Πώς να ξαναγεμίσετε το οικιακό κλιματιστικό σας - οδηγίες

Μετά την εγκατάσταση ή την επισκευή του οικιακού διαχωριστικού συστήματος, το κύκλωμα εργασίας είναι γεμάτο με ψυκτικό - μια ειδική ουσία που εξατμίζεται σε αρνητικές θερμοκρασίες. Σύμφωνα με τους δημοσιευμένους τιμοκαταλόγους στο Διαδίκτυο, η τιμή αυτής της υπηρεσίας ξεκινά από 2000 ρούβλια (35 cu. E.). Μια εναλλακτική λύση είναι να αποθηκεύσετε και να λύσετε το πρόβλημα μόνοι σας. Προσφέρουμε να εξετάσετε 3 ερωτήσεις: όταν είναι απαραίτητο να ανεφοδιάσετε το κλιματιστικό με freon, πόσο κοστίζει η ενοικίαση εξοπλισμού και πώς να κάνετε την εργασία σας.

Πόσο συχνά γεμίζετε το ψυγείο του σπιτιού σας

Η έγχυση Freon στο σύστημα διάσπασης πραγματοποιείται σε τρεις περιπτώσεις:

 • κατά τη διαδικασία εγκατάστασης ή επανεγκατάστασης σε μια νέα θέση.
 • μετά την επισκευή, που συνεπάγεται αποσύνδεση των γραμμών Freon.
 • ως αποτέλεσμα διαρροής ψυκτικού από το κύκλωμα.

Για αναφορά. Τα κλιματιστικά κινητής τηλεφωνίας και παραθύρων, που εκτελούνται με τη μορφή μονομπλόκ, δεν χρειάζονται πρακτικά πρόσθετη πλήρωση του φρέον. Οι σωλήνες μικρού μήκους, τοποθετημένοι στο εργοστάσιο, βρίσκονται μέσα στο περίβλημα και δεν είναι προσβάσιμοι στους εγκαταστάτες "στρίψιμο". Ένα άλλο πράγμα είναι ένα ψυγείο αυτοκινήτου, που υπόκειται σε δόνηση και συχνά χάνει ψυκτικό.

Οι ψύκτες - τα μονοκόμματα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να χάσουν αέρια φρέον, αντί να διασπαστούν με εξωτερικές επικοινωνίες

Στην πραγματικότητα, μετά την εγκατάσταση ενός νέου κλιματιστικού, δεν χρειάζεται να γεμίσετε το φρέον - ο παραγωγός προωθεί το φυσικό αέριο στην εξωτερική μονάδα. Ομοίως, έρχονται σε επαφή οι αρμόδιοι πλοίαρχοι - κατά την επισκευή ή την αποσυναρμολόγηση ενός διαχωρισμού, το ψυκτικό υγρό αντλείται στον εναλλάκτη θερμότητας της εξωτερικής μονάδας. Οι δύο πρώτες περιπτώσεις αφορούν την απώλεια μιας ουσίας λόγω ανεπιτυχών ενεργειών.

Για την ανεπαρκή ποσότητα Freon στο σύστημα της κλιματικής μονάδας υποδεικνύονται τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • η απόδοση ψύξης μειώνεται - ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας οδηγεί ζεστό αέρα.
 • Ο συμπιεστής λειτουργεί σε λειτουργία πλήρους φορτίου χωρίς διακοπή.
 • το κλιματιστικό του μετατροπέα παρουσιάζει σφάλματα και συχνά απενεργοποιείται (στην οθόνη εμφανίζεται ο κωδικός βλάβης).
 • που βρίσκεται στο εξωτερικό μπλοκ της θύρας εξυπηρέτησης, όπου έρχεται η γραμμή υγρού, καλυμμένη με πάγο.
 • υπό την επίδραση της πίεσης Freon στη διαρρέουσα ένωση εμφανίστηκε το πετρέλαιο.
 • κατάψυξη του εξατμιστήρα της εσωτερικής μονάδας.

Σημείωση: Οι θύρες σέρβις του διαχωρισμένου συστήματος βρίσκονται κάτω από το κάλυμμα στο πλευρικό τοίχωμα της εξωτερικής μονάδας. Δύο κύριες γραμμές συνδέονται με αυτές, όπου το φρέον κυκλοφορεί σε υγρή και αέρια κατάσταση. Η διάμετρος του σωλήνα υγρού είναι μικρότερη από εκείνη του σωλήνα αερίου.

Το πλήρες σύνολο των συνεπειών - το λιμάνι εξυπηρέτησης αερίου στο πετρέλαιο, το υγρό ήταν καλυμμένο με παγετό, στη φωτογραφία στα δεξιά - ο παγωμένος εξατμιστήρας της εσωτερικής μονάδας

Στο βίντεο και στους χώρους των εταιρειών που ασχολούνται με την εγκατάσταση ψυγείων, υπάρχει μια σύσταση: τα οικιακά κλιματιστικά πρέπει να τροφοδοτούνται σχεδόν κάθε χρόνο. Στην πραγματικότητα, ο σωστά εγκατεστημένος διαχωρισμός σέρβεται ήσυχα χωρίς ανεφοδιασμό για 3-5 χρόνια, διότι μέσω αξιόπιστων συνδέσεων ένας μεγάλος όγκος ψυκτικού δεν μπορεί να διαρρεύσει.

Αν τα παραπάνω σημάδια παρατηρούνται συχνά, θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τις αρθρώσεις και να ελέγξετε την ποιότητα της έλασης. Ο εργοστασιακός γάμος μέσα στις μονάδες είναι σπάνιο ακόμα και για τους "Κινέζους".

Εξ ου και η συμβουλή: φροντίστε το ντύσιμο, όταν είναι πραγματικά απαραίτητο. Αλλά πρέπει να καθαρίσετε το κλιματιστικό κάθε χρόνο.

Εξοπλισμός και υλικά για εργασία

Για να κάνετε αυτόνομο ανεφοδιασμό του οικιακού σας συστήματος διάσπασης, αγοράστε ή καλύτερα να νοικιάσετε ένα μικρό σύνολο εξοπλισμού:

 • αντλία κενού δύο σταδίων, εξοπλισμένη με βαλβίδα αντεπιστροφής ·
 • Πολλαπλασιαστή μανομέτρου με παράθυρο επιθεώρησης και σύνολο εύκαμπτων σωλήνων.
 • ηλεκτρονικές κλίμακες δαπέδου.
 • καρότα κλειδιά και hexahedrons με μέγεθος 5-8 mm (πιθανώς, θα είναι σε μια οικονομία σπίτι).

Σημείωση: Τα μοντέλα των αντλιών που διαθέτουν βαλβίδα αντεπιστροφής δεν "ρίχνουν" το δικό τους λάδι στους σωλήνες freon κατά τη λειτουργία.

Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξετε το σωστό freon για το κλιματιστικό, εστιάζοντας στην πινακίδα της εργοστασιακής μονάδας στην εξωτερική μονάδα ή στις οδηγίες χρήσης του ψυγείου. Η πινακίδα τύπου δηλώνει τον βαθμό ψυκτικού μέσου και τον κανόνα φόρτισης, εκφρασμένο σε χιλιόγραμμα (ή γραμμάρια).

Κατά την επιλογή του τύπου ψυκτικού μέσου, χρησιμοποιήστε απλές οδηγίες:

 1. Αγοράστε το φρέον που αναγράφεται στην ετικέτα, άλλα εμπορικά σήματα δεν θα λειτουργήσουν. Το πιο συνηθισμένο αέριο δύο συστατικών είναι το R410a, λιγότερο συνηθισμένο είναι το R22 ή το R134a (στα αυτοκίνητα). Το Chladon R12 θεωρείται ξεπερασμένο και επομένως αποσύρεται από την παραγωγή.
 2. Κατά την ενοικίαση ενός συλλέκτη αντοχής, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει το εμπορικό σήμα σχετικά με το χρησιμοποιούμενο ψυκτικό μέσο. Συσκευή και εύκαμπτοι σωλήνες, που εργάζονται με φρέον R22, δεν μπορεί να εφαρμοστεί για την πλήρωση R410A αερίου, επειδή προστίθενται διάφορα έλαια - ορυκτών και συνθετικών που βασίζονται, αντίστοιχα.
 3. Για τη σύνδεση του σταθμού μέτρησης με τις θύρες σέρβις του διαχωρισμένου συστήματος που λειτουργεί με ψυκτικό μέσο R410a, χρησιμοποιείται ειδικός προσαρμογέας.
 4. Υπολογίστε το βάρος του ψυκτικού με περιθώριο. Ο καθαρισμός των εύκαμπτων σωλήνων θα πάρει περίπου 50 γραμμάρια συν 30 γραμμάρια για κάθε επιπλέον μετρητή οδικής κυκλοφορίας αν το μήκος τους υπερβαίνει τα 3 μέτρα.
 5. Για τα περισσότερα κλιματιστικά που εγκαθίστανται στα διαμερίσματα, αρκεί ένα κιλό freon, λαμβάνοντας υπόψη το απόθεμα. Μπορείτε να το νοικιάσετε με ένα μπουκάλι ή να το αγοράσετε σε ένα ξεχωριστό δοχείο.
Το Siphon σας επιτρέπει να αντλούμε υγρό ψυκτικό μέσο μέσω του σωλήνα, να τοποθετήσετε τη δεξαμενή ανάποδα δεν είναι απαραίτητη

Ορισμένοι τύποι κυλίνδρων έχουν ενσωματωμένο σιφόνι, που απεικονίζεται στο διάγραμμα. Αυτές οι δεξαμενές δεν χρειάζεται να αναστραφούν για να γεμίσουν το ψυκτικό υγρό σε υγρή κατάσταση. Ρωτήστε για τον τύπο του δοχείου από τον πωλητή ή τον ιδιοκτήτη.

Προδιαγραφές. Οι κύλινδροι, φορτισμένοι με αέριο R410a, είναι βαμμένοι σε ροζ, φρέον R22 - πράσινο.

Υπάρχει μια εξειδικευμένη ηλεκτρονική συσκευή που ανιχνεύει μικρά ελαττώματα στους σωλήνες και τις αρθρώσεις, έναν ανιχνευτή διαρροών. Αν η απόδοση της ψύξης έχει μειωθεί, αλλά δεν υπάρχουν προφανείς διαρροές στο κλιματιστικό, ο μετρητής θα βοηθήσει να βρει ένα συρίγγιο μεγέθους ανθρώπινης τρίχας. Εάν είναι απαραίτητο, η συσκευή μπορεί να ενοικιαστεί, να αγοραστεί - δαπανηρή και άσκοπη.

Εξοικονόμηση σε σύγκριση με την κλήση του πλοίαρχου

Γνωρίζοντας την ανάγκη για υλικά και εξοπλισμό, είναι εύκολο να υπολογίσετε πόσο επικερδής είναι ο ανεφοδιασμός του κλιματιστικού με το να το κάνετε μόνοι σας. Το κόστος του ενοικίου λαμβάνεται από τους πόρους του Διαδικτύου των εταιρειών που προσφέρουν αυτή την υπηρεσία στην περιοχή της Μόσχας:

 • αντλία κενού + πολλαπλή με σωλήνες - 700 τρίβει. ανά ημέρα (12,5 κ.εκ.).
 • ένα πλήρες σετ που περιλαμβάνει έναν κύλινδρο αερίου, έναν ανιχνευτικό σταθμό και μια αντλία, από 1000 ρούβλια την ημέρα (18 δολάρια).
 • ο ακριβότερος τύπος φρέον - R410a - 650 ρούβλια. για 0,6kg (12 κ.εκ.).

Σημείωση: Οι τιμές λαμβάνονται από την 1η Μαρτίου 2018. Σε παρενθέσεις, το ισοδύναμο δίνεται σε συμβατικές μονάδες, δεδομένου ότι το κόστος των υπηρεσιών ποικίλλει με την πάροδο του χρόνου.

Ας πάρουμε υπόψη μια πιο ακριβή επιλογή - ενοικίαση εξοπλισμού συν αγορά freon: 700 + 650 = 1350 ρούβλια. (24,5 cu). Το ελάχιστο κόστος των διαχωρισμένων συστημάτων ανεφοδιασμού, που δηλώνονται από διάφορες εταιρείες, είναι 2000 ρούβλια. (35 κε). Το όφελος από τις ανεξάρτητες διαδικασίες πλήρωσης δεν είναι πολύ υψηλό - 650 ρούβλια. ή 10,5 έτη. ε.

Εξετάστε μια σειρά αντικρουόμενων παραγόντων:

 1. Για να νοικιάσετε εξοπλισμό και συσκευές, πρέπει να ξοδέψετε τον προσωπικό σας χρόνο.
 2. Οι τιμές που υποδεικνύονται στο Διαδίκτυο μπορεί να υποτιμηθούν χάριν προσέλκυσης πελατών ή απλά απαρχαιωμένες.
 3. Συχνά, η εταιρεία χρεώνει επιπλέον έξοδα για αναχώρηση ή λογαριασμούς για κάθε εργασία χωριστά - ηλεκτρική σκούπα, διάγνωση και ανεφοδιασμό.
 4. Υπάρχει μια πιθανότητα ότι οι "φθηνοί" πλοίαρχοι θα εκτελέσουν το έργο με ελάχιστο τρόπο και μετά από ένα χρόνο ο νεαρός θα εξατμιστεί και πάλι.
 5. Δεν περιλαμβάνεται στο κόστος της ενοικίασης ηλεκτρονικών ζυγών. Επιτρέπεται η χρήση κλίμακας κουζίνας για επιτραπέζιους υπολογιστές, σχεδιασμένη να μετρά μάζα μέχρι 20 κιλά με ακρίβεια οθόνης μέχρι 1 γραμμάριο.

Ως εκ τούτου, το συμπέρασμα: Η κατάλληλη ανεξάρτητη έγχυση Freon προτιμάται περισσότερο από την επαφή με μια εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες σε μειωμένη τιμή. Η εργασία των πεπειραμένων επαγγελματιών είναι δαπανηρή.

Τεχνολογία ανεφοδιασμού κατά βάρος ψυκτικού

Η ουσία της μεθόδου έγκειται στην πλήρη αντικατάσταση του φρέον - το παλιό φυσικό αέριο πρέπει να εξαερίζεται στην ατμόσφαιρα και αντί αυτού, ρίχνουμε σε φρέσκο ​​ψυχρό. Για αρχάριους, αυτή είναι η πιο αποδεκτή επιλογή - μόνο ένας έμπειρος πλοίαρχος είναι σε θέση να προσδιορίσει το υπόλοιπο ψυκτικό μέσο στο σύστημα και να ξαναγεμίσει με ακρίβεια την ελλείπουσα ποσότητα. Άλλοι τρόποι λήψης θα περιγραφούν παρακάτω.

Σύνδεση του συλλέκτη στις θύρες της εξωτερικής μονάδας

Συμβούλιο. Πριν από τον ανεφοδιασμό, εξαλείψτε το πρόβλημα που προκάλεσε την απώλεια του παλαιού αερίου. Στην ιδανική περίπτωση, το σύστημα διαχωρισμού πρέπει να υποβληθεί σε διαδικασία δοκιμής πίεσης με άζωτο που αντλείται στη μέγιστη πίεση που καθορίζεται στο πιστοποιητικό προϊόντος (συνήθως 25-30 bar).

Παρουσιάζουμε τις οδηγίες για την πλήρωση του κλιματιστικού με φρέον κατά βάρος:

 1. Αποστραγγίστε το παλιό ψυκτικό υγρό στην ατμόσφαιρα με οποιοδήποτε βολικό τρόπο - μέσω του ξεβιδωμένου σωλήνα ή του καρουλιού της θύρας υπηρεσίας. Απελευθερώστε αργά το αέριο, για να μην χάσετε λάδι. Στη διαδικασία εκκένωσης με hexahedron ανοίξτε και τους δύο γερανούς, κρυμμένους κάτω από προστατευτικά παξιμάδια.
 2. Κλείστε τις βρύσες και συνδέστε τον αριστερό εύκαμπτο σωλήνα του μανόμετρου (μπλε) στο καρούλι. Βεβαιωθείτε ότι οι βαλβίδες πολλαπλών σωλήνων είναι επίσης κλειστές.

Σχέδιο καλωδίωσης για εκκένωση

 • Συνδέστε τον μεσαίο κίτρινο σωλήνα στο εξάρτημα αντλίας κενού, ξεκινήστε τη μονάδα. Ανοίξτε την αριστερή βαλβίδα χαμηλής πίεσης (στα αριστερά στο διάγραμμα) και ακολουθήστε το μετρητή κενού - το βέλος πρέπει να πέσει κάτω από το μηδέν και να δείξει την τιμή μείον 1 bar. Ανοίξτε επίσης τις βαλβίδες στις θύρες υπηρεσιών.
 • Σκουπίστε το κύκλωμα Freon για 20 λεπτά. Μετά τη διακοπή της αντλίας, περιμένετε μισή ώρα, βλέποντας το μανόμετρο. Εάν η βελόνα επιστρέψει στο μηδέν, αναζητήστε μια διαρροή.
 • Θέστε τον εύκαμπτο σωλήνα από την αντλία στον κύλινδρο, κλείστε την αριστερή βρύση της πολλαπλής. Ανοίξτε τη βαλβίδα της δεξαμενής αρκετές στροφές και χτυπήστε τον εύκαμπτο σωλήνα με freon Η λειτουργία είναι απλή: ανοίξτε τη δεξιά πύλη του σταθμού (υψηλή πίεση) για 1 δευτερόλεπτο.

  Το δοχείο ανεφοδιασμού συνδέεται με τον ίδιο σωλήνα με την αντλία κενού

 • Τοποθετήστε σωστά τον κύλινδρο στην κλίμακα και επαναφέρετε την οθόνη στο μηδέν. Ανοίξτε ξανά την αριστερή βαλβίδα πολλαπλής εισαγωγής και παρακολουθήστε τη μείωση της μάζας αερίου στο υπόλοιπο. Όταν η οθόνη δείχνει την απαιτούμενη ποσότητα ψυκτικού, κλείστε τη βαλβίδα.
 • Κλείστε και τις δύο βαλβίδες στις θύρες σέρβις, αποσυνδέστε το καπάκι από το καρούλι και ελέγξτε το σύστημα διαχωρισμού για λειτουργικότητα.
 • Το τυποποιημένο δοχείο με ψυκτικό R410 πρέπει να γυρίσει

  Ένα σημαντικό σημείο. Το Freon R410a χύνεται μόνο σε υγρή κατάσταση, έτσι ώστε το μπαλόνι τοποθετείται στις κλίμακες ανάποδα. Κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού, είναι εύκολο να δείτε την υπερχείλιση της ουσίας στο γυαλί του συλλέκτη. Εάν η δεξαμενή είναι εφοδιασμένη με σιφόνι ή το ψυκτικό R22 αντλείται, δεν είναι απαραίτητο να γυρίσετε τον κύλινδρο.

  Κατά τη διάρκεια της εργασίας, είναι σημαντικό να μην συγχέεται η ακολουθία των λειτουργιών και να μην ανοίγετε τυχαία το γεμάτο κύκλωμα. Ο ελάχιστος χρόνος εκκένωσης είναι 20 λεπτά, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η αντλία αντλεί από το σύστημα όχι μόνο αέρα, αλλά και υγρασία, που μπορεί να βλάψει τον συμπιεστή. Πώς να ανεφοδιάσετε το κλιματιστικό με το freon R410a, δείτε το βίντεο:

  Άλλοι τρόποι έγχυσης αερίου

  Δεδομένου ότι η πλήρης αλλαγή αερίου συνεπάγεται κάποιο κόστος, οι πλοίαρχοι ψύξης εφαρμόζουν τέτοιες μεθόδους ανεφοδιασμού με φρέον στο διαχωρισμένο σύστημα:

  • θερμοκρασία υπερθέρμανσης.
  • από την πίεση του ψυκτικού μέσου στο κλιματιστικό λειτουργίας.
  • στην τρέχουσα κατανάλωση του συμπιεστή.

  Για την επαναπλήρωση φρέον, είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε πόσο αέριο έχει απομείνει στο σύστημα, τον συμπιεστή και δύο εναλλάκτες θερμότητας. Η ακριβής απάντηση δίνει μόνο μια πρώτη μέθοδο: χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο επαφής ή εξ αποστάσεως πυρόμετρο μετρούμενη πραγματική θερμοκρασία του ψυκτικού κατά την συμπιεστής λειτουργεί και συγκρίνεται με μία επιθυμητή τιμή κλίμακας (που αντιστοιχεί ζέσεως σημείο ψυκτικό) αποτίθεται επί του σταθμού μετρητή.

  Η κλίμακα θερμοκρασιών βρασμού των ψυκτικών μέσων διαφορετικών τύπων σημειώνεται στο μετρητή. Η πραγματική τιμή πίεσης είναι 5.4 Bar, ο βαθμός R22 πρέπει να βράσει στους + 8 ° С

  Εάν η διαφορά στην πραγματική θερμοκρασία και η τιμή που υποδεικνύεται από το βέλος της κλίμακας υπερβαίνει τους 8 βαθμούς, το freon στο κύκλωμα δεν είναι αρκετό. Ο πλοίαρχος προσθέτει το ψυκτικό σε μικρές μερίδες και μετρά και πάλι τη θερμοκρασία. Όταν η διαφορά είναι μικρότερη από 5 ° C, υπάρχει επαναπλήρωση - πρέπει να αιμορραγείτε το υπερβολικό αέριο.

  Δεδομένου ότι η πίεση του ψυκτικού υγρού και του ρεύματος στο κύκλωμα του συμπιεστή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και αλλάζει διαρκώς, είναι αδύνατο να προσδιοριστεί ακριβώς το υπόλοιπο Freon. Δεν συνιστούμε στους νεοεισερχόμενους να χρησιμοποιούν αυτές τις μεθόδους, ώστε να μην απενεργοποιούν την πιο ακριβή μονάδα - τον συμπιεστή.

  Συμβουλές για το τελευταίο

  Πιθανότατα, ένας ανεξάρτητος ανεφοδιασμός του διαχωρισμένου συστήματος δεν θα φέρει μεγάλο οικονομικό όφελος, μόνο την ηθική ικανοποίηση και την εμπειρία που θα είναι χρήσιμες στο μέλλον. Για να μην κάνετε λάθη, ακούστε τις ακόλουθες συστάσεις:

  1. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην αναζήτηση διαρροών και εκκένωσης. Είναι προτιμότερο να ξοδεύετε χρόνο για να επαναλάβετε τις ελασματοποιημένες συνδέσεις των σωλήνων χαλκού παρά να χάσετε ξανά το freon.
  2. Πάρτε το χρόνο σας και μην ξεχάσετε να κλείσετε τις βαλβίδες με τη σωστή σειρά.
  3. Το καθαρισμό των σωλήνων από τον αέρα είναι αυστηρά υποχρεωτικό - είναι αδύνατο να πάρει υγρασία και οξυγόνο στο εσωτερικό του περιγράμματος.
  4. Πριν αποσυνδέσετε τους εύκαμπτους σωλήνες από το κλιματιστικό, κλείστε τη βαλβίδα του κυλίνδρου και εκφορτώστε το υπόλοιπο των ακροφυσίων μέσω του ανιχνευτή.

  Η κύρια μονάδα ψύξης δεν χρειάζεται περισσότερο από μία ώρα για να γεμίσει τη διαδικασία, πρέπει να διαθέσετε διπλάσιο χρόνο για να ολοκληρώσετε την εργασία. Δείτε τις οδηγίες λήψης του Freon R22, που παρουσιάζονται στο τελευταίο βίντεο.

  Ανεφοδιασμός κλιματιστικών

  1500 ρούβλια.

  Οι διαρροές του ψυκτικού μέσου είναι μία από τις πιο κοινές αιτίες βλάβης του κλιματικού εξοπλισμού. Εάν δεν είναι σωστό ή δεν ολοκληρωθεί ο ανεφοδιασμός του κλιματιστικού με φρέον, μπορεί να υπερθερμανθεί και να μπλοκαριστεί, γεγονός που θα οδηγήσει στην ανάγκη πλήρους αντικατάστασης αυτού του ακριβού εξοπλισμού.

  Ποιότητα ανεφοδιασμού κλιματιστικών στη Μόσχα

  Η εμφάνιση μιας κατάθεσης πάγου στα στοιχεία του σχεδιασμού του κλιματιστικού είναι το πρώτο σημάδι έλλειψης ψυκτικού. Εάν μια τέτοια επιδρομή έχει αρχίσει να διαμορφώνεται και η απόδοση της συσκευής έχει μειωθεί σημαντικά, τότε είναι απαραίτητο να αναστείλει τη λειτουργία της συσκευής και να την αποσυνδέσει από το δίκτυο τροφοδοσίας.

  Ως ψυκτικό μέσο για ανεφοδιασμό κλιματιστικών, τα περισσότερα μοντέλα χρησιμοποιούν φρέον (σε υγρή ή αέρια κατάσταση). Είναι ανθεκτικό στην έκρηξη και δεν υπόκειται σε ανάφλεξη στον ανοικτό αέρα, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης επαφής με την πηγή ανοικτής φωτιάς. Το φρέον εκκρίνει θερμότητα κατά τη διάρκεια της συμπύκνωσης και το απορροφά κατά την εξάτμιση.

  Τέτοιες ιδιότητες και επιτρέπεται να χρησιμοποιούν ευρέως αυτή την ουσία στην εργασία των κλιματικών συσκευών. Στο φορτισμένο κλιματιστικό, ο Freon εξατμίζεται και απορροφά τη θερμότητα από τον περιβάλλοντα χώρο, ψύγοντας έτσι τον αέρα. Στη συνέχεια, το αέριο (υγρό) εισέρχεται στον συμπυκνωτή και η θερμότητα που απελευθερώνεται κατά τη συμπύκνωση αποστέλλεται έξω από το δωμάτιο.

  Τα κλιματιστικά γεμίσματος μπορούν να εκτελούνται ανεξάρτητα. Για να γίνει αυτό, ο χρήστης πρέπει να έχει κάποιες γνώσεις και εμπειρία και να διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό. Όταν εκτελείτε εργασίες ανεφοδιασμού, πρέπει να εξασφαλίσετε την πλήρη ασφάλεια και στεγανότητα των αγωγών χαλκού του κλιματιστικού, που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη διάρκεια της υψηλής ποιότητας λειτουργίας της συσκευής.

  Όταν κάνετε αυτόματη ανεφοδιασμό του κλιματιστικού, πρέπει να ακολουθήσετε τον ακόλουθο αλγόριθμο ενεργειών:

  • εκτελέστε αποστράγγιση του συστήματος χρησιμοποιώντας έναν κύλινδρο γεμάτο με άζωτο.
  • πριν από το ανεφοδιασμό του κλιματιστικού, αποκεντρήστε το σύστημα με ειδική αντλία κενού (η διαδικασία αυτή επιτρέπει την αφαίρεση του αζώτου και της υγρασίας από τη συσκευή και τον έλεγχο της διαρροής της συσκευής).
  • καθορίστε την απαιτούμενη ποσότητα Freon για ανεφοδιασμό του σταθμού μέτρησης χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα βάρη.
  • Μετά την ολοκλήρωση του ανεφοδιασμού, ενεργοποιήστε το κλιματιστικό και ελέγξτε τη λειτουργικότητά του.

  Η πλήρωση κλιματιστικών με freon είναι απαραίτητη. Η βαθμιαία φυσική μείωση του επιπέδου είναι ένα τεχνολογικά αποδεκτό φαινόμενο. Ο λόγος είναι η απουσία απόλυτης στενότητας στις συνδέσεις των αγωγών. Η διαρροή ψυκτικού μέσου σε όγκο που δεν υπερβαίνει το 7% ετησίως θεωρείται φυσιολογική.

  Αρχικά, η φυσική απώλεια του φρεονίου δεν μπορεί να προκαλέσει κάποια ιδιαίτερη ταλαιπωρία, αλλά καθώς αυξάνεται, η παραγωγικότητα του εξοπλισμού πέφτει αισθητά, καθώς το ψυκτικό μέσο δεν επαρκεί για την πλήρη ψύξη του συμπιεστή. Εκτός από την πτώση απόδοσης της συσκευής, η διαρροή του Freon μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση του συμπιεστή και στην εμπλοκή του.

  Η αδυναμία ανεφοδιασμού του κλιματιστικού μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη έξοδο του κλιματικού εξοπλισμού. Δεδομένου ότι ένα τέτοιο στοιχείο της συσκευής ως συμπιεστή είναι δαπανηρό, το συνολικό κόστος της επισκευής του μπορεί να ανέλθει σε ένα εντυπωσιακό ποσό.

  Ανεφοδιασμός κλιματιστικών στη Μόσχα: υπηρεσίες υψηλής ποιότητας από επαγγελματίες

  Σε όλα αυτά τα ερωτήματα υπάρχει μια απάντηση: είναι απαραίτητο να ξαναγεμίσετε το κλιματιστικό με freon μόνο από αξιόπιστες εταιρείες.

  Εγγύηση της αποτελεσματικότητας του κλιματικού εξοπλισμού - τεχνικός έλεγχος με επαναπλήρωση από τον Freon 2 φορές το χρόνο. Η καθυστερημένη πλήρωση οδηγεί σε μείωση της πίεσης του ψυκτικού μέσου στο σύστημα, υπερθέρμανση του συμπιεστή και καταστροφή του κλιματιστικού.

  Οι ειδικοί του κέντρου εξυπηρέτησης DT Servis θα επιλύσουν άμεσα τα προβλήματα επισκευής και συντήρησης οικιακού και άλλου κλιματικού εξοπλισμού. Ο ανεφοδιασμός των κλιματιστικών είναι μία από τις υπηρεσίες που παρέχουμε στη Μόσχα και την περιοχή της Μόσχας.

  Γιατί πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας

  • Προσωπικό εξειδικευμένων ειδικών - 26 μηχανικοί εξυπηρέτησης έτοιμοι να εργαστούν
  • Σερβίρουμε εξοπλισμό οποιασδήποτε πολυπλοκότητας: η επισκευή και ο ανεφοδιασμός κλιματιστικών πραγματοποιούνται από πιστοποιημένους ειδικούς.
  • Εκτεταμένη εμπειρία: από το 2006, έλαβε τις επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες για να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι πρόκλησης βλάβης στον εξοπλισμό HVAC, και τα λάθη στην τροφοδότηση και τον ανεφοδιασμό των κλιματιστικών.
  • Αξιοπιστία: εκτιμούμε τη φήμη μας, να κρατήσει το χρόνο παράδοσης, προσφέρουν ευνοϊκές συνθήκες για τους πελάτες μας - προσιτές τιμές, η δυνατότητα άμεσης ανεφοδιασμού των κλιματιστικών τεχνικής βοήθειας.

  Η ανάθεση του έργου των επαγγελματιών DT Servis, θα λάβετε μια εγγύηση ποιότητας εκτέλεση όλων των έργων σε πλήρη τροφοδοσία και τον ανεφοδιασμό των κλιματιστικών.

  Όταν είναι απαραίτητο να ανεφοδιαστούν τα κλιματιστικά με φρέον;

  Οι διαρροές του ψυκτικού μέσου είναι μία από τις συχνές δυσλειτουργίες των κλιματιστικών. Οι λόγοι για τη διαρροή μπορεί να είναι διαφορετικοί:

  Επίλυση προβλημάτων - έγκαιρη ανεφοδιασμού των κλιματιστικών, η οποία θα διατηρήσει το αναγκαίο επίπεδο ψυκτικού πίεση στο σύστημα και να σώσει τη σύνθετες τεχνικές επισκευή και αντικατάσταση ένα ακριβό τμήμα της μονάδας - το συμπιεστή.

  Χρειάζεται ανεφοδιασμό των κλιματιστικών εάν:

  • Υπάρχει μείωση της έντασης ψύξης ή θέρμανσης του αέρα στο δωμάτιο
  • Τα εξαρτήματα της εξωτερικής μονάδας ήταν παγωμένα και ο εναλλάκτης θερμότητας της εσωτερικής μονάδας ήταν καλυμμένος με παγετό

  Τι πρέπει να κάνω; Κλήση στο τηλέφωνο +7 (495) 226-24-21 και να παραγγείλετε την επισκευή και ανεφοδιασμό του κλιματιστικού στην εταιρεία DT Servis!

  Τα οφέλη σας

  • Θα καθορίσουμε με ακρίβεια και θα εξαλείψουμε τα σημεία διαρροής, θα καθορίσουμε την ποσότητα ψυκτικού που απαιτείται για ανεφοδιασμό.

  ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: η περίσσεια του φρέον είναι επίσης επιβλαβής για τη λειτουργία του κλιματιστικού, καθώς αυτό μειώνει σημαντικά τη ζωή του!

  • δασκάλους μας θα εκπληρώσει την παραγγελία σας «κλειδί στο χέρι», παρατηρώντας την τεχνολογία γέμιση, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιότητες του κάθε ψυκτικού εμπορικά σήματα, διαθέτει air-condition, και η θέση εγκατάστασης
  • Θα ανεφοδιάσουμε γρήγορα το κλιματιστικό: υπάρχουν ειδικοί εξοπλισμοί, όργανα, εργαλεία και ποιοτικά freon από το επιθυμητό εμπορικό σήμα
  • Με εμάς είναι βολικό: μπορείτε να παραγγείλετε ανεφοδιασμό κλιματιστικών κάθε μέρα από 9 έως 22 ώρες
  • Θα επιλύσουμε με ταχύτητα και αρμοδιότητα όλα τα θέματα που σχετίζονται με την παράδοση υλικών και εξοπλισμού στη μονάδα
  • Εδώ μπορείτε να βρείτε συμβουλές και συμβουλές από ειδικούς για την αντικατάσταση και επαναπλήρωση του φρέον στα κλιματιστικά

  Ποιο είναι το κόστος του ανεφοδιασμού του κλιματιστικού με φρέον;

  Το κόστος του ανεφοδιασμού εξαρτάται από την ικανότητα του κλιματιστικού, το εμπορικό σήμα και την ποσότητα ψυκτικού που χρησιμοποιείται.

  Πλήρωση κλιματιστικών με freon

  Αιτίες της διαρροής Freon

  Το διαχωριστικό σύστημα αποτελείται από δύο μονάδες - εξωτερικές και εσωτερικές, οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους με χάλκινους σωλήνες - διαδρομή freon.

  Η σύνδεση της τροχιάς με τα ίδια τα μπλοκ πραγματοποιείται με τη βοήθεια περικοχλίων και κυλίνδρων μέσω των οποίων λαμβάνει χώρα διαρροή Freon. Η πυκνότητα αυτών των συνδέσεων εξαρτάται από την ποιότητα της εγκατάστασης.

  Μια άλλη πηγή διαρροής του φρεονίου είναι ρωγμές και συρίγγια που εμφανίζονται στο ίδιο το κοντίσιονερ. Ο λόγος εμφάνισής τους σε δονήσεις που οφείλονται στη λειτουργία του συμπιεστή και του ανεμιστήρα, ενώ οι εσωτερικοί σωλήνες τρίβονται.

  Επίσης, μπορεί να εμφανιστεί διαρροή στη θέση συγκόλλησης των εσωτερικών τμημάτων του κλιματιστικού, για παράδειγμα του συμπιεστή.

  Συμπτώματα έλλειψης ψυκτικού μέσου

  • Επιδείνωση της ψύξης ή πλήρης απουσία της
  • Βύθιση των βαλβίδων εξωτερικής μονάδας
  • Στεγανότητα στον εναλλάκτη θερμότητας της εσωτερικής μονάδας
  • Λάδι σε σωλήνες

  Φυσικά, η υποβάθμιση της ψύξης μπορεί να οφείλεται σε άλλους λόγους, αλλά πρώτα απ 'όλα είναι απαραίτητο να ελέγξετε την πίεση του Freon στο σύστημα.

  Μερικές φορές ολόκληρος ο εναλλάκτης θερμότητας της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος καλύπτεται από πάγο. Σε αυτή την περίπτωση, ο παγετός μπορεί ακόμη και να πετάξει έξω από το κλιματιστικό στο δωμάτιο.

  Το κύκλωμα ψυκτικού περιέχει πάντα λάδι, το οποίο είναι απαραίτητο για την ψύξη του λιπαντικού του συμπιεστή.

  Και αν το σύστημα δεν είναι σφραγισμένο, τότε σε σημεία διαρροής υπάρχει λάδι, για παράδειγμα, στα παξιμάδια της εξωτερικής ή της εσωτερικής μονάδας

  Περιοδικότητα του ανεφοδιασμού των κλιματιστικών

  Διαχωρισμένα συστήματα

  Συχνά μας τίθεται η ερώτηση, αλλά πόσο συχνά είναι απαραίτητο να ανεφοδιάζεται το κλιματιστικό;

  Είναι αδύνατο να προσδιοριστεί με ακρίβεια ο χρόνος του ανεφοδιασμού, καθώς αυτό εξαρτάται από την ποιότητα της εγκατάστασης, καθώς και από την ποιότητα του κλιματιστικού.

  Είναι καλύτερα να εστιάσετε στα σημάδια που δείχνουν έλλειψη freon.

  Αλλά σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερα να ελέγχετε την παρουσία φρέον στο σύστημα τουλάχιστον κάθε δύο χρόνια.

  Είναι βολικό να το κάνετε σε συνδυασμό με τον καθαρισμό του κλιματιστικού, δηλαδή για την εξυπηρέτηση μετά την πώληση.

  Κινητά και Παράθυρα Κλιματιστικά

  Αυτοί οι τύποι κλιματιστικών συναρμολογούνται σε ένα ενιαίο περίβλημα και όλες οι συνδέσεις είναι εσωτερικές και κατασκευάζονται στο εργοστάσιο με συγκόλληση.

  Αυτά τα κλιματιστικά χρειάζονται πολύ λίγο ανεφοδιασμό. Αλλά η ιδιαιτερότητά τους είναι ότι δεν μπορούν να επαναφορτιστούν - είναι απαραίτητο να ξαναγεμίσει ολόκληρο το σύστημα.

  Θα χρειαστεί να ανεφοδιάσετε το κλιματιστικό και μετά από κάποια επισκευή:

  • αντικατάσταση του συμπιεστή
  • αντικατάσταση της τετράοδης βαλβίδας
  • αντικατάσταση της θύρας πλήρωσης
  • μετά από ζημιά στους εναλλάκτες θερμότητας - συμπυκνωτή ή εξατμιστή
  • μετά από βλάβη των σωλήνων φρέον

  Ανεφοδιασμός κλιματιστικών

  • Αρχική σελίδα
  • Επισκευή οικιακών συσκευών
  • Κλιματικός εξοπλισμός
  • Κλιματισμός
  • Συμπλήρωση με φρέον

  Ο ιστότοπός μας θα σας βοηθήσει να βρείτε γρήγορα έναν έμπειρο πλοίαρχο για την παραγγελία οποιασδήποτε υπηρεσίας επισκευής οικιακών συσκευών. Τοποθετήστε την αίτησή σας και οι εμπειρογνώμονες θα σας προσφέρουν τις υπηρεσίες και τις τιμές τους.

  1. Συγκρίνετε τις τιμές και επιλέξτε τις καλύτερες συνθήκες
  2. Ανατροφοδότηση από ενδιαφερόμενους ειδικούς μόνο
  3. Μην χάσετε χρόνο επικοινωνώντας με τους μεσάζοντες

  Επικοινωνήστε με το Master YouDo εάν χρειάζεστε έναν οικονομικό κλιματισμό. Στο site youdo.com προσφέρει υπηρεσίες από τα καλύτερα κέντρα εξυπηρέτησης και ιδιωτικούς καλλιτέχνες στη Μόσχα. Αυτό αποδεικνύεται από την ανατροφοδότηση της Yudu από προηγούμενους πελάτες που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για βοήθεια σε ανεφοδιασμό κλιματιστικών σε έμπειρους ειδικούς.

  Οι Masters Yudu εργάζονται με άτομα, καθώς και με επιχειρήσεις και κρατικές οργανώσεις. Εκτελεστές YouDo ευέλικτο χρονοδιάγραμμα των υπηρεσιών, ώστε να διατάξει την αναχώρηση του πλοίαρχου στο σπίτι μπορείτε να κάνετε όλο το εικοσιτετράωρο σε οποιαδήποτε ημέρα. Για να γίνει αυτό, αρκεί να έχετε έναν υπολογιστή ή ένα κινητό τηλέφωνο με πρόσβαση στο Internet.

  Αλγόριθμος για την εύρεση καλλιτεχνών στο YouDo

  Για να μάθετε πόσο κοστίζει ο ανεφοδιασμός κλιματιστικού και να κάνετε μια παραγγελία για την αναχώρηση ενός ειδικού, αρκεί να δημοσιεύσετε μια μικρή αίτηση στον Yuda. Σύντομα θα λάβετε σχόλια από όσους επιθυμούν να ολοκληρώσουν την παραγγελία και θα είναι σε θέση να επιλέξουν τον ερμηνευτή. Ο πλοίαρχος ανεφοδιασμού οικιακών κλιματιστικών θα έρθει αμέσως στην περιοχή και θα εκτελέσει το πλήρες φάσμα των δραστηριοτήτων που απαιτούνται για την υψηλής ποιότητας λειτουργία του εξοπλισμού.

  Βρείτε έναν εμπειρογνώμονα για τη συντήρηση των κλιματιστικών στο youdo.com μπορείτε και τον εαυτό σας. Για να το κάνετε αυτό:

  • δείτε τα προφίλ των κέντρων εξυπηρέτησης και των ιδιωτικών πλοίαρχων
  • διαβάστε τα σχόλια των πελατών που έχουν ήδη παραγγείλει ανεφοδιασμό των κλιματιστικών από τους ερμηνευτές YouDo
  • μάθετε τον τιμοκατάλογο
  • προσφέρετε ένα έργο σε έναν ειδικό που μπορεί να κάνει φθηνή και υψηλής ποιότητας εργασία

  Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο χρήσης του ιστότοπου youdo.com, καλέστε το τηλέφωνο βοήθειας και οι χειριστές θα σας βοηθήσουν να λύσετε οποιοδήποτε πρόβλημα.

  Χαρακτηριστικά της υπηρεσίας

  Συντήρηση των συστημάτων κλιματισμού, που πραγματοποιούνται καλλιτέχνες Yuda σε ιδιωτικές κατοικίες, διαμερίσματα, κτίρια γραφείων, εμπορικά κέντρα και εστιατόρια στη Μόσχα, κ.λπ. Πριν από την έναρξη του κλιματιστικού στο βενζινάδικο, τον πλοίαρχο, το οποίο μπορείτε να επιλέξετε για youdo, θα διαγνώσει τον εξοπλισμό HVAC για να ελέγξετε.:

  • ηλεκτρικά και υδραυλικά εξαρτήματα για ζημιές
  • λειτουργία του εξατμιστή, του συμπυκνωτή και των εναλλάκτες θερμότητας
  • λειτουργία του κλιματιστικού σε λειτουργίες "κρύο" και "ζεστό"
  • σφίξιμο των επικοινωνιών που συνδέουν τις εξωτερικές και εσωτερικές μονάδες
  • επίπεδο ψυκτικού μέσου
  • αποστράγγισης
  • ακεραιότητα των σωλήνων φρέον

  Εάν είναι απαραίτητο, ο ειδικός Yudu θα καθαρίσει τα φίλτρα αέρα του κλιματιστικού. Εάν εντοπιστεί διαρροή ψυκτικού μέσου, ο πλοίαρχος θα καθορίσει γρήγορα την αιτία της βλάβης και θα επιδιορθώσει τη δυσλειτουργία.

  Σε περιπτώσεις όπου το επίπεδο freon υπερβαίνει τα 2/3 και δεν απαιτείται πλήρης αντικατάσταση, οι ερμηνευτές Yudu παράγουν ανεφοδιασμό με κλιματιστικά. Ταυτόχρονα, για τον ανεφοδιασμό, ένας ειδικός χρησιμοποιεί ένα ψυκτικό μέσο μόνο του εμπορικού σήματος που συνιστά ο κατασκευαστής της κλιματικής τεχνολογίας.

  Οι Masters of YouDo παρέχουν ανέξοδα υπηρεσίες συντήρησης, επισκευής, καθαρισμού και ανεφοδιασμού κλιματιστικών οποιουδήποτε είδους και τροποποιήσεων, όπως:

  • εγχώρια (τοίχος, πάτωμα)
  • εμπορικά (κανάλι, οροφή)
  • βιομηχανική (ακρίβεια, πολλαπλή ζώνη) κ.λπ.

  Μπορείτε επίσης να παραγγείλετε φτηνά από τις υπηρεσίες Yudu για την εγκατάσταση του κλιματικού εξοπλισμού, την αντικατάσταση των φίλτρων, την αντιβακτηριακή επεξεργασία του εξατμιστή κλπ.

  Τα κλιματιστικά με φρέον (τόσο των εγχώριων όσο και των εμπορικών συστημάτων κανάλι ή την οροφή split) που εκτελούνται από ειδικούς YouDo σε διάφορα στάδια:

  • το σύστημα κλιματισμού αφαιρείται με έναν κύλινδρο γεμάτο με άζωτο
  • Η αντλία κενού αφαιρεί την υγρασία από τη συσκευή
  • η ποσότητα ψυκτικού μέσου προσδιορίζεται και, ανάλογα με αυτό, πραγματοποιείται ο πλήρης ανεφοδιασμός ή ο ανεφοδιασμός
  • γίνεται έλεγχος της απόδοσης του κλιματιστικού στις λειτουργίες "κρύο" και "θερμότητα"

  Η παρουσία επαγγελματικού εξοπλισμού, η γνώση της σύγχρονης τεχνολογίας και η εκτεταμένη εργασιακή εμπειρία επιτρέπουν στους εκτελεστές του Yuda να ανεφοδιάζουν τα κλιματιστικά με άμεση και αποτελεσματική λειτουργία. Ο πλοίαρχος που επιλέγετε στο Yuda, ο ανεφοδιασμός του κλιματικού εξοπλισμού θα εκτελείται σύμφωνα με όλες τις απαιτήσεις του κατασκευαστή που είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της εγγύησης.

  Τιμές για τους ερμηνευτές της YouDo

  Μάθετε πόσο περίπου στη Μόσχα είναι ο ανεφοδιασμός του κλιματιστικού, μπορείτε να εξετάζετε τις τιμές, οι οποίες βρίσκονται στα προφίλ ειδικών για τον Yuda. Η τελική τιμή θα ανακοινωθεί από τον πλοίαρχο αφού φτάσει στην περιοχή και εκτιμήσει το εύρος των εργασιών.

  Το κόστος ανεφοδιασμού οικιακών κλιματιστικών ή βιομηχανικών διαχωρισμένων συστημάτων εξαρτάται από:

  • τον τύπο και το μοντέλο του κλιματιστικού
  • πραγματικές τιμές ψυκτικού μέσου
  • η ανάγκη για μια πρόσθετη υπηρεσία (αντικατάσταση φίλτρου, καθαρισμός, αντιβακτηριακή θεραπεία κ.λπ.)
  • επείγοντος χαρακτήρα της υπηρεσίας

  Εάν ο χώρος ή ο χώρος παραγωγής σας είναι μεγαλύτερος από τον δεύτερο όροφο, ενώ η πρόσβαση στο κλιματιστικό είναι δύσκολη, ο πλοίαρχος θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει εξοπλισμό αναρρίχησης. Το κόστος της υπηρεσίας σε αυτή την περίπτωση θα αυξηθεί.

  Οι ειδικοί Yudu προσφέρουν μια βέλτιστη ισορροπία της τιμής και της ποιότητας συντήρησης του κλιματικού εξοπλισμού. Παραγγελία από τους ερμηνευτές μας μιας τέτοιας υπηρεσίας όπως η πλήρωση ενός κλιματιστικού, θα είστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα του έργου που εκτελέσατε.

  Ανεφοδιασμός κλιματιστικών

  Ανεφοδιασμός κλιματιστικών στη Μόσχα και την περιοχή από 1800 ρούβλια

  Ανεφοδιασμός από 1300 ρούβλια (με φρέον στο 10% της συνολικής ποσότητας ψυκτικού μέσου στο σύστημα)

  Ο ανεφοδιασμός πραγματοποιείται την ημέρα της αίτησης ή την επόμενη, ανάλογα με την ώρα που έμεινε η εφαρμογή - συμβουλευτείτε έναν ειδικό

  Συχνότητα - Πόσο συχνά χρειάζεται να ανεφοδιάσω το κλιματιστικό;

  Διαχωρισμένα συστήματα

  Πολύ συχνά υπάρχει μια αρκετά νόμιμη ερώτηση: πόσο συχνά είναι απαραίτητο να γεμίσετε το κλιματιστικό;

  Είναι αδύνατο να προσδιοριστεί ο ακριβής χρόνος. Όλα εξαρτώνται από το πόσο καλά έγινε η εγκατάσταση. Η λειτουργία και η ποιότητα του κλιματιστικού επηρεάζει.

  Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να εστιάσετε σε εκείνα τα σημάδια που δείχνουν έλλειψη freon. Ο κλιματισμός πραγματοποιείται κατ 'αρχήν στο σπίτι και πρέπει να γίνεται εγκαίρως.

  Η καλύτερη επιλογή είναι να ελέγξετε την παρουσία φρέον κάθε 6 μήνες.

  Μια από τις πιο βέλτιστες επιλογές, μαζί με τον προληπτικό καθαρισμό, είναι η παραγωγή και επαναπλήρωση του κλιματιστικού. Η τιμή είναι τώρα απίστευτα διαθέσιμη για όλες τις υπηρεσίες στον τομέα του κλιματισμού.

  Παράθυρα και κινητά κλιματιστικά

  Ανεφοδιασμός κλιματιστικών Στη Μόσχα αυτός ο τύπος πρέπει να παράγεται εξαιρετικά σπάνια.

  Ο ανεφοδιασμός τους είναι αδύνατος. Θα χρειαστεί να εκτελέσετε πλήρη επαναπλήρωση ολόκληρου του συστήματος. Αυτά τα κλιματιστικά συναρμολογούνται σε ένα ενιαίο πακέτο. Οι συνδέσεις βρίσκονται στο εσωτερικό. Πραγματοποιούνται με συγκόλληση στο εργοστάσιο.

  Μην καθυστερείτε, καλέστε 8 (800) 550-47-96 να παραγγείλετε ξανά ένα κλιματιστικό και τώρα Το κλιματιστικό σας θα διαρκέσει περισσότερο!

  Τότε πρέπει να ανεφοδιάσετε το κλιματιστικό;

  Ψυγείο freon κλιματισμού Απαιτείται επίσης όταν πραγματοποιείται η επισκευή:

  • Ο συμπιεστής έχει αντικατασταθεί.
  • Η βαλβίδα (τετραθέσιος) έχει αντικατασταθεί.
  • Ο λιμένας (ανεφοδιασμός) έχει αντικατασταθεί.
  • Ζημιά στον εναλλάκτη θερμότητας - εξατμιστή ή συμπυκνωτή.
  • Αφού οι σωλήνες φθαρούν φρέον.

  Ανεφοδιασμός του κλιματιστικού οικιακού εξοπλισμού πρέπει να γίνει έγκαιρα.

  Σημάδια ότι το κλιματιστικό χρειάζεται ξαναγέμισμα

  Η έλλειψη ψυκτικού δείχνει:

  • Απουσία ψύξης ή απουσία της.
  • Αφαίρεση των βαλβίδων στην εξωτερική μονάδα.
  • Φωλιά της εσωτερικής μονάδας (στον εναλλάκτη θερμότητας).
  • Εμφάνιση σε σωλήνες λαδιού.

  Η ψύξη μπορεί να επιδεινωθεί για άλλους λόγους. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να ελέγξετε την πίεση στο σύστημα Freon.

  Συμβαίνει ότι ο πάγος εμφανίζεται σε ολόκληρο τον εναλλάκτη θερμότητας της (εσωτερικής) μονάδας συστήματος διαχωρισμού. Μερικές φορές ο τρελός πετάει μέσα στο δωμάτιο.

  Για την ψύξη του συμπιεστή, το λάδι πρέπει να υπάρχει στο κύκλωμα ψύξης.

  Εάν σπάσει η στεγανότητα του συστήματος, το λάδι μπορεί να εμφανιστεί σε μέρη όπου εμφανίζονται διαρροές.

  Οι αιτίες που οδηγούν στην ανανέωση του κλιματιστικού

  Η διαρροή φρέον μπορεί να συμβεί λόγω πολλών λόγων.

  Το split σύστημα αποτελείται από εσωτερική και εξωτερική μονάδα. Για τη σύνδεσή τους, χρησιμοποιούνται χάλκινοι σωλήνες - τροχιά φρέον.

  Το τράκ είναι συνδεδεμένο με τα μπλοκ με παξιμάδια και αρμούς. Η διαρροή Freon συμβαίνει ακριβώς μέσω αυτών. Η ποιότητα της εγκατάστασης επηρεάζει άμεσα την πυκνότητα αυτών των συνδέσεων. Συχνά υπάρχει ανάγκη επισκευή και ανεφοδιασμό του κλιματιστικού.

  Μια άλλη πηγή διαρροής φρεονίου είναι τα συρίγγια και οι ρωγμές στο κλιματιστικό. Εμφανίζονται στις δονήσεις όταν λειτουργούν ο ανεμιστήρας και ο συμπιεστής. Υπάρχει φθορά των εσωτερικών σωλήνων.

  Συχνά εμφανίζεται διαρροή στους χώρους συγκόλλησης των εξαρτημάτων του κλιματιστικού.

  Ανεφοδιασμός οικιακών κλιματιστικών πρέπει πάντα να εμπιστεύεστε επαγγελματίες.

  Μην καθυστερείτε, καλέστε 8 (800) 550-47-96 να παραγγείλετε ξανά ένα κλιματιστικό και τώρα Το κλιματιστικό σας θα διαρκέσει περισσότερο!

  Πόσο κοστίζει ο ανεφοδιασμός;

  Το κόστος ποικίλλει ανάλογα με το συγκεκριμένο κλιματιστικό - μοντέλο, χωρητικότητα, ποσότητα ψυκτικού που χρησιμοποιείται.

  Πλήρεις οδηγίες για το ανεφοδιασμό των οικιακών κλιματιστικών

  Είδος όλη μέρα και νύχτα! Σήμερα στο άρθρο θα μιλήσουμε για το ανεφοδιασμό ενός διαχωρισμένου συστήματος. Κατά τη λειτουργία του ή αμέσως

  μετά από μια κακή εγκατάσταση, μπορείτε να εντοπίσετε την έλλειψη ψυκτικού (freon) στο σύστημα. Εάν η αιτία της διαρροής είναι σφάλμα εργοστασίου (διαρροή καλοριφέρ της εσωτερικής ή εξωτερικής μονάδας), αυτό συμβαίνει συνήθως κατά την εγκατάσταση της συσκευής. Εάν δεν αποκαλύφθηκε ο εργοστασιακός γάμος, οι κύριοι λόγοι για τη διαρροή είναι μόνο δύο:

  • Ο πρώτος λόγος είναι τα σφάλματα εγκατάστασης (περίπου το 80% των περιπτώσεων διαρροής). Τις περισσότερες φορές αυτό οφείλεται σε κακή ποιότητα κύλισης χαλκοσωλήνων. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να εντοπίσετε και να εξαλείψετε την αιτία της διαρροής πριν γεμίσετε το "condder".
  • Ο δεύτερος λόγος είναι μια φυσική διαρροή (αν μπορείτε να το πείτε). Αν και, θεωρητικά, ο βρόχος φρέον πρέπει να είναι αεροστεγής. Ακόμη και σε ακριβά μοντέλα, δεν αποκλείεται η ασήμαντη έξοδος ψυκτικού μέσω των συνδέσεων και των βαλβίδων εξυπηρέτησης.

  Η διαδικασία ανεφοδιασμού του κλιματιστικού με το ψυκτικό μέσο είναι σύντομη, αλλά απαιτεί προσοχή, προσοχή και κατανόηση της όλης διαδικασίας. Τα παραμικρά σφάλματα στο φρέον "ένεση" μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρή βλάβη του διαχωρισμένου συστήματος. Και μπορείτε να υποφέρετε τον εαυτό σας. Επομένως, δεν είναι σκόπιμο να πραγματοποιηθεί αυτή η λειτουργία χωρίς τη γνώση του κλιματιστικού.

  Συμπληρωματικό σύστημα διαχωρισμού

  Φανταστείτε ότι η αιτία της διαρροής που έχουμε ήδη βρει και εξαλείψει. Τώρα πρέπει να ολοκληρώσετε τον ανεφοδιασμό του κλιματιστικού. Τι πρέπει να κάνουμε:

  1. Βγάζουμε τα απομεινάρια του φρέον στο σύστημα. Για αυτό, στο εξωτερικό μπλοκ Ξεβιδώστε τα παξιμάδια των σωλήνων χαλκού αριστερόστροφα.
  2. Όταν όλο το αέριο εξαερίζεται, σφίγγουμε τα παξιμάδια με τους σωλήνες πίσω.
  3. Συνδέουμε τον αριστερό εύκαμπτο σωλήνα του μανόμετρο στην εξωτερική μονάδα (στην οποία είναι κατάλληλος ένας μεγάλης διαμέτρου σωλήνας). Ο μεσαίος σωλήνας του μανόμετρου συνδέεται με την αντλία κενού. Ανοίγουμε με ένα εξάγωνο και τους δύο γερανούς στο εξωτερικό μπλοκ, έτσι ώστε ο αέρας αντλείται έπειτα από όλο το σύστημα (από την εσωτερική και εξωτερική μονάδα και από τους σωλήνες).
  4. Ξεκινάμε την αντλία και ανοίγουμε την αριστερή βαλβίδα στο μανόμετρο (αριστερόστροφα).
  5. Περιμένουμε για αρκετά λεπτά ενώ ο αέρας "αντλείται έξω". Για μικρά κλιματιστικά (μέχρι 2,7 kW ισχύος) και σύντομη "διαδρομή" (μέχρι 5 μέτρα), περιμένετε 8 έως 10 λεπτά.
  6. Μετά την "άντληση" του αέρα επικαλύπτοντας την αριστερή βαλβίδα του μανόμετρο και αμέσως μετά απενεργοποιήσαμε την αντλία. Εξετάζουμε τις μετρήσεις των μετρητών πίεσης (το βέλος πρέπει να είναι στη θέση "-1").
  7. Στη συνέχεια, αποσυνδέουμε τον MEDIUM σωλήνα του μανόμετρο από την αντλία και συνδέουμε τη φιάλη με τη φρέον.
  8. Ανοίγουμε το κρουνό στον κύλινδρο, γυρίζουμε το και το βάζουμε στις ζυγαριές. Για να ψύξετε το ψυκτικό υγρό σε υγρή κατάσταση.
  9. Ανοίγουμε για λίγα δευτερόλεπτα τους σωστούς μετρητές του μανόμετρου (περίπου 3-5 δευτερόλεπτα, μέχρι να βγει το υγρό φρέον). Για να συμπιεστεί ο αέρας από τα όργανα μέτρησης πίεσης, έτσι ώστε να μην εισέλθει στη συσκευή κλιματισμού στη συνέχεια.
  10. Τέλος, γυρίζουμε στην έγχυση ψυκτικού μέσου. Βρίσκουμε στην πινακίδα του κλιματιστικού το σωστό ποσό Freon. Επαναφέρετε την ισορροπία. Στη συνέχεια, ανοίξτε περιοδικά τους αριστερούς μετρητές του μανόμετρου και αυστηρά τις κλίμακες Ελέγξτε την ποσότητα του φρέον (εισάγεται στο κλιματιστικό). Όταν γεμίσει το σωστό βάρος Freon, κλείστε την αριστερή βαλβίδα του μανόμετρου.
  11. Στη συνέχεια, κλείστε το κρουνό στη δεξαμενή με φρέον. Βγάζουμε το υπόλοιπο φρέον από το μανόμετρο ανοίγοντας τους ΔΕΚΤΕΣ μετρητές του μανόμετρου.
  12. Αποσυνδέστε τον αριστερό σωλήνα του μανόμετρο από το κλιματιστικό. Προσοχή παρακαλώ. εδώ πρέπει να είστε SUPER καθαρό και πολύ γρήγορα να ξεβιδώσετε τον εύκαμπτο σωλήνα, έτσι ώστε να μην καίγεται freon (πάντα φοράει γάντια). Ακόμη και ειδικοί με εμπειρία μπορεί να υποφέρουν κατά τη διάρκεια αυτής της λειτουργίας.

  Τι άλλο πρέπει να ξέρετε:

  Σε οικιακά κλιματιστικά, χρησιμοποιούνται τρεις τύποι φρέον. Το πολυ-συστατικό freon της μάρκας R410 ήρθε να αντικαταστήσει το R22 (καταστροφή όζοντος). Στη συνέχεια εμφανίστηκε το freon R32. Ένα από τα συστατικά 32 και 410 φρεόνια είναι πιο ασταθές. Εάν υπάρχει διαρροή, αλλάζει η σύνθεση του ψυκτικού μέσου. Για να εξασφαλιστεί η τέλεια σύνθεση αυτών των φρέον, δεν εξαιρείται πλήρης επαναπλήρωση. Ενώ η παλιά R22 μπορεί απλώς να αναπληρωθεί.

  Στη διαδικασία εργασίας με το freon είναι απαραίτητο να τηρούνται οι προφυλάξεις ασφαλείας, οι απρόσεκτες ενέργειες μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρά εγκαύματα. Εάν δεν είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας, τότε μην χειρίζεστε αυτό το ζήτημα. Αφήστε τα σχόλιά σας αν το άρθρο ήταν χρήσιμο! Σας συνιστώ να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο, το οποίο δείχνει σαφώς όλη τη διαδικασία πλήρωσης.

  Συντήρηση καθαρισμού και ανεφοδιασμού κλιματιστικών στη Μόσχα

  Η συντήρηση των κλιματιστικών συσκευών περιλαμβάνει τις ακόλουθες εργασίες και αναλώσιμα:

  • Διεξάγεται εξωτερική επιθεώρηση για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ζημιές στα περιβλήματα εξωτερικής και εσωτερικής μονάδας ή στα φίλτρα. Δοκιμάζεται πόσο αποτελεσματικά η συσκευή εκτελεί όλες τις βασικές της λειτουργίες, τον τρόπο λειτουργίας του εξοπλισμού και αν υπάρχουν διαρροές στο κομμάτι.
  • Τα φίλτρα της εσωτερικής μονάδας καθαρίζονται, όλα τα φίλτρα πλένονται. Ο πλήρης καθαρισμός του ανεμιστήρα από τον καθαριστή ατμού και την περίπτωση της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος πραγματοποιείται.
  • Όλες οι ηλεκτρικές επαφές ελέγχονται, καθώς και η στεγανότητα των συνδέσεων διαδρομής στις συνδέσεις στην εσωτερική μονάδα. Εκτελείται πλήρης καθαρισμός αποστράγγισης αποστράγγισης.
  • Πραγματοποιείται στεγνό καθάρισμα (βούρτσα) της εξωτερικής μονάδας και αφού αφαιρεθεί όλη η σκόνη και ακαθαρσίες αφαιρείται από το ψυγείο και ολόκληρη την εξωτερική μονάδα.
  • Όλες οι ηλεκτρικές συνδέσεις στην εξωτερική μονάδα ελέγχονται και δοκιμάζεται η στεγανότητα των συνδέσεων. Η πίεση στο σύστημα μετράται.
  • Εάν είναι απαραίτητο, γίνεται ανεφοδιασμός μέχρι 100 γραμμάρια.
  • Μετά από όλες τις εργασίες που έγιναν, διεξάγεται δοκιμαστική λειτουργία και πλήρης επιθεώρηση του εξοπλισμού.

  Τιμές συντήρησης κλιματιστικών

  Κατά την πληρωμή με τραπεζική μεταφορά, το κόστος προστίθεται + 3%.

  Εκπτώσεις για ετήσια συντήρηση κλιματιστικών

  Όταν εφαρμόζετε ξανά

  10% έκπτωση

  Συντήρηση από 4 κλιματιστικά

  15% έκπτωση

  Το κόστος συντήρησης των κλιματιστικών (2 φορές το χρόνο)

  Ο καθαρισμός των κλιματιστικών είναι το κλειδί για επιτυχημένη εργασία!

  Κατά τη λειτουργία του κλιματικού εξοπλισμού, τα κανάλια αποστράγγισης και τα φίλτρα καθίστανται φραγμένα με το χρόνο. Η ταχύτητα της μόλυνσης εξαρτάται άμεσα από την καθαριότητα του δωματίου, αλλά αργά ή γρήγορα θα είναι απαραίτητο να καθαρίσετε το κλιματιστικό. Η παραβίαση αυτού του σημείου εξυπηρέτησης μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση του εξοπλισμού και, ως εκ τούτου, σε σοβαρή βλάβη. Επιπλέον, η σκόνη και η βρωμιά που συσσωρεύονται στο εσωτερικό του κλιματιστικού θα εμφυσήσουν μερικώς προς τα έξω, συμβάλλοντας στην ατμοσφαιρική ρύπανση. Γι 'αυτό πρέπει να καθαρίζετε τακτικά το κλιματιστικό τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

  Τιμές για πρόσθετες υπηρεσίες συντήρησης κλιματιστικών

  Πλεονεκτική πρόληψη κλιματιστικών

  Η γενική πρόληψη του εξοπλισμού κλιματισμού είναι επίσης ένας τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα.

  Πρώτον, επειδή η αποδεδειγμένη τεχνική θα λειτουργεί ομαλά και δεν θα καεί ξαφνικά από τυχαία θραύση, η οποία θα μπορούσε να αποφευχθεί. Σημειώστε ότι οι επισκευές σε αυτή την περίπτωση θα κοστίζουν πολύ περισσότερο από τη προγραμματισμένη συντήρηση.

  Δεύτερον, μια φραγμένη συσκευή θα καταναλώνει περισσότερο ηλεκτρισμό, αλλά η αποτελεσματικότητά της θα μειωθεί δραστικά. Και αυτό είναι επίσης πρόσθετο και δεν δικαιολογείται κόστος.

  Και, τρίτον, το κλιματιστικό σύστημα μπορεί να αποτύχει εντελώς και θα πρέπει να αντικατασταθεί με ένα νέο, το οποίο είναι εξαιρετικά ακριβά.

  Η υποχρεωτική πρόληψη του κλιματικού εξοπλισμού, σε σύγκριση με την επισκευή ή την αντικατάστασή του, θα κοστίσει φθηνά. Το κλιματιστικό που είναι εγκατεστημένο στο διαμέρισμα συνιστάται να επιθεωρείται κάθε 6 μήνες, εξοπλισμός γραφείου - κάθε 3-4 μήνες, εξοπλισμός σε εμπορικούς χώρους και δημόσιους χώρους - μηνιαίως.

  Πλήρωση κλιματιστικών με freon

  Πλήρωση κλιματιστικών με freon - ένα υποχρεωτικό προληπτικό έργο. Αυτή η ουσία είναι απαραίτητο στοιχείο για κάθε κλιματιστικό εξοπλισμό, επειδή με τη βοήθειά του ψύχεται στον αέρα. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, το επίπεδο του Freon μειώνεται και η επαναπλήρωσή του απαιτείται. Ανεφοδιάστε κανονικά το κλιματιστικό με freon, γιατί αν δεν το κάνετε, ο εξοπλισμός θα υπερθερμανθεί και θα αποτύχει.

  Περιοδικά, το ψυκτικό μέσο πρέπει να προστίθεται στο σύστημα κλιματισμού, καθώς καταναλώνεται. Αυτό μπορεί επίσης να γίνει κατά την προληπτική εξέταση ρουτίνας. Εάν δεν το κάνετε εγκαίρως, τότε σε 95% των περιπτώσεων θα υπάρξει υπερθέρμανση και καταστροφή του εξοπλισμού.

  Τιμές για τον πλήρη ανεφοδιασμό των κλιματιστικών με φρέον και ψυκτικό

  Επαγγελματική συντήρηση κλιματιστικών για κάθε κατασκευαστή

  Ο κλιματικός εξοπλισμός, όπως και κάθε άλλη περίπλοκη τεχνική, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Κατά συνέπεια, απαιτεί τακτική συντήρηση. Η διεξαγωγή προληπτικών εργασιών θα επιτρέψει πολλές φορές να αυξηθεί η διάρκεια ζωής των κλιματιστικών, γεγονός που με τη σειρά του θα εξοικονομήσει σημαντικά. Είναι πιο εύκολο να σέρβετε τον εξοπλισμό από το να επισκευάσεις ή να αγοράσεις ένα νέο. Συνιστάται να συντηρούνται τα κλιματιστικά ετησίως.

  Η τακτική συντήρηση των κλιματιστικών είναι μια ανάγκη που θα εξασφαλίσει μακρά και συνεχή λειτουργία. Ειδικά στις ανάγκες πρόληψης απαιτείται εξοπλισμός που λειτουργεί συνεχώς. Για παράδειγμα, σε ένα εμπορικό κέντρο, ένα κατάστημα, ένα καφέ - υπάρχουν κλιματιστικά που αντιμετωπίζουν συνεχώς ένα αυξημένο φορτίο και η αποτυχία τους είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητη. Εξάλλου, αυτό όχι μόνο θα οδηγήσει σε περαιτέρω υπεξαίρεση, αλλά και θα παραλύσει το έργο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συντήρηση κλιματιστικών είναι μια υποχρεωτική διαδικασία, εξοικονομώντας χρήματα, ενέργεια και χρόνο.

  Το κόστος συντήρησης των κλιματιστικών θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Αν πρόκειται απλώς για μια επιθεώρηση, τότε μια τιμή, και εάν χρειάζεστε καθαρισμό και ανεφοδιασμό - αυτό είναι απολύτως διαφορετικό χρήμα. Αξίζει να καταλάβουμε ότι κάθε μοντέλο κλιματικού εξοπλισμού από διάφορους κατασκευαστές έχει τις ιδιαιτερότητες και τις αποχρώσεις του. Αυτός ο παράγοντας παίζει επίσης ρόλο στην τιμολόγηση της συντήρησης κλιματιστικών.

  Γεμίστε με κλιματιστικό

  Πώς να γεμίσετε το κλιματιστικό με υπερθέρμανση 410 Freon; (ανεφοδιασμός του κλιματιστικού)

  Για να γεμίσετε το κλιματιστικό με τα χέρια σας, πρέπει να καταλάβετε τι συμβαίνει στο εσωτερικό του ψυκτικού κυκλώματος, με το κλιματιστικό ενεργοποιημένο (λειτουργεί). Επομένως, αρχικά θα εξηγήσω τι είναι η υπερθέρμανση:

  «Υπερθέρμανση ονομάζεται διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας του ατμού και του υγρού σημείου ζέσεως, από το οποίο σχηματίζεται ο ατμός, σε σταθερή πίεση. Εξατμιστή υπερθέρμανση είναι η διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας που μετριέται από βαλβίδα εκτόνωσης βολβού, και της θερμοκρασίας ζέσεως που αντιστοιχεί ενδείξεις ND μανόμετρο.

  Στο παράδειγμα, η υπερθέρμανση είναι: 11-4 = 7K. "

  Μπορώ να υποθέσω ότι η εικόνα απεικονίζει την εμπειρία με το ψυκτικό R22.

  Πρόθυμοι να διευκρινιστεί ότι το ψυκτικό κλιματιστικό αρχίζει να βράζει στον εξατμιστήρα (η εσωτερική μονάδα). Στην έξοδο του εξατμιστήρα, πηγαίνει σε μια αεριώδη μορφή (δηλ υγρό μετατρέπεται πλήρως σε ατμό ή αέριο), τότε καθώς κινείται προς το ψυκτικό συμπυκνωτή συνεχίζει να θερμαίνεται πάνω από τη θερμοκρασία σημείου ζέσεως, δηλ υπερθερμαίνεται.

  Γνωρίζοντας την πίεση, μπορείτε να προσδιορίσετε το σημείο βρασμού R410A από τον πίνακα:

  Έτσι: Η υπερθέρμανση = αέριο. - t (με μανόμετρο)

  Εδώ υπάρχουν εικόνες σχετικά με αυτό το θέμα (ο αισθητήρας θερμοκρασίας είναι εγκατεστημένος κάτω από τη θερμομόνωση του σωλήνα αερίου - περίπου 10 cm από τη βαλβίδα):

  Σε αυτή την περίπτωση, το κλιματιστικό χρησιμοποιεί freon R410A, η θερμοκρασία στο δρόμο είναι 18gr.С, στο δωμάτιο είναι 25gr.є, ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας λειτουργεί με τη μέγιστη ταχύτητα.
  Υπερθέρμανση = 4,7-0,2 = 4,5 γρ

  Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν χρειάζεστε συχνή φόρτιση του κλιματιστικού με φρέον, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν δυσλειτουργίες του κλιματιστικού!


  Σημαντικό! Η φόρτιση του κλιματιστικού και ο προσδιορισμός της τιμής της "υπερθέρμανσης του διαχωρισμένου συστήματος" εκτελείται σε καθαρό (όχι βουλωμένο) κλιματιστικό, εάν είναι απαραίτητο - είναι απαραίτητο να καθαρίσετε (καθαρίστε) τα θερμαντικά σώματα των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων, καθώς και τον ανεμιστήρα της εσωτερικής μονάδας από χνουδωτά χνούδια και σκόνη. Η ταχύτητα του ανεμιστήρα της εσωτερικής μονάδας για την περίοδο εργασίας για ανεφοδιασμό, ρυθμίζεται από τον πίνακα ελέγχου στο μέγιστο.

  Για να κατανοήσετε καλύτερα τις διαδικασίες στο εσωτερικό της μηχανής ψύξης, συνιστούμε να εξοικειωθείτε με το σύντομο μάθημα "Βασικά στοιχεία της μηχανικής ψύξης"

  Πώς να ξαναγεμίσετε το κλιματιστικό - προσδιορίστε στο φύλλο οδηγιών που συνοδεύει το κλιματιστικό ή αναζητήστε μια πινακίδα τύπου στην εσωτερική ή εξωτερική μονάδα

  1 Ενεργοποιήστε το κλιματιστικό για ψύξη.


  2 Συνδέστε το μανόμετρο στη δεξαμενή με φρέον, ανοίγω ελαφρά τη βαλβίδα - ελαφρώς χτυπήστε (εκδιώξτε τον αέρα) από τον εύκαμπτο σωλήνα.


  3 Αμέσως συνδέω έναν εύκαμπτο σωλήνα με μανόμετρο στη θύρα σέρβις (το άλλο άκρο είναι ήδη συνδεδεμένο με τον κύλινδρο).

  4 Εγκαθιστώ έναν ψηφιακό αισθητήρα θερμόμετρου στον αγωγό αερίου (παχύ) για θερμομόνωση.

  5 Γυρίζω τη δεξαμενή ανάποδα με φρέον, αφού χρειαζόμαστε επαναπλήρωση με υγρό φρέον.

  6 Αναπλήρωση του κλιματιστικού - Ανοίγω ελαφρά ελαφρά τη βαλβίδα και αμέσως κλείνω τη βαλβίδα στη δεξαμενή με φρέον - έτσι αρκετές φορές σε ελαφρώς, με διακοπές.

  7 Παρακολουθώ τη θερμοκρασία - η θερμοκρασία αυξάνεται. Η πίεση αυξάνεται. Ο σκοπός μου να αυξήσει την πίεση μέχρι περίπου 7 bar (για να προσδιοριστεί υπάρχουν πιο ακριβείς τιμές, ανάλογα (καμπύλες) από τη θερμοκρασία σε εξωτερικούς χώρους και σε εσωτερικούς χώρους για κάθε τύπο ψυκτικού μέσου θερμότερος -. Η υψηλότερη εργασίας πίεση.

  8 Μετά από λίγο, κατά τη διάρκεια του χειρισμού του γερανού στο μπαλόνι παρατηρούμε ότι οι βαλβίδες (παξιμάδια) και το μανόμετρο είναι καλυμμένες με παγετό. Αυτό είναι όλο. Κλείνω τον κρουνό στον κύλινδρο και περιμένω λίγα λεπτά.

  9 Η θερμοκρασία θα αρχίσει αργά να πέφτει στους 5-11 βαθμούς (εξαρτάται από την εξωτερική θερμοκρασία του αέρα), τα παξιμάδια και η βαλβίδα θα ξεπαγώσουν από τον πάγο (παγετός).

  10 Στο τέλος της διαδικασίας ανεφοδιασμού, πρέπει να παρατηρήσετε αύξηση της απόδοσης ψύξης του εξατμιστή (εσωτερική μονάδα), ενώ η υπερθέρμανση πρέπει να είναι 4-7 μοίρες. Η τιμή της υπερθέρμανσης εξαρτάται από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος (βλ. Πίνακα. Εξάρτηση της τιμής υπερθέρμανσης στη θερμοκρασία περιβάλλοντος).

  Για να καταλάβετε πόσο μπορείτε να γεμίσετε το Freon στο κλιματιστικό, αν μετρήσετε το ρεύμα που καταναλώνετε. Εάν το κλιματιστικό ανεφοδιάζεται με καύσιμο, θα καταναλώνει σημαντικά μεγαλύτερο ρεύμα από αυτό που δηλώνει ο κατασκευαστής. Το ρεύμα μετριέται με ειδικό σφιγκτήρα ρεύματος. Παραγγελία κλιματιστικού ανεφοδιασμού.

  11 Κατά τη διαδικασία ανεφοδιασμού, πρέπει επίσης να αναλύσουμε αυτό το διάγραμμα:

  Αυτός ο πίνακας μπορεί να είναι χρήσιμος εδώ:

  ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΨΥΓΕΙΩΝ
  ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
  (το ίδιο όνομα επαναλαμβάνεται από το βιβλίο του P. Kotzaglonian)


  Η σχέση μεταξύ της θερμοκρασίας και η πίεση είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τον προσδιορισμό της κατάστασης του ψυκτικού στον εξατμιστή και στον noidensatore, καθώς και στα συμβατικά δεξαμενή ψυκτικού μέσου. Παρακάτω δίνονται λεπτομερέστερες εξηγήσεις για την επίδραση της θερμοκρασίας και της πίεσης στην κατάσταση του ψυκτικού μέσου.

  Βράζει νερό όταν μειώνεται η πίεση.

  Είναι γνωστό ότι για να αρχίσει να βράζει νερό σε κανονική ατμοσφαιρική πίεση είναι απαραίτητο να θερμανθεί το νερό στους 100 ° C. Όταν φρέον εκκένωση conditioner διαδρομή, για την απομάκρυνση των ατμών που περιέχει νερό, το νερό που μπορεί να υπάρχει στους σωλήνες και ο εξατμιστής είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, δηλ πολύ χαμηλότερη από 100 ° C.


  Αυτό το φαινόμενο μπορεί να εξηγηθεί:

  Η επιφάνεια του ύδατος είναι υπό την επίδραση δύο δυνάμεων, οι οποίες κατευθύνονται το ένα στο άλλο. Η πρώτη δύναμη Fi είναι η εσωτερική δύναμη του υγρού, που κατευθύνεται προς τα πάνω από τον πυθμένα και τείνει να εξαναγκάσει το νερό από το δοχείο.
  Η δεύτερη δύναμη του Fe είναι μια εξωτερική δύναμη, η οποία, αντίθετα, τείνει να συγκρατεί νερό μέσα στο σκάφος.
  Όσο οι δυνάμεις Fi και Fe είναι ισορροπημένες, εξουδετερώνουν αμοιβαία και δεν συμβαίνει τίποτα στο σκάφος.

  * Το μοντέλο της διαδικασίας βρασμού δεν είναι αυστηρά επιστημονικό, αλλά βοηθά σε μια προσιτή μορφή για να εξηγήσει τις διαδικασίες βρασμού και συμπύκνωσης.


  Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΟΝΟΥ ΕΞΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

  Η αναρρόφηση (μείωση της πίεσης) μέσα στο δοχείο προκαλεί βρασμό νερού.
  Η κενού μειώνει την πίεση πάνω στο υγρό - μειώνει το Siu Fe. Όταν, ως αποτέλεσμα της εκκένωσης, η δύναμη Fe γίνεται λιγότερο από τη δύναμη Fi, το νερό δεν μπορεί να παραμείνει στο εσωτερικό του σκάφους και αρχίζει να το αφήνει υπό μορφή ατμού: το νερό βράζει (εξατμίζεται).


  ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ


  Η σχέση μεταξύ πίεσης και θερμοκρασίας.


  Έτσι, σε ένα κλειστό δοχείο με μία κατάσταση δημιουργίας του μίγματος υγρού ατμών (που αναφέρεται ως κορεσμένος ατμός ή μίγμα ατμού-υγρού σε μια κατάσταση κορεσμού) ικανοποιεί την πολύ ακριβή σχέση (εξαρτάται από τη φύση του υγρού) memperaturoy μεταξύ υγρού και ατμού πιέσεις.

  (το ίδιο όνομα επαναλαμβάνεται από το βιβλίο του P. Kotzaglonian)