Ανεφοδιασμός κλιματιστικών

1500 ρούβλια.

Οι διαρροές του ψυκτικού μέσου είναι μία από τις πιο κοινές αιτίες βλάβης του κλιματικού εξοπλισμού. Εάν δεν είναι σωστό ή δεν ολοκληρωθεί ο ανεφοδιασμός του κλιματιστικού με φρέον, μπορεί να υπερθερμανθεί και να μπλοκαριστεί, γεγονός που θα οδηγήσει στην ανάγκη πλήρους αντικατάστασης αυτού του ακριβού εξοπλισμού.

Ποιότητα ανεφοδιασμού κλιματιστικών στη Μόσχα

Η εμφάνιση μιας κατάθεσης πάγου στα στοιχεία του σχεδιασμού του κλιματιστικού είναι το πρώτο σημάδι έλλειψης ψυκτικού. Εάν μια τέτοια επιδρομή έχει αρχίσει να διαμορφώνεται και η απόδοση της συσκευής έχει μειωθεί σημαντικά, τότε είναι απαραίτητο να αναστείλει τη λειτουργία της συσκευής και να την αποσυνδέσει από το δίκτυο τροφοδοσίας.

Ως ψυκτικό μέσο για ανεφοδιασμό κλιματιστικών, τα περισσότερα μοντέλα χρησιμοποιούν φρέον (σε υγρή ή αέρια κατάσταση). Είναι ανθεκτικό στην έκρηξη και δεν υπόκειται σε ανάφλεξη στον ανοικτό αέρα, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης επαφής με την πηγή ανοικτής φωτιάς. Το φρέον εκκρίνει θερμότητα κατά τη διάρκεια της συμπύκνωσης και το απορροφά κατά την εξάτμιση.

Τέτοιες ιδιότητες και επιτρέπεται να χρησιμοποιούν ευρέως αυτή την ουσία στην εργασία των κλιματικών συσκευών. Στο φορτισμένο κλιματιστικό, ο Freon εξατμίζεται και απορροφά τη θερμότητα από τον περιβάλλοντα χώρο, ψύγοντας έτσι τον αέρα. Στη συνέχεια, το αέριο (υγρό) εισέρχεται στον συμπυκνωτή και η θερμότητα που απελευθερώνεται κατά τη συμπύκνωση αποστέλλεται έξω από το δωμάτιο.

Τα κλιματιστικά γεμίσματος μπορούν να εκτελούνται ανεξάρτητα. Για να γίνει αυτό, ο χρήστης πρέπει να έχει κάποιες γνώσεις και εμπειρία και να διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό. Όταν εκτελείτε εργασίες ανεφοδιασμού, πρέπει να εξασφαλίσετε την πλήρη ασφάλεια και στεγανότητα των αγωγών χαλκού του κλιματιστικού, που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη διάρκεια της υψηλής ποιότητας λειτουργίας της συσκευής.

Όταν κάνετε αυτόματη ανεφοδιασμό του κλιματιστικού, πρέπει να ακολουθήσετε τον ακόλουθο αλγόριθμο ενεργειών:

 • εκτελέστε αποστράγγιση του συστήματος χρησιμοποιώντας έναν κύλινδρο γεμάτο με άζωτο.
 • πριν από το ανεφοδιασμό του κλιματιστικού, αποκεντρήστε το σύστημα με ειδική αντλία κενού (η διαδικασία αυτή επιτρέπει την αφαίρεση του αζώτου και της υγρασίας από τη συσκευή και τον έλεγχο της διαρροής της συσκευής).
 • καθορίστε την απαιτούμενη ποσότητα Freon για ανεφοδιασμό του σταθμού μέτρησης χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα βάρη.
 • Μετά την ολοκλήρωση του ανεφοδιασμού, ενεργοποιήστε το κλιματιστικό και ελέγξτε τη λειτουργικότητά του.

Η πλήρωση κλιματιστικών με freon είναι απαραίτητη. Η βαθμιαία φυσική μείωση του επιπέδου είναι ένα τεχνολογικά αποδεκτό φαινόμενο. Ο λόγος είναι η απουσία απόλυτης στενότητας στις συνδέσεις των αγωγών. Η διαρροή ψυκτικού μέσου σε όγκο που δεν υπερβαίνει το 7% ετησίως θεωρείται φυσιολογική.

Αρχικά, η φυσική απώλεια του φρεονίου δεν μπορεί να προκαλέσει κάποια ιδιαίτερη ταλαιπωρία, αλλά καθώς αυξάνεται, η παραγωγικότητα του εξοπλισμού πέφτει αισθητά, καθώς το ψυκτικό μέσο δεν επαρκεί για την πλήρη ψύξη του συμπιεστή. Εκτός από την πτώση απόδοσης της συσκευής, η διαρροή του Freon μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση του συμπιεστή και στην εμπλοκή του.

Η αδυναμία ανεφοδιασμού του κλιματιστικού μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη έξοδο του κλιματικού εξοπλισμού. Δεδομένου ότι ένα τέτοιο στοιχείο της συσκευής ως συμπιεστή είναι δαπανηρό, το συνολικό κόστος της επισκευής του μπορεί να ανέλθει σε ένα εντυπωσιακό ποσό.

Πώς να ξαναγεμίσετε το οικιακό κλιματιστικό σας - οδηγίες

Μετά την εγκατάσταση ή την επισκευή του οικιακού διαχωριστικού συστήματος, το κύκλωμα εργασίας είναι γεμάτο με ψυκτικό - μια ειδική ουσία που εξατμίζεται σε αρνητικές θερμοκρασίες. Σύμφωνα με τους δημοσιευμένους τιμοκαταλόγους στο Διαδίκτυο, η τιμή αυτής της υπηρεσίας ξεκινά από 2000 ρούβλια (35 cu. E.). Μια εναλλακτική λύση είναι να αποθηκεύσετε και να λύσετε το πρόβλημα μόνοι σας. Προσφέρουμε να εξετάσετε 3 ερωτήσεις: όταν είναι απαραίτητο να ανεφοδιάσετε το κλιματιστικό με freon, πόσο κοστίζει η ενοικίαση εξοπλισμού και πώς να κάνετε την εργασία σας.

Πόσο συχνά γεμίζετε το ψυγείο του σπιτιού σας

Η έγχυση Freon στο σύστημα διάσπασης πραγματοποιείται σε τρεις περιπτώσεις:

 • κατά τη διαδικασία εγκατάστασης ή επανεγκατάστασης σε μια νέα θέση.
 • μετά την επισκευή, που συνεπάγεται αποσύνδεση των γραμμών Freon.
 • ως αποτέλεσμα διαρροής ψυκτικού από το κύκλωμα.

Για αναφορά. Τα κλιματιστικά κινητής τηλεφωνίας και παραθύρων, που εκτελούνται με τη μορφή μονομπλόκ, δεν χρειάζονται πρακτικά πρόσθετη πλήρωση του φρέον. Οι σωλήνες μικρού μήκους, τοποθετημένοι στο εργοστάσιο, βρίσκονται μέσα στο περίβλημα και δεν είναι προσβάσιμοι στους εγκαταστάτες "στρίψιμο". Ένα άλλο πράγμα είναι ένα ψυγείο αυτοκινήτου, που υπόκειται σε δόνηση και συχνά χάνει ψυκτικό.

Οι ψύκτες - τα μονοκόμματα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να χάσουν αέρια φρέον, αντί να διασπαστούν με εξωτερικές επικοινωνίες

Στην πραγματικότητα, μετά την εγκατάσταση ενός νέου κλιματιστικού, δεν χρειάζεται να γεμίσετε το φρέον - ο παραγωγός προωθεί το φυσικό αέριο στην εξωτερική μονάδα. Ομοίως, έρχονται σε επαφή οι αρμόδιοι πλοίαρχοι - κατά την επισκευή ή την αποσυναρμολόγηση ενός διαχωρισμού, το ψυκτικό υγρό αντλείται στον εναλλάκτη θερμότητας της εξωτερικής μονάδας. Οι δύο πρώτες περιπτώσεις αφορούν την απώλεια μιας ουσίας λόγω ανεπιτυχών ενεργειών.

Για την ανεπαρκή ποσότητα Freon στο σύστημα της κλιματικής μονάδας υποδεικνύονται τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • η απόδοση ψύξης μειώνεται - ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας οδηγεί ζεστό αέρα.
 • Ο συμπιεστής λειτουργεί σε λειτουργία πλήρους φορτίου χωρίς διακοπή.
 • το κλιματιστικό του μετατροπέα παρουσιάζει σφάλματα και συχνά απενεργοποιείται (στην οθόνη εμφανίζεται ο κωδικός βλάβης).
 • που βρίσκεται στο εξωτερικό μπλοκ της θύρας εξυπηρέτησης, όπου έρχεται η γραμμή υγρού, καλυμμένη με πάγο.
 • υπό την επίδραση της πίεσης Freon στη διαρρέουσα ένωση εμφανίστηκε το πετρέλαιο.
 • κατάψυξη του εξατμιστήρα της εσωτερικής μονάδας.

Σημείωση: Οι θύρες σέρβις του διαχωρισμένου συστήματος βρίσκονται κάτω από το κάλυμμα στο πλευρικό τοίχωμα της εξωτερικής μονάδας. Δύο κύριες γραμμές συνδέονται με αυτές, όπου το φρέον κυκλοφορεί σε υγρή και αέρια κατάσταση. Η διάμετρος του σωλήνα υγρού είναι μικρότερη από εκείνη του σωλήνα αερίου.

Το πλήρες σύνολο των συνεπειών - το λιμάνι εξυπηρέτησης αερίου στο πετρέλαιο, το υγρό ήταν καλυμμένο με παγετό, στη φωτογραφία στα δεξιά - ο παγωμένος εξατμιστήρας της εσωτερικής μονάδας

Στο βίντεο και στους χώρους των εταιρειών που ασχολούνται με την εγκατάσταση ψυγείων, υπάρχει μια σύσταση: τα οικιακά κλιματιστικά πρέπει να τροφοδοτούνται σχεδόν κάθε χρόνο. Στην πραγματικότητα, ο σωστά εγκατεστημένος διαχωρισμός σέρβεται ήσυχα χωρίς ανεφοδιασμό για 3-5 χρόνια, διότι μέσω αξιόπιστων συνδέσεων ένας μεγάλος όγκος ψυκτικού δεν μπορεί να διαρρεύσει.

Αν τα παραπάνω σημάδια παρατηρούνται συχνά, θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τις αρθρώσεις και να ελέγξετε την ποιότητα της έλασης. Ο εργοστασιακός γάμος μέσα στις μονάδες είναι σπάνιο ακόμα και για τους "Κινέζους".

Εξ ου και η συμβουλή: φροντίστε το ντύσιμο, όταν είναι πραγματικά απαραίτητο. Αλλά πρέπει να καθαρίσετε το κλιματιστικό κάθε χρόνο.

Εξοπλισμός και υλικά για εργασία

Για να κάνετε αυτόνομο ανεφοδιασμό του οικιακού σας συστήματος διάσπασης, αγοράστε ή καλύτερα να νοικιάσετε ένα μικρό σύνολο εξοπλισμού:

 • αντλία κενού δύο σταδίων, εξοπλισμένη με βαλβίδα αντεπιστροφής ·
 • Πολλαπλασιαστή μανομέτρου με παράθυρο επιθεώρησης και σύνολο εύκαμπτων σωλήνων.
 • ηλεκτρονικές κλίμακες δαπέδου.
 • καρότα κλειδιά και hexahedrons με μέγεθος 5-8 mm (πιθανώς, θα είναι σε μια οικονομία σπίτι).

Σημείωση: Τα μοντέλα των αντλιών που διαθέτουν βαλβίδα αντεπιστροφής δεν "ρίχνουν" το δικό τους λάδι στους σωλήνες freon κατά τη λειτουργία.

Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξετε το σωστό freon για το κλιματιστικό, εστιάζοντας στην πινακίδα της εργοστασιακής μονάδας στην εξωτερική μονάδα ή στις οδηγίες χρήσης του ψυγείου. Η πινακίδα τύπου δηλώνει τον βαθμό ψυκτικού μέσου και τον κανόνα φόρτισης, εκφρασμένο σε χιλιόγραμμα (ή γραμμάρια).

Κατά την επιλογή του τύπου ψυκτικού μέσου, χρησιμοποιήστε απλές οδηγίες:

 1. Αγοράστε το φρέον που αναγράφεται στην ετικέτα, άλλα εμπορικά σήματα δεν θα λειτουργήσουν. Το πιο συνηθισμένο αέριο δύο συστατικών είναι το R410a, λιγότερο συνηθισμένο είναι το R22 ή το R134a (στα αυτοκίνητα). Το Chladon R12 θεωρείται ξεπερασμένο και επομένως αποσύρεται από την παραγωγή.
 2. Κατά την ενοικίαση ενός συλλέκτη αντοχής, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει το εμπορικό σήμα σχετικά με το χρησιμοποιούμενο ψυκτικό μέσο. Συσκευή και εύκαμπτοι σωλήνες, που εργάζονται με φρέον R22, δεν μπορεί να εφαρμοστεί για την πλήρωση R410A αερίου, επειδή προστίθενται διάφορα έλαια - ορυκτών και συνθετικών που βασίζονται, αντίστοιχα.
 3. Για τη σύνδεση του σταθμού μέτρησης με τις θύρες σέρβις του διαχωρισμένου συστήματος που λειτουργεί με ψυκτικό μέσο R410a, χρησιμοποιείται ειδικός προσαρμογέας.
 4. Υπολογίστε το βάρος του ψυκτικού με περιθώριο. Ο καθαρισμός των εύκαμπτων σωλήνων θα πάρει περίπου 50 γραμμάρια συν 30 γραμμάρια για κάθε επιπλέον μετρητή οδικής κυκλοφορίας αν το μήκος τους υπερβαίνει τα 3 μέτρα.
 5. Για τα περισσότερα κλιματιστικά που εγκαθίστανται στα διαμερίσματα, αρκεί ένα κιλό freon, λαμβάνοντας υπόψη το απόθεμα. Μπορείτε να το νοικιάσετε με ένα μπουκάλι ή να το αγοράσετε σε ένα ξεχωριστό δοχείο.
Το Siphon σας επιτρέπει να αντλούμε υγρό ψυκτικό μέσο μέσω του σωλήνα, να τοποθετήσετε τη δεξαμενή ανάποδα δεν είναι απαραίτητη

Ορισμένοι τύποι κυλίνδρων έχουν ενσωματωμένο σιφόνι, που απεικονίζεται στο διάγραμμα. Αυτές οι δεξαμενές δεν χρειάζεται να αναστραφούν για να γεμίσουν το ψυκτικό υγρό σε υγρή κατάσταση. Ρωτήστε για τον τύπο του δοχείου από τον πωλητή ή τον ιδιοκτήτη.

Προδιαγραφές. Οι κύλινδροι, φορτισμένοι με αέριο R410a, είναι βαμμένοι σε ροζ, φρέον R22 - πράσινο.

Υπάρχει μια εξειδικευμένη ηλεκτρονική συσκευή που ανιχνεύει μικρά ελαττώματα στους σωλήνες και τις αρθρώσεις, έναν ανιχνευτή διαρροών. Αν η απόδοση της ψύξης έχει μειωθεί, αλλά δεν υπάρχουν προφανείς διαρροές στο κλιματιστικό, ο μετρητής θα βοηθήσει να βρει ένα συρίγγιο μεγέθους ανθρώπινης τρίχας. Εάν είναι απαραίτητο, η συσκευή μπορεί να ενοικιαστεί, να αγοραστεί - δαπανηρή και άσκοπη.

Εξοικονόμηση σε σύγκριση με την κλήση του πλοίαρχου

Γνωρίζοντας την ανάγκη για υλικά και εξοπλισμό, είναι εύκολο να υπολογίσετε πόσο επικερδής είναι ο ανεφοδιασμός του κλιματιστικού με το να το κάνετε μόνοι σας. Το κόστος του ενοικίου λαμβάνεται από τους πόρους του Διαδικτύου των εταιρειών που προσφέρουν αυτή την υπηρεσία στην περιοχή της Μόσχας:

 • αντλία κενού + πολλαπλή με σωλήνες - 700 τρίβει. ανά ημέρα (12,5 κ.εκ.).
 • ένα πλήρες σετ που περιλαμβάνει έναν κύλινδρο αερίου, έναν ανιχνευτικό σταθμό και μια αντλία, από 1000 ρούβλια την ημέρα (18 δολάρια).
 • ο ακριβότερος τύπος φρέον - R410a - 650 ρούβλια. για 0,6kg (12 κ.εκ.).

Σημείωση: Οι τιμές λαμβάνονται από την 1η Μαρτίου 2018. Σε παρενθέσεις, το ισοδύναμο δίνεται σε συμβατικές μονάδες, δεδομένου ότι το κόστος των υπηρεσιών ποικίλλει με την πάροδο του χρόνου.

Ας πάρουμε υπόψη μια πιο ακριβή επιλογή - ενοικίαση εξοπλισμού συν αγορά freon: 700 + 650 = 1350 ρούβλια. (24,5 cu). Το ελάχιστο κόστος των διαχωρισμένων συστημάτων ανεφοδιασμού, που δηλώνονται από διάφορες εταιρείες, είναι 2000 ρούβλια. (35 κε). Το όφελος από τις ανεξάρτητες διαδικασίες πλήρωσης δεν είναι πολύ υψηλό - 650 ρούβλια. ή 10,5 έτη. ε.

Εξετάστε μια σειρά αντικρουόμενων παραγόντων:

 1. Για να νοικιάσετε εξοπλισμό και συσκευές, πρέπει να ξοδέψετε τον προσωπικό σας χρόνο.
 2. Οι τιμές που υποδεικνύονται στο Διαδίκτυο μπορεί να υποτιμηθούν χάριν προσέλκυσης πελατών ή απλά απαρχαιωμένες.
 3. Συχνά, η εταιρεία χρεώνει επιπλέον έξοδα για αναχώρηση ή λογαριασμούς για κάθε εργασία χωριστά - ηλεκτρική σκούπα, διάγνωση και ανεφοδιασμό.
 4. Υπάρχει μια πιθανότητα ότι οι "φθηνοί" πλοίαρχοι θα εκτελέσουν το έργο με ελάχιστο τρόπο και μετά από ένα χρόνο ο νεαρός θα εξατμιστεί και πάλι.
 5. Δεν περιλαμβάνεται στο κόστος της ενοικίασης ηλεκτρονικών ζυγών. Επιτρέπεται η χρήση κλίμακας κουζίνας για επιτραπέζιους υπολογιστές, σχεδιασμένη να μετρά μάζα μέχρι 20 κιλά με ακρίβεια οθόνης μέχρι 1 γραμμάριο.

Ως εκ τούτου, το συμπέρασμα: Η κατάλληλη ανεξάρτητη έγχυση Freon προτιμάται περισσότερο από την επαφή με μια εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες σε μειωμένη τιμή. Η εργασία των πεπειραμένων επαγγελματιών είναι δαπανηρή.

Τεχνολογία ανεφοδιασμού κατά βάρος ψυκτικού

Η ουσία της μεθόδου έγκειται στην πλήρη αντικατάσταση του φρέον - το παλιό φυσικό αέριο πρέπει να εξαερίζεται στην ατμόσφαιρα και αντί αυτού, ρίχνουμε σε φρέσκο ​​ψυχρό. Για αρχάριους, αυτή είναι η πιο αποδεκτή επιλογή - μόνο ένας έμπειρος πλοίαρχος είναι σε θέση να προσδιορίσει το υπόλοιπο ψυκτικό μέσο στο σύστημα και να ξαναγεμίσει με ακρίβεια την ελλείπουσα ποσότητα. Άλλοι τρόποι λήψης θα περιγραφούν παρακάτω.

Σύνδεση του συλλέκτη στις θύρες της εξωτερικής μονάδας

Συμβούλιο. Πριν από τον ανεφοδιασμό, εξαλείψτε το πρόβλημα που προκάλεσε την απώλεια του παλαιού αερίου. Στην ιδανική περίπτωση, το σύστημα διαχωρισμού πρέπει να υποβληθεί σε διαδικασία δοκιμής πίεσης με άζωτο που αντλείται στη μέγιστη πίεση που καθορίζεται στο πιστοποιητικό προϊόντος (συνήθως 25-30 bar).

Παρουσιάζουμε τις οδηγίες για την πλήρωση του κλιματιστικού με φρέον κατά βάρος:

 1. Αποστραγγίστε το παλιό ψυκτικό υγρό στην ατμόσφαιρα με οποιοδήποτε βολικό τρόπο - μέσω του ξεβιδωμένου σωλήνα ή του καρουλιού της θύρας υπηρεσίας. Απελευθερώστε αργά το αέριο, για να μην χάσετε λάδι. Στη διαδικασία εκκένωσης με hexahedron ανοίξτε και τους δύο γερανούς, κρυμμένους κάτω από προστατευτικά παξιμάδια.
 2. Κλείστε τις βρύσες και συνδέστε τον αριστερό εύκαμπτο σωλήνα του μανόμετρου (μπλε) στο καρούλι. Βεβαιωθείτε ότι οι βαλβίδες πολλαπλών σωλήνων είναι επίσης κλειστές.

Σχέδιο καλωδίωσης για εκκένωση

 • Συνδέστε τον μεσαίο κίτρινο σωλήνα στο εξάρτημα αντλίας κενού, ξεκινήστε τη μονάδα. Ανοίξτε την αριστερή βαλβίδα χαμηλής πίεσης (στα αριστερά στο διάγραμμα) και ακολουθήστε το μετρητή κενού - το βέλος πρέπει να πέσει κάτω από το μηδέν και να δείξει την τιμή μείον 1 bar. Ανοίξτε επίσης τις βαλβίδες στις θύρες υπηρεσιών.
 • Σκουπίστε το κύκλωμα Freon για 20 λεπτά. Μετά τη διακοπή της αντλίας, περιμένετε μισή ώρα, βλέποντας το μανόμετρο. Εάν η βελόνα επιστρέψει στο μηδέν, αναζητήστε μια διαρροή.
 • Θέστε τον εύκαμπτο σωλήνα από την αντλία στον κύλινδρο, κλείστε την αριστερή βρύση της πολλαπλής. Ανοίξτε τη βαλβίδα της δεξαμενής αρκετές στροφές και χτυπήστε τον εύκαμπτο σωλήνα με freon Η λειτουργία είναι απλή: ανοίξτε τη δεξιά πύλη του σταθμού (υψηλή πίεση) για 1 δευτερόλεπτο.

  Το δοχείο ανεφοδιασμού συνδέεται με τον ίδιο σωλήνα με την αντλία κενού

 • Τοποθετήστε σωστά τον κύλινδρο στην κλίμακα και επαναφέρετε την οθόνη στο μηδέν. Ανοίξτε ξανά την αριστερή βαλβίδα πολλαπλής εισαγωγής και παρακολουθήστε τη μείωση της μάζας αερίου στο υπόλοιπο. Όταν η οθόνη δείχνει την απαιτούμενη ποσότητα ψυκτικού, κλείστε τη βαλβίδα.
 • Κλείστε και τις δύο βαλβίδες στις θύρες σέρβις, αποσυνδέστε το καπάκι από το καρούλι και ελέγξτε το σύστημα διαχωρισμού για λειτουργικότητα.
 • Το τυποποιημένο δοχείο με ψυκτικό R410 πρέπει να γυρίσει

  Ένα σημαντικό σημείο. Το Freon R410a χύνεται μόνο σε υγρή κατάσταση, έτσι ώστε το μπαλόνι τοποθετείται στις κλίμακες ανάποδα. Κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού, είναι εύκολο να δείτε την υπερχείλιση της ουσίας στο γυαλί του συλλέκτη. Εάν η δεξαμενή είναι εφοδιασμένη με σιφόνι ή το ψυκτικό R22 αντλείται, δεν είναι απαραίτητο να γυρίσετε τον κύλινδρο.

  Κατά τη διάρκεια της εργασίας, είναι σημαντικό να μην συγχέεται η ακολουθία των λειτουργιών και να μην ανοίγετε τυχαία το γεμάτο κύκλωμα. Ο ελάχιστος χρόνος εκκένωσης είναι 20 λεπτά, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η αντλία αντλεί από το σύστημα όχι μόνο αέρα, αλλά και υγρασία, που μπορεί να βλάψει τον συμπιεστή. Πώς να ανεφοδιάσετε το κλιματιστικό με το freon R410a, δείτε το βίντεο:

  Άλλοι τρόποι έγχυσης αερίου

  Δεδομένου ότι η πλήρης αλλαγή αερίου συνεπάγεται κάποιο κόστος, οι πλοίαρχοι ψύξης εφαρμόζουν τέτοιες μεθόδους ανεφοδιασμού με φρέον στο διαχωρισμένο σύστημα:

  • θερμοκρασία υπερθέρμανσης.
  • από την πίεση του ψυκτικού μέσου στο κλιματιστικό λειτουργίας.
  • στην τρέχουσα κατανάλωση του συμπιεστή.

  Για την επαναπλήρωση φρέον, είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε πόσο αέριο έχει απομείνει στο σύστημα, τον συμπιεστή και δύο εναλλάκτες θερμότητας. Η ακριβής απάντηση δίνει μόνο μια πρώτη μέθοδο: χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο επαφής ή εξ αποστάσεως πυρόμετρο μετρούμενη πραγματική θερμοκρασία του ψυκτικού κατά την συμπιεστής λειτουργεί και συγκρίνεται με μία επιθυμητή τιμή κλίμακας (που αντιστοιχεί ζέσεως σημείο ψυκτικό) αποτίθεται επί του σταθμού μετρητή.

  Η κλίμακα θερμοκρασιών βρασμού των ψυκτικών μέσων διαφορετικών τύπων σημειώνεται στο μετρητή. Η πραγματική τιμή πίεσης είναι 5.4 Bar, ο βαθμός R22 πρέπει να βράσει στους + 8 ° С

  Εάν η διαφορά στην πραγματική θερμοκρασία και η τιμή που υποδεικνύεται από το βέλος της κλίμακας υπερβαίνει τους 8 βαθμούς, το freon στο κύκλωμα δεν είναι αρκετό. Ο πλοίαρχος προσθέτει το ψυκτικό σε μικρές μερίδες και μετρά και πάλι τη θερμοκρασία. Όταν η διαφορά είναι μικρότερη από 5 ° C, υπάρχει επαναπλήρωση - πρέπει να αιμορραγείτε το υπερβολικό αέριο.

  Δεδομένου ότι η πίεση του ψυκτικού υγρού και του ρεύματος στο κύκλωμα του συμπιεστή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και αλλάζει διαρκώς, είναι αδύνατο να προσδιοριστεί ακριβώς το υπόλοιπο Freon. Δεν συνιστούμε στους νεοεισερχόμενους να χρησιμοποιούν αυτές τις μεθόδους, ώστε να μην απενεργοποιούν την πιο ακριβή μονάδα - τον συμπιεστή.

  Συμβουλές για το τελευταίο

  Πιθανότατα, ένας ανεξάρτητος ανεφοδιασμός του διαχωρισμένου συστήματος δεν θα φέρει μεγάλο οικονομικό όφελος, μόνο την ηθική ικανοποίηση και την εμπειρία που θα είναι χρήσιμες στο μέλλον. Για να μην κάνετε λάθη, ακούστε τις ακόλουθες συστάσεις:

  1. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην αναζήτηση διαρροών και εκκένωσης. Είναι προτιμότερο να ξοδεύετε χρόνο για να επαναλάβετε τις ελασματοποιημένες συνδέσεις των σωλήνων χαλκού παρά να χάσετε ξανά το freon.
  2. Πάρτε το χρόνο σας και μην ξεχάσετε να κλείσετε τις βαλβίδες με τη σωστή σειρά.
  3. Το καθαρισμό των σωλήνων από τον αέρα είναι αυστηρά υποχρεωτικό - είναι αδύνατο να πάρει υγρασία και οξυγόνο στο εσωτερικό του περιγράμματος.
  4. Πριν αποσυνδέσετε τους εύκαμπτους σωλήνες από το κλιματιστικό, κλείστε τη βαλβίδα του κυλίνδρου και εκφορτώστε το υπόλοιπο των ακροφυσίων μέσω του ανιχνευτή.

  Η κύρια μονάδα ψύξης δεν χρειάζεται περισσότερο από μία ώρα για να γεμίσει τη διαδικασία, πρέπει να διαθέσετε διπλάσιο χρόνο για να ολοκληρώσετε την εργασία. Δείτε τις οδηγίες λήψης του Freon R22, που παρουσιάζονται στο τελευταίο βίντεο.

  Πλήρωση κλιματιστικών με freon

  Αιτίες της διαρροής Freon

  Το διαχωριστικό σύστημα αποτελείται από δύο μονάδες - εξωτερικές και εσωτερικές, οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους με χάλκινους σωλήνες - διαδρομή freon.

  Η σύνδεση της τροχιάς με τα ίδια τα μπλοκ πραγματοποιείται με τη βοήθεια περικοχλίων και κυλίνδρων μέσω των οποίων λαμβάνει χώρα διαρροή Freon. Η πυκνότητα αυτών των συνδέσεων εξαρτάται από την ποιότητα της εγκατάστασης.

  Μια άλλη πηγή διαρροής του φρεονίου είναι ρωγμές και συρίγγια που εμφανίζονται στο ίδιο το κοντίσιονερ. Ο λόγος εμφάνισής τους σε δονήσεις που οφείλονται στη λειτουργία του συμπιεστή και του ανεμιστήρα, ενώ οι εσωτερικοί σωλήνες τρίβονται.

  Επίσης, μπορεί να εμφανιστεί διαρροή στη θέση συγκόλλησης των εσωτερικών τμημάτων του κλιματιστικού, για παράδειγμα του συμπιεστή.

  Συμπτώματα έλλειψης ψυκτικού μέσου

  • Επιδείνωση της ψύξης ή πλήρης απουσία της
  • Βύθιση των βαλβίδων εξωτερικής μονάδας
  • Στεγανότητα στον εναλλάκτη θερμότητας της εσωτερικής μονάδας
  • Λάδι σε σωλήνες

  Φυσικά, η υποβάθμιση της ψύξης μπορεί να οφείλεται σε άλλους λόγους, αλλά πρώτα απ 'όλα είναι απαραίτητο να ελέγξετε την πίεση του Freon στο σύστημα.

  Μερικές φορές ολόκληρος ο εναλλάκτης θερμότητας της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος καλύπτεται από πάγο. Σε αυτή την περίπτωση, ο παγετός μπορεί ακόμη και να πετάξει έξω από το κλιματιστικό στο δωμάτιο.

  Το κύκλωμα ψυκτικού περιέχει πάντα λάδι, το οποίο είναι απαραίτητο για την ψύξη του λιπαντικού του συμπιεστή.

  Και αν το σύστημα δεν είναι σφραγισμένο, τότε σε σημεία διαρροής υπάρχει λάδι, για παράδειγμα, στα παξιμάδια της εξωτερικής ή της εσωτερικής μονάδας

  Περιοδικότητα του ανεφοδιασμού των κλιματιστικών

  Διαχωρισμένα συστήματα

  Συχνά μας τίθεται η ερώτηση, αλλά πόσο συχνά είναι απαραίτητο να ανεφοδιάζεται το κλιματιστικό;

  Είναι αδύνατο να προσδιοριστεί με ακρίβεια ο χρόνος του ανεφοδιασμού, καθώς αυτό εξαρτάται από την ποιότητα της εγκατάστασης, καθώς και από την ποιότητα του κλιματιστικού.

  Είναι καλύτερα να εστιάσετε στα σημάδια που δείχνουν έλλειψη freon.

  Αλλά σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερα να ελέγχετε την παρουσία φρέον στο σύστημα τουλάχιστον κάθε δύο χρόνια.

  Είναι βολικό να το κάνετε σε συνδυασμό με τον καθαρισμό του κλιματιστικού, δηλαδή για την εξυπηρέτηση μετά την πώληση.

  Κινητά και Παράθυρα Κλιματιστικά

  Αυτοί οι τύποι κλιματιστικών συναρμολογούνται σε ένα ενιαίο περίβλημα και όλες οι συνδέσεις είναι εσωτερικές και κατασκευάζονται στο εργοστάσιο με συγκόλληση.

  Αυτά τα κλιματιστικά χρειάζονται πολύ λίγο ανεφοδιασμό. Αλλά η ιδιαιτερότητά τους είναι ότι δεν μπορούν να επαναφορτιστούν - είναι απαραίτητο να ξαναγεμίσει ολόκληρο το σύστημα.

  Θα χρειαστεί να ανεφοδιάσετε το κλιματιστικό και μετά από κάποια επισκευή:

  • αντικατάσταση του συμπιεστή
  • αντικατάσταση της τετράοδης βαλβίδας
  • αντικατάσταση της θύρας πλήρωσης
  • μετά από ζημιά στους εναλλάκτες θερμότητας - συμπυκνωτή ή εξατμιστή
  • μετά από βλάβη των σωλήνων φρέον

  Πώς να γεμίσετε τον εαυτό σας χωριστά

  Η διαρροή του φρέον είναι μια από τις πιο συνήθεις δυσλειτουργίες στη λειτουργία του κλιματιστικού. Το ζήτημα του τρόπου πλήρωσης του συστήματος από μόνο του, προκύπτει συχνά από τους χρήστες των συστημάτων κλιματισμού. Αλλά πριν απαντήσετε στην ερώτηση, πρέπει να λάβετε υπόψη τα σημαντικά σημεία της εργασίας του διαχωρισμένου συστήματος.

  Συμπτώματα διαρροής ψυκτικού μέσου

  Η διεξαγωγή ενός επαγγελματικού διαγνωστικού συστήματος δεν είναι απαραίτητη για την ανίχνευση της διαρροής της ουσίας εργασίας. Η παρουσία ενός προβλήματος έλλειψης Freon θα υποδεικνύεται με κάποια σημάδια. Θα είναι ορατά σε οποιονδήποτε, ακόμη και μια αντιεπαγγελματική εμφάνιση:

  • το κλιματιστικό έχει γίνει κακή ή, αντιθέτως, πάρα πολύ για να κρυώσει ο αέρας?
  • Στο εξωτερικό μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος εμφανίστηκε παγετός.
  • Χρειάζεται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μεταξύ της έναρξης λειτουργίας του συστήματος και της έναρξης της πραγματικής λειτουργίας του.
  • την εμφάνιση λαδιού στους σωλήνες της διαδρομής.

  Περιοδικότητα των προληπτικών έργων

  Το ερώτημα πόσο συχνά χρειάζεται να γεμίσετε το σύστημα split, προκύπτει από τον ιδιοκτήτη του κλιματιστικού αμέσως μετά την εγκατάσταση του εξοπλισμού. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση στην ερώτηση που τίθεται. Όλα εξαρτώνται από τις ειδικές συνθήκες εγκατάστασης και λειτουργίας του συστήματος. Οι εμπειρογνώμονες συστήνουν την προληπτική συντήρηση του κλιματιστικού κάθε δύο χρόνια. Όλες οι άλλες εργασίες επισκευής πρέπει να γίνονται καθώς προκύπτουν προβλήματα.

  Οι ανωτέρω περιγραφόμενες δυσλειτουργίες στη λειτουργία του κλιματιστικού μηχανήματος μπορεί να εμφανιστούν στην περίπτωση που δεν έχει δαπανηθεί επαρκής χρόνος (ένα έτος ή περισσότερο) για ανεφοδιασμό του συστήματος με ψυκτικό μέσο. Μέσω αυτού του χρονικού διαστήματος υπάρχει φυσική εξάτμιση του Freon από το σύστημα με όγκο 8-10%.

  Η ποσότητα του εξατμισμένου ψυκτικού μπορεί να είναι μεγαλύτερη αν η εγκατάσταση του συστήματος ήταν μη τυποποιημένη - η αύξηση ή η μείωση των σωλήνων επικοινωνίας, υπήρξε μια αποσυμπίεση. Η επισκευή του κλιματιστικού είναι ένας άλλος λόγος που μπορεί να απαιτήσει την αναπλήρωση του συστήματος με ψυκτικό μέσο πριν από την ημερομηνία λήξης.

  Όταν ο ιδιοκτήτης είναι σίγουρος για τους λόγους της δυσλειτουργίας του κλιματιστικού και γνωρίζει ότι η φόρτιση του συστήματος split με freon θα εξαλείψει τις δυσλειτουργίες της λειτουργίας του, η διαδικασία μπορεί να γίνει ανεξάρτητα χωρίς να επικοινωνήσετε με το τμήμα σέρβις.

  Προληπτικά έργα. Τι πρέπει να γνωρίζετε

  Για να γεμίσετε ένα σύστημα split με freon, πρέπει να έχετε ένα συγκεκριμένο σύνολο γνώσεων.

  Πρώτον, τα ψυκτικά μέσα αποτελούνται από ουσίες που είναι ασφαλείς για την ανθρώπινη υγεία. Όταν εργάζεστε μαζί τους, δεν απαιτούνται ειδικές οδηγίες. Διατίθενται προς πώληση σε κυλίνδρους ορισμένης χωρητικότητας.

  Δεύτερον, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι ο ανεφοδιασμός και ο ανεφοδιασμός τροφοδοτούνται συνήθως από δύο είδη ψυκτικών μέσων - R407C ή R410A. Η πρώτη ποικιλία είναι ένα μίγμα τριών τύπων freon. Εάν το σύστημα που έχει πληρωθεί με ένα τέτοιο ψυκτικό μέσο αποσυμπιεστεί, δεν είναι δυνατή η τροφοδοσία καυσίμου - θα απαιτηθεί πλήρης εξάλειψη των υπολειμμάτων της ουσίας και ανεφοδιασμός με νέα. Ο δεύτερος τύπος ψυκτικού μέσου αναφέρεται στις σύγχρονες εξελίξεις, είναι φιλικός προς το περιβάλλον, αν είναι απαραίτητο, ο ανεφοδιασμός του συστήματος κλιματισμού είναι εφικτός.

  Η χρήση του ψυκτικού μέσου R22 έχει πρόσφατα περιοριστεί σημαντικά εξαιτίας των καταστροφικών επιπτώσεών του στη στιβάδα του όζοντος. Αλλά μέχρι πρόσφατα ήταν αυτός που ήταν η πιο κοινή ουσία για την αναπλήρωση συστημάτων ψύξης. Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του R22 ήταν το σχετικά χαμηλό κόστος του. Τα σύγχρονα ψυκτικά έχουν μια αρκετά υψηλή τιμή, η οποία επηρέασε το κόστος του εξοπλισμού και των υπηρεσιών.

  Το όλο αποτέλεσμα της διαδικασίας για ανεφοδιασμό του συστήματος με ψυκτικό μπορεί να επηρεαστεί από την επιλογή του εμπορικού σήματος της εργασίας ουσίας. Προτιμώντας ένα φθηνότερο ψυκτικό, ο ιδιοκτήτης ενός διαχωρισμένου συστήματος κινδυνεύει να οδηγήσει σε διακοπή του συμπιεστή. Και αυτό θα συνεπάγεται πολύ πιο σοβαρές δαπάνες.

  Τρίτον, υπάρχουν αρκετές μέθοδοι ανεφοδιασμού του συστήματος με ψυκτικό μέσο. Πριν ξεκινήσετε πρακτικές ενέργειες, θα πρέπει να μελετήσετε καλά τη θεωρία του θέματος για το πώς να γεμίσετε το σύστημα μόνοι σας και να επιλέξετε την πιο αποδεκτή μέθοδο.

  • Ανεφοδιασμός με επιτρεπόμενη πίεση. Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο, χρειάζεστε πληροφορίες σχετικά με την επιτρεπόμενη ποσότητα του περιεχομένου της ουσίας εργασίας στο σύστημα. Παρέχονται από τον κατασκευαστή στα συνοδευτικά έγγραφα ή στον επίσημο ιστότοπο. Μέσω του μανόμετρου, ο κύλινδρος αερίου συνδέεται με τους σωλήνες επικοινωνίας. Το Freon σερβίρεται σε μικρές μερίδες. Κανονικά, η απόδοση του οργάνου συγκρίνεται με τα συνιστώμενα δεδομένα του κατασκευαστή του κλιματιστικού. Οι περιγραφόμενες ενέργειες εκτελούνται μέχρι τη στιγμή που ταιριάζουν οι αριθμητικές τιμές. Η τεχνική απαιτεί την ικανότητα να κατέχει όργανα και η ίδια η διαδικασία διαρκεί αρκετό καιρό.
  • Ανεφοδιασμός λαμβάνοντας υπόψη τη μάζα του ψυκτικού μέσου. Όταν χρησιμοποιείται η μέθοδος, απαιτείται συνεχής παρακολούθηση της μάζας του δοχείου με φρέον. Για τη διαδικασία, κατάλληλες κλίμακες είναι κατάλληλες. Η ουσία της μεθόδου είναι ότι το φρέον από τον κύλινδρο πρέπει να ρέει μέσα στη μονάδα. Παρακολουθώντας πόση χωρητικότητα με το περιεχόμενο έγινε πιο εύκολη από την αρχική ένδειξη, μπορείτε να κρίνετε το επίπεδο πλήρωσης του συστήματος. Η απλότητα της μεθόδου είναι το κύριο πλεονέκτημα της. Αλλά υπάρχει ένα σημείο που μπορεί να προκαλέσει δυσκολία. Το γεγονός είναι ότι πριν από την ανεφοδιασμό το σύστημα πρέπει να απελευθερωθεί από τα υπολείμματα ψυκτικού μέσου και την αντλία κενού για να απομακρυνθούν όλες οι ακαθαρσίες που περιέχονται εκεί.
  • Χρησιμοποιήστε τον κύλινδρο πλήρωσης. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται όταν είναι γνωστή η ακριβής περιεκτικότητα του Freon στο σύστημα. Η ελλείπουσα ποσότητα υλικού τοποθετείται στον κύλινδρο, από τον οποίο πρέπει να τοποθετηθεί στη μονάδα. Πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι ότι δεν είναι απαραίτητο να εκκενωθούν υπολειμματικά ψυκτικά μέσα από το σύστημα κλιματισμού και να εκκενωθεί υπό κενό.
  • Ανεφοδιασμός υπερθέρμανσης ή υπερψύξης. Η έννοια των ενεργειών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας είναι η καταγραφή της θερμοκρασιακής διαφοράς. Από όλες τις προτεινόμενες μεθόδους, αυτή είναι η πιο δύσκολη.

  Κάθε μία από τις υπάρχουσες μεθόδους έχει τις θετικές και αρνητικές πλευρές της και καμία από τις μεθόδους δεν μπορεί να ονομαστεί καθολική. Για να γεμίσετε ανεξάρτητα ένα διαχωρισμένο σύστημα και να επιλέξετε τη σωστή μέθοδο, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη πολλούς παράγοντες. Για το λόγο αυτό η ψύξη του κλιματιστικού είναι ξεχωριστή.

  Οδηγίες βήμα προς βήμα για τη συμπλήρωση του συστήματος

  Για να γεμίσετε ποιοτικά το διαχωρισμένο σύστημα με τα δικά σας χέρια, πρέπει να εφαρμόσετε τις συστάσεις που έχουν ως εξής:

  • Να μελετήσει τα βασικά στοιχεία των θεωρητικών πληροφοριών για τη λειτουργία του διαχωρισμένου συστήματος, τις συνθήκες της προληπτικής συντήρησής του.
  • Προετοιμάστε τα απαραίτητα εργαλεία, υλικά και εξοπλισμό - τσιμπούρια, δοχείο γεμάτο φρέον, θερμόμετρο, ισορροπία, μανόμετρο, αντλία κενού.
  • Αφαιρέστε τη σκόνη σε μονάδες ψυγείου. Η παρουσία ή η απουσία μόλυνσης εξαρτάται από την πλήρη λειτουργία των ανεμιστήρων.
  • Ξεκινήστε το κλιματιστικό σε κατάσταση "κρύου" με ελάχιστη θερμοκρασία 180 μοίρες.
  • Στην εξωτερική μονάδα του συστήματος, αφαιρέστε το κάλυμμα από τη βαλβίδα μεγάλου σωλήνα και συνδέστε το με τον εύκαμπτο σωλήνα του μανόμετρο.
  • Αφαιρέστε το κενό και τον αέρα από τους εύκαμπτους σωλήνες μέχρι να συνδεθούν με ένα μπαλόνι που περιέχει την ουσία εργασίας. Η αλλαγή της θέσης του δοχείου απαγορεύεται αυστηρά.
  • Η ταχύτητα εμφύσησης του ανεμιστήρα στην εσωτερική μονάδα έχει ρυθμιστεί στη μεσαία θέση.
  • Τηρήστε τις ενδείξεις θερμοκρασίας στον αισθητήρα θερμόμετρου και την πίεση στο μανόμετρο όταν τροφοδοτείται το ψυκτικό μέσο στο σύστημα. Σε θερμοκρασία αέρα (σε εξωτερικούς χώρους) 25 μοίρες, η ένδειξη της πίεσης πρέπει να είναι μεταξύ 4,2 και 5 bar. Όταν επιτευχθεί η μέγιστη τιμή πίεσης, είναι απαραίτητη η καταγραφή της θερμοκρασίας του αέρα. Θα πρέπει να μειωθεί ελαφρά.
  • Ανοίξτε το μανόμετρο για 10-15 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε τα προηγούμενα βήματα.
  • Η αύξηση της ένδειξης θερμοκρασίας όταν τροφοδοτείται το φρέον σηματοδοτεί το τέλος της διαδικασίας πλήρωσης. Η κανονική ψύξη θεωρείται ότι είναι 12 έως 14 μοίρες.
  • Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει επαρκής ποσότητα γεμάτης ουσίας εργασίας.
  • Αφαιρέστε τον εύκαμπτο σωλήνα, σφίξτε το καπάκι.
  • Με τη βοήθεια ενός ειδικού προγράμματος εκτελέστε τη δοκιμαστική λειτουργία του κλιματιστικού και εντοπίστε όλες τις ελλείψεις λειτουργίας του.
  • Ελέγχετε τακτικά το επίπεδο ψυκτικού στο σύστημα, μη επιτρέποντας την υπέρβαση ή την ανεπάρκεια του.

  Η σωστή και αδιάλειπτη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού και εξαερισμού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την προληπτική εργασία που πρέπει να διεξαχθεί έγκαιρα. Η διαδικασία ανεφοδιασμού ή ανεφοδιασμού του συστήματος με ψυκτικό μέσο συνιστάται να εκτελείται αρκετά συχνά ώστε να παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού. Πλήρωση του συστήματος διαχωρισμού φρέον μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή του έτους για την εφαρμογή της δεν απαιτείται να πραγματοποιήσει τη διάλυση ολόκληρης της συσκευής.

  Συντήρηση καθαρισμού και ανεφοδιασμού κλιματιστικών στη Μόσχα

  Η συντήρηση των κλιματιστικών συσκευών περιλαμβάνει τις ακόλουθες εργασίες και αναλώσιμα:

  • Διεξάγεται εξωτερική επιθεώρηση για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ζημιές στα περιβλήματα εξωτερικής και εσωτερικής μονάδας ή στα φίλτρα. Δοκιμάζεται πόσο αποτελεσματικά η συσκευή εκτελεί όλες τις βασικές της λειτουργίες, τον τρόπο λειτουργίας του εξοπλισμού και αν υπάρχουν διαρροές στο κομμάτι.
  • Τα φίλτρα της εσωτερικής μονάδας καθαρίζονται, όλα τα φίλτρα πλένονται. Ο πλήρης καθαρισμός του ανεμιστήρα από τον καθαριστή ατμού και την περίπτωση της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος πραγματοποιείται.
  • Όλες οι ηλεκτρικές επαφές ελέγχονται, καθώς και η στεγανότητα των συνδέσεων διαδρομής στις συνδέσεις στην εσωτερική μονάδα. Εκτελείται πλήρης καθαρισμός αποστράγγισης αποστράγγισης.
  • Πραγματοποιείται στεγνό καθάρισμα (βούρτσα) της εξωτερικής μονάδας και αφού αφαιρεθεί όλη η σκόνη και ακαθαρσίες αφαιρείται από το ψυγείο και ολόκληρη την εξωτερική μονάδα.
  • Όλες οι ηλεκτρικές συνδέσεις στην εξωτερική μονάδα ελέγχονται και δοκιμάζεται η στεγανότητα των συνδέσεων. Η πίεση στο σύστημα μετράται.
  • Εάν είναι απαραίτητο, γίνεται ανεφοδιασμός μέχρι 100 γραμμάρια.
  • Μετά από όλες τις εργασίες που έγιναν, διεξάγεται δοκιμαστική λειτουργία και πλήρης επιθεώρηση του εξοπλισμού.

  Τιμές συντήρησης κλιματιστικών

  Κατά την πληρωμή με τραπεζική μεταφορά, το κόστος προστίθεται + 3%.

  Εκπτώσεις για ετήσια συντήρηση κλιματιστικών

  Όταν εφαρμόζετε ξανά

  10% έκπτωση

  Συντήρηση από 4 κλιματιστικά

  15% έκπτωση

  Το κόστος συντήρησης των κλιματιστικών (2 φορές το χρόνο)

  Ο καθαρισμός των κλιματιστικών είναι το κλειδί για επιτυχημένη εργασία!

  Κατά τη λειτουργία του κλιματικού εξοπλισμού, τα κανάλια αποστράγγισης και τα φίλτρα καθίστανται φραγμένα με το χρόνο. Η ταχύτητα της μόλυνσης εξαρτάται άμεσα από την καθαριότητα του δωματίου, αλλά αργά ή γρήγορα θα είναι απαραίτητο να καθαρίσετε το κλιματιστικό. Η παραβίαση αυτού του σημείου εξυπηρέτησης μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση του εξοπλισμού και, ως εκ τούτου, σε σοβαρή βλάβη. Επιπλέον, η σκόνη και η βρωμιά που συσσωρεύονται στο εσωτερικό του κλιματιστικού θα εμφυσήσουν μερικώς προς τα έξω, συμβάλλοντας στην ατμοσφαιρική ρύπανση. Γι 'αυτό πρέπει να καθαρίζετε τακτικά το κλιματιστικό τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

  Τιμές για πρόσθετες υπηρεσίες συντήρησης κλιματιστικών

  Πλεονεκτική πρόληψη κλιματιστικών

  Η γενική πρόληψη του εξοπλισμού κλιματισμού είναι επίσης ένας τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα.

  Πρώτον, επειδή η αποδεδειγμένη τεχνική θα λειτουργεί ομαλά και δεν θα καεί ξαφνικά από τυχαία θραύση, η οποία θα μπορούσε να αποφευχθεί. Σημειώστε ότι οι επισκευές σε αυτή την περίπτωση θα κοστίζουν πολύ περισσότερο από τη προγραμματισμένη συντήρηση.

  Δεύτερον, μια φραγμένη συσκευή θα καταναλώνει περισσότερο ηλεκτρισμό, αλλά η αποτελεσματικότητά της θα μειωθεί δραστικά. Και αυτό είναι επίσης πρόσθετο και δεν δικαιολογείται κόστος.

  Και, τρίτον, το κλιματιστικό σύστημα μπορεί να αποτύχει εντελώς και θα πρέπει να αντικατασταθεί με ένα νέο, το οποίο είναι εξαιρετικά ακριβά.

  Η υποχρεωτική πρόληψη του κλιματικού εξοπλισμού, σε σύγκριση με την επισκευή ή την αντικατάστασή του, θα κοστίσει φθηνά. Το κλιματιστικό που είναι εγκατεστημένο στο διαμέρισμα συνιστάται να επιθεωρείται κάθε 6 μήνες, εξοπλισμός γραφείου - κάθε 3-4 μήνες, εξοπλισμός σε εμπορικούς χώρους και δημόσιους χώρους - μηνιαίως.

  Πλήρωση κλιματιστικών με freon

  Πλήρωση κλιματιστικών με freon - ένα υποχρεωτικό προληπτικό έργο. Αυτή η ουσία είναι απαραίτητο στοιχείο για κάθε κλιματιστικό εξοπλισμό, επειδή με τη βοήθειά του ψύχεται στον αέρα. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, το επίπεδο του Freon μειώνεται και η επαναπλήρωσή του απαιτείται. Ανεφοδιάστε κανονικά το κλιματιστικό με freon, γιατί αν δεν το κάνετε, ο εξοπλισμός θα υπερθερμανθεί και θα αποτύχει.

  Περιοδικά, το ψυκτικό μέσο πρέπει να προστίθεται στο σύστημα κλιματισμού, καθώς καταναλώνεται. Αυτό μπορεί επίσης να γίνει κατά την προληπτική εξέταση ρουτίνας. Εάν δεν το κάνετε εγκαίρως, τότε σε 95% των περιπτώσεων θα υπάρξει υπερθέρμανση και καταστροφή του εξοπλισμού.

  Τιμές για τον πλήρη ανεφοδιασμό των κλιματιστικών με φρέον και ψυκτικό

  Επαγγελματική συντήρηση κλιματιστικών για κάθε κατασκευαστή

  Ο κλιματικός εξοπλισμός, όπως και κάθε άλλη περίπλοκη τεχνική, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Κατά συνέπεια, απαιτεί τακτική συντήρηση. Η διεξαγωγή προληπτικών εργασιών θα επιτρέψει πολλές φορές να αυξηθεί η διάρκεια ζωής των κλιματιστικών, γεγονός που με τη σειρά του θα εξοικονομήσει σημαντικά. Είναι πιο εύκολο να σέρβετε τον εξοπλισμό από το να επισκευάσεις ή να αγοράσεις ένα νέο. Συνιστάται να συντηρούνται τα κλιματιστικά ετησίως.

  Η τακτική συντήρηση των κλιματιστικών είναι μια ανάγκη που θα εξασφαλίσει μακρά και συνεχή λειτουργία. Ειδικά στις ανάγκες πρόληψης απαιτείται εξοπλισμός που λειτουργεί συνεχώς. Για παράδειγμα, σε ένα εμπορικό κέντρο, ένα κατάστημα, ένα καφέ - υπάρχουν κλιματιστικά που αντιμετωπίζουν συνεχώς ένα αυξημένο φορτίο και η αποτυχία τους είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητη. Εξάλλου, αυτό όχι μόνο θα οδηγήσει σε περαιτέρω υπεξαίρεση, αλλά και θα παραλύσει το έργο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συντήρηση κλιματιστικών είναι μια υποχρεωτική διαδικασία, εξοικονομώντας χρήματα, ενέργεια και χρόνο.

  Το κόστος συντήρησης των κλιματιστικών θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Αν πρόκειται απλώς για μια επιθεώρηση, τότε μια τιμή, και εάν χρειάζεστε καθαρισμό και ανεφοδιασμό - αυτό είναι απολύτως διαφορετικό χρήμα. Αξίζει να καταλάβουμε ότι κάθε μοντέλο κλιματικού εξοπλισμού από διάφορους κατασκευαστές έχει τις ιδιαιτερότητες και τις αποχρώσεις του. Αυτός ο παράγοντας παίζει επίσης ρόλο στην τιμολόγηση της συντήρησης κλιματιστικών.

  Συμπληρώστε το διαχωρισμένο σύστημα με τα χέρια σας

  Τα κλιματιστικά συστήματα γίνονται όλο και πιο συνηθισμένα και κατά συνέπεια υπάρχουν ερωτήσεις σχετικά με τη συντήρηση και τη συντήρησή τους σε κατάσταση λειτουργίας.

  Προκειμένου να λειτουργήσει σωστά, χρειάζεται μερικές φορές ανεφοδιασμό. Συχνά αρχίζει να εργάζεται άσχημα μόνο λόγω της έλλειψης freon σε αυτό.

  Οι ιδιοκτήτες των κλιματιστικών συχνά αναρωτιούνται κατά πόσο είναι δυνατό να ξαναγεμίσουν το σύστημα split με τα δικά τους χέρια, ποια εργαλεία χρειάζονται για αυτό, και πόσα freon χρειάζονται για να λειτουργήσει καλά το κλιματιστικό.

  Πρέπει να πω ότι ακόμα και αν το κλιματιστικό έχει εγκατασταθεί απολύτως σωστά, με την πάροδο του χρόνου, το φρέον θα συνεχίσει να ρέει από αυτό, οπότε πρέπει να ξαναγεμίζεται περιοδικά με ψυκτικό. Εάν το κλιματιστικό έχει γίνει ασθενέστερο για να κρυώσει ο αέρας, ίσως να μην έχει φρέον.

  Πώς να γεμίσετε ένα split σύστημα κλιματισμού;

  Πριν από το ανεφοδιασμό, το κλιματιστικό πρέπει να προετοιμαστεί σωστά. Στεγνώστε το σύστημα, αυτό μπορεί να γίνει με άζωτο ή φρέον. Εάν το ψυκτικό μέσο βρίσκεται στην εξωτερική μονάδα της συσκευής, η Freon θα είναι η καλύτερη επιλογή.

  Είναι σημαντικό να δούμε πώς το σύστημα είναι αεροστεγές, πρέπει να δημιουργήσει πίεση και η ζημιωμένη περιοχή θα είναι ορατή στις υπεριώδεις ακτίνες.

  Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε κενό, δηλαδή να αφαιρέσετε αέρα από τον αγωγό. Μετά από αυτό, μπορείτε να ξεκινήσετε τον ανεφοδιασμό, αλλά είναι σημαντικό να υπολογίσετε σωστά το απαιτούμενο ποσό.

  Υπάρχουν τρεις τρόποι για να ανεφοδιάσετε τα κλιματιστικά. Μπορείτε να γεμίσετε με το βάρος, την πίεση ή με ένα γυαλί οράσεως. Εάν η φόρτιση γίνεται με τη χρήση της τιμής μάζας, είναι απαραίτητο να απομονωθεί το Freon και επίσης απαιτείται η εκκένωση του κυκλώματος.

  Το μπαλόνι ζυγίζεται σε ειδικές κλίμακες για να ελέγξετε πόσο ψυκτικό έχει απομείνει, και στη συνέχεια γεμίστε μέχρι το απαιτούμενο επίπεδο. Αν θέλετε να κάνετε μια πίεση ανεφοδιασμού, τότε θα πρέπει να δώσετε τα στοιχεία της αυτό, που καθορίζεται από τον κατασκευαστή του κλιματιστικού στο διαβατήριο, πρέπει επίσης πολλαπλή, με τη βοήθεια του συστήματος τροφοδοτείται κύλινδρος στον οποίο το ψυκτικό.

  Ανεφοδιάστε κατά προτίμηση σε μικρά μέρη. Μετά την παραλαβή κάθε μέρους, θα πρέπει να συγκρίνετε τις αναγνώσεις του μανόμετρου και τα δεδομένα στο διαβατήριο. Αν συμπίπτουν, ο ανεφοδιασμός μπορεί να ολοκληρωθεί.

  Μπορείτε να το κρατήσετε με τη βοήθεια ενός ποτηριού, με τη βοήθεια του οποίου μπορείτε να παρακολουθήσετε το freon. Αν η συσκευή έχει φυσαλίδες, πρέπει να ξαναγεμίζει και να το κάνει μέχρι να εξαφανιστούν.

  Η ροή του ρευστού πρέπει να είναι ομοιόμορφη. Για να μην υπάρχει περίσσεια φρέον, γεμίστε το με μέρη.

  Αφού ολοκληρώσετε την πλήρωση, πρέπει να ελέγξετε τη συσκευή για διαρροές, γι 'αυτό, γυρίστε την στην ελάχιστη λειτουργία ψύξης, ανοίξτε και τις δύο βαλβίδες και περιμένετε 15 λεπτά. Αν οι βρύσες αρχίσουν να παγώνουν, τότε ο Freon δεν είναι αρκετός, αν δεν συμβαίνει, όλα είναι καλά.

  Τώρα δεν είναι δύσκολο να αγοράσετε ένα split σύστημα, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αρκετοί τύποι freon. Πρέπει να κατανοήσετε τις διαφορές τους και να μάθετε ποια είναι καλύτερη.

  • Το Freon R-22 χρησιμοποιήθηκε στα πρώτα κλιματιστικά, δεν είναι ακριβό, τώρα μπορεί να γεμίσει με σχεδόν οποιοδήποτε κλιματιστικό, αλλά επηρεάζει αρνητικά την ποσότητα του όζοντος στην ατμόσφαιρα.
  • Το Freon R410A για το στρώμα του όζοντος είναι ασφαλές, θα αυξήσει την απόδοση της συσκευής.
  • Στο ψυκτικό R407C υπάρχουν ψυκτικά τριών τύπων, είναι ασφαλή για το στρώμα του όζοντος, χρησιμοποιείται συνήθως σε βιομηχανικά διαχωρισμένα συστήματα.

  Ωστόσο, αν υπάρχει διαρροή, τότε θα εξαφανιστεί πρώτη, ελαφρύτερα συστατικά, και, ως εκ τούτου, η συσκευή θα πρέπει να συμπληρώσετε πλήρως, το κάνουν εν μέρει θα είναι αδύνατο, δηλαδή, το ψυκτικό θα πρέπει να αφαιρέσετε και να ξαναγεμίσετε πάλι.

  Εάν παρακολουθείτε προσεκτικά το κλιματιστικό, τότε για να δείτε ότι δεν έχει φρέον δεν είναι δύσκολο, ένας έντονος δείκτης αυτού είναι η κατάψυξη της θύρας της συσκευής ή του σωλήνα της.

  Αν βλέπετε σημάδια, ξέρετε πώς να ανεφοδιαστείτε και να έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε τον ανεφοδιασμό. Η πίεση σε διαφορετικά κλιματιστικά είναι διαφορετική, πολλοί παράγοντες την επηρεάζουν, η θερμοκρασία του δρόμου και το εμπορικό σήμα του κλιματιστικού είναι σημαντικές.

  Αυτές οι πληροφορίες εμφανίζονται στο διαβατήριο του οργάνου ή σε μια μεταλλική πινακίδα που είναι προσαρτημένη στην εξωτερική μονάδα.

  Κατά κανόνα, εάν η εγκατάσταση του κλιματιστικού ήταν σωστή, δεν απαιτείται συχνός ανεφοδιασμός, εάν η συσκευή λειτουργεί κανονικά, το ψυκτικό από τον κατασκευαστή θα διαρκέσει για αρκετά χρόνια.

  Πρέπει να ανεφοδιαστείτε με καύσιμα μέσω των θυρών που βρίσκονται στην εξωτερική μονάδα, εάν διαθέτετε ένα σύστημα πολλαπλών split, τότε θα υπάρχουν αρκετές τέτοιες θύρες.

  Εάν αποφασίσετε να γεμίσετε το κλιματιστικό με ζυγαριά, είναι προτιμότερο να αφαιρέσετε εντελώς το freon και να το ξαναγεμίσετε, ώστε να μην είναι λάθος, η ποσότητα μπορεί να φαίνεται στο διαβατήριο ή στην πινακίδα τύπου.

  Προσθέτοντας freon περισσότερο από ό, τι είναι απαραίτητο, είναι άχρηστο, δεν θα έχετε καμία εξοικονόμηση, ή καλύτερη ψύξη, αντίθετα, είναι καλύτερα να είστε nerdy. Αν υπάρχει πολύ αέριο, δεν θα έχει χρόνο να περάσει από το υγρό στο αέριο και αντίστροφα.

  Ο ανεφοδιασμός του κλιματιστικού είναι δυνατή και η θερμοκρασία, είναι κάπως πιο δύσκολη, αλλά είναι δυνατή. Εάν επαρκής Freon στο σύστημα, η θερμοκρασία πρέπει να βρίσκεται στους 8 βαθμούς απόκλισης εντός 2 βαθμούς του ανεμιστήρα, σε ορισμένα όργανα η ελάχιστη θερμοκρασία - 5 μοίρες, ανάλογα με την ποιότητα της συσκευής συμπιεστή, όλα τα δεδομένα που καταγράφονται στο διαβατήριο.

  Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίσετε το σύστημα split, αν το διεξάγετε έγκαιρα, η συσκευή θα λειτουργήσει πολύ περισσότερο. Κατά τον καθαρισμό και την ανεφοδιασμό του κλιματιστικού, πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε την κατάσταση ψύξης και, στη συνέχεια, να ξεκινήσετε τη συσκευή, μόνο μετά την ενεργοποίηση της συσκευής για θέρμανση. Αν κάτι ανακατεύεται, ο συμπιεστής θα χυθεί.

  Ανεφοδιασμός του κλιματιστικού

  157 Masters

  Τιμές: από 6000 έως 21.000 / τεμ.

  Τιμές: από 399 έως 60 000 / usl.

  Τιμές: από 199 έως 4000 / usl.

  Τιμές: από 1499 έως 5000 / usl.

  Τιμές: από 199 έως 8000 / usl.

  • Ανεφοδιασμός κλιματιστικού - 156 πλοίαρχοι στο PROFI.RU
  • 2666 σχόλια των μηχανικών εξυπηρέτησης
  • Ανεφοδιασμός κλιματιστικού στη Μόσχα από 1499 ρούβλια / USL.

  Πού να ξεκινήσετε;

  Διευκρινίστε ποιος πλοίαρχος ψάχνετε

  Πάρτε από τους πλοιάρχους της προσφοράς με την τιμή

  Επικοινωνήστε απευθείας και επιλέξτε το καλύτερο για εσάς

  Πλήρεις οδηγίες για το ανεφοδιασμό των οικιακών κλιματιστικών

  Είδος όλη μέρα και νύχτα! Σήμερα στο άρθρο θα μιλήσουμε για το ανεφοδιασμό ενός διαχωρισμένου συστήματος. Κατά τη λειτουργία του ή αμέσως

  μετά από μια κακή εγκατάσταση, μπορείτε να εντοπίσετε την έλλειψη ψυκτικού (freon) στο σύστημα. Εάν η αιτία της διαρροής είναι σφάλμα εργοστασίου (διαρροή καλοριφέρ της εσωτερικής ή εξωτερικής μονάδας), αυτό συμβαίνει συνήθως κατά την εγκατάσταση της συσκευής. Εάν δεν αποκαλύφθηκε ο εργοστασιακός γάμος, οι κύριοι λόγοι για τη διαρροή είναι μόνο δύο:

  • Ο πρώτος λόγος είναι τα σφάλματα εγκατάστασης (περίπου το 80% των περιπτώσεων διαρροής). Τις περισσότερες φορές αυτό οφείλεται σε κακή ποιότητα κύλισης χαλκοσωλήνων. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να εντοπίσετε και να εξαλείψετε την αιτία της διαρροής πριν γεμίσετε το "condder".
  • Ο δεύτερος λόγος είναι μια φυσική διαρροή (αν μπορείτε να το πείτε). Αν και, θεωρητικά, ο βρόχος φρέον πρέπει να είναι αεροστεγής. Ακόμη και σε ακριβά μοντέλα, δεν αποκλείεται η ασήμαντη έξοδος ψυκτικού μέσω των συνδέσεων και των βαλβίδων εξυπηρέτησης.

  Η διαδικασία ανεφοδιασμού του κλιματιστικού με το ψυκτικό μέσο είναι σύντομη, αλλά απαιτεί προσοχή, προσοχή και κατανόηση της όλης διαδικασίας. Τα παραμικρά σφάλματα στο φρέον "ένεση" μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρή βλάβη του διαχωρισμένου συστήματος. Και μπορείτε να υποφέρετε τον εαυτό σας. Επομένως, δεν είναι σκόπιμο να πραγματοποιηθεί αυτή η λειτουργία χωρίς τη γνώση του κλιματιστικού.

  Συμπληρωματικό σύστημα διαχωρισμού

  Φανταστείτε ότι η αιτία της διαρροής που έχουμε ήδη βρει και εξαλείψει. Τώρα πρέπει να ολοκληρώσετε τον ανεφοδιασμό του κλιματιστικού. Τι πρέπει να κάνουμε:

  1. Βγάζουμε τα απομεινάρια του φρέον στο σύστημα. Για αυτό, στο εξωτερικό μπλοκ Ξεβιδώστε τα παξιμάδια των σωλήνων χαλκού αριστερόστροφα.
  2. Όταν όλο το αέριο εξαερίζεται, σφίγγουμε τα παξιμάδια με τους σωλήνες πίσω.
  3. Συνδέουμε τον αριστερό εύκαμπτο σωλήνα του μανόμετρο στην εξωτερική μονάδα (στην οποία είναι κατάλληλος ένας μεγάλης διαμέτρου σωλήνας). Ο μεσαίος σωλήνας του μανόμετρου συνδέεται με την αντλία κενού. Ανοίγουμε με ένα εξάγωνο και τους δύο γερανούς στο εξωτερικό μπλοκ, έτσι ώστε ο αέρας αντλείται έπειτα από όλο το σύστημα (από την εσωτερική και εξωτερική μονάδα και από τους σωλήνες).
  4. Ξεκινάμε την αντλία και ανοίγουμε την αριστερή βαλβίδα στο μανόμετρο (αριστερόστροφα).
  5. Περιμένουμε για αρκετά λεπτά ενώ ο αέρας "αντλείται έξω". Για μικρά κλιματιστικά (μέχρι 2,7 kW ισχύος) και σύντομη "διαδρομή" (μέχρι 5 μέτρα), περιμένετε 8 έως 10 λεπτά.
  6. Μετά την "άντληση" του αέρα επικαλύπτοντας την αριστερή βαλβίδα του μανόμετρο και αμέσως μετά απενεργοποιήσαμε την αντλία. Εξετάζουμε τις μετρήσεις των μετρητών πίεσης (το βέλος πρέπει να είναι στη θέση "-1").
  7. Στη συνέχεια, αποσυνδέουμε τον MEDIUM σωλήνα του μανόμετρο από την αντλία και συνδέουμε τη φιάλη με τη φρέον.
  8. Ανοίγουμε το κρουνό στον κύλινδρο, γυρίζουμε το και το βάζουμε στις ζυγαριές. Για να ψύξετε το ψυκτικό υγρό σε υγρή κατάσταση.
  9. Ανοίγουμε για λίγα δευτερόλεπτα τους σωστούς μετρητές του μανόμετρου (περίπου 3-5 δευτερόλεπτα, μέχρι να βγει το υγρό φρέον). Για να συμπιεστεί ο αέρας από τα όργανα μέτρησης πίεσης, έτσι ώστε να μην εισέλθει στη συσκευή κλιματισμού στη συνέχεια.
  10. Τέλος, γυρίζουμε στην έγχυση ψυκτικού μέσου. Βρίσκουμε στην πινακίδα του κλιματιστικού το σωστό ποσό Freon. Επαναφέρετε την ισορροπία. Στη συνέχεια, ανοίξτε περιοδικά τους αριστερούς μετρητές του μανόμετρου και αυστηρά τις κλίμακες Ελέγξτε την ποσότητα του φρέον (εισάγεται στο κλιματιστικό). Όταν γεμίσει το σωστό βάρος Freon, κλείστε την αριστερή βαλβίδα του μανόμετρου.
  11. Στη συνέχεια, κλείστε το κρουνό στη δεξαμενή με φρέον. Βγάζουμε το υπόλοιπο φρέον από το μανόμετρο ανοίγοντας τους ΔΕΚΤΕΣ μετρητές του μανόμετρου.
  12. Αποσυνδέστε τον αριστερό σωλήνα του μανόμετρο από το κλιματιστικό. Προσοχή παρακαλώ. εδώ πρέπει να είστε SUPER καθαρό και πολύ γρήγορα να ξεβιδώσετε τον εύκαμπτο σωλήνα, έτσι ώστε να μην καίγεται freon (πάντα φοράει γάντια). Ακόμη και ειδικοί με εμπειρία μπορεί να υποφέρουν κατά τη διάρκεια αυτής της λειτουργίας.

  Τι άλλο πρέπει να ξέρετε:

  Σε οικιακά κλιματιστικά, χρησιμοποιούνται τρεις τύποι φρέον. Το πολυ-συστατικό freon της μάρκας R410 ήρθε να αντικαταστήσει το R22 (καταστροφή όζοντος). Στη συνέχεια εμφανίστηκε το freon R32. Ένα από τα συστατικά 32 και 410 φρεόνια είναι πιο ασταθές. Εάν υπάρχει διαρροή, αλλάζει η σύνθεση του ψυκτικού μέσου. Για να εξασφαλιστεί η τέλεια σύνθεση αυτών των φρέον, δεν εξαιρείται πλήρης επαναπλήρωση. Ενώ η παλιά R22 μπορεί απλώς να αναπληρωθεί.

  Στη διαδικασία εργασίας με το freon είναι απαραίτητο να τηρούνται οι προφυλάξεις ασφαλείας, οι απρόσεκτες ενέργειες μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρά εγκαύματα. Εάν δεν είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας, τότε μην χειρίζεστε αυτό το ζήτημα. Αφήστε τα σχόλιά σας αν το άρθρο ήταν χρήσιμο! Σας συνιστώ να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο, το οποίο δείχνει σαφώς όλη τη διαδικασία πλήρωσης.

  Ανεφοδιασμός του κλιματιστικού

  Η φόρτιση του κλιματιστικού με Freon είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία που πρέπει να εκτελείται σύμφωνα με τις υποχρεωτικές τεχνικές απαιτήσεις και κανόνες. Οι ειδικοί της εταιρείας "Air Conditioning-MSK" διαθέτουν επαρκή προσόντα για την πραγματοποίηση ανεφοδιασμού σύμφωνα με όλους τους κανόνες, οι οποίοι στη συνέχεια εγγυώνται υψηλής ποιότητας και αδιάλειπτη λειτουργία του εξοπλισμού.

  Τιμές για τις υπηρεσίες μας

  * Η κανονική εγκατάσταση πραγματοποιείται εντός 1 έως 10 ημερών από την ημερομηνία παραγγελίας. Πρέπει να κάνετε ταχύτερα; - Επείγουσα εγκατάσταση εγκατάστασης, η οποία πραγματοποιείται εντός 24 ωρών από τη στιγμή της παραγγελίας.

  Εγγύηση για εγκατάσταση χωρίς ετήσια συντήρηση 12 μηνών, με ετήσια συντήρηση 36 μηνών.

  * Το πρώτο στάδιο εγκατάστασης πραγματοποιείται εντός 1 έως 10 ημερών από την ημερομηνία παραγγελίας. Πρέπει να κάνετε ταχύτερα; - Επείγουσα εγκατάσταση εγκατάστασης, η οποία πραγματοποιείται εντός 24 ωρών από τη στιγμή της παραγγελίας.

  Η εγγύηση για εγκατάσταση χωρίς ετήσια συντήρηση είναι τουλάχιστον 12 μήνες και υπολογίζεται από την ημερομηνία του δεύτερου σταδίου της εγκατάστασης, με ετήσια συντήρηση - η περίοδος εγγύησης είναι 36 μήνες. Δεν παρέχεται εγγύηση για την εργασία στην περίπτωση του δεύτερου σταδίου εγκατάστασης κλιματισμού σε τρίτη εταιρεία ή ανεξάρτητα. Θυμηθείτε ότι το δεύτερο στάδιο της εγκατάστασης του κλιματιστικού (η σύνδεσή του) είναι το πιο σημαντικό μέρος της εγκατάστασης! Μόνο η εταιρεία που εκτελεί τη θέση σε λειτουργία του εξοπλισμού είναι υπεύθυνη για την περαιτέρω λειτουργία και τη διάρκεια ζωής του.

  Η τυπική εγκατάσταση περιλαμβάνει τα ακόλουθα έργα:

  • Διάτρηση μιας οπής στον τοίχο έως 100 cm για έναν αυτοκινητόδρομο μεταξύ των οχημάτων με διάμετρο 40-45 mm.
  • Η εσωτερική μονάδα είναι τοποθετημένη στον τοίχο ή στην οροφή (ανάλογα με το μοντέλο του κλιματιστικού).
  • Η εξωτερική μονάδα είναι τοποθετημένη σε παρένθεση κάτω από ένα παράθυρο ή σε άλλο σημείο, προσβάσιμο χωρίς τη χρήση ενός ορειβάτη ή ενός ειδικού πύργου.
  • Σύνδεση εσωτερικού και εξωτερικού συγκροτήματος από δύο χάλκινους σωλήνες με θερμομόνωση - η διαδρομή δεν ξεπερνά τα 5 μέτρα.
  • Η διαδρομή μέσα στις εγκαταστάσεις ανασύρεται σε ένα πλαστικό διακοσμητικό κουτί με ένα τμήμα 60x60 ή 80x60, το οποίο είναι στερεωμένο στον τοίχο υπό γωνία 5-7 μοίρες (για να εξασφαλιστεί η αποστράγγιση της αποστράγγισης).
   Οι τοίχοι από στυλό στην κανονική εγκατάσταση δεν περιλαμβάνονται (shtroblenie - αυλάκι στην επιφάνεια του τοίχου με ισχυρό βάθος διάτρησης 6 cm).
  • Είναι απαραίτητο να κενωθεί η διαδρομή
  • Το καλώδιο τροφοδοσίας μπορεί να συνδεθεί σε μια πρίζα ή να είναι εξοπλισμένο με βύσμα για σύνδεση στο δίκτυο. Το μήκος του καλωδίου δεν υπερβαίνει τα 2 μέτρα.
   Η εγκατάσταση μηχανών και οι ηλεκτρικές συνδέσεις με τον τυποποιημένο εξοπλισμό δεν περιλαμβάνεται και πραγματοποιείται από τον πελάτη ή από την ομάδα εγκατάστασης σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο των πρόσθετων υπηρεσιών. Η τροφοδοσία ισχύος στην αυλάκωση γίνεται με χωριστή διαπραγμάτευση, η τιμή συμφωνείται.

  Αξεσουάρ που χρησιμοποιούνται για την τυπική εγκατάσταση:

  • Χαλκός σωλήνας με θερμομόνωση (αέριο) 5 m.
  • Χαλκός σωλήνας με θερμομόνωση (υγρό) 5 m.
  • Η σωλήνωση αποχέτευσης ενισχυμένη D16 2 m.
  • Καλώδιο επικοινωνίας ενδοεπικοινωνίας 5x1.5 5 μ.
  • Καλώδιο ηλεκτρικής τροφοδοσίας 3x1.5 + 2 m.
  • Πλαστικό κουτί για ηλεκτρικό καλώδιο 16x16 2 m.
  • Πλαστικό κουτί επικοινωνίας 60x60 ή 80x60 0,5 m.
  • Στηρίγματα 1 σετ
  • Συνδετήρες (βίδες, περικόχλια, βίδες, πείροι) 1 σετ

  vsplit.ru εγκατάσταση νέων, χρησιμοποιημένων κλιματιστικών μηχανημάτων, επαναπλήρωση freon, καθαρισμός στη Μόσχα και την περιοχή

  Πώς να γεμίσετε το κλιματιστικό; Σημάδια έλλειψης φρεονίου. Μέσω του οποίου εκτελείται ο ανεφοδιασμός; Ποιες είναι οι πιέσεις στο κύκλωμα; Η ποσότητα του φρέον στο split σύστημα; Λεπτομερής διαδικασία πλήρωσης. Χρειάζεται να το καθαρίσω; Μια φυσική διαρροή. Αναπληρώστε ένα κενό κλιματιστικό; Σκούπισμα: το χρειάζεστε ή όχι. Μέτρηση θερμοκρασίας εσωτερικής μονάδας.

  Εάν το κλιματιστικό σας έχει γίνει δροσερό δωμάτιο, στο δρόμο στη θερμότητα του καλοκαιριού - η θερμοκρασία του αέρα είναι πάνω από 30 μοίρες, και έχετε ένα κλιματιστικό όλη την ημέρα και μόλις δροσίζει το δωμάτιο σε 25 μοίρες, τότε θα πρέπει να ανεφοδιάσετε τον κλιματιστικό εξοπλισμό σας.
  Από την έλλειψη freon στους αγωγούς χαλκού στη ζεστή εποχή λέει ένας ακόμη παράγοντας, στα λιμάνια της υπαίθριας μονάδας, όπου συνδέονται οι αύλακες σωλήνες, παγωμένος, που είναι πολύ καλά δει ή πάγο (η φωτογραφία τοποθετείται στο άκρο του αντικειμένου), όπως στους θαλάμους ψύξης παλιών ψυγείων.
  Φαίνεται σαν αυτή τη φωτογραφία.

  Κατεψυγμένη θύρα σωλήνα και κλιματισμού

  Στην επόμενη φωτογραφία, όταν ανεφοδιάζεται το κλιματιστικό κασετών σε ένα από τα αντικείμενα του καταστήματος, ο σωλήνας παγώνει επίσης

  Το γεγονός είναι ότι εδώ εγκαταστήσαμε το κλιματιστικό, το οποίο ήταν σε χρήση, και σε αυτό, ουσιαστικά, δεν υπήρχε φρέον.
  Έτσι το βάζαμε σε πλήρη και κατά βάρος. Στην πλάκα θα πρέπει να υπάρχει 1 kg 950 γραμμάρια 22 αερίου.
  Όταν άρχισαν να ανεφοδιάζονται, ο ανεμιστήρας ενεργοποιήθηκε μόνο όταν είχαν ήδη χύσει στον κορμό μόλις 1 κιλό και η θύρα υπέστη σοβαρή κατάψυξη, την οποία βλέπετε στη φωτογραφία.

  Στη συνέχεια, με περαιτέρω ανεφοδιασμό με τον πλήρη αριθμό που αναγράφεται στην πινακίδα, ο ίδιος ο σωλήνας αποψύχθηκε.
  Έτσι, με μερική έλλειψη φρεονίου, και ήταν ίσο με 50%, οι σωλήνες παγώνουν.

  Μπορείτε να δείτε το βίντεο αυτού του ανεφοδιασμού στο άρθρο:
  "Συμπλήρωση του κλιματιστικού σε βίντεο 10 λεπτών."

  Με όλα αυτά τα συμπτώματα - καλέστε τον κύριο της συντήρησης των διαχωρισμένων συστημάτων.
  Στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού υπάρχει μια θυρίδα εξυπηρέτησης (βαλβίδα 3 κατευθύνσεων), η οποία βρίσκεται, κατά κανόνα, όπου συνδέονται δύο σωλήνες χαλκού, υγρό και αέριο.

  λιμάνι ανεφοδιασμού κλιματιστικού

  Συστήματα πολλαπλών διαστάσεων λιμένων ανεφοδιασμού

  Μερικές φορές υπάρχουν αρκετές θύρες εξυπηρέτησης, όπως στην επάνω φωτογραφία, δείχνει την εξωτερική μονάδα του συστήματος πολλαπλών διαχωρισμού, με τέσσερις γραμμές υγρού και τέσσερις αερίου freon συνδεδεμένες σε αυτό.

  Σε μια τέτοια θύρα εξυπηρέτησης (που υποδεικνύεται με βέλη), συνδέστε τον εύκαμπτο σωλήνα πλήρωσης με ένα μανόμετρο (μανόμετρο) και έναν κύλινδρο με φρέον. Οι ειδικοί γνωρίζουν τι η πίεση στο σύστημα πρέπει να είναι σε κατάσταση εκτός λειτουργίας και στη λειτουργία ψύξης. Και είναι πάντα διαφορετική και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: από το εμπορικό σήμα του κλιματιστικού, τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και ούτω καθεξής και μπορεί να κυμαίνεται σε διαφορετικά όρια.

  Τι, ωστόσο, θα πρέπει να ασκεί πίεση στο κλιματιστικό που λειτουργεί;

  Εάν το κλιματιστικό λειτουργεί σε 22 freon, η θερμοκρασία στο δρόμο είναι 25 - 30 μοίρες, τότε η πίεση στο σύστημα είναι 4,5 Bar.

  Η θερμοκρασία είναι ακόμη χαμηλότερη, σε + 15 μοίρες, η πίεση είναι 3,5 Bar.

  Εάν το σύστημα λειτουργεί σε 410 Freon σε 25 - 30 μοίρες έξω, η πίεση είναι - 6,5 Bar.

  Και στους + 15 βαθμούς Κελσίου του περιβάλλοντος, η πίεση μειώνεται ανάλογα στα 5 Bar.
  Η πλήρωση του διαχωρισμένου συστήματος μέσω της εσωτερικής μονάδας δεν είναι δυνατή με κανέναν τρόπο, αφού δεν υπάρχουν θύρες για τη σύνδεση των εύκαμπτων σωλήνων πλήρωσης. Μπορείτε να το γεμίσετε μόνο μέσω της θύρας υπηρεσίας της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού.
  Σε κάθε εξωτερική μονάδα υπάρχει μια μεταλλική πλάκα, λέει πόσο Freon θα πρέπει να είναι στο κλιματιστικό,
  για παράδειγμα: στο Hitachi RAS-10AH1 - 0,78 kg.

  την πινακίδα της εξωτερικής μονάδας

  Φωτογραφίες με πινακίδες υπαίθριων μονάδων, οι οποίες υποδεικνύουν την ποσότητα αναπλήρωσης του κλιματιστικού, μπορείτε να δείτε στα άρθρα της ιστοσελίδας: Γενικό κλίμα κάποιου, Πώς να γεμίσετε το σύστημα VRF; (ανεφοδιασμός σε χιλιόγραμμα) και άλλα.

  Αυτή η ποσότητα φρέον είναι επαρκής για το μήκος των σωλήνων έως 5 μέτρα, πρέπει να τοποθετούνται κατ 'ανάγκη σε ένα προστατευτικό κέλυφος, που ονομάζεται flex, για να αποφευχθεί η απώλεια κρύου από την εξωτερική μονάδα έως την εσωτερική.
  Ένα μπαλόνι με φρέον τοποθετείται σε ειδική κλίμακα και θυμάται πόσο ζυγίζει και στη συνέχεια ανοίγει ελαφρά τη βαλβίδα και αφήνει να ρέει αέριο στους σωλήνες.
  Βάρος, αρκεί να μειωθεί το βάρος κατά 200-300 γραμμάρια.
  Παρόλο που είναι ακόμα καλύτερα να αφήσουμε όλο το υπόλοιπο freon στους σωλήνες στην ατμόσφαιρα, μέσω της ένωσης και να γεμίσουμε ξανά με τις κλίμακες την ποσότητα που αναγράφεται στην ετικέτα της εξωτερικής μονάδας, θα είναι πολύ σωστή.
  Εδώ, το πιο σημαντικό πράγμα δεν είναι να χύσετε περίσσεια, από το οποίο το κλιματιστικό δεν θα λειτουργήσει καλύτερα και να ψύξει το δωμάτιο με πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία, επίσης - δεν θα.
  Είναι καλύτερα να μην γεμίζετε τα γραμμάρια πέρα ​​από το χύσιμο.
  Ο Freon δεν θα έχει χρόνο να μεταφερθεί από την υγρή φάση στην αέρια φάση και αντίστροφα.
  Είναι επίσης δυνατό να γεμίσετε το κλιματιστικό με τη θερμοκρασία, αλλά αυτό είναι για έμπειρους ειδικούς.
  Όταν το θερμόμετρο φέρεται στον ανεμιστήρα της εσωτερικής μονάδας, όπου ο κρύος αέρας μόλις αρχίζει να βγαίνει, πρέπει να υπάρχει ελάχιστη θερμοκρασία που να αναφέρεται στο διαβατήριο.
  Συνήθως είναι 8 βαθμοί συν ή μείον δύο μοίρες. Ίσως πέντε, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένας πολύ υψηλής ποιότητας συμπιεστής.

  Έτσι, το φρέον στο σύστημα είναι αρκετό και το κλιματιστικό θα λειτουργήσει σταθερά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Το κλιματιστικό του μετατροπέα δεν μπορεί να προετοιμαστεί για υπερθέρμανση επειδή η χωρητικότητα του συμπιεστή αλλάζει συνεχώς, ανάλογα με το θερμικό φορτίο.

  Σε ποια φάση πρόκειται να φορτιστεί το κλιματιστικό;
  Το κλιματιστικό σε κρύο απομακρυσμένο σύνολο ελάχιστη θερμοκρασία των 16 βαθμών ή υψηλότερη για ένα έως δύο βαθμούς, από διαφορετικούς κατασκευαστές και διαφορετικών ελάχιστο όριο παρουσίασαν μέγιστη ταχύτητα του ανεμιστήρα, δεδομένου ότι εάν περιλαμβάνουν θερμότητα, η φρέον θα πάει προς την αντίθετη κατεύθυνση, ή καθόλου Ο συμπιεστής θα ανάψει εάν η θερμοκρασία δωματίου είναι αρκετά υψηλή.

  Και με περισσότερες λεπτομέρειες;

  Παραλαμβάνομε το απομακρυσμένο, μεταξύ άλλων και για την ψύξη, εκτελέστε το κλιματισμού, για να μην «χύνει» το συμπιεστή και μόνο τότε, μπορεί να ρυθμίζεται για λειτουργία HEAT, εν πάση περιπτώσει, δεν αναμιγνύουν.

  Επειδή, εάν ενεργοποιήσετε για πρώτη φορά το κλιματιστικό σε λειτουργία "θέρμανσης", τότε όλος ο Freon θα πάει πρώτα από τον εναλλάκτη θερμότητας της εξωτερικής μονάδας κατευθείαν στον συμπιεστή COLD και τίποτα καλό γι 'αυτό, σε αυτή την περίπτωση δεν θα το κάνει. Για σύγκριση, αυτό είναι πώς να ξεκινήσει ο κινητήρας του αυτοκινήτου στον παγετό: η πρώτη εκκίνηση, το λάδι είναι κρύο, τα κεριά είναι κρύα και ούτω καθεξής.

  Εάν κατά την πρώτη εκκίνηση (και πρέπει!) Στο τηλεχειριστήριο του κλιματιστικού αξίζει λειτουργία - «ψύξη», «νιφάδα χιονιού» (αυτό που τον κατασκευαστή), το φρέον στο συμπιεστή ίδια έχει ήδη λάβει από την εσωτερική μονάδα εγκαθίσταται στο διαμέρισμα, ομοιόμορφα κατανεμημένα σε όλο τον σωλήνες. Παρά το γεγονός ότι το συμπιεστή, είναι ακόμη στην αρχή ξεκίνησε σε μια αρκετά χαμηλή ταχύτητα, έτσι διανομή ομαλά το μίγμα ελαίου-φρεόν για το έργο τους.

  Σε μερικές οδηγίες, η δοκιμή δεν κάνει τη διαφορά ποιος τρόπος για να ξεκινήσει το κλιματιστικό για πρώτη φορά: στην HEAT ή στην COLD. Αλλά ο συμπιεστής δεν επηρεάζεται αρνητικά από τις επιπτώσεις ενός χρόνου, και συστηματικές παραβιάσεις: έλλειψη freon, για παράδειγμα.

  Σε θερμοκρασία αέρα + 10 μοίρες, τρέξαμε το κλιματιστικό σε λειτουργία "θερμότητας", και τίποτα, εξακολουθεί να λειτουργεί. Η τεχνική ήταν πολύ υψηλής ποιότητας. Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, δεν είχαμε πειραματιστεί.

  Διαρροή με την πάροδο του χρόνου, όλα αυτά θα συμβούν σε σημεία σύνδεσης (έλαση) σωλήνων με μπλοκ εξωτερικά και εσωτερικά.
  Συνήθως είναι 7% ετησίως, οπότε αν το κλιματιστικό λειτουργεί για εσάς για τρεις συνεχείς εποχές, τότε το 20% του φρέον δεν είναι πια εκεί.
  Αυτό είναι εάν έχετε τα πάντα συναρμολογημένα από πραγματικούς δασκάλους, επαγγελματίες στον τομέα τους, η εκκένωση της διαδρομής είναι σωστή, δεν υπάρχουν άλλα μεγάλα σφάλματα κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού.

  Το κλιματιστικό λειτούργησε καλά για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ο πλοίαρχος πρέπει κατά τη συντήρηση της εξωτερικής μονάδας καθαρό από σκόνη και βρωμιά, συχνά φραγμένο με λεύκες χνούδι.

  Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά (και την δουλεύουμε) πλυντήριο υψηλής πίεσης - Karcher. Ξεπλύνετε το με όλες τις σχάρες καλοριφέρ αυτής της μονάδας. Δεν μιλώ για εσωτερικά φίλτρα, μπορούν να καθαριστούν από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη.

  Μόνο μετά την εκτέλεση αυτής της λειτουργίας, η απόδοση του κλιματιστικού σας μπορεί να αυξηθεί στο 50%. Η εσωτερική μονάδα αντιμετωπίζεται με καθαριστή ατμού που καταστρέφει τα βακτήρια στην σχάρα του. Μπορείτε να ρίξετε χημικά αντιδραστήρια και στη συνέχεια να ξεπλύνετε με νερό.

  Ατμοκαθαριστής Χαμόγελο - θέσεις στο αυτοκίνητο δεν παίρνει πολύ.

  Και αν τα κεφάλαια επιτρέπουν, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τέτοιο μοντέλο καθαρότερο, αυτή είναι πιο επαγγελματική τεχνική.

  Καθαριστής ατμού Karcher SC 1.020

  Ο πλοίαρχος θα πρέπει να ελέγξει όλες τις συνδέσεις έτσι ώστε να μην υπάρχουν λεκέδες λαδιού στους σωλήνες. Εάν είναι απαραίτητο, ανεφοδιάστε με καύσιμα. Δεν θα βλάψει να στραγγίξει το σύστημα αποστράγγισης, δείτε πώς εξέρχεται το συμπύκνωμα.

  Έτσι, μην εξοικονομήσετε χρήματα σε αυτό, γιατί εάν το κλιματιστικό σταματήσει να λειτουργεί για αυτούς τους λόγους, τότε η επισκευή του θα κοστίσει πολύ περισσότερο.

  Πολλοί άνθρωποι γυρίζουν στον ιστότοπο με την ερώτηση:
  - Πώς να γεμίσετε ένα κενό κλιματιστικό;
  Εάν το κλιματιστικό δεν έχει λειτουργήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, λίγα χρόνια ή το έχετε χρησιμοποιήσει και αμφιβάλλετε αν υπάρχει freon, και πάλι, το δωμάτιο είναι ελαφρώς ψυχθέν. Αν είναι πραγματικά άδειο, ίσως υπάρχει κάποια διαρροή κάπου. Είναι απαραίτητο να εκκενώσετε την τροχιά και να δείτε αν η πίεση διατηρείται -1.
  Αν όχι, τότε κάπου θα χρειαστεί να φτιάξετε έναν καινούργιο σωλήνα, είτε για μια εξωτερική μονάδα είτε για μια εσωτερική μονάδα, μπορεί να υπάρξει ρωγμή κάπου, κοιτάξτε τις στροφές των σωλήνων. Κάτω από το flex μπορεί να είναι λιπαροί λεκέδες.
  Εάν υπάρχει πίεση, μπορείτε να συνδέσετε τη δεξαμενή με φρέον και ανεφοδιασμό όπως περιγράφεται στο παραπάνω άρθρο.

  Σκούπισμα δύο κλιματιστικών

  Και μια τέτοια ερώτηση:
  - Μπορώ να κάνω χωρίς μια αντλία κενού κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού;
  - Μπορείτε.

  Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση, καθώς και σε άλλους, μπορείτε να βρείτε στο άρθρο Οι ερωτήσεις σας: τα πάντα για τον κλιματισμό.

  Ένα από τα έργα μας.

  Αυτό το κλιματιστικό είναι εγκατεστημένο στο διαμέρισμα, άλλα έργα που μπορείτε να δείτε στην ενότητα φωτογραφιών των έργων.

  εσωτερική μονάδα στο διαμέρισμα

  Μετά το ανεφοδιασμό του κλιματιστικού, πάντα μετράμε τη θερμοκρασία που δίνει η εσωτερική μονάδα στα περιστρεφόμενα ρολά, δηλαδή στην αρχή της εξόδου κρύου αέρα.
  Μετά την υπηρεσία μας, η θερμοκρασία έγινε 6 βαθμοί Κελσίου.
  Και πριν ήταν 13 μοίρες, που βλέπετε στη φωτογραφία, βρίσκεται ακριβώς κάτω.
  Κλιματισμός εγκαταστάθηκε πέρυσι. Δεν υπήρχαν παράπονα για το έργο του. Inverter. Toshiba.

  Μετρήστε τη θερμοκρασία στην έξοδο της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

  Η φωτογραφία που ακολουθεί στο κλιματιστικό έχει φρέον. Βλέπετε: στο δρόμο είναι ο Ιούλιος, και στους σωλήνες - πάγος.

  Στο άρθρο: "Όταν δεν υπάρχει αρκετό φρέον; Μόνο στις φωτογραφίες."
  Υπάρχουν και άλλες εικόνες από διαφορετικά αντικείμενα σε αυτό το θέμα.

  Όπως καταλαβαίνετε από το άρθρο, γνωρίζουμε τα πάντα για τον κλιματισμό. Ή σχεδόν τα πάντα (;), Ειδικά πώς να το γεμίσετε σωστά.

  Μην χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες των ερασιτεχνών που δεν έχουν ακόμη βάρη.

  Όταν ασχολούμαστε με εφαρμογές, οι λεγόμενοι "κυρίους" μας προσεγγίζουν και όταν βλέπουν τις κλίμακες για ανεφοδιασμό, ρωτούν:

  -"Τι είναι αυτό;"

  Πιστεύετε ότι αυτό δεν μπορεί να είναι;

  Ναι, είμαστε έκπληκτοι!

  Διαβάσατε αυτό το άρθρο Πώς να γεμίσετε το κλιματιστικό θεωρία και τώρα πρέπει να γεμίσετε το κλιματιστικό στην πράξη;
  Επικοινωνήστε μαζί μας.
  Ανεφοδιασμός αυστηρά κατά βάρος!
  Ο πλήρης κατάλογος όλων των άρθρων που δημοσιεύτηκαν μαζί μας, μπορείτε να δείτε στον Χάρτη ιστοτόπου.