάλωση ενέργειας μιας συγκεκριμένης συσκευής (marmite, κουζίνα, κ.λπ.), αλλά κατά μέσο όρο τα στοιχεία αυτά μπορούν να ληφθούν. Αυτό είναι με ένα μικρό περιθώριο.

Πώς θα οργανωθεί ο κλιματισμός της τραπεζαρίας, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διάταξη των τραπεζιών και των καθισμάτων. Κατά κανόνα, η ρύθμιση προϋποθέτει όσο το δυνατόν πιο στενή τοποθέτηση επισκεπτών - για να εξασφαλιστεί η μέγιστη χωρητικότητα της αίθουσας, η οποία προφανώς περιπλέκει τη λύση του προβλήματος του αερισμού και του κλιματισμού του δωματίου.

Γενικά, πρέπει να καθοδηγούνται οι ακόλουθες αρχές:

Μην εφαρμόζετε κρύο αέρα κατευθείαν στη ζώνη προσγείωσης ανθρώπων ("μην φυσάτε" με κρύο).

Χρησιμοποιήστε κατά το δυνατόν εξοπλισμό στερέωσης (συνήθως κλιματιστικά κασετών και καναλιών).

Θυμηθείτε ότι οι γρίλιες των κλιματιστικών καναλιών μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τον αερισμό του δωματίου

Κατά τον υπολογισμό και το σχεδιασμό των συστημάτων εξαερισμού, οι επισκέπτες του καπνίσματος πρέπει πάντα να λαμβάνονται υπόψη. Πρώτον, για κάθε καπνιστή πρέπει να παρέχεται περισσότερος καθαρός αέρας (100-120 m 3 / h αντί των συνηθισμένων 30-60). Δεύτερον, είναι επιθυμητό να υπάρχουν πλέγματα παροχής και εξαγωγής ώστε ο αέρας από τη ζώνη καπνίσματος να μην εισέρχεται στη ζώνη για επισκέπτες μη καπνιστές.

Εάν το εστιατόριο δεν προβλέπει τη διαίρεση σε τέτοιες ζώνες, τότε στο τεχνικό έργο είναι επιθυμητό να συνταγογραφηθεί ο λόγος του καπνίσματος και των επισκεπτών που δεν καπνίζουν. Αυτό θα επιτρέψει την επιλογή του εξοπλισμού εξαερισμού και την προστασία του από προβλήματα και απαιτήσεις του πελάτη.

Εάν παρέχεται η ζώνη για τους καπνιστές στο εστιατόριο, τότε συνιστάται να το διαχωρίσετε με μια κουρτίνα αέρα που πραγματοποιείται με πλέγματα αέρα. Η κουρτίνα αέρα δεν επιτρέπει τον καπνό του τσιγάρου να εισέλθει στη ζώνη μη καπνίσματος.

Τα προβλήματα των καυτών καταστημάτων

Η κύρια δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι η εξοικονόμηση χώρου εργασίας σε θερμά καταστήματα οδηγεί σε αυξημένη θερμική καταπόνηση στα 800 - 2000 W ανά m 2. Ενώ τα υφιστάμενα πρότυπα απαιτούν η θερμική καταπόνηση να μην υπερβαίνει τα 210 W ανά 1 m 2 της περιοχής παραγωγής.

Τα συστήματα εξαερισμού σε θερμοσίφωνες σχεδιάζονται με τη χρήση συσκευών εντοπισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής καυσαερίων

Σχέδιο ανάμειξης εξαερισμού

Η πιο συνηθισμένη χρήση είναι το παραδοσιακό σύστημα διανομής αέρα (παροχή και αφαίρεση αέρα στην ανώτερη ζώνη του δωματίου). Με αυτή την παραλλαγή (σχήμα 2), η θερμοκρασία του αέρα παροχής πρέπει να είναι κάτω από τη θερμοκρασία του αέρα στη ζώνη συντήρησης κατά μέγιστο 6 ° C.

Διάγραμμα αερισμού με μετατόπιση

Μια από τις επιλογές, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί πιο συχνά πρόσφατα, μπορεί να είναι ένα πρόγραμμα εξαερισμού με εκτόπισμα. Με αυτό το σχέδιο, ο αέρας τροφοδοτείται από κάτω, με χαμηλή ταχύτητα 0,2-0,3 m / h και με θερμοκρασία αέρα κάπως χαμηλότερη από τη θερμοκρασία του εσωτερικού αέρα (2-3 ° C). Η αφαίρεση του αέρα λαμβάνει χώρα στην άνω ζώνη του δωματίου.

Η χρήση αυτού του σχεδίου εξαλείφει την ανάμειξη αέρα, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν οι επισκέπτες καπνίζουν στο δωμάτιο.

προβλέπει την εγκατάσταση φίλτρου ·

Για να εξασφαλιστεί η κλίση του αγωγού προς την κατεύθυνση του πλυσίματος.

εγκαταστήστε τον αγωγό με μια ραφή επάνω?

να προβλεφθεί η εγκατάσταση συσκευής συλλογής λιπαρών καταλοίπων ·

εκτελέστε μια σύνδεση αποστράγγισης για την αφαίρεση του διαλύματος πλύσης απολίπανσης από το σύστημα θερμής επεξεργασίας. και τα παρόμοια.

Εάν σχεδιάζεται η μεταφορά αέρα από τα θερμά καταστήματα με αγωγούς ζεστού αέρα σε θερμοκρασία 150 ° C ή υψηλότερη, οι αεραγωγοί πρέπει να είναι θερμομονωμένοι.

 • Πρακτικό παράδειγμα: Σε ένα από τα εστιατόρια κάνουμε υπολογισμό σύστημα εξαερισμού λειτουργεί: 100 επισκέπτες κατά τον υπολογισμό του αερισμού του εστιατορίου γύρισε πλεόνασμα θερμότητας 7756 W (συμπεριλαμβανομένης της ταυτόχρονης λειτουργίας και συντελεστής φορτίου) σε ζεστό χώρο κατάστημα 14m2. Αυτές οι τιμές αντιστοιχούσαν σε θερμική τάση 540 W ανά m2. Ταυτόχρονα, οι ελάχιστες επιτρεπόμενες τιμές της ανταλλαγής αέρα για τον θερμικό δομοστοιχειωτό εξοπλισμό και από κάτω από την οροφή ήταν 2600 m3 / h, που αντιστοιχεί σε 61 φορές την ανταλλαγή αέρα. Η εμπειρία δείχνει ότι η περιοριστική πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα σε καυτά καταστήματα είναι 50-80. Η θερμοκρασία του αέρα σε αυτή την περίπτωση είναι κοντά στο μέγιστο επιτρεπτό για θερμά καταστήματα + 26 ° C.

Δύο περιστάσεις προσοχή:

 1. Οι καθορισμένες συνθήκες επιτυγχάνονται με την υπολογισμένη θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα + 22,3 ° С
 2. Σύμφωνα με τον «Κώδικα Κτίριο εστίασης εξαερισμού», περίπου το 60% του αέρα που παρέχεται στο ζεστό μαγαζί, να παρέχεται από ένα τραπεζαρίες για να διατηρηθεί η επιθυμητή υποπίεση.

Αυτό που προκύπτει από αυτό στην πράξη:

 • Στην πραγματικότητα, η θερμοκρασία του + 22,3 ° C είναι συχνά υπέρβαση το καλοκαίρι (για παράδειγμα,, ότι η παράμετρος Β για Μόσχα + 28,5 ° C) και τις συνθήκες εργασίας στο εργαστήριο γίνει ανυπόφορη (και δεν συμμορφώνονται). Ακριβώς για την αύξηση της ανταλλαγής αέρα δεν είναι πρακτικό, tk. Κατ 'αρχάς, οι άνθρωποι θα αισθάνονται σαν σε μια αεροδυναμική σήραγγα, και, δεύτερον, σε υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος δεν θα έχει καμία επίδραση, τρίτο - θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη διαδικασία του μαγειρέματος, και, τέλος, απαιτούν μεγάλη αγωγούς και ventustanovok αυξημένη παραγωγικότητα.

Η πιο αποτελεσματική λύση σε αυτή την περίπτωση, νομίζω ότι θέτω μια μεμονωμένη μονάδα τροφοδοσίας στην τεχνολογική περιοχή με ψύξη του αέρα τροφοδοσίας. Αυτό θα διατηρεί την ανταλλαγή αέρα εντός αποδεκτών ορίων και θα παρέχει αποδεκτές συνθήκες εργασίας. Είναι σαφές ότι το μέτρο αυτό θα απαιτούσε ο επενδυτής πρόσθετο κόστος, αλλά είναι πολύ λιγότερο μείωση του κόστους teplonapryazhonnosti, λόγω του επιπλέον χώρου που διατίθεται κάτω από τον καυτό κατάστημα. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη μείωση της παραγωγικότητας εργασίας των ανθρώπων που αναγκάζονται να εργάζονται σε ακραίες συνθήκες.

 • Εκείνο το μέρος του τροφοδοτικού αέρος (η οποία για το εστιατόριο μας ήταν 1600 m3 / hr) που εισέρχονται στο κατάστημα hot μπορεί να πάει εμπορική περιοχή της υπερχείλισης ουσιαστικά μειώνει το συνολικό διαπνοή συμφέρουσα από οικονομική άποψη. Αλλά το γεγονός είναι ότι δεν είναι πάντα αέρας από εμπορικές αίθουσες που μπορούν να τροφοδοτηθούν σε καταστήματα όπου προετοιμάζονται τα τρόφιμα και θα μιλήσουμε για αυτό με περισσότερες λεπτομέρειες.

Τι καθορίζει την επιλογή αυτού ή εκείνου του συστήματος εξαερισμού;

Πότε είναι η ανάκαμψη αποτελεσματική;

Όλα εξαρτώνται από μια σημαντική περίσταση: είτε το κάπνισμα στις αίθουσες συναλλαγών είτε όχι. Ανάλογα με αυτό, οι τεχνικές λύσεις που χρησιμοποιούνται μπορεί να διαφέρουν σημαντικά. Μέχρι σήμερα έχουν υιοθετηθεί τα ακόλουθα πρότυπα για τον αερισμό των καφέ και των εστιατορίων:

 • για τραπεζαρίες χωρίς κάπνισμα 40 m3 / h • pax
 • για αίθουσες φαγητού με κάπνισμα 100 m3 / h • pers.

Το σύστημα εξαερισμού των εστιατορίων και καφετεριών

Επί του παρόντος, κανένα καφέ ή εστιατόριο δεν μπορεί να κάνει χωρίς σύστημα εξαερισμού. Σήμερα η εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού σε καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ, πιτσαρίες και άλλους χώρους δημόσιας εστίασης είναι μια υποχρεωτική απαίτηση των αρχών υγειονομικού ελέγχου και άλλων κρατικών φορέων ελέγχου. Οι απαιτήσεις για τον αερισμό των καφετεριών και των εστιατορίων καθίστανται αυστηρότερες κάθε χρόνο.

Ένα καλό καφέ ή εστιατόριο διαφέρει από το κακό όχι μόνο με την ανταπόκριση του προσωπικού, την εκλεκτή κουζίνα και το εσωτερικό, αλλά και με την παρουσία καθαρού αέρα. Εάν το καφέ ή το εστιατόριο είναι ζεστό, αποπνικτικό ή καπνιστό, τότε δεν είναι άνετο να περάσετε πολύ χρόνο σε αυτό - απολαμβάνοντας τη γεύση του φαγητού, κοινωνικοποιώντας και κατά συνέπεια δεν υπάρχει καμία επιθυμία να επιστρέψετε ξανά σε αυτό το μέρος. Και αυτό οδηγεί σε απώλεια πελατών και μείωση της φήμης του καφέ και του εστιατορίου.

Τυπικό σχέδιο εξαερισμού καφέ

Σε όλες τις μονάδες δημóσιας εστίασης πρέπει να παρέχεται σύστημα αερισμού εφοδιασμού και εξαγωγής με ισορροπία τροφοδοσίας και αέρα εξαγωγής (πρέπει να αποκλειστεί η ανισορροπία πίεσης). Ο καθαρός αέρας χρησιμοποιείται για την παροχή καθαρού αέρα στα δωμάτια. Εξόρυξη - για να αφαιρέσετε τον μολυσμένο αέρα. Σύστημα κλιματισμού - ένα σύστημα που σας επιτρέπει να διατηρείτε την επιθυμητή θερμοκρασία αέρα στο δωμάτιο.

Παρακάτω είναι ένα λεπτομερές παράδειγμα εξαερισμού για μια περιοχή καφέ 120 τ.μ.
Ο αερισμός αυτού του καφέ αποτελείται από τα ακόλουθα συστήματα:

1. Παροχή αερισμού (σύστημα P1) - Παρέχει καθαρό αέρα στην τραπεζαρία και την κουζίνα. Για τα δωμάτια με λιγότερες από 50 θέσεις, επιτρέπεται να συνδυαστεί ο εξαερισμός σε ένα ενιαίο σύστημα για την τραπεζαρία και την κουζίνα.

2. Εξαερισμός εξαγωγής (σύστημα B1) - Αυτό το σύστημα είναι ένας γενικός μηχανικός εξαερισμός. Η λειτουργία του είναι να αφαιρέσει τον μολυσμένο αέρα από την περιοχή εργασίας της τραπεζαρίας.

3. Εξαερισμός εξαγωγής (σύστημα Β2) - κουκούλα κουζίνας. Αφαιρεί ζεστό, άσχημο και οσμή χωρίς αέρα. Ο αέρας συλλέγεται από ομπρέλες από μέταλλο κουζίνας (με φίλτρα λίπους) που βρίσκονται ακριβώς πάνω από τις σόμπες και τις πλάκες.

4. Εξαερισμός εξαγωγής (σύστημα B3) - εξόρυξη υγιεινής. κόμβους. Σε αυτό το παράδειγμα, παρέχεται μηχανική εξάτμιση, με ανεμιστήρα που βρίσκεται στο δρόμο. Αλλά σε περίπτωση, δίπλα στο san. ένας σωλήνας εξαερισμού βρίσκεται στην περιοχή, επιτρέπεται να δημιουργηθεί ένα φυσικό σύστημα εξάτμισης.

Μια τέτοια οργάνωση ανταλλαγής αέρα εξασφαλίζει μια άνετη διαμονή των καλεσμένων στο καφενείο, καθώς ο αέρας τροφοδοσίας τροφοδοτείται στην τραπεζαρία και οι κύριες εξατμίσεις παρέχονται από τις "βρώμικες ζώνες". Η χαμηλή πίεση στην κουζίνα και τα μπάνια εμποδίζει τις μυρωδιές να πάρουν από "βρώμικες" περιοχές σε "καθαρίστε".


Προσδιορισμός της απαιτούμενης παροχής

Εξαερισμός στην τραπεζαρία

Για τις αίθουσες φαγητού υπάρχουν δύο ζώνες - για τους καπνιστές και τους μη καπνιστές, ο υπολογισμός του εξαερισμού για κάθε μία από τις ζώνες είναι διαφορετικός. Ο ρυθμός ροής του αέρα προσδιορίζεται με υπολογισμό απομάκρυνση της περίσσειας θερμότητας από κάθε επισκέπτη (σε ρυθμούς 100 kcal / h ανά επισκέπτη [TSN 31-320-2000]) ή από την ελάχιστη απαιτούμενη ροή αέρα:

 • για τους καπνιστές - 100 m 3 / h * άτομα [STO NP ABOK 2.1-2008]
 • για μη καπνιστές 30 m 3 / h * άτομα


Εξαερισμός ενός θερμού καταστήματος (κουζίνα)

Δεν υπάρχουν πρότυπα πρότυπα για τον υπολογισμό του εξαερισμού του συνεργείου. Ροή υπολογίζεται για κάθε συγκεκριμένη περίπτωση ξεχωριστά, από την κατάσταση της απομάκρυνσης της θερμότητας που παράγεται από τον εξοπλισμό της κουζίνας (φούρνος, κουζίνες, ντουλάπια θέρμανση, κλπ), που λαμβάνονται έτσι δεν είναι μικρότερη από 100 m3 / h ανά άτομο. Η διαδικασία υπολογισμού είναι μάλλον περίπλοκη, επομένως δεν θα το αναφέρουμε σε αυτό το άρθρο, θα παράσχουμε δεδομένα για δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις από το παράδειγμα μας (η μεθοδολογία μπορεί να βρεθεί στο εγχειρίδιο του AB ABOK 7.3.-2007).

- Εξαγωγή για ομπρέλα 1000χ600 - 900 m 3 / h

- κάλυμμα για την ομπρέλα 2000x800 - 2500 m 3 / h (συνιστάται η τοποθέτηση δύο αεραγωγών στην ομπρέλα, για να μειωθεί η ταχύτητα του αέρα)

Εξαερισμός εγκαταστάσεων υγιεινής

Η ροή αέρα καθορίζεται με βάση τον αριθμό των συσκευών στα μπάνια:

- λεκάνη τουαλέτας - 50 m 3 / h

- ουρητήριο - 25 m 3 / h


Εξοπλισμός εξαερισμού

Ο συνηθέστερα χρησιμοποιούμενος τυποποιημένος εξοπλισμός

 • Ανεμιστήρας παροχής αέρα - χρησιμοποιείται πιο συχνά από ό, όχι μόνο επειδή είναι φθηνότερα ανάλογα (ακτινική, ορθογώνιο, κ.λπ.), αλλά και επειδή είναι πιο εύκολο να εγκαταστήσετε και Διαμονή Παροχές (compact, εγκαθίστανται απευθείας στον αγωγό). Επίσης, αυτοί οι ανεμιστήρες έχουν χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και δεν απαιτούν συντήρηση.
 • Ανεμιστήρας καυσαερίων - Τύπος καναλιού, παρόμοιο (ή ακριβώς το ίδιο) με τον ανεμιστήρα τροφοδοσίας.
 • Φιλτράρετε - χρησιμοποιείται ένα χοντρό φίλτρο. Τοποθετείται στο σύστημα τροφοδοσίας για τον καθαρισμό του αέρα από τη σκόνη και τα χονδρόκοκκα σωματίδια.


Απαιτήσεις για τον σχεδιασμό του εξαερισμού σε χώρους εστίασης

Ο σχεδιασμός του εξαερισμού των χώρων καφέ και εστιατορίων πραγματοποιείται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του SNiP 41-01-2003 "Θέρμανση, εξαερισμός και κλιματισμός" (εφαρμόζεται η ενημερωμένη έκδοση του SP 60.13330.2012).

Ο υπολογιζόμενος δείκτης για τον σχεδιασμό του εξαερισμού των διαφόρων εγκαταστάσεων καφέ και εστιατορίων είναι η πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα. Αυτός ο δείκτης υποδεικνύει πόσες φορές μέσα σε μια ώρα ο αέρας στους χώρους των δημόσιων τροφοδοσιών θα πρέπει να αλλάξει. Οι παράμετροι του εξοπλισμού εξαερισμού σε καφετέριες και εστιατόρια υπολογίζονται από τους σχεδιαστές, ειδικά για κάθε καφετέρια, και ο πελάτης επιλέγει τον τύπο του εξοπλισμού.

Ο υπολογισμός του εξαερισμού για τις εγκαταστάσεις δημόσιας τροφοδοσίας γίνεται ξεχωριστά για διαφορετικούς χώρους. Για μια τραπεζαρία, ένα νεροχύτη, μονάδες υγιεινής, ένα ζεστό κατάστημα και άλλες βοηθητικές εγκαταστάσεις.

Πριν ανοίξετε ένα καφέ ή ένα εστιατόριο, μην υποτιμάτε τη σημασία του συστήματος εξαερισμού, πρέπει να συμμορφώνεστε με τις ακόλουθες απαιτήσεις:

 • στην τραπεζαρία θα πρέπει να οργανωθεί από την εισροή και την εξάτμιση του αέρα, η ροή καθορίζεται από τον υπολογισμό?
 • στην κουζίνα απαιτείται μια κουκούλα από τις ομπρέλες (ένα ξεχωριστό σύστημα, που διεξάγεται από έναν ξεχωριστό αεραγωγό)?
 • εκχύλισμα υγιεινής. είναι υποχρεωτική και σχεδιάζεται από ένα ξεχωριστό σύστημα
 • Οι αγωγοί καυσαερίων πρέπει να αφαιρεθούν πάνω από την κορυφογραμμή της οροφής

Ο σωστός υπολογισμός του εξαερισμού σε καφετέριες και εστιατόρια

Οι δημόσιοι και εμπορικοί χώροι διακρίνονται από μεγάλο αριθμό ατόμων και αυτός ο αριθμός συνεχώς μεταβάλλεται και ενημερώνεται. Η εργασία των συστημάτων εξαερισμού σε τέτοιες περιπτώσεις συμβαίνει συνεχώς στον τρόπο μέγιστου φορτίου, δεδομένου ότι ανά πάσα στιγμή ένας μεγάλος αριθμός επισκεπτών μπορεί να εμφανιστεί στο δωμάτιο. Για τις επιχειρήσεις τροφοδοσίας, οι δικές τους ειδικές προδιαγραφές προστίθενται στις τυπικές απαιτήσεις.

Ποιος είναι ο εξαερισμός των επιχειρήσεων τροφοδοσίας

Οι εγκαταστάσεις εστίασης - καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ, κυλικεία - έχουν πολλές ζώνες που χρειάζονται διαφορετικούς τρόπους ανταλλαγής αέρα:

Όλοι αυτοί οι χώροι είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και έχουν τη δυνατότητα ροής αέρα, κάτι που δεν πρέπει να επιτρέπεται. Οι εγκαταστάσεις κουζίνας και, ειδικότερα, ένα ζεστό κατάστημα, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδρατμούς, αιωρήματα ελαίου-λιπαρών, αιθάλη και οσμή στον εσωτερικό αέρα. Είναι εξίσου σημαντικό να αποκόπτεται ο αέρας από το διάδρομο, όπου βρίσκονται δωμάτια καπνιστών, ναργιλέ, τουαλέτες.

Για να δημιουργήσετε ένα εντελώς φρέσκο ​​και καθαρό αέρα στο κοινό δωμάτιο είναι απαραίτητο να οργανώσει την ποιότητα και την ικανότητα για την ταχεία ρύθμιση του συστήματος ανταλλαγής αέρα που παρέχει τη δική τρόπο εισαγωγής αέρα και εξόδου της από κάθε δωμάτιο ξεχωριστά και το σύνολο ίδρυμα στο σύνολό του.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού

Κάθε ίδρυμα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, τα οποία το διαφοροποιούν από όλα τα άλλα παρόμοια σημεία. Επιπλέον, όλοι χωρίζονται σε κατηγορίες που καθορίζουν τον τύπο και τον τρόπο λειτουργίας του ιδρύματος. Συνεχίζοντας να ανήκουν σε μια συγκεκριμένη κατηγορία, δημιουργείται ένα σύστημα ανταλλαγής αέρα, λαμβάνοντας υπόψη τη σύνθεση των χώρων και την ιδιαιτερότητά τους. Ας τις εξετάσουμε πιο προσεκτικά:

Ο εξαερισμός του καφέ δημιουργείται με βάση τη διαμόρφωση και τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του. Το γεγονός είναι ότι η έννοια του "καφέ" είναι πολύ θολή και μπορεί να σημαίνει ένα ίδρυμα με μεγάλη ποικιλία πιάτων, ένα ποικίλο πρόγραμμα ψυχαγωγίας. Ταυτόχρονα, το καφενείο μπορεί να εργάζεται σε μια μέτρια σειρά κατεψυγμένων πιάτων και να καταλαμβάνει ένα σχετικά μικρό δωμάτιο. Ως εκ τούτου, μιλήστε για τον αερισμό των καφετεριών μπορεί να είναι μόνο με ένα συγκεκριμένο θεσμό στο μυαλό.

Σε γενικές γραμμές, συστήματα ανταλλαγής αέρα παρόμοια σημεία πρακτικά δεν διαφέρουν από τα συγκροτήματα για τα εστιατόρια.

Το μπαρ στη δουλειά του βασίζεται στην πώληση αλκοολούχων ποτών. Η επιλογή των σνακ είναι μικρή και, κατά κανόνα, όλα προετοιμάζονται εκ των προτέρων σε άλλα μέρη. Η δική του κουζίνα ή μια θερμή αίθουσα στα μπαρ δεν συμβαίνει, επομένως το σύστημα εξαερισμού έχει απλούστερη σύνθεση.

Το κύριο καθήκον είναι εισροή καθαρού αέρα στην κοινή αίθουσα με τον εκτοπισμό του στο διάδρομο ή το φουαγιέ.

Τραπεζαρία

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της τραπεζαρίας είναι η απλή και μέτρια διαμόρφωση του κοινού χώρου, ο τερματισμός της εργασίας το βράδυ, η έλλειψη προγραμμάτων ψυχαγωγίας. Τα καθήκοντα των κυλικείων περιλαμβάνουν μια καθαρή λειτουργική πρόσληψη τροφής, έτσι ώστε το σύστημα εξαερισμού να λειτουργεί σύμφωνα με ένα κάπως απλουστευμένο σχήμα.

Παρέχεται μεΠλεονέκτημα εισροής πάνω από την κουκούλα στην τραπεζαρία και την αντίστροφη αναλογία στην κουζίνα και το ζεστό δωμάτιο.

Οι ροές του αέρα οργανώνονται με τέτοιο τρόπο ώστε η νέα ροή, που εισέρχεται στην αίθουσα, αναγκάζεται να εισέλθει στην κουζίνα. Ταυτόχρονα, για τον ζεστό εξοπλισμό, δημιουργούν τους δικούς τους τοπικούς απορροφητήρες και παρέχουν το δικό τους καθεστώς ανταλλαγής αέρα σε ολόκληρη την κουζίνα.

Το εστιατόριο

Τα εστιατόρια παρέχουν στους επισκέπτες μια μεγάλη ποικιλία πιάτων διαφορετικής σύνθεσης και τύπου προετοιμασίας. Το βράδυ υπάρχει ένα πρόγραμμα ψυχαγωγίας, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στο ίδρυμα.

Αυτά τα χαρακτηριστικά απαιτούν την εγκατάσταση και λειτουργία ενός σύνθετου συστήματος εξαερισμού, παρέχοντας προτεραιότητα στην εισροή στη γενική αίθουσα και μετατόπιση του ρεύματος αέρα στην κουζίνα και το φουαγιέ.

Παράλληλα, καθιερώνει τον δικό της τρόπο ανταλλαγής αέρα σε κουζίνες, καυτά καταστήματα, χρησιμοποιώντας τοπικούς απορροφητήρες πάνω από κάθε ντουλάπι τηγανίσματος, σόμπα και άλλο εξοπλισμό κουζίνας. Χρησιμοποιείται ένα ισχυρό σύστημα εξάτμισης με δυνατότητα διαχωρισμού των λιπών και των αναρτήσεων και η ροή αέρα περιορίζεται.

Βασικές απαιτήσεις και κανόνες

Σύμφωνα με τα πρότυπα υγιεινής, η ποσότητα εισροής για κάθε επισκέπτη στην τραπεζαρία δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 30 m 3 / h. Επίσης, για κάθε εργαζόμενο, πραγματοποιείται ο εξαερισμός του θερμού καταστήματος - τουλάχιστον 100 m 3 / h.

Για άλλους χώρους, τα μεγέθη εισροής και καυσαερίων οργανώνονται σύμφωνα με την πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα:

Για μονάδες σχεδιασμένες για 50 ή λιγότερες θέσεις, τα συστήματα εξαερισμού της κοινόχρηστης αίθουσας και της κουζίνας μπορούν να συνδυαστούν σε ένα ενιαίο συγκρότημα.

Είδη εξαερισμού

Σε χώρους εστίασης Συνδυάζονται συστήματα εξαερισμού, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών τροφοδοσίας και εξάτμισης της σύνθεσής του. Το σύστημα ανταλλαγής αέρα αποτελείται από μια γενική γραμμή ανταλλαγής που παρέχει υπολογισμένη εισροή και εξάτμιση σύμφωνα με τα πρότυπα και μια ξεχωριστή γραμμή εξάτμισης που εξυπηρετεί θερμά εξοπλισμό κουζίνας.

Το κύριο καθήκον του συστήματος είναι να διατηρηθεί ο λόγος πίεσης στο κοινό δωμάτιο και η κουζίνα με διάδρομο, αποκλείοντας τον αέρα από την είσοδο στην αίθουσα από έξω. Η χρήση του φυσικού αερισμού δεν θεωρείται δεδομένου ότι το καθεστώς πρέπει να τηρείται ανεξάρτητα από την εποχή ή τις καιρικές συνθήκες και ο φυσικός αερισμός δεν μπορεί να προσφέρει βιώσιμη λειτουργία.

Παράδειγμα υπολογισμού

Ο υπολογισμός των συστημάτων ανταλλαγής αέρα γίνεται με τον μέγιστο αριθμό καθισμάτων στην κοινόχρηστη αίθουσα. Εάν το ελάχιστο για ένα άτομο είναι 30 m 3 ανά ώρα, η απαιτούμενη τιμή καθορίζεται από το προϊόν των 30 με τον αριθμό των ατόμων. Έτσι, προσδιορίζεται η χωρητικότητα της γραμμής παροχής. Για την κουκούλα χρειάζεστε τον ίδιο εξοπλισμό, ο απαραίτητος λόγος στην απόδοση έχει ρυθμιστεί στη θέση του, ρυθμίζοντας την επιθυμητή λειτουργία.

Ο υπολογισμός των καυσαερίων για την κουζίνα γίνεται ξεχωριστά. Τα απαραίτητα δεδομένα λαμβάνονται από τους πίνακες SNiP ή SanPiN και χρησιμοποιούνται επίσης τα χαρακτηριστικά διαβατηρίου του εξοπλισμού.

Είναι αδύνατο να κάνετε έναν σωστό και ακριβή υπολογισμό μόνοι σας χωρίς να έχετε ειδική εκπαίδευση. Συνιστάται η χρήση εξειδικευμένου λογισμικού. Η καλύτερη επιλογή θα ήταν να επικοινωνήσετε με έναν εξειδικευμένο οργανισμό που εκτελεί τέτοιου είδους υπολογισμούς.

Χώρος χωρισμού

Ο χωροταξικός χώρος σας επιτρέπει να διαχωρίσετε χώρους των χώρων για τους οποίους πρέπει να οργανώσετε τη δική σας λειτουργία ανταλλαγής αέρα.

Το πιο συνηθισμένο σχέδιο χωροταξίας είναι η δημιουργία ξεχωριστών οικοπέδων σε μια κοινή αίθουσα, ένα μπλοκ κουζίνας και ένα σύστημα διαδρόμου στο φουαγιέ.

Η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη όταν η διαμόρφωση του ιδρύματος δεν έχει σαφή όριο μεταξύ της γενικής αίθουσας και των βοηθητικών χώρων. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μια εισροή χρησιμοποιείται στο κέντρο του δωματίου και η ροή αέρα εξαναγκάζεται προς το μέρος της κουζίνας. Το απόσπασμα γίνεται από ένα ζεστό κατάστημα ή κουζίνα.

Σχέδια εξαερισμού καυτών καταστημάτων

Ο εξαερισμός του θερμού καταστήματος χωρίζεται σε δύο γραμμές - κοινές, με μια υποτίμηση της εισροής έναντι της κουκούλας, και μια ειδική γραμμή εξαγωγής για ζεστό εξοπλισμό. Η απόδοση των καυσαερίων δεν λαμβάνει υπόψη την ένταση του κουτιού γενικής ανταλλαγής. Επιτρέπεται η τοποθέτηση της κουκούλας από το κατάστημα ζεστού αέρα στη γενική γραμμή εξάτμισης, εάν υπάρχει εξοπλισμός για τον διαχωρισμό των ελαίων και των λιπών και το φιλτράρισμα της ροής από τις ομπρέλες εξάτμισης.

Η κατάσταση των κουκούλες από το ζεστό κατάστημα των επιχειρήσεων τροφοδοσίας είναι ένα κοινό πρόβλημα των ιδιοκτητών των ιδρυμάτων. Η σύνθεση του αέρα εξαγωγής είναι τέτοια ώστε ο εξοπλισμός να καλύπτεται σε σύντομο χρονικό διάστημα από ένα παχύ στρώμα λιπαρών στρώσεων, αναγκάζοντας συχνά να αλλάζει αγωγούς αέρα, φίλτρα και άλλα στοιχεία του συστήματος. Αναλυτικά για τον αερισμό του καυτού καταστήματος, γράψαμε σε ξεχωριστή ανασκόπηση.

Κοινά προβλήματα αερισμού του δημόσιου catering

Τα πιο συνηθισμένα σφάλματα κατά την οργάνωση της ανταλλαγής αέρα στις εγκαταστάσεις τροφοδοσίας περιλαμβάνουν:

Αποφύγετε αυτά τα λάθη μπορεί να είναι μόνο μέσω του σωστού σχεδιασμού της ανταλλαγής αέρα, να μην επιτρέπεται η εξοικονόμηση εξοπλισμού και η σωστή λειτουργία των συστημάτων ανταλλαγής αέρα.

Τιμές εξοπλισμού

Συνιστώμενοι ανεμιστήρες για καφέ και εστιατόρια:

Εξαερισμός καφέ και εστιατορίων

Ο εξαερισμός σε ένα εστιατόριο, καφέ και σε οποιοδήποτε άλλο εστιατόριο πρέπει να εκτελεί δύο κύριες λειτουργίες: τη δημιουργία άνετων συνθηκών για τους επισκέπτες και την παροχή στους εργαζομένους των συνθηκών εργασίας που πληρούν τα καθιερωμένα πρότυπα.

Για την καθολική δημιουργία άνετων συνθηκών για τους επισκέπτες σε καφετέριες και εστιατόρια, ο εξαερισμός μπορεί να συμπληρωθεί με συστήματα κλιματισμού. Στη ζεστή εποχή, θα παρέχουν την απαραίτητη δροσιά στις αίθουσες καφέ, και ζεστό το χειμώνα.