Απόσπασμα για λέβητα αερίου - πώς να φτιάξετε τα δικά σας χέρια σε ιδιωτικό σπίτι

Οι λέβητες αερίου απαιτούν συσκευή εξάτμισης για την αφαίρεση των προϊόντων καύσης. Το διαμέρισμα έχει σύστημα προβολής και ιδιωτικό σπίτι είναι εξοπλισμένο σε βάρος του ιδιοκτήτη. Πριν αγοράσετε υλικό για κατασκευή, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τους τύπους, τα χαρακτηριστικά τους. Υπόκεινται σε ορισμένες απαιτήσεις, οι οποίες πρέπει να εξασφαλίζουν την ασφάλεια των ενοικιαστών και την αποτελεσματικότητα του εξοπλισμού θέρμανσης.

Όλες οι καμινάδες είναι διαθέσιμες για εγκατάσταση από τον εαυτό σας. Τα μαζικά σχέδια αντικαταστάθηκαν από μοντέλα σύγχρονων υλικών που συναρμολογούνται γρήγορα, απαιτούν λιγότερα χρήματα και εργασία.

Η παραδοσιακή καμινάδα τούβλο έχει μια μεγάλη μάζα, κάτω από αυτό κατ 'ανάγκη μια σταθερή βάση. Είναι σκόπιμο να προβλεφθεί αυτό στο στάδιο της κατασκευής του σπιτιού, αλλά μερικές φορές είναι απαραίτητο να εξοπλιστούν με παλιά κτίρια. Οι εσωτερικές επιφάνειες είναι ομαλές.

Κατά την αφαίρεση των προϊόντων καύσης, σχηματίζεται πολύ ατμός, ο οποίος καταλήγει στους τοίχους, μετατρέποντας με το χρόνο σε οξύ. Βλάπτει το κανάλι, το οποίο σταδιακά σπάει. Για να αποφευχθεί αυτό, τοποθετείται μια χαλύβδινη ή κεραμική επένδυση. Οι αγωγοί από τούβλα είναι δύσκολοι και χρονοβόροι να κατασκευαστούν, είναι ακριβοί στο κόστος. Οι τεχνικές παράμετροί τους είναι κατώτερες από τα σύγχρονα συστήματα από πολλές απόψεις.

Ο σχεδιασμός καυσαερίων από ανοξείδωτο ατσάλι είναι ανθεκτικός στη χημική και μηχανική καταπόνηση. Είναι διατεταγμένο σύμφωνα με την αρχή ενός σάντουιτς: ένας μικρότερος σωλήνας τοποθετείται σε σωλήνα μεγαλύτερης διαμέτρου. Ο χώρος μεταξύ τους είναι γεμάτος από άκαυστο υλικό - βασάλτο μαλλί. Οι κατασκευαστές προσφέρουν διαφορετικά μοντέλα συσκευών.

Η κεραμική καμινάδα αποτελείται από ξεχωριστά μπλοκ, τα οποία τοποθετούνται σε πλαίσιο από σκυρόδεμα. Το σύστημα είναι εξοπλισμένο με θερμομόνωση, οπότε δεν φοβάται τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Είναι συμπαγές, δεν φοβάται τη φωτιά και την υγρασία. Κατά την εγκατάσταση απαιτείται η στερέωση των μονάδων ποιοτικά.

Σε μια ομοαξονική κουκούλα, ένας μικρότερος αγωγός εξαερισμού τοποθετείται στο εσωτερικό του μεγαλύτερου. Το ένα φθάνει τον αέρα που είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της διαδικασίας καύσης, από την άλλη - τα προϊόντα καύσης εκτρέπονται. Το σύστημα έχει υψηλά χαρακτηριστικά ασφάλειας, φιλικότητας προς το περιβάλλον, αυξάνει την αποδοτικότητα του εξοπλισμού.

Η επιλογή καμινάδας εξαρτάται από την ειδική κατάσταση. Κάθε κουκούλα για λέβητα αερίου πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς της SniP. Πρέπει να τηρούνται από το σχεδιασμό έως την εγκατάσταση, επειδή ένας λανθασμένα εγκατεστημένος σχεδιασμός απειλεί την ασφάλεια των ανθρώπων. Οι ακόλουθες απαιτήσεις ισχύουν για τα προϊόντα:

 • καλή πρόσφυση, παρέχοντας πλήρη αφαίρεση των καυσαερίων.
 • αντοχή σε υψηλή θερμοκρασία.
 • στεγανότητα των σημείων σύνδεσης των επιμέρους στοιχείων ·
 • την παρουσία συλλέκτη συμπυκνωμάτων για την αφαίρεση του υγρού.

Σε σχέδια με στροφές σε αυτά τα σημεία, εγκαθίστανται καταπακτές για επιθεώρηση και καθαρισμό. Η διακλάδωση δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1 μέτρο και ο μέγιστος αριθμός στροφών - τρεις. Δεν επιτρέπεται να συνδέονται ξεχωριστά στοιχεία στον τόπο διέλευσης του δαπέδου. Μεταξύ του σωλήνα και μιας μη εύφλεκτης επιφάνειας έχει απομείνει κενό 5 cm και αν είναι επικίνδυνο για πυρκαγιά - 25 cm ή περισσότερο. Η καμινάδα πρέπει να ανέβει πάνω από την κορυφογραμμή της οροφής για καλή πρόσφυση. Ο εξαερισμός παρέχεται με φυσικό αερισμό του δωματίου.

Για να εγκαταστήσετε ένα αναγκαστικό σύστημα, χρησιμοποιήστε έναν ανεμιστήρα καναλιών. Αυτός καταναλώνει ηλεκτρικό ρεύμα, οπότε για λόγους οικονομίας τοποθετείται μόνο στην κουκούλα ή στην εισροή. Από τα δύο άκρα του σωλήνα τοποθετήστε πλέγματα για να εμποδίσετε το τρωκτικό και τα ξένα αντικείμενα. Η αυτοματοποίηση θα επιτρέψει την ενεργοποίηση της συσκευής μαζί με την εκκίνηση του λέβητα.

Ένα τέτοιο εκχύλισμα είναι ικανό για μακροχρόνια και αξιόπιστη λειτουργία εάν η θερμοκρασία των καυσαερίων είναι υψηλή, πράγμα που εμποδίζει το σχηματισμό συμπυκνώματος. Αυτή η συνθήκη πληρούται όταν εργάζεστε με λέβητες στερεών καυσίμων. Η κοινή λειτουργία με εγκαταστάσεις αερίου, η πυρόλυση οδηγεί σε μάλλον γρήγορη καταστροφή εσωτερικών καναλιών. Η καύση από αυτά είναι αργή και χαμηλής έντασης, απελευθερώνεται μια μεγάλη ποσότητα ατμού, η οποία εγκαθίσταται στους τοίχους. Αντιδρά με το θείο στον καπνό, σχηματίζεται οξύ. Τα ίχνη της θεωρούνται σκοτεινά σημεία στην επιφάνεια.

Ένα θεμέλιο ύψους τουλάχιστον 30 εκ. Είναι κατ 'ανάγκη χτισμένο, και αν βρίσκεται στο δρόμο, τότε γίνεται επίπεδο με το βασικό για ολόκληρο το κτίριο. Η περίμετρος προεξέχει πέραν των διαστάσεων της καπνοδόχου κατά τουλάχιστον 15 cm.

Το διάλυμα παρασκευάζεται με τον υπολογισμό της θέσης του τμήματος του σωλήνα. Για εξωτερική χρήση μείγμα άμμο-τσιμέντο. Για αντοχή σε επιθετικό περιβάλλον, προστίθενται πρόσθετα που προσδίδουν πλαστικότητα, ικανότητα αντοχής στο οξύ και αντοχή. Η εσωτερική τοιχοποιία πραγματοποιείται σε πηλό με την προσθήκη αλάτων (120 g ανά κάδο) ή τσιμέντου (1 kg ανά όγκο). Χρησιμοποιούνται επίσης μίγματα.

Για τις ανάγκες των καυσαερίων είναι:

 • Το κανάλι καπνού είναι αυστηρά κάθετο με τις ίδιες διαστάσεις.
 • εσωτερικό τμήμα 14 × 14 cm, σε ύψος μικρότερο από 5 μέτρα, αύξηση έως 14 × 20 cm.
 • Το πάχος της τοιχοποιίας θα πρέπει να αποτρέπει την κατάψυξη.
 • θέση που συνιστάται μεταξύ των ζεστών δωματίων?
 • παρέχουν σφίξιμο με επίδεσμο των αρθρώσεων.
 • οι εσωτερικοί τοίχοι γίνονται ομαλοί.

Η τοιχοποιία είναι κατασκευασμένη από συμπαγή κεραμικά τούβλα, ενώ στο κανάλι γίνεται τετράγωνη ή ορθογώνια διατομή. Για να διατηρήσετε το ίδιο μέγεθος, χρησιμοποιήστε ένα πρότυπο. Το εξωτερικό μέρος του σωλήνα είναι κατασκευασμένο στο ίδιο στυλ με το σπίτι. Για να εξασφαλιστεί η μακροχρόνια εξυπηρέτηση, είναι εγκατεστημένο ένα κουτί από κασσίτερο, για το οποίο τα μεγέθη των διαύλων αυξάνονται σε 20 × 20 cm. Το πάχος τοιχώματος επιτρέπεται στο μισό τούβλο, αλλά αυτή η δομή δεν έχει επαρκή αντοχή, συνιστάται δύο φορές περισσότερο.

Μαζί με την καμινάδα σε ένα κτίριο, έχει ρυθμιστεί αερισμός, γεγονός που καθιστά το κόστος φθηνότερο. Αυτό συμβάλλει στην αύξηση της λειτουργικότητας - τα κανάλια θερμαίνονται αμοιβαία, η ώθηση βελτιώνεται, σχηματίζεται λιγότερο συμπύκνωμα, ο λέβητας λαμβάνει επαρκή ποσότητα οξυγόνου. Το ύψος είναι το ίδιο. Εάν ένας ξεχωριστός ελεύθερος χώρος είναι τοποθετημένος το ένα δίπλα στο άλλο, η απόσταση μεταξύ τους θεωρείται 5 φορές την εσωτερική διάμετρο.

Κατά τη θέρμανση του καναλιού παρατηρείται κακή ώθηση. Έχοντας αυτό υπόψη, συνιστάται η χρήση της εσωτερικής κοιλότητας με ατσάλινες ή κεραμικές σωλήνες. Πρέπει να κινούνται ελεύθερα στο κανάλι, για το οποίο αφήνουν την απαραίτητη απόσταση. Οι επενδύσεις εγκατάστασης γίνονται κατά την ανέγερση δομής.

Οι καμινάδες από χάλυβα κατασκευάζονται σε διάφορες παραλλαγές. Ένας σωλήνας με ένα τοίχωμα τοποθετείται στο πλινθοδομή. Ένα τέτοιο σχήμα χρησιμοποιείται επίσης για την ανακατασκευή ενός καναλιού που λειτουργεί με λέβητα στερεών καυσίμων. Συγκροτείται από έτοιμα εργοστασιακά τμήματα, κάθε ένα από τα οποία αποτελείται από ένα εξωτερικό κέλυφος και ένα εσωτερικό. Ο χώρος μεταξύ τους είναι γεμάτος με θερμομονωτικό υλικό. Τέτοιες δομές σχεδιάζονται για εγκατάσταση στο σπίτι ή στο εξωτερικό. Δεν απαιτούνται ειδικά κανάλια κατασκευής.

Προκειμένου να προστατευθεί η δομή από καταστροφή από οξύ, που σχηματίζεται από θείο, το οποίο περιέχεται στα απαέρια, χρησιμοποιείται ειδικό ανοξείδωτο μέταλλο. Το κόστος τέτοιων κατασκευών είναι υψηλότερο από το τούβλο και το κεραμικό, αλλά έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα. Συγκροτούνται από ξεχωριστές μονάδες, οι τοίχοι είναι τέλεια λεία και λεία, εύκολο να καθαριστούν και δεν είναι επιρρεπείς στη συσσώρευση συμπυκνωμάτων. Το ελαφρύ βάρος δεν απαιτεί συσκευή βάσης. Για τον καθαρισμό των εσωτερικών καναλιών, αποσυναρμολογείται στα συστατικά του στοιχεία.

Το υλικό δεν είναι εύφλεκτο, μπορεί να αντέξει τη θερμοκρασία του εξερχόμενου καπνού. Ο εργοστασιακός εξοπλισμός παρέχει την πιθανή αγορά τσαντών, γόνατων, που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε οποιαδήποτε διαμόρφωση στη σωστή γωνία. Η τοποθέτηση μιας καμινάδας σε μια ήδη ανεγερθείσα κατοικία δεν απαιτεί σημαντικές αλλαγές, ακόμη και αν δεν προβλέπεται από το σχέδιο. Μπορείτε να το τοποθετήσετε στον τοίχο. Η διάμετρος του εσωτερικού καναλιού επιλέγεται ανάλογα με το μέγεθος της εξόδου του λέβητα αερίου.

Η εξωτερική διάταξη μιας δομής με ένα τοίχωμα οδηγεί σε αυξημένο σχηματισμό συμπυκνώματος, το οποίο παρεμβαίνει στο κανονικό ρεύμα. Για να αποφευχθούν οι ανεπιθύμητες συνέπειες, τοποθετείται σε κανάλι τούβλο ή χρησιμοποιείται μοντέλο σάντουιτς με θερμομόνωση. Για να μειωθεί το κόστος αυτών των προϊόντων μαζί με ανοξείδωτο, χρησιμοποιείται γαλβανισμένος χάλυβας. Ο εσωτερικός σωλήνας έχει πάχος 0,5-0,6 mm. Οι συσκευές δύο κυκλωμάτων είναι πιο οικονομικές από τις άλλες μεταλλικές κουκούλες λόγω της καλής θερμομόνωσης, δεν απαιτούν την κατασκευή ενός εξωτερικού καναλιού από τούβλα.

Η στήλη εξαερισμού συναρμολογείται με την ακόλουθη σειρά:

 • ξεκινήστε με το χαμηλότερο τμήμα, τοποθετώντας ένα σωλήνα στην άλλη.
 • προβλέπουν επαρκή αριθμό καταπακτών επιθεώρησης ·
 • στηρίγματα για τοποθέτηση σε τοίχο μετά από 1,5 m.
 • Το μήκος των οριζόντιων τμημάτων δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα μέτρο χωρίς εξαναγκασμένο εξαερισμό.

Κατά την αγορά ενός μοντέλου δύο κυκλωμάτων, προσέξτε το υλικό σωλήνων. Για εσωτερική χρήση επιτρέπεται μόνο ανοξείδωτος χάλυβας, το γαλβανισμένο μέταλλο δεν είναι κατάλληλο. Σε θερμοκρασία λίγο μεγαλύτερη από 400 ° C, αρχίζει να οξειδώνεται, σχηματίζονται δηλητηριώδεις ατμοί. Η αυξημένη υγρασία επιδεινώνει την κατάσταση. Μια τέτοια κατασκευή είναι εύκολο να γίνει από τα χέρια κάποιου. Για τη θερμομόνωση, βαμβακερό βαμβακερό μαλλί, διογκωμένο πηλό, πολυουρεθάνη.

Αυτός είναι ο πιο ευέλικτος σχεδιασμός που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλους τους τύπους λεβήτων. Το υλικό είναι ανθεκτικό στα επιθετικά προϊόντα που σχηματίζονται κατά την καύση. Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η μέγιστη θερμοκρασία για την οποία υπολογίζονται τα προϊόντα. Για τα στερεά καύσιμα απαιτούνται μοντέλα ικανά να αντέχουν 600 °, για τους λέβητες αερίου 450 °. Αναγκαστικά προβλέπουν την εγκατάσταση παγίδας ατμού.

Κεραμικοί σωλήνες τοποθετούνται κυρίως στην κατασκευή τούβλων ή κοίλων δομικών στοιχείων. Αν έχουν δύο οπές, μία από αυτές χρησιμοποιείται για αερισμό ή παροχή οξυγόνου για έναν καυστήρα με κλειστό θάλαμο καυσίμου. Οι σωληνώσεις είναι μονωμένοι με ορυκτοβάμβακα για τη μείωση του σχηματισμού συμπυκνωμάτων, αυξάνοντας την πρόσφυση. Πωλημένα μοντέλα σε θήκη από χάλυβα. Μπορούν να εγκατασταθούν μέσα στο σπίτι χωρίς την κατασκευή ειδικών καναλιών.

Η καμινάδα αποτελείται από επιμέρους στοιχεία μήκους 0,5-1 m. Στο επάνω μέρος υπάρχει ένας συμπλέκτης στον οποίο εισάγεται το επόμενο τμήμα. Παράγονται διάφοροι τύποι προϊόντων:

 1. 1. Γύρος για τοποθέτηση σε τσιμεντόλιθους. Έχουν μια κοιλότητα, όπου τοποθετείται ο σωλήνας και η σφραγίδα αμιάντου. Για να συνδέσετε τα στοιχεία στις οπές, τοποθετείται η βαλβίδα.
 2. 2. Ορθογώνια για τοποθέτηση σε τούβλα. Το μέγεθος τους είναι 20 × 20 cm.
 3. 3. Με περίβλημα από χάλυβα. Οι σωληνώσεις συνδέονται με σφιγκτήρες.
 4. 4. Μονόπλευρη κατασκευή με μανίκι. Διαθέτει αγωγούς εξαερισμού, υπάρχουν τρύπες για την τοποθέτηση του εξαρτήματος κατά την εγκατάσταση.

Η χρήση κεραμικών σωλήνων για την άντληση αερίων χωρίς συμπέρασμα στο σώμα και η θερμομόνωση είναι αδύνατη. Απορροφούν έντονα την υγρασία, επομένως το εξωτερικό κέλυφος είναι υποχρεωτικό.

Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του σχεδιασμού είναι ότι παρέχει όχι μόνο την αφαίρεση των αερίων, αλλά και την παροχή οξυγόνου στο δωμάτιο. Χάρη σε αυτό, δεν απαιτείται επιπλέον αερισμός, ο εξοπλισμός λειτουργεί αποτελεσματικά. Το προϊόν βασίζεται σε δύο σωλήνες, το ένα από το οποίο βρίσκεται μέσα στο άλλο. Τουλάχιστον από αυτά, τα απορρίμματα εξάγονται και ο καθαρός αέρας από το εξωτερικό έλκεται μέσα στο χώρο μεταξύ τους. Ζεσταίνεται από τον εξατμιστή καπνό, ενώ ο τελευταίος κρυώνει. Ο λέβητας λειτουργεί με μεγαλύτερη χωρητικότητα, το αέριο καίγεται εντελώς.

Η ομοαξονική καμινάδα είναι κατασκευασμένη από στρογγυλά σωληνάρια. Εξωτερικά - ένας χάλυβας με διάμετρο 100 mm έχει πάχος 1-2 mm. Εσωτερική - από αλουμίνιο, 60 mm. Ο λόγος αυτός χρησιμοποιείται σε όλα τα προϊόντα ανεξάρτητα από το σκοπό - για λέβητες αερίου τοίχου και δαπέδου. Το μήκος του βραχυκυκλωτήρα ρυθμίζεται ώστε να δώσει στη δομή την απαραίτητη ακαμψία.

Κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείται η οριζόντια μέθοδος εγκατάστασης. Αυτή η εγκατάσταση είναι δημοφιλής λόγω της απλότητας της. Ο σχεδιασμός είναι συμπαγής, που του επιτρέπει να χρησιμοποιείται για ανεξάρτητη θέρμανση ενός διαμερίσματος. Εάν αυτή η επιλογή δεν είναι δυνατή λόγω της μεγάλης απόστασης μεταξύ του λέβητα και του εξωτερικού τοίχου (που υπερβαίνει τα 4 μέτρα), η ομοαξονική καπνοδόχος είναι όρθια. Σε κάθε περίπτωση, αυτή είναι η ασφαλέστερη κουκούλα για ένα λέβητα αερίου, επειδή τα προϊόντα καύσης δεν απελευθερώνονται στον αγωγό αερισμού, αλλά απευθείας στην ατμόσφαιρα.

Πριν από την ανεξάρτητη εγκατάσταση, μελετούν τις απαιτήσεις. Η εγκατάσταση γίνεται χωρίς να καταστραφεί η δομή, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην αποσυμπίεση. Απαιτούνται τα ακόλουθα στοιχεία:

 • με τον ίδιο τον σωλήνα να έχει φλάντζα.
 • σφιγκτήρες για πτύχωση.
 • γόνατο.
 • προσαρμογέα για σύνδεση με τον λέβητα.
 • μανσέτα επέκτασης και μανσέτες στεγανοποίησης (όχι πάντα απαραίτητα).
 • επένδυση για διακόσμηση.

Στο εξωτερικό τοίχωμα για μια οριζόντια διάτρηση καμινάδα μια τρύπα της απαιτούμενης διαμέτρου. Εάν υπάρχει παράθυρο, η έξοδος βρίσκεται σε απόσταση όχι μικρότερη από 0,5 m οριζόντια ή 0,25 m πάνω από αυτό. Αρχικά, συνδέεται ένας προσαρμογέας στον λέβητα και στη συνέχεια τοποθετούνται τα υπόλοιπα εξαρτήματα. Η απαραίτητη προς τα κάτω κλίση παρατηρείται - 3-5 mm ανά μέτρο σωλήνα. Η στερέωση στον τοίχο πραγματοποιείται με σφιγκτήρες. Τα κενά διογκώνονται με αφρώδες υλικό ή καλύπτονται με ορυκτό μαλλί. Αυτές οι θέσεις καλύπτονται με διακοσμητικά μαξιλάρια.

Η οριζόντια καπνοδόχος απαιτεί τη χρήση εξαναγκασμένου εξαερισμού. Είναι επιθυμητό να περιοριστεί ο αριθμός των στροφών κατά δύο.

Η κατακόρυφη δομή περνά μέσα από την οροφή και την οροφή. Χρησιμοποιείται ο προσαρμογέας που παρέχεται για αυτό το προϊόν. Αν το μήκος αυξάνεται, εφαρμόζονται επίσης. Η αεροστεγανότητα παρέχεται από ειδικό τερματικό σταθμό. Χρησιμεύει επίσης στην αποφυγή της εισροής βρομιάς στο σωλήνα.

Λαμβάνονται υπόψη οι ακόλουθες παράμετροι:

 1. 1. Θερμοκρασία του καπνού εξάτμισης. Το προϊόν πρέπει να αντέχει τη θερμότητα.
 2. 2. Πίεση στο σύστημα. Η εργασία μερικών δομών είναι δυνατή με το φυσικό βύθισμα, άλλα με αναγκαστική. Υπάρχουν επίσης καθολικά μοντέλα.
 3. 3. Σχηματισμός συμπυκνώματος. Ορισμένες συσκευές χρειάζονται μια σύνταξη γι 'αυτό.
 4. 4. Αντοχή στη διάβρωση. Το υλικό δεν πρέπει να καταστρέφεται υπό την επίδραση του οξέος - ένα υποπροϊόν που σχηματίζεται από καύση αερίου.
 5. 5. Επιτρεπόμενη απόσταση από εύφλεκτες κατασκευές. Απορρίπτεται σε απόσταση που καθορίζεται στην τεκμηρίωση ή είναι μονωμένη με αμίαντο.

Αξιολογήστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του απομακρυσμένου και ενσωματωμένου συστήματος θα επιτρέψει στον πίνακα:

Πώς να φτιάξετε μια κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία: Τεχνική. + Τεχνολογία εγκατάστασης

Πλαστικά παράθυρα, θωρακισμένες πόρτες, από τη μία πλευρά, διατηρούν την επιθυμητή θερμοκρασία στις εγκαταστάσεις και από την άλλη - προκαλούν προβλήματα με την ανταλλαγή αέρα. Η σωστά τοποθετημένη κουκούλα σε ένα ιδιωτικό σπίτι θα απαλλάξει την αίσθηση της μούχλας και το σχηματισμό συμπύκνωσης.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να δημιουργηθεί ένα υγιές μικροκλίμα σε αυτό.

Οι επιλογές κουκούλας σε μια ιδιωτική κατοικία

Τόσο σε δημόσια κτίρια, όσο και σε ιδιωτικά σπίτια χρησιμοποιούνται διάφοροι τύποι συστημάτων εξαερισμού. Διαφέρουν στη λειτουργία τους, τον τρόπο ενεργοποίησης της ροής αέρα και των αέριων μαζών. Το σύστημα εξαερισμού, σχεδιασμένο να παρέχει καθαρό αέρα στο σπίτι, ονομάζεται αέρας τροφοδοσίας.

Ο σχεδιασμός, του οποίου η λειτουργία είναι η αφαίρεση του αέρα εξαγωγής έξω από το δωμάτιο, ονομάζεται εξάτμιση. Μια ειδική αποστολή πραγματοποιείται με εξαερισμό με ανακυκλοφορία. Σε αυτή την περίπτωση, ένα μέρος του αέρα που αποσύρεται από το δωμάτιο αναμειγνύεται με τις εξωτερικές μάζες ψυχρού αέρα με περαιτέρω θέρμανση αυτού του μίγματος στη ρυθμισμένη θερμοκρασία και επιστρέφει στο δωμάτιο.

Η κίνηση του αέρα προκύπτει ως αποτέλεσμα των διαδικασιών που συμβαίνουν φυσικά λόγω της μετατόπισης του ψυχρού αέρα που έχει μεγαλύτερο ογκομετρικό βάρος, θερμασμένο αέρα με ελαφρύτερο βάρος από το δωμάτιο.

Η ροή σε ένα τέτοιο σύστημα κινείται με χαμηλή ταχύτητα, δεδομένου ότι το βάρος της θερμής και ψυχρής μάζας διαφέρει κατά ένα μικρό ποσό. Ένας αεραγωγός με φυσικό κίνητρο είναι παράλογος για χρήση αν το οριζόντιο μήκος του υπερβαίνει τα 8 μ.

Πιο αποτελεσματικό είναι το σύστημα με την τεχνητή ενεργοποίηση της ροής του αέρα, που εξασφαλίζεται από τη λειτουργία των ανεμιστήρων. Οι αεραγωγοί σε αυτή την περίπτωση έχουν μεγάλο μήκος και μπορούν να περάσουν από πολλά δωμάτια. Στοιχεία του συστήματος τοποθετούνται πιο συχνά στη σοφίτα. Αυτή η επιλογή είναι δικαιολογημένη για μεγάλα κτίρια.

Υπάρχει ένας διαχωρισμός σε συστήματα καναλιών και μη καναλιών. Στην πρώτη περίπτωση, ο αέρας μετακινείται μέσω καναλιών και αγωγών, στη δεύτερη - δεν υπάρχει οργανωμένη κίνηση αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ανοίξετε τα παράθυρα παραθύρων, τις πόρτες. Ο φυσικός αερισμός δημιουργεί πιο άνετες συνθήκες για τους κατοίκους του σπιτιού.

Απαιτούμενοι προκαταρκτικοί υπολογισμοί

Η αρχική παράμετρος στον υπολογισμό είναι η ποσότητα αέρα που εισέρχεται και εξάγεται προς το δωμάτιο. Δεν υπάρχει μία μέθοδος, αλλά στα πιο χρησιμοποιημένα, λαμβάνονται ως βάση οι υγειονομικοί κανόνες και η περιοχή των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πρώτων, πρέπει να βασιστεί στο γεγονός ότι η ζήτηση για αέρα σε m 3 / h. για ένα άτομο που ξοδεύει τις περισσότερες φορές στο σπίτι, εξαρτάται από το σκοπό του δωματίου:

 • σαλόνι - 40;
 • υπνοδωμάτιο - 20;
 • κουζίνα - 60;
 • μπάνιο - 25.

Βάσει του δεύτερου κριτηρίου, προχωρήστε από την ακόλουθη ρυθμιστική απαίτηση: για 1 m² χώρου διαμονής θα πρέπει να υπάρχουν 3 m 3 αέρα αντικατάστασης. Κατά τον υπολογισμό της διατομής των αγωγών, η βέλτιστη τιμή της ταχύτητας αέρα στο κεντρικό κανάλι είναι 5 m / s, και στο πλευρικό κανάλι το μέγιστο είναι 3 m / sec.

Η διάμετρος του σωλήνα μπορεί να προσδιοριστεί ανεξάρτητα με τον τύπο: S = L / 3600 / v. L - παραγωγικότητα, μετρούμενη σε m 3 / h, v - ταχύτητα αέρα σε m / sec. Τα δεδομένα σχετικά με την κατανάλωση αέρα, ανάλογα με το τμήμα του αγωγού, συνοψίζονται στον πίνακα.

Οι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι από μέταλλο, πλαστικό, αλουμινόχαρτο, πολυεστέρα. Τα τελευταία δύο αφορούν ευέλικτα συστήματα. Τα χαρακτηριστικά θορύβου και θερμομόνωσης είναι καλά και είναι ιδανικά για μια ιδιωτική κατοικία.

Φυσική ανταλλαγή αέρα στο σπίτι

Η βάση της φυσικής ανταλλαγής αέρα είναι η ιδιότητα των αερίων και των μερών υγρών ουσιών με υψηλότερη θερμοκρασία να ανεβαίνει προς τα πάνω. Έτσι, ο αέρας εξαγωγής φυσικά αποσύρεται από το δωμάτιο μέσω του κάθετα τοποθετημένου αγωγού εξαγωγής, σφίγγοντας, διαπερνώντας, τον εξωτερικό αέρα μέσω των αεραγωγών τροφοδοσίας.

Η έλλειψη αποτελεσματικότητας του αερισμού τροφοδοσίας υποδηλώνει υπερβολική υγρασία στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια του ψυχρού καιρού ή υπερβολική ξηρότητα στο θερμό. Η παρουσία μιας μεγάλης ποσότητας σκόνης, έλλειψης οξυγόνου - αυτό είναι επίσης ένα σημάδι ανεπαρκούς ροής αέρα από το εξωτερικό.

Η συνέπεια του κακού σχεδίου είναι ο σχηματισμός του μύκητα κάτω από την ταπετσαρία, στο μπάνιο, η καθίζηση της αιθάλης στους τοίχους της κουζίνας, τα θολό παράθυρα.

Ελέγξτε το έργο της κουκούλας είναι εύκολο. Αρκεί να φέρετε ένα φύλλο χαρτιού στις κοιλότητες. Με καλό βύθισμα, θα λυγίσει προς τον αγωγό εξαερισμού, αλλιώς δεν θα συμβεί τίποτα. Θα πρέπει να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι η κουκούλα είναι γεμισμένη με κάτι και για να εξασφαλιστεί η έλξη το κανάλι πρέπει να καθαριστεί.

Για να έχετε μια ιδιωτική κατοικία με καλό εξαερισμό, πρέπει να ξεκινήσετε με τον υπολογισμό της ανταλλαγής αέρα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιλεγμένο τμήμα καναλιού, ο τύπος του συστήματος εξαερισμού και να κάνει το σκίτσο κύκλωμα παραλλαγή εξαερισμού, όπου ο αγωγός διόδου υποδεικνύουν θέσεις και εγκατάσταση εξοπλισμού αερισμού, σημείο δειγματοληψίας και την έξοδο της μάζας αέρα.

Οι ιδιωτικές κατοικίες βρίσκονται κυρίως έξω από την πόλη, όπου ο αέρας, σε αντίθεση με τον αστικό, είναι καθαρότερος και δεν υπάρχει ανάγκη για πρόσθετο καθαρισμό. Ως εκ τούτου, προτιμάται ο φυσικός αερισμός για ένα ιδιωτικό σπίτι.

Ένα μεγάλο εμπόδιο στον καθαρό αέρα είναι τα πλαστικά παράθυρα, στα οποία δεν υπάρχουν σχισμές, και το γυαλί είναι πολύ σφιχτά συνδεδεμένο με τα πλαίσια.

Έξοδος κατά την εγκατάσταση της βαλβίδας παροχής. Βρίσκεται στο άνω πλαίσιο, οπότε ο αέρας που έρχεται από το δρόμο πηγαίνει κάτω από το ανώτατο όριο και μόνο μετά από ανάμειξη με συμβατικές ροές και η απόκτηση θερμοκρασίας χώρου πέφτει.

Η διάταξη των στοιχείων του συστήματος εξάτμισης πρέπει να εξασφαλίζει τη διέλευση της ροής του αέρα με κάλυψη ολόκληρου του σπιτιού προς την κατεύθυνση από τα "καθαρά" δωμάτια έως εκείνα όπου ο αέρας είναι περισσότερο επιρρεπής σε μόλυνση.

Σύμφωνα με αυτόν τον κανόνα σε περιοχές με ειδικούς όρους, που περιλαμβάνουν λεβητοστάσια, κουζίνα με φούρνο αερίου, κελάρια, δωμάτια με τζάκι και στήλες, τουαλέτες, κουκούλες πρέπει να είναι παρόντες. Σε αυτά τα δωμάτια χρειάζονται επίσης βαλβίδες.

Υπάρχουν βαλβίδες διείσδυσης στον τοίχο. Αυτός ο σωλήνας διακλάδωσης με κυκλική διατομή εισάγεται στην διαμπερή οπή στον τοίχο και καλύπτεται με σχάρες τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό.

Η σχάρα που βρίσκεται μέσα μπορεί να ρυθμιστεί - ανοίξτε και κλείστε εντελώς ή μερικώς. Κατά την εγκατάσταση, προτιμούν μια θέση κοντά στο παράθυρο. Μερικές φορές η βαλβίδα τροφοδοσίας τοποθετείται πίσω από το ψυγείο και έπειτα ο εισερχόμενος αέρας θερμαίνεται αμέσως.

Απαιτήσεις για τον ιδιωτικό αερισμό του σπιτιού

Τα υγειονομικά και τεχνικά πρότυπα πρότειναν ορισμένες απαιτήσεις για τις ένοπλες δυνάμεις. Επίλυση του ζητήματος του τρόπου με τον οποίο πρέπει να δημιουργηθεί μια αποτελεσματική κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία, πρέπει να εξεταστούν όλα τα σημεία:

 1. Τα εσωτερικά τοιχώματα των καναλιών πρέπει να είναι ομαλά. Για να εξασφαλιστεί αυτή η συνθήκη, εισάγονται κυκλικοί ή ορθογώνιοι αγωγοί συνεχούς διατομής.
 2. Ο σωλήνας εξαερισμού στο κάτω μέρος είναι εξοπλισμένος με θύρα προβολής. Πρέπει να σφραγιστεί.
 3. Ο δίαυλος καυσαερίων οδηγείται σε μια οροφή με ύψος πάνω από αυτό τουλάχιστον 1,5 μ. Εάν η οροφή έχει σπασμένο σχήμα, τότε για να αποφευχθεί η εμφάνιση ανάστροφης έλξης που προκαλείται από την αναταραχή των ρευμάτων, είναι εγκατεστημένος ένας εκτροπέας στον αγωγό εξαγωγής.
 4. Η συσκευή του άξονα εξαερισμού. Αν αρχικά δεν υπήρχε σύστημα εξαερισμού στο κτίριο, ένας πρόσθετος άξονας συνδέεται με έναν από τους τοίχους. Για να βελτιωθεί το σχέδιο, πρέπει να είναι μονωμένο.
 5. Συμμόρφωση με τους κανόνες για την οργάνωση του εξαερισμού. Δεν μπορείτε να συνδυάσετε τη μηχανική εξόρυξη της κουζίνας με ένα κοινό αεροσκάφος. Για εκείνη, κανονίστε ένα ξεχωριστό κανάλι, αλλιώς θα υπάρχουν προβλήματα με τη λειτουργία της φυσικής έλξης σε άλλα δωμάτια του σπιτιού.
 6. Η μέγιστη επιτρεπόμενη απόσταση από την οροφή μέχρι την κορυφή των πλεγμάτων εξαερισμού είναι 150 mm. Εάν αυτή η απόσταση αυξηθεί, θα υπάρξουν ζώνες στασιμότητας του αέρα.

Οι πόρτες που χωρίζουν τις παρακείμενες αίθουσες, ακόμη και όταν είναι κλειστές, δεν πρέπει να εμποδίζουν την ροή του αέρα.

Η καλύτερη λύση είναι να αγοράσετε μια πόρτα με μια ειδική διακοσμητική σχάρα από κάτω. Εάν έχει τοποθετηθεί μια συμπαγής πόρτα, υπάρχει ένα κενό τουλάχιστον 2 cm μεταξύ του δαπέδου και του φύλλου της πόρτας ή μια σειρά οπών που έχουν διατρηθεί κάτω.

Η ουσία της κύριας απαίτησης είναι ότι ο όγκος του αέρα που πρέπει να αφαιρεθεί πρέπει να ισούται με την ποσότητα των εισερχόμενων. Εάν αυτός ο κανόνας δεν τηρηθεί, τότε το δωμάτιο θα διαπεράσει με τον αέρα, διάφορες δυσάρεστες οσμές. Με μεγάλη ανισορροπία μεταξύ της έντασης του εισερχόμενου αέρα και του βύθισης, θα εμφανιστούν τα σχέδια.

Ένωση αερισμού με ανακυκλοφορία

Η ανακυκλοφορία ονομάζεται CB, όταν ο αέρας αφαιρείται από το δωμάτιο, επιστρέφει πίσω μέσω της εισροής με ένα μίγμα καθαρού αέρα. Το μειονέκτημα είναι ότι η χρήση του περιορίζεται από το SNiPom και σε περιοχές με κρύο κλίμα δεν λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά. Η δράση του περιορίζεται στα όρια ενός δωματίου.

Το σχέδιο του συστήματος ανακύκλωσης μπορεί να μετατραπεί σε συνηθισμένο εξαερισμό τροφοδοσίας και εξάτμισης κλείνοντας τη βαλβίδα ανακυκλοφορίας και ανοίγοντας τελείως τον αγωγό τροφοδοσίας και εξαγωγής αέρα. Αν κάνετε το αντίθετο, τότε το σύστημα αρχίζει να οδηγεί τον αέρα σε έναν κύκλο.

Όταν οι βαλβίδες τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι μόνο μερικώς ανοικτές, ο νέος εξωτερικός αέρας θα αναμιχθεί. Ρύθμιση του βαθμού ανοίγματος, βελτιστοποίηση της ροής των στοιχείων που παρέχουν μια άνετη ζωή.

Εγκατάσταση αναγκαστικού σχεδίου ιδιωτικής κατοικίας

Η αναγκαστική ανταλλαγή αέρα σε σχέση με τις φυσικές νίκες από πολλές απόψεις:

 1. Λειτουργεί ανεξάρτητα από τον καιρό.
 2. Πιο αποτελεσματικά καθαρίζει τον αέρα.
 3. Είναι δυνατή η ρύθμιση της ταχύτητας περιστροφής και της ισχύος των ανεμιστήρων.
 4. Η ροή του αέρα μπορεί να τεθεί σε κίνηση όχι μόνο με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα καναλιών, αλλά και με τη χρήση μονόμυλων που είναι εύκολο να εγκατασταθούν.

Τα κύρια μειονεκτήματα - η εξάρτηση από την ηλεκτρική ενέργεια και η ανάγκη για περιοδική αντικατάσταση μεμονωμένων στοιχείων. Για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό υπάρχουν διάφοροι μηχανισμοί.

Αυτό μπορεί να είναι ένα ενιαίο σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης, ένα σύστημα τροφοδοσίας, εξατμίσεων, κλιματισμού καναλιών. Το πιο αποτελεσματικό είναι η εισαγωγή και η εξάτμιση SV. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ανεμιστήρα, αυτόματο, αισθητήρες, φίλτρα.

Το υποχρεωτικό βύθισμα στην τυπική έκδοση έχει έναν μόνο ανεμιστήρα και έχει σχεδιαστεί για μικρά δωμάτια. Στον εξοπλισμό τύπου τύπου SV είναι το ίδιο, αλλά τοποθετείται ξεχωριστά. Η χωρητικότητα του συστήματος κυμαίνεται μεταξύ 80 και 700 m 3 / h.

Από τις πρακτικές συστάσεις των έμπειρων τεχνιτών προκύπτει ότι σε μια μικρή κατοικία αποτελούμενη από 2 δωμάτια ο εκχυλιστής επεξεργάζεται αποτελεσματικά από 200 έως 300 m 3 αέρα ανά ώρα.

Σε κτίρια με μεγάλη επιφάνεια, πρέπει να εγκατασταθούν κουκούλες χωρητικότητας από 350 έως 500 m 3 / h.

Τεχνολογία εγκατάστασης κουκούλας κουζίνας

Η κουκούλα στην κουζίνα τοποθετείται, κατά κανόνα, πάνω από τη σόμπα. Είναι απαραίτητο η κουκούλα να προεξέχει πέρα ​​από την πλάκα για 100-150 mm.

Η απόδοση επιλέγεται με προσανατολισμό στις παραμέτρους του δωματίου χρησιμοποιώντας τον τύπο:

P = S x H x 12

Όπου το πρώτο σύμβολο αντιπροσωπεύει τη δεύτερη ισχύ - την περιοχή τρία - το ύψος της κουζίνας.

Οι αεραγωγοί συνήθως περνούν από μια έμμεση διαδρομή, η οποία μπορεί να προκαλέσει πτώση της ισχύος των καυσαερίων. Για να εξασφαλίσετε, μέχρι την προκύπτουσα τιμή, να προσθέσετε 30%. Η τεχνική εγκατάστασης είναι απλή, επομένως, υπολογίζοντας το σχέδιο, μπορείτε να κάνετε όλη τη δουλειά μόνοι σας.

Όταν δεν υπάρχει ενσωματωμένο αεροσκάφος. τότε πρώτα βάλτε μια τρύπα στον τοίχο, που συμπίπτει με τη διατομή του σωλήνα εξατμίσεως. Εάν δεν ληφθεί υπόψη αυτή η σύσταση, το έργο θα συνοδεύεται από αυξημένο θόρυβο και ο αέρας θα εξέρχεται με βραδύτερο ρυθμό.

Η ίδια η κατασκευή βρίσκεται σε dmstantsii όχι λιγότερο από 0,7 m από την επιφάνεια της ηλεκτρικής πλάκας και 0,8 m - από το αέριο.

Το επόμενο βήμα είναι η σήμανση της βάσης. Μερικές φορές ένα σύνολο κουκούλες έρχεται με ένα πρότυπο, αλλά αν δεν αποδειχθεί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα επίπεδο και ένα μέτρο ταινιών. Περαιτέρω, στερεώστε την κουκούλα, παρατηρώντας την οριζόντια.

Συνδέστε τη δομή στην πρίζα που εκτελέσατε προηγουμένως, συνδέστε την στο δίκτυο και δοκιμάστε. Εάν υπάρχει στήλη αερίου στο σπίτι, τότε ο σωλήνας εξαερισμού μπορεί να εισέλθει στην καμινάδα του λέβητα ή του κλιβάνου θέρμανσης.

Η διαδικασία εγκατάστασης κουκούλας κουζίνας με κάλυμμα θόλου θα επιδείξει την ακόλουθη επιλογή φωτογραφιών:

Ποιοι σωλήνες εξαερισμού για τον εξαερισμό σε μια ιδιωτική κατοικία επιλέγουν: πώς να υπολογίσετε το μέγεθος και την απαιτούμενη διάμετρο των αγωγών εξαερισμού

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, δεν θυμάται πάντα για την ανάγκη εγκατάστασης κλιματικού εξοπλισμού. Σκεφθείτε αυτό κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του δωματίου. Οι σωλήνες εξάτμισης για εξαερισμό σε ιδιωτική κατοικία οδηγούνται μέσα από τοίχο ή μέσω οροφής. Τα μηχανικά συστήματα λειτουργούν με απόλυτη αποτελεσματικότητα, αν όλα γίνονται επαγγελματικά. Αλλά, εκτός από τον επαγγελματισμό, τα σωστά επιλεγμένα υλικά είναι σημαντικά.

Απαιτήσεις για την εξάτμιση ενός ιδιωτικού σπιτιού

Στις σύγχρονες εξοχικές κατοικίες υπάρχει ανάγκη να οργανωθεί η ανταλλαγή αέρα με έναν αναγκαστικό τρόπο. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο φυσικός αερισμός παραμένει στο παρελθόν. Ο συνδυασμός των δύο εγκαταστάσεων συμπληρώνεται ο ένας τον άλλο και δεν έρχεται σε αντίθεση με τη δημιουργία ενός κανονικού εσωτερικού κλίματος.

Για το σύστημα εξάτμισης υπάρχουν ορισμένες απαιτήσεις:

 • Όλα τα χρησιμοποιημένα εργαλεία και ο εξοπλισμός πρέπει να συμμορφώνονται με το GOST.
 • Για μια ανεμπόδιστη ανταλλαγή εισροής και εκροής, το κανάλι πρέπει να είναι επίπεδο.

 • Εκτός από τα καταλύματα, η κατασκευή ενός γκαράζ, ενός χειμερινού κήπου, μιας μικρής πισίνας και άλλων πρόσθετων εγκαταστάσεων περιλαμβάνεται στις εκτιμήσεις σχεδιασμού των σπιτιών, λαμβάνοντας υπόψη τη χωριστή παροχή αέρα σε επαρκείς ποσότητες για κάθε αντικείμενο.
 • Ελλείψει πρόσθετων εγκαταστάσεων, μπορείτε να περιορίσετε τον εαυτό σας στην εξαγωγή από την κουζίνα, το μπάνιο, την τουαλέτα χωρίς να συνδυάσετε τον εαυτό σας με άλλους. Ειδικά, αυτός ο κανόνας ισχύει για την κουζίνα.
 • Για την άφιξη της φρεσκάδας στα δωμάτια με πλαστικά παράθυρα εισάγονται βαλβίδες εισαγωγής. Οι ροές κυκλοφορούν χωρίς την ανάγκη να ανοίγουν περιοδικά τα παράθυρα.
 • Για να γίνει η ανταλλαγή αέρα πιο γρήγορη και να μην παραμείνει στάσιμη, η απόσταση από την οροφή έως την σχάρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 cm.
 • Από το κάτω μέρος της πόρτας δημιουργούνται ειδικά κενά, τρύπες με διακοσμητικά αξεσουάρ.

Υπολογισμός της ελάχιστης απαιτούμενης ανταλλαγής αέρα

Για να απομακρυνθεί ο αέρας, είναι απαραίτητο να οργανωθεί μια συστηματική προμήθεια.

Για να μάθετε τι είδους ανταλλαγή αέρα απαιτείται σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, το δωμάτιο υπολογίζεται ανάλογα με το μήκος, το πλάτος και το ύψος του. Απαιτούνται υπολογισμοί για τον προσδιορισμό των παραμέτρων του σωλήνα.

Όταν πολλαπλασιάζετε τρία εξαρτήματα, μετράται η ένταση του χώρου. Πρότυπο σπίτι: 6 x 4 μέτρα, τα ανώτατα όρια είναι 3 μέτρα ύψος. 6х4χ3 = 72 m 3 - η ένταση του δωματίου. Προκειμένου η ανταλλαγή να συμβεί σε μία ώρα, πρέπει να χρησιμοποιηθούν και να αφαιρεθούν τουλάχιστον 72 m3 αέρα.

Παράδειγμα:
Το μέγεθος της οπής κάτω από το σωλήνα = 160 mm.
Η μέση δύναμη του ανέμου στην περιοχή είναι 4 m / sec.

Ιδανικά απλές κατασκευές, χωρίς γωνίες - μια μεγάλη σπανιότητα. Προκειμένου να ευθυγραμμιστούν οι γωνίες, είναι απαραίτητο να επιτευχθεί μεγαλύτερη ισχύς της ροής του αέρα. Με όγκο αέρα 72 m 3 / h ο αγωγός αέρα με D = 150 mm θα χειριστεί. Σωλήνες των 200 mm είναι εγκατεστημένοι για ευρύχωρες εγκαταστάσεις με μεγάλο αριθμό ατόμων. Τα δεδομένα καθορίζονται σύμφωνα με τον πίνακα των προδιαγραφών.
Εάν οι αγωγοί εξαερισμού τοποθετηθούν στην οροφή, για να βγάλουν τους ίδιους 72 κύβους ανά ώρα, η ισχύς παρέχεται 2-3 φορές περισσότερο, που αντιστοιχεί στη διάμετρο στο παράδειγμα που δίνεται.

Εάν είναι απαραίτητο, γίνεται μετάβαση από έναν αγωγό μικρότερου τμήματος σε μεγαλύτερο με προσαρμογείς. Δεν είναι η καλύτερη μέθοδος, δεδομένου ότι δεν θα υπάρχει ανταλλαγή σε πλήρη ισχύ. Αλλά, γενικά, το πρόβλημα του εξαερισμού μπορεί να λυθεί με αυτόν τον τρόπο.

Υπάρχουν διάφορες επιλογές για τον υπολογισμό της ανταλλαγής αέρα. Το SNiP 41-01-2003 παρέχει λεπτομερείς περιγραφές. Στην ενημερωμένη έκδοση, χωρίς επιπλέον περίπλοκο υπολογισμού, χρησιμοποιείται ο ρυθμός της ενιαίας ανταλλαγής αέρα, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των ατόμων που ζουν στο σπίτι.

Οι καλύτεροι σωλήνες για τον εξαερισμό σε μια ιδιωτική κατοικία

Οι πιο συνηθισμένοι σωλήνες για τους αεραγωγούς είναι μεταλλικά, πλαστικά στρογγυλά και ορθογώνια. Σήμερα, η αγορά του κλιματικού εξοπλισμού προσφέρει στον καταναλωτή ευρύ φάσμα προϊόντων. Εκτιμώμενες τιμές:

 • Εύκαμπτη κυματοειδές 100χ3000 - 116 ρούβλια.
 • Στρογγυλό κανάλι: 100 mm 0,5 m - 158 ρούβλια.
 • Επίπεδο κανάλι: 55χ110 χιλιοστά 1 μ. - 282 ρούβλια.
 • Σωλήνας από χάλυβα 130 L-0,5, βάρος 0,9 kg - 374 ρούβλια.

Μεταλλικοί σωλήνες

Χρησιμοποιείται μαύρος και γαλβανισμένος χάλυβας, ανοξείδωτος Οι αεραγωγοί κατασκευάζονται από κατασκευαστές στρογγυλού, σπειροειδούς, ορθογώνιου σχήματος. Σχετικά με δομές αντοχής στη θερμότητα. Βάρος - βαρύτερο και πιο μαζικό από το πλαστικό. Η διάρκεια ζωής είναι μεγαλύτερη.

 • Η σπείρα είναι πιο απαιτητική από τον κλιματικό εξοπλισμό. Τις περισσότερες φορές ο κατασκευαστής κάνει μια παραγγελία σύμφωνα με το έργο?
 • Ένας από τους λόγους για τη δημοτικότητα του ψευδαργύρου είναι η πυρασφάλεια. Αυτό είναι το κύριο πλεονέκτημα και η διαφορά από τις πλαστικές συσκευές.

Σε γαλβανισμένες σπειροειδείς μορφές, ο αέρας καμπυλώνεται σαν ανεμοστρόβιλος και απλώνεται γρηγορότερα. Στα φυτά κατασκευάζονται μοντέλα με κυρτή σπείρα κατά μήκος της όλης βάσης, καθώς ο νόμος της αναταραχής συμβάλλει στην αύξηση του συντελεστή πρόσφυσης.

Μειονέκτημα: είναι απαραίτητο να χτίσετε πρόσθετες συσκευές από το να απαλλαγείτε από τον θόρυβο. Διαφορετικά, θα υπάρξει μια βουίζει, μια ηχώ, η μόνωση θα πέσει απότομα. Το δωμάτιο θα ακούσει τι συμβαίνει στο σαλόνι ή από την κουκούλα στον δεύτερο όροφο θα ακουστούν οι ήχοι από κάτω.

Πλαστικοί σωλήνες

Μεταξύ όλων των ειδών, σε μεγαλύτερο βαθμό, η επιλογή διακόπτεται από φθοριοπλαστικούς σωλήνες. Ίσως, μερικά κριτήρια κατώτερα από τα συμβατικά πλαστικά, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν μπορούν να κάνουν χωρίς. Το χημικά σταθερό υλικό είναι ανώτερο στις παραμέτρους του σε λευκόχρυσο και χρυσό. Η μηχανική αντοχή δεν είναι ελαττωματική, αλλά αρκεί να εγκαταστήσετε εσωτερικές και εξωτερικές επικοινωνίες.

Το πολυπροπυλένιο είναι ένας εύκολος, ανθεκτικός και αξιόπιστος σωλήνας. Δεν δημιουργεί θόρυβο κατά τη διέλευση του αέρα. Έχει μια ελκυστική εμφάνιση. Μερικές φορές δεν είναι εξαερισμός, αλλά χρησιμοποιούνται σωλήνες αποχέτευσης. Κρίνοντας από την ανατροφοδότηση, αυτή η λύση είναι αποδεκτή εάν μπορείτε να συνδέσετε ομαλά τις μεταβάσεις στις περιοχές σύνδεσης.

Μια μεγάλη ποσότητα αέρα περνά εύκολα μέσα από τους πλαστικούς σωλήνες. Μεταξύ της μεταλλικής πλάκας, πολυαιθυλενίου, πολυπροπυλενίου, πολυχλωροβινυλίου, φθοροπλαστικής, υπάρχουν πολλά κοινά:

 • Εύκολη εγκατάσταση.
 • Επαρκής αντοχή.
 • Η σκουριά δεν σχηματίζεται.
 • Τα εξαρτήματα έχουν μικρό βάρος.
 • Διαθέτει θερμομόνωση και ηχομόνωση.
 • Επεξεργάζεται με ειδική υγιεινή λύση.

Το κύριο μειονέκτημα: τήκεται κατά τη διάρκεια της καύσης. Η σύνθεση δεν είναι τόσο ασφαλής όσο η τούβλα ή ο χάλυβας. Ιδανικό για κουκούλες κουζίνας και άλλα αντικείμενα στα οποία δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην αισθητική. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε ένα κανονικό μήκος όχι μεγαλύτερο από δύο μέτρα.

Χαρακτηριστικά σύνδεσης και εγκατάστασης

Το κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι ο σχεδιασμός εγκαθίσταται εύκολα και γρήγορα. Κάθε λεπτομέρεια: ένας σωλήνας ή ένα γόνατο έχει περισσότερη στη μία πλευρά και μικρότερο άνοιγμα από την άλλη.

 • Ένα κομμάτι εισάγεται στο άλλο.
 • Σε πολλά σημεία είναι καθορισμένα.
 • Οι αρμοί στερεώνονται με στεγανωτικό.

Είναι κατάλληλη η χρήση αφρώδους πολυουρεθάνης ή ειδικής συγκολλητικής ταινίας από αλουμινόχαρτο σε διάφορα στρώματα. Η ταινία προσθέτει ταυτόχρονα ακαμψία, χρησιμεύει ως στοιχείο στεγανοποίησης και σφιγκτήρας. Πάνω, ως μία από τις επιλογές, εισάγεται ένας μύκητας.

Η επαγγελματική εγκατάσταση δεν είναι ορατή. Δεν καταστρέφει το εσωτερικό, είναι τοποθετημένο απλά και γρήγορα.

 • Ακριβώς μέσω της ίδιας της οροφής, τοποθετείται ένας επίπεδης σωλήνας από την έξοδο προς το στοιχείο εξάτμισης. Οι διαστάσεις του ύψους είναι μόνο 5 εκ. Το ύψος της οροφής μετά τον καθορισμό της τάσης ή της ψευδοροφής δεν θα είναι μικρότερο.
 • Εάν το μπάνιο είναι ξεχωριστό, κατά κανόνα, ο εξαερισμός βρίσκεται στην τουαλέτα. Ένας εξοπλισμός συλλέγεται αμέσως σε δύο δωμάτια. Χρησιμοποιήστε βολικότερες στρογγυλές σωλήνες Στη συνέχεια, ο απορροφητήρας καυσαερίων και η βαλβίδα ελέγχου μεταξύ της εξόδου τοποθετούνται σε αυτά.
 • Όλα τα συναρμολογημένα αντικείμενα στην κορυφή του τοίχου ράβονται με γυψοσανίδες, με επένδυση, αφήνοντας μυστική τρύπα. Στο εσωτερικό, όλες οι επικοινωνίες, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης, είναι κρυμμένες.

Ο γαλβανισμός γίνεται με τρεις τρόπους:

Η τεχνολογία είναι πιο πολύπλοκη από το πλαστικό. Στο εσωτερικό του χώρου αερισμού, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε πλαστικούς σωλήνες. Εγκαταστήστε πολύ πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Μπορούν να κρύβονται από τα αδιάκριτα μάτια, έτσι ώστε να μην χαλάσουν την εμφάνιση του δωματίου.

Κόστος

Η κατά προσέγγιση τιμή αναφέρεται ανά τετραγωνικό μέτρο σε ρούβλια με ΦΠΑ 18%

 • Ψευδαργύρου επίστρωση - από 362 ρούβλια?
 • Μαύρο χάλυβα - από 1008 ρούβλια.
 • Πλαστικό από 159 ρούβλια. σ.τ.

Το εύρος τιμών εξαρτάται από τον κατασκευαστή, τον προμηθευτή και τους όρους πώλησης.

Πού να αγοράσετε σωλήνες εξαγωγής για εξαερισμό;

Προετοιμάστε το έργο το χειμώνα και αποθηκεύστε το δομικό υλικό όταν η αγορά ακινήτων τείνει να μειωθεί. Τα ποιοτικά προϊόντα λαμβάνονται καλύτερα σε εξειδικευμένα καταστήματα.

Στη Μόσχα

 • VentSystems Company

http://vent-mo.ru/p_18_ceny.html
Περιφέρεια Μόσχας, συνοικία Domodedovo, με. Yam, Zapadnaya, 25
Τηλ. 8 (800) 555-12-06

 • Εγκατάσταση εξαερισμού "Galvent"
  http://www.ventilyacia.ru/prices/
  Μόσχα, sh. Ενθουσιώδες, 56/47
  Τηλ. +7 (495) 790-76-98
 • Εταιρεία TechPlast
  https://truba-pnd-pvd.ru/catalogue/truba-pnd-160.html
  Μόσχα, st. Letnikovka 9
  Τηλ. +7 (499) 490-18-98
 • Στην Αγία Πετρούπολη

  • Εγκατάσταση εξαερισμού "Bastion"
   http://www.spbastion.ru/products/vozduhovody/
   Αγία Πετρούπολη, ανά. Chelyeva, δ. 7α, lit. L
   Τηλ. +7 (812) 640-93-00
  • Signum Company
   http://signumvent.ru/catalog/vozdukhovody/
   Αγία Πετρούπολη, ul. Σαλόβα 37
   Τηλ. +7 (812) 647-07-05
  • Η εταιρεία "Σύγχρονες πολυμερείς δομές"
   OOO "SPK" http://prom-emkosti.ru/vozduhovody/
   Αγία Πετρούπολη, Krasnogvardeysky per. 15V
   Τηλ. +7 (812) 331-90-90

  Κάθε εξοχική κατοικία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Σε κάθε έργο, η ατομικότητα αποτιμάται. Όταν αρχίζει η κατασκευή, το κυριότερο είναι να επιλέξετε τον κατάλληλο εξοπλισμό και πρόσθετα στοιχεία. Στη συνέχεια, από τα συνηθισμένα σχέδια, γεννιέται μια μοναδική αρχιτεκτονική του κτιρίου με αξιόπιστες επικοινωνίες μηχανικής.

  Πώς να φτιάξετε μια κουκούλα για ένα λέβητα φυσικού αερίου σε ένα ιδιωτικό σπίτι

  Η κουκούλα για ένα λέβητα φυσικού αερίου σε μια ιδιωτική κατοικία έχει δύο κύριες λειτουργίες:

  1. Είναι αναγκαία για την αποτελεσματική λειτουργία του εξοπλισμού.
  2. Η διαδικασία καύσης που πραγματοποιείται σε αυτό είναι αδύνατη χωρίς την κανονική παροχή οξυγόνου.

  Δεύτερον, ο αερισμός εξασφαλίζει την ασφάλεια των ανθρώπων που ζουν στο σπίτι. Η κυκλοφορία των ρευμάτων αέρα εμποδίζει τη συσσώρευση υγρασίας, η οποία με τη σειρά της δεν επιτρέπει την εμφάνιση καλουπιών και απειλητικών για την υγεία μυκήτων. Σε περίπτωση απρόβλεπτων καταστάσεων, ο εξαερισμός προστατεύει από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα, πυρκαγιές και εκρήξεις. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα εξαρτήματα του συστήματος εξάτμισης για εξοπλισμό αερίου και πώς να το εγκαταστήσετε ανεξάρτητα στο σπίτι σας.

  Εξαγωγή για λέβητα φυσικού αερίου σε ιδιωτικό σπίτι

  Απαιτήσεις για το δωμάτιο όπου βρίσκεται ο λέβητας αερίου

  Οι λέβητες χαμηλής ισχύος (έως 30 kW) μπορούν να τοποθετηθούν στην κουζίνα εάν πληρούν ορισμένες απαιτήσεις:

  • η επιφάνεια της κουζίνας είναι τουλάχιστον 15 m 2.
  • η οροφή βρίσκεται σε υψόμετρο 2,2 μ. και άνω.
  • επαρκείς υαλοπίνακες (συνολική επιφάνεια παραθύρων) - τουλάχιστον 3 cm 2 ανά m 3 κουζίνας.
  • Τα παράθυρα είναι εξοπλισμένα με τραβέρσες και παράθυρα.
  • μεταξύ της συσκευής αερίου και του τοίχου είναι απόσταση 10 cm.
  • οι τοίχοι τελειώνουν με πυρίμαχο υλικό.
  • ο αέρας τροφοδοτείται μέσω των εγκοπών, για παράδειγμα, στο κάτω μέρος της πόρτας.

  Ότι οι ισχυρές συσκευές (από 30 kW) εξυπηρετούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα και ήταν ασφαλείς ταυτόχρονα, οι ειδικοί συνιστούν έντονα να εξοπλίσουν ένα ξεχωριστό δωμάτιο - ένα λεβητοστάσιο. Φυσικά, δεν είναι κάθε δωμάτιο του σπιτιού κατάλληλο για τέτοιους σκοπούς. Ο όγκος του θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 13,5 m 3 για συσκευές με χωρητικότητα 30-60 kW και τουλάχιστον 15 m 3 για 60 kW.

  Πώς να επιλέξετε το υλικό για την κουκούλα;

  Για το σκοπό αυτό μπορούν να χρησιμοποιηθούν τούβλο, γαλβανισμένος και ανοξείδωτος χάλυβας και κεραμικά. Ας εξετάσουμε κάθε ένα από αυτά με περισσότερες λεπτομέρειες, και επίσης θα μελετήσουμε ποιες άλλες παραλλαγές προσφέρονται από την αγορά και τη μηχανική.

  Απορρίμματα τοιχοποιίας από τούβλα

  Αν και το τούβλο χρησιμοποιείται από κατασκευαστές για εξαερισμό, οι ιδιότητές του δεν επιτρέπουν την εξοικονόμηση από άλλα υλικά. Πρώτον, το τούβλο είναι βραχύβιο. Η πιο άνετη γι 'αυτήν είναι οι συνθήκες συνεχούς επαφής με τα καυτά αέρια. Διαφορετικά, οι μορφές συμπύκνωσης, που οδηγούν στην ταχεία καταστροφή του. Δεύτερον, η καμινάδα από τούβλα είναι επίπονη στην εγκατάσταση, έχει πολύπλοκη κατασκευή και υπερβολικά υψηλό κόστος. Επομένως, εάν αντιμετωπίζετε το έργο του εξοπλισμού της καμινάδας για ένα λέβητα αερίου, είναι καλύτερα να δώσετε προσοχή σε άλλες επιλογές. Από το τούβλο σε αυτή την κατάσταση, το ορυχείο είναι διπλωμένο. Η ίδια επιλογή μπορεί να επιλεγεί εάν, για κάποιο λόγο, το σπίτι δεν είναι επί του παρόντος θερμαινόμενο με φυσικό αέριο, αλλά σχεδιάζεται να το χρησιμοποιήσει στο μέλλον.

  Εάν ο τοίχος επιλέγεται ως υλικό για το ορυχείο, ο ίδιος ο καπναγωγός συλλέγεται από τους γαλβανισμένους σωλήνες ενός βρόχου. Το πάχος των τοίχων τους επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη τη θερμοκρασία των καυσαερίων.

  Συστατικά μιας καμινάδας μέσα σε ένα ορυχείο από τούβλα

  Χαλύβδινη κουκούλα

  Σε αυτή την περίπτωση, οι χαλύβδινοι σωλήνες είναι πολύ βολικοί. Είναι εύκολο να εγκατασταθούν, αν τα συγκρίνετε, για παράδειγμα, με τούβλα. Το πάχος των τοίχων επιλέγεται ανάλογα με τη θέρμανση. Οι λέβητες αερίου παράγουν ένα αρκετά θερμό αέριο, της τάξεως των 400-450 ° C, έτσι ώστε τα τοιχώματα στο πάχος να είναι 0,5-0,6 mm. Ωστόσο, υπάρχουν και παγίδες εδώ. Φυσικά, ο χάλυβας είναι ανθεκτικός στο αρνητικό συμπύκνωμα. Αλλά κατά μέσο όρο, η αντίσταση στη φθορά είναι πολύ χαμηλότερη από, για παράδειγμα, αντοχή σε φθορά των κεραμικών προϊόντων. Επιπλέον, οι σωλήνες με λεπτά τοιχώματα καίγονται γρήγορα όταν χρησιμοποιούνται με συσκευές στερεών καυσίμων, οπότε αυτή η επιλογή δεν είναι βέλτιστη στην περίπτωση χρήσης διαφορετικών τύπων θερμαντικών στοιχείων σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Το χάλυβα επιλέγει:

  • κατά την ανασυγκρότηση ·
  • αν δεν υπάρχει χώρος για κεραμικές κουκούλες.

  Δεδομένου ότι οι αεραγωγοί αερισμού συχνά αλλοιώνουν το εξωτερικό ενός ιδιωτικού σπιτιού, καλύπτονται με τούβλα ή άλλα υλικά φινιρίσματος.

  Οι χαλύβδινοι σωλήνες παράγονται στην αγορά σε δύο παραλλαγές - μονοκύκλωμα και διπλό κύκλωμα. Η δεύτερη επιλογή στην ορολογία ονομάζεται "σάντουιτς". Αποτελείται από δύο σωλήνες ενωμένους μεταξύ τους, το κενό μεταξύ τους γεμίζει με πυρίμαχο βασάλικο μαλλί. Το πάχος του εσωτερικού σωλήνα καθορίζεται από τη θερμοκρασία των καυσαερίων (υπενθυμίζεται ότι αυτή η τιμή είναι 0,5-0,6 mm για τις συσκευές που εξετάζονται στο αντικείμενο).

  Κατασκευή χαλύβδινης καπνοδόχου διπλού κυκλώματος

  Τα "σάντουιτς" θεωρούνται πιο οικονομικά μεταξύ όλων των επιλογών χάλυβα για κουκούλες. Το συμπέρασμα αυτό συνάγεται, αν ληφθεί υπόψη η καλή θερμομόνωση, η οποία αυξάνει την απόδοση του θερμαντήρα.

  Καμινάδες από χάλυβα δύο κυκλωμάτων από ανοξείδωτο και γαλβανισμένο ατσάλι. Και τα δύο μέταλλα συνδυάζονται σε σάντουιτς, δεδομένου ότι μόνο ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι οικονομικώς ανυπέρβλητος. Η διαφορά μεταξύ γαλβανισμένου και ανοξείδωτου χάλυβα είναι η υψηλότερη αντίσταση του τελευταίου στο συμπύκνωμα, το οποίο επηρεάζει αρνητικά την τιμή του. Διαφορετικά, οι ιδιότητες αυτών των δύο υλικών δεν είναι κατώτερες μεταξύ τους.

  Είναι πολύ σημαντικό το εσωτερικό τμήμα της δομής διπλού κυκλώματος να είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα, το υλικό του εξωτερικού τμήματος να μην παίζει ιδιαίτερο ρόλο. Αυτό οφείλεται στις ιδιότητες του ψευδαργύρου. Η θέρμανση του είναι υψηλότερη από 419,5 ° C, είναι επικίνδυνη. Σε αυτή την περίπτωση, το μέταλλο οξειδώνεται, μια περαιτέρω χημική αντίδραση οδηγεί στην απελευθέρωση τοξικών αναθυμιάσεων. Όλα γίνονται ακόμα χειρότερα με υψηλή υγρασία, τα οποία δεν μπορούν να αποφευχθούν κατά τη θέση σε λειτουργία ενός λέβητα αερίου. Επομένως, όταν αγοράζετε μια κατασκευή σάντουιτς, δώστε προσοχή σε αυτό.

  Κατ 'αρχήν, μια καπνοδόχος διπλού κυκλώματος μπορεί να κατασκευαστεί ανεξάρτητα χωρίς ιδιαίτερες δεξιότητες. Για να γίνει αυτό, ο σωλήνας από ανοξείδωτο χάλυβα είναι τυλιγμένος σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα θερμομονωτικό υλικό. Κατά την επιλογή του τελευταίου, μπορείτε να δώσετε προσοχή στις βασικές ίνες, την εκτονωμένη άργιλο ή την πολυουρεθάνη. Στη συνέχεια, όλα μαζί βάλτε σε έναν γαλβανισμένο σωλήνα μεγαλύτερης διαμέτρου.

  Σχέδιο εγκατάστασης κουζινών από χάλυβα

  Χαρακτηριστικά εγκατάστασης πόλου εξαερισμού από χάλυβα:

  • Τα τμήματα συλλέγονται με τη μέθοδο pipe-to-pipe με σειρά, ξεκινώντας από τη χαμηλότερη.
  • Για την ευκολία του επακόλουθου καθαρισμού μιας στήλης, να παρέχεται επαρκής αριθμός πηγαδιών ελέγχου.
  • Για σταθερότητα, οι βραχίονες τοίχου τοποθετούνται περίπου σε βήματα των 150 cm.
  • Κατά το σχεδιασμό, προσέξτε τα οριζόντια τμήματα - δεν μπορούν να είναι μεγαλύτερα από 1 μέτρο, εάν δεν υπάρχει καταναγκαστικό σχέδιο.

  Ανοξείδωτος αγωγός εξαερισμού

  Κεραμικές κουκούλες

  Αυτό το είδος της σχεδίασης πλέον ευέλικτη ωστόσο είναι ιδανικό εάν η μετάβαση έχει προγραμματιστεί με αέριο καύσιμο ή σε αυτό. Είναι εύκολο να καθαριστούν, ανθεκτικοί στη βρωμιά, λόγω της υψηλής πυκνότητας αερίων και των επιθετικών χημικών ενώσεων, έτσι ώστε να μην μπορείτε να ανησυχείτε για τη λήψη δηλητηριωδών ουσιών σε σαλόνια. Και, βεβαίως, τα κεραμικά είναι ανθεκτικά.

  Υπάρχουν όμως και μειονεκτήματα. Οι κεραμικοί σωλήνες έχουν υψηλή απορροφητικότητα υγρασίας. Εάν τα έχετε επιλέξει, θα πρέπει να παρέχετε καλό εξωτερικό αερισμό και να δώσετε στην κατασκευή με παγίδες ατμού, διαφορετικά οι δυνάμεις και τα μέσα που επενδύονται δεν θα δικαιολογούνται.

  Στις καμινάδες δεν χρησιμοποιούνται μόνο κεραμικά. Για να μεγιστοποιήσει τις θετικές του ιδιότητες, συνδυάζεται με ορυκτοβάμβακα και πέτρα. Με απλά λόγια, ο κεραμικός σωλήνας είναι τυλιγμένος σε μονωτικό υλικό και στη συνέχεια τοποθετείται σε κελύφη από σκυρόδεμα.

  Δομή κεραμικής καμινάδας

  Σχεδιασμός κεραμικού καλύμματος

  Δομή ομοαξονικού εξαερισμού

  Κατά τον σχεδιασμό του εξαερισμού για τους λέβητες αερίου, προσέξτε τον συμπαγή σχεδιασμό του "σωλήνα στον σωλήνα", ή αλλιώς - μια ομοαξονική καμινάδα.

  Αρχή λειτουργίας συστήματος ομοαξονικού αερισμού

  Στοιχεία της ομοαξονικής καπνοδόχου

  Τα ομοαξονικά συστήματα, λόγω των χαρακτηριστικών τους, είναι κατάλληλα για γεννήτριες θερμότητας με κλειστό θάλαμο καύσης (ο οποίος είναι λέβητας αερίου). Το οξυγόνο που απαιτείται για την καύση πέφτει στον εξωτερικό σωλήνα και τα απαέρια αφαιρούνται από τον εσωτερικό σωλήνα. Αυτό το σχέδιο έχει τα πλεονεκτήματά του:

  • Ασφάλεια (τα καυσαέρια ψύχονται από ψυχρό αέρα που κυκλοφορεί στον εξωτερικό σωλήνα).
  • Ο εισερχόμενος αέρας θερμαίνεται και αυξάνει την απόδοση του λέβητα.
  • Η υψηλή απόδοση σημαίνει ότι ο ομοαξονικός σχεδιασμός είναι πιο πράσινος από τους άλλους.
  • μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τη συσκευή στην κουζίνα (βρίσκεται έξω από το δωμάτιο και δεν επηρεάζει την άνεση του).

  Χαρακτηριστικά εγκατάστασης ομοαξονικής καμινάδας

  • Δεν είναι δυνατή η χρήση οριζόντιας ομοαξονικής καπνοδόχου, εκτός εάν σχεδιάζεται καταναγκαστικό σχέδιο.
  • προσπαθήστε να κάνετε όχι περισσότερες από δύο φυλές.
  • εάν υπάρχουν πολλοί λέβητες, σχηματίζουν ξεχωριστή καμινάδα για καθένα, ο συνδυασμός είναι ανεπιθύμητος.

  Βίντεο - η συσκευή και η εγκατάσταση μιας καμινάδας και των εκχυλισμάτων για έναν λέβητα αερίου

  Φυσικός και εξαναγκασμένος αερισμός του λεβητοστασίου

  Με τη μέθοδο της ενημέρωσης του εναέριου χώρου απομονώνεται φυσικός και τεχνητός (ή αναγκαστικός) εξαερισμός.

  Οι λειτουργίες του φυσικού αερισμού χωρίς τη χρήση ανεμιστήρων, η αποτελεσματικότητά του οφείλεται αποκλειστικά στο φυσικό βύθισμα και, συνεπώς, στις καιρικές συνθήκες. Η δύναμη ωθήσεως επηρεάζεται από δύο όψεις: το ύψος της στήλης εξαγωγής και τη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του δωματίου και του δρόμου. Σε αυτή την περίπτωση, η θερμοκρασία του αέρα στο δρόμο πρέπει κατ 'ανάγκη να είναι χαμηλότερη από εκείνη του δωματίου. Εάν δεν πληρούται αυτή η προϋπόθεση, υπάρχει αντίστροφη βύθιση και δεν εξασφαλίζεται ο εξαερισμός του λεβητοστασίου.

  Ο αναγκαστικός εξαερισμός περιλαμβάνει την εγκατάσταση πρόσθετων ανεμιστήρων εξαγωγής.

  Συνήθως αυτά τα είδη συνδυάζονται σε ένα σύστημα εξάτμισης του λέβητα. Κατά τον υπολογισμό του, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ότι ο αέρας που εξέρχεται στο δρόμο από τον όγκο πρέπει να είναι ίσος με εκείνον που εισάγεται στο δωμάτιο. Για να διασφαλιστεί ότι πληρούται αυτή η προϋπόθεση, εγκαθίστανται βαλβίδες ελέγχου.

  Υπολογισμός του συστήματος εξαερισμού

  Σύμφωνα με τα πρότυπα κατασκευής, όλος ο εναέριος χώρος του λέβητα πρέπει να αντικατασταθεί από έναν καινούργιο κάθε 20 λεπτά. Για την παροχή της κατάλληλης κυκλοφορίας αέρα, θα χρειαστεί να εξοπλίσετε τον εαυτό σας με μια αριθμομηχανή και τύπους.

  Εάν οι οροφές βρίσκονται σε ύψος 6 μέτρων, τότε χωρίς ειδικές συσκευές, ο αέρας στο δωμάτιο ενημερώνεται τρεις φορές την ώρα. Οι οροφές των έξι μέτρων είναι μια πολυτέλεια για μια ιδιωτική κατοικία. Η μείωση της οροφής αντισταθμίζεται στους υπολογισμούς στην ακόλουθη αναλογία - για κάθε μέτρο κάτω από την ανταλλαγή αέρα αυξάνεται κατά 25%.

  Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει ένα λεβητοστάσιο με διαστάσεις: μήκος - 3 m, πλάτος - 4 m, ύψος - 3,5 m. Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε μια σειρά ενεργειών.

  Βήμα 1. Αναγνωρίστε το μέγεθος του εναέριου χώρου. Χρησιμοποιούμε τον τύπο v = b * l * h, όπου b είναι το πλάτος, l είναι το μήκος, h είναι το ύψος της οροφής. Στο παράδειγμά μας, ο όγκος θα είναι 3 m * 4 m * 3,5 m = 42 m 3.

  Βήμα 2. Ας κάνουμε μια διόρθωση για τη χαμηλή οροφή χρησιμοποιώντας τον τύπο: k = (6 - h) * 0,25 + 3, όπου h είναι το ύψος του δωματίου. Στο λέβητα μας η διόρθωση ήταν: (6 μ - 3,5 μ.) * 0,25 + 3 ≈ 3,6.

  Βήμα 3. Υπολογίστε την ανταλλαγή αέρα που παρέχεται από τον φυσικό εξαερισμό. Τύπος: V = k * v, όπου v - ο όγκος αέρα στον χώρο, k - διόρθωση για τη μείωση του ύψους της οροφής. Λήφθηκε όγκος ίσος με 151,2 m 3 (3,6 * 42 m 3 = 151,2 m 3).

  Στάδιο 4. Το υπόλοιπο αξία για να ληφθεί σωλήνες διατομής εξάτμισης περιοχή: S = V / (νν * t), όπου V - υπολογίζεται ανωτέρω διαπνοή, w - ρυθμός ροής αέρα (στους υπολογισμούς δεδομένα λαμβάνεται ως 1 m / s) και t - χρόνος δευτερολέπτων. Λάβετε 151,2 m 3 / (m 1 / s * 3600) = 0, 042 m 2 = 4,2 cm2.

  Οι διαστάσεις του καναλιού εξαρτώνται επίσης από την επιφάνεια της εσωτερικής επιφάνειας του λέβητα. Αυτός ο αριθμός υποδεικνύεται από τον κατασκευαστή στην τεχνική τεκμηρίωση της συσκευής. Εάν ο συγκεκριμένος αριθμός δεν έχει καθοριστεί, υπολογίστε τον εαυτό σας με βάση την ένταση της συσκευής. Στη συνέχεια συγκρίνετε την περιοχή με την ακτίνα του τμήματος σύμφωνα με την ανισότητα:

  R είναι η εσωτερική ακτίνα του τμήματος της καμινάδας,

  Το S είναι η περιοχή της εσωτερικής επιφάνειας του λέβητα.

  Αν για κάποιο λόγο είναι δύσκολο αυτός ο υπολογισμός, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον πίνακα.

  Συσκευή εξαγωγής για λέβητα φυσικού αερίου σε ιδιωτική κατοικία: ανάγκη ή πρόσθετα έξοδα;

  Καλησπέρα, αγαπητοί αναγνώστες! Μην νομίζετε ότι η εγκατάσταση των συσκευών θέρμανσης φυσικού αερίου κατά παράβαση των σχετικών κανόνων και κανονισμών, καθώς και απρόσεκτο χειρισμό κατά τη διάρκεια της λειτουργίας οδήγησε τα τελευταία χρόνια να έχουν την πέρα, απλά φοβερό μέρος των τραγωδιών. Δεν θέλω να το ρισκάρω, έτσι ώστε πριν από την έναρξη της αεριοποίησης μάθει πολλά των κανονιστικών εγγράφων και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, μεταξύ άλλων, που απαιτούνται για την κουκούλα και ένα λέβητα φυσικού αερίου σε ένα ιδιωτικό σπίτι.

  Γιατί χρειαζόμαστε το δικό μας σύστημα εξαερισμού για έναν λέβητα αερίου;

  Στην περίπτωση του ανεξάρτητου διάταξη αερισμού για ένα λέβητα φυσικού αερίου δεν θα αφαιρέσει μόνο τα προϊόντα της καύσης και εξαγωγής αέρα από τον ιδιωτικό σπίτι και να την αντικαταστήσει με φρέσκο ​​μακριά από τους δρόμους, αλλά και εκτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

  • αποτρέψτε τον κίνδυνο έκρηξης σε περίπτωση διαρροής φυσικού αερίου. Το αέριο που συσσωρεύεται σε κλειστό χώρο σε μια ορισμένη συγκέντρωση γίνεται ένα εκρηκτικό εύφλεκτο μείγμα. Σε ποιο σημείο μπορεί να προκύψει κίνδυνος διαρροής όχι μόνο από τον ίδιο τον λέβητα όταν σβήσει η φλόγα αλλά και από αποσπώμενες συνδέσεις.
  • Για να διασφαλιστεί μια σταθερή παροχή οξυγόνου, η οποία συμμετέχει στη διαδικασία καταστροφής του καυσίμου κατά την καύση. Από την έλλειψη οξυγόνου στο θάλαμο καύσης, ο ρυθμός καύσης του καυσίμου μειώνεται, η παραγωγή θερμότητας της συσκευής μειώνεται και η κατανάλωση αερίου αυξάνεται.
  • εξασφαλίστε καθαρό αέρα μέσα στα καθιστικά. Η παρουσία μονοξειδίου του άνθρακα, ακόμη και σε μικρή ποσότητα, μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων του σπιτιού.
  • μείωση της ποσότητας συσσωρευμένης αιθάλης και αιθάλης στα συστατικά στοιχεία του θαλάμου καύσης. Επειδή δεν υπάρχει σύστημα αερισμού ή κακή λειτουργία, η αιθάλη και η αιθάλη δεν διαφεύγουν προς το εξωτερικό, αλλά καθίστανται στα τοιχώματα του αγωγού, μειώνοντάς την σε διατομή. Εάν ο αγωγός καμινάδας είναι υπερβολικά φραγμένος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εισέλθει μονοξείδιο του άνθρακα στα σαλόνια.

  Ποιες είναι οι απαιτήσεις για ένα λέβητα αερίου;

  Εργασίες εγκατάστασης στην εγκατάσταση εξοπλισμού αερίου - δεν είναι η ώρα για πειράματα. Είναι απαραίτητο να ενεργεί μόνο αυστηρά σύμφωνα με τους κανόνες και τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί στην κατασκευή. Πριν ξεκινήσετε την εργασία σας, είναι απαραίτητο να εξοικειωθείτε με αρκετές SNiP για την παροχή αερίου - είναι ελεύθερα διαθέσιμες στο Διαδίκτυο και είναι υποχρεωτική η μελέτη των οδηγιών που επισυνάπτονται στο λέβητα από τον κατασκευαστή. Είναι επίσης σημαντικό να επιλέξετε το κατάλληλο μέρος για την τοποθέτησή του.

  Για παράδειγμα, μια κουζίνα αερίου και ενός λέβητα χαμηλής ισχύος τροφοδοτείται με φυσικό αέριο, μπορεί να τοποθετηθεί στην κουζίνα ή την αίθουσα με ύψος οροφής του όχι λιγότερο από 2,2 m, στον τομέα των 15 τ.μ., αν υπάρχουν παράθυρα με φύλλα παράθυρο. Εάν, ωστόσο, η εγκατάσταση αντικείμενο λέβητα φυσικού αερίου επιδαπέδια, του οποίου η ισχύς υπερβαίνει τα 30 kW και τα προϊόντα καύσης απορρίπτονται σε μια καμινάδα, είναι απαραίτητο να έχουμε ένα ξεχωριστό δωμάτιο (λέβητα). Για τον εξοπλισμό ενός τέτοιου λέβητα, σύμφωνα με το SP 62.13330.2011 (ενημερωμένη έκδοση του SNiP 42-01-2002), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

  1. ξεχωριστή δομή.
  2. παράρτημα στο κεντρικό κτίριο ·
  3. πατάρι χώρος?
  4. ισόγειο?
  5. δωμάτιο κελάρι.

  Σε τι, χρησιμοποιήστε το υπόγειο και το ισόγειο για τη ρύθμιση του λέβητα αερίου επιτρέπεται μόνο εάν υπάρχουν ανοίγματα παραθύρων σε αυτά που παρέχουν φυσικό φωτισμό. Ο αυτόνομος λέβητας πρέπει να διαθέτει τη δική του δομή στήριξης, η οποία δεν συνδέεται με τη βάση του κεντρικού κτιρίου.

  Ανεξάρτητα από τη θέση του λεβητοστασίου, πρέπει να είναι εξοπλισμένο με ένα αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού που εξασφαλίζει τριπλάσια ανανέωση αέρα μέσα σε μία ώρα.

  Επιπλέον, αυτό το δωμάτιο πρέπει να πληροί ορισμένες απαιτήσεις, δηλαδή:

  • - τουλάχιστον 4 m² ανά συσκευή θέρμανσης.
  • όγκος - τουλάχιστον 13,5 m³.
  • ύψος της οροφής - από 2,2 μ.
  • μια ξεχωριστή είσοδος με πλάτος ανοίγματος - από 80 cm.
  • άνοιγμα εισαγωγής αέρα με επιφάνεια εγκάρσιας διατομής τουλάχιστον 25 cm2 στο κάτω μέρος του φύλλου της πόρτας ή σε τοίχο ή μικρό κενό μεταξύ του άκρου της πόρτας και του καλύμματος δαπέδου ·
  • παράθυρα με πτερύγια ανοίγματος. Ο συντελεστής υαλοπίνακα επιφάνειας 1 m³ εκρηκτικών περιοχών είναι τουλάχιστον 0,05 m².
  • επιχρισμένη επιφάνεια τοίχων. Μην επιτρέπετε ταπετσαρίες, εύφλεκτα πάνελ.
  • Επίπεδο δάπεδο, κατασκευασμένο από άκαυστα δομικά υλικά.

  Μια ελεύθερη προσέγγιση πρέπει να εξασφαλιστεί από όλες τις πλευρές στη μονάδα αερίου. Η πρόσληψη οξυγονωμένων μάζων αέρα που είναι απαραίτητες για την καύση του καυσίμου τροφοδοτείται μέσω του αγωγού αερισμού. Είναι τοποθετημένο στο πάνω μέρος των τοίχων ή στην οροφή της οροφής. Και, για να γίνει αυτός ο αγωγός αέρα πιο βολικός για να καθαριστεί, μια ειδική καταπακτή παρέχεται 300 χιλιοστά κάτω από αυτό, η οποία είναι μια μικρή τρύπα, η οποία είναι κλειστή με βύσμα ή πτερύγιο.

  Η αρχή της κίνησης του αέρα

  Η φύση της κίνησης του αέρα στο χώρο του λέβητα εξαρτάται από τον τύπο εξαερισμού που χρησιμοποιείται: μετακίνηση του αέρα εξαγωγής ή ανάμιξη του με καθαρό αέρα.

  Κατά τον εξαερισμό στην αρχή της μετατόπισης, τροφοδοτείται καθαρός αέρας στο κατώτερο επίπεδο του κλιβάνου και μετά μετακινείται αργά στην περιοχή εργασίας και απομακρύνεται μέσω των ανώτερων αγωγών εξαερισμού. Αυτή η μέθοδος εξαερισμού έχει σημαντικό μειονέκτημα - οι επιβλαβείς ουσίες μπορούν να συγκεντρωθούν εκτός των ορίων του πίδακα τροφοδοσίας, πράγμα που επιβραδύνει την ανταλλαγή αέρα στο χώρο του λέβητα.

  Όταν ο αερισμός πραγματοποιείται σύμφωνα με την αρχή της ανάμειξης, ο καθαρός αέρας μέχρι τη θέση του λέβητα έχει ήδη αναμιχθεί με τον αέρα του λέβητα και αφαιρείται με τη βοήθεια εξολκέα.

  Με αυτή τη μέθοδο, η συγκέντρωση επιβλαβών ουσιών κατανέμεται ομοιόμορφα πάνω στον όγκο του δωματίου και επίσης απομακρύνεται ομοιόμορφα.

  Φυσικός και αναγκαστικός τρόπος ενημέρωσης του αέρα στο χώρο του λέβητα

  Εάν στο χώρο του λέβητα δημιουργείται η ώθηση με ένα τεχνητό κίνητρο, η κίνηση του αέρα λαμβάνει χώρα κάτω από τη λειτουργία ενός ανεμιστήρα τοποθετημένου μπροστά από την σχάρα εξαερισμού στην είσοδο του αγωγού στην αίθουσα κλιβάνου. Η επιλογή της ισχύος εξαρτάται από το μήκος των αεραγωγών, το μέγεθος της διατομής, τον αριθμό των στροφών στο σύστημα.

  Η φυσική μέθοδος αερισμού είναι απλούστερη. Δεν απαιτεί την εγκατάσταση πρόσθετου εξοπλισμού, παρέχεται καλός αερισμός λόγω ανοιχτών παραθύρων και παραθύρων, οπών στα φύλλα των θυρών και των κενών κάτω από αυτά, αγωγών αερισμού στους τοίχους. Με το φυσικό βύθισμα, η ροή αέρα παρέχεται από τη διαφορά μεταξύ της πίεσης του αέρα έξω και μέσα στο δωμάτιο. Το μέγεθος της δύναμης του φυσικού βυθίσματος μπορεί επίσης να επηρεαστεί από τις καιρικές συνθήκες.

  Ο εξαερισμός του λεβητοστασίου παρέχεται μόνο σε χαμηλότερη θερμοκρασία στο δρόμο. Διαφορετικά, μπορεί να προκύψει αντίστροφη ώση. Ως εκ τούτου, ακόμη και με ένα καλό φυσικό βύθισμα στο χώρο του λέβητα, είναι επιθυμητό να εγκαταστήσετε ένα μικρό ανεμιστήρα εξαγωγής, ο οποίος θα συμβάλει σε πιο εντατική εναλλαγή αέρα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Κατά την εγκατάσταση τεχνικών συσκευών για την εισροή αέρα με καταναγκαστικά μέσα, δημιουργείται αυξημένο επίπεδο πίεσης στο δωμάτιο και το μονοξείδιο του άνθρακα εξάγεται μέσω του αεραγωγού.

  Το σύστημα αερισμού του τύπου εξάτμισης λειτουργεί λόγω της εξαναγκασμένης εκροής προϊόντων καύσης φυσικού αερίου από το δωμάτιο.

  Λοιπόν, η βέλτιστη επιλογή για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό του χώρου του λέβητα θα είναι ο εξαερισμός και ο εξαερισμός. Παρέχει κίνηση αέρα προς δύο κατευθύνσεις - την εισροή καθαρού αέρα από το δρόμο και την εξαγωγή προϊόντων καύσης από το δωμάτιο προς το εξωτερικό.

  Χαρακτηριστικά του εξαερισμού του καναλιού και του καναλιού

  Ανάλογα με το σχεδιασμό, ο εξαερισμός αερίου μπορεί να είναι τύπου καναλιού και μη καναλιού. Διαχωρίστε τα μεταξύ τους αρκετά απλά:

  1. εάν οι αεραγωγοί δεν είναι διαθέσιμοι, και για τον εξαερισμό του χώρου υπάρχουν ειδικά ανοίγματα στις δομές εγκλεισμού, τότε αυτός ο αερισμός ονομάζεται κανάλι χωρίς κανάλια.
  2. Σε περίπτωση αερισμού του αγωγού, η ανταλλαγή αέρα πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικών σωλήνων που εκτελούνται στο σπίτι.

  Υπολογισμός του συστήματος εξαερισμού

  Εάν υπάρχει η επιθυμία να εκτελούνται ανεξάρτητα οι εργασίες για τη συσκευή εξαερισμού του λέβητα αερίου, είναι απαραίτητο πρώτα να καταρτιστεί ένα σχήμα, για να υπολογιστούν οι διαστάσεις της διατομής του σωλήνα, η χωρητικότητα και ο αριθμός των συσκευών για τον υποχρεωτικό αερισμό του λέβητα. Οι ακόλουθες παράμετροι λαμβάνονται ως αρχικά δεδομένα:

  • γεωμετρικές διαστάσεις του λέβητα.
  • συντελεστή, αυξάνοντας την πολλαπλότητα της ανανέωσης του αέρα. Είναι ο λόγος μεταξύ του βέλτιστου ύψους της οροφής στο χώρο του λέβητα (6 m) για να εξασφαλιστεί μια τριπλή αλλαγή αέρα και το πραγματικό μέγεθος. Ταυτόχρονα, η μείωση του ύψους της οροφής από τον κανονιστικό δείκτη για κάθε 1 μέτρο οδηγεί σε αύξηση της ποσότητας εισερχόμενης μάζας φρέσκου αέρα κατά 25%.
  • η ταχύτητα εισερχόμενης ροής αέρα δεν είναι μικρότερη από 1 m / s.

  Για παράδειγμα υπολογισμού της εσωτερικής διάμετρος της κουκούλας και του μεγέθους της οπής τροφοδοσίας, εξετάστε το χώρο του λέβητα με τις ακόλουθες διαστάσεις:

  1. μήκος - 3 μέτρα.
  2. πλάτος - 4 μέτρα.
  3. ύψος της οροφής - 2,8 μ.

  Συνεπώς, ο όγκος του δωματίου θα είναι ίσος με v = 3 * 4 * 2.8 = 33.6 m³, και ο συντελεστής πολλαπλασιασμού k = (6-2.8) * 0.25 + 3 = 3.8.

  Η ποσότητα αέρα που πρέπει να αντικατασταθεί σε 1 ώρα αερισμού V = 3.8 * 33.6 = 127.68 m³.

  Η τομή του σωλήνα εξάτμισης του λέβητα μπορεί να υπολογιστεί ως εξής: S = 127,68 / 3600 = 0,035 m².

  Συνήθως, ένας κυκλικός σωλήνας χρησιμοποιείται για τον εξοπλισμό του συστήματος εξαερισμού, ώστε να μπορείτε να υπολογίσετε τη διάμετρό του: D = 2√S / π = 2√0,035 / 3,14 = 0,211 m². Η πλησιέστερη εσωτερική διάμετρος της σειράς σωλήνων είναι 225 mm. Το ίδιο μέγεθος της διατομής πρέπει να βρίσκεται στο άνοιγμα εισόδου.

  Προσδιορίστε τη βέλτιστη διάμετρο του αγωγού, γνωρίζοντας ήδη την ανάγκη για αέρα για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, μπορείτε και με μια άλλη μέθοδο - χρησιμοποιώντας τον Πίνακα 1.

  Πίνακας μεγέθους τμήματος αεραγωγού σε σχέση με τον ρυθμό ροής του αέρα

  Εσωτερική εγκατάσταση

  Ο αερισμός του αερίου στο χώρο του λέβητα μπορεί να είναι τόσο εξάτμιση όσο και τύπος παροχής. Εξετάστε τη διαδικασία της τοποθέτησης κάθε τύπου.

  Εξαερισμός εξαγωγής

  Για τη συσκευή αυτού του τύπου εξαερισμού πρέπει να τηρείται η ακόλουθη ακολουθία ενεργειών:

  • σημειώστε την έξοδο του αγωγού. Σύμφωνα με τη διάμετρο του σωλήνα με περιθώριο περίπου 1 εκ. Κατά την επιλογή της θέσης του σωλήνα για το σχέδιο, πρέπει να σημειωθεί ότι η έξοδος του δεν πρέπει να απέχει περισσότερο από ένα μέτρο από τον λέβητα αερίου, έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας να μην επηρεάζει τη λειτουργία της συσκευής.
  • τρυπήστε μια τρύπα?
  • Τοποθετήστε το σωλήνα εξατμίσεως στο διάτρητο άνοιγμα με μια μικρή κλίση από τον λέβητα αερίου στην πλευρά του δρόμου.
  • χρησιμοποιήστε αφρό για να γεμίσετε τα κενά και μόνο όταν σκληρύνει για να αφαιρέσετε την περίσσεια.
  • Τοποθετήστε ένα αποσβεστήρα, μέσω του οποίου ρυθμίζεται το μέγεθος του ανοίγματος.
  • Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα εξαγωγής.
  • συνδέστε τη σχάρα εξαερισμού στην έξοδο. Θα προστατεύσει το καταφύγιο από τη διείσδυση των εντόμων και τη σκόνη του δρόμου, καθώς επίσης θα δώσει στο σύστημα πλήρη εμφάνιση.

  Εξαερισμός τύπου παροχής αέρα

  Η εγκατάσταση εξαερισμού τροφοδοσίας πραγματοποιείται με τον ίδιο τρόπο, με τη μόνη διαφορά: αντί για ανεμιστήρα εξαγωγής, εγκαθίσταται μια συσκευή παροχής αέρα. Παίρνει ένα ρεύμα αέρα, το ψύχει ή το θερμαίνει, και στη συνέχεια το ανακατευθύνει προς το δωμάτιο. Για το λέβητα ιδιωτικής κατοικίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό μοντέλο μιας τέτοιας εγκατάστασης - έναν ανεμιστήρα τροφοδοσίας. Δείτε το βίντεο εγκατάστασης:

  Δοκιμές και δοκιμές

  Ο έλεγχος της απόδοσης της κουκούλας του λέβητα αερίου πραγματοποιείται με την πόρτα κλειστή και το ανοιχτό παράθυρο στο χώρο του λέβητα. Μια απλή χαρτοπετσέτα εφαρμόζεται στην είσοδο του αεραγωγού. Κατά την κανονική λειτουργία του εξαερισμού, θα προσελκύσει την τρύπα, εάν το κανάλι έχει βουλώσει ή εάν η εγκατάσταση δεν έχει γίνει σωστά, η χαρτοπετσέτα θα πέσει στο πάτωμα.

  Απαιτήσεις εξαερισμού για τον λέβητα

  Ο εξαερισμός αερίου πρέπει να πληροί τις ακόλουθες απαιτήσεις:

  1. η επιτρεπόμενη γωνία κλίσης των μεμονωμένων στοιχείων καμινάδας δεν είναι μεγαλύτερη από 30º.
  2. το μέγιστο μήκος διακλάδωσης είναι 1 m.
  3. ο μέγιστος επιτρεπτός αριθμός γόνατων στην καμινάδα - 3 τεμάχια.
  4. στο σύστημα δεν πρέπει να υπάρχουν προεξοχές και στένωση του εγκάρσιου προφίλ.
  5. ο σχεδιασμός πρέπει να περιλαμβάνει συσκευές για αναθεώρηση και στάγδην.
  6. Τα σημεία καμπής είναι εφοδιασμένα με κάδρα καθαρισμού.
  7. για τη ρύθμιση του εξαερισμού, χρησιμοποιούνται μόνο τέλεια απαλά προϊόντα.
  8. η απόσταση μεταξύ των αεραγωγών και της οροφής και των τοίχων εύφλεκτων υλικών πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,25 m. Η απόσταση αυτή μπορεί να μειωθεί σε 5 cm για δομικά στοιχεία κατασκευασμένα από μη εύφλεκτα υλικά.
  9. το ελάχιστο μέγεθος του ανοίγματος εξαερισμού για παροχή αέρα από το δρόμο είναι 8 cm2 ανά 1 kW της ονομαστικής ισχύος της μονάδας αερίου. για ροή αέρα από το εσωτερικό - 30 cm2 ανά 1 kW.

  Τύποι υλικών για τη συσκευή κάλυψης

  Για την κατασκευή της κουκούλας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεραμικά, τούβλα και χάλυβα.

  Τοιχοποιία από τούβλα

  Το τούβλο χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την κατασκευή καμινάδων συσκευών στερεών καυσίμων. Είναι σε θέση να αντέξει μια επαρκώς υψηλή θερμοκρασία αέρα από το εσωτερικό.

  Οι μονάδες αερίου λειτουργούν σε χαμηλότερη θερμοκρασία μέσα στην καπνοδόχο, έτσι ώστε να σχηματίζεται συμπύκνωμα στους τοίχους της, καταστρέφοντας τη δομή του τούβλου. Αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα της κουκούλας, την ασφάλεια και την εμφάνιση.

  Κεραμικά προϊόντα

  Οι κεραμικοί σωλήνες είναι προϊόντα γενικής χρήσης για την τοποθέτηση διόδων εξαερισμού για όλους τους τύπους λεβήτων. Είναι ανθεκτικά στη θερμότητα, ανθεκτικά, έχουν μια λεία εσωτερική επιφάνεια, επιτρέποντας την απρόσκοπτη κίνηση των ρευμάτων αέρα. Ωστόσο, για να συσσωρευτεί η υγρασία, πρέπει να αερίζεται επιπλέον μια τέτοια κουκούλα για τη μονάδα αερίου.

  Καμινάδες από χάλυβα

  Για έναν λέβητα μικρού και μεσαίου μεγέθους, είναι δυνατό να χρησιμοποιείται κυλινδρική κυλινδρόμηση, για ισχυρά αδρανή είναι προτιμότερο να ληφθεί ένας ανθεκτικός στη θερμότητα σωλήνας σάντουιτς από ανοξείδωτο χάλυβα, ο σχεδιασμός του οποίου αποτελείται από δύο σωλήνες με διαφορετικές διαμέτρους. Εισάγονται το ένα μέσα στο άλλο, και το κενό μεταξύ τους γεμίζει με ένα στεγανωτικό από βάτα βαμβακερό μαλλί.

  Ομοαξονική καμινάδα

  Πρόκειται για μια κατασκευή που αποτελείται από δύο σωληνώσεις, τοποθετημένες μεταξύ τους όχι σφιχτά, αλλά με ένα μικρό κενό. Η εκτόνωση του αέρα εξόδου πραγματοποιείται με την αρχή της αντίθετης ροής: το αέριο εκτρέπεται μέσω του εσωτερικού σωλήνα, ο εξωτερικός σωλήνας τροφοδοτείται από φρέσκο ​​αέρα.

  Το σύστημα των ομοαξονικών σωλήνων περιλαμβάνει απαραιτήτως μια συσκευή καθαρισμού και συναρμολόγησης συμπυκνωμάτων.

  Υπολογισμός του συστήματος εξαερισμού του λέβητα

  Κατά τον υπολογισμό της απόδοσης του συστήματος εξαερισμού:

  • Υπολογίστε την περιοχή του λέβητα.
  • Πολλαπλασιάστε το αποτέλεσμα κατά 5.
  • Αυξήστε τον αριθμό κατά 20%. Αυτή είναι η συνιστώμενη χωρητικότητα της μονάδας αερισμού.

  Οι διαστάσεις της θυρίδας εξαγωγής του συστήματος πρέπει να αντιστοιχούν στο τμήμα του καπναγωγού του λέβητα. Προκαταρκτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα στον Πίνακα 2.