Τι είναι ένας ιονιστής;

Στην εποχή μας, όλο και περισσότεροι αστικοί κάτοικοι παραπονιούνται για την αδύναμη ανοσία και τους συνεχείς πονοκεφάλους. Ο λόγος για αυτά τα προβλήματα είναι η ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε. Λόγω της μεγάλης συσσώρευσης μηχανών, βιομηχανικών επιχειρήσεων και οικιακών ηλεκτρικών συσκευών, το μικροκλίμα στα σπίτια μας αλλάζει. Από το σχολείο γνωρίζουμε ότι οποιαδήποτε ουσία αποτελείται από τα μικρότερα σωματίδια - ιόντα.

Τα σωματίδια μπορεί να έχουν τόσο θετική όσο και αρνητική φόρτιση. Τα υγειονομικά και υγειονομικά πρότυπα δηλώνουν ότι 1 cm 3 του εσωτερικού αέρα πρέπει να περιέχει 400 θετικά ιόντα και 400 αρνητικά ιόντα. Αλλά λόγω της γενικής ρύπανσης της ατμόσφαιρας, υπάρχει υπερβολική ποσότητα θετικών ιόντων και έλλειψη αρνητικών ιόντων.

Μια μονάδα δωματίου για ιονισμό είναι μια συσκευή που κορεάζει τον αέρα με αρνητικά ιόντα. Περιέργως, η ίδια διαδικασία συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας. Παρατήρησα ότι μετά από μια καταιγίδα βροχής, ο αέρας γίνεται καθαρότερος και πιο υγρός; Αυτό είναι συνέπεια του κορεσμού με αρνητικά ιόντα.

Ο αέρας που αναπνέουμε και η σημασία του για την υγεία μας

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι άνθρωποι που ζουν σε αγροτικές περιοχές, στα βουνά, κοντά στη θάλασσα, είναι πιο υγιείς από τους κατοίκους των πόλεων; Ο λόγος είναι στην καθαρότητα του αέρα, στη σωστή αναλογία των θετικά και αρνητικά φορτισμένων ιόντων. Η αιτία των περισσότερων χρόνιων παθήσεών μας είναι η μολυσμένη ατμόσφαιρα των πόλεων μας.

Θετικά ιόντα και η σημασία τους για την υγεία μας

Το πλεόνασμα των θετικών ιόντων σε ένα κλειστό χώρο είναι το πιο ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη οξείας αναπνευστικής και ιογενών λοιμώξεων και άλλων ασθενειών. Επίσης οδηγεί σε αυξημένη νευρικότητα και εμφάνιση χρόνιων πονοκεφάλων. Μειώνει την αποδοτικότητα και την αποδοτικότητα.

Αρνητικά ιόντα και η επίδρασή τους στην υγεία μας

Κορεσμένα με αρνητικά φορτισμένα σωματίδια, ο αέρας είναι απίστευτα υγιής. Αποτρέπει την εξάπλωση των ιογενών ασθενειών, ενισχύει την ανθρώπινη ανοσία (ιδιαίτερα τα παιδιά), βοηθά στην αντιμετώπιση ασθενειών όπως το άσθμα και η πνευμονία.

Σημαντικό! Ο ιονισμός των χώρων με μεγάλο πληθυσμό μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης οξείων αναπνευστικών ασθενειών κατά 25-30%

Ιονισμός - ένα μέσο βελτίωσης της ποιότητας του αέρα

Στη διαδικασία ιονισμού, η ποσότητα και η ποιότητα του οξυγόνου στον εμπνευσμένο αέρα αυξάνεται. Μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών (αερομεταφερόμενα σταγονίδια). Επιπλέον, λόγω της αλλαγής του ποσοστού οξυγόνου στο περιβάλλον, το κεφάλι σταματά να πονάει, βελτιώνεται η αποτελεσματικότητα της εργασίας και μειώνεται η νευρικότητα.

Πώς μια συσκευή ιονισμού αλλάζει το μικροκλίμα σε ένα δωμάτιο;

Υπάρχει μια διαδικασία κορεσμού με αρνητικά φορτισμένα ιόντα. Πώς λειτουργεί; Ο ιονιστής δημιουργεί υψηλή τάση μεταξύ των ηλεκτροδίων. Περνώντας μέσα από τα ηλεκτρόδια, το αέριο χωρίζεται σε χιλιάδες αρνητικά (O2) και θετικά (Η) ιόντα.

Πότε είναι απαραίτητη η διαδικασία ιονισμού;

Σε δωμάτια με μεγάλο αριθμό ατόμων (γραφεία, σούπερ μάρκετ, νηπιαγωγεία, σχολεία, ινστιτούτα, νοσοκομεία...). Στις εγκαταστάσεις όπου λειτουργούν οι ηλεκτρικές συσκευές (υπολογιστές, φούρνοι μικροκυμάτων, ψυγεία, κλιματιστικά...).

Για ποιες ομάδες ανθρώπων συνιστάται η χρήση ιονιστών;

Χρησιμοποιήστε συσκευές ιονισμού για όλους τους κατοίκους των πόλεων! Είναι όμως ιδιαίτερα απαραίτητο για άτομα που πάσχουν από αναπνευστικά νοσήματα και παιδιά.

Σε ποιες εποχές πρέπει να χρησιμοποιήσω ιονιστές;

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ιονίζουμε τα δωμάτια:

 • Κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης.
 • Κατά τη διάρκεια της διάδοσης των οξέων αναπνευστικών ασθενειών.
 • Στη ζεστή εποχή.

Σημαντικό! Οι ιονιστές προκαλούν σκόνη και άλλες ουσίες που μολύνουν τον αέρα για να εγκατασταθεί. Αν χρησιμοποιείτε ιονιστή, κάνετε τακτικά έναν υγρό καθαρισμό και σκουπίστε τις υπόλοιπες επιφάνειες.

Ποιος δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει το ιονιστή;

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ιονιστή σε χώρους όπου υπάρχουν: άνθρωποι με πυρετό, άτομα που έχουν πνευμονία στο οξύ στάδιο και που έχουν διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Έννοια της χρήσης ενός ιονιστή

Οι γιατροί και οι επιστήμονες - περιβαλλοντολόγοι λένε ότι η χρήση ενός ionizer δωματίου θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του εσωτερικού αέρα, θα αποτρέψει την εξάπλωση μολυσματικών και ιογενών ασθενειών και θα βελτιώσει την υγεία των ατόμων στην αίθουσα. Όπως φαίνεται από τις διεξαγόμενες μελέτες, οι άνθρωποι, στους ιονισμένους χώρους, μειώνουν το επίπεδο πίεσης, αυξάνεται η παραγωγική ικανότητα και εξαφανίζεται ο πονοκέφαλος.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός ιονιστή και ενός υγραντήρα με λειτουργία ιονισμού;

Οι ιονιστές εμπλουτίζουν τις εγκαταστάσεις με αρνητικά ιόντα, αλλά δεν επιλύουν το πρόβλημα του ξηρού αέρα. Από την άλλη πλευρά, οι κλασικοί υγραντήρες, αυξάνουν την υγρασία του μικροκλίματος, αλλά δεν επιλύουν το πρόβλημα της αυξημένης συγκέντρωσης θετικών ιόντων. Η καλύτερη λύση είναι να αγοράσετε έναν υγραντήρα αέρα που θα έχει μια λειτουργία ιονισμού.

Γιατί χρειάζομαι ιονιστή αέρα στο σπίτι, πώς να επιλέγετε και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Η καθαριότητα στο σπίτι είναι η εγγύηση της υγείας όλων των κατοίκων της. Το πιο σημαντικό κριτήριο είναι η ποιότητα του εισπνεόμενου αέρα. Αλλά μερικές φορές ακόμη και προσεκτικός καθαρισμός, κανονικός αερισμός, χρήση των αποσμητικών δεν δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε καπνιστές αισθάνονται stuffiness, μπαγιάτικο αέρα, οσμή, η οποία όχι μόνο προκαλούν σωματική και συναισθηματική δυσφορία, μειωμένη απόδοση, αλλά και να προκαλέσει την εμφάνιση διαφόρων ασθενειών.

Η επίλυση του προβλήματος θα επιτρέψει τη χρήση ενός ιονιστή. Ποιο είναι το όφελος αυτής της συσκευής; Ποια είναι η αρχή λειτουργίας ενός τυπικού ιονιστή αέρα;

Τι είναι ο ιονιστής αέρα και γιατί χρειάζεται;

Ο ιονισμός είναι ένας μοντέρνος όρος που ακούγεται τώρα. Αλλά δεν είναι όλοι οι καταναλωτές να καταλάβουν τι είδους διαδικασία είναι και γιατί είναι απαραίτητη.

Για την κανονική ζωή, ένα άτομο πρέπει να αναπνέει καθαρό αέρα, κορεσμένο με ιόντα φωτός (ιόντα αέρα). Αυτά σχηματίζονται λόγω αποσύνδεσης από τα μόρια / άτομα του ηλεκτρονίου υπό την επίδραση της ατμοσφαιρικής ηλεκτρικής ενέργειας και διάφορων τύπων ακτινοβολίας.

Σχέδιο σχηματισμού φωτεινών θετικών και αρνητικών ιόντων

Αυτά τα φορτισμένα σωματίδια αερίου επηρεάζουν θετικά τις βλεννογόνες μεμβράνες των αναπνευστικών οργάνων, προωθώντας την παραγωγή βιολογικά δραστικών ουσιών. θα κορεστεί επίσης τον οργανισμό με ενέργεια, αυξάνει την προστατευτική λειτουργία του, εξομαλύνει το έργο πολλών συστημάτων και οργάνων, την τόνωση της ψυχικής και σωματικής δραστηριότητας, τη βελτίωση του μυϊκού τόνου, επιβραδύνει τη γήρανση.

Η ανάγκη να εγκατασταθεί ένας ιονιστής αέρα στο διαμέρισμα

Στη φύση ο ιονισμός του αέρα περνά ανεξάρτητα. Αλλά η συγκέντρωση των ιόντων σε αυτό δεν είναι σταθερή. Το επίπεδό τους εξαρτάται από τον βαθμό μόλυνσης του περιβάλλοντος, την εποχή του χρόνου, τις καιρικές συνθήκες.

Η υψηλότερη συγκέντρωση ιόντων στον αέρα στο δάσος, στα βουνά, στα χωριά, κοντά στη θάλασσα. Ο αριθμός τους είναι 600-50 000/1 cm 2. Ως εκ τούτου, στις περιοχές αυτές είναι τόσο εύκολο να αναπνεύσετε. Στην πόλη υπάρχουν πολλά εργοστάσια, μεταφορές, ηλεκτρικές συσκευές, που μειώνουν σημαντικά το επίπεδο ιόντων στον αέρα. Επιπλέον, ο ίδιος ο άνθρωπος παράγει βαρέα ιόντα - όσο περισσότεροι άνθρωποι στο δωμάτιο (γραφείο, διαμέρισμα), τόσο πιο δύσκολο είναι να αναπνέουμε εκεί. Η συγκέντρωση ιόντων φωτός σε τέτοια σημεία μπορεί να μειωθεί σε 15 φορές. Ως αποτέλεσμα, ένα άτομο αισθάνεται πείνα ιόντων, που εκδηλώνεται από κόπωση, πονοκεφάλους, γενική αδυναμία.

Το περιεχόμενο αεροδρομίων σε διάφορες τοποθεσίες

Υπό συνθήκες ασθενούς ιονισμού, μπορεί να πραγματοποιηθεί με τεχνητά μέσα - μέσω ειδικής συσκευής. Ο κύριος σκοπός των ιονιστών είναι να αυξήσουν τον όγκο του αέρα που ζουν στην εγκατάσταση με την κορεσμό του με αρνητικά φορτισμένα ιόντα οξυγόνου.

Η συσκευή και η αρχή του ιονιστή αέρα

Η συσκευή που εμπλουτίζει τον αέρα με φορτισμένα ιόντα (αρνητικά, αρνητικά και θετικά) έχει συμπαγείς διαστάσεις και τροφοδοτείται από ένα τυποποιημένο ηλεκτρικό δίκτυο. Μπορεί να είναι είτε αυτόνομη είτε τοποθετημένη σε μια συγκεκριμένη συσκευή (για παράδειγμα, στεγνωτήρα μαλλιών, κλιματισμό).

Η αρχή λειτουργίας ενός τυπικού ιονιστή αέρα είναι σε ηλεκτρόδια βελόνας ή σύρματος. Μεταξύ αυτών υπό την επίδραση ηλεκτρικού ρεύματος σχηματίζεται ένα πεδίο υψηλής τάσης. Τα ηλεκτρόδια παράγουν ηλεκτρόνια τα οποία, όταν συγκρούονται με τα μόρια του αέρα, χτυπάνε ελεύθερα ηλεκτρόνια από αυτά, σχηματίζοντας ιόντα με αρνητικό φορτίο.

Η συσκευή παράγει ιόντα με ρυθμό 1 μΑ (αρκετά δισεκατομμύρια φορτισμένα σωματίδια / δευτερόλεπτο).

Σχέδιο του ιονιστή αέρα

Αυτή η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κατοικίες και κτίρια γραφείων, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα της αναπνοής αέρα πρόσωπο επιταχύνει την αποσύνθεση των επιβλαβών ουσιών (σκόνη, ο καπνός του τσιγάρου), την καταστροφή των παθογόνων μικροοργανισμών.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των ιονιστών

Τα κύρια πλεονεκτήματα αυτών των συσκευών:

 • βελτίωση της ποιότητας του αέρα, καθαρισμός από αλλεργιογόνα, σκόνη, παθογόνοι μικροοργανισμοί, κρότωνες.
 • η καταστροφή των δυσάρεστων οσμών, ο καπνός ·
 • Υψηλή απόδοση με συμπαγείς διαστάσεις και χαμηλή ισχύ.
 • ευκολία συντήρησης.
 • δυνατότητα διόρθωσης του τρόπου λειτουργίας.
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών (καθαριστής αέρα / υγραντήρας, άρωμα, ανεμιστήρας).

Μεταξύ των ανεπαρκειών των ιονιστών αυτού του είδους:

 • ανάγκη περιοδικού καθαρισμού βελόνων / κασετών. Η φροντίδα των περισσότερων μοντέλων ελαχιστοποιείται - τα φίλτρα τους πλένονται επαρκώς υπό τρεχούμενο νερό 1-2 φορές / μήνα.
 • απρόβλεπτη επίδραση ενός ηλεκτρικού πεδίου σε ένα άτομο. Για ορισμένους ανθρώπους, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι καλή, για άλλους - βλάβη. Είναι αδύνατο να προβλεφθεί αυτό.
 • Η ανάγκη για τακτικό καθαρισμό γύρω από τη συσκευή. Ο ιονιστής δίνει ένα αρνητικό φορτίο και η μικροχλωρίδα του δωματίου, επομένως κοντά του (στο έπιπλο, το δάπεδο) θα πέσει μικρο-σκόνη?
 • αρνητική επίδραση της περίσσειας θετικά φορτισμένων ιόντων στο άτομο. Το όζον, που απελευθερώνεται σε μεγάλες ποσότητες, προκαλεί πονοκέφαλο, λήθαργο, κακή υγεία. Χαρακτηριστικό σημάδι της αυξημένης συγκέντρωσής του στον αέρα είναι η "μυρωδιά μιας καταιγίδας".

Το Ionizer θα είναι χρήσιμο αν επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη την περιοχή του χώρου, ο βαθμός μόλυνσης του αέρα σε αυτό, εγκατεστημένος σε ασφαλή απόσταση από το άτομο, χρησιμοποιείται σύμφωνα με την οδηγία

Τύποι ιονιστήρων

Υπάρχουν συσκευές για τον εμπλουτισμό του αέρα με ιόντα:

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο ιονιστή αέρα για ένα διαμέρισμα; Μια μονοπολική συσκευή παράγει μόνο ιόντα με αρνητική φόρτιση. Για πολύ καιρό πίστευε ότι αυτό είναι αρκετό για ένα άτομο, δεδομένου ότι λαμβάνει θετικά σωματίδια από τον αέρα. Αλλά πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι χρειάζονται ιόντα και των δύο ειδών. Εάν ένα άτομο λαμβάνει εξαιρετικά αρνητικά ιόντα, απλά δεν φθάνουν στους πνεύμονες. Επομένως, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια διπολική συσκευή που παράγει σωματίδια με θετικό και αρνητικό φορτίο.

Η αρχή αυτού του ιονιστή βασίζεται στην εμφάνιση της εκφόρτισης κορώνας υπό την επίδραση της υψηλής τάσης. Λόγω αυτού, η συσκευή δημιουργεί εναλλάξ ιόντα με θετικό ή αρνητικό φορτίο. Μπορεί να ενεργοποιηθεί ενώ οι άνθρωποι βρίσκονται στο δωμάτιο.

Σύγκριση των αρχών λειτουργίας μονοφασικών και διπολικών ιοντιστών

Η ιονιστή μπορεί να εκπροσωπείται από ένα ανεξάρτητο μονάδα ή μια ενσωματωμένη - ενσωματωμένο σε ένα άλλο μηχάνημα (υγραντήρα, στεγνωτήρα μαλλιών, κλιματιστικό, θερμαντήρα) ως προαιρετικός εξοπλισμός. Στην πρώτη περίπτωση έχει τις μεγαλύτερες διαστάσεις, κατά το δεύτερο - είναι συμπαγές, χωράει εύκολα στο εσωτερικό του περιβλήματος.

Ο ιονιστής στο στεγνωτήριο για την ξήρανση των μαλλιών τους προστατεύει από την αφυδάτωση και την υπερβολική ξήρανση. Δηλαδή, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ξήρανσης, τα μαλλιά δεν χάνουν την υγρασία λόγω της δράσης των ιόντων.

Ένας θερμαντήρας με ενσωματωμένο ιονιστή εκτελεί δύο λειτουργίες ταυτόχρονα. Αυτή είναι η θέρμανση του αέρα και ο κορεσμός του με ιόντα αέρα, που καθιστά δυνατή την αίσθηση καλύτερης ακόμη και σε έναν κλειστό χώρο.

Υγραντήρας με ιονιστή αέρα και συμβατικό ιονιστή: τι να επιλέξετε

Δημιουργώντας ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στο σπίτι, πολλοί καταναλωτές τείνουν να αγοράζουν συσκευές που συνδυάζουν διάφορες λειτουργίες. Επομένως, αντί του συνηθισμένου ιονιστή, προτιμάται ένας υγραντήρας με πρόσθετη λειτουργία εμπλουτισμού του αέρα με ιόντα. Αλλά η απόκτηση μιας τέτοιας συσκευής δικαιολογείται;

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες του κλίματος πιστεύουν ότι ο υγραντήρας δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τη διάδοση των μικροοργανισμών που διαδίδονται μέσω του δωματίου με τη ροή των ιόντων. Κατά συνέπεια, όταν χρησιμοποιείτε μια τέτοια συσκευή, είναι απαραίτητο να προσέξετε επιπλέον την απολύμανση του αέρα.

Ένας υγραντήρας με ιονιστή θα είναι κατάλληλος σε χώρους όπου υπάρχει ξηρός αέρας

Υπάρχουν συσκευές όπως το "Super Plus Turbo" που υποδηλώνει καθαρισμό αέρα σε πολλά στάδια. Ένα ρεύμα που περιέχει σκόνη, καπνό, μικρόβια αναρροφάται σε μια ειδική κασέτα, όπου είναι ευαίσθητη στο ηλεκτρικό φορτίο. Η ρύπανση παραμένει στις πλάκες καθίζησης και ο καθαρός αέρας εμπλουτίζεται με ιόντα που σχηματίζονται στη ζώνη εκκένωσης κορώνας.

Το Ionizer "Super Turbo Plus" καθαρίζει και ιονίζει τον αέρα σύμφωνα με τα υγειονομικά και υγιεινά πρότυπα

Πώς λειτουργεί αυτή η συσκευή και τα οφέλη που θα αποφέρει αυτή θα αποδειχθεί από το βίντεο:

Μέχρι σήμερα έχουν αναπτυχθεί ολόκληρα κλιματικά συστήματα που έχουν πολλές διαφορετικές λειτουργίες. Είναι σε θέση να ζεσταίνουν / να ψύχουν τον αέρα, να καθαρίζουν και να ιονίζουν, να το ενυδατώνουν. Επιπλέον, αυτές οι συσκευές μπορούν να τοποθετηθούν ανεμιστήρα, θερμόμετρο και ακόμη και ένα ηλεκτρονικό ρολόι.

Τα σύγχρονα κλιματικά συστήματα είναι εξοπλισμένα με τις λειτουργίες καθαρισμού και εμπλουτισμού του αέρα, τα οποία τα καθιστούν χρήσιμα στην καθημερινή ζωή και ασφαλή για τον άνθρωπο

Χαρακτηριστικά του ιονισμού του αέρα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία NANOE

Αυτή η τεχνολογία αναπτύχθηκε ειδικά για την Panasonic. Η ουσία του είναι ο καθαρισμός και η ανανέωση του αέρα με τη βοήθεια νανοδίων. Αυτή ρίζες μικροσωματιδίου, τα μόρια του νερού που περιβάλλεται από μικρό μέγεθος των 5-20 νανομέτρων. Λόγω gidroobolochke, είναι πιο αποτελεσματική από ό, τι τα συμβατικά ιόντα μπορούν να ταξιδέψουν μεγάλες αποστάσεις για να εργαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα για να διεισδύσει βαθιά μέσα δυσπρόσιτα σημεία, καταστρέφοντας τους παθογόνους παράγοντες.

Πώς λειτουργούν τα νανο-σωματίδια; Αφού παράγονται από τη συσκευή, διαχέονται στον αέρα, περιβάλλουν τους εαυτούς τους με ιούς και αλλεργιογόνα. Έτσι, τα νανο-σωματίδια καταστέλλουν την επίδραση των βακτηρίων επιβλαβών για τον άνθρωπο. Χάρη στις μικροσκοπικές διαστάσεις τους, είναι σε θέση να διεισδύσουν ακόμα και στο ύφασμα (που ο ατμός δεν μπορεί), καταστρέφοντας τη σκόνη, τις μυρωδιές και τα προϊόντα των ακάρεων σκόνης.

Στη σημείωση: σύμφωνα με τις διαστάσεις του νανοσωματιδίου υπάρχουν λιγότερα σωματίδια ατμού σε 1 ml φορές.

Η αρχή της δράσης των νανοσωματιδίων

Ο ιονισμός του νανο-ε είναι απολύτως ασφαλής για τον άνθρωπο, δεδομένου ότι τα κύρια συστατικά του είναι μόρια νερού. Σε αντίθεση με τα μόρια του αέρα, δεν αντιδρούν με ενώσεις αζώτου, οπότε ο νανατονισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χώρους όπου υπάρχουν άνθρωποι.

Τα νανοϋλικά επιταχύνουν τη διαδικασία υγρασίας 3 φορές, αυξάνοντας την ποιότητα τους κατά 2 φορές

Οι κανόνες χρήσης του ιονισμού

Ο ιονιστής μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο, οροφή, να τοποθετηθεί στο πάτωμα ή σε ένα περίπτερο. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η συσκευή πρέπει να βρίσκεται σε κάποια απόσταση από το άτομο. Αυτός ο δείκτης συνήθως αναφέρεται στο τεχνικό διαβατήριο της συσκευής και είναι από 1 έως 3 m.

Εάν είναι απαραίτητο ο ιονιστής να απορροφά επιβλαβή ακτινοβολία από την τηλεόραση, είναι στερεωμένος στον πλησιέστερο τοίχο. Η συσκευή θα πρέπει να είναι 0,5 μέτρα πάνω από το επίπεδο της οθόνης.

Προσοχή: μην εγκαταστήσετε συσκευή ιονισμού κοντά στο κλιματιστικό, στον θερμαντήρα!

Η θέση του ιονιστή εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του, την επίδραση της συσκευής σε ένα άτομο

Επιτρέπεται η παραμονή σε εσωτερικούς χώρους ενώ η συσκευή είναι ενεργοποιημένη;

Εάν ο ιονιστής χρησιμοποιείται μόνο για τη βελτίωση της σύνθεσης του αέρα, και όχι ως θεραπεία, δεν πρέπει να είναι κοντά του. Όταν ξεκινά η διαδικασία καθαρισμού του εναέριου χώρου, αυτή η φορά είναι καλύτερο που δαπανάται σε εξωτερικούς χώρους. Για την πρόληψη και τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών, η συσκευή ανάβει για συγκεκριμένο χρόνο (καθορίζεται στις οδηγίες), σε κάποια απόσταση από το άτομο.

Πώς μπορώ να ελέγξω αν ο ιονιστής αέρα λειτουργεί;

Αφού αγόρασε τη συσκευή για να βελτιώσει την ποιοτική σύνθεση του αέρα στο δωμάτιο, πολλοί καταναλωτές δεν ξέρουν πώς να ελέγχουν την απόδοσή τους. Εξάλλου, η αξιολόγηση της λειτουργίας της συσκευής μπορεί να είναι αρκετά υποκειμενική - τα παραγόμενα ιόντα δεν είναι ορατά στο μάτι και δεν είναι αισθητά.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ελέγξετε τη λειτουργία του ιονιστή αέρα:

 • Ένα ελαφρύ αεράκι είναι αισθητό κοντά στη βελόνα του θερμαντήρα της συσκευής - μια υψηλή δραστηριότητα των ηλεκτρονίων σχηματίζει δονήσεις αέρα.
 • στο σκοτάδι στις άκρες των βελόνων ιονιστή εμφανίζεται μια ελαφριά μπλε φωτιά.

Στη σημείωση: υπάρχει μια ειδική συσκευή που σας επιτρέπει να μετρήσετε τον αριθμό των αρνητικών ιόντων που παράγονται από τον ιονιστή. Ωστόσο, η απόκτηση αυτού μόνο για τους σκοπούς αυτούς είναι άστοχο.

Μέθοδοι για τη δοκιμή της λειτουργίας της συσκευής

Πόσο καιρό θα πρέπει να ενεργοποιήσω τον ιονιστή;

Χρόνος που απαιτείται για κορεσμό αέρα με ιόντα φωτός, μεμονωμένα για κάθε δωμάτιο. Εξαρτάται από το πόσοι άνθρωποι είναι συνεχώς στο δωμάτιο, οικιακές συσκευές. Η βέλτιστη τιμή είναι 1-2 ώρες την ημέρα. Αν η τηλεόραση / υπολογιστής λειτουργεί συνεχώς, ο ιονισμός μπορεί να διαρκέσει έως και 12 ώρες. Η συσκευή δεν πρέπει να λειτουργεί συνεχώς, ο μέγιστος επιτρεπόμενος χρόνος λειτουργίας καθορίζεται στο εγχειρίδιο για τη χρήση του.

Όταν χρησιμοποιείτε έναν ιονιστή για προληπτικούς σκοπούς (για την πρόληψη αναπνευστικών, καρδιακών και αγγειακών παθήσεων), ενεργοποιείται 2-3 φορές / ημέρα για 10 λεπτά. Στην περίπτωση αυτή, το άτομο πρέπει να είναι 0,5-1 m από τη συσκευή. Για να επιταχυνθεί η επούλωση τραυμάτων, η ροή από τη συσκευή κατευθύνεται σε ένα πονόδοντο και αφήνεται να δράσει για 5 λεπτά.

Παρακαλώ σημειώστε: ο ιονιστής δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον πλήρη αερισμό του δωματίου, αλλά μόνο να βελτιώσει την ποιότητα της σύνθεσης του αέρα σε αυτό. Αυτές οι δύο διαδικασίες θα πρέπει να διεξάγονται σε διαφορετικούς χρόνους, αφού δεν έχει νόημα ο εμπλουτισμός του μείγματος αερίων που αλλάζει στο δωμάτιο με ιόντα.

Ο χρόνος δράσης της συσκευής εξαρτάται από το αναμενόμενο αποτέλεσμα (εμπλουτισμός του αέρα, θεραπεία, πρόληψη ασθενειών), η θέση του σε σχέση με το άτομο

Ο ιονιστής θα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά από τη σκόνη. Μετά το πέρας της συνεδρίας, είναι απαραίτητο όχι μόνο να απενεργοποιηθεί ο διακόπτης εναλλαγής, αλλά και να αποσυνδεθεί από το δίκτυο. Το συνηθισμένο φίλτρο πρέπει να πλένεται με νερό 1 φορά / 2 εβδομάδες. Hepa-φίλτρο, που συλλαμβάνει τα μικρότερα σωματίδια, είναι βολικό να καθαριστεί με μια ηλεκτρική σκούπα.

Αντενδείξεις για τη χρήση της συσκευής

Όταν η συσκευή λειτουργεί σε εσωτερικούς χώρους, δεν πρέπει να καπνίζετε - αυτό διευκολύνει την είσοδο περισσότερων καρκινογόνων στους πνεύμονες. Ο ιονισμός θα πρέπει να απορρίπτεται εάν υπάρχει μικρό παιδί στο σπίτι, ένας ογκολογικός ασθενής ή ένα άτομο ευαίσθητο στο όζον.

Μην χρησιμοποιείτε τη συσκευή, εάν κάποιος από το σπίτι αντιμετωπίζει αυξημένη θερμοκρασία - η θερμότητα μπορεί να αυξηθεί. Εάν η διαδικασία ιονισμού επιδεινώνει την ευημερία των ανθρώπων (προκαλεί πονοκέφαλο, ευερεθιστότητα, ρινορραγία), θα πρέπει να σταματήσει. Αυτή η αντίδραση μπορεί να προκληθεί από το σχηματισμό όζοντος. Μετά από λίγο μπορεί να περάσει.

Η αντίδραση στη συσκευή είναι δύσκολο να προβλεφθεί, οπότε πρέπει να αρχίσει για 10-15 λεπτά, τοποθετώντας σε ασφαλή απόσταση από τους ανθρώπους

Ιονισμός του αέρα, ως πρόσθετη επιλογή στα αυτοκίνητα, στις οικιακές συσκευές

Εάν ένα άτομο ξοδεύει πολύ χρόνο σε ένα αυτοκίνητο, η υγεία του επιδεινώνεται συχνά, υπάρχει πονοκέφαλος, υπνηλία, μειωμένη συγκέντρωση προσοχής. Ο λόγος για αυτό είναι η αερισμός του αστικού αέρα, η συσσώρευση και η ανάμειξη διαφόρων οσμών στην καμπίνα - δηλαδή, μια μείωση στο επίπεδο των αρνητικών ιόντων.

Ο αερισμός μέσω ανοιχτών παραθύρων δεν δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα, αφού ο υπαίθριος εναέριος χώρος δεν είναι πάντα καθαρός. Σε αυτή την περίπτωση, ο ιονιστής θα είναι χρήσιμος. Δημιουργεί αρνητικά φορτισμένα ιόντα, όχι μόνο βελτιώνοντας την ποιοτική σύνθεση του αέρα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, αλλά και εξουδετερώνοντας διάφορα αλλεργιογόνα, σκόνη, επιβλαβείς ακαθαρσίες.

Στη σημείωση: ο ιονιστής αυτοκινήτου μπορεί να εξοπλιστεί επιπλέον με ανεμιστήρα, φίλτρο, μπλοκ αρώματος, που αυξάνει τη λειτουργικότητα της συσκευής.

Η γεννήτρια ιόντων είναι προσαρτημένη στην οροφή του αυτοκινήτου ή είναι εγκατεστημένη στον αναπτήρα τσιγάρων

Σε οικιακές συσκευές, η λειτουργία ιονισμού είναι επίσης απαραίτητη. Έτσι οι στεγνωτήρες μαλλιών για το στέγνωμα και το στυλ των μαλλιών υπερβολικά ξηραίνονται και ηλεκτρίζουν τα μαλλιά. Και η λειτουργία ιονισμού επιτρέπει τη δημιουργία ρεύματος αρνητικών ιόντων που απομακρύνουν τα στατικά, μαλακώνουν τα νήματα, τα κάνουν πιο ομαλά, λαμπερά και υπάκουα. Επιταχύνουν τη διαδικασία ξήρανσης, διατηρώντας παράλληλα την υγρασία μέσα στις ράβδους.

Εξετάστε: τα ιόντα δεν αποκαθιστούν και δεν θεραπεύουν τα μαλλιά, αλλά μειώνουν μόνο τη βλάβη που μπορεί να τους προκαλέσει το στέγνωμα και το styling με ένα ζεστό στεγνωτήρα μαλλιών.

Οι στεγνωτήρες μαλλιών μπορούν να είναι είτε εσωτερικοί είτε εξωτερικοί ιονιστές

Πολλή συζήτηση αφορά τη βλάβη των θερμαντήρων, των κλιματιστικών για τον άνθρωπο, το περιβάλλον, επειδή κάθε μονάδα φορητής θέρμανσης αφαιρεί τον αέρα στον χώρο, μειώνει την ποιότητά του. Το Ionizer θα αποτρέψει αυτό. Χτισμένο στη μονάδα της συσκευής για τη θέρμανση του δωματίου, παρέχει ένα άνετο μικροκλίμα για το άτομο, έχει αντιβακτηριακή δράση, εξαλείφει τις δυσάρεστες οσμές, εξουδετερώνει τις επιβλαβείς χημικές ενώσεις.

Το Ionizer είναι σε θέση να αναδημιουργήσει το φυσικό μικροκλίμα σε ένα διαμέρισμα

Μύθος ή Πραγματικότητα

Είναι σημαντικό για ένα άτομο να αναπνεύσει καθαρό αέρα για να διατηρήσει την υγεία του σώματος, την ευημερία. Αλλά η χρήση ιονιστήρων οικιακής χρήσεως προκαλεί διαμάχη μεταξύ των ειδικών για το κλίμα. Το γεγονός είναι ότι το αποτέλεσμα της χρήσης τους είναι κοντά στο φαινόμενο placebo.

Πρέπει να χρησιμοποιήσω ιονιστή αέρα; Φυσικά, ναι. Αλλά είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι αυτό δεν είναι πανάκεια για όλες τις ασθένειες. Κατά την τήρηση των κανόνων χρήσης, η συσκευή μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη σύνθεση του αέρα στην αίθουσα, ωφελώντας έτσι τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα σε αυτήν.

Μύθοι και γεγονότα: τι είναι ο ιονισμός;

Ο ιονισμός του αέρα ανήκει στον αριθμό των μοντέρνων όρων, υπάρχει πολλή συζήτηση γι 'αυτό, όλοι είναι πεπεισμένοι για τη χρησιμότητά του, αλλά στην πραγματικότητα πολύ λίγοι άνθρωποι καταλαβαίνουν τι είναι πραγματικά και γιατί το άτομο το χρειάζεται.

Τι είναι ιονισμός;

Κατά τα τελευταία δέκα χρόνια ακούμε όλο και περισσότερο αυτή τη φράση: τον ιονισμό του αέρα. Τι είναι πραγματικά; Ο ιονισμός είναι η φυσική διαδικασία αποκόλλησης ενός ηλεκτρονίου από μόρια ή άτομα αερίου, ως αποτέλεσμα των οποίων σχηματίζονται δύο μόρια με διαφορετικά φορτία από ένα ουδέτερο μόριο: αρνητικό, λαμβάνεται ένα ηλεκτρονικό "μπόνους" και θετικό, το οποίο το έχασε.

Στη φύση, ο ιονισμός του αέρα λαμβάνει χώρα φυσικά, αισθάνεται πιο έντονα σε κωνοφόρα δάση, βουνά και θάλασσα. Συνήθως ο αέρας ιονίζεται με κεραυνό και κοσμική ακτινοβολία και το οξυγόνο και το όζον εκτίθενται στην ίδια τη διαδικασία. Τα ιονισμένα μόρια αερίου ονομάζονται aeroions, και η παρουσία τους καθιστά τον φυσικό αέρα χρήσιμο για ένα άτομο. Ο ιονισμός του αέρα σε ένα διαμέρισμα δεν συμβαίνει φυσιολογικά, αφού δεν υπάρχει άμεση επίδραση των φυσικών πηγών του και προσφύγουμε σε ειδικές συσκευές - ιονιστές - ή μια τεχνική με μια τέτοια λειτουργία. Αλλά γιατί πρέπει να ιονίσω τον αέρα στο διαμέρισμα και το χρειάζομαι καθόλου;

Οφέλη και βλάβη του ιονισμού

Έτσι, η λειτουργία του ιονισμού του αέρα είναι η δημιουργία ιόντων αέρα στον αέρα. Στη φύση, ο αριθμός αεροσκαφών, κατά μέσο όρο, είναι 10-15 φορές υψηλότερος από ό, τι στον αέρα της πόλης που είναι μολυσμένος με καυσαέρια και βιομηχανικές εκπομπές. Στο σπίτι, η ποιότητα του αέρα επηρεάζεται επίσης από την εξάτμιση από τον εξοπλισμό και την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από τηλεοράσεις και υπολογιστές. Ίσως, σε αυτό το σίδερο, έχουν ολοκληρωθεί τα γεγονότα για τον ιονισμό.

ιόντων κορεσμού του αέρα είναι πλέον ευρέως διαφημίζεται, η κράτηση αμέσως αποδείχθηκε τόσο αρνητικές όσο και θετικές επιπτώσεις στην ιονισμού δεν είναι, σε καμία περίπτωση, σαφής ιατρική συμβουλή σχετικά με την εκεί. Πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους της ακτινοβολίας μπορεί να είναι χρήσιμο για σας εάν σκέφτεστε για την αγορά μιας τέτοιας συσκευής, ή ήδη κατέχουν, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί από έγκυρες πηγές.

Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές, τα ιόντα αέρα, ή μάλλον ο αέρας που έχουν κορεστεί, έχουν τα πλεονεκτήματά τους. Πρώτα απ 'όλα, ενεργοποιούν το έργο των ερυθροκυττάρων, αυξάνοντας την ανταλλαγή αερίων στους πνεύμονες κατά 10%. Αυτός ο παράγοντας καθορίζει ως επί το πλείστον όλες τις άλλες επιδράσεις του ιονισμού του αέρα:

 • Βελτίωση της ποιότητας του ύπνου. Το όνειρο είναι πιο βαθύ, υγιές και φέρνει μια πλήρη ξεκούραση.
 • Αυξήστε την αποδοτικότητα και την ικανότητα συγκέντρωσης.
 • Βελτιώνει την ευημερία, την κατάλληλη ανάπαυση και την οξυγόνωση βοηθά στην αύξηση της ασυλίας.
 • Λόγω μιας πλήρους νυχτερινής ανάπαυσης, η ψυχολογική κατάσταση κανονικοποιείται, τα ιόντα αέρα μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης ή της νεύρωσης.
 • Ο μεταβολισμός επιταχύνεται, ο οποίος βοηθά στην καλύτερη εμφάνιση, καθώς και στην επιτάχυνση της πορείας των ασθενειών και στην ανακούφιση των συμπτωμάτων τους.
 • Τα αρνητικά φορτισμένα ιόντα προσελκύουν επιβλαβή σωματίδια από τον αέρα, βοηθώντας τον καθαρισμό από τη σκόνη, τα αλλεργιογόνα και τα μόρια του αερίου.

Ωστόσο, αυτές οι ιδιότητες αεροπλάνων έχουν την αντίθετη πλευρά. Εάν υπάρχει ιονισμός του αέρα στο διαμέρισμα, είναι ευεργετικό ή επιβλαβές, επηρεάζει τους κατοίκους του, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτούς και την κατάστασή τους. Έτσι, οι επιβλαβείς ιδιότητες των αερίων.

 • Εάν, κατά τη διάρκεια της ιονισμού του δωματίου υπάρχει ένα άτομο με ένα ιογενή ασθένεια, ή απλά να έχουν ένα μόριο του ιού μεταδίδεται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια, η πιθανότητα της μόλυνσης θα αυξηθεί εκθετικά, όπως και στην ιονισμένο αέρα, η νόσος εξαπλώνεται πολύ γρήγορα.
 • Ο ιονισμένος αέρας αντενδείκνυται σε ασθενείς με υψηλό πυρετό. Η επιτάχυνση του μεταβολισμού "θερμαίνει" το σώμα ακόμα περισσότερο.
 • Η επιτάχυνση του μεταβολισμού, η οποία διεγείρει τα ιόντα του αέρα, είναι επιβλαβής για μια σειρά χρόνιων και αργών ασθενειών, καθώς μπορεί να τους επιταχύνει. Ο ιονισμός αντενδείκνυται στην ογκολογία.
 • Επίσης, ο αέρας με aeroions περιπλέκει την πορεία του βρογχικού άσθματος, φορτώντας περαιτέρω το αναπνευστικό σύστημα.
 • Υπάρχει ατομική δυσανεξία και υπερευαισθησία στα ιόντα του αέρα, οπότε πριν αγοράσετε ένα ιονιστή, πρέπει να ελέγξετε πόσο άνετα είναι για σας να αναπνεύσετε αυτόν τον αέρα.
 • Τα παιδιά κάτω του ενός έτους και οι ασθενείς στην περίοδο αποκατάστασης μετά από τη χειρουργική επέμβαση χρειάζονται επίσης έναν ήρεμο, καθαρό αέρα χωρίς αέρα.
 • Ξεχωριστά είναι απαραίτητο να πούμε για τους ασθενείς με πιθανές διαταραχές της κυκλοφορίας του αίματος, ειδικά του εγκεφαλικού, στην περίπτωση αυτή ο ιονισμός μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία.
 • Επιπλέον, τα ηλεκτροφόρα σωματίδια έλκονται από επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένης της ανθρώπινης βλέννας - πολύ ισχυρότερες από τις ουδέτερες. Ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια ιονισμού σε ένα δωμάτιο είναι καλύτερα να μην είναι.
 • Όλοι οι ιονιστές δημιουργούν όζον - φυσικό οξειδωτικό, το οποίο είναι επιβλαβές τόσο για τον άνθρωπο όσο και για την τεχνολογία. Η συγκέντρωση του όζοντος είναι γενικά δεν ελέγχεται, και εν απουσία εξαερισμού μπορεί να υπερβεί όλες τις επιτρεπόμενες διαστάσεις και να φτάσει ανησυχητικές διαστάσεις.
 • Όλες οι θετικές επιδράσεις του ιονισμού εμφανίζονται μετά από μήνες ή και χρόνια έκθεσης, δεν θα υπάρξει στιγμιαία επίδραση από αυτό.

Επιπλέον, κύκλοι σκόνης γύρω από τον ιονιστή μπορούν να σχηματιστούν, ο χώρος με τον ιονιστή χρειάζεται συνεχή υγρό καθαρισμό, συμπεριλαμβανομένων των τοίχων. Μπορούμε να προτείνουμε το συνδυασμό του ιονιστή με έναν καθαριστή αέρα ποιότητας που θα σας προστατεύσει από την εξάπλωση σωματιδίων σκόνης, ιών και λοιμώξεων.

Τι είναι ένας ιονιστής αέρα;

Πρόσφατα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι εξέφρασαν την επιθυμία να αγοράσουν ένα ιονιστή για το σπίτι τους. Και αυτό είναι σωστό, επειδή ο ιονιστής εκτελεί μια σημαντική λειτουργία για να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα του εσωτερικού χώρου.

Η χρήση του συμβάλλει στη μείωση της εξάπλωσης όλων των ειδών ιογενών λοιμώξεων. Αναπνοή με καθαρό αέρα ενισχύει την αντίσταση στο σώμα, αυξάνει την ασυλία.

Ποιος χρειάζεται τον καθαρισμό του αέρα στο σπίτι; Πρώτα απ 'όλα, αυτοί είναι φυσικά άνθρωποι που πάσχουν από παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και της καρδιάς. Η δεύτερη ομάδα είναι οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά με εξασθενημένη ασυλία.

Η χρήση ενός ιονιστή συνιστάται απολύτως σε όλους κατά την περίοδο των επιδημιών των μολυσματικών κρυολογημάτων. Ιονισμένος αέρας απαιτείται επίσης από εκείνους που παρακολουθούν τηλεόραση για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάθεται στον υπολογιστή, οι οποίοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σε κλειστό χώρο (1).

Για πολύ καιρό ο καθένας ξέρει πόσο χρήσιμη είναι η θάλασσα, ο αέρας του βουνού, η ατμόσφαιρα ενός πευκοδάσους. Αλλά ένας τέτοιος αέρας είναι απλώς κορεσμένος με ιόντα (2). Τα αρνητικά φορτισμένα σωματίδια έχουν ευεργετική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία, επομένως στην περιοχή αυτή κατασκευάζονται πιο συχνά τα σανατόρια.

Η συγκέντρωση αρνητικών ιόντων σε κλειστούς χώρους είναι δέκα ή ακόμα και δεκαπέντε φορές μικρότερη από τα επιτρεπόμενα υγειονομικά πρότυπα. Η συνεχής αναπνοή με τέτοιο αέρα μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια aerionion, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές ασθένειες, πρόωρη γήρανση του σώματος και μείωση της ανοσίας.

Η αλλαγή αυτής της ανεπιθύμητης κατάστασης είναι μόνο ο σκοπός του ιονιστή. Όταν χρησιμοποιείται, οι παράγοντες που προκαλούν αλλεργίες αποκλείονται, οι προστατευτικές λειτουργίες του σώματος αυξάνονται και, φυσικά, είναι πολύ ευκολότερο να αναπνέουμε. Αλλά, πρέπει να επιλέξετε το σωστό ιονιστή για το σπίτι.

Ο ιονιστής είναι σε θέση να μειώσει την ηλεκτροστατική τάση που δημιουργείται στο δωμάτιο από τις συμπεριλαμβανόμενες τηλεοράσεις, οθόνες. Όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη, ο αέρας απομακρύνεται από τη σκόνη που παραμένει σε αυτήν, η οποία δεν εισέρχεται πλέον στους πνεύμονες ενός ατόμου, αλλά τοποθετείται σε αντικείμενα στο δωμάτιο. Απλά πρέπει να πάρετε ένα υγρό πανί και να το τρίψετε.

Πριν χρησιμοποιήσετε το ιονιστή, διαβάστε τις οδηγίες που συνοδεύουν το ιονιστή. Υπάρχουν αντενδείξεις κατά τη χρήση αυτής της συσκευής. Δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για άτομα που πάσχουν από καρκίνο. Είναι περίεργο ότι, ελλείψει κακοήθων σχηματισμών στο σώμα, η εφαρμογή του, αντίθετα, αποτελεί εξαιρετική πρόληψη αυτής της τρομερής ασθένειας.

Δεν συνιστάται η ενεργοποίηση της συσκευής εάν υπάρχει αυξημένη θερμοκρασία σώματος στο πρόσωπο του δωματίου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη θερμότητα.

Μην χρησιμοποιείτε το ιονιστή σε ένα πολύ καπνιστό ή πολύ σκονισμένο δωμάτιο, αν αυτή τη στιγμή υπάρχουν άνθρωποι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα σωματίδια σκόνης στην περίπτωση αυτή διεισδύουν βαθύτερα στους πνεύμονες ενός ατόμου. Σε αυτή την περίπτωση, ο ιονιστής πρέπει να είναι ενεργοποιημένος όταν όλοι οι άνθρωποι εκεί εγκαταλείπουν το δωμάτιο. Όταν η σκόνη και μαζί τα βακτήρια εγκατασταθούν και ο αέρας καθαριστεί, μόνο τότε μπορείς να επιστρέψεις.

Επομένως, συχνά ένας ιονιστής σε μια συσκευή συνδυάζεται με έναν καθαριστή αέρα. Τα φίλτρα καθαρισμού είναι διαφορετικά, με στόχο τόσο τον καθαρισμό της οσμής όσο και την απομάκρυνση του αέρα από επιβλαβείς ακαθαρσίες. Διαβάστε το άρθρο σχετικά με τους καθαριστές αέρα και σχόλια σχετικά με τη συσκευή.

Συμβαίνει ότι μερικοί άνθρωποι εμφανίζουν ατομική μισαλλοδοξία σε αυτή τη συσκευή. Ως εκ τούτου, οι συνεδρίες ιοντισμού θα πρέπει να αρχίσουν με προσοχή, βλέποντας τη δική του ευημερία. Εάν υπάρχουν υποψίες σχετικά με τη δυσανεξία του ιονιστή, θα πρέπει να μιλήσετε με έναν γιατρό ο οποίος τον επιβεβαιώνει ή τον αρνείται.

Μια εξαιρετική προσθήκη στη δημιουργία ενός μικροκλίματος στο σπίτι θα είναι ένας υγραντήρας αέρα. Διαβάστε το άρθρο σχετικά με το τι είναι για τον υγραντήρα. Συχνά, σε ένα μοντέλο, συνδυάζονται και τα τρία όργανα: ένα καθαριστικό, ένας υγραντήρας και ένας ιονιστής.

Air ionizer: τι είναι και πώς να το επιλέξετε;

Στο σπίτι και στην εργασία, περιβάλλεται από διάφορες οικιακές συσκευές, που συνδέονται με ηλεκτρισμό. Η ακτινοβολία του διαταράσσει την ισορροπία μεταξύ θετικών και αρνητικών φορτίων σωματιδίων και δημιουργεί επικίνδυνα μόρια τριατομικού οξυγόνου (όζον). Ο ιονιστής είναι μια συσκευή για την παραγωγή ιόντων που ενεργοποιεί τον ιονισμό αέρα, με αποτέλεσμα τα ξένα αέρια, η σκόνη και τα μικρά σωματίδια να εγκαθίστανται σε εσωτερικές επιφάνειες και έπιπλα. Κάτω από τη δράση του ηλεκτρικού φορτίου παράγονται ελαφρά αρνητικά ιόντα οξυγόνου, τα οποία έχουν ευεργετική επίδραση στο μικροκλίμα. Οι ιονιστές κατασκευάζονται σε σύγχρονες οικιακές συσκευές ήδη στο στάδιο της ανάπτυξης, σχεδιασμένες για να καθαρίζουν την ατμόσφαιρα των απελευθερωμένων αερίων.

Πώς ηλεκτρικό καθαρίζει την ατμόσφαιρα

Όλα αρχίζουν όταν εφαρμόζεται το ρεύμα στα ηλεκτρόδια, σχηματίζεται ένα φορτίο και τα ηλεκτρόνια αρχίζουν να "εξατμίζονται". Ενεργούν στο οξυγόνο κοντά στο ηλεκτρόδιο. Ως αποτέλεσμα, εμφανίζονται ελαφρά αρνητικά ιόντα οξυγόνου. Με τη σταδιακή επέκταση, το ρεύμα σωματιδίων μετακινείται σε απόσταση 3-4 μέτρων από τη συσκευή.

Ο καθαρός αέρας in vivo περιέχει περισσότερα αρνητικά ιόντα οξυγόνου. Ανάλογα με τη φόρτιση των παραγόμενων ιόντων, υπάρχουν δύο τύποι ιοντιστών:

 • μονοπολικά παράγουν μόνο aeroions με αρνητικό φορτίο?
 • διπολικό παράγει και τα δύο είδη χρεώσεων.

Τι κάνει στην πράξη ο ιονιστής αέρα; Όλα εσωτερικούς χώρους πολτός βρίσκεται (σκόνη, αιθάλη, τη γύρη, βακτήρια), παρασκευάστηκε από αρνητικά φορτισμένα ιόντα και σιγά-σιγά κινούνται στις επιφάνειες με ένα θετικό φορτίο. Σε εσωτερικούς χώρους, αυτές είναι όλες οι εσωτερικές επιφάνειες και διάφορα εσωτερικά αντικείμενα.

Σας συνιστούμε να εξοικειωθείτε με τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους απομάκρυνσης λεκέδων από φυτικά έλαια από ρούχα.

Μάθετε πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά της υγρασίας στο διαμέρισμα και γιατί μπορεί να εμφανιστεί.

Γιατί χρειάζομαι έναν ιονιστή σε ένα διαμέρισμα; Ως αποτέλεσμα της δράσης του, γίνεται πολύ πιο εύκολο να αναπνεύσει, μειώνεται η ποσότητα των στερεών σωματιδίων και των παθογόνων στον αέρα. Αλλά τα τακτοποιημένα σωματίδια δεν εξαφανίζονται με τη μαγεία. Θα πρέπει να καθαριστούν, να καθαριστούν ή να αφαιρεθούν με άλλους τρόπους. Αξίζει να πείτε ότι είναι ακόμα καλύτερο από την εισπνοή αλλεργιογόνων, σκόνης, θραυσμάτων ή καπνού.

Υπάρχουν κανόνες υγιεινής και υγιεινής, σύμφωνα με τους οποίους η συγκέντρωση των ιόντων δεν πρέπει να πέφτει κάτω από 600 αρνητικές και 400 θετικές επιβαρύνσεις ανά τετραγωνικό εκατοστό του φυσικού αερίου. Το μέγιστο μπορεί να φτάσει τα 50.000 ιόντα του ενός ή του άλλου φορτίου ανά τετραγωνικό εκατοστό.

Σημαντικό! Ο ιονιστής μπορεί να αφαιρέσει τον καπνό σε λίγα λεπτά, και παθογόνους μικροοργανισμούς - σε λίγες ώρες.

Ο "πατέρας" της συσκευής που δημιουργεί αρνητικά ιόντα

Στο μακρινό 1931, ο επιστήμονας AL Chizhevsky πρότεινε μια συσκευή που έμοιαζε λίγο σαν ένας πολυέλαιος, ο οποίος αύξησε τον αριθμό αρνητικά φορτισμένων ιόντων αέρα στο δωμάτιο. Αργότερα, αυτή η εφεύρεση ονομάστηκε "Chizhevsky πολυέλαιος."

Οι επιστήμονες έχουν δείξει ότι τα αρνητικά ιόντα είναι ευεργετική επίδραση σε ανθρώπους και ζώα, σε αντίθεση με την θετικά φορτισμένη. Και το μέγιστο όφελος για τους ανθρώπους είναι απλά το φως ιόντα του αέρα σε οξυγόνο, ενώ gidroiony ή ιόντα, που προκύπτουν από τις επιπτώσεις της επικίνδυνης ακτινοβολίας, δεν είναι κατάλληλο για το σκοπό αυτό.

Αυτή η αρχή ελήφθη ως βάση για τη δημιουργία σύγχρονων μοντέλων ιοντισμού. Εγκαθίστανται σε γραφεία ή οικιακούς χώρους χωρίς περιορισμούς.

Πώς επηρεάζει ο ιονιστής το ανθρώπινο σώμα:

 • βελτιώνει την ικανότητα εργασίας ·
 • βελτιώνει το μεταβολισμό.
 • ισορροπεί την ακτινοβολία των οικιακών συσκευών.
 • καθαρίζει τον αέρα από μικροσωματίδια, γύρη, παθογόνα, σκόνη και αιθάλη.

Σημαντικό! Οι ιονιστές αέρα είναι χρήσιμοι τόσο για την πρόληψη όσο και σε συνδυασμό με τη θεραπεία.

Χρειάζομαι ιονισμό στο διαμέρισμα;

Στα βουνά, στην ακτή και στο κωνοφόρο δάσος, η αναπνοή είναι πολύ πιο εύκολη, διότι εδώ η συγκέντρωση των αρνητικών ιόντων στον αέρα αυξάνεται φυσικά. Ο κλιματιζόμενος αέρας "κυκλοφορεί" σε κλειστό βρόχο, στην πραγματικότητα είναι "νεκρός". Είναι δυσάρεστο να αναπνεύσει και είναι επικίνδυνο για την υγεία.

Σε μια σύγχρονη πόλη, είναι σχεδόν αδύνατο να βρούμε καθαρό αέρα. Τα αυτοκίνητα, οι επιχειρήσεις, η μεγάλη συσσώρευση ανθρώπων οδηγούν σε σοβαρή ατμοσφαιρική ρύπανση. Ένα συμβατικό κλιματιστικό θα απομακρύνει μερικώς τις ακαθαρσίες, αλλά δεν θα αναπληρώσει τον αέρα με αρνητικά ιόντα. Ο κατάλληλος ιονισμός του αέρα στο διαμέρισμα είναι χρήσιμος για την ανθρώπινη υγεία, αλλά η υπερβολική επιβάρυνση είναι επιβλαβής.

Βρείτε μια ισορροπία θα βοηθήσει τη σωστή προσέγγιση για την επιλογή ενός ιονιστή. Για παράδειγμα, ο διάσημος πολυέλαιος του Chizhevsky είναι περισσότερο ιατρική συσκευή από μια οικιακή συσκευή. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία, όχι για τον καθαρισμό του αέρα, και να το τοποθετήσετε σε νοσοκομεία ή σανατόρια, αλλά όχι σε κανονικό διαμέρισμα.

Πώς να επιλέξετε ένα ιονιστή

Η συσκευή πρέπει να αντιστοιχεί στην περιοχή του δωματίου. Σε μεγάλους χώρους, ένας ιονιστής χαμηλής ισχύος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη σκόνη και τον καθαρισμό. Σε μικρές περιπτώσεις - είναι δυνατή μια περίσσεια όζοντος. Είναι πιο λογικό να αγοραστεί ένας διπολικός ιονιστής, στον οποίο παράγονται θετικά και αρνητικά ιόντα στην επιθυμητή αναλογία.

Για μια μονοπολική συσκευή, δημιουργώντας μόνο αρνητικά ιόντα είναι ρυθμισμένη διακοπτόμενη λειτουργία, όπου η ιονιστή λειτουργεί για 30 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια μακριά για τρία λεπτά, μετά την οποία επαναλαμβάνεται ο κύκλος.

Αγοράστε κατά προτίμηση τη συσκευή σε ξύλινη ή μεταλλική θήκη, με μεταλλικές πλάκες πάνω στις οποίες θα εγκατασταθεί η σκόνη. Τέτοιες πλάκες πλένονται ή τρίβονται μία φορά το μήνα. Οι ιονιστές με αντικαταστάσιμα φίλτρα είναι καλοί στις μυρωδιές, αλλά το φίλτρο πρέπει να αλλάζει τακτικά. Η αντικατάσταση δεν θα είναι δαπανηρή, επιπλέον, το επιθυμητό μοντέλο φίλτρου μπορεί να μην είναι προς πώληση.

Σύμφωνα με τη μέθοδο της κατανομής ιόντων, οι συσκευές εμπίπτουν σε δύο κατηγορίες:

 • ενεργή έχουν ενσωματωμένο ανεμιστήρα, η ροή του φρέσκου αέρα εξαπλώνεται γρηγορότερα, αλλά ο θόρυβος είναι αναπόφευκτος κατά τη λειτουργία.
 • τα ιόντα παθητικής απελευθέρωσης "παρασύρονται" ανεξάρτητα, η διάδοση επιβραδύνεται, αλλά δεν υπάρχει θόρυβος.

Σας συνιστούμε να εξοικειωθείτε με τους λόγους για τον σχηματισμό θολών πλαστικών παραθύρων στο διαμέρισμα.

Καθορίστε το σκοπό της συσκευής:

 • για τον καθαρισμό του αέρα της μυρωδιάς του καπνού ή του καπνού.
 • για την απομάκρυνση της σκόνης.
 • για την υγρασία και τον καθαρισμό του αέρα.
 • στο παιδικό δωμάτιο, για πάσχοντες από αλλεργίες ή για ασθματικούς.

Για να αφαιρέσετε τις μυρωδιές και τον καπνό, οι επιλογές με ένα ηλεκτροστατικό φίλτρο είναι κατάλληλες, στο φυτώριο υπάρχει αρκετός χώρος για να αγοράσετε μια λάμπα αλατιού που δεν εκπέμπει όζον. Για προστασία από τη σκόνη, είναι κατάλληλο ένας καθαριστής αέρα με φίλτρο και ενσωματωμένος ιονιστής αέρα ή ένας υγραντήρας με το ίδιο «πρόσθετο» στο σχεδιασμό.

Τι πρέπει να μάθετε πριν αγοράσετε έναν ιονιστή

Κάθε μοντέλο της συσκευής πρέπει να διαθέτει:

 • πιστοποιητικό υγιεινής, το οποίο εξασφαλίζει ότι η συσκευή δεν είναι επιβλαβής για την υγεία ·
 • Τεχνικό πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει την ασφάλεια κατά τη λειτουργία.

Στην περιγραφή της συσκευής, η συγκέντρωση των ιόντων σε διαφορετικές αποστάσεις από τη συσκευή πρέπει να αναφέρεται χωρίς διακοπή. Ο βέλτιστος αριθμός αερίων σε ένα κυβικό εκατοστό:

 • 1500-3000 θετικά φορτισμένα.
 • 3000-5000 με αρνητικό φορτίο.

Σημαντικό! Εάν η συγκέντρωση των αρνητικών ιόντων υπερβαίνει τις 50.000, τότε αυτό είναι ιατρική συσκευή, δεν είναι ασφαλές να το χρησιμοποιείτε στο σπίτι.

Το όζον είναι καλό σε ανοιχτούς χώρους, σε ορισμένες ιατρικές διαδικασίες, αλλά σε ένα διαμέρισμα η συσσώρευση αυτού του αερίου οδηγεί σε πονοκεφάλους, κατάθλιψη και νευρικότητα. Όταν επιλέγετε ιονιστή αέρα, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή δεν εκπέμπει όζον και οξείδια του αζώτου.

Πριν αγοράσετε, είναι σημαντικό να καθορίσετε τη θέση στην οποία θα εγκατασταθεί η συσκευή. Υπάρχουν πρότυπα, σύμφωνα με τα οποία η απόσταση από τον ιονιστή:

 • σε οικιακές συσκευές δεν πρέπει να είναι μικρότερη από ένα μέτρο.
 • στον τόπο της συχνής ανθρώπινης παρουσίας (κρεβάτι, πολυθρόνα) - μετρητής και περισσότερο?
 • μέχρι τον τοίχο - 20-30 cm.

Ο καθαρός αέρας και η έλλειψη οσμής είναι σημαντικοί όχι μόνο για τα γραφεία εργασίας ή τα άνετα διαμερίσματα. Υπάρχουν ionizers αέρα, σχεδιασμένα για την απολύμανση του ψυγείου για να αφαιρέσετε αιθαλομίχλης και του καπνού στο χώρο επιβατών. Όπως κάθε συσκευή, ιονιστή απαιτεί από τις αρμόδιες προσέγγιση για την επιλογή και την τακτική συντήρηση, αλλά, αντίθετα, ακολουθώντας όλους τους κανόνες λειτουργίας της δίνει καθαρό «αέρα του βουνού», το σθένος και την υγεία.

Ionizer αέρα για διαμέρισμα: βλάβη ή όφελος

ReLend.ru »Γενικές ερωτήσεις» Ionizer αέρα για διαμέρισμα: βλάβη ή όφελος

Σε κάθε σπίτι υπάρχει μια μεγάλη ποσότητα σκόνης, η οποία μετατρέπει τη ζωή των ανθρώπων σε αυτήν ακριβώς σε ανυπόφορη σκληρή εργασία. Εξάλλου, τέτοιες συστάδες οδηγούν στην απώλεια χρήσιμων ιδιοτήτων του οξυγόνου στον αέρα και έτσι συμβάλλουν στην ανάπτυξη διαφόρων ανθρώπινων ασθενειών.

Ionizer αέρα για ένα διαμέρισμα - αυτό είναι το σωστό εργαλείο για την επίλυση του περιγραφόμενου προβλήματος.

Περιεχόμενα του άρθρου [απόκρυψη επίδειξης]

Αυτή η συσκευή βοηθά στον κορεσμό του αέρα με ελεύθερα ιόντα, που σταδιακά οδηγεί σε ένα είδος φρεσκάδας στο σπίτι, περισσότερο παρόμοιο με τη θέση στη φύση. Αλλά αυτό είναι μόνο το όφελος του ιονιστή αέρα;

Χαρακτηριστικά της συσκευής και της αρχής της λειτουργίας

Ωστόσο, η λειτουργία της συσκευής έχει θετική επίδραση στο σώμα ως σύνολο.

Και έτσι, αρχή ιονισμού αέρα έχει ως εξής:

Αυτή η αρχή της ίδιας της συσκευής τελειώνει. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες αποκλίσεις και αποκλίσεις από τον κανόνα, ανάλογα με το όργανο και τα συστατικά που χρησιμοποιούνται.

Βίντεο σχετικά με τον ιονισμό του αέρα:

Ιονιστής αέρα: βλάβη ή όφελος

Λαμβάνοντας υπόψη τη συσκευή, πολύ λίγοι άνθρωποι σκέφτονται πώς, για την οποία απαιτείται ιονιστής αέρα στο σπίτι. Μετά από όλα, τα αρνητικά φορτισμένα σωματίδια δεν προσελκύουν καμία συσχέτιση σχετικά με τα οφέλη ή τις βλάβες στο σώμα.

Πολλοί πιστεύουν ότι η διαμονή σε ένα δωμάτιο όπου ο αέρας είναι σαν ένα φρέσκο ​​φυσικό κλίμα δεν είναι τίποτα περισσότερο από ιδιοφυΐα και λιτότητα. Αλλά τέτοιες απόψεις θα διαλυθούν αμέσως, μόλις επισημανθούν θετικές και αρνητικές πτυχές στη χρήση του ιονιστή.

Πλεονεκτήματα της χρήσης ενός ιονιστή

Για τη χρήση ενός ιονιστή, είναι απαραίτητο να φέρει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα της συσκευής:

 1. Και πάλι, θα πρέπει να αναφερθεί αέρα αραίωσης με αρνητικά ιόντα, η οποία το καθιστά εύκολο να αναπνεύσει και να μείνετε σε ένα άνετο περιβάλλον με «φυσικό φυσικό» το κλίμα.
 2. Ο αέρας με αρνητικά φορτισμένα ιόντα επηρεάζει θετικά το σώμα. Πρώτον, η ψυχική απόδοση βελτιώνεται, κάτι που είναι καλό για τα παιδιά στο σχολείο. Δεύτερον, μειώνει σημαντικά την κόπωση όταν εργάζεστε σε υπολογιστή ή παρακολουθείτε τηλεόραση για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 3. Τα αρνητικά φορτισμένα σωματίδια καταπολεμούν ενεργά την ανάπτυξη και εξάπλωση βακτηρίων και μούχλας, τα οποία επίσης επηρεάζουν θετικά την ανθρώπινη υγεία.
 4. Ionizer στην κουζίνα βοηθά να απαλλαγούμε από δυσάρεστες οσμές, η οποία επηρεάζει το συνολικό μικροκλίμα ολόκληρου του σπιτιού.

Οι εμπειρογνώμονες λένε για τα οφέλη ενός ιονιστή, οπότε συνιστάται να το χρησιμοποιείτε σε σπίτια όπου ζουν άτομα με ασθένειες του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.

Μειονεκτήματα του ιονιστή

Υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα στο έργο του ιονιστή, το οποίο πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη κατά τη χρήση του. Ακολουθούν τα ακόλουθα σημεία:

 • Απαραίτητος και έγκαιρος καθαρισμός της συσκευής. Ορισμένες συσκευές μπορεί να χρειαστεί να καθαρίσουν το φίλτρο και όλες τις βελόνες. Για να γίνει αυτό είναι αρκετά ενοχλητικό, οπότε είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με το κέντρο εξυπηρέτησης και αυτό θα οδηγήσει σε πρόσθετες δαπάνες.
 • Ionizer κατά τη διάρκεια των εργασιών του μπορεί να υπερβεί σημαντικά τη συγκέντρωση του όζοντος που απελευθερώνεται στον αέρα, και αυτό μπορεί να προκαλέσει κρυολογήματα στους ανθρώπους. Επομένως, η συγκέντρωση του όζοντος θα πρέπει να παρακολουθείται, πράγμα που προκαλεί επίσης κάποιο πρόβλημα.
 • Υπάρχει μια μη αποδεδειγμένη θεωρία σχετικά με τη βλάβη που προκαλείται από το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο γύρω από τη συσκευή στην ανθρώπινη υγεία. Ενώ υπάρχουν αρκετές θεωρίες σχετικά με τους πολύ κινδύνους για την υγεία, αλλά δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία.

Δώστε προσοχή στα αρνητικά σημεία στη χρήση της συσκευής ή όχι - την επιχείρηση όλων.

Ωστόσο, οι παραγωγοί και πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι η ιονιστή πρέπει να χρησιμοποιείται σε σπίτια, όπου υπάρχουν άτομα με παθήσεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, που υποφέρουν από κιρσούς και φλεβικά έλκη, καθώς και στη διάγνωση των εκδηλώσεων που σχετίζονται με παθήσεις του περιφερικού νευρικού συστήματος.

Τύποι και κανόνες επιλογής του ιονιστή για το διαμέρισμα

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν διάφοροι τύποι ιονιστών, η κύρια αρχή της λειτουργίας διατηρείται. Μπορούν να υπάρχουν διαφορές στα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά του φίλτρου. Αυτή η πτυχή έχει πλήρη επίπτωση στη μέθοδο ιονισμού του αέρα.

Τύποι ιονιστήρων για ένα διαμέρισμα

Κατά κανόνα, οι περισσότεροι ιονιστές ανήκουν σε μονοπολικές συσκευές, δεδομένου ότι παράγουν μόνο θετικά ή μόνο αρνητικά φορτισμένα σωματίδια. Μια τέτοια διαφορά μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ανθρώπινη υγεία και το συνολικό μικροκλίμα στο σπίτι.

Μεταξύ των μονοπολικών συσκευών διακρίνονται τέτοιες ποικιλίες όπως:

 • Νερό - επιπλέον κορεσμός του αέρα με σωματίδια νερού (Duux DUAH04) ·
 • Υπεριώδη - η σκόνη και η οσμή εξαλείφονται λόγω υπεριώδους ακτινοβολίας (λαμπτήρας Longevita UV Cure min) ·
 • το πλάσμα - επιπλέον του ιονισμού του αέρα, καθαρίζεται, το οποίο είναι παρόμοιο με τη λειτουργία της συσκευής με την παρουσία ενός φίλτρου άνθρακα (Maxion LTK-288) ·
 • θερμική - το αέριο θερμαίνεται, το οποίο στη συνέχεια είναι ένας εξαιρετικός αγωγός του ηλεκτρικού ρεύματος και προωθεί τη μετατροπή των ιόντων (Breeze) ·
 • στέμμα - υπάρχει ένα χαρακτηριστικό "κτύπημα" στα εισερχόμενα σωματίδια, που οδηγεί στον ιονισμό τους (Super-Plus-Turbo).

Είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε έναν ειδικό για την επιλογή μιας μονοπολικής συσκευής ή για να προτιμήσετε μια διπολική συσκευή.

Διπολικός ιονιστής αέρα

Μέχρι σήμερα, έχει ληφθεί τεράστια δημοτικότητα διπολικό ιονιστή, η οποία, με την αρχή της λειτουργίας και τα χαρακτηριστικά του εξοπλισμού, μπορεί να διαθέσει αρνητικά και θετικά φορτισμένα σωματίδια.

Μεταξύ των θετικών παραμέτρων της λειτουργίας της διπολικής συσκευής είναι τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 1. Οι προγραμματιστές υποστηρίζουν ότι η διπολική συσκευή δεν οδηγεί σε ένα ηλεκτροστατικό πεδίο στο δωμάτιο, και αυτό επηρεάζει θετικά την ανθρώπινη υγεία.
 2. Επίσης, τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν την παραγωγή όζοντος σε μικρές ποσότητες, η οποία επίσης επηρεάζει θετικά τη γενική κατάσταση του ανθρώπου και της τεχνολογίας.
 3. Κατά τη λειτουργία του διπολικού ιονιστή, δεν υπάρχουν ενώσεις αζώτου επιβλαβείς για το σώμα, τουλάχιστον όζον.

Κανόνες επιλογής ιονισμού αέρα

Κατά την επιλογή ενός ιονιστή, πρέπει να δοθεί προσοχή όχι μόνο στον τύπο και την αρχή της λειτουργίας, αλλά και στα γενικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Έτσι, η επιλογή της συσκευής πρέπει να περάσει σύμφωνα με τις απαιτήσεις:

Εάν ακόμα δεν τολμάτε να επιλέξετε έναν ιονιστή, καλό θα ήταν να ακολουθήσετε τις συμβουλές ενός ειδικού που μπορεί να επιλέξει μια πιο κατάλληλη επιλογή για το δωμάτιό σας και σύμφωνα με τις επιθυμίες σας.

Επιλέξτε ένα ionizer για το σπίτι, βίντεο:

Ιονιστής αέρα

Ο ιονιστής του αέρα μπορεί εύκολα να γίνει ανεξάρτητα με ορισμένες δεξιότητες και γνώσεις. Έτσι, η πλειοψηφία όσων επιθυμούν να αγοράσουν την παρουσιαζόμενη συσκευή, προσπαθούν πρώτα να το κάνουν μόνοι τους, εκτός από ότι είναι πολύ πιθανό. Για παράδειγμα, σκεφτείτε μια σπιτική εφεύρεση για ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο - αυτά τα δύο μέρη όπου οι σύγχρονοι άνθρωποι δαπανούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους.

Στοιχειώδες σύστημα ιονισμού του αέρα στο διαμέρισμα

Για ένα διαμέρισμα θα πρέπει να εξετάσει ένα στοιχειώδες σύστημα συναρμολόγησης της συσκευής, το οποίο θα λειτουργεί σωστά για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά θα απαιτήσει ταυτόχρονα μικρές νομισματικές επενδύσεις.

Και έτσι, ιονιστή αέρα για το διαμέρισμα τα ακόλουθα στοιχεία:

 • πάρτε δύο αυγά σοκολάτας και βγάλτε τα δοχεία.
 • πάρτε τα δύο καλώδια (διάμετρο όχι μεγαλύτερη από 0,5 mm) με ένα πιρούνι.
 • κάθε δυνατή μόνωση.
 • ψαλίδι;
 • βελόνα ραπτικής - 1 τεμ.

Η κατασκευή του ιονιστή έχει ως εξής:

 1. Στο αρχικό στάδιο, κάντε τρύπες στα δοχεία χρησιμοποιώντας μια βελόνα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ρολό, επειδή οι οπές πρέπει να έχουν εντυπωσιακό μέγεθος, ώστε να μπορούν να περάσουν από το καλώδιο.
 2. Τώρα αποσυνδέστε την καλωδίωση από τους αγωγούς.
 3. Περάστε τις πλεξούδες καλωδίωσης μέσα στα δοχεία με τέτοιο τρόπο ώστε το θετικό φορτίο να αποκτάται σε ένα και το αρνητικό στο άλλο.
 4. Τα καλώδια πρέπει να είναι μονωμένα για να εξασφαλίζουν την ασφάλεια του σπιτιού ιονιστή.
 5. Ήδη μετά την απομόνωση, η καλωδίωση είναι διασυνδεδεμένη.
 6. Όλη η δομή, αν είναι απαραίτητο, πρέπει να ολοκληρωθεί - συνδέστε το βύσμα στην καλωδίωση - και συνδεθείτε στο δίκτυο.

Ελέγξτε το έργο της σπιτικής συσκευής είναι αρκετά εύκολο. Αρκεί μόνο να "μυρίζει" στα πρώτα λεπτά της σπιτικής συσκευής. Εάν αισθάνεστε τη χαρακτηριστική οσμή του όζοντος, τότε η συσκευή που φτιάχνεται από τα χέρια σας είναι έτοιμη για δράση.

Ιονιστής αυτοκινήτου

Πριν από την κατασκευή της συσκευής πρέπει να αγοράσετε τα παρακάτω εξαρτήματα:

 • τη γεννήτρια στο τσιπ 555,
 • Μετασχηματιστής από οποιαδήποτε μονάδα τροφοδοσίας υπολογιστή ή ειδικά αγορασμένο.
 • πυκνωτή και διόδους KC 106 ή ήδη έτοιμο πολλαπλασιαστή τάσης.
 • σύρματα χαλκού για περιέλιξη.
 • χαρτικά scotch.

Από τη μονάδα ισχύος, αφαιρέστε προσεκτικά τον μετασχηματιστή με συγκολλητικό σίδερο και αφαιρέστε την παλιά περιέλιξη. Από τον εξαγόμενο μετασχηματιστή κάνει μια νέα εκκαθάριση: οι πρώτες 14 επαναστάσεις, η δεύτερη σε 600 επαναστάσεις.

Μετά την πρώτη περιέλιξη, εφαρμόζονται 2-3 μονωτικά στρώματα με τη βοήθεια κολλητικής ταινίας. Η δεύτερη περιέλιξη απαιτεί απομόνωση κάθε 100 στροφές σε 5-6 στρώματα.

Ο μετασχηματιστής συνδέεται με τη γεννήτρια σε τσιπ 555, και στη συνέχεια ολόκληρο το σχέδιο με έναν πολλαπλασιαστή τάσης. Στο πολλαπλασιαστή, η καλωδίωση εξόδου επεκτείνεται περίπου 3 cm και συνδέεται στο δίκτυο.

Η διαφορά μεταξύ υγροποιητών και ιονιστών

Πολλά θετικά σχόλια σχετικά με το έργο του ιονιστή συνεπάγονται την εμφάνιση ενός μεγάλου αριθμού ερωτήσεων. Μερικοί άνθρωποι που επιθυμούν να αγοράσουν ένα σπίτι για μια συσκευή για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα δεν μπορούν να καθοριστούν με ακρίβεια, και τι είναι καλύτερο: ένας ιονιστής ή ένας υγραντήρας αέρα?

Σε αυτό το θέμα, μπορείτε να καταλάβετε μόνο μέσω των απόψεων και των συμβουλών των ειδικών και κατασκευαστών. Για παράδειγμα, μπορείτε να ανατρέξετε στον ορισμό και στο σκοπό κάθε συσκευής ως σύνολο:

1. Ο υγραντήρας αέρα είναι μια συσκευή που κορεάζει τον αέρα στο δωμάτιο με επιπλέον μικροσωματίδια νερού, γεγονός που συμβάλλει στη συνολική αύξηση του δείκτη υγρασίας.

Αυτή η ενέργεια είναι απαραίτητη για την περίοδο θέρμανσης στο διαμέρισμα, καθώς και το καλοκαίρι σε θερμότητα και θερμότητα.

2. Αέρα ιονιστή - η συσκευή, της οποίας η δράση απευθύνεται σε ένα είδος καθαρισμού του αέρα στην αίθουσα.

Λόγω της φόρτισης και της παραγωγής ιόντων, ο αέρας καθαρίζεται από βρωμιά, σκόνη, μύκητες και άλλα βακτήρια.

Ως αποτέλεσμα, αποδεικνύεται ότι κάθε συσκευή είναι καλή με τον δικό της τρόπο, και το σημαντικότερο, έχει σχεδιαστεί για να επιλύσει τελείως διαφορετικά καθήκοντα. Αυτό το γεγονός οδηγεί σε δυσκολίες στην επιλογή μεταξύ του ιονιστή και του υγραντήρα.

Για να σώσουν τους πιθανούς αγοραστές από τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν, οι κατασκευαστές κυκλοφόρησαν "καθολικές" συσκευές - υγραντήρα και ιονιστή σε ένα. Λόγω των λειτουργιών του, απαλλάσσει τους χρήστες από τα περισσότερα προβλήματα.

Έτσι, ο υγραντήρας προορίζεται κυρίως για άμεση διαβροχή του μικροκλίματος στο δωμάτιο. Ωστόσο, οι ενσωματωμένες λειτουργίες βοηθούν στην αντιμετώπιση της δημιουργίας ιόντων. Αυτό συμβαίνει παίρνοντας νερό στο πιάτο με ηλεκτρικό φορτίο και κραδασμούς με υψηλή συχνότητα.

Ποια ionizer να επιλέξει είναι η δουλειά του καθενός, αλλά κατά την επιλογή, να δώσουν προσοχή στα παραπάνω χαρακτηριστικά και τις αρχές της συσκευής.