Ποιες σωληνώσεις αερισμού σε μια ιδιωτική κατοικία είναι καλύτερα να επιλέξουν - τύπους και χαρακτηριστικά

Οποιοδήποτε μηχανικό σύστημα θα λειτουργεί με πλήρη ισχύ μόνο εάν όλα τα κύρια στοιχεία του είναι κατάλληλα επιλεγμένα και συναρμολογημένα. Με τον αερισμό σε ένα ιδιωτικό σπίτι, όλα συμβαίνουν ακριβώς: είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ο τύπος του συστήματος, ο χώρος των δωματίων και ο προϋπολογισμός σας για να γίνει η εγκατάσταση του αγωγού σύμφωνα με τους βασικούς κανόνες, όπως θα συζητηθεί σε αυτό το άρθρο.

Κριτήρια για την επιλογή σωλήνων εξαερισμού ποιότητας

Μαζεύοντας το σωλήνα εξαερισμού σε ένα ιδιωτικό σπίτι, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η τιμή της διαπερατότητας του αέρα (που ορίζεται στην τεκμηρίωση των εμπορευμάτων), καθώς και να δώσουν προσοχή στην τήρηση των ακόλουθων κριτηρίων:

 • σφίξιμο.
 • αντοχή στη φωτιά.
 • ελάχιστες διαστάσεις.
 • τη συμμόρφωση με τα βασικά υγειονομικά και υγειονομικά πρότυπα, ιδίως το επίπεδο θορύβου.

Υπάρχουσες ποικιλίες αεραγωγών

Πριν από την εγκατάσταση των σωλήνων εξαερισμού σε ιδιωτική κατοικία, πρέπει να τα επιλέξετε, λαμβάνοντας υπόψη την ακόλουθη ταξινόμηση προϊόντων:

 • από το σχήμα της διατομής.
 • σχετικά με τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή.

Το σχήμα του τμήματος προσδιορίζει ορισμένα χαρακτηριστικά συγκεκριμένων προϊόντων:

 • Στρογγυλοί αγωγοί - πολύ ευκολότερη και φθηνότερη στην παραγωγή, αλλά και καλή αεροδυναμική. Πιο συχνά χρησιμοποιείται σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, όπου η ποιότητα είναι σημαντική, και όχι εξωτερικά χαρακτηριστικά.
 • Τετραγωνικοί και ορθογώνιοι αγωγοί είναι πιο δύσκολο να κατασκευαστούν, έχουν μεγάλη μάζα και επίσης παράγουν πολύ περισσότερο θόρυβο κατά τη λειτουργία, αλλά είναι εύκολο να συναρμολογηθούν. Το σωστό σχήμα διευκολύνει την πρόσδεσή τους με ευθείες γωνίες στη διασταύρωση των τοίχων και της οροφής. Χρησιμοποιείται σε κτίρια γραφείων, καθώς και σε πολυκατοικίες και ιδιωτικές κατοικίες.

Όσον αφορά τα υλικά παραγωγής, αποτιμώνται οι ακόλουθοι τύποι:

 • Γαλβανισμένος χάλυβας - Ανθεκτική στις διαβρωτικές επιδράσεις, δεν χάνει τις βασικές του ιδιότητες κατά τη λειτουργία, όταν πρόκειται για εφαρμογή σε εύκρατες κλιματικές συνθήκες. Η αυξημένη υγρασία δεν αποτελεί απειλή για το υλικό (λεπτομερέστερα: "Τύποι αεριζόμενων γαλβανισμένων σωλήνων και τρόπος χρήσης τους").
 • Ανοξείδωτο ατσάλι - είναι απαραίτητη για τη δημιουργία αεραγωγών σε χώρους με αυξημένη θερμοκρασία (σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις) στους 500 βαθμούς Κελσίου. Ο ανθεκτικός στη θερμότητα χάλυβας είναι εξαιρετικά ανθεκτικός σε όλα τα είδη επιθετικών περιβαλλόντων.
 • Μεταλλικά πλαστικά - ένα υλικό που αντιπροσωπεύεται από δύο στρώματα μετάλλου, ενωμένα μεταξύ τους με αφρώδες πλαστικό. Η κύρια διαφορά είναι η αυξημένη αντοχή, καθώς και το χαμηλό βάρος των συναρμολογημένων δομών, η απουσία της ανάγκης χρήσης πρόσθετου θερμομονωτικού υλικού. Εξωτερικά, οι σωλήνες είναι επίσης πολύ όμορφοι, αλλά είναι επίσης αρκετά ακριβές, γεγονός που περιορίζει τη ζήτηση γι 'αυτούς.
 • Πλαστικά Είναι μια γενική κατηγορία πολυμερών υλικών που είναι ιδανικά κατάλληλα για αεροπορικές μεταφορές, τόσο σε εγχώριο όσο και σε βιομηχανικό περιβάλλον (χημικές, βιομηχανικές, φαρμακευτικές και άλλες). Κατά την παραγωγή αυτού του υλικού χρησιμοποιείται σαν βάση ένα πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), το οποίο προκαλεί πλαστική αντοχή σε υγρασία, αλκαλικά και όξινα μέσα. Η αυξημένη ομαλότητα των πλαστικών επιφανειών επιτρέπει στις μάζες του αέρα να κινούνται χωρίς αντοχή και η στενή τοποθέτηση των σωλήνων ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο διαρροής ή εισροής ακαθαρσιών στον μεταφερόμενο αέρα.

Πολύ συχνά, ο αέρας τροφοδοσίας συναρμολογείται από σωλήνες πολυαιθυλενίου και το ύφασμα από γυαλί χρησιμοποιείται για τη σύνδεση των διανομέων αέρα και των ανεμιστήρων. Οι αεραγωγοί μπορούν να διαφέρουν τόσο στα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά όσο και στην παράμετρο ακαμψίας.

Η μέθοδος παραγωγής καθορίζει τους ακόλουθους τύπους αγωγών:

 • ραφές?
 • σπειροειδής πληγή.
 • σπειροειδής.

Όσον αφορά την ακαμψία, οι σωλήνες είναι εύκαμπτοι ή άκαμπτοι.

Έτσι, οι πιο δημοφιλείς είναι οι άκαμπτοι σωλήνες με ένα τμήμα με τη μορφή ενός κύκλου ή ενός τετραγώνου. Αυτοί οι σωλήνες εξάτμισης για εξαερισμό ανταποκρίνονται πλήρως σε όλα τα χαρακτηριστικά αντοχής, πολύ απλά κατά τη λειτουργία και την εγκατάσταση. Και δεν χρειάζεται να στερεώνονται μεταξύ τους, αφού το βάρος τους είναι βέλτιστο για τη συνηθισμένη ανθεκτική άρθρωση.

Ο εύκαμπτος αγωγός είναι ένας λεγόμενος κυματοειδής σωλήνας βασισμένος σε εξαρτήματα από χαλύβδινο σύρμα. Τα τοιχώματα αυτών των σωλήνων είναι κατασκευασμένα από πολυεστέρα με την προσθήκη μετάλλου. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό αυτών των προϊόντων είναι το χαμηλό βάρος, η ευκολία εγκατάστασης και η επακόλουθη συντήρηση.

Μειονεκτήματα: χαμηλότερη τιμή ηχομόνωσης και κυματοειδές δομή, που οδηγεί σε μείωση της ταχύτητας της ροής του αέρα. Οποιοσδήποτε σωλήνας εξαερισμού πρέπει να επιλέγεται με βάση τα προτεινόμενα κριτήρια και χαρακτηριστικά.

Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι σύνδεσης των σωλήνων εξαερισμού σε μια ιδιωτική κατοικία:

 • φλάντζα - η εγκατάσταση πραγματοποιείται με τη βοήθεια παρόμοιων στοιχείων (φλάντζες), ενώ η στεγανότητα εξασφαλίζεται από σφραγίδες,
 • χωρίς δισκία - περιλαμβάνει στερέωση με χαλύβδινη ταινία και μεταλλική ταινία.

Εργασίες εγκατάστασης για φυσικό και εξαναγκασμένο εξαερισμό

Μετά την επιλογή του υλικού, της διατομής και της διαμέτρου του σωλήνα εξαερισμού στην ιδιωτική κατοικία, μπορείτε να συνεχίσετε τις εργασίες εγκατάστασης. Διαβάστε επίσης: "Πώς να επιλέξετε τη διάμετρο του σωλήνα για το σχέδιο - τα χαρακτηριστικά των σωλήνων εξαερισμού." Η σήμανση ολόκληρης της διαδρομής εγκατάστασης πρέπει να γίνεται σύμφωνα με ένα προκατασκευασμένο σχήμα.

Ο φυσικός εξαερισμός είναι εξοπλισμένος ακόμα και στο στάδιο της ανέγερσης του κτιρίου ή είναι εγκατεστημένος στα κανάλια που προετοιμάζονται για αυτό.

Τα έργα εκτελούνται ως εξής:

 1. Εγκαθίστανται πλέγματα και εκτροπείς.
 2. Παρέχεται σταθερή παροχή αέρα μέσω της εγκατάστασης βαλβίδων τροφοδοσίας.
 3. Έχει εγκατασταθεί εξολκέας για τη μονάδα κουζίνας.
 4. Παρέχονται ανεμιστήρες για εγκαταστάσεις υδραυλικών εγκαταστάσεων. Τοποθετούνται στον αγωγό εξαερισμού, όπου θα δουλέψουν για να φυσούν.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η κυκλική διατομή του αγωγού θα οδηγήσει σε αυξημένο βύθισμα και την ταχεία ανακαίνιση του αέρα στις εγκαταστάσεις του σπιτιού. Η ξηρότητα και η ξηρότητα με φυσικό αερισμό μπορεί να εξαλειφθεί δημιουργώντας πρόσθετες περιοχές μέσω των οποίων θα ρέει ο αέρας.

Οι υγροί αεραγωγοί και οι καλούπιες επιφάνειες αποτελούν συνέπεια μιας ασθενούς εκροής αέριων μαζών. Εξαλείφει αυτό το πρόβλημα με δυσκολία και την πιο λογική επιλογή - την οργάνωση του εξαναγκασμένου εξαερισμού ως ξεχωριστού συστήματος. Διαβάστε επίσης: "Ποιες σωληνώσεις εξαερισμού - οι απαιτήσεις για εγκατάσταση εξαερισμού".

Ο αναγκαστικός εξαερισμός είναι ο βέλτιστος τρόπος για ιδιωτικές κατοικίες με διάταξη πολλαπλών δωματίων και υψηλή υγρασία.

Οι εργασίες εκτελούνται ως εξής:

 1. Κατ 'αρχάς, εγκαθίσταται η μονάδα εξαερισμού. Τις περισσότερες φορές τη θέση του στη σοφίτα (κατ 'ανάγκη μόνωση).
 2. Η μονάδα τροφοδοτείται με αγωγούς αέρα.
 3. Σε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρα από τη διαρροή riser καμινάδα και μία κατασκευή τοίχου κτιρίου είναι τοποθετημένη στην εισαγωγή αέρα (διαβάζεται ως: «Τα πλεονεκτήματα της εγκατάστασης των σωλήνων αερισμού και των μεθόδων λυμάτων συσκευής»).
 4. Οι ελλιπείς αεραγωγοί, αν δεν είχαν βρεθεί στο στάδιο της ανέγερσης του σπιτιού, τοποθετούνται σαφώς σύμφωνα με το σχέδιο, αλλά με ανοικτό τρόπο. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι οι σωλήνες τροφοδοσίας είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στις μονάδες παραθύρων ή τοποθετούνται στο τμήμα του δωματίου που βρίσκεται απέναντι από την πόρτα εισόδου.
 5. Οι αγωγοί συνδέονται με τη μονάδα μέσω κυματοειδών σωλήνων.
 6. Όλοι οι σωλήνες εξαερισμού είναι μονωμένοι.
 7. Στις άκρες των αγωγών, εγκαθίστανται γρίλιες και στους σωλήνες τροφοδοσίας υπάρχουν ροζέτες-ανεμοστάτες.

Το αποτέλεσμα

Μόνο με τη βέλτιστη επιλογή των σωλήνων του συστήματος εξαερισμού, καθώς και με πλήρη τήρηση των κανόνων εγκατάστασης και τακτικής συντήρησης του συστήματος, μπορεί να εξασφαλιστεί αποτελεσματική κυκλοφορία αέρα σε όλο το σπίτι. Σε αυτά τα κτίρια, οι άνετοι μικροκλιματικοί όροι καθορίζονται στον οποίο κάθε ενοικιαστής αισθάνεται άνετα.

Ιδιωτικό σύστημα αερισμού του σπιτιού σε ερωτήσεις και απαντήσεις των μελών του φόρουμ

Όπως γνωρίζετε, το άνετο μικροκλίμα στο σπίτι, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού. Μελετάμε το πρόβλημα της εμπειρίας άλλων.

Πιστεύουμε ότι οι χρήστες FORUMHOUSE συμφωνούν με τη δήλωση ότι μια καλή προσέγγιση του συστήματος της ιδιωτικής εξαερισμού σπίτι είναι αυτό - θα πρέπει πρώτα να υπολογίσει την ανταλλαγή αέρα, και στη συνέχεια, με βάση αυτά τα δεδομένα, να πάρει το απαραίτητο τμήμα αγωγού. Και μόνο μετά από αυτό μπορείτε να κάνετε ένα σύστημα εξαερισμού εξοχικό σπίτι, και να καθορίσει τη θέση εγκατάστασης του εξοπλισμού εξαερισμού.

Τύποι και χαρακτηριστικά

Σύμφωνα με τον χρήστη την πύλη μας (nick στο φόρουμ petrovk, Μόσχα), Ο εξαερισμός στο σπίτι μπορεί να χωριστεί σε τρεις τύπους:

 • Φυσικό?
 • Παροχή αέρα, ή όπως ονομάζεται επίσης, μηχανική?
 • Μονάδα τροφοδοσίας και εξαγωγής με ανάκτηση θερμότητας.

petrovk:

- Όταν σχεδιάζετε ένα σύστημα αερισμού, πρέπει να ακολουθήσετε την ακόλουθη αρχή - Ο αέρας στο σπίτι πρέπει να ενημερωθεί πλήρως σε 1 ώρα. Για το σπίτι μου πλαισίου 200 m2, σταμάτησα σε ένα σύστημα ροής και εκχύλισης με ανάκτηση θερμότητας. Η εγκατάσταση επιλέγεται με βάση τον αριθμό των κύβων αέρα στο σπίτι, έχω 600, πήρα την εγκατάσταση για 700 κύβους.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ένα άνετο περιβάλλον στο σπίτι δημιουργείται όχι μόνο από την πρόσληψη καθαρού αέρα, αλλά και από την ταχύτητα της ροής του αέρα. Ο εξαερισμός παροχής και εξαγωγής, λόγω της παρουσίας ανεμιστήρα σε αυτό, δημιουργεί μεγαλύτερη ροή αέρα από τον φυσικό εξαερισμό.

Όταν λειτουργεί μηχανικός εξαερισμός, η ταχύτητα του αέρα στο σύστημα εξαερισμού είναι 3-5 m3 / h κατά μέσο όρο και με φυσικό ρυθμό περίπου 1 m3 / h. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε εάν ο φυσικός αερισμός δημιουργεί ένα πιο άνετο περιβάλλον στο σπίτι. Αυτή η ερώτηση δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται. Εξάλλου, για να περάσετε από το μηχανικό και φυσικό σύστημα αερισμού τον ίδιο όγκο αέρα, απαιτείται μια διαφορετική διατομή του αγωγού αερισμού. Έτσι, η εγκατάσταση του φυσικού αερισμού θα συνεπάγεται αύξηση της διατομής του καναλιού, η οποία απέχει πολύ από την τεχνική ή αισθητική.

Με οποιοδήποτε τύπο εξαερισμού - είτε φυσικό είτε μηχανικό, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη κίνηση του αέρα σε όλο το σπίτι.

Μια επιλογή είναι να εγκαταστήσετε πόρτες με μια μάσκα στα δωμάτια ή να αφήσετε ένα μικρό κενό μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου. Για τη σωστή οργάνωση της ροής αέρα είναι απαραίτητο - η εισαγωγή αέρα να πραγματοποιείται στο καθαρότερο δωμάτιο, το καθιστικό ή το υπνοδωμάτιο και η έξοδος να γίνεται στην κουζίνα ή στο μπάνιο.

Στην κουζίνα, πάνω από τη σόμπα, η κουκούλα πρέπει να είναι ένα ξεχωριστό κανάλι. Αν η κουκούλα είναι αναγκασμένη, τότε η κουζίνα και το μπάνιο μπορούν να συνδυαστούν με έναν αεραγωγό. Η διάμετρος από την είσοδο στην έξοδο δεν πρέπει να μειώνεται. Λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών του απορροφητήρα κουζίνας, ο αγωγός αέρα από αυτό είναι κατ 'ανάγκην στρογγυλός, γαλβανισμένος και κάθετος, χωρίς γόνατα. Μην χρησιμοποιείτε κυματοειδή αλουμίνιο, αλουμίνιο ή πλαστικό αγωγό.

Σύμβουλος του φόρουμ μας Έλενα Γκορμπόνοβα(nick στο φόρουμ Matilda):

- Ο φυσικός αερισμός λειτουργεί με διαφορική πίεση στην είσοδο και στην έξοδο. Η είσοδος είναι μια βαλβίδα εξαγωγής, τοποθετείται στην οροφή του δωματίου ή σε έναν τοίχο κάτω από την οροφή. Η έξοδος είναι η κορυφή του σωλήνα. Η διαφορά αρχίζει από 10 μέτρα. Μια άλλη διαφορά πίεσης εξαρτάται από τη διαφορά θερμοκρασίας. Το χειμώνα είναι καλύτερο, αλλά το καλοκαίρι είναι χειρότερο.

Μια φυσική εισροή γίνεται πάνω από τις συσκευές θέρμανσης, οι οποίες συνήθως βρίσκονται κάτω από τα παράθυρα. Ή δύο μέτρα πάνω από το πάτωμα.

Συχνά υπάρχει μια ερώτηση,

και αν είναι δυνατόν να συνδυάσετε τα κανάλια εξαερισμού της κουζίνας, του μπάνιου και του λεβητοστασίου σε ένα ενιαίο σύστημα, στη συνέχεια τοποθετήστε τον ανεμιστήρα του αγωγού και ένα σωλήνα μέσω της οροφής.

Χρήστης του φόρουμ μας Βλαντιμίρ (nick στο φόρουμ Ελεύθερος Άγγελος) πιστεύει ότι:

- Σε καμία περίπτωση δεν μπορείτε να ενώσετε την κουκούλα από το αποχετευτικό δίκτυο, τότε σε όλο το σπίτι θα βρωμίσει όπως στην τουαλέτα, ανεξάρτητα από το αν ο ανεμιστήρας είναι μπροστά ή μετά τον αγωγό θα εγκατασταθεί.

Εξίσου σημαντικό είναι το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται αεραγωγοί για ιδιωτικές κατοικίες. Μία από τις πλέον βέλτιστες επιλογές είναι η χρήση σπειροειδών γαλβανισμένων αεραγωγών. Αλλά για την αυτο-εγκατάσταση, οι υπεύθυνοι ανάπτυξης χρησιμοποιούν τους αεραγωγούς που κατασκευάζονται από τον αγωγό αποχέτευσης με διάμετρο 110 mm.

Matilda:

- Οι σωλήνες αποχέτευσης δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Γενικά, το πλαστικό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγωγούς, εκτός αν είναι ένας ειδικός αντιστατικός σωλήνας. Σε αυτή την περίπτωση, η σκόνη θα προσκολληθεί στους τοίχους. Επιπλέον, οι σωλήνες αποχέτευσης έχουν μικρή διάμετρο. Μια ώθηση εξαρτάται άμεσα από τη διάμετρο του αγωγού και τη διαφορά ύψους. Η διαφορά στα σπίτια είναι αρκετά μικρή - αυτό δεν είναι ένα πολυώροφο κτίριο. Ως εκ τούτου, με μικρή διάμετρο, δεν θα υπάρξει σχεδόν καμία ώθηση, ειδικά το καλοκαίρι. Και αν βάλετε ανεμιστήρα, οι σωλήνες αποχέτευσης θα κάνουν έναν πολύ δυσάρεστο ήχο όταν ο αέρας κινείται.

Αγωγοί για εξαερισμό για ιδιωτική κατοικία - τις απαιτήσεις και τα χαρακτηριστικά

Για να λειτουργεί το σύστημα εξαερισμού με μέγιστη απόδοση, είναι απαραίτητο η εσωτερική επιφάνεια του αγωγού να έχει ελάχιστη αντίσταση στην κίνηση του αέρα. Ας δούμε πώς να επιλέξετε το σωστό στοΑγωγοί αερισμού του σπιτιού σας.

Matilda:

- Το κύριο έργο
Αγωγοί - αυτό επιτρέπει στον αέρα να αναμειγνύεται ελεύθερα από το σημείο εισαγωγής αέρα μέχρι το σημείο εξόδου του. Και να είστε ασφαλείς από την άποψη της οικολογίας και της πυρασφάλειας. Οποιαδήποτε απώλεια πίεσης επηρεάζει ή εμποδίζει την ανταλλαγή αέρα με φυσικό εξαερισμό. Απώλειες πίεσης προκύπτουν από την ανομοιογενή επιφάνεια του αγωγού, σε οριζόντιες τομές, σε κάμψη, δίοδο, κ.λπ. Με ορθογώνιο σχήμα του αγωγού, οι απώλειες είναι υψηλότερες από αυτές του στρογγυλού και η σκόνη σε αυτές συσσωρεύεται καλά.

Οι εύκαμπτοι - κυματοειδείς αγωγοί έχουν τη μεγαλύτερη αντίσταση αέρα. Και είναι καλύτερο να το εφαρμόσετε όταν χρειάζεται να κάνετε μια στροφή ή να συνδέσετε μια κουκούλα κουζίνας στον αγωγό αερισμού.

Πολύ συχνά, οι προγραμματιστές, για διάφορους λόγους, δεν θέλουν να κάνουν ένα συμπέρασμα μέσω της οροφής, προτιμώντας να τραβήξουν τον αγωγό εξαερισμού μέσα στον τοίχο. Αυτό δεν είναι σωστό.

Matilda:

- Ποτέ, σε καμία περίπτωση, μην εξαερώστε τον αερισμό μέσω του τοίχου. Η πρόσοψη είναι χαλασμένη.

Σε μερικά χρόνια, θα υπάρχει ένα ορατό λεκέ γύρω από την έξοδο στον τοίχο.
Και ο φυσικός εξαερισμός, επομένως, καθίσταται επίσης άχρηστος, αφού δεν θα υπάρχει απολύτως καμία διαφορά στο ύψος και, αντίστοιχα, στην πίεση.

Εάν, με σύστημα εξαναγκασμού εξαερισμού, όλοι οι αεραγωγοί συνδέονται με αγκώνες και προσαρμογείς με ένα κάθετο κανάλι, συνιστάται η εγκατάσταση του ανεμιστήρα E190P στην οροφή.

Για τον έλεγχο αυτού του ανεμιστήρα, εγκαθίσταται ένας βολικός ρυθμιστής ταχύτητας θυρίστορ. Και οι ίδιοι οι αγωγοί λαμβάνονται με διάμετρο 125 mm.

Στο FORUMHOUSE θα βρείτε ένα άρθρο σχετικά με τα συστήματα εξαερισμού, πολλές χρήσιμες πληροφορίες για το σύστημα εξαερισμού, μια συναρπαστική συζήτηση επιλογή υλικού για αεραγωγούς. Και αφού διαβάσαμε το βίντεό μας, εσείς μπορείτε να δείτε καθαρά πώς μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στον εξαερισμό της συσκευής επιτρέπει όχι μόνο να παρέχετε στο σπίτι καθαρό αέρα, αλλά και να εξοικονομήσετε χρήματα.

Ποιοι σωλήνες εξαερισμού για τον εξαερισμό σε μια ιδιωτική κατοικία επιλέγουν: πώς να υπολογίσετε το μέγεθος και την απαιτούμενη διάμετρο των αγωγών εξαερισμού

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, δεν θυμάται πάντα για την ανάγκη εγκατάστασης κλιματικού εξοπλισμού. Σκεφθείτε αυτό κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του δωματίου. Οι σωλήνες εξάτμισης για εξαερισμό σε ιδιωτική κατοικία οδηγούνται μέσα από τοίχο ή μέσω οροφής. Τα μηχανικά συστήματα λειτουργούν με απόλυτη αποτελεσματικότητα, αν όλα γίνονται επαγγελματικά. Αλλά, εκτός από τον επαγγελματισμό, τα σωστά επιλεγμένα υλικά είναι σημαντικά.

Απαιτήσεις για την εξάτμιση ενός ιδιωτικού σπιτιού

Στις σύγχρονες εξοχικές κατοικίες υπάρχει ανάγκη να οργανωθεί η ανταλλαγή αέρα με έναν αναγκαστικό τρόπο. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο φυσικός αερισμός παραμένει στο παρελθόν. Ο συνδυασμός των δύο εγκαταστάσεων συμπληρώνεται ο ένας τον άλλο και δεν έρχεται σε αντίθεση με τη δημιουργία ενός κανονικού εσωτερικού κλίματος.

Για το σύστημα εξάτμισης υπάρχουν ορισμένες απαιτήσεις:

 • Όλα τα χρησιμοποιημένα εργαλεία και ο εξοπλισμός πρέπει να συμμορφώνονται με το GOST.
 • Για μια ανεμπόδιστη ανταλλαγή εισροής και εκροής, το κανάλι πρέπει να είναι επίπεδο.

 • Εκτός από τα καταλύματα, η κατασκευή ενός γκαράζ, ενός χειμερινού κήπου, μιας μικρής πισίνας και άλλων πρόσθετων εγκαταστάσεων περιλαμβάνεται στις εκτιμήσεις σχεδιασμού των σπιτιών, λαμβάνοντας υπόψη τη χωριστή παροχή αέρα σε επαρκείς ποσότητες για κάθε αντικείμενο.
 • Ελλείψει πρόσθετων εγκαταστάσεων, μπορείτε να περιορίσετε τον εαυτό σας στην εξαγωγή από την κουζίνα, το μπάνιο, την τουαλέτα χωρίς να συνδυάσετε τον εαυτό σας με άλλους. Ειδικά, αυτός ο κανόνας ισχύει για την κουζίνα.
 • Για την άφιξη της φρεσκάδας στα δωμάτια με πλαστικά παράθυρα εισάγονται βαλβίδες εισαγωγής. Οι ροές κυκλοφορούν χωρίς την ανάγκη να ανοίγουν περιοδικά τα παράθυρα.
 • Για να γίνει η ανταλλαγή αέρα πιο γρήγορη και να μην παραμείνει στάσιμη, η απόσταση από την οροφή έως την σχάρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 cm.
 • Από το κάτω μέρος της πόρτας δημιουργούνται ειδικά κενά, τρύπες με διακοσμητικά αξεσουάρ.

Υπολογισμός της ελάχιστης απαιτούμενης ανταλλαγής αέρα

Για να απομακρυνθεί ο αέρας, είναι απαραίτητο να οργανωθεί μια συστηματική προμήθεια.

Για να μάθετε τι είδους ανταλλαγή αέρα απαιτείται σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, το δωμάτιο υπολογίζεται ανάλογα με το μήκος, το πλάτος και το ύψος του. Απαιτούνται υπολογισμοί για τον προσδιορισμό των παραμέτρων του σωλήνα.

Όταν πολλαπλασιάζετε τρία εξαρτήματα, μετράται η ένταση του χώρου. Πρότυπο σπίτι: 6 x 4 μέτρα, τα ανώτατα όρια είναι 3 μέτρα ύψος. 6х4χ3 = 72 m 3 - η ένταση του δωματίου. Προκειμένου η ανταλλαγή να συμβεί σε μία ώρα, πρέπει να χρησιμοποιηθούν και να αφαιρεθούν τουλάχιστον 72 m3 αέρα.

Παράδειγμα:
Το μέγεθος της οπής κάτω από το σωλήνα = 160 mm.
Η μέση δύναμη του ανέμου στην περιοχή είναι 4 m / sec.

Ιδανικά απλές κατασκευές, χωρίς γωνίες - μια μεγάλη σπανιότητα. Προκειμένου να ευθυγραμμιστούν οι γωνίες, είναι απαραίτητο να επιτευχθεί μεγαλύτερη ισχύς της ροής του αέρα. Με όγκο αέρα 72 m 3 / h ο αγωγός αέρα με D = 150 mm θα χειριστεί. Σωλήνες των 200 mm είναι εγκατεστημένοι για ευρύχωρες εγκαταστάσεις με μεγάλο αριθμό ατόμων. Τα δεδομένα καθορίζονται σύμφωνα με τον πίνακα των προδιαγραφών.
Εάν οι αγωγοί εξαερισμού τοποθετηθούν στην οροφή, για να βγάλουν τους ίδιους 72 κύβους ανά ώρα, η ισχύς παρέχεται 2-3 φορές περισσότερο, που αντιστοιχεί στη διάμετρο στο παράδειγμα που δίνεται.

Εάν είναι απαραίτητο, γίνεται μετάβαση από έναν αγωγό μικρότερου τμήματος σε μεγαλύτερο με προσαρμογείς. Δεν είναι η καλύτερη μέθοδος, δεδομένου ότι δεν θα υπάρχει ανταλλαγή σε πλήρη ισχύ. Αλλά, γενικά, το πρόβλημα του εξαερισμού μπορεί να λυθεί με αυτόν τον τρόπο.

Υπάρχουν διάφορες επιλογές για τον υπολογισμό της ανταλλαγής αέρα. Το SNiP 41-01-2003 παρέχει λεπτομερείς περιγραφές. Στην ενημερωμένη έκδοση, χωρίς επιπλέον περίπλοκο υπολογισμού, χρησιμοποιείται ο ρυθμός της ενιαίας ανταλλαγής αέρα, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των ατόμων που ζουν στο σπίτι.

Οι καλύτεροι σωλήνες για τον εξαερισμό σε μια ιδιωτική κατοικία

Οι πιο συνηθισμένοι σωλήνες για τους αεραγωγούς είναι μεταλλικά, πλαστικά στρογγυλά και ορθογώνια. Σήμερα, η αγορά του κλιματικού εξοπλισμού προσφέρει στον καταναλωτή ευρύ φάσμα προϊόντων. Εκτιμώμενες τιμές:

 • Εύκαμπτη κυματοειδές 100χ3000 - 116 ρούβλια.
 • Στρογγυλό κανάλι: 100 mm 0,5 m - 158 ρούβλια.
 • Επίπεδο κανάλι: 55χ110 χιλιοστά 1 μ. - 282 ρούβλια.
 • Σωλήνας από χάλυβα 130 L-0,5, βάρος 0,9 kg - 374 ρούβλια.

Μεταλλικοί σωλήνες

Χρησιμοποιείται μαύρος και γαλβανισμένος χάλυβας, ανοξείδωτος Οι αεραγωγοί κατασκευάζονται από κατασκευαστές στρογγυλού, σπειροειδούς, ορθογώνιου σχήματος. Σχετικά με δομές αντοχής στη θερμότητα. Βάρος - βαρύτερο και πιο μαζικό από το πλαστικό. Η διάρκεια ζωής είναι μεγαλύτερη.

 • Η σπείρα είναι πιο απαιτητική από τον κλιματικό εξοπλισμό. Τις περισσότερες φορές ο κατασκευαστής κάνει μια παραγγελία σύμφωνα με το έργο?
 • Ένας από τους λόγους για τη δημοτικότητα του ψευδαργύρου είναι η πυρασφάλεια. Αυτό είναι το κύριο πλεονέκτημα και η διαφορά από τις πλαστικές συσκευές.

Σε γαλβανισμένες σπειροειδείς μορφές, ο αέρας καμπυλώνεται σαν ανεμοστρόβιλος και απλώνεται γρηγορότερα. Στα φυτά κατασκευάζονται μοντέλα με κυρτή σπείρα κατά μήκος της όλης βάσης, καθώς ο νόμος της αναταραχής συμβάλλει στην αύξηση του συντελεστή πρόσφυσης.

Μειονέκτημα: είναι απαραίτητο να χτίσετε πρόσθετες συσκευές από το να απαλλαγείτε από τον θόρυβο. Διαφορετικά, θα υπάρξει μια βουίζει, μια ηχώ, η μόνωση θα πέσει απότομα. Το δωμάτιο θα ακούσει τι συμβαίνει στο σαλόνι ή από την κουκούλα στον δεύτερο όροφο θα ακουστούν οι ήχοι από κάτω.

Πλαστικοί σωλήνες

Μεταξύ όλων των ειδών, σε μεγαλύτερο βαθμό, η επιλογή διακόπτεται από φθοριοπλαστικούς σωλήνες. Ίσως, μερικά κριτήρια κατώτερα από τα συμβατικά πλαστικά, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν μπορούν να κάνουν χωρίς. Το χημικά σταθερό υλικό είναι ανώτερο στις παραμέτρους του σε λευκόχρυσο και χρυσό. Η μηχανική αντοχή δεν είναι ελαττωματική, αλλά αρκεί να εγκαταστήσετε εσωτερικές και εξωτερικές επικοινωνίες.

Το πολυπροπυλένιο είναι ένας εύκολος, ανθεκτικός και αξιόπιστος σωλήνας. Δεν δημιουργεί θόρυβο κατά τη διέλευση του αέρα. Έχει μια ελκυστική εμφάνιση. Μερικές φορές δεν είναι εξαερισμός, αλλά χρησιμοποιούνται σωλήνες αποχέτευσης. Κρίνοντας από την ανατροφοδότηση, αυτή η λύση είναι αποδεκτή εάν μπορείτε να συνδέσετε ομαλά τις μεταβάσεις στις περιοχές σύνδεσης.

Μια μεγάλη ποσότητα αέρα περνά εύκολα μέσα από τους πλαστικούς σωλήνες. Μεταξύ της μεταλλικής πλάκας, πολυαιθυλενίου, πολυπροπυλενίου, πολυχλωροβινυλίου, φθοροπλαστικής, υπάρχουν πολλά κοινά:

 • Εύκολη εγκατάσταση.
 • Επαρκής αντοχή.
 • Η σκουριά δεν σχηματίζεται.
 • Τα εξαρτήματα έχουν μικρό βάρος.
 • Διαθέτει θερμομόνωση και ηχομόνωση.
 • Επεξεργάζεται με ειδική υγιεινή λύση.

Το κύριο μειονέκτημα: τήκεται κατά τη διάρκεια της καύσης. Η σύνθεση δεν είναι τόσο ασφαλής όσο η τούβλα ή ο χάλυβας. Ιδανικό για κουκούλες κουζίνας και άλλα αντικείμενα στα οποία δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην αισθητική. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε ένα κανονικό μήκος όχι μεγαλύτερο από δύο μέτρα.

Χαρακτηριστικά σύνδεσης και εγκατάστασης

Το κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι ο σχεδιασμός εγκαθίσταται εύκολα και γρήγορα. Κάθε λεπτομέρεια: ένας σωλήνας ή ένα γόνατο έχει περισσότερη στη μία πλευρά και μικρότερο άνοιγμα από την άλλη.

 • Ένα κομμάτι εισάγεται στο άλλο.
 • Σε πολλά σημεία είναι καθορισμένα.
 • Οι αρμοί στερεώνονται με στεγανωτικό.

Είναι κατάλληλη η χρήση αφρώδους πολυουρεθάνης ή ειδικής συγκολλητικής ταινίας από αλουμινόχαρτο σε διάφορα στρώματα. Η ταινία προσθέτει ταυτόχρονα ακαμψία, χρησιμεύει ως στοιχείο στεγανοποίησης και σφιγκτήρας. Πάνω, ως μία από τις επιλογές, εισάγεται ένας μύκητας.

Η επαγγελματική εγκατάσταση δεν είναι ορατή. Δεν καταστρέφει το εσωτερικό, είναι τοποθετημένο απλά και γρήγορα.

 • Ακριβώς μέσω της ίδιας της οροφής, τοποθετείται ένας επίπεδης σωλήνας από την έξοδο προς το στοιχείο εξάτμισης. Οι διαστάσεις του ύψους είναι μόνο 5 εκ. Το ύψος της οροφής μετά τον καθορισμό της τάσης ή της ψευδοροφής δεν θα είναι μικρότερο.
 • Εάν το μπάνιο είναι ξεχωριστό, κατά κανόνα, ο εξαερισμός βρίσκεται στην τουαλέτα. Ένας εξοπλισμός συλλέγεται αμέσως σε δύο δωμάτια. Χρησιμοποιήστε βολικότερες στρογγυλές σωλήνες Στη συνέχεια, ο απορροφητήρας καυσαερίων και η βαλβίδα ελέγχου μεταξύ της εξόδου τοποθετούνται σε αυτά.
 • Όλα τα συναρμολογημένα αντικείμενα στην κορυφή του τοίχου ράβονται με γυψοσανίδες, με επένδυση, αφήνοντας μυστική τρύπα. Στο εσωτερικό, όλες οι επικοινωνίες, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης, είναι κρυμμένες.

Ο γαλβανισμός γίνεται με τρεις τρόπους:

Η τεχνολογία είναι πιο πολύπλοκη από το πλαστικό. Στο εσωτερικό του χώρου αερισμού, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε πλαστικούς σωλήνες. Εγκαταστήστε πολύ πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Μπορούν να κρύβονται από τα αδιάκριτα μάτια, έτσι ώστε να μην χαλάσουν την εμφάνιση του δωματίου.

Κόστος

Η κατά προσέγγιση τιμή αναφέρεται ανά τετραγωνικό μέτρο σε ρούβλια με ΦΠΑ 18%

 • Ψευδαργύρου επίστρωση - από 362 ρούβλια?
 • Μαύρο χάλυβα - από 1008 ρούβλια.
 • Πλαστικό από 159 ρούβλια. σ.τ.

Το εύρος τιμών εξαρτάται από τον κατασκευαστή, τον προμηθευτή και τους όρους πώλησης.

Πού να αγοράσετε σωλήνες εξαγωγής για εξαερισμό;

Προετοιμάστε το έργο το χειμώνα και αποθηκεύστε το δομικό υλικό όταν η αγορά ακινήτων τείνει να μειωθεί. Τα ποιοτικά προϊόντα λαμβάνονται καλύτερα σε εξειδικευμένα καταστήματα.

Στη Μόσχα

 • VentSystems Company

http://vent-mo.ru/p_18_ceny.html
Περιφέρεια Μόσχας, συνοικία Domodedovo, με. Yam, Zapadnaya, 25
Τηλ. 8 (800) 555-12-06

 • Εγκατάσταση εξαερισμού "Galvent"
  http://www.ventilyacia.ru/prices/
  Μόσχα, sh. Ενθουσιώδες, 56/47
  Τηλ. +7 (495) 790-76-98
 • Εταιρεία TechPlast
  https://truba-pnd-pvd.ru/catalogue/truba-pnd-160.html
  Μόσχα, st. Letnikovka 9
  Τηλ. +7 (499) 490-18-98
 • Στην Αγία Πετρούπολη

  • Εγκατάσταση εξαερισμού "Bastion"
   http://www.spbastion.ru/products/vozduhovody/
   Αγία Πετρούπολη, ανά. Chelyeva, δ. 7α, lit. L
   Τηλ. +7 (812) 640-93-00
  • Signum Company
   http://signumvent.ru/catalog/vozdukhovody/
   Αγία Πετρούπολη, ul. Σαλόβα 37
   Τηλ. +7 (812) 647-07-05
  • Η εταιρεία "Σύγχρονες πολυμερείς δομές"
   OOO "SPK" http://prom-emkosti.ru/vozduhovody/
   Αγία Πετρούπολη, Krasnogvardeysky per. 15V
   Τηλ. +7 (812) 331-90-90

  Κάθε εξοχική κατοικία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Σε κάθε έργο, η ατομικότητα αποτιμάται. Όταν αρχίζει η κατασκευή, το κυριότερο είναι να επιλέξετε τον κατάλληλο εξοπλισμό και πρόσθετα στοιχεία. Στη συνέχεια, από τα συνηθισμένα σχέδια, γεννιέται μια μοναδική αρχιτεκτονική του κτιρίου με αξιόπιστες επικοινωνίες μηχανικής.

  Εξαερισμός σε ιδιωτική κατοικία από σωλήνες αποχέτευσης - δικαιολογημένη εξοικονόμηση σε επισκευές

  Ο εξαερισμός από τους σωλήνες αποχέτευσης είναι μια δημοφιλής λύση για μια ιδιωτική κατοικία. Ποια είναι τα πλεονεκτήματά του έναντι του παραδοσιακού εξαερισμού από μεταλλικούς σωλήνες και τι είναι κατώτερο από αυτό; Πώς να το κάνετε μόνοι σας;

  Το σύστημα εξαερισμού είναι ένα συγκρότημα αγωγών αέρα και διαύλων μέσω των οποίων αφαιρείται μολυσμένος αέρας από οικιακούς χώρους. Για να λειτουργήσει κανονικά ένα τέτοιο δίκτυο, πρέπει να σχεδιαστεί και να εγκατασταθεί κατάλληλα σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα, λαμβάνοντας υπόψη τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά των εσωτερικών χώρων και τους κανόνες λειτουργίας τους.

  Για τη συσκευή του συστήματος εξαερισμού είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν τα στοιχεία αγωγών σε όλους τους χώρους και να φέρονται οι αεραγωγοί στον κεντρικό ανυψωτήρα

  Η αρχή του φυσικού αερισμού είναι εξαιρετικά απλή - σε χώρους κατά τη χρήση τους σχηματίζεται στάσιμος αέρας, η παρουσία του οποίου οδηγεί στην εμφάνιση ζωνών χαμηλής πίεσης. Από αυτές τις ζώνες το οξυγόνο τείνει σε ζώνες με υψηλή πίεση, αφήνει το σπίτι μέσα από ειδικά κανάλια αερισμού και αντικαθίσταται από καθαρό αέρα. Η κυκλοφορία των αέριων μαζών είναι συνεχής και για φυσικούς λόγους, επομένως, με σωστό σχεδιασμό στα σπίτια, δεν είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν ακριβό τεχνητά συστήματα εξαερισμού.

  Η αποτελεσματικότητα του φυσικού αερισμού επηρεάζεται από τον αριθμό των αεραγωγών, το συνολικό μήκος των αεραγωγών, την περιοχή των τμημάτων των σωληνώσεων και άλλους παράγοντες. Αλλά γενικά, το φυσικό σύστημα είναι αρκετά απλό. Για την κατασκευή του, αρκεί να συναρμολογηθεί ο αγωγός αέρα, να τοποθετηθούν τα στοιχεία του σε όλους τους χώρους και να μεταφερθούν οι αεραγωγοί στον κεντρικό ανυψωτήρα. Με το σχεδιασμό του, ένα τέτοιο σύστημα δεν διαφέρει πολύ από το σύστημα αποχέτευσης.

  Ο εξαερισμός σε ιδιωτική κατοικία από πλαστικούς σωλήνες δημιουργείται αρκετά συχνά. Η δημοτικότητα τέτοιων συστημάτων εξηγείται από την απλότητα και τη λειτουργικότητά τους - οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης, εάν είναι επιθυμητός, μπορεί να σχεδιάσει και να δημιουργήσει ένα σύστημα αερισμού για το σπίτι του ανεξάρτητα, χωρίς να ζητήσει βοήθεια από επαγγελματίες.

  Ο εξαερισμός από πλαστικούς σωλήνες είναι εύκολος να συναρμολογηθεί με τα χέρια του

  Πριν από την εμφάνιση των πλαστικών σωλήνων στην αγορά, το φυσικό σύστημα εξαερισμού κατασκευάστηκε με τη χρήση μεταλλικών αγωγών. Το σύστημα εξαερισμού κασσίτερου συναρμολογήθηκε με συγκόλληση και σφραγίστηκε με εξαρτήματα. Κατά τη λειτουργία, απαιτήθηκαν σημαντικές επενδύσεις για την πραγματοποίηση αλλαγών στο σχεδιασμό ενός τέτοιου συστήματος.

  Όταν ο πλαστικός σωλήνας εμφανίστηκε στην αγορά, οι αδυναμίες των αγωγών κασσίτερου αντιμετώπιζαν ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες. Φυσικά, το πλαστικό δεν μπορεί να ανταγωνιστεί με το υλικό για αντοχή στην επίδραση της θερμοκρασίας στην αξιοπιστία και την αντοχή, αλλά το PVC έχει τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα που έχουν καταστήσει το πλαστικό σωλήνα εξαερισμού σε ένα ιδιωτικό σπίτι δημοφιλής τεχνική λύση του.

  Δεν υπάρχουν νομοθετικές προδιαγραφές που να απαγορεύουν τη χρήση πλαστικών προϊόντων που προορίζονται για την κατασκευή συστημάτων αποχέτευσης σε αγωγούς εξαερισμού. Αλλά πριν αρχίσετε να σχεδιάζετε την εγκατάσταση ενός νέου συστήματος PVC, πρέπει να κατανοήσετε τα χαρακτηριστικά των προϊόντων αυτών, στα πλεονεκτήματά τους έναντι των σωλήνων κασσίτερου και των μειονεκτημάτων.

  Για θετικές ιδιότητες αερισμού από πλαστικούς σωλήνες αποχέτευσης μπορεί να αποδοθεί:

  1. 1. Χαμηλό κόστος. Στην τιμή των σωλήνων PVC είναι πολύ πιο κερδοφόρα από τα ανάλογα κασσίτερος.
  2. 2. Πρακτικότητα. Από πλαστικά προϊόντα, είναι δυνατή η συναρμολόγηση διαφόρων συστημάτων εξαερισμού ανάλογα με τη λειτουργικότητα.
  3. 3. Εύκολη εγκατάσταση. Όλες οι εργασίες σχετικά με την εγκατάσταση της επικοινωνίας του ιδιοκτήτη μπορούν να εκτελεστούν ανεξάρτητα.
  4. 4. Αντιστατικό. Το πλαστικό δεν περνάει ηλεκτρικό ρεύμα.
  5. 5. Αντιβακτηριακά χαρακτηριστικά.
  6. 6. Πλαστικότητα. Ο πλαστικός σωλήνας μπορεί να λυγίσει όπως επιθυμείτε, προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

  Αλλά αν συγκρίνετε τα πλαστικά προϊόντα με εξειδικευμένα για την κατασκευή συστημάτων μεταλλικών συστημάτων εξαερισμού, ο σωλήνας αποχέτευσης θα έχει τα ακόλουθα μειονεκτήματα:

  1. 1. Αντοχή. Το πλαστικό είναι πολύ λιγότερο αξιόπιστο, ανθεκτικό και ανθεκτικό στις αρνητικές εξωτερικές επιρροές από το μέταλλο.
  2. 2. Χαμηλή αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες. Ο αγωγός αποχέτευσης δεν προορίζεται για χρήση σε περιβάλλοντα με θερμοκρασία αέρα πάνω από +50 μοίρες.
  3. 3. Περιορισμένες διαθέσιμες επιλογές τοποθέτησης. Οι σωλήνες από πλαστικό δεν συνιστώνται να εγκαθίστανται κάτω από το ανώτατο όριο ενός ιδιωτικού σπιτιού.

  Με όλα τα πλεονεκτήματα, τα συστήματα από τους σωλήνες αποχέτευσης είναι λιγότερο σταθερά και ανθεκτικά από το μέταλλο

  Ως αποτέλεσμα του σωλήνα αποχέτευσης μπορεί να χτίσει ένα σύστημα εξαερισμού λιγότερο ισχυρό και ανθεκτικό από το μέταλλο, και δεν είναι κατάλληλα για τη μεταφορά θερμού αέρα. Εξαιτίας αυτού, τα προϊόντα από PVC δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή των συστημάτων εξαερισμού πυρκαγιάς, καθώς και να δημιουργήσει τις κουκούλες κουζίνα πάνω από την επιφάνεια εργασίας. Μερικές φορές με το μειονέκτημα των προϊόντων περιλαμβάνουν επίσης το γεγονός ότι δεν έχουν σχεδιαστεί για τοποθέτηση κάτω από οροφές και στους τοίχους, εξαιτίας αυτού, οι ιδιοκτήτες έχουν συχνά δυσκολία με την απόκτηση των κατάλληλων συνδετήρων.

  Για τη συσκευή αερισμού στο σπίτι χρειάζεται ένα σχέδιο. Το σχέδιο του συστήματος μπορεί να παραγγελθεί από ειδικούς ή να γίνει με το χέρι. Ο σχεδιασμός των μηχανικών συστημάτων είναι ένα σύνθετο και υπεύθυνο έργο, για την ποιότητα της οποίας η υλοποίηση θα εξαρτηθεί από τη λειτουργικότητα, την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα του εξαερισμού. Κάνοντας αυτό τον εαυτό σας αξίζει μόνο αν έχετε την κατάλληλη εμπειρία ή πολύ ελεύθερο χρόνο, το οποίο μπορεί να δαπανηθεί για τη μελέτη των κανόνων κατασκευής συστημάτων εξαερισμού, κανόνων σχεδιασμού και άλλων σημαντικών πληροφοριών.

  Για την νέα ανακοίνωση ταιριάζει ακριβώς στις ανάγκες των μελλοντικών χρηστών στο σπίτι, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να ετοιμάσει όρους αναφοράς για τους σχεδιαστές, καθορίζονται οι απαιτήσεις για το μέλλον του δικτύου, τη θέση του στο σπίτι, η συσκευή εξάγει υποχρεωτική σε ορισμένες περιοχές (μπάνιο, κουζίνα, μπάνιο).

  Όταν το έργο επικοινωνίας είναι έτοιμο, μπορείτε να προχωρήσετε στην αγορά εξοπλισμού και υλικών που είναι απαραίτητα για εργασίες εγκατάστασης. Η συσκευή του συστήματος απαιτεί: πλαστικούς σωλήνες, εξαρτήματα, ειδικούς συνδετήρες κλπ. Ένας ακριβής κατάλογος των απαιτούμενων υλικών και αναλωσίμων για την εκτέλεση εργασιών συναρμολόγησης μπορεί να βρεθεί στο αναπτυγμένο έργο. Οι εμπειρογνώμονες συμπεραίνουν αυτές τις πληροφορίες σε ξεχωριστό στοιχείο του έργου και συχνά καθορίζουν για κάθε αναγκαίο προϊόν το κατά προσέγγιση κόστος τους στην αγορά.

  Όταν αποκτηθούν όλα τα απαραίτητα υλικά, ο ιδιοκτήτης θα μπορέσει τελικά να ξεκινήσει την κατασκευή ενός νέου μηχανολογικού συστήματος στα ακόλουθα στάδια:

  1. 1. Διάταξη. Στους τοίχους και σε άλλες επιφάνειες στις οποίες θα τοποθετηθούν οι σωλήνες, σημειώστε τους χώρους επικοινωνίας και το σημείο τοποθέτησης των συνδετήρων.
  2. 2. Τοποθέτηση συνδετήρων. Στο μαρκαρισμένο τοίχωμα στερεώνονται οι προηγουμένως αποκτηθέντες συνδετήρες, στους οποίους θα διατηρούνται οι σωλήνες εξαερισμού.
  3. 3. Συλλέξτε το σωλήνα ανύψωσης. Ένας μεγάλος σωλήνας εξαερισμού συναρμολογείται από μεγάλους σωλήνες, μέσω των οποίων αφαιρείται μολυσμένος αέρας από όλους τους χώρους του σπιτιού.
  4. 4. Συλλογή αεραγωγών. Από τα μικρότερα τμήματα, συλλέγονται αγωγοί, μέσω των οποίων ο μολυσμένος αέρας από το εσωτερικό θα αφαιρεθεί στον κατακόρυφο.
  5. 5. Εγκατάσταση του σωλήνα ανύψωσης και των αγωγών. Οι συναρμολογημένοι αγωγοί είναι πολύ απλοί. Στους εγκατεστημένους συνδετήρες στερεώνετε τα προϊόντα με τέτοιο τρόπο ώστε η θέση τους να ανταποκρίνεται ακριβώς στις συνθήκες του έργου.
  6. 6. Σύνδεση των κλαδιών εξαερισμού. Όλα τα στοιχεία του τοποθετημένου συστήματος συνδέονται μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα κοινό μηχανολογικό σύστημα.
  7. 7. Σφράγιση των αρθρώσεων. Για τον εξαερισμό, δεν είναι απαραίτητο να σφραγίσετε μεμονωμένους σωλήνες, εάν είναι σωστά σχεδιασμένο, το σύστημα θα λειτουργεί σωστά χωρίς αυτό. Αλλά η περιττή εργασία για τη σφράγιση δεν θα γίνει.
  8. 8. Εγκατάσταση μηχανικών συσκευών. Τα σύγχρονα συστήματα περιλαμβάνουν συνήθως όχι μόνο σωλήνες, αλλά και μηχανικά προϊόντα, για παράδειγμα ανεμιστήρες και βαλβίδες. Παρέχουν την καλύτερη εισροή / εξάτμιση αέρα από τις εγκαταστάσεις, επειδή είναι πολύ δημοφιλείς.
  9. 9. Εγκατάσταση αποσβεστήρων αέρα.

  Η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν από το τελικό φινίρισμα του σπιτιού, στη συνέχεια, για να κρύψετε όλους τους σωλήνες

  Για να εξασφαλιστεί ότι ο εξαερισμός δεν παρέχει μόνο ένα καλό μικροκλίμα στο εσωτερικό αλλά και ότι δεν βλάπτει την ελκυστικότητα των δωματίων, ο σχεδιασμός και η εγκατάστασή του πρέπει να αντιμετωπιστούν πριν από το τελικό τέλος του διαμερίσματος. Αποτελεσματικά κρύβουν τους σωλήνες αποχέτευσης στους τοίχους μπορεί να χρησιμοποιεί γυψοσανίδα, η οποία καλύπτει την επιφάνεια με σωλήνες, και στη συνέχεια επενδεδυμένα με τα κατάλληλα υλικά.

  Πώς να φτιάξετε μια κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία: Τεχνική. + Τεχνολογία εγκατάστασης

  Πλαστικά παράθυρα, θωρακισμένες πόρτες, από τη μία πλευρά, διατηρούν την επιθυμητή θερμοκρασία στις εγκαταστάσεις και από την άλλη - προκαλούν προβλήματα με την ανταλλαγή αέρα. Η σωστά τοποθετημένη κουκούλα σε ένα ιδιωτικό σπίτι θα απαλλάξει την αίσθηση της μούχλας και το σχηματισμό συμπύκνωσης.

  Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να δημιουργηθεί ένα υγιές μικροκλίμα σε αυτό.

  Οι επιλογές κουκούλας σε μια ιδιωτική κατοικία

  Τόσο σε δημόσια κτίρια, όσο και σε ιδιωτικά σπίτια χρησιμοποιούνται διάφοροι τύποι συστημάτων εξαερισμού. Διαφέρουν στη λειτουργία τους, τον τρόπο ενεργοποίησης της ροής αέρα και των αέριων μαζών. Το σύστημα εξαερισμού, σχεδιασμένο να παρέχει καθαρό αέρα στο σπίτι, ονομάζεται αέρας τροφοδοσίας.

  Ο σχεδιασμός, του οποίου η λειτουργία είναι η αφαίρεση του αέρα εξαγωγής έξω από το δωμάτιο, ονομάζεται εξάτμιση. Μια ειδική αποστολή πραγματοποιείται με εξαερισμό με ανακυκλοφορία. Σε αυτή την περίπτωση, ένα μέρος του αέρα που αποσύρεται από το δωμάτιο αναμειγνύεται με τις εξωτερικές μάζες ψυχρού αέρα με περαιτέρω θέρμανση αυτού του μίγματος στη ρυθμισμένη θερμοκρασία και επιστρέφει στο δωμάτιο.

  Η κίνηση του αέρα προκύπτει ως αποτέλεσμα των διαδικασιών που συμβαίνουν φυσικά λόγω της μετατόπισης του ψυχρού αέρα που έχει μεγαλύτερο ογκομετρικό βάρος, θερμασμένο αέρα με ελαφρύτερο βάρος από το δωμάτιο.

  Η ροή σε ένα τέτοιο σύστημα κινείται με χαμηλή ταχύτητα, δεδομένου ότι το βάρος της θερμής και ψυχρής μάζας διαφέρει κατά ένα μικρό ποσό. Ένας αεραγωγός με φυσικό κίνητρο είναι παράλογος για χρήση αν το οριζόντιο μήκος του υπερβαίνει τα 8 μ.

  Πιο αποτελεσματικό είναι το σύστημα με την τεχνητή ενεργοποίηση της ροής του αέρα, που εξασφαλίζεται από τη λειτουργία των ανεμιστήρων. Οι αεραγωγοί σε αυτή την περίπτωση έχουν μεγάλο μήκος και μπορούν να περάσουν από πολλά δωμάτια. Στοιχεία του συστήματος τοποθετούνται πιο συχνά στη σοφίτα. Αυτή η επιλογή είναι δικαιολογημένη για μεγάλα κτίρια.

  Υπάρχει ένας διαχωρισμός σε συστήματα καναλιών και μη καναλιών. Στην πρώτη περίπτωση, ο αέρας μετακινείται μέσω καναλιών και αγωγών, στη δεύτερη - δεν υπάρχει οργανωμένη κίνηση αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ανοίξετε τα παράθυρα παραθύρων, τις πόρτες. Ο φυσικός αερισμός δημιουργεί πιο άνετες συνθήκες για τους κατοίκους του σπιτιού.

  Απαιτούμενοι προκαταρκτικοί υπολογισμοί

  Η αρχική παράμετρος στον υπολογισμό είναι η ποσότητα αέρα που εισέρχεται και εξάγεται προς το δωμάτιο. Δεν υπάρχει μία μέθοδος, αλλά στα πιο χρησιμοποιημένα, λαμβάνονται ως βάση οι υγειονομικοί κανόνες και η περιοχή των εγκαταστάσεων.

  Σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πρώτων, πρέπει να βασιστεί στο γεγονός ότι η ζήτηση για αέρα σε m 3 / h. για ένα άτομο που ξοδεύει τις περισσότερες φορές στο σπίτι, εξαρτάται από το σκοπό του δωματίου:

  • σαλόνι - 40;
  • υπνοδωμάτιο - 20;
  • κουζίνα - 60;
  • μπάνιο - 25.

  Βάσει του δεύτερου κριτηρίου, προχωρήστε από την ακόλουθη ρυθμιστική απαίτηση: για 1 m² χώρου διαμονής θα πρέπει να υπάρχουν 3 m 3 αέρα αντικατάστασης. Κατά τον υπολογισμό της διατομής των αγωγών, η βέλτιστη τιμή της ταχύτητας αέρα στο κεντρικό κανάλι είναι 5 m / s, και στο πλευρικό κανάλι το μέγιστο είναι 3 m / sec.

  Η διάμετρος του σωλήνα μπορεί να προσδιοριστεί ανεξάρτητα με τον τύπο: S = L / 3600 / v. L - παραγωγικότητα, μετρούμενη σε m 3 / h, v - ταχύτητα αέρα σε m / sec. Τα δεδομένα σχετικά με την κατανάλωση αέρα, ανάλογα με το τμήμα του αγωγού, συνοψίζονται στον πίνακα.

  Οι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι από μέταλλο, πλαστικό, αλουμινόχαρτο, πολυεστέρα. Τα τελευταία δύο αφορούν ευέλικτα συστήματα. Τα χαρακτηριστικά θορύβου και θερμομόνωσης είναι καλά και είναι ιδανικά για μια ιδιωτική κατοικία.

  Φυσική ανταλλαγή αέρα στο σπίτι

  Η βάση της φυσικής ανταλλαγής αέρα είναι η ιδιότητα των αερίων και των μερών υγρών ουσιών με υψηλότερη θερμοκρασία να ανεβαίνει προς τα πάνω. Έτσι, ο αέρας εξαγωγής φυσικά αποσύρεται από το δωμάτιο μέσω του κάθετα τοποθετημένου αγωγού εξαγωγής, σφίγγοντας, διαπερνώντας, τον εξωτερικό αέρα μέσω των αεραγωγών τροφοδοσίας.

  Η έλλειψη αποτελεσματικότητας του αερισμού τροφοδοσίας υποδηλώνει υπερβολική υγρασία στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια του ψυχρού καιρού ή υπερβολική ξηρότητα στο θερμό. Η παρουσία μιας μεγάλης ποσότητας σκόνης, έλλειψης οξυγόνου - αυτό είναι επίσης ένα σημάδι ανεπαρκούς ροής αέρα από το εξωτερικό.

  Η συνέπεια του κακού σχεδίου είναι ο σχηματισμός του μύκητα κάτω από την ταπετσαρία, στο μπάνιο, η καθίζηση της αιθάλης στους τοίχους της κουζίνας, τα θολό παράθυρα.

  Ελέγξτε το έργο της κουκούλας είναι εύκολο. Αρκεί να φέρετε ένα φύλλο χαρτιού στις κοιλότητες. Με καλό βύθισμα, θα λυγίσει προς τον αγωγό εξαερισμού, αλλιώς δεν θα συμβεί τίποτα. Θα πρέπει να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι η κουκούλα είναι γεμισμένη με κάτι και για να εξασφαλιστεί η έλξη το κανάλι πρέπει να καθαριστεί.

  Για να έχετε μια ιδιωτική κατοικία με καλό εξαερισμό, πρέπει να ξεκινήσετε με τον υπολογισμό της ανταλλαγής αέρα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιλεγμένο τμήμα καναλιού, ο τύπος του συστήματος εξαερισμού και να κάνει το σκίτσο κύκλωμα παραλλαγή εξαερισμού, όπου ο αγωγός διόδου υποδεικνύουν θέσεις και εγκατάσταση εξοπλισμού αερισμού, σημείο δειγματοληψίας και την έξοδο της μάζας αέρα.

  Οι ιδιωτικές κατοικίες βρίσκονται κυρίως έξω από την πόλη, όπου ο αέρας, σε αντίθεση με τον αστικό, είναι καθαρότερος και δεν υπάρχει ανάγκη για πρόσθετο καθαρισμό. Ως εκ τούτου, προτιμάται ο φυσικός αερισμός για ένα ιδιωτικό σπίτι.

  Ένα μεγάλο εμπόδιο στον καθαρό αέρα είναι τα πλαστικά παράθυρα, στα οποία δεν υπάρχουν σχισμές, και το γυαλί είναι πολύ σφιχτά συνδεδεμένο με τα πλαίσια.

  Έξοδος κατά την εγκατάσταση της βαλβίδας παροχής. Βρίσκεται στο άνω πλαίσιο, οπότε ο αέρας που έρχεται από το δρόμο πηγαίνει κάτω από το ανώτατο όριο και μόνο μετά από ανάμειξη με συμβατικές ροές και η απόκτηση θερμοκρασίας χώρου πέφτει.

  Η διάταξη των στοιχείων του συστήματος εξάτμισης πρέπει να εξασφαλίζει τη διέλευση της ροής του αέρα με κάλυψη ολόκληρου του σπιτιού προς την κατεύθυνση από τα "καθαρά" δωμάτια έως εκείνα όπου ο αέρας είναι περισσότερο επιρρεπής σε μόλυνση.

  Σύμφωνα με αυτόν τον κανόνα σε περιοχές με ειδικούς όρους, που περιλαμβάνουν λεβητοστάσια, κουζίνα με φούρνο αερίου, κελάρια, δωμάτια με τζάκι και στήλες, τουαλέτες, κουκούλες πρέπει να είναι παρόντες. Σε αυτά τα δωμάτια χρειάζονται επίσης βαλβίδες.

  Υπάρχουν βαλβίδες διείσδυσης στον τοίχο. Αυτός ο σωλήνας διακλάδωσης με κυκλική διατομή εισάγεται στην διαμπερή οπή στον τοίχο και καλύπτεται με σχάρες τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό.

  Η σχάρα που βρίσκεται μέσα μπορεί να ρυθμιστεί - ανοίξτε και κλείστε εντελώς ή μερικώς. Κατά την εγκατάσταση, προτιμούν μια θέση κοντά στο παράθυρο. Μερικές φορές η βαλβίδα τροφοδοσίας τοποθετείται πίσω από το ψυγείο και έπειτα ο εισερχόμενος αέρας θερμαίνεται αμέσως.

  Απαιτήσεις για τον ιδιωτικό αερισμό του σπιτιού

  Τα υγειονομικά και τεχνικά πρότυπα πρότειναν ορισμένες απαιτήσεις για τις ένοπλες δυνάμεις. Επίλυση του ζητήματος του τρόπου με τον οποίο πρέπει να δημιουργηθεί μια αποτελεσματική κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία, πρέπει να εξεταστούν όλα τα σημεία:

  1. Τα εσωτερικά τοιχώματα των καναλιών πρέπει να είναι ομαλά. Για να εξασφαλιστεί αυτή η συνθήκη, εισάγονται κυκλικοί ή ορθογώνιοι αγωγοί συνεχούς διατομής.
  2. Ο σωλήνας εξαερισμού στο κάτω μέρος είναι εξοπλισμένος με θύρα προβολής. Πρέπει να σφραγιστεί.
  3. Ο δίαυλος καυσαερίων οδηγείται σε μια οροφή με ύψος πάνω από αυτό τουλάχιστον 1,5 μ. Εάν η οροφή έχει σπασμένο σχήμα, τότε για να αποφευχθεί η εμφάνιση ανάστροφης έλξης που προκαλείται από την αναταραχή των ρευμάτων, είναι εγκατεστημένος ένας εκτροπέας στον αγωγό εξαγωγής.
  4. Η συσκευή του άξονα εξαερισμού. Αν αρχικά δεν υπήρχε σύστημα εξαερισμού στο κτίριο, ένας πρόσθετος άξονας συνδέεται με έναν από τους τοίχους. Για να βελτιωθεί το σχέδιο, πρέπει να είναι μονωμένο.
  5. Συμμόρφωση με τους κανόνες για την οργάνωση του εξαερισμού. Δεν μπορείτε να συνδυάσετε τη μηχανική εξόρυξη της κουζίνας με ένα κοινό αεροσκάφος. Για εκείνη, κανονίστε ένα ξεχωριστό κανάλι, αλλιώς θα υπάρχουν προβλήματα με τη λειτουργία της φυσικής έλξης σε άλλα δωμάτια του σπιτιού.
  6. Η μέγιστη επιτρεπόμενη απόσταση από την οροφή μέχρι την κορυφή των πλεγμάτων εξαερισμού είναι 150 mm. Εάν αυτή η απόσταση αυξηθεί, θα υπάρξουν ζώνες στασιμότητας του αέρα.

  Οι πόρτες που χωρίζουν τις παρακείμενες αίθουσες, ακόμη και όταν είναι κλειστές, δεν πρέπει να εμποδίζουν την ροή του αέρα.

  Η καλύτερη λύση είναι να αγοράσετε μια πόρτα με μια ειδική διακοσμητική σχάρα από κάτω. Εάν έχει τοποθετηθεί μια συμπαγής πόρτα, υπάρχει ένα κενό τουλάχιστον 2 cm μεταξύ του δαπέδου και του φύλλου της πόρτας ή μια σειρά οπών που έχουν διατρηθεί κάτω.

  Η ουσία της κύριας απαίτησης είναι ότι ο όγκος του αέρα που πρέπει να αφαιρεθεί πρέπει να ισούται με την ποσότητα των εισερχόμενων. Εάν αυτός ο κανόνας δεν τηρηθεί, τότε το δωμάτιο θα διαπεράσει με τον αέρα, διάφορες δυσάρεστες οσμές. Με μεγάλη ανισορροπία μεταξύ της έντασης του εισερχόμενου αέρα και του βύθισης, θα εμφανιστούν τα σχέδια.

  Ένωση αερισμού με ανακυκλοφορία

  Η ανακυκλοφορία ονομάζεται CB, όταν ο αέρας αφαιρείται από το δωμάτιο, επιστρέφει πίσω μέσω της εισροής με ένα μίγμα καθαρού αέρα. Το μειονέκτημα είναι ότι η χρήση του περιορίζεται από το SNiPom και σε περιοχές με κρύο κλίμα δεν λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά. Η δράση του περιορίζεται στα όρια ενός δωματίου.

  Το σχέδιο του συστήματος ανακύκλωσης μπορεί να μετατραπεί σε συνηθισμένο εξαερισμό τροφοδοσίας και εξάτμισης κλείνοντας τη βαλβίδα ανακυκλοφορίας και ανοίγοντας τελείως τον αγωγό τροφοδοσίας και εξαγωγής αέρα. Αν κάνετε το αντίθετο, τότε το σύστημα αρχίζει να οδηγεί τον αέρα σε έναν κύκλο.

  Όταν οι βαλβίδες τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι μόνο μερικώς ανοικτές, ο νέος εξωτερικός αέρας θα αναμιχθεί. Ρύθμιση του βαθμού ανοίγματος, βελτιστοποίηση της ροής των στοιχείων που παρέχουν μια άνετη ζωή.

  Εγκατάσταση αναγκαστικού σχεδίου ιδιωτικής κατοικίας

  Η αναγκαστική ανταλλαγή αέρα σε σχέση με τις φυσικές νίκες από πολλές απόψεις:

  1. Λειτουργεί ανεξάρτητα από τον καιρό.
  2. Πιο αποτελεσματικά καθαρίζει τον αέρα.
  3. Είναι δυνατή η ρύθμιση της ταχύτητας περιστροφής και της ισχύος των ανεμιστήρων.
  4. Η ροή του αέρα μπορεί να τεθεί σε κίνηση όχι μόνο με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα καναλιών, αλλά και με τη χρήση μονόμυλων που είναι εύκολο να εγκατασταθούν.

  Τα κύρια μειονεκτήματα - η εξάρτηση από την ηλεκτρική ενέργεια και η ανάγκη για περιοδική αντικατάσταση μεμονωμένων στοιχείων. Για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό υπάρχουν διάφοροι μηχανισμοί.

  Αυτό μπορεί να είναι ένα ενιαίο σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης, ένα σύστημα τροφοδοσίας, εξατμίσεων, κλιματισμού καναλιών. Το πιο αποτελεσματικό είναι η εισαγωγή και η εξάτμιση SV. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ανεμιστήρα, αυτόματο, αισθητήρες, φίλτρα.

  Το υποχρεωτικό βύθισμα στην τυπική έκδοση έχει έναν μόνο ανεμιστήρα και έχει σχεδιαστεί για μικρά δωμάτια. Στον εξοπλισμό τύπου τύπου SV είναι το ίδιο, αλλά τοποθετείται ξεχωριστά. Η χωρητικότητα του συστήματος κυμαίνεται μεταξύ 80 και 700 m 3 / h.

  Από τις πρακτικές συστάσεις των έμπειρων τεχνιτών προκύπτει ότι σε μια μικρή κατοικία αποτελούμενη από 2 δωμάτια ο εκχυλιστής επεξεργάζεται αποτελεσματικά από 200 έως 300 m 3 αέρα ανά ώρα.

  Σε κτίρια με μεγάλη επιφάνεια, πρέπει να εγκατασταθούν κουκούλες χωρητικότητας από 350 έως 500 m 3 / h.

  Τεχνολογία εγκατάστασης κουκούλας κουζίνας

  Η κουκούλα στην κουζίνα τοποθετείται, κατά κανόνα, πάνω από τη σόμπα. Είναι απαραίτητο η κουκούλα να προεξέχει πέρα ​​από την πλάκα για 100-150 mm.

  Η απόδοση επιλέγεται με προσανατολισμό στις παραμέτρους του δωματίου χρησιμοποιώντας τον τύπο:

  P = S x H x 12

  Όπου το πρώτο σύμβολο αντιπροσωπεύει τη δεύτερη ισχύ - την περιοχή τρία - το ύψος της κουζίνας.

  Οι αεραγωγοί συνήθως περνούν από μια έμμεση διαδρομή, η οποία μπορεί να προκαλέσει πτώση της ισχύος των καυσαερίων. Για να εξασφαλίσετε, μέχρι την προκύπτουσα τιμή, να προσθέσετε 30%. Η τεχνική εγκατάστασης είναι απλή, επομένως, υπολογίζοντας το σχέδιο, μπορείτε να κάνετε όλη τη δουλειά μόνοι σας.

  Όταν δεν υπάρχει ενσωματωμένο αεροσκάφος. τότε πρώτα βάλτε μια τρύπα στον τοίχο, που συμπίπτει με τη διατομή του σωλήνα εξατμίσεως. Εάν δεν ληφθεί υπόψη αυτή η σύσταση, το έργο θα συνοδεύεται από αυξημένο θόρυβο και ο αέρας θα εξέρχεται με βραδύτερο ρυθμό.

  Η ίδια η κατασκευή βρίσκεται σε dmstantsii όχι λιγότερο από 0,7 m από την επιφάνεια της ηλεκτρικής πλάκας και 0,8 m - από το αέριο.

  Το επόμενο βήμα είναι η σήμανση της βάσης. Μερικές φορές ένα σύνολο κουκούλες έρχεται με ένα πρότυπο, αλλά αν δεν αποδειχθεί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα επίπεδο και ένα μέτρο ταινιών. Περαιτέρω, στερεώστε την κουκούλα, παρατηρώντας την οριζόντια.

  Συνδέστε τη δομή στην πρίζα που εκτελέσατε προηγουμένως, συνδέστε την στο δίκτυο και δοκιμάστε. Εάν υπάρχει στήλη αερίου στο σπίτι, τότε ο σωλήνας εξαερισμού μπορεί να εισέλθει στην καμινάδα του λέβητα ή του κλιβάνου θέρμανσης.

  Η διαδικασία εγκατάστασης κουκούλας κουζίνας με κάλυμμα θόλου θα επιδείξει την ακόλουθη επιλογή φωτογραφιών:

  Οι σωλήνες εξάτμισης - κάνουν το σπίτι σας ασφαλή και άνετο

  Εάν ζείτε σε έναν ιδιωτικό τομέα ή απλά αρχίσετε να χτίζετε ένα σπίτι, τότε πρέπει να δίνεται η μεγαλύτερη προσοχή στο ζήτημα της ασφάλειας και στη διατήρηση ενός βέλτιστου μικροκλίματος στις εγκαταστάσεις. Οι αγωγοί εξάτμισης για εξαερισμό πρέπει απαραιτήτως να υπάρχουν σε χώρους όπου είναι εγκατεστημένος εξοπλισμός θέρμανσης ή θέρμανσης νερού, αλλά χωρίς αυτά δεν μπορείτε να το κάνετε στην κουζίνα, στο μπάνιο και στο μπάνιο.

  Θα σας ενημερώσω για τους βασικούς κανόνες εγκατάστασης σωλήνων σε μια ιδιωτική κατοικία και θα σας δώσω συστάσεις σχετικά με τον τρόπο επιλογής της καλύτερης επιλογής για ορισμένες συνθήκες.

  Στη φωτογραφία: αν το σχέδιο δεν υπάρχει αρχικά, μπορεί να τοποθετηθεί στο εξωτερικό του τοίχου

  Πώς να εγκαταστήσετε σωστά τη δομή

  Η αποδοτικότητα των σωλήνων εξάτμισης εξαρτάται άμεσα από την ορθότητα της εγκατάστασής τους, οπότε καταρχάς θα κατανοήσουμε τα χαρακτηριστικά των συστημάτων που μπορούν να εγκατασταθούν στο σπίτι. Θα μιλήσω για τις κύριες επιλογές, που χρησιμοποιούνται συχνότερα από τους προγραμματιστές.

  Σύστημα εξαγωγής λεβητοστασίου

  Ένα τέτοιο στοιχείο όπως μια καμινάδα για ένα λέβητα αερίου είναι τόσο απαραίτητο όσο μια καμινάδα, αυτό οφείλεται σε διάφορους λόγους:

  Πριν προχωρήσει η εργασία, το έργο δημιουργείται υποχρεωτικά και εγκρίνεται από τις εποπτικές αρχές.
  Αυτό σας επιτρέπει να αποφύγετε λάθη και να κάνετε το σύστημα όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό, οι εμπειρογνώμονες θα σας δώσουν όλες τις απαιτούμενες συστάσεις και θα διορθώσουν τις ελλείψεις εάν είναι διαθέσιμες.

  Ένα σύγχρονο σπίτι θα πρέπει να είναι εξοπλισμένο με ένα ολόκληρο σύστημα σωλήνων εξαγωγής

  Τώρα θα κατανοήσουμε πώς υλοποιούνται οι εργασίες εγκατάστασης, αυτές οι συστάσεις θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για εκείνους που συλλέγουν το σύστημα με τα δικά τους χέρια:

  • Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να μελετήσετε όλη την τεκμηρίωση του εξοπλισμού σας, Οι οδηγίες λειτουργίας του λέβητα συχνά περιλαμβάνουν πολλές πολύτιμες συστάσεις σχετικά με το σύστημα εξάτμισης. Επομένως, φροντίστε να μελετήσετε όλα τα υλικά που είναι διαθέσιμα.
  • Στη συνέχεια, θα πρέπει να αποφασίσετε πού θα εγκατασταθεί το σύστημα, Είναι σημαντικό να προβλέψετε εκ των προτέρων αυτόν τον παράγοντα κατά την οικοδόμηση ενός σπιτιού, ώστε αργότερα να μην χρειαστεί να χτυπήσετε τοίχους και χωρίσματα ή να οδηγήσετε έναν αγωγό έξω από το κτίριο. Αν το έργο είχε ολοκληρωθεί, τότε όλα τα απαραίτητα δεδομένα θα βρίσκονται ήδη στα χέρια σας.
  • Όσο για τους υπολογισμούς, απλά πρέπει να γράψετε όλες τις πληροφορίες από το έργο και να υπολογίσετε τον αριθμό των απαιτούμενων στοιχείων και το μήκος των σωλήνων. Και το μήκος δεν πρέπει να θεωρείται γενικά. Μετά από όλα, μεμονωμένες τοποθεσίες μπορεί να είναι σύντομες, ενώ άλλες μπορεί να είναι μεγάλες. Το μέγεθος κάθε στοιχείου εμφανίζεται ξεχωριστά, ώστε να κάνετε την παραγγελία όσο το δυνατόν ακριβέστερη και λεπτομερέστερη.

  Ο σωλήνας εξάτμισης μπορεί να έχει διαφορετικά μήκη, είναι σημαντικό να ορίσετε σαφώς το μέγεθος κάθε τμήματος

  Θυμηθείτε έναν απλό κανόνα: η διάμετρος του συστήματος εξάτμισης δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από τη διάμετρο της καμινάδας. Μπορεί να είναι το ίδιο ή λίγο λιγότερο, αυτό οφείλεται σε τεχνικές προδιαγραφές και παραβιάσεις μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στη λειτουργία του εξοπλισμού.

  • Όσον αφορά το ύψος της δομής, υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρούνται. Έτσι για τους λέβητες το ελάχιστο ύψος είναι 4 μέτρα και εάν χρησιμοποιείτε εξοπλισμό που λειτουργεί με φυσικό αέριο, τότε ο ελάχιστος αριθμός είναι 4,5 μέτρα. Αυτοί οι δείκτες δεν είναι χωρίς λόγο, οφείλονται σε περιβαλλοντικά πρότυπα και απαιτήσεις περιβαλλοντικών υπηρεσιών.
  • Ένας άλλος πολύ σημαντικός παράγοντας, στην ορθότητα του οποίου ήμουν πεισμένος προσωπικά, είναι το ελάχιστο ύψος πάνω από την οροφή. Το στοιχείο πρέπει να προεξέχει τουλάχιστον 40 cm, αυτό θα εξασφαλίσει μια εξαιρετική πρόσφυση σε οποιαδήποτε κατεύθυνση του ανέμου. Η παραβίαση θα οδηγήσει στο γεγονός ότι το σύστημα δεν θα λειτουργήσει αποτελεσματικά ή δεν θα λειτουργήσει καθόλου.

  Είναι καλύτερα να αφήσετε το σωλήνα να εκτελέσει υψηλότερο από το απαραίτητο, αλλά όχι χαμηλότερο

  • Το σύστημα δεν πρέπει να έχει περισσότερες από τρεις στροφές, καθώς αυτό επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του. Από τον εαυτό μου θα έλεγα - τις λιγότερες αλλαγές της κατεύθυνσης του αγωγού - το καλύτερο, όταν θα διεξάγονται εργασίες σχετικά με την εγκατάσταση των σχεδίων καυσαερίων, στη συνέχεια προσπάθησε να γυρίσει δύο ήταν η μέγιστη στο σύστημα, και αν αποδειχθεί, αν όχι ο σωλήνας ήταν απολύτως ευθεία. Αυτό παρέχει την καλύτερη πρόσφυση και την πιο αποτελεσματική εναλλαγή αέρα.

  Οποιαδήποτε κάμψη οδηγεί σε απώλεια αποτελεσματικότητας

  • Το τμήμα που προεξέχει στην οροφή πρέπει απαραίτητα να κλείνει με προστατευτικό καπάκι. Αυτό θα αποτρέψει την είσοδο υγρασίας και βρωμιάς στο σύστημα, καθώς και την εξάλειψη της διείσδυσης των πτηνών (και αυτό συνέβη επίσης). Η κουκούλα μπορεί να έχει οποιοδήποτε σχήμα, η βασική απαίτηση είναι ότι προστατεύει αποτελεσματικά το σύστημα από βροχή και βρωμιά.

  Εάν τα στοιχεία εξάτμισης εξάγονται σε ένα κοινό σχέδιο με μια καμινάδα, μπορούν να προστατευθούν με κοινό καπό

  • Ο σωλήνας κουκούλας για τον λέβητα πρέπει να είναι αρκετά ισχυρός. Σύμφωνα με τα πρότυπα, ο σχεδιασμός γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να αντέχει την πρόσκρουση του ανέμου χωρίς πρόβλημα με ταχύτητα 30 m / s. Δηλαδή, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί πολύ καλά το εξωτερικό μέρος, αν είναι απαραίτητο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τέντωμα συρματόσχοινου (αυτή η επιλογή είναι καλή για περιοχές με ασταθείς συνθήκες ανέμου).
  • Όσο για τη διαδικασία συναρμολόγησης, είναι πολύ απλή: όλα τα στοιχεία είναι καλά συνδεδεμένα μεταξύ τους και είναι προσεκτικά στερεωμένα στον τοίχο χρησιμοποιώντας σφιγκτήρες και κοχλίες. Είναι σημαντικό ότι η δομή παραμένει ακίνητη, αυτό θα εξαλείψει τις ζημιές στις συνδέσεις και θα εξασφαλίσει την αξιοπιστία και τη στεγανότητα του αγωγού αερισμού.
  • Εάν υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με τη δύναμη του εξωτερικού, τότε μια καλή λύση θα ήταν να εγκαταστήσετε μια καμινάδα σε μια κοινή καμινάδα τούβλο, θα προστατεύσει τέλεια την απελευθέρωση ακόμη και σε ισχυρούς ανέμους.

  Οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν έτοιμα εξωτερικά στοιχεία υψηλής αντοχής

  Σύστημα εξάτμισης για τη στήλη

  Αν έχετε θερμαντήρα νερού, τότε δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς μια κατάλληλη κουκούλα. Η ασφάλεια όλων όσοι ζουν στο σπίτι εξαρτάται από την ποιότητα και την αξιοπιστία του συστήματος.

  Ο σωλήνας εξαγωγής της στήλης αερίου εξασφαλίζει την απομάκρυνση των προϊόντων καύσης και τη ροή του οξυγόνου

  Η διαδικασία προετοιμασίας, καθώς και οι απαιτήσεις για την κατασκευή που κατασκευάζεται, είναι από πολλές απόψεις ίδιες όπως και στην παραπάνω ενότητα, έτσι ώστε να μην παίρνετε το χρόνο σας, θα μιλήσω μόνο για τις αποχρώσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την εγκατάσταση του συστήματος στα ηχεία:

  • Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά όλη την τεκμηρίωση που συνοδεύει τη στήλη. Από αυτό θα μάθετε πολλές πολύτιμες πληροφορίες, καθώς και να μάθετε πώς να συστήσετε τον κατασκευαστή του απορροφητήρα. Ορισμένες μάρκες έχουν τις διαφορές τους, οπότε πρέπει να ασχοληθείτε εκ των προτέρων με τις οδηγίες.
  • Στη συνέχεια, θα πρέπει να αγοράσετε όλα όσα απαιτούνται για την κατασκευή του συστήματος. Για τις στήλες αερίου των κοινών μοντέλων, μπορείτε να βρείτε έτοιμα έτοιμα εξαρτήματα. Μπορούν να διαφέρουν μόνο στο μήκος των σωλήνων σε ίσια τμήματα, τα υπόλοιπα στοιχεία είναι πάντα τα ίδια. Φυσικά, η ιδανική επιλογή είναι τα προϊόντα από ανοξείδωτο χάλυβα, αλλά σε ακραίες περιπτώσεις μπορείτε να κάνετε με απλό γαλβανισμό, η τιμή της είναι πολύ χαμηλότερη, αλλά και η ποιότητα είναι κατάλληλη.

  Ανοξείδωτο ατσάλι - το ιδανικό υλικό για την κατασκευή σωλήνων εξαγωγής

  • Όσον αφορά την εγκατάσταση, σας προτείνω να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στη σύνδεση μεταξύ του σωλήνα και της στήλης. Ο αρμός πρέπει να είναι αξιόπιστος και να μην επιτρέπει στα προϊόντα καύσης που είναι θανατηφόρα στον άνθρωπο να εισέλθουν στο δωμάτιο.

  Κατά τη διάρκεια των εργασιών της στήλης δημιουργήσει πολλά συμπύκνωσης και αιθάλης που δεν αισθάνονται την ανάγκη να αποσυναρμολογήσει το σύστημα για να το καθαρίσει, σας συμβουλεύω να κάνετε μια ειδική δεξαμενή, η οποία θα συγκεντρώνει όλες τις ξένες ουσίες, είναι να καθαρίσετε και να αποσυναρμολογήσει τη δομή που δεν έχουν πολύ εύκολη.

  Η δεξαμενή συμπύκνωσης και καθίζησης είναι μια εξαιρετική λύση για τη στήλη αερίου

  Εάν η στήλη και ο λέβητας βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο, οι σωληνώσεις εξάτμισης πρέπει να βγαίνουν ξεχωριστά. Μην κάνετε το λάθος να ενώνει μαζί, δεν είναι ασφαλές, και η εταιρεία φυσικού αερίου όταν εντοπίζει ένα τέτοιο σχέδιο θα σας κάνει να αλλάξετε ό, τι είναι γεμάτη με σημαντικό χρόνο και κόστος.

  Κάθε στοιχείο πρέπει να εμφανίζεται ξεχωριστά

  Απορροφητήρας για κουζίνα, μπάνιο και τουαλέτα

  Για να εξασφαλιστεί ένα βέλτιστο μικροκλίμα στις εγκαταστάσεις και να αποκλειστεί η εμφάνιση μούχλας και μύκητας από συνεχή υγρασία, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί ένα βέλτιστο σύστημα ανταλλαγής αέρα σε χώρους όπου αυτό απαιτείται.

  Φυσικά, στην περίπτωση αυτή, οι απαιτήσεις για το σχεδιασμό θα είναι πολύ χαμηλότερες, αλλά πρέπει να συμμορφώνεστε με ορισμένες απαιτήσεις:

  • Εάν η κατασκευή είναι κατασκευασμένη στην κουζίνα, τότε ο ευκολότερος τρόπος είναι να συνδέσετε το σωλήνα με την κουκούλα κουζίνας. Αυτό θα διασφαλίσει την πιο αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος και θα προσφέρει μια εξαιρετική ανταλλαγή αέρα, επειδή είναι πάνω από την πλάκα που παράγει το μεγαλύτερο μέρος της εξάτμισης.
  • Σας συμβουλεύω να χρησιμοποιείτε πλαστικούς σωλήνες, καθώς αυτό το υλικό έχει πολλά αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα: χαμηλό βάρος στοιχείων, απλότητα συναρμολόγησης κατασκευής, δημοκρατικό κόστος και ανθεκτικότητα των προϊόντων. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε μια επιλογή ποιότητας που δεν θα γίνει κίτρινη με την πάροδο του χρόνου και θα διατηρήσει εξαιρετική απόδοση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Πλαστικά - η τέλεια λύση για τον εξαερισμό σε κουζίνες, μπάνια και μπάνια

  • Μια άλλη πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή - ορθογώνια σωλήνες από πλαστικό. Λόγω του σχήματος τους, είναι λιγότερο αισθητές και ευκολότερες στη σύνδεση ή ακόμη και στοίβαγμα. Παράλληλα, οι δείκτες απόδοσης αυτού του τύπου προϊόντων δεν είναι χειρότεροι από τους κλασικούς στρογγυλευμένους αγωγούς.

  Ο ορθογώνιος σωλήνας εξάτμισης για εξαερισμό σε ιδιωτική κατοικία μπορεί να στοιβάζεται σχεδόν ανεπαίσθητα

  • Πρώτα πρέπει να σχεδιάσετε ένα σύστημα, δεν υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις, το κυριότερο είναι να κάνετε τα πάντα με ασφάλεια και ακρίβεια, να σκεφτείτε πού θα τοποθετηθεί ο σωλήνας και πού θα εμφανιστεί η επικεφαλίδα. Στη συνέχεια, πρέπει να αγοράσετε ό, τι χρειάζεστε και να χτίσετε, η διαδικασία είναι πολύ απλή και μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε άτομο.
  • Όσον αφορά τη στερέωση, για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται ειδικοί σφιγκτήρες, οι οποίοι πωλούνται στον ίδιο χώρο με τον ίδιο τον σωλήνα, ο αριθμός τους εξαρτάται από τη διαμόρφωση της δομής.

  Το πλεονέκτημα των πλαστικών σωλήνων είναι ότι έχουν μια ελκυστική εμφάνιση

  • Στη σωλήνωση στο μπάνιο και την τουαλέτα έχει νόημα να εγκαταστήσετε ανεμιστήρες που μπορούν να ενεργοποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες, αυτό θα αυξήσει την αποδοτικότητα του συστήματος.

  Τύποι σωλήνων και τα χαρακτηριστικά τους

  Τώρα ας δούμε τους σωλήνες που κυκλοφορούν στην αγορά και εξοικειώνονται με τα βασικά πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Δεν έχει νόημα να θεωρούμε τους κατασκευαστές μεμονωμένα, δεδομένου ότι σε κάθε περιοχή συμμετέχουν τοπικές εταιρείες, αλλά μπορούμε να προσανατολίσουμε τον εαυτό μας στην τιμή.

  Όσον αφορά τα μεταλλικά προϊόντα, έχουν ως εξής:

  • Οι σωλήνες από γαλβανισμένο χάλυβα είναι οι φθηνότεροι, αλλά η αξιοπιστία τους αφήνει πολύ επιθυμητό. Σας συμβουλεύω να τα χρησιμοποιείτε σε χώρους με χαμηλή υγρασία και μικρές αλλαγές θερμοκρασίας, καθώς το υλικό επιδεινώνεται γρήγορα με συνεχή επίδραση συμπύκνωσης. Όσον αφορά το κόστος, ένα στοιχείο τυπικού μήκους 1,25 μέτρων με διάμετρο 100 mm θα κοστίσει 130-200 ρούβλια, αντίστοιχα, με αυξανόμενο μέγεθος, το κόστος αναλογικά αυξάνεται.

  Γαλβανισμός - μια επιλογή προϋπολογισμού για εξαερισμό

  • Προϊόντα από ανοξείδωτο χάλυβα - μια πιο αξιόπιστη λύση, το υλικό αποδέχεται τέλεια τις ανεπιθύμητες ενέργειες. Στην περίπτωση αυτή, οι σωλήνες έχουν ελκυστική εμφάνιση. Όσον αφορά την τιμή, είναι πολύ υψηλότερη από την πρώτη επιλογή - ένας σωλήνας μετρητή με διάμετρο 100 mm και πάχος 0,5 mm θα σας κοστίσει 500-700 ρούβλια.

  Η επιφάνεια του ανοξείδωτου χάλυβα κυριολεκτικά λάμπει

  • Οι σωλήνες σάντουιτς διαφέρουν επειδή έχουν μια πολυστρωματική δομή: μέσα τους υπάρχει ένας σωλήνας μικρότερης διαμέτρου, έξω - ένας μεγαλύτερος. Και ο χώρος μεταξύ τους είναι γεμάτος με θερμαντήρα, επιτρέπει να αποκλείεται ο σχηματισμός συμπυκνωμάτων. Όσον αφορά την τιμή, η βέλτιστη παραλλαγή ο εσωτερικός σωλήνας από ανοξείδωτο χάλυβα με διάμετρο 110 mm και το εξωτερικό γαλβανισμού 200 mm κοστίσει 1500-1700 ρούβλια (με μήκος 1 μέτρου)?

  Σάντουιτς-σωλήνας - μια βελτιωμένη έκδοση του σχεδίου, ανθεκτική στις επιθετικές επιρροές

  • Όσον αφορά τις σύγχρονες πλαστικά πραγματοποίηση, η κυκλική διάμετρο σωλήνα 100 mm και ένα μήκος 1 μέτρου θα κοστίσει περίπου 250 ρούβλια, ενώ οι επίπεδες μήκος πραγματοποίηση 55h100 1,5 μέτρα θα κόστιζε περίπου 280 ρούβλια.

  Πλαστικό - μια σύγχρονη λύση για συστήματα εξάτμισης

  Αυτό θα ήταν επιθυμητό να σημειωθεί - για τους λέβητες συμπύκνωσης και άλλα είδη εξοπλισμού στους οποίους η θερμοκρασία των εκπληρωμένων ουσιών είναι μικρότερη από 100 μοίρες, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε μια καμινάδα από ανοξείδωτο χάλυβα. Καθώς υπό αυτές τις συνθήκες, το συμπύκνωμα σχηματίζεται άφθονα και η ίδια επίστρωση ψευδαργύρου θα καταστεί άχρηστη σε μόλις ένα χρόνο.

  Εάν στάζει σταθερά το συμπύκνωμα από το σωλήνα εξάτμισης, τότε σας συμβουλεύω να χρησιμοποιήσετε έναν από τους δύο τρόπους για να λύσετε το πρόβλημα:

  • Είναι απαραίτητο να μονώσετε τους αεραγωγούς με ένα στρώμα θερμομονωτικού υλικού 5 έως 10 cm. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια ειδική μόνωση, η οποία συνδέεται γρήγορα και εύκολα με τους σωλήνες, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό μινωτό.

  Η θέρμανση είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την επίλυση του προβλήματος συμπύκνωσης

  • Η δεύτερη επιλογή - η συμπερίληψη ενός οικιστή στο σύστημα, που θα συλλέγει την υγρασία, θα πρέπει να το άδεετε περιοδικά.

  Συμπέρασμα

  Τα συστήματα εξάτμισης αποτελούν σημαντικό μέρος των επικοινωνιών σε οποιοδήποτε σπίτι, οπότε πρέπει να τα καταστήσετε αξιόπιστα και αποτελεσματικά. Είναι σημαντικό να επιλέξετε την βέλτιστη λύση για μια συγκεκριμένη κατάσταση και να κάνετε τη σωστή εγκατάσταση. Το βίντεο σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα το θέμα και εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες - ρωτήστε τους στα σχόλια.