Επιλέξτε ένα φίλτρο λίπους για σχεδίαση

Η σύγχρονη κουζίνα είναι αδιανόητη, χωρίς να υπάρχει ειδικός καθαριστής αέρα πάνω από τη σόμπα. Το φίλτρο λίπους για εξόρυξη είναι μια υποχρεωτική λεπτομέρεια σε ένα τέτοιο σχέδιο, επειδή η ρύπανση μειώνει τις γραμμές εξυπηρέτησης των μηχανημάτων και την απενεργοποιεί. Εκτός από την επικίνδυνη αιθάλη, που οδηγεί σε δυσλειτουργία της συσκευής.

Το ποιοτικό συστατικό πρέπει να συγκρατεί τα σωματίδια που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια της καύσης και να προστατεύει την κουκούλα καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής.

Τύποι λιπαρών φίλτρων

Οι εμπειρογνώμονες υποδιαιρούν αυτή τη λεπτομέρεια σε δύο κύριους τύπους:

Τα πρώτα είναι κατασκευασμένα από χαρτόνι, sintepon ή άλλο υλικό και χαρακτηρίζονται από ειδικές χρωματικές πινακίδες. Όταν γίνουν αόρατα, το φίλτρο πρέπει να αλλάξει.

Τα επαναχρησιμοποιούμενα φίλτρα μπορούν να καθαριστούν με γράσο και αιθάλη για επαναχρησιμοποίηση. Για παράδειγμα, τα ακρυλικά φίλτρα διαγράφονται μία φορά το μήνα, αλλά δεν χρειάζεται να εξαφανιστούν - αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ρωγμές. Το μεταλλικό φύλλο, ο ανοξείδωτος χάλυβας ή το αλουμίνιο έχουν τη μορφή κασέτας με μικρά κελιά. Είναι βολικό να χρησιμοποιείτε τέτοια φίλτρα, να εξυπηρετούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και να μην οξειδώνονται, επειδή καλύπτονται με ειδική σύνθεση. Για να καθαρίσετε, πρέπει να πλυθούν.

Παραγωγοί λιπαρών φίλτρων για εκχύλιση

Τα φίλτρα λίπους με λειτουργία απορρόφησης όχι μόνο διατηρούν τη μόλυνση στην επιφάνεια, αλλά και απορροφούν τα. Οι συσκευές μοιάζουν με μικρά χαλιά, τα περισσότερα κουκούλα κουζινών τα έχουν στο σχεδιασμό τους. Συσκευή από τον κατασκευαστή Κρόνα αποτελείται από πολλά στρώματα από αλουμινένιο πλέγμα, το οποίο προστατεύει τα έπιπλα και το φίλτρο από τη βρωμιά.

Είναι απαραίτητο να καθαρίσετε μια τέτοια συσκευή μία φορά το μήνα, διαφορετικά το στρώμα λίπους θα σκληρύνει και θα είναι δύσκολο να φέρετε το μέρος στην κατάλληλη μορφή.

Φίλτρα λίπους για λήψη από την εταιρεία Cata αποτελούνται από ειδικό αλουμίνιο, ο αριθμός των μεταλλικών στρώσεων - 5 τεμάχια. Για το φίλτρο αέρα έχετε 2 φίλτρα που αφαιρούνται εύκολα και καθαρίζονται. Χάρη σε αυτά, το λίπος δεν πέφτει στα εσωτερικά μέρη της συσκευής και δεν το χαλάει.

Και επίσης καλά αποδεδειγμένα φίλτρα από την ιταλική εταιρεία Ελικα, Παρέχουν καθαρισμό αέρα υψηλής ποιότητας και αποτρέπουν τη δυσλειτουργία της κουκούλας.

Φίλτρο λίπους ή άνθρακα

Συχνά, οι καθαριστές αέρα είναι εξοπλισμένοι με ένα μόνο φίλτρο - λίπος, ωστόσο, για τον πλήρη καθαρισμό του αέρα, είναι επίσης απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε τον άνθρακα. Συγγραφέας ιστοτόπου mschistota.ru Έχω καταλάβει πώς αυτές οι λεπτομέρειες διαφέρουν μεταξύ τους. Το γεγονός είναι ότι το φίλτρο λίπους εκτελεί έναν τραχύ καθαρισμό, συγκρατώντας μεγάλα σωματίδια αιθάλης.

Ένα τέτοιο φίλτρο απορροφά περίπου το 95% των ρύπων και μια δυσάρεστη οσμή στην κουζίνα.

Αλλά ο άνθρακας προορίζεται για τον καθαρό καθαρισμό, απορροφά εντατικά τις ακαθαρσίες του φυσικού αερίου, τις επιβλαβείς αναθυμιάσεις και κάθε είδους μυρωδιές. Και αν τα λιπαρά μέρη μπορούν να σχεδιαστούν για μακροχρόνια χρήση, τα ανάλογα ενεργού άνθρακα είναι πάντοτε διαθέσιμα και απαιτούν συχνή αντικατάσταση.

Το σχήμα και ο βαθμός πλήρωσης των φίλτρων άνθρακα μπορεί να ποικίλλουν. Σήμερα, συσκευές από την εταιρεία είναι δημοφιλείς Elikor από μη υφασμένο πολυεστέρα εμποτισμένο με άνθρακα. Αναρροφούν απόλυτα τα υπολείμματα λίπους και οσμές και θεωρούνται ανέξοδη και ποιοτικά.

Συμβουλή
Όταν επιλέγετε ένα φίλτρο άνθρακα από το "Elikor" ή άλλη εταιρεία, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι θα είναι αποτελεσματικό μόνο σε συνδυασμό με μια παγίδα λίπους.

Συνδυάζονται τέλεια μεταξύ τους και επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής της κουκούλας.

Οφέλη των λιπαρών φίλτρων

Τα αξεσουάρ μιας χρήσης είναι κατάλληλα για το ότι δεν χρειάζονται καθαρισμό και είναι οικονομικά προσιτά και μπορούν να λάβουν το επιθυμητό σχήμα, ανάλογα με τον τύπο του καθαριστήρα αέρα. Τα επαναχρησιμοποιούμενα μοντέλα χρειάζονται προσεκτική φροντίδα, ωστόσο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλά χρόνια.

Μπορούμε να διακρίνουμε τα ακόλουθα πλεονεκτήματα των περισσότερων φίλτρων λίπους:

 • ενεργή απορρόφηση αιθάλης και γράσου
 • ευκολία καθαρισμού.
 • ανθεκτικότητα.

Το πιο λειτουργικό θεωρείται ως φίλτρο αλουμινίου, όχι μόνο συγκρατεί τους μέγιστους επιβλαβείς καπνούς, αλλά είναι επίσης κατάλληλο για καθαρισμό σε ένα πλυντήριο πιάτων. Αυτά τα αξεσουάρ είναι κατάλληλα για πολλά μοντέλα μοντέρνων κουκούλες, γι 'αυτό συνιστώνται για οικιακή και βιομηχανική χρήση.

Πώς καθαρίζω το φίλτρο από ακαθαρσίες;

Τα φίλτρα εξαγωγής, που προορίζονται για επαναχρησιμοποίηση, καθαρίζονται κάθε μήνα για να διατηρηθεί η αποτελεσματικότητα της συσκευής και για την πυρασφάλεια. Σκουπίστε τη στρώση βρωμιάς με σκληρή βούρτσα και προσθέστε λίγο απορρυπαντικό στο ζεστό νερό.

Συμβουλή
Εάν καθαρίζετε τακτικά τη συσκευή, τότε αυτό το μέτρο θα είναι αρκετό.

Εάν το χρησιμοποιημένο μέρος είναι βαριά λερωμένο, η κουκούλα δεν θα λειτουργήσει αποτελεσματικά. Σωματίδια λίπους και αιθάλης θα βρίσκονται στην οροφή της κουζίνας, στους τοίχους και στα εσωτερικά μέρη της συσκευής, οπότε είναι τόσο σημαντικό να δώσετε χρόνο για να καθαρίσετε τα όργανα.

 1. Το επικαλυμμένο στρώμα του στοιχείου βρωμιά τεθεί σε έναν κάδο του ζεστού νερού και απορρυπαντικού (πιο μαλακό - σαπούνι, επίσης κατάλληλο απορρυπαντικό πιάτων), αφήστε το για μερικά λεπτά έως διαβροχή. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το λίπος με μια βούρτσα.
 2. Για τον καθαρισμό χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο για χάλυβα ή σμάλτο - σπρέψτε το στο φίλτρο, αφήστε το για το χρόνο που αναγράφεται στην ετικέτα, στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό, χρησιμοποιώντας επιπλέον μια σκληρή βούρτσα.
 3. Το φίλτρο βυθίζεται σε μια κατσαρόλα με ζεστό σαπουνόνερο και σόδα, ξεπλύνετε μετά από λίγο. Εάν δεν έχετε αλλάξει το μέρος για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε πρέπει να βράσει και να παραμείνει σε διάλυμα σαπουνιού-σόδας για 2 ώρες.
 4. Μερικές φορές μόνο μια ριζοσπαστική μέθοδος βοηθά στην απομάκρυνση του στρώματος ακαθαρσιών. Το καθαριστικό για τον καθαρισμό των σωλήνων καταπολεμά τους παλιούς ρύπους και επιστρέφει την αρχική εμφάνιση. Κλείστε την τρύπα στο νεροχύτη από ανοξείδωτο χάλυβα και τραβήξτε νερό μέσα σε αυτό προσθέτοντας ένα τζελ καθαρισμού. Όταν το λιπαρό στρώμα διαλύεται, αφαιρέστε το φίλτρο και σκουπίστε το.
 5. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοκκώδες συμπύκνωμα για να πλύνετε σωλήνες αποχέτευσης.

Σημαντικό
Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε γάντια από καουτσούκ όταν εργάζεστε με χημικά, καθώς το εργαλείο μπορεί να βλάψει ακόμα και ένα μεταλλικό φίλτρο για το σχέδιο.

Με σωστή φροντίδα, το φίλτρο λίπους θα απορροφήσει τη μέγιστη ποσότητα ρύπων και οι συσκευές κουζίνας θα σας κρατήσουν για πολλά χρόνια. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι είναι αδύνατο να καταφύγουμε σε μια ριζοσπαστική μέθοδο καθαρισμού πάνω από 2 φορές, καθώς οι χημικές ουσίες βλάπτουν το συστατικό.

Πού να αγοράσετε ένα φίλτρο λίπους για εξαγωγή

Τα εξαρτήματα για τον καθαριστή αέρα πωλούνται στα καταστήματα εξοπλισμού κουζίνας και μπορείτε επίσης να αγοράσετε ό, τι χρειάζεστε στις ιστοσελίδες που είναι αφιερωμένες στην υλοποίηση των μαγειρικών συσκευών. Το κόστος των εξαρτημάτων ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με την επιχείρηση, τη διάρκεια ζωής και τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται.

Έτσι, τα ανταλλακτικά μιας χρήσης για κουκούλες μπορούν να αγοραστούν σε μια προνομιακή τιμή 100 ρούβλια, αλλά οι επιλογές αλουμινίου θα κοστίζουν πολύ περισσότερο, από τα 1200 ρούβλια. Υπάρχουν επίσης σύγχρονα μοντέλα, η τιμή των οποίων είναι πάνω από 4 χιλιάδες ρούβλια.

Ο ευκολότερος τρόπος να επιλέξετε ένα φίλτρο λίπους, χρησιμοποιώντας τον κατάλογο ενός καταστήματος που ειδικεύεται στη διανομή τέτοιων προϊόντων, ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και διάφορες τιμές, θα σας βοηθήσει να κάνετε τη σωστή επιλογή. Αλλά δεν δίνουν προτεραιότητα σε μονόπλευρα μοντέλα, είναι πολύ πιο αποδοτικό να αγοράσετε ένα επαναχρησιμοποιήσιμο μέρος.

Το αρχικό φίλτρο από έναν αξιόπιστο κατασκευαστή θα σας κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα προστατεύσετε την κουκούλα από ζημιές.

Χαρακτηριστικά των λιπαρών φίλτρων για εξαγωγή

Οι κουκούλες έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίζουν την απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα από την κουζίνα. Οι περισσότερες από τις εκτροπές πηγαίνουν στο δρόμο, ειδικά για τη χρήση μονάδων που έχουν μόνο φίλτρα λίπους. Τι είναι, πώς διαφέρουν και πώς λειτουργούν - σας λέμε σε αυτό το άρθρο.

Στη σύγχρονη αγορά, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων που είναι υπεύθυνα για τη διήθηση σωματιδίων λίπους. Έχουν διαφορετικά μεγέθη, τύπους, μπορούν να γίνουν από διαφορετικά υλικά. Επιπλέον, η αποτελεσματικότητα αυτών των προϊόντων δεν είναι επίσης η ίδια. Ωστόσο, με όλα αυτά τα φίλτρα λίπους χωρίζονται σε 2 κύριους τύπους: αναλώσιμα και επαναχρησιμοποιήσιμα. Πριν αγοράσετε αντικείμενα, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τις διαφορές τους, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα για να κάνετε τη σωστή επιλογή.

Έτσι, φίλτρα μίας χρήσης. Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα στοιχεία αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μία φορά, δηλαδή μετά από μόλυνση, πρέπει να διατεθούν και να αντικατασταθούν με νέα. Τα βρώμικα φίλτρα δεν είναι σε θέση να λειτουργούν αποτελεσματικά και δεν μπορούν να καθαρίσουν σωστά τον αέρα.

Όσον αφορά τα επαναχρησιμοποιήσιμα φίλτρα, η χρήση τους παρέχεται καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής της κουκούλας. Ωστόσο, για να περάσει ποιοτικά η διήθηση, πρέπει να καθαρίζονται με μια ορισμένη περιοδικότητα, αφαιρώντας λιπαρές αποθέσεις και προϊόντα καύσης. Το υλικό κατασκευής μπορεί να εξυπηρετεί μέταλλα ή συνθετικές και οργανικές ίνες. Αυτή είναι η κύρια διαφορά των προϊόντων.

Στοιχεία κατασκευασμένα από μη υφασμένο ίνες μπορεί να βασίζονται σε ακρυλικό, μη υφασμένο ύφασμα παραγέμισμα πολυεστέρα, και σε αυτή την περίπτωση μπορούν να ονομάζονται βιολογικά. Για να γίνει το υλικό πιο ανθεκτικό, είναι συνήθως κολλημένο. Αυτά τα φίλτρα έχουν πάντοτε χαμηλότερη τιμή από τα αντίστοιχα μεταλλικά στοιχεία και, ως επί το πλείστον, είναι διαθέσιμα. Εξαίρεση αποτελούν τα ακρυλικά προϊόντα, ωστόσο, παρά το γεγονός ότι μπορούν να καθαρίζονται και να χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές, ακόμα δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν με την πλήρη έννοια της λέξης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κάθε καθάρισμα καταστρέφει εν μέρει το στοιχείο και δεν του επιτρέπει να λειτουργεί εξίσου αποτελεσματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μερικοί καταναλωτές τείνουν να καθαρίζουν τα φίλτρα πιο έντονα, για τα οποία απλά προσπαθούν να τα πλύνουν. Αυτό δεν είναι καθόλου επιλογή, αφού η δομή των ινών σίγουρα θα σπάσει, συνεπώς το στοιχείο δεν θα είναι σε θέση να εκτελέσει πλήρως τις λειτουργίες που του έχουν ανατεθεί, πράγμα που θα οδηγήσει σε πρόωρη φθορά του κύριου εξοπλισμού.

Όσο για τα μεταλλικά φίλτρα για απορροφητήρες κουζίνας, είναι πάντα επαναχρησιμοποιήσιμες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να λειτουργούν κατά το ίδιο χρονικό διάστημα όπως ίδια τη μονάδα. Τα στοιχεία μπορούν να κατασκευαστούν από αλουμινόχαρτο, από ανοξείδωτο ή γαλβανισμένο χάλυβα. Εάν το υλικό παραγωγής είναι ένα φύλλο, τοποθετείται σε πολλά στρώματα, στα οποία κατασκευάζονται ειδικές τρύπες. Αυτό βοηθά στην καταπολέμηση της ρύπανσης με μεγαλύτερη επιτυχία. Τα προϊόντα αυτά φιλτράρουν τον αέρα πολύ καλά, αλλά δεν είναι τα ισχυρότερα και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολύ καιρό.

Στοιχεία από ανοξείδωτο ή γαλβανισμένο χάλυβα είναι εξαιρετικά ισχυρά και ανθεκτικά, η ζωή τους στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων είναι ίση με τη διάρκεια ζωής της κουκούλας. Είναι επίσης ασφαλή, δεν υπόκεινται σε διαβρωτικές διαδικασίες και είναι πολύ αποτελεσματικές στην εργασία. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι αυτά τα στοιχεία απαιτούν κατάλληλη συντήρηση και φροντίδα, διαφορετικά μπορεί να εμφανιστεί σκωρία σε αυτά. Το κύριο μειονέκτημα των προϊόντων αυτών είναι η υψηλή τιμή τους, επομένως εγκαθίστανται αποκλειστικά σε ακριβά και υψηλής ποιότητας μοντέλα κουκούλας.

Τα φίλτρα αλουμινίου, όπως ο χάλυβας, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, καθαρίζουν αποτελεσματικά τον αέρα, είναι ισχυρά. Για μεγαλύτερη αντοχή τους, σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιείται ανοδίωση των στοιχείων, μετά την οποία μπορεί να εξαλειφθεί η διαδικασία οξείδωσης.

Ωστόσο, τα προϊόντα αυτά, ειδικά με τη χρήση της ανοδικής, δεν είναι φθηνά.

Η συσκευή και η αρχή της λειτουργίας

Οποιοδήποτε καθολικό φίλτρο λίπους μοιάζει με κασέτα. Έχει ένα συμπαγές πλαίσιο, καθώς και φύλλα υλικού που αποτελείται από κύτταρα. Αυτά τα φύλλα βοηθούν στη διήθηση του αέρα και στην καθυστέρηση της ρύπανσης. Η γωνία της κλίσης των κυψελών σας επιτρέπει να πιάσετε αποτελεσματικά τη βρωμιά.

Το κύριο στοιχείο του φίλτρου είναι ένα πλέγμα, ασύμμετρο ή ομοιόμορφο. Για να πούμε ποια είναι καλύτερη ή χειρότερη δεν είναι δυνατή με βεβαιότητα, έτσι η επιλογή ενός συγκεκριμένου τύπου δεν θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα κατά την αγορά. Για πιο αξιόπιστη διήθηση, μπορούν να τοποθετηθούν ταυτόχρονα στο σκελετό αρκετά στρώματα του πλέγματος, κάτι που θα βοηθήσει στην αλλαγή της κατεύθυνσης των ροών του αέρα, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα τον καλύτερο καθαρισμό του αέρα, την αποτελεσματικότερη συγκράτηση λίπους και τα προϊόντα καύσης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα φίλτρο χωρίζεται σε πολλές κασέτες, αυτό γίνεται για ευκολότερο καθαρισμό και εγκατάσταση των στοιχείων.

Οι σύγχρονες καυσαερίων έχουν δύο λειτουργίες. Ο πρώτος από αυτούς είναι ότι ο αέρας μεταφέρεται στον δρόμο ή στον άξονα εξαερισμού, με άλλα λόγια έξω από τις εγκαταστάσεις. Ο δεύτερος περιλαμβάνει την κυκλοφορία μέσα στην κουζίνα, στην περίπτωση αυτή οι μάζες αέρα, αφού περάσουν από τη διαδικασία καθαρισμού, επιστρέψουν.

Η λειτουργία καθαρισμού επηρεάζει άμεσα τις λειτουργίες του φίλτρου. Εάν ο αέρας εκτρέπεται έξω από την κουζίνα, τα στοιχεία εξαγωγής, όπως ο κινητήρας και άλλα εξαρτήματα, δεν λαμβάνουν μεγάλα σωματίδια ρύπων. Εάν ενεργοποιηθεί ο τρόπος ανακυκλοφορίας, ο στόχος προτεραιότητας είναι να καθαριστεί απευθείας ο αέρας στο δωμάτιο, αλλά και τα εξαρτήματα της δομής προστατεύονται επίσης αξιόπιστα.

Επιπλέον, η παγίδα λίπους προστατεύει από τη βρωμιά το φίλτρο άνθρακα, με το οποίο εξαλείφονται δυσάρεστες οσμές και προϊόντα καύσης από το δωμάτιο.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, το φίλτρο λίπους όχι μόνο βοηθά στον καθαρισμό του αέρα, αλλά προστατεύει επίσης την κουκούλα και όλα τα στοιχεία της κατασκευής από την πλάκα και τη βρωμιά. Αυτό είναι απαραίτητο για να αποκλειστεί η λιπαρή επικάλυψη, η οποία μπορεί να εμφανιστεί μέσα σε λίγες εβδομάδες χρήσης. Κατά συνέπεια, το φορτίο της μονάδας θα αυξηθεί και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της δεν μπορεί απλώς να επιβιώσει. Και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές καταστροφές, η εξάλειψη των οποίων θα απαιτήσει σημαντικό οικονομικό κόστος.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανακύκλωσης, το φορτίο στο στοιχείο συλλογής λίπους αυξάνεται. Αν δεν καθαριστεί σωστά, μπορεί να προκύψουν πολλά προβλήματα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο αέρας που διέρχεται από το προϊόν καθαρίζεται τόσο από τα λίπη και τις προσμείξεις όσο και από τις υπερβολικές οσμές. Για να καταστεί αυτό δυνατό, χρειάζεται ένα πρόσθετο στοιχείο, το οποίο είναι δαπανηρό και πρέπει επίσης να προστατευθεί.

Οποιαδήποτε μόλυνση μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε ένα φίλτρο που συλλαμβάνει τη μυρωδιά, είναι άχρηστο, επομένως χρειάζεται επίσης προστασία.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβες στην υγεία, καθώς και πρόσθετες δαπανηρές επισκευές.

Εγκατάσταση και πρόληψη

Το φίλτρο απορρόφησης λίπους βρίσκεται στο κάτω μέρος της κουκούλας, ακριβώς πίσω από το φίλτρο άνθρακα, αν περιλαμβάνεται στον εξοπλισμό της μονάδας. Περιοδικά, απαιτείται καθαρισμός, τον οποίο μπορείτε να κάνετε με τα χέρια σας. Πρώτον, είναι απαραίτητο να αποσυνδέσετε τον απορροφητήρα από το δίκτυο, μετά από αυτό μπορείτε να εξαγάγετε το φίλτρο. Για να το κάνετε αυτό, τραβήξτε το μάνδαλο στην κλειδαριά στον εαυτό σας, κρατώντας προσεκτικά τη παγίδα λίπους.

Όλα τα επαναχρησιμοποιήσιμα φίλτρα λίπους δεν απαιτούν σοβαρή συντήρηση. Ως επί το πλείστον, χρειάζονται μόνο να αφαιρέσουν τη βρωμιά που φράζει το πλέγμα. Τα στοιχεία συνδέονται με ειδικά κλιπ, με τα οποία είναι εύκολο να εγκατασταθούν και να αφαιρεθούν. Μετά από αυτό, μπορούν να καθαριστούν με ένα ειδικό πινέλο σε σαπουνόνερο.

Ο ευκολότερος τρόπος - για να προετοιμάσετε μια σαπουνιστική λύση χρησιμοποιώντας ένα κανονικό οικιακό σαπούνι, παρά την ευκολία, το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε προϊόντα καθαρισμού, για παράδειγμα αυτά που χρησιμοποιούνται κατά το πλύσιμο πιάτων. Σε κάθε περίπτωση, μετά τη διαδικασία, το φίλτρο πρέπει να πλυθεί με μεγάλη ποσότητα νερού. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η σκόνη πλυσίματος δεν είναι η καλύτερη επιλογή για το πλύσιμο αυτών των στοιχείων, επειδή μπορεί να γδαρθεί εντελώς από μέταλλο. Για το αλουμίνιο δεν συνιστάται η χρήση σόδας, όξινων και αλκαλικών ενώσεων.

Αφού τελειώσετε το πλύσιμο, είναι απαραίτητο να στεγνώσετε το φίλτρο πριν το εγκαταστήσετε. Αυτό γίνεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου, αποφεύγοντας το άμεσο ηλιακό φως. Αν το στοιχείο είναι τοποθετημένο στην κουκούλα υγρό, η διάβρωση μπορεί να αναπτυχθεί στο μέταλλο με την πάροδο του χρόνου.

Με τα φίλτρα μιας ώρας, όλα είναι πολύ απλούστερα. Είναι απαραίτητο να παρακολουθείται η μόλυνση τους, μετά από την οποία το στοιχείο απλώς αλλάζει σε ένα νέο.

Πότε ακριβώς πρέπει να γίνει αυτό, θα δείξουν ειδικά σημάδια που εμφανίζονται στην επιφάνεια αφού τα κελιά έχουν βουλώσει.

Συμβούλια των Δασκάλων

Πόσο αποτελεσματικά θα λειτουργεί η κουκούλα της κουζίνας εξαρτάται από το εάν ο καταναλωτής είναι ικανός να φροντίζει το φίλτρο. Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα ακριβό μοντέλο, φθηνότερα ανάλογα με τη σωστή συντήρηση θα αντιμετωπίσουν το καθήκον τους όχι χειρότερα. Σύμφωνα με τα σχόλια των πελατών, η εμπιστοσύνη ότι η τιμή της μονάδας επηρεάζει άμεσα την ποιότητα του καθαρισμού δεν είναι πάντα σωστή.

Όσον αφορά τη φροντίδα των στοιχείων, οι πλοίαρχοι συμβουλεύουν να εφαρμόσουν κατά την πλύση των κανονικών καθαριστικών, Χρησιμοποιείται όταν κάνετε τα πράγματα στο φούρνο. Η σύνθεση εφαρμόζεται στο φίλτρο με μια βούρτσα, αφήνεται για μισή ώρα και στη συνέχεια εκπλένεται κάτω από ένα ρεύμα τρεχούμενου νερού. Για να εξοικονομήσετε χρόνο και αν είναι δυνατόν, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιήσετε το πλυντήριο πιάτων.

Δεν συνιστάται η χρήση σόδας όταν πλένετε τα φίλτρα. Η επίδρασή του μπορεί να προκαλέσει το σχηματισμό σημείων επαφής με το μέταλλο. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το αλουμίνιο δεν ανέχεται τις επιδράσεις των υψηλών θερμοκρασιών, υπό την επιρροή τους, μπορεί να σκουραίνει και να οξειδώνει. Πλύνετε τα φίλτρα λίπους μόνοι σας μία φορά το μήνα, χρησιμοποιώντας ένα πλυντήριο πιάτων, η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί μία φορά κάθε 2-3 μήνες.

Μπορείτε να μάθετε πώς να αντικαταστήσετε το πλέγμα φίλτρου λίπους για την κουκούλα, από το παρακάτω βίντεο.

Φίλτρα λίπους για το σχέδιο: ποικιλίες, τα χαρακτηριστικά και τα μειονεκτήματά τους + πώς να επιλέξουν

Οι απορροφητήρες κουζίνας αφαιρούν τον μολυσμένο αέρα από την κουζίνα, και πιο συχνά στο δρόμο και, φαίνεται, για ποιο λόγο χρειάζεστε φιλτράρισμα. Εξάλλου, πρόκειται για πρόσθετο κόστος και ενοχλήσεις που συνδέονται με την επιλογή, την αγορά, την αντικατάσταση του εξοπλισμού που είναι υπεύθυνος για τον καθαρισμό.

Όλα αυτά είναι αληθινά, αλλά αξίζει να γνωρίζουμε ότι τα φίλτρα λίπους για τέντωμα είναι ένα υποχρεωτικό μέρος του σχεδιασμού του και να σώσουμε σε αυτήν την περίπτωση το ίδιο σε βάρος. Και οι απώλειες μπορεί να είναι σοβαρές, συμπεριλαμβανομένης της διάσπασης του εξοπλισμού, της φλεγμονής των σχηματισμένων λιπαρών καταλοίπων.

Γιατί πρέπει να καθαρίσετε τον αέρα από το λίπος

Οι μοντέρνοι κουκούλες είναι σε θέση να λειτουργούν σε δύο δημοφιλείς τρόπους. Το πρώτο είναι η εκτροπή του αέρα έξω από την κουζίνα, δηλαδή στο δρόμο ή στον άξονα εξαερισμού. Ο δεύτερος τρόπος είναι η ανακύκλωση, μετά την οποία εισέρχονται στο δωμάτιο οι αέριες μάζες που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί αλλά καθαριστεί από τους ατμοσφαιρικούς ρύπους.

Ανάλογα με τη λειτουργία καθαρισμού, τα φίλτρα λίπους εκτελούν τις ακόλουθες λειτουργίες:

 1. Κατά την απόσυρση, τα δομικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα, προστατεύονται από την πρόσκρουση μεγάλων σωματιδίων σκόνης (γράσο, αιθάλη) πάνω τους.
 2. Όταν ανακυκλώνεται, καθαρίζεται ο αέρας από τα παραπάνω στοιχεία για τον καθαρισμό του αέρα και χρησιμεύει επίσης για την προστασία του κινητήρα, άλλων τμημάτων του εξοπλισμού εξαερισμού. Επιπλέον, προστατεύετε τον άνθρακα ή οποιοδήποτε άλλο φίλτρο που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση οσμών, αερίων, ορισμένων προϊόντων καύσης.

Όπως υποδηλώνουν οι παραπάνω πληροφορίες, είναι απαραίτητο ένα φίλτρο λίπους για κάθε σύγχρονο κουκούλα για την προστασία των δομικών στοιχείων από τις επιδράσεις οποιωνδήποτε μεγάλων σωματιδίων ρύπων.

Γιατί είναι απαραίτητο αυτό; Εάν δεν καθαρίσετε το λίπος, αιθάλη, τότε σε λίγες εβδομάδες, όλες οι εσωτερικές επιφάνειες της κουκούλας και του κινητήρα θα καλύπτονται με ένα πολτό από σωματίδια βρωμιάς που έχουν στρωθεί.

Οι λειαντικές του ιδιότητες θα ενισχύσουν τη μη φιλτραρισμένη σκόνη. Αυτό που θα προκαλέσει σημαντική αύξηση του φορτίου σε όλα τα στοιχεία τριβής της κουκούλας, πρώτα απ 'όλα αφορά ένα ακριβό κινητήρα.

Ως αποτέλεσμα, θα αρχίσει να αυξάνεται η φθορά, μετά την οποία θα σημειωθούν πρόωρες αναλύσεις, πράγμα που θα οδηγήσει σε σημαντικές οικονομικές απώλειες.

Όταν εκτελούνται εργασίες ανακύκλωσης, προστίθεται το φίλτρο λίπους. Και ο κακής ποιότητας καθαρισμός θα έχει πολύ μεγαλύτερες αρνητικές συνέπειες.

Ο λόγος για αυτό έγκειται στο γεγονός ότι ο αέρας που πρόκειται να επαναχρησιμοποιηθεί καθαρίζεται όχι μόνο από λίπη, προϊόντα καύσης αλλά και από οσμές.

Ως εκ τούτου, χρησιμοποιείται ένα ακριβό στοιχείο φίλτρου για την απομάκρυνσή τους, το οποίο πρέπει επίσης να προστατεύεται. Αφού καταβυθιστούν τα σωματίδια σκόνης εύκολα και, κυρίως, γρήγορα, οδηγούν σε απώλεια αποτελεσματικότητας του φίλτρου οσμής.

Ως αποτέλεσμα, ο καθαρισμός δεν θα πραγματοποιηθεί και αυτό σημαίνει πάλι πρόσθετα οικονομικά έξοδα, βλάβες στην υγεία.

Τύποι φίλτρων λίπους

Η βιομηχανία προμηθεύει μεγάλο αριθμό προϊόντων για τη διήθηση σωματιδίων λίπους, προϊόντων καύσης. Έρχονται σε όλα τα είδη τυποποιημένων μεγεθών, διαφέρουν σε υλικά κατασκευής και αποδοτικότητας.

Βασική ταξινόμηση προϊόντων

Αλλά με όλη την ποικιλία υπάρχουν μόνο 2 κύριοι τύποι φίλτρων λίπους. Αυτές οι κατηγορίες περιλαμβάνουν προϊόντα μίας χρήσης και επαναχρησιμοποιήσιμα προϊόντα.

Κάθε ποικιλία έχει ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν αγοράζετε μια κουκούλα ή τα ίδια τα φίλτρα.

Φίλτρα μίας χρήσης. Όπως υποδηλώνει το όνομα, όλα τα προϊόντα που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία χρησιμοποιούνται εφάπαξ, δηλαδή πριν από τη μόλυνση. Από τότε χάνουν την αποτελεσματικότητά τους και δεν παρέχουν το κατάλληλο επίπεδο καθαρισμού.

Επαναχρησιμοποιήσιμα φίλτρα. Τα στοιχεία που ανήκουν σε αυτή την ποικιλία χρησιμοποιούνται μαζί με την κουκούλα για όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της. Για την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας φιλτραρίσματος, πρέπει να καθαρίζονται περιοδικά από συσσωρευμένο λίπος, προϊόντα καύσης.

Τα σύγχρονα φίλτρα λίπους είναι κατασκευασμένα από συνθετικές και οργανικές μη υφασμένες ίνες ή μέταλλα. Ανεξάρτητα από το υλικό κατασκευής, είναι όλα εύκολο στη χρήση και είναι σε θέση να παρέχουν επαρκή ποιότητα καθαρισμού, αλλά αυτό τελειώνει την ομοιότητα.

Φίλτρα λίπους από ίνες

Βασικά, είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά: ακρυλικά, πολυεστερικές ίνες, τα οποία απλά ονομάζονται synthon.

Αλλά συχνά χρησιμοποιούνται και fleece, κατασκευασμένα από κυτταρίνη. Ως εκ τούτου, τα προϊόντα είναι χαρτί, δηλαδή, οργανικά. Προκειμένου να αυξηθεί η αντοχή τους, χρησιμοποιείται συχνά το μέγεθος.

Ανεξάρτητα από την προέλευση των ινών, τα φίλτρα που κατασκευάζονται από αυτά είναι πάντοτε διαθέσιμα. Εκτός από ορισμένες περιπτώσεις - έτσι σήμερα μπορείτε να βρείτε ακρυλικά προϊόντα που επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν πολλές φορές, αλλά δεν είναι πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμα. Δεδομένου ότι μετά από κάθε καθαρισμό η αποτελεσματικότητά τους μειώνεται, οπότε η διάρκεια ζωής είναι σύντομη.

Επιπλέον, τα αναλώσιμα προϊόντα ανήκουν στο φθηνότερο τμήμα των συσκευών φιλτραρίσματος. Αυτό είναι το μειονέκτημα τους - αν και το κόστος των προϊόντων ινών είναι αρκετές φορές μικρότερο από το μέταλλο, αλλά θα πρέπει να πεταχτούν κάθε λίγους μήνες, γεγονός που οδηγεί σε τακτικά απόβλητα.

Μερικές φορές οι ιδιοκτήτες προσπαθούν να επεκτείνουν τα απλά φίλτρα διάρκειας ζωής, τα οποία δεν μπορούν να γίνουν κατηγορηματικά. Επειδή μετά από οποιαδήποτε τέτοια επεξεργασία, η δομή των ινών σπάει, μετά από την οποία το προϊόν δεν θα είναι πλέον σε θέση να εκτελέσει υψηλής ποιότητας καθαρισμό. Αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες υπό τη μορφή αυξημένης φθοράς στον εξοπλισμό.

Μεταλλικές παγίδες λίπους

Όλα τα φίλτρα που κατασκευάζονται από μέταλλο είναι πάντοτε επαναχρησιμοποιήσιμα, πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιούνται καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής της κουκούλας.

Το υλικό κατασκευής μπορεί να είναι:

 • φύλλο ·
 • ανοξείδωτου χάλυβα ή γαλβανισμένου χάλυβα
 • αλουμινίου.

Όταν χρησιμοποιείται η πρώτη παραλλαγή, χρησιμοποιούνται διάφορα στρώματα φύλλου για την κατασκευή της συσκευής φίλτρου. Για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της διάτρησης - που γίνεται με τις τρύπες βοήθειας, βοηθούν στην επιτυχή αντιμετώπιση της βρωμιάς. Αυτά τα στοιχεία φίλτρου αντιμετωπίζουν με επιτυχία την εργασία, αλλά οι δείκτες αντοχής και αντοχής τους δεν είναι οι υψηλότεροι.

Τα προϊόντα από ανοξείδωτο χάλυβα ή γαλβανισμένο είναι εγγυημένα ότι εξυπηρετούν όσο το καπό. Έχουν εξαιρετική αντοχή, ασφάλεια, υψηλή απόδοση, καθώς και αντίσταση στη διάβρωση.

Αν και με ακατάλληλη φροντίδα στην επιφάνεια του μετάλλου μπορείτε να δείτε ίχνη σκουριάς. Το σημαντικότερο μειονέκτημα είναι το σημαντικό κόστος, εξαιτίας αυτού που μια τέτοια κατηγορία φίλτρων μπορεί να δει μόνο σε κουκούλες κάτω από τη μεσαία τάξη.

Οι συσκευές αλουμινίου είναι επίσης ανθεκτικές, όπως και οι χαλύβδινες. Διακρίνονται από την αποτελεσματικότητα, τη δύναμη, την αντοχή τους. Μερικές φορές η ανοδίωση χρησιμοποιείται για να αυξήσει το τελευταίο χαρακτηριστικό, το οποίο αποκλείει την οξείδωση του υλικού.

Το μερίδιο των προϊόντων θεωρείται υψηλό κόστος. Ιδιαίτερα αφορά τα φίλτρα που έχουν κατασκευαστεί με εφαρμογή ανοδίωση - είναι εγκατεστημένα μόνο σε ακριβά εκχυλίσματα.

Οποιοδήποτε από τα μεταλλικά φίλτρα γράσου είναι μια κασέτα που αποτελείται από ένα εύρωστο πλαίσιο και λεπτά φύλλα από πλέγμα χάλυβα, αλουμινίου, φύλλου. Στην πραγματικότητα, είναι υπεύθυνοι για τον καθαρισμό του αέρα της ρύπανσης.

Όλα τα κελιά δικτύου αναπτύσσονται σε μια συγκεκριμένη γωνία, η οποία σας επιτρέπει να αλλάξετε την κατεύθυνση των ρευμάτων για να συλλαμβάνετε αποτελεσματικά τα σωματίδια βρωμιάς.

Το πλέγμα μπορεί να είναι ασύμμετρο ή ομοιόμορφο. Σαφή πλεονεκτήματα, κανένα από τα είδη των διατρήσεων δεν έχουν, καθώς και τα μειονεκτήματα, έτσι όταν αγοράζουν αυτή τη στιγμή, προσοχή δεν πρέπει να δοθεί προσοχή.

Για τη βελτίωση της αποδοτικότητας, τα στοιχεία φίλτρου μπορούν να αποτελούνται από διάφορα στρώματα διχτυών. Σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας θα αλλάξει κατεύθυνση επανειλημμένα, η οποία θα επιτρέψει να πιάσει περισσότερο λίπος, προϊόντα καύσης.

Για ευκολία κατά τη χρήση, οι κατασκευαστές χωρίζουν συχνά ένα φίλτρο σε 2-3 ξεχωριστές κασέτες. Έτσι, είναι πιο βολικό να αποσυναρμολογηθεί, να καθαριστεί και να εγκατασταθεί πίσω.

Διαστάσεις φίλτρων λίπους

Όλα τα είδη επαναχρησιμοποιήσιμων μεταλλικών συσκευών χρησιμοποιούνται συχνότερα καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής της κουκούλας, οπότε το ζήτημα της αλλαγής των στοιχείων που είναι υπεύθυνα για τον καθαρισμό είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Όμως, εάν υπήρχε η επιθυμία να αντικατασταθεί το παλιό φίλτρο με ένα πιο αποτελεσματικό, τότε δεν είναι δύσκολο να το κάνετε αυτό. Δεδομένου ότι η βιομηχανία παράγει προϊόντα διαφόρων μεγεθών.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε στο συνημμένο διαβατήριο τις ακριβείς διαστάσεις κάθε κασέτας, το φίλτρο ως σύνολο. Εάν οι διαστάσεις είναι μη τυπικές, τότε ακόμα και τότε θα είναι δυνατό να βγούμε από τη θέση. Λόγω του ότι υπάρχει επαρκής αριθμός κατασκευαστών στη χώρα έτοιμοι να κάνουν ένα προϊόν κομμάτι, αλλά το κόστος του θα είναι υψηλότερο.

Πολύ απλά το πρόβλημα μεγέθους επιλύεται με τη χρήση φίλτρων λίπους μίας χρήσης, ακόμη και στα πιο μη τυποποιημένα μεγέθη. Σε αυτή την περίπτωση, απλά αγόρασε ένα προϊόν με μεγαλύτερο μέγεθος και όλη η περίσσεια περικοπεί με ψαλίδι και το συνηθισμένο.

Αυτό είναι εύκολο να γίνει, διότι τα φίλτρα μίας χρήσης είναι κατασκευασμένα μόνο από συνθετικές και οργανικές ίνες. Είναι ακόμη οπτικά παρόμοια με τα συνηθισμένα χαλιά, σφουγγάρια, με την επεξεργασία των οποίων δεν προκύπτουν δυσκολίες.

Συντήρηση φίλτρων λίπους

Όλα τα επαναχρησιμοποιούμενα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του αέρα από τα λίπη είναι εύκολο να διατηρηθούν. Αποτελείται κυρίως από την αφαίρεση των προσμείξεων που συσσωρεύονται στα κύτταρα των ματιών.

Για να εκτελέσετε αυτή τη διαδικασία, τα φίλτρα αφαιρούνται από τα καθίσματα. Δεν είναι δύσκολο να το κάνετε αυτό - για τη στερέωση τους χρησιμοποιήστε βολικούς συνδετήρες, επιτρέποντας γρήγορα να αντιμετωπίσετε το κλείδωμα / ξεκλείδωμα.

Το φίλτρο τοποθετείται στη συνέχεια σε δοχείο με σαπουνόνερο και επεξεργάζεται με βούρτσα. Ως απορρυπαντικό μπορείτε να χρησιμοποιείτε συνηθισμένο οικιακό σαπούνι, το οποίο μισό κομμάτι του πρέπει πρώτα να τρίβεται σε οποιοδήποτε μεγάλο τρίφτη και τα τσιπ που προκύπτουν πρέπει να χύνεται με 3 λίτρα μέτρια ζεστού νερού.

Παρά την απλότητα, αυτός είναι ένας αρκετά αποτελεσματικός και οικονομικός τρόπος, ο οποίος σας επιτρέπει να απαλλαγείτε γρήγορα από τη βρωμιά.

Αν δεν θέλετε να ασχοληθείτε με την προετοιμασία μιας σαπουνιού, τότε μπορείτε να πάρετε οποιαδήποτε εξειδικευμένα μέσα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούνται για πλύσιμο πιάτων. Αφού καθαρίσετε το πλέγμα, το φίλτρο πρέπει να ξεπλυθεί με τρεχούμενο νερό.

Αν υπάρχει πλυντήριο πιάτων και οι αντίστοιχες διαστάσεις του, η διαδικασία πλύσης μπορεί να αυτοματοποιηθεί. Αλλά ένα πολύ βρώμικο προϊόν, έτσι ώστε να απομακρύνεται, δεν είναι πάντοτε. Ως εκ τούτου, η κύρια μέθοδος είναι το πλύσιμο των χεριών.

Για να εξαλείψετε τη βρωμιά, μην χρησιμοποιείτε:

 • πούδρα πλύσης - συχνά η χρήση τους οδηγεί σε γρατσουνιές στην επιφάνεια του μετάλλου.
 • σόδα για τον καθαρισμό αλουμινίου - το προϊόν αυτό συχνά αφήνει καφέ λεκέδες στην επιφάνεια του μετάλλου.
 • αλκαλικά, όξινα παρασκευάσματα για τον καθαρισμό του αλουμινίου - αυτές οι ισχυρές ουσίες θα οδηγήσουν σε σκουρόχρωση του συγκεκριμένου μετάλλου.
 • Λειαντικές βούρτσες - αφήνουν ορατά σημάδια στο μέταλλο.

Εάν το στοιχείο φίλτρου είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, όταν πλένετε σε πλυντήριο πιάτων, δεν είναι απαραίτητο να επιλέξετε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας. Δεδομένου ότι το ζεστό νερό μπορεί να προωθήσει την οξείδωση αυτού του μετάλλου, η οποία θα οδηγήσει στο σκοτάδι του.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία καθαρισμού, το προϊόν αφήνεται να στεγνώσει και σε θερμοκρασία δωματίου και μετά από κάθε είδους καθαρισμό. Η μη τήρηση αυτού του κανόνα μπορεί να οδηγήσει σε διάβρωση.

Η συντήρηση των φίλτρων μίας χρήσης περιορίζεται στην παρακολούθηση της κατάστασής τους και στην αντικατάστασή τους με νέο προϊόν μετά από μόλυνση. Η στιγμή της αντικατάστασης είναι εύκολο να προσδιοριστεί, καθώς εμφανίζονται στην επιφάνεια του προϊόντος ειδικά σύμβολα που δείχνουν το μέγιστο επιτρεπτό περιεχόμενο βρωμιάς στους πόρους του στοιχείου καθαρισμού.

Τι να εστιάσετε κατά την επιλογή;

Αν πρέπει να αγοράσετε έναν συλλέκτη λίπους για την υπάρχουσα κουκούλα, τότε πρώτα απ 'όλα θα πρέπει να καθορίσετε το μέγεθός του. Στη συνέχεια, θα πρέπει να αποφασίσετε για τον τύπο του φίλτρου. Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι τα φθηνά προϊόντα μίας χρήσης θα είναι μια πρακτική επιλογή μόνο για μικρές κουκούλες ενσωματωμένες σε έπιπλα κουζίνας.

Επιπλέον, αυτές οι συσκευές δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται εάν το δωμάτιο μαγειρεύεται συχνά. Στην περίπτωση αυτή, τα "χαλιά" μιας χρήσης θα εξαντλούν γρήγορα τις δυνατότητές τους, μετά τα οποία θα πρέπει να απορριφθούν.

Η αγορά ενός επαναχρησιμοποιούμενου φύλλου μπορεί να προκληθεί μόνο από την επιθυμία εξοικονόμησης χρημάτων. Δεδομένου ότι είναι πραγματικά πρακτικά φίλτρα χωρίς περιορισμούς, μόνο τα προϊόντα χάλυβα και αλουμινίου μπορούν να ληφθούν υπόψη.

Τα τελευταία απαιτούν πιο προσεκτική φροντίδα, η οποία θα βοηθήσει στην αποφυγή της οξείδωσης, ακολουθούμενη από μια αλλαγή στο χρώμα, αλλά θεωρούνται πιο ανθεκτικά. Αν και αυτό το πλεονέκτημα είναι υπό όρους, καθώς και τα στοιχεία χάλυβα μπορεί να εξυπηρετήσει εδώ και δεκαετίες.

Εάν θέλετε να επιλέξετε την πιο πρακτική επιλογή, τότε θα πρέπει να αγοράσετε ένα προϊόν που αποτελείται από 2-3 κασέτες. Εξάλλου, ένας συλλέκτης λίπους μεγάλης χωρητικότητας είναι πιο δύσκολο να πλύνει, να εκτελέσει άλλους χειρισμούς μαζί του, για παράδειγμα, τοποθέτηση, αποσυναρμολόγηση.

Θα πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι ένας μεγαλύτερος αριθμός στρωμάτων του πλέγματος παρέχει καλύτερη ποιότητα καθαρισμού. Αλλά το κόστος θα είναι υψηλότερο.

Μετά την αγορά, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κενά μεταξύ του πλαισίου φίλτρου και του καπό. Επειδή η παρουσία τους θα οδηγήσει στην είσοδο ακαθαρσιών μέσα στο κύκλωμα εξαερισμού, κάτι που δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Τις περισσότερες φορές, οι ιδιοκτήτες των κουκούλες έχουν δυσκολίες μόνο με τον καθαρισμό παγίδων λίπους από τη βρωμιά. Πώς να εκτελέσετε σωστά τη συγκεκριμένη διαδικασία θα προτρέψει το ακόλουθο βίντεο:

Αυτό το βίντεο θα δείξει τον τρόπο με τον οποίο ο ιδιοκτήτης της κουκούλας θα βγει από την κατάσταση, αν δεν υπάρχει επιλογή λαδιού κατάλληλων διαστάσεων:

Τα σύγχρονα φίλτρα λίπους είναι πρακτικά προϊόντα που καθαρίζουν αποτελεσματικά τον αέρα της ρύπανσης. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι το καλύτερο αποτέλεσμα είναι δυνατό μόνο με τη σωστή επιλογή του συλλέκτη λίπους. Αυτό αφορά τις διαστάσεις, το υλικό κατασκευής. Επίσης, δεν μπορείτε να ξεχάσετε την επικαιρότητα του καθαρισμού του φίλτρου που αγοράσατε ή όλη η αποτελεσματικότητά του θα μειωθεί στο μηδέν.

Φίλτρα άνθρακα και λίπους για κουκούλες κουζίνας - καθαρισμός, έκπλυση και αντικατάσταση

Οι συσκευές εξαγωγής που είναι εγκατεστημένες πάνω από τη σόμπα είναι εξοπλισμένες με στοιχεία φίλτρου αέρα, τα οποία πρέπει να καθαρίζονται ή να αντικαθίστανται σε περίπτωση πλήρους μόλυνσης. Σκοπός της δημοσίευσης είναι να εξετάσει τα υπάρχοντα φίλτρα για κουκούλες, τις επιλογές για την εγκατάσταση τους σε ομπρέλες διαφόρων μοντέλων και τους τρόπους εξυπηρέτησης από τους ίδιους.

Ποικιλίες στοιχείων φίλτρου

Το πρώτο σχέδιο για την κουζίνα έγιναν χωρίς φίλτρα - τοποθετημένα μεταλλικά ομπρέλα εξοπλισμένη με αξονικό ανεμιστήρα συνδέεται με τον αέρα-εξαερισμού με ένα ορθογώνιο κανάλι. Με την απόσυρση της αιθάλης και λίπους στο εξωτερικό της συσκευής αντιμετωπίσει, αλλά την ίδια στιγμή που καλύπτεται με κολλητική λάσπη - συχνά έπρεπε να πλένετε τη συσκευή του σώματος, πτερωτή και γρίλια εισαγωγής αέρα.

Τα υπάρχοντα κρέμονται, τα νησιά και οι ενσωματωμένοι κουκούλες στερούνται αυτών των μειονεκτημάτων, διότι παρέχονται με φίλτρα διαφόρων τύπων:

 • λιπαρά εναλλάξιμα στοιχεία σε βάση ακρυλικού και χαρτιού.
 • λιπαντικά για τη συλλογή λίπους.
 • κασέτες από φυσίγγιο άνθρακα - φυσίγγια;
 • συνδυασμένα απορρίμματα.
Αριστερά - παραδοσιακή απορροφητική κουκούλα, μονάδα ανακυκλοφορίας δεξιά

Θυμηθείτε ότι υπάρχουν 2 τύποι κουζινών κουζίνας - ροή και ανακυκλοφορία. Ο πρώτος ρίχνει τον εισερχόμενο αέρα στον άξονα εξαερισμού ή κατευθείαν στο δρόμο, τα δεύτερα γίνονται χωρίς βρύση και κατευθύνουν την καθαρισμένη ροή πίσω στο δωμάτιο.

Ανάλογα με τον κατασκευαστή και το μοντέλο, ο απορροφητήρας παρέχεται με έναν ή δύο τύπους φίλτρων. Για παράδειγμα, τα περισσότερα ενσωματωμένα λεπτό κουκούλες είναι εξοπλισμένα με παγίδα μόνο λίπος και έκδοση ανακυκλοφορία νησί - άνθρακα και ένθετο λίπος. Ας εξετάσουμε κάθε είδος στοιχείων με περισσότερες λεπτομέρειες.

Φίλτρα - παγίδα λίπους

Αυτή η κατηγορία φίλτρων συσκευών κουζίνας χωρίζεται σε 3 ομάδες:

 • Επίπεδα είδη μίας χρήσης.
 • αλουμινένιο πλέγμα με μικρά κελιά, περικλειόμενο σε άκαμπτο πλαίσιο.
 • το ίδιο, από ανοξείδωτο χάλυβα.
Η αρχή του καθαρισμού σε ένα φίλτρο μίας χρήσης

Τα αντικαταστάσιμα προϊόντα μοιάζουν εξωτερικά με ένα λεπτό "χαλί" και χρησιμοποιούνται σε μικρές ενσωματωμένες κουκούλες σε διάφορα μεγέθη. Φίλτρο υλικό - χαρτί ή συνθετικές ίνες με ακρυλικό, μη υφασμένο ύφασμα ή συνθεπόνη. Η μέγιστη διάρκεια ζωής του στοιχείου είναι 3 μήνες, υπό τον όρο ότι η αναρρόφηση αέρα δεν λειτουργεί περισσότερο από 2 ώρες την ημέρα.

Σημαντική απόχρωση. Η αρχή της λειτουργίας των ανταλλακτικών φίλτρων βασίζεται στην απορρόφηση των λιπών και των σωματιδίων αιθάλης από συνθετικό ύφασμα. Ως εκ τούτου, ένας υψηλός βαθμός καθαρισμού της ροής αέρα που αναρροφάται από τον ανεμιστήρα.

Τα πλέγματα από ανοξείδωτο χάλυβα και αλουμίνιο κατασκευάζονται επίσης για το μέγεθος των οικιακών συσκευών, αλλά έχουν σχεδιαστεί για μακροχρόνια λειτουργία. Η αρχή της λειτουργίας είναι πολύ απλή: σταγονίδια λίπους και πτητικά σωματίδια διατηρούνται από τα μικρότερα κύτταρα πολλών πλεγμάτων που τοποθετούνται μέσα στο πλαίσιο.

Πλαίσιο λίπους πλαισίου από αλουμίνιο

Ας απαριθμήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε ποικιλίας προϊόντων:

 1. Ένα φίλτρο λίπανσης μίας χρήσης για την εξαγωγή αέρα καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα, προστατεύει τα μέρη του ανεμιστήρα και τους αεραγωγούς από κολλώδεις αποθέσεις. Μειονέκτημα - μια φορά χρήση, το πλύσιμο και το στεγνό υλικό είναι άχρηστο, μόνο αντικατάσταση θα βοηθήσει. Η τιμή του καθαριστή εξαρτάται από το μέγεθος και κυμαίνεται μεταξύ 150... 700 τρίβει. (2,5... 12,2 eu).
 2. Τα εναλλάξιμα ένθετα είναι καθολικά, δηλαδή είναι κατάλληλα για όλες τις συσκευές αερισμού, όπου προβλέπεται η εγκατάσταση τέτοιων προϊόντων φιλτραρίσματος.
 3. Αλουμίνιο και δικτυωτό πλέγμα από ανοξείδωτο χάλυβα σχεδόν αιώνια, λιπαρής πλάκας μπορεί να καθαρίσει νερό πλύσεως με διαφορετικούς χημικούς παράγοντες (την τεχνολογία που περιγράφεται παρακάτω). Μια νέα παγίδα πλέγματος είναι πολύ πιο ακριβή από μια έκδοση αντικατάστασης - τουλάχιστον 2 φορές.
 4. Ένα σημαντικό μειονέκτημα των φίλτρων ματιών είναι ο μάλλον ακατέργαστος καθαρισμός του αέρα από επιβλαβείς αναθυμιάσεις. Κρίνοντας από τις αξιολογήσεις πραγματικών χρηστών, μετά από 1-2 έτη λειτουργίας, μία σταγόνα του λίπους καλύμματος του περιβλήματος του ανεμιστήρα, η εσωτερική κοιλότητα του κουκούλα και εξαερισμού κανάλι.
Ανοξείδωτα ένθετα - τα πιο ακριβά και ανθεκτικά προϊόντα

Λυρική απόκλιση. Η αναρρόφηση της οικιακής κουζίνας δεν είναι πανάκεια. Παρά τη συνεχή χρήση της κουκούλας, κίτρινες κηλίδες λίπους πέφτουν στους τοίχους και τις καμπίνες κοντά στη σόμπα. Ο λόγος είναι μια μεγάλη απόσταση από το άνοιγμα αναρρόφησης στα πιάτα με το φαγητό που μαγειρεύεται. Για την αποτελεσματική αφαίρεση της βλάβης, η ομπρέλα πρέπει να παραλειφθεί, αλλά στη συνέχεια γίνεται άβολο να μαγειρεύουμε. Είναι φυσικά αδύνατο να πιάσετε ατμό από ένα φούρνο εργασίας.

Κασσίτεροι άνθρακα

Το πρόβλημα των κασετών ρόφησης άνθρακα διαφέρει ριζικά από το σκοπό των φίλτρων λίπους. Οι κόκκοι ενεργού άνθρακα που τοποθετούνται μέσα στο πλαστικό φυσίγγιο καθαρίζουν τη ροή αέρα από επιβλαβείς αναθυμιάσεις και μικροσκοπικά σωματίδια. Στην πράξη αυτό σημαίνει τα εξής:

 • Το φίλτρο άνθρακα για το τράβηγμα είναι ικανό να καθαρίσει τον αέρα των μυρωδιών των τροφίμων και των εκπληρωμένων αερίων.
 • η μάζα αέρα που έχει υποστεί επεξεργασία με απορροφητικό μπορεί να διοχετευθεί πίσω στο δωμάτιο.
 • η μολυσμένη σκόνη ή κόκκοι άνθρακα δεν μπορούν να ξεπλυθούν με νερό και έτσι να αποκατασταθεί η δυνατότητα συντήρησης του στοιχείου, η αναλωμένη κασέτα πρέπει να αντικατασταθεί.
 • Τα φυσίγγια χρησιμοποιούνται σε όλες τις νησιωτικές εξατμίσεις χωρίς εξαερισμό (ανακύκλωση).
 • σε συσκευές εξάτμισης με άμεση ροή, τα ένθετα άνθρακα χρησιμοποιούνται ως το δεύτερο στάδιο - καθαρισμός του αέρα.

Ιστορικό υπόβαθρο. Στις πρώτες μάσκες αερίου που κατασκευάστηκαν στην ΕΣΣΔ, χρησιμοποιήθηκαν επίσης δεξαμενές καθαρισμού γεμάτες με σκόνη ενεργού άνθρακα. Σκοπός - η σύλληψη χημικών παραγόντων - αέρια και σταγονίδια υγρού.

Στρογγυλές κασέτες εισάγονται στο περίβλημα του ανεμιστήρα

Τα φίλτρα που είναι γεμάτα με απορροφητικό υλικό παράγονται με τη μορφή πλαστικών κασετών μίας χρήσης και επίπεδων "στρώσεων". Ανάλογα με το μοντέλο του συστήματος εξάτμισης, χρησιμοποιούνται κασέτες ορθογωνίου ή κυκλικού σχήματος με μια οπή στο κέντρο.

Η μέγιστη περίοδος λειτουργίας του στοιχείου άνθρακα είναι 6 μήνες. Με έντονη και συχνή μαγειρική, η περίοδος αυτή μειώνεται κατά το ήμισυ. Κόστος των προϊόντων - από 190 ρούβλια. (μάρκα Gefest) σε 2000 ρούβλια. (Rainford). Υπάρχουν επίσης πιο ακριβά δείγματα, για παράδειγμα, Faber 112 Fabula για 12,5 χιλιάδες ρούβλια.

Φυσίγγια ορθογώνιου σχήματος τοποθετούνται μέσα στο άνοιγμα εργασίας της ομπρέλας

Συμβούλιο. Ο πρώτος εχθρός του απορροφητικού φίλτρου είναι η υγρασία που περιέχεται στον αέρα εισαγωγής. Αν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της κασέτας άνθρακα - μετά το μαγείρεμα, αερίστε την κουζίνα και αφήστε τον ανεμιστήρα εξαγωγής για 10-15 λεπτά για να στεγνώσει.

Συνδυασμένα ένθετα

Ένα προϊόν φιλτραρίσματος αυτού του τύπου είναι ένα επίπεδο στρώμα δύο επιπέδων - ένα "χαλί" γεμάτο με μια συνθετική ίνα και κόκκοι ενεργού άνθρακα - ένα ροφητικό. Η συνθενόνη βρίσκεται από κάτω και απορροφά το λίπος, το ανώτερο στρώμα άνθρακα απενεργοποιεί τις ακαθαρσίες των επιβλαβών αερίων.

Η συσκευή ενός συνδυασμένου φίλτρου δύο επιπέδων

Γενικά ένθετα - μίας χρήσης, κατάλληλα για κουκούλες, σχεδιασμένα για επίπεδα αντικαταστάσιμα φίλτρα. Εργασία - όχι περισσότερο από 3 μήνες με καθημερινή χρήση, η τιμή είναι περίπου 30-40% υψηλότερη από το κόστος των παγίδων λίπους υφασμάτων μονής στοιβάδας. Παράδειγμα: ένα προϊόν που μετρά 47 x 57 cm από τον κατασκευαστή Filtero κοστίζει 690 ρούβλια. (12 cu. E.), Το εμπορικό σήμα Top House - 490 ρούβλια. (8.5 κ.εκ.).

Οδηγίες αντικατάστασης

Όπως ανακαλύψαμε παραπάνω, τα απορρίμματα λίπους, τα συνδυασμένα και οι κασέτες άνθρακα δεν μπορούν να αναγεννηθούν με πλύσιμο ή έκπλυση. Το μολυσμένο στοιχείο πρέπει να αντικατασταθεί εάν εντοπιστούν τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • άλλαξε το χρώμα της ετικέτας δείκτη ή την επιγραφή στο λιπαρό λεπτό φίλτρο που εφαρμόζει ο κατασκευαστής (συνήθως γίνεται κόκκινο).
 • το βύθισμα μειώθηκε σημαντικά, ο θόρυβος του ανεμιστήρα αυξήθηκε αισθητά.
 • η ζωή του φυσίγγου άνθρακα έχει λήξει.
 • οι εξατμίσεις ορισμένων σημάτων είναι εφοδιασμένες με αισθητήρες διαφορικής πίεσης, γεγονός που υποδηλώνει πλήρη απόφραξη του υφάσματος φίλτρου ή της κασέτας άνθρακα.
Για να αφαιρέσετε το εξωτερικό ένθετο λίπους, αρκεί να ξεκλειδώσετε τα 2 μάνδαλα που έχουν τοποθετηθεί στις άκρες (σε ορισμένα μοντέλα χρησιμοποιείται ένα μάνδαλο)

Προσπάθειες για να πλύνετε ένα σφυρήλατο φίλτρο μιας χρήσης, βέβαια, αναλήφθηκαν από πολλούς χρήστες. Το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, απομακρύνοντας πλήρως το απορροφημένο λίπος από το εσωτερικό δεν είναι ρεαλιστικό. Το πλυμένο συνθετικό υλικό πληρώσεως σφραγίζει και πάλι.

Πρώτα πρέπει να αγοράσετε ένα στοιχείο καθαρισμού του αέρα για μια συγκεκριμένη κουκούλα. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε τις πρωτότυπες λεπτομέρειες της ίδιας μάρκας με τις οικιακές σας συσκευές. Σε άλλες περιπτώσεις, ο παραγωγός δεν διαδραματίζει ειδικό ρόλο. Αν δεν βρήκατε το προϊόν του απαιτούμενου μεγέθους, πάρτε ένα καθολικό φίλτρο απορρόφησης λίπους - ταιριάζει στις περισσότερες συσκευές εξαγωγής.

Το καθολικό πλέγμα αλουμινίου μπορεί να κοπεί στο επιθυμητό μέγεθος και να τοποθετηθεί σε ένα παλιό πλαίσιο

Πώς να αφαιρέσετε και να εγκαταστήσετε ένα νέο φίλτρο που συλλαμβάνει το λίπος:

 1. Αποσυνδέστε τη συσκευή από το ηλεκτρικό δίκτυο οικιακής χρήσης τραβώντας το φις από την πρίζα. Οι προφυλάξεις είναι περιττές - κατά τη διαδικασία αποσυναρμολόγησης ορισμένων μοντέλων, μπορείτε να αγγίξετε τυχαία το κουμπί εκκίνησης του ανεμιστήρα.
 2. Ο ενσωματωμένος πίνακας εκτείνεται μέχρι το τέλος.
 3. Από το κάτω μέρος, εντοπίστε τα μάνδαλα ή τα πλαστικά κλιπ που συγκρατούν το πλαίσιο με το ένθετο φίλτρου. Ξεκλειδώστε τα και αφαιρέστε το τμήμα.
 4. Αποσυνδέστε το χρησιμοποιημένο φίλτρο και εγκαταστήστε ένα νέο. Το πλαίσιο θα πρέπει να καθαριστεί με την βοήθεια της κουζίνας και να στεγνώσει. Δείτε τη διαδικασία για την αντικατάσταση του βίντεο:

Οι κασέτες που είναι γεμάτες με ενεργό άνθρακα βρίσκονται συνήθως πίσω από την παγίδα λίπους. Για να φτάσετε στο φίλτρο άνθρακα, ο τελευταίος πρέπει να αποσυναρμολογηθεί. Η ίδια η κασέτα είναι στερεωμένη με σταθεροποιητές ή βίδα κάτω από ένα κατσαβίδι Phillips.

Πριν από τη συντήρηση της τοίχου, βγάλτε την πρόσοψη. Πώς να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο άνθρακα σε μια παρόμοια οικιακή συσκευή, που εμφανίζεται σε ένα σύντομο βίντεο:

Πώς να καθαρίσετε ένα πλέγμα λιπαρών μετάλλων

Για την απόπλυση λιπαντικού και αιθάλης από φίλτρα ματιών, κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα ή αλουμίνιο, συνιστάται τουλάχιστον 1 φορά ανά μήνα. Η ιδανική επιλογή - εβδομαδιαία πλύση, τότε η σχάρα δεν έχει χρόνο για να επικαλυφθεί και να καθαριστεί εύκολα.

Ο απλούστερος τρόπος για να αφαιρέσετε τις αποθέσεις, που συνιστώνται από τους κατασκευαστές, είναι να αφαιρέσετε και να τοποθετήσετε το πλέγμα στο πλυντήριο πιάτων. Η επιλογή δεν είναι κατάλληλη σε περίπτωση βαριάς ρύπανσης και το πλυντήριο πιάτων δεν βρίσκεται σε κάθε σπίτι.

Για το πλύσιμο των σχάρων, χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε οικιακά προϊόντα σε αλκαλική βάση, διαλύοντας λίπη:

 • σόδα κανονικό φαγητό?
 • οικιακό σαπούνι.
 • gel, σχεδιασμένο για πλύσιμο πιάτων και ειδών υγιεινής.
 • καθαριστικά υγρά για φούρνους, ηλεκτρικές κουζίνες αερίου και ηλεκτρικής κουζίνας (μερικές πωλούνται σε συσκευασία με ψεκαστήρα).

Συμβούλιο. Σε ιδιαίτερα παραμελημένες περιπτώσεις, όταν η κουκούλα δεν έχει πλυθεί για χρόνια, αυτά τα χημικά δεν θα βοηθήσουν. Αγορά σκόνη ή γέλη για το κόψιμο απόφραξη σωλήνων αποχέτευσης όπως «mole» ή καυστικό γλάστρες καπνού καθαρισμού γέλης με (π.χ., «Milam»). Να φοράτε πάντα λαστιχένια γάντια!

Με ελάχιστη ρύπανση δεν έχει νόημα να αγοράζετε οικιακά χημικά προϊόντα - απλά πλένετε το πλέγμα με σόδα. Πώς να καθαρίσετε ένα μεταλλικό φίλτρο με αυτόν τον τρόπο:

 1. Αφαιρέστε τη βρώμικη μάσκα και τοποθετήστε την σε ένα μεγάλο δοχείο σιδήρου.
 2. Προετοιμάστε ένα διάλυμα πλύσης που αποτελείται από 3-5 λίτρα νερού και 1-2 σάκους σόδα. Γεμίστε το υγρό σε ένα μπολ με μια σχάρα.
 3. Ζεσταίνετε το δοχείο στη σόμπα και το βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά. Αν η βρωμιά δεν βγει, συνεχίστε να βράζει. Αφού ξεπλύνετε και στεγνώσετε το φίλτρο, αντικαταστήστε το.

Ένα σημαντικό σημείο. Πριν από την εγκατάσταση του καθαρισμένου πλέγματος, επιθεωρήστε προσεκτικά την εσωτερική κοιλότητα του καλύμματος και το περίβλημα του ανεμιστήρα - είναι πιθανό να υπάρχουν σταγόνες λίπους στις επιφάνειες. Ο λόγος που αναφέρθηκε παραπάνω - τα στοιχεία ματιών δεν καθυστερούν το 100% των ατμών. Είναι καλύτερα να αφαιρέσετε την επιδρομή αμέσως - μετά τη συσσώρευση είναι πολύ πιο δύσκολο να καθαριστεί.

Τα πηκτώματα και τα ειδικά υγρά καθαρισμού χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τυπικά, ο παράγοντας εφαρμόζεται σε ένα πλέγμα φίλτρου και διατηρείται για συγκεκριμένο χρόνο. Δεν τραυματίζεται να τρίβετε επιπλέον τα πλέγματα με μια άκαμπτη πλαστική βούρτσα ή βούρτσα, στη συνέχεια να τα πλένετε με τρεχούμενο νερό και να τα στεγνώνετε. Η τεχνολογία της χρήσης διαφόρων μέσων εμφανίζεται στο επόμενο βίντεο:

Εν κατακλείδι, ένα συμβούλιο για τον εκσυγχρονισμό της σχάρας

Ο σκοπός της βελτίωσης είναι να απαλλαγούμε από τους καπνούς που εγκαθίστανται μέσα στην κουκούλα και τις λεπτομέρειες της μονάδας ανεμιστήρα. Από κλάσμα ανοξείδωτο πλέγμα περνάει λιπαρά σταγονίδια, είναι να οριστικοποιήσει - στερεώσει το εσωτερικό στρώμα από συνθετικές ίνες - syntepon ράβδος ή ένα λεπτό ελαστικό αφρό.

Το υλικό στερεώνεται με ένα λεπτό σύρμα και μετά τη μόλυνση αλλάζει σαν ένα μόνο φίλτρο. Είναι σημαντικό οι ίνες να αφήνονται ελεύθερα στον αέρα και να μην δημιουργούν αεροδυναμική οπισθέλκουσα, αυξάνοντας το φορτίο στον ανεμιστήρα. Πώς να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση, δείτε το τελευταίο βίντεο:

Εξάτμιση κουζίνας: φίλτρα άνθρακα και λίπους

Κάθε κουζίνα μυρίζει σίγουρα διαφορετικό το στόμα-πότισμα μυρίζει - τηγανητό κοτόπουλο, πατάτες φούρνου, αρωματικά σούπα... Τα πάντα είναι καλό, εκτός από το γεγονός ότι, μαζί με τη μυρωδιά των τροφίμων στο σπίτι «εγκατασταθούν» ζευγάρια, τα παιδιά και ούτω καθεξής. Και εδώ για να αποφευχθεί αυτό, κάθε αυτοσεβαστή και η οικιακή ερωμένη της, προσπαθεί να εξοπλίσει τη γωνιά της κουζίνας με μια κουκούλα. Αλλά ακριβώς έτσι η κουκούλα δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα που της έχουν ανατεθεί, αν όχι για τα φίλτρα άνθρακα και λίπους.

Τι μπορεί να είναι κουκούλες;

Μιλώντας για κουκούλες από την αρχή, πρέπει σίγουρα να πείτε ότι μπορεί να είναι 2 ειδών: εξαερισμού και φιλτράρισμα.

Εξαεριστήρας αέρα έχει μια βρύση στον άξονα εξαερισμού, μέσω του οποίου αφαιρείται ο αρωματισμένος αέρας μέσω ειδικών κινητήρων.

Εξαγωγέας φίλτρου ή όπως ονομάζεται επίσης ανακύκλωση, είναι σχεδιασμένο για το γεγονός ότι ο αέρας της κουζίνας θα καθαριστεί και θα επανέλθει. Ως εκ τούτου, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι για τον πρώτο τύπο συσκευής εξάτμισης πρέπει να υπάρχει στενή παρουσία ενός άξονα απομάκρυνσης, ενώ για έναν εξαγνιστή αέρα οποιουδήποτε χώρου στην κουζίνα είναι κατάλληλο.

Ποια φίλτρα είναι διαθέσιμα για κουκούλες;

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο αεραγωγός για κανονική λειτουργία είναι αρκετά επαρκής για το φίλτρο λίπους, ενώ ο καθαριστής αέρα, εκτός από το λίπος, πρέπει να έχει επίσης ένα φίλτρο άνθρακα. Και ποια είναι τα διαφορετικά φίλτρα;

Φίλτρα λίπους - αυτό, μπορείτε να πείτε, φιλτράρει τραχύ ανατινάξεις. Είναι υπεύθυνοι για την καθυστέρηση των μη μεγάλων σωματιδίων αιθάλης, γράσου και βρωμιάς. Καθαρίζοντας τον αέρα, διατηρούν τα εσωτερικά μέρη (για παράδειγμα, τα πτερύγια του κινητήρα), καθώς και τα εσωτερικά τοιχώματα της κουκούλας από το στρώμα λαδιού. Μερικές φορές ονομάζονται φίλτρα λίπους, μπορούν να απαλλαγούν από το 96% των σωματιδίων λίπους και των δυσάρεστων εμβρύων σε πέντε λεπτά.

Αλλά φίλτρα άνθρακα - αυτά είναι καθαρότερα φίλτρα καθαρισμού που περιέχουν ενεργό άνθρακα στη σύνθεσή τους και χρησιμοποιούνται μαζί με συλλογή λίπους σε εκχυλίσματα επανακυκλοφορίας. Περισσότερα τέτοια φίλτρα ονομάζονται συχνά απορρόφηση και αντι-μυρωδιά. Και αυτό είναι δικαιολογημένο: το φίλτρο άνθρακα είναι ικανό να πιάσει μια ποικιλία μυρωδιών, επιβλαβείς ακαθαρσίες ατμού και αερίων.

Χαρακτηριστικά του φίλτρου λίπους

Φίλτρο λίπους είναι επαναχρησιμοποιήσιμη και αναλώσιμη.

Μια φορά είναι κατασκευασμένο από συνθετική ίνα, όπως sintepon, ακρυλικό, μη υφασμένο. Είναι πολύ θυμίζει ένα ελαφρύ χαλί και χρησιμοποιείται πιο συχνά σε φθηνές κουκούλες κρεμαστού τύπου ("επίπεδη" κουκούλα). Ως εκ τούτου, τα φίλτρα ονομάζονται απορρίψιμα, και μετά τη λειτουργία τους, πρέπει να τοποθετηθούν νέα και αυτά πρέπει να απορριφθούν. Και παρόλο που μερικές ερωμένες έχουν προσαρμοστεί σε "χαλιά", είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι μετά τη διαδικασία καθαρισμού δεν μπορούν πλέον να εκπληρώσουν το σκοπό τους. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να μεταβείτε σε εξειδικευμένα καταστήματα όπου μπορείτε πάντα να παραλάβετε τα απαραίτητα ανταλλακτικά, εξαρτήματα ή εξαρτήματα εγκατάστασης, όχι μόνο για κουκούλες αλλά για όλες τις οικιακές συσκευές.

Φίλτρα λίπους επαναχρησιμοποιήσιμη Είναι σχεδιασμένα να χρησιμοποιούνται για όλη την περίοδο εργασίας του καλύμματος. Το φίλτρο είναι κατασκευασμένο από μέταλλα και κάτι παρόμοιο με τις κασέτες. Αυτό σημαίνει ότι έχει ένα μεταλλικό πλαίσιο και ένα φίλτρο. ένα στοιχείο που γίνεται όπως πολλά στρώματα από μέταλλο. λεπτό φύλλο, το οποίο είναι τόσο πλέγμα όσο και διάτρητο. Η διάτρηση του φίλτρου είναι διαφορετική σε συμμετρική και ασύμμετρη. Απαιτούνται όμως τρύπες έτσι ώστε οι ροές του αέρα να μπορούν να διεισδύσουν ελεύθερα μέσω των φίλτρων, αφήνοντας σωματίδια λίπους στην επιφάνεια του.

Συμβαίνει επίσης ότι τα επαναχρησιμοποιήσιμα φίλτρα είναι κατασκευασμένα από λεπτά φύλλα γαλβανισμένου χάλυβα ή ανοξείδωτου χάλυβα. Βρίσκεται σε ορισμένα μοντέλα φίλτρου ανοδιωμένου αλουμινίου. Είναι καλά, καθώς στην επιφάνεια τους εμφανίζεται ένα λεπτό προστατευτικό στρώμα, το οποίο εμποδίζει την οξείδωση.

Τα επαναχρησιμοποιούμενα φίλτρα είναι πιο πρακτικά και ανθεκτικά από τα αντίστοιχα συνθετικά. Και βολικό, επειδή δεν χρειάζεται να αλλάζουν συχνά - απλώς πλένετε τους στο χρόνο. Βασικά, εγκαθίστανται σε μια πιο δαπανηρή τεχνολογία εξαγωγής και δεν είναι ένα μεγάλο φίλτρο, αλλά δύο μικρά. Είναι πολύ βολικό να τα ξεπλύνετε με τοποθέτηση σε νεροχύτη ή σε πλυντήριο πιάτων.

Χαρακτηριστικά του φίλτρου για το σχέδιο άνθρακα

Τα φίλτρα άνθρακα, όπως περιγράφονται παραπάνω, κάνουν μια πιο λεπτή δουλειά - καθαρίζουν τον αέρα, σκοτώνουν όλες τις μυρωδιές. Και τα βάζετε πίσω από το λίπος.

Η βάση του φίλτρου είναι ο ενεργός άνθρακας - απορροφητικό υλικό που απορροφά / συγκρατεί επικίνδυνες ουσίες.

Η ποιότητα των φίλτρων εξαρτάται από τη συνολική λειτουργία του εξοπλισμού εξαγωγής. Η δυνατότητα φιλτραρισμένων διελεύσεων μειώνεται κατά 20% κατά τη διάρκεια του καθεστώτος καθαρισμού του αέρα. Αυτό συμβαίνει επειδή ο αέρας μέσα στο φίλτρο είναι δύσκολο να κινηθεί. Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε ότι τα φίλτρα μπορούν να έχουν διαφορετική πυκνότητα πλήρωσης - όσο περισσότερο γεμίζουν, τόσο μικρότερη είναι η απόδοσή τους. Γι 'αυτό δεν πρέπει να ξεχάσετε να τα αλλάξετε εγκαίρως.

Το σχήμα των φίλτρων άνθρακα μπορεί να είναι διαφορετικό: μια ορθογώνια κασέτα, μια κοίλη ή επίπεδη στρογγυλή κασέτα και ούτω καθεξής.

Το σώμα του φίλτρου είναι πιο συχνά κατασκευασμένο από πλαστικό, και ο άνθρακας είναι μια σκόνη ή μικρά κόκκοι που κρατούνται από το πλέγμα.

Τα φίλτρα άνθρακα είναι προϊόντα μιας χρήσης που πρέπει να αλλάξουν εγκαίρως (ο μέσος χρόνος ζωής τους είναι 3-4 μήνες). Ορισμένα μοντέλα "προηγμένων" καλύμματα έχουν μια ειδική "υπενθύμιση" για την αλλαγή του φίλτρου - καθώς έρχεται η στιγμή για την αλλαγή της κασέτας, θα ακουστεί ένα ηχητικό σήμα ή θα εμφανιστεί μια ένδειξη χρώματος.

Συμβουλή: Εάν θέλετε να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής του φίλτρου στον άνθρακα, μην είστε τεμπέλης για να αφήσετε την κουκούλα ενεργοποιημένη για άλλα πέντε λεπτά μετά το τέλος της εργασίας της κουζίνας. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, τα υπολείμματα υγρασίας εξατμίζονται από το φίλτρο και ο άνθρακας δεν ψήνεται σε αυτό, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι σε θέση να κρατήσει τις προστατευτικές δυνατότητές του μακρύτερες.

Η αλλαγή και ο καθαρισμός του φίλτρου δεν είναι τόσο δύσκολη δουλειά. Αλλά αν εξακολουθείτε να αμφιβάλλετε για τις ικανότητές σας, δεν είναι ποτέ αργά για να μεταβείτε σε μια υπηρεσία επισκευής και να καλέσετε έναν ειδικό σε οποιαδήποτε οικιακή συσκευή στο σπίτι.