Το κλίμα

Για να απαλλαγούμε από υπερβολική υγρασία, μούχλα και το ωίδιο, καθώς και να δημιουργήσει μια καλή κυκλοφορία του αέρα στο μπάνιο λαμβάνονται εξοπλισμό εξαναγκασμένο αερισμό με τον καθορισμό των εκχυλισμάτων στο σωλήνα εξαερισμού. Είναι καλύτερα να ασχοληθεί με την υπόθεση στην επισκευή του σπιτιού ή στο μπάνιο σας, επειδή την εγκατάσταση του ανεμιστήρα στο μπάνιο, είναι σκόπιμο να προβλεφθεί. Αυτό δεν απαιτεί από τον κύριο του έργου πολλά έξοδα, και δεν θα είναι περιττό.

Περιεχόμενα:

Η ανάγκη για εξαναγκασμένο εξαερισμό

Ο αναγκαστικός εξαερισμός στο μπάνιο πρέπει να γίνει αν το συμβατικό σύστημα εξαερισμού δεν είναι αποτελεσματικό. Τα σωστά σημάδια ελαττωματικού εξαερισμού είναι οι καθρέφτες, η συμπύκνωση στους τοίχους και η σταθερή υγρασία. Το μπάνιο δεν έχει ανεμιστήρα υπάρχει μια δυσάρεστη οσμή και παθογόνων μικροβίων - μούχλας και μυκήτων, τα οποία έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ανθρώπινη ζωή και υγεία, μειώνουν τη διάρκεια ζωής λειτουργίας της μηχανής ντους και πλύσιμο, καθώς επίσης και οδηγεί στην καταστροφή των αρθρώσεων μεταξύ των πλακιδίων.

Εάν αντιμετωπίζετε αυτά τα προβλήματα, πρώτα απ 'όλα πρέπει να ελέγξετε τον αγωγό εξαερισμού για λειτουργικότητα. Είναι πολύ απλό να το ελέγξετε: φέρτε ένα ταιριασμένο αγώνα στην σχάρα εναλλάκτη αέρα. Αν η φλόγα τραβιέται προς την σχάρα ή σβήσει, τότε τα πάντα είναι εντάξει με τον αγωγό εξαερισμού, αντιμετωπίζει τέλεια αυτή την περιοχή του μπάνιου και δεν απαιτείται πρόσθετος εξαερισμός.

Και όταν ο αγώνας δεν βγει έξω, η φλόγα αντιδρά ασθενώς στην ώθηση, καθόλου, τότε είναι καιρός να καθαρίσετε τους αεραγωγούς και να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα εξαγωγής. Για να καθαρίσετε τον αγωγό εξαερισμού στην οροφή, χαμηλώστε το βάρος σε σχήμα κώνου. Ελλείψει έλξης "με τον παλιό τρόπο" μπορείτε να κάνετε ένα κενό κάτω από την πόρτα - να κόψει ένα κομμάτι της πόρτας στο μπάνιο σε μερικά εκατοστά.

Αυτή η "συμβουλή" δεν μπορεί να αντέξει οποιαδήποτε κριτική. Δεν βοηθά πάντοτε, στο δεύτερο πρέπει να θυμόμαστε ότι στο δρόμο ο 21ος αιώνας, ότι πολλοί ιδιοκτήτες έχουν ακριβά πόρτες εγκατεστημένες, με ένα σχέδιο που προτείνει στενό κλείσιμο. Τι δεν μοιάζει ακόμη και με την πιο ακριβή πόρτα μετά από αυτό το είδος "εκσυγχρονισμού"; Ίσως να είναι καλύτερα να σκεφτείτε πώς να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα στο μπάνιο.

Απαιτήσεις εγκατάστασης

Για να διασφαλίσετε ότι ο ανεμιστήρας του μπάνιου κάνει ποιοτική δουλειά, πρέπει να ανησυχείτε για την τήρηση πολλών συνθηκών:

 • Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η ύπαρξη ενός αγωγού εξαερισμού, ο οποίος λειτουργεί κανονικά. Εάν είναι φραγμένο, η κουκούλα δεν θα σας βοηθήσει. Είναι απαραίτητο να καθαρίσετε το κανάλι χωρίς αποτυχία.
 • Θυμηθείτε ότι ο ανεμιστήρας, βγάζοντας τον υγρό αέρα, τον αντικαθιστά με έναν καινούργιο. Έτσι, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα μικρό διάκενο κάτω από την πόρτα στο μπάνιο, που έχει πάχος έως 2 εκατοστά, διαφορετικά δεν θα είναι δυνατό να δημιουργηθεί καλός αερισμός.
 • Η εγγύηση για καλό εξαερισμό του μπάνιου είναι ένας σωστά επιλεγμένος ανεμιστήρας, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους της λειτουργίας του: απόδοση, χαρακτηριστικά θορύβου, ασφάλεια, λειτουργικότητα, ποιότητα και τιμή.

Προπαρασκευαστικές εργασίες

Η ανεξάρτητη σύνδεση του ανεμιστήρα στο μπάνιο - δεν είναι καθόλου δύσκολη, αλλά χρήσιμη, καθώς η κουκούλα είναι απαραίτητη για κάθε δωμάτιο αυτής της φύσης. Επιλέξτε έναν αδιάβροχο ανεμιστήρα για το μπάνιο με μια υδροστατική συσκευή που ελέγχει την υγρασία στο δωμάτιο. Ένας παρόμοιος ανεμιστήρας ανάβει αυτόματα όταν η υγρασία στο μπάνιο αυξηθεί πάνω από την καθορισμένη.

Αυτο εγκατάσταση ένα ανεμιστήρα εξάτμισης στο λουτρό υποθέτει καλωδίωση, αερισμού διαδικασία επέκτασης του καναλιού, εάν είναι αναγκαίο, η σύνδεση με το σχέδιο της ηλεκτρικής ενέργειας και άμεση εγκατάσταση σε έναν αγωγό εξαερισμού, σφράγιση των στερέωσης κενά αφρού podshpaklevku προαιρετικώς μετά τον σχηματισμό του αφρού. Η διαδικασία δεν είναι δύσκολη και μπορείτε να την κάνετε μόνοι σας χωρίς να εμπλέξετε ειδικούς.

Για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα του εξαερισμού, είναι απαραίτητο στη μια πλευρά του μπάνιου να υπάρχει είσοδος αέρα (εξαερισμός τροφοδοσίας) και από την άλλη - έξοδος αέρα (εξάτμιση αερισμού). Αλλά πολύ κοντά τη θέση της εξόδου και η είσοδος μειώνει τον εξαερισμό του δωματίου. Για να εισάγετε φρέσκο ​​αέρα στο μπάνιο στο κάτω μέρος της πόρτας, τοποθετήστε μια σχάρα. Μπορεί να αγοραστεί σε ένα κατάστημα κατασκευής και να εγκατασταθεί ανεξάρτητα σε οποιαδήποτε πόρτα ή να αγοράσει μια πόρτα του μπάνιου με μια ήδη εγκατεστημένη σχάρα.

Συνδέστε τον ανεμιστήρα στο τροφοδοτικό

Πόσο άνετα θα χρησιμοποιηθεί ο ανεμιστήρας εξαγωγής εξαρτάται από τις τεχνικές και λειτουργικές δυνατότητές του, καθώς και από τη μέθοδο συμπερίληψής του. Επιλέγοντας ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τη σύνδεση ενός ανεμιστήρα στο μπάνιο, πρέπει να ζυγίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, επειδή δεν είναι πάντα σκόπιμο να επαναλάβετε μια ανεπιτυχή επιλογή.

Χρησιμοποιώντας το καλώδιο

Υπάρχουν αρκετές επιλογές για τη σύνδεση των ανεμιστήρων οικιακής εξαγωγής για το μπάνιο στο τροφοδοτικό. Πολλές κουκούλες είναι εξοπλισμένες με διακόπτη στο περίβλημα τους. Συνήθως, αυτό είναι το καλώδιο που βγαίνει από την υπόθεση. Λυγίζοντας για αυτό, η συσκευή είναι ενεργοποιημένη ή απενεργοποιημένη.

Ωστόσο, τέτοια μοντέλα δεν είναι πάντοτε βολικά, επειδή οι ανεμιστήρες συχνά εγκαθίστανται κάτω από την οροφή ή σε απομακρυσμένη θέση - πάνω από το μπάνιο ή την τουαλέτα. Αν οι επισκευές δεν τελείωσε στο μπάνιο, τότε αυτό το είδος του εκχυλίσματος ένταξης φαίνεται να είναι η πιο κερδοφόρα, μπορείτε προαιρετικά να εγκαταστήσετε αντί του διακόπτη καλώδιο σε μια βολική τοποθεσία, ανοίγοντας το ηλεκτρικά ξεχωριστά από τον ανεμιστήρα σε αυτόν και κρύφτηκε κάτω από την περαιτέρω επένδυση.

Με πηγές φωτός

Ο ανεμιστήρας μπορεί να ενεργοποιηθεί ταυτόχρονα με τις πηγές φωτός. Όταν μπαίνεις στο μπάνιο και ανάβεις το φως, η κουκούλα ανάβει και ανάλογα, όταν απενεργοποιηθεί, απενεργοποιείται, δηλαδή ο διακόπτης είναι ένας για δύο. Ωστόσο, εάν η λειτουργία "χρονοδιακόπτη" δεν παρέχεται στον ανεμιστήρα, μπορεί απλά να μην είναι σε θέση να ενημερώσει τον αέρα μέχρι το τέλος πριν φύγετε από το δωμάτιο. Επιπλέον, αν πάτε στο μπάνιο τη νύχτα, θα ενοχλήσετε όλα τα νοικοκυριά με ενοχλητικό θόρυβο από τον ανεμιστήρα.

Διακόπτης δύο πλήκτρων

Εάν δεν υπάρχει υγρασία στο μπάνιο και το σύστημα εξαναγκασμού εξαερισμού είναι απαραίτητο μόνο όταν κάνετε ντους ή μπανιέρα, μπορείτε να συνδέσετε τον ανεμιστήρα σε ξεχωριστό διακόπτη ακριβώς μπροστά από το δωμάτιο. Ρυθμίστε στην είσοδο έναν διακόπτη δύο κλειδιών: ένα πλήκτρο θα είναι υπεύθυνο για το φωτισμό και το δεύτερο - για τον ανεμιστήρα εξαγωγής.

Αυτο-ενεργοποίηση

Σε αυτή την περίπτωση, εσείς οι ίδιοι μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον ανεμιστήρα και να τον απενεργοποιήσετε όταν είναι απαραίτητο, τραβώντας το σπάγκο ή πατώντας το κουμπί. Η αυτόματη απενεργοποίηση προβλέπει επιπλέον την εγκατάσταση αισθητήρα κίνησης ή στάθμης υγρασίας. Ο ανεμιστήρας εξαγωγής στο μπάνιο αρχίζει να λειτουργεί στο καθορισμένο επίπεδο υγρασίας ή όταν ανταποκρίνεται στην κίνηση των ανθρώπων και σβήνει μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα στο χρονοδιακόπτη. Αυτή η τεχνική είναι αρκετά βολική, αλλά δεν είναι διαθέσιμη σε όλους, επομένως χρησιμοποιείται εξαιρετικά σπάνια.

Δημοσίευση απόσπασης

Κατά την εγκατάσταση του ανεμιστήρα στο μπάνιο και τη σύνδεσή του με το τροφοδοτικό, πρέπει να τηρούνται όλα τα πρότυπα ασφαλείας. Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι ο ηλεκτρολόγος στο δίκτυο είναι απενεργοποιημένος. Κατά τη σύνδεση των συρμάτινων επαφών συνιστάται η χρήση όχι "περιστροφών", αλλά ειδικών ακροδεκτών, οι οποίες δίνουν μια πιο αξιόπιστη επαφή.

Στο σημείο εγκατάστασης του ανεμιστήρα εξαγωγής, οδηγήστε επίσης το σύρμα χαλκού. Όταν καλλυντική επισκευή του μπάνιου χωρίς την αλλαγή των πλακιδίων, η καλωδίωση πρέπει να ξεκινήσει πάνω από τα κεραμίδια. Προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η κάλυψη του καλωδίου, μπορεί να αποσταλεί σε ειδικό πλαστικό κουτί. Η σύνδεση του ανεμιστήρα μπορεί να ξεκινήσει μετά τη σύνδεση της μονάδας στο δίκτυο.

Προετοιμασία ενός χώρου για τον ανεμιστήρα

Το πιο βολικό μέρος για την εγκατάσταση του ανεμιστήρα εξαγωγής στο μπάνιο είναι το άνοιγμα εξόδου του δωματίου, το οποίο οδηγεί σε έναν κοινό άξονα. Μια παρόμοια τεχνολογική οπή υπάρχει σε όλα σχεδόν τα διαμερίσματα για να δημιουργηθεί φυσικός εξαερισμός. Ένας τυπικός αγωγός εξαερισμού είναι ικανός να παρέχει ροή αέρα, η οποία εισάγεται με ανεμιστήρα με ισχύ που δεν υπερβαίνει τα 100 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Για την τοποθέτηση της κουκούλας στην οπή εξαερισμού, θα πρέπει να επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη τη διάμετρο του καναλιού για στενή τοποθέτηση της συσκευής. Η διάμετρος αυτής της οπής, κατά κανόνα, είναι 100, 150 ή 125 χιλιοστά.

Εάν η διάμετρος του αγωγού εξαερισμού είναι μικρότερη από τη διάμετρο του ανεμιστήρα εξαγωγής, τότε μπορείτε εύκολα να το διορθώσετε, απλά πρέπει να επεκτείνετε την οπή με ένα διατρητικό. Αν είναι μεγαλύτερο από τον ανεμιστήρα, επιλέξτε έναν πλαστικό σωλήνα ή αυλάκωση για τη διάμετρο της κουκούλας και τοποθετήστε την μέσα στην τρύπα.

Στη συνέχεια, σφραγίστε τις κοιλότητες γύρω από το σωλήνα με αφρό συναρμολόγησης. Μετά τη ρύθμιση, κόψτε την περίσσεια αφρού με ένα κοφτερό μαχαίρι και κουμπώστε το αν είναι απαραίτητο. Η επικόλληση είναι απαραίτητη μόνο στην περίπτωση που το μέγεθος της οπής υπερβαίνει το μέγεθος της σχάρας εξαερισμού.

Εάν το μπάνιο στο σπίτι σας είναι πολύ μεγάλο, τότε συνιστάται να αγοράσετε έναν ισχυρότερο ανεμιστήρα εξαγωγής. Σε αυτή την περίπτωση, για να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο όργανο, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα πρόσθετο κανάλι εξαερισμού στον τοίχο. Μια τέτοια διαδικασία μπορεί να εμπιστευτεί αποκλειστικά ειδικευμένοι ειδικοί.

Εγκατάσταση ανεμιστήρα στο μπάνιο

Πριν συνδέσετε τον ανεμιστήρα στο μπάνιο, αξίζει να ελέγξετε την παρουσία του φυλλαδίου οδηγιών, το οποίο αναφέρει λεπτομερώς την εγκατάσταση και λειτουργία της συσκευής στα ρωσικά. Τα αγαθά που δεν χρησιμοποιούν τέτοιες οδηγίες ενδέχεται να μην είναι υψηλής ποιότητας ή να εισέρχονται παράνομα στη χώρα και αυτό προκαλεί πολλά προβλήματα στη συντήρηση και επισκευή τους.

Εγκαθιστώντας την κουκούλα στο μπάνιο εγκαίρως θα σας πάρει όχι περισσότερο από 15 λεπτά. Αφαιρέστε το μπροστινό κάλυμμα του μηχανήματος. Τοποθετήστε τη συσκευή στον τοίχο, εφαρμόζοντας σιλικόνη ή ειδική κόλλα πολυμερούς. Οι πλαστικοί ανεμιστήρες είναι πολύ ελαφροί, οπότε αυτή η μέθοδος στερέωσης θα είναι αρκετή.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε τον ανεμιστήρα στο αυλάκωσης του σωλήνα, ή απευθείας μέσα στην τρύπα, πιέζοντας σταθερά για λίγα λεπτά σε ένα τοίχο και αποδίδουν τις βίδες στο μπροστινό κάλυμμα, που συχνά έρχονται με έναν ανεμιστήρα. Για την εξαγωγή μέσω ενός κενού στο σπίτι σας δεν διεισδύουν διάφορα έντομα, που με τον ανεμιστήρα πριν από την τοποθέτηση του πλέγματος κουνουπιών καπάκι.

Τώρα ξέρετε πώς να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα στο μπάνιο. Οι ανεμιστήρες καυσαερίων που έχουν σχεδιαστεί για μπάνιο έχουν πολλά πλεονεκτήματα, ωστόσο, μία πρακτική είναι γνωστή για αρκετά μεγάλο μειονέκτημα - υψηλά χαρακτηριστικά θορύβου. Το όργανο μπορεί να τεντωθεί μόνο με διάφορους τρόπους: μπορείτε να κόψετε τον αγωγό εξαερισμού με ένα ειδικό απορροφητικό υλικό ή να εγκαταστήσετε ένα σιλανσιέ ακριβώς πίσω από τον ανεμιστήρα.

Οδηγίες για την εγκατάσταση και τη σύνδεση του ανεμιστήρα εξαγωγής στο μπάνιο: αρμόδια εγκατάσταση, το κόστος των εργασιών των πλοίαρχων

Κατά τη διαδικασία της τοποθέτησης ενός λουτρού είναι σημαντικό να οργανωθεί σωστά μια ποιοτική ανταλλαγή αέρα, η οποία να εξηγείται εύκολα με συγκεκριμένα λειτουργικά χαρακτηριστικά. Ακόμα και κατά το στάδιο της επισκευής ή κατασκευή του σπιτιού είναι που αερισμού που παρέχει καθαρό αέρα και εμφανίζει το ένα που είναι γεμάτη με υγρασία και ατμό.

Απαιτήσεις εξαερισμού του μπάνιου

Ορισμένες απαιτούμενες απαιτήσεις και προδιαγραφές της διάταξης για τη διάθεση του αέρα εξαγωγής προδιαγράφονται σε νομοθετικό επίπεδο στους κτιριακούς κανονισμούς και κανονισμούς για το 2003.

Με βάση αυτό το έγγραφο, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί τεχνητός αερισμός στο δωμάτιο εάν, λόγω της συσσώρευσης βρώμικου αέρα, δεν τηρείται το SanPin.

Τα οριακά χαρακτηριστικά του περιεχομένου της σκόνης και των επικίνδυνων ουσιών στον αέρα αναφέρονται σε σειρά υγειονομικών και επιδημιολογικών κανόνων. Εάν δίνετε προσοχή στους δείκτες διοξειδίου του άνθρακα, το μέγιστο. επιτρεπτή συγκέντρωση στο χωριό είναι 600 mg / m3, σε μια μικρή πόλη - 200 mg / m3 περισσότερο και στις μεγάλες πόλεις - 400 mg / m3 μεγαλύτερο από τον πρώτο δείκτη. Στο έγγραφο αναφέρεται επίσης η συναλλαγματική ισοτιμία αέρα - 28 m3 / h. Αυτός ο αριθμός υπολογίζεται για ένα άτομο.

Η σωστή θέση του εξαερισμού στα πρότυπα δεν έχει καθοριστεί, είναι καλύτερα ότι ήταν ισχυρή και δούλεψε σαν ρολόι.

Προετοιμάστε τον τοίχο, δημιουργήστε ένα άνοιγμα

Η συσκευή για την εξάλειψη του εξαγόμενου αέρα τοποθετείται στον τοίχο, για να δέχεται ροή καθαρού αέρα. Υπάρχουν δύο τύποι εξαερισμού τοίχου - κλασικά και μηχανικά.

Ο φυσικός αερισμός του τοίχου στον τοίχο δημιουργείται χρησιμοποιώντας μια βαλβίδα τροφοδοσίας. Ο μηχανισμός της δουλειάς του ανταποκρίνεται πλήρως στο άνοιγμα του παραθύρου: σύμφωνα με την ιδέα, απλά δημιουργείτε μια άλλη διαμπερή οπή για εισαγωγή αέρα, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορείτε να ελέγξετε τον όγκο του.

Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης βαλβίδα παροχής πρέπει να δώσουν προσοχή σε μια σειρά από κλιματικά χαρακτηριστικά: στην περιοχή με μια παρατεταμένη κρύο του χειμώνα (σχεδόν όλα Ρωσικά) βαλβίδα τοίχο μπορεί να παγώσει και να οδηγήσει στο πάγωμα των τοίχων.

Ένα μηχανικό σύστημα σημαίνει μια συσκευή με ανεμιστήρες που παρέχουν βίαια εξωτερικό, καθαρό αέρα.

Πριν από την εκτέλεση των εργασιών εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τον τοίχο και να εκτελέσετε διάφορες άλλες προπαρασκευαστικές εργασίες. Αρχικά, η διάμετρος της κουκούλας πρέπει να ταιριάζει με τη διάμετρο του άξονα. Εάν το παράθυρο εξαερισμού ήταν μεγαλύτερο, τότε είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα πλαστικό σωλήνα ή αυλάκωση. Σε αυτή την περίπτωση, πρόσθετα κενά σφραγίζονται με αφρώδες υλικό.

Για να λειτουργήσει ένα μηχανικό σύστημα αερισμού όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα, δεν αρκεί να αγοράσετε μόνο ένα ισχυρό καπό. Είναι εξίσου σημαντικό να πραγματοποιηθεί η σωστή εγκατάσταση. Δεδομένου ότι η συσκευή χρησιμοποιείται για να εξαλείψει τη ροή του θερμού αέρα, η ιδανική λύση είναι να το εγκαταστήσετε στην κορυφή του τοίχου απέναντι από την πόρτα.

Εάν σχεδιάζετε να επισκευάσετε το μπάνιο, τότε προτού ξεκινήσετε οποιαδήποτε εργασία, πραγματοποιήστε διάγνωση του αεραγωγού. Ελέγξτε την έλξη: για αυτό, στηρίξτε ένα κομμάτι απλού χαρτιού, αναμμένο αγώνα με το ορυχείο. Αν η φωτιά ή το χαρτί κατευθύνεται προς τον εξαερισμό, αυτό είναι ένα εξαιρετικό σημάδι.


Εάν δεν γνωρίζετε πώς να δημιουργήσετε ένα εξαερισμό ή να το καθαρίσετε σωστά, συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Το κόστος της κλήσης του πλοιάρχου εξαρτάται από τη φύση του έργου που εκτελείται και διαβάζει από 500 ρούβλια.

Σύνδεση του ανεμιστήρα εξαγωγής στο δίκτυο

Αν δίνετε προσοχή στο συνηθισμένο διαμέρισμα σε ένα καινούργιο σπίτι, τότε σε όλες τις περιπτώσεις ο κλασικός εξαερισμός δεν αρκεί για να απομακρύνει την υπερβολική υγρασία από το δωμάτιο. Η μόνη εξαίρεση είναι ένα ιδιωτικό σπίτι όπου το μπάνιο διαθέτει παράθυρο.
Αλλά κατά την εγκατάσταση της συσκευής για την αφαίρεση του αέρα εξάτμισης προκύπτει το ερώτημα: πόσο καιρό θα πρέπει να λειτουργήσει; Κατά κανόνα, οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων το συνδέουν με το διακόπτη φώτων.

Αλλά, όπως έδειξε η πρακτική, αυτό δεν αρκεί.

Η δεύτερη μέθοδος βασίζεται στη σύνδεση του συστήματος σε ξεχωριστό διακόπτη. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, ο χρήστης μπορεί να ξεχάσει να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει τη συσκευή. Ως εκ τούτου, η ιδανική και βέλτιστη λύση θα είναι η εγκατάσταση μιας εγκατάστασης με αισθητήρα υγρασίας. Μια τέτοια συσκευή λειτουργεί αυτόματα και ανεξάρτητα ελέγχει το ποσοστό υγρασίας στο μπάνιο.

Πού μπορώ να φτιάξω φαγητό για τον ανεμιστήρα; Η κατανάλωση αυτής της συσκευής είναι ασήμαντη, οπότε δεν θα είναι λογικό να εγκαταστήσετε μια ξεχωριστή ηλεκτρική γραμμή. Η συσκευή μπορεί να συνδεθεί στο πλησιέστερο κιβώτιο διασταύρωσης και αν δεν είναι διαθέσιμο, τραβήξτε μια γραμμή από οποιαδήποτε έξοδο που βρίσκεται στο μπάνιο.

Η κουκούλα στην τουαλέτα μπορεί να συνδεθεί σε διακόπτη δύο κουμπιών. Πατώντας ένα κουμπί θα ανάψει το φως και το άλλο - το σύστημα εξαερισμού. Το σχήμα σύνδεσης είναι λίγο πιο περίπλοκο από ό, τι στις κλασικές εκδόσεις.
Η φάση από το σύστημα διανομής έρχεται στο διακόπτη, τότε περνά μέσα από μερικές συμβάσεις και πηγαίνει πίσω στο φωτιστικό και το σύστημα εξαερισμού. "Μηδέν και γείωση", που δεν βρίσκονται στο διάγραμμα, πηγαίνετε στο φως και στον ανεμιστήρα απευθείας από το κουτί διασταύρωσης. Για να συνδέσετε το σύστημα, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα άλλο καλώδιο από το διακόπτη στον διανομέα και μόνο στη συνέχεια στον ανεμιστήρα. Η δουλειά δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται.

Σχέδιο σύνδεσης μέσω διακόπτη φωτισμού

Για τη σύνδεση της συσκευής εξαερισμού είναι κατάλληλο το απλούστερο σχέδιο ταυτόχρονης ενεργοποίησης του συστήματος με το φωτισμό του μπάνιου.

Από το κουτί διακλάδωσης έως το σημείο τοποθέτησης, θα πρέπει να κατασκευάζονται καλύμματα, στα οποία τοποθετείται ένα σύρμα δύο συρμάτων, το οποίο καθορίζεται από τη λύση. Τα άκρα των συρμάτων εξέρχονται στο σύστημα διανομής και μέσα στην οπή κάτω από τον διακόπτη.

Μετά την εγκατάσταση του διακόπτη, πραγματοποιήστε αυτές τις συνδέσεις στο κιβώτιο διασταύρωσης:

 • Ο μηδενικός αγωγός από την παροχή ρεύματος συνδέεται με τον ίδιο πυρήνα στον ανεμιστήρα.
 • Ο αγωγός φάσης από την παροχή ρεύματος συνδέεται στον πυρήνα, ο οποίος πηγαίνει στην επαφή εισόδου του διακόπτη.
 • Η φλέβα φάσης του ανεμιστήρα συνδέεται με τον πυρήνα του σύρματος, που προέρχεται από την έξοδο του διακόπτη.
 • Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να εκτελέσετε πρόσθετη εγκατάσταση καλωδίων, το κύριο πράγμα είναι να εγκαταστήσετε σωστά το φωτιστικό και να κατανοήσετε τον μηχανισμό του κουτιού σύνδεσης.

Σύνδεση συσκευής με χρονοδιακόπτη


Αυτό το σύστημα είναι αρκετές φορές ακριβότερο, αλλά είναι ιδανικό για χρήση στο μπάνιο. Η συσκευή ανάβει ταυτόχρονα με τη φωτεινή ένδειξη και απενεργοποιείται ξεχωριστά από αυτήν με καθυστέρηση αρκετών λεπτών ή και ωρών (η τιμή ρυθμίζεται αυτόματα). Το σύστημα θα λειτουργήσει στο μπάνιο, και θα αφαιρέσει την υγρασία ακόμη και μετά την έξοδο από το δωμάτιο. Με την πάροδο του χρόνου, θα απενεργοποιηθεί αυτόματα μετά από τα καθορισμένα λεπτά.

Για να συνδέσετε τη συσκευή, πρέπει να λάβετε 4 καλώδια. Στην επαφή Α - η άμεση φάση θα προέλθει από το σύστημα διανομής, στην Am - τη φάση μέσω του διακόπτη. Στο Η, μηδέν, και ο αγωγός γείωσης είναι συνδεδεμένος με μια επαφή γείωσης.

Πώς να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα εξαγωγής στο μπάνιο;

Αν έχετε φωτισμό οροφής, εξετάστε την επιλογή τοποθέτησης σε τοίχο.

Στον τοίχο

 • Για να το κάνετε αυτό, αφαιρέστε πρώτα το μπροστινό κάλυμμα.
 • Στις περιοχές επαφής του ανεμιστήρα και του τοίχου, εφαρμόστε μια λεπτή σφαίρα κόλλας πολυμερούς, σιλικόνης ή υγρών νυχιών.
 • Όλες οι παραπάνω μέθοδοι σύνδεσης είναι ιδανικές, επειδή οι συσκευές για τον καθαρισμό και την κυκλοφορία αέρα είναι κατασκευασμένες από πλαστικό και συνεπώς έχουν μικρές διαστάσεις και βάρος. Ως εκ τούτου, η υγρή κόλλα ή τα καρφιά είναι αρκετή.
 • Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα έτσι ώστε το στοιχείο εργασίας του (ηλεκτροκινητήρας και κύλινδρος με λεπίδες) να βρίσκεται πλήρως στον τοίχο.
 • Πιέστε σταθερά το σώμα του συστήματος έτσι ώστε η βάση συγκόλλησης να έχει χρόνο να καταλάβει.
 • Εκτελέστε μια ειδική εγκατάσταση ματιών. Χάρη σε αυτό το στοιχείο θα προστατεύσετε το σύστημα από τη διείσδυση εντόμων και εντόμων.
 • Στερεώστε το κύριο κάλυμμα χρησιμοποιώντας βίδες ή πείρους με αυτοκόλλητη τομή, οι οποίες παρέχονται μαζί με το κιτ.
 • Το τελευταίο στάδιο είναι η τοποθέτηση καλωδίων και η σύνδεση των συστημάτων εξαερισμού στο δίκτυο.

Στο ανώτατο όριο

Το σχέδιο εγκατάστασης του συστήματος εξαερισμού στην οροφή είναι απλό και πραγματοποιείται ταυτόχρονα με την εγκατάσταση της δομής. Εξετάστε την τοποθέτηση της οροφής του συρταριού και του συστήματος εξαερισμού.

 • Αποφασίστε πού θα τοποθετηθούν τα ράφια.
 • Στα πλαίσια, επισημάνετε και κόψτε τις τρύπες των καθορισμένων διαστάσεων. Εδώ αξίζει να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή δεν πέφτει πάνω στους ρουλεμάν ρουλεμάν.
 • Τοποθετήστε τις σχάρες εξαερισμού και το διαχύτη και, στη συνέχεια, συνδέστε όλα τα μέρη με υγρά καρφιά.
 • Όταν χρησιμοποιείτε διάτρητα πάνελ, η εγκατάσταση είναι πολύ απλοποιημένη. Τέτοια ράφια είναι τοποθετημένα σε αντίθετες πλευρές της οροφής, εξασφαλίζοντας έτσι μια φυσική κυκλοφορία αέρα πάνω και κάτω από την οροφή στο μπάνιο.


Εάν περνάει η εγκατάσταση της ράβδου, κάτω από τον αγωγό εξαερισμού, χρησιμοποιείται ανεμιστήρας-εξάτμιση.

Το σχέδιο δράσης θα είναι το ακόλουθο:

 • Η πρόσοψη του καλύμματος ανεμιστήρα αφαιρείται.
 • Στον πίνακα, γίνεται ένα άνοιγμα για τους συνδετήρες και το μηχανισμό.
 • Από το σύστημα εξαερισμού, πάνω από την ψευδοροφή, εγκαθίσταται ένας αγωγός αέρα (από πλαστικό ή κυματοειδές) στον χώρο εγκατάστασης.
 • Ο μηχανισμός εξαερισμού τοποθετείται στην οροφή.
 • Ο αγωγός συνδέεται με τον ανεμιστήρα.
 • Ο κύριος πίνακας είναι συνδεδεμένος.

Κατάλληλη τοποθέτηση των καλωδίων

Η καλωδίωση στο μπάνιο σύμφωνα με τα κλασικά θα πρέπει να γίνεται από τέτοια συστήματα: φάση, μηδέν και έδαφος. Σε παλαιότερα συστήματα, με διπλή καλωδίωση, το καλώδιο κατευθύνθηκε προς το σύστημα διανομής στην προσγείωση. Η νέα ηλεκτρική καλωδίωση περιέχει ήδη ένα τρίτο σύστημα: γείωση.

Πού να πάτε και πόσο θα εγκαταστήσει ο ανεμιστήρας το έργο των πλοίαρχων;

Το κόστος των υπηρεσιών του πλοιάρχου εξαρτάται από το έργο που εκτελείται. Στην πρωτεύουσα και στην πόλη του Neva, οι τιμές αρχίζουν από 500 ρούβλια και περισσότερο.

Στη Μόσχα

 1. Επισκευαστική εταιρεία Brigadir ул. Blokhin, δ. 9, από. 505. Τηλ: (812) 300-20-20.
 2. Profi.ru ул. Σχεδιαστής αεροσκαφών Mikoyan, 12, τηλ. +7 (495) 540-46-03.
 3. Κάνετε 123100, Ρωσία, Μόσχα, Τ.Θ. 27. τηλ.: 8 (499) 648 10 83.

Στην Αγία Πετρούπολη

 1. Λεωφόρος Πόλη-Μόσχα Μόσχα, σπίτι 79. τηλέφωνο: +7 (812) 908-05-34 · +7 (911) 198-98-64.
 2. LLC "Άνεση στο σπίτι" στην οδό Kronstadt, 17. τηλ.: +7 (981) 870-02-04.
 3. Ηλεκτρολόγος ул. Χυτοσίδηρος, 40. Κοντά στο μετρό. τηλ.: +7 (812) 981-94-06.

Ο εξαερισμός είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό σύστημα οποιουδήποτε μπάνιου. Εάν εγκατασταθεί σωστά, θα έχετε τη βέλτιστη κυκλοφορία αέρα και θα δημιουργήσετε ένα ιδανικό μικροκλίμα στο δωμάτιο.

Πώς να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε τους ανεμιστήρες για τον απορροφητήρα στο μπάνιο

Παρατηρήσατε ότι υπάρχει μια δυσάρεστη μυρωδιά στο μπάνιο σας; Ήρθε η ώρα να φροντίσετε να εγκαταστήσετε τον σωστό ανεμιστήρα στο μπάνιο, που θα βοηθήσει στην εξάλειψη της υψηλής υγρασίας, θα εξαλείψει τις οσμές και θα αποτρέψει την εμφάνιση επικίνδυνων καλουπιών. Με την ευκαιρία, αν η κουκούλα στο μπάνιο είναι ήδη εκεί, αλλά η δυσάρεστη οσμή εξακολουθεί να παραμένει, ίσως κατά την εγκατάσταση της κουκούλας, έγιναν σημαντικά λάθη. Στο άρθρο θα μελετήσουμε λεπτομερέστερα τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν ως αποτέλεσμα της ακατάλληλης εγκατάστασης του εξαερισμού και της τοποθέτησης ανεμιστήρων διαφορετικών τύπων.

Πώς να εγκαταστήσετε σωστά τον ανεμιστήρα στο μπάνιο

Κατά την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού, μην ξεχνάτε ποτέ ότι εξαρτάται από την εγκατάσταση, πώς θα λειτουργήσει η κουκούλα στο μέλλον, εάν θα υπάρξει μόνιμη μυρωδιά στο μπάνιο και θα εμφανιστεί μούχλα.

Αναρωτιέστε πώς να κάνετε σωστά τον εξαερισμό στο μπάνιο; Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να φροντίσετε το σύστημα των αγωγών τροφοδοσίας και εξαγωγής. Πρόσφατα, οι πελάτες είναι δημοφιλείς με τα λεγόμενα συστήματα εξαναγκασμένου εξαερισμού, τα οποία παρέχονται με ενσωματωμένο ανεμιστήρα. Όταν εκτελείτε συμβατικό αερισμό, είναι εξαιρετικά σημαντικό οι αγωγοί εισαγωγής και εξαγωγής να βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τον άλλο. Ο αγωγός εξαγωγής, κατά προτίμηση τοποθετημένος μπροστά από την είσοδο, σε αυτή τη θέση, υγρός αέρας θα τραβηχτεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Τι γίνεται αν μια δυσάρεστη οσμή προέρχεται από τον αερισμό στην τουαλέτα; Πιθανότατα, αυτό οφείλεται στην εξάπλωση του καλουπιού στο δωμάτιο, που με τη σειρά του υποδεικνύει δυσλειτουργία στη λειτουργία της κουκούλας. Τα σφάλματα αρχίζουν όταν δεν υπάρχει αρκετός καθαρός αέρας για να εισέλθει στον εξαερισμό, αυτό μπορεί να οφείλεται στους εξής λόγους:

 • μια νέα πόρτα τοποθετήθηκε στο μπάνιο, η οποία είναι πολύ σφιχτή και δεν επιτρέπει τη διείσδυση στο μπάνιο από τις μάζες του αέρα.
 • το διαμέρισμα χρησιμοποιεί πλαστικά παράθυρα και μεταλλικές πόρτες, οι οποίες κλείνουν την εισροή καθαρού αέρα.

Είναι εξαιρετικά απλό να ανιχνεύσετε δυσλειτουργίες στο σύστημα εξαερισμού, αρκεί να φέρετε έναν καυστήρα στον αγωγό εξαγωγής. Εάν η φλόγα δεν ταλαντεύεται, το πρόβλημα είναι προφανές. Για να αποφύγετε λεπτομερή προβλήματα, αρκεί:

 1. Αφήστε το κενό μεταξύ του δαπέδου και της πόρτας του μπάνιου για να εξασφαλίσετε τη φυσική κίνηση των μαζών του αέρα.
 2. Χρησιμοποιήστε ειδικές βαλβίδες εξαγωγής στα ανοίγματα παραθύρων και θυρών που θα σας βοηθήσουν να περάσετε από τον αέρα.
 3. Σε μια εξοχική κατοικία, μπορείτε να φτιάξετε ένα μικρό παράθυρο κάτω από την οροφή, το οποίο θα αεριστεί περαιτέρω το δωμάτιο και θα εμποδίσει τη στασιμότητα της δυσάρεστης μυρωδιάς.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Επιλέγουμε τον σωστό ανεμιστήρα για το μπάνιο

Προκειμένου να βελτιωθεί η αερισμό στην τουαλέτα και να απαλλαγούμε από την οσμή, είναι προτιμότερο να δοθεί προτεραιότητα στο σύστημα ανεμιστήρα. Κατά την επιλογή του ανεμιστήρα να είστε βέβαιος να δώσει προσοχή στο μέγεθος του (ανάλογα με τον όγκο του μπάνιου σας) και το επίπεδο θορύβου (είναι επιθυμητό να επιλέξετε το μοντέλο στα 40 dB, αλλιώς ο θόρυβος θα προκαλέσει δυσφορία.

Ξεχωρίστε τους ανεμιστήρες για σχεδίαση στο μπάνιο και τον τύπο σύνδεσης. Γενικά, η κουκούλα περιλαμβάνεται στο ίδιο ηλεκτρικό δίκτυο με το φως στο μπάνιο, οπότε αρχίζει να λειτουργεί όταν ο ανεμιστήρας είναι ενεργοποιημένος. Αν η συνεχής εκχύλιση στο μπάνιο δεν είναι σημαντική - είναι επιθυμητό να επιλέξετε ένα ξεχωριστό διακόπτη για την ενεργοποίησή του. Υπάρχουν περισσότερα σύγχρονα μοντέλα με ενσωματωμένο αισθητήρα υγρασίας - αρχίζουν να λειτουργούν σε περίπτωση που το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο φτάσει σε κάποια παράμετρο.

Ανεξάρτητα από το είδος του ανεμιστήρα που θα επιλέξετε να αγοράσετε, δώστε προσοχή στο γεγονός ότι έγινε με αδιάβροχη τεχνολογία. Το μπάνιο και η τουαλέτα είναι δωμάτια με υψηλή υγρασία και η είσοδος στη θήκη νερού μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα.

Συμβουλή: Επιλέξτε έναν ανεμιστήρα λουτρών με βαλβίδα αντεπιστροφής. Μια τέτοια συσκευή θα αποτρέψει τον αερισμό από τον εξαερισμό στο μπάνιο εάν ο ανεμιστήρας είναι απενεργοποιημένος. Η χρήση μιας τέτοιας συσκευής ελαχιστοποιεί την πιθανότητα εμφάνισης δυσάρεστου αέρα στο μπάνιο από τον εξαερισμό.

Συνδέστε τον ανεμιστήρα δεν θα είναι δύσκολο, ωστόσο, εάν είστε μακριά από τον ηλεκτρολόγο, είναι επιθυμητό να καλέσετε έναν επαγγελματία.

Είναι πολύ βολικό να χρησιμοποιείτε ανεμιστήρα με ξεχωριστό διακόπτη. Δεν υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις για την επιλογή ενός διακόπτη, οι ανεμιστήρες έχουν χαμηλή ισχύ και οι διακόπτες για συσκευές φωτισμού είναι αρκετά κατάλληλοι για τη χρήση τους. Μην ξεχνάτε ότι ο ίδιος ο διακόπτης, όπως και ο ανεμιστήρας, πρέπει να έχει δομή που προστατεύεται από την υγρασία.

Συμβουλή: Εάν ο χώρος είναι πολύ υγρός, συνιστάται να προτιμάτε έναν ηλεκτρικό ανεμιστήρα, καθώς οι συμβατικές εξάτμιση είναι απίθανο να αντεπεξέλθουν στην εργασία.

Σύνδεση του ανεμιστήρα

Συνδέστε τον ανεμιστήρα στην πλησιέστερη πρίζα. Η σύνδεση του ανεμιστήρα στο μπάνιο μέσω του διακόπτη είναι η εξής:

Όταν πραγματοποιείτε αερισμό στην τουαλέτα, είναι προτιμότερο να ακολουθήσετε το ακόλουθο σχήμα:

 1. Επιλέξτε τη σωστή θέση για την κουκούλα. Εάν έγιναν σφάλματα σε αυτό το στάδιο, μπορείτε αργότερα να τα απαλλαγείτε από το εργατικό σύστημα. Όσο για την επιλογή της εμφάνισης του ίδιου του εξαερισμού, δεν υπάρχουν βασικές απαιτήσεις, απολύτως τίποτα δεν εξαρτάται από το σχήμα της κουκούλας.
 2. Προπαρασκευαστικές εργασίες. Είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν σημάνσεις στον τοίχο, ιδιαίτερα όσον αφορά την οργάνωση καλωδίωσης από το διακόπτη προς το καπό. Εάν ο εξαερισμός δεν ταιριάζει με τις διαστάσεις του ανεμιστήρα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πλαστικό σωλήνα που θα λειτουργεί ως προσαρμογέας. Σε περίπτωση που η εγκατάσταση της κουκούλας γίνει μετά από επισκευή και τα καλώδια δεν είναι κρυμμένα στον τοίχο, συνιστάται να αγοράσετε ειδικά πλαστικά πάνελ στην αγορά που θα κρύψουν τα καλώδια.
 3. Εγκατάσταση εξοπλισμού εξαερισμού

Πριν από την εγκατάσταση του ανεμιστήρα, βεβαιωθείτε ότι η γραμμή αέρα δεν είναι μπλοκαρισμένη από ξένα αντικείμενα. Η σφυρήλατη τρύπα απειλεί με το γεγονός ότι ακόμη και ο πιο ισχυρός ανεμιστήρας δεν θα αντιμετωπίσει τα καθήκοντά του και μια δυσάρεστη μυρωδιά θα εμφανιστεί στο μπάνιο.

Με τον τρόπο σύνδεσης του ανεμιστήρα στο μπάνιο με τον διακόπτη που βρήκαμε. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό το σχήμα περιλαμβάνει τις πιο απλές συσκευές που λειτουργούν όταν ανάβει το φως. Η ανάγκη για συνεχή εργασία της κουκούλας δεν είναι πάντοτε, γι 'αυτό υπήρχαν εφευρεμένα μοντέλα που λειτουργούν μόνο σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ή περιλαμβάνονται όταν η υγρασία ανεβαίνει σε ορισμένες αξίες.

Μεταξύ των καταναλωτών, οπαδοί για μπάνιο ή τουαλέτα με χρονοδιακόπτη είναι δημοφιλείς. Για να ενεργοποιήσετε τη συσκευή να ενεργοποιείται σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χρονοδιακόπτη γενικής χρήσης, επιπλέον, συσκευές με ενσωματωμένο χρονοδιακόπτη είναι ήδη σε πώληση.

Η σύνδεση του απορροφητήρα με τον χρονοδιακόπτη έχει ως εξής:

Η μέγιστη προστασία από την αυξημένη υγρασία στο δωμάτιο θα παρέχει αυτόματο αερισμό. Μια τέτοια συσκευή είναι εξοπλισμένη με έναν αισθητήρα υγρασίας που βοηθά στην ενεργοποίηση της κουκούλας όταν το επίπεδο υγρασίας ανέρχεται σε ένα συγκεκριμένο μέγεθος.

Εξαερισμός στην τουαλέτα

Η εγκατάσταση του εξαερισμού στην τουαλέτα δεν είναι πολύ διαφορετική από την εγκατάσταση της κουκούλας στο μπάνιο, αλλά σε αυτή τη διαδικασία υπάρχουν μερικές αποχρώσεις. Πρώτα απ 'όλα, μην ξεχνάτε ότι ο απορροφητήρας στην τουαλέτα με ανεμιστήρα δεν είναι εγκατεστημένος για να μειώσει το επίπεδο υγρασίας, αλλά για να εξαλείψει την δυσάρεστη οσμή. Από αυτή την άποψη, η χρήση ανεμιστήρα με αισθητήρα υγρασίας καθίσταται άχρηστη.

Για την τουαλέτα είναι επιθυμητή η χρήση συμβατικών ανεμιστήρων που συνδέονται με τον διακόπτη ή συσκευών που διαθέτουν αισθητήρα κίνησης. Ένας τέτοιος ανεμιστήρας θα αρχίσει να λειτουργεί όταν υπάρχει κίνηση στο δωμάτιο και θα σβήσει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα χωρίς την κίνηση. Σημειώστε ότι στους περισσότερους αισθητήρες κίνησης, μπορείτε να ρυθμίσετε την ώρα που η συσκευή θα απενεργοποιηθεί χωρίς κυκλοφορία.

Ας συνοψίσουμε τα αποτελέσματα

Ο εξαερισμός στο μπάνιο και στην τουαλέτα είναι ένα αναντικατάστατο πράγμα. Πραγματοποιείται σωστά το σύστημα όχι μόνο θα σας σώσει από δυσάρεστες οσμές, αλλά και θα μειώσει σημαντικά το επίπεδο της υγρασίας στο μπάνιο, καθώς και εμποδίζουν την ανάπτυξη μούχλας, επικίνδυνα για την υγεία.

Καθώς επιλέγετε την κουκούλα και την εγκαθιστάτε στο μπάνιο, ολόκληρο το σύστημα εξαρτάται άμεσα. Είναι καλύτερα να δοθεί προτεραιότητα στα αυτοματοποιημένα συστήματα, τα οποία θα ενεργοποιείται σε περίπτωση ανάγκης, και τα πιο άχρηστα προϊόντα θεωρείται ότι σχέδιο δεν ανεμιστήρα, ειδικά σε διαμερίσματα όπου δεν υπάρχουν σχέδια, εγκατεστημένο υψηλής ποιότητας παράθυρα και τις πόρτες.

Έχουν δώσει προσοχή στα εξής:

 • Το γυαλί στο μπάνιο είναι το θολό.
 • η συσσώρευση συμπυκνώνεται στα έπιπλα.
 • μούχλα άρχισαν να εμφανίζονται.

Ήρθε η ώρα να σκεφτείτε την εγκατάσταση ενός αξιόπιστου συστήματος εξαερισμού στο σπίτι. Μην ξεχνάτε ότι η εγκατάσταση σε ένα διαμέρισμα και ένα ιδιωτικό σπίτι μπορεί να είναι διαφορετική, οπότε είναι καλύτερο να ζητήσετε βοήθεια από επαγγελματίες.

Πώς να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα εξαγωγής στο μπάνιο

Σύνδεση με το άρθρο

Σύνδεση με το άρθρο

Αν αρχίσετε να παρατηρείτε ότι το μπάνιο είναι συνεχώς misted καθρέφτη και τοίχους, και ο αέρας ήταν μπαγιάτικο από το καλούπι, στη συνέχεια, φυσικού αερισμού με το πρόβλημα πλέον να αντιμετωπίσει. Αυτό το πρόβλημα επιλύεται απλά - πρέπει να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής και η υγρασία θα φτάσει στο συνηθισμένο ρυθμό. Η επιλογή των σύγχρονων συσκευών εξάτμισης σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε απλά και φθηνά μοντέλα ή αθόρυβες συσκευές με χρονοδιακόπτες και αισθητήρες. Το δωμάτιο θα έχει την πιο αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα, αν γνωρίζετε ποιες παραμέτρους θα πρέπει να επιλέξετε για τους ανεμιστήρες και πώς να τις εγκαταστήσετε σωστά.

Επιλέξτε το σωστό μοντέλο

Οι περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν μοντέλα τοίχου μπάνιου με ενσωματωμένο ή εναέρια τύπο για το μπάνιο. Είναι εύκολο στη χρήση, εύκολο στην εγκατάσταση, καθαρισμό και αντικατάσταση. Κοιτάξτε αρκετά αισθητικά χάρη στο μικρό μέγεθος και το μοντέρνο σχεδιασμό της θήκης, ταιριάζει καλά σε κάθε εσωτερικό μπάνιο.

Απλά μοντέλα με ενσωματωμένο ή εξωτερικό διακόπτη ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται όπως απαιτείται. Αλλά ακόμη και ένας τόσο απλός ανεμιστήρας μπορείτε να συνδεθείτε με τον γενικό διακόπτη στο μπάνιο και στη συνέχεια ταυτόχρονα με τη γενική φωτεινή ένδειξη, η κουκούλα ενεργοποιείται αυτόματα. Αποδεικνύεται βολικό, αλλά σε αυτή την εκδοχή η υγρασία δεν καταφέρνει πάντα να ξεφύγει πλήρως στον αγωγό εξαερισμού, αλλά η κατανάλωση ενέργειας μειώνεται.

Οι αυτόματες συσκευές εξαγωγής είναι εξοπλισμένες με ειδικούς αισθητήρες υγρασίας και ενεργοποιούνται όταν ο βαθμός υγρασίας υπερβεί τον κανόνα. Μοντέλα με αισθητήρες κίνησης ενεργοποιούνται αμέσως όταν εμφανίζεται ένα άτομο και απενεργοποιείται όταν δεν υπάρχει κανένας στο μπάνιο. Υπάρχουν επίσης αυτόματοι ανεμιστήρες με χρονοδιακόπτες που λειτουργούν μόνο στο καθορισμένο χρονικό διάστημα και η περίοδος αυτή μπορεί να προσαρμοστεί.

Αξονική ή κανάλι;

Στους αξονικούς ανεμιστήρες, η ροή αέρα πηγαίνει κατά μήκος του άξονα περιστροφής των λεπίδων, πράγμα που εξηγεί αυτό το όνομα. Το σώμα τους είναι συνήθως κυλινδρικό, η πτερωτή με λεπίδες και ηλεκτρικό μοτέρ. Η ειδική δομή των λεπίδων μειώνει την αντίσταση στη ροή του αέρα, έτσι ώστε ο ανεμιστήρας να έχει καλή απόδοση.

Όμως, για να διασφαλιστεί ότι οι συσκευές αυτές είναι αποτελεσματικές, το μήκος του αγωγού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 4 μέτρα. Είναι σημαντικό και η περιοχή του μπάνιου - όσο μικρότερη είναι, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η συσκευή εξολκέα.

Αλλά για τα μπάνια μιας μεγάλης περιοχής είναι πιο κατάλληλη κανάλι (φυγοκεντρική) ανεμιστήρα. Ο σχεδιασμός του είναι κάπως διαφορετικός: μέσα στο κυλινδρικό σώμα περιστρέφεται το τύμπανο με πολλές στενές λεπίδες και η φυγόκεντρη δύναμη αυτών των λεπίδων αντλεί αέρα μέσα στον αγωγό αερισμού. Ένας τέτοιος ανεμιστήρας είναι καλός αν έχετε αγωγό αέρα μήκους άνω των 4 μέτρων. Το απόσπασμα μπορεί να διαρκέσει πολύ, αλλά είναι καλύτερο να συνδέσετε τη συσκευή στο διακόπτη στο μπάνιο ή στον αισθητήρα υγρασίας. Αυτό θα εξοικονομήσει ενέργεια πιο οικονομικά.

Προσδιορίστε την απαιτούμενη απόδοση

Αυτό, ίσως, θα είναι το κύριο κριτήριο και θα εξαρτηθεί από την αποτελεσματικότητα της ανταλλαγής αέρα. Δώστε προσοχή στη σωστή επιλογή της ισχύς του ανεμιστήρα ανάλογα με την περιοχή του μπάνιου σας, καθώς ο ίδιος ανεμιστήρας δίνει διαφορετικά αποτελέσματα σε ένα μικρό και μεγάλο δωμάτιο. Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρότυπα, η συναλλαγματική ισοτιμία για το μπάνιο έχει οριστεί σε 6-8 μονάδες. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε μια ώρα ο συνολικός όγκος αέρα στο δωμάτιο θα πρέπει να αλλάξει εντελώς από 6 σε 8 φορές. Θεωρείται γενικά ότι εάν ένα μπάνιο χρησιμοποιείται από περισσότερα από τρία άτομα, τότε η πολλαπλότητα του 6 είναι κατάλληλη, και αν είναι περισσότερα από τρία, τότε επιλέγεται η πολλαπλότητα 8.

Συμβουλές εμπειρογνωμόνων

Για να καθορίσετε την απαιτούμενη ισχύ εξόδου, πρέπει να προσδιορίσετε την ένταση του δωματίου και να τον πολλαπλασιάσετε με την τιμή της συναλλαγματικής ισοτιμίας. Αν, για παράδειγμα, το μέγεθος του μπάνιου σας κάνει 1,7h1,9 m 2, με ανώτατο ύψος 2,65 m, ο όγκος θα είναι 8,56 μ. Γύρω από αυτό τον αριθμό και πολλαπλασιάστε το με 9, 6 φορές, αν το μπάνιο είναι τρία άτομα. Αποδεικνύεται 54 m 3, και η καλύτερη επιλογή για ένα μπάνιο θα είναι μια συσκευή με χωρητικότητα 54 m 3 ανά ώρα, κατά προτίμηση ακόμη και λίγο περισσότερο, ότι υπήρξε μικρή headroom.

Εγκαθιστούμε τον εαυτό μας

Η εγκατάσταση του ανεμιστήρα είναι απλή και χρειάζεται λίγη ώρα, αλλά πρέπει να σκεφτείτε εκ των προτέρων πώς να συνδέσετε και, εάν είναι απαραίτητο, να τοποθετήσετε ένα καλώδιο για την παροχή ρεύματος. Όλες οι καλωδιώσεις είναι καλύτερα τοποθετημένες στις βελονιές και καλυμμένες με επένδυση για την εξάλειψη των κινδύνων επαφής με το νερό. Αν σχεδιάζετε έναν ανεμιστήρα οροφής, σε μια ψευδοροφή, τότε δεν χρειάζονται στροβοσκόπια εκεί - η καλωδίωση μπορεί να στερεωθεί στην οροφή με πλαστικά κλιπ. Αλλά όλα τα καλώδια πρέπει να βρίσκονται στην αυλάκωση. Για να εργαστείτε, θα χρειαστείτε ένα μικρό σύνολο εργαλείων: ένα τρυπάνι με τρυπάνια από σκυρόδεμα, ένα μολύβι, συνδετικά τερματικά, ένα συμβατικό κατσαβίδι και ένα κατσαβίδι δείκτη.

Για την ασφαλή σύνδεση του ανεμιστήρα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο VVG τριών πυρήνων, το οποίο επιτρέπει τη γείωση, την ουδέτερη λειτουργία και τη φάση από εξωτερικό διακόπτη. Αυτός ο διακόπτης μπορείτε να εγκαταστήσετε δύο πλήκτρα - τότε μπορείτε να ελέγξετε τον ανεμιστήρα ανεξάρτητα από το φως.

Δουλεύουμε στην σήμανση

Αφού αφαιρέσετε τον μπροστινό πίνακα από τη συσκευή, τοποθετήστε τον ανεμιστήρα στην τρύπα και ευθυγραμμίστε τις ραφές του πλακιδίου ή του κτιρίου. Τοποθετήστε τις τρύπες στο μολύβι μέσα από τις οπές στο σώμα. Αν το κιτ ανεμιστήρα διαθέτει διακόπτη καλωδίου, πρέπει να αφαιρεθεί προσωρινά και στη συνέχεια τα καλώδια να συνδεθούν στο τερματικό. Ένα τρυπάνι με νικηφόρα άκρη σε χαμηλές ταχύτητες τρυπώνει τα κεραμίδια μέσα και μέσα από τα σημαδεμένα σημεία. Στη συνέχεια, με ένα καινούργιο τρυπάνι, μπαίνουμε στο σκυρόδεμα στη λειτουργία διάτρησης. Οι τρύπες καθαρίζονται από σκόνη και τοποθετούμε πλαστικούς πείρους μέσα τους.

Δοκιμάζουμε ξανά τον ανεμιστήρα στην τρύπα για να καθορίσουμε τη θέση του καλωδίου. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να κάνετε μια ημικυκλική αυλάκωση ανάλογα με το μέγεθος του σύρματος. Η οπή για το καλώδιο πρέπει να τρυπηθεί και στο σώμα της συσκευής. Μέσω αυτής της τρύπας περνάμε ένα ηλεκτρικό καλώδιο και τοποθετούμε προσεκτικά έναν ανεμιστήρα στο άνοιγμα. Το τοποθετούμε στον τοίχο με βίδες χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι. Τα καλώδια συνδέονται εν σειρά μεταξύ τους με ακροδέκτες και τα σημεία σύνδεσης για μεγαλύτερη αξιοπιστία καλύπτονται με θερμοσυστελλόμενα σωληνάρια ή με ηλεκτρική ταινία. Κλείνουμε τον ανεμιστήρα με ένα καπάκι, ανοίξτε το ρεύμα και ελέγξτε τη λειτουργία της κουκούλας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το προστατευτικό πλέγμα και τοποθετήστε τον μπροστινό πίνακα.

Συμβουλές εμπειρογνωμόνων

Ίσως να αποφασίσετε να κάνετε χωρίς ένα πλέγμα, επειδή γίνονται γρήγορα βρώμικα και ο ανεμιστήρας δεν αναπτύσσει πλέον την απαιτούμενη απόδοση. Ωστόσο, το προστατευτικό πλέγμα μπορεί να απομακρυνθεί τακτικά και να πλυθεί με νερό και σαπούνι. Αλλά αν παρατηρήσετε ότι η κουκούλα εξακολουθούσε να λειτουργεί πιο αδύναμη, τότε υπάρχουν προβλήματα στο γενικό αγωγό εξαγωγής. Σε πολυκατοικίες, οι ειδικοί το κάνουν. Και στο σπίτι σας μπορείτε να καθαρίσετε μόνοι σας το σύστημα εξαερισμού. Μετά την εγκατάσταση του ανεμιστήρα αυτή η εργασία θα σας φανεί αρκετά απλή.

Επιλέγοντας τον καλύτερο ανεμιστήρα εξαγωγής - οικιακή ή βιομηχανική;

Εγκατάσταση του ανεμιστήρα στην κουκούλα

Ο αναγκαστικός αερισμός των χώρων οργανώνεται λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά και τις συνθήκες λειτουργίας του. Εάν υπάρχει ανάγκη απομάκρυνσης του αέρα εξαγωγής που περιέχει ατμούς, σκόνη ή άλλες επιβλαβείς αναρτήσεις, χρησιμοποιείται σύστημα εξαερισμού. Συγκεκριμένα, αυτή η μέθοδος είναι σημαντική όπου είναι απαραίτητο να αποκλειστεί η εξάπλωση του μολυσμένου αέρα σε γειτονικούς ή παρακείμενους χώρους και οικόπεδα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, καθίσταται πιο αποτελεσματική ενσωμάτωση κουκούλα, δεδομένου ότι παράλληλα με την απόσυρση των ανεπιθύμητων συστατικών υπάρχει κάποια υποπίεση αέρα, προκαλώντας την πίεση στο θάλαμο μειώνεται, προκαλώντας εισροή των γύρω περιοχών του κτιρίου, εξαλείφοντας την εξάπλωση των ρευμάτων αποβλήτων. Η σωστή επιλογή και εγκατάσταση του ανεμιστήρα, η οργάνωση της πιο αποτελεσματικής εργασίας γίνεται ένα σημαντικό ζήτημα.

Τύποι ανεμιστήρων εξαγωγής

Οι ανεμιστήρες που χρησιμοποιούνται για το σχέδιο, πρώτα απ 'όλα υποδιαιρούνται σε εγχώρια και βιομηχανική. Πρόκειται για δύο μεγάλες ομάδες συσκευών που λειτουργούν με εντελώς διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας και συνθήκες. Επιπλέον, το επίπεδο ευθύνης για τις οικιακές και τις βιομηχανικές απορροφητήρες δεν μπορεί να συγκριθεί, στην πρώτη περίπτωση, η μέγιστη απειλή είναι η εμφάνιση δυσάρεστων οσμών, την υγρασία και άλλες ανεπιθύμητες αισθήσεις. Στη δεύτερη περίπτωση η κακή απόδοση της κουκούλας μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα, δηλητηριάσεις, εκρήξεις και άλλα εξαιρετικά σοβαρά περιστατικά που απειλούν τον τεχνολογικό κύκλο, την κατάσταση του εξοπλισμού, την υγεία και τη ζωή του προσωπικού.

Το δεύτερο, όχι λιγότερο σημαντικό χαρακτηριστικό, στο οποίο είναι δυνατό να χωριστούν οι οπαδοί, είναι το δικό τους δομή. Χρησιμοποιούνται:

Αξονικοί ανεμιστήρες YWF (K) με προστατευτική μάσκα

Αξονικοί ανεμιστήρες YWF (K) με πάνελ τοίχου

Αξονικοί ανεμιστήρες YWF (K) στο κέλυφος με φλάντζες

Ο ανεμιστήρας ακτινωτός ВР 80-75 №20

Ο ανεμιστήρας ακτινωτός ВР 80-75 №2,5

Αισθητήρας VR 80-75 № 3,15

Και οι δύο αξονικοί και ακτινικοί ανεμιστήρες έχουν ένα αριθμό μεγεθών (αριθμών) που δείχνουν το μέγεθος της συσκευής, ειδικότερα - τη διάμετρο της πτερωτής. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα σχεδιασμού, είναι δυνατό να επιλέξετε ένα μοντέλο του ανεμιστήρα που να ταιριάζει με τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου τμήματος, των χώρων ή άλλων συνθηκών με τον βέλτιστο τρόπο.

Πώς να επιλέξετε έναν οικιακό ανεμιστήρα εξαγωγής

Οι παρακάτω παράγοντες επηρεάζουν την επιλογή των εγχώριων οπαδών:


Το μέγεθος του δωματίου καθορίζει την απόδοση της συσκευής. Εδώ είναι απαραίτητο να γίνει ένας μικρός υπολογισμός - για να προσδιοριστεί ο όγκος του δωματίου, δηλ. υπολογίστε το προϊόν της περιοχής στο ύψος της οροφής. Ο λαμβανόμενος όγκος πολλαπλασιάζεται με την ισοτιμία του αέρα - μια τιμή που δείχνει πόσες φορές μέσα σε μια ώρα ο αέρας θα πρέπει να αλλάξει εντελώς στο δωμάτιο.

Η συναλλαγματική ισοτιμία του αέρα

Για κάθε τύπο χώρου, η πολλαπλότητα θα είναι διαφορετική και επομένως είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τον σκοπό της αίθουσας. Έτσι, για την κουζίνα η πολλαπλότητα είναι υψηλή - από 10 έως 12 (σε ορισμένες πηγές αναφέρεται 15) φορές μέσα σε μία ώρα. Για τα μπάνια η πολλαπλότητα είναι χαμηλότερη και είναι από 3 έως 8 φορές την ώρα. Η ένταση του δωματίου πολλαπλασιάζεται με την πολλαπλότητα, με αποτέλεσμα την υπολογισμένη απόδοση του ανεμιστήρα.

Παραγωγικότητα

Είναι απαραίτητο να γίνει διάκριση μεταξύ της εκτιμώμενης παραγωγικότητας και της πραγματικής παραγωγικότητας. Κατά την επιλογή μιας συσκευής, πρέπει να αυξήσετε σχεδιαστική παραγωγικότητα κατά 15-20%, έτσι ώστε να υπάρχει ένα απόθεμα εξουσίας για μια έκτακτη ανάγκη. Επιπλέον, ο πόρος του ανεμιστήρα δεν είναι άπειρος, οπότε το απόθεμα θα συμβάλει στην παράταση της διάρκειας ζωής της συσκευής.

Το μέγεθος του αγωγού εξαερισμού

Το μέγεθος του αεραγωγού είναι σημαντικό επειδή οι περισσότεροι οικιακοί ανεμιστήρες έχουν αξονική κατασκευή, και σε σχήμα που μοιάζουν περισσότερο με συσκευές καναλιών. Εάν η διάμετρος του πτερυγίου και του περιβλήματος είναι πολύ μεγαλύτερη από την οπή εξαερισμού, τότε η εγκατάσταση γίνεται πολύ δύσκολη ή και αδύνατη. Επομένως, πριν πάτε στο κατάστημα, θα πρέπει να μετρήσετε το ύψος του ανοίγματος εξαερισμού, ώστε να μην έχετε ένα μοντέλο που δεν είναι κατάλληλο για διαστάσεις.

Επιλογή ανεμιστήρων βιομηχανικής εξαγωγής

Για την επιλογή βιομηχανικών συστημάτων εξαερισμού Απαιτείται ένας πολύ πιο περίπλοκος υπολογισμός. Λαμβάνεται υπόψη:


Η διαδικασία υπολογισμού για τέτοιες συσκευές είναι διαθέσιμη μόνο σε ειδικούς, αλλά αν είναι απαραίτητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρονικούς υπολογιστές για να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε γρήγορα τα δεδομένα που χρειάζεστε. Για να αποσαφηνιστεί ή να επαληθευτεί η ορθότητα του υπολογισμού, συνιστάται η επανάληψη του αποτελέσματος σε έναν άλλο ηλεκτρονικό υπολογιστή (υπάρχουν πολλά από αυτά στο Διαδίκτυο).

Τα υπολογισθέντα δεδομένα παρέχουν τη βάση για την επιλογή ενός έτοιμου ανεμιστήρα από πίνακες ή καταλόγους. Σε αυτή την περίπτωση, δεν απαιτείται απόθεμα, επιλέγεται η συσκευή που βρίσκεται πλησιέστερα στα χαρακτηριστικά.

Προετοιμασία, προκαταρκτικές ενέργειες

Πριν ξεκινήσετε την άμεση εγκατάσταση του ανεμιστήρα, κάντε τα εξής:


Όλες αυτές οι ενέργειες εκτελούνται σύμφωνα με το σχεδιασμό του ανεμιστήρα, τη διαμόρφωση και τις διαστάσεις του.

Κανόνες εγκατάστασης οικιακών ανεμιστήρων

Εγκατάσταση των εγχώριων οπαδών, για όλες τις φαινομενική απλότητά του, έχει κάποιες αποχρώσεις, τη γνώση και τα αρχεία τα οποία θα παρέχουν τη σωστή εγκατάσταση και λειτουργία υψηλής ποιότητας. Ας εξετάσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες:

Εγκατάσταση αξονικών κατασκευών

Η εγκατάσταση των αξονικών ανεμιστήρων αποτελεί μια ορισμένη πολυπλοκότητα μόνο από την άποψη της σύνδεσης στο ηλεκτρικό δίκτυο. Από μόνη της η εγκατάσταση είναι απλή - το κάλυμμα του ανεμιστήρα εισάγεται στον αγωγό εξαερισμού μέχρι να σταματήσει, οι βίδες του περιβλήματος βιδώνονται στον τοίχο. Υπάρχουν δύο τρόποι σύνδεσης:


Η συσκευή συνδέεται παράλληλα με τις συσκευές φωτισμού.

Τοποθέτηση ακτινικών ανεμιστήρων

Ακτινοβολικοί ανεμιστήρες για οικιακούς απορροφητήρες είναι λιγότερο συχνές. Σε διαμερίσματα είναι άβολα - χρειάζονται αρκετό χώρο και ξεχωρίζουν στον τοίχο. Αλλά σε ιδιωτικά σπίτια, σπίτια είναι αρκετά βολικό και συχνά χρησιμοποιείται ως κουκούλα. Μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε σημείο όπου είναι βολικό, ειδικά αν ο αγωγός εξαερισμού δεν είναι ενσωματωμένος στον τοίχο, αλλά βρίσκεται στην επιφάνεια. Στη συνέχεια, ο ίδιος ο ανεμιστήρας μπορεί να τοποθετηθεί στην πιο κατάλληλη θέση για να φτάσει ένα κανάλι εξόδου στη γραμμή εξαερισμού στο σπίτι, και την αναρρόφηση τοποθετείται στην πιο βολική τοποθεσία - κοντά σε ένα φούρνο μαγειρέματος, που συνδέεται με την ομπρέλα πάνω της, για να φέρει στο μπάνιο, κ.λπ.

Συνδέεται καλύτερα ο ακτινικός ανεμιστήρας μέσω του αυτοματισμού του. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να το εγκαταστήσετε στην πλακέτα διανομής, να το τροφοδοτήσετε από το δίκτυο, να μεταφέρετε το καλώδιο στη συσκευή και να το συνδέσετε. Η εκκίνηση μπορεί να γίνει με το χέρι ή με τη βοήθεια μιας αυτόματης μονάδας ελέγχου, η οποία περιλαμβάνει μια συσκευή με το σήμα ενός ειδικού αισθητήρα.

Η συναρμολόγηση πραγματοποιείται στην πλατφόρμα ή στα στηρίγματα του ανεμιστήρα - ανάλογα με το σχεδιασμό του. Κατά την εγκατάσταση Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η μέγιστη σιωπηρή λειτουργία, που επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση παρεμβυσμάτων από μαλακό ελαστικό, τσόχα, αφρό και άλλα ηχομονωτικά υλικά.

Εγκατάσταση μοντέλων οροφής

Τοποθετούνται ανεμιστήρες οροφής συνήθως σε ιδιωτικές κατοικίες, όπου είναι δυνατό να εξαερωθεί μέσω πλάκας οροφής και να τοποθετηθεί ένας αγωγός εξαερισμού στη σοφίτα. Σε τέτοιες περιπτώσεις έρχεται μέθοδο παρόμοια ανεμιστήρα εγκατασταθεί στη θέση τοίχωμα -να εγκατασταθεί προηγουμένως παρασκευασθέν ανεμιστήρα εξαερισμού, ελέγχονται κοντά τοποθέτηση στην οροφή, έφερε τρύπες για τα ούπα και στερεώνεται στην οροφή. Τα καλώδια μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα από τη σοφίτα και ξεχωριστό τρύπα στο πίσω δωμάτιο, για να Stroebe για άλλη μια φορά δεν οροφής.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί μια δομή στήριξης, η οποία να έχει ύψος ίσο με το κενό μεταξύ της επένδυσης τάνυσης (αρθρωτής) και της πλάκας οροφής. Η συναρμολόγηση πραγματοποιείται μέσω μιας οπής που γίνεται στον ιστό και έχει διάμετρο ίση με τη διάμετρο του κυλινδρικού περιβλήματος. Ο ανεμιστήρας τοποθετείται σε μια πλατφόρμα στήριξης, προσκολλημένη στην πλάκα οροφής, μέσω της οποίας εισάγεται κανάλι αέρα μέσω του ανώτερου επιπέδου. Είναι καλύτερο να διδαχθούν οι ειδικοί με το φύλλο εφελκυσμού, αφού η κοπή της οπής απαιτεί προκαταρκτική τοποθέτηση του δακτυλίου στεγανοποίησης, πράγμα που απαιτεί ορισμένες γνώσεις και δεξιότητες.

Εγκατάσταση βιομηχανικού βαρέως εξοπλισμού

Εγκαθίστανται βιομηχανικοί ανεμιστήρες σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις. Για την τοποθέτησή τους, απαιτείται να δημιουργήσουν μια σταθερή βάση από σκυρόδεμα με σταθεροποιημένα μπουλόνια αγκύρωσης. Ορισμένα μοντέλα, που παράγεται από 1 (στροφείο φυτευτούν άμεσα στον άξονα του κινητήρα) μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα συγκολλημένο μαξιλάρι τοποθετηθεί στον τρόπο προβόλου τοίχο. Η βάση πρέπει να είναι επίπεδη, αυστηρά οριζόντια και σταθερή.

Radial

Εγκατάσταση βαρέων ακτινωτών ανεμιστήρων παράγεται είτε στη βάση με παρεμβύσματα από καουτσούκ, είτε σε απομονωτές κραδασμών με ελατήρια, Είναι δυνατόν να αποκλειστεί ο κίνδυνος καταστροφής μιας βαριάς δομής σε περίπτωση ανισορροπίας του ανεμιστήρα. Με τη βοήθεια γερανού, ο ανεμιστήρας ανεβαίνει πάνω στην πλατφόρμα (ή σύρεται μέσω καλωδίων σε τοίχο) και τοποθετείται προσωρινά σε ξύλινα μαξιλάρια. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τους ελαστικούς ή τους δονητικούς μονωτήρες, σηκώστε ξανά τη συσκευή και χαμηλώστε την απαλά ώστε οι άγκυρες να εισέρχονται στις οπές στερέωσης που βρίσκονται στο πλαίσιο στήριξης. Ελέγξτε την ακρίβεια της εγκατάστασης, την ευθυγράμμιση της συσκευής με άλλα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού και στερεώστε τον ανεμιστήρα με παξιμάδια στις άγκυρες.

Αξονική

Αξονικοί ανεμιστήρες για βιομηχανική χρήση εγκαθίστανται σε ανοίγματα τοίχων. Η εγκατάσταση αποτελείται από τα εξής:


Για αξονικές συσκευές που εξέρχονται προς τα έξω, είναι απαραίτητο να είναι εξοπλισμένες με βαλβίδες, οι οποίες εξασφαλίζουν ότι το άνοιγμα είναι κλειστό κατά τη διάρκεια της διακοπής του ανεμιστήρα. Οι βαλβίδες πρέπει να λειτουργούν από μια ειδική εσωτερική μονάδα.

Ανεμιστήρας εξάτμιση η υψηλή πίεση αντικαθιστά επιτυχώς τους εξαντλητές καπνού ή τους φυσητήρες.

Ωστόσο, το μπάνιο είναι εγκατεστημένο εξάτμιση οπαδούς, Να επιταχυνθεί η διαδικασία απομάκρυνσης του υγρού αέρα και να εξασφαλιστεί η απουσία μούχλας ή μύκητας.

Γενικοί κανόνες για την επιλογή της προσφοράς -εξάτμιση ανεμιστήρα τύπου BP. Εάν επιλέξετε ένα τυπικό μέγεθος ανεμιστήρα, συνήθως προτιμάται η επιλογή της μονάδας.

Εγκαθιστώντας έναν ανεμιστήρα στο μπάνιο με τα χέρια σας


Σήμερα θα μιλήσουμε για το πώς το πιο εύκολο και ταυτόχρονα με ασφάλεια, χωρίς πλακάκια γεωτρήσεις και χωρίς τη χρήση ειδικών εργαλείων, είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα εξάτμισης στο μπάνιο.

Ως παράδειγμα της εγκατάστασης, οικιακή χρήση αξονικού ανεμιστήρα SP Silent 100. Με την ευκαιρία, είναι μια καλή, αρκετά δημοφιλές μοντέλο, απολαμβάνοντας την επάξια επιτυχία μεταξύ των καταναλωτών, και το σημαντικότερο πολύ ήσυχο, το επίπεδο θορύβου μόνο 26 dB. Οι πελάτες της, προτείνω αυτό είναι ο ανεμιστήρας εξάτμισης για τοποθέτηση σε μπάνια, τουαλέτες και μπάνια.


Ο αριθμός "100" στο όνομα σημαίνει τη διάμετρο του αγωγού, οπότε η συσκευή είναι κατάλληλη για εγκατάσταση σε αεραγωγούς με διάμετρο 100mm - 140mm. Σε αυτή την περίπτωση, το άνοιγμα του διαύλου εξαερισμού μπορεί να είναι στρογγυλό,

τόσο τετράγωνο όσο και τετράγωνο, το κύριο πράγμα είναι να διατηρήσουμε τις διαστάσεις - όχι λιγότερο από 100mm και όχι περισσότερο από 140mm.


Για να εγκαταστήσετε και συνδέσετε τον ανεμιστήρα εξάτμισης, θα πρέπει εκ των προτέρων να φέρει τα διαγράμματα σύνδεσης ρεύματος στο παρόν μπορεί να μεταβάλλεται, για να ταιριάζουν σε κάθε ισχύουν φωτός (μέσω διακόπτες, αισθητήρες κίνησης, υγρασία, κ.τ.λ.).


Πιο βολικά, αν το καλώδιο τροφοδοσίας ωθείται εκ των προτέρων στον αγωγό εξαερισμού, πριν τοποθετήσετε τα κεραμίδια. Ωστόσο, το μοντέλο αυτό επιτρέπει την εξωτερική επένδυση και το καλώδιο τροφοδοσίας στο πίσω μέρος του τοιχώματος του ανεμιστήρα, υπάρχει μια κοιλότητα για την καλωδίωση.


Εγκατάσταση του ανεμιστήρα εξαγωγής στο μπάνιο


Πρώτα απ 'όλα, κατά την εγκατάσταση του ανεμιστήρα, είναι απαραίτητο να το αποσυναρμολογήσετε - αφαιρέστε το μπροστινό προστατευτικό πλαίσιο. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το κυκλικό στήριγμα που βρίσκεται στο κάτω μέρος του ανεμιστήρα και στη συνέχεια τραβήξτε το μπροστινό πλαίσιο προς το μέρος σας.


ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΕΞΑΤΜΙΣΗΣ


Συνεχίζουμε να συνδέουμε τα καλώδια τροφοδοσίας στον ανεμιστήρα. Αυτό γίνεται πριν την τελική σταθεροποίηση της συσκευής, προκειμένου να ελέγξει τη λειτουργικότητα τόσο της ίδιας της συσκευής όσο και του διαγράμματος καλωδίωσης.


Τα καλώδια συνδέονται με τους ακροδέκτες του ανεμιστήρα, κρυμμένα από το προστατευτικό κάλυμμα, στη δεξιά πλευρά της συσκευής.

Ρυθμίζουμε τα καλώδια τροφοδοσίας στο μέγεθος, κόβοντας την περίσσεια. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το προστατευτικό περίβλημα και τη μόνωση από τις φλέβες του καλωδίου κατά 5-7mm.

Για να συνδέσετε αρκετά καλώδια PHASE (λευκό) και ZERO (λευκό και μπλε). Η γείωση σε αυτό το μοντέλο δεν συνδέεται, καθώς η περίπτωση και όλα τα εξωτερικά στοιχεία της είναι κατασκευασμένα από διηλεκτρικά υλικά και δεν αποτελούν κίνδυνο.

Υπάρχουν μόνο δύο τερματικά για τον ανεμιστήρα, φέρουν την ένδειξη L και N.


Καλώδιο λευκής φάσης - στον ακροδέκτη με σήμανση L

Μπλε-λευκό ουδέτερο καλώδιο - στον ακροδέκτη με την ένδειξη N

Πώς να καθορίσετε ποια από τις φάσεις καλωδίων, μηδέν, και που γείωση τον εαυτό σας, θα σας βοηθήσει λεπτομερείς οδηγίες - ΕΔΩ.


Τοποθετήστε τα καλώδια στους ακροδέκτες και σφίξτε τους κοχλίες στερέωσης.


Εάν γίνει σωστά, η ένδειξη στην επάνω αριστερή γωνία θα ανάψει και οι λεπίδες του ανεμιστήρα θα αρχίσουν να περιστρέφονται. Αφού ελέγξετε, πάντα να απενεργοποιείτε τον ανεμιστήρα εξαγωγής και να προχωρήσετε στη στερέωση του.


Στερέωση του ανεμιστήρα εξαγωγής στο μπάνιο

Ο κατασκευαστής, για τη στερέωση του ανεμιστήρα εξαγωγής στον τοίχο του μπάνιου, παρέχει οπές στερέωσης στις γωνίες.

Αλλά αυτή η μέθοδος έχει πολλές αδυναμίες, εδώ είναι οι πιο σημαντικές από αυτές:

- επαρκή εργασία για τη δημιουργία οπών στο κεραμικό πλακίδιο, και ακόμη περισσότερο στα πλακίδια πορσελάνης, τα οποία συχνά είναι επενδεδυμένα με τοίχους μπάνιου.

- Η ανάγκη χρήσης ενός ηλεκτρικού εργαλείου και εξειδικευμένων τρυπανιών.

- είναι δύσκολο να δημιουργηθεί μια σφραγισμένη σύνδεση μεταξύ του ανεμιστήρα και του τοίχου, υπάρχουν υποδοχές, άλλοι ήχοι είναι δυνατοί.

Η τεχνολογία της τοποθέτησης του ανεμιστήρα εξαγωγής στη σιλικόνη έχει ως εξής:


Το στεγανωτικό σιλικόνης εγκαθίσταται σε ειδικό πυροβόλο όπλο, με το οποίο το περιεχόμενο του σωλήνα εφαρμόζεται γύρω από την περίμετρο του ανοίγματος στερέωσης, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.


Μετά από αυτό, ο ανεμιστήρας εξάτμισης εγκαθίσταται στον αγωγό εξαερισμού, ισοπέδωσε και ισοπεδώθηκε με ασφάλεια.


Στη συνέχεια, για μεγαλύτερη ακρίβεια εγκατάστασης, στερεώστε τον ανεμιστήρα στον τοίχο του μπάνιου, για παράδειγμα, με ταινία ή ταινία ραφής, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Όπως μπορείτε να δείτε, η μέθοδος εγκατάστασης που περιγράφεται εδώ είναι όσο το δυνατόν πιο απλή και σχεδόν ο καθένας μπορεί να το κάνει, Σας συμβουλεύω επίσης να διαβάσετε σχετικά με το χρονοδιακόπτη για τον ανεμιστήρα εξάτμισης, γιατί είναι απαραίτητο και πώς να το εγκαταστήσετε - ΕΔΩ.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τη σύνδεση του ανεμιστήρα εξάτμισης, φροντίστε να τις γράψετε στα σχόλια του άρθρου, προσπαθήστε να βοηθήσετε!