Ανεμιστήρες οροφής

Η MosKlim προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ανεμιστήρων οροφής. Οι οπαδοί μας πληρούν τα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας. Εάν οι ανεμιστήρες στέγης αγοράσουν MosKlim - σημαίνει να πάρετε μια ποιοτική ρύθμιση του συστήματος εξαερισμού.

Ανεμιστήρες οροφής εξάτμισης

Η εταιρεία "MosKlim" παράγει διάφορα καυσαέρια ανεμιστήρες οροφής - αξονικοί ανεμιστήρες οροφής, ανεμιστήρες οροφής με οροφή. Αγοράστε οποιοδήποτε καπνό ανεμιστήρα οροφής είναι πιο κερδοφόρα, φυσικά, από τον κατασκευαστή. Επομένως, αν χρειάζεστε αξιόπιστους και φθηνούς ανεμιστήρες στέγης για να τις αγοράσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δική μας.

Παράγουμε όλα τα μοντέλα με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά. Κατασκευασμένο από την εταιρεία μας, ο ανεμιστήρας οροφής των καυσαερίων ή των ανεμιστήρων εξαγωγής μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί και θα διαρκέσει για πολλά χρόνια. Στον κατάλογό μας υπάρχουν διάφορα μοντέλα ανεμιστήρων οροφής.

Στην εταιρεία MosKlim μπορείτε να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα για την οροφή διαφόρων τύπων επιδόσεων και σκοπών. Ο παραδιδόμενος εξοπλισμός ανταποκρίνεται αυστηρά στα δηλωμένα χαρακτηριστικά και παρέχει μια αξιόπιστη λύση των προβλημάτων στον τομέα του εξαερισμού.

Ανεμιστήρας οροφής

Οι ανεμιστήρες στέγης και εξαγωγής, καθώς και η αφαίρεση του καπνού, είναι μια δημοφιλής λύση για οικιστικά, εμπορικά και βιομηχανικά κτίρια λόγω της απλότητας και της αξιοπιστίας της δομής. Η εισαγωγή και εκτόξευση αέρα στον εναέριο χώρο παρέχει μια απλή οργάνωση ανταλλαγής μέσων εργασίας και, από την άποψη της εγκατάστασης, οι ανεμιστήρες οροφής είναι πολύ απλοί και εργονομικοί.

Για να διευκολύνουμε την πλοήγηση στη συλλογή, δίνουμε τις κύριες παραμέτρους.

Με ραντεβού: για την αφαίρεση καπνού ή για την οργάνωση εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής. Τα μοντέλα για την αφαίρεση καπνού περιέχουν τα γράμματα "DU" στο όνομα, εάν ο ανεμιστήρας μπορεί να λειτουργήσει για γενικό αερισμό, και για την αφαίρεση καπνού, χαρακτηρίζεται ως "OIL". Αν τα σύμβολα αυτά λείπουν από το όνομα του ανεμιστήρα, δεν είναι κατάλληλα για αφαίρεση καπνού.

 1. Με σχεδιασμό: ακτινική ή αξονική. Οι αξονικοί ανεμιστήρες στέγης αναλαμβάνουν τη θέση της πτερωτής απευθείας στον άξονα του κινητήρα και ο ίδιος ο κινητήρας τοποθετείται στην κοιλότητα της συσκευής. Με τη σειρά τους, οι ακτινικοί ανεμιστήρες οροφής (SRS) αναλαμβάνουν την κίνηση του μέσου εργασίας μέσω σπειροειδούς σώματος.
 2. Στην κατεύθυνση της απελευθέρωσης αέρα: οι ανεμιστήρες οροφής εμφανίζονται με μια έξοδο ροής προς τα πάνω (εκκένωση φλογοεξαγωγής), καθώς και με λύσεις με πλευρική έξοδο αέρα. Σε κάθε περίπτωση, ο αέρας διασκορπίζεται στην ατμόσφαιρα, αλλά με εκκένωση φλόγας το μέσο εργασίας είναι ταχύτερο, ενώ η πλευρική εκτόξευση παρέχει καλύτερη διασπορά.
 3. Ανάλογα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά: τύπος απόδοσης, ισχύς, κατανάλωση κ.λπ. Σε κάθε περίπτωση, ο ανεμιστήρας επιλέγεται ξεχωριστά για ένα συγκεκριμένο σύστημα εξαερισμού.

Ανεμιστήρες οροφής από το MosClimate

Ανεμιστήρας οροφής η απομάκρυνση καπνού από την MosKlim είναι ένας υψηλής ποιότητας και καλά σχεδιασμένος προστατευμένος σχεδιασμός: όλες οι συσκευές επιλύουν αποτελεσματικά το έργο τους και προστατεύονται αξιόπιστα από όλους τους εξωτερικούς παράγοντες επιρροής, εξασφαλίζοντας σταθερή λειτουργία σε κάθε καιρό.

Με τα χρόνια, η MosKlim εδραιώθηκε ως αξιόπιστος προμηθευτής και ειλικρινής συνεργάτης. Γρήγορη παράδοση στη Μόσχα και σε όλη τη Ρωσία, κατάλληλη επιλογή εξοπλισμού, εγγύηση 3 έως 5 ετών, ακριβής τήρηση των όρων συναλλαγής και σταθερή ποιότητα του προϊόντος - αυτό παίρνετε όταν εργάζεστε με MosKlim.

Ανεμιστήρες οροφής και η εφαρμογή τους

Αυτός ο εξοπλισμός αποτελεί μέρος των συστημάτων εξαερισμού. Αυτές οι μονάδες τοποθετούνται σε στέγες και χρειάζονται για τον καθαρισμό του αέρα σε οικιστικά ή βιομηχανικά κτίρια. Ο εξαερισμός και η απομάκρυνση του «κακού αέρα» από τις εγκαταστάσεις πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικών τεχνολογικών καναλιών. Οι ανεμιστήρες οροφής και η εφαρμογή τους είναι βέλτιστοι σε δωμάτια με τζάκια, δωμάτια με ανεπαρκή εξαερισμό και σε άλλες περιπτώσεις.

Για τα κτίρια κατοικιών, τα προβλήματα αερισμού έχουν καταστεί σημαντικά για τα τελευταία 2 χρόνια. Ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του χρόνου ότι "euro-επισκευή" έγινε μόδα. Συχνά εκτελούνται είναι αναλφάβητοι. Ως αποτέλεσμα, το δωμάτιο κλείνει όσο πιο στενά γίνεται με τα παράθυρα με διπλά τζάμια, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα έλλειμμα καθαρού αέρα. Αυτό οδηγεί σε διάφορες μυκητιακές και άλλες αποθέσεις στους τοίχους των λουτρών, τουαλετών και άλλων χώρων. Αυτό μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε πολύ σοβαρές συνέπειες και ακόμη και σε αλλεργίες.

Σήμερα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι φροντίζουν ένα καλό μικροκλίμα σε διαμερίσματα, σπίτια, αίθουσες παραγωγής. Ως εκ τούτου, η ζήτηση κλιματιστικού εξοπλισμού και συστημάτων εξαερισμού έχει αυξηθεί σημαντικά. Επιπλέον, υπάρχει σήμερα μια σταθερή καλή ζήτηση και για μονάδες εξαερισμού στέγης για ιδιωτικά νοικοκυριά, πολυώροφα κτίρια, δημόσιες ή βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Εφαρμογή ανεμιστήρων στέγης

Αυτός ο εξοπλισμός εξαερισμού χρησιμοποιείται ευρέως για την οργάνωση των ροών αέρα εξαερισμού υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Συχνά αυτά τα συστήματα αγοράζονται για εγκατάσταση σε κτίρια κατοικιών με μεγάλο αριθμό διαμερισμάτων, βιομηχανικών εγκαταστάσεων, σούπερ μάρκετ, εστιατόρια, κτίρια γραφείων, διάφορες αποθήκες, πισίνες και κτίρια γκαράζ. Αυτές οι συσκευές είναι εγκατεστημένες στις στέγες. Αυτό σας επιτρέπει να:

 • Εξοικονομήστε σημαντικά ένα χρήσιμο ποσό σε διάφορους τύπους χώρων, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για άλλους σκοπούς.
 • Ελαχιστοποιήστε το μήκος ή απαλλαγείτε πλήρως από τους αεραγωγούς.

Οι επικοινωνίες εξαερισμού που χρησιμοποιούν αυτή την τεχνική είναι απλές και πιο βολικές. Από τον τεράστιο αριθμό των υφιστάμενων επιλογών για διάφορες συσκευές εξαερισμού - οι ανεμιστήρες για τοποθέτηση στην οροφή είναι οι πιο οικονομικοί.

Δεδομένου ότι οι συσκευές αυτές εκτελούν τις λειτουργίες του εξοπλισμού εξαερισμού, τα καθήκοντα που επιλύουν είναι τα ίδια όπως και για τα τυπικά συστήματα εξαερισμού.

Λειτουργικά χαρακτηριστικά του ανεμιστήρα για την οροφή

Αυτές οι μονάδες μπορούν να αφαιρέσουν εντελώς από τους χώρους τους υγρό αέρα, καθώς και τις δυσάρεστες μυρωδιές που συσσωρεύονται στο σπίτι και τα καθιστικά. Επίσης, αυτός ο τύπος εξοπλισμού αντιμετωπίζει πολύ επιτυχώς τις οσμές από τα συστήματα αποχέτευσης, απομακρύνει διάφορες αναθυμιάσεις που σχηματίζονται ως αποτέλεσμα της λειτουργίας κολώνες αερίου, σόμπες, τζάκια. Αυτή η τεχνική μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει τον αέρα εξαγωγής, ο οποίος σχηματίζεται ως αποτέλεσμα της λειτουργίας των οικιακών συσκευών, όπως ηλεκτρικές σκούπες ή απορροφητήρες.

Εκτός από την εργασία με οσμές, η συσκευή εκτελεί την πρόληψη διαφόρων μυκητιακών σχηματισμών και καλουπιών σε τοίχους, γωνίες, στα βοηθητικά δωμάτια. Εάν χρειάζεστε μια συνεχή ροή αέρα από το δρόμο, τότε η καλύτερη συσκευή για αυτό απλά δεν υπάρχει.

Σε περίπτωση πυρκαγιάς, σε δωμάτια με τζάκια, αυτές οι συσκευές θα αερίζουν εύκολα το δωμάτιο και θα αφαιρούν τον καπνό. Σήμερα, υπάρχουν ειδικές τροποποιήσεις σε αυτές τις συσκευές για να βελτιωθεί η πρόσφυση στα τζάκια.

Διαφορές στις στροφές των ανεμιστήρων οροφής

Όπως και με άλλους μηχανισμούς, αυτές οι μονάδες είναι σε θέση να δημιουργούν ρεύματα αέρα. Το κάνουν αυτό με τη βοήθεια πτερωτών. Αυτά τα μέρη διαφέρουν στους παρακάτω τύπους:

 1. Αξονικοί τροχοί. Είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν σε αγωγούς μικρού αέρα και οι ροές αέρα κατευθύνονται κάθετα κατά μήκος του άξονα.
 2. Radial. Εδώ, ένας τροχός με λεπίδες ειδικού σχεδιασμού χρησιμοποιείται ως τροχός. Είναι τυλιγμένα πίσω. Συχνά, αυτοί οι τροχοί λειτουργούν σε συστήματα αφαίρεσης καπνού. Η ροή αέρα είναι, ως έχει, ρίχνεται σε κάθετη κατεύθυνση προς τον άξονα περιστροφής του τροχού.

Στην περίπτωση των ακτινικών τροχών, είναι σημαντικό τα πτερύγια της πτερωτής να είναι κατασκευασμένα από υλικό ανθεκτικό στη διάβρωση. Έτσι, ο επιθετικός αντίκτυπος του εξωτερικού περιβάλλοντος δεν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στον εξοπλισμό.

Οι αξονικές συσκευές χαρακτηρίζονται από χαμηλή απόδοση. Χρησιμοποιούνται σε συστήματα αερισμού γενικής ανταλλαγής. Ο ακτινικός εξοπλισμός έχει υψηλότερη απόδοση. Αυτοί είναι πιο ισχυροί ανεμιστήρες οροφής και η εφαρμογή τους είναι πιο σχετική στα συστήματα εξάτμισης, δηλαδή όπου η αεροδυναμική αντίσταση είναι πολύ υψηλή.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού ανεμιστήρα οροφής

Αν σκεφτούμε το σχηματικό διάγραμμα, τότε αυτές οι συσκευές αποτελούνται από έναν κινητήρα, το περίβλημα, τη βάση, το confuser.

Ως ηλεκτρικός κινητήρας χρησιμοποιούνται ασύγχρονοι τριφασικοί κινητήρες. Το περίβλημα εκτελεί τη λειτουργία σχηματισμού ρευμάτων εξερχόμενου αέρα. Επίσης, στο περίβλημα τοποθετούνται τροχοί. Η βάση χρησιμεύει για την τοποθέτηση της δομής και τη σταθερή τοποθέτηση σε μια θέση σκυροδέματος ή μπετόν. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την εγκατάσταση αυτής της μονάδας, ο χώρος πρέπει να προετοιμαστεί εκ των προτέρων.

Ο συγχωριαστής είναι ένα ιδιαίτερο κουδούνι που συλλέγει και αντλεί αέρα από το δωμάτιο.

Εκτός από αυτά τα βασικά εξαρτήματα, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει πρόσθετα εξαρτήματα. Είναι ένας εκτροπέας. Η λειτουργία του είναι να προστατεύει τους αεραγωγούς από τη φυσική βροχόπτωση. Τοποθετείται μέσα στη θήκη του μοντέλου.

Επίσης στην περίπτωση του συστήματος υπάρχουν θερμικοί αισθητήρες. Έχουν σχεδιαστεί για να παρακολουθούν τη θερμοκρασία του ηλεκτροκινητήρα. Αυτό προστατεύει τη μονάδα από υπερθέρμανση.

Κανόνες εγκατάστασης

Οι ανεμιστήρες οροφής έχουν συχνά πολύ μεγάλες συνολικές διαστάσεις. Ορισμένα μοντέλα μπορούν να φτάσουν έως και 1,5 μέτρα σε διάμετρο. Γι 'αυτό πρέπει να ακολουθήσετε τους βασικούς κανόνες για την εγκατάσταση αυτών των συσκευών.

Η εγκατάσταση γίνεται καλύτερα σε μια στέρεη στέγη. Για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητο εκ των προτέρων να προετοιμάζονται ειδικές δομές εδράνων σε αεραγωγούς ή ορυχεία. Τυπικά, αυτά τα φέροντα μέρη είναι διατεταγμένα κατά την ολοκλήρωση του αγωγού αγωγών.

Σε μια μαλακή οροφή είναι απαραίτητη η εγκατάσταση σύμφωνα με τις ατομικές δυνατότητες και τα σχήματα. Εδώ οι επιλογές διαφέρουν ως προς την κατάσταση.

Εάν πρέπει να εγκαταστήσετε το σύστημα στη θέση του στηρίγματος σε σκυρόδεμα ή κτίρια από τούβλα, πρέπει πρώτα να στεγανοποιήσετε τον τοίχο. Για να εξασφαλιστεί ότι η συσκευή δεν συλλέγει συσσωρευτές από το χιόνι, πρέπει να τοποθετηθούν ειδικές εξωτμητές σε εξόδους.

Είδη συστημάτων εξαερισμού στέγης

Υπάρχουν μοντέλα για τις συνολικές διαστάσεις, το επίπεδο απόδοσης, την ισχύ των συσκευών, τη δύναμη της ηχητικής πίεσης. Μεταξύ των περισσότερων μοντέλων στέγης μπορούμε να διακρίνουμε τα εξής:

 • Αξονικές συσκευές για την εγκατάσταση σε κτίρια παραγωγής ή διοικητικά κτίρια.
 • Συσκευές BLO. Χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε κτίρια κατοικιών και στην παραγωγή.
 • Εξοπλισμός της σειράς WRCM και WRC. Αυτές οι σειρές έχουν σχεδιαστεί για να αφαιρούν όγκους αέρα μέσω αγωγών ή από διαφορετικούς χώρους.
 • Επίσης, είναι δυνατή η διάθεση συσκευών που είναι εγκατεστημένες σε κτίρια στα οποία χρησιμοποιείται ανοικτή φωτιά για θέρμανση, μαγειρική.

Δεν είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε αυτόν τον εξοπλισμό σε συστήματα καπνοδόχων καπνοδόχων ή φούρνων.

Πώς να επιλέξετε ανεμιστήρες οροφής

Η επιλογή αυτών των συσκευών είναι μια σύνθετη διαδικασία. Για να αγοράσετε τους απαραίτητους ανεμιστήρες στέγης και η εφαρμογή τους ήταν για το έργο, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα κύρια σημεία.

Κατά την επιλογή, είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των ορόφων. Για μονοκατοικίες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αξονικά μοντέλα. Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότερα από ένα δάπεδα στο κτίριο, τότε μόνο ακτινωτός εξοπλισμός.

Επίσης, κατά την επιλογή, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ποσότητα θερμικού φορτίου, για παράδειγμα, σε περίπτωση πυρκαγιάς. Για κατοικίες, είναι περίπου 300 μοίρες. Για τα γραφεία - μέχρι 400 βαθμούς. Για τα βιομηχανικά κτίρια και τις αποθήκες - ο όγκος είναι μέχρι 450 μοίρες.

Σημαντικό είναι επίσης ο τόπος όπου θα τοποθετηθεί το σύστημα. Ο εξοπλισμός απομάκρυνσης καπνού θα λειτουργεί τέλεια στις μονοκατοικίες και στα πολυώροφα κτίρια.

Για να μην κάνετε λάθη όταν επιλέγετε και να μην πληρώνετε υπερβολικά για περιττές λειτουργίες, προτού αγοράσετε, καλό θα ήταν να ελέγξετε ξανά όλα τα σημεία. Δεν είναι περιττό να λάβετε συμβουλές από έναν ειδικό σχετικά με αυτόν τον εξοπλισμό. Αλλά οι πληροφορίες που παρέχονται είναι αρκετές για να επιλέξετε την απαραίτητη συσκευή.

Πώς λειτουργεί ο ανεμιστήρας οροφής και οι παραλλαγές του

Ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια για οποιοδήποτε δωμάτιο, ανεξάρτητα από το σκοπό του, είναι ο δείκτης πυρασφάλειας, ο οποίος δεν μπορεί να είναι υψηλός χωρίς ένα αποτελεσματικό σύστημα απομάκρυνσης καπνού. Για να γίνει αυτό, πρέπει να φροντίσετε εκ των προτέρων την εγκατάσταση ανεμιστήρων καυσαερίων υψηλής ποιότητας. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για το τι είναι ο ανεμιστήρας οροφής, τι είδους είναι, και σε ποια βάση λειτουργεί.

Τι είναι αυτό και τι είναι ο ανεμιστήρας οροφής;

Πού πρέπει να υποβάλλετε αίτηση;

Οι ανεμιστήρες οροφής χρησιμοποιούνται ευρέως για την οργάνωση ροών εξαερισμού υπό οποιεσδήποτε συνθήκες: σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, πολυκατοικίες, σούπερ μάρκετ, εστιατόρια, κτίρια γραφείων, διάφορες αποθήκες, πισίνες και κτίρια γκαράζ. Αυτοί οι ανεμιστήρες είναι εγκατεστημένοι απευθείας στη στέγη, πράγμα που επιτρέπει:

 • να αποθηκεύσετε σημαντικά την ωφέλιμη χωρητικότητα του δωματίου.
 • ελαχιστοποιήστε τον αριθμό των αεραγωγών ή απαλλαγείτε εντελώς από αυτά.

Αρχή λειτουργίας και συσκευής

Η αρχή του ανεμιστήρα οροφής εξαρτάται από τον τύπο του: αξονική ή φυγοκεντρική.

Ταυτόχρονα, οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες οροφής εκπέμπουν αέρα σε ορθές γωνίες προς τον άξονα του αγωγού αερισμού. Λόγω της υψηλής απόδοσης, η μάζα αέρα απελευθερώνεται ακόμη και σε ισχυρούς ανέμους.

Ανεξάρτητα από τον τύπο της συσκευής, οι ανεμιστήρες οροφής αποτελούνται από έναν κινητήρα, μια βάση, ένα περίβλημα και ένα γδαρσί.

Ο συγχωριαστής είναι ένα ιδιαίτερο κουδούνι, το οποίο συλλέγει και αντλεί αέρα από το δωμάτιο που σερβίρεται.

Εκτός από τα κύρια εξαρτήματα, η δομή περιέχει επιπλέον λεπτομέρειες:

 • Deflector, η λειτουργία του οποίου είναι να προστατεύει τους αεραγωγούς από την ατμοσφαιρική βροχόπτωση.
 • Θερμικοί αισθητήρες που παρακολουθούν τη θερμοκρασία του ηλεκτροκινητήρα και προστατεύουν τη συσκευή από υπερθέρμανση.

Κριτικές: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης ανεμιστήρων οροφής εξαρτώνται επίσης από τον τύπο του εξοπλισμού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα χαρακτηριστικά χρήσης αυτών των συσκευών μπορούν να ταξινομηθούν ως εξής:

 • αξονική:
  • απλότητα εγκατάστασης και λειτουργίας
  • υψηλή αποδοτικότητα.
  • αξιοπιστία ·
  • Η δυνατότητα χρήσης μόνο σε μονοκατοικίες.
 • φυγόκεντρο:
  • υψηλή παραγωγικότητα.
  • δυνατότητα χρήσης σε πολυώροφα κτίρια.
  • υψηλό επίπεδο θορύβου ·
  • αδυναμία εργασίας με επιθετικά περιβάλλοντα.
  • αδυναμία χρήσης σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις.

Τύποι και τεχνικά χαρακτηριστικά

Για σχεδίαση

Οι ανεμιστήρες καυσαερίων στέγης εγκαθίστανται απευθείας στις στέγες των κτιρίων. Μια τέτοια συσκευή εξαερισμού αποτελείται από ένα σύστημα αερισμού, έναν ηλεκτρικό κινητήρα και ειδικές συσκευές που μειώνουν τη δόνηση της μονάδας. Επιπλέον, οι ανεμιστήρες εξαγωγής τύπου οροφής είναι εφοδιασμένοι με αυτόματο ρυθμιστή.

Αφαίρεση καπνού

Όπως ήδη αναφέρθηκε, η αφαίρεση καπνού είναι μία από τις κύριες λειτουργίες οποιουδήποτε ανεμιστήρα οροφής. Ταυτόχρονα, όλες αυτές οι συσκευές χωρίζονται σε δύο κύριες ομάδες: η πρώτη προβλέπει την κατακόρυφη απομάκρυνση της ροής του αέρα με τα προϊόντα καύσης που περιέχονται σε αυτήν και η δεύτερη - την οριζόντια έξοδο.

Με κατακόρυφη εκκένωση αέρα

Μονάδες με κάθετη έξοδο ροής αέρα χρησιμοποιούνται για την εξάλειψη αερίων από το κτίριο, τα οποία περιέχουν επικίνδυνες ακαθαρσίες. Για να προστατεύσετε τον ανεμιστήρα από τη διείσδυση της υγρασίας, χρησιμοποιήστε σφραγισμένο κάλυμμα ή προστατευτική ομπρέλα.

Αυτός ο ανεμιστήρας πρέπει να λειτουργεί μόνο σε οριζόντια θέση - ο άξονας περιστροφής θα βρίσκεται κάθετα.

Αξονική

Οι αξονικοί ανεμιστήρες οροφής χρησιμοποιούνται, κατά κανόνα, σε συστήματα εξαερισμού και είναι σχεδιασμένοι για λειτουργία χωρίς τη χρήση αγωγών αέρα. Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, τέτοιες συσκευές είναι κατασκευασμένες από χάλυβα υψηλής αντοχής, η οποία έχει υψηλές αντιδιαβρωτικές ιδιότητες. Η πτερωτή γίνεται από κράμα αλουμινίου.

Radial

Όπως δείχνει η πρακτική, οι οριζόντιοι ανεμιστήρες οροφής τοποθετούνται ακριβώς πάνω από το χρησιμοποιημένο δωμάτιο.

Ο τυπικός σχεδιασμός ενός τέτοιου ανεμιστήρα είναι μια βάση, πτερωτή, κινητήρας και κάποια άλλα πρόσθετα εξαρτήματα. Το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται η συσκευή είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, και στα όργανα που μεταφέρουν επιθετικά μέσα εργασίας, είναι επίσης ανθεκτικό στη διάβρωση.

Τα όργανα που είναι εξοπλισμένα με κινητήρες δύο ή τριών ταχυτήτων μπορούν να προσαρμόσουν τις δικές τους επιδόσεις, με βάση τις απαιτήσεις για εργασία σε διαφορετικές περιόδους του έτους. Τέτοια μοντέλα έχουν βρεθεί σε ευρεία εφαρμογή σε συστήματα που λειτουργούν σε δύο τρόπους: προστασία από τον καπνό και αερισμό γενικής ανταλλαγής.

Μερικά πρωτοποριακά μοντέλα σας επιτρέπουν να ρυθμίζετε την ταχύτητα του κινητήρα και σε αυτόματο τρόπο με τη βοήθεια ειδικών αισθητήρων και προγραμμάτων που σας επιτρέπουν να μειώσετε σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας της συσκευής.

Ανεμιστήρας οροφής με προστασία από εκρήξεις

Οι ανεμιστήρες οροφής με αντιεκρηκτική προστασία χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση δωματίων που υπόκεινται σε κινδύνους έκρηξης. Κατά κανόνα, οι συσκευές αυτές προορίζονται για δεξαμενές υδρογόνου και ακετυλενίου, εκρηκτικές βιομηχανίες και ορυχεία.

Αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση επικίνδυνων, τοξικών και εκρηκτικών μέσων. Ωστόσο, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε γενικά συστήματα εξαερισμού τόσο για κατοικίες όσο και για μη οικιστικά κτίρια.

Τοποθετημένοι ανεμιστήρες οροφής με προστασία από έκρηξη στην οροφή του σπιτιού, ο οποίος δεν διαθέτει δίκτυο αεραγωγών.

Βιομηχανικοί ανεμιστήρες οροφής: κατασκευαστές και δημοφιλή μοντέλα

Παρακάτω παρατίθενται τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πιο δημοφιλών μοντέλων ανεμιστήρων οροφής:

 • οροφή ανεμιστήρα "WRC":
  • Μοντέλο: WRC-3.15;
  • Χώρα προέλευσης: Ρωσία.
  • κατανάλωση ισχύος: 0,18 kW.
  • κατά προσέγγιση κόστος: 14 χιλιάδες ρούβλια.
 • ανεμιστήρες οροφής "VEZA":
  • μοντέλο: ΚΡΟ6-9-Η-3 × 700;
  • Χώρα προέλευσης: Ρωσία.
  • κατανάλωση ισχύος: 3 kW.
  • περίπου κόστος: 75 χιλιάδες ρούβλια.
 • ανεμιστήρας οροφής "SYSTEMAIR":
  • Μοντέλο: TFER 315 L;
  • χώρα καταγωγής: Σουηδία ·
  • κατανάλωση ισχύος: 0,307 kW.
  • Κατά προσέγγιση κόστος: 27 χιλιάδες ρούβλια.
 • ανεμιστήρας οροφής "DHS 311EV SILEO":
  • Μοντέλο: 311EV SILEO;
  • Χώρα προέλευσης:
  • κατανάλωση ισχύος: 0,135 kW.
  • κατά προσέγγιση κόστος: 55 χιλιάδες ρούβλια.
 • ανεμιστήρες οροφής "TFER 125":
  • Μοντέλο: 125 Μ.
  • χώρα καταγωγής: Σουηδία ·
  • κατανάλωση ισχύος: 0,032 kW.
  • Κατά προσέγγιση κόστος: 5 χιλιάδες ρούβλια.
 • κινητήρες για ανεμιστήρες οροφής «DVNI 500 DS»:
  • μοντέλο: DVNI 500 DS;
  • χώρα καταγωγής: Σουηδία ·
  • κατανάλωση ισχύος: 0,55 kW.
  • κατά προσέγγιση κόστος: 73 χιλιάδες ρούβλια.
 • Ακτινωτός ανεμιστήρας οροφής "AVF 190":
  • Μοντέλο: 190;
  • Χώρα προέλευσης: Ρωσία.
  • κατανάλωση ισχύος: 0,058 kW.
  • Κατά προσέγγιση κόστος: 9 χιλιάδες ρούβλια.

Ποιος κατασκευαστής και τύπος είναι καλύτερο να επιλέξει;

Όταν επιλέγετε μια στέγη ανεμιστήρες πρέπει να δώσουν προσοχή σε παράγοντες όπως οι τεχνικές παράμετροι της συσκευής (ισχύς, απόδοση, τύπος) και την προγραμματισμένη συνθήκες λειτουργίας (είδος και τον αριθμό των ορόφων του κτιρίου, το κύριο καθήκον του εργασιακού περιβάλλοντος). Κατά συνέπεια, οι βιομηχανικές επιχειρήσεις θα χρειαστούν πιο ισχυρές συσκευές από ό, τι για τα κτίρια κατοικιών.

Τοποθέτηση κυπέλλου για ανεμιστήρα οροφής

Οι κύλινδροι στήριξης είναι σχεδιασμένοι για τη σωστή εγκατάσταση της μονάδας στην οροφή του κτιρίου. Επιπλέον, ένα τέτοιο γυαλί παρέχει σημαντική μείωση της στάθμης ηχητικής πίεσης όταν λειτουργεί ο ανεμιστήρας. Εάν η βασική έκδοση του καναλιού δεν είναι αρκετή για να σκοτώσει εκπέμπεται ο θόρυβος, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξειδικευμένα μοντέλα με ενσωματωμένο σιγαστήρα - στο σώμα επιπλέον στρώμα τους είναι καλυμμένο με το θόρυβο που απορροφά και θερμομονωτικό υλικό και τοποθετείται μέσα σε ένα ειδικό παρασκήνια, επιτρέποντας να μειώσει το ποσό του θορύβου.

Για να εξασφαλίσετε υψηλό επίπεδο στεγανοποίησης, οι εμπειρογνώμονες συνιστούν να χρησιμοποιείτε ροδέλες με ελαστικό παρέμβυσμα.

Το κόστος των ανεμιστήρων οροφής, καθώς και οποιωνδήποτε άλλων τεχνικών συσκευών, καθορίζεται από την χωρητικότητα, τη χωρητικότητα, τον τύπο και τον σκοπό του εξοπλισμού. Κατά συνέπεια, όσο πιο λειτουργική είναι η μονάδα, τόσο υψηλότερη εκτιμάται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι συσκευές για βιομηχανικά κτίρια είναι δεκάδες φορές ακριβότερες από ό, τι για ιδιωτικές κατοικίες.

Έτσι, ο ανεμιστήρας οροφής μπορεί να αγοράσει τόσο για 5000 και για 200 χιλιάδες ρούβλια, έτσι καθορίστε την τιμή του μοντέλου των τόκων που χρειάζεστε άμεσα από τον πωλητή - όχι μόνο θα πάρει την απαραίτητη συγκροτήματος, αλλά και να του πω την ακριβή τιμή.

Πού να αγοράσετε ανεμιστήρες οροφής;

Στη Μόσχα

Στη Μόσχα, η πώληση οπαδών οροφής που συμμετέχουν σε τέτοιες οργανώσεις όπως:

 • Rowen:
  • διεύθυνση: Μόσχα, Yuzhnoportovaya δρόμο, σπίτι 7, κτίριο 7, γραφείο 403?
  • site: https://www.rowen.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 646-23-90.
 • Rusklimat:
  • διεύθυνση: Μόσχα, λεωφόρος Nakhimovsky, κτίριο 24, περίπτερο αρ. 3, ισόγειο, τομέας Β, κατάστημα 449 ·
  • site: http://www.rusklimat.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 803-33-86.
 • "Έξυπνο κλίμα":
  • διεύθυνση: Μόσχα, Κτίριο ναύλου, σπίτι 7Α, κτίριο 39, κτίριο 2?
  • site: https://iclim.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 649-39-09.
 • "Σύστημα Vaca":
  • διεύθυνση: Μόσχα, λίμνες Borisov, κτίριο 1, κτίριο 1, γραφείο αριθ. 10;
  • site: http://va-ka.ru/;
  • τηλέφωνο: +7 (499) 322-40-72.
 • Vent-Style:
  • διεύθυνση: πόλη Μόσχα, Shipilovskaya street, σπίτι 64, κτίριο 1, αίθουσα 147, αίθουσα 1?
  • site: http://www.vent-style.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 926-67-58.

Στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη, μπορείτε να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα οροφής στις ακόλουθες εταιρείες:

 • "Προτεραιότητα":
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Zheleznodorozhniy Prospect, 40, γράμμα S;
  • site: https://www.prioritet.su;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 777-01-53.
 • «SvKlim»:
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Voznesensky Prospekt, 25;
  • site: http://svclim.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 642-56-30.
 • Blagovest:
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Bolsheohotinskiy προοπτική, 23;
  • τοποθεσία: http://www.blagovest-spb.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 320-29-49.
 • "ClimateBox":
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Smolenskaya street, 33, κτίριο Β;
  • site: http://klimatbox.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 335-01-25.
 • Ael-Market:
  • διεύθυνση: πόλη της Αγίας Πετρούπολης, οδός Kurlyandskaya, σπίτι 28 ·
  • site: http://klimatbox.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 407-21-05.

Έτσι, η τοποθέτηση ανεμιστήρων οροφής επιτρέπει όχι μόνο να οργανώσουν ένα αποτελεσματικό σύστημα εξάτμισης ή καπνό, αλλά και να αποθηκεύσετε πολύτιμο χώρο εξυπηρετούνται χώρους, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μικρούς χώρους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επιλογή του εξοπλισμού εξαερισμού πρέπει να προσεγγιστεί με μεγάλη ευθύνη - μόνο στην περίπτωση αυτή η μονάδα θα διαρκέσει για πολλά χρόνια, χωρίς την ανάγκη για επισκευή ή αντικατάσταση.

Ανεμιστήρες οροφής

Ανεμιστήρες οροφής εγκαθίστανται στις στέγες των κτιρίων με οροφή οποιουδήποτε τύπου και ανεξάρτητα από τη γωνία της ράμπας. Η λειτουργία τους είναι να εκτοξεύουν αέρα από τα κτίρια στον χώρο που βρίσκεται πάνω από την οροφή. Εξόρυξη βιομηχανικοί ανεμιστήρες Χρησιμοποιούνται και χωρίς αγωγούς αέρα και μπορούν να λειτουργούν ως μέρος ενός γενικού συστήματος εξαερισμού.

Βιομηχανικό και δημόσιο σπίτι εξαερισμού αναπτύσσεται λαμβάνοντας υπόψη αυτόν τον τύπο συσκευών ως το πιο παραγωγικό και δεν απαιτεί συνεχή συντήρηση.

Εφαρμογές ανεμιστήρα οροφής
Ανεμιστήρες οροφής χρησιμοποιούνται ευρέως ως στοιχεία συστημάτων αερισμού σε οικιστικά κτίρια, δημόσιες και διοικητικές εγκαταστάσεις, βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Χάρη σε αυτά παρέχεται τόσο γενικός αερισμός όσο και η λειτουργία των συστημάτων απομάκρυνσης καπνού.

Δεν συνιστάται η χρήση βιομηχανικοί ανεμιστήρες ως μέρος συστημάτων που έχουν σχεδιαστεί για τη θέρμανση του αέρα στη μέγιστη θερμοκρασία, καθώς και με την παρουσία εκρηκτικών και εύφλεκτων μέσων.

Χαρακτηριστικά εξοπλισμού
Δομικά ανεμιστήρες οροφής είναι ένα μονοκόμματο, το οποίο προσφέρεται σε διάφορες εκδόσεις:

 • γενική βιομηχανική, από ανθρακούχο χάλυβα.
 • ανθεκτικό στη διάβρωση, κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα.
 • αντιεκρηκτική προστασία.

Στην τελευταία περίπτωση, ανθρακούχο χάλυβα ή ανοξείδωτος χάλυβας, καθώς και ορείχαλκος ή κράματα αλουμινίου, χρησιμοποιούνται ως υλικό κατασκευής.

Ενεργοποιητής βιομηχανικό ανεμιστήρα είναι εγκατεστημένο κατακόρυφα και οδηγεί την πτερωτή με λεπίδες που στρέφονται κατά της περιστροφής του τροχού. Ο κινητήρας προστατεύεται αξιόπιστα από το εξωτερικό περιβάλλον από το μεταλλικό περίβλημα του ανεμιστήρα. Η συσκευή είναι στερεωμένη στην οροφή με τη βοήθεια βιδών αγκύρωσης - στην κάτω φλάντζα παρέχονται ειδικές οπές, με τις οποίες ο ανεμιστήρας είναι σταθερός.

Αγοράστε βιομηχανικό ανεμιστήρα είναι δυνατό στην εταιρεία Panoramavent - όλος ο προτεινόμενος εξοπλισμός να υποβληθεί σε υποχρεωτική δοκιμή πριν από την εφαρμογή. Μια μεγάλη επιλογή ανεμιστήρων οροφής σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο, με βάση τις συγκεκριμένες συνθήκες στην περιοχή.

Ανεμιστήρας οροφής για κουκούλες

Οι φίλοι έχουν εμφανιστεί στην καθημερινή μας ζωή για μεγάλο χρονικό διάστημα και από τότε έχουν βελτιωθεί και τροποποιηθούν όλο και περισσότερο. Η έννοια αυτής της συσκευής είναι ο ποιοτικός αερισμός του αέρα στο δωμάτιο. Αλλά τι είναι αυτό;

Ο στάσιμος, ζεστός και σκονισμένος αέρας είναι επιβλαβής για το ανθρώπινο σώμα. Ο ανεμιστήρας εξάτμισης είναι απλά απαραίτητος σε εκείνους τους χώρους όπου συσσωρεύεται υπερβολική υγρασία, ξένες μυρωδιές ή καπνός. Ως εκ τούτου, απαιτούνται ποιοτικές μορφές εξαερισμού σε σχεδόν κάθε κτίριο. Σήμερα θα μιλήσουμε για οπαδούς οροφής.

Ανεμιστήρας οροφής για κουκούλες

Αυτός ο τύπος κλιματικού εξοπλισμού είναι τοποθετημένος απευθείας στην οροφή των κτιρίων. Πώς λειτουργεί και ποια είναι τα κύρια καθήκοντά του;

Βασικές λειτουργίες του ανεμιστήρα οροφής:

 • εξάλειψη της υγρασίας,
 • ξένες οσμές ·
 • καπνός;
 • αέρια ·
 • πρόληψη μούχλας και μύκητα.

Η συσκευή καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα σε βιομηχανικούς, εμπορικούς, γραφειακούς, ιδιωτικούς και άλλους χώρους. Παρέχει όχι μόνο καθαρό αέρα, αλλά και πυρασφάλεια, αποτρέποντας ή αφαιρώντας καπνούς αέρα. Η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει σε συνεχή λειτουργία ή να ενεργοποιηθεί τη στιγμή της έκτακτης ανάγκης.

Πού να χρησιμοποιήσετε ανεμιστήρες εξαγωγής

Αυτές οι καθολικές συσκευές χρησιμοποιούνται παντού στο σύστημα εξαερισμού: σε καταστήματα, περιοχές παραγωγής, γυμναστήρια, γραφεία, εξοχικές κατοικίες, αποθήκες, γκαράζ και επιχειρήσεις τροφοδοσίας. Σε ιδιωτικά κτίρια, είναι απαραίτητα στις αίθουσες όπου εγκαθίστανται τζάκια, στην τραπεζαρία και την υγειονομική ζώνη.

Συσκευή

Όλα τα όργανα, ανεξάρτητα από τις πολλές ποικιλίες, αποτελούνται από 4 βασικά μέρη: κινητήρα, περίβλημα, γόμα και βάση.

Είναι απαραίτητα εξοπλισμένα με αυτόματο ρυθμιστή. Ως πρόσθετες λεπτομέρειες μπορούν να χρησιμοποιηθούν: εκτροπέας, αισθητήρες θερμοκρασίας και άλλοι. Η αρχή λειτουργίας εξαρτάται από το σχεδιασμό των τροχών εργασίας της συσκευής.

Τύποι και διακρίσεις

Υπάρχουν αρκετοί κύριοι τύποι ανεμιστήρων εξαγωγής: αξονικοί, φυγοκεντρικοί, ακτινικοί και διαγώνιοι. Κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, τις δυνάμεις και τις αδυναμίες του. Τα μοντέλα μπορούν επίσης να διαφέρουν σε μέγεθος, απόδοση, ισχύ και άλλα χαρακτηριστικά.

Υπάρχουν ειδικές συσκευές που χρησιμοποιούνται σε χώρους με ανοικτή φωτιά, σε εκρηκτικές συνθήκες.

Συστήματα με τροχούς άξονα

Αυτή η συσκευή καναλιού μεταφέρει αέρα κατά μήκος του άξονα. Χρησιμοποιείται σε αγωγούς μικρού αέρα. Τοποθετείται στον αγωγό εξαγωγής και εκτελεί τόσο αναρρόφηση αέρα όσο και εκκένωση. Συνήθως, αυτές οι συσκευές είναι εξοπλισμένες με καμπύλες λεπίδες, γεγονός που αυξάνει την παραγωγικότητά τους. Συνήθως, η αποδοτικότητα τέτοιων συσκευών είναι μικρή και ο θόρυβος που παράγεται είναι 30-40 dB. Χρησιμοποιούνται χωρίς αγωγούς κυρίως για βιομηχανικά και διοικητικά κτίρια.

 • Μειονεκτήματα: είναι δυνατή η χρήση μόνο σε μονόχωρα κτίρια.
 • Πλεονεκτήματα: εύκολη εγκατάσταση, εύκολη λειτουργία, υψηλή απόδοση, αξιοπιστία.

Radial Systems

Ο τροχός της συσκευής αποτελείται από μια πτερωτή με λεπίδες, τυλιγμένη προς τα εμπρός ή προς τα πίσω. Εάν είναι κατασκευασμένα από αντιδιαβρωτικό υλικό, η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει σε επιθετικό περιβάλλον. Το σύστημα είναι αποτελεσματικό για την αφαίρεση καπνού. Η ροή αέρα ρίχνεται υπό γωνία 90 μοίρες προς τον άξονα περιστροφής του τροχού. Η απόδοση σε αυτόν τον τύπο είναι υψηλότερη από την αξονική, είναι πιο ισχυρή.

Λειτουργούν ακόμη και υπό συνθήκες ισχυρού ανέμου. Είναι εξοπλισμένα με προστατευτικό κάλυμμα έναντι ατμοσφαιρικής βροχόπτωσης. Ο κινητήρας είναι 2 ή 3 ταχυτήτων, ο οποίος είναι κατάλληλος για τη ρύθμιση της απόδοσης σε διαφορετικές συνθήκες. Ορισμένα μοντέλα σας επιτρέπουν να μειώσετε την κατανάλωση ισχύος της συσκευής προσαρμόζοντας τις στροφές του κινητήρα.

Διαγώνια συστήματα

Η πρόσληψη αέρος μάζας σε τέτοια συστήματα συμβαίνει κατά μήκος του άξονα, αλλά η εκτόξευση πραγματοποιείται διαγώνια λόγω του ειδικού σχήματος των πτερυγίων εργασίας του τροχού.

Φυγοκεντρικό σύστημα

Διαφέρει από τους άλλους χρησιμοποιώντας φυγοκεντρική δύναμη. Η συσκευή εκκενώνει αέρα σε γωνία 90 μοίρες προς τον άξονα του αεραγωγού. Ποιοτικά λειτουργεί ακόμα και σε συνθήκες ανέμου.

 • Μειονεκτήματα: δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σπίτια και σπίτια, παράγει πολύ θόρυβο, δεν είναι σε θέση να εργαστεί με επιθετικά περιβάλλοντα.
 • Πλεονεκτήματα: υψηλή παραγωγικότητα, δυνατότητα χρήσης σε πολυώροφα κτίρια.

Πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα οροφής για εξαγωγή

Πριν αγοράσετε εξοπλισμό, σκεφτείτε πού και για ποια θα χρησιμοποιηθεί. Εξάλλου, η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του εξαρτάται από το πόσο σωστά είναι επιλεγμένο ο τύπος συσκευής, καθώς και από την κατάλληλη εγκατάσταση.

Κατά την επιλογή ενός ανεμιστήρα οροφής, πρέπει να λάβετε υπόψη:

 • αριθμός ορόφων στο κτίριο.
 • ο όγκος του υποτιθέμενου φορτίου.
 • τον τόπο εγκατάστασης ·
 • την ισχύ και την απόδοση της συσκευής.
 • συνθήκες λειτουργίας ·
 • λειτουργικότητα ·
 • επίπεδο θορύβου ·
 • παρουσία προστασίας από επιθετικό περιβάλλον.
 • κατασκευαστή και κριτικές.

Το κόστος των βιομηχανικών μονάδων και χρησιμοποιείται για ιδιωτικά κτίρια είναι δέκα φορές διαφορετικό. Επιλέξτε μοντέλα χωρίς επιπλέον χρέωση για επιπλέον χαρακτηριστικά και ισχύ.

Βασικοί κανόνες για την εγκατάσταση ανεμιστήρων εξαγωγής

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα αυτών των ανεμιστήρων είναι η τοποθέτησή τους στην οροφή, έξω από τις εγκαταστάσεις. Αυτό βοηθά στην εξοικονόμηση χρηστικού χώρου και δεν σπάει το σχέδιο. Οι αεραγωγοί απουσιάζουν ή το μήκος τους είναι ασήμαντο.

Κανόνες εγκατάστασης:

 • Προετοιμασία μιας αξιόπιστης βάσης για την εγκατάσταση και το άνοιγμα.
 • Προκαταρκτική στεγάνωση μπετόν από μπετόν ή τούβλο.
 • Εγκατάσταση γυαλιού.
 • Τοποθετήστε το κάθετα με ανεμιστήρα.
 • Εγκατάσταση ειδικών μονωμένων εκτροπέων στην έξοδο για προστασία από το χιόνι.
 • Κλείστε τα κενά και τα άκρα με στεγανωτικό. Είναι δυνατή η κατασκευή τσιμεντοκονίας και στεγανοποίησης.

Σας συμβουλεύουμε να αναθέσετε την εγκατάσταση του εξοπλισμού εξαερισμού σε έναν ειδικό, καθώς η ποιότητα της λειτουργίας του εξαρτάται από την ποιότητα.

Αυτός ο κλιματικός εξοπλισμός είναι απαραίτητος για να διατηρηθεί ένα υγιές μικροκλίμα στο δωμάτιο, να αποφευχθεί η στασιμότητα του αέρα και η πυρασφάλεια. Καθαρός αέρας - μια υπόσχεση καλής υγείας και μακροζωίας.

Τύποι και χρήσεις των ανεμιστήρων οροφής

Ειδικές απαιτήσεις για την ασφάλεια του μηχανισμού από τη βροχή, το χιόνι, τον άνεμο και τον ήλιο με τη δύναμη της επιρροής τους που υπάρχει στις στέγες των σπιτιών, δεν μειώνουν τη ζήτηση για προγραμματιστές και τους κατασκευαστές των ανεμιστήρες οροφής. Η ζήτηση για σειριακή και ατομικά (προδιαγραφές του πελάτη) τα μοντέλα του στοιχείου εξαερισμού δεν μειώνεται και δεν είναι πάντα άνετα συντήρησης. ανεμιστήρες οροφής σταθερά κατατάσσεται στις μονάδες παραγωγής γραμμή ονοματολογία παραγωγή εξοπλισμού εξαερισμού.

Τύποι και σκοποί

Η οροφή του ανεμιστήρα WRC 3.55

Ανεμιστήρας οροφής WRCP 3.15

Ανεμιστήρας οροφής WRC 4

Ανεμιστήρας οροφής WRC5

Η μονάδα εξαερισμού στέγης έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να εκτελεί την πρόσφυση που προκαλεί τη λειτουργία της, εγκαθιστώντας μόνιμα στην οροφή του κτιρίου. Αυτό το χαρακτηριστικό καθορίζει τις αυξημένες απαιτήσεις για την αντοχή της κατασκευής του και την ανθεκτικότητα των υλικών, την προτίμηση για βελτιωμένα σχήματα και χαμηλό βάρος. Τα κύρια στοιχεία του είναι:


Συνήθως η υποχρεωτική προϋπόθεση για τη διάταξη του ανεμιστήρα οροφής είναι ο κατακόρυφος άξονας της περιστροφής. Ως εκ τούτου, υπάρχουν μοντέλα με περίβλημα για κεκλιμένη οροφή (που δείχνει το εύρος επιτρεπόμενων κλίσεων της βάσης).

Σημαντικό! Απαιτεί ακινησία της επιφάνειας βάσης. Προφανώς, η στερέωση του μανδάλου στερέωσης θα πρέπει επίσης να είναι άκαμπτη (ακόμα και αν προκαλείται από μια συνδετική πλάκα ή βάση στήριξης).

Πρόσθετος εξοπλισμός για τον ανεμιστήρα οροφής:


Οι ανεμιστήρες εξάτμισης με τη σειρά τους διαφέρουν ο ένας από τον άλλο στην κατεύθυνση στην οποία το μέσο εργασίας εγκαταλείπει το σώμα της μονάδας.

Ανεμιστήρες για εξάτμιση οροφής

Ανεμιστήρες οροφής που λειτουργούν σε συστήματα εξάτμισης γενικής χρήσης βιομηχανικών και πολιτικών εγκαταστάσεων, με τη μέθοδο της δημιουργίας ώσης ακτινικής (φυγοκεντρικής). Η κατεύθυνση κίνησης του αναρροφούμενου και εκτοξευμένου αέρα σχηματίζει γωνία 90 μοιρών. Ο αποσυρόμενος αέρας θα εξέλθει από το σώμα, προς τα πάνω, προς τα πλάγια ή προς μια δεδομένη κατεύθυνση, ανάλογα με τη δομή του αμαξώματος.

Το τμήμα εξόδου μπορεί να κλείνει και να ανοίγει αυτόματα από μια οριζόντια πλάκα ή από ένα σύστημα περιστροφικών λεπίδων.

Τα εκτοπισμένα μέσα είναι μη εκρηκτικά μείγματα αερίου-αέρα που δεν είναι πιο επιθετικά για τον ανθρακούχο χάλυβα από τον αέρα. Η περιεκτικότητα σε στερεά σωματίδια εξομαλύνεται (για παράδειγμα, όχι περισσότερο από 10 mg / m3). Η παρουσία κολλώδους ή ινώδους εγκλείσματος είναι απαράδεκτη.

Η ταχύτητα μπορεί να ρυθμιστεί χειροκίνητα, ομαλά ή σταδιακά.

Σημαντικό! Ο ελεγκτής ταχύτητας έχει τη μέγιστη ισχύ. Εάν έχουν συνδεθεί αρκετοί ανεμιστήρες, η συνολική ισχύς και το ρεύμα λειτουργίας τους δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις ονομαστικές παραμέτρους του ρυθμιστή.

Ο ακτινικός ανεμιστήρας οροφής σύμφωνα με τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του περιβλήματος μπορεί να αποδοθεί σε έναν από τους τύπους:

Ανεμιστήρας οροφής ακτινική με οριζόντια εκφόρτιση

Αυτός ο ανεμιστήρας είναι χαμηλής πίεσης εξάτμισης μονής όψης (αναφερόμενος στην πίεση που παράγει ο μηχανισμός, με πλήρη απόδοση). Λειτουργεί ως μονοκόμματο και ως μέρος του εξαερισμού του καναλιού. Υπάρχουν τροποποιήσεις για την αφαίρεση καπνού.

στον αέρα Απαιτεί καμία έκρηξη και φωτιά συστατικά, θερμοκρασία, εμποδίζοντας ακαθαρσίες αυτανάφλεξη (-40 έως 40 για εύκρατο κλίμα).

Μέσα στη βάση του μεταλλικού σώματος, ενισχυμένη με εγκάρσιες κατευθυνόμενες πλευρές ακαμψίας (ή σε ελαφριά έκδοση - χωρίς αυτές), βρίσκονται:


Η δομή περιβάλλεται από ένα τρισδιάστατο καπάκι. Είναι ευρύτερο από το σώμα, μπορεί να είναι ημισφαιρικό, κωνικό, θολωτό ή πολύπλοκο. Από κάτω προς τα πάνω μπορούν να στερεωθούν οθόνες από έντομα και πτηνά - οριζόντια ή κάθετα (μέχρι μια στέγη).

Αποτελεσματική κάλυψη με αρθρωτά πλευρικά τοιχώματα, που αποκλίνουν από το σώμα, αν η πίεση από το εσωτερικό είναι ισχυρότερη από το εξωτερικό.

Ανεμιστήρας οροφής ακτινική με κατακόρυφη εκτόξευση

Οι δομικές διαφορές αυτού του τύπου ανεμιστήρα είναι μόνο στην περίπτωση και την κάλυψη. Το τελευταίο θα πρέπει να προστατεύει όσο το δυνατόν περισσότερο την έλικα και τον κινητήρα, αλλά αφήνει ανοιχτό ένα μέρος του χώρου εξάτμισης.

Υπάρχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στις λειτουργίες λειτουργίας και συντήρησης: μια εξωτερική εγκατάσταση κλειστή μερικώς από πάνω, που χρησιμοποιείται για βραχυπρόθεσμες εκπομπές, καθαρίζεται και επισκευάζεται πιο συχνά.

Κορεσμένο με επιβλαβείς ουσίες ή θερμού μίγματος αερίων, συμπεριλαμβανομένου του καπνού - τον ένοχο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ζημιά στην οροφή και απαιτεί εκπομπής σε ένα ορισμένο ύψος και την κατεύθυνση επάνω.

Ανεμιστήρας οροφής

Η ροή αέρα δημιουργεί έναν αξονικό (αξονικό) ανεμιστήρα. Ανυψώνει τον εξωτερικό αέρα στις ζώνες των εξόδων πυρκαγιάς, των κλιμακοστασίων, σε φρεάτια ανύψωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς σε άλλες εγκαταστάσεις. Ο καπνός είναι πιο δύσκολο να γεμίσει χώρους με αυξημένη πίεση, οι διαδρομές εκκένωσης διαρκούν περισσότερο.

Η περιεκτικότητα σε σκόνη στον εγχυμένο αέρα περιορίζεται στα 100 mg / cu. M. Οι κλιματικές ζώνες - μέτρια, κρύο και τροπικές (επιτρεπτές θερμοκρασίες λειτουργίας αντίστοιχα -40 - 40 -60 - 40 -10 -. 50 μοίρες, αντίστοιχα).

Ο ανεμιστήρας εισόδου αέρα είναι κατασκευασμένος από ανθρακούχο χάλυβα.

Προσοχή παρακαλώ! Ο ηλεκτρικός κινητήρας και το περίβλημα του ανεμιστήρα στέγης πρέπει να γειώνονται.

Επιλογή ανεμιστήρα οροφής

Οι διαφορές στους ανεμιστήρες στέγης υπαγορεύονται από τα χαρακτηριστικά των εξαεριζόμενων αντικειμένων, τα χαρακτηριστικά του χώρου εργασίας, τα υγειονομικά και υγειονομικά πρότυπα και άλλα αρχικά δεδομένα. Ως εκ τούτου, είναι δύσκολο να γίνει διάκριση των πλεονεκτημάτων αυτού ή του τύπου του εξοπλισμού εξαερισμού μπροστά από τους άλλους. Αλλά υπάρχουν στιγμές που πρέπει να προσέξετε.

Για παράδειγμα, τα καπάκια χωρίς επίπεδες επιφάνειες είναι λιγότερο ευαίσθητα στο φορτίο χιονιού. Ο κινητήρας με τριφασική σύνδεση είναι πιο θορυβώδης, απαιτεί τάση 400 V / 50 Hz (1 φάση - 230).

Ο ανεμιστήρας στέγης απαιτεί τακτική συντήρηση - καθαρισμό από σκόνη και περιοδική επισκευή ή αντικατάσταση του κινητήρα, της έλικας, της σχάρας. Υπάρχουν αποσυναρμολογούμενα μοντέλα και στερεά, πιο ανθεκτικά, αλλά απαιτούν αποσυναρμολόγηση για επισκευή. Βολικά αποσπώμενα ή πτυσσόμενα καλύμματα. Η περίοδος εγγύησης για το σύστημα εξαερισμού στέγης πρέπει να είναι τουλάχιστον ενάμιση χρόνο (οι κατασκευαστές αναλαμβάνουν συχνά να το εκτελούν για δύο χρόνια ή περισσότερο). Η διάρκεια ζωής του κινητήρα επεκτείνεται με κυλίνδρους.

Τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά των οπαδών:


Η διάταξη οροφής του ενεργού συγκροτήματος του συστήματος εξαερισμού αυξάνει την αποτελεσματικότητά του, προστατεύει από ζημιές κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς, μειώνει την ηχορύπανση και εξοικονομεί τον εσωτερικό χώρο. Οι ανεμιστήρες σε πολυώροφα κτίρια και κατοικίες, αποθήκες και υπεραγορές αντιληπτή ως αρχιτεκτονικό στοιχείο, και πιο εύκολο να εγκαταστήσετε, αν ληφθούν υπόψη κατά το σχεδιασμό των αντικειμένων.

Ανεμιστήρες οροφής

WRC, ΕΚΚ, CROS, παράδοση VKRV αντιπρόσωπο και επιλογή VKRS, VKRF.

Είμαστε αντιπρόσωποι και επίσημοι αντιπρόσωποι των κυριότερων κατασκευαστών ανεμιστήρων της Ρωσίας. Άμεσες χονδρικές παραδόσεις.

Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες οροφής είναι συμφέρουσα:

 • Πρώτον, οι ανεμιστήρες οροφής καθιστούν δυνατή την ελαχιστοποίηση του μήκους των αγωγών εξαερισμού, αφού εγκαθίστανται σε άμεση γειτνίαση με την αίθουσα - στην οροφή του κτιρίου.
 • Δεύτερον, οι ανεμιστήρες οροφής είναι σχετικά εύκολο να εγκατασταθούν και η περαιτέρω συντήρηση τους δεν προκαλεί πρόσθετες δυσκολίες.

Ο χάρακας των σύγχρονων ανεμιστήρων οροφής περιλαμβάνει τόσο αξονικές όσο και φυγοκεντρικές (ακτινικές) εκδόσεις. Η επιλογή ενός συγκεκριμένου μοντέλου ανεμιστήρα οροφής υπαγορεύεται από διάφορους παράγοντες. Για παράδειγμα, για τα νηπιαγωγεία, τα σχολικά και νοσοκομειακά συστήματα εξαερισμού, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο επίπεδο θορύβου ενός ανεμιστήρα οροφής.

Για τους χώρους παραγωγής, η χωρητικότητα του ανεμιστήρα οροφής είναι πιο σημαντική. Και σε περιπτώσεις όπου οι τεχνολογικές διεργασίες που πραγματοποιούνται στο δωμάτιο συνδέονται με τον κίνδυνο σχηματισμού εκρηκτικών περιβαλλόντων, είναι απαραίτητο να αγοράσετε εξειδικευμένους ανεμιστήρες οροφής.

Στο κατάστημα μας οι ανεμιστήρες οροφής εκπροσωπούνται στο ευρύτερο φάσμα. Εδώ θα βρείτε πάντα ένα ισχυρό ανεμιστήρες οροφής, που απαιτούνται για την οργάνωση των συστημάτων εξαερισμού των βιομηχανικών εγκαταστάσεων, μικρά ανεμιστήρες οροφής για ιδιωτικές κατοικίες και αξιόπιστη προστασία από έκρηξη οπαδούς από τους κορυφαίους κατασκευαστές. Χαμηλή τιμή για ανεμιστήρες οροφής, σε συνδυασμό με την εγγυημένη ποιότητα όλων των μοντέλων κάνει την αγορά του ανεμιστήρα στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα είναι σίγουρα μια κερδοφόρα επένδυση με άνεση και ασφάλεια.

Ανεμιστήρες οροφής

Οι ανεμιστήρες οροφής είναι μονάδες που χρησιμοποιούνται για την ελεύθερη ροή του αέρα, οι οποίες είναι εγκατεστημένες στις στέγες των κτιρίων. Περιλαμβάνουν επίσης ανεμιστήρες καπνού, ο κύριος σκοπός του οποίου είναι η αφαίρεση των μιγμάτων καπνού-αέρα που σχηματίζονται κατά την ανάφλεξη. Ο απλός και αξιόπιστος σχεδιασμός των μονάδων εξαερισμού στέγης έχει πολύ σοβαρά πλεονεκτήματα:

 1. σταθερή απόδοση υψηλής απόδοσης, η οποία παρέχεται από εξαιρετικά αεροδυναμικά χαρακτηριστικά της συσκευής.
 2. χωρίς προβλήματα συντήρησης για μεγάλο χρονικό διάστημα λειτουργίας.
 3. Εξασφάλιση της σταθερότητας των συστημάτων.

Οι ανεμιστήρες οροφής μπορούν να είναι αξονικοί, λειτουργικοί "σόλο" και ακτινικοί, που λειτουργούν σε συνδυασμό με αγωγούς αέρα. Η σειρά ανεμιστήρων οροφής Vent-Style.ru κατάστημά μας αποτελούν τις καλύτερες ξένες και εγχώριες μάρκες, όπου κάθε μονάδα τροποποίησης στη γραμμή της μάρκας, έχει μοντέρνο σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του και τα χαρακτηριστικά, καθώς και τις τεχνικές συνθήκες λειτουργίας.

Τι κάνει η εγκατάσταση ανεμιστήρων στην οροφή των κτιρίων

 1. Επιτρέπει την αύξηση των χρήσιμων χώρων σε αυτά τα κτίρια.
 2. Το μήκος του δικτύου των αεραγωγών μειώνεται.
 3. Δημιουργούνται πιο άνετες συνθήκες εργασίας για άτομα που εξυπηρετούνται από σύστημα εξαερισμού με ανεμιστήρα οροφής.

Επισκόπηση των χαρακτηριστικών και μοντέλων των ανεμιστήρων οροφής και των χαρακτηριστικών της εγκατάστασής τους

ανεμιστήρα οροφής εγκατασταθεί στις στέγες των κατοικιών και δημοσίων κτιρίων - μια σύγχρονη εναλλακτική λύση για να ακούσει τα παράθυρα, που χρησιμοποιούνται νωρίτερα στις σοφίτες για φυσικό αερισμό. Εξαναγκασμένη οροφής εξαερισμός αποτρέπει το σχηματισμό του συμπυκνώματος που σχηματίζεται από την συσσώρευση στο χώρο της στέγης του θερμού αέρα αφαιρεί τον καπνό και αέρια συσσωρεύονται. Οι κατασκευαστές προσφέρουν διαφορετικούς τύπους ανεμιστήρων, πώς να επιλέξουν τα καλύτερα και να εγκαταστήσουν σωστά τη συσκευή;

Περιεχόμενα

Τύποι και ταξινόμηση ανεμιστήρων για στέγες ↑

Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να καθορίσετε τα καθήκοντα του εξοπλισμού και τη δυνατότητα σύνδεσης του με το ηλεκτρικό δίκτυο. Τα πιο απλά μοντέλα στροβίλων για την εξάλειψη της διαφοράς θερμοκρασίας και υγρασίας δεν απαιτούν σύνδεση με την έξοδο. Οι ισχυρές συσκευές χρειάζονται επιπλέον ισχύ. Επίσης χωρίς ηλεκτρική ενέργεια, η συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο σύστημα πυρασφάλειας δεν θα λειτουργήσει.

Τύποι συσκευών, ανάλογα με το σκοπό

Στην πώληση είναι δυνατόν να συναντήσετε οπαδούς στέγης γενικού και εξειδικευμένου:

 • ανθεκτικό στη θερμότητα - για αφαίρεση καπνού σε φωτιά.
 • αντιεκρηκτική - για τη διάθεση εκρηκτικών αερίων.

Τα πιο απλά μοντέλα παρέχουν εναλλαγή αέρα και αποτρέπουν το σχηματισμό συμπυκνώματος που προκαλείται από τη διαφορά θερμοκρασίας. Κατά κανόνα, αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούνται συχνότερα στην κατασκευή ιδιωτικών κατοικιών. Ο μόνιμος αερισμός εμποδίζει τη συσσώρευση αερίων, τις δυσάρεστες οσμές, τον σχηματισμό μούχλας στη σοφίτα ή στο χώρο κάτω από τη στέγη, αν δεν υπάρχει σοφίτα.

Οι ανεμιστήρες για την αφαίρεση καπνού δουλεύουν ανεξάρτητα και σε συνδυασμό με συστήματα πυροπροστασίας.

Σε περίπτωση πυρκαγιάς, αποτρέπουν τη συσσώρευση καπνού, το βγάζουν έξω από το κτίριο. Αυτό επιτρέπει στους ανθρώπους να εκκενώσουν και να σώσουν τη ζωή τους χωρίς να χάσουν τη συνείδηση ​​του μονοξειδίου του άνθρακα.

Στην κατεύθυνση της ροής του αέρα, οι ανεμιστήρες χωρίζονται σε εξατμίσεις και αέρα. Ο αέρας τροφοδοτεί τον αέρα άντλησης και δημιουργεί υπερπίεση, εξαιρουμένου του καπνού, και των καυσαερίων, αφαιρώντας τον. Οι συσκευές μπορούν να συνδυαστούν ή να επιλέξουν μοντέλα γενικής προσφοράς και έλξης.

Ταξινόμηση σύμφωνα με την αρχή της εργασίας ↑

Οι ανεμιστήρες οροφής διαφέρουν κατ 'αρχήν:

 • Αξονικά, καθοδηγούν τις εκτοξεύσεις αέρα κατά μήκος του άξονα περιστροφής του τροχού προς τα επάνω.
 • Ακτινωτή (φυγοκεντρική), που ρίχνει αέρα κατά μήκος του άξονα μέσω περιστρεφόμενης πτερωτής.
 • διαγώνια, με έξοδο σε διαγώνιο που αφορά τη θήκη.

Ο τελευταίος τύπος είναι ένας βελτιωμένος αλλά σπάνια χρησιμοποιούμενος σχεδιασμός αξονικής τροποποίησης.

Οι αξονικοί ανεμιστήρες είναι οι πιο συνηθισμένοι, εύκολοι στην εγκατάσταση και συντήρηση. Αφαιρούν αποτελεσματικά τα καυτά αέρια, τα διαβρωτικά μέσα και τον καπνό. Ένα μειονέκτημα των συσκευών είναι η χαμηλή πίεση, η οποία εμποδίζει την έξοδο αέρα μέσω των καναλιών του συστήματος, αλλά αρκετά ισχυροί ανεμιστήρες μπορούν να λειτουργούν με απλούς αγωγούς αέρα.

Οι ακτινικοί ανεμιστήρες οροφής δημιουργούν σημαντική πίεση στους αγωγούς εξαερισμού, έχουν υψηλή απόδοση. Οι συσκευές χρησιμοποιούνται ενεργά σε βιομηχανίες όπου απαιτείται τακτικός και υψηλής ποιότητας εξαερισμός - είναι απαραίτητοι για μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις και δημόσια κτίρια.

Το μειονέκτημα των φυγοκεντρικών συσκευών είναι η κακή έλξη αέρα με επιθετικές ακαθαρσίες.

Όλα τα μοντέλα ανεμιστήρων οροφής έχουν προστασία από εξωτερικές ατμοσφαιρικές επιρροές, είναι εξοπλισμένα με ειδικό πλαίσιο για την παράταση της διάρκειας ζωής. Για την κατασκευή, χρησιμοποιείται χάλυβας υψηλής ποιότητας με αντιδιαβρωτική επικάλυψη, κράματα αλουμινίου, ορείχαλκο και τιτάνιο.

Βίντεο: Πώς λειτουργεί ο ανεμιστήρας καυσαερίων

Πώς λειτουργεί ο εξαερισμός οροφής;

Τα κύρια στοιχεία των σχεδίων ανεμιστήρων οροφής είναι:

 • το σώμα?
 • ηλεκτροκινητήρας - μονοφασικός ή τριφασικός.
 • τροχός με λεπίδες.
 • κάτω πλαίσιο κινητήρα.
 • τοποθέτηση γυαλιού.
 • την παλέτα.
 • προστατευτικό κάλυμμα.

Η πτερωτή τοποθετείται συχνότερα στον άξονα του ηλεκτροκινητήρα χωρίς κίνηση, περιστρέφεται μόνο στο οριζόντιο επίπεδο. Οι βαλβίδες ελέγχου των διατάξεων εξάτμισης εμποδίζουν την είσοδο αέρα από το εξωτερικό.

Ο αξονικός ανεμιστήρας περιλαμβάνει λεπίδες που μετακινούν αέρα κατά μήκος του άξονα της περιστροφής τους. Η ακτινική αέρα ανεμιστήρα εισέρχεται μέσα από την οπή στο εσωτερικό του ρότορα γίνεται μια περιστροφική κίνηση και με φυγόκεντρη δύναμη πίδακες εκτινάσσονται σε ορθές γωνίες ως προς το ρεύμα εισόδου, στη συνέχεια αποστέλλονται σε μια πρίζα.

Ποια χαρακτηριστικά θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή ↑

Κατά το σχεδιασμό του συστήματος εξαερισμού οροφής, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά των συσκευών. Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά είναι τα εξής:

 • σκοπό ·
 • παραγωγικότητα - ροή αέρα, m3 / h;
 • συνολική πίεση, Pa;
 • κατανάλωση ισχύος ηλεκτρικού κινητήρα, kW.
 • τη μάζα και τις διαστάσεις της διάταξης ·
 • επίπεδο θορύβου.

Εξοπλισμός εξαερισμού για στέγες στη ρωσική αγορά τροφοδοτείται από πολλούς ξένους κατασκευαστές είναι καλά εκπροσωπείται εμπορικά σήματα Systemair (Σουηδία), ROVER (Γερμανία), Kitano (Ιαπωνία), SHUFT (Δανία) και άλλοι. Εισαγόμενα ανεμιστήρες οροφής μοντέλο διαφέρουν ως προς την ποιότητα του συνέρχεσθαι, η παρουσία του συστήματος ελέγχου ενσωματωμένη λειτουργία, υψηλή κλάση ασφάλειας. Μεταξύ εισαγόμενα μοντέλα πολλές αξιόλογες δείγματα, τοποθετούνται στην οροφή των μικρών κτιρίων και ιδιωτικές κατοικίες.

Τα εγχώρια εργοστάσια παράγουν επίσης ανεμιστήρες οροφής, τα πιο δημοφιλή προϊόντα είναι τα φυτά "Euromash", "Teplomash", "Titan". Οι ρωσικές συσκευές έχουν διαφορετικά μεγέθη, ευρύ φάσμα δυνατοτήτων, διάφορους λειτουργικούς σκοπούς. Στη Ρωσία παράγονται κυρίως βιομηχανικοί ανεμιστήρες στέγης, το κόστος των οποίων είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό των εισαγόμενων αναλόγων.

Χαρακτηριστικά των ανεμιστήρων στέγης των διαφόρων κατασκευαστών ↑

Η πληθώρα των προτάσεων στην αγορά της τεχνολογίας εξαερισμού σας επιτρέπει να λάβετε υπόψη τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διαφόρων επιλογών. Ακολουθεί μια επισκόπηση των προϊόντων των κατασκευαστών - οι ηγέτες στην αγορά πωλήσεων από το παράδειγμα του εγχώριου προμηθευτή της μάρκας "EuroMash" και της ξένης - της μάρκας Systemair.

Προϊόντα του φυτού "EuroMash" ↑

Ο εξοπλισμός είναι εξαιρετικά αξιόπιστος, ανθεκτικός, εύκολος στην εγκατάσταση και λειτουργία. Στη γραμμή υπάρχουν ανεμιστήρες αξονικές και ακτινικές, συσκευές εξάτμισης και εξαναγκασμένου εξαερισμού, εξοπλισμός ειδικού σκοπού. Όλες οι συσκευές προστατεύονται από εξωτερικές επιρροές από ανθεκτική μεταλλική θήκη. Για ηχομονωτικά καλύμματα με το υλικό που απορροφά την ηχομόνωση στους τοίχους και τα γυαλιά με ειδικές κασέτες απορρόφησης ήχου προορίζονται.

Οι αξονικοί ανεμιστήρες οροφής "VKO" χαρακτηρίζονται από υψηλή απόδοση και οικονομία, εξασφαλίζουν την κίνηση των αέριων μαζών σε χαμηλή πίεση.

Οι συσκευές χρησιμοποιούνται σε συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής, η απλότητα του σχεδιασμού συμβάλλει στην αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα.

Το εργοστάσιο παράγει ακτινικές συσκευές με ένα κύμα ροής προς τα πάνω - "VKRV" και στις πλευρές - "WRCS". Ιδιαίτερα περήφανοι για την επιχείρηση είναι οι αναβαθμισμένες συσκευές που κατασκευάζονται από το 2010, οι τροχοί σε τέτοια σχέδια έχουν λεπίδες καμπυλωμένες προς τα πίσω. Η απόδοση των συσκευών αυξάνεται λόγω της ελάχιστης δυναμικής αντοχής, η αποτελεσματικότητα των συσκευών είναι αρκετά σημαντική. Ιδιαίτερα ευρύς αριθμός τυπικών μεγεθών "WRCS", αυτό καθιστά δυνατή μια ορθολογική επιλογή του επιθυμητού σχεδιασμού.

Οι ανεμιστήρες οροφής για τον καπνό «ελέγχου VKRV» και «ελεγκτή VKRS» που χρησιμοποιείται ως βασικά στοιχεία εύφλεκτης συστημάτων τόπων, οι συσκευές έχουν σχεδιαστεί για την απομάκρυνση της θερμότητας από το δωμάτιο και αέρια σε περίπτωση πυρκαγιάς. Μόνο συσκευές διατίθενται σε περίβλημα με προστασία από εκρήξεις. Παράγει μια εγκατάσταση και συσκευές για την εξαγωγή αερίων υψηλής θερμοκρασίας - το μοντέλο Turbocamino.

Ανεμιστήρες από την εταιρεία Systemair ↑

Πολλοί ειδικοί συστήνουν την αγορά μοντέλων παγκόσμιου ηγέτη στην κατασκευή συσκευών εξαερισμού Systemair.

ανεμιστήρες οροφής για εξαερισμό DVS / DVSI / DHS / DVN / DVNI / DVC κάθετη έξοδο παράγουν σώμα από αλουμίνιο, είναι κατάλληλα για χρήση σε επιθετικά περιβάλλοντα - για παράδειγμα, στην παραλία. Η εταιρεία παράγει επίσης τροποποιήσεις από την ηχομόνωση. μοντέλα DVSI έχουν χαμηλή στάθμη θορύβου επειδή η συσκευή περιβλήματος υπάρχει ένα παχύ στρώμα των ορυκτών ινών.

Τα μοντέλα TFSR EC και TFSK EC είναι εξοπλισμένα με έναν ενεργειακά αποδοτικό κινητήρα, σχεδιασμένο για ιδιωτικά κτίρια κατοικιών. Η οικονομία, η απλότητα της διαχείρισης, η υψηλότερη ποιότητα είναι τα κύρια πλεονεκτήματα της γραμμής. Το ενσωματωμένο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ρυθμίζει την ταχύτητα για την ακριβή συμμόρφωση με τις απαιτήσεις ροής αέρα, λειτουργεί με υψηλή απόδοση.

Video: Συστηματικός ανεμιστήρας στην οροφή του αρχοντικού ↑

Για παράδειγμα, το μοντέλο TFSR 160 EC με μάζα 4 κιλών και ισχύ 80 W έχει ρυθμό ροής αέρα μέχρι 580 m3 / h, δηλαδή δείχνει εξαιρετική παραγωγικότητα με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Εγκατάσταση και εγκατάσταση του εξοπλισμού εξαερισμού ↑

Η τοποθέτηση ανεμιστήρων στις στέγες έχει χαρακτηριστικά ανάλογα με τον τύπο της οροφής και το κάλυμμα, τη γωνία της οροφής, τον τύπο της συσκευής και κατά πόσον η συσκευή θα λειτουργήσει ανεξάρτητα ή σε ένα σύστημα με αεραγωγούς. Διαφορετικές επιλογές για συνδετήρες, ο τρόπος στερέωσης της συσκευής εξαερισμού καθορίζεται κυρίως από το μέγεθος. Παρά την ποικιλία των επιλογών φυτών, εξακολουθούν να υπάρχουν γενικές συστάσεις.

Προπαρασκευαστικές εργασίες για την εγκατάσταση ↑

Η σειρά των φάσεων εργασίας πρέπει να είναι η εξής:

 • Έλεγχος του γυαλιού για συμμόρφωση με το μοντέλο του ανεμιστήρα.
 • Προετοιμασία ενός χώρου για τη στερέωση του γυαλιού στην οροφή.
 • εγκατάσταση βαλβίδας αντεπιστροφής στον ανεμιστήρα.
 • εγκατάσταση παλέτας.
 • Τοποθέτηση σε ανεμιστήρα με βαλβίδα.
 • εργασίες τελικής συναρμολόγησης ·
 • κατασκευαστικές εργασίες.

Οι βαλβίδες ελέγχου τοποθετούνται απευθείας στον ανεμιστήρα πριν από την εγκατάσταση, οι βίδες μεταφοράς αφαιρούνται πριν τη συναρμολόγηση. Τα πτερύγια της βαλβίδας πρέπει να ανοίγουν ελεύθερα - δεν επιτρέπεται η κατάσχεση. Η βαλβίδα πρέπει να είναι αναρτημένη όταν στερεώνεται, ο ανεμιστήρας δεν πρέπει να τοποθετηθεί επάνω του, για να αποφευχθεί οποιαδήποτε παραμόρφωση.

Έργα συναρμολόγησης και κατασκευής ↑

Εάν η οροφή έχει σκληρή επιφάνεια, χρησιμοποιείται μια βάση για την τοποθέτηση της συσκευής εξαερισμού - ένα γυαλί από γαλβανισμένο ατσάλι ή οπλισμένο σκυρόδεμα, τοποθετημένο στην οροφή. Τοποθετημένο αυστηρά κατακόρυφα, το γυαλί πρέπει να στηρίζεται πάνω στη δομή στήριξης της οροφής, στην οροφή για τη στερέωση δημιουργεί μια τρύπα. Ένα γυαλί μπορεί να εγκατασταθεί σε φρεάτια και φρεάτια εξαερισμού, εάν είναι κατασκευασμένα από τούβλο ή σκυρόδεμα.

 1. Πριν από την εγκατάσταση της γυάλινης επιφάνειας, εγκαθίσταται μια παλέτα με οπή αποστράγγισης με βρύση για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος.
 2. Οι ράβδοι παλετών είναι προσαρτημένες στα πλευρικά τοιχώματα του γυαλιού με παξιμάδια, ροδέλες και μπουλόνια, για τα οποία έχουν τρυπηθεί οπές στα τοιχώματα του γυαλιού.
 3. Ο ανεμιστήρας είναι τοποθετημένος στο γυαλί με τη βοήθεια συνδετήρων από το σετ εξοπλισμού που βρίσκονται πάνω στις κεφαλές που συγκολλούνται στο γυαλί. Το μέγεθος και ο αριθμός των καρφιών αναφέρονται στο προσάρτημα του διαβατηρίου της συσκευής.
 4. Μετά τη συναρμολόγηση όλων των στοιχείων της κατασκευής, το διάκενο μεταξύ της κορυφής του γυαλιού και της συσκευής που πρόκειται να εγκατασταθεί πρέπει να χυθεί κατά μήκος του περιγράμματος με ένα στεγανοποιητικό του κτιρίου.
 5. Το τελικό στάδιο του ανεμιστήρα εγκατασταθεί στην οροφή του κτιρίου είναι το έργο - το τελικό διάλυμα της άμμου κονιάματος και το στρώμα τσιμέντου θερμότητας-διάταξη, εγκατάσταση του γυαλιού περιγράμματος σφικτήρες «φούστες» και «ποδιά» από γαλβανισμένο χάλυβα υψηλής ποιότητας.

Σε περίπτωση εγκατάστασης ανεμιστήρα για την αφαίρεση του καπνού με εκροή ροής στις πλευρές, είναι απαραίτητο η οροφή σε ακτίνα 2 μέτρων γύρω από το γυαλί να είναι κατασκευασμένη από μη εύφλεκτα υλικά.

Οι ανεμιστήρες οροφής επιλύουν διάφορα προβλήματα που σχετίζονται με την ανθεκτικότητα της οροφής και την ασφάλεια. Για να επιτευχθεί το αναμενόμενο αποτέλεσμα, είναι καλύτερο να εμπιστευτείτε τις εργασίες εγκατάστασης και υπολογισμούς σε ειδικούς.