Ανεμιστήρας καυσαερίων για κουζίνα

Δεν είναι μυστικό ότι σε καμία κατοικείται μόνιμα επίπεδη, ως αποτέλεσμα των ζωτικών διεργασιών των κατοίκων της, μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό οσμές ή υγρασία, που μπορεί να κάνει την διαμονή στο δωμάτιο δεν είναι το πιο άνετο. Για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων αναπτύχθηκαν ανεμιστήρες εξάτμισης. Σχετικά με το τι είναι ο ανεμιστήρας για τέντωμα και τι είδους είναι, θα μιλήσουμε σήμερα.

Τι είναι αυτό και πώς λειτουργεί;

Ο ανεμιστήρας καυσαερίων είναι μια ηλεκτρική συσκευή σχεδιασμένη για την εξάλειψη δυσάρεστων οσμών και υγρού αέρα από το δωμάτιο. Συνήθως, αυτοί οι ανεμιστήρες είναι εγκατεστημένοι στην κουζίνα, στο μπάνιο ή στην τουαλέτα.

Αρχή λειτουργίας

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι οικιακοί ανεμιστήρες εξάτμισης παράγονται με τη μορφή αξονικών μοντέλων - ο τροχός με λεπίδες βρίσκεται στον άξονα του ηλεκτροκινητήρα. Ο αέρας στη συνέχεια τραβιέται μέσα στη συσκευή μέσω μιας σχάρας εφοδιασμένης με περσίδες, οι οποίες εμποδίζουν το ρεύμα επιστροφής, στη συνέχεια διέρχεται από τη συσκευή και εκκενώνεται προς τα έξω. Αυτοί οι ανεμιστήρες μπορούν να εγκατασταθούν σε παράθυρα, και με την παρουσία ενός επιπλέον μικρού αγωγού, ορισμένα μοντέλα συσκευών μπορούν να κατασκευαστούν απευθείας στον τοίχο.

Προκειμένου να ξεπεραστεί η αντίσταση των μερικά από τα μακράς ανεμιστήρες αγωγού κατασκευάζονται ως φυγόκεντρες μοτίβα - σε αυτήν την περίπτωση, η πτερωτή κατευθύνει τον αέρα προς τις πλευρές σε ορθή γωνία ως προς τον άξονα του κινητήρα.

Ταυτόχρονα, τα βιομηχανικά αντικείμενα χρησιμοποιούν συχνότερα ακτινικά μοντέλα.

Στις κουζίνες, οι περισσότεροι ανεμιστήρες εξάτμισης συνδέονται με μια συσκευή σύνδεσης εξοπλισμένη με μια ασφάλεια. Στο μπάνιο, ο ανεμιστήρας μπορεί να συνδεθεί με μια είσοδο καλωδίου συνδεδεμένη με τη σειρά του σε μια συσκευή σύνδεσης με μια ασφάλεια από το εξωτερικό. Επιπλέον, ο ανεμιστήρας μπορεί να συνδεθεί στο κύκλωμα φωτισμού και να ελέγχεται από ένα διακόπτη καλωδίου οροφής.

Υπολογισμός ισχύος

Για την αποτελεσματική λειτουργία οποιουδήποτε ανεμιστήρα εξάτμισης απαιτείται ένας κατάλληλος υπολογισμός της ισχύος του. Διαφορετικά, η συσκευή δεν θα είναι σε θέση να αφαιρέσει την απαιτούμενη ποσότητα αέρα από το χώρο που πρόκειται να επισκευαστεί και η αποτελεσματικότητα του ανεμιστήρα θα τείνει στο μηδέν.

Προκειμένου να υπολογιστεί το ελάχιστο απαιτούμενο χωρητικότητα του ανεμιστήρα εξάτμισης, θα πρέπει πρώτα να υπολογιστεί ο όγκος του σερβίρεται δωματίου (ύψος χ πλάτος χ μήκος) και να πολλαπλασιάζεται με τη συνιστώμενη αριθμό αλλαγών αέρα ανά ώρα.

Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει η θέση του ανεμιστήρα. Το θέμα είναι ότι ο αέρας που εξαλείφεται από το δωμάτιο πρέπει να αντικατασταθεί εντελώς από φρέσκο ​​αέρα - συνήθως μέσω της πόρτας ή άλλων τμημάτων της κατοικίας. Εάν ο ανεμιστήρας είναι πολύ κοντά σε μια πηγή καθαρού αέρα, δημιουργεί μόνο τοπικό αερισμό και δεν έχει σημαντική επίδραση στον υπόλοιπο αέρα του δωματίου. Μια ιδανική τοποθεσία είναι η θέση απέναντι από την πηγή του αέρα αντικατάστασης, αλλά ταυτόχρονα αρκετά υψηλή για να αντλήσει θερμό αέρα.

Προειδοποίηση: Στην κουζίνα, πρέπει να προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα εξάτμισης δίπλα στη σόμπα - αυτό θα επιτρέψει στη συσκευή να αφαιρέσει εύκολα ξένες οσμές που προκύπτουν από το μαγείρεμα.

Σε περίπτωση αμφιβολίας σχετικά με τη σωστή θέση της συσκευής, συμβουλευτείτε έναν ειδικό - μηχανικό θέρμανσης.

Δημοφιλείς κατασκευαστές οικιακών ανεμιστήρων για κουκούλες

Μέχρι σήμερα, οι πιο δημοφιλείς μάρκες οικιακών ανεμιστήρων είναι:

 • Ανεμιστήρες:
  • παραγωγή: Ουκρανία;
  • ανεμιστήρας 100 m3 με ορθογώνια μπροστινή μάσκα.
  • πτερωτή με επτά πέταλα.
  • εγκατάσταση: σε οροφή ή τοίχο.
  • Υλικό της θήκης: ABS πλαστικό;
  • σιωπηρή λειτουργία;
  • κόστος: περίπου 1.500 ρούβλια.
 • Electrolux:
  • παραγωγή: Σουηδία.
  • αισθητήρα υγρασίας;
  • σιωπηρή λειτουργία;
  • υλικό του αμαξώματος και αντικαταστάσιμα πλαίσια: πλαστικό ABS,
  • Χρονοδιακόπτης
  • κόστος: περίπου 2.500 ρούβλια.
 • «SILENT»:
  • παραγωγή: Ισπανία ·
  • σιωπηρή λειτουργία;
  • βαλβίδα αναστροφής πτερυγίου
  • λειτουργεί σε θερμοκρασία έως και +40 βαθμούς.
  • κόστος: περίπου 5 000 ρούβλια.
 • «Ballu»:
  • παραγωγή: Ρωσία ·
  • διάμετρος των καναλιών: 100, 120 και 150 χιλιοστόμετρα.
  • Υλικό της θήκης: ABS πλαστικό;
  • ασφάλειες.
  • πτερωτής υψηλής απόδοσης.
  • κόστος: περίπου 1.500 ρούβλια.
 • Marley:
  • παραγωγή: Γερμανία.
  • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
  • Έλεγχος αφής
  • σιωπηρή λειτουργία;
  • κόστος: περίπου 9 500 ρούβλια.

Τύποι και χαρακτηριστικά

Κανάλι χωρίς θόρυβο

Ένα χαρακτηριστικό τέτοιων συσκευών είναι η τοποθέτησή τους απευθείας στον αγωγό εξαερισμού, που τους επιτρέπει να κρυφτούν από τα μάτια. Οι ανεμιστήρες καναλιών παρέχουν ασφαλή και ήσυχη λειτουργία.

Εγκαταστήστε μια τέτοια συσκευή απευθείας στον τοίχο και η υπόλοιπη τρύπα καλύπτεται με ένα ειδικό πλέγμα. Αυτό αγωγοί έναρξη της, που περνούν μάζας αέρα από τον σερβίρεται χώρο στο σύστημα φιλτραρίσματος, όπου ο αέρας καθαρίζεται και τροφοδοτείται πίσω στο δωμάτιο μέσω των διανομέων.

Οι ανεμιστήρες του καναλιού είναι εύκολο να εγκατασταθούν στο χώρο μεταξύ της αρθρωτής οροφής - αυτός ο ελιγμός σας επιτρέπει να επεκτείνετε σημαντικά τις δυνατότητες του εσωτερικού.

Αξονική

Στους αξονικούς ανεμιστήρες εξάτμισης, ο αέρας κινείται όχι μόνο με φυγοκέντρηση, αλλά παράλληλα με τον άξονα περιστροφής των λεπίδων. Από άλλες τροποποιήσεις συσκευών διακρίνονται από σχετικά απλό σχεδιασμό και χαμηλό επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία.

Κατά κανόνα, οι αξονικοί ανεμιστήρες τοποθετούνται ως συμπλήρωμα στο κύριο σύστημα εξαερισμού.

Οι ειδικοί διακρίνουν δύο τύπους αξονικών ανεμιστήρων: οικιακών και βιομηχανικών.

Οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες χρησιμοποιούνται σε αστικά και βιομηχανικά κτίρια όπου κυκλοφορούν αρκετά επιθετικά και εκρηκτικά αέρια.

Για τη συντήρηση χώρων με καθαρό αέρα χωρίς πρόσμειξη ινών, τσιμέντου και άλλων ξένων ουσιών, χρησιμοποιούνται οικιακοί αξονικοί ανεμιστήρες.

Φυγόκεντρο

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους ανεμιστήρων που χρησιμοποιούνται σε οικιστικά και βιομηχανικά κτίρια είναι ο φυγοκεντρικός τύπος συσκευών.

Προειδοποίηση: Ο βιομηχανικός φυγοκεντρικός ανεμιστήρας δεν είναι εγκατεστημένος όταν υπάρχουν σωματίδια ινώδους και κολλώδους στον αέρα.

Λόγω των σχεδίων με χύτευση σε στερεά μορφή, οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες χαρακτηρίζονται από αυξημένη αντοχή.

Τέτοιες συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε θερμοκρασίες τόσο χαμηλές όσο -40 ή στους +40 βαθμούς.

Το έργο των φυγοκεντρικών οικιακών ανεμιστήρων βασίζεται στη διάθλαση των μαζών αέρα κατά 90 μοίρες και στη διέλευσή τους μέσω ενός σπειροειδούς τροχού. Αυτός ο τύπος συσκευής απαιτεί την εγκατάσταση ενός σιγαστήρα, ο οποίος θα εξομαλύνει το θόρυβο που εκπέμπεται από αυτά.

Με βαλβίδα ελέγχου

Η βαλβίδα αντεπιστροφής είναι μια ειδική λεπίδα με διάμετρο που μπορεί να μπλοκάρει εντελώς τη μονάδα εργασίας από πίσω. Είναι στερεωμένο ένα τέτοιο κορμό απευθείας στον άξονα του ανεμιστήρα.

Η βαλβίδα είναι διατεταγμένη έτσι ώστε να μην μεταδίδει μία ανάστροφη ζεύξη (αέρας προηγουμένως έλκεται προς τα έξω από το δωμάτιο) ή της ροής του αέρα (από το κανάλι εξαερισμού ή στο δρόμο), μαζί με άλλες ακαθαρσίες.

Όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη, ανοίγει η βαλβίδα ελέγχου και όταν αυτή είναι απενεργοποιημένη, κλείνει.

Με τον τρόπο που γίνεται η εργασία, η βαλβίδα αντεπιστροφής μπορεί να είναι αυτόματη (συνήθως χρησιμοποιείται σε οικιακούς χώρους) ή να είναι παθητική - δηλαδή να λειτουργεί υπό την επίδραση της ροής αέρα (χρησιμοποιείται λιγότερο συχνά).

Επιπλέον, η βαλβίδα αντεπιστροφής ταξινομείται και από άλλες παραμέτρους:

 • ανά τύπο εγκατάστασης: κάθετη και οριζόντια.
 • ανά τύπο κατασκευής: πλαστικό, σιλικόνη και μέταλλο,
 • σε σχήμα: ορθογώνιο, στρογγυλό και σε μορφή τυφλών.
 • σχετικά με τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού: αξονική και φυγοκεντρική.

Έξοδος ανεμιστήρα με χρονοδιακόπτη

Ένας ανεμιστήρας εξοπλισμένος με χρονοδιακόπτη αρχίζει να λειτουργεί αφού το άτομο εισέλθει στο δωμάτιο και ανάψει το φως. Μετά την απενεργοποίηση της λυχνίας η συσκευή λειτουργεί για κάποιο χρονικό διάστημα. Ταυτόχρονα, η καθυστέρηση στη λειτουργία της συσκευής μπορεί να ρυθμιστεί σε ευρεία κλίμακα. Οι οπαδοί αυτοί χρησιμοποιούνται τόσο σε οικιστικά όσο και σε δημόσια κτίρια.

Οι τρόποι λειτουργίας για τους χρονοδιακόπτες για τους ανεμιστήρες εξαγωγής είναι δύο:

 1. Η συσκευή αρχίζει να λειτουργεί όταν εμφανίζεται ένα σήμα ελέγχου στο τερματικό, αλλά σβήνει αφού ο χρονοδιακόπτης μετρήσει το χρονικό διάστημα που έχει καθορίσει ο χρήστης μετά την απενεργοποίηση του σήματος ελέγχου.
 2. Η συσκευή λειτουργεί καθ 'όλη τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος μετά την αφαίρεση του σήματος ελέγχου από το τερματικό, με την προϋπόθεση ότι η διάρκεια του είναι πάνω από 90 δευτερόλεπτα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δεύτερη μέθοδος είναι πιο οικονομική, καθώς επιτρέπει τη μείωση της συχνότητας εμφύσησης των ανεμιστήρων χωρίς την εμφάνιση ειδικής ανάγκης.

Συνδέστε τη συσκευή σύμφωνα με το παρακάτω σχήμα.

Radial

Οι ακτινικοί ανεμιστήρες διαφέρουν από τις άλλες τροποποιήσεις στο σπειροειδές σχήμα του περιβλήματος, μέσα στο οποίο βρίσκεται ο τροχός λεπίδας. Όταν περιστρέφεται ο τροχός, οι μάζες του αέρα κινούνται ακτινικά, συμπιέζονται με φυγοκεντρική δύναμη και εξέρχονται από το περίβλημα.

Οι συμπαγείς διαστάσεις των ακτινικών μοντέλων επιτρέπουν την τοποθέτηση της συσκευής σε σχεδόν οποιοδήποτε αγωγό αέρα.

"Σαλιγκάρι"

Τα αποκαλούμενα εκχυλίσματα σαλιγκαριών είναι διαφορετικά από τους τυπικούς ανεμιστήρες με μεγάλες λεπίδες με μικρές ειδικές λεπίδες.

Η ταχύτητα και η ισχύς λειτουργίας τέτοιων συσκευών μπορεί να διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με τον αριθμό των λεπίδων και των παραμέτρων του κινητήρα.

Με σκοπό: ποιος τύπος ανεμιστήρα και ποιος κατασκευαστής πρέπει να επιλέξω;

Στο μπάνιο

Η βέλτιστη λύση για την επιλογή ενός ανεμιστήρα εξάτμισης για μπάνιο θα είναι η αγορά συσκευής με ενσωματωμένο αισθητήρα υγρασίας.

Το πιο δημοφιλές μοντέλο είναι το SILENT-100 CHZ από την Soler Palau. "

Τα διακριτικά χαρακτηριστικά αυτού του μοντέλου είναι:

 • Χρονοδιακόπτης με αναβολή ενεργοποίησης.
 • κατανάλωση ενέργειας: 8 W;
 • παραγωγικότητα: 95 m 3 / ώρα.
 • Επίπεδο ηχητικής πίεσης: έως 26,5 dB (συγκρίσιμο με τον ψίθυρο ενός ατόμου).

Ωστόσο, για ένα μεγάλο μπάνιο (με επιφάνεια μεγαλύτερη από 4 m 2), θα πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο που είναι πιο ισχυρό. Για παράδειγμα, το EAF-150 από την Electrolux. Διαφέρει από τις άλλες συσκευές με αυτόν τον ανεμιστήρα από τις ακόλουθες παραμέτρους

 • παραγωγικότητα: 320 m 3 / ώρα.
 • ισχύς: 25 W;
 • επίπεδο ηχητικής πίεσης: έως 35 dB.

Κουζίνα

Για κουκούλες κουζίνας, πρέπει να επιλέξετε ένα αρκετά ισχυρό μοντέλο που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο ένα αρκετά μεγάλο δωμάτιο, αλλά θα είναι επίσης σε θέση να λειτουργεί σε σχετικά υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να παράγει πολύ θόρυβο.

Ένα από τα πιο κατάλληλα μοντέλα ανεμιστήρων για κουκούλες κουζίνας είναι το Wolter KA KATD 225-4 Stb, το οποίο έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • παραγωγικότητα: 2.800 m 3 / h;
 • Επίπεδο ηχητικής πίεσης: έως 59 dB.
 • ισχύς: 75 W;
 • μέγιστη θερμοκρασία μεταφερόμενου αέρα: 120 μοίρες.

Στην τουαλέτα

Ως ανεμιστήρας εξάτμισης, μοντέλο χαμηλού θορύβου SILENT-100 CZ από την προαναφερθείσα εταιρεία Soler Palau. " Αυτή η συσκευή έχει τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • ισχύς: 8 W;
 • παραγωγικότητα: 95 m 3 / ώρα.
 • μη αυτόματη ένταξη.

Στο γκαράζ

Για το γκαράζ, μια εξαιρετική έκδοση του ανεμιστήρα εξάτμισης είναι το μοντέλο STELS 150, το οποίο έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • ισχύς: 126 W.
 • Παραγωγικότητα: 432 m 3 / ώρα.
 • Επίπεδο ηχητικής πίεσης: έως 58 dB.
 • μέγιστη θερμοκρασία μεταφερόμενου αέρα: 40 μοίρες.

Εγκατάσταση: πώς να εγκαταστήσετε σωστά

Η όλη διαδικασία τοποθέτησης του ανεμιστήρα εξάτμισης μπορεί να χωριστεί σε πέντε στάδια:

 • προπαρασκευαστικές ενέργειες ·
 • σύνδεση καλωδίων.
 • θέση των αεραγωγών?
 • εγκατάσταση της δομής ·
 • ελέγξτε τη λειτουργικότητα της συσκευής.

Κατά την εγκατάσταση της συσκευής, πρέπει να θυμάστε ορισμένους συγκεκριμένους κανόνες, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

 • η αποτελεσματικότητα του εξαερισμού είναι υψηλότερη εάν υπάρχουν σχισμές στην πόρτα ή υπάρχει μικρό κενό μεταξύ της πόρτας και του κατωφλίου.
 • Ο άξονας του αέρα πρέπει να ελέγχεται για την απόφραξη του.
 • Η εγκατάσταση πραγματοποιείται μόνο αφού η συσκευή είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο.
 • Η δομή θα πρέπει να τοποθετείται στην τρύπα που προορίζεται για αυτό σφιχτά - εάν είναι απαραίτητο, η οπή πρέπει να διευρυνθεί ή να στενεύσει με αφρό συναρμολόγησης.

Διαβάστε τις οδηγίες βίντεο σχετικά με αυτό το θέμα:

Το κόστος των ανεμιστήρων εξάτμισης εξαρτάται από το σκοπό της συσκευής, την ισχύ, την απόδοση και τη διαθεσιμότητα πρόσθετων επιλογών. Η πρακτική δείχνει ότι η μέση τιμή για τα μοντέλα των νοικοκυριών κυμαίνεται γύρω στα δύο ή τρία χιλιάδες ρούβλια. Οι ανεμιστήρες βιομηχανικής χρήσης είναι, φυσικά, πολύ πιο ακριβοί.

Πού να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα για κουκούλες;

Στη Μόσχα

Στη Μόσχα, μπορείτε να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα εξάτμισης σε οργανισμούς όπως:

 • LLC "MARLEY-RUS":
  • τοποθεσία: http://www.marley-rus.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Leninsky Prospekt, 15, γραφείο 101?
  • τηλέφωνο: +7 (495) 648-09-20.
 • GC "Rusklimat":
  • site: http://www.rusklimat.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Narvskaya street, house 21;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 777-19-77.
 • First Passage LLC:
  • site: http://mypassage.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Skladochnaya street, 6, κτίριο 4, γραφείο 507;
  • τηλέφωνο: +7 (499) 707-88-11.

Στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη, οι ακόλουθες εταιρείες ασχολούνται με την πώληση των ανεμιστήρων εξαγωγής:

 • Διαδικτυακό κατάστημα INTERSTROYVENT:
  • τοποθεσία: http://www.isvent.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Piskarevsky Prospekt, 2, κτίριο 2, γραφείο 215,
  • τηλέφωνο: +7 (812) 633-30-33.
 • OOO VENTS Βορειοδυτικός:
  • τοποθεσία: http://www.vents-spb.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Sedov, σπίτι 12, γραφείο 406,
  • τηλέφωνο: +7 (812) 327-32-47.
 • Ολοκληρωμένα συστήματα LLC:
  • site: https://klimatweb.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Gromova Street, σπίτι?
  • τηλέφωνο: +7 (812) 309-83-71.

Έτσι, κατά την επιλογή ενός ανεμιστήρα εξάτμισης, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όλες οι απαραίτητες παράμετροι του χώρου και οι συνθήκες λειτουργίας της συσκευής. Διαφορετικά, η εγκατάσταση του ανεμιστήρα μπορεί να είναι εντελώς άχρηστη.

Κουζίνα ανεμιστήρας: μια επισκόπηση των προσφορών της αγοράς και η επιλογή μιας κατάλληλης επιλογής

Ο πιο συνηθισμένος ανεμιστήρας στις περισσότερες κουζίνες όχι μόνο καθαρίζει τον αέρα, αλλά και τονίζει την πλάκα και λειτουργεί σαν χρονοδιακόπτης

Κατά την προσαρμογή των χώρων, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο που σχετίζονται με το μαγείρεμα, εγκαθίσταται ένας ανεμιστήρας κουζίνας. Από αυτό το άρθρο θα μάθετε γιατί η κουζίνα χρειάζεται εξοπλισμό εξαερισμού. Επίσης, θα μιλήσω για το είδος των οπαδών που πωλούνται και τι να επιλέξουν για την κουζίνα τους.

Γιατί η κουζίνα χρειάζεται εξαερισμό;

Η κατάσταση επιδεινώνεται εάν μια στήλη αερίου ή λέβητα χρησιμοποιείται στο ίδιο δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα ανεμιστήρα εξαγωγής για την κουζίνα, που θα κάνει την παραμονή στο δωμάτιο προετοιμασίας φαγητού ασφαλή.

Σε περίπτωση κατάλληλης κατασκευής του συστήματος εξαερισμού, η αιθάλη δεν θα εγκατασταθεί στην επιφάνεια των τοίχων και επί των επίπλων, αλλά θα εκτραπεί έξω. Ως αποτέλεσμα, ο καθαρισμός του δωματίου, που προορίζεται για το μαγείρεμα των τροφίμων, δεν θα είναι πιο δύσκολο από τον καθαρισμό άλλων δωματίων.

Εφιστώ την προσοχή σας στο γεγονός ότι δεν αρκεί να απορροφήσετε βρώμικο αέρα από το δωμάτιο, είναι απαραίτητο να το αντικαταστήσετε με τον ίδιο όγκο καθαρού αέρα. Είναι δυνατή η επίτευξη εισροής αέρα με την τοποθέτηση με τα χέρια του στο κάτω μέρος του εξωτερικού τοιχώματος μιας οπής εισροής μέσω της οποίας θα ρέει ψυχρός καθαρός αέρας από το εξωτερικό.

Οι ανεμιστήρες της κουζίνας - τι είναι

Παρά τις πολλές τροποποιήσεις, όλες οι συσκευές αυτής της κατηγορίας αποτελούνται από ένα εξωτερικό πλαίσιο στο οποίο είναι κλειστός ο κινητήρας και η πτερωτή. Η χαρακτηριστική διαφορά αυτού του σχεδιασμού είναι η ομοαξονικότητα της κατεύθυνσης του πλαισίου και της πτερωτής.

Τι να εξετάσει κατά την επιλογή

Το εύρος των κουκούλες είναι ευρύ, οπότε πρέπει να ξέρετε τι να ψάξετε ώστε η επιλεγμένη συσκευή να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας

Η οδηγία επιλογής ανεμιστήρα καθορίζεται από τα ακόλουθα κριτήρια:

 • Χωρητικότητα (ισχύς). Σύμφωνα με το SNiPu, ο ρυθμός απόδοσης αντιστοιχεί σε δεκαπλάσια αντικατάσταση του όγκου αέρα στο δωμάτιο ανά μονάδα χρόνου. Δηλαδή, υπολογίζουμε τον κατά προσέγγιση όγκο του δωματίου, πολλαπλασιάζουμε το αποτέλεσμα κατά 10 και λαμβάνουμε την ονομαστική χωρητικότητα ανά ώρα. Λαμβανομένου υπόψη του μακροπρόθεσμου χαρακτήρα της λειτουργίας, είναι επιθυμητό να προστεθεί το 30% στον αποκτηθέντα αριθμό - το αποθεματικό ισχύος.

Η χρήση ανεμιστήρων χαμηλής ισχύος επιτρέπεται σε χώρους όπου αρχικά προβλέπεται η ύπαρξη φυσικού συστήματος παροχής και εξαγωγής. Δηλαδή, η εγκατάσταση ανεμιστήρα χαμηλής κατανάλωσης είναι απαραίτητη για την ενίσχυση της πρόσφυσης.

 • Επίπεδο θορύβου. Η βέλτιστη επιλογή, από την άποψη της καθημερινής λειτουργίας, είναι ένας ανεμιστήρας χωρίς θόρυβο για την κουζίνα με βαλβίδα αντεπιστροφής. Αλλά οι αθόρυβες συσκευές είναι δαπανηρές, ενώ το επίπεδο θορύβου των αποσπασμάτων του προϋπολογισμού είναι 50 dB ή υψηλότερο. Για να μειωθεί το επίπεδο θορύβου, είναι δυνατή η συγκόλληση θωρακισμένων υλικών τόσο στην ίδια την κουκούλα όσο και στους αεραγωγούς.
 • Συνθήκες λειτουργίας. Επιλέγοντας έναν ανεμιστήρα για την κουζίνα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με υγρό, βρώμικο και ζεστό αέρα.
 • Τιμή:. Ο εξοπλισμός αερισμού δεν πρέπει να είναι φθηνός, καθώς οι επιλογές του ανεμιστήρα του προϋπολογισμού είναι θορυβώδεις, χαμηλής ισχύος και αναξιόπιστες. Εάν χρειάζεστε ένα μη θόρυβο, αξιόπιστο, χωρίς συντήρηση εκτοξευτήρα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε τα προϊόντα γνωστών εμπορικών σημάτων.

Ανεμιστήρας ή απορροφητήρας

Η κουκούλα αναρρόφησης όχι μόνο αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την εξάντληση του αέρα, αλλά και απλά φαίνεται εξαιρετική

Έτσι, υπάρχει μια κουζίνα και από αυτό είναι απαραίτητο να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερο τον εξαντλημένο αέρα. Τι πρέπει να κάνω για να το κάνω αυτό: ενσωματωμένος ανεμιστήρας ή εξολκέας;

Αν θέλετε να επιλέξετε ένα από τα δύο, φυσικά, ήθελα να συστήσω να αγοράσει ένα κάλυμμα για την εγκατάσταση πάνω από τη σόμπα, όπως αυτή η συσκευή σας επιτρέπει να συλλέγουν τον αέρα εξάτμισης σε τοπικό επίπεδο στην πηγή της ρύπανσης, δηλαδή, πάνω από το φούρνο και φούρνο.

Από την άλλη πλευρά, ο ενσωματωμένος ανεμιστήρας τοίχου ή οροφής εμφανίζει καλύτερα οσμές, χαρακτηριστικές για το μαγείρεμα των τροφίμων.

Χρησιμοποιήστε έναν ενσωματωμένο ανεμιστήρα τοίχου ή οροφής αντί της κουκούλας πάνω από την πλάκα δεν μπορεί, επειδή δεν θα είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί μια αποτελεσματική εισαγωγή αέρα από την πλάκα

Το συμπέρασμα είναι αυτό: αν ενδιαφέρεστε για τον καθαρό αέρα και τους καθαρούς τοίχους, στην κουζίνα είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια κουκούλα πάνω από τη σόμπα σε συνδυασμό με μια κουκούλα ενσωματωμένη στην οροφή ή στον τοίχο.

Ας συνοψίσουμε τα αποτελέσματα

Ο αερισμός στο δωμάτιο για το μαγείρεμα των τροφίμων είναι απαραίτητος, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος καθαρισμού του βρώμικου αέρα. Επιλέγοντας το σωστό εξοπλισμό από τις επιλογές που αναφέρονται στην επισκόπηση, μπορείτε να κάνετε την κουζίνα σας πιο άνετη, καθαρή και ασφαλής. Μπορείτε να εξοικειωθείτε με τις λεπτομέρειες βλέποντας το βίντεο σε αυτό το άρθρο.

Κουζίνες εξαγωγής κουζίνας

Ένας ανεμιστήρας κουζίνας χρησιμοποιείται για να αντλεί ζεστό αέρα που περιέχει καπνό, ατμό και λίπος. Είναι εγκατεστημένο στο δρόμο, οπότε ο θόρυβος από την εργασία του δεν εισχωρεί στην πράξη, πράγμα που παρέχει άνετες συνθήκες εργασίας. Ένας ανεμιστήρας κουζίνας συνδέεται με έναν κυκλικό αγωγό, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό σωλήνα διακλάδωσης στο σώμα και σφιγκτήρες.

Το πεδίο του ανεμιστήρα για την κουζίνα

Η συσκευή έχει σχεδιαστεί για εγκατάσταση σε μεγάλες κουζίνες σε εστιατόρια, καφετέριες, καντίνες και άλλα καταστήματα τροφίμων. Επιπλέον, οι ανεμιστήρες εξαγωγής κουζίνας μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αρτοποιεία και σε βιομηχανική παραγωγή με εργασίες συγκόλλησης. Το πάχος των τοιχωμάτων του σώματος της συσκευής είναι σχεδιασμένο για επαφή με το θερμό ρεύμα, το οποίο εμποδίζει την καύση.

Ένας ισχυρός απορροφητήρας για την κουζίνα είναι εξοπλισμένος με κινητήρα με αισθητήρα υπερθέρμανσης. Σε περίπτωση κρίσιμης αύξησης της θερμοκρασίας, λαμβάνει χώρα αυτόματη διακοπή λειτουργίας, η οποία προστατεύει τον κινητήρα από το κλείσιμο των καλωδιώσεων σύντηξης.

Γιατί πρέπει να αγοράσετε ανεμιστήρα για ειδικό σχεδιασμό κουκούλας

Όταν αποφασίζει να αγοράσει έναν ανεμιστήρα κουζίνας με εξειδικευμένο σχεδιασμό, παρατηρείται όχι μόνο εντατική άντληση από βρώμικο αέρα, αλλά και η σωστή απόσυρσή του. Στη μία πλευρά του σώματος της συσκευής τροφοδοτείται ένας αγωγός από την κουκούλα και στον άλλο - μπορεί να συνδεθεί ένας κατακόρυφος σωλήνας για την αφαίρεση του λιπαρού και καπνιστού αέρα στην ατμόσφαιρα. Αυτό θα αποφύγει τη μόλυνση της πρόσοψης του κτιρίου.

Επιλέγοντας μια ήσυχη και ισχυρή κουκούλα μπορείτε να προμηθευτείτε:

 • γρήγορη πρόσληψη καπνού και ατμού.
 • συντήρηση του καθαρού αέρα στο δωμάτιο.
 • ορθολογική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ·
 • εύκολη συντήρηση και καθαρισμό.

Εγκαθιστώντας έναν ανεμιστήρα κουζίνας για να απομακρύνετε τον αέρα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το θόρυβο: στο δωμάτιο δεν ακούγεται. Επιπλέον, μπορείτε να κανονίσετε μια κουζίνα σε οποιοδήποτε δωμάτιο, μην δίνετε προσοχή στη θέση του. Ο ανεμιστήρας δημιουργεί υψηλή πίεση ακόμη και σε μεγάλα κανάλια, οπότε δεν είναι απαραίτητο η πλάκα να βρίσκεται κοντά.

Πώς να αγοράσετε ανεμιστήρες κουζίνας από κορυφαίους κατασκευαστές

Στο κατάστημά μας μπορείτε να αγοράσετε τους οπαδούς κουζίνας Shuft, Systemair και άλλες γνωστές μάρκες. Όλα έχουν διπλά τοιχώματα με μόνωση, για να προστατεύσουν τον άξονα του αγωγού από τη συμπύκνωση. Εξοπλισμός από την εταιρία Shaft είναι εξοπλισμένος με μετασχηματιστές πέντε βαθμίδων TRE ή ρυθμιστή SRE για ομαλές ταχύτητες. Στην περίπτωση ανεμιστήρων, παρέχονται παλέτες για τη συλλογή λίπους.

Οι ανεμιστήρες της κουζίνας Systemair διαθέτουν ειδική έξοδο για αποστράγγιση λίπους. Είναι εξοπλισμένα με ένα πρόσθετο περίβλημα για την προστασία του ηλεκτροκινητήρα από την ατμοσφαιρική βροχόπτωση. Οι οπαδοί κάθε κατασκευαστή έχουν τα πλεονεκτήματα και τους περιορισμούς τους, οπότε είναι αρκετά δύσκολο να κάνετε μια επιλογή. Προσφέρουμε επαγγελματικές συμβουλές και πρωτότυπη ποικιλία σε προσιτές τιμές. Διαθέτουμε εξειδικευμένους ειδικούς που θα βοηθήσουν στην επιλογή του βέλτιστου μοντέλου ανεμιστήρα με την ιδανική απόδοση για τις απαιτούμενες συνθήκες. Στρέφοντας στο κατάστημά μας, θα εξασφαλίσετε την κουζίνα σας με καθαριότητα και φρεσκάδα!

Το κλίμα

Κουζίνα - ένα δωμάτιο στο οποίο υπάρχει συχνά υψηλή υγρασία. Για να αποφευχθεί η εμφάνιση υγρασίας και μούχλας στους τοίχους, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί ένα ποιοτικό σύστημα εξαερισμού στην κουζίνα. Σχετικά με το πώς να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα στην κουζίνα, θα εξετάσουμε περαιτέρω.

Πίνακας περιεχομένων:

Χαρακτηριστικά της επιλογής ενός ανεμιστήρα για την κουζίνα

Αγοράζοντας έναν ανεμιστήρα για την κουζίνα, πρέπει πρώτα να διαβάσετε τις συστάσεις για την επιλογή του. Έτσι, θα είναι δυνατό να επιλέξετε μια συσκευή ποιότητας που θα διαρκέσει για πολλά χρόνια.

Όταν αγοράζετε έναν ανεμιστήρα για την κουζίνα, δώστε προσοχή στο επίπεδο της απόδοσής του. Αυτό το χαρακτηριστικό καθορίζει την ποιότητα της λειτουργίας της συσκευής. Για να βρείτε τον σωστό ανεμιστήρα, πρέπει να πολλαπλασιάσετε την περιοχή κατά δέκα. Έτσι, θα είναι δυνατή η απόκτηση της αξίας της απόδοσης της συσκευής. Ωστόσο, αυτές οι εκτιμήσεις είναι σχετικές μόνο για δωμάτια με καθιερωμένο φυσικό εξαερισμό. Διαφορετικά, η τιμή απόδοσης αυξάνεται και η περιοχή πολλαπλασιάζεται επί δεκαπέντε.

Επίσης, καθορίστε εκ των προτέρων με τον τόπο εγκατάστασης του ανεμιστήρα, ο σχεδιασμός της συσκευής θα εξαρτηθεί από αυτό. Υπάρχουν συσκευές που είναι τοποθετημένες στον τοίχο, στην οροφή ή στον αγωγό εξαερισμού. Ορισμένα μοντέλα εγκαθίστανται στα παράθυρα.

Επιπλέον, ένας ανεμιστήρας ποιότητας για την κουζίνα θα πρέπει να εξασφαλίζει την άνεση της διαμονής σε εσωτερικούς χώρους, η δουλειά του θα πρέπει να είναι σιωπηλή. Το επίπεδο θορύβου που παράγεται κατά τη λειτουργία του ανεμιστήρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα σαράντα ντεσιμπέλ.

Ένας ανεμιστήρας κουζίνας με βαλβίδα αντεπιστροφής απαιτείται όταν η συσκευή είναι τοποθετημένη στον αγωγό εξαερισμού. Σε αυτή την περίπτωση, η βαλβίδα αντεπιστροφής θα εμποδίσει την είσοδο αέρα στο δωμάτιο μέσα στο δωμάτιο κατά τη διαδικασία απενεργοποίησης του ανεμιστήρα.

Προσέξτε τη σταθερότητα του ανεμιστήρα μπροστά από υψηλή θερμοκρασία και υγρασία. Πριν αγοράσετε έναν ανεμιστήρα, μετρήστε τη διάμετρο της οπής εξαερισμού στην οποία θα εγκατασταθεί. Σημειώστε ότι το πλαίσιο ανεμιστήρα πρέπει να κλείσει τελείως την οπή εξαερισμού.

Σε σχέση με τον τύπο ελέγχου, οι ανεμιστήρες χωρίζονται σε χειροκίνητες και αυτοματοποιημένες συσκευές. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν τηλεχειριστήριο. Η πιο πρακτική επιλογή είναι να εξοπλιστεί ο ανεμιστήρας με έναν πρόσθετο διακόπτη που ρυθμίζει τη λειτουργία του.

Για να αποφύγετε την υποθερμία στην κουζίνα, σας συνιστούμε να αγοράσετε μια βαλβίδα τροφοδοσίας με τον ανεμιστήρα. Με τη βοήθειά του, η κουζίνα θα πάρει αέρα από το δρόμο.

Το σχήμα και το χρώμα του ανεμιστήρα εξαρτάται από τα επιμέρους χαρακτηριστικά του δωματίου στον οποίο είναι εγκατεστημένος. Υπάρχουν πολλά χρώματα και επιλογές για τους οπαδούς. Προσπαθήστε να επιλέξετε ένα μοντέλο που θα χωρέσει στο εσωτερικό της κουζίνας.

Γενικά, η επιλογή ανεμιστήρα πρέπει να γίνεται λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά αυτά:

1. Παράμετροι εναέριας κυκλοφορίας.

Αυτό το χαρακτηριστικό καθορίζει την ποσότητα αέρα που αφαιρείται από το δωμάτιο για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Ο ανεμιστήρας πρέπει να είναι όσο πιο σιωπηλός, δεν πρέπει να παρεμβαίνει στην ομιλία ή στην παρακολούθηση της τηλεόρασης.

3. Η παρουσία μιας βαλβίδας αντεπιστροφής.

Για να εμποδίσετε την είσοδο αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον στο δωμάτιο, ο ανεμιστήρας πρέπει να είναι εφοδιασμένος με βαλβίδα αντεπιστροφής.

4. Ασφάλεια χρήσης.

Δεδομένου ότι η κουζίνα είναι μια θέση υψηλής υγρασίας, ο ανεμιστήρας πρέπει να προστατεύεται με στοιχεία προστασίας από λάσπη και υγρασία. Πρέπει επίσης να είναι εξοπλισμένο με ασφαλή ηλεκτρική καλωδίωση. Επιπλέον, η λειτουργία του ανεμιστήρα δεν πρέπει να σταματά τόσο στις υψηλές όσο και στις χαμηλές θερμοκρασίες.

5. Χαρακτηριστικό ισχύος.

Αυτή η ποιότητα καθορίζει την περίοδο και την ταχύτητα περιστροφής των λεπίδων. Η αποτελεσματικότητα του καθαρισμού του αέρα εξαρτάται άμεσα από τη δύναμη του ανεμιστήρα.

Η πιο δημοφιλής επιλογή είναι ένας λευκός ανεμιστήρας, αλλά μπορείτε να αγοράσετε μια μπλε, μαύρη ή γκρι συσκευή.

7. Ευκολία χρήσης.

Τέτοιες πρόσθετες λειτουργίες όπως οι ανιχνευτές παρουσίας σας επιτρέπουν να ελέγχετε τη λειτουργία και την ενεργοποίηση του ανεμιστήρα, ενώ βρίσκεστε στις εγκαταστάσεις των ανθρώπων. Επίσης, είναι δυνατό να συμπληρωθεί ο ανεμιστήρας με χρονοδιακόπτη, ο οποίος θέτει το έργο της συσκευής σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Εξαεριστήρας για την κουζίνα - τύποι και χαρακτηριστικά

Στην αναλογία των συνθηκών λειτουργίας των ανεμιστήρων για την κουζίνα, χωρίζονται σε αυτές τις ποικιλίες:

1. Οι ανεμιστήρες αγωγών - εγκαθίστανται απευθείας στον αγωγό της κουκούλας. Τέτοιοι μηχανισμοί εγκαθίστανται σε αεραγωγούς με αμφότερες στρογγυλές και τετράγωνες διατομές. Σε σχέση με τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, οι κουκούλες είναι φυγοκεντρικές και αξονικές. Ορισμένες συσκευές είναι επίσης σε θέση να ελέγχουν την υγρασία στο δωμάτιο. Ένας προσωρινός αισθητήρας λειτουργίας θα μειώσει επίσης την κατανάλωση ρεύματος της συσκευής. Επιπλέον, αυτοί οι ανεμιστήρες προστατεύονται από την υγρασία, οπότε η συσκευή εγκαθίσταται σε ένα δωμάτιο με υψηλή υγρασία.

2. Ο ανεμιστήρας για την κουζίνα είναι αθόρυβος - έχει χαμηλό επίπεδο θορύβου, που εκδίδεται κατά τη διάρκεια της εργασίας. Συνιστάται να εγκαταστήσετε τους ανεμιστήρες σε μικρές κουζίνες και διαμερίσματα. Διαφορετικά, η συσκευή θα παρέμβει όχι μόνο στην κουζίνα, αλλά και στα γειτονικά δωμάτια.

3. Ανεμιστήρες για την εξαγωγή οικιακού τύπου - αποτρέπουν την εισροή ανακυκλωμένου αέρα στο εσωτερικό του δωματίου. Με ένα τέτοιο ανεμιστήρα, ο αέρας στο δωμάτιο θα είναι πάντα καθαρός. Ιδιαίτερα σχετικές είναι οι οπαδοί στο μπάνιο ή στην τουαλέτα.

4. Ο φυγοκεντρικός ανεμιστήρας χρησιμοποιείται ευρέως στον βιομηχανικό τομέα. Το σαλιγκάρι ανεμιστήρα για την κουζίνα έχει ένα τέτοιο όνομα λόγω του σπειροειδούς σώματος που μοιάζει με σαλιγκάρι. Η ταχύτητα και η απόδοση της συσκευής εξαρτάται άμεσα από τον τύπο και το μήκος των λεπίδων του ανεμιστήρα.

5. Ένας αξονικός ανεμιστήρας είναι η πιο δημοφιλής επιλογή. Αυτή η συσκευή έχει τη βέλτιστη διαμόρφωση για εγκατάσταση στην κουζίνα και πολύ υψηλή απόδοση. Επιπλέον, τέτοιοι ανεμιστήρες εγκαθίστανται εύκολα και παρέχουν καλή ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο.

Πώς να συνδέσετε έναν ανεμιστήρα στην κουζίνα

Τα χαρακτηριστικά εγκατάστασης του ανεμιστήρα εξάτμισης καθορίζουν τον τύπο του. Σας προσφέρουμε να εξοικειωθείτε με τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά της εγκατάστασης ανεμιστήρων τύπου παραθύρου ή τοίχου.

Για να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα, εκτελέστε τις παρακάτω ενέργειες:

1. Πρώτα απ 'όλα, διαβάστε τις οδηγίες από τον κατασκευαστή. Θα πρέπει να περιγράφει τη διαδικασία εγκατάστασης και όλες τις λεπτές αποχρώσεις που σχετίζονται με αυτή τη συσκευή.

2. Στη συνέχεια, προσδιορίστε τη θέση τοποθέτησης του ανεμιστήρα. Όσο υψηλότερη είναι η εγκατάσταση του ανεμιστήρα, η ποιότητα θα εξασφαλίζεται από τη λειτουργία του. Η βέλτιστη έκδοση είναι 15-20 cm από την οροφή.

3. Αν ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος στο παράθυρο, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε τον κοπτικό γυαλιού εκ των προτέρων. Με τη βοήθειά του, θα είναι δυνατή η δημιουργία μιας οπής στο γυαλί κάτω από τις παραμέτρους του ανεμιστήρα.

4. Ελαστική επένδυση τοποθετείται στην επιφάνεια του περιβλήματος του ανεμιστήρα, εξασφαλίζοντας τέλεια σύνδεση της συσκευής με το γυαλί.

5. Στην εξωτερική φλάντζα έχει τοποθετηθεί μια ζώνη πίεσης. Κατά τη διάρκεια της σύσφιξης των βιδών σύσφιξης, το προϊόν στερεώνεται στο άνοιγμα παραθύρου. Στη συνέχεια, η ταινία διακόπτεται.

6. Το τμήμα εργασίας του ανεμιστήρα είναι εγκατεστημένο στο εσωτερικό του περιβλήματος. Ταυτόχρονα, κατά την περιστροφή των λεπίδων, δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τους τοίχους.

7. Συνδέστε τη συσκευή στον ηλεκτρισμό. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να καθορίσετε με ποιο τρόπο θα ενεργοποιηθεί η συσκευή. Αφού ελέγξετε τη λειτουργία του μηχανισμού, πρέπει να το καλύψετε με προστατευτική εσωτερική μάσκα.

Η διαδικασία εγκατάστασης συσκευών τοίχου είναι πιο περίπλοκη. Για να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα στον τοίχο, ακολουθήστε τις οδηγίες:

1. Εάν υπάρχει αεραγωγός, πρέπει να προσδιορίσετε τη θέση του στον τοίχο. Διαφορετικά, ο ανεμιστήρας τοποθετείται στον τοίχο στήριξης στον οποίο είναι κατασκευασμένη η οπή.

2. Χρησιμοποιώντας μια διάτρητη συσκευή και ένα τρυπάνι για σκυρόδεμα, δημιουργήστε μικρές οπές, οι οποίες σχηματίζουν επιπλέον μία μεγάλη τρύπα για τον ανεμιστήρα.

3. Τοποθετήστε το ακροφύσιο στον τοίχο. Εγκαταστήστε τον ανεμιστήρα, στερεώνοντάς τον με τη βοήθεια αγκυρών.

4. Κατά την εγκατάσταση του ανεμιστήρα σε φέροντα τοίχο, τοποθετήστε μια εξωτερική προστατευτική μάσκα.

5. Συνδέστε τη συσκευή στο ηλεκτρικό ρεύμα και ελέγξτε τη λειτουργικότητά της. Τοποθετήστε ένα διακοσμητικό κάλυμμα που είναι εγκατεστημένο σε εσωτερικό χώρο.

Πώς να συνδέσετε έναν ανεμιστήρα στην κουζίνα

Για να αυξηθεί η παραγωγικότητα και η αποδοτικότητα της κουκούλας, υπάρχει ένας επιπλέον ανεμιστήρας. Η παρουσία ενός ανεμιστήρα σας επιτρέπει να έχετε καθαρό και καθαρό αέρα στην κουζίνα.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της εγκατάστασής της, σημειώνουμε:

 • βελτιώνοντας την άνεση της διαμονής σε εσωτερικούς χώρους, με ελάχιστο κόστος.
 • διάρκεια και αθόρυβη λειτουργία.
 • ελκυστική εμφάνιση.

Τις περισσότερες φορές, η εγκατάσταση του ανεμιστήρα πραγματοποιείται κατά τη διαδικασία σύνδεσης του με το σύστημα εξαερισμού. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η εγκατάσταση ανεμιστήρα σε σπίτι με μικρά παιδιά ή άτομα με αλλεργίες.

Σε σχέση με τον ρότορα, οι ανεμιστήρες για την κουζίνα είναι:

1. Αξονικά αναζωογονητική. Το πιο δημοφιλές στην σύγχρονη αγορά ανεμιστήρων. Μετακινήστε τον αέρα στο δωμάτιο σε σχέση με τον άξονα, στον οποίο πραγματοποιείται η στερέωση των λεπίδων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στους ιδιοκτήτες σπιτιών και διαμερισμάτων. Συνιστάται η εγκατάσταση αυτού του τύπου ανεμιστήρα στην κουζίνα ή στο μπάνιο.

2. Φυγοκεντρικός ανεμιστήρας. Έχει αρκετές άλλες λεπίδες σε σχήμα από την προηγούμενη έκδοση. Λόγω του σπειροειδούς σχήματος τους, έχουν υψηλή παραγωγικότητα και χρησιμοποιούνται συχνότερα σε βιομηχανικούς τομείς μαγειρικής, χημικών βιομηχανιών.

3. Ανεμιστήρας διαμετρικού τύπου. Ο ρότορας του έχει σχήμα κυλίνδρου. Σε αυτή την περίπτωση, οι λεπίδες κάμπτονται προς τα εμπρός, έτσι υπάρχει ομοιόμορφη απομάκρυνση του αέρα από το δωμάτιο στον αγωγό εξαερισμού.

Επιπλέον, οι ανεμιστήρες καναλιών εγκαθίστανται μέσα στον άξονα εξαερισμού. Δεν καταλαμβάνουν χώρο στο δωμάτιο, ωστόσο είναι τόσο λειτουργικοί όσο οι τυποποιημένοι ανεμιστήρες.

Η σύνδεση του ανεμιστήρα στην κουζίνα είναι μια πολύ περίπλοκη διαδικασία. Έχοντας καμία εμπειρία με την ηλεκτρική ενέργεια, είναι καλύτερο να εμπιστευθεί αυτή τη διαδικασία σε ειδικούς. Για να συνδέσετε τον ανεμιστήρα στο δίκτυο, συνιστούμε την εγκατάσταση του διακόπτη.

Έτσι, με τη βοήθειά του θα είναι δυνατή η προσαρμογή της λειτουργίας αυτής της συσκευής. Χρησιμοποιείται ένα κουτί διακλάδωσης για τη σύνδεση του εδάφους και της γης. Για να συνδέσετε τη φάση, χρησιμοποιήστε το ίδιο καλώδιο με τον τυπικό διακόπτη. Αυτό το κύκλωμα σύνδεσης ανεμιστήρα θα επιτρέψει στον ανεμιστήρα να ανάβει και να απενεργοποιείται ταυτόχρονα με τον ηλεκτρισμό. Ωστόσο, είναι προτιμότερο να σταματήσει το δεύτερο σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο ο ανεμιστήρας λειτουργεί ξεχωριστά και το φως είναι ξεχωριστό.

Για να συνδέσετε το κύκλωμα με ένα διακόπτη δύο κουμπιών, θα πρέπει να εργαστείτε σκληρότερα. Το καλώδιο φάσης από τον διανομέα πηγαίνει στον διακόπτη και χωρίζεται σε δύο καλώδια. Κάθε ένας από αυτούς είναι υπεύθυνος για την ενεργοποίηση του ανεμιστήρα και της συσκευής φωτισμού. Συνιστάται η χρήση καλωδίων τριών συρμάτων, που παρέχουν καλή γείωση, αφού ο ανεμιστήρας είναι μια ηλεκτρική συσκευή που βρίσκεται σε ένα δωμάτιο με υψηλή υγρασία. Η γείωση είναι απαραίτητη για να αποφευχθεί η εμφάνιση βραχυκυκλώματος.

Μια εξαιρετική επιλογή για την κουζίνα και το μπάνιο είναι ένας ανεμιστήρας που έχει χρονοδιακόπτη. Για να συνδέσετε έναν τέτοιο ανεμιστήρα, πρέπει να εγκαταστήσετε τέσσερα καλώδια.

Επιπλέον, προκύπτουν ιδιαίτερες δυσκολίες με τη σύνδεση ανεμιστήρα με αισθητήρες κίνησης, αυτοματοποιημένες συσκευές με τηλεχειριστήριο κλπ.

Σε κάθε περίπτωση, η εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα στην κουζίνα είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία, η οποία πρέπει να εκτελείται από ανθρώπους που έχουν εμπειρία σε αυτόν τον κλάδο.

Ανεμιστήρες για την κουζίνα

Κορυφαίες πωλήσεις

Πληροφορίες

Η κουζίνα έχει πάντα ένα άνοιγμα, αλλά ο φυσικός εξαερισμός δεν κάνει καλή δουλειά. Ως εκ τούτου, πολλοί χρησιμοποιούν την κουκούλα πάνω από τη σόμπα. Αυτό βελτιώνει την ατμόσφαιρα της κουζίνας, αλλά όχι μέχρι το τέλος. Η κουκούλα είναι μια εξαιρετικά εξειδικευμένη συσκευή με περιορισμένη περιοχή κάλυψης. Για να βελτιωθεί η ανταλλαγή αέρα, οι ειδικοί συνιστούν να αγοράσετε επιπλέον ανεμιστήρα εξαγωγής για την κουζίνα.

Τύποι ανεμιστήρων κουζίνας για την εξαγωγή αέρα

Για να καθαρίσετε τον αέρα στην κουζίνα, συνιστώνται κατάλληλοι οικιακοί ανεμιστήρες για μπάνια, τουαλέτες και τουαλέτες. Μπορούν να χωριστούν από τον τύπο του ρότορα (ή από το σχεδιασμό) σε αξονική και φυγοκεντρική. Και από τον τύπο της εγκατάστασης για επιβάρυνση, παράθυρο και κανάλι.

Αξονικός ανεμιστήρας για κουκούλες

Συνιστάται η σύζευξη με κουκούλα πάνω από τη σόμπα ή ως ανεξάρτητη συσκευή. Έχει καλή απόδοση 95-330 κυβικών μέτρων ανά ώρα και επίπεδο θορύβου σε απόσταση 26-47 dB.

Ο αξονικός σχεδιασμός επιτρέπει την αφαίρεση του αέρα χωρίς πρόσθετη πίεση. Αλλά, απαιτεί επίσης ότι δεν υπάρχουν εμπόδια στον τρόπο της ροής. Και επίσης περιορίζει το "εύρος" της κίνησης του αέρα. Ως εκ τούτου, ένας αξονικός ανεμιστήρας κουζίνας συνιστάται για ιδιωτικές κατοικίες και διαμερίσματα στους επάνω ορόφους των κτιρίων

Φυγοκεντρικός ανεμιστήρας κουζίνας

Περισσότερες "πιεστικές" εκδοχές του αερισμού οικιακής κουζίνας. Ο ακτινικός ρότορας δημιουργεί πίεση στη ροή, παρέχει καλή ανταλλαγή αέρα και "αφαιρεί" τον αέρα σε μεγάλες αποστάσεις. Ως εκ τούτου, οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες συνιστούν να τεθούν στους κάτω ορόφους των "ουρανοξυστών".

Τα ακτινωτά μοντέλα θορύβου σε απόσταση 26-46 dB, η ανταλλαγή αέρα παρέχεται ελαφρώς μικρότερη - από 42 έως 250 κυβικά μέτρα της ώρας. Ο φυγοκεντρικός ανεμιστήρας μπορεί να εγκατασταθεί ως κύριος εξοπλισμός και ως επιπλέον, σε ζεύγος με την κουκούλα.

Εξωτερική ανεμιστήρα απορροφητήρα κουζίνας

Τοποθετείται σε τοίχο ή οροφή, συνδυάζοντας με τον αγωγό εισόδου ή τον εξαερισμό. Για τους αξονικούς ανεμιστήρες, μόνο το πλέγμα παραμένει έξω και ο κινητήρας βρίσκεται μέσα στην τρύπα. Σε φυγόκεντρο - έξω μπορεί να υπάρχει τόσο ένα πλέγμα, και το περίβλημα με το φίλτρο και τον κινητήρα.

Παράθυρο ανεμιστήρα

Κόβεται στο γυαλί παραθύρου. Κατάλληλο για τοποθέτηση σε συμβατικά πλαίσια με μονό γυαλί, αλλά δεν χρησιμοποιείται σε παράθυρα με διπλά τζάμια λόγω διαρροών. Οι ανεμιστήρες παραθύρων είναι συνήθως αξονικοί. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τοποθέτηση σε τοίχο, για παράδειγμα, στην καλοκαιρινή κουζίνα.

Φούρνος αερίου για κουζίνα

Χρησιμοποιείται λιγότερο συχνά από μια δελτίο, αλλά είναι πιο κατάλληλη για δωμάτια όπου η σόμπα δεν είναι εγκατεστημένη κοντά στον τοίχο, αλλά στην κουζίνα "νησί". Είναι ακατάλληλο να τοποθετήσετε μια συνηθισμένη κουκούλα επάνω από αυτό και μπορείτε πάντα να τοποθετήσετε έναν κρυμμένο αγωγό αέρα πίσω από μια αναρτημένη ή τεντωμένη οροφή. Ο ανεμιστήρας του αγωγού θα βρίσκεται μέσα στον αγωγό και θα τραβάει αέρα μέσα από την οπή πάνω από την πλάκα.

Πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής κουζίνας

Κατά την επιλογή, σκεφτείτε:

 • κουζίνα;
 • ποσότητα του εξοπλισμού εξάτμισης (ένας ανεμιστήρας ή συν εξάτμιση) ·
 • Ισχύς πλάκας (αριθμός καυστήρων).
 • το πάτωμα του σπιτιού?
 • τον τόπο εγκατάστασης.

Χώρος κουζίνας

Από την περιοχή εξαρτάται ο αερισμένος όγκος και ανάλογα η χωρητικότητα του ανεμιστήρα. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του SNiP, ο εξαναγκασμένος εξαερισμός πρέπει να παρέχει 10 φορές εναλλαγή αέρα. Δηλαδή, "κυνηγήστε" για μια ώρα 10 τόμους της κουζίνας σας.

Η μέτρηση της έντασης είναι απλή, πολλαπλασιάζετε την επιφάνεια της κουζίνας με το ύψος της οροφής και αποκτάτε τον επιθυμητό αριθμό.

Ένα παράδειγμα! Για παράδειγμα, εάν η έκταση είναι 5.5 m2 και οι οροφές είναι 2.7 m, ο όγκος θα είναι 14.85 m3. Ως εκ τούτου, ο εξαερισμός πρέπει να παρέχει 14,85x10 = 148,5 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Αυτή είναι η απαιτούμενη χωρητικότητα ή ισχύς του ανεμιστήρα. Ολοκληρώστε και επιλέξτε ένα μοντέλο με χωρητικότητα υψηλότερη από την ονομαστική σας (στο παράδειγμα των 150 m3 ανά ώρα).

Αριθμός εξοπλισμού εξάτμισης και πάχος πλάκας

Η ποσότητα του εξοπλισμού εξάτμισης εξαρτάται από τη χωρητικότητά του. Αν ο ανεμιστήρας στην κουζίνα είναι ένας - πρέπει να καλύψει πλήρως την ανάγκη για ανταλλαγή αέρα. Εάν η εγκατάσταση πηγαίνει σε ένα ζευγάρι με κουκούλα, τα καθήκοντα για "αντικατάσταση" του αέρα χωρίζονται σε δύο.

Η ισχύς της κουκούλας πάνω από την κουζίνα εξαρτάται από τον αριθμό των καυστήρων. Οι ειδικοί συμβουλεύουν από 60 κυβικά μέτρα ανά ώρα για 2 καυστήρες και από 90 "κύβους" για 4. Ο υπόλοιπος όγκος παραμένει για επιπλέον ανεμιστήρα.

Ένα παράδειγμα! Για παράδειγμα, έχετε κουζίνα 9 τετραγωνικών μέτρων και η ανάγκη για ωριαία ανταλλαγή αέρα δεν είναι μικρότερη από 250 κυβικά μέτρα. Εάν η κουκούλα της κουζίνας έχει χωρητικότητα 100 m3, απαιτείται ανεμιστήρας στα 150 m3 και άνω.

Όροφος ενός σπιτιού

Η επιλογή του σχεδιασμού του ανεμιστήρα εξαρτάται από το πάτωμα. Αν ζείτε στην κορυφή ενός πολυώροφου κτιρίου, πάρτε το αξονικό. Αν το διαμέρισμα στο ισόγειο ή στη μέση - θα χρειαστεί ένας ενεργητικός φυγοκεντρικός ανεμιστήρας.

Θέση εγκατάστασης

Ο τύπος εγκατάστασης του ανεμιστήρα εξαρτάται από τη θέση εγκατάστασης. Τις περισσότερες φορές στα διαμερίσματα που χρησιμοποιούνται εναέριες συσκευές, αλλά αν έχετε ένα νησί κουζίνας - χρήσιμος ανεμιστήρας κανάλι, και το καλοκαίρι κουζίνα - παράθυρο.

Προαιρετική βαλβίδα αντεπιστροφής

Σχεδόν όλοι οι ανεμιστήρες κουζίνας, ανεξάρτητα από το σχεδιασμό και την εγκατάσταση, είναι εφοδιασμένοι με βαλβίδα ελέγχου. Χρησιμεύει ως "δυσκοιλιότητα" για την αντίστροφη ροή αέρα από το ορυχείο. Επομένως, σκόνη και μυρωδιές από εκεί δεν θα πέσουν στην κουζίνα.

Ένας ανεμιστήρας με βαλβίδα αντεπιστροφής είναι το βασικό μοντέλο. Επιπλέον, μπορείτε να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα για κουκούλες κουζίνας με επιπλέον επιλογές:

 • αισθητήρες κίνησης και υγρασίας,
 • ένα χρονοδιακόπτη ύπνου,
 • μια ενδεικτική λυχνία και ένα μηχανικό καλώδιο.

Υπάρχουν μοντέλα με μια πρόσθετη λειτουργία, αλλά υπάρχει ταυτόχρονα ένα πλήρες σετ.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα 220pro.ru μια μεγάλη ποικιλία παραγωγικών οπαδών για την κουζίνα της εισαγόμενης και της εγχώριας παραγωγής

Προσφέρουμε ομαδικούς, φυγοκεντρικούς, εναέριους, παραθύρους και κανάλια ανεμιστήρων γνωστών εμπορικών σημάτων:

Οι ειδικοί του καταστήματος συμβουλεύουν και επιλέγουν εξοπλισμό, αεραγωγούς, αξεσουάρ και αξεσουάρ.