Χαρακτηριστικά και εγκατάσταση της εξόδου σωλήνα εξαερισμού στην οροφή με τα χέρια σας

Κατά την οικοδόμηση ενός ιδιωτικού σπιτιού χαμηλής ανόδου, πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά όλα τα μηχανικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένου του φυσικού ή του εξαναγκασμένου εξαερισμού στο σπίτι. Χωρίς αυτό, η έτοιμη στέγαση δεν πληροί υγειονομικά και υγειονομικά πρότυπα, κατάλληλη για τους ανθρώπους που ζουν.

Για το σκοπό αυτό, είναι εγκατεστημένη μια έξοδος στην οροφή

Κατά κανόνα, σε μονοήμη ή διώροφη κατοικία, οι αγωγοί εξαερισμού από καθιστικά, κουζίνες και μπάνια βγαίνουν στην οροφή.

Η κατακόρυφη έξοδος εξαερισμού, που τελειώνει με τη μορφή σωλήνα που υψώνεται πάνω από την οροφή, παρέχει μέγιστο ρεύμα αέρα. Αυτός ο τρόπος οργάνωσης των εξαεριστηρίων καθιστά τον αέρα καθαρό, καθώς όλες οι οσμές - από το μπάνιο, την κουζίνα και τα καθιστικά - αφαιρούνται με τον αέρα μέσα από τον άξονα προς τα έξω.

Το φυσικό βύθισμα σχηματίζεται από τη δράση φυσικών νόμων - λόγω της διαφοράς στις πιέσεις αέρα από το εξωτερικό και μέσα στις εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τους κανόνες του SNiP, είναι απαραίτητη η σύναψη σωλήνων αερισμού μέσω της οροφής:

 • για την παροχή καθαρού αέρα, κορεσμένου με οξυγόνο, μέσα στο σπίτι.
 • εγκατάσταση του μέρους ανεμιστήρα του αγωγού αποχέτευσης (ο αγωγός ανεμιστήρα συνδέει τον σωλήνα αποχέτευσης με εξαερισμό για την απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών).
 • ανταλλαγή αέρα στην σοφίτα ή στο σοφίτα μέρος του σπιτιού.

Σχεδιασμός των περασμάτων αερισμού

Ιδανικά, ο προγραμματισμός της διέλευσης των αεραγωγών θα πρέπει να πραγματοποιείται κατά το σχεδιασμό ενός κτιρίου κατοικιών ή κατά τη διαδικασία κατασκευής, πριν κλείσει το περίγραμμα του κτιρίου (παράθυρα, πόρτες και στέγες).

Αλλά στην πράξη, είναι συχνά απαραίτητο να αναλάβουμε την ανακατασκευή των μηχανικών συστημάτων σε μια ήδη έτοιμη κατοικία και να βασιστούμε στα υπάρχοντα χαρακτηριστικά σχεδίασης και διαρρύθμισης οικιστικών και τεχνικών χώρων.

Εάν υπάρχουν ελλείψεις στη συσκευή του συστήματος, είναι γεμάτη με συσσώρευση δυσάρεστων οσμών στο δωμάτιο, αυξημένη συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα και μονοξειδίου του άνθρακα, εμφάνιση αντίστροφης ώσης κατά τη διάρκεια της αλλαγής των καιρικών συνθηκών.

Συναρμολόγηση αγωγού αερισμού: δομικά χαρακτηριστικά

Το πέρασμα του εξαερισμού της στέγης είναι ένας μεταλλικός, πλαστικός ή συνδυασμένος αγωγός. Τοποθετείται στη διαμπερή οπή της οροφής και στερεώνεται σε μεταλλικό κύπελλο. Η οπή μετά την εγκατάσταση της μονάδας είναι σφραγισμένη και μονωμένη από την εξωτερική και την εσωτερική πλευρά. Από τον πυθμένα στον κόμβο τροφοδοτείται ο αγωγός αέρα του συστήματος εξαερισμού και από πάνω τοποθετείται ένα προστατευτικό στάγδην ή εκτροπέας.

Για να εγκαταστήσετε τους αεραγωγούς, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα τελειωμένο προϊόν που προορίζεται για τον εξαερισμό της στέγης. Πρόκειται για ένα συνδυασμένο σωλήνα που αποτελείται από εσωτερικό γαλβανισμένο ατσάλινο σωλήνα και εξωτερικό στρώμα πολυπροπυλενίου. Στο κάτω μέρος του προϊόντος, το οποίο εισάγεται στον αγωγό, υπάρχει μια σφράγιση, και στο πάνω μέρος της κατασκευής υπάρχει μια κουκούλα με έναν εκτροπέα.

Ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση της διάταξης διόδου αεραγωγού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες:

 • τύπος στέγης - επίπεδο, στύλος, μονόχρωμο, σύνθετο.
 • τύπος υλικού στέγης - κυματοειδές χαρτόνι, εύκαμπτο πλακίδιο, κεραμικό πλακίδιο?
 • γωνιακή κεκλιμένη οροφή.

Είναι απαραίτητο να φροντίσετε τη στεγανοποίηση και τη θέρμανση του τμήματος οροφής στο σημείο όπου είναι εγκατεστημένο το πέρασμα.

Δεδομένου ότι η ανάγκη για την εγκατάσταση στέγες σωλήνα κομμένο τεμάχιο, που περιλαμβάνει ένα εξωτερικό κέλυφος, ένα στρώμα μόνωσης και στεγάνωσης, μετά μηχανολογικό σχεδιασμό εγκατάστασης πρέπει να σφραγίζονται προσεκτικά και θερμαίνεται κόμβο. Εάν αυτό δεν γίνει, τότε μέσω του σωλήνα εξαερισμού στην αίθουσα θα πάρει το καθεστώς της υγρασίας και της θερμοκρασίας έχει σπάσει στο εσωτερικό του κτιρίου.

Βασικές απαιτήσεις για τον κόμβο του περάσματος:

 • οι μηχανικές δομές πρέπει να είναι όσο το δυνατόν κατακόρυφες, χωρίς να στροβιλίζονται, ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη κίνηση του αέρα από το δωμάτιο προς το εξωτερικό.
 • είναι προτιμότερο να μην συνδυάζονται πολλές διαβάσεις εξαερισμού σε ένα και για κάθε τμήμα του δωματίου (κουκούλα κουζίνας, αποθήκη υπονόμων, κατοικίες, σοφίτα) για να γίνει ξεχωριστή κάθετη δίοδος στην οροφή.
 • ιδανικά οι έξοδοι εξαερισμού πρέπει να διέρχονται από την κορυφογραμμή στέγης στο κέντρο της δομής ή όσο το δυνατόν πλησιέστερα σε αυτήν.
 • για τη διευθέτηση των αεραγωγών, είναι απαραίτητο να επιλέξετε προϊόντα υψηλής ποιότητας που εξασφαλίζουν ανεμπόδιστη κίνηση αέρα και αεροστεγανότητα.

Σημαντικό! Εγκατάσταση αγωγών εξαερισμού μέσα από την οροφή ή κοντά στην οροφή - η βέλτιστη λύση για στέγαστρο, ανεπεξέργαστο σύστημα κεραμιδιών με ακτίνα κορυφογραμμής.

Το κύριο στοιχείο του συγκροτήματος διόδου αερισμού είναι η έξοδος - ένα εξειδικευμένο κομμάτι με τη μορφή ενός σωλήνα διακλάδωσης που έχει μια επίπεδη βάση που αντιστοιχεί στο υλικό και τη μορφή της οροφής. Για διαφορετικά συστήματα μηχανικής αερισμού, χρησιμοποιούνται διαφορετικοί τύποι προϊόντων με μορφή σχήματος: την έξοδο για το σχέδιο, την αποχέτευση και το στοιχείο διόδου για σωλήνες.

Ξεχωριστά σε καταστήματα κατασκευών υπάρχουν ειδικά προϊόντα για την διπλωμένη και μαλακή οροφή, για κυματοειδές χαρτόνι, μέταλλο, καθώς και για γενική παραγωγή. Τα περισσότερα διαμορφωμένα προϊόντα αντιστοιχούν στη γεωμετρία των υλικών στεγών, εξασφαλίζοντας έτσι μια αξιόπιστη σφράγιση του συγκροτήματος όταν τοποθετείται στην οροφή.

Συστάσεις εγκατάστασης

Τοποθετήστε την έξοδο εξαερισμού στην οροφή με τα χέρια σας είναι εύκολη. Είναι απαραίτητο να έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία και υλικά και να εκτελούμε το έργο σύμφωνα με ένα προκαθορισμένο σχέδιο και σε μια ορισμένη σειρά.

Επιλογή της θέσης του σωλήνα

Η τοποθέτηση της εξόδου σωλήνα στην οροφή πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει ελάχιστη κλίση ή καμπή.

Στην ιδανική περίπτωση, ο σωλήνας πρέπει να τοποθετηθεί αυστηρά πάνω από τον εσωτερικό σωλήνα ανόδου του αγωγού εξαερισμού. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό για οποιονδήποτε λόγο, είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθεί ένας εύκαμπτος κυματοειδής σωλήνας για τη σύνδεση των συγκροτημάτων.

Ύψος σωλήνα

Το μέγεθος του σωλήνα πάνω από την οροφή υποδεικνύεται από το SNiP:

 • Κατά την εγκατάσταση της εξαγωγής εξαερισμού κοντά στην καμινάδα, το ύψος της θα πρέπει να είναι ίσο με αυτό.
 • Σε επίπεδη οροφή, το ύψος του σωλήνα πρέπει να επιλέγεται ανάλογα με τη διάμετρο του, αλλά σε απόσταση 50 cm.
 • Για μια κεκλιμένη οροφή, η απόσταση της εξόδου εξαερισμού από την κορυφογραμμή έχει σημασία: αν ο σωλήνας βρίσκεται πάνω από 1,5 μέτρα, το ύψος του πρέπει να είναι 50 cm ή περισσότερο.
 • Με μεγάλη απόσταση από τη μονάδα εξαερισμού από την κορυφογραμμή στέγης (από 3 μέτρα και περισσότερο) είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε μια φανταστική γραμμή από την κορυφή της οροφής κατά μήκος της οροφής προς τα κάτω. Η άκρη του σωλήνα πρέπει να αγγίζει την υπό όρους γραμμή διασταύρωσης από την κορυφογραμμή στον ορίζοντα.

Προαιρετικές συσκευές

Για να αυξηθεί η απόδοση του εξαερισμού στην οροφή, είναι εγκατεστημένα πρόσθετα στοιχεία. Χρησιμεύουν στη δημιουργία μιας περιοχής χαμηλής πίεσης, καθώς και στην προστασία από τις βροχοπτώσεις και την ατμοσφαιρική υγρασία:

 • Τα πτερύγια είναι ειδικά μεταλλικά ή πλαστικά ακροφύσια που χρησιμοποιούνται για την αποφυγή εισόδου βροχής και τήξης νερού στο σωλήνα.
 • Οι αεριστήρες - χρησιμεύουν για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αέρα μεταξύ του στρώματος θερμομόνωσης της οροφής και του εξωτερικού καλύμματος.
 • Οι εκτροπείς είναι ειδικά ακροφύσια που αραιώνουν το αέρα στο εξωτερικό μέρος του σωλήνα λόγω της δράσης του ανέμου. Χάρη σε αυτές, δημιουργείται μια περιοχή χαμηλής πίεσης, η οποία ενισχύει την πρόσφυση.

Τι πρέπει να λαμβάνετε υπόψη κατά την έξοδο από την έξοδο

Κατά την εγκατάσταση, είναι σημαντικό να εξεταστούν διάφοροι παράγοντες. Το σχήμα της οροφής είναι σημαντικό, το οποίο μπορεί να είναι στάσιμο και επίπεδο.

Στην πρώτη περίπτωση, οι μηχανικοί προτείνουν να ρυθμιστεί η έξοδος αερισμού όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κορυφογραμμή. Αυτό θα εξασφαλίσει μια ζεστή θέρμανση του εσωτερικού του σωλήνα εξαερισμού, και το εξωτερικό μέρος θα είναι πιο ανθεκτικό στην πίεση του ανέμου και του χιονιού το χειμώνα.

Για μια επίπεδη οροφή, η γεωμετρία του ανοίγματος ανύψωσης έρχεται στο προσκήνιο: θα πρέπει να βρίσκεται ακριβώς κάτω από το σωλήνα εξάτμισης της οροφής, έτσι ώστε ο αέρας να μπορεί να ρέει ελεύθερα.

Το ύψος του άξονα εξαερισμού πάνω από την οροφή έχει επίσης αξία: αν ο σωλήνας δεν είναι αρκετά ψηλός, η δύναμη πρόσφυσης θα είναι πολύ μικρή και ο αερισμός δεν θα λειτουργεί αποτελεσματικά. Ο υπερβολικά υψηλός σωλήνας μειώνει επίσης την πρόσφυση, επειδή Ο σχεδιασμός μπορεί να υποστεί ισχυρές ριπές ανέμου, επομένως απαιτείται πρόσθετη στερέωση.

Δώστε προσοχή! Σε μια κεκλιμένη στέγη συνιστάται να ρυθμίζετε την έξοδο σωλήνα σε ύψος 50 cm, σε επίπεδη οροφή - από 30 έως 50 cm.

Πώς να τοποθετήσετε σωστά το άνοιγμα

Η εγκατάσταση της εξόδου αερισμού απαιτεί την κοπή της οπής στην οροφή σύμφωνα με μια προκαθορισμένη διάταξη των εξόδων. Η ακολουθία των ενεργειών σε ένα παράδειγμα της δίρριχτη στέγη φυλλοποίηση με την εγκατάσταση των εξόδους εξαερισμού κοντά στην κορυφογραμμή:

 1. Μια σήμανση που αντιστοιχεί στη διάμετρο της εξόδου πραγματοποιείται στη θέση της προβλεπόμενης εξόδου του σωλήνα.
 2. Ένα ειδικό εργαλείο στην οροφή κόβει μια τρύπα, πρώτα στο εξωτερικό κάλυμμα, στη συνέχεια στο στρώμα μόνωσης και μόνωσης.
 3. Το παρέμβυσμα σφραγίζεται χρησιμοποιώντας ένα υγρό σφραγιστικό.
 4. Ένα παρέμβυσμα τοποθετείται πάνω από το παρέμβυσμα, το οποίο είναι στερεωμένο στην οροφή με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.
 5. Μετά την εγκατάσταση του στοιχείου διόδου, ένας αγωγός του αγωγού είναι σταθερός, στερεωμένος με βίδες.

Σημαντικό! Είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι ο σωλήνας είναι εγκατεστημένος αυστηρά κάθετα, αν είναι δυνατόν χρησιμοποιώντας το επίπεδο του κτιρίου. Από τη σοφίτα πλευρά, είναι απαραίτητο να σφραγίσει την έξοδο του αγωγού στην οροφή προκειμένου να αποφευχθεί η εισροή βροχής και το νερό τήξης μέσα στο δωμάτιο.

Εγκατάσταση και αφαίρεση του σωλήνα εξαερισμού στην οροφή

Ο εξαερισμός του αερισμού στην οροφή είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο στο σχεδιασμό αυτού του συστήματος, καθώς η αποτελεσματικότητά του εξαρτάται από την ορθότητα του. Για την καλή κυκλοφορία τους είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί ο «εξαγνισμένος αέρας» έξω από το σπίτι και επίσης να εξασφαλιστεί μια φυσική ροή μάζας φρέσκου αέρα. Αυτό σημαίνει ότι χωρίς κανάλι εξαερισμού που βγαίνει στην οροφή δεν μπορεί να κάνει.

Πώς να αερίζετε τη στέγη: είναι σημαντικό να παρέχετε πρόσφυση

Η μόνιμη πρόσφυση αποτελεί βασική προϋπόθεση για την κανονική λειτουργία του εξαερισμού. Για να το δημιουργήσετε με τον τρόπο που προδιαγράφονται από τις ισχύουσες κανονιστικές πράξεις, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη κατά το σχεδιασμό του συστήματος:

 • τύπος κτιρίου ·
 • από ποιο υλικό κατασκευάζεται η στέγη και οι τοίχοι.
 • τη μόνωση των υλικών και την ανάγκη για αυτό ανάλογα με το έδαφος.
 • την έξοδο του αγωγού αερισμού στην οροφή.

Οι σωλήνες εξαερισμού πρέπει να αγοράζονται λαμβάνοντας υπόψη δύο βασικές απαιτήσεις: πρέπει να είναι ανθεκτικές στην υγρασία και να μην διαβρωθούν. Επομένως, οι σωλήνες από πολυμερή υλικά είναι οι πλέον κατάλληλοι:

 • τα λεπτά τοιχώματα συμβάλλουν στην υψηλή ικανότητα διείσδυσης του συστήματος εξαερισμού.
 • μια λεία εσωτερική επιφάνεια μειώνει την αντίσταση στην κυκλοφορία του αέρα και αυξάνεται η παραγωγικότητα.
 • ο ελάχιστος αριθμός τραχύων και αρμών βελτιώνει τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού στο σύνολό του.
 • οι σωλήνες είναι ελαφροί, επομένως δεν είναι δύσκολο να εγκατασταθούν.

Υλικά και εργαλεία εγκατάστασης

Ωστόσο, εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σωλήνες από γαλβανισμένο, αλουμίνιο, ανοξείδωτο χάλυβα, πολυεστέρα. Με τη μορφή, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια κυκλική διατομή διατομής, αν και μερικοί προτιμούν μια ορθογώνια όψη του αγωγού. Ένα σύνολο εργαλείων που θα χρειαστείτε κατά την εγκατάσταση του εξωτερικού του αγωγού εξαερισμού. Αν πρέπει να μιλήσετε γενικά, τότε πρέπει να είστε:

 • ελαστικά παρεμβύσματα ·
 • σιλικόνη;
 • ένα συγκρότημα διόδου με ή χωρίς βαλβίδα.
 • κατσαβίδι?
 • αυτοκατευθυνόμενη στέγη?
 • ένα στυλό-άκρη?
 • μόνωση για σωλήνες.
 • Ηλεκτρικά ψαλίδια για μέταλλο.
 • τρυπάνι?
 • jig είδε

Αυτό το "οπλοστάσιο", για παράδειγμα, θα ικανοποιήσει ακριβώς τις απαιτήσεις για τη διευθέτηση της οροφής των μεταλλικών σκεπών.

Τεχνικά χαρακτηριστικά του σωλήνα εξαερισμού πάνω από την οροφή

Το ύψος του αγωγού εξαερισμού, η γωνία κλίσης και η διάμετρος του σωλήνα εξαρτώνται από τον τύπο της οροφής. Πριν εγκαταστήσετε τον αγωγό, αξίζει να μάθετε:

 • τη διάταξη των σωλήνων θέρμανσης, των καπνοδόχων, των σωληνώσεων νερού ·
 • "Στρώμα στέγης" - στρώματα, η σειρά τους τοποθέτησης?
 • ποιο είναι το εξωτερικό στρώμα της οροφής?
 • Η δομή δοκού περιλαμβάνει μια δέσμη κορυφογραμμής.
 • το μέγεθος της ράμπας.

Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι όλα είναι σωστά, αν το αναπτυγμένο έργο περιέχει τέτοια δεδομένα:

 • Η διάμετρος του τμήματος του αεραγωγού δεν είναι μικρότερη από 140x140 mm.
 • Το ύψος του αγωγού εξαερισμού στην κορυφογραμμή είναι 3 μέτρα.
 • Εάν η οροφή είναι επίπεδη, τότε ο σωλήνας εξαερισμού πρέπει να ξεπεράσει τουλάχιστον 500 mm.
 • Όταν η απόσταση μεταξύ της κορυφογραμμής και του αγωγού είναι μεγαλύτερη από 2 μέτρα, το συνιστώμενο ύψος του αγωγού εξαερισμού είναι το επίπεδο της κορυφογραμμής, μπορείτε να τοποθετήσετε τον σωλήνα επάνω.
 • Υπό την προϋπόθεση ότι ο αγωγός αερισμού εγκαταλείπει την οροφή σε απόσταση μεγαλύτερη των 3 μέτρων από την κορυφογραμμή, το ύψος του πρέπει να είναι ίσο με το ανώτερο σημείο της κορυφογραμμής.
 • Ο κατακόρυφος αγωγός πρέπει να εγκατασταθεί υπό γωνία 10 °, με μεγάλη κλίση.

Τοποθέτηση αγωγού εξαερισμού σε μεταλλική οροφή

Στην οροφή ενός ιδιωτικού σπιτιού με τη βοήθεια ενός δείκτη κάνει markup. Ένα συγκρότημα περασμάτων αερισμού είναι εφοδιασμένο με ένα πρότυπο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάταξη.

Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια τρύπα στην οροφή, αυστηρά σύμφωνα με το σημαδεμένο περίγραμμα. Για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε εργαλείο - ηλεκτρονικά ψαλίδια για μέταλλο, στην περίπτωση μεταλλικών πλακιδίων - σμίλες, πριόνια. Η τρύπα γίνεται μέσα από ολόκληρη την "πίτα στέγης".

Η στέγη στο χώρο εγκατάστασης καθαρίζεται από μεταλλικά πριονίδια, σκόνη. Στη συνέχεια, ένα άλλο σημαντικό βήμα είναι η απολίπανση. Εκτελέστε οπές για βίδες με αυτοκόλλητη τομή - η διάμετρος πρέπει να ταιριάζει με τις διαστάσεις των συνδετήρων.

Στην κάτω πλευρά της στεγανοποίησης της ελαστικής λωρίδας εφαρμόζεται σιλικόνη, στη συνέχεια τοποθετείται στις άκρες της εξόδου αγωγού από την οροφή. Συνήθως η περίσσεια ποσότητας στεγανωτικού βγαίνει από το λάστιχο στεγανοποίησης με τη σωστή στερέωση.

Σημαντικό! Εάν οι τρυπημένες οπές στο μεταλλικό πλακίδιο δεν λάβουν την απαραίτητη φροντίδα, τότε τελικά θα προκαλέσουν διαρροή της οροφής. Για να αποφύγετε αυτό, μπορείτε να προ-αγοράσετε ειδικά μεταλλικά αντικείμενα για το μέταλλο. Μπορούν να επιλέξουν το χρώμα που θέλετε.

Εγκατάσταση του αγωγού εξαερισμού στην οροφή μέσω της ondulin

Οι σωλήνες εξαερισμού μπορούν να επιλεγούν σε συνδυασμό με αδιαπέραστα φύλλα οροφής. Πωλούνται με παρόμοιο χρωματικό σχέδιο. Συνδέονται εύκολα. Ο σωλήνας αερισμού μπορεί να επιλεγεί από πολυμερές ABS.

Για παράδειγμα, το μήκος της είναι 860 mm και το ύψος πάνω από την οροφή είναι 470 mm. Η εγκατάσταση του αγωγού αερισμού πραγματοποιείται ως εξής:

 • τα ανοδικά φύλλα στερεώνονται γύρω από τη θέση της υποτιθέμενης εξόδου του σωλήνα από το άνοιγμα της οροφής - η εξαίρεση είναι το φύλλο που θα βρίσκεται πάνω από το σωλήνα.
 • μια πλάκα στερέωσης με ένα στήριγμα για τον σωλήνα εξαερισμού πρέπει να στερεώνεται στο σημείο εγκατάστασης του σωλήνα εξαερισμού.
 • Είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε έναν αγωγό εξαερισμού που να λαμβάνει υπόψη κάθε κύμα της επίστρωσης ογκουλιού.
 • Το Ondulin, το οποίο είναι τοποθετημένο πάνω από τον αεραγωγό, στερεώνεται με μια επικάλυψη στο φύλλο βάσης σε περίπου 10 cm.
 • είναι απαραίτητο να εισάγετε τον αγωγό εξαερισμού κάθετα στο φύλλο βάσης και ασφαλίστε με πλαστικές ακίδες.

Σημαντικό! Μην τοποθετείτε τον σωλήνα εξαερισμού κάτω από την κορυφογραμμή. Ο εξαερισμός δεν θα λειτουργήσει σωστά λόγω έλλειψης κατάλληλης έλξης.

Καταβύθιση και σωλήνας εξαερισμού: μέθοδοι προστασίας

Για την προστασία των αγωγών αερισμού από την εποχική βροχόπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μύκητα για εξαερισμό. Τοποθετείται στο επάνω μέρος του σωλήνα εξαερισμού. Κάτω από το κώνο σχήμα καπέλο υπάρχουν κατακόρυφα περίπτερα. Η προστατευτική συσκευή είναι συνήθως κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα ή πολυπροπυλένιο. Η κύρια απαίτηση είναι η αντίσταση του υλικού στη διάβρωση. Δεδομένου ότι είναι εγκατεστημένο στο υψηλότερο σημείο του κτιρίου, δεν παρέχεται πρόσθετη φροντίδα γι 'αυτό.

Ο μύκητας εξαερισμού στην οροφή θα πρέπει να τοποθετείται όχι μόνο για να προστατεύεται από βροχοπτώσεις - εμποδίζει τον άνεμο να φυσάει στον αγωγό. Επίσης, ο μύκητας μπορεί να χρησιμεύσει ως στολίδι του κτιρίου - οι παραγωγοί το παράγουν σε διαφορετικά χρώματα.

Ο μύκητας είναι ευκολότερος στη συναρμολόγηση σε αγωγούς εξαερισμού με κυκλική διατομή. Για την τοποθέτηση της προστατευτικής δομής κάτω από ένα σωλήνα εξαερισμού με ορισμένη διάμετρο, οι κατασκευαστές κάνουν το χείλος της προστατευτικής ομπρέλας ανοιχτό. Ο μύκητας στην οροφή για εξαερισμό στερεώνεται με βίδες ή βίδες στο σωλήνα εξαερισμού. Προστατεύοντας τον αερισμό από τα πουλιά, μπορείτε να εγκαταστήσετε επιπλέον ένα πλέγμα σε αυτό.

Προστατεύοντας το σύστημα αερισμού από δυσμενείς παράγοντες, μην ξεχνάτε την προληπτική φροντίδα. Θα πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Οι σωλήνες είναι μολυσμένοι και φραγμένοι κατά τη λειτουργία. Η πρόληψη δεν είναι εύκολη υπόθεση, έτσι μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε ο ίδιος, εξοικονομώντας χρήματα για να καλέσετε ειδικούς.

Πώς να φέρετε τον εξαερισμό στην στέγη ενός ιδιωτικού σπιτιού

Σε ένα σύγχρονο κτίριο στο σχεδιασμό και την κατασκευή ιδιωτικών κατοικιών και άλλων οικιστικών εγκαταστάσεων δίνεται προσοχή όχι μόνο στην ποιότητα των δομικών υλικών, αλλά και την οργάνωση της κατάλληλης εξαερισμό της στέγης. Η ποιότητα της εγκατάστασης και τη μετέπειτα λειτουργία του συστήματος εξαρτάται από τη διάρκεια ζωής όλων των δομών που φέρουν φορτίο του κτιρίου, καθώς και μια άνετη διαμονή σε αυτό ανθρώπους.

Είναι σημαντικό να αερίζετε τη σοφίτα

Με την αναποτελεσματική οργάνωση της εισροής φρέσκου αέρα μαζί με τις κατοικίες από την υγρασία, η στέγη της μεταλλικής στέγης υποφέρει. Η συσσώρευση υγρασίας κάτω από αυτό και ο σχηματισμός συμπύκνωσης οδηγούν σε πρόωρη φθορά των ξύλινων και μεταλλικών στηριγμάτων ολόκληρης της δομής και στην υποβάθμιση των ιδιοτήτων εξοικονόμησης θερμότητας του μονωτικού υλικού. Επιπλέον, οι αρνητικές συνέπειες του ανεπαρκούς αερισμού μπορεί να είναι:

 • η εμφάνιση του μύκητα και του καλουπιού στις υγρές επιφάνειες του χώρου κάτω από την οροφή.
 • συσσώρευση πάγου, η οποία μπορεί να βλάψει την επίστρωση του μετάλλου και του συστήματος εξαερισμού.
 • ισχυρή θέρμανση του χώρου κάτω από τη στέγη και μεταλλικές στέγες το καλοκαίρι, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση της θερμοκρασίας στο ίδιο το σπίτι.
 • υγρασία του θερμομονωτικού υλικού, πράγμα που συνεπάγεται αύξηση του κόστους θέρμανσης των κατοικιών το χειμώνα.

Όταν ο εξαερισμός δεν λειτουργεί καλά ή δεν υπάρχει καθόλου, το μικροκλίμα αρχίζει να επιδεινώνεται στο ίδιο το σπίτι: μούχλα και μύκητες εμφανίζονται στους τοίχους στα δωμάτια και ο αέρας γίνεται υγρός. Αυτό επηρεάζει αρνητικά την υγεία όλων των μελών της οικογένειας που ζουν σε αυτό το σπίτι και προκαλεί συχνή κρυολογήματα και παροξυσμό πολλών χρόνιων ασθενειών.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Κατά το σχεδιασμό ενός σπιτιού, πρέπει να παρέχεται η εγκατάσταση εξαερισμού των εσωτερικών χώρων και της σοφίτας, καθώς και ο αγωγός αποχέτευσης. Η έξοδος πραγματοποιείται μέσω της οροφής σύμφωνα με τους οικοδομικούς κώδικες και τους κανονισμούς που ρυθμίζουν το ύψος και τη διάμετρο του σωλήνα εξαερισμού, το υλικό και την ακριβή θέση της εγκατάστασης, ανάλογα με τη γωνία της επιφάνειας της οροφής. Για να εξασφαλίσετε σταθερό αερισμό, αξίζει να μάθετε για την κατεύθυνση των ανέμων στην περιοχή στην οποία είναι χτισμένο το σπίτι.

Κατά την εγκατάσταση σωλήνων μέσω μεταλλικής επίστρωσης, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ακόλουθοι κανόνες:

 1. Η έξοδος εξαερισμού ενός σημείου πρέπει να είναι 60 τ.μ.
 2. Η απόσταση από την κορυφή της οροφής μέχρι την έξοδο του σημείου δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 60 cm.
 3. Οι οπές για τον εξαερισμό των σωλήνων αερισμού στον καμβά των μεταλλικών σκεπών πρέπει να βρίσκονται στην ίδια γραμμή.
 4. Οι τόποι των συμπερασμάτων μέσω της οροφής θα πρέπει να σφραγιστούν σφικτά, γεγονός που δεν θα επιτρέψει τη βροχόπτωση να πέσει κάτω από την οροφή.
 5. Για να εγκαταστήσετε τον εξαερισμό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πρότυπο που συνοδεύει τη συσκευασία. Θα πρέπει να συνδεθεί με το μέταλλο και να απεικονίσει, σημειώστε τις τρύπες για τους συνδετήρες.

Όταν εγκαθιστάτε στοιχεία διέλευσης του συστήματος εξαερισμού, χρησιμοποιήστε μόνο τους συνδετήρες που συνοδεύουν το προϊόν. Μια τέτοια προσέγγιση θα διασφαλίσει την ανθεκτικότητα της δομής και την αξιοπιστία της εγκατάστασης.

Πρόσθετα μέσα αερισμού

Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι εγκατεστημένος ένας εκτροπέας στον σωλήνα εξαερισμού, ο οποίος χρησιμεύει για πρόσθετη ροή αέρα και προστατεύει από την καθίζηση με τη μορφή βροχής και χιονιού. Είναι σε θέση να αυξήσει την απόδοση του συστήματος εξαερισμού κατά 20% λόγω του γεγονότος ότι εξασφαλίζει σταθερή παροχή νέων μάζων αέρα στον αεριζόμενο χώρο.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα λύση είναι η εγκατάσταση οπτικών οπών, που μοιάζουν με το σχήμα του μύκητα και χρησιμεύουν για επιπλέον αερισμό της σοφίτας μέσα από τις τρύπες στον καμβά. Μπορούν ταυτόχρονα να είναι μια διακόσμηση της στέγης από μέταλλο. Διαφέρουν σε μορφή, μέγεθος και απόδοση:

 • στρογγυλή?
 • ημικυκλικό;
 • ορθογώνιο;
 • μονόπλευρο και αλεξίπτωτο.
 • τραπεζοειδές.

Μονές οπτικές τρύπες μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε είδος επιφάνειας στέγης ενός ιδιωτικού σπιτιού. Το Gable είναι ιδανικό για εγκατάσταση σε μεταλλικό πλακίδιο.

Για πιο πολύπλοκα σχέδια σχετίζεται κοιλάδα οροφής (κοιλάδα), η οποία είναι τοποθετημένη πάνω στις μαρκίζες οροφής και με ένα σύντομο δύο οπές εξαερισμού, όπου όλα τα σημεία επαφής της με τις ράμπες δεν έχουν κενά, έτσι στερούνται του φρέσκου αέρα. Έτσι, είναι απαραίτητο να γίνει κάθε πτήση ανοίγματα αεροπορική βάση στην ταινία, ή να τοποθετήσετε την υδρορροή κατά μήκος μιας συνεχούς αερισμού.

Αυτά τα μέτρα θα είναι αποτελεσματικά στις στέγες με γωνία κλίσης μεγαλύτερη από 45 μοίρες, αλλά δεν έχουν νόημα στις στέγες με επίπεδη επιφάνεια. Στην τελευταία περίπτωση, είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν συστήματα εξαναγκασμού εξαερισμού, τα οποία σε ένα ευρύ φάσμα αντιπροσωπεύονται στην αγορά δομικών υλικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η προσέγγιση οδηγεί σε αύξηση του κόστους εγκατάστασης του συστήματος εξαερισμού.

Γιατί είναι αυτό σημαντικό;

Το κόστος του σχεδιασμού και της εγκατάστασης του συστήματος εξαερισμού είναι πολύ μικρότερη από ό, τι το σύνολο της στέγης υλικό και συναφή σχεδιασμό για αυτό, το οποίο μπορεί να έρθει πολύ γρήγορα σε πλήρη ερείπωση μόνο λόγω του γεγονότος ότι η οροφή και ο χώρος κάτω από αυτό δεν παρέχονται με εξαερισμό υψηλής ποιότητας. Δεν είναι απαραίτητο να διακινδυνεύσει τα υλικά από τα οποία έκανε, όχι μόνο στηρίζει, μονωτικά υλικά, αλλά και για την κάλυψη της στέγης.

Με σωστό σχεδιασμό, τον υπολογισμό των θέσεων εγκατάστασης αγωγών αερισμού μέσω των ανοιγμάτων στην οροφή, ο κίνδυνος καταστροφής της δομής υπό την επίδραση των σταγόνων θερμοκρασίας μειώνεται στο μηδέν.

Πώς να αερίζετε την οροφή

Πώς να φέρετε τον εξαερισμό στην στέγη ενός ιδιωτικού σπιτιού

Σε ένα σύγχρονο κτίριο στο σχεδιασμό και την κατασκευή ιδιωτικών κατοικιών και άλλων οικιστικών εγκαταστάσεων δίνεται προσοχή όχι μόνο στην ποιότητα των δομικών υλικών, αλλά και την οργάνωση της κατάλληλης εξαερισμό της στέγης. Η ποιότητα της εγκατάστασης και τη μετέπειτα λειτουργία του συστήματος εξαρτάται από τη διάρκεια ζωής όλων των δομών που φέρουν φορτίο του κτιρίου, καθώς και μια άνετη διαμονή σε αυτό ανθρώπους.

Είναι σημαντικό να αερίζετε τη σοφίτα

Με την αναποτελεσματική οργάνωση της εισροής φρέσκου αέρα μαζί με τις κατοικίες από την υγρασία, η στέγη της μεταλλικής στέγης υποφέρει. Η συσσώρευση υγρασίας κάτω από αυτό και ο σχηματισμός συμπύκνωσης οδηγούν σε πρόωρη φθορά των ξύλινων και μεταλλικών στηριγμάτων ολόκληρης της δομής και στην υποβάθμιση των ιδιοτήτων εξοικονόμησης θερμότητας του μονωτικού υλικού. Επιπλέον, οι αρνητικές συνέπειες του ανεπαρκούς αερισμού μπορεί να είναι:

 • η εμφάνιση του μύκητα και του καλουπιού στις υγρές επιφάνειες του χώρου κάτω από την οροφή.
 • συσσώρευση πάγου, η οποία μπορεί να βλάψει την επίστρωση του μετάλλου και του συστήματος εξαερισμού.
 • ισχυρή θέρμανση του χώρου κάτω από τη στέγη και μεταλλικές στέγες το καλοκαίρι, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση της θερμοκρασίας στο ίδιο το σπίτι.
 • υγρασία του θερμομονωτικού υλικού, πράγμα που συνεπάγεται αύξηση του κόστους θέρμανσης των κατοικιών το χειμώνα.

Όταν ο εξαερισμός δεν λειτουργεί καλά ή δεν υπάρχει καθόλου, το μικροκλίμα αρχίζει να επιδεινώνεται στο ίδιο το σπίτι: μούχλα και μύκητες εμφανίζονται στους τοίχους στα δωμάτια και ο αέρας γίνεται υγρός. Αυτό επηρεάζει αρνητικά την υγεία όλων των μελών της οικογένειας που ζουν σε αυτό το σπίτι και προκαλεί συχνή κρυολογήματα και παροξυσμό πολλών χρόνιων ασθενειών.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Κατά το σχεδιασμό ενός σπιτιού, πρέπει να παρέχεται η εγκατάσταση εξαερισμού των εσωτερικών χώρων και της σοφίτας, καθώς και ο αγωγός αποχέτευσης. Η έξοδος πραγματοποιείται μέσω της οροφής σύμφωνα με τους οικοδομικούς κώδικες και τους κανονισμούς που ρυθμίζουν το ύψος και τη διάμετρο του σωλήνα εξαερισμού, το υλικό και την ακριβή θέση της εγκατάστασης, ανάλογα με τη γωνία της επιφάνειας της οροφής. Για να εξασφαλίσετε σταθερό αερισμό, αξίζει να μάθετε για την κατεύθυνση των ανέμων στην περιοχή στην οποία είναι χτισμένο το σπίτι.

Κατά την εγκατάσταση σωλήνων μέσω μεταλλικής επίστρωσης, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ακόλουθοι κανόνες:

 1. Η έξοδος εξαερισμού ενός σημείου πρέπει να είναι 60 τ.μ.
 2. Η απόσταση από την κορυφή της οροφής μέχρι την έξοδο του σημείου δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 60 cm.
 3. Οι οπές για τον εξαερισμό των σωλήνων αερισμού στον καμβά των μεταλλικών σκεπών πρέπει να βρίσκονται στην ίδια γραμμή.
 4. Οι τόποι των συμπερασμάτων μέσω της οροφής θα πρέπει να σφραγιστούν σφικτά, γεγονός που δεν θα επιτρέψει τη βροχόπτωση να πέσει κάτω από την οροφή.
 5. Για να εγκαταστήσετε τον εξαερισμό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πρότυπο που συνοδεύει τη συσκευασία. Θα πρέπει να συνδεθεί με το μέταλλο και να απεικονίσει, σημειώστε τις τρύπες για τους συνδετήρες.

Όταν εγκαθιστάτε στοιχεία διέλευσης του συστήματος εξαερισμού, χρησιμοποιήστε μόνο τους συνδετήρες που συνοδεύουν το προϊόν. Μια τέτοια προσέγγιση θα διασφαλίσει την ανθεκτικότητα της δομής και την αξιοπιστία της εγκατάστασης.

Πρόσθετα μέσα αερισμού

Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι εγκατεστημένος ένας εκτροπέας στον σωλήνα εξαερισμού, ο οποίος χρησιμεύει για πρόσθετη ροή αέρα και προστατεύει από την καθίζηση με τη μορφή βροχής και χιονιού. Είναι σε θέση να αυξήσει την απόδοση του συστήματος εξαερισμού κατά 20% λόγω του γεγονότος ότι εξασφαλίζει σταθερή παροχή νέων μάζων αέρα στον αεριζόμενο χώρο.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα λύση είναι η εγκατάσταση οπτικών οπών, που μοιάζουν με το σχήμα του μύκητα και χρησιμεύουν για επιπλέον αερισμό της σοφίτας μέσα από τις τρύπες στον καμβά. Μπορούν ταυτόχρονα να είναι μια διακόσμηση της στέγης από μέταλλο. Διαφέρουν σε μορφή, μέγεθος και απόδοση:

 • στρογγυλή?
 • ημικυκλικό;
 • ορθογώνιο;
 • μονόπλευρο και αλεξίπτωτο.
 • τραπεζοειδές.

Μονές οπτικές τρύπες μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε είδος επιφάνειας στέγης ενός ιδιωτικού σπιτιού. Το Gable είναι ιδανικό για εγκατάσταση σε μεταλλικό πλακίδιο.

Για πιο πολύπλοκα σχέδια σχετίζεται κοιλάδα οροφής (κοιλάδα), η οποία είναι τοποθετημένη πάνω στις μαρκίζες οροφής και με ένα σύντομο δύο οπές εξαερισμού, όπου όλα τα σημεία επαφής της με τις ράμπες δεν έχουν κενά, έτσι στερούνται του φρέσκου αέρα. Έτσι, είναι απαραίτητο να γίνει κάθε πτήση ανοίγματα αεροπορική βάση στην ταινία, ή να τοποθετήσετε την υδρορροή κατά μήκος μιας συνεχούς αερισμού.

Αυτά τα μέτρα θα είναι αποτελεσματικά στις στέγες με γωνία κλίσης μεγαλύτερη από 45 μοίρες, αλλά δεν έχουν νόημα στις στέγες με επίπεδη επιφάνεια. Στην τελευταία περίπτωση, είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν συστήματα εξαναγκασμού εξαερισμού, τα οποία σε ένα ευρύ φάσμα αντιπροσωπεύονται στην αγορά δομικών υλικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η προσέγγιση οδηγεί σε αύξηση του κόστους εγκατάστασης του συστήματος εξαερισμού.

Γιατί είναι αυτό σημαντικό;

Το κόστος του σχεδιασμού και της εγκατάστασης του συστήματος εξαερισμού είναι πολύ μικρότερη από ό, τι το σύνολο της στέγης υλικό και συναφή σχεδιασμό για αυτό, το οποίο μπορεί να έρθει πολύ γρήγορα σε πλήρη ερείπωση μόνο λόγω του γεγονότος ότι η οροφή και ο χώρος κάτω από αυτό δεν παρέχονται με εξαερισμό υψηλής ποιότητας. Δεν είναι απαραίτητο να διακινδυνεύσει τα υλικά από τα οποία έκανε, όχι μόνο στηρίζει, μονωτικά υλικά, αλλά και για την κάλυψη της στέγης.

Με σωστό σχεδιασμό, τον υπολογισμό των θέσεων εγκατάστασης αγωγών αερισμού μέσω των ανοιγμάτων στην οροφή, ο κίνδυνος καταστροφής της δομής υπό την επίδραση των σταγόνων θερμοκρασίας μειώνεται στο μηδέν.

Πώς να κάνετε τον εαυτό σας τον εξαερισμό της στέγης

Κατά την κατασκευή της οροφής χρησιμοποιούνται πολλές ξύλινες κατασκευές. Και αυτό το υλικό έχει ένα όχι πολύ καλό χαρακτηριστικό - το ξύλο απορροφά την υγρασία. Ακόμη και αν η στέγη σας είναι αξιόπιστη και δεν επιτρέπει την ατμοσφαιρική βροχόπτωση, το νερό θα διεισδύσει ακόμα στο χώρο του σοφίτα από τον αέρα. Εάν το δέντρο είναι κορεσμένο με υγρασία, θα αρχίσει να σαπίζει και η οροφή σας θα γίνει γρήγορα άχρηστη. Αλλά η επισκευή του είναι μια δαπανηρή χαρά. Εξαερισμός της οροφής - αυτό είναι ακριβώς που μπορεί να επεκτείνει εύκολα τη ζωή της οροφής. Σχετικά με το πώς να το κάνετε αυτό και θα συζητηθεί στο άρθρο.

Τύποι εξαερισμού στέγης

Η παρουσία σωλήνων στην οροφή δεν επιδεινώνει με κανέναν τρόπο την εμφάνιση του σπιτιού, κατά κανόνα, θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις τέτοιες κατασκευές. Ο πρώτος, ανεμιστήρας, παρέχει αερισμό του αποχετευτικού συστήματος. Τα άλλα δύο παρέχουν εσωτερική κυκλοφορία αέρα και ένα απόσπασμα από την κουζίνα. Το εξαερισμό στην οροφή είναι μια απλή διαδικασία. Όπου πιο δαπανηρή μπορεί να είναι η διασφάλιση της κυκλοφορίας του αέρα στον αττικό χώρο.

Ο εξαερισμός της οροφής θα βοηθήσει στην αποφυγή πολλών προβλημάτων και θα παρατείνει σημαντικά τη ζωή της οροφής. Για την κανονική κυκλοφορία του αέρα πρέπει να εξασφαλιστούν δύο παράγοντες. Πρώτον, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί μια εισροή αέριων μαζών. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε προβολείς με διατρήσεις. Τέτοιες συσκευές είναι εγκατεστημένες στο κάτω μέρος των στεκαριών.

Δεύτερον, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η εκροή υγροποιημένου αέρα από τον αττικό χώρο. Για αυτό μπορείτε να εφαρμόσετε τις παρακάτω δομές:

 • Ανεμιστήρες στέγης?
 • ανεμιστήρα με εξαερισμό.
 • ειδικοί ηλεκτρικοί ανεμιστήρες.
 • αδρανειακών στροβίλων.

Μέσω των διατρήσεων στα σκεπάσματα, ο αέρας από το περιβάλλον θα διεισδύσει στον αττικό χώρο. Στη συνέχεια, λαμβάνοντας υγρασία, θα διαφύγει στην ατμόσφαιρα μέσω του αλόγου ή άλλων συσκευών. Αλλά αυτή είναι μια γενική αρχή της λειτουργίας του εξαερισμού οροφής. Για κάθε ποικιλία της υπάρχουν ορισμένες αποχρώσεις της ρύθμισης.

Ανεμιστήρας οροφής: κρύα σοφίτα

Η απλούστερη επιλογή, πώς να φτιάξετε τον εξαερισμό της οροφής - είναι να εξοπλίσετε μια κρύα σοφίτα. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και οικονομικό κόστος. Θα αρκεί να υπάρχουν κάποιες θεωρητικές γνώσεις και δεξιότητες των κατασκευαστικών εργασιών.

Στην περίπτωση αυτή, η ανταλλαγή αέρα μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω:

Για μια οροφή τύπου gable, ο εξαερισμός γίνεται συνήθως μέσω του αετώματος. Αυτή η μέθοδος είναι η πιο εύκολη, αξιόπιστη και χαμηλού κόστους. Εάν τα αετώματα είναι κατασκευασμένα από τούβλα, τότε μπορείτε να κάνετε οπτικές τρύπες σε αυτά. Πρέπει να γίνουν σε αντίθετες πλευρές για να εξασφαλιστεί καλύτερος αερισμός του χώρου της σοφίτας.

Αντί τρύπες ή παράθυρα αυτιών, μπορείτε να εγκαταστήσετε ειδικά πλέγματα εξαερισμού. Ένα από αυτά πρέπει να είναι ρυθμιζόμενο για να αυξάνει ή να μειώνει τη ροή του αέρα. Τα ίδια τα πλέγματα εξαερισμού είναι εξοπλισμένα με ένα πλέγμα που προστατεύει τον αττικό χώρο από τη διείσδυση των εντόμων.

Εάν η οροφή σας είναι τεσσάρων βήματος ή ισχίου. τότε είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν φράγματα. Σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας εισέρχεται μέσα από τις μαρκίζες. Εάν τα φτιάχνετε μόνοι σας από ξύλο, τότε πρέπει να δημιουργήσετε μικρές ρωγμές μεταξύ των σανίδων. Αλλά είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε προβολείς με διατρήσεις, στην περίπτωση αυτή θα παρέχεται η απαιτούμενη ροή αέρα, καθώς ολόκληρο το πλέγμα θα προστατεύει από έντομα.

Ο εξαερισμός εξαερισμού μέσω της οροφής γίνεται μέσω του πατινιού. Εδώ όλα θα εξαρτηθούν από το υλικό στέγης που χρησιμοποιείται. Όλοι οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν τη λύση τους για τον εξαερισμό. Εάν χρησιμοποιείτε σχιστόλιθο ή κάποια άλλα υλικά, η παραγωγή θα πρέπει να γίνει μόνος σας. Γι 'αυτό, οι πτυχές γίνονται στην κορυφογραμμή μέσω της οποίας ο αέρας θα περάσει στην ατμόσφαιρα.

Οι μεγαλύτερες δυσκολίες μπορεί να προκύψουν στον αερισμό της γης με την κοιλάδα. Σε αυτή την περίπτωση, οι αεριστήρες είναι εγκατεστημένοι για κανονικό αερισμό. Αλλά η χρήση τους θεωρείται ορθολογική εάν η κλίση της ράμπας είναι μεγαλύτερη από 45 μοίρες. Αν η οροφή είναι επίπεδη, οι αεριστήρες θα κρατήσουν το χιόνι το χειμώνα και η απόδοση του εξαερισμού θα πέσει δραματικά. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε αδρανειακούς στροβίλους ή ηλεκτρικούς ανεμιστήρες. Θα αναγκάσουν να "αντλήσουν" τον αέρα μέσω του σοφίτα.

Για να δημιουργήσετε τον εξαερισμό της μη μονωμένης οροφής είναι ένα μάλλον απλό έργο. Εδώ είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η εισροή και η εκροή του αέρα. Εάν έχετε μια στέγη από κεραμιδί, τότε πιο συχνά οι οπές εξαερισμού γίνονται στο αέτωμα. Με τη συσκευή ισχίου, η εισροή παρέχεται μέσω των γείσων του γείσου και η εκροή μπορεί να τοποθετηθεί σε αεριζόμενο παγοπέδιλα ή με ανεμιστήρα και στρόβιλο.

Αεριζόμενη μονωμένη οροφή

Είναι εντελώς διαφορετικό αν η σοφίτα σας είναι ζεστή. Σε αυτή την περίπτωση, κάτω από τη στέγη, θα τοποθετηθεί ένα στρώμα θερμομονωτικού υλικού. Αυτή η πίτα πρέπει να αερίζεται διαφορετικά. Ο αέρας πρέπει να διέρχεται μεταξύ στρώματος θερμαντήρα και στεγανοποίησης. Για να γίνει αυτό, δημιουργήστε έναν ελεύθερο χώρο τουλάχιστον 2-3 εκατοστά. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά του θερμομονωτικού υλικού. Για παράδειγμα, ένα στρώμα ορυκτού μαλλιού με το χρόνο μπορεί να αυξηθεί κατά σχεδόν 20 τοις εκατό.

Αυτό το κενό παρέχεται από τα ίδια τα δοκάρια. Η θερμομόνωση τοποθετείται μεταξύ τους έτσι ώστε η άνω άκρη τους να μην φτάνει στο ανώτερο όριο των δοκών. Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε με αυτόν τον τρόπο, τότε κάντε το με ράφια. Η εισροή αέρα, όπως στην περίπτωση μιας κρύας σοφίτας, παρέχεται μέσω των εσοχών του γείσο. Στη θέση τους υπάρχουν ειδικά διάτρητα πλακάκια.

Όλο αυτό το έργο είναι αρκετά επίπονο, ειδικά αν η οροφή έχει πολύπλοκη δομή. Ως εκ τούτου, σήμερα όλο και πιο συχνά καταφεύγουν σε έναν άλλο τρόπο για να εξασφαλιστεί ο εξαερισμός της οροφής. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήστε ένα σύγχρονο υλικό - μια διάχυση ή μια διαπερατή από ατμούς μεμβράνη. Τοποθετείται απλά πάνω από το στρώμα θερμικής μόνωσης. Η μεμβράνη περνάει την υγρασία μόνο σε μία κατεύθυνση, οπότε είναι σημαντικό να το τοποθετήσετε σωστά.

Ο εξαερισμός μιας ζεστής σοφίτας είναι μια δύσκολη δουλειά. Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η ύπαρξη διακένου (2-3 cm) στην περιοχή της οροφής μεταξύ των στρωμάτων μόνωσης και στεγανοποίησης. Αυτό γίνεται με την αύξηση των δοκών ή τη δημιουργία ενός επιπλέον κλουβιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σύγχρονο υλικό - μια μεμβράνη διάχυσης. Ποια, εξασφαλίστε την απομάκρυνση της υγρασίας από τη θερμάστρα. Αλλά ένα τέτοιο υλικό δεν είναι φθηνό, οπότε πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για πρόσθετα έξοδα.

 • Πώς να υπολογίσετε τη γωνία κλίσης της στέγης
 • Ζεσταίνουμε την οροφή του ξύλινου σπιτιού
 • Καθαρισμός χιονιού και πάγου από την οροφή - πότε είναι καλύτερο να καλέσετε επαγγελματίες;
 • Πώς να μονώσετε την οροφή σε ένα μπάνιο με κρύα στέγη;
 • Τι είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε κυματοειδές χαρτόνι ή μέταλλο;
 • Εγκατάσταση μεταλλικών πλακιδίων - το έργο είναι υπό την εξουσία του καθενός

Πώς να αφαιρέσετε το σωλήνα εξαερισμού στην οροφή

Κατά την εγκατάσταση διαφόρων τεχνικών επικοινωνιών, οι σωλήνες εξαερισμού στην οροφή είναι παραδοσιακά εγκατεστημένοι. Αυτή η προσέγγιση έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και απαιτεί προσεκτική συμμόρφωση με την τεχνολογία εγκατάστασης. Επιπλέον, οι σωλήνες πρέπει να τοποθετούνται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του SNiP και άλλων κανονιστικών εγγράφων.

Σωλήνες εξαερισμού στέγης

Χαρακτηριστικά της εξόδου σωλήνα για εξαερισμό στην οροφή

Συμπεράσματα μέσω της στολής για:

 • τον αερισμό των εσωτερικών χώρων.
 • εγκατάσταση του σωλήνα του σωλήνα ανύψωσης.
 • αερίζοντας τον αττικό χώρο.

Ο σωλήνας εξαερισμού στην οροφή είναι τοποθετημένος κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο αέρας εξαγωγής να αφαιρείται χωρίς εμπόδια. Ταυτόχρονα, το ύψος και το σχήμα της διατομής καθορίζονται από τις συνθήκες λειτουργίας και την απαιτούμενη χωρητικότητα.

Ο ευκολότερος τρόπος να σχεδιάσετε ένα σωλήνα μέσω της οροφής είναι να το περάσετε μέσα από την κορυφογραμμή της οροφής. Αυτός ο τύπος εγκατάστασης είναι εύκολος να εγκατασταθεί και να εκτελεστεί εργασίες μόνωσης, αλλά στην περίπτωση αυτή το σύστημα δοκών δεν πρέπει να έχει μια ακτίνα κορυφογραμμής.

Για τις κεκλιμένες στέγες, μια κατάλληλη λύση θα ήταν η εγκατάσταση ενός σωλήνα εξαερισμού κοντά στην κορυφογραμμή. Εκτός από αυτά τα πλεονεκτήματα, μια τέτοια διάταξη δεν απαιτεί πρόσθετη ενίσχυση και εγκατάσταση ενός συστήματος απομάκρυνσης χιονιού, καθώς δεν καθυστερεί.

Εκροή εξαερισμού εξόδου αποχέτευσης

Πιθανά σφάλματα συμπερασμάτων και τις συνέπειές τους

Τυπικά, κατά την ανέγερση του σπιτιού πραγματοποιείται η κατασκευή καναλιών τροφοδοσίας και εξόδων για την απομάκρυνση των αέριων μαζών, λαμβανομένης υπόψη της επιφάνειας των χώρων, της κατασκευής της οροφής και του είδους του υλικού κατασκευής στέγης.

Εάν η εργασία πραγματοποιείται σε ήδη κατασκευασμένο κτίριο, είναι απαραίτητο να προγραμματιστεί εκ των προτέρων η θέση των σωλήνων αερισμού κατά τρόπο που να προκαλεί ελάχιστη ζημιά στην επιφάνεια της οροφής κατά τη διάρκεια της εγκατάστασής τους. Διαφορετικά, το κιβώτιο και τα δοκάρια ενδέχεται να καταστραφούν και η ακεραιότητα της επικάλυψης είναι μειωμένη.

Εξαγωγή εξαερισμού στην οροφή

Τα σφάλματα στην εγκατάσταση των αγωγών εξαερισμού είναι γεμάτα με συνέπειες, μεταξύ των οποίων:

 • διείσδυση δυσάρεστων οσμών από την κουζίνα και τα λουτρά μέχρι τα καθιστικά για την αδικαιολόγητη ενοποίηση των αεραγωγών ·
 • ανεπαρκής απομάκρυνση του αέρα από την κουζίνα, εάν ο σωλήνας για την τοποθέτηση στην οροφή ήταν τοποθετημένος σε ακατάλληλη θέση.
 • κατάψυξη των αγωγών εξαερισμού λόγω ανεπαρκούς θερμομόνωσης.

Ο σωλήνας εξαερισμού που είναι εγκατεστημένος στην οροφή πρέπει να αντέχει σημαντικά φορτία ανέμου, οπότε μην επιλέγετε πολύ λεπτά προϊόντα.

Συσκευές για την αύξηση της αποτελεσματικότητας του εξαερισμού

Για να χρησιμοποιήσετε αιολική ενέργεια στη συσκευή φυσικού αερισμού είναι ο εκτροπέας του σωλήνα αερισμού, ο οποίος είναι ένα ειδικό ακροφύσιο. Τοποθετείται σε σωλήνες εξάτμισης ή πάνω από τις θύρες εξαγωγής, ανάλογα με τον τύπο του συστήματος.

Η αρχή του εκτροπέα είναι η μείωση των αέριων μαζών, που συμβαίνουν στο διαχύτη του υπό την επίδραση της δύναμης του ανέμου. Όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η αφαίρεση των αέριων μαζών. Η εγκατάσταση του εκτροπέα γίνεται κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης της εξαγωγής εξαερισμού στην οροφή.

Εκτροπέας για εξαεριστήρες αεραγωγών

Τεχνολογία εγκατάστασης σωλήνων στέγης

Πριν από την κατασκευή του σωλήνα εξαερισμού, είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση εσωτερικών τεχνικών επικοινωνιών και η στερέωση των αεραγωγών. Ο κατάλογος των απαραίτητων εργαλείων εξαρτάται από τον τύπο του υλικού κατασκευής σκεπής και μπορεί να περιλαμβάνει σμίλη, μεταλλικό ψαλίδι, τρυπάνι και ηλεκτρικό παζλ. Επιπλέον, θα χρειαστείτε ένα επίπεδο κτιρίου για να ελέγξετε τη σωστή θέση του σωλήνα εξαερισμού και έναν δείκτη για τη σήμανση.

Στάδια εγκατάστασης της μονάδας διέλευσης

Ο σωλήνας μπορεί να τοποθετηθεί στην οροφή μέσω των δαπέδων με τη βοήθεια μιας έτοιμης δομής του συγκροτήματος διόδου, το οποίο είναι εγκατεστημένο ως εξής:

 • καθορίζει τη θέση εγκατάστασης του στοιχείου διέλευσης στην οροφή, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κατασκευής του και τις απαιτήσεις του SNiP ·
 • Στατιστικά τα περιγράμματα, όπου ο σωλήνας είναι τοποθετημένος για τον εξαερισμό, και μια τρύπα κοπεί στο πάνω μέρος του δεξιού διαμέτρου, επιλέγοντας ένα εργαλείο και μέθοδο ανάλογα με το υλικό που χρησιμοποιείται?
 • με τον ίδιο τρόπο κάνουν τρύπες στη στεγάνωση και τη μόνωση?
 • Σημειώστε τη θέση του κόμβου διέλευσης σύμφωνα με το πρότυπο και τρυπήστε μια σειρά οπών για τη στερέωση των βιδών.
 • καθαρίστε την επιφάνεια της οροφής από τη σκόνη, τη βρωμιά και την υγρασία.
 • εφαρμόστε ένα στρώμα στεγανοποίησης στην κάτω επιφάνεια της φλάντζας στεγανοποίησης και τοποθετήστε το στο προβλεπόμενο σημείο.
 • ένα παρέμβυσμα τοποθετείται στο παρέμβυσμα και στερεώνεται με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.
 • Ο σωλήνας εξαερισμού εισάγεται στο συγκρότημα διαδρομής, κατόπιν επαληθεύεται η κατακόρυφη θέση του και στερεώνεται με βίδες.

Ο σχεδιασμός ενός διαχωριστικού συγκροτήματος για τον εξαερισμό του σωλήνα εξαερισμού στην οροφή

Μετά την εγκατάσταση του σωλήνα εξαερισμού στην οροφή, ελέγξτε τη στεγανότητα της βάσης της διόδου: πρέπει να πιέζεται προς την οροφή με τέτοιο τρόπο ώστε να απομακρύνεται το πλεονάζον στεγανωτικό από κάτω από τη δομή. Επιπλέον, από την πλευρά της σοφίτας, η έξοδος αέρα πρέπει να είναι σφραγισμένη στην οροφή.

Προαιρετικές συσκευές

Για την προστασία του αγωγού από την είσοδο του συντρίμμια και την υγρασία-κουκούλα που χρησιμοποιείται στο σωλήνα εξαερισμού, η οποία αποτρέπει από την απόφραξη και να παρατείνει τη διάρκεια ζωής. Συνήθως αποτελείται από τα ακόλουθα μέρη:

 • καλύπτει με τη μορφή ομπρέλας, η οποία προστατεύει από τις βροχοπτώσεις.
 • ένα στάγδην, που χρησιμοποιείται για την αποστράγγιση του νερού που ρέει από την κορυφή.

Κάλυμμα σκόνης

Εκτός από τον αγωγό εξαερισμού, μπορούν να εγκατασταθούν αεριστήρες στην οροφή, οι οποίοι παρέχουν κυκλοφορία αέρα μεταξύ του θερμομονωτικού στρώματος και της εξωτερικής στέγης. Είναι απαραίτητα εάν το μήκος της ράμπας είναι μεγαλύτερο από 3 μέτρα και δεν υπάρχει αρκετό φυσικό βύθισμα. Για την αποτελεσματική λειτουργία των αεριστήρων, είναι απαραίτητο να προβλεφθεί η πιθανότητα εισροής αέρα και η σωστή εγκατάσταση του πλέγματος ελέγχου σε ολόκληρη την περιοχή της κλίσης της στέγης.

Με τη σωστή επιλογή της θέσης της εξόδου του σωλήνα εξαερισμού στην οροφή, την τήρηση της τεχνολογίας της εγκατάστασής του και τη χρήση πρόσθετων συσκευών αρκεί απλώς να διασφαλιστεί η βέλτιστη κίνηση των αέριων μαζών στο σύστημα και να δημιουργηθεί ένα άνετο εσωτερικό μικροκλίμα.

Πώς να αφαιρέσετε το σωλήνα εξαερισμού στην οροφή

Το σύστημα εξαερισμού είναι μία από τις κύριες επικοινωνίες του κτιρίου κατοικιών. Χάρη σε ένα σωστά σχεδιασμένο σύστημα εξαερισμού, ο χώρος κυκλοφορεί συνεχώς στον αέρα, γεγονός που εξαλείφει την πιθανότητα δυσάρεστων οσμών, στάσιμου αέρα και άλλων δυσκολιών.

Σχετικά με το πώς να σχεδιάσετε σωστά τον εξαερισμό του σπιτιού, πώς είναι τοποθετημένο το σύστημα και ποιο σωλήνα θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί γι 'αυτό - σε αυτό το άρθρο.

Γιατί η κυκλοφορία του αέρα είναι τόσο σημαντική

Για κάθε σπίτι, υπάρχουν συνήθως αρκετοί τύποι εξαερισμού:

 • εξαερισμός των χώρων διαβίωσης.
 • τον αερισμό του χώρου κάτω από την οροφή.
 • την απόσυρση του σωλήνα από το σύστημα αποχέτευσης.

Για να εξασφαλιστεί ότι η κίνηση των αέριων μαζών χρειάζεται αναγκαστικά έλξη. Για να δημιουργήσετε την ώθηση της απαραίτητης δύναμης, θα πρέπει να υπολογίσετε προσεκτικά έναν αριθμό παραγόντων, λάβετε υπόψη τον τύπο του δωματίου, το υλικό των τοίχων και της στέγης, την παρουσία μόνωσης και στεγανοποίησης. Ωστόσο, ο βασικός παράγοντας στον υπολογισμό της ώσης είναι η θέση του αγωγού εξαερισμού και η έξοδος του σωλήνα στην οροφή.

Αν παραβαίνετε τους κανόνες για την εγκατάσταση των αξόνων και των καναλιών εξαερισμού, μπορείτε να ακυρώσετε όλες τις προσπάθειες για την εγκατάσταση τους. Οι συνέπειες αυτού του γεγονότος θα είναι λυπηρές:

 1. Δεν έλξη ή πολύ αδύναμη ώθηση.
 2. Η εμφάνιση δυσάρεστων οσμών από το μπάνιο ή την κουζίνα στα σαλόνια.
 3. Η μυρωδιά της αποχέτευσης, που εξαπλώνεται σε ολόκληρη την περιοχή του σπιτιού.
 4. Υγρασία τοίχων και οροφών λόγω της υψηλής υγρασίας.
 5. Η εμφάνιση μούχλας και μύκητα, προκαλώντας σοβαρή πνευμονική νόσο.
 6. Ψυχή στο σπίτι και έλλειψη οξυγόνου.
 7. Κατάψυξη των δομών αερισμού.
 8. Καλάδες και chad στην κουζίνα κατά το μαγείρεμα.

Επιλογή υλικού εξαερισμού και των εξαρτημάτων του

Οι σωλήνες εξαερισμού, κατ 'αρχήν, μπορούν να αποτελούνται από οποιοδήποτε υλικό. Η βασική απαίτηση είναι αντοχή στην υγρασία, αντίστοιχα, αντίσταση στη διάβρωση. Αυτό είναι απαραίτητο, διότι κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου το συμπύκνωμα θα συσσωρευτεί στους τοίχους του καναλιού. Μεταξύ άλλων, θεωρούνται σημαντικοί οι ακόλουθοι δείκτες:

 • λεπτά τοιχώματα σωλήνων, παρέχοντας υψηλή ικανότητα διείσδυσης των ορυχείων.
 • η λεία επιφάνεια των σωλήνων και των καναλιών θα μειώσει την αντίσταση και, συνεπώς, θα αυξήσει την ικανότητα του συστήματος?
 • Το ελάχιστο των αρθρώσεων και οι τραχύτητες στους σωλήνες είναι υπεύθυνες για καλύτερη κυκλοφορία του αέρα στο σύστημα.
 • ένα μικρό βάρος του συστήματος διευκολύνει την εγκατάσταση και τη λειτουργία του.

Εάν πρέπει να αποφασίσετε ποιοι σωλήνες εξαερισμού θα εγκατασταθούν στην οροφή και μέσα στο σπίτι, θα είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι η φθηνότερη επιλογή είναι ένας αγωγός από γαλβανισμένο ατσάλι. Ακόμα υπάρχουν επιλογές όπως:

 • ανοξείδωτο χάλυβα
 • πλαστικό;
 • αλουμίνιο.
 • σωλήνες από πολυεστέρα.

Όταν σχεδιάζεται το σύστημα εξαερισμού και οι σωλήνες τοποθετούνται μέσα στους τοίχους, μπορείτε να προχωρήσετε στο πιο σημαντικό στάδιο - την ολοκλήρωση του αγωγού στην οροφή.

Κανόνες εγκατάστασης εξαερισμού στην οροφή

Ένας σημαντικός παράγοντας στην εγκατάσταση του εξαερισμού είναι ο τύπος της στέγης, αυτό, με πολλούς τρόπους, εξαρτάται από το ύψος του σωλήνα, τη διάμετρο του, τη γωνία κλίσης. Λίγα περισσότερα σημεία, τα οποία εφιστούν την προσοχή στους σχεδιαστές του εξαερισμού:

 • μήκος της ράμπας.
 • την παρουσία μιας ακτίνας κορυφογραμμής στο σύστημα δοκών.
 • υλικό στέγης?
 • τη θέση των στρωμάτων της "σκεπής".
 • θέση καπνοδόχου, σωλήνα ζεστού νερού ή σωλήνες θέρμανσης.

Οι γενικές συστάσεις για την εγκατάσταση του εξαερισμού στην οροφή φαίνονται όπως παρακάτω:

 1. Η διάμετρος του σωλήνα δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 14x14 cm.
 2. Το μήκος του σωλήνα δεν είναι μικρότερο από τρία μέτρα.
 3. Εάν ο σωλήνας έχει ένα τμήμα 14x27 cm, τότε το μήκος του πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο μέτρα.
 4. Πάνω από την επίπεδη οροφή, ο σωλήνας εξαερισμού πρέπει να ανέλθει τουλάχιστον σε 50 cm.
 5. Εάν ο εξαερισμός είναι εγκατεστημένος στο επίπεδο της κορυφογραμμής, δεν πρέπει να υπάρχει ράβδος ράχης, και το ύψος του σωλήνα - όχι λιγότερο από 50 cm.
 6. Αν η απόσταση από την κορυφογραμμή έως τον εξαερισμό είναι μεγαλύτερη από δύο μέτρα, το ύψος του σωλήνα πρέπει να είναι στο επίπεδο της κορυφογραμμής ή περισσότερο.
 7. Εάν η κλίση είναι μεγάλη, ο σωλήνας φεύγει από την οροφή σε απόσταση μεγαλύτερη από τρία μέτρα από την κορυφογραμμή, τότε το ύψος του πρέπει να αντιστοιχεί στο ανώτερο σημείο της ράχης, ο σωλήνας τοποθετείται σε γωνία 10 μοίρες από την κάθετο.
 8. Είναι καλύτερο να μονώνετε τους σωλήνες εξαερισμού με ορυκτοβάμβακα, αφρό ή άλλο μονωτικό υλικό.

Εγκατάσταση του σωλήνα εξαερισμού στην οροφή

Ο κατάλογος των απαραίτητων εργαλείων, καθώς και ο τρόπος τοποθέτησης του σωλήνα, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το υλικό της οροφής. Για παράδειγμα, ο εξαερισμός εγκαθίσταται στην οροφή του μετάλλου.

Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε:

 • ηλεκτρικό παζλ?
 • ηλεκτρικό τρυπάνι?
 • σμίλη?
 • ψαλίδια για μέταλλο.
 • επίπεδο κτιρίου ·
 • θερμαντήρας?
 • δείκτη σήμανσης ·
 • κατσαβίδια ·
 • αυτο-κοχλίες βίδες?
 • στεγανωτικό ·
 • στεγανοποιητικά παρεμβύσματα.
 • συναρμολόγηση του συγκροτήματος διόδου.

Εξοπλισμένο με τα απαραίτητα εργαλεία και συσκευές, μπορείτε να ξεκινήσετε την εργασία.

Πρώτα απ 'όλα, προσδιορίστε τη θέση του σωλήνα εξαερισμού. Για αυτό το στάδιο, είναι απαραίτητο να ακολουθήσουμε τους κανόνες που ορίζονται στην προηγούμενη παράγραφο και τους κανόνες του SNiP.

Χρησιμοποιώντας ένα δείκτη στο υλικό στεγών, κάντε μια σήμανση. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα πρότυπο που πρέπει να συμπεριληφθεί στο συγκρότημα διελεύσεως εξαερισμού.

Στο υλικό της οροφής γίνεται μια τρύπα κατά μήκος του επιθυμητού περιγράμματος. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε κατάλληλο εργαλείο σε μια συγκεκριμένη κατάσταση: ηλεκτρική παζλ, σμίλη, μεταλλικό ψαλίδι και ούτω καθεξής.

Σύμφωνα με το μέγεθος και το σχήμα της προκύπτουσας τρύπας, μεταφέρεται σε όλα τα στρώματα της "πίτας στέγης". Συνήθως, στις σύγχρονες στέγες χρησιμοποιήστε την ακόλουθη συσκευή: φράγμα υδρατμών, μόνωση, μεμβράνη στεγανοποίησης.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις που υποδεικνύονται στο πρότυπο, μεταφέρονται στο υλικό στέγης.

Η οροφή στον τόπο εγκατάστασης καθαρίζεται από συντρίμμια, μεταλλικά πριονίδια και άλλα, στη συνέχεια απολιπανθεί.

Για κάθε samorez πρέπει να τρυπήσετε μια τρύπα με την κατάλληλη διάμετρο.

Το σφραγιστικό κόμμι επεξεργάζεται από λάθος πλευρά με σφραγιστικό και πιέζεται προς τα άκρα της οπής του σωλήνα. Εάν εγκατασταθεί σωστά, η περίσσεια του στεγανωτικού πρέπει να συμπιεστεί από το κάτω μέρος του παρεμβύσματος.

Η δίοδος εξαερισμού τοποθετείται στην ελαστική λωρίδα και βιδώνεται με βίδες.

Με τη βοήθεια των κοχλιών μια μετάδοση στοιχείο προσαρτημένο σωλήνα εξαερισμού, το οποίο στη συνέχεια εξοπλισμένη με ομπρέλες, στάγδην, εκτροπείς.

Πιθανά προβλήματα κατά την εγκατάσταση και τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού

Το πιο συχνό πρόβλημα του συστήματος εξαερισμού είναι η ανεπαρκώς ισχυρή ώθηση, με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η κανονική κυκλοφορία αέρα στον χώρο. Είναι δύσκολο να καταπολεμηθεί αυτό το πρόβλημα, είναι πιο σωστό να προσέχετε όλες τις πιθανές αποχρώσεις στο στάδιο του σχεδιασμού και της συναρμολόγησης του συστήματος.

Δουλεύουν υπό την επίδραση του ανέμου και του τεχνητού διαχωρισμού των αέριων μαζών με ειδικά διαχυτικά. Οι εκτροπείς ενισχύουν τη φυσική έλξη.

Όπως είναι γνωστό, η δύναμη πρόσφυσης σχετίζεται άμεσα με τη διαφορά θερμοκρασίας εντός και εκτός του σπιτιού. Για το λόγο αυτό, το χειμώνα ο εξαερισμός λειτουργεί ασύγκριτα καλύτερα από ό, τι στη ζέστη του καλοκαιριού. Το μόνο που μπορεί να παραβιάσει αυτόν τον κανόνα είναι το πάγωμα του συστήματος εξαερισμού. Για να αποφευχθεί η κατάψυξη των συμπυκνωμάτων στα τοιχώματα του σωλήνα, πρέπει να είναι μονωμένη. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε μαλακή μόνωση, για παράδειγμα, ορυκτοβάμβακα ή βασάλτη.

Μια πολύ αποτελεσματική επιλογή είναι η τοποθέτηση αγωγών εξαερισμού σε άμεση γειτνίαση με την καμινάδα, το σύστημα θέρμανσης ή την παροχή ζεστού νερού. Αυτά τα συστήματα λειτουργούν μόνο σε κρύο καιρό, μόνο όταν οι σωλήνες εξαερισμού χρειάζονται θέρμανση.

Ένα πρόβλημα στην περίπτωση αυτή μπορεί να είναι η διαφορά θερμοκρασίας σε διάφορους αγωγούς εξαερισμού στην περίπτωση που υπάρχουν περισσότερες από δύο εγκατεστημένες σε μία οροφή. Με αυτήν την εγκατάσταση, όταν ένας σωλήνας θερμαίνεται και το υπόλοιπο είναι κατεψυγμένο, η κυκλοφορία του αέρα στο σπίτι μπορεί να μειωθεί σημαντικά. Όλα αυτά πρέπει να υπολογίζονται στο στάδιο του σχεδιασμού.

Ένα άλλο πρόβλημα μπορεί να είναι η ανεπαρκής ομαλότητα της εσωτερικής επιφάνειας των σωλήνων εξαερισμού. Αυτό οδηγεί σε αύξηση της αντίστασης, με αποτέλεσμα οι αέριες μάζες να περνούν πιο αργά μέσω των σωλήνων, αλλά το συμπύκνωμα στα τοιχώματα τους παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μειώστε την αντίσταση μπορεί να είναι, επιλέγοντας ένα κατάλληλο υλικό για εξαερισμό με μια ιδανικά λεία επιφάνεια. Όλες οι αρθρώσεις και οι αρμοί των σωληνώσεων πρέπει να εκτελούνται, όσο το δυνατόν πιο ομαλά οι άκρες.

Προκειμένου να αποφευχθεί η είσοδος των θραυσμάτων, των φύλλων και των ομβρίων υδάτων στον αγωγό εξαερισμού, οι αεραγωγοί καλύπτονται με ειδικές ομπρέλες. Για την έγκαιρη απομάκρυνση του νερού από αυτές τις δομές είναι εξοπλισμένες με σταγονόμετρα.

Εκτός από το τυπικό σύστημα εξαερισμού, οι αεριστήρες πρέπει να τοποθετούνται στην οροφή. Αυτές οι συσκευές έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργούν μια κυκλοφοριακή ροή αέρα στον χώρο κάτω από την οροφή. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή της συσσώρευσης συμπυκνωμάτων στον θερμαντήρα ή στην οροφή της σοφίτας. Για την κατάλληλη εγκατάσταση αεριστήρων, είναι απαραίτητο να προβλεφθεί η δημιουργία ενός κιβωτίου και η παρουσία επαρκούς ροής αέρα στην οροφή για την εργασία τους.

Μόνο μια κατάλληλη προσέγγιση και εξαιρετική ακρίβεια κατά τη διάρκεια της συναρμολόγησης και της συναρμολόγησης θα συμβάλουν στη δημιουργία ενός ιδανικού συστήματος εξαερισμού. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί χωρίς αρκετό φρέσκο ​​αέρα, ούτε το σπίτι ούτε οι άνθρωποι μέσα του θα αισθάνονται άνετα.