Ντουλάπια NORMA με σύνδεση στον εξαερισμό

Αυτός ο τύπος του υπουργικού συμβουλίου χρησιμοποιείται παντού, όπου εκτός από τα συνηθισμένα ρούχα ξήρανση στο ντουλάπι πρέπει να απομακρύνει αποτελεσματικά τις οσμές και τη σκόνη. Ρούχα να είναι εντελώς στεγνή σε ένα ερμάριο 5-12 ώρες (ανάλογα με την περιεκτικότητα σε υγρασία) σε κανονική θερμοκρασία σε εσωτερικούς χώρους. Οι ντουλάπες με αυτό το σύστημα έχουν ήδη δοκιμαστεί και έλαβαν θετική ανατροφοδότηση από τους πελάτες μας για την υψηλή τους απόδοση. Έχουμε αναπτύξει ένα σύστημα υγρασία, σκόνη, zapahoudaleniya για όλους τους τύπους της σειράς ντουλάπια NORMA - polnodvernyh, με πόρτες με τη μορφή του γράμματος Τ, και 2 και μια κουκέτα πόρτες - τώρα στο ντουλάπι σας είναι πάντα στεγνό και καθαρό, και οι δυσάρεστες οσμές δεν θα. Προσοχή: απαιτείται επιπλέον σχεδιασμός κατά την τοποθέτηση μιας παραγγελίας. Σύστημα για τον αέρα σαφήνειας αγωγό εξαερισμού ερμαρίου προς τα έξω που επιβάλλονται. Τυπικά, ο αγωγός βρίσκεται στο εσωτερικό του ερμαρίου στο χώρο λοξοτμημένη οροφή - δεν είναι ορατή από το εξωτερικό και δεν μειώνει τον ωφέλιμο όγκο ντουλάπια (βλέπε φωτογραφία)

Ερμάρια με σύνδεση στον εξαερισμό (σύστημα εξάτμισης). Το επόμενο βήμα για την παροχή άνεση στο δωμάτιο ντουλάπι: αβεβαιότητα!

Ένα τέτοιο σύστημα με σύνδεση κάθε τμήματος του θαλάμου με το σύστημα εξαερισμού του κτιρίου επιτρέπει την αυτόματη αφαίρεση οσμών, υγρασίας, εξάτμισης από τα γραφεία χωρίς πρόσθετη δαπάνη ενέργειας.

Αποτελεσματική αφαίρεση καπνών, οσμών, υγρασίας, σκόνης από τα ερμάρια και το αποδυτήριο. Κατάλληλο για φαγητό, φαρμακευτική, μηχανολογία, ιατρικά ιδρύματα, καθαρά δωμάτια με υψηλές απαιτήσεις υγιεινής, καθώς και για όλους τους καταναλωτές που δεν χρειάζονται υποχρεωτική ξήρανση ρούχων και παπουτσιών

Πλεονεκτήματα αυτής της επιλογής:

- Αποτελεσματική αφαίρεση οσμών, καπνών, σκόνης - κατάλληλο για καθαρά δωμάτια και αποδυτήρια με ειδικές υγειονομικές απαιτήσεις.

- Δεν υπάρχει πρόσθετο ενεργειακό κόστος.

- Δεν υπάρχει επιπλέον φορτίο στο σύστημα εξάτμισης του κτιρίου.

Μειονεκτήματα:

- Απαιτεί ένα εξειδικευμένο σύστημα εγκατάστασης στα ερμάρια.

- Πιο ακριβό από τα απλά αεριζόμενα αυτοκατευθυνόμενα ντουλάπια.

Μπορείτε να δείτε άλλες παραλλαγές των ντουλαπιών με εξαερισμό εδώ:

Πριν από την επιλογή ενός συστήματος εξαερισμού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για συμβουλές: θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το πιο οικονομικό και πλήρως συμβατό με τις απαιτήσεις σας σύστημα εξαερισμού

Εξαεριστήρας PGL-VSh2 γενικής χρήσης (Promgruppa LABORANT, Ρωσία)

Αυτό το μοντέλο καμπίνας έχει σχεδιαστεί για χρήση σε όλους τους τύπους εργαστηρίων. Η ευελιξία του θαλάμου οφείλεται στις αυξημένες χημικές και θερμικές ιδιότητες των υλικών, στην παρουσία χαμηλότερου βάθρου στήριξης με εξαναγκασμένη εξαγωγή για την αποθήκευση χημικών αντιδραστηρίων.

Επιφάνεια εργασίας: ανθεκτική στην υγρασία, ανθεκτική στη θερμότητα, ανθεκτική στο χημικό πλαστικό 5mm με ύψος πλάτους 5mm από αλουμίνιο.
Δυνατότητα πρόσθετης εγκατάστασης γερανών για την τροφοδοσία τεχνικών και καυσίμων αερίων, νερού, πεπιεσμένου αέρα.

Κατόπιν αιτήματος του πελάτη, η κουκούλα μπορεί να είναι εξοπλισμένη με ανεμιστήρα για εξαναγκασμό από τον θάλαμο εργασίας και εύκαμπτο σωλήνα για σύνδεση με κεντρικό εξαερισμό.


Επιφάνεια εργασίας - ανθεκτικό στο χημικό, ανθεκτικό στη θερμότητα και ανθεκτικό στην υγρασία πλαστικό "Sloplast" πάχους 5 mm σε πλαίσιο κατασκευασμένο από προφίλ αλουμινίου με ύψος 5 mm (εμποδίζει την διαρροή υγρού από την επιφάνεια).

Απορροφητήρας-τριών επιπέδων (από τον κάτω θάλαμο, για βαρέα και ελαφρά αέρια από την περιοχή εργασίας), την ύπαρξη ενός αγωγού εξαγωγής.

Προστατευτική οθόνη - Στο μπροστινό τοίχωμα του ντουλαπιού υπάρχει ένα άνοιγμα που κλείνει με μια κινητή οθόνη από γυαλί TRIPLEX. Η προστατευτική οθόνη είναι στερεωμένη σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ θέση χρησιμοποιώντας ένα σύστημα αντίβαρου που αποτελείται από φορτία, κυλίνδρους, χαλύβδινα καλώδια.

Εξοπλισμός που περιλαμβάνεται στον τυποποιημένο εξοπλισμό:
Ειδικό φωτιστικό, 2 υποδοχές, διακόπτης 2 κουμπιών, φλάντζα d = 100 mm για σύνδεση στο κεντρικό σύστημα εξαερισμού.

Κάτω ντουλάπι - έχει είσοδο αέρα, 3 συρόμενες πόρτες.

Ρυθμιζόμενα πόδια - ύψος 100 mm

Στο σχεδιασμό δεν υπάρχουν ξύλινα υλικά και υλικά που να υφίστανται διάβρωση.

Χαρακτηριστικά μεταφορών: Όπως όλα τα έπιπλα PGL σειρά, έρχεται σε συναρμολογημένη μορφή. Μεταφέρεται κατακόρυφα! Μερικές φορές υπάρχουν δυσκολίες με την παράδοση του θαλάμου από τον τόπο εκφόρτωσης στο χώρο εγκατάστασης λόγω του πλάτους των ανοιγμάτων, σε αυτή την περίπτωση συνιστάται η παραγγελία μειωμένου βάθους. Το κατώτερο βάθρο μπορεί επίσης να παρέχεται χωριστά (ένα μοντέλο ενός θαλάμου δύο στοιχείων.

Πώς λειτουργεί ένα εργαστήριο καυσαερίων;

Η εγκατάσταση καπνού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε τάξη ή εργαστήριο που λειτουργεί με χημικά. Η απόκτηση του είναι απαραίτητη για να αποφευχθεί η έκθεση επικίνδυνων ουσιών και αντιδραστηρίων στο εργαστηριακό προσωπικό που συνεργάζεται μαζί τους. Επιπλέον, τέτοια γραφεία δεν επιτρέπουν τη διαρροή επιβλαβών χημικών ουσιών από τις εγκαταστάσεις. Σε αυτό το άρθρο, θα σας πούμε με ποιο τρόπο λειτουργεί η καμπίνα εξάτμισης (εργαστηρίου), πού να το αγοράσετε και πώς να το εγκαταστήσετε σωστά.

Τι είναι αυτό και ποια είναι η εργαστηριακή καπνοδόχος;

Αρχή λειτουργίας και συσκευής

Ο απορροφητήρας είναι εργαστηριακός εξοπλισμός κατασκευασμένος υπό μορφή κλειστού θαλάμου με εξαερισμό για την εργασία με επιβλαβείς πτητικές ουσίες. Σύμφωνα με την ταξινόμηση του εξοπλισμού εξαερισμού, ένα τέτοιο περίβλημα είναι μια ημι-ανοικτή τοπική αναρρόφηση σχεδιασμένη για την εφαρμογή των τεχνολογικών διαδικασιών στο εργαστήριο.

Το περίβλημα είναι εξοπλισμένο με διαφανή τοιχώματα, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και αέριο. Η επιφάνεια εργασίας του ντουλαπιού είναι κατασκευασμένη από υλικά ανθεκτικά σε χημικά.

Η ποσότητα του αέρα που αφαιρείται από το ερμάριο καθορίζεται από την τοξικότητα των απελευθερωμένων επιβλαβών ουσιών και τη θερμοκρασία μέσα σε αυτό.

Η χρήση καπνού βοηθά στην αποφυγή των βλαβερών επιδράσεων των τοξικών ουσιών και των επιθετικών αντιδραστηρίων στους ανθρώπους που εργάζονται μαζί τους, καθώς και στην αποφυγή της διαρροής αυτών των ουσιών από το εργαστήριο.

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή;

Είδη εργαστηρίων καυσαερίων

Όπως δείχνει η πρακτική, η μεγαλύτερη ζήτηση είναι για εργαστήρια καυσαερίων εξοπλισμένα με κουκούλα ανοιχτού τύπου. Αυτά τα μοντέλα παρέχουν ασφάλεια για το προσωπικό και το χώρο εργασίας ως σύνολο, πιέζοντας τον αέρα έξω από τον ανοικτό θάλαμο. Στο μέλλον, ο αέρας αφαιρείται στην ατμόσφαιρα μέσω ειδικών οπών εξαερισμού.

Από τις εργαστηριακές δοκιμές και τα αντιδραστήρια που χρησιμοποιούν, εξαρτώνται οι λειτουργικές και δομικές ιδιότητες των ντουλαπιών. Για το λόγο αυτό, οι κατασκευαστές παράγουν τεχνολογία εξάτμισης διαφόρων όγκων και υλικών.

Συχνά τα εργαστηριακά ερμάρια εξάτμισης είναι εξοπλισμένα με:

 • προστατευτικές οθόνες από ανοξείδωτο χάλυβα, γρανίτη, μάρμαρο ή πλαστικό υψηλής πίεσης.
 • πρόσθετος εξοπλισμός: πάνελ θέρμανσης, προστατευόμενες υποδοχές, παροχή νερού.

Οι διαστάσεις των εργαστηριακών θαλάμων εξάτμισης ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο και τη φύση των αντιδραστηρίων που χρησιμοποιούνται και τις ανάγκες του εργαστηρίου. Για παράδειγμα, για εργασία με εύφλεκτες ουσίες και αέρια δημιουργούνται ειδικά μοντέλα με αντιεκρηκτική προστασία.

Κατασκευαστές και δημοφιλή μοντέλα

Για χημικό εργαστήριο

Οι ειδικοί διακρίνουν διάφορους βασικούς τύπους εργαστηριακών καταλυτών καυσαερίων, και συγκεκριμένα:

 • Εξειδικευμένα ερμάρια - χρησιμοποιούνται για την εργασία με εύφλεκτα οξέα και διαλύματα ή για τη μελέτη αλάτων χλωριόντων στα προϊόντα πετρελαίου. Είναι κατασκευασμένα από υλικά ανθεκτικά σε επιθετική επιρροή ή κεραμικό πλακίδιο.
 • Γενικός εργαστηριακός εξοπλισμός - σχεδιασμένος για εργασία σε εργαστήρια παραγωγής και εκπαίδευσης. Συχνά χρησιμοποιείται σε ιατρικά ιδρύματα. Τα ντουλάπια αυτού του τύπου είναι εξοπλισμένα με λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης, πρίζες με αντάλλαγμα και φωτισμό. Η επιφάνεια του ντουλαπιού είναι κατασκευασμένη από πορσελάνη από ψευδάργυρο ή από ανθεκτικό σε χημικά πλαστικό υλικό.
 • Οι μικρές ντουλάπες χρησιμοποιούνται συχνότερα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Χρησιμοποιείται για την αφαίρεση υπολειμμάτων αντιδραστηρίων.
 • Ντουλάπια στεγνώματος - εγκατεστημένα σε ιατρικά ιδρύματα. Επίσης χρησιμοποιείται σε εργαστηριακές εργασίες. Το κύριο καθήκον της ξήρανσης των ντουλαπιών είναι η απομάκρυνση της υγρασίας και η ξήρανση κατά την επεξεργασία αντικειμένων, υλικών και άλλων αντικειμένων.

Ο εργαστηριακός χώρος εξόρυξης SW-2 από την ТД "Салве" προορίζεται για την πραγματοποίηση των χημικοαναλυτικών διεργασιών που συνδέονται με την εφαρμογή τοξικών αναθυμιάσεων και αερίων.

Η κουκούλα είναι κατασκευασμένη από μοριοσανίδες. Το προϊόν είναι εξοπλισμένο με κεραμικό πάγκο, εργαστηριακό νεροχύτη. Ο θάλαμος εργασίας είναι εξοπλισμένος με λαμπτήρα και ανεμιστήρα. Στον μπροστινό πίνακα υπάρχει υποδοχή σύνδεσης ηλεκτρικών συσκευών.

Κατά προσέγγιση κόστος - 25 χιλιάδες ρούβλια.

Η καυσαερίων V-200 που παράγονται από το ATM είναι προϊόν μοριοσανίδας πάχους 16 mm. Τα άκρα των κατακόρυφων πάνελ του ντουλαπιού προστατεύονται με ακμή που προκαλεί κρούση. Το προϊόν είναι εξοπλισμένο με λαμπτήρα φθορισμού και ντουλάπι με δύο πόρτες.

Ένα γραφείο είναι σχεδιασμένο για εξοπλισμό εργαστηρίων και ινστιτούτων διαφόρων προφίλ.

Το κατά προσέγγιση κόστος ενός τέτοιου γραφείου είναι 21 χιλιάδες ρούβλια.

ШВ.02.00

Η εργαστηριακή καπνοδόχος SPV.02.00 κατασκευάζεται από την εταιρεία "ASK". Το προϊόν είναι κατασκευασμένο από πολυστρωματική μοριοσανίδα και περιλαμβάνει:

 • Το θάλαμο εργασίας είναι εξοπλισμένο με λαμπτήρα και ανεμιστήρα.
 • φλάντζα για σύνδεση με το σύστημα εξαερισμού.
 • Μπροστινός πίνακας εξοπλισμένος με υποδοχή και διακόπτη.
 • κεραμικό νεροχύτη εργαστηρίου.
 • κινητή γυάλινη οθόνη
 • διαμέρισμα με ράφι, κλειστό από δύο πόρτες.

Το κατά προσέγγιση κόστος του υπουργικού συμβουλίου SHV.02.00 - 26.000 ρούβλια.

Πώς να εγκαταστήσετε σωστά;

Τοποθετήστε το ερμάριο εργαστηρίου καυσαερίων με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι δυνατή η σύνδεση του νερού, του ηλεκτρισμού και του κενού.

Ωστόσο, ένα προϊόν μικρού μεγέθους για ένα μεγάλο εργαστήριο δεν θα είναι αρκετό, δεδομένου ότι δεν θα καλύψει όλες τις ανάγκες του ιδρύματος στο σύνολό του, με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά η παραγωγικότητα της εργασίας.

Οι τιμές για κουκούλες εξαρτώνται από τις μεθόδους εξαερισμού, το υλικό που χρησιμοποιείται και τη διαθεσιμότητα πρόσθετων στοιχείων και φίλτρων. Κατά συνέπεια, όσο πιο λειτουργικό είναι το μοντέλο, τόσο υψηλότερο είναι το κόστος του.

Επί του παρόντος, το μέσο κόστος των εργαστηρίων καυσαερίων ξεκινά από 20 χιλιάδες ρούβλια.

Πού να αγοράσετε ένα εργαστηριακό καυσαερίων;

Στη Μόσχα

Μπορείτε να αγοράσετε ένα γραφείο καυσαερίων στη Μόσχα σε οργανώσεις όπως:

 • EcoProject:
  • site: https://www.ecoprolab.ru;
  • διεύθυνση: πόλη Μόσχα, οδός Svobody, σπίτι 61, κτίριο 1;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 125-38-80.
 • Medcomplex AVK:
  • τοποθεσία: http://www.medcomp.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, οδός Schelkovskoe, 23Α;
  • τηλέφωνο: 8 (800) 700-23-23.
 • Εργαστήριο Αναλυτών:
  • site: http://www.analytic-lab.ru/;
  • διεύθυνση: πόλη Μόσχα, προοπτική Leninsky, σπίτι 90, γραφείο 7?
  • τηλέφωνο: 8 (800) 333-67-66.
 • «100 Έπιπλα»:
  • site: http://100mebel.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Ostapovsky ταξίδι, σπίτι 4, κτίριο 1A;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 943-03-53.
 • AWTech:
  • site: http://www.awt.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Altufevskoe shosse, 48, κτίριο 1?
  • τηλέφωνο: 8 (800) 200-74-93.

Στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη, οι ακόλουθες εταιρείες ασχολούνται με την πώληση εργαστηρίων καυσαερίων:

 • "Sovlab":
  • site: http://sovlab-labmebel.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Σαμοϋλόβα, 5, γραφείο 9,
  • τηλέφωνο: +7 (812) 702-82-00.
 • Bikom:
  • site: http://www.bikomspb.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Βατουτίνα, σπίτι 19,
  • τηλέφωνο: 8 (800) 700-61-38.
 • ΕΡΓΑ:
  • site: https://labor-snol.ru/;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Rubinshteina street, σπίτι 23, γραφείο 80?
  • τηλέφωνο: 8 (800) 550-22-54.
 • ProPribor:
  • τοποθεσία: http://lab-snab.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Bogatyrsky Avenue, σπίτι 18;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 385-51-08.

Έτσι, η χρήση του εργαστηρίου απαγωγό βοηθά να αποφύγετε τις βλαβερές συνέπειες των διαβρωτικών παραγόντων και τοξικών ουσιών στους ανθρώπους που εργάζονται μαζί τους, και να αποτραπεί η εκτροπή τους από το εργαστήριο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επιλογή αυτού του είδους των προϊόντων είναι απαραίτητη σε αυστηρή συμφωνία με τις ανάγκες του εργαστηρίου.

Απορροφητήρες

Η παρουσία κουκούλας με εξαναγκασμένο εξαερισμό αποτελεί προϋπόθεση για τη λειτουργία ενός σύγχρονου εργαστηρίου και εξασφαλίζει την ασφάλεια της εργασίας με επιβλαβείς ουσίες. Οι εξαντλητικοί εργαστηριακοί πίνακες είναι ένας κλειστός θάλαμος εξοπλισμένος με σύστημα εξαερισμού, με πολυστρωματική οθόνη και ανθεκτικό σε χημικό πάγκο πάγκο. Τα ερμάρια που παρέχονται από το MILLAB είναι εξοπλισμένα με βολικά συστήματα αποθήκευσης με τη μορφή αντίχειρων.

Είδη ντουλαπιών

Στην ιστοσελίδα της εταιρείας "MILLAB" είναι δυνατό να εξοικειωθείτε με την προσφορά αρθρωτών ερμάκων διαφόρων τύπων, όπως:

 • πολυλειτουργικά ερμάρια για χημικά εργαστήρια;
 • εξειδικευμένα γραφεία με φράγμα αέρα, επιτρέποντας την εργασία χωρίς προστατευτική οθόνη.
 • ντουλάπια για εργασία με απόσταξη, εξοπλισμένα με ειδική πλάκα χαμηλού ύψους για την επεξεργασία διαστάσεων συμπλόκων.
 • ραδιοχημικά ερμάρια που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία ραδιονουκλεϊδίων, εξοπλισμένα με ειδικά συστήματα προστασίας.
 • ντουλάπια για φούρνους μούφας.
 • εξειδικευμένα καταψύκτες εργαστηρίων επίδειξης, συμπεριλαμβανομένου ενός καπνού για το περίβλημα χημείας ·
 • ντουλάπια ειδικού σκοπού για χρήση στον χειρισμό επιθετικών υλικών.
 • Εξειδικευμένα ερμάρια με ρυθμιζόμενη επιτραπέζια βάση για χρήστες με αναπηρίες.

Συστήματα εξάτμισης - μεγάλα μεγέθη για την εργασία με διάφορα είδη εξοπλισμού.

Ευκολία και άνεση

Όλα τα ερμάρια που παρέχονται από το MILLAB είναι εργονομικά και άνετα. Κατά τη λειτουργία, σας επιτρέπουν να αλλάξετε το ύψος του πάγκου. Τα ντουλάπια έχουν αρχικά διαφορετικά ύψη, το βάθος της θέσης εργασίας και το πλάτος της βάσης. Όλα αυτά σας επιτρέπουν να κάνετε μια επιλογή από τον πιο βολικό εξοπλισμό.

Πρόσθετες επιλογές

Τα ντουλάπια της εταιρίας "MILLAB" μπορούν να εξοπλιστούν, εάν το επιθυμείτε, με πρόσθετες επιλογές και λειτουργίες.

Να συνεργαστεί με εύφλεκτα υγρά που χρησιμοποιούνται ντουλάπι με ειδικές ιδιότητες φράγματος - με μεταλλικό περίβλημα, ιδιαίτερα ανθεκτικό προστατευτικό διάφραγμα κατασκευασμένο από ανθεκτικό γυαλί, ένα μεταλλικό έκρηξη-απόδειξη βάθρο. Οι αυτόνομοι απορροφητήρες για το εργαστήριο παρέχουν αυξημένη ασφάλεια για το προσωπικό.

Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να αγοράσετε αξιόπιστα, ασφαλή, άνετα ερμάρια από τους καλύτερους κατασκευαστές εργαστηριακού εξοπλισμού σε προσιτή και ελκυστική τιμή.

Εργαστηριακό εργαστήριο καυσαερίων ШВ-01-МСК (κεραμικά, γερανό, γρανίτη)

 • Περιγραφή
 • Χαρακτηριστικά
 • Τεκμηρίωση
 • Χαρακτηριστικά
 • Περιγραφή
 • Τεκμηρίωση

Στοιχεία για μεταφορά:

Παράμετροι:

Πριν από τη χρήση, διαβάστε τις οδηγίες χρήσης (πιστοποιητικό προϊόντος) ή συμβουλευτείτε έναν ειδικό

 • Τεκμηρίωση
 • Περιγραφή
 • Χαρακτηριστικά

Παρόμοια προϊόντα

Προσοχή παρακαλώ! Η τοποθέτηση των «MedKompleks» AVK «τεχνικά χαρακτηριστικά των προϊόντων, τη διάταξη και τα γραφικά αντίγραφα των εγγράφων (πιστοποιητικά και τις δηλώσεις συμμόρφωσης, πιστοποιητικά έγκρισης τύπου των μέσων, αδειών κυκλοφορίας για τα φαρμακευτικά προϊόντα μέτρηση και ούτω καθεξής. Δ) Είναι καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα, δεν αποτελεί υποχρέωση και δεν μπορεί να χρησιμεύσει ως βάση για τις απαιτήσεις.

Πριν από τη χρήση, πρέπει να διαβάσετε τις οδηγίες χρήσης (πιστοποιητικό προϊόντος) ή να συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Σας επιτρέπουν να αναγνωρίζετε και να λαμβάνετε πληροφορίες σχετικά με την εμπειρία του χρήστη σας. Αυτό είναι απαραίτητο για τη βελτίωση του ιστότοπου. Όταν επισκέπτεστε τις σελίδες του ιστότοπου, επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας.

OOO MedKomplex AVK 107241, Μόσχα, Shchelkovsky Highway, 23Α, fl. 1, σελ. 1, com. 12 OGRN 1027700268298

Εξοπλισμός για τη βιομηχανία ημιαγωγών

 • Καθαρά δωμάτια
 • / /
 • Απορροφητήρες
 • / /
 • Ερμάρια με εκχύλισμα χωρίς αγωγό στον εξαναγκασμένο εξαερισμό

Τα γραφεία Terra με εξαερισμού και εξαερισμού αερισμού αποτελεσματικά αερίζονται και απομακρύνουν τα αέρια και τα σωματίδια, διασφαλίζοντας την ασφάλεια του αέρα σε καθαρά δωμάτια. Οι αυτόνομες περιφράξεις χωρίς αγωγούς εκκένωσης και αυτοματοποιημένους σταθμούς εργασίας παρέχουν άφθονο χώρο εργασίας για μεγάλο εξοπλισμό επεξεργασίας. Οι φορητές κουκούλες και οι θάλαμοι έχουν σχεδίαση εξοικονόμησης χώρου, μπορούν να τοποθετηθούν σε σχεδόν οποιαδήποτε επιφάνεια. Ερμάρια με μεγάλη απόσταση από την προστατευτική οθόνη σας επιτρέπουν να εργάζεστε με μεγάλα χημικά σκεύη.

Με αυτό το σχεδιαστικό χαρακτηριστικό αυτού του εξοπλισμού (απουσία αγωγού εκκένωσης), η εργασία της μονάδας φιλτραρίσματος και του ίδιου του φίλτρου γίνεται ιδιαίτερα σημαντική. Παρακάτω είναι μερικά χαρακτηριστικά και τρόποι βελτίωσης της διαδικασίας καθαρισμού.

Φιλτράρισμα του μέσου που θα αφαιρεθεί
πιο συχνά χρησιμοποιούνται για τη διήθηση του ενεργού άνθρακα, απορροφά τα αντιδραστήρια που έχει μοριακό βάρος μεγαλύτερο από 30 και ένα σημείο ζέσεως πάνω από τους 60 ° C, καθώς και άλλα αντιδραστήρια που έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά της μοριακής δομής. Η προσρόφηση πραγματοποιείται στην ενεργή ζώνη του φίλτρου, η οποία έχει μικρή διατομή του στρώματος φιλτραρίσματος. Εκεί, το υλικό που αφαιρείται έρχεται σε επαφή με το μέσο φίλτρου. Αυτή η ενεργή ζώνη κινείται προς τα πάνω καθώς το φίλτρο βρέχεται. Όταν αυτή η ζώνη φτάσει στην επάνω επιφάνεια του φίλτρου, αρχίζει η περίοδος κορεσμού του φίλτρου.

Βελτιωμένη απόδοση φίλτρου
Προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα της διήθησης, οποιοδήποτε σύστημα εξάτμισης πρέπει να διασφαλίζει ότι ο όγκος του αέρα που θα καθαριστεί θα αφιερώνει επαρκή χρόνο στο περιβάλλον καθαρισμού. Τα συστήματα καθαρισμού των εκπομπών καυσαερίων της Terra αντιλαμβάνονται αυτήν την κατάσταση με διάφορους τρόπους:

 • οι ειδικά σχεδιασμένοι ανεμιστήρες με στροφεία παρέχουν μια βέλτιστη γραμμική ταχύτητα ροής αέρα, επαρκή για τη διατήρηση της αρνητικής πίεσης στην περιοχή εργασίας. Εξαιτίας αυτού, εμποδίζεται η αντίστροφη ροή από τη μία πλευρά και από την άλλη η ταχύτητα αυτή είναι αρκετά χαμηλή ώστε να εξασφαλίζει την απαραίτητη προσρόφηση ατμών από το μέσο φίλτρου
 • Τα προφίλτρα διευρύνουν επίσης τις δυνατότητες του συστήματος εξάτμισης και μειώνουν τη ροή του αέρα μέσω του φίλτρου.

Παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας του φίλτρου

Για τον έλεγχο του συστήματος φιλτραρίσματος, δύο χρονικά σημεία είναι σημαντικά:

 • τη στιγμή που η ενεργή ζώνη φτάνει στην κορυφή
 • Ο χρόνος του κώδικα επιτυγχάνει τη μέγιστη επιτρεπτή συγκέντρωση (TLV) για την προς αφαίρεση ουσία.

Σημαντική είναι επίσης η ταχύτητα ροής του αέρα, καθώς αυτή η ροή πρέπει να παρέχει αντίστοιχη αρνητική πίεση και να ανιχνεύει την ανεπάρκεια του ανεμιστήρα. Με τη διεξαγωγή περιοδικών δοκιμών εξάτμισης, μπορείτε να προσδιορίσετε τον πραγματικό χρόνο του φίλτρου για κάθε συγκεκριμένη περίπτωση και να μετρήσετε την απόδοση του φίλτρου χρησιμοποιώντας το συνολικό χρονοδιακόπτη. Ο ηλεκτρονικός αισθητήρας ταχύτητας αέρα βοηθάει στην ασφαλή και αποδοτική λειτουργία, παρέχοντας συνεχή παρακολούθηση της ταχύτητας και παρέχει συναγερμό όταν η τιμή πέσει κάτω από την καθορισμένη τιμή. Για ασφαλή λειτουργία, βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία του φίλτρου έχει ελεγχθεί όπως περιγράφεται παραπάνω. Αποφύγετε τη χρήση του φίλτρου όταν χειρίζεστε πολύ τοξικές ουσίες, μεγάλες ποσότητες ρύπων και άγνωστες ή πολύ πτητικές χημικές αντιδράσεις. Να αλλάζετε πάντοτε τα φίλτρα εγκαίρως εάν έχει επιτευχθεί η μέγιστη επιτρεπτή συγκέντρωση (TLV).

Ο σχεδιασμός και η εμφάνιση αυτών των κουκούλες εξαρτάται από την εφαρμογή και τα χαρακτηριστικά του δωματίου όπου θα εγκατασταθούν. Παρακάτω είναι οι κύριοι τύποι και σειρές κουκούλες και κουτιά χωρίς αγωγό:

Βασικοί εξαεριστήρες
Αυτός ο σταθμός εργασίας έχει σχεδιαστεί ειδικά για την εξάλειψη των αεροπορικών αναταράξεων. Τα εξειδικευμένα φίλτρα αφαιρούν τους ατμούς και τα σωματίδια

Προστατευτικά καλύμματα τραπέζι
Οι κουκούλες εξάτμισης χωρίς εκροή μπορούν να εξοικονομήσουν ενέργεια. Μπορείτε να παραγγείλετε ερμάρια διαφορετικού πλάτους: 4 ', 5', 6 'και 8' με φίλτρα Neutrodine και την δυνατότητα εγκατάστασης διαφόρων υπηρεσιών και ηλεκτρικού εξοπλισμού.

Προστατευτικά απορροφητήρες καπνού
Αυτά τα ντουλάπια μπορούν να έχουν διαφορετικά πλάτη: 4 ', 5', 6 'και 8' και παρέχουν άνετη τοποθέτηση επίπλων ή εξοπλισμού σε εξαερισμένο όγκο, τα συστήματα κατασκευάζονται σύμφωνα με το SEFA 9-2010 DH III

Μονάδα αερισμού ασφαλείας
Οι κουκούλες χαμηλού προφίλ με το σύστημα συλλογής σκόνης Labconco παρέχουν αποτελεσματικότερη προστασία. Η ταχύτητα ροής αέρα παραμένει σταθερή, ανεξάρτητα από το αν η προστατευτική οθόνη είναι ανοιχτή ή κλειστή.

Σταθμός αποστράγγισης
Ο σταθμός δεν έχει ένα πάνω μέρος και η μονάδα φίλτρου βρίσκεται πίσω από το πίσω τοίχωμα. Διατίθεται σε δύο πλάτη: 2 "ή 3".

XPert Hood Series
Η οριζόντια ροή ροής αέρα παρέχει μέγιστη προστασία από επιβλαβή / τοξική σκόνη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ζύγισης.

Xpert Nano κουκούλες σειράς
Το οριζόντιο δομοστοιχείο ροής με ενσωματωμένο υπερσυμπιεστή και φίλτρο ULPA 99,999% παρέχει προστασία όταν χειρίζεται τα νανοσωματίδια και τις ξηρές σκόνες.

Αυτοματοποιημένα ερμάρια εργασίας με κουκούλες
Ο εύκαμπτος σχεδιασμός του θαλάμου και τα πρόσθετα φίλτρα επιτρέπουν την αξιόπιστη απομάκρυνση των ακαθαρσιών, τόσο με σύνδεση με το κύριο σύστημα σχεδίασης όσο και χωρίς αυτό. Η επιφάνεια εργασίας είναι απαλλαγμένη από κραδασμούς.

Εσωτερικά ασφαλής καπνοδόχος
Η εργασία με επικίνδυνους ατμούς απαιτεί κατάλληλες θέσεις εργασίας, όπως: χαλύβδινα υποπίετρα αρνητικής πίεσης χωρίς ρεύμα εκκένωσης με υπερσυμπιεστή με προστασία από εκρήξεις και φωτισμό

Μονάδα εξαερισμού
Ντουλάπι "κλειδί στο χέρι" με φωτισμό φθορισμού από πολυπροπυλένιο ανθεκτικό στο οξύ. Η μονάδα είναι εξοπλισμένη με δύο υπερτροφοδότες 1200 CFM με δυνατότητα γρήγορης και εύκολης αντικατάστασης του φίλτρου.

Μονάδες γενικής εξαερισμού
Ο αρθρωτός σχεδιασμός σας επιτρέπει να ρυθμίσετε αυτόν τον εξοπλισμό στις απαιτήσεις του πελάτη και να το χρησιμοποιήσετε ως δομοστοιχείο θετικής ή αρνητικής πίεσης. Η ροή αέρα παραμένει σταθερή με σταθερή εμπρόσθια ταχύτητα.

DownDraft Workplace
Αυξάνει την ασφάλεια του χειριστή κατά τη διάρκεια της συγκόλλησης, της χημικής επεξεργασίας και άλλων εργασιών στις οποίες μπορεί να παρουσιαστούν επιβλαβείς αναθυμιάσεις. Το φίλτρο που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια εργασίας σφίγγει τα ζεύγη προς τα κάτω.

Αποστειρωμένο ερμάριο
Αφαιρεί με ασφάλεια τα σωματίδια των υπομικρών μεγεθών, τα αερολύματα και τη σκόνη με τη βοήθεια μιας σιωπηρής μονάδας φιλτραρίσματος HEPA, το περίβλημα είναι εξοπλισμένο με οπίσθιο φωτισμό.

ValuLine ™ Σειρά καυσαερίων χωρίς αγωγούς
Ένα οικονομικό σταθμό εργασίας με στρογγυλεμένες γωνίες και συνεχείς συγκολλήσεις, απλοποιεί τη διαδικασία καθαρισμού του θαλάμου. Αφαιρεί με ασφάλεια τους οργανικούς καπνούς.

Κουτί χημικής εκχύλισης
Αυτός ο χώρος εργασίας με μεγάλο κενό εργασίας είναι καλά αεριζόμενος και ιδανικός για μεγάλο εξοπλισμό. Ο μηχανισμός ταχείας απελευθέρωσης του φίλτρου εξασφαλίζει την γρήγορη και εύκολη αντικατάστασή του.

Σταθμός εργασίας χωρίς αγωγούς
Ένας συμπαγής, φορητός σταθμός εργασίας είναι ιδανικός για την αφαίρεση αερολυμάτων, ατμών συγκόλλησης και άλλων χημικών ατμών. Το φίλτρο χρησιμοποιεί ενεργό άνθρακα.

Μονάδες με ελεγχόμενη ατμόσφαιρα
Αυτά τα συστήματα μπορούν να έχουν διάφορα μεγέθη και υλικά εκτέλεσης, σε συνδυασμό με αρθρωτά φίλτρα HEPA ή φίλτρα με ενεργό άνθρακα και υπερσυμπιεστή, τα συστήματα αυτά παρέχουν αποτελεσματική προστασία.

Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, επικοινωνήστε με τους ειδικούς μας.

Απαιτήσεις εξαερισμού για απορροφητήρες καπνού

Ο εξαερισμός των καυσαερίων είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστήματα των κτιρίων και των εγκαταστάσεων που προορίζονται για έρευνα. Η εγκατάστασή του πρέπει να συμμορφώνεται με τους προδιαγραφόμενους κανόνες και κανόνες, καθώς η τήρησή τους επηρεάζει όχι μόνο την ποιότητα των πειραμάτων που πραγματοποιούνται. Την τήρηση των απαραίτητων αποχρώσεων κατά τη σύνδεση εξοπλισμού όπως η κουκούλα SNOL - εγγύηση της υγείας του προσωπικού.

Περιγραφή του συστήματος εξαερισμού του καπνού

Το σύστημα αερισμού για τους απορροφητήρες καυσαερίων υπολογίζεται σύμφωνα με την προβλεπόμενη χρήση τους. Μετά από όλα, τι είναι μια καπνοδόχος; Αυτό είναι ένα κομμάτι των επίπλων, ένα must για κάθε εργαστήριο, είτε πρόκειται για εκπαίδευση είτε για δοκιμή.

Ο εξοπλισμός χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή πειραμάτων με διάφορες ουσίες. Πολλές από αυτές είναι τοξικές και μπορεί να είναι επικίνδυνες για το περιβάλλον και την ανθρώπινη ζωή. Κάθε υπουργικό συμβούλιο διαθέτει παράθυρο μέσω του οποίου οι βοηθοί εργαστηρίου τηρούν τις τρέχουσες διαδικασίες, με αποτέλεσμα να σχηματίζεται ουσιαστικά ένας μεγάλος αριθμός διαφορετικών επιβλαβών εκπομπών.

Γενική άποψη του εργαστηριακού καπνού

Ανάλογα με τον τύπο της κουκούλας, η διάθεση των αποβλήτων γίνεται με φυσικό ή αναγκαστικό τρόπο. Ταυτόχρονα εισάγεται φρέσκος αέρας μέσω ενός άλλου ανοίγματος. Αποτρέπει τη διείσδυση επιβλαβών και επικίνδυνων ουσιών εκτός του θαλάμου.

Απόσπασμα: Ο υπολογισμός της ποσότητας αέρα που πρέπει να αφαιρεθεί βασίζεται στον τύπο των μελετών, την τοξικότητα των αντιδραστηρίων και το καθεστώς θερμοκρασίας μέσα

Τα πιο συνηθισμένα είναι οι απορροφητήρες καπνού με εξαναγκασμένο εξαερισμό, ο οποίος εκτελείται μηχανικά. Ένα τέτοιο εκχύλισμα μπορεί να εξοπλιστεί με τρεις τύπους αντλιών αναρρόφησης:

 • Κάτω. Εφαρμόζεται απουσία πηγών θερμότητας μέσα στο έπιπλο. Αυτό απομακρύνει τα βαρέα αέρια και τη σκόνη.
 • Άνω. Αυτή η μέθοδος εξάλειψης χρησιμοποιείται όταν εργάζεστε με ενεργές πηγές θερμότητας.
 • Συνδυασμένη. Μια τέτοια έξοδος αέρα εγκαθίσταται κυρίως σε εργαστήρια όπου διεξάγονται χημικά πειράματα.

Διάγραμμα ροής της ροής αέρα του καπναγωγού

Βασικοί κανόνες για τον εξαερισμό του καπνού SNOL

Η αποτελεσματικότητα του εξαερισμού των κουζινών εξαρτάται από την τήρηση των απαιτήσεων που ισχύουν για κάθε τύπο ερευνητικής δραστηριότητας. Παραθέτουμε ορισμένες από αυτές:

 • Οι θύρες των κουκούλες πρέπει να είναι κλειστές όσο το δυνατόν πιο σφιχτά.
 • Η ταχύτητα μετακίνησης του αέρα στον θάλαμο εργασίας είναι τουλάχιστον 0,1 m / s (όταν εργάζεστε με επιβλαβή εξαρτήματα - 0,7 m / s).
 • Η πίεση στο δωμάτιο πρέπει να είναι υπερβολική για να αποφευχθεί η διαρροή αερίων και ατμών.
 • Σε περίπτωση ανάφλεξης αντιδραστηρίων, είναι απαραίτητο να σταματήσετε την πρόσβαση αέρα και να αποκλείσετε τον εξαερισμό για να αποτρέψετε την εξάπλωση της φωτιάς σε όλο το σύστημα.
 • Συνιστάται να παρέχετε 24ωρη παροχή καθαρού αέρα στο εργαστήριο.
 • Εκτός από τον αερισμό ανεφοδιασμού και εξαγωγής των ντουλαπιών, τα κτίρια πρέπει να είναι εξοπλισμένα με συσκευές για αναρρόφηση αναγκαστικού αέρα.

Οι υπάλληλοι των ερευνητικών κέντρων πρέπει να είναι εξοικειωμένοι με την αρχή του συστήματος εξάτμισης

Εργαστήριο με απορροφητήρες καπνού

Το σύστημα εξαερισμού για απορροφητήρες καυσαερίων υπολογίζεται για κάθε συγκεκριμένο χώρο, ανάλογα με την ιδιαιτερότητα και τον σκοπό του, ορισμένες φορές ακόμη και ξεχωριστά από τις υπόλοιπες επικοινωνίες του κτιρίου. Η επιλογή του εξοπλισμού και η τοποθέτησή του πραγματοποιούνται αποκλειστικά από ειδικούς της εταιρείας "Εργασίας". Μόνο εφόσον τηρούνται όλοι οι κανόνες, είναι δυνατή η απρόσκοπτη εργασία με χημικά.

Εξαερισμός εξαγωγής

Το κύριο καθήκον του εξαερισμού - αφαίρεση αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο. Σε καταλύματα σύστημα εξαερισμού χρησιμοποιείται πλεονεκτικά σε συνδυασμό με φρέσκο ​​αέρα μέσα στο γενικό εξαερισμό, αλλά στις εγκαταστάσεις παραγωγής μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απομάκρυνση σημείο του μολυσμένου αέρα με υψηλή συγκέντρωση των αερίων, καπνού, σκόνης ή περίσσειας θερμότητας σε χώρους υψηλότερη συγκέντρωση - ιδιαίτερα επικίνδυνες περιοχές εργασίας στην τόπους εγκατάστασης του βιομηχανικού εξοπλισμού, κ.λπ. Ένα τυπικό παράδειγμα ενός τοπικού συστήματος εξαερισμού απορροφητήρας.

Τύποι εξαερισμού

Ανάλογα με τον τρόπο παροχής κινήτρων, τα ακόλουθα τύπους εξαερισμού:

 • Φυσικός εξαερισμός
 • Μηχανική (αναγκαστική)

Ανάλογα με τον όγκο της περιοχής εξυπηρέτησης, τα συστήματα αερισμού εξαγωγής ταξινομούνται σε:

 • Τοπική (αφαίρεση αέρα σε συγκεκριμένο ιστότοπο)
 • Γενική ανταλλαγή (παρέχοντας πλήρη ανταλλαγή αέρα σε ολόκληρη την κατοικία / διαμέρισμα)

Οποιοδήποτε σύστημα εξαερισμού λειτουργεί σε συνδυασμό με τον αέρα τροφοδοσίας: παρέχουν εναλλάκτη αέρα στο δωμάτιο και δημιουργούν ένα μικροκλίμα, άνετο για ζωή και εργασία. Απολύτως όλα τα είδη αερισμού εξαγωγής ανήκουν στο κανάλι, αφού ο αέρας εξαγωγής αποβάλλεται μέσω διακλαδισμένου δικτύου αεραγωγών.

Φυσικά συστήματα εξαερισμού

Φυσικός εξαερισμός προβάλλεται κατά τη φάση κατασκευής του κτιρίου. Πρόκειται για ένα σύστημα καναλιών στο οποίο εισέρχεται ο αέρας μέσω των οπών εξαερισμού στην κουζίνα και το μπάνιο και στη συνέχεια εκκενώνεται στην ατμόσφαιρα μέσω ενός σωλήνα στην οροφή του κτιρίου. Το πλεονέκτημα ενός τέτοιου συστήματος είναι η αντοχή του - δεν χρειάζεται πρόσθετος εξοπλισμός και τροφοδοτικό για τον αερισμό των δωματίων. Το κύριο μειονέκτημα του φυσικού αερισμού είναι μια έντονη μετεωρολογική εξάρτηση, υπό ορισμένες συνθήκες (σε ζεστό, ανέφικτο καιρό), η κυκλοφορία του αέρα διακόπτεται εντελώς.

Σχήμα 1. Σχέδιο λειτουργίας φυσικού αερισμού εξαερισμού και εξαγωγής

Σε αυτό το διάγραμμα δείχνει σαφώς την κατεύθυνση της ροής του αέρα σε εξαερισμό δωματίων: φρέσκο ​​αέρα μέσα στο δωμάτιο μέσω των πόρων και ρωγμών των προστασία των σχεδίων (παράθυρα, πόρτες, τοίχους), και αντικαθιστά το παλιό μάζας του αέρα μέσα από τα κανάλια αερισμού.

γρίλιες εισαγωγής αέρα δεν είναι τυχαία εγκατασταθεί στην κουζίνα και μπάνιο: Τα ρεύματα αέρα που κινείται προς την κατεύθυνσή τους, και να «κλειδώσει» την μυρωδιές, ατμού, την υγρασία, δεν τους επιτρέπει να εξαπλωθεί σε όλο τους χώρους διαμονής.

Τέτοια συστήματα είναι εξαιρετικά εύκολο να διατηρηθούν και δεν απαιτούν πρόσθετο οικονομικό κόστος, αλλά παρουσιάζουν ορισμένες σημαντικές ελλείψεις:

 • Μετεξέλιξη, μπορείτε να ελέγχετε (όχι πάντα) μόνο τη δύναμη έλξης, αλλά όχι τη διαθεσιμότητα.
 • Χρησιμοποιώντας θερμότητα και θόρυβο, τα μονωτικά δομικά υλικά μπορούν να σταματήσουν την ανταλλαγή αέρα.
 • Τον χειμώνα, η κατεύθυνση της ροής μπορεί να αλλάξει στα ορυχεία και ο ψυχρός αέρας από το δρόμο θα αρχίσει να ρέει στα δωμάτια.

Το σύστημα εξαερισμού μπορεί να βελτιστοποιηθεί. Αν το φυσικό βύθισμα δεν επαρκεί για πλήρη ανταλλαγή αέρα, τότε στα σημαντικότερα σημεία, αντί για τα συνηθισμένα πλέγματα εξαερισμού, εγκαθίσταται ειδικός εξοπλισμός - ο ανεμιστήρας εξάτμισης στο μπάνιο ή την τουαλέτα, η κουκούλα στην κουζίνα κ.λπ. Σε αυτή την περίπτωση, το σύστημα των αεραγωγών είναι εξοπλισμένο με βαλβίδες, έτσι ώστε ο μολυσμένος αέρας να βγει έξω στο δρόμο και να μην μεταφερθεί σε γειτονικούς χώρους.

Εικόνα 2. Σύστημα εξαερισμού με φυσικό και τεχνητό κίνητρο

Η κοπή της κουκούλας κουζίνας στο κοινό / κοινό δίκτυο των αεραγωγών είναι ένα τυπικό παράδειγμα συνδυασμού γενικής ανταλλαγής και τοπικών συστημάτων εξαερισμού.

Σταθερή λειτουργία του εξαερισμού μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση ενός μηχανικού συστήματος αερισμού: καθαρό αέρα εισέρχεται στον χώρο μέσα από ειδικά κανάλια ή άξονες (ανάλογα με τον τύπο του συστήματος) και αυτόματα εκτοπίζει τη μάζα αέρα εξαγωγής. Ο συνδυασμός αυτός εξαλείφει όλες τις ατέλειες του φυσικού αερισμού και είναι μία από τις πιο δημοφιλείς λύσεις στη Ρωσία.

Εικόνα 3. Συνδυασμός συστημάτων εξαερισμού: αναγκαστική τροφοδοσία και φυσική εξάτμιση

Μια μικρή εισροή αέρα επιπλέον του φυσικού αερισμού που έρχεται μέσω των συστημάτων μπορεί να ληφθεί από το κλιματιστικό, εάν ο κατάλογος των λειτουργιών του έχει "φρέσκο ​​αέρα". Τις περισσότερες φορές αυτή η επιλογή βρίσκεται σε ακριβά μοντέλα και μπορεί να συμπληρωθεί με συστήματα φιλτραρίσματος και ιονισμού αέρα. Μην συγχέετε με τα συμβατικά κλιματιστικά ανακύκλωσης.

Συστήματα εξαναγκασμού εξαερισμού

Στον πυρήνα συστήματα αναγκαστικού εξαερισμού βρίσκεται το σχέδιο που δημιουργείται από τον εξοπλισμό εξαερισμού στο σύστημα εξαγωγής ορυχείων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι ένα τέτοιο σύστημα θα λειτουργεί πλήρως μόνο εάν υπάρχει επαρκής ροή αέρα (στο δωμάτιο) από έξω, διαφορετικά ο ανεμιστήρας θα λειτουργεί αδρανής.

Εικόνα 4. Μηχανικό σύστημα αερισμού

Τα πιο δημοφιλή εισαγωγής και εξαγωγής με μηχανικά κίνητρα. Παρέχουν πλήρη ανταλλαγή του αέρα σε όλα τα δωμάτια και χώρους (σύμφωνα με το σχέδιο), και το σύστημα είναι πλήρως ισορροπημένη: ο αέρας έξω από το διαμέρισμα ή το σπίτι αφαιρείται με τον ίδιο ρυθμό όπως αυτό έρχεται, χωρίς να δημιουργείται υπέρμετρη επιβάρυνση των απαγωγών.

Σχήμα 5. Το σχέδιο του εξαναγκασμένου εξαερισμού

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το σχεδιασμό ενός πλήρως ανεπτυγμένου συστήματος εξαερισμού:

 • Ο όγκος της ανταλλαγής αέρα υπολογίζεται βάσει του μεγέθους, του σκοπού των χώρων, του αριθμού των κατοίκων, των χαρακτηριστικών της κουζίνας και του εξοπλισμού υγιεινής. Κανονικά, μία ώρα στο δωμάτιο πρέπει να αντικατασταθεί από όλο τον αέρα. Ο υπολογισμός της απόδοσης πραγματοποιείται πάντα από το σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας.
 • Σε περίπτωση που ο άξονας εξαερισμού οδηγείται στο δρόμο, μπορείτε να επιλέξετε ένα σύστημα οποιασδήποτε απόδοσης. Εάν οι περικοπές εξόδου στο ανύψωσης κεντρικό σύστημα εξαερισμού, αποφύγετε το πολύ ισχυρό μοντέλα - σε πολλά πολυώροφα κτίρια τα φρέατα εξαερισμού συλλογή κανάλια, και μπορείτε να την υποβολή αέρα σας στα διαμερίσματα των γειτόνων.

Η θερμοκρασία του αέρα παροχής πρέπει να συμμορφώνεται με το SNiP 41-01-2003. Ταυτόχρονα, η θέρμανση ενός τόσο μεγάλου όγκου αέριων μαζών το χειμώνα απαιτεί υψηλό ενεργειακό κόστος. Μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας με τη χρήση ενός ελάσματος ή εναλλάκτη θερμότητας περιστρεφόμενο: κατά την αφαίρεση αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο μέσω του εναλλάκτη θερμότητας και μεταφέρει θερμική ενέργεια του. Παράλληλα, ο ίδιος εναλλάκτης θερμότητας δέχεται αέρα τροφοδοσίας, ο οποίος θερμαίνεται από την ενέργεια των μαζών αέρα που αφαιρείται. Ορισμένα μοντέλα της απόδοση άνω του 90% (κυτταρίνη), αλλά λόγω της χαμηλής αντοχής τους κάτω από συνθήκες υψηλής υγρασίας ή χαμηλές θερμοκρασίες που χρησιμοποιούνται συνήθως energofeffektivnye λιγότερο (εντός 80%), αλλά πιο ανθεκτικό δομή με ένα κεραμικό ή χαλκό εναλλάκτη θερμότητας.

Εικόνα 6. Εγκατάσταση μονάδας αερισμού με συσκευή ανάκτησης ενέργειας

Συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού

Μετά τη θέρμανση στον αναρτητή, ο καθαρός αέρας μπορεί να ρεύσει απευθείας στο δωμάτιο ή να θερμανθεί επιπρόσθετα στην απαιτούμενη θερμοκρασία με τη βοήθεια θερμαντήρα (ηλεκτρικό ή νερό) ή ψύχεται σε εναλλάκτη θερμότητας (φρέον ή νερό).

Η πλειονότητα των μονάδων ανάκτησης είναι εφοδιασμένη με ένα επιπλέον θερμιδόμετρο χαμηλής ισχύος. Αυτές οι μονάδες μπλοκαρίσματος διαθέτουν ένα ελάχιστο χώρο και χωρούν εύκολα σε μπαλκόνι ή μπαλκόνι. Για να κρυώσει ο αέρας απαιτείται ξεχωριστή μονάδα - συνήθως χρησιμοποιείται σε συστήματα εξαερισμού μέσω τηλεφώνου που αποτελούνται από ξεχωριστά εξαρτήματα: ανεμιστήρα, σιγαστήρα, φίλτρο, σύστημα αυτοματισμού κλπ.

Αυτά τα συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού ρύθμισης τύπου είναι πολύ περίπλοκα στην εγκατάσταση και τη συντήρηση, αλλά παρέχουν ένα ιδανικό μικροκλίμα στο δωμάτιο.

Σχήμα 7. Η βασική διάταξη αερισμού και κλιματισμού

Τοπικός εξαερισμός

Σε αντίθεση με τα συστήματα γενικής ανταλλαγής εξαερισμού, τα οποία εμπλέκονται στην ολική ανταλλαγή αέρα, τοπικό εξαερισμό επιλύει προβλήματα σημείου όταν εντοπιστούν περιοχές ατμοσφαιρικής ρύπανσης και είναι απαραίτητο να αποτραπεί η εξάπλωση επιβλαβών εκπομπών σε όλους τους χώρους. Τυπικά παραδείγματα: κουκούλες κουζίνας (εξαιρουμένης της ανακυκλοφορίας), κουκούλες σε εργαστήρια, εισροές αέρα σε ορισμένες περιοχές «επιβλαβών» παραγωγών.

Εικόνα 8. Τύποι τοπικού εξαερισμού: 1, 2 - καπό, 3 - καπνοδόχος, 4 - αναρρόφηση διπλής όψης

Τοπικά συστήματα εξαερισμού είναι σχεδόν πάντα εφοδιασμένο με ένα φίλτρο προσαρμοσμένο να καθυστερήσει ορισμένες προσμείξεις στο συγκεκριμένο τμήμα -. Της σκόνης, τα αντιδραστήρια, κ.λ.π. Παράδειγμα Απορροφητήρες κουζίνες εξοπλισμένες με λίπος ή / και φίλτρου ξυλάνθρακα, τόρνοι περιβλήματα έχουν αρκετά βαθμούς καθυστέρησης σκόνης.

Ο καθαρισμένος αέρας μπορεί να εκκενωθεί απευθείας στο δρόμο ή σε ένα κοινό δίκτυο εξαερισμού.

Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στον ιστότοπο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν δημόσια προσφορά σε καμία περίπτωση.

© 2003-2018 INTEH-CLIMATE - Εξαερισμός και κλιματισμός. Επικοινωνήστε μαζί μας

Έξοδος καπό SHV-204 (2440 * 750 * 2100) Οθόνη ανύψωσης Πλέξιγκλας

Περιγραφή

Πάνελ πίνακα εξαγωγής.

Συνολικές διαστάσεις 2440 * 740 * 2100

Ο θάλαμος εξάτμισης είναι μια ισχυρή δομή μεταλλικού πίνακα. Το περίβλημα είναι εφοδιασμένο με κουκούλα από τρεις ζώνες: από την περιοχή εργασίας, από το επίπεδο της επιφάνειας εργασίας και από τον τοίχο.

  Η οθόνη ανύψωσης μπορεί να εκτελεστεί:
 • από γυαλί επικαλυμμένο με ανθεκτική στην κρούση ταινία, με σύστημα αντίβαρου (προαιρετικό)
 • από φύλλο πλεξιγκλάς με σταθερή εγκατάσταση σε διαφορετικά ύψη
  Έκδοση θαλάμου εργασίας:
 • О - για εργασία σε περιβάλλον μέτριας επιθετικότητας χαλύβδινο φύλλο, βαμμένο με βαφή πολυμερούς σε σκόνη (προαιρετικό)
 • Н - για εργασία σε περιβάλλοντα υψηλής επιθετικότητας ανοξείδωτος χάλυβας 12Χ18Η10Τ, βαμμένος με εποξειδική βαφή πολυμερούς
 • Π και D για εργασία σε περιβάλλοντα υψηλής επιθετικότητας πολυπροπυλενίου και "DURCON"
 • 3 ηλεκτρικές πρίζες για 220 V,
 • κάμερα φωτισμού με διακόπτη στο μπροστινό πίνακα,
 • διακόπτη
 • ένα σύνολο υδραυλικών εγκαταστάσεων (μικρός ή μεγάλος νεροχύτης, βρύση κρύου νερού με εξαρτήματα ή μίξερ).
 • γερανοί για παροχή αερίου, κενό.
 • Απομακρυσμένη ρύθμιση από τον μπροστινό πίνακα με νερό, αέριο κ.λπ.
 • Σύνθεση του κυματοειδούς σωλήνα και της μονάδας εξαερισμού για εξαναγκασμένο σχέδιο.
 • δυνατότητα κατασκευής με προστασία από εκρήξεις (χωρίς εξόδους).

Ανεμιστήρας παροχής και εξαγωγής

Για να εξαγάγετε τον αέρα εξαγωγής από τις εγκαταστάσεις και να γεμίσετε το χώρο με φρέσκο ​​οξυγόνο, χρησιμοποιείται πολύ συχνά βιομηχανικός εξαερισμός. Τα χαρακτηριστικά, η συσκευή, η αρχή λειτουργίας και το σετ παράδοσης ρυθμίζονται λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά κάθε συγκεκριμένου αντικειμένου. Μέχρι σήμερα, τα συστήματα εξαερισμού βρίσκονται σε εστιατόρια, κατοικίες, συγκροτήματα ψυχαγωγίας, αποθήκες και ακόμη και κουζίνες.

Το σημερινό άρθρο είναι αποκλειστικά αφιερωμένο σε αυτές τις αποφάσεις. Θα μάθετε πώς λειτουργεί ο εξαναγκασμένος εξαερισμός, πώς να το υπολογίζετε για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, να επιλέξετε σωστά και να το λειτουργήσετε αποτελεσματικά. Αρχικά, σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε ένα σύντομο βίντεο σχετικά με την αρχή της λειτουργίας και της δομής του συστήματος.

Τοπικά και γενικά συγκροτήματα ανταλλαγών

Η βασική παράμετρος κάθε συστήματος ανταλλαγής αέρα είναι η απόδοση και η κάλυψή του. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο κριτήριο, οι ειδικοί εντοπίζουν γενικά και τοπικά συστήματα εξαερισμού.

Αν μιλάμε για τη γενική μονάδα ανταλλαγής, τότε η επίδρασή της επεκτείνεται σε ολόκληρο το κτίριο, κάθε δωμάτιο σε αυτό. Αυτή η αρχή της εργασίας είναι η βάση για τον εξαερισμό εξαερισμού των πολυκατοικιών. Χάρη σε αυτήν από τα μπάνια δίνουν μακριά δυσάρεστες οσμές, και αυτή η διαδικασία λαμβάνει χώρα μέσα από μια μικρή σχάρα.

Σε ποιες περιπτώσεις είναι προτιμότερο να εξοπλιστεί το σύστημα γενικής ανταλλαγής του εξαερισμού:

 • η τοπική συσκευή δεν αντιμετωπίζει το φορτίο.
 • Είναι αδύνατον να τοποθετηθούν επικίνδυνες μολυσματικές ουσίες από τον αέρα, δεδομένου ότι προέρχονται συνεχώς από μηχανισμούς, μηχανές εργασίας.
 • η απομάκρυνση των επικίνδυνων ουσιών με φυσικό τρόπο είναι προβληματική.

Το γενικό σύστημα εξαερισμού επιτρέπει τη μείωση της συγκέντρωσης των ανεπιθύμητων ακαθαρσιών στο χώρο μέχρι τις επιτρεπόμενες τιμές. Όσον αφορά το τοπικό σύστημα, έχει σχεδιαστεί για να απομακρύνει τον εντοπισμό σημείων επικίνδυνων και επιβλαβών ουσιών. Με τη βοήθειά του μπορείτε να αυξήσετε το επίπεδο άνεσης για τους υπαλλήλους γραφείου.

Ο τοπικός εξαερισμός αποτελείται από σωλήνες όπου συγκεντρώνεται η κύρια δεξαμενή σκόνης, καπνού, θερμού αέρα, καπνοί. Στη συνέχεια, εκτρέπονται, εξαλείφοντας τον κίνδυνο εξάπλωσης μέσω των καθισμάτων. Η μηχανική εξαγωγή στον αγωγό αερισμού στην κουζίνα είναι ένα ζωντανό παράδειγμα μιας αποτελεσματικής συσκευής. Η απόδοση του είναι μικρή και ο όγκος του βρώμικου αέρα που αφαιρείται είναι ασήμαντος. Το σύστημα αερισμού εξαγωγής είναι αναποτελεσματικό όταν διασκορπίζεται ο μολυσμένος αέρας σε όλο το περίβλημα.

Φυσική και αναγκαστική ανταλλαγή αέρα

Η αρχή της λειτουργίας, τόσο ο αναγκαστικός όσο και ο φυσικός εξαερισμός, μειώνεται σε μια βρύση με "βαρύ" αέρα. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιούνται διάφορα στοιχεία, επιλογές σύνδεσης συσκευών, μέθοδοι. Ο εξαερισμός σε ιδιωτικό σπίτι είναι αναγκασμένος και φυσικός.

Διακεκριμένα χαρακτηριστικά της συνήθους ανταλλαγής αερίων:

 • η κίνηση των μαζών του αέρα διεξάγεται ανεξάρτητα από τον άνθρωπο, σύμφωνα με τους νόμους της φύσης.
 • το οξυγόνο εισέρχεται μέσω μικρών οπών και ρωγμών.

Η μηχανική μονάδα εξαερισμού εκτελεί την κίνηση των αέριων μαζών λόγω του ενσωματωμένου εξοπλισμού. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένα αυτοματοποιημένο σύστημα στο οποίο προσδιορίζονται αρχικά οι όγκοι πρόσληψης και απομάκρυνσης οξυγόνου. Η διαχείριση της μονάδας μεταβιβάζεται σε ένα άτομο ή πραγματοποιείται χωρίς παρέμβαση χειριστή.

Σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της φυσικής ανταλλαγής αέρα

Ο φυσικός εξαερισμός δωροδοκεί πρώτα απ 'όλα τη φθηνότητα του. Δεν απαιτεί καμία σύνδεση, επειδή όλες οι διαδικασίες εκτελούνται αυτόματα. Η συσκευή λειτουργίας δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη την παρουσία οποιουδήποτε εξοπλισμού. Όχι λιγότερο σημαντικό πλεονέκτημα της ανταλλαγής αέρα αυτού του τύπου - τα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού κατέχουν ελάχιστο ελεύθερο χώρο.

Ωστόσο, υπάρχουν προφανή «μείγματα» - το σχέδιο εφαρμογής και η αρχή της λειτουργίας κατασκευάζονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι αδύνατο να επηρεαστεί με οποιονδήποτε τρόπο ο φυσικός αερισμός. Ο εξαερισμός του σπιτιού ή οποιουδήποτε άλλου αντικειμένου πραγματοποιείται λόγω της διαφοράς πίεσης στην είσοδο και την έξοδο του σωλήνα. Ο εσφαλμένος υπολογισμός του εξαερισμού σε αυτή την περίπτωση είναι γεμάτος έλλειψη έλξης. Το αντικείμενο αποκτάται "διατηρημένο".

Δώστε προσοχή! Με την έναρξη του κρύου καιρού, ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να λειτουργήσει ως αέρας τροφοδοσίας, παίρνοντας αέρα στον εξοχικό χώρο από έξω. Μέχρι σήμερα, αυτή είναι η πιο προσιτή και εποικοδομητικά απλή λύση για τον εξαερισμό σε μια ιδιωτική κατοικία.

Για τις οικιακές εγκαταστάσεις, τέτοιοι μηχανισμοί ανταλλαγής αέρα είναι αρκετά ικανοί. Αλλά ο φυσικός εξαερισμός στην πραγματικότητα των βιομηχανικών εγκαταστάσεων δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, λόγω της χαμηλής απόδοσης. Ο εξοπλισμός της στον τρόπο λειτουργίας γενικά μπορεί να είναι επικίνδυνος για τους ανθρώπους.

Μέθοδος και τύποι υπολογισμού του συστήματος εξάτμισης

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα πώς γίνεται ο υπολογισμός του τοπικού εξαερισμού για βιομηχανικούς χώρους. Πρέπει να σημειωθεί ότι η απορρόφηση ομπρέλας χρησιμοποιείται για την απορρόφηση δυνητικά επιβλαβών ουσιών. Αυτά τα στοιχεία παρέχονται μαζί με εξαερισμό, ωστόσο, μπορούν επίσης να κατασκευαστούν με το χέρι.

Ο καλύτερος τρόπος είναι να υπολογίσετε το μέγεθος της ομπρέλας χρησιμοποιώντας τους παρακάτω τύπους. Πρέπει πρώτα να ορίσετε τις ακόλουθες τιμές:

 • a, x, b - υποτιθέμενες διαστάσεις της εκτοξευόμενης περιοχής.
 • V3 - ενδεικτική ταχύτητα εισαγωγής αέρα μέσα στην ομπρέλα.
 • Z - ύψος της δομής πάνω από τη ζώνη μόλυνσης.
 • Vv - ταχύτητα μετακίνησης των αέριων μαζών στην περιοχή εργασίας.

Η εγκατάσταση του εξαερισμού πραγματοποιείται μόνο αφού καθοριστεί το ύψος της εγκατάστασης της δομής εισαγωγής, καθώς η απόδοση του συστήματος στο σύνολό του εξαρτάται από αυτόν τον δείκτη. Πώς να το κάνετε σωστά; - Κρεμάστε την ομπρέλα όσο το δυνατόν χαμηλότερα, η οποία θα αφαιρέσει όλες τις επικίνδυνες αναρτήσεις.

Οι διαστάσεις του προϊόντος καθορίζονται από τους τύπους:

Δώστε προσοχή! Υπολογίζεται για τους παραπάνω τύπους κατασκευής είναι απαραίτητο να παρέχεται μια γωνία ανοίγματος μέχρι 90 μοίρες. Μια τέτοια κουκούλα με εξαερισμό στον εξαερισμό μπορεί να λειτουργήσει πλήρως χωρίς την παραμικρή πιθανότητα στασιμότητας.

Εξοπλισμός για τον τοπικό εξαερισμό

Ένα σύνολο καταφυγίων για συστήματα εξάτμισης μπορεί να αποτελείται από διάφορους τύπους συσκευών:

 • λύσεις που καλύπτουν τον τομέα της κατανομής δυνητικά επικίνδυνων ουσιών ·
 • δομές που βρίσκονται εκτός της πηγής ρύπανσης ·
 • φυσώντας.

Από πρακτική άποψη, οι αποτελεσματικότερες λύσεις φράγματος βρίσκονται πάνω από την πηγή. Στις περισσότερες γραμμές παραγωγής αυτή η αρχή αερισμού είναι απλώς αδύνατη. Για τέτοιες περιπτώσεις, υπάρχουν ορισμένες πρόσθετες συσκευές:

 • εμφάνιση, σχήμα και πλευρική αναρρόφηση.
 • ομπρέλες;
 • Εξειδικευμένα γραφεία με ενσωματωμένους απορροφητήρες.
 • Ο μηχανισμός που εκτρέπει τις εκφορτίσεις από την περιοχή εργασίας.

Αερόφερτη αναρρόφηση. Το κύριο πεδίο εφαρμογής - τα αντικείμενα, όπου το κατακόρυφο επίπεδο δεν μπορεί να τοποθετηθεί το σύστημα εξάτμισης, επειδή καταλαμβάνεται από μία πηγή ρύπανσης (χημικά εργαστήρια, κατάστημα ηλεκτρολυτικής). Ο σχεδιασμός αποτελείται από διάφορα αγωγών, τα στόμια εισόδου η οποία το μέγεθος δεν είναι περισσότερο από 10 cm., Είναι τμηματικά στα άκρα της παλέτας, της μπανιέρας.

Ομπρέλες. Τα πιο προσιτά, κοινά και απλά προϊόντα. Τοποθετούνται πάνω από μια πηγή επικίνδυνων ενώσεων και ατμών. Μπορούν να βασίζονται τόσο στο φυσικό όσο και στο βύθισμα (ανάλογα με την κλίμακα της τιμής παραγωγής, το μέγεθος του αντικειμένου).

Απορροφητήρες. Μια ποικιλία λύσεων απομακρύνει αποτελεσματικά τις επικίνδυνες συνθέσεις, με ελάχιστη ανταλλαγή αέρα. Από την άποψη της εφαρμογής της κουκούλας, τα γραφεία μπορούν να είναι:

 • με πλευρικό κλαδί.
 • με συνδυασμένη αναρρόφηση, στην οποία συλλέγονται αέρια, βαριές αναθυμιάσεις,
 • με ανεμιστήρα κορυφής - για γρήγορη απορρόφηση ζεστού αέρα.

Η παρουσία ενός επαρκώς ισχυρού κινητήρα, σε συνδυασμό με έναν παραγωγικό ανεμιστήρα, επιτρέπει τον σχηματισμό αεραγωγών, ο οποίος εξαλείφει την πιθανότητα εξάπλωσης ανεπιθύμητων αερίων ή σκόνης γύρω από το δωμάτιο, το κατάστημα ή το δωμάτιο. Αυτές είναι οι επιλογές για συστήματα εξαγωγής που τοποθετούνται σε θέσεις συγκόλλησης.

Πάνελ αναρρόφησης. Ο κύριος τομέας εφαρμογής είναι οι περιοχές όπου παράγεται συνεχώς θερμότητα, επικίνδυνα αέρια, ανεπιθύμητη σκόνη. Το ίδιο το σχέδιο πρέπει να τοποθετείται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να βρίσκεται στη μέγιστη απόσταση από το ανθρώπινο πρόσωπο. Τα πάνελ μπορούν να απορροφήσουν επικίνδυνες ουσίες από τη μία ή και τις δύο πλευρές. Από τον τόπο εργασίας αναρτώνται σε μέγιστη απόσταση 3,5 μ.

Δώστε προσοχή! Η ένταση της κίνησης του αέρα στην είσοδο της δομής κυμαίνεται από 0,6 έως 1,5 m / s.

Οι ειδικοί συνιστούν να διατηρηθούν οι ακόλουθες τιμές της ταχύτητας των αέριων μαζών:

 • 2 - 3,5 m / s - σε περίπτωση μη σκονισμένων και δηλητηριωδών συνθέσεων.
 • 5 - 4,5 m / s - όταν αλληλεπιδρά με τη σκόνη που θερμαίνεται σε υψηλή θερμοκρασία.

Ακολουθίες και κανόνες υπολογισμού

Είναι συνηθισμένο να αρχίσετε να σχεδιάζετε τον αερισμό εξαγωγής στο στάδιο του σχεδιασμού του εργοταξίου. Αυτός ο κανόνας δεν εξαρτάται από το αν πρόκειται για συγκρότημα κατοικιών ή παραγωγής. Με αυτήν την προσέγγιση, η σύνδεση της κουκούλας στον αγωγό εξαερισμού δεν θα είναι δύσκολη.

Πριν από αυτό, είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί η ίδια η εγκατάσταση, για να εξαλειφθούν οι πιθανές πηγές διανομής επικίνδυνων ενώσεων.

Η απουσία τέτοιων αδειών επιτρέπει τον υπολογισμό του συστήματος εξαερισμού με τον ακόλουθο τύπο:

O = m * n

όπου: n - αριθμός εργαζομένων, m είναι η ομαλοποιημένη τιμή του όγκου αέρα ανά 1 εργαζόμενο, O - ο όγκος που ορίζεται στα υγειονομικά πρότυπα.

Τα συστήματα εξάτμισης είναι σχεδιασμένα κατά τρόπον ώστε για 1 εργαζόμενο να υπάρχει τουλάχιστον 30 m3 αέρα ανά ώρα (τιμή m). Είναι δυνατή η εφαρμογή μιας μεθόδου η οποία δεν περιλαμβάνει την εισροή καθαρού αέρα; - Μια τέτοια επιλογή είναι δυνατή, αλλά υπό τον όρο ότι ένας εργαζόμενος θα έχει καθαρό οξυγόνο από 55-60 m3 / ώρα.

Δώστε προσοχή! Για τα συγκροτήματα και τις επιχειρήσεις όπου η εργασία σχετίζεται με την παρουσία επικίνδυνων ενώσεων ή ουσιών, γίνονται προσαρμογές στα υπολογισθέντα δεδομένα, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη εγκατάστασης εξαερισμού, παροχής οξυγόνου για τους εργαζομένους.

Ο όγκος αέρα που απαιτείται για τη συμμόρφωση με το MPC καθορίζεται από τον τύπο:

 • Συν - το συνολικό επίπεδο συγκέντρωσης μιας επικίνδυνης ουσίας στο δωμάτιο.
 • Кп - συγκέντρωση επιβλαβούς αναστολής στο σύστημα παροχής ·
 • Το Mw είναι το κατά προσέγγιση βάρος μιας δυνητικά επικίνδυνης σύνθεσης.

Για να καθορίσετε τον όγκο του αέρα τροφοδοσίας, η στάθμη της υπέρβασης θερμότητας είναι προκαθορισμένη:

Γνωρίζοντας όλες τις αξίες, ο προσδιορισμός των συγκεκριμένων προϊόντων με βάση τις παραμέτρους του δεν θα είναι δύσκολη.

Εσωτερική ανταλλαγή αέρα

Η σύνδεση του απορροφητήρα με τον εξαερισμό πραγματοποιείται μετά την παρουσία όλων των δεδομένων εισόδου. Χωρίς αυτούς, δεν πρέπει να αρχίσετε να εργάζεστε καθόλου, αφού η εγκατάσταση είναι υπεύθυνη επιχείρηση και η ποιότητα του οξυγόνου στο δωμάτιο θα εξαρτηθεί από την ποιότητά της. Ο εξαερισμός εξαερισμού στο διαμέρισμα βασίζεται σε εξειδικευμένο εξοπλισμό, μέσω του οποίου ανταλλάσσεται εξαναγκασμένος αέρας. Σας συνιστούμε να δείτε το βίντεο σχετικά με την εφαρμογή του συστήματος ανταλλαγής αέρα στο διαμέρισμα και στην ιδιωτική κατοικία.

Δώστε προσοχή! Ο σωλήνας εξάτμισης που συνδέεται με τον ανεμιστήρα στην τουαλέτα είναι ο απλούστερος και συνηθέστερος τρόπος να οργανωθεί η ροή του οξυγόνου σε ένα μικρό χώρο. Στις περισσότερες περιπτώσεις αερίζονται και στερεώνονται στην ψευδοροφή.

Το πιο απλό σύστημα που αναφέρεται παραπάνω ενεργοποιείται όταν παρέχεται ηλεκτρική ενέργεια. Η ενεργοποίηση γίνεται με καθυστέρηση 30-50 δευτερολέπτων. Στην περίπτωση κουζίνας, αυτός είναι ο εξαερισμός για κουκούλα μεσαίας ισχύος, που βρίσκεται πάνω από την εστία. Για τη λειτουργία του, απαιτείται σύνδεση με το κύριο κανάλι εξόδου, μέσω του οποίου θα εξαλειφθούν οι δυσάρεστες οσμές, η αιθάλη, τα προϊόντα καύσης.

Δώστε προσοχή! Πώς να συνδέσετε την κουκούλα στον εξαερισμό; - Αρκεί να συνδέσετε τον αγωγό της μονάδας και τον κύριο αγωγό του συστήματος εξαερισμού. Στη χώρα μας υπάρχουν σπίτια όπου δεν επιτρέπεται ένας τέτοιος συνδυασμός των δύο συστημάτων, οπότε το σημείο αυτό πρέπει να διευκρινιστεί στη σχετική υπηρεσία.

Ο ποιοτικός εξαερισμός από τα χέρια του ατόμου είναι εφικτός μόνο με πρακτικές δεξιότητες εγκατάστασης, μια θεωρητική βάση. Εάν υπάρχει τουλάχιστον μια μικρή αμφιβολία για το τι κάνετε, είναι καλύτερο να εγκαταλείψετε το έργο αρχικά και να το μεταβιβάσετε σε επαγγελματίες. Μόνο αυτοί θα μπορούν να επιλέξουν τη βέλτιστη συσκευή, να εγκαταστήσουν, καθώς και να πάρουν τους σωλήνες εξάτμισης για εξαερισμό της απαιτούμενης διαμέτρου, μεγέθους. Αλλά αν θέλετε να το κάνετε μόνοι σας, τότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τα τρία μικρά μέρη των παρακάτω οδηγιών βίντεο.

Συνοψίζει

Από την καθαρότητα του αέρα στο σαλόνι, ακριβώς όπως και στο κατάστημα παραγωγής, η ευημερία των ανθρώπων εξαρτάται από την παραγωγικότητα της δουλειάς τους. Μην παραμελούν τις συμβουλές και τις συστάσεις των επαγγελματιών. Όσον αφορά την ανθρώπινη υγεία, η οικονομία είναι απλώς ακατάλληλη.