Γιατί να υγρανθεί ο αέρας στο σπίτι: 6 σημαντικοί λόγοι

Η ανεπάρκεια υγρασίας στον αέρα επηρεάζει αρνητικά όχι μόνο το ανθρώπινο σώμα, αλλά και πολλά αντικείμενα μέσα στο δωμάτιο, όπου είναι πολύ στεγνά. Το πρόβλημα επιδεινώνεται το χειμώνα, όταν οι θερμές μπαταρίες "τρώνε" σχεδόν όλη την υγρασία. Μπορεί να λυθεί με τη βοήθεια των λεκάνζων με νερό, που τοποθετούνται σε όλο το διαμέρισμα, υγρές πετσέτες με μπαταρίες ή ψεκαστήρα. Αλλά πώς να υγράνετε τον αέρα, χωρίς να μετατρέψετε το διαμέρισμα σε ρούχα και να μην κουνάτε τα δάχτυλά σας, πιέζοντας συνεχώς το πιστόλι ψεκασμού; Αγοράστε έναν υγραντήρα!

Πώς λειτουργεί η συσκευή;

Το κύριο καθήκον του υγραντήρα είναι να κορεστεί ο αέρας με νερό. Διαφορετικοί τύποι συσκευών το κάνουν με διάφορους τρόπους.

 • Ένας "κρύος" υγραντήρας εξατμίζει το νερό φυσικά, χωρίς να το θερμαίνει. Το νερό χύνεται στη δεξαμενή, από την οποία εισέρχεται στην παλέτα, και από εκεί στα εξατμιστικά στοιχεία. Ο αέρας, που οδηγείται από τον ανεμιστήρα μέσω της κασέτας, καθαρίζεται από τη σκόνη. Μια τέτοια συσκευή μπορεί από μόνη της να ρυθμίσει την υγρασία στο δωμάτιο, αυξάνοντας την ισχύ εάν ο αέρας είναι πολύ στεγνός και μειώνοντας την εάν η υγρασία είναι φυσιολογική. Γεμίστε τον υγραντήρα με φιλτραρισμένο νερό, διαφορετικά το φυσίγγιο θα λερωθεί γρήγορα.
 • Ο υγραντήρας ατμού παρέχει εξάτμιση νερού με θέρμανση. Η αρχή της δράσης της μοιάζει με τη διαδικασία του βραστήρα: το στοιχείο θέρμανσης φέρνει το νερό σε βρασμό και εξάτμιση. Εάν δεν υπάρχει υγρό στη συσκευή, εμφανίζεται αυτόματη διακοπή λειτουργίας. Ο υγραντήρας ατμού διαθέτει αισθητήρα υγρασίας αέρα, ο οποίος θα απενεργοποιήσει τη συσκευή αν η στάθμη του φτάσει στην καθορισμένη τιμή.
 • Ο υγραντήρας υπερήχων παρέχει ένα σύνολο νερού στη δεξαμενή, από όπου το υγρό μεταφέρεται σε μια πλατφόρμα που δονείται με υπερηχητική συχνότητα. Από εκεί, το υγρό υπό μορφή λεπτώς διεσπαρμένου μίγματος ψεκάζεται προς τα έξω με τη βοήθεια ανεμιστήρα. Δημιουργείται μια εύκολη, υγρή και δροσερή "ομίχλη". Ο υγραντήρας υπερήχων είναι σχεδόν σιωπηλός. Χρησιμοποιώντας το συνηθισμένο νερό της βρύσης είναι επιζήμια για τη συσκευή, έτσι αξίζει να ρίχνετε σε αυτό φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο.

Γιατί χρειάζεστε έναν υγραντήρα αέρα

Ο υγραντήρας μπορεί να προσφέρει μια άνετη διαμονή στο δωμάτιο για όλα τα μέλη του νοικοκυριού, συμπεριλαμβανομένων κατοικίδιων ζώων, αλλά και να σώσει τη ζωή σε φυτά εσωτερικού χώρου και πολλά εσωτερικά αντικείμενα. Δεν θα περιοριζόμαστε σε γενικές φράσεις και φωνή 5 σημαντικοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να πάρει μια ενυδατική κρέμα.

Ο πρώτος λόγος είναι η υγεία

Η βέλτιστη υγρασία στο δωμάτιο είναι 50-60%. Με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε υγρασία, ένα άτομο αρχίζει να παρουσιάζει δυσφορία και μια αίσθηση δυσφορίας: μπορεί να εμφανιστούν ζάλη και κόπωση, ρινική συμφόρηση και ξηροστομία.

Επιπλέον, υγρό αέρα - η βασική προϋπόθεση για την επιτυχή καταπολέμηση κρυολογήματα και του SARS, καθώς παρέχει ενυδάτωση του βλεννογόνου και βοηθά να απαλλαγούμε από τα μικρόβια, διευκολύνει την αναπνοή και βοηθά στην επούλωση του ασθενούς.

Η κατάσταση του δέρματος εξαρτάται επίσης σε μεγάλο βαθμό από την υγρασία στο δωμάτιο στο οποίο το άτομο ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Ελαστικότητα και ελαστικότητα, απουσία κνησμού και απολέπισης - όλα αυτά μπορούν να δώσουν στο δέρμα σας το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα.

Ο δεύτερος λόγος είναι η ανανέωση της οικογένειας

Το νεογέννητο, όπως και κανένας άλλος, δεν χρειάζεται να υγραίνει τον αέρα που αναπνέει. Όντας 9 μηνών σε υγρό περιβάλλον, το νεογέννητο μωρό δεν μπορεί να προσαρμοστεί στις αποξηραμένες στον αέρα μπαταρίες. Η αιτία του άγχους του μωρού μπορεί να είναι ακριβώς υπερβολική ξηρότητα στο διαμέρισμα, λόγω της οποίας η αναπνοή του μωρού είναι δύσκολη, το δέρμα στεγνώνει και ξηρές κρούστες σχηματίζονται στο ακροφύσιο.

Ο τρίτος λόγος - καθαρισμός των χώρων

Οι υγραντήρες, οι οποίοι έχουν τη λειτουργία του ιονισμού, μπορούν να καθαρίσουν τον χώρο σκόνης και σωματιδίων βρωμιάς στον αέρα. Η βρωμιά τοποθετείται σε ειδικό φίλτρο, το οποίο πρέπει να καθαριστεί ή να αντικατασταθεί έγκαιρα. Εάν το σπίτι σας βρίσκεται σε δυσμενείς οικολογικές περιοχές, μια συσκευή με λειτουργία ιονισμού είναι απλά απαραίτητη. Ένα άλλο από το όνομά του είναι το "πλύσιμο με αέρα".

Ο λόγος είναι ο τέταρτος - φροντίδα για τα κατοικίδια ζώα

Η υγιεινή του αέρα είναι πολύ σημαντική για τα κατοικίδια ζώα. Από την υγρασία του εξαρτώνται οι διαδικασίες θερμορύθμισης και ανταλλαγής νερού στο σώμα τους. Εάν ο αέρας είναι πολύ ξηρός, τα σκυλιά και οι γάτες αρχίζουν να πίνουν πολλά, μπορεί επίσης να υπάρχουν δερματολογικά προβλήματα.

Πουλιά σε αυτές τις συνθήκες υποφέρουν από το κρύο και την απώλεια των φτερών, και οποιαδήποτε άλλα κατοικίδια ζώα είναι άβολα, έτσι, ένα υγραντήρα - ένα απαραίτητο πράγμα και τον ίδιο.

Πολύ σημαντική είναι η βέλτιστη υγρασία για τα φυτά εσωτερικού χώρου. Είναι σε θέση να βελτιώσουν το μικροκλίμα στο δωμάτιο, αλλά οι ίδιοι χρειάζονται υγρασία τόσο του εδάφους όσο και του αέρα. Συχνά, η νοικοκυρά εγείρει το ερώτημα γιατί το λουλούδι του σπιτικού στεγνώνει, αν και ποτίζεται τακτικά. Η απάντηση έγκειται στην ξηρότητα του αέρα. Κάνοντας το εργοστάσιο στο περβάζι, κοντά στην καυτή μπαταρία, τον στερείτε από την ικανότητα να "αναπνέει" τον κανονικό αέρα. Με τις φωτιζόμενες μπαταρίες, ένα λουλούδι μπορεί απλά να "καεί": τα φύλλα του γίνονται κίτρινα και μαραμένα.

Ένας υγραντήρας θα βοηθήσει στην επίλυση αυτού του προβλήματος. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να μετατρέψετε ένα διαμέρισμα στους τροπικούς: μια υπερβολική υγρασία στον αέρα μπορεί να προκαλέσει σήψη φυτά.

Λόγος της πέμπτης - φροντίδας των αντικειμένων του εσωτερικού

Ο υγροποιημένος αέρας δεν χρειάζεται μόνο ανθρώπους, ζώα ή φυτά. Βιβλία, περιοδικά, παλιά νομίσματα, σφραγίδες πρέπει να φυλάσσονται σε ένα δωμάτιο με κανονικό επίπεδο υγρασίας. Έπιπλα με έλλειψη υγρασίας μπορούν να στεγνώσουν και να καλυφθούν με ρωγμές. Οι οικιακές συσκευές μπορούν να σπάσουν από ένα παχύ στρώμα σκόνης. Για να μειώσετε την πιθανότητα ζημιάς στα αγαπημένα σας πράγματα, θα σας βοηθήσει ένας οικιακός υγραντήρας.

Επιλέξτε ένα moisturizer για κάθε γούστο, χρώμα και πορτοφόλι. Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να αναβάλει την αγορά του, αν μπορείτε να κάνετε το μικροκλίμα σε ένα διαμέρισμα άνετο σήμερα.

Ποια είναι η χρήση ενός υγραντήρα αέρα σε ένα διαμέρισμα;

Γιατί χρειαζόμαστε έναν υγραντήρα αέρα; Το ερώτημα είναι ρητορικό. Όλοι γνωρίζουν ότι η υγρασία στο διαμέρισμα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που συμβαίνει σε φυσικές συνθήκες. Ο εξοπλισμός εργασίας, η τηλεόραση, οι σόμπες αερίου και οι θερμές μπαταρίες το χειμώνα επιδεινώνουν μόνο την κατάσταση. Το δωμάτιο χάνει γρήγορα την απαραίτητη υγρασία. Αλλά το σώμα μας είναι δύσκολο να προσαρμοστεί σε αυτό. Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι πολύ ξηρός αέρας απειλεί την υγεία και οδηγεί ακόμη και σε πρόωρη γήρανση!

Τι μπορεί να κάνει το περιβάλλον στο σπίτι πιο άνετο; Η απλούστερη λύση είναι ένας υγραντήρας αέρα!

Τι είναι επικίνδυνο ξηρό αέρα στο διαμέρισμα;

Το βέλτιστο για ένα άτομο θεωρείται υγρασία από 40 έως 60 τοις εκατό, ανάλογα με την εποχή. Όσο θερμότερο, τόσο πιο κορεσμένη υγρασία πρέπει να είναι ο αέρας.

Είναι σαφές ότι αν ζείτε κοντά στη θάλασσα ή σε μια ιδιωτική κατοικία με κήπο, το πρόβλημα του πολύ ξηρού αέρα για εσάς δεν θα είναι τόσο σημαντικό. Αλλά οι περισσότεροι από εμάς είναι πολύ λιγότερο τυχεροί - πολλοί ζουν σε πόλεις όπου το ίδιο το κλίμα είναι μάλλον δυσμενές - ο αέρας είναι πολύ ξηρός όχι μόνο στις εγκαταστάσεις αλλά και στο δρόμο. Φυσικά, σε αυτή την περίπτωση, μην σώσει τη σιντριβάνι του σπιτιού και το ενυδρείο. Αυτό είναι που ένας υγραντήρας αέρα είναι για.

Πάρα πολύ ξηρός αέρας σε ένα διαμέρισμα οδηγεί σε δυσάρεστες συνέπειες:

 • Προβλήματα με την αναπνοή. Τα άτομα με χρόνιες αναπνευστικές ασθένειες σε ένα τέτοιο περιβάλλον αισθάνονται ιδιαίτερα κακές. Οι ασθένειες μπορούν να επιδεινωθούν, δημιουργούνται νέες επιπλοκές. Για πάντα μώλωπες και χρόνιο βήχα είναι μια ευκαιρία να σκεφτείτε για την αγορά ενός υγραντήρα αέρα.
 • Ασθένειες του δέρματος. Ένα υγιές δέρμα πρέπει να είναι ενυδατωμένο. Όταν χάσει την υγρασία, το προστατευτικό φράγμα εξαφανίζεται, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα - από την ασήμαντη ακμή έως την κλιμάκωση και τις σοβαρές αλλεργικές εκδηλώσεις.
 • Ξηρά εύθραυστα μαλλιά. Εσείς, βέβαια, παρατήρησα, καθώς οι τρίχες αρχίζουν να ηλεκτροδοτούνται με την άφιξη μιας ψυχρής περιόδου. Το κεφάλι μας στα μαλλιά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι υπό σοβαρό στρες, καθώς στερείται υγρασίας.
 • Στρώματα καρφιά. Ναι, αυτό το πρόβλημα μπορεί να σχετίζεται όχι μόνο με την αβιταμίνωση, αλλά και με πολύ ξηρό αέρα, στο οποίο το σώμα μας απλά δεν μπορεί να συνηθίσει.
 • Επιδείνωση αλλεργικών ασθενειών. Δεν είναι μόνο η βλάβη των βλεννογόνων, αλλά και η αυξημένη κυκλοφορία αλλεργιογόνων. Ο ξηρός αέρας - είναι πάντα μύγες από τα ακάρεα της σκόνης, λεπτό μαλλί και άλλα σωματίδια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την αντίδραση του σώματος ως καταρροή, φτάρνισμα και υγρά μάτια.
 • Συχνές ιούς και κρυολογήματα. Αυτό είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο στα παιδιά των οποίων τα σώματα δεν έχουν ακόμη προσαρμοστεί σε ένα τέτοιο κλίμα. Από τον ξηρό αέρα, ένα παιδί μπορεί να έχει μια αίσθηση ξηρότητας και πονόλαιμο, ως αποτέλεσμα, θα αρχίσει να αρνείται τα τρόφιμα. Ως αποτέλεσμα, ένα συνεχές άγχος για το σώμα θα οδηγήσει σε μείωση της συνολικής ανοσίας και στο συνεχιζόμενο ARVI.
 • Πρόωρη γήρανση. Πράγματι, όσο υψηλότερη είναι η υγρασία, τόσο περισσότερο το δέρμα μας μπορεί να παραμείνει απαλλαγμένο από ρυτίδες. Δυστυχώς, το ξηρό δέρμα μεγαλώνει σε ξηρό κλίμα.

Όχι μόνο οι άνθρωποι υποφέρουν από ξηρό αέρα στο σπίτι. Τα ίδια προβλήματα προκύπτουν στα τετράποδα κατοικίδια ζώα, τα φύλλα των φυτών εσωτερικού χώρου γίνονται κίτρινα και πέφτουν, τα ξύλινα έπιπλα εκρήγνυνται, το παρκέ επιδεινώνεται. Χρειάζομαι έναν υγραντήρα στο διαμέρισμα; Το ζήτημα εξαφανίζεται από μόνο του. Φυσικά, είναι απαραίτητο.

Κύριοι τύποι υγραντήρων αέρα

Ο υγραντήρας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την αρχή λειτουργίας. Κατανομή τρεις βασικοί τύποι:

 • Παραδοσιακά. Αυτές οι συσκευές είναι φθηνές και πολύ συνηθισμένες. Εργάζονται με βάση την αρχή της "ψυχρής εξάτμισης". Η δεξαμενή είναι γεμάτη με νερό, το οποίο τροφοδοτείται στα εξατμιστικά στοιχεία. Ο ενσωματωμένος ανεμιστήρας καταγράφει τον ξηρό αέρα και δίνει ενυδατική. Κατά κανόνα, αυτοί οι υγραντήρες δεν ξοδεύουν πολύ ηλεκτρισμό και δεν κάνουν πολύ θόρυβο. Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε τέτοιες συσκευές όπου είναι πιο ζεστές ή σε μέρη με την πιο ενεργή κίνηση του αέρα.
 • Ατμός. Υγρανίζουν τον αέρα με τη βοήθεια της "θερμής εξάτμισης". Τα ηλεκτρόδια θερμαίνουν το νερό, το οποίο μετατρέπεται σε ατμό. Αυτές οι συσκευές είναι πολύ παραγωγικές. Ο αέρας μπορεί να κορεστεί με υγρασία πάνω από 60 τοις εκατό. Ωστόσο, σε ζεστό καιρό, ένας τέτοιος υγραντήρας θα δημιουργήσει επιπλέον θερμότητα, γι 'αυτό χρησιμοποιήστε αυτές τις συσκευές, συνήθως το χειμώνα στην κρύα εποχή σε δροσερούς χώρους. Ένα άλλο μειονέκτημα μπορεί να αποδοθεί στο υψηλό ενεργειακό κόστος και στον κίνδυνο καύσης με ζεστό ατμό.
 • Υπερηχογράφημα. Αυτά είναι τα πιο μοντέρνα και τέλεια moisturizers, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά σε παιδικά δωμάτια. Οι συσκευές είναι ασφαλείς και δεν δημιουργούν θόρυβο. Το νερό μετατρέπεται σε σύννεφο δροσερής ομίχλης λόγω των ταλαντώσεων υψηλής συχνότητας. Μερικές φορές οι υγραντήρες υπερήχων είναι επιπλέον εξοπλισμένοι με αντιβακτηριακή λειτουργία.

Ορισμένα κλιματιστικά οικιακής χρήσης είναι επίσης σε θέση να διαβρέξουν τον αέρα στο διαμέρισμα, αλλά εξειδικευμένες συσκευές αντιμετωπίζουν πολύ καλύτερα αυτό το καθήκον.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα αέρα για το σπίτι σας: συμβουλές

Σήμερα στα καταστήματα είναι δυνατόν να βρεθούν τα πιο διαφορετικά μοντέλα υγραντήρων με τη μεγάλη διασπορά των τιμών. Τι είδους υγραντήρα είναι καλύτερο για εσάς; Ακολουθούν μερικές συμβουλές:

 • Αν το σπίτι έχει παιδιά και ζώα, ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στα παραδοσιακά και υπερηχητικά μοντέλα. Οι υγραντήρες ατμού μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα. Αυτές οι συσκευές δεν είναι κατάλληλες ακόμη και σε περίπτωση που το σπίτι σας είναι πάντα ζεστό.
 • Μπορείτε να βρείτε ένα ανέξοδο μοντέλο που θα εξυπηρετεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα ικανοποιεί όλες τις προσδοκίες. Δεν είναι απαραίτητα η συσκευή να κοστίζει υπέροχα χρήματα.
 • Προσέξτε το μέγεθος της δεξαμενής νερού. Όσο περισσότερο είναι, τόσο λιγότερο συχνά θα είναι απαραίτητο να αλλάξετε το νερό.
 • Εάν ζείτε με την οικογένειά σας, ο πίνακας ελέγχου πρέπει να είναι σαφής σε όλους.
 • Φροντίστε να εξοικονομήσετε χρήματα αγοράζοντας μια φθηνή συσκευή. Διευκρινίστε πόσο συχνά θα είναι απαραίτητο να αλλάξετε τα φίλτρα και πόσο κοστίζει. Μάθετε πόση ενέργεια καταναλώνει η συσκευή. Ίσως είναι καλύτερο να αγοράσετε ακριβότερα, αλλά με χαμηλό ενεργειακό κόστος, το οποίο θα εξοφληθεί στο μέλλον.
 • Ο ιδανικός υγραντήρας αέρα είναι αυτός που λειτουργεί αθόρυβα. Μπορεί να παραμείνει ενεργοποιημένη για τη νύχτα. Είναι σημαντικό ο ήχος του υγραντήρα λειτουργίας να μην υπερβαίνει τα 40 ντεσιμπέλ. Τότε δεν θα ενοχλείται από το θόρυβο από τη συσκευή τη νύχτα.

Εάν εξακολουθείτε να υπάρχει αμφιβολία, χρειάζεστε έναν υγραντήρα αέρα στο σπίτι, μετρήστε την πραγματική υγρασία στο διαμέρισμα. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα υγρόμετρο, το οποίο μπορεί να αγοραστεί χωρίς κόστος.

Σε περιπτώσεις όπου οι δείκτες υγρασίας δεν πληρούν τα πρότυπα, η ανάγκη αγοράς ενός υγραντήρα αέρα είναι προφανής. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εγκαταστήσετε τη συσκευή εάν υπάρχει παιδί στο σπίτι. Εξάλλου, οι παιδίατροι συνιστώνται να δημιουργούν στο παιδικό δωμάτιο τις βέλτιστες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας - αυτό επηρεάζει την υγεία του μωρού.

Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν μοντέλα υγραντήρων ειδικά για το δωμάτιο των παιδιών, τα οποία διαφέρουν όσον αφορά την ασφάλεια και το σχεδιασμό διασκέδασης.

Γνωρίζοντας τις διαφορές στους τύπους οργάνων, μπορείτε εύκολα να κάνετε τη σωστή επιλογή. Ακολουθήστε τις συστάσεις μας και αποκτήστε την ευκαιρία να διατηρήσετε την υγεία της οικογένειάς σας!

3 λόγοι για να υγράνετε τον αέρα στο διαμέρισμα

Άνεση στο νηπιαγωγείο: δεν υπάρχει ξηρότητα και αλλεργίες. Γιατί χρειάζεστε έναν υγραντήρα αέρα

Στον πολιτισμό μας είναι πάντα συνήθης η προετοιμασία για την εμφάνιση στην οικογένεια ενός παιδιού, ιδιαίτερα του πρώτου παιδιού. Είναι αλήθεια ότι πριν από εκατό χρόνια, οι μελλοντικοί γονείς δεν έπρεπε να κάνουν μια επιλογή - πού να γεννηθεί, πώς να θεραπεύσει, τι να φορέσει το παιδί σας και πώς να παίξει μαζί του - όλα καθορίζονταν από τις παραδόσεις. Όμως, όσο πιο πολύ, τόσο πιο συχνά υπήρχαν ερωτήσεις. Με την έλευση των καροτσιών - "Πώς να περπατήσετε μαζί του;". Με την έναρξη της μαζικής παραγωγής υποκατάστατων του μητρικού γάλακτος - "Τι θα φάει;". Με τη διάδοση των διαφόρων παιδαγωγικών ιδεών - "Πώς να το αναπτύξω;".

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα - σχετικά με τον αριθμό των συσκευών για φροντίδα-διατροφή-ανάπτυξη-αποκατάσταση. Αλλά υπάρχει και ένα άλλο σημαντικό ζήτημα, το οποίο εξακολουθεί να αναρωτιούνται, όχι όλους τους γονείς, αν και η απάντηση σε αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την υγεία του παιδιού: «; Και τι αέρα αναπνέει και θα αναπνέει το μωρό μου».

Όχι, δεν πρόκειται για την κακή οικολογία των πόλεων με ένα εκατομμύριο κατοίκους και όχι για τη μετακίνηση σε μόνιμη κατοικία κάπου πιο κοντά στη φύση. Ακόμα, στο κλίμα μας, ένα μικρό παιδί θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σε εσωτερικούς χώρους. "Αλλά υπάρχει κάτι κακό με τον αέρα στο σπίτι μας;" Οι γονείς θα ρωτήσουν. Δικαστής για τον εαυτό σας.

Το πρώτο πρόβλημα: ξηρότητα.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης, η οποία στο κεντρικό τμήμα της Ρωσίας διαρκεί περίπου 7 μήνες, η υγρασία στο διαμέρισμα μπορεί να μειωθεί στο 20-30%. Εμείς, ενήλικες, παρατηρούμε αυτό με το πόσο γρήγορα αποξηραίνεται το πονηρό πλυντήριο και μερικές φορές τα δάπεδα ραγίζουν. Η κατάσταση της υγείας μας δεν φαίνεται να υποφέρει. Αν και είστε προσεκτικοί στον εαυτό σας, μπορείτε να παρατηρήσετε ότι το δέρμα γίνεται ξηρό, από καιρό σε καιρό, η ρινική συμφόρηση διαταράσσει, υπάρχουν δυσάρεστες αισθήσεις στο λαιμό.

Και τι γίνεται με το παιδί, ειδικά το νεογέννητο; 9 μήνες ενδομήτριας ζωής, περιβάλλεται από αμνιακό υγρό και περίπου το 50-60% της υγρασίας του αέρα που χρειάζεται και μετά τη γέννηση. Αν αυτό δεν συμβαίνει, το μωρό αντιδρά κυριολεκτικά με ολόκληρο το σώμα - το λεπτό δέρμα (εδώ και μέχρι που η δερματίτιδα δεν απέχει πολύ) και ειδικά τις βλεννογόνες μεμβράνες της αναπνευστικής οδού. Το μυστικό του βλεννογόνου, που συνήθως καλύπτει τον ρινοφάρυγγα, στεγνώνει, σχηματίζοντας κρούστες και θρόμβους, και με τη σειρά τους δυσκολεύει την αναπνοή του μωρού. Είναι δύσκολο να αναπνεύσει - αυτό σημαίνει ότι είναι αδύνατο να πιπιλίζουν, το μωρό γίνεται ανήσυχο, και η μητέρα μου παζλ για τις αιτίες της ασθένειας.

Αυτό συμβαίνει επίσης διαφορετικά: ως απάντηση στην υπερβολική ξήρανση, ο οργανισμός του μωρού αρχίζει να παράγει έντονα ένα γλοιώδες μυστικό και αρχίζει το μωρό ενός μηνός. Coryza! Η αφθονία της βλέννας καθιστά την αναπνοή δύσκολη και πολύ συχνά καταλήγει σε θεραπεία με αβλαβή φάρμακα, αν και βοηθώντας το ψίχουλο να είναι απλό - να υγραίνει τον αέρα. Ευτυχώς, οι γιατροί πολλών παιδιών σήμερα είναι εξοικειωμένοι με αυτό το πρόβλημα και, με τέτοια συμπτώματα, συνιστάται πρώτα απ 'όλα να κάνετε μπάνιο το παιδί συχνά και να φροντίζετε για τον ύγρανση του αέρα στο δωμάτιό του.

Το καλύτερο από όλα, το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίζεται από την τεχνολογία κλιματισμού των νοικοκυριών. Έτσι, υγραντήρες Philips διατηρεί αυτόματα το επιλεγμένο επίπεδο υγρασίας - 40, 50 ή 60%, κατανέμεται ομοιόμορφα υγρός αέρας σε εσωτερικούς χώρους και πολύ εύκολο να καθαριστεί. Λόγω των ιδιαιτεροτήτων του έργου που χρησιμοποιείται σε αυτές τις κρύες τεχνολογία εξάτμισης NanoCloud δεν υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης των επιφανειών «λευκή πλάκα» - ένα πρόβλημα τυπικό για τους περισσότερους υπερήχων υγραντήρες. Επιπλέον, υγραντήρας της Philips είναι εξοπλισμένη με ένα χρονόμετρο που σηματοδοτεί ότι ήρθε η ώρα να το γεμίσετε με νερό, και έχει τρεις τρόπους λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένων και χαμηλά επίπεδα θορύβου, η οποία είναι σημαντική στο φυτώριο.

Έτσι, υγραίνουμε τον αέρα, δημιουργούμε ένα άνετο περιβάλλον για το σώμα του μωρού - αλλά όχι μόνο.

Με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας του κλίματος λύνεται και μέσαΤο δεύτερο πρόβλημα: η παρουσία βακτηρίων και ιών στον αέρα.

Δεν αναρωτηθήκατε γιατί τα κρυολογήματα και τα ARVI μας παρενοχλούν κατά τη διάρκεια της κρύας εποχής και το καλοκαίρι έρχονται στο μηδέν; Δεν πρόκειται μόνο για υπερψύξη και αποδυνάμωση της άμυνας του σώματος. Ο ξηρός αέρας - ένα περιβάλλον για ιούς και τα βακτήρια, ειδικά επειδή υπερξηρανθέν αναπνευστικό βλεννογόνο οδό ανοσοποιητικό χάνει τις ιδιότητές του και παύει να είναι ένα εμπόδιο για την μόλυνση που μεταδίδεται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια.

Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο η ARVI και η γρίπη εξαπλώνονται τόσο γρήγορα σε νηπιαγωγεία και σχολεία. Αλλά στο σπίτι δεν είμαστε προστατευμένοι, αξίζει κάποιος από την οικογένεια να πάρει τον ιό. Το σώμα προσπαθεί να απαλλαγεί από τα ερεθιστικά που έχουν εγκατασταθεί στην βλεννογόνο της ανώτερης αναπνευστικής οδού, φτερνίζουμε. Σε αυτό το σημείο στον αέρα, από 2 έως 5 χιλιάδες μικροσταγονίδια που περιέχουν παθογόνα της νόσου είναι διάσπαρτα. Οι ιοί παραμένουν σε διαφορετικές επιφάνειες, πέφτουν στις βλεννώδεις μεμβράνες ενός νέου "φορέα" - η ασθένεια εξαπλώνεται.

Αλλά τι έχει να κάνει ο υγραντήρας με αυτό; Πρώτον, ο ιός της γρίπης, για παράδειγμα, αισθάνεται χειρότερος και επιβραδύνει την αναπαραγωγή του με υγρασία αέρα 50-60%. Δεύτερον, σε Philips τεχνολογία υγραντήρες εφαρμοστεί κρύο εξάτμιση NanoCloud, μέσω του οποίου ο αέρας διανέμεται σε 99,9% λιγότερα βακτηρίδια από ό, τι κατά τη χρήση υπερήχων υγραντήρες.

Το γεγονός είναι ότι ο υγραντήρας της Philips στέλνει στον αέρα αόρατο στους υδρατμούς των ανθρώπινων οφθαλμών, τα σωματίδια των οποίων είναι τόσο μικρά ώστε να μην μπορούν να μεταφέρουν βακτήρια και ιούς. Ο αέρας στο διαμέρισμα, όχι μόνο βρεγμένο, αλλά εκκαθαριστεί, έτσι ώστε η χρήση των υγραντήρες κρύο τεχνολογίας εξάτμισης είναι ασφαλές για την υγεία όλων των μελών της οικογένειας, ιδιαίτερα τα παιδιά.

Αλλά αυτό δεν είναι όλα. Η σύγχρονη τεχνολογία του κλίματος είναι σε θέση να λύσει και το τρίτο πρόβλημα είναι η εμφάνιση αλλεργίας.

Είναι γνωστό ότι οι σύγχρονες διαμερίσματα αέρα υπερκορεσμός με μικροσκοπική σκόνη και πτητικών ενώσεων (οι οποίες εκκρίνουν δομικά υλικά, έπιπλα, προϊόντα οικιακής χρήσης, κ.λπ.). Ευρωπαϊκές μελέτες έχουν δείξει ότι στο 40% των παιδικών δωματίων το επίπεδο τέτοιας ρύπανσης υπερβαίνει το επιτρεπτό όριο. Χρειάζεται να πω ότι τέτοιες ουσίες είναι οι πρώτες στον κατάλογο πιθανών αλλεργιογόνων που ερεθίζουν τις αεραγωγές του παιδιού;

Ο μηχανισμός της αλλεργικής νόσου είναι τέτοια που ακόμη και με μια προδιάθεση για αυτό, αλλά όταν έρχονται αντιμέτωπα με ένα συγκεκριμένο αλλεργιογόνο, το παιδί μπορεί να αποφύγει τις αλλεργίες. Κανονικό καθαρισμού - μια καλή λύση, αλλά απλοποιείται σε μεγάλο βαθμό όταν ο υγραντήρας αέρα δωματίου λειτουργεί Philips: μια τεχνολογία ψυχρού εξάτμισης αέρα NanoCloud, που εισέρχονται στην ενυδατική κρέμα απεκκρίνεται κυρίως από μεγαλύτερα ρυπογόνα σωματίδια - όπως είναι τα μαλλιά, φτερά, μαλλί, κλπ

Ακόμη περισσότερο στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα του σπιτιού πήγαν τα κλιματικά συγκροτήματα Philips - συσκευές που ταυτόχρονα ενυδατώνουν και καθαρίζουν τον αέρα. Σε τέτοιες συσκευές, η ποιότητα του αέρα ελέγχεται αυτόματα από έναν ευφυή αισθητήρα. Μπορείτε να ρυθμίσετε το επιθυμητό επίπεδο υγρασίας και κλιματικές συγκρότημα θα κάνει το υπόλοιπο του έργου - την ανάλυση της ποιότητας του αέρα στο δωμάτιο και επιλέγει τη βέλτιστη λειτουργία του καθαρισμού και ενυδάτωσης του.

Το επαγγελματικό σύστημα φιλτραρίσματος αποτελείται από πέντε στάδια: τα φίλτρα του κλιματικού συγκροτήματος συλλαμβάνουν τόσο μεγάλα σωματίδια (μαλλιά και σκόνη), καθώς και ιούς, βακτήρια, μούχλα και επίσης επιβλαβή αέρια. Σχετικά με την ανάγκη να αντικαταστήσει τις κλιματικές σύνθετα φίλτρα έγκαιρη εκθέσεις, και αν ο πόρος είναι πλήρως ανεπτυγμένου - μόλις απενεργοποιηθεί, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο καθαρό αέρα στο σπίτι.

Όλο και περισσότεροι γονείς, να ανησυχούν για την υγεία του παιδιού σας, επιλέγοντας όχι μόνο τη γέννηση ενός αρμονική και σωστή διατροφή, αλλά και να διαμορφώσει ενεργά το περιβάλλον στο οποίο το παιδί θα ζήσει και να αναπτυχθούν. Ένα σημαντικό, αν και αόρατο μέρος αυτού του περιβάλλοντος είναι ο αέρας που θα αναπνεύσει το παιδί. Κάντε το ασφαλές, φροντίστε τι αναπνέει το μωρό σας.

Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα διαμέρισμα χωρίς υγραντήρα: απλά και κομψά

Γρήγορα κουραστείτε; Η αλλεργία δεν δίνει ανάπαυση; Συχνά αρρωσταίνετε; Ίσως να φταίει ο ξηρός αέρας. Η χαμηλή υγρασία - ειδικά το χειμώνα - γίνεται πρόβλημα σε πολλά σπίτια και έχει αρνητικές συνέπειες.

Για να υγρανθεί το δωμάτιο, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε ακριβές συσκευές. Αλλά δεν νομίζω ότι μια λεκάνη με νερό στη μέση του δωματίου, μια για πάντα την επίλυση του προβλήματος της χαμηλής υγρασίας: εναλλακτικές μέθοδοι δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο επαγγελματίας υγραντήρες, έτσι ώστε να μπορεί να θεωρηθεί μόνο ένα προσωρινό μέτρο.

Γιατί πρέπει να υγρανετε τον αέρα στο διαμέρισμα

Η παρακολούθηση του επιπέδου υγρασίας είναι απλά απαραίτητη. Αλλά τι είναι επιβλαβές για τον ξηρό αέρα στο διαμέρισμα;
Γιατί χρειαζόμαστε έναν υγραντήρα στο διαμέρισμα - τουλάχιστον αυτο-κατασκευασμένο;

 • Ο ξηρός αέρας προκαλεί εφίδρωση στον λαιμό, βήχας, στεγνώνει τις βλεννογόνες της μύτης και των ματιών. Τα προβλήματα με τα μάτια είναι ιδιαίτερα σημαντικά για εκείνους που χρησιμοποιούν φακούς.
 • Ο αέρας με χαμηλή υγρασία και υψηλή περιεκτικότητα σε σκόνη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα παιδιά, τους ασθματικούς και τις αλλεργίες. Επιπλέον, ο κίνδυνος αλλεργιών αυξάνεται στους υγιείς ανθρώπους.
 • Με την έλλειψη υγρασίας, η κούραση συχνά αυξάνεται, υπνηλία, μερικές φορές ακόμη και πονοκέφαλο.
 • Τα μαλλιά και τα νύχια γίνονται πιο εύθραυστα και ξεθωριασμένα και το δέρμα ξεραίνεται.
 • Σε ξηρό ζεστό αέρα, τα βακτήρια και οι ιοί έχουν την ικανότητα να πολλαπλασιάζονται ταχύτερα, πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης ασθένειας.
 • Ο ξηρός αέρας δεν επηρεάζει μόνο το άτομο. Από την έλλειψη υγρασίας παύουν να αναπτύσσονται ή στεγνώνουν φυτά σπιτιών, γίνονται γρήγορα άχρηστα ξύλινα έπιπλα, παράθυρα, πόρτες, μουσικά όργανα κ.λπ.

Ο κατάλογος είναι εντυπωσιακός. Ωστόσο, οι συνέπειες της υπερβολικά υψηλής υγρασίας είναι επίσης πολλές, οπότε είναι καλύτερο να παρατηρήσουμε το χρυσό μέσο όρο.

Στο διαμέρισμα ήταν άνετα, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί ένα επίπεδο υγρασίας 40-60%. Σχετικά με τον κανόνα σε άλλα δωμάτια, για παράδειγμα, σε ένα φυτώριο ή ένα γραφείο, μπορεί επίσης να διαβαστεί στο blog μας.

Πώς να προσδιορίσετε την υγρασία στο διαμέρισμα

Μπορείτε να καθορίσετε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο με διάφορους τρόπους. Εάν δεν έχετε ειδικά εργαλεία στα χέρια σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαϊκές μεθόδους. Το ακριβές ποσό δεν μπορεί να προσδιοριστεί, φυσικά, αλλά αν το δωμάτιο χρειάζεται υγρασία, σίγουρα θα το ξέρετε.

 1. Ρίξτε το νερό μέσα στη φιάλη.
 2. Βάλτε το στο ψυγείο για λίγες ώρες.
 3. Αφαιρέστε το δοχείο και αφήστε το στο δωμάτιο για πέντε λεπτά. Τα τοιχώματα της φιάλης θα καλύπτονται γρήγορα με συμπύκνωμα.
 4. Εάν μετά από πέντε λεπτά οι σταγόνες στο μπουκάλι είναι σχεδόν ξηρές, τότε ο αέρας στο δωμάτιο είναι πολύ ξηρός. Εάν η υγρασία είναι πολύ υψηλή, οι σταγόνες θα μετατραπούν σε μια μικρή λακκούβα. Αν οι σταγόνες σιγά-σιγά ερπνούν κατά μήκος του, τότε η υγρασία είναι φυσιολογική.

Επίσης, η μέτρηση του επιπέδου υγρασίας θα βοηθήσει τον κώνο ελάτης. Ένας πλήρως εκτεθειμένος κώνος δείχνει χαμηλή υγρασία. εάν οι κλίμακες των κώνων είναι μόνο ελαφρώς ανοιγμένοι ή πιεσμένοι σφιχτά ο ένας πάνω στον άλλο, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα με την υγρασία.

Για να γνωρίζετε την ακριβή περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα, χρειάζεστε υγρόμετρο. Το κύριο πράγμα είναι να το κρατήσετε μακριά από τις μπαταρίες και άλλες συσκευές θέρμανσης: έτσι θα έχετε τις πιο αξιόπιστες πληροφορίες.

Εάν θέλετε να γνωρίζετε όχι μόνο το επίπεδο υγρασίας του αέρα αλλά και άλλους δείκτες του μικροκλίματος (για παράδειγμα, τη θερμοκρασία και την περιεκτικότητα του διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα), τότε θα πρέπει να προσέξετε το έξυπνο σύστημα μικροκλίματος MagicAir. Επιτρέπει όχι μόνο την παρακολούθηση των χαρακτηριστικών του αέρα στο σπίτι, αλλά και τον αυτόματο έλεγχο της τεχνολογίας του κλίματος.

Υγραντήρας αέρα για μπαταρία

Οι πιο συνηθισμένες συμβουλές για τον ύγρανση του αέρα στο διαμέρισμα είναι η τοποθέτηση υγρών πετσετών στην μπαταρία. Αυτό είναι μόνο πετσέτες θα είναι συχνά υγρό, το οποίο δεν είναι πολύ βολικό. Μια πιο κομψή και δημιουργική λύση θα είναι ειδικοί υγραντήρες για μια μπαταρία θέρμανσης.

Αυτοί οι υγραντήρες είναι ένα δοχείο στο οποίο χύνεται νερό. Το δοχείο είναι κρεμασμένο στην μπαταρία, και το νερό σε αυτό σταδιακά εξατμίζεται, γεμίζοντας το δωμάτιο με υγρασία. Οι υγραντήρες διαφόρων σχημάτων και μεγεθών κατασκευάζονται από κεραμικά, πλαστικά, χάλυβα και άλλα υλικά.

Κρίνοντας από τις κριτικές, η πιο δημοφιλής επιλογή είναι ένας κεραμικός υγραντήρας. Είναι αλήθεια ότι η περιοχή εξάτμισης είναι μικρή, οπότε είναι καλύτερα να κρεμάσετε δύο ή τρεις συσκευές σε θερμαντικά σώματα. Οι κεραμικοί υγραντήρες είναι φθηνοί, οι σύνδεσμοί τους είναι συνήθως αξιόπιστοι και η ποικιλία σχημάτων, χρωμάτων και διακοσμητικών ζωγραφιών θα σας επιτρέψει να πάρετε εύκολα ένα αντίγραφο που ταιριάζει στο εσωτερικό σας.

Το άκαμπτο νερό της βρύσης μπορεί να χαλάσει την εμφάνιση των τοίχων της δεξαμενής. Ως εκ τούτου, προτού να χύσετε νερό, αξίζει τον κόπο να φιλτράρετε.

Υγραντήρας αέρα με τα χέρια του και από αυτοσχέδια μέσα

1. Ο υγραντήρας της μπαταρίας μπορεί να κατασκευαστεί με τα χέρια σας:

 • Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε ένα προϊόν από ένα υλικό που δεν τήκεται σε υψηλή θερμοκρασία. Κατάλληλα κεραμικά αγγεία ή μπουκάλια, μαγειρικά σκεύη κατασκευασμένα από ανθεκτικό στη θερμότητα πλαστικό, κλπ. Μπορείτε να κάνετε μια ενυδατική κρέμα στο σπίτι και ένα πλαστικό μπουκάλι, αλλά στη συνέχεια πρέπει να ξεχάσετε την αισθητική πλευρά.
 • Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε μια τρύπα στο δοχείο και να τον τραβήξετε σε ασφαλές στήριγμα. Το ισχυρό καλώδιο είναι τέλειο.
 • Η τελική εμφάνιση του σπιτικού υγραντήρα εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς! Μπορείτε να το βάψετε με χρώματα, να κάνετε μια εφαρμογή και να το καλύψετε με ένα πανέμορφο πανί.
 • Στο δωμάτιο γεμάτο όχι μόνο υγρασία, αλλά και μια ευχάριστη οσμή, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου στο νερό με το αγαπημένο σας άρωμα.

2. Ο ευκολότερος τρόπος για να υγράνετε τον αέρα στο σπίτι - Πάρτε ένα σπρέι και ψεκάστε το νερό σε εσωτερικό χώρο ή βάλτε μια δεξαμενή νερού μπροστά από τον ανεμιστήρα. Επίσης στο δωμάτιο μπορείτε να βάλετε μια κατσαρόλα ή ένα ελαφρώς ανοιγμένο βραστήρα με βραστό νερό. Αλλά μην κάνετε κατάχρηση αυτής της μεθόδου: ο ζεστός ατμός έχει κακή επίδραση στην αντοχή των ταπετσαριών και των επίπλων.

3. Η επόμενη μέθοδος είναι παρόμοια με την προηγούμενη, μόνο στον υγραντήρα γυρίζει η εστία μαγειρέματος. Βάλτε σε μια σόμπα ένα τηγάνι ή άλλο δοχείο με νερό και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε ράβδους κανέλας, λεβάντα, φλούδα πορτοκαλιών ή μήλων για να κάνετε τη μυρωδιά του σπιτιού ευχάριστη. Μην ξεχάσετε να βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν βράζει μακριά.

4. Το μπάνιο είναι γνωστό ότι είναι η πηγή της υψηλότερης υγρασίας στο σπίτι. Αφήστε την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή αφού κάνετε ένα ντους, Είναι ένας εύκολος τρόπος να προσθέσετε λίγο επιπλέον υγρασία στον αέρα.

5. Δεν ξέρω πώς να αντιμετωπίσετε τη χαμηλή υγρασία; Πλύνετε ολόκληρη την σας ντουλάπα! Θα στερέψετε αέσως τον αέρα ε υγρασία εάν στεγνώσετε τα ρούχα σας στην μπαταρία ή δίπλα σε αυτήν. Έτσι θα σκοτώσετε δύο πουλιά με μια πέτρα: τα πράγματα θα στεγνώσουν γρηγορότερα και η υγρασία θα αυξηθεί.

Ποια είναι η χρήση ενός υγραντήρα αέρα στο σπίτι: οι λειτουργίες και ο σκοπός του υγραντήρα

Η δυσφορία στο δωμάτιο μπορεί να συμβεί όχι μόνο λόγω των διακυμάνσεων της θερμοκρασίας του αέρα. Η ευημερία των ενοικιαστών εξαρτάται από το επίπεδο υγρασίας. Ευτυχώς, είναι δυνατόν να δημιουργηθούν βέλτιστες παράμετροι με τη βοήθεια της τεχνολογίας του κλίματος.

Θα προσπαθήσουμε να μάθουμε τι χρειάζεται για τον υγραντήρα του σπιτιού και ποιες ιδιότητες της συσκευής είναι απαραίτητο να προσέξουμε κατά την αγορά.

Σκοπός του υγραντήρα στο σπίτι

Οι συμπαγείς κινητές συσκευές που μπορούν να ενυδατώσουν τον αέρα σε μια άνετη τιμή είναι σημαντικές για κατοικίες και γραφεία στα οποία ο μέσος πολίτης ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου εργασίας ή του ελεύθερου χρόνου του. Πάρα πολύ ξηρός αέρας επιδεινώνει την ευημερία των υγιή ανθρώπων και επιδεινώνει επίσης τις ασθένειες εκείνων που πάσχουν από αλλεργίες και αναπνευστικές ασθένειες.

Ιδιαίτερα ευαίσθητα στην υπερβολική ξηρότητα είναι μικρά παιδιά, επομένως συνιστώνται οικιακοί υγραντήρες για τον εξοπλισμό παιδικών υπνοδωματίων και παιχνιδιών. Με τη συμμόρφωση με τους κανόνες της υγρασίας αυξάνει την ανοσία του παιδιού, είναι λιγότερο πιθανό να πιάσει ένα κρυολόγημα ή μολυσματική ασθένεια.

Είναι χρήσιμο να εφαρμόσει moisturizer όπου καλλιεργούνται φυτά εσωτερικού ή δενδρύλλια - σε καθορισμένους χώρους, σε ταράτσες, μπαλκόνια και λότζες, χειμώνα κήπους και θερμοκήπια. Αποδεικνύεται ότι η κανονική υγρασία έχει ευνοϊκή επίδραση στη συντήρηση επίπλων από φυσικό ξύλο, πίνακες ζωγραφικής, βιβλία.

Πρότυπα υγρασίας σύμφωνα με την GOST

Για να διαπιστώσετε τους ρυθμούς υγρασίας ενός συγκεκριμένου δωματίου, αρκεί να εξετάσετε την τεκμηρίωση GOST, όπου όλοι οι δείκτες χωρίζονται σε βέλτιστες (συνιστώμενες) και επιτρεπτές. Για να μετρήσετε το ποσοστό υγρασίας, χρησιμοποιήστε μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο.

Εάν η ένδειξη υγρομέτρου είναι χαμηλότερη από τις επιτρεπόμενες τιμές, θα πρέπει να πάρετε μια ενυδατική κρέμα. Αυτό αφορά, πρώτα απ 'όλα, οι κάτοικοι των περιοχών με έντονα ηπειρωτικό κλίμα, καθώς και οι βόρειες περιοχές, όπου ο αέρας είναι σχεδόν πάντα προσγειωθεί ό, τι απαιτείται.

Τύποι υγραντήρες για το σπίτι

Η διαίρεση σε είδη είναι μια συμβατική έννοια, επομένως θα εξετάσουμε δύο επιλογές: κατηγορίες σύμφωνα με την GOST και ένα μοντέρνο τμήμα κοντά στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με το GOST 22270-76, κάθε ένας από τους υγραντήρες του αέρα ανήκει σε ένα από τα ακόλουθα:

 • εγχυτήρες (το υγρό ψεκάζεται μέσω των ακροφυσίων).
 • Περιστροφικό (το κύριο τμήμα λειτουργίας είναι ένας περιστρεφόμενος δίσκος).
 • φιλμ (ο αέρας υγραίνεται με επαφή με την υγρή επιφάνεια ενός ειδικού ακροφυσίου).
 • πορώδες (ο αέρας εξατμίζεται φυσικά από ένα πορώδες υλικό).
 • βράζει (η εξάτμιση εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του βρασμού που προκαλείται από τη θέρμανση).
 • ατμός (ο ατμός που αποτελείται από τα μικρότερα σωματίδια νερού, προκύπτει από ένα ρεύμα αέρα).

Ωστόσο, οι νέες τεχνολογίες κάνουν τις δικές τους προσαρμογές.

Σήμερα, η ακόλουθη διαίρεση σε κατηγορίες φαίνεται πιο λογική (μιλάμε για οικιακές συσκευές):

 • παραδοσιακό (κρύο, αδιαβατικό);
 • ατμός ·
 • υπερήχων;
 • καθαρισμός αέρα (κλιματικά συγκροτήματα).

Ας δούμε λεπτομερέστερα σε κάθε κατηγορία.

Συσκευές ψυχρού τύπου - παραδοσιακές

Οι συσκευές κλασικού τύπου (κρύο) λειτουργούν χωρίς πρόσθετη θέρμανση και λαμβάνουν μικρή ποσότητα θερμότητας για εξάτμιση από τον αέρα του δωματίου. Η ροή αέρα του ανεμιστήρα περνά μέσα από ένα φίλτρο με νερό (ή αντικαταστάσιμο φυσίγγιο), με αποτέλεσμα η υγρασία να υψώνεται και η θερμοκρασία να μειώνεται ελαφρώς.

Πλεονεκτήματα μοντέλων παραδοσιακού τύπου: χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, διατήρηση της υγρασίας αέρα στην περιοχή 60-65%, χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Χαρακτηριστικό της φροντίδας: Για να ρίχνετε σε μια δεξαμενή είναι προτιμότερο να παίρνετε απεσταγμένο νερό, έτσι ώστε τα μέρη της συσκευής να μην αποτυγχάνουν εξαιτίας των αποθέσεων. Αν η συσκευή είναι τοποθετημένη κοντά σε έναν θερμαντήρα (για παράδειγμα, ένας ηλεκτρικός θερμαντήρας ή ένα θερμαντικό σώμα κεντρικής θέρμανσης), η απόδοση της υγρασίας θα αυξηθεί.

Υγραντήρες ατμού - η "αρχή του ηλεκτρικού βραστήρα"

Πράγματι, το μοντέλο ατμού μπορεί να συγκριθεί με ένα τσαγιέρα, από το ακροστόμιο του οποίου εκπέμπεται ένα ζεστό πίδακα ατμού κατά τη διάρκεια του βρασμού. Όπως θα θυμάστε, η διαδικασία βραστό νερό συνοδεύεται από μια πολύ έντονη εξάτμιση, και εάν ο χρόνος δεν σταματά, όλο το νερό vykipevshaya πρώτη θα είναι στον αέρα και στη συνέχεια να προσγειώνεται στα γύρω αντικείμενα. Επομένως, όλα τα μοντέλα ατμού είναι εξοπλισμένα με υγρασία - μια βολική συσκευή για τον έλεγχο των επιπέδων υγρασίας.

Ο ατμός στην έξοδο γίνεται ασφαλής και αποστειρωμένος, καθώς η θερμότητα καταστρέφει όλα τα μικρόβια και τα βακτηρίδια.

Για πλήρη λειτουργία, η συσκευή δεν χρειάζεται ανταλλακτικά κασέτα ή φίλτρα. Το νερό καθαρίζεται από αντι-ασβέστη δίσκο, επιπλέον, υπάρχει ένας τρόπος αυτοκαθαρισμού από την κλίμακα χρησιμοποιώντας CalcOff.

Εάν αγοράσετε Boneco S 450, δεν χρειάζεται να αγοράσετε γεύσεις ξεχωριστά. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με μπανιέρα στην οποία μπορούν να διαλυθούν αρωματικά έλαια. Όταν θερμαίνεται, ο αέρας στο δωμάτιο γεμίζει με ένα αγαπημένο άρωμα κωνοφόρων, εσπεριδοειδών ή λουλουδιών.

Πολυλειτουργικές πλυντήρια αέρα

Στον πυρήνα της, οι ροδέλες είναι βελτιωμένες και πιο ισχυρές ενυδατικές κρέμες του κλασικού (κρύου) τύπου. Το κύριο στοιχείο δράσης είναι ένα τύμπανο, που αποτελείται από απορροφητικούς δίσκους. Όταν περιστρέφεται, βυθίζει τους δίσκους σε δεξαμενή νερού και στη συνέχεια ανεβαίνει στον ανεμιστήρα. Ένα ρεύμα αέρα από τον ανεμιστήρα αποστραγγίζει τους δίσκους, διαβρώνοντας τον περιβάλλοντα αέρα.

Το πλεονέκτημα της συσκευής είναι ο πρόσθετος καθαρισμός του αέρα. Τα σωματίδια σκόνης εκπλένονται με νερό από τη δεξαμενή, έτσι ώστε ο αέρας στην έξοδο να είναι όχι μόνο υγρός αλλά και πραγματικά καθαρός.

Η συσκευή είναι ανεπιτήδευτη στη συντήρηση, ανεφοδιασμένη με νερό της βρύσης. Ώρα για το χρόνο που είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το κάλυμμα του περιβλήματος, να ξεπλύνετε τους δίσκους και τη δεξαμενή, να σκουπίσετε τον ανεμιστήρα. Πρόσθετες λειτουργίες - αρωματισμό και ήσυχη νυχτερινή λειτουργία. Ο υγραντήρας είναι ελάχιστα κατάλληλος για τη βελτίωση του μικροκλίματος σε θερμοκήπια, όπου απαιτείται υψηλότερη υγρασία, αλλά για το σπίτι είναι μια κατάλληλη επιλογή - καθαρίζει τέλεια τον αέρα με ήρεμη λειτουργία.

Αποτελεσματικά μοντέλα υπερήχων

Η συσκευή υπερήχων είναι η καλύτερη επιλογή για ένα διαμέρισμα πόλης, γραφείο ή ιδιωτικό σπίτι, καθώς συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα άλλων τύπων και χαρακτηρίζεται από τη μέγιστη απόδοση. Αν αναλύσουμε την επιλογή των πελατών, τότε μπορούμε να συμπεράνουμε ότι αυτός είναι ο πιο απαιτητός υγραντήρας όλων αυτών των τροποποιήσεων. Ας δούμε τι προκαλεί αυτή τη δημοτικότητα.

Πώς είναι ο υγραντήρας αέρα U / W

Εξωτερικά, η συσκευή δεν διαφέρει πολύ από τα άλλα μοντέλα. Τα τεμάχια εργασίας περικλείονται σε κομψή θήκη, η οποία είναι εξοπλισμένη με αφαιρούμενο πάνελ. Υλικό του σώματος - ανθεκτικό στη θερμότητα τροποποιημένο πλαστικό, το σχήμα, το μέγεθος και το χρώμα μπορεί να διαφέρουν.

Από εναλλακτικά μοντέλα, ο υγραντήρας διακρίνεται από ένα piezoelectric radiator που βρίσκεται μέσα στο περίβλημα. Προκαλεί ταλαντώσεις u / z γύρω στα 5 MHz, τα οποία δρουν στην ανώτερη στρώση του νερού και σχηματίζουν μια αποκαλούμενη ομίχλη, η οποία στη συνέχεια εξαπλώνεται μέσω του αέρα, κορεσμένη με υγρασία.

Σχεδόν όλα τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ένα υδροστατικό για τον προσδιορισμό και τη διατήρηση του απαιτούμενου επιπέδου υγρασίας, ενός ιονιστή και γευστικού.

Αρχή λειτουργίας της συσκευής

Εξετάστε τι συμβαίνει πίσω από τα τοιχώματα του κύτους πριν το εκτοξευόμενο ατμό εκπέμπεται από το όπλο. Ο εκπομπός (δίσκος ή μεμβράνη) αρχίζει να λειτουργεί όταν εφαρμόζεται εναλλασσόμενο ρεύμα. Η υπερηχητική συχνότητα με τη μορφή ταλαντώσεων μεταφέρεται στο νερό, το οποίο σε ένα ειδικό θάλαμο διασπάται σε πολλά μικρά σταγονίδια. Στη συνέχεια, ένα υγρό περιβάλλον που μοιάζει με ομίχλη ή αεροζόλ ωθείται προς τα έξω από τη ροή αέρα που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα.

Αναχωρώντας από τον νεφελοποιητή, η ομίχλη διασκορπίζεται μέσα από το δωμάτιο. Το επίπεδο υγρασίας παρακολουθείται με υγρόμετρο. Μόλις οι παράμετροι φθάσουν σε μια προκαθορισμένη τιμή, οι δονήσεις της μεμβράνης καθίστανται λιγότερο αισθητές ή σταματούν. Σε κατάσταση αναμονής, ο υγραντήρας μπορεί να παραμείνει για αρκετές ώρες - έως ότου ο αέρας στεγνώσει κάτω από το κανονικό. Οι ισχυρές συσκευές γ / δ σας επιτρέπουν να αυξήσετε την υγρασία του αέρα στο 100%.

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά

Το μικροκλίμα στο δωμάτιο εξαρτάται απόλυτα από τις δυνατότητες της συσκευής, οπότε είναι σημαντικό όχι μόνο να επιλέξετε ένα όμορφο σχέδιο αλλά και να μελετήσετε τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Πρώτα απ 'όλα, δίνουμε προσοχή στις ακόλουθες παραμέτρους και λεπτομέρειες:

 • Παραγωγικότητα (ελάχιστη έως 200 g / h, μέση - 350 g / h, μέγιστη - πάνω από 350 g / h).
 • Περιοχή, για την οποία υπολογίζεται η δράση της συσκευής. Ο μέσος όρος για τα μοντέλα των νοικοκυριών είναι 50-70μ².
 • Επίπεδο θορύβου. Κατά κανόνα, δεν υπερβαίνει τα 25-30 dB.
 • Όγκος της δεξαμενής νερού. Οι μεσαίες δεξαμενές κυμαίνονται από 3 έως 5,5 λίτρα, αλλά υπάρχουν μίνι μοντέλα μέχρι 3 λίτρα, καθώς και συσκευές με πιο ευρύχωρες δεξαμενές - 6-7 λίτρα. Ορισμένες δεξαμενές έχουν αντιβακτηριακή επικάλυψη.
 • Παρουσία ρυθμιστή υγρασίας. Μια βολική ευκαιρία για τον έλεγχο των παραμέτρων του αέρα προκειμένου να επιτευχθούν τιμές κοντά στις προδιαγραφές.
 • Μηχανικός ή ηλεκτρονικός έλεγχος. Τα μοντέρνα μοντέλα είναι επίσης εξοπλισμένα με οθόνη αφής με ψηφιακή οθόνη.
 • Η παρουσία ενός τηλεχειριστηρίου, που αυξάνει το επίπεδο άνεσης.
 • Θερμοκρασία θέρμανσης νερού. Στις συσκευές γ / δ είναι συνήθως ίση με 80 ° C.
 • Παρουσία κασετών. Εκτός από ένα υποχρεωτικό στο κιτ μπορεί να πάει ανταλλακτικά, αλλά σπάνια.

Σχεδόν όλα τα προϊόντα της τελευταίας γενιάς είναι εξοπλισμένα με σύστημα ασφαλείας - αυτόματη απενεργοποίηση. Η μονάδα μεταβαίνει σε κατάσταση αναμονής ή απενεργοποιείται μόλις η στάθμη του νερού στη δεξαμενή μειωθεί στο κρίσιμο επίπεδο.

Επισκόπηση των πρόσθετων λειτουργιών

Στις πρόσθετες επιλογές δώστε προσοχή σε όσους δεν έχουν αρχικό μοντέλο, αλλά χρειάζονται την πιο βολική συσκευή. Η σειρά των τυπικών χαρακτηριστικών των υπερηχητικών μοντέλων μπορεί να συμπληρωθεί με τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • ένα σύνολο τρόπων, συμπεριλαμβανομένων των "παιδιών", "νύχτας"?
 • καθαρισμός του νερού από υπεριώδη ακτινοβολία.
 • ιονισμός.
 • αρωματοποίηση ·
 • φωτισμό της μονάδας ελέγχου ή της δεξαμενής.
 • ένδειξη ήχου

Λάβετε υπόψη ότι ορισμένα μοντέλα προϋπολογισμού, παρά τη χαμηλή τιμή, έχουν όλες τις πιθανές επιλογές. Και άλλοι, αντιθέτως, είναι αδικαιολόγητα ακριβοί, αν και είναι εξοπλισμένοι με ένα ελάχιστο σύνολο χρήσιμων "λοσιόν". Η τελευταία κατηγορία περιλαμβάνει τη διάσημη μάρκα Bork.

Συμβουλές για την επιλογή ενός υγραντήρα αέρα

Κατά την αγορά της συσκευής για το σπίτι θα πρέπει να καθοδηγείται από την περιοχή του δωματίου στο οποίο σχεδιάζεται να εγκαταστήσει έναν υγραντήρα, καθώς και τις απαραίτητες παραμέτρους υγρασίας.

Αν θέλετε να αγοράσετε ένα φθηνό μοντέλο για προσωρινή χρήση, αναλύει τον κατάλογο του ατμού και κλασικά όργανα - όπου μπορείτε να βρείτε ένα κατάλληλο επιλογές για όχι περισσότερο από 5 χιλιάδες ρούβλια.. Elite υγραντήρες είναι πολύ πιο ακριβά, για παράδειγμα, η τιμή των υπερήχων Dyson AM10 - περίπου 45.000 ρούβλια.

Ανεπάρκεια ελεύθερου χώρου; Χρειάζεστε ένα νέο μοντέλο που καταλαμβάνει λίγο χώρο. Ένα διακοσμητικό συμπαγές σώμα μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα τραπέζι, σε ένα ράφι ή σε ένα περβάζι παραθύρου. Αλλά να είστε έτοιμοι για το γεγονός ότι από καιρό σε καιρό θα πρέπει να αλλάξετε τα φίλτρα.

Η μέγιστη υγρασία και καθαρισμός μπορεί να επιτευχθεί με την αγορά ενός νεροχύτη αέρα. Θα πρέπει να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στη φροντίδα του εξοπλισμού, αλλά ο αέρας στο δωμάτιο θα παραμείνει πάντα καθαρός και υγιής.

Οι ανεμιστήρες της εσωτερικής χλωρίδας και των θερμοκηπίων στο σπίτι έχουν ελάχιστες επιλογές - η καλύτερη λύση είναι ένας υγραντήρας ατμού, ο οποίος, εάν είναι απαραίτητο, θα αυξήσει την υγρασία του αέρα στο 100% και επιπλέον θα αυξήσει τη θερμοκρασία.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Οι συμβουλές βίντεο από αρμόδιους θα σας βοηθήσουν να περιηγηθείτε καλύτερα στους σύγχρονους υγραντήρες αέρα και τις λειτουργίες τους.

Οι συστάσεις του Dr. Komarovsky:

Συμβουλές από επαγγελματίες συμβούλους:

Τα καλύτερα υπερηχητικά μοντέλα:

Όταν γνωρίζετε το σχεδιασμό και το σκοπό των υγραντήρων για το σπίτι σας, είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορο να επιλέξετε το ιδανικό μοντέλο. Κατά την εξοικείωση με τις τεχνικές παραμέτρους και τις πρόσθετες λειτουργίες, καθορίστε ποια αναλώσιμα χρειάζονται. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή είναι κατάλληλη για την χωρητικότητα και την περιοχή εξυπηρέτησης - και η ζωή σας θα είναι πολύ πιο άνετη.

Ο υγραντήρας εξετάζει τα οφέλη και τη βλάβη της γνώμης των γιατρών. Γιατί ένα διαμέρισμα χρειάζεται έναν υγραντήρα αέρα; Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των σύγχρονων οργάνων.

Σε αυτό το άρθρο θα αναθεωρήσουμε τις πληροφορίες σχετικά με αυτές τις συσκευές, και επίσης να σταθώ στην άποψη των υγροποιητών αέρα Komarovsky ανατροφοδότηση σχετικά με τα οφέλη και τις ζημίες των εν λόγω συσκευών.

Σήμερα, οι οικιακοί υγραντήρες είναι εξαιρετικά δημοφιλείς λόγω του γεγονότος ότι οι άνθρωποι ενημερώθηκαν για την ανάγκη τους να διατηρούν τη σωστή υγρασία μέσα στο δωμάτιο.

Και στην πραγματικότητα, για μια άνετη ύπαρξη, το μικροκλίμα του δωματίου είναι σημαντικό, το οποίο περιλαμβάνει τέτοιες έννοιες όπως η θερμοκρασία, ο φωτισμός, η υγρασία του αέρα και ο ιονισμός. Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο να αγοράσετε τη συσκευή και να την συνδέσετε στην πρίζα. Αυτοί οι δείκτες θα πρέπει να παρακολουθούνται και να παρακολουθούνται, διαφορετικά μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση μόνο με το μικροκλίμα των εγκαταστάσεων.

Υγροποιητές κριτικές και οφέλη

Χωρίς αμφιβολία, η υγρασία στο δωμάτιο είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας ειδικά για ένα σπίτι στο οποίο υπάρχουν μικρά παιδιά. Κάθε γονέας θέλει μόνο καλό για το παιδί του, αλλά, δυστυχώς, δεν είναι ασυνήθιστο ένας πατέρας ή μια μητέρα να βλάψει ένα παιδί με καλές προθέσεις χωρίς να το γνωρίζει.

Πριν τρέξετε στο κατάστημα για μια ενυδατική κρέμα, πρέπει να αποφασίσετε αν το χρειάζεστε στο σπίτι σας; Είναι απαραίτητο να καταλάβετε γιατί χρειάζεστε επιπλέον κορεσμό οξυγόνου με νερό; Πού εξαφανίζεται η φυσική υγρασία από τον αέρα; Όπως αποδείχθηκε, σε ένα σύγχρονο σπίτι υπάρχουν δύο πηγές που μπορούν να στεγνώσουν τον αέρα - κλιματισμό και θερμάστρα.

Σε εσωτερικούς χώρους ισχύει ο όρος "σχετική υγρασία αέρα", που καθορίζει την ποσότητα νερού που περιέχεται στον όγκο του οξυγόνου. Ακόμη και στο σχολείο μας είπαν ότι στον ζεστό αέρα η χωρητικότητα του νερού είναι πολύ υψηλότερη από την κρύα. Επομένως, όταν ενεργοποιείτε τον θερμαντήρα, η θερμοκρασία αυξάνεται και μαζί με αυτό αυξάνεται η ίδια χωρητικότητα και μειώνεται η σχετική υγρασία.

Ως αποτέλεσμα, υπάρχει ανεπαρκής υγρασία στο δωμάτιο. Στην περίπτωση χρήσης του κλιματιστικού, η θερμοκρασία του χώρου μειώνεται, με αποτέλεσμα η υγρασία του αέρα να αυξάνεται, μετά από την οποία απομακρύνεται η περίσσεια νερού από το δωμάτιο μέσω του κλιματιστικού. Είναι αυτή η υγρασία που στάζει από τον σωλήνα αποστράγγισης που βγαίνει από τον τοίχο του διαμερίσματός σας.

Έτσι, κατέστη σαφές ότι υπάρχει ανάγκη για χρήση υγραντήρων, καθώς κατά την λειτουργία συσκευών θέρμανσης και ψύξης διαταράσσεται η υγρασία στο δωμάτιο. Έτσι πώς να υγράνετε τον αέρα στο σπίτι και να μην βλάπτετε την υγεία; Στην απεραντοσύνη του δικτύου, μπορείτε να βρείτε πολλές αναθεωρήσεις των δυσαρεστημένων χρηστών τέτοιων συσκευών. Δηλώνουν τα εξής:

Maxim: Αποκτήθηκε αυτή η συσκευή και, στη συνέχεια, παρατήρησε ότι το παιδί άρχισε να βλάπτει πιο συχνά. Όταν ήρθε η βρογχίτιδα, αποφάσισε αμέσως να το εγκαταλείψει. " Τίποτα δεν εκπλήσσει, επειδή η αυξημένη υγρασία του αέρα - αυτό θεωρείται ένα ιδανικό περιβάλλον στο οποίο τα παθογόνα επιθυμούν να αναπτυχθούν. Και αν, εκτός από αυτό, το δωμάτιο έχει επίσης πυρετό, τότε αυτός είναι ένας άλλος ευνοϊκός παράγοντας για τα βακτηρίδια. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο δείκτης υγρασίας θα πρέπει να παρακολουθείται προσεκτικά, καθώς και το επίπεδο θερμοκρασίας. Είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα υγρόμετρο και να παρακολουθήσετε αυτόν τον δείκτη σε εσωτερικό χώρο, αποφεύγοντας τον υπερβολικό κορεσμό του αέρα με νερό. Ελισάβετ: Το καλοκαίρι, γίνεται αφόρητα ζεστό στην κατοικία, εάν χρησιμοποιείτε μια ενυδατική κρέμα. Αποφάσισα να μην το χρησιμοποιήσω, είναι πολύ καλύτερο και πιο εύκολο να αναπνεύσω χωρίς αυτό ». Σε αυτό το θέμα, ένα άτομο, κατά πάσα πιθανότητα, συγχέει τις έννοιες του "βουλωμένου" και "καυτού". Θυμηθείτε ότι ο υγραντήρας δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον αερισμό του δωματίου. Επιπλέον, σε ένα δωμάτιο όπου το επίπεδο υγρασίας είναι υψηλότερο, η θερμότητα είναι πολύ πιο δύσκολο να αντέξει. Σε αυτή την περίπτωση, θα είναι πιο άνετο όπου ο αέρας είναι ξηρότερος. Συνεπώς, συνιστάται η χρήση του υγραντήρα το καλοκαίρι μόνο σε συνδυασμό με το κλιματιστικό, προκειμένου να εξουδετερωθεί η επίδρασή του στην υγρασία του δωματίου.

Ο υπερηχητικός υγραντήρας ελέγχει τα οφέλη και τις βλάβες

Μεταξύ του πληθυσμού υπάρχει η άποψη ότι οι υπερηχητικοί υγραντήρες είναι επιβλαβείς, επειδή από αυτούς έρχεται «νεκρό» νερό. Αυτό δεν ισχύει. Ο υπέρηχος δεν μπορεί να επηρεάσει τη δομή του νερού. Το μόνο που κάνει αυτή η συσκευή είναι να επηρεάσει το υγρό με κύματα υψηλής συχνότητας που δεν ακούγονται στο ανθρώπινο αυτί. Ωστόσο, υπάρχουν μειονεκτήματα σε τέτοιες συσκευές. Όταν χρησιμοποιείται στο σπίτι για επιφάνειες επίπλων, οικιακών συσκευών και παρόμοια αντικείμενα, μπορεί να εμφανιστεί σπρέι αλατιού.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτός ο τύπος υγραντήρα εκπέμπει στο περιβάλλον όχι μόνο μόρια νερού, αλλά και τα άλατα που περιέχονται σε αυτό, σε αντίθεση με τον ατμό, που αφήνουν εναποθέσεις αλάτων μέσα στη συσκευή. Για να αποφύγετε μια τέτοια αρνητική επίδραση, χρειάζεται μόνο να χρησιμοποιήσετε απεσταγμένο νερό. Παρεμπιπτόντως, αυτές οι πληροφορίες αναφέρονται στο εγχειρίδιο χρήσης που είναι προσαρτημένο στη συσκευή.

Είναι οι υγραντήρες επιβλαβείς;

Ας στραφούμε προς την απάντηση στην ερώτηση αυτή στον Komarovsky. Στην ομιλία του, λέει ότι είναι αναμφίβολα δυνατή η πρόκληση ζημιών σε αυτές τις συσκευές, αλλά μόνο αν χρησιμοποιηθούν ακατάλληλα. Τις περισσότερες φορές αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν μελετούν τις οδηγίες για τη συσκευή που έχουν αγοράσει. Σε κάθε εγχειρίδιο υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την ανάγκη περιοδικού καθαρισμού και απολύμανσης τέτοιων συσκευών. Διαφορετικά, τα βακτήρια μπορούν να αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται στο υγρό και ο υγραντήρας του δωματίου σας μπορεί να γίνει εστία μόλυνσης στο σπίτι.

Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς υγραντήρα

Αυξήστε την τιμή της υγρασίας στο διαμέρισμά σας χωρίς τη βοήθεια ενός υγραντήρα. Υπάρχουν πολλοί απλοί αλλά αποτελεσματικοί τρόποι για να γίνει αυτό:

 1. Τοποθετήστε όλες τις δεξαμενές διαμερίσματος γεμάτες με νερό. Μπορεί να είναι σαν γλάστρες, κανάτες και αγγεία, τα οποία θα είναι πολύ πιο αφανή και δεν θα διαταράξουν την αρμονία του εσωτερικού σας.
 2. Ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να βάλετε λεκάνες με υγρό πάνω στην μπαταρία. Έτσι, το νερό θα εξατμιστεί πολύ πιο γρήγορα και η υγρασία στο δωμάτιο θα αυξηθεί γρηγορότερα από ό, τι στην πρώτη περίπτωση.
 3. Μπορείτε να κατασκευάσετε έναν υγραντήρα τον εαυτό σας χρησιμοποιώντας ένα ανεμιστήρα (ένα ψυγείο από έναν υπολογιστή) που είναι ενσωματωμένο σε ένα πλαστικό δοχείο με νερό. Επίσης, για καλύτερη απόδοση, αυτή η δεξαμενή μπορεί να τοποθετηθεί στην μπαταρία.
 4. Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την υγρασία είναι να στεγνώσετε τα ρούχα στο διαμέρισμα. Το νερό που περιέχεται στις ίνες των ιστών θα εξατμιστεί και θα κορεστεί ο αέρας στο σπίτι σας.
 5. Η παρουσία φυτών εσωτερικού χώρου είναι επίσης μια άλλη φυσική ενυδατική κρέμα. Τα φυτά εσωτερικού χώρου χρειάζονται τακτικά πότισμα. Το νερό από το έδαφος καταναλώνεται όχι μόνο από τα τρόφιμά του, αλλά εξατμίζεται σε μεγάλο βαθμό στο περιβάλλον.

Εάν η υγρασία στο σπίτι ή στο διαμέρισμα είναι κάτω από τη βέλτιστη κατάσταση, το δέρμα και οι βλεννογόνοι στεγανοί - αυτό ισχύει όχι μόνο για την αναπνευστική οδό και το ρινοφάρυγγα, αλλά και για το μάτι. Ως αποτέλεσμα, η ανοσία μειώνεται, η κούραση αυξάνεται. Από την υπερβολική ξηρότητα, το δωμάτιο υποφέρει: την εμφάνιση ξύλινων επίπλων, το παρκέ χάνεται, μπορεί να εμφανιστούν ρωγμές στις πόρτες. Για να έχετε κανονική υγρασία, μπορείτε να αγοράσετε έναν οικιακό υγραντήρα αέρα - το όφελος και η βλάβη στην υγεία αξίζει μια ξεχωριστή συζήτηση. Πριν αποφασίσετε για την αγορά της συσκευής, συνιστάται να γνωρίζετε τη γνώμη των γιατρών (ιδιαίτερα των παιδιατρικών) και των ιδιοκτητών, να μελετήσετε τους κανόνες χρήσης moisturizers, να εξοικειωθείτε με προοδευτικά μοντέλα.

Ο ίδιος ο υγραντήρας δεν μπορεί να δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες εσωτερικού χώρου. Η κατάσταση της υγείας ενός ατόμου επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες που αποτελούν ένα ενιαίο συγκρότημα.

 1. Υγρασία. Μιλώντας για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των υγραντήρων αέρα, είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι με την ίδια απόλυτη ποσότητα υδρατμού μπορείτε να αισθανθείτε διαφορετικά. Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία του αέρα, τόσο περισσότερη υγρασία μπορεί να απορροφήσει από μόνη της. Για παράδειγμα, αν υπάρχουν 2,5 mg νερού σε ένα κυβικό μέτρο αέρα και η θερμοκρασία του είναι +1, τότε η σχετική υγρασία είναι 50%, αφού ένα μέγιστο από ένα κυβικό μέτρο αέρα αυτής της θερμοκρασίας μπορεί να περιέχει 5 mg νερού. Όταν η θέρμανση είναι ενεργοποιημένη και ο αέρας θερμαίνεται στους + 21 °, η σχετική υγρασία μειώνεται στο 14%, αφού σε αυτή τη θερμοκρασία ο αέρας μπορεί ήδη να περιέχει έως και 18 mg υδρατμών. Το άτομο αισθάνεται άβολα ταυτόχρονα. Ο υγραντήρας του αέρα επιτρέπει την επαναφορά της βέλτιστης τιμής του σχετικού δείκτη.
 2. Θερμοκρασία. Το χειμώνα, το σύστημα θέρμανσης είναι προσαρμοσμένο για τη θέρμανση έως 21-24 ° C: σε υψηλότερη τιμή σε συνδυασμό με ύγρανση συμβαίνει ανεξέλεγκτη κορεσμό αέρα με υδρατμό, γίνεται δύσκολο να αναπνεύσει.
 3. Καθαρότητα του αέρα. Σε κλειστό χώρο, η συγκέντρωση αερίων ενώσεων που σχηματίζονται ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας, το μαγείρεμα, η εξάτμιση υλικών φινιρίσματος πολυμερούς αυξάνεται. Συσσωρευμένοι μικροοργανισμοί συσσωρεύονται επίσης στο δωμάτιο. Για να γίνει ο καθαριστής του αέρα, ο αερισμός είναι απαραίτητος και ο υγροποίηση είναι ανίσχυρος εδώ.
 4. Σκόνη και παθογόνα αλλεργιών. Η ενυδατική κρέμα δεν θα μειώσει την ποσότητα τους, αν και ο αέρας είναι αρκετά υγρός, η ευαισθησία του οργανισμού σε αυτά θα μειωθεί σημαντικά. Καρδινάλιος τρόποι για την καταπολέμηση αυτών των αρνητικών παραγόντων - τακτική στεγνό και υγρό καθαρισμό, απομάκρυνση των υπερβολικών χαλιών, περιοδικό πλύσιμο των κουρτινών.

Γνώμες σχετικά με τα οφέλη και τις βλάβες του υγραντήρα

Με την ξήρανση του ρινοφάρυγγα, το προστατευτικό του σύστημα παύει να λειτουργεί και αυτή είναι μία από τις κύριες αιτίες των κρυολογήματος, λοιμώδους και αλλεργικών ασθενειών. Ωστόσο, υπάρχει μια άποψη για τους κινδύνους της ενυδατικής κρέμας: δήθεν ο ίδιος μπορεί να προκαλέσει ασθένεια. Ειδικές συζητήσεις αφορούν το όφελος και τη βλάβη ενός υπερηχητικού υγραντήρα αέρα ή των αναλόγων του άλλων τύπων. Επιπλέον, δίνονται οι λόγοι για την αναποτελεσματικότητα των συσκευών.

Για να πάρετε μια ιδέα για τις υποτιθέμενες αδυναμίες των moisturizers, αξίζει να διαβάσετε τις πιο κοινές απόψεις και κριτικές σχετικά με τα σχόλια των ειδικών.

 1. Λόγω του υγραντήρα αέρα, μπορείτε να πάρετε έναν πονόλαιμο

Ακόμα και ένας ενήλικας μπορεί να πάρει πονόλαιμο με μια σταθερή υγρασία στο δωμάτιο πάνω από 80%, και ένα παιδί - ακόμα περισσότερο. Υπό αυτές τις συνθήκες, συλλέγεται πολύ βλέννα στην αναπνευστική οδό, η οποία προάγει την αναπαραγωγή βακτηριδίων. Το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας κυμαίνεται από 45 έως 60%, και για τα παιδιά - 50-70%. Σε διαμερίσματα με κεντρική θέρμανση το χειμώνα, ο αριθμός αυτός δεν υπερβαίνει το 35%. Αυτή η διαφορά απλώς διορθώνεται από τον υγραντήρα.

Σημαντικό: Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι η χρήση κλιματισμού κατά τη θερινή ώρα συμβάλλει επίσης στην ξήρανση του αέρα.

2. Η συσκευή δεν βοηθά στη δημιουργία της επιθυμητής λειτουργίας

Το μοντέλο πρέπει να επιλέγεται ανάλογα με την χωρητικότητα, συγκρίνοντάς το με την περιοχή του δωματίου. Εάν ο υγραντήρας έχει σχεδιαστεί για 15 m2, δεν είναι κατάλληλο για δωμάτιο 25 m2. Μια συσκευή χαμηλής ισχύος θα λειτουργεί χωρίς διακοπή, απαιτώντας τη συνεχή αναπλήρωση του νερού στη δεξαμενή.

 1. Ο υγραντήρας δημιουργεί κίνδυνο για το μωρό

συσκευή ατμού πρέπει να τοποθετούνται μακριά από τα παιδιά περιοχών, καθώς μπορεί να καούν από τον καυτό ατμό (στους υπερήχους και συμβατικές μονάδες, ο κανόνας αυτός δεν ισχύει, μπορούν να τεθούν σε οποιαδήποτε θέση). Το όφελος ή η βλάβη του υγραντήρα αέρα για ένα παιδί εξαρτάται συχνά από τις ενέργειες των γονέων. Προκειμένου ο υγραντήρας να μην μολύνει τον αέρα και να εξαπλωθεί τα βακτήρια, είναι απαραίτητο να αλλάζετε τακτικά τα φίλτρα, να πλένετε τα μέρη που έρχονται σε επαφή με το νερό. Μην ξεχάσετε τον περιοδικό αερισμό του δωματίου για να το γεμίσετε με καθαρό αέρα.

 1. Θα πρέπει να αγοράσει ακριβά φίλτρα

Τα αναλώσιμα υλικά δεν είναι φτηνά. Αλλάξτε τις με διαφορετική συχνότητα - αυτό αναφέρεται στις οδηγίες. Αγοράζοντας έναν υγραντήρα, καθορίστε όχι μόνο τη συχνότητα αντικατάστασης των φίλτρων αλλά και το κόστος τους σε διαφορετικές πρίζες - έτσι μπορείτε να βρείτε μια πιο συμφέρουσα επιλογή.

Παρά τις υπάρχουσες προκαταλήψεις, οι υγραντήρες στη χώρα μας αγοράζουν συχνότερα - κυρίως χάρη στους σύγχρονους γιατρούς. Από την πλευρά τους, ο ξηρός αέρας είναι εξαιρετικά επιβλαβής για την υγεία, αλλά για τα μωρά είναι απλά επικίνδυνος. Η χρήση ενός υγραντήρα αέρα, σύμφωνα με τους γιατρούς, υπερτερεί τις βλάβες αρκετές φορές.

Ακολουθεί μια λίστα με τις χρήσιμες ιδιότητες της συσκευής:

 1. Ρυθμίζει τη μεταφορά θερμότητας σε μικρά παιδιά. Το σώμα τους παράγει περισσότερη θερμότητα από τους ενήλικες, αλλά η επιστροφή τους είναι κυρίως μέσω των πνευμόνων, όχι του δέρματος. Επομένως, σε ξηρό αέρα, το μωρό χάνει πολλή υγρασία, το αίμα του συμπυκνώνεται και οι λειτουργίες των εσωτερικών οργάνων είναι δυνατές. Όταν στεγνώσουν οι βλεννώδεις μεμβράνες, τα μωρά σχηματίζουν κρούστα που παρεμβαίνουν στην αναπνοή - αυτό μερικές φορές οδηγεί σε πλήρη απόφραξη.
 2. Μειώνει τον κίνδυνο αναπνευστικών παθήσεων. Όταν η βλέννα μαραθεί, δεν είναι σε θέση να εξουδετερώσει επιβλαβείς ιούς και βακτηρίδια, και, αντιστρόφως, γίνεται φυτώριο τους. Πολύ αυξάνει η πιθανότητα να αρρωστήσετε με βρογχίτιδα, πνευμονία, ωτίτιδα, ιγμορίτιδα.
 3. Ανακουφίζει από την κατάσταση των αλλεργιών. Η αγορά ενός υγραντήρα καθαρισμού θα μειώσει τη συγκέντρωση των αλλεργιογόνων στο δωμάτιο, μειώνοντας την πιθανότητα εμφάνισης άσθματος, ρινίτιδας.
 4. Αναζωογόνηση και επούλωση του δέρματος. Όταν υγραίνεται, δεν ξεφλουδίζει, δεν ερεθίζει, οι ρυτίδες εμφανίζονται λιγότερο.
 5. Διατήρηση της ανοσίας, πρόληψη της αφυδάτωσης.

Σημαντικό: Με την κανονική υγρασία αυξάνεται η ικανότητα εργασίας ενός ατόμου, η συγκέντρωση της προσοχής αυξάνεται. Αισθανθείτε καλύτερα τα φυτά εσωτερικού χώρου, δημιουργήστε ένα άνετο περιβάλλον για ξύλινα έπιπλα και δάπεδα. Για να αποφευχθεί η αύξηση της υγρασίας πάνω από τα πρότυπα υγιεινής, παρακολουθείται με υγρόμετρο.

Χαρακτηριστικά της χρήσης υπερήχων υγραντήρες

Αυτά τα δημοφιλή οικιακά gadgets παράγουν κρύο ατμό, αν και στην πραγματικότητα, το νερό ψεκάζεται στα μικρότερα σωματίδια. Το κύριο στοιχείο λειτουργίας της συσκευής είναι μια μεμβράνη που ταλαντεύεται με τη συχνότητα του υπερήχου. Η συσκευή σας επιτρέπει να ρυθμίσετε χειροκίνητα (με την υγρασία) το επιθυμητό επίπεδο σχετικής υγρασίας, σβήνει αυτόματα όταν εξαντληθεί το νερό. Τέτοιοι υγραντήρες σχεδόν δεν δημιουργούν θόρυβο, καταναλώνουν ελάχιστο ηλεκτρισμό.

Στα φόρουμ, υπάρχουν μερικές φορές δηλώσεις ότι ένας υπερηχητικός υγραντήρας αέρα είναι βλάβη στα παιδιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συχνότητα των κυμάτων στα 5 MHz είναι απολύτως ασφαλής για τους ανθρώπους. Ο υπέρηχος χρησιμοποιείται ευρέως σε ιατρικές συσκευές διάγνωσης, φυσιοθεραπείας, νεφελοποιητές για εισπνοές. Στους υγραντήρες, τα υπερηχητικά κύματα μετατρέπονται σε μηχανικά κύματα, παρέχοντας δονητικές κινήσεις της μεμβράνης.

Το πραγματικό μειονέκτημα του υπερηχητικού υγραντήρα, μια δομή η οποία δεν είναι εφοδιασμένη με ένα ειδικό φίλτρο, είναι η εμφάνιση των επίπλων και άλλα είδη οικιακής χρήσης λευκό ίζημα που αποτελείται από ανόργανες ακαθαρσίες που περιέχονται στο νερό. Το πρόβλημα επιλύεται με τη βοήθεια τέτοιων ενεργειών:

 • η αγορά ενός υγραντήρα, που περιλαμβάνει ένα φίλτρο μαλακώματος νερού - μειώνει την περιεκτικότητα σε αλάτι στο νερό και εμποδίζει την εμφάνιση πλάκας.
 • βράζει, καθιζάνει ή χρησιμοποιεί απεσταγμένο νερό.
 • Η χρήση του νερού που καθαρίζεται χρησιμοποιώντας οικιακά φίλτρα για πόσιμο νερό.

Γενικοί κανόνες λειτουργίας των υγραντήρων

Αναλύοντας τις αναθεωρήσεις σχετικά με τον υγραντήρα αέρα, η εύνοιά του και η βλάβη αξιολογήθηκαν με αξιοπιστία από τον παιδίατρο Komarovsky. Κατά τη γνώμη του, η μόλυνση με επιβλαβείς μικροοργανισμούς, η καθίζηση σε δεξαμενές οποιουδήποτε είδους υγραντήρων, κλιματιστικών, λεβήτων μπορεί να αποφευχθεί με προσεκτική μελέτη του εγχειριδίου στη συσκευή. Σε αυτό, οι κατασκευαστές δηλώνουν το χρονοδιάγραμμα της αντικατάστασης των φίλτρων, τη συχνότητα συντήρησης, τις προφυλάξεις που πρέπει να τηρούνται.

Εδώ είναι μερικοί κανόνες για την ασφαλή λειτουργία του υγραντήρα, συνοψίζοντας το υλικό που παρουσιάζεται.

 • Πριν από την ενεργοποίηση της μονάδας διαβάστε τις οδηγίες και να είστε βέβαιος να εκπληρώσει τις απαιτήσεις της - για παράδειγμα, για την υπερήχων υγραντήρα δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε κατευθείαν το νερό από τη βρύση (μόνο για οχήματα χωρίς ειδικά φίλτρα).
 • Εάν η συσκευή δεν διαθέτει ενσωματωμένη υγρασία, η υγρασία παρακολουθείται με υγρόμετρο: η υπερβολική υγρασία δεν είναι λιγότερο επιβλαβής από το έλλειμμα. Η σχετική υγρασία στο δωμάτιο είναι 45-70%
 • Η υγρασία δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον εξαερισμό και δεν ακυρώνει τον έλεγχο θερμοκρασίας. Το διαμέρισμα ή το σπίτι διατηρείται σε θερμοκρασία 20-24 ο C.

Τι είναι ένας υγραντήρας αέρα και για ποιο λόγο;

Από το ίδιο το όνομα φαίνεται ότι η συσκευή έχει σχεδιαστεί για να υγραίνει τον αέρα, δηλαδή, με απλά λόγια, να αυξάνει την υγρασία. Κατά τη θέρμανση, ο αέρας σε πολλά διαμερίσματα πέφτει στο 10-20%, ενώ η κανονική υγρασία πρέπει να είναι μεταξύ 40 και 60%. Ως εκ τούτου, όπως παραπονέθηκε από πολλούς, καθίσταται δύσκολο να αναπνεύσει σε παιδιά στο στόμιο που σχηματίζεται ξηρή κρούστες, δυσκολία στην αναπνοή, και σε παιδιά και ενήλικες συχνά κρυολογήματα, ένας αυξανόμενος αριθμός βρογχίτιδα, ρινίτιδα, παραρρινοκολπίτιδα, η ίδια αρχίσουν να είναι δραστικά χρόνια αμυγδαλίτιδα, άσθμα και ούτω περαιτέρω, η ανοσία μειώνεται. Επίσης, υπάρχει δίψα, κόκκινο και φλεγμονή στα μάτια, ένα άτομο κουράζεται γρήγορα, δεν έχασε την ευκαιρία να επικεντρωθεί και ούτω καθεξής.

Επιπλέον, στεγνό στο σπίτι Ξύλινα έπιπλα, άλλοι παρκέ σαν κι αυτήν, ο ξηρός αέρας είναι κακό για το δέρμα μας επηρεάζει τα μαλλιά, ασθματικοί αναπνέουν βαριά. Από την ξηρότητα του αέρα, ακόμα και τα φυτά μας στο σπίτι υποφέρουν. Πολλοί παλεύουν με ξηρό αέρα, αρχίζει να κρεμάσει υγρές πετσέτες για την μπαταρία, και αν το σπίτι είναι πολύ ζεστό, στη συνέχεια, οδηγεί στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, η οποία είναι ακόμη χειρότερη επίδραση στην υγεία, οδηγώντας σε συμπύκνωση. Με την ευκαιρία, σε υψηλή θερμοκρασία και υγραντήρες να χρησιμοποιούν ανασφαλείς - το ίδιο αποτέλεσμα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το πρώτο πράγμα είναι να αερίσετε το δωμάτιο καλά, να απαλλαγείτε από τη σκόνη, να πλύνετε τα πατώματα, να ανανεώσετε την κατάσταση. Οι υγραντήρες εμφανίζονται επίσης το καλοκαίρι, εάν χρησιμοποιείται κλιματισμός στο δωμάτιο, το οποίο στεγνώνει επίσης τον αέρα. Εάν δεν υπάρχει κλιματιστικό, οι υγραντήρες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται, καθώς αυτό είναι άχρηστο.

Βλάβη στον υγραντήρα

Εκτός από τα οφέλη από τέτοιες συσκευές, μπορούν επίσης να προκαλέσουν προφανή βλάβη, ειδικά αν ένα άτομο χωρίς κατάλληλη προσοχή και οδηγίες ανάγνωσης, αρχίζει να το χειρίζεται. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ δυσάρεστο, διαβάστε τις συμβουλές των ειδικών, τι μπορεί να είναι γεμάτη με τη χρήση ενός υγραντήρα αέρα. Διαφορετικοί τύποι συσκευών μπορούν να προκαλέσουν διαφορετική βλάβη, διαβάζουμε περαιτέρω.

Κρύοι υγραντήρες - η παραδοσιακή και η βέλτιστη επιλογή. Αλλά - περιέχει φίλτρα που συσσωρεύουν μικρόβια και βακτήρια, τα οποία στη συνέχεια εισέρχονται στους πνεύμονες με αέρα. Εδώ πρέπει να είστε προσεκτικοί, να αλλάξετε τις κασέτες φίλτρων εγκαίρως, διαφορετικά όλοι θα είναι ακόμα πιο άρρωστοι από ό, τι χωρίς μια ενυδατική κρέμα.

Ο υπερηχητικός υγραντήρας - φαίνεται, είναι η πιο σύγχρονη συσκευή, αλλά έχει και μάλλον απτά μειονεκτήματα. Σε αυτό είναι απαραίτητο να ρίχνουμε πρακτικά απεσταγμένο νερό, γιατί αλλιώς σε έπιπλα και στους πνεύμονες τα μικρά σωματίδια ακαθαρσιών από το νερό θα εγκατασταθούν. Και το απεσταγμένο νερό δεν είναι εύκολο να πάρει, και δεν χρειάζεται σε μικρές ποσότητες.

Όταν χρησιμοποιείτε υγραντήρες, πρέπει να έχετε ένα υγρόμετρο στο σπίτι και να παρακολουθείτε συνεχώς τις ενδείξεις του, έτσι ώστε το επίπεδο υγρασίας να είναι εντός των απαιτούμενων ορίων 40-60%. Όπως παρακάτω, και πάνω - ήδη κακή για την υγεία.
Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα είναι απαραίτητη, όπως και η πράξη της προσωρινής βήματα για να αυξήσετε ή να σταθεροποιηθεί η υγρασία, και όχι, όπως κάποιοι φανατικοί αρπαχτεί το όργανο, θεωρώντας την ως πανάκεια για όλα. Αυτό λειτουργεί για ώρες, ημέρες, ημέρες, τα φίλτρα δεν αλλάζουν, και το αποτέλεσμα είναι λυπηρό. Τα πάντα με μετριοπάθεια, όπως γνωρίζετε, είναι καλά.

Ποιες συσκευές υπάρχουν

Εκτός από τους κατάλληλους υγραντήρες, υπάρχουν καθαριστικά, συνδυασμένα καθαριστικά με λειτουργία υγρασίας και συστήματα ελέγχου του κλίματος που συνδυάζουν όλες τις λειτουργίες μαζί. καθαρισμού του αέρα θα είναι χρήσιμες στην αίθουσα όπου ο αέρας δεν είναι μόνο στεγνό, αλλά και θολώνουν, είτε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, χώρους όπου υπάρχει σκόνη, λεύκες χνούδι, καπνού και ούτω καθεξής. Εδώ ο καθαριστής αέρα αφαιρεί όλη την περίσσεια από τον αέρα και ο υγραντήρας τον κορεσμεί με υγρασία. Ως αποτέλεσμα, αναπνέετε τον υγρανθέντα καθαρό αέρα και όχι ένα μείγμα παθογόνων μυκήτων, βακτηρίων, σωματιδίων σκόνης και άλλων μολύνσεων. Ως εκ τούτου, τα καθαριστικά αέρα είναι πολύ συναφή με τον μολυσμένο αιώνα μας. Έχουν ένα μηχανικό φιλτράρισμα που μόνο τα μεγάλα σωματίδια από τον αέρα απομακρύνει εκεί με τον άνθρακα με διήθηση, το οποίο επίσης απομακρύνει τις οσμές και πολύ λεπτά σωματίδια από τον αέρα, τα φίλτρα έχουν ιονίζουσα, δημιουργώντας ένα ηλεκτροστατικό πεδίο, και υπεριώδεις λάμπες σκοτώσει πραγματικά τους ιούς και τα βακτήρια.

Αυτές είναι συσκευές που λειτουργούν με "κρύα" εξάτμιση. Είναι εξοπλισμένα με δεξαμενές, όπου το νερό χύνεται στα εξερχόμενα στοιχεία. Ο αναπνευστήρας φυσά τον αέρα μέσα από αυτά και το βυθίζει. Αυτές οι συσκευές είναι οικονομικές, ρυθμίζουν οι ίδιοι την υγρασία, είναι σιωπηλές και απλές στη χρήση.

Και εδώ, χύνεται νερό στο ειδικό δοχείο, υπάρχουν ηλεκτρόδια που το θερμαίνουν και ο ατμός βγαίνει από τη συσκευή, που υγραίνει τον αέρα. Όταν έχει εξατμιστεί όλο το νερό, η συσκευή σβήνει. Η ταλαιπωρία ενός τέτοιου συνόλου είναι ότι πρέπει να προσθέτει συνεχώς νερό, καταναλώνει πολλή ενέργεια και δεν είναι οικονομικό. Δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε φυτώριο, αλλά είναι κατάλληλο για εισπνοή και αρωματοποίηση του αέρα.

Αυτό το είδος του μέσου είναι δημοφιλές και αποτελεσματικό. Μια ειδική πλάκα τροφοδοτείται με νερό, ένα νέφος σχηματίζεται από κραδασμούς, ο ανεμιστήρας τον οδηγεί στο δωμάτιο και έτσι αυξάνεται το επίπεδο υγρασίας. Η συσκευή είναι παραγωγική, σχεδόν σιωπηλή, ασφαλής, αλλά πολύ πιο ακριβή από τα προηγούμενα ανάλογα.

Κλιματικά συστήματα και πλύσιμο αέρα

Συνδυάζει τις λειτουργίες καθαρισμού και ενυδάτωσης, οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν μαζί μεμονωμένα. Αυτό είναι καλό για μολυσμένα δωμάτια ή στο βρεφονηπιακό σταθμό ή όπου οι εγκαταστάσεις δεν καθαρίζονται και αερίζονται συχνά, για τους πάσχοντες από αλλεργίες και ούτω καθεξής. Αυτά τα συστήματα ονομάζονται επίσης "Air Wash", το οποίο είναι δικαιολογημένο, αφού ο αέρας καθαρίζεται με νερό, καθώς πλένεται και υγραίνεται. Αυτές οι συσκευές είναι συνήθως αποδοτικές, αθόρυβες, δεν χρειάζεται να αλλάξετε φίλτρα σε αυτά, μπορείτε να αρωματιστείτε το δωμάτιο. Αλλά η τιμή τους είναι υψηλή και οι διαστάσεις είναι αρκετά μεγάλες.

Διαφορά στον τρόπο διαχείρισης

Οι υγραντήρες μπορούν να λειτουργούν χειροκίνητα ή ηλεκτρονικά (ακριβότερα ανάλογα). Η μηχανική με τη βοήθεια ειδικών στυλό επιτρέπει τη ρύθμιση του χρονοδιακόπτη και τη ρύθμιση του επιθυμητού τρόπου λειτουργίας. Οι ηλεκτρονικές συσκευές έχουν συνήθως οθόνη και ελέγχονται με κουμπιά. Μπορούν να ρυθμίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τον τρόπο λειτουργίας, να αλλάξουν την ένταση της εξάτμισης και να ρυθμίσουν την ταχύτητα περιστροφής των πτερυγίων του ανεμιστήρα. Θα πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι εάν η οικογένεια έχει ασθματικούς, είναι απαραίτητο να επιλέξετε τη συσκευή με πολλά φίλτρα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά τους υγραντήρες

Πρώτα απ 'όλα, οι ειδικοί συμβουλεύουν να αγοράσουν ένα υγρόμετρο για να βεβαιωθείτε ότι χρειάζεστε μια ενυδατική κρέμα. Εάν η υγρασία του δωματίου είναι κάτω από 40%, ειδικά αν μειωθεί στο 15-20%, υπάρχει σίγουρα - είναι απαραίτητο. Επιπλέον, μετρητής υγρασίας είναι απαραίτητη, ακόμα και αν έχετε αγοράσει μια συσκευή με ενσωματωμένο υγρόμετρο, γιατί συχνά ψεύδονται, και μετρά την υγρασία στην ίδια τη συσκευή, έτσι ώστε η ενσωματωμένη ανάγνωση υγρόμετρο συχνά δεν είναι αλήθεια.
Στη συνέχεια - η θερμοκρασία. Θα πρέπει να είναι σε εσωτερικούς χώρους όχι πάνω από 25 μοίρες και όχι κάτω από 18, ειδικά αν το σπίτι έχει ένα μωρό.
Εάν θέλετε να πάρετε μια υπερηχητική συσκευή - η ιδέα είναι καλή μόνο αν μπορείτε να την γεμίσετε με το μέγιστο καθαρό νερό, διαφορετικά θα έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα. Αντί για την ανανέωση, θα αναπνεύσετε ξένη ύλη από το νερό, το οποίο θα εγκατασταθεί στους πνεύμονες και στα έπιπλα σας. Υπό την παρουσία τέτοιου νερού, η χρήση ενός υπερηχητικού υγραντήρα μπορεί να είναι μια ιδανική λύση, ενώ παράλληλα ελέγχει το καθεστώς θερμοκρασίας και λειτουργεί σωστά τη συσκευή, αερίζοντας τους χώρους εγκαίρως και κάνοντας ένα υγρό συχνό καθαρισμό.
Κοιτάξτε, αυτό είναι ενδιαφέρον :.

Γιατί χρειάζομαι έναν υγραντήρα αέρα σε ένα διαμέρισμα;

Το ανθρώπινο σώμα στη διαδικασία εξέλιξης έχει προσαρμοστεί στην αυξημένη υγρασία, έτσι ώστε ο ξηρός αέρας να προκαλέσει μια καθαρά αρνητική αντίδραση. Η υγρασία είναι απαραίτητη για το σώμα να εκτελεί τις βασικές διαδικασίες της ζωής και σε ξηρές συνθήκες ένα άτομο αρχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα με την ευημερία. Πόσο μεγάλη είναι η υγρασία στα σύγχρονα διαμερίσματα; Θα εκπλαγείτε. Γνωρίζατε ότι στην έρημο της Σαχάρας (ένα από τα πιο ξηρά μέρη του πλανήτη), η σχετική υγρασία είναι 25 τοις εκατό; Όσο για τα διαμερίσματα, το χειμώνα, όταν λειτουργεί κεντρική θέρμανση, το επίπεδο υγρασίας σε κατοικημένα διαμερίσματα μπορεί να μειωθεί στο 20%! Δηλαδή, η κατάσταση είναι χειρότερη από ό, τι στη Σαχάρα. Φυσικά, αυτό δεν μπορεί παρά να επηρεάσει την υγεία μας.

Βέλτιστα εύρη υγρασίας:

1. Το πρόσωπο - 40-70%
2. Φυτά - 55-75%
3. Αντίκες και βιβλία - 40-60%
4. Έπιπλα - 40-60%
5. Οικιακές συσκευές και ηλεκτρονικά είδη - 45-60%

Ο κατάλογος των βέλτιστων σειρών δείχνει ότι η χαμηλή υγρασία επηρεάζει αρνητικά όχι μόνο το άτομο, αλλά και τα οικιακά φυτά, τις οικιακές συσκευές, τα έπιπλα κλπ.

Τι είναι επικίνδυνο για χαμηλή υγρασία στο δωμάτιο;

Φυσικά, η υπερβολική υγρασία δεν είναι επίσης καλή, αλλά η χαμηλή υγρασία είναι ένα πραγματικά επικίνδυνο φαινόμενο. Κατ 'αρχάς, το χαμηλωμένο επίπεδο υγρασίας θα αυξήσει την ποσότητα σκόνης στο δωμάτιο και αν είστε προδιάθεση για αλλεργικές αντιδράσεις, θα πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Δεύτερον, όλες οι βλεννώδεις μεμβράνες υποφέρουν από ξηρό αέρα, συμπεριλαμβανομένου του λαιμού, της μύτης, των ματιών και των πνευμόνων. Ο ξηρός αέρας μπορεί επίσης να ξεραίνει το δέρμα σας.

Από όλα τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι με χαμηλό επίπεδο υγρασίας θα πρέπει να καταπολεμήσετε τις πιο δραστικές μεθόδους. Αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε πάντα καλή υγεία. Πώς να κορεστεί ο αέρας στο διαμέρισμά σας με ζωντανή υγρασία; Η απάντηση είναι απλή. Πρέπει να πάτε στο κατάστημα και να αγοράσετε έναν υγραντήρα αέρα, η τιμή του οποίου δεν θα σας καταστρέψει πολύ.

Τι είναι ένας υγραντήρας;

Οι υγραντήρες είναι μια συσκευή που έχει ως σκοπό να υγραίνει τον αέρα στα διαμερίσματα. Με τη βοήθεια ενός υγραντήρα μπορείτε να διατηρήσετε το μικροκλίμα στο απαιτούμενο επίπεδο, δημιουργώντας μια ευνοϊκή ατμόσφαιρα για τον οργανισμό σας. Οι υγραντήρες δεν θα αυξήσουν ποτέ την υγρασία στο δωμάτιο στο 100%, εκτός εάν τα ρυθμίσετε στην κατάλληλη λειτουργία. Το επίπεδο υγρασίας με τον υγραντήρα θα παραμείνει πάντα στο βέλτιστο επίπεδο. Αφού επιτευχθεί η απαιτούμενη στάθμη υγρασίας, ο υγραντήρας θα εισέλθει στη λειτουργία συντήρησης του καθορισμένου επιπέδου, γεγονός που αυξάνει δραματικά την οικονομία αυτών των αξιόλογων συσκευών. Θυμηθείτε ότι οι υγραντήρες είναι απολύτως ασφαλείς συσκευές και ότι η χρήση τους δεν μπορεί να βλάψει ένα άτομο ή το περιβάλλον.

Προκειμένου ο υγραντήρας αέρα να λειτουργεί με μέγιστη απόδοση, πρέπει να τοποθετείται σε κλειστό χώρο, έτσι ώστε η υγρασία να μην υπερβαίνει αυτό. Η χρήση συσκευών υγρασίας είναι εξαιρετικά απλή. Δεν χρειάζεται να πληρώνετε επιπλέον αξεσουάρ ή να ξοδεύετε για να ανεφοδιάσετε τον υγραντήρα. Η εργασία με τη συσκευή ξεκινάει αμέσως μετά την εγκατάσταση, αλλά μπορείτε εύκολα να εγκαταστήσετε την εγκατάσταση μόνοι σας. Για να αρχίσετε να εργάζεστε με τον υγραντήρα, πρέπει να τοποθετήσετε τη συσκευή στη σωστή θέση, να ρίξετε το νερό μέσα, όπως σε ένα κανονικό σίδερο, και να την συνδέσετε στην πρίζα. Η συσκευή μπορεί να εκτελεί υγρασία χωρίς να δημιουργεί θόρυβο. Το έργο του εξατμιστή δεν θα επηρεάσει τις συνηθισμένες δουλειές του σπιτιού σας.

Λειτουργίες σύγχρονων υγραντήρων

1. Διατηρήστε το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο.
2. Καθαρισμός της ατμόσφαιρας από ακαθαρσίες και σκόνη.
3. Εξάλειψη του ηλεκτροστατικού στρες.

Ποιο είναι το σύνθετο κλίμα για το σπίτι;

Το κλιματικό συγκρότημα είναι μια οικιακή συσκευή ικανή να εκτελεί μια ποικιλία λειτουργιών με στόχο τη βελτίωση της κλιματιστικής λειτουργίας του δωματίου. Ποιες είναι αυτές οι λειτουργίες;

Υγρασία του αέρα. Το έργο του κλιματικού συγκροτήματος, με στόχο την υγρασία του αέρα, είναι το ίδιο με το έργο του παραδοσιακού υγραντήρα. Το νερό εξατμίζεται φυσικά, με αποτέλεσμα τη φυσική υγρασία. Το επίπεδο υγρασίας μπορεί να διατηρηθεί σε ένα εκτεταμένο εύρος. Με την αύξηση της υγρασίας στο δωμάτιο, η απόδοση του συγκροτήματος μειώνεται.

Καθαρισμός αέρα. Τα κλιματικά συγκροτήματα χρησιμοποιούν ειδικά φίλτρα για τον καθαρισμό του αέρα, το καθένα από τα οποία αποσκοπεί στην καταπολέμηση ξεχωριστού τύπου σκόνης διαφορετικού μεγέθους και προέλευσης. Τα κλιματικά σύμπλοκα είναι σε θέση να καθαρίζουν τον αέρα από τον καπνό, τον καπνό, την εξάτμιση, τα ακάρεα σκόνης, τα βακτηρίδια και τη συνηθισμένη οικιακή σκόνη.

Ιονιστής αέρα. Τα κλιματικά σύμπλοκα είναι απαραίτητα εξοπλισμένα με ιονιστές αέρα του ενσωματωμένου τύπου, οι οποίοι κορεάζουν τον αέρα στο δωμάτιο με ιόντα οξυγόνου.
Αρωματικοποίηση του αέρα. Στη συσκευή υπάρχει μια ειδική κάψουλα με αρωματικά έλαια, με τα οποία το κλιματικό σύστημα μπορεί να αρωματιστεί τον αέρα.

Πλεονεκτήματα κλιματικών συμπλεγμάτων

Τα κλιματικά σύμπλοκα έχουν πολύ μικρό μέγεθος, το οποίο για μια τέτοια πολυλειτουργική συσκευή είναι εκπληκτικό.

Μειονεκτήματα των κλιματικών συμπλεγμάτων

Οι φτηνές συσκευές μπορούν να περιορίσουν το ποσοστό υγρασίας του αέρα κατά 60%, το οποίο μπορεί να μην είναι αρκετό υπό ορισμένες συνθήκες. Περιοδικά, θα πρέπει να αλλάξετε τις προμήθειες. Και δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές λειτουργίες στο συγκρότημα του κλίματος, θα πρέπει να το κάνουμε αυτό αρκετά συχνά.

Καθαριστές αέρα ως υγραντήρας.

Τέτοιες συσκευές, όπως οι εξαγνιστές αέρα, αποδεικνύεται, μπορούν επίσης να υγράνουν την ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Αλλά το βασικό τους καθήκον παραμένει καθαρισμός. Η αρχή του καθαριστή αέρα είναι παρόμοια με τον παραδοσιακό υγραντήρα, αλλά η σκόνη στον αναρροφούμενο αέρα διέρχεται από το νερό στη συσκευή και στη συνέχεια εγκαθίσταται στο τηγάνι. Η ατμόσφαιρα αποστέλλεται αποκλειστικά σε φρέσκο, καθαρό και υγρό αέρα. Τα καθαριστικά αέρα είναι ιδανικά για δωμάτια με υψηλό βαθμό σκόνης.

Πλεονεκτήματα καθαρισμού αέρα

Το κύριο πλεονέκτημα, όπως καταλαβαίνετε, είναι ο ταχύτερος καθαρισμός του αέρα, μαζί με την ενυδάτωση του. Η λειτουργία τέτοιων συσκευών δεν προκαλεί εξωτερικό θόρυβο. Για τον καθαρισμό και την υγρασία του αέρα, δεν απαιτούνται πρόσθετα αναλώσιμα ή φίλτρα.

Μειονεκτήματα καθαρισμού του αέρα

Μείον, στην πραγματικότητα, ένας. Δεδομένου ότι το κύριο καθήκον του καθαριστή είναι να αφαιρέσει το δωμάτιο από τη σκόνη, η δευτερεύουσα λειτουργία είναι υγρασία, που περιορίζεται στο 60 τοις εκατό.

Φρέσκος αέρας είναι απαραίτητος για την κανονική ζωή και την ευεξία. Αλλά μέσα από τον αεραγωγό, μπορεί να εισέλθει στο περίβλημα κάποια ποσότητα επιβλαβών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων των αερίων και της σκόνης, η οποία δεν επιτρέπει τη χρήση αυτού του τρόπου αερισμού, εκτός αν σίγουρα δεν είναι σπίτι στο χωριό. Για αποτελεσματικό καθαρισμό και πρόσθετη πηγή υγρασίας, οι υγραντήρες αέρα είναι πλέον διαθέσιμοι, προικισμένοι με οφέλη και βλάβες, σύμφωνα με τις αναθεωρήσεις των καταναλωτών και τη γνώμη των γιατρών.

Η σύγχρονη αγορά είναι γεμάτη με διάφορα μοντέλα τέτοιων συσκευών, ικανά να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του αέρα, την περιεκτικότητα σε ιόντα και την υγρασία. Τα όργανα που εκτελούν παρόμοιες λειτουργίες εμφανίστηκαν για πολύ καιρό, αλλά η δημοτικότητα τους άρχισε να γίνεται σχετικά πρόσφατα. Ποιοι είναι οι υγραντήρες;

Οι υγραντήρες στην αγορά αντιπροσωπεύονται από τρεις τύπους:

1. Παραδοσιακά. Η λειτουργία μιας τέτοιας συσκευής βασίζεται σε «ψυχρή» εξάτμιση ή φυσικό - το νερό χύνεται μέσα στο βαρέλι, από εκεί φτάνει στο στοιχείο που την εξατμίζει. Με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα, ο αέρας διοχετεύεται μέσω αυτού, οπότε γίνεται υγρασία. Τέτοιες συσκευές χαρακτηρίζονται από οικονομία, χαμηλό επίπεδο θορύβου και μέγιστη ευκολία χρήσης.

Λόγω της διαδικασίας αυτορύθμισης, επιτυγχάνονται οι βέλτιστες τιμές υγρασίας για μια συγκεκριμένη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Για να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά ένας τέτοιος υγραντήρας, πρέπει να τοποθετήσετε μια πρόσθετη πηγή θερμότητας δίπλα του.

2. Ατμός. Η αρχή λειτουργίας ενός τέτοιου υγραντήρα είναι "θερμή" εξάτμιση. Τα ζεύγη των ηλεκτροδίων θερμαίνουν το νερό στη συσκευή στο μέγιστο, πράγμα που οδηγεί σε μετάβαση στην κατάσταση του ατμού. Μετά την εξάτμιση ολόκληρου του όγκου υγρού, η συσκευή σβήνει αυτόματα. Το κύριο πλεονέκτημα - υψηλή απόδοση με δυνατότητα αύξησης της υγρασίας σε υψηλότερα σημάδια.

Είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε συνεχώς τη στάθμη του νερού για απρόσκοπτη λειτουργία. Στον εξοπλισμό του δεν υπάρχει υδροστάτη, συν ένα μεγάλο όγκο κατανάλωσης ισχύος. Λόγω της παραγωγής πολύ ζεστού ατμού, δεν είναι δυνατόν να εγκατασταθεί ένας τέτοιος υγραντήρας στο δωμάτιο των παιδιών. Αλλά είναι ιδανικό για εισπνοές και αρωματοθεραπεία, ρίχνοντας μια μικρή ποσότητα λαδιού στο ακροφύσιο της συσκευής.

3. Υπερηχογράφημα. Τέτοιες συσκευές θεωρούνται η πιο αποτελεσματική και η ζήτηση. Η αρχή της λειτουργίας έγκειται στην τροφοδοσία ύδατος στην πλάκα, που δονείται στον τρόπο υψηλής συχνότητας. Το αποτέλεσμα είναι ο σχηματισμός ενός νέφους με το τρέξιμο του μέσω ενός ανεμιστήρα στην κατοικία.

Μια τέτοια συσκευή είναι ικανή να παράγει δροσερό υγρό αέρα. Σύμφωνα με κριτικές, το όφελος και η βλάβη του υπερηχητικού υγραντήρα είναι η υψηλή απόδοση, η ασφάλεια, αλλά το υψηλό κόστος και η εξάρτηση από την ποιότητα του νερού. Για να εργαστείτε είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε απεσταγμένο νερό, οι λεπτομέρειες είναι παρακάτω.

Υπάρχουν επίσης νεροχύτες με κλιματικά συγκροτήματα που συνδυάζουν ένα καθαριστικό με έναν υγραντήρα. Τέτοια συσκευή αφαιρεί από την ρυπαντές του αέρα, τον καπνό του τσιγάρου, η σκόνη και τα μαλλιά, σε συνδυασμό με το ότι ενυδάτωση σε ένα άνετο περιβάλλον μέσα από το «κρύο» εξάτμιση. Είναι οικονομικά, υψηλής απόδοσης, χωρίς θόρυβο και δεν απαιτούν αλλαγή φίλτρων.

Ο άμεσος σκοπός της συσκευής είναι να αυξήσει την υγρασία του αέρα με την αφαίρεση της αρνητικής επίδρασης της υπερβολικής ξηρότητας του περιβάλλοντος στην κατοικία. Το κύριο πλεονέκτημα του υγραντήρα αέρα είναι η ανάγκη του για την υγεία του σώματος του παιδιού.

Ο μεταβολισμός του παιδιού είναι πολύ έντονος, προκαλώντας μεγάλη θερμότητα, όταν η ρύθμιση της ανταλλαγής θερμότητας γίνεται κυρίως από τους πνεύμονες. Με μια μεγάλη ξηρότητα του αέρα, μια μεγάλη ποσότητα νερού χάνεται από το σώμα, με αποτέλεσμα την υπερβολική εφίδρωση με πάχυνση του αίματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να διαταραχθούν ακόμη και οι δραστηριότητες ορισμένων συστημάτων και οργανισμών:

 • Η υπερβολική ξηρότητα των βλεννογόνων της μύτης και του λάρυγγα προκαλεί απώλεια προστατευτικών ιδιοτήτων, εξαιτίας των οποίων αναπτύσσονται ευνοϊκές συνθήκες για τη ζωή των παθογόνων βακτηριδίων. Εξαιτίας αυτού, το παιδί αναπτύσσει βρογχίτιδα, μέση ωτίτιδα, πνευμονία, ιγμορίτιδα και άλλες ασθένειες.
 • Ο υγραντήρας είναι χρήσιμος στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου άσθματος με ρινίτιδα.
 • Η ανεπαρκής υγρασία στο δωμάτιο συνεπάγεται ξηρό δέρμα, με αποτέλεσμα το ξεφλούδισμα, τον ερεθισμό και την πρόωρη γήρανση.
 • Μια τέτοια συσκευή υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα με την προστασία του σώματος από πιθανή αφυδάτωση.
 • Η υπερβολική ξηρότητα του περιβάλλοντος μειώνει την προσοχή και προκαλεί κόπωση.
 • Επιπλέον, μια τέτοια συσκευή θα βοηθήσει στη διατήρηση των επίπλων από ξύλο περισσότερο, συμπεριλαμβανομένων των θυρών που μπορούν να στεγνώσουν και να παραμορφωθούν με ανεπαρκή υγρασία.
 • Για τα φυτά, ο υγραντήρας είναι επίσης χρήσιμος, βοηθώντας τους να αισθάνονται κανονικοί και να μεγαλώνουν καλά.

Σύμφωνα με τους γιατρούς και πολυάριθμες κριτικές, ένας υγραντήρας αέρα είναι χρήσιμος για τα μάτια, επιλύοντας το πρόβλημα με την ξηρότητα τους. Χάρη σε αυτή τη συσκευή, δεν χρειάζεται να ενυδατώνετε επιπλέον τα βλεννώδη μάτια για να απαλλαγείτε από ερυθρότητα και φαγούρα.

Για την καλύτερη κατανόηση των βλαβερών επιπτώσεων των υγραντήρων, αξίζει να εξεταστεί το καθένα ξεχωριστά:

 1. Λόγω της εκτόξευσης θερμού ατμού έξω από τη συσκευή ατμού έχει την ευκαιρία να καεί. Επιπλέον, προκαλούν υψηλή θερμοκρασία αέρα με ταυτόχρονη χρήση συσκευών θέρμανσης. Και ένα ακόμα μειονέκτημα - κατά την τοποθέτησή του κοντά στον τοίχο, υπάρχει ο κίνδυνος να καταστραφεί η κάλυψή του.
 2. Η βλάβη του παραδοσιακού υγραντήρα αέρα συνίσταται στη συσσώρευση στην αντικαταστάσιμη κασέτα διαφόρων μικροοργανισμών επιβλαβών για το σώμα. Αυτό οφείλεται στην ταυτόχρονη λειτουργία του καθαρισμού του αέρα με την επακόλουθη εκπομπή συλλεχθέντων σωματιδίων με σκόνη στο περιβάλλον.
 3. Οι υγραντήρες υπερήχων είναι επιβλαβείς, εκτοξεύοντας το υγρό ταυτόχρονα με άλλα στοιχεία που διαλύονται σε αυτό. Συνήθως είναι αλάτι και πιθανές βλαβερές ουσίες που στη συνέχεια εναποτίθενται στα γύρω έπιπλα, συμπεριλαμβανομένου του δαπέδου και των πνευμόνων. Για να αποφευχθεί αυτό, συνιστάται να χρησιμοποιείτε μόνο απεσταγμένο νερό.

Χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε τέτοια συσκευή, είναι απαραίτητο να παρακολουθείται συνεχώς το επίπεδο υγρασίας - στην πραγματικότητα οι υπερεκτιμημένοι δείκτες της είναι επιβλαβείς καθώς και η υπερβολική ξηρότητα. Αυτό γίνεται με ένα υγρόμετρο που αγοράζεται χωριστά ή έχει ήδη ενσωματωθεί στον υγραντήρα.

Κανόνες λειτουργίας

Για να έχετε το μέγιστο όφελος και όφελος, ο υγραντήρας πρέπει να λειτουργεί σωστά:

 • Πριν συνδέσετε τη συσκευή, φροντίστε να διαβάσετε τις οδηγίες. Για παράδειγμα, για να μην γεμίσει ο υπερηχητικός μηχανισμός με νερό από τη βρύση από άγνοια;
 • Με την παρουσία gyrostat, θα πρέπει να παρακολουθείτε τακτικά την απόδοσή του με υγρόμετρο. Οι αριθμοί αυτοί δεν πρέπει να είναι μικρότεροι από 45 και να υπερβαίνουν το 60 τοις εκατό για ένα δωμάτιο όπου υπάρχουν ενήλικες και από 50 έως 70 τοις εκατό στο παιδικό δωμάτιο.
 • Δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση της λειτουργίας υγρασίας με τον αερισμό με παρακολούθηση της θερμοκρασίας. Δεν πρέπει να υπερβαίνουν τους 23 βαθμούς.

Παρατηρώντας όλους αυτούς τους απλούς κανόνες, απομένει μόνο να απολαύσετε όλα τα οφέλη ενός υγραντήρα αέρα.

Ένας περιορισμένος προϋπολογισμός σας αναγκάζει να αγοράσετε μια φθηνή συσκευή που δεν είναι εξοπλισμένη με πρόσθετες λειτουργίες. Αυτό ισχύει για το χρονοδιακόπτη, την υγρασία, τον οπίσθιο φωτισμό, την οθόνη και τον περιστροφικό διαχύτη. Μια γνωστή μάρκα προσθέτει επίσης αξία.

Οποιοδήποτε μοντέλο είναι κατάλληλο για τη χρήση του, τόσο σε κτίριο κατοικιών όσο και στην παραγωγή. Η επιλογή του υγραντήρα βασίζεται στα εξής:

 1. Στις παραμέτρους της περιοχής στην οποία εξαρτάται ο όγκος της δεξαμενής και της παραγωγικότητας του υγραντήρα.
 2. Στη διαχείριση με την παρουσία μηχανισμών που επεκτείνουν λειτουργίες. Μπορεί να είναι ένας ιονιστής, μια δεξαμενή για αρωματικά έλαια και ένα φίλτρο που προστατεύει από βλαβερές ουσίες και ρύπους.
 3. Κόστος ενέργειας.
 4. Δείκτες θορύβου.

Η σωστή χρήση του οργάνου θα αυξηθεί η υγρασία, η οποία θα βελτιώσει τον ύπνο, την εξάλειψη ερεθισμός του λαιμού και ξηρότητα των οφθαλμών, το δέρμα θα πάψει να ξεκολλήσουν και να αφήσει τα κρυολογήματα.

Ακόμα και τα φυτά εσωτερικού χώρου θα αισθάνονται καλύτερα, ευχαριστώντας τα μάτια των δασκάλων τους. Είναι πάντα δυνατό να βελτιωθεί το κλίμα σε μια κατοικία, που προκαλείται από την υπερβολική ξηρότητα του μέσου αέρα από τη συσκευή, την ενυδάτωση της.