Ποιοι είναι οι αεραγωγοί για την κουκούλα; Πώς να φτιάξετε τα χέρια σας;

Χωρίς σύστημα σχεδίασης, είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς μια σύγχρονη κουζίνα όπου μαγειρεύεται το φαγητό. Οι λειτουργίες του περιλαμβάνουν τον καθαρισμό του αέρα, τη διατήρηση του μικροκλίματος και την απομάκρυνση επιβλαβών ουσιών. Προηγουμένως, γράψαμε σχετικά με τους σωλήνες εξαερισμού για κουκούλες, σήμερα θα μιλήσουμε για τα κουτιά.

Ποιες είναι οι κουκούλες;

Οι κουκούλες είναι τριών κύριων τύπων (περισσότερες λεπτομέρειες γράφτηκαν σε αυτό το άρθρο): κρέμασμα, ενσωματωμένο, θόλος. Τοποθετημένα σε συμπίεση, έχουν φίλτρα καθαρισμού και κρεμασμένα ακριβώς πάνω από τη σόμπα, χωρίς αγωγούς και εξαερισμό.

Προσοχή παρακαλώ! Στην ιστοσελίδα μας, ένας σχεδιαστής 3D κουζίνα 3D έχει εργαστεί. Μπορείτε να εξοικειωθείτε με αυτό και να σχεδιάσετε την κουζίνα των ονείρων σας δωρεάν!

Υπάρχουν μοντέλα με μεταλλικό φίλτρο, το οποίο δεν χρειάζεται να αλλάζει αλλά μόνο περιοδικά πλένονται. Οι κουκούλες διαθέτουν πίνακες ελέγχου: με ρυθμιστικό, κουμπί, αφής και ηλεκτρονικό.

Οι συσκευές με ηλεκτρονικό έλεγχο είναι εξοπλισμένες με πρόσθετες λειτουργίες, όπως:

 • αυτόματη ενεργοποίηση κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
 • Αυτόματη ενίσχυση ισχύος με αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση.
 • η παρουσία ενός δείκτη όταν γεμίσει το φίλτρο ·
 • αυτόματο φωτισμό όταν ένα άτομο προσεγγίζει τη σόμπα.

Οι κουκούλες των τρούλων μοιάζουν περισσότερο με ένα στοιχείο τζάκι με αεραγωγό και έξοδο προς τον αγωγό εξαερισμού. Τα ενσωματωμένα μοντέλα εγκαθίστανται σε έπιπλα κουζίνας σε ειδικές θέσεις.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία μοντέλων με διάφορες πρόσθετες λειτουργίες. Έχουν επίσης ένα συρόμενο πάνελ και μια μεγάλη χωρητικότητα. Οι κουκούλες λειτουργούν σε δύο λειτουργίες:

 • Ρέοντας με το συμπέρασμα στο σύστημα εξαερισμού?
 • με ανακυκλοφορία, όπου ο καθαρισμός του αέρα γίνεται μέσω φίλτρων που παγιδεύουν λίπος. Τα φίλτρα είναι διαθέσιμα και επαναχρησιμοποιήσιμα. Επιπλέον, ο τελικός καθαρισμός γίνεται μέσω των φίλτρων άνθρακα. Ο αέρας καθαρίζεται κατά 70%. Τα φίλτρα άνθρακα πρέπει να αλλάξουν καθώς είναι βρώμικα.

Το σύστημα εξαγωγής και καθαρισμού απομακρύνει την υπερβολική υγρασία, τις δυσάρεστες οσμές του τηγανίσματος, τα προϊόντα καύσης, το διοξείδιο του άνθρακα. Συμβάλλει στην εισροή καθαρού αέρα και άνεση.

Ένα κιβώτιο είναι ένα είδος κατασκευής διαφόρων μορφών και μορφών, κατασκευασμένων από διαφορετικούς τύπους υλικών, τα οποία μάσκες, κρύβει τις λεπτομέρειες του αεραγωγού και των τμημάτων της κουκούλας.

Δίνει ολόκληρη τη δομή αισθητική εμφάνιση. Η εκτέλεση ορισμένων λειτουργικών εργασιών καθορίζει τον εξωτερικό σχεδιασμό, σε συνδυασμό με την κουζίνα.

Είδη κουκούλας σε σχήμα και τρόπο σύνδεσης

Έχοντας διαπιστώσει, σε ποια απόσταση από μια γραμμή αέρα σε ένα πιάτο, και επίσης έχει επιλεγμένο τύπο, είναι δυνατόν να πάρει ένα σχέδιο ενός κιβωτίου. Η μέθοδος στερέωσης μπορεί να είναι:

 1. Ανοιχτός τύπος, δηλαδή, στο προσκήνιο. Σε αυτό το είδος όλα τα στοιχεία είναι ορατά και κρυμμένα μόνο από την αυλάκωση και τον ίδιο τον αγωγό. Διαφέρουν σε διάφορα σχέδια. Το κόστος αυτών των δομών είναι πολύ υψηλότερο από το υπόλοιπο.
 2. Ενσωματωμένο - κρυμμένα από τα αδιάκριτα μάτια. Σε αυτόν τον τύπο όλα τα στοιχεία κλείνουν προσεκτικά. Μόνο το τμήμα της πρόσοψης είναι ορατό. Είναι πιο δημοφιλές λόγω της συμπαγούς και απλότητας του. Η ενσωματωμένη κουκούλα μοιάζει με μια κουζίνα με έπιπλα κουζίνας και διατηρείται στο ίδιο στυλ και σχέδιο.

Με τη μορφή δομών εξάτμισης είναι:

 1. Νησί - στερεωμένο απευθείας στην οροφή, συχνά πάνω από τον πάγκο και την εστία, που βρίσκεται στη μέση της κουζίνας. Η κουζίνα είναι τύπου νησιού και η επιφάνεια του τραπεζιού έχει τετράγωνη ή ορθογώνια θέα.
 2. Τοποθέτηση σε τοίχο - βρίσκεται στον τοίχο. Εδώ λαμβάνεται υπόψη το ύψος της οροφής και ο ελεύθερος χώρος στον τοίχο. Μπορούν να έχουν τη μορφή θόλου, τζάκι, πυραμιδική, ορθογώνια. Ένας τέτοιος σχεδιασμός μπορεί να γίνει χωρίς αερισμό.
 1. Ενσωματωμένο - Ένα βολικό επίπεδο σχεδιασμό για μικρές κουζίνες. Τοποθετημένο στον τοίχο ή απευθείας στο κουτί, δεν διαθέτει μεγάλους αεραγωγούς.
 2. Γωνιακό - έχει τριγωνικό σχήμα και είναι στερεωμένο στη γωνία των τοίχων και επίπλων κουζίνας πάνω από τη γωνιακή εστία.

Υλικά για την επιλογή κουτιών κουζίνας, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Διακοσμητικά κιβώτια, που κρύβουν τα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού, εκτελούν όχι μόνο τη λειτουργία της διακόσμησης, αλλά και μειώνουν τον θόρυβο του ηλεκτροκινητήρα της κουκούλας. Είναι σημαντικό, από ποιο υλικό κατασκευάζεται το κιβώτιο.

Πρέπει να είναι ανθεκτικό στην υγρασία, σε θερμοκρασιακές μεταβολές και να μην υπόκειται σε χημικά και μηχανικά αποτελέσματα κατά το μαγείρεμα.

Το κουτί οποιουδήποτε υλικού πρέπει να καθαρίζεται τακτικά από σκόνη, γράσο και ακαθαρσίες. Τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται τα κουτιά έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

Επομένως, κατά την αγορά ή την αυτοπαραγωγή είναι απαραίτητο να ληφθεί αυτό υπόψη. Οι κατασκευές κατασκευάζονται από τα ακόλουθα υλικά: πλαστικό, μέταλλο, ξύλο και γυψοσανίδες.

Πλαστική κατασκευή

Το πλαστικό είναι το χλωριούχο πολυβινύλιο. Τα πλαστικά κουτιά έχουν στρογγυλό και ορθογώνιο σχήμα. Το ορθογώνιο κιβώτιο είναι πιο οργανικό, και φαίνεται καλό με ντουλάπια στην κουζίνα.

Ταχεία και εύκολη συναρμολόγηση. Το υλικό έχει μεγάλη ηχομόνωση, ανθεκτικό και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, δεν είναι επιρρεπή στη διάβρωση. Εύκολη κοπή και προσαρμογή στη θέση του. Είναι πολύ ελαφρύ σε βάρος.

Τα μειονεκτήματα του πλαστικού μπορούν να αποδοθούν στο γεγονός ότι το λευκό χρώμα τελικά γίνεται κίτρινο, ματ, γκρι. Σχηματίζει βαθουλώματα κάτω από το βάρος αντικειμένων ή από μηχανική πρόσκρουση.

Μετά από λίγο, η επιφάνειά του γίνεται πορώδης, όπου η σκόνη και η βρωμιά διεισδύουν, η οποία είναι δύσκολο να αφαιρεθεί. Όταν συναρμολογείτε αρμούς από πλαστικό, πρέπει να ακολουθήσετε την ακολουθία.

Για στεγανότητα, έτσι ώστε ο βρώμικος αέρας να μην φτάσει στην επιφάνεια του κιβωτίου και να μην εισχωρήσει στο δωμάτιο, είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί σιλικόνη στους αρμούς. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μέρη σύνδεσης για τη σύνδεση.

Με τη βοήθειά τους, τα κανάλια συνδέονται προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και υπό οποιαδήποτε γωνία. Οι σύνδεσμοι της κατασκευής πρέπει να εγκαθίστανται συχνά σε όλο το μήκος σε απόσταση όχι μικρότερη από ένα μέτρο και επίσης να ενισχύονται στις διασταυρώσεις των τμημάτων μεταξύ τους.

Μεταλλική κατασκευή

Ένα κουτί ή μια κουκούλα από μέταλλο είναι πιο αξιόπιστη. Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι ιδανική πρώτη ύλη. Το συνήθη μέταλλο είναι επικαλυμμένο με σκόνη

Ο ανοξείδωτος χάλυβας καθαρίζεται εύκολα, δεν απορροφά βρωμιά, ανθεκτικό και ανθεκτικό. Έχει κομψό μοντέρνο σχεδιασμό. Δεν υπάρχουν γρατσουνιές πάνω του. Το υλικό δεν διαβρωθεί.

Τα μειονεκτήματα είναι - η υψηλή τιμή και η παρουσία μιας μονότονης σειράς χρωμάτων. Η πολυπλοκότητα της συναρμολόγησης, η ανάγκη για ακρίβεια των μετρήσεων. Η δομή είναι βαρύ και απαιτεί ασφαλή προσκόλληση.

Ένα κουτί αυτού του υλικού δεν προστατεύει από τον θόρυβο και τα δακτυλικά αποτυπώματα που είναι δύσκολο να διαγραφούν παραμένουν στην επιφάνεια. Δεν ταιριάζει πάντα στο εσωτερικό των επίπλων, φαίνεται δύσκολο.

Κατά τη συναρμολόγηση του μεταλλικού πλαισίου, η συγκόλληση χρησιμοποιείται και κόβεται από βουλγαρικό. Εάν το μεταλλικό φύλλο είναι λεπτό, αντικαταστήστε τη συγκόλληση με κόλλα για μέταλλο. Τα φύλλα επικαλύπτονται.

Κατασκευές γυψοσανίδας

Γυψοσανίδα - προσιτό υλικό έχει κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα μεταξύ άλλων τύπων υλικών. Για την κατασκευή αεραγωγών, επιλέγονται σήματα ανθεκτικά στην υγρασία.

Φτηνές ελαφρύ υλικό - γυψοσανίδα διακρίνεται από την απλότητα της συναρμολόγησης οποιασδήποτε διαμόρφωσης και του σχήματος. Είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν μεταλλικά προφίλ για εγκατάσταση.

Σας επιτρέπει να συναρμολογήσετε έναν αγωγό για να αποκρύψετε τον αγωγό για μικρό χρονικό διάστημα. Πρέπει να δουλέψετε με γυψοσανίδες, καθώς το υλικό είναι αρκετά εύθραυστο.

Το υλικό είναι βολικό και εύκολο στη διαδικασία, έτσι ώστε το κουτί μπορεί να κατασκευαστεί και να συναρμολογηθεί από τον εαυτό σας, χωρίς περιττές δαπάνες και να προσελκύσει τον πλοίαρχο. Το τελικό κουτί μπορεί να μεταποιηθεί, να τεθεί σε στρώση και να εφαρμοστεί φινίρισμα φινιρίσματος με πλακάκια, ταπετσαρία, μωσαϊκό και άλλο υλικό για διακόσμηση.

Με σωστή λειτουργία και προεπεξεργασία των αποτελεσμάτων, θα διαρκέσει πολύ καιρό.

Διακοσμητικό κουτί από ξύλο

Ένα ξύλινο κουτί φαίνεται αρμονικά με μια κουζίνα από το ίδιο υλικό. Έχοντας τις ίδιες ιδιότητες, θα είναι μέρος της κουζίνας, συμπληρώνοντας το σχεδιασμό ενός συγκεκριμένου στυλ, εκπληρώνοντας επίσης έναν λειτουργικό σκοπό.

Ένα δέντρο είναι ένα οικολογικά αξιόπιστο υλικό που απαιτεί λίγη συντήρηση. Το μειονέκτημα είναι η σοβαρότητα της τελικής δομής.

Κανόνες για την επιλογή του τμήματος του αγωγού

Οι αεραγωγοί έρχονται σε πλαστικό και αλουμίνιο, κυματοειδείς και στρογγυλοί. Τα ορθογώνια σχέδια φαίνονται αρμονικά στο υπόβαθρο των ορθογώνιων καμπίνων.

Οι στρογγυλοί αγωγοί είναι πιο αποδοτικοί λόγω της μικρότερης αντοχής στη διέλευση του αέρα. Οι κυματοειδείς σωλήνες είναι μαλακοί, λυγίζουν εύκολα σε κάθε γωνία και δεν έχουν βάρος.

Απομονώνονται ανεπαρκώς από τον θόρυβο και στην εσωτερική επιφάνεια, έχοντας μια δομή με ραβδώσεις, μολύνουν γρήγορα. Κατά την εγκατάσταση συνιστάται να τεντώνετε όσο το δυνατόν περισσότερο τις πτυχές της αυλακώσεως για να μειώσετε την ανακούφιση για τη συσσώρευση ακαθαρσιών.

Για να επιτευχθεί ο καλός καθαρισμός και η πρόσληψη καθαρού αέρα, καθώς επίσης και ότι η εργασία του αγωγού αέρα διεξάγεται χωρίς διακοπή και θόρυβο, είναι απαραίτητο να υπολογιστούν οι διαστάσεις και η διάμετρος του αεραγωγού.

Η διάμετρος αυτού του σχεδιασμού πρέπει να είναι ίση ή να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από τη διάμετρο για την έξοδο στην κουκούλα. Η μικρότερη διάμετρος μειώνει την απόδοση και την απόδοση της λειτουργίας, καθώς αυξάνεται η αντίσταση του αέρα που περνάει.

Η ισχύς του εκχυλίσματος μειώνεται επίσης. Κατά την εγκατάσταση του αγωγού, δεν μπορείτε να σχεδιάσετε αιχμηρές γωνίες, γωνίες 90 °. Για να αποτραπεί η επιστροφή του αέρα, πρέπει να τοποθετηθεί μια βαλβίδα ελέγχου.

Οι αεραγωγοί πρέπει να βρίσκονται πάνω από τις επιφάνειες μαγειρέματος. Το μήκος των σωλήνων για την εκκένωση αέρα δεν είναι μεγαλύτερο από 3 μέτρα.

Για να εξαγάγετε τη μέγιστη δυνατή χρήση και να εργαστείτε σωστά, η απόσταση μεταξύ της κουζίνας και της κουκούλας δεν πρέπει να ξεπερνά τα 75 cm.

Όταν επιλέγετε κουκούλες για κουζίνες και κουτιά για ντεκόρ, πρέπει να βασίζεστε σε τεχνικές παραμέτρους, διαστάσεις κουζίνας, προσωπική προτίμηση, οικονομική θέση. Επίσης, μελετήστε τα χαρακτηριστικά των υλικών και τη λειτουργικότητά τους.

Με όλα τα στοιχεία, μπορείτε να επιλέξετε τις κατάλληλες επιλογές για κουκούλες για την κουζίνα σας. Αγοράστε ένα κουτί ή δημιουργήστε το δικό σας, κρύψτε τα ογκώδη και άσχημα τμήματα του αγωγού. Και η κουζίνα σας θα έχει ξεχωριστή κομψή εμφάνιση.

Πλαστικές κουκούλες για κουκούλες: αναθεώρηση των ειδών + κανόνες εγκατάστασης

Συστήματα εξαναγκασμού εξαερισμού υπάρχουν σε σχεδόν κάθε διαμέρισμα ή ιδιωτικό σπίτι. Αποτελούνται από μια συσκευή εισαγωγής αέρα και έναν αγωγό για το σχέδιο, ο οποίος μπορεί να είναι κατασκευασμένος από διαφορετικά υλικά.

Η πλαστική έκδοση χρησιμοποιείται ευρέως λόγω της οικονομίας, της αντοχής και της ευκολίας εγκατάστασης, η οποία μπορεί να γίνει ανεξάρτητα.

Κύριες παράμετροι των υφιστάμενων συστημάτων

Για την κανονική λειτουργία του συστήματος εξαερισμού που χρησιμοποιεί το καπό, πρέπει να υπολογίσετε σωστά τις παραμέτρους του αγωγού. Στις περισσότερες περιπτώσεις, για οικιακούς σκοπούς, μπορείτε να παραλάβετε πλαστικά κουτιά τυπικών σχημάτων και μεγεθών.

Κανόνες για την επιλογή του τμήματος του αγωγού

Η κύρια παράμετρος του κουτιού εξαερισμού είναι το εσωτερικό του τμήμα. Η ταχύτητα ροής κατά μήκος του καναλιού εξαρτάται από αυτό και από την ισχύ έλξης. Η διατομή επιλέγεται με βάση τη μέγιστη ποσότητα αέρα που πρέπει να περάσει.

Τα κανονικά έγγραφα που ρυθμίζουν την ταχύτητα των πλαστικών αγωγών οικιακής χρήσης δεν είναι διαθέσιμα, επομένως, καθοδηγούνται από τιμές πρακτικά επαληθευμένες στην πράξη, ίσες με 3-7 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Το μέγεθος του τμήματος του αγωγού λαμβάνεται ίσο ή ελαφρώς μεγαλύτερο από αυτό του αγωγού του αγωγού εξαγωγής, το μέγεθος του οποίου υποδεικνύεται στο διαβατήριο της διάταξης.

Εάν δεν προγραμματίζεται η κανονική λειτουργία της μέγιστης λειτουργίας, τότε σε αυτήν την περίπτωση επιτρέπεται η αναλογική μείωση του τμήματος του κουτιού εξαερισμού σε σχέση με το μέγεθος του ανοίγματος εξόδου.

Έτσι, αν S - την περιοχή του τμήματος αγωγού του αγωγού εξαγωγής, Ν - την ένταση του μεταφερόμενου αέρα στη μέγιστη λειτουργία της συσκευής, Μ - την ποσότητα αέρα που πρέπει να περάσει στον προγραμματισμένο τρόπο λειτουργίας, τότε η απαιτούμενη διατομή του κουτιού υπολογίζεται από τον τύπο:

P = S * (Μ / Ν)

Η ανεπαρκής τιμή του τμήματος του κουτιού οδηγεί σε σημαντικές ταχύτητες αέρα, αύξηση της δύναμης τριβής και ως εκ τούτου στις ακόλουθες αρνητικές επιπτώσεις:

 • υπάρχει αύξηση του φορτίου στους μηχανισμούς εξαερισμού της κουκούλας, γεγονός που οδηγεί σε μείωση της διάρκειας ζωής της συσκευής και επιπλέον κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.
 • λόγω της αύξησης της αντίστασης υπάρχει μείωση της μέγιστης χωρητικότητας, η οποία μειώνει την κυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο.
 • ως αποτέλεσμα της εμφάνισης αεροδυναμικών επιδράσεων στον αγωγό αερισμού, το επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία αυξάνεται.
 • υπάρχει μια αύξηση της πίεσης του αέρα από το εσωτερικό στα στοιχεία του συστήματος, καθώς και η εμφάνιση κραδασμών, η οποία απαιτεί πιο αξιόπιστη σύνδεση και σφράγιση.

Εάν το τμήμα του κιβωτίου είναι περισσότερο από αναγκαίο, αυτό δεν θα επηρεάσει δυσμενώς τη λειτουργία του συστήματος εξαναγκασμού εξαερισμού, αλλά θα οδηγήσει σε περιττές οικονομικές δαπάνες.

Επιπλέον, οι αεραγωγοί αερισμού και άλλες μονάδες μεγάλου μεγέθους είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθούν και να ενσωματωθούν στο σχεδιασμό των χώρων.

Είδη μορφών και μεγέθη δείγματος

Οι πλαστικοί αεραγωγοί έχουν στρογγυλό ή ορθογώνιο σχήμα. Η περιφέρεια έχει την ελάχιστη περίμετρο σε σύγκριση με άλλα γεωμετρικά σχήματα με την ίδια περιοχή.

Κουτί εκχύλισης - απλές οδηγίες εγκατάστασης, επιλογή υλικού και ρύθμιση του συστήματος εξαερισμού (100 φωτογραφίες)

Στην κουζίνα, τα τρόφιμα είναι έτοιμα να διατηρήσουν την υγεία και την ευρωστία των μελών της οικογένειας. Αλλά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του, απελευθερώνονται πολλές ουσίες που εισέρχονται στον αέρα και δημιουργούν μια δυσάρεστη οσμή που παρεμβαίνει στην πρόσληψη τροφής. Για να απαλλαγούμε από τα υπολείμματα καμένων λιπών, τα καρκινογόνα χρησιμοποιούσαν εκχύλισμα. Περιλαμβάνει μία από τις παραλλαγές του κιβωτίου - μπορεί να είναι διαφόρων τύπων που βασίζονται σε μια ποικιλία υλικών.

Στη συνέχεια, θα καταλάβουμε πόσο καλύτερα να επιλέξετε ένα πλαίσιο για μια ποικιλία από δωμάτια κουζίνα, ώστε να μπορείτε να μεγιστοποιήσετε την ποιότητα για να καθαρίσει το δωμάτιο και αποτελούν ένα κατάλληλο μικροκλίμα ευνοϊκό για μια ευχάριστη φαγητό.

Τύποι κουκούλες

Υπάρχουν τρεις κύριες εκδοχές της κουκούλας. Ας τις εξετάσουμε ξεχωριστά:

Η αναρτημένη έκδοση του καλύμματος διακρίνεται από την παρουσία φίλτρου καθαρισμού αέρα. Τοποθετείται πάνω από τη σόμπα. Δεν χρειάζεται αεραγωγό ή εξαερισμό στο σύστημα εξαερισμού. Είναι απαραίτητο να αλλάξετε το φίλτρο μόνο μερικές φορές. Και στην παραλλαγή με το μεταλλικό φίλτρο πρέπει να το ξεπλύνετε μετά από ένα μπλοκάρισμα και δεν είναι απαραίτητο να αλλάξετε.

Η έκδοση του θόλου είναι παρόμοια σε δομή με το τζάκι και συνήθως διαθέτει δικό του αγωγό αέρα και σύστημα εξαγωγής στον αγωγό εξαερισμού.

Υπάρχουν όμως δύο τύποι:

 • Προβολή ροής με άμεση έξοδο στο σύστημα εξαερισμού. Θεωρείται το πιο δημοφιλές από αυτή την οικογένεια.
 • Έκδοση που βασίζεται σε σύστημα ανάκτησης χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο. Οι εκδόσεις μίας χρήσης χρησιμοποιούνται και είναι επαναχρησιμοποιήσιμες για μακροχρόνια χρήση. Επιπλέον, έχει φίλτρα άνθρακα - καθαρίζει τον αέρα κατά περίπου 70%. Απαιτείται αντικατάσταση μετά από πλήρη μόλυνση.

Η ενσωματωμένη έκδοση διαφέρει από την απόκρυψη των κύριων στοιχείων. Μπορείτε να δείτε μόνο το τμήμα πρόσοψης. Συνήθως δημιουργείται σε ένα ύφος με τα υπόλοιπα έπιπλα κουζίνας. Συχνά περιλαμβάνονται σε κιτ κουζίνας. Πολύ δημοφιλής, επειδή είναι συμπαγής και απλή, με μια τεράστια ποικιλία ειδών.

Τι φαίνεται το κουτί, πού είναι και για ποιο λόγο είναι;

Το κουτί είναι στην πραγματικότητα ένα κάλυμμα για τον αεραγωγό και κάποιο τμήμα της κουκούλας που χρειάζεται για να αποκρύψει τα βασικά στοιχεία του. Μπορεί να είναι διαφορετικών σχημάτων που βασίζονται σε μια ποικιλία υλικών. Βοηθά να δημιουργήσει για την ένωση των κουκούλες και των αεραγωγών μια πλήρη εμφάνιση που συνδυάζεται τέλεια με το σχεδιασμό της κουζίνας.

Κοιτάξτε τη φωτογραφία της κουκούλας για εξαγωγή για να καταλάβετε τι διακυβεύεται. Σκοπός του είναι να δημιουργήσει μια διακόσμηση για να βελτιώσει την εμφάνιση της δομής, βοηθώντας τον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα.

Ποια υλικά δημιουργεί το κουτί;

Οι κατασκευαστές έχουν μάθει να κάνουν αυτό το διακοσμητικό στοιχείο βασισμένο σε διάφορα υλικά και μεγέθη. Όλα εξαρτώνται από το ύφος της κουζίνας και τη λειτουργική ανάγκη. Μπορείτε να κάνετε μεμονωμένη παραγγελία, αναφέροντας τις διαστάσεις του αγωγού για σχεδίαση, το σχεδιασμό, το χρώμα, τον σκοπό, το στυλ και θα έχετε την τέλεια επιλογή, αλλά για ένα μικρό ποσό.

Μην ξεχνάτε όμως ότι θα πρέπει να μειωθεί ο θόρυβος του ηλεκτροκινητήρα που είναι εγκατεστημένος στο καπό. Διαθέτει αντοχή στην υγρασία, αποτελέσματα διαφόρων χημικών στοιχείων, αλλαγές θερμοκρασίας.

Εξετάστε τα βασικά υλικά για την κατασκευή αγωγών για κουκούλες και συστήματα εξαερισμού.

Ένα πλαστικό κουτί με βάση το χλωριούχο πολυβινύλιο έχει ορθογώνιο ή στρογγυλό σχήμα. Έχει θετικές πλευρές:

 • Είναι γρήγορη και πολύ εύκολη στη συναρμολόγηση.
 • Διαθέτει υψηλής ποιότητας ηχομόνωση, αντοχή, αντοχή, προστασία από τη διάβρωση.
 • Εξαιρετική κοπή, η οποία συμβάλλει στη σωστή σύνδεση με τις βασικές δομές.
 • Δεν έχει πολύ βάρος και δεν δημιουργεί πίεση στον αγωγό και στην εξάτμιση.

Δυστυχώς, υπάρχουν και ελλείψεις. Εκφράζονται σε τέτοια προβλήματα:

 • Το λευκό πλαστικό σταδιακά γίνεται κίτρινο, γκρι και αισθητά αδιαφανές.
 • Διάφορα στίγματα εμφανίζονται λόγω της σοβαρότητας των διαφόρων αντικειμένων ή ως αποτέλεσμα άλλων επιπτώσεων.
 • Σταδιακά η επιφάνεια γίνεται πορώδης και τα σκουπίδια συλλέγονται εκεί, σκόνη - είναι δύσκολο να ξεφορτωθείς?
 • Η συναρμολόγηση πραγματοποιείται με βάση τη σωστή ακολουθία.

Το μεταλλικό κιβώτιο είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο, καθώς χρησιμοποιείται πολύ συχνά για την παραγωγή του από ανοξείδωτο χάλυβα. Και το συνηθισμένο μέταλλο καλύπτεται με βαφή σε σκόνη.

Εξετάστε τη θετική πλευρά του κουτιού από ανοξείδωτο χάλυβα:

 • Είναι εύκολο να πλυθεί, επειδή δεν απορροφά καθόλου βρωμιά ή σκόνη.
 • Έχει αντοχή και ανθεκτικότητα.
 • Έχει κομψό σχεδιασμό, κατάλληλο για όλες τις κουζίνες.
 • Οι επιφάνειες δεν γρατζουνίζουν ή διαβρωθούν.

Υπάρχουν όμως πολλά μειονεκτήματα. Εξετάστε τις προβληματικές περιοχές του κουτιού από ανοξείδωτο χάλυβα:

 • Διακρίνεται από μια υψηλή τιμή.
 • Δεν προσφέρει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων για το χρωματισμό της επιφάνειας.
 • Είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν, επειδή είναι απαραίτητο να τηρηθεί η ακρίβεια των διαστάσεων.
 • Η δομή έχει αυξημένη μάζα και πρέπει να εξασφαλίζεται με ποιοτικό τρόπο.
 • Δεν προσφέρει απομόνωση από θόρυβο.
 • Στην επιφάνεια είναι εύκολα τα δακτυλικά αποτυπώματα - είναι δύσκολο να ξεφορτωθούν?
 • Για τη συναρμολόγηση, μπορεί να χρειαστεί να συγκολλήσετε ή να βιδώσετε με ένα μύλο. Ωστόσο, με αυτό το πρόβλημα μπορείτε μερικές φορές να αντιμετωπίσετε τη χρήση κόλλας για μεταλλικές επιφάνειες.

Το διακοσμητικό κουτί με ξύλο συνδυάζεται τέλεια με διάφορα σετ που δημιουργούνται από το ίδιο υλικό. Θα είναι σε θέση να συμπληρώσει το σχέδιο, αφού έχει τις ίδιες ιδιότητες και θα προσφέρει ένα λειτουργικό μέρος της χρήσης.

Το δέντρο ανήκει σε φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και αυτό είναι το κύριο πλεονέκτημα ενός τέτοιου κουτιού. Μπορούμε να θεωρήσουμε μόνο το μεγάλο βάρος της ως αρνητική πλευρά, η οποία θα απαιτήσει ποιοτική εξυγίανση.

Πώς να το κάνετε με δικές σας προσπάθειες

Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα ή υπήρχε μια σκέψη για την καταγραφή του προϊόντος στο σχεδιασμό της κουζίνας. Αλλά, για να κάνετε την τοποθέτηση του κουτιού της κουκούλας με τα χέρια σας πρέπει να γίνει.

Καταρχάς, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι πρέπει να συνδυαστεί με το σχέδιο και είναι προτιμότερο να είναι ένα μέρος αυτού, ανθεκτικό στις επιπτώσεις των απορρυπαντικών ή των καθαριστικών. Εξετάστε τα στάδια της δημιουργίας του:

 • Προετοιμάστε ένα σκίτσο με βάση το φυσικό μέγεθος, για να το χρησιμοποιήσετε για να κόψετε τα απαραίτητα κενά.
 • Για να το κάνετε αυτό, συνιστούμε τη χρήση ηλεκτρικού πριονιού, καθώς σας επιτρέπει να δημιουργείτε ομαλές και ομαλές άκρες του τεμαχίου εργασίας.
 • Στο κάτω μέρος, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα άνοιγμα για τη σύνδεση των αυλακώσεων στο σύστημα εξαερισμού.
 • Συνδέστε τα τεμάχια εργασίας με βίδες και μεταλλικές γωνίες.
 • Χρησιμοποιήστε δύο γωνίες με πάχος τουλάχιστον 2 mm για να δημιουργήσετε μια άρθρωση των τεμαχίων.

Τώρα έχετε λάβει διάφορες πληροφορίες για την αγορά ενός κουτιού ποιότητας κάτω από το σύστημα εξάτμισης ή από τις δικές σας προσπάθειες. Θυμηθείτε ότι για διαφορετικές κουκούλες χρειάζεστε μια ειδική έκδοση του κουτιού.

Κουτί εκχύλισης στην κουζίνα

Δεν κάθε οικογένεια σκέφτεται για το σκοπό του κουτιού για το σχέδιο στην κουζίνα τους. Ποιος είναι ο σκοπός και οι στόχοι της; Τι είναι πιο αποτελεσματικό, πώς να το εγκαταστήσετε σωστά και αισθητικά; Αξίζει να εξεταστούν αυτά τα ερωτήματα, καθώς ο εξαερισμός στην καθημερινή ζωή παίζει σημαντικό ρόλο για ένα άτομο. Ας εξετάσουμε αυτό το θέμα με περισσότερες λεπτομέρειες.

Στόχοι και στόχοι

 1. Απόκρυψη της δυσάρεστης μορφής του συστήματος εξαερισμού.
 2. Δίνοντας την κουκούλα κομψή εμφάνιση και συνοπτικό συνδυασμό με ένα σετ κουζίνας.
 3. Απομονώστε το θόρυβο που εκπέμπεται από την κουκούλα κατά τη λειτουργία.
 4. Για να διευκολυνθεί και να επιταχυνθεί ο ξηρός και υγρός καθαρισμός.
 5. Σερβίρετε ως πρόσθετο σύστημα υποστήριξης για το σύστημα εξάτμισης.
 6. Τοποθετήστε τα αντικείμενα κουζίνας στον ελεύθερο χώρο σας.

Είδη εξαερισμού

Ο τύπος κιβωτίου και ο τρόπος τοποθέτησης εξαρτάται από τον τύπο και τον τύπο του ίδιου του καλύμματος εξαερισμού. Ο εξαερισμός του κουζίνας είναι ανοιχτός και κλειστός (ενσωματωμένος) τύπος:

 • Ο ανοιχτός τύπος υποθέτει ότι όλα τα στοιχεία της πρόσοψης του καλύμματος και του σωλήνα εξαερισμού βρίσκονται στο προσκήνιο. Για αυτόν τον τύπο εξαερισμού, τα κουτιά φέρουν όχι μόνο χρήσιμη αλλά και αισθητική λειτουργία.

Για κουκούλες ανοιχτού τύπου παρέχονται κιβώτια που βρίσκονται στη μέση της κουζίνας ή δίπλα στον τοίχο. Στην εμφάνιση είναι ένας μαζικός σωλήνας που προέρχεται από την οροφή. Στη βάση του σωλήνα στερεώνεται μια σχάρα, συνήθως διακοσμημένη με τη μορφή ενός ορθογώνιου θόλου. Αυτό το είδος είναι στην αγορά το πιο ακριβό είδος κουτιού. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο διακοσμητικός ανοικτός εξαερισμός απαιτεί πολύ ελεύθερο χώρο στην κουζίνα.

 • Ο ενσωματωμένος τύπος κουκούλας υποθέτει ότι το μεγαλύτερο μέρος του συστήματος εξαερισμού είναι αόρατο. Στον ανοιχτό χώρο, παραμένει μόνο η πρόσοψη της κουκούλας. Το κουτί καλύπτει ολόκληρο τον αγωγό αέρα και τα στοιχεία του.

Για την κλειστή εκχύλιση υπάρχουν δύο παραλλαγές του κιβωτίου. Στην πρώτη περίπτωση, πρόκειται για διακόσμηση με συμβατικό σχεδιασμό με τη μορφή τυποποιημένου τοίχου. Στο δεύτερο - αυτό είναι ένα κουτί με τηλεσκοπικό σχεδιασμό, το οποίο διαφέρει από το συνηθισμένο μόνο στο ότι τα μέρη του σας επιτρέπουν να γλιστρήσετε έξω και να ξεδιπλώσετε.

Μέσα στο περίβλημα είναι όλα τα στοιχεία αερισμού και ο σωλήνας. Με τη σωστή θέση του ντουλαπιού, είναι δυνατόν να τοποθετηθεί αποθήκη κουζίνας σε αυτό. Ο ενσωματωμένος τύπος κουκούλας βρίσκεται πάνω από την εστία.

Διαστάσεις

Για να κάνετε το κιβώτιο για την κουκούλα να φαίνεται λακωνικό με το σετ κουζίνας, είναι απαραίτητο να επιλέξετε τις σωστές διαστάσεις για αυτό. Επειδή συνήθως ο διακοσμητής για το σχέδιο γίνεται σύμφωνα με τις τυποποιημένες διαστάσεις, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί το πλάτος, το βάθος και το ύψος της κατασκευής:

Πλάτος - 500 mm. βάθος - 280 mm. ύψος - 650 mm. Αυτές οι διαστάσεις είναι ελάχιστες σύμφωνα με το πρότυπο, οι τιμές αυτές μπορούν να αυξηθούν αναλόγως μεταξύ τους εάν είναι απαραίτητο ή επιθυμητό από την οικοδέσποινα της κουζίνας.

Το βάθος του κιβωτίου υπολογίζεται βάσει των διαστάσεων της ίδιας της κουκούλας. Εάν σκοπεύετε να τοποθετήσετε τα αξεσουάρ κουζίνας σε ένα ντουλάπι, αυτό το γεγονός πρέπει να λαμβάνεται υπόψη εκ των προτέρων, κατά τον υπολογισμό των διαστάσεων του μελλοντικού καταψύκτη. Ο απαιτούμενος αριθμός χιλιοστών θα πρέπει να προστεθεί σε βάθος, δεδομένου του μεγέθους των κρεμαστών ντουλαπιών, τα οποία βρίσκονται ήδη στην κουζίνα.

Κατά τον καθορισμό του ύψους του κουτιού, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ο σχεδιασμός του εσωτερικού της κουζίνας στο σύνολό του, καθώς και η διαθεσιμότητα ελεύθερου χώρου. Ίσως θα είναι περίπλοκη ή θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις ελάχιστες επιτρεπόμενες παραμέτρους. Είναι σημαντικό το ύψος από την εστία στην κουκούλα να κυμαίνεται από 65 cm έως 85 cm. Οι διαστάσεις αυτές συνιστώνται για την πλήρη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, κάτι που θα επηρεάσει το άνετο μαγείρεμα. Οι διαστάσεις του αγωγού για το σχέδιο πρέπει να παρέχουν τον απαραίτητο χώρο για πρόσθετες λεπτομέρειες της κατασκευής.

Επιλογή υλικού

Όταν υπολογίζονται οι διαστάσεις, είναι απαραίτητο να καθοριστεί το υλικό του διακοσμητή της κουκούλας. Μην αποθηκεύετε την αγορά ποιοτικού υλικού, καθώς αυτό το κουτί έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί για αρκετά χρόνια. Θα εκτίθεται σε διάφορες επιδράσεις: ηλιακό φως, αλλαγές θερμοκρασίας, χημικές επεξεργασίες, κρούσεις, κλπ. Θα πρέπει να φροντίσετε αυτό εκ των προτέρων, να ξοδέψετε λιγότερα νεύρα, δύναμη και χρήματα.

Το υλικό για διακόσμηση του συστήματος εξάτμισης, κατά κανόνα, αντιστοιχεί στο υλικό της εγκατεστημένης κουζίνας. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούν πλαστικό, ξύλο, gipsokartonnoe προϊόν, μέταλλο.

 • Το πλαστικό κουτί κατασκευάζεται από PVC. Αυτό το υλικό είναι μικρό σε βάρος και ανθεκτικό στην καθημερινή ζωή. Το προϊόν PVC είναι περιβαλλοντικά ασφαλές, ανθεκτικό στις χημικές αντιδράσεις, σχετικά ισχυρό και ανθεκτικό στις ξαφνικές μεταβολές της θερμοκρασίας. Το πλαστικό έχει αποδειχθεί ότι είναι εύκολο στην εγκατάσταση και εύκολο στη χρήση.

Ένα κουτί από προϊόντα PVC είναι δυνατό, λόγω της ευελιξίας του, να παράγει οποιοδήποτε σχήμα (στρογγυλό, τετράγωνο, τριγωνικό, ορθογώνιο). Είναι εύκολο να συνδυαστεί με οροφή τέντωμα, διακοσμητικά ταπετσαρία. Η αρνητική πλευρά του πλαστικού κουτιού είναι μια υψηλή τιμή.

 • Ένα ξύλινο κουτί για το σχέδιο μπορεί να κατασκευαστεί με το χέρι. Με βάση το είδος του δέντρου από την μελλοντική κατασκευή θα είναι από, η κατηγορία βάρους είναι πολύ διαφορετική. Υπάρχει ένα δέντρο ελαφρού βάρους, υπάρχει πολύ βαρύ. Αξίζει να το προβλέψουμε εκ των προτέρων, έτσι ώστε η στερέωση να κρατά σταθερά.

Το ξύλινο κουτί δεν είναι ανθεκτικό στη λειτουργία και προκαλεί δυσκολίες στον καθαρισμό. Η σκόνη ρύθμισης πρέπει να καθαρίζεται πιο συχνά, διαφορετικά θα εισχωρήσει στο ανώτερο στρώμα του δέντρου. Στις επιπτώσεις το ξύλινο προϊόν αρκετά ισχυρό, στις χημικές αντιδράσεις δεν είναι πάντα απόδειξη. Επιπλέον, το δέντρο δεν είναι ένα εύκαμπτο υλικό, κατά συνέπεια, ο σχεδιασμός θα είναι είτε τετράγωνο είτε ορθογώνιο.

Επειδή αυτό το υλικό είναι πρακτικό, είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί ως δομικό μέρος ένα παλιό ντουλάπι ή κομοδίνα. Αυτό θα μειώσει σημαντικά το κόστος σας.

 • Ένα κουτί γυψοσανίδας χρησιμοποιείται πολύ συχνά, καθώς αυτό το υλικό έχει πολλά πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα: χαμηλό κόστος στην αγορά. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χρησιμοποιημένο υλικό. Εύκολη συναρμολόγηση της συναρμολόγησης. μια μικρή κατηγορία βάρους. Το υλικό είναι ανθεκτικό, ανθεκτικό, σχετικά ευέλικτο. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να κρύψετε με χαρά τις ατέλειες του κυματοειδούς αγωγού αέρα.
 • Η διακόσμηση από μέταλλο για την κουκούλα έχει τις θετικές και αρνητικές πλευρές της. Το κουτί, κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα (χάλυβα, αλουμίνιο), είναι πολύ ανθεκτικό και ανθεκτικό, γεγονός που του επιτρέπει να λειτουργεί για πολλά χρόνια. Το μέταλλο είναι καλυμμένο με ένα ειδικό πολυμερές υλικό ή χρώμα, το οποίο του επιτρέπει να το φροντίζει χωρίς πολύ κόπο. Πρόκειται για ένα ευέλικτο υλικό που θα επιτρέψει στον ιδιοκτήτη της κουζίνας να φανταστεί και να πειραματιστεί ασταμάτητα.

Αρνητικές πτυχές - ένα κουτί σιδήρου είναι δύσκολο να τοποθετηθεί? δεν απορροφά θόρυβο, αλλά το ενισχύει. ακριβό σε τιμή και βαρύ σε βάρος. Τυπικά, η μεταλλική κατασκευή χρησιμοποιείται σε βιομηχανικές και εξειδικευμένες εγκαταστάσεις κουζίνας.

Η επιλογή του κουτιού για την εξαγωγή στην κουζίνα: ποιο υλικό να δώσετε προτίμηση, οδηγίες εγκατάστασης, καλύτερα τελικά μοντέλα και τιμές για αυτούς

Για να καλύψουν τους αεραγωγούς της κουκούλας, είναι συνήθως κρυμμένοι στα ντουλάπια της κουζίνας. Η διαδρομή του αγωγού εξαερισμού τοποθετείται λαμβάνοντας υπόψη την ελάχιστη απόσταση από τον άξονα εξαερισμού στον τοίχο. Στην περίπτωση ενός ήδη επιπλωμένου δωματίου ή σε μεγάλη απόσταση από την κουκούλα στην έξοδο, το μονοπάτι του αγωγού είναι κρυμμένο στο διακοσμητικό κουτί.

Υπολογισμός του βέλτιστου μεγέθους του κουτιού

Τα τυποποιημένα κιβώτια έχουν πλάτος 50 εκ. Εάν επιλεγεί ένα προϊόν με άλλες διαστάσεις, πρέπει να πληροί τις διαστάσεις του σετ κουζίνας. Το βάθος του κουτιού υπολογίζεται με βάση τις παραμέτρους σχεδίασης. Η ελάχιστη τιμή είναι 30 cm.

Το ύψος της δομής καθορίζεται με βάση τις τιμές των γειτονικών στοιχείων του ακουστικού. Ο κύριος στόχος είναι να συγκαλύψει τον αεραγωγό με τέτοιο τρόπο ώστε να μην προσελκύει πάρα πολλή προσοχή. Εξωτερικά, το κιβώτιο πρέπει να δημιουργεί έναν ενιαίο ορίζοντα και να αντιλαμβάνεται οργανικά.

Πλαστική κουκούλα για κουκούλες κουζίνας

Τα πλαστικά κουτιά κατασκευάζονται από PVC. Με μικρό βάρος, διακρίνονται από τη μεγάλη διάρκεια ζωής τους. Τα στοιχεία PVC διακρίνονται από την οικολογική ασφάλεια και την αντοχή σε διάφορες χημικές ενώσεις. Τα πλαστικά κουτιά είναι εύκολο να εγκατασταθούν και να καθαριστούν από τους ρύπους.

Πώς φαίνεται: φωτογραφίες

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του υλικού

Λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές επιλογές για κουτιά για κουκούλες, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και σπιτιών δίνουν προσοχή στο πλαστικό, με βάση τα πλεονεκτήματα αυτά:

 • Ευκολία εγκατάστασης.
 • Καλή μόνωση.
 • Μηχανική αντοχή.
 • Μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • Ελαφρύ για εύκολη εγκατάσταση.

Μεταξύ των αδυναμιών των πλαστικών κουτιών είναι ένα λευκό χρώμα, το οποίο τελικά γίνεται αδιαφανές, κιτρινωπό. Σε σοβαρές μηχανικές επιδράσεις σε ένα χτυπήματα υλικού σχηματίζονται.

Οδηγίες εγκατάστασης

Για να καλυφθεί ο κυματοειδής σωλήνας, επιλέγεται ένα ειδικό κουτί από PVC. Σε τέτοια σχέδια, τοποθετούνται πρόσθετα εξαρτήματα.

Αρκεί να τοποθετήσετε τον αγωγό αέρα στον άξονα εξαερισμού. Η εγκατάσταση ενός αγωγού εξαγωγής με στερέωση σε τοίχους ή μια οροφή διατίθεται σε διάφορα στάδια:

 • Μια πλαστική μετάβαση είναι εγκατεστημένη στην κουκούλα.
 • Μια πλάκα είναι τοποθετημένη στον τοίχο.
 • Είδατε το κατακόρυφο τμήμα του κουτιού, λαμβάνοντας υπόψη τη στερέωση του στις αυλακώσεις της κατώτερης και της άνω διαδρομής.
 • Το κάθετο τμήμα εισάγεται στην κουκούλα και προστίθεται γωνία.
 • Μετράει, κόβει και συνδέει οριζόντια τμήματα της δομής με συνδέσμους.
 • Μετά την προσαρμογή του οριζόντιου τμήματος, είναι προσαρτημένο στην επιφάνεια του τοίχου από τις θήκες.
 • Αφού κάνετε την επόμενη εκτέλεση, εισάγεται στη γωνία και στερεώνεται στις θήκες.
 • Ο αγωγός αέρα εισάγεται στην πλάκα τοίχου.

Αυτό ολοκληρώνει το έργο. Είναι σημαντικό να επιλέξετε τις διαστάσεις του πλαστικού κουτιού και να καθορίσετε το σχέδιο χρώματος.

Κατά προσέγγιση κόστος των υλικών

Κάθε μέτρο ορθογώνιου πλαστικού κιβωτίου μεγέθους 250x200 χιλ. Κοστίζει περίπου 2,5 χιλιάδες ρούβλια. Οι διατομές αγωγών πολυπροπυλενίου διατομής 100x100 mm κοστίζουν περίπου 1,5 χιλιάδες ρούβλια. Η τιμή αυξάνεται με την αγορά προσαρμογέων και συνδετήρων.

Κουτί για εκχυλίσματα στην κουζίνα από γυψοσανίδες

Για να καλυφθεί ο αγωγός αέρα στον χώρο της κουζίνας, είναι συχνά εξοπλισμένα κουτιά από γυψοσανίδες. Ο διακοσμητικός σχεδιασμός κρύβει εύκολα τον αγωγό αερισμού και την καλωδίωση. Φαίνεται πρωτότυπο και κατάλληλο. Μπορείτε να κάνετε τους προβολείς φωτισμού.

Πώς φαίνεται: φωτογραφίες

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του υλικού

Χρησιμοποιήστε gipsokartonny κουτί στην κουζίνα μπορεί να είναι μόνο με την εμπιστοσύνη ότι το σχέδιο θα είναι λειτουργικό, και τα πλεονεκτήματά του θα επικαλύψουν τις αδυναμίες. Πλεονεκτήματα αυτής της απόφασης:

 • Φτηνές. Για την κατασκευή της κατασκευής θα χρειαστούν αρκετά μεταλλικά προφίλ, φύλλα γυψοσανίδας και συνδετήρες.
 • Αξιοπιστία. Το κουτί θα διαρκέσει για πολλά χρόνια χωρίς απώλεια ελκυστικότητας και λειτουργικότητας.
 • Δυνατότητα δημιουργίας σχεδίου οποιουδήποτε σχήματος. Το τμήμα μπορεί να γίνει τετράγωνο ή ορθογώνιο.
 • Εύκολη εγκατάσταση.
 • Μικρή ποσότητα αποβλήτων.
 • Όλες οι εργασίες είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν ανεξάρτητα χωρίς βοήθεια.

Τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας λύσης δεν αρκούν. Για παράδειγμα, για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο θα χρειαστείτε πολλά εργαλεία. Η διαδικασία εγκατάστασης είναι απλή, αλλά απαιτεί ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Απλές οδηγίες εγκατάστασης

Πριν από την εγκατάσταση της δομής, εκτελούνται προπαρασκευαστικές εργασίες. Για το σκοπό αυτό, οι επιφάνειες καθαρίζονται και προετοιμάζονται. Στη συνέχεια, γίνεται ένα σχηματικό σχέδιο του κιβωτίου και τοποθετούνται σημάνσεις στην οροφή. Αφού πρέπει να υπολογίσετε το υλικό και να αγοράσετε ό, τι χρειάζεστε.

Προκειμένου να μην γίνει λάθος στους υπολογισμούς, είναι απαραίτητο να γίνει ένα σχέδιο εκ των προτέρων, πάνω στο οποίο σημειώνονται οι θέσεις τοποθέτησης του κιβωτίου και οι διαστάσεις του. Για μια τυπική κουζίνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα έτοιμο σχέδιο από το Internet. Κατά την αγορά ενός υλικού, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην ακαμψία του προφίλ. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ισχυρά γαλβανισμένα μοντέλα.

Η σήμανση πραγματοποιείται με την ακόλουθη σειρά:

 • Στον τοίχο, κάντε μερικά σημάδια, μετρώντας την ίδια απόσταση από την οροφή, για παράδειγμα, μισό μέτρο.
 • Σχεδιάστε τη συμβολοσειρά με τη βαφή. Για να εξασφαλιστεί ότι υπάρχει ομοιόμορφη γραμμή στον τοίχο, το νήμα αρχικά τραβιέται προς τα πίσω και στη συνέχεια απελευθερώνεται απότομα.
 • Κάντε τη σήμανση της οροφής κάτω από το κουτί.
 • Πηγαίνετε στον επόμενο τοίχο, κάνοντας την ίδια διαδικασία.
 • Μετά την επισήμανση των τοίχων προχωρήσει στην οροφή. Συλλέγει ομαλές γραμμές με τη βοήθεια υδροηλεκτρικής στάθμης.

Μετά τη σήμανση, γίνεται απλή εγκατάσταση προφίλ:

 • Το στοιχείο καθοδήγησης τοποθετείται στον τοίχο, πιέζεται προς το μέρος του και ένα άνοιγμα γίνεται μέσω του τοιχώματος στο άκρο του προφίλ. Σε αυτό τοποθετείται ένα καρφί-καρφί. Στη συνέχεια, η ίδια ενέργεια εκτελείται στην άλλη πλευρά του προφίλ. Αφού εγκαταστήσετε τους πείρους σε όλο το προφίλ σε βήματα των 20 cm.
 • Τα υπόλοιπα προφίλ είναι τοποθετημένα με τον ίδιο τρόπο.
 • Πηγαίνετε στην οροφή, στερεώνοντας τα προφίλ σε αυτό.
 • Το επόμενο βήμα είναι να εγκαταστήσετε τις εγκάρσιες ράβδους. Κόβονται από το προφίλ στήριξης. Ίδια τμήματα με καμπύλες τομές βιδώνονται με βίδες στο προφίλ οροφής. Το ύψος των βραχυκυκλωμάτων είναι 60 cm. Για ενισχυμένο κιβώτιο η απόσταση αυτή μειώνεται στα 40 cm.
 • Μετά την τοποθέτηση των βραχυκυκλωμάτων συναρμολογείται μια γωνιακή δομή. Για αυτό, θα πρέπει να επιλέξετε δύο προφίλ και να τα τοποθετήσετε μεταξύ τους. Στη συνέχεια, το προφίλ αντικαθίσταται και βιδώνεται στα άκρα των βραχυκυκλωμάτων. Η ακρίβεια της εγκατάστασης της δομής ελέγχεται κατά επίπεδο.

Μετά την προετοιμασία του πλαισίου, η αυλάκωση τοποθετείται στις νευρώσεις του και στερεώνεται στο άνοιγμα.

Μετά από τέτοιες εργασίες, ξεκινάει η εγκατάσταση γυψοσανίδων. Αρχικά κόβονται σε τμήματα, κλάδεμα σύμφωνα με τις παραμέτρους του πλαισίου. Στερεώστε τα πάνελ στις βίδες, τοποθετώντας τα σε βήματα των 15 cm. Μετά την εγκατάσταση των κάτω φύλλων, αρχίζουν να στερεώνουν τις πλευρές. Τα εξωτερικά άκρα των φύλλων στερεώνονται με διάτρητη γωνία.

Πριν από την ολοκλήρωση του κουτιού και της οροφής, η επιφάνεια είναι γεμάτη. Τα ράμματα επεκτείνονται υπό γωνία 45%. Θα πρέπει να επικαλυφθούν πολύ προσεκτικά.

Κατά προσέγγιση κόστος αναλωσίμων

Κατά την εγκατάσταση μιας απλής κατασκευής, το κόστος δημιουργίας ενός τρέχοντος μετρητή ισούται με 600 ρούβλια. Η εκτέλεση εργασίας ανεξάρτητα, μπορείτε να αποθηκεύσετε έως 350 ρούβλια. Curvilinear κουτί θα κοστίσει τους ιδιοκτήτες του διαμερίσματος 700 ρούβλια, λαμβάνοντας υπόψη τις υπηρεσίες των εγκαταστάτες. Σε ανεξάρτητες επιδόσεις των έργων είναι δυνατόν να διατηρήσετε 300-350 ρούβλια για το τρέχον μέτρο ενός κιβωτίου. Κατά την εγκατάσταση πρόσθετου φωτισμού στην τιμή περιλαμβάνει την τιμή των λαμπτήρων.

Κουτί από ανοξείδωτο ατσάλι

Τα κουτιά για κουκούλες κουζίνας από ανοξείδωτο χάλυβα κατασκευάζονται από διάφορα ύψη και πλάτη, γεγονός που επηρεάζει το κόστος των έτοιμων λύσεων. Συνήθως, για την κάλυψη του αγωγού, επιλέξτε προϊόντα τυποποιημένων διαστάσεων.

Πώς φαίνεται: φωτογραφίες

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κατασκευής

Τέτοιοι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι από γυαλισμένο ή καθρέφτη ανοξείδωτο χάλυβα πάχους 0,8 έως 1 mm. Τα προϊόντα είναι επικαλυμμένα με βαφή πολυεστέρα.

Το διακοσμητικό κουτί χάλυβα έχει σχήμα ορθογωνίου ή τετράγωνου τμήματος. Είναι σε θέση να μεταμφιέσει εύκολα τον τηλεσκοπικό αγωγό.

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα των μεταλλικών κιβωτίων για σχέδιο είναι η υψηλή αντοχή και η ανθεκτικότητα. Οι κατασκευές από ανοξείδωτο χάλυβα δεν φοβούνται τη σκουριά και τις μηχανικές βλάβες. Ωστόσο, τέτοια κουτιά έχουν επίσης ορισμένα μειονεκτήματα:

 • Η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης, η οποία οφείλεται στο μεγάλο βάρος των στοιχείων.
 • Ανάγκη επιλογής αξιόπιστων συνδετήρων.
 • Η γυαλιστερή επιφάνεια του υλικού διατηρεί σταγονίδια λίπους και δακτυλικών αποτυπωμάτων.
 • Αυξημένος θόρυβος - το υλικό είναι σε θέση να ενισχύσει τον ήχο της καπνοδόχου, ειδικά αν είναι κατασκευασμένο εντός κυματοειδούς.

Αυτά τα χαρακτηριστικά των υλικών πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή κατασκευής από ανοξείδωτο χάλυβα.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Για την αυτόματη συναρμολόγηση του κουτιού από ανοξείδωτο χάλυβα, θα χρειαστεί να ετοιμάσετε ένα μύλο και μια μηχανή συγκόλλησης.

 • Από τα μεταλλικά φύλλα, τα στοιχεία του κιβωτίου κόβονται, λαμβάνοντας υπόψη το επίδομα συγκόλλησης
 • Τα φύλλα στρώνονται μαζί, συνδέοντάς τα με μια μηχανή συγκόλλησης.
 • Στο οπίσθιο τοίχωμα γίνονται οπές για συνδετήρες.

Για να εγκαταστήσετε έτοιμες λύσεις, πρέπει να προετοιμάσετε μόνο τρύπες στον τοίχο για τη στερέωση και τη στερέωση του προϊόντος στους πείρους και τις βίδες.

Κατά προσέγγιση κόστος του διακανονισμού

Ένα μετρικό σχήματος P κουτί μήκους ενός μέτρου, ύψους 20 cm και πλάτους 22,5 cm, μπορεί να κοστίσει έως και 8 χιλιάδες ρούβλια. Το προϊόν που κατασκευάζεται από ανοξείδωτο χάλυβα ύψους 12 εκατοστών κοστίζει 2 χιλιάδες ρούβλια.

Κατασκευαστές και μοντέλα έτοιμων λύσεων: αξιολόγηση και τιμές

Πολλοί ξένοι και εγχώριοι κατασκευαστές παράγουν κουτιά για κουκούλες σε ένα ευρύ φάσμα τιμών. Αξίζει να δείτε τα πιο δημοφιλή μοντέλα διαφόρων τμημάτων:

Κουτί Faber X H990 ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

Το ιταλικό προϊόν έχει πλάτος 20,8 cm, βάθος 22,55 cm και ύψος 99 cm. Το κουτί κατασκευάζεται από ανοξείδωτο χάλυβα. Το κόστος του προϊόντος είναι 8 χιλιάδες ρούβλια.

Elica KIT0010701.

Το διακοσμητικό κουτί κατασκευάζεται από ανοξείδωτο χάλυβα και έχει διαστάσεις 25-44,5x36,5x17,5 cm (HxWxD). Το κόστος του μοντέλου κυμαίνεται από 5700 έως 6500 ρούβλια.

Διακοσμητικό κουτί Elica KIT0091876.

Έχει ύψος 120 εκ. Καθώς το προϊόν έχει πρωτότυπο σχεδιασμό, είναι κατάλληλο για όλες τις κατηγορίες πελατών. Το κόστος του προϊόντος είναι 1800-2300 ρούβλια.

Μεταλλικό κουτί BEST 08846590.

Το μοντέλο έχει πλάτος 20 cm και μάζα 4,3 kg. Το κόστος είναι από 2500 έως 2800 ρούβλια.

Miele DADC6000.

Το διακοσμητικό κουτί της γερμανικής κατασκευής έχει ύψος 36,5 cm, πλάτος 34 cm και βάθος 27 cm. Το κιτ περιλαμβάνει βάσεις τοίχου. Η τιμή του προϊόντος είναι 9-11 χιλιάδες ρούβλια.

Αυτά τα μοντέλα είναι πολύ δημοφιλή επειδή είναι υψηλής ποιότητας.

Κόστος

Για να αγοράσετε ένα έτοιμο κουτί για κουκούλες κουζίνας μπορεί να τιμολογηθεί από 1,5 έως 60 χιλιάδες ρούβλια. Η τιμή εξαρτάται από το μέγεθος του προϊόντος και την έκδοση. Για παράδειγμα, παρέχονται τέτοια μοντέλα:

 • Falmec KCVJN.01 3 H 120 - εσωτερικό κουτί από ανοξείδωτο χάλυβα ύψους 120 εκ. Η τιμή του είναι 1440 ρούβλια.

 • Elica KIT0010439. Το ύψος είναι 450 mm. Το κόστος του μοντέλου είναι από 7500 έως 8300 ρούβλια.

 • BEST 08846560. Είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και μπορεί να έχει ύψος από 42 έως 122 cm. Η επιφάνεια είναι κατασκευασμένη με γυαλιστερό καθρέφτη. Το κόστος του προϊόντος φτάνει τα 14 χιλιάδες ρούβλια.
 • Πού να αγοράσετε ένα διακοσμητικό κουτί για κουκούλες στην κουζίνα;

  Μπορείτε να αγοράσετε ένα κουτί κάλυψης για τέντωμα σε μια τιμή ευκαιρίας τόσο στην προσωπική πρόσβαση στο κατάστημα και μέσω του Διαδικτύου. Στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές.

  Στη Μόσχα

  Μπορείτε να αγοράσετε το κουτί στα παρακάτω καταστήματα:

  1. «ELICA». Ηλεκτρονικό κατάστημα οικιακών συσκευών. Βρίσκεται στη διεύθυνση: 119049, Ρωσία, Μόσχα, 4-Dobryninsky pereulok, 2/10, αίθουσα 001. Τηλέφωνα επικοινωνίας - 8 (495) 369-3029 και 8 (800) 301-0513.
  2. Εξουσιοδοτημένο κέντρο εξυπηρέτησης Krona, Shindo, Elica, JetAir κ.λπ. Βρίσκεται στη διεύθυνση: Μόσχα, Shosseinaya Str., 1, Kor. 1, από. 106. Τηλέφωνο - 8 (495) 508-79-63.
  3. Ηλεκτρονικό κατάστημα του Entero. Βρίσκεται στο 127576, Μόσχα, ul. Novgorod, 1, κτίριο AP, όροφος 6, pom. AP609. Τηλέφωνα - 8 495 150-40-00 και 8 800 350-40-00.

  Στα καταστήματα αυτά παρουσιάζεται μεγάλη ποικιλία αξεσουάρ για οικιακές συσκευές.

  Στην Αγία Πετρούπολη

  Στη βόρεια πρωτεύουσα, υπάρχει επίσης μια μεγάλη επιλογή από σημεία πώλησης όπου μπορείτε να αγοράσετε ένα διακοσμητικό κουτί για κουκούλες:

  1. Η εταιρεία «OCS Distribution». Η διεύθυνση είναι 194100, Αγία Πετρούπολη, Bolshoy Sampsonievsky, 68D. τηλέφωνα - +7 (812) 324-2870, +7 (812) 380-0303.
  2. Διαδικτυακό κατάστημα "Akvamaniya.rf". Βρίσκεται στο δρόμο. Οπτικοί, 4, Αγ. Πετρούπολη, 197374. Τηλέφωνο - 8 (812) 643-23-71.
  3. Technopark. Μουρμάνσκ, 12 χλμ., Κλπ. 1. Τηλέφωνο - 8 (812) 454-88-88.

  Κάθε ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος ή μιας εξοχικής κατοικίας μπορεί να επιλέξει και να εγκαταστήσει ένα διακοσμητικό κουτί για να σχεδιάσει στην κουζίνα. Το κύριο πράγμα είναι να υπολογίσει σωστά τις διαστάσεις και να βρει το προϊόν ενός κατάλληλου σχεδίου.

  Πλαστική κουκούλα για κουκούλες κουζίνας

  Κουτιά για κουκούλες κουζίνας: πλαστικά, διακοσμητικά, μεταλλικά και κατασκευασμένα με τα χέρια τους

  Κάθε κτίριο πρέπει να είναι εφοδιασμένο με σύστημα εξαερισμού. Βοηθά στην απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας, του διοξειδίου του άνθρακα και των δυσάρεστων οσμών. Χάρη στο σύστημα εξαερισμού, ο καθαρός αέρας ρέει μέσα στο δωμάτιο και δημιουργεί ένα άνετο μικροκλίμα.

  Ο εξαερισμός είναι μια κατασκευή πολλών στοιχείων, κάθε μία από τις οποίες είναι υπεύθυνη για μια συγκεκριμένη λειτουργία. Ένα από αυτά τα στοιχεία είναι ο αγωγός αέρα. Μεταδίδει αέρα που αναρροφάται από τον ανεμιστήρα από την κουκούλα στο δρόμο. Επί του παρόντος, υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές και σχέδια κουκούλες, ωστόσο ορισμένα μοντέλα απαιτούν κάλυψη εσωτερικών τμημάτων. Η λειτουργία κάλυψης εκτελείται από ένα ειδικό κουτί για την εξαγωγή.

  Τι είναι ένα κιβώτιο;

  Σχεδιασμός του αγωγού εξαερισμού

  Ο αγωγός αερισμού για το μαγείρεμα στην κουζίνα μπορεί να κατασκευαστεί από ξύλο, MDF, πλαστικό, μέταλλο. Τα πιο δημοφιλή σχέδια είναι πλαστικά, επειδή είναι πιο ελκυστική εμφάνιση, υψηλή αντοχή, αντοχή σε μηχανικές βλάβες και ευκολία φροντίδας. Ωστόσο, για την κατασκευή του κουτιού με τα δικά τους χέρια, χρησιμοποιείται MDV, ξύλο ή μέταλλο.

  Αυτός ο σχεδιασμός είναι ένα κρεμαστό ντουλάπι, κατασκευασμένο, κατά κανόνα, από το ίδιο υλικό με το σετ κουζίνας. Το ντουλάπι, που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την κουκούλα, κρύβεται μέσα στο σωλήνα εξαερισμού και στα εσωτερικά μέρη της κουκούλας.

  Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι για κάθε τύπο κουκούλας κατασκευάζονται διαφορετικοί τύποι κουτιών. Έτσι, για μια ενσωματωμένη κλασική κουκούλα χρησιμοποιούν κουτιά του ίδιου τυποποιημένου μεγέθους, και για την ενσωματωμένη τηλεσκοπική - διαφορετική.

  Κάνοντας ένα κουτί με τα χέρια σας

  Μέγεθος του αγωγού για εξαγωγή:

  • το πλάτος ενός τυπικού ενσωματωμένου στην κουκούλα είναι 50 ή 60 εκατοστά Ως εκ τούτου, αν κάνετε ένα κουτί με τα χέρια σας, παρακολουθεί στενά τη συμμόρφωση με τις ακριβείς διαστάσεις: πλάτος της πρέπει να είναι ακριβώς 50 ή 60 cm, όταν οι διαστάσεις της ποιότητας της συσκευής μειώνεται?..
  • το βάθος είναι, κατά κανόνα, 28 εκατοστά. Ωστόσο, εάν η κουκούλα κάτω από την κουκούλα στην κουζίνα χρησιμοποιείται ως ντουλάπι, το βάθος μπορεί να αυξηθεί.
  • Ύψος πλαισίου θα εξαρτηθεί από την ανάπτυξη οικοδέσποινα και την απόσταση που απαιτείται από τους κανονισμούς ασφαλείας -. όχι περισσότερο από 85 cm και όχι λιγότερο από 65 εκατοστά Επιπλέον, το ύψος της κατασκευής για να προσαρμοστεί στο μέγεθος και τα έπιπλα κουζίνας.

  Κουτί με χρωματιστές πόρτες

  Το μπροστινό μέρος της δομής μπορεί να γίνει με τη μορφή δύο πόρτα ταλάντευσης ή μιας οριζόντιας, που ανοίγει από το κάτω μέρος, την πόρτα. Ο σχεδιασμός της πρόσοψης μπορεί να είναι πολύ διαφορετικός, αλλά μην κάνετε γυάλινες πόρτες, επειδή θα είναι ορατοί μέσα στο κουτί. Αν το γυαλί επιλέγεται ως υλικό για την κατασκευή πορτών, τότε είναι καλύτερο να το βάλετε σε χρώμα.

  Η πρόσοψη του ντουλαπιού θα πρέπει να μοιάζει με τις προσόψεις των άλλων ντουλαπιών κουζίνας. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι εκτελεί μια διακοσμητική λειτουργία, καλύπτει όλες τις ελλείψεις. Είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα σετ για την παραγγελία, έχοντας ενημερώσει προηγουμένως τους κυρίους τις διαστάσεις της κουκούλας τους. Αν αποφασίσετε να φτιάξετε ένα κουτί με τα χέρια σας, τότε πάρτε το ίδιο χρώμα και ποιότητα του υλικού από το οποίο κατασκευάζονται τα έπιπλα κουζίνας.

  Το υλικό του κουτιού πρέπει να είναι ανθεκτικό στις επιδράσεις οικιακών απορρυπαντικών και καθαριστικών, καθώς η υγρασία και η υγρασία συσσωρεύονται σε όλες τις επιφάνειες κουζίνας.

  Βιομηχανία

  • Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να κάνετε ένα σχέδιο του μελλοντικού σχεδίου σε πλήρες μέγεθος και στη συνέχεια να κόψετε τα κενά σύμφωνα με το τελικό σχέδιο. Για να κάνετε τις άκρες των λεπτομερειών λεία και τακτοποιημένη, είναι καλύτερο να δείτε το υλικό χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό παζλ. Στο κάτω ράφι, κάντε μια τρύπα για το φλάουτο εξαερισμού.
  • Όλα τα πάνελ συνδέονται μεταξύ τους με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες γωνίες για μεταλλικές γωνίες. Για να στερεώσετε μια άρθρωση, χρειάζεστε δύο γωνίες με πάχος τουλάχιστον 2 mm.
  • Αυξήστε την ακαμψία της δομής μπορεί να γίνει με ένα σετ ραφιών στη μέση. Το μεσαίο ράφι και ο πίσω τοίχος τοποθετούνται μετά την εγκατάσταση του ίδιου του κιβωτίου.
  • Η στερέωση θυρών γίνεται μετά την ολοκλήρωση της δομής.

  Πλαστικά κουτιά

  Τα πλαστικά κουτιά κατασκευάζονται από πολυβινυλοχλωρίδιο - ένα ειδικό υλικό με πολλές θετικές ιδιότητες. Οι δομές αυτές είναι περιβαλλοντικά ασφαλείς, ανθεκτικές σε διάφορα χημικά υγρά, είναι εξαιρετικά ανθεκτικές, δεν φοβούνται τις αλλαγές θερμοκρασίας και έχουν μικρό βάρος.

  Σε αντίθεση με τα σχέδια από ξύλο και MDF, αυτά τα προϊόντα είναι στρογγυλές, ορθογώνιες ή τετράγωνες σωληνώσεις που έχουν αρκετά τακτοποιημένη εμφάνιση και ταιριάζουν στο εσωτερικό οποιουδήποτε δωματίου.

  Ένα άλλο πλεονέκτημα των πλαστικών δομών αερισμού είναι ότι είναι εύκολα κρυμμένες κάτω από τις οροφές τάσης. Λόγω της αξιοπιστίας και της ανθεκτικότητας τέτοιων δομών δεν θα προκαλέσει εξαναγκασμένη αφαίρεση της οροφής λόγω μη αναμενόμενης ζημιάς στον αγωγό αερισμού. Επιπλέον, αυτές οι δομές μπορούν εύκολα να ράβονται με φύλλα γυψοσανίδας, διακοσμούνται με ταπετσαρία ή απλά βαφτούν.

  Πολύ συχνά, τα πλαστικά κουτιά στοιβάζονται λίγο πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας. Σε αυτή την περίπτωση, φαίνονται πολύ καλύτερα από τους κυματοειδείς σωλήνες, οι οποίοι με την πάροδο του χρόνου καλύπτονται με ένα στρώμα λίπους και βρωμιάς και είναι πολύ κακώς πλυμένοι. Για τα πλαστικά κουτιά είναι εύκολο να φροντίσει, έχουν μια όμορφη και ελκυστική εμφάνιση και δεν χαλάσουν το εσωτερικό της κουζίνας. Τα μειονεκτήματα αυτών των προϊόντων είναι το υψηλό κόστος και η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης.

  Πώς να επιλέξετε;

  Αν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε ένα πλαστικό κουτί εξαερισμού με τα χέρια σας, τότε θυμηθείτε ότι όλα τα μέρη πρέπει να κατασκευάζονται από έναν κατασκευαστή και να παράγονται σε μία παρτίδα. Διαφορετικά, τα επιμέρους στοιχεία μπορεί να διαφέρουν ως προς την ποιότητα, το χρώμα και μερικές φορές και σε μέγεθος. Για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα έτοιμο κιτ.

  Αγοράζοντας κουτιά στο κατάστημα, είναι επιθυμητό να ελέγξετε αμέσως όλες τις λεπτομέρειες για την αξιοπιστία των συνδέσεων - πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους χωρίς προσπάθεια, αλλά μάλλον σφιχτά.

  Τα πιο συνηθισμένα μεγέθη που παράγονται στην παραγωγή είναι:

  • 110 * 105 mm, 120 * 60 mm, 204 * 60 mm - τομή.
  • 0,5 m, 1 m, 1,5 m, 2 m ή 2,5 m - το μήκος των καναλιών.

  Στην πώληση, μπορείτε να βρείτε λευκό, μονόχρωμο χρώμα ή κιβώτιο, ζωγραφισμένο κάτω από ένα δέντρο. Ως εκ τούτου, ο καθένας μπορεί να επιλέξει το χρώμα κατάλληλο για την κουζίνα τους.

  Πλαστικές κουκούλες για κουκούλες: αναθεώρηση των ειδών + κανόνες εγκατάστασης

  Συστήματα εξαναγκασμού εξαερισμού υπάρχουν σε σχεδόν κάθε διαμέρισμα ή ιδιωτικό σπίτι. Αποτελούνται από μια συσκευή εισαγωγής αέρα και έναν αγωγό για το σχέδιο, ο οποίος μπορεί να είναι κατασκευασμένος από διαφορετικά υλικά. Η πλαστική έκδοση χρησιμοποιείται ευρέως λόγω της οικονομίας, της αντοχής και της ευκολίας εγκατάστασης, η οποία μπορεί να γίνει ανεξάρτητα.

  Κύριες παράμετροι των υφιστάμενων συστημάτων

  Για την κανονική λειτουργία του συστήματος εξαερισμού που χρησιμοποιεί το καπό, πρέπει να υπολογίσετε σωστά τις παραμέτρους του αγωγού. Στις περισσότερες περιπτώσεις, για οικιακούς σκοπούς, μπορείτε να παραλάβετε πλαστικά κουτιά τυπικών σχημάτων και μεγεθών.

  Κανόνες για την επιλογή του τμήματος του αγωγού

  Η κύρια παράμετρος του κουτιού εξαερισμού είναι το εσωτερικό του τμήμα. Η ταχύτητα ροής κατά μήκος του καναλιού εξαρτάται από αυτό και από την ισχύ έλξης. Η διατομή επιλέγεται με βάση τη μέγιστη ποσότητα αέρα που πρέπει να περάσει. Τα κανονικά έγγραφα που ρυθμίζουν την ταχύτητα των πλαστικών αγωγών οικιακής χρήσης δεν είναι διαθέσιμα, επομένως, καθοδηγούνται από τιμές πρακτικά επαληθευμένες στην πράξη, ίσες με 3-7 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

  Το μέγεθος του τμήματος του αγωγού λαμβάνεται ίσο ή ελαφρώς μεγαλύτερο από αυτό του αγωγού του αγωγού εξαγωγής, το μέγεθος του οποίου υποδεικνύεται στο διαβατήριο της διάταξης. Εάν δεν προγραμματίζεται η κανονική λειτουργία της μέγιστης λειτουργίας, τότε σε αυτήν την περίπτωση επιτρέπεται η αναλογική μείωση του τμήματος του κουτιού εξαερισμού σε σχέση με το μέγεθος του ανοίγματος εξόδου.

  Για μικρές κουζίνες, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέγιστη ισχύ εξόδου. Αυτό επιτρέπει στον προσαρμογέα να χρησιμοποιεί αερόδρομο μικρότερης διαμέτρου από αυτόν που καθορίζεται στις οδηγίες

  Έτσι, εάν S - περιοχή διατομής των κουκούλες αγωγού σωλήνα, Ν - όγκος της χωρητικότητας ροής του αέρα στο μέγιστο της λειτουργίας της συσκευής, M - ποσότητα της χωρητικότητας ροής αέρα στο επιδιωκόμενο τρόπο, η απαιτούμενη διατομής αγωγού περιοχή υπολογίζεται από τον τύπο:

  Η ανεπαρκής τιμή του τμήματος του κουτιού οδηγεί σε σημαντικές ταχύτητες αέρα, αύξηση της δύναμης τριβής και ως εκ τούτου στις ακόλουθες αρνητικές επιπτώσεις:

  • υπάρχει αύξηση του φορτίου στους μηχανισμούς εξαερισμού της κουκούλας, γεγονός που οδηγεί σε μείωση της διάρκειας ζωής της συσκευής και επιπλέον κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.
  • λόγω της αύξησης της αντίστασης υπάρχει μείωση της μέγιστης χωρητικότητας, η οποία μειώνει την κυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο.
  • ως αποτέλεσμα της εμφάνισης αεροδυναμικών επιδράσεων στον αγωγό αερισμού, το επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία αυξάνεται.
  • υπάρχει μια αύξηση της πίεσης του αέρα από το εσωτερικό στα στοιχεία του συστήματος, καθώς και η εμφάνιση κραδασμών, η οποία απαιτεί πιο αξιόπιστη σύνδεση και σφράγιση.

  Εάν το τμήμα του κιβωτίου είναι περισσότερο από αναγκαίο, αυτό δεν θα επηρεάσει δυσμενώς τη λειτουργία του συστήματος εξαναγκασμού εξαερισμού, αλλά θα οδηγήσει σε περιττές οικονομικές δαπάνες. Επιπλέον, οι αεραγωγοί αερισμού και άλλες μονάδες μεγάλου μεγέθους είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθούν και να ενσωματωθούν στο σχεδιασμό των χώρων.

  Ο πίνακας για τον υπολογισμό της εξάρτησης του ρυθμού ροής στην ισχύ έλξης και η διάμετρος του κυκλικού αγωγού επιτρέπει τη σωστή επιλογή του μεγέθους του αγωγού εξαερισμού

  Είδη μορφών και μεγέθη δείγματος

  Οι πλαστικοί αεραγωγοί έχουν στρογγυλό ή ορθογώνιο σχήμα. Η περιφέρεια έχει την ελάχιστη περίμετρο σε σύγκριση με άλλα γεωμετρικά σχήματα με την ίδια περιοχή. Συνεπώς, από τη θέση ελαχιστοποίησης της αντίστασης της εσωτερικής επιφάνειας του αγωγού στην κίνηση της ροής αέρα που παράγεται από την κουκούλα προτιμάται ένα σχήμα κυκλικού καναλιού.

  Στην πώληση για οικιακούς σκοπούς, τα πιο κοινά στρογγυλά πλαστικά κουτιά των ακόλουθων διαμέτρων:

  • 80 mm, επιφάνεια διατομής 50,3 τετραγωνικών μέτρων. cm ·
  • 100 mm, η διατομή 78,5 τετραγωνικών μέτρων. cm ·
  • 125 mm, διατομή 122,7 τετραγωνικών μέτρων. cm ·
  • 150 mm, επιφάνεια διατομής 176,7 τετραγωνικών μέτρων. δείτε

  Οι αεραγωγοί ορθογώνιου σχήματος είναι ευκολότερο να ταιριάζουν στο εσωτερικό του δωματίου και επίσης τοποθετούνται σε κόγχες πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας, πάνω από την αναρτημένη ή τεντωμένη οροφή. Τα πιο κοινά πλαίσια είναι τα ακόλουθα μεγέθη:

  • 110 x 55 mm, επιφάνεια διατομής 60,5 τετραγωνικών μέτρων. cm ·
  • 120 x 60 mm, η τομή είναι 72 τετραγωνικά μέτρα. cm ·
  • 204 x 60 mm, διατομή 122,4 τετραγωνικών μέτρων. δείτε

  Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να βρείτε στοιχεία ενός μεγαλύτερου συστήματος εξαερισμού. Αυτά τα πλαστικά κουτιά για οικιακή χρήση έχουν κυκλικό σχήμα με διάμετρο 200 mm και ορθογώνιο μέγεθος 220 x 90 mm. Ωστόσο, πριν κάνετε μια επιλογή υπέρ των μη τυποποιημένων μεγεθών, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να αγοράσετε όλα τα στοιχεία που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε έναν αγωγό για να σχεδιάσετε την επιθυμητή γεωμετρία.

  Η εκτεταμένη χρωματική παλέτα πλαστικών σωλήνων και αγωγών για τον αερισμό κατοικιών διαμερισμάτων καθιστά εύκολη την τοποθέτηση του αεραγωγού στο εσωτερικό του δωματίου

  Πλαστικά εξαρτήματα

  Τα συστήματα εξαερισμού από την κουκούλα στο ορυχείο έχουν διαφορετική γεωμετρία και τοπολογία λόγω των μεμονωμένων προσεγγίσεων στη διάταξη κουζίνας. Ως εκ τούτου, παρέχονται ειδικά στοιχεία για την πραγματοποίηση σχεδόν οποιασδήποτε διαμόρφωσης του πλαστικού κουτιού.

  Οι αγωγοί εξαερισμού είναι στοιχεία ευθύγραμμου αγωγού ορθογωνίου ή κυκλικού σχήματος. Το κανονικό μήκος τους είναι 0.35. 0,5; 1. 1,5 και 2 μέτρα, αλλά μπορείτε να κόψετε ανεξάρτητα ένα κομμάτι του απαιτούμενου μεγέθους με ένα κοπτικό εργαλείο ή ένα μύλο.

  Εάν είναι απαραίτητο να αποκτήσετε ένα ευθύγραμμο τμήμα μήκους άνω των δύο μέτρων, τότε είναι τοποθετημένο με διάφορα στάνταρ μήκη με τη χρήση ειδικών συνδέσμων για πλαστικά κανάλια. Σε αυτή την περίπτωση, η αύξηση του μήκους του τμήματος λόγω του μεγέθους του συνδετήρα δεν συμβαίνει.

  Ένα άλλο απαραίτητο στοιχείο είναι το γόνατο, με το οποίο ο αγωγός περιστρέφεται σε γωνία 90 ή 45 μοίρες. Για κουτιά ορθογωνίου σχήματος, διακρίνονται τα στοιχεία για την αλλαγή της κατεύθυνσης κατά μήκος της οριζόντιας και κατακόρυφης. Για να περιστρέψετε σε γωνίες όχι πολλαπλάσια των 45 μοιρών, χρησιμοποιήστε το λεγόμενο razogouglovoe γόνατο. Ανάλογα με την απαιτούμενη γωνία, μία από τις πλευρές του συνδετήρα διακόπτεται.

  Στοιχεία σχήματος: 1 - ορθογώνιο κανάλι. 2 - στρογγυλό κανάλι? 3 - βύσμα στρογγυλού αγωγού. 4 - κατακόρυφο γόνατο. 5 - το γόνατο είναι οριζόντιο. 6 - γωνιακός αγκώνα

  Για να αλλάξετε το σχήμα του κουτιού από στρογγυλό σε ορθογώνιο (ή αντίστροφα), χρησιμοποιήστε ειδικούς προσαρμογείς. Η χρήση τους, κατά κανόνα, οφείλεται στη διαφορά στο σχήμα των αεραγωγών αερισμού με τη χοάνη εξόδου της κουκούλας ή την οπή στο πλέγμα. Μπορούν να είναι είτε ίσια είτε γωνιακά. Οι ακόλουθες επιλογές μετάβασης είναι οι πιο κοινές προσφορές:

  • από διάμετρο 100 mm έως μέγεθος 110 x 55 mm.
  • από διάμετρο 100 mm έως μέγεθος 120 x 60 mm.
  • από διάμετρο 125 mm έως μέγεθος 204 χ 60 mm.

  Αν είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί η μετάβαση σε άλλη διάσταση του πλαστικού κιβωτίου χωρίς να αλλάξει το σχήμα του, τότε χρησιμοποιούνται οι μειωτήρες. Για στρογγυλές παραλλαγές, υπάρχει ένας ειδικός προσαρμογέας γενικής χρήσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση όλων των τυποποιημένων μεγεθών.

  Για σχέδια με σύνθετη τοπολογία, παρέχονται τσιπ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σύνδεση των ροών αέρα από αρκετούς απορροφητήρες, για παράδειγμα από την κουζίνα και από το μπάνιο, προς την έξοδο. Μπορούν να είναι ορθογώνια, στρογγυλά, αλλά και συνδυασμένα.

  Στοιχεία σχήματος: 1 - υποδοχή επίπεδου καναλιού. 2 - το γόνατο είναι στρογγυλό. 3 - προσαρμογέα ευθείας γραμμής. 4 - προσαρμογέα γωνίας. 5 - ο μειωτήρας είναι στρογγυλός. 6 - ορθογώνιος μειωτήρας

  Η στερέωση των στοιχείων του κουτιού στον τοίχο γίνεται με τη χρήση των κατόχων. Δεδομένου ότι οι πλαστικές κατασκευές διαφέρουν από τις μεταλλικές με χαμηλό βάρος, η εγκατάστασή τους δεν είναι δύσκολο έργο. Αυτά τα εργοστασιακά εξαρτήματα είναι φθηνά και ταιριάζουν καλά στο εσωτερικό του δωματίου, οπότε η χρήση αυτοτελών δομών είναι ακατάλληλη.

  Μια πλάκα τοίχου ή σχάρα στερεώνεται πάνω από την οπή στον τοίχο που οδηγεί στον άξονα εξαερισμού ή στο δρόμο. Η μάσκα, αν είναι απαραίτητο, μπορεί να περιέχει επιπλέον σχισμές για φυσικό εξαερισμό. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να παρέχεται προστασία από τη διείσδυση μέσω αυτών των ανοιγμάτων της δημιουργούμενης ροής αέρα πίσω στο δωμάτιο.

  Για να αποφευχθεί η εμφάνιση ανάστροφης βύθισης όταν εξαντληθεί ο καπό, χρησιμοποιείται μια βαλβίδα αντεπιστροφής. Μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα σύνδεσμο από πλαστικό αγωγό ή οι γρίλιες εξαερισμού να μπορούν να λειτουργήσουν. Ελλείψει τέτοιας συσκευής, ο αέρας μπορεί να εισέλθει στο δωμάτιο από το δρόμο ή από τον άξονα εξαερισμού.

  Στοιχεία με σχήμα: 2 - το τσάι είναι στρογγυλό. 3 - ορθογώνιο μπλουζάκι. 4 - ο κάτοχος είναι στρογγυλός. 5 - η θήκη είναι ορθογώνια. 6 - η επικάλυψη για στρογγυλά κανάλια

  Χαρακτηριστικά σχεδιασμού και εγκατάστασης

  Η εγκατάσταση ενός πλαστικού κουτιού για τη λειτουργία του εξαερισμού από την κουκούλα της κουζίνας μπορεί να γίνει ανεξάρτητα χωρίς τη συμμετοχή ειδικών. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη ορισμένα απλά χαρακτηριστικά σχεδιασμού και εγκατάστασης τέτοιων συστημάτων.

  Χρώματα επιλογής της γεωμετρίας του συστήματος εξαερισμού

  Μια μεγάλη ποικιλία δομικών στοιχείων καθιστά δυνατή την πραγματοποίηση σχεδόν οποιασδήποτε γεωμετρίας ενός πλαστικού αγωγού εξαερισμού. Ωστόσο, προκειμένου να διατηρηθεί η λειτουργικότητα του συστήματος αερόσακου στο σωστό επίπεδο κατά το σχεδιασμό του αγωγού, πρέπει να τηρούνται οι ακόλουθοι κανόνες:

  • Εάν είναι δυνατόν, ελαχιστοποιήστε το μήκος του κιβωτίου. Μία απόσταση μικρότερη από 3 μέτρα θεωρείται η βέλτιστη απόσταση από την κουκούλα της κουκούλας μέχρι τη μάσκα εξαερισμού.
  • Είναι επιθυμητό να μην χρησιμοποιείται ένας μεγάλος αριθμός στοιχείων που αλλάζουν την κατεύθυνση της κίνησης του αέρα. Οι κάμψεις, οι συστολές και οι διάφορες μεταβάσεις δημιουργούν πρόσθετη αεροδυναμική αντίσταση.
  • Είναι απαραίτητο να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των γόνατων με περιστροφή του κουτιού κατά 90 μοίρες. Δημιουργούν τη μεγαλύτερη αντοχή στη ροή, δημιουργούν θόρυβο και συσσωρεύουν κοιτάσματα με τη μορφή λίπους και προσκολλημένα σε σκόνη.

  Στην περίπτωση τοποθέτησης του κιβωτίου κοντά στη θέρμανση ή σε άλλη πηγή θερμότητας, είναι απαραίτητο να εμποδίσετε το πλαστικό να θερμανθεί σε θερμοκρασία άνω των 50 βαθμών Κελσίου.

  Για να γίνει αυτό, πρέπει είτε να παρακάμψετε το θερμό αντικείμενο είτε να δημιουργήσετε μια θερμομόνωση μεταξύ αυτού και του αγωγού. Ως μονωτικό υλικό, είναι ευκολότερο να χρησιμοποιηθεί αφρός επειδή έχει χαμηλή θερμική αγωγιμότητα και επίσης δεν θα δημιουργήσει θόρυβο όταν το κουτί δονείται.

  Εφαρμογή παράκαμψης κυκλώματος θέρμανσης με τέσσερα γόνατα με γωνία 90 μοιρών. Με διαφορετικό προσανατολισμό του καναλιού, εάν ένα στενό τμήμα στρέφεται στον τοίχο, θα ήταν δυνατό να διαχειριστούν γωνίες 15-20 μοίρες με τη βοήθεια ενός πολυγώνου γονάτου

  Ελέγξτε την βαλβίδα και τη γρίλια

  Ένα απαραίτητο στοιχείο του συστήματος εξαερισμού είναι η βαλβίδα αντεπιστροφής. Αν ο αγωγός είναι μόνο από το τέντωμα στον άξονα και δεν έχει υποκαταστήματα σε άλλες πηγές εισαγωγής αέρα, η βαλβίδα βρίσκεται στο άκρο του αγωγού ή να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό πλέγμα με «Ζήλια» πρόληψη αέρα επιστροφής.

  Στην περίπτωση αρκετών πηγών εισαγωγής αέρα στο σύστημα εξαερισμού, τοποθετείται μια βαλβίδα ελέγχου κοντά στη σύνδεση κάθε κλάδου με τον κύριο αγωγό και ένα άλλο κοντά στο δίκτυο.

  Μια τυπική λύση για την τοποθέτηση βαλβίδων ελέγχου στο σύστημα εξαερισμού με την παρουσία δύο σημείων εισαγωγής αέρα και μιας εξωτερικής σχάρας

  Εάν υπάρχει ανάγκη υποστήριξης του φυσικού αερισμού όταν η κουκούλα είναι απενεργοποιημένη, υπάρχουν τρεις λύσεις:

  • Ξεχωριστές εξόδους για τον εξαναγκασμό και τον φυσικό εξαερισμό και δεν πρέπει να εισέρχονται σε έναν άξονα εξαερισμού.
  • Για να εγκαταστήσετε κοντά στην έξοδο το "τζάμι καυσαερίων - τάπα - βαλβίδα ελέγχου".
  • Χρησιμοποιήστε μια μάσκα εξαερισμού με σχισμές για φυσική κίνηση αέρα και προστασία από την αντίστροφη έλξη.

  Τα πτηνά ή τα τρωκτικά που κατοικούν στον άξονα εξαερισμού μερικές φορές διεισδύουν στον αεραγωγό. Μόλις βρεθούν στις κάμψεις του πλαστικού κουτιού, μπορούν να πεθάνουν, με αποτέλεσμα τα προϊόντα αποσύνθεσης να πέφτουν στο δωμάτιο. Για να αποφευχθεί μια τέτοια εξέλιξη, το πλέγμα που οδηγεί στο δρόμο ή στο ορυχείο είναι συχνά εφοδιασμένο με ειδική προστασία που είναι ανυπέρβλητη για τα ζώα.

  Η προστασία της σχάρας εξαερισμού από τη διείσδυση πτηνών και τρωκτικών περιορίζει σημαντικά τη διατομή, η οποία πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τον υπολογισμό της διαμέτρου της οπής

  Τοποθέτηση και τοποθέτηση αεραγωγών

  Τα τμήματα του πλαστικού αγωγού από την κουκούλα έως την σχάρα εξαερισμού μπορούν να στερεωθούν με διάφορους τρόπους, ανάλογα με τη θέση τους σε σχέση με τα ντουλάπια, τους τοίχους και την οροφή. Σε κάθε περίπτωση, η εγκατάσταση δεν είναι δύσκολη και μπορεί να γίνει ανεξάρτητα. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να προσεγγίσει η διαδικασία αυτή είναι υπεύθυνη, προκειμένου να αποφευχθεί ο θόρυβος κραδασμών, καθώς και χαλάρωση ή άλλες παραμορφώσεις κουτιά με πιθανές μεταγενέστερες αποσυμπίεσης.

  Εάν το κιβώτιο βρίσκεται μέσα στα ντουλάπια, τότε είναι στερεωμένο στο πίσω μέρος του ντουλαπιού χρησιμοποιώντας σφιγκτήρες. Στερεώστε επίσης τους χώρους διέλευσης του αγωγού μέσω των τοίχων με τη βοήθεια ενθέτων αφρού ή πολυστυρενίου. Αυτά τα υλικά δεν δημιουργούν θόρυβο όταν έρχονται σε επαφή με τα δονούμενα στοιχεία του συστήματος.

  Στην περίπτωση της τοποθέτησης ενός τμήματος του αγωγού πάνω από τα ερμάρια, είναι ευκολότερο να το στερεώσετε στα ντουλάπια με τη βοήθεια των κατόχων και των βιδών για ένα μικρό μήκος ξύλου. Το πλαστικό κουτί σε αυτή τη θέση δεν δημιουργεί σημαντική πλευρική πίεση.

  Κατά τη στερέωση του αγωγού σε τοίχο ή οροφή, συνιστώνται οι κάτοχοι μετά από 1 μέτρο. Η σταθεροποίηση γίνεται με τη βοήθεια ειδικών σφιγκτήρων, οι οποίοι μπορούν να αγοραστούν υπό το σχήμα και το μέγεθος του κουτιού που πρόκειται να αγοραστεί. Το βάρος ολόκληρης της πλαστικής δομής είναι μικρό, οπότε η στερέωσή της είναι αρκετά απλή.

  Ένα πλαστικό κουτί μπορεί να κρυφτεί εντελώς πίσω από μια ψευδοροφή και γυψοσανίδες. Στην περίπτωση αυτή επιτρέπεται η σφράγιση και η στερέωση ολόκληρης της δομής χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η οπτική της αντίληψη

  Εάν το πλαστικό κουτί είναι κλειστό με τάση ή ψευδοροφή, είναι απαραίτητο να ελέγξετε την αξιοπιστία της στερέωσης του όταν ο εκχυτήρας λειτουργεί με τη μέγιστη ισχύ. Σε άλλες περιπτώσεις, η στερέωση μπορεί εύκολα να ενισχυθεί μετά την ανίχνευση αδύναμων σημείων.

  Μερικές φορές, κατά τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, μπορεί να συμβούν κροτάλισμα ή χτυπήματα, που προκαλούνται από τα δονούμενα στοιχεία του πλαστικού κουτιού που αγγίζουν τα στερεά αντικείμενα όπως ντουλάπι, τοίχο κ.λπ. Στην περίπτωση αυτή, αντί για πρόσθετη στερέωση, αρκεί να τοποθετηθεί αφρός ή αφρός μεταξύ τους.

  Εξασφαλίζοντας τη στεγανότητα του πλαστικού κουτιού

  Τα στοιχεία στο σύστημα εξαερισμού που είναι κατασκευασμένα από πλαστικά μέρη δεν έχουν στεγανωτικό. Οι διαστάσεις των αρθρώσεων είναι καλά προσαρμοσμένες, αλλά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα λόγω παραμόρφωσης, η πυκνότητα ορισμένων αρθρώσεων μπορεί να μειωθεί.

  Σε περίπτωση διαρροής στις αρθρώσεις των δομικών στοιχείων, είναι δυνατό να εισχωρήσει ο αέρας από το σύστημα εξαερισμού προς τα έξω. Σε αυτή την περίπτωση, οι οσμές και ο υγρός αέρας εξαπλώνονται μέσα από τους χώρους μέσω των οποίων διέρχεται ο αγωγός αέρα. Επιπλέον, όταν ο αέρας διέρχεται από τις ρωγμές, υπάρχει μερικές φορές σημαντικός θόρυβος.

  Παρά το γεγονός ότι όλα τα στοιχεία ενός ποιοτικού πλαστικού κουτιού ταιριάζουν μεταξύ τους, είναι προτιμότερο να αφιερώσετε λίγο χρόνο στη σφράγιση των αρθρώσεων

  Για να αποφευχθεί η αποσυμπίεση του πλαστικού κουτιού εξαερισμού, υπάρχουν δύο λύσεις:

  • Διαδώστε τις αρμούς της δομής με ειδική σιλικόνη ή ακρυλικό σφραγιστικό. Εφαρμόζεται ένα λεπτό στρώμα στην άκρη του στοιχείου πριν από την εισαγωγή του στο σύστημα.
  • Τυλίξτε τις αρθρώσεις με αυτοκόλλητη ταινία. Μια τέτοια μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί μετά την εγκατάσταση του συστήματος σε περίπτωση ανίχνευσης των θέσεων αποσυμπίεσης.

  Η πρώτη μέθοδος είναι πιο αξιόπιστη, αλλά ενδέχεται να προκύψουν σοβαρά προβλήματα εάν πρέπει να αναλύσετε το κουτί εξαερισμού για επισκευή, καθαρισμό ή αλλαγή της γεωμετρίας. Με την πάροδο του χρόνου, το σφραγιστικό δεσμεύει τα δομικά στοιχεία τόσο σφιχτά ώστε σε ορισμένες περιπτώσεις κάποιος πρέπει να θυσιάσει ένα από τα μέρη για να αρχίσει την ανάλυση του συστήματος.

  Η μέθοδος της εξωτερικής σφράγισης, από την άλλη πλευρά, σας επιτρέπει να αναλύσετε εύκολα το πλαστικό κουτί. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος επηρεάζει την εμφάνιση της δομής, επομένως δεν χρησιμοποιείται πρακτικά εάν βρίσκεται στην οπτική γωνία.

  Παραδείγματα βίντεο για επιλογή και εγκατάσταση

  Εγκατάσταση του κουτιού κουζίνας. Εξάλειψη ρωγμών στις αρθρώσεις κατασκευαστικών στοιχείων με τη βοήθεια στεγανοποιητικού σιλικόνης και βιδών με αυτοκόλλητη τομή. Πρόληψη των κραδασμών με αφρώδες υλικό:

  Εγκατάσταση πλαστικού αγωγού για την εξαγωγή στην κουζίνα. Στερέωση των στοιχείων μεταξύ τους, με τοποθέτηση σε ανώτατο όριο μέσω κατόχων:

  Η λειτουργία μιας βαλβίδας αντεπιστροφής για τη λειτουργία του φυσικού αερισμού δίδεται ως παράδειγμα από το "κουκούλα εξαγωγής - σχάρα - φυσικός εξαερισμός".

  Οι πληροφορίες που παρουσιάσαμε σχετικά με την επιλογή, τις μεθόδους της συσκευής και τα κύρια συστατικά των πλαστικών αγωγών εξαερισμού θα μας βοηθήσουν να κατασκευάσουμε από τα χέρια μας ένα αξιόπιστο κουτί για τον αερισμό της κουζίνας.

  Σας αρέσει το άρθρο; Μοιραστείτε το

  Χαρακτηριστικά του κουτιού για κουκούλες κουζίνας: οι κύριες παράμετροι και τα μυστικά της σωστής εγκατάστασης

  Η εγκατάσταση των συσκευών εξαγωγής θα εξασφαλίσει την άνεση του μαγειρέματος και την καθαριότητα της κουζίνας.

  Η απουσία κουκούλας μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες συνέπειες. Οι μυρωδιές μπορούν να απορροφηθούν στις επιφάνειες της κουζίνας, και η αιθάλη και η αιθάλη θα εγκατασταθούν επίμονα σε έπιπλα και κουρτίνες. Η επιλογή του μοντέλου εξαρτάται από τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά του δωματίου και την ένταση της λειτουργίας.

  Τύποι συσκευών εξάτμισης

  Το κουτί για την κουκούλα θα δώσει μια αισθητική εμφάνιση και θα κρύψει τα αντιαισθητικά στοιχεία. Το σχέδιο δεν είναι δύσκολο, επιτρέποντάς σας να φτιάξετε και να εξοπλίσετε το κομμάτι με τα χέρια σας. Στην περίπτωση κατασκευής σε σειρά κουζίνας, μπορείτε να προμηθευτείτε ένα κουτί για την εξαγωγή του αρχικού σχεδίου επίπλων.

  Οι τροποποιήσεις διαφέρουν ως προς τις διαστάσεις, τα υλικά κατασκευής και το σχεδιασμό. Οι επιλογές κουκούλας χωρίζονται σε δύο κύριους τύπους:

  • πρότυπα μέσα ·
  • τηλεσκοπικές ανασυρόμενες συσκευές.

  Τα κλασικά κουτιά για κουκούλες έχουν παρόμοια εμφάνιση με ένα απλό σετ ακουστικών. Ο κοίλος εσωτερικός χώρος ανοίγει τη δυνατότητα τοποθέτησης της βάσης εργασίας της συσκευής. Είναι σημαντικό να υπολογίσετε σωστά τις διαστάσεις του κουτιού. Καταρχήν, προσδιορίζεται το πλάτος της δομής.

  Υπολογισμός των παραμέτρων του κουτιού: βασικές τιμές

  Τα τυπικά μοντέλα σε πλάτος καταλαμβάνουν 50 cm, αντίστοιχα, το κουτί πρέπει να πληροί αυτές τις παραμέτρους. Σε περίπτωση που το πλάτος της συσκευής έχει άλλες τιμές, οι διαστάσεις του προϊόντος πρέπει να μεταβάλλονται σύμφωνα με μεμονωμένες μετρήσεις.

  Το βάθος του θαλάμου υπολογίζεται με βάση τις διαστάσεις της κουκούλας. Η ελάχιστη τιμή για μια συμπαγή τοποθέτηση των αυλακώσεων και των εσωτερικών μερών των πράξεων στο βάθος 30 cm. Χρησιμοποιώντας ένα κουτί κάτω από την κουκούλα στην κουζίνα για την αποθήκευση σκεύη κουζίνας πρέπει να αυξηθεί η απόδοση με το μέγεθος ενός προτύπου αρθρώνεται θυρίδες ακουστικό.

  Ο ορισμός του ύψους της δομής βασίζεται στις τιμές των γειτονικών στοιχείων. Το κουτί στην κουζίνα δεν πρέπει να ξεχωρίζει ανάμεσα σε άλλα δομοστοιχεία του ακουστικού. Ο κύριος σκοπός της λεπτομέρειας είναι να καλύψει τις ατέλειες, χωρίς να προσελκύσει περιττή προσοχή. Οπτικά, ο σχεδιασμός θα πρέπει να δημιουργήσει έναν ορίζοντα και να είναι οργανικά αντιληπτός. Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι τεχνικές παράμετροι. Το ύψος του προϊόντος δεν πρέπει να υπερβαίνει τις επιτρεπόμενες τιμές από 85 έως 65 cm πάνω από την εστία.

  Η σωστή διάταξη θα εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της συσκευής και θα προστατεύσει από την ταλαιπωρία κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

  Είδη τυποποιημένων κουτιών κουζίνας

  Η σύγχρονη κουκούλα του κουτιού είναι συχνά εξοπλισμένη με τυποποιημένα εξωτερικά στοιχεία, η λειτουργία των οποίων αποσκοπεί στην απόκρυψη της περιοχής σύνδεσης με τον αγωγό εξαερισμού. Το τμήμα μπορεί να διευρυνθεί και να ενσωματωθεί στην επιφάνεια της οροφής. Παρά το γενικά αποδεκτό επίπεδο εξοπλισμού, δεν είναι όλες οι συσκευές εξοπλισμένες με αυτό το είδος κουτιού.

  Τα σχέδια μπορεί να διαφέρουν από υλικό κατασκευής. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι πρότυπων κουκούλες:

  1. Πλαστικοί αεραγωγοί εξαερισμού. Τα προϊόντα ξεχωρίζουν για τις αισθητικές ιδιότητες. Το μειονέκτημα δεν είναι η αντίσταση του υλικού στις επιδράσεις των θερμοκρασιών, του ηλιακού φωτός και των μηχανικών βλαβών. Η ευθραυστότητα του πλαστικού με την πάροδο του χρόνου θα απαιτήσει την αντικατάσταση του εξαρτήματος. Οι διαστάσεις του πλαστικού κουτιού εξαερισμού αντιστοιχούν στις τυπικές παραμέτρους σχεδίασης.
  2. Μεταλλικές κατασκευές. Τα χαρακτηριστικά απόδοσης των εξαρτημάτων εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το υλικό κατασκευής. Ο χάλυβας με διακοσμητικό στρώμα μπορεί να χάσει την ελκυστική του εμφάνιση. Τα προϊόντα από ανοξείδωτο χάλυβα είναι εφοδιασμένα με ιδιότητες πρακτικότητας και ανθεκτικότητας.

  Κατασκευή κουτιού για ενσωματωμένες κουκούλες

  Υλικό για την κατασκευή του θαλάμου περιβλήματος για ενσωματωμένα μοντέλα είναι MDF, φυσικό ξύλο ή πλαστικό. Η επιλογή εξαρτάται από τον στιλιστικό σχεδιασμό της κουζίνας, την πρόσοψη του ακουστικού. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ο αρμονικός συνδυασμός των εσωτερικών λεπτομερειών.

  Ορίζοντας τις παραμέτρους του μελλοντικού κουτιού, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε τη λειτουργικότητα του στοιχείου. Οι διαστάσεις του ορθογωνίου αγωγού πρέπει απαραίτητα να παρέχουν χώρο για τα εξαρτήματα εργασίας και τις αυλακώσεις της συσκευής. Η αρχή της κατασκευής του κουτιού:

  • σε μεμονωμένες μετρήσεις, πληρούνται οι λεπτομέρειες του μελλοντικού σχεδιασμού.
  • η περαιτέρω αξιόπιστη σύσφιξη των στοιχείων γίνεται, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε σωστά τις ειδικές γωνίες.
  • μετά την κατασκευή του πλαισίου, τοποθετείται το ράφι και το οπίσθιο επίπεδο.
  • στο τέλος, οι πόρτες είναι εγκατεστημένες.

  Τοποθετήστε το κουτί σύμφωνα με όλους τους κανόνες

  Τροποποιήσεις του αγωγού για τηλεσκόπιο

  Η συναρμολόγηση του τηλεσκοπικού κιβωτίου αγωγών είναι παρόμοια με τον τυποποιημένο σχεδιασμό. Η κύρια διαφορά έγκειται στη σειρά της συναρμολόγησης. Το άνω επίπεδο και τα πλευρικά τμήματα αρχικά τοποθετούνται. Το μέγεθος της δομής προσαρμόζεται προσεκτικά για την κουκούλα, εάν είναι απαραίτητο, σφίγγεται.

  Στο τελευταίο στάδιο της κατασκευής του μοντέλου το κατώτατο τμήμα είναι σταθερό. Είναι σημαντικό να δημιουργηθεί μια τρύπα για την αυλάκωση έως ότου σταθεροποιηθεί ο ορίζοντας του πυθμένα. Μετά τη συναρμολόγηση είναι δύσκολο να εκτελεστεί ξυλουργική. Η λειτουργικότητα της συσκευής βασίζεται σε ένα αποσπώμενο στοιχείο που επιτρέπει τη χρήση της κουκούλας κατά το μαγείρεμα.

  Η συσκευή πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις κύριες παραμέτρους, παρέχοντας πρακτικότητα και ευκολία στη λειτουργία της συσκευής. Το πλαστικό δεν είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθεί ως υλικό μιας δομής στήριξης, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για διακοσμητικούς σκοπούς. Το κιβώτιο θα κρύβει αξιόπιστα τα οπτικά μειονεκτήματα των στοιχείων εξάτμισης. Η σωστή κατασκευή και συναρμολόγηση θα προσφέρει μια αισθητική εμφάνιση της κουκούλας, θα δώσει την εσωτερική διακόσμηση και πληρότητα.