Φίλτρα άνθρακα και λίπους για κουκούλες κουζίνας - καθαρισμός, έκπλυση και αντικατάσταση

Οι συσκευές εξαγωγής που είναι εγκατεστημένες πάνω από τη σόμπα είναι εξοπλισμένες με στοιχεία φίλτρου αέρα, τα οποία πρέπει να καθαρίζονται ή να αντικαθίστανται σε περίπτωση πλήρους μόλυνσης. Σκοπός της δημοσίευσης είναι να εξετάσει τα υπάρχοντα φίλτρα για κουκούλες, τις επιλογές για την εγκατάσταση τους σε ομπρέλες διαφόρων μοντέλων και τους τρόπους εξυπηρέτησης από τους ίδιους.

Ποικιλίες στοιχείων φίλτρου

Το πρώτο σχέδιο για την κουζίνα έγιναν χωρίς φίλτρα - τοποθετημένα μεταλλικά ομπρέλα εξοπλισμένη με αξονικό ανεμιστήρα συνδέεται με τον αέρα-εξαερισμού με ένα ορθογώνιο κανάλι. Με την απόσυρση της αιθάλης και λίπους στο εξωτερικό της συσκευής αντιμετωπίσει, αλλά την ίδια στιγμή που καλύπτεται με κολλητική λάσπη - συχνά έπρεπε να πλένετε τη συσκευή του σώματος, πτερωτή και γρίλια εισαγωγής αέρα.

Τα υπάρχοντα κρέμονται, τα νησιά και οι ενσωματωμένοι κουκούλες στερούνται αυτών των μειονεκτημάτων, διότι παρέχονται με φίλτρα διαφόρων τύπων:

 • λιπαρά εναλλάξιμα στοιχεία σε βάση ακρυλικού και χαρτιού.
 • λιπαντικά για τη συλλογή λίπους.
 • κασέτες από φυσίγγιο άνθρακα - φυσίγγια;
 • συνδυασμένα απορρίμματα.
Αριστερά - παραδοσιακή απορροφητική κουκούλα, μονάδα ανακυκλοφορίας δεξιά

Θυμηθείτε ότι υπάρχουν 2 τύποι κουζινών κουζίνας - ροή και ανακυκλοφορία. Ο πρώτος ρίχνει τον εισερχόμενο αέρα στον άξονα εξαερισμού ή κατευθείαν στο δρόμο, τα δεύτερα γίνονται χωρίς βρύση και κατευθύνουν την καθαρισμένη ροή πίσω στο δωμάτιο.

Ανάλογα με τον κατασκευαστή και το μοντέλο, ο απορροφητήρας παρέχεται με έναν ή δύο τύπους φίλτρων. Για παράδειγμα, τα περισσότερα ενσωματωμένα λεπτό κουκούλες είναι εξοπλισμένα με παγίδα μόνο λίπος και έκδοση ανακυκλοφορία νησί - άνθρακα και ένθετο λίπος. Ας εξετάσουμε κάθε είδος στοιχείων με περισσότερες λεπτομέρειες.

Φίλτρα - παγίδα λίπους

Αυτή η κατηγορία φίλτρων συσκευών κουζίνας χωρίζεται σε 3 ομάδες:

 • Επίπεδα είδη μίας χρήσης.
 • αλουμινένιο πλέγμα με μικρά κελιά, περικλειόμενο σε άκαμπτο πλαίσιο.
 • το ίδιο, από ανοξείδωτο χάλυβα.
Η αρχή του καθαρισμού σε ένα φίλτρο μίας χρήσης

Τα αντικαταστάσιμα προϊόντα μοιάζουν εξωτερικά με ένα λεπτό "χαλί" και χρησιμοποιούνται σε μικρές ενσωματωμένες κουκούλες σε διάφορα μεγέθη. Φίλτρο υλικό - χαρτί ή συνθετικές ίνες με ακρυλικό, μη υφασμένο ύφασμα ή συνθεπόνη. Η μέγιστη διάρκεια ζωής του στοιχείου είναι 3 μήνες, υπό τον όρο ότι η αναρρόφηση αέρα δεν λειτουργεί περισσότερο από 2 ώρες την ημέρα.

Σημαντική απόχρωση. Η αρχή της λειτουργίας των ανταλλακτικών φίλτρων βασίζεται στην απορρόφηση των λιπών και των σωματιδίων αιθάλης από συνθετικό ύφασμα. Ως εκ τούτου, ένας υψηλός βαθμός καθαρισμού της ροής αέρα που αναρροφάται από τον ανεμιστήρα.

Τα πλέγματα από ανοξείδωτο χάλυβα και αλουμίνιο κατασκευάζονται επίσης για το μέγεθος των οικιακών συσκευών, αλλά έχουν σχεδιαστεί για μακροχρόνια λειτουργία. Η αρχή της λειτουργίας είναι πολύ απλή: σταγονίδια λίπους και πτητικά σωματίδια διατηρούνται από τα μικρότερα κύτταρα πολλών πλεγμάτων που τοποθετούνται μέσα στο πλαίσιο.

Πλαίσιο λίπους πλαισίου από αλουμίνιο

Ας απαριθμήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε ποικιλίας προϊόντων:

 1. Ένα φίλτρο λίπανσης μίας χρήσης για την εξαγωγή αέρα καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα, προστατεύει τα μέρη του ανεμιστήρα και τους αεραγωγούς από κολλώδεις αποθέσεις. Μειονέκτημα - μια φορά χρήση, το πλύσιμο και το στεγνό υλικό είναι άχρηστο, μόνο αντικατάσταση θα βοηθήσει. Η τιμή του καθαριστή εξαρτάται από το μέγεθος και κυμαίνεται μεταξύ 150... 700 τρίβει. (2,5... 12,2 eu).
 2. Τα εναλλάξιμα ένθετα είναι καθολικά, δηλαδή είναι κατάλληλα για όλες τις συσκευές αερισμού, όπου προβλέπεται η εγκατάσταση τέτοιων προϊόντων φιλτραρίσματος.
 3. Αλουμίνιο και δικτυωτό πλέγμα από ανοξείδωτο χάλυβα σχεδόν αιώνια, λιπαρής πλάκας μπορεί να καθαρίσει νερό πλύσεως με διαφορετικούς χημικούς παράγοντες (την τεχνολογία που περιγράφεται παρακάτω). Μια νέα παγίδα πλέγματος είναι πολύ πιο ακριβή από μια έκδοση αντικατάστασης - τουλάχιστον 2 φορές.
 4. Ένα σημαντικό μειονέκτημα των φίλτρων ματιών είναι ο μάλλον ακατέργαστος καθαρισμός του αέρα από επιβλαβείς αναθυμιάσεις. Κρίνοντας από τις αξιολογήσεις πραγματικών χρηστών, μετά από 1-2 έτη λειτουργίας, μία σταγόνα του λίπους καλύμματος του περιβλήματος του ανεμιστήρα, η εσωτερική κοιλότητα του κουκούλα και εξαερισμού κανάλι.
Ανοξείδωτα ένθετα - τα πιο ακριβά και ανθεκτικά προϊόντα

Λυρική απόκλιση. Η αναρρόφηση της οικιακής κουζίνας δεν είναι πανάκεια. Παρά τη συνεχή χρήση της κουκούλας, κίτρινες κηλίδες λίπους πέφτουν στους τοίχους και τις καμπίνες κοντά στη σόμπα. Ο λόγος είναι μια μεγάλη απόσταση από το άνοιγμα αναρρόφησης στα πιάτα με το φαγητό που μαγειρεύεται. Για την αποτελεσματική αφαίρεση της βλάβης, η ομπρέλα πρέπει να παραλειφθεί, αλλά στη συνέχεια γίνεται άβολο να μαγειρεύουμε. Είναι φυσικά αδύνατο να πιάσετε ατμό από ένα φούρνο εργασίας.

Κασσίτεροι άνθρακα

Το πρόβλημα των κασετών ρόφησης άνθρακα διαφέρει ριζικά από το σκοπό των φίλτρων λίπους. Οι κόκκοι ενεργού άνθρακα που τοποθετούνται μέσα στο πλαστικό φυσίγγιο καθαρίζουν τη ροή αέρα από επιβλαβείς αναθυμιάσεις και μικροσκοπικά σωματίδια. Στην πράξη αυτό σημαίνει τα εξής:

 • Το φίλτρο άνθρακα για το τράβηγμα είναι ικανό να καθαρίσει τον αέρα των μυρωδιών των τροφίμων και των εκπληρωμένων αερίων.
 • η μάζα αέρα που έχει υποστεί επεξεργασία με απορροφητικό μπορεί να διοχετευθεί πίσω στο δωμάτιο.
 • η μολυσμένη σκόνη ή κόκκοι άνθρακα δεν μπορούν να ξεπλυθούν με νερό και έτσι να αποκατασταθεί η δυνατότητα συντήρησης του στοιχείου, η αναλωμένη κασέτα πρέπει να αντικατασταθεί.
 • Τα φυσίγγια χρησιμοποιούνται σε όλες τις νησιωτικές εξατμίσεις χωρίς εξαερισμό (ανακύκλωση).
 • σε συσκευές εξάτμισης με άμεση ροή, τα ένθετα άνθρακα χρησιμοποιούνται ως το δεύτερο στάδιο - καθαρισμός του αέρα.

Ιστορικό υπόβαθρο. Στις πρώτες μάσκες αερίου που κατασκευάστηκαν στην ΕΣΣΔ, χρησιμοποιήθηκαν επίσης δεξαμενές καθαρισμού γεμάτες με σκόνη ενεργού άνθρακα. Σκοπός - η σύλληψη χημικών παραγόντων - αέρια και σταγονίδια υγρού.

Στρογγυλές κασέτες εισάγονται στο περίβλημα του ανεμιστήρα

Τα φίλτρα που είναι γεμάτα με απορροφητικό υλικό παράγονται με τη μορφή πλαστικών κασετών μίας χρήσης και επίπεδων "στρώσεων". Ανάλογα με το μοντέλο του συστήματος εξάτμισης, χρησιμοποιούνται κασέτες ορθογωνίου ή κυκλικού σχήματος με μια οπή στο κέντρο.

Η μέγιστη περίοδος λειτουργίας του στοιχείου άνθρακα είναι 6 μήνες. Με έντονη και συχνή μαγειρική, η περίοδος αυτή μειώνεται κατά το ήμισυ. Κόστος των προϊόντων - από 190 ρούβλια. (μάρκα Gefest) σε 2000 ρούβλια. (Rainford). Υπάρχουν επίσης πιο ακριβά δείγματα, για παράδειγμα, Faber 112 Fabula για 12,5 χιλιάδες ρούβλια.

Φυσίγγια ορθογώνιου σχήματος τοποθετούνται μέσα στο άνοιγμα εργασίας της ομπρέλας

Συμβούλιο. Ο πρώτος εχθρός του απορροφητικού φίλτρου είναι η υγρασία που περιέχεται στον αέρα εισαγωγής. Αν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της κασέτας άνθρακα - μετά το μαγείρεμα, αερίστε την κουζίνα και αφήστε τον ανεμιστήρα εξαγωγής για 10-15 λεπτά για να στεγνώσει.

Συνδυασμένα ένθετα

Ένα προϊόν φιλτραρίσματος αυτού του τύπου είναι ένα επίπεδο στρώμα δύο επιπέδων - ένα "χαλί" γεμάτο με μια συνθετική ίνα και κόκκοι ενεργού άνθρακα - ένα ροφητικό. Η συνθενόνη βρίσκεται από κάτω και απορροφά το λίπος, το ανώτερο στρώμα άνθρακα απενεργοποιεί τις ακαθαρσίες των επιβλαβών αερίων.

Η συσκευή ενός συνδυασμένου φίλτρου δύο επιπέδων

Γενικά ένθετα - μίας χρήσης, κατάλληλα για κουκούλες, σχεδιασμένα για επίπεδα αντικαταστάσιμα φίλτρα. Εργασία - όχι περισσότερο από 3 μήνες με καθημερινή χρήση, η τιμή είναι περίπου 30-40% υψηλότερη από το κόστος των παγίδων λίπους υφασμάτων μονής στοιβάδας. Παράδειγμα: ένα προϊόν που μετρά 47 x 57 cm από τον κατασκευαστή Filtero κοστίζει 690 ρούβλια. (12 cu. E.), Το εμπορικό σήμα Top House - 490 ρούβλια. (8.5 κ.εκ.).

Οδηγίες αντικατάστασης

Όπως ανακαλύψαμε παραπάνω, τα απορρίμματα λίπους, τα συνδυασμένα και οι κασέτες άνθρακα δεν μπορούν να αναγεννηθούν με πλύσιμο ή έκπλυση. Το μολυσμένο στοιχείο πρέπει να αντικατασταθεί εάν εντοπιστούν τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • άλλαξε το χρώμα της ετικέτας δείκτη ή την επιγραφή στο λιπαρό λεπτό φίλτρο που εφαρμόζει ο κατασκευαστής (συνήθως γίνεται κόκκινο).
 • το βύθισμα μειώθηκε σημαντικά, ο θόρυβος του ανεμιστήρα αυξήθηκε αισθητά.
 • η ζωή του φυσίγγου άνθρακα έχει λήξει.
 • οι εξατμίσεις ορισμένων σημάτων είναι εφοδιασμένες με αισθητήρες διαφορικής πίεσης, γεγονός που υποδηλώνει πλήρη απόφραξη του υφάσματος φίλτρου ή της κασέτας άνθρακα.
Για να αφαιρέσετε το εξωτερικό ένθετο λίπους, αρκεί να ξεκλειδώσετε τα 2 μάνδαλα που έχουν τοποθετηθεί στις άκρες (σε ορισμένα μοντέλα χρησιμοποιείται ένα μάνδαλο)

Προσπάθειες για να πλύνετε ένα σφυρήλατο φίλτρο μιας χρήσης, βέβαια, αναλήφθηκαν από πολλούς χρήστες. Το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, απομακρύνοντας πλήρως το απορροφημένο λίπος από το εσωτερικό δεν είναι ρεαλιστικό. Το πλυμένο συνθετικό υλικό πληρώσεως σφραγίζει και πάλι.

Πρώτα πρέπει να αγοράσετε ένα στοιχείο καθαρισμού του αέρα για μια συγκεκριμένη κουκούλα. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε τις πρωτότυπες λεπτομέρειες της ίδιας μάρκας με τις οικιακές σας συσκευές. Σε άλλες περιπτώσεις, ο παραγωγός δεν διαδραματίζει ειδικό ρόλο. Αν δεν βρήκατε το προϊόν του απαιτούμενου μεγέθους, πάρτε ένα καθολικό φίλτρο απορρόφησης λίπους - ταιριάζει στις περισσότερες συσκευές εξαγωγής.

Το καθολικό πλέγμα αλουμινίου μπορεί να κοπεί στο επιθυμητό μέγεθος και να τοποθετηθεί σε ένα παλιό πλαίσιο

Πώς να αφαιρέσετε και να εγκαταστήσετε ένα νέο φίλτρο που συλλαμβάνει το λίπος:

 1. Αποσυνδέστε τη συσκευή από το ηλεκτρικό δίκτυο οικιακής χρήσης τραβώντας το φις από την πρίζα. Οι προφυλάξεις είναι περιττές - κατά τη διαδικασία αποσυναρμολόγησης ορισμένων μοντέλων, μπορείτε να αγγίξετε τυχαία το κουμπί εκκίνησης του ανεμιστήρα.
 2. Ο ενσωματωμένος πίνακας εκτείνεται μέχρι το τέλος.
 3. Από το κάτω μέρος, εντοπίστε τα μάνδαλα ή τα πλαστικά κλιπ που συγκρατούν το πλαίσιο με το ένθετο φίλτρου. Ξεκλειδώστε τα και αφαιρέστε το τμήμα.
 4. Αποσυνδέστε το χρησιμοποιημένο φίλτρο και εγκαταστήστε ένα νέο. Το πλαίσιο θα πρέπει να καθαριστεί με την βοήθεια της κουζίνας και να στεγνώσει. Δείτε τη διαδικασία για την αντικατάσταση του βίντεο:

Οι κασέτες που είναι γεμάτες με ενεργό άνθρακα βρίσκονται συνήθως πίσω από την παγίδα λίπους. Για να φτάσετε στο φίλτρο άνθρακα, ο τελευταίος πρέπει να αποσυναρμολογηθεί. Η ίδια η κασέτα είναι στερεωμένη με σταθεροποιητές ή βίδα κάτω από ένα κατσαβίδι Phillips.

Πριν από τη συντήρηση της τοίχου, βγάλτε την πρόσοψη. Πώς να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο άνθρακα σε μια παρόμοια οικιακή συσκευή, που εμφανίζεται σε ένα σύντομο βίντεο:

Πώς να καθαρίσετε ένα πλέγμα λιπαρών μετάλλων

Για την απόπλυση λιπαντικού και αιθάλης από φίλτρα ματιών, κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα ή αλουμίνιο, συνιστάται τουλάχιστον 1 φορά ανά μήνα. Η ιδανική επιλογή - εβδομαδιαία πλύση, τότε η σχάρα δεν έχει χρόνο για να επικαλυφθεί και να καθαριστεί εύκολα.

Ο απλούστερος τρόπος για να αφαιρέσετε τις αποθέσεις, που συνιστώνται από τους κατασκευαστές, είναι να αφαιρέσετε και να τοποθετήσετε το πλέγμα στο πλυντήριο πιάτων. Η επιλογή δεν είναι κατάλληλη σε περίπτωση βαριάς ρύπανσης και το πλυντήριο πιάτων δεν βρίσκεται σε κάθε σπίτι.

Για το πλύσιμο των σχάρων, χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε οικιακά προϊόντα σε αλκαλική βάση, διαλύοντας λίπη:

 • σόδα κανονικό φαγητό?
 • οικιακό σαπούνι.
 • gel, σχεδιασμένο για πλύσιμο πιάτων και ειδών υγιεινής.
 • καθαριστικά υγρά για φούρνους, ηλεκτρικές κουζίνες αερίου και ηλεκτρικής κουζίνας (μερικές πωλούνται σε συσκευασία με ψεκαστήρα).

Συμβούλιο. Σε ιδιαίτερα παραμελημένες περιπτώσεις, όταν η κουκούλα δεν έχει πλυθεί για χρόνια, αυτά τα χημικά δεν θα βοηθήσουν. Αγορά σκόνη ή γέλη για το κόψιμο απόφραξη σωλήνων αποχέτευσης όπως «mole» ή καυστικό γλάστρες καπνού καθαρισμού γέλης με (π.χ., «Milam»). Να φοράτε πάντα λαστιχένια γάντια!

Με ελάχιστη ρύπανση δεν έχει νόημα να αγοράζετε οικιακά χημικά προϊόντα - απλά πλένετε το πλέγμα με σόδα. Πώς να καθαρίσετε ένα μεταλλικό φίλτρο με αυτόν τον τρόπο:

 1. Αφαιρέστε τη βρώμικη μάσκα και τοποθετήστε την σε ένα μεγάλο δοχείο σιδήρου.
 2. Προετοιμάστε ένα διάλυμα πλύσης που αποτελείται από 3-5 λίτρα νερού και 1-2 σάκους σόδα. Γεμίστε το υγρό σε ένα μπολ με μια σχάρα.
 3. Ζεσταίνετε το δοχείο στη σόμπα και το βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά. Αν η βρωμιά δεν βγει, συνεχίστε να βράζει. Αφού ξεπλύνετε και στεγνώσετε το φίλτρο, αντικαταστήστε το.

Ένα σημαντικό σημείο. Πριν από την εγκατάσταση του καθαρισμένου πλέγματος, επιθεωρήστε προσεκτικά την εσωτερική κοιλότητα του καλύμματος και το περίβλημα του ανεμιστήρα - είναι πιθανό να υπάρχουν σταγόνες λίπους στις επιφάνειες. Ο λόγος που αναφέρθηκε παραπάνω - τα στοιχεία ματιών δεν καθυστερούν το 100% των ατμών. Είναι καλύτερα να αφαιρέσετε την επιδρομή αμέσως - μετά τη συσσώρευση είναι πολύ πιο δύσκολο να καθαριστεί.

Τα πηκτώματα και τα ειδικά υγρά καθαρισμού χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τυπικά, ο παράγοντας εφαρμόζεται σε ένα πλέγμα φίλτρου και διατηρείται για συγκεκριμένο χρόνο. Δεν τραυματίζεται να τρίβετε επιπλέον τα πλέγματα με μια άκαμπτη πλαστική βούρτσα ή βούρτσα, στη συνέχεια να τα πλένετε με τρεχούμενο νερό και να τα στεγνώνετε. Η τεχνολογία της χρήσης διαφόρων μέσων εμφανίζεται στο επόμενο βίντεο:

Εν κατακλείδι, ένα συμβούλιο για τον εκσυγχρονισμό της σχάρας

Ο σκοπός της βελτίωσης είναι να απαλλαγούμε από τους καπνούς που εγκαθίστανται μέσα στην κουκούλα και τις λεπτομέρειες της μονάδας ανεμιστήρα. Από κλάσμα ανοξείδωτο πλέγμα περνάει λιπαρά σταγονίδια, είναι να οριστικοποιήσει - στερεώσει το εσωτερικό στρώμα από συνθετικές ίνες - syntepon ράβδος ή ένα λεπτό ελαστικό αφρό.

Το υλικό στερεώνεται με ένα λεπτό σύρμα και μετά τη μόλυνση αλλάζει σαν ένα μόνο φίλτρο. Είναι σημαντικό οι ίνες να αφήνονται ελεύθερα στον αέρα και να μην δημιουργούν αεροδυναμική οπισθέλκουσα, αυξάνοντας το φορτίο στον ανεμιστήρα. Πώς να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση, δείτε το τελευταίο βίντεο:

Φιλτράρετε για κουκούλες

Η συσκευή εξάγει όλα το ίδιο: ο πυρήνας κάθε μοντέλο είναι εξωτερικό περίβλημα του με έναν πίνακα ελέγχου, τα οποία είναι εντός του επιπέδου αέρα σύλληψης, έναν κινητήρα (ή του ανεμιστήρα) και το σύστημα φίλτρου.

Υπάρχουν δύο τύποι κουκούλας: ροής και ανακύκλωσης. Ο πρώτος τύπος τεχνολογίας έχει ένα μεταλλικό φίλτρο λίπους που αφαιρεί τις λιπαρές αποθέσεις από τον αέρα και δεν τους επιτρέπει να «καθίσουν» στα εσωτερικά εξαρτήματα του πολύπλοκου εξοπλισμού. Το φίλτρο άνθρακα δεν διαθέτει τέτοια μοντέλα, επειδή ο υπόλοιπος αέρας αφαιρείται από το δωμάτιο χάρη σε ένα ειδικό εξαεριστικό σωλήνα. Για να εξασφαλίσετε σωστή κυκλοφορία αέρα στην κουζίνα όταν είναι ενεργοποιημένη η καπνοδόχος, ανοίξτε το παράθυρο ή το παράθυρο έτσι ώστε να εισέλθει φρέσκο ​​αέρα στο δωμάτιο και να λειτουργήσει ακόμα καλύτερα η κουκούλα.

Ο δεύτερος τύπος εκχυλίσματα - ανακυκλοφορία με ολόκληρο το σύστημα φίλτρου, απαιτεί επιπλέον φίλτρο άνθρακα μέσω των οποίων αέρας περνά στο δεύτερο στάδιο καθαρισμού - την δυσάρεστη οσμή. Ο απορροφητικός καθαρισμένος αέρας, στον οποίο ο ενεργός άνθρακας δρα σε κόκκους ή σκόνη, εισέρχεται στην κουζίνα και εξασφαλίζει σωστή ανταλλαγή αέρα, δεν απαιτεί το άνοιγμα του παραθύρου.

Άνθρακας

Τα φίλτρα άνθρακα βρίσκονται σε μοντέλα καυσαερίων χωρίς εξαερισμό αέρα, δηλαδή χωρίς αυτό το μεγάλο μαζικό σωλήνα που μερικές φορές εκτείνεται κατά μήκος της οροφής ολόκληρης της κουζίνας. Τροφοδοτείται απαγωγέας μορφή ανακυκλοφορίας έτσι: κουζίνα ο αέρας αναρροφάται από τον ισχυρό μοτέρ, ο αέρας καθαρίζεται σε δύο στάδια: πρώτα καθαρίζεται από το λίπος σωματιδίων λόγω της μεταλλική ταινία στη συνέχεια απομακρύνονται σωματίδια τα οποία σχηματίζουν τις δυσάρεστες οσμές μέσω φίλτρων άνθρακα που - βασίζονται στην άριστη απορροφητικό - ενεργό άνθρακα.

Το φίλτρο ξυλάνθρακα για κουκούλες κουζίνας χρησιμοποιείται μόνο σε μοντέλα ανακύκλωσης και απαιτεί έγκαιρη αντικατάσταση προκειμένου να αποφευχθεί η διάσπαση του εξοπλισμού και να εξασφαλιστεί η υψηλής ποιότητας εργασία του. Το φίλτρο άνθρακα στέκεται πίσω από το λίπος και αμέσως "παγιδεύει" τον αέρα που πέρασε το πρώτο στάδιο καθαρισμού. η βάση του είναι προσροφητική - δρα ενεργός άνθρακας, ο οποίος μπορεί να απορροφήσει υπερβολικές οσμές.

Οικουμενική φίλτρο άνθρακα στην περιοχή της κουκούλας στην κουζίνα μειώνει τον εξοπλισμό εργασίας: αέρας αναρροφάται ελαφρώς χειρότερη από ό, τι το παραδοσιακό μοντέλο, αλλά όταν εγκατασταθεί σωστά απορροφητήρα είναι σε θέση να λειτουργούν τέλεια στην κουζίνα, αν η ζώνη μαγειρέματος δεν είναι πάρα πολύ μεγάλο. Ένα συμβατικό φίλτρο ξυλάνθρακα μοιάζει με πλαστική βάση (στρογγυλή ή ορθογώνια) με άνοιγμα για ενεργό άνθρακα. Η αντικατάσταση του φίλτρου απαιτείται κανονικά: με τάξη 3-6 μηνών το χρησιμοποιημένο φίλτρο πρέπει να αφαιρεθεί και να τοποθετηθεί σε ένα νέο έτσι ώστε η κουκούλα να μην χάσει τη λειτουργικότητά του.

Λιπαρό

Ένα φίλτρο λίπους είναι παρόν σε κάθε κουκούλα, και το κύριο καθήκον του είναι να διατηρήσει λεπτά σωματίδια λίπους? χωρίς αυτό το εξάρτημα σε οποιαδήποτε τεχνολογία εξαγωγής, το εσωτερικό του μέρος μέσα σε ένα μήνα θα είχε βρει μια σκληρή για να αφαιρεθεί επίστρωση πετρελαίου.

Τα φίλτρα λίπους χωρίζονται κατά κανόνα σε δύο τύπους: φίλτρα μίας χρήσης και φίλτρα επαναλαμβανόμενης χρήσης.

 • Ο πρώτος τύπος είναι τα φίλτρα μίας χρήσης χρησιμοποιούνται μέχρι να καλυφθούν πλήρως με μια λιπαρή μεμβράνη. Τα εξαρτήματα που κατασκευάζονται από υλικά όπως παραγεμίσματος πολυεστέρα, ακρυλικό ή το μαλλί, η οποία δεν μπορεί να είναι «πλύσιμο» και κυκλοφόρησε μετά από λίγους μήνες της χρήσης, δηλαδή, παράγει την αντικατάστασή του.

Οι φτηνοί σχεδιασμοί των κουκούλες με αντικαταστάσιμα φίλτρα προβλέπουν την παρουσία μέσα τους επίπεδων "χαλιών", τα οποία ονομάζουμε φίλτρα λίπους. Παρεμπιπτόντως, η δευτερεύουσα χρήση ενός μολυσμένου φίλτρου μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία εξοπλισμού, οπότε μην σκουπίζετε για την αγορά ενός νέου - η κουκούλα θα διαρκεί περισσότερο και καλύτερα.

 • Επαναχρησιμοποιούμενα φίλτρα απορρόφησης λίπους για τα αποσπάσματα είναι κατασκευασμένα από μέταλλο και χρησιμεύουν για μια ζωή του ίδιου του μηχανήματος για την κουζίνα. Τα φίλτρα λίπους μετάλλων μπορούν να πλυθούν σε πλυντήριο πιάτων ή με τη βοήθεια σφουγγαριού. οι ιδιότητές τους από το πλύσιμο δεν χάνονται, αντίθετα, το έργο της κουκούλας γίνεται πιο ποιοτικό.

Η βάση του επαναχρησιμοποιήσιμου φίλτρου λίπους είναι υλικά όπως το αλουμίνιο, ο ανοξείδωτος χάλυβας ή ο χάλυβας με ένα μίγμα ψευδαργύρου. Το πιο πρακτικό φίλτρο θα είναι ένα θραύσμα από ανοξείδωτο χάλυβα - είναι πιο ανθεκτικό και έχει υψηλές ιδιότητες καθαρισμού. Η παραδοσιακή μορφή του φίλτρου είναι ένα ορθογώνιο με κέντρο ματιών και πυκνό μεταλλικό τσιμεντοκονίαμα, το οποίο σχηματίζει κασέτα απορρόφησης λίπους.

Μεταξύ των επίπεδων κουκκίδων του προϋπολογισμού, η μάρκα Turbo με τρεις ταχύτητες και ένα απλό σύστημα εργασίας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Βασίζεται σε δύο φίλτρα - λίπος και άνθρακα, τα οποία καθαρίζουν επαρκώς τον αέρα που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και επιστρέφουν στο δωμάτιο χωρίς σωματίδια λίπους και δυσάρεστη οσμή.

Πώς να καθαρίσετε

Ένα μεταλλικό φίλτρο στην κουκούλα μπορεί και θα πρέπει να πλένεται περίπου 2-3 ​​φορές το μήνα, αφαιρώντας τα αποθέματα λίπους από αυτό. Υπάρχουν δύο τρόποι για να ξεπλύνετε το φίλτρο: σε ένα πλυντήριο πιάτων ή με το χέρι χρησιμοποιώντας απορρυπαντικό και ένα πινέλο. Παρεμπιπτόντως, για να καθαρίσετε το μεταλλικό φίλτρο, είναι κατάλληλο το απορρυπαντικό πιάτων. Υπάρχει ένας απλός αλγόριθμος για τον τρόπο πλύσης του φίλτρου λίπους.

Αφαιρέστε το εξάρτημα από την κουκούλα αφαιρώντας το διακοσμητικό πλαίσιο. Το φίλτρο αφαιρείται λόγω μιας μικρής κλειδαριάς - πρέπει να αποσυνδεθεί με μια απλή κίνηση των δακτύλων και να βγάλετε τη μεταλλική κασέτα.

Τοποθετήστε το φίλτρο στο πλυντήριο πιάτων κάθετα και στείλτε το για καθαρισμό. Προτιμάτε να πλύνετε μόνοι σας το φίλτρο; Κρατήστε το κάτω από την πίεση του ζεστού νερού και καθαρίστε με μια βούρτσα και απορρυπαντικό που καταπολεμά αποτελεσματικά το λίπος. Μην χρησιμοποιείτε σόδα - υποβαθμίζει την ποιότητα του μεταλλικού φίλτρου.

Αφήστε το φίλτρο να στεγνώσει σε θερμοκρασία δωματίου. στη συνέχεια τοποθετήστε το πίσω στην κουκούλα και απολαύστε τη δουλειά του.

Για να αντικαταστήσετε το φίλτρο ξυλάνθρακα στον απορροφητήρα ανακύκλωσης, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • Αποσυνδέστε την κουκούλα από την τροφοδοσία ρεύματος, για να εξασφαλιστεί η ασφαλής αντικατάσταση του φίλτρου άνθρακα.
 • Αφαιρέστε το μεταλλικό φίλτρο λίπους, για να φτάσετε στο ανθρακωρυχείο?
 • Στη συνέχεια, αφαιρέστε την κασέτα φίλτρου άνθρακα και να το αφαιρέσετε, αντικαθιστώντας το με ένα νέο.
 • Επανατοποθετήστε την κασέτα και τοποθετήστε το φίλτρο λίπους, Τοποθετήστε το επάνω πλαίσιο, συνδέστε την κουκούλα στην πρίζα και ελέγξτε τη λειτουργία της. Εάν η κουκούλα παράγει εντυπωσιακούς ήχους, είναι πολύ θορυβώδης ή δονείται, αξίζει να επανεγκαταστήσετε το φίλτρο και να ελέγξετε ξανά την ποιότητα του συστήματος.

Μπορεί το φίλτρο να αντικαταστήσει την κουκούλα

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι στα σύγχρονα κτίρια κουκούλα - υπερβολική και όχι ένα απαραίτητο στοιχείο, ως νέα συστήματα εξαερισμού μπορεί να αποσπάσει πάρα πολύ ζεστό αέρα από το δωμάτιο (κουζίνα) - γιατί κουκούλα; Άλλοι στην παλιά μόδα παίρνουν μια κλασική κουκούλα με μια δυσκίνητη έξοδο αέρα, είναι καλό αν η κουζίνα είναι ευρύχωρη, και αν είναι μικρό;

Το γεγονός είναι ότι κατά το μαγείρεμα ξεχωρίζει όχι μόνο ατμό και προϊόντα όπως το λίπος (αν δεν το κάνουμε πάντα παρατηρήσετε) και άλλα μικρά σωματίδια που εγκαθίστανται στις δύσμοιρο προσόψεις κουζίνας και χειρότερα - στους τοίχους ή την οροφή. Αυτό είναι ό, τι χρειάζεται κουκούλες για να συλλάβει όχι μόνο τη δυσάρεστη μυρωδιά του καψίματος ή σβήσει, αλλά τα μικρά σωματίδια μόλις και μετά βίας ορατά τα τρόφιμα, τα λίπη και τα προϊόντα μαγειρικής.

Φιλτράρετε πάνω από την κουζίνα αντί της συσκευής κουζινών, όπου μαγειρεύουν κατ 'ανώτατο όριο μία φορά το μήνα και αποκλειστικά διαιτητικά προϊόντα, καθώς ένα τέτοιο σύνολο δεν είναι σε θέση να αναρροφά τον αέρα και να το καθαρίσει σωστά. Με την ευκαιρία, δεν υπάρχει η έννοια του ξεχωριστό φίλτρο και κουκούλα - αυτά τα δύο στοιχεία ολοκληρωμένες να αποτελέσουν την αναγκαία, ακόμη και για υπερ-μοντέρνα σπίτια και διαμερίσματα σύστημα εξάτμισης.

Η αρχή της λειτουργίας της τυχόν κουκούλες (με ή χωρίς εξαερισμό) ανάγεται στο γεγονός ότι χάρη στην ισχυρή αέρα μοτέρ έλκεται στην τέχνη και καθαρίζεται από το λίπος, και στη συνέχεια διαμορφώνονται οι διαφορές τύπο τέχνης εξάτμισης. Εξαερισμού για κλασικά μοντέλα αφαιρεί την παραμένουσα στον αέρα καυσαερίων στο ορυχείο, σε μια λέξη, αφαιρεί τον αέρα από το δωμάτιο, και την ανακύκλωση - πηγαίνει περαιτέρω καθαρισμένο μέσω ενός φίλτρου άνθρακα το οποίο απορροφά το υπερβολικό οσμή ενώ ο αέρας επιστρέφει σε ένα καθαρό δωμάτιο. Για να επιλέξετε δεν είναι απαραίτητο - ένα πλήρες κουκούλα σειράς ή ένα ξεχωριστό φίλτρο, αν και ποιοτική, αξιόπιστη, κατασκευασμένα από καλό υλικό, επειδή το φίλτρο δεν είναι σε θέση να καθαρίσει τον αέρα έτσι διακριτικά, όπως κάνει στο μοντέλο επανακυκλοφορίας απορροφητή ή σωλήνα - στην pryamootvodnom. Το μέγιστο που μπορεί να δώσει ένα αποσπασμένο φίλτρο πάνω από την πλάκα είναι η "λήψη" του λιπαρού στρώματος, το οποίο σταδιακά θα καθιζάνει στη βάση του - την επιφάνεια του ματιού.

Υπάρχουν στιγμές που στην κουζίνα θέλετε να εξοικονομήσετε πολύτιμη θερμότητα και ταυτόχρονα να απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη μυρωδιά που προέρχεται από την κουζίνα. Για να βοηθήσετε να έρθετε, οι αποκαλούμενοι απορροφητήρες ανακύκλωσης, που λειτουργούν αρκετά καλά αν επιλέξετε την ισχύ της κουκούλας που αντιστοιχεί στα τετραγωνικά μέτρα της κουζίνας σας. Αυτό το εξολκέα είναι εύκολο στην εγκατάσταση - δεν υπάρχει ανάγκη να τεντώσετε μαζικούς σωλήνες στο μισό δωμάτιο και να το γεμίσετε με αυτόν τον τρόπο. Οι απορροφητήρες ανακύκλωσης είναι τόσο επίπεδες στην κατασκευή τους, που μερικές φορές η τεχνική μπορεί να αγνοηθεί. υπάρχουν ξεχωριστά και ενσωματωμένα μοντέλα - κάθε μία από αυτές είναι μια άξια επιλογή. Οι ενσωματωμένοι κουκούλες είναι τοποθετημένοι σε ένα κρεμαστό ντουλάπι ακριβώς δίπλα σε μια σόμπα, δίνοντας την παρουσία τους μόνο σε ένα λεπτό πίνακα ελέγχου με κουμπιά ή παραδοσιακά κουμπιά.

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε μια κουκούλα με φίλτρα, το μοντέλο ανακύκλωσης είναι η μόνη σωστή λύση για την κουζίνα σας.

Φίλτρο άνθρακα για σχεδίαση: ποικιλίες + συσκευή και αρχή λειτουργίας

Πριν από την απόκτηση απορροφητήρα ανακύκλωσης, πρέπει να καταλάβετε ότι για τη σωστή λειτουργία του, θα πρέπει να περάσετε χρόνο σε αφαιρούμενα υλικά κατά διαστήματα. Πιο συγκεκριμένα, μόνο ένα αναλώσιμο είναι ένα φίλτρο άνθρακα για το σχέδιο, το οποίο απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές στην κουζίνα και προστατεύει τον κινητήρα από τη μόλυνση.

Ας δούμε ποια είναι τα φίλτρα και πόσο συχνά πρέπει να αλλάξουν.

Πλεονεκτήματα του απορροφητήρα ανακύκλωσης

Τα φίλτρα άνθρακα είναι ένα υποχρεωτικό στοιχείο όχι για όλους τους τύπους κουκούλας, αλλά μόνο για ανακυκλοφορία, οπότε ας θυμηθούμε για τους εκκινητές τι είδους συσκευές είναι διαθέσιμες για τον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα.

Τύποι κουκούλες για κουζίνα

Με τον τρόπο της ροής του αέρα όλες οι κουκούλες μπορούν να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες:

 • ροή?
 • κυκλοφορία (ανακύκλωση);
 • σε συνδυασμό.

Συσκευές της πρώτης κατηγορίας συνδέονται με τον αεραγωγό μέσω ενός άκαμπτου ή εύκαμπτου αγωγού.

Ο αέρας που περιέχει αέρια μαγειρέματος έρχεται στην κουκούλα και έπειτα στον εξαερισμό. Οι συσκευές ροής είναι επίσης εξοπλισμένες με φίλτρα, αλλά έχουν μια ελαφρώς διαφορετική λειτουργία - για να προστατεύσουν τον κινητήρα από επιθετικό περιβάλλον.

Οι συσκευές ανακύκλωσης δεν χρειάζονται αγωγούς αέρα.

Η ροή αέρα στο μοντέλο κυκλοφορίας προέρχεται από την πλάκα στο εσωτερικό του περιβλήματος, διέρχεται από 2 στάδια καθαρισμού (2 τύποι φίλτρου - αντι-γράσο και άνθρακα) και στη συνέχεια επιστρέφει ξανά στον χώρο της κουζίνας.

Σε συνδυασμένα μοντέλα, η λειτουργία ανακυκλοφορίας είναι προαιρετική. Δηλαδή, μπορείτε να εισάγετε φίλτρα άνθρακα και να ξεκινήσετε τη λειτουργία ανακύκλωσης και μπορείτε να συνδέσετε τον αγωγό και να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ροής.

Τι είναι οι καλές συσκευές κυκλοφορίας

Αμέσως τίθεται το ερώτημα: γιατί να αγοράσετε μια κουκούλα με φίλτρα (που είναι επιπλέον δαπάνες), όταν μπορείτε απλά να εγκαταστήσετε ένα μοντέλο με αεραγωγό που δεν απαιτεί ετήσιες επενδύσεις; Στην πραγματικότητα, οι απορροφητήρες ανακύκλωσης είναι πολύ δημοφιλείς λόγω των ακόλουθων πλεονεκτημάτων:

 • Αυτονομία. Η συσκευή δεν απαιτεί λειτουργία συστήματος εξαερισμού. Εάν η έξοδος στον άξονα εξαερισμού βρίσκεται στην απέναντι γωνία, δεν μπορείτε να τοποθετήσετε τα μυαλά σας στη συσκευή αεραγωγού, αλλά απλά να εγκαταστήσετε το μοντέλο με ένα φίλτρο άνθρακα.
 • Συμπαγή. Η γάστρα καταλαμβάνει ένα ελάχιστο χρήσιμο χώρο πάνω από τη σόμπα και το "λειτουργικό" μέρος της χωράει εύκολα σε ένα μικρό ντουλάπι. Στα ολισθητήρες, η επιφάνεια δεν προεξέχει πέρα ​​από το περίβλημα μέχρι να έρθει η ώρα να ενεργοποιηθεί η συσκευή πιέζοντας το πλαίσιο πάνω από την πλάκα.
 • Διατήρηση της θερμότητας. Το χειμώνα, όταν η θερμοκρασία στο δρόμο είναι κάτω από το μηδέν, ο συχνός αερισμός απειλεί να χάσει τη θερμότητα στο διαμέρισμα. Όταν χρησιμοποιείτε απορροφητήρες με φίλτρα, δεν χρειάζεται να ανοίξετε το παράθυρο εξαερισμού (σε αντίθεση με τα μοντέλα ροής για τα οποία απαιτείται ροή αέρα).
 • Εύκολη εγκατάσταση. Η κουκούλα εισάγεται σε ένα ντουλάπι που αναρτάται από μια σόμπα ή απλά στερεώνεται σε έναν τοίχο. Ούτε ο αγωγός αέρα ούτε οι αναρτημένες δομές για την καμουφλάζ του δεν χρειάζονται.
 • Εύκολη φροντίδα. Για τη λειτουργικότητα της συσκευής δεν υπέστη, πρέπει να αλλάξετε τα φίλτρα άνθρακα εγκαίρως και να καθαρίζετε περιοδικά το αντι-λίπος.

Το κόστος των μοντέλων ανακύκλωσης μπορεί επίσης να αποδοθεί στα πλεονεκτήματα, καθώς ταιριάζει στο πλαίσιο ενός μέτριου προϋπολογισμού - κατά μέσο όρο 2200 ρούβλια. έως 5000 ρούβλια. Επιπλέον, περίπου μία φορά κάθε έξι μήνες, θα πρέπει να αγοράσετε ένα φίλτρο άνθρακα για την κουκούλα κουζίνας, το οποίο θα κοστίσει 350-900 ρούβλια.

Τα δευτερόλεπτα θεωρούν ανεπαρκή απόδοση και την ανάγκη αλλαγής φίλτρων, αλλά τα πάντα είναι σχετικά.

Η αρχή σχεδιασμού και λειτουργίας του φίλτρου άνθρακα

Η εμφάνιση του φίλτρου μπορεί να είναι διαφορετική, καθώς είναι κατασκευασμένη είτε από πλαστικό είτε από συνθετικό ύφασμα. Στην πρώτη περίπτωση, είναι μια πλαστική κασέτα στρογγυλής ή ορθογώνιας μορφής, γεμισμένη με ενεργό άνθρακα με τη μορφή σκόνης ή κόκκων, στο δεύτερο - ένα πυκνό κομμάτι υλικού εμποτισμένο με τον ίδιο ενεργό άνθρακα.

Μερικές φορές αυτοί οι δύο τύποι συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια αποτελεσματικότερη προστασία έναντι των θερμών ατμών και των ακαθαρσιών που περνούν μέσα από αυτά.

Τα φίλτρα άνθρακα δεν χρειάζεται να συγχέονται με το αντι-γράσο, το οποίο είναι μεταλλικό πλέγμα ή μάσκα και είναι το πρώτο στάδιο προστασίας. Σωματίδια λίπους και ουσιών κατακάθονται στο φράγμα κατά του λίπους - αυτό είναι ένα είδος χονδροειδούς φίλτρου. Δεν κρατάει μυρωδιές. Ένα φίλτρο ξυλάνθρακα περνά μέσα από τον εαυτό του ήδη καθαρισμένο από το λίπος του αέρα, και αυτό είναι, απλά εξαλείφει τις δυσάρεστες και σκληρές γεύσεις του μαγειρέματος.

Όταν επιλέγετε μπλοκ αντικατάστασης για κουκούλες, θα πρέπει να καθοδηγείτε από τις συστάσεις του κατασκευαστή. Το γεγονός είναι ότι για να αυξηθεί η ζήτηση για προϊόντα, τα περισσότερα φυσίγγια και κασέτες φίλτρων έχουν καθολικό χαρακτήρα, δηλαδή δεν είναι κατάλληλα για ένα συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά για πολλά (ο κατάλογος μπορεί να είναι μέχρι 20 ονόματα).

Από τη διαθεσιμότητα των αναλωσίμων από τον πωλητή θα πρέπει να ρωτήσετε πριν αγοράσετε μια κουκούλα, διαφορετικά θα συναντήσετε σύντομα μια δυσάρεστη κατάσταση. Σε έξι μήνες (ή 3-4 μήνες - η περίοδος καθορίζεται στις οδηγίες) θα θελήσετε να αγοράσετε κασέτες αντικατάστασης και δεν θα μπορείτε να τις βρείτε σε ελεύθερη πώληση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα τελευταία μοντέλα που μόλις εμφανίστηκαν στην αγορά. Αν το πρόβλημα έχει ήδη συμβεί, προσπαθήστε να αναζητήσετε αντικατάσταση στα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Η αρχή της προστασίας του άνθρακα θα εξεταστεί χρησιμοποιώντας το παράδειγμα των συνδυασμένων φίλτρων Zeman:

 • Αρχικά, ο αέρας διέρχεται από ένα πυκνό στρώμα βισκόζης εμποτισμένο με ένα διάλυμα άνθρακα. Μέρος των ακαθαρσιών και του λίπους παραμένει στη δομή των ιστών.
 • Κατόπιν, αποστέλλεται μερικώς καθαρισμένος αέρας στην κασέτα, όπου βρίσκονται οι κόκκοι. Ο ενεργοποιημένος άνθρακας έχει αξιοσημείωτες ιδιότητες - όχι μόνο διατηρεί το υπόλειμμα ακαθαρσιών, αλλά επίσης απορροφά συγκεκριμένες οσμές.

Διάφοροι κύκλοι καθαρισμού απαλλάσσουν εντελώς τη ροή του αέρα από τη μυρωδιά και τη μυρωδιά της κουζίνας. Όταν μειώνονται οι ιδιότητες του υλικού πλήρωσης, "φραγμένο" με γράσο και βρωμιά, απαιτείται ένα νέο φίλτρο. Από την άποψη αυτή, πολύ βολικές συσκευές με αισθητήρες που υποδεικνύουν την ανάγκη αντικατάστασης.

Πώς να εγκαταστήσετε μια νέα μονάδα αντικατάστασης

Η πιο σημαντική σύσταση κατά την εγκατάσταση νέων κασετών ή την αντικατάσταση των παλαιών - διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες του κατασκευαστή. Περιγράφει τη σειρά ενεργειών και ορισμένες σημαντικές αποχρώσεις που σχετίζονται με συγκεκριμένα μοντέλα. Για παράδειγμα, μια κασέτα άνθρακα που είναι απλά σχεδιασμένη, εγκατεστημένη σε λάθος πλευρά, δεν θα λειτουργήσει σωστά και αντί του καθαρού αέρα θα έχετε άδεια σκουπίδια ηλεκτρισμού.

Η οδηγία συχνά παρουσιάζεται με τη μορφή ενός σχεδίου - μια βήμα-βήμα περιγραφή των ενεργειών, που μερικές φορές συνοδεύονται από εικόνες. Οι υπεύθυνοι κατασκευαστές ολοκληρώνουν το προϊόν με δίσκους με οδηγίες βίντεο ή απλά δίνουν έναν σύνδεσμο στον ιστότοπο του κατασκευαστή, όπου μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Προσφέρουμε οδηγίες που θα σας βοηθήσουν κατά την εγκατάσταση φίλτρων για διαφορετικά μοντέλα.

Η πρώτη οδηγία είναι για το μοντέλο Shindo Aliot PS. Το φίλτρο άνθρακα είναι μόνο ένα, μοιάζει με ορθογώνιο πλαίσιο.

Φίλτρο για κουκούλες κουζίνας - γιατί είναι τόσο σημαντικό;

Η εξόρυξη στην κουζίνα είναι ένα σημαντικό στοιχείο που δεν επιτρέπει στις μυρωδιές, ζευγάρια και αιθάλη να εξαπλωθεί γύρω από το διαμέρισμα. Ένα τέτοιο θέμα των οικιακών συσκευών δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα. Σήμερα η επιλογή των κουκούλες είναι πολύ μεγάλη. Διαφέρουν όχι μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στον τύπο των φίλτρων. Είναι το είδος των φίλτρων για οικιακές κουκούλες κουζίνας που είναι υπεύθυνες για την ποιότητα του καθαρισμού του αέρα. Οι ειδικοί μας θα σας πουν ποια φίλτρα είναι διαθέσιμα για κουκούλες, ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους και τι είναι καλύτερα να επιλέξετε.

Γιατί χρειάζεστε ένα φίλτρο στην κουκούλα

Εξατμίσεις κουζίνας λειτουργούν από το δίκτυο. Διακρίνονται σε δύο κύριους τύπους:

 1. Αερόφωτο. Έχουν έναν εύκαμπτο σωλήνα που είναι ενσωματωμένος στον άξονα ή ανοίγει στο δρόμο. Ο κινητήρας αντλεί αέρα από το δωμάτιο και βγάζει έξω. Ο σχεδιασμός είναι πιο περίπλοκος στην εγκατάσταση και απαιτεί μια σταθερή εγκατάσταση ακριβώς πάνω από την πλάκα με την έξοδο σωλήνα.
 2. Ανακύκλωση. Δεν έχουν εξαερισμό. Σφίγγουν τον αέρα, καθαρίζουν και το φέρνουν πίσω στο δωμάτιο. Η τοποθέτηση τέτοιων συσκευών είναι ευκολότερη, καθώς μπορούν να εγκατασταθούν οπουδήποτε, ανεξάρτητα από το ορυχείο και τα ακραία τοιχώματα. Φαίνεται ότι αυτή η κουκούλα είναι πιο αισθητική. Και εκτός αυτού, έχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα: παρέχει μια εισροή καθαρού αέρα χωρίς την ανάγκη για αερισμό του δωματίου.

Όντας πάνω από την εστία, η συσκευή τραβάει από μόνη της διάφορες εξάτμιση, σωματίδια λίπους, πιτσιλιές. Αν δεν υπάρχει φίλτρο στην κουκούλα, όλοι αυτοί οι ρύποι εισέρχονται γρήγορα στον κινητήρα και απενεργοποιούν τον. Οι συσκευές εξαερισμού είναι συχνά τοποθετημένες σε ορυχεία και ο αέρας που αναρροφούν περνάει πάνω από όλους τους ορόφους (όταν το σπίτι είναι πολυώροφο). Εάν το φίλτρο δεν συγκρατεί οσμές και κάποια μόλυνση, οι γείτονες θα υποφέρουν από βρώμικο αέρα πάνω. Άλλωστε, μέσα από τις τρύπες στο ορυχείο, φιλτράρει κατά κάποιο τρόπο σε άλλα διαμερίσματα.

Σε μοντέλα ανακυκλοφορίας, το φίλτρο χρειάζεται όχι μόνο για την προστασία του κινητήρα, αλλά και για τη μεγιστοποίηση του καθαρισμού του αέρα, το οποίο και πάλι πέφτει μέσα στο δωμάτιο.

Έτσι, τα φίλτρα στις κουκούλες κουζίνας εκπληρώνουν ταυτόχρονα δύο πολύ σημαντικές λειτουργίες:

 1. Προστατέψτε τον κινητήρα από λίπη, καπνούς και άλλους ρύπους.
 2. Παρέχετε ένα φιλικό προς το περιβάλλον μικροκλίμα στα σπίτια.

Τύποι φίλτρων

Στις σύγχρονες συσκευές εξάτμισης χρησιμοποιούνται τρεις τύποι φίλτρων:

Ας εξετάσουμε λεπτομερώς κάθε τύπο συστήματος διήθησης.

Λιπαρό

Φίλτρο λίπους - υποχρεωτικό στοιχείο οποιασδήποτε κουκούλας. Καταστρέφει την εξάτμιση, το λίπος και κάθε άλλο σπρέι τροφίμων, εμποδίζοντας την εναπόθεση τους στους εσωτερικούς τοίχους, τον ανεμιστήρα και τον κινητήρα. Χωρίς αυτό το φίλτρο, μετά από 2-3 μήνες όλα τα εσωτερικά μέρη της κουκούλας θα γίνουν λιπαρά, κολλώδη και πολύ βρώμικα και ο κινητήρας πιθανότατα θα καεί σύντομα.

Το φίλτρο λίπους είναι διαθέσιμο και επαναχρησιμοποιείται. Εγκαθίσταται σε ένα επίπεδο πάνελ κάτω, μέσω του οποίου αναρροφάται ο αέρας.

Διαθέσιμη

Βρίσκονται κυρίως σε ανέξοδα μοντέλα. Αντιπροσωπεύουν ένα στρώμα από συνθετικό υλικό: sintepona, μη υφασμένο ύφασμα ή ακρυλικό. Η διάρκεια ζωής αυτών των φίλτρων εξαρτάται από τη συχνότητα χρήσης της κουζίνας. Κατά μέσο όρο, αυτό είναι 1-2 μήνες.

Ο καθαρισμός τέτοιων φίλτρων δεν επιτρέπεται. Καθώς μολύνονται, πρέπει να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν με καινούργια. Σε μερικά μοντέλα κουκούλας περιλαμβάνονται τα "χαλάκια" μίας χρήσης. Σε άλλες περιπτώσεις, πρέπει να αγοράζονται χωριστά, γεγονός που προϋποθέτει τακτικές δαπάνες.

Αλλά υπάρχει ένα πλεονέκτημα σε αυτό: δεν χρειάζεται να χάσετε χρόνο και ενέργεια για τον καθαρισμό.

Επαναχρησιμοποιείται

Ένα επαναχρησιμοποιούμενο φίλτρο είναι ένα λεπτό μεταλλικό πλέγμα κατασκευασμένο από γαλβανισμένο χάλυβα, αλουμίνιο ή ανοξείδωτο χάλυβα. Τέτοιες δομές είναι ανθεκτικές και δεν απαιτούν αντικατάσταση.

Καθώς είναι βρώμικα, πρέπει να αφαιρεθούν και να πλυθούν. Κατά κανόνα, διαθέτουν ειδικές κλειδαριές για εύκολη αφαίρεση και στερέωση.

Τα πιο ποιοτικά είναι τα πλέγματα από ανοξείδωτο χάλυβα. Δεν οξειδώνονται, δεν παραμορφώνονται. Ανάλογα με το συγκεκριμένο μοντέλο της κουκούλας και τις διαστάσεις του, το επαναχρησιμοποιούμενο φίλτρο απορρόφησης λίπους μπορεί να είναι ενιαίο (ενιαίο) ή να αποτελείται από 2-3 ξεχωριστές κασέτες.

Άνθρακας

Τα φίλτρα άνθρακα για κουκούλες κουζίνας είναι ενσωματωμένα σε όλες τις συσκευές ανακυκλοφορίας. Ο κύριος στόχος τους είναι να καθαρίσουν τον αέρα από ακαθαρσίες και οσμές. Οπτικά, πρόκειται για μια πλαστική κασέτα αποτελούμενη από πολλές φυσίγγες γεμισμένες με ενεργό άνθρακα.

Ο αέρας, που διέρχεται από όλα τα διαμερίσματα άνθρακα, καθαρίζεται πλήρως και βγαίνει νωπός και απολυμαντικός. Το φίλτρο ξυλάνθρακα εγκαθίσταται πάντα μετά το λίπος. Αν δεν την προστατεύετε με ένα πλέγμα απορρόφησης λίπους, θα γίνει γρήγορα μη χρησιμοποιήσιμο, φραγμένο με κολλώδη σωματίδια τροφίμων. Καθώς χρησιμοποιούνται οι κασέτες, οι κασέτες γίνονται βρώμικες και χρειάζονται αντικατάσταση. Ανάλογα με τον κατασκευαστή, έχουν διαφορετικό χρόνο ζωής από 3-4 έως 6-7 μήνες. Αν οι χρήστες μαγειρεύουν σπάνια στη σόμπα, τότε το φίλτρο άνθρακα μπορεί να διαρκέσει για ένα χρόνο.

Σε συμβατικούς απορροφητήρες αέρα, οι κασέτες άνθρακα είναι σπάνια εγκατεστημένες. Αλλά αν θέλετε, μπορείτε να αγοράσετε αυτό το φίλτρο χωριστά και να το τοποθετήσετε σε ένα σωλήνα εξαγωγής αέρα.

Εάν το μολυσμένο φίλτρο ξυλάνθρακα δεν αλλάξει έγκαιρα, η ροή αέρα θα περάσει μέσα από αυτό με δυσκολία, γεγονός που θα αυξήσει το φορτίο του κινητήρα.

Universal

Αυτός είναι ένας πιο προηγμένος τύπος φίλτρου, που συνδυάζει μια κασέτα από άνθρακα, προστατευμένη από υλικό απορρόφησης λίπους. Τα καθολικά συστήματα καθαρισμού έχουν σημασία για τους απορροφητήρες ανακύκλωσης όπου απαιτείται ο αποτελεσματικότερος καθαρισμός του αέρα.

Το πρόσθετο στρώμα συλλογής λίπους του υλικού είναι επίσης διαθέσιμο και μπορεί να απαιτεί αρκετές αντικαταστάσεις κατά τη διάρκεια μιας περιόδου λειτουργίας των κασετών άνθρακα.

Υπάρχουν επίσης καθολικά φίλτρα, στα οποία τα τοιχώματα των ίδιων των φυσίγγων αποτελούνται από ένα ειδικό υλικό, το οποίο ενισχύει την αποτελεσματικότητα της διήθησης.

Κατά μέσο όρο, αυτό το σύστημα είναι επαρκές για 6-12 μήνες, μετά από το οποίο απαιτείται αντικατάσταση.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε φίλτρου

Οποιαδήποτε συσκευή θα έχει πάντα όχι μόνο πλεονάσματα, αλλά και μειονεκτήματα. Ας δούμε ποιες ιδιότητες έχει κάθε είδος φίλτρου στις κουκούλες της κουζίνας.

Το λίπος μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί

 1. Ανθεκτικότητα.
 2. Κανένα κόστος για την αγορά νέων φίλτρων.
 3. Προστατεύει καλά το εσωτερικό του εκχυλίσματος από τους ρύπους των τροφίμων.
 4. Εύκολα αφαιρούμενο και τοποθετημένο στη θέση του.
 1. Απαιτείται περιοδικός καθαρισμός.
 2. Εάν το μέταλλο είναι κακής ποιότητας, ο πίνακας μπορεί να παραμορφωθεί με το χρόνο.

Λίπος μία φορά

 1. Υψηλός βαθμός προστασίας από λιπαρές πιτσιλιές και ατμούς.
 2. Δεν χρειάζεται να πλένετε, να πλένετε.
 1. Σταθερό κόστος για την αγορά νέων φίλτρων.
 2. Είναι απαραίτητο να παρακολουθήσετε την καθαριότητα και τον χρόνο αλλαγής των παρεμβυσμάτων, διαφορετικά η κουκούλα δεν θα λειτουργήσει σωστά.

Άνθρακας

 1. Ποιότητα καθαρισμού του αέρα από μικρά σωματίδια βρωμιάς και δυσάρεστη οσμή.
 2. Απλός σχεδιασμός, με εύκολη αφαίρεση και εγκατάσταση.
 1. Γρήγορα λερωμένα.
 2. Απαιτεί έγκαιρη αντικατάσταση.
 3. Η υψηλή τιμή.

Universal

 1. Έχει δύο συστήματα φιλτραρίσματος.
 2. Καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα.
 3. Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
 1. Απαιτείται αντικατάσταση.
 2. Δεν είναι πάντα εύκολο να βρεθεί στην πώληση.
 3. Υψηλό κόστος.

Πόσα έχουν

Όσον αφορά το πόσο επαρκής είναι αυτό ή το φίλτρο, είναι αδύνατο να δοθεί ακριβής απάντηση, αφού όλα εξαρτώνται από τη συχνότητα χρήσης της εστίας και την ποιότητα της ίδιας της συσκευής. Παρακάτω είναι οι μέσες διάρκειες ζωής των φίλτρων με βάση τον υπολογισμό ότι η πλάκα χρησιμοποιείται καθημερινά τουλάχιστον 1 φορά.

 1. Φίλτρο λιπαρών επαναχρησιμοποιήσιμων - 2-3 μήνες.
 2. Το λίπος μία φορά (μέταλλο) - δεν έχει χρονικά όρια.
 3. Κανονικό φίλτρο άνθρακα - από 5-7 μήνες.
 4. Universal - 8-12 μήνες.

Ποια είναι καλύτερη επιλογή

Έτσι, έχοντας καταλάβει τη συσκευή όλων των τύπων φίλτρων που είναι εγκατεστημένα στις κουκούλες της κουζίνας, φτάνουμε στο κύριο ερώτημα - ποιο είναι το καλύτερο;

Δεν υπάρχει ενιαία απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες ενός συγκεκριμένου χρήστη, τα χαρακτηριστικά του χώρου της κουζίνας του, τον προϋπολογισμό που είναι πρόθυμος να δαπανήσει.

Οι πιο δημοφιλείς ήταν και εξακολουθούν να είναι συμβατικές κουκούλες με πρίζες αέρα και φίλτρα επαναχρησιμοποιήσιμου (διαρκούς) συλλογής λίπους. Για να εγκαταστήσετε συστήματα φιλτραρίσματος άνθρακα σε τέτοια σχέδια δεν υπάρχει ανάγκη: βαριά και μολυσμένος αέρας εξακολουθεί να αποστέλλεται στο ορυχείο ή στο δρόμο.

Όταν επιλέγετε ένα τέτοιο απόσπασμα, είναι απαραίτητο να προσέξετε την ισχύ του κινητήρα. Είναι από αυτόν θα καθορίσει την αποτελεσματικότητα της συσκευής.

Αν λάβουμε υπόψη την ποιότητα των επαναχρησιμοποιήσιμων φίλτρων λίπους, τότε η πρώτη θέση είναι από πλέγματα ανοξείδωτου χάλυβα, ο δεύτερος είναι γαλβανισμένος χάλυβας και ο τρίτος είναι κράμα αλουμινίου. Οι κουκούλες με φίλτρα μίας χρήσης είναι καλύτερο να μην λαμβάνουν, αλλιώς θα πρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς τη συχνότητα και τη διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών.

Τα μοντέλα ανακύκλωσης με φίλτρα άνθρακα είναι κατάλληλα για κουζίνες όπου είναι δύσκολο να κατασκευαστεί εξαερισμός στο ορυχείο ή στο δρόμο.

Στην επιλογή ενός τέτοιου συστήματος φιλτραρίσματος, η ποιότητα του ίδιου του φίλτρου είναι σημαντική. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο καλύτερα θα είναι το μικροκλίμα στο δωμάτιο. Αξίζει να προτιμάτε αποδεδειγμένα εμπορικά σήματα, όπως:

Σήμερα, μπορείτε να βρείτε καθολικά φίλτρα άνθρακα για διάφορες κουκούλες κουζίνας, κατάλληλα για τα περισσότερα μοντέλα με τυποποιημένες παραμέτρους. Για όσους ανησυχούν πολύ για την ατμόσφαιρα στο σπίτι τους, συνιστάται να λαμβάνετε μόνο αυτά τα είδη φίλτρων.

Γιατί χρειάζομαι φίλτρο άνθρακα στην κουκούλα; Η αρχή της κουκούλας κουζίνας.

Οι κουκούλες βοηθούν εδώ και πολύ καιρό τους πιο δραστήριους λάτρεις του νόστιμου μαγειρέματος στην κουζίνα. Κύριο καθήκον τους είναι να αφαιρέσουν και να καθαρίσουν τον ατμοσφαιρικό αέρα που έχει μολυνθεί από αιθάλη και να αφαιρέσουν τις δυσάρεστες οσμές από τις εγκαταστάσεις. Ανάλογα με την χωρητικότητα της κουζίνας, το μέγεθος και τη λειτουργικότητά της, υπάρχουν διάφοροι τύποι κουκούλας:


 • με την έξοδο αέρα στον άξονα εξαερισμού,
 • ανακύκλωση

Όποια και αν είναι η συσκευή, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τις βασικές ιδιότητές του, συμπεριλαμβανομένης της διαθεσιμότητας των φίλτρων και των άλλων αναλωσίμων. Εάν είναι απαραίτητο, αυτά τα μέρη για κουκούλες κουζίνας μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν, επειδή υπάρχουν πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα που πωλούν ανταλλακτικά για οικιακές συσκευές, για παράδειγμα http://easyfix.com.ua/ (EasyFix).

Ποιο είναι το φίλτρο σε ένα εκχύλισμα;

Γιατί ο βοηθός κουζίνας σας είναι τόσο λεπτομερής όσο ένα φίλτρο άνθρακα; Το γεγονός είναι ότι, αν κουκούλα σας λειτουργεί βάσει της αρχής της ανακυκλοφορίας αέρα (δηλαδή, μετά από να πάρει στο εσωτερικό της συσκευής αέρας καθαρίζεται και επέστρεψε στην κουζίνα) - που σημαίνει ότι, σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται ένα καθαρότερο. Σύγχρονες συσκευές έχουν πολλαπλά επίπεδα φιλτραρίσματος - στην πρώτη αέρα εξόδου από την ανάμιξη λίπους και αιθάλης, και η δεύτερη, πρέπει να εξαλειφθεί με άλλες ακατάλληλες οσμές και σωματίδια. Αυτό γίνεται καλύτερα με ένα φίλτρο άνθρακα.

Αρχή λειτουργίας

Καθώς είναι αρκετά απλό να μαντέψει κανείς με το όνομα, το φίλτρο άνθρακα λειτουργεί με ενεργό άνθρακα, το οποίο είναι ένα εξαιρετικό απορροφητικό. Ασχολείται με αυτό που απορροφά και κρατά μέσα σε όλες τις βλαβερές ουσίες που περνούν με ένα ρεύμα αέρα. Εάν στα καθήκοντά του καθαρισμός αέρα που προέρχεται από τον άξονα εξαερισμού - τότε η αποτελεσματικότητά του είναι σχεδόν 20% αυξημένη. Αλλά με τις διαδικασίες συνεχούς κυκλοφορίας του αέρα, το φίλτρο άνθρακα φράζει γρήγορα και χάνει την αποτελεσματικότητά του.

Ωστόσο, σε σύγχρονες συσκευές χωρίς αυτό, εξάλλου, δεν αρκεί μόνο να ξεφορτωθείς το λίπος. Στην πραγματικότητα, τα αναλώσιμα αυτά είναι αρκετά δημοφιλή και η εγκυρότητά τους κυμαίνεται από δύο έως τέσσερις μήνες. Μπορούν να διαφέρουν στην πυκνότητα και την ποιότητα των καθυστερημένων ουσιών. Φυσικά, δεν θα σώσουν τα μικρότερα σωματίδια, αλλά μπορούν να παρέχουν σχετικά καθαρό αέρα. Το κυριότερο είναι να μην ξεχάσουμε να τις αλλάξουμε εγκαίρως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φίλτρα άνθρακα, κατά κανόνα, δεν περιλαμβάνονται στη συσκευασία, οπότε πρέπει να τα αγοράσετε μόνοι σας. Και για να εξασφαλίσετε ότι το καθαριστικό σας θα διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο, θα πρέπει να αφήσετε την κουκούλα ενεργοποιημένη αφού ολοκληρώσετε την εργασία κουζίνας για τουλάχιστον πέντε λεπτά. Έτσι, το υπόλοιπο της υγρασίας αφαιρείται από τη συσκευή και ο άνθρακας διατηρεί την απορροφητική του ικανότητα.

Τι και πώς να επιλέξετε ένα φίλτρο λίπους για σχεδίαση

Κατά τη λειτουργία της κουκούλας, το λίπος προσκολλάται στα τοιχώματα των αγωγών, γεγονός που αποτελεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την αναπαραγωγή βακτηρίων και μυκήτων.

Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει να εγκαταστήσετε φίλτρα στην κουκούλα της κουκούλας, τα οποία διατηρούν αξιόπιστα σωματίδια λίπους στην επιφάνειά της.

Τύποι φίλτρων

Για εκχυλίσματα κουζίνας ισχύουν δύο τύποι φίλτρων: άνθρακας και λίπος απορρόφησης (λίπος). Ο πρώτος - λεπτός καθαρισμός. Το κύριο καθήκον είναι η αλίευση μυρωδιών, βλαβερών αερίων και ακαθαρσιών ατμού. Με άλλα λόγια, ονομάζονται sorption ή antipaholic. Η βάση των μοντέλων άνθρακα είναι ενεργός άνθρακας. Εάν ο εξολκέας λειτουργεί σε τρόπο κοπής του αέρα, η εφαρμογή των φίλτρων άνθρακα είναι άστοχη.

Το λίπος που απορροφά το λίπος είναι ένα χοντρό φίλτρο, διατηρεί σωματίδια λίπους και αιθάλης στην επιφάνεια του. Αυτό το είδος προστατεύει πολύ αξιόπιστα τα εσωτερικά μέρη της κουκούλας κουζίνας, γεγονός που συμβάλλει στη μακροπρόθεσμη εξυπηρέτηση της.

Τύποι λιπαρών φίλτρων

Το φίλτρο λίπους χωρίζεται σε τρεις τύπους.

 • 1. Το πρώτο είδος είναι εφάπαξ. Αυτό περιλαμβάνει τα χαρτιά, τα μη υφαντά και τα μοντέλα sinteponovye. Στην επιφάνειά τους υπάρχουν έγχρωμα σημάδια που εμφανίζονται ως φθορά. Όταν τα σήματα παύουν να εμφανίζονται - ρίχνονται έξω.
 • 2. Ο δεύτερος τύπος είναι ακρυλικό. Είναι επαναχρησιμοποιήσιμα. Περίπου μία φορά το μήνα, ένα τέτοιο φίλτρο πρέπει να πλένεται σε όχι τόσο ζεστό σαπουνόνερο χωρίς οπισθοπορεία - είναι εύκολο να καταστραφεί.
 • 3. Ο τρίτος τύπος - αλουμίνιο, που σχετίζονται επίσης με την επαναχρησιμοποίηση. Καθώς γίνεται βρώμικο, μπορεί να καθαριστεί και να πλυθεί σε ένα πλυντήριο πιάτων.

Ποια λιπαρή παγίδα είναι καλύτερη για κουκούλες;

Τα αναλώσιμα είναι ένα συνθετικό υλικό, συνήθως είναι χαρτόνια, sintepon και μη υφασμένα υφάσματα. Σε μορφή που μοιάζουν με ένα ελαφρύ χαλί και χρησιμοποιούνται, κυρίως σε μικρά κρέμονται extruders, εγκατασταθεί μέσα στα έπιπλα κουζίνας.

Όταν ένα τέτοιο φίλτρο αρχίζει να εμφανίζει τεχνικά σημάδια, αντικαθίσταται με ένα νέο. Τα βολικά μοντέλα μίας χρήσης που δεν χρειάζονται πλύση και σε περίπτωση που χρειάζεστε μικρότερο μέγεθος, είναι εύκολο να κλαδευτούν.

Επαναχρησιμοποιείται φίλτρο λίπους για σχεδίαση είναι πιο αξιόπιστη και ασφαλέστερη. Δεν χρειάζεται να αντικατασταθεί με ένα καινούργιο, αρκεί να το πλύνετε με τη βοήθεια ειδικών απορρυπαντικών, σε διαδικασία ρύπανσης.

Οι παγίδες ακρυλικού λίπους είναι κατασκευασμένες από ειδικά διαμορφωμένο ακρυλικό. Τέτοια μοντέλα πρέπει να πλένονται κάθε μήνα με τη βοήθεια ζεστού σαπουνιού. Δεν μπορείτε να τα συμπιέσετε, αρκετά για να βρέξετε με μια πετσέτα. Το ακρυλικό βοηθά στην προστασία των εσωτερικών μερών της κουκούλας, αλλά το εξωτερικό πάνελ θα πρέπει να πλυθεί. Αλλά τέτοια μοντέλα εξυπηρετούν, σε σύγκριση με το μέταλλο και το αλουμίνιο, όχι πολύ καιρό.

Για επαναχρησιμοποίηση περιλαμβάνονται επίσης μέταλλο και αλουμίνιο (και μερικές φορές παράγονται από λεπτά φύλλα από ανοξείδωτο χάλυβα ή χάλυβα με επίστρωση ψευδαργύρου). Εξωτερικά, μοιάζουν με κασέτες, αποτελούμενες από μεταλλικό πλαίσιο με στοιχείο φίλτρου.

Αυτές είναι πολλές ευθυγραμμισμένες στρώσεις από διάτρητο μεταλλικό φύλλο ή πλέγμα. Η διάτρηση σε τέτοια μοντέλα είναι συμμετρική και ασύμμετρη. Είναι απαραίτητο για την ελεύθερη διέλευση του αέρα και για την αλλαγή της κατεύθυνσης της ροής του αέρα. Κατά τη λειτουργία, τα σωματίδια λίπους εναποτίθενται στην επιφάνεια του φίλτρου.

Γιατί χρειάζομαι φίλτρο λίπους για σχεδίαση;

Το φίλτρο λίπους είναι υποχρεωτικό στοιχείο του φίλτρου αέρα, καθώς η κύρια εργασία του είναι να καθαρίσει τις ανερχόμενες ροές από σωματίδια λίπους και αιθάλης.

Εάν δεν υπάρχει φίλτρο στην κουκούλα, τότε τα εσωτερικά του μέρη θα καλύπτονται με ένα στρώμα λαδιού και στη συνέχεια η φροντίδα της κουκούλας θα μετατραπεί σε πολύ σκληρή δουλειά.

Επιπλέον, αν δεν υπάρχει, ο κινητήρας εξατμίσεως μπορεί γρήγορα να αποτύχει, καθώς το φορτίο πάνω του θα αυξηθεί. Και αν ο απορροφητήρας βρίσκεται ακριβώς πάνω από τους καυστήρες αερίου, τότε όταν συσσωρεύεται μεγάλη ποσότητα λίπους, μπορεί να αναφλεγεί. Επομένως, η χρήση του στοιχείου φίλτρου στον εκσκαφέα είναι υποχρεωτική!

Το γεγονός είναι ότι είναι πολύ σημαντικό να αντικατασταθεί εγκαίρως, αλλιώς η αιθάλη και η βρωμιά δεν θα αφαιρεθούν από το δωμάτιο και θα εγκατασταθούν στην οροφή, στους τοίχους και στα αντικείμενα οικιακών σκευών.

Μοντέλα φίλτρων λίπους

Ας εξετάσουμε ορισμένα παραδείγματα για την αλίευση των λιπών που παρουσιάζονται στη ρωσική αγορά.

Η εταιρεία Λισάντ-Νότου προσφέρει φίλτρα κασέτας που συλλέγουν λίπη, ικανά να λειτουργούν σε θερμοκρασία + 70 ° C.

Τα μοντέλα είναι μη διαχωρίσιμα, κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα ή γαλβανισμένα (πάχος 0,5 mm). Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από προφίλ №17 ή №25. Ένα στοιχείο φίλτρου αποτελείται από 5 πλάκες, με εγκοπή 3,5 * 6 mm.

Η εταιρεία Rivne προσφέρει τα παρακάτω φίλτρα.

Το σχέδιο είναι ένα ενιαίο συγκρότημα κατασκευασμένο από γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα 0,5 mm, αντέχει σε θερμοκρασίες μέχρι + 80 ° C.

Πλαίσιο προφίλ 20 ή 25 mm. Το στοιχείο διήθησης αποτελείται από 5 ή 3 πλάκες, με εγκοπή 3,5 * 6 mm

Το ελάχιστο μέγεθος των παρασκευασμάτων αφαίρεσης λίπους είναι 100 × 100 mm και το μέγιστο μέγεθος είναι 600 × 1500 mm. Είναι δυνατή η κατασκευή ανάλογα με το μέγεθος του πελάτη. Εάν η σειρά υπερβαίνει το μέγιστο μέγεθος, τότε ένα τέτοιο φίλτρο αποτελείται από μέρη.

Φυτά Τιτάν παράγει φίλτρα κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα 0,5 mm. Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από προφίλ 17 × 25 mm. Το στοιχείο φίλτρου αποτελείται από μια εγκοπή με κυψελίδες 3,5 * 6 mm. Θερμοκρασία περιβάλλοντος εργασίας έως + 70 ° C

Φίλτρο άνθρακα για σχεδίαση

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και θέρμανσης τροφίμων, είτε πρόκειται για μια σόμπα αερίου ή ηλεκτρικά, όλα περίβλημα είναι γεμάτη με μια μεγάλη ποικιλία από αρώματα, προκαλώντας την όρεξη στο τραπέζι και εκτός τόπου, για παράδειγμα, στο υπνοδωμάτιο ή το γραφείο. Επιπλέον, στον αέρα ανερχόμενους ατμούς από την κατσαρόλα και τα μικρότερα σταγονίδια λίπους από το τηγάνι. Ένα απλό πρόβλημα αερισμού δεν λύνεται πλήρως. Εδώ έρχεται στη διάσωση μια χρήσιμη συσκευή οικιακής χρήσης - απορροφητή. Γιατί εκχύλισμα φίλτρο άνθρακα και σε ποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητη - θα εξετάσουμε σε αυτό το άρθρο.

Είδη κουκούλες για την κουζίνα

Τα όργανα καθαρισμού του εναέριου χώρου από αερολύματα και ατμούς εγκαθίστανται πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος και χωρίζονται σε δύο ομάδες ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας

 • Ροή (με αγωγό). Ανεμιστήρας αναρροφά ένα τέτοιο σύστημα η ροή διαμέσου του φίλτρου λίπους ή παγίδα και τον αποβάλλει μέσα στον αγωγό, τότε εμφανίζεται σε ένα άξονα εξαερισμού ή στο δρόμο. Ο χώρος του μολυσμένου αέρα έρχεται φρέσκος μέσω του συστήματος εξαερισμού ή μέσω των ρωγμών στα παράθυρα. Οι μάζες αέρα ενημερώνονται συνεχώς.
 • Επανακυκλοφορία (χωρίς αφαίρεση αέρα). Ο μολυσμένος αέρας σε τέτοια συστήματα περνά δύο στάδια διήθησης. Η πρώτη είναι μια παγίδα λίπους. Συλλέγει στην επιφάνεια του σταγονίδια λίπους, σωματίδια σκόνης και αιθάλης, βαριά εξάτμιση. Στο δεύτερο στάδιο, χρησιμοποιούνται κασέτες άνθρακα. Σε αυτά, οι ξένες μυρωδιές και τα μικρά σωματίδια σκόνης και αιθάλης περνούν μέσα από την παγίδα λίπους.

Τα φίλτρα χωρίς σωλήνα δεν απαιτούν ούτε έναν αγωγό αέρα για την απομάκρυνση των μολυσμένων αέριων μαζών έξω, ούτε μια συνεχή παροχή καθαρού αέρα. Μεταξύ αυτών διακρίνονται οι ακόλουθες ποικιλίες:

 • Με τη μορφή της υπόθεσης:
  • Οριζόντια - είναι παράλληλα με την πλάκα, το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο σε συμπαγή διαμερίσματα.
  • Κάθετα - τοποθετούνται κάθετα, με μια μικρή κλίση πάνω από την πλάκα. Χρησιμοποιούνται σε ευρύχωρα δωμάτια.
 • Με σχεδιασμό:
  • Τοποθετημένο. Στερεώνεται στον τοίχο. Παρέχονται με συρόμενα πλαίσια για επέκταση της περιοχής κάλυψης.
  • Ενσωματωμένο. Τοποθετείται, όπως και άλλες ενσωματωμένες συσκευές, μέσα σε αιχμηρά ντουλάπια κουζίνας.
  • Νησί. Αποτελούν ξεχωριστή μονάδα που αναρτάται από το ανώτατο όριο. Χρησιμοποιείται στην περίπτωση της τοποθέτησης μιας πλάκας στο κέντρο του δωματίου, το λεγόμενο "νησί"

Όλοι αυτοί οι απορροφητήρες ανακυκλοφορίας έχουν μια παρόμοια αρχή δράσης και συσκευής.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των κουκούλες χωρίς αφαίρεση αέρα

Για να διευκολύνουμε την επιλογή της συσκευής, θα διαμορφώσουμε τα κύρια πλεονεκτήματα που διαθέτει η κουκούλα χωρίς απόσυρση:

 • Μπορεί να εγκατασταθεί οπουδήποτε στην κουζίνα (και ακόμη και σε άλλα δωμάτια), ανεξάρτητα από τη δυνατότητα να φέρουμε εκεί τον αγωγό εξαερισμού.
 • Μην απαιτείτε σταθερή εισροή. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για κτίρια σύγχρονης κατασκευής, εξοπλισμένα με ερμητικά σφραγισμένα μεταλλικά πλαστικά παράθυρα. Το χειμώνα, ο σταθερός μικροεγχυτήρας αυξάνει το κόστος θέρμανσης.
 • Λόγω του μικρού μεγέθους, ταιριάζουν εύκολα στο δημιουργημένο εσωτερικό. Μην γεμίζετε ακόμα και τη μικρότερη κουζίνα
 • Απλός σχεδιασμός και εύκολη εγκατάσταση, που δεν απαιτούν γνώσεις και δεξιότητες του πλοιάρχου του εξαερισμού. Αρκεί να στρίψετε τις βίδες και να συνδέσετε το βύσμα στην πρίζα.
 • Εύκολη και γρήγορη φροντίδα. Η αντικατάσταση του φίλτρου άνθρακα στην κουκούλα δεν απαιτεί τη συμμετοχή εξωτερικών ειδικών για τον καθαρισμό του καναλιού αέρα.

Όπως και κάθε πραγματική συσκευή, οι συσκευές με φίλτρο άνθρακα έχουν και τα πλεονεκτήματα και τα μείγματα:

 • Κάθε 6 μήνες ή μετά από 3 μήνες με εντατική χρήση, θα πρέπει να αντικατασταθεί το φίλτρο ξυλάνθρακα και να ξεπλυθεί η παγίδα λίπους.
 • Η συνολική αποτελεσματικότητα απομάκρυνσης οσμής είναι ελαφρώς χαμηλότερη από αυτή ενός σωστά εγκατεστημένου συστήματος ροής.
 • Το επίπεδο θορύβου είναι υψηλότερο από αυτό του συστήματος ροής.

Κατά την επιλογή του τύπου του συστήματος, θα πρέπει να συγκρίνετε τη σημασία ενός παράγοντα για εσάς προσωπικά και με βάση αυτό να κάνετε την τελική επιλογή.

Όταν είναι λογικό να εγκαταστήσετε έναν απορροφητήρα ανακύκλωσης

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η εγκατάσταση ενός συστήματος τύπου ροής δεν συνιστάται. Αυτά είναι:

 • Μικρά διαμερίσματα και ιδιαίτερα διαμερίσματα στούντιο. Ο δυσκίνητος αγωγός καυσαερίων θα επιδεινώσει σημαντικά την αισθητική εντύπωση του εσωτερικού.
 • Η σόμπα βρίσκεται απέναντι από την κουζίνα ή απλά μακριά από την είσοδο στην είσοδο. Στην περίπτωση αυτή, πέρα ​​από το δωμάτιο πρέπει να τραβήξει ένα τετράγωνο ή στρογγυλό πλαστικό ή μεταλλικό σωλήνα με διάμετρο τουλάχιστον 10 cm. Αντί του ένα ζεστό σπίτι μαγείρεμα εκεί αίσθημα αποθήκη, εργαστήριο ή διαμέρισμα πολεμικό πλοίο.
 • Ο άξονας εξαερισμού απλώς λείπει.
 • Μην δημιουργείτε τρύπα διαμέτρου 10 cm στον τοίχο. Σε μια σύγχρονη κατοικία, αυτό είναι τεχνικά δύσκολο και θα απαιτήσει άδεια για ανακατασκευή.
 • Οι υπάρχοντες άξονες εξαερισμού δεν λειτουργούν όπως πρέπει. Το ρέμα δεν μπαίνει σε αυτά, αλλά, αντίθετα, χτυπά από αυτά μέσα στο δωμάτιο, επιστρέφοντας όλες τις μυρωδιές του και προσθέτοντας άλλους.

Εάν το διαμέρισμα είναι ήδη ένας θερμαντήρας νερού καύσεως με θάλαμο ανοικτό καύσης, την εγκατάσταση ενός τύπου ροής, ιδιαίτερα με ένα ισχυρό ανεμιστήρα, ενδέχεται να επηρεάζεται με τη λειτουργία του λέβητα, δημιουργώντας αεραγωγούς στην ανάστροφη ώση. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι λογικό να σταματήσετε στην κουκούλα της κουζίνας χωρίς βρύση.

Φίλτρο άνθρακα

Ας δούμε πιο προσεκτικά την κατασκευή και την αρχή της λειτουργίας.

δομή

Ας ρίξουμε μια ματιά στη συσκευή κουκούλας. Στο σχεδιασμό όλων των μοντέλων της συσκευής έλξης με φίλτρο άνθρακα χωρίς βρύση υπάρχουν τα ίδια βασικά συστατικά. Αυτά είναι:

 • Το σώμα, το οποίο παίζει ρόλο πλαισίου στήριξης. Για αυτό, η συσκευή είναι τοποθετημένη στον τοίχο ή στα ενδιάμεσα μενταγιόν, από το εσωτερικό της συσκευής οι υπόλοιποι κόμβοι είναι τοποθετημένοι σε αυτό.
 • Ο ανεμιστήρας βρίσκεται στον ίδιο άξονα με τον κινητήρα. Τα σύγχρονα όργανα είναι εξοπλισμένα με ανεμιστήρες τύμπανου χαμηλού θορύβου, που θυμίζουν τον πολύ μειωμένο τροχό κωπηλασίας του ατμολέβητα. Οι λεπίδες έχουν ένα καμπύλο εγκάρσιο προφίλ και είναι στερεωμένες υπό γωνία προς τη ροή.
 • παγίδα λιπών είναι ένα μικρό μεταλλικό ή πλαστικό σχήματος πλέγμα και στερεώνεται με βίδες ή συνδέσμων ταχείας απελευθέρωσης στην κάτω πλευρά της συσκευής. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν μια συρόμενη παγίδα λίπους για να αυξήσουν την περιοχή φιλτραρίσματος
 • Φυσίγγια ορθογωνίου σχήματος γεμισμένα με ενεργό άνθρακα βρίσκονται πάνω από τη παγίδα λίπους. Σε πολλά μοντέλα, τα φίλτρα λίπους και άνθρακα έχουν ένα ενιαίο σύστημα προσάρτησης.
 • Στον μπροστινό πίνακα υπάρχει μια έξοδος με εκτροπείς.
 • Υπάρχουν επίσης σταθερά κουμπιά ελέγχου και δείκτες λειτουργίας. Μια μονάδα ελέγχου βρίσκεται μέσα σε αυτά.
 • Ένα καλώδιο δικτύου πηγαίνει προς τα πίσω για τη σύνδεση της συσκευής στο δίκτυο.

Αρχή λειτουργίας

Η αρχή της λειτουργίας είναι παρόμοια με την αρχή της μάσκας αερίου και βασίζεται στην ιδιότητα του ενεργοποιημένου άνθρακα για την απορρόφηση αερίων, σκόνης, ατμών και αντιδραστικών ουσιών από το ρεύμα αέρα που διέρχεται από αυτό.

Το ρεύμα αέρα που αναρροφάται από τον ανεμιστήρα περνά πρώτα μέσα από το φίλτρο λίπους για την κατάρτιση στην οποία τα σταγονίδια λίπους εναποτίθεται και μεγάλες μηχανικές προσμείξεις - σκόνη και αιθάλη. Αυτή η κύρια παγίδα είναι επαναχρησιμοποιήσιμη και κατά την περιοδική συντήρηση πρέπει να πλένεται με ζεστό νερό και απορρυπαντικό.

Στη συνέχεια η ροή περνά μέσα από μια πλάκα χυτευμένη από κονιοποιημένο ενεργό άνθρακα, η οποία απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές. Δεν μπορεί να πλυθεί, αλλά πρέπει να αντικατασταθεί. Υπάρχει μια επιλογή με βάση σφαιρίδια άνθρακα τοποθετημένα σε ένα στρογγυλό φυσίγγιο. Στη συνέχεια, η φιλτραρισμένη ροή αέρα επιστρέφει στην τρύπα του μπροστινού πίνακα πίσω στην κουζίνα.

Για να μην προσδιοριστεί ο βαθμός μόλυνσης του φίλτρου από τα μάτια, πολλά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με έναν δείκτη αντικατάστασης.

Πώς να επισκευάσετε ένα φίλτρο άνθρακα

Τα φίλτρα άνθρακα για το σχέδιο είναι δύο τύπων

 • κατασκευή επίπεδου τύπου. Ένα μη υφασμένο ύφασμα εμποτισμένο με σωματίδια άνθρακα τεντώνεται επί του πλαισίου. Πώς μπορώ να το καθαρίσω; Δεν υπάρχει τρόπος. Θα πρέπει απλώς να αλλάζετε τακτικά σε μια νέα.
 • πλαστική στρογγυλή κασέτα, γεμάτη με πιεσμένους κόκκους ενεργού άνθρακα.

Τεχνίτες συμπληρώθηκε εντυπωσιακό βίντεο στο διαδίκτυο σχετικά με το πώς θα διαλυθεί η ταινία χυθεί χάντρες σε μεταλλικό φύλλο και ψήνονται για μισή ώρα φορητών φλόγα του καυστήρα τους. Μετά από μια τέτοια διαδικασία, η ικανότητα απορρόφησης των κόκκων στην πραγματικότητα αποκαθίσταται εν μέρει. Αυτό είναι απλά δεν είναι απαραίτητο να το κάνετε στο σπίτι - όλα απορροφώνται οσμές επιστρέψει κόκκων με καμένα γεύση και το φιλτράρισμα δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή. Μετά την ψύξη, τα σφαιρίδια χύνεται πίσω στην κασέτα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για λίγο. Γιατί να σπαταλάτε το χρόνο σας για το άγευστο φασαρία με τους κόκκους, και κατά πόσο από αυτό απτά αποταμιεύσεις - είναι ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του.

Πώς να επιλέξετε ένα φίλτρο άνθρακα για εξαγωγή

Πριν επιλέξετε ένα συγκεκριμένο μοντέλο από τις δεκάδες που προσφέρονται στην αγορά, έχει νόημα να καθορίσετε (ή καλύτερα να γράψετε) τις προτιμήσεις και τις ευκαιρίες σας:

 • Συχνότητα και ένταση χρήσης. Εάν είναι συνηθισμένη στην οικογένειά σας να μαγειρεύει καθημερινά, και σύνθετες σάλτσες, τηγανητά τρόφιμα και μαγειρικές σούπες - τόσο η χωρητικότητα όσο και ο πόρος της συσκευής πρέπει να πληρούν αυτές τις απαιτήσεις. Αν μαγειρεύετε στο σπίτι μία φορά την εβδομάδα και τον υγιεινό τρόπο ζωής, τότε με αυτό το μικρό μέγεθος το μοντέλο entry-level μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει. Αυτός ο παράγοντας θα επηρεάσει επίσης πόσο συχνά αλλάζει η παγίδα.
 • Τύπος εσωτερικού χώρου κουζίνας. Αν, για παράδειγμα, το σύνολο επίπλων κουζίνας στυλιζαρισμένη Louis XXX, η συσκευή από ανοξείδωτο ατσάλι με οπίσθιο φωτισμό LED και μια μεγάλη οθόνη θα δημιουργήσουν κάποια παραφωνία. Καθώς και βαμμένα σε λεπτή παστέλ χρώμα του πλαισίου θα δούμε αλλοδαπός σημείο στο μπροστινό πάνελ, διακοσμημένα με το στυλ του steampunk.
 • Τύπος κατασκευής. Εάν έχετε μια θέση στην κουζίνα σας για την εγκατάσταση μιας συσκευής φιλτραρίσματος, τότε είναι καλύτερα να επιλέξετε μεταξύ των ενσωματωμένων. Εάν η σόμπα πιέζεται στο κέντρο της κουζίνας, τότε, φυσικά, ανάμεσα στις κρεμασμένες.

Αφού αποφασίσετε για τις απαιτήσεις, μπορείτε να ξεκινήσετε την ανάλυση των παραμέτρων:

 • Διαστάσεις. Για την αποτελεσματική δέσμευση των καπνών, οι διαστάσεις της εισαγωγής αέρα (σε εκτεταμένη κατάσταση) θα πρέπει να υπερβαίνουν ελαφρώς τις διαστάσεις της πλάκας.
 • Ισχύς και απόδοση. Η παραγωγικότητα δείχνει πόσες φορές μέσα σε μια ώρα ο συνολικός όγκος των μαζών αέρα στην κουζίνα θα περάσει από τη μονάδα φίλτρου. Σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής της εναέριας κυκλοφορίας, αυτό πρέπει να συμβαίνει τουλάχιστον δώδεκα φορές. Έτσι, για μια επιφάνεια δωματίου 15 m 2 και ύψος 3 μέτρων, έχουμε την απαιτούμενη απόδοση των 520 m 3 / h. Με εντατική μαγειρική, είναι καλύτερο να δώσετε ένα απόθεμα 30%.
 • Ρυθμίστε την ταχύτητα. Συνήθως υπάρχει ένα τρία στάδια. Λιγότερο - άβολα, περισσότερο - άσκοπα.
 • Φωτισμός. Μια πολύ βολική επιλογή που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε καλύτερα την προετοιμασία σύνθετων πιάτων. Στα μοντέρνα μοντέλα χρησιμοποιούμε φως LED.
 • Πληκτρολογήστε παγίδα λίπους. Σε ορισμένα μοντέλα χρησιμοποιούνται απορρίμματα λίπους μίας χρήσης από μη υφασμένα υλικά. Για παγίδες λίπους μιας χρήσης χρησιμοποιούν μη υφασμένα ή sintepon. Μια τέτοια απόφαση θα απαιτούσε πρόσθετες δαπάνες για την περιοδική απόκτησή τους, αλλά δεν θα πειραματιζόμαστε με το ξέπλυμα των επαναχρησιμοποιούμενων φίλτρων λιπών από ακρυλικό και μέταλλο.

Εκτός από τις βασικές παραμέτρους και λειτουργικότητα, οι κατασκευαστές προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα πρόσθετων λειτουργιών που αυξάνουν τη χρηστικότητα:

 • Στην οθόνη θα εμφανιστεί ο τρόπος λειτουργίας, η τρέχουσα απόδοση και το επιλεγμένο πρόγραμμα.
 • Η ένδειξη κατάστασης σηματοδοτεί ότι είναι καιρός να αντικαταστήσετε την κασέτα άνθρακα στην κουκούλα
 • Οι αισθητήρες απενεργοποίησης / απενεργοποίησης θα ελέγχουν τη λειτουργία της συσκευής ανάλογα με τον βαθμό μόλυνσης.
 • Ionizer θα επιτρέψει να εμπλουτίσουν την ατμόσφαιρα με αρνητικά ιόντα, επωφελής για τη χαρά και την ευημερία.
 • Ο χρονοδιακόπτης σάς επιτρέπει να προγραμματίσετε τη λειτουργία της συσκευής σε ημερήσιους και εβδομαδιαίους κύκλους.

Ορισμένα μοντέλα είναι επίσης εξοπλισμένα με διακόπτη για τρόπους εκτροπής της ροής αέρα - σε μία από αυτές κατευθύνεται πέρα ​​από τη μονάδα φιλτραρίσματος. Ο τρόπος λειτουργίας χρησιμοποιείται εάν χρειάζεται να κυκλοφορήσετε.

Συμπέρασμα

Οι συσκευές φιλτραρίσματος για την κουζίνα χωρίς βρύση είναι μοντέρνες, εύκολες στην εγκατάσταση και χρησιμοποιούν οικονομικά αποδοτικές οικιακές συσκευές. Μπορούν να κάνουν την ατμόσφαιρα της κουζίνας καθαρότερη, και τη ζωή σας - πιο άνετα. Εάν έχετε εμπειρία στην εφαρμογή μιας συσκευής σχεδίασης άνθρακα, μοιραστείτε την, παρακαλώ.