Κουζίνα χωρίς κουκούλες - πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Κουζίνα - αυτό είναι ένα ειδικό δωμάτιο σε ένα διαμέρισμα ή σπίτι, έτσι να μιλήσει, την καρδιά του. Η φιλόξενη οικοδέσποινα, που συναντά τους επισκέπτες, τους προσκαλεί στην κουζίνα για να δώσει το τσάι της και να την μεταχειριστεί σε κάτι νόστιμο. Ακόμη και παρά τον φρικτό ρυθμό της σύγχρονης ζωής, από καιρό σε καιρό όλα τα μέλη της οικογένειας συγκεντρώνονται στην κουζίνα, για παράδειγμα, σε δείπνο ή οικογενειακή γιορτή.

Εκτελώντας επισκευές, είναι απαραίτητο να σκεφτείτε προσεκτικά το εσωτερικό αυτού του δωματίου. Εάν η κουζίνα δεν έχει μεγάλες διαστάσεις και ο χώρος είναι περιορισμένος, ο σχεδιασμός του δωματίου πρέπει να σχεδιαστεί προσεκτικά.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη θέση των οικιακών συσκευών. Ένα πολύ επείγον ζήτημα είναι επίσης η ανάγκη εγκατάστασης ενός συστήματος εξάτμισης πάνω από τη σόμπα. Ίσως σκεφτόμαστε τι μπορείτε να κάνετε χωρίς να τεντώσετε.

Αξίζει να το εγκαταστήσετε;

Τώρα υπάρχει πολλή συζήτηση για την ανάγκη εγκατάστασης κουκούλας στην κουζίνα. Οι χρήστες και bloggers χωριστεί σε δύο στρατόπεδα - υποστηρικτές της παραδοσιακής κουζίνας, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να είναι μια κουκούλα πάνω από τη σόμπα ή εστίες και ένθερμους αντιπάλους - υποστηρικτές του σχεδιασμού της κουζίνας χωρίς αναρρόφηση.

Μερικοί χρήστες στις κριτικές τους επιμένουν ότι η κουκούλα είναι ένα λείψανο του παρελθόντος. Αυτή η συσκευή καταλαμβάνει πολύ χώρο και δεν πρέπει να εγκατασταθεί σε ένα μικρό δωμάτιο στο Χρουστσόφ.

Άλλοι χρήστες σε αξιολογήσεις τους γράψει για την ανάγκη να εγκαταστήσετε το σύστημα εξάτμισης, όχι μόνο ως ένα αισθητικό στοιχείο του εσωτερικού χώρου, αλλά και ως υποχρεωτικό λειτουργικό χαρακτηριστικό, χωρίς την οποία δεν μπορούν απλά να κάνουν στην κουζίνα, ειδικά αν η οικοδέσποινα ξοδεύει πολύ χρόνο υπάρχει για την προετοιμασία των τροφίμων.

Τα κύρια επιχειρήματα κατά την εγκατάσταση της κουκούλας

Ζεσταίνει τη συζήτηση για την ανάγκη να εξοπλιστεί η κουζίνα με τα συστήματα εξάτμισης, την παρουσία επιχειρημάτων εναντίον αυτής της οικιακής συσκευής:

 • "Είναι εύκολο να το κάνετε χωρίς να τεντώσετε, αρκεί να χρησιμοποιήσετε συστήματα εξαερισμού." Οι κουκούλες είναι ένα λείψανο του παρελθόντος, η εγκατάστασή τους είναι επωφελής μόνο για τους κατασκευαστές οικιακών συσκευών. "
 • "Η κουκούλα είναι ένα στοιχείο κινδύνου για την υγεία, επειδή στην παγίδα λίπους σε αυτή τη συσκευή, συσσωρεύονται σωματίδια λίπους στα οποία πολλαπλασιάζονται τα μικρόβια και τα βακτήρια". Εάν ο καθαρισμός πραγματοποιηθεί εγκαίρως και τα φίλτρα αντικατασταθούν σε αυτή τη συσκευή, η χρήση της κουκούλας είναι απολύτως ασφαλής. Επιπλέον, το λίπος ακριβώς όπως συσσωρεύεται στη σόμπα και τα έπιπλα κουζίνας, προκαλώντας το σχηματισμό βακτηρίων.
 • «Ενώ απαγωγέας εργασίας κάνει πολύ θόρυβο, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία.» Αξίζει να θυμηθούμε ότι η κουζίνα - είναι ένα μέρος όπου είναι πάντα θορυβώδες, όπως το φαγητό είναι μαγειρεμένο στο φούρνο (π.χ. τηγανητό κρέας), το νερό ρέει από τη βρύση (όταν πλένονται τα τρόφιμα ή σκεύη), ψυγείο, φούρνο μικροκυμάτων, επίσης, εκπέμπουν ορισμένους ήχους. Ως εκ τούτου, καμία άλλη συσκευή δεν θα είναι τόσο σημαντική πηγή θορύβου, ειδικά εάν επιλέξετε ένα πρότυπο σχέδιο που δεν κάνει πολύ θόρυβο κατά τη λειτουργία.

Γιατί είναι η κουκούλα στην κουζίνα;

Η κουκούλα είναι χρήσιμη και χρήσιμη οικιακή συσκευή. Σας επιτρέπει να απαλλαγείτε όχι μόνο από τις δυσάρεστες μυρωδιές και να τις απλώνετε γύρω από το διαμέρισμα, αλλά και τον καθαρισμό του αέρα από διάφορες ακαθαρσίες που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Χάρη στην κυκλοφορία του αέρα και τον καθαρισμό του, η κουζίνα θα είναι πάντα φρέσκια και ευχάριστη στη μυρωδιά.

Πολύ συχνά οι ερωμένες το χρησιμοποιούν ως πρόσθετο φωτισμό πάνω από τη σόμπα. Το βράδυ, δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε το φως στην κουζίνα και μεταβαίνοντας σε αυτό το δωμάτιο για να ελέγξετε το βαθμό διαθεσιμότητας τροφίμων, αρκεί να ανάψετε το φως στην κουκούλα.

Ο σύγχρονος σχεδιασμός των συστημάτων εξάτμισης επιτρέπει την οργανική εφαρμογή αυτής της συσκευής στο εσωτερικό του δωματίου. Έτσι, αυτή η συσκευή θα αποτελέσει το προβάδισμα στην κουζίνα, δημιουργώντας μια μοναδική και ασυνήθιστη διακόσμηση του δωματίου.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κουζίνας χωρίς σύστημα εξάτμισης

Τέλος, με την ανάγκη εγκατάστασης αυτής της οικιακής συσκευής στην κουζίνα, είναι απαραίτητο να εξεταστούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που είναι τυπικά για ένα δωμάτιο χωρίς σχεδίαση.

Κύρια πλεονεκτήματα της κουζίνας χωρίς κουκούλα:

 1. Δημιουργία ενός λακωνικού σχεδιασμού χαμηλού κλειδιού που δεν επιβαρύνεται με περιττές οικιακές συσκευές.
 2. Περισσότερος χώρος, ο οποίος εκτιμάται ιδιαίτερα στις κουζίνες, μικρού μεγέθους, για παράδειγμα, στον Χρουστσόφ.
 3. Δεν υπάρχουν πηγές πρόσθετου θορύβου.

Εάν η κουζίνα σας είναι εξοπλισμένη χωρίς τη χρήση κουκούλας, μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα:

 • Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, η μυρωδιά θα εξαπλωθεί σε όλο το διαμέρισμα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν σας αρέσουν τα τηγανητά τρόφιμα.
 • Το εξατμισμένο λίπος και η αιθάλη θα απορροφηθεί σε ρούχα, έπιπλα και οικιακές συσκευές, αποπνέοντας μια δυσάρεστη οσμή.
 • Θα πρέπει πάντα να ανοίγετε ένα παράθυρο ή παράθυρο για αερισμό. Δεν θα είναι πολύ άνετα στην κρύα εποχή. Αν υπάρχει βύθισμα, κινδυνεύετε να κρυώσετε και να αρρωστήσετε. Αν έχετε λουλούδια που καλλιεργούνται στο περβάζι, δεν θα είναι επίσης ευχαριστημένοι με ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας.

Χρειαζόμαστε μια κουκούλα στην κουζίνα - όλα για και κατά

Πολλοί πιστεύουν ότι χωρίς να τεντώνουν στη σύγχρονη κουζίνα δεν μπορούν να κάνουν. Η εξάτμιση των κουζινών έχει γίνει πρόσφατα σχεδόν απαραίτητη συνιστώσα της σύγχρονης κουζίνας. Πιστεύεται ότι δεν μπορεί κανείς να το κάνει χωρίς αυτό. Αλλά το ερώτημα γιατί είναι αδύνατο και ποια είναι η αναγκαιότητά του δίνεται συχνά πολύ ασαφείς απαντήσεις. Επιπλέον, πολλοί χρήστες στο Διαδίκτυο θέτουν το ζήτημα της πλήρους ματαιότητάς τους ότι οι κουκούλες - όχι περισσότερο από ένα αφιέρωμα στη μόδα, που επιβάλλονται από ενεργό πληθυσμό πωλητών. Αλλά το χρειάζεστε πραγματικά και για ποιο λόγο;

Ποια είναι η κουκούλα

Αρχικά πρέπει να αποφασίσουμε τι είναι. Η κουκούλα είναι ένα σύστημα που περιλαμβάνει σώμα, μηχανή, ανεμιστήρα και φίλτρα. Ο κινητήρας οδηγεί σε λειτουργία, ο ανεμιστήρας είναι απαραίτητος για να δημιουργήσει ένα ρεύμα αέρα, και τα φίλτρα πιάσουν λίπος, αιθάλη, ξένες μυρωδιές. Για να πιάσουν τη αιθάλη και τις οσμές, δημιούργησαν φίλτρα άνθρακα, παγίδα λίπους - λίπους.

Το σύστημα εξάτμισης παρέχει στην κουζίνα καθαρό αέρα και αποτρέπει τη μόλυνση των επιφανειών με γράσο και αιθάλη

Όλες οι κουκούλες χωρίζονται σε:

Ο καυσαερίων έχει αγωγούς και μεταφέρει αέρα μέσω αυτών στο δρόμο ή στον αναπνευστήρα. Η κυκλοφορία δεν έχει αεραγωγούς και ο καθαρισμός του αέρα γίνεται μέσω φίλτρων, όπου ο αέρας ωθείται με ανεμιστήρα. Ο αέρας κυκλοφορεί στην κουκούλα, καθαρίζεται και επαναφορτίζεται στο δωμάτιο.

Κάθε τύπος κουκούλας έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Τράβηγμα στην κουζίνα: επιλογή και φροντίδα (βίντεο)

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Οι καυσαερίων παρέχουν την προμήθεια πραγματικά φρέσκου αέρα από το εξωτερικό, το οποίο είναι το κύριο πλεονέκτημά τους. Μετά από όλα, δεν "οδηγούν" μέσα από το δωμάτιο τον ίδιο αέρα με τα κυκλοφοριακά. Αλλά η ταλαιπωρία τους έγκειται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει πάντα η ευκαιρία να τραβήξουμε αεραγωγούς. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να οργανωθεί ένα τέτοιο απόσπασμα στα στούντιο διαμερίσματα. Επιπλέον, ο καυσαερίων μπορεί να προκαλέσει απώλεια θερμότητας, διότι αν οι αγωγοί αερισμού αποσυρθούν στο παράθυρο, τότε θα πρέπει να είναι ανοιχτοί.

Σημαντικό: Η εγκατάσταση της καυσαερίων απαιτεί ειδικές δεξιότητες και δεν μπορεί να γίνει από κανένα άτομο χωρίς εργασιακή εμπειρία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, απαιτείται η διάτρηση των οπών εξαερισμού, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν δυσμενώς τη λύση σχεδιασμού του εσωτερικού χώρου και απαιτούν επισκευές.

Η κυκλοφορία είναι βολική επειδή οι αγωγοί δεν χρειάζεται να τραβηχτούν. Μπορεί να γίνει ακόμα και όταν δεν υπάρχουν καθόλου κανάλια εξαερισμού.

Ο τύπος κυκλοφορίας του καλύμματος επιτρέπει την τοποθέτησή του σε οποιοδήποτε κατάλληλο μέρος χωρίς ειδικές επιπλοκές

Άλλα πλεονεκτήματα:

 • δεν υπάρχει απώλεια θερμότητας.
 • εύκολο στην εγκατάσταση?
 • μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιεσδήποτε κατοικίες, ακόμη και παλαιές, με φραγμένους αεραγωγούς.

Εάν υπάρχουν πλαστικά παράθυρα με διπλά τζάμια στο σπίτι, τότε μπορεί να προτιμάται η κουκούλα κυκλοφορίας. Πολλοί χρήστες κουκούλας παραπονιούνται ότι η κουκούλα κατά τη διάρκεια της εργασίας αντλεί αέρα από το μπάνιο και μια δυσάρεστη μυρωδιά εμφανίζεται στην κουζίνα. Αυτό συμβαίνει μόνο εάν το σπίτι έχει πλαστικά παράθυρα και υπάρχει καπό καυσαερίων, οι αεραγωγοί των οποίων συνδέονται με τον αγωγό αερισμού. Στην περίπτωση αυτή σχηματίζεται μια ζώνη χαμηλής πίεσης στην ερμητικά σφραγισμένη περιοχή και ο αέρας αρχίζει να αντλείται από τους σωλήνες εξαέρωσης. Ως εκ τούτου, ακολουθεί ένα απλό συμπέρασμα: Σε μια κουζίνα με πλαστικά σφραγισμένα παράθυρα, είναι προτιμότερο να προτιμάτε μια κουκούλα κυκλοφορίας.

Σημαντικό: Μην τοποθετείτε το σύστημα εξάτμισης στην κουζίνα με τη στήλη αερίου, καθώς αυτό θα οδηγήσει σε παραβίαση του βυθίσματος στον άξονα εξαερισμού και στην καπνοδόχο και τα προβλήματα με τον αεραγωγό.

Αλλά σε ιδιωτικές κατοικίες με το υπάρχον σύστημα εξαερισμού προτιμώνται τα συστήματα εξάτμισης.

Σε μια κουζίνα με σόμπα αερίου, μην χρησιμοποιείτε την κουκούλα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της στήλης. Ο ενσωματωμένος τύπος συστήματος εξάτμισης σας επιτρέπει να κρύψετε μερικά από τα στοιχεία του στο περίβλημα

Προορισμένη χρήση της κουκούλας

Απαιτείται εξαγωγή στην κουζίνα για να καθαριστεί ο αέρας από:

 • προϊόντα καύσης αερίου ·
 • επιβλαβείς ουσίες που σχηματίζονται κατά το μαγείρεμα
 • οσμές ·
 • gary;
 • λίπος;
 • αιθάλη.

Είναι γνωστό ότι με την πάροδο του χρόνου στην κουζίνα λόγω της λειτουργίας της σόμπας αερίου, οι οροφές και οι τοίχοι σταδιακά γίνονται κίτρινα και εμφανίζεται μια παχιά επίστρωση πάνω τους. Αυτή η πλάκα είναι δύσκολο να ξεπλυθεί, αφού αποτελείται από λίπος αναμεμειγμένο με σκόνη, σωματίδια καπνού και αιθάλη. Για να αποφευχθεί η εμφάνιση πλάκας σε επιφάνειες χωρίς σχεδίαση, είναι αδύνατον να σχηματιστούν μικροσκοπικά σωματίδια καύσης και λίπους κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και να εισέλθουν στον αέρα και στη συνέχεια να καθιζάνουν στην επιφάνεια. Η μόνη διέξοδος είναι να πιάσετε αυτά τα σωματίδια και να τα αφαιρέσετε από τον αέρα προτού φθάσουν στις επιφάνειες των τοίχων και της οροφής. Και αυτό είναι το προνόμιο των κουκούλες στην κουζίνα.

Το σύστημα εξάτμισης αφαιρεί το δωμάτιο από τις μυρωδιές και τα προϊόντα καύσης αερίου

Επιπλέον, δεν αρέσει σε όλους τη μυρωδιά του μαγειρέματος. Ειδικά όταν πρόκειται για τη μυρωδιά των ψαριών. Ο απορροφητήρας κουζίνας έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει οσμές. Ιδιαίτερα πολύτιμη είναι η ποιότητα στο διαμέρισμα στούντιο και σε κάθε άλλη κατοικία όπου η κουζίνα συνδυάζεται με το σαλόνι ή την τραπεζαρία.

Είναι σημαντικό να προστατεύετε τους τοίχους και τα έπιπλα από τις αποθέσεις λίπους. Εάν οι τοίχοι της κουζίνας και τα έπιπλα είναι κατασκευασμένα από υλικά που πλένονται, τότε στο σαλόνι έπιπλα από λίπος μπορεί να υποφέρουν σοβαρά. Ως εκ τούτου, η κουκούλα στα στούντιο είναι εξαιρετικά σημαντική. Και στην κουζίνα, η διαθεσιμότητά του μειώνει την ποσότητα λίπους που πέφτει στους τοίχους και τα έπιπλα.

Από τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα ότι η εξάτμιση είναι απολύτως απαραίτητη. Ειδικά όταν πρόκειται για διαμερίσματα όπου η κουζίνα συνδυάζεται με άλλα δωμάτια ή δεν έχει πόρτες. Αυτή η λύση βρίσκεται επίσης συχνά, καθώς οι πόρτες αφαιρούνται με μικρές περιοχές του διαμερίσματος για να διευκολύνουν την κίνηση σε αυτό και να αυξήσουν τη χρήσιμη περιοχή.

Αόρατες κουκούλες στο κέντρο της κουζίνας (βίντεο)

Μια ματιά από την άλλη πλευρά

Στο δίκτυο, μπορείτε συχνά να συναντήσετε μια συζήτηση μεταξύ των αντιπάλων και των υπερασπιστών των κουκούλες. Οι αντίπαλοι υποστηρίζουν ότι η κουκούλα στην κουζίνα είναι απλά ένα αφιέρωμα στη μόδα, που επιβάλλονται από τους παραγωγούς και στην πραγματικότητα απολύτως άχρηστο. Επιπλέον, κάποιοι φοβούνται ότι μπορεί να είναι μια πηγή παθογόνων μικροοργανισμών, επειδή τα βακτηρίδια που συσσωρεύονται σε αυτό εύκολα και απλά πολλαπλασιάζουν διάφορα βακτήρια. Σε αυτό υπάρχει μια ορισμένη έννοια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο απαιτείται να γίνει μόνιμος καθαρισμός και αντικατάσταση παγίδων λίπους.

Επίσης, οι αντίπαλοι της κουκούλας ισχυρίζονται ότι τόσο μαζί της όσο και χωρίς αυτήν στην κουζίνα δεν υπάρχουν ειδικοί καπνοί και αιθάλη, το ποσό των οποίων είναι υπερβολικά υπερβολικό από τους κατασκευαστές κουκούλας. Από το λίπος, μπορείτε να απαλλαγείτε, κλείνοντας το φαγητό που προετοιμάζεται με τα καπάκια. Εξ ου και το συμπέρασμα ότι η κουκούλα δεν είναι απαραίτητη.

Πολύ συχνά μπορείτε να δείτε την παρακάτω εικόνα: ένα άτομο έχει μια κουκούλα, αλλά μετά από λίγο πάει να το χρησιμοποιήσει.

Οι λόγοι για τους οποίους η κουζίνα δεν ενεργοποιείται στην κουζίνα:

 • Ο άνθρωπος δεν βλέπει μια αισθητή διαφορά.
 • Πάρα πολύ θορυβώδες έργο της κουκούλας.

Η αγορά κουκούλας για μερικούς δεν αποτελεί προτεραιότητα

Χρειάζομαι μια κουκούλα;

Πώς είναι πραγματικά τα πράγματα; Αν εξετάσουμε το ζήτημα από όλες τις πλευρές, γίνεται σαφές ότι η καταλληλότητα του σχεδίου πρέπει να αποφασίζεται μεμονωμένα σε κάθε περίπτωση.

Σε μικρές κουζίνες και σε πολύ μικρούς χώρους, όπου δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου χώρος, μπορείτε να κάνετε χωρίς τέντωμα, αφού η εισροή καθαρού αέρα και ο καθαρισμός του μπορούν να δώσουν ένα ανοιχτό φύλλο παραθύρου. Σε μεγάλους χώρους, αυτό το ζήτημα δεν μπορεί να λυθεί. Ως εκ τούτου, εδώ η κουκούλα είναι πιθανότατα απαραίτητη. Περαιτέρω θα πρέπει να λύσουμε μια ερώτηση, τι να επιλέξει - εξάτμιση ή κυκλοφορία. Η επιλογή πρέπει να βασίζεται στα παραπάνω πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα αυτών ή άλλων συστημάτων.

Επίσης, πρέπει να επιλέξετε το σωστό καπό. Αξίζει να θυμηθούμε ότι εάν το μοντέλο παράγει αξιοσημείωτο θόρυβο κατά την εργασία, σύντομα θα απενεργοποιηθεί και η εξαγοραζόμενη εξάτμιση θα αποδειχθεί μια πολύ άχρηστη αγορά. Επομένως, πρέπει να δοθεί προσοχή σε μοντέλα χαμηλού θορύβου.

Η σκοπιμότητα της εγκατάστασης της κουκούλας εξαρτάται από τις προτεραιότητες των ιδιοκτητών. Η σωστή επιλογή της κουκούλας θα σας εξοικονομήσει από τα μειονεκτήματα της χρήσης της

Σε σπίτια όπου υπάρχει σύστημα αερισμού και κλιματισμού, είναι αναμφισβήτητα το μοντέλο εξάτμισης της κουκούλας στην κουζίνα προτιμάται. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να εξασφαλίσετε έναν πλήρη καθαρισμό του αέρα. Στα περισσότερα από τα συνηθισμένα αστικά διαμερίσματα, το σύστημα εξάτμισης δεν είναι απαραίτητο, δεδομένου ότι θα δημιουργήσει μόνο πρόσθετα προβλήματα και θα αντλήσει αέρα από τους αεραγωγούς εξαερισμού, που δεν είναι πολύ φρέσκο. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο είτε να εγκαταλείψετε εντελώς την κουκούλα στην κουζίνα, είτε να επιλέξετε ένα μοντέλο κυκλοφορίας. Με την ευκαιρία, τότε θα είναι δυνατή η εξοικονόμηση χρημάτων στην εγκατάσταση.

Τέλος, ακόμη και αν η κουζίνα δεν έχει σχηματιστεί και καπνούς και αιθάλη σε σημαντικές ποσότητες, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σχηματίζουν βλαβερές ουσίες που είναι αόρατα με γυμνό μάτι, αλλά επιβλαβή για την υγεία. Αυτό αφορά κυρίως τα προϊόντα που σχηματίζονται κατά την καύση του αερίου. Αυτές οι ουσίες συλλαμβάνονται τέλεια από την κουκούλα. Ως εκ τούτου, εάν το σπίτι έχει μια ηλεκτρική κουζίνα, η κουκούλα μπορεί να είναι μια άχρηστη συσκευή. Αλλά αν η κουζίνα είναι ένα φούρνο αερίου, κουκούλα σειράς που απαιτείται σε κάθε περίπτωση, διότι θα συμβάλει στην εξάλειψη των τοξικών ουσιών που σχηματίζονται κατά την καύση του φυσικού αερίου.

Χρειάζομαι κουκούλα στην κουζίνα; Συμβουλές για τον καθαρισμό της πλάκας (βίντεο)

Συμπέρασμα

Το ερώτημα είναι αν η κουκούλα είναι απαραίτητη ή όχι, για τον εαυτό της αποφασίζεται ανεξάρτητα. Πρέπει να σταθμίσουμε τα υπέρ και τα κατά, να λάβουμε υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά του δωματίου, τον τύπο του πιάτου και να πάρουμε την τελική απόφαση.

Γιατί είναι η κουκούλα στην κουζίνα;

Αλλά στη σύγχρονη κουζίνα πρέπει σίγουρα να υπάρχει ένα άλλο σημαντικό και απαραίτητο πράγμα - η κουκούλα. Μπορείτε να μιλήσετε για τα οφέλη των κουκούλες για πολύ καιρό.
Αυτός που ήταν αρκετά τυχερός για να ζήσει σε ένα διαμέρισμα με σόμπα φυσικού αερίου θα με καταλάβει ιδιαίτερα καλά. Κίτρινα ταπετσαρίες και ταβάνια, ανεξάρτητα από το χρώμα που ήταν αμέσως μετά την επισκευή, και ένα στρώμα μη πλυσίματος λίπους σε όλα τα έπιπλα κουζίνας - αυτές είναι οι συνέπειες της διαρκούς διείσδυσης των προϊόντων καύσης στη ζωή μας.

Όσοι έχουν μια ηλεκτρική κουζίνα στην κουζίνα, η περιοχή αυτή ήταν πιο τυχερός - αλλά ακόμα δυσάρεστες ή ευχάριστες οσμές, καπνός, λίπος από το μαγείρεμα του κρέατος ή ψαριού - αυτό είναι κάτι με το οποίο η κουζίνα δεν θεωρείται αδύνατο.

Εξέλιξη της διαδικασίας

Για όλη την ώρα που παράγονται, οι κουκούλες κουζίνας έχουν αλλάξει ελάχιστα. Από την άποψη του σχεδιασμού και της ομορφιάς - δεν αναγνωρίζουν, αλλά εξακολουθούν να έχουν την ίδια λειτουργία - να καθαρίσουν τον αέρα. Αλλά οι σύγχρονες κουκούλες το κάνουν πολύ πιο αποτελεσματικά από τους προκατόχους τους. Ποια είναι η αποτελεσματικότητα που εκδηλώνεται; Για να γίνει κατανοητό αυτό, πρέπει πρώτα να καταλάβουμε τι ακριβώς είναι οι κουκούλες.

Ο πρώτος τύπος είναι ότι οι κουκούλες είναι επίπεδες. Αναρτώνται πάνω από τη σόμπα, ο αέρας καθαρίζεται, αλλά δεν έχουν εξαερισμό - το μόνο που τους συνδέει με τον έξω κόσμο είναι το ηλεκτρικό καλώδιο. Ο αέρας καθαρίζουν με ένα σύστημα φίλτρου - το αναρροφούν, το καθαρίζουν από τις μυρωδιές, το λίπος και τη βρωμιά και το επιστρέφουν.

Ένας άλλος τύπος κουκούλας είναι οι κουκούλες. Είναι ένας κώνος που αναρτάται πάνω από ένα πιάτο, και πάνω του είναι στερεωμένο ένα σύστημα σωλήνων αγκώνα, το οποίο συνάγει αυτό που αντλεί το εκχύλισμα στον εξαερισμό.

Και, τέλος, ο τελευταίος τύπος κουκούλας - είναι ενσωματωμένοι κουκούλες. Είναι επίσης επίπεδη, αλλά πάνω τους είναι στερεωμένοι σωλήνες, κρυμμένοι σε ντουλάπια κουζίνας.

Ένα φλογερό μοτέρ...

Η αποτελεσματικότητα των κουκούλες οποιουδήποτε τύπου εξαρτάται κυρίως από τον κινητήρα. Εξαρτάται από το πόσο ήσυχο ολόκληρο το σύστημα θα λειτουργήσει και πόσο γρήγορα και ποιοτικά η κουκούλα θα καθαρίσει τον αέρα.

Σε σύγχρονες καυσαερίων υψηλής ποιότητας, ο κινητήρας τοποθετείται σε μια μονάδα απορρόφησης θορύβου, συνήθως κατασκευασμένη από καουτσούκ, και το παρέμβυσμα αντι-δονήσεων χωρίζει τον κινητήρα από την ίδια την κουκούλα. Όλα αυτά σας επιτρέπουν να κάνετε το έργο ολόκληρου του συστήματος καθαρισμού αέρα στην κουζίνα σχεδόν σιωπηλό.

Ένα καλό εκχύλισμα κατά την κανονική λειτουργία μπορεί να καθαρίσει έως και 900 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα.

Για να υπολογίσετε πόσα από αυτά τα μέτρα στην κουζίνα σας, πολλαπλασιάστε την περιοχή του από το ύψος των οροφών. Με το κανονικό μέγεθος των κουζινών, η ταχύτητα σχεδίασης φαίνεται πιο εντυπωσιακή.

Όταν αγοράζετε κουκούλες, θα πρέπει να εξετάσετε ποιος είναι ο κινητήρας.

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να γίνει από την εταιρεία που παράγει τις κουκούλες οι ίδιοι. Το θέμα είναι ότι εάν μετά την αγορά έχετε προβλήματα με μια νέα αγορά, θα πάτε στον πωλητή, ο πωλητής θα σας στείλει στον κατασκευαστή, και τον κατασκευαστή, ίσως, στον κατασκευαστή του κινητήρα.

Και αποδεικνύεται ότι το εργοστάσιο αυτό, το οποίο δεν έχει αντιπροσωπευτικό γραφείο στη Ρωσία, εδρεύει στην Αλγερία και ο κινητήρας θα αντικατασταθεί εάν το αποστείλετε στην Αλγερία με δικά σας έξοδα. Εάν ο κατασκευαστής κουκούλας έχει εμπλακεί και ο κινητήρας - θα έχετε πολύ λιγότερα προβλήματα.

90Χ60Χ120

Οι αριθμοί αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με το μέγεθος του σώματος. Αυτό είναι το μέγεθος των κουκούλες. Τι είδους κουκούλα επιλέγετε να κρεμάσετε στην κουζίνα σας; Το κύριο πράγμα που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι το μέγεθός του.

Αν η πλάκα έχει εξήντα εκατοστά (Πλάκα είναι στάνταρ), και η κουκούλα δεν πρέπει να είναι μικρότερο - για να εξασφαλιστεί ότι όλα πλάκας εξάτμιση έπεσε ακριβώς σε αυτό, αλλά όχι στην οροφή, έπιπλα και άλλα μαγειρικά σκεύη. Στην ιδανική περίπτωση, η κουκούλα πρέπει να είναι ακόμη ελαφρώς μεγαλύτερη - 90 cm.

Αν η πλάκα έχει πλάτος 90 cm - και η κουκούλα πρέπει να είναι τουλάχιστον το ίδιο, και καλύτερα - όλα τα 120 εκατοστά θα πρέπει να κάνουν αμέσως κράτηση - μια μεγάλη κουκούλα δεν φαίνεται περίπλοκη. Οι σχεδιαστές τους έχουν κάνει τέτοιες ώστε ακόμη και οι μεγαλύτερες περιοχές να φαίνονται εύκολα και να μην καταλαμβάνουν πάρα πολύ χώρο στην κουζίνα.

Περαιτέρω τον τύπο του σχεδίου

Ο θόλος φαίνεται μοντέρνος. Οι σωλήνες της δεν επηρεάζουν επίσης τη συνολική αισθητική της κουζίνας και το πιο σημαντικό δεν είναι να ξοδεύετε χρήματα σε όλα τα νέα και τα νέα φίλτρα για αυτό. Ο απορροφητήρας θόλου ρίχνει όλο τον αέρα που μπαίνει έξω από το διαμέρισμα, οπότε δεν θεωρείται υποχρεωτικό να το φιλτράρετε.

Ωστόσο, η τελευταία δήλωση αναφέρεται μόνο στη Ρωσία. Στη Δύση, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες απαιτήσεις για την οικολογία, όλος ο αέρας που έρχεται στο δρόμο από τα διαμερίσματα φιλτράρεται και τα καλύτερα φίλτρα άνθρακα. Στη Ρωσία, η μέριμνα για το περιβάλλον μέχρι τώρα φαίνεται σε πολλούς μια υπερβολική πολυτέλεια και μια άσκοπη σπατάλη χρημάτων.

Εάν οι σωλήνες στον τοίχο σας φαίνεται αντιαισθητική ή απλά δεν ταιριάζουν στο ύφος της κουζίνας σας, ή (το πιο σημαντικό) μια τρύπα εξαερισμού στην κουζίνα σας είναι πολύ μακριά από την πλάκα, θα σας ταιριάζει ενσωματωμένη κουκούλα. Από την άποψη της ποιότητας, είναι σχεδόν η ίδια με την κουκούλα, αλλά είναι πολύ φθηνότερη.

Οι σωλήνες του, όπως περιγράφονται παραπάνω, είναι κρυμμένοι σε ντουλάπια κουζίνας. Η διαφορά στην τιμή επιτυγχάνεται ακριβώς λόγω της ποιότητας των σωλήνων. Εάν ο θόλος της κουκούλας πρέπει να είναι αισθητικός για να διακοσμήσει την κουζίνα και να μην το χαλάσει, τότε πώς φαίνεται ο κρυμμένος σωλήνας δεν έχει σημασία. Μειώνοντας το κόστος τους, η κουκούλα γίνεται φθηνότερη.

Αν δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα, δεν θέλετε να κρεμάσετε τα ντουλάπια της κουζίνας πάνω από τη σόμπα και είναι δύσκολο να αφαιρέσετε αέρα για εξαερισμό για κάποιο λόγο - αγοράστε πεπλατυσμένη κουκούλα.

Αληθινή, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα φίλτρα εκ των προτέρων και να ετοιμαστείτε για νέες δαπάνες. Τα φίλτρα θα χρειάζονται αφαίρεση λίπους - αυτή είναι η απλούστερη επιλογή. Αυτοί, όπως υποδηλώνει το όνομά τους, αλιεύουν λιπαρά, τόσο φυσικό αέριο όσο και τρόφιμα. Επίσης το φίλτρο λίπους συγκρατεί και αιθάλη. Αλλά η ζωή του, δυστυχώς, δεν είναι χρέος - δύο μήνες μετά την αλλαγή στο χρώμα θα καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να το αντικαταστήσετε.

Μετά το φίλτρο λίπους, ο αέρας εισέρχεται στο φίλτρο άνθρακα. Εξουδετερώνει τον αέρα των οσμών. Διαρκεί περισσότερο - περίπου ένα χρόνο, εξαρτάται από το πόσο συχνά και πολύ μαγειρεύετε. Από το φίλτρο ξυλάνθρακα, ο καθαρισμένος αέρας επιστρέφει ξανά στην κουζίνα σας.

απορροφητήρα μπορεί να λειτουργήσει σε διάφορες λειτουργίες, ο ρυθμός κυκλοφορίας του αέρα εξαρτάται από αυτούς. Αν πλανήτη σούπα για τον εαυτό σας - μπορεί να είναι 100-200 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα, ή ακόμα και λιγότερο, αλλά αν (Θεός φυλάξοι) έχετε ένα καμένο ψητό για την επέτειο δείπνο για είκοσι άτομα - για να αφαιρέσετε καπνοί και η μυρωδιά γρήγορα, λιγότερο από 600 κυβικά μέτρα δεν μπορείτε να κάνετε.

Αποχυμωτής για κουζίνα αντίκες

Ιδιαίτερα καλά κουκούλες ματιά στις κουζίνες με το ύφος της υψηλής τεχνολογίας. Εκεί, η μεταλλική πυραμίδα (κώνος, ημι-πυραμίδα-ημι-κώνος, μέρος της μπάλας, ή κάποια μορφή που δεν είναι γνωστή στη γεωμετρία) ενισχυμένη πάνω από την πλάκα μπορεί να θεωρηθεί άξια διακόσμηση της κουζίνας.

Όμως, για εκείνους που προτιμούν κάτι πιο κλασικό ή ακόμα και αντίκαρα στο σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, υπάρχει και μια επιλογή. Οι κατασκευαστές κουκούλες προσπαθούν να ευχαριστήσουν κάθε πελάτη, ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις του. Ειδικά σε αυτούς τους επιδέξιους Ιταλούς.

Έχουν επίσης κουκούλες που θα φαίνονται καλές σε ένα διαμέρισμα του 24ου αιώνα και θα ταιριάζουν στην κουζίνα ενός μεσαιωνικού κάστρου. Άλλοι κατασκευαστές ασχολούνται με κάτι πιο παραδοσιακό και, σύμφωνα με τους πωλητές, δεν χάνουν από αυτό καθόλου.

Οι αγοραστές των κουκούλες τείνουν να είναι κάτι πρότυπο, τα άκρα αντιλαμβάνονται με δυσκολία, αλλά αυτό που γίνεται "σαν ένας γείτονας", στα καταστήματα για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είναι ψέμα.

Όποια και αν είναι η κουκούλα, κλασική ή υπερσύγχρονη, θα πρέπει να κατασκευάζεται από ποιοτικό υλικό. Ιδανικό για εκχυλίσματα είναι τροφή από ανοξείδωτο ατσάλι. Το γεγονός είναι ότι το υλικό από το οποίο παράγεται το εκχύλισμα δεν πρέπει να αντιδρά χημικά με οποιεσδήποτε ουσίες στον αέρα της κουζίνας. Και αυτό είναι συχνά μια πολύ διαβρωτική ουσία.

Επιπλέον, η κουκούλα πρέπει να είναι εύκολο να πλυθεί - είναι αυτή που "πυροβολεί τον εαυτό της", δεν επιτρέπει το λίπος να εγκατασταθεί στους τοίχους - και ένα μέρος από αυτό εγκαθίσταται σε αυτό. Ως εκ τούτου, ο ανοξείδωτος χάλυβας συχνά δεν είναι ακόμη και βαμμένο - είναι πιο εύκολο να καθαριστεί, γρατσουνιές σε αυτό δεν θα εμφανιστεί, γιατί δεν υπάρχει τίποτα να μηδενιστεί, αλλά φαίνεται πολύ κομψό.

Αλλά αν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα κουκούλα βαμμένο - προσέξτε για την ποιότητα του χρώματος. Είναι καλύτερα αν είναι σε σκόνη. Το χρώμα σε σκόνη διαφέρει επειδή είναι ελαφρώς τραχύ και δεν είναι πολύ λαμπερό. Το κύριο πλεονέκτημά της είναι η δύναμη. Δεν εφαρμόζεται ως αυτο-σμάλτο (συνήθως βαμμένα σε όλες τις επιφάνειες των οικιακών μετάλλων).

Σκόνη βαφής φούρνου στο φούρνο, που το κρατά στην επιφάνεια πολύ περισσότερο. Εάν εξακολουθείτε να κάνετε μια προσπάθεια και το χρώμα της κόνεως είναι χαραγμένο, - στη συνέχεια, στην τραχιά ματ επιφάνεια, η ζημιά δεν θα είναι πολύ αισθητή.

Τα επιχειρήματα "για" και "κατά"

Χρειάζεστε έναν εξολκέα ή δεν το χρειάζεστε - κρίνετε μόνοι σας. Πρέπει να θυμόμαστε ότι τα προϊόντα αποσύνθεσης, τα οποία δημιουργούνται αναγκαστικά κατά το μαγείρεμα και την καύση, είναι επιβλαβή όχι μόνο για τα έπιπλα σας αλλά και για την υγεία σας. Η εξόρυξη όχι μόνο εξοικονομεί το σπίτι από δυσάρεστες οσμές, αλλά και σας επιτρέπει να κρατάτε την κουζίνα καθαρή.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους έκαναν τον εαυτό τους στο σαλόνι κουζίνα-τραπεζαρία-σαλόνι κατά τρόπο δυτικό. Εάν το λίπος και η αιθάλη εγκατασταθούν στους τοίχους της κουζίνας - αυτό είναι φυσιολογικό, με την προσδοκία και οι τοίχοι πλένονται με ταπετσαρία και τα έπιπλα πλένονται εύκολα. Αλλά τα έπιπλα καθιστικού δεν είναι σχεδιασμένα για πλύσιμο.

Τα μειονεκτήματα των κουζινών κουζίνας περιλαμβάνουν τις δυσκολίες στερέωσης. Η ίδια η κουκούλα είναι προσαρτημένη χωρίς προβλήματα, μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε πλοίαρχο που σας βοηθά στην κουζίνα ή ακόμα και απλώς έναν τεχνίτη ειδικευμένο σε θέματα επισκευής. Η δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι η κουκούλα είναι μια ηλεκτρική συσκευή και χρειάζεται μια έξοδο. Έτσι, αν οι κουκούλες στο σπίτι σας δεν ήταν ποτέ πριν, συμβουλευτείτε τους έξυπους ανθρώπους: είναι δυνατόν να φτιάξετε μια ροζέτα πιο κοντά στην κουκούλα, χωρίς να ακρωτηριάσετε ταυτόχρονα τον τοίχο;

Ένα απόσπασμα στην κουζίνα, είναι πραγματικά απαραίτητο;

Ερώτηση για όσους έχουν στην κουζίνα των πλακών είναι εξοπλισμένα με σύγχρονες καυσαερίων.. Πόσο συχνά χρησιμοποιούν, και αν είναι πραγματικά αναγκαία χαρακτηριστικά για την κουζίνα κατά τη γνώμη σας είναι τα πλεονεκτήματα ή πιο «εσωτερικό». Δώστε τις εκτιμήσεις σας μόνο χωρίς συγκίνηση και σφίξιμο. Στο παλιό μου διαμέρισμα στα απομεμακρυσμένα χρόνια υπήρχε η σοβιετική κουκούλα μας με φίλτρα άνθρακα και λαμπτήρες φωτισμού, ρίχνοντας ένα χρόνο αργότερα ως άχρηστο και χωρίς καμία επίδραση. Σε ένα νέο διαμέρισμα, κάνω επίσης χωρίς να τεντώσω.. Δεν αισθάνομαι καμία δυσφορία. Στον αεραγωγό στην κουζίνα (πάνω από τη σόμπα) υπάρχει ηλεκτρικός ανεμιστήρας. Ζω στον 8ο όροφο. Η πρόσφυση είναι εξαιρετική, έτσι ώστε (ο ανεμιστήρας) και χωρίς τη συμπερίληψη - από μόνη της να περιστρέφεται συνεχώς.
Αλλά στην κουζίνα στον νεροχύτη θα πρέπει να αλέθω τα οικιακά απορρίμματα, αυτό είναι κάτι πραγματικά απαραίτητο για κάθε κουζίνα. Χρησιμοποιώ συνεχώς. Και βγάζω μόνο το γυαλί και τις άλλες όχθες του μπουκαλιού στα σκουπίδια... Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί αυτό το θέμα δεν είχε ποτέ αγγιχτεί στο φόρουμ. Απλά φανταστείτε - οι τσάντες δεν είναι σκισμένες, υπάρχουν όλα τα ελαστικά και άλλοι καθαρισμός στο πλακάκι δεν κυλήσει, δεν λέω "μυρίζει", απλά δεν το κάνουν. Συνιστώ σε όλους.
Με εκτίμηση, Αντρέι.

bushAK έγραψε:
Ερώτηση για όσους έχουν στην κουζίνα των πλακών είναι εξοπλισμένα με σύγχρονες καυσαερίων.. Πόσο συχνά χρησιμοποιούν, και αν είναι πραγματικά αναγκαία χαρακτηριστικά για την κουζίνα κατά τη γνώμη σας είναι τα πλεονεκτήματα ή πιο «εσωτερικό». Δώστε τις εκτιμήσεις σας μόνο χωρίς συγκίνηση και σφίξιμο. Με εκτίμηση, Αντρέι.

Χθες αγόρασα ένα νέο αριθμό καταναλωτικών "οικιακών συσκευών". Στην αρχή υπάρχει ένα άρθρο "Κουζίνα στα γερμανικά". Έτσι, εδώ είναι ένα απόσπασμα: "Οι Γερμανοί που φροντίζουν την υγεία τους, ακόμα και στη μικρότερη κουζίνα, εγκαθιστούν ένα αρκετά ισχυρό και όχι ακριβό, από 300 ευρώ".
Μην συγκρίνετε μόνο τους μισθούς και τις δικές τους, μπορεί να γίνει ατελείωτα. Και το άρθρο είναι αρκετά ενημερωτικό.

--Αλλά στην κουζίνα στον νεροχύτη θα πρέπει να αλέθω τα οικιακά απορρίμματα, αυτό είναι κάτι πραγματικά απαραίτητο για κάθε κουζίνα.

Δεν ξέρω, δεν προσπάθησα, αλλά είμαι έτοιμος να συμφωνήσω ερήμην.

Η κουκούλα είναι εκεί, αλλά κρέμεται, πρακτικά, "για έπιπλα". Χρησιμοποιείται, m. για 6 χρόνια τρεις φορές - δεν υπάρχει καμία ανάγκη. Το εγκατέστησα μόνο επειδή υπήρχε ακόμα ένα μέρος πάνω από τη σόμπα άδειο - ήταν απαραίτητο να γεμίσει κάτι.
Όσο για τους Γερμανούς και την υγεία τους, δεν μπορώ να πω τίποτα - μ. Β. τα τηγανίζουμε, ανεβαίνουμε γύρω από το ρολόι κάτι που μυρίζει ή chadyaschaya.
Με εκτίμηση,

Σχετικά με τον ελικόπτερο: αλλά πώς τίθεται και λειτουργεί;
Κάτω από το νεροχύτη αντί του σωλήνα αποστράγγισης και μετά από το σιφόνι; Μπορώ να ξαναγράψω το κανάλι;
Και τότε: αυτό σημαίνει ότι όλα τα κόκαλα από το κοτόπουλο και τα ραβδιά αντί να ρίχνονται στον κάδο θα πρέπει τώρα να ωθηθούν με λαβές σε αυτή την ίδια τρύπα; (Χούσαροι, σιγουρευτείτε :-) :-) :-)

δεν έχουμε κουκούλες, αλλά δεν υπάρχει ακόμα έπιπλα κουζίνας. Το ventkanal βρίσκεται διαγώνια από την πλάκα, οπότε η κουκούλα χρειάζεται ένα ισχυρό, και είμαι ενοχλημένος με θόρυβο. Είναι δυνατόν η εμφάνιση της κουκούλας, αλλά δεν έχει ακόμη προγραμματιστεί

Υπάρχει κουκούλα. Χρησιμοποιούμε κάθε φορά που ενεργοποιείται η πλάκα. Έχουμε αέριο. Εάν η κουκούλα δεν είναι ενεργοποιημένη (και όπως πρέπει να είναι - εκ των προτέρων κάπου για μισό λεπτό πριν ενεργοποιήσετε το αέριο), η οσμή του αερίου εξαπλώνεται γρήγορα στις γωνίες.

Η εξαγωγή είναι απολύτως απαραίτητη. Όταν κάτι είναι τηγανητό - ανάψτε πάντα. Διαφορετικά, ολόκληρη τη μυρωδιά του διαμερίσματος.

Δεν ξέρω πώς να μαγειρεύω χωρίς μαγείρεμα στην κουζίνα. Πρώτον, οι οσμές στο μαγείρεμα είναι αναπόφευκτες. Δεύτερον, ένα ζωντανό παράδειγμα - έχουμε ένα γείτονα μετακόμισε στο νέο τους διαμέρισμα otnovremenno πριν από κάπου έξι μήνες, αλλά έχει απαγωγέας κακή - πολύ θορυβώδη (βρυχήθηκε, την πήρε στη χώρα και αγόρασε ένα άλλο), θα εξακολουθεί να είναι πολύ ήσυχο. Αντίστοιχα. Ενεργοποιώ όλη την ώρα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, αυτός - περιστασιακά. Το αποτέλεσμα - για ένα εξάμηνο που ήδη εμφανιστεί τα ίχνη των οξέων της πλάκας στη σόμπα πλακάκια, τα κάτω ράφια στην κουζίνα και αλλού. Ι - ακριβώς σαν καινούριο, μόνο τα φίλτρα μου στο πλυντήριο πιάτων, μπορείτε να δείτε πόσο πολύ βρωμιά και το λίπος περνάει μέσα από αυτό.

Κάτω από τον ελικόπτερο, όσο γνωρίζω, χρειάζεται ένα ειδικό κέλυφος - έχει μεγαλύτερο λαιμό. Δεν είναι γνωστό, ίσως κάτω από το πρότυπο είναι.
Και λοιπόν ναι - αντί για το σιφόνι βιδώνετε αυτόν τον κόπτη σκουπιδιών και το μεταφέρετε στο αποχετευτικό δίκτυο.

Εκχυλίστε τη σόμπα - αν θέλετε. Γενικά, η εξαγωγή αέρα είναι απαραίτητη.

Απορροφητήρα - μειώνει την ποσότητα των ρύπων στην οροφή, ακόμη και στην κουζίνα, αφαιρεί τις οσμές πολύ πιο γρήγορα από ό, τι μπορεί να γίνει με εξαερισμό και αερισμό, όπως Το τελευταίο λειτουργεί μόνο μετά το "ατύχημα" στη σόμπα, και ο απορροφητήρας είναι συνεχώς στη διαδικασία μαγειρέματος.
Η πιο σωστή κουκούλα είναι όταν αερίζεται ο αέρας, αντί να χρησιμοποιεί έναν κλειστό κύκλο με άνθρακα και φίλτρα.

Vobschem λιχουδιές πολύ, πολύ χρόνο για να περιγράψει. Μου αρέσει τόσο η ίδια όσο και η δουλειά της.

Η εξαγωγή δεν είναι απαραίτητη (από την απουσία της δεν πεθαίνουν), είναι απλά απαραίτητη. Το DMC περιγράφει λεπτομερώς γιατί είναι απαραίτητο.
Η ανάγκη για κουκούλες είναι δύσκολο να αξιολογηθεί, επειδή το όφελος της δουλειάς της δεν μπορεί να δει αμέσως (σε αντίθεση με τον ίδιο τεμαχιστή).
Τίποτα δεν αποτιμάται τόσο ακριβό και δεν κοστίζει τόσο φτηνά όσο ο καθαρός αέρας :-)

Απαιτείται 100%.
Απλά μην τρέπατε "κουτί" με ένα φίλτρο άνθρακα, και το κανονικό - απλά ένα αφαίρεσης στο vent.kanal.
Το έβαλα μόνος μου - έβαλα τον αεραγωγό και έβαλα βαλβίδα ελέγχου.
Τι μαγειρεύετε "οσμή-σχηματίζοντας" - καλά, όπως ένα πλώρη περαστικός σας - πάντα συμπεριλαμβάνω. Έχουν οσμή γείτονες.

Ο τεμαχιστής των σκουπιδιών - ηλίθιο ποντίκι. Το πακέτο με σκουπίδια απορρίπτεται 1-2 φορές την ημέρα (όπως κάποιος πηγαίνει - και παίρνει, το δοχείο στην έξοδο από την αυλή, δεν μπορείτε να περάσετε). T.ch. ότι τα μπουκάλια που καθαρίζουν - περισσότερο από μερικές ώρες στο σπίτι δεν ζουν με κανέναν τρόπο.
Τα πακέτα παρέχονται από τον κ. Auchan. 8-)
Ο αγωγός απορριμμάτων είναι ζυθοποιός, tarcan, ποντίκια, αρουραίοι, άστεγοι - δεν υπάρχει σπίτι.

Ο ConstantTim έγραψε:
Ο αγωγός απορριμμάτων είναι ζυθοποιός, tarcan, ποντίκια, αρουραίοι, άστεγοι - δεν υπάρχει σπίτι.

Λοιπόν, αν δεν υπάρχουν άστεγοι στο σπίτι, τότε αυτό το φορτηγό απορριμμάτων γενικά χρειάζεται. rolleyes:
Αν και. σκουπίδια. σκουπίδια. σκουπίδια. σκουπίδια. Τους έχετε και εσείς;

Όλα έγραψαν:
Λοιπόν, αν δεν υπάρχουν άστεγοι στο σπίτι, τότε αυτό το φορτηγό απορριμμάτων γενικά χρειάζεται. rolleyes:

Λοιπόν, δεν είναι. Και δεν θα είναι ποτέ.

Για ερωτήσεις σχετικά με ελικόπτερο.. βάζει πραγματικά κάτω από μια τρύπα νεροχύτη στο νεροχύτη, η οποία είναι 11 εκατοστά σε διάμετρο. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα κοινό πρότυπο που εισάγονται υψηλής ποιότητας νεροχύτες. Ο χρόνος εγκατάστασης είναι 15 λεπτά από τον εαυτό σας. Οδηγίες - οι πιο λεπτομερείς, συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών. Ι βυθίζονται σε δύο κελύφη, ένα μικρότερο (κάτω από το σετ άλεσμα) άλλα συνηθισμένο μέγεθος. Στην συσκευασία περιλαμβάνεται ένα πνευματικό κουμπί για την εξουδετέρωση της ηλεκτροπληξίας όταν ενεργοποιείται. Ετοιμάστε το δείπνο, καθαρίστε τις πατάτες αμέσως δεξιά στο νεροχύτη, τα κρεμμύδια μικρότερα, φλούδα, τα ψάρια, τα πάντα εκεί και τώρα - τα απόβλητα μέχρι την κορυφή.. Στη συνέχεια μεταφράζει το μίξερ ακροφύσιο στο νεροχύτη και πατήστε το κουμπί - 5 δευτερόλεπτα είναι όλα χάθηκαν κάτω από τον αγωγό. Ανακυκλώνει τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων καρύδια, τα οστά, όστρακα και άλλα απόβλητα ζωικής προέλευσης, των οποίων τόσο στο μαγείρεμα και το πλύσιμο των πιάτων σε περισσότερο από αρκετό. Σκεφτείτε, πάντα, όταν θα απελευθερώνουν το κέλυφος του συντρίμμια (το ίδιο όπως ο φλοιός πατάτας ή παραπροϊόντα) σουρωτήρι στο νεροχύτη γρήγορα φραγμένο με όλα τα είδη obshmetkami, το έχουμε στο χέρι, και στον κάδο, σπρέι - πέφτει σε έναν κύκλο, επί μιας καυτής πλάκας σε έναν κάδο.... Ή είναι μια τέτοια απόβλητα που αρχίζει σχεδόν αμέσως να αποπνέουν μια δυσάρεστη μυρωδιά (γαρίδες, ψάρια) εκεί. Μιλώντας για μια τσάντα - είναι μπαμ, σκισμένα..... Τα χέρια στη βλέννα... AAAAAAA....
Επιπλέον πλεονεκτήματα ότι δεν υπάρχει υπηρεσία ως τέτοια, μόνο μία προϋπόθεση πρέπει να περιλαμβάνεται στο νερό. Εγγύηση από τον κατασκευαστή 5 χρόνια. Και το πιο ενδιαφέρον, αυτή είναι η πιο σπάνια περίπτωση όπου το 95% όλων των τεμαχιστών οικιακής χρήσης στον κόσμο είναι προϊόντα μιας επιχείρησης (EMERSON). Στην Αγία Πετρούπολη έχουν τον κύριο έμπορο αξιωματικών, PASTER. Σε αυτούς έχω αγοράσει και αυτή τη συσκευή (8000ρ). Παρεμπιπτόντως, συλλέγουν και παράγουν μόνο σε ένα μέρος μέσα, μόνο στις ΗΠΑ. Υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα ισχύος και θορύβου. Έχω 65 μοντέλο.
Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτό το είδος εξοπλισμού κουζίνας στις ΗΠΑ είναι εγκατεστημένο σε κάθε αμερικάνικη κουζίνα. Και σε βάρος των κουκούλες δεν είναι σίγουρη. Έχω ντουλάπια κουζίνας σε ύψος 52 cm πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα. Για μισό χρόνο λειτουργίας, η επιφάνεια του θαλάμου δεν έχει υποστεί καμία εξωτερική αλλαγή. Ίσως η ποιότητα των ξύλινων πάνελ στα έπιπλα επηρεάζει επίσης.
Θα υπάρξουν ερωτήσεις, γράψτε, θα απαντήσω..

2bushAK, Ναι, όλα είναι ξεκάθαρα, για τον ελικόπτερο.
Ακόμα και είναι σαφές ότι διαπραγματεύεστε μαζί τους.
Και γενικά - θέλουν η ζωή να είναι επιτυχής - αγοράστε ένα ελικόπτερο.

Μην το στρεβίζετε σαν αυτό. "λεπτομέρειες" σχετικά με τα μπουλόνια όλη η εντύπωση χαλασμένη.

bushAK έγραψε:
Έχω ντουλάπια κουζίνας σε ύψος 52 cm πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα. Για μισό χρόνο λειτουργίας, η επιφάνεια του θαλάμου δεν έχει υποστεί καμία εξωτερική αλλαγή.

Είναι δύσκολο, ωστόσο, να ζείτε χωρίς τηγανητό κρέας
Και ίσως είσαι ωμό φαγητό;

Ο ConstantTim έγραψε:
2bushAK, Ναι, όλα είναι ξεκάθαρα, για τον ελικόπτερο.
Ακόμα και είναι σαφές ότι διαπραγματεύεστε μαζί τους.
Και γενικά - θέλουν η ζωή να είναι επιτυχής - αγοράστε ένα ελικόπτερο.

Μην το στρεβίζετε σαν αυτό. "λεπτομέρειες" σχετικά με τα μπουλόνια όλη η εντύπωση χαλασμένη.

Ναι, το spam είναι σχεδόν πρωτότυπο :-)
Πολύ τεμπέλης μόνο για να ελέγξει για το μονοπώλιο κάποιου γραφείου εκεί για την κατασκευή τεμαχίων.

Όχι, δεν είναι spam, καταρχήν, ένας άνθρωπος έγραψε την αλήθεια. μόνο εδώ για το μονοπώλιο. στην Αγία Πετρούπολη το 90% όλων των τεμαχίων μιας άλλης αμερικανικής εταιρείας - SINC ERATOR. στην πραγματικότητα, ένα απαραίτητο και βολικό πράγμα. μια άλλη ερώτηση, η εξάντληση είναι μια τάξη μεγέθους περισσότερο απαραίτητη. πρακτικά εξάτμιση είναι μια αναγκαιότητα, και ένας ελικόπτερο είναι ένα βολικό pribluda. πραγματικά άνετα, αλλά χωρίς αυτό είναι εύκολο να το διαχειριστείτε. αλλά καθώς οι άνθρωποι χωρίς κουκούτσια τηγανίζουν το κρέας και η κουζίνα δεν λερώνει, είναι πραγματικά ένα μυστήριο

Τώρα υπάρχει ένα στέμμα ενός σόμπα 550 κυβικών μέτρων με εξαερισμό να εξαερισμού, και η έξοδος έχει δύο στροφές, και ακόμη και σε μια γωνία μέσα στον αερισμό εισέρχεται. Ναι, σκουριάζει σαν μια υψικαμίνου με τη μέγιστη ταχύτητα, αλλά το αποτέλεσμα γίνεται αισθητό, ειδικά όταν καπνίζει η μητέρα ή για παράδειγμα τα παράθυρα όταν ζωγραφίζονται. Μια μυρωδιά στο κλειστό δωμάτιο τελικά δεν μπορεί! Έτσι, βεβαιωθείτε ότι έχετε εξαερισμό στον εξαερισμό και μην προσέχετε ότι ο ανεμιστήρας περιστρέφεται, σε λάθος ταχύτητα που περιστρέφεται

bushAK έγραψε:
Στις ερωτήσεις σχετικά με τον ελικόπτερο. Στη συνέχεια μεταφέρουμε το ακροφύσιο του μίκτη σε αυτό το νεροχύτη και πατάμε το κουμπί, - 5 δευτερόλεπτα όλα πήγαν στο αποχετευτικό δίκτυο. Ανακυκλώνει τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των καρυδιών, των οστών, των κοχυλιών και άλλων αποβλήτων ζωικής προέλευσης,

Και μετά από το αποχετευτικό δίκτυο μέχρι το ποτάμι και από το ποτάμι σε μας για φαγητό. Σας ευχαριστώ πολύ. Το σκουπίζοντας τα σκουπίδια είναι κατ 'αρχήν ένα καλό πράγμα, αλλά για να το πουλήσετε στον αποχετευτικό αγωγό είναι ένα εξάνθημα, κατά τη γνώμη μου. Καλύτερα να το θάψει στο έδαφος.

Για την ερώτηση σχετικά με το "SPAM" από την πλευρά μου.. Η πόλη μου στη ρωσική έρημο, αυτά τα πράγματα δεν εμπορεύονται, εγώ ακόμα περισσότερο. Αυτό που μου αρέσει, είμαι έτοιμος να μοιραστώ με όλους χωρίς συναισθήματα, ανοιχτά και με όλη μου την καρδιά. "SINC ERATOR" είναι το όνομα του ελικόπτερο, και "EMERSON" είναι ο κατασκευαστής. Συμπληρώστε τα λόγια μου σε 5 χρόνια. Ίσως κάποιος πριν..

2shangri, Σκατά είναι δυνατή, αλλά ο καθαρισμός πατάτας δεν επιτρέπεται. ηλιθιότητα, όλη αυτή η ανοησία. αυτά τα οργανικά υπολείμματα δεν φέρουν κανένα κίνδυνο. το γεγονός ότι έχουμε ανθρώπους ρίχνουμε πλαστικές σακούλες μαζί με όλα τα άλλα σκουπίδια εφαρμόζουμε τη ρύπανση χιλιάδες φορές πιο επικίνδυνη.

Η διαφορά μειώνεται σε κάτι. Τι είναι καλύτερο, να ζείτε σε ένα πολυκατοικία και να κρατάτε ένα κουβά με ένα καπάκι στην τουαλέτα (αντί για την τουαλέτα), το οποίο, αν είναι απαραίτητο, πρέπει να βγάλετε ένα δοχείο στο δρόμο ή να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες αποχέτευσης. Έτσι με αυτό το ελικόπτερο - χρειάζεστε περιττές. Όλα τα πλεονεκτήματα είναι εκεί, αλλά με επιπλήττουν. Γνωρίζετε ότι πριν από τον πόλεμο δεν υπήρχε κανάλι αποχέτευσης στη χώρα. Και η Ευρώπη με την τουαλέτα δεν ήταν μια ντουζίνα χρόνια πριν από τον πόλεμο. Και για τους στρατιώτες μας όλα ήταν εκτός των συνήθων..

bushAK έγραψε:
Όλα τα πλεονεκτήματα είναι εκεί, αλλά με επιπλήττουν.

Λοιπόν, ας δούμε την αλήθεια στο μάτι.
Ναι, αναμφισβήτητα, ο ελικόπτερο προσφέρει κάποια πλεονεκτήματα.
Τι - η οργανική ύλη με τη μορφή απορριμμάτων ψαριών, υπολειμμάτων τροφίμων κ.λπ. ξεπλένει αμέσως στο αποχετευτικό δίκτυο.
ΟΛΑ ΤΑ! Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα του vobschem τελειώνουν.

1) το ζήτημα της οργάνωσης της διαδικασίας μαγειρέματος (καθαρισμός πατατών, ψαριών...) "παίρνετε αυτό το μούχλα με τα χέρια σας;" Καθαρισμός!
Είναι απλά HORROR. Ο Σπίλμπεργκ ξεκουράζεται, είναι σχεδόν το ίδιο με το σκάψιμο σε έναν τάφο ηλικίας 10 ετών.
Καθαρίζω τις πατάτες αμέσως στον κάδο και τα πτερύγια - ναι. Παίρνω τα χέρια τους. Όπως το ίδιο το ψάρι.

2) Αξιοποίηση υπολειμμάτων. Σε γενικές γραμμές τα ξύσει από την πλάκα σε μια σακούλα σκουπιδιών σε γενικές γραμμές είναι πιο λογικό από το κέλυφος στο οποίο βρίσκεστε (ίσως εδώ), ο οποίος θα πρέπει να προετοιμάζεται για το μαγείρεμα. Ξεφλουδίστε τις πατάτες, πλύνετε το κρέας. Δεν σας κάνει να αρρωστήσετε; Εξασφαλίζετε ότι έχετε απομακρύνει όλα τα μικρόβια από τα αλλοιωμένα τρόφιμα ή τα υπόλοιπα; Μετά από όλα, το φαγητό - αυτό το περιβάλλον για την αναπαραγωγή τους - ιδανικό, και να διαφωνήσει με αυτό το ηλίθιο.
Λοιπόν, ναι, καθαρός καθαρισμός κ.λπ. (βλέπε σημείο 1) - είναι πιθανό, ειδικά επειδή θα ακολουθήσει περαιτέρω θερμική επεξεργασία.
Αλλά για να συγχωνεύσει την ξινή σούπα ή μούχλα λουκάνικο, κατά λάθος κατατεθεί στο ψυγείο, θα προτιμούσα τον παραδοσιακό τρόπο - στην τουαλέτα ή στη συσκευασία. Τι τότε δεν θα απολυμαίνεται το κοχύλι με τον Comet ή τον Domestos.

3) Μήπως ο ελικόπτης να απαλλαγεί από το δοχείο απορριμάτων καθόλου;
Δεν υπάρχει τρόπος!
Ένας κάδος όπως ήταν, αξίζει τον κόπο. Το "Stink" είναι λιγότερο; Τίποτα τέτοιου είδους! Επειδή όλες αυτές οι σακούλες πολυαιθυλενίου στις οποίες φέρατε αυτό το δύσοσμα ψάρι και τις δύσοσμες γαρίδες, ο ελικόπτης σας δεν ανακυκλώνει. Και αυτά τα πακέτα πηγαίνουν πού; στο δοχείο απορριμμάτων. Και βυθίστηκαν σαν να βρωμούν.

Εάν ένας άνθρωπος είναι ένας χοίρος και ένα σαλιγκάρι - τουλάχιστον 5 τεμαχιστές τον έβαλαν - θα έχει ακόμα ένα χοιροστάσιο. Αν είναι τακτοποιημένο και καθαρό - σε αυτόν τον ελικόπτερο που δεν είναι παρόν.

"Μόνο στην Αμερική." πολύ καλό.
Απλά πρέπει να ξέρετε πώς οργανώνεται η ανακύκλωση οικιακών απορριμμάτων στην Αμερική.
Πρβλ. Ο Αμερικανός ζει στο σπίτι του, με ένα μικρό οικόπεδο. Στην κουζίνα, έχει ένα δοχείο απορριμμάτων maaaalen, και δίπλα στο σπίτι υπάρχει ένα μεγάλο "προσωπικό" δοχείο απορριμμάτων. Και χαρισματική φιγούρα του Negro στο πίσω μέρος ενός φορτηγού σκουπιδιών αδειάζει κάθε λίγες ημέρες.
Και αν ρίξετε οργανικά σε αυτό το δοχείο - βρωμάτε δίπλα στο σπίτι σας - η μαμά δεν θρηνεί. Και πετάει σε πακέτα.
Ως εκ τούτου, οι Αμερικανοί κερδοφόρες κάτω από οργανική ύλη στο αποχετευτικό σύστημα, και το δοχείο για να ρίξει μόνο από χαρτόνι, πλαστικό, κλπ, και να προκαλέσει τα σκουπίδια λιγότερο συχνά και να πληρώνουν λιγότερο.
Και έχουμε μια άλλη οργάνωση διαχείρισης αποβλήτων.
Ως εκ τούτου, έχουμε αυτό το τεμαχιστή - καλά, απλά μια πολυτέλεια. Με την έννοια του "άχρηστου πράγματος".
Εδώ μπορεί κάποιος να αντέξει ένα χρήμα για 50 K $. (καλά, αυτό το πράγμα αν και υγρό..), λοιπόν, γιατί να μην αντέξετε οικονομικά έναν "ελικόπτερο" για $ 500. Δεν έχει νόημα από αυτόν, και το ίδιο το γεγονός της "κατοχής" - η ψυχή θερμαίνει..

T.ch. δεν χρειάζεται να τρίβουμε εδώ για "αναντικατάστατο" και για "η ζωή μου γύρισε μετά την αγορά ενός ελικόπτερο". Αν και μπορεί να έχει γυρίσει ανάποδα - η ροή του νερού έγινε καταπληκτική (προσθέστε "+" από τα απόβλητα σε ένα ελικόπτερο.) 8)))

Κουκούλες κουζίνας - τύποι κουκούλας. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε και μπορείτε να τα κάνετε χωρίς αυτά; 11 κύριες ποικιλίες

Τι είναι κουκούλα; Πρόκειται για μια συσκευή που αφαιρεί τα προϊόντα αποσύνθεσης από τον χώρο - καπνός, ατμός, δυσάρεστες οσμές, επιβλαβείς ακαθαρσίες. Παράγονται κατά τη διάρκεια της θερμικής επεξεργασίας των τροφίμων.

Η κουκούλα κουζίνας αποτελείται από διάφορα εξαρτήματα:

 • στέγαση ·
 • συσκευές εξαερισμού.
 • τηλεχειριστήριο (μπορεί να είναι απομακρυσμένο ή μηχανικό).
 • φιλτράρισμα στοιχείων που συλλέγουν λίπος.

Οι κατασκευαστές κουκούλας χρησιμοποιούν εξαρτήματα που έχουν θερμική αντοχή και αντοχή στη διάβρωση. Για την κατασκευή της θήκης χρησιμοποιήστε σμάλτο ή ανοξείδωτο χάλυβα.

Ποιες είναι οι κουκούλες; Ο κύριος σκοπός της συσκευής είναι ο καθαρισμός του αέρα στην κουζίνα. Έτσι, στη διαδικασία μαγειρέματος φαγητού, το λίπος δεν εγκατασταθεί σε έπιπλα, τοίχους και οροφή. Έτσι, το σετ κουζίνας διαρκεί περισσότερο, οι λεπτομέρειες των πιάτων και των ψυγείων δεν υποβαθμίζονται και οι ιδιοκτήτες αισθάνονται πιο άνετα στην κουζίνα. Χάρη στην κουκούλα, η εξάτμιση και ο καπνός εξαφανίζονται, δεν μπαίνουν σε παρακείμενα δωμάτια και δεν βλάπτουν την υγεία.

Ποιες είναι οι κουκούλες;

Αυτές οι συσκευές έρχονται σε μεγάλη ποικιλία και κάθε μοντέλο έχει μοναδικά χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των κουζινών κουζίνας και ποια είναι η επιλογή;

Με βάση τη μέθοδο καθαρισμού του αέρα, είναι:

Με βάση την τοποθέτηση, μπορούν να είναι:

 • κρεμαστή (επίπεδη);
 • θολωτό?
 • νησί ·
 • τζάκι?
 • ενσωματωμένο.

Ανάλογα με την εγκατάσταση, χωρίζονται σε

 1. τοποθετημένος στον τοίχο.
 2. εγκατεστημένο στην οροφή.

Ας μιλήσουμε για κάθε ποικιλία με περισσότερες λεπτομέρειες.

Τι περιλαμβάνει η κουκούλα; Ο ρόλος της μονάδας αερισμού σε αυτή τη συσκευή πραγματοποιείται από τον αγωγό αέρα, ο οποίος ασχολείται με την αφαίρεση των μολυσμένων καπνών. Αυτά τα μοντέλα είναι δημοσιονομικά - για παράδειγμα, Best ES 414 1M MET XS 60 - και ελίτ. Στην τελευταία περίπτωση, είναι εξοπλισμένα με πρόσθετα στοιχεία φίλτρου.

Θετικές πλευρές των συσκευών ροής:

 • υψηλή απόδοση.
 • ευκολία χρήσης - σε ακριβές συσκευές, τα εξαρτήματα διήθησης απαιτούν τακτικό καθαρισμό, αλλά αυτό είναι εύκολο, με τη βοήθεια αυτοσχέδιων εργαλείων ή πλυντηρίου πιάτων.
 • τρέχει στον χώρο καθαρό αέρα αντί για βρώμικο.

Αλλά τέτοιες συσκευές δεν μπορούν να ονομαστούν φτηνές, ακόμα και αν πρόκειται για μοντέλα προϋπολογισμού. Πρέπει να κατασκευαστούν μόνο δίπλα στον εξαερισμό στην κουζίνα. Η τοποθέτηση του απορροφητήρα είναι μια σύνθετη διαδικασία. Εάν τα παράθυρα είναι κλειστά, δεν υπάρχει πρόσβαση σε καθαρό αέρα.

Αυτά τα μοντέλα εγκαθίστανται σε μεσαίες και μεγάλες κουζίνες - υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης μιας επιπλέον συνολικής μονάδας. Είναι επίσης σημαντικό να μπορείτε να το συνδέσετε στον αγωγό αερισμού ή να βγείτε από τον αγωγό εξαερισμού.

Τι περιλαμβάνει η κουκούλα κουζίνας τύπου κυκλοφορίας; Ενσωματώνει φίλτρα άνθρακα και στοιχεία φιλτραρίσματος χονδροειδούς καθαρισμού, όπως στο μοντέλο ELEYUS Line I 60 BR. Μέσω αυτών περνάει ο μολυσμένος αέρας. Αφού γίνει καθαρός, εμφανίζεται ξανά στο δωμάτιο. Δεν υπάρχει κανένας αγωγός αέρα, ώστε να μπορούν να εγκατασταθούν όπου δεν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με το σύστημα εξαερισμού.

Αυτά είναι φθηνά μοντέλα, απλά στην εγκατάσταση, συμπαγή και ελαφριά. Είναι ιδανικά για παλιά σπίτια με συστήματα εξαερισμού, εξοπλισμένα όχι με τους κανόνες, και μικρές κουζίνες - δηλαδή λόγω αυτόνομης εργασίας. Αλλά η παραγωγικότητα τέτοιων εκχυλισμάτων είναι χαμηλή. Είναι πολύ θορυβώδεις και σε εύθετο χρόνο χρειάζεται τις δαπάνες που συνδέονται με την αντικατάσταση των εξαρτημάτων του φίλτρου.

Καταλάβαμε πώς διαφέρουν οι κουκούλες κουζίνας της κυκλοφορίας και του τύπου ροής. Τώρα ας μιλήσουμε για τις διαφορές σχεδιασμού.

Τι είναι ένα ανασταλμένο κουκούλα; Είναι στάνταρ και συμπαγής. Τα μοντέλα κρεμαστών συνδέονται με το σετ μικροφώνου-ακουστικού ή τοίχου, που κρέμονται πάνω από το ράφι από ψηλά. Δεν υπάρχουν πρόσθετες ενότητες σε αυτά. Λόγω των συμπαγών διαστάσεων και της ελαφρότητάς του, είναι κατάλληλο για μια μικρή κουζίνα. Πρόκειται για ένα επίπεδο μοντέλο.

Πολύ δημοφιλείς και κοινές κουκούλες θόλου. Πρόκειται για διακοσμητικό κωνικό τεμάχιο, το οποίο μπορεί να κατασκευαστεί σε ανεστραμμένη, ομπρέλα ή πυραμιδοειδή μορφή. Οι τελευταίες κουκούλες αποκαλούνται λοξές. Κατάλληλο για ευρύχωρες κουζίνες, γιατί καθαρίζετε αξιόπιστα τις πιο απομακρυσμένες γωνίες.

Οι κουκούλες του νησιού ταιριάζουν καλά σε μεγάλα, ευρύχωρα και φωτεινά δωμάτια. Συχνά εγκαθίστανται σε κουζίνες-στούντιο ή σε συνδυασμό με σαλόνια, συνήθως σε ιδιωτικές και εξοχικές κατοικίες. Είναι συνδεδεμένα με το ανώτατο όριο, πάνω από το "νησί" της κουζίνας με μια σόμπα.

Τζάκι - ένα είδος θόλου. Είναι συχνά συγχέονται, αλλά είναι διαφορετικά μοντέλα. Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια τζακιέρα και ένα τρούλο; Το σώμα του είναι τεράστιο, προς τα έξω μοιάζει με ένα αρχαίο σύστημα εξάτμισης τζάκι. Εάν η πρώτη επιλογή είναι προτιμότερη για τα δωμάτια σε μοντέρνο στυλ, τότε η τζακιού είναι καλά τοποθετημένη στον τοίχο, ή σε μια γωνία, σε ένα δωμάτιο στυλ ως ένα χωριό ή παλιά.

Τι είναι μια ενσωματωμένη κουκούλα; Είναι ενσωματωμένα σε ερμάρια, δάπεδα ή αρθρωτά. Έχοντας καταλάβει τι σημαίνει "ενσωματωμένη κουκούλα", αξίζει να αναφέρουμε το κύριο πλεονέκτημά της - είναι εγκατεστημένο, είναι σχεδόν αόρατο, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το σχεδιασμό. Μπορεί να κυκλοφορεί ή να συνδυαστεί.

Ένα είδος ενσωματωμένου - ένα τηλεσκοπικό μοντέλο. Τι είναι μια τηλεσκοπική κουκούλα; Είναι επίσης αόρατο μετά την εγκατάσταση, αλλά εάν είναι απαραίτητο, το περίβλημα του μπορεί να επεκταθεί κατά το μήκος της πλάκας. Όλες οι ενσωματωμένες κουκούλες είναι συνήθως εξοπλισμένες με φωτισμό.

Καινοτόμο, άγνωστο σε μια ευρεία καταναλωτική συσκευή - ένα μοντέλο ολισθητήρα. Τι είναι ένα κάλυμμα ολισθητήρα; Αυτή η συσκευή, η οποία διαθέτει ειδικό σύστημα διακλαδωτών, όπως στο Candy CBT 6130 X.

Οι κουκούλες τοίχου είναι κατάλληλες για μεγάλες κουζίνες. Φαίνονται εντυπωσιακά και έχουν τεράστια απόδοση.

Οροφή, οι οποίες είναι προσαρτημένες στην οροφή, κατάλληλες για δωμάτια διαφορετικών μεγεθών.

Τώρα γνωρίζουμε τι είδους κουκούτσια είναι και πώς διαφέρουν.

Μπορώ να κάνω χωρίς κουκούλες;

Εύλογη ερώτηση - είναι δυνατόν να ζήσουμε χωρίς σχεδίαση; Μερικοί ιδιοκτήτες πιστεύουν ότι αυτή η μονάδα δεν ανήκει σε βασικές συσκευές. Δεν είναι πάντα εφικτό να το εγκαταστήσετε. Κάποιος δεν έχει αρκετά κεφάλαια, άλλοι έχουν ένα μικρό δωμάτιο, άλλοι δεν θέλουν να χάνουν χρόνο.

Εάν δεν υπάρχει, θα πρέπει να βρείτε εναλλακτικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από τον ατμό, τον καπνό και τις δυσάρεστες οσμές. Μπορείτε να ανοίξετε τα παράθυρα ή να κανονίσετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Αλλά η πρώτη επιλογή δεν είναι κατάλληλη το χειμώνα ή σε ένα καυτό χρόνο, και η δεύτερη απαιτεί μεγάλη προσπάθεια.

Είναι όμως δυνατή η κατασκευή μιας κουζίνας χωρίς κουκούλες, επειδή δεν υπάρχει σε όλα τα διαμερίσματα και τα σπίτια; Θεωρητικά, δεν είναι πραγματικά ρεαλιστικό να το εγκαταστήσετε αμέσως, αφού το κάνετε αργότερα, όταν εμφανιστεί ένα επαρκές ποσό. Αλλά η εγκατάσταση της μονάδας σε ένα έτοιμο σετ μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες - πρέπει να επιλέξετε ένα μέρος, να αναζητήσετε επιλογές.

Η απάντηση στο ερώτημα εάν μια κουκούλα είναι απαραίτητη στην κουζίνα είναι απλή. Ελλείψει κανονικής διήθησης, το λίπος θα εγκατασταθεί σε τοίχους, οροφή, έπιπλα και σκεύη. Ως αποτέλεσμα, ο τύπος των προϊόντων θα χαλάσει και η διάρκεια ζωής των προϊόντων τους θα μειωθεί. Η εισπνοή αέρα που μολύνεται από τον καπνό και τους καπνούς είναι κακή για την ανθρώπινη υγεία.

Ο εξαερισμός και η εξάτμιση είναι τα ίδια;

Μερικοί ιδιοκτήτες πιστεύουν εσφαλμένα ότι κατά την εγκατάσταση της κουκούλας δεν υπάρχει ανάγκη για εξαερισμό. Ωστόσο, η τοποθέτηση του αεραγωγού πάνω από τη σόμπα με πλήρη απόφραξη του φυσικού αερισμού δεν είναι σωστή. Αυτά τα συστήματα μπορούν να λειτουργούν αποτελεσματικά μόνο σε ζεύγη.

Ένα άνοιγμα δεν μπορεί να χειριστεί πολύ ατμό, αιθάλη και γράσο. Δεν αρκεί για αποτελεσματικό καθαρισμό του αέρα, αλλά μέσα σε αυτό οι απορροφητήρες απορροφούν τα προϊόντα καύσης. Ο εξαερισμός λειτουργεί όχι μόνο στην κουζίνα, αλλά απομακρύνει το μονοξείδιο του άνθρακα από ολόκληρο το δωμάτιο. Στα σπίτια και τα διαμερίσματα που είναι συνηθισμένα για εμάς, μοιάζει με πλέγμα με φλάντζα.

Στο σχεδιασμό των σπιτιών πριν από αρκετές δεκαετίες, οι σχεδιαστές αντιλήφθηκαν την παρουσία ρωγμών μεταξύ των θυρών και των παραθύρων. Σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, η φυσική διαδικασία της ανταλλαγής αέρα συχνά διαταράσσεται, λόγω της εγκατάστασης σφραγισμένων πλαστικών παραθύρων και θυρών. Ως εκ τούτου, μια πλήρης απόφραξη του αγωγού εξαερισμού τρύπα θα επηρεάσει αρνητικά την κατάσταση στο διαμέρισμα.

Οι διαστάσεις του εξαερισμού είναι βέλτιστες και υπολογίστηκαν από τους οικοδόμους κατά την κατασκευή του σπιτιού. Εξαερισμός και εξόρυξη σύμφωνα με διαφορετικές αρχές, αλλά μόνο μαζί είναι σε θέση να παρέχουν μέγιστη άνεση στην κουζίνα.

Έχετε αποφασίσει να αγοράσετε μια κουκούλα; Η ποικιλία αυτών των συσκευών είναι μεγάλη, διαφέρουν στα χαρακτηριστικά, αλλά κάθε μοντέλο είναι σε θέση να φροντίσει την άνεση και την άνεση, για να σώσει το σύνολο, ταπετσαρία. Η εξαγωγή οποιουδήποτε σχήματος θα γίνει ένα αρμονικό μέρος του δωματίου, θα συμπληρώσει το εσωτερικό. Παράγονται επίσης για τους καταναλωτές με περιορισμένο προϋπολογισμό - μην ξοδεύετε ένα μεγάλο ποσό για την αγορά κουκούλες. Πριν αγοράσετε, αναλύστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που είναι σημαντικά για εσάς.