Πώς να φτιάξετε μια ομπρέλα για ένα σωλήνα καμινάδας με τα χέρια σας και τα χαρακτηριστικά εγκατάστασης

Επιπλέον στοιχεία για την οροφή είναι, στις περισσότερες περιπτώσεις, προϊόντα από μέταλλο ή σύγχρονο πλαστικό.

Αυτά τα στοιχεία χρησιμοποιούνται στις περιοχές των αρμών στεγών, καθώς και στις στενές αρθρώσεις και τα άκρα, που δίνουν στη δομή πρόσθετη αντοχή και την προστατεύουν από τις επιπτώσεις της καταστρεπτικής υγρασίας.

Η κατηγορία πρόσθετων στοιχείων περιλαμβάνει επίσης ομπρέλες καπνού, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος και των δύο καμινάδων χάλυβα και των κλασικών συστημάτων καμινάδων τούβλων.

Καπνοδόχος ομπρέλα - τι είναι και γιατί χρειάζεται

Η προστατευτική ομπρέλα είναι η κορυφή της κουκούλας, η οποία σε εμφάνιση μπορεί να είναι κώνος, πυραμίδα, ημικύκλιο ή άλλες πιο σύνθετες δομές και μορφές.

Οι λειτουργίες της ομπρέλας που είναι εγκατεστημένη στην καπνοδόχο είναι οι εξής:

 • εμποδίζει την είσοδο ατμοσφαιρικού νερού ή χιόνι στην καμινάδα. Μια παρενέργεια της άφθονης βροχόπτωσης είναι η συσσώρευση στην καπνοδόχο μεγάλης ποσότητας υγρασίας, προκαλώντας μείωση του φυσικού βήματος αέρα.
 • εγκατάσταση ομπρέλας από καμινάδα από τούβλα αποτρέπει την καταστροφή του υλικού, και η παρουσία ειδικών αυλακώσεων επιτρέπει την έγκαιρη αποστράγγιση όλου του συσσωρευμένου συμπυκνώματος.
 • καμινάδα καμινάδας δεν επιτρέπει την είσοδο στην καμινάδα από έντομα, τα ζώα και τα πτηνά, τα φύλλα και άλλα αντικείμενα που μεταφέρονται από τις ριπές του ανέμου.

Ομπρέλες για καμινάδες

Η ομπρέλα δεν εμποδίζει την απομάκρυνση του καπνού από τα προϊόντα καύσης παρά μόνο εάν η σωστή επιλογή μιας τέτοιας συσκευής. Για παράδειγμα, σε περιοχές με έντονη χιονόπτωση, συνιστάται η χρήση επιπλέον στοιχείων με μεγάλη γωνία κλίσης για ανεμπόδιστη κάθοδο της μάζας χιονιού.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μιας ομπρέλας και ενός σφονδύλου, μιας κουκούλας, ενός κεφαλιού και ενός κουτιού καπνού

Dymnik, flyvarka, κουκούλα, ομπρέλα και το κεφάλι - επαρκώς απλές και δοκιμασμένες σε χρόνο δομές προστασίας για τις εξόδους αέρα στην οροφή. Τα πρόσθετα στοιχεία χάλυβα, χαλκού, αλουμινίου, πλαστικού και τιτανίου-ψευδαργύρου, με σωστή διάταξη, λειτουργούν για δέκα χρόνια, και μερικές φορές ακόμη περισσότερο, προσφέροντας άνετη και ασφαλή διαβίωση:

 • κουκούλες - ένα κοινό όνομα για στοιχεία που εμποδίζουν την καταβύθιση και τα ξένα αντικείμενα από την είσοδο στην καπνοδόχο, καθώς και με διακοσμητικό φορτίο.
 • οθόνες καπνού - ορθογώνια ή τετράγωνα διακοσμητικά καλύμματα που προορίζονται για την τοποθέτηση καπνοδόχων και σωλήνων εξαερισμού.
 • ομπρέλες - αντιπροσωπεύονται από καπάκια, τα οποία είναι απλά σχεδιασμένα και έχουν σχεδιαστεί για στρογγυλές ή τετράγωνες σωληνώσεις.
 • εκτροπείς - κουκούλες σε στρογγυλές σωλήνες, οι οποίες διακρίνονται από μάλλον περίπλοκη εσωτερική δομή για την αύξηση της πρόσφυσης.

Στην κατηγορία των σύνθετων κατασκευών είναι επίσης flyvarki - περιστρεφόμενες κουκούλες που κατευθύνουν τον εξερχόμενο καπνό μόνο προς μία κατεύθυνση, ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου.

Είδη προστασίας στην καπνοδόχο και τον αγωγό εξαερισμού

Η ταξινόμηση των ομπρελών οφείλεται στη μορφή, το σκοπό και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή.

Ανάλογα με τη μορφή, τα πιο συνηθισμένα είναι τα τυποποιημένα σχέδια που επαναλαμβάνουν την εμφάνιση της τετράπλευρης οροφής, καθώς και τις ποικιλίες υπό μορφή μανιταριού.

Οι ποικιλίες μπορούν να εκπροσωπούνται με σταγονόμετρα και συστήματα αποστράγγισης που έχουν σχεδιαστεί για τη συλλογή και την περαιτέρω αποστράγγιση όλης της υγρασίας αποστράγγισης, καθώς και για την αποτροπή της εισόδου στο εσωτερικό.

Διάφορα έγχρωμα ή σιδηρούχα μέταλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν τον μύκητα ή την ομπρέλα, αλλά συνήθως χρησιμοποιούν γαλβανισμένο ανθεκτικό χάλυβα.

Στους τύπους ομπρελών καπνού υπάρχουν επίσης εκτροπείς, οι οποίοι χρησιμεύουν ως πολύ αποτελεσματικός συλλέκτης σπινθήρων.

Η εμφάνιση της δομής και των υλικών για την κατασκευή του "μύκητα" της καμινάδας δεν έχει σημαντική επίδραση στους δείκτες απόδοσης, οπότε οι καταναλωτές στην επιλογή πρέπει να επικεντρωθούν στη χρηματοδότηση και τις προσωπικές προτιμήσεις στο ντεκόρ.

Πώς να επιλέξετε μια ομπρέλα για μια καμινάδα

Όταν επιλέγετε μια ομπρέλα σχεδιασμένη για καμινάδες, καθώς και καρφίτσες εξαερισμού, πρέπει να δώσετε προσοχή στην ποιότητα του υλικού, καθώς και να λάβετε υπόψη τη διάμετρο της εξόδου και το στοιχείο που θα αγοραστεί.

Το σύστημα προστασίας έναντι εξωτερικών δυσμενών παραγόντων πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά το σχεδιασμό του καπνού, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού.

Ομπρέλα με προστατευτικό πλέγμα

Βασικοί κανόνες εγκατάστασης

Η εγκατάσταση της ομπρέλας καπνού εξαρτάται άμεσα από τα δομικά στοιχεία του επιπρόσθετου στοιχείου και της καπνοδόχου, καθώς και από το υλικό που χρησιμοποιείται στην κατασκευή. Με βάση ένα τυποποιημένο ορθογώνιο χαλύβδινο φύλλο, είναι ευκολότερο να δημιουργηθεί τετραεδρική πυραμιδική ομπρέλα κάμπτοντας ένα φύλλο υλικού δύο φορές σε διαγώνια κατεύθυνση.

Αυτή η επιλογή είναι παραδοσιακή για τον εξοπλισμό καπνοδόχων σε οροφές τεσσάρων πλαγιών, αλλά Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν επιπρόσθετα στοιχεία με τη μορφή γωνιών για τη στερέωση των στύλων και την περαιτέρω εγκατάσταση, καθώς και για τη διάνοιξη οπών.

Λιγότερο περίπλοκος σχεδιασμός είναι οι απλές θολωτές ομπρέλες με ελάχιστο αριθμό πτυχώσεων και εγκοπών. Η στερέωση μιας τέτοιας ομπρέλας καπνού στον ωοειδές σωλήνα της καπνοδόχου πραγματοποιείται με την τοποθέτηση ράβδων από φύλλο χάλυβα επαρκούς πάχους ή με κανονικές μεταλλικές γωνίες.

Ανεξάρτητα από τη μέθοδο κατασκευής, τα ράφια μπορούν να στερεωθούν με διάφορους τρόπους:

 • σε μεταλλικές και καμινάδες αμιάντου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας μεταλλικός σφιγκτήρας ή ένα συμβατικό σύρμα μπορεί να κατασκευαστεί από μόνο του.
 • το σύρμα για τη βάση του πλαισίου πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρό και αξιόπιστο.
 • Στα ράφια, ανοίγουν οπές στερέωσης.
 • τα τμήματα εξαγωγής του στρεπτού πλαισίου σύρματος διέρχονται μέσω των οπών στερέωσης των στύλων και βιδώνονται μέχρις ότου η ομπρέλα καπνού στερεωθεί πλήρως.

Στις καμινάδες τούβλου για τη στερέωση της ομπρέλλας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και τυποποιημένα γαλβανισμένα καρφιά επαρκούς μήκους, που εμφυτεύονται απευθείας στην τοιχοποιία. Ωστόσο, όπως δείχνει η πρακτική, είναι καλύτερο να τρυπήσετε οπές στο τούβλο με τρυπημένες οπές στα ράφια ομπρέλας, στη συνέχεια, στερεώστε την κουκούλα στην καπνοδόχο με ατσάλινες καρφίτσες ή γαλβανισμένες βίδες.

Σε αυτήν την περίπτωση, εάν είναι απαραίτητο, θα είναι δυνατή η αποσυναρμολόγηση της ομπρέλας για καθαρισμό ή αντικατάσταση γρήγορα και με ελάχιστη προσπάθεια.

Πώς να φτιάξετε μια ομπρέλα στην καμινάδα με τα χέρια σας

Πριν από την κατασκευή, πρέπει να μετρηθεί η διάμετρος της καμινάδας και η τεχνολογία κατασκευής βήμα-βήμα ενός τέτοιου σχεδιασμού έχει ως εξής:

 • κόψτε μια λωρίδα πλάτους 70-80mm και το μήκος, ανάλογα με τη διάμετρο της καμινάδας με την προσθήκη ενός μικρού περιθωρίου για τη στερέωση.
 • σε δακτυλίους, τραβήξτε λωρίδες με εσοχή 10 mm από την άκρη της ταινίας κασσίτερου.
 • τρυπήστε τις ράγες με ένα σφυρί σύμφωνα με τις σημειωμένες λωρίδες, που θα επιτρέψουν την εύκολη και ομαλή κάμψη του τεμαχίου εργασίας.
 • να κάνετε τέσσερις λεπτομέρειες στα σημάδια της λωρίδας, να χτυπήσετε, να κάνετε μια σωστή γωνία, να τυλίξετε και τελικά να σπάσετε με ένα σφυρί.
 • για την προετοιμασία του κυκλικού σχεδίου από χαρτόνι, η διάμετρος του οποίου υπερβαίνει το μέγεθος της καμινάδας κατά 150 mm.
 • κόψτε σύμφωνα με το προετοιμασμένο σχέδιο ένα κύκλο κασσίτερου για την ομπρέλα και κόψτε τη γωνία επιτρέποντας την εκτέλεση του συγκροτήματος με τη μορφή ενός κώνου.

Ομπρέλες με δικά τους χέρια

Η τελική ομπρέλα πρέπει να τρυπηθεί σε δύο μέρη, μετά από την οποία είναι απαραίτητη η σύνδεση τριών ενισχυτικών λωρίδων ή λεγόμενων ράφια στη δομή.

Χρήσιμο βίντεο

Master-class στην κατασκευή ομπρέλας:

Συμπέρασμα

Η κατασκευή ομπρελών καπνού για σωλήνες εκκένωσης υψηλής ποιότητας και ανθεκτικών υλικών αποτελεί εγγύηση για την επίτευξη σχεδίου με υψηλές επιχειρησιακές δυνατότητες. Οι καμινάδες που είναι εξοπλισμένες με ομπρέλες, δεν φαίνονται μόνο αισθητικά, αλλά είναι επίσης σε θέση να εκτελούν αποτελεσματικά τη βασική λειτουργία προστασίας.

Ένα τέτοιο διακοσμητικό-λειτουργικό στοιχείο σας επιτρέπει να ολοκληρώνετε ολόκληρη τη δομή της οροφής και να ζείτε όσο το δυνατόν πιο άνετα.

Ποια ομπρέλα για το σωλήνα εξάτμισης είναι καλύτερη: τύποι, συσκευή και εγκατάσταση

Καλή ώρα της ημέρας, αγαπητέ αναγνώστη! Ο καθένας μας αντιμετώπισε συστήματα καπνοδόχων και εξαερισμό. Μερικές φορές συμβαίνει ότι το σύστημα εξαερισμού δεν ανταποκρίνεται στη λειτουργία που του αποδίδεται, η ώθηση μπορεί να είναι ανεπαρκής, γεγονός που δυσχεραίνει σημαντικά τον αερισμό του δωματίου. Ένα σημαντικό στοιχείο της δομής αερισμού είναι η ομπρέλα για το σωλήνα εξαγωγής. Σε αυτό το άρθρο θα σας πούμε τι προορίζεται, ποιες ποικιλίες είναι και πώς να εγκαταστήσετε σωστά αυτό το προϊόν.

Ποια είναι η ομπρέλα καμινάδας και γιατί χρειάζεται;

Ομπρέλα στον σωλήνα - μια συσκευή που βρίσκεται στην κορυφή του σωλήνα του σπιτιού και φέρει διάφορες λειτουργίες. Στην εμφάνιση, υπάρχουν οι βασικοί τύποι: με τη μορφή κώνου, πυραμίδας και ημικυκλίου, υπάρχουν επίσης ομπρέλες πιο σύνθετων κατασκευών. Τοποθετείται τόσο στην καπνοδόχο όσο και στον αγωγό εξαερισμού.

Εκτελεί διάφορες βασικές λειτουργίες:

 1. Αποτρέπει την καθίζηση ατμοσφαιρικών κατακρημνισμάτων στην καμινάδα ή το σύστημα εξαερισμού. Όταν η υγρασία συσσωρεύεται μέσα στην καπνοδόχο, οι λειτουργίες της έλξης του συστήματος αέρα μειώνονται κατά μία τάξη μεγέθους.
 2. Αποτρέπει την καταστροφή της καμινάδας. Ορατά αυξάνει τη διάρκεια ζωής του σωλήνα, επίσης με σωστή διάταξη είναι δυνατό να εκτρέψει το συσσωρευμένο συμπύκνωμα μέσω ειδικών αυλακώσεων.
 3. Προστασία από την είσοδο των συντριμμιών. Προστατεύει από την είσοδο φύλλων, εντόμων και άλλων ξένων αντικειμένων μέσα στο σύστημα.
 4. Αυξημένες ιδιότητες πρόσφυσης. Αυξάνει την ώθηση κατά σχεδόν το ένα τρίτο.

Παρά την εύκολη εγκατάσταση και το χαμηλό κόστος, η ομπρέλα έχει πολλά πλεονεκτήματα. Όταν επιλέγετε μια ομπρέλα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο γεγονός ότι οι φίλοι και οι γείτονές σας θα το δουν, οπότε αν είναι δυνατόν, μην ξεχάσετε τον σχεδιασμό.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μιας ομπρέλας και ενός σφονδύλου, μιας κουκούλας, ενός κεφαλιού και ενός κουτιού καπνού

Υπάρχουν διάφοροι τύποι προϊόντων που είναι εγκατεστημένοι στον σωλήνα. Διαφέρουν στη συσκευή και στην αρχή της λειτουργίας τους. Μπορείτε να ταυτοποιήσετε τα κυριότερα από αυτά: μια ομπρέλα, ένα σφόνδυλο, μια κουκούλα, ένα κεφάλι και ένα καπνό. Τι είναι μια ομπρέλα, έχουμε ήδη αποσυναρμολογήσει, τώρα ας δώσουμε έναν ορισμό στις υπόλοιπες έννοιες.

Flyugarka - συχνά ένα διακοσμητικό στοιχείο, με τη μορφή ενός πουλιού ή δράκου. Flukarka διαρρυθμισμένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε να έχει ένα περιστρεφόμενο στοιχείο, δηλαδή, περιστρέφεται από τους ανέμους. Ο κύριος σκοπός του είναι να αυξήσει την έξοδο αέρα από την καμινάδα, δηλαδή να αυξήσει την ώση.

Dymnik - στο κοινό κοινό αυτό είναι οποιαδήποτε συσκευή που κοσμεί ένα σωλήνα.

Cap - μια συσκευή που είναι συνηθισμένη να διακοσμεί και να προστατεύει το λαιμό του σωλήνα, δηλαδή είναι ένα είδος συνέχισης της καμινάδας. Συνδέεται στο εξωτερικό του σωλήνα με αγκύλες.

Head - αυτή η συσκευή είναι η πιο πολύπλοκη στο σχεδιασμό της. Επειδή το κεφάλι δεν είναι μόνο η κορυφή του σωλήνα, είναι ένα σύνολο από όλα τα στοιχεία που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία της καμινάδας. Το κεφαλόδεσμο είναι δύσκολο να κατασκευαστεί ανεξάρτητα, αλλά μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα.

Όπως βλέπουμε μαζί σας, κάθε συσκευή έχει τη δική της λειτουργία και λειτουργία. Επιπλέον διαφέρει ο ένας από τον άλλο στην εμφάνιση και το κόστος.

Τύποι ομπρέλες αερισμού

Η ομπρέλα στον σωλήνα είναι σχεδιασμένη για συστήματα καπνοδόχων και εξαερισμού. Υπάρχουν διάφοροι τύποι κουκούλας, ανάλογα με το σχήμα του, ας δούμε τις βασικές.

Γύρω

Στην κεφαλή του σωλήνα εξαερισμού τοποθετείται ομπρέλα στρογγυλής διατομής. Λόγω του σχήματος τους, έχουν καλή προστασία από τις βροχοπτώσεις και είναι επιπλέον εξοπλισμένες με ένα πλέγμα για την αποφυγή εισόδου ξένων αντικειμένων στο σύστημα εξαερισμού. Παράγουν τέτοιες ομπρέλες κυρίως από χάλυβα και χαλκό.

Ορθογώνιο

Σε αντίθεση με το γύρο έχει ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο σχήμα. Μια τέτοια ομπρέλα εγκαθίσταται συνήθως σε ένα θερμαινόμενο ορυχείο εξάτμισης και στερεώνεται με μια σύνδεση θηλής. Η είσοδος μπορεί επίσης να προστατευθεί από ένα πλέγμα.

Αποχέτευση

Αυτό το είδος ομπρέλας εγκαθίσταται στους σωλήνες αποχέτευσης και, εκτός από τις κύριες λειτουργίες, ρυθμίζει επίσης την πίεση στον αγωγό. Το υλικό για την παραγωγή είναι PVC, ώστε να μπορεί να αντέξει μέχρι και 60 βαθμούς Κελσίου.

Με τους συνδέσμους χρησιμοποιείτε μια καμπάνα, επιπλέον σφραγισμένη με ελαστικό δακτύλιο, για να αποφύγετε διαρροές.

Εξαερισμός

Ο απορροφητήρας είναι τοποθετημένος σε εσωτερικό χώρο πάνω από τη σόμπα ή το καυστήρα αερίου. Σκοπός του είναι να καθαρίσει τον αέρα στο δωμάτιο. Για την αποτελεσματικότητα, μια τέτοια ομπρέλα είναι επιπλέον εξοπλισμένη με ανεμιστήρα και φίλτρο, το οποίο βοηθά στην καλύτερη ποιότητα για τον καθαρισμό του αέρα και την εξάλειψη περιττών οσμών.

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι αερισμού:

 1. Τοίχου - εγκατεστημένο και στερεωμένο στον τοίχο πάνω από την πηγή ατμού και υγρασίας. Οι τύποι μεγάλου μεγέθους προστίθενται επιπλέον στην οροφή.
 2. Central - εγκαθίστανται σε χώρους όπου υπάρχουν αρκετές πηγές που απαιτούν εξαερισμό, συχνά αυτά είναι τα εστιατόρια και τα καταστήματα δημόσιων τροφοδοσιών.

Εκτροπέας / κουκούλα

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο είδος ομπρέλας, τοποθετημένο στην κορυφή της καμινάδας. Ο κύριος σκοπός του είναι να αυξήσει την πρόσφυση στο σύστημα. Ο εκτροπέας έχει υψηλές αεροδυναμικές ιδιότητες και λειτουργεί σύμφωνα με τον νόμο Bernoulli. Η παρουσία μιας τέτοιας ομπρέλας στο σύστημα εξαερισμού θα αυξήσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα της έλξης.

Πώς να επιλέξετε

Όταν επιλέγετε μια κουκούλα, πρέπει να ξεκινήσετε από τις λειτουργίες για τις οποίες προορίζεται.

Επιλέγοντας μια ομπρέλα εξαερισμού πρέπει να δώσετε προσοχή στα εξής χαρακτηριστικά:

 1. Διαστάσεις. Για να επιλέξετε ένα μέγεθος, προχωρήστε από το γεγονός ότι το πλάτος είναι 10 εκατοστά μεγαλύτερη από την επιφάνεια για την οποία θα εγκατασταθεί.
 2. Η θερμοκρασία στο δωμάτιο. Κατά την επιλογή είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η θερμοκρασία του καπναγωγού και των αερίων που εισέρχονται στην καπνοδόχο. Για αυτό το στοιχείο είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τη συμβουλή ενός ειδικού.
 3. Κατανάλωση αέρα. Αυτός ο δείκτης υπολογίζεται από τον όγκο του δωματίου, την χωρητικότητα και τον αριθμό των εγκατεστημένων πλακών. Προετοιμάστε αυτά τα δεδομένα πριν από την αγορά και φωνή σε έναν ειδικό.
 4. Ταχύτητα και αντίσταση αέρα. Η ανταλλαγή αέρα της ομπρέλας πρέπει να είναι από 0,8 έως 1,5 μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Αν ο δείκτης ταχύτητας είναι χαμηλότερος, αυτό θα μειώσει σημαντικά την ποιότητα της εργασίας.

Όταν επιλέγετε, δώστε προσοχή πρώτα απ 'όλα στο είδος ομπρέλας που χρειάζεστε (βλ. Παραπάνω) και ήδη από την αγορά και την κατασκευή προχωρήστε από αυτή την παράμετρο.

Πώς να προσαρτήσετε

Κατά την εγκατάσταση ενός σωλήνα ομπρελών θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε συνδετήρες, θα πρέπει να επιλεγούν με βάση την επιλεγμένη ομπρέλα και το πάχος της καπνοδόχου. Επίσης, όταν επιλέγετε έναν καπνιστή, μην ξεχάσετε τη διάμετρο του σωλήνα, πρέπει να είναι ταυτόσημες.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στην οροφή του σπιτιού, οπότε αν δεν έχετε μια καλή σκάλα και μια μακρά μεταφορά για ένα τρυπάνι, χρησιμοποιήστε τις υπηρεσίες ενός ειδικού.

Πώς να φτιάξετε τα χέρια σας

Κάνοντας μια κουκούλα για το σωλήνα, η διαδικασία είναι απλή και απλή. Πριν ξεκινήσετε, πρέπει να επιλέξετε το κύκλωμα και να αφαιρέσετε τις διαστάσεις του ίδιου του σωλήνα.

Σχέδια και διαστάσεις

Στην απεραντοσύνη του Διαδικτύου, μπορείτε να βρείτε μια τεράστια επιλογή σχεδίων για την εγκατάσταση ομπρέλας εξαερισμού οροφής. Πριν ξεκινήσετε, φροντίστε να δείτε το διάγραμμα μεγεθών που χρησιμοποιείται στα γραφήματα.

Πριν προχωρήσετε, σας συνιστούμε να δημιουργήσετε ένα μοντέλο χαρτιού και να βεβαιωθείτε ότι οι διαστάσεις ταιριάζουν.

Προσφέρουμε στην προσοχή σας μία από τις απλούστερες ομπρέλες, η οποία αποτελείται από μια κυλινδρική βάση, μια κωνική οροφή και τρία πέλματα.

Προετοιμασία υλικού

Ένα σημαντικό στοιχείο οποιασδήποτε εργασίας είναι η προετοιμασία. Για την κατασκευή θα χρειαστείτε:

 • ένα φύλλο του χαλύβδινου χάλυβα.
 • φύλλο χαρτόνι?
 • μολύβι;
 • κυβερνήτης.
 • πυξίδες
 • ψαλίδια για μέταλλο.
 • βίδες με παξιμάδια ή πριτσίνια.

Επιλογή κατασκευής

Προσφέρουμε τα δύο απλούστερα σχέδια και τα δίνουμε στο σχήμα (Εικόνα 1). Η διαφορά αυτών των σχημάτων, με τη μορφή στέγης που θα γίνει. Ανάλογα με το επιλεγμένο μοτίβο, χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες διαστάσεις:

Ομπρέλα για μπάρμπεκιου

Ομπρέλες για μπάρμπεκιου και μπάρμπεκιου χρησιμοποιούνται κυρίως σε κλειστά περίπτερα, στα οποία υπάρχει σταθερός βραχίονας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους κορμούς είναι σχεδιασμένοι σύμφωνα με τον τύπο της Φινλανδίας: κτίρια κλειστού τύπου, με παράθυρα πανοραμικού ή συνηθισμένου μεγέθους. Τα μανγκάλια σε τέτοια κτήρια χρησιμοποιούνται συχνά ως πυρκαγιές τζακιών ή μπράτσα για μπάρμπεκιου, fondue, αλλά και ως μπάρμπεκιου. Για να μην καπνίσετε το δωμάτιο και εμφανίζονται κουκούλες εξάτμισης.

Ο σχεδιασμός της ίδιας της ομπρέλας πρέπει να είναι ομαλότερος όσο το δυνατόν, έτσι ώστε η ανομοιομορφία να μην μειώνει την ώθηση. Βέλτιστα υλικά για να φτιάξετε τα δικά σας χέρια ή να αγοράσετε ομπρέλα για μπάρμπεκιου: ανοξείδωτος χάλυβας ή άλλα παρόμοια μέταλλα.

Η μέγιστη απαλότητα του καλύμματος καθοδηγείται επίσης από την ελάχιστη συσσώρευση ψυγείο προϊόντα εργασίας, που θα σχεδιάσει: λίπος, καπνοί, αιθάλη. Αυτά τα στοιχεία μπορούν να συσσωρευτούν στην ανομοιομορφία του μετάλλου και έτσι να μολύνουν και να φράξουν το έργο της κουκούλας. Είναι πιο εύκολο να καθαρίζετε το προϊόν περιοδικά από το να καθαρίζετε την καπνοδόχο που έχει μπλοκαριστεί από τις εναποθέσεις.

Επιλέγοντας μια έτοιμη κουκούλα στο κατάστημα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στους δείκτες εσωτερικός όγκος καπνού και σωλήνα εξάτμισης. Η ομπρέλα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από τη λεκάνη κάτω από αυτήν. Δεν είναι κατάλληλο για το μέγεθος της κουκούλας απλά δεν θα αντιμετωπίσει τη δουλειά τους.

Ένα καλό σύστημα εξάτμισης θα προστατεύει επίσης τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στο φούρνο από την καύση των προϊόντων στους πνεύμονες.

Ο καπνός μπορεί να έχει πρόσθετες λειτουργίες που επηρεάζουν την τιμή του προϊόντος:

 • ανεμιστήρας;
 • καταστολείς σπινθήρων.
 • άλλες λειτουργίες είναι επίσης δυνατό να αφαιρέσετε τον καπνό από το δωμάτιο.

Ο ανεμιστήρας θα κάνει την ομπρέλα καλύτερη, δημιουργώντας πρόσθετη πρόσφυση. Η συσκευή, η οποία σβήνει τους σπινθήρες, είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια κατά τη χρήση ενός βραστήρα.

Κατασκευή στο σπίτι

Είναι επίσης δυνατό να φτιάξετε ένα μεταλλικό κάλυμμα με τα χέρια σας, αλλά δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς ένα ακριβές σχέδιο.

Το καπάκι καπνού είναι το ίδιο με σχήμα θόλου με διάμετρο περίπου 1,5 μ στρογγυλεμένες, κωνικές, ορθογώνιες, τετράγωνα σχήματα. Το καλύτερο υλικό για την παραγωγή του είναι ο χάλυβας με πάχος 2 mm. Κάποιοι χρησιμοποιούν χαλκό. Η οπή στο κέντρο του θόλου συνδέεται με άκρες με ένα σωλήνα, το ύψος του οποίου είναι από 2 έως 3 μέτρα.

Μια εξουθενωτική ομπρέλα, που φτιάχνεται από τα χέρια του, προσαρτάται στην εστία επάνω από αυτήν ή αναρτάται από την οροφή με μια πέργκολα, αλλά ο σωλήνας αφήνει πάντα στο κέντρο της οροφής του κορμού. Στην περίπτωση κατασκευής χωρίς υποστηρίγματα πάνω από το μπάρμπεκιου, η ομπρέλα είναι προσαρμοσμένη στην οροφή και με αλυσίδες, για αξιοπιστία.

Μερικά προβλήματα

Όλες οι κουκούλες, που αγοράζονται ή κατασκευάζονται με το χέρι, μπορεί να έχουν προβλήματα:

 1. Καπνίζετε όταν κάνετε ένα μπάρμπεκιου δεν μπαίνει στην παγίδα καπνού, αλλά αποκλίνει στις πλευρές. Αυτό συμβαίνει εάν η κουκούλα δεν είναι ηλεκτρική και δεν είναι εξοπλισμένη με ανεμιστήρα, ο οποίος μπορεί να ενεργοποιηθεί μόλις αρχίσει η εργασία με το μπάρμπεκιου. Αυτό συμβαίνει επειδή ο καπνός κατά την ανάφλεξη δεν έχει χρόνο για να θερμανθεί και έχει χαμηλή θερμοκρασία. Είναι τόσο πυκνό όσο ο αέρας στο δωμάτιο. Αυτοί οι παράγοντες είναι βασικοί ελλείψει έλξης, ο οποίος θα εμφανιστεί μόλις η φωτιά στην εστία γίνει ισχυρότερη και ο καπνός θα αυξήσει τη θερμοκρασία και την πυκνότητα.
 2. Εάν το κιβώτιο καπνού δεν αντιμετωπίσει την αφαίρεση όλου του καπνού, αυτό είναι ένα σημάδι ότι το τμήμα της καμινάδας είναι μικρό και δεν έχει χρόνο να τεντωθεί σε όλη τη διαδρομή. Αυτό συμβαίνει συχνότερα με κουκούλες από τούβλα, το τμήμα της καμινάδας του οποίου πρέπει να είναι τουλάχιστον 26-26 cm. Σε μεταλλικές κουκούλες, οι σωλήνες έχουν πιο άνετο αεροδυναμικό σχήμα, με ελάχιστη διάμετρο τουλάχιστον 15 cm.
 3. Το άνω μέρος του σωλήνα πρέπει να είναι ανοικτό ύψος τουλάχιστον 3 μέτρων πάνω από το έδαφος, έτσι ώστε ο καπνός να πάει ψηλότερα και να διαλυθεί στον αέρα.

Η σωστά επιλεγμένη ή σχεδιασμένη ομπρέλα για μπρασελέ θα εξασφαλίσει ξεκούραση και θα κάνει το μαγείρεμα στο μπρελόκ πιο άνετο.

Τι είναι ομπρέλα εξαερισμού και γιατί είναι απαραίτητο;

Ορθογώνιος και κυκλικός εξαεριστήρας

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ομπρέλες των συστημάτων εξαερισμού έχουν ένα εντελώς απλό σχεδιασμό. Η ορθογώνια ομπρέλα για την καμινάδα αποτελείται από ένα κυρίως σώμα, ένα δίσκο για τη συλλογή λίπους και φίλτρα που εκτελούν μια λειτουργία συλλογής λίπους. Τα φίλτρα τοποθετούνται πάντοτε υπό γωνία ακριβώς 45 βαθμών Κελσίου.

Εάν πρόκειται για ομπρέλες προμήθειας και εξαγωγής, τότε στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε μια σχάρα ή μια τέτοια συσκευή ως διαχύτη.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ομπρέλες αεραγωγών είναι εφοδιασμένες με πρόσθετα στοιχεία, όπως γλωττίδες σύνδεσης, ανεμιστήρες, λάμπες και πολλά άλλα.

1 Λειτουργία του εξαεριστήρα

Αυτή η συσκευή λειτουργεί ως εξής. Ο αέρας, ο οποίος υπόκειται στη διαδικασία επεξεργασίας, ως αποτέλεσμα της οποίας γίνεται ζεστό, έχει πολύ χαμηλότερη πυκνότητα και επομένως ανεβαίνει στην κορυφή και αντικαθίσταται από ρεύματα ψυχρού αέρα.

Στη συνέχεια, ο αέρας εισέρχεται στο σωλήνα και διέρχεται μέσω ειδικών φίλτρων λίπους, όπου είναι κορεσμένος με μεγάλο αριθμό ατμών πετρελαίου, εξαιτίας αυτού που τελικά αρχίζει να κρυώνει.

Τελικά, περνά μέσα από ένα σωλήνα, λόγω των σοβαρών μεταβολών της θερμοκρασίας, το έλαιο συμπυκνώνει ρεύματα αέρα αρχίζουν να διαχωριστεί από αυτό και μέσα από ειδικά κανάλια επιτρέπουν λίπος για να στραγγίσει μέσα στη μπανιέρα.

Με τη σειρά του, ο αέρας, ο οποίος μετά από μια τέτοια διαδικασία καθαρίζεται, εισέρχεται σε έναν στρογγυλό ή ορθογώνιο αγωγό.
στο μενού ↑

2 Ταξινόμηση της συσκευής

Σήμερα, για την καμινάδα χρησιμοποιούνται ορθογώνιες ομπρέλες δύο τύπων:

 1. Ομπρέλες εξάντλησης. Ο κύριος σκοπός τους είναι να εξαλείψουν εντελώς τα περιττά αέρια, ουσίες, προϊόντα καύσης από την καμινάδα. Απόλυτα ροών θερμαινόμενο αέρα που αναρροφάται ομπρέλα συνέχεια μεταφέρεται δια μέσου ενός σωλήνα, όπου τα φίλτρα λίπους τοποθετούνται και τελικά διαβιβάζεται πίσω στον αγωγό, και μέσω του οποίου εξάγονται από ένα κτίριο. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν εύκολα με τα χέρια μας.
 2. Ομπρέλες εφοδιασμού και εξαγωγής. Χάρη σε αυτές εξασφαλίζεται, όπως και η εξόρυξη του μολυσμένου αέρα, και η άφιξη νέου, καθαρού αέρα μέσα στο δωμάτιο. Αυτές οι ομπρέλες χρησιμοποιούνται καλύτερα σε εκείνους τους χώρους όπου, λόγω ορισμένων περιστάσεων, η εισροή καθαρού αέρα είναι περιορισμένη. Είναι πάντοτε απαραίτητο να πραγματοποιηθεί ο υπολογισμός λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ποσότητες των ροών αέρος που τροφοδοτούνται και εξάγονται πάντοτε διαφέρουν μεταξύ τους. Επομένως, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπολογίζουμε στο γεγονός ότι οι ομπρέλες εξάτμισης θα συμβάλλουν στην πλήρη καταστροφή οσμών, αερίων και άλλων ουσιών. Αν και η καμινάδα, φυσικά, θα λειτουργήσει πολύ πιο αποτελεσματικά.

Υπάρχει επίσης μια ταξινόμηση ανάλογα με τον τύπο της κατασκευής. Έτσι, οι ορθογώνιες και στρογγυλές ομπρέλες εξάτμισης και εξάτμισης διαιρούνται σε νησιά και τοίχους.

Η καμινάδα θα λειτουργήσει εξίσου καλά ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείται νησί ή οροφή, αλλά υπάρχουν μερικές αποχρώσεις. Το νησί και η μαρμαρυγική ομπρέλα έχουν επίσης διαφορετικές μορφές τμήματος - ένα τραπεζοειδές, ένα τρίγωνο ή ένα ορθογώνιο.

Τύποι ομπρέλες αερισμού

 • Η ιδιαιτερότητα των ομπρελών τοίχου για την καμινάδα είναι ότι είναι τοποθετημένα ακριβώς πάνω από τον εξοπλισμό που τοποθετείται στον τοίχο.
 • Οι ομπρέλες του νησιού έχουν δύο σειρές φίλτρων για την επεξεργασία λιπών, λόγω των οποίων αυξάνεται σημαντικά η αποτελεσματικότητα της εργασίας τους. Η καμινάδα σε αυτή την περίπτωση θα είναι πιο παραγωγική. Οι ομπρέλες του νησιού χρησιμοποιούνται, κατά κανόνα, πάνω από εξοπλισμό με μεγάλες διαστάσεις και στερεωμένες στην οροφή. Μερικοί προτιμούν να εγκαταστήσουν ομπρέλες πάνω από τον εξοπλισμό που βρίσκεται κοντά στον τοίχο. Έτσι, αυξάνεται η αποτελεσματικότητα της κουκούλας.
 • Μερικές φορές η καμινάδα λειτουργεί από τις αποκαλούμενες ομπρέλες-μεταβάσεις (που ονομάζονται επίσης μαγγαλικές). Λειτουργούν εντελώς διαφορετικά από την εξάτμιση ή την παροχή-εξάτμιση. Αυτές οι ομπρέλες έχουν τη μορφή κώνου και πιο περίπλοκη δομή και, κατά συνέπεια, ο υπολογισμός για τοποθέτηση δεν είναι τόσο εύκολος όσο με τις προηγούμενες δύο επιλογές. Κατά κανόνα, χρησιμοποιούνται παρόμοιες συσκευές, εάν υπάρχει ανοικτή φωτιά πάνω από τον εξοπλισμό.

2.1 Χαρακτηριστικά αυτοσυναρμολόγησης και υπολογισμών

Θέλω να σημειώσω ότι η τοποθέτηση τέτοιων ομπρελών από τα χέρια τους είναι αρκετά πραγματική, αφού στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο σε μια τέτοια εργασία. Παρακάτω είναι μερικοί από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να εγκαταστήσετε μια ομπρέλα για μια καμινάδα.

 • Μέθοδος 1. Εγκατάσταση κουρτινών καυσαερίων τοίχου, χρησιμοποιώντας αγκύρια. Μετά από έναν ορισμένο υπολογισμό, επιλέγεται το μήκος της ομπρέλας και δύο ή τρεις ίσες οπές τρυπιούνται στο πίσω μέρος του τοίχου. Χρησιμοποιώντας τα διευρυμένα μοντέλα των ροδέλες, η κουκούλα προσελκύεται πρώτα και στη συνέχεια τοποθετείται στον τοίχο. Είναι πολύ σημαντικό ο τοίχος να είναι απόλυτα ομοιόμορφος.
 • Αυτο-εγκατάσταση των ορθογώνια ομπρέλες μέσα από τα κιγκλιδώματα και τα καρφιά μέχρι την οροφή. Από την αρχή, είναι απαραίτητο να τρυπήσετε 4 ίδιες οπές κάτω από τα καρφιά. Όλες αυτές οι οπές κατά μήκος των άκρων του από την ομπρέλα αυστηρά, μετά την οποία η συσκευή συνδέεται απευθείας στην οροφή. Η σύγχρονη καμινάδα λειτουργεί τέλεια αν χρησιμοποιείται αυτή η επιλογή. Το μόνο αρνητικό, ο υπολογισμός του ύψους οροφής σε τυπική καρφιά μήκους δεν έχει την πολυτέλεια να χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνολογία, αν το ύψος του δωματίου είναι πάνω από 4 μέτρα.
 • Εγκατάσταση καυσαερίων καυσαερίων για την καμινάδα, χρησιμοποιώντας διάφορα καλώδια και αλυσίδες μέσω των αγκυρίων και των στηριγμάτων στην οροφή. Για να κάνετε τα πάντα με τα χέρια σας, πρέπει να συγκολλήσετε 4 βραχίονες των απαραίτητων παραμέτρων στο ανώτερο οριζόντιο τμήμα της ομπρέλας και, στη συνέχεια, στερεώστε με ασφάλεια την αλυσίδα ή το καλώδιο με την καραμπίνα. Το δεύτερο άκρο μιας τέτοιας αλυσίδας ή καλωδίου πρέπει επίσης να συνδεθεί με ασφάλεια στην οροφή. Μεταξύ των αδυναμιών αυτής της μεθόδου, μπορούμε να παρατηρήσουμε την επισφάλεια του σχεδιασμού, έτσι ώστε να συνδεθεί με τους αεραγωγούς δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά για μια καμινάδα ένα τέτοιο σχέδιο είναι εξαιρετικό.

Ομπρέλα εξαερισμού στην παραγωγή

Όπως μπορείτε να δείτε, δεν είναι καθόλου δύσκολο να εκτελέσετε την εγκατάσταση μόνοι σας. Το κύριο πράγμα είναι να ρυθμίσετε την ομπρέλα όσο το δυνατόν πιο κοντά στον σωλήνα καμινάδας και να λάβετε υπόψη ορισμένες αποχρώσεις.

Πεδίο εφαρμογής

Οι ομπρέλες παροχής και εξάτμισης και εξαγωγής των συστημάτων αερισμού χρησιμοποιούνται ευρέως σήμερα από βιομηχανικές επιχειρήσεις και όχι μόνο. Αυτά τα συστήματα χρησιμοποιούνται ευρέως σε ιδρύματα δημόσιας εστίασης, όπως εστιατόρια, καντίνες, μπαρ, εργοστάσια τροφίμων, καφετέριες κ.λπ.

Επίσης, η εγκατάσταση ομπρέλες και μεταφέρονται σε όλα τα είδη των συσκευών, εξοπλισμού θέρμανσης, ιδίως όσον αφορά τις φριτέζες, θερμάστρες αερίου, ντουλάπια φλόγα. Αν αυτός ο υπολογισμός καθιστά δυνατό να διαπιστωθεί τέτοια ομπρέλες, που χρησιμοποιούνται σε διάφορους τομείς παραγωγής - τροφίμων, φαρμακευτική, φυσική, χημική ουσία.
στο μενού ↑

Πώς να φτιάξετε και να εγκαταστήσετε ένα προστατευτικό κάλυμμα στην καπνοδόχο

Η ρίζα των προβλημάτων κατασκευής κρύβεται σε μικρά πράγματα. Η παραμέληση μικρές λεπτομέρειες, ο ιδιοκτήτης της ιδιωτικής περιουσίας διογκώνει αποτελεσματικά η οικογένεια του προϋπολογισμού δαπανάται για επισκευές. Αλλά αν ο ιδιοκτήτης αναφέρεται στο σπίτι ως ένα ενιαίο σώμα, το οποίο είναι διασυνδεδεμένο τα πάντα, τα χρήματά του δεν θα πετάξει στο σωλήνα, και οι δαπάνες περιορίζονται σε συντήρηση ρουτίνας. Η εσφαλμένη τοποθέτηση των προστατευτικών διατάξεων στην καμινάδα προκαλεί απώλειες - τόσο οικονομικές όσο και ανθρώπινες.

Ποια καθήκοντα εκτελεί η προστατευτική ομπρέλα;

Η εγκατάσταση της ομπρέλας στην καμινάδα βοηθά στη διατήρηση του συστήματος θέρμανσης σε βέλτιστο τρόπο, αποτρέποντας την πρόωρη γήρανση της καμινάδας, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αέρα στο σπίτι.

Τα καπάκια και οι κεφαλές στους σωλήνες σχεδιάζονται για τους ακόλουθους σκοπούς:

 • κλείστε τον αγωγό εξαερισμού, προστατεύοντάς τον από τη βροχή, το χιόνι και τη βρωμιά. Η έλλειψη προστασίας μπορεί να οδηγήσει στη συσσώρευση μεγάλης ποσότητας νερού στην καμινάδα, η οποία συμβάλλει στη μείωση της ώσης και, κατά συνέπεια, στην πτώση της απόδοσης του συστήματος θέρμανσης.
 • προστατεύει το υλικό σωλήνα από ζημιές, αφαιρώντας το συσσωρευμένο συμπύκνωμα λόγω της ύπαρξης ειδικών αυλακώσεων.
 • Μην αφήνετε τα έντομα και τα πτηνά να πέφτουν στον σωλήνα, χρησιμεύουν ως εμπόδιο για να πάρουν φύλλα και κλαδιά από τα δέντρα.
 • εκτελέστε μια διακοσμητική λειτουργία. Δώστε την οροφή σε πλήρη εμφάνιση, ειδικά εάν ο σχεδιασμός έχει στοιχεία σφυρηλάτησης τέχνης.

Δώστε προσοχή! Με τη βοήθεια μιας ομπρέλλας μπορεί κανείς να λύσει ένα από τα προβλήματα της υγρασίας σε ένα σπίτι ή ένα λουτρό. Εάν ο αγωγός είναι ανοιχτός σε όλους τους ανέμους και τις βροχές, η υγρασία που παγιδεύεται μέσα σε αυτό εισχωρεί στα δωμάτια. Ως αποτέλεσμα, οι τοίχοι και τα δάπεδα επηρεάζονται από τον μύκητα, εμφανίζεται μια δυσάρεστη μυρωδιά στον αέρα.

Ορισμένοι τύποι καπακιών έχουν σχεδίαση που δημιουργεί ένα αραιό μέσο στο πάνω μέρος του σωλήνα. Εξαιτίας αυτού, επιτυγχάνεται βελτίωση στο ρεύμα καμινάδας, απομακρύνεται γρήγορα η υπερβολική υγρασία, ο αέρας εξαγωγής και τα προϊόντα καύσης.

Ποικιλίες καπακιών καμινάδας

Τα καπάκια και τα άκρα σωλήνων διατίθενται σε διάφορες τροποποιήσεις. Διαφέρουν μεταξύ τους σε μορφή, σκοπό και υλικό κατασκευής.

Μπορείτε να τα διαιρέσετε στους παρακάτω τύπους:

Τα υλικά για την κατασκευή προϊόντων μπορούν να είναι:

 • ανοξείδωτο χάλυβα
 • χάλυβα οροφής με επικάλυψη ψευδαργύρου.
 • χάλυβα με επικάλυψη πολυμερούς.
 • σφυρήλατο σίδερο?
 • κράματα χαλκού ·
 • κράμα ψευδαργύρου-τιτανίου ·
 • πλαστικό.

Οι πιο ανθεκτικοί είναι οι απορροφητήρες χαλκού που δεν είναι επιρρεπείς στη διάβρωση και δεν χρειάζονται προστατευτική επικάλυψη.

Τα προϊόντα της οικονομικής κλάσης κατασκευάζονται από πλαστικό ή γαλβανισμένο ατσάλι.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια ομπρέλα καμινάδας και άλλες προστατευτικές συσκευές

Ένας προστατευτικός ρόλος για τις καμινάδες, μαζί με τις ομπρέλες, πραγματοποιείται με καπνούς, εκτροπείς, φλάουτους, προβολείς.

Οι ομπρέλες και οι ανιχνευτές καπνού ουσιαστικά δεν διαφέρουν μεταξύ τους. Και οι δύο συσκευές εκτελούν μια διακοσμητική λειτουργία, προστατεύουν καλά τους αεραγωγούς από το φράξιμο και το νερό της βροχής. Οι ομπρέλες είναι εγκατεστημένες σε σωλήνες στρογγυλής και τετραγωνικής διατομής και οι καπνιστές - κυρίως σε σωλήνες ορθογωνικής διατομής.

Ένα πιο πολύπλοκο σχέδιο έχει έναν εκτροπέα σχεδιασμένο για στρογγυλές σωλήνες. Το δακτυλιοειδές κάλυμμα του εκτροπέα έχει μια ειδική αεροδυναμική ιδιότητα: ο άνεμος κάμπτεται γύρω του και δημιουργεί μια σπάνια ατμόσφαιρα, η οποία οδηγεί σε βελτίωση της ώσης.

Το πιο δύσκολο να γίνει είναι ένα flyvark. Το προϊόν είναι ένα περιστρεφόμενο κουδούνι στο ρουλεμάν, ικανό να κατευθύνει τον καπνό στην κατεύθυνση όπου φυσάει ο άνεμος. Στην περίπτωση αυτή παρατηρείται η επίδραση της αύξησης της ώσης.

Η κυλινδρική κεφαλή με τη μορφή ακροφυσίου διαφέρει από την ομπρέλα στο ότι έχει ένα άνοιγμα στο πάνω μέρος. Σχεδιασμένο για καμινάδες σε συστήματα με γεννήτριες θερμότητας αερίου και ντίζελ.

Πώς να επιλέξετε μια κατάλληλη ομπρέλα για έναν σωλήνα

Η επιλογή του σχεδιασμού επηρεάζεται από δύο παράγοντες: το σχήμα της καμινάδας και τον τύπο του λέβητα.

Με το πρώτο σημείο όλα είναι καθαρά: το σχήμα της ομπρέλας είναι πάντα το ίδιο με το τμήμα του σωλήνα. Αν το καυσαέριο είναι κατασκευασμένο από πρότυπο γύρο σωλήνα, η τάπα βάσης πρέπει επίσης να είναι κυκλική, και το ανώτερο μέρος του πρέπει να πραγματοποιούνται υπό τη μορφή ενός κώνου ή ενός επιπέδου φυσιολογικό εύρος.

Όσον αφορά τον τύπο του λέβητα, οι ιδιότητες των καυσίμων καυσίμων παίζουν σημαντικό ρόλο εδώ. Όταν καίγεται το αέριο, σχηματίζεται μεγάλη ποσότητα υδρατμού η οποία, κατά την επαφή με την προστατευτική ομπρέλα, συμπυκνώνεται και σχηματίζει πάγο. Επομένως, όταν το σπίτι θερμαίνεται με αέριο, η μόνη δυνατή έκδοση της κεφαλής είναι ακροφύσιο με άνοιγμα στο πάνω μέρος.

Δώστε προσοχή! Η εγκατάσταση ανεμόμυλων, ανιχνευτών καπνού, εκτροπέων και ομπρελών στα καυσαέρια μιας μονάδας που χρησιμοποιεί αέρια απαγορεύεται από τα ρωσικά SNiPs. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, στην περίπτωση του σχηματισμού πάγου, ένα σημαντικό μέρος του ανοίγματος του σωλήνα επικαλύπτει και η κίνηση των weathervanes σταματά. Ως αποτέλεσμα, ο καπνός μπαίνει σε κατοικημένες εγκαταστάσεις, οι οποίες είναι γεμάτες με καπνούς.

Στο χώρο του λέβητα με εγκατάσταση στερεού καυσίμου, η θερμοκρασία καπνού στην έξοδο φτάνει τους 250 μοίρες και η υγρασία είναι πολύ λιγότερο ανεπτυγμένη από ό, τι όταν λειτουργεί ο καυστήρας αερίου. Ως εκ τούτου, επιτρέπεται η χρήση προστατευτικών ομπρελών οποιουδήποτε τύπου.

Πώς να κάνετε μια ομπρέλα με τα χέρια σας

Η ποικιλία σχημάτων και τύπων προστατευτικών ομπρέλλων επιτρέπει την επιλογή της καλύτερης επιλογής για κάθε καμινάδα. Αλλά αφού ξοδέψετε λίγο χρόνο, μπορείτε να φτιάξετε και να εγκαταστήσετε τη συσκευή μόνοι σας και έτσι να προστατεύσετε το κανάλι καπνού, καθώς και να αυξήσετε την απόδοση της μονάδας θέρμανσης.

Για παράδειγμα, για να φτιάξετε την απλούστερη προστατευτική συσκευή με τη μορφή κωνικού μύκητα:

 • Αρχικά συνιστάται να δημιουργήσετε μια διάταξη χαρτονιού, που να αντιστοιχεί σε μορφή και μέγεθος στο πρωτότυπο. Το πρότυπο για την κουκούλα έχει τη μορφή κύκλου με ακτίνα 1,7d / 2, όπου d είναι η διάμετρος του σωλήνα σας. Μπορείτε να πάρετε έναν κώνο από αυτό το μέρος κόβοντας μια γωνία 30 °. Ταυτόχρονα, αφήστε 20 χιλιοστά για αργότερη προσάρτηση. Το προκύπτον μοντέλο αντιγράφεται σε μεταλλικό φύλλο και στη συνέχεια το κομμάτι εργασίας κόβεται με μεταλλικό ψαλίδι.
 • Οι άκρες των τμημάτων συνδέονται με πριτσίνια, επιτυγχάνοντας έτσι ένα έτοιμο κώνο.
 • Οι βραχίονες για την ομπρέλα κόβονται με τη μορφή 3 λωρίδων μέτρησης 200 × 40 mm. Για να αυξηθεί η ακαμψία τους κατά μήκος των άκρων, οι πλευρές έχουν πλάτος 10 mm.
 • Τοποθετήστε τους βραχίονες στον κώνο χρησιμοποιώντας κατά προτίμηση πριτσίνια.

Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης προστατευτικής ομπρέλας

Πριν εγκαταστήσετε την ομπρέλα, πρέπει να έχετε πρόσβαση στην κορυφή της καμινάδας. Η εργασία σε ύψος απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και τήρηση των προφυλάξεων ασφαλείας.

Η σχάρα καπνού μπορεί να τοποθετηθεί με διαφορετικούς τρόπους. Στους σωλήνες από μέταλλο και αμίαντο, χρησιμοποιείτε σφιγκτήρες ή αυτοπροσαρμοσμένα σύρματα. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα ισχυρό σύρμα που δεν θα σκουριάσει και θα σπάσει. Τα άκρα του εξάγονται μέσα από τις οπές στερέωσης των στηριγμάτων και στρίβουν, επιτυγχάνοντας στενή σύνδεση.

Η τοποθέτηση της ομπρέλας στον σωλήνα από τούβλα μπορεί να γίνει με γαλβανισμένα καρφιά, σφυρηλατώντας τα μέσα στην τοιχοποιία.

Αλλά μια πιο σωστή λύση θα ήταν να στερεώσετε την κεφαλή με βίδες σε προ-διάτρητες οπές στα τούβλα. Μια τέτοια εγκατάσταση θα επιτρέψει στο μέλλον να αποσυναρμολογήσετε εύκολα την ομπρέλα για επιθεώρηση και επισκευή.

Σημαντικό! Κατά την εγκατάσταση μιας προστατευτικής διάταξης στο σωλήνα, τα πριτσίνια δεν συνιστώνται. Μια τέτοια σύνδεση δεν θα επιτρέψει την αποσυναρμολόγηση της ομπρέλας, όταν είναι καιρός να καθαρίσετε την καμινάδα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε αφαιρούμενα εξαρτήματα.

Ομπρέλα για το μπάρμπεκιου: χαρακτηριστικά του σχεδιασμού της κουκούλας

Το μαγείρεμα του κρέατος, των ψαριών και των λαχανικών στη σχάρα είναι ένα παραδοσιακό, ευχάριστο, εορταστικό, αλλά έχει τα μειονεκτήματά του. Η διαδικασία μερικές φορές διακόπτει τον κακό καιρό, και ο καπνός, που διαδίδεται γύρω από την αυλή, δημιουργεί κάποια δυσφορία στους άλλους. Για να τηγανίζετε kebab shish έφερε μόνο ευχαρίστηση, χρησιμοποιήστε μια ομπρέλα για μπάρμπεκιου. Το στοιχείο εγκαθίσταται πάνω από τον κλίβανο και χρησιμεύει ως καμινάδα.

Χρήσιμες λειτουργίες και αρχή λειτουργίας

Η πραγματοποίηση της εξάτμισης με τα χέρια σας είναι μια εφικτή εργασία. Το κουτί καπνού για το μπρεζιέρα εκτελεί δύο κύριες λειτουργίες:

 • Εκκένωση πτητικών ενώσεων. Στην πραγματικότητα, μια ομπρέλα είναι μια καμινάδα που ανυψώνει τα αέρια που σχηματίζονται κατά την καύση. Όπως και στο σύστημα φούρνου ψησταριάς, η δράση βασίζεται στη δύναμη ωθήσεως. Με αρκετή ένταση καύσης, ο καπνός θερμαίνεται σε μια τέτοια θερμοκρασία που γίνεται ελαφρύτερο από τον περιβάλλοντα αέρα και τείνει προς τα πάνω. Εάν εγκατασταθεί ομπρέλα, τα προϊόντα καύσης δεν έχουν χρόνο να διαλυθούν, αλλά συλλέγονται σε ένα σωλήνα και απελευθερώνονται μόνο στο τέλος της καμινάδας. Έτσι, όλες οι δυσάρεστες ενώσεις εξαφανίζονται χωρίς να βλάπτουν το άτομο.
 • Προστασία της επιφάνειας τηγανίσματος από την καθίζηση. Αυτό εξασφαλίζεται από την ύπαρξη κουτιού καπνού, το οποίο με επέκταση καλύπτει ολόκληρο το φούρνο. Συνήθως αυτή η λειτουργία εκτελείται από κιόσκι ή θόλο, κάτω από την οποία είναι εγκατεστημένη μια συσκευή για το τηγάνισμα, αλλά η ομπρέλα επιτρέπει τη χρήση του μπρεζιρίσματος τόσο κάτω από την οροφή όσο και στην ανοιχτή περιοχή.

Κατασκευή ομπρέλας

Ο εξαερισμός είναι μια απλή συσκευή. Κατά την κατασκευή της ακρίβειας είναι σημαντική, επομένως συνιστάται η χρήση του σχεδίου. Η ομπρέλα αποτελείται από 3 μέρη, καθένα από τα οποία χρησιμεύει για μια σταδιακή απόσυρση καπνού:

 1. Smokebox, ή καπνός. Το καθήκον αυτού του στοιχείου είναι να συλλέξει όλες τις πτητικές ενώσεις από το επίπεδο τηγανίσματος σε ένα πέρασμα ενός στενότερου τμήματος. Για ορθογώνια και τετράγωνα μαγγάλια, το κλασικό σχήμα του κιβωτίου καπνού είναι μια κολοβωμένη πυραμίδα: τέσσερις όψεις που κλίνουν προς τα πάνω. Για συσκευές με στρογγυλό φούρνο, η συλλογή είναι κώνος.
 2. Ένας σωλήνας ή, στην πραγματικότητα, μια καμινάδα. Η λειτουργία αυτού του στοιχείου είναι η αύξηση του συλλεγμένου καπνού σε καθορισμένο ύψος. Κατά κανόνα, 3 μέτρα πάνω από το επίπεδο του εδάφους είναι αρκετό: αυτό είναι υψηλότερο από το ύψος ενός ατόμου και δεν επιτρέπει στα προϊόντα της καύσης να πέσουν με τον άνεμο. Το σχήμα του σωλήνα εξαρτάται από τη συλλογή: μια ορθογώνια διατομή για ένα πυραμιδικό ακροφύσιο, ένα στρογγυλό για κώνο. Το κύριο πράγμα είναι να συνδέσετε στενά τον εσωτερικό τόμο.
 3. Η ομπρέλα είναι ένα μικρό αλλά σημαντικό στοιχείο. Τοποθετείται πάνω από το σωλήνα σε ύψος 10-20 cm και προστατεύει την καμινάδα από την καθίζηση, χωρίς να παρεμβαίνει στην αφαίρεση των προϊόντων καύσης.

Υλικά

Η επιλογή του υλικού για την κουκούλα εξαρτάται από τη σχεδίαση του φούρνου. Αν η κατασκευή είναι τούβλο, τότε για την κατασκευή της ομπρέλας είναι κατάλληλο τόσο για μέταλλο όσο και για τούβλο. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ αυτών των υλικών:

 • Αντοχή και ακαμψία. Η τοιχοποιία έχει μεγαλύτερη μηχανική αντοχή από το μέταλλο. Φυσικά, μπάρμπεκιου κανείς δεν πρόκειται να οδηγήσετε μια δεξαμενή, αλλά αυτές οι ιδιότητες είναι χρήσιμα στη λειτουργία: η δομή μωσαϊκού δεν διαταράσσεται από τυχαία επιπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και υψηλής ποιότητας τοιχοποιία δεν παραμορφώνεται την πάροδο του χρόνου.
 • Όροι υπηρεσίας. Η σκουριά μέταλλο, τα εγκαύματα στον ήλιο και σε υψηλή θερμοκρασία, έτσι ώστε η διάρκεια της λειτουργίας του είναι πολύ χαμηλότερη από εκείνη του τούβλου.
 • Πολυπλοκότητα και χρόνος κατασκευής. Για να κάνετε μια ομπρέλα από ένα φύλλο χάλυβα, δεν χρειάζεται να έχετε τις δεξιότητες τοιχοποιίας, να ζυμώσετε το διάλυμα συνδετικού υλικού και να σύρετε τούβλα. Είναι πιο εύκολο να φτιάξετε μια κουκούλα από μέταλλο.
 • Το κόστος των δαπανών. Και σε αυτό το σημείο ο χάλυβας κερδίζει. Αγοράστε ένα φύλλο από σίδηρο θα είναι πολύ φθηνότερο από την αγορά τούβλων και κονιάματος.

Και η ομπρέλα από χάλυβα και τούβλο ταιριάζουν απόλυτα με τις λειτουργίες τους. Δεν υπάρχει διαφορά στην απόσυρση προϊόντων καύσης.

Μεταλλικές καμινάδες για: 1) μπάρμπεκιου, 2) μπάρμπεκιου

Χαρακτηριστικά κατασκευής τούβλων

Η βάση του θόλου είναι ένα σκελετό από σίδηρο συγκολλημένο από μια σταθερή γωνία. Πριν την εκκίνηση της τοιχοποιίας, είναι προετοιμασμένη και βαμμένη για καλύτερη προστασία. Δεδομένου ότι η θερμοκρασία ακριβώς πάνω από τον κλίβανο είναι αρκετά υψηλή, ο συλλέκτης καπνού είναι κατασκευασμένος από πυρίμαχα τούβλα. Η μορφή της κατασκευής είναι μια βαθμωτή, σε μια συστολή.

Συμβουλή: προεξέχουσες ραφές συγκόλλησης στο μεταλλικό πλαίσιο, χρησιμοποιήστε ένα αρχείο έτσι ώστε να μην χρειαστεί να κόψετε τα τούβλα στην τοιχοποιία.

Η καμινάδα είναι κατασκευασμένη από χαμοτ και τούβλα φούρνου. Αν η μπρούτζινα στέκεται σε ανοιχτό χώρο, οι τοίχοι αποστράγγισης από ανθεκτικό στη θερμότητα υλικό στέγης γίνονται στους τοίχους του κιβωτίου καπνού. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της καθίζησης, η υγρασία δεν θα καταστρέψει τη δομή του κτιρίου. Η ομπρέλα πάνω από το σωλήνα είναι μέταλλο.

Ομπρέλα από μέταλλο

Για την παραγωγή κουκούλας χρησιμοποιήστε ένα ισχυρό ανοξείδωτο χάλυβα ή φύλλο μετάλλου με πάχος προστατευτικής επίστρωσης 2-3 mm. Κατασκευάζεται ένα συμπαγές φύλλο. Ξεχωριστά, κόψτε τα εξαρτήματα κάτω από τον συλλέκτη, τον σωλήνα και τα στοιχεία για την ομπρέλα. Μετά την κάμψη σύμφωνα με το σχήμα των κομμένων τμημάτων, οι ραφές συγκολλώνται ή στερεώνονται με τη βοήθεια πριτσινιών ή μανδάλων.

Η εγκατάσταση μιας ομπρέλας πάνω από ένα μπρεζάιν πραγματοποιείται με διάφορους τρόπους:

 • Στο έδαφος στα ράφια. Αυτή είναι μια στάσιμη έκδοση του σχεδιασμού καυσαερίων. Μεταλλικές γωνίες ή σωλήνες συγκολλούνται κατά μήκος των άκρων του καπνιστή, σκάβουν στο έδαφος και σκυροδέχονται. Όταν κάνετε μια ομπρέλα, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι η περιοχή του ευρύτερου τμήματος του καπναγωγού θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από τη λεκάνη.
 • Στα ράφια κατευθείαν στο φούρνο. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται συχνότερα για φορητές επιλογές δρόμου.
 • Σε σχοινιά ή αλυσίδες στην οροφή του κιόσκι.
 • Συνδυασμός. Ο πιο δύσκολος και σπάνιος τρόπος είναι να συνδυάσετε το μπρελόκ και την ομπρέλα σε ένα σχέδιο. Το στοιχείο στερέωσης δεν είναι πια στάσιμα, αλλά ολόκληρα μεταλλικά τοιχώματα.

Turbo-deflector για τον αυτοεξοπλισμό

Η παροχή καθαρού αέρα στο δωμάτιο παρέχεται από το σύστημα εξαερισμού. Η αποτελεσματικότητά του εξαρτάται από την εσωτερική έλξη. Όταν η σκόνη και τα υπολείμματα μπαίνουν σε αγωγούς, διακόπτεται η κανονική λειτουργία των συσκευών. Για να αποκλειστεί μια τέτοια πιθανότητα στην έξοδο του σωλήνα, είναι εγκατεστημένος ένας εκτροπέας εξαερισμού - μια συσκευή που σχηματίζει ένα ρεύμα στα κανάλια εξαέρωσης. Γιατί χρειαζόμαστε ένα τέτοιο σύνολο; - Αυτή η συσκευή είναι σε θέση να προστατεύσει τους αγωγούς από την υγρασία, το χιόνι και τη βροχή.

Δώστε προσοχή! Η απουσία αυτής της λύσης οδηγεί σε σταδιακή μείωση της διαμέτρου του σωλήνα λόγω του γεγονότος ότι συσσωρεύονται μικρά σωματίδια θραυσμάτων, σκόνης και λίπους στα τοιχώματα των σωλήνων.

Ένα ευρύ φάσμα μοντέλων είναι προς πώληση. Η δομή και η αρχή λειτουργίας τους περιγράφονται παρακάτω. Τα πιο απλά μοντέλα μπορούν να κατασκευαστούν με το χέρι.

Μονάδα εκτροπής αερισμού

Κάθε στροβιλο-εκτροπέας για εξαερισμό αποτελείται από διάφορα λειτουργικά στοιχεία:

 • μεταλλικά κύπελλα (στην κανονική έκδοση υπάρχουν 2)?
 • Κλειδαριές για ασφαλή στερέωση.
 • τον σωλήνα διακλάδωσης εισόδου και εξόδου, ο οποίος τοποθετείται στο σωλήνα και στερεώνεται με σφιγκτήρα.

Με τη μορφή, το εξωτερικό γυαλί διαφέρει σε σχήμα, που επεκτείνεται στο κάτω μέρος. Όσο για το κάτω μέρος, είναι απολύτως επίπεδη. Οι κύλινδροι τοποθετούνται το ένα πάνω στο άλλο και στο επάνω μέρος το καπάκι στα ράφια είναι σταθερό.

Προσοχή παρακαλώ! Η διάμετρος του καπακιού πρέπει να είναι μεγαλύτερη από το άνοιγμα εξόδου για να αποφευχθεί η πτώση της καθίζησης στο εσωτερικό του συστήματος.

Το παρακάτω σχήμα δείχνει τα συστατικά των διαφόρων τύπων δομών.

Δώστε προσοχή! Η εγκατάσταση των φωτιστικών πραγματοποιείται κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο αέρας του δρόμου να δημιουργεί πρόσθετη αναρρόφηση μέσω των εγκοπών μεταξύ παρακείμενων δακτυλίων. Εξαιτίας αυτού, είναι δυνατό να επιταχυνθεί η απομάκρυνση του "βαρέως οξυγόνου" από το σύστημα εξαερισμού.

διατάξεις εκτροπής στο σύστημα οικιακού εξαερισμού πραγματοποιηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε όταν ο αέρας ρέει από τον πυθμένα προς την κορυφή, η συσκευή λειτουργεί κακό: αυτό συμβαίνει ανακλάται από την επιφάνεια της στέγης, οπότε το οξυγόνο τείνει να αερίων που εξέρχονται από την κορυφή της οπής. Αυτό το μειονέκτημα είναι τυπικό για όλες τις μονάδες. Για να το εξαλείψουμε, χρειάζονται δύο κωνικές λύσεις, συνδέσεις μεταξύ τους με «γέφυρα».

Αν ο άνεμος έχει πλάγια κατεύθυνση, τότε οι μάζες του αέρα απομακρύνονται από κάτω και από πάνω. Ο κάθετος προσανατολισμός του οξυγόνου προωθεί την εκροή από κάτω.

Συνιστούμε να προβάλετε ένα σύντομο βίντεο σχετικά με τη συσκευή

Η αρχή του εκτροπέα του αναπνευστήρα

Ο εκτροπέας αερισμού λειτουργεί με απλή αρχή, ανεξάρτητα από το σχεδιασμό και το μοντέλο της συσκευής:

 • οι κατευθυνόμενοι άνεμοι πλήττουν το μεταλλικό κέλυφος.
 • λόγω διαχυτών, διακλαδισμένων με αέρα, ως αποτέλεσμα των οποίων μειώνεται το επίπεδο πίεσης.
 • Στο σύστημα σωληνώσεων αυξάνεται η πρόσφυση.

Όσο μεγαλύτερη είναι η αντίσταση που δημιουργεί η βάση του περιβλήματος, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η εκροή αέρα στα κανάλια των συστημάτων. Πιστεύεται γενικά ότι η συσκευή που είναι τοποθετημένη στην οροφή υπό ελαφρά κλίση προς το οριζόντιο επίπεδο λειτουργεί καλύτερα. Οι ειδικοί δηλώνουν ότι η αποτελεσματικότητα αυτών των συσκευών καθορίζεται από 3 παράγοντες:

 • κατασκευή και σχήμα του κύτους ·
 • το μέγεθος της μονάδας.
 • ύψος εγκατάστασης.

Ανεξάρτητα από το πόσο αξιόπιστες και ποιοτικές είναι οι εκτροπείς αερισμού, έχουν και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, τα οποία θα ήθελα να σταθώ λεπτομερέστερα.

Σχετικά με τα "πλεονεκτήματα" και τα μειονεκτήματα των εκτροπέων

Όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, τα διαλύματα ομπρέλας είναι σε θέση να αποτρέψουν αποτελεσματικά την είσοδο ακαθαρσιών και βροχοπτώσεων στους αγωγούς αέρα. Με την κατάλληλη επιλογή και την επαγγελματική εγκατάσταση του εκτροπέα βελτιώνεται ο εξαερισμός. Η συνολική αποτελεσματικότητα του συστήματος αυξάνεται κατά 20%.

Συμβουλή! Για περιοχές με αδύναμους ανέμους, συνιστάται να εξοπλιστεί το σύστημα με μια συσκευή για να αυξήσει την εισροή και την εκροή αέρα. Θα εξαλείψει την επίδραση της έλξης "ανατροπής".

Οι συσκευές δεν παρουσιάζουν ελλείψεις: με την κατακόρυφη διεύθυνση του ανέμου, η ροή έρχεται σε επαφή με το ανώτερο τμήμα της δομής, ενώ ο αέρας δεν μπορεί να αποφορτιστεί πλήρως στο δρόμο. Για να αποκλειστεί αυτό το αποτέλεσμα, επινοήθηκαν δύο κώνοι. Το χειμώνα, με βάση τους σωλήνες υπάρχει παγετός, επομένως είναι απαραίτητο να διεξάγονται τακτικές προληπτικές εξετάσεις.

Τύποι εκτροπέων

Αφού αναλύσετε ή κοιτάξετε τα είδη των εκτροπέων στην αγορά, μπορείτε να φτάσετε σε μια κατάσταση μικρής σύγχυσης από τον αριθμό των διαθέσιμων λύσεων.

Από την άποψη του σχεδιασμού της διάταξης, είναι συνηθισμένο να διαιρείται σε διάφορους τύπους:

 • TsAGI - η ώθηση αυξάνεται λόγω του αέρα και της θερμότητας, της πτώσης πίεσης υψομέτρου. Τοποθετείται απευθείας στον αγωγό εξαερισμού, γεγονός που δυσχεραίνει την εκτέλεση προληπτικών ελέγχων και καθαρισμού.
 • Μπάλες ή στρογγυλές (τύπου "Volper").
 • Η απόφαση του Khanzhenkov με τη μορφή ενός ανοιχτού τύπου πιάτου - η κύρια δομική διαφορά βρίσκεται στο πρόσθετο τοίχωμα που βρίσκεται γύρω από τον αγωγό αέρα. Ο απορροφητήρας είναι διαμορφωμένος σαν ένα πιάτο.
 • περιστροφικά προϊόντα (κουκούλα, καθαρό) - γούρνα για τον άνεμο, που περιστρέφεται σε μια ειδική ράβδο. Λόγω της αναταράξεως, η ώθηση στο δίαυλο αυξάνεται.
 • Τα σύνολα λειτουργούν σύμφωνα με την αρχή που περιγράφεται από τον Γκιργκόροβιτς.
 • με τη μορφή ενός αστέρα.

Από την άποψη της απλότητας του σχεδιασμού και της δυνατότητας πραγματοποίησης της άνευ όρων ηγεσίας, η συσκευή αερισμού του Grigorovich διατηρεί. Αντιπροσωπεύει αρκετά ζευγάρια ομπρέλες, τοποθετημένα σε ένα "πιάτο", το οποίο είναι τοποθετημένο πάνω από το τοίχωμα του καναλιού.

Κατά τα τελευταία 2-3 χρόνια στην πώληση διαφόρων προϊόντων συναντηθεί με καμία σαφή υπαγωγή σε κάθε είδους: περιστρεφόμενο διάφραγμα με λεπίδες σπιράλ, ομπρέλα, συνελεύσεις ρουλεμάν.

Συστάσεις για επιλογή

Όταν επιλέγετε ένα συγκεκριμένο μοντέλο, δίνεται προτεραιότητα στο σχεδιασμό του. Αυτή είναι μια από τις βασικές παραμέτρους του προϊόντος. Καθορισμένο με τον τύπο σχεδίασης της συσκευής, επιλέγεται το βέλτιστο μέγεθος της μονάδας για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Η απαραίτητη συσκευή είναι ευκολότερο να επιλέξει αν θα απαντήσει στην απλή ερώτηση - γιατί ο σχεδιασμός είναι εγκατεστημένος και για ποιο αντικείμενο.

Τα καλύτερα μοντέλα:

Κατά την επιλογή, λάβετε υπόψη τον παράγοντα απώλειας και απώλειας αέρα. Επομένως, αυτές οι τιμές εξαρτώνται από το συγκεκριμένο μοντέλο. Αν μιλάμε για λύσεις τύπου DS, ο αντίστοιχος συντελεστής θα είναι 1,4. Προφανώς, ο βαθμός αποπληθωρισμού του αέρα εξαρτάται από την ταχύτητα του ανέμου cm, την καρτέλα. παρακάτω:

Εκτροπέας αερισμού με τα χέρια σας

Γνωρίζοντας τη συσκευή και την αρχή της συσκευής, πολλοί ιδιοκτήτες αποφασίζουν για την κατασκευή του ίδιου του αναπνευστήρα. Από τη σκοπιά της χειροποίητης εφαρμογής, η έκδοση του προϊόντος του Grigorovich είναι πέρα ​​από τον ανταγωνισμό, επομένως θα εξετάσουμε την εφαρμογή αυτής της συγκεκριμένης επιλογής. Το κύριο πλεονέκτημα - ένας τέτοιος αερισμός λειτουργεί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, όλο το χρόνο.

Προετοιμασία για προετοιμασία:

 • φύλλο από ανοξείδωτο χάλυβα, μπορεί να αντικατασταθεί με γαλβανισμένο.
 • ηλεκτρικό τρυπάνι?
 • σφιγκτήρες στερέωσης, μπουλόνια, πριτσίνια και περικόχλια.
 • Εργαλεία έλξης για μεταλλικές επιφάνειες.
 • πυξίδες
 • χαρτόνι φύλλων?
 • κυβερνήτης.
 • ψαλίδι για μέταλλο και χαρτί.

Υπολογισμός των παραμέτρων της συσκευής (Grigorovich)

Σας δίνουμε την απλούστερη εκδοχή του υπολογισμού, χωρίς τύπους:

 • Το ύψος του εκτροπέα είναι 1,6 της διαμέτρου της καμινάδας.
 • Το πλάτος του διαχύτη είναι 1,2 φορές μεγαλύτερο από τη διάμετρο της καμινάδας.
 • το πλάτος του καλύμματος είναι ίσο με δύο διαμέτρους της καπνοδόχου.

Με βάση τα διαθέσιμα μεγέθη και τα σχέδια από χαρτόνι, κόβονται μεμονωμένα στοιχεία του εκτροπέα. Για να δημιουργήσετε μια περιστρεφόμενη συσκευή, απαιτούνται ορισμένες δεξιότητες, οπότε είναι καλύτερο να εξασκηθείτε σε μακέτες και μόνο στη συνέχεια να προχωρήσετε στο μεταλλικό ανάλογο.

Κατασκευή κατασκευών

Τα μοτίβα πρέπει να εφαρμοστούν στα μεταλλικά φύλλα, και στη συνέχεια - σε κύκλο με ένα γραμματόσημο. Τότε ο αλγόριθμος είναι απλός - με το ψαλίδι για το μέταλλο κόβουμε τα στοιχεία και τις λεπτομέρειες του μελλοντικού σχεδίου. Τα μεμονωμένα μέρη συνδέονται μεταξύ τους με πριτσίνια και μπουλόνια. Αν ο μηχανισμός είναι ενεργός, είναι προτιμότερο να καθορίσετε τις λεπτομέρειες με συγκόλληση.

Για την ασφαλή στερέωση του περιστροφικού καλύμματος, θα πρέπει να προετοιμαστούν αρκετές κυρτές μεταλλικές λωρίδες, οι οποίες θα αναλάβουν το ρόλο των στηριγμάτων.

Όσο για τον κώνο, είναι λογικό να το τοποθετήσετε στην ομπρέλα.

Σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε βίντεο κάνοντας τον εαυτό σας deflector TsAGI

Εργασίες εγκατάστασης

Το κατώτατο σημείο των 2 φλυτζανιών είναι εγκατεστημένο στην καπνοδόχο. Είναι τοποθετημένο στο πάνω γυαλί. Για ένα μεγαλύτερο σχέδιο ευστάθειας, τα 2 τμήματα συσφίγγονται με έναν σφιγκτήρα, όπως και με τις θυρίδες εξαγωγής. Η κουκούλα πιέζεται με προετοιμασμένες αγκύλες. Αν μιλάμε για μια περιοχή στην οποία αλλάζει συχνά η κατεύθυνση του ανέμου, είναι λογικό να εξοπλιστεί η εγκατάσταση με έναν κώνο ανάστροφο, ο οποίος θα επιτρέψει στη μονάδα να λειτουργεί πλήρως σε όλες τις κατευθύνσεις του ανέμου.

Έτσι, σε αυτό το άρθρο εξετάσαμε τι είναι ένας εκτροπέας στον εξαερισμό. Συνοψίζοντας, μπορούμε να πούμε - πρόκειται για μια απλή και αποτελεσματική συσκευή που βελτιώνει τον εξαερισμό αντικειμένων οποιουδήποτε πολυπλοκότητας, είτε πρόκειται για δημόσια κτίρια είτε για οικιστικά κτίρια. Ένα μικρό στοιχείο αυξάνει την παραγωγικότητα του συστήματος εξαερισμού κατά 15-20%, προστατεύοντας αξιόπιστα το εσωτερικό από τη βροχή, τα μικρά σωματίδια, τα συντρίμμια και τη σκόνη.

Τέλος, σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο που συγκρίνει δύο τύπους εκτροπέων

Πώς να φτιάξετε μια ομπρέλα για το χαλίκι με τα χέρια σας: σχέδια, βίντεο

Έχει γίνει παραδοσιακό για πολλούς ανθρώπους να προετοιμάζουν διαφορετικά πιάτα κρέατος, λαχανικών ή ψαριών με τη βοήθεια ενός φούρνου, αν και είναι ευχάριστο, αλλά δεν στερείται κάποιων μειονεκτημάτων. Ο καπνός εξαπλώνεται γύρω από τη γειτονιά και οι μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες μπορούν να περιπλέξουν σημαντικά τη διαδικασία. Για να αποφύγετε όλα αυτά τα προβλήματα και να πάρετε από το τηγάνισμα της απόλαυσης kebab shish, χρησιμοποιήστε την κουκούλα για τη σχάρα μπάρμπεκιου. Αυτό το δομικό στοιχείο βρίσκεται πάνω από τον κλίβανο και χρησιμεύει ως καμινάδα.

Αρχή της λειτουργίας και του σκοπού

Η έξοδος καπνού πάνω από το μπάρμπεκιου έχει σχεδιαστεί για δύο κύριες λειτουργίες.

 1. Εκκένωση πτητικών προϊόντων από καύση καυσίμων και καπνών από το φαγητό που παρασκευάζεται. Η ομπρέλα για την εξόρυξη πάνω σε ένα τέτοιο φούρνο είναι μια καμινάδα, η δράση της οποίας βασίζεται στη δημιουργία της απαραίτητης ώσης σε αυτήν, παρόμοια με τους φούρνους ψησταριάς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όταν δημιουργούνται οι απαραίτητες συνθήκες για την καύση υψηλής έντασης, η θερμοκρασία του θερμού καπνού γίνεται τέτοια ώστε, που είναι ελαφρύτερο από τον αέρα, βγαίνει προς τα πάνω. Με την παρουσία μιας κουκούλας, αυτός ο καπνός έλκεται μέσα του, χωρίς να έχει χρόνο να διαλυθεί, και απελευθερώνεται από το σωλήνα μόνο στο τέλος της καμινάδας. Τέτοιες χρήσιμες λειτουργίες της συσκευής ανακουφίζουν τους ιδιοκτήτες της από δυσάρεστες πτητικές ενώσεις.
 2. Εκτός από το γεγονός ότι ο κύριος σκοπός της ομπρέλας είναι η απομάκρυνση του καπνού, δεύτερη λειτουργία του μπορεί να ονομάζεται η ικανότητα αυτού του στοιχείου στο καταφύγιο από τη βροχή ο τόπος όπου η διαδικασία μαγειρέματος. Το γεγονός είναι ότι το κιβώτιο καπνού, που είναι μια επεκτεινόμενη κατασκευή, καλύπτει ολόκληρο το φούρνο. Κατά κανόνα, ένα τέτοιο ρόλο διαδραματίζει ένα υπόστεγο ή ένα κιόσκι, η οποία βρίσκεται κάτω από το roaster, αλλά η παρουσία του καλύμματος καθιστά δυνατόν να το χρησιμοποιήσετε ως κάτω από τη στέγη και στην ανοικτή περιοχή.

Σχεδιασμός της κουκούλας

Ομπρέλα για την αφαίρεση και την άντληση καπνού από το μπρελόκ είναι απλή σχεδίαση. Για να συμμορφωθείτε με όλες τις απαραίτητες αναλογίες όταν παράγεται από τον εαυτό του, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα προκατασκευασμένο σχέδιο του προϊόντος. Μια τέτοια ομπρέλα αποτελείται από τα ακόλουθα μέρη:

 • καπνό-καπνό, γνωστό και ως παγίδα καπνού.
 • καμινάδα με τη μορφή σωλήνα ·
 • ομπρέλα.

Ο συλλέκτης καυσαερίων χρησιμεύει για τη συλλογή όλων των πτητικών ενώσεων από τη ζώνη τηγανίσματος σε μία στενότερη δίοδο. Η γεωμετρία αυτού του στοιχείου είναι μια κολοβωμένη πυραμίδα, οι τέσσερις όψεις της οποίας είναι κωνικές στην κορυφή. Ένας τέτοιος σχεδιασμός παρέχεται για ακίδες ορθογωνικής ή τετραγωνικής διατομής. Για ένα φούρνο με στρογγυλό φούρνο, ο καπνιστής κατασκευάζεται με τη μορφή κώνου.

Ο σωλήνας καπνοδόχου έχει σχεδιαστεί για να ανυψώνει τον συγκεντρωμένο καπνό στο απαιτούμενο ύψος περίπου τριών μέτρων από το επίπεδο του εδάφους. Είναι απαραίτητο ο καπνός να ανέβαινε πάνω από την ανθρώπινη ανάπτυξη και να μην πέσει κάτω από τον καιρό. Το σχήμα της καμινάδας εξαρτάται επίσης από τον τύπο του χωματεριού. Για ένα ακροφύσιο πυραμιδοειδούς σχήματος, θα έχει ορθογώνια διατομή και για ένα κωνικό ακροφύσιο ένα στρογγυλό τμήμα. Η βασική απαίτηση κατά τη συναρμολόγηση αυτών των εξαρτημάτων είναι η - ερμητική τους σύνδεση.

Η ομπρέλα είναι η μικρότερη σε μέγεθος, αλλά από τη λειτουργία είναι πολύ σημαντική. Βρίσκεται σε υψόμετρο 10-20 cm πάνω από το σωλήνα, το τμήμα αυτό έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει την καμινάδα από τις βροχοπτώσεις χωρίς να παρεμβαίνει στην εκκένωση του καπνού.

Υλικά κατασκευής

Η επιλογή αυτού του υλικού οφείλεται στα δομικά χαρακτηριστικά του ίδιου του φούρνου. Εάν η μπρουζ είναι κατασκευασμένη από τούβλα, τότε η κουκούλα μπορεί να κατασκευαστεί είτε από μέταλλο είτε από τούβλα. Η διαφορά μεταξύ αυτών των υλικών είναι η αντοχή και η ακαμψία τους. Η μηχανική αντοχή του τοιχοποιίας θα είναι σημαντικά υψηλότερη από αυτή της μεταλλικής δομής. Αυτό δίνει ένα ορισμένο πλεονέκτημα στη διαδικασία της εκμετάλλευσης, επειδή η δομή τούβλου είναι πιο ανθεκτική σε τυχαίες διαταραχές ή έντονες ανέμους ανέμου, είναι πολύ πιο ανθεκτική στις παραμορφώσεις.

Μια κουκούλα εξάτμισης από τούβλα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. ανθεκτικό και μπορεί να παραμορφωθεί κάτω από τον ήλιο σε αέρα υψηλής θερμοκρασίας ή το χειμώνα διάβρωση των μετάλλων - με τα αρνητικά, όμως, η ομπρέλα χάλυβα πολύ πιο γρήγορα και πιο εύκολο να κάνουν τα χέρια τους πάνω από το σχέδιο του φύλλου χάλυβα απαιτούμενο μέγεθος. Όταν κατασκευάζεται, δεν είναι απαραίτητο να παρασκευαστούν κονιάματα και τούβλα τοιχοποιίας. Επιπλέον, η παραγωγή του με κόστος κόστους είναι πολύ φθηνότερη.

Για την κατασκευή σχεδίου από φύλλο χάλυβα, συνιστάται η χρήση ανοξείδωτου χάλυβα ή λαμαρίνας εφοδιασμένου με προστατευτική επικάλυψη. Ένα ενιαίο φύλλο, το πάχος του οποίου πρέπει να είναι της τάξης των 2-3 mm, θα πρέπει να σημειώνεται σύμφωνα με ένα σχέδιο που έχει ήδη σχεδιαστεί. Τα κενά για τους συλλέκτες, τους σωλήνες και τα στοιχεία ομπρέλας κόβονται χωριστά. Μετά την κάμψη τα κομμένα τμήματα με τη μορφή των ραφών συγκολλούνται ή στερεώνονται με πριτσίνια ή μάνδαλα.

Όσον αφορά την ίδια λειτουργικότητα, όπως η ομπρέλα από χάλυβα και το τούβλο, σχεδόν δεν διαφέρουν ο ένας από τον άλλο, με την ίδια επιτυχία να αντιμετωπίζει το καθήκον της αφαίρεσης καπνού.

Η τοποθέτηση της ομπρέλας πάνω από τη λεκάνη γίνεται:

 1. Εγκατάσταση σε ράφια στο έδαφος. Οι ράβδοι μπορούν να είναι χαλύβδινες γωνίες ή τμήματα σωλήνων, οι οποίες συγκολλούνται στις γωνίες της καπνοδόχου, εκσκαφέρονται στο έδαφος και σκυροδένονται. Μια τέτοια κατασκευή είναι ακίνητη.
 2. Για φορητές οθόνες οροφής μπορεί να τοποθετηθεί ομπρέλα στο ίδιο το μπρελόκ ή στην οροφή του κιόσκι μέσω καλωδίων ή αλυσίδων.