Πώς να φτιάξετε την κουκούλα στο ντουλάπι σας με τα χέρια σας

Κάθε χρόνο, ο αριθμός των ηλεκτρικών συσκευών κουζίνας αυξάνεται. Μερικοί άνθρωποι εξοικονομούν χρόνο, λαμβάνοντας ένα μέρος των καθηκόντων μας, άλλοι κάνουν τη ζωή πιο άνετη - καθαρό αέρα, αφαιρέστε ατμού, οσμή, αιθάλη και το λίπος. Αυτές οι συσκευές περιλαμβάνουν κουκούλες κουζίνας.

Προκειμένου ο εξολκέας να ασκεί τις λειτουργίες του με αξιοπρέπεια, πρέπει να εγκατασταθεί σωστά

Αυτός ο εξοπλισμός είναι απαραίτητος για όσους έχουν κουραστεί να εκπέμπουν συνεχώς το δωμάτιο, να πλένουν τις προσόψεις της κουζίνας, τους τοίχους από το λίπος που τους χωρίζει. Εάν είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους, τότε δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς τέντωμα. Για να σας βοηθήσει θα είναι πολυάριθμα καταστήματα οικιακών συσκευών, όπου χωρίς προβλήματα μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο που ταιριάζει στο μέγεθος, την ισχύ και την τιμή.

Αυτά δεν είναι όλα τα κριτήρια στα οποία πρέπει να βασιστείτε, κάνοντας την επιλογή σας. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν τα χαρακτηριστικά χρήσης, οι τύποι, η μορφή τους, η πρακτικότητα και η παραγωγικότητα, καθώς και ο εξωτερικός σχεδιασμός.

Πολλές συσκευές έχουν κομψή σχεδίαση ή είναι κρυμμένες σε κρεμαστά έπιπλα

Είδη κουκούλες και χαρακτηριστικά σχεδιασμού τους

Μια ποικιλία συσκευών κουζίνας που φιλτράρουν αέρα

Πριν από την αγορά εξοπλισμού, θα πρέπει να καθορίσετε τον τόπο στον οποίο θα βρίσκεται η κουζίνα, αφού το καπό είναι εγκατεστημένο πάνω από αυτό. Τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του μοντέλου εξαρτώνται από τον τόπο εγκατάστασης της πλάκας. Με τον τύπο της θέσης της κουζίνας, οι κουκούλες χωρίζονται σε διάφορους τύπους.

 1. Flat. Έχει ένα μικρό μέγεθος, δεν απαιτεί την εγκατάσταση αγωγών. Περιλαμβάνει φίλτρα μέσω των οποίων περνάει ο μολυσμένος αέρας. Το μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να αλλάζουν περιοδικά. Η διάρκεια ζωής του φίλτρου εξαρτάται άμεσα από την ένταση χρήσης της κουζίνας και της κουκούλας.

Flat εξάτμιση - φθηνή επιλογή με ενσωματωμένα φίλτρα, καταλαμβάνοντας λίγο χώρο

Το τζάκι ή το τζάκι έχει καλή αεροδυναμική, λειτουργεί σχεδόν σιωπηλά, αλλά κοστίζει περισσότερο

Η ενσωματωμένη κουκούλα είναι η καλύτερη λύση για μικρά δωμάτια

Ποιος τύπος κουκούλας που πρέπει να χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από το μέγεθος της κουζίνας σας. Εάν η κουζίνα είναι μικρή, τότε η δύναμη μιας επίπεδης κουκούλας θα είναι αρκετή. Τα ενσωματωμένα μοντέλα είναι καλά στο τυπικό Χρουστσόφ. Ο χώρος αποθηκεύεται, καθώς ο αγωγός αέρα και το ίδιο το πλαίσιο είναι τοποθετημένα τακτικά στην καμπίνα. Στην κουζίνα, όπου το επιτρέπει ο χώρος, υπάρχει ένα ανεξάρτητο νησί, θα ταιριάζει ιδανικά με τζάκι ή θόλο.

Το σχέδιο εργασίας των κουκούλες κουζίνας

Ενσωματωμένες διαστάσεις κουκούλας

Το σχέδιο της κουκούλας με ένα συρόμενο μπλοκ με λεπτομερείς διαστάσεις

Για να εγκαταστήσετε σωστά την ενσωματωμένη κουκούλα, κάντε μετρήσεις της πλάκας, του υφιστάμενου ντουλαπιού, στον οποίο θα κατασκευαστεί ο εξοπλισμός. Εάν δεν δίνετε προσοχή σε αυτό, μπορεί να αποδειχθεί ότι το μέγεθος της συσκευής θα ξεπεράσει τις διαστάσεις του θαλάμου.

Παράμετροι για την τοποθέτηση κουκούλας σε ύψος

Στη συνέχεια θα χρειαστεί να εκτελέσει επιπλέον χειρισμούς - να αλλάξει τους τοίχους των γειτονικών ντουλαπιών ή να δημιουργήσει ένα νέο κουτί, κάτω από τις διαστάσεις της κουκούλας. Επιλέγοντας σωστά ένα μοντέλο για την κουζίνα, που βρίσκεται προς τα μέσα, μπορείτε να ελέγξετε την εγκατάσταση μόνοι σας, χωρίς τη βοήθεια ειδικών.

Η πιο κοινή επιλογή είναι μια ενσωματωμένη κουκούλα σε ένα ντουλάπι των 60 cm

Το περίβλημα των περισσότερων ενσωματωμένων απορροφητών έχει ορθογώνιο σχήμα, το οποίο διευκολύνει πολύ την εγκατάσταση. Το πλάτος των συσκευών είναι διαφορετικό. Υπάρχουν συμπαγείς επιλογές, από 45 έως 50 cm, που τοποθετούνται σε τυπικά ακουστικά κουζίνας.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η απόσταση από την πλάκα στην κουκούλα. Πρέπει να είναι τέτοια ώστε τα μέρη της συσκευής να βρίσκονται σε ασφαλή απόσταση από τη θερμότητα της πλάκας. Δεν είναι σκόπιμο να τοποθετήσετε ψηλά πάνω από την εστία, η παραγωγικότητα θα μειωθεί σημαντικά. Ο ατμός με τη μυρωδιά του μαγειρεμένου φαγητού δεν τραβά εύκολα από τη συσκευή, δεν θα υπάρξει η επιθυμητή απόδοση.

Στις οδηγίες στη συσκευή θα βρείτε πάντα τα συνιστώμενα εκατοστά, οι μέσες τιμές για όλες τις συσκευές είναι:

 • για μια ηλεκτρική πλάκα - από 65 cm έως 70 cm θα είναι βέλτιστη?
 • για το αέριο - από 70 cm έως 80 cm, επειδή υπάρχει μια ανοικτή φωτιά.

Απόσταση από την κουζίνα και την ηλεκτρική κουζίνα στην κουκούλα

Το μέγεθος της πλάκας έχει επίσης σημασία. Το πλάτος του εξοπλισμού, ιδανικά, πρέπει να συμπίπτει ή να είναι 1-2 cm ευρύτερο από την εστία. Αυτό θα διασφαλίσει τη μέγιστη απόδοση της εγκατάστασης και αν είναι μικρότερη από την πλάκα, τότε κάποια ποσότητα αέρα δεν θα συλληφθεί και αυτό θα μειώσει την παραγωγικότητα.

Συνιστώμενη απόσταση από την κουζίνα για τις κουκούλες διαφόρων τύπων

Εγκατάσταση του ενσωματωμένου καπό. Απαραίτητα υλικά και εργαλεία

Σωστή εγκατάσταση κουκούλας κουζίνας

Εξετάστε την επιλογή, όταν αποφασίζετε ότι δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε ένα νέο πλαίσιο, απλά πρέπει να μετατρέψετε την υπάρχουσα αρθρωτή θήκη. Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση, είναι απαραίτητο να καθορίσετε το υλικό από το οποίο θα κατασκευαστεί ο αγωγός εξαερισμού, για να προετοιμάσετε το απαραίτητο εργαλείο για να έχετε πάντα τα πάντα.

Τύποι υλικών από τα οποία σχηματίζεται συχνότερα ο αγωγός αέρα.

 1. Πλαστικά. Ορθογώνιο ή στρογγυλό σχήμα, διαφορετικό σε μέγεθος και διάμετρο. Το ορθογώνιο κανάλι καταλαμβάνει λιγότερο χώρο και αυτό είναι το πλεονέκτημά του. Αυτός ο τύπος αγωγού έχει λείους τοίχους, έτσι ώστε η διαπερατότητα της ροής αέρα να είναι υψηλότερη, κατόπιν τα σωματίδια βρωμιάς καθίστανται λιγότερο σε μια ομαλή επιφάνεια. Το μειονέκτημα είναι ότι επιπλέον γάντια θα απαιτηθούν για την εγκατάσταση. Τοποθετήστε την άρθρωση ώστε να καλύπτεται με στεγανωτικό.

Πλαστικός αγωγός για σύνδεση με την κουκούλα

Κυματοειδής αγωγός για εξαγωγή, κρυμμένος πίσω από τον πίνακα

Το ένα και το άλλο είδος έχει μια σειρά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Τι να επιλέξετε, να αποφασίσετε, με βάση τις παραμέτρους της τεχνολογίας, την ικανότητα του ντουλαπιού, τις προτιμήσεις σας.

Ο σχεδιασμός επίπεδων ορθογώνιων σωλήνων μπορεί να κρύβεται στην οροφή τεντώματος, σχεδόν χωρίς να αφαιρείται το ύψος του δωματίου

Το παρακάτω εργαλείο είναι χρήσιμο για την εκτέλεση των εργασιών. Για σήμανση και μετρήσεις, χρειάζεστε μια ταινία, ένα τετράγωνο, ένα μολύβι. Για πριόνισμα τρύπες - ηλεκτρικό παζλ, πριόνια σε ξύλο. Ένα άλλο χρήσιμο κατσαβίδι, μπουλόνια, βίδες. Για να κόψετε τις αρθρώσεις, πάρτε το σφραγιστικό. Για να ενισχυθεί η στεγανότητα χρήση σφιγκτήρες, πρέπει να προετοιμαστούν.

Εργαλεία για την εγκατάσταση και σύνδεση της κουκούλας

Εργασία με το κάτω ράφι του γραφείου

Προετοιμασία ενός ντουλάπι κουζίνας για την εγκατάσταση μιας ενσωματωμένης κουκούλας

Κατά την εγκατάσταση του ενσωματωμένου καπό στο περίβλημα, μπορείτε να κάνετε μερικούς τρόπους.

 • Παραγγείλετε ένα ντουλάπι κουζίνας, που δεν έχει κατώτατο σημείο. Για την απόσυρση του αγωγού θα είναι απαραίτητο να γίνουν αντίστοιχες τρύπες στο μεσαίο ράφι και στην κορυφή.
 • Κάνετε ένα ντουλάπι για να εξάγετε τα χέρια σας, στηριζόμενοι στις διαστάσεις.
 • Επανατοποθετήστε ένα υπάρχον αντικείμενο επίπλων, αφαιρέστε πρώτα το κάτω μέρος ή κόψτε μια τρύπα, σύμφωνα με τις διαθέσιμες διαστάσεις.

Αποσυναρμολογήστε το περίβλημα δεν απαιτείται. Πρέπει να το αφαιρέσετε από τον τοίχο, να αποσυνδέσετε τις πόρτες. Θα είναι πιο βολικό να εκτελέσετε τις ενέργειές του στο πάτωμα. "Αποκόψτε" τον οπίσθιο τοίχο, ξεβιδώστε τις πλευρικές βάσεις και, στη συνέχεια, το κάτω ράφι παραμένει εύκολα.

Όταν κόβετε τη θέση για την κουκούλα, πρέπει να το κάνετε ώστε το σώμα της συσκευής να πλησιάσει σφιχτά στο μπροστινό τοίχωμα και όχι το αντίστροφο. Τοποθετήστε το σημείο όπου θα κόψετε, σημειώστε με ένα δείκτη, τρυπήστε τρύπες στις γωνίες της ράχης και στη συνέχεια κόψτε.

Μετασχηματισμός του μεσαίου τμήματος του υπουργικού συμβουλίου

Στα ράφια του ντουλαπιού πρέπει να κόψετε τις τρύπες για τη διέλευση του αεραγωγού

Τις περισσότερες φορές η κουκούλα είναι προσαρτημένη στο μεσαίο ράφι. Ως εκ τούτου, πρέπει επίσης να κάνει μια διακοπή για τον αγωγό αέρα. Σημειώνουμε τη θέση του πριονίσματος με ένα μολύβι, εάν είναι στρογγυλό, τρυπώντας μια τρύπα διαμέτρου 10 mm, για να μπείτε στο πριόνι και να κόψετε το σήμα.

Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε τα σημεία σύνδεσης της συσκευής στο μεσαίο τμήμα. Ράφι προσκολλήστε στο σώμα της συσκευής, ένα αιχμηρό αντικείμενο για να κάνετε μια εγκοπή στη θέση της μελλοντικής θέσης των βιδών.

Παράδειγμα τοποθέτησης της κουκούλας στον τοίχο

Για να στερεώσετε το ράφι στα πλευρικά τοιχώματα, χρησιμοποιήστε πλαστικές γωνίες. Κατ 'αρχάς, θέτουμε τις τέσσερις γωνίες στο ράφι, ρυθμίζουμε τη θέση του, βάζοντας το κιβώτιο στο πάτωμα.

Η έξοδος του καλωδίου τροφοδοσίας πάνω από την κουκούλα, καθώς και η διάταξη της οπής για το κυματοειδές σωλήνα

Κατασκευάζουμε την κουκούλα στο περίβλημα και τοποθετούμε τον αγωγό αέρα

Επιλογή οροφής

Το προτελευταίο στάδιο της εργασίας είναι η ένωση όλων των τμημάτων. Το ερμάριο με το μεσαίο τμήμα και η κουκούλα που είναι προσαρτημένη σε αυτό είναι κρεμασμένα στη θέση του. Μην ξεχνάτε ότι το συρόμενο τμήμα του εξοπλισμού πρέπει να κινείται ελεύθερα προς τα εμπρός και προς τα πίσω. Σε αυτό το μέρος υπάρχει ένα φίλτρο που συλλαμβάνει το λίπος. Αρχίζει να λειτουργεί όταν το κινούμενο τμήμα βρίσκεται πάνω από την πλάκα.

Εγκαταστήστε τον αγωγό στην κορυφή του θαλάμου

Το τελευταίο στάδιο είναι η εγκατάσταση του αεραγωγού. Εισάγεται μέσω της κορυφής του θαλάμου, σε μια τρύπα που κόβεται εκ των προτέρων, συνδεδεμένη με τη συσκευή. Οι αρθρώσεις πρέπει να είναι λερωμένες με κόλλα, στερεωμένες με σφιγκτήρες. Είναι ακόμα σημαντικό να διατηρηθεί η δυνατότητα αποσυναρμολόγησης εξαρτημάτων, για τον καθαρισμό του συστήματος από τη βρωμιά.

Στη συνέχεια, συνδέστε τον αγωγό στον εξαερισμό. Χρησιμοποιούνται ειδικές γρίλιες για τη στερέωση. Μια κουκούλα είναι μια ηλεκτρική συσκευή, μια υποδοχή με γείωση πρέπει να βρίσκεται κοντά σε αυτήν.

Σύνδεση του αεραγωγού στον αγωγό εξαερισμού

Το έργο είναι πολύ απλό, λαμβάνοντας υπόψη τις στιγμές που περιγράφονται παραπάνω. Ενσωματωμένοι κουκούλες - μια καλή επιλογή για όσους θέλουν να εξοικονομήσουν χώρο, κρατήστε ένα όμορφο εσωτερικό.

Παράδειγμα τοποθέτησης της κουκούλας στο ντουλάπι πάνω από την εστία

Εγκατάσταση ενσωματωμένων κουκούλες: επιλογές διάταξης και οδηγίες εγκατάστασης

Κατά τον εξοπλισμό των εγκαταστάσεων κουζίνας, οι ιδιοκτήτες όλο και περισσότερο προσελκύονται από την επιλογή μιας ενσωματωμένης κουκούλας.

Είναι ένα αποτελεσματικό και συμπαγές στοιχείο που μπορεί να καλυφθεί ανάμεσα στα υπόλοιπα έπιπλα για να γίνει πιο αρμονικό το εσωτερικό της κουζίνας.

Πώς γίνεται η τεχνική αυτή;

Μια κουκούλα αυτού του τύπου επιλέγεται συχνά για μια κουζίνα με μια μικρή περιοχή, αφού έχει συμπαγείς διαστάσεις. Φυσικά, ο σκοπός της συσκευής δεν περιορίζεται σε προβλήματα εσωτερικής διακόσμησης. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τον αέρα από τις ανεπιθύμητες ακαθαρσίες που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Η παρουσία της κουκούλας σας επιτρέπει να αφαιρέσετε γρήγορα από τις εγκαταστάσεις ξένες μυρωδιές που προέρχονται από το μαγείρεμα φαγητού, ατμού, ρύπανσης κλπ. Η ενσωματωμένη έκδοση πληροί όλες αυτές τις απαιτήσεις και διαθέτει επίσης συμπαγείς διαστάσεις και μικρό όγκο θορύβου που εκπέμπεται κατά τη λειτουργία.

Τα μειονεκτήματα τέτοιων συσκευών περιλαμβάνουν υψηλή τιμή, η οποία αντισταθμίζεται εντελώς από στερεά πλεονεκτήματα. Με μικρό μέγεθος, η συσκευή έχει το απαραίτητο επίπεδο απόδοσης. Οι κουκούλες οριζόντιου και κάθετου τύπου διακρίνονται. Τα πιο συνηθισμένα είναι τα πρώτα, επειδή είναι πολύ πιο εύκολο να εγκατασταθούν.

Η συσκευή μπορεί να στερεωθεί σε έναν τοίχο ή ένα ειδικό κουτί. Με την κάθετη έκδοση, όλα είναι λίγο πιο περίπλοκα, πρέπει να εγκαθίστανται απευθείας στον τοίχο, σε μια θέση που γίνεται γι 'αυτό το σκοπό. Κάνοντας αυτή την εξειδίκευση καθιστά την εγκατάσταση πολύ δύσκολη. Κατά την επιλογή της κουκούλας πρέπει να εστιάσετε όχι μόνο στον τύπο του, αλλά και στις διαστάσεις της επιφάνειας μαγειρέματος της κουζίνας.

Το πλάτος της συσκευής μπορεί να κυμαίνεται σε αρκετά μεγάλο εύρος: από 45 έως 90 cm. Πρέπει να θυμάστε ότι το πλάτος εργασίας του καλύμματος πρέπει να ταιριάζει με τις διαστάσεις της επιφάνειας μαγειρέματος όσο το δυνατόν ακριβέστερα. Μόνο με την τήρηση αυτού του κανόνα μπορούμε να επιτύχουμε επαρκή απόδοση της συσκευής. Το πιο δημοφιλές μοντέλο είναι το μέγεθος των 60 cm.

Ένα σημαντικό στοιχείο του ενσωματωμένου μοντέλου εξάτμισης είναι ένα φίλτρο για τη σύλληψη λίπους. Η οριζόντια εξαγωγή πρέπει να παραταθεί πριν την ενεργοποίηση, έτσι ώστε να βρίσκεται σε ολόκληρη την επιφάνεια της εστίας. Το φίλτρο λίπους βρίσκεται ακριβώς σε αυτό το κινητό μέρος. Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με πρόσθετη λειτουργία ανακυκλοφορίας αέρα.

Οι συσκευές αυτές πρέπει να είναι εξοπλισμένες με φίλτρο άνθρακα, είναι ακριβότερες. Μπορούν να λειτουργούν σε δύο λειτουργίες: μολύβδου ή ανακύκλωσης. Προσδιορίστε τον τύπο της κουκούλας πρέπει να είναι ακόμη και πριν από την κατασκευή των επίπλων στην κουζίνα, διότι το ντουλάπι στο οποίο θα εγκατασταθεί η συσκευή θα πρέπει να έχει τις κατάλληλες διαστάσεις.

Οι κουκούλες με ανακυκλοφορία είναι καλές στο ότι επιστρέφουν στο δωμάτιο όχι μόνο καθαρό αλλά και ζεστό αέρα. Έτσι, ένα σημαντικό μέρος της θερμικής ενέργειας που καταναλώνεται για το μαγείρεμα και τη θέρμανση του αέρα θα παραμείνει μέσα στο σπίτι. Ωστόσο, οι απορροφητήρες τύπου ροής καθαρίζουν τον αέρα καλύτερα.

Μία άλλη σημαντική παράμετρος κατά την εγκατάσταση ενός τέτοιου εκχυλίσματος είναι η κατακόρυφη απόσταση από την επιφάνεια μαγειρέματος μέχρι την άκρη της κουκούλας, δηλαδή Ε. Ε. Στο κάτω μέρος του θαλάμου στο οποίο είναι κτισμένο. Αυτή η παράμετρος είναι αυστηρά τυποποιημένη, για ηλεκτρικές σόμπες πρέπει να είναι 70 cm, και για σόμπες αερίου - 80 cm.

Η μη συμμόρφωση με αυτή την απαίτηση θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση της απόδοσης της λειτουργίας της, είναι πιθανό να καταρρεύσει η συσκευή. Σε ορισμένες κουζίνες, δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση μιας κουκούλας σε απόσταση τουλάχιστον 85 cm από την εστία. Στην περίπτωση αυτή, είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα σχέδιο με μεγαλύτερη χωρητικότητα από το σχεδιαστικό.

Υπάρχουν πλαστικοί αγωγοί με τετράγωνο και κυκλική διατομή. Οι στρογγυλές κατασκευές χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά από τα ορθογώνια ανάλογα, αφού οι τελευταίες καταλαμβάνουν σημαντικά μικρότερο χώρο από ένα κυλινδρικό κανάλι. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε μια πλαστική έκδοση με λείους τοίχους, καθώς αντιστέκεται καλύτερα στη συσσώρευση ρύπων.

Ο αυλακωτός αγωγός σε αυτό το σχέδιο θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα, επιπλέον, όταν ο θερμός αέρας διέρχεται από ένα τέτοιο κανάλι, δημιουργείται πρόσθετος θόρυβος. Το μέγιστο επιτρεπτό επίπεδο παρεμβολών ήχου που μπορεί να παράγει ένας απορροφητήρας είναι 70 ντεσιμπέλ. Είναι λίγο πιο δυνατός από τον ήχο στη συνήθη συζήτηση.

Παρά αυτές τις αδυναμίες, οι κυματοειδείς αγωγοί αέρα χρησιμοποιούνται ευρέως με κουκούλες, καθώς έχουν αξιοπρέπεια. Είναι ευκολότερο να τοποθετήσετε μια τέτοια δομή, επειδή μπορεί να είναι κεκλιμένη και καμπυλωμένη με τον σωστό τρόπο. Επομένως, για την επιτυχή εγκατάσταση, δεν χρειάζεστε προσαρμογείς ή πρόσθετα στοιχεία.

Αλλά για να γυρίσετε τον πλαστικό αγωγό, πρέπει να δημιουργήσετε ένα ειδικό γόνατο. Αυτός ο σχεδιασμός συμβάλλει στο σχηματισμό στροβίλων ζεστού αέρα μέσα στο κανάλι, κάτι που δεν είναι πολύ χρήσιμο. Για να μειώσετε την ποσότητα μόλυνσης στα τοιχώματα του κυματοειδούς αγωγού, κατά την εγκατάσταση της ενσωματωμένης καλύπτρας, είναι απαραίτητο να το τεντώσετε ελαφρά.

Εάν είναι επιθυμητό, ​​μια κυκλική διατομή μιας τέτοιας κατασκευής μπορεί να γίνει τετράγωνη, έτσι ώστε ο αεραγωγός να καταλαμβάνει λιγότερο χώρο. Αυτό είναι ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του τύπου κατασκευής. Η καλή ποιότητα αποδεικνύεται από τέτοια μοντέλα ενσωματωμένων κουκούλας όπως τα Bosch DHL 545 S, Shindo MAYA 60 SS / BG, Elica KREA GFA WH / F / 60, Miele DA 2270, Sub-Zero Wolf κ.α.

Απόδοση, φίλτρα, έλεγχος

Σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής για τις κουζίνες, συνιστάται δεκαπλάσια ανταλλαγή αέρα ανά ώρα. Επομένως, κατά τον υπολογισμό της παραγωγικότητας της κουκούλας, θα πρέπει να εστιάσετε στον όγκο της κουζίνας, που εκφράζεται σε κυβικά μέτρα. Για να γίνει αυτό, πολλαπλασιάστε το μήκος, το πλάτος και το ύψος του δωματίου και πολλαπλασιάστε το αποτέλεσμα κατά δέκα.

Για παράδειγμα, για κουζίνα με χώρο από τρία έως τέσσερα μέτρα και ύψος οροφής τριών μέτρων, απαιτείται απορροφητήρας με χωρητικότητα 3 mx 4 m X 3 m X 10, 360 m3 / h. Και αυτή είναι η ελάχιστη τιμή. Οι ειδικοί συστήνουν τη λήψη αποσπασμάτων για την κουζίνα με ένα συγκεκριμένο αποθεματικό ισχύος. Αν η απόδοση της συσκευής είναι χαμηλότερη, απλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον καθαρισμό του αέρα της κουζίνας από τη ρύπανση.

Τα φίλτρα γράσου διαφέρουν ως προς τη σύνθεση:

 • οργανικά (με βάση το sintepon);
 • χαρτί (με βάση το μη υφαντό ύφασμα).
 • συνθετικό (με βάση το ακρυλικό);
 • Μέταλλο (αλουμίνιο ή χάλυβας).

Τα φίλτρα χαρτιού είναι μια εφάπαξ επιλογή, πρέπει να αντικαθίστανται κάθε φορά με καινούργια όταν μολυνθούν. Τα συνθετικά ανάλογα μπορούν να πλυθούν, αλλά πρέπει να το κάνετε αυτό πολύ προσεκτικά, διότι είναι εύκολο να καταστραφούν. Από καιρό σε καιρό, πρέπει επίσης να αντικατασταθούν, αν και όχι τόσο συχνά όσο οι χαρτί.

Τα μεταλλικά φίλτρα θεωρούνται τα πιο αξιόπιστα, ανθεκτικά στις κασέτες. Οι ποικιλίες άνθρακα, οι οποίες χρησιμοποιούνται μόνο σε εγκαταστάσεις με επανακυκλοφορία, δεν μπορούν επίσης να καθαριστούν. Πρέπει να αντικατασταθούν εγκαίρως, διαφορετικά η παραγωγικότητα της κουκούλας μπορεί να μειωθεί σημαντικά.

Κατά την επιλογή μιας κουκούλας, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο είδος του ελέγχου. Ο ηλεκτρονικός έλεγχος επιτρέπει συνήθως:

 • να ρυθμίζει αυτόματα το επίπεδο απόδοσης.
 • αλλαγή τρόπων λειτουργίας?
 • ρυθμίστε τη συσκευή να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται σε αυτόματη λειτουργία.
 • τη συμπερίληψη του ενσωματωμένου φωτισμού σε περίπτωση κίνησης δίπλα στην πλάκα.
 • ένδειξη της κατάστασης των φίλτρων κλπ.

Μεταξύ των χρήσιμων λειτουργιών της καλύπτρας που είναι ενσωματωμένη στο ντουλάπι, μπορείτε να σημειώσετε την κατάσταση υπολειπόμενης λειτουργίας: οι ανεμιστήρες λειτουργούν για λίγο, αφού σβήσουν την κουκούλα για να εξασφαλίσουν την πληρέστερη αφαίρεση των ρύπων. Η πρόσθετη λειτουργία αερισμού επιτρέπει την αυτόματη εκκίνηση του καπό σε χαμηλή κατανάλωση σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να διατηρηθεί η βέλτιστη ανταλλαγή αέρα στην κουζίνα.

Πώς να εγκαταστήσετε σωστά

Ξεκινήστε την εγκατάσταση από το έπιπλο, το οποίο θα είναι ενσωματωμένο στον απορροφητήρα. Αν το γραφείο ταιριάζει με τις διαστάσεις, τότε μπορείτε να συνεχίσετε την εγκατάσταση στην κανονική λειτουργία, απλά κάνοντας τις απαραίτητες τρύπες στα έπιπλα, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Μια μικρή συσκευή με παραμέτρους 50-60 cm τοποθετείται συνήθως σε ένα τυποποιημένο ντουλάπι κουζίνας.

Αν δεν συμβαίνει, τότε ο ιδιοκτήτης της κουζίνας έχει δύο επιλογές: να παραγγείλει νέα έπιπλα ή να αποσυναρμολογήσει το περίβλημα για να χρησιμοποιήσει ένα ειδικό κουτί για το σχέδιο. Η τελευταία επιλογή έχει ορισμένα πλεονεκτήματα, καθώς το κιβώτιο συλλέγεται χωριστά κάτω από αυτό, τότε η κουκούλα είναι στερεωμένη σε αυτό και μόνο τότε ολόκληρη η κατασκευή είναι τοποθετημένη στον τοίχο.

Πάνω από την κουκούλα ρυθμίστε την πρόσοψη, έτσι ώστε εξωτερικά η κουκούλα να φαίνεται καθαρή και κομψή. Για να λύσετε το πρόβλημα του ανεπαρκούς χώρου, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή με ελάχιστο μέγεθος 45 cm. Ένα τέτοιο μοντέλο μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και σε ένα πολύ μικρό περίβλημα. Αλλά θυμηθείτε ότι το μικρό μέγεθος σε αυτή την περίπτωση επιτυγχάνεται σε βάρος της απόδοσης.

Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη αυτή η στιγμή, έτσι ώστε να μην αποδειχθεί ότι μια κατάλληλη κουκούλα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην απαιτούμενη ποσότητα εργασίας. Εάν το ντουλάπι ταιριάζει στις διαστάσεις, στο κάτω μέρος του είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια τρύπα για την κουκούλα, λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις του. Μερικές φορές είναι πιο βολικό να αφαιρέσετε εντελώς το κάτω μέρος. Στο επάνω μέρος του ντουλαπιού θα χρειαστεί επίσης να δημιουργήσετε μια τρύπα για τον αγωγό.

Μπορεί να είναι στρογγυλή ή ορθογώνια διαμόρφωση, όλα εξαρτώνται από τον τύπο του αγωγού. Συχνά χρησιμοποιούν εύκαμπτες κυματοειδείς δομές με κυκλική διατομή, αλλά υπάρχουν επίσης πλαστικοί αεραγωγοί με ορθογώνια ή τετράγωνη διατομή. Ο αγωγός αέρα συνδέει την κουκούλα με ένα άνοιγμα στον τοίχο που οδηγεί στον κοινό αγωγό εξαερισμού στο κτίριο του διαμερίσματος ή απευθείας στο δρόμο, αν πρόκειται για ιδιωτικό κτίριο.

Μια άλλη διακοπή θα πρέπει να γίνει στην πίσω πλευρά του ντουλαπιού για να ασφαλίσει τη συσκευή και να εγκαταστήσει την πρίζα. Αφού όλα τα απαραίτητα ανοίγματα στο περίβλημα είναι έτοιμα, μπορείτε να προχωρήσετε απευθείας στην εγκατάσταση της συσκευής. Κατ 'αρχάς, η κουκούλα είναι στερεωμένη σε ένα ντουλάπι ή κουτί. Βεβαιωθείτε ότι το κινητό τμήμα της συσκευής έχει επεκταθεί ελεύθερα στο απαιτούμενο πλάτος.

Στη συνέχεια, στον σύνδεσμο στο πάνω μέρος της συσκευής, στερεώστε τον αγωγό αέρα με έναν σφιγκτήρα. Οι εμπειρογνώμονες αυτοί προτείνουν να καταστούν αποσπώμενοι, έτσι ώστε να παραμένει η δυνατότητα απλής αποσυναρμολόγησης. Μερικοί πλοίαρχοι χρησιμοποιούν αμέσως σφραγιστικό, αλλά οι επαγγελματίες δεν εγκρίνουν πάντα μια τέτοια λύση.

Περιοδικά, ο σχεδιασμός θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί για να καθαριστεί από τη συσσώρευση λίπους και άλλων προσμείξεων. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι η σύνδεση πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή ώστε να εξασφαλίζεται η αποτελεσματική απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα κουζίνας. Πιο συχνά, ο αγωγός της κουκούλας οδηγεί το ντουλάπι τους κατακόρυφα, αλλά μερικές φορές μια πλάγια έξοδος χρησιμοποιείται μέσω του οπίσθιου τοιχώματος για αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, η τρύπα γίνεται από πίσω.

Μην κάνετε μια τρύπα "όχι ένα μάτι", πρέπει πρώτα να εφαρμόσετε την σήμανση. Ορισμένα μοντέλα κουκούλας είναι εξοπλισμένα με ένα κατάλληλο πρότυπο, το οποίο διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία σήμανσης του δαπέδου του εξαρτήματος για τη συσκευή. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο πρότυπο, θα πρέπει να κάνετε σήμανση κατά τον συνήθη τρόπο, δηλ. χρησιμοποιώντας ρουλέτα και επίπεδο κτιρίου. Η κουκούλα πρέπει να τοποθετηθεί οριζόντια.

Η εγκατάσταση ενσωματωμένων απορροφητήρων εκτελείται συνήθως μετά τη συναρμολόγηση του συνόλου της κουζίνας έτσι ώστε ολόκληρη η κατασκευή να είναι άνετη και να φαίνεται καθαρά. Οι βιδωτές συνδέσεις με πείρους χρησιμοποιούνται συνήθως ως συνδετήρες για κουκούλες. Μετά την τοποθέτηση της κουκούλας στο κουτί, είναι εγκατεστημένος ειδικός προσαρμογέας στην αντίστοιχη οπή για τη σύνδεση του αγωγού αέρα. Μετά από αυτό, παραμένει να το φέρει στην είσοδο.

Ο αγωγός αέρα για την κουκούλα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερος, δεδομένου ότι αυτό το μέγεθος επηρεάζει τη συνολική απόδοση της συσκευής. Ο μέγιστος αριθμός επιτρεπόμενων γόνατων είναι τρεις.

Αυτά τα σημεία πρέπει να ληφθούν υπόψη στο στάδιο του γενικού σχεδιασμού του σχεδιασμού της κουζίνας, συνιστάται η τοποθέτηση της πλάκας όσο το δυνατόν πλησιέστερα στο γενικό κανάλι εξαερισμού του σπιτιού. Η διάμετρος του αγωγού πρέπει να είναι ίδια με τις διαστάσεις του ακροφυσίου που προορίζεται για αυτό. Συνήθως ο αριθμός αυτός είναι 120 mm ή περισσότερο.

Το σημαντικό σημείο είναι να επιλέξετε τη σωστή θέση για το καλώδιο τροφοδοσίας. Δεν πρέπει να περάσει απευθείας πάνω από την εστία. Το καλώδιο πρέπει να στερεωθεί μέσα στο περίβλημα και η έξοδος για τη σύνδεσή του θα πρέπει να τοποθετηθεί στην περιοχή του πίσω τοίχου, στην οποία είναι εγκατεστημένη η κουκούλα. Μπορείτε να επιλέξετε μια άλλη θέση για την πρίζα, το κύριο πράγμα είναι ότι αυτό το μέρος της συσκευής δεν υπερθερμαίνεται όταν η σόμπα είναι ενεργοποιημένη.

Αφού ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες εγκατάστασης, πρέπει να συνδέσετε τη συσκευή στην τροφοδοσία ρεύματος, να βγάλετε ένα τμήμα της κουκούλας και να δοκιμάσετε τη λειτουργία της. Ο εξαερισμός του χώρου της κουζίνας μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα εξαγωγής, αλλά εάν υπάρχει ήδη εγκατεστημένη εξάτμιση στο δωμάτιο, η χρήση πρόσθετων συσκευών θεωρείται περιττή.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Σαφώς, η διαδικασία της τοποθέτησης ενός τέτοιου εκχυλίσματος αποδεικνύεται εδώ:

Αυτό το βίντεο παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επιλογής του σωστού καπό:

Εδώ υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες για την αντικατάσταση φίλτρων άνθρακα:

Η κουκούλα, η οποία μπορεί να κρύβεται πίσω από την πρόσοψη επίπλων - αποτελεί ιδανική επιλογή για σχεδόν κάθε κουζίνα. Μια τέτοια συσκευή εκπέμπει λίγο θόρυβο, δεν καταστρέφει το εσωτερικό και μπορεί να εγκατασταθεί από τις δυνάμεις ενός ατόμου μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Εάν η κουκούλα έχει επιλεγεί σωστά και η τοποθέτησή της έχει ολοκληρωθεί χωρίς σφάλματα, θα παρέχει στην κουζίνα την απαιτούμενη ανταλλαγή αέρα.

Ενσωματωμένη κουκούλα για κουζίνα

Σχεδόν καμία σύγχρονη κουζίνα δεν μπορεί να κάνει χωρίς τέντωμα. Αυτό το αξεσουάρ δεν ταιριάζει μόνο στο εσωτερικό και θέτει το στυλ κάθε κουζίνας όπως "υψηλής τεχνολογίας". Η κύρια λειτουργία του είναι να εξασφαλίζει εύκολη και γρήγορη κυκλοφορία αέρα στην περιοχή της πλάκας εργασίας. Χάρη σε αυτόν τον εξοπλισμό, όλες οι μυρωδιές εξαλείφονται αμέσως, χωρίς να έχουν χρόνο να εμποτίσουν έπιπλα ή ταπετσαρίες.

Δεν είναι περίεργο ότι η επιλογή κουκούλας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε όχι μόνο τον εξωτερικό σχεδιασμό, αλλά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα χαρακτηριστικά εγκατάστασης και εγκατάστασης και την τεχνολογία ελέγχου. Ωστόσο, θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να μάθετε όλες αυτές τις λεπτότητες. Ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι οι πρακτικές ενσωματωμένες κουκούλες, οπότε είναι οι πρώτοι που δίνουν προσοχή.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κατά τη χρήση

Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει σχεδόν κανένα ανάλογο ενός τέτοιου εσωτερικού στοιχείου. Ένα τυπικό σύστημα εξαερισμού, εξοπλισμένο σε εσωτερικούς χώρους, είναι σε θέση να παρέχει κυκλοφορία αέρα, ωστόσο δεν θα είναι αρκετά στην περίπτωση της κουζίνας. Είναι απαραίτητο να εξαλειφθούν γρήγορα οι ατμοί και οι οσμές και μόνο εξειδικευμένος εξοπλισμός μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το καθήκον.

Παρ 'όλα αυτά, οι κουκούλες κουζίνας έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους, τα οποία μπορούν να εκφράζονται σε διαφορετικό βαθμό, ανάλογα με το μοντέλο, τον κατασκευαστή, την ποιότητα των προϊόντων. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των ενσωματωμένων επιλογών για κουκούλες; Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να διακρίνουμε τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Στην περίπτωση μιας ενσωματωμένης καλύπτρας, μόνο η επιφάνεια εργασίας παραμένει ανοιχτή, δηλαδή το τμήμα αποσυμπίεσης. Οι κλασικές επιλογές, για παράδειγμα, κουκούλες με νησιά ή θόλους, φαίνονται πολύ ογκώδεις και ξεχωρίζουν από το γενικό υπόβαθρο. Επιπλέον, μπορούν να καταλαμβάνουν πολύ χώρο, ενώ το ενσωματωμένο μοντέλο κρύβεται εύκολα στο ντουλάπι.
 • Η επιφάνεια συστολής μπορεί να είναι ρυθμιζόμενη. Οι περισσότερες σύγχρονες κουκούλες είναι εξοπλισμένες με συρόμενο πάνελ, οπότε υπάρχει πάντα η δυνατότητα αύξησης ή μείωσης του τμήματος εργασίας.
 • Οι σύγχρονες τεχνολογίες επιτρέπουν την καλύτερη απόδοση των κουκούλες. Οι ενσωματωμένες εκδόσεις μπορούν να εξοπλιστούν με δύο ή περισσότερους κινητήρες που δημιουργούν πιο ισχυρή ροή αέρα και αυξάνουν την κυκλοφορία του. Σε αυτή την περίπτωση, οι κινητήρες μπορούν να συνδεθούν για να λειτουργούν είτε αυτόματα είτε χειροκίνητα, εάν είναι απαραίτητο.
 • Οι οριζόντιες ενσωματωμένες κουκούλες εξοικονομούν πολύ χώρο στην κουζίνα. Αυτό δίνει περισσότερο χώρο για τη διάταξη και τη δυνατότητα επιλογής του καταλληλότερου σχεδίου.
 • Ο σχεδιασμός και η σχεδίαση αυτής της τεχνικής είναι πολύ απλή και συνοπτική. Χάρη σε αυτή την προσέγγιση, χωρούν εύκολα σε οποιοδήποτε σύγχρονο εσωτερικό χώρο.
 • Στις περισσότερες περιπτώσεις, η τεχνική είναι εξοπλισμένη με ειδικό φίλτρο αλουμινίου, που επιτρέπει την έγκαιρη σύλληψη σωματιδίων λίπους.

Τα μειονεκτήματα παρουσιάζονται μόνο από τα χαρακτηριστικά εγκατάστασης και εγκατάστασης παρόμοιων εκχυλισμάτων. Είναι αδύνατο να πούμε με βεβαιότητα ότι αυτό είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα, αλλά θα πρέπει να προβλεφθούν πολλές αποχρώσεις. Για παράδειγμα, θα πρέπει να εξετάσετε το μέγεθος και τις διαστάσεις της τεχνολογίας όταν επιλέγετε ένα ακουστικό ή ένα ντουλάπι κουζίνας στο οποίο θα είναι ενσωματωμένο.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα των ενσωματωμένων κουκούλες είναι οι συμπαγείς διαστάσεις και η εργονομία. Οι σύγχρονες τεχνολογίες μας επέτρεψαν να υιοθετήσουμε την καταλληλότερη λύση σχεδιασμού, συνδυάζουμε πολλές λειτουργίες σε μια αρκετά απλή και βολική μορφή.

Δεν είναι δύσκολο να βρεθούν οι κατάλληλες διαστάσεις της επιφάνειας εργασίας. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές καθοδηγούνται πλήρως από τα πρότυπα των κουζινών που έχουν γίνει στάνταρ. Βρείτε μια κουκούλα για 50, για 60, 80 ή 90 cm δεν θα είναι μεγάλη υπόθεση. Συνήθως, υπάρχουν διάφορες εκδόσεις του μοντέλου, οι οποίες διαφέρουν μόνο ως προς το μέγεθος.

Όταν επιλέγετε μια τεχνική, είναι απαραίτητο να εστιάσετε στα χαρακτηριστικά της θέσης και της εργασίας της. Τα περισσότερα μοντέλα μπορούν να εγκατασταθούν ανάλογα με τον τύπο του θόλου: ανάμεσα σε δύο ντουλάπια ή ράφια πάνω από τη σόμπα. Η μπροστινή πλευρά μιας τέτοιας απλής επιλογής συνήθως κρύβεται πίσω από ένα ειδικό πλαίσιο που μπορεί να αντιμετωπίσει το ίδιο υλικό με το άλλο σετ κουζίνας.

Ένα άλλο αρκετά δημοφιλές μοντέλο είναι ένας ενσωματωμένος πάγκος. Είναι σχετικά ακριβό και η τοποθέτησή του μπορεί να απαιτεί ειδικές δεξιότητες, οπότε είναι ευκολότερο να επικοινωνήσετε με ένα εξειδικευμένο κέντρο εξυπηρέτησης. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα τέτοιων κουκούλες είναι, φυσικά, μια αθόρυβη λειτουργία. Ενώ η τεχνολογία δεν εκπέμπει κανένα εξωτερικό θόρυβο, επιδεικνύει επίσης επαρκώς υψηλή απόδοση καθαρισμού του αέρα.

Η επιλογή που είναι πιο κατάλληλη για μικρές κουζίνες είναι, φυσικά, μια πλήρως τοποθετημένη κουκούλα. Το επιπλέον τμήμα μπορεί να ανασυρθεί πλήρως στο περίβλημα και η επιφάνεια εργασίας είναι ένα σχεδόν αόρατο οριζόντιο επίπεδο. Τα περισσότερα από αυτά τα μοντέλα είναι γενικά εγκατεστημένα απευθείας στην οροφή, αλλά είναι κατάλληλα μόνο αν το ύψος της κουζίνας επιτρέπει στην κουκούλα να ολοκληρώσει την κυκλοφορία του αέρα πάνω από τη σόμπα.

Η στάνταρ κουκούλα εξάτμισης εξοικονομεί επίσης μεγάλο χώρο. Σε αυτή την περίπτωση, η επιφάνεια εργασίας μπορεί να είναι κρυμμένη στο ίδιο ντουλάπι ή πάγκο, πράγμα που εξοικονομεί πολύ χώρο. Εάν απαιτείται επιπλέον αερισμός, ο εκχυλιστήρας εκτείνεται πάνω από την πλάκα και ανάβει.

Ιδιαίτερη προσοχή αξίζει τις αποκαλούμενες τηλεσκοπικές κουκούλες. Συχνά ονομάζονται "νησί", επειδή χρησιμοποιούνται σε μεγάλες κουζίνες, όπου η εστία μπορεί να βρίσκεται στο κέντρο, λόγω της οποίας η κουκούλα πρέπει να βρίσκεται ακριβώς επάνω από αυτήν, τοποθετημένη σε οροφή ή κρεμαστό ντουλάπι. Οι τηλεσκοπικές κουκούλες έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα μοντέλα:

 • Δείξτε μια πολύ μεγαλύτερη ισχύ, σε σύγκριση με άλλους τύπους, συμπεριλαμβανομένου του τυποποιημένου θόλου.
 • Εκτός από την αυξημένη ροή αέρα, έχουν επίσης ευρύ πεδίο δράσης. Φυσικά, λόγω αυτού, η κυκλοφορία του αέρα είναι πολύ πιο αποτελεσματική από ό, τι στις περισσότερες κουκούλες, ακόμη και με δύο ή τρεις κινητήρες.
 • Έχουν έντονη συμπαγή και εργονομία. Σχεδόν όλα τα τηλεσκοπικά μοντέλα παρέχονται για τοποθέτηση σε έναν τοίχο ή μια οροφή. Χαρακτηρίζονται από ανασυρόμενα πλαίσια εργασίας που εύκολα κρύβονται μέσα και δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο, παρά τη λειτουργικότητά τους.
 • Ιδανικό για κάθε εσωτερικό χώρο. Λόγω της συντομογραφίας της, η τεχνική αυτή είναι κατάλληλη για κάθε σχεδιασμό κουζίνας με το ύφος της "υψηλής τεχνολογίας", και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για δωρεάν πειράματα.

Ίσως το μόνο μειονέκτημα είναι η τιμή. Οι τηλεσκοπικές κουκούλες, σε αντίθεση με άλλα ανάλογα, είναι αρκετά ακριβές. Ωστόσο, η τιμή αυτή δικαιολογείται πλήρως, αν ενδιαφέρεστε πρωτίστως για αποτελεσματικότητα, ποιότητα και πρακτικότητα.

Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στους τρόπους λειτουργίας του. Σε γενικές γραμμές, οποιαδήποτε κουκούλα μπορεί να παρέχει κυκλοφορία αέρα ή την αφαίρεσή του. Ο εξαερισμός του αέρα και, συνεπώς, όλων των οσμών από την κουζίνα υπονοεί την απελευθέρωσή τους στο εξωτερικό. Δηλαδή, για τη λειτουργία του καλύμματος σε αυτόν τον τρόπο λειτουργίας, είναι απαραίτητο να υπάρχει ένας άξονας εξαερισμού και πρόσβαση σε αυτόν.

Με ένα τέτοιο σύστημα, η απομάκρυνση των οσμών και των ατμών πραγματοποιείται αποκλειστικά με το σχέδιο και την εξαγωγή αέρα με την κουκούλα. Εάν έχετε πρόσβαση στον άξονα εξαερισμού, τότε αυτή η επιλογή είναι αρκετά καλή, επειδή δεν απαιτεί την παρουσία φίλτρων και συνεπώς πιο οικονομικό.

Η εξαγωγή αέρα με κυκλοφορία αέρα είναι ευκολότερη στην εγκατάσταση. Δεν χρειάζεται πρόσβαση στο ορυχείο ή στο δρόμο, όλος ο αναρροφούμενος αέρας επιστρέφει πίσω στο δωμάτιο και ο καθαρισμός του πραγματοποιείται μέσω ειδικών εσωτερικών φίλτρων.

Ένα εξωτερικό μεταλλικό φίλτρο, το οποίο είναι επίσης συχνά κατασκευασμένο από αλουμίνιο, είναι απαραίτητο, μάλλον, για προστασία. Με τη βοήθειά του, τα σταγονίδια λίπους καθυστερούν, τα οποία μπορούν να φτάσουν στην επιφάνεια των κινητήρων και, εν τω μεταξύ, να διαταράξουν τη λειτουργία της κουκούλας. Ένα τέτοιο φίλτρο αφαιρείται εύκολα και καθαρίζεται με το χέρι. με τη βοήθεια ζεστού νερού και οποιουδήποτε κατάλληλου απορρυπαντικού.

Πολύ πιο σημαντικά είναι τα φίλτρα άνθρακα. Αυτά, κατά κανόνα, βρίσκονται μέσα στη συσκευή, η οποία λειτουργεί με βάση την αρχή της κυκλοφορίας του αέρα. Τα φίλτρα άνθρακα λειτουργούν ως συνάρτηση της καθυστέρησης και της εξάλειψης των οσμών, δηλαδή του καθαρισμού του αέρα ως έχει.

Φυσικά, τα φίλτρα άνθρακα τελικά "φθείρονται" και απαιτούν αντικατάσταση. Τα περισσότερα μοντέρνα μοντέλα κουκούλας είναι σε θέση να ενημερώσουν σχετικά με αυτό με τη βοήθεια των φωτεινών ενδείξεων στον πίνακα εργασίας. Κατά κανόνα, οι κουκούλες είναι εξοπλισμένες με δύο φίλτρα, δηλαδή προστατευτικά λιπαρά και άνθρακα, τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τις ίδιες τηλεσκοπικές επιλογές.

Χαρακτηριστικά διαχείρισης

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν μόνο δύο επιλογές για τη διαχείριση της κουκούλας: μηχανική και ηλεκτρονική.

Ο μηχανικός τύπος θεωρείται ότι είναι ο απλούστερος, ως εκ τούτου είναι πιο συχνά χρησιμοποιείται στην κλασσική μηχανική, ενώ είναι επίσης πολύ οικονομικό. Σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιούνται μόνο μερικά κουμπιά στο πλαίσιο εργασίας. Χειροκίνητα μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε την κουκούλα, να ρυθμίσετε την ισχύ της με μηχανικό ρυθμιστικό ή να ελέγξετε ξεχωριστά κάθε κινητήρα.

Όσο για τα μοντέλα με ηλεκτρονικό έλεγχο, είναι ακριβότερα, αλλά προσελκύουν με την πρακτικότητα και την εργονομία τους. Τέτοιες κουκούλες είναι εξοπλισμένες με μια μικρή οθόνη με ενδείξεις. Μπορούν πάντα να δουν την τρέχουσα θερμοκρασία του αέρα, το επίπεδο λειτουργίας των φίλτρων άνθρακα ή την ανάγκη αντικατάστασής τους, το επίπεδο ισχύος και άλλα δεδομένα.

Η χρήση ηλεκτρονικού ελέγχου επεκτείνει σημαντικά τη λειτουργικότητα της κουκούλας και της δίνει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Η δυνατότητα εύκολης και ακριβούς εναλλαγής πολλαπλών τρόπων λειτουργίας.
 • Σύστημα κοινοποίησης ·
 • Τηλεχειριστήριο για τηλεχειριστήριο.
 • Λειτουργία του τρόπου λειτουργίας του αισθητήρα, λόγω του οποίου η κουκούλα θα ενεργοποιηθεί αυτόματα κατά την καταγραφή μιας συγκεκριμένης θερμοκρασίας αέρα πάνω από την πλάκα ή θα απενεργοποιηθεί σύμφωνα με τον χρονοδιακόπτη που είχε ρυθμιστεί προηγουμένως.

Τοποθετήστε την κουκούλα

Δεν αρκεί μόνο να επιλέξετε τη σωστή τεχνική. Πρέπει να εγκατασταθεί στο εσωτερικό έτσι ώστε να φαίνεται όχι μόνο κατάλληλη, αλλά και να λειτουργεί πλήρως. Πώς να εγκαταστήσετε τον καπό σας; Η ερώτηση είναι αρκετά δύσκολη, γιατί εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο της τεχνολογίας, αλλά δεν αρκεί να γνωρίζουμε πώς να προσαρμόζουμε σωστά ένα συγκεκριμένο μοντέλο.

Μπορούν να επισημανθούν οι παρακάτω συμβουλές τοποθέτησης:

 • Αν επιλέξετε μια κουκούλα με λειτουργία αποστράγγισης, τότε σκεφτείτε αμέσως τι είδους αεραγωγός θα χωρέσει και πού θα βρίσκεται. Οι αεραγωγοί από πλαστικό και PVC είναι ελαφρύτεροι και πιο συμπαγής, ταιριάζουν καλύτερα στο εσωτερικό. Από την άλλη πλευρά, εάν επιλέξετε έναν αεραγωγό από κυματοειδή αλουμίνιο, τότε θα είναι πολύ πιο εύκολο να εργαστείτε μαζί του, αφού μπορεί να δοθεί σχεδόν οποιοδήποτε επιθυμητό σχήμα.
 • Κατά την επιλογή ενός αγωγού, καθώς και τη διαμόρφωση και εγκατάσταση του, αποφύγετε τη δημιουργία υπερβολικού αριθμού στροφών. Εάν ο αγωγός είναι πολύ "δύσκολος", τότε αυτό θα μειώσει σημαντικά τη δύναμη του αεραγωγού και, συνεπώς, την αποτελεσματικότητα του σχεδίου.
 • Εκτός από τον αγωγό, στην περίπτωση μιας παραλλαγής διαρροής, απαιτείται μηχανισμός αντιστροφής. Εγκαθίσταται πριν από την έξοδο από τον άξονα εξαερισμού, ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα ανάστροφης ροής αέρα. Εάν εγκαταστήσετε ένα τμήμα του αεραγωγού μέσα στο θάλαμο, θα πρέπει να κάνετε αμέσως μια σήμανση για τον μηχανισμό αντιστροφής.
 • Αν σχεδιάσατε μια κουκούλα με κουκούλα ή θέλετε να το στερεώσετε σε έναν τοίχο, οι τυπικοί πείροι δεν είναι πάντα κατάλληλοι. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν ο αγωγός αερίου από το πλακάκι περνάει στο σημείο εγκατάστασης του εξοπλισμού. Αυτό το πρόβλημα επιλύεται με την αγορά ειδικών βιδών στερέωσης. Είναι βιδωμένοι στον τοίχο σχεδόν σαν τυποποιημένους πείρους, αλλά στην πίσω πλευρά έχουν ρυθμιζόμενες ροδέλες που θα συγκρατούν την κουκούλα στη σωστή απόσταση από τον τοίχο.
 • Η εγκατάσταση του ενσωματωμένου εξοπλισμού απαιτεί πάντοτε προσεκτική προκαταρκτική σήμανση στο κάτω μέρος του ντουλαπιού, στον πάγκο, στον τοίχο ή στην οροφή. Αυτό μπορεί να γίνει με τη βοήθεια των γραμμών περίγραμμα στο κουτί από την τεχνολογία που εφαρμόζονται στην παραγωγή. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να κόψετε τη "διάταξη", η οποία μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια για να αξιολογήσει τις διαστάσεις του εξοπλισμού.

Φυσικά, η ανεξάρτητη εγκατάσταση δεν ταιριάζει σε όλους. Τα περισσότερα προβλήματα με ενσωματωμένες κουκούλες, οπότε κάποτε είναι καλύτερο να απευθυνθείτε σε ειδικούς που θα σας βοηθήσουν να λύσετε όλες τις αποχρώσεις της εγκατάστασης εξοπλισμού.

Επισκόπηση κατασκευαστών

Η επιλογή των μοντέλων των κουκούλες στα καταστήματα είναι απλά τεράστια. Ακόμη και αν επιλέξετε με βάση τα προσωπικά σας αιτήματα και παραμέτρους, εξακολουθείτε να έχετε μια σημαντική ερώτηση: σε ποιον κατασκευαστή πρέπει να εμπιστευτείτε; Στο τέλος, η ποιότητα της τεχνολογίας αποφασίζει πολύ. Οι πιο δημοφιλείς και αποδεδειγμένοι κατασκευαστές είναι οι ακόλουθες μάρκες:

Falmec

Η Falmec είναι μία από τις κορυφαίες ιταλικές εταιρείες, το κύριο πλεονέκτημα της οποίας είναι η μοναδική ποιότητα κατασκευής. Κατά τη δημιουργία των κουκούλες, χρησιμοποιείται ένας ειδικός χάλυβας, ο οποίος καλύπτεται επίσης με ένα υλικό μόνωσης θορύβου και είναι ανθεκτικός στη σκόνη, το λίπος, τη βρωμιά. Η εταιρεία ειδικεύεται σε ενσωματωμένες και νησιωτικές τηλεσκοπικές κουκούλες, οι οποίες περιλαμβάνουν πάντα φίλτρα άνθρακα, καθώς και πιο αξιόπιστη οροφή και εσωτερικό πλαίσιο που διευκολύνει την εγκατάσταση του εξοπλισμού.

Ενσωματωμένοι κουκούλες

Από 01 έως 30 Σεπτεμβρίου 2018

Δόση 0-0-24 για εξοπλισμό Bosch και Siemens


Δόση για την αγορά οικιακών συσκευών Bosch και Siemens από την 1η έως τις 30 Σεπτεμβρίου

Από 01 έως 30 Σεπτεμβρίου 2018

Τρεις φορές περισσότερα μπόνους για τις παραγγελίες των συσκευών Bosch, Siemens, NEFF στο Refrigerator.com

Από 1 έως 30 Σεπτεμβρίου 2018. διάθεση κάθε εξοπλισμό BOSCH, SIEMENS, NEFF από αυτή τη σελίδα και να πάρει τρεις φορές περισσότερα μπόνους Mnogo.ru για ολόκληρη την παραγγελία σας. Απλά εισάγετε τον 8-ψήφιο αριθμό της κάρτας σας * Mnogo.ru στη φάση της παραγγελίας ή παρουσιάσει μια κάρτα Mnogo.Ru ταμείο σε ένα κατάστημα λιανικής πώλησης κατά το χρόνο της αγοράς, να είστε σίγουροι, πριν να ελέγξετε απεργίες.

Από 01 έως 30 Σεπτεμβρίου 2018

Έκπτωση για κουκούλες κατά την αγορά ενός κιτ Kuppersberg

Από την 1η έως τις 30 Σεπτεμβρίου, μια έκπτωση στην κουκούλα όταν αγοράζετε 2 ή περισσότερες ενσωματωμένες συσκευές KUPPERSBERG. Το σύνολο της KUPPERSBERG συμμετέχει στην εκστρατεία, εκτός από αξεσουάρ, νεροχύτες και μίξερ.

Από τις 2 Απριλίου έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2018

Η δωρεάν παράδοση πραγματοποιείται εντός των ορίων των τιμοκαταλόγων ζωνών.
* Η προσφορά ισχύει μόνο για άτομα

Από τις 2 Απριλίου έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2018

Η δωρεάν παράδοση πραγματοποιείται εντός των ορίων των τιμοκαταλόγων ζωνών.
* Η προσφορά ισχύει μόνο για άτομα

Από τις 5 Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018

Πιστοποιητικά δώρου για την αγορά συσκευών της Electrolux

Αφήστε μια κριτική για την Electrolux και λάβετε 2 πιστοποιητικά ως δώρο:
1) Πιστοποιητικό για το ποσό των 1.000 ρούβλια για την αγορά εξοπλισμού οποιουδήποτε εμπορικού σήματος
2) Πιστοποιητικό για έκπτωση 50% κατά την αγορά τριών εξαρτημάτων για μεγάλες οικιακές συσκευές Electrolux

Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την έκπτωση.
Η έκπτωση δεν χορηγείται κατά την αγορά με πίστωση.

Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε

Ενσωματωμένοι κουκούλες στο ντουλάπι

Έξτρα ενσωματωμένο ντουλάπι

Η αυξανόμενη δημοτικότητα των ενσωματωμένων οικιακών συσκευών οφείλεται σε πολλούς λόγους. Το πιο σημαντικό από αυτά είναι η ορθολογική χρήση του χώρου και του χώρου των χώρων, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις κουζίνες. Επιπλέον, ενσωματωμένες κουκούλες στο περίβλημα ανακουφίζουν τους φόβους για πιθανή παραβίαση της αισθητικής του εσωτερικού χώρου. Εάν έχετε την ευκαιρία για μια τέτοια εγκατάσταση, χρησιμοποιήστε την.

Κρίνοντας από τη φωτογραφία, η κουκούλα ενσωματωμένη στο ντουλάπι φαίνεται να αποτελεί οργανικό μέρος των επίπλων κουζίνας. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν τέτοιες έτοιμες λύσεις. Ο στόχος του συνδυασμού των επίπλων και των οικιακών συσκευών σε ένα ενιαίο σύνολο θα αποφασιστεί από εσάς. Είναι καλύτερο να αναθέσει την εκτέλεση σε ειδικούς, δεδομένου ότι η εργασία είναι πολύ δύσκολη. Η επιλογή των επιλογών εγκατάστασης για τον ενσωματωμένο εξοπλισμό είναι πολύ περιορισμένη:

 1. Τοποθετώντας την κουκούλα στα τελικά έπιπλα. Αυτή είναι η πιο δύσκολη διαδικασία. Σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι πάντα δυνατό να μαντέψετε με τις διαστάσεις, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει τουλάχιστον να αναδιαμορφώσετε τουλάχιστον ένα γραφείο.
 2. Κατασκευή επίπλων κατά παραγγελία. Επιτρέπει να ληφθούν υπόψη όλες οι αποχρώσεις της εγκατάστασης του εξοπλισμού εξάτμισης και η επακόλουθη εγκατάσταση της τελικής μονάδας. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να αγοράσετε εκ των προτέρων ενσωματωμένο απορροφητήρα κουκούλας.
 3. Χρήση τεχνικών κάλυψης για τοίχους κουκούλες. Κατά την επιλογή αυτής της μεθόδου, μπορείτε να βρείτε τις πιο πρωτότυπες λύσεις.

Για όσους θέλουν να αγοράσουν ενσωματωμένες κουκούλες στο ντουλάπι, μπορείτε να συστήσετε τα προϊόντα της De Dietrich, της Siemens, Faber και άλλων σημάτων. Παρεμπιπτόντως, πάνω από το ένα τρίτο όλων των πωλήσεων συσκευών με παρόμοια ονομασία λογίζονται ενσωματωμένες συσκευές. Μια ευρεία γκάμα προϊόντων σας δίνει τη δυνατότητα να αγοράσετε κουκούλες για κάθε γούστο και πορτοφόλι - από μοντέλα έως ελίτ με μεγάλη ποικιλία λειτουργιών.

Συχνά, η επιλογή των οικιακών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των ενσωματωμένων κουκούλες στο περίβλημα, επηρεάζεται από τις αναθεωρήσεις των καταναλωτών. Ωστόσο, το κύριο πρόβλημα είναι ο βαθμός εμπιστοσύνης στις πηγές πληροφόρησης. Κατά τη γνώμη μας, είναι προτιμότερο να καθοδηγείται από γενικά αναγνωρισμένα κριτήρια:

 • να μελετήσει αντικειμενικές πληροφορίες από τον τεχνικό φάκελο ·
 • να προτιμούν τα προϊόντα των παραγωγών που διαθέτουν δίκτυο υπηρεσιών ·
 • να κάνετε αγορές από αξιόπιστους πωλητές κλπ.

Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι οι τιμές για τις ενσωματωμένες κουκούλες στο ντουλάπι δεν πρέπει να αποτελούν το κύριο και μοναδικό κριτήριο κατά την αγορά τους. Η χαρά της αγοράς ενός φθηνού μοντέλου θα περάσει όταν ο θόρυβος από τη δουλειά του υπερβεί τα 60 dB. Αλλά δεν θα μετανιώσετε τα χρήματα που δαπανώνται εάν ακριβά κουκούλες θα σώσει την κουζίνα σας από βαριές προσμείξεις και δυσάρεστες οσμές.