Χρειάζεστε εξαερισμό στο ίδρυμα

Καλή μέρα, η απόσταση από την υστέρηση στο έδαφος είναι περίπου 20 εκατοστά, θα πάω
να κάνετε στεγανοποίηση και να γεμίσετε τον κενό χώρο με διογκωμένο πηλό,
πάνω από ένα ακόμη στρώμα στεγανοποίησης, ορυκτοβάμβακα. Με αυτή την επιλογή, χρειάζεστε
υπάρχει οποιαδήποτε διέξοδο;

Ας θυμηθούμε πρώτα γιατί γίνεται ο αερισμός της κρυφής κοιλότητας κάτω από το πάτωμα του ισόγειου χώρου. Εξάλλου, όχι για τον ίδιο λόγο που οι ποντικοί στο υπόγειο θα μπορούσαν να αναπνέουν καθαρό αέρα. Απαιτείται εξαερισμός για την απομάκρυνση των υδρατμών, εάν διεισδύσουν εκεί. Οι ξύλινες κατασκευές με υπερβολική διαβροχή καταστρέφονται σταδιακά και η ινώδης μόνωση (ορυκτοβάμβακας) χάνει εν μέρει τις ιδιότητές της. Keramzit, παρεμπιπτόντως, τίποτα δεν θα συμβεί, σχεδόν δεν απορροφά την υγρασία. Αλλά ανοίγματα τρύπες στο ίδρυμα δεν συμβάλλουν στη διατήρηση της θερμότητας, το χειμώνα τα κρύα υπόγεια χτυπήματα. Μέσα από τις τρύπες, ακόμα και αν βάλουν ένα προστατευτικό δίχτυ, μπορούν να εισέλθουν ανεπιθύμητοι επισκέπτες - έντομα.

Μπορώ να κάνω χωρίς εξαερισμό; Ναι, αλλά αν δεν αποκλείσετε τη διείσδυση υγρασίας στο υπόγειο. Θεωρητικά είναι δυνατό: να χρησιμοποιήσετε ξηρό εμποτισμένο ξύλο, εργασίες που εκτελούνται με καλό καιρό, αποτελεσματικά εκτελέσει στεγανοποίηση υπεδάφους και των εσωτερικών τοίχων υπογείων, να οργανώσει ένα αξιόπιστο φράγμα υδρατμών πάνω από το πάτωμα, έτσι ώστε η υγρασία δεν μπορεί να διεισδύσει από τις εγκαταστάσεις. Σχεδόν καθιστούν πολύ δύσκολο: είναι αρκετό για να αφήσει ένα μικρό κενό και η κοιλότητα θα διεισδύσει σταδιακά και να συλλέγουν υδρατμούς. Πιστεύουμε ότι χρειάζεται εξαερισμός, όπως αποδεικνύεται από την πρακτική της κατασκευής.

Δεν βλέπετε το νόημα στα δύο στρώματα στεγάνωσης. Κατά την άποψή μας, είναι καλύτερο να κάνουμε ένα, αλλά ένα ποιοτικό επίπεδο στο κάτω μέρος. Είναι απαραίτητο να στεγανοποιήσετε τα εσωτερικά τοιχώματα του υπογείου. Εάν είναι άνιση, είναι δυνατή η εφαρμογή στεγανοποίησης τσιμέντου-πολυμερούς σύνθεσης. Και για τον λόγο, το προ-ευθυγράμμιση με άμμο, βάλτε μια μόνωση ρολό ασφάλτου-πολυμερούς, κόλλημα του υφάσματος μαζί, το περιτύλιγμα των τοιχωμάτων και την προσκόλληση σε αυτό.

Ο εξαερισμός της ξύλινης κατασκευής δαπέδου στο έδαφος μπορεί να οργανωθεί με δύο τρόπους:

 • Μέσα από το υπόγειο, τοποθετώντας τρύπες στις αντίθετες γωνίες της θεμελίωσης, θα γίνει αερισμός. Το Minvat δεν πρέπει να τοποθετείται σε πήλινο, αλλά πάνω, στο διάστημα μεταξύ των υστερήσεων. Πάνω από την εκτεταμένη πηλό πρέπει να υπάρχει χώρος για εξαερισμό σε ύψος όχι μικρότερο από 5 cm.

Γιατί χρειαζόμαστε εξαερισμό στη βάση ή το σωστό σύστημα εξαερισμού

Η κατασκευή οποιουδήποτε σπιτιού προέρχεται από το ίδρυμα, αλλά η καταστροφή του σπιτιού μπορεί επίσης να ξεκινήσει με αυτό. Συχνά η αιτία των ρωγμών στο υπόγειο δεν είναι η σωστά κατασκευασμένη οπή στο θεμέλιο (οπές εξαερισμού). Και το ξύλινο δάπεδο καθυστερεί και οι τοίχοι γενικά αρχίζουν να αποσυντίθενται, εάν αυτές οι τρύπες δεν είναι. Αυτή η αντοχή εξαρτάται από την ανθεκτικότητα του σπιτιού.

Γιατί υπάρχουν τρύπες αερισμού στο υπόγειο;

Οι οπές εξαερισμού είναι απαραίτητες για τα θεμέλια που έχουν μια κενή κλειστή περιοχή μεταξύ του εδάφους και της υστέρησης του πάτωμα. Αυτές είναι οποιεσδήποτε ποικιλίες της θεμελιώδους κορδέλας, καθώς και μια κιονοειδής βάση με οπλισμένο σκυρόδεμα, που βαθαίνει στο έδαφος. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει να γίνει το άνοιγμα.
Υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις όταν δεν είναι απαραίτητο να φτιάξετε ανεμιστήρες, εάν:
- υπάρχουν ανοιχτές οπές αερισμού στο πάτωμα του κτιρίου, δηλαδή εάν το υπόγειο αερίζεται μέσω ενός κτιρίου κατοικιών.

- ο χώρος στους πυλώνες της βάσης καλύπτεται με υλικό με αυξημένη διαπερατότητα ατμών,

- Το υπόγειο γεμίζεται με αμμοβολή ή χαλίκι και καλύπτεται με υλικό που δεν αφήνει ατμούς.

- στο υπόγειο βρίσκεται και όλη την ώρα που λειτουργεί το σύστημα εξαερισμού.

Πώς να υπολογίσετε τον αριθμό των καταστημάτων

Όχι πάντα οι οικοδόμοι δίνουν τη σωστή απάντηση, αφού δεν γνωρίζουν SNiP2.08.01-89. Δηλαδή, μπορείτε συχνά να ακούτε: όχι λιγότερο από ένα άνοιγμα σε κάθε πλευρά του κτιρίου. Αλλά το σωστό ποσό είναι λίγο πιο περίπλοκο από αυτόν τον ορισμό, αν και στην περίπτωση του SNiP όλα είναι απλά.

Μέγεθος και διάμετρος των ανεμιστήρων

Το SNIP αναφέρει ότι το συνολικό μέγεθος όλων των αεραγωγών πρέπει να είναι τουλάχιστον 1/400 της επιφάνειας δαπέδου. Για παράδειγμα, σε 100kv. m του δαπέδου είναι αναγκαία 0,25kv.m αερισμός.

Η ελάχιστη διάμετρος της οπής, πάλι σύμφωνα με το SNiP, είναι 0,05 τ.μ. Αυτή η περιοχή είναι ίση με ένα ορθογώνιο άνοιγμα με μέγεθος 20x22cm ή ένα στρογγυλό τμήμα του ανοίγματος των 25cm. Για να μην πλένεται μια μεγάλη στρογγυλή οπή, κάντε μια σειρά μικρών, αλλά με διάμετρο όχι μικρότερη από 11cm.

Σχετικά άρθρα:

Θέση των ανεμιστήρων

Η απόσταση μεταξύ του εξαερισμού πρέπει να είναι ανάλογη. Σε αυτή την περίπτωση, η πρώτη τρύπα από τη γωνία δεν είναι μεγαλύτερη από ένα μέτρο. Είναι απαραίτητο να μην υπάρχουν μη αεριζόμενες αερόσακοι στο υπόγειο. Κάνετε prodoshiny απαραίτητα σε όλες τις πλευρές του κτιρίου.

Εάν το θεμέλιο είναι διαμέρισμα, θεωρείται ως τοίχος, δηλαδή, σύμφωνα με τον κανόνα μιας τυφλής γωνίας (1μ.). Στα χωρίσματα επίσης να ανοίξει. Κάνετε τρύπες σε ύψος τουλάχιστον 20 cm από το έδαφος.

Πώς να κάνετε εξαερισμό

Το πλαίσιο εξαερισμού εγκαθίσταται στο θεμέλιο κατά τη σύνδεση του οπλισμού. Το πλαίσιο μπορεί να είναι ξύλινα - ορθογώνια προϊόντα - ή ισχυρές πλαστικές - στρογγυλές τρύπες. Αυτό το πλαίσιο βόλτες εγκαθίσταται στον ξυλότυπο και στερεώνεται σταθερά στα εξαρτήματα.

Μετά την αφαίρεση του ξυλότυπου, οι τρύπες καθαρίζονται. Από έξω, είναι απαραίτητο να συνδέσετε ένα μεταλλικό πλέγμα. Προστατεύει από τα μικρά τρωκτικά, τα σκουπίδια, κλπ.

Ξεχάσατε να κάνετε κάποια στιγμή;

Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν διάφοροι τρόποι. Εάν το κτίριο δεν έχει ακόμη κατασκευαστεί, η καλύτερη λύση είναι να φτιάξετε ένα υπόγειο στη βάση, από όπου να φτιάξετε τον εξαερισμό.

Αν δεν υπάρχει δυνατότητα ανύψωσης της στάθμης του δαπέδου με την βάση, τότε είναι απαραίτητο να φτιάξετε το άνοιγμα στην ενσωματωμένη βάση. Ωστόσο, η κοπή σκυροδέματος είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία, επομένως είναι επιθυμητό να καλέσετε ειδικούς που προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες. Ακόμη και να φτιάχνετε τρύπες με τα χέρια σας, είναι σημαντικό να μην αγκιστρώσετε τον ιμάντα ενίσχυσης, ο οποίος συχνά δεν λειτουργεί. Και στην τρύπα, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα πλαίσιο.

Το ίδιο με την επιλογή: βάλτε το θεμέλιο χωρίς τον αέρα. Πιο συγκεκριμένα, κάντε αερισμό του υπογείου μέσω του οικιστικού. Για αυτό, τρύπες γίνονται στο πάτωμα (κάτω από τις σκάλες, στις γωνίες, κάτω από τα έπιπλα στα πόδια). Οι οπές πρέπει να είναι κλειστές με ένα πλέγμα. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα σύστημα εξαερισμού για ένα σπίτι στο LLC "Εταιρεία YUSON"

Κάνετε επισκευές στο σπίτι; Θα σας βοηθήσουμε:

Σκάλες στη βάση ενός ξύλινου σπιτιού

Συμβαίνει ότι ένα νεόκτιστο ή νεόκτιστο σπίτι αποδεικνύεται ακατάλληλο για ζωή: οι ιδιοκτήτες συχνά αρρωσταίνουν και τα ασήμαντα κρυολογήματα εξελίσσονται σταδιακά σε χρόνιες παθήσεις. Ταυτόχρονα, τα δάπεδα και τα εσωτερικά αντικείμενα από ξύλο είναι εκτός λειτουργίας. Η συνέχιση της εκμετάλλευσης ενός τέτοιου κτηρίου είναι γεμάτη με ακόμα πιο σοβαρά προβλήματα υγείας. Τι προκαλεί αυτό το πρόβλημα; Το πράγμα είναι ότι όταν έγινε το σπίτι έγινε ένα σοβαρό λάθος - οι οικοδόμοι ξέχασαν να κάνουν διαρροή στο ίδρυμα. Η έλλειψη εξαερισμού οδηγεί στην εμφάνιση και την αναπαραγωγή μούχλας, μύκητες και επιβλαβών βακτηρίων, επικίνδυνων όχι μόνο για το κτίριο αλλά και για τους κατοίκους του. Μπορείτε να διορθώσετε την κατάσταση, αλλά θα χρειαστεί πολύς χρόνος και προσπάθεια. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να ανησυχείτε για τη διευθέτηση των εκρήξεων, ακόμη και όταν το θεμέλιο.

Ιδιότητες και λειτουργίες

Ο εξαερισμός αποτελεί βασικό στοιχείο του σχεδιασμού, καθώς η διαθεσιμότητά του επιτρέπει την αποτελεσματική λειτουργία του κτιρίου. Οι αέρας είναι τρύπες στη βάση, οι οποίες αφήνουν αέρα στον χώρο κάτω από το σπίτι. Λόγω της κυκλοφορίας του αέρα, το κτίριο αερίζεται. Αυτές οι αυλακώσεις στη βάση μπορούν να έχουν διαφορετικά σχήματα (τετράγωνο, στρογγυλό, ορθογώνιο), αλλά αυτό δεν επηρεάζει τα χαρακτηριστικά τους με κανέναν τρόπο.

Τα στοιχεία τοποθετούνται σε απέναντι τοίχους της βάσης, ενώ οι οπές πρέπει να είναι ακριβώς αντίθετες. Αυτή η διάταξη εξασφαλίζει το σχηματισμό ενός βυθίσματος απαραίτητου για τον αερισμό.

Γιατί χρειάζεστε ένα ίδρυμα; Ταυτόχρονα με τον αερισμό του κτιρίου, οι καθαρισμοί αέρα εκτελούν περισσότερες λειτουργίες, μεταξύ των οποίων:

 • Βροχή της περίσσειας υγρασίας από το υπόγειο?
 • Αποτροπή της συσσώρευσης υγρασίας.
 • Προστασία της δομής από την εμφάνιση και την αναπαραγωγή της φόρμας.

Οι οπές εξαερισμού παίζουν το ρόλο των ελαφρών κτιρίων σε ένα υπόγειο δωμάτιο. Χωρίς «αναπνοή» η δομή, όπως ο άνθρωπος, θα εξασθενίσει πολύ γρήγορα.

Οι καλά εκτελούμενες εκρήξεις επιτρέπουν την εξουδετέρωση της επίδρασης της υγρασίας στο υπόστρωμα, προστατεύοντας έτσι την θεμελίωση από την καταστροφή. Γι 'αυτό, πριν ξεκινήσετε την κατασκευή της βασικής δομής, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο χώρο αερισμού κάτω από το κτίριο. Επιπλέον, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την παραγωγή των προϊόντων κατά το σχεδιασμό του κτιρίου.

Συχνά οι ιδιοκτήτες σπιτιών ενδιαφέρονται για τις καταστάσεις που μπορεί κανείς να κάνει χωρίς produhov. Πράγματι, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η διάταξη παραθύρων αερισμού δεν είναι πρακτική.

Για να απορρίψετε τρύπες στη βάση είναι δυνατή, εάν:

 • Το έδαφος κάτω από το κτίριο προστατεύεται από φράγμα ατμών.
 • Η γη γύρω από τη βάση είναι μονωμένη.
 • Το κτίριο διαθέτει σύστημα εξαναγκασμού εξαερισμού.

Συχνά, οι νεοεισερχόμενοι που αμφισβητούν τις κατασκευαστικές δεξιότητές τους αναρωτιούνται εάν χρειάζονται ένα θεμέλιο στο υπόγειο χωρίς υπόγειο. Αν η θεμελίωση έχει ανυψωμένο τμήμα και υπάρχει απόσταση μεταξύ του εδάφους και της δομής, απαιτούνται οπές. Η εξαίρεση είναι οι προαναφερθείσες περιπτώσεις.

Αξιοθέατα: διαστάσεις, τοποθέτηση και το σωστό ποσό

Η διάταξη των οπών αερισμού πάνω από το έδαφος καθορίζεται από μια απλή αρχή - όσο υψηλότερα είναι τα παράθυρα, τόσο καλύτερα θα αντιμετωπίσουν τις λειτουργίες τους.

Οποιεσδήποτε κλιματολογικές συνθήκες επηρεάζουν δυσμενώς τον κλιματισμό στο σπίτι. Στην άνοιξη τα ιζηματογενή ύδατα συχνά υπερβαίνουν τον κανόνα και μπορούν να πλημμυρίσουν το κτίριο, μπαίνοντας μέσα από τις τρύπες εξαερισμού. Επομένως, η εκκαθάριση αέρα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 0,3 μ. Από την επιφάνεια της γης. Ένα τέτοιο ύψος θα προστατεύει τη δομή από το αποψυγμένο νερό.

Σε ορισμένες περιοχές της χώρας, η ποσότητα των βροχοπτώσεων μπορεί να είναι ακόμη υψηλότερη, οπότε δεν είναι απαραίτητο να καθοδηγείται από τον μέσο δείκτη ύψους. Η καλύτερη λύση θα είναι ένας ατομικός υπολογισμός, βασισμένος σε μια προκαταρκτική μελέτη των κλιματικών χαρακτηριστικών της περιοχής και στην ανάλυση του εδάφους που επικρατεί στο χώρο.

Το μέγεθος κάθε αεράκι καθορίζεται από την περίμετρο του μελλοντικού σπιτιού (όσο μεγαλύτερος είναι ο σχεδιασμός, τόσο μεγαλύτερες είναι οι διαστάσεις των οπών). Για παράδειγμα, κατά την τοποθέτηση μιας βάσης ταινίας, η διάμετρος του παραθύρου είναι σχεδόν πάντα 10-15 cm.

Όλοι οι τοίχοι του κτιρίου πρέπει να έχουν υπολείμματα, ακόμα και εκείνα τα υποστηρικτικά σώματα που περνούν κάτω από το σπίτι.

Ένα παράθυρο είναι αρκετό για δύο τρέχοντα μέτρα. Η καλύτερη επιλογή είναι όταν ο αριθμός των εγκοπών είναι ομοιόμορφος και οι ίδιοι τοποθετούνται συμμετρικά.

Στη βάση του ιμάντα, ο εξαερισμός πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 2,5 m έως 3 m το ένα από το άλλο, το άνοιγμα στο θεμέλιο του ξύλινου σπιτιού - σε απόσταση 1 m.

Πολλοί κύριοι δεν τηρούν την τεχνολογία και φροντίζουν για ένα ζευγάρι μεγάλων καταπακτών στον τοίχο. Ίσως δύο μεγάλες τρύπες τοποθετημένες σε απέναντι τοίχους της βάσης, να δούμε καλύτερα και να κάνουν καλύτερα από τις τρύπες αέρα στη βάση του μικρού μεγέθους των ματιών, αλλά από την «Κώδικα και κανόνες Κτίριο» δεν μπορεί να υποχωρήσει. Αργά ή αργότερα, η παράλειψη των κανόνων θα παίζει εναντίον του ιδιοκτήτη του σπιτιού.

Εγκατάσταση παραθύρων εξαερισμού σε έτοιμη βάση

Μερικές φορές οι αδίστακτοι εργολάβοι απλά ξεχνούν να πραγματοποιήσουν εκρήξεις στο ίδρυμα. Η κατάσταση διορθώνεται με την ανέγερση της σόλας. Το πλίνθο είναι μια πρόσθετη δομή, που αποτελείται από μπλοκ ή τούβλα, που βρίσκεται ακριβώς πάνω στη ταινία βάσης. Είναι απαραίτητο το ύψος του πρώτου ορόφου να είναι το ίδιο σε όλα τα σημεία. Οι αέριες κατασκευάζονται απευθείας στο πλίνθο.

Εάν η βάση δεν προβλέπεται από το έργο, τα παράθυρα εξαερισμού είναι κατασκευασμένα σε έτοιμη βάση. Το έργο αυτό είναι πολύ χρονοβόρα, γιατί θα πρέπει να το κάνει με μεγάλη προσοχή: δεν πρέπει να προσπαθήσει να πιάσει το κλουβί ενίσχυση στο εσωτερικό του μονόλιθου, και να ενισχύσει απαλά την εσοχή. Εάν ο κύριος αμφιβάλλει για τις δικές του ικανότητες, είναι καλύτερο να αναζητήσει τη βοήθεια ειδικευμένων κατασκευαστών.

Εάν αποφασίστηκε να γίνει ο αέρας από μόνος του, πρώτα πρέπει να κάνετε όλους τους υπολογισμούς, και μόνο τότε να κατεβείτε στην επιχείρηση. Τρυπήστε το υπόστρωμα έτσι ώστε να μην καταστρέψετε τις μεταλλικές ράβδους στο εσωτερικό του σκυροδέματος. Όταν όλα είναι έτοιμα, ένας ενισχυτικός σκελετός εισάγεται σε κάθε οπή που προκύπτει, αφού οι εσοχές μειώνουν τη δύναμη του φορέα της βάσης.

Πριν κάνετε μια εκκαθάριση στο τελικό θεμέλιο, αξίζει να επιλέξετε το σωστό εργαλείο, το οποίο θα τρυπηθεί τρύπες στο σκυρόδεμα. Ως εξοπλισμός εργασίας, οι επαγγελματίες συμβουλεύουν να χρησιμοποιήσουν ένα τρυπάνι με διαμάντια.

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να παράγετε εξαερισμό, για την ενσωμάτωση του οποίου δεν χρειάζεται να εργάζεστε στη βάση. Στο δάπεδο του σπιτιού μπορούν να γίνουν αεραγωγοί: στην επιφάνεια του έχουν κομμένα ανοίγματα τετραγωνικού σχήματος (15 έως 15 cm), τα οποία στη συνέχεια καλύπτονται με ράβδους.

Συστάσεις για τη συσκευή

Υπάρχουν πολλές λεπτές αποχρώσεις που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την παραγωγή ενός προϊόντος στη βάση. Θα πρέπει να μάθετε περισσότερα γι 'αυτά για να μην κάνετε λάθη κατά την εργασία.

Οι επαγγελματίες κατασκευαστές κατηγορηματικά δεν συνιστούν τη χρήση ξύλινης δοκού για να σχηματίσουν παράθυρα εξαερισμού. Κατά την ωρίμανση του μονόλιθου (28 ημέρες) το δέντρο κυριολεκτικά «μεγαλώνει μαζί» με σκυρόδεμα και θα είναι σχεδόν αδύνατο να το βγάλουμε έξω.

Εάν ένας άπειρος πλοίαρχος εξακολουθεί να χρησιμοποιεί μια ξύλινη ράβδο, δεν πρέπει να απελπιστεί. Σκυρόδεμα καθορίζει πολύ σταθερά το δέντρο, αλλά η κατάσταση μπορεί να σωθεί. Στο ξύλινο στοιχείο, πολλές οπές πρέπει να τρυπηθούν μέσω συμβατικού τρυπανιού. Με τη βοήθεια ενός σμίλου στο περίγραμμα, γίνεται μια κάθαρση έτσι ώστε το κελύφωμα να απομακρύνεται από το σκυρόδεμα. Στο τέλος, παραμένει να χτυπήσει το δέντρο με σφυρί ή σφυρί.

Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε σωλήνες αερισμού από πλαστικό ή αμιαντοτσιμέντο. Το εσωτερικό μέρος του σωλήνα είναι γεμάτο με άμμο. Για να αποφευχθεί η έκχυση του υλικού, τα άκρα του σωλήνα καλύπτονται με μαλλί από το ύφασμα. Όλα αυτά γίνονται για να αποφευχθεί η ρωγμή του σωλήνα κάτω από το βάρος του διαλύματος σκυροδέματος. Ο σωλήνας που είναι εγκατεστημένος στο ξύλινο πλαίσιο πρέπει να στηρίζεται στους τοίχους του. Μετά από αυτό, μπορείτε να γεμίσετε τη βάση. Κατά την αποσυναρμολόγηση του πλαισίου ξυλουργικής, η άμμος καθαρίζεται.

Τα έτοιμα προϊόντα είναι κλειστά με μια ειδικά σχεδιασμένη σχάρα (ανεξάρτητα από το χρόνο του έτους). Η κυκλοφορία του αέρα στην σχάρα δεν θα επηρεάσει, αλλά ταυτόχρονα θα προστατεύσει τη δομή από τη διείσδυση τρωκτικών σε αυτήν.

Κλείσιμο εξαερισμού για το χειμώνα

Κλείνετε το ίδρυμα το χειμώνα; Πολλοί ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών ανησυχούν για αυτό το ζήτημα. Υπάρχει πολλή συζήτηση γι 'αυτό.

Κάποιοι πιστεύουν ότι επιτρέποντας ένα σχέδιο στο υπόγειο χώρο κατά τη διάρκεια της κρύου εποχής δεν είναι καλή ιδέα. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, το κλείσιμο των οπών εξαερισμού απαγορεύεται, δεδομένου ότι η ενέργεια αυτή δεν πληροί τις απαιτήσεις του "Κτιριακού Κανονισμού".

Ο εξαερισμός "σφράγισης" θα είναι πολύ επιζήμιος τόσο για την κατάσταση του σπιτιού όσο και για την ευεξία των επιβατών του. Η θερμότητα στο κτίριο μπορεί να διατηρηθεί με θερμομόνωση των δαπέδων. Ως θερμάστρα, χρησιμοποιείται ορυκτός μαλλί συχνότερα. Για την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας θερμομόνωσης, το ελάχιστο πάχος του στρώματος υλικού πρέπει να είναι 0,2 m.

Συχνά οι πλοίαρχοι παραμελούν αυτή τη σύσταση και καλύπτουν τις τρύπες. Στην καλύτερη περίπτωση, χρησιμοποιούν ειδικά βύσματα και πτερύγια εγκατεστημένα κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής. Αυτός είναι ο καταλληλότερος τρόπος για την προστασία του σπιτιού από τον κρύο άνεμο, ενώ αερίζεται περιοδικά ο υπόγειος χώρος.

Για να εξοικονομήσουν χρήματα, μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτοσχέδια μέσα: κλείνουν τα παράθυρα με κουρέλια, παλιλά, και φτιάχνουν τρύπες με αφρώδες υλικό. Και αν οι δύο πρώτες επιλογές θεωρηθούν αποδεκτές, τότε η τελευταία επιλογή δεν συνιστάται.

Επίσης, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι σε σπίτια από ξύλο απαγορεύεται αυστηρά ο εξαερισμός.

Πριν να κλείσετε τη φιάλη στο θεμέλιο για το χειμώνα, θα πρέπει πάλι να σκεφτείτε εάν υπάρχει επείγουσα ανάγκη.


Υλικά βίντεο σχετικά με τον τρόπο παραγωγής προϊόντων:

Χρειαζόμαστε την σάλτσα του αέρα

Τα πλεονεκτήματα του κλειστού υπόγειου χώρου λέγονται από τους χρήστες του FORUMHOUSE.

Σε διαφωνίες σχετικά με το αν είναι αναγκαία η ύπαρξη θεμελίων στο ίδρυμα και το εάν θα κλείσουν για το χειμώνα, πολλά αντίγραφα είναι σπασμένα, αλλά πάντα υπάρχουν λόγοι να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση.

Ο αέρας στη βάση του σπιτιού είναι απαραίτητος για τον αερισμό του υπόγειου χώρου, πράγμα που βοηθά στην απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας από την βάση.

Εγκατάσταση εξαερισμού σε ιδιωτική κατοικία

Στεφάνια συνήθως γίνονται κατά την ανέγερση ενός ιδρύματος μπάντας. Φαίνεται ότι η τεχνολογία δουλεύει στη μικρότερη λεπτομέρεια. Στο FORUMHOUSE υπάρχουν συχνά θέματα με ερωτήματα: κατά πόσο είναι απαραίτητο να υπάρξει διαρροή στο ίδρυμα, επειδή υπάρχουν υπολείμματα και οι ξύλινες δοκοί και οι πλάκες δαπέδου εξακολουθούν να σαπίζουν. το θερμότερο γίνεται υγρό, ο παγετός σχηματίζεται στους εσωτερικούς τοίχους της θεμελίωσης της ζώνης το χειμώνα. και αν είναι ή όχι απαραίτητο να κάνετε εκρήξεις εάν το δάπεδο είναι κατασκευασμένο από σκυρόδεμα.

Εδώ είναι η γνώμη του μέλους του φόρουμ με ψευδώνυμο κοτόπουλο-Α (Μόσχα):

- Με την εμφάνιση σύγχρονων υλικών και μεθόδων κατασκευής, τα καταστήματα μετατρέπονται σε αναχρονισμό. Και αν το κλειστό υπόγειο είναι επιπλέον σωστά μονωμένο, τότε αυτό θα αυξήσει σημαντικά την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού.

Δυτική εμπειρία είναι ενδιαφέρουσα. Μέχρι πρόσφατα θεωρήθηκε σκόπιμο οικονομικά να κατασκευαστούν ιδιωτικές κατοικίες με καπνούς και χαμηλό υπόγειο, στις οποίες τοποθετήθηκαν όλες οι επικοινωνίες μηχανικής.

Στην Αμερική έχουν κατασκευαστεί περίπου 30 εκατομμύρια παρόμοια σπίτια.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, οι υπερπόντιοι κατασκευαστές εγκαταλείπουν σταδιακά την επιθυμία να χτίσουν ένα χαμηλό υπόβαθρο για ένα σπίτι με κτύπημα. Αποδείχτηκε ότι εάν κάνατε ένα κτύπημα, σε μια ελεύθερα αεριζόμενο υπόγειο χώρο στις περισσότερες περιπτώσεις, διατηρήσατε ακόμα υψηλή υγρασία.

Πρέπει να κάνω μια τρύπα στο ίδρυμα

Αυτό οφείλεται σε παραβίαση του καθεστώτος θερμοκρασίας-υγρασίας. Το καλοκαίρι ο θερμός αέρας εισέρχεται στο ψύκτη υπόγειο, και επειδή η διαφορά θερμοκρασίας του νερού που περιέχεται στα συμπυκνώνεται αέρα και απαιτείται να μειωθεί, με τη μορφή των δρόσου στα εσωτερικά τοιχώματα του καλύμματος και επικαλυπτόμενες. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό οδηγεί σε αποσύνθεση των δομών.

Η υγρασία του υπόγειου χώρου συμβαίνει για δύο βασικούς λόγους:

1. Συνεχής εξάτμιση υδρατμών από τη γη κάτω από το σπίτι. Αυτό διευκολύνεται από υψηλό επίπεδο υπογείων υδάτων ή πλημμύρες του πώματος με ατμοσφαιρική κατακρήμνιση.

2. Ανεπαρκής επιφάνεια αέρα. Σύμφωνα με το SNP 2.08.01-89 1,47, σε αποθήκες και υπόγεια τοίχους χωρίς εξαερισμό, η συνολική έκταση των οπών αέρα δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 1/400 η περιοχή των υπόγειων ή υπόγειο. Και μην produhi πρέπει να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα γύρω από την περίμετρο των εξωτερικών τοίχων του υπογείου ή του ισογείου σε κάθε πλευρά μιας ιδιωτικής κατοικίας.

Η ελάχιστη έκταση ενός καταρρεύματος είναι 0,05 τ.μ. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, για τον αερισμό του πλίνθου με συνολική επιφάνεια 100 τετραγωνικών μέτρων, θα χρειαστούν 25 ένα μεγάλο η διάμετρος είναι 110 mm.

Υπάρχει μια άποψη ότι οι εκρήξεις οποιουδήποτε μεγέθους θα πρέπει να κλείνονται για το χειμώνα με καπάκια.

Igor3:

- Νομίζω ότι η συνήθεια του κλεισίματος για το χειμώνα με καπάκια προέκυψε λόγω της δυνατότητας αποθήκευσης προϊόντων στο υπόγειο. Με τα πλήρως ανοικτά πατατάκια και τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα παγώνουν και χαλάζουν, ειδικά, ειδικά αν ο καθαρισμός είναι χαμηλός από το έδαφος.

Κάτω από κατοικημένες εγκαταστάσεις, ένα αεριζόμενο υπόγειο (ή υπόγειο υπόγειο υπόγειο) είναι συνήθως χτισμένο με καθαρισμούς στο δρόμο και μέσω του δαπέδου και τους αεραγωγούς στους τοίχους. Το καλοκαίρι, ο αερισμός οφείλεται στην άφιξη του θερμού αέρα μέσω του εξωτερικού αέρα. Για το χειμώνα είναι κλειστά και η ροή του αέρα στο υπόγειο γίνεται μέσω ειδικών οπών στο πάτωμα. Αυτές οι τρύπες καλύπτονται με μικρές ράβδους.

Καλύπτει για διαπερατές στο ίδρυμα.

Σύμφωνα με το SNIP II-3-79, η διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας του αέρα στο υποπεδίο και της θερμοκρασίας της επιφάνειας των υπόγειων δαπέδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τους δύο βαθμούς. Και για να γίνει το πάτωμα κρύο όταν είναι ανοιχτό το χειμώνα, δεν παγώνει, πρέπει να είναι σωστά μονωμένο.

Το ελάχιστο πάχος της μόνωσης στο δάπεδο (ορυκτοβάμβακας) είναι 200 ​​mm.

Επειδή αυτές οι απαιτήσεις μπορεί να μην ικανοποιούνται ή να εκτελούνται με παραβιάσεις, τότε ένα πιθανό λογικό βήμα είναι η ανέγερση μιας συγκεκριμένης θεμελίωσης χωρίς οποιεσδήποτε μολύνσεις.

Η καλή μόνωση και η μόνωση από τον υπό ατμόσφαιρα ατμοσφαιρικό αέρα όλο το χρόνο παραμένει ξηρό, ζεστό και δεν σχηματίζει μούχλα.

Πώς να οικοδομήσουμε ένα κλειστό υπόγειο

Σε θερμοκρασίαhnicheskom σε σχέση κλειστό υπόγειο διαφέρει από τα δάπεδα στο έδαφος μόνο από την παρουσία μιας στρώσης αέρα μεταξύ του δαπέδου και του εδάφους.

Όταν το υπόγειο είναι κλειστό, λόγω του στρώματος αέρα, το οποίο δεν επικοινωνεί με την ατμόσφαιρα, τα δάπεδα θερμαίνονται γρήγορα από τη θερμότητα του δωματίου. Ως εκ τούτου, με το υπόγειο κλειστό και κατά τον τρόπο μόνιμης διαμονής, η μόνωση του δαπέδου μπορεί να μην είναι απαραίτητη. Και η διαδικασία δημιουργίας ενός κλειστού υπόγειου χώρου πρέπει να χωριστεί σε διάφορα διαδοχικά βήματα:

1.Προστατεύουμε την αποστράγγιση του ιδρύματος. Προωθεί την αποτελεσματική αφαίρεση της υπερβολικής υγρασίας από το κτίριο, γεγονός που μειώνει την υγρασία της γης στο υπόγειο.

2. Ζεσταίνουμε τα τοιχώματα των θεμελίων από το εξωτερικό. Αυτό διατηρεί τη θερμότητα υπόγεια.

3. Ζεσταίνουμε το τυφλό στην περίμετρο του υπόγειου. Αυτό μειώνει τη διαρροή θερμότητας μέσω του κάτω μέρους του θεμελίου. Επιπλέον, η μονωμένη τυφλή περιοχή μειώνει τις δυνάμεις του παγετού, που δρουν πάνω στο θεμέλιο.

4. Το χώμα του Paroizoliruem στο πλίνθο, δηλ. Αναστέλλοντας βίαια την είσοδο υγρασίας από το έδαφος στο υπόγειο. Για να γίνει αυτό, βάζουμε στο έδαφος ένα παχύ, όχι λιγότερο από 150 μικρά, πολυαιθυλένιο φιλμ. Τοποθετείται με επικάλυψη και υποχρεωτική διαστασιολόγηση. Για αξιοπιστία, η μεμβράνη μπορεί να χυθεί με ένα σκυρόδεμα κατασκευασμένο από "άπαχο" σκυρόδεμα (πάχους 2-3 cm). Κάνουμε τα άκρα της μεμβράνης (20-30 cm) στους τοίχους του θεμελίου και πιέζουμε τη ράβδο στους πείρους.


5. Τοποθετήστε το σύστημα εξαερισμού του υπόγειου χώρου.

κοτόπουλο-Α:

- οι οπές αέρα στο υπόγειο είναι καλύτερο να αντικαταστήσει το σωλήνα ανύψωσης των καυσαερίων που εκτείνεται προς τα μέσα από ένα υπόγειο σπίτι στην οροφή ή σοφίτα, και το άνοιγμα τροφοδοσίας κάπου στη γωνία των οικιακούς χώρους του προθαλάμου, κλπ..

Η ανυψωτική διάταξη αερισμού μπορεί να κατασκευαστεί από σωλήνα διαμέτρου 50-80 mm. Επειδή riser συνδέει τις υπόγειες εγκαταστάσεις και κρύα σοφίτα, τότε η διαφορά θερμοκρασίας στον αγωγό ανόδου δημιουργείται από ένα μικρό ράβδο, αέρα εισαγωγής από υπόγεια. Λόγω της φυσικής κυκλοφορίας, το υπόγειο αερίζεται καλά.

Glebomater:

- Θα έκανα τρύπες αερισμού στις γωνίες του σπιτιού και θα έβαζα το σωλήνα εξαγωγής στο κέντρο. Στην περίπτωσή μου, ο αερισμός του υπόγειου χώρου παρέχεται από τη θέρμανση της σόμπας. Ο υπόγειος χώρος συνδυάζεται με το καθιστικό και ο αέρας για τον κλίβανο λαμβάνεται από κάτω από το πάτωμα.

Έτσι, ο μονωμένος και κλειστός υπόγειος χώρος μπορεί να γίνει ένα από τα συστατικά στοιχεία ενεργειακά αποδοτικό σπίτι.

Στο FORUMHOUSE υπάρχει μια έντονη συζήτηση για το ερώτημα εάν χρειάζεται ένα σκάλωμα με παραγωγό και συλλέγονται οι απαντήσεις των ιδιοκτητών πατωμάτων στο έδαφος. Διαβάστε πώς μπορείτε να επισκευάσετε τις επικοινωνίες κάτω από ένα ίδρυμα θεμελίωσης. Και στο βίντεό μας λέει για το πώς να αντικαταστήσει το κατεστραμμένο κάτω στέμμα σε ένα ξύλινο σπίτι.

Γιατί είναι απαραίτητος ο αερισμός της ίδρυσης ενός ιδιωτικού σπιτιού;

Ο σωστός αερισμός στο σπίτι είναι το πιο σημαντικό συστατικό μιας υγιούς και άνετης υποστήριξης ζωής και είναι σημαντικό καθώς και η παροχή νερού και θέρμανσης. Γι 'αυτό πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο σύστημα αερισμού κατά την ανέγερση οποιουδήποτε κτιρίου. Ο σωστός εξαερισμός θα σώσει το σπίτι της υπερβολικής υγρασίας, αυξάνοντας σημαντικά τη διάρκεια ζωής του.

Γιατί να αερίζετε το θεμέλιο;

Πολλοί "αυτο-οικοδόμοι" που έχουν εφοδιάσει το σπίτι τους με ένα καλό σύστημα εξαερισμού, ξεχνούν εντελώς τον αερισμό του υπογείου, το οποίο αποτελεί τη βάση οποιασδήποτε δομής. Όμως, η υγρασία, η οποία διαμορφώνεται σε μη αεριζόμενο χώρο, υπόγειο, εισχωρεί ακόμα και την υψηλότερη ποιότητα σκυροδέματος, οπλισμού και καταστρέφει αποδυναμώνει και την πλήρη καταστροφή του ιδρύματος. Επιπλέον, το φθινόπωρο, ο ζεστός αέρας από το υπόγειο διεισδύει στον ψυχρό μη αεριζόμενο χώρο του δαπέδου του υπογείου. Ταυτόχρονα, η υγρασία στον αέρα πέφτει ως συμπύκνωμα στα δάπεδα και στους τοίχους της θεμελίωσης, διεισδύοντας βαθιά μέσα στο υλικό. Με την έλευση του παγετού, το πάγωμα της υγρασίας εντός του υλικού, όπως είναι καλά γνωστό από το σχολείο φυσική ώρες, όταν παγωμένο νερό διαστέλλεται, με αποτέλεσμα την πυρόλυση και την καταστροφή θεμέλια σπίτι. Αυτό εξακολουθεί να είναι ένας ελλιπής κατάλογος των επιβλαβών συνεπειών της υψηλής υγρασίας στο χώρο θεμελίωσης. Μπορείτε ακόμα να θυμηθείτε την βλάβη για την υγεία των κατοίκων του σπιτιού από μύκητες και μούχλα, που αναπτύσσεται καλά σε στάσιμο και υγρό αέρα. Μετά την απαρίθμηση των προβλημάτων που προκύπτουν στη βάση του σπιτιού δεν είναι εξοπλισμένα με συστήματα εξαερισμού, ελπίζουμε ότι κανείς δεν θα έχει μια ερώτηση: «Χρειάζομαι ένα εξαερισμού ίδρυμα;» Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι εξοπλίζοντας τη βάση του συστήματος εξαερισμού στο σπίτι - είναι μια περίπλοκη και μάλλον ακριβή διαδικασία που απαιτεί ιδιαίτερη τις δεξιότητες και τη γνώση. Αυτό δεν είναι τόσο: η ρύθμιση υπόγειο εξαερισμού θα απαιτήσει την επιθυμία σας, να κατανοήσουν την αρχή των εργασιών της και την ικανότητα με τα εργαλεία.

Εξαερισμός της βάσης του σπιτιού

Πολλοί άνθρωποι ρωτούν πώς να εγκαταστήσουν εξαερισμό στο υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού. Προκειμένου να οργανωθεί σωστά ο αερισμός της βάσης κάθε δομής, είναι απαραίτητο να αρχίσει αρχικά η θεωρητική εκπαίδευση. Για να αεριστεί αποτελεσματικά η θεμελίωση του κτιρίου, αρκεί να οργανωθούν σωστά τα ανοίγματα, οι λεγόμενοι εξαερισμοί, μέσω των οποίων ο αέρας εισέρχεται και εξέρχεται, εξοικονομώντας το χώρο θεμελίωσης από υπερβολική υγρασία.

 1. Κάθε αέρας πρέπει να έχει επιφάνεια τουλάχιστον 0,05 m 2. Στην πράξη, τέτοιες μεγάλες τρύπες σπάνια γίνονται. Κάθε μία από αυτές τις τρύπες αντικαθίσταται από πολλές, αλλά η συνολική έκταση του εξαερισμού δεν είναι μικρότερη από 25 cm2. Μια ομάδα τέτοιων οπών θεωρείται ένα μόνο χτύπημα.
 2. Όλα τα ανοίγματα αερισμού πρέπει να κατανέμονται ομοιόμορφα γύρω από την περίμετρο της βάσης, εξαιρουμένης της εμφάνισης των στάσιμων ζωνών. Είναι καλύτερα να υπάρχουν δύο εκρήξεις σε κάθε πλευρά της βάσης, που βρίσκονται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 1 μ. Από κάθε κωφόφυλα της γραμμής βάσης. Η τρύπα στη βάση του σπιτιού για εξαερισμό, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την οροφή, θα την προστατεύει αξιόπιστα από τη συμπύκνωση οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου.
 3. Η συνολική επιφάνεια των οπών υπολογίζεται από τα δεδομένα της περιοχής θεμελίωσης και πρέπει να είναι 1/400 μέρος. Για παράδειγμα: αν η επιφάνεια του υπογείου είναι 100 m 2, τότε η περιοχή πρέπει να είναι 0,25 m 2.

Πρέπει να σημειωθεί ότι για να μειωθούν οι εκπομπές συμπυκνωμάτων, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν σύνθετες λύσεις: να μονωθεί πλήρως η ίδρυση, πριν την ανέγερση, για να γίνει μια υψηλής ποιότητας στεγάνωση του ελεύθερου χώρου. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρομπότ, υδρόφιλα ή συμβατικά φιλμ πολυαιθυλενίου, τα οποία προσφέρονται σε οποιοδήποτε κτίριο ή εξοχικό σπίτι. Μετά από αυτό, το πάτωμα στο υπόγειο θα πρέπει επίσης να είναι μονωμένο με οποιοδήποτε υλικό προορίζεται για τέτοια εργασία. Αυτές οι εργασίες δεν θα επιτρέψουν στο έδαφος στο υπόγειο να παγώσει το χειμώνα κρύο και δεν θα επιτρέψει το κρύο να σταματήσει όταν συμβαίνει ένα ξεπάγωμα.

Συμβουλή: Εάν το σπίτι βρίσκεται σε πεδιάδα και δεν υπάρχουν κτίρια που εμποδίζουν την κίνηση των ρευμάτων αέρα, τότε δύο τρύπες διαμέτρου 15 εκατοστών σε κάθε πλευρά του επαρκούν για τον καλό εξαερισμό της συνήθους βάσης ταινίας. Εάν το σπίτι βρίσκεται στην πεδιάδα, τότε είναι απαραίτητο να παράσχετε επιπλέον προϊόντα της ίδιας διαμέτρου, που βρίσκονται σε όλο το μήκος κάθε πλευράς του σόκ.

Στάδια εκτέλεσης της εργασίας

Κατά κανόνα, τρύπες για τον αερισμό στο θεμέλιο σχεδιάζονται ακόμα και στο στάδιο της τοποθέτησής του. Αυτά τα έργα εκτελούνται κατά την τοποθέτηση των θεμελίων armopoyas. Σε αυστηρά καθορισμένες θέσεις της βάσης, μεταξύ του οπλισμού, τα κομμάτια πλαστικών σωλήνων ή αμιαντοτσιμέντου εισάγονται και στερεώνονται προσεκτικά με τέτοιο τρόπο ώστε τα άκρα των σωλήνων να προσαρμόζονται σφιχτά στο σκελετό. Για να εξασφαλιστεί ότι κατά τη διάρκεια της έκχυσης των αμβροπίων οι σωλήνες δεν παραμορφώνονται, είναι απαραίτητο να γεμίσουν με άμμο και να τους φράξουν. Αφού το σκυρόδεμα στερεοποιηθεί, οι οπές εξαερισμού πρέπει να καθαρίζονται από υπολείμματα άμμου και τσιμέντο που έχει πέσει στον πυθμένα.

Συμβουλή: Οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες συστήνουν να δημιουργηθεί επιπλέον εξαερισμός σε κάθε πλευρά του ιδρύματος. Το θέμα είναι ότι όλοι οι ιδιοκτήτες του προαστιακού ακινήτων απαιτείται για να κλείσει τις τρύπες αέρα της μάσκας μεταλλικό πλέγμα ή διάτρητα μεταλλικά φύλλα, για να αποτραπεί η είσοδος τρωκτικών, εντόμων και άλλων «κακό». Σε αυτή την περίπτωση, η συνολική διατομή των ανοιγμάτων εξαερισμού μπορεί να μειωθεί σημαντικά. Σε αυτή την περίπτωση, το πρόσθετο άνοιγμα θα είναι περιττό. Όταν η ματαιότητα τέτοιων οπών αέρα μπορεί πάντα να κλείσει τα καπάκια, και το άνοιγμα τους μπορεί να ρυθμιστεί με την κίνηση του αέρα στο ισόγειο.

Εάν το ίδρυμα ανεγερθεί χωρίς αέρα, τότε μπορεί να γίνει μετά, ωστόσο, αυτό απαιτεί ένα εξειδικευμένο εργαλείο, το οποίο δεν είναι τόσο εύκολο να αποκτηθεί. Μπορείτε να προσλάβετε μια ομάδα που ειδικεύεται σε τέτοιες εργασίες, αλλά είναι αρκετά ακριβό, αν και γρήγορα. Οι οπές διάτρησης μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ένα ισχυρό εργαλείο διάτρησης για να στηρίξουν το εργαλείο σε μια αυστηρά οριζόντια θέση και ένα κομμάτι διαμαντιού της απαιτούμενης διαμέτρου. Σε αυτό το έργο, υπάρχει κίνδυνος να πέσει στη βαλβίδα. Φυσικά, μπορεί να κοπεί, αλλά θα αποδυναμώσει σημαντικά τη βάση του σπιτιού. Βιντεοσκοπήσεις στην τελική βάση του σπιτιού: https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpagev=KpVdgFPhN0U

Ερωτήσεις και απαντήσεις

Ερώτηση:
Γιατί είναι απαραίτητο να θερμανθεί το θεμέλιο, αν ο αερισμός της βάσης ταινίας ακόμα κατά τη χειμερινή περίοδο μειώνει αυτές τις προσπάθειες σε μηδενικό αποτέλεσμα;

Απάντηση:
Εάν η βάση του σπιτιού και το έδαφος είναι μονωμένες, τότε το χειμώνα η θερμοκρασία στο υποπεδίο θα είναι πάνω από το σημείο δρόσου και η συμπύκνωση δεν θα σχηματιστεί. Με ένα θερμό θεμέλιο, μπορείτε να κλείσετε τα καθαρίσματα με βύσματα, ανοίγοντας μόνο μερικές φορές δύο, σε αντίθετες πλευρές του καπακιού. Έτσι, το κρύο δεν θα μειώσει τη θερμοκρασία δαπέδου στο σπίτι, και το επίπεδο υγρασίας θα είναι εντός των κανονικών ορίων.

Ερώτηση:
Πώς να κάνετε τον αερισμό του σόμπα σε ένα ξύλινο σπίτι;

Απάντηση:
Ο αερισμός του δαπέδου του υπογείου σε ένα ξύλινο σπίτι δεν διαφέρει από τον αερισμό της βάσης ενός σπιτιού από τούβλο, οπλισμένο σκυρόδεμα ή σκυρόδεμα. Οι απαιτήσεις είναι ίδιες, το κύριο είναι ότι όλοι οι χώροι στο ισόγειο έχουν ανοίγματα για ελεύθερη κυκλοφορία των αέριων μαζών.

Ερώτηση:
Σε όλες τις συστάσεις για την ίδρυση του ιδρύματος με εξαερισμό, οι διαστάσεις δίνονται από τον υπολογισμό της ορθογώνιας διατομής των προϊόντων. Πώς να μεταφράσετε τα δεδομένα σε ισοδύναμη διάμετρο;

Απάντηση:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους πίνακες που αναφέρονται στην εξειδικευμένη βιβλιογραφία ή να υπολογίσετε ανεξάρτητα από τον τύπο:

de = 1,30 χ ((χ χ 6) 0,625 / (α + β) 0,25)

όπου:
de είναι η ισοδύναμη διάμετρος σε mm.
Τα a και b είναι οι πλευρές της ορθογώνιας οπής.

Ελπίζουμε ότι η έκδοσή μας θα σας βοηθήσει να εξοπλίσετε το σπίτι σας με ένα ποιοτικό και αποδοτικό φυσικό σύστημα εξαερισμού, χάρη στο οποίο το κτίριο θα σας εξυπηρετήσει για πολλά χρόνια.

Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε για τις πιέσεις στα θεμέλια της ταινίας

Συμβαίνει επίσης ότι όχι μόνο οι άνθρωποι κατοικούνται στο νέο σπίτι, αλλά μαζί τους διαφόρων μυκήτων και μούχλα αρχίζουν να ζουν εκεί. Οι άνθρωποι αναπτύσσουν διάφορες ασθένειες, οι οποίες σταδιακά γίνονται χρόνια. Τα δάπεδα και άλλες ξύλινες κατασκευές αρχίζουν να υποβαθμίζονται. Η ζωή σε ένα σπίτι δεν είναι ασφαλής. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ναι, επειδή οι δάσκαλοι ξέχασαν να κάνουν διαρροή στα θεμέλια του σπιτιού. Φυσικά, μπορείτε να προσπαθήσετε να διορθώσετε αυτό το λάθος μόνοι σας. Εάν το ίδρυμα είναι κατασκευασμένο από τούβλα, μπορείτε να προσπαθήσετε να κάνετε τα θεμέλια στο ίδρυμα μόνοι σας. Αλλά αυτή η διαδικασία είναι μεγάλη και δύσκολη. Πρέπει να καταλάβουμε πώς να αποφύγουμε ένα τέτοιο λάθος στο στάδιο της κατασκευής.

Ο αέρας στο κορδόνι της κορδέλας διαβρώνει όλο το πλεόνασμα υγρού κάτω από το σπίτι.

Μπορείτε να πείτε με βεβαιότητα ότι ο αέρας είναι απαραίτητο πράγμα και πρέπει να βρίσκεται στο ίδρυμα. Παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή του σπιτιού: διαβρώνει την υπερβολική υγρασία από το υπόγειο κάτω από το σπίτι, δεν επιτρέπουν τη συσσώρευση υγρασίας, και ως εκ τούτου να σώσει τα θεμέλια σπίτι από την καταστροφή. Ο αέρας δεν επιτρέπεται να αναπτυχθεί καλούπι και να μολύνει τα πάντα γύρω.

Είναι απαραίτητο να δοθεί ακριβής ορισμός του προϊόντος. Αυτή η τρύπα, η οποία έχει τη μορφή ενός στρογγυλού, τετράγωνου, ορθογώνιου. Το μήκος της έκρηξης είναι ίσο με το πλάτος της ταινίας θεμελίωσης.

Είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν αέρος μεταξύ τους και στη συνέχεια θα δημιουργηθεί ένα ειδικό σχέδιο. Όσο περισσότερο στον υποπεδίο αέρα, το στεγνωτήριο γίνεται στο υπόγειο. Τόσο ο μύκητας όσο και η μούχλα δεν θα εγκατασταθούν εκεί και δεν θα βλάψουν την υγεία όσων ζουν σε αυτό το σπίτι.

Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις εξελίξεις πριν από την έναρξη της κατασκευής.

Ιδρύματα στο ίδρυμα

Σκεφτείτε τις ανάγκες τρυπών εξαερισμού στο στάδιο του έργου. Οι αέρες χρησιμεύουν ως ένα είδος ελαφριού σπιτιού, βρίσκονται σε δωμάτια κάτω από το πάτωμα. Ένα σπίτι πρέπει να αναπνέει ανά πάσα στιγμή του χρόνου, οι περιορισμοί σε αυτό δεν είναι ψευδής.

Αρνούνται να έχουν τα θεμέλια στα θεμέλια, μπορείτε μόνο σε μία περίπτωση. Αυτό συμβαίνει όταν το χώμα στο υποπεδίο του σπιτιού είναι καλυμμένο με ατμοπροστατευτικό υλικό ή όταν το σύστημα αερισμού λειτουργεί στο σπίτι και η βάση και το έδαφος γύρω του είναι μονωμένα.

Διάταξη των οπών του αέρα

Βέλτιστη θέση του αέρα στην πλίνθο.

Το σχήμα της θέσης των εκπομπών του αέρα πάνω από το έδαφος βασίζεται σε αυτή την αρχή της αρχής: όσο υψηλότερες είναι οι εκπομπές στην ατμόσφαιρα, τόσο το καλύτερο στο σπίτι. Όλες οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν αρνητικά τον αερισμό του σπιτιού. Ο αριθμός των οπών εξαερισμού πρέπει να γίνεται περισσότερο από τις πιο σκληρές συνθήκες. Αυτό λαμβάνει υπόψη την κατάσταση του εδάφους στο οποίο θα γίνει η κατασκευή.

Σε κάθε τοίχο του σπιτιού πρέπει να υπάρχουν τρύπες εξαερισμού. Αν και κάτω από το εσωτερικό τοίχωμα, το θεμέλιο περνάει, τότε πρέπει επίσης να υπάρχουν μολυντές. Ένα άνοιγμα είναι αρκετό για 2 m / n.

Για να υπολογίσετε τον αριθμό των οπών στο θεμέλιο, πρέπει να διαιρέσετε τη συνολική επιφάνεια δαπέδου κατά 400. Το μέγεθος των εκρήξεων και το σχήμα τους δεν έχουν σημασία. Έτσι, πόσες εκρήξεις στο ίδρυμα θα εξαρτηθούν από το πού κτίζεται το σπίτι, και υπό τις συνθήκες.

Αριθμός φυσαλίδων στο ίδρυμα

Το καλύτερο θεωρείται όταν ο αριθμός των αποδόσεων είναι ομοιόμορφος και η θέση τους είναι συμμετρική.

Εάν η τοποθέτηση της βάσης της ταινίας εκτελείται ανεξάρτητα, η περιοχή των αεραγωγών δεν επαρκεί. Συνήθως, για να εξασφαλιστεί ο εξαερισμός των 100 τετραγώνων του υπόγειου, οι πλοίαρχοι κάνουν 6-8 τρύπες, αυτό δεν αρκεί. Για όλους τους δείκτες, πρέπει να υπάρχουν 25 τρύπες με διάμετρο 11 cm.

Εξαερισμός σε βάση θεμελίωσης

Σχέδιο εξαερισμού της θεμελίωσης ταινιών.

Για να κάνετε αερισμό στο θεμέλιο της ταινίας, ίσως χρειαστεί:

 1. Ξύλινες δοκοί ή στρογγυλοί σωλήνες (κατασκευασμένοι από αμιαντοτσιμέντο ή πλαστικό).
 2. Άμμος.
 1. Το φτυάρι.
 2. Κλεοπάτρα.
 3. Σφυρί.
 4. Τρυπάνι για μέταλλο.
 5. Τρυπάνι για ξύλο.
 6. Ημικυκλική ή ευθεία καλέμι.

Καταστρώματα της βάσης της κορδέλας.

Πρέπει να φροντίσουμε τα θεμέλια στο ίδρυμα κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Για να είμαι ακριβής, είναι ακόμα και κατά τη δημιουργία του ξυλότυπου. Το ύψος από το έδαφος δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 30 εκ. Αυτό το ύψος θα πρέπει να είναι, επειδή το Μάρτιο ή τον Απρίλιο μπορεί να διαρρεύσει νερό κάτω από το κτίριο. Η διάμετρος του ανοίγματος πρέπει να εξαρτάται άμεσα από την περίμετρο της δομής. Το μέγεθος του ανοίγματος στη βάση της λωρίδας πρέπει να είναι από 10 έως 15 cm.

Όσο μεγαλύτερη είναι η δομή, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος των αεραγωγών. Κατά τον προσδιορισμό της θέσης των πριζών, θυμηθείτε τα εξής: Ο εξαερισμός πρέπει να είναι παράλληλος στους τοίχους, ο ένας έναντι του άλλου. Με άλλο τρόπο, δεν πρέπει να είναι. Θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση 2,5 μ. Η μία από την άλλη. Εάν στη ράβδωση της ταινίας πρέπει να υπάρχουν σταυροειδείς ράβδοι μέσα, τότε θα πρέπει να κάνουν και χτυπήματα εξαερισμού.

Χρήσιμες συμβουλές που σχετίζονται με την παραγωγή

Οι ειδικοί που είναι πολύ έμπειροι στην κατασκευή του συγκροτήματος μπάντας, συμβουλεύουν να μην χρησιμοποιούν μια δέσμη ξύλου για το σχηματισμό αεραγωγών στο ίδρυμα. Το δέντρο για ένα μήνα στεγνώσει το υπόβαθρο κάτω από την πίεση σταθερά προσκολλώνται στο σκυρόδεμα.

Θα είναι πολύ δύσκολο να το πάρει. Για να μην χάνετε τις προσπάθειές σας σε τέτοιες εργασίες, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πλαστικούς σωλήνες της σωστής διαμέτρου. Οι σωλήνες μπορούν να είναι αμιαντοτσιμέντο. Στη μέση του σωλήνα θα πρέπει πριν από το χύσιμο με σκυρόδεμα, ρίξτε την άμμο. Στη συνέχεια, ο σωλήνας δεν θα σπάσει υπό πίεση. Κατά την αποσυναρμολόγηση του ξυλότυπου, η άμμος καθαρίζεται εύκολα.

Για να γεμίσετε το σωλήνα με άμμο, και στα δύο άκρα πρέπει να καλύπτεται με σκόνη από λινό. Στη συνέχεια, η άμμος δεν θα πάρει αρκετό ύπνο. Ο σωλήνας που εισάγεται στον ξυλότυπο πρέπει να στηρίζεται στον πάγκο με τα άκρα του. Μετά από αυτό, μπορείτε να ρίξετε το θεμέλιο περαιτέρω, ακολουθώντας τις οδηγίες για τη χύτευση της θεμέλιας κορδέλας.

Οι τρύπες στα τελικά προϊόντα καλυμμένα καλύτερα με ένα δίχτυ, αυτό θα προστατεύσει το υπόγειο από τα τρωκτικά.

Και εδώ τι πρέπει να κάνουμε, όταν, από την απειρία, χρησιμοποιήθηκε μια ξύλινη δοκός. Ένα δέντρο με σκυρόδεμα είναι κολλημένο σφιχτά, αλλά αυτό μπορεί να βοηθήσει. Χρησιμοποιήστε σφυρί ή σφυρί. Πρώτον, οι τρύπες γίνονται με τρυπάνι. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός καλέμι, έχουν καθαριστεί. Καθαρίστε στις πλευρές, αποκόψτε το σκυρόδεμα και το μέσο για να ρίξετε με ένα σφυρί. Αυτό είναι όλο.

Επίσης συμβαίνει ότι οι τρύπες απλά ξέχασαν να κάνουν. Αυτό διορθώνεται από την κατασκευή του σόμπα. Το πλίνθο είναι ένα επιπρόσθετο τμήμα τούβλο ή μπλοκ που βρίσκονται ακριβώς πάνω στο κορδόνι. Χρειάζεται να ισοπεδωθεί το ύψος του πρώτου ορόφου. Στη συνέχεια, οι οπές εξαερισμού κατασκευάζονται στο υπόγειο. Αν δεν υπάρχει βάση, τότε οι οπές γίνονται στην τελική βάση. Αλλά αυτή είναι μια πολύ λεπτή δουλειά, δεν χρειάζεται να αγγίξετε το οπλισμό στο θεμέλιο χύνοντας και να διορθώσετε τις τρύπες. Είναι επίσης δυνατό σε αυτή την περίπτωση να γίνει αερισμός στο πάτωμα του κτιρίου. Για να γίνει αυτό, στο πάτωμα του κτιρίου κάνουν τετράγωνα τρύπες, οι οποίες είναι καλυμμένες με ράβδους. Το μέγεθος τέτοιων οπών μπορεί να είναι 15 cm.

Οι αγωγοί αερισμού πρέπει να κλείνουν με σχάρα και ανά πάσα στιγμή του έτους. Στη συνέχεια εξασφαλίζεται σταθερός αερισμός στο κτίριο κατοικιών και τα τρωκτικά δεν εισχωρούν στο σπίτι. Η βάση πρέπει να αερίζεται συνεχώς, το δάπεδο θα πρέπει να είναι μονωμένο, τότε το χειμώνα δεν θα σύρει το κρύο κάτω από το δάπεδο.

Δύο μεγάλες καταπακτές που βρίσκονται σε αντίθετους τοίχους είναι πολύ πιο αποτελεσματικές από τις μικρές τρύπες. Αλλά είναι καλύτερα να κάνουμε τα πάντα σύμφωνα με τους κανόνες.

Στην πραγματικότητα, η χρήση πλαστικών σωλήνων αποτελεί καινοτομία στη δημιουργία προϊόντων. Η αντοχή τους είναι αρκετή για να εξασφαλίσει ότι η μορφή των κτυπήματος είναι στρογγυλή και δεν παραμορφώνεται όταν χύνεται το θεμέλιο. Οι αέριοι φαίνονται καθαροί. Αυτά τα ένθετα είναι καλύτερα τοποθετημένα στην κορυφή του οπλισμού. Ο σωλήνας πρέπει να κοπεί ακριβώς στο μέγεθος που απαιτείται. Εάν οι ράβδοι του οπλισμού βρίσκονται πάνω από τον σωλήνα για εμφύσηση, τότε οι σωλήνες για τις εκροές πρέπει να αναρτηθούν πάνω στο σύρμα. Και με αυτό, μπορεί να υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα.

Για να περάσει ένα κομμάτι σωλήνα κάτω από τις ράβδους του οπλισμού, το μήκος του σωλήνα θα πρέπει να είναι μικρότερο από περίπου 2 cm, ώστε να μπορεί να αναπτυχθεί στον ίδιο τον ξυλότυπο. Πρέπει να υπάρχει ένα κενό μεταξύ του σωλήνα και του τοίχου του περιβλήματος, το οποίο είναι κλειστό με κάτι που εμποδίζει το σκυρόδεμα να εισέλθει στο εσωτερικό του.

Για μια τέτοια εργασία, ένας δακτύλιος αποκοπής ενός πλαστικού σωλήνα είναι πολύ κατάλληλος. Εάν κοπεί ακριβώς, θα χωρέσει σφιχτά στο κενό. Και δεν θα είναι ορατό από έξω. Τώρα τα ένθετα είναι σταθερά στερεωμένα στο οπλισμό στον ξυλότυπο και δεν κινούνται και δεν παραμορφώνονται όταν ρίχνουν θεμέλια σκυροδέματος.

Θέση πτώσεων στο ίδρυμα.

Ακόμη και αν το σκυρόδεμα εισέλθει στο εσωτερικό του, θα είναι εύκολο να το αφαιρέσετε από το σωλήνα, αλλά πρέπει να γίνει μετά την αποσυναρμολόγηση του ξυλότυπου.

Κοπή πλαστικών σωληνώσεων με τη μεγαλύτερη χρήση ξυλουργικής. Η τομή θα είναι πολύ καθαρή και ακριβής. Κόβετε με λεπτό πριόνι, η διαδικασία κοπής είναι πολύ γρήγορη.

Μια άλλη συμβουλή: Μην κλείσετε τις τρύπες αέρα στα θεμέλια ταινία το χειμώνα, έτσι ώστε να μπορεί να βλάψει το σπίτι σας και την υγεία σας. Μία διατήρηση θερμότητας στο σπίτι μπορεί όχι μέσω των κλειστών οπών αέρα και μέσω μονωτικές πλάκες, ροκ στρώμα μαλλιού πρέπει να είναι μικρότερη από 20 cm. Είναι αναγκαίο να κανονίσει υποδάπεδο αερισμού, είναι δυνατή μέσω μιας κατοικίας. Οι οπές πρέπει να γίνονται σε εκείνες τις θέσεις του δαπέδου όπου δεν υπάρχει διαφορά φορτίου. Οι οπές καλύπτονται με ένα πλέγμα.

Παραλείψτε τα ανοίγματα δεν πρέπει να είναι. Αλλά πρέπει να γίνουν με σύνεση. Ο εξαίρετος αερισμός αποτελεί εγγύηση για την προστασία των ξύλινων δομών στο σπίτι από την υγρασία. Δεν υπάρχουν φυσαλίδες αέρα στο εξωτερικό, αλλά δεν υπάρχουν αέρας κάτω από το πάτωμα, ολόκληρος ο χώρος είναι γεμάτος με άμμο και επιπρόσθετη στεγάνωση είναι διατεταγμένη κατά μήκος της περιμέτρου του όλου ορόφου. Η παράδοση της κατασκευής των ταινιών βάσεων είναι τελείως διαφορετική, επομένως είναι απαραίτητη μια διέξοδος.

Τώρα στο Διαδίκτυο υπάρχουν πολλά άρθρα που αφιερώνεται στο θέμα της μηχανικής και της κατασκευής του ιδρύματος, αλλά πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τις συμβουλές που βρίσκονται εκεί. Και θα πρέπει να επιλέξετε ακριβώς τι είναι κατάλληλο για την παραλλαγή σας της ίδρυσης ή της κατασκευής του σπιτιού.

Αέρας στη βάση της κορδέλας

Ο εξαερισμός του ιδρύματος με την εγκατάσταση αεραγωγών είναι μια από τις βασικές απαιτήσεις για την κατασκευή ενός σπιτιού. Επειδή οι εκρήξεις στο θεμέλιο είναι ειδικές οπές μέσω των οποίων οι μάζες του αέρα κυκλοφορούν στο υπόγειο χώρο της δομής. Αλλά για ό, τι είναι απαραίτητο, θα εξετάσουμε σε αυτό το άρθρο.

Χρειάζονται;

Το όλο θέμα είναι ότι ανεξάρτητα από το μέγεθος του υπόγειου δεν οργανώθηκε, ανεξάρτητα από το πώς χρησιμοποιήθηκε, αλλά οι φυσικοί νόμοι δεν μπορούν να ξεφύγουν. Από κάτω από το έδαφος και από το πάτωμα του σπιτιού μέχρι το υπόγειο τμήμα του κτιρίου θα διεισδύσει πάντα στην υγρασία, όπου θα συμπυκνωθεί, επηρεάζοντας δυσμενώς τα οικοδομικά υλικά των οποίων χτίστηκε το κτίριο. Και αυτό οδηγεί σε μείωση της διάρκειας ζωής ολόκληρης της δομής. Φυσικά, σήμερα δεν είναι πρόβλημα η πραγματοποίηση στεγανοποίησης υλικών υψηλής ποιότητας, αν και θα πρέπει να διατεθεί κάποιο μέρος του προϋπολογισμού για την κατασκευή. Αλλά για την επίλυση ενός προβλήματος με ένα συμπύκνωμα, τα ανοίγματα στη βάση θα βοηθήσουν μόνο.

Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι είναι αδύνατο να κάνουμε τρύπες στο σόκο και να σκεφτούμε ότι το πρόβλημα έχει λυθεί. Προκειμένου να οργανωθεί σωστά ο εξαερισμός στο θεμέλιο της ταινίας, πρέπει να υπολογίσετε με ακρίβεια τη συνολική επιφάνεια των αεραγωγών και, στη συνέχεια, να τα διαχωρίσετε ανάλογα με τον αριθμό των οπών που απαιτούνται. Ως εκ τούτου, ακόμη και στο στάδιο σχεδιασμού του σπιτιού, ο δείκτης αυτός υπολογίζεται και οι τόποι όπου θα βρίσκονται τα προϊόντα.

Υπολογισμός των αεραγωγών εξαερισμού

Σύμφωνα με τους κανόνες, θεωρείται ότι η συνολική επιφάνεια όλων των αεραγωγών θα πρέπει να είναι 400 φορές μικρότερη από τη συνολική επιφάνεια δαπέδου του υπογείου. Στην πραγματικότητα, ο τελευταίος αριθμός καθορίζει τον όγκο του υπογείου, στον οποίο θα συγκεντρωθεί η υγρασία.

Ας δείξουμε ένα απλό παράδειγμα υπολογισμού του αριθμού των εκρήξεων στο υπόγειο.

 • Το υπόγειο είναι 100μ².
 • Συνολική έκταση προϊόντων: 100/400 = 0,25 m².
 • Εάν σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε τέσσερις οπές εξαερισμού, τότε η έκταση καθενός θα είναι περίπου ίση με 0,06 m². Εάν μεταφράσετε σε εκατοστά, θα πάρετε 600 cm². Αυτό, για παράδειγμα, είναι ένα ορθογώνιο τμήμα της οπής με πλευρές 20 x 30 cm.
 • Εάν οι οπές θα χρησιμοποιηθούν πλαστικό σωλήνα, για παράδειγμα, 100 mm σε διάμετρο, που μεταφράζεται σε μετρητές, 0,1 λαμβάνεται, τότε ο αριθμός των οπών θα πρέπει να μετρούν με τον σωλήνα εμβαδόν διατομής. Είναι ίσο με: S = πD² / 4 = 3,14 × 0,1² / 4 = 0,008 m². Εκτελούμε τις παρακάτω μαθηματικές ενέργειες: 0,25 / 0,008 = 31 ή 32 - αυτός είναι ο αριθμός των εκρήξεων στα θεμέλια του κυκλικού τμήματος. Με την αύξηση της διαμέτρου του σωλήνα, μειώνουμε καθαρά τις καθαρισμοί.

Προσοχή παρακαλώ!

Σύμφωνα με τον κανόνα 54.13330.2001, ορίζεται σαφώς ότι η περιοχή των οπών εξαερισμού που κατασκευάζονται στην κορδέλα δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 0,05 m².

Και ένα ακόμη σημείο, που καθορίζεται από αυτό το έγγραφο: ο λόγος 1/400 λαμβάνεται σε ασφαλείς περιοχές. Εάν η περιοχή όπου είναι χτισμένη η οικία είναι σεισμική, τότε η αναλογία μειώνεται στο 1/100 ή 1/150. Όπως μπορείτε να δείτε, ο υπολογισμός του αέρα στο ίδρυμα δεν απαιτεί καμία σοβαρή γνώση. Όλα έχουν συμφωνηθεί και εγκριθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Βίντεο

Κάνοντας το σωστό

Δεν υπάρχει τίποτα δύσκολο σε αυτήν την κατασκευή, εάν η είσοδος στην θεμελίωση γίνεται στο στάδιο της κατασκευής του τελευταίου.

Φυσικά, όλα θα εξαρτηθούν από το υλικό από το οποίο έχει τοποθετηθεί η ταινία. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να δημιουργηθεί ένας σπινθήρας σε μια συγκεκριμένη δομή. Σε αυτό, μετά την τοποθέτηση του πλαισίου ενίσχυσης, είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν πλαστικοί σωλήνες, οι οποίοι στερεώνονται στο πλαίσιο με καλώδιο. Εδώ το κύριο πράγμα είναι να εκτελέσετε την εγκατάσταση ακριβώς στον προορισμό. Εξάλλου, οι ίδιοι κανόνες ορίζουν ότι:

 1. Ανεξάρτητα από το ύψος του υπογείου μέρους της δομής θεμελίωσης, οι έξοδοι εγκαθίστανται από το άνω οριζόντιο επίπεδο του καπακιού σε απόσταση 15 έως 20 cm.
 2. Αν το πέλμα είναι ένα μικρό ύψος του περιθωρίου πάνω από την επιφάνεια του εδάφους, τότε αυτή η παράμετρος της εγκατάστασης διατηρείται, είναι απαραίτητο να φτιάξετε μόνο ένα λάκκο μπροστά από την οπή αερισμού στο έδαφος.
 3. Για να τα κανονίσετε κατά μήκος της ταινίας θα πρέπει να είναι ομοιόμορφα, ιδανικά, αν τα στόμια αερισμού βρίσκονται μεταξύ τους.
 4. Η απόσταση μεταξύ τους είναι 2-3 μέτρα.
 5. Αν το υπόγειο είναι κατανεμημένες σε διάφορους χώρους με χωρίσματα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να σημειώσουμε ότι σε κάθε μία από αυτές πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα άνοιγμα, συν μια τρύπα στα διαμερίσματα τους, των οποίων η περιοχή είναι Δυο - τρεις φορές μεγαλύτερη από την περιοχή να είναι τρύπες αέρα.

Παρομοίως, οι οπές εξαερισμού κατασκευάζονται εάν χυθεί το θεμέλιο με σκυρόδεμα.

Προσοχή παρακαλώ!

Ένας σωλήνας από πλαστικό ή αμίαντο που χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση οπών εξαερισμού στο θεμέλιο γεμίζει με άμμο πριν χυθεί το διάλυμα του σκυροδέματος. Αυτό θα αυξήσει τη φέρουσα ικανότητα, δηλαδή, θα το κρατήσει από το σκάσιμο ή σπάσιμο. Μετά την αφαίρεση του καλουπιού και την σκλήρυνση του σκυροδέματος, αφαιρείται η άμμος.

Εάν το τμήμα υπογείου είναι ένα τούβλο ή μπλοκ τοιχοποιία, τότε τα συντρίμμια στην βάση κορδέλα μπορεί να κατασκευαστεί με τη μορφή μιας ορθογώνιας τρύπας. Πολύ συχνά για αυτή τη χρήση, ένα ενισχυτικό κλουβί, πάνω στο οποίο θα ξεκουραστούν τα ανώτερα στοιχεία της τοιχοποιίας. Απλά ενισχυτικές ράβδοι τοποθετούνται κατά μήκος του οριζόντιου επιπέδου των τούβλων, σχηματίζοντας το τμήμα στήριξης της οπής.

Τρύπα στο έτοιμο θεμέλιο

Οι περιπτώσεις κατά τις οποίες η δομή θεμελίωσης πλημμυρίζεται, στον αέρα μέσα σε αυτήν δεν μένουν, μερικές φορές συμβαίνει. Ως εκ τούτου, θα χρειαστεί να καταβληθούν σημαντικές προσπάθειες για να τις καταστήσουν. Καταρχήν, σήμερα, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, δεν είναι δύσκολο να κάνουμε αρκετές εκρήξεις στην τελική βάση.

Είναι αλήθεια, είναι ακριβό, γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε γεωτρήσεις. Αυτό δεν είναι φθηνό εξοπλισμό, το οποίο δεν αξίζει να αγοράσετε για τρύπες στο τσιμέντο. Είναι καλύτερο να προσκαλέσετε έναν πλοίαρχο που τον έχει σε απόθεμα. Πράγματα που πρέπει να εξετάσετε:

 1. Όλες αυτές οι θέσεις σχετικά με τη θέση των οπών.
 2. Ακριβώς επιλέξτε τη διάμετρο της κορώνας διαμαντιού σύμφωνα με τη διάμετρο των χτυπήματος (παρεμπιπτόντως, κυμαίνεται από 100 έως 300 mm).

Πολλοί άνθρωποι μπορεί να συγχέονται από την ίδια τη διάτρηση της βάσης όσον αφορά την ενίσχυση χάλυβα, Είναι ενσωματωμένο ως πλαίσιο στη βάση του σκυροδέματος. Από αυτή την άποψη, μην ανησυχείτε, επειδή το κομμάτι διαμάντι δεν είναι μόνο καλό στο τρύπημα σκυροδέματος, αλλά επίσης αντιμετωπίζει εύκολα με μέταλλα πλήρωσης. Η τρύπα θα είναι ομαλή και λεία.

Σε μια ξύλινη πλίνθο

Το πλίνθο σε ξύλινα σκελετά και κορνίζες κατασκευάζεται μερικές φορές από κορμούς ή ξυλεία. Και αν στο υπόγειο ξέχασα να κάνετε αερισμό, θα πρέπει να κόψετε τρύπες σε ξύλινα στοιχεία. Για αυτό, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε αλυσοπρίονο (αλυσοπρίονο).

 1. Η σήμανση στο κάτω χείλος της ξύλινης κατασκευής γίνεται.
 2. Είδα ένα κομμάτι στεφάνι που κόβεται ακριβώς πάνω σε ένα σημάδι.
 3. Στο παραληφθέν άνοιγμα της ορθογωνικής μορφής δημιουργείται το κιβώτιο από τις σανίδες, το οποίο συλλέγεται επακριβώς στα μεγέθη του διακένου εξαερισμού.
 4. Συχνά, τα άκρα των βλαστών απλώς σφυρηλατούνται από σανίδες. Τόσο η πρώτη όσο και η δεύτερη επιλογή είναι μια απλή επένδυση των κομμένων άκρων για να τους δώσει μια ελκυστική εμφάνιση. Δεν υπάρχει κέρδος στην συναρμολογημένη κατασκευή, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σανίδες πάχους 20-25 mm.

Ο εξαερισμός του ιδρύματος ενός ξύλινου σπιτιού είναι πιο απαιτητικός, επειδή το ξύλο πιο γρήγορα από τα τούβλα ή τα μπλοκ αρχίζει να αποσυντίθεται και να σπάει. Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να ξεχάσουμε να το διαμορφώσουμε στο στάδιο της οικοδόμησης.

Και αν δεν είχαν κατασκευαστεί όλα τα ίδια προϊόντα στην ίδρυση του δικού τους ξύλινου σπιτιού, τότε η έξοδος από την κατάσταση είναι να τα φτιάξουμε στο πάτωμα των δωματίων πάνω από το υπόγειο.

Εδώ, αναρωτιέστε πόσα χτυπήματα πρέπει να γίνουν στο πάτωμα για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη ανταλλαγή αέρα στο υπόγειο, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τους προαναφερθέντες κανόνες και υπολογισμούς.

Σε αυτή την περίπτωση, οι τρύπες καλύπτονται απαραιτήτως με ράβδους, είναι καλύτερα να βάλουν έπιπλα στα πόδια για να μην είναι ορατά. Ας το παραδεχτούμε, η επιλογή δεν είναι ελαττωματική. Οι μυρωδιές από το κελάρι θα διεισδύσουν στο σπίτι. Ως εκ τούτου, θα είναι σωστό εάν η εξαερισμός γίνεται στον χώρο γραφείων, και όχι στην κατοικημένη.

Από την κάλυψη;

Το ερώτημα είναι πραγματικά σοβαρό. Μετά από όλα, για να κάνει το σωστό άνοιγμα στο ίδρυμα είναι μόνο το 80% της εργασίας.

Η συσκευή των εκρήξεων στο θεμέλιο περιλαμβάνει την εγκατάσταση σχάρων που θα προστατεύουν το υπόγειο από τρωκτικά και μικρά ζώα.

Οι γάτες, τα ποντίκια, οι αρουραίοι είναι οπαδοί της αναρρίχησης γύρω από το κελάρι. Το πρώτο κυνήγι για το δεύτερο, το τελευταίο κρύβεται από το πρώτο και το λαό. Προηγουμένως, αυτό δεν χρησιμοποίησε μόνο για να κλείσει τις οπές εξαερισμού. Μεγάλες τρύπες αέρα κλειστές ράβδοι από χάλυβα ράβδων και γωνιών ή μεταλλικό πλέγμα, μικρά στρογγυλά κενά δοχεία, ο πυθμένας του οποίου έγιναν με μια τρύπα καρφί.

Σήμερα, υπάρχουν πολλές προσφορές, μεταξύ των οποίων οι συσκευές με τη μορφή βυσμάτων για την εμφύσηση πλαστικών είναι πολύ δημοφιλείς. Πρόκειται για τεράστια ποικιλία σε μέγεθος, σχήμα και χρώμα. Αν και η αγορά μπορεί να αγοραστεί stubs από ανοξείδωτο χάλυβα.

Πολλά καταστήματα που ασχολούνται με τη συγκόλληση, μπορούν να προσφέρουν σχάρες για να παραγγέλνουν μεμονωμένα σκίτσα με ακριβείς ενδείξεις διαστάσεων. Μερικοί κατασκευαστές προσφέρουν θηλιές με τη μορφή ενός σωλήνα διακλάδωσης στους 90 °, στην κορυφή του οποίου υπάρχει μια κατασκευή πλέγματος. Η αρχική έκδοση, με καλές προστατευτικές ιδιότητες μικρών ζώων και πτηνών.

Εάν κάτι στις προτεινόμενες επιλογές δεν σας ταιριάζει, τότε μπορείτε να εγκαταστήσετε τις συνηθισμένες γρίλιες εξαερισμού, οι οποίες είναι εγκατεστημένες στο εσωτερικό του ventshahty.

Το μόνο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι υπάρχουν πλέγματα εξαερισμού με βαλβίδα αντεπιστροφής στην πώληση, δεν χρειάζονται για τον αερισμό του θεμελίου.

Επειδή ο κύριος σκοπός των κατασκευασμένων προϊόντων είναι το σχέδιο στο υπόγειο. Και οι βαλβίδες θα πρέπει να παραμένουν ανοιχτές όλη την ώρα, οπότε δεν υπάρχει καμία χρήση γι 'αυτούς.

Κλείσιμο για το χειμώνα

Το ερώτημα είναι εάν είναι απαραίτητο να κλείσει ο αέρας στο θεμέλιο για το χειμώνα, προκειμένου να μειωθούν οι απώλειες θερμότητας μέσω του δαπέδου του σπιτιού, και σήμερα μένει σήμερα. Η απάντηση σε αυτό είναι ξεκάθαρη - δεν μπορείτε. Ο εξαερισμός στα θεμέλια του σπιτιού πρέπει να λειτουργεί συνεχώς, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου. Εξάλλου, μέσα στο κελάρι η θερμοκρασία είναι σταθερά θετική και επομένως η υγρασία θα είναι πάντα παρούσα.

Φυσικά, υπάρχουν επιλογές όταν μπορείτε να κλείσετε τις οπές εξαερισμού. Αλλά θα πρέπει να κάνουμε πολλή δουλειά.

 1. Αδιαπέρασε το πάτωμα και τους τοίχους του υπογείου (θεμέλιο).
 2. Εκτελέστε έναν αγωγό αερισμού που συνδέει το υπόγειο με το δρόμο.
 3. Κρατήστε συχνά το άνοιγμα, συνδέοντας το υπόγειο με τα δωμάτια του επάνω ορόφου.
 4. Εκτελέστε θερμότητα θεμελίωσης.
 5. Για την κατασκευή ενός αποχετευτικού συστήματος.

Δηλαδή, είναι μια αρκετά μεγάλη και διαφορετική προσέγγιση για την επίλυση του έργου. Και, όπως δείχνει η πρακτική, σήμερα σε μεγάλα ιδιωτικά σπίτια το κάνουν. Αλλά αν δεν υπάρχουν δωρεάν χρήματα για να τα επενδύσετε στον εξαερισμό του υπογείου, τότε τα βγείτε, είναι το απλούστερο και πιο αξιόπιστο, να κάνετε ή να χτυπήσετε τις τρύπες αερισμού στο θεμέλιο. Το σκουλήκι απομακρύνει αποτελεσματικά τον υγρό αέρα, πράγμα που σημαίνει ότι οι ατμοί δεν θα συμπυκνώνονται στις επιφάνειες της θεμελιώδους δομής και του δαπέδου του πρώτου ορόφου.

Και μερικές ακόμη στιγμές για το κλείσιμο των εκρήξεων που ανησύχησαν τους πολίτες. Για παράδειγμα, κατάσταση με κρύο πάτωμα σε δωμάτια πάνω από το υπόγειο και κατεψυγμένους σωλήνες στο υπόγειο. Εδώ το πρόβλημα δεν είναι ο εξαερισμός και ο εξαερισμός, εδώ στην πρώτη περίπτωση το πρόβλημα της μη μόνωσης του δαπέδου, και στη δεύτερη ξέχασαν να κάνουν τους σωλήνες μόνωση. Επιλύστε αυτά τα δύο προβλήματα και μην χρειαστεί να κλείσετε τα ανοίγματα εξαερισμού. Επιπλέον, συνιστάται να παρακολουθείτε το χειμώνα ότι ο αέρας δεν γεμίζει με χιόνι.

Εξαερισμός στο λουτρό

Από όλα τα κτίρια της αυλής, μόνο το μπάνιο είναι υγρό. Παρόλο που στο γκαράζ και στα κελάρια κατασκευάζονται υπόγεια με την εγκατάσταση αέρα. Αλλά ο εξαερισμός της θεμελίωσης του λουτρού είναι μια ξεχωριστή συζήτηση, επειδή τα δάπεδα σε αυτή τη δομή είναι πολύ συχνά υγρά. Και μέρος του ύδατος και της υγρασίας συχνά διεισδύουν στο υπόγειο. Ως εκ τούτου, χωρίς την οργάνωση ενός καλά λειτουργούντος εξαερισμού εδώ είναι απαραίτητη.

Κάντε το εξής:

 1. Δημιουργήστε ένα προϊόν σύμφωνα με τις ίδιες αρχές και τους ίδιους υπολογισμούς όπως σε μια συνηθισμένη κατοικία.
 2. Στο πάτωμα του λουτρού γίνονται ανοίγματα, τα οποία είναι κλειστά με διακοσμητικές γρίλιες από ξύλο, μέσω των οποίων ο καθαρός αέρας θα διεισδύσει στην αίθουσα του μπάνιου.

Δηλαδή, με τον τρόπο αυτό επιλύονται ταυτόχρονα δύο προβλήματα: ο αερισμός του κελαριού και του ίδιου του λουτρού. Αλλά το πιο σημαντικό είναι η ξήρανση του δαπέδου. Με την ευκαιρία, οι πίνακες στα κούτσουρα στα λουτρά είναι τοποθετημένα σε μικρά στηρίγματα έτσι ώστε να υπάρχει ένα κενό μεταξύ των δύο στοιχείων. Αυτό επιτρέπει την ταχεία ξήρανση των ξύλινων προϊόντων.

Όσο για το αν θα κλείσει ο αέρας στο θεμέλιο του λουτρού για το χειμώνα, τότε όλα εξαρτώνται από τη θερμοκρασία στο δρόμο. Εάν είναι χαμηλή, τότε είναι απαραίτητο να μειωθούν οι διατομές των εκρηκτικών, για τις οποίες οι διακοσμητικές γρίλιες είναι εφοδιασμένες με αποσβεστήρα. Η κάλυψή του μειώνει την πρόσβαση του ψυχρού αέρα, γεγονός που μειώνει τις απώλειες θερμότητας και συνεπώς η θερμοκρασία στο λουτρό δεν θα μειωθεί.

Συμπερασματικά

Φαίνεται ότι οι εκρήξεις δεν είναι το πιο σημαντικό μέρος της δομής της θεμελίωσης. Αλλά είναι από αυτούς με πολλούς τρόπους θα εξαρτηθεί από τη ζωή ολόκληρης της δομής. Το πιο σημαντικό είναι να υπολογιστεί με ακρίβεια η συνολική τους έκταση, έτσι ώστε η ανταλλαγή αέρα στο υπόγειο να είναι σύμφωνη με τους κανόνες.