Η υγεία στη Ρωσία και στον κόσμο - νέα για την ιατρική, τη νέα έρευνα και τον υγιεινό τρόπο ζωής

Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι τα καταστήματα δημόσιας τροφοδοσίας και η ιατρική, οι μεταφορές, τα σαλόνια, τα λουτρά, οι πισίνες. Γενικά, αυτή είναι η σωστή κρίση. Σε καφενεία, εστιατόρια, μέσα μαζικής μεταφοράς, νοσοκομεία και κλινικές και άλλα ιδρύματα μαζικών επισκέψεων ανθρώπων συσσωρεύονται παθογόνοι μικροοργανισμοί, τοξικές ουσίες και άλλα επιβλαβή άτομα. Μπορούν να βλάψουν την ανθρώπινη υγεία ανά πάσα στιγμή.

Για να αποφευχθεί αυτό, η απολύμανση πραγματοποιείται στο ανθρώπινο περιβάλλον.

Τι είναι η απολύμανση

Γενικά, η απολύμανση δεν είναι μόνο ένας καθαρισμός, αλλά μια ολόκληρη επιστήμη, στο οπλοστάσιο των οποίων έχουν αναπτυχθεί μέθοδοι και μέσα που καταστρέφουν τους μολυσματικούς παράγοντες και καταστρέφουν τις τοξίνες στο περιβάλλον. Ο κύριος στόχος είναι να προστατεύσει ένα άτομο από το να πάρει βακτήρια ή τοξίνες στο δέρμα, την αναπνευστική οδό ή τις πληγές επιφάνειες.

Η απολύμανση χωρίζεται σε εστιακά και προληπτικά. Το ίδιο το όνομά τους δείχνει το σκοπό του καθενός.

Επομένως, εστιακά, αφαιρεί τη μόλυνση στη διαμορφωμένη εστία και είναι τελική και τρέχουσα. Στο συγκρότημα των τελικών μέτρων, αφαιρείται η πηγή μόλυνσης. Η διεξαγωγή του ρεύματος προβλέπει την πρόληψη της εξάπλωσης μικροοργανισμών. Αυτός ο τύπος θεραπείας διεξάγεται συνεχώς και συστηματικά, ειδικά σε όλα τα ιατρικά ιδρύματα.

Η προφυλακτική, στην πραγματικότητα, εξυπηρετεί την πρόληψη παντού όπου είναι οι άνθρωποι.

Προϊόντα απολύμανσης

Τα σύγχρονα προϊόντα έχουν σχεδιαστεί για να καθαρίζουν το περιβάλλον στο οποίο ζει ένα άτομο. Τα εργαλεία ποιότητας είναι ασφαλή στη χρήση, υπόκεινται σε αυστηρή παρακολούθηση των διεθνών προτύπων. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να μάθετε σε αυτό το site.

Πρόκειται για ένα καθολικό μέσο για δωμάτια, εργαλεία, διάφορα αντισηπτικά για το δέρμα των χεριών και για τη θεραπεία των γαντιών του ιατρικού προσωπικού.

Ανεξάρτητα από τη μορφή της συσκευασίας, ένα τέτοιο εργαλείο έχει την κύρια ιδιότητα - για την καταπολέμηση των μικροβίων, και οι αντισηπτικοί τύποι σαπουνιών μπορούν ακόμη και να θεραπεύσουν τη δερματίτιδα, να θεραπεύσουν τις πληγές.

Μέθοδοι απολύμανσης

Τώρα υπάρχουν 5 μέθοδοι απολύμανσης - μηχανικές, φυσικές, χημικές, συνδυασμένες και βιολογικές. Το όνομα του καθενός μιλά επίσης για τον εαυτό του.

Έτσι, η βάση της μηχανικής βρίσκεται η κατεδάφιση του μολυσμένου στρώματος, μπορεί να είναι ένα αστάρι ή ένα δάπεδο.

Κατά τη διάρκεια της φυσικής χρήσης της βρασμένης, υπεριώδους, ακτινοβολίας γάμμα. Εφαρμόζεται σε περίπτωση εντερικών λοιμώξεων, για την επεξεργασία πιάτων, λινό, νερό, τρόφιμα, αντικείμενα, απολύμανση με αέρα.

Η χημική μέθοδος χρησιμοποιείται για να σκοτώσει τα βακτήρια και να καταστρέψει τις τοξικές ενώσεις.

Ο συνδυασμός συνδυάζει διάφορες μεθόδους και βιολογικά χρησιμοποιεί τον ανταγωνισμό βιολογικών ειδών διαφόρων μικροοργανισμών, κυρίως για επεξεργασία λυμάτων.

Όπου χρησιμοποιούνται απολυμαντικά

Τα απολυμαντικά χρειάζονται όπου ελέγχεται η καθαριότητα και η εξυγίανση.

Έτσι, σε ιατρικά ιδρύματα όλων των ειδικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των οδοντιατρικών γραφείων, ο καθαρισμός των επιφανειών, η στειρότητα του εξοπλισμού, τα εργαλεία, τα αντικείμενα φροντίδας για τους ασθενείς.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης ιδρύματα για παιδιά, πισίνες, σάουνες, σάουνες, ξενοδοχεία, κομμωτήρια, καταστήματα, εγκαταστάσεις εστίασης, εγκαταστάσεις παραγωγής κλπ. Τα ιδρύματα αυτά επισκέπτονται καθημερινά πολλοί άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με αντικείμενα και επιφάνειες.

Σε κλινικές κτηνιάτρου και σε παρόμοιες εγκαταστάσεις όπου υπάρχουν ζώα, μια τέτοια θεραπεία δεν θα επιτρέψει τη διάδοση της λοίμωξης σε σχέση με τους πελάτες και το προσωπικό.

Ποιος είναι ο σκοπός της απολύμανσης;

Διάφορα βακτήρια, ιοί, μύκητες και άλλη παθογόνος μικροχλωρίδα μας περιβάλλουν παντού.

Αυτά τα μικρά, δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι μικροοργανισμούς είναι σε θέση να παράγει όχι μόνο μια αρκετά ευχάριστη θέση επικίνδυνες ασθένειες κάθε άτομο, αλλά και να προκαλέσει πανδημία που θα μπορούσαν να απειλήσουν τη ζωή ή την υγεία του συνόλου της κοινωνίας.

Ασηπτικό και αντισηπτικό για πρώτη φορά σκέψης των αρχαίων θεραπευτών. Εξάλλου, ακόμα και όταν εκτελούνται διάφοροι ιατρικοί χειρισμοί, υπάρχει υψηλός κίνδυνος μόλυνσης από διάφορους ιούς και βακτήρια.

Ιδιαίτερα επικίνδυνα είναι τέτοια μικρά παράσιτα σε χώρους δημόσιας χρήσης ή όπου ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων συγκεντρώνεται για έναν ή άλλο λόγο. Οποιαδήποτε ασθένεια είναι πιο εύκολο να αποφευχθεί παρά να θεραπευτεί αργότερα. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιείται η απολύμανση. Τι είναι και ποιοι είναι οι στόχοι και οι στόχοι τέτοιων εκδηλώσεων;

Επείγουσα ανάγκη απολύμανσης

Η απολύμανση είναι μια ολόκληρη σειρά δραστηριοτήτων που αποσκοπούν στη θεραπεία των χώρων και έχουν ως στόχο την εκκαθάρισή τους από διάφορα παθογόνα. Η σωστή επεξεργασία επιφανειών βοηθά να απαλλαγούμε από όλους τους γνωστούς ιούς και βακτηρίδια, μέχρι τον ιό της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (!) Και όλες τις μορφές ιογενούς ηπατίτιδας. Είναι αυτή η ιδιότητα της απολύμανσης που την καθιστά πολύ συναφή και σημαντική.

Πού είναι η απολύμανση ιδιαίτερα απαραίτητη και πραγματοποιείται με ιδιαίτερη προσοχή; Πρώτα απ 'όλα, στα ιατρικά ιδρύματα. Το ιατρικό προσωπικό κινδυνεύει περισσότερο από τη μόλυνση με διάφορες ιογενείς λοιμώξεις, καθώς η εργασία τους συνδέεται με τη συνεχή επαφή με βιολογικά υλικά (αίμα, ιστούς που έχουν υποστεί βλάβη κλπ.). Όλοι οι χώροι σε ιατρικά ιδρύματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με υποχρεωτική υγιεινή.

Η απολύμανση σε ιδρύματα δημόσιας τροφοδοσίας, εκπαιδευτικά ιδρύματα παιδιών και δημόσιους χώρους δεν έχει μικρή σημασία. Ιδιαίτερα γρήγορα, διάφορα βακτηρίδια και ιοί εξαπλώνονται σε ομάδες παιδιών, επομένως τέτοια προληπτικά μέτρα έχουν πρωταρχική σημασία στην περίπτωση αυτή.

Μέθοδοι απολύμανσης και απολυμαντικά

Όλες οι μέθοδοι απολύμανσης, στις οποίες εφαρμόζεται Deo Chlor, μπορούν να χωριστούν σε τρεις ευρείες ομάδες:

 • Μηχανικές μέθοδοι. Περιλαμβάνουν υγρό καθαρισμό, ψεκασμός του απολυμαντικού διαλύματος, πλύνετε επιφάνειες και μηχανικό καθαρισμό τους, ρούχα κρεβάτι πλύσιμο, να χτυπήσει και εκβιασμούς μοκέτες κλπ
 • Φυσικές μέθοδοι. Συμπεριλάβετε την απολύμανση με υπεριώδες, βράζοντας με τη χρήση των σκευών και των σκευών Deo Chlorine, πλυντηρίων και άλλων.
 • Χημικές μέθοδοι. Η πιο δημοφιλής μέθοδος απολύμανσης. Είναι αυτή η μέθοδος που περιλαμβάνει τη χρήση διαφόρων χημικών παραγόντων που συμβάλλουν στην καταστροφή όλων των ειδών βακτηρίων και εστιών μόλυνσης.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές λύσεις για την απολύμανση σήμερα. Μερικοί κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι τα απορρυπαντικά besfosfatnye δεν είναι χειρότερα από τα απολυμαντικά που περιέχουν χλώριο. Πρόσφατη έρευνα στον τομέα της υγιεινής και επιδημιολογικών έλεγχος απέδειξε ότι διαλύματα που περιέχουν χλώριο είναι οι μόνοι που είναι γνωστό ότι η σύγχρονη επιστήμη λύσεις, είναι σε θέση να σκοτώσει εντελώς όλα τα παθογόνα και τις μολύνσεις.

Όλα τα μέσα απολύμανσης δεν πρέπει μόνο να έχουν τις παραπάνω ιδιότητες, αλλά και να είναι ασφαλείς σε σχέση με την ανθρώπινη υγεία. Τα περισσότερα από αυτά τα φάρμακα είναι πολύ τοξικά και μπορούν να προκαλέσουν τέτοιες ανεπιθύμητες ενέργειες όπως:

 • αλλεργικές αντιδράσεις.
 • μια καταστροφική επίδραση στη συσκευή αναπνοής.
 • διάφορες δερματικές αντιδράσεις κ.λπ.

Αν εφαρμόσετε το Deo Chlor για θεραπεία, τότε μπορείτε να είστε ήρεμοι για την υγεία σας και την υγεία των ανθρώπων γύρω σας. Για να αγοράσετε αυτό το φάρμακο μπορεί να είναι στην εμπορική εταιρεία "Προώθηση" σε πολύ ελκυστική τιμή.

Γιατί χρειάζομαι απολύμανση και τι είναι;

Απολύμανση - καταστροφή παθογόνων μικροοργανισμών στο ανθρώπινο περιβάλλον. V.I. Vashkov

Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός μικροοργανισμών που μπορούν να προκαλέσουν πολύ μεγάλη βλάβη στους ανθρώπους. Για την προστασία ενός ατόμου από μια ευρεία ποικιλία λοιμώξεων και ασθενειών απαιτείται κατάλληλη απολύμανση. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι είναι η απολύμανση, τι είναι, ποιες μέθοδοι και μέθοδοι απολύμανσης υπάρχουν.

Απολύμανση Είναι μια επιστήμη που μελετά τους τρόπους και τα μέσα καταστροφής παθογόνων μολυσματικών ασθενειών σε διάφορες τοποθεσίες και σε διάφορα υποστρώματα του εξωτερικού περιβάλλοντος.

Η απολύμανση χωρίζεται σε δύο τύπους: εστιακή και προληπτική.

Τελική απολύμανση
Πρόκειται για ένα σύνολο μέτρων που έχουν ληφθεί για την απολύμανση της εστίας μολυσματικής νόσου. Διεξάγεται μία φορά με τη χρήση μέσων απολύμανσης μετά την αφαίρεση της πηγής μόλυνσης από την εστία: κατά τη διάρκεια της νοσηλείας, κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης, κατά την εκκένωση του ασθενούς κλπ. Για την τελική απολύμανση είναι υπεύθυνοι οι εργαζόμενοι των σταθμών και οι ιατροί

Προληπτική απολύμανση
Διεξάγεται συνεχώς με την απουσία μολυσματικών ασθενειών σε ινστιτούτα αισθητικής, spa, σάουνες, πισίνες, σάουνες, αθλητικά σωματεία, εταιρείες catering, ξενοδοχεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, εμπορικά καταστήματα, βιομηχανικές επιχειρήσεις.

Υπάρχουν 5 βασικές μέθοδοι απολύμανσης:

 • Μηχανική - προβλέπει την απομάκρυνση του μολυσμένου εδάφους ή της συσκευής δαπέδου.
 • Φυσική - επεξεργασία με λαμπτήρες υπεριώδους ακτινοβολίας, πηγές ακτινοβολίας γάμμα, βρασμό. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται κυρίως για εντερικές λοιμώξεις. Το βρασμό χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των πλυντηρίων, των πιάτων, του πόσιμου νερού, των παιχνιδιών, των τροφίμων. Η υπεριώδης ακτινοβολία χρησιμοποιείται για την απολύμανση του εσωτερικού αέρα σε ιατρικά και άλλα ιδρύματα
 • Χημικός -ο κύριος τρόπος είναι να καταστρέψουν τους παθογόνους παράγοντες και να καταστρέψουν τις τοξίνες με απολυμαντικά.
 • Συνδυασμένη - με βάση έναν συνδυασμό πολλών από αυτές τις μεθόδους, για παράδειγμα, υγρό καθάρισμα ακολουθούμενο από υπεριώδη ακτινοβολία.
 • Βιολογικά - βασίζεται στην ανταγωνιστική δράση μεταξύ διαφόρων μικροοργανισμών, στη δράση των βιολογικών μέσων. Χρησιμοποιείται σε βιολογικούς σταθμούς, σε επεξεργασία λυμάτων.

Η υποχρεωτική απολύμανση πρέπει να υπόκειται:

 • όλα τα ιατρικά όργανα και τον εξοπλισμό ·
 • εργαλεία και εξοπλισμός για μανικιούρ, πεντικιούρ και άλλες καλλυντικές διαδικασίες.
 • επιφάνειες χώρων και αντικειμένων.
 • το δέρμα του ασθενούς (πεδία ένεσης και λειτουργίας) και τα χέρια του ιατρικού προσωπικού.

Μόνο η προσεκτική απολύμανση και η καθαριότητα θα προστατεύσουν ένα άτομο από τη δυνατότητα να αναλάβει ένα τεράστιο φάσμα ασθενειών που προκαλούν επιβλαβή βακτήρια, ιούς και μύκητες. Οι αυστηρότερες απαιτήσεις για την απολύμανση επιβάλλονται πάντοτε σε ιατρικά ιδρύματα, καθώς η ροή ασθενών που μπορούν να μεταδώσουν λοιμώξεις είναι μεγαλύτερη. Και μόνο η προσεκτική απολύμανση μπορεί να αποτρέψει σοβαρές εστίες ασθενειών. Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι δημόσιοι χώροι στους οποίους ο κίνδυνος διάδοσης λοιμώξεων είναι μεγάλος. Αν κάποιος που είναι άρρωστος, για παράδειγμα, μια ασθένεια μυκήτων ποδιών έρχεται σε μπάνιο, πισίνα, γυμναστήριο, τότε μπορεί πολύ εύκολα να μεταφέρει την ασθένειά του σε άλλους. Στα γραφεία μανικιούρ και πεντικιούρ αυξάνεται επίσης ο κίνδυνος μετάδοσης λοιμώξεων μέσω οργάνων. Το καθήκον του προσωπικού είναι να διασφαλίσει την ασφάλεια του ιδρύματός του και να αποτρέψει την εξάπλωση της λοίμωξης. Γι 'αυτό είναι απαραίτητη η απολύμανση. Επιπλέον, κάθε άτομο που σκέφτεται την υγεία του δεν πρέπει να παραβλέπει τους κανόνες της προσωπικής υγιεινής.

Στο επόμενο άρθρο θα μελετήσουμε λεπτομερώς τη χημική μέθοδο απολύμανσης. Εξετάστε τους βασικούς τύπους απολυμαντικών και τις απαιτήσεις για αυτά.

Γιατί χρειάζομαι απολύμανση

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί μικροοργανισμοί που μπορούν να βλάψουν σοβαρά ένα άτομο. Για την προστασία ενός ατόμου από πολύ διαφορετικές λοιμώξεις και ασθένειες απαιτείται κατάλληλη απολύμανση. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι είναι η απολύμανση, τι είναι, ποιες μέθοδοι και μέθοδοι απολύμανσης υπάρχουν. Με την ευκαιρία, μπορείτε να διατάξετε την απολύμανση στην ιστοσελίδα sangig.ru.

Η απολύμανση είναι μια επιστήμη που μελετά τους τρόπους και τα μέσα καταστροφής παθογόνων παραγόντων μεταδοτικών ασθενειών σε ποικίλα αντικείμενα και σε ποικίλα περιβαλλοντικά υποστρώματα.

Η απολύμανση χωρίζεται σε δύο επιλογές: εστιακή και προληπτική.

Η εστιακή απολύμανση είναι η απολύμανση σε μια μολυσματική εστίαση, η οποία διαιρείται για το μέρος της στο τελικό και στο ρεύμα.

Τελική απολύμανση
Πρόκειται για ένα σύνολο μέτρων που έχουν ληφθεί για την απολύμανση της εστίας μολυσματικής νόσου. Χορηγείται μία φορά με τη χρήση μέσων απολύμανσης μετά την αφαίρεση της πηγής μόλυνσης από το ξέσπασμα: όταν νοσηλεύεται, όταν αναρρώνεται, όταν ο ασθενής εκκενώνεται, κλπ. Για την τελική απολύμανση, οι εργαζόμενοι του desstanstva και οι εργαζόμενοι της ιατρικής

Τρέχουσα απολύμανση
Διεξάγεται με σκοπό την καταστροφή και την πρόληψη της διασποράς μικροοργανισμών στους τρόπους μετάδοσης μιας μόλυνσης. Η τρέχουσα απολύμανση πραγματοποιείται συστηματικά σε όλα τα ιατρικά ιδρύματα, στα μολυσματικά νοσοκομεία.

Προληπτική απολύμανση
Διενεργείται τακτικά σε περίπτωση απουσίας μολυσματικών ασθενειών σε ινστιτούτα αισθητικής, spa, σάουνες, πισίνες, σάουνες, αθλητικά σωματεία, εταιρείες catering, ξενοδοχεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, εμπορικές εγκαταστάσεις, βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Υπάρχουν 5 βασικοί τρόποι απολύμανσης:

Μηχανική - λαμβάνει υπόψη την απομάκρυνση του μολυσμένου στρώματος εδάφους ή την προσαρμογή του καταστρώματος.
Φυσική επεξεργασία με λάμπες UV, πηγές ακτινοβολίας γάμμα, βρασμό. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται γενικά για εντερικές λοιμώξεις. Το βρασμό χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των πλυντηρίων, των πιάτων, του πόσιμου νερού, των παιχνιδιών, των τροφίμων. Η υπεριώδης ακτινοβολία χρησιμοποιείται για την απολύμανση του εσωτερικού αέρα σε εγκαταστάσεις υγείας και άλλες εγκαταστάσεις
Η χημική-βασική μέθοδος συνίσταται στην καταστροφή επιβλαβών μικροοργανισμών και στην καταστροφή των τοξινών από τα απολυμαντικά.
Συνδυασμένο - χτισμένο σε συνδυασμό με πολλές από αυτές τις μεθόδους, για παράδειγμα, υγρό καθάρισμα με περαιτέρω υπεριώδη ακτινοβολία.
Βιολογική - βασίζεται στην ανταγωνιστική δράση μεταξύ διαφόρων μικροβίων, τη δράση των βιολογικών μέσων. Χρησιμοποιείται σε βιολογικούς σταθμούς κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας λυμάτων.
Η υποχρεωτική απολύμανση πρέπει να υπόκειται:

όλα τα ιατρικά όργανα και τον εξοπλισμό ·
εργαλεία και εξοπλισμός για μανικιούρ, πεντικιούρ και άλλες καλλυντικές διαδικασίες.
επιφάνειες χώρων και αντικειμένων.
το δέρμα του δέρματος του ασθενούς (πεδία ένεσης και λειτουργίας) και τα χέρια του μελιού από το προσωπικό.
Μόνο η λεπτομερής απολύμανση και η καθαριότητα μπορούν να προστατεύσουν ένα άτομο από τη δυνατότητα να μολυνθεί με ένα πολύ μεγάλο φάσμα ασθενειών που προκαλούν επιβλαβή βακτήρια, ιούς και μύκητες. Οι αυστηρότερες απαιτήσεις για την απολύμανση επιβάλλονται πάντα στα ιατρικά ιδρύματα, καθώς η ροή ασθενών που μπορούν να διανέμουν λοιμώξεις είναι πολύ υψηλή. Και μόνο η λεπτομερής απολύμανση μπορεί να εξαλείψει τις σοβαρές εκρήξεις ασθενειών. Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι δημόσιοι χώροι στους οποίους ο κίνδυνος διάδοσης λοιμώξεων είναι μεγάλος. Εάν ένα άτομο που είναι άρρωστο, για παράδειγμα, ασθένεια των μυκήτων ποδιών έρχεται σε μπάνιο, πισίνα, γυμναστήριο, τότε μπορεί εύκολα να μεταφέρει τη δική του ασθένεια σε άλλη. Στα γραφεία μανικιούρ και πεντικιούρ αυξάνεται επίσης ο κίνδυνος μετάδοσης λοιμώξεων μέσω οργάνων. Το καθήκον του προσωπικού είναι να εγγυηθεί την ασφάλεια του δικού του ιδρύματος και να μην επιτρέψει τη διάδοση της λοίμωξης. Γι 'αυτό είναι απαραίτητη η απολύμανση. Επιπλέον, κάθε άτομο που σκέφτεται για τη δική του υγεία δεν πρέπει να παραβιάζει τους κανόνες της ατομικής υγιεινής.

Απολύμανση: γιατί χρειάζεται;

Καταστροφή παθογόνων μικροοργανισμών σε ανθρώπινο περιβάλλον. Η χρήση της απολύμανσης για την προστασία ενός ατόμου από μια ευρεία ποικιλία λοιμώξεων και ασθενειών. Βασικές μέθοδοι απολύμανσης. Μια σειρά από ασθένειες που προκαλούν επιβλαβή βακτήρια, ιούς και μύκητες.

Η αποστολή της καλής εργασίας σας στη βάση γνώσεων είναι εύκολη. Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα

Οι σπουδαστές, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές, οι νέοι επιστήμονες που χρησιμοποιούν τη βάση γνώσεων για τις σπουδές και την εργασία τους θα σας ευχαριστήσουν πολύ.

Φιλοξενείται http://www.allbest.ru/

Κρατικό εκπαιδευτικό ίδρυμα δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης στη Μόσχα

"Υποκατάστημα Νο 3 του Ιατρικού Κολλεγίου Νο. 6 του Τμήματος Υγείας της Πόλης της Μόσχας"

Απολύμανση: γιατί χρειάζεται;

Alekperova Naila Murtuz gizi

Ειδικότητα 34.02.01 - Νοσηλευτική,

Μαθήμα 2 Ομάδα 20

Anastasina Lyudmila Viktorovna

απολύμανση παθογόνου ιού ασθένειας

Απολύμανση - καταστροφή παθογόνων μικροοργανισμών στο ανθρώπινο περιβάλλον. V.I. Vashkov.

Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός μικροοργανισμών που μπορούν να προκαλέσουν πολύ μεγάλη βλάβη στους ανθρώπους. Για την προστασία ενός ατόμου από μια ευρεία ποικιλία λοιμώξεων και ασθενειών απαιτείται κατάλληλη απολύμανση. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι είναι η απολύμανση, τι είναι, ποιες μέθοδοι και μέθοδοι απολύμανσης υπάρχουν.

Η απολύμανση είναι μια επιστήμη που μελετά τους τρόπους και τα μέσα καταστροφής παθογόνων παραγόντων μεταδοτικών ασθενειών σε διάφορες τοποθεσίες και σε διάφορα υποστρώματα του εξωτερικού περιβάλλοντος.

Η απολύμανση χωρίζεται σε δύο τύπους: εστιακή και προληπτική.

Η εστιακή απολύμανση είναι η απολύμανση σε μια μολυσματική εστίαση, η οποία υποδιαιρείται στη συνέχεια σε μια τελική και τρέχουσα.

Πρόκειται για ένα σύνολο μέτρων που έχουν ληφθεί για την απολύμανση της εστίας μολυσματικής νόσου. Διεξάγεται μία φορά με τη χρήση μέσων απολύμανσης μετά την αφαίρεση της πηγής μόλυνσης από την εστία: κατά τη διάρκεια της νοσηλείας, κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης, κατά την εκκένωση του ασθενούς κλπ. Για την τελική απολύμανση, οι υπάλληλοι της desstanstva και των ιατρών είναι υπεύθυνοι.

Διεξάγεται με σκοπό την καταστροφή και την πρόληψη της διασποράς μικροοργανισμών στους τρόπους μεταφοράς μιας μόλυνσης. Η τρέχουσα απολύμανση πραγματοποιείται συστηματικά σε όλα τα ιατρικά ιδρύματα, στις εγκαταστάσεις θεραπείας μολυσματικών ασθενειών.

Διεξάγεται συνεχώς με την απουσία μολυσματικών ασθενειών σε ινστιτούτα αισθητικής, spa, σάουνες, πισίνες, σάουνες, αθλητικά σωματεία, εταιρείες catering, ξενοδοχεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, εμπορικά καταστήματα, βιομηχανικές επιχειρήσεις.

1. Μέθοδοι απολύμανσης

Υπάρχουν 5 βασικές μέθοδοι απολύμανσης:

Μηχανική - παρέχει την απομάκρυνση του μολυσμένου εδάφους ή της συσκευής δαπέδου.

Φυσική επεξεργασία με λαμπτήρες υπεριώδους ακτινοβολίας, πηγές ακτινοβολίας γάμμα, βρασμού. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται κυρίως για εντερικές λοιμώξεις. Το βρασμό χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των πλυντηρίων, των πιάτων, του πόσιμου νερού, των παιχνιδιών, των τροφίμων. Η υπεριώδης ακτινοβολία χρησιμοποιείται για την απολύμανση του εσωτερικού αέρα σε ιατρικά και άλλα ιδρύματα.

Χημικά - ο κύριος τρόπος, είναι να καταστρέψουν τους παθογόνους παράγοντες και να καταστρέψουν τις τοξίνες με απολυμαντικά.

Συνδυασμένο - με βάση έναν συνδυασμό πολλών από αυτές τις μεθόδους, για παράδειγμα, υγρό καθάρισμα που ακολουθείται από υπεριώδη ακτινοβολία.

Βιολογική - βασίζεται στην ανταγωνιστική δράση μεταξύ διαφόρων μικροοργανισμών, τη δράση των βιολογικών μέσων. Χρησιμοποιείται σε βιολογικούς σταθμούς, σε επεξεργασία λυμάτων.

2. Η υποχρεωτική απολύμανση πρέπει να υποβληθεί

όλα τα ιατρικά όργανα και τον εξοπλισμό ·

εργαλεία και εξοπλισμός για μανικιούρ, πεντικιούρ και άλλες καλλυντικές διαδικασίες.

επιφάνειες χώρων και αντικειμένων.

το δέρμα του ασθενούς (πεδία ένεσης και λειτουργίας) και τα χέρια του ιατρικού προσωπικού.

Μόνο η προσεκτική απολύμανση και η καθαριότητα θα προστατεύσουν ένα άτομο από τη δυνατότητα να αναλάβει ένα τεράστιο φάσμα ασθενειών που προκαλούν επιβλαβή βακτήρια, ιούς και μύκητες. Οι αυστηρότερες απαιτήσεις για την απολύμανση επιβάλλονται πάντοτε σε ιατρικά ιδρύματα, καθώς η ροή ασθενών που μπορούν να μεταδώσουν λοιμώξεις είναι μεγαλύτερη. Και μόνο η προσεκτική απολύμανση μπορεί να αποτρέψει σοβαρές εστίες ασθενειών. Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι δημόσιοι χώροι στους οποίους ο κίνδυνος διάδοσης λοιμώξεων είναι μεγάλος. Αν κάποιος που είναι άρρωστος, για παράδειγμα, μια ασθένεια μυκήτων ποδιών έρχεται σε μπάνιο, πισίνα, γυμναστήριο, τότε μπορεί πολύ εύκολα να μεταφέρει την ασθένειά του σε άλλους. Στα γραφεία μανικιούρ και πεντικιούρ αυξάνεται επίσης ο κίνδυνος μετάδοσης λοιμώξεων μέσω οργάνων. Το καθήκον του προσωπικού είναι να διασφαλίσει την ασφάλεια του ιδρύματός του και να αποτρέψει την εξάπλωση της λοίμωξης. Γι 'αυτό είναι απαραίτητη η απολύμανση. Επιπλέον, κάθε άτομο που σκέφτεται την υγεία του δεν πρέπει να παραβλέπει τους κανόνες της προσωπικής υγιεινής.

3. Γιατί χρειάζομαι απολύμανση;

Τα πάντα που μας περιβάλλουν καλύπτονται από αυτά, είναι παρόντα στον αέρα που αναπνέουμε, το νερό που καταναλώνουμε για να πίνουμε, σε απολύτως οποιεσδήποτε επιφάνειες διαφόρων αντικειμένων. Μεταξύ αυτών των βακτηρίων υπάρχουν παθογόνα και επικίνδυνα για τον άνθρωπο και χρήσιμα βακτήρια που χρησιμεύουν για τη διατήρηση της φυσιολογικής ανθρώπινης ζωής.

Οι περισσότεροι εκπρόσωποι επιβλαβών βακτηρίων σε σχέση με τους ανθρώπους είναι πολύ επιθετικοί. Το κύριο μέρος έχει ολέθριες συνέπειες για τον ανθρώπινο οργανισμό, είναι οι αιτιολογικοί παράγοντες των λοιμωδών νοσημάτων, η οποία μπορεί στη συνέχεια να οδηγήσει σε σοβαρούς τραυματισμούς ή ακόμα και θάνατο. Απαλλαγείτε από επιβλαβείς μικροοργανισμούς μπορεί να βοηθήσει μόνο την τακτική απολύμανση των χώρων, είναι ιδιαίτερα απαραίτητο στην ιατρική και τη φροντίδα ιδρυμάτων, φαρμακευτική και τη βιομηχανία τροφίμων εγκαταστάσεων, καθώς και κάθε άλλους δημόσιους χώρους.

Η διαδικασία απολύμανσης σας επιτρέπει να σκοτώσετε όλα τα παθογόνα βακτήρια που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το ανθρώπινο σώμα. Βοηθά επίσης στη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων, την καθιστά ασφαλή, αυξάνει τη μακροπρόθεσμη αποθήκευση.

Απολύμανση Γιατί είναι απαραίτητη Απολύμανση Απολύμανση

Απολύμανση. Γιατί χρειάζεται;

Απολύμανση. Η απολύμανση είναι ένα σύνολο μέτρων που αποσκοπούν στην καταστροφή παθογόνων παραγόντων μολυσματικών ασθενειών και στην καταστροφή τοξινών στα αντικείμενα του εξωτερικού περιβάλλοντος. Για τη διεξαγωγή τους χρησιμοποιούνται συνήθως χημικές ουσίες, για παράδειγμα, φορμαλδεΰδη ή υποχλωριώδες νάτριο, διαλύματα οργανικών ουσιών με απολυμαντικές ιδιότητες: χλωρεξιδίνη, HOA, υπεροξικό οξύ. Η απολύμανση μειώνει τον αριθμό των μικροοργανισμών σε αποδεκτό επίπεδο, αλλά δεν μπορεί τελείως να τις καταστρέψει. Είναι ένας από τους τύπους απολύμανσης. Υπάρχει προληπτική, τρέχουσα και τελική απολύμανση:

προληπτική - πραγματοποιείται συνεχώς, ανεξάρτητα από την επιδημική κατάσταση: πλύσιμο των χεριών, περιβάλλων αντικειμένων με τη χρήση προϊόντων καθαρισμού και καθαρισμού που περιέχουν βακτηριοκτόνα πρόσθετα. ρεύμα - ξοδεύεται σε ένα κρεβάτι του ασθενούς, σε μονωτήρες ιατρικών θέσεων, ιατρικά ιδρύματα με σκοπό την πρόληψη της διανομής μολυσματικών ασθενειών για τα όρια του κέντρου. ο τελικός - δαπανάται μετά από απομόνωση, νοσηλεία, ανάκτηση ή θάνατο του ασθενούς με σκοπό την εκκαθάριση της επιδημικής εστίασης από τα παθογόνα που διασκορπίζονται από τον ασθενή.

Μέθοδοι απολύμανσης. Μηχανική - παρέχει την απομάκρυνση του μολυσμένου εδάφους ή της συσκευής δαπέδου. Φυσική -. Επεξεργασία λαμπτήρες εκπομπής υπεριώδους φωτός, ή πηγές ακτίνων γάμμα, βρασμό των πλυντηρίων, πιάτα, τον καθαρισμό υλικό, προϊόντα υγείας, κλπ που χρησιμοποιούνται Γενικά για εντερικές λοιμώξεις. Ζέσεως που χρησιμοποιείται για το πλυντήριο θεραπεία (βρασμένα σε διάλυμα σόδας σαπούνι για 2 ώρες), επιτραπέζια σκεύη (ένα διάλυμα σόδας 2% επί 15 λεπτά), το πόσιμο νερό, τα παιχνίδια, τα τρόφιμα. Το μίγμα ατμού-ατμού είναι η δραστική ουσία στον θάλαμο απολύμανσης ατμού-φορμαλίνης. Τα κύτταρα απολύμανσης απολυμαίνουν τα αντικείμενα του ασθενούς και τα κλινοσκεπάσματα. Η υπεριώδης ακτινοβολία χρησιμοποιείται για την απολύμανση του εσωτερικού αέρα σε ιατρικούς και άλλους φορείς (λαμπτήρας BUV-15 ή BUV-30). Η χημική ουσία (ο κύριος τρόπος) είναι να καταστρέψει τους παθογόνους παράγοντες και να καταστρέψει τις τοξίνες με απολυμαντικά. Συνδυασμένη - βασίζεται σε ένα συνδυασμό πολλών από αυτές τις μεθόδους (π.χ., υγρό καθαρισμού, που ακολουθείται από ακτινοβολία υπεριώδους) Βιοαποικοδομήσιμα - με βάση την ανταγωνιστική δράση μεταξύ των διαφόρων μικροοργανισμών, η δράση των παραγόντων βιολογικής προέλευσης. Χρησιμοποιείται σε βιολογικούς σταθμούς, σε επεξεργασία λυμάτων.

απολύμανση των νοικοκυριών Στη ζωή μας, βρισκόμαστε συχνά αντιμέτωποι με την ανάγκη για την απολύμανση του δέρματος, είτε πρόκειται για μια περικοπή, τριβή, δάγκωμα ή για ιατρικούς σκοπούς -.. Injection, η δειγματοληψία αίματος για ανάλυση, κ.λπ. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για την απολύμανση του δέρματος που χρησιμοποιείται βαμβάκι, μπάλες γάζες βρεγμένο με διάλυμα αιθυλικής αλκοόλης. Η αποθήκευση και η χρήση της αιθυλικής αλκοόλης συνδέεται με έναν ορισμένο βαθμό κινδύνου. Στο εξωτερικό, για μεγάλο χρονικό διάστημα για την απολύμανση του δέρματος χρησιμοποιήστε ειδικά μαντηλάκια μίας χρήσης με οινόπνευμα. Εδώ και αρκετό καιρό, και η Ρωσία έχουν πολλαπλασιαστεί και άρχισαν να αποδίδουν όχι μόνο του γιατρού γραφείο ή ιατρικά κιτ αυτοκινητιστή ή το γιατρό έκτακτης ανάγκης, αλλά και ένα κοινό νοικοκυριό (σπίτι) σετ.

Απολύμανση των επιφανειών της μονάδας υγείας. Η τεχνολογία αυτόματης απολύμανσης μη επαφή των επιφανειών στα νοσοκομεία χρησιμοποιείται στην εν εξελίξει και των γενικών καθαρισμών στις ρυθμίσεις της υγειονομικής περίθαλψης. Η μέθοδος συνίσταται στην αυτόματη καπνιστές επιφάνειες απολυμαντική 6% διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου και ιόντων αργύρου, ή άλλο απολυμαντικό, π.χ., χλωριούχο νάτριο electroactivated (εμπορική ονομασία ανολύτη AQUAECA). Ο ψεκασμός λεπτό αερόλυμα «στεγνό ομίχλη» πηγαίνει γύρω από τον όγκο δωμάτιο χωρίς τη συμμετοχή του ιατρικού προσωπικού. Τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνικής εφαρμόζονται χρησιμοποιώντας STERRAD τύπο του εξοπλισμού είναι η διείσδυση στις πιο δύσκολες θέσεις διαθέσιμες, είναι αποτελεσματικό ενάντια κλινικά σχετικοί μικροοργανισμοί (MRSA, Mycobacterium tuberculosis, Pseudomonas aeruginosa, εντεροβακτήρια), ανθεκτικό σε υν λαμπτήρες ανοικτά και κλειστά. Πιο αποτελεσματικές από τις χειροκίνητες επιφάνειες καθαρισμού. Λειτουργεί χωρίς την παρουσία ιατρικού προσωπικού. Πλήρης αυτόματος έλεγχος κύκλου.

Ποιος είναι ο σκοπός της απολύμανσης; Τα πάντα που μας περιβάλλουν καλύπτονται από αυτά, είναι παρόντα στον αέρα που αναπνέουμε, το νερό που καταναλώνουμε για να πίνουμε, σε απολύτως οποιεσδήποτε επιφάνειες διαφόρων αντικειμένων. Μεταξύ αυτών των βακτηρίων υπάρχουν παθογόνα και επικίνδυνα για τον άνθρωπο και χρήσιμα βακτήρια που χρησιμεύουν για τη διατήρηση της φυσιολογικής ανθρώπινης ζωής. Οι περισσότεροι εκπρόσωποι επιβλαβών βακτηρίων σε σχέση με τους ανθρώπους είναι πολύ επιθετικοί. Το κύριο μέρος έχει ολέθριες συνέπειες για τον ανθρώπινο οργανισμό, είναι οι αιτιολογικοί παράγοντες των λοιμωδών νοσημάτων, η οποία μπορεί στη συνέχεια να οδηγήσει σε σοβαρούς τραυματισμούς ή ακόμα και θάνατο. Απαλλαγείτε από επιβλαβείς μικροοργανισμούς μπορεί να βοηθήσει μόνο την τακτική απολύμανση των χώρων, είναι ιδιαίτερα απαραίτητο στην ιατρική και τη φροντίδα ιδρυμάτων, φαρμακευτική και τη βιομηχανία τροφίμων εγκαταστάσεων, καθώς και κάθε άλλους δημόσιους χώρους.

Η διαδικασία απολύμανσης μπορεί να έχει διαφορετικό χαρακτήρα και να πραγματοποιείται λόγω μιας διαφορετικής σειράς μέτρων, όλα τα απολυμαντικά χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες ανάλογα με τον τρόπο εφαρμογής και τον σκοπό τους. Οι περισσότερες από τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την απολύμανση και την αποστείρωση πραγματοποιούνται με τη βοήθεια εξειδικευμένων καθαριστικών μέσων, τα οποία συχνά έχουν χημική βάση στη σύνθεσή τους.

Σε διάφορες βιομηχανίες μεταποίησης, και ειδικά στη βιομηχανία τροφίμων, η χρήση απολυμαντικών είναι εξίσου απλή. Εξάλλου, η ποιότητα της απολύμανσης στη βιομηχανία τροφίμων είναι ευθέως ανάλογη της ποιότητας των προϊόντων και της φήμης της εταιρείας που παράγει αυτό το προϊόν. Η απολύμανση πρέπει να πραγματοποιείται για διάφορους τύπους και υλικά για σκοπούς απογραφής, εξοπλισμού επεξεργασίας, συσκευασίας, επιφανειών αποχέτευσης και βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Ο κατάλογος αυτών των μέσων είναι αρκετά μεγάλος και ποικίλος, αλλά τα παρασκευάσματα που περιέχουν οξυγόνο και το υπεροξείδιο του υδρογόνου καταλαμβάνουν μια πολύ σημαντική θέση. Η διαδικασία απολύμανσης σας επιτρέπει να σκοτώσετε όλα τα παθογόνα βακτήρια που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το ανθρώπινο σώμα. Βοηθά επίσης στη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων, την καθιστά ασφαλή, αυξάνει τη μακροπρόθεσμη αποθήκευση

Γιατί χρειάζομαι απολύμανση;

Γύρω από τον άνθρωπο κατοικείται συνεχώς από δισεκατομμύρια βακτήρια και ιούς, μύκητες και άλλα επικίνδυνα, αλλά αόρατα στο μάτι των μικροοργανισμών. Πολλά από αυτά μπορεί να είναι παθογόνα για το σώμα, προκαλώντας διάφορες παθολογίες και ασθένειες. Ιδιαίτερα επικίνδυνο είναι η επαφή με τα μικρόβια, αν ο αριθμός τους είναι υψηλός, πολλαπλασιάζονται ενεργά και εξαπλώνονται στα ενδιαιτήματα των ανθρώπων.

Προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των παθογόνων στο σπίτι, καθώς και διάφορα μέρη όπου μένουν οι άνθρωποι - ειδικά νηπιαγωγεία, σχολεία ή νοσοκομεία, πολυκλινικά, απολύμανση πραγματοποιείται. Τι είναι αυτό, πώς επηρεάζει αυτή η δραστηριότητα τα μικρόβια και τους ιούς;

Τι περιλαμβάνεται στην έννοια της απολύμανσης;

Εάν εξηγείτε κυριολεκτικά τον όρο, σημαίνει "χωρίς μόλυνση", δηλαδή μέτρα για την απολύμανση ορισμένων περιβαλλόντων ή χώρων. Η απολύμανση είναι μια τεχνική που επηρεάζει τους μικροοργανισμούς με διάφορες επιβλαβείς ουσίες ή περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Έτσι, για πολλούς ιούς ή μικρόβια που στεγνώνουν ή η έκθεση στο φως του ήλιου (ειδικά οι ακτίνες UV) είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς και κατάψυξη ή έκθεση σε δραστικές χημικές ενώσεις με οξειδωτικές λειτουργίες. Επιπλέον, υπάρχουν μέθοδοι για την απολύμανση του αέρα, του νερού, του εδάφους και της ανθρώπινης κατοίκησης, των ιατρικών ιδρυμάτων και των εργαλείων, που αποτρέπουν τη μόλυνση ή τη διάδοση της λοίμωξης μεταξύ των ανθρώπων.

Πώς γίνεται η απολύμανση;

Τα μικρόβια ή ιούς, άλλους παθογόνους μικροοργανισμούς, να μπουν στην ανθρώπινο οργανισμό ικανό διαφορετικούς τρόπους για να σχηματίσουν διαφορετικές παθολογικές διαδικασίες - διαπύηση των πληγών, κυτταρίτιδα, αποστήματα, μολυσματικές ασθένειες και το αναγνωριστικό Απολύμανση μειώνει πολλές φορές τον αριθμό των παθογόνων στο περιβάλλον που μειώνει δραματικά τον κίνδυνο μόλυνσης με την εμφάνιση των επικίνδυνων παθολογιών.

Για πολλά παθογόνα, υπάρχει βαθμός κινδύνου εξαρτώμενος από τη δόση, η είσοδος αρκετών παθογόνων θα ελέγχεται από το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ η μαζική σπορά μπορεί να απειλήσει την παθολογία. Και η απολύμανση συμβάλλει στη μείωση του όγκου των παθογόνων στο περιβάλλον, γεγονός που μειώνει επίσης τους κινδύνους.

Οι μέθοδοι απολύμανσης αναπτύσσονται λαμβάνοντας υπόψη την ευαισθησία ορισμένων παθογόνων αντικειμένων σε αυτά, καθώς και τον βαθμό ασφάλειας τους όταν εφαρμόζονται στον άνθρωπο. Για να καταστρέψει εντελώς την παθογόνο χλωρίδα, η απολύμανση δεν μπορεί, αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με αποστείρωση - είναι μια πιο αυστηρή μέθοδος έκθεσης, που χρησιμοποιείται για εργαλεία επεξεργασίας και ιατρικά προϊόντα. Αλλά αυτή η μέθοδος μπορεί να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των επικίνδυνων παθογόνων και τον κίνδυνο μιας επιδημίας.

Μέσα απολύμανσης: τι είναι αυτά;

Συχνά στις συνθήκες του νοικοκυριού οι νοικοκυρές χρησιμοποιούν διάφορα μέσα απολύμανσης, συνήθως χημικής προέλευσης. Λόγω της χρήσης αυτών των παραγόντων στις επιφάνειες που πρόκειται να υποβληθούν σε αγωγή και κατά τον ψεκασμό τους στον αέρα, ο αριθμός των παθογόνων μικροοργανισμών μειώνεται δραστικά σε σχετικά ασφαλή όρια και η διάδοση τους συχνά καταστέλλεται.

Συνήθως τα απολυμαντικά χρησιμοποιούνται στην κουζίνα, όπου παρασκευάζονται φαγητά και αποθηκεύονται τρόφιμα, καθώς και σε μπάνια, τουαλέτες, μπάνια. Είναι απαραίτητο να απολυμανθούν με διάφορα μέσα σε λουτρά και σάουνες, νερό σε πισίνες, καθώς και σε ιατρικά ιδρύματα που επισκέπτονται άτομα με επικίνδυνες λοιμώξεις που μπορούν να εξαπλωθούν στον αέρα ή μέσω των επιφανειών επαφής.

Τα οικιακά απολυμαντικά περιέχουν συνήθως δραστικές ενώσεις χλωρίου ή κάποιες άλλες ενώσεις που έχουν χημική δραστηριότητα και καταστρέφουν μικροοργανισμούς σε λίγα δευτερόλεπτα. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ενώσεις οξυγόνου ή μερικές βιολογικές ενώσεις για νερό, έδαφος ή UV αέρα.

Μοιραστείτε αυτές τις πληροφορίες με τους φίλους σας!

Απολύμανση: γιατί χρειάζεται;

απολύμανση.docx

Κρατικό Προϋπολογιστικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης "Ιατρική Ακαδημία Τυμούν"

Υπουργείο Υγείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας

(ГБОУ ВПО TyumGMA του Υπουργείου Υγείας της Ρωσίας)

Τμήμα Θεωρίας και Πρακτικής της Νοσηλευτικής

Σχετικά με το θέμα: "Απολύμανση: γιατί χρειάζεται;"

Ολοκληρώθηκε μια ομάδα σπουδαστών 112:

Η απολύμανση είναι ένα σύνολο μέτρων που αποσκοπούν στην καταστροφή παθογόνων παραγόντων μολυσματικών ασθενειών και στην καταστροφή τοξινών στα αντικείμενα του εξωτερικού περιβάλλοντος. Για την εκτέλεση κοινώς χρησιμοποιούμενα χημικά της, όπως φορμαλδεΰδη ή ΗΥ νατρίου ohlorit, διαλύματα οργανικών ουσιών με απολυμαντικά ιδιότητες: χλωρεξιδίνη, ρολόγια, υπεροξικό οξύ. Η απολύμανση μειώνει τον αριθμό των μικροοργανισμών σε αποδεκτό επίπεδο, αλλά δεν μπορεί τελείως να τις καταστρέψει. Είναι ένας από τους τύπους απολύμανσης. Υπάρχει προληπτική, τρέχουσα και τελική απολύμανση:

 • προληπτική - πραγματοποιείται συνεχώς, ανεξάρτητα από την επιδημική κατάσταση: πλύσιμο των χεριών, περιβάλλων αντικειμένων με τη χρήση προϊόντων καθαρισμού και καθαρισμού που περιέχουν βακτηριοκτόνα πρόσθετα.
 • ρεύμα - ξοδεύεται σε ένα κρεβάτι του ασθενούς, σε μονωτήρες ιατρικών θέσεων, ιατρικά ιδρύματα με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσης μολυσματικών ασθενειών έξω από την εστία.
 • ο τελικός - δαπανάται μετά από απομόνωση, νοσηλεία, ανάκτηση ή θάνατο του ασθενούς με σκοπό την εκκαθάριση της επιδημικής εστίασης από τα παθογόνα που διασκορπίζονται από τον ασθενή.

Υπάρχουν τρεις βασικές μέθοδοι απολύμανσης: φυσικές, βιολογικές και χημικές.

Η φυσική μέθοδος είναι η επίδραση της υψηλής θερμοκρασίας, όπως ο ατμός, ο βρασμός, η αποστείρωση με θερμό αέρα, η φρύξη, η καύση, οι υπεριώδεις ακτίνες, ο υπέρηχος.

Οι βιολογικές μέθοδοι απολύμανσης επιτυγχάνονται με τη βοήθεια βιολογικών φίλτρων, βιοθερμικών θαλάμων και λιπασματοποίησης.

Οι χημικές απολυμαντικά περιλαμβάνουν: περιέχει χλώριο απολυμαντικά, βρώμιο, ιώδιο και ενώσεις αυτών, φαινόλες και κρεσόλες, γουανιδίνες, αλδεΰδες, αλκοόλες, οξείδια, οξέα, αλκάλια, και της φυσικοχημικής μεθόδου, για παράδειγμα, όταν συνδυασμένη δράση των ατμών θερμότητας και φορμαλίνη στο θάλαμο ατμού και αλουμινίου.

Οι κτηνοτροφία χώρους και γειτονικές περιοχές απολυμαίνονται με την ακόλουθη σειρά: το έδαφος, και στη συνέχεια χώρους (στάβλους, χοιροστάσια, στάβλοι, κλπ) Πρώτη αφθονία αρδεύονται με ένα απολυμαντικό διάλυμα, που ακολουθείται από μηχανικό καθαρισμό. Η κοπριά και τα σκουπίδια καίγονται στον βοσκότοπο ή στο χώρο. όταν τα εξάγει προς τα κάτω και πάνω μέρος του μηχανήματος χύνεται ξηρό λευκαντικό ένα στρώμα 1 cm. Οι εσωτερικές επιφάνειες των πλευρών του εμπρόσθιου μηχανής φόρτωσης επικαλυμμένα με χλώριο και πολτού ασβέστου. Στη συνέχεια, με λύσεις απολυμαντικών εντελώς αρδεύουν κάθε επεξεργασμένο αντικείμενο χωρίς παράλειψη. Ξύλινα και μεταλλικά υπόκεινται φροντίδα των ζώων, καθώς και τα προϊόντα από ίνες από μαλλί, μουσαμά, βαμβάκι απολυμαίνονται με βρασμό για 30 λεπτά με βλαστική μορφές βακτηρίων και 2 ώρες σε μορφές σπορίων. Μπορούν να απολυμανθούν και του θαλάμου paroformalinovoy και εμβάπτιση σε διάλυμα απολύμανσης.

Οι χώροι και ο εξοπλισμός που έχουν μολυνθεί με σπόρια άνθρακα υποβάλλονται σε θεραπεία τρεις φορές με διάλειμμα μιας ώρας. Κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας ανά 1 m2 καταναλώνουν 1 λίτρο διαλύματος, ενώ μορφές σπορίων των βακτηρίων - 2 λίτρα. Εφαρμόστε ένα από τα ακόλουθα μέσα: πολτός λευκαντικό που περιέχει τουλάχιστον 5% διαθέσιμο χλώριο? 10% διάλυμα φορμαλδεΰδης (με βάση 10 λίτρα φορμαλίνης ανά 90 λίτρα νερού). 5% διάλυμα μονοχλωριδίου ιωδίου. 20% διαυγασμένο διάλυμα DTS-GK. Έδαφος άφθονα χύστε διάλυμα (10 l / m2) ή προ-νερό το διάλυμα λευκαντικού μέσου που περιέχει 5% ενεργό χλώριο με ρυθμό 10 λίτρα ανά 1 m2, που ακολουθείται από σκαμμένο σε βάθος τουλάχιστον 25 cm και αναμιγνύονται με το ξηρό λευκαντικό που περιέχει όχι λιγότερο από 25 % ενεργού χλωρίου (με βάση 3 μέρη του εδάφους, ένα μέρος λευκαντικού). Μετά την ανάμειξη με ασβέστη, το έδαφος υγραίνεται με νερό. Σχεδόν όλοι οι παράγοντες της φυσικής επίδρασης στους μικροοργανισμούς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς αποστείρωσης.

Η αποστείρωση γίνεται αντιληπτή ως depoplozhivanie, η απελευθέρωση των υλικών, των διαλυμάτων, τα θρεπτικά μέσα από τις φυτικές και ηρεμιστικές μορφές των μικροοργανισμών.

Στειρότητα - η έννοια της απόλυτης, σημαίνει την πλήρη απουσία μικροοργανισμών, τόσο στην επιφάνεια όσο και μέσα σε ένα αποστειρωμένο αντικείμενο.

Στην πράξη, χρησιμοποιούνται ευρέως πολλές μέθοδοι αποστείρωσης: θερμικές (υπό την επίδραση υψηλών θερμοκρασιών) και κρύο (χρησιμοποιώντας υπερήχους, ακτινοβολία, διήθηση).

Η καταστροφή των βακτηριδίων κυττάρων, μύκητες, ζυμομύκητες, και τα σωματίδια του ιού σε υψηλή θερμοκρασία αποστείρωσης λαμβάνει χώρα είτε ως αποτέλεσμα των κυττάρων καύσης, είτε ως αποτέλεσμα της πήξης των πρωτεϊνών δομών των μικροοργανισμών. Υπάρχουν οι ακόλουθες μέθοδοι θερμικής αποστείρωσης:

Η φρύξη είναι η παλαιότερη και πιο αξιόπιστη μέθοδος αποστείρωσης. Στη φλόγα του καυστήρα, τους βακτηριολογικούς βρόγχους, τις βελόνες διατομής, τις άκρες των τσιμπίδων και του ψαλιδιού, οι πλάκες ψύχονται. Σε αυτή την περίπτωση, τα βακτήρια, οι μύκητες και τα σπόρια τους καίγονται.

Το βράσιμο - βραστό νερό χρησιμοποιείται για την αποστείρωση μεταλλικών εργαλείων, γυαλικών, σωλήνων από καουτσούκ, πωμάτων. Σε 100 ° C (η θερμοκρασία του βραστό νερό) οι φυτικές μορφές των μικροοργανισμών και οι περισσότεροι ιοί πεθαίνουν γρήγορα, μέσα σε λίγα λεπτά. Τα σπόρια (μπακάλια του άνθρακα, botulism) αντέχουν βρασμό για αρκετές ώρες, οι ιοί ηπατίτιδας Β - περίπου μια ώρα. Η αποστείρωση πραγματοποιείται σε ειδικά μεταλλικά δοχεία - αποστειρωτές, οι οποίες μπορούν να εξοπλιστούν με ηλεκτρική θέρμανση. Υπάρχουν πολλοί τύποι αποστειρωτών, που διαφέρουν ως προς τον όγκο και τη συσκευή.

Αποστείρωση με ξηρή θερμότητα - για τα γυάλινα σκεύη χρησιμοποιούνται συχνότερα αποστείρωση με ξηρή θερμότητα. Διεξάγεται σε ειδικά ερμάρια ξηρού αέρα (ξηρών καυσαερίων) που διαθέτουν αισθητήρες - ρυθμιστές θερμοκρασίας. Οι τρόποι αποστείρωσης περιλαμβάνουν τη θερμοκρασία και το χρόνο.

Με αυτή την αποστείρωση, οι φυτικές μορφές καθώς και τα σπόρια των μικροοργανισμών πεθαίνουν.

Αυτόκλειστο - αποστείρωση με κορεσμένο ατμό υπό πίεση. Διεξάγεται σε θερμοκρασία πάνω από το σημείο βρασμού του νερού. Αυτή είναι η πιο αξιόπιστη και κοινή μέθοδος αποστείρωσης. Μια ειδική απόδοση αυτής της μεθόδου επιτυγχάνεται με τη συνδυασμένη δράση ατμού και υψηλής θερμοκρασίας. Τα θρεπτικά μέσα για μικροοργανισμούς αποστειρώνονται στα 4 atm και στους 121 ° C για 20-30 λεπτά ή στα 0.5 atm και στους 112 ° C για 20 λεπτά. Χειρουργικά εργαλεία, επιδέσμους και ράμματα, διάφορα κονσέρβες στη βιομηχανία τροφίμων (κονσερβοποίηση) αποστειρώνονται συνήθως σε 1 atm 30 λεπτά. C. Το έδαφος είναι δυνατή μόνο σε 2 atm και 134 ° C για 2 ώρες υπό αποστείρωση με ατμό υπό πίεση διεξήχθη σε ειδική ερμητικά κλειστή συσκευή με χοντρούς τοίχους -. Αυτόκλειστα. Το αυτόκλειστο περιλαμβάνει ένα θάλαμο αποστείρωσης εξοπλισμένο με μια βαλβίδα για την έξοδο του αέρα, ένα μανόμετρο για τη μέτρηση της πίεσης του ατμού, μια βαλβίδα ασφαλείας για την πίεση του ατμού αυξάνει υψηλότερο από το αναγκαίο, ένα θερμόμετρο για τη μέτρηση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του θαλάμου. Υπάρχει λέβητας ατμού με θερμοσίφωνα. Όταν το νερό βράζει, ο ατμός εισέρχεται στο θάλαμο του αυτόκλειστου. Το αυτόκλειστο είναι ερμητικά σφραγισμένο με ένα καπάκι ή μια πόρτα με ένα πυκνό ελαστικό παρέμβυσμα. Το αυτόκλειστο πραγματοποιείται από ειδικευμένο ειδικό, καθώς οι εργασίες για τη συντήρηση της συσκευής που λειτουργεί υπό πίεση απαιτούν προετοιμασία και αυστηρή τήρηση των κανόνων ασφάλειας. Ο τρόπος αυτόκλειστου εκφράζεται σε μονάδες υπερπίεσης και χρονικής διάρκειας. Η υπέρταση 1 atm ρυθμίζεται όταν η θερμοκρασία στον θάλαμο φτάσει τους 121 ° C, 1,5 atm - 125 ° C και 2,0 atm - 134 ° C. Κάτω από τέτοια καθεστώτα αυτόκλειστο, οι φυτικές μορφές μικροοργανισμών πεθαίνουν μέσα σε λίγα λεπτά και σπορίων για 20-30 λεπτά. Ο τρόπος αποστείρωσης επιλέγεται ανάλογα με τις ιδιότητες του αποστειρωμένου υλικού. Έτσι, θρεπτικά μέσα αποστειρώνονται για 20-30 λεπτά σε θερμοκρασία 1 atm, επιδέσμους και προϊόντα από καουτσούκ για 1 έως 2 ώρες σε 1,0-1,5 atm. Για τον έλεγχο του καθεστώτος αποστείρωσης χρησιμοποιούνται ουσίες με συγκεκριμένο σημείο τήξης. Αναμιγνύονται με κυανό του μεθυλενίου, τοποθετούνται σε αμπούλες ή μικρά φιαλίδια και τοποθετούνται σε αυτόκλειστο πριν ξεκινήσει το αυτόκλειστο. Αυτές οι ουσίες ελέγχου περιλαμβάνουν βενζαουρίνη, σημείο τήξης 115 ° C, που αντιστοιχεί σε 0.5 atm. βενζοϊκό οξύ, σημείο τήξεως 121 ° C, αντιστοιχεί σε 1,0 atm. ουρία, σημείο τήξεως 132 ° C, αντιστοιχεί σε 2,0 atm. γλυκόζη, σημείο τήξεως 146 ° C. θειουρία, σημείο τήξεως 180 ° C. Αυτές οι ουσίες τήκονται όταν επιτυγχάνεται η αντίστοιχη θερμοκρασία στο δοχείο και χρωματίζεται με το χρώμα της προστιθέμενης χρωστικής ουσίας.

Ρέει λύσεις αποστείρωση με ατμό και εκείνων που εκτίθενται σε μέσα καλλιέργειας, τα οποία καταστρέφονται με αποστείρωση υπό πίεση. Μια τέτοια αποστείρωση διεξάγεται επίσης σε αυτόκλειστα σε περίσσεια μηδενικής πίεσης και θερμοκρασίας 100 ° C. Εφαρμογή «κλασματική αποστείρωση» - μια επεξεργασία τριών ή τεσσάρων-φορές σε διαστήματα 1 ημέρας, κατά την οποία δεν είχε χρόνο να σκοτωθεί βακτηριακά σπόρια βλαστήσουν σε βλαστική μορφές και θανατώνονται από τη δράση του ατμού και θερμότητας.

Cold αποστείρωση εκτελείται για ορισμένα υγρά, λύσεις οι οποίες δεν μπορούν να αποστειρωθούν σε υψηλές θερμοκρασίες, καθώς αυτή είναι η εξάτμιση ή αδρανοποίηση των βιταμινών και άλλων βιολογικά δραστικών ενώσεων, αποσύνθεση των φαρμάκων, σάκχαρα καραμελοποίηση, μετουσίωση των πρωτεϊνών, κλπ τους Σε αυτές τις περιπτώσεις, διενεργείται «εν ψυχρώ» αποστείρωσης στο οποίο ρευστό φιλτράρεται μέσω ενός μικρού πόρου βακτηριακών φίλτρων. Η αποστείρωση με διήθηση είναι ένα συνθετικό ορισμένο μέσο που περιέχει θερμοασταθή αμινοξέα, βιταμίνες, πρωτεΐνες, τα αντιβιοτικά για αρωματικούς υδρογονάνθρακες. Η διήθηση πραγματοποιείται μέσω ενός μικρού υλικά πόρου που προσροφούν τα κύτταρα μικροοργανισμών. Καολίνης, αμίαντο, και άλλους δίσκους πορσελάνη κατασκευασμένο από αμίαντο-κυτταρίνη κλήση Seitz φίλτρου. Βρίσκονται σε μια ειδική θήκη φίλτρου και αποστειρώνονται σε αυτόκλειστο, που ακολουθείται από την τοποθέτηση του ντουί ή φιάλη, διαβιβάζεται υπό αποστειρώσιμο διάλυμα πίεση. Τα φίλτρα μεμβράνης έχουν βρει ευρεία εφαρμογή. Είναι κατασκευασμένα από ειδικά επεξεργασμένη νιτροκυτταρίνη. Τα φίλτρα έχουν μέγεθος πόρων από 0,22 έως 100 mm. Οι υποδοχείς φίλτρου φίλτρα τοποθετημένα με διαφορετικά μεγέθη πόρων από μεγαλύτερα σε μικρότερα, και κατά το φιλτράρισμα διαλυμάτων σταδιακά «διαλογή έξω» οργανισμών διαφορετικών μεγεθών. Οι πιο γνωστές πλάκες φίλτρων είναι οι εταιρείες "Millipore", "Synpor", "Vladipor". Μετά την αποστείρωση μέσο διήθησης και διαλύματα ελέγχθηκαν προσεκτικά για στειρότητα, τοποθετώντας μικροανάλυση αποστειρωμένα διαλύματα σε θερμοστάτη στους 37 ° C.

Η παστερίωση παρέχει την καταστροφή στο υλικό μόνο φυτικών μορφών μικροοργανισμών και χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων. Σε αυτή την περίπτωση, η βραχυχρόνια θέρμανση στους 90-92 ° C χρησιμοποιείται για 2-5 δευτερόλεπτα ή περισσότερο - για 5-10 λεπτά θέρμανση στους 70-75 ° C. Τα υλικά που υφίστανται επεξεργασία με αυτόν τον τρόπο θεωρούνται παστεριωμένα, αλλά όχι αποστειρωμένα, καθώς περιέχουν σπόρια. Σε αυτή την περίπτωση, βακτηρίδια που δεν σχηματίζουν σπόρια πεθαίνουν, τα βακτηριακά σπόρια επιβιώνουν της παστερίωσης, έτσι δεν συμβαίνει πλήρης αποστείρωση. Η μέθοδος προτάθηκε από τον L. Pasteur (εξ ου και το όνομα). Για την παστερίωση του γάλακτος, χρησιμοποιούνται διαφορετικά καθεστώτα. Άμεση ή υψηλής θερμοκρασίας, παστερίωση - θέρμανση στους 85-90 ° C χωρίς παλαίωση. προκαλεί σχεδόν πλήρη πήξη πρωτεϊνών ορού γάλακτος, συνεπώς, ιζήματα φωσφορικού ασβεστίου, η ικανότητα του γάλακτος να πήζει κάτω από τη δράση του ενζύμου της πυτίας μειώνεται. Χρησιμοποιείται στην παραγωγή γάλακτος γάλακτος και βούτυρο σε κονσέρβα γάλακτος. Βραχυπρόθεσμη παστερίωση - θέρμανση έως 72-76 ° C με συγκράτηση σε αυτή τη θερμοκρασία 20-25 λεπτά. μερική πήξη λαμβάνει χώρα πρωτεΐνες του ανοσοποιητικού σφαιρίνες και ορό, μερικώς καθιζάνει του φωσφορικού ασβεστίου, καταρρεύσεις των βιταμινών και ενζύμων, μειωμένη οξύτητα του γάλακτος. Χρησιμοποιείται για την παραγωγή πλήρων γαλακτοκομικών προϊόντων και τυριών. Παρατεταμένη ή χαμηλή θερμοκρασία, η παστερίωση - θέρμανση στους 62-65 ° C όπου διατηρήθηκε για 30 λεπτά? οι αλλαγές στη χημική σύνθεση του γάλακτος είναι ασήμαντες, ένα μέρος της αλβουμίνης και του φωσφορικού ασβεστίου κατατίθεται. Συνήθως χρησιμοποιείται για την παστερίωση του γάλακτος, που χρησιμοποιείται στο σύνολό του. Για στιγμιαία και βραχυπρόθεσμη παστερίωση, χρησιμοποιούνται παστεριωτικά γάλακτος, για μακρόχρονα λουτρά, με δεξαμενή γάλακτος με μανδύα νερού, στην οποία παρέχεται ατμός. Γάλα από άρρωστων ζώων απολυμανθούν με θέρμανση σε 70 ° C όπου διατηρήθηκε για 30 λεπτά ή μέχρι 90 ° C χωρίς έκθεση. Το γάλα των ζώων, άρρωστο με άνθρακα και μερικές άλλες ασθένειες, καταστρέφεται υπό την επίβλεψη. Η παστερίωση του γάλακτος ελέγχεται από δείγματα φωσφατάσης και υπεροξειδάσης. Εάν φωσφατάση ανιχνεύεται μετά την παστερίωση του γάλακτος, θέρμανση ήταν ανεπαρκής ή παστεριωμένο γάλα αναμιγνύεται αργό. Αμέσως μετά την παστερίωση, το γάλα ψύχεται.

Απολύμανση. Γιατί χρειάζεται;

Απολύμανση.docx

ГБОУ СПО «ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ №6

ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ. "

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

Σχετικά με το θέμα: "Απολύμανση. Γιατί χρειάζεται; "

Πειθαρχία: MDK 05.02 Ασφαλές περιβάλλον για τον ασθενή και το μέλι. Υπάλληλος

Μορφή εργασίας: Αφηρημένο μήνυμα.

Το έργο εκτελείται από μαθητή της ομάδας 121

Απολύμανση. Γιατί χρειάζεται;

Η απολύμανση είναι ένα σύνολο μέτρων που αποσκοπούν στην καταστροφή παθογόνων παραγόντων μολυσματικών ασθενειών και στην καταστροφή τοξινών στα αντικείμενα του εξωτερικού περιβάλλοντος. Οι χημικές ουσίες και άλλες μέθοδοι απολύμανσης χρησιμοποιούνται συνήθως για απολύμανση.

Η απολύμανση πραγματοποιείται με τρεις τρόπους:

 • Μηχανική μέθοδος απολύμανσης
 • Φυσική μέθοδος απολύμανσης
 • Χημική μέθοδος απολύμανσης

Μηχανική μέθοδος απολύμανσης - περιλαμβάνει την αφαίρεση του μολυσμένου στρώματος εδάφους ή της συσκευής δαπέδου, τον καθαρισμό με ειδικές συσκευές ή αυτοσχέδια αντικείμενα.

Η μηχανική μέθοδος απολύμανσης περιλαμβάνει:

- Η μηχανική μέθοδος απολύμανσης περιλαμβάνει τον υγρό καθαρισμό

- Η μηχανική μέθοδος απολύμανσης περιλαμβάνει σκούπισμα και σκούπισμα

- Η μηχανική μέθοδος απολύμανσης περιλαμβάνει τη χρήση ηλεκτρικών σκουπών

- Η μηχανική μέθοδος απολύμανσης περιλαμβάνει τη χρήση εξειδικευμένων μονάδων πλύσης

Η μηχανική μέθοδος απολύμανσης δεν επιτρέπει την πλήρη καταστροφή των παθογόνων καλλιεργειών, ωστόσο, είναι μια απλή και σχετικά αποτελεσματική μέθοδος απολύμανσης, είναι δυνατόν να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των μικροοργανισμών στους χώρους και στην παραγωγή.

Η μέθοδος φυσικής απολύμανσης περιλαμβάνει την κατεργασία λάμπες που εκπέμπουν υπεριώδες φως, βράζει το πλυντήριο και πιάτων, υλικών καθαρισμού, προϊόντα υγείας και άλλους. Η φυσική μέθοδο απολύμανσης βασίζεται στην καταστροφή ή την απομάκρυνση των παθογόνων μικροοργανισμών από την επιφάνεια των αντικειμένων που πρόκειται να απολυμανθούν με την δράση ενός αριθμού φυσικών παραγόντων.

Η φυσική μέθοδος απολύμανσης περιλαμβάνει τη χρήση υψηλών θερμοκρασιών, δηλαδή είναι δυνατή η χρήση:

- με τη φυσική μέθοδο απολύμανσης, χρησιμοποιείται η πυροδότηση

- Η φυσική μέθοδος απολύμανσης χρησιμοποιεί πύρωση

- Η φυσική μέθοδος απολύμανσης χρησιμοποιεί βρασμό

- Η παστερίωση χρησιμοποιείται στη φυσική μέθοδο απολύμανσης

- Η φυσική μέθοδος απολύμανσης χρησιμοποιεί τη δράση του θερμού αέρα

- η φυσική μέθοδος απολύμανσης εφαρμόζει ενεργά ξήρανση

Η φυσική μέθοδος απολύμανσης περιλαμβάνει τη χρήση ενέργειας ακτινοβολίας:

- Στη φυσική μέθοδο απολύμανσης, υπεριώδη ακτινοβολία

- Η φυσική μέθοδος απολύμανσης χρησιμοποιεί ιοντίζουσα ακτινοβολία

- η φυσική μέθοδος απολύμανσης χρησιμοποιεί υψηλή και εξαιρετικά υψηλή συχνότητα

Συχνά στη διαδικασία απολύμανσης, διάφορες μέθοδοι και καθεστώτα απολύμανσης συνδυάζονται και χρησιμοποιούνται μαζί. Για παράδειγμα, η απολύμανση με σόδα σε απεσταγμένο νερό είναι εξαιρετικά κοινή: αυτή η μέθοδος απολύμανσης χρησιμοποιείται για την απολύμανση γυαλιού, μετάλλων, ορισμένων πλαστικών και καουτσούκ.

Η χημική μέθοδος απολύμανσης είναι η καταστροφή των παθογόνων μικροοργανισμών και η καταστροφή των τοξινών από τα απολυμαντικά.

μέθοδος χημικής απολύμανσης είναι πιο διαδεδομένη όταν χρησιμοποιούνται για την απολύμανση του αερισμού, τα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης, Απολύμανση στην οδοντιατρική, τα νοσοκομεία, την παραγωγή τροφίμων και βιομηχανικές επιχειρήσεις, λόγω της ευρείας διανομής των διαφόρων χημικών ουσιών για την παρασκευή απολυμαντικό διάλυμα και λόγω της καθολικότητας της μεθόδου απολύμανσης.

Όντας σχετικά φτηνό, η χημική μέθοδος απολύμανσης καθιστά δυνατή την αποτελεσματική καταστροφή της συντριπτικής πλειοψηφίας των παθογόνων καλλιεργειών και των βακτηριδίων.

Ένα σημαντικό μειονέκτημα της χημικής μεθόδου της απολύμανσης είναι ο κίνδυνος της απολυμαντές δηλητηρίασης και του προσωπικού απολυμαίνονται ιδρύματα απολυμαντικού διαλύματος, το οποίο συχνά συμβαίνει όταν εργάζεται εντός της χημική μέθοδος απολύμανσης μη έμπειρους απολύμανσης.

Προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά όλους κέντρο απολυμαντικά απολύμανση μας κατά τη διάρκεια των εργασιών στο πλαίσιο της μεθόδου χημική απολύμανση με τη χρήση ειδικού προστατευτικού ρουχισμού, αναπνευστική προστασία και δεόντως προειδοποίηση του προσωπικού της επικείμενης εργασίας μέσα από τη χημική μέθοδος απολύμανσης.

Γιατί λοιπόν χρειαζόμαστε απολύμανση;

Η απολύμανση μειώνει τον αριθμό των μικροοργανισμών σε αποδεκτό επίπεδο, αλλά δεν μπορεί τελείως να τις καταστρέψει. Η απολύμανση στοχεύει στην καταστροφή παθογόνων μικροοργανισμών.

Αυτό διαφέρει από την αποστείρωση, στην οποία καταστρέφονται όλοι οι τύποι μικροοργανισμών και τα σπόρια τους. Η απολύμανση είναι μία από τις μεθόδους απολύμανσης. Διαχωρίστε την προληπτική, την τρέχουσα και την τελική απολύμανση.

Τα πάντα που μας περιβάλλουν καλύπτονται από αυτά, είναι παρόντα στον αέρα που αναπνέουμε, το νερό που καταναλώνουμε για να πίνουμε, σε απολύτως οποιεσδήποτε επιφάνειες διαφόρων αντικειμένων. Μεταξύ αυτών των βακτηρίων υπάρχουν παθογόνα και επικίνδυνα για τον άνθρωπο και χρήσιμα βακτήρια που χρησιμεύουν για τη διατήρηση της φυσιολογικής ανθρώπινης ζωής.

Οι περισσότεροι εκπρόσωποι επιβλαβών βακτηρίων σε σχέση με τους ανθρώπους είναι πολύ επιθετικοί. Το κύριο μέρος έχει ολέθριες συνέπειες για τον ανθρώπινο οργανισμό, είναι οι αιτιολογικοί παράγοντες των λοιμωδών νοσημάτων, η οποία μπορεί στη συνέχεια να οδηγήσει σε σοβαρούς τραυματισμούς ή ακόμα και θάνατο. Απαλλαγείτε από επιβλαβείς μικροοργανισμούς μπορεί να βοηθήσει μόνο την τακτική απολύμανση των χώρων, είναι ιδιαίτερα απαραίτητο στην ιατρική και τη φροντίδα ιδρυμάτων, φαρμακευτική και τη βιομηχανία τροφίμων εγκαταστάσεων, καθώς και κάθε άλλους δημόσιους χώρους.

Η προστασία από επιθετικές φορείς καταστροφική και τοξική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα πρέπει να είναι εκπρόσωποι του μικρόκοσμου, καθώς μπορεί να είναι οι αιτιολογικοί παράγοντες των ασθενειών που μπορεί να προκαλέσει σημαντικές βλάβες στην υγεία, να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές, παθολογία, και να προκαλέσει ακόμη και το θάνατο. Και, αν στο σπίτι, στην καθημερινή ζωή τα βακτηρίδια επιτίθενται στα υγιή άτομα που, στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορούν οι ίδιοι να αποκρούσει μια επίθεση, τότε υπάρχουν μια σειρά από θέσεις, ιδρύματα, όπου υπάρχουν άνθρωποι με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, ανοιχτές πληγές, βλάβη της υγείας, για τα οποία η συνάντηση με κάποιες μικρο-οργανισμοί είναι εξαιρετικά δεν είναι επιθυμητό.

Ορισμένα μικρόβια "κολλάνε" σε ένα άτομο αμέσως, πολύ μικρή επαφή με την μολυσμένη επιφάνεια, κάθε επαφή με ένα αντικείμενο στο οποίο οι μικροοργανισμοί μπορούν να ζουν και να πολλαπλασιάζονται. Άλλα βακτήρια είναι πιο περίπλοκα, αερομεταφερόμενα και αν έχουμε την ευκαιρία να μην αγγίξουμε τα γυμνά χέρια τους, για παράδειγμα, κιγκλιδώματα στις δημόσιες συγκοινωνίες, τότε δεν μπορούμε να εισπνέουμε αέρα σε αυτό.

Σημαντική μείωση της ποσότητας των επιβλαβών και επικίνδυνων βακτηρίων ή πλήρως καταστρέψει τους στο περιβάλλον μας, σε δημόσιους χώρους, εγκαταστάσεις εστίασης, της βιομηχανίας τροφίμων, φαρμακεία, φαρμακευτικές εταιρείες, νοσοκομεία και ιδρύματα φροντίδας μπορεί να είναι μόνο μια τακτική, συστηματική και ποικίλες όσον αφορά τη χρήση των ειδικών ταμείων απολύμανση. Απολύμανση πρέπει να αποτελείται από διάφορες εκδηλώσεις και τις διαδικασίες που θα οδηγήσει σε απολύμανση αντικειμένων, επιφάνειες, αντικείμενα, μέσω της χρήσης των ειδικών ειδικά κατάλληλο για την απολύμανση και συνήθως διεξάγεται σε διάφορα στάδια, συμπεριλαμβανομένης προφυλακτικής, τρέχουσα και την τελική επεξεργασία.

Η προληπτική απολύμανση και η θεραπεία είναι γνωστή σε όλους και αποτελεί μέρος της προσωπικής υγιεινής. Η πρόληψη ως τέτοια σε πολλούς ανθρώπους είναι σκεπτικιστική, αλλά μόνο ένα παράδειγμα προληπτικής απολύμανσης είναι ζωηρό και αποκαλυπτικό. Προσωπική υγιεινή - τακτικό πλύσιμο των χεριών, του σώματος, των μαλλιών, υγρό καθαρισμού, αερισμό των δωματίων, καθαρά σεντόνια και ρούχα, πλύσιμο και θερμική επεξεργασία προϊόντων, η χρήση καθαρών, βραστό νερό γίνεται μια ασπίδα και αυξάνει την απόσταση μεταξύ των βακτηρίων και των ανθρώπων. Το γεγονός ότι οι άνθρωποι ζουν χωρίς βασικές ανέσεις ή δεν τηρούν τους κανόνες ατομικής και οικιακής υγιεινής επιρρεπείς σε διάφορες ασθένειες - είναι γνωστό σε όλους, ότι εσείς και η ανάγκη πρόληψης για να σώσει τη ζωή και την υγεία είναι.

Τρέχουσα αποχέτευση, επεξεργασία απολύμανσης με dezstredstv που απαιτούνται σε χώρους όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ανάπτυξης μικροοργανισμών αναπαραγωγής - ομάδες, κουζίνες, ιατρεία παιδικούς σταθμούς, τους θαλάμους του νοσοκομείου και άλλες εγκαταστάσεις, τα γραφεία των γιατρών στην κλινική, υποδοχή, πλυντήριο ρούχων, εργαστήρια, κομμωτήρια, μανικιούρ δωμάτιο, εγκαταστάσεις εστίασης και βιομηχανία τροφίμων, πλυντήρια αυτοκινήτων, σημεία ανακύκλωσης και επεξεργασίας αποβλήτων και πολλά άλλα. Κατά την τρέχουσα εργασία dezobrabotki είναι να εντοπιστεί μια πιθανή εστία μόλυνσης και για την πρόληψη, καθιστούν αδύνατη την περαιτέρω μόλυνση και να εξαλείψει εντελώς.

Στον ρόλο της τελικής απολυμαντικής θεραπείας είναι οι διαδικασίες που πρέπει να διεξάγονται για την απολύμανση του αντικειμένου, της επικράτειας, του εργαλείου, μετά από επαφή με το πιθανώς μολυσμένο άτομο. Οι νοσοκομειακοί χώροι υποβάλλονται σε επεξεργασία μετά την εκκένωση του ασθενούς και πριν εγκατασταθεί ένα νέο, ένα ιατρικό εργαλείο επαναχρησιμοποίησης, τα πιάτα, τα ρούχα απολυμαίνονται και αποστειρώνονται.