Απολύμανση ενός αυτόματου κλιματιστικού και ενός οικιακού συστήματος split με τα χέρια τους

Ο εναλλάκτης θερμότητας του ψυγείου, ο οποίος λειτουργεί σε ιδιωτική κατοικία ή αυτοκίνητο, καταστρέφει τη σκόνη και μια ποικιλία βακτηρίων που αναπτύσσονται ενεργά σε ένα υγρό περιβάλλον. Προκειμένου να εξαλειφθεί η εμφάνιση μιας δυσάρεστης οσμής και να μην αναπνέει η μούχλα, εκτελείται ένας ετήσιος αντιβακτηριακός καθαρισμός του κλιματιστικού και του οικιακού συστήματος διάσπασης. Δεν είναι απαραίτητο να καλέσετε έναν κυβερνήτη υπηρεσίας ή να παρακολουθήσετε υπηρεσία αυτοκινήτων - είναι προτιμότερο να αποθηκεύσετε και να κάνετε την απολύμανση του συστήματος κλιματισμού με τα δικά σας χέρια.

Επιλέξτε ένα απολυμαντικό

Η αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα διαφόρων υγρών και ψεκασμών που προορίζονται για την εξυπηρέτηση οικιακών και αυτοκινούμενων συστημάτων κλιματισμού:

 • Υγρά αντιδραστήρια με βάση τα αλκάλια, που πωλούνται σε δοχεία και πλαστικά μπουκάλια με χειροκίνητο ψεκασμό.
 • Καθαριστικά αφρού σε κουτιά αεροζόλ.
 • συχνά οικιακοί τεχνίτες χρησιμοποιούν διάφορα ιατρικά αντισηπτικά, για παράδειγμα διάλυμα χλωρεξιδίνης, με σκοπό την οικονομία.
Ενεργοί ψεκασμοί με βάση τα αλκάλια

Όλα αυτά τα προϊόντα έχουν απολυμαντικό αποτέλεσμα, αλλά διαφέρουν ως προς την τιμή και το σκοπό. Όταν είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τους υπερβολικά βρώμικους εναλλάκτες θερμότητας του διαχωρισμένου συστήματος, το οποίο δεν έχει συντηρηθεί για αρκετά χρόνια, συνιστάται η χρήση αλκαλικού ψεκασμού για λεπτομερή έκπλυση.

Πώς καθαρίζετε ξεχωριστά και τις δύο μονάδες κλιματιστικού, διαβάστε το λεπτομερές εγχειρίδιο.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ετήσια απολύμανση του κλιματιστικού σε διαμέρισμα ή αυτοκίνητο αποτελεί προληπτικό μέτρο. Η συντήρηση περιλαμβάνει μερική αποσυναρμολόγηση και χαμηλό βαθμό μόλυνσης της συσκευής. Ως εκ τούτου, μια σειρά από συμβουλές για την επιλογή ενός απολυμαντικού:

 1. Αν ο εξατμιστής και ο στρόβιλος (πτερωτή) του ανεμιστήρα καλύπτεται από ένα στρώμα από χώμα πριν στοιχείων απολύμανση θάμνοι ισχυρός τύπος σκευάσματος Cond Cleaner, Top Σώμα ή Carlyclean.
 2. Η βέλτιστη επιλογή είναι μια διαπεραστική σύνθεση αφρού στο δοχείο αεροζόλ. Στις διαβεβαιώσεις των κατασκευαστών, μετά το πλύσιμο, το αντιδραστήριο αφήνει ένα αντιβακτηριακό φιλμ στα πτερύγια των εναλλάκτη θερμότητας, που διαρκεί αρκετούς μήνες.
 3. Ο καθαρισμός των κλιματιστικών με ιατρικά αντισηπτικά είναι αποδεκτός, αλλά δεν είναι πολύ βολικός. Σε αντίθεση με τον αφρό, το υγρό διεισδύει ασθενώς σε δύσκαμπτα κανάλια αέρα. Αυτό είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα για τη θεραπεία ενός ψύκτη αυτοκινήτου.

Βοήθεια. Τα αφρώδη μέσα για την απολύμανση των κοντίσιονερ παράγονται από πολλούς κατασκευαστές, είναι αδύνατο να τα απαριθμήσετε. Οι δημοφιλείς μάρκες είναι η Liqui Moly και η Step Up.

Ο αφρός αεροζόλ εξίσου καλά απολυμαίνει τα συστήματα κλιματισμού ιδιωτικών κατοικιών και αυτοκινήτων. Μια προϋπόθεση: για την εξυπηρέτηση του μηχανήματος, θα πρέπει να αγοράσετε ένα ειδικό ακροφύσιο με έναν μακρύ εύκαμπτο σωλήνα, ο οποίος τοποθετείται στον κύλινδρο (συχνά έρχεται πλήρης).

Οδηγίες Επεξεργασίας

Ανεξάρτητα από το σχεδιασμό και τον τύπο του κλιματιστικού, ο καθαρισμός με αντιβακτηριδιακό αφρό γίνεται πάντα με την ίδια σειρά:

 1. Αποσυνδέστε τη μονάδα ψύξης από το δίκτυο. Στο αυτοκίνητο, αρκεί να σφίξετε τον κινητήρα και να σβήσετε την ανάφλεξη.
 2. Ανοίξτε το κάλυμμα της εσωτερικής μονάδας, αφαιρέστε τα φίλτρα. Στο αυτοκίνητο είναι απαραίτητο να τραβήξετε έξω το στοιχείο φιλτραρίσματος αέρας σαλόνι.
 3. Ανακινήστε το δοχείο, άφθονη εφαρμόζουν μέσα στα πτερύγια του εξατμιστή και ενδεχομένως - στην πτερωτή (στροβίλου) του ανεμιστήρα. Μην αμελώ και δεν αφήνουν «για αργότερα» μέρος του υγρού, 1 πακέτο έχει σχεδιαστεί για μία θεραπεία.
 4. Περιμένετε 5-15 λεπτά, το ακριβές χρονικό διάστημα καταγράφεται στο μπαλόνι.
 5. Ενεργοποιήστε τη συσκευή για εξαερισμό, η ταχύτητα του ανεμιστήρα είναι η μέγιστη. Αν ο κατασκευαστής αντιδραστηρίων υποδείξει στις οδηγίες, τοποθετήστε το κλιματιστικό σε λειτουργία θέρμανσης / ψύξης.
 6. Αφαιρέστε προσεκτικά τα φίλτρα, χρησιμοποιώντας μια μαλακή βούρτσα και μια θεραπεία για την κουζίνα. Μετά το στέγνωμα, επανατοποθετήστε τα στοιχεία και κλείστε το καπάκι.

Σημείωση: Μετά την απολύμανση και την εκκίνηση του ψυγείου, το αφρώδες υγρό θα στραγγίσει στο ταψί και θα πάει στο δρόμο μέσω της αποχέτευσης.

Εφαρμογή αφρού στα πτερύγια του εξατμιστήρα

Στη λίστα μας δεν υπάρχει σημαντικό στάδιο εργασίας - μερική αποσυναρμολόγηση της συσκευής. Προτείνουμε να το εξετάσουμε χωριστά για κάθε τύπο κλιματιστικού.

Απομάκρυνση των βακτηρίων από το διαχωρισμένο σύστημα

Η απλούστερη μέθοδος απολύμανσης της εσωτερικής μονάδας δεν απαιτεί πρόσθετη περιγραφή - αφαιρέστε το επάνω κάλυμμα και ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται παραπάνω. Αλλά υπάρχει μια αποχρώσεις: με αυτόν τον τρόπο, δεν θα είναι δυνατή η απομάκρυνση των βακτηρίων από τον στρόβιλο και μετά την εκκίνηση αυτά τα κακά πνεύματα θα είναι και πάλι στον εξατμιστή.

Σας συνιστούμε να ξοδέψετε επιπλέον 20-30 λεπτά και να φτάσετε στον ανεμιστήρα, με οδηγό βήμα προς βήμα:

 1. Αφαιρέστε τα φίλτρα και το κάλυμμα. Με προσεκτική κάμψη του πλαστικού στη μέση, αφαιρέστε τις περιστροφικές περσίδες. Οι άκρες θα αφήσουν τις φωλιές χωρίς προβλήματα.
 2. Εντοπίστε και ξεβιδώστε όλες τις βίδες που συγκρατούν τον μπροστινό πίνακα της εσωτερικής μονάδας. Ορισμένοι από τους συνδέσμους είναι κρυμμένοι κάτω από τα καπάκια, ενώ κάτω από το κάλυμμα του διαμερίσματος υπάρχουν και άλλες δύο βίδες με έναν ηλεκτρικό σύνδεσμο (που απεικονίζεται παραπάνω στη φωτογραφία).
 3. Ξεκλειδώστε τα πλαστικά μάνδαλα και αφαιρέστε τελείως το πλαίσιο. Συνήθως τα μάνδαλα βρίσκονται στην κορυφή και τις πλευρές της μονάδας.

Αποκλείστε τους ηλεκτρολόγους καλύτερα να απομονώνονται από την υγρασία

Ορισμένα μοντέλα "split" είναι εξοπλισμένα με οθόνη LCD ενσωματωμένη στον μπροστινό πίνακα. Πριν από την αφαίρεση, εντοπίστε τη θύρα οθόνης, αποσυνδέστε την από την υποδοχή.

Πριν από την εφαρμογή του απολυμαντικού, απομονώστε την ηλεκτρική μονάδα με μια μεμβράνη από πολυαιθυλένιο (μπορείτε να την συσκευάσετε). Στη συνέχεια, προσεκτικά zapente εξατμιστή και τουρμπίνα. Πριν ενεργοποιήσετε το σύστημα διαχωρισμού, τοποθετήστε το περίβλημα με την αντίστροφη σειρά. Λεπτομέρειες σχετικά με την αποσυναρμολόγηση και την επεξεργασία του κλιματιστικού οικιακού εξοπλισμού με τα δικά τους χέρια, δείτε το βίντεο:

Καθαρισμός παραθύρων και κινητών ψυγείων

Ο σχεδιασμός των μονοκόμματοι σας επιτρέπει να φτάσετε σχετικά εύκολα στα φίλτρα και στο μπροστινό μέρος του εξατμιστή - απλά αφαιρέστε το καπάκι και τραβήξτε προς τα έξω το πλέγμα. Είναι δυνατόν να κάνετε έναν εναλλάκτη θερμότητας έξω και να καθίσετε σε αυτό, αλλά πρώτα να σκεφτείτε τι συμβαίνει μέσα στη συσκευή.

Κοντίσιονερ επιφανείας αντιβακτηριακή θεραπεία δεν δίνει ένα τέλειο αποτέλεσμα, δεδομένου ότι το στροφείο του αξονικού ανεμιστήρα και του δίσκου εναλλάκτη θερμότητας - πυκνωτή παραμένουν βρώμικα. Τι προτείνεται να κάνει με το μονοπώλιο παραθύρων:

 1. Αποσυνδέστε το μηχάνημα και τραβήξτε το έξω από το άνοιγμα εγκατάστασης. Ένας άλλος τρόπος αφαίρεσης του εξωτερικού περιβλήματος δεν είναι δυνατός.
 2. Τοποθετήστε τη συσκευή σε ένα μεγάλο τραπέζι και ξεβιδώστε τις βίδες στις πλευρές της θήκης. Αφαιρέστε το κάλυμμα.
 3. Αποσυνδέστε το μπροστινό κάλυμμα (ή ολόκληρο τον πίνακα) και τραβήξτε έξω τα φίλτρα.
 4. Χρησιμοποιώντας μια βούρτσα, βούρτσα και απορρυπαντικό, καθαρίστε το εσωτερικό της μονάδας - και οι δύο εναλλάκτες θερμότητας και στις δύο πλευρές, ένα δίσκο συμπυκνωμάτων και μια πτερωτή.
 5. Επεξεργαστείτε τον εξατμιστή και τα εσωτερικά στοιχεία με απολυμαντική χημεία, καλύπτοντας τις ηλεκτρικές επαφές και τον συμπιεστή με μια μεμβράνη. Περαιτέρω εργασίες σύμφωνα με τις οδηγίες.

Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να ξεβιδώσετε την εσωτερική ψύκτρα και να την σφίξετε ήπια, όσο επιτρέπουν οι χαλκοσωλήνες με φρέον. Μετά το πλύσιμο / ξήρανση των φίλτρων, συναρμολογήστε τη μονάδα παραθύρου και τοποθετήστε την στο άνοιγμα, στη συνέχεια ενεργοποιήστε το και ελέγξτε τη λειτουργικότητα.

Ο εξατμιστής καθαρίζεται μηχανικά και στη συνέχεια εφαρμόζεται το απορρυπαντικό

Το κινητό κλιματιστικό δωμάτιο μπορεί να αποσυναρμολογηθεί ευκολότερα - η συσκευή δεν χρειάζεται να τραβηχτεί έξω από το παράθυρο, μόνο για να αποσυνδεθεί ο αγωγός αέρα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα πλαϊνά πλαίσια, τα καλύμματα, τα φίλτρα και τον ίδιο καθαρισμό.

Μετά την τοποθέτηση της τάξης μέσα στο ψυγείο, σίγουρα θα αισθανθείτε το αποτέλεσμα - η μούχλα θα εξαφανιστεί και η αποτελεσματικότητα της εργασίας θα βελτιωθεί. Η διαδικασία αποσυναρμολόγησης του μονοκόμματος παραθύρου εμφανίζεται στο επόμενο βίντεο:

Συντήρηση αυτοκινήτου

Σε αντίθεση με τα νοικοκυριά "split", είναι πολύ δύσκολο να φτάσετε στον εξατμιστή στο αυτοκίνητο. Μαζί με το θερμαντικό σώμα του θερμαντήρα σαλόνι, ο εναλλάκτης θερμότητας είναι κρυμμένο στο βάθος της τορπίλης, πίσω από την κεντρική κονσόλα. Η πρόσβαση στον ανεμιστήρα εξαρτάται από το εμπορικό σήμα του αυτοκινήτου. Σε ορισμένα μοντέλα, ο στρόβιλος μπορεί να δει από τον θάλαμο του κινητήρα κάτω από το φίλτρο, ενώ σε άλλα είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το ντουλαπάκι.

Για αυτούς τους λόγους, ο αντιβακτηριδιακός καθαρισμός του κλιματιστικού αυτοκινήτου γίνεται χωρίς αποσυναρμολόγηση με την ακόλουθη σειρά:

 1. Αφαιρέστε το φίλτρο σαλονιού. Το στοιχείο μετά την απολύμανση είναι καλύτερο να αλλάξει.
 2. Αναζητήστε το σωλήνα αποστράγγισης που εξέρχεται από τον εξατμιστή. Στα περισσότερα αυτοκίνητα, βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της κεντρικής κονσόλας, στην πλευρά του συνοδηγού. Ο σωλήνας καλύπτεται με διακοσμητικό πλαστικό περίβλημα.

Ο πίνακας αφαιρείται από την πλευρά του συνοδηγού

 • Αφαιρέστε το διακοσμητικό πλαίσιο ή τραβήξτε το προς τα μπρος, αποσυνδέστε το σωλήνα από τη σύνδεση αποστράγγισης.
 • Συνδέστε το ακροφύσιο με ένα μακρύ σωλήνα στο μπαλόνι. Σπρώξτε το άκρο του σωλήνα στην υποδοχή μέχρι να σταματήσει. Προσέξτε να μην λυγίζετε τα πτερύγια αλουμινίου του εναλλάκτη θερμότητας.
 • Φυσήξτε τον αφρό στον εξατμιστή, αφαιρώντας σταδιακά τον εύκαμπτο σωλήνα από την ένωση. Στο τέλος, τοποθετήστε γρήγορα τον εύκαμπτο σωλήνα, έτσι ώστε ο αφρός να μην λερώνει το κάλυμμα δαπέδου.
 • Διατηρήστε το υπόλοιπο υγρό μέσα στους αγωγούς από την πλευρά του δρόμου. Περιμένετε για τον απαιτούμενο χρόνο, ξεκινήστε τον κινητήρα και ενεργοποιήστε τον εξαερισμό.
 • Σημαντική απόχρωση. Σε ορισμένα αυτοκίνητα, για παράδειγμα, crossovers Kia Sportage III, αντί για αποστράγγιση θα βρείτε έναν αισθητήρα θερμοκρασίας εξατμιστή. Αυτό δεν είναι πρόβλημα - τραβήξτε τη συσκευή έξω από την υποδοχή και τοποθετήστε έναν εύκαμπτο σωλήνα στην οπή, όπως φαίνεται στο βίντεο.

  Βυθίζοντας το σωλήνα του μπαλονιού μέσα στον αεραγωγό, σφραγίστε τα κενά στο εξάρτημα με ένα πανί, διαφορετικά ο αφρός θα βγει στο εσωτερικό. Κατά τη διάρκεια της περιόδου ξήρανσης, ανοίξτε τις μπροστινές πόρτες του μηχανήματος εντελώς, έτσι ώστε οι ατμοί χημικών να εξατμιστούν προς τα έξω.

  Συμπέρασμα

  Όπως δείχνει η πρακτική, το κύριο πρόβλημα του αντιβακτηριδιακού καθαρισμού των κλιματιστικών είναι η απροθυμία πολλών χρηστών να το εκτελέσουν. Η λειτουργία παραμένει απλή έως ότου ο εξατμιστής καλύπτεται με ένα παχύ στρώμα μούχλας και αρχίζει να "μυρίζει". Στη συνέχεια, ο αφρός από τον κύλινδρο δεν εξοικονομεί - πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τη μηχανή και να καθαρίσετε όλες τις λεπτομέρειες.

  Αντιβακτηριακή θεραπεία κλιματισμού και διαχωριστικών συστημάτων με τα δικά τους χέρια

  Η παρουσία ενός κλιματιστικού στο σπίτι ή στο διαμέρισμα δεν είναι πλέον σπάνιο, όπως ήταν και πριν. Ο κλιματισμός σήμερα είναι ένας ευρέως διαδεδομένος εκπρόσωπος του κλιματικού εξοπλισμού στις μέσες ρωσικές οικογένειες. Χάρη στη χρήση αυτής της συσκευής, πολλοί συμπατριώτες μας σώζονται από τη ζέστη του καλοκαιριού. Επιπλέον, τα κλιματιστικά συμβάλλουν στη δημιουργία ενός βέλτιστου μικροκλίματος στο διαμέρισμα μεταξύ των εποχών.
  Κάθε ιδιοκτήτης ενός μικτού συστήματος οικιακής γνωρίζει ότι για να λειτουργήσει μακροπρόθεσμα και χωρίς προβλήματα για την κλιματική τεχνολογία είναι απαραίτητη για την σωστή φροντίδα για τον καθαρισμό και περιοδικά. Ως εκ τούτου, πολλοί χρήστες συχνά ρωτούν για το αν αντιβακτηριακή κλινική θεραπεία κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του.

  Περιεχόμενα του άρθρου:

  Γιατί είναι απαραίτητο να κάνετε αντιβακτηριακή θεραπεία του μαλακτικού

  Για να καταστεί σαφές εάν απαιτείται απολύμανση από σύγχρονα συστήματα διαχωρισμού, θα πρέπει πρώτα να εξοικειωθείτε με τις συνθήκες λειτουργίας του. Οποιοδήποτε είδος κλιματικού εξοπλισμού λειτουργεί ως εξής: οδηγώντας μέσα από τον εαυτό του τεράστιους όγκους αέρα.

  Όπως όλοι γνωρίζουμε, η σκόνη, το μαλλί των κατοικίδιων ζώων, πολλοί διαφορετικοί μικροοργανισμοί, σπόρια μυκήτων και άλλοι περιέχονται στον αέρα. Όλες αυτές οι ουσίες, μακριά από χρήσιμες, κατακάθονται στις εσωτερικές επιφάνειες των εναλλάκτη θερμότητας, των πτερυγίων ανεμιστήρα και των εντέρων των διατάξεων φιλτραρίσματος.

  Αυτο-καθαρισμός και αντιβακτηριακή επεξεργασία του κλιματιστικού.

  Για το λόγο αυτό, για να λειτουργήσει κανονικά το κλιματικό εξοπλισμό, είναι απαραίτητο να καθαρίζετε περιοδικά το εσωτερικό του ή να αντικαθιστάτε πλήρως τα στοιχεία του φίλτρου. Ωστόσο, η εκτέλεση κανονικού καθαρισμού δεν θα απομακρύνει τα μικρόβια, τα ακάρεα σκόνης και άλλους παρασιτικούς μικροοργανισμούς. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να κάνετε απολύμανση, χρησιμοποιώντας ισχυρούς αντιβακτηριακούς παράγοντες, ειδικά σχεδιασμένα για τη θεραπεία κλιματιστικών.

  Κατά τη λειτουργία, η εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος συμπυκνώνει την υγρασία, παράγει θερμική ενέργεια μέσω των ηλεκτρονικών και του κινητήρα του ανεμιστήρα.

  Επιβλαβές για την υγεία του ανθρώπου, παθογόνα, μύκητες και μούχλα ζουν και αναπαράγονται στην πιο ευνοϊκό μικροκλίμα για τον εαυτό τους - στη ζέστη και την υγρασία. Επομένως, συναρμολογούνται μέσα στο περίβλημα κλιματιστικού.

  Για τους λόγους αυτούς, για να μην εκπληρώσει τον ρόλο μιας πηγής βακτηριακής μόλυνσης μιας κατοικίας, κάθε κλιματιστικό πρέπει να υποβληθεί σε τακτική αντιβακτηριακή θεραπεία.

  Πόσο συχνά απολυμαίνετε το κλιματιστικό

  Οι ειδικοί στην επισκευή της κλιματικής τεχνολογίας ενθαρρύνονται να εκτελούν καθαρισμό των διαχωρισμένων συστημάτων και επακόλουθη αντιβακτηριακή αγωγή τους τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο:

  1. Πρώτα γίνεται πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό εντατικά.
  2. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του διαχωρισμένου συστήματος στη λειτουργία θέρμανσης.

  Εκτελώντας καθαρισμό των φίλτρων του κλιματιστικού.

  Εκτός από αυτό, καθαρισμός και απολύμανση του κλιματικού εξοπλισμού διεξάγεται σε περίπτωση εμφάνισης των ακόλουθων "συμπτωμάτων":

  1. Αμέσως μετά την ενεργοποίηση της συσκευής εμφανίζεται μια δυσάρεστη οσμή. Κάθε ζωντανός άνθρωπος παράγει αέριο-μεθάνιο κατά τη διάρκεια της ζωής του. Έτσι, στα κλιματιστικά σας βακτηρίδια πολλαπλασιάστηκαν.
  2. Με εμφανή εμφάνιση μούχλας, που βρίσκεται μέσα και έξω από το κλιματιστικό.
  3. Όταν εμφανίζεται βλέννα στη λεκάνη μέσα στην οποία συλλέγεται το συμπύκνωμα και στο σύστημα αποστράγγισης.

  Αντιβακτηριακή θεραπεία Ο κλιματικός εξοπλισμός μπορεί να δαπανηθεί και πιο συχνά - όλα εξαρτώνται από αυτά που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση των μέσων. Επιπλέον, η συχνότητα απολύμανσης επηρεάζεται από την ποιότητα του συστήματος εξαερισμού του χώρου στο οποίο λειτουργεί το κλιματιστικό.

  Ποια μέσα χρησιμοποιούνται για την απολύμανση των διαχωρισμένων συστημάτων

  Επί του παρόντος, οι κατασκευαστές οικιακών χημικών προϊόντων παράγουν πολλά χρήματα για τον καθαρισμό και την απολύμανση του κλιματικού εξοπλισμού, τα οποία μπορούν να είναι:

  1. Απολύμανση υγρών, τα οποία περιέχουν αντιβιοτικά.
  2. Διάφορα καθαριστικά που διαλύουν τους ρύπους.
  3. Παρασκευάσματα που περιέχουν συστατικά που περιέχουν χλώριο.

  Καθαριστικά και απολυμαντικά για συστήματα διαχωρισμού.

  Επιπλέον, ορισμένοι τεχνίτες χρησιμοποιούν ορισμένα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση ιατρικών οργάνων. Όλα τα ναρκωτικά και τα επαγγελματικά προϊόντα λειτουργούν με τον δικό τους τρόπο και έχουν διαφορετικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό.

  Χρησιμοποιείται για την απολύμανση κλιματιστικών για την απολύμανση υγρών

  Σύμφωνα με τους επαγγελματίες, το CONDICLEAN είναι πιο δημοφιλές για τον καθαρισμό κλιματιστικών. Είναι ένα αντιβακτηριακό υγρό που είναι ικανή να καταστρέψει σχεδόν όλα τα βακτήρια και τους ιούς, τα σπόρια των μυκήτων, βρίσκονται συνεχώς στον αέρα οποιωνδήποτε χώρων. Το κύριο συστατικό του φαρμάκου είναι η διγλυκονική χλωρεξιδίνη. Το φάρμακο χρησιμοποιείται ευρέως στην ιατρική και είναι ένα ισχυρό αντισηπτικό.

  Το CONDICLEAN είναι ένα υποαλλεργικό φάρμακο που δεν έχει αντενδείξεις. Παρόλα αυτά, χρησιμοποιήστε το προσεκτικά - το φάρμακο είναι επιβλαβές για την αναπνευστική οδό και τις βλεννώδεις μεμβράνες των ματιών.

  Το προϊόν πωλείται σε μπουκάλι σπρέι, σε ποσότητα 200 mg, φιαλίδιο, όγκο 1 λίτρου και κάνιστρο 5 λίτρων. Ο κατασκευαστής των κεφαλαίων είναι LLC "Fargomed" Ουκρανία. Το φάρμακο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του.

  Το προϊόν "Sekupet-asset" είναι ένα άλλο διαδεδομένο ιατρικό προϊόν που χρησιμοποιείται για την απολύμανση του κλιματικού εξοπλισμού. Ο παράγοντας είναι ένας κόκκος από τον οποίο παρασκευάζεται ένα διάλυμα που έχει απόδοση 100%.

  Αφαιρεί διάφορους ιούς, μεταξύ των οποίων πολύ επικίνδυνες που προκαλούν πολιομυελίτιδα και βακτήρια φυματίωσης. Αλλά η λύση καταστρέφει αποτελεσματικά όχι μόνο ιούς και βακτήρια. Καταπολεμά τους απλούστερους μύκητες και όλα τα είδη μούχλας.

  Το "Sepet-asset" έχει ένα μειονέκτημα - συμβάλλει στην εμφάνιση της διάβρωσης του μετάλλου, η οποία συχνά γίνεται η αιτία της καταστροφής των ακριβών εμπορικών σημάτων του κλιματικού εξοπλισμού.

  Εφαρμογή εξειδικευμένων καθαριστικών για απολύμανση

  Το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο είναι το ακόλουθο απολυμαντικό με απολύμανση: το βελγικό παρασκεύασμα AIRCO-CLEAN, το οποίο περιέχει μόνο δύο συστατικά:

  1. Καθαριστικό AIRCO-CLEAN PRE-WASH
  2. Αντισηπτικό αντισηπτικό AIRCO-CLEAN

  Η μέθοδος εφαρμογής είναι απλή. Αρχικά εφαρμόζεται στην επιφάνεια του εναλλάκτη θερμότητας και στην εσωτερική κοιλότητα του κλιματιστικού. Καλά απομακρύνει τις λιπαρές αποθέσεις, τη βρωμιά και άλλες. Στη συνέχεια, κάθε επιφάνεια ξεπλένεται καλά με καθαρό νερό και, όταν στεγνώνει, εφαρμόζεται αντισηπτικό για την απολύμανση του εναλλάκτη θερμότητας.

  Το διάλυμα έχει την ιδιότητα να δημιουργεί μια μεμβράνη στον εναλλάκτη θερμότητας, εμποδίζοντας την ανάπτυξη διεργασιών διάβρωσης και αντέχει στη συσσώρευση συμπυκνωμάτων. Το φάρμακο έχει ένα μειονέκτημα: μπορεί μόνο να επεξεργαστεί την επιφάνεια του εναλλάκτη θερμότητας. Η θεραπεία με τα φίλτρα αυτού του φαρμάκου και άλλα μέρη του εξοπλισμού δεν πραγματοποιείται.

  Τα απολυμαντικά εφαρμόζονται με πιστόλι ψεκασμού, το οποίο δεν περιλαμβάνεται - αγοράζονται ξεχωριστά.

  Πώς να απολυμάνετε ανεξάρτητα το κλιματιστικό

  Αντιβακτηριακή θεραπεία του μαλακτικού μπορεί να γίνει ανεξάρτητα, για την οποία είναι απαραίτητο να εξοικειωθείτε με τις οδηγίες που έχουν αναπτυχθεί από εξειδικευμένους ειδικούς.

  Η οδηγία μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη χρήση του AIRCO-CLEAN. Αν έχετε επιλέξει άλλη θεραπεία, στη συνέχεια, για να χρησιμοποιήσετε όλες τις ενέργειες και τη σειρά των εργασιών, χρησιμοποιήστε τις οδηγίες για τη χρήση του φαρμάκου.

  Οι εργασίες εκτελούνται με την ακόλουθη σειρά:

  1. Αρχικά, απενεργοποιήστε το κλιματιστικό από το δίκτυο.
  2. Κατόπιν, αφαιρείται ο μπροστινός πίνακας της εσωτερικής μονάδας.
  3. Χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική σκούπα, ο εναλλάκτης θερμότητας και άλλα μέρη του εξοπλισμού πρέπει να καθαρίζονται από σκόνη.
  4. Αφαιρέστε το φίλτρο αέρα με τραχύ καθαρισμό και πλύντε καλά με τρεχούμενο νερό.
  5. Αν το σχέδιο έχει ηλεκτροστατικό φίλτρο, το ίδιο πρέπει να γίνει και με αυτό.
  6. Χρησιμοποιώντας το πιστόλι ψεκασμού, είναι απαραίτητο να εφαρμόσετε το καθαριστικό AIRCO-CLEAN PRI-WASH στις μολυσμένες περιοχές.
  7. Μετά από 10-15 λεπτά, επεξεργαστείτε την επιφάνεια του εναλλάκτη θερμότητας με καθαρό νερό. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε άλλο ψεκαστήρα.
  8. Κατασκευάστε την εγκατάσταση ενός φίλτρου αέρα (ηλεκτροστατικού) στην αρχική του θέση.
  9. Ενεργοποιήστε το κλιματιστικό και ρυθμίστε τη λειτουργία ανακυκλοφορίας για να εξατμιστεί η υγρασία.
  10. Ψεκάστε με πιστόλι ψεκασμού στην περιοχή όπου αναρροφάται ο αέρας στην εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος, 100 mm του δεύτερου συστατικού AIRCO-CLEAN ANTISEPTIC. Το κλιματιστικό λειτουργεί 15-30 λεπτά, με αποτέλεσμα να απολυμαίνεται ο εξοπλισμός.
  11. Για να κατανοήσετε ότι η διαδικασία καθαρισμού έχει ολοκληρωθεί, είναι δυνατόν να στεγνώσετε τελείως τον εναλλάκτη θερμότητας και άλλα εσωτερικά μέρη του κλιματιστικού.

  Ο καθαρισμός των πρόσθετων φίλτρων γίνεται με ξηρό τρόπο ή αντικαθίστανται με καινούργια.

  Μετά την απολύμανση, είναι απαραίτητο να εκτελεστεί ένα πλήρες συγκρότημα του κλιματιστικού μηχανήματος μετά από προκαταρκτική επεξεργασία με ένα μέσο καθαρισμού και να ξεπλυθεί με νερό το μπροστινό πάνελ του κλιματιστικού, των περσίδων και άλλων τμημάτων του εξοπλισμού.

  Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού και της αντιβακτηριδιακής επεξεργασίας του κλιματιστικού, πρέπει να φοριέται μια προστατευτική μάσκα έτσι ώστε οι χημικές ουσίες να μην εισέρχονται στην αναπνευστική οδό και τις βλεννώδεις μεμβράνες των ματιών. Κρύψτε τα χημικά από τα παιδιά και μην τα χρησιμοποιήσετε κοντά στα τρόφιμα.

  Αντιβακτηριακή θεραπεία του κλιματιστικού με τα χέρια του: συμβουλές από τον πλοίαρχο

  Το κλιματιστικό έχει γίνει πλέον ο πιο διαδεδομένος εκπρόσωπος της κλιματικής τεχνολογίας σε κάθε μέση ρωσική οικογένεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή η συσκευή όχι μόνο εξοικονομεί μεγάλο μέρος των συμπατριωτών μας από τη θερινή θερμότητα, αλλά δημιουργεί επίσης ένα βέλτιστο μικροκλίμα στα αστικά διαμερίσματα κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής.

  Όλοι οι ιδιοκτήτες των εγχώριων διαιρούμενων συστημάτων γνωρίζουν ότι για μια μακρά και απροβλημάτιστη λειτουργία, κάθε συσκευή κλιματισμού χρειάζεται την κατάλληλη φροντίδα και τον περιοδικό καθαρισμό. Εξαιτίας αυτού, πολλοί άνθρωποι είναι συχνά τίθεται το ερώτημα: «Χρειάζομαι θεραπεία αντι-βακτηριακή κλιματισμού στην υπηρεσία του» απολύμανση του εξοπλισμού HVAC θα είναι το κύριο θέμα της σημερινής έκδοσης.

  Ποια είναι η χρήση της αντιβακτηριδιακής θεραπείας;

  Για να γίνει κατανοητή η ανάγκη υπάρχει απολύμανση πραγματικά σύγχρονο split-σύστημα, αρχικά θα πρέπει να εξετάσει προσεκτικά τους όρους λειτουργίας του. Η λειτουργία οποιουδήποτε κίνηση του κλιματιστικού που σχετίζεται με το ίδιο μέσα από τον τεράστιο όγκο του αέρα, η οποία εκτός από την σκόνη, τρίχες κατοικίδιων ζώων, ζωντανούς μικροοργανισμούς, τα σπόρια των μυκήτων και ούτω καθεξής. Όλη αυτή η «πολλαπλή» εναποτίθεται επί της εσωτερικής επιφάνειας του εναλλάκτη θερμότητας, πτερύγια του ανεμιστήρα και «βάθη» των στοιχείων φίλτρου.

  Γι 'αυτό για την κανονική λειτουργία της συσκευής απαιτείται περιοδικός καθαρισμός ή αντικατάσταση στοιχείων φιλτραρίσματος. Αλλά συνηθισμένο καθαρισμό δεν απαλλάσσει φίλτρου από τα μικρόβια, ακάρεα σκόνης και άλλα παράσιτα: χρειάζονται εκεί απολύμανση μέσω ισχυροί αντιβακτηριακοί παράγοντες για την θεραπεία του κλιματιστικού.

  Η λειτουργία της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος συνδέεται με τη συμπύκνωση της υγρασίας και η θερμότητα παράγεται από τα ηλεκτρονικά και τον κινητήρα του ανεμιστήρα.

  Θερμότητας και της υγρασίας - το πιο ευνοϊκό μικροκλίμα για την ζωή και την αναπαραγωγή των μικροοργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των παθογόνων οργανισμών, καθώς και αποικίες μυκήτων και μούχλας, που εγκαταστάθηκαν στην εσωτερική επιφάνεια του περιβλήματος και του εξοπλισμού.

  Προχωρώντας από τα παραπάνω - για να μην γίνει πηγή βακτηριακής μόλυνσης του σπιτιού, οποιοδήποτε κλιματιστικό χρειάζεται τακτική αντιβακτηριακή θεραπεία.

  Περιοδικότητα της απολύμανσης του κοντίσιονερ

  Ο καθαρισμός του διαχωρισμένου συστήματος με επακόλουθη αντιβακτηριακή θεραπεία συνιστάται από ειδικούς που πρέπει να παράγονται τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο:

  1. Πρώτη φορά, πριν από την εντατική χρήση.
  2. Δεύτερη φορά, όταν το split σύστημα μεταβεί στη λειτουργία θέρμανσης.

  Επιπλέον, ο καθαρισμός και η απολύμανση της κλιματικής τεχνολογίας θα πρέπει να πραγματοποιούνται με την εμφάνιση των ακόλουθων "συμπτωμάτων":

  • Εμφανίζεται μια δυσάρεστη οσμή μετά την ενεργοποίηση της συσκευής. Όπως γνωρίζετε, όλα τα ζωντανά πράγματα στη διάρκεια της ζωής παράγουν αέριο - μεθάνιο, η μυρωδιά του οποίου δείχνει την παρουσία αποικιών βακτηρίων στο κλιματιστικό.
  • Ορατή εκδήλωση μούχλας στις εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες του κλιματιστικού.
  • Η εμφάνιση βλέννας στο τηγάνι για τη συλλογή του συστήματος συμπύκνωσης και αποστράγγισης.

  Η συχνότητα της αντιβακτηριακής επεξεργασίας της κλιματικής τεχνολογίας εξαρτάται επίσης από τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση του κλιματιστικού και από την ποιότητα του συστήματος εξαερισμού του χώρου στο οποίο είναι εγκατεστημένο.

  Μέσα απολύμανσης των διαχωρισμένων συστημάτων

  Σήμερα, πολλοί κατασκευαστές οικιακών χημικών ουσιών έχουν κατακτήσει την παραγωγή καθαριστικών και απολυμαντικών για την τεχνολογία του κλίματος. Μπορεί να είναι:

  • απολυμαντικά υγρά που περιέχουν αντιβιοτικά.
  • διάφορα καθαριστικά, η δράση των οποίων βασίζεται στη διάλυση των προσμείξεων ·
  • Παρασκευάσματα που περιέχουν συστατικά που περιέχουν χλώριο.

  Επιπλέον, ορισμένοι τεχνίτες χρησιμοποιούν φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση ενός ιατρικού εργαλείου.

  Κάθε φάρμακο και επαγγελματικό εργαλείο έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, τα οποία πρέπει να εξεταστούν λεπτομερέστερα.

  Απολύμανση υγρών, τα οποία περιέχουν αντισηπτικά

  Τα πιο δημοφιλή μέσα αυτού του τύπου, μεταξύ των επαγγελματιών, είναι CONDICLEAN. Αυτό το υγρό κοντίσιονερ για αντιβακτηριακή θεραπεία σκοτώνει τα περισσότερα στελέχη των παθογόνων βακτηρίων και ιών, καθώς και επιζήμια για τα σπόρια των μυκήτων, τα οποία είναι μόνιμη «κάτοικοι» μίγματος αέρα στα διαμερίσματα μας. Το κύριο συστατικό της CONDICLEAN είναι διγλυκονικής χλωρεξιδίνης, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται ευρέως στην ιατρική ως ένα ισχυρό αντισηπτικό.

  Το φάρμακο είναι υποαλλεργικό και δεν έχει αντενδείξεις για χρήση. Αλλά κάποιος πρέπει να είναι προσεκτικός και να εμποδίζει την είσοδό του στην αναπνευστική οδό και τις βλεννώδεις μεμβράνες των ματιών. Το φάρμακο CONDICLEAN διατίθεται υπό μορφή φιάλης με ψεκασμό 200 mg, φιάλη 1 λίτρου. και κάνιστρα των 5 λίτρων. Συνιστάται για αυτο-χρήση. Παραγωγός της LLC "Fargomed" Ουκρανία.

  Μια άλλη κοινή ιατρική συσκευή που χρησιμοποιείται για την απολύμανση των κλιματιστικών, η οποία ονομάζεται "Sepupet-asset". Το φάρμακο είναι διαθέσιμο υπό μορφή κόκκων, από το οποίο παράγεται ένα διάλυμα εργασίας, το οποίο έχει 100% αποτελεσματικότητα έναντι διαφόρων ιών, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων πολιομυελίτιδας και φυματίωσης. Εκτός από τους ιούς και τα βακτηρίδια, το διάλυμα είναι αποτελεσματικό για την καταστροφή των απλούστερων μυκήτων και όλων των τύπων μούχλας.

  Το μειονέκτημα του φαρμάκου "Secupet-asset" είναι ότι προκαλεί τη διάβρωση των μετάλλων. Και αυτό μπορεί να προκαλέσει την αποτυχία του ακριβού κλιματικού εξοπλισμού.

  Ειδικά καθαριστικά με λειτουργία απολύμανσης

  Στις εγκαταστάσεις αυτές, μπορείτε να αποδώσετε με ασφάλεια την προετοιμασία AIRCO-CLEAN δύο συστατικών από τη βελγική εταιρεία Wynn's. Αποτελείται από καθαρότερο AIRCO-CLEAN PRE-WASH και αντισηπτικό AIRCO-CLEAN ANTISEPTIC.

  Αρχικά, στον εσωτερικό εναλλάκτη θερμότητας και το κλιματιστικό μηχάνημα που εφαρμόζεται στον παράγοντα καθαρισμού, η οποία αντιμετωπίζει επαρκώς με λιπαρές αποθέσεις, βρωμιά και ούτω καθεξής. Στη συνέχεια όλες οι επιφάνειες πρέπει να ξεπλένονται με νερό και μετά την ξήρανση εφαρμόζεται μόνο αντισηπτικό για εναλλάκτη απολύμανση.

  Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της λύσης είναι η δημιουργία μιας μεμβράνης στην επιφάνεια του εναλλάκτη θερμότητας, η οποία εμποδίζει τη διάβρωση και αντιστέκεται στη συσσώρευση συμπυκνωμάτων. Το κύριο μειονέκτημα αυτής της προετοιμασίας είναι ότι μόνο ο εναλλάκτης θερμότητας υποβάλλεται σε επεξεργασία, χωρίς να επηρεάζεται τα φίλτρα και άλλα μέρη της συσκευής.

  Τα κεφάλαια εφαρμόζονται χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι ψεκασμού, το οποίο δεν περιλαμβάνεται στο κιτ και πρέπει να αγοραστεί χωριστά.

  Αυτοτελής απολύμανση του κλιματιστικού

  Για να μάθετε πώς να κάνετε αντιμικροβιακή αγωγή του κλιματιστικού με τα χέρια σας, θα πρέπει να διαβάσετε αυτό το τμήμα μέχρι το τέλος της διαδικασίας σύμφωνα με τις οδηγίες που εκπόνησαν οι ειδικοί μας.

  Η οδηγία βασίζεται στη χρήση του AIRCO-CLEAN. Όταν επιλέγετε ένα άλλο μέσο, ​​πρέπει να διεξάγονται όλες οι ενέργειες και οι διαδικασίες για την εκτέλεση της εργασίας, βάσει των οδηγιών προς το φάρμακο.

  Η σειρά εκτέλεσης των έργων:

  1. Αποσυνδέστε το κλιματιστικό από το δίκτυο.
  2. Αφαιρέστε τον μπροστινό πίνακα της εσωτερικής μονάδας του συστήματος διαχωρισμού.
  3. Χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική σκούπα, αφαιρέστε τη σκόνη από τον εναλλάκτη θερμότητας και άλλα μέρη του κλιματιστικού.
  4. Αφαιρέστε το χοντρό φίλτρο αέρα και ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό.
  5. Η ίδια λειτουργία με ένα ηλεκτροστατικό φίλτρο, εάν παρέχεται από το σχέδιο.

  Τα πρόσθετα φίλτρα καθαρίζονται στεγνά ή αντικαθίστανται με νέα.

 • Χρησιμοποιώντας έναν ψεκαστήρα, εφαρμόστε το καθαριστικό AIRCO-CLEAN PRI-WASH στα συντρίμμια.
 • Σε 10-15 λεπτά. Αντιμετωπίστε την επιφάνεια του εναλλάκτη θερμότητας με καθαρό νερό χρησιμοποιώντας έναν άλλο ψεκαστήρα.
 • Τοποθετήστε το φίλτρο αέρα (ηλεκτροστατική) στην αρχική του θέση.
 • Ενεργοποιήστε την κλιματιστική μηχανή στη λειτουργία ανακυκλοφορίας για να εξατμίσετε την υγρασία.
 • Ψεκάστε το δεύτερο συστατικό AIRCO-CLEAN ANTISEPTIC (περίπου 100mm) χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι ψεκασμού στη ζώνη εισαγωγής αέρα της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος. Μετά από 15-30 λεπτά λειτουργίας, η συσκευή θα απολυμανθεί πλήρως. Το τελικό σημείο της διαδικασίας θα πρέπει να είναι η πλήρης αποξήρανση του εναλλάκτη θερμότητας και άλλων "εσωτερικών" στοιχείων της συσκευής.
 • Μετά την απολύμανση, είναι απαραίτητο να συναρμολογηθεί το κοντίσιονερ, που έχει προηγουμένως υποβληθεί σε επεξεργασία με μια ένωση καθαρισμού και να ξεπλυθεί με νερό το πρόσοψη του κλιματιστικού, των περσίδων κτλ.

  Συνιστάται ο καθαρισμός και η αντιμικροβιακή επεξεργασία του μαλακτικού σε μάσκα προσώπου, αποφεύγοντας την επαφή με την αναπνευστική οδό και τον βλεννογόνο του ματιού. Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά και να μην χρησιμοποιείται κοντά σε τρόφιμα.

  Απολύμανση του κλιματιστικού στο διαμέρισμα

  Παρά το γεγονός ότι κάθε κατασκευαστής δηλώνει την περίοδο των προληπτικών μέτρων σε σχέση με το κλιματιστικό, δεν ενοχλεί κάθε χρήστη να τα παρατηρήσει και να τα εκτελέσει μέσα στον καθορισμένο χρόνο. Παρ 'όλα αυτά, αυτό το μέρος επηρεάζει όχι μόνο την κατάσταση της μονάδας, αλλά και τον αέρα που αναπνέει το άτομο στο δωμάτιο.

  Καθαρίστε σωστά το κλιματιστικό

  Το κλιματιστικό δεν ψύχει μόνο το εσωτερικό ζεστό αέρα στο δωμάτιο. Το καθαρίζει επίσης από κάθε είδους ρύπους:

  • σωματίδια σκόνης ·
  • σπόρια μούχλας.
  • βιοενεργά μικροστοιχεία (ιούς).

  Όλες οι ακαθαρσίες που συλλέγονται από τον αέρα καθίστανται στο εξωτερικό των ειδικών φίλτρων. Απορρίπτοντας τον προληπτικό καθαρισμό της συσκευής κλιματισμού, ο άνθρωπος φέρνει σε κίνδυνο σοβαρά προβλήματα, τα οποία συνίστανται στην υποβάθμιση της υγείας.

  Στις περισσότερες περιπτώσεις, το ίδιο το σύστημα καθαρισμού του αέρα θα ενημερώσει τον καταναλωτή σχετικά με την ανάγκη καθαρισμού. Τέτοιες προειδοποιήσεις μπορούν να εκφραστούν ως:

  1. Ασυνήθιστοι θόρυβοι που προέρχονται από το τμήμα εργασίας του κλιματιστικού.
  2. Παράγονται μυρωδιές που δεν έχουν δει μέχρι τώρα.
  3. Παραλλαγές των παραμέτρων που δηλώνει ο κατασκευαστής.
  4. Σπάνιες ή συχνές εκτομές σβώλων σκόνης, σωματιδίων νερού ή ακαθαρσιών.

  Η συχνότητα καθαρισμού του διαχωρισμένου συστήματος εξαρτάται άμεσα από την κατάσταση των αέριων μαζών στο δωμάτιο που βρίσκεται σε λειτουργία.

  Ειδικότητα της αντιβακτηριακής θεραπείας

  Στο κλιματιστικό, όλα τα λειτουργικά μέρη του συστήματος υπόκεινται σε αντιβακτηριακή αγωγή. Είναι ιδιαίτερα αναγκαίο να εξεταστεί:

  • εσωτερικές επιφάνειες του εναλλάκτη θερμότητας.
  • σε βάθος μέρη στοιχείων φίλτρου.
  • λεπίδες ανεμιστήρα.

  Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις αντιβακτηριακής θεραπείας να είναι η χρήση ειδικών αντισηπτικών και αντιμυκητιασικών παραγόντων. Πολύ συχνά περιλαμβάνει πλήρη αντικατάσταση στοιχείων φίλτρου.

  Περιοδικότητα των αντιβακτηριακών μέτρων

  Οποιοσδήποτε κατασκευαστής συμβουλεύει να διεξάγει αντιμικροβιακή αγωγή του κλιματιστικού μηχανήματος τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο:

  1. Μετά τους πρώτους μήνες εντατικής χρήσης.
  2. Μετά τη μεταφορά του διαχωρισμένου συστήματος στη λειτουργία θέρμανσης.

  Ο οπτικός έλεγχος θα σας βοηθήσει να καθορίσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια την περίοδο συντήρησης του εσωτερικού του κλιματιστικού. Με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, τα σήματα:

  • αποικίες μούχλας που βρίσκονται στις εσωτερικές ή εξωτερικές επιφάνειες εργασίας της μονάδας.
  • λάσπη στο δίσκο συλλογής συμπυκνωμάτων.
  • βλεννογόνων σχηματισμών στο σύστημα αποστράγγισης.

  Η συχνότητα της αντιβακτηριακής θεραπείας επηρεάζεται επίσης από:

  1. Η χρήση απολυμαντικών, ή μάλλον η «τοξική» σύνθεση τους.
  2. Κατάσταση του αέρα εργασίας στο δωμάτιο που χρησιμοποιείται.

  Αντιβακτηριακοί παράγοντες

  Για αντιβακτηριακή θεραπεία, χρησιμοποιούνται σήμερα διάφορα μέσα:

  • ένα απολυμαντικό υγρό με βάση τα αντιβιοτικά.
  • καθαριστικά με τη λειτουργία της διάλυσης μολυσματικών ουσιών.
  • χλωριωμένα παρασκευάσματα.

  Πρόσφατα, η χρήση φαρμάκων που χρησιμοποιούνται από ιατρικά ιδρύματα για την απολύμανση ιατρικών οργάνων έχει γίνει "μοντέρνα". Σε αυτό το θέμα, είναι απαραίτητο να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί, δεδομένου ότι ενεργείτε με τον δικό σας φόβο και κίνδυνο.

  Αντισηπτικά απολυμαντικά

  Μια πολύ δημοφιλής σύνθεση ονομάζεται "Condiclean". Τα ενεργά συστατικά του καταστρέφουν:

  • παθογόνα βακτήρια.
  • σπόρια μυκήτων ·
  • ιούς.

  Μια τέτοια ευρεία γκάμα δράσης επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός ισχυρού αντισηπτικού ιατρικής - διγλυκονικής χλωρεξιδίνης. Χάρη σε αυτόν, το 90% των «οικιακών κατοίκων» των ροών των αγωγών αέρα καταστρέφονται. Μορφή απελευθέρωσης αντισηπτικών:

  1. Φιάλη με ψεκαστήρα - 200 mg.
  2. Τακτική φιάλη - 1 λίτρο.
  3. Δοχείο χωρητικότητας 5 λίτρα.

  Μια άλλη ισχυρή αντισηπτική θεραπεία των κλιματιστικών είναι το φάρμακο "Sepupet-asset". Διατίθεται υπό μορφή κόκκων, από τους οποίους παρασκευάζεται ο όγκος εργασίας του διαλύματος. Τα ενεργά συστατικά του επηρεάζουν 100% την καταστροφή:

  • οι αιτιολογικοί παράγοντες της πολιομυελίτιδας.
  • μικροοργανισμοί που προκαλούν φυματίωση.
  • Gram-θετικοί και gram-αρνητικοί ιοί.
  • όλες τις πιθανές αποικίες μυκήτων.
  • οποιοδήποτε τύπο μούχλας.

  Το επόμενο, που αξίζει τον σεβασμό του φαρμάκου, είναι η δραστική ουσία "Airco-Clean". Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι η επεξεργασία του εναλλάκτη θερμότητας και άλλων στοιχείων που λειτουργούν στο σύστημα κλιματισμού, εκτός από τα φίλτρα. Μετά τη θεραπεία με το συγκεκριμένο σκεύασμα, παραμένει μια λεπτή προστατευτική μεμβράνη στην επιφάνεια. Το φάρμακο αφαιρεί άριστα τις αποθέσεις λίπους.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργαλείο εφαρμόζεται σε δύο στάδια. Πρώτον, η επιφάνεια επεξεργάζεται με το καθαριστικό "Airo-clean PREwash" και μόνο μετά την πλήρη ξήρανση εφαρμόζεται το αντισηπτικό "Airo-clean Antiseptic".

  Απολυμαίνουμε τον εαυτό μας

  Η σειρά της αντιβακτηριδιακής θεραπείας θα είναι η ακόλουθη:

  1. Αποσυνδέστε το μετασχηματιστή AC.
  2. Ανοίξτε την πρόσοψη του εσωτερικού μέρους του συστήματος διαχωρισμού.
  3. Χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική σκούπα, καθαρίστε τον εναλλάκτη θερμότητας και άλλα εσωτερικά μέρη του κλιματιστικού από τη σκόνη.
  4. Μετά την αφαίρεση του φίλτρου αέρα για τον τραχύ καθαρισμό των αέριων μαζών, ξεπλύνετε το με τρεχούμενο νερό.
  5. Αν το μοντέλο σας είναι εξοπλισμένο με ηλεκτροστατικό φίλτρο, επαναλάβετε τις ίδιες ενέργειες με αυτό.
  6. Εάν είναι απαραίτητο, αντικαταστήστε όλα τα φίλτρα με νέα.
  7. Στη συνέχεια, εφαρμόστε έναν αντιβακτηριακό παράγοντα στις μολυσμένες επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένου του εναλλάκτη θερμότητας, με ένα ψεκασμό.
  8. Μετά από δέκα ή δεκαπέντε λεπτά, ξεπλύνετε την εφαρμοζόμενη ένωση με καθαρό νερό, χρησιμοποιώντας ένα άλλο σπρέι.
  9. Τοποθετώντας το ηλεκτροστατικό φίλτρο και το φίλτρο αέρα στις κανονικές θέσεις, ξεκινήστε το κλιματιστικό στο πρόγραμμα "Ανακυκλοφορία". Αυτό το στάδιο είναι απαραίτητο για την εξάτμιση της υγρασίας, συμπυκνωμένο στη συσκευή μετά από αντιβακτηριακή θεραπεία.
  10. Μετά από μια σύντομη περίοδο λειτουργίας, εισάγετε τουλάχιστον 100 mg στη ζώνη αναρρόφησης με ψεκασμό. αντιβακτηριακό παράγοντα. Μετά από 20-30 λεπτά εργασίας, η εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος θα απολυμανθεί πλήρως.
  11. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αντιβακτηριδιακής θεραπείας θα δείξει την απόλυτη ξήρανση του εσωτερικού μέρους του διαχωρισμένου συστήματος.
  12. Το τελευταίο σημείο θα είναι η επεξεργασία όλων των εξωτερικών επιφανειών του κλιματιστικού και των περσίδων του.

  Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα χρησιμοποιούμενα απολυμαντικά είναι «τοξικά» για τους βλεννογόνους του σώματος και τις εκτεθειμένες επιφάνειες. Επομένως, όλες οι εργασίες πρέπει να γίνονται σε προστατευτική μάσκα.

  Απολύμανση για κλιματισμό - Εταιρεία AIRCUL

  Η διεύθυνση της εταιρείας "AIRKUL", Μόσχα, st. Eniseyskaya str.36 σελ.14
  +7 (499) 343-34-26 [email protected]
  +7 (499) 343-34-26
  [email protected]

  Απολύμανση για κλιματισμό

  Είστε βέβαιοι εάν το κλιματιστικό σας χρειάζεται να απολυμανθεί; Πιστεύετε ότι πρόκειται για σπατάλη χρημάτων; Στη συνέχεια, προσπαθήστε να φανταστείτε πόση ποσότητα αέρα αντλεί καθημερινά. Και πόσο περιέχει σκόνη, παθογόνα βακτήρια και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα; Φυσικά, μερικοί από αυτούς καθυστερούν το φίλτρο. Τα υπόλοιπα πηγαίνουν με ασφάλεια μέσα: εγκαθίστανται στο δίσκο συμπυκνωμάτων, σε διαφορετικά μέρη, και στη συνέχεια βαθμιαία εισέρχονται στο δωμάτιο με τον αέρα που αναπνέετε. Επίσης, τα βακτήρια είναι η πηγή της δυσάρεστης οσμής που προέρχεται από την εσωτερική μονάδα.

  Επιπλέον, το συμπύκνωμα, δηλαδή το ίδιο νερό, είναι ένα εξαιρετικό μέσο για τη διάδοση μικροβίων και άλλων οργανισμών. Εάν δεν απολυμαίνετε τακτικά το διαχωρισμένο σύστημα, τότε σύντομα θα υπάρχουν «πράσινες φυτείες» υπό μορφή καταπράσινων φυτειών μούχλας. Ως εκ τούτου, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, κατά κανόνα, πριν από την έναρξη του κλιματιστικού στους ζεστούς μήνες, είναι απαραίτητο να το αντιμετωπίσουμε από μέσα με ειδικές προετοιμασίες. Επίσης, οι ειδικοί συνιστούν να το κάνετε αυτό το φθινόπωρο, όταν σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το split σύστημα.

  Πώς να επιλέξετε μια απολύμανση;

  Αυτά μπορεί να είναι σπρέι, αεροζόλ ή δισκία. Το αεροζόλ διαφέρει από το σπρέι, επειδή βρίσκεται σε φιαλίδιο υπό υψηλή πίεση. Κατά κανόνα, είναι πιο συγκεντρωμένο, στεγνώνει μάλλον γρήγορα όταν εφαρμόζεται.

  Κάθε ένα από τα φάρμακα έχει το δικό του σκοπό της, για παράδειγμα, που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του συμπυκνωτή ή διαχύτη. Συχνά δεν είναι μόνο άντληση απολύμανση υγρού μέσω του συστήματος, είναι αναγκαίο να διαλύσουν την εσωτερική μονάδα, για να εκτελέσει με το χέρι τον καθαρισμό του εσωτερικού του συσσωρευμένη σκόνη, και στη συνέχεια φορτώνεται εντός των ειδικών δισκία δίσκο αποστράγγισης ή ψεκασμό σε όλες τις διαθέσιμες επιφάνεια ψεκασμού. Το προϊόν επιλέγεται ανάλογα με την χωρητικότητα του συστήματος διάσπασης, καθώς και τον βαθμό μόλυνσης. Για να το διαλέξετε σωστά, συμβουλευτείτε τον διευθυντή της εταιρείας που πωλεί απολυμαντικά.

  Πλεονεκτήματα των συμπυκνωμάτων

  Η ισχυρότερη ακαθαρσία αφαιρείται χρησιμοποιώντας συγκεντρωμένα παρασκευάσματα. Έτσι, το HydroCoil σε αλκαλική βάση έχει σχεδιαστεί για τον καθαρισμό των εξατμιστήρων. Χάρη στη σύγχρονη φόρμουλα, όχι μόνο αφαιρεί βλέννα και δυσάρεστες οσμές, αλλά και αποτρέπει τη συσσώρευση βρωμιάς για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Το σύστημα αποχέτευσης τελικά καθαρίζονται με ένα υγρό πλύσεως DrainKleen, τα καταφέρνει με οργανικά φράξει ακόμη και σε κυματοειδή σωλήνες, καθώς είναι καλά αφαιρεί άλατα και τη σκουριά λεκέδες.

  Οι συμπυκνωτές λειτουργούν σε εξαιρετικά ακραίες συνθήκες, συνήθως τους παρέχεται αδιήθητος αέρας, τα έντομα, η γύρη φυτών, τα σωματίδια πεσμένων φύλλων εισέρχονται περιοδικά σε αυτά. Δεδομένου ότι ο εξοπλισμός αυτός θερμαίνεται, όλοι αυτοί οι ρύποι "συγκολλούνται" γρήγορα σε μια πραγματική κρούστα, η οποία είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθεί. Γι 'αυτό οι ειδικοί συστήνουν το συμπύκνωμα SuperKleen. Συνδέεται καλά, εξαλείφοντας ακόμη και τα πιο χρόνια στρώματα σε πτερύγια αλουμινίου. Το HydroFoam είναι κατάλληλο για τον ίδιο σκοπό.

  Καθαρισμός και απολύμανση κλιματιστικών

  Για σήμερα είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα σύγχρονο διαμέρισμα ή γραφείο χωρίς κλιματιστικό, αφού είναι σε θέση να δημιουργήσει άνετες κλιματολογικές συνθήκες στο δωμάτιο.

  Ωστόσο, κάποια στιγμή μετά την έναρξη λειτουργίας, αρχίζει να εκπέμπεται μια δυσάρεστη μυρωδιά από το κλιματιστικό, πράγμα που γίνεται πραγματικό πρόβλημα για τους εσωτερικούς χώρους. Η αιτία αυτού του φαινομένου είναι, κατά κανόνα, μικροοργανισμοί, μούχλα και μύκητες, που αναπτύσσονται λόγω του υψηλού επιπέδου υγρασίας στον εξατμιστή και τη δεξαμενή αποστράγγισης.

  Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι, μια δυσάρεστη μυρωδιά δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Η ροή του αέρα μεταφέρει μαζί τους υφές μυκήτων, καθώς και άλλους μικροοργανισμούς που μπορούν να βλάψουν την ανθρώπινη υγεία, προκαλώντας πνευμονικές παθήσεις και αλλεργίες.

  Για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τα μέρη του κλιματιστικού εγκαίρως. Δεν αρκεί να αντλήσετε το απολυμαντικό μέσω του συστήματος. Η αποτελεσματική εφαρμογή αυτής της διαδικασίας περιλαμβάνει την αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας και τον επακόλουθο καθαρισμό της. Μόνο μετά από αυτό, χρησιμοποιούνται ειδικά απολυμαντικά, όπως το BON-153 και το StayClean Mini.

  Ο εξατμιστήρας, το σύστημα αποστράγγισης και ο στρόβιλος εναλλάκτη θερμότητας είναι τα κύρια μέρη που συσσωρεύουν τη σκόνη. Σε αυτές, σε συνθήκες υψηλής υγρασίας, αρχίζουν να αναπτύσσονται γρήγορα αποικίες μυκήτων και μικροβίων.

  Επιπλέον, η συσσώρευση βρωμιάς στον εξατμιστή και τον στρόβιλο, επηρεάζει αρνητικά ολόκληρο το σύστημα, οδηγεί σε επιδείνωση των επιδόσεών του, καθώς και στην αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας.

  Η διαδικασία καθαρισμού πρέπει να ξεκινήσει με την αποσυναρμολόγηση ορισμένων μερών της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού. Το εξωτερικό κάλυμμα αφαιρείται και τα φίλτρα. Μετά από αυτό, τίποτα δεν εμποδίζει τον καθαρισμό του εξατμιστή, του λουτρού αποστράγγισης, του αεραγωγού. Ωστόσο, η πολυπλοκότητα αυτού του έργου μπορεί να εξαρτάται από τον τύπο του κλιματιστικού και αν δεν είναι δυνατό να πραγματοποιήσετε μόνοι σας όλους αυτούς τους χειρισμούς, τότε είναι καλύτερο να ζητήσετε τη βοήθεια των επαγγελματιών.

  Μετά μπλοκ αποσυναρμολογηθεί, χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι, ένα πανί ή βούρτσα απαιτείται για τον καθαρισμό της επιφάνειας της δεξαμενής αποστράγγισης, έναν εξατμιστή και μία τουρμπίνα αέρα από βρωμιά και μούχλα, και ένα φίλτρο ξεπλύνετε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.

  Σε περίπτωση που εντοπιστεί η απόφραξη του σωλήνα αποστράγγισης λόγω απόφραξης, μπορεί να καθαριστεί με ένα καλώδιο και στη συνέχεια να ξεπλυθεί με τρεχούμενο νερό.

  Στη συνέχεια χρησιμοποιείται το απολυμαντικό BON-153. Ψεκάζεται στις επιφάνειες που πρόκειται να καθαριστούν, αφαιρώντας τα υπολείμματα βρωμιάς και γράσου.

  Το BON-153 είναι ένα ισχυρό παρασκεύασμα με τη μορφή ψεκασμού, που χρησιμοποιείται για την απολύμανση οικιακών κλιματιστικών. Δεν είναι επιθετικό στα υλικά, έχει απορρυπαντικές, αποσμητικές και απολυμαντικές ιδιότητες και χάρη σε μια ειδική φόρμουλα εμποδίζει την αναπαραγωγή μικροοργανισμών για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την εφαρμογή του.

  Επίσης, τα δισκία StayClean Mini μπορούν να τοποθετηθούν στο δίσκο της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, που παρέχει μόνιμη προστασία από μικροοργανισμούς και μύκητες μεγάλης διάρκειας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ή περισσότερα δισκία αυτού του προϊόντος, ανάλογα με την ικανότητα του εξοπλισμού.

  Η συχνότητα καθαρισμού του κλιματιστικού μπορεί να εξαρτηθεί από την ένταση της χρήσης του, καθώς και από την ατμοσφαιρική ρύπανση. Οι ειδικοί συστήνουν καθαρισμό με απολύμανση δύο φορές το χρόνο: από την αρχή της ζεστής περιόδου και στο τέλος.

  Το σήμα για απρογραμμάτιστη απολύμανση του κλιματιστικού μπορεί να είναι η υποβάθμιση της ποιότητας λειτουργίας του, καθώς και μια δυσάρεστη οσμή.

  Ο καθαρισμός και η απολύμανση του κλιματιστικού είναι απαραίτητο προληπτικό μέτρο. Εκτελείται στην εξωτερική και εσωτερική μονάδα της συσκευής. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε γιατί αξίζει να απολυμάνετε το κλιματιστικό και από όπου προέρχονται οι επιβλαβείς μικροοργανισμοί.

  Γιατί πρέπει να απολυμαίνω ?

  Ο εναλλάκτης θερμότητας που βρίσκεται στην εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού είναι υγρός.

  Το νερό διοχετεύεται στη μπανιέρα και μπαίνει στο σύστημα αποστράγγισης.

  Ένα ρεύμα που θα μπορούσε να πλύνει τη συσσωρευμένη σκόνη λείπει, επειδή η υγρασία βγαίνει από την πτώση.

  Με την πάροδο του χρόνου, η σκόνη συσσωρεύεται στους τοίχους του εναλλάκτη θερμότητας και του λουτρού, απορροφάται και αρχίζει να καλουπωθεί, καθιστώντας ένα έδαφος αναπαραγωγής για διάφορα βακτήρια και μύκητες.

  Υπάρχει μια βαριά μούχλα μυρωδιά, υποδεικνύοντας ότι είναι απαραίτητο να απολυμάνετε το κλιματιστικό.

  Θα μιλήσουμε αμέσως ότι είναι άσκοπο να ρίχνουμε το υγρό για απολύμανση, χωρίς προηγουμένως να καθαρίσουμε το κλιματιστικό. Είναι απαραίτητο να το αποσυναρμολογήσετε, να το ξεπλύνετε προσεκτικά και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσετε με μια ειδική θεραπεία.

  Απολύμανση του κλιματιστικού: πώς εκτελείται και γιατί χρειάζεται

  Η κλιματική τεχνολογία γίνεται η ίδια συμβατική συσκευή στο σπίτι μας, όπως για παράδειγμα οι υδραυλικές εγκαταστάσεις. Ο κλιματισμός με καυτό καλοκαίρι παρέχει την απαραίτητη δροσιά σε σπίτια, γραφεία, καταστήματα κλπ.

  Βεβαιωθείτε ότι η αδιάλειπτη λειτουργία του εξοπλισμού απαιτεί περιοδική συντήρηση της συσκευής και, επιπλέον, είναι απαραίτητη η απολύμανση του κλιματιστικού. Θα αφιερώσουμε αυτό το άρθρο σε αυτήν.

  Τι είναι η απολύμανση του κλιματιστικού

  Ο καθαρισμός και η απολύμανση κλιματιστικών είναι ένα σημαντικό προληπτικό μέτρο, διασφαλίζοντας την υψηλή ποιότητα και αποτελεσματική λειτουργία της συσκευής. Αυτή η διαδικασία θεωρείται υποχρεωτική για όλους τους τύπους συστημάτων κλιματισμού, διενεργείται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, ειδικά σε χώρους με δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες.

  Η απολύμανση του κλιματιστικού βελτιώνει την ποιότητα του αέρα που εισέρχεται στο δωμάτιο, την απολύμανσή του από επιβλαβείς μικροοργανισμούς και την πρόληψη της εισόδου του στο περιβάλλον. Το υγρό περιβάλλον στο σύστημα κλιματισμού συμβάλλει στη δημιουργία και την αναπαραγωγή επιβλαβών μικροοργανισμών όπως μούχλα και μύκητες.

  Γιατί πρέπει να απολυμαίνετε το κλιματιστικό σε ένα διαμέρισμα ή άλλο δωμάτιο;

  Προκειμένου να κατανοηθεί η σημασία της απολύμανσης της κλιματικής τεχνολογίας, αξίζει να καταλάβουμε από πού προέρχονται τα παθογόνα μικρόβια στο σύστημα. Το έργο του διαχωρισμένου συστήματος αποσκοπεί πάντοτε να ψύχει ή να θερμαίνει τον αέρα σε ένα περιβάλλον κατοικίας ή αυτοκινήτου. Η επεξεργασία του αέρα διεξάγεται στον εναλλάκτη θερμότητας της συσκευής, οδηγώντας μέσω αυτής τα ίδια εσωτερικά ρεύματα αέρα.

  Συνήθως, πριν από την απολύμανση του οικιακού κλιματιστικού, ο χρήστης ενημερώνεται για τις οδηγίες χειρισμού της συσκευής. Οποιοδήποτε μοντέλο του διαχωρισμένου συστήματος λειτουργεί με την αρχή της περιστροφής των ροών του αέρα σε μεγάλο όγκο. Ο αέρας στο δωμάτιο περιέχει σχηματισμούς σκόνης, μαλλί, σπόρια βακτηρίων κλπ. Όλα αυτά ρυθμίζονται σε έπιπλα και άλλα στοιχεία. Εκτός από τα αντικείμενα στο δωμάτιο, η σκόνη εισέρχεται στον εναλλάκτη θερμότητας, τα στοιχεία φίλτρου και άλλα μέρη της εσωτερικής μονάδας. Για την κανονική λειτουργία του κλιματιστικού, είναι απαραίτητο να καθαρίζετε περιοδικά τα εσωτερικά μέρη της συσκευής ή να αντικαθιστάτε τις συσκευές φιλτραρίσματος.

  Η διαδικασία μόλυνσης έχει την ακόλουθη ακολουθία:

  • Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της συσκευής, η σκόνη σταδιακά ρυθμίζεται στα εσωτερικά μέρη, σπόρια βακτηριδίων και διάφορα αλλεργιογόνα.
  • Τα πτερύγια του εναλλάκτη θερμότητας καλύπτονται με συμπύκνωμα, το οποίο αποστραγγίζεται σε ειδικό δοχείο και στη συνέχεια αποστραγγίζεται μέσω του συστήματος αποστράγγισης.
  • η σκόνη που έχει εγκατασταθεί πάνω στα μέρη βρέχεται και σχηματίζει στην επιφάνεια μια υγρή κρούστα που χρησιμεύει ως ένα εξαιρετικό μέσο για τη διάδοση επιβλαβών μικροοργανισμών.
  • όταν η συγκέντρωση των μυκητιακών σχηματισμών φτάνει σε ένα κρίσιμο σημείο, αρχίζει η διαδικασία αποσύνθεσης, η οποία συνοδεύεται από μια δυσάρεστη οσμή. Ως αποτέλεσμα, η υγεία των ανθρώπων επιδεινώνεται και εμφανίζονται προβλήματα υγείας.

  Ο καθαρισμός του αέρα με συμβατικά φίλτρα δεν καταστρέφει εντελώς ακάρεα σκόνης και ιούς, αυτό απαιτεί αποτελεσματικά αντιβακτηριακά φάρμακα. Για την απολύμανση των κλιματικών συσκευών, χρησιμοποιούνται ειδικά εξαρτήματα.

  Κατά τη λειτουργία, η εσωτερική μονάδα της συσκευής συμπυκνώνει την υγρασία και απελευθερώνει θερμική ενέργεια μέσω της λειτουργίας του κινητήρα ανεμιστήρα και των ηλεκτρονικών μονάδων ελέγχου. Όπως γνωρίζετε, το καλύτερο περιβάλλον για την ανάπτυξη παθογόνων μικροβίων είναι το σύστημα θερμότητας / υγρασίας. Αισθάνονται υπέροχα στην εσωτερική μονάδα. Πολλαπλασιάζοντας γρήγορα, προκαλούν ανεπανόρθωτη βλάβη στην ανθρώπινη υγεία. Για το λόγο αυτό, προκειμένου να αποκλειστεί η πηγή της βακτηριακής μόλυνσης, είναι απαραίτητο να απολυμαίνονται περιοδικά.

  Υπάρχουν διάφοροι μύθοι για τα βακτηρίδια:

  Μύθος πρώτα. Οι διανομείς του πρώτου μύθου είναι το προσωπικό εξυπηρέτησης που εμπνέει στους χρήστες ότι μέσω της κλιματικής τεχνολογίας είναι δυνατό να συρρικνωθεί η λεγιονέλλωση. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ασθένεια προκαλεί τον ιό της λεγιονέλλας, η οποία μεταδίδεται μόνο με αερομεταφερόμενα σταγονίδια. Αυτός ο τύπος ασθένειας δεν μπορεί να εξαπλωθεί μέσω οικιακών συσκευών.

  Μύθος για το δεύτερο. Ο μολυσμένος αέρας από το εξωτερικό διεισδύει μέσα από το σύστημα κλιματισμού και εισέρχεται στο δωμάτιο. Αυτές οι πληροφορίες είναι αναξιόπιστες κατά 90%, αφού όλα τα μοντέλα κλιματιστικών συστημάτων δεν λαμβάνουν αέρα από το δρόμο. Λειτουργούν μόνο με εσωτερικά ρεύματα αέρα (ψύχονται ή θερμαίνουν τον εσωτερικό αέρα). Το σύστημα κλιματισμού είναι ένας κλειστός κύκλος που δεν έρχεται σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον. Η εισροή παρέχεται μέσω των ανορθωμένων παραθύρων και των ρωγμών, αλλά όχι μέσω των διαδρομών κλιματισμού. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν μερικά μοντέλα κλιματιστικών που φέρνουν ένα φρέσκο ​​αέρα από το δρόμο.

  Αν μιλάμε για την ποιότητα του αέρα, τότε η επιρροή ασκείται από άλλους παράγοντες:

  Παράγοντας 1. Όλες οι οικιακές συσκευές λειτουργούν σε χώρους με ορισμένο βαθμό υγρασίας. Με το συμπύκνωμα υψηλής υγρασίας εγκαθίσταται στους τοίχους του δωματίου, η θερμότητα και η υγρασία συμβάλλουν στη δημιουργία μυκήτων και μούχλας. Οι ίδιες διαδικασίες συμβαίνουν στην αποστράγγιση της κλιματικής τεχνολογίας. Αν δεν καθαρίζετε και απολυμαίνετε τακτικά, τότε οι διαδικασίες αναπαραγωγής και αποσύνθεσης των βακτηρίων θα γίνουν πιο γρήγορα. Σε συγκεκριμένα σπίτια παλαιών κατασκευών, όπου οι τοίχοι έχουν ήδη μολυνθεί με σπόρια μύκητα και μούχλα, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εξαπλωθούν στην εσωτερική μονάδα της συσκευής.

  Παράγοντας 2. Η ανάπτυξη βακτηρίων επηρεάζεται από τον δείκτη υγρασίας και την ποσότητα της υγρασίας που αποστραγγίζεται μέσω του συστήματος αποστράγγισης. Ακόμη και μικρές κάμψεις της διαδρομής κατά μήκος της οριζόντιας οδού οδηγούν στο σχηματισμό και στασιμότητα μικρών λακκούβων στο κάτω μέρος του σωλήνα. Εδώ αναπτύσσονται αποικίες βακτηρίων.

  Παράγοντας 3. Ένας άλλος λόγος για την εμφάνιση και την αναπαραγωγή επιβλαβών βακτηρίων είναι η αποστράγγιση, την οποία ορισμένοι χρήστες βάζουν στο σωλήνα αποχέτευσης - τα σχόλια εδώ είναι περιττά.

  Πόσο συχνά είναι απαραίτητο να απολυμαίνετε ένα οικιακό κλιματιστικό

  Συνιστάται να καθαρίζετε το σύστημα κλιματισμού και απολύμανσης τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο:

  • Πρώτη φορά - πριν τη λειτουργία της συσκευής.
  • Η δεύτερη φορά πριν ενεργοποιήσετε τη λειτουργία "θέρμανσης".

  Η απολύμανση του εξατμιστή του κλιματιστικού γίνεται με την εμφάνιση τέτοιων σημείων:

  • Ο σχηματισμός μιας δυσάρεστης οσμής μετά την ενεργοποίηση της συσκευής. Όλοι οι μικροοργανισμοί εκκρίνουν το μεθάνιο. Η μυρωδιά αυτού του αερίου σηματοδοτεί μεγάλη συγκέντρωση μικροοργανισμών στον κλιματικό εξοπλισμό.
  • Ορατά σημάδια υπό μορφή παρουσίας καλούπια.
  • Η παρουσία βλέννας στο κάτω μέρος της δεξαμενής συλλογής συμπυκνωμάτων και στην αποστράγγιση.

  Η συχνότητα των δραστηριοτήτων απολύμανσης εξαρτάται από τους αντιβακτηριακούς παράγοντες, το λειτουργικό φορτίο της συσκευής, την ποιότητα των αεραγωγών και τον σκοπό της αίθουσας.

  Ποιο προϊόν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την απολύμανση του κλιματιστικού

  Όσον αφορά την απολύμανση των κλιματιστικών στο δίκτυο, έχει δημοσιευθεί μια μεγάλη ποικιλία από διάφορες λαϊκές θεραπείες. Ένας από αυτούς είναι η απολύμανση του κλιματιστικού με χλωρεξιδίνη, η οποία προσφέρεται στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.

  Όσον αφορά τα παραδοσιακά μέσα επεξεργασίας των διαχωριστικών συστημάτων, διατίθενται σε τρεις μορφές:

  • με τη μορφή αεροζόλ.
  • ως σπρέι για την απολύμανση των κλιματιστικών?
  • σε δισκία.

  Κάθε ένα από αυτά τα συστήματα απολύμανσης έχει τα πλεονεκτήματά του. Η επιλογή εξαρτάται από τις προτιμήσεις του χρήστη. Τα αεροζόλ είναι εύχρηστα, δεδομένου ότι πωλούνται σε σφραγισμένες συσκευασίες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν αμέσως, η τροφοδοσία του προϊόντος οφείλεται σε εσωτερική πίεση. Η σειρά των αντιβακτηριακών παραγόντων στα αερολύματα είναι εκτεταμένη, αλλά για τις οικιακές συσκευές κλιματισμού και τα αυτο-κλιματιστικά είναι διαφορετικά. Ο ψεκασμός είναι το ίδιο υγρό, μόνο σε άλλο δοχείο - σε πλαστικό δοχείο. Το μειονέκτημα είναι ότι για τη χρήση του πρέπει να αγοράσετε ξεχωριστά έναν ψεκαστήρα. Όσον αφορά τα δισκία, τοποθετούνται στην αποστράγγιση του κλιματιστικού μετά την απολύμανση.

  Στο περιβάλλον των επαγγελματιών, το CONDICLEAN, ένα υγρό που χρησιμοποιείται για την απολύμανση του κλιματιστικού, είναι πολύ δημοφιλές. Με τη βοήθειά του, πολλοί παθογόνοι ιοί καταστρέφονται. Έχει επιζήμια επίδραση στα σπόρια μυκήτων και μούχλας - μόνιμους κατοίκους του αέρα στις εγκαταστάσεις. Το CONDININE περιέχει διγλυκονική χλωρεξιδίνη, μια ουσία που χρησιμοποιείται ως αντισηπτικό ευρέως φάσματος. Το φάρμακο δεν έχει αυστηρές αντενδείξεις για χρήση, δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις και δεν είναι τοξικό. Όταν χρησιμοποιείτε το προϊόν, αποφύγετε την επαφή με τα μάτια και την αναπνευστική οδό. Διατίθεται ως αεροζόλ για την απολύμανση κλιματιστικών με όγκο 200 mg, σε μπουκάλι λίτρα και σε περιέκτη 5 λίτρων.

  Για την απολύμανση της τεχνολογίας του κλίματος, χρησιμοποιείται μια άλλη γνωστή ιατρική συσκευή, η Sekupet-Active. Το παρασκεύασμα αυτό παρουσιάζεται σε κοκκώδη μορφή και προορίζεται για την παρασκευή ενός διαλύματος εργασίας. Με τη βοήθεια της ληφθείσας λύσης, διάφοροι ιοί, ακόμη και τέτοια βακτηρίδια πολιομυελίτιδας και φυματίωσης, είναι 100% πιθανόν να καταστραφούν. Εκτός από τα παθογόνα, η λύση καταστρέφει τους μύκητες και το μούχλα.

  Εάν πρόκειται να καθαρίσετε τα κλιματιστικά, το απολυμαντικό Sekupet-Active δεν θα είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς προκαλεί το σχηματισμό διάβρωσης στην επιφάνεια του μετάλλου, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει την αποτυχία του εξοπλισμού.

  Οι επαγγελματίες συστήνουν ένα εξειδικευμένο αντιβακτηριακό καθαριστικό - ένα σύνθετο συστατικό AIRCO-CLEAN δύο συστατικών, ένα βελγικό προϊόν από το εμπορικό σήμα της Wynn. Το φάρμακο αποτελείται από ένα καθαριστικό PRE-WASH και αντισηπτικό.

  Η διαδικασία απολύμανσης διεξάγεται ως εξής: ένα στρώμα καθαριστικού εφαρμόζεται στην επιφάνεια του εναλλάκτη θερμότητας και άλλα στοιχεία του κλιματιστικού για την απομάκρυνση των εναποθέσεων και των ρύπων. Στη συνέχεια, όλες οι εσωτερικές επιφάνειες πλένονται με νερό και στεγνώνουν, κατόπιν ο εναλλάκτης θερμότητας επεξεργάζεται με αντισηπτικό.

  Ένα χαρακτηριστικό αυτού του εργαλείου είναι ο σχηματισμός ενός φιλμ στον εναλλάκτη θερμότητας, ο οποίος αποτρέπει τη διάβρωση και τη συσσώρευση υγρασίας. Το μειονέκτημα της σύνθεσης είναι η επιθετική επίδραση σε άλλα μέρη του κλιματιστικού, οπότε ο εναλλάκτης θερμότητας πρέπει να επεξεργάζεται έτσι ώστε να μην επηρεάζει άλλα στοιχεία της συσκευής.

  Για την εφαρμογή των κεφαλαίων χρησιμοποιείται ένα πιστόλι ψεκασμού.

  Κατά τον καθαρισμό και την απολύμανση του κλιματιστικού δεν μπορεί να βοηθήσει

  Ωστόσο, στην πράξη, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η απομάκρυνση της πηγής της οσμής από το κλιματιστικό πέρα ​​από την ικανότητα της υπηρεσίας, εφόσον πραγματοποιείται κατά τη συνήθη απολύμανση του συστήματος διαχωρισμού. Για παράδειγμα, αν οι εγκαταστάτες κλιματισμού έφερε σωλήνα αποχέτευσης αποστράγγισης στον αγωγό αποχέτευσης στο εσωτερικό του κτιρίου, αλλά δεν έχει εγκατασταθεί στο αποχετευτικό πίστα ειδικά σιφόνι που αποτρέπει την αντίστροφη διείσδυση των οσμή του συλλέκτη λυμάτων μέσα στις εγκαταστάσεις.

  Η κατάσταση είναι γνωστή σε πολλούς σχετικά με το σχεδιασμό των υδραυλικών επικοινωνιών στις εγκαταστάσεις. Η επίλυση ενός τέτοιου προβλήματος μπορεί να γίνει μόνο με σοβαρή παρέμβαση ειδικών και την εφαρμογή ενός συνόλου μέτρων. Εάν μια τέτοια κατάσταση αποκαλυφθεί, ο πλοίαρχος πρέπει να ενημερώσει αναγκαστικά τον πελάτη.

  Αυτό είναι όλο. Ελπίζουμε ότι το υλικό ήταν χρήσιμο για εσάς.

  P.S. Μπορείτε πάντα να καλέσετε την εταιρεία "Η κλιματική φόρμουλα"Και οι ειδικοί μας θα σας συμβουλεύσουν για όλα τα θέματα που έχουν προκύψει.

  Εάν σας άρεσε το υλικό, παρακαλώ το μοιραστείτε με τα κοινωνικά δίκτυα;)