Ηχομόνωση των αεραγωγών

Πολύ συχνά το πρόβλημα είναι η παρουσία του θορύβου βάθους προκύπτει λόγω εσφαλμένου υπολογισμού της παραγόμενης ακουστικής και αρχικά ελλιπείς ή ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με τη δυνατότητα επιλογής εξοπλισμού. Ο θόρυβος μπορεί να εξαπλωθεί λόγω κραδασμών, η πηγή των οποίων είναι τα λεπτά τοιχώματα των αεραγωγών. Το επίπεδο αυτού του θορύβου σχετίζεται άμεσα με την ταχύτητα ροής του αέρα, τις διαστάσεις της διατομής του αγωγού και την παρουσία στενών τμημάτων και στοιχείων περιστροφής της δομής.

Ηχομόνωση των αεραγωγών - πολύπλοκο μέτρο

Εξάλειψη εξωτερικούς ήχους χρησιμοποιώντας μόνο ακουστική ανώτατο όριο δεν είναι δυνατόν, δεδομένου ότι περιέχουν ένα μεγάλο αριθμό των κενών και των ανοιγμάτων στήριξης. Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε εκ των προτέρων ακουστικές μετρήσεις διαφορετικού θορύβου συχνότητας. Τέτοιες μετρήσεις μας επιτρέπουν να προσδιορίσουμε τις υπόνοιες πηγών θορύβου και να καθορίσουμε σε ποιο βαθμό η κανονική στάθμη ηχητικής πίεσης ξεπεράστηκε.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι η επένδυση του συστήματος αεραγωγών με ειδικό ηχομονωτικό υλικό με τακάκια απόσβεσης. Για να αγοράσετε υλικά υψηλής ποιότητας που έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, είναι δυνατό στην εταιρεία "Kvarta Plast" σε προσιτή τιμή. Το ηχομονωτικό υλικό μπορεί να εφαρμοστεί πολύ εύκολα στην μεταλλική επιφάνεια του αγωγού με κόλλα ή να τυλίξει τη δομή και να στερεώσει το υλικό να επικαλύπτεται μηχανικά.

Επιλογή υλικού για ηχομόνωση των αγωγών αέρα

Σε περίπτωση που ο δείκτης ηχητικής πίεσης είναι ήδη γνωστός, τότε το υλικό μπορεί να επιλεγεί αποκλειστικά ενόψει της αποτελεσματικότητάς του. Κατά την τοποθέτηση του επικαλυπτόμενου υλικού, συνιστάται η προεπεξεργασία του στρώματος μαλακού αφρού. Το μέγιστο αποτέλεσμα από την ηχομόνωση επιτυγχάνεται όταν καλύπτεται ολόκληρο το σύστημα εξαερισμού. Ταυτόχρονα, οι ακουστικές γέφυρες πρέπει να αποφεύγονται μέσω οπών χωρίς οπές. Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει επίσης οι σύνδεσμοι και η στεγανοποίηση των ανοιγμάτων τοιχώματος με ερμητικά μέσα.

Πιθανά σφάλματα στη θωράκιση των αγωγών αέρα

Πότε θωράκιση των αεραγωγών Συχνά υπάρχουν διάφορα προβλήματα, τα οποία οδηγούν στα ακόλουθα σφάλματα:

 • αδυναμία εγκατάστασης στη ζώνη ανακύκλωσης αέρα. Είναι σημαντικό, χάρη στην επανακυκλοφορία, να μειωθεί σημαντικά η κατανάλωση ενέργειας, καθώς δεν θα ζεσταθεί ολόκληρη η ροή του αέρα.
 • την εφαρμογή ενός συστήματος αεραγωγών σε παρακείμενους χώρους, στα οποία απαιτείται υψηλότερη απαίτηση για μόνωση από θόρυβο ·
 • Εγκατάσταση ενός εσφαλμένου συστήματος αγωγών με μικρή διάμετρο.

Η πιο κοινή λύση στο πρόβλημα στην πράξη είναι η κόλληση του αεραγωγού και των μονάδων με υλικό απόσβεσης ηχομόνωσης K-FONIK ST GK 072 (12mm).

Το υλικό K-FONIK ST GK είναι καλά κολλημένο σε μεταλλικές επιφάνειες με κόλλα K-414 ή είναι τυλιγμένο και μηχανικά στερεωμένο. Ως αποτέλεσμα, σχηματίζεται μονωτικό κουκούλι. Σύμφωνα με τα ερευνητικά αποτελέσματα του Ερευνητικού Ινστιτούτου Φυσικής Κτιρίων RAASN, η αποτελεσματικότητα ενός στρώματος θορύβου K-FONIK ST GK 072 είναι από 7 έως 15 dBA, ανάλογα με το φάσμα του θορύβου.

Μόνωση για αεραγωγούς - εξουδετερώνει τον ήχο και το θόρυβο

Αν είναι γνωστή η στάθμη ηχητικής πίεσης θόρυβο αέρα στις ταινίες οκτάβας, καθώς και στην διατομή του αγωγού, μπορείτε να επιλέξετε το υλικό για ηχομόνωση, ανάλογα με την αποτελεσματικότητά του.
Δοκιμές του εργαστηρίου Εργαστηρίου Φυσικής Κτιρίων "Προστασία από τον θόρυβο του εξοπλισμού εξαερισμού και μηχανικής επεξεργασίας"

Εξωτερική επένδυση

Επίπεδα ηχητικής πίεσης, dB, σε ζώνες οκτάβας, Hz

Είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί ηχομόνωση των αεραγωγών;

Η μόνωση θορύβου των αγωγών εξαερισμού είναι εξαιρετικά απαραίτητη, επειδή ο εξαερισμός αποτελεί βασική και σοβαρή πηγή σταθερού θορύβου. Το buzz του ανεμιστήρα, ο ουρλιαχτός του αέρα, ο δονητικός βόμβος - όλα αυτά είναι πολύ πιο ευερέθιστα από τους ήχους της σειρήνας συναγερμού ή ακόμα και από τη δυνατή μουσική.

Ένα υψηλό επίπεδο θορύβου αερισμού και κλιματισμού προκαλεί ερεθισμό και οδηγεί σε μείωση της οξύτητας της ακοής

Κάποιος πάσχει από αϋπνία, κάποιος μπορεί να έχει ασταθή πίεση, σε κάποιον που ο θόρυβος αυτός επηρεάζει τη γενική κατάσταση του σώματος. Ως εκ τούτου, για την παροχή αξιόπιστης μόνωσης θορύβου των μέσων αερισμού για να ασφαλίσετε τον εαυτό σας και εκείνους που ζουν στο σπίτι από τον ερεθισμό.

Πηγή θορύβου

Οι θόρυβοι, οι οποίοι είναι δυνατοί με τη λειτουργία του εξαερισμού, έχουν διαφορετικό χαρακτήρα και προέλευση. Μεταξύ όλων των τύπων θορύβου μπορούν να χωριστούν σε τρεις κύριους τύπους:

 • Θόρυβος αέρα. Οι ροές αέρα που διέρχονται από τους αγωγούς εξαερισμού κάνουν αυτό με διαφορετικές ταχύτητες. Αλλά δεδομένου ότι αυτό συμβαίνει βίαια, η ταχύτητα της διέλευσης του αέρα είναι επίσης σημαντική. Ένας τέτοιος θόρυβος του αέρα είναι πάντα αναπόφευκτος, αλλά το επίπεδό του μπορεί να μειωθεί, αν και ασήμαντο.
 • Θόρυβος κραδασμών. Αν τα τμήματα εξαερισμού δεν είναι σταθερά στερεωμένα, τότε ο θόρυβος είναι υποχρεωτική συνέπεια. Η κακή ποιότητα εγκατάστασης του συστήματος θα οδηγήσει στο γεγονός ότι στους τοίχους των ατράκτων αερισμού θα υπάρξει μια ενοχλητική θόλωση δόνησης. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε χώρους όπου οι οπαδοί είναι σταθεροί.
 • Δημιουργία θορύβου. Αυτός ο τύπος θορύβου συμβαίνει όταν το σύστημα εξαερισμού έχει σύνθετες περιστροφές ή, για παράδειγμα, ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Η αναταραχή ενός μικρού τύπου δημιουργεί θόρυβο με χαρακτηριστικό ήχο, συχνά ή ακόμα και πάντα πολύ ερεθιστικό.

Παραβιάσεις ηχομόνωσης δεν είναι δύσκολο να αισθάνονται, είναι πολύ πιο δύσκολο να εξαλειφθούν

Τα πιο συχνά σφάλματα κατά την εγκατάσταση

Ο μέγιστος αριθμός σφαλμάτων που οφείλονται στον θόρυβο οφείλεται σε λανθασμένο σχεδιασμό του συστήματος εξαερισμού. Κατά συνέπεια, ο θόρυβος μπορεί να αποφευχθεί. Σε περιπτώσεις όπου αυτό είναι αναπόφευκτο, είναι δυνατόν να επιτευχθεί σημαντική και σημαντική μείωση. Ωστόσο, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν υπάρχει κατ 'αρχήν σιωπηλός αερισμός. Δυστυχώς, ακόμη και ένα ελάχιστο βουητό είναι πάντα παρόν.

Πρόσθετα σφάλματα στο σχεδιασμό και την περαιτέρω εγκατάσταση επιδεινώνουν μόνο την κατάσταση, αλλά μπορούν να αποφευχθούν εάν:

 • Μην χρησιμοποιείτε συστήματα αέρα ανακυκλοφορίας χωρίς εξαεριστήρες αέρα. Για παράδειγμα, αυτό το κοινό σφάλμα υπάρχει όταν χρησιμοποιείται ένας χώρος μεταξύ της ψευδοροφής και της οροφής. Ο αέρας περνάει σε μια αυθαίρετη κατεύθυνση και, κατά κανόνα, επιλέγει τον ευκολότερο τρόπο για τον εαυτό του. Έτσι, εμφανίζεται ανεπιθύμητος θόρυβος.
 • Μην οδηγείτε θορυβώδεις αγωγούς αέρα σε χώρους όπου ο θόρυβος είναι ανεπιθύμητος. Για παράδειγμα, στο στάδιο του σχεδιασμού, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν ακόμη μη οικιστικές εγκαταστάσεις και ότι το σύστημα μπορεί και πρέπει να τεθεί πάνω τους. Ίσως η διόρθωση αυτού του σφάλματος είναι γεμάτη με υψηλό κόστος, αλλά αυτή είναι μια διέξοδος από την κατάσταση. Σε περίπτωση που η τοποθέτηση αεραγωγών είναι αδύνατη με άλλο τρόπο, πρέπει να δοθεί προσοχή στη χρήση δομών που μειώνουν τον θόρυβο (διατομή στρογγυλού αγωγού).
 • Προχωρήστε στον αγωγό κατά μήκος του διαδρόμου, ακολουθούμενος από διακλάδωση στην επιθυμητή κατεύθυνση. Αυτό χρησιμοποιείται συχνά σε περιπτώσεις ενός αγωγού με παρακείμενες αίθουσες.
 • Εφαρμόστε απομόνωση κραδασμών. Ο θόρυβος των κραδασμών μπορεί να μειωθεί σημαντικά και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και να εξαλειφθεί τελείως, εάν γίνει σωστή απομόνωση των δονήσεων. Οι εναλλασσόμενοι άκαμπτοι και εύκαμπτοι αγωγοί αέρα συμβάλλουν στην εξαφάνιση της δόνησης - ο ήχος «χαθεί» στο δρόμο.
 • Ελέγξτε την παροχή αέρα στο σύστημα. Είναι απαραίτητος ο υπολογισμός της ποσότητας αέρα που διέρχεται από τα κανάλια. Με βάση τα ληφθέντα δεδομένα και την εφαρμογή της σωστής διαμέτρου του αγωγού, είναι δυνατό να μειωθεί η ταχύτητα του αέρα και, συνεπώς, να αποφευχθεί ο θόρυβος.

Επιλέγοντας το υλικό για μόνωση με θόρυβο

Για την αποτελεσματική απομόνωση θορύβου δίνεται ένα σημαντικό μέρος στην επιλογή του υλικού. Οι ιδιότητες απορρόφησης ήχου, το κόστος, η ποιότητα και τα χαρακτηριστικά εγκατάστασης αποτελούν σημαντικά κριτήρια που επηρεάζουν την επιλογή ενός υλικού θωράκισης.

Είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στη δομή του υλικού. Για παράδειγμα, συχνά όταν περιβάλλετε τους αεραγωγούς, μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της απώλειας πάχους υλικού απορρόφησης ήχου στις στροφές.

Επιλύστε το πρόβλημα είτε με πρόσθετη απομόνωση σε τέτοια σημεία, γεγονός που οδηγεί σε πρόσθετο κόστος, είτε τη χρήση στρώσεων σε φύλλα. Ένα τέτοιο υλικό έχει μια κάθετη δομή από ίνες, η οποία επηρεάζει θετικά τη χρήση.

Επίσης, πρέπει να προσέχετε όταν χρησιμοποιείτε πολυμερή υλικά. Αυτή η μόνωση θορύβου είναι αρκετά ανεκτή, αλλά "σβήνει" τον εξωτερικό θόρυβο, αλλά συγχρόνως συμβάλλει στην ενίσχυση των κραδασμών σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

Για τη μόνωση χρησιμοποιείται ως πρότυπο φύλλο Izolon, και αυτοκόλλητο - Izolonteip

Η θωράκιση θορύβου επιτυγχάνεται μόνο σε συνδυασμό θορύβου με το υλικό και το σχήμα του αεραγωγού. Το θέμα αυτό πρέπει να επιλυθεί κατά το σχεδιασμό και το σχεδιασμό. Για παράδειγμα, εάν ο αγωγός είναι εύκαμπτος, τότε ο ίδιος είναι χαμηλός θόρυβος. Οι στρογγυλοί αγωγοί είναι λιγότερο θορυβώδης από τις ορθογώνιες διατομές. Κάνοντας επιλογές, πρέπει να εξετάσετε αυτές τις αποχρώσεις.

Ακουστική άνεση - αυτός είναι ο κύριος απώτερος στόχος μετά την επίτευξη υψηλής απόδοσης εξαερισμού. Η αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού δεν είναι μόνο στον αερισμό του αέρα, αλλά και στην ανίχνευση θορύβου. Για να επιτευχθεί μέγιστο αποτέλεσμα, είναι απαραίτητο να εκτελεστεί ένα σύνολο έργων λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Ηχομόνωση του εξαερισμού: χαρακτηριστικά της συσκευής και μέθοδοι εγκατάστασης

Η μόνωση των αγωγών εξαερισμού είναι απαραίτητη, καθώς ο εξαερισμός είναι μια σοβαρή και σημαντική πηγή σταθερού θορύβου. Αν δεν υπάρχει σωστή ηχομόνωση, μπορείτε να ακούσετε πώς λειτουργεί ο ανεμιστήρας. Αυτός ο θόρυβος μπορεί να οδηγήσει σε αϋπνία, ασταθή πίεση, καθώς και ο θόρυβος έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου - γι 'αυτό που θέλετε να δημιουργήσετε υψηλής ποιότητας εξαερισμού ηχομόνωση, προστατεύοντας τον εαυτό τους και τους ενοίκους του ερεθίσματος.

Πηγές θορύβου

Οι θόρυβοι, οι οποίοι προκαλούνται από την εργασία αερισμού, μπορούν να έχουν διαφορετικούς χαρακτήρες προέλευσης. Μπορούν όλοι να χωριστούν σε διάφορους τύπους, μεταξύ των οποίων:

 • Θόρυβος αέρα. Υπονοεί την κίνηση των ροών αέρος που διέρχονται από τους αγωγούς εξαερισμού. Η ταχύτητα κίνησης ενός τέτοιου αέρα είναι αρκετά υψηλή, εξαιτίας αυτού που συμβαίνει με ένα συγκεκριμένο θόρυβο. Η παρουσία ήχων είναι αναπόφευκτη, αλλά υπάρχει η ευκαιρία να μειωθεί το επίπεδό τους, αν και ασήμαντο.
 • Θόρυβος κραδασμών. Αυτό συμβαίνει σε περίπτωση που τα τμήματα αερισμού δεν είναι σταθερά ασφαλισμένα. Είναι η κακή ποιότητα εγκατάστασης του συστήματος που προκαλεί το δονητικό δονητικό να περάσει μέσα από τα τοιχώματα των φρεατίων εξαερισμού. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη στερέωση των εξαρτημάτων στον τόπο εγκατάστασης των ανεμιστήρων.
 • Δημιουργία τύπου θορύβου. Εμφανίζεται εάν υπάρχουν περίπλοκες στροφές στο σύστημα εξαερισμού. Αυτός ο θόρυβος εμφανίζεται όταν έχουμε να κάνουμε με μια μη τυποποιημένη κατασκευή. Σε αυτή την περίπτωση, αρκετά συχνά γίνεται ένα ισχυρό ερεθιστικό.

Σε κάθε διαμέρισμα, οι θάλαμοι εξαερισμού πρέπει να είναι εγκατεστημένοι σωστά. Ο αγωγοί απορρόφησης και εξαερισμού στο κτίριο κατοικιών μπορούν να τοποθετηθούν μόνοι τους το συντομότερο δυνατό, αν ακολουθήσετε όλες τις υποδείξεις που παρουσιάζονται. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό απαιτεί μόνο μια αυτοκόλλητη ταινία. Η επιτυχημένη εφαρμογή της αποδεικνύεται από τη θετική ανταπόκριση των καταναλωτών.

Σφάλματα κατά την εγκατάσταση

Το μεγαλύτερο μέρος του θορύβου οφείλεται στο γεγονός ότι το σύστημα εξαερισμού δεν έχει εγκατασταθεί σωστά. Κατά συνέπεια, ο θόρυβος μπορεί να αποφευχθεί με σωστή εγκατάσταση. Σε περίπτωση που η εμφάνιση θορύβου είναι αναπόφευκτη, μπορεί να μειωθεί σημαντικά με ηχομόνωση. Αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι δεν υπάρχει εντελώς αθόρυβος αερισμός. Ανεξάρτητα από τα μέτρα, θα υπάρχει πάντα μια ελάχιστη θόλωση.

Ακολουθεί μια λίστα ενεργειών για την αποφυγή σφαλμάτων στο σχεδιασμό και την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού. Χάρη σε αυτά, η πλειοψηφία του προκαλούμενου θορύβου μπορεί να αποφευχθεί.

 • Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε ένα σύστημα ανακυκλοφορίας αέρα χωρίς την παρουσία ορισμένων βρύων. Ένα τέτοιο σφάλμα συνήθως συμβαίνει όταν εμπλέκεται ο χώρος μεταξύ της οροφής και της ψευδοροφής. Σε αυτή την περίπτωση, η κίνηση του αέρα είναι αυθαίρετη, οπότε επιλέγει την πιο βολική ροή για τον εαυτό του - αυτό προκαλεί την εμφάνιση ανεπιθύμητου θορύβου.
 • Δεν είναι απαραίτητο να τοποθετούνται θορυβώδεις αεραγωγοί πάνω από εκείνους τους χώρους όπου ο θόρυβος είναι ανεπιθύμητος. Αυτή η παράμετρος πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά το σχεδιασμό. Το σύστημα εξαερισμού τοποθετείται καλύτερα σε μη οικιστικές εγκαταστάσεις. Η διόρθωση ενός τέτοιου σφάλματος μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλο οικονομικό κόστος, αλλά αυτό είναι μια εξαιρετική διέξοδος από την κατάσταση για την πρόληψη του θορύβου.

Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα να τοποθετήσετε τον εξαερισμό με άλλο τρόπο, τότε αξίζει να προσέξετε τη χρήση ειδικών δομών που μπορούν να μειώσουν το επίπεδο θορύβου.

Τι είναι καλύτερο για τη θωράκιση των αγωγών αερισμού - υλικά ή εξασθενητές ήχου;

Γιατί ο αεραγωγός είναι θορυβώδης;

Η λειτουργία των συστημάτων αερισμού πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική και ποιοτική. Μια από τις σημαντικές πτυχές της λειτουργίας του εξαερισμού - αθόρυβη λειτουργία. Το μήκος των αεραγωγών μπορεί να είναι αρκετά χιλιόμετρα, αλλά ο θόρυβος από τον ανεμιστήρα λειτουργίας ή ο ήχος που παράγεται από τους αγωγούς αέρα στις στροφές ή τις μεταβάσεις μπορεί να μεταδοθεί σε όλο το μήκος. Για τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στα κανάλια, και μερικές φορές σε όλο το κτίριο, αυτός ο θόρυβος γίνεται ενοχλητικός και εξαντλητικός παράγοντας. Είναι αποσπά την προσοχή από την εργασία, σας εμποδίζει να ξεκουραστείτε, δεν σας επιτρέπει να επικεντρωθείτε στην εργασία που κάνετε. Για τη μείωση του θορύβου, οι αεραγωγοί είναι μονωμένοι με ειδικά υλικά και στοιχεία. Ας εξετάσουμε αυτό το ζήτημα με περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι λόγοι για την εμφάνιση του θορύβου είναι αρκετοί

Καθορίστε την αιτία των αεραγωγών θορύβου είναι πολύ σημαντική, αλλά αρκετά δύσκολη. Ίσως η παρουσία όλων των προβλημάτων ταυτόχρονα, η οποία απαιτεί μια επίπονη και μακρά εξέταση των αεραγωγών και του εξοπλισμού λειτουργίας. Παρόλα αυτά, οι ενέργειες αυτές είναι απαραίτητες, καθώς το επίπεδο θορύβου καθορίζεται από τα SNiP και τα υγειονομικά πρότυπα και πρέπει να περιορίζεται σύμφωνα με αυτές τις απαιτήσεις.

Σφάλματα σχεδιασμού μόνωσης θορύβου

Οι κύριοι λόγοι για την εμφάνιση του θορύβου είναι σφάλματα που έγιναν κατά το σχεδιασμό ή την ανακατασκευή του συστήματος αγωγών. Αυτά συνεπάγονται την ασυνέπεια της μόνωσης του θορύβου, η οποία δεν είναι ικανή να ανακουφίσει ένα αυξημένο επίπεδο βουητό από μη σωστά εγκατεστημένο εξοπλισμό. Επιπλέον, κατά τη δημιουργία ενός έργου, η εγκατάσταση ηχομόνωσης συχνά δεν εξετάζεται καθόλου, η οποία έχει τους δικούς της λόγους:


Σημαντικό ποσοστό των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την ανακατασκευή και ανακατασκευή υφιστάμενων κτιρίων. Τα συστήματα εξαερισμού που είναι εγκατεστημένα σε αυτά χωρίζονται σε μέρη ή αποσυναρμολογούνται εν μέρει, έτσι ώστε ο τρόπος σχεδίασης της λειτουργίας τους να αλλάζει τελείως. Υπάρχουν αιχμηρές αλλαγές στην κατεύθυνση, η μετάβαση των καναλιών από το ένα τμήμα στο άλλο, το σχήμα τους αλλάζει. Διάφορα στοιχεία διακόσμησης, ψευδοροφών και άλλων φυσικών συντονιστών εγκαθίστανται, ικανά να ενισχύουν επανειλημμένα το θόρυβο, προηγουμένως διακριτικά.

Συχνά προσπαθούν να μειώσουν το επίπεδο των ήχων αλλάζοντας τη λειτουργία αερισμού. Ο ρυθμός ροής μειώνεται (αυτός ο παράγοντας είναι η κύρια αιτία δημιουργίας θορύβου), μερικοί κλάδοι του συστήματος είναι απενεργοποιημένοι ή επικαλύπτονται. Όλα αυτά τα μέτρα οδηγούν μόνο σε ανεπαρκή αερισμό και πρόωρη αποτυχία του συστήματος καναλιών. Σε αυτά συσσωρεύεται σκόνη και υγρασία, εμφανίζεται μούχλα, αρχίζουν τα τρωκτικά κ.ο.κ.

Μια παρόμοια λύση στο πρόβλημα Δεν είναι αποτελεσματικό και απαράδεκτο. Είναι απαραίτητο να διατηρηθεί ο υπολογισμένος τρόπος λειτουργίας του εξαερισμού, λύνοντας τα προβλήματα με την εμφάνιση εξωτερικών ήχων με την εγκατάσταση συσκευών ηχομόνωσης και υλικών.

Συχνά, το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί μόνο με την αποσυναρμολόγηση υφιστάμενων αγωγών και την εγκατάσταση νέων, μεγαλύτερων. Αυτό είναι δαπανηρό, αλλά ενδέχεται να μην υπάρχουν άλλες επιλογές για την επίλυση του προβλήματος.

Υλικά μόνωσης θορύβου

Η χρήση αυτού ή αυτού του τύπου μόνωσης θα πρέπει να προβλεφθεί στο στάδιο του σχεδιασμού, αλλά αυτό είναι δυνατό μόνο κατά την κατασκευή νέων κτιρίων. Οι χειριστές των παλαιών, επανειλημμένα ανακατασκευασμένων και τροποποιημένων κτιρίων αντιμετωπίζουν συνεχώς τον αερισμό, ο οποίος βρίσκεται σε φθαρμένη ή παραμελημένη κατάσταση. Δεν είναι πάντα δυνατή η πλήρης αντικατάσταση του συστήματος, συχνά Είναι δυνατή η αποφυγή της τροποποίησης των υπαρχόντων αεραγωγών. Τα υπάρχοντα υλικά στην αγορά για μόνωση με θόρυβο μπορούν να αποκλείσουν τους περισσότερους ήχους και κραδασμούς, οδηγώντας το σύστημα σε κανονική λειτουργία.

Για την εξάλειψη του θορύβου συνιστώνται τα ακόλουθα υλικά:

Σιγαστήρες

Εκτός από τα ειδικά υλικά, υπάρχουν και ηχητικά εξασθενητικά στοιχεία - τα στοιχεία του συστήματος αγωγών, τα οποία εγκαθίστανται στη ρήξη του καναλιού και διακόπτουν τα ηχητικά κύματα. Ο σωστά προσαρμοσμένος σιγαστήρας επιτρέπει να σταματήσει η περαιτέρω διάδοση του ήχου μέσω των αγωγών, δεν παρεμποδίζει την κίνηση των ρευμάτων αέρα και δεν φορτώνει το κανάλι με υπερβολική μάζα. Εξωτερικά, μοιάζει με ένα θραύσμα ενός αγωγού αέρα που αποτελείται από πολλά στρώματα ενός απομονωτή θορύβου σε ένα ειδικό περίβλημα.

Ηχομόνωση του εξαερισμού

Αγαπητέ μου, πώς μπορώ να απομονώσω αποτελεσματικά τους αεραγωγούς του συστήματος εξαερισμού;

Ο θορυβώδης θόρυβος είναι διαφορετικός. Αναζητήστε την πηγή θορύβου και την εξουδετερώστε. Χωρίς να ακούτε και να μην γνωρίζετε τι έχετε, είναι απίθανο ότι κάποιος θα βοηθήσει.

Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν την επιβάλω

Εάν ακριβείς αγωγοί αξίζουν ένα buzz λόγω της υψηλής ταχύτητας του αέρα που μεταφέρονται

Alex-23 Το ίδιο το αγωγό υλικό είναι μαλακό υλικό. Στη συνέχεια - κλείστε το κτίριο μέσω του κενού αέρα. Ο θόρυβος σβήνει, αλλά δεν αφαιρείται εντελώς.

Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν την επιβάλω

Kim έγραψε:
Στη συνέχεια - κλείστε το κτίριο μέσω του κενού αέρα.

Παρακαλούμε να μας πείτε λεπτομερέστερα τα παραπάνω.

Alex-23 Και ότι μια τόσο λεπτομερή ανάγκη. Στερέωση του αγωγού στη δομή του κτιρίου - μέσα από ένα μαλακό υλικό, όπως το καουτσούκ
Ο ίδιος ο αγωγός καλύπτεται με ένα μαλακό υλικό, όπως ορυκτοβάμβακα. Αφρώδη κεφαλαφάνη, ΜΑΠ - "μην περάσετε", σχεδόν καμία επίδραση.
Μπορείτε να αφήσετε και σε αυτή την έκδοση, αν το διορισμό του δωματίου επιτρέπει. Ή μπορείτε να κλείσετε τους αεραγωγούς με οποιοδήποτε δομικό υλικό (ξύλο, γυψοσανίδα, κλπ.), Χωρίς να πιέζετε το θερμαντήρα, αλλά αντίθετα, αφήνοντας ένα κενό αέρα.
Αυτό είναι όλο. Δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο.

Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν την επιβάλω

Πολλές ευχαριστίες για τις πληροφορίες.

Alex-23, ο θόρυβος εξαλείφεται κυρίως μειώνοντας την ταχύτητα του αέρα στους αγωγούς, αυξάνοντας την διατομή τους. Εγκατάσταση των εξασθενητών ήχου. Και μετά ο θόρυβος και οι κραδασμοί.
Θόρυβος - καλό - φύλλο K-flex με κολλώδες στρώμα
Κύλινδρος με σπείρωμα

Καλησπέρα!
Έβαλε τον ανεμιστήρα καυσαερίων TDM-200 στην τουαλέτα κατευθείαν μέσα στην οπή, γεμίζοντας το, συνδυάζοντας την ένταξή του με την ένταξη του φωτός..
Και ακόμα, θορυβώδης, bastard..) Το ανώτατο όριο δεν έχει ακόμη οριστεί - μπορεί να mufle το θόρυβο λίγο..
Τι από απλές συμβουλές;

Το tipo57 έγραψε:
Τι από απλές συμβουλές;

Τίποτα δεν θα κάνει θόρυβο. Γιατί. Αναζητήστε μια αναζήτηση, που δεν περιέγραψε κάποτε τα πάντα.

Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν την επιβάλω

Δάσκαλοι, πες μου. Τι υλικό για να τυλίξετε το κουτί εξαερισμού στο μπάνιο;

Μέσω ενός μικρού κλάδου που πηγαίνει στους γείτονες από κάτω, ακούω τις συνομιλίες τους.

Τι είδους υλικό μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη μετάδοση ήχου από αυτό το κουτί; Ίσως στα καταστήματα αυτοκινήτων να δουν τα υλικά που κάνουν ηχομόνωση στα αυτοκίνητα;
Αλλά για μηχανές δεν χρησιμοποιείται μόνο 1 υλικό, αλλά 2-3 στρώματα κατασκευάζονται από διαφορετικά

Και πολλά άλλα: για την απομόνωση των αυτοκινήτων από το θόρυβο, εφαρμόζονται οποιαδήποτε υλικά με βάση άσφαλτο - και εάν είναι δυνατή η εφαρμογή τους σε διαμέρισμα;

Solovey έγραψε:
Τι υλικό για να τυλίξετε το κουτί εξαερισμού στο μπάνιο;

Όλα τα παραπάνω

Solovey έγραψε:
για την ηχομόνωση των αυτοκινήτων, ορισμένα υλικά χρησιμοποιούνται στη βάση άσφαλτος - και μπορούν να εφαρμοστούν μέσα στο διαμέρισμα;

Μπορείτε να τα εφαρμόσετε, αλλά αυτό δεν θα είναι αρκετό, ο εξασθενητής θορύβου του αυτοκινήτου είναι λεπτός. Αν και, ακόμα ο αεραγωγός θα καλυφθεί με γύψο και το κενό αέρα είναι το καλύτερο ηχομονωτικό υλικό.

Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν την επιβάλω

Kim έγραψε:
και το κενό αέρα είναι το καλύτερο ηχομονωτικό υλικό.

Ναι, schazz. Σταθείτε σε διαφορετικές γωνιές του δωματίου με ένα άλλο άτομο - ανάμεσα σε σας μετρητά 5 "το καλύτερο ηχομονωτικό υλικό" - προσπαθήστε να μιλήσετε

Kim έγραψε:
Όλα τα παραπάνω

Λίγο. Λιγότερες ιδιαιτερότητες και τεχνολογία. Εδώ, για παράδειγμα, πάρτε το θόρυβο του αυτοκινήτου: είναι βαμμένο με kaoi υλικό που πηγαίνει πρώτο στρώμα, το οποίο είναι δεύτερο. σε ποια θερμοκρασία θα θερμανθεί.

BV έγραψε:
Και μετά ο θόρυβος και οι κραδασμοί.
Θόρυβος - καλό - φύλλο K-flex με κολλώδες στρώμα
Κύλινδρος με σπείρωμα

Η μόνη πρακτική συμβουλή μόνο από την BV, ακόμη και τότε δεν διευκρίνισε: τι χρειάζεται το πρώτο στρώμα, και τι είναι το δεύτερο (θόρυβος ή δόνηση). Και η τεχνολογία είναι ακατανόητη, κόλλησε, τι; Ή είναι αυτοκόλλητα υλικά.

Solovey έγραψε:
Σταθείτε σε διαφορετικές γωνιές του δωματίου με ένα άλλο άτομο - ανάμεσα σε σας μετρητά 5 "το καλύτερο ηχομονωτικό υλικό" - προσπαθήστε να μιλήσετε

Λοιπόν, αυτός είναι ο Kim. Σας έφαγα.
Όσο περισσότερα στρώματα, τόσο καλύτερα..
Το ηχητικό κύμα χάνει μια μέγιστη ενέργεια στη σύζευξη των στρωμάτων (κατά προτίμηση διαφορετικών υλικών).

Ξεκίνησα τη μελέτη του θορύβου του αυτοκινήτου, αλλά υπάρχει μεγάλη αμφιβολία ότι αυτά τα υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσα στο διαμέρισμα.

Εδώ, για παράδειγμα, για το θόρυβο του υποκείμενου μπορεί να προσφέρει:
-Το Vibroplast M2 (απορροφά τους κραδασμούς)

 • Σύνδεση 4mm (άμεση ηχομόνωση)

Vibroplast - αυτοκόλλητο υλικό, που αποτελείται από ένα κολλώδες στρώμα μαστίχας πάνω στη βάση από καουτσούκ, το οποίο έχει ιδιότητες απορρόφησης κραδασμών, διπλή με λεπτό φύλλο.
Είναι ένα πράγμα να κολλήσετε αυτά τα υλικά σε ένα μηχάνημα και να τα σύρετε αρκετά άλλο στο σπίτι τους.

Και ένα ακόμα πράγμα: για το αυτοκίνητο το υλικό προσπαθεί να το κάνει όσο πιο λεπτό γίνεται, γιατί δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου επιπλέον χώρος, αλλά το ventcorob μπορεί να παχυνθεί με κάτι παχύτερο - μπορεί να είναι καλύτερο και φθηνότερο. Θα προχωρήσω περισσότερο στην αναζήτηση, αλλά προς την κατεύθυνση του βιομηχανικού εξαερισμού

Solovey έγραψε:
Η μόνη πρακτική συμβουλή μόνο από την BV, ακόμη και τότε δεν διευκρίνισε:

Λοιπόν, συγγνώμη που δεν πρόσθεσε: "συμπεριλαμβανομένου του προτεινόμενου U. BV", αποκλείοντας την πρότασή του με "φύλλο K-flex με κολλώδες στρώμα", δεν λειτουργεί ως υλικό απορρόφησης θορύβου. Ελέγχεται από την πρακτική εξαιτίας της βλακείας του πελάτη αλλά για τα χρήματά του. Η δουλειά μας ήταν "ανόητη", αν και πληρώθηκε.
Και το γεγονός ότι έλαβαν "καλές συμβουλές μόνο από την BV" - το ίδιο καλό, ρωτήστε τον "τι και πώς". Και για υγεία και καλή τύχη σε σας. Τι μπορώ να πω.

Ο χρήστης vitex73 έγραψε:
. Σας έφαγα.

Και ποιος με έτρωγε. Είναι σαν να ανεβαίνω σε μένα και να κατεβαίνω. Και πώς και πόσες φορές πρέπει να κάνετε βήματα στην τσουγκράνα - αυτή είναι η δουλειά του καθενός. Έτσι - όλα είναι καλά.
Και εσύ, Uv. vitex73, σαν ένα Malchish των φτωχών (δείτε, ακόμη και γράφοντας ένα όνομα με ένα κεφαλαίο γράμμα το σεβασμό προς εσάς) όπως πάντα έτοιμο να «πετάξει στην αλοιφή για να προσθέσετε στην αλοιφή.»

Ηχομόνωση του αγωγού αερισμού στο διαμέρισμα

Ο θόρυβος που προκύπτει έχει μεγάλο αντίκτυπο στην υγεία και την ευημερία ενός ατόμου. Τέτοια κίνητρα κεντρικό νευρικό σύστημα είναι η αιτία της κόπωσης, μειωμένο επίπεδο ακρόασης, αϋπνία, ευερεθιστότητα και μειωμένη απόδοση πολλών συστημάτων του σώματος.

Η εμφάνιση του θορύβου μπορεί να έχει διάφορες αιτίες. Ο κύριος λόγος για την εμφάνιση και υπέρβαση του επιτρεπόμενου κανόνα ήχων στο δωμάτιο είναι παραβίαση του σχεδιασμού του σχεδίου απομόνωσης του θορύβου.

Κουτί μόνωσης θορύβου στην οροφή

Παρακάτω παρατίθενται οι τιμές του ορίου θορύβου που επηρεάζει θετικά το ανθρώπινο σώμα:

 • από τις 7 π.μ. έως τις 11 μ.μ. η ηχητική στάθμη δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 40 ντεσιμπέλ (dBa). Η μέγιστη τιμή είναι 55 ντεσιμπέλ.
 • (από τις 7 π.μ. έως τις 11 μ.μ.), η στάθμη θορύβου δεν πρέπει να υπερβαίνει την τιμή των 30 ντεσιμπέλ, η μέγιστη επιτρεπόμενη τιμή είναι 45 ντεσιμπέλ.

Αιτίες θορύβου

Η εμφάνιση του θορύβου μπορεί να χωριστεί σε δύο τύπους: εξωτερικό και εσωτερικό.

Τα παρακάτω είναι κοινά αίτια εσωτερικού θορύβου:

 • εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού χωρίς αεραγωγούς.
 • ακατάλληλη σύνδεση του καλύμματος στον εξαερισμό.
 • εγκατάσταση συστημάτων χωρίς εξοπλισμό απομόνωσης με δόνηση;
 • ακατάλληλη εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης.
 • εσωτερικά συστήματα άντλησης, ανελκυστήρες.

Πηγές θορύβου έξω από το κτίριο μπορεί να είναι αστικές μεταφορές, κατασκευαστικές εργασίες, βιομηχανική παραγωγή, διαφημιστικές εγκαταστάσεις ήχου.

Κύριες παράμετροι του αγωγού εξαερισμού

Παρακάτω παρατίθενται οι κύριοι δείκτες των αεραγωγών:

 • απόδοσης ·
 • σχήμα τομής.
 • διάμετρος του τμήματος.
 • υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το κιβώτιο.

Τομή τμήματος του αγωγού

Οι αγωγοί εξαερισμού κατασκευάζονται με στρογγυλή ή τετράγωνη (ορθογώνια) διαμόρφωση.

Τα σχήματα στρογγυλής διατομής έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • υψηλό επίπεδο, σε σύγκριση με την ορθογώνια, ικανότητα να περάσει ο αέρας.
 • ελάχιστο επίπεδο θορύβου ·
 • διαδικασία ελαφρύτερου καθαρισμού.
 • Λόγω της μεγαλύτερης χωρητικότητας, συνιστάται να χρησιμοποιείτε ανεμιστήρες χαμηλής ισχύος.

Οι σωλήνες ορθογώνιας διατομής είναι πολύ δημοφιλείς.

Το κύριο πλεονέκτημα των ορθογώνιων σωλήνων είναι η ευελιξία τους. Φαίνονται κερδοφόρα σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο και, αν χρειαστεί, μπορούν εύκολα να κρυφτούν κάτω από ειδικές κατασκευές.

Μειονεκτήματα της κατασκευής ενός ορθογωνίου τμήματος:

 • λόγω της παρουσίας γωνιών, δημιουργείται αντίσταση στην κίνηση του αέρα.
 • αύξηση του επιπέδου θορύβου ·
 • εγκατάσταση πιο ισχυρού και δαπανηρού εξοπλισμού εξαερισμού.

Τύποι υλικών για αγωγούς εξαερισμού

Οι στάνταρ σωλήνες για παροχή αέρα είναι κατασκευασμένοι από πλαστικό και ανοξείδωτο χάλυβα.

Οι πλαστικοί σωλήνες δεν είναι επιρρεπείς σε παραμόρφωση και έχουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι των αναλογιών του χάλυβα:

 • Μην φοβάστε βιολογικούς παράγοντες, όπως διάβρωση,
 • έχουν σχετικά μικρή μάζα και είναι εύκολο να εγκατασταθούν.
 • διαθεσιμότητα διαφόρων στοιχείων.
 • σχετικά φθηνό κόστος.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι πλαστικοί αγωγοί είναι επιρρεπείς στη φωτιά, επομένως πρέπει να εγκατασταθούν μακριά από εύφλεκτες ουσίες!

Τα πλαστικά κουτιά έχουν ορθογώνιο και κυκλικό σχήμα. Οι τυπικές στρογγυλές διαμέτρους είναι 10cm. 12,5 cm και 15 cm. Τα ορθογώνια τμήματα παρουσιάζονται σε μεγέθη 11 × 5,5 12 × 6 ή 20,4 × 6

Τα πιο μαζικά κουτιά εξαερισμού είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα ή γαλβανισμένο χάλυβα.

Τέτοια υλικά δεν είναι επιρρεπή σε οξείδωση και έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • εύκολο στην εγκατάσταση?
 • όχι έδαφος αναπαραγωγής διαφόρων μικροοργανισμών.

Το κύριο μειονέκτημα αυτού του υλικού είναι το κόστος του και μια μικρή επιλογή εξαρτημάτων.

Τύποι πλαστικών σωλήνων εξαερισμού

Οι μέθοδοι μείωσης θορύβου και τα χαρακτηριστικά τους

Όταν μειώνεται το επίπεδο θορύβου, είναι απαραίτητο να εξοπλιστούν τα συστήματα παραγωγής ήχου με ειδικά μονωτικά υλικά:

 • φυσικά υλικά από ινώδη δομή.
 • πάνελ που απορροφούν τον ήχο.
 • πεπλατυσμένες πλάκες.

Κατά την επιλογή ενός μονωτικού υλικού, είναι απαραίτητο να καθοριστεί το πεδίο εφαρμογής και το σύστημα στο οποίο θα εφαρμοστεί αυτή η μόνωση. Για παράδειγμα, χρησιμοποιείται ένα ορυκτό μαλλί για τη μόνωση των αγωγών που δεν είναι επιρρεπείς στη φωτιά. Τα υλικά με βάση το πολυμερές τοποθετούνται σε σωλήνες εξαερισμού.

Η ποιότητα των μονωτικών υλικών καθορίζεται βάσει των παραμέτρων αυτών:

 • υπεροχή των φυσικών συστατικών.
 • ανθεκτικότητα σε βιολογικούς οργανισμούς ·
 • υψηλό επίπεδο παραγωγικότητας.

Κατά την απομόνωση του κουτιού εξαερισμού χρησιμοποιείται επίσης μόνωση με βάση το λάστιχο.

Χαρακτηριστικά της τοποθέτησης ηχομόνωσης σε έναν αγωγό εξαερισμού

Πριν από την εκτέλεση των εργασιών για τη μείωση του επιπέδου του ήχου, είναι απαραίτητο να προετοιμάσει υλικά για την εγκατάσταση της ηχομόνωσης:

 • μονωτικό ελαστικό υλικό.
 • κόλλα ακρυλικό?
 • σπάτουλα?
 • μαχαίρι?
 • αφρό πολυαιθυλενίου.
 • βούρτσα, βούρτσα.

Εάν τα μονωτικά υλικά έχουν αυτοκόλλητο στρώμα, τότε θα είναι αρκετό να τοποθετηθεί μόνωση.

Είναι σημαντικό να τελειώσετε έτσι ώστε ολόκληρη η επιφάνεια του αγωγού να είναι απομονωμένη και να μην υπάρχουν λεγόμενες φαλακρές περιοχές. Για να γίνει αυτό, βάλτε επίσης το υλικό για θόρυβο μόνωσης lapped!

Προετοιμασία υλικού ηχομόνωσης

Πριν από τη διαδικασία της μόνωσης του θορύβου είναι απαραίτητο να καθοριστεί το πάχος του υλικού, εξαρτάται άμεσα από την ένταση της παροχής αέρα και το σχήμα του κιβωτίου. Στάδια ηχομόνωσης

Για αποτελεσματική απομόνωση είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε ένα είδος φακέλου καταστολής θορύβου. Οι εργασίες θα πρέπει να εκτελούνται με την ακόλουθη σειρά:

 • Προκαθαρίστε την επιφάνεια της δομής εξαερισμού από ξένη σκόνη και ακαθαρσίες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα κατασκευής με σκληρό σωρό.
 • Ετοιμάστε υλικό για την καταστολή θορύβου απαιτούμενο πάχος από τρία έως εννέα millimetrov.V αυτή την περίπτωση ένας αφρός, ο οποίος χρησιμοποιείται στις σύγχρονες κατασκευές ως υλικό για τη μείωση του θορύβου, και επίσης προστατεύει την κατασκευή από τις επιπτώσεις της επαφής με την υγρασία και την εμφάνιση της συμπύκνωσης.
 • Κόλλησε με αυτή την επιφάνεια υλικού με ανομοιόμορφη διαμόρφωση (γωνίες, γωνίες, αυλάκια).
 • Το προστατευτικό υλικό πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε η αντανακλαστική πλευρά να "βλέπει" προς τα έξω.
 • Συνδέστε τον ιστό μονωτικού υλικού. Αντιμετωπίστε τις αρθρώσεις και τις ραφές με μεταλλική ταινία. Θα σταθεροποιήσει με ακρίβεια τις άκρες της λεπίδας και θα τις διατηρήσει σε λειτουργία.
 • Χρησιμοποιήστε ειδικά υλικά που τοποθετούνται κάτω από το μονωτικό φύλλο και έτσι αυξήστε την απόδοση της μονωτικής δομής.

Ποια υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του θορύβου

Η διαδικασία της μόνωσης του θορύβου είναι αρκετά απλή για να εκτελέσει, επομένως αυτό το έργο μπορεί να γίνει μόνο του. Για τη μόνωση είναι κατάλληλα τα ακόλουθα υλικά:

 • Πλάκες, οι οποίες περιλαμβάνουν ορυκτοβάμβακα και υαλοβάμβακα.
 • πλάκες για απορρόφηση ήχου. Παράγονται από πολυμερή υλικά και καουτσούκ.
 • υλικά που περιέχουν συνδετικά υλικά από οργανικές ίνες.

Εγκατάσταση αγωγών εξαερισμού

Η πλαστική μέθοδος μόνωσης του αεραγωγού είναι η πιο βολική και στοιχειώδης. Δυστυχώς, ένα υλικό όπως το πλαστικό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις περιπτώσεις. Για παράδειγμα, πλαστικό, δεν μπορεί να αντέξει το βάρος των κεραμικών πλακιδίων, έτσι η χρήση αυτού του υλικού δεν συνιστάται σε δωμάτια με πλακάκια από τούβλα (κουζίνα, μπάνιο).

Στην περίπτωση αυτή, είναι δυνατή η κατασκευή ενός μονωτικού κιβωτίου από γυψοσανίδες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κυματοειδή κατασκευή ως αεραγωγό. Αυτός ο σχεδιασμός εξασφαλίζει τη βέλτιστη σφράγιση.

Εγκατάσταση κιβωτίου αερισμού

Χρήση εγκαταστάσεων καναλιών για καταστολή θορύβου

Για να μειώσετε το θόρυβο στους αγωγούς εξαερισμού, χρησιμοποιήστε ειδικό εξοπλισμό - εξασθενητές ήχου καναλιού. Αυτές οι συσκευές είναι εγκατεστημένες πίσω από την πηγή θορύβου. Για να εκτελέσετε ένα τέτοιο ρομπότ, χρειάζεστε τα ακόλουθα εργαλεία:

 • σιγαστήρες για κανάλια.
 • σφιγκτήρα με βίδες και φλάντζα αυτοεξόλλησης.
 • κινούμενο ένθετο.
 • ταινία από ενισχυμένο χάλυβα (αλουμίνιο)
 • ειδικό φύλλο?
 • C-προφίλ.

Για την απομόνωση του ήχου χρησιμοποιούνται αποσβεστήρες σωληνοειδούς και ελασματοειδούς μορφής. Για την αύξηση της απόδοσης, μονωτικά υλικά καναλιών εγκαθίστανται στις πλευρές της δομής δημιουργώντας θόρυβο.

Ο τύπος μόνωσης από πηχάκι είναι διακοσμημένος με τη βοήθεια μικροσκοπικών υλικών ή υλικών μόνωσης. Η δομή αυτής της συσκευής μοιάζει με τη δομή των κυττάρων που καλύπτονται με πλαστικό. Αυτοί οι σιγαστήρες χρησιμοποιούνται για αγωγούς μεγάλης διαμέτρου.

Οι σωληνωτοί σιγαστήρες είναι κατασκευασμένοι κυρίως από γυαλί, καθώς και ορυκτοβάμβακα. Η απόδοση αυτού του υλικού απόσβεσης θορύβου εξαρτάται από το μέγεθος του κύτους και του σιγαστήρα.

Ηχομόνωση της κουκούλας

Ο μεγαλύτερος αριθμός δομών αερισμού βρίσκεται στην κουζίνα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε αυτό το δωμάτιο υπάρχει ο μεγαλύτερος αριθμός διαδικασιών που σχετίζονται με την εξάτμιση και την εμφάνιση των οσμών.

Για μια άνετη διαμονή στην κουζίνα, ο καθαρισμός του αέρα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον δέκα φορές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το επίπεδο θορύβου στην κουζίνα μπορεί να υπερβαίνει τις οριακές τιμές. Ο σχεδιασμός των κουκούλες περιλαμβάνει την εγκατάσταση ειδικού εξοπλισμού, ο οποίος μειώνει το επίπεδο θορύβου. Ως εκ τούτου, τα μέτρα απομόνωσης θορύβου δεν εκτελούνται για καυσαέρια, αλλά για τον αεραγωγό που είναι συνδεδεμένος με αυτό.

Κατά τη διαδικασία δημιουργίας δομής για αγωγό αέρα με θόρυβο, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα υλικά:

 • γυψοσανίδα?
 • μεταλλικό πλαίσιο για γυψοσανίδα?
 • διατρητής;
 • κατσαβίδι?
 • ένα μαχαίρι κατασκευής ή ψαλίδι για εργασία με μεταλλικό καμβά?
 • αυτο-κοχλίες βίδες, πείροι.

Στάδια απόδοσης εργασίας:

 • Πριν ξεκινήσετε, θα πρέπει να σημειώσετε εκ των προτέρων τη θέση στην οροφή και στον τοίχο.
 • Χρησιμοποιώντας πείρους, τοποθετήστε το προφίλ της γυψοσανίδας.
 • Προετοιμάστε κάθετα ράφια από προφίλ. Το μήκος τέτοιων ράβδων συμπίπτει με το μήκος της κατακόρυφης διάστασης του κουτιού εξαέρωσης.
 • Συνδέστε τα ράφια με την περίμετρο του μελλοντικού σχεδίου.
 • Τοποθετήστε το κάτω μέρος της μονάδας αερισμού.
 • Στη μέση της κατασκευής, τοποθετήστε το κυματοειδές σωλήνα.
 • Προετοιμάστε τα υπόλοιπα μέρη της γυψοσανίδας και τοποθετήστε τα χρησιμοποιώντας βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες και διάτρητο. Η συνιστώμενη απόσταση των βιδών είναι 15 εκατοστά.
Κουτί μόνωσης θορύβου με γυψοσανίδα

Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι ο σχεδιασμός του κιβωτίου παροχής αέρα πρέπει να έχει τη σωστή ομοιόμορφη διάταξη, οπότε η οριζόντια και κάθετη πλευρά του κιβωτίου πρέπει να ρυθμιστεί χρησιμοποιώντας το επίπεδο!

Κατά τη διάρκεια του αγώνα κατά του υψηλού επιπέδου δημιουργίας ήχου κατά τη λειτουργία του εξαερισμού, οι κατασκευαστές σύγχρονων τεχνολογιών ανέπτυξαν δύο τρόπους επίλυσης του προβλήματος. Το πρώτο, πιο δαπανηρό είναι να αλλάξει και να ενισχυθεί ο εξαερισμός στο διαμέρισμα.

Στις κατασκευαστικές αγορές υπάρχουν σωλήνες με μόνωση. Χάρη σε αυτές και την αύξηση της απόδοσης, λόγω της διακλάδωσης των σωλήνων, το επίπεδο θορύβου θα ελαχιστοποιηθεί.

Η αρχή της δεύτερης μεθόδου είναι η διάγνωση του διαθέσιμου εξαερισμού. Περιλαμβάνει τους σωλήνες καθαρισμού από τη βρωμιά και την εγκατάσταση ενός συμπυκνωμένου συστήματος που θα χρησιμεύσει ως ένα είδος φίλτρου. Ο αποτελεσματικός καθαρισμός του εξαερισμού θα έχει ως αποτέλεσμα την πρόσθετη μόνωση της δομής εξαερισμού.

Βίντεο: κουτιά εξαερισμού με ηχομόνωση

Αυτές οι διαδικασίες θα εξασφαλίσουν το μέγιστο επίπεδο θορύβου και έτσι θα εγγυηθούν την άνετη ύπαρξη των ενοικιαστών του διαμερίσματος.

Δημοφιλείς μέθοδοι ηχομόνωσης για τον αερισμό

Τα συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού εγκαθίστανται για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των διαμερισμάτων, των κατοικιών και της παραγωγής. Αλλά υπάρχει ένα μειονέκτημα για το νόμισμα. Το μη εγκατεστημένο σύστημα σε λειτουργία δημιουργεί θόρυβο που υπερβαίνει το επιτρεπόμενο όριο. Αυτό προκαλεί κόπωση του σώματος, δημιουργεί δυσφορία, μπορεί να προκαλέσει κώφωση. Ειδικές τεχνολογίες μπορούν να αποτρέψουν αυτές τις αρνητικές συνέπειες. Με τη βοήθειά τους, πραγματοποιείται μόνωση του αερισμού. Μιλώντας για την αποτελεσματικότητα των συστημάτων ανταλλαγής αέρα, εννοούμε όχι μόνο τη συμμόρφωση των χαρακτηριστικών του διαβατηρίου του εξοπλισμού με τις λειτουργικές παραμέτρους, αλλά και την εκτίμηση του πόσο σιωπηλά συμπεριφέρεται στο έργο.

Ποιοι θόρυβοι μας εμποδίζουν να ζούμε

Οι ήχοι που επηρεάζουν το αυτί και το νευρικό σύστημα ενός ατόμου είναι διαφορετικής φύσης. Το φάσμα των ηχητικών ταλαντώσεων που διεισδύουν μέσα από τον τοίχο από τους γείτονες διαφέρει από τον αεραγωγό εξαερισμού. Οι διαφορετικές αιτίες θορύβου στα συστήματα ανταλλαγής αέρα χωρίζουν τους τύπους:

 • Ο αέρας. Η πηγή της γενιάς είναι ο εξοπλισμός λειτουργίας, και συγκεκριμένα η περιστροφή των λεπίδων του ανεμιστήρα στη στήλη αέρα.
 • Αεροδυναμική. Συνοδεύστε το πέρασμα της ροής του αέρα στα γόνατα, οι θέσεις των συγχωνεύσεων των διαφόρων διαδρόμων εξαερισμού. Η προκύπτουσα τυρβώδης αναταραχή παράγει θόρυβο.
 • Τεχνολογικά. Αποτελείται από εσφαλμένη λειτουργία δυναμικών κόμβων, τμήματα εξοπλισμού που προκαλούν κραδασμούς κατά τη λειτουργία. Ο θόρυβος που δημιουργείται από την κίνηση του ανεμιστήρα λειτουργίας μεταδίδεται στα τοιχώματα του αγωγού και εξαπλώνεται μέσω αυτών.

Προσοχή παρακαλώ! Τα επίπεδα θορύβου στο διαμέρισμα για κατοίκους ρυθμίζονται από υγειονομικά πρότυπα. Επιπλέον, εάν κατά τη διάρκεια της ημέρας η τιμή της έντασης σε 40-45 ντεσιμπέλ είναι αρκετά αποδεκτή, τότε κατά τη νύχτα και τον άλλο χρόνο ανάπαυσης η τιμή αυτή μειώνεται κατά το ήμισυ και ανέρχεται σε 20-30 dB.

Τρόποι καταπολέμησης του θορύβου

Για να μειωθεί η εξάπλωση του θορύβου, η ηχομόνωση του εξαερισμού θα βοηθήσει. Μπορείτε να εκτελέσετε με διάφορους τρόπους:

Αρμόδιος σχεδιασμός. Περιλαμβάνει προσεκτική ανάλυση και τοποθέτηση των οδών εξαερισμού με ελαχιστοποιημένο αριθμό αιχμηρών στροφών και διακλαδώσεων. Επιλέξτε την επιλογή με τον μικρότερο αριθμό μεταβάσεων από ένα μέγεθος καναλιού σε άλλο και αλλάξτε το σχήμα της. Αυτό εμποδίζει την ίδια τη προσπάθεια να παράγει θόρυβο που παράγει μόνος του και ελαχιστοποιεί τον αριθμό των θέσεων όπου μπορούν να εμφανιστούν.

Εξοπλισμός προβληματικών περιοχών με σιγαστήρες. Οι συσκευές τοποθετούνται, ουσιαστικά, κοντά στην εγκατάσταση λειτουργίας ή στους κόμβους της. Αναλαμβάνοντας τις ροές αέρα, οι σιγαστήρες απορροφούν τους ακουστικούς κραδασμούς. Συσκευές ταξινομούνται δομικώς επί της πλάκας (ορθογώνιο σχήμα είναι τοποθετημένα εντός ενός αγωγού), με τη μορφή του κυλίνδρου διπλού σωλήνα (ηχοαπορρόφηση σε κυκλικούς αγωγούς)

Επιτρέπει την αποφυγή τριβής των συγκροτημάτων και των τμημάτων στα σημεία σύνδεσης, μόνωση θορύβου για εξαερισμό με τη μορφή επιχρισμάτων απορρόφησης ήχου. Η ουσία της μεθόδου είναι η εφαρμογή ενός ηχομονωτικού στρώματος στην εξωτερική ή την εσωτερική επιφάνεια των καναλιών. Ένας άλλος τρόπος για τη μείωση του θορύβου - η εγκατάσταση εύκαμπτων παρεμβυσμάτων ή αρμών.

Υλικά μόνωσης θορύβου

Η ποιότητα της εργασίας για τη μείωση του θορύβου κατά τη λειτουργία του εξαερισμού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη σωστή επιλογή και εφαρμογή του υλικού. Η δομή του, τα χαρακτηριστικά απορρόφησης του ήχου, η τιμή και η ποιότητα λαμβάνονται υπόψη. Αυτό περιλαμβάνει επίσης τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασης. Αδύνατες θέσεις στους αγωγούς - γόνατα, μεταβάσεις. Σε αυτά, η μόνωση από τον θόρυβο παραμορφώνεται, το πάχος του μειώνεται. Είναι απαραίτητο εκτός από την επικάλυψη ενός επιπλέον στρώματος ή ως απορροφητήρα ήχου να χρησιμοποιηθούν στρώματα ελασμάτων. Η ειδική δομή του υλικού σε ψάθες με ορθογώνια διάταξη των ινών αντιστέκεται στην παραμόρφωση, συμβάλλει στη διατήρηση της ομοιογένειας του υλικού.

Η μέθοδος ψεκασμού των πολυμερών υλικών είναι δημοφιλής: η τυποποιημένη παραλλαγή είναι ένα ισόλον ή αυτοκόλλητο-ισολιθικό. Το Sputter αντιμετωπίζει την ανακούφιση των εξωτερικών θορύβων, αλλά στις πιο δονητικές περιοχές αυξάνει τις ταλαντώσεις του εύκαμπτου σωλήνα όταν λειτουργεί ο ανεμιστήρας. Το μέγιστο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται όταν υλικά μόνωσης θορύβου επαναλαμβάνουν τη διαμόρφωση του αγωγού, σύμφωνα με το υλικό κατασκευής και τις παραμέτρους του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να επιλέξετε τον τρόπο μείωσης της στάθμης θορύβου από το σύστημα του συστήματος εξαερισμού στο στάδιο του σχεδιασμού του σπιτιού.

Προσοχή παρακαλώ! Η σύγκριση του θορύβου μεταξύ του ορθογώνιου και κυκλικού σχήματος του τμήματος του εύκαμπτου σωλήνα εξαερισμού θα είναι υπέρ του τελευταίου. Αυτό ισχύει για τον εύκαμπτο αγωγό. Εξουδετερώνει τις ηχητικές δονήσεις πιο αποτελεσματικά από ένα άκαμπτο κιβώτιο.

Ως εξωτερικός μονωτήρας θορύβου χρησιμοποιούνται πατάκια από καουτσούκ ή πολυαιθυλένιο. Μειώνουν τη στάθμη κραδασμών στα τοιχώματα του χιτωνίου όταν λειτουργεί ο ανεμιστήρας και μειώνουν τα ντεσιμπέλ αεροδυναμικού θορύβου.

Σιγαστήρες για θόρυβο

Η καταπολέμηση του αεροδυναμικού θορύβου είναι αποτελεσματική με μια ειδική συσκευή τοποθετημένη μέσα στους αγωγούς. Πρόκειται για ένα ηχητικό εξασθενητή για αερισμό. Παράγεται σε μεγάλη ποικιλία μεγεθών και διαφορετικό σχεδιασμό για εγκατάσταση σε οποιοδήποτε είδος τετραγωνικού διαύλου, ορθογώνιου, στρογγυλού σχήματος. Επιτελεί το έργο: το σχηματισμό ενός εμποδίου με τη μορφή μιας πολυστρωματικής φλάντζας από υαλοβάμβακα (τσόχα, ορυκτοβάμβακα) στην πορεία της διάδοσης των ηχητικών κραδασμών, μειώνει την αποδοτικότητά του αρκετές φορές. Μαζί με τον ήχο, η ταχύτητα της κίνησης του αέρα μέσα στο κανάλι μειώνεται επίσης. Ο σιγαστήρας είναι εύκολος στην εγκατάσταση. Συνδέεται με ειδικά συνδετικά μέσα που περιλαμβάνονται στο κιτ.

Με διαφορετική απόδοση των συσκευών που συνδέονται με διαφορετικό σχήμα και τύπο κατασκευής, ένα πράγμα είναι αυτονόητο: οποιοδήποτε από αυτά, χωρίς αμφιβολία, μειώνει το ηχητικό πεδίο, αλλά υπό την προϋπόθεση της σωστής εγκατάστασης. Τα σιγαστήρες είναι ιδανικά για δωμάτια με αυξημένες απαιτήσεις για διατήρηση της σιωπής. Μπορούν να τοποθετηθούν σε διάφορα κομμάτια σε ένα μανίκι στη σειρά.

Ορισμένα σχόλια σχετικά με την εφαρμογή της απομόνωσης από το θόρυβο από τα χέρια του

Το επίπεδο του αεροδυναμικού θορύβου που συμβαίνει όταν ο αέρας μετακινείται μέσω του κουτιού εξαερισμού μπορεί να μειωθεί με το χέρι, χωρίς να καταφεύγει σε υπηρέτες ειδικών. Για αυτό, πολυστρωματικές πλάκες (ηχομόνωση) χρησιμοποιούνται καουτσούκ ή πολυμερές. Χαμηλός θόρυβος χαμηλής συχνότητας, ο πιο επικίνδυνος για τον άνθρωπο. Οι πλάκες είναι κατάλληλες για επεξεργασία, εύκολα παίρνουν τη μορφή μονωμένης επιφάνειας. Για μια ισχυρή και άνετη στερέωση σε αυτά, εφαρμόζεται ένα κολλητικό στρώμα. Μια άλλη επιλογή είναι η αυτοκόλλητη επιφάνεια των πλακών. Αποτελεσματικές και οργανικές ίνες.

Πλάκες από υαλοβάμβακα, ορυκτοβάμβακας χρησιμοποιούνται για την ηχομόνωση των αεραγωγών στην κουζίνα. Οι εργασίες στο κουτί δεν είναι δύσκολες.

 • Πρέπει να αποθηκεύσετε πλάκες, αφρώδες πολυαιθυλένιο.
 • Αν δεν υπάρχει συγκολλητική επιφάνεια στο πλακιδικό υλικό, θα χρειαστεί ακρυλική κόλλα: 1 κιλό είναι αρκετό για την επεξεργασία επιφάνειας 3,5 (μέχρι 4) τετραγωνικών μέτρων.
 • Αξεσουάρ: βούρτσα, μαχαίρι, σπάτουλα.
 • Προκαταρκτική αφαίρεση από την επιφάνεια του κιβωτίου σκόνης, αποθέσεων λίπους, βρωμιάς.
 • Δύσκολα (δύσκολα προσβάσιμα) μέρη επικολλώνται με αφρώδες πολυαιθυλένιο με ανακλαστική επιφάνεια που βλέπει προς τα έξω.
 • Λειτουργούν απευθείας στο σώμα του κιβωτίου αλληλεπικαλύπτονται, το ηχομονωτικό υλικό δεν είναι κολλημένο.
 • Η μέθοδος τοποθέτησης άκρων χρησιμοποιείται όταν απουσιάζει ένα κολλητικό στρώμα στερέωσης στη μόνωση. Ο τόπος σύνδεσης των άκρων του υλικού συλλέγεται από μια ταινία αλουμινίου.

Προσοχή παρακαλώ! Η θωράκιση των αεραγωγών θεωρείται αποτελεσματική, εάν μετά από όλα τα έργα η πραγματική στάθμη θορύβου με το υπάρχον σύστημα εξαερισμού μειώνεται κατά 10-15 dB.

Οποιαδήποτε εργασία σχετικά με την εγκατάσταση ηχομόνωσης ακολουθεί αυστηρά τις οδηγίες. Και τότε εξασφαλίζεται ένα αποτελεσματικό αποτέλεσμα.

Πώς είναι ρυθμισμένη η απομόνωση θορύβου των αεραγωγών;

Κατά τη λειτουργία των συστημάτων εξαερισμού μπορεί να ακουστεί θόρυβος. Γιατί προκύπτει, πώς μπορεί να εξαλειφθεί; Η μόνωση θορύβου του εξαερισμού θα βοηθήσει σε αυτό. Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις απαιτήσεις και τα πιθανά προβλήματα, είναι δυνατή η δημιουργία μίας υψηλής ποιότητας μόνωσης θορύβου, η οποία θα κάνει τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού ήσυχη και άνετη.

Για να αποφευχθεί η είσοδος θορύβου στον αεραγωγό όταν ο αερισμός είναι σε λειτουργία, είναι απαραίτητο να απομονώσετε θόρυβο.

Γιατί ο αεραγωγός είναι θορυβώδης;

Ο εξαερισμός μπορεί να προκαλέσει θόρυβο για διάφορους λόγους. Οι πηγές μπορούν να χωριστούν υπό όρους σε 3 μεγάλες ομάδες:

Σχέδιο θωράκισης του αγωγού.

 1. Οι θόρυβοι που προκαλούνται από τον εξοπλισμό λειτουργίας, δηλ. Ανεμιστήρες, συστήματα κλιματισμού, αντλίες θερμότητας, συστήματα καθαρισμού αέρα και άλλος εξοπλισμός. Όλοι οι ήχοι κατά τη λειτουργία του συστήματος μεταδίδονται μέσω των αγωγών τροφοδοσίας και εξαγωγής. Μπορούν να είναι αρκετά δυνατά, να παρεμβαίνουν στην κανονική ζωή. Η απομόνωση του θορύβου μπορεί να διορθώσει την κατάσταση, αλλά είναι σημαντικό να το φροντίσετε αμέσως και να μην βάζετε σωλήνες πάνω από τα καθιστικά.
 2. Ήχοι που σχηματίζονται όταν ο εγκατεστημένος εξοπλισμός κραδασμών λειτουργεί. Πηγές τέτοιων ήχων είναι ψύκτες νερού, ανεμιστήρες, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της εργασίας τους προκαλούν κραδασμούς. Οι θόρυβοι μεταδίδονται στους τοίχους των συσκευών και των σωλήνων, που κατανέμονται εύκολα σε όλους τους χώρους. Εάν η εγκατάσταση του εξοπλισμού που χρησιμοποιούνται σωλήνες με τοίχους, η ακαμψία των οποίων είναι μικρή, οι δονήσεις θα είναι ισχυρή.
 3. Αυτο-παράγεται θόρυβος εμφανίζεται κατά τη διέλευση των ρευμάτων αέρα μέσω διαφόρων στοιχείων του συστήματος. Για παράδειγμα, μέσω αποσβεστήρων, διανομέων αέρα, αγκώνων, συστήματος διακλάδωσης.

Σφάλματα σχεδιασμού μόνωσης θορύβου

Όταν προβάλλεται αερισμός, ενδέχεται να επιτρέπονται ορισμένα σφάλματα. Είναι η αιτία θορύβου. Σφάλματα επιτρέπονται, αλλά είναι προτιμότερο να προγραμματίσετε τα πάντα εκ των προτέρων. Η προσέγγιση για τη λύση του προβλήματος είναι απαραίτητη με πολύπλοκο τρόπο, θα πρέπει να αρχίσει με τον υπολογισμό της ισχύος των ανεμιστήρων, επιλέγοντας το σχέδιο για την τοποθέτηση των αεραγωγών, προσδιορίζοντας το μέγεθος και τον τύπο των σωλήνων. Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε αμέσως πού θα υπάρχουν πτερύγια, πιρούνια, γόνατα για τοποθέτηση.

Για το σύστημα εξαερισμού απαιτείται ειδική συσκευή προστασίας από κραδασμούς, η οποία θα αποτρέψει την εμφάνιση ισχυρού θορύβου.

Εάν δεν λάβετε υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά της τοποθέτησης του συστήματος, τα ακουστικά χαρακτηριστικά θα παραβιαστούν, θα εμφανιστεί θόρυβος κατά τη λειτουργία. Δεν παρέχει ευκολία σε όσους κατοικούν στο σπίτι. Για να το ξεφορτωθείτε, κάποιος εξαερισμός αρχίζει να κλείνει ή να μειώνει την ισχύ του. Ως αποτέλεσμα, ο εξαερισμός των χώρων είναι ανεπαρκής, και ως εκ τούτου η συσσώρευση της υγρασίας, ο σχηματισμός της μούχλας.

Μια παρόμοια κατάσταση συμβαίνει όταν οι μάζες αέρα περνούν μεταξύ ψευδοροφών και δαπέδων. Σε αυτή την περίπτωση, το σύστημα θα πρέπει να επαναδιοριστεί, καθώς η ηχομόνωση της οροφής δεν βοηθάει. Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους αεραγωγούς να εγκαθίστανται πάνω από μη οικιστικές εγκαταστάσεις, όπου οι ήχοι του αερισμού λειτουργίας δεν έχουν σημασία. Για παράδειγμα, είναι δυνατή μια φλάντζα πάνω από τις κουζίνες, τα μπάνια, τους διαδρόμους, τα κυλικεία. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε αγωγούς αέρα με παχύτερους τοίχους, χρησιμοποιήστε ωοειδείς ή στρογγυλούς σωλήνες με ειδικά υλικά θωράκισης. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκελετούς, συναρμολογημένους από γυψοσανίδες, για τη θωράκιση του αερισμού.

Για οποιοδήποτε σύστημα εξαερισμού απαιτείται ειδική προστασία από δονήσεις, η οποία εξαλείφει την ύπαρξη υψηλού επιπέδου θορύβου. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε εύκαμπτους σωλήνες για συνδέσεις, καθώς δεν παράγουν τέτοιους δυνατούς ήχους κατά τη λειτουργία του εξοπλισμού. Οι θόρυβοι εμφανίζονται λόγω του γεγονότος ότι στον αγωγό σχηματίζεται ροή αέρα υψηλής ταχύτητας. Ως εκ τούτου, συνιστάται να χρησιμοποιείτε ειδικούς σωλήνες μεγάλων διαστάσεων, επιτρέποντας τη σημαντική μείωση της ταχύτητας ροής του αέρα. Η ανατάραξη του αέρα μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του εγκατεστημένου συστήματος εξαερισμού. Αν δεν λάβετε ειδικά μέτρα για την ηχομόνωση, τότε ένα υψηλό επίπεδο θορύβου θα είναι πολύ ενοχλητικό.

Υλικά μόνωσης θορύβου

Όταν επιλέγετε ηχομόνωση, πρέπει να εστιάσετε στην αποτελεσματικότητα των υλικών. Ακόμη και κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού, να προβλεφθεί πώς θα μονωθούν οι σωλήνες των αεραγωγών. Σήμερα οι κατασκευαστές προσφέρουν διάφορες επιλογές για ηχομόνωση. Στην πώληση υπάρχει ένα βιολογικό γυαλί με ειδική αντιβακτηριακή θεραπεία. Το καουτσούκ, αφρώδες πολυαιθυλένιο χρησιμοποιείται για ηχομόνωση. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ινώδη υλικά, είναι πιο αποτελεσματικά για τη θωράκιση των αγωγών εξαερισμού. Η δομή τους είναι ανοιχτή, πορώδης, καλύπτουν απόλυτα τον δυνατό ήχο κατά τη λειτουργία του συστήματος.

Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση υλικών υαλοβάμβακα. Όλοι οι αγωγοί αεραγωγών πρέπει να είναι καλά τυλιγμένοι με ψάθες από υαλοβάμβακα στο εξωτερικό κατά την εγκατάσταση. Εάν το σύστημα εξαερισμού χρησιμοποιεί αγωγό τετράγωνης ή ορθογώνιας διατομής, είναι πολύ πιο βολικό να μην χρησιμοποιείτε ψάθες, αλλά ειδικά πάνελ. Είναι δύσκολο να οργανώσετε υψηλής ποιότητας απομόνωση θορύβου με τα δικά σας χέρια, είναι καλύτερο να προσκαλέσετε ειδικούς αμέσως.

Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, τα ελασματοποιημένα στρώματα δεν θρυμματίζονται και δεν σχηματίζουν τσακίσεις, ακόμη και όταν είναι απαραίτητο να τα τοποθετήσετε στην επιφάνεια σωλήνων κυκλικής διατομής.

Για την ηχομόνωση του αγωγού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηχομονωτικά ελαστικά στρώματα, τα οποία έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, δεν γέρνουν, δεν σχηματίζουν τσακίσεις, ακόμη και όταν είναι απαραίτητη η τοποθέτησή τους στην καμπύλη επιφάνεια των σωλήνων κυκλικής διατομής. Τα συμβατικά υλικά μόνωσης θορύβου έχουν διαμήκη διάταξη των ινών, επομένως κατά τη διάρκεια της περιτύλιξης του στρογγυλού σωλήνα σχηματίζονται πτυχές, το υλικό δεν ακουμπά πλέον στην επιφάνεια. Για την εξάλειψη των ελαττωμάτων, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί πρόσθετη πτύχωση, διαφορετικά η αποτελεσματική μόνωση θορύβου δεν θα λειτουργεί πλέον.

Εξουδετερώστε τον θόρυβο σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να αυξήσετε το πάχος του υλικού, αλλά αυτό θα αυξήσει το κόστος ολόκληρης της ηχομόνωσης του συστήματος εξαερισμού.

Εάν η μόνωση από θόρυβο είναι φτιαγμένη από λαμαρίνα, τότε δεν υπάρχουν τέτοια ελαττώματα. Όλες οι ίνες σε αυτό το υλικό έχουν έναν κάθετο προσανατολισμό, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης των σχισμών δεν σχηματίζεται. Αυτό το υλικό μπορεί να συγκριθεί με το γυάλινο μαλλί, το οποίο είναι εύκολα στοιβαγμένο, κοντά στις σωληνώσεις των αεραγωγών.

Παραλλαγές κατασκευής ηχομονωτικών υλικών

Η διαδικασία κατασκευής ελαστικών στρώσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί σε 2 εκδόσεις:

 1. Το πέτρινο μαλλί κόβεται σε μπλοκ, κατόπιν κολλάται σε ειδικό φύλλο, παρατηρώντας την περιστροφή του υλικού σε 90 μοίρες. Η διαδικασία θεωρείται τεχνολογικά εντατική, σήμερα χρησιμοποιείται εξαιρετικά σπάνια. Και το κόστος του υλικού που παράγεται από αυτή τη μέθοδο είναι πολύ υψηλό.
 2. Για την κατασκευή, χρησιμοποιείται πρεσάρισμα, ο κάθετος προσανατολισμός των ινών επιτυγχάνεται μέσω ειδικών λειτουργιών. Εδώ αποκλείονται οι λειτουργίες των κοπτικών ράβδων και η επακόλουθη κόλλησή τους στο φύλλο.

Ηχομόνωση των αεραγωγών - η διαδικασία επεξεργασίας του αεραγωγού με επιλεγμένο ηχομονωτικό υλικό. Λόγω της ρύθμισης της ηχομόνωσης, μπορείτε να αποφύγετε δυσάρεστο θόρυβο, δυσφορία κατά τη λειτουργία των συστημάτων εξαερισμού. Τα ηχομονωτικά υλικά διαφέρουν σε ποιότητα, κόστος, επιλογές εγκατάστασης.