Πώς και τι να κλείσει στο ίδρυμα το χειμώνα

Προς το υποπεδίο ενός ιδιωτικού σπιτιού ήταν ξηρό, ο χώρος πρέπει να αερίζεται. Οι ιδιοκτήτες σπιτιών είτε δημιουργούν διαρροή στο ίδρυμα είτε εγκαθιστούν μια καμινάδα, η οποία εμφανίζεται στην οροφή. Πολλοί ιδιοκτήτες του σπιτιού πριν από το χειμωνιάτικο θαύμα - αξίζει να κλείσετε το ίδρυμα για το χειμώνα; Για να απαντήσετε, πρέπει να ξέρετε για το σκοπό τέτοιων τρυπών στη βάση.

Γιατί χρειάζεσαι μια ζώνη στο ίδρυμα

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η στεγανοποίηση δεν είναι σε θέση να προστατεύσει εντελώς την υγρασία, αφού τα υπόγεια ύδατα μπορούν να επηρεάσουν τη δομή. Η αυξημένη υγρασία στον υπόγειο χώρο έχει δυσάρεστες συνέπειες:

 1. Κορεσμός της δομής σκυροδέματος με υγρασία. Αυτό οδηγεί στη σταδιακή καταστροφή του. Αν δεν γίνει τίποτα, μετά από λίγο η υγρασία θα φτάσει στον οπλισμό, πράγμα που θα οδηγήσει σε διάβρωση.
 2. Διείσδυση υδρατμών στο σπίτι μέσω του δαπέδου. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και αν το στρώμα στεγάνωσης δημιουργείται από όλους τους κανόνες.
 3. Καταστροφή υλικών φινιρίσματος και δομής στήριξης.
 4. Η εμφάνιση του μύκητα και μούχλα κάτω από το σπίτι.
 5. Ο ζεστός αέρας στο υπόγειο.

Εάν το σπίτι είναι κατασκευασμένο από ξύλο, το αεράκι σώσει το υλικό από την σήψη, επειδή, απουσία τους, τα κάτω χείλη μπορούν να αρχίσουν να σαπίζουν. Επίσης, η συνεχής παρουσία συμπυκνώματος θα επηρεάσει αρνητικά το σκυρόδεμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το θεμέλιο σωρό με ένα ψηλό σχάρα δεν χρειάζεται να δημιουργήσει μια σπίθα.

Όταν είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα ίδρυμα χωρίς εκρήξεις

Δεν είναι πάντα απαραίτητο να δημιουργηθούν οπές αερισμού στο υπόβαθρο. Δεν χρειάζονται αν:

 1. Το δάπεδο είναι τοποθετημένο σε κλειστό υπόγειο χώρο. Σε ένα παράδειγμα, μπορείτε να φέρετε κτίρια των οποίων ο υπόγειος χώρος καλύπτεται με άμμο. Πάνω από την άμμο τοποθετείται πλάκα από σκυρόδεμα. Αφού κάνετε μια τέτοια εργασία, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη συμπύκνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι επικαλύψεις είναι πιο αξιόπιστες, δεδομένου ότι δεν παραμορφώνονται υπό τη δράση του φορτίου.
 2. Το αστάρι καλύπτεται με ένα στρώμα μεμβράνης φραγμού ατμών, το οποίο προστατεύει από τη διείσδυση υγρασίας στο υπόγειο.
 3. Το υποδάπεδο είναι εξοπλισμένο με σύστημα εξαερισμού χωρητικότητας τουλάχιστον 1 λίτρου ανά δευτερόλεπτο ανά 10 μέτρα. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το υπόβαθρο και το υπόγειο πρέπει να είναι μονωμένα. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε ένα αέριο.
 4. Ο υπόγειος χώρος έχει μόνιμη επικοινωνία με το θερμαινόμενο δωμάτιο. Αυτό είναι δυνατό στην περίπτωση που το υπόγειο χρησιμοποιείται για την αποθήκευση διαφόρων ειδών οικιακής χρήσης.

Σε άλλες περιπτώσεις, θα πρέπει να δημιουργηθεί εξαερισμός στο σόλα.

Εξαερισμός χωρίς καπνούς

Η δημιουργία ενός συστήματος εξαερισμού για τον υπόγειο χώρο συνεπάγεται ένα σύνθετο έργο. Όλα ξεκινούν με τη δημιουργία ενός συστήματος αποστράγγισης, το οποίο βοηθά στην απομάκρυνση της υγρασίας από το θεμέλιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υγροσκοπικότητα του σκυροδέματος μπορεί να μειωθεί χρησιμοποιώντας ένα ειδικό αστάρι.

Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία ενός αδιάβροχου φράγματος για το σόκο. Επίσης, σε αυτό το στάδιο, υπάρχει υπερθέρμανση του υπόγειου χώρου. Η στεγανοποίηση μπορεί να είναι δύο τύπων - εύτηκτος και λιπαντικός.

Ως θερμαντήρας είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί αφρός πολυστερίνης από εξώθηση. Αυτό το υλικό είναι ιδανικό για τις περιγραφείσες συνθήκες. Δεν διαρρέει νερό και δεν είναι ελκυστικό για τα έντομα. Επίσης, ένα τέτοιο υλικό δεν γίνεται μέσον για την ανάπτυξη μικροοργανισμών και δεν σαπίζει. Η θέρμανση της περιοχής τυφλών εμφανίζεται όταν χρησιμοποιείτε το ίδιο υλικό.

Μετά τις περιγραφείσες ενέργειες είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα έδαφος με ένα υλικό στεγανοποίησης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά υλικά. Η μεμβράνη πολυαιθυλενίου χρησιμοποιείται συχνότερα, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν μεμβράνες διάχυσης. Η στεγανοποίηση πρέπει να φτάσει στους τοίχους περίπου 30 cm.

Μετά από αυτό, δημιουργείται το σύστημα εξαερισμού. Πρώτον, ένας ή περισσότεροι σωλήνες εξάγονται στην οροφή και στη συνέχεια δημιουργούνται πολλές τρύπες τροφοδοσίας στο πάτωμα. Από την πλευρά του σπιτιού, τα ανοίγματα είναι κλειστά με ράβδους.

Τρόποι εμφύσησης της συσκευής στο ίδρυμα

Ο φυσικός αερισμός είναι ευκολότερος στην περίπτωση που η βάση είναι κατασκευασμένη από τεμάχια. Για παράδειγμα - εάν το ίδρυμα δημιουργείται από ένα τσιμεντένιο μπλοκ ή τούβλα. Κατά τη δημιουργία μιας τέτοιας βάσης μεταξύ των δύο στοιχείων αρκεί να αφήνουμε την απόσταση που είναι απαραίτητη για την εξαγωγή του υποπεδίου. Από πάνω, ο αέρας μπλοκάρεται από το υπερκείμενο μπλοκ.

Αξίζει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στους υπολογισμούς, έτσι ώστε το φορτίο στο ίδρυμα να μην συμβάλλει στην καταστροφή του σε μέρη όπου υπάρχουν αέρια. Εάν το φιαλίδιο είναι κατασκευασμένο από ξύλο, οι οπές κόβονται στην τελική δομή.

Η δημιουργία φυσαλίδων σε μια μονολιθική ταινία θεμελίωσης συμβαίνει ως εξής:

 1. Πρώτον, στο σωστό ύψος, ένας σωλήνας από κασσίτερο ή αμιαντοτσιμέντο είναι τοποθετημένος κάθετα στους τοίχους. Αυτά τα προϊόντα θα πρέπει να έχουν ένα τμήμα περίπου 15 εκ. Έτσι ώστε ο σωλήνας να μην καταρρέει κατά τη διάρκεια της έκχυσης σκυροδέματος, πρέπει να γεμίσει με άμμο.
 2. Μετά το ρίψιμο του κονιάματος, αφαιρείται ο ξυλότυπος και η άμμος καίγεται.
 3. Στη συνέχεια, τα δίκτυα είναι εγκατεστημένα. Αυτό είναι απαραίτητο για την προστασία του υπόγειου χώρου από τη διείσδυση πτηνών και τρωκτικών.

Δεν συνιστάται η δημιουργία φυσαλίδων με την τοποθέτηση ξύλινων καλυμμάτων, καθώς είναι επαρκώς αδιάβροχα ώστε να χτυπηθούν από το τελειωμένο υπόβαθρο. Επιπλέον, το ορυχείο αυξάνει τη ζημιά στη δημιουργημένη δομή.

Σε περίπτωση που το σπίτι είναι ξύλινο, μπορούν να δημιουργηθούν αέρας μεταξύ των πρώτων στεφάνων. Επίσης, συχνά δημιουργούνται τρύπες μεταξύ της κορώνας και της θεμελίωσης. Αυτό συμβαίνει ως εξής:

 • Κατ 'αρχάς, το περίγραμμα της οπής εφαρμόζεται στον τοίχο.
 • Μετά από αυτό, οι περικοπές δημιουργούν περικοπές.
 • τότε οι δημιουργηθείσες τρύπες καλύπτονται με σανίδες.
 • Στο τελικό στάδιο, εγκαθίστανται πλέγματα και αποσβεστήρες.

Όχι στον ζεστό αέρα

Δεδομένου ότι απαιτείται εξαερισμός καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, είναι προτιμότερο να αφήσετε το αεραγωγό ανοιχτό. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό. Ένα παράδειγμα είναι η αύξηση της απώλειας θερμότητας ή η εμφάνιση ισχυρού ανέμου στην περιοχή. Σχετικά με το κλείσιμο των αεροπλάνων, πρέπει να το σκεφτούμε στο στάδιο της δημιουργίας του ιδρύματος. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, πρέπει να εγκατασταθούν ειδικά παντζούρια για να αποτραπεί η είσοδος ψυχρού αέρα από το εξωτερικό.

Επίσης για ερμητική σφράγιση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία αυτοσχέδιων εργαλείων. Οι ιδιοκτήτες σπιτιών χρησιμοποιούν συχνά υλικά όπως ρυμούλκες και κουρέλια. Κάποιοι γεμίζουν τις τρύπες με αφρώδες υλικό. Αλλά αξίζει να θυμηθούμε ότι η απόλυτη αφαίρεση αυτού του υλικού θα είναι αρκετά δύσκολη.

Γιατί δεν χρειάζεται να κλείνετε τον αέρα

Ο χώρος κάτω από το δάπεδο δεν θερμαίνεται, αλλά η θερμοκρασία σε αυτό είναι συν. Δεδομένου ότι το έδαφος κάτω από το σπίτι δεν παγώνει, συνεχώς υγραίνει τον αέρα. Η υγρασία συμπυκνώνεται και οι δέσμες αρχίζουν να σαπίζουν. Με ανοιχτό παραγωγό αυτό δεν συμβαίνει. Είναι σχεδιασμένα για να απομακρύνουν την υγρασία τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ένα υγρό υποστρώμα βοηθά να χάσει περισσότερη θερμότητα από μια στεγνή με ανοιχτό αέρα.

Έτσι, για να δημιουργήσετε ένα άνετο περιβάλλον στο δωμάτιο είναι απαραίτητο να μονώσετε το πάτωμα και να μην κλείσετε τα συντρίμμια στο θεμέλιο.

Κύματα στο έτοιμο θεμέλιο

Στην περίπτωση που το θεμέλιο είναι έτοιμο, και οι τοίχοι δεν έχουν ακόμη κατασκευαστεί, ένας τοίχος υπόγειο με οπές ανεβαίνει πάνω από την τελική δομή. Εάν οι τοίχοι είναι ήδη χτισμένοι, οι εκρήξεις κόβονται στο θεμέλιο. Για να δημιουργήσετε μια τέτοια εργασία, πρέπει να προσκαλέσετε ειδικούς, καθώς δεν θα μπορείτε να δημιουργείτε μόνοι σας τρύπες χωρίς εξειδικευμένα εργαλεία.

Εάν, ωστόσο, πρόκειται να δημιουργήσετε τα δικά σας προϊόντα μόνοι σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικούς απλούς κανόνες:

 • για εργασία είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα τρυπάνι με διαμάντια.
 • Κατά τη διάρκεια της γεώτρησης, είναι απαραίτητο να προσδιοριστούν με ακρίβεια τα σημεία όπου δεν υπάρχει ενίσχυση.
 • στην δημιουργηθείσα οπή τοποθετείται ενισχυτικός σκελετός, αφού στην απουσία του στη θέση του φυσήματος θα αποδυναμωθεί το θεμέλιο.

Αν έχετε εμπειρία με το σκυρόδεμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μύλο ή ένα διάτρητο. Εάν η δημιουργία του αέρα είναι αδύνατη, και το σπίτι δεν έχει ακόμη κατασκευαστεί, αξίζει να εξεταστεί η διάταξη των δαπέδων στο έδαφος. Μετά από τέτοια εργασία κάτω από το πάτωμα δεν θα υπάρχει εναέριος χώρος, οπότε το πρόβλημα θα λυθεί χωρίς επιπλέον κόστος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά σπίτια στην Ευρώπη δημιουργούνται χωρίς καμιά ανησυχία, δεδομένου ότι δεν διαθέτουν υπόγειο χώρο. Τέτοια δάπεδα όχι μόνο δεν υποφέρουν από την εμφάνιση υπερβολικής υγρασίας, αλλά είναι επίσης σε θέση να αντέξουν τα βαριά φορτία.

Επίσης, μπορείτε να κλείσετε το υπόγειο χώρο με τα συντρίμμια και την άμμο, και στη συνέχεια να υποχωρήσετε καλά. Σε αυτή την περίπτωση, δεν απαιτούνται οπές εξαερισμού. Το μειονέκτημα του υπόγειου είναι επίσης ότι τα τρωκτικά και τα ερπετά συχνά ζουν σε αυτό. Επίσης, κάτω από το πάτωμα, τα έντομα και τα σκουλήκια μπορούν να πολλαπλασιαστούν.

Είναι απαραίτητο να κλείσει ο αέρας στο θεμέλιο για το χειμώνα;

Αποκτηθεί ένα ξύλινο σπίτι, και έχει βρεθεί στο θεμέλιο του αέρα. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης τους έκλεισε με κουρέλια, τα έβγαλα για το καλοκαίρι. Τώρα νομίζω ότι αξίζει να κλείσει το αέριο καθόλου; Ο χειμώνας δεν είναι πολύ κρύος τελευταία.

Παραδοσιακά, οι συμπατριώτες μας έσβησαν στην ταινία. Επειδή αν αφήσετε τον αναφλεγόμενο αέρα ανοιχτό, το δάπεδο θα είναι κρύο και η θερμότητα θα πάει μακριά. Ωστόσο, αυτό είναι λάθος. Λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας στις ξύλινες κατασκευές, εμφανίζεται υγρασία, το δέντρο γίνεται μαύρο και εξαφανίζεται. Ειδικά το χειμώνα. Ως εκ τούτου, η προσέγγιση που χρησιμοποιείται στην Ευρώπη για την κατασκευή ξύλινων κατοικιών - η θερμομόνωση του υπόγειου κτιρίου - είναι καταλληλότερη. Στη συνέχεια, μπορείτε να αερίσετε με ασφάλεια και μην ανησυχείτε για τους μύκητες και τα μούχλα.

v5i5p5 Τι εννοείτε "πολλά πράγματα" και "κλείστε κάποια"; Διαιρέστε την περιοχή του σπιτιού κατά 400 (SNIP31-01-2003), λάβετε την ελάχιστη έκταση των εκπομπών στην ατμόσφαιρα. Εάν έχετε ένα κελάρι για την θέρμανση, μια μεγαλύτερη περιοχή δεν είναι φόβος. Σε περίπτωση κινδύνου στο ραδόνιο, η περιοχή των ρύπων είναι 2,66-4 φορές υψηλότερη. "Πολλές εκρήξεις" είναι εάν έχετε ένα θεμέλιο που διατρυπάται μόνο από αεραγωγοί. Αλλά ακόμα και σε αυτή την κατάσταση, αερίζεται χειρότερα από ένα σπίτι στα ξυλοπόδαρα. Και τέτοιες κατασκευές σε ξύλινες κατασκευές δεν είναι ασυνήθιστες. Με την ευκαιρία του "κλεισίματος κάποιων" είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι ο κακός αερισμός οδηγεί σε αποσύνθεση, σχηματισμό ασθενειών στο ξύλο, γήρανση του σκυροδέματος κλπ. Ως εκ τούτου, ή να κλείσετε όλα τα gadgets χωρίς να θερμάνετε το υπόγειο, όπως κάνουν οι περισσότεροι ή δεν κλείνουν καθόλου, προ-μονωτικά, κάτι που είναι πιο σωστό.

Και περισσότερα για τη μάσκα στον αέρα, όπως στην παραπάνω εικόνα. Η ελάχιστη επιφάνεια ενός ανοίγματος (SNIP31-01-2003) είναι 0,05m2, δηλαδή μια στρογγυλή οπή διαμέτρου 0,25m. Αυτή η διατομή είναι απαραίτητη για τη διέλευση ενός ορισμένου ποσού αέρα. Εάν υπάρχει μια σχάρα, θα πρέπει να αφήσει σε όσο τον αέρα όπως η τρύπα που περιγράφεται. Δηλαδή, η περιοχή των κοιλοτήτων πλέγματος είναι 0,05 m.

Και τέλος, η έξοδος για το "υπόγειο κάτω από το σπίτι" και τα blowouts εκτελούν διαφορετικές λειτουργίες. Πώς μπορείτε να τα συγκρίνετε;

Σκάλες στη βάση ενός ξύλινου σπιτιού

Συμβαίνει ότι ένα νεόκτιστο ή νεόκτιστο σπίτι αποδεικνύεται ακατάλληλο για ζωή: οι ιδιοκτήτες συχνά αρρωσταίνουν και τα ασήμαντα κρυολογήματα εξελίσσονται σταδιακά σε χρόνιες παθήσεις. Ταυτόχρονα, τα δάπεδα και τα εσωτερικά αντικείμενα από ξύλο είναι εκτός λειτουργίας. Η συνέχιση της εκμετάλλευσης ενός τέτοιου κτηρίου είναι γεμάτη με ακόμα πιο σοβαρά προβλήματα υγείας. Τι προκαλεί αυτό το πρόβλημα; Το πράγμα είναι ότι όταν έγινε το σπίτι έγινε ένα σοβαρό λάθος - οι οικοδόμοι ξέχασαν να κάνουν διαρροή στο ίδρυμα. Η έλλειψη εξαερισμού οδηγεί στην εμφάνιση και την αναπαραγωγή μούχλας, μύκητες και επιβλαβών βακτηρίων, επικίνδυνων όχι μόνο για το κτίριο αλλά και για τους κατοίκους του. Μπορείτε να διορθώσετε την κατάσταση, αλλά θα χρειαστεί πολύς χρόνος και προσπάθεια. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να ανησυχείτε για τη διευθέτηση των εκρήξεων, ακόμη και όταν το θεμέλιο.

Ιδιότητες και λειτουργίες

Ο εξαερισμός αποτελεί βασικό στοιχείο του σχεδιασμού, καθώς η διαθεσιμότητά του επιτρέπει την αποτελεσματική λειτουργία του κτιρίου. Οι αέρας είναι τρύπες στη βάση, οι οποίες αφήνουν αέρα στον χώρο κάτω από το σπίτι. Λόγω της κυκλοφορίας του αέρα, το κτίριο αερίζεται. Αυτές οι αυλακώσεις στη βάση μπορούν να έχουν διαφορετικά σχήματα (τετράγωνο, στρογγυλό, ορθογώνιο), αλλά αυτό δεν επηρεάζει τα χαρακτηριστικά τους με κανέναν τρόπο.

Τα στοιχεία τοποθετούνται σε απέναντι τοίχους της βάσης, ενώ οι οπές πρέπει να είναι ακριβώς αντίθετες. Αυτή η διάταξη εξασφαλίζει το σχηματισμό ενός βυθίσματος απαραίτητου για τον αερισμό.

Γιατί χρειάζεστε ένα ίδρυμα; Ταυτόχρονα με τον αερισμό του κτιρίου, οι καθαρισμοί αέρα εκτελούν περισσότερες λειτουργίες, μεταξύ των οποίων:

 • Βροχή της περίσσειας υγρασίας από το υπόγειο?
 • Αποτροπή της συσσώρευσης υγρασίας.
 • Προστασία της δομής από την εμφάνιση και την αναπαραγωγή της φόρμας.

Οι οπές εξαερισμού παίζουν το ρόλο των ελαφρών κτιρίων σε ένα υπόγειο δωμάτιο. Χωρίς «αναπνοή» η δομή, όπως ο άνθρωπος, θα εξασθενίσει πολύ γρήγορα.

Οι καλά εκτελούμενες εκρήξεις επιτρέπουν την εξουδετέρωση της επίδρασης της υγρασίας στο υπόστρωμα, προστατεύοντας έτσι την θεμελίωση από την καταστροφή. Γι 'αυτό, πριν ξεκινήσετε την κατασκευή της βασικής δομής, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο χώρο αερισμού κάτω από το κτίριο. Επιπλέον, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την παραγωγή των προϊόντων κατά το σχεδιασμό του κτιρίου.

Συχνά οι ιδιοκτήτες σπιτιών ενδιαφέρονται για τις καταστάσεις που μπορεί κανείς να κάνει χωρίς produhov. Πράγματι, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η διάταξη παραθύρων αερισμού δεν είναι πρακτική.

Για να απορρίψετε τρύπες στη βάση είναι δυνατή, εάν:

 • Το έδαφος κάτω από το κτίριο προστατεύεται από φράγμα ατμών.
 • Η γη γύρω από τη βάση είναι μονωμένη.
 • Το κτίριο διαθέτει σύστημα εξαναγκασμού εξαερισμού.

Συχνά, οι νεοεισερχόμενοι που αμφισβητούν τις κατασκευαστικές δεξιότητές τους αναρωτιούνται εάν χρειάζονται ένα θεμέλιο στο υπόγειο χωρίς υπόγειο. Αν η θεμελίωση έχει ανυψωμένο τμήμα και υπάρχει απόσταση μεταξύ του εδάφους και της δομής, απαιτούνται οπές. Η εξαίρεση είναι οι προαναφερθείσες περιπτώσεις.

Αξιοθέατα: διαστάσεις, τοποθέτηση και το σωστό ποσό

Η διάταξη των οπών αερισμού πάνω από το έδαφος καθορίζεται από μια απλή αρχή - όσο υψηλότερα είναι τα παράθυρα, τόσο καλύτερα θα αντιμετωπίσουν τις λειτουργίες τους.

Οποιεσδήποτε κλιματολογικές συνθήκες επηρεάζουν δυσμενώς τον κλιματισμό στο σπίτι. Στην άνοιξη τα ιζηματογενή ύδατα συχνά υπερβαίνουν τον κανόνα και μπορούν να πλημμυρίσουν το κτίριο, μπαίνοντας μέσα από τις τρύπες εξαερισμού. Επομένως, η εκκαθάριση αέρα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 0,3 μ. Από την επιφάνεια της γης. Ένα τέτοιο ύψος θα προστατεύει τη δομή από το αποψυγμένο νερό.

Σε ορισμένες περιοχές της χώρας, η ποσότητα των βροχοπτώσεων μπορεί να είναι ακόμη υψηλότερη, οπότε δεν είναι απαραίτητο να καθοδηγείται από τον μέσο δείκτη ύψους. Η καλύτερη λύση θα είναι ένας ατομικός υπολογισμός, βασισμένος σε μια προκαταρκτική μελέτη των κλιματικών χαρακτηριστικών της περιοχής και στην ανάλυση του εδάφους που επικρατεί στο χώρο.

Το μέγεθος κάθε αεράκι καθορίζεται από την περίμετρο του μελλοντικού σπιτιού (όσο μεγαλύτερος είναι ο σχεδιασμός, τόσο μεγαλύτερες είναι οι διαστάσεις των οπών). Για παράδειγμα, κατά την τοποθέτηση μιας βάσης ταινίας, η διάμετρος του παραθύρου είναι σχεδόν πάντα 10-15 cm.

Όλοι οι τοίχοι του κτιρίου πρέπει να έχουν υπολείμματα, ακόμα και εκείνα τα υποστηρικτικά σώματα που περνούν κάτω από το σπίτι.

Ένα παράθυρο είναι αρκετό για δύο τρέχοντα μέτρα. Η καλύτερη επιλογή είναι όταν ο αριθμός των εγκοπών είναι ομοιόμορφος και οι ίδιοι τοποθετούνται συμμετρικά.

Στη βάση του ιμάντα, ο εξαερισμός πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 2,5 m έως 3 m το ένα από το άλλο, το άνοιγμα στο θεμέλιο του ξύλινου σπιτιού - σε απόσταση 1 m.

Πολλοί κύριοι δεν τηρούν την τεχνολογία και φροντίζουν για ένα ζευγάρι μεγάλων καταπακτών στον τοίχο. Ίσως δύο μεγάλες τρύπες τοποθετημένες σε απέναντι τοίχους της βάσης, να δούμε καλύτερα και να κάνουν καλύτερα από τις τρύπες αέρα στη βάση του μικρού μεγέθους των ματιών, αλλά από την «Κώδικα και κανόνες Κτίριο» δεν μπορεί να υποχωρήσει. Αργά ή αργότερα, η παράλειψη των κανόνων θα παίζει εναντίον του ιδιοκτήτη του σπιτιού.

Εγκατάσταση παραθύρων εξαερισμού σε έτοιμη βάση

Μερικές φορές οι αδίστακτοι εργολάβοι απλά ξεχνούν να πραγματοποιήσουν εκρήξεις στο ίδρυμα. Η κατάσταση διορθώνεται με την ανέγερση της σόλας. Το πλίνθο είναι μια πρόσθετη δομή, που αποτελείται από μπλοκ ή τούβλα, που βρίσκεται ακριβώς πάνω στη ταινία βάσης. Είναι απαραίτητο το ύψος του πρώτου ορόφου να είναι το ίδιο σε όλα τα σημεία. Οι αέριες κατασκευάζονται απευθείας στο πλίνθο.

Εάν η βάση δεν προβλέπεται από το έργο, τα παράθυρα εξαερισμού είναι κατασκευασμένα σε έτοιμη βάση. Το έργο αυτό είναι πολύ χρονοβόρα, γιατί θα πρέπει να το κάνει με μεγάλη προσοχή: δεν πρέπει να προσπαθήσει να πιάσει το κλουβί ενίσχυση στο εσωτερικό του μονόλιθου, και να ενισχύσει απαλά την εσοχή. Εάν ο κύριος αμφιβάλλει για τις δικές του ικανότητες, είναι καλύτερο να αναζητήσει τη βοήθεια ειδικευμένων κατασκευαστών.

Εάν αποφασίστηκε να γίνει ο αέρας από μόνος του, πρώτα πρέπει να κάνετε όλους τους υπολογισμούς, και μόνο τότε να κατεβείτε στην επιχείρηση. Τρυπήστε το υπόστρωμα έτσι ώστε να μην καταστρέψετε τις μεταλλικές ράβδους στο εσωτερικό του σκυροδέματος. Όταν όλα είναι έτοιμα, ένας ενισχυτικός σκελετός εισάγεται σε κάθε οπή που προκύπτει, αφού οι εσοχές μειώνουν τη δύναμη του φορέα της βάσης.

Πριν κάνετε μια εκκαθάριση στο τελικό θεμέλιο, αξίζει να επιλέξετε το σωστό εργαλείο, το οποίο θα τρυπηθεί τρύπες στο σκυρόδεμα. Ως εξοπλισμός εργασίας, οι επαγγελματίες συμβουλεύουν να χρησιμοποιήσουν ένα τρυπάνι με διαμάντια.

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να παράγετε εξαερισμό, για την ενσωμάτωση του οποίου δεν χρειάζεται να εργάζεστε στη βάση. Στο δάπεδο του σπιτιού μπορούν να γίνουν αεραγωγοί: στην επιφάνεια του έχουν κομμένα ανοίγματα τετραγωνικού σχήματος (15 έως 15 cm), τα οποία στη συνέχεια καλύπτονται με ράβδους.

Συστάσεις για τη συσκευή

Υπάρχουν πολλές λεπτές αποχρώσεις που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την παραγωγή ενός προϊόντος στη βάση. Θα πρέπει να μάθετε περισσότερα γι 'αυτά για να μην κάνετε λάθη κατά την εργασία.

Οι επαγγελματίες κατασκευαστές κατηγορηματικά δεν συνιστούν τη χρήση ξύλινης δοκού για να σχηματίσουν παράθυρα εξαερισμού. Κατά την ωρίμανση του μονόλιθου (28 ημέρες) το δέντρο κυριολεκτικά «μεγαλώνει μαζί» με σκυρόδεμα και θα είναι σχεδόν αδύνατο να το βγάλουμε έξω.

Εάν ένας άπειρος πλοίαρχος εξακολουθεί να χρησιμοποιεί μια ξύλινη ράβδο, δεν πρέπει να απελπιστεί. Σκυρόδεμα καθορίζει πολύ σταθερά το δέντρο, αλλά η κατάσταση μπορεί να σωθεί. Στο ξύλινο στοιχείο, πολλές οπές πρέπει να τρυπηθούν μέσω συμβατικού τρυπανιού. Με τη βοήθεια ενός σμίλου στο περίγραμμα, γίνεται μια κάθαρση έτσι ώστε το κελύφωμα να απομακρύνεται από το σκυρόδεμα. Στο τέλος, παραμένει να χτυπήσει το δέντρο με σφυρί ή σφυρί.

Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε σωλήνες αερισμού από πλαστικό ή αμιαντοτσιμέντο. Το εσωτερικό μέρος του σωλήνα είναι γεμάτο με άμμο. Για να αποφευχθεί η έκχυση του υλικού, τα άκρα του σωλήνα καλύπτονται με μαλλί από το ύφασμα. Όλα αυτά γίνονται για να αποφευχθεί η ρωγμή του σωλήνα κάτω από το βάρος του διαλύματος σκυροδέματος. Ο σωλήνας που είναι εγκατεστημένος στο ξύλινο πλαίσιο πρέπει να στηρίζεται στους τοίχους του. Μετά από αυτό, μπορείτε να γεμίσετε τη βάση. Κατά την αποσυναρμολόγηση του πλαισίου ξυλουργικής, η άμμος καθαρίζεται.

Τα έτοιμα προϊόντα είναι κλειστά με μια ειδικά σχεδιασμένη σχάρα (ανεξάρτητα από το χρόνο του έτους). Η κυκλοφορία του αέρα στην σχάρα δεν θα επηρεάσει, αλλά ταυτόχρονα θα προστατεύσει τη δομή από τη διείσδυση τρωκτικών σε αυτήν.

Κλείσιμο εξαερισμού για το χειμώνα

Κλείνετε το ίδρυμα το χειμώνα; Πολλοί ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών ανησυχούν για αυτό το ζήτημα. Υπάρχει πολλή συζήτηση γι 'αυτό.

Κάποιοι πιστεύουν ότι επιτρέποντας ένα σχέδιο στο υπόγειο χώρο κατά τη διάρκεια της κρύου εποχής δεν είναι καλή ιδέα. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, το κλείσιμο των οπών εξαερισμού απαγορεύεται, δεδομένου ότι η ενέργεια αυτή δεν πληροί τις απαιτήσεις του "Κτιριακού Κανονισμού".

Ο εξαερισμός "σφράγισης" θα είναι πολύ επιζήμιος τόσο για την κατάσταση του σπιτιού όσο και για την ευεξία των επιβατών του. Η θερμότητα στο κτίριο μπορεί να διατηρηθεί με θερμομόνωση των δαπέδων. Ως θερμάστρα, χρησιμοποιείται ορυκτός μαλλί συχνότερα. Για την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας θερμομόνωσης, το ελάχιστο πάχος του στρώματος υλικού πρέπει να είναι 0,2 m.

Συχνά οι πλοίαρχοι παραμελούν αυτή τη σύσταση και καλύπτουν τις τρύπες. Στην καλύτερη περίπτωση, χρησιμοποιούν ειδικά βύσματα και πτερύγια εγκατεστημένα κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής. Αυτός είναι ο καταλληλότερος τρόπος για την προστασία του σπιτιού από τον κρύο άνεμο, ενώ αερίζεται περιοδικά ο υπόγειος χώρος.

Για να εξοικονομήσουν χρήματα, μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτοσχέδια μέσα: κλείνουν τα παράθυρα με κουρέλια, παλιλά, και φτιάχνουν τρύπες με αφρώδες υλικό. Και αν οι δύο πρώτες επιλογές θεωρηθούν αποδεκτές, τότε η τελευταία επιλογή δεν συνιστάται.

Επίσης, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι σε σπίτια από ξύλο απαγορεύεται αυστηρά ο εξαερισμός.

Πριν να κλείσετε τη φιάλη στο θεμέλιο για το χειμώνα, θα πρέπει πάλι να σκεφτείτε εάν υπάρχει επείγουσα ανάγκη.


Υλικά βίντεο σχετικά με τον τρόπο παραγωγής προϊόντων:

Κλείνοντας το ίδρυμα το χειμώνα

Η ανθεκτικότητα και η μακρόχρονη λειτουργία των κτιρίων και των δομών εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον σωστά οργανωμένο και αποτελεσματικό αερισμό του κτιρίου. Ένα σημαντικό στοιχείο είναι η διέξοδος στα θεμέλια της ταινίας. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες σπιτιών συχνά αναρωτιούνται εάν θα κλείσουν το ίδρυμα το χειμώνα και πώς αυτό θα επηρεάσει την αποτελεσματικότητα του υπόγειου εξαερισμού. Για μια ικανοποιητική απάντηση σε μια ερώτηση είναι απαραίτητο να καταλάβουμε τι είναι απαραίτητο ένα προϊόν για την παραγωγή και ποιες συνέπειες μπορεί να συμβεί σε περίπτωση απουσίας τους.

Διορισμός καθαρισμών στα θεμέλια ιδιωτικών κατοικιών

Οι αεραγωγοί ή οι αεραγωγοί είναι τρύπες μικρού μεγέθους που κατασκευάζονται σε διάφορα δομικά στοιχεία ενός κτιρίου, για παράδειγμα, μια στέγη ή ένα θεμέλιο.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η σωστή σχεδίαση συσκευών κατά την κατασκευή ξύλινων κτιρίων. Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό, δεδομένου ότι τα κτίρια που κατασκευάζονται από κορμούς ή διαφορετικά είδη ξυλείας θεωρούνται σήμερα οι πλέον απαιτητικές σε ιδιωτικές κατοικίες.

Οι ήχοι στο θεμέλιο είναι ένα απαραίτητο στοιχείο κατασκευής στην περίπτωση όταν πρόκειται για ένα κτίριο του οποίου η κατασκευή προβλέπει την ύπαρξη υπόγειου χώρου. Κατά κανόνα, αυτό αναφέρεται σε σπίτια, η κατασκευή των οποίων χρησιμοποιεί υπόγειο υπόβαθρο και τις ποικιλίες του - ζώνη-σωρό ή κορδέλα-στήλη. Ο προσδιορισμός των εκρήξεων σε τέτοιες δομές οφείλεται στην ανάγκη να επιλυθούν τα ακόλουθα καθήκοντα:

 • Εγκατάσταση στον υπόγειο χώρο του βέλτιστου επιπέδου υγρασίας με εξαερισμό, πράγμα που είναι απαραίτητο, καθώς οι υδρατμοί σχεδόν πάντα απελευθερώνονται από το έδαφος. Ο σημαντικότερος στόχος της συσκευής είναι η διατήρηση των δομών κατασκευής σε ξηρή κατάσταση, η οποία εγγυάται μέγιστη διάρκεια ζωής.
 • Απομάκρυνση από το υπόγειο επιβλαβών ουσιών και αερίων που συσσωρεύονται στο εσωτερικό. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες είναι της γνώμης ότι από το έδαφος σε μικρές ποσότητες, αλλά το ραδόνιο απελευθερώνεται συνεχώς. Με ανεπαρκώς λειτουργικό αερισμό, η συγκέντρωση αυτής της ουσίας αυξάνεται, γεγονός που έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων του σπιτιού.
 • Διατήρηση της θερμοκρασίας στο υπόγειο στο επίπεδο που απαιτείται για την αποτελεσματική λειτουργία. Σύμφωνα με τον ισχύοντα κώδικα κανόνων, αυτό απαιτεί η θερμοκρασία στον υπό ανέγερση υπόγειο χώρο να είναι υψηλότερη από το εξωτερικό, το πολύ 2 μοίρες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η συσκευή εκκένωσης εκτελείται κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Το σχήμα των αεραγωγών δεν έχει μεγάλη σημασία, επομένως τα πιο κοινά είναι τα απλά στρογγυλά ή ορθογώνια δομικά στοιχεία. Η βέλτιστη επιλογή για τον καθορισμό του μεγέθους και της ποσότητας τους είναι ο υπολογισμός κατά το σχεδιασμό του κατασκευαστικού έργου.

Ο κίνδυνος υψηλής υγρασίας στον υπόγειο χώρο

Ο αντίκτυπος της υψηλής υγρασίας είναι καταπληκτικά μεταξύ των πιο καταστροφικών για ένα σημαντικό μέρος των οικοδομικών υλικών και κατασκευών, συμπεριλαμβανομένου του ξύλου και του σκυροδέματος, τα πιο συνηθισμένα στην κατασκευή ιδιωτικών κατοικιών. Ανάμεσα στις πιθανές αρνητικές συνέπειες της απουσίας καθαρισμού στην ίδρυση του κτιρίου είναι:

 1. Απορρόφηση από τις κατασκευές από σκυρόδεμα της βάσης της υγρασίας από το χώρο κάτω από το δάπεδο. Ακόμα και μια υδατοστεγανότητα υψηλής ποιότητας δεν είναι πάντοτε σε θέση να εξαλείψει πλήρως τον κορεσμό του σκυροδέματος με υδρατμούς σε υψηλό επίπεδο υγρασίας. Το αποτέλεσμα αυτού του αρνητικού φαινομένου είναι η σταδιακή καταστροφή του σκυροδέματος και η διάβρωση του οπλισμού που βρίσκεται μέσα.
 2. Ο σχηματισμός συμπυκνωμάτων και η υγρασία των ξύλινων δομών του δαπέδου και του δαπέδου του ισογείου. Η λογική συνέπεια αυτής είναι η εμφάνιση μούχλας, μύκητας, σήψης, η οποία μειώνει σημαντικά τα χαρακτηριστικά αντοχής του ξύλου και την ανθεκτικότητα ολόκληρης της δομής και οδηγεί επίσης στην ανάγκη για εργασίες επισκευής. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αυξημένη υγρασία επηρεάζεται δυσμενώς όχι μόνο από ξύλινες κατασκευές. Μούχλα και μύκητες μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε τούβλα ή μπλοκ πυριτικού αερίου, καθώς και σκυρόδεμα και δομές που κατασκευάζονται από αυτό.
 3. Η παρουσία αιωρούμενων αερίων και δυσάρεστη οσμή μέσα στο καθιστικό, γεγονός που οδηγεί σε μείωση της άνεσης της διαβίωσης. Εκτός από αυτό, μην ξεχάσετε τη σταδιακή αύξηση της συγκέντρωσης του ραδονίου, η οποία έχει επίσης πολύ αρνητικό αντίκτυπο στους κατοίκους του κτιρίου.

Λαμβάνοντας υπόψη τόσο δυσάρεστες συνέπειες της ανεπαρκούς επιπέδου ή την έλλειψη εξαερισμού του υπόγειου χώρου, ένα λογικό ερώτημα είναι πόσο αποτελεσματικά οι οπές στη βάση του ένα ξύλινο σπίτι το χειμώνα, και αν επισκευαστεί ή μονώνουν απαιτείται.

Κλείσιμο κλείστρου

Όταν αποφασίζει αν θα κλείσει τον αερισμό του υπόγειου χώρου για το χειμώνα, ο ιδιοκτήτης του κτιρίου πρέπει να καταλάβει εάν παύει να επηρεάζεται ο αντίκτυπος των αρνητικών παραγόντων που έχει σχεδιαστεί για την εξάλειψη του αποτελεσματικού συστήματος εξαερισμού κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου. Είναι προφανές ότι το έδαφος συνεχίζει να απελευθερώνει την υγρασία και το ραδόνιο στην ψυχρή περίοδο, αν και σε κάπως μικρότερες ποσότητες. Επομένως, η προστασία των δομών από ξύλο ή σκυρόδεμα έναντι της υγρασίας και η αύξηση της συγκέντρωσης επιβλαβών ουσιών στον αέρα του υπόγειου σιδήρου εξακολουθεί να είναι απαραίτητη.

Επιπλέον, η διατήρηση της θερμοκρασίας στο επίπεδο που καθορίζεται από τον Κώδικα Κανονισμών είναι το σημαντικό καθήκον στη βάση του σπιτιού, δηλαδή το μέγιστο 2 βαθμοί υψηλότερο από το εξωτερικό. Αυτό είναι επίσης αδύνατο να επιτευχθεί χωρίς έναν συνεχή αερισμό, ο οποίος πραγματοποιείται με τη βοήθεια χτυπήματος.

Το κύριο επιχείρημα για τους ιδιοκτήτες των κατοικιών σπίτια που δεν αντικατοπτρίζουν την ουσία του προβλήματος, και αμέσως να αποφασίσει να κλείσετε τις τρύπες αέρα στο ίδρυμα για το χειμώνα, από την επιθυμία να κρατήσει τη θερμότητα στο εσωτερικό του σπιτιού, επειδή πιστεύουν ότι το πάτωμα του πρώτου ορόφου μιας από τις περιοχές με τη μεγαλύτερη θερμότητα. Μια ορισμένη λογική σε αυτή την προσέγγιση, φυσικά υπάρχει, ωστόσο, να μειώσει το επίπεδο της απώλειας θερμότητας είναι πολύ πιο σωστή και πιο εύκολη από τις αρμόδιες μόνωσης απόδοση επικάλυψη. Ως αποτέλεσμα, η σημασία του ζητήματος είναι σημαντικά μειωμένη, και δεν συνοδεύεται από την εμφάνιση νέων προβλημάτων που προκαλούνται από την έλλειψη των υπόγειων εξαερισμού.

Παρά τα παραπάνω, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι το θέμα της επίτευξης άνετης θερμοκρασίας στο κτίριο και της μείωσης του κόστους θέρμανσης είναι βασικό και σοβαρότερο για πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού. Η ανάλυση της πρακτικής της ιδιωτικής κατασκευής κατοικιών και η επακόλουθη εκμετάλλευση των ξύλινων κατοικιών δείχνει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ακόμη σκόπιμο να κλείνουμε μερικά από τα κτυπήματα. Σε μια τέτοια κατάσταση, γίνεται αρκετά λογικό να ρωτάμε πόσο σωστά και τι ακριβώς για να συνδέσετε το άνοιγμα στην βάση για το χειμώνα.

Σήμερα, χρησιμοποιούνται διάφορες λύσεις για το πρόβλημα, πώς να κλείσετε το άνοιγμα στην βάση για το χειμώνα. Ο πιο ικανός τρόπος είναι να εγκατασταθούν οι αποσβεστήρες στο στάδιο κατασκευής. Αυτή η επιλογή δεν απαιτεί υπερβολικό κόστος, καθώς η εγχώρια κατασκευαστική αγορά παρουσιάζει πολλές προσιτές επιλογές για πλαστικά ή μεταλλικά πλέγματα εξαερισμού με πτερύγια. Εύκολα καλύπτουν τη δυνατότητα να πέσουν στο υπόγειο του χιονιού, για παράδειγμα, με ισχυρές χιονοθύελλες, όχι σπάνιες το χειμώνα. Ελλείψει βροχόπτωσης, ο αποσβεστήρας, ο οποίος είναι φυσικός, ανοίγει εκ νέου, τουλάχιστον εν μέρει.

Λιγότερο αποτελεσματική, αλλά πολύ πιο συχνά χρησιμοποιούμενη παραλλαγή της απάντησης σε μια ερώτηση, από το να κλείνουμε μετρήσεις στην βάση για το χειμώνα, εμφανίζονται διάφορα υλικά. Αυτά είναι τα τούβλα και τα κομμάτια διαφόρων θερμαντήρων και ξύλινο μπαρ.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η επιθυμία να κλείσει το χειμώνα και να μειωθεί η απώλεια θερμότητας μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρότερα προβλήματα, γι 'αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να βρεθεί μια ισορροπία μεταξύ των δραστηριοτήτων. Επιπλέον, είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθούν τέτοιες μέθοδοι κλεισίματος των αεραγωγών, έτσι ώστε να διατηρείται η δυνατότητα απλού και ταχέως επακόλουθου ανοίγματος. Σε αυτή την ποιότητα είναι βολικό να χρησιμοποιείται αφρός πολυστερίνης εξωθημένου ή πυκνό ορυκτό μαλλί.

Παραλλαγές ενός ιδρύματος χωρίς φόντο

Παρά το γεγονός ότι η συσκευή των ιδιόκτητων προϊόντων στο ίδρυμα χρησιμοποιείται αρκετά συχνά, μερικές λύσεις σχεδιασμού, που πραγματοποιούνται σωστά στο στάδιο της κατασκευής, επιτρέπουν να το κάνουμε χωρίς αυτές. Συγκεκριμένα, ο εξαερισμός δεν απαιτείται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 1. Ο υπόγειος χώρος είναι καλυμμένος με πλάκα από σκυρόδεμα τοποθετημένο σε μαξιλάρι άμμου.
 2. Το φράγμα ατμών του εδάφους εκτελείται, το οποίο δεν αφήνει υγρασία και επιβλαβείς ουσίες στο υπόγειο χώρο?
 3. Το υπόγειο θερμαίνεται ή επικοινωνείται απευθείας με τους θερμαινόμενους χώρους και λειτουργεί αποτελεσματικά χωρίς να φυσάει αερισμό.

Στις αναφερόμενες περιπτώσεις, δεν είναι απαραίτητο να εκτελείτε ανατινάξεις στη βάση.

Συμπεράσματα

Η συσκευή των προϊόντων στη βάση ενός ιδιωτικού σπιτιού είναι μια υποχρεωτική απαίτηση παρουσία μιας ταινίας βάσης και μη θερμαινόμενο υπόγειο χώρο. Ο αποτελεσματικός αερισμός του υπόγειου χώρου είναι απαραίτητος για να εξασφαλιστεί η αντοχή του κτιρίου τόσο σε ζεστές όσο και σε κρύες εποχές. Το χειμώνα επιτρέπεται να κλείνουν μερικώς ορισμένα καθαριστικά αέρα για να μειωθούν οι απώλειες θερμότητας στο κτίριο. Γι 'αυτό, χρησιμοποιούνται γρίλιες εξαερισμού με πτερύγια, διάφορα αυτοσχέδια υλικά, για παράδειγμα, θερμαντήρες με τη μορφή πλαστικού αφρού, αφρού πολυστερίνης ή ορυκτοβάμβακα. Ωστόσο, το σύστημα αερισμού που χρησιμοποιεί αεραγωγοί πρέπει να λειτουργεί το χειμώνα, καθώς η έλλειψη αποτελεσματικού αερισμού θα έχει εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειες, πιο σοβαρή από την αύξηση του κόστους θέρμανσης του κτιρίου.

Κλείνοντας το ίδρυμα το χειμώνα

Χωρίς μια συνεχή αλλαγή των μαζών του αέρα, δεν συσσωρεύονται μόνο παθογόνα βακτήρια στο δωμάτιο, αλλά και η καταστροφή του οικοδομικού υλικού. Αυτό ισχύει για τον χώρο που βρίσκεται μέσα στο υπόβαθρο ή κάτω από το πάτωμα. Απαιτεί επίσης την οργάνωση του εξαερισμού. Πώς να το υπολογίσω και να το εφαρμόσω σωστά; Αυτό θα συζητηθεί στο άρθρο. Επίσης θα σας πει τι να κάνετε με αυτό το χειμώνα.

Αξίζει να προβλεφθεί

Για να το πούμε απλά, οι εκρήξεις είναι μικρές τρύπες που βρίσκονται κατά μήκος της περιμέτρου του υπογείου. Μέσα από αυτά υπάρχει μια έξοδος και μια παροχή αέρα, η οποία είναι απαραίτητη για τον αερισμό. Στην περίπτωση της απουσίας του στην βάση, μπορεί να συμβούν μη αναστρέψιμες διαδικασίες. Για παράδειγμα, ο αέρας περιέχει υγρασία, αν δεν αφαιρεθεί εγκαίρως, αρχίζει να συμπυκνώνεται σε διάφορες επιφάνειες. Στο υπόγειο, η υγρασία εμφανίζεται λόγω των διαδικασιών της ζωής που συμβαίνουν στο σπίτι. Ο υγρός αέρας διέρχεται από το πάτωμα. Κάτω από το σπίτι υπάρχει ένα έδαφος που δεν παγώνει το χειμώνα. Δεδομένου ότι απορροφά απόλυτα την υγρασία, αρχίζει να εξατμίζεται και επίσης κατακάθια στις επιφάνειες.

Εάν υπάρχει συνθετική θερμοκρασία και υγρασία, τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται και οι διεργασίες σαθρότητας συνεχίζονται. Αυτό συμβαίνει στο χώρο θεμελίωσης. Η αναπαραγωγή μούχλας και διάφορων μυκήτων αρχίζει με ταχείς ρυθμούς. Με την πάροδο του χρόνου, από το ίδρυμα, το καλούπι αρχίζει να διεισδύει μέσω του δαπέδου σε άλλα δωμάτια. Αυτό θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε φθορά δοκών και ξύλινων δαπέδων. Επιπλέον, με άφθονο περιεχόμενο υγρασίας, διεισδύει σε δομές οπλισμένου σκυροδέματος. Το ενισχυτικό στοιχείο χάνει την αντοχή του και μπορεί να αποτύχει. Υπάρχει ένας ακόμη σημαντικός λόγος για τον οποίο χρειάζεται ο αερισμός θεμελίωσης.

Το ραδόνιο αυξάνεται συνεχώς από το έδαφος. Είναι ένα αέριο που, σε συνδυασμό με άλλες ουσίες, για παράδειγμα νερό, μπορεί να είναι χρήσιμο σε ορισμένες ποσότητες. Αλλά με την αφθονία του, ο οργανισμός είναι δηλητηριασμένος. Εάν το ίδρυμα δεν σκέφτεται τον εξαερισμό, τότε το ραδόνιο θα συσσωρευτεί στο χώρο θεμελίωσης και τελικά θα μπει στο σπίτι. Για την επίλυση αυτών των ζητημάτων, παράγουν αέρα ή κάνουν αερισμό. Στη δεύτερη περίπτωση, θα πρέπει να αφαιρέσετε ένα ξεχωριστό σωλήνα εξαερισμού από την οροφή. Προκειμένου να συμβεί η διαδικασία, είναι σημαντικό να παρέχεται καθαρός αέρας. Αυτό επιτυγχάνεται εύκολα κατασκευάζοντας σχάρες για εξαερισμό από τα δωμάτια. Το πλεονέκτημα αυτής της λύσης μπορεί να θεωρηθεί ως αισθητικό στοιχείο, επειδή δεν χρειάζεται να κάνετε τρύπες στο ίδρυμα.

Όταν δεν χρειάζεστε αέρα

Ορισμένες από τις εποικοδομητικές αποφάσεις που έγιναν κατά την ανέγερση του κτιρίου δεν επιτρέπουν τη δημιουργία του αέρα. Μεταξύ αυτών μπορούμε να διακρίνουμε:

 • κλειστό υπόγειο χώρο ·
 • παρουσία φραγμού ατμών ·
 • παρουσία αερισμού του υπόγειου χώρου.
 • κάτω από το σπίτι υπάρχει υπόγειο ή γκαράζ.

Κλειστά μπορεί να θεωρηθεί ένας τέτοιος υπόγειος χώρος, όταν το δάπεδο είναι μια συμπαγής πλάκα. Ταυτόχρονα, κάτω από αυτό, ο χώρος πρέπει να καλύπτεται από χώμα ή άμμο. Ο αέρας δεν θα απαιτηθεί ακόμα και αν έχει τοποθετηθεί κάτω από το δάπεδο μια μεμβράνη φραγμού ατμού. Εάν τοποθετηθεί σε ένα ενιαίο περίγραμμα χωρίς κενά στις ραφές, τότε η ανταλλαγή αερίων πηγαίνει προς μία κατεύθυνση και το ραδόνιο δεν εισέρχεται στο δωμάτιο. Δεν απαιτείται πρόσθετος αερισμός με τη μορφή εκρήξεων στη βάση και σε αυτές τις περιπτώσεις, εάν η υποβάθρα αερίζεται ήδη σε παθητική ή ενεργή λειτουργία. Σε αυτή την περίπτωση, η ανταλλαγή αέρα πρέπει να είναι τουλάχιστον ένα λίτρο ανά δευτερόλεπτο ανά 10 m 2. Οι αέρας δεν θα χρειαστούν εάν υπάρχει ένα κελάρι στο υπόγειο για την αποθήκευση διαφόρων ειδών ή ένα γκαράζ. Λόγω των συχνών επισκέψεων σε αυτές τις εγκαταστάσεις, υπάρχει μια φυσική ανταλλαγή αέριων μαζών, η οποία εμποδίζει την εμφάνιση δυσάρεστων καταστάσεων.

Τι μέγεθος θα πρέπει να είναι οι τρύπες

Δεν μπορείτε να φτιάξετε αέρας με δική σας διακριτική ευχέρεια. Υπάρχουν ορισμένα πρότυπα, τα οποία ρυθμίζουν τον αριθμό τους, καθώς και τον τρόπο τοποθέτησης στο ίδρυμα. Η βάση είναι SNiP με αύξοντα αριθμό 31/01/2003. Σε μία από τις παραγράφους (9.10) καθορίζεται η περιοχή των χτυπημάτων που πρέπει να υπάρχουν για τον αερισμό ενός χώρου σόλας. Η συνολική έκταση όλων των εκρήξεων θα πρέπει να είναι πάνω από τέσσερις εκατοστά της επιφάνειας του υπόγειου χώρου. Δηλαδή, πρώτα πρέπει να υπολογίσετε το συνολικό εμβαδόν του υποπεδίου. Αν είναι το σωστό σχήμα, απλώς πολλαπλασιάστε το πλάτος με το μήκος. Για μια σύνθετη φόρμα, πρέπει να διαιρέσετε τον υπο-χώρο σε απλές μορφές και να συνοψίσετε τις περιοχές του. Αυτό δεν λαμβάνει υπόψη την περιοχή του ιδρύματος.

Εάν η εσωτερική επιφάνεια όλων των χώρων είναι 120 m 2, τότε η συνολική επιφάνεια του αέρα είναι 0,3 m 2. Εάν αυτές οι τιμές μεταφραστεί σε μια πιο οπτική, οι κυκλικές οπές αέρα πρέπει να έχει διάμετρο όχι μικρότερη από 25 cm. Produhi ορθογώνιο διαστάσεις στην ελάχιστη τιμή πρέπει να είναι 10 × 50 ή 20 × 25 εκ. Με μια μεγάλη περιοχή μεγέθους produhi μπορούν να λάβουν σημαντικά. Για ένα ιδιωτικό μονοκατοικία αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα. Για να το λύσει, μπορείτε να κάνετε τρύπες αέρα μικρότερα, αλλά να αυξηθεί ο αριθμός τους στην περίμετρο του ιδρύματος.

Η θέση των βλαστών στην ταινία ίδρυσης έχει επίσης ορισμένες αποχρώσεις. Οι τρύπες δεν μπορούν να τοποθετηθούν κοντά στην επάνω άκρη. Το ανώτατο σημείο πτώσης πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 cm κάτω από το επάνω άκρο της ταινίας θεμελίωσης. Υπάρχουν περιπτώσεις που το θεμέλιο δεν ανεβαίνει πάνω από την επιφάνεια του εδάφους στο απαιτούμενο επίπεδο, τότε είναι απαραίτητο να σκάψουμε ένα μικρό λάκκο και να το φράξουμε έτσι ώστε το έδαφος να μην πέσει στον υπο-χώρο. Η θέση των καπνών δεν πρέπει να είναι χαοτική. Θα πρέπει να κατανέμονται ομοιόμορφα σε κάθε πλευρά του ιδρύματος. Τα προϊόντα που ευρίσκονται σε αντίθετες πλευρές πρέπει να είναι απέναντι μεταξύ τους, έτσι ώστε οι μάζες του αέρα να κυκλοφορούν ελεύθερα.

Εάν υπάρχουν υπολείμματα γεφυρών στο υπόγειο, πρέπει να υπάρχουν και τρύπες για να κυκλοφορούν στον αέρα. Η ελάχιστη απόσταση που πρέπει να είναι μεταξύ των χτυπημάτων είναι 2 μέτρα. Στο διαμέρισμα στο ίδρυμα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ένα χτύπημα. Επιπλέον, αν είναι μόνος του, τότε το μέγεθος ενός τέτοιου καταιγισμού θα πρέπει να είναι αρκετές φορές μεγαλύτερο από αυτό που βρίσκεται στον εξωτερικό τοίχο του υπογείου. Αντί για ένα μεγάλο, μπορείτε να παρέχετε μερικές με μικρότερη διάμετρο. Το υπόγειο είναι ένα εξαιρετικό μέρος που τα ζώα και τα έντομα θα απολαύσουν ευτυχώς. Για να αποφευχθεί αυτό, οι τρύπες πρέπει να καλύπτονται με μεταλλική ή πλαστική σχάρα που θα χρησιμεύσει ως εμπόδιο στη διείσδυση.

Διαδικασία κατασκευής

Η βάση για την κατασκευή των οπών για εξαερισμό είναι καλύτερο να τεθεί ακόμη και κατά τη διάρκεια της κατασκευής του ιδρύματος. Εάν αυτό δεν έγινε, τότε είναι απαραίτητο να ιδρώσετε κατά τη διάρκεια της κατασκευής πτώσεων στο ίδρυμα, το οποίο κέρδισε δύναμη.

Κατά την εγκατάσταση του ιδρύματος

Εάν η βάση είναι κατασκευασμένη από πλάκες οπλισμένου σκυροδέματος, τότε ένα κενό μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα χτύπημα, το οποίο θα αφεθεί μεταξύ πολλών τεμαχίων. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί ώστε η φέρουσα ικανότητα της θεμελίωσης να μην επηρεάζεται. Εάν το θεμέλιο είναι τούβλο, τότε ένα από τα τούβλα είναι τοποθετημένο χωρίς κονίαμα, έτσι ώστε να μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί. Με τα θεμέλια κορδέλας, τα οποία είναι εντελώς πλημμυρισμένα, τα πράγματα είναι κάπως πιο περίπλοκα. Μετά την εγκατάσταση του ξυλότυπου και των σανίδων, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε εκ των προτέρων τα μήκη του αμιαντοτσιμέντου, πλαστικού ή μεταλλικού σωλήνα. Η κοιλότητα του σωλήνα διακλάδωσης γεμίζει με άμμο και ταιριάζει στη θέση του. Αφού το ίδρυμα κερδίσει την απαιτούμενη αντοχή, αποσυναρμολογείται ο ξυλότυπος και η άμμος εκτοξεύεται από το άνοιγμα του ακροφυσίου. Στη συνέχεια τοποθετείται η σχάρα.

Στο τελειωμένο ίδρυμα

Η παραγωγή ανατινάξεων στο έτοιμο υπόβαθρο συνεπάγεται πολλά προβλήματα και χρόνο. Μπορούν να διατρυπηθούν χρησιμοποιώντας ένα διάτρητο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αποκτήσετε μια αρκετά ισχυρή μονάδα και να αγοράσετε για αυτό βόρακα και κορυφές, το μήκος των οποίων θα είναι ίσο με το πάχος του τοίχου θεμελίωσης. Μπορείτε να πάτε με τον άλλο τρόπο και να νοικιάσετε μια μηχανή γεώτρησης ή να μισθώσετε μια ομάδα που την κατέχει. Είναι ένας ειδικός μηχανισμός που συνδέεται άμεσα με το αεροπλάνο και με τη βοήθεια μιας κορώνας είναι σε θέση να επιλέξει την τρύπα της απαιτούμενης διαμέτρου.

Τι να κάνει με τον άνεμο το χειμώνα

Ο εξαερισμός χρειάζεται όλο το χρόνο, οπότε πρέπει να ξέρετε τι πρέπει να κάνετε με τα υγρά του υπογείου για το χειμώνα. Το χειμώνα, το δωμάτιο παίρνει λιγότερο αέρα από το δρόμο παρά το καλοκαίρι. Αυτό οφείλεται στην ανάγκη διατήρησης της θερμότητας και εξάλειψης της συμπύκνωσης λόγω διαφορών θερμοκρασίας. Η προσέγγιση αυτή έχει επίσης αρνητικές συνέπειες. Η ροή του ζεστού και υγρού αέρα στο κάτω πάτωμα αυξάνεται, οπότε η ποσότητα του συμπυκνώματος μπορεί να αυξηθεί κατά καιρούς. Η κατάσταση οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν αξίζει να κλείσουμε το χειμώνα, αλλά είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι είναι δυνατή η κάλυψή τους σε περίπτωση σοβαρών χιονοθύελων. Εάν αυτό δεν γίνει, τότε το χιόνι μπορεί να εφαρμοστεί στο υπόγειο και από τον θερμό αέρα που λιώνει και η ποσότητα της υγρασίας αυξάνεται. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής των οπών εξαερισμού είναι δυνατή η τοποθέτηση γρίλλων με περσίδες, οι οποίες θα κλείσουν ή θα τοποθετήσουν μικρές πόρτες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα, ανατρέξτε στο παρακάτω βίντεο.

Περίληψη

Προφανώς, ο αέρας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της δομής. Χωρίς τους, είναι αδύνατο να εξασφαλιστεί ο απαιτούμενος αερισμός του υποβάθρου. Πρέπει να είναι ανοιχτά ανά πάσα στιγμή του έτους. Κατασκευάστε τα καλύτερα στο στάδιο της τοποθέτησης του θεμελίου. Σε αυτή την περίπτωση, είναι εύκολο να τοποθετηθούν στο απαιτούμενο επίπεδο και να μην παραβιάζουν την ακεραιότητα του υποστρώματος.

Με τα χέρια σας - Πώς να κάνετε τον εαυτό σας

Πώς να κάνετε κάτι τον εαυτό σας, με τα δικά σας χέρια - το site master master

Περιέχει στο σπίτι: γιατί χρειάζονται και πότε πρέπει να κλείσουν

Πώς να φτιάξετε μια σπίθα στο υπόγειο (socle, foundation) ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ;

Κάποιοι ιδιοκτήτες σπιτιού εξακολουθούν να θεωρούν την τακτική βιολογική καταστροφή των κατώτερων ζαντών και την επικάλυψη ξύλινων σπιτιών σε μη αεριζόμενους ή ανεπαρκώς αεριζόμενους υπόγειους χώρους όπως κανονικά.

Αλλά το μόνο που χρειάζεται να γίνει για να παραταθεί η διάρκεια ζωής των ξύλινων δομών είναι η στεγανοποίηση του δέντρου, η επεξεργασία του με αντισηπτικά και ο κατάλληλος αερισμός του υπόγειου.

Αξιοθέατα και θεμέλια

Στην Ευρώπη, τα σπίτια δεν είναι πλέον χτισμένα σε ρηχά θεμέλια θεμέλια ίδρυσης, τόσο διαδεδομένα στη Ρωσία.

Ο λόγος είναι η ανεπαρκής εξοικονόμηση θερμότητας.

Μεταξύ του εδάφους και της οροφής του ισογείου του σπιτιού, η υγρασία εξατμίζεται από το έδαφος. Συμπύκνωση σε κρύες επιφάνειες, οδηγεί στην ταχεία καταστροφή ξύλινων κατασκευών και το σπίτι έχει μια αίσθηση υγρασίας. Τα προϊόντα εξαερισμού κάνουν το κρύο του υπόγειου κτιρίου και όταν το κτίσιμο ενός σπιτιού απαιτεί μόνωση υψηλής ποιότητας (όχι λιγότερο από 20 cm) από την οροφή.

Σε εμάς οι οικονομικοί ιδιοκτήτες σπιτιού παραδοσιακά κλείνουν τα κενά των θεμελιώσεων ταινιών για το χειμώνα, "για να εξοικονομήσουν θερμότητα". Η πρακτική αυτή οδηγεί όχι μόνο για να επιταχυνθεί η σήψη των ξύλινων κατασκευών, αλλά βάζει και την υγεία των κατοίκων από τα σπίτια σοβαρό κίνδυνο: υπόγειο συσσωρεύεται και παίρνει στο σπίτι του ραδιενεργού αερίου ραδονίου (και άλλων ραδιενεργών αερίων του εδάφους), που σχηματίζεται από τη ραδιενεργό διάσπαση του ουρανίου που περιέχονται στις γρανίτες.

Πολλές περιοχές της Ρωσίας είναι επικίνδυνες για το ραδόνιο ή δυνητικά επικίνδυνες για το ραδόνιο. Για παράδειγμα, το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής του Λένινγκραντ ανήκει στις επικίνδυνες περιοχές του ραδονίου.

Επιπλέον, η ασθενώς βάθυνε θεμέλιο της Γάζας με κατάλληλο σχεδιασμό και την κατασκευή λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις για την προστασία του σπιτιού από το ραδόνιο, υπόγειο στεγάνωσης και μόνωσης υπόγειο και το έδαφος δεν είναι η πιο οικονομική επιλογή των θεμελίων του κτιρίου, όπως γενικά πιστεύεται. Αν μετρήσετε την ανάγκη να επικαλύπτει τη συσκευή σε ένα τέτοιο ίδρυμα, να εξετάσει τους περιορισμούς της εσωτερική διαρρύθμιση του κτιρίου και μετράνε τις απώλειες στη θέρμανση του σπιτιού, αποδεικνύεται ότι χωρίς τα θεμέλια του μετρό είναι πιο λογική σχέδια άποψη. Δεν είναι τυχαίο στη Δυτική Ευρώπη, δίδεται προτίμηση σε ένα ίδρυμα υπό μορφή μονολιθικών πλάκες από οπλισμένο σκυρόδεμα (επίπεδες ή με ραβδώσεις) και τα θεμέλια ταινία με τη συσκευή στο ισόγειο.

Τέτοιοι τύποι θεμελίων επιτρέπουν τη δημιουργία, στην εσωτερική διάταξη, ανοιχτών φιλικών χώρων αντί των παραδοσιακών συνόλων του συστήματος διαδρόμων "τετράγωνης φωτιάς". Επιπλέον, τα θεμέλια, σε επαφή με το έδαφος, δίνουν στους ιδιοκτήτες σπιτιών αρκετούς βαθμούς γεωθερμικών βαθμών το χειμώνα.

Ο αέρας στο σπίτι - πόσο σωστά;

Εάν το σπίτι σας είναι υπό κατασκευή ή είναι ήδη χτισμένο σε μια ταινία θεμέλια με αεριζόμενη υπόγεια, τι θα πρέπει να είναι ο εξαερισμός;

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις της παραγράφου 1.47 του SNiP 2.08.01-89 (Οικιστικά κτίρια) στους εξωτερικούς τοίχους των κελαριών και των τεχνικών επιμέρους περιοχών,

με εξαερισμό, είναι απαραίτητο να προβλεφθεί συνολική επιφάνεια όχι μικρότερη του 1/400 της επιφάνειας του υπόγειου τεχνικού χώρου, το υπόγειο, τοποθετημένο ομοιόμορφα κατά μήκος της περιμέτρου των εξωτερικών τοίχων.

Η έκταση μιας έκρηξης δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 0,05 τ.μ. m -ότι δεν είναι μικρότερη από 20 × 25 εκ. Η συνολική επιφάνεια των χώρων ραδονίου οπές αέρα για τον αερισμό του υπογείου πρέπει να είναι τουλάχιστον 1 / 100-1 / 150 της περιοχής υπόγειο (σημείο 3.1 αποζημίωση MGSN 2,02 έως 97).

International Building απαιτήσεις κώδικας για οικιστικά κτίρια (Διεθνής Κωδικός-2006 κατοικίες IRC2006 R408.1) απαιτούν πολύ μεγαλύτερες εκτάσεις από τις τρύπες αέρα αερισμού στα θεμέλια ταινία: (.. 0,09 τετραγωνικά μέτρα για κάθε 14 τετραγωνικά μέτρα) 1/155 πλατεία αεριζόμενο χώρο.

Επίσης, οι αεραγωγοί αερισμού πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 91 cm από τις εσωτερικές γωνίες του υπογείου, έτσι ώστε να μην υπάρχουν μη αεριζόμενες σακούλες στο υποπεδίο.

Εγκαταλείψτε produhi εξαερισμού του υπόγειου χώρου στο διεθνή κώδικα κτήριο του δυνατού, αν η ενδοδαπέδια είναι σε επικοινωνία με τους χώρους διαβίωσης και το έδαφος στο κελάρι Τοποθετημένο ταινία steamtight να επικαλύπτονται 15 εκατοστά και το μέγεθος (συμπεριλαμβανομένων άκρη ίδρυμα), και το υποσύνολο μόνιμο σύστημα εξαερισμού, Η άντληση τουλάχιστον 0,5 λίτρου αέρα για κάθε 5 μ. Της έκτασης ανά δευτερόλεπτο και η θεμελίωση και το έδαφος γύρω από αυτό είναι μονωμένα.

Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις σε οικιακά κτίρια, μπορεί κανείς να δει αερισμού εξαερισμού επαρκούς μεγέθους και σε επαρκή ποσότητα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ανεξάρτητους προγραμματιστές και κατασκευαστές, shabashniki, την ανέγερση του σπιτιού χωρίς επίβλεψη αρχιτέκτονα χρησιμοποιείται επικρατούσα εθνική τρόπο produhi συσκευή θεμέλια ταινία: χύνοντας πεδιλοδοκών στον ξυλότυπο θέσει κλάδεμα αποχετευτικό σωλήνα ή αγωγού 4 σανίδων, έτσι ώστε οι οπές αέρα γύρισε απέναντι από το άλλο.

Φυσικά, η διατομή και ο αριθμός των βλαστών δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσουν επαρκή εξαερισμό του υπόγειου χώρου και την απομάκρυνση των υγραερίων και των ραδιενεργών εδαφικών αερίων από αυτό. Ένας απλός μαθηματικός υπολογισμός δείχνει ότι όταν χρησιμοποιούμε σωλήνες αποχέτευσης με διάμετρο 11 cm για να δημιουργούμε χτυπήματα εξαερισμού, είναι απαραίτητο να συναρμολογήσουμε 5 σωλήνες μαζί για να έχουμε την απαιτούμενη ελάχιστη επιφάνεια 0,05 τετρ. m.

Εάν ανησυχείτε για την αντοχή του σπιτιού τους και τη φροντίδα της υγείας των κατοίκων της, να παρακολουθήσετε την επιλογή του σχεδιασμού της θεμελίωσης του μέλλοντος σπίτι. Η οικοδόμηση των θεμελίων δεν πρέπει να είναι τόσο εύκολη όσο οι οικοδόμοι, αλλά σύμφωνα με τους κώδικες και τους κανονισμούς των κτιρίων. Εάν το ίδρυμα έχει ήδη λάθος μικρά χτυπήματα, τότε το μέγεθός τους μπορεί να αυξηθεί με ένα διάτρητο. Απλά να γνωρίζουν ότι το μέγιστο μέγεθος του ανοίγματος στο ύψος θεμέλιο λωρίδας δεν μπορεί να είναι περισσότερο από το 1/3 του πλάτους, δηλαδή, το μέγιστο ύψος άνοιγμα στο πλάτος βάσης 60 cm είναι 20 cm, και σε ένα πλάτος θεμέλιο λωρίδα 40 cm - μόνο 13 εκατοστά.

Σε επικίνδυνες περιοχές με ραδόνιο με ανεπαρκή αριθμό και μέγεθος εκρήξεων στο θεμέλιο μπορεί να βοηθήσει τη συσκευή εξαναγκασμένη εξαγωγή αερισμού του υπόγειου χώρου. Για τη χώρα μας, αυτό είναι ακόμα εξωτικό, αφού λίγοι συνειδητοποιούν τον κίνδυνο που φέρει το ραδόνιο. Η σωστή υπόγειο σύστημα εξαερισμού - ένα ισχυρό ανεμιστήρα κανάλι, να λάβει αέρα από το υπόγειο και ρίχνει μέσω του εξαερισμού κατακόρυφου αγωγού στο επίπεδο της στέγης, το αέριο που μεταφέρεται από τον άνεμο. Ίσως αυτό θα χρειαστεί ένα εξαερισμού και να απομακρυνθεί η περίσσεια του ραδονίου από την πλάκα θεμελίωσης ή την προστασία υπόγειο, εκκινητής όπου φιλμ vystelen PVC (σε αυτή την περίπτωση το διάτρητο σωλήνα PVC τοποθετείται κάτω από αυτήν και συνδέεται με ένα ανεμιστήρα εξάτμισης).

Senses: φωτογραφία

1. Το αεριζόμενο υπόγειο μπορεί να καλυφθεί με διακοσμητικό πλέγμα.

2.Η Ιάπωνα παραδοσιακά πολέμησε την υπερβολική υγρασία με τη βοήθεια τέλεια εξαεριζόμενων επιμέρους περιοχών κάτω από τα σπίτια τους.

3.Κλασικό παράδειγμα ακατάλληλης θέρμανσης του υπόγειου χώρου για το χειμώνα με την τοποθέτηση ενός αυτοσχέδιου βύσματος στον αέρα εξαερισμού.

4. Διάταξη αερισμού σε θεμελιώδη ταινία ανεπαρκούς διατομής.
Σύμφωνα με τα πρότυπα κατασκευής, η ελάχιστη έκταση μιας έκρηξης πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 φορές μεγαλύτερη. Το αεριζόμενο υπόγειο μπορεί να καλυφθεί με διακοσμητικό πλέγμα. Θα είναι ένα εμπόδιο στα τρωκτικά, αλλά όχι στον αέρα.

5. Ένα παράδειγμα συσκευής εξαερισμού της σωστής διαμόρφωσης, μεγέθους και θέσης (όχι περισσότερο από 91 cm από την εσωτερική γωνία του υπόγειου χώρου) στην ανακατασκευή του παλαιού σπιτιού.

6. Παράδειγμα σωστού μεγέθους του χτυπήματος με λανθασμένη θέση (πάνω από 91 cm από τη γωνία του υπόγειου χώρου).

© A. DACHNIK, ένας αξιόλογος ειδικός, ένας γνωστός συντάκτης κατασκευής στο RuNet

Τα θεμέλια στο ίδρυμα - υπολογισμός, μέγεθος, πώς να κάνει, αν είναι απαραίτητο να κλείσει για το χειμώνα

Ο αέρας στο θεμέλιο είναι απαραίτητο για να εξασφαλιστεί ότι το κενό κάτω από το ισόγειο του πρώτου ορόφου είναι αεριζόμενο, για το σκοπό αυτό γίνονται ειδικές οπές στο υπόγειο του θεμελίου.

Αυτός ο εξαερισμός είναι απαραίτητος, καθώς η υγρασία μπορεί να συσσωρευτεί κάτω από το δάπεδο, που βγαίνει από το έδαφος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι οι κτιριακές δομές θα είναι υπό συνεχή έκθεση στην υγρασία, ειδικά επειδή θα συσσωρεύονται συνεχώς. Αυτό το πρόβλημα είναι πολύ σημαντικό όταν χρησιμοποιείτε ξύλινες κατασκευές κατά την κατασκευή. Με υψηλή υγρασία, μπορεί να επιτεθεί από σήψη και μούχλα, καθώς και από το σχηματισμό μύκητα σε ξύλινες κατασκευές. Επιπλέον, το αέριο ραδονίου μπορεί να συσσωρευτεί στον υπόγειο χώρο.

Το χειμώνα, η συγκέντρωση υγρασίας και αερίου σπάνια αυξηθούν λόγω της δράσης των χαμηλών θερμοκρασιών, όπως μειώνοντας την πιθανότητα εξάτμιση, και μπορεί να παγώσει σε κτιριακές κατασκευές, παραμένοντας όπως ήταν, σε μια διατηρημένη μορφή πριν από την επόμενη αύξηση της θερμοκρασίας. Για να απαλλαγούμε από ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, στο έδαφος μέρος και να κάνει τέτοιες τρύπες.

Υπάρχει πάντα ανάγκη για ίδρυμα; Όχι, όχι πάντα. Αυτές οι τρύπες γίνονται μόνο όταν υπάρχει υπόγειος χώρος. Εάν έχετε δάπεδα του πρώτου ορόφου γίνονται στο έδαφος, τότε δεν χρειάζεται να κάνετε κανένα αέρα.

Το μέγεθος των υψικαμίνων και ο αριθμός τους

Καθοδηγούμενη παράγραφο 9.10 πρότυπο SNP 31.01.2003 (SP 54.13330.2011) «συνολικό εμβαδόν κτιρίων κατοικιών διαμέρισμα πρέπει να είναι τέτοια produshov 1/400 ολόκληρη την επιφάνεια του δαπέδου ή tehpodvala. Σε χώρους όπου μπορεί να απελευθερωθεί ραδιενεργά αέρια, produhi μεγέθη θα είναι 1 / 100-1 / 150 η περιοχή του δαπέδου (p.3.1. Εγχειρίδιο MGSN 2,02 έως 97). Ταυτόχρονα, η ελάχιστη έκταση όλων των εκρήξεων θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,85μ² και μία - εντός 0,05μ². Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι οι μεγάλες οπές αερισμού απαιτούν ενίσχυση, όπως για παράδειγμα 300x300mm. Η μορφή των blowouts μπορεί να είναι οποιαδήποτε: ένα ορθογώνιο, ένας κύκλος, ένα τετράγωνο, ένα τρίγωνο, κλπ. Κατά κανόνα, οι τρύπες του αέρα γίνεται με τη μορφή ενός ορθογωνίου ή τετραγώνου, όπως φαίνονται πιο αισθητικά ευχάριστο, και η εκτέλεση των εν λόγω οπών αέρα δεν απαιτεί ειδική τεχνολογία. Οι αγωγοί βρίσκονται στο ίδιο διάστημα μεταξύ τους, ενώ οι ακραίες εκρήξεις από τις γωνίες του θεμελίου πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 900 mm. Οι οπές εξαερισμού πρέπει να τοποθετούνται απέναντι η μια στην άλλη, για καλύτερο αερισμό και ο αριθμός τους πρέπει να είναι ομοιόμορφος.

Το ύψος της θέσης τους από το επίπεδο του εδάφους εξαρτάται από το ύψος του υπογείου, αλλά μπορεί να τοποθετηθεί σε ύψος 300 mm και όχι χαμηλότερα, προκειμένου να αποφευχθεί η πλημμύρα του υπόγειου χώρου με νερό τήξης. Ο νόμος της τοποθεσίας είναι αυτός: όσο υψηλότερο, τόσο το καλύτερο.

Υπολογισμός του κόστους

Ας πάρουμε δύο σενάρια ως παράδειγμα και υπολογίζουμε τον αριθμό τους.

Επιλογή 1

Υπάρχει ένα σπίτι με θεμέλια 5x6 μέτρα στους εσωτερικούς τοίχους, που χτίστηκε στο Nizhny Novgorod. Με βάση το μέγεθος του ελάχιστου μεγέθους ενός φούσκας των 0,05 m², δέχονται οπές ορθογώνιου τμήματος 200χ250 mm. Τώρα πρέπει να σκεφτείτε τον απαραίτητο αριθμό τέτοιων τρυπών και να τα τοποθετήσετε ανάλογα.

Υπολογισμός

Υπολογίστε την περιοχή όλων των οπών εξαερισμού:

όπου F είναι η συνολική έκταση του υπογείου χώρου.

Μαθαίνουμε τον απαιτούμενο αριθμό εξόδων:

όπου P είναι η περιοχή μιας οπής.

Με βάση τους υπολογισμούς που ελήφθησαν, είναι απαραίτητο να διοργανωθούν 4 πτώσεις ώστε να μην υπάρχουν αεριζόμενες περιοχές του υπόγειου χώρου. Γιατί όχι 2, αλλά 4; Αλλά επειδή εδώ τίθεται σε ισχύ ένας ακόμη κανόνας, ο οποίος απαιτεί την τοποθέτηση τέτοιων οπών σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 900 mm από κάθε γωνιά του υπογείου. Το ύψος της θέσης από το έδαφος είναι 300mm.

Εάν η κατοικία διαθέτει εσωτερικά χωρίσματα με θεμέλια, τότε τέτοιες τρύπες πρέπει να βρίσκονται σε όλες τις γέφυρες που συνδέονται με το θεμέλιο. Συνήθως, για τα χωρίσματα τοποθετείται μια στήλη με θεμέλια, αν πρόκειται για ξύλινο σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση θα οργανωθεί πλήρης αερισμός του υπόγειου χώρου.

Επιλογή 2

Ενσωματωμένο σπίτι στο οποίο ο χρησιμοποιούμενος θεμέλιο ταινία διαιρώντας υπόγειο το χώρο σε δύο ίσα μέρη 9h4 m διαστάσεις. Υποτίθεται εκτέλεση produhi ορθογωνικό διαστάσεις 200h250 mm, το οποίο αντιστοιχεί στο ελάχιστο μέγεθος. Το σπίτι βρίσκεται στην περιοχή Irkutsk. Πρέπει να υπολογίσετε τον απαιτούμενο αριθμό φυσαλίδων και να τα τοποθετήσετε στα σωστά σημεία.

Υπολογισμός

Συνολική επιφάνεια των ανοιγμάτων εξαερισμού:

Λόγω του γεγονότος ότι οι εκπομπές αερίων ραδονίου παρατηρούνται στην περιοχή του Irkutsk, ο αριθμός τίθεται στον αριθμητή.

Ο απαιτούμενος αριθμός εξόδων:

Από τους υπολογισμούς φαίνεται ότι ο αριθμός τους είναι αρκετά μεγάλος και αυτό μπορεί να επηρεάσει την αξιοπιστία του ιδρύματος. Για να μειώσετε τον αριθμό τους, θα πρέπει να αυξήσετε τις αρχικές παραμέτρους της εκκένωσης από 200x250mm σε 250x300mm, δηλαδή στα 0,075m2.

Με βάση τη νέα προκαθορισμένη κατάσταση, υπολογίστε εκ νέου τον αριθμό των οπών εξαερισμού:

Παίρνουμε ως βάση τον αριθμό 10 και το διαιρέσουμε με το 2. Μετά τη λήψη γυρίζει τον αριθμό 5 - τον αριθμό των αεραγωγοί για κάθε μισό του υπόγειου χώρου. Στα θεμέλια, κάτω από τον εσωτερικό τοίχο, πρέπει να φτιάξετε 3 τρύπες εξαερισμού για πλήρη αερισμό.

Υπολογίστε το σωστό μέγεθος και το μέγεθος των οπών εξαερισμού στο υπόγειο και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο Διαδίκτυο.

Πώς γίνονται τα πράγματα στην πράξη;

Πολλοί προγραμματιστές ιδιωτικών κατοικιών δεν κάνουν υπολογισμούς και χτυπήματα εκτελούνται όταν ρίχνουν το υπόβαθρο της ταινίας. Ως ξυλότυπος χρησιμοποιούνται συμβατικοί σωλήνες αποχέτευσης διαμέτρου 110 mm. Ο αριθμός των οπών για εξαερισμό υπολογίζεται περίπου ως εξής: μία τρύπα για 2-3 μέτρα λειτουργίας του θεμελίου.

Είναι σωστό αυτό; Όχι πραγματικά, αλλά καλύτερα από ό, τι δεν είναι καθόλου. Ακόμα και αν οι οπές εξαερισμού δεν είχαν προβλεφθεί στο στάδιο της ανέγερσης της θεμελίωσης, τότε θα τρυπήσετε μετά από ένα blowdown όχι περισσότερο από 100 mm.

Κλείνετε το ίδρυμα το χειμώνα;

Ο εξαερισμός μιας παράνομης συσκευής πρέπει να πραγματοποιείται καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, ειδικά σε περιοχές όπου συμβαίνουν εκπομπές αερίων ραδονίου. Επομένως, δεν συνιστάται να κλείνετε τον αέρα για το χειμώνα. Αυτή η απαίτηση περιγράφεται στο SNiP 11-3-79 "Μηχανική Θερμότητας Κατασκευής". Έχοντας ανοίξει ένα τέτοιο έγγραφο στη δεξιά σελίδα, μπορείτε να δείτε τον πίνακα αριθ. 2, ο οποίος δείχνει ότι η θερμοκρασία στο υπόγειο και η θερμοκρασία του πάτου του δαπέδου πρέπει να είναι σχεδόν ίδιες. Η διαφορά είναι μόνο 2 ° C, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τον κατάλληλο εξαερισμό.

Αν το πρόβλημα είναι να κρατήσετε τη θερμότητα μέσα στο δωμάτιο, είναι καλύτερο να μονώσετε το δάπεδο από μέσα, αλλά οι οπές εξαερισμού δεν μπορούν να κλείσουν.

Πώς να φτιάξετε μια σπίθα στο τελειωμένο ίδρυμα;

Ο υπολογισμός των μεγεθών και του αριθμού των εκρήξεων γίνεται στο στάδιο του σχεδιασμού του κτιρίου και οι οπές εξαερισμού σχηματίζονται κατά τη διάρκεια της συσκευής του άνω μέρους του θεμελίου. Αλλά συμβαίνει να ξεχνούν και να θυμούνται όταν τελειώνει το κύριο έργο για την εκχύλιση του ιδρύματος. Τι να κάνετε σε αυτή την περίπτωση, πώς να κάνετε μια σπίθα στο τελικό ίδρυμα;

Υπάρχουν πολλές επιλογές:

 1. Κόψτε ή χτυπήστε τα ανοίγματα εξαερισμού του σωστού μεγέθους, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο: ένα μύλο ή μια διάτρηση ή και τα δύο. Η πολυπλοκότητα αυτής της διαδικασίας εξαρτάται από το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το ίδρυμα. Εάν πρόκειται για τούβλο, τότε δεν θα υπάρξουν ειδικά προβλήματα, και εάν πρόκειται για οπλισμένο σκυρόδεμα, τότε θα χρειαστεί να πηδήξουμε. Σε αυτή την περίπτωση, η ξεχασία μπορεί να μετατραπεί σε πρόσθετο κόστος υλικού. Οι τιμές διάτρησης τέτοιων οπών κυμαίνονται από 10-200 ρούβλια ανά 1 εκ. Βάθους, ανάλογα με τη δυσκολία διάτρησης.
 2. Εάν είναι δυνατόν, ρυθμίστε τα δάπεδα του πρώτου ορόφου στο έδαφος. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος μεταξύ του εδάφους και του δαπέδου, που επιτρέπει την επίλυση ενός τέτοιου προβλήματος χωρίς πρόσθετο κόστος.

Πρακτικά ολόκληρη η Ευρώπη ασκεί την κατασκευή ατομικής κατοικίας χωρίς καπνούς, η οποία τοποθετεί δάπεδα απευθείας στο έδαφος. Αυτά τα δάπεδα δεν παρουσιάζουν μειονεκτήματα εγγενή στα δάπεδα που πρέπει να αερίζονται. Τα δάπεδα που απευθείας στο έδαφος, είναι σε θέση να αντέχει πολύ μεγαλύτερα φορτία, να μην λυγίσει, και λόγω της έλλειψης του υπόγειου χώρου κάτω από το δάπεδο δεν έχει σχηματιστεί υγρασία, η οποία επηρεάζει αρνητικά το σχεδιασμό του δαπέδου και των τοίχων.

Εάν ξεχάσετε τα προϊόντα, τότε ίσως πρέπει να επανεξετάσετε την τεχνολογία της τοποθέτησης του δαπέδου και να σώσετε τα χρήματα, χαμηλώνοντας το κτίριο. Εναλλακτικά, μπορείτε να συμπληρώσετε υπόγειο χώρο συντρίμμια (αγώνα τούβλο ή άλλων υλικών), αναμεμειγμένο με άμμο και συμπιέζεται καλά και στη συνέχεια να το πάτωμα και να μην προβεί σε αεραγωγούς.

Το μερίδιο του υπόγειου είναι επίσης στο γεγονός ότι μερικά τρωκτικά ή ερπετά μπορούν να βρουν καταφύγιο σε αυτό. Σε αυτούς τους χώρους, αν είναι πολύ ζεστοί, πολλά είδη εντόμων, σφάλματα και σκουλήκια που αναπόφευκτα θα εμφανιστούν μέσα στην κατοικία μπορούν να πολλαπλασιαστούν.

Αυτό μπορεί να συμβεί όταν, για οποιονδήποτε λόγο, παραβιαστεί η ακεραιότητα του υπογείου χώρου, πράγμα που συνεπάγεται διείσδυση κάτω από το δάπεδο τέτοιων "ζώων".

Αυτο-άρωμα

Θα πω αμέσως ότι είναι αρκετά δύσκολο να δημιουργήσετε ένα υπόβαθρο στο ίδρυμα με τα χέρια σας, καθώς το πάχος της ταινίας κυμαίνεται μεταξύ 40-60 εκ. Και η διάτρηση οπλισμένου σκυροδέματος αυτού του πάχους είναι μακρά και δαπανηρή.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να γίνουν τρύπες στο ίδρυμα:

 1. Δομή του υπόγειου τμήματος του τούβλου και με ήδη παρεχόμενες τρύπες. Αυτή η μέθοδος είναι η πιο σωστή και αρκετά απλή, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις ισχύει. Έτσι, για παράδειγμα, εάν οι τοίχοι έχουν ήδη ανεγερθεί, τότε δεν είναι δυνατό να οικοδομήσουμε μια βάση με σαφή κατασκευή.
 2. Κάντε τις τρύπες μια διάτρηση - το πιο δημοφιλές και προσιτό τρόπο μεταξύ των ιδιωτικών προγραμματιστών. Ανάλογα με τη μάρκα του σκυροδέματος και τον βαθμό της ενίσχυσης του, χρειάζονται αρκετές ώρες για μία πλήρη εργάσιμη ημέρα για να κάνει ένα χτύπημα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να περάσετε μερικές εκτοξευτές στο σκυρόδεμα. Οι οπές που έχουν τραβηχτεί κατά μήκος της περιμέτρου του αναπνευστήρα, ο διατρητήρας δεν πρέπει να είναι σε πλήρη χωρητικότητα και να υγράνετε περιοδικά το τρυπάνι με νερό για να αποφύγετε την υπερθέρμανση.
 3. Χρησιμοποιήστε στέμματα σε ένα μπουμπούκι και βήμα προς βήμα για να τρυπήσετε σκυρόδεμα σε μέρη, και στη συνέχεια να γροθιά σκυρόδεμα με έναν puncher με ένα τσιμπάκι. Πολύ περίπλοκη και όχι γρήγορη.

Πώς να κλείσετε τη βάση στην βάση από ποντίκια

Όταν έρχονται οι πρώτοι παγετώνες το φθινόπωρο, τα τρωκτικά του αγρού αρχίζουν να αναζητούν οικοτόπους με πιο άνετες συνθήκες. Τέτοια καταφύγια ποντικιών - voles βρίσκονται σε προαστιακά κτίρια. Εκεί δεν φοβούνται τον διάτρητο άνεμο, ο οποίος σε μείον τις θερμοκρασίες καθιστά τους αγρούς ακατάλληλους για ύπαρξη.

Το μικρό μέγεθος και η έμφυτη διείσδυση επιτρέπουν στα ποντίκια να διεισδύσουν μέσα από τις μικρότερες τρύπες στα κτίρια. Πάνω απ 'όλα προσελκύονται από υπόγειους χώρους, όπου η συσσωρευμένη θερμότητα αποθηκεύεται περισσότερο.

Αέρας (τρύπες για τον αερισμό του υπόγειου χώρου) - ο ευκολότερος τρόπος διείσδυσης τρωκτικών στην κατοικία. Από το υπόγειο, θα βρουν ευκαιρίες να εγκατασταθούν σε όλο το σπίτι.

Πώς και τι να κλείσει η βάση στα θεμέλια του ποντικιού;

Προκειμένου να αποκλειστούν οι ανεπιθύμητοι γείτονες από το να εγκατασταθούν σε προαστιακό σπίτι, είναι απαραίτητο να κλείσουν αξιόπιστα οι εναποθέσεις αέρα στο θεμέλιο από τα ποντίκια, δηλαδή να εμποδίσουν τους τρόπους πιθανής διείσδυσής τους. Ο ευκολότερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να εγκαταστήσετε τις γρίλιες στα μετρητά του υπόγειου χώρου. Τα κύτταρα των πλεγμάτων δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερα από 5 mm. Τα προϊόντα αυτά μπορούν να αναζητηθούν σε καταστήματα κατασκευών και ειδών οικιακής χρήσης. Είναι εύκολο να τα κάνετε μόνοι σας.

Εάν δεν υπάρχουν τελικά προϊόντα στα καταστήματα, ένα συρμάτινο πλέγμα ή ένα άκαμπτο πλέγμα είναι υποχρεωτικό. Εκτιμώντας τη συνολική έκταση όλων των οπών εξαερισμού, λαμβάνουμε το σωστό υλικό. Τρίβουμε κόβουμε το ψαλίδι στο μέταλλο σε ορθογώνια μεγέθους. Στη συνέχεια, θα πρέπει να κάνετε τις λεπτομέρειες του πλαισίου και να διακοσμήσετε το προϊόν στην τελική του μορφή.

Για να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο, χρησιμοποιείτε λευκή κονσέρβα ή κονσέρβα που βρίσκεται στο αγρόκτημα. Το κασσίτερο κόβεται σε ταινίες πλάτους περίπου 60 mm. Οι λωρίδες διπλώνονται κατά το ήμισυ κατά μήκος, σχηματίζοντας το πλαίσιο του πλέγματος. Ένα ορθογώνιο καλωδίου πλαισιώνεται με τα λαμβανόμενα τμήματα των λωρίδων του κασσίτερου και στερεώνεται με κτυπήματα με ένα σφυρί. Τα πλαισιωμένα πλαίσια είναι εγκατεστημένα με τη βοήθεια πείρων και βιδών στις τρυπημένες οπές, κλείνοντας όλες τις εκρήξεις.

Πώς να απαλλαγείτε από τα ήδη περασμένα ποντίκια;

Όταν η πρόσβαση στο σπίτι για τους προσκεκλημένους επισκέπτες είναι αποκλεισμένη, είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν διεισδύσει ακόμη στην κατοικία. Για να γίνει αυτό, το σπίτι χρειάζεται για λίγο για να φιλοξενήσει την εξοπλισμένη ποντικοπαγίδα. Αν οι παραδοσιακές πτηνοτροφές είναι δυσάρεστες με τη σκληρότητα τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την καινοτομία.

Νέες πτητικές συσκευές γίνονται με τη μορφή σφραγισμένων μολυβιών από πλαστικό. Τρωκτικά δεν βλάπτει, αλλά ασφαλώς κλειδώνει μέσα. Κάποια στιγμή στην παγίδα το ποντίκι θα είναι ζωντανό. Μπορείτε να το απελευθερώσετε στο πλησιέστερο δάσος ή πεδίο.

Αυτή η μέθοδος μπορεί να προστατεύεται αξιόπιστα από ανεπιθύμητη γειτονιά. Είναι πολύ πιο ασφαλές να χρησιμοποιείτε δηλητηριώδεις ουσίες. Όταν χρησιμοποιούμε δηλητηρίαση, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και την ευημερία των ανθρώπων και των κατοικίδιων ζώων.