Γιατί ιονίζουμε τον αέρα;

Σε αναζήτηση καθαρού και καθαρού αέρα, που είναι η εγγύηση της υγείας μας, πηγαίνουμε στα θαλασσινά θέρετρα, στα βουνά και στο μέτρο του δυνατού πέρα ​​από την πόλη. Αλλά λόγω των διαφόρων συνθηκών, δεν μπορούμε να αντέξουμε καθημερινά στη θάλασσα, και ακόμη και μια πεζοπορία στο κοντινό δάσος μερικές φορές παραμένει μόνο στα όνειρα. Ως εκ τούτου, πρόσφατα, πιο συχνά σε διαμερίσματα και σπίτια υπάρχει μια συσκευή θαύματος - ένας ιονιστής αέρα. Τι είδους εφεύρεση είναι αυτό, τι κάνει ένας ιονιστής αέρα, και θα το πούμε στο άρθρο.

Μια μικρή θεωρία για τον αέρα

Ο αέρας είναι ένα μείγμα αερίων, που αποτελείται από δύο βασικά συστατικά: οξυγόνο - 20%, άζωτο - 78% και οτιδήποτε άλλο - διοξείδιο του άνθρακα και άλλα αέρια. Η σύνθεση του υπολειμματικού μίγματος και μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την τοποθεσία στη Γη μας. Για παράδειγμα, ο αέρας της ακτής της θάλασσας είναι κορεσμένος με σωματίδια θαλάσσιου νερού. Και η σύνθεση των μικροσκοπικών σταγονιδίων της υγρασίας της θάλασσας είναι παρόμοια με το πλάσμα του αίματός μας, γι 'αυτό είναι τόσο ωραίο να αναπνέουμε με πλήρη αέρα στην ακτή της θάλασσας.

Από το σχολείο γνωρίζουμε πόσο χρήσιμος είναι ο δασικός αέρας, επειδή τα δέντρα είναι φυσικοί παραγωγοί οξυγόνου. Τι είναι χρήσιμο στη σύνθεση του αέρα της θάλασσας και του δάσους; Αυτό το "κάτι" ονομάζεται ιόντα αέρα.

Τα αέρια (ιόντα αέρα) είναι θετικά και αρνητικά φορτισμένα σωματίδια αερίου. Για να νιώσετε καλά, ένα άτομο πρέπει να αναπνέει αέρα, ο οποίος είναι κορεσμένος με ιόντα φωτός. Θεραπευτική επίδραση των αρνητικών ιόντων είναι αιτία, ως αποτέλεσμα της επαφής τους με την βλεννογόνο μεμβράνη των ιόντων αέρα αναπνοής οδού, καθιστώντας το φορτίο τους, προάγουν απελευθέρωση βιολογικώς δραστικών ουσιών.

Σημαντικό! Θα πρέπει να σημειωθεί ότι καμία σύγχρονη συσκευή δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα οφέλη μιας υγρής αίθουσας καθαρισμού.

Σημαντικό! Η συγκέντρωση των ελαφρών αρνητικών ιόντων στον αέρα, ανάλογα με τους φυσικούς παράγοντες και το έδαφος, κυμαίνεται από 600 έως 50.000 ιόντα ανά 1 τετραγωνικό εκατοστό. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση αρνητικών αερίων ιόντων παρατηρείται στα ορεινά θέρετρα, στις ακτές της θάλασσας, στα κωνοφόρα δάση.

Φύση και τεχνολογία - χρειάζομαι πραγματικά έναν ιονιστή αέρα;

Η ίδια η φύση είναι ικανή να ιονίζει τον αέρα, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Όσο περισσότερος αέρας είναι κορεσμένος με αρνητικά ιόντα, τόσο πιο χρήσιμο είναι. Δυστυχώς όμως, οι δυσμενείς συνθήκες της πόλης: η μεταφορά, η εργασία των εργοστασίων, η παρουσία ενός τεράστιου αριθμού ηλεκτρικών συσκευών μειώνουν σε "όχι" όλη τη φροντίδα της φύσης για εμάς. Ως εκ τούτου, γίνεται κατανοητό γιατί απαιτείται ιονιστής αέρα.

Κάθε άτομο παρατηρεί ότι μετά από μια μέρα στο γραφείο, όπου η τεχνική λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο, νιώθουμε κουρασμένοι και συχνά παραπονιούνται για πονοκέφαλο - αυτό είναι επίσης ένα από τα πρώτα σημάδια της πείνας ιόντων. Και αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, διότι σε κλειστά δωμάτια το επίπεδο ιόντων αέρα είναι χαμηλότερο από όσο χρειαζόμαστε, σχεδόν 15 φορές. Ακόμα κι αν κάθεστε μπροστά από μια τηλεόραση ή υπολογιστή στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, απλά παραμείνετε στο εσωτερικό, όπου ο εξοπλισμός είναι ενεργοποιημένος για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα αισθανθείτε επίσης έλλειψη αέρα. Και αντίστροφα - έξω από την πόλη, στο δάσος και κοντά στη θάλασσα αναπνέετε εύκολα και πάλι, το θέμα σε αυτά είναι αρνητικά φορτισμένα ιόντα.

Σημαντικό! Πάνω απ 'όλα, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με χαμηλή ανοσία εκτίθενται σε πείνα ιόντων.

Τι κάνει ένας ιονιστής αέρα;

Με βάση τα παραπάνω γεγονότα, γίνεται σαφές ότι στο φυσικό περιβάλλον για τη διατήρηση της υγείας, ο ιονισμός του αέρα είναι απλά απαραίτητος. Αυτή η λειτουργία στο δωμάτιο εκτελείται από σύγχρονο εξοπλισμό θαύματος. Αυτός είναι ο ιονιστής του σπιτιού.

Οι ειδικοί σημείωσαν την ευεργετική επίδραση της συσκευής στους ανθρώπους, συγκεκριμένα στον ιονιστή:

 • Κανονικοποιεί το έργο του καρδιαγγειακού συστήματος.
 • Μειώνει την κόπωση.
 • Κανονικοποιεί τον ύπνο.
 • Ενισχύει τις προστατευτικές λειτουργίες του σώματος.
 • Ενεργοποιεί το έργο του εγκεφάλου.
 • Βελτιώνει την όρεξη.
 • Αναστέλλει τη διαδικασία γήρανσης.
 • Μειώνει την πιθανότητα οξειών αναπνευστικών λοιμώξεων και άλλων ιικών λοιμώξεων.
 • Κάνει την αναπνοή ευκολότερη.
 • Εξαλείφει τους παράγοντες που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις.
 • Είναι προφυλακτικό και αποτρέπει την εμφάνιση κακοήθων όγκων.
 • Μειώνει την ηλεκτροστατική τάση από τις τηλεοράσεις και τις οθόνες που περιλαμβάνονται.
 • Αυξάνει τον τόνο του σώματος και την ικανότητα εργασίας.

Σημαντικό! Μια μεγάλη δημοτικότητα, μαζί με ιονιστές αέρα, χρησιμοποιούν τέτοιες σύγχρονες συσκευές όπως υγραντήρες και πλύσεις αέρα. Μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτά στην κριτική μας "Καθαριστής αέρα και υγραντήρας για οικιακή βαθμολογία".

Σε ποιον είναι χρήσιμο ο ιονιστής του αέρα;

Το Ionizer καθαρίζει τον αέρα από επιβλαβείς συνιστώσες: ιούς, βακτήρια, αλλεργιογόνα, σκόνη και κορεσμούς του αέρα στο δωμάτιο με μεγάλο αριθμό αρνητικών ιόντων αέρα. Επομένως, η συσκευή θα είναι χρήσιμη στις ακόλουθες κατηγορίες ανθρωπολογίας:

 1. Παιδιά.
 2. Άτομα που πάσχουν από ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος.
 3. Για τους ηλικιωμένους.
 4. Αδυνατούν οι άνθρωποι που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες.
 5. Όλοι κατά τη διάρκεια της επιδημίας γρίπης και την εξάπλωση του ARI.
 6. Όλοι εργάζονται σε υπολογιστή ή παρακολουθούν τηλεόραση περισσότερο από 2 ώρες την ημέρα.
 7. Οι άνθρωποι που περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε εσωτερικούς χώρους.

Αντενδείξεις για τη χρήση του ιονιστή

Παρά το γεγονός ότι ο ιονιστής του αέρα κάνει, υπάρχουν μερικές αντενδείξεις για τη χρήση της συσκευής για λόγους υγείας. Μην συνιστούμε τη χρήση της συσκευής:

 • Αν το δωμάτιο είναι άτομο με αυξημένη θερμοκρασία, καθώς η επιτάχυνση του μεταβολισμού θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος.
 • Οι άνθρωποι που έχουν κακοήθεις όγκους, καθώς τα ιόντα αέρα αυξάνουν το μεταβολισμό και ως εκ τούτου βελτιώνουν τη διατροφή όλων των ιστών του σώματος, συμπεριλαμβανομένων κυττάρων κακοήθων όγκων.
 • Αν το δωμάτιο είναι άτομο με ασθένειες του κεντρικού νευρικού συστήματος.
 • Εάν το διαμέρισμα είναι άρρωστο, με σοβαρή πνευμονική μυϊκή μάζα ή με οξεία φάση πνευμονίας.
 • Σε ένα χώρο γεμάτο καπνό και σκονισμένο χώμα, όπως και στην περίπτωση αυτή, τα ηλεκτρισμένα σωματίδια σκόνης διεισδύουν βαθιά στους πνεύμονες.

Σημαντικό! Σε χώρους όπου είναι πολύ σκονισμένο και καπνιστό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή, αλλά μόνο αν δεν υπάρχουν άτομα.

 • Σε ένα δωμάτιο όπου υπάρχουν παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους.
 • Εάν ένα άτομο έχει βρογχικό άσθμα με συχνές εξάρσεις.
 • Όταν το δωμάτιο είναι άτομο με ρευματοειδή αρθρίτιδα στην οξεία φάση, καθώς και με οξεία εξασθένιση της εγκεφαλικής κυκλοφορίας.
 • Με ατομική μισαλλοδοξία.

Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά τον ιονιστή;

Για να διασφαλιστεί ότι η συσκευή στη δουλειά θα ωφεληθεί μόνο, δεν αρκεί απλώς να μάθετε τι είναι ο ιονιστής αέρα. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε απλούς κανόνες:

 • Κατά τη λειτουργία της συσκευής, η σκόνη εγκαθίσταται στο πάτωμα. Επομένως, στο δωμάτιο όπου είναι ενεργοποιημένη η συσκευή, είναι απαραίτητο να πλένετε το δάπεδο όσο πιο συχνά γίνεται και να σκουπίζετε όλες τις επιφάνειες με ένα υγρό πανί.
 • Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ιονιστή όλο το εικοσιτετράωρο ή πολλές ώρες στη σειρά. Επομένως, πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή οικιακής χρήσης, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες. Εκεί μπορείτε να διαβάσετε, για πόσο καιρό είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή και πώς να τη χρησιμοποιήσετε σωστά.
 • Παρατηρήστε την απόσταση της συσκευής σε σχέση με τους ανθρώπους.

Σημαντικό! Να είστε προετοιμασμένοι για αυτό, για λίγο μετά την ενεργοποίηση του ιονιστή, μπορεί να πάρετε πόνο, ζάλη ή υπνηλία, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Η ίδια κατάσταση συμβαίνει όταν, μετά από μια μακρά παραμονή στην πόλη, ξεσπάς ξαφνικά σε άγρια ​​κατάσταση.

Ζημία από τον ιονιστή

Καταλαβαίνουμε τι κάνει ο ιονιστής του αέρα, γιατί χρειάζεται. Η χρήση μιας τέτοιας συσκευής είναι χρήσιμη για την υγεία, κανείς δεν αμφισβητεί γι 'αυτό. Αλλά, όπως γνωρίζουμε, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, το οποίο δεν θα είχε ελαττώματα. Επομένως, προτού να αγοράσετε μια συσκευή, πρέπει να ξέρετε για μερικές από τις επιβλαβείς επιπτώσεις στο σώμα μας:

 1. Δεδομένου ότι ο ιονιστής δίνει ένα φορτίο σε όλα τα μικροσωματίδια στον αέρα, τόσο η σκόνη όσο και η μικροχλωρίδα γίνονται φορτισμένες. Τα σωματίδια σκόνης και οι μικροοργανισμοί που έχουν λάβει ένα φορτίο θα προσελκύονται από ειδικά ηλεκτρόδια στο όργανο και σε άλλες επιφάνειες του δωματίου. Ως αποτέλεσμα, γύρω από τη συσκευή μπορούν να σχηματιστούν βρώμικοι κύκλοι. Ως εκ τούτου, μετά από ιονισμό, το διαμέρισμα χρειάζεται έναν πλήρη υγρό καθαρισμό, δεδομένου ότι είναι πολύ επιβλαβές να μείνετε και να αναπνέετε τη συσσωρευμένη σκόνη.
 2. Αν οι άνθρωποι βρίσκονται σε διαδικασία ιονισμού, σωματίδια βρωμιάς από τον αέρα θα εγκατασταθούν σε αυτά και, κατά συνέπεια, - θα μπει στην αναπνευστική οδό.
 3. Οι λοιμώξεις στον ιονισμένο αέρα εξαπλώνονται πολύ πιο γρήγορα. Εάν υπάρχουν ιοί στο δωμάτιο ή ένα άτομο με ασθένεια που μεταδίδεται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια, η πιθανότητα μόλυνσης υγειών ανθρώπων σε ιονισμένο δωμάτιο αυξάνεται πολλαπλά.
 4. Ένας ισχυρός ιονιστής που τοποθετείται σε ένα μικρό δωμάτιο θα επηρεάσει την αρνητική συγκέντρωση μορίων όζοντος.
 5. Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο από τη συσκευή επηρεάζει επίσης την κατάσταση του ανθρώπινου σώματος εάν παραβιάζεται η ελάχιστη επιτρεπτή απόσταση από τη συσκευή.

Σημαντικό! Αν, κατά τη χρήση της συσκευής, αρχίσετε να μην αισθάνεστε πολύ καλά, απενεργοποιήστε τον ιονιστή και συμβουλευτείτε έναν γιατρό σχετικά με την περαιτέρω χρήση.

Πώς να επιλέξετε έναν ιονιστή;

Εάν έχετε λάβει υπόψη όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, προσεκτικά σκεφτεί και αποφάσισε ότι χρειάζεστε έναν ιονιστή αέρα, όταν επιλέγετε να δώσετε προσοχή στα ακόλουθα χαρακτηριστικά.

Περιοχή

Η κύρια παράμετρος της επιλογής σας πρέπει να είναι η περιοχή εξυπηρέτησης, καθώς υπάρχουν μοντέλα σχεδιασμένα για ιονισμό τριών μέτρων και υπάρχουν συστήματα καθαρισμού για 150 μέτρα.

Θυμηθείτε ότι η περιοχή εξυπηρέτησης εξαρτάται από την ισχύ της συσκευής, και κατά συνέπεια - και την τιμή.

Υγρασία

Οι ιονιστές διατίθενται προς πώληση με ή χωρίς υγρασία αέρα. Πρέπει να θυμόμαστε ότι το χειμώνα, όταν λειτουργούν τα συστήματα θέρμανσης, η ατμόσφαιρα στο διαμέρισμα συχνά στεγνώνει, αλλά ο υγραντήρας μπορεί εύκολα να το διορθώσει. Επιπλέον, εάν υπάρχει μια τέτοια λειτουργία, η σκόνη στον υγρό αέρα καθυστερεί πολύ λιγότερο.

Σημαντικό! Εάν έχετε μια συσκευή για την υγρασία του αέρα, πηγαίνετε στο σύνδεσμο και βρείτε πληροφορίες σχετικά με το πού είναι καλύτερο να τοποθετήσετε έναν υγραντήρα στο δωμάτιο.

Τύποι φίλτρων

Τα διαφορετικά φίλτρα εκτελούν διαφορετικές εργασίες. Μερικοί από αυτούς μας σώζουν από τη σκόνη, άλλοι - καταστρέφουν επιβλαβείς ακαθαρσίες, και ακόμα άλλοι - μάχονται με μυρωδιές. Τα διαφορετικά μοντέλα συσκευών περιλαμβάνουν ολόκληρα σύνολα φίλτρων για κάθε γούστο.

Hydrostat

Η συσκευή μπορεί να έχει έναν ευφυή αισθητήρα στάθμης υγρασίας στο σπίτι, και μόλις η υγρασία πέσει σε ένα κρίσιμο σημείο, ο υγροποίηση θα ενεργοποιηθεί. Δεν χρειάζεται καν να ακολουθήσετε αυτή τη διαδικασία.

Πίνακας ελέγχου

Το τηλεχειριστήριο θα σας βοηθήσει να αλλάξετε τους τρόπους λειτουργίας της συσκευής. Για παράδειγμα, εάν είναι απαραίτητο, ενεργοποιήστε επειγόντως τον ιόντα με τον τρόπο καθαρισμού του αέρα από τις μυρωδιές, αφού καπνίσετε τους επισκέπτες.

Χρονοδιακόπτης

Αν θέλετε η συσκευή να ανανεώσει και να υγραίνει τον αέρα στην επιστροφή σας από την εργασία, τότε επιλέξτε το μοντέλο με το χρονοδιακόπτη.

Λυχνία UV

Εάν επιλέξετε ένα μοντέλο με μια υπεριώδη λάμπα, τότε να απαλλαγούμε από οποιαδήποτε βακτήρια στο σπίτι.

Έξυπνες λειτουργίες

Πολλοί κατασκευαστές εξοπλίζουν τη συσκευή με διάφορες έξυπνες λειτουργίες και πρόσθετα χαρακτηριστικά που δεν θα διευκολύνουν μόνο τη ζωή σας, αλλά θα την κάνουν ακόμη πιο άνετη.

Τύποι ιονιστών για το σπίτι, οι κύριες λειτουργίες τους

Οι ιονιστές της Home ταξινομούνται σε διάφορες κατηγορίες. Εδώ και θα είναι ριζικά διαφορετικές απαντήσεις στο ερώτημα του τι κάνει και γιατί ένας ιονιστής αέρα είναι απαραίτητος. Επομένως, δείτε προσεκτικά τι ακριβώς αγοράζετε.

Με ραντεβού:

 • Καθαριστικά - ιονίζει τον αέρα και καθαρίζει από τη σκόνη, τον καπνό και τα βακτήρια.
 • Καθαριστικά και υγραντήρες - τα όργανα όχι μόνο καθαρίζουν τον αέρα, αλλά διατηρούν επίσης το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας. Για τα δωμάτια με ξηρό αέρα - αυτή είναι η ιδανική επιλογή.
 • Κλιματικό συγκρότημα - η συσκευή περιλαμβάνει τρεις λειτουργίες: καθαρισμό, υγρασία και ιονισμό.
 • Οι λαμπτήρες αλάτων είναι ελαφριές συσκευές που είναι λαμπτήρες (15 W) φτιαγμένοι από πετρώδες άλας, οι οποίοι, κατά τη θέρμανση, παράγουν αρνητικά ιόντα.

Με την πολικότητα των παραγόμενων ιόντων:

 • Unipolar. Πιο προσιτές εκδόσεις ιονιστήρων.
 • Διπολική - παράγουν όχι μόνο αρνητικά ιόντα, αλλά και ιόντα με θετικό φορτίο. Η συσκευή έχει υψηλότερη τιμή.

Σημαντικό! Πολλοί ειδικοί συστήνουν ότι σε δωμάτια με ελάχιστη ποσότητα οικιακών συσκευών, εγκαταστήστε διπολικούς ιονιστές και σε χώρους όπου είναι απαραίτητη η εξουδετέρωση των πλεονάσματος θετικών ιόντων - μονοπολικών. Αυτό είναι απαραίτητο για το λόγο ότι η αφθονία των οικιακών συσκευών είναι η αιτία για την ανάπτυξη μεγάλου αριθμού ιόντων με θετική φόρτιση.

Στον τόπο αίτησης:

 • Για το γραφείο. Εάν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σε "πυκνοκατοικημένο" γραφείο, τότε για την αποτελεσματικότητά της, πρέπει να σχεδιάζεται για ένα μεγάλο δωμάτιο.
 • Για το σπίτι. Ο χώρος διαβίωσης πρέπει να αντιστοιχεί στις παραμέτρους που δηλώνονται στα χαρακτηριστικά της συσκευής.
 • Για το αυτοκίνητο. Δεδομένου ότι ο σκοπός της συσκευής είναι ο καθαρισμός του αέρα από τα καυσαέρια, το μονοξείδιο του άνθρακα, η απόδοση της συσκευής θα εξαρτηθεί από το φίλτρο.

Σημαντικό! Για κάθε θέση εφαρμογής πρέπει επίσης να υπάρχει μια κατάλληλη πηγή ενέργειας για τον ιονιστή.

Με τύπο φίλτρου:

 • Ο άνθρακας (απορρόφηση, αποσύνθεση) - έχει σχεδιαστεί για να απομακρύνει διάφορες ακαθαρσίες και οσμές αερίων. Το κύριο συστατικό αυτού του φίλτρου είναι ο ενεργός άνθρακας.
 • Μηχανικό - ένα συνηθισμένο λεπτό πλέγμα προορίζεται για τον προκαταρκτικό καθαρισμό του αέρα. Ένα μηχανικό φίλτρο αφαιρεί τα μεγάλα σωματίδια σκόνης, καθώς και το ζωικό μαλλί.
 • Φίλτρο HEPA - κρατά ακόμα και τα μικρότερα σωματίδια. Ένα φίλτρο είναι κατασκευασμένο από ένα ειδικό πορώδες υλικό, με βάση το fiberglass. Τα στάνταρ φίλτρα HEPA μπορούν να καταγράψουν μέχρι και το 90% όλων των μολυσματικών ουσιών και τα φίλτρα TRUE HERA καθαρίζουν τον αέρα κατά 98-99%.
 • Ηλεκτροστατική. Ο καθαρισμός του αέρα σε συσκευές με ηλεκτροστατικό φίλτρο πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας μια νέα, αποκλειστική τεχνολογία φωτοκαταλύσεως, κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, από την ιαπωνική εταιρεία DAIKIN. Στη διαδικασία της φωτοκατάλυσης, όλες οι επιβλαβείς ακαθαρσίες δεν συσσωρεύονται, αλλά αποσυντίθενται κάτω από τη δράση της υπεριώδους ακτινοβολίας σε απολύτως αβλαβή συστατικά. Στη διαδικασία της φωτοκατάλυσης καθαρίζεται ο αέρας από όλες τις επιβλαβείς ακαθαρσίες, συμπεριλαμβανομένων των αερίων και των ιών. Ταυτόχρονα, η απόδοση καθαρισμού είναι 500 φορές υψηλότερη από ό, τι στα φίλτρα άνθρακα.

Χρήσιμες συμβουλές:

 1. Η πιο ασφαλής παραλλαγή του ιονιστή είναι ένας λαμπτήρας φτιαγμένος από φυσικό αλάτι, ο οποίος παρέχει φυσικό ιονισμό του αέρα και είναι κατάλληλος ακόμη και για μικρά παιδιά.
 2. Κατά τη χρήση της συσκευής, βεβαιωθείτε ότι τηρείτε την απόσταση, ασφαλής για άτομα (όχι λιγότερο από ένα μέτρο).
 3. Μην εγκαταστήσετε τη συσκευή με τη λειτουργία βακτηριοκτόνου ακτινοβολίας σε ένα "πυκνοκατοικημένο" γραφείο ή σε ένα σπάνια αεριζόμενο χώρο. Διαφορετικά - οι άνθρωποι που υποφέρουν από αλλεργίες και άσθμα θα υποστούν σοβαρές βλάβες.
 4. Αν κοντά στη συσκευή σας αισθάνονται μια ισχυρή συγκεκριμένη οσμή του όζοντος, αυτό σημαίνει ότι η συγκέντρωσή του είναι κοντά στη μέγιστη τιμή, και υπερβαίνει αυτό το επίπεδο του όζοντος μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση από τοξικές ενώσεις. Θυμηθείτε ότι το όζον είναι χρήσιμο μόνο σε μικρές ποσότητες.
 5. Μην αφήνετε τη συσκευή ενεργοποιημένη για μεγάλο χρονικό διάστημα, ειδικά τη νύχτα.
 6. Κατά την αγορά ενός ιονιστή, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το πιστοποιητικό ποιότητας, καθώς και τη διαθεσιμότητα πληροφοριών σχετικά με τις δοκιμές. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή πληροί τις προϋποθέσεις του δωματίου σας.
στο περιεχόμενο ↑

Βίντεο υλικό

Ελπίζουμε ότι στο άρθρο μας απαντήσαμε στην ερώτηση που σας ενδιαφέρει, γιατί ένας ιονιστής είναι απαραίτητος και ποια συσκευή είναι απαραίτητη για το σπίτι σας και ότι τα οφέλη από αυτό είναι τεράστια - είναι αναμφισβήτητο. Υγεία σε σας και καθαρό αέρα γύρω!

Γιατί πρέπει να ιονίσω τον αέρα για το σπίτι;

Ο κορεσμός του αέρα σε ένα διαμέρισμα με αρνητικά ιόντα είναι πολύ σημαντικό για την ανθρώπινη υγεία. Όλοι οι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με το γεγονός (και πολλοί έχουν βιώσει αυτό τον εαυτό μου) ότι σε μέρη όπως η θάλασσα, τα βουνά, τα δάση από πεύκα, για να αναπνεύσει, όπως λένε «πλήρη μαστού». Σταματά πονοκέφαλος, μειωμένη πίεση, αισθάνθηκε ένα κύμα δύναμης - αυτά και άλλα συμπτώματα εμφανίζονται όταν υπάρχει μια μεγάλη αέριες μάζες στα ανιόντα, τα οποία είναι σοβαρά λείπει στα σπίτια και τα γραφεία μας.

Ιονισμός του αέρα: τι είναι αυτό;

Η διαδικασία του μετασχηματισμού ουδέτερων μορίων και μορίων αέρα σε αρνητικά φορτισμένα σωματίδια - ανιόντα, που ονομάζονται ιονισμός του αέρα. Εμφανίζεται με τη βοήθεια ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, ηλεκτρικών πεδίων, υψηλών θερμοκρασιών. Τα ηλεκτρόνια που πετούν από τα άκρα των βελόνων των ηλεκτροδίων συγκρούονται με ουδέτερα και θετικά σωματίδια και τους δίνουν αρνητικό φορτίο.

Τα ιόντα μπορούν να σχηματιστούν με τρεις τρόπους, με φυσικό, τεχνητό και τεχνολογικό ιονισμό. Έτσι, τα άτομα, που ενώνουν τα ηλεκτρόνια, καθίστανται αρνητικά φορτισμένα, χάνοντάς τα - θετικά. Τα "χαμένα" σωματίδια ηλεκτρονίων έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία, προκαλώντας πονοκέφαλο, κόπωση, διαταραχή του καρδιαγγειακού συστήματος. Τα αρνητικά φορτισμένα σωματίδια έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Σημαντικό! Η συγκέντρωση αρνητικών σωματιδίων στο δωμάτιο δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από 0,1 mg ανά 1 κυβικό μέτρο. m. Διαφορετικά, τα ιόντα φωτός μετατρέπονται σε βαρέα ιόντα και αυξάνεται ο αριθμός των ψευδοενώνων.

Γιατί χρειάζομαι ιονισμό αέρα στο διαμέρισμα;

Με μεγάλο αριθμό ατόμων στο διαμέρισμα ή σε μικρά δωμάτια, δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου αρνητικά φώτα αέρα στον αέρα. Αλλά βαριά κυριαρχεί. Γιατί συμβαίνει αυτό; Τα ιόντα φωτός έχουν σύντομη διάρκεια ζωής. Αυτά απορροφούνται από το άτομο μέσω της αναπνευστικής οδού και του δέρματος. Και η "εκπνοή" περιέχει σωματίδια ατμού, σχηματίζοντας βαρύ ιόντα, τα οποία είναι ήδη άφθονα στον αέρα.

Η παρουσία ηλεκτρικού εξοπλισμού στο δωμάτιο αποκλείει επίσης την παρουσία αρνητικών ιόντων στον αέρα. Πρόκειται για την κινητικότητα τέτοιων σωματιδίων. Αυτοί, με μεγάλη ταχύτητα, κινούνται μέσα από τα πεδία των δυνάμεων στις αντίθετα φορτισμένες, όπου "εξουδετερώνουν".

Για να δημιουργηθούν συνθήκες για τη συντήρηση ενός διαμερίσματος αρνητικών ιόντων στον αέρα, είναι αδύνατο να θερμανθεί σε υπερβολική ξήρανση. Δεδομένου ότι η σκόνη στον ξηρό αέρα είναι ένα "έδαφος" για το σχηματισμό βαριών ιόντων.

Σημαντικό! Όλες οι συσκευές θέρμανσης είναι ένας "μεταφορέας" για την επεξεργασία ιόντων. Μετατρέπουν τα ελαφρά σωματίδια σε βαριά.

Όχι μόνο ο ξηρός αέρας αλλά και η υπερβολική υγρασία συμβάλλουν στην «απώλεια» ενός αρνητικού ιόντος του φορτίου. Η υγρασία του αέρα δεν πρέπει να υπερβαίνει το 55%.

Σήμερα, το ζήτημα του ιονισμού του διαμερίσματος αυξάνεται. Γιατί χρειάζομαι ιονισμό αέρα; Πρώτα απ 'όλα, για την προστασία του ανθρώπινου σώματος από τις επιβλαβείς επιπτώσεις του περιβάλλοντος (σκόνη, χημικές ουσίες, οσμές δομικών υλικών, κλπ.). Πώς συμβαίνει αυτό; Ionizer, παράγει φωτεινά αρνητικά ανιόντα που μεταφέρουν το φορτίο τους, μόρια οξυγόνου (βελτιώνοντας τη δομή τους), σκόνη, πιτυρίδα και, κυρίως, ιούς και βακτήρια. Το αποτέλεσμα είναι καθαρός αέρας.

Ionizer αέρα στο διαμέρισμα είναι χρήσιμη: θετικά αποτελέσματα

Φυσικά, για μια συσκευή που προσπαθεί να φέρει τον αέρα των διαμερισμάτων μας όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κανονική, θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε με σεβασμό. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποδίδει μεγάλη σημασία στο περιβάλλον, ιδίως στους ανθρώπους που αναπνέουν αέρα. Σε μία από τις συναντήσεις που αφορούσαν το πρόβλημα της μόλυνσης του ατμοσφαιρικού στρώματος, ανακοινώθηκαν ορισμένα στοιχεία. Έτσι, για την κανονική λειτουργία του ανθρώπινου σώματος, είναι απαραίτητο η περιεκτικότητα των ανιόντων σε 1 κυβικό μέτρο. cm αέρα δεν ήταν μικρότερη από 1000 μονάδες. Ο αριθμός αυτός θεωρείται ελάχιστος. Ο επιστήμονας-βιοφυσικός A. Chizhevsky αποδείχθηκε από την εμπειρία να αποδείξει ότι για μια υγιή υγιή λειτουργία του σώματος αυτός ο δείκτης πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 φορές υψηλότερος.

Σημαντικό! Για σύγκριση - η περιεκτικότητα σε ιόντα σε διάφορα μέρη: ένα διαμέρισμα της πόλης - έως 50? σαλόνι αυτοκινήτου - έως 20? στα όρια της πόλης (όχι σε πάρκα) - έως 150? στο πεδίο - 800-900; κωνοφόρο δάσος και θάλασσα - περίπου 5.000? στα βουνά - έως 10 000? ορεινά ποτάμια και καταρράκτες - μέχρι 45 000. Ο μεγαλύτερος δείκτης - μετά από μια καταιγίδα, ανεξάρτητα από την τοποθεσία, κυμαίνεται από 60 έως 100 χιλιάδες ιόντα ανά 1 κυβικό μέτρο. δείτε

Ο αέρας στον οποίο υπερισχύουν αρνητικά φορτισμένα ανιόντα μπορεί να επηρεάσει θετικά το ανθρώπινο σώμα:

 • Δεδομένου ότι το περιεχόμενο των αρνητικών σωματιδίων στον αέρα του διαμερίσματος, του αυτοκινήτου, του χώρου γραφείων είναι πολύ χαμηλό, στη συνέχεια, την αύξηση τους, ακόμη και στους κανονιστικούς δείκτες, αυξάνει την αποτελεσματικότητα. Ένα άτομο κυριολεκτικά αισθάνεται μια βιασύνη της δύναμης, ζωντάνια.
 • Αυξημένη ανοσία - το σώμα καταπολεμά αποτελεσματικά τους ιούς.
 • Η ψυχολογική κατάσταση βελτιώνεται - η αϋπνία εξαφανίζεται, η κατάθλιψη περνάει, η συναισθηματική κατάσταση βελτιώνεται.
 • Θετική επίδραση στο καρδιαγγειακό σύστημα - μειώνει την πίεση, διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, ομαλοποιεί τον καρδιακό ρυθμό.
 • Περάστε τον αρθρικό πόνο.

Εάν, ας πούμε, αυτό που κάνει έναν ιονιστή αέρα για ένα διαμέρισμα, θα πρέπει να τονιστεί - η καταστροφή των ιών, των ακάρεων σκόνης, των σπόρων των μυκήτων, των μικροσωματιδίων του ανθρώπινου δέρματος, της πιτυρίδας, των χημικών ενώσεων του αέρα. Επίσης, οι κατασκευαστές βεβαιώνουν ότι η συσκευή είναι σε θέση να απαλλαγούμε από το σπίτι μας από διάφορες μυρωδιές, όπως καπνός τσιγάρων, κουζίνα, κατασκευή, διακόσμηση.

Ιονιστής αέρα: βλάβη ή όφελος;

Για να απαντήσετε σε αυτή τη δύσκολη ερώτηση, ας επιστρέψουμε στο έργο της συσκευής. Παραγωγή ανιόντα ιονιστή (αν είναι αρκετά ισχυρό) καθαρίζει τον αέρα, αφαιρεί τη σκόνη, τα βακτήρια, τους ιούς και άλλα μικροσκοπικά σωματίδια με απόθεση τους επί των κατεργασμένων επιφανειών του δωματίου (στα έπιπλα, τοίχοι, πατώματα). Μετά από αυτή τη θεραπεία, απαιτείται υγρός καθαρισμός, διαφορετικά θα σχηματιστεί μια σκοτεινή επίθεση. Επιπλέον, στον ξηρό αέρα, τα διορθωμένα σωματίδια αποκτούν και πάλι θετικό φορτίο, και... η διαδικασία ξεκινά πάλι.

Η συσκευή, η οποία αργότερα ονομαζόταν πολυελαίος του Chizhevsky, αποτέλεσε τη βάση των σύγχρονων ιονιστών. Είναι αλήθεια ότι ορισμένες από τις σημαντικές προϋποθέσεις για την εργασία του έχουν αλλάξει σημαντικά. Για παράδειγμα, ο πολυελαίος του Chizhevsky παρήγαγε αρνητικά ιόντα με τη βοήθεια εκκενώσεως κορώνας. Σήμερα, συσκευές έχουν εμφανιστεί σε ραδιοϊσότοπα. Επιπλέον, δεν είναι μονοπολικές συσκευές, αλλά διπολικά, οι οποίες εκτός από τις αρνητικές, αναπτύσσουν επίσης θετικά ιόντα, άρχισαν να εφαρμόζονται ενεργά. Όσο είναι χρήσιμο για τον αέρα, ο οποίος είναι ήδη υπερκορεσμένος με θετικές επιβαρύνσεις, είναι ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα.

Με όλες τις θετικές ιδιότητες του ιονιστή, έχει πολλές αντενδείξεις για χρήση.

 • Ένας από τους δείκτες που πρέπει να ειδοποιήσει τον αγοραστή είναι η ανεπιθύμητη παρουσία ενός ατόμου στο δωμάτιο κατά τη λειτουργία της συσκευής.
 • Υποχρεωτικός υγρός καθαρισμός μετά τη συνεδρία ιονισμού.
 • Μην ενεργοποιείτε τον ιονιστή εάν η υγρασία στο διαμέρισμα είναι κάτω από 45% ή μεγαλύτερη από 75.
 • Αν υπάρχει υπέρβαση του συνιστώμενου χρόνου λειτουργίας της συσκευής, τότε είναι δυνατή μια απαράδεκτη συγκέντρωση όζοντος στον αέρα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε απότομη επιδείνωση της υγείας του νοικοκυριού.
 • Η χρήση της συσκευής είναι επιβλαβής: για άτομα με χαμηλή αρτηριακή πίεση: παιδιά κάτω του 1 έτους. ασθενείς με βρογχικό άσθμα. σε αυξημένη θερμοκρασία σώματος. σε άτομα με νεοπλάσματα.
 • Απαγορεύεται αυστηρά η ενεργοποίηση της συσκευής σε χώρο που είναι πολύ σκονισμένος.
 • Μην καπνίζετε ή χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικό τσιγάρο ενώ η συσκευή λειτουργεί.

Όσο χρειάζεται ένας ιονιστής αέρα σε ένα διαμέρισμα - ο καθένας θα πρέπει να λύσει τον εαυτό του. Η άποψή μας είναι ότι ο ιονιστής είναι μια εξαιρετική συσκευή, αλλά η επίδρασή του στο ανθρώπινο σώμα θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική μέσα στα τοιχώματα ενός ιατρικού ιδρύματος υπό την επίβλεψη ειδικών.

Μύθοι και γεγονότα: τι είναι ο ιονισμός;

Ο ιονισμός του αέρα ανήκει στον αριθμό των μοντέρνων όρων, υπάρχει πολλή συζήτηση γι 'αυτό, όλοι είναι πεπεισμένοι για τη χρησιμότητά του, αλλά στην πραγματικότητα πολύ λίγοι άνθρωποι καταλαβαίνουν τι είναι πραγματικά και γιατί το άτομο το χρειάζεται.

Τι είναι ιονισμός;

Κατά τα τελευταία δέκα χρόνια ακούμε όλο και περισσότερο αυτή τη φράση: τον ιονισμό του αέρα. Τι είναι πραγματικά; Ο ιονισμός είναι η φυσική διαδικασία αποκόλλησης ενός ηλεκτρονίου από μόρια ή άτομα αερίου, ως αποτέλεσμα των οποίων σχηματίζονται δύο μόρια με διαφορετικά φορτία από ένα ουδέτερο μόριο: αρνητικό, λαμβάνεται ένα ηλεκτρονικό "μπόνους" και θετικό, το οποίο το έχασε.

Στη φύση, ο ιονισμός του αέρα λαμβάνει χώρα φυσικά, αισθάνεται πιο έντονα σε κωνοφόρα δάση, βουνά και θάλασσα. Συνήθως ο αέρας ιονίζεται με κεραυνό και κοσμική ακτινοβολία και το οξυγόνο και το όζον εκτίθενται στην ίδια τη διαδικασία. Τα ιονισμένα μόρια αερίου ονομάζονται aeroions, και η παρουσία τους καθιστά τον φυσικό αέρα χρήσιμο για ένα άτομο. Ο ιονισμός του αέρα σε ένα διαμέρισμα δεν συμβαίνει φυσιολογικά, αφού δεν υπάρχει άμεση επίδραση των φυσικών πηγών του και προσφύγουμε σε ειδικές συσκευές - ιονιστές - ή μια τεχνική με μια τέτοια λειτουργία. Αλλά γιατί πρέπει να ιονίσω τον αέρα στο διαμέρισμα και το χρειάζομαι καθόλου;

Οφέλη και βλάβη του ιονισμού

Έτσι, η λειτουργία του ιονισμού του αέρα είναι η δημιουργία ιόντων αέρα στον αέρα. Στη φύση, ο αριθμός αεροσκαφών, κατά μέσο όρο, είναι 10-15 φορές υψηλότερος από ό, τι στον αέρα της πόλης που είναι μολυσμένος με καυσαέρια και βιομηχανικές εκπομπές. Στο σπίτι, η ποιότητα του αέρα επηρεάζεται επίσης από την εξάτμιση από τον εξοπλισμό και την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από τηλεοράσεις και υπολογιστές. Ίσως, σε αυτό το σίδερο, έχουν ολοκληρωθεί τα γεγονότα για τον ιονισμό.

ιόντων κορεσμού του αέρα είναι πλέον ευρέως διαφημίζεται, η κράτηση αμέσως αποδείχθηκε τόσο αρνητικές όσο και θετικές επιπτώσεις στην ιονισμού δεν είναι, σε καμία περίπτωση, σαφής ιατρική συμβουλή σχετικά με την εκεί. Πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους της ακτινοβολίας μπορεί να είναι χρήσιμο για σας εάν σκέφτεστε για την αγορά μιας τέτοιας συσκευής, ή ήδη κατέχουν, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί από έγκυρες πηγές.

Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές, τα ιόντα αέρα, ή μάλλον ο αέρας που έχουν κορεστεί, έχουν τα πλεονεκτήματά τους. Πρώτα απ 'όλα, ενεργοποιούν το έργο των ερυθροκυττάρων, αυξάνοντας την ανταλλαγή αερίων στους πνεύμονες κατά 10%. Αυτός ο παράγοντας καθορίζει ως επί το πλείστον όλες τις άλλες επιδράσεις του ιονισμού του αέρα:

 • Βελτίωση της ποιότητας του ύπνου. Το όνειρο είναι πιο βαθύ, υγιές και φέρνει μια πλήρη ξεκούραση.
 • Αυξήστε την αποδοτικότητα και την ικανότητα συγκέντρωσης.
 • Βελτιώνει την ευημερία, την κατάλληλη ανάπαυση και την οξυγόνωση βοηθά στην αύξηση της ασυλίας.
 • Λόγω μιας πλήρους νυχτερινής ανάπαυσης, η ψυχολογική κατάσταση κανονικοποιείται, τα ιόντα αέρα μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης ή της νεύρωσης.
 • Ο μεταβολισμός επιταχύνεται, ο οποίος βοηθά στην καλύτερη εμφάνιση, καθώς και στην επιτάχυνση της πορείας των ασθενειών και στην ανακούφιση των συμπτωμάτων τους.
 • Τα αρνητικά φορτισμένα ιόντα προσελκύουν επιβλαβή σωματίδια από τον αέρα, βοηθώντας τον καθαρισμό από τη σκόνη, τα αλλεργιογόνα και τα μόρια του αερίου.

Ωστόσο, αυτές οι ιδιότητες αεροπλάνων έχουν την αντίθετη πλευρά. Εάν υπάρχει ιονισμός του αέρα στο διαμέρισμα, είναι ευεργετικό ή επιβλαβές, επηρεάζει τους κατοίκους του, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτούς και την κατάστασή τους. Έτσι, οι επιβλαβείς ιδιότητες των αερίων.

 • Εάν, κατά τη διάρκεια της ιονισμού του δωματίου υπάρχει ένα άτομο με ένα ιογενή ασθένεια, ή απλά να έχουν ένα μόριο του ιού μεταδίδεται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια, η πιθανότητα της μόλυνσης θα αυξηθεί εκθετικά, όπως και στην ιονισμένο αέρα, η νόσος εξαπλώνεται πολύ γρήγορα.
 • Ο ιονισμένος αέρας αντενδείκνυται σε ασθενείς με υψηλό πυρετό. Η επιτάχυνση του μεταβολισμού "θερμαίνει" το σώμα ακόμα περισσότερο.
 • Η επιτάχυνση του μεταβολισμού, η οποία διεγείρει τα ιόντα του αέρα, είναι επιβλαβής για μια σειρά χρόνιων και αργών ασθενειών, καθώς μπορεί να τους επιταχύνει. Ο ιονισμός αντενδείκνυται στην ογκολογία.
 • Επίσης, ο αέρας με aeroions περιπλέκει την πορεία του βρογχικού άσθματος, φορτώντας περαιτέρω το αναπνευστικό σύστημα.
 • Υπάρχει ατομική δυσανεξία και υπερευαισθησία στα ιόντα του αέρα, οπότε πριν αγοράσετε ένα ιονιστή, πρέπει να ελέγξετε πόσο άνετα είναι για σας να αναπνεύσετε αυτόν τον αέρα.
 • Τα παιδιά κάτω του ενός έτους και οι ασθενείς στην περίοδο αποκατάστασης μετά από τη χειρουργική επέμβαση χρειάζονται επίσης έναν ήρεμο, καθαρό αέρα χωρίς αέρα.
 • Ξεχωριστά είναι απαραίτητο να πούμε για τους ασθενείς με πιθανές διαταραχές της κυκλοφορίας του αίματος, ειδικά του εγκεφαλικού, στην περίπτωση αυτή ο ιονισμός μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία.
 • Επιπλέον, τα ηλεκτροφόρα σωματίδια έλκονται από επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένης της ανθρώπινης βλέννας - πολύ ισχυρότερες από τις ουδέτερες. Ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια ιονισμού σε ένα δωμάτιο είναι καλύτερα να μην είναι.
 • Όλοι οι ιονιστές δημιουργούν όζον - φυσικό οξειδωτικό, το οποίο είναι επιβλαβές τόσο για τον άνθρωπο όσο και για την τεχνολογία. Η συγκέντρωση του όζοντος είναι γενικά δεν ελέγχεται, και εν απουσία εξαερισμού μπορεί να υπερβεί όλες τις επιτρεπόμενες διαστάσεις και να φτάσει ανησυχητικές διαστάσεις.
 • Όλες οι θετικές επιδράσεις του ιονισμού εμφανίζονται μετά από μήνες ή και χρόνια έκθεσης, δεν θα υπάρξει στιγμιαία επίδραση από αυτό.

Επιπλέον, κύκλοι σκόνης γύρω από τον ιονιστή μπορούν να σχηματιστούν, ο χώρος με τον ιονιστή χρειάζεται συνεχή υγρό καθαρισμό, συμπεριλαμβανομένων των τοίχων. Μπορούμε να προτείνουμε το συνδυασμό του ιονιστή με έναν καθαριστή αέρα ποιότητας που θα σας προστατεύσει από την εξάπλωση σωματιδίων σκόνης, ιών και λοιμώξεων.

Γιατί χρειάζομαι ιονισμό αέρα;

Η χρήση καθαρού αέρα γράφεται και λέγεται πολύ. Όμως, κάθε κάτοικος μιας μητρόπολης δεν μπορεί να αντέξει την πολυτέλεια των ημερήσιων περιπάτων σε ένα πευκοδάσος ή κατά μήκος της ακτής του ωκεανού. Και στη συνέχεια ο ιονιστής του αέρα έρχεται στην ενίσχυση, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί στο δικό σας διαμέρισμα ή γραφείο.

Η ουσία της διαδικασίας ιονισμού του αέρα

Τα ιόντα είναι στοιχειώδη σωματίδια που έχουν θετικό ή αρνητικό φορτίο. Βρίσκονται στη μάζα του αέρα σε μεγαλύτερη ή μικρότερη συγκέντρωση. Ο ιονισμός του αέρα είναι η διαδικασία με την οποία σχηματίζονται νέα ιόντα στον αέρα που γεμίζει το δωμάτιο.

Για εύκολη αναπνοή και ευεξία, ένα άτομο χρειάζεται αέρα που είναι κορεσμένος με αρνητικά φορτισμένα ιόντα. Σε αυτή την περίπτωση, στη διαδικασία της αναπνοής, αυξάνεται η ικανότητα εργασίας ενός ατόμου και αυξάνεται η ασυλία, αισθάνεται έντονη και γεμάτη ενέργεια.

Είναι ο αέρας κορεσμένος με αρνητικά φορτισμένα ιόντα που γίνεται αντιληπτός από ένα άτομο ως καθαρό και φρέσκο, έτσι συμβαίνει σε οικολογικά ασφαλείς φυσικές ζώνες.

Γιατί χρειάζομαι ιονισμό αέρα;

Αλλά ο αέρας της μεγαλούπολης, γλέντι μετά τα καυσαέρια από τις μεταφορές, τη σκόνη και άλλες μολύνσεις, χάνει τις θεραπευτικές ιδιότητές του, με αποτέλεσμα το άτομο βιώνει μια ιοντική πείνας: επιδεινώνει τη γενική κατάσταση της υγείας, την ανησυχία του για την αδυναμία και πονοκεφάλους.

Πολλά από αυτά συμβάλλουν σε αυτό και μια μακρά παραμονή στο δωμάτιο, όπου λειτουργούν πολλές ηλεκτρικές συσκευές. Όλοι, για παράδειγμα, αφού περάσουν μερικές ώρες σε έναν υπολογιστή ή παρακολουθούν τηλεόραση, μπορούν να αισθανθούν τα απτά σημάδια της πείνας των ιόντων: μια αίσθηση βαρύτητας στο κεφάλι του, αδυναμία, μια κατάσταση στοργής.

Έχει αποδειχθεί από την εμπειρία ότι η ποσότητα των αρνητικά φορτισμένων ιόντων σε έναν κλειστό χώρο είναι 15 φορές μικρότερη από ό, τι είναι απαραίτητη για την καλή υγεία και την κανονική λειτουργία του σώματος, έτσι ώστε κάθε κάτοικος της πόλης να βιώνει ιλιώδεις πείες σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό. Τα παιδιά και τα άτομα με εξασθενημένη ασυλία υποφέρουν ιδιαίτερα από την έλλειψη ιόντων στον αέρα.

Η επίδραση του ιονισμού στον άνθρωπο

Ένα τόσο απλό πράγμα, όπως ο κορεσμός του αέρα με αρνητικά φορτισμένα σωματίδια, είναι σε θέση να αλλάξει ριζικά την ευημερία ενός ατόμου. Εδώ είναι μια ελλιπής λίστα παραδειγμάτων θετικών επιδράσεων του ιονισμένου αέρα στην υγεία:

 • Οι προστατευτικές λειτουργίες του σώματος ενισχύονται, ενισχύεται η ανοσία.
 • Η πίεση και η εργασία της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων κανονικοποιούνται.
 • Αυξάνει την όρεξη.
 • Το όνειρο γίνεται βαθύτερο και πιο ήρεμο.
 • Αυξάνει την ικανότητα εργασίας.
 • Όλες οι λειτουργίες του εγκεφάλου ενεργοποιούνται.
 • Η εργασία του αναπνευστικού συστήματος είναι ομαλοποιημένη.
 • Ανακόψτε τις διαδικασίες καταστροφής και γήρανσης του οργανισμού σε κυτταρικό επίπεδο.
 • Το επίπεδο των αρνητικών επιπτώσεων από διάφορα είδη ακτινοβολίας, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, μειώνεται.
 • Αποτρέπει την ανάπτυξη κακοήθων νεοπλασμάτων στο σώμα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν ιονιστή αέρα

Αγοράζοντας έναν ιονιστή, αξίζει να θυμάστε ότι όταν δουλεύετε, προκαλεί την καθίζηση της σκόνης σε διαφορετικές επιφάνειες, επομένως θα πρέπει να κάνετε πιο υγρό καθαρισμό.

Το Ionizer ενεργοποιείται μόνο για λίγο, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνιμα. Στις οδηγίες για τη συσκευή, διαβάστε προσεκτικά τις πληροφορίες σχετικά με τον βέλτιστο χρόνο λειτουργίας του ιονιστή σας.

Γιατί χρειάζομαι ιονισμό αέρα;

Συμβαίνει ότι ξεκινώντας τη χρήση αυτής της χρήσιμης συσκευής, ένα άτομο αισθάνεται άσχημα, υπνηλία, ζάλη ή πονοκέφαλο. Μην φοβάστε! Θυμηθείτε, τέτοια συμπτώματα δεν είναι ασυνήθιστα όταν βγείτε έξω από την πόλη και αναπνέετε καθαρό αέρα για τις πρώτες ώρες.

Πρώτη φορά είναι καλύτερο να ενεργοποιήσετε τη συσκευή όταν δεν υπάρχουν άτομα κοντά. Με την πάροδο του χρόνου, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμα και όταν βρίσκεστε στο δωμάτιο. Ωστόσο, σε ένα περιβάλλον με πολύ σκονισμένο ή καπνιστό περιβάλλον, καθώς και με μεγάλο πληθυσμό ανθρώπων, η συσκευή δεν πρέπει να χρησιμοποιείται.

Γιατί χρειάζομαι ιονισμό αέρα;

Με όλα τα ευεργετικά αποτελέσματα του ιονιστή αέρα στο ανθρώπινο σώμα, υπάρχουν μερικές αντενδείξεις για τις οποίες η συσκευή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

 • Δεν συνιστάται να ιονίζετε σε ένα δωμάτιο όπου υπάρχει ένα άρρωστο άτομο με αυξημένη θερμοκρασία σώματος.
 • Μην χρησιμοποιείτε ιονιστή και άτομα που έχουν ήδη κακοήθη νεοπλάσματα. Όντας, αφενός, αποτρεπτικό για τις ογκολογικές παθήσεις, ο ιονισμένος αέρας, από την άλλη πλευρά, προάγει την εντατικότερη ανάπτυξη ήδη υπαρχόντων κακοήθων όγκων.
 • Δεν συνιστάται η χρήση της συσκευής για άτομα με ασθένειες του κεντρικού νευρικού συστήματος, προβλήματα αναπνευστικής οδού στην περιοχή κατά την οξεία φάση, καθώς και εκείνους που είναι αιχμηρές παραβίαση της κυκλοφορίας του αίματος του εγκεφάλου ή σοβαρή μορφή της αρθρίτιδας.

Τι είναι ένας ιονιστής αέρα για ένα διαμέρισμα και ένα σπίτι;

Στην ψηφιακή εποχή, οι άνθρωποι ασυνείδητα απέχουν από τη φύση. Αλλά μια τέτοια "επαφή" είναι πολύ απαραίτητη για το ανθρώπινο σώμα, και πρώτα απ 'όλα λόγω της πρόσβασης σε καθαρό οξυγόνο. Στην πραγματικότητα των σύγχρονων πόλεων, η μόνη εναλλακτική λύση είναι να αγοράσετε έναν ιονιστή αέρα για ένα διαμέρισμα, ένα σπίτι και ακόμη και ένα αυτοκίνητο, αλλά πόσο ασφαλής είναι αυτή η οικιακή συσκευή;

Τι είναι και γιατί χρειάζομαι ιονιστή αέρα

Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται να αναπνέει αρνητικά φορτισμένα ιόντα για να διατηρεί υψηλή δραστηριότητα και ικανότητα εργασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η φυσική στάθμη αυτών των σωματιδίων μειώνεται λόγω της κακής οικολογίας, της υψηλής συγκέντρωσης των καυσαερίων και της ευρείας χρήσης των ηλεκτρικών συσκευών. Για μια υγιή και εκπληκτική ζωή είναι απαραίτητο να ιονίζουμε με τεχνητό τρόπο το οξυγόνο, για να αναπνέουμε τον αέρα με «βιταμίνες».

Στο φυσικό περιβάλλον, οι ιονιστές αέρα είναι ηλεκτρικές εκκενώσεις αστραπής, κοσμικές ακτίνες. Από την άποψη της φυσικής, δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο σε αυτή τη διαδικασία. Ποιος είναι ο ιονισμός του αέρα; Η ουσία του είναι απλή:

 • τα μόρια οξυγόνου συνδέονται με τα ελεύθερα ηλεκτρόνια.
 • τα σωματίδια αποκτούν αρνητικό φορτίο.

Η αυξημένη κατασκευή ιόντων αέρα προωθεί τον εμπλουτισμό του αέρα, λόγω του οποίου αυξάνει η βιολογική του δραστηριότητα και ο αέρας γίνεται παρόμοιος με τον αέρα του βουνού. Χρειάζομαι έναν ιονιστή στο σπίτι ή στο διαμέρισμα; Η απάντηση είναι προφανής - αυτή η συσκευή είναι εξαιρετικά απαραίτητη, επειδή σε κλειστούς χώρους η συγκέντρωση των ιόντων είναι αρκετές φορές χαμηλότερη από την κανονική.

Δώστε προσοχή! Ιονισμός του αέρα - τι είναι; Αυτή είναι μια φυσική διαδικασία σχηματισμού ιόντων. Στην ατμόσφαιρα ανά 1 cm2 υπάρχουν 600 έως 50.000 ιόντα.

Οφέλη για το σώμα

Με το οξυγόνο, τα αρνητικά φορτισμένα σωματίδια διεισδύουν ενεργά στο αίμα και μαζί με αυτά "μεταφέρονται" στα εσωτερικά όργανα, στο ανθρώπινο σώμα. Ο ιονιστής του αέρα είναι σε θέση να τα δημιουργήσει τεχνητά, αποκαθιστώντας τη φυσική ισορροπία μέσα σε ένα ενιαίο δωμάτιο. Αλλά πόσο χρήσιμη είναι αυτή η συσκευή;

Υπάρχουν 2 τρόποι διείσδυσης αερίων στο ανθρώπινο σώμα: αναπνοή μέσω των πνευμόνων και μέσω της επιφάνειας του δέρματος. Τα αρνητικά φορτισμένα σωματίδια μειώνουν το όριο του πόνου, προάγουν την ταχεία ανάπτυξη της γραμμής των μαλλιών, τη σωστή ευαισθησία στο άγγιγμα. Ένας ιονιστής είναι χρήσιμος για εκείνους που αγωνίζονται με την αλωπεκία ή είναι προδιάθετοι σε αυτό, οι οποίοι έχουν ήδη τα αντίστοιχα προβλήματα.

Χρησιμοποιήστε αέρα ιονισμού πρέπει να είναι:

 • άτομα με εξασθενημένο σώμα, χρόνιες ασθένειες.
 • σε μικρά παιδιά.
 • οι ηλικιωμένοι.
 • εργαζόμενοι γραφείου που ξοδεύουν στην οθόνη από 2 ώρες.
 • οι οποίοι πρέπει να περάσουν πολύ καιρό σε περιορισμένο χώρο.

Ο ιονισμός του αέρα σε ένα διαμέρισμα είναι μια προσιτή εναλλακτική λύση για τη θεραπεία των ναρκωτικών σε διαταραχές του νευρικού συστήματος, άσθμα, υπέρταση, κυκλοφοριακά προβλήματα.

Βλάβη στο σώμα

Για να φτάσουμε στην καρδιά της λειτουργίας μιας οικιακής συσκευής, είναι απαραίτητο να δηλώσουμε ότι δεν είναι πάντοτε χρήσιμο και όχι όλα. Ο ιονιστής αέρα για ένα διαμέρισμα χρεώνει αρνητικά σωματίδια όχι μόνο με οξυγόνο, αλλά και με την μικροχλωρίδα του δωματίου, λεπτή σκόνη. Μετά από αυτό, εγκατασταθούν στα γύρω αντικείμενα, τα έπιπλα.

Σε ποιον είναι ο ιονιστής αέρα για το σπίτι αντενδείκνυται;:

 1. Karapuzam σε ηλικία έως 1 έτους.
 2. Ασθενείς με οξείες επιθέσεις.
 3. Άτομα με ατομική μισαλλοδοξία.
 4. Εάν υπάρχει παραβίαση της κυκλοφορίας του αίματος στον εγκέφαλο, η χρήση του ιονιστή του αέρα ισοπεδώνεται και σε ορισμένες περιπτώσεις απαγορεύεται αυστηρά αυτή η συσκευή να χρησιμοποιείται σε δωμάτια με ασθενείς.
 5. Ασθενείς που πάσχουν από οξεία μορφή ρευματοειδούς αρθρίτιδας, πνευμονία.
 6. Υπερευαισθησία.

Οι ειδικοί δηλώνουν ότι τα οφέλη ή η βλάβη του ιονιστή αέρα για το ανθρώπινο σώμα καθορίζονται από μεμονωμένα χαρακτηριστικά. Σε μερικούς, η συσκευή μπορεί να προκαλέσει ζάλη, υπνηλία, επιθέσεις ημικρανίας. Το αποτέλεσμα είναι συγκρίσιμο με αυτό που παρατηρείται με παρατεταμένη έκθεση στον καθαρό αέρα.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της συσκευής, καθώς και ποιες συσκευές είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο

Τύποι ιονιστήρων

Οι ιονιστές για τον αέρα στο σπίτι ταξινομούνται σύμφωνα με διάφορα λειτουργικά κριτήρια.

Με την κατεύθυνση των παραγόμενων σωματιδίων, η μονάδα μπορεί να είναι:

 • Unipolar. Τα πιο προσιτά μοντέλα στην αγορά.
 • Διπολικός ιονιστής αέρα - συσκευή ικανή να παράγει όχι μόνο αρνητικά φορτισμένα σωματίδια, αλλά και θετικά. Αυτά τα προϊόντα είναι ακριβά, γεγονός που δικαιολογείται πλήρως από την εκτεταμένη λειτουργικότητα.

Αλλά πώς να επιλέξετε έναν ιονιστή αέρα, ποιος τύπος οργάνου είναι προτιμότερος; Οι εμπειρογνώμονες έχουν πειραματικά αποδείξει ότι το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται ιόντα, τόσο με "συν" όσο και με "μείον". Με αυτό το σκεπτικό, ο διπολικός ιονιστής αέρα είναι μια πιο πρακτική επιλογή:

 • Μορφοποιεί ή εξαλείφει την ηλεκτροστατική.
 • Το οξυγόνο γίνεται πολύ χρήσιμο για το σώμα.
 • ο κίνδυνος σχηματισμού αζωτούχων ενώσεων εξαλείφεται.

Η χρήση και η καταστροφή του ιονισμού του αέρα σε τέτοιες συσκευές αντισταθμίζονται, αφού η συσκευή μπορεί να ρυθμιστεί κατά την κρίση της. Οι λειτουργικές αλλαγές γίνονται γρήγορα, με την εμφάνιση των παραμικρών αλλεργικών αντιδράσεων, επιδείνωση της ευημερίας.

Πώς να επιλέξετε ένα ιονιστή

Επιλέγοντας ένα ionizer στο σπίτι, οι επαγγελματίες συμβουλεύουν να τηρούν απλούς κανόνες.

 1. Να εξοικειωθείτε με το τεχνικό διαβατήριο της συσκευής και να προσδιορίσετε τον αριθμό των παραγόμενων αρνητικών σωματιδίων. Όσο περισσότεροι από αυτούς, τόσο το καλύτερο. Για ένα εξοχικό σπίτι η μέγιστη αξία είναι 50 χιλιάδες.
 2. Είναι πολύ ανεπιθύμητο ότι ο ιονιστής αναπτύσσει όζον κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, λόγω της βλαπτικότητας του στο ανθρώπινο σώμα.
 3. Η χωρητικότητα της οικιακής συσκευής πρέπει να αντιστοιχεί στην περιοχή του δωματίου. Για τα αστικά διαμερίσματα, η ελάχιστη τιμή είναι 600 ιόντα ανά κυβικό μέτρο οικιστικού χώρου. Οι διπολικοί ιονιστές θα πρέπει να έχουν έναν κατάλληλο δείκτη στο -0,2.
 4. Και τα δύο παθητικά και ενεργά μοντέλα πωλούνται. Η αποτελεσματικότητα των τελευταίων δειγμάτων επικρατεί, λόγω της παρουσίας ενός ολοκληρωμένου ανεμιστήρα.

Τα γερμανικά και τα ιταλικά προϊόντα είναι δημοφιλή στην αγορά. Ας σημειωθεί ότι η εγχώρια παραγωγή δεν παραχωρεί στις ξένες αναλογίες την ποιότητα εκτέλεσης και την αξιοπιστία.

Πλαστά

Επιδιώκοντας άμεσα οφέλη, πολλές εταιρείες μιας ημέρας καταφεύγουν στις υπηρεσίες των βιοτεχνών συλλεκτών. Συλλέγουν το ιονιστή αέρα με τα χέρια τους, χωρίς να τηρούν κανόνα και πρότυπα ποιότητας. Ως αποτέλεσμα, η αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα μοντέλων χαμηλού κόστους που δεν φέρνουν τίποτα άλλο εκτός από βλάβες στην υγεία.

Το κύριο μειονέκτημα αυτών των οικιακών συσκευών είναι ότι παράγουν όζον. Σε υψηλή συγκέντρωση, είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο. Εάν μετά την ενεργοποίηση της συσκευής, τα μέλη της οικογένειας αισθάνονται άσχημα χειρότερα, είναι καλύτερα να τα επιστρέψετε στον πωλητή. Ειδικός εξοπλισμός πρέπει να αγοράζεται σε πιστοποιημένα καταστήματα. Πριν ενεργοποιήσετε τη συσκευή, διαβάστε τις οδηγίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης του ιονιστή.

Chizhevsky πολυέλαιος

Ο πολυέλαιος του Chizhevsky είναι μια μονοπολική λύση. Τις τελευταίες δεκαετίες, έχουν χάσει τη συνάφειά τους, λόγω της χαμηλής απόδοσης τους. Το προϊόν δεν διανεμήθηκε ευρέως λόγω της δομικής πολυπλοκότητας της εφαρμογής.

Η αρχή του ιονιστή αέρα, που έγινε με την τεχνολογία Chizhevsky, ήταν απλή. Ο πολυέλαιος λειτουργούσε υπό τάση 100 χιλιάδων βολτ. Τα λεπτά στοιχεία δημιούργησαν ένα ογκομετρικό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, παρεμπιπτόντως, που μπορεί να είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Σε απόσταση 1,7 μέτρων κοντά δεν μπορούσε να είναι μεγαλύτερη από 6 λεπτά, η συγκέντρωση του όζοντος παρέμεινε πολύ υψηλή.

Η μονάδα εργάστηκε υπό υψηλή τάση σκόπιμα, παρά τις πολλές παρενέργειες. Στο διάστημα ανάμεσα στο πάτωμα και το πολυέλαιο σχηματίστηκε τάση, κλείνοντας στο πάτωμα λόγω ειδικής γείωσης. Αυτό το σχέδιο ιονισμού αέρα έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για αρκετές δεκαετίες, αλλά πρόσφατα έχει χάσει την αρχική του σημασία.

Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά τον ionizer

Καθώς η προοδευτική ανθρωπότητα διερευνά όλο και περισσότερο τι είναι ένας ιονιστής και πώς λειτουργεί, οι εμπειρογνώμονες διεξήγαγαν τεράστιο αριθμό πειραμάτων με αυτές τις συσκευές. Κατά συνέπεια, εισήχθη ένας κατάλογος συστάσεων και κανόνων για τη λειτουργία τέτοιων συσκευών. Ας μιλήσουμε για τους κύριους.

 1. Για ομοιόμορφη και απρόσκοπτη διάδοση ιόντων γύρω από το δωμάτιο, η συσκευή τοποθετείται σε απόσταση 1 m από το δάπεδο, την οροφή και τους τοίχους.
 2. Η συσκευή θα πρέπει να εφαρμόζεται περίπου μία έως δύο ώρες την ημέρα.
 3. Οι μονάδες απαγορεύονται να εγκαθίστανται κοντά σε κλιματιστικά, προϊόντα θέρμανσης.
 4. Η ισχύς της συσκευής θα πρέπει να επαρκεί για την επεξεργασία του δωματίου.

Δώστε προσοχή! Στην πώληση υπάρχουν όχι μόνο οικιακές λύσεις για το σπίτι, αλλά και ιονιστές αέρα αυτοκινήτων, οι οποίες γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς στη χώρα μας.

Αξιολόγηση δημοφιλών μοντέλων

Παρακάτω υπάρχει μια αξιολόγηση των καλύτερων συσκευών ιονισμού στην εγχώρια αγορά. Δεν πρόκειται μόνο για τα προϊόντα για το σπίτι, αλλά για το αυτοκίνητο. Η λίστα εμφανίζει μόνο τις καλύτερες επιλογές.

Panasonic F-VXD50R-S

Μοντέλο F-VXD50R-S θεωρείται ένα από τα καλύτερα στην αγορά. Γιατί χρειάζομαι ιονιστή αέρα στο σπίτι; - Πολλοί δείχνουν ότι πρόκειται μόνο για κορεσμό οξυγόνου με αρνητικά φορτισμένα σωματίδια. Το μοντέλο της Panasonic είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ενός πολυλειτουργικού κλιματικού συγκροτήματος. Μπορεί να διατηρήσει ένα μικροκλίμα σε μια περιοχή 40 "τετραγώνων".

Η συσκευή εκτελεί 3 λειτουργίες:

Η συσκευή εξοικονομεί ενέργεια αποτελεσματικά. Το κύριο μειονέκτημα του είναι το υψηλό κόστος.

Air Comfort XJ-1000

Air Comfort XJ-1000 - ένας δημοφιλής και δημοφιλής ιονιστής αέρα αυτοκινήτου, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε μικρά δωμάτια (κουζίνες, τουαλέτες, μπάνια). Η συσκευή εκτελεί τις λειτουργίες της μετά από 20 λεπτά μετά την ενεργοποίηση. Η συσκευή ενσωματώνει έναν ρυθμιστή ισχύος, μέσω του οποίου διορθώνεται η συγκέντρωση ιόντων στο διάστημα.

 • οπτικά ελκυστικό σχέδιο?
 • προσιτή τιμή ·
 • ευέλικτη ρύθμιση ισχύος.
 • άμεση ενεργοποίηση της συσκευής.
 • απλότητα λειτουργίας.

Η μόνη συσκευή "μείον" - δεν μπορεί να τροφοδοτηθεί από το ηλεκτρικό δίκτυο 220 V. Σίγουρα είναι η επιλογή των οδηγών από τους ανθρώπους.

Maxion LTK-288

Maxion LTK-288 - συμπαγές μοντέλο ionizer δαπέδου. Η συσκευή έχει αποδειχθεί απόλυτα, ως καθαριστής αέρα, ως "μαχητής" αλλεργιογόνων, δυσάρεστες οσμές. Η απόδοση της συσκευής είναι αρκετή για να χειριστεί ένα δωμάτιο των 80 τετραγωνικών μέτρων. Ο λαμπτήρας διαθέτει έναν πόρο παραγωγής 8.000 ωρών.

Τα προφανή πλεονεκτήματα του LTK-288:

 • εξοικονόμηση ενέργειας ·
 • δομική αξιοπιστία ·
 • συμπαγές μέγεθος.
 • υψηλή απόδοση.

Στο τμήμα του, αυτή είναι μια από τις καλύτερες λύσεις, και για λογικά χρήματα.

Timberk TAP FL500 MF

Τιμπερκ TAP FL500 MF - Εξαιρετικός εξοπλισμός που παρέχει τον περιβάλλοντα χώρο με καθαρό, ασφαλές και καθαρό αέρα. Χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό του είναι η μέγιστη αυτοματοποίηση. Για την απόδοση της κύριας λειτουργικής ευθύνης για μια παραγωγική λάμπα UV, η οποία, μεταξύ άλλων, έχει μια οπτική έκκληση.

Το μοντέλο διαθέτει έναν πλήρη πίνακα ελέγχου αφής. Ο υπέροχος σχεδιασμός του ιονιστή θα είναι μια τέλεια προσθήκη σε οποιοδήποτε εσωτερικό.

 • 4 ξεχωριστά φίλτρα.
 • άψογο σχεδιασμό.
 • υψηλή ταχύτητα και παραγωγικότητα.
 • Το 90% των διαδικασιών είναι αυτοματοποιημένες.

Όσον αφορά τις ελλείψεις, οι χρήστες παραπονούνται για ένα μικρό συγκεκριμένο θόρυβο που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.

Συνοψίζοντας

Οι ιονιστές αέρα πωλούνται με ένα ευρύ φάσμα λύσεων. Τα μοντέλα διαφέρουν ως προς την απόδοση, τη λειτουργικότητα, το μέγεθος και την ομοιόμορφη εμφάνιση. Κατά την επιλογή μιας οικιακής μονάδας, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το σύνολο των καθηκόντων που πρέπει να επιλυθούν με τη βοήθειά του. Είναι υποχρεωτικό να συμβουλευτείτε έναν πωλητή, ή ακόμα καλύτερα έναν εμπειρογνώμονα.

Γιατί ιονίζουμε τον αέρα;

Σε αναζήτηση καθαρού και καθαρού αέρα, που είναι η εγγύηση της υγείας μας, πηγαίνουμε στα θαλασσινά θέρετρα, στα βουνά και στο μέτρο του δυνατού πέρα ​​από την πόλη. Αλλά λόγω των διαφόρων συνθηκών, δεν μπορούμε να αντέξουμε καθημερινά στη θάλασσα, και ακόμη και μια πεζοπορία στο κοντινό δάσος μερικές φορές παραμένει μόνο στα όνειρα. Ως εκ τούτου, πρόσφατα, πιο συχνά σε διαμερίσματα και σπίτια υπάρχει μια συσκευή θαύματος - ένας ιονιστής αέρα. Τι είδους εφεύρεση είναι αυτό, τι κάνει ένας ιονιστής αέρα, και θα το πούμε στο άρθρο.

Μια μικρή θεωρία για τον αέρα

Ο αέρας είναι ένα μείγμα αερίων, που αποτελείται από δύο βασικά συστατικά: οξυγόνο - 20%, άζωτο - 78% και οτιδήποτε άλλο - διοξείδιο του άνθρακα και άλλα αέρια. Η σύνθεση του υπολειμματικού μίγματος και μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την τοποθεσία στη Γη μας. Για παράδειγμα, ο αέρας της ακτής της θάλασσας είναι κορεσμένος με σωματίδια θαλάσσιου νερού. Και η σύνθεση των μικροσκοπικών σταγονιδίων της υγρασίας της θάλασσας είναι παρόμοια με το πλάσμα του αίματός μας, γι 'αυτό είναι τόσο ωραίο να αναπνέουμε με πλήρη αέρα στην ακτή της θάλασσας.

Από το σχολείο γνωρίζουμε πόσο χρήσιμος είναι ο δασικός αέρας, επειδή τα δέντρα είναι φυσικοί παραγωγοί οξυγόνου. Τι είναι χρήσιμο στη σύνθεση του αέρα της θάλασσας και του δάσους; Αυτό το "κάτι" ονομάζεται ιόντα αέρα.

Τα αέρια (ιόντα αέρα) είναι θετικά και αρνητικά φορτισμένα σωματίδια αερίου. Για να νιώσετε καλά, ένα άτομο πρέπει να αναπνέει αέρα, ο οποίος είναι κορεσμένος με ιόντα φωτός. Θεραπευτική επίδραση των αρνητικών ιόντων είναι αιτία, ως αποτέλεσμα της επαφής τους με την βλεννογόνο μεμβράνη των ιόντων αέρα αναπνοής οδού, καθιστώντας το φορτίο τους, προάγουν απελευθέρωση βιολογικώς δραστικών ουσιών.

Σημαντικό! Θα πρέπει να σημειωθεί ότι καμία σύγχρονη συσκευή δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα οφέλη μιας υγρής αίθουσας καθαρισμού.

Σημαντικό! Η συγκέντρωση των ελαφρών αρνητικών ιόντων στον αέρα, ανάλογα με τους φυσικούς παράγοντες και το έδαφος, κυμαίνεται από 600 έως 50.000 ιόντα ανά 1 τετραγωνικό εκατοστό. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση αρνητικών αερίων ιόντων παρατηρείται στα ορεινά θέρετρα, στις ακτές της θάλασσας, στα κωνοφόρα δάση.

Φύση και τεχνολογία - χρειάζομαι πραγματικά έναν ιονιστή αέρα;

Η ίδια η φύση είναι ικανή να ιονίζει τον αέρα, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Όσο περισσότερος αέρας είναι κορεσμένος με αρνητικά ιόντα, τόσο πιο χρήσιμο είναι. Δυστυχώς όμως, οι δυσμενείς συνθήκες της πόλης: η μεταφορά, η εργασία των εργοστασίων, η παρουσία ενός τεράστιου αριθμού ηλεκτρικών συσκευών μειώνουν σε "όχι" όλη τη φροντίδα της φύσης για εμάς. Ως εκ τούτου, γίνεται κατανοητό γιατί απαιτείται ιονιστής αέρα.

Κάθε άτομο παρατηρεί ότι μετά από μια μέρα στο γραφείο, όπου η τεχνική λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο, νιώθουμε κουρασμένοι και συχνά παραπονιούνται για πονοκέφαλο - αυτό είναι επίσης ένα από τα πρώτα σημάδια της πείνας ιόντων. Και αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, διότι σε κλειστά δωμάτια το επίπεδο ιόντων αέρα είναι χαμηλότερο από όσο χρειαζόμαστε, σχεδόν 15 φορές. Ακόμα κι αν κάθεστε μπροστά από μια τηλεόραση ή υπολογιστή στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, απλά παραμείνετε στο εσωτερικό, όπου ο εξοπλισμός είναι ενεργοποιημένος για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα αισθανθείτε επίσης έλλειψη αέρα. Και αντίστροφα - έξω από την πόλη, στο δάσος και κοντά στη θάλασσα αναπνέετε εύκολα και πάλι, το θέμα σε αυτά είναι αρνητικά φορτισμένα ιόντα.

Σημαντικό! Πάνω απ 'όλα, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με χαμηλή ανοσία εκτίθενται σε πείνα ιόντων.

Τι κάνει ένας ιονιστής αέρα;

Με βάση τα παραπάνω γεγονότα, γίνεται σαφές ότι στο φυσικό περιβάλλον για τη διατήρηση της υγείας, ο ιονισμός του αέρα είναι απλά απαραίτητος. Αυτή η λειτουργία στο δωμάτιο εκτελείται από σύγχρονο εξοπλισμό θαύματος. Αυτός είναι ο ιονιστής του σπιτιού.

Οι ειδικοί σημείωσαν την ευεργετική επίδραση της συσκευής στους ανθρώπους, συγκεκριμένα στον ιονιστή:

 • Κανονικοποιεί το έργο του καρδιαγγειακού συστήματος.
 • Μειώνει την κόπωση.
 • Κανονικοποιεί τον ύπνο.
 • Ενισχύει τις προστατευτικές λειτουργίες του σώματος.
 • Ενεργοποιεί το έργο του εγκεφάλου.
 • Βελτιώνει την όρεξη.
 • Αναστέλλει τη διαδικασία γήρανσης.
 • Μειώνει την πιθανότητα οξειών αναπνευστικών λοιμώξεων και άλλων ιικών λοιμώξεων.
 • Κάνει την αναπνοή ευκολότερη.
 • Εξαλείφει τους παράγοντες που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις.
 • Είναι προφυλακτικό και αποτρέπει την εμφάνιση κακοήθων όγκων.
 • Μειώνει την ηλεκτροστατική τάση από τις τηλεοράσεις και τις οθόνες που περιλαμβάνονται.
 • Αυξάνει τον τόνο του σώματος και την ικανότητα εργασίας.

Σημαντικό! Μια μεγάλη δημοτικότητα, μαζί με ιονιστές αέρα, χρησιμοποιούν τέτοιες σύγχρονες συσκευές όπως υγραντήρες και πλύσεις αέρα. Μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτά στην κριτική μας "Καθαριστής αέρα και υγραντήρας για οικιακή βαθμολογία".

Σε ποιον είναι χρήσιμο ο ιονιστής του αέρα;

Το Ionizer καθαρίζει τον αέρα από επιβλαβείς συνιστώσες: ιούς, βακτήρια, αλλεργιογόνα, σκόνη και κορεσμούς του αέρα στο δωμάτιο με μεγάλο αριθμό αρνητικών ιόντων αέρα. Επομένως, η συσκευή θα είναι χρήσιμη στις ακόλουθες κατηγορίες ανθρωπολογίας:

 1. Παιδιά.
 2. Άτομα που πάσχουν από ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος.
 3. Για τους ηλικιωμένους.
 4. Αδυνατούν οι άνθρωποι που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες.
 5. Όλοι κατά τη διάρκεια της επιδημίας γρίπης και την εξάπλωση του ARI.
 6. Όλοι εργάζονται σε υπολογιστή ή παρακολουθούν τηλεόραση περισσότερο από 2 ώρες την ημέρα.
 7. Οι άνθρωποι που περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε εσωτερικούς χώρους.

Αντενδείξεις για τη χρήση του ιονιστή

Παρά το γεγονός ότι ο ιονιστής του αέρα κάνει, υπάρχουν μερικές αντενδείξεις για τη χρήση της συσκευής για λόγους υγείας. Μην συνιστούμε τη χρήση της συσκευής:

 • Αν το δωμάτιο είναι άτομο με αυξημένη θερμοκρασία, καθώς η επιτάχυνση του μεταβολισμού θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος.
 • Οι άνθρωποι που έχουν κακοήθεις όγκους, καθώς τα ιόντα αέρα αυξάνουν το μεταβολισμό και ως εκ τούτου βελτιώνουν τη διατροφή όλων των ιστών του σώματος, συμπεριλαμβανομένων κυττάρων κακοήθων όγκων.
 • Αν το δωμάτιο είναι άτομο με ασθένειες του κεντρικού νευρικού συστήματος.
 • Εάν το διαμέρισμα είναι άρρωστο, με σοβαρή πνευμονική μυϊκή μάζα ή με οξεία φάση πνευμονίας.
 • Σε ένα χώρο γεμάτο καπνό και σκονισμένο χώμα, όπως και στην περίπτωση αυτή, τα ηλεκτρισμένα σωματίδια σκόνης διεισδύουν βαθιά στους πνεύμονες.

Σημαντικό! Σε χώρους όπου είναι πολύ σκονισμένο και καπνιστό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή, αλλά μόνο αν δεν υπάρχουν άτομα.

 • Σε ένα δωμάτιο όπου υπάρχουν παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους.
 • Εάν ένα άτομο έχει βρογχικό άσθμα με συχνές εξάρσεις.
 • Όταν το δωμάτιο είναι άτομο με ρευματοειδή αρθρίτιδα στην οξεία φάση, καθώς και με οξεία εξασθένιση της εγκεφαλικής κυκλοφορίας.
 • Με ατομική μισαλλοδοξία.

Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά τον ιονιστή;

Για να διασφαλιστεί ότι η συσκευή στη δουλειά θα ωφεληθεί μόνο, δεν αρκεί απλώς να μάθετε τι είναι ο ιονιστής αέρα. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε απλούς κανόνες:

 • Κατά τη λειτουργία της συσκευής, η σκόνη εγκαθίσταται στο πάτωμα. Επομένως, στο δωμάτιο όπου είναι ενεργοποιημένη η συσκευή, είναι απαραίτητο να πλένετε το δάπεδο όσο πιο συχνά γίνεται και να σκουπίζετε όλες τις επιφάνειες με ένα υγρό πανί.
 • Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ιονιστή όλο το εικοσιτετράωρο ή πολλές ώρες στη σειρά. Επομένως, πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή οικιακής χρήσης, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες. Εκεί μπορείτε να διαβάσετε, για πόσο καιρό είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή και πώς να τη χρησιμοποιήσετε σωστά.
 • Παρατηρήστε την απόσταση της συσκευής σε σχέση με τους ανθρώπους.

Σημαντικό! Να είστε προετοιμασμένοι για αυτό, για λίγο μετά την ενεργοποίηση του ιονιστή, μπορεί να πάρετε πόνο, ζάλη ή υπνηλία, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Η ίδια κατάσταση συμβαίνει όταν, μετά από μια μακρά παραμονή στην πόλη, ξεσπάς ξαφνικά σε άγρια ​​κατάσταση.

Ζημία από τον ιονιστή

Καταλαβαίνουμε τι κάνει ο ιονιστής του αέρα, γιατί χρειάζεται. Η χρήση μιας τέτοιας συσκευής είναι χρήσιμη για την υγεία, κανείς δεν αμφισβητεί γι 'αυτό. Αλλά, όπως γνωρίζουμε, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, το οποίο δεν θα είχε ελαττώματα. Επομένως, προτού να αγοράσετε μια συσκευή, πρέπει να ξέρετε για μερικές από τις επιβλαβείς επιπτώσεις στο σώμα μας:

 1. Δεδομένου ότι ο ιονιστής δίνει ένα φορτίο σε όλα τα μικροσωματίδια στον αέρα, τόσο η σκόνη όσο και η μικροχλωρίδα γίνονται φορτισμένες. Τα σωματίδια σκόνης και οι μικροοργανισμοί που έχουν λάβει ένα φορτίο θα προσελκύονται από ειδικά ηλεκτρόδια στο όργανο και σε άλλες επιφάνειες του δωματίου. Ως αποτέλεσμα, γύρω από τη συσκευή μπορούν να σχηματιστούν βρώμικοι κύκλοι. Ως εκ τούτου, μετά από ιονισμό, το διαμέρισμα χρειάζεται έναν πλήρη υγρό καθαρισμό, δεδομένου ότι είναι πολύ επιβλαβές να μείνετε και να αναπνέετε τη συσσωρευμένη σκόνη.
 2. Αν οι άνθρωποι βρίσκονται σε διαδικασία ιονισμού, σωματίδια βρωμιάς από τον αέρα θα εγκατασταθούν σε αυτά και, κατά συνέπεια, - θα μπει στην αναπνευστική οδό.
 3. Οι λοιμώξεις στον ιονισμένο αέρα εξαπλώνονται πολύ πιο γρήγορα. Εάν υπάρχουν ιοί στο δωμάτιο ή ένα άτομο με ασθένεια που μεταδίδεται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια, η πιθανότητα μόλυνσης υγειών ανθρώπων σε ιονισμένο δωμάτιο αυξάνεται πολλαπλά.
 4. Ένας ισχυρός ιονιστής που τοποθετείται σε ένα μικρό δωμάτιο θα επηρεάσει την αρνητική συγκέντρωση μορίων όζοντος.
 5. Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο από τη συσκευή επηρεάζει επίσης την κατάσταση του ανθρώπινου σώματος εάν παραβιάζεται η ελάχιστη επιτρεπτή απόσταση από τη συσκευή.

Σημαντικό! Αν, κατά τη χρήση της συσκευής, αρχίσετε να μην αισθάνεστε πολύ καλά, απενεργοποιήστε τον ιονιστή και συμβουλευτείτε έναν γιατρό σχετικά με την περαιτέρω χρήση.

Πώς να επιλέξετε έναν ιονιστή;

Εάν έχετε λάβει υπόψη όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, προσεκτικά σκεφτεί και αποφάσισε ότι χρειάζεστε έναν ιονιστή αέρα, όταν επιλέγετε να δώσετε προσοχή στα ακόλουθα χαρακτηριστικά.

Περιοχή

Η κύρια παράμετρος της επιλογής σας πρέπει να είναι η περιοχή εξυπηρέτησης, καθώς υπάρχουν μοντέλα σχεδιασμένα για ιονισμό τριών μέτρων και υπάρχουν συστήματα καθαρισμού για 150 μέτρα.

Θυμηθείτε ότι η περιοχή εξυπηρέτησης εξαρτάται από την ισχύ της συσκευής, και κατά συνέπεια - και την τιμή.

Υγρασία

Οι ιονιστές διατίθενται προς πώληση με ή χωρίς υγρασία αέρα. Πρέπει να θυμόμαστε ότι το χειμώνα, όταν λειτουργούν τα συστήματα θέρμανσης, η ατμόσφαιρα στο διαμέρισμα συχνά στεγνώνει, αλλά ο υγραντήρας μπορεί εύκολα να το διορθώσει. Επιπλέον, εάν υπάρχει μια τέτοια λειτουργία, η σκόνη στον υγρό αέρα καθυστερεί πολύ λιγότερο.

Σημαντικό! Εάν έχετε μια συσκευή για την υγρασία του αέρα, πηγαίνετε στο σύνδεσμο και βρείτε πληροφορίες σχετικά με το πού είναι καλύτερο να τοποθετήσετε έναν υγραντήρα στο δωμάτιο.

Τύποι φίλτρων

Τα διαφορετικά φίλτρα εκτελούν διαφορετικές εργασίες. Μερικοί από αυτούς μας σώζουν από τη σκόνη, άλλοι - καταστρέφουν επιβλαβείς ακαθαρσίες, και ακόμα άλλοι - μάχονται με μυρωδιές. Τα διαφορετικά μοντέλα συσκευών περιλαμβάνουν ολόκληρα σύνολα φίλτρων για κάθε γούστο.

Hydrostat

Η συσκευή μπορεί να έχει έναν ευφυή αισθητήρα στάθμης υγρασίας στο σπίτι, και μόλις η υγρασία πέσει σε ένα κρίσιμο σημείο, ο υγροποίηση θα ενεργοποιηθεί. Δεν χρειάζεται καν να ακολουθήσετε αυτή τη διαδικασία.

Πίνακας ελέγχου

Το τηλεχειριστήριο θα σας βοηθήσει να αλλάξετε τους τρόπους λειτουργίας της συσκευής. Για παράδειγμα, εάν είναι απαραίτητο, ενεργοποιήστε επειγόντως τον ιόντα με τον τρόπο καθαρισμού του αέρα από τις μυρωδιές, αφού καπνίσετε τους επισκέπτες.

Χρονοδιακόπτης

Αν θέλετε η συσκευή να ανανεώσει και να υγραίνει τον αέρα στην επιστροφή σας από την εργασία, τότε επιλέξτε το μοντέλο με το χρονοδιακόπτη.

Λυχνία UV

Εάν επιλέξετε ένα μοντέλο με μια υπεριώδη λάμπα, τότε να απαλλαγούμε από οποιαδήποτε βακτήρια στο σπίτι.

Έξυπνες λειτουργίες

Πολλοί κατασκευαστές εξοπλίζουν τη συσκευή με διάφορες έξυπνες λειτουργίες και πρόσθετα χαρακτηριστικά που δεν θα διευκολύνουν μόνο τη ζωή σας, αλλά θα την κάνουν ακόμη πιο άνετη.

Τύποι ιονιστών για το σπίτι, οι κύριες λειτουργίες τους

Οι ιονιστές της Home ταξινομούνται σε διάφορες κατηγορίες. Εδώ και θα είναι ριζικά διαφορετικές απαντήσεις στο ερώτημα του τι κάνει και γιατί ένας ιονιστής αέρα είναι απαραίτητος. Επομένως, δείτε προσεκτικά τι ακριβώς αγοράζετε.

Με ραντεβού:

 • Καθαριστικά - ιονίζει τον αέρα και καθαρίζει από τη σκόνη, τον καπνό και τα βακτήρια.
 • Καθαριστικά και υγραντήρες - τα όργανα όχι μόνο καθαρίζουν τον αέρα, αλλά διατηρούν επίσης το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας. Για τα δωμάτια με ξηρό αέρα - αυτή είναι η ιδανική επιλογή.
 • Κλιματικό συγκρότημα - η συσκευή περιλαμβάνει τρεις λειτουργίες: καθαρισμό, υγρασία και ιονισμό.
 • Οι λαμπτήρες αλάτων είναι ελαφριές συσκευές που είναι λαμπτήρες (15 W) φτιαγμένοι από πετρώδες άλας, οι οποίοι, κατά τη θέρμανση, παράγουν αρνητικά ιόντα.

Με την πολικότητα των παραγόμενων ιόντων:

 • Unipolar. Πιο προσιτές εκδόσεις ιονιστήρων.
 • Διπολική - παράγουν όχι μόνο αρνητικά ιόντα, αλλά και ιόντα με θετικό φορτίο. Η συσκευή έχει υψηλότερη τιμή.

Σημαντικό! Πολλοί ειδικοί συστήνουν ότι σε δωμάτια με ελάχιστη ποσότητα οικιακών συσκευών, εγκαταστήστε διπολικούς ιονιστές και σε χώρους όπου είναι απαραίτητη η εξουδετέρωση των πλεονάσματος θετικών ιόντων - μονοπολικών. Αυτό είναι απαραίτητο για το λόγο ότι η αφθονία των οικιακών συσκευών είναι η αιτία για την ανάπτυξη μεγάλου αριθμού ιόντων με θετική φόρτιση.

Στον τόπο αίτησης:

 • Για το γραφείο. Εάν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σε "πυκνοκατοικημένο" γραφείο, τότε για την αποτελεσματικότητά της, πρέπει να σχεδιάζεται για ένα μεγάλο δωμάτιο.
 • Για το σπίτι. Ο χώρος διαβίωσης πρέπει να αντιστοιχεί στις παραμέτρους που δηλώνονται στα χαρακτηριστικά της συσκευής.
 • Για το αυτοκίνητο. Δεδομένου ότι ο σκοπός της συσκευής είναι ο καθαρισμός του αέρα από τα καυσαέρια, το μονοξείδιο του άνθρακα, η απόδοση της συσκευής θα εξαρτηθεί από το φίλτρο.

Σημαντικό! Για κάθε θέση εφαρμογής πρέπει επίσης να υπάρχει μια κατάλληλη πηγή ενέργειας για τον ιονιστή.

Με τύπο φίλτρου:

 • Ο άνθρακας (απορρόφηση, αποσύνθεση) - έχει σχεδιαστεί για να απομακρύνει διάφορες ακαθαρσίες και οσμές αερίων. Το κύριο συστατικό αυτού του φίλτρου είναι ο ενεργός άνθρακας.
 • Μηχανικό - ένα συνηθισμένο λεπτό πλέγμα προορίζεται για τον προκαταρκτικό καθαρισμό του αέρα. Ένα μηχανικό φίλτρο αφαιρεί τα μεγάλα σωματίδια σκόνης, καθώς και το ζωικό μαλλί.
 • Φίλτρο HEPA - κρατά ακόμα και τα μικρότερα σωματίδια. Ένα φίλτρο είναι κατασκευασμένο από ένα ειδικό πορώδες υλικό, με βάση το fiberglass. Τα στάνταρ φίλτρα HEPA μπορούν να καταγράψουν μέχρι και το 90% όλων των μολυσματικών ουσιών και τα φίλτρα TRUE HERA καθαρίζουν τον αέρα κατά 98-99%.
 • Ηλεκτροστατική. Ο καθαρισμός του αέρα σε συσκευές με ηλεκτροστατικό φίλτρο πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας μια νέα, αποκλειστική τεχνολογία φωτοκαταλύσεως, κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, από την ιαπωνική εταιρεία DAIKIN. Στη διαδικασία της φωτοκατάλυσης, όλες οι επιβλαβείς ακαθαρσίες δεν συσσωρεύονται, αλλά αποσυντίθενται κάτω από τη δράση της υπεριώδους ακτινοβολίας σε απολύτως αβλαβή συστατικά. Στη διαδικασία της φωτοκατάλυσης καθαρίζεται ο αέρας από όλες τις επιβλαβείς ακαθαρσίες, συμπεριλαμβανομένων των αερίων και των ιών. Ταυτόχρονα, η απόδοση καθαρισμού είναι 500 φορές υψηλότερη από ό, τι στα φίλτρα άνθρακα.

Χρήσιμες συμβουλές:

 1. Η πιο ασφαλής παραλλαγή του ιονιστή είναι ένας λαμπτήρας φτιαγμένος από φυσικό αλάτι, ο οποίος παρέχει φυσικό ιονισμό του αέρα και είναι κατάλληλος ακόμη και για μικρά παιδιά.
 2. Κατά τη χρήση της συσκευής, βεβαιωθείτε ότι τηρείτε την απόσταση, ασφαλής για άτομα (όχι λιγότερο από ένα μέτρο).
 3. Μην εγκαταστήσετε τη συσκευή με τη λειτουργία βακτηριοκτόνου ακτινοβολίας σε ένα "πυκνοκατοικημένο" γραφείο ή σε ένα σπάνια αεριζόμενο χώρο. Διαφορετικά - οι άνθρωποι που υποφέρουν από αλλεργίες και άσθμα θα υποστούν σοβαρές βλάβες.
 4. Αν κοντά στη συσκευή σας αισθάνονται μια ισχυρή συγκεκριμένη οσμή του όζοντος, αυτό σημαίνει ότι η συγκέντρωσή του είναι κοντά στη μέγιστη τιμή, και υπερβαίνει αυτό το επίπεδο του όζοντος μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση από τοξικές ενώσεις. Θυμηθείτε ότι το όζον είναι χρήσιμο μόνο σε μικρές ποσότητες.
 5. Μην αφήνετε τη συσκευή ενεργοποιημένη για μεγάλο χρονικό διάστημα, ειδικά τη νύχτα.
 6. Κατά την αγορά ενός ιονιστή, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το πιστοποιητικό ποιότητας, καθώς και τη διαθεσιμότητα πληροφοριών σχετικά με τις δοκιμές. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή πληροί τις προϋποθέσεις του δωματίου σας.
στο περιεχόμενο ↑

Βίντεο υλικό

Ελπίζουμε ότι στο άρθρο μας απαντήσαμε στην ερώτηση που σας ενδιαφέρει, γιατί ένας ιονιστής είναι απαραίτητος και ποια συσκευή είναι απαραίτητη για το σπίτι σας και ότι τα οφέλη από αυτό είναι τεράστια - είναι αναμφισβήτητο. Υγεία σε σας και καθαρό αέρα γύρω!