Αυτόματη ιδιωτικοποίηση

Η λειτουργία του φρέον είναι να αποφευχθεί η υπερβολική θέρμανση του κλιματικού συστήματος. Εάν δεν τα συμπληρώσετε εγκαίρως, ο εξοπλισμός μπορεί να υπερθερμανθεί και να αποτύχει. Και αυτός είναι ο λόγος για να πραγματοποιηθεί μια σημαντική αναθεώρηση ολόκληρου του συστήματος, το οποίο δεν θα είναι ακριβό. Ως εκ τούτου, πρέπει να ξέρετε πώς να αντλήσετε freon στο κλιματιστικό σωστά στο σπίτι.

Πώς να μάθετε ότι το κλιματιστικό χρειάζεται ανεφοδιασμό καυσίμων

Όλοι γνωρίζουν ότι το κλιματιστικό πρέπει να αναπληρωθεί, αλλά πώς ξέρετε πότε; Υπάρχουν τρία κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα του γεγονότος ότι το ψυκτικό μέσο τελειώνει στο διαχωρισμένο σύστημα:

 • Στο εσωτερικό μπλοκ σχηματίζεται πάγος.
 • Η αποτελεσματικότητα του εξοπλισμού ψύξης έχει μειωθεί σημαντικά.
 • Όταν η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, σχηματίζεται παγετός στις βαλβίδες.

Πριν γεμίσετε, μάθετε πού εξαφανίστηκε ο Φρέων, ο οποίος αντλήθηκε στο σύστημα την προηγούμενη φορά. Παρά το γεγονός ότι η εξάτμιση του Freon είναι μια απολύτως φυσική διαδικασία, ο κανόνας θεωρείται ότι μειώνει το επίπεδο του κατά περισσότερο από 8% ετησίως από τον αρχικό όγκο. Εάν οι απώλειες υπερβαίνουν αυτό το ποσό, τότε μπορούμε να μιλάμε για διαρροή. Για να αποφευχθούν οι αρνητικές συνέπειες, είναι πολύ σημαντικό να ανιχνεύσετε εγκαίρως τη διαρροή ψυκτικού μέσου. Δεδομένου ότι το Freon περιέχει λάδι, οι θέσεις διαρροής μπορούν να είναι οπτικά ορατές, - στους σωλήνες από αυτό παραμένουν λιπαροί λεκέδες.

Προετοιμασία για ανεφοδιασμό του συστήματος

Πρώτα πρέπει να αποφασίσετε εάν πρέπει να ανεφοδιάσετε τη συσκευή σας. Υπάρχουν πολλά σημάδια που μπορείτε να μάθετε.

Ο ανεφοδιασμός είναι απολύτως απαραίτητος, εάν:

 1. Κατά τη διαδικασία εγκατάστασης του εξοπλισμού, έχουν διαπραχθεί ελαττώματα που προκαλούν διαρροή Freon, για παράδειγμα, βλάβη διαρροής.
 2. Πρόσφατα, το κλιματιστικό επισκευάστηκε.
 3. Σε περίπτωση κανονικής διαρροής, είναι απαραίτητο να γεμίσετε την ποσότητα ψυκτικού μέσου.

Είναι πολύ σημαντικό να καθορίσετε τον τύπο του φρέον που πρέπει να φορτίζεται η συσκευή σας. Αυτό είναι σημαντικό, αφού αφού έχετε ξαναγεμίσει το κλιματιστικό με φρέον άλλης μάρκας, κινδυνεύετε να καταστρέψετε ολόκληρο το σύστημα.

Πριν ξεκινήσετε την τροφοδοσία, χρησιμοποιήστε το τηλεχειριστήριο για να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του κλιματιστικού σε θερμοκρασία 18oC και επιλέξτε τη λειτουργία ψύξης. Για να καταλάβετε πότε πρέπει να σταματήσετε την πλήρωση, πρέπει να κοιτάξετε την ανάγνωση του θερμόμετρου, το οποίο φτάνει στο σημείο που ο αέρας προέρχεται από την εσωτερική μονάδα. Παρακολουθήστε το θερμόμετρο. Η αύξηση της θερμοκρασίας θα σημαίνει το τέλος του ανεφοδιασμού.

Ένα από τα πιο σημαντικά στάδια της διαδικασίας ανεφοδιασμού είναι ο ακριβής υπολογισμός της απαιτούμενης ποσότητας ψυκτικού μέσου. Ο υπολογισμός πρέπει να βασίζεται στην ικανότητα του διαχωρισμένου συστήματος, στο μήκος του αγωγού κατά μήκος του οποίου κινείται η ουσία και στον τρόπο λειτουργίας του κλιματιστικού.

Μέθοδοι ανεφοδιασμού του κλιματιστικού

Η πλήρωση του συστήματος διάσπασης με φρέον είναι δυνατή με την εφαρμογή της τεχνικής πίεσης, αλλά μόνο με την παρουσία ακριβών δεδομένων από τον κατασκευαστή. Η συσκευή φορτίζεται συνδέοντας τη δεξαμενή φρέον στο σύστημα διαχωρισμού μέσω μιας πολλαπλής που είναι εφοδιασμένη με μετρητή πίεσης. Η έγχυση πραγματοποιείται σταδιακά με μικρά τμήματα της ουσίας. Αφού φορτώσετε το επόμενο τμήμα της ουσίας, ελέγξτε την ανάγνωση του μανόμετρου σύμφωνα με τα πρότυπα που καθορίζονται στον πίνακα. Όταν επιτευχθούν οι ενδείξεις που περιγράφονται στις προδιαγραφές του κατασκευαστή, τερματίζεται η πλήρωση του συστήματος.

Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο ανεφοδιασμού κατά βάρος, το freon είναι εύκολο να κατεβάσετε τον εαυτό σας. Μόνο για πρώτη φορά, πρέπει να ζυγίσετε το δοχείο μαζί του. Καθ 'όλη τη διαδικασία, από καιρό σε καιρό, ο έλεγχος ζυγίζει το μπαλόνι. Το γεγονός ότι το αέριο περνά από τον κύλινδρο μέσα στη δεξαμενή χωρίς απώλεια φρέον, φρέον ως εκ τούτου μάζα που εισέρχονται στην ικανότητα κλιματισμού είναι ίσο με το σχήμα, το οποίο θα μειώσει το βάρος του δοχείου. Αυτή είναι μια πιο απλή τεχνική, σε σύγκριση με την προηγούμενη. Είναι πιο κατάλληλο για αυτο-εφαρμογή. Έλλειψη μεθοδολογίας που πριν από εκείνη που ακολουθείται, είναι απαραίτητο να εκτελέσει μια ψυκτικό άντλησης από το σύστημα και να πραγματοποιήσει εκκένωση του κλιματιστικού.

Με τον ακριβή προσδιορισμό της ποσότητας ουσίας για επαναπλήρωση, μπορείτε εύκολα να αντλήσετε Freon τον εαυτό σας με έναν κύλινδρο πλήρωσης. Η λήψη γίνεται σε δύο στάδια. Πρώτα γεμίστε τον κύλινδρο και, στη συνέχεια, το κλιματιστικό. Τα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός κυλίνδρου είναι ότι μπορείτε να επιτύχετε υψηλή ακρίβεια και να ανεφοδιάσετε γρήγορα. Οι κύλινδροι με λειτουργία θέρμανσης επιτρέπουν τη διατήρηση της πίεσης και της θερμοκρασίας στο ίδιο επίπεδο. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη φροντίδας της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος. Τα μειονεκτήματα αυτής της μεθόδου μπορούν να αποδοθούν στο γεγονός ότι ο όγκος της ουσίας για ανεφοδιασμό θα περιοριστεί σε δύο χιλιόγραμμα. Επιπλέον, όταν χρησιμοποιείτε έναν κύλινδρο, καθώς και χρησιμοποιώντας μια κλίμακα, είναι απαραίτητο να εξαγάγετε το ψυκτικό μέσο και να εκκενώσετε το σύστημα.

Η λήψη freon με τα χέρια σας μπορεί να γίνει με τη βοήθεια τεχνικών υπερθέρμανσης και υπερψύξης. Για να τα εφαρμόσετε, πρέπει να κάνετε μετρήσεις θερμοκρασίας και να υπολογίσετε τη διαφορά στην απόδοσή τους. Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο, θα πρέπει να υπολογίσετε τη διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας κορεσμού και της θερμοκρασίας στον αγωγό. Την ίδια στιγμή, η απόσταση από τον συμπιεστή κατά τη διάρκεια της μέτρησης δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 20 cm και η πίεση πρέπει να χαμηλώνει.

Η μέθοδος υπερψύξης περιλαμβάνει τον προσδιορισμό της θερμοκρασίας συμπυκνώματος και της θερμοκρασίας συμπύκνωσης στον αγωγό. Στην περίπτωση αυτή, η δεύτερη καθορίζεται από έναν ειδικό πίνακα. Η θερμοκρασία λαμβάνεται ως βάση για τον κορεσμό του Freon. Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι είναι μάλλον δύσκολο να εφαρμοστεί σε ένα άτομο που δεν είναι πολύ έμπειρο στη συσκευή για split εξοπλισμό.

Τύποι ψυκτικών μέσων

Όλος ο σύγχρονος εξοπλισμός για τον κλιματισμό λειτουργεί με freon. Συμπύκνωση εντός της συσκευής, εκπέμπει θερμότητα, και, εξάτμιση, - αντίθετα απορροφά. Λόγω αυτής της μοναδικής ιδιότητας, μπορεί να εξασφαλίσει αποτελεσματικά τη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού. Εάν το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο, ο Freon θα εξατμιστεί και θα βγάλει θερμότητα από το δωμάτιο. Έτσι, πραγματοποιείται ψύξη με αέρα. Με την πάροδο του χρόνου, με την επαναλαμβανόμενη χρήση του συστήματος διάσπασης, το freon σταδιακά εξατμίζεται από το κλιματιστικό. Έτσι, από καιρό σε καιρό το σύστημα χρειάζεται ανεφοδιασμό. Η ουσία εκκενώνεται από το εσωτερικό κύκλωμα του εξοπλισμού, στις θέσεις όπου η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού είναι συνδεδεμένη στην εσωτερική μονάδα.

Το Freon είναι ένα απόλυτα ασφαλές αέριο, το οποίο πωλείται σε κυλίνδρους σε εξειδικευμένα καταστήματα. Στην πώληση υπάρχει ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων μέσων για ανεφοδιασμό του κλιματιστικού. Η επιλογή του ψυκτικού μέσου πρέπει να γίνεται με γνώση της μάρκας του κλιματιστικού.

Για παράδειγμα, το freon για τα κλιματιστικά R-22, το πιο κοινό εμπορικό σήμα ψυκτικού μέσου. Χρησιμοποιείται για ανεφοδιασμό τόσο παλαιών μοντέλων διαχωριστικών συστημάτων όσο και για ανεφοδιασμό σύγχρονων κλιματιστικών. Επιπλέον, είναι το πιο βέλτιστο για την τιμή. Με μια διαρροή, αυτός ο τύπος φρέον θα εξατμιστεί ομοιόμορφα. Δυστυχώς, δεν είναι αβλαβές για το στρώμα του όζοντος της Γης.

Το Freon R-410A είναι μια νέα γενιά ψυκτικού μέσου που είναι απολύτως ασφαλές για το περιβάλλον και έχει επίσης θετική επίδραση στην ικανότητα του κλιματιστικού μηχανήματος λόγω της χρήσης υψηλότερης πίεσης. Και αυτό, με τη σειρά του, εξοικονομεί ενέργεια τέλεια.

Το Freon R-407C έχει σχεδιαστεί για να ανεφοδιάζει εξοπλισμό βιομηχανικού κλιματισμού. Όταν μια διαρροή αυτού του φρέον αρχικά εξατμίζει ελαφρά συστατικά. Τα μειονεκτήματα είναι ότι το κλιματιστικό γεμάτο με αυτό δεν μπορεί να αναπληρωθεί. Θα χρειαστεί να αφαιρέσετε πλήρως το φρέον από τον εξοπλισμό και μόνο τότε να πραγματοποιήσετε τον πλήρη ανεφοδιασμό.

Το σύστημα διασύνδεσης φρένων ανεφοδιασμού πραγματοποιείται περίπου μία φορά ή δύο φορές το χρόνο. Αλλά, αν το αγόρασα, τότε πριν από την ώρα που χρειάζεστε ανεφοδιασμό, πιθανότατα θα χρειαστούν αρκετά χρόνια. Ο χρόνος μεταξύ του επόμενου ανεφοδιασμού εξαρτάται από το είδος του εξοπλισμού που έχετε εγκαταστήσει. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να μάθετε από το εγχειρίδιο λειτουργίας ή από έναν ειδικό που πραγματοποίησε την εγκατάσταση ενός κλιματιστικού.

Τέλος, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μην εξοικονομούμε το ανεφοδιασμό του κλιματιστικού. Μην πάρετε ένα φτηνό ψυκτικό, το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις θα είναι υποβαθμισμένο. Ελέγξτε την κατάσταση του κλιματικού σας συστήματος και αν παρατηρήσετε τυχόν ενδείξεις ότι δεν υπάρχει αρκετό ψυκτικό μέσο στον εξοπλισμό, τότε ανεφοδιάστε αμέσως. Στη συνέχεια, η συσκευή θα λειτουργεί σταθερά και αποτελεσματικά. Τώρα ξέρετε πώς να αντλήσετε φρέον στο κλιματιστικό σωστά, γεγονός που αναμφίβολα θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του συστήματος διάσπασης.

Πλήρεις οδηγίες για το ανεφοδιασμό των οικιακών κλιματιστικών

Είδος όλη μέρα και νύχτα! Σήμερα στο άρθρο θα μιλήσουμε για το ανεφοδιασμό ενός διαχωρισμένου συστήματος. Κατά τη λειτουργία του ή αμέσως

μετά από μια κακή εγκατάσταση, μπορείτε να εντοπίσετε την έλλειψη ψυκτικού (freon) στο σύστημα. Εάν η αιτία της διαρροής είναι σφάλμα εργοστασίου (διαρροή καλοριφέρ της εσωτερικής ή εξωτερικής μονάδας), αυτό συμβαίνει συνήθως κατά την εγκατάσταση της συσκευής. Εάν δεν αποκαλύφθηκε ο εργοστασιακός γάμος, οι κύριοι λόγοι για τη διαρροή είναι μόνο δύο:

 • Ο πρώτος λόγος είναι τα σφάλματα εγκατάστασης (περίπου το 80% των περιπτώσεων διαρροής). Τις περισσότερες φορές αυτό οφείλεται σε κακή ποιότητα κύλισης χαλκοσωλήνων. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να εντοπίσετε και να εξαλείψετε την αιτία της διαρροής πριν γεμίσετε το "condder".
 • Ο δεύτερος λόγος είναι μια φυσική διαρροή (αν μπορείτε να το πείτε). Αν και, θεωρητικά, ο βρόχος φρέον πρέπει να είναι αεροστεγής. Ακόμη και σε ακριβά μοντέλα, δεν αποκλείεται η ασήμαντη έξοδος ψυκτικού μέσω των συνδέσεων και των βαλβίδων εξυπηρέτησης.

Η διαδικασία ανεφοδιασμού του κλιματιστικού με το ψυκτικό μέσο είναι σύντομη, αλλά απαιτεί προσοχή, προσοχή και κατανόηση της όλης διαδικασίας. Τα παραμικρά σφάλματα στο φρέον "ένεση" μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρή βλάβη του διαχωρισμένου συστήματος. Και μπορείτε να υποφέρετε τον εαυτό σας. Επομένως, δεν είναι σκόπιμο να πραγματοποιηθεί αυτή η λειτουργία χωρίς τη γνώση του κλιματιστικού.

Συμπληρωματικό σύστημα διαχωρισμού

Φανταστείτε ότι η αιτία της διαρροής που έχουμε ήδη βρει και εξαλείψει. Τώρα πρέπει να ολοκληρώσετε τον ανεφοδιασμό του κλιματιστικού. Τι πρέπει να κάνουμε:

 1. Βγάζουμε τα απομεινάρια του φρέον στο σύστημα. Για αυτό, στο εξωτερικό μπλοκ Ξεβιδώστε τα παξιμάδια των σωλήνων χαλκού αριστερόστροφα.
 2. Όταν όλο το αέριο εξαερίζεται, σφίγγουμε τα παξιμάδια με τους σωλήνες πίσω.
 3. Συνδέουμε τον αριστερό εύκαμπτο σωλήνα του μανόμετρο στην εξωτερική μονάδα (στην οποία είναι κατάλληλος ένας μεγάλης διαμέτρου σωλήνας). Ο μεσαίος σωλήνας του μανόμετρου συνδέεται με την αντλία κενού. Ανοίγουμε με ένα εξάγωνο και τους δύο γερανούς στο εξωτερικό μπλοκ, έτσι ώστε ο αέρας αντλείται έπειτα από όλο το σύστημα (από την εσωτερική και εξωτερική μονάδα και από τους σωλήνες).
 4. Ξεκινάμε την αντλία και ανοίγουμε την αριστερή βαλβίδα στο μανόμετρο (αριστερόστροφα).
 5. Περιμένουμε για αρκετά λεπτά ενώ ο αέρας "αντλείται έξω". Για μικρά κλιματιστικά (μέχρι 2,7 kW ισχύος) και σύντομη "διαδρομή" (μέχρι 5 μέτρα), περιμένετε 8 έως 10 λεπτά.
 6. Μετά την "άντληση" του αέρα επικαλύπτοντας την αριστερή βαλβίδα του μανόμετρο και αμέσως μετά απενεργοποιήσαμε την αντλία. Εξετάζουμε τις μετρήσεις των μετρητών πίεσης (το βέλος πρέπει να είναι στη θέση "-1").
 7. Στη συνέχεια, αποσυνδέουμε τον MEDIUM σωλήνα του μανόμετρο από την αντλία και συνδέουμε τη φιάλη με τη φρέον.
 8. Ανοίγουμε το κρουνό στον κύλινδρο, γυρίζουμε το και το βάζουμε στις ζυγαριές. Για να ψύξετε το ψυκτικό υγρό σε υγρή κατάσταση.
 9. Ανοίγουμε για λίγα δευτερόλεπτα τους σωστούς μετρητές του μανόμετρου (περίπου 3-5 δευτερόλεπτα, μέχρι να βγει το υγρό φρέον). Για να συμπιεστεί ο αέρας από τα όργανα μέτρησης πίεσης, έτσι ώστε να μην εισέλθει στη συσκευή κλιματισμού στη συνέχεια.
 10. Τέλος, γυρίζουμε στην έγχυση ψυκτικού μέσου. Βρίσκουμε στην πινακίδα του κλιματιστικού το σωστό ποσό Freon. Επαναφέρετε την ισορροπία. Στη συνέχεια, ανοίξτε περιοδικά τους αριστερούς μετρητές του μανόμετρου και αυστηρά τις κλίμακες Ελέγξτε την ποσότητα του φρέον (εισάγεται στο κλιματιστικό). Όταν γεμίσει το σωστό βάρος Freon, κλείστε την αριστερή βαλβίδα του μανόμετρου.
 11. Στη συνέχεια, κλείστε το κρουνό στη δεξαμενή με φρέον. Βγάζουμε το υπόλοιπο φρέον από το μανόμετρο ανοίγοντας τους ΔΕΚΤΕΣ μετρητές του μανόμετρου.
 12. Αποσυνδέστε τον αριστερό σωλήνα του μανόμετρο από το κλιματιστικό. Προσοχή παρακαλώ. εδώ πρέπει να είστε SUPER καθαρό και πολύ γρήγορα να ξεβιδώσετε τον εύκαμπτο σωλήνα, έτσι ώστε να μην καίγεται freon (πάντα φοράει γάντια). Ακόμη και ειδικοί με εμπειρία μπορεί να υποφέρουν κατά τη διάρκεια αυτής της λειτουργίας.

Τι άλλο πρέπει να ξέρετε:

Σε οικιακά κλιματιστικά, χρησιμοποιούνται τρεις τύποι φρέον. Το πολυ-συστατικό freon της μάρκας R410 ήρθε να αντικαταστήσει το R22 (καταστροφή όζοντος). Στη συνέχεια εμφανίστηκε το freon R32. Ένα από τα συστατικά 32 και 410 φρεόνια είναι πιο ασταθές. Εάν υπάρχει διαρροή, αλλάζει η σύνθεση του ψυκτικού μέσου. Για να εξασφαλιστεί η τέλεια σύνθεση αυτών των φρέον, δεν εξαιρείται πλήρης επαναπλήρωση. Ενώ η παλιά R22 μπορεί απλώς να αναπληρωθεί.

Στη διαδικασία εργασίας με το freon είναι απαραίτητο να τηρούνται οι προφυλάξεις ασφαλείας, οι απρόσεκτες ενέργειες μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρά εγκαύματα. Εάν δεν είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας, τότε μην χειρίζεστε αυτό το ζήτημα. Αφήστε τα σχόλιά σας αν το άρθρο ήταν χρήσιμο! Σας συνιστώ να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο, το οποίο δείχνει σαφώς όλη τη διαδικασία πλήρωσης.

Πώς να ξαναγεμίσετε το οικιακό κλιματιστικό σας - οδηγίες

Μετά την εγκατάσταση ή την επισκευή του οικιακού διαχωριστικού συστήματος, το κύκλωμα εργασίας είναι γεμάτο με ψυκτικό - μια ειδική ουσία που εξατμίζεται σε αρνητικές θερμοκρασίες. Σύμφωνα με τους δημοσιευμένους τιμοκαταλόγους στο Διαδίκτυο, η τιμή αυτής της υπηρεσίας ξεκινά από 2000 ρούβλια (35 cu. E.). Μια εναλλακτική λύση είναι να αποθηκεύσετε και να λύσετε το πρόβλημα μόνοι σας. Προσφέρουμε να εξετάσετε 3 ερωτήσεις: όταν είναι απαραίτητο να ανεφοδιάσετε το κλιματιστικό με freon, πόσο κοστίζει η ενοικίαση εξοπλισμού και πώς να κάνετε την εργασία σας.

Πόσο συχνά γεμίζετε το ψυγείο του σπιτιού σας

Η έγχυση Freon στο σύστημα διάσπασης πραγματοποιείται σε τρεις περιπτώσεις:

 • κατά τη διαδικασία εγκατάστασης ή επανεγκατάστασης σε μια νέα θέση.
 • μετά την επισκευή, που συνεπάγεται αποσύνδεση των γραμμών Freon.
 • ως αποτέλεσμα διαρροής ψυκτικού από το κύκλωμα.

Για αναφορά. Τα κλιματιστικά κινητής τηλεφωνίας και παραθύρων, που εκτελούνται με τη μορφή μονομπλόκ, δεν χρειάζονται πρακτικά πρόσθετη πλήρωση του φρέον. Οι σωλήνες μικρού μήκους, τοποθετημένοι στο εργοστάσιο, βρίσκονται μέσα στο περίβλημα και δεν είναι προσβάσιμοι στους εγκαταστάτες "στρίψιμο". Ένα άλλο πράγμα είναι ένα ψυγείο αυτοκινήτου, που υπόκειται σε δόνηση και συχνά χάνει ψυκτικό.

Οι ψύκτες - τα μονοκόμματα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να χάσουν αέρια φρέον, αντί να διασπαστούν με εξωτερικές επικοινωνίες

Στην πραγματικότητα, μετά την εγκατάσταση ενός νέου κλιματιστικού, δεν χρειάζεται να γεμίσετε το φρέον - ο παραγωγός προωθεί το φυσικό αέριο στην εξωτερική μονάδα. Ομοίως, έρχονται σε επαφή οι αρμόδιοι πλοίαρχοι - κατά την επισκευή ή την αποσυναρμολόγηση ενός διαχωρισμού, το ψυκτικό υγρό αντλείται στον εναλλάκτη θερμότητας της εξωτερικής μονάδας. Οι δύο πρώτες περιπτώσεις αφορούν την απώλεια μιας ουσίας λόγω ανεπιτυχών ενεργειών.

Για την ανεπαρκή ποσότητα Freon στο σύστημα της κλιματικής μονάδας υποδεικνύονται τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • η απόδοση ψύξης μειώνεται - ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας οδηγεί ζεστό αέρα.
 • Ο συμπιεστής λειτουργεί σε λειτουργία πλήρους φορτίου χωρίς διακοπή.
 • το κλιματιστικό του μετατροπέα παρουσιάζει σφάλματα και συχνά απενεργοποιείται (στην οθόνη εμφανίζεται ο κωδικός βλάβης).
 • που βρίσκεται στο εξωτερικό μπλοκ της θύρας εξυπηρέτησης, όπου έρχεται η γραμμή υγρού, καλυμμένη με πάγο.
 • υπό την επίδραση της πίεσης Freon στη διαρρέουσα ένωση εμφανίστηκε το πετρέλαιο.
 • κατάψυξη του εξατμιστήρα της εσωτερικής μονάδας.

Σημείωση: Οι θύρες σέρβις του διαχωρισμένου συστήματος βρίσκονται κάτω από το κάλυμμα στο πλευρικό τοίχωμα της εξωτερικής μονάδας. Δύο κύριες γραμμές συνδέονται με αυτές, όπου το φρέον κυκλοφορεί σε υγρή και αέρια κατάσταση. Η διάμετρος του σωλήνα υγρού είναι μικρότερη από εκείνη του σωλήνα αερίου.

Το πλήρες σύνολο των συνεπειών - το λιμάνι εξυπηρέτησης αερίου στο πετρέλαιο, το υγρό ήταν καλυμμένο με παγετό, στη φωτογραφία στα δεξιά - ο παγωμένος εξατμιστήρας της εσωτερικής μονάδας

Στο βίντεο και στους χώρους των εταιρειών που ασχολούνται με την εγκατάσταση ψυγείων, υπάρχει μια σύσταση: τα οικιακά κλιματιστικά πρέπει να τροφοδοτούνται σχεδόν κάθε χρόνο. Στην πραγματικότητα, ο σωστά εγκατεστημένος διαχωρισμός σέρβεται ήσυχα χωρίς ανεφοδιασμό για 3-5 χρόνια, διότι μέσω αξιόπιστων συνδέσεων ένας μεγάλος όγκος ψυκτικού δεν μπορεί να διαρρεύσει.

Αν τα παραπάνω σημάδια παρατηρούνται συχνά, θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τις αρθρώσεις και να ελέγξετε την ποιότητα της έλασης. Ο εργοστασιακός γάμος μέσα στις μονάδες είναι σπάνιο ακόμα και για τους "Κινέζους".

Εξ ου και η συμβουλή: φροντίστε το ντύσιμο, όταν είναι πραγματικά απαραίτητο. Αλλά πρέπει να καθαρίσετε το κλιματιστικό κάθε χρόνο.

Εξοπλισμός και υλικά για εργασία

Για να κάνετε αυτόνομο ανεφοδιασμό του οικιακού σας συστήματος διάσπασης, αγοράστε ή καλύτερα να νοικιάσετε ένα μικρό σύνολο εξοπλισμού:

 • αντλία κενού δύο σταδίων, εξοπλισμένη με βαλβίδα αντεπιστροφής ·
 • Πολλαπλασιαστή μανομέτρου με παράθυρο επιθεώρησης και σύνολο εύκαμπτων σωλήνων.
 • ηλεκτρονικές κλίμακες δαπέδου.
 • καρότα κλειδιά και hexahedrons με μέγεθος 5-8 mm (πιθανώς, θα είναι σε μια οικονομία σπίτι).

Σημείωση: Τα μοντέλα των αντλιών που διαθέτουν βαλβίδα αντεπιστροφής δεν "ρίχνουν" το δικό τους λάδι στους σωλήνες freon κατά τη λειτουργία.

Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξετε το σωστό freon για το κλιματιστικό, εστιάζοντας στην πινακίδα της εργοστασιακής μονάδας στην εξωτερική μονάδα ή στις οδηγίες χρήσης του ψυγείου. Η πινακίδα τύπου δηλώνει τον βαθμό ψυκτικού μέσου και τον κανόνα φόρτισης, εκφρασμένο σε χιλιόγραμμα (ή γραμμάρια).

Κατά την επιλογή του τύπου ψυκτικού μέσου, χρησιμοποιήστε απλές οδηγίες:

 1. Αγοράστε το φρέον που αναγράφεται στην ετικέτα, άλλα εμπορικά σήματα δεν θα λειτουργήσουν. Το πιο συνηθισμένο αέριο δύο συστατικών είναι το R410a, λιγότερο συνηθισμένο είναι το R22 ή το R134a (στα αυτοκίνητα). Το Chladon R12 θεωρείται ξεπερασμένο και επομένως αποσύρεται από την παραγωγή.
 2. Κατά την ενοικίαση ενός συλλέκτη αντοχής, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει το εμπορικό σήμα σχετικά με το χρησιμοποιούμενο ψυκτικό μέσο. Συσκευή και εύκαμπτοι σωλήνες, που εργάζονται με φρέον R22, δεν μπορεί να εφαρμοστεί για την πλήρωση R410A αερίου, επειδή προστίθενται διάφορα έλαια - ορυκτών και συνθετικών που βασίζονται, αντίστοιχα.
 3. Για τη σύνδεση του σταθμού μέτρησης με τις θύρες σέρβις του διαχωρισμένου συστήματος που λειτουργεί με ψυκτικό μέσο R410a, χρησιμοποιείται ειδικός προσαρμογέας.
 4. Υπολογίστε το βάρος του ψυκτικού με περιθώριο. Ο καθαρισμός των εύκαμπτων σωλήνων θα πάρει περίπου 50 γραμμάρια συν 30 γραμμάρια για κάθε επιπλέον μετρητή οδικής κυκλοφορίας αν το μήκος τους υπερβαίνει τα 3 μέτρα.
 5. Για τα περισσότερα κλιματιστικά που εγκαθίστανται στα διαμερίσματα, αρκεί ένα κιλό freon, λαμβάνοντας υπόψη το απόθεμα. Μπορείτε να το νοικιάσετε με ένα μπουκάλι ή να το αγοράσετε σε ένα ξεχωριστό δοχείο.
Το Siphon σας επιτρέπει να αντλούμε υγρό ψυκτικό μέσο μέσω του σωλήνα, να τοποθετήσετε τη δεξαμενή ανάποδα δεν είναι απαραίτητη

Ορισμένοι τύποι κυλίνδρων έχουν ενσωματωμένο σιφόνι, που απεικονίζεται στο διάγραμμα. Αυτές οι δεξαμενές δεν χρειάζεται να αναστραφούν για να γεμίσουν το ψυκτικό υγρό σε υγρή κατάσταση. Ρωτήστε για τον τύπο του δοχείου από τον πωλητή ή τον ιδιοκτήτη.

Προδιαγραφές. Οι κύλινδροι, φορτισμένοι με αέριο R410a, είναι βαμμένοι σε ροζ, φρέον R22 - πράσινο.

Υπάρχει μια εξειδικευμένη ηλεκτρονική συσκευή που ανιχνεύει μικρά ελαττώματα στους σωλήνες και τις αρθρώσεις, έναν ανιχνευτή διαρροών. Αν η απόδοση της ψύξης έχει μειωθεί, αλλά δεν υπάρχουν προφανείς διαρροές στο κλιματιστικό, ο μετρητής θα βοηθήσει να βρει ένα συρίγγιο μεγέθους ανθρώπινης τρίχας. Εάν είναι απαραίτητο, η συσκευή μπορεί να ενοικιαστεί, να αγοραστεί - δαπανηρή και άσκοπη.

Εξοικονόμηση σε σύγκριση με την κλήση του πλοίαρχου

Γνωρίζοντας την ανάγκη για υλικά και εξοπλισμό, είναι εύκολο να υπολογίσετε πόσο επικερδής είναι ο ανεφοδιασμός του κλιματιστικού με το να το κάνετε μόνοι σας. Το κόστος του ενοικίου λαμβάνεται από τους πόρους του Διαδικτύου των εταιρειών που προσφέρουν αυτή την υπηρεσία στην περιοχή της Μόσχας:

 • αντλία κενού + πολλαπλή με σωλήνες - 700 τρίβει. ανά ημέρα (12,5 κ.εκ.).
 • ένα πλήρες σετ που περιλαμβάνει έναν κύλινδρο αερίου, έναν ανιχνευτικό σταθμό και μια αντλία, από 1000 ρούβλια την ημέρα (18 δολάρια).
 • ο ακριβότερος τύπος φρέον - R410a - 650 ρούβλια. για 0,6kg (12 κ.εκ.).

Σημείωση: Οι τιμές λαμβάνονται από την 1η Μαρτίου 2018. Σε παρενθέσεις, το ισοδύναμο δίνεται σε συμβατικές μονάδες, δεδομένου ότι το κόστος των υπηρεσιών ποικίλλει με την πάροδο του χρόνου.

Ας πάρουμε υπόψη μια πιο ακριβή επιλογή - ενοικίαση εξοπλισμού συν αγορά freon: 700 + 650 = 1350 ρούβλια. (24,5 cu). Το ελάχιστο κόστος των διαχωρισμένων συστημάτων ανεφοδιασμού, που δηλώνονται από διάφορες εταιρείες, είναι 2000 ρούβλια. (35 κε). Το όφελος από τις ανεξάρτητες διαδικασίες πλήρωσης δεν είναι πολύ υψηλό - 650 ρούβλια. ή 10,5 έτη. ε.

Εξετάστε μια σειρά αντικρουόμενων παραγόντων:

 1. Για να νοικιάσετε εξοπλισμό και συσκευές, πρέπει να ξοδέψετε τον προσωπικό σας χρόνο.
 2. Οι τιμές που υποδεικνύονται στο Διαδίκτυο μπορεί να υποτιμηθούν χάριν προσέλκυσης πελατών ή απλά απαρχαιωμένες.
 3. Συχνά, η εταιρεία χρεώνει επιπλέον έξοδα για αναχώρηση ή λογαριασμούς για κάθε εργασία χωριστά - ηλεκτρική σκούπα, διάγνωση και ανεφοδιασμό.
 4. Υπάρχει μια πιθανότητα ότι οι "φθηνοί" πλοίαρχοι θα εκτελέσουν το έργο με ελάχιστο τρόπο και μετά από ένα χρόνο ο νεαρός θα εξατμιστεί και πάλι.
 5. Δεν περιλαμβάνεται στο κόστος της ενοικίασης ηλεκτρονικών ζυγών. Επιτρέπεται η χρήση κλίμακας κουζίνας για επιτραπέζιους υπολογιστές, σχεδιασμένη να μετρά μάζα μέχρι 20 κιλά με ακρίβεια οθόνης μέχρι 1 γραμμάριο.

Ως εκ τούτου, το συμπέρασμα: Η κατάλληλη ανεξάρτητη έγχυση Freon προτιμάται περισσότερο από την επαφή με μια εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες σε μειωμένη τιμή. Η εργασία των πεπειραμένων επαγγελματιών είναι δαπανηρή.

Τεχνολογία ανεφοδιασμού κατά βάρος ψυκτικού

Η ουσία της μεθόδου έγκειται στην πλήρη αντικατάσταση του φρέον - το παλιό φυσικό αέριο πρέπει να εξαερίζεται στην ατμόσφαιρα και αντί αυτού, ρίχνουμε σε φρέσκο ​​ψυχρό. Για αρχάριους, αυτή είναι η πιο αποδεκτή επιλογή - μόνο ένας έμπειρος πλοίαρχος είναι σε θέση να προσδιορίσει το υπόλοιπο ψυκτικό μέσο στο σύστημα και να ξαναγεμίσει με ακρίβεια την ελλείπουσα ποσότητα. Άλλοι τρόποι λήψης θα περιγραφούν παρακάτω.

Σύνδεση του συλλέκτη στις θύρες της εξωτερικής μονάδας

Συμβούλιο. Πριν από τον ανεφοδιασμό, εξαλείψτε το πρόβλημα που προκάλεσε την απώλεια του παλαιού αερίου. Στην ιδανική περίπτωση, το σύστημα διαχωρισμού πρέπει να υποβληθεί σε διαδικασία δοκιμής πίεσης με άζωτο που αντλείται στη μέγιστη πίεση που καθορίζεται στο πιστοποιητικό προϊόντος (συνήθως 25-30 bar).

Παρουσιάζουμε τις οδηγίες για την πλήρωση του κλιματιστικού με φρέον κατά βάρος:

 1. Αποστραγγίστε το παλιό ψυκτικό υγρό στην ατμόσφαιρα με οποιοδήποτε βολικό τρόπο - μέσω του ξεβιδωμένου σωλήνα ή του καρουλιού της θύρας υπηρεσίας. Απελευθερώστε αργά το αέριο, για να μην χάσετε λάδι. Στη διαδικασία εκκένωσης με hexahedron ανοίξτε και τους δύο γερανούς, κρυμμένους κάτω από προστατευτικά παξιμάδια.
 2. Κλείστε τις βρύσες και συνδέστε τον αριστερό εύκαμπτο σωλήνα του μανόμετρου (μπλε) στο καρούλι. Βεβαιωθείτε ότι οι βαλβίδες πολλαπλών σωλήνων είναι επίσης κλειστές.

Σχέδιο καλωδίωσης για εκκένωση

 • Συνδέστε τον μεσαίο κίτρινο σωλήνα στο εξάρτημα αντλίας κενού, ξεκινήστε τη μονάδα. Ανοίξτε την αριστερή βαλβίδα χαμηλής πίεσης (στα αριστερά στο διάγραμμα) και ακολουθήστε το μετρητή κενού - το βέλος πρέπει να πέσει κάτω από το μηδέν και να δείξει την τιμή μείον 1 bar. Ανοίξτε επίσης τις βαλβίδες στις θύρες υπηρεσιών.
 • Σκουπίστε το κύκλωμα Freon για 20 λεπτά. Μετά τη διακοπή της αντλίας, περιμένετε μισή ώρα, βλέποντας το μανόμετρο. Εάν η βελόνα επιστρέψει στο μηδέν, αναζητήστε μια διαρροή.
 • Θέστε τον εύκαμπτο σωλήνα από την αντλία στον κύλινδρο, κλείστε την αριστερή βρύση της πολλαπλής. Ανοίξτε τη βαλβίδα της δεξαμενής αρκετές στροφές και χτυπήστε τον εύκαμπτο σωλήνα με freon Η λειτουργία είναι απλή: ανοίξτε τη δεξιά πύλη του σταθμού (υψηλή πίεση) για 1 δευτερόλεπτο.

  Το δοχείο ανεφοδιασμού συνδέεται με τον ίδιο σωλήνα με την αντλία κενού

 • Τοποθετήστε σωστά τον κύλινδρο στην κλίμακα και επαναφέρετε την οθόνη στο μηδέν. Ανοίξτε ξανά την αριστερή βαλβίδα πολλαπλής εισαγωγής και παρακολουθήστε τη μείωση της μάζας αερίου στο υπόλοιπο. Όταν η οθόνη δείχνει την απαιτούμενη ποσότητα ψυκτικού, κλείστε τη βαλβίδα.
 • Κλείστε και τις δύο βαλβίδες στις θύρες σέρβις, αποσυνδέστε το καπάκι από το καρούλι και ελέγξτε το σύστημα διαχωρισμού για λειτουργικότητα.
 • Το τυποποιημένο δοχείο με ψυκτικό R410 πρέπει να γυρίσει

  Ένα σημαντικό σημείο. Το Freon R410a χύνεται μόνο σε υγρή κατάσταση, έτσι ώστε το μπαλόνι τοποθετείται στις κλίμακες ανάποδα. Κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού, είναι εύκολο να δείτε την υπερχείλιση της ουσίας στο γυαλί του συλλέκτη. Εάν η δεξαμενή είναι εφοδιασμένη με σιφόνι ή το ψυκτικό R22 αντλείται, δεν είναι απαραίτητο να γυρίσετε τον κύλινδρο.

  Κατά τη διάρκεια της εργασίας, είναι σημαντικό να μην συγχέεται η ακολουθία των λειτουργιών και να μην ανοίγετε τυχαία το γεμάτο κύκλωμα. Ο ελάχιστος χρόνος εκκένωσης είναι 20 λεπτά, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η αντλία αντλεί από το σύστημα όχι μόνο αέρα, αλλά και υγρασία, που μπορεί να βλάψει τον συμπιεστή. Πώς να ανεφοδιάσετε το κλιματιστικό με το freon R410a, δείτε το βίντεο:

  Άλλοι τρόποι έγχυσης αερίου

  Δεδομένου ότι η πλήρης αλλαγή αερίου συνεπάγεται κάποιο κόστος, οι πλοίαρχοι ψύξης εφαρμόζουν τέτοιες μεθόδους ανεφοδιασμού με φρέον στο διαχωρισμένο σύστημα:

  • θερμοκρασία υπερθέρμανσης.
  • από την πίεση του ψυκτικού μέσου στο κλιματιστικό λειτουργίας.
  • στην τρέχουσα κατανάλωση του συμπιεστή.

  Για την επαναπλήρωση φρέον, είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε πόσο αέριο έχει απομείνει στο σύστημα, τον συμπιεστή και δύο εναλλάκτες θερμότητας. Η ακριβής απάντηση δίνει μόνο μια πρώτη μέθοδο: χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο επαφής ή εξ αποστάσεως πυρόμετρο μετρούμενη πραγματική θερμοκρασία του ψυκτικού κατά την συμπιεστής λειτουργεί και συγκρίνεται με μία επιθυμητή τιμή κλίμακας (που αντιστοιχεί ζέσεως σημείο ψυκτικό) αποτίθεται επί του σταθμού μετρητή.

  Η κλίμακα θερμοκρασιών βρασμού των ψυκτικών μέσων διαφορετικών τύπων σημειώνεται στο μετρητή. Η πραγματική τιμή πίεσης είναι 5.4 Bar, ο βαθμός R22 πρέπει να βράσει στους + 8 ° С

  Εάν η διαφορά στην πραγματική θερμοκρασία και η τιμή που υποδεικνύεται από το βέλος της κλίμακας υπερβαίνει τους 8 βαθμούς, το freon στο κύκλωμα δεν είναι αρκετό. Ο πλοίαρχος προσθέτει το ψυκτικό σε μικρές μερίδες και μετρά και πάλι τη θερμοκρασία. Όταν η διαφορά είναι μικρότερη από 5 ° C, υπάρχει επαναπλήρωση - πρέπει να αιμορραγείτε το υπερβολικό αέριο.

  Δεδομένου ότι η πίεση του ψυκτικού υγρού και του ρεύματος στο κύκλωμα του συμπιεστή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και αλλάζει διαρκώς, είναι αδύνατο να προσδιοριστεί ακριβώς το υπόλοιπο Freon. Δεν συνιστούμε στους νεοεισερχόμενους να χρησιμοποιούν αυτές τις μεθόδους, ώστε να μην απενεργοποιούν την πιο ακριβή μονάδα - τον συμπιεστή.

  Συμβουλές για το τελευταίο

  Πιθανότατα, ένας ανεξάρτητος ανεφοδιασμός του διαχωρισμένου συστήματος δεν θα φέρει μεγάλο οικονομικό όφελος, μόνο την ηθική ικανοποίηση και την εμπειρία που θα είναι χρήσιμες στο μέλλον. Για να μην κάνετε λάθη, ακούστε τις ακόλουθες συστάσεις:

  1. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην αναζήτηση διαρροών και εκκένωσης. Είναι προτιμότερο να ξοδεύετε χρόνο για να επαναλάβετε τις ελασματοποιημένες συνδέσεις των σωλήνων χαλκού παρά να χάσετε ξανά το freon.
  2. Πάρτε το χρόνο σας και μην ξεχάσετε να κλείσετε τις βαλβίδες με τη σωστή σειρά.
  3. Το καθαρισμό των σωλήνων από τον αέρα είναι αυστηρά υποχρεωτικό - είναι αδύνατο να πάρει υγρασία και οξυγόνο στο εσωτερικό του περιγράμματος.
  4. Πριν αποσυνδέσετε τους εύκαμπτους σωλήνες από το κλιματιστικό, κλείστε τη βαλβίδα του κυλίνδρου και εκφορτώστε το υπόλοιπο των ακροφυσίων μέσω του ανιχνευτή.

  Η κύρια μονάδα ψύξης δεν χρειάζεται περισσότερο από μία ώρα για να γεμίσει τη διαδικασία, πρέπει να διαθέσετε διπλάσιο χρόνο για να ολοκληρώσετε την εργασία. Δείτε τις οδηγίες λήψης του Freon R22, που παρουσιάζονται στο τελευταίο βίντεο.