Πώς να γεμίσετε τον εαυτό σας χωριστά

Η διαρροή του φρέον είναι μια από τις πιο συνήθεις δυσλειτουργίες στη λειτουργία του κλιματιστικού. Το ζήτημα του τρόπου πλήρωσης του συστήματος από μόνο του, προκύπτει συχνά από τους χρήστες των συστημάτων κλιματισμού. Αλλά πριν απαντήσετε στην ερώτηση, πρέπει να λάβετε υπόψη τα σημαντικά σημεία της εργασίας του διαχωρισμένου συστήματος.

Συμπτώματα διαρροής ψυκτικού μέσου

Η διεξαγωγή ενός επαγγελματικού διαγνωστικού συστήματος δεν είναι απαραίτητη για την ανίχνευση της διαρροής της ουσίας εργασίας. Η παρουσία ενός προβλήματος έλλειψης Freon θα υποδεικνύεται με κάποια σημάδια. Θα είναι ορατά σε οποιονδήποτε, ακόμη και μια αντιεπαγγελματική εμφάνιση:

 • το κλιματιστικό έχει γίνει κακή ή, αντιθέτως, πάρα πολύ για να κρυώσει ο αέρας?
 • Στο εξωτερικό μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος εμφανίστηκε παγετός.
 • Χρειάζεται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μεταξύ της έναρξης λειτουργίας του συστήματος και της έναρξης της πραγματικής λειτουργίας του.
 • την εμφάνιση λαδιού στους σωλήνες της διαδρομής.

Περιοδικότητα των προληπτικών έργων

Το ερώτημα πόσο συχνά χρειάζεται να γεμίσετε το σύστημα split, προκύπτει από τον ιδιοκτήτη του κλιματιστικού αμέσως μετά την εγκατάσταση του εξοπλισμού. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση στην ερώτηση που τίθεται. Όλα εξαρτώνται από τις ειδικές συνθήκες εγκατάστασης και λειτουργίας του συστήματος. Οι εμπειρογνώμονες συστήνουν την προληπτική συντήρηση του κλιματιστικού κάθε δύο χρόνια. Όλες οι άλλες εργασίες επισκευής πρέπει να γίνονται καθώς προκύπτουν προβλήματα.

Οι ανωτέρω περιγραφόμενες δυσλειτουργίες στη λειτουργία του κλιματιστικού μηχανήματος μπορεί να εμφανιστούν στην περίπτωση που δεν έχει δαπανηθεί επαρκής χρόνος (ένα έτος ή περισσότερο) για ανεφοδιασμό του συστήματος με ψυκτικό μέσο. Μέσω αυτού του χρονικού διαστήματος υπάρχει φυσική εξάτμιση του Freon από το σύστημα με όγκο 8-10%.

Η ποσότητα του εξατμισμένου ψυκτικού μπορεί να είναι μεγαλύτερη αν η εγκατάσταση του συστήματος ήταν μη τυποποιημένη - η αύξηση ή η μείωση των σωλήνων επικοινωνίας, υπήρξε μια αποσυμπίεση. Η επισκευή του κλιματιστικού είναι ένας άλλος λόγος που μπορεί να απαιτήσει την αναπλήρωση του συστήματος με ψυκτικό μέσο πριν από την ημερομηνία λήξης.

Όταν ο ιδιοκτήτης είναι σίγουρος για τους λόγους της δυσλειτουργίας του κλιματιστικού και γνωρίζει ότι η φόρτιση του συστήματος split με freon θα εξαλείψει τις δυσλειτουργίες της λειτουργίας του, η διαδικασία μπορεί να γίνει ανεξάρτητα χωρίς να επικοινωνήσετε με το τμήμα σέρβις.

Προληπτικά έργα. Τι πρέπει να γνωρίζετε

Για να γεμίσετε ένα σύστημα split με freon, πρέπει να έχετε ένα συγκεκριμένο σύνολο γνώσεων.

Πρώτον, τα ψυκτικά μέσα αποτελούνται από ουσίες που είναι ασφαλείς για την ανθρώπινη υγεία. Όταν εργάζεστε μαζί τους, δεν απαιτούνται ειδικές οδηγίες. Διατίθενται προς πώληση σε κυλίνδρους ορισμένης χωρητικότητας.

Δεύτερον, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι ο ανεφοδιασμός και ο ανεφοδιασμός τροφοδοτούνται συνήθως από δύο είδη ψυκτικών μέσων - R407C ή R410A. Η πρώτη ποικιλία είναι ένα μίγμα τριών τύπων freon. Εάν το σύστημα που έχει πληρωθεί με ένα τέτοιο ψυκτικό μέσο αποσυμπιεστεί, δεν είναι δυνατή η τροφοδοσία καυσίμου - θα απαιτηθεί πλήρης εξάλειψη των υπολειμμάτων της ουσίας και ανεφοδιασμός με νέα. Ο δεύτερος τύπος ψυκτικού μέσου αναφέρεται στις σύγχρονες εξελίξεις, είναι φιλικός προς το περιβάλλον, αν είναι απαραίτητο, ο ανεφοδιασμός του συστήματος κλιματισμού είναι εφικτός.

Η χρήση του ψυκτικού μέσου R22 έχει πρόσφατα περιοριστεί σημαντικά εξαιτίας των καταστροφικών επιπτώσεών του στη στιβάδα του όζοντος. Αλλά μέχρι πρόσφατα ήταν αυτός που ήταν η πιο κοινή ουσία για την αναπλήρωση συστημάτων ψύξης. Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του R22 ήταν το σχετικά χαμηλό κόστος του. Τα σύγχρονα ψυκτικά έχουν μια αρκετά υψηλή τιμή, η οποία επηρέασε το κόστος του εξοπλισμού και των υπηρεσιών.

Το όλο αποτέλεσμα της διαδικασίας για ανεφοδιασμό του συστήματος με ψυκτικό μπορεί να επηρεαστεί από την επιλογή του εμπορικού σήματος της εργασίας ουσίας. Προτιμώντας ένα φθηνότερο ψυκτικό, ο ιδιοκτήτης ενός διαχωρισμένου συστήματος κινδυνεύει να οδηγήσει σε διακοπή του συμπιεστή. Και αυτό θα συνεπάγεται πολύ πιο σοβαρές δαπάνες.

Τρίτον, υπάρχουν αρκετές μέθοδοι ανεφοδιασμού του συστήματος με ψυκτικό μέσο. Πριν ξεκινήσετε πρακτικές ενέργειες, θα πρέπει να μελετήσετε καλά τη θεωρία του θέματος για το πώς να γεμίσετε το σύστημα μόνοι σας και να επιλέξετε την πιο αποδεκτή μέθοδο.

 • Ανεφοδιασμός με επιτρεπόμενη πίεση. Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο, χρειάζεστε πληροφορίες σχετικά με την επιτρεπόμενη ποσότητα του περιεχομένου της ουσίας εργασίας στο σύστημα. Παρέχονται από τον κατασκευαστή στα συνοδευτικά έγγραφα ή στον επίσημο ιστότοπο. Μέσω του μανόμετρου, ο κύλινδρος αερίου συνδέεται με τους σωλήνες επικοινωνίας. Το Freon σερβίρεται σε μικρές μερίδες. Κανονικά, η απόδοση του οργάνου συγκρίνεται με τα συνιστώμενα δεδομένα του κατασκευαστή του κλιματιστικού. Οι περιγραφόμενες ενέργειες εκτελούνται μέχρι τη στιγμή που ταιριάζουν οι αριθμητικές τιμές. Η τεχνική απαιτεί την ικανότητα να κατέχει όργανα και η ίδια η διαδικασία διαρκεί αρκετό καιρό.
 • Ανεφοδιασμός λαμβάνοντας υπόψη τη μάζα του ψυκτικού μέσου. Όταν χρησιμοποιείται η μέθοδος, απαιτείται συνεχής παρακολούθηση της μάζας του δοχείου με φρέον. Για τη διαδικασία, κατάλληλες κλίμακες είναι κατάλληλες. Η ουσία της μεθόδου είναι ότι το φρέον από τον κύλινδρο πρέπει να ρέει μέσα στη μονάδα. Παρακολουθώντας πόση χωρητικότητα με το περιεχόμενο έγινε πιο εύκολη από την αρχική ένδειξη, μπορείτε να κρίνετε το επίπεδο πλήρωσης του συστήματος. Η απλότητα της μεθόδου είναι το κύριο πλεονέκτημα της. Αλλά υπάρχει ένα σημείο που μπορεί να προκαλέσει δυσκολία. Το γεγονός είναι ότι πριν από την ανεφοδιασμό το σύστημα πρέπει να απελευθερωθεί από τα υπολείμματα ψυκτικού μέσου και την αντλία κενού για να απομακρυνθούν όλες οι ακαθαρσίες που περιέχονται εκεί.
 • Χρησιμοποιήστε τον κύλινδρο πλήρωσης. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται όταν είναι γνωστή η ακριβής περιεκτικότητα του Freon στο σύστημα. Η ελλείπουσα ποσότητα υλικού τοποθετείται στον κύλινδρο, από τον οποίο πρέπει να τοποθετηθεί στη μονάδα. Πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι ότι δεν είναι απαραίτητο να εκκενωθούν υπολειμματικά ψυκτικά μέσα από το σύστημα κλιματισμού και να εκκενωθεί υπό κενό.
 • Ανεφοδιασμός υπερθέρμανσης ή υπερψύξης. Η έννοια των ενεργειών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας είναι η καταγραφή της θερμοκρασιακής διαφοράς. Από όλες τις προτεινόμενες μεθόδους, αυτή είναι η πιο δύσκολη.

Κάθε μία από τις υπάρχουσες μεθόδους έχει τις θετικές και αρνητικές πλευρές της και καμία από τις μεθόδους δεν μπορεί να ονομαστεί καθολική. Για να γεμίσετε ανεξάρτητα ένα διαχωρισμένο σύστημα και να επιλέξετε τη σωστή μέθοδο, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη πολλούς παράγοντες. Για το λόγο αυτό η ψύξη του κλιματιστικού είναι ξεχωριστή.

Οδηγίες βήμα προς βήμα για τη συμπλήρωση του συστήματος

Για να γεμίσετε ποιοτικά το διαχωρισμένο σύστημα με τα δικά σας χέρια, πρέπει να εφαρμόσετε τις συστάσεις που έχουν ως εξής:

 • Να μελετήσει τα βασικά στοιχεία των θεωρητικών πληροφοριών για τη λειτουργία του διαχωρισμένου συστήματος, τις συνθήκες της προληπτικής συντήρησής του.
 • Προετοιμάστε τα απαραίτητα εργαλεία, υλικά και εξοπλισμό - τσιμπούρια, δοχείο γεμάτο φρέον, θερμόμετρο, ισορροπία, μανόμετρο, αντλία κενού.
 • Αφαιρέστε τη σκόνη σε μονάδες ψυγείου. Η παρουσία ή η απουσία μόλυνσης εξαρτάται από την πλήρη λειτουργία των ανεμιστήρων.
 • Ξεκινήστε το κλιματιστικό σε κατάσταση "κρύου" με ελάχιστη θερμοκρασία 180 μοίρες.
 • Στην εξωτερική μονάδα του συστήματος, αφαιρέστε το κάλυμμα από τη βαλβίδα μεγάλου σωλήνα και συνδέστε το με τον εύκαμπτο σωλήνα του μανόμετρο.
 • Αφαιρέστε το κενό και τον αέρα από τους εύκαμπτους σωλήνες μέχρι να συνδεθούν με ένα μπαλόνι που περιέχει την ουσία εργασίας. Η αλλαγή της θέσης του δοχείου απαγορεύεται αυστηρά.
 • Η ταχύτητα εμφύσησης του ανεμιστήρα στην εσωτερική μονάδα έχει ρυθμιστεί στη μεσαία θέση.
 • Τηρήστε τις ενδείξεις θερμοκρασίας στον αισθητήρα θερμόμετρου και την πίεση στο μανόμετρο όταν τροφοδοτείται το ψυκτικό μέσο στο σύστημα. Σε θερμοκρασία αέρα (σε εξωτερικούς χώρους) 25 μοίρες, η ένδειξη της πίεσης πρέπει να είναι μεταξύ 4,2 και 5 bar. Όταν επιτευχθεί η μέγιστη τιμή πίεσης, είναι απαραίτητη η καταγραφή της θερμοκρασίας του αέρα. Θα πρέπει να μειωθεί ελαφρά.
 • Ανοίξτε το μανόμετρο για 10-15 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε τα προηγούμενα βήματα.
 • Η αύξηση της ένδειξης θερμοκρασίας όταν τροφοδοτείται το φρέον σηματοδοτεί το τέλος της διαδικασίας πλήρωσης. Η κανονική ψύξη θεωρείται ότι είναι 12 έως 14 μοίρες.
 • Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει επαρκής ποσότητα γεμάτης ουσίας εργασίας.
 • Αφαιρέστε τον εύκαμπτο σωλήνα, σφίξτε το καπάκι.
 • Με τη βοήθεια ενός ειδικού προγράμματος εκτελέστε τη δοκιμαστική λειτουργία του κλιματιστικού και εντοπίστε όλες τις ελλείψεις λειτουργίας του.
 • Ελέγχετε τακτικά το επίπεδο ψυκτικού στο σύστημα, μη επιτρέποντας την υπέρβαση ή την ανεπάρκεια του.

Η σωστή και αδιάλειπτη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού και εξαερισμού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την προληπτική εργασία που πρέπει να διεξαχθεί έγκαιρα. Η διαδικασία ανεφοδιασμού ή ανεφοδιασμού του συστήματος με ψυκτικό μέσο συνιστάται να εκτελείται αρκετά συχνά ώστε να παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού. Πλήρωση του συστήματος διαχωρισμού φρέον μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή του έτους για την εφαρμογή της δεν απαιτείται να πραγματοποιήσει τη διάλυση ολόκληρης της συσκευής.

Πώς να ξαναγεμίσετε το οικιακό κλιματιστικό σας - οδηγίες

Μετά την εγκατάσταση ή την επισκευή του οικιακού διαχωριστικού συστήματος, το κύκλωμα εργασίας είναι γεμάτο με ψυκτικό - μια ειδική ουσία που εξατμίζεται σε αρνητικές θερμοκρασίες. Σύμφωνα με τους δημοσιευμένους τιμοκαταλόγους στο Διαδίκτυο, η τιμή αυτής της υπηρεσίας ξεκινά από 2000 ρούβλια (35 cu. E.). Μια εναλλακτική λύση είναι να αποθηκεύσετε και να λύσετε το πρόβλημα μόνοι σας. Προσφέρουμε να εξετάσετε 3 ερωτήσεις: όταν είναι απαραίτητο να ανεφοδιάσετε το κλιματιστικό με freon, πόσο κοστίζει η ενοικίαση εξοπλισμού και πώς να κάνετε την εργασία σας.

Πόσο συχνά γεμίζετε το ψυγείο του σπιτιού σας

Η έγχυση Freon στο σύστημα διάσπασης πραγματοποιείται σε τρεις περιπτώσεις:

 • κατά τη διαδικασία εγκατάστασης ή επανεγκατάστασης σε μια νέα θέση.
 • μετά την επισκευή, που συνεπάγεται αποσύνδεση των γραμμών Freon.
 • ως αποτέλεσμα διαρροής ψυκτικού από το κύκλωμα.

Για αναφορά. Τα κλιματιστικά κινητής τηλεφωνίας και παραθύρων, που εκτελούνται με τη μορφή μονομπλόκ, δεν χρειάζονται πρακτικά πρόσθετη πλήρωση του φρέον. Οι σωλήνες μικρού μήκους, τοποθετημένοι στο εργοστάσιο, βρίσκονται μέσα στο περίβλημα και δεν είναι προσβάσιμοι στους εγκαταστάτες "στρίψιμο". Ένα άλλο πράγμα είναι ένα ψυγείο αυτοκινήτου, που υπόκειται σε δόνηση και συχνά χάνει ψυκτικό.

Οι ψύκτες - τα μονοκόμματα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να χάσουν αέρια φρέον, αντί να διασπαστούν με εξωτερικές επικοινωνίες

Στην πραγματικότητα, μετά την εγκατάσταση ενός νέου κλιματιστικού, δεν χρειάζεται να γεμίσετε το φρέον - ο παραγωγός προωθεί το φυσικό αέριο στην εξωτερική μονάδα. Ομοίως, έρχονται σε επαφή οι αρμόδιοι πλοίαρχοι - κατά την επισκευή ή την αποσυναρμολόγηση ενός διαχωρισμού, το ψυκτικό υγρό αντλείται στον εναλλάκτη θερμότητας της εξωτερικής μονάδας. Οι δύο πρώτες περιπτώσεις αφορούν την απώλεια μιας ουσίας λόγω ανεπιτυχών ενεργειών.

Για την ανεπαρκή ποσότητα Freon στο σύστημα της κλιματικής μονάδας υποδεικνύονται τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • η απόδοση ψύξης μειώνεται - ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας οδηγεί ζεστό αέρα.
 • Ο συμπιεστής λειτουργεί σε λειτουργία πλήρους φορτίου χωρίς διακοπή.
 • το κλιματιστικό του μετατροπέα παρουσιάζει σφάλματα και συχνά απενεργοποιείται (στην οθόνη εμφανίζεται ο κωδικός βλάβης).
 • που βρίσκεται στο εξωτερικό μπλοκ της θύρας εξυπηρέτησης, όπου έρχεται η γραμμή υγρού, καλυμμένη με πάγο.
 • υπό την επίδραση της πίεσης Freon στη διαρρέουσα ένωση εμφανίστηκε το πετρέλαιο.
 • κατάψυξη του εξατμιστήρα της εσωτερικής μονάδας.

Σημείωση: Οι θύρες σέρβις του διαχωρισμένου συστήματος βρίσκονται κάτω από το κάλυμμα στο πλευρικό τοίχωμα της εξωτερικής μονάδας. Δύο κύριες γραμμές συνδέονται με αυτές, όπου το φρέον κυκλοφορεί σε υγρή και αέρια κατάσταση. Η διάμετρος του σωλήνα υγρού είναι μικρότερη από εκείνη του σωλήνα αερίου.

Το πλήρες σύνολο των συνεπειών - το λιμάνι εξυπηρέτησης αερίου στο πετρέλαιο, το υγρό ήταν καλυμμένο με παγετό, στη φωτογραφία στα δεξιά - ο παγωμένος εξατμιστήρας της εσωτερικής μονάδας

Στο βίντεο και στους χώρους των εταιρειών που ασχολούνται με την εγκατάσταση ψυγείων, υπάρχει μια σύσταση: τα οικιακά κλιματιστικά πρέπει να τροφοδοτούνται σχεδόν κάθε χρόνο. Στην πραγματικότητα, ο σωστά εγκατεστημένος διαχωρισμός σέρβεται ήσυχα χωρίς ανεφοδιασμό για 3-5 χρόνια, διότι μέσω αξιόπιστων συνδέσεων ένας μεγάλος όγκος ψυκτικού δεν μπορεί να διαρρεύσει.

Αν τα παραπάνω σημάδια παρατηρούνται συχνά, θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τις αρθρώσεις και να ελέγξετε την ποιότητα της έλασης. Ο εργοστασιακός γάμος μέσα στις μονάδες είναι σπάνιο ακόμα και για τους "Κινέζους".

Εξ ου και η συμβουλή: φροντίστε το ντύσιμο, όταν είναι πραγματικά απαραίτητο. Αλλά πρέπει να καθαρίσετε το κλιματιστικό κάθε χρόνο.

Εξοπλισμός και υλικά για εργασία

Για να κάνετε αυτόνομο ανεφοδιασμό του οικιακού σας συστήματος διάσπασης, αγοράστε ή καλύτερα να νοικιάσετε ένα μικρό σύνολο εξοπλισμού:

 • αντλία κενού δύο σταδίων, εξοπλισμένη με βαλβίδα αντεπιστροφής ·
 • Πολλαπλασιαστή μανομέτρου με παράθυρο επιθεώρησης και σύνολο εύκαμπτων σωλήνων.
 • ηλεκτρονικές κλίμακες δαπέδου.
 • καρότα κλειδιά και hexahedrons με μέγεθος 5-8 mm (πιθανώς, θα είναι σε μια οικονομία σπίτι).

Σημείωση: Τα μοντέλα των αντλιών που διαθέτουν βαλβίδα αντεπιστροφής δεν "ρίχνουν" το δικό τους λάδι στους σωλήνες freon κατά τη λειτουργία.

Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξετε το σωστό freon για το κλιματιστικό, εστιάζοντας στην πινακίδα της εργοστασιακής μονάδας στην εξωτερική μονάδα ή στις οδηγίες χρήσης του ψυγείου. Η πινακίδα τύπου δηλώνει τον βαθμό ψυκτικού μέσου και τον κανόνα φόρτισης, εκφρασμένο σε χιλιόγραμμα (ή γραμμάρια).

Κατά την επιλογή του τύπου ψυκτικού μέσου, χρησιμοποιήστε απλές οδηγίες:

 1. Αγοράστε το φρέον που αναγράφεται στην ετικέτα, άλλα εμπορικά σήματα δεν θα λειτουργήσουν. Το πιο συνηθισμένο αέριο δύο συστατικών είναι το R410a, λιγότερο συνηθισμένο είναι το R22 ή το R134a (στα αυτοκίνητα). Το Chladon R12 θεωρείται ξεπερασμένο και επομένως αποσύρεται από την παραγωγή.
 2. Κατά την ενοικίαση ενός συλλέκτη αντοχής, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει το εμπορικό σήμα σχετικά με το χρησιμοποιούμενο ψυκτικό μέσο. Συσκευή και εύκαμπτοι σωλήνες, που εργάζονται με φρέον R22, δεν μπορεί να εφαρμοστεί για την πλήρωση R410A αερίου, επειδή προστίθενται διάφορα έλαια - ορυκτών και συνθετικών που βασίζονται, αντίστοιχα.
 3. Για τη σύνδεση του σταθμού μέτρησης με τις θύρες σέρβις του διαχωρισμένου συστήματος που λειτουργεί με ψυκτικό μέσο R410a, χρησιμοποιείται ειδικός προσαρμογέας.
 4. Υπολογίστε το βάρος του ψυκτικού με περιθώριο. Ο καθαρισμός των εύκαμπτων σωλήνων θα πάρει περίπου 50 γραμμάρια συν 30 γραμμάρια για κάθε επιπλέον μετρητή οδικής κυκλοφορίας αν το μήκος τους υπερβαίνει τα 3 μέτρα.
 5. Για τα περισσότερα κλιματιστικά που εγκαθίστανται στα διαμερίσματα, αρκεί ένα κιλό freon, λαμβάνοντας υπόψη το απόθεμα. Μπορείτε να το νοικιάσετε με ένα μπουκάλι ή να το αγοράσετε σε ένα ξεχωριστό δοχείο.
Το Siphon σας επιτρέπει να αντλούμε υγρό ψυκτικό μέσο μέσω του σωλήνα, να τοποθετήσετε τη δεξαμενή ανάποδα δεν είναι απαραίτητη

Ορισμένοι τύποι κυλίνδρων έχουν ενσωματωμένο σιφόνι, που απεικονίζεται στο διάγραμμα. Αυτές οι δεξαμενές δεν χρειάζεται να αναστραφούν για να γεμίσουν το ψυκτικό υγρό σε υγρή κατάσταση. Ρωτήστε για τον τύπο του δοχείου από τον πωλητή ή τον ιδιοκτήτη.

Προδιαγραφές. Οι κύλινδροι, φορτισμένοι με αέριο R410a, είναι βαμμένοι σε ροζ, φρέον R22 - πράσινο.

Υπάρχει μια εξειδικευμένη ηλεκτρονική συσκευή που ανιχνεύει μικρά ελαττώματα στους σωλήνες και τις αρθρώσεις, έναν ανιχνευτή διαρροών. Αν η απόδοση της ψύξης έχει μειωθεί, αλλά δεν υπάρχουν προφανείς διαρροές στο κλιματιστικό, ο μετρητής θα βοηθήσει να βρει ένα συρίγγιο μεγέθους ανθρώπινης τρίχας. Εάν είναι απαραίτητο, η συσκευή μπορεί να ενοικιαστεί, να αγοραστεί - δαπανηρή και άσκοπη.

Εξοικονόμηση σε σύγκριση με την κλήση του πλοίαρχου

Γνωρίζοντας την ανάγκη για υλικά και εξοπλισμό, είναι εύκολο να υπολογίσετε πόσο επικερδής είναι ο ανεφοδιασμός του κλιματιστικού με το να το κάνετε μόνοι σας. Το κόστος του ενοικίου λαμβάνεται από τους πόρους του Διαδικτύου των εταιρειών που προσφέρουν αυτή την υπηρεσία στην περιοχή της Μόσχας:

 • αντλία κενού + πολλαπλή με σωλήνες - 700 τρίβει. ανά ημέρα (12,5 κ.εκ.).
 • ένα πλήρες σετ που περιλαμβάνει έναν κύλινδρο αερίου, έναν ανιχνευτικό σταθμό και μια αντλία, από 1000 ρούβλια την ημέρα (18 δολάρια).
 • ο ακριβότερος τύπος φρέον - R410a - 650 ρούβλια. για 0,6kg (12 κ.εκ.).

Σημείωση: Οι τιμές λαμβάνονται από την 1η Μαρτίου 2018. Σε παρενθέσεις, το ισοδύναμο δίνεται σε συμβατικές μονάδες, δεδομένου ότι το κόστος των υπηρεσιών ποικίλλει με την πάροδο του χρόνου.

Ας πάρουμε υπόψη μια πιο ακριβή επιλογή - ενοικίαση εξοπλισμού συν αγορά freon: 700 + 650 = 1350 ρούβλια. (24,5 cu). Το ελάχιστο κόστος των διαχωρισμένων συστημάτων ανεφοδιασμού, που δηλώνονται από διάφορες εταιρείες, είναι 2000 ρούβλια. (35 κε). Το όφελος από τις ανεξάρτητες διαδικασίες πλήρωσης δεν είναι πολύ υψηλό - 650 ρούβλια. ή 10,5 έτη. ε.

Εξετάστε μια σειρά αντικρουόμενων παραγόντων:

 1. Για να νοικιάσετε εξοπλισμό και συσκευές, πρέπει να ξοδέψετε τον προσωπικό σας χρόνο.
 2. Οι τιμές που υποδεικνύονται στο Διαδίκτυο μπορεί να υποτιμηθούν χάριν προσέλκυσης πελατών ή απλά απαρχαιωμένες.
 3. Συχνά, η εταιρεία χρεώνει επιπλέον έξοδα για αναχώρηση ή λογαριασμούς για κάθε εργασία χωριστά - ηλεκτρική σκούπα, διάγνωση και ανεφοδιασμό.
 4. Υπάρχει μια πιθανότητα ότι οι "φθηνοί" πλοίαρχοι θα εκτελέσουν το έργο με ελάχιστο τρόπο και μετά από ένα χρόνο ο νεαρός θα εξατμιστεί και πάλι.
 5. Δεν περιλαμβάνεται στο κόστος της ενοικίασης ηλεκτρονικών ζυγών. Επιτρέπεται η χρήση κλίμακας κουζίνας για επιτραπέζιους υπολογιστές, σχεδιασμένη να μετρά μάζα μέχρι 20 κιλά με ακρίβεια οθόνης μέχρι 1 γραμμάριο.

Ως εκ τούτου, το συμπέρασμα: Η κατάλληλη ανεξάρτητη έγχυση Freon προτιμάται περισσότερο από την επαφή με μια εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες σε μειωμένη τιμή. Η εργασία των πεπειραμένων επαγγελματιών είναι δαπανηρή.

Τεχνολογία ανεφοδιασμού κατά βάρος ψυκτικού

Η ουσία της μεθόδου έγκειται στην πλήρη αντικατάσταση του φρέον - το παλιό φυσικό αέριο πρέπει να εξαερίζεται στην ατμόσφαιρα και αντί αυτού, ρίχνουμε σε φρέσκο ​​ψυχρό. Για αρχάριους, αυτή είναι η πιο αποδεκτή επιλογή - μόνο ένας έμπειρος πλοίαρχος είναι σε θέση να προσδιορίσει το υπόλοιπο ψυκτικό μέσο στο σύστημα και να ξαναγεμίσει με ακρίβεια την ελλείπουσα ποσότητα. Άλλοι τρόποι λήψης θα περιγραφούν παρακάτω.

Σύνδεση του συλλέκτη στις θύρες της εξωτερικής μονάδας

Συμβούλιο. Πριν από τον ανεφοδιασμό, εξαλείψτε το πρόβλημα που προκάλεσε την απώλεια του παλαιού αερίου. Στην ιδανική περίπτωση, το σύστημα διαχωρισμού πρέπει να υποβληθεί σε διαδικασία δοκιμής πίεσης με άζωτο που αντλείται στη μέγιστη πίεση που καθορίζεται στο πιστοποιητικό προϊόντος (συνήθως 25-30 bar).

Παρουσιάζουμε τις οδηγίες για την πλήρωση του κλιματιστικού με φρέον κατά βάρος:

 1. Αποστραγγίστε το παλιό ψυκτικό υγρό στην ατμόσφαιρα με οποιοδήποτε βολικό τρόπο - μέσω του ξεβιδωμένου σωλήνα ή του καρουλιού της θύρας υπηρεσίας. Απελευθερώστε αργά το αέριο, για να μην χάσετε λάδι. Στη διαδικασία εκκένωσης με hexahedron ανοίξτε και τους δύο γερανούς, κρυμμένους κάτω από προστατευτικά παξιμάδια.
 2. Κλείστε τις βρύσες και συνδέστε τον αριστερό εύκαμπτο σωλήνα του μανόμετρου (μπλε) στο καρούλι. Βεβαιωθείτε ότι οι βαλβίδες πολλαπλών σωλήνων είναι επίσης κλειστές.

Σχέδιο καλωδίωσης για εκκένωση

 • Συνδέστε τον μεσαίο κίτρινο σωλήνα στο εξάρτημα αντλίας κενού, ξεκινήστε τη μονάδα. Ανοίξτε την αριστερή βαλβίδα χαμηλής πίεσης (στα αριστερά στο διάγραμμα) και ακολουθήστε το μετρητή κενού - το βέλος πρέπει να πέσει κάτω από το μηδέν και να δείξει την τιμή μείον 1 bar. Ανοίξτε επίσης τις βαλβίδες στις θύρες υπηρεσιών.
 • Σκουπίστε το κύκλωμα Freon για 20 λεπτά. Μετά τη διακοπή της αντλίας, περιμένετε μισή ώρα, βλέποντας το μανόμετρο. Εάν η βελόνα επιστρέψει στο μηδέν, αναζητήστε μια διαρροή.
 • Θέστε τον εύκαμπτο σωλήνα από την αντλία στον κύλινδρο, κλείστε την αριστερή βρύση της πολλαπλής. Ανοίξτε τη βαλβίδα της δεξαμενής αρκετές στροφές και χτυπήστε τον εύκαμπτο σωλήνα με freon Η λειτουργία είναι απλή: ανοίξτε τη δεξιά πύλη του σταθμού (υψηλή πίεση) για 1 δευτερόλεπτο.

  Το δοχείο ανεφοδιασμού συνδέεται με τον ίδιο σωλήνα με την αντλία κενού

 • Τοποθετήστε σωστά τον κύλινδρο στην κλίμακα και επαναφέρετε την οθόνη στο μηδέν. Ανοίξτε ξανά την αριστερή βαλβίδα πολλαπλής εισαγωγής και παρακολουθήστε τη μείωση της μάζας αερίου στο υπόλοιπο. Όταν η οθόνη δείχνει την απαιτούμενη ποσότητα ψυκτικού, κλείστε τη βαλβίδα.
 • Κλείστε και τις δύο βαλβίδες στις θύρες σέρβις, αποσυνδέστε το καπάκι από το καρούλι και ελέγξτε το σύστημα διαχωρισμού για λειτουργικότητα.
 • Το τυποποιημένο δοχείο με ψυκτικό R410 πρέπει να γυρίσει

  Ένα σημαντικό σημείο. Το Freon R410a χύνεται μόνο σε υγρή κατάσταση, έτσι ώστε το μπαλόνι τοποθετείται στις κλίμακες ανάποδα. Κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού, είναι εύκολο να δείτε την υπερχείλιση της ουσίας στο γυαλί του συλλέκτη. Εάν η δεξαμενή είναι εφοδιασμένη με σιφόνι ή το ψυκτικό R22 αντλείται, δεν είναι απαραίτητο να γυρίσετε τον κύλινδρο.

  Κατά τη διάρκεια της εργασίας, είναι σημαντικό να μην συγχέεται η ακολουθία των λειτουργιών και να μην ανοίγετε τυχαία το γεμάτο κύκλωμα. Ο ελάχιστος χρόνος εκκένωσης είναι 20 λεπτά, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η αντλία αντλεί από το σύστημα όχι μόνο αέρα, αλλά και υγρασία, που μπορεί να βλάψει τον συμπιεστή. Πώς να ανεφοδιάσετε το κλιματιστικό με το freon R410a, δείτε το βίντεο:

  Άλλοι τρόποι έγχυσης αερίου

  Δεδομένου ότι η πλήρης αλλαγή αερίου συνεπάγεται κάποιο κόστος, οι πλοίαρχοι ψύξης εφαρμόζουν τέτοιες μεθόδους ανεφοδιασμού με φρέον στο διαχωρισμένο σύστημα:

  • θερμοκρασία υπερθέρμανσης.
  • από την πίεση του ψυκτικού μέσου στο κλιματιστικό λειτουργίας.
  • στην τρέχουσα κατανάλωση του συμπιεστή.

  Για την επαναπλήρωση φρέον, είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε πόσο αέριο έχει απομείνει στο σύστημα, τον συμπιεστή και δύο εναλλάκτες θερμότητας. Η ακριβής απάντηση δίνει μόνο μια πρώτη μέθοδο: χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο επαφής ή εξ αποστάσεως πυρόμετρο μετρούμενη πραγματική θερμοκρασία του ψυκτικού κατά την συμπιεστής λειτουργεί και συγκρίνεται με μία επιθυμητή τιμή κλίμακας (που αντιστοιχεί ζέσεως σημείο ψυκτικό) αποτίθεται επί του σταθμού μετρητή.

  Η κλίμακα θερμοκρασιών βρασμού των ψυκτικών μέσων διαφορετικών τύπων σημειώνεται στο μετρητή. Η πραγματική τιμή πίεσης είναι 5.4 Bar, ο βαθμός R22 πρέπει να βράσει στους + 8 ° С

  Εάν η διαφορά στην πραγματική θερμοκρασία και η τιμή που υποδεικνύεται από το βέλος της κλίμακας υπερβαίνει τους 8 βαθμούς, το freon στο κύκλωμα δεν είναι αρκετό. Ο πλοίαρχος προσθέτει το ψυκτικό σε μικρές μερίδες και μετρά και πάλι τη θερμοκρασία. Όταν η διαφορά είναι μικρότερη από 5 ° C, υπάρχει επαναπλήρωση - πρέπει να αιμορραγείτε το υπερβολικό αέριο.

  Δεδομένου ότι η πίεση του ψυκτικού υγρού και του ρεύματος στο κύκλωμα του συμπιεστή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και αλλάζει διαρκώς, είναι αδύνατο να προσδιοριστεί ακριβώς το υπόλοιπο Freon. Δεν συνιστούμε στους νεοεισερχόμενους να χρησιμοποιούν αυτές τις μεθόδους, ώστε να μην απενεργοποιούν την πιο ακριβή μονάδα - τον συμπιεστή.

  Συμβουλές για το τελευταίο

  Πιθανότατα, ένας ανεξάρτητος ανεφοδιασμός του διαχωρισμένου συστήματος δεν θα φέρει μεγάλο οικονομικό όφελος, μόνο την ηθική ικανοποίηση και την εμπειρία που θα είναι χρήσιμες στο μέλλον. Για να μην κάνετε λάθη, ακούστε τις ακόλουθες συστάσεις:

  1. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην αναζήτηση διαρροών και εκκένωσης. Είναι προτιμότερο να ξοδεύετε χρόνο για να επαναλάβετε τις ελασματοποιημένες συνδέσεις των σωλήνων χαλκού παρά να χάσετε ξανά το freon.
  2. Πάρτε το χρόνο σας και μην ξεχάσετε να κλείσετε τις βαλβίδες με τη σωστή σειρά.
  3. Το καθαρισμό των σωλήνων από τον αέρα είναι αυστηρά υποχρεωτικό - είναι αδύνατο να πάρει υγρασία και οξυγόνο στο εσωτερικό του περιγράμματος.
  4. Πριν αποσυνδέσετε τους εύκαμπτους σωλήνες από το κλιματιστικό, κλείστε τη βαλβίδα του κυλίνδρου και εκφορτώστε το υπόλοιπο των ακροφυσίων μέσω του ανιχνευτή.

  Η κύρια μονάδα ψύξης δεν χρειάζεται περισσότερο από μία ώρα για να γεμίσει τη διαδικασία, πρέπει να διαθέσετε διπλάσιο χρόνο για να ολοκληρώσετε την εργασία. Δείτε τις οδηγίες λήψης του Freon R22, που παρουσιάζονται στο τελευταίο βίντεο.

  Ανεφοδιασμός κλιματιστικών

  1500 ρούβλια.

  Οι διαρροές του ψυκτικού μέσου είναι μία από τις πιο κοινές αιτίες βλάβης του κλιματικού εξοπλισμού. Εάν δεν είναι σωστό ή δεν ολοκληρωθεί ο ανεφοδιασμός του κλιματιστικού με φρέον, μπορεί να υπερθερμανθεί και να μπλοκαριστεί, γεγονός που θα οδηγήσει στην ανάγκη πλήρους αντικατάστασης αυτού του ακριβού εξοπλισμού.

  Ποιότητα ανεφοδιασμού κλιματιστικών στη Μόσχα

  Η εμφάνιση μιας κατάθεσης πάγου στα στοιχεία του σχεδιασμού του κλιματιστικού είναι το πρώτο σημάδι έλλειψης ψυκτικού. Εάν μια τέτοια επιδρομή έχει αρχίσει να διαμορφώνεται και η απόδοση της συσκευής έχει μειωθεί σημαντικά, τότε είναι απαραίτητο να αναστείλει τη λειτουργία της συσκευής και να την αποσυνδέσει από το δίκτυο τροφοδοσίας.

  Ως ψυκτικό μέσο για ανεφοδιασμό κλιματιστικών, τα περισσότερα μοντέλα χρησιμοποιούν φρέον (σε υγρή ή αέρια κατάσταση). Είναι ανθεκτικό στην έκρηξη και δεν υπόκειται σε ανάφλεξη στον ανοικτό αέρα, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης επαφής με την πηγή ανοικτής φωτιάς. Το φρέον εκκρίνει θερμότητα κατά τη διάρκεια της συμπύκνωσης και το απορροφά κατά την εξάτμιση.

  Τέτοιες ιδιότητες και επιτρέπεται να χρησιμοποιούν ευρέως αυτή την ουσία στην εργασία των κλιματικών συσκευών. Στο φορτισμένο κλιματιστικό, ο Freon εξατμίζεται και απορροφά τη θερμότητα από τον περιβάλλοντα χώρο, ψύγοντας έτσι τον αέρα. Στη συνέχεια, το αέριο (υγρό) εισέρχεται στον συμπυκνωτή και η θερμότητα που απελευθερώνεται κατά τη συμπύκνωση αποστέλλεται έξω από το δωμάτιο.

  Τα κλιματιστικά γεμίσματος μπορούν να εκτελούνται ανεξάρτητα. Για να γίνει αυτό, ο χρήστης πρέπει να έχει κάποιες γνώσεις και εμπειρία και να διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό. Όταν εκτελείτε εργασίες ανεφοδιασμού, πρέπει να εξασφαλίσετε την πλήρη ασφάλεια και στεγανότητα των αγωγών χαλκού του κλιματιστικού, που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη διάρκεια της υψηλής ποιότητας λειτουργίας της συσκευής.

  Όταν κάνετε αυτόματη ανεφοδιασμό του κλιματιστικού, πρέπει να ακολουθήσετε τον ακόλουθο αλγόριθμο ενεργειών:

  • εκτελέστε αποστράγγιση του συστήματος χρησιμοποιώντας έναν κύλινδρο γεμάτο με άζωτο.
  • πριν από το ανεφοδιασμό του κλιματιστικού, αποκεντρήστε το σύστημα με ειδική αντλία κενού (η διαδικασία αυτή επιτρέπει την αφαίρεση του αζώτου και της υγρασίας από τη συσκευή και τον έλεγχο της διαρροής της συσκευής).
  • καθορίστε την απαιτούμενη ποσότητα Freon για ανεφοδιασμό του σταθμού μέτρησης χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα βάρη.
  • Μετά την ολοκλήρωση του ανεφοδιασμού, ενεργοποιήστε το κλιματιστικό και ελέγξτε τη λειτουργικότητά του.

  Η πλήρωση κλιματιστικών με freon είναι απαραίτητη. Η βαθμιαία φυσική μείωση του επιπέδου είναι ένα τεχνολογικά αποδεκτό φαινόμενο. Ο λόγος είναι η απουσία απόλυτης στενότητας στις συνδέσεις των αγωγών. Η διαρροή ψυκτικού μέσου σε όγκο που δεν υπερβαίνει το 7% ετησίως θεωρείται φυσιολογική.

  Αρχικά, η φυσική απώλεια του φρεονίου δεν μπορεί να προκαλέσει κάποια ιδιαίτερη ταλαιπωρία, αλλά καθώς αυξάνεται, η παραγωγικότητα του εξοπλισμού πέφτει αισθητά, καθώς το ψυκτικό μέσο δεν επαρκεί για την πλήρη ψύξη του συμπιεστή. Εκτός από την πτώση απόδοσης της συσκευής, η διαρροή του Freon μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση του συμπιεστή και στην εμπλοκή του.

  Η αδυναμία ανεφοδιασμού του κλιματιστικού μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη έξοδο του κλιματικού εξοπλισμού. Δεδομένου ότι ένα τέτοιο στοιχείο της συσκευής ως συμπιεστή είναι δαπανηρό, το συνολικό κόστος της επισκευής του μπορεί να ανέλθει σε ένα εντυπωσιακό ποσό.

  Γεμίστε το κλιματιστικό με freon

  Η πλήρωση του κλιματιστικού με freon είναι μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες συντήρησης κλιματιστικών.

  Σε ποιες περιπτώσεις χρειάζεται να ξαναγεμίσετε το κλιματιστικό με φρέον;

  Ο ανεφοδιασμός με ψυκτικό μέσο εκτελείται κατά τη διάρκεια της αρχικής εγκατάστασης, εάν το μήκος της διαδρομής υπερβαίνει το υπολογισμένο για το καύσιμο του εργοστασίου. Και επίσης, κατά την εκτέλεση περιοδικής συντήρησης. Ο πλήρης ανεφοδιασμός του διαχωρισμένου συστήματος με freon θα απαιτηθεί όχι μόνο μετά την επισκευή, αλλά και οποιαδήποτε άλλη εργασία που σχετίζεται με την αποσυμπίεση του βρόχου φρέον.

  Η εξωτερική μονάδα φορτίζεται με ψυκτικό από το εργοστάσιο. Η ποσότητα του είναι επαρκής για την κανονική λειτουργία του εξοπλισμού αμέσως μετά την εγκατάσταση, αλλά μέχρι ένα ορισμένο μήκος του αγωγού φρέον. Εάν υπάρχει υπερβολή του εκτιμώμενου μήκους, τότε υπάρχει ανάγκη για ανεφοδιασμό. Σε αυτή την περίπτωση, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο υπηρεσιών. Δείχνει την ποσότητα Freon που πρέπει να προσθέσετε σε κάθε επιπλέον μετρητή. Υπολογίστε το βάρος του ξαναγεμισμένου ψυκτικού μέσου και καταγράψτε αυτήν την τιμή στην ετικέτα υπηρεσιών. Τοποθετήστε την γεμάτη ετικέτα μέσα στο προϊόν κοντά στη θύρα πλήρωσης. Για παράδειγμα, στην εσωτερική επιφάνεια του καλύμματος υπηρεσίας.

  1 - την ποσότητα ψυκτικού που φορτίζεται στο προϊόν στο εργοστάσιο, 2 - την ποσότητα ψυκτικού που φορτίζεται επιπρόσθετα στο χώρο. 3 - Συνολική ποσότητα φορτισμένου ψυκτικού μέσου. 4 - περιέχει το φαινόμενο του φαινομένου του φαινομένου του φθοριούχου αερίου, το οποίο καλύπτεται από το πρωτόκολλο του Κιότο. 5 - εξωτερική μονάδα. 6 - κύλινδρος με ψυκτικό μέσο και πολλαπλή για ανεφοδιασμό.

  Προφυλάξεις κατά το ανεφοδιασμό του κλιματιστικού με το φρέον R410A

  Πληρώστε μόνο την καθορισμένη ποσότητα ψυκτικού σε υγρή κατάσταση μέσω της γραμμής υγρού. Δεδομένου ότι αυτό το ψυκτικό μέσο είναι μικτός τύπος ψυκτικού μέσου, η προσθήκη του σε αέρια κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή στη σύνθεσή του. Αυτό θα παρεμποδίσει την κανονική λειτουργία του συστήματος. Πριν από τον ανεφοδιασμό, ελέγξτε αν ο κύλινδρος ψυκτικού εξοπλισμού είναι εξοπλισμένος με σωλήνα σιφωνίου.

  Χρησιμοποιήστε εργαλεία σχεδιασμένα μόνο για ψυκτικό μέσο R410A για να εξασφαλίσετε την απαραίτητη αντίσταση πίεσης και για να αποτρέψετε την είσοδο ξένων υλών στο σύστημα.

  Το σχέδιο της πλήρωσης του κλιματιστικού με freon.

  Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες συντήρησης, οι οποίες απαιτούν το άνοιγμα του συστήματος κυκλοφορίας ψυκτικού μέσου, πρέπει να αντληθεί. Ανάλογα με τον εξοπλισμό, το freon συλλέγεται είτε σε εξωτερική μονάδα είτε σε κυλίνδρους που χρησιμοποιούν σταθμό συλλογής ψυκτικού μέσου.

  Απελευθέρωση αέρα (εκκένωση)

  Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών για την τοποθέτηση των σωληνώσεων, είναι απαραίτητο να απομακρύνεται ο αέρας και να εκτελείται δοκιμή διαρροής αερίου. Εάν είναι απαραίτητο να προσθέσετε ψυκτικό, είναι επίσης απαραίτητο να αφαιρέσετε αέρα από τους σωλήνες κυκλοφορίας ψυκτικού και την εσωτερική μονάδα μέσω αντλίας κενού.

  Ο αέρας πρέπει να αφαιρεθεί από την εσωτερική μονάδα και τον αγωγό. Αν παραμείνει αέρας στους σωλήνες κυκλοφορίας ψυκτικού, αυτό θα έχει επιπτώσεις στο συμπιεστή. Επιπλέον, όχι μόνο μειώνει την απόδοση της ψύξης ή της θέρμανσης, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε δυσλειτουργία του κλιματιστικού. Το ψυκτικό μέσο για την αφαίρεση του αέρα δεν γεμίζει στην εξωτερική μονάδα, επομένως μην αφαιρείτε τον αέρα με φούρνο φούρνου. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε μια αντλία κενού, όπως φαίνεται στην εικόνα.

  Συνδέστε κάθε σωλήνα στην κατάλληλη βαλβίδα στην εξωτερική μονάδα και σφίξτε τα παξιμάδια σύνδεσης. Σφίξτε πρώτα το παξιμάδι με τα χέρια σας και μετά με το κλειδί, εφαρμόζοντας την κατάλληλη ροπή στρέψης.

  Συνδέστε τον εύκαμπτο σωλήνα φόρτισης από την πλευρά χαμηλής πίεσης της πολλαπλής διανομής στη βαλβίδα που διαθέτει σφράγιση, η οποία διαθέτει οπή σέρβις, όπως φαίνεται στην εικόνα. Ανοίξτε την πλευρική βαλβίδα χαμηλής πίεσης της πολλαπλής διανομής αριστερόστροφα. Αφαιρέστε τον αέρα από το σύστημα χρησιμοποιώντας μια αντλία κενού, η οποία θα πρέπει να λειτουργεί για περίπου 15-20 λεπτά. Αυτή είναι η διάρκεια της εκκένωσης για ένα συνηθισμένο σύστημα διαχωρισμού. Για τα συστήματα πολλαπλών και VRF, συνιστάται να αντλείται για τουλάχιστον 1 ώρα.

  Για το ψυκτικό R410A, χρησιμοποιήστε ξεχωριστή αντλία κενού. Η χρήση μίας μόνο αντλίας κενού για όλες τις ποιότητες ψυκτικού μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία.

  Μη συμπυκνωμένες ακαθαρσίες

  Πρόσφατα, κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας, η παρουσία μη συμπυκνώσιμων ακαθαρσιών απαντάται όλο και περισσότερο στο σύστημα. Η ευθύνη είναι, πρώτον, ένας μεγάλος αριθμός αναλφάβητων ανεφοδιασμών που δεν έχουν ειδική εκπαίδευση και εμπειρία στην υπηρεσία ψυκτικού εξοπλισμού. Μόλις παρακολουθήσετε ένα βίντεο από το Internet "πώς να γεμίσετε το κλιματιστικό"Πιστεύουν ήδη ότι όλοι γνωρίζουν και αποστέλλονται για να ανεφοδιάζουν τα κλιματιστικά. Δεύτερον, ένας μεγάλος αριθμός παραχαραγμένων φτηνών φτηνών που έρχονται στην αγορά μας. Τρίτον, παραβίαση της τεχνολογίας των εγκαταστάσεων εγκατάστασης. Για παράδειγμα, το υπόλοιπο του αζώτου στο σύστημα μετά την εκτέλεση του πρεσάρισμα των σωλήνων για τον έλεγχο των συνδέσεων για διαρροές.

  Επικοινωνήστε μόνο με εξειδικευμένες εταιρείες για την εγκατάσταση και συντήρηση των κλιματιστικών.

  Δοκιμή διαρροής

  Κλείστε την πλευρική βαλβίδα χαμηλής πίεσης πολλαπλής ροής δεξιόστροφα Βεβαιωθείτε ότι μετά από περίπου 10 λεπτά το περιτύπωμα δείχνει πίεση -0,1 MPa (-760 mmHg). Αυτή η διαδικασία είναι πολύ σημαντική για να αποφευχθεί η διαρροή αερίου. Απενεργοποιήστε την αντλία κενού. Αποσυνδέστε τον εύκαμπτο σωλήνα από την πλευρά χαμηλής πίεσης της πολλαπλής διανομής.

  Τοποθετήστε τα βύσματα βαλβίδων στην ανοικτή θέση, τόσο στις πλευρές του υγρού ψυκτικού μέσου όσο και στις πλευρές του αέριου ψυκτικού μέσου. Βιδώστε τα καπάκια στις ράβδους των βαλβίδων και το πώμα στην τρύπα παροχής. Στη συνέχεια, σφίξτε τις με ροπή στρέψης χρησιμοποιώντας ένα δυναμόκλειδο. Το ψυκτικό μπορεί να διαρρεύσει αργά, ακόμα κι αν η βαλβίδα διακοπής είναι εντελώς κλειστή. Επομένως, μην αφαιρείτε τα παξιμάδια σύνδεσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει διαρροή αερίου. Σε αυτό το στάδιο, ελέγξτε ιδιαίτερα ότι δεν υπάρχει διαρροή αερίου μέσω των καπακιών βαλβίδων των βαλβίδων και του καπακιού της θυρίδας εξυπηρέτησης της βαλβίδας 3 κατευθύνσεων. Χρησιμοποιώντας σαπουνόνερο ή ανιχνευτή διαρροών (ανιχνευτής διαρροών), ελέγξτε για διαρροή αερίου από τις φλόγες των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων και το στέλεχος της βαλβίδας. Στο τέλος της δοκιμής, σκουπίστε το σαπουνόνερο.

  Τι θα βοηθήσει να αποφευχθεί η διαρροή;

  Πρώτα απ 'όλα, αυτό είναι μια ποιοτική καύση - μια σαφής, ομοιόμορφη, χωρίς φούσκες. Κάντε μια καλή δουλειά και να κυριαρχήσει αυτή τη σημαντική λειτουργία για το κόψιμο των σωλήνων και μόνο μετά από αυτή την έναρξη των εργασιών στην περιοχή.

  Ευθυγραμμίστε τα κέντρα και των δύο υποδοχών και σφίξτε τα παξιμάδια με το χέρι για 3-4 στροφές και στη συνέχεια σφίξτε τα με ένα κλειδί ροπής. Όταν σφίγγετε τα παξιμάδια σύνδεσης, χρησιμοποιήστε μόνο ένα δυναμόκλειδο για να αποφύγετε τη ζημία στα παξιμάδια σύνδεσης και τις διαρροές αερίου.

  Πλήρωση κλιματιστικών με freon

  Αιτίες της διαρροής Freon

  Το διαχωριστικό σύστημα αποτελείται από δύο μονάδες - εξωτερικές και εσωτερικές, οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους με χάλκινους σωλήνες - διαδρομή freon.

  Η σύνδεση της τροχιάς με τα ίδια τα μπλοκ πραγματοποιείται με τη βοήθεια περικοχλίων και κυλίνδρων μέσω των οποίων λαμβάνει χώρα διαρροή Freon. Η πυκνότητα αυτών των συνδέσεων εξαρτάται από την ποιότητα της εγκατάστασης.

  Μια άλλη πηγή διαρροής του φρεονίου είναι ρωγμές και συρίγγια που εμφανίζονται στο ίδιο το κοντίσιονερ. Ο λόγος εμφάνισής τους σε δονήσεις που οφείλονται στη λειτουργία του συμπιεστή και του ανεμιστήρα, ενώ οι εσωτερικοί σωλήνες τρίβονται.

  Επίσης, μπορεί να εμφανιστεί διαρροή στη θέση συγκόλλησης των εσωτερικών τμημάτων του κλιματιστικού, για παράδειγμα του συμπιεστή.

  Συμπτώματα έλλειψης ψυκτικού μέσου

  • Επιδείνωση της ψύξης ή πλήρης απουσία της
  • Βύθιση των βαλβίδων εξωτερικής μονάδας
  • Στεγανότητα στον εναλλάκτη θερμότητας της εσωτερικής μονάδας
  • Λάδι σε σωλήνες

  Φυσικά, η υποβάθμιση της ψύξης μπορεί να οφείλεται σε άλλους λόγους, αλλά πρώτα απ 'όλα είναι απαραίτητο να ελέγξετε την πίεση του Freon στο σύστημα.

  Μερικές φορές ολόκληρος ο εναλλάκτης θερμότητας της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος καλύπτεται από πάγο. Σε αυτή την περίπτωση, ο παγετός μπορεί ακόμη και να πετάξει έξω από το κλιματιστικό στο δωμάτιο.

  Το κύκλωμα ψυκτικού περιέχει πάντα λάδι, το οποίο είναι απαραίτητο για την ψύξη του λιπαντικού του συμπιεστή.

  Και αν το σύστημα δεν είναι σφραγισμένο, τότε σε σημεία διαρροής υπάρχει λάδι, για παράδειγμα, στα παξιμάδια της εξωτερικής ή της εσωτερικής μονάδας

  Περιοδικότητα του ανεφοδιασμού των κλιματιστικών

  Διαχωρισμένα συστήματα

  Συχνά μας τίθεται η ερώτηση, αλλά πόσο συχνά είναι απαραίτητο να ανεφοδιάζεται το κλιματιστικό;

  Είναι αδύνατο να προσδιοριστεί με ακρίβεια ο χρόνος του ανεφοδιασμού, καθώς αυτό εξαρτάται από την ποιότητα της εγκατάστασης, καθώς και από την ποιότητα του κλιματιστικού.

  Είναι καλύτερα να εστιάσετε στα σημάδια που δείχνουν έλλειψη freon.

  Αλλά σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερα να ελέγχετε την παρουσία φρέον στο σύστημα τουλάχιστον κάθε δύο χρόνια.

  Είναι βολικό να το κάνετε σε συνδυασμό με τον καθαρισμό του κλιματιστικού, δηλαδή για την εξυπηρέτηση μετά την πώληση.

  Κινητά και Παράθυρα Κλιματιστικά

  Αυτοί οι τύποι κλιματιστικών συναρμολογούνται σε ένα ενιαίο περίβλημα και όλες οι συνδέσεις είναι εσωτερικές και κατασκευάζονται στο εργοστάσιο με συγκόλληση.

  Αυτά τα κλιματιστικά χρειάζονται πολύ λίγο ανεφοδιασμό. Αλλά η ιδιαιτερότητά τους είναι ότι δεν μπορούν να επαναφορτιστούν - είναι απαραίτητο να ξαναγεμίσει ολόκληρο το σύστημα.

  Θα χρειαστεί να ανεφοδιάσετε το κλιματιστικό και μετά από κάποια επισκευή:

  • αντικατάσταση του συμπιεστή
  • αντικατάσταση της τετράοδης βαλβίδας
  • αντικατάσταση της θύρας πλήρωσης
  • μετά από ζημιά στους εναλλάκτες θερμότητας - συμπυκνωτή ή εξατμιστή
  • μετά από βλάβη των σωλήνων φρέον

  Ανεφοδιασμός του κλιματιστικού

  157 Masters

  Τιμές: από 6000 έως 21.000 / τεμ.

  Τιμές: από 399 έως 60 000 / usl.

  Τιμές: από 199 έως 4000 / usl.

  Τιμές: από 1499 έως 5000 / usl.

  Τιμές: από 199 έως 8000 / usl.

  • Ανεφοδιασμός κλιματιστικού - 156 πλοίαρχοι στο PROFI.RU
  • 2666 σχόλια των μηχανικών εξυπηρέτησης
  • Ανεφοδιασμός κλιματιστικού στη Μόσχα από 1499 ρούβλια / USL.

  Πού να ξεκινήσετε;

  Διευκρινίστε ποιος πλοίαρχος ψάχνετε

  Πάρτε από τους πλοιάρχους της προσφοράς με την τιμή

  Επικοινωνήστε απευθείας και επιλέξτε το καλύτερο για εσάς

  Πώς να γεμίσετε ένα split σύστημα με freon με τα χέρια σας

  Ο Freon είναι αέριο. Το άλλο του όνομα είναι ψυκτικό. Όλα τα σύγχρονα συστήματα split είναι γεμάτα με ένα τέτοιο αέριο, το οποίο βοηθά στην παραγωγή ανταλλαγής θερμότητας, που κάνει το δωμάτιο είτε ψυχρότερο είτε θερμότερο. Όταν το ψυκτικό μέσο ελαχιστοποιείται λόγω της διαρροής του, διακόπτεται η κανονική του λειτουργία. Η χωρητικότητα ψύξης έχει χαθεί. Μια συχνή καταγγελία από τους πελάτες: "το σύστημα split ξεκίνησε να φυσάει με ζεστό αέρα" - κατά κανόνα αυτό συμβαίνει λόγω έλλειψης freon στο σύστημα.

  Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για το πώς να γεμίσετε το split σύστημα με freon.

  Πώς να προσδιορίσετε πότε πρέπει να γεμίσετε ένα σύστημα split;

  Σημεία διαρροής φρέον σε οικιακά κλιματιστικά:

  1. Πρώτα απ 'όλα, μείωση της ικανότητας ψύξης. Το σύστημα θα κρυώσει ελάχιστα, δηλαδή, σχεδόν ή δεν θα γίνει αισθητή διαφορά με τον αέρα του δωματίου.
  2. Κατεψυγμένοι εξωτερικοί γερανοί. Όταν το διαχωριστικό σύστημα λειτουργεί για ψύξη, μπορείτε να δείτε τις βρύσες της εξωτερικής μονάδας, από όπου προέρχονται οι σωλήνες φρέον. Ένας από τους γερανούς μπορεί να καταψυχθεί ή να καλυφθεί με παγετό. Εάν δεν υπάρχει απολύτως ψυκτικό μέσο στο σύστημα, και οι δύο γερανοί θα είναι ζεστοί στη θερμοκρασία, όχι σε κρύο.
  3. Συμβαίνει ότι όταν υπάρχει διαρροή στις κυλινδρικές αρθρώσεις της εξωτερικής μονάδας, εμφανίζεται ένα λεκέ με λάδι δίπλα στις βρύσες.

  Πριν να ανεφοδιάσετε το σύστημα split με τα χέρια σας, πρέπει να βεβαιωθείτε για πολλά πράγματα:

  1. Οι εναλλάκτες θερμότητας των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων είναι καθαροί, δεν είναι φραγμένοι με κάτω και άλλες ακαθαρσίες. Τα φίλτρα εσωτερικής μονάδας είναι καθαρά. Σχετικά με τον τρόπο καθαρισμού του κλιματιστικού στο σπίτι σας συζητήσαμε στο προηγούμενο άρθρο.
  2. Το κλιματιστικό σας εκκινεί σε κατάσταση ψύξης και αρχίζει να ρέει ψυχρός ή κρύος αέρας από την εσωτερική μονάδα. Αυτό δείχνει ότι ο συμπιεστής έχει ξεκινήσει.
  3. Ο ανεμιστήρας των εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων λειτουργεί και περιστρέφεται αρκετά γρήγορα.
  4. Μετρήστε τη διαφορά θερμοκρασίας αέρα στην είσοδο της εσωτερικής μονάδας τοποθετώντας το θερμόμετρο όχι στην κορυφή της εσωτερικής μονάδας και στην έξοδο από αυτήν, όπου η ροή αέρα εκτονώνεται. Θεωρείται ο κανόνας εάν το σύστημά σας μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία εισερχόμενου αέρα τουλάχιστον κατά 10 μοίρες. Εάν ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος από 10 μοίρες (για παράδειγμα, σε ένα δωμάτιο 30 μοίρες, και τα χτυπήματα split 18, αντίστοιχα, η διαφορά είναι 12 μοίρες) τότε δεν χρειάζεται ανεφοδιασμός. Εάν είναι μικρότερη από 10, τότε είναι απαραίτητη.

  Αν πληρούνται όλα αυτά τα σημεία, προχωρήστε περισσότερο.

  Από τα εργαλεία για ανεφοδιασμό θα χρειαστείτε:

  1. Ρυθμιζόμενο κλειδί για το ξεβίδωμα του καπακιού στη βρύση της εξωτερικής μονάδας. Η κατά προσέγγιση τιμή είναι 200-500 ρούβλια. Μπορείτε να κάνετε με πένσες ή συμβατικό κλειδί.
  2. Για να ελεγχθεί η στάθμη του φρέον στο διαχωρισμένο σύστημα, απαιτείται μια πολλαπλή μανόμετρο χαμηλής πίεσης. Η τιμή είναι περίπου 500-1000 ρούβλια.
  3. Δύο εύκαμπτοι σωλήνες για τον συλλέκτη μανόμετρου για τον οποίο θα αντληθεί το ψυκτικό μέσο στο σύστημα. Ένα σύνολο σωλήνων των 800-1500 ρούβλια.
  4. Σε περίπτωση που διαθέτετε ένα σύγχρονο split σύστημα που λειτουργεί με R410a ψυκτικό, τότε θα χρειαστείτε έναν προσαρμογέα από R410a σε R22. Το κόστος των 200-300 ρούβλια.
  5. Το ίδιο το φρέον είναι R22 ή R410a. Ποιο από αυτά είναι τοποθετημένο μακριά από εσάς, μπορείτε να το μάθετε κοιτάζοντας την πινακίδα της εσωτερικής ή εξωτερικής μονάδας. Με έναν εφάπαξ ανεφοδιασμό του εγχώριου συστήματος, είναι κατάλληλο ένα μικρό μπαλόνι με βάρος 1 kg. Η τιμή είναι 800-1200 ρούβλια.

  Σύνολο με ελάχιστο κόστος πηγαίνει 200 ​​+ 500 + 800 + 200 + 800 = 2500 ρούβλια.

  Πόσο freon είναι απαραίτητο για να ανεφοδιάσετε με καύσιμα ένα οικιακό κλιματιστικό;

  Στο διαχωρισμένο σύστημα έως 20 m2 (7-ka) - περίπου 450-550 γραμμάρια φρεονίου. Έως 25 m2 (9-ka) είναι ήδη 500-600 γραμμάρια, και σε συστήματα μέχρι 35 m2 (12-ka) - 600-800 γραμμάρια. Έχουμε ήδη πει ότι το freon είναι ένα αέριο και σε διαφορετικές θερμοκρασίες περιβάλλοντος είτε επεκτείνεται είτε συστέλλεται. Σε ένα μανόμετρο με την ίδια ποσότητα ψυκτικού μπορεί να εμφανιστεί διαφορετική πίεση στο σύστημα. Πάνω για να γεμίσει το split είναι καλύτερο όταν ο δρόμος είναι αρκετά ζεστός, ακόμη και ζεστός. Πάνω από 25 μοίρες.

  • Το Freon R22 δεν γεμίζει περισσότερο από 4,8 ατμόσφαιρες.
  • R410a δεν υπερβαίνει τις 8,4 ατμόσφαιρες.

  Αυτή η πίεση λαμβάνεται από την προσωπική πείρα ανεφοδιασμού οικιακών κλιματιστικών και μπορεί να διαφέρει από τα πρότυπα άλλων πλοίαρχων.

  Η σειρά του ανεξάρτητου ανεφοδιασμού με φρέον στο διαχωρισμένο σύστημα

  1. Ενεργοποιήστε τη σχισμή για ψύξη και τη μεγαλύτερη δύναμη φουσκώματος (συνήθως ρυθμίζεται στο τηλεχειριστήριο με τα κουμπιά "Ανεμιστήρας" ή με το εικονίδιο του ανεμιστήρα).
  2. Ξεβιδώστε το βύσμα της βαλβίδας στην εξωτερική μονάδα.
  3. Βγάλτε τον εύκαμπτο σωλήνα με μια επίπεδη πλευρά στο μετρητή χαμηλής πίεσης. Συνήθως από το κάτω μέρος. Ελέγξτε ότι η βαλβίδα μέτρησης πίεσης βρίσκεται στην κλειστή θέση.
  4. Περιστρέψτε τον εύκαμπτο σωλήνα με ένα μανόμετρο στη βρύση του αποσυνδεδεμένου πρώιμου βύσματος.
  5. Όταν ξεκινήσει ο συμπιεστής, η πίεση στο μανόμετρο θα πέσει. Αν η πίεση είναι κοντά στο 0 ή κάτω από το μηδέν, τότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι το σύστημα έχει μια σοβαρή διαρροή, χωρίς να αφαιρέσετε ένα ολόκληρο έμπειρος φρέον θα ρέει μακριά με το χρόνο, τη σταδιακή μείωση των πόρων της αντικατάστασης συμπιεστή αξίζει λύτρα ενός βασιλιά. Ναι, και το ίδιο το ψυγμένο με ψυκτικό μέσο αξίζει πολύ. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να βρεθεί και να εξαλειφθεί η διαρροή, να εκκενωθεί το σύστημα, και στη συνέχεια με ακρίβεια σε γραμμάρια για να γεμίσει η διαίρεση.
  6. Σφίξτε το δεύτερο σωλήνα στο μετρητή πίεσης με ομοιόμορφη πλευρά. Κατά κανόνα στα αριστερά.
  7. Το άλλο άκρο του εύκαμπτου σωλήνα πρέπει να βιδωθεί σε μια κασέτα Freon.
  8. Ανοίξτε τη βαλβίδα στον κύλινδρο.
  9. Ελαφρώς ξεβιδώστε εύκαμπτο σωλήνα που εκτείνεται από τον κύλινδρο σε ένα μετρητή πίεσης στον τόπο όπου βιδώνεται το μανόμετρο, το αέριο αναγκάζεται έξω από το σωλήνα αέρα (περίπου 2-3 ​​δευτερόλεπτα) και σταθερά σύσφιξη του πίσω.
  10. Κάνετε το ίδιο και με τον άλλο σωλήνα που πηγαίνει από τη βαλβίδα της εξωτερικής μονάδας στο μανόμετρο. Στον τόπο όπου αναβλύζει το μανόμετρο, στρίψτε ελαφρά τον εύκαμπτο σωλήνα για να βγείτε από τον αέρα.
  11. Ανοίξτε τη βαλβίδα στο μανόμετρο γεμίστε τη σχισμή. Προσπαθήστε να ανοίξετε τη βαλβίδα σε πλήρη, αλλά ελαφρώς προσθέστε ψυκτικό στο σύστημα.

  Μετά την επαναπλήρωση του συστήματος:

  1. Κλείνετε τη βαλβίδα στο μανόμετρο.
  2. Κλείστε τη βαλβίδα στον κύλινδρο.
  3. Ξεβιδώστε τον εύκαμπτο σωλήνα από το μπαλόνι και έπειτα από το μανόμετρο.
  4. Ξεβιδώστε τον εύκαμπτο σωλήνα από τη βρύση της εξωτερικής μονάδας. Είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό σε προστατευτικά γάντια ή σε πανί, έτσι ώστε το ψυκτικό να μην πέσει στο χέρι σας όταν ξεβιδώσετε τον εύκαμπτο σωλήνα. Στη συνέχεια, από το ίδιο το όργανο μέτρησης πίεσης.
  5. Περιστρέψτε το τυφλό βύσμα της εξωτερικής μονάδας.
  6. Όλα! Το διαχωρισμένο σύστημα σας ξαναγεμίζει.

  Πόσο συχνά χρειάζομαι να ανεφοδιάσω το κλιματιστικό στο σπίτι;

  Συμβαίνει ότι μετά από λίγο μετά την εγκατάσταση του split, για παράδειγμα μερικά χρόνια, μπορεί να παρατηρήσετε ότι το σύστημά σας άρχισε να κρυώνει όχι όπως πριν. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην ασήμαντη επιτρεπτή διαρροή του φρέον στις κυλινδρικές αρθρώσεις. Συνήθως αυτό είναι το 5-7% του συνολικού ποσού ανά έτος. Στη συνέχεια κάθε λίγα χρόνια ανεφοδιασμού των 100-200 γραμμαρίων Freon για την εξυπηρέτηση του διαχωρισμένου συστήματος θα είναι σχεδόν ανεπαίσθητα οικονομικά. Αν πρέπει να ανεφοδιάσετε φρέον κάθε χρόνο, θα πρέπει να σκεφτείτε για την εύρεση και την εξάλειψη της διαρροής, φυσικά, από ειδικούς.

  Με την πρώτη ματιά, η διαδικασία πλήρωσης ενός συστήματος διαχωρισμού με τα χέρια τους, μπορεί να μην φαίνεται πολύ δύσκολο, αλλά αξίζει να αναφερθεί ότι θα πρέπει να δαπανήσουν για τον εξοπλισμό και ότι το μανόμετρο με σωλήνες, προσαρμογείς και μπορεί η ίδια φρέον.

  Εάν δεν θέλετε να επιβαρύνεστε με περιττές ανησυχίες, τότε είναι καλύτερο να εμπιστευτείτε αυτό το ζήτημα σε έμπειρους δασκάλους που γνωρίζουν όλες τις αποχρώσεις κατά το ανεφοδιασμό κλιματιστικών και δεν θα βλάψουν το σύστημά σας. Μετά από όλα, λόγω της έλλειψης φρέον, η περίσσεια του συστήματος επιταχύνει τη διαδικασία της φθοράς του συμπιεστή, η κατανομή των οποίων θα οδηγήσει σε δαπανηρές επισκευές.

  Πάρτε μια δωρεάν διαβούλευση

  Απλά αφήστε ένα αίτημα και ο ειδικός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας!

  Πλήρεις οδηγίες για το ανεφοδιασμό των οικιακών κλιματιστικών

  Είδος όλη μέρα και νύχτα! Σήμερα στο άρθρο θα μιλήσουμε για το ανεφοδιασμό ενός διαχωρισμένου συστήματος. Κατά τη λειτουργία του ή αμέσως

  μετά από μια κακή εγκατάσταση, μπορείτε να εντοπίσετε την έλλειψη ψυκτικού (freon) στο σύστημα. Εάν η αιτία της διαρροής είναι σφάλμα εργοστασίου (διαρροή καλοριφέρ της εσωτερικής ή εξωτερικής μονάδας), αυτό συμβαίνει συνήθως κατά την εγκατάσταση της συσκευής. Εάν δεν αποκαλύφθηκε ο εργοστασιακός γάμος, οι κύριοι λόγοι για τη διαρροή είναι μόνο δύο:

  • Ο πρώτος λόγος είναι τα σφάλματα εγκατάστασης (περίπου το 80% των περιπτώσεων διαρροής). Τις περισσότερες φορές αυτό οφείλεται σε κακή ποιότητα κύλισης χαλκοσωλήνων. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να εντοπίσετε και να εξαλείψετε την αιτία της διαρροής πριν γεμίσετε το "condder".
  • Ο δεύτερος λόγος είναι μια φυσική διαρροή (αν μπορείτε να το πείτε). Αν και, θεωρητικά, ο βρόχος φρέον πρέπει να είναι αεροστεγής. Ακόμη και σε ακριβά μοντέλα, δεν αποκλείεται η ασήμαντη έξοδος ψυκτικού μέσω των συνδέσεων και των βαλβίδων εξυπηρέτησης.

  Η διαδικασία ανεφοδιασμού του κλιματιστικού με το ψυκτικό μέσο είναι σύντομη, αλλά απαιτεί προσοχή, προσοχή και κατανόηση της όλης διαδικασίας. Τα παραμικρά σφάλματα στο φρέον "ένεση" μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρή βλάβη του διαχωρισμένου συστήματος. Και μπορείτε να υποφέρετε τον εαυτό σας. Επομένως, δεν είναι σκόπιμο να πραγματοποιηθεί αυτή η λειτουργία χωρίς τη γνώση του κλιματιστικού.

  Συμπληρωματικό σύστημα διαχωρισμού

  Φανταστείτε ότι η αιτία της διαρροής που έχουμε ήδη βρει και εξαλείψει. Τώρα πρέπει να ολοκληρώσετε τον ανεφοδιασμό του κλιματιστικού. Τι πρέπει να κάνουμε:

  1. Βγάζουμε τα απομεινάρια του φρέον στο σύστημα. Για αυτό, στο εξωτερικό μπλοκ Ξεβιδώστε τα παξιμάδια των σωλήνων χαλκού αριστερόστροφα.
  2. Όταν όλο το αέριο εξαερίζεται, σφίγγουμε τα παξιμάδια με τους σωλήνες πίσω.
  3. Συνδέουμε τον αριστερό εύκαμπτο σωλήνα του μανόμετρο στην εξωτερική μονάδα (στην οποία είναι κατάλληλος ένας μεγάλης διαμέτρου σωλήνας). Ο μεσαίος σωλήνας του μανόμετρου συνδέεται με την αντλία κενού. Ανοίγουμε με ένα εξάγωνο και τους δύο γερανούς στο εξωτερικό μπλοκ, έτσι ώστε ο αέρας αντλείται έπειτα από όλο το σύστημα (από την εσωτερική και εξωτερική μονάδα και από τους σωλήνες).
  4. Ξεκινάμε την αντλία και ανοίγουμε την αριστερή βαλβίδα στο μανόμετρο (αριστερόστροφα).
  5. Περιμένουμε για αρκετά λεπτά ενώ ο αέρας "αντλείται έξω". Για μικρά κλιματιστικά (μέχρι 2,7 kW ισχύος) και σύντομη "διαδρομή" (μέχρι 5 μέτρα), περιμένετε 8 έως 10 λεπτά.
  6. Μετά την "άντληση" του αέρα επικαλύπτοντας την αριστερή βαλβίδα του μανόμετρο και αμέσως μετά απενεργοποιήσαμε την αντλία. Εξετάζουμε τις μετρήσεις των μετρητών πίεσης (το βέλος πρέπει να είναι στη θέση "-1").
  7. Στη συνέχεια, αποσυνδέουμε τον MEDIUM σωλήνα του μανόμετρο από την αντλία και συνδέουμε τη φιάλη με τη φρέον.
  8. Ανοίγουμε το κρουνό στον κύλινδρο, γυρίζουμε το και το βάζουμε στις ζυγαριές. Για να ψύξετε το ψυκτικό υγρό σε υγρή κατάσταση.
  9. Ανοίγουμε για λίγα δευτερόλεπτα τους σωστούς μετρητές του μανόμετρου (περίπου 3-5 δευτερόλεπτα, μέχρι να βγει το υγρό φρέον). Για να συμπιεστεί ο αέρας από τα όργανα μέτρησης πίεσης, έτσι ώστε να μην εισέλθει στη συσκευή κλιματισμού στη συνέχεια.
  10. Τέλος, γυρίζουμε στην έγχυση ψυκτικού μέσου. Βρίσκουμε στην πινακίδα του κλιματιστικού το σωστό ποσό Freon. Επαναφέρετε την ισορροπία. Στη συνέχεια, ανοίξτε περιοδικά τους αριστερούς μετρητές του μανόμετρου και αυστηρά τις κλίμακες Ελέγξτε την ποσότητα του φρέον (εισάγεται στο κλιματιστικό). Όταν γεμίσει το σωστό βάρος Freon, κλείστε την αριστερή βαλβίδα του μανόμετρου.
  11. Στη συνέχεια, κλείστε το κρουνό στη δεξαμενή με φρέον. Βγάζουμε το υπόλοιπο φρέον από το μανόμετρο ανοίγοντας τους ΔΕΚΤΕΣ μετρητές του μανόμετρου.
  12. Αποσυνδέστε τον αριστερό σωλήνα του μανόμετρο από το κλιματιστικό. Προσοχή παρακαλώ. εδώ πρέπει να είστε SUPER καθαρό και πολύ γρήγορα να ξεβιδώσετε τον εύκαμπτο σωλήνα, έτσι ώστε να μην καίγεται freon (πάντα φοράει γάντια). Ακόμη και ειδικοί με εμπειρία μπορεί να υποφέρουν κατά τη διάρκεια αυτής της λειτουργίας.

  Τι άλλο πρέπει να ξέρετε:

  Σε οικιακά κλιματιστικά, χρησιμοποιούνται τρεις τύποι φρέον. Το πολυ-συστατικό freon της μάρκας R410 ήρθε να αντικαταστήσει το R22 (καταστροφή όζοντος). Στη συνέχεια εμφανίστηκε το freon R32. Ένα από τα συστατικά 32 και 410 φρεόνια είναι πιο ασταθές. Εάν υπάρχει διαρροή, αλλάζει η σύνθεση του ψυκτικού μέσου. Για να εξασφαλιστεί η τέλεια σύνθεση αυτών των φρέον, δεν εξαιρείται πλήρης επαναπλήρωση. Ενώ η παλιά R22 μπορεί απλώς να αναπληρωθεί.

  Στη διαδικασία εργασίας με το freon είναι απαραίτητο να τηρούνται οι προφυλάξεις ασφαλείας, οι απρόσεκτες ενέργειες μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρά εγκαύματα. Εάν δεν είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας, τότε μην χειρίζεστε αυτό το ζήτημα. Αφήστε τα σχόλιά σας αν το άρθρο ήταν χρήσιμο! Σας συνιστώ να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο, το οποίο δείχνει σαφώς όλη τη διαδικασία πλήρωσης.

  Διαθέτει συστήματα σπλήνας ανεφοδιασμού και κλιματιστικά όπως απαιτείται

  Με τον καιρό, η ποσότητα του φρέον στο κλιματιστικό πέφτει. Αυτό μπορεί να προκληθεί είτε από φυσικά αίτια είτε από διαταραχές στη λειτουργία του διαχωρισμένου συστήματος. Ωστόσο, ανεξάρτητα από τη ρίζα του προβλήματος, είναι απαραίτητο να το ανεφοδιάζουμε τακτικά. Διαφορετικά, μπορεί να ξεκινήσουν σοβαρότερα προβλήματα, μέχρι την καταστροφή του συστήματος κλιματισμού. Επομένως, κάθε ιδιοκτήτης ενός διαχωρισμένου συστήματος πρέπει να γνωρίζει τι χρεώνει τα κλιματιστικά, πώς εφαρμόζεται και πότε. Συνήθως συνιστάται να απευθύνετε αυτή την ερώτηση σε ειδικούς, αλλά εάν κατανοήσετε πλήρως το πρόβλημα, μπορείτε να το επιλύσετε μόνοι σας.

  Με τον καιρό, το κλιματιστικό θα χρειαστεί να γεμίσει με φρέον

  Επιλογή γεμίσματος για συστήματα σπειροειδούς

  Ως ψυκτικό μέσο για οικιακά κλιματιστικά, χρησιμοποιείται φρέον. Πρόκειται για ένα άχρωμο υγρό ή αέριο, ασφαλές για τον άνθρωπο, η εξάτμιση του οποίου συνοδεύεται από ενδοθερμική αντίδραση, δηλαδή απορρόφηση θερμότητας και συμπύκνωση - εξώθερμη ή έκκριση. Αυτές οι διαδικασίες αποτέλεσαν τη βάση για τη λειτουργία του διαχωρισμένου συστήματος. Όταν το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο, το λιώσιμο αρχίζει να εξατμίζεται, απορροφώντας θερμότητα από το περιβάλλον δωμάτιο, και στη συνέχεια πηγαίνει στον συμπυκνωτή, όπου απελευθερώνει την απορροφούμενη ενέργεια στο δρόμο.

  Κανονικά, τρία είδη αυτής της ουσίας χρησιμοποιούνται για τη φόρτωση κλιματιστικών με freon:

  Διφθοροχλωρομεθάνιο (Freon R-22)

  Αυτή τη στιγμή, να θέσει ήδη κάποιους περιορισμούς στις διάφορες χώρες όσον αφορά τη χρήση και το χειρισμό του ψυκτικού μέσου καθώς έχει αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Ωστόσο, R-22, σύστημα κλιματισμού επαναπλήρωση φρέον είναι αρκετά αποτελεσματική, δεδομένου ότι είναι σε θέση να κρυώσει το δωμάτιο σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, εξαιτίας των οποίων, εκτός από το σύστημα χρέωσης διάσπαση, η ουσία αυτή χρησιμοποιείται επίσης σε βιομηχανικές περιοχές ή σε συνεργασία με ψυγεία.

  Freon R-410Α

  Σε αντίθεση με το διφθοροχλωρομεθάνιο, το R-410A έχει μικρότερο αντίκτυπο στις περιβαλλοντικές παραμέτρους, καθώς έχει μεγαλύτερο συντελεστή απόδοσης παρά το μάλλον υψηλό δυναμικό θέρμανσης του πλανήτη. Επιπλέον, αυτό το φρέον δεν περιέχει χλώριο, επομένως δεν επηρεάζει τη στιβάδα του όζοντος του πλανήτη. Ωστόσο, υπάρχει ένα μάλλον σημαντικό μειονέκτημα - ο ανεφοδιασμός του κλιματιστικού με φρέον αυτού του τύπου είναι δυνατός μόνο εάν η διαρροή αερίου δεν υπερβαίνει το 40%.

  Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ψυκτικό R-410A αποτελείται από δύο διαφορετικά συστατικά, τα οποία μπορούν να αλλάξουν τον λόγο τους με ακατάλληλη τροφοδοσία. Συνεπώς, αν έχει ξεπεράσει το 40% του αερίου, απαιτείται πλήρης αναμόρφωση του κλιματιστικού.

  Freon R-407c

  Το ψυκτικό αυτό είναι ένα ζεοτροπικό μίγμα που αποτελείται από τρία συστατικά: R-32-23%, R-125-25%, R-134a-52%. Όπως και στη σύνθεση του ψυκτικού R-410A, αυτό το φρέον δεν περιέχει χλώριο, επομένως, η περιβαλλοντική επίπτωση είναι μικρότερη από αυτή του διφθοροχλωρομεθανίου. Ωστόσο, σε πολλές από τις παραμέτρους τους, οι ουσίες αυτές είναι πολύ παρόμοιες, γι 'αυτό και ο ανεφοδιασμός των διαχωρισμένων συστημάτων με φρέον R-407c γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι με τη διαρροή αυτού του ψυκτικού δεν μπορεί να γίνει ανεφοδιασμός με οικιακά κλιματιστικά, επειδή τα συστατικά του εξατμίζονται γρήγορα. Ωστόσο, δεν βρέθηκαν στοιχεία για αυτό.

  Συνήθως, εάν το διαχωρισμένο σύστημα χάνει μέρος της φόρτισης, φορτίζεται με το κατάλληλο φρέον. Αλλά αυτό μπορεί να συνοδεύεται από απώλεια απόδοσης μέχρι 10% μετά από αρκετούς κύκλους. Σε άλλες περιπτώσεις, τα χαρακτηριστικά συνήθως παραμένουν σταθερά. Αλλά μπορεί επίσης να γίνει πλήρης αντικατάσταση του φρέον στο κλιματιστικό.

  Το Freon R-407c είναι κάπως ασφαλέστερο από άλλα ψυκτικά μέσα

  Πώς να μάθετε για την ανάγκη για ανεφοδιασμό καυσίμων

  Υπάρχουν μερικά «συμπτώματα» που καθιστούν σαφές στον ιδιοκτήτη ενός split σύστημα όταν χρειάζεται να ανεφοδιάσετε το κλιματιστικό. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Στις επικοινωνίες του εξωτερικού συγκροτήματος του συστήματος κλιματισμού, του παγετού και του πάγου.
  • η εμφάνιση ελαίου σε σωλήνες με φρέον ·
  • το κλιματιστικό αρχίζει να χάνει την αποτελεσματικότητά του.

  Για να ελέγξετε την υποβάθμιση της ποιότητας ψύξης του κλιματιστικού, μετράται συνήθως η θερμοκρασία του αέρα στην είσοδο και την έξοδο της εσωτερικής μονάδας. Έτσι, η διαφορά μεταξύ τους δεν πρέπει να είναι πάνω από 12 βαθμούς Κελσίου. Διαφορετικά, συνιστάται να σταματήσετε προσωρινά τη λειτουργία του διαχωρισμένου συστήματος και να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό που ξέρει πώς να ξαναγεμίσει το κλιματιστικό με freon.

  Μεταξύ άλλων, εάν η επισκευή ήταν κλιματισμός, ο ανεφοδιασμός είναι επίσης απαραίτητη προϋπόθεση για την περαιτέρω λειτουργία του συστήματος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να παρουσιαστεί διαρροή αερίου κατά την αντικατάσταση εξαρτημάτων συμπιεστή ή άλλων εξαρτημάτων.

  Συνήθως, το κλιματιστικό του σπιτιού χρεώνεται μία φορά το χρόνο. Η έλλειψη ψυκτικού μπορεί όχι μόνο να μειώσει την αποτελεσματικότητα του διαχωρισμένου συστήματος, αλλά και να συμβάλει σταδιακά στην αποδόμηση του συμπιεστή. Σε αυτή την περίπτωση, το μέρος θα πρέπει να αντικατασταθεί και αυτό είναι μια πιο δαπανηρή και χρονοβόρα διαδικασία από ό, τι ο ανεφοδιασμός καυσίμων. Επιπλέον, οι εμπειρογνώμονες συνιστούν να πραγματοποιείται κάθε χρόνο η συντήρηση του συστήματος κλιματισμού, έτσι ώστε τα υπάρχοντα προβλήματα να μπορούν να ταυτοποιηθούν και να λυθούν γρήγορα, και αν είστε τυχεροί - να εξαλειφθούν στη ρίζα.

  Ο παγετός στην εξωτερική μονάδα είναι ένα σήμα για ανεφοδιασμό

  Προετοιμασία για ανεφοδιασμό με καύσιμο κλιματιστικού

  Η πλήρωση ενός διαχωρισμένου συστήματος απαιτεί κάποια προετοιμασία, η οποία διεξάγεται σε διάφορα στάδια, που περιγράφονται παρακάτω:

  1. Το πρώτο βήμα είναι να αποστραγγίσουμε εντελώς το σύστημα διαχωρισμού. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστεί να καθαρίσετε το κλιματιστικό με ψυχρό ή άζωτο. Το Chladon χρησιμοποιείται σε περίπτωση που η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε αρχικά σωστά. Βρίσκεται στην εξωτερική μονάδα, γι 'αυτό και πραγματοποιείται το blowdown.
  2. Μεταξύ άλλων, πρέπει να ελέγξετε το διαχωρισμένο σύστημα για διαρροές. Για να γίνει αυτό, αυξήστε συνήθως την πίεση. Αν είναι σπασμένο, είναι απαραίτητο να καταλάβετε ακριβώς πού υπάρχει το πρόβλημα. Η τοποθεσία του τόπου πραγματοποιείται με τη βοήθεια της υπεριώδους ακτινοβολίας.
  3. Όταν πληρούνται οι παραπάνω συνθήκες, είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί όλος ο αέρας από τον αγωγό, καταφεύγοντας στην εκκένωση.
  4. Είναι απαραίτητο να μάθετε πόσα CFC χρειάζονται για να ανεφοδιάσουν το σύστημα κλιματισμού. Συνήθως όλα τα στοιχεία σχετικά με την απαιτούμενη ποσότητα ψυκτικού και τη μορφή του αναφέρονται στο κλιματιστικό, αλλά πρέπει επίσης να γραφούν στα έγγραφα που είναι συνδεδεμένα με το σύστημα.

  Η έλλειψη της ουσίας μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του κλιματιστικού, εξαιτίας της οποίας θα φορέσει γρήγορα και να πλεόνασμα - σε ασταθείς και μη αποδοτική λειτουργία του συστήματος.

  Για να καθαρίσετε το κλιματιστικό πριν από το ανεφοδιασμό, χρησιμοποιεί το ψυχρό

  Τρόποι ανεφοδιασμού του κλιματιστικού

  Ο ανεφοδιασμός των κλιματιστικών είναι μια αρκετά επίπονη διαδικασία, επομένως συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Ωστόσο, μπορείτε να το εφαρμόσετε μόνοι σας. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να ανεφοδιαστείτε με καύσιμο ένα σύστημα διαίρεσης στο σπίτι:

  Φορτίο φρέον κατά βάρος

  Το δοχείο που περιέχει το ψυκτικό μέσο ζυγίζεται προκαταρκτικά έτσι ώστε το βάρος του να μπορεί να ελεγχθεί κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού του κλιματιστικού. Δηλαδή, ο ανεφορητής συνεισφέρει ακριβώς το ίδιο φορτίο στο σύστημα όπως είναι απαραίτητο, με βάση τα χαρακτηριστικά. Αυτός είναι ο ευκολότερος και ταχύτερος τρόπος να το κάνετε στο σπίτι.

  Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ειδικό κύλινδρο πλήρωσης. Πρώτον, συνδέεται με έναν κύλινδρο με ψυκτικό υγρό, γεμάτο με τη σωστή ποσότητα ουσίας και στη συνέχεια χάρη σε αυτό, φορτίζεται ολόκληρο το διαχωρισμένο σύστημα.

  Πλήρωση με φρέον με θερμόμετρο

  Αυτή η μέθοδος πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο, το οποίο μετρά τη διαφορά θερμοκρασίας. Το κλιματιστικό ανεφοδιάζεται μέχρι να φτάσει στους 10-12 βαθμούς Κελσίου. Εάν η διαφορά θερμοκρασίας είναι μικρότερη από τη βέλτιστη, το ψυκτικό μέσο στο σύστημα δεν είναι αρκετό, και αν είναι περισσότερο - υπερβολική.

  Πλήρωση υπό πίεση

  Για να πραγματοποιηθεί ο ανεφοδιασμός με αυτή τη μέθοδο, είναι απαραίτητο στο οπλοστάσιο του ανθρώπου να υπάρχει ένας manometric σταθμός και ακριβείς πληροφορίες για το σύστημα συμπύκνωσης. Η συσκευή συνδέεται σε έναν κύλινδρο με φρέον, μετά τον οποίο ο ανεφοδιασμός γίνεται με μικρές τροφοδοσίες ψυκτικού. Μετά από κάθε μερίδα, απαιτείται να παρακολουθείται το μανόμετρο, ελέγχοντας τα δεδομένα του με τις απαραίτητες παραμέτρους. Όταν συμπίπτουν, η παροχή φρέον πρέπει να σταματήσει.

  Επαναπληρούμενη από το γυαλί

  Σε χωριστά μοντέλα διαχωρισμένων συστημάτων υπάρχει ένα παράθυρο προβολής με το οποίο μπορείτε να παρατηρήσετε μια κατάσταση ψυκτικού μέσου. Η πλήρωση πραγματοποιείται, ενώ μέσα από τις γυάλινες φυσαλίδες φαίνονται, υποδεικνύοντας την έλλειψη ψυκτικού μέσου. Όταν εξαφανιστεί το ρεύμα φυσαλίδων, ο ανεφοδιασμός πρέπει να σταματήσει. Όταν χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο, όπως και στην πλήρωση με πίεση, συνιστάται η προσθήκη της ουσίας στο κλιματιστικό σε μικρές μερίδες, ώστε να μην χάσετε την απαραίτητη στιγμή τερματισμού της διαδικασίας.

  Το φορτισμένο κλιματιστικό πρέπει να ελεγχθεί για την ποιότητα της διαδικασίας. Για το σκοπό αυτό, το split σύστημα είναι ενεργοποιημένο στην ελάχιστη λειτουργία ψύξης και οι δύο γερανοί ανοίγουν. Αν κατά τη διάρκεια των επόμενων δεκαπέντε λεπτών εμφανιστούν πάγος, παγετός ή άλλα σημάδια παγετού, αυτό υποδεικνύει έλλειψη ψυκτικού μέσου στο σύστημα κλιματισμού - πρέπει να ανανεωθεί. Αν δεν βρεθούν τέτοια σημεία, η εργασία έγινε καλά και ποιοτικά και το κλιματιστικό είναι έτοιμο για λειτουργία.