Τι είναι ένας ιονιστής;

Στην εποχή μας, όλο και περισσότεροι αστικοί κάτοικοι παραπονιούνται για την αδύναμη ανοσία και τους συνεχείς πονοκεφάλους. Ο λόγος για αυτά τα προβλήματα είναι η ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε. Λόγω της μεγάλης συσσώρευσης μηχανών, βιομηχανικών επιχειρήσεων και οικιακών ηλεκτρικών συσκευών, το μικροκλίμα στα σπίτια μας αλλάζει. Από το σχολείο γνωρίζουμε ότι οποιαδήποτε ουσία αποτελείται από τα μικρότερα σωματίδια - ιόντα.

Τα σωματίδια μπορεί να έχουν τόσο θετική όσο και αρνητική φόρτιση. Τα υγειονομικά και υγειονομικά πρότυπα δηλώνουν ότι 1 cm 3 του εσωτερικού αέρα πρέπει να περιέχει 400 θετικά ιόντα και 400 αρνητικά ιόντα. Αλλά λόγω της γενικής ρύπανσης της ατμόσφαιρας, υπάρχει υπερβολική ποσότητα θετικών ιόντων και έλλειψη αρνητικών ιόντων.

Μια μονάδα δωματίου για ιονισμό είναι μια συσκευή που κορεάζει τον αέρα με αρνητικά ιόντα. Περιέργως, η ίδια διαδικασία συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας. Παρατήρησα ότι μετά από μια καταιγίδα βροχής, ο αέρας γίνεται καθαρότερος και πιο υγρός; Αυτό είναι συνέπεια του κορεσμού με αρνητικά ιόντα.

Ο αέρας που αναπνέουμε και η σημασία του για την υγεία μας

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι άνθρωποι που ζουν σε αγροτικές περιοχές, στα βουνά, κοντά στη θάλασσα, είναι πιο υγιείς από τους κατοίκους των πόλεων; Ο λόγος είναι στην καθαρότητα του αέρα, στη σωστή αναλογία των θετικά και αρνητικά φορτισμένων ιόντων. Η αιτία των περισσότερων χρόνιων παθήσεών μας είναι η μολυσμένη ατμόσφαιρα των πόλεων μας.

Θετικά ιόντα και η σημασία τους για την υγεία μας

Το πλεόνασμα των θετικών ιόντων σε ένα κλειστό χώρο είναι το πιο ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη οξείας αναπνευστικής και ιογενών λοιμώξεων και άλλων ασθενειών. Επίσης οδηγεί σε αυξημένη νευρικότητα και εμφάνιση χρόνιων πονοκεφάλων. Μειώνει την αποδοτικότητα και την αποδοτικότητα.

Αρνητικά ιόντα και η επίδρασή τους στην υγεία μας

Κορεσμένα με αρνητικά φορτισμένα σωματίδια, ο αέρας είναι απίστευτα υγιής. Αποτρέπει την εξάπλωση των ιογενών ασθενειών, ενισχύει την ανθρώπινη ανοσία (ιδιαίτερα τα παιδιά), βοηθά στην αντιμετώπιση ασθενειών όπως το άσθμα και η πνευμονία.

Σημαντικό! Ο ιονισμός των χώρων με μεγάλο πληθυσμό μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης οξείων αναπνευστικών ασθενειών κατά 25-30%

Ιονισμός - ένα μέσο βελτίωσης της ποιότητας του αέρα

Στη διαδικασία ιονισμού, η ποσότητα και η ποιότητα του οξυγόνου στον εμπνευσμένο αέρα αυξάνεται. Μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών (αερομεταφερόμενα σταγονίδια). Επιπλέον, λόγω της αλλαγής του ποσοστού οξυγόνου στο περιβάλλον, το κεφάλι σταματά να πονάει, βελτιώνεται η αποτελεσματικότητα της εργασίας και μειώνεται η νευρικότητα.

Πώς μια συσκευή ιονισμού αλλάζει το μικροκλίμα σε ένα δωμάτιο;

Υπάρχει μια διαδικασία κορεσμού με αρνητικά φορτισμένα ιόντα. Πώς λειτουργεί; Ο ιονιστής δημιουργεί υψηλή τάση μεταξύ των ηλεκτροδίων. Περνώντας μέσα από τα ηλεκτρόδια, το αέριο χωρίζεται σε χιλιάδες αρνητικά (O2) και θετικά (Η) ιόντα.

Πότε είναι απαραίτητη η διαδικασία ιονισμού;

Σε δωμάτια με μεγάλο αριθμό ατόμων (γραφεία, σούπερ μάρκετ, νηπιαγωγεία, σχολεία, ινστιτούτα, νοσοκομεία...). Στις εγκαταστάσεις όπου λειτουργούν οι ηλεκτρικές συσκευές (υπολογιστές, φούρνοι μικροκυμάτων, ψυγεία, κλιματιστικά...).

Για ποιες ομάδες ανθρώπων συνιστάται η χρήση ιονιστών;

Χρησιμοποιήστε συσκευές ιονισμού για όλους τους κατοίκους των πόλεων! Είναι όμως ιδιαίτερα απαραίτητο για άτομα που πάσχουν από αναπνευστικά νοσήματα και παιδιά.

Σε ποιες εποχές πρέπει να χρησιμοποιήσω ιονιστές;

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ιονίζουμε τα δωμάτια:

 • Κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης.
 • Κατά τη διάρκεια της διάδοσης των οξέων αναπνευστικών ασθενειών.
 • Στη ζεστή εποχή.

Σημαντικό! Οι ιονιστές προκαλούν σκόνη και άλλες ουσίες που μολύνουν τον αέρα για να εγκατασταθεί. Αν χρησιμοποιείτε ιονιστή, κάνετε τακτικά έναν υγρό καθαρισμό και σκουπίστε τις υπόλοιπες επιφάνειες.

Ποιος δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει το ιονιστή;

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ιονιστή σε χώρους όπου υπάρχουν: άνθρωποι με πυρετό, άτομα που έχουν πνευμονία στο οξύ στάδιο και που έχουν διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Έννοια της χρήσης ενός ιονιστή

Οι γιατροί και οι επιστήμονες - περιβαλλοντολόγοι λένε ότι η χρήση ενός ionizer δωματίου θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του εσωτερικού αέρα, θα αποτρέψει την εξάπλωση μολυσματικών και ιογενών ασθενειών και θα βελτιώσει την υγεία των ατόμων στην αίθουσα. Όπως φαίνεται από τις διεξαγόμενες μελέτες, οι άνθρωποι, στους ιονισμένους χώρους, μειώνουν το επίπεδο πίεσης, αυξάνεται η παραγωγική ικανότητα και εξαφανίζεται ο πονοκέφαλος.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός ιονιστή και ενός υγραντήρα με λειτουργία ιονισμού;

Οι ιονιστές εμπλουτίζουν τις εγκαταστάσεις με αρνητικά ιόντα, αλλά δεν επιλύουν το πρόβλημα του ξηρού αέρα. Από την άλλη πλευρά, οι κλασικοί υγραντήρες, αυξάνουν την υγρασία του μικροκλίματος, αλλά δεν επιλύουν το πρόβλημα της αυξημένης συγκέντρωσης θετικών ιόντων. Η καλύτερη λύση είναι να αγοράσετε έναν υγραντήρα αέρα που θα έχει μια λειτουργία ιονισμού.

Ιονιστής αέρα: χαρακτηριστικό, αρχή δράσης

Η δράση του ιονιστή αέρα βασίζεται στην αρχή της πλήρωσης αέρα με αρνητικά ιόντα. Αυτό βελτιώνει την εργασιακή ικανότητα και τη γενική υγεία. Ιονιστές γεμίζει όχι μόνο τα ιόντα αέρα, αλλά καθαρίζει επίσης από βακτηρίδια, αλλεργιογόνα, καπνό και κακοσμίας, η οποία είναι απαραίτητη στο άσθμα και τις αλλεργίες.

Γιατί χρειάζομαι ιονιστή;

Κύριο καθήκον του είναι να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα, γεμίζοντας το με ιόντα φωτός (αρνητικά φορτισμένο). Ανάλογα με το έδαφος, η παρουσία ή η απουσία των μονάδων παραγωγής, ο αριθμός των μηχανημάτων, ο καθαρός αέρας περιέχει διαφορετικό αριθμό από αυτά, αλλά στο εύρος από 700 έως 45.000 ανά εκατοστό κυβικό. Ένα άτομο αναπνέει ιόντα φωτός όταν περπατά σε ένα πάρκο, ένα δάσος, κοντά στη θάλασσα. Σε αυτές τις συνθήκες, το σώμα είναι κορεσμένο πιο γρήγορα, βελτιώνεται το έργο του εγκεφάλου, καθώς και η γενική ευημερία.

Στο σπίτι ή στο γραφείο, ο αέρας γεμίζει με θετικά φορτισμένα ιόντα (είναι επίσης βαριά). Η περιεκτικότητα των σωματιδίων με αρνητικό φορτίο κάτω από τον υγειονομικό κανόνα είναι 10 - 15 φορές. Στον αέρα, επίσης, πολύ σκόνη, διοξείδιο του άνθρακα (ειδικά το χειμώνα, όταν το δωμάτιο είναι λιγότερο πιθανό να αερίζεται για να κρατήσει τη θερμότητα). Αυτό οδηγεί σε πονοκεφάλους, ημικρανίες, κόπωση, μειωμένη απόδοση, λιπαρότητα οξυγόνου και αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης άσθματος ή αλλεργίας.

Το Ionizer συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και στην εξάλειψη αυτών των προβλημάτων. Κορεσίζει τον αέρα με ιόντα φωτός, τα οποία παράγονται δημιουργώντας υψηλή τάση.

Σε ποιες περιπτώσεις είναι πολύ απαραίτητο;

Ο ιονιστής του αέρα σε κάθε περίπτωση είναι μια πολύ χρήσιμη συσκευή που θα βελτιώσει μόνο την κατάσταση. Αλλά δεν είναι πάντα εφικτό να αποκτηθεί και το επίπεδο της ανάγκης του σε διαφορετικές καταστάσεις μπορεί να διαφέρει.

Αλλά υπάρχουν πολλές καταστάσεις στις οποίες δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς αυτή τη συσκευή:

 1. Στις εγκαταστάσεις όπου ζουν οι ηλικιωμένοι, οι έγκυες γυναίκες και τα μικρά παιδιά.
 2. Σε σπίτια όπου οι άνθρωποι με χρόνιες αναπνευστικές ασθένειες, όπως το άσθμα, οι αλλεργίες, ζουν, ζουν.
 3. Στην περίοδο θέρμανσης, εάν δεν υπάρχει υγραντήρας αέρα και ο τελευταίος είναι συνεχώς ξηρός.
 4. Σε διαμερίσματα όπου δεν υπάρχει δυνατότητα συχνά αερισμό των χώρων (εάν υπάρχει μια βιομηχανική επιχείρηση ή ένα διαμέρισμα στο κέντρο μιας μεγάλης πόλης κοντά).
 5. Εάν οι εγκαταστάσεις είναι μεγάλο περιεχόμενο οικιακών συσκευών, υπολογιστές ή εκτυπωτές που παράγουν ιόντα με θετικό φορτίο (βαρύ).
 6. Σε σπίτια όπου υπάρχει υψηλή περιεκτικότητα σε σκόνη, υπάρχει μούχλα / μύκητας ή υψηλή υγρασία.
 7. Σε δωμάτια όπου καπνίζουν οι άνθρωποι. Ionizer θα καθαρίσει τον αέρα της οσμής, του καπνού και των επιβλαβών ουσιών.
 8. Σε μεγάλα γραφεία, όπου υπάρχουν πολλοί άνθρωποι. Εδώ μπορείτε να συμπεριλάβετε μαθήματα σχολείων και αίθουσες διδασκαλίας.
 9. Σε χώρους όπου εργάζονται με χρώματα, βερνίκια κλπ. (τόσο βιομηχανικά όσο και καλλυντικά, για παράδειγμα, σε ινστιτούτα αισθητικής).
 10. Σε δημόσιους χώρους, που είναι συνεχώς ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων.

Η αρχή της δράσης ενός εγχώριου ιονιστή

Το έργο του ιονιστή αποσκοπεί στη δημιουργία ιόντων με αρνητικό φορτίο, το οποίο θα επηρεάσει ευνοϊκά το σώμα του ανθρώπου και των ζώων. Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας η συσκευή δημιουργεί γύρω της ένα αεροδιαστημικό πεδίο, στο οποίο βρίσκεται, ο ζωντανός οργανισμός βιώνει ένα θετικό αποτέλεσμα. Το πεδίο ενός οικιακού ιονιστή είναι ίσο με μια ακτίνα από 3 έως 4 μέτρα.

Πώς συμβαίνει η διαδικασία ιονισμού του αέρα; Ο μηχανισμός δράσης είναι πολύ απλός, ένα ρεύμα εφαρμόζεται στα ηλεκτρόδια που βρίσκονται στην κοιλότητα του περιβλήματος του ιονιστή, υπό υψηλή τάση. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ο υδρατμός που υπάρχει στον αέρα αρχίζει να μετατρέπεται σε αρνητικά φορτισμένα ιόντα οξυγόνου. Ολόκληρος ο μηχανισμός είναι παρόμοιος με την αρχή του πολυέλαιου του Chizhevsky.

Όροι Χρήσης

Για να έχετε το πιο θετικό αποτέλεσμα από τη χρήση ενός ιονιστή, πρέπει να το χρησιμοποιήσετε σωστά. Εάν παραβιάζετε τις οδηγίες, μπορείτε, αντί να χρησιμοποιήσετε τον εαυτό σας, να βλάψετε τον εαυτό σας και άλλους ανθρώπους.

Πριν ενεργοποιήσετε το ιονιστή, αερίστε καλά το δωμάτιο. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τη συσκευή και αφήστε το δωμάτιο για 20 λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, ο ιονιστής θα καθαρίσει πρώτα τον αέρα από τα μικρόβια, τη σκόνη, τα αλλεργιογόνα και τα βακτηρίδια. Αυτό θα συμβεί εξαιτίας του γεγονότος ότι ηλεκτρίζει όλα τα μικροσωματίδια και εγκαθίστανται στην επιφάνεια. Μετά από αυτό, ο ιονισμός του οξυγόνου θα συμβεί ήδη σε τέλεια καθαρό αέρα.

Μετά από 20 λεπτά μπορείτε να πάτε στο δωμάτιο. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κάνετε έναν υγρό καθαρισμό για να αφαιρέσετε όλα τα καθιζάνοντα σωματίδια. Ο ιονιστής μπορεί να παραμείνει ανοιχτός, αλλά προσέξτε την απόσταση. Δεν είναι επιθυμητό να προσεγγίζετε πιο κοντά ένα όργανο εργασίας παρά ένα μέτρο (δηλαδή - να παραμείνετε σε κοντινή απόσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα). Στο δωμάτιο όπου λειτουργεί ιονιστής νοικοκυριού, δεν μπορείτε να καπνίσετε, διαφορετικά ο καπνός και όλες οι ουσίες θα εγκατασταθούν στους αεραγωγούς και τους πνεύμονες.

Για να προστατέψετε τον ιονιστή από τις επιδράσεις μιας οθόνης, οικιακής συσκευής ή εκτυπωτή, πρέπει να το τοποθετήσετε κοντά σε μια συγκεκριμένη συσκευή. Έτσι, μπορείτε να το τοποθετήσετε σε απόσταση 0,5 μ. Από την οθόνη στον τοίχο.

Όσο για τη φροντίδα του ιονιστή, δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο σε αυτό. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να καθαρίσετε το φίλτρο. Η συχνότητα και η μέθοδος εκτέλεσης εξαρτάται από τον τύπο του φίλτρου. Αν είναι ηλεκτροστατική, τότε πρέπει να πλένεται με τρεχούμενο νερό μία φορά κάθε 10 ημέρες. Σε συσκευές υγροποίησης του αέρα, το φίλτρο πλένεται κάθε εβδομάδα. Το φίλτρο Nero δεν πλένεται, αλλά σκουπίζεται μία φορά το μήνα, αλλά κάθε χρόνο αντικαθίσταται.

Τύποι ιονιστήρων

Όταν αποφασίζετε και αγοράζετε τον εαυτό σας, είναι σημαντικό όχι μόνο να γνωρίζετε την αρχή λειτουργίας της συσκευής και την κατάσταση όταν είναι απαραίτητη, αλλά και να πλοηγηθείτε σε ποικιλίες. Αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε την τελική επιλογή και να αγοράσετε ακριβώς τη συσκευή που θα ταιριάζει στην ιδιαίτερη κατάστασή σας.

Ο κύριος διαχωρισμός των ιονιστών: μονοπολικό και διπολικό. Οι πρώτοι παράγουν μόνο αρνητικά φορτισμένα ιόντα. Αυτή η έκδοση είναι κατάλληλη για μεγάλα δωμάτια όπου υπάρχει πολύ εξοπλισμό ή ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που συγκεντρώνονται, για παράδειγμα, για γραφεία.

Αλλά εάν η συσκευή είναι απαραίτητη για ένα μικρό δωμάτιο με μικρό αριθμό ατόμων, όπως ένα υπνοδωμάτιο ή ένα παιδικό δωμάτιο, ο μονοπολικός ιονιστής δεν θα λειτουργήσει. Η περίσσεια ιόντων φωτός μπορεί να προκαλέσει βλάβη. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να επιλέξουμε ένα διπολικό μοντέλο που παράγει τόσο θετικά φορτισμένα όσο και αρνητικά φορτισμένα ιόντα σε αναλογία κοινή.

Επιλέγοντας ένα ιονιστή, πρέπει να δώσετε προσοχή στην εξουσία. Αυτό πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις εγκαταστάσεις. Διαφορετικά θα υπάρξει είτε πλεόνασμα αρνητικών ιόντων (που είναι επιβλαβές) είτε έλλειψη (στην περίπτωση αυτή η συσκευή είναι άχρηστη).

Ξεχωριστά, είναι δυνατή η διάκριση μοντέλων εξοπλισμένων με τη λειτουργία της υγρασίας του αέρα. Θα δημιουργήσουν ένα ιδανικό εσωτερικό μικροκλίμα. Υπάρχουν επιλογές που καθαρίζουν τον αέρα. Και αν χρειάζεστε και τις δύο αυτές λειτουργίες, μπορείτε να αγοράσετε ένα σύνθετο κλίμα. Δεν θα γεμίσει μόνο το δωμάτιο με αρνητικά φορτισμένα ιόντα, αλλά θα ρυθμίζει επίσης το μικροκλίμα, την ενυδάτωση ή το στέγνωμα του αέρα, καθαρίζοντάς το από τη σκόνη.

Οφέλη για εσωτερικό κλίμα

Λόγω του γεγονότος ότι η ιονιστή προκαλεί καθίζηση της σκόνης, αλλεργιογόνα, μικρόβια και βακτήρια, καπνό, κλπ, είναι απαραίτητη για την πρόληψη των διαφόρων ιικών ασθενειών, αλλεργιών και ασθενειών της αναπνευστικής οδού :. Άσθμα, βρογχίτιδα, κλπ θα επηρεάσει θετικά και κατά τη διάρκεια επιδημιών ή αν κάποιος είναι άρρωστος στο σπίτι. Μετά την εργασία του ιονιστή, οι ιοί αφαιρούνται εύκολα κατά τον υγρό καθαρισμό και ο κίνδυνος μόλυνσης καθίσταται ελάχιστος.

Ο κορεσμένος αέρας από τα αρνητικά φορτισμένα ιόντα έχει γενικά ευεργετική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα. Βελτιώνει την εργασιακή ικανότητα, περάσουν πονοκεφάλους, μειώνεται το επίπεδο πίεσης, λόγω του ότι όλα αυτά αυξάνονται επίσης η διάθεση και η αποτελεσματικότητα. Αυτό το γεγονός δείχνει πόσο σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε έναν ιονιστή σε ένα δωμάτιο όπου βρίσκονται πολλοί άνθρωποι, υποβάλλονται σε διαδικασίες κατάρτισης ή εργασίας.

Με την ευκαιρία, λόγω του γεγονότος ότι η συσκευή εξαλείφει ιούς και τα βακτήρια στον αέρα, θα είναι πολύ χρήσιμο στο νοσοκομείο, όπου είναι πάντα πολύ άρρωστοι άνθρωποι, εξάπλωση των παθογόνων, αυξάνοντας τις πιθανότητες να πάρει υγιείς ανθρώπους και το προσωπικό.

Ο ιονιστής καθιστά τον αέρα καθαρό και φρέσκο, το οποίο είναι όχι μόνο χρήσιμο, αλλά και πολύ ωραίο. Η διαμονή σε ένα τέτοιο δωμάτιο μπορεί να αντικαταστήσει ακόμη και μια βόλτα.

Μύθοι και γεγονότα: τι είναι ο ιονισμός;

Ο ιονισμός του αέρα ανήκει στον αριθμό των μοντέρνων όρων, υπάρχει πολλή συζήτηση γι 'αυτό, όλοι είναι πεπεισμένοι για τη χρησιμότητά του, αλλά στην πραγματικότητα πολύ λίγοι άνθρωποι καταλαβαίνουν τι είναι πραγματικά και γιατί το άτομο το χρειάζεται.

Τι είναι ιονισμός;

Κατά τα τελευταία δέκα χρόνια ακούμε όλο και περισσότερο αυτή τη φράση: τον ιονισμό του αέρα. Τι είναι πραγματικά; Ο ιονισμός είναι η φυσική διαδικασία αποκόλλησης ενός ηλεκτρονίου από μόρια ή άτομα αερίου, ως αποτέλεσμα των οποίων σχηματίζονται δύο μόρια με διαφορετικά φορτία από ένα ουδέτερο μόριο: αρνητικό, λαμβάνεται ένα ηλεκτρονικό "μπόνους" και θετικό, το οποίο το έχασε.

Στη φύση, ο ιονισμός του αέρα λαμβάνει χώρα φυσικά, αισθάνεται πιο έντονα σε κωνοφόρα δάση, βουνά και θάλασσα. Συνήθως ο αέρας ιονίζεται με κεραυνό και κοσμική ακτινοβολία και το οξυγόνο και το όζον εκτίθενται στην ίδια τη διαδικασία. Τα ιονισμένα μόρια αερίου ονομάζονται aeroions, και η παρουσία τους καθιστά τον φυσικό αέρα χρήσιμο για ένα άτομο. Ο ιονισμός του αέρα σε ένα διαμέρισμα δεν συμβαίνει φυσιολογικά, αφού δεν υπάρχει άμεση επίδραση των φυσικών πηγών του και προσφύγουμε σε ειδικές συσκευές - ιονιστές - ή μια τεχνική με μια τέτοια λειτουργία. Αλλά γιατί πρέπει να ιονίσω τον αέρα στο διαμέρισμα και το χρειάζομαι καθόλου;

Οφέλη και βλάβη του ιονισμού

Έτσι, η λειτουργία του ιονισμού του αέρα είναι η δημιουργία ιόντων αέρα στον αέρα. Στη φύση, ο αριθμός αεροσκαφών, κατά μέσο όρο, είναι 10-15 φορές υψηλότερος από ό, τι στον αέρα της πόλης που είναι μολυσμένος με καυσαέρια και βιομηχανικές εκπομπές. Στο σπίτι, η ποιότητα του αέρα επηρεάζεται επίσης από την εξάτμιση από τον εξοπλισμό και την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από τηλεοράσεις και υπολογιστές. Ίσως, σε αυτό το σίδερο, έχουν ολοκληρωθεί τα γεγονότα για τον ιονισμό.

ιόντων κορεσμού του αέρα είναι πλέον ευρέως διαφημίζεται, η κράτηση αμέσως αποδείχθηκε τόσο αρνητικές όσο και θετικές επιπτώσεις στην ιονισμού δεν είναι, σε καμία περίπτωση, σαφής ιατρική συμβουλή σχετικά με την εκεί. Πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους της ακτινοβολίας μπορεί να είναι χρήσιμο για σας εάν σκέφτεστε για την αγορά μιας τέτοιας συσκευής, ή ήδη κατέχουν, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί από έγκυρες πηγές.

Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές, τα ιόντα αέρα, ή μάλλον ο αέρας που έχουν κορεστεί, έχουν τα πλεονεκτήματά τους. Πρώτα απ 'όλα, ενεργοποιούν το έργο των ερυθροκυττάρων, αυξάνοντας την ανταλλαγή αερίων στους πνεύμονες κατά 10%. Αυτός ο παράγοντας καθορίζει ως επί το πλείστον όλες τις άλλες επιδράσεις του ιονισμού του αέρα:

 • Βελτίωση της ποιότητας του ύπνου. Το όνειρο είναι πιο βαθύ, υγιές και φέρνει μια πλήρη ξεκούραση.
 • Αυξήστε την αποδοτικότητα και την ικανότητα συγκέντρωσης.
 • Βελτιώνει την ευημερία, την κατάλληλη ανάπαυση και την οξυγόνωση βοηθά στην αύξηση της ασυλίας.
 • Λόγω μιας πλήρους νυχτερινής ανάπαυσης, η ψυχολογική κατάσταση κανονικοποιείται, τα ιόντα αέρα μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης ή της νεύρωσης.
 • Ο μεταβολισμός επιταχύνεται, ο οποίος βοηθά στην καλύτερη εμφάνιση, καθώς και στην επιτάχυνση της πορείας των ασθενειών και στην ανακούφιση των συμπτωμάτων τους.
 • Τα αρνητικά φορτισμένα ιόντα προσελκύουν επιβλαβή σωματίδια από τον αέρα, βοηθώντας τον καθαρισμό από τη σκόνη, τα αλλεργιογόνα και τα μόρια του αερίου.

Ωστόσο, αυτές οι ιδιότητες αεροπλάνων έχουν την αντίθετη πλευρά. Εάν υπάρχει ιονισμός του αέρα στο διαμέρισμα, είναι ευεργετικό ή επιβλαβές, επηρεάζει τους κατοίκους του, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτούς και την κατάστασή τους. Έτσι, οι επιβλαβείς ιδιότητες των αερίων.

 • Εάν, κατά τη διάρκεια της ιονισμού του δωματίου υπάρχει ένα άτομο με ένα ιογενή ασθένεια, ή απλά να έχουν ένα μόριο του ιού μεταδίδεται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια, η πιθανότητα της μόλυνσης θα αυξηθεί εκθετικά, όπως και στην ιονισμένο αέρα, η νόσος εξαπλώνεται πολύ γρήγορα.
 • Ο ιονισμένος αέρας αντενδείκνυται σε ασθενείς με υψηλό πυρετό. Η επιτάχυνση του μεταβολισμού "θερμαίνει" το σώμα ακόμα περισσότερο.
 • Η επιτάχυνση του μεταβολισμού, η οποία διεγείρει τα ιόντα του αέρα, είναι επιβλαβής για μια σειρά χρόνιων και αργών ασθενειών, καθώς μπορεί να τους επιταχύνει. Ο ιονισμός αντενδείκνυται στην ογκολογία.
 • Επίσης, ο αέρας με aeroions περιπλέκει την πορεία του βρογχικού άσθματος, φορτώντας περαιτέρω το αναπνευστικό σύστημα.
 • Υπάρχει ατομική δυσανεξία και υπερευαισθησία στα ιόντα του αέρα, οπότε πριν αγοράσετε ένα ιονιστή, πρέπει να ελέγξετε πόσο άνετα είναι για σας να αναπνεύσετε αυτόν τον αέρα.
 • Τα παιδιά κάτω του ενός έτους και οι ασθενείς στην περίοδο αποκατάστασης μετά από τη χειρουργική επέμβαση χρειάζονται επίσης έναν ήρεμο, καθαρό αέρα χωρίς αέρα.
 • Ξεχωριστά είναι απαραίτητο να πούμε για τους ασθενείς με πιθανές διαταραχές της κυκλοφορίας του αίματος, ειδικά του εγκεφαλικού, στην περίπτωση αυτή ο ιονισμός μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία.
 • Επιπλέον, τα ηλεκτροφόρα σωματίδια έλκονται από επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένης της ανθρώπινης βλέννας - πολύ ισχυρότερες από τις ουδέτερες. Ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια ιονισμού σε ένα δωμάτιο είναι καλύτερα να μην είναι.
 • Όλοι οι ιονιστές δημιουργούν όζον - φυσικό οξειδωτικό, το οποίο είναι επιβλαβές τόσο για τον άνθρωπο όσο και για την τεχνολογία. Η συγκέντρωση του όζοντος είναι γενικά δεν ελέγχεται, και εν απουσία εξαερισμού μπορεί να υπερβεί όλες τις επιτρεπόμενες διαστάσεις και να φτάσει ανησυχητικές διαστάσεις.
 • Όλες οι θετικές επιδράσεις του ιονισμού εμφανίζονται μετά από μήνες ή και χρόνια έκθεσης, δεν θα υπάρξει στιγμιαία επίδραση από αυτό.

Επιπλέον, κύκλοι σκόνης γύρω από τον ιονιστή μπορούν να σχηματιστούν, ο χώρος με τον ιονιστή χρειάζεται συνεχή υγρό καθαρισμό, συμπεριλαμβανομένων των τοίχων. Μπορούμε να προτείνουμε το συνδυασμό του ιονιστή με έναν καθαριστή αέρα ποιότητας που θα σας προστατεύσει από την εξάπλωση σωματιδίων σκόνης, ιών και λοιμώξεων.

Τι είναι ένας ιονιστής αέρα;

Πρόσφατα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι εξέφρασαν την επιθυμία να αγοράσουν ένα ιονιστή για το σπίτι τους. Και αυτό είναι σωστό, επειδή ο ιονιστής εκτελεί μια σημαντική λειτουργία για να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα του εσωτερικού χώρου.

Η χρήση του συμβάλλει στη μείωση της εξάπλωσης όλων των ειδών ιογενών λοιμώξεων. Αναπνοή με καθαρό αέρα ενισχύει την αντίσταση στο σώμα, αυξάνει την ασυλία.

Ποιος χρειάζεται τον καθαρισμό του αέρα στο σπίτι; Πρώτα απ 'όλα, αυτοί είναι φυσικά άνθρωποι που πάσχουν από παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και της καρδιάς. Η δεύτερη ομάδα είναι οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά με εξασθενημένη ασυλία.

Η χρήση ενός ιονιστή συνιστάται απολύτως σε όλους κατά την περίοδο των επιδημιών των μολυσματικών κρυολογημάτων. Ιονισμένος αέρας απαιτείται επίσης από εκείνους που παρακολουθούν τηλεόραση για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάθεται στον υπολογιστή, οι οποίοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σε κλειστό χώρο (1).

Για πολύ καιρό ο καθένας ξέρει πόσο χρήσιμη είναι η θάλασσα, ο αέρας του βουνού, η ατμόσφαιρα ενός πευκοδάσους. Αλλά ένας τέτοιος αέρας είναι απλώς κορεσμένος με ιόντα (2). Τα αρνητικά φορτισμένα σωματίδια έχουν ευεργετική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία, επομένως στην περιοχή αυτή κατασκευάζονται πιο συχνά τα σανατόρια.

Η συγκέντρωση αρνητικών ιόντων σε κλειστούς χώρους είναι δέκα ή ακόμα και δεκαπέντε φορές μικρότερη από τα επιτρεπόμενα υγειονομικά πρότυπα. Η συνεχής αναπνοή με τέτοιο αέρα μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια aerionion, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές ασθένειες, πρόωρη γήρανση του σώματος και μείωση της ανοσίας.

Η αλλαγή αυτής της ανεπιθύμητης κατάστασης είναι μόνο ο σκοπός του ιονιστή. Όταν χρησιμοποιείται, οι παράγοντες που προκαλούν αλλεργίες αποκλείονται, οι προστατευτικές λειτουργίες του σώματος αυξάνονται και, φυσικά, είναι πολύ ευκολότερο να αναπνέουμε. Αλλά, πρέπει να επιλέξετε το σωστό ιονιστή για το σπίτι.

Ο ιονιστής είναι σε θέση να μειώσει την ηλεκτροστατική τάση που δημιουργείται στο δωμάτιο από τις συμπεριλαμβανόμενες τηλεοράσεις, οθόνες. Όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη, ο αέρας απομακρύνεται από τη σκόνη που παραμένει σε αυτήν, η οποία δεν εισέρχεται πλέον στους πνεύμονες ενός ατόμου, αλλά τοποθετείται σε αντικείμενα στο δωμάτιο. Απλά πρέπει να πάρετε ένα υγρό πανί και να το τρίψετε.

Πριν χρησιμοποιήσετε το ιονιστή, διαβάστε τις οδηγίες που συνοδεύουν το ιονιστή. Υπάρχουν αντενδείξεις κατά τη χρήση αυτής της συσκευής. Δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για άτομα που πάσχουν από καρκίνο. Είναι περίεργο ότι, ελλείψει κακοήθων σχηματισμών στο σώμα, η εφαρμογή του, αντίθετα, αποτελεί εξαιρετική πρόληψη αυτής της τρομερής ασθένειας.

Δεν συνιστάται η ενεργοποίηση της συσκευής εάν υπάρχει αυξημένη θερμοκρασία σώματος στο πρόσωπο του δωματίου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη θερμότητα.

Μην χρησιμοποιείτε το ιονιστή σε ένα πολύ καπνιστό ή πολύ σκονισμένο δωμάτιο, αν αυτή τη στιγμή υπάρχουν άνθρωποι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα σωματίδια σκόνης στην περίπτωση αυτή διεισδύουν βαθύτερα στους πνεύμονες ενός ατόμου. Σε αυτή την περίπτωση, ο ιονιστής πρέπει να είναι ενεργοποιημένος όταν όλοι οι άνθρωποι εκεί εγκαταλείπουν το δωμάτιο. Όταν η σκόνη και μαζί τα βακτήρια εγκατασταθούν και ο αέρας καθαριστεί, μόνο τότε μπορείς να επιστρέψεις.

Επομένως, συχνά ένας ιονιστής σε μια συσκευή συνδυάζεται με έναν καθαριστή αέρα. Τα φίλτρα καθαρισμού είναι διαφορετικά, με στόχο τόσο τον καθαρισμό της οσμής όσο και την απομάκρυνση του αέρα από επιβλαβείς ακαθαρσίες. Διαβάστε το άρθρο σχετικά με τους καθαριστές αέρα και σχόλια σχετικά με τη συσκευή.

Συμβαίνει ότι μερικοί άνθρωποι εμφανίζουν ατομική μισαλλοδοξία σε αυτή τη συσκευή. Ως εκ τούτου, οι συνεδρίες ιοντισμού θα πρέπει να αρχίσουν με προσοχή, βλέποντας τη δική του ευημερία. Εάν υπάρχουν υποψίες σχετικά με τη δυσανεξία του ιονιστή, θα πρέπει να μιλήσετε με έναν γιατρό ο οποίος τον επιβεβαιώνει ή τον αρνείται.

Μια εξαιρετική προσθήκη στη δημιουργία ενός μικροκλίματος στο σπίτι θα είναι ένας υγραντήρας αέρα. Διαβάστε το άρθρο σχετικά με το τι είναι για τον υγραντήρα. Συχνά, σε ένα μοντέλο, συνδυάζονται και τα τρία όργανα: ένα καθαριστικό, ένας υγραντήρας και ένας ιονιστής.

Γιατί να αγοράσετε έναν υγραντήρα και πώς να επιλέξετε το σωστό

Ο ξηρός αέρας στο σπίτι είναι πολύ πιο επικίνδυνος από ό, τι πολλοί άνθρωποι σκέφτονται. Αναπόφευκτα, κατά τη διάρκεια της κρύας εποχής τα κρυολογήματα χειροτερεύουν, οι πάσχοντες από αλλεργίες αισθάνονται χειρότερα, τα ρούχα είναι ηλεκτρισμένα, τα μουσικά όργανα αναστατώνουν ταχύτερα και τα φύλλα στεγνώνουν με φύλλα. Είναι γνωστά αυτά τα σημάδια; Έτσι, χρειάζεστε έναν υγραντήρα αέρα και κατά προτίμηση με έναν ιονιστή.

Λόγω του ξηρού αέρα μπορεί να είναι throaty, η δίψα εμφανίζεται, το δέρμα γίνεται πιο ξηρό, και τα μαλλιά είναι θαμπό. Ωστόσο, το υγρόμετρο θα δείξει την ακριβή υγρασία στο δωμάτιο, αλλά το πρόβλημα πρέπει να λυθεί σε κάθε περίπτωση, επειδή η βέλτιστη υγρασία είναι 30-45%.

Οι υγρές πετσέτες σε καλοριφέρ ή εσωτερικές κανάτες με νερό είναι κατάλληλες ως προσωρινό μέτρο, αλλά το επίπεδο υγρασίας πρέπει να ελέγχεται και να συντηρείται. Με αυτό το καθήκον, ο υγραντήρας του αέρα με τη λειτουργία ιονισμού θα κάνει καλά - θα μάθουμε τι πλεονεκτήματα έχει πάνω από το συνηθισμένο υγραντήρα και αν θα βλάψει.

Πώς λειτουργεί ένας παραδοσιακός υγραντήρας αέρα (ψυχρός τύπος);

Πώς είναι διευθετημένο;

Ο ανεμιστήρας οδηγεί τον ξηρό αέρα μέσω ενός υγρού φίλτρου (σφουγγάρι που είναι κορεσμένο με νερό) - είναι εύκολο.

Πλεονεκτήματα:

 • η υγρασία του αέρα στην αίθουσα αυξάνεται.
 • η σκόνη στον αέρα γίνεται λιγότερη.
 • χαμηλό κόστος της συσκευής.

Μειονεκτήματα:

 • ανακρίβεια. Με την αύξηση ή τη μείωση της έντασης της εξάτμισης σε έναν κλασσικό υγραντήρα, ο αέρας είναι κορεσμένος με υγρασία "από το μάτι", ο ακριβής έλεγχος είναι αδύνατος.
 • εάν έχετε αντικαταστάσιμα αντιβακτηριακά φίλτρα, πρέπει να τα αγοράζετε τακτικά.

Πώς λειτουργεί ο υγραντήρας ατμού;

Πώς είναι διευθετημένο;

Το στοιχείο θέρμανσης φέρνει το νερό στο σημείο βρασμού στο σημείο βρασμού. Το νερό εξατμίζεται και υγραίνει τον αέρα. Στους υγραντήρες ατμού είναι επιθυμητό να έχουμε ενσωματωμένο υδροστάτη που να μην επιτρέπει υπερβολική παραγωγή ατμού και είναι απαραίτητο - οι λειτουργίες αυτόματης απενεργοποίησης μετά το βρασμό όλων των υδάτων.

Πλεονεκτήματα:

 • υψηλή παραγωγικότητα.
 • προσιτή τιμή ·
 • απουσία φυσίγγων και άλλων αναλωσίμων.
 • ένα λουτρό για αιθέρια έλαια (διαθέσιμο σε πολλά μοντέλα).
 • υγραντήρας ατμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συσκευή εισπνοής (μερικά είναι εξοπλισμένα με ειδικά ακροφύσια)?
 • μπορείτε να γεμίσετε το νερό της βρύσης.

Μειονεκτήματα:

 • αυξημένη κατανάλωση ενέργειας (300-600 W).
 • λειτουργεί πιο θορυβώδη από άλλους υγραντήρες αέρα.
 • θερμαίνει τον αέρα (ο ατμός έχει θερμοκρασία 50-60 μοίρες).
 • ο ζεστός ατμός αποτελεί κίνδυνο για τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα.

Πώς λειτουργεί ένας υπερηχητικός υγραντήρας;

Πώς είναι διευθετημένο;

Η καρδιά της συσκευής είναι ένα piezoceramic radiator. Εάν εφαρμοστεί ένα εναλλασσόμενο ρεύμα, το πιεζοηλεκτρικό στοιχείο αρχίζει να δονείται σε μια συχνότητα υπερήχων, διασπώντας το νερό στη δεξαμενή σε ένα πλήθος μικροσκοπικών σωματιδίων. Ο ανεμιστήρας φυσά αυτά τα μικροσωματίδια προς τα έξω, ψεκάζοντας την ομίχλη νερού στον αέρα.

Πλεονεκτήματα:

 • ενσωματωμένο hydrostat (μπορείτε να ρυθμίσετε χειροκίνητα το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο).
 • αυτόματους αισθητήρες κλιματισμού (φτάνοντας στην καθορισμένη παράμετρο, ο υγραντήρας αέρα εισέρχεται σε κατάσταση αναμονής και όταν η υγρασία μειωθεί, ξαναβάνεται).
 • ευρύ φάσμα διατηρημένης υγρασίας (40-70%).
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας με καλές επιδόσεις.
 • Ένα ειδικό φίλτρο αέρα βοηθά στη μείωση της ποσότητας σκόνης στο δωμάτιο.

Μειονεκτήματα:

 • το νερό περιέχει άλατα, τα οποία, ψεκάζονται στον αέρα, εγκαθίστανται σε έπιπλα με τη μορφή λευκού ιζήματος. Ένα υγιές άτομο αναπνέει σε αυτά τα άλατα ασυνείδητα, αλλά αλλεργικών και ασθματικών πρέπει να είναι σε επιφυλακή: ίσως κακή υγεία από μικρές ασθένειες με σοβαρή προσβολή της δύσπνοιας. Επομένως, οι υγραντήρες υπερήχων πρέπει να χρησιμοποιούν βραστό νερό, να καθαρίζονται μέσω φίλτρου και ακόμα καλύτερα να αποστάζονται. Ωστόσο, συχνά υπερήχων υγραντήρες είναι εξοπλισμένα με ενσωματωμένα φίλτρα που λύουν αυτό το πρόβλημα.
 • Υψηλό κόστος.

Γιατί χρειάζομαι ιονισμό αέρα στον υγραντήρα;

Ενδιαφέρον: για μια μέρα ο μέσος Ευρωπαίος τρώει περίπου 2 κιλά τροφής, πίνει περίπου 3 λίτρα υγρού και εισπνέει 11,5 χιλιάδες λίτρα αέρα. Από τα τρόφιμα ένα άτομο απορροφά βιταμίνες, μέταλλα και χρήσιμα μικροστοιχεία που είναι απαραίτητα για την υγιή ζωή. Ο εισπνεόμενος αέρας επηρεάζει την υγεία όσο και τα τρόφιμα και τι περιέχει;

Τι σημαίνει ιονισμός; Το έργο των ιονιστήρων οικιακού αέρα βασίζεται στην αρχή της προσομοίωσης μιας εκκένωσης κεραυνού. Η συσκευή αναπαράγει τις συνθήκες καταιγίδας και παράγει μίνι φωτισμούς, ως αποτέλεσμα της οποίας ο αέρας είναι κορεσμένος με αρνητικά φορτισμένα στοιχειώδη σωματίδια (ανιόντα). Τα ελεύθερα ηλεκτρόνια, τα οποία δημιουργούνται στη συσκευή, επικοινωνούν με ουδέτερα μόρια οξυγόνου, παίρνοντας από αυτά ένα αρνητικό φορτίο.

Ως αποτέλεσμα, αναπνέετε φρέσκο ​​αέρα, νόστιμο, όπως μετά από μια καταιγίδα? κοιμάστε καλά και πηγαίνετε στην πολυκλινική μόνο για ιατρική εξέταση - επειδή τα κρυολογήματα είναι στο παρελθόν. Η λειτουργία ιονισμού είναι μια εξαιρετική προσθήκη στον υγραντήρα αέρα.

Τι λένε οι ειδικοί;

Η διαδικασία σχηματισμού και καταστροφής αεροσκαφών συμβαίνει συνεχώς στον ατμοσφαιρικό αέρα. Η συγκέντρωση των αερίων (e / cm3) είναι ο αριθμός των αερίων που περιέχονται σε 1 cm3 αέρα. Ο αριθμός των ιόντων φωτός εξαρτάται από:

 • καιρός;
 • γεωλογικές συνθήκες ·
 • γεωγραφικές συνθήκες ·
 • το επίπεδο ραδιενέργειας του περιβάλλοντος ·
 • ατμοσφαιρική ρύπανση του αέρα.

Η σύνθεση ιόντων αέρος σε ένα κτίριο κατοικιών διαφέρει από τον ατμοσφαιρικό αέρα. Η μέση τιμή των ιόντων αέρος στον αέρα:

 • σε αγροτικές περιοχές - 500-1000 e / cm3.
 • σε καθαρό αέρα βουνού - 2000-2,200 e / cm3.
 • σε μεγάλες πόλεις - 150-450 e / cm3.
 • στο δωμάτιο - 40 e / cm3.

Τέτοιοι αριθμοί δείχνουν σαφώς ότι η κατάσταση του αέρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη συγκέντρωση ιόντων φωτός. Η ποσότητα τους μειώνεται με την αυξανόμενη συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα, καθώς τα ιόντα φωτός απορροφώνται κατά την αναπνοή, απορροφούνται από τα ρούχα, το δέρμα.

Η υπερβολική ξηρότητα του αέρα σε μια κατοικημένη περιοχή αυξάνει την εξάτμιση της υγρασίας από τους βλεννογόνους, γεγονός που, επιδεινώνοντας την ικανότητα διήθησης σε σχέση με τη σκόνη και τη μικροχλωρίδα, προκαλεί δυσφορία.

Επιπλέον, κατά την αναπνοή, απελευθερώνεται στον αέρα μια σημαντική ποσότητα βαρών ιόντων. Η επίδραση στο σώμα του ιονισμένου αέρα συνδέεται με την ηλεκτροεναλλαγή στους πνεύμονες και τον ερεθισμό των υποδοχέων των βλεννογόνων.

Η ευρεία χρήση των αεροναυτοποιητών παρεμποδίζεται από την έλλειψη έρευνας και ακριβή επιστημονικά δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα τέτοιων συσκευών. Μέχρι σήμερα, δεν έχουν αναπτυχθεί απλές μέθοδοι για τον έλεγχο της ιονικής σύνθεσης του αέρα.

Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι η τεχνητή αρνητική αερισμός επηρεάζει θετικά τη θεραπεία της υπέρτασης, των αλλεργικών αντιδράσεων, του βρογχικού άσθματος.

Δημιουργήστε μια ευνοϊκή συγκέντρωση ιόντων φωτός στον αέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική αν περνάτε πολύ χρόνο στον υπολογιστή ή μπροστά από την τηλεόραση. Ο ιονιστής μαζί με τον κανονικό αερισμό των χώρων θα βοηθήσουν στην επίλυση αυτού του προβλήματος.

Και βάζουμε ένα γεράνι στο παράθυρο - φυτοντοκτόνα αυτού του φυτού αυξάνουν επίσης τη συγκέντρωση των ελαφρών αέριων ιόντων στον αέρα.

Τι είναι ένας ιονιστής αέρα για ένα διαμέρισμα και ένα σπίτι;

Στην ψηφιακή εποχή, οι άνθρωποι ασυνείδητα απέχουν από τη φύση. Αλλά μια τέτοια "επαφή" είναι πολύ απαραίτητη για το ανθρώπινο σώμα, και πρώτα απ 'όλα λόγω της πρόσβασης σε καθαρό οξυγόνο. Στην πραγματικότητα των σύγχρονων πόλεων, η μόνη εναλλακτική λύση είναι να αγοράσετε έναν ιονιστή αέρα για ένα διαμέρισμα, ένα σπίτι και ακόμη και ένα αυτοκίνητο, αλλά πόσο ασφαλής είναι αυτή η οικιακή συσκευή;

Τι είναι και γιατί χρειάζομαι ιονιστή αέρα

Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται να αναπνέει αρνητικά φορτισμένα ιόντα για να διατηρεί υψηλή δραστηριότητα και ικανότητα εργασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η φυσική στάθμη αυτών των σωματιδίων μειώνεται λόγω της κακής οικολογίας, της υψηλής συγκέντρωσης των καυσαερίων και της ευρείας χρήσης των ηλεκτρικών συσκευών. Για μια υγιή και εκπληκτική ζωή είναι απαραίτητο να ιονίζουμε με τεχνητό τρόπο το οξυγόνο, για να αναπνέουμε τον αέρα με «βιταμίνες».

Στο φυσικό περιβάλλον, οι ιονιστές αέρα είναι ηλεκτρικές εκκενώσεις αστραπής, κοσμικές ακτίνες. Από την άποψη της φυσικής, δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο σε αυτή τη διαδικασία. Ποιος είναι ο ιονισμός του αέρα; Η ουσία του είναι απλή:

 • τα μόρια οξυγόνου συνδέονται με τα ελεύθερα ηλεκτρόνια.
 • τα σωματίδια αποκτούν αρνητικό φορτίο.

Η αυξημένη κατασκευή ιόντων αέρα προωθεί τον εμπλουτισμό του αέρα, λόγω του οποίου αυξάνει η βιολογική του δραστηριότητα και ο αέρας γίνεται παρόμοιος με τον αέρα του βουνού. Χρειάζομαι έναν ιονιστή στο σπίτι ή στο διαμέρισμα; Η απάντηση είναι προφανής - αυτή η συσκευή είναι εξαιρετικά απαραίτητη, επειδή σε κλειστούς χώρους η συγκέντρωση των ιόντων είναι αρκετές φορές χαμηλότερη από την κανονική.

Δώστε προσοχή! Ιονισμός του αέρα - τι είναι; Αυτή είναι μια φυσική διαδικασία σχηματισμού ιόντων. Στην ατμόσφαιρα ανά 1 cm2 υπάρχουν 600 έως 50.000 ιόντα.

Οφέλη για το σώμα

Με το οξυγόνο, τα αρνητικά φορτισμένα σωματίδια διεισδύουν ενεργά στο αίμα και μαζί με αυτά "μεταφέρονται" στα εσωτερικά όργανα, στο ανθρώπινο σώμα. Ο ιονιστής του αέρα είναι σε θέση να τα δημιουργήσει τεχνητά, αποκαθιστώντας τη φυσική ισορροπία μέσα σε ένα ενιαίο δωμάτιο. Αλλά πόσο χρήσιμη είναι αυτή η συσκευή;

Υπάρχουν 2 τρόποι διείσδυσης αερίων στο ανθρώπινο σώμα: αναπνοή μέσω των πνευμόνων και μέσω της επιφάνειας του δέρματος. Τα αρνητικά φορτισμένα σωματίδια μειώνουν το όριο του πόνου, προάγουν την ταχεία ανάπτυξη της γραμμής των μαλλιών, τη σωστή ευαισθησία στο άγγιγμα. Ένας ιονιστής είναι χρήσιμος για εκείνους που αγωνίζονται με την αλωπεκία ή είναι προδιάθετοι σε αυτό, οι οποίοι έχουν ήδη τα αντίστοιχα προβλήματα.

Χρησιμοποιήστε αέρα ιονισμού πρέπει να είναι:

 • άτομα με εξασθενημένο σώμα, χρόνιες ασθένειες.
 • σε μικρά παιδιά.
 • οι ηλικιωμένοι.
 • εργαζόμενοι γραφείου που ξοδεύουν στην οθόνη από 2 ώρες.
 • οι οποίοι πρέπει να περάσουν πολύ καιρό σε περιορισμένο χώρο.

Ο ιονισμός του αέρα σε ένα διαμέρισμα είναι μια προσιτή εναλλακτική λύση για τη θεραπεία των ναρκωτικών σε διαταραχές του νευρικού συστήματος, άσθμα, υπέρταση, κυκλοφοριακά προβλήματα.

Βλάβη στο σώμα

Για να φτάσουμε στην καρδιά της λειτουργίας μιας οικιακής συσκευής, είναι απαραίτητο να δηλώσουμε ότι δεν είναι πάντοτε χρήσιμο και όχι όλα. Ο ιονιστής αέρα για ένα διαμέρισμα χρεώνει αρνητικά σωματίδια όχι μόνο με οξυγόνο, αλλά και με την μικροχλωρίδα του δωματίου, λεπτή σκόνη. Μετά από αυτό, εγκατασταθούν στα γύρω αντικείμενα, τα έπιπλα.

Σε ποιον είναι ο ιονιστής αέρα για το σπίτι αντενδείκνυται;:

 1. Karapuzam σε ηλικία έως 1 έτους.
 2. Ασθενείς με οξείες επιθέσεις.
 3. Άτομα με ατομική μισαλλοδοξία.
 4. Εάν υπάρχει παραβίαση της κυκλοφορίας του αίματος στον εγκέφαλο, η χρήση του ιονιστή του αέρα ισοπεδώνεται και σε ορισμένες περιπτώσεις απαγορεύεται αυστηρά αυτή η συσκευή να χρησιμοποιείται σε δωμάτια με ασθενείς.
 5. Ασθενείς που πάσχουν από οξεία μορφή ρευματοειδούς αρθρίτιδας, πνευμονία.
 6. Υπερευαισθησία.

Οι ειδικοί δηλώνουν ότι τα οφέλη ή η βλάβη του ιονιστή αέρα για το ανθρώπινο σώμα καθορίζονται από μεμονωμένα χαρακτηριστικά. Σε μερικούς, η συσκευή μπορεί να προκαλέσει ζάλη, υπνηλία, επιθέσεις ημικρανίας. Το αποτέλεσμα είναι συγκρίσιμο με αυτό που παρατηρείται με παρατεταμένη έκθεση στον καθαρό αέρα.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της συσκευής, καθώς και ποιες συσκευές είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο

Τύποι ιονιστήρων

Οι ιονιστές για τον αέρα στο σπίτι ταξινομούνται σύμφωνα με διάφορα λειτουργικά κριτήρια.

Με την κατεύθυνση των παραγόμενων σωματιδίων, η μονάδα μπορεί να είναι:

 • Unipolar. Τα πιο προσιτά μοντέλα στην αγορά.
 • Διπολικός ιονιστής αέρα - συσκευή ικανή να παράγει όχι μόνο αρνητικά φορτισμένα σωματίδια, αλλά και θετικά. Αυτά τα προϊόντα είναι ακριβά, γεγονός που δικαιολογείται πλήρως από την εκτεταμένη λειτουργικότητα.

Αλλά πώς να επιλέξετε έναν ιονιστή αέρα, ποιος τύπος οργάνου είναι προτιμότερος; Οι εμπειρογνώμονες έχουν πειραματικά αποδείξει ότι το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται ιόντα, τόσο με "συν" όσο και με "μείον". Με αυτό το σκεπτικό, ο διπολικός ιονιστής αέρα είναι μια πιο πρακτική επιλογή:

 • Μορφοποιεί ή εξαλείφει την ηλεκτροστατική.
 • Το οξυγόνο γίνεται πολύ χρήσιμο για το σώμα.
 • ο κίνδυνος σχηματισμού αζωτούχων ενώσεων εξαλείφεται.

Η χρήση και η καταστροφή του ιονισμού του αέρα σε τέτοιες συσκευές αντισταθμίζονται, αφού η συσκευή μπορεί να ρυθμιστεί κατά την κρίση της. Οι λειτουργικές αλλαγές γίνονται γρήγορα, με την εμφάνιση των παραμικρών αλλεργικών αντιδράσεων, επιδείνωση της ευημερίας.

Πώς να επιλέξετε ένα ιονιστή

Επιλέγοντας ένα ionizer στο σπίτι, οι επαγγελματίες συμβουλεύουν να τηρούν απλούς κανόνες.

 1. Να εξοικειωθείτε με το τεχνικό διαβατήριο της συσκευής και να προσδιορίσετε τον αριθμό των παραγόμενων αρνητικών σωματιδίων. Όσο περισσότεροι από αυτούς, τόσο το καλύτερο. Για ένα εξοχικό σπίτι η μέγιστη αξία είναι 50 χιλιάδες.
 2. Είναι πολύ ανεπιθύμητο ότι ο ιονιστής αναπτύσσει όζον κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, λόγω της βλαπτικότητας του στο ανθρώπινο σώμα.
 3. Η χωρητικότητα της οικιακής συσκευής πρέπει να αντιστοιχεί στην περιοχή του δωματίου. Για τα αστικά διαμερίσματα, η ελάχιστη τιμή είναι 600 ιόντα ανά κυβικό μέτρο οικιστικού χώρου. Οι διπολικοί ιονιστές θα πρέπει να έχουν έναν κατάλληλο δείκτη στο -0,2.
 4. Και τα δύο παθητικά και ενεργά μοντέλα πωλούνται. Η αποτελεσματικότητα των τελευταίων δειγμάτων επικρατεί, λόγω της παρουσίας ενός ολοκληρωμένου ανεμιστήρα.

Τα γερμανικά και τα ιταλικά προϊόντα είναι δημοφιλή στην αγορά. Ας σημειωθεί ότι η εγχώρια παραγωγή δεν παραχωρεί στις ξένες αναλογίες την ποιότητα εκτέλεσης και την αξιοπιστία.

Πλαστά

Επιδιώκοντας άμεσα οφέλη, πολλές εταιρείες μιας ημέρας καταφεύγουν στις υπηρεσίες των βιοτεχνών συλλεκτών. Συλλέγουν το ιονιστή αέρα με τα χέρια τους, χωρίς να τηρούν κανόνα και πρότυπα ποιότητας. Ως αποτέλεσμα, η αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα μοντέλων χαμηλού κόστους που δεν φέρνουν τίποτα άλλο εκτός από βλάβες στην υγεία.

Το κύριο μειονέκτημα αυτών των οικιακών συσκευών είναι ότι παράγουν όζον. Σε υψηλή συγκέντρωση, είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο. Εάν μετά την ενεργοποίηση της συσκευής, τα μέλη της οικογένειας αισθάνονται άσχημα χειρότερα, είναι καλύτερα να τα επιστρέψετε στον πωλητή. Ειδικός εξοπλισμός πρέπει να αγοράζεται σε πιστοποιημένα καταστήματα. Πριν ενεργοποιήσετε τη συσκευή, διαβάστε τις οδηγίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης του ιονιστή.

Chizhevsky πολυέλαιος

Ο πολυέλαιος του Chizhevsky είναι μια μονοπολική λύση. Τις τελευταίες δεκαετίες, έχουν χάσει τη συνάφειά τους, λόγω της χαμηλής απόδοσης τους. Το προϊόν δεν διανεμήθηκε ευρέως λόγω της δομικής πολυπλοκότητας της εφαρμογής.

Η αρχή του ιονιστή αέρα, που έγινε με την τεχνολογία Chizhevsky, ήταν απλή. Ο πολυέλαιος λειτουργούσε υπό τάση 100 χιλιάδων βολτ. Τα λεπτά στοιχεία δημιούργησαν ένα ογκομετρικό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, παρεμπιπτόντως, που μπορεί να είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Σε απόσταση 1,7 μέτρων κοντά δεν μπορούσε να είναι μεγαλύτερη από 6 λεπτά, η συγκέντρωση του όζοντος παρέμεινε πολύ υψηλή.

Η μονάδα εργάστηκε υπό υψηλή τάση σκόπιμα, παρά τις πολλές παρενέργειες. Στο διάστημα ανάμεσα στο πάτωμα και το πολυέλαιο σχηματίστηκε τάση, κλείνοντας στο πάτωμα λόγω ειδικής γείωσης. Αυτό το σχέδιο ιονισμού αέρα έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για αρκετές δεκαετίες, αλλά πρόσφατα έχει χάσει την αρχική του σημασία.

Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά τον ionizer

Καθώς η προοδευτική ανθρωπότητα διερευνά όλο και περισσότερο τι είναι ένας ιονιστής και πώς λειτουργεί, οι εμπειρογνώμονες διεξήγαγαν τεράστιο αριθμό πειραμάτων με αυτές τις συσκευές. Κατά συνέπεια, εισήχθη ένας κατάλογος συστάσεων και κανόνων για τη λειτουργία τέτοιων συσκευών. Ας μιλήσουμε για τους κύριους.

 1. Για ομοιόμορφη και απρόσκοπτη διάδοση ιόντων γύρω από το δωμάτιο, η συσκευή τοποθετείται σε απόσταση 1 m από το δάπεδο, την οροφή και τους τοίχους.
 2. Η συσκευή θα πρέπει να εφαρμόζεται περίπου μία έως δύο ώρες την ημέρα.
 3. Οι μονάδες απαγορεύονται να εγκαθίστανται κοντά σε κλιματιστικά, προϊόντα θέρμανσης.
 4. Η ισχύς της συσκευής θα πρέπει να επαρκεί για την επεξεργασία του δωματίου.

Δώστε προσοχή! Στην πώληση υπάρχουν όχι μόνο οικιακές λύσεις για το σπίτι, αλλά και ιονιστές αέρα αυτοκινήτων, οι οποίες γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς στη χώρα μας.

Αξιολόγηση δημοφιλών μοντέλων

Παρακάτω υπάρχει μια αξιολόγηση των καλύτερων συσκευών ιονισμού στην εγχώρια αγορά. Δεν πρόκειται μόνο για τα προϊόντα για το σπίτι, αλλά για το αυτοκίνητο. Η λίστα εμφανίζει μόνο τις καλύτερες επιλογές.

Panasonic F-VXD50R-S

Μοντέλο F-VXD50R-S θεωρείται ένα από τα καλύτερα στην αγορά. Γιατί χρειάζομαι ιονιστή αέρα στο σπίτι; - Πολλοί δείχνουν ότι πρόκειται μόνο για κορεσμό οξυγόνου με αρνητικά φορτισμένα σωματίδια. Το μοντέλο της Panasonic είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ενός πολυλειτουργικού κλιματικού συγκροτήματος. Μπορεί να διατηρήσει ένα μικροκλίμα σε μια περιοχή 40 "τετραγώνων".

Η συσκευή εκτελεί 3 λειτουργίες:

Η συσκευή εξοικονομεί ενέργεια αποτελεσματικά. Το κύριο μειονέκτημα του είναι το υψηλό κόστος.

Air Comfort XJ-1000

Air Comfort XJ-1000 - ένας δημοφιλής και δημοφιλής ιονιστής αέρα αυτοκινήτου, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε μικρά δωμάτια (κουζίνες, τουαλέτες, μπάνια). Η συσκευή εκτελεί τις λειτουργίες της μετά από 20 λεπτά μετά την ενεργοποίηση. Η συσκευή ενσωματώνει έναν ρυθμιστή ισχύος, μέσω του οποίου διορθώνεται η συγκέντρωση ιόντων στο διάστημα.

 • οπτικά ελκυστικό σχέδιο?
 • προσιτή τιμή ·
 • ευέλικτη ρύθμιση ισχύος.
 • άμεση ενεργοποίηση της συσκευής.
 • απλότητα λειτουργίας.

Η μόνη συσκευή "μείον" - δεν μπορεί να τροφοδοτηθεί από το ηλεκτρικό δίκτυο 220 V. Σίγουρα είναι η επιλογή των οδηγών από τους ανθρώπους.

Maxion LTK-288

Maxion LTK-288 - συμπαγές μοντέλο ionizer δαπέδου. Η συσκευή έχει αποδειχθεί απόλυτα, ως καθαριστής αέρα, ως "μαχητής" αλλεργιογόνων, δυσάρεστες οσμές. Η απόδοση της συσκευής είναι αρκετή για να χειριστεί ένα δωμάτιο των 80 τετραγωνικών μέτρων. Ο λαμπτήρας διαθέτει έναν πόρο παραγωγής 8.000 ωρών.

Τα προφανή πλεονεκτήματα του LTK-288:

 • εξοικονόμηση ενέργειας ·
 • δομική αξιοπιστία ·
 • συμπαγές μέγεθος.
 • υψηλή απόδοση.

Στο τμήμα του, αυτή είναι μια από τις καλύτερες λύσεις, και για λογικά χρήματα.

Timberk TAP FL500 MF

Τιμπερκ TAP FL500 MF - Εξαιρετικός εξοπλισμός που παρέχει τον περιβάλλοντα χώρο με καθαρό, ασφαλές και καθαρό αέρα. Χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό του είναι η μέγιστη αυτοματοποίηση. Για την απόδοση της κύριας λειτουργικής ευθύνης για μια παραγωγική λάμπα UV, η οποία, μεταξύ άλλων, έχει μια οπτική έκκληση.

Το μοντέλο διαθέτει έναν πλήρη πίνακα ελέγχου αφής. Ο υπέροχος σχεδιασμός του ιονιστή θα είναι μια τέλεια προσθήκη σε οποιοδήποτε εσωτερικό.

 • 4 ξεχωριστά φίλτρα.
 • άψογο σχεδιασμό.
 • υψηλή ταχύτητα και παραγωγικότητα.
 • Το 90% των διαδικασιών είναι αυτοματοποιημένες.

Όσον αφορά τις ελλείψεις, οι χρήστες παραπονούνται για ένα μικρό συγκεκριμένο θόρυβο που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.

Συνοψίζοντας

Οι ιονιστές αέρα πωλούνται με ένα ευρύ φάσμα λύσεων. Τα μοντέλα διαφέρουν ως προς την απόδοση, τη λειτουργικότητα, το μέγεθος και την ομοιόμορφη εμφάνιση. Κατά την επιλογή μιας οικιακής μονάδας, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το σύνολο των καθηκόντων που πρέπει να επιλυθούν με τη βοήθειά του. Είναι υποχρεωτικό να συμβουλευτείτε έναν πωλητή, ή ακόμα καλύτερα έναν εμπειρογνώμονα.

Air ionizer: τι είναι και πώς να το επιλέξετε;

Στο σπίτι και στην εργασία, περιβάλλεται από διάφορες οικιακές συσκευές, που συνδέονται με ηλεκτρισμό. Η ακτινοβολία του διαταράσσει την ισορροπία μεταξύ θετικών και αρνητικών φορτίων σωματιδίων και δημιουργεί επικίνδυνα μόρια τριατομικού οξυγόνου (όζον). Ο ιονιστής είναι μια συσκευή για την παραγωγή ιόντων που ενεργοποιεί τον ιονισμό αέρα, με αποτέλεσμα τα ξένα αέρια, η σκόνη και τα μικρά σωματίδια να εγκαθίστανται σε εσωτερικές επιφάνειες και έπιπλα. Κάτω από τη δράση του ηλεκτρικού φορτίου παράγονται ελαφρά αρνητικά ιόντα οξυγόνου, τα οποία έχουν ευεργετική επίδραση στο μικροκλίμα. Οι ιονιστές κατασκευάζονται σε σύγχρονες οικιακές συσκευές ήδη στο στάδιο της ανάπτυξης, σχεδιασμένες για να καθαρίζουν την ατμόσφαιρα των απελευθερωμένων αερίων.

Πώς ηλεκτρικό καθαρίζει την ατμόσφαιρα

Όλα αρχίζουν όταν εφαρμόζεται το ρεύμα στα ηλεκτρόδια, σχηματίζεται ένα φορτίο και τα ηλεκτρόνια αρχίζουν να "εξατμίζονται". Ενεργούν στο οξυγόνο κοντά στο ηλεκτρόδιο. Ως αποτέλεσμα, εμφανίζονται ελαφρά αρνητικά ιόντα οξυγόνου. Με τη σταδιακή επέκταση, το ρεύμα σωματιδίων μετακινείται σε απόσταση 3-4 μέτρων από τη συσκευή.

Ο καθαρός αέρας in vivo περιέχει περισσότερα αρνητικά ιόντα οξυγόνου. Ανάλογα με τη φόρτιση των παραγόμενων ιόντων, υπάρχουν δύο τύποι ιοντιστών:

 • μονοπολικά παράγουν μόνο aeroions με αρνητικό φορτίο?
 • διπολικό παράγει και τα δύο είδη χρεώσεων.

Τι κάνει στην πράξη ο ιονιστής αέρα; Όλα εσωτερικούς χώρους πολτός βρίσκεται (σκόνη, αιθάλη, τη γύρη, βακτήρια), παρασκευάστηκε από αρνητικά φορτισμένα ιόντα και σιγά-σιγά κινούνται στις επιφάνειες με ένα θετικό φορτίο. Σε εσωτερικούς χώρους, αυτές είναι όλες οι εσωτερικές επιφάνειες και διάφορα εσωτερικά αντικείμενα.

Σας συνιστούμε να εξοικειωθείτε με τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους απομάκρυνσης λεκέδων από φυτικά έλαια από ρούχα.

Μάθετε πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά της υγρασίας στο διαμέρισμα και γιατί μπορεί να εμφανιστεί.

Γιατί χρειάζομαι έναν ιονιστή σε ένα διαμέρισμα; Ως αποτέλεσμα της δράσης του, γίνεται πολύ πιο εύκολο να αναπνεύσει, μειώνεται η ποσότητα των στερεών σωματιδίων και των παθογόνων στον αέρα. Αλλά τα τακτοποιημένα σωματίδια δεν εξαφανίζονται με τη μαγεία. Θα πρέπει να καθαριστούν, να καθαριστούν ή να αφαιρεθούν με άλλους τρόπους. Αξίζει να πείτε ότι είναι ακόμα καλύτερο από την εισπνοή αλλεργιογόνων, σκόνης, θραυσμάτων ή καπνού.

Υπάρχουν κανόνες υγιεινής και υγιεινής, σύμφωνα με τους οποίους η συγκέντρωση των ιόντων δεν πρέπει να πέφτει κάτω από 600 αρνητικές και 400 θετικές επιβαρύνσεις ανά τετραγωνικό εκατοστό του φυσικού αερίου. Το μέγιστο μπορεί να φτάσει τα 50.000 ιόντα του ενός ή του άλλου φορτίου ανά τετραγωνικό εκατοστό.

Σημαντικό! Ο ιονιστής μπορεί να αφαιρέσει τον καπνό σε λίγα λεπτά, και παθογόνους μικροοργανισμούς - σε λίγες ώρες.

Ο "πατέρας" της συσκευής που δημιουργεί αρνητικά ιόντα

Στο μακρινό 1931, ο επιστήμονας AL Chizhevsky πρότεινε μια συσκευή που έμοιαζε λίγο σαν ένας πολυέλαιος, ο οποίος αύξησε τον αριθμό αρνητικά φορτισμένων ιόντων αέρα στο δωμάτιο. Αργότερα, αυτή η εφεύρεση ονομάστηκε "Chizhevsky πολυέλαιος."

Οι επιστήμονες έχουν δείξει ότι τα αρνητικά ιόντα είναι ευεργετική επίδραση σε ανθρώπους και ζώα, σε αντίθεση με την θετικά φορτισμένη. Και το μέγιστο όφελος για τους ανθρώπους είναι απλά το φως ιόντα του αέρα σε οξυγόνο, ενώ gidroiony ή ιόντα, που προκύπτουν από τις επιπτώσεις της επικίνδυνης ακτινοβολίας, δεν είναι κατάλληλο για το σκοπό αυτό.

Αυτή η αρχή ελήφθη ως βάση για τη δημιουργία σύγχρονων μοντέλων ιοντισμού. Εγκαθίστανται σε γραφεία ή οικιακούς χώρους χωρίς περιορισμούς.

Πώς επηρεάζει ο ιονιστής το ανθρώπινο σώμα:

 • βελτιώνει την ικανότητα εργασίας ·
 • βελτιώνει το μεταβολισμό.
 • ισορροπεί την ακτινοβολία των οικιακών συσκευών.
 • καθαρίζει τον αέρα από μικροσωματίδια, γύρη, παθογόνα, σκόνη και αιθάλη.

Σημαντικό! Οι ιονιστές αέρα είναι χρήσιμοι τόσο για την πρόληψη όσο και σε συνδυασμό με τη θεραπεία.

Χρειάζομαι ιονισμό στο διαμέρισμα;

Στα βουνά, στην ακτή και στο κωνοφόρο δάσος, η αναπνοή είναι πολύ πιο εύκολη, διότι εδώ η συγκέντρωση των αρνητικών ιόντων στον αέρα αυξάνεται φυσικά. Ο κλιματιζόμενος αέρας "κυκλοφορεί" σε κλειστό βρόχο, στην πραγματικότητα είναι "νεκρός". Είναι δυσάρεστο να αναπνεύσει και είναι επικίνδυνο για την υγεία.

Σε μια σύγχρονη πόλη, είναι σχεδόν αδύνατο να βρούμε καθαρό αέρα. Τα αυτοκίνητα, οι επιχειρήσεις, η μεγάλη συσσώρευση ανθρώπων οδηγούν σε σοβαρή ατμοσφαιρική ρύπανση. Ένα συμβατικό κλιματιστικό θα απομακρύνει μερικώς τις ακαθαρσίες, αλλά δεν θα αναπληρώσει τον αέρα με αρνητικά ιόντα. Ο κατάλληλος ιονισμός του αέρα στο διαμέρισμα είναι χρήσιμος για την ανθρώπινη υγεία, αλλά η υπερβολική επιβάρυνση είναι επιβλαβής.

Βρείτε μια ισορροπία θα βοηθήσει τη σωστή προσέγγιση για την επιλογή ενός ιονιστή. Για παράδειγμα, ο διάσημος πολυέλαιος του Chizhevsky είναι περισσότερο ιατρική συσκευή από μια οικιακή συσκευή. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία, όχι για τον καθαρισμό του αέρα, και να το τοποθετήσετε σε νοσοκομεία ή σανατόρια, αλλά όχι σε κανονικό διαμέρισμα.

Πώς να επιλέξετε ένα ιονιστή

Η συσκευή πρέπει να αντιστοιχεί στην περιοχή του δωματίου. Σε μεγάλους χώρους, ένας ιονιστής χαμηλής ισχύος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη σκόνη και τον καθαρισμό. Σε μικρές περιπτώσεις - είναι δυνατή μια περίσσεια όζοντος. Είναι πιο λογικό να αγοραστεί ένας διπολικός ιονιστής, στον οποίο παράγονται θετικά και αρνητικά ιόντα στην επιθυμητή αναλογία.

Για μια μονοπολική συσκευή, δημιουργώντας μόνο αρνητικά ιόντα είναι ρυθμισμένη διακοπτόμενη λειτουργία, όπου η ιονιστή λειτουργεί για 30 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια μακριά για τρία λεπτά, μετά την οποία επαναλαμβάνεται ο κύκλος.

Αγοράστε κατά προτίμηση τη συσκευή σε ξύλινη ή μεταλλική θήκη, με μεταλλικές πλάκες πάνω στις οποίες θα εγκατασταθεί η σκόνη. Τέτοιες πλάκες πλένονται ή τρίβονται μία φορά το μήνα. Οι ιονιστές με αντικαταστάσιμα φίλτρα είναι καλοί στις μυρωδιές, αλλά το φίλτρο πρέπει να αλλάζει τακτικά. Η αντικατάσταση δεν θα είναι δαπανηρή, επιπλέον, το επιθυμητό μοντέλο φίλτρου μπορεί να μην είναι προς πώληση.

Σύμφωνα με τη μέθοδο της κατανομής ιόντων, οι συσκευές εμπίπτουν σε δύο κατηγορίες:

 • ενεργή έχουν ενσωματωμένο ανεμιστήρα, η ροή του φρέσκου αέρα εξαπλώνεται γρηγορότερα, αλλά ο θόρυβος είναι αναπόφευκτος κατά τη λειτουργία.
 • τα ιόντα παθητικής απελευθέρωσης "παρασύρονται" ανεξάρτητα, η διάδοση επιβραδύνεται, αλλά δεν υπάρχει θόρυβος.

Σας συνιστούμε να εξοικειωθείτε με τους λόγους για τον σχηματισμό θολών πλαστικών παραθύρων στο διαμέρισμα.

Καθορίστε το σκοπό της συσκευής:

 • για τον καθαρισμό του αέρα της μυρωδιάς του καπνού ή του καπνού.
 • για την απομάκρυνση της σκόνης.
 • για την υγρασία και τον καθαρισμό του αέρα.
 • στο παιδικό δωμάτιο, για πάσχοντες από αλλεργίες ή για ασθματικούς.

Για να αφαιρέσετε τις μυρωδιές και τον καπνό, οι επιλογές με ένα ηλεκτροστατικό φίλτρο είναι κατάλληλες, στο φυτώριο υπάρχει αρκετός χώρος για να αγοράσετε μια λάμπα αλατιού που δεν εκπέμπει όζον. Για προστασία από τη σκόνη, είναι κατάλληλο ένας καθαριστής αέρα με φίλτρο και ενσωματωμένος ιονιστής αέρα ή ένας υγραντήρας με το ίδιο «πρόσθετο» στο σχεδιασμό.

Τι πρέπει να μάθετε πριν αγοράσετε έναν ιονιστή

Κάθε μοντέλο της συσκευής πρέπει να διαθέτει:

 • πιστοποιητικό υγιεινής, το οποίο εξασφαλίζει ότι η συσκευή δεν είναι επιβλαβής για την υγεία ·
 • Τεχνικό πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει την ασφάλεια κατά τη λειτουργία.

Στην περιγραφή της συσκευής, η συγκέντρωση των ιόντων σε διαφορετικές αποστάσεις από τη συσκευή πρέπει να αναφέρεται χωρίς διακοπή. Ο βέλτιστος αριθμός αερίων σε ένα κυβικό εκατοστό:

 • 1500-3000 θετικά φορτισμένα.
 • 3000-5000 με αρνητικό φορτίο.

Σημαντικό! Εάν η συγκέντρωση των αρνητικών ιόντων υπερβαίνει τις 50.000, τότε αυτό είναι ιατρική συσκευή, δεν είναι ασφαλές να το χρησιμοποιείτε στο σπίτι.

Το όζον είναι καλό σε ανοιχτούς χώρους, σε ορισμένες ιατρικές διαδικασίες, αλλά σε ένα διαμέρισμα η συσσώρευση αυτού του αερίου οδηγεί σε πονοκεφάλους, κατάθλιψη και νευρικότητα. Όταν επιλέγετε ιονιστή αέρα, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή δεν εκπέμπει όζον και οξείδια του αζώτου.

Πριν αγοράσετε, είναι σημαντικό να καθορίσετε τη θέση στην οποία θα εγκατασταθεί η συσκευή. Υπάρχουν πρότυπα, σύμφωνα με τα οποία η απόσταση από τον ιονιστή:

 • σε οικιακές συσκευές δεν πρέπει να είναι μικρότερη από ένα μέτρο.
 • στον τόπο της συχνής ανθρώπινης παρουσίας (κρεβάτι, πολυθρόνα) - μετρητής και περισσότερο?
 • μέχρι τον τοίχο - 20-30 cm.

Ο καθαρός αέρας και η έλλειψη οσμής είναι σημαντικοί όχι μόνο για τα γραφεία εργασίας ή τα άνετα διαμερίσματα. Υπάρχουν ionizers αέρα, σχεδιασμένα για την απολύμανση του ψυγείου για να αφαιρέσετε αιθαλομίχλης και του καπνού στο χώρο επιβατών. Όπως κάθε συσκευή, ιονιστή απαιτεί από τις αρμόδιες προσέγγιση για την επιλογή και την τακτική συντήρηση, αλλά, αντίθετα, ακολουθώντας όλους τους κανόνες λειτουργίας της δίνει καθαρό «αέρα του βουνού», το σθένος και την υγεία.