Είναι απαραίτητο να κλείσει ο αέρας στο θεμέλιο για το χειμώνα;

Αποκτηθεί ένα ξύλινο σπίτι, και έχει βρεθεί στο θεμέλιο του αέρα. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης τους έκλεισε με κουρέλια, τα έβγαλα για το καλοκαίρι. Τώρα νομίζω ότι αξίζει να κλείσει το αέριο καθόλου; Ο χειμώνας δεν είναι πολύ κρύος τελευταία.

Παραδοσιακά, οι συμπατριώτες μας έσβησαν στην ταινία. Επειδή αν αφήσετε τον αναφλεγόμενο αέρα ανοιχτό, το δάπεδο θα είναι κρύο και η θερμότητα θα πάει μακριά. Ωστόσο, αυτό είναι λάθος. Λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας στις ξύλινες κατασκευές, εμφανίζεται υγρασία, το δέντρο γίνεται μαύρο και εξαφανίζεται. Ειδικά το χειμώνα. Ως εκ τούτου, η προσέγγιση που χρησιμοποιείται στην Ευρώπη για την κατασκευή ξύλινων κατοικιών - η θερμομόνωση του υπόγειου κτιρίου - είναι καταλληλότερη. Στη συνέχεια, μπορείτε να αερίσετε με ασφάλεια και μην ανησυχείτε για τους μύκητες και τα μούχλα.

v5i5p5 Τι εννοείτε "πολλά πράγματα" και "κλείστε κάποια"; Διαιρέστε την περιοχή του σπιτιού κατά 400 (SNIP31-01-2003), λάβετε την ελάχιστη έκταση των εκπομπών στην ατμόσφαιρα. Εάν έχετε ένα κελάρι για την θέρμανση, μια μεγαλύτερη περιοχή δεν είναι φόβος. Σε περίπτωση κινδύνου στο ραδόνιο, η περιοχή των ρύπων είναι 2,66-4 φορές υψηλότερη. "Πολλές εκρήξεις" είναι εάν έχετε ένα θεμέλιο που διατρυπάται μόνο από αεραγωγοί. Αλλά ακόμα και σε αυτή την κατάσταση, αερίζεται χειρότερα από ένα σπίτι στα ξυλοπόδαρα. Και τέτοιες κατασκευές σε ξύλινες κατασκευές δεν είναι ασυνήθιστες. Με την ευκαιρία του "κλεισίματος κάποιων" είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι ο κακός αερισμός οδηγεί σε αποσύνθεση, σχηματισμό ασθενειών στο ξύλο, γήρανση του σκυροδέματος κλπ. Ως εκ τούτου, ή να κλείσετε όλα τα gadgets χωρίς να θερμάνετε το υπόγειο, όπως κάνουν οι περισσότεροι ή δεν κλείνουν καθόλου, προ-μονωτικά, κάτι που είναι πιο σωστό.

Και περισσότερα για τη μάσκα στον αέρα, όπως στην παραπάνω εικόνα. Η ελάχιστη επιφάνεια ενός ανοίγματος (SNIP31-01-2003) είναι 0,05m2, δηλαδή μια στρογγυλή οπή διαμέτρου 0,25m. Αυτή η διατομή είναι απαραίτητη για τη διέλευση ενός ορισμένου ποσού αέρα. Εάν υπάρχει μια σχάρα, θα πρέπει να αφήσει σε όσο τον αέρα όπως η τρύπα που περιγράφεται. Δηλαδή, η περιοχή των κοιλοτήτων πλέγματος είναι 0,05 m.

Και τέλος, η έξοδος για το "υπόγειο κάτω από το σπίτι" και τα blowouts εκτελούν διαφορετικές λειτουργίες. Πώς μπορείτε να τα συγκρίνετε;

Πώς και τι να κλείσει στο ίδρυμα το χειμώνα

Προς το υποπεδίο ενός ιδιωτικού σπιτιού ήταν ξηρό, ο χώρος πρέπει να αερίζεται. Οι ιδιοκτήτες σπιτιών είτε δημιουργούν διαρροή στο ίδρυμα είτε εγκαθιστούν μια καμινάδα, η οποία εμφανίζεται στην οροφή. Πολλοί ιδιοκτήτες του σπιτιού πριν από το χειμωνιάτικο θαύμα - αξίζει να κλείσετε το ίδρυμα για το χειμώνα; Για να απαντήσετε, πρέπει να ξέρετε για το σκοπό τέτοιων τρυπών στη βάση.

Γιατί χρειάζεσαι μια ζώνη στο ίδρυμα

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η στεγανοποίηση δεν είναι σε θέση να προστατεύσει εντελώς την υγρασία, αφού τα υπόγεια ύδατα μπορούν να επηρεάσουν τη δομή. Η αυξημένη υγρασία στον υπόγειο χώρο έχει δυσάρεστες συνέπειες:

 1. Κορεσμός της δομής σκυροδέματος με υγρασία. Αυτό οδηγεί στη σταδιακή καταστροφή του. Αν δεν γίνει τίποτα, μετά από λίγο η υγρασία θα φτάσει στον οπλισμό, πράγμα που θα οδηγήσει σε διάβρωση.
 2. Διείσδυση υδρατμών στο σπίτι μέσω του δαπέδου. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και αν το στρώμα στεγάνωσης δημιουργείται από όλους τους κανόνες.
 3. Καταστροφή υλικών φινιρίσματος και δομής στήριξης.
 4. Η εμφάνιση του μύκητα και μούχλα κάτω από το σπίτι.
 5. Ο ζεστός αέρας στο υπόγειο.

Εάν το σπίτι είναι κατασκευασμένο από ξύλο, το αεράκι σώσει το υλικό από την σήψη, επειδή, απουσία τους, τα κάτω χείλη μπορούν να αρχίσουν να σαπίζουν. Επίσης, η συνεχής παρουσία συμπυκνώματος θα επηρεάσει αρνητικά το σκυρόδεμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το θεμέλιο σωρό με ένα ψηλό σχάρα δεν χρειάζεται να δημιουργήσει μια σπίθα.

Όταν είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα ίδρυμα χωρίς εκρήξεις

Δεν είναι πάντα απαραίτητο να δημιουργηθούν οπές αερισμού στο υπόβαθρο. Δεν χρειάζονται αν:

 1. Το δάπεδο είναι τοποθετημένο σε κλειστό υπόγειο χώρο. Σε ένα παράδειγμα, μπορείτε να φέρετε κτίρια των οποίων ο υπόγειος χώρος καλύπτεται με άμμο. Πάνω από την άμμο τοποθετείται πλάκα από σκυρόδεμα. Αφού κάνετε μια τέτοια εργασία, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη συμπύκνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι επικαλύψεις είναι πιο αξιόπιστες, δεδομένου ότι δεν παραμορφώνονται υπό τη δράση του φορτίου.
 2. Το αστάρι καλύπτεται με ένα στρώμα μεμβράνης φραγμού ατμών, το οποίο προστατεύει από τη διείσδυση υγρασίας στο υπόγειο.
 3. Το υποδάπεδο είναι εξοπλισμένο με σύστημα εξαερισμού χωρητικότητας τουλάχιστον 1 λίτρου ανά δευτερόλεπτο ανά 10 μέτρα. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το υπόβαθρο και το υπόγειο πρέπει να είναι μονωμένα. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε ένα αέριο.
 4. Ο υπόγειος χώρος έχει μόνιμη επικοινωνία με το θερμαινόμενο δωμάτιο. Αυτό είναι δυνατό στην περίπτωση που το υπόγειο χρησιμοποιείται για την αποθήκευση διαφόρων ειδών οικιακής χρήσης.

Σε άλλες περιπτώσεις, θα πρέπει να δημιουργηθεί εξαερισμός στο σόλα.

Εξαερισμός χωρίς καπνούς

Η δημιουργία ενός συστήματος εξαερισμού για τον υπόγειο χώρο συνεπάγεται ένα σύνθετο έργο. Όλα ξεκινούν με τη δημιουργία ενός συστήματος αποστράγγισης, το οποίο βοηθά στην απομάκρυνση της υγρασίας από το θεμέλιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υγροσκοπικότητα του σκυροδέματος μπορεί να μειωθεί χρησιμοποιώντας ένα ειδικό αστάρι.

Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία ενός αδιάβροχου φράγματος για το σόκο. Επίσης, σε αυτό το στάδιο, υπάρχει υπερθέρμανση του υπόγειου χώρου. Η στεγανοποίηση μπορεί να είναι δύο τύπων - εύτηκτος και λιπαντικός.

Ως θερμαντήρας είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί αφρός πολυστερίνης από εξώθηση. Αυτό το υλικό είναι ιδανικό για τις περιγραφείσες συνθήκες. Δεν διαρρέει νερό και δεν είναι ελκυστικό για τα έντομα. Επίσης, ένα τέτοιο υλικό δεν γίνεται μέσον για την ανάπτυξη μικροοργανισμών και δεν σαπίζει. Η θέρμανση της περιοχής τυφλών εμφανίζεται όταν χρησιμοποιείτε το ίδιο υλικό.

Μετά τις περιγραφείσες ενέργειες είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα έδαφος με ένα υλικό στεγανοποίησης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά υλικά. Η μεμβράνη πολυαιθυλενίου χρησιμοποιείται συχνότερα, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν μεμβράνες διάχυσης. Η στεγανοποίηση πρέπει να φτάσει στους τοίχους περίπου 30 cm.

Μετά από αυτό, δημιουργείται το σύστημα εξαερισμού. Πρώτον, ένας ή περισσότεροι σωλήνες εξάγονται στην οροφή και στη συνέχεια δημιουργούνται πολλές τρύπες τροφοδοσίας στο πάτωμα. Από την πλευρά του σπιτιού, τα ανοίγματα είναι κλειστά με ράβδους.

Τρόποι εμφύσησης της συσκευής στο ίδρυμα

Ο φυσικός αερισμός είναι ευκολότερος στην περίπτωση που η βάση είναι κατασκευασμένη από τεμάχια. Για παράδειγμα - εάν το ίδρυμα δημιουργείται από ένα τσιμεντένιο μπλοκ ή τούβλα. Κατά τη δημιουργία μιας τέτοιας βάσης μεταξύ των δύο στοιχείων αρκεί να αφήνουμε την απόσταση που είναι απαραίτητη για την εξαγωγή του υποπεδίου. Από πάνω, ο αέρας μπλοκάρεται από το υπερκείμενο μπλοκ.

Αξίζει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στους υπολογισμούς, έτσι ώστε το φορτίο στο ίδρυμα να μην συμβάλλει στην καταστροφή του σε μέρη όπου υπάρχουν αέρια. Εάν το φιαλίδιο είναι κατασκευασμένο από ξύλο, οι οπές κόβονται στην τελική δομή.

Η δημιουργία φυσαλίδων σε μια μονολιθική ταινία θεμελίωσης συμβαίνει ως εξής:

 1. Πρώτον, στο σωστό ύψος, ένας σωλήνας από κασσίτερο ή αμιαντοτσιμέντο είναι τοποθετημένος κάθετα στους τοίχους. Αυτά τα προϊόντα θα πρέπει να έχουν ένα τμήμα περίπου 15 εκ. Έτσι ώστε ο σωλήνας να μην καταρρέει κατά τη διάρκεια της έκχυσης σκυροδέματος, πρέπει να γεμίσει με άμμο.
 2. Μετά το ρίψιμο του κονιάματος, αφαιρείται ο ξυλότυπος και η άμμος καίγεται.
 3. Στη συνέχεια, τα δίκτυα είναι εγκατεστημένα. Αυτό είναι απαραίτητο για την προστασία του υπόγειου χώρου από τη διείσδυση πτηνών και τρωκτικών.

Δεν συνιστάται η δημιουργία φυσαλίδων με την τοποθέτηση ξύλινων καλυμμάτων, καθώς είναι επαρκώς αδιάβροχα ώστε να χτυπηθούν από το τελειωμένο υπόβαθρο. Επιπλέον, το ορυχείο αυξάνει τη ζημιά στη δημιουργημένη δομή.

Σε περίπτωση που το σπίτι είναι ξύλινο, μπορούν να δημιουργηθούν αέρας μεταξύ των πρώτων στεφάνων. Επίσης, συχνά δημιουργούνται τρύπες μεταξύ της κορώνας και της θεμελίωσης. Αυτό συμβαίνει ως εξής:

 • Κατ 'αρχάς, το περίγραμμα της οπής εφαρμόζεται στον τοίχο.
 • Μετά από αυτό, οι περικοπές δημιουργούν περικοπές.
 • τότε οι δημιουργηθείσες τρύπες καλύπτονται με σανίδες.
 • Στο τελικό στάδιο, εγκαθίστανται πλέγματα και αποσβεστήρες.

Όχι στον ζεστό αέρα

Δεδομένου ότι απαιτείται εξαερισμός καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, είναι προτιμότερο να αφήσετε το αεραγωγό ανοιχτό. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό. Ένα παράδειγμα είναι η αύξηση της απώλειας θερμότητας ή η εμφάνιση ισχυρού ανέμου στην περιοχή. Σχετικά με το κλείσιμο των αεροπλάνων, πρέπει να το σκεφτούμε στο στάδιο της δημιουργίας του ιδρύματος. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, πρέπει να εγκατασταθούν ειδικά παντζούρια για να αποτραπεί η είσοδος ψυχρού αέρα από το εξωτερικό.

Επίσης για ερμητική σφράγιση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία αυτοσχέδιων εργαλείων. Οι ιδιοκτήτες σπιτιών χρησιμοποιούν συχνά υλικά όπως ρυμούλκες και κουρέλια. Κάποιοι γεμίζουν τις τρύπες με αφρώδες υλικό. Αλλά αξίζει να θυμηθούμε ότι η απόλυτη αφαίρεση αυτού του υλικού θα είναι αρκετά δύσκολη.

Γιατί δεν χρειάζεται να κλείνετε τον αέρα

Ο χώρος κάτω από το δάπεδο δεν θερμαίνεται, αλλά η θερμοκρασία σε αυτό είναι συν. Δεδομένου ότι το έδαφος κάτω από το σπίτι δεν παγώνει, συνεχώς υγραίνει τον αέρα. Η υγρασία συμπυκνώνεται και οι δέσμες αρχίζουν να σαπίζουν. Με ανοιχτό παραγωγό αυτό δεν συμβαίνει. Είναι σχεδιασμένα για να απομακρύνουν την υγρασία τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ένα υγρό υποστρώμα βοηθά να χάσει περισσότερη θερμότητα από μια στεγνή με ανοιχτό αέρα.

Έτσι, για να δημιουργήσετε ένα άνετο περιβάλλον στο δωμάτιο είναι απαραίτητο να μονώσετε το πάτωμα και να μην κλείσετε τα συντρίμμια στο θεμέλιο.

Κύματα στο έτοιμο θεμέλιο

Στην περίπτωση που το θεμέλιο είναι έτοιμο, και οι τοίχοι δεν έχουν ακόμη κατασκευαστεί, ένας τοίχος υπόγειο με οπές ανεβαίνει πάνω από την τελική δομή. Εάν οι τοίχοι είναι ήδη χτισμένοι, οι εκρήξεις κόβονται στο θεμέλιο. Για να δημιουργήσετε μια τέτοια εργασία, πρέπει να προσκαλέσετε ειδικούς, καθώς δεν θα μπορείτε να δημιουργείτε μόνοι σας τρύπες χωρίς εξειδικευμένα εργαλεία.

Εάν, ωστόσο, πρόκειται να δημιουργήσετε τα δικά σας προϊόντα μόνοι σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικούς απλούς κανόνες:

 • για εργασία είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα τρυπάνι με διαμάντια.
 • Κατά τη διάρκεια της γεώτρησης, είναι απαραίτητο να προσδιοριστούν με ακρίβεια τα σημεία όπου δεν υπάρχει ενίσχυση.
 • στην δημιουργηθείσα οπή τοποθετείται ενισχυτικός σκελετός, αφού στην απουσία του στη θέση του φυσήματος θα αποδυναμωθεί το θεμέλιο.

Αν έχετε εμπειρία με το σκυρόδεμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μύλο ή ένα διάτρητο. Εάν η δημιουργία του αέρα είναι αδύνατη, και το σπίτι δεν έχει ακόμη κατασκευαστεί, αξίζει να εξεταστεί η διάταξη των δαπέδων στο έδαφος. Μετά από τέτοια εργασία κάτω από το πάτωμα δεν θα υπάρχει εναέριος χώρος, οπότε το πρόβλημα θα λυθεί χωρίς επιπλέον κόστος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά σπίτια στην Ευρώπη δημιουργούνται χωρίς καμιά ανησυχία, δεδομένου ότι δεν διαθέτουν υπόγειο χώρο. Τέτοια δάπεδα όχι μόνο δεν υποφέρουν από την εμφάνιση υπερβολικής υγρασίας, αλλά είναι επίσης σε θέση να αντέξουν τα βαριά φορτία.

Επίσης, μπορείτε να κλείσετε το υπόγειο χώρο με τα συντρίμμια και την άμμο, και στη συνέχεια να υποχωρήσετε καλά. Σε αυτή την περίπτωση, δεν απαιτούνται οπές εξαερισμού. Το μειονέκτημα του υπόγειου είναι επίσης ότι τα τρωκτικά και τα ερπετά συχνά ζουν σε αυτό. Επίσης, κάτω από το πάτωμα, τα έντομα και τα σκουλήκια μπορούν να πολλαπλασιαστούν.

Σκάλες στη βάση ενός ξύλινου σπιτιού

Συμβαίνει ότι ένα νεόκτιστο ή νεόκτιστο σπίτι αποδεικνύεται ακατάλληλο για ζωή: οι ιδιοκτήτες συχνά αρρωσταίνουν και τα ασήμαντα κρυολογήματα εξελίσσονται σταδιακά σε χρόνιες παθήσεις. Ταυτόχρονα, τα δάπεδα και τα εσωτερικά αντικείμενα από ξύλο είναι εκτός λειτουργίας. Η συνέχιση της εκμετάλλευσης ενός τέτοιου κτηρίου είναι γεμάτη με ακόμα πιο σοβαρά προβλήματα υγείας. Τι προκαλεί αυτό το πρόβλημα; Το πράγμα είναι ότι όταν έγινε το σπίτι έγινε ένα σοβαρό λάθος - οι οικοδόμοι ξέχασαν να κάνουν διαρροή στο ίδρυμα. Η έλλειψη εξαερισμού οδηγεί στην εμφάνιση και την αναπαραγωγή μούχλας, μύκητες και επιβλαβών βακτηρίων, επικίνδυνων όχι μόνο για το κτίριο αλλά και για τους κατοίκους του. Μπορείτε να διορθώσετε την κατάσταση, αλλά θα χρειαστεί πολύς χρόνος και προσπάθεια. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να ανησυχείτε για τη διευθέτηση των εκρήξεων, ακόμη και όταν το θεμέλιο.

Ιδιότητες και λειτουργίες

Ο εξαερισμός αποτελεί βασικό στοιχείο του σχεδιασμού, καθώς η διαθεσιμότητά του επιτρέπει την αποτελεσματική λειτουργία του κτιρίου. Οι αέρας είναι τρύπες στη βάση, οι οποίες αφήνουν αέρα στον χώρο κάτω από το σπίτι. Λόγω της κυκλοφορίας του αέρα, το κτίριο αερίζεται. Αυτές οι αυλακώσεις στη βάση μπορούν να έχουν διαφορετικά σχήματα (τετράγωνο, στρογγυλό, ορθογώνιο), αλλά αυτό δεν επηρεάζει τα χαρακτηριστικά τους με κανέναν τρόπο.

Τα στοιχεία τοποθετούνται σε απέναντι τοίχους της βάσης, ενώ οι οπές πρέπει να είναι ακριβώς αντίθετες. Αυτή η διάταξη εξασφαλίζει το σχηματισμό ενός βυθίσματος απαραίτητου για τον αερισμό.

Γιατί χρειάζεστε ένα ίδρυμα; Ταυτόχρονα με τον αερισμό του κτιρίου, οι καθαρισμοί αέρα εκτελούν περισσότερες λειτουργίες, μεταξύ των οποίων:

 • Βροχή της περίσσειας υγρασίας από το υπόγειο?
 • Αποτροπή της συσσώρευσης υγρασίας.
 • Προστασία της δομής από την εμφάνιση και την αναπαραγωγή της φόρμας.

Οι οπές εξαερισμού παίζουν το ρόλο των ελαφρών κτιρίων σε ένα υπόγειο δωμάτιο. Χωρίς «αναπνοή» η δομή, όπως ο άνθρωπος, θα εξασθενίσει πολύ γρήγορα.

Οι καλά εκτελούμενες εκρήξεις επιτρέπουν την εξουδετέρωση της επίδρασης της υγρασίας στο υπόστρωμα, προστατεύοντας έτσι την θεμελίωση από την καταστροφή. Γι 'αυτό, πριν ξεκινήσετε την κατασκευή της βασικής δομής, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο χώρο αερισμού κάτω από το κτίριο. Επιπλέον, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την παραγωγή των προϊόντων κατά το σχεδιασμό του κτιρίου.

Συχνά οι ιδιοκτήτες σπιτιών ενδιαφέρονται για τις καταστάσεις που μπορεί κανείς να κάνει χωρίς produhov. Πράγματι, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η διάταξη παραθύρων αερισμού δεν είναι πρακτική.

Για να απορρίψετε τρύπες στη βάση είναι δυνατή, εάν:

 • Το έδαφος κάτω από το κτίριο προστατεύεται από φράγμα ατμών.
 • Η γη γύρω από τη βάση είναι μονωμένη.
 • Το κτίριο διαθέτει σύστημα εξαναγκασμού εξαερισμού.

Συχνά, οι νεοεισερχόμενοι που αμφισβητούν τις κατασκευαστικές δεξιότητές τους αναρωτιούνται εάν χρειάζονται ένα θεμέλιο στο υπόγειο χωρίς υπόγειο. Αν η θεμελίωση έχει ανυψωμένο τμήμα και υπάρχει απόσταση μεταξύ του εδάφους και της δομής, απαιτούνται οπές. Η εξαίρεση είναι οι προαναφερθείσες περιπτώσεις.

Αξιοθέατα: διαστάσεις, τοποθέτηση και το σωστό ποσό

Η διάταξη των οπών αερισμού πάνω από το έδαφος καθορίζεται από μια απλή αρχή - όσο υψηλότερα είναι τα παράθυρα, τόσο καλύτερα θα αντιμετωπίσουν τις λειτουργίες τους.

Οποιεσδήποτε κλιματολογικές συνθήκες επηρεάζουν δυσμενώς τον κλιματισμό στο σπίτι. Στην άνοιξη τα ιζηματογενή ύδατα συχνά υπερβαίνουν τον κανόνα και μπορούν να πλημμυρίσουν το κτίριο, μπαίνοντας μέσα από τις τρύπες εξαερισμού. Επομένως, η εκκαθάριση αέρα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 0,3 μ. Από την επιφάνεια της γης. Ένα τέτοιο ύψος θα προστατεύει τη δομή από το αποψυγμένο νερό.

Σε ορισμένες περιοχές της χώρας, η ποσότητα των βροχοπτώσεων μπορεί να είναι ακόμη υψηλότερη, οπότε δεν είναι απαραίτητο να καθοδηγείται από τον μέσο δείκτη ύψους. Η καλύτερη λύση θα είναι ένας ατομικός υπολογισμός, βασισμένος σε μια προκαταρκτική μελέτη των κλιματικών χαρακτηριστικών της περιοχής και στην ανάλυση του εδάφους που επικρατεί στο χώρο.

Το μέγεθος κάθε αεράκι καθορίζεται από την περίμετρο του μελλοντικού σπιτιού (όσο μεγαλύτερος είναι ο σχεδιασμός, τόσο μεγαλύτερες είναι οι διαστάσεις των οπών). Για παράδειγμα, κατά την τοποθέτηση μιας βάσης ταινίας, η διάμετρος του παραθύρου είναι σχεδόν πάντα 10-15 cm.

Όλοι οι τοίχοι του κτιρίου πρέπει να έχουν υπολείμματα, ακόμα και εκείνα τα υποστηρικτικά σώματα που περνούν κάτω από το σπίτι.

Ένα παράθυρο είναι αρκετό για δύο τρέχοντα μέτρα. Η καλύτερη επιλογή είναι όταν ο αριθμός των εγκοπών είναι ομοιόμορφος και οι ίδιοι τοποθετούνται συμμετρικά.

Στη βάση του ιμάντα, ο εξαερισμός πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 2,5 m έως 3 m το ένα από το άλλο, το άνοιγμα στο θεμέλιο του ξύλινου σπιτιού - σε απόσταση 1 m.

Πολλοί κύριοι δεν τηρούν την τεχνολογία και φροντίζουν για ένα ζευγάρι μεγάλων καταπακτών στον τοίχο. Ίσως δύο μεγάλες τρύπες τοποθετημένες σε απέναντι τοίχους της βάσης, να δούμε καλύτερα και να κάνουν καλύτερα από τις τρύπες αέρα στη βάση του μικρού μεγέθους των ματιών, αλλά από την «Κώδικα και κανόνες Κτίριο» δεν μπορεί να υποχωρήσει. Αργά ή αργότερα, η παράλειψη των κανόνων θα παίζει εναντίον του ιδιοκτήτη του σπιτιού.

Εγκατάσταση παραθύρων εξαερισμού σε έτοιμη βάση

Μερικές φορές οι αδίστακτοι εργολάβοι απλά ξεχνούν να πραγματοποιήσουν εκρήξεις στο ίδρυμα. Η κατάσταση διορθώνεται με την ανέγερση της σόλας. Το πλίνθο είναι μια πρόσθετη δομή, που αποτελείται από μπλοκ ή τούβλα, που βρίσκεται ακριβώς πάνω στη ταινία βάσης. Είναι απαραίτητο το ύψος του πρώτου ορόφου να είναι το ίδιο σε όλα τα σημεία. Οι αέριες κατασκευάζονται απευθείας στο πλίνθο.

Εάν η βάση δεν προβλέπεται από το έργο, τα παράθυρα εξαερισμού είναι κατασκευασμένα σε έτοιμη βάση. Το έργο αυτό είναι πολύ χρονοβόρα, γιατί θα πρέπει να το κάνει με μεγάλη προσοχή: δεν πρέπει να προσπαθήσει να πιάσει το κλουβί ενίσχυση στο εσωτερικό του μονόλιθου, και να ενισχύσει απαλά την εσοχή. Εάν ο κύριος αμφιβάλλει για τις δικές του ικανότητες, είναι καλύτερο να αναζητήσει τη βοήθεια ειδικευμένων κατασκευαστών.

Εάν αποφασίστηκε να γίνει ο αέρας από μόνος του, πρώτα πρέπει να κάνετε όλους τους υπολογισμούς, και μόνο τότε να κατεβείτε στην επιχείρηση. Τρυπήστε το υπόστρωμα έτσι ώστε να μην καταστρέψετε τις μεταλλικές ράβδους στο εσωτερικό του σκυροδέματος. Όταν όλα είναι έτοιμα, ένας ενισχυτικός σκελετός εισάγεται σε κάθε οπή που προκύπτει, αφού οι εσοχές μειώνουν τη δύναμη του φορέα της βάσης.

Πριν κάνετε μια εκκαθάριση στο τελικό θεμέλιο, αξίζει να επιλέξετε το σωστό εργαλείο, το οποίο θα τρυπηθεί τρύπες στο σκυρόδεμα. Ως εξοπλισμός εργασίας, οι επαγγελματίες συμβουλεύουν να χρησιμοποιήσουν ένα τρυπάνι με διαμάντια.

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να παράγετε εξαερισμό, για την ενσωμάτωση του οποίου δεν χρειάζεται να εργάζεστε στη βάση. Στο δάπεδο του σπιτιού μπορούν να γίνουν αεραγωγοί: στην επιφάνεια του έχουν κομμένα ανοίγματα τετραγωνικού σχήματος (15 έως 15 cm), τα οποία στη συνέχεια καλύπτονται με ράβδους.

Συστάσεις για τη συσκευή

Υπάρχουν πολλές λεπτές αποχρώσεις που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την παραγωγή ενός προϊόντος στη βάση. Θα πρέπει να μάθετε περισσότερα γι 'αυτά για να μην κάνετε λάθη κατά την εργασία.

Οι επαγγελματίες κατασκευαστές κατηγορηματικά δεν συνιστούν τη χρήση ξύλινης δοκού για να σχηματίσουν παράθυρα εξαερισμού. Κατά την ωρίμανση του μονόλιθου (28 ημέρες) το δέντρο κυριολεκτικά «μεγαλώνει μαζί» με σκυρόδεμα και θα είναι σχεδόν αδύνατο να το βγάλουμε έξω.

Εάν ένας άπειρος πλοίαρχος εξακολουθεί να χρησιμοποιεί μια ξύλινη ράβδο, δεν πρέπει να απελπιστεί. Σκυρόδεμα καθορίζει πολύ σταθερά το δέντρο, αλλά η κατάσταση μπορεί να σωθεί. Στο ξύλινο στοιχείο, πολλές οπές πρέπει να τρυπηθούν μέσω συμβατικού τρυπανιού. Με τη βοήθεια ενός σμίλου στο περίγραμμα, γίνεται μια κάθαρση έτσι ώστε το κελύφωμα να απομακρύνεται από το σκυρόδεμα. Στο τέλος, παραμένει να χτυπήσει το δέντρο με σφυρί ή σφυρί.

Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε σωλήνες αερισμού από πλαστικό ή αμιαντοτσιμέντο. Το εσωτερικό μέρος του σωλήνα είναι γεμάτο με άμμο. Για να αποφευχθεί η έκχυση του υλικού, τα άκρα του σωλήνα καλύπτονται με μαλλί από το ύφασμα. Όλα αυτά γίνονται για να αποφευχθεί η ρωγμή του σωλήνα κάτω από το βάρος του διαλύματος σκυροδέματος. Ο σωλήνας που είναι εγκατεστημένος στο ξύλινο πλαίσιο πρέπει να στηρίζεται στους τοίχους του. Μετά από αυτό, μπορείτε να γεμίσετε τη βάση. Κατά την αποσυναρμολόγηση του πλαισίου ξυλουργικής, η άμμος καθαρίζεται.

Τα έτοιμα προϊόντα είναι κλειστά με μια ειδικά σχεδιασμένη σχάρα (ανεξάρτητα από το χρόνο του έτους). Η κυκλοφορία του αέρα στην σχάρα δεν θα επηρεάσει, αλλά ταυτόχρονα θα προστατεύσει τη δομή από τη διείσδυση τρωκτικών σε αυτήν.

Κλείσιμο εξαερισμού για το χειμώνα

Κλείνετε το ίδρυμα το χειμώνα; Πολλοί ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών ανησυχούν για αυτό το ζήτημα. Υπάρχει πολλή συζήτηση γι 'αυτό.

Κάποιοι πιστεύουν ότι επιτρέποντας ένα σχέδιο στο υπόγειο χώρο κατά τη διάρκεια της κρύου εποχής δεν είναι καλή ιδέα. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, το κλείσιμο των οπών εξαερισμού απαγορεύεται, δεδομένου ότι η ενέργεια αυτή δεν πληροί τις απαιτήσεις του "Κτιριακού Κανονισμού".

Ο εξαερισμός "σφράγισης" θα είναι πολύ επιζήμιος τόσο για την κατάσταση του σπιτιού όσο και για την ευεξία των επιβατών του. Η θερμότητα στο κτίριο μπορεί να διατηρηθεί με θερμομόνωση των δαπέδων. Ως θερμάστρα, χρησιμοποιείται ορυκτός μαλλί συχνότερα. Για την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας θερμομόνωσης, το ελάχιστο πάχος του στρώματος υλικού πρέπει να είναι 0,2 m.

Συχνά οι πλοίαρχοι παραμελούν αυτή τη σύσταση και καλύπτουν τις τρύπες. Στην καλύτερη περίπτωση, χρησιμοποιούν ειδικά βύσματα και πτερύγια εγκατεστημένα κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής. Αυτός είναι ο καταλληλότερος τρόπος για την προστασία του σπιτιού από τον κρύο άνεμο, ενώ αερίζεται περιοδικά ο υπόγειος χώρος.

Για να εξοικονομήσουν χρήματα, μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτοσχέδια μέσα: κλείνουν τα παράθυρα με κουρέλια, παλιλά, και φτιάχνουν τρύπες με αφρώδες υλικό. Και αν οι δύο πρώτες επιλογές θεωρηθούν αποδεκτές, τότε η τελευταία επιλογή δεν συνιστάται.

Επίσης, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι σε σπίτια από ξύλο απαγορεύεται αυστηρά ο εξαερισμός.

Πριν να κλείσετε τη φιάλη στο θεμέλιο για το χειμώνα, θα πρέπει πάλι να σκεφτείτε εάν υπάρχει επείγουσα ανάγκη.


Υλικά βίντεο σχετικά με τον τρόπο παραγωγής προϊόντων:

Κλείνοντας το ίδρυμα το χειμώνα

Η ανθεκτικότητα και η μακρόχρονη λειτουργία των κτιρίων και των δομών εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον σωστά οργανωμένο και αποτελεσματικό αερισμό του κτιρίου. Ένα σημαντικό στοιχείο είναι η διέξοδος στα θεμέλια της ταινίας. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες σπιτιών συχνά αναρωτιούνται εάν θα κλείσουν το ίδρυμα το χειμώνα και πώς αυτό θα επηρεάσει την αποτελεσματικότητα του υπόγειου εξαερισμού. Για μια ικανοποιητική απάντηση σε μια ερώτηση είναι απαραίτητο να καταλάβουμε τι είναι απαραίτητο ένα προϊόν για την παραγωγή και ποιες συνέπειες μπορεί να συμβεί σε περίπτωση απουσίας τους.

Διορισμός καθαρισμών στα θεμέλια ιδιωτικών κατοικιών

Οι αεραγωγοί ή οι αεραγωγοί είναι τρύπες μικρού μεγέθους που κατασκευάζονται σε διάφορα δομικά στοιχεία ενός κτιρίου, για παράδειγμα, μια στέγη ή ένα θεμέλιο.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η σωστή σχεδίαση συσκευών κατά την κατασκευή ξύλινων κτιρίων. Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό, δεδομένου ότι τα κτίρια που κατασκευάζονται από κορμούς ή διαφορετικά είδη ξυλείας θεωρούνται σήμερα οι πλέον απαιτητικές σε ιδιωτικές κατοικίες.

Οι ήχοι στο θεμέλιο είναι ένα απαραίτητο στοιχείο κατασκευής στην περίπτωση όταν πρόκειται για ένα κτίριο του οποίου η κατασκευή προβλέπει την ύπαρξη υπόγειου χώρου. Κατά κανόνα, αυτό αναφέρεται σε σπίτια, η κατασκευή των οποίων χρησιμοποιεί υπόγειο υπόβαθρο και τις ποικιλίες του - ζώνη-σωρό ή κορδέλα-στήλη. Ο προσδιορισμός των εκρήξεων σε τέτοιες δομές οφείλεται στην ανάγκη να επιλυθούν τα ακόλουθα καθήκοντα:

 • Εγκατάσταση στον υπόγειο χώρο του βέλτιστου επιπέδου υγρασίας με εξαερισμό, πράγμα που είναι απαραίτητο, καθώς οι υδρατμοί σχεδόν πάντα απελευθερώνονται από το έδαφος. Ο σημαντικότερος στόχος της συσκευής είναι η διατήρηση των δομών κατασκευής σε ξηρή κατάσταση, η οποία εγγυάται μέγιστη διάρκεια ζωής.
 • Απομάκρυνση από το υπόγειο επιβλαβών ουσιών και αερίων που συσσωρεύονται στο εσωτερικό. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες είναι της γνώμης ότι από το έδαφος σε μικρές ποσότητες, αλλά το ραδόνιο απελευθερώνεται συνεχώς. Με ανεπαρκώς λειτουργικό αερισμό, η συγκέντρωση αυτής της ουσίας αυξάνεται, γεγονός που έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων του σπιτιού.
 • Διατήρηση της θερμοκρασίας στο υπόγειο στο επίπεδο που απαιτείται για την αποτελεσματική λειτουργία. Σύμφωνα με τον ισχύοντα κώδικα κανόνων, αυτό απαιτεί η θερμοκρασία στον υπό ανέγερση υπόγειο χώρο να είναι υψηλότερη από το εξωτερικό, το πολύ 2 μοίρες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η συσκευή εκκένωσης εκτελείται κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Το σχήμα των αεραγωγών δεν έχει μεγάλη σημασία, επομένως τα πιο κοινά είναι τα απλά στρογγυλά ή ορθογώνια δομικά στοιχεία. Η βέλτιστη επιλογή για τον καθορισμό του μεγέθους και της ποσότητας τους είναι ο υπολογισμός κατά το σχεδιασμό του κατασκευαστικού έργου.

Ο κίνδυνος υψηλής υγρασίας στον υπόγειο χώρο

Ο αντίκτυπος της υψηλής υγρασίας είναι καταπληκτικά μεταξύ των πιο καταστροφικών για ένα σημαντικό μέρος των οικοδομικών υλικών και κατασκευών, συμπεριλαμβανομένου του ξύλου και του σκυροδέματος, τα πιο συνηθισμένα στην κατασκευή ιδιωτικών κατοικιών. Ανάμεσα στις πιθανές αρνητικές συνέπειες της απουσίας καθαρισμού στην ίδρυση του κτιρίου είναι:

 1. Απορρόφηση από τις κατασκευές από σκυρόδεμα της βάσης της υγρασίας από το χώρο κάτω από το δάπεδο. Ακόμα και μια υδατοστεγανότητα υψηλής ποιότητας δεν είναι πάντοτε σε θέση να εξαλείψει πλήρως τον κορεσμό του σκυροδέματος με υδρατμούς σε υψηλό επίπεδο υγρασίας. Το αποτέλεσμα αυτού του αρνητικού φαινομένου είναι η σταδιακή καταστροφή του σκυροδέματος και η διάβρωση του οπλισμού που βρίσκεται μέσα.
 2. Ο σχηματισμός συμπυκνωμάτων και η υγρασία των ξύλινων δομών του δαπέδου και του δαπέδου του ισογείου. Η λογική συνέπεια αυτής είναι η εμφάνιση μούχλας, μύκητας, σήψης, η οποία μειώνει σημαντικά τα χαρακτηριστικά αντοχής του ξύλου και την ανθεκτικότητα ολόκληρης της δομής και οδηγεί επίσης στην ανάγκη για εργασίες επισκευής. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αυξημένη υγρασία επηρεάζεται δυσμενώς όχι μόνο από ξύλινες κατασκευές. Μούχλα και μύκητες μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε τούβλα ή μπλοκ πυριτικού αερίου, καθώς και σκυρόδεμα και δομές που κατασκευάζονται από αυτό.
 3. Η παρουσία αιωρούμενων αερίων και δυσάρεστη οσμή μέσα στο καθιστικό, γεγονός που οδηγεί σε μείωση της άνεσης της διαβίωσης. Εκτός από αυτό, μην ξεχάσετε τη σταδιακή αύξηση της συγκέντρωσης του ραδονίου, η οποία έχει επίσης πολύ αρνητικό αντίκτυπο στους κατοίκους του κτιρίου.

Λαμβάνοντας υπόψη τόσο δυσάρεστες συνέπειες της ανεπαρκούς επιπέδου ή την έλλειψη εξαερισμού του υπόγειου χώρου, ένα λογικό ερώτημα είναι πόσο αποτελεσματικά οι οπές στη βάση του ένα ξύλινο σπίτι το χειμώνα, και αν επισκευαστεί ή μονώνουν απαιτείται.

Κλείσιμο κλείστρου

Όταν αποφασίζει αν θα κλείσει τον αερισμό του υπόγειου χώρου για το χειμώνα, ο ιδιοκτήτης του κτιρίου πρέπει να καταλάβει εάν παύει να επηρεάζεται ο αντίκτυπος των αρνητικών παραγόντων που έχει σχεδιαστεί για την εξάλειψη του αποτελεσματικού συστήματος εξαερισμού κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου. Είναι προφανές ότι το έδαφος συνεχίζει να απελευθερώνει την υγρασία και το ραδόνιο στην ψυχρή περίοδο, αν και σε κάπως μικρότερες ποσότητες. Επομένως, η προστασία των δομών από ξύλο ή σκυρόδεμα έναντι της υγρασίας και η αύξηση της συγκέντρωσης επιβλαβών ουσιών στον αέρα του υπόγειου σιδήρου εξακολουθεί να είναι απαραίτητη.

Επιπλέον, η διατήρηση της θερμοκρασίας στο επίπεδο που καθορίζεται από τον Κώδικα Κανονισμών είναι το σημαντικό καθήκον στη βάση του σπιτιού, δηλαδή το μέγιστο 2 βαθμοί υψηλότερο από το εξωτερικό. Αυτό είναι επίσης αδύνατο να επιτευχθεί χωρίς έναν συνεχή αερισμό, ο οποίος πραγματοποιείται με τη βοήθεια χτυπήματος.

Το κύριο επιχείρημα για τους ιδιοκτήτες των κατοικιών σπίτια που δεν αντικατοπτρίζουν την ουσία του προβλήματος, και αμέσως να αποφασίσει να κλείσετε τις τρύπες αέρα στο ίδρυμα για το χειμώνα, από την επιθυμία να κρατήσει τη θερμότητα στο εσωτερικό του σπιτιού, επειδή πιστεύουν ότι το πάτωμα του πρώτου ορόφου μιας από τις περιοχές με τη μεγαλύτερη θερμότητα. Μια ορισμένη λογική σε αυτή την προσέγγιση, φυσικά υπάρχει, ωστόσο, να μειώσει το επίπεδο της απώλειας θερμότητας είναι πολύ πιο σωστή και πιο εύκολη από τις αρμόδιες μόνωσης απόδοση επικάλυψη. Ως αποτέλεσμα, η σημασία του ζητήματος είναι σημαντικά μειωμένη, και δεν συνοδεύεται από την εμφάνιση νέων προβλημάτων που προκαλούνται από την έλλειψη των υπόγειων εξαερισμού.

Παρά τα παραπάνω, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι το θέμα της επίτευξης άνετης θερμοκρασίας στο κτίριο και της μείωσης του κόστους θέρμανσης είναι βασικό και σοβαρότερο για πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού. Η ανάλυση της πρακτικής της ιδιωτικής κατασκευής κατοικιών και η επακόλουθη εκμετάλλευση των ξύλινων κατοικιών δείχνει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ακόμη σκόπιμο να κλείνουμε μερικά από τα κτυπήματα. Σε μια τέτοια κατάσταση, γίνεται αρκετά λογικό να ρωτάμε πόσο σωστά και τι ακριβώς για να συνδέσετε το άνοιγμα στην βάση για το χειμώνα.

Σήμερα, χρησιμοποιούνται διάφορες λύσεις για το πρόβλημα, πώς να κλείσετε το άνοιγμα στην βάση για το χειμώνα. Ο πιο ικανός τρόπος είναι να εγκατασταθούν οι αποσβεστήρες στο στάδιο κατασκευής. Αυτή η επιλογή δεν απαιτεί υπερβολικό κόστος, καθώς η εγχώρια κατασκευαστική αγορά παρουσιάζει πολλές προσιτές επιλογές για πλαστικά ή μεταλλικά πλέγματα εξαερισμού με πτερύγια. Εύκολα καλύπτουν τη δυνατότητα να πέσουν στο υπόγειο του χιονιού, για παράδειγμα, με ισχυρές χιονοθύελλες, όχι σπάνιες το χειμώνα. Ελλείψει βροχόπτωσης, ο αποσβεστήρας, ο οποίος είναι φυσικός, ανοίγει εκ νέου, τουλάχιστον εν μέρει.

Λιγότερο αποτελεσματική, αλλά πολύ πιο συχνά χρησιμοποιούμενη παραλλαγή της απάντησης σε μια ερώτηση, από το να κλείνουμε μετρήσεις στην βάση για το χειμώνα, εμφανίζονται διάφορα υλικά. Αυτά είναι τα τούβλα και τα κομμάτια διαφόρων θερμαντήρων και ξύλινο μπαρ.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η επιθυμία να κλείσει το χειμώνα και να μειωθεί η απώλεια θερμότητας μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρότερα προβλήματα, γι 'αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να βρεθεί μια ισορροπία μεταξύ των δραστηριοτήτων. Επιπλέον, είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθούν τέτοιες μέθοδοι κλεισίματος των αεραγωγών, έτσι ώστε να διατηρείται η δυνατότητα απλού και ταχέως επακόλουθου ανοίγματος. Σε αυτή την ποιότητα είναι βολικό να χρησιμοποιείται αφρός πολυστερίνης εξωθημένου ή πυκνό ορυκτό μαλλί.

Παραλλαγές ενός ιδρύματος χωρίς φόντο

Παρά το γεγονός ότι η συσκευή των ιδιόκτητων προϊόντων στο ίδρυμα χρησιμοποιείται αρκετά συχνά, μερικές λύσεις σχεδιασμού, που πραγματοποιούνται σωστά στο στάδιο της κατασκευής, επιτρέπουν να το κάνουμε χωρίς αυτές. Συγκεκριμένα, ο εξαερισμός δεν απαιτείται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 1. Ο υπόγειος χώρος είναι καλυμμένος με πλάκα από σκυρόδεμα τοποθετημένο σε μαξιλάρι άμμου.
 2. Το φράγμα ατμών του εδάφους εκτελείται, το οποίο δεν αφήνει υγρασία και επιβλαβείς ουσίες στο υπόγειο χώρο?
 3. Το υπόγειο θερμαίνεται ή επικοινωνείται απευθείας με τους θερμαινόμενους χώρους και λειτουργεί αποτελεσματικά χωρίς να φυσάει αερισμό.

Στις αναφερόμενες περιπτώσεις, δεν είναι απαραίτητο να εκτελείτε ανατινάξεις στη βάση.

Συμπεράσματα

Η συσκευή των προϊόντων στη βάση ενός ιδιωτικού σπιτιού είναι μια υποχρεωτική απαίτηση παρουσία μιας ταινίας βάσης και μη θερμαινόμενο υπόγειο χώρο. Ο αποτελεσματικός αερισμός του υπόγειου χώρου είναι απαραίτητος για να εξασφαλιστεί η αντοχή του κτιρίου τόσο σε ζεστές όσο και σε κρύες εποχές. Το χειμώνα επιτρέπεται να κλείνουν μερικώς ορισμένα καθαριστικά αέρα για να μειωθούν οι απώλειες θερμότητας στο κτίριο. Γι 'αυτό, χρησιμοποιούνται γρίλιες εξαερισμού με πτερύγια, διάφορα αυτοσχέδια υλικά, για παράδειγμα, θερμαντήρες με τη μορφή πλαστικού αφρού, αφρού πολυστερίνης ή ορυκτοβάμβακα. Ωστόσο, το σύστημα αερισμού που χρησιμοποιεί αεραγωγοί πρέπει να λειτουργεί το χειμώνα, καθώς η έλλειψη αποτελεσματικού αερισμού θα έχει εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειες, πιο σοβαρή από την αύξηση του κόστους θέρμανσης του κτιρίου.

Κλείνοντας το ίδρυμα το χειμώνα

Χωρίς μια συνεχή αλλαγή των μαζών του αέρα, δεν συσσωρεύονται μόνο παθογόνα βακτήρια στο δωμάτιο, αλλά και η καταστροφή του οικοδομικού υλικού. Αυτό ισχύει για τον χώρο που βρίσκεται μέσα στο υπόβαθρο ή κάτω από το πάτωμα. Απαιτεί επίσης την οργάνωση του εξαερισμού. Πώς να το υπολογίσω και να το εφαρμόσω σωστά; Αυτό θα συζητηθεί στο άρθρο. Επίσης θα σας πει τι να κάνετε με αυτό το χειμώνα.

Αξίζει να προβλεφθεί

Για να το πούμε απλά, οι εκρήξεις είναι μικρές τρύπες που βρίσκονται κατά μήκος της περιμέτρου του υπογείου. Μέσα από αυτά υπάρχει μια έξοδος και μια παροχή αέρα, η οποία είναι απαραίτητη για τον αερισμό. Στην περίπτωση της απουσίας του στην βάση, μπορεί να συμβούν μη αναστρέψιμες διαδικασίες. Για παράδειγμα, ο αέρας περιέχει υγρασία, αν δεν αφαιρεθεί εγκαίρως, αρχίζει να συμπυκνώνεται σε διάφορες επιφάνειες. Στο υπόγειο, η υγρασία εμφανίζεται λόγω των διαδικασιών της ζωής που συμβαίνουν στο σπίτι. Ο υγρός αέρας διέρχεται από το πάτωμα. Κάτω από το σπίτι υπάρχει ένα έδαφος που δεν παγώνει το χειμώνα. Δεδομένου ότι απορροφά απόλυτα την υγρασία, αρχίζει να εξατμίζεται και επίσης κατακάθια στις επιφάνειες.

Εάν υπάρχει συνθετική θερμοκρασία και υγρασία, τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται και οι διεργασίες σαθρότητας συνεχίζονται. Αυτό συμβαίνει στο χώρο θεμελίωσης. Η αναπαραγωγή μούχλας και διάφορων μυκήτων αρχίζει με ταχείς ρυθμούς. Με την πάροδο του χρόνου, από το ίδρυμα, το καλούπι αρχίζει να διεισδύει μέσω του δαπέδου σε άλλα δωμάτια. Αυτό θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε φθορά δοκών και ξύλινων δαπέδων. Επιπλέον, με άφθονο περιεχόμενο υγρασίας, διεισδύει σε δομές οπλισμένου σκυροδέματος. Το ενισχυτικό στοιχείο χάνει την αντοχή του και μπορεί να αποτύχει. Υπάρχει ένας ακόμη σημαντικός λόγος για τον οποίο χρειάζεται ο αερισμός θεμελίωσης.

Το ραδόνιο αυξάνεται συνεχώς από το έδαφος. Είναι ένα αέριο που, σε συνδυασμό με άλλες ουσίες, για παράδειγμα νερό, μπορεί να είναι χρήσιμο σε ορισμένες ποσότητες. Αλλά με την αφθονία του, ο οργανισμός είναι δηλητηριασμένος. Εάν το ίδρυμα δεν σκέφτεται τον εξαερισμό, τότε το ραδόνιο θα συσσωρευτεί στο χώρο θεμελίωσης και τελικά θα μπει στο σπίτι. Για την επίλυση αυτών των ζητημάτων, παράγουν αέρα ή κάνουν αερισμό. Στη δεύτερη περίπτωση, θα πρέπει να αφαιρέσετε ένα ξεχωριστό σωλήνα εξαερισμού από την οροφή. Προκειμένου να συμβεί η διαδικασία, είναι σημαντικό να παρέχεται καθαρός αέρας. Αυτό επιτυγχάνεται εύκολα κατασκευάζοντας σχάρες για εξαερισμό από τα δωμάτια. Το πλεονέκτημα αυτής της λύσης μπορεί να θεωρηθεί ως αισθητικό στοιχείο, επειδή δεν χρειάζεται να κάνετε τρύπες στο ίδρυμα.

Όταν δεν χρειάζεστε αέρα

Ορισμένες από τις εποικοδομητικές αποφάσεις που έγιναν κατά την ανέγερση του κτιρίου δεν επιτρέπουν τη δημιουργία του αέρα. Μεταξύ αυτών μπορούμε να διακρίνουμε:

 • κλειστό υπόγειο χώρο ·
 • παρουσία φραγμού ατμών ·
 • παρουσία αερισμού του υπόγειου χώρου.
 • κάτω από το σπίτι υπάρχει υπόγειο ή γκαράζ.

Κλειστά μπορεί να θεωρηθεί ένας τέτοιος υπόγειος χώρος, όταν το δάπεδο είναι μια συμπαγής πλάκα. Ταυτόχρονα, κάτω από αυτό, ο χώρος πρέπει να καλύπτεται από χώμα ή άμμο. Ο αέρας δεν θα απαιτηθεί ακόμα και αν έχει τοποθετηθεί κάτω από το δάπεδο μια μεμβράνη φραγμού ατμού. Εάν τοποθετηθεί σε ένα ενιαίο περίγραμμα χωρίς κενά στις ραφές, τότε η ανταλλαγή αερίων πηγαίνει προς μία κατεύθυνση και το ραδόνιο δεν εισέρχεται στο δωμάτιο. Δεν απαιτείται πρόσθετος αερισμός με τη μορφή εκρήξεων στη βάση και σε αυτές τις περιπτώσεις, εάν η υποβάθρα αερίζεται ήδη σε παθητική ή ενεργή λειτουργία. Σε αυτή την περίπτωση, η ανταλλαγή αέρα πρέπει να είναι τουλάχιστον ένα λίτρο ανά δευτερόλεπτο ανά 10 m 2. Οι αέρας δεν θα χρειαστούν εάν υπάρχει ένα κελάρι στο υπόγειο για την αποθήκευση διαφόρων ειδών ή ένα γκαράζ. Λόγω των συχνών επισκέψεων σε αυτές τις εγκαταστάσεις, υπάρχει μια φυσική ανταλλαγή αέριων μαζών, η οποία εμποδίζει την εμφάνιση δυσάρεστων καταστάσεων.

Τι μέγεθος θα πρέπει να είναι οι τρύπες

Δεν μπορείτε να φτιάξετε αέρας με δική σας διακριτική ευχέρεια. Υπάρχουν ορισμένα πρότυπα, τα οποία ρυθμίζουν τον αριθμό τους, καθώς και τον τρόπο τοποθέτησης στο ίδρυμα. Η βάση είναι SNiP με αύξοντα αριθμό 31/01/2003. Σε μία από τις παραγράφους (9.10) καθορίζεται η περιοχή των χτυπημάτων που πρέπει να υπάρχουν για τον αερισμό ενός χώρου σόλας. Η συνολική έκταση όλων των εκρήξεων θα πρέπει να είναι πάνω από τέσσερις εκατοστά της επιφάνειας του υπόγειου χώρου. Δηλαδή, πρώτα πρέπει να υπολογίσετε το συνολικό εμβαδόν του υποπεδίου. Αν είναι το σωστό σχήμα, απλώς πολλαπλασιάστε το πλάτος με το μήκος. Για μια σύνθετη φόρμα, πρέπει να διαιρέσετε τον υπο-χώρο σε απλές μορφές και να συνοψίσετε τις περιοχές του. Αυτό δεν λαμβάνει υπόψη την περιοχή του ιδρύματος.

Εάν η εσωτερική επιφάνεια όλων των χώρων είναι 120 m 2, τότε η συνολική επιφάνεια του αέρα είναι 0,3 m 2. Εάν αυτές οι τιμές μεταφραστεί σε μια πιο οπτική, οι κυκλικές οπές αέρα πρέπει να έχει διάμετρο όχι μικρότερη από 25 cm. Produhi ορθογώνιο διαστάσεις στην ελάχιστη τιμή πρέπει να είναι 10 × 50 ή 20 × 25 εκ. Με μια μεγάλη περιοχή μεγέθους produhi μπορούν να λάβουν σημαντικά. Για ένα ιδιωτικό μονοκατοικία αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα. Για να το λύσει, μπορείτε να κάνετε τρύπες αέρα μικρότερα, αλλά να αυξηθεί ο αριθμός τους στην περίμετρο του ιδρύματος.

Η θέση των βλαστών στην ταινία ίδρυσης έχει επίσης ορισμένες αποχρώσεις. Οι τρύπες δεν μπορούν να τοποθετηθούν κοντά στην επάνω άκρη. Το ανώτατο σημείο πτώσης πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 cm κάτω από το επάνω άκρο της ταινίας θεμελίωσης. Υπάρχουν περιπτώσεις που το θεμέλιο δεν ανεβαίνει πάνω από την επιφάνεια του εδάφους στο απαιτούμενο επίπεδο, τότε είναι απαραίτητο να σκάψουμε ένα μικρό λάκκο και να το φράξουμε έτσι ώστε το έδαφος να μην πέσει στον υπο-χώρο. Η θέση των καπνών δεν πρέπει να είναι χαοτική. Θα πρέπει να κατανέμονται ομοιόμορφα σε κάθε πλευρά του ιδρύματος. Τα προϊόντα που ευρίσκονται σε αντίθετες πλευρές πρέπει να είναι απέναντι μεταξύ τους, έτσι ώστε οι μάζες του αέρα να κυκλοφορούν ελεύθερα.

Εάν υπάρχουν υπολείμματα γεφυρών στο υπόγειο, πρέπει να υπάρχουν και τρύπες για να κυκλοφορούν στον αέρα. Η ελάχιστη απόσταση που πρέπει να είναι μεταξύ των χτυπημάτων είναι 2 μέτρα. Στο διαμέρισμα στο ίδρυμα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ένα χτύπημα. Επιπλέον, αν είναι μόνος του, τότε το μέγεθος ενός τέτοιου καταιγισμού θα πρέπει να είναι αρκετές φορές μεγαλύτερο από αυτό που βρίσκεται στον εξωτερικό τοίχο του υπογείου. Αντί για ένα μεγάλο, μπορείτε να παρέχετε μερικές με μικρότερη διάμετρο. Το υπόγειο είναι ένα εξαιρετικό μέρος που τα ζώα και τα έντομα θα απολαύσουν ευτυχώς. Για να αποφευχθεί αυτό, οι τρύπες πρέπει να καλύπτονται με μεταλλική ή πλαστική σχάρα που θα χρησιμεύσει ως εμπόδιο στη διείσδυση.

Διαδικασία κατασκευής

Η βάση για την κατασκευή των οπών για εξαερισμό είναι καλύτερο να τεθεί ακόμη και κατά τη διάρκεια της κατασκευής του ιδρύματος. Εάν αυτό δεν έγινε, τότε είναι απαραίτητο να ιδρώσετε κατά τη διάρκεια της κατασκευής πτώσεων στο ίδρυμα, το οποίο κέρδισε δύναμη.

Κατά την εγκατάσταση του ιδρύματος

Εάν η βάση είναι κατασκευασμένη από πλάκες οπλισμένου σκυροδέματος, τότε ένα κενό μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα χτύπημα, το οποίο θα αφεθεί μεταξύ πολλών τεμαχίων. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί ώστε η φέρουσα ικανότητα της θεμελίωσης να μην επηρεάζεται. Εάν το θεμέλιο είναι τούβλο, τότε ένα από τα τούβλα είναι τοποθετημένο χωρίς κονίαμα, έτσι ώστε να μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί. Με τα θεμέλια κορδέλας, τα οποία είναι εντελώς πλημμυρισμένα, τα πράγματα είναι κάπως πιο περίπλοκα. Μετά την εγκατάσταση του ξυλότυπου και των σανίδων, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε εκ των προτέρων τα μήκη του αμιαντοτσιμέντου, πλαστικού ή μεταλλικού σωλήνα. Η κοιλότητα του σωλήνα διακλάδωσης γεμίζει με άμμο και ταιριάζει στη θέση του. Αφού το ίδρυμα κερδίσει την απαιτούμενη αντοχή, αποσυναρμολογείται ο ξυλότυπος και η άμμος εκτοξεύεται από το άνοιγμα του ακροφυσίου. Στη συνέχεια τοποθετείται η σχάρα.

Στο τελειωμένο ίδρυμα

Η παραγωγή ανατινάξεων στο έτοιμο υπόβαθρο συνεπάγεται πολλά προβλήματα και χρόνο. Μπορούν να διατρυπηθούν χρησιμοποιώντας ένα διάτρητο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αποκτήσετε μια αρκετά ισχυρή μονάδα και να αγοράσετε για αυτό βόρακα και κορυφές, το μήκος των οποίων θα είναι ίσο με το πάχος του τοίχου θεμελίωσης. Μπορείτε να πάτε με τον άλλο τρόπο και να νοικιάσετε μια μηχανή γεώτρησης ή να μισθώσετε μια ομάδα που την κατέχει. Είναι ένας ειδικός μηχανισμός που συνδέεται άμεσα με το αεροπλάνο και με τη βοήθεια μιας κορώνας είναι σε θέση να επιλέξει την τρύπα της απαιτούμενης διαμέτρου.

Τι να κάνει με τον άνεμο το χειμώνα

Ο εξαερισμός χρειάζεται όλο το χρόνο, οπότε πρέπει να ξέρετε τι πρέπει να κάνετε με τα υγρά του υπογείου για το χειμώνα. Το χειμώνα, το δωμάτιο παίρνει λιγότερο αέρα από το δρόμο παρά το καλοκαίρι. Αυτό οφείλεται στην ανάγκη διατήρησης της θερμότητας και εξάλειψης της συμπύκνωσης λόγω διαφορών θερμοκρασίας. Η προσέγγιση αυτή έχει επίσης αρνητικές συνέπειες. Η ροή του ζεστού και υγρού αέρα στο κάτω πάτωμα αυξάνεται, οπότε η ποσότητα του συμπυκνώματος μπορεί να αυξηθεί κατά καιρούς. Η κατάσταση οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν αξίζει να κλείσουμε το χειμώνα, αλλά είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι είναι δυνατή η κάλυψή τους σε περίπτωση σοβαρών χιονοθύελων. Εάν αυτό δεν γίνει, τότε το χιόνι μπορεί να εφαρμοστεί στο υπόγειο και από τον θερμό αέρα που λιώνει και η ποσότητα της υγρασίας αυξάνεται. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής των οπών εξαερισμού είναι δυνατή η τοποθέτηση γρίλλων με περσίδες, οι οποίες θα κλείσουν ή θα τοποθετήσουν μικρές πόρτες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα, ανατρέξτε στο παρακάτω βίντεο.

Περίληψη

Προφανώς, ο αέρας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της δομής. Χωρίς τους, είναι αδύνατο να εξασφαλιστεί ο απαιτούμενος αερισμός του υποβάθρου. Πρέπει να είναι ανοιχτά ανά πάσα στιγμή του έτους. Κατασκευάστε τα καλύτερα στο στάδιο της τοποθέτησης του θεμελίου. Σε αυτή την περίπτωση, είναι εύκολο να τοποθετηθούν στο απαιτούμενο επίπεδο και να μην παραβιάζουν την ακεραιότητα του υποστρώματος.

Κλείνοντας το ίδρυμα το χειμώνα

Υπόστεγα στη βάση ενός ξύλινου σπιτιού: φωτογραφία

Κατά την κατασκευή του σπιτιού, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο ίδρυμα. Πρέπει να γίνει ισχυρή και ποιοτική, ώστε να διαρκέσει πολύ καιρό.

Επίσης, μην ξεχνάτε τον αερισμό του σπιτιού, γιατί αν δεν γίνει σωστά, το σπίτι θα υγραίνεται. Και όπως γνωρίζετε, η υγρασία επηρεάζει δυσμενώς τις ξύλινες κατασκευές.

Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να προκαλέσει εκρήξεις στα θεμέλια του ξύλινου σπιτιού. Λόγω αυτών, θα παρέχεται καλός αερισμός και το σπίτι θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τι είναι αυτό; Πώς γίνονται; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους; Ας δούμε προσεκτικά και να απαντήσουμε σε όλες τις σημαντικές ερωτήσεις.

Τι είναι αυτό και ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους;

Οι αγωγοί αερισμού είναι αγωγοί αερισμού που περνούν στη βάση του σπιτιού. Λόγω αυτών παρέχεται αερισμός ολόκληρης της κατοικίας. Αλλά για τη δημιουργία τους πρέπει να προσεγγιστεί με κάθε ευθύνη, δεδομένου ότι εξαρτώνται κυρίως από τη διάρκεια ζωής του σπιτιού.

 • Η αποτελεσματικότητα του εξαερισμού εξαρτάται από τη θέση του ανοίγματος. Η πιο κατάλληλη επιλογή για ένα ξύλινο σπίτι είναι διαμπερείς οπές.
 • Οι παράμετροι του μεγέθους των οπών επηρεάζουν το επίπεδο του αέρα στο δωμάτιο.
 • Οι διαστάσεις των αεραγωγών εξαρτώνται άμεσα από το μέγεθος της βασικής περιοχής.
 • Πρέπει να θυμόμαστε - η περιοχή των οπών στην περιοχή πεδίου έχει αναλογία 1: 400. Αυτό ισχύει αν η επιφάνεια βάσης είναι 200 ​​τετραγωνικά μέτρα. μέτρα, το μέγεθος της διάμετρος της εκκένωσης θα είναι 0,5 τετραγωνικά μέτρα. μετρητή.
 • Αφού ανοίξουν τρύπες στο θεμέλιο, μπορούν να φορεθούν προστατευτικά πλέγματα. Αυτό θα προστατεύσει από την είσοδο τρωκτικών και άλλων παρασίτων.
 • Το χειμώνα, ο αέρας μπορεί να κλείσει με μια ειδική βαλβίδα διακοπής. Τα ανοίγματα μπορούν να κλείσουν με αφρώδες υλικό ή με κουρτίνες.

Γιατί πρέπει να ξέρω πώς;

Οι ήχοι στην ίδρυση ενός ξύλινου σπιτιού είναι απαραίτητα στοιχεία σε όλη τη δομή. Λόγω αυτών, η διάρκεια λειτουργίας της δομής αυξάνεται κατά 7-8 χρόνια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι οπές παρέχουν αερισμό στο υπόγειο και στο υπόγειο χώρο.

Εάν δεν υπάρχει αερισμός στο σπίτι, θα συσσωρευτεί υπερβολική υγρασία, η οποία θα έχει καταστρεπτική επίδραση στη βάση.

Με την παρουσία της υψηλής υγρασίας στις ξύλινες κατασκευές σχηματίζονται μύκητες και μούχλα, τα οποία καταστρέφουν σταδιακά το ίδρυμα.

Επιπλέον, απουσία αέρα, στο υπόγειο χώρο συσσωρεύεται ραδόνιο - είναι μια ραδιενεργή ουσία που έχει επιζήμια αποτελέσματα στην υγεία.

Και αν το θεμέλιο θα γίνει αερισμός, τότε το σπίτι δεν θα έχει αυτά τα προβλήματα. Ως εκ τούτου, η παρουσία του αέρα στο ίδρυμα αποτελεί προϋπόθεση για την κατασκευή σπιτιών από ξύλο.

Πώς να κάνετε το σωστό;

Οι κανόνες της οργάνωσης των προϊόντων:

 • Η διευθέτηση των προϊόντων θα πρέπει να προγραμματιστεί στο αρχικό στάδιο της κατασκευής του ιδρύματος.
 • Οι τρύπες πρέπει να κοπούν σε απόσταση από το έδαφος 30 cm, αλλά όχι λιγότερο. Διαφορετικά, την άνοιξη, το νερό θα ρέει μέσα από αυτά.
 • Η διάμετρος του εξαερισμού εξαρτάται από την περίμετρο του σπιτιού. Θα πρέπει να είναι από 5 έως 10 cm. Θυμηθείτε, όσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια του υπογείου, τόσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος των αεραγωγών.
 • Οι οπές πρέπει να είναι κατασκευασμένες σε παράλληλους τοίχους. Απαραίτητα πρέπει να περικοπούν μεταξύ τους.
 • Το βήμα του ανοίγματος στον πάσσαλο πρέπει να είναι από 2,5 έως 3 μέτρα.
 • Εάν η κύρια περίμετρος έχει καλώδια βραχυκύκλωσης, τότε πρέπει επίσης να υπάρχουν οπές εξαερισμού.

Για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία του εξαερισμού, παρακολουθήστε το βίντεο:

Εργαλεία και υλικά απαραίτητα για την κατασκευή προϊόντων

Κατά την οργάνωση του εξαερισμού, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν ειδικά εργαλεία και υλικά. Το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το ξυλότυπο μπορεί να επηρεαστεί από την επιλογή του.

Προκειμένου να οργανωθεί ο εξαερισμός και να γίνει το υψηλότερο επίπεδο, θα χρειαστούν τα ακόλουθα εργαλεία:

 • Βαλβίδα ψεκασμού;
 • Σφυρί?
 • Τρυπάνι για εργασίες σε μέταλλο μήκους 12-14 mm.
 • Τρυπάνι για το ξύλο, το μέγεθος του μήκους του θα πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το πλάτος της βάσης του σπιτιού?
 • Βάζετε ευθύγραμμο και ημικυκλικό.
 • Σωλήνας με διάμετρο από 110 έως 130 mm.
 • Πλέγματα προστασίας από τρωκτικά και παράσιτα.
 • Άμμος.

Αυτά τα εργαλεία και τα υλικά θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τρύπες στο θεμέλιο ακόμα και αν η κατασκευή είναι τελείως ολοκληρωμένη.

Συστάσεις για την κατασκευή ανεμιστήρων

Δεν συνιστάται η χρήση ξύλινων δοκών για την κατασκευή αεραγωγών. Μερικές φορές σε όλο το μήκος των θεμελίων ρυθμίζουμε τις ράβδους με διαστάσεις 10x10 εκ., Προκειμένου να τις εξαγάγουμε στο μέλλον.

Ωστόσο, κατά τη σκλήρυνση του σκυροδέματος, οι δοκοί συμμορφώνονται σταθερά σε αυτό και γίνεται πολύ δύσκολο να τα βγάλουμε έξω.
Εάν δεν έχετε άλλη επιλογή, τότε θα πρέπει να εργαστείτε σκληρά.

Αλλά για να διευκολυνθεί η όλη διαδικασία, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα εργαλεία και υλικό. Αφού στεγνώσει τελείως το σκυρόδεμα, θα είναι δυνατόν να αρχίσετε να φτιάχνετε ανεμιστήρες.

Συστάσεις για την κατασκευή:

 • Χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι για μέταλλο, τρυπήστε τη ράβδο από τις δύο πλευρές. Η οπή πρέπει να είναι κατασκευασμένη στο κεντρικό τμήμα.
 • Στη συνέχεια κόψτε τις διαμπερείς οπές μέσα από το τρυπάνι ξύλου. Είναι επιθυμητό το μέγεθος τους να μην είναι μεγαλύτερο από 25 mm.
 • Μια ημικυκλική σμίλη διευρύνει τις τρύπες σε οποιαδήποτε από τις τέσσερις πλευρές.
 • Στη συνέχεια, με ένα ευθύ σμίλη, απωθούμε τις κατεψυγμένες πλευρές και τις δύο γωνίες.
 • Με ένα βαρούλκο τα απομεινάρια της ράβδου αποκρύπτονται. Αλλά ακόμα αυτή η μέθοδος είναι πολύ περίπλοκη, έτσι μπορείτε να εφαρμόσετε μια ευκολότερη μέθοδο.

Η πλέον κατάλληλη μέθοδος για τη διευθέτηση αερισμού στο θεμέλιο ενός ξύλινου σπιτιού είναι η χρήση σωλήνων σε διάμετρο από 110 έως 130 cm.

Επίσης κατάλληλοι σωλήνες από πλαστικό ή αμιαντοτσιμέντο. Αλλά πριν τα γεμίσετε με τσιμέντο, πρέπει να γεμίσουν άμμο. Αυτό θα διατηρήσει τη δύναμή τους, και δεν θα σκάσει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.

Χρειάζεται να κλείσω το άνοιγμα για το χειμώνα;

Αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα, επειδή πολλοί δεν γνωρίζουν αν είναι απαραίτητο να κλείσουν τις τρύπες το χειμώνα. Δεδομένου ότι πρόκειται για εξαερισμό και πρέπει να λειτουργεί όλο το χρόνο, δεν συνιστάται να κλείνετε το άνοιγμα το χειμώνα.

Εάν θέλετε το δάπεδο σας να είναι ζεστό, τότε πρέπει να είναι προ-μονωμένο.

Εάν δεν έχετε χρόνο για να μονώσετε το πάτωμα για κάποιο λόγο και πρόκειται να το κάνετε αργότερα, μπορείτε να κλείσετε μόνο ένα μέρος των εκρήξεων που βρίσκονται απέναντι από το άλλο στις απέναντι πλευρές του υπογείου.

Για να κλείσετε την έκρηξη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αφρώδες υλικό ή κουρτίνες.

Ο εξαερισμός είναι απαραίτητο για κάθε σπίτι. Ως εκ τούτου, κατά την οικοδόμηση, σκεφτείτε αυτή την περίσταση και να είστε βέβαιος να κάνει την διέξοδο στο ίδρυμα. Λόγω αυτών, το σπίτι σας θα εξυπηρετήσει πολύ περισσότερο.

Βεβαιωθείτε ότι τηρείτε όλες τις συστάσεις και τους κανόνες κατασκευής κατά τη διάρκεια των οπών ανοίγματος. Θυμηθείτε ότι οι οπές εξαερισμού στη βάση θα απαλλάξουν μόνιμα το σπίτι σας από υγρασία και σχηματισμό καλούπι.

Ενημερώστε για αυτό το άρθρο σε φίλους στην κοινωνική. δίκτυα!

Πώς και τι να κλείσει στο ίδρυμα το χειμώνα

Προς το υποπεδίο ενός ιδιωτικού σπιτιού ήταν ξηρό, ο χώρος πρέπει να αερίζεται. Οι ιδιοκτήτες σπιτιών είτε δημιουργούν διαρροή στο ίδρυμα είτε εγκαθιστούν μια καμινάδα, η οποία εμφανίζεται στην οροφή. Πολλοί ιδιοκτήτες του σπιτιού πριν από το χειμωνιάτικο θαύμα - αξίζει να κλείσετε το ίδρυμα για το χειμώνα; Για να απαντήσετε, πρέπει να ξέρετε για το σκοπό τέτοιων τρυπών στη βάση.

Γιατί χρειάζεσαι μια ζώνη στο ίδρυμα

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η στεγανοποίηση δεν είναι σε θέση να προστατεύσει εντελώς την υγρασία, αφού τα υπόγεια ύδατα μπορούν να επηρεάσουν τη δομή. Η αυξημένη υγρασία στον υπόγειο χώρο έχει δυσάρεστες συνέπειες:

 1. Κορεσμός της δομής σκυροδέματος με υγρασία. Αυτό οδηγεί στη σταδιακή καταστροφή του. Αν δεν γίνει τίποτα, μετά από λίγο η υγρασία θα φτάσει στον οπλισμό, πράγμα που θα οδηγήσει σε διάβρωση.
 2. Διείσδυση υδρατμών στο σπίτι μέσω του δαπέδου. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και αν το στρώμα στεγάνωσης δημιουργείται από όλους τους κανόνες.
 3. Καταστροφή υλικών φινιρίσματος και δομής στήριξης.
 4. Η εμφάνιση του μύκητα και μούχλα κάτω από το σπίτι.
 5. Ο ζεστός αέρας στο υπόγειο.

Εάν το σπίτι είναι κατασκευασμένο από ξύλο, το αεράκι σώσει το υλικό από την σήψη, επειδή, απουσία τους, τα κάτω χείλη μπορούν να αρχίσουν να σαπίζουν. Επίσης, η συνεχής παρουσία συμπυκνώματος θα επηρεάσει αρνητικά το σκυρόδεμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το θεμέλιο σωρό με ένα ψηλό σχάρα δεν χρειάζεται να δημιουργήσει μια σπίθα.

Όταν είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα ίδρυμα χωρίς εκρήξεις

Δεν είναι πάντα απαραίτητο να δημιουργηθούν οπές αερισμού στο υπόβαθρο. Δεν χρειάζονται αν:

 1. Το δάπεδο είναι τοποθετημένο σε κλειστό υπόγειο χώρο. Σε ένα παράδειγμα, μπορείτε να φέρετε κτίρια των οποίων ο υπόγειος χώρος καλύπτεται με άμμο. Πάνω από την άμμο τοποθετείται πλάκα από σκυρόδεμα. Αφού κάνετε μια τέτοια εργασία, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη συμπύκνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι επικαλύψεις είναι πιο αξιόπιστες, δεδομένου ότι δεν παραμορφώνονται υπό τη δράση του φορτίου.
 2. Το αστάρι καλύπτεται με ένα στρώμα μεμβράνης φραγμού ατμών, το οποίο προστατεύει από τη διείσδυση υγρασίας στο υπόγειο.
 3. Το υποδάπεδο είναι εξοπλισμένο με σύστημα εξαερισμού χωρητικότητας τουλάχιστον 1 λίτρου ανά δευτερόλεπτο ανά 10 μέτρα. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το υπόβαθρο και το υπόγειο πρέπει να είναι μονωμένα. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε ένα αέριο.
 4. Ο υπόγειος χώρος έχει μόνιμη επικοινωνία με το θερμαινόμενο δωμάτιο. Αυτό είναι δυνατό στην περίπτωση που το υπόγειο χρησιμοποιείται για την αποθήκευση διαφόρων ειδών οικιακής χρήσης.

Σε άλλες περιπτώσεις, θα πρέπει να δημιουργηθεί εξαερισμός στο σόλα.

Εξαερισμός χωρίς καπνούς

Η δημιουργία ενός συστήματος εξαερισμού για τον υπόγειο χώρο συνεπάγεται ένα σύνθετο έργο. Όλα ξεκινούν με τη δημιουργία ενός συστήματος αποστράγγισης, το οποίο βοηθά στην απομάκρυνση της υγρασίας από το θεμέλιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υγροσκοπικότητα του σκυροδέματος μπορεί να μειωθεί χρησιμοποιώντας ένα ειδικό αστάρι.

Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία ενός αδιάβροχου φράγματος για το σόκο. Επίσης, σε αυτό το στάδιο, υπάρχει υπερθέρμανση του υπόγειου χώρου. Η στεγανοποίηση μπορεί να είναι δύο τύπων - εύτηκτος και λιπαντικός.

Ως θερμαντήρας είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί αφρός πολυστερίνης από εξώθηση. Αυτό το υλικό είναι ιδανικό για τις περιγραφείσες συνθήκες. Δεν διαρρέει νερό και δεν είναι ελκυστικό για τα έντομα. Επίσης, ένα τέτοιο υλικό δεν γίνεται μέσον για την ανάπτυξη μικροοργανισμών και δεν σαπίζει. Η θέρμανση της περιοχής τυφλών εμφανίζεται όταν χρησιμοποιείτε το ίδιο υλικό.

Μετά τις περιγραφείσες ενέργειες είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα έδαφος με ένα υλικό στεγανοποίησης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά υλικά. Η μεμβράνη πολυαιθυλενίου χρησιμοποιείται συχνότερα, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν μεμβράνες διάχυσης. Η στεγανοποίηση πρέπει να φτάσει στους τοίχους περίπου 30 cm.

Μετά από αυτό, δημιουργείται το σύστημα εξαερισμού. Πρώτον, ένας ή περισσότεροι σωλήνες εξάγονται στην οροφή και στη συνέχεια δημιουργούνται πολλές τρύπες τροφοδοσίας στο πάτωμα. Από την πλευρά του σπιτιού, τα ανοίγματα είναι κλειστά με ράβδους.

Τρόποι εμφύσησης της συσκευής στο ίδρυμα

Ο φυσικός αερισμός είναι ευκολότερος στην περίπτωση που η βάση είναι κατασκευασμένη από τεμάχια. Για παράδειγμα - εάν το ίδρυμα δημιουργείται από ένα τσιμεντένιο μπλοκ ή τούβλα. Κατά τη δημιουργία μιας τέτοιας βάσης μεταξύ των δύο στοιχείων αρκεί να αφήνουμε την απόσταση που είναι απαραίτητη για την εξαγωγή του υποπεδίου. Από πάνω, ο αέρας μπλοκάρεται από το υπερκείμενο μπλοκ.

Αξίζει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στους υπολογισμούς, έτσι ώστε το φορτίο στο ίδρυμα να μην συμβάλλει στην καταστροφή του σε μέρη όπου υπάρχουν αέρια. Εάν το φιαλίδιο είναι κατασκευασμένο από ξύλο, οι οπές κόβονται στην τελική δομή.

Η δημιουργία φυσαλίδων σε μια μονολιθική ταινία θεμελίωσης συμβαίνει ως εξής:

 1. Πρώτον, στο σωστό ύψος, ένας σωλήνας από κασσίτερο ή αμιαντοτσιμέντο είναι τοποθετημένος κάθετα στους τοίχους. Αυτά τα προϊόντα θα πρέπει να έχουν ένα τμήμα περίπου 15 εκ. Έτσι ώστε ο σωλήνας να μην καταρρέει κατά τη διάρκεια της έκχυσης σκυροδέματος, πρέπει να γεμίσει με άμμο.
 2. Μετά το ρίψιμο του κονιάματος, αφαιρείται ο ξυλότυπος και η άμμος καίγεται.
 3. Στη συνέχεια, τα δίκτυα είναι εγκατεστημένα. Αυτό είναι απαραίτητο για την προστασία του υπόγειου χώρου από τη διείσδυση πτηνών και τρωκτικών.

Δεν συνιστάται η δημιουργία φυσαλίδων με την τοποθέτηση ξύλινων καλυμμάτων, καθώς είναι επαρκώς αδιάβροχα ώστε να χτυπηθούν από το τελειωμένο υπόβαθρο. Επιπλέον, το ορυχείο αυξάνει τη ζημιά στη δημιουργημένη δομή.

Σε περίπτωση που το σπίτι είναι ξύλινο, μπορούν να δημιουργηθούν αέρας μεταξύ των πρώτων στεφάνων. Επίσης, συχνά δημιουργούνται τρύπες μεταξύ της κορώνας και της θεμελίωσης. Αυτό συμβαίνει ως εξής:

 • Κατ 'αρχάς, το περίγραμμα της οπής εφαρμόζεται στον τοίχο.
 • Μετά από αυτό, οι περικοπές δημιουργούν περικοπές.
 • τότε οι δημιουργηθείσες τρύπες καλύπτονται με σανίδες.
 • Στο τελικό στάδιο, εγκαθίστανται πλέγματα και αποσβεστήρες.

Όχι στον ζεστό αέρα

Δεδομένου ότι απαιτείται εξαερισμός καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, είναι προτιμότερο να αφήσετε το αεραγωγό ανοιχτό. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό. Ένα παράδειγμα είναι η αύξηση της απώλειας θερμότητας ή η εμφάνιση ισχυρού ανέμου στην περιοχή. Σχετικά με το κλείσιμο των αεροπλάνων, πρέπει να το σκεφτούμε στο στάδιο της δημιουργίας του ιδρύματος. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, πρέπει να εγκατασταθούν ειδικά παντζούρια για να αποτραπεί η είσοδος ψυχρού αέρα από το εξωτερικό.

Επίσης για ερμητική σφράγιση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία αυτοσχέδιων εργαλείων. Οι ιδιοκτήτες σπιτιών χρησιμοποιούν συχνά υλικά όπως ρυμούλκες και κουρέλια. Κάποιοι γεμίζουν τις τρύπες με αφρώδες υλικό. Αλλά αξίζει να θυμηθούμε ότι η απόλυτη αφαίρεση αυτού του υλικού θα είναι αρκετά δύσκολη.

Γιατί δεν χρειάζεται να κλείνετε τον αέρα

Ο χώρος κάτω από το δάπεδο δεν θερμαίνεται, αλλά η θερμοκρασία σε αυτό είναι συν. Δεδομένου ότι το έδαφος κάτω από το σπίτι δεν παγώνει, συνεχώς υγραίνει τον αέρα. Η υγρασία συμπυκνώνεται και οι δέσμες αρχίζουν να σαπίζουν. Με ανοιχτό παραγωγό αυτό δεν συμβαίνει. Είναι σχεδιασμένα για να απομακρύνουν την υγρασία τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ένα υγρό υποστρώμα βοηθά να χάσει περισσότερη θερμότητα από μια στεγνή με ανοιχτό αέρα.

Έτσι, για να δημιουργήσετε ένα άνετο περιβάλλον στο δωμάτιο είναι απαραίτητο να μονώσετε το πάτωμα και να μην κλείσετε τα συντρίμμια στο θεμέλιο.

Κύματα στο έτοιμο θεμέλιο

Στην περίπτωση που το θεμέλιο είναι έτοιμο, και οι τοίχοι δεν έχουν ακόμη κατασκευαστεί, ένας τοίχος υπόγειο με οπές ανεβαίνει πάνω από την τελική δομή. Εάν οι τοίχοι είναι ήδη χτισμένοι, οι εκρήξεις κόβονται στο θεμέλιο. Για να δημιουργήσετε μια τέτοια εργασία, πρέπει να προσκαλέσετε ειδικούς, καθώς δεν θα μπορείτε να δημιουργείτε μόνοι σας τρύπες χωρίς εξειδικευμένα εργαλεία.

Εάν, ωστόσο, πρόκειται να δημιουργήσετε τα δικά σας προϊόντα μόνοι σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικούς απλούς κανόνες:

 • για εργασία είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα τρυπάνι με διαμάντια.
 • Κατά τη διάρκεια της γεώτρησης, είναι απαραίτητο να προσδιοριστούν με ακρίβεια τα σημεία όπου δεν υπάρχει ενίσχυση.
 • στην δημιουργηθείσα οπή τοποθετείται ενισχυτικός σκελετός, αφού στην απουσία του στη θέση του φυσήματος θα αποδυναμωθεί το θεμέλιο.

Αν έχετε εμπειρία με το σκυρόδεμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μύλο ή ένα διάτρητο. Εάν η δημιουργία του αέρα είναι αδύνατη, και το σπίτι δεν έχει ακόμη κατασκευαστεί, αξίζει να εξεταστεί η διάταξη των δαπέδων στο έδαφος. Μετά από τέτοια εργασία κάτω από το πάτωμα δεν θα υπάρχει εναέριος χώρος, οπότε το πρόβλημα θα λυθεί χωρίς επιπλέον κόστος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά σπίτια στην Ευρώπη δημιουργούνται χωρίς καμιά ανησυχία, δεδομένου ότι δεν διαθέτουν υπόγειο χώρο. Τέτοια δάπεδα όχι μόνο δεν υποφέρουν από την εμφάνιση υπερβολικής υγρασίας, αλλά είναι επίσης σε θέση να αντέξουν τα βαριά φορτία.

Επίσης, μπορείτε να κλείσετε το υπόγειο χώρο με τα συντρίμμια και την άμμο, και στη συνέχεια να υποχωρήσετε καλά. Σε αυτή την περίπτωση, δεν απαιτούνται οπές εξαερισμού. Το μειονέκτημα του υπόγειου είναι επίσης ότι τα τρωκτικά και τα ερπετά συχνά ζουν σε αυτό. Επίσης, κάτω από το πάτωμα, τα έντομα και τα σκουλήκια μπορούν να πολλαπλασιαστούν.

Συζητήστε το άρθρο στο φόρουμ

Σχετικά με την πτώση στο ίδρυμα. Κλείσιμο ή όχι για το χειμώνα;

Αρχικά δεδομένα: η πλάκα βάσης, πάνω σε αυτά μπλοκάρει την βάση, τότε το δάπεδο επικαλύπτεται με τη μόνωση. Πέρυσι το έκλεισα. Μούχλα στο κούτσουρο την άνοιξη δεν βρήκε. Τώρα διάβασα το "Διαδίκτυο" και τους υποστηρικτές του κλεισίματος των χειμερινών καιρικών συνθηκών όχι πολύ, αν και δίνονται παραδείγματα παλιών οικισμών χωριών, όπου ο αέρας είναι πάντα κλειστός το χειμώνα. Είναι λοιπόν αναγκαίο / όχι απαραίτητο;

Η συζήτηση κλείνει από τον συντονιστή

Κλείνω μόνο για έναν λόγο: ότι το χιόνι δεν φυσά εκεί έξω. Όταν η θερμοκρασία είναι σταθερή πάνω από 5 μοίρες τότε ανοίξτε.

Το δάπεδο του πρώτου ορόφου είναι καλά μονωμένο, η βάση είναι επίσης, αλλά μόνο σε -20 στο υποπεδίο γίνεται κάτω από 0.

Παρακολουθώντας τι θέλετε να επιτύχετε SNIP: Μην κλείνετε, κλείστε για μερικές νύχτες μπορείτε εάν:
1) στο σπίτι ζουν
2) πάγωμα
3) στο δρόμο -30

Εγώ ο ίδιος τείνουν να το κρατά ανοιχτό, αλλά
1) δεν υπάρχει χιόνι στο υποπεδίο, το σπίτι δεν θερμαίνεται και δεν ζει, το έδαφος στο υπόγειο θα παγώσει περισσότερο από ό, τι στο δρόμο;

2) αν το υπόγειο είναι θερμότερο από ό, τι στο δρόμο (όπως είναι τώρα), ξηρός αέρας πηγαίνει στο υπόγειο, ο υγρός αφήνει - στο υπόγειο, η γη γίνεται
αν σε υποπεδίο είναι πιο κρύο από ό, τι στο δρόμο (Μάιος-Ιούνιος) ο υγρός αέρας πηγαίνει στο υπόγειο, ξηρό φύλλα στο δρόμο. Παρατηρημένο συμπύκνωμα σε κούτσουρα, δοκάρια, δάπεδα, κορώνα κάτω

Ως εκ τούτου το συμπέρασμα, τώρα ΜΗΝ Κλείστε, την άνοιξη ΚΛΕΙΣΤΕ.

Απαντήστε στην ερώτηση - γιατί στο παλιό χωριό σπίτι χωρίς διπλά πατώματα εκεί, αλλά με τα συνηθισμένα και ραγισμένα
επίσης ζεστά στα πόδια καθώς και μοντέρνα; Μπορεί από το υπόγειο σχεδόν στο ύψος ενός ατόμου σε βάθος; Ίσως από τις κοιλότητες;

Ο παππούς είχε ένα τέτοιο σπίτι Ενώ ο παππούς ήταν ζωντανός το πάτωμα στάθηκε ακριβώς, οι πόρτες ήταν κλειστές, η θερμότητα ήταν επάνω, η σόμπα θερμάνθηκε, στο υπόγειο η συγκομιδή αποθηκεύτηκε.
Ο αέρας ήταν τακτικά κλεισμένος, άνοιξε, υπήρξε μια κίνηση της γάτας στο πέρασμα. Όταν έκλεισε, δεν θυμάμαι, τότε ήμουν μικρός και δεν ενδιαφέρθηκε πολύ για όλα αυτά

Καθώς ένας παππούς πέθανε στο ξακουστό ξάδερφος του σπιτιού, έκανε επισκευές. Ο Παύλος κοίταξε προς τα πλάγια, οι πόρτες στριφογυρίστηκαν, σε 5 χρόνια κατεδαφίστηκε το σπίτι του αδελφού - γιατί κατέστρεψε.

Το ακούω για πρώτη φορά, αλλά σύμφωνα με την εμπειρία των γειτόνων που για αρκετά χρόνια δεν άνοιξαν τον αέρα την περίοδο άνοιξη-καλοκαίρι, όλα τα καθυστερημένα επίπεδα που είχαν (και έχουν) επηρεαστεί πλήρως από μύκητες και μανιτάρια. Παρά τις εργασίες εμποτισμού. Εδώ.
Σε μένα ένα έκρηγμα προκύπτει από δύο μέτρα από τη γη μέσω ενός σωλήνα αποχέτευσης και είναι πάντα ανοιχτό. Έτσι (υπάρχει κάποιο κενό ούτως ή άλλως), δημιουργείται ένα μικρό βύθισμα στο υπόγειο, το οποίο δεν οδηγεί στο κροτάλισμα του χώρου κάτω από το δάπεδο, αλλά ταυτόχρονα δεν επιτρέπει την συσσώρευση υγρασίας εκεί. Τα υπόλοιπα gadgets κλείνω με σταθερό μηδέν ή όταν το αλλάζω στο μείον. Όχι νωρίτερα. Τότε, πότε θα χιονίσει νωρίτερα παρά τη βροχή.

Έτσι είμαι έκπληκτος γιατί τα gadgets δεν είναι μόνο έτσι + το χειμώνα είναι συχνά κλειστά, αλλά μόνο το καλοκαίρι είναι ακόμα περισσότερο d.

Απροσδόκητη συλλογιστική Η FISAS γενικά τους έκλεισε και ξέχασε. Λέει ότι είναι στεγνό τώρα, πάντα. Ωστόσο, συνήθως την άνοιξη, έτσι ώστε ο εξαερισμός πηγαίνει, και κλείνει στα τέλη του φθινοπώρου-χειμώνα, έτσι ήταν πιο ζεστό, και η πρόσληψη νερού δεν είναι κρύο. Προφανώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των πώς γίνεται το ίδρυμα και ποιος είναι ο καιρός στον οικοτόπο.

Το κλείνω γιατί: - Έχω νερό στο υποδάπεδο. Λοιπόν, ναι, όλα είναι μονωμένα - αλλά τόσο αξιόπιστα.
- Οτιδήποτε, το πάτωμα θα είναι λίγο πιο ζεστό.
- το σπίτι θερμαίνεται. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε υγρασία από το υπόγειο κατά τη διάρκεια του χειμώνα αυξάνει?
- Και γιατί πρέπει να παγώσει και πάλι ο ελεύθερος χώρος;

Και τώρα - είναι ήδη κλειστά. Κλείνω περίπου αυτό τον καιρό: ο μέσος όρος ημερησίως περίπου +5. Λοιπόν, ανοίγω περίπου το ίδιο.